SUPERIN AMMATTIOSASTON VERKKOSIVUJEN PÄIVITYSTYÖKALUOHJE

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SUPERIN AMMATTIOSASTON VERKKOSIVUJEN PÄIVITYSTYÖKALUOHJE"

Transkriptio

1 SUPERIN AMMATTIOSASTON VERKKOSIVUJEN PÄIVITYSTYÖKALUOHJE

2 SISÄLLYS 1. Ylläpitosivu ja tunnukset Sivutyypit ja kentät Sivurakenne Piilotetut ja julkaisemattomat sivut Uuden sivun luominen Sivun piilottaminen ja julkaiseminen Sivun siirtäminen Sivun muokkaaminen Sisältö Tekstieditori Linkin luominen ja poistaminen Kuvien ja tiedostojen lataaminen Alasivut Asetukset Poista Katso Kirjaudu ulos... 14

3 SuPer VERKKOSIVUJEN PÄIVITYSOHJE 3 (14) 1. Ylläpitosivu ja tunnukset Sivun ylläpitoon pääsee osoitteesta (xxx kohtaan tulee sen ammattiosaston numero jonka sivuja päivitetään). Avattuasi osoitteen kysytään käyttäjätunnusta ja salasanaa. Käyttäjätunnus on jäsennumero ja salasana on sama jolla kirjaudutaan SuPerin jäsensivulle. Näihin kenttiin syötetään annetut tiedot, jonka jälkeen siirrytään päivityssivulle. Tuolla sivulla tulee näkyviin kaikki SuPerin ammattiosastot. Sivulla voi Katsoa muita ammattiosastoja, mutta Muokkaamaan pääsee vain sen ammattiosaston sivua jonka webmaster on (kuva 1.). Tämän amm.osaston sivuja pääsen vain katsomaan en muokkaamaan. Tähän amm.osastoon minulla on oikeus päivittää ja tehtäväkoodista löytyy webmaster tehtävä. Kuva 1. Avaa tässä vaiheessa myös toinen selainikkuna käyttöösi. Toisessa selainikkunassa kannattaa pitää ylläpitotyökalu ja toiseen näkymään kannattaa avata päivitetty sivu. Näin voi heti tarkistaa miltä lisäys/muutos näyttää. 2. Sivutyypit ja kentät Jokaisella sivulla on oma sivutyyppinsä, joka määrittää, minkälaisista kentistä sivun sisältö koostuu. Erilaisia kenttätyyppejä on lukuisia, esimerkkeinä mainittakoon teksti, iso tekstikenttä, kuva(t), tiedosto(t), viittaus toiseen sivuun, linkki jne.

4 SuPer VERKKOSIVUJEN PÄIVITYSOHJE 4 (14) 3. Sivurakenne Sivut asettuvat sivupuuhun hierarkkisesti. Sivuston valikot rakennetaan lähes poikkeuksetta automaattisesti noudattaen sivuston sivupuuta. Sivun osoite määrittyy myös sivurakenteen mukaan. Voit selata sivupuuta klikkaamalla sivun nimeä. Samalla sivun nimen viereen avautuu muutama linkki, joiden toiminta kuvataan myöhemmin tässä dokumentissa. Sivun vieressä oleva harmaa numero kertoo sen alla olevien sivujen lukumäärän. Mikäli alasivuja on paljon (yleensä rajana 50), niin tällöin sivupuuhun avautuu sivuutus, jonka avulla pystyt lataamaan lisää alasivuja näkyviin (kuva 2). Kuva Piilotetut ja julkaisemattomat sivut Osa sivuista voi olla piilotettuina, jolloin ne näkyvät sivupuussa. haaleammalla värillä Piilotettu sivu on julkinen, mutta sitä ei haluta näkyviin sivuston valikkoon. Jos sivua ei ole julkaistu, niin se näkyy sivupuussa yliviivattuna. Ainoastaan sellaiset henkilöt, joilla on muokkausoikeus julkaisemattomaan sivuun näkyvät sen. Julkaisematon sivu ei siis ole koskaan kirjautumattoman selaajan saatavilla. 5. Uuden sivun luominen Saat luotua uuden sivun, kun napsautat sivun valinnoista Uusi toimintoa. Uusi sivu luodaan aina sen sivun alle, jonka kohdalta painat Uusi-linkkiä. Kuvan 3. esimerkissä uusi sivu nimeltä Testiotsikko luodaan Toiminta sivuston alle. Kun olet painanut Uusi-linkkiä, avautuu yksinkertainen näkymä, jossa annetaan seuraavat tiedot: Otsikko: tämä nimi tulee näkyväksi nimeksi. Nimi: Osoitepalkin nimi määräytyy automaattisesti tallennuksen yhteydessä. Tallenna: kun tallennat sivun, se luodaan oikealla paikalle, mutta ei vielä julkaista. Pääset heti tallentamisen jälkeen muokkaamaan varsinaista sivun sisältöä.

5 SuPer VERKKOSIVUJEN PÄIVITYSOHJE 5 (14) Kuva 3. Uuden sivun lisääminen. HUOM!! Sivun yläpalkissa on valmiina kuusi (6) Pääsivua. Jos tuonne lisää uusia sivuja, niin esimerkiksi tabletilla tai älypuhelimella katsottaessa sivun rakenne rikkoutuu (kuva 4.). Kuva 4. Sivun sisällön muokkaaminen on kuvattu tarkemmin kohdassa Sivun muokkaaminen.

6 SuPer VERKKOSIVUJEN PÄIVITYSOHJE 6 (14) 6. Etusivun kuvan vaihtaminen Etusivulla olevan kuvan voit vaihtaa haluamaksesi. Etusivulla olevaa tekstiä TERVETULOA AMMATTIOSASTOMME SIVUILLE ei voi muuttaa. Tässä esimerkissä on vaihdettu kuvaksi kukka. Kuvan vaihtaminen tapahtuu Sisältö sivulla. Lisää kuva Selaa painikkeella. Tämän jälkeen hae lisäämäsi kuva omalta koneeltasi, tai muusta tallennuspaikasta. Lisäämisen jälkeen paina Tallenna.

7 SuPer VERKKOSIVUJEN PÄIVITYSOHJE 7 (14) 7. Sivun piilottaminen ja julkaiseminen Kuva 5. Sivun asetukset. Oletuksena uutta sivua ei ole vielä julkaistu. Kun luot sivulle sisältöä ja napsautat Julkaisepainiketta, tulee sivu näkyville. Mikäli et halua vielä julkaista sivua, mutta haluat kuitenkin tallentaa tekemäsi muutokset, voit painaa Tallenna, mutta älä julkaise nappia. Tämä pitää sivun julkaisemattomana, mutta säilyttää tekemäsi muutokset. Voit määritellä, kuinka sivu on näkyvissä Asetukset -osion Tila-valinnoilla (kuva 5). Piilotettu: Piilotettu sivu tarkoittaa sivua, joka halutaan pitää piilossa valikoista, mutta muuten saatavilla. Sivupuussa piilotetun sivun nimen väritys on haaleampi kuin julkaistujen sivujen. Ei julkaistu: Julkaisematon sivu on kirjautumattomilta käyttäjiltä kokonaan tavoittamattomissa. Sivupuussa julkaisemattoman sivun nimi on yliviivattu. Tällöin sivua ei pääse katsomaan muokkaustilassa muut kuin ne, joilla on sivuun muokkausoikeudet. 8. Sivun siirtäminen Mikäli haluat muuttaa sivun paikkaa, napsauta ko. sivuun liittyvistä toiminnoista Siirrä-toimintoa. Kuva 6. Sivun siirtäminen. Saat siirrettyä sivun haluamaasi paikkaan sivupuussa raahaamalla se uuteen paikkaan hiirellä.

8 SuPer VERKKOSIVUJEN PÄIVITYSOHJE 8 (14) 9. Sivun muokkaaminen Kun ole luonut uuden sivun, avautuu näytöllesi sivun nimeämisen jälkeen näkymä, jolla hallitset sivun sisältöjä sekä asetuksia. Sama näkymä avautuu myös silloin kun muokkaat jo olemassa olevaa sivua. Kuva Sisältö Yleensä sivun ensimmäinen välilehti on nimeltään Sisältö. Välilehtien nimet ja määrä voi vaihdella sivutyypin perusteella. Samoin ne kentät, joita välilehtien alta löytyy, vaihtelevat eri sivutyyppien kanssa. Tässä ohjeistuksessa sisältö-välilehden alta löytyy varsin yksinkertainen perussivu, jossa on kolme kenttä: Otsikko, Tiivistelmä ja Sisältö. Kuva 8. Sisältö välilehden kentät. Vinkki tekstin rivittämisestä, kun kirjoitat suoraan sisältö kenttään. Kun kirjoitat sivuille normaalia tekstiä ja painat rivin lopussa rivinvaihtoa, tulee rivin väliksi liian suuri väli.

9 SuPer VERKKOSIVUJEN PÄIVITYSOHJE 9 (14) Tämän saat korjattua niin, että rivin lopussa painat sift (painike jossa nuoli ylöspäin)+ rivinvaihto, silloin rivinväli on normaalin kokoinen. Näistä esimerkkisivumme kentistä Otsikko ja Tiivistelmä ovat yksinkertaisia tekstikenttiä. Sisältö-kenttä sen sijaan on laajempi kokonaisuus, jossa on tekstieditoreista tuttuja ominaisuuksia. Myös editorissa olevien toiminnallisuuksien määrä vaihtelee eri sivustojen ja kenttien välillä. Koska tekstieditori on varsin yleinen kenttä ja se sisältää useita keskeisiä ominaisuuksia, niin olemme tässä ohjeessa kuvanneet sen toiminnasta tärkeimmät ominaisuudet Tekstieditori Tekstieditorin toiminnot auttavat sinua jäsentelemään ja elävöittämään sivun sisältöä. Tässä muutama yleisesti käytössä oleva toiminto: Muotoilu: Voit jäsentää tekstiä otsikoinneilla ja muilla tekstiin kohdistuvilla muotoiluilla Lihavointi ja kursivointi Järjestämätön lista: asialista luentomerkeillä Järjestetty lista: asialista numeroinnilla Lisää linkki ja poista linkki: sivuston sisäisen tai ulkoisen linkityksen luominen ja poistaminen. ks. linkin luominen Liitä tekstinä: kopioi sivuille tuleva teksti esimerkiksi word-tiedostosta. Klikkaa editori työkalupalkista Liitä tekstinä. Sinulle avautuu uusi ikkuna Liitä tekstinä. Liitä teksti klikkaamalla avautuneessa ikkunassa hiiren oikealla ja valitse Liitä tai painamalla näppäinyhdistelmää Ctrl + V ja klikkaa lopuksi OK. Näin liitetty teksti poistaa melkein kaikki muotoilut ja sinun on helpompi ruveta muotoilemaan tekstiä tekstieditorin työkaluilla. Liitä Word-dokumentista: voit liittää tekstin myös klikkaamalla Liitä wordistä, mutta tämä liittäminen ei poista raskaita muotoiluja wordistä, jotka eivät välttämättä näytä editorissa ja verkkosivuilla samanlaisilta Linkin luominen ja poistaminen Sisältöön lisättävä linkki voi olla joko linkki sivuston ulkopuolelle tai viitata muuhun sivuston sisäiseen sivuun. Linkin määritteleminen aloitetaan aktivoimalla sana/lause, johon linkki halutaan määritellä. Tämän jälkeen klikataan Lisää linkki/muokkaa linkkiä toimintoa. Kuva 9. Linkin luominen.

10 SuPer VERKKOSIVUJEN PÄIVITYSOHJE 10 (14) Sivuston ulkopuolinen linkki voidaan määritellä kopioimalla kohdesivun url-osoite ja liittämällä se Linkitä osoitteeseen -kenttään (kuva 10). Voit lisäksi määritellä haluatko linkin käyttämisen avaavan kohdesivun uuteen ikkunaan. Kuva 10. Linkitä osoitteeseen. Linkitä sivuun toiminto mahdollistaa linkityksen sivuston sisällä. Tällöin voit valita (select) sivupuusta sivun, johon linkitys kohdistuu (kuva 11). Kuva 11. Linkitä sivuun. Voit myös tässä linkityksessä valita haluatko kohde sivun aukeavan uuteen ikkunaan.

11 SuPer VERKKOSIVUJEN PÄIVITYSOHJE 11 (14) Linkitä tiedostoon -toiminnolla voit linkittää esim. pdf-tiedoston aukeamaan linkin takaa. Tällöin kohdeasiakirjan on oltava valmiiksi ladattuna osaksi sivustoa. Mikäli haluat linkittää tiedostoon, joka on ladattu jollekin toiselle sivulle, niin valitse tuo sivu ensin Linkitä sivuun kohdasta. ks. Kuva- ja tiedostokentät Kuvien ja tiedostojen lataaminen Jotta voit lisätä sisältöön kuvia tai linkittää sisältöä asiakirjoihin, täytyy sinun ensiksi ladata nämä osaksi järjestelmää. Esimerkkisivullamme kuvat ja tiedostot löytyvät oman välilehden alta (kuva 12). Kuva 12. Kuvat ja tiedostot. Kuvien ja tiedostojen lataaminen tapahtuu samalla periaatteella kuin liitetiedostojen liittäminen sähköpostiin. Kuva tai tiedosto ladataan osaksi järjestelmää Selaa-toiminnolla. Kunkin kentän tukemat tiedostotyypit on lueteltu alla. Uusimmilla selaimilla (Internet Explorer 10+, Firefox 3.6+, Google Chrome, Safari 6+) tiedostojen lataaminen onnistuu suoraan pudottamalla tiedostot työpöydältä kentän päälle. Kuvan lataamisen jälkeen ovat kuvat käytettävissä sisällön muokkaamisessa. Huom: Kuvat ovat sivukohtaisia, mutta tiedostoja on mahdollista linkittää ristiin eri sivujen välillä. Suosituksemme on kuitenkin ladata tiedosto sille sivulle, jossa sitä käytetään, vaikka tämä tarkoittaisi saman tiedoston lataamista useaan paikkaan.

12 SuPer VERKKOSIVUJEN PÄIVITYSOHJE 12 (14) 10. Alasivut Uusia alasivuja voit luoda muokkaus-tilassa olevalle sivulle Alasivut -osion kautta (kuva 13). Tämä toiminnallisuus on täysin vastaava, kuin sivun luominen sivupuun kautta. Kuva 13. Lisää uusi alasivu. Tässä näkymässä voi myös lisätä alasivuilla automaattisen järjestyksen. Esimerkiksi mikäli haluat järjestellä alasivut automaattisesti niiden nimen perusteella aakkosittain, onnistuu se kohdan Alasivujen järjestys kautta.

13 SuPer VERKKOSIVUJEN PÄIVITYSOHJE 13 (14) 11. Asetukset Tässä osiossa voit vaikuttaa muokattavana olevan sivun asetuksiin. Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia (kuva 14). Kuva 14. Nimi*: sivun url-osoite, joka määräytyy automaattisesti sivun otsikon mukaan. Yläpuolella oleva sivu*: kertoo, minkä sivun alla sivu sijaitsee. Tätä kautta voi myös siirtää sivun sijaintia. Sama toiminnallisuus onnistuu myös sivupuun kautta. Tila: valinta määrittelee sivun näkyvyyden Piilotettu: sivupuussa piilotetun sivun nimen väritys on haaleampi kuin julkaistujen sivujen. Tällöin sivu ei näy osana sivustoa eikä myöskään tule mukaan sivuhakuihin. Sivu löytyy kuitenkin sivustolta sen url-osoitteella. Ei julkaistu: sivupuussa julkaisemattoman sivun nimi on yliviivattu sivurakennenäkymässä. Tällöin sivua ei pääse katsomaan muokkaustilassa muut kuin ne, keillä on ko. sivuun käyttöoikeus. Lukittu: Sivun lukitseminen näytetään yleensä vain pääkäyttäjille. Sen avulla on mahdollista lukita sivu niin, ettei siihen voi tehdä muutoksia (ennen kuin lukitus poistetaan). Kenellä on pääsy tähän sivuun: tämä koostaa (vielä valitettavan teknisen) näkymän siitä, mitä eri käyttäjäroolit pystyvät sivulla tekemään. Tiedot: Kuka sivun on luonut ja milloin sekä kuka viimeksi on sivua muokannut ja milloin.

14 SuPer VERKKOSIVUJEN PÄIVITYSOHJE 14 (14) 12. Poista Sivun poistaminen järjestelmästä tapahtuu Poista -osion kautta (kuva 15). Kuva 15. Poista toiminto. Mikäli haluat poistaa sivun lopullisesti, aktivoi Siirrä roskakoriin -valinta ja napsauta Siirrä roskakoriin - painiketta. Huom! Ole tarkkana mitä sivua olet poistamassa. 13. Katso Katso-toiminto siirtyy sivun julkiseen näkymään. Muista tallentaa muutoksesi ennen siirtymistä sivulle. 14. Kirjaudu ulos Kirjaudu ulos yläpalkin oikeassa kulmassa olevasta jakoavain toiminnosta ja klikkaa Logout. View Site toiminnolla voit esikatsella päivittämääsi sivua. Kuva 16. Kirjaudu ulos.

Suomen Yrittäjien kotisivupaketti: Ohjeet

Suomen Yrittäjien kotisivupaketti: Ohjeet Suomen Yrittäjien kotisivupaketti: Ohjeet Voit tehdä tyylikkäät kotisivut yhdistyksellesi Suomen Yrittäjien kotisivupaketilla. Aloittaaksesi tarvitset vain tietokoneen ja Internet yhteyden. Tarkempia neuvoja

Lisätiedot

SEMPRE M E D I A. Monet. Perehdytys ylläpitotyökaluun v3.0. Sempre Media Oy Hämeentie 153 C 00560 Helsinki. +358 45 113 8137 www.sempre.

SEMPRE M E D I A. Monet. Perehdytys ylläpitotyökaluun v3.0. Sempre Media Oy Hämeentie 153 C 00560 Helsinki. +358 45 113 8137 www.sempre. SEMPRE M E D I A Monet Perehdytys ylläpitotyökaluun v3.0 Sempre Media Oy Hämeentie 153 C 00560 Helsinki +358 45 113 8137 Sisällys 1. Aloitus 3 Yleistä Monet-työkalusta 3 Käyttövaatimukset 3 Kirjautuminen

Lisätiedot

BASE CONTENTMANAGER Käyttöohje

BASE CONTENTMANAGER Käyttöohje BASE CONTENTMANAGER Käyttöohje Johdanto Base ContentManager Base ContentManager on Media Cabinet Oy:n toteuttama julkaisujärjestelmä, jonka avulla organisaation julkinen www-sivusto sekä intranet ja ekstranet

Lisätiedot

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy Sivu 2/37 Sisällysluettelo 1. Esittely... 4 2. Kotisivutyökalun tilaaminen... 4 3. Kotisivutyökalun tunnusten luominen... 4 4. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun... 4 4.1. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun

Lisätiedot

Suomen Omakotiliitto ry 1.9.2010. OMAKOTILIITON JÄSENYHDISTYSTEN WWW-SIVUJEN PÄIVITTÄJÄOHJEET alustava versio v. 1.1.

Suomen Omakotiliitto ry 1.9.2010. OMAKOTILIITON JÄSENYHDISTYSTEN WWW-SIVUJEN PÄIVITTÄJÄOHJEET alustava versio v. 1.1. Suomen Omakotiliitto ry 1.9.2010 OMAKOTILIITON JÄSENYHDISTYSTEN WWW-SIVUJEN PÄIVITTÄJÄOHJEET alustava versio v. 1.1. Sisältö 1. Yleistä... 1 1.1. Käyttöoikeudet... 2 1.2. Kirjautuminen ja tunnukset...

Lisätiedot

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy Sivu 2/36 Sisällysluettelo 1. Esittely... 4 2. Kotisivutyökalun tilaaminen... 4 3. Kotisivutyökalun tunnusten luominen... 4 4. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun... 4 4.1. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun

Lisätiedot

Julkaisujärjestelmän käyttöohje

Julkaisujärjestelmän käyttöohje Julkaisujärjestelmän käyttöohje Päivitetty 21.10.2010 Sisältö 1. Yleistä... 2 1.1. Käyttöoikeudet... 2 1.2. Kirjautuminen ja tunnukset... 2 1.3. Unohtuneen salasanan palautus... 2 1.4. Kirjautuminen ulos

Lisätiedot

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy Sivu 2/37 Sisällysluettelo 1. Esittely... 4 2. Kotisivutyökalun tilaaminen... 4 3. Kotisivutyökalun tunnusten luominen... 4 4. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun... 7 4.1. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun

Lisätiedot

www-sivuston ylläpitojärjestelmä OHJEET YLLÄPITÄJÄLLE

www-sivuston ylläpitojärjestelmä OHJEET YLLÄPITÄJÄLLE www-sivuston ylläpitojärjestelmä OHJEET YLLÄPITÄJÄLLE 2 Ohjeet ylläpitäjälle Esittely...3 1. Kirjautuminen...3 2. Aloitus...3 3. Sivut...4 3.1. Sivupaneeli...4 3.1.1. Sivuston kielen vaihto...4 3.1.2.

Lisätiedot

SIRA-julkaisujärjestelmän käyttöohje Päivitetty: 20.8.2005

SIRA-julkaisujärjestelmän käyttöohje Päivitetty: 20.8.2005 SIRA-julkaisujärjestelmän käyttöohje Päivitetty: 20.8.2005 1 SIRA JULKAISUJÄRJESTELMÄ... 2 1.1 Kotisivujen päivittäminen... 2 1.2 Sivujen ylläpidon periaate... 2 2 MUOKKAUSTILA ELI HUOLTOPUOLI... 3 2.1

Lisätiedot

OPETTAJAN OPAS VERSIO 1.5.2

OPETTAJAN OPAS VERSIO 1.5.2 OPETTAJAN OPAS VERSIO 1.5.2 Sisältö: Sisältö:... 2 Yleistä Moodlesta... 5 Navigointi ja liikkuminen... 5 Ympäristön aloitussivu... 5 Sisäänkirjautuminen... 6 Kurssit ja työtilat... 6 Kurssin aloitussivu...

Lisätiedot

SILVERSTRIPE 3.X / FLOWCMS 3 KÄYTTÖOPAS V 1.2.1

SILVERSTRIPE 3.X / FLOWCMS 3 KÄYTTÖOPAS V 1.2.1 SilverStripe 3.x / FlowCMS 3 käyttöopas v 1.2.1 1(25) SILVERSTRIPE 3.X / FLOWCMS 3 KÄYTTÖOPAS V 1.2.1 Sisällysluettelo 1. Yleistä 3 1.1. Ylläpito 3 1.2. Ylläpitotunnuksien hallinta 3 2. Perusteet 4 2.1.

Lisätiedot

Pääkäyttäjän opas Näin pääset alkuun Yhdistysavaimella

Pääkäyttäjän opas Näin pääset alkuun Yhdistysavaimella Pääkäyttäjän opas Näin pääset alkuun Yhdistysavaimella Oppaassa esitellään Avaimen tilaajalle ja pääkäyttäjälle käytettävissä olevat ominaisuudet ja opastetaan hyödyntämään Yhdistysavainta yhdistyksen

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1 Yleistä Optimasta... 7. 2 Optiman eri objektityypit... 10. Optima Opas käyttäjälle. 1.1 Laitteistovaatimukset...

Sisällysluettelo. 1 Yleistä Optimasta... 7. 2 Optiman eri objektityypit... 10. Optima Opas käyttäjälle. 1.1 Laitteistovaatimukset... Opas käyttäjälle 2 Optima Opas käyttäjälle Sisällysluettelo 1 1 Yleistä Optimasta... 7 1.1 Laitteistovaatimukset... 8 1.2 Sisäänkirjautuminen... 8 1.3 Optiman käyttöliittymä... 8 2 Optiman eri objektityypit...

Lisätiedot

Sähköisen Markkinoinnin Koulutus Kotisivutyöpaja. Julkaisujärjestelmän ohje

Sähköisen Markkinoinnin Koulutus Kotisivutyöpaja. Julkaisujärjestelmän ohje Sähköisen Markkinoinnin Koulutus Kotisivutyöpaja Julkaisujärjestelmän ohje 2014 2 PM-Julk aisujärjestelmän perusohjeet Julkaisujärjestelmän käyttöönotto Julkaisujärjestelämän avulla voit itsenäisesti muokata

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE Taloyhtiösivut Kiinteistöliiton jäsentaloille

KÄYTTÖOHJE Taloyhtiösivut Kiinteistöliiton jäsentaloille 1 (10) Yleistä Kiinteistöliiton tuottamat Taloyhtiösivut ovat Suomen Kiinteistöliiton 100-vuotislahja, jonka liitto jäsenyhdistyksineen tarjoaa jäsentaloyhtiöille. Taloyhtiösivut -palvelu sisältyy jäsenmaksuun.

Lisätiedot

VIESTINTÄ- KOULUTUS TO 4.4.2013. Vanajaveden opisto, Hämeenlinna

VIESTINTÄ- KOULUTUS TO 4.4.2013. Vanajaveden opisto, Hämeenlinna VIESTINTÄ- KOULUTUS TO 4.4.2013 Vanajaveden opisto, Hämeenlinna Viestintä Luottamushenkilökoulutus 4.4.2013 Vanajaveden opisto Verkatehdas 1 Sylvi-extranet paikallisyhdistyksen puheenjohtaja ja sihteeri

Lisätiedot

DIGIKUVAT JAKOON JA JÄRJESTYKSEEN - PICASA

DIGIKUVAT JAKOON JA JÄRJESTYKSEEN - PICASA DIGIKUVAT JAKOON JA JÄRJESTYKSEEN - PICASA SAMPOLAN KIRJASTO TIETOTORI Sammonkatu 2 33540 Tampere 040 800 7816 tietotori.sampola@tampere.fi DIGIKUVAT JAKOON JA JÄRJESTYKSEEN 2 1. JOHDANTO... 3 2. PICASAN

Lisätiedot

Wordpress sisällönhallintajärjestelmä. Päivitysohjeet. sytyke.fi. 26.9.2014, versio 1.2

Wordpress sisällönhallintajärjestelmä. Päivitysohjeet. sytyke.fi. 26.9.2014, versio 1.2 Wordpress sisällönhallintajärjestelmä Päivitysohjeet sytyke.fi 26.9.2014, versio 1.2 Sisältö 3 Luku 1: Järjestelmään kirjautuminen 4 Luku 2: Ohjauspaneeli 5 Luku 3: ston esikatselu 6 Luku 4: Artikkelien

Lisätiedot

Käyttöopas mallien luojille

Käyttöopas mallien luojille Käyttöopas mallien luojille idid-hallintasivuston käyttöopas Sisältömallien luojille Sisältö Aluksi... 1 Sisäänkirjautuminen... 1 Unohtunut salasana... 2 Yleisnäkymä... 3 Uloskirjautuminen... 4 Mallit...

Lisätiedot

MOODLE 2 - OPISKELIJAN OPAS. Saimaan ammattikorkeakoulun Viestintä- ja mediapalvelut

MOODLE 2 - OPISKELIJAN OPAS. Saimaan ammattikorkeakoulun Viestintä- ja mediapalvelut MOODLE 2 - OPISKELIJAN OPAS Saimaan ammattikorkeakoulun Viestintä- ja mediapalvelut Päivitetty 1.8.2013 Sisältö 1 Yleistä Moodlen käytöstä... 3 1.1 Oma kotisivu... 5 1.2 Profiilin muokkaaminen... 7 1.3

Lisätiedot

Ohjelman käyttöön ei sisälly muita kuluja kuin ohjelman lisenssimaksu ja mahdolliset webbipalvelusi käyttömaksut.

Ohjelman käyttöön ei sisälly muita kuluja kuin ohjelman lisenssimaksu ja mahdolliset webbipalvelusi käyttömaksut. Kotisivu ohje Kotisivu - ohjelmisto on webbipohjainen kotisivujen julkaisujärjestelmä jossa käyttäjä ei tarvitse erityistaitoja kyetäkseen julkaisemaan webbisivuja. Jos osaat käyttää Microsoft Word tekstinkäsittelyohjelmaa,

Lisätiedot

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE 1. SISÄÄN KIRJAUTUMINEN Sisään kirjautuminen VerkkoVelho-ylläpitotyökaluun tapahtuu yrityksesi osoitteessa www.omaosoitteesi.fi/yllapito, esim. www.verkkovelho.fi/yllapito.

Lisätiedot

MOODLE 2 - OPETTAJAN OPAS. Saimaan ammattikorkeakoulun Viestintä- ja mediapalvelut

MOODLE 2 - OPETTAJAN OPAS. Saimaan ammattikorkeakoulun Viestintä- ja mediapalvelut MOODLE 2 - OPETTAJAN OPAS Saimaan ammattikorkeakoulun Viestintä- ja mediapalvelut Päivitetty 1.8.2013 Sisältö 1 Yleistä Moodlen käytöstä... 4 1.1 Oma kotisivu... 6 1.2 Profiilin muokkaaminen... 7 1.3 Viestintäasetukset...

Lisätiedot

Sinä osaat. Käyttäjän käsikirja

Sinä osaat. Käyttäjän käsikirja Sinä osaat. Käyttäjän käsikirja Asiakaspalvelu Myynti: 020 7416 669 Tuki: 020 7416 668 Sähköposti: tuki@verkkovelho.fi www.verkkovelho.fi Servia Finland Oy PL 1188 (Microkatu 1) 70211 KUOPIO Vaihde: 020

Lisätiedot

1 Yleistä Kooste-objektista... 3. 1.1 Käyttöönotto... 3. 2 Kooste-objektin luominen... 4. 3 Sisällön lisääminen Kooste objektiin... 4. 3.1 Sivut...

1 Yleistä Kooste-objektista... 3. 1.1 Käyttöönotto... 3. 2 Kooste-objektin luominen... 4. 3 Sisällön lisääminen Kooste objektiin... 4. 3.1 Sivut... Kooste 2 Optima Kooste-ohje Sisällysluettelo 1 Yleistä Kooste-objektista... 3 1.1 Käyttöönotto... 3 2 Kooste-objektin luominen... 4 3 Sisällön lisääminen Kooste objektiin... 4 3.1 Sivut... 5 3.2 Sisältölohkot...

Lisätiedot

on klubin nimi pienillä kirjaimilla ja väliviivalla, esimerkiksi seinajoki; palkaneen-seutu; turku-aboa.

on klubin nimi pienillä kirjaimilla ja väliviivalla, esimerkiksi seinajoki; palkaneen-seutu; turku-aboa. Internet-projekti Jäsenalue / Sähköinen toimisto Syksyllä 2009 unioni on rakentanut uudistettua jäsenaluetta tai sähköistä toimistoa. Jäsenalueelle pääsee unionin nettisivujen vasemmasta palstasta, Kirjaudu

Lisätiedot

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Oman yhdistyksen tietojen päivittäminen www.krell.fi-sivuille Huom! Tarvitset päivittämistä varten tunnukset, jotka saat ottamalla yhteyden Kristillisen Eläkeliiton

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO: JOHDANTO 3 SUUNNITTELU JA ORGANISOINTI NÄIN PÄÄSET ALKUUN 6

SISÄLLYSLUETTELO: JOHDANTO 3 SUUNNITTELU JA ORGANISOINTI NÄIN PÄÄSET ALKUUN 6 IVUT SISÄLLYSLUETTELO: JOHDANTO 3 SUUNNITTELU JA ORGANISOINTI TALKOISSA 5 NÄIN PÄÄSET ALKUUN 6 YLLÄPITOTILANÄKYMÄN TYÖKALUT 8 Valikkorivi 8 Palkki sivujen järjestyksen vaihtamiseen 8 SIVUJEN LUOMINEN

Lisätiedot

Noppa-opintoportaalin OHJE OPETTAJALLE V 12/12

Noppa-opintoportaalin OHJE OPETTAJALLE V 12/12 Noppa-opintoportaalin OHJE OPETTAJALLE V 12/12 1 Yleistä... 3 Muistilista Nopan opintojaksosivuston ylläpitäjälle... 4 Kerro opiskelijoille Nopasta opintojakson alkaessa... 4 Opintojaksotietojen siirtyminen

Lisätiedot