Seura tuottaa, kerää ja välittää sauna-alan tiedotus-, tutkimus- ja kulttuuriaineistoa kotimaahan ja ulkomaille.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Seura tuottaa, kerää ja välittää sauna-alan tiedotus-, tutkimus- ja kulttuuriaineistoa kotimaahan ja ulkomaille."

Transkriptio

1 SUOMEN SAUNASEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA YLEISTÄ 75-vuotisjuhlavuosi Vuosi 2012 on Suomen Saunaseuran toiminnan 75-vuotisjuhlavuosi. Seuran edeltäjä, Suomalaisen Saunan Ystävät ry, perustettiin Juhlavuoden kunniaksi Seura julkaisee 75-vuotishistorian. Seura tiedottaa aktiivisesti historian julkistamisesta sekä Seuran toiminnasta ja sen merkityksestä. Juhlapäivä on Seuran perustamisen 75-vuotispäivä, , jolloin pidetään lehdistötilaisuus, juhlaseminaari sekä Seuran 75-vuotisjuhla. Seuran tarkoitus Suomen Saunaseura ry on aatteellinen yhdistys, jonka tehtävänä on vaalia suomalaista saunaperinnettä, tehdä sitä tunnetuksi ja korostaa saunomisen merkitystä terveiden elämäntapojen ylläpitäjänä. Tätä tarkoitusta varten seuralla on Helsingissä Vaskiniemessä Saunatalo, jossa seuran jäsenet ja heidän vieraansa voivat kylpeä. Lisäksi saunoja käytetään esittely- ja tutkimustarkoituksiin. Seura tuottaa, kerää ja välittää sauna-alan tiedotus-, tutkimus- ja kulttuuriaineistoa kotimaahan ja ulkomaille. 2. JÄSENISTÖ Jäsenmäärät ja jäseneksi hyväksyminen Seurassa on noin 4000 jäsentä. Uusiksi vuosijäseniksi hyväksytään henkilöt, joilla on suosittelijoinaan kaksi vähintään viimeiset viisi kalenterivuotta seuran jäsenenä ollutta henkilöä. Jäsen voi suositella yhtä uutta henkilöä kalenterivuodessa. Seuran puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja voivat suositella useita henkilöitä jäseniksi saman vuoden aikana.

2 3. VASKINIEMEN SAUNATALON TOIMINTA Saunatalo Seuran Vaskiniemen Saunatalossa on kolme savusaunaa, kaksi kertalämmitteistä saunaa, sähkölämmitteinen sauna, peseytymistilat ja pesijän tilat, pukuhuonetilat sekä takka/lepohuone. Näiden lisäksi Saunatalossa on toimisto, kirjasto, kolme hierojien vastaanottotilaa, asunto, tutkijain huonetila sekä talon toiminnassa tarvittavat varasto- ja huoltotilat. Jäsensaunat Saunat ovat avoinna jäsenille ja heidän vierailleen tiistaista lauantaihin sekä lisäksi parillisen viikon maanantaina. Arkipyhinä saunat ovat kiinni. Esittely- ja tilaussaunat Saunaseura voi järjestää saunaesittelyjä jäsensauna-aikojen ulkopuolella. Saunaseuran henkilö- tai yhteisöjäsen voi varata Saunatalon saunat yksityistilaisuuteen johtokunnan määrääminä aikoina. Saunaesittelyt seuraan kuulumattomille Saunoja ja saunomista esitellään median edustajille. Seura järjestää saunatilaisuuksia muille erikoisryhmille, kuten Suomessa toimivien suurlähetystöjen edustajille. Kansainväliseen Saunaliittoon kuuluvien kansallisten saunayhdistysten jäsenet pääsevät saunomaan jäsenhinnalla. Joillakin seuraan kuulumattomilla henkilöillä on rajoitetusti, eri sopimuksesta mahdollisuus tulla saunomaan jäsensauna-aikaan vierasmaksulla. Tällaisia kertasaunojia ovat mm. suomalaisten yritysten tai yksityishenkilöiden ulkomaiset vieraat tai seuran toimintaa eri tavoin avustaneet henkilöt, esim. Sauna-lehden kirjoittajat. 4. HALLINTO JA TALOUS Sääntömääräiset kokoukset Toimintavuoden aikana pidetään sääntömääräiset kevät- ja syyskokoukset. Seuran johto ja toimikunnat Seuran toimintaa johtaa johtokunta yhdessä puheenjohtajan ja toiminnanjohtajan kanssa. Johtokunnan kokouksia ja palvelusopimuksia valmistelee työvaliokunta, jonka jäsenet ovat johtokunnan jäseniä ja toiminnanjohtaja. Johtokunnan valitsemat kunnossapitotoimikunta, tutkimus- ja kulttuuritoimikunta, tiedotustoimikunta, sääntötoimikunta ja historiatoimikunta valmistelevat oman alueensa tehtäviä ja tuovat ne johtokunnan päätettäviksi. Johtokunnan ja toimikuntien jäsenet hoitavat työnsä luottamustehtävinä, josta ei makseta palkkiota. Seuran puheenjohtaja ja johtokunnan jäsenet sekä toimikuntien puheenjohtajat ovat vapautettuja Saunatalon saunamaksusta toimikautensa ajan. Vapautus saunamaksusta voidaan myöntää myös seuran ansioituneille seuran jäsenille (kunniajäsenet, seuran ansiomerkin saaneet henkilöt).

3 Toiminnan rahoitus Saunaseura on yleishyödyllinen aatteellinen yhdistys. Seura ei pyri harjoittamaan elinkeinotoimintaa. Seuran toimintaa kehitettäessä huolehditaan siitä, että Seuran yleishyödyllinen asema säilyy. Toiminta rahoitetaan tulorahoituksella eli jäsen- ja saunamaksuilla. Sauna-lehden ilmoitustuotoilla katetaan Sauna-lehden toimitus- ja painatuskuluja. Jäsen- ja saunamaksuja korotetaan hieman kustannuksia vastaaviksi ja Seuran kassavarannon ylläpitämiseksi. Jäsen- ja liittymismaksut Jäsenmaksu vuodelle 2012 on 100 euroa. Jäsenmaksulla ylläpidetään ja kehitetään Seuran toimintaa sekä katetaan osittain Saunatalon välttämättömiä korjaustarpeita sekä varaudutaan tuleviin korjauskustannuksiin. Liittymismaksu vuonna 2012 on 350 euroa. Kunniajäseniltä ja ainaisjäseniltä ei peritä vuosittaista jäsenmaksua. Myöskään tammenlehvätunnuksen ansainneilta vuosijäseniltä ei peritä jäsenmaksua. Saunatalon saunamaksut Jäsenen saunamaksu vuodelle 2012 on 10 euroa ja jäsenen vieraiden saunamaksu 20 euroa eli 25 % vuoden 2011 tasoa enemmän. Kausi- ja sarjakorttien hinnat ovat vastaavasti korkeammat. Vuosikorttien hintoja lasketaan 10 %:lla. Pyyhkeen vuokra nostetaan 3 euroon 2 eurosta. 5. SEURAN HENKILÖSTÖ JA PALVELUSOPIMUKSET Seuran vakituinen palkattu toimihenkilö on toiminnanjohtaja. Hänen lisäkseen Seuran toimistossa palvelee osa-aikainen toimistosihteeri. Työnantajan edustajana toimii Seuran puheenjohtaja. Seuralla on v palvelusopimukset koskien mm: - Saunatalon saunojen lämmitystä ja Saunatalon isännöintiä - Hieronta- ja pesijäpalveluja Saunatalossa - Saunatalon siivouspalveluja - Saunatalon kahvilapalveluja - Sauna-lehden toimittamista - Seuran verkkosivujen ylläpitoa ja toimittamista Palvelusopimusten mukaista asiakaspalvelua hoitavat itsenäiset yrittäjät, joiden kanssa Seura tekee määräaikaiset palvelusopimukset. Seura antaa korvausta vastaan tilat Saunatalossa toimivien yrittäjien käyttöön ja seuraa palvelun laatua ja asiakastyytyväisyyttä sekä hinnoittelua. Seuraa järjestää yrittäjien tarvitsemat kassapalvelut.

4 6. KUNNOSSAPITOTOIMIKUNTA Saunatalon ylläpito ja kehittäminen Kunnossapitotoimikunta suunnittelee ja toteuttaa Saunatalon korjaukset ja valvoo koko Saunatalon käyttöä ja kunnossapitoa. Kunnossapitosuunnitelma Talon ylläpidon suunnittelua varten on laadittu suunnitelma, jonka mukaisesti tehdään vuodelle 2012 suunnitellut korjaukset. Suunnitelman mukaan tulevana toimintavuonna ei aloiteta uusi remontteja kuten julkisivukorjauksia. Pukukaappien uusimista ei aiemmasta suunnitelmasta poiketen jatketa vuonna Vuonna 2012 tehdään ainoastaan kunnossapitotöitä kuten kiukaiden ja saunojen korjauksia ja sähköasennusten parantamista Kunnossapitobudjettiin vuodelle 2012 on sisällytetty varsinaisia korjauskuluja euroa ja euroa edellisten vuosien korjauksien aiheuttaman rahoitusvajeen kattamista. Pelastussuunnitelma Pelastussuunnitelman mukaiset tarkastukset tehdään, sekä pidetään suunnitelma ajan tasalla. Talkoot Puulämmitteisten saunojen kiuaskivet vaihdetaan talkoilla. Pihan ja taloa ympäröivän puiston siivoustalkoot järjestetään huhti-toukokuussa ja lokakuussa. 7. TIEDOTUSTOIMINTA Tiedotustoimikunta tekee johtokunnalle esityksen Seuran sisäisestä ja ulkoisesta viestinnästä sekä suunnittelee yhdessä Sauna-lehden päätoimittajan kanssa Sauna-lehden sisältöä ja yhdistyksen kotisivuja. Toimikunta suunnittelee johtokunnan antaman valtuutuksen mukaisesti seuran omaa tiedotusaineistoa ja tarvittavaa tiedotustoimintaa. Sauna-lehti Sauna-lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa ja sitä painetaan n kappaletta. Lehti lähetetään jäsenetuna kunniajäsenille, vuosijäsenille ja tammenlehvätunnuksen ansainneille ainaisjäsenille. Muiden ainaisjäsenten toivotaan tilaavan Sauna-lehden ja tällä tavoin tukevan seuran toimintaa. Ainaisjäsen voi saada lehden myös ilman tilausmaksua ilmoittamalla toimistoon haluavansa sen. Lehden voi tilata myös seuraan kuulumaton henkilö tai yhteisö. Seuran kotisivut on seuran toinen tiedottamisen kanava, jonka materiaalista saavat jäsenet ja ulkopuoliset tietoa saunakulttuurista, yhdistyksen toiminnasta, ajankohtaisista asioista ja johtokunnan päätöksistä.

5 Muu tiedotusaineisto ja asiantuntija-apu Seuran jäsenmaksupostituksen yhteydessä toimitettavaa jäsenkirjettä kehitetään. Toimisto välittää sauna-alan tietoutta ja asiantuntija-apua medialle, tutkijoille, opiskelijoille ja saunan harrastajille kotimaahan ja ulkomaille. Toimisto palvelee myös suurta yleisöä tiedottamalla pääkaupunkiseudun saunomis- ja avantouintimahdollisuuksista. Suomalaisen saunan päivä ja Löylynhenki-palkinto Perinteistä Suomalaisen saunan päivää vietetään kesäkuun toisena lauantaina, Tavoitteena on tehdä Suomalaisen saunan päivä nykyistä tunnetummaksi ja saada siitä lopulta kansallinen liputuspäivä. Suomalaisen saunan päivän yhteydessä myönnetään Löylynhenki-tunnustuspalkinto henkilölle tai yhteisölle, joka on erityisen ansiokkaasti toiminut saunan hyväksi. Palkinnon myöntää johtokunta tiedotustoimikunnan esityksestä. 8. TUTKIMUS- JA KULTTUURITOIMIKUNTA Tutkimus- ja kulttuuritoimikunta jatkaa Suomalaisen Saunan Tutkimussäätiön työtä. Toimikunnan tehtävänä on ensisijaisesti edistää saunatutkimusta ja saunakulttuuria sekä tiedottaa niistä seuran jäsenille ja tarvittaessa myös muille saunan ystäville. Käynnissä on tutkimus aiheesta Saunan kuvaaminen folkloressa Suomen ja lähikansojen piirissä Turun yliopiston gradutyönä ja se valmistunee vuoden 2012 aikana. Työstä on toiveena kuulla esitelmä esim. seuramme jäsenkokouksessa. Tarkoituksena on käynnistää Saunaseuran tietoarkiston digitointi ja seuran kirjaston modernisointi yhteistyössä tiedotustoimikunnan kanssa. Käynnistymistä odottelevia tutkimusaiheita ovat edelleen seuraavat: o puulämmitteisten saunojen ilmanvaihtotutkimus o siirtokarjalaisten saunaperinteet o urheilulääketieteen alueelta uusi aihe Saunojen happipitoisuus ja kylpijöiden veriarvot o tarkempi selvitys maailman saunojen lukumäärästä o kulttuurihistoriallinen selvitys Suomen kuuluisimmista saunoista teemana Sata suomalaista saunaa kautta aikojen o keräilyaloite SKS:lle aiheista saunahuumori, saunasananlaskut ja saunalaulut. Saunaseuran yleishyödyllisen toiminnan näkyvyyden lisäämiseksi toimikunta esittää mm. erikielisten Saunakoulujen järjestämistä maahanmuuttajille. 9. SÄÄNTÖTOIMIKUNTA Sääntötoimikunta laatii vuoden 2012 aikana johtokunnalle ehdotuksen maksuvaltuuksista. Toimikunta päivittää tarvittaessa muitakin Seuran pysyväisohjeita

6 10. HISTORIATOIMIKUNTA Seuran 75-vuotisjuhlakirjan aineiston kokoaminen aloitettiin syksyllä 2010 ja kirjoitustyö käynnistyi kesällä Historiatoimikunta jatkaa työn seurantaa ja ohjausta. Tavoitteena on käsikirjoituksen valmistuminen keväällä 2012 ja teoksen julkistaminen Seuran 75- vuotisjuhlan yhteydessä. Historiatoimikunta selvittää Seuran toiminnasta ja suomalaisen saunan vaalimisesta kertovan juhlakirjan kaupallisen kustantamisen mahdollisuudet. 11. KANSAINVÄLINEN TOIMINTA Juhlavuoden kunniaksi elvytetään naapurimaiden kanssa yhteistyötä mm. kutsumalla edustajia juhlavuotemme tapahtumiin ja osallistumalla mahdollisuuksien mukaan naapurimaiden saunatapahtumiin. Seura on Kansainvälisen Saunaliiton ISS:n jäsen. Seura tekee yhteistyötä liiton kanssa suomalaisen saunan tunnetuksi tekemiseksi, oikeiden saunomistapojen ohjaamiseksi ja edistämiseksi ulkomailla. Saunaseuran toiminnanjohtaja on liiton pääsihteeri, jonka työstä seura ei peri korvausta. Liiton toimisto on seuran tiloissa, joista seura ei peri vuokraa. Kansainvälisen Saunaliiton hallituksen puheenjohtaja ja yksi asiantuntijajäsen ovat seuran jäseniä. Muut kansainväliseen Saunaliittoon kuuluvat kansalliset yhdistykset ovat Belgiasta, Itävallasta, Japanista, Norjasta, Saksasta, Tsekistä, Yhdysvalloista, Ruotsista, Venäjältä, Liettuasta ja Latviasta. Yllä mainittujen kansallisten jäsenyhdistysten lisäksi liitto tekee suomalaista saunaa tunnetuksi mm. seuraavien maiden kanssa: Kiina, Korea, Mongolia, Slovenia, Sveitsi, Tanska, Ranska, Hollanti, Thaimaa, Puola, Turkki ja Eesti. ISS järjestää Interbad -näyttelyn yhteydessä Stuttgartissa lokakuussa 2012 yhden päivän mittaisen saunaseminaarin. Seuraava kansainvälinen saunakongressi pidetään Paikka päätetään vuoden 2012 aikana. Kongressin yhteydessä pidetään Kansainvälisen saunaliiton yleiskokous, jossa valitaan liiton puheenjohtaja ja hallitus seuraavaksi neljävuotiskaudeksi. 12. MUU TOIMINTA Yhteistyö muiden sauna-alan yhteisöjen kanssa Selvitetään yhteistyömuotoja muiden sauna-alan aatteellisten yhdistysten (esim. Kansainvälinen Savusaunaklubi), matkailuyrittäjien (esim. Saunasaari) ja sauna-alan asiantuntijapalveluja tarjoavien yhteisöjen (esim. Saunaosuuskunta) kanssa. Virkistystoiminta: retket saunakohteisiin ja savusaunaseminaari Käynnistetään jäsenille tarkoitettu virkistystoimintaa mm. toteuttamalla seuran puitteissa tutustumismatkoja sekä osallistumalla muiden tahojen järjestämiin matkoihin, jotka suuntautuvat mielenkiintoisiin saunakohteisiin. Selvitetään myös mahdollisuuksia perustaa tällaista toimintaa varten erillinen toimikunta.

7 Savusaunojen rakentaminen on kasvamassa. Lisääntyneen kysynnän vuoksi seura järjestää savusaunaseminaarin, jossa käsitellään savusaunojen ja savukiukaiden rakentamiseen liittyviä näkökohtia, saunojen kunnossapitoa ja oikeaa lämmittämistä. Helsinki, Suomen Saunaseura ry Johtokunta

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 Suomen Saunaseura ry TOIMINTASUUNNITELMA 2014 Marraskuu 2013 Suomen Saunaseura ry 2 (9) SUOMEN SAUNASEURA RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 1. YLEISTÄ 1.1. Seuran tarkoitus ja tavoitteet Suomen Saunaseura

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2011

Toimintasuunnitelma 2011 Prometheus-leirin tuki ry Toimintasuunnitelma 2011 Hallituksen esitys yleiskokoukselle 7.11.2010 1 Sisällysluettelo 1. YLEISTÄ... 3 2. HALLINTO... 3 2.1. Yleinen hallinto... 3 2.2. Jäsenhankinta... 4 3.

Lisätiedot

3 Seuralla voi olla irtainta ja kiinteää omaisuutta ja seura voi ottaa vastaan lahjoituksia ja testamentteja.

3 Seuralla voi olla irtainta ja kiinteää omaisuutta ja seura voi ottaa vastaan lahjoituksia ja testamentteja. 1 Yhdistyksen nimi on Kasvinsuojeluseura ry. Sen toiminta-alueena on koko maa ja kotipaikkana Helsingin kaupunki. Yhdistyksestä käytetään näissä säännöissä nimitystä seura. 2 Seuran tarkoituksena on edistää

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2012

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2012 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2012 Suomen Merkonomiyhdistysten Liitto - SMYL ry Sisältö Liiton tunnettuuden lisääminen Lausunnot ja kannanotot Edustaminen Julkaisutoiminta Rekisterit Markkinointi Tapahtumat

Lisätiedot

Reserviläisliiton. toimintasuunnitelma 2015

Reserviläisliiton. toimintasuunnitelma 2015 Reserviläisliiton toimintasuunnitelma 2015 Luonnos 22.10.2014 2015 Helsinki, 6.10.2014 RESERVILÄISLIITON TOIMINTASUUNNITELMA 2015 1. Juhlavuosi ja uusi strategia Vuonna 2007 hyväksytyssä, RES 2015 -strategiassa

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2015

Toimintasuunnitelma 2015 Sivu 1 Toimintasuunnitelma 2015 1. Hallitus Yhdistyksen toimintaa ohjaa hallitus. Ohjesäännössä on säädetty erikseen hallituksen kokoonpanosta ja jäsenten tehtävistä. Hallitus on velvoitettu etsimään uusia

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2012 Reserviläisliiton hallituksen esitys liiton syyskokouksen käsittelyyn 19.11.2011

Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2012 Reserviläisliiton hallituksen esitys liiton syyskokouksen käsittelyyn 19.11.2011 Reserviläisliitto ry Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2012 Reserviläisliiton hallituksen esitys liiton syyskokouksen käsittelyyn 19.11.2011 RESERVI maanpuolustuksemme perusta TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 1. Yleistä seurasta Hallinnon Tutkimuksen Seura ry. on tieteellinen yhdistys, jonka tarkoitus on edistää hallinnon tutkimusta Suomessa ja osallistua alan kansainväliseen

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2011 VIHREIDEN NUORTEN JA OPISKELIJOIDEN LIITTO

TOIMINTASUUNNITELMA 2011 VIHREIDEN NUORTEN JA OPISKELIJOIDEN LIITTO 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 TOIMINTASUUNNITELMA 2011

Lisätiedot

1 Nimi. Yhdistyksen nimi on Oikeustieteen ylioppilaiden yhdistys Artikla ry.

1 Nimi. Yhdistyksen nimi on Oikeustieteen ylioppilaiden yhdistys Artikla ry. 1 LUKU: NIMI, TARKOITUS, TOIMINTAMUODOT JA TILIKAUSI 1 Nimi. Yhdistyksen nimi on Oikeustieteen ylioppilaiden yhdistys Artikla ry. 2 Kielet ja kotipaikka. Yhdistyksen kieli on suomi ja kotipaikka Rovaniemi

Lisätiedot

PALVELU - AA:N 3. PERINTÖ

PALVELU - AA:N 3. PERINTÖ 1 PALVELU - AA:N 3. PERINTÖ KATSAUS SUOMEN AA:N PALVELURAKENTEESEEN JA PALVELUN PERIAATTEISIIN 2 MITÄ AA ON? AA on miesten ja naisten toveriseura, jossa he jakavat keskenään kokemuksensa, voimansa ja toivonsa

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2010

Toimintasuunnitelma 2010 1 Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto 2 3 4 Toimintasuunnitelma 2010 Hallituksen esitys 24.10.2009 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38

Lisätiedot

Sisältö. Yhdistystiedote 5/2013 11.12.2013. Reserviläisliitto Suomen suurin maanpuolustusjärjestö 58. toimintavuosi

Sisältö. Yhdistystiedote 5/2013 11.12.2013. Reserviläisliitto Suomen suurin maanpuolustusjärjestö 58. toimintavuosi Reserviläisliiton kunniapuheenjohtaja Mikko Pesälän muotokuva paljastettiin 5.12.2013 Helsingissä. Yhdistystiedote 5/2013 11.12.2013 Reserviläisliitto Suomen suurin maanpuolustusjärjestö 58. toimintavuosi

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2015

Toimintasuunnitelma 2015 Suomen Rauhanturvaajaliitto ry Pitkäperäntie 16, 33480 Ylöjärvi www.rauhanturvaajaliitto.fi Hyväksytty Lahden syysliittokokouksessa 11.10.2014 1. YLEISTÄ Toimintasuunnitelma 2015 Suomen Rauhanturvaajaliitto

Lisätiedot

SF-Caravan Turku ry Toimintasuunnitelma 2012

SF-Caravan Turku ry Toimintasuunnitelma 2012 SF-Caravan Turku ry Toimintasuunnitelma 2012 2 YHDISTYS SF-Caravan Turku ry toimii sääntöjensä mukaisesti ensisijaisesti jäsenperheittensä matkailuajoneuvojen käyttömahdollisuuksien edistämiseksi. Pääkohteena

Lisätiedot

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa Toimintasuunnitelma 2007

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa Toimintasuunnitelma 2007 1. Yleistä 2. Yhdistystoiminta 2.1 Jäsenistö ja jäsenmaksut 2.2 Yhdistyksen kokoukset 2.3 Hallitus 2.4 Toimisto ja henkilöstö 2.5 Talous ja varainhankinta 3. Kustannustoiminta ja myynti 3.1 Kustannustoiminta

Lisätiedot

Yhdistyksen käsikirja Pikaopas hallitukselle 2011

Yhdistyksen käsikirja Pikaopas hallitukselle 2011 Yhdistyksen käsikirja Pikaopas hallitukselle 2011 Sisällys Oppaan tarkoitus... 4 1. YHDISTYSTOIMINTA, YLEISTÄ... 5 2. SÄÄNTELY... 5 Säännöt... 5 Lainsäädäntö... 6 3. YHDISTYKSEN PERUSTAMINEN JA REKISTERÖINTI...

Lisätiedot

Vanhempainyhdistystoiminnan tietopaketti

Vanhempainyhdistystoiminnan tietopaketti Vanhempainyhdistystoiminnan tietopaketti Vanhempainyhdistystoiminta on aikuisten yhteistyötä koulun tai päiväkodin kaikkien lasten hyväksi. Se on toimintaa lasten viihtymisen ja hyvinvoinnin edistämiseksi

Lisätiedot

Suomen Saunaseura ry:n jäsenlehti 1/2014. Vaasan Pingviinit. innokkaasti avannossa. KIUKAAN HYÖTYSUHDE paremmaksi? PATIKKARETKI saunaan

Suomen Saunaseura ry:n jäsenlehti 1/2014. Vaasan Pingviinit. innokkaasti avannossa. KIUKAAN HYÖTYSUHDE paremmaksi? PATIKKARETKI saunaan Suomen Saunaseura ry:n jäsenlehti 1/2014 Vaasan Pingviinit innokkaasti avannossa KIUKAAN HYÖTYSUHDE paremmaksi? PATIKKARETKI saunaan Lisää löylyä. Audi S3 Sportback. Alk. 55.456 Kun pellin alta löytyy

Lisätiedot

Tampereen Suomalainen Klubi käynnistää Suomi 100 vuotta valmistelun

Tampereen Suomalainen Klubi käynnistää Suomi 100 vuotta valmistelun 1 Tampereen Suomalainen Klubi TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 Suomalainen johtaminen ja johtajuus Toiminnan tarkoitus ja toimintamuodot Toimintasuunnitelma perustuu 9.9.2013 hyväksyttyihin sääntöihin

Lisätiedot

PuHu Juniorit Ry. Säännöt

PuHu Juniorit Ry. Säännöt PuHu Juniorit Ry. Säännöt 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on PuHu Juniorit ry. ja sen kotipaikka on Vantaa. 2 Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja kehittää

Lisätiedot

PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS

PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS T I E T E E L L I S T E N S E U R A I N VA LT U U S K U N TA V e t e n s k a p l i g a s a m f u n d e n s d e l e g a t i o n T O I M I N TA K E R T O M US 2 014 SISÄLLYS PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS 3 TOIMINNANJOHTAJAN

Lisätiedot

SOTILASKOTILIITTO - SOLDATHEMSFÖRBUNDET ry VIHREÄ KIRJA

SOTILASKOTILIITTO - SOLDATHEMSFÖRBUNDET ry VIHREÄ KIRJA SOTILASKOTILIITTO - SOLDATHEMSFÖRBUNDET ry VIHREÄ KIRJA 2013 2 VIHREÄ KIRJA Julkaisija: Sotilaskotiliitto Soldathemsförbundet ry Tekstin on laatinut Sotilaskotiliiton järjestötoimintaprosessi: Karoliina

Lisätiedot

Suomen Painiliitto ry TOIMINTASUUNNITELMA

Suomen Painiliitto ry TOIMINTASUUNNITELMA Suomen Painiliitto ry TOIMINTASUUNNITELMA 2014 SISÄLLYSLUETTELO Johdanto 2 Hallinto 4 Työvaliokunta 5 Talous ja markkinointi 5 Lääkintä ja antidoping 5 Valmennus ja koulutus 5 Sääntö ja kilpailu 10 Alue

Lisätiedot

4.5. Yhteistyötahot... 14 4.5.1. Kaupunki ja yritysmaailma... 14 4.5.2. Poliisi ja muut viranomaiset... 14 5. VIESTINTÄ, MARKKINOINTI, VARAINHANKINTA

4.5. Yhteistyötahot... 14 4.5.1. Kaupunki ja yritysmaailma... 14 4.5.2. Poliisi ja muut viranomaiset... 14 5. VIESTINTÄ, MARKKINOINTI, VARAINHANKINTA 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO... 4 1.1. Johdanto... 4 1.1.1. Mikä on toiminnan käsikirja... 4 1.1.2. Seuran historia... 4 1.1.3. Seuran asema alueella... 4 1.1.4. Kattojärjestöt ja lajiliitot... 4 2.

Lisätiedot

SUOMEN LEOT LEOS OF FINLAND 2014-2015 ME PALVELEMME. YHDESSÄ.

SUOMEN LEOT LEOS OF FINLAND 2014-2015 ME PALVELEMME. YHDESSÄ. LIONS CLUBS INTERNATIONAL LEO MONINKERTAISPIIRI 107 SUOMI LEO MULTIPLE DISTRICT 107 FINLAND SUOMEN LEOT LEOS OF FINLAND 2014-2015 ME PALVELEMME. YHDESSÄ. i Opitaan antamaan enemmän MATRIKKELI Copyright

Lisätiedot

VUOSIKOKOUS ja YLIMÄÄRÄINEN KOKOUS TEKEVÄT KATTOJÄRJESTÖSSÄ PÄÄTÖKSET

VUOSIKOKOUS ja YLIMÄÄRÄINEN KOKOUS TEKEVÄT KATTOJÄRJESTÖSSÄ PÄÄTÖKSET 1 10.12 KOKOUKSEN MUOKKAAMA HARVINAISTEN KATTOJÄRJESTÖN XXX ORGANISAATIOKAAVIO. Näkökulmana on yksi yksittäinen jäsenyhdistys (huom. järjestössä on useampia jäsenyhdistyksiä) HALLITUKSEN PUHEENJOHTAJA

Lisätiedot

TIIRIN GOLF RY:N TOIMINTASÄÄNNÖT

TIIRIN GOLF RY:N TOIMINTASÄÄNNÖT TIIRIN GOLF RY:N TOIMINTASÄÄNNÖT Seuran nimi Tiirin Golf ry. TOIMINTASÄÄNNÖT 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli 2 Yhdistyksen nimi on Tiirin Golf ry (epävirallinen lyhenne TIGo). Yhdistyksen kotipaikka

Lisätiedot

SUOMEN HAAVANHOITOYHDISTYS RY

SUOMEN HAAVANHOITOYHDISTYS RY SUOMEN HAAVANHOITOYHDISTYS RY TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 1. VARSINAINEN TOIMINTA Vuonna 2014 yhdistyksen toiminnassa tulevat edelleen keskeisiä olemaan Haava-lehti, koulutus-, tutkimus- ja kehittämistoiminta,

Lisätiedot

Käymäläseura Huussi ry. - Global Dry Toilet Association of Finland

Käymäläseura Huussi ry. - Global Dry Toilet Association of Finland TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 YLEISTÄ Tampereella vuonna 2002 perustettu Käymäläseura Huussi ry. (KSH) on valtakunnallinen ekologista sanitaatiota edistävä kansalaisjärjestö. Yhdistys edistää kuivakäymälöiden

Lisätiedot