Punaheltta Paras Kanojen hyvinvointiin ja tilasi parhaaksi

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Punaheltta Paras Kanojen hyvinvointiin ja tilasi parhaaksi"

Transkriptio

1 Kanojen hyvinvointiin ja tilasi parhaaksi

2 tilasi parhaaksi Suomen Rehun räätälöidyillä kanatäysrehuilla onnistut kannattavasti! -rehuilla pystyt vastaamaan kunkin kanaparven muuttuviin tarpeisiin. Nykyiset munijakanat ovat tuotantotehokkuudessaan vailla vertaa. Vastataksemme kanojen ravinnontarpeeseen ja saadaksemme niiden munintapotentiaalin hyödynnettyä mahdollisimman hyvin on kanojen ruokinta suunniteltava ottaen huomioon parven historia, painonkehitys, syöntikyky, tuotannon tunnusluvut, tuotantoympäristö ja tuotannolle asetetut tavoitteet. Rehu on yksi kananmunantuotannon suurimmista tuotantopanoksista, siksi rehujen ja rehuraaka-aineiden tehokas käyttö ovat tuotannon kannattavuuden kulmakiviä. Tuotantotulokset viikon iässä: Munamassa, kg/alk. kana 22,6 Munien lukumäärä, kpl/alk. kana 375 Munintaprosentti keskimäärin 92,3 Tuotanto yli 90 % 50 viikkoa Yllä on esimerkki kanan parven saavuttamista tuotantotuloksista -rehuilla. Nykykanat ovat munantuottajina vailla vertaa. Hyvässä hoidossa ja sopivilla rehuilla tuotanto voi ylittää jalostajan asettamat tavoitteet reilusti.

3 Räätälöidyt ratkaisut tilan tarpeisiin Tilan asettamien tavoitteiden ja kanojen tuotannonseurannan perusteella suunnitellaan tilan tarpeisiin räätälöity ruokinta ja rehut tuotannon eri vaiheisiin. Nykyisten kanaloiden tekninen varustelu on kehittynyttä. Eläinten käyttäytymistä ja tuotantoa voidaan seurata useilla eri mittareilla reaaliaikaisesti. Kanaparvesta saadaan kerättyä monipuolista ja tarkkaa tietoa tuotannonohjaukseen. Tuotantoyksiköiden kasvu on mahdollistaa tarvittaessa nopean reagoinnin. -ratkaisulla pystytään joustavasti toteuttamaan räätälöity ruokinta. Munitusajan pidentäminen pienentää nuorikkokustannusta tuotettua munakiloa kohti. Myös kana-aineksen kehittyminen mahdollistaa pitkän tuotantokauden. Pitkä munituskausi on syytä huomioida parven ruokinnassa jo alusta alkaen.

4 Räätälöidyt ratkaisut kanaloihin Jotta kanat saavat päivittäisen ravintoaineiden tarpeensa tyydytettyä, on rehujen suunnittelussa huomioitava kanojen päivittäin syömä rehumäärä. Kanojen rehunkulutukseen vaikuttavat monet tekijät, kuten kanojen paino, tuotantotaso, aktiivisuus, höyhenpeitteen kunto, ympäristön lämpötila ja rehun ominaisuudet. -ruokintaratkaisut mahdollistavat rehun energia-, valkuais- ja kalsiumpitoisuuksien tarpeenmukaiset muutokset. Erityistilanteisiin voidaan valmistaa lisävarusteltuja rehuja. Lisäenergiaa rehuihin saadaan kasviöljylisäyksellä. Kananmunan kuoren laadun turvaamiseksi rehua voidaan täydentää uudella Kalikok-rehuaineella. Myös Progut - hiivavalmistetta voidaan lisätä rehuun tukemaan kanojen hyvää vastustuskykyä ja terveyttä. Räätälöidyillä -ruokintaratkaisuilla rehumuutokset voidaan toteuttaa pienin askelin, mikä vähentää kanojen stressiä.

5 Räätälöidyt ratkaisut jokaisen kanahybridin tarpeisiin Kanaparvissa on eroja. Kanojen perimä, kasvatusolosuhteet ja kasvatuksen aikainen ruokinta vaikuttavat munituskanalaan tulevien kananuorikkojen ominaisuuksiin ja niiden munantuotantoon, käyttäytymiseen sekä ravinnontarpeeseen munintakaudella. Kana-aineksen tuottajat antavat omille kanaroduilleen ravitsemussuositukset ja painotavoitteet eri ikävaiheisiin. Kanaaineskohtaisesti esimerkiksi rehun suositeltu energia-, kalsium- ja valkuaispitoisuus vaihtelevat. Yksittäisen kanahybridin huomioon ottaminen rehusuunnittelussa on aikaisemmin ollut rehunvalmistajalle haasteellista ja rehujen koostumuksessa on jouduttu tekemään kompromisseja. Nyt pystymme vastaamaan kunkin kanahybridin yksilöllisiin ruokinnallisiin tarpeisiin. Kanojen kasvatuksen aikaisen hoidon ja ruokinnan tavoitteena on tasainen parvi, jonka keskipaino on jalostajan suosittelemissa rajoissa. Nuorikkojen kasvu jatkuu myös munituskanalassa. Painonseuranta onkin yksi tärkeimmistä seurantatehtävistä kanaparven aloittaessa munintaansa. Nuorikon oikea paino varmistaa osaltaan onnistunutta tuotanto- kautta. Kun kasvukäyrä saadaan muninnan alussa pysymään suosituksen ylärajan tuntumassa, kanasta tulee vankka ja kestävä munija pitkäänkin tuotantokauteen. Tavoitepainoon pääsemiseksi mahdollisesti tarvittavat korjaukset pystytään nyt räätälöimään parvelle ihanteellisiksi. kanojen hyvinvointiin!

6 ta kanoillesi Suomen Rehun -konseptiin kuuluu poikas-, kasvatus- ja esimunintarehujen lisäksi seitsemän perusvaihtoehtoa. Rehuohjelmaa on mahdollista käyttää myös suppeammin, vanhan nelirehuohjelman tyylisesti riippuen tilasi / tuotantoyksikkösi tarpeista ja mahdollisuuksista. Yhteistyössä: Dekalb Hy-Li Lohmann LSL Joustavuus on yksi uuden rehuohjelmamme tärkeimmistä ominaisuuksista. -ruokintaohjelmamme tarjoaa 39 erilaista rehuvaihtoehtoa kannattavaan kananmunantuotantoon. -ruokintaohjelma poikanen Mure kasvatus 1 mure kasvatus 2 esimuninta 1 Viikot 1 6 Viikot 7 11 Viikot Viikot Viikot lisävarusteet Kasviöljy tuo lisää energiaa kasvuun, munintaan ja aktiiviseen elämään Lattiakanaloissa kanat liikkuvat enemmän kuin häkeissä. Aktiivisuus lisää energiantarvetta. Jos kanojen painonkehitys uhkaa jäädä tavoitteesta, on energianlisäys rehuun tarpeen. Energiaa tarvitaan myös parhaan munintatuloksen saavuttamiseen. Erityisesti munintakauden alussa rehun pienet syöntimäärät voivat rajoittaa kanojen energian saantia ja silloin kasviöljyn lisääminen varmistaa riittävän energian saannin. Kasviöljylisää käytetään aina, kun rehuun lisätään Kanakivennäistä tai Progut :ia, jotta rehun energiataso ei laske. Kalikok on uusin -lisävaruste Kalikok turvaa loppumuninnan aikaisen munankuoren laadun. Sen vaikutus perustuu kalsiumpidolaattiin ja aktiiviseen D-vitamiiniin. Pidolaatit ovat aminohappojohdannaisia, jotka toimivat elimistössä kivennäisten kuljettajina. Kalsiumpidolaatti parantaa kalsiumin imeytymistä ja hyväksikäyttöä. Lisäksi pidolaatin orgaaninen aminohappo-osa toimii munankuoren muodostumiselle tärkeiden aminohappojen lähteenä. Aktiivinen D-vitamiini on välttämätön kalsiumin imeytymisessä. Kalikokin käyttö suositellaan aloitettavaksi noin 45 viikon iässä ja jatkettavaksi muninnan loppuun asti. Progut tukee kanojen vastustuskykyä ja suolistoterveyttä Kanojenkin elämässä on stressaavia vaiheita, joiden aikana niiden vastustuskykyä koetellaan. Esimerkiksi siirto munituskanalaan ja muninnan alkaminen ovat tällaisia kausia. Näihin tilanteisiin Progut on oiva keino tukemaan kanojen vastustuskykyä ja terveyttä. Progut on tilatutkimuksissa myös vähentänyt likaisten munien määrää. Ammattitaitoiset kanatilojen myyjämme kertovat mielellään lisää -ohjelman mahdollisuuksista. Suunnitellaan juuri sinun tilallesi ja tarpeisiisi sopiva ruokintaratkaisu.

7 Käytettävät rehut ja käyttöajat määräytyvät kanaparven, kanalatyypin ja tuotantotavoitteiden mukaan Viikot Viikot Viikot Viikot Viikot Viikosta 75 Pitkäjänteistä tuotekehitystä kanojen onnistuneeseen ruokintaan -olomuoto kananrehuihin Rehuentsyymit nelirehuohjelma Kokojyväkonsepti TM kanoille Suolistoterveyden merkitys ja Progut Tasaenergiset kananrehut Räätälöity -ruokintaratkaisu 1980-luvun alku luvun puoliväli 1990-luku luku v v Suomen Rehun kanojen ruokintaratkaisuja kehitetään pitkäjänteisesti ja ammattitaidolla. Tuotekehitys ja tutkimustoiminta ovat tuoneet kanojen ruokintaan useita merkittäviä saavutuksia vuosikymmenien aikana.

8 Eija Valkonen, siipikarjanrehujen kehityspäällikkö, Hankkija Oy Olemme Sinua varten Suomen Rehun koti on Agrimarketissa. Osaavilla asiantuntijoillamme on tarjota tuottavimmat ja monipuolisimmat Suomen Rehu -ruokintaratkaisut juuri Sinun tilasi tarpeisiin. Pitkäjänteinen, jo vuosikymmeniä jatkunut tuotekehitys on kivijalka, jolle on edelleen hyvä rakentaa. Uusimmat ja tuottavimmat ratkaisut ovat aina käytössäsi. Suomen Rehu -ruokintaratkaisut ja muut tilasi tuotantokonseptit saat Agrimarketista. Tuotetiedot: suomenrehu.fi Tietoa ruokinnasta ja eläinterveydestä: farmit.net Agrimarket-kokonaisvalikoima sekä verkkokauppa: agrimarket.fi Agrimarket palvelee Sinua monipuolisesti Agrimarket-myymälät palvelevat asiakkaita, jotka haluavat henkilökohtaisesti käydä myymälöissä asioimassa. Myymälät palvelevat myös puutarha- ja harraste-eläintuotteiden ostajia. Asiakasvastuulliset asiantuntijamyyjät palvelevat maatalousasiakkaita tuotantopanoskaupassa. Myyjien työhuoneet sijaitsevat Agrimarketeissa, mutta toimialueet ovat laajempia ja asiakkaita palvellaan tuotantosuunnan tarpeet tuntien. Myyjät käyvät tiloilla ja palvelevat asiakkaitaan myös puhelimella ja sähköpostin avulla. Agrimarket Konekeskukset ovat konekaupan foorumeita, joissa esitellään monipuolisesti Agrimarketin konevalikoimaa. Myös Agrimarketeista saa konekaupan palveluja, työkoneita, laitteita, tarvikkeita ja isommista pisteistä myös varaosia. Agrimarketin Asiakaspalvelu on kaikkien asiakkaiden ulottuvilla. Asiakaspalvelu palvelee maanantaista perjantaihin klo 8 16 välillä numerossa Vi betjänär även på svenska Sähköpostiosoite on agrimarket.fi. Agrimarketin Verkkokauppa palvelee 24 tuntia vuorokaudessa ja valikoimissa on yli 6000 eri tuotetta. Verkkokaupasta voi kätevästi tarkistaa myös tuotteiden saatavuuden Agrimarketin myymälästä. 2015

Suomen Rehun. nautarehuvalikoima

Suomen Rehun. nautarehuvalikoima Suomen Rehun nautarehuvalikoima takaa tilasi menestymisen 1 Suomen Rehun tasokas ja laaja nautarehuvalkoima Suomen Rehun kattava nautarehuvalikoima on kehitetty suomalaisen lypsykarjatilan arjen parantamiseksi.

Lisätiedot

Johdanto KANANHOITO-OPAS

Johdanto KANANHOITO-OPAS KANANHOITO-OPAS 1 Johdanto Kanojen hyvinvointi on tärkeä monestakin syystä. Hyvin voivat kanat tuottavat hyvälaatuisia munia ja antavat parhaan mahdollisen munatuotoksen ja teurastuloksen. Tämä opas tähtää

Lisätiedot

Ravitsemussuositusten mukainen vegaaninen ruokalista suurkeittiöille mallilista

Ravitsemussuositusten mukainen vegaaninen ruokalista suurkeittiöille mallilista Ravitsemussuositusten mukainen vegaaninen ruokalista suurkeittiöille mallilista Nina Johansson Opinnäytetyö Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelma 2008 Tiivistelmä 13.5.2008 Hotelli-

Lisätiedot

MONIKANAVAISUUS. ja kuinka se rakennetaan?

MONIKANAVAISUUS. ja kuinka se rakennetaan? MONIKANAVAISUUS ja kuinka se rakennetaan? Kuluttajien käyttäytyminen muuttuu huimaa vauhtia ja samalla muuttuvat myös odotukset yritystäsi ja tarjoamaasi palvelua kohtaan. Tiedätkö jo, kuinka täyttää asiakkaiden

Lisätiedot

Kinkkukauppa. huipentaa pitkän toimitusketjun. HK Agri aloittaa vuoden alussa s. 2. Vasikka matkustaa uuteen kotiin s. 8

Kinkkukauppa. huipentaa pitkän toimitusketjun. HK Agri aloittaa vuoden alussa s. 2. Vasikka matkustaa uuteen kotiin s. 8 LSO Foods Oy:n tuottajalehti 5/ 2010 Kinkkukauppa huipentaa pitkän toimitusketjun HK Agri aloittaa vuoden alussa s. 2 Vasikka matkustaa uuteen kotiin s. 8 Yksikertaiset ja edulliset lastaustilat s. 10

Lisätiedot

ei ole mahdollisuutta ostaa suuria määriä heiniä yhdellä kertaa ei ole varastoja missä pikkupaalit säilyisivät hyvänä

ei ole mahdollisuutta ostaa suuria määriä heiniä yhdellä kertaa ei ole varastoja missä pikkupaalit säilyisivät hyvänä - Jeannette Borén 1 Sisällysluettelo 1. JOHDANTO... 3 2. ESISELVITYKSEN TARKOITUS... 5 3. VIITEKEHYS... 6 3.1. Hevosen ruokinta... 6 3.1.1. Kuiva heinä... 7 3.1.2 Säilöheinä... 8 4. LAATUHEINÄRENGAS, AKTIIVISTEN

Lisätiedot

Kotitilalta1/2012. Ohjauksella kysyntä ja tarjonta tasapainoon. Maitotila arvostaa ternien nopeaa noutoa. Moottorikelkalla tunturiin. s. 18 19. s.

Kotitilalta1/2012. Ohjauksella kysyntä ja tarjonta tasapainoon. Maitotila arvostaa ternien nopeaa noutoa. Moottorikelkalla tunturiin. s. 18 19. s. Kotitilalta1/2012 Maitotila arvostaa ternien nopeaa noutoa s. 18 19 Moottorikelkalla tunturiin s. 30 Ohjauksella kysyntä ja tarjonta tasapainoon s. 4 5 pääkirjoitus Kilpaileminen ajalla on kilpailua logistiikalla

Lisätiedot

T R I O T E C - T I E D O T E

T R I O T E C - T I E D O T E Numero 5 T R I O T E C - T I E D O T E Joulu 2010 Työntäyteinen vuosi takana, uusi edessä Myyntihenkilöstö Triotecin vuosi 2010 alkoi edellisen vuoden lopun viitoittamalla tiellä: syksy 2009 oli erittäin

Lisätiedot

Eri hevosryhmien ruokinta

Eri hevosryhmien ruokinta HEVOSTEN RUOKINTAKOULU, OSA IV. 2015 Eri hevosryhmien ruokinta Suomen Hevostietokeskus ry, Hevosten terveydeksi -hanke FT Elena Autio Hevostietokeskuksen ruokintakoulun neljäs osa käsittelee eri hevosryhmien

Lisätiedot

valu hukkaan Sivu 10 Haluatko saada firmasta paremman tuoton? Sivu 14 Tuloksen tekemiseen vaikuttaa suoraan yrityksen kyky hallita omia rutiinejaan.

valu hukkaan Sivu 10 Haluatko saada firmasta paremman tuoton? Sivu 14 Tuloksen tekemiseen vaikuttaa suoraan yrityksen kyky hallita omia rutiinejaan. TOUKOKUU 2013 Ecom asiakaslehti nro. 1 Tuloksen tekemiseen vaikuttaa suoraan yrityksen kyky hallita omia rutiinejaan. Sivu 2 SähköJusalla työ ei valu hukkaan Sivu 10 Haluatko saada firmasta paremman tuoton?

Lisätiedot

Massaräätälöinti ohjelmistotuotannossa kustannustehokkuuden näkökulmasta. Perttu Hallikainen

Massaräätälöinti ohjelmistotuotannossa kustannustehokkuuden näkökulmasta. Perttu Hallikainen Massaräätälöinti ohjelmistotuotannossa kustannustehokkuuden näkökulmasta Perttu Hallikainen Tampereen yliopisto Informaatiotieteiden yksikkö Tietojenkäsittelyoppi Pro gradu -tutkielma Ohjaaja: Mikko Ruohonen

Lisätiedot

SISÄLTÖ 2/2013 S. 22. S. 15 Vasikoiden haku sujuu S. 26. Kansi Sato-odotukset

SISÄLTÖ 2/2013 S. 22. S. 15 Vasikoiden haku sujuu S. 26. Kansi Sato-odotukset Kotitilalta2/2013 Hyvä siilohygienia varmistaa eläinten kasvun s. 8 9 HK:n viljanvälitys meni nettiin s. 10 Mehukasta luettavaa lihasta s. 22 23 Tavoitteena suuri sato ja edullinen rehu s. 4 6 SISÄLTÖ

Lisätiedot

Nova7 - moderni uutuus

Nova7 - moderni uutuus NRO 1/07 VISMA SOFTWARE OYJ:N ASIAKASLEHTI Nova7 - moderni uutuus Visma Proceedo Toimialauutisia PÄÄKIRJOITUS SISÄLTÖ AJANKOHTAISTA... 3 VISMAuutuus Nova7... 4 Omalta osaltani yhdyn väitteeseen, ettei

Lisätiedot

Mihin suuntaan ohjaat? Rastorin osaamisverkosto on merkittävä strateginen voimavara

Mihin suuntaan ohjaat? Rastorin osaamisverkosto on merkittävä strateginen voimavara astories1/15 Rastorin osaamisverkosto on merkittävä strateginen voimavara Myymäläkaupan johtaja Auvo Kinnunen, Agrimarket Oy: Pärjätäkseen pitää sopeutua kilpailuympäristön muutoksiin Johtamissimulaatiota

Lisätiedot

Suomalaisen broilerituotannon. hyvä tuotantotapa. Hyvinvointidirektiivin 2007/43/EY vaatimukset huomioiden

Suomalaisen broilerituotannon. hyvä tuotantotapa. Hyvinvointidirektiivin 2007/43/EY vaatimukset huomioiden Suomalaisen broilerituotannon hyvä tuotantotapa Hyvinvointidirektiivin 2007/43/EY vaatimukset huomioiden 1 2 Sisältö 1. Broilerin tuotanto Suomessa...s. 3 1.1. Tuotantotilat 2. Eläinten hyvinvointi siipikarjanlihantuotannossa...s.

Lisätiedot

Myynti on tahto- ja taitolaji

Myynti on tahto- ja taitolaji myynti ja asiakkuudet Myynti on tahto- ja taitolaji Valmennuksella parempia tuloksia Myynnin ja asiakkuuksien kehitysohjelmat Omistautunut sinulle VAIKUTTAVAA myynnin kehittämistä sinun ja yrityksesi tarpeisiin

Lisätiedot

KOTITILALTA 2014 TEEMA: LIHAN LAATU

KOTITILALTA 2014 TEEMA: LIHAN LAATU 03 KOTITILALTA 2014 LIHAROTURISTEYTYS KANNATTAA UUSIA TUOTEINNOVAATIOITA TEEMA: LIHAN LAATU Paikalla myös Lihakoulu-kokki Sami Lamminaho Tapaa tuottajayhteistyöryhmien puheenjohtajat Okrassa Onko sinulla

Lisätiedot

Muutoksen ja sopeutumisen vuosi

Muutoksen ja sopeutumisen vuosi Muutoksen ja sopeutumisen vuosi Raute 2009 VUOSIKERTOMUS 2009 Sopeutumista seuraa kasvu. Visio Rauten visio on olla maailmanlaajuisesti alansa johtava teknologian ja palvelujen toimittaja. Missio Raute

Lisätiedot

Palveluratkaisuliiketoiminnan erityispiirteet

Palveluratkaisuliiketoiminnan erityispiirteet TUOTANTOTALOUDEN TIEDEKUNTA Toimitusketjun johtaminen Palveluratkaisuliiketoiminnan erityispiirteet The Specific Features of Service Solutions Kandidaatintyö Harri Renkonen Jaakko Toppari TIIVISTELMÄ Tekijä:

Lisätiedot

Kotisivujen abc. Kotisivujen abc s. 1 www.planeetta.net

Kotisivujen abc. Kotisivujen abc s. 1 www.planeetta.net Kotisivujen abc Sisällysluettelo: Kotisivujen abc... s. 1 1. Perusteet... s. 2 2. Suunnittelu... s. 5 3. Koosto... s. 9 4. Julkaisu... s. 12 5. Ylläpito ja päivitys... s. 14 6. Markkinointi... s. 15 Kotisivut

Lisätiedot

Lely astronaut Automaattinen lypsyjärjestelmä

Lely astronaut Automaattinen lypsyjärjestelmä Lely astronaut Automaattinen lypsyjärjestelmä Luo tulevaisuus lypsykarjatilallesi www.lely.com innovators in agriculture 2 lely astronaut Sitoudumme auttamaan Sinua luomaan tulevaisuuden lypsykarjatilallesi

Lisätiedot

Hevosopas Omistajille, valmentajille ja kasvattajille.

Hevosopas Omistajille, valmentajille ja kasvattajille. Hevosopas Omistajille, valmentajille ja kasvattajille. Lukijalle Tärkeä osa hevosen hyvinvointia on oikeaoppinen ja ravinnontarpeen mukainen ruokinta. Tämän oppaan tarkoituksena on antaa perustietoa hevosten

Lisätiedot

Tero Käki (toim.) TAIDOLLA TUOTTAVUUTEEN TYÖKALUJA TUOTTAVUUDEN KEHITTÄMISEEN

Tero Käki (toim.) TAIDOLLA TUOTTAVUUTEEN TYÖKALUJA TUOTTAVUUDEN KEHITTÄMISEEN Lahden ammattikorkeakoulun julkaisu Sarja B Oppimateriaalia, osa 11 Tero Käki (toim.) TAIDOLLA TUOTTAVUUTEEN TYÖKALUJA TUOTTAVUUDEN KEHITTÄMISEEN Tero Käki (toim.) TAIDOLLA TUOTTAVUUTEEN TYÖKALUJA TUOTTAVUUDEN

Lisätiedot

Verkkomarkkinoinnin opas

Verkkomarkkinoinnin opas Verkkomarkkinoinnin opas 1 Modernia markkinointia verkossa Tämä opas on tehty sinulle, verkkomarkkinoinnista kiinnostunut yrittäjä, olet sitten vasta-alkaja tai jo konkari. Alkavalla yrittäjällä on harvoin

Lisätiedot

2. Määritelmä ja käsitteet 4. 3. Tuotteen tarkastuslista 10. 4. Hinnoittelu 10. 6. Markkinointi ja viestintä 19. 7. Tuotteistamismalli 20

2. Määritelmä ja käsitteet 4. 3. Tuotteen tarkastuslista 10. 4. Hinnoittelu 10. 6. Markkinointi ja viestintä 19. 7. Tuotteistamismalli 20 Sisällysluettelo Esipuhe 3 1. Johdanto 4 2. Määritelmä ja käsitteet 4 3. Tuotteen tarkastuslista 10 4. Hinnoittelu 10 5. Myynti 17 6. Markkinointi ja viestintä 19 7. Tuotteistamismalli 20 8. Tekijöiden

Lisätiedot

Uusia BENEMILK - kokemuksia

Uusia BENEMILK - kokemuksia Raisioagron asiakaslehti MAKASIINI Rehut, viljat, tuotantotarvikkeet ja -panokset. 1 14 Uusia BENEMILK - kokemuksia VINKIT ALKAVALLE SOPIMUSVILJELY- KAUDELLE SINUSTAKO VUODEN 2014 HUIPPUFARMARI? RAISIOAGRON

Lisätiedot

Sähköisen liiketoiminnan asiantuntijatyö matkailupalveluiden myyntiin verkossa

Sähköisen liiketoiminnan asiantuntijatyö matkailupalveluiden myyntiin verkossa Sähköisen liiketoiminnan asiantuntijatyö matkailupalveluiden myyntiin verkossa Sisällysluettelo Johdanto Nykytila Ongelman rajaus ja kiteytys Ratkaisut: Palvelupakettien toteuttaminen Verkkokaupparatkaisut

Lisätiedot

RKTL:n asiakkuus- ja palvelukartoituksen

RKTL:n asiakkuus- ja palvelukartoituksen RKTL:n asiakkuus- ja palvelukartoituksen konsultointi Versio 1.0 Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos sivu 1/32 Sisällysluettelo 1 Tiivistelmä... 3 2 Johdanto... 6 3 Asiakkaiden tarpeet ja vaatimukset...

Lisätiedot

VERKKOKAUPPAOPAS 2015. Anders Innovations Oy. www.anders.fi

VERKKOKAUPPAOPAS 2015. Anders Innovations Oy. www.anders.fi VERKKOKAUPPAOPAS 2015 Anders Innovations Oy www.anders.fi VERKKOKAUPPAOPAS 2015 Oppaan tekijä on Anders Innovations Oy Oppaan tilaaja on Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus TIEKE Oppaan valmistumista ovat

Lisätiedot

MAINIO PÄIVÄ TYÖMAALLA CRAMO STORY OSAKSI ARKEA VUOSIKERTOMUS 2014

MAINIO PÄIVÄ TYÖMAALLA CRAMO STORY OSAKSI ARKEA VUOSIKERTOMUS 2014 MAINIO PÄIVÄ TYÖMAALLA CRAMO STORY OSAKSI ARKEA VUOSIKERTOMUS 2014 MAINIO PÄIVÄ TYÖMAALLA SISÄLLYSLUETTELO MAINIO PÄIVÄ TYÖMAALLA Helpotamme asiakkaidemme arkea 4 Tulemme paremmiksi joka päivä teemme Cramo

Lisätiedot