TEHOSTETUN PALVELUASUMISEN HANKINTA MUISTISAIRAILLE HENKILÖILLE

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TEHOSTETUN PALVELUASUMISEN HANKINTA MUISTISAIRAILLE HENKILÖILLE"

Transkriptio

1 Tarjouspyyntö TEHOSTETUN PALVELUASUMISEN HANKINTA MUISTISAIRAILLE HENKILÖILLE Inarin kunta / Sosiaali- ja terveystoimi (jäljempänä tilaaja ) pyytää tarjousta Hilmailmoituskanavassa julkaistun ilmoituksen sekä tämän tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukaisesti ympärivuorokautisen tehostetun palveluasumisen järjestämisestä (jäljempänä myös palvelu ). 1. HANKINNAN KOHDE JA TAVOITTEET 1.1 Yleiskuvaus hankinnan kohteesta Hankinnan kohteena on sosiaalihuoltolain 17 :n 1 momentin 4 kohdassa tarkoitettu ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen. Asumispalvelu on tarkoitettu muistisairaille henkilöille. Hankinnan kohteena oleva ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen muistisairaille henkilöille on asumista asumisyksikössä itsenäisessä asunnossa. Henkilökuntaa on paikalla 24 h/vrk. Asukkaat tarvitsevat tehostettua ja jatkuvaa hoitoa ja heidän selviytymisensä edellyttää ympärivuorokautista valvontaa. Asiakkaiden hoidon toteutus lähtee heidän tarpeistaan perustuen hoito- ja palvelusuunnitelmaan. Hoito on aktiivista ja kokonaisvaltaista sekä toimintakykyä ylläpitävää. Hoitotyö on asiakasta kuntouttavaa tai vähintään toimintakykyä ylläpitävää. Palveluasumisen avulla tuetaan ja edistetään asukkaan hyvinvointia, turvallisuutta ja hyvää elämänlaatua. Asumisyksikkö on viihtyisä ja kodinomainen ja asukkaille tarjotaan heidän yksilölliset tarpeensa huomioivaa palvelua. Tilaajan tavoitteena on pitkäkestoisen palvelun hankkiminen asiakkailleen. Tavoitteena on, että asukkaat voivat elää asumisyksikössä tarvittaessa elämänsä loppuun saakka. Palveluntuottajaksi valittu järjestää asumispalvelun sekä hoidon asumisyksikössä. Palveluntuottaja järjestää myös tarkemmin sovittavalla tavalla myös ateriapalvelun sekä liinavaate- ja siivoushuollon (ns. tukipalvelut). Palveluntuottaja osallistuu palvelun kehittämiseen yhdessä tilaajan kanssa. Hankinnan kohde on kuvattu tarkemmin tarjouspyynnön liitteellä 1, Hankinnan kohteen kuvaus ja vähimmäisvaatimukset. Osatarjoukset ovat sallittuja, eikä tarjoajan tarvitse tarjota kaikki tilaajan tarvitsemia paikkoja. Tarjoajan ei tarvitse sitoutua tietyn paikkamäärän toimittamiseen, vaan tilaaja hankkii yksittäisiä palveluasumispaikkoja tarjoajan kapasiteetin rajoissa. Vaihtoehtoiset tarjoukset eivät ole sallittuja. 1.2 Puitejärjestely Hankinnassa perustetaan puitejärjestely, johon valitaan vähintään kolme (3) palveluntuottajaa, mikäli soveltuvia tarjoajia löytyy riittävästi. Puitejärjestelyssä kaikki ehdot vahvistetaan etukäteen. Sopimuskaudella varsinaiset tilaukset tehdään kirjallisesti sopijapuolten välillä, kilpailutuksen perusteella laaditun sopimuksen ehdoin.

2 Tilaukset sopimuskaudella tehdään ensisijaisesti tarjouskilpailun lopputuloksen osoittamassa järjestyksessä, palveluntuottajan vapaan kapasiteetin mukaan. Järjestyksestä voidaan poiketa asiakkaan henkilökohtaisiin olosuhteisiin liittyvistä painavista syistä, jotka koskevat: asumisyksikön sijaintia, asiakkaan erityistarpeita asiakkaan tahtoa palveluntuottajan erityisosaamista Palveluntuottajia tullaan kohtelemaan puitesopimuskauden aikana tasapuolisesti ja syrjimättä. Tilaaja ei sitoudu tiettyjen paikkamäärien ostoon. Suuntaa-antavana arviona mainitaan, että vuoden 2012 talousarviossa on varauduttu ostamaan n. 10 asumispalvelupaikkaa muistisairaille henkilöille tarkoitettua tehostettua palveluasumista. Näitä paikkoja tullaan tarvitsemaan heti sopimuskauden alkaessa. Talousarvio vahvistetaan vuosittain. Tarjouksessa voi tarjota yhtä tai useampaa paikkaa. Tarjoajan ilmoittaa hintalomakkeella (Tarjouspyynnön liite 4) niiden paikkojen määrän, jotka ovat tilaajan ostettavissa heti sopimuskauden alussa. 2. SOPIMUSKAUSI Sopimuskausi alkaa sopimuksen allekirjoittamisella ja päättyy neljän (4) vuoden kuluttua. Tämän jälkeen tilaajalla on oikeus kahden vuoden (2) vuoden mittaiseen optiokauteen. Tilaaja ilmoittaa optiokauden käyttöönotosta viimeistään ennen kolmannen sopimusvuoden päättymistä. Tavoitteena on, että sopimus saadaan allekirjoitettua heti, kun hankintapäätös on tehty ja hankintalain mukainen odotusaika on päättynyt. 3. HANKINTAMENETTELY Hankintamenettelynä käytetään avointa menettelyä. Hankinta on EU-kynnysarvon ylittävä B- listan mukainen toissijainen palveluhankinta. Hankinnassa noudatetaan lakia julkisista hankinnoista (348/2007). Mikäli saaduista tarjouksista yksikään ei vastaa tarjouspyyntöä tilaajan edellyttämällä tavalla taikka olosuhteet tarjouskilpailun aikana muuttuvat sellaisiksi, ettei tilaaja voi hyödyntää tarjouskilpailun tuloksia, tilaaja voi keskeyttää hankintamenettelyn osittain tai kokonaan. Tarjouksen tekemisestä, esittelystä tai muusta menettelyyn osallistumisesta ei makseta tarjoajille korvausta. Tarjousasiakirjat ovat saatavissa suomen kielellä. Tarjoajan halutessa tarjousasiakirjat muulla kielellä, käännättäminen ja siitä aiheutuvat kustannukset ovat tarjoajan itsensä vastattavina. 4. YHTEYDENPITO JA LISÄTIEDOT KILPAILUN AIKANA Tarjoaja voi tarjouskilpailun aikana pyytää lisätietoja sähköpostitse lähettämällä kysymykset osoitteisiin ja Sähköpostin aihekenttään kirjoitetaan Tehostettu palveluasuminen muistisairaille. Suomenkieliset kysymykset on lähetettävä kello mennessä. Tarjoajien tasapuolisen kohtelun takaamiseksi muulla tavoin esitettyihin kysymyksiin ei voida vastata. 2(36)

3 Vastaukset kysymyksiin julkaistaan hankintayksikön internetsivuilla osoitteessa viimeistään Tarjoajan tulee käydä katsomassa kysymykset ja niihin annetut vastaukset sivuilla sekä käyttää hyväkseen mahdollisesti täsmennettyjä tietoja tarjousta antaessaan. 5. TARJOUSTIETOJEN JA HANKINTA-ASIAKIRJOJEN JULKISUUS Hankinta-asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisen toiminnan julkisuudesta (621/1999). Hankintaan osallistuvan yrityksen toimittamat tarjousasiakirjat ja tiedot tulevat pääsääntöisesti julkisiksi hankintaprosessin yhteydessä. Tarjousasiakirjat tulevat julkisiksi asianosaisille eli toisille tarjoajille, kun hankintaa koskeva päätös on tehty. Tarjoajan on merkittävä toimittamaansa aineistoon selkeästi, mitkä tiedot se katsoo kuuluvan liike- tai ammattisalaisuuden piiriin ja erotettava nämä tiedot selvästi muusta aineistosta tarjouksessaan. Hankintayksikkö tekee erillisen päätöksen mahdollisesta salassapidosta. Hinta ei kuitenkaan voi olla liike- tai ammattisalaisuus. Tarjousten avaustilaisuus ei ole julkinen. 6. TARJOUSTEN LAATIMINEN Tarjoajaa koskevat vaatimukset sekä tarjoajilta edellytetyt selvitykset on esitetty tarjouspyynnön liitteessä 2, Tarjoajan soveltuvuus. Hankinnan vähimmäisvaatimukset on kuvattu yksityiskohtaisesti tarjouspyynnön liitteessä 1, Hankinnan kohteen kuvaus ja vähimmäisvaatimukset. Tarjoaja hyväksyy vaatimukset tarjouspyynnön liitteellä 3, Hankinnan kohteeseen ja tarjoukseen liittyvät vähimmäisvaatimukset. Palvelun hinnoittelu on kuvattu hintalomakkeella tarjouspyynnön liitteellä 4. Hintalomakkeella tarjoaja ilmoittaa myös tarjoamiensa paikkojen määrän. Tarjoajan on hyväksyttävä tarjouspyynnön liitteenä 5A oleva sopimusmalli. Sopimukseen sovelletaan julkisten hankintojen yleisiä sopimusehtoja (JYSE 2009 Palvelut) siltä osin, kuin ne eivät ole ristiriidassa sopimusmallin kanssa. Yleiset ehdot on esitetty tarjouspyynnön liitteenä 5B. Omien sopimusehtojen esittäminen on kielletty ja johtaa todennäköisesti tarjouksen hylkäämiseen. Tarjouksen tekemisen tueksi on laadittu tarjouksen kansilehti ja sisällysluettelo, tarjouspyynnön liite 6, joka tarjoajan on allekirjoitettava ja liitettävä tarjoukseen. Kansilehdellä on lueteltu kaikki tarjouksen pakolliset liitteet ja tarjoajan on merkittävä kansilehdelle sanottujen liitteiden numerot ja sijainti tarjouksessaan. Tarjous jätetään käyttäen tarjouspyynnön palautettavia lomakkeita. Tarjoukseen liitetään vain tarjouspyynnössä mainitut liitteet. Liitteet 2, 3, 4 ja 6 ovat tarjouslomakkeita, jotka on palautettava täytettyinä tarjouksen jättämisen yhteydessä. Tarjouksen on oltava sisällöltään tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukainen ja sisällettävä kaikki tarjoajien ja tarjousten arvioinnissa sekä tarjousten vertailussa tarvittavat pyydetyt tiedot. Hankintayksiköllä on velvollisuus hylätä tarjous, joka on tarjouspyynnön vastainen ja siten vertailukelvoton. Tarjous ja tarjouspyynnön liitteinä olevat tarjouslomakkeet annetaan täytettyinä kirjallisina suomen kielellä. 3(36)

4 7. TARJOUSTEN JÄTTÄMINEN JA VOIMASSAOLO Hankintayksikölle osoitettu tarjous suljetussa kirjekuoressa paperiversiona allekirjoitettuna on toimitettava viimeistään kello Lisäksi tarjous on toimitettava sähköisenä versiona USB-muistitikulla tai CD-Rom-levykkeellä samassa kirjekuoressa paperiversion kanssa. Jos sähköisen ja paperiversiona toimitetun tarjouksen välillä on ristiriita, noudatetaan tarjouksen paperiversiota. Tarjousmerkintä Tehostettu palveluasuminen muistisairaille pyydetään mainitsemaan kirjekuoressa. Posti- ja käyntiosoite: Inarin sosiaali- ja terveyslautakunta Piiskuntie Ivalo Määräajan jälkeen saapuneita tarjouksia ei oteta huomioon. 8. TARJOUSTEN KÄSITTELY Menettelyn vaiheet ovat seuraavat: a) Tarjousten avaaminen. b) Tarjoajan soveltuvuuden tarkistaminen. c) Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen. d) Tarjousten vertailu. e) Hankintapäätöksen teko ja päätöksestä ilmoittaminen. f) Hankintasopimusten solmiminen. Hankintasopimus syntyy vasta kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella. EU-kynnysarvon ylittävässä hankinnassa hankintasopimus voidaan tehdä aikaisintaan 21 päivän kuluessa siitä, kun tarjoaja on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätös perusteluineen tiedoksi. 9. TARJOUSTEN VERTAILU Tarjousten valintaperuste on halvin hinta. Hintavertailu suoritetaan liitteen 4 Hintalomake mukaisesti. 10. PÄIVÄYS Inarin sosiaali- ja terveyslautakunta 11. LIITTEET Liite 1A Liite 1B Liite 2A Liite 2B Liite 3 Liite 4 Hankinnan kohteen kuvaus ja vähimmäisvaatimukset Prosessi- ja kustannusvastuutaulukko Tarjoajan soveltuvuus (Tarjouslomake, palautetaan täytettynä tarjouksen liitteenä) Referenssilomake (Tarjouslomake, palautetaan täytettynä tarjouksen liitteenä) Hankinnan kohteeseen ja tarjoukseen liittyvät vähimmäisvaatimukset (Tarjouslomake, palautetaan täytettynä tarjouksen liitteenä) Hintalomake (Tarjouslomake, palautetaan täytettynä tarjouksen liitteenä) 4(36)

5 Liite 5A Liite 5B Liite 6 Sopimusmalli Julkisten hankintojen yleiset sopimusehdot, JYSE 2009 Palvelut, saatavissa osoitteesta t/ julkis/jyse_2009_palvelut.pdf Tarjouksen kansilehti (Tarjouslomake, palautetaan täytettynä tarjouksen liitteenä) 5(36)

6 LIITE 1 A HANKINNAN KOHTEEN KUVAUS JA VÄHIMMÄISVAATIMUKSET Tällä liitteellä kuvaillaan hankinnan kohdetta ja määritellään palvelun vähimmäisvaatimukset, jotka palvelujentuottajan on täytettävä koko sopimuskauden ajan. 1. YLEISTÄ HANKINNASTA - Tilaaja arvioi hakijan tarpeen palveluun - Asiakkaalla on tehostettu ja jatkuva hoidon tarve ja asiakkaan selviytyminen edellyttää ympärivuorokautista valvontaa - Asiakkaiden toimintakyky on rajoittunut tai heillä on diagnosoitu muistisairaus ja/tai muistitoiminnot alentuneet vaikeasti tai keskivaikeasti (MMSE alle 20/30) - Tuetaan asiakkaan olemassa olevia voimavaroja - Hoitotyö on kuntouttavaa - Hoitohenkilökunnalla on riittävä koulutus ja perehtyneisyys muistihäiriöisten hoidon erityispiirteisiin. Riittävänä koulutuksena pidetään lähihoitajan tutkintoa. - Mahdollisuus saattohoitoon - Hankintaan sisältyy myös palvelun kehittäminen yhdessä tilaajan kanssa 2. HANKITTAVALLE PALVELULLE ASETETUT VÄHIMMÄISVAATIMUKSET 2.1 Tilat, laitteet ja välineet, sijainti Kyseessä on asuminen asumisyksikössä itsenäisessä asunnossa. Asukkaat voivat oleskella, liikkua ja toimia asumisyksikössä esteettömästi ja turvallisesti. Yhteistilat soveltuvat asukkaiden käyttöön. Tiloissa on mahdollista järjestää kuntouttavaa toimintaa ja yhteisiä tilaisuuksia. a) Liikkuminen koko asumisyksikössä on esteetöntä. b) Asukkaalla on käytössään liikkumis- ja toimimisesteisen henkilön käyttöön soveltuva oma huone ja WC-pesutila, jonka oven saa suljettua. Apuvälineet ja esim. sänky on voitava tarvittaessa siirtää pois huoneesta. c) Asukkaat kalustavat pääsääntöisesti huoneensa itse omilla kalusteillaan. d) Omaisen on mahdollista tarvittaessa yöpyä hoitokodissa (esim. saattohoito) asukkaan kanssa samassa huoneessa. Palveluntuottaja voi periä omaiselta maksun yöpymisestä sekä tarjoamistaan aterioista. e) Asumisyksikössä on asukkaiden käyttöön varattua oleskelutilaa. Lisäksi asumisyksikössä on yhteisenä ruokailutilana käytettävä tila. f) Asiakkailla on mahdollisuus saunomiseen. Henkilökunta valvoo ja tukee saunomista. g) Asumisyksikön tiloista on esteetön pääsy ulkoilemaan. Ympäristössä ei ole olennaisia asukkaiden viihtyisyyttä rajoittavia tekijöitä. h) Asukkaille on osoitettavissa tupakointipaikka ulkona, jossa henkilökunta valvoo asukkaiden tupakointia. i) Tilojen, laitteiden ja koneiden ylläpidosta ja huollosta on kunnossapito- ja hygieniasuunnitelmat. Vastuuhenkilöt on nimetty. j) Palveluntuottaja ottaa käyttöön asukkaan kannalta tarpeelliset apuvälineet. Tällä 6(36)

7 tarkoitetaan sekä asukkaan henkilökohtaiseen selviytymiseen liittyviä apuvälineitä, jotka tilaajan fysioterapia myöntää tai jotka myönnetään tilaajan lääkinnällisen kuntoutuksen kautta. Hoitotyön kannalta tarpeelliset apuvälineet (esim. nostolaitteet) hankkii palveluntuottaja. k) Palveluntuottajan palveluyksikön on sijattava kuntakeskuksen (Ivalon) välittömässä läheisyydessä tai kohtuullisten julkisen liikenteen yhteyksien saavutettavissa kuntakeskuksesta. Yhteyksien kohtuullisuutta arvioitaessa otetaan huomioon se, että asukkaiden omaistenkin liikkumiskyky on usein rajoittunut. l) Tilojen on vastattava myönnettyä toimilupaa. 2.2 Henkilöstö a) Asumisyksikössä on nimetty vastuuhenkilö, joka työskentelee yksikössä täysipäiväisesti. Vastuuhenkilöllä on vähintään sosiaali- tai terveysalan korkeakoulututkinto tai vastaava aikaisempi tutkinto ja aina vähintään kahden (2) vuoden työkokemus vanhustyöstä sekä kokemusta/koulutusta esimiestyöstä. b) Hoitohenkilöstömitoitus on vähintään 0,6 / asukas. Henkilöstön määrää ja mitoitusta laskettaessa noudatetaan Ikäihmisten palvelujen laatusuositusta (STM 2008:3). Hoitohenkilökunnan määrä on mitoitettu asukkaiden tarpeiden ja toimintakyvyn mukaan. Palveluntuottajan on huomioitava mahdolliset lainsäädännön muutokset henkilöstömitoituksessa ja palvelussa yleisesti. Tällaisessa tilanteessa osapuolet sitoutuvat neuvottelemaan muutosten vaikutuksesta hintaan. c) Henkilöstön tehtävärakenteen suunnittelussa on noudatettava ammatillisen henkilöstön kelpoisuuslaeissa ja -asetuksissa määriteltyjä kelpoisuusvaatimuksia. Alan koulutuksena pidetään sosiaali- ja terveysalan tutkintoa sosiaalihuollon tai terveydenhuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuudesta annettujen lakien ja asetusten mukaan (laki sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista 272/2005 ja asetus 609/2005; laki terveydenhuollon ammattihenkilöistä 559/1994 ja asetus 564/1994). d) Poissaoloista sijaistetaan vähintään 90 %. Sijaisilla on riittävä, tehtävään soveltuva sosiaali- ja/tai terveysalan vähintään toisen asteen tutkinto. e) Palveluntuottajalla tulee olla suunnitelma henkilöstön saamisesta poikkeavia tilanteita varten (kuten loma-ajat, äkilliset sairauslomat), jotta häiriötön toiminta voidaan varmistaa. f) Tarvittava hoito turvataan vuorokauden kaikkina aikoina. g) Mikäli a-kohdassa mainittu vastuuhenkilö ei ole sairaanhoitaja, edellytetään, että asumisyksikössä työskentelee kokoaikainen sairaanhoitaja. h) Muuta kuin hoitohenkilökuntaa eli avustavaa henkilökuntaa on oltava tarpeellinen määrä, ohjeellisesti 0,1 0,15 työntekijää asukasta kohden. Työntekijällä tässä tarkoitetaan myös alihankkijoilta ostettavien palveluiden henkilökuntaa. Henkilökuntaa on myös riittävästi esimerkiksi hallinnointitehtäviin ja kiinteistöpalveluihin. Hallinnon työtekijöiden ei kuitenkaan tarvitse fyysisesti työskennellä asumisyksikössä. 7(36)

8 2.3 Osaaminen Henkilökunnan osaamisen on oltava asukkaiden hoidon tarpeen edellyttämällä tasolla. Palveluntuottajan henkilöstö kykenee yhteistyöhön asukkaiden, heidän omaistensa ja läheistensä sekä hyvinvointi-, kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden toimijoiden sekä tilaajan kanssa. a) Asumisyksikön henkilöstöllä on riittävä suomen kielen taito, ottaen huomioon henkilön työtehtävät. Asukkaiden hoitoon osallistuvilla tulee olla vähintään hyvä suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito. b) Palveluntuottaja huolehtii asumisyksikön henkilöstön ammattitaidon säilymisestä ja kehittämisestä mm. järjestämällä säännöllisesti täydennyskoulutusta. c) Asumisyksikön henkilökunnalla on yhteiset hoito- tai tiimipalaverit vähintään kerran kuukaudessa. Palaverit dokumentoidaan. d) Henkilökunnan osaamisen on vastattava asiakkaiden sairauden etenemiseen ja toimintakyvyn muutoksiin sopeuttamalla palveluja. e) Hoitohenkilökunnalla on riittävä koulutus ja perehtyneisyys muistihäiriöisten hoidon erityispiirteisiin. Riittävänä koulutuksena pidetään lähihoitajan tutkintoa tai aikaisemmin suoritettua vastaavaa tutkintoa. 2.4 Laadunhallinta a) Palveluntuottaja huolehtii asumisyksikössä asukkaiden itsemääräämisoikeuden toteutumisesta ja kunnioittamisesta, oikeudenmukaisuudesta ja hyvästä kohtelusta sekä yksilöllisyyden ja turvallisuuden takaamisesta. Jokaisen asukkaan yksilölliset tarpeet huomioidaan ja niihin vastataan. b) Asumisyksikön toiminta-ajatus ja arvot on määritelty kirjallisesti. c) Henkilöstön vastuut ja valtuudet (tehtävänkuvat) on määritelty kirjallisesti. d) Asumisyksikön keskeiset laatuvaatimukset ja -tavoitteet on määritelty kirjallisesti. e) Asumisyksikössä käytetään yleisesti hyväksyttyjä hoito-ohjeita, kuten Käypä hoito - suosituksia, sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeita. f) Asumisyksiköllä on kirjallinen, Sosiaali- ja terveysministeriön ohjeiden mukainen lääkehuoltosuunnitelma. Lääkehuollosta vastaava henkilö on nimetty. Lääkehuoltosuunnitelma on lääkärin hyväksymä. g) Yksiköllä on ajan tasalla oleva omavalvontasuunnitelma. Omavalvonnasta vastaava henkilö on nimetty. h) Yksiköllä on kirjalliset hygieniaohjeet ja ohjeet erityistilanteisiin. Hygieniasta vastaava henkilö on nimetty. i) Palveluntuottaja kerää asiakaspalautetta asukkailta ja näiden läheisiltä vuosittain. Tulokset toimitetaan tilaajalle. Palaute dokumentoidaan ja sitä hyödynnetään asumisyksikön toiminnan kehittämisessä. j) Tilaaja varaa itselleen oikeuden määritellä oman asiakastyytyväisyyskyselynsä sisällön ja ajankohdan. Palveluntuottaja toteuttaa kyselyn ja toimittaa sen tulokset tilaajalle. 8(36)

9 k) Asumisyksikkö puuttuu jokaiseen asukasreklamaatioon ilman tarpeetonta viivytystä. Mikäli reklamaatio havaitaan perustelluksi, palveluntuottaja korjaa tilanteen viipymättä kaikin kohtuullisena pidetyin keinoin. Kaikki reklamaatiot dokumentoidaan ja ilmoitetaan kirjallisesti tilaajalle. l) Palveluntuottaja osallistuu palvelun kehittämiseen yhdessä tilaajan kanssa. Tilaaja määrittelee palveluntuottajan kanssa keskusteltuaan kehittämisen tavoitteet ja suuntaviivat. Kehittämistyö tapahtuu esimerkiksi tilaajan ja palveluntuottajan tapaamisissa ja vastaavissa. Kehittämisen kohteena voivat olla esimerkiksi palvelun sisällölliset seikat, kuten kuntoutuksellinen työote, asiakasosallisuus, palveluntulosten mittaristot, kannustinmallit, osapuolten yhteistyötavat ja vastaavat seikat. Yhteisen kehittämistyön seurauksena osapuolet sopivat tarpeellisista muutoksista palvelukuvaukseen ja sopimukseen. 2.5 Hoito ja päivittäistoiminnat asumisyksikössä Asumispalvelu on laadullisesti hyvää sosiaalihuoltoa sosiaalihuollosta asiakkaan asemasta ja oikeuksista annetun lain (812/2000) mukaisesti. Lähtökohtaisesti asukas asuu asumisyksikössä elämänsä loppuun saakka. Tilaajan tarkoituksena on siis pitkäkestoisen palvelun hankinta asiakkailleen. Asukkaita hoidetaan suunnitelmallisesti ja tavoitteellisesti. Palvelu perustuu asukkaiden yksilöllisiin tarpeisiin ja siinä tuetaan asukkaiden omia voimavaroja. Asukkailla on mahdollisuus elää tottumallaan elämänrytmillä (heräämisen ja nukkumaanmenon ajankohdan asukas saa itse päättää). Asukas voi liikkua yhteisissä ja perusturvallisissa tiloissa ja osallistua asumisyksikön askareisiin ja päivittäisiin toimintoihin. Asukkaalla on mahdollisuus turvalliseen ulkoiluun, harrastamiseen ja yhteisölliseen toimintaan osallistumiseen omassa asumisyhteisössään. Asukkaat voivat osallistua virkistysohjelman, retkien sekä asumisyksikössä järjestettävien tapahtumien ja juhlien suunnitteluun ja järjestämiseen. Asukkaiden läheisiä rohkaistaan ylläpitämään yhteyksiä asukkaisiin ja heillä on mahdollisuus saada hoitohenkilökunnalta ohjausta, jotta he pystyvät halutessaan osallistumaan läheisensä hoitoon. Asumisyksiköllä on suunnitelma ja käytäntö siitä, koska ja millä tavoin omaisille tiedotetaan asukkaan asioista. Asumisyksikössä järjestetään säännöllisesti myös tapaamistilaisuuksia asukkaiden omaisille (esim. omaisillat). Palvelun tilaaja kutsutaan tilaisuuksiin mukaan. Palveluntuottajalla on kirjallinen suunnitelma ympäristöasioiden huomioimisesta palvelussa. a) Jokaisella asumisyksikön asukkaalla on koko ajan nimetty vastuuhoitaja. Asukas ja tämän läheiset ovat tietoisia siitä, kuka vastuuhoitaja on. b) Jokaiselle asukkaalle laaditaan tehostettua palveluasumista koskeva hoito- ja palvelusuunnitelma (laki sosiaalihuollon asiakkaan asemasta ja oikeuksista). Palveluntuottaja huolehti hoito- ja palvelusuunnitelman arvioinnista, toteutuksesta ja seurannasta. Suunnitelmassa huomioidaan asiakkaan itsemääräämisoikeus sekä yksilöllinen osallistuminen palvelujen suunnitteluun. Omaiset otetaan mukaan suunnitelman tekemiseen. Hoito- ja palvelusuunnitelmassa määritellään palvelut ja muu asukkaan kotona selviytymistä tukevat seikat sekä hoidon tavoitteet. Palvelutuottaja sitoutuu toimittamaan suunnitelman tilaajalle kahden viikon sisällä asumisen alkamisesta. Hoito ja hoiva perustuvat tilaajan hyväksymään palvelu- ja hoitosuunnitelmaan. Palvelu- ja hoitosuunnitelma tarkastetaan vastuuhoitajan aloitteesta vähintään kuuden (6) kuukauden välein sekä aina asukkaan palvelutarpeen ja toimintakyvyn muuttuessa. Tiedot toimitetaan tilaajalle. Tilaajalla on oikeus osallistua palvelu- ja hoitosuunnitelman 9(36)

10 päivittämiseen. c) Palveluntuottaja huolehtii asukkaan ja/tai asukkaan asioidenhoitajan kanssa siitä, että asukas saa hänelle kuuluvat julkiset etuudet (esim. KELA). Tarvittaessa asukasta avustetaan myös raha-asioiden hoidossa ja kerrotaan edunvalvonnasta sekä edunvalvontavaltuutusmahdollisuudesta. Palveluntuottaja avustaa asukasta tulotietojen toimittamisessa tilaajalle. Tilaaja perii asiakkaalta hoitomaksun voimassa olevan asiakasmaksujen taksan mukaan. Palveluntuottaja auttaa asiakasta tarvittaessa tilaajan määrittelemän hoitomaksun asiakasmaksulain 11 :n mukaisen alennuksen hakemisessa. d) Palveluntuottaja vastaa asukkaiden perushoivasta sekä asukkaiden pitkäaikaisten sairauksien säännölliseen hoitoon kuuluvista toimista (esim. insuliinipistokset, verensokerimittaukset). Asukkaiden henkilökohtaisesta hygieniasta huolehtiminen ja siinä avustaminen, huomioiden perushoitoon kuuluvat päivittäiset suun ja ihonhoidon tarpeet, ovat palveluntuottajan vastuulla. e) Asukkaiden yksityisyys turvataan hoitotoimenpiteiden aikana. f) Palveluntuottaja vastaa hoito- ja kulutustarvikkeiden riittävästä ja säännöllisestä hankinnasta kustannuksellaan (esim. peseytymistuotteet, perusihovoiteet, stetoskooppi, verenpainemittari, vaaka). Henkilökohtaisista hygieniatarvikkeistaan kuten vaipoista asukkaat vastaavat itse. g) Palveluntuottaja seuraa asukkaiden terveydentilaa ja reagoi muutoksiin. h) Palveluntuottaja vastaa asukkaan kuljetusjärjestelyistä sosiaali- ja terveydenhuollon palveluihin ja huolehtii hänelle niihin tarvittaessa saattajan. Palveluntuottaja avustaa asiakasta liikkumisen järjestelyissä erilaisiin sosiaalisiin tilaisuuksiin. Asukas vastaa kuljetuskustannuksista. i) Asukkaille järjestetään toiminnallisia ja/tai keskusteluryhmiä sekä viriketoimintaa vähintään arkipäivittäin. Toiminnan tavoitteena on ylläpitää ja parantaa asukkaiden psyykkistä, kognitiivista ja sosiaalista toimintakykyä. Asukkaille järjestetään juuri heidän tarpeilleen soveltuvia liikuntaryhmiä. Viikon virikeohjelma on näkyvillä asumisyksikössä. Asukkaiden niin toivoessa järjestetään asumisyksikössä myös asukkaiden uskontokunnan mukaisia hengellisiä tilaisuuksia. j) Asumisyksikössä pidetään asukas-/yhteisökokouksia vähintään kaksi kertaa vuodessa. Asukkaiden läheiset ja tilaajan edustaja saavat osallistua kokouksiin. Kokouksista tehdään muistio ja kokoukset raportoidaan asumisyksikön toimintakertomuksessa. k) Asukkaalla on hänen kuntonsa sen salliessa mahdollisuus päivittäiseen ulkoiluun tarpeen mukaisesti avustettuna. Mikäli yksikössä on parvekkeet ja/tai terassit on ne mitoitettava siten, että myös apuvälineitä käyttävät voivat liikkua tiloissa. Myös vuoteen siirtäminen terassille tai parvekkeelle on toivottavaa. l) Palveluun kuuluu seurustelua asukkaiden kanssa. m) Asumisyksikössä on kirjalliset saattohoito-ohjeet. Asumisyksikössä voidaan tilapäisesti lisätä hoitotyön resursseja hyvän hoidon varmistamiseksi. Mikäli saattohoito edellyttää vaativaa kivunhoitoa tai lääketieteellistä osaamista niin tilaajan osoittama vastuulääkäri toimii saattohoidon vastuullisena lääkärinä. Tilaaja toimittaa saattohoidossa tarvittavat erityiset hoitovälineet tehtyään päätöksen saattohoidon antamisesta. Tilaaja vastaa tällöin myös lääkäripalvelun ja hoitovälineiden kustannuksista. 10(36)

11 2.6 Ateriapalvelu Palveluun kuuluu vastuu päivittäisen ruokailun järjestämisestä. Palveluntuottaja voi tuottaa ateriapalvelun kokonaan itse, tai tilaaja ja palveluntuottaja voivat sopia siitä, että tilaajan ruokapalvelukeskus toimittaa lämpimät ateriat. [Täsmennetään sopimusneuvotteluissa, jolloin sovitaan myös ateriapalvelun hinnan jakautumisesta.] Ruokahuollossa sitoudutaan valtakunnalliseen ikäihmisten ravintosuositukseen. Ruokahuollossa otetaan huomioon ravitsemusterapian, ruokapalvelun sekä hoito- ja lääketieteen näkökulmat. Aterioiden suunnittelussa varmistetaan asukkaan riittävä ravinnonsaanti monipuolisuus ja terveellisyys huomioon ottaen. Asumisyksikössä on suunnitelma, miten ravitsemuksellisuudesta huolehditaan ongelmatilanteissa kohderyhmä huomioiden. Palveluntuottaja ottaa asukkaat mukaan asukkaan toimintakykyä vastaaviin kodinhoidollisiin tehtäviin hygieniamääräykset huomioiden. a) Asumisyksikössä tarjottavat ateriat ovat ikäihmisten makutottumuksia vastaavia, maittavia ja ravintosisällöltään Valtion ravitsemusneuvottelukunnan 2010 suosituksien mukaisia (ravitsemussuositukset ikääntyneille). b) Palveluntuottaja turvaa asukkaiden riittävän nesteiden ja ravinnonsaannin. Palveluntuottaja on määritellyt menettelytavat, miten heikkokuntoisten asukkaiden riittävä nesteiden ja ravinnonsaanti turvataan. Soseutetun ruoan monipuolisuuteen ja esteettisyyteen kiinnitetään huomiota. c) Asukkailla on mahdollisuus erikoisruokavalioihin esimerkiksi allergian (esim. laktoosi-intoleranssi, keliakia), diabeteksen tai kihdin vuoksi kuin myös uskonnollisista tai vakaumuksellisista syistä. Myös erityisruokavaliot ovat monipuoliset ja ravitsemuksellisesti riittävät. d) Asukkaille tarjoillaan aamiainen, lounas, iltapäiväkahvi ja välipala, päivällinen sekä iltapala. Lisäksi energiatiheää ruokavaliota noudattaville tarjoillaan aamupäivän välipala. Ateriat jaetaan tasaisesti päivän mittaan. Aamuaterian energiasisältö %, lounas %, välipala %, päivällinen % ja iltapala %. vuorokauden kokonaisenergiasta. Aamiaisella on tarjolla aina myös puuroa. Lounaalla sekä päivällisellä on tarjottava lämmin ateria. Lounas- ja päivällisruoat eivät saa olla samoja, eikä molemmat keittoruokaa samana päivänä. Lounas- ja päivällisateria sisältävät: - lämmin ruoka; - salaatti ja/tai raaste ja keitetyt kasvikset; - leipä ja ravintorasva; - ruokajuoma sekä - ateriakokonaisuuteen soveltuva jälkiruoka lounaalla (palvelutuottajan halutessa myös päivällisellä) e) Asukkaiden yöpaasto on korkeintaan tuntia. Aamiainen ja iltapala tarjoillaan porrastetusti, jotta ruokailuväli ei veny liian pitkäksi. Iltavuorossa on riittävästi työntekijöitä, jotta iltatoimet voidaan tehdä porrastetusti klo 22 asti. f) Asumisyksikössä mitataan ja seurataan asukkaiden ravitsemusta ja painoa. Päivittäinen energiansaanti on vähintään 1500 kcal (6,5 MJ). Tehostettua ruokavaliota järjestetään tarvittaessa (esim. runsasenerginen ravinto). Asukkaille tehdään MNA-testi vähintään 11(36)

12 kerran vuodessa ja poikkeamiin reagoidaan. Seuranta dokumentoidaan. g) Ruokalistat (4-6 viikon kierto) laaditaan ennakkoon ja ne ovat asukkaiden ja omaisten nähtävillä. Ruokalistoissa huomioidaan perinneruoat ja vuodenaikojen vaihteluun kuuluvat sesonkiruoat. Ruokailuajat on määritelty ja myös ne ovat asukkaiden ja omaisten nähtävillä. Asukkaat voivat osallistua ruokalistojen suunniteluun ja heidän toiveitaan toteutetaan. h) Palveluntuottaja kerää asukkailta säännöllisesti palautetta ruoasta ja hyödyntää sitä ateriapalvelun kehittämisessä. i) Asukkailla on mahdollisuus päivittäiseen ruokailuun yhteisissä tiloissa. Tarvittaessa ruoka tarjoillaan asukkaan omaan huoneeseen. j) Asukkaita avustetaan ruokailussa tarvittaessa. k) Ruoan kanssa tekemisissä olevalla henkilökunnalla on elintarvikelain edellyttämä hygieniapassi. l) Palveluntuottajalla on ohjeistus hygieniasta (mm. käsihygienia). Omavalvontasuunnitelma on tehty ja hyväksytty. Suunnitelma on nähtävillä asumisyksikössä. 2.7 Tukipalvelut Palveluun kuuluu liinavaate- ja siivoushuollon järjestäminen. a) Palveluntuottaja huolehtii asukashuoneiden päivittäisestä siisteydestä. Palveluntuottaja tarjoaa liinavaatteet, mutta asukkailla on mahdollisuus käyttää myös omia liinavaatteita niin halutessaan. Palveluntuottaja vastaa kaikkien tekstiilien (esim. liinavaatteet, käyttövaatteet, matot, verhot jne.) pesusta kustannuksellaan (myös asukkaan omien liinavaatteiden). Palveluntuottaja merkitsee tarvittaessa asiakkaiden liina- ja käyttövaatteet. b) Palveluntuottaja tilaa asumisyksikköön paikallisia päivälehtiä ja asukaskohderyhmälle soveltuvia aikakauslehtiä. Palveluntuottajalla on asukkaiden käyttöön varatuissa yleisissä tiloissa (asukasolohuoneessa) televisio ja palveluntuottaja huolehtii lupamaksuista. c) Palveluntuottaja järjestää siivouksen. Asumisyksiköllä on kirjallinen siivoussuunnitelma, joka on asumisyksikössä asukkaiden ja omaisten nähtävillä. Siivoussuunnitelmassa on määritelty puhtaustaso, vastuut, tehtävät ja siivousaikataulu. Siivousta hoitavalla henkilökunnalla on riittävä osaaminen. Asumisyksikön yhteisten tilojen sekä asukashuoneiden yleisilme on siisti. Asumisyksikössä on kirjallinen jätehuoltosuunnitelma, jossa on määritelty vastuut ja tehtävät. Asukkaat voivat osallistua toimintakykynsä mukaisesti siivoukseen huomioiden kuntouttavan työotteen. d) Siivoukseen kuuluvat ylläpito- ja viikkosiivous sekä vuosittainen suursiivous. Asumisyksikössä päivittäinen siistiminen on osa jokapäiväistä huolenpitotyötä. Hoitotoimenpiteiden yhteydessä tarkistetaan, että asukashuone on kunnossa, pyyhitään tahrat, viedään roskat ja oiotaan tekstiilit sekä otetaan roskat lattioilta. e) Asukashuoneen viikkosiivous sisältää imuroinin, lattioiden kosteapyyhinnän, mattojen tuuletuksen 2 x kk, hygieniatilojen perussiivouksen sekä asunnon yleisestä järjestyksestä huolehtimisen. Suursiivous on kerran vuodessa tapahtuva perusteellinen siivous, johon sisältyy vaate- ja keittiökaappien puhdistus ja järjestäminen sekä ikkunoiden ja parvekelasien pesu. 12(36)

13 Siivouksen jälkeen huonekalut ovat järjestyksessä. Tasoilla, pöydillä ja tuoleilla ei ole irtolikaa, roskia eikä vesiliukoisia tahroja. Myös huonekalujen reunat ovat puhtaat. Ylätasoilla ei ole häiritsevässä määrin pölyä eikä roskia. Tahroja ei ole seinissä, ovissa eikä lasipinnoilla. Kosketuspinnat sekä niiden ympäristö ovat puhtaat. Pesualtaat, hanat, peilit ja niiden ympäristö ovat puhtaat. Tiskialtaan tiskit on tiskattu. Lattialla ei ole irtolikaa, roskia eikä vesiliukoisia tahroja. Pinttynyttä likaa ei ole häiritsevässä määrin. Myös jalkalistat, kalusteiden alustat sekä seinien vierustat ja nurkat ovat puhtaat. Lattiakaivot ritilöineen ja hiekkaerottimet ovat puhtaat. Tekstiilimatoilla ei ole roskia eikä irtolikaa. Tuulikaappimattojen alusta on riittävän puhdas. Saniteettikalusteet ovat puhtaat. 2.8 Turvallisuus Asukas saa halutessaan aina henkilökohtaisesti yhteyden henkilökuntaan vuorokauden ajasta riippumatta. Palveluntuottajalla on kirjalliset ohjeet menettelytavoista seuraavissa tilanteissa: huonomuistisen asukkaan turvallisuuden varmistaminen; kaatumavaara-asukkaan tunnistaminen; puuttuminen asukkaan kaltoin kohteluun; asukkaan liikkumisvapauden rajoittaminen sekä toimiminen muissa erityistilanteissa (esim. evakuointi, ensiapu, väkivalta tai kadonneen asukkaan etsintä). Asumisyksikön henkilökunta harjoittelee tilanteissa toimimista säännöllisesti. Harjoitukset ja korjaavat toimenpiteet dokumentoidaan. Asumisyksiköllä on pelastusviranomaisten hyväksymä palo- ja pelastussuunnitelma. Asumisyksikön henkilökunta on harjoitellut suunnitelman toimivuutta käytännössä ja paloturvallisuuskoulutusta järjestetään säännöllisesti. Turvallisuusselvitys on tehty ja asumisyksiköllä on turvallisuussuunnitelma, joka perustuu pelastustoimen lainsäädäntöön ja siinä on kartoitettu sisäiset ja ulkoiset uhkat. Palveluntuottaja ilmoittaa tilaajalle tapahtuneet hälytykset ja niistä aiheutuneet seuraamukset. a) Yöhoitaja kiertää asumisyksikössä asukkaiden kunnon ja toimintakyvyn edellyttämällä tiheydellä ja kirjaa kierroksista syntyneet havainnot. Seuraavaan työvuoroon saapuva hoitohenkilökunta käy kirjallisen raportin läpi. Raportointi voi olla myös ns. hiljaista raportointia, jolloin tiedot tallennetaan palveluntuottajan käyttämään asiakastietojärjestelmään. b) Palveluntuottajalla on hoitajakutsujärjestelmä (hälytyspainike, turvaranneke, puhelimen yhteydessä oleva hälytysmahdollisuus tai riittävä muu järjestely). Järjestelmä laitteineen sisältyy tarjottavan palvelun hintaan kuten myös hälytysten perusteella tapahtuvat auttamiskäynnit. c) Palveluntuottaja pitää asumisyksikön piha-alueet turvallisina ja kulkureitit esteettöminä. d) Palveluntuottaja huolehtii riskikartoitusten säännöllisestä tekemisestä. Korjaavat toimenpiteet dokumentoidaan. e) Palveluntuottajalla on kiinteistöä ja irtaimistoa sekä omaa toimintaansa koskeva kattava ja voimassaoleva vakuutus. Palveluntuottajalla on potilasvakuutus. 2.9 Vaadittava raportointi ja valvonta Palveluntuottaja toimittaa vaadittavat raportit tilaajalle tilaajan määrittelemän aikataulun mukaan. a) Palveluntuottaja kerää ja toimittaa tilaajalle tilaajan edellyttämät hoidon laadun seurantatiedot sekä muut palvelun kehittämistä ja seurantaa varten tilaajan erikseen 13(36)

14 pyytämät tiedot (esim. tiedot virtsatieinfektioista, maakuuhaavoista, kaatumistapaturmista). b) Palveluntuottaja toimittaa tilaajalle vuosittain toimintakertomuksen. Toimintakertomuksessa on kuvaus mm. asumisyksikössä mahdollisesti suunnitteilla olevista hankkeista ja kehittämistyöstä; yhteenveto asumisyksikön toiminnasta saadusta asiakaspalautteesta; yhteenveto asukkaiden ateriapalautteista ja niiden perusteella tehdyistä toimenpiteistä; yhteenveto asukas-/yhteisökokousten ja omaisiltojen järjestämisestä ja toimista, joihin kokousten tai iltojen perusteella on mahdollisesti ryhdytty sekä asukkaiden ja omaisten mahdollisesti tekemät aloitteet ja/tai perustamat yhdistykset. c) Palveluntuottaja luovuttaa tilaajalle vuosittain tiedot asumisyksikön henkilökunnasta ja sen määrästä. Mikäli palveluntuottaja käyttää alihankkijoita, alihankkijoiden henkilöstöllä on tilaajavastuulain tarkoittamat kuvalliset henkilötunnisteet ja tilaajalle toimitetaan kuvallinen lista asumisyksikössä työskentelevistä alihankkijoiden edustajista. Kuvallinen lista on myös nähtävillä asumisyksikössä. Lista pidetään aina ajan tasalla. d) Tilaajalla on oikeus tehdä valvonta- /auditointikäyntejä Oikeusohjeet Palvelun sekä palveluntuottajan toiminnan on täytettävä lainsäädännön sekä viranomaismääräysten ja -ohjeistusten palvelun tarjoamiselle asettamat vaatimukset, joihin palveluntuottaja on velvollinen perehtymään. Palvelun tarjoamista ohjaavat mm. seuraavat keskeiset säännökset ja laatusuositukset: Sosiaalihuoltolaki (710/1982) ja -asetus (607/1983) Kansanterveyslaki (6/1972) Terveydenhuoltolaki (1326/2010) Laki potilaan asemasta ja oikeuksista (785/1992) Laki sosiaalihuollon asiakkaan asemasta ja oikeuksista (812/2000) Henkilötietolaki (523/1999) Laki terveydenhuollon ammattihenkilöstöstä (559/1994) Laki sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista (272/2005) Laki (734/1992) ja asetus (912/1992) sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista Laki sosiaali- ja terveydenhuollon suunnittelusta ja valtionosuudesta (733/1992) Laki yksityisistä sosiaalipalveluista (922/2011) Pelastustoimilaki (561/1999) ja valtioneuvoston asetus pelastustoimesta (787/2003) Elintarvikelaki (23/2006) Työturvallisuuslaki (738/2002) Työterveyshuoltolaki (1383/2001) Kielilaki (423/2003) Laki viranomaistoiminnan julkisuudesta (621/1999) Ikäihmisten palvelujen laatusuositusta (STM 2008:3) Valtion Ravitsemusneuvottelukunnan ravitsemussuositukset ikääntyneille (2010) 14(36)

15 LIITE 1B PROSESSI- JA KUSTANNUSVASTUUTAULUKKO PROSESSIVASTUU VASTUUTAHO LISÄTIETOJA TILAAJA PALVE VELUN LUN- TUOT- TAJA ASUKAS Palvelu- ja hoitosuunnitelman laadinta Palvelusuunnitelman ylläpito Hoiva, huolenpito ja kuntoutus Sairaudenhoidosta huolehtiminen sekä pitkäaikaissairauksien osalta esim. insuliinipistosten pistäminen, verensokerimittaus yms. toimet Asukkaan etujen valvonta asumispalveluun liittyen Lääkäri, laboratorio yms. palvelut Laboratorionäytteiden otto ja toimittaminen analysoitavaksi. Turvapalvelut: hälytykseen vastaaminen ja tarvittavan avun hälyttäminen Ateriapalvelut Liinavaatehuolto Hieronta, kampaamo-, parturi- yms. palvelut Sisätilojen kunnossapito Mahdolliset laatujärjestelmät Turvallisuusjärjestelmät Asukastyytyväisyys; asiakaspalautejärjestelmä Palvelutuotteen arviointi ja kehittäminen Asukas osallistuu laadintaan omahoitajan ja palveluntuottajan muun hoitohenkilöstön kautta. Vastuu asukkaan omahoitajalla. Tilaajalla on oikeus osallistua päivittämiseen. Palveluntuottaja järjestää sairaudenhoidon. Kustannusvastuu on pääsääntöisesti asukkaalla (ks. jäljempänä taulukon kohdassa kustannusvastuu). Palveluntuottaja auttaa asukasta arkipäiväisessä etujen valvonnassa, kuten KELAn lomakkeiden täyttämisessä. Palveluntuottaja ohjaa asukkaan tarvittavien terveydenhuoltopalveluiden piiriin. Palveluntuottaja avustaa palvelun saamisessa. Mm. yksikön tilojen asianmukainen siisteys ja turvallisuus. 15(36)

16 KUSTANNUSVASTUU - HOITO VASTUUTAHO LISÄTIETOJA Sairaudenhoidosta (ml. hammashoito) huolehtiminen Pitkäaikaissairauksien hoidosta huolehtiminen (insuliinipistokset, verensokerimittaukset jne.) Kuljetus lääkäriin. Perushoiva Saattohoito TILAA- JA PALVE- VELUN LUN- TUOT- TAJA ASU- KAS Asukas vastaa kustannuksista (lääkärikäynnistä, kotisairaanhoidosta, jne.) Insuliinin, verensokerimittausliuskat ym. henkilökohtaiset lääkkeet ja tarpeet maksaa asukas (esim. verensokerimittarin ja - liuskat asukas voi tiettyjen edellytysten täyttyessä saada tilaajalta). Palveluntuottaja vastaa työn osasta, eli esim. insuliinipistoksen pistämisestä aiheutuvista kustannuksista. Asukas vastaa kustannuksista ja saa niihin mahdollisesti KELAlta taloudellista tukea. Palveluntuottaja vastaa kuljetuksen järjestämisestä, esim. taksin kutsumisesta. Kts palvelunkuvaus. KUSTANNUSVASTUU - YLEISET TILAT Tilat Vesi ja sähkö Jätehuolto Vakuutukset - kiinteistön palovakuutus VASTUUTAHO TILAA- JA PALVE- VELUN LUN- TUOT- TAJA ASU- KAS Siltä osin, kun kyse on asukkaiden tuottamasta jätteestä, kustannukset on jyvitetty asukkaiden maksamaan vuokraan. - irtaimiston vakuutus Palveluntuottajan hankkimien kalusteiden ja laitteiden osalta. Mikäli asukas on tuonut huoneeseensa omaa irtaimistoaan, asukas vastaa omasta irtaimistostaan ja sen mahdollisesta vakuuttamisesta. Ulkoalueet, kunnossapito ja huolto Laitteet ja kalusteet Verhot ja matot Päivä- ja aikakauslehdet Tv-laitteet, kaapelimaksut ja lupamaksut Tietotekniikkalaitteet ja ohjelmistot; puhelin, fax, modeemi/laajakaista, atk-laitteet- ja ohjelmistot, käyttökoulutus Kustannukset on jyvitetty asukkaiden maksamaan vuokraan. Kustannukset on jyvitetty asukkaiden maksamaa vuokraan. 16(36)

17 KUSTANNUSVASTUU - ASUKKAIDEN YKSITYISTILAT VASTUUTAHO Vuokra (sisältää vähintään lämmityksen ja veden sekä jyvitettyjä osuuksia mm. yhteisten asuintilojen kustannuksista, kts. palvelunkuvaus) Siivous ja puhtaanapito Vakuutukset Kalusteet, verhot ja matot, irtaimisto ja vuodevaatteet Radio, TV, tietokone TILAA- JA PALVE- VELUN LUN- TUOT- TAJA ASU- KAS Kustannukset on jyvitetty asukkaiden maksamaan vuokraan. Palveluntuottajan vakuutukset eivät kata asukkaiden henkilökohtaiselle omaisuudelle aiheutuneita vahinkoja, mikäli vahinko ei ole aiheutunut palveluntuottajan toimesta, jolloin palveluntuottaja on korvausvelvollinen. Asukas tuo pääsääntöisesti oman irtaimistonsa. Asukas vastaa henkilökohtaisesta irtaimistostaan. Asukas voi halutessaan tuoda huoneeseensa radion, television ja/tai tietokoneen. Asukas vastaa henkilökohtaisesta irtaimistostaan. KUSTANNUSVASTUU TUOTANTOHYÖDYKKEET TILAA- JA PALVE- VELUN LUN- TUOT- TAJA Elintarvikkeet Henkilökohtaiset naposteltavat asukas maksaa itse. Tilojen siivous, pesu- ja puhdistusaineet WC- ja käsipyyhepaperit Tavanomaiset hoito- ja hygieniatarvikkeet kuten peseytymistuotteet ja perusihovoiteet Lääkkeet ja henkilökohtaiset hoitotarvikkeet Henkilökohtaiset hoito- ja apuvälineet Asukkaan vaatteet Liinavaatteet ASU- KAS Asukas kustantaa henkilökohtaiset hygieniatarvikkeensa sekä mahdollisesti tarvitsemansa haavanhoitotarvikkeet. Asukas voi halutessaan tuoda kokonaan tai osittain omat liinavaatteet. Pesu- ja petauskuluista vastaa silloinkin palveluntuottaja. 17(36)

18 LIITE 2A TARJOAJAN SOVELTUVUUS Tarjouslomake, palautetaan täytettynä tarjouksen liitteenä Tarjoajan nimi: OHJEET Tämä on tarjouslomake, joka on palautettava tarjouksen yhteydessä täytettynä. Tarjoajan on merkittävä lomakkeeseen täyttyykö kyseinen vaatimus. Alihankkijoiden käyttöä koskevaa kysymystä lukuun ottamatta vaatimuksiin tulee vastata Kyllä tai tarjoaja suljetaan tarjouskilpailusta. Joissakin kohdissa edellytetään myös asiakirja-aineiston tai selvitysten toimittamista. Pyydetyt todistukset ja selvitykset eivät saa olla kolmea (3) kuukautta vanhempia tarjouksen viimeisestä jättöpäivästä laskettuna. Hankintayksikkö varaa oikeuden tarkastaa kaikki asiakirjat kilpailutuksen sekä sopimuskauden aikana. Lomakkeen voi täyttää sähköisesti tai käsin, mutta lomakkeen sisältöä ei saa muuttaa. 1. Rekisteröintitiedot ja luvat VAATIMUS REKISTERIT Tarjoaja on merkitty kaupparekisteriin, ennakkoperintälain mukaiseen ennakkoperintärekisteriin ja työnantajarekisteriin sekä arvonlisäverolain mukaiseen arvonlisäverovelvollisten rekisteriin ennen hankintapäätöksen tekemistä, mikäli lainsäädäntö edellyttää rekisteröitymistä. Mikäli jokin em. vaatimuksista ei täyty, tarjoaja on valmis toimittamaan selvityksen rekisteröimättömyyden syistä. VASTAUS Kyllä Ei SELVITYS ERIKSEEN PYYDETTÄESSÄ: Kaupparekisteriote Selvitys kuulumisesta muihin edellä lueteltuihin rekistereihin Hankintayksikkö voi tarkistaa tiedot myös itse yritystietojärjestelmästä (YTJ). TOIMILUPA JA TOIMIALAN REKISTERI Tarjoajalla on aluehallintoviraston (tai entisen lääninhallituksen) myöntämä toimilupa tarjoamansa tehostetun asumispalvelun tuottamiseen viimeistään palveluntuotannon käynnistyessä. Tarjoaja on myös merkitty yksityisten sosiaalipalveluiden tuottajien rekisteriin. Kyllä Ei 18(36)

19 2. Taloudellinen ja rahoituksellinen tilanne VAATIMUS VEROT JA MAKSUT Tarjoaja on suorittanut sijoittautumismaansa lainsäädännön mukaiset verot ja sosiaaliturvamaksut sekä Suomen lainsäädännön mukaiset verot ja sosiaaliturvamaksut jos tarjoaja on Suomessa verovelvollinen ja velvollinen maksamaan sosiaaliturvamaksuja. VASTAUS JA SELVITYKSET Kyllä Ei Tarjouksen liite nro: Verot ja maksut SELVITYKSET LIITTEEKSI: Veroviranomaisen antama todistus maksetuista veroista. Eläkevakuutusmaksujen osalta on toimitettava työeläkekassan ja/tai vakuutusyhtiön todistus eläkevakuutuksen ottamisesta ja eläkevakuutusmaksujen suorittamisesta. VAKUUTUKSET Tarjoajalla on voimassa oleva potilasvakuutus viimeistään sopimuskauden alkaessa (potilasvahinkolaki /585). Kyllä Ei Tarjoajalla on voimassa oleva riittävä toiminnan vastuuvakuutus viimeistään sopimuskauden alkaessa. Vakuutus kattaa kaikki palvelun tuottamisessa asiakkaalle, tilaajalle, kolmannelle osapuolelle tai näiden omaisuudelle aiheutuneet vahingot. Lisäksi tarjoajalla on lakisääteiset tapaturma- ja vahinkovakuutukset viimeistään sopimuskauden alkaessa. SELVITYKSET ERIKSEEN PYYDETTÄESSÄ: Hankintayksikkö varaa oikeuden pyytää selvityksiä hankintamenettelyn kestäessä. LUOTTOTIEDOT Tarjoajan taloudelliset edellytykset ovat hankinnan kokoon ja laatuun nähden riittävät. Tarjoajan taloudellisen tilanteen on oltava sellainen, että se Suomen Asiakastieto Oy:n ratingluokituksessa on vähintään tyydyttävä A tai riskiluokka on 1-3 tai sen katsotaan tilinpäätöstietojen tai muun vastaavan selvityksen mukaan olevan vastaava. Tarjoajat, joiden luokitus Suomen Asiakastieto Oy:n ratingluokituksessa on C taikka riskiluokituksessa 5, suljetaan tarjouskilpailusta. Tarjoajat, joiden ratingluokitus on B taikka riskiluokitus on 4, voidaan sulkea tarjouskilpailusta, jos tarjoaja ei kykene esittämään luotettavaa selvitystä toimenpiteistä, joihin se ryhtyy tai on ryhtynyt taloudellisen tilanteensa parantamiseksi. SELVITYKSET LIITTEEKSI: Suomen Asiakastieto Oy:n Alfa Rating- tai vastaavat tiedot sisältävä raportti, joka sisältää myös Kyllä Ei Tarjouksen liite nro: Luottotiedot Tarjoajien, joiden luokitusta ei ole saatavilla Suomen Asiakastieto Oy:stä, tulee toimittaa erikseen pyydettäessä kolmen (3) viimeisimmän tilikauden tuloslaskelmat, taseet ja toimintakertomukset, mikäli tarjoajalla on takanaan kolme tilikautta. Mikäli tarjoajalla on takanaan vähemmän kuin kolme tilikautta, tulee tarjoajan toimittaa erikseen pyydettäessä kaikilta tilikausilta vastaavat tiedot ja pyydettäessä selvittää vakavaraisuutensa ja maksukykynsä muulla tilaajan hyväksymällä luotettavalla tavalla. 19(36)

20 riskiluokituksen. 3. Tekninen ja ammatillinen osaaminen VAATIMUS REFERENSSIT Tarjoajalla on riittävä kokemus ja osaaminen hankinnan kohteena olevan palvelun tuottamisesta. Riittävänä kokemuksena pidetään tehostetun palveluasumisen tuottamista muistisairaille henkilöille vähintään yhden vuoden (1) ajan vähintään viidelle (5) muistisairaalle asiakkaalle. VASTAUS JA SELVITYKSET Kyllä Ei Tarjouksen liite nro: Referenssilomake Referenssipalvelu on tullut tuottaa viimeisen kolmen vuoden aikana. SELVITYKSET LIITTEEKSI: Selvitys referensseistä annetaan tarjouspyynnön liitteenä 2B olevalla referenssilomakkeella. Selvityksestä on ilmettävä kaikki lomakkeella mainitut tiedot, jotta referenssi voidaan tarkastaa. Yksilöimättömiä referenssejä ei huomioida. TILAAJAN YHTEYSHENKILÖ Tarjoaja nimeää tilaajalle yhteyshenkilön vastaamaan esimerkiksi palvelun tilaamista ja laatua koskevista asioista. Kyllä Ei Yhteyshenkilöllä on riittävä palvelun asiantuntemus. Yhteyshenkilön on oltava tavoitettavissa arkipäivisin klo Yhteyshenkilöllä on nimetty sijainen. ALIHANKINTA Palvelun tuottamisessa käytetään alihankkijaa. Palveluntuottaja vastaa tilaajavastuulain mukaisten velvoitteiden selvittämisestä ja täyttämisestä käyttämiensä alihankkijoiden osalta. Kyllä Ei Tarjouksen liitteet Alihankkijat SELVITYKSET LIITTEEKSI: Mikäli tarjoaja käyttää palvelun tuottamisessa alihankintaa, tarjoukseen on liitettävä selvitys alihankkijoista ja näiden roolista palvelun tuottamisessa. Alihankkijoiden on täytettävä vastaavat soveltuvuusvaatimukset kuin tarjoajankin. Aluehallintoviraston toimilupa tai ilmoitus vaaditaan niiltä alihankkijoilta, joiden toiminta on lain mukaan luvan- tai ilmoituksenvaraista. Tilaaja pidättää oikeuden pyytää selvitystä alihankkijan soveltuvuusvaatimusten täyttymisestä hankintamenettelyn kuluessa. 20(36)

21 LIITE 2B REFERENSSILOMAKE Yrityksen referenssit Tarjouslomake, palautetaan täytettynä tarjouksen liitteenä Tarjoajan nimi: OHJEET: Tämä lomake palautetaan täytettynä tarjouksen liitteenä. Referenssit tulee kuvata käyttäen alla olevaa taulukkoa siten, että taulukosta ilmenevät tiedot ovat vaivatta luettavissa. Kunkin referenssin osalta tulee ilmetä taulukossa pyydetyt tiedot, jotta se voidaan tarkastaa. Yksilöimättömiä referenssejä ei huomioida. Referenssit eivät saa olla 3 vuotta vanhempia. Vähimmäisvaatimus: Tarjoajalla on riittävä kokemus ja osaaminen hankinnan kohteena olevan palvelun tuottamisesta. Riittävänä kokemuksena pidetään tehostetun palveluasumisen tuottamista muistisairaille henkilöille vähintään yhden vuoden (1) ajan vähintään viidelle (5) muistisairaalle asiakkaalle. Tarjoaja voi esittää enintään viisi (5) referenssiä. Referenssi esitetään taulukkoja 1 5 käyttäen. Lomakkeen voi täyttää sähköisesti tai käsin, mutta lomakepohjaan ei saa tehdä muutoksia. REFERENSSI 1 Palvelun tilaajan nimi Palvelun toteuttamisen ajankohta (keston mukaan ilmoitettuna, esim ) Tilaajan yhteyshenkilö yhteystietoineen (nimi, puhelinnumero) Kuvaus palvelun sisällöstä yksilöidysti noudattaen alla olevaa jaottelua Kuvaus referenssipalvelun pääasiallisesta sisällöstä Kuvaus palvelun kohderyhmästä REFERENSSI 2 Palvelun tilaajan nimi Palvelun toteuttamisen ajankohta (keston mukaan ilmoitettuna, esim ) Tilaajan yhteyshenkilö yhteystietoineen (nimi, puhelinnumero) Kuvaus palvelun sisällöstä yksilöidysti noudattaen alla olevaa jaottelua Kuvaus referenssipalvelun pääasiallisesta sisällöstä Kuvaus palvelun kohderyhmästä 21(36)

22 REFERENSSI 3 Palvelun tilaajan nimi Palvelun toteuttamisen ajankohta (keston mukaan ilmoitettuna, esim ) Tilaajan yhteyshenkilö yhteystietoineen (nimi, puhelinnumero) Kuvaus palvelun sisällöstä yksilöidysti noudattaen alla olevaa jaottelua Kuvaus referenssipalvelun pääasiallisesta sisällöstä Kuvaus palvelun kohderyhmästä REFERENSSI 4 Palvelun tilaajan nimi Palvelun toteuttamisen ajankohta (keston mukaan ilmoitettuna, esim ) Tilaajan yhteyshenkilö yhteystietoineen (nimi, puhelinnumero) Kuvaus palvelun sisällöstä yksilöidysti noudattaen alla olevaa jaottelua Kuvaus referenssipalvelun pääasiallisesta sisällöstä Kuvaus palvelun kohderyhmästä REFERENSSI 5 Palvelun tilaajan nimi Palvelun toteuttamisen ajankohta (keston mukaan ilmoitettuna, esim ) Tilaajan yhteyshenkilö yhteystietoineen (nimi, puhelinnumero) Kuvaus palvelun sisällöstä yksilöidysti noudattaen alla olevaa jaottelua Kuvaus referenssipalvelun pääasiallisesta sisällöstä Kuvaus palvelun kohderyhmästä 22(36)

YMPÄRIVUOROKAUTISEN TEHOSTETUN PALVELUASUMISEN HANKINTA PUITEJÄRJESTELYNÄ

YMPÄRIVUOROKAUTISEN TEHOSTETUN PALVELUASUMISEN HANKINTA PUITEJÄRJESTELYNÄ Kiteen kaupunki TARJOUSPYYNTÖ Perusturvalautakunta 29.9.2014 YMPÄRIVUOROKAUTISEN TEHOSTETUN PALVELUASUMISEN HANKINTA PUITEJÄRJESTELYNÄ Kiteen kaupunki (jäljempänä tilaaja ) pyytää tarjousta Hilma-ilmoituskanavassa

Lisätiedot

Osatarjoukset eivät ole sallittuja. Vaihtoehtoiset tarjoukset eivät ole sallittuja.

Osatarjoukset eivät ole sallittuja. Vaihtoehtoiset tarjoukset eivät ole sallittuja. VÄLINEHUOLTOPALVELUIDEN HANKINTA Perusturvakuntayhtymä Karviainen (jäljempänä tilaaja ) pyytää Hilmailmoituskanavassa 2.10.2014 julkaistun hankintailmoituksen sekä tämän tarjouspyynnön ja sen liitteiden

Lisätiedot

HAMMASHOIDON JA OIKOMISHOIDON TARVEAINEET

HAMMASHOIDON JA OIKOMISHOIDON TARVEAINEET HAMMASHOIDON JA OIKOMISHOIDON TARVEAINEET Perusturvakuntayhtymä Karviainen pyytää tarjousta Hilma-ilmoituskanavassa 15.10.2015 julkaistun hankintailmoituksen sekä tämän tarjouspyynnön ja sen liitteiden

Lisätiedot

TILITOIMISTON PALVELUT TARJOUSPYYNTÖ

TILITOIMISTON PALVELUT TARJOUSPYYNTÖ TILITOIMISTON PALVELUT TARJOUSPYYNTÖ TILITOIMISTON PALVELUIDEN KILPAILUTUS MUISTILIITTO ry (jäljempänä tilaaja tai hankintayksikkö ) pyytää tarjousta Hilmailmoituskanavassa julkaistun hankintailmoituksen

Lisätiedot

Hankinnan kohteena on jäljempänä tarkemmin määritelty hoitajatyövoima.

Hankinnan kohteena on jäljempänä tarkemmin määritelty hoitajatyövoima. HOITAJATYÖVOIMAN HANKINTA Perusturvakuntayhtymä Karviainen (jäljempänä tilaaja tai hankintayksikkö ) pyytää tarjousta Hilma-ilmoituskanavassa 29.9.2016 julkaistun hankintailmoituksen sekä tämän tarjouspyynnön

Lisätiedot

HAUTAUSPALVELUJEN JA VAINAJIEN SIIRTOKULJETUSTEN HANKINTA

HAUTAUSPALVELUJEN JA VAINAJIEN SIIRTOKULJETUSTEN HANKINTA HAUTAUSPALVELUJEN JA VAINAJIEN SIIRTOKULJETUSTEN HANKINTA Perusturvakuntayhtymä Karviainen (jäljempänä tilaaja tai hankintayksikkö ) pyytää tarjousta Hilma-ilmoituskanavassa 7.11.2017 julkaistun hankintailmoituksen

Lisätiedot

Länsirannikon Koulutus Oy pyytää tarjoustanne käytetystä liikennetraktorista tämän tarjouspyynnön mukaisesti.

Länsirannikon Koulutus Oy pyytää tarjoustanne käytetystä liikennetraktorista tämän tarjouspyynnön mukaisesti. Tarjouspyyntö 5.2.2016 LIIKENNETRAKTORIN HANKINTA Hankinnan kohde ja hankintamenettely Länsirannikon Koulutus Oy pyytää tarjoustanne käytetystä liikennetraktorista tämän tarjouspyynnön mukaisesti. 1. HANKINNAN

Lisätiedot

Kohde ja sitä koskevat vaatimukset on kuvattu yksityiskohtaisesti liitteessä 1 Palvelunkuvaus.

Kohde ja sitä koskevat vaatimukset on kuvattu yksityiskohtaisesti liitteessä 1 Palvelunkuvaus. SANELUJÄRJESTELMÄ JA SANELUNPURKUPALVELU Perusturvakuntayhtymä Karviainen (jäljempänä tilaaja ) pyytää tarjousta Hilma-ilmoituskanavassa 10.2.2017 julkaistun hankintailmoituksen sekä tämän tarjouspyynnön

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto pyytää tarjoustanne työterveyspalveluiden tuottamisesta Etelä- Savon maakuntaliiton tarpeisiin.

Etelä-Savon maakuntaliitto pyytää tarjoustanne työterveyspalveluiden tuottamisesta Etelä- Savon maakuntaliiton tarpeisiin. TARJOUSPYYNTÖ TYÖTERVEYSPALVELUT Etelä-Savon maakuntaliitto pyytää tarjoustanne työterveyspalveluiden tuottamisesta Etelä- Savon maakuntaliiton tarpeisiin. Etelä-Savon maakuntaliitto on 14 eteläsavolaisen

Lisätiedot

Osatarjoukset eivät ole sallittuja. Vaihtoehtoiset tarjoukset eivät ole sallittuja.

Osatarjoukset eivät ole sallittuja. Vaihtoehtoiset tarjoukset eivät ole sallittuja. Tarjouspyyntö 1 (5) 1 Poikkitien yritysalueen esirakentaminen Järvenpään kaupungin Tekninen palvelukeskus pyytää vertailuhintatarjoustanne Poikkitien yritysalueen esirakentamiseen liittyvistä töistä tämän

Lisätiedot

Kohde ja sitä koskevat vaatimukset on kuvattu yksityiskohtaisesti liitteessä 1 Hankinnan kohde.

Kohde ja sitä koskevat vaatimukset on kuvattu yksityiskohtaisesti liitteessä 1 Hankinnan kohde. TERVEYSASEMAPÄIVYSTYSPALVELUT Perusturvakuntayhtymä Karviainen (jäljempänä tilaaja ) pyytää tarjousta Hilmailmoituskanavassa julkaistun hankintailmoituksen sekä tämän tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukaisesti

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ / LIITE Z 1 (6) Kelpoisuusehdot LUONNOS XXXX/XXX/2013 2013. Autismin kirjon asiakkaiden asumispalvelujen hankinta.

TARJOUSPYYNTÖ / LIITE Z 1 (6) Kelpoisuusehdot LUONNOS XXXX/XXX/2013 2013. Autismin kirjon asiakkaiden asumispalvelujen hankinta. TARJOUSPYYNTÖ / LIITE Z 1 (6) Autismin kirjon asiakkaiden asumispalvelujen hankinta Tarjoaja Tarjoajan posti- ja sähköpostiosoite (päätöksen tiedoksiantoa varten) Tarjousten vertailuvaiheeseen pääsevät

Lisätiedot

Postiosoite. Kotipaikka. Nimi/muu yhteystieto Sähköpostiosoite Puhelinnumero. Nimi/muu yhteystieto Sähköpostiosoite Puhelinnumero

Postiosoite. Kotipaikka. Nimi/muu yhteystieto Sähköpostiosoite Puhelinnumero. Nimi/muu yhteystieto Sähköpostiosoite Puhelinnumero LIITE 2 TARJOUSTIEDOT JA TARJOAJAN SOVELTUVUUS Tarjouslomake, palautetaan täytettynä OHJEET TARJOAJALLE Seuraavassa tarjoajaa pyydetään yksilöimään tarjoajan tunnistetiedot (kohta 1) sekä ilmoittamaan

Lisätiedot

Perusturvakuntayhtymä Karviainen ja Lohjan kaupunki Mielenterveys- ja päihdekuntoutujien asumispalvelun hankinta

Perusturvakuntayhtymä Karviainen ja Lohjan kaupunki Mielenterveys- ja päihdekuntoutujien asumispalvelun hankinta MIELENTERVEYS- JA PÄIHDEKUNTOUTUJIEN ASUMISPALVELUN HANKINTA A: TEHOSTETTU YMPÄRIVUOROKAUTINEN ASUMISPALVELU B: PALVELUASUMINEN Perusturvakuntayhtymä Karviainen sekä Lohjan kaupunki (jäljempänä tilaaja

Lisätiedot

Osa A: Vartiointipalvelu Karkkilan kaupungin alueella Osa B: Vartiointipalvelu Vihdin kunnan (pääosin Nummelan) alueella

Osa A: Vartiointipalvelu Karkkilan kaupungin alueella Osa B: Vartiointipalvelu Vihdin kunnan (pääosin Nummelan) alueella VARTOINTIPALVELUN HANKINTA Perusturvakuntayhtymä Karviainen (jäljempänä tilaaja tai hankintayksikkö ) pyytää tarjousta Hilma-ilmoituskanavassa 24.10.2017 julkaistun hankintailmoituksen sekä tämän tarjouspyynnön

Lisätiedot

HANKINTAYKSIKKÖ Espoon kaupunki, Espoo Kaupunkitekniikka -liikelaitos, PL 6400, 02070 ESPOON KAUPUNKI.

HANKINTAYKSIKKÖ Espoon kaupunki, Espoo Kaupunkitekniikka -liikelaitos, PL 6400, 02070 ESPOON KAUPUNKI. HINTATIEDUSTELU 1 (7) Asianumero 10.12.2012 4845/02.08.00/2012 SULKUPORTIT 2013 HANKINTAYKSIKKÖ Espoon kaupunki, Espoo Kaupunkitekniikka -liikelaitos, PL 6400, 02070 ESPOON KAUPUNKI. HANKINNAN KOHDE Espoon

Lisätiedot

SUUN TERVEYDENHUOLLON KUVANTAMISPALVELUJEN SEKÄ SUUKIRURGIAN JA PARODONTOLOGIAN ERIKOISHAMMASLÄÄKÄRI- PALVELUJEN HANKINTA

SUUN TERVEYDENHUOLLON KUVANTAMISPALVELUJEN SEKÄ SUUKIRURGIAN JA PARODONTOLOGIAN ERIKOISHAMMASLÄÄKÄRI- PALVELUJEN HANKINTA SUUN TERVEYDENHUOLLON KUVANTAMISPALVELUJEN SEKÄ SUUKIRURGIAN JA PARODONTOLOGIAN ERIKOISHAMMASLÄÄKÄRI- PALVELUJEN HANKINTA Perusturvakuntayhtymä Karviainen (jäljempänä tilaaja ) pyytää tarjousta Hilma-ilmoituskanavassa

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ 28.3.2014

TARJOUSPYYNTÖ 28.3.2014 TARJOUSPYYNTÖ 28.3.2014 Tarjouspyyntö siivouspalveluiden hoitamisesta Pihtiputaan Muurasjärven koulun-, Muurasjärven neuvolan sekä Muurasjärven kotipalvelun tiloihin. 1. Yleistä Viitasaaren kaupunki ja

Lisätiedot

Tarjouspyyntö kertakäyttötuotteiden hankinnasta Viitasaaren kaupungin ja Pihtiputaan kunnan ruoanvalmistusyksiköille

Tarjouspyyntö kertakäyttötuotteiden hankinnasta Viitasaaren kaupungin ja Pihtiputaan kunnan ruoanvalmistusyksiköille TARJOUSPYYN TÖ 29.5.2015 Tarjouspyyntö kertakäyttötuotteiden hankinnasta Viitasaaren kaupungin ja Pihtiputaan kunnan ruoanvalmistusyksiköille 1. Yleistä Viitasaaren kaupunki ja Pihtiputaan kunta toteuttavat

Lisätiedot

11.4.2014. Tarjousta pyydetään seuraavista työkoneista: kauhan kallistaja, routapiikki

11.4.2014. Tarjousta pyydetään seuraavista työkoneista: kauhan kallistaja, routapiikki Tarjouspyyntö 1 (5) 1 Järvenpään kaupungin työkonepalvelut 2014-2015 2 Hankinnan yksilöinti Järvenpään kaupungin Tekninen palvelukeskus pyytää tarjoustanne tarvitsemiensa yksikköhintaperusteisten työkonepalveluiden

Lisätiedot

Hankinnan tavoitteena on järjestää päihteidenkäyttäjille laadukkaat ja vaikuttavat laitosvieroitus- ja laitoskuntoutuspalvelut.

Hankinnan tavoitteena on järjestää päihteidenkäyttäjille laadukkaat ja vaikuttavat laitosvieroitus- ja laitoskuntoutuspalvelut. PÄIHDEPALVELUJEN HANKINTA / LAITOSVIEROITUS JA LAITOSKUNTOUTUS Perusturvakuntayhtymä Karviainen (jäljempänä tilaaja tai hankintayksikkö ) pyytää tarjousta Hilma-ilmoituskanavassa 7.6.2016 julkaistun hankintailmoituksen

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ 14.10.2015

TARJOUSPYYNTÖ 14.10.2015 TARJOUSPYYNTÖ 14.10.2015 Tarjouspyyntö Pihtiputaan pesulan pyykkikuljetuksista Pihtipudas- Viitasaari- Pihtipudas viisi (5) kertaa viikossa sekä Pihtiputaalla kolme (3) kertaa viikossa. 1. Yleistä Viitasaaren

Lisätiedot

Tarjouspyyntö Perusturvakuntayhtymä Karviaisen hallinnon ja talouden tarkastuspalveluista ja tarkastuslautakunnan sihteerin tehtävistä

Tarjouspyyntö Perusturvakuntayhtymä Karviaisen hallinnon ja talouden tarkastuspalveluista ja tarkastuslautakunnan sihteerin tehtävistä Tarjouspyyntö Perusturvakuntayhtymä Karviaisen hallinnon ja talouden tarkastuspalveluista ja tarkastuslautakunnan sihteerin tehtävistä Perusturvakuntayhtymä Karviaisen tarkastuslautakunta pyytää tarjousta

Lisätiedot

Länsirannikon Koulutus Oy pyytää tarjoustanne simulaattorista maarakennuskoneen kuljettajien kouluttamista varten tämän tarjouspyynnön mukaisesti.

Länsirannikon Koulutus Oy pyytää tarjoustanne simulaattorista maarakennuskoneen kuljettajien kouluttamista varten tämän tarjouspyynnön mukaisesti. Sivu 1 / 6 Tarjouspyyntö 22.6.2015 MAARAKENNUSSIMULAATTORIN HANKINTA Hankinnan kohde ja hankintamenettely Länsirannikon Koulutus Oy pyytää tarjoustanne simulaattorista maarakennuskoneen kuljettajien kouluttamista

Lisätiedot

Perusturvakuntayhtymä Karviainen: Ikäihmisten asumispalvelun ja intervallihoidon hankinta LIITE 1 HANKINNAN KOHTEEN KUVAUS JA VÄHIMMÄISVAATIMUKSET

Perusturvakuntayhtymä Karviainen: Ikäihmisten asumispalvelun ja intervallihoidon hankinta LIITE 1 HANKINNAN KOHTEEN KUVAUS JA VÄHIMMÄISVAATIMUKSET LIITE 1 HANKINNAN KOHTEEN KUVAUS JA VÄHIMMÄISVAATIMUKSET Tällä liitteellä kuvaillaan hankinnan kohdetta ja määritellään palvelun vähimmäisvaatimukset, jotka palvelujentuottajan on täytettävä koko sopimuskauden

Lisätiedot

Päiväpolun leikkipuiston rakentaminen

Päiväpolun leikkipuiston rakentaminen 1 (5) LIITE 1 TARJOAJAA KOSKEVAT SOVELTUVUUSVAATIMUKSET Tarjouslomake, palautetaan täytettynä tarjouksen liitteenä Päiväpolun leikkipuiston rakentaminen Tarjoajan nimi: OHJEET Tämä on tarjouslomake, joka

Lisätiedot

Osatarjoukset eivät ole sallittuja.

Osatarjoukset eivät ole sallittuja. Tarjouspyyntö 1 (5) 1 Tervanokan ruoppaus, Järvenpään kaupunki 2 Hankinnan yksilöinti 3 Hankintamenettely Järvenpään kaupungin Kaupunkitekniikka pyytää kokonaishintatarjoustanne, Tervanokan ruoppaukseen

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ HEUREKAN AV-HANKINTA sivu 1(8)

TARJOUSPYYNTÖ HEUREKAN AV-HANKINTA sivu 1(8) HEUREKAN AV-HANKINTA sivu 1(8) 1 HEUREKAN AV-HANKINTA Hankinnasta on julkaistu hankintailmoitus 23.6.2016 sähköisessä tietokannassa www.hankintailmoitukset.fi. Tiedekeskussäätiö järjestää tarjouskilpailun

Lisätiedot

Palautetaan täytettynä liitteineen tarjouksen yhteydessä I. TARJOAJAN TIEDOT

Palautetaan täytettynä liitteineen tarjouksen yhteydessä I. TARJOAJAN TIEDOT 1(8) Palautetaan täytettynä liitteineen tarjouksen yhteydessä OHJE Tarjoajan on merkittävä lomakkeeseen täyttyykö kyseinen vaatimus. Joissakin kohdissa edellytetään myös asiakirja-aineiston tai selvitysten

Lisätiedot

SUUN TERVEYDENHUOLLON KUVANTAMISPALVELUJEN SEKÄ SUUKIRURGIAN JA PARODONTOLOGIAN ERIKOISHAMMASLÄÄKÄRI- PALVELUJEN HANKINTA

SUUN TERVEYDENHUOLLON KUVANTAMISPALVELUJEN SEKÄ SUUKIRURGIAN JA PARODONTOLOGIAN ERIKOISHAMMASLÄÄKÄRI- PALVELUJEN HANKINTA SUUN TERVEYDENHUOLLON KUVANTAMISPALVELUJEN SEKÄ SUUKIRURGIAN JA PARODONTOLOGIAN ERIKOISHAMMASLÄÄKÄRI- PALVELUJEN HANKINTA Perusturvakuntayhtymä Karviainen (jäljempänä tilaaja ) pyytää tarjousta Hilma-ilmoituskanavassa

Lisätiedot

HAKEMUS TEHOSTETUN PALVELUASUMISEN PALVELUSETELITUOTTAJAKSI

HAKEMUS TEHOSTETUN PALVELUASUMISEN PALVELUSETELITUOTTAJAKSI 1 (10) HAKEMUS TEHOSTETUN PALVELUASUMISEN PALVELUSETELITUOTTAJAKSI Tehostettu palveluasuminen tarkoittaa sosiaalihuoltolain 17 :n 1 momentin 4 kohdassa tarkoitettuja asumispalveluja pääsääntöisesti ikääntyneille

Lisätiedot

LIITE 1. TARJOAJAN SOVELTUVUUS JA TARJOUKSEEN SEKÄ HANKINNAN KOHTEESEEN LIITTYVÄT VÄHIMMÄISVAATIMUKSET

LIITE 1. TARJOAJAN SOVELTUVUUS JA TARJOUKSEEN SEKÄ HANKINNAN KOHTEESEEN LIITTYVÄT VÄHIMMÄISVAATIMUKSET LIITE 1. TARJOAJAN SOVELTUVUUS JA TARJOUKSEEN SEKÄ HANKINNAN KOHTEESEEN LIITTYVÄT VÄHIMMÄISVAATIMUKSET KOULUTUKSEN NIMI JA TUNNUS TARJOAJAN YHTEYSTIEDOT Tarjoaja: Y-tunnus: Tarjoajan yhteyshenkilö: Lähiosoite:

Lisätiedot

Osatarjoukset eivät ole sallittuja. Vaihtoehtoiset tarjoukset eivät ole sallittuja.

Osatarjoukset eivät ole sallittuja. Vaihtoehtoiset tarjoukset eivät ole sallittuja. TILINTARKASTUSPALVELUJEN HANKINTA Helsingin seurakuntayhtymä (jäljempänä tilaaja tai hankintayksikkö ) pyytää tarjousta Hilma-ilmoituskanavassa 09.04.2015 julkaistun hankintailmoituksen sekä tämän tarjouspyynnön

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ 20.11.2014

TARJOUSPYYNTÖ 20.11.2014 YLÄ-SAVON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ TARJOUSPYYNTÖ 20.11.2014 Sivu 1/11 Tilaaja: Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä PL 30 74101 IISALMI Hanke: Asevelikatu 4 toimitilojen muutostyöt TARJOUSPYYNTÖ 20.11.2014 Sivu 2/11

Lisätiedot

Perusturvakuntayhtymä Karviainen: Ikäihmisten asumispalvelun ja intervallihoidon hankinta

Perusturvakuntayhtymä Karviainen: Ikäihmisten asumispalvelun ja intervallihoidon hankinta IKÄIHMISTEN ASUMISPALVELUN JA INTERVALLIHOIDON HANKINTA A: TEHOSTETTU YMPÄRIVUOROKAUTINEN ASUMISPALVELU, B: PALVELUASUMINEN C: INTERVALLIHOITO / TEHOSTETTU YMPÄRIVUOROKAUTINEN JA D: INTERVALLIHOITO / 8h

Lisätiedot

LIITE 1 1 (6) DNRO DNRO 310/00/03/032/ Ehdokkaan nimi:

LIITE 1 1 (6) DNRO DNRO 310/00/03/032/ Ehdokkaan nimi: LIITE 1 1 (6) Ehdokkaan nimi: PAKOLLISET POISSULKEMISPERUSTEET JA EHDOKKAITA KOSKEVAT SOVELTUVUUSVAATIMUKSET Täytettävä lomake, palautetaan osallistumishakemuksen liitteenä Ohjeet ehdokkaalle: Tämä on

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI TARJOUSPYYNTÖ

LOIMAAN KAUPUNKI TARJOUSPYYNTÖ PURKU-URAKKAAN Hanke numero 004500 Tilaaja Loimaan kaupungin tekninen lautakunta / rakennuttamispalvelut pyytää urakkatarjoustanne alla mainitusta kohteesta liitteenä olevien asiakirjojen mukaisesti. Tarjous

Lisätiedot

SUUN TERVEYDENHUOLLON KUVANTAMISPALVELUJEN JA SUUKIRURGIAN ERIKOISHAMMASLÄÄKÄRI PALVELUJEN HANKINTA

SUUN TERVEYDENHUOLLON KUVANTAMISPALVELUJEN JA SUUKIRURGIAN ERIKOISHAMMASLÄÄKÄRI PALVELUJEN HANKINTA SUUN TERVEYDENHUOLLON KUVANTAMISPALVELUJEN JA SUUKIRURGIAN ERIKOISHAMMASLÄÄKÄRI PALVELUJEN HANKINTA Perusturvakuntayhtymä Karviainen (jäljempänä tilaaja ) pyytää tarjousta Hilma-ilmoituskanavassa 2.10.2018

Lisätiedot

Päällystepaikkaustyöt 2014

Päällystepaikkaustyöt 2014 Selvitys Tarjouspyyntö 20.3.2014 1 (8) Päällyst Päällystepaikkaustyöt 2014 Järvenpään kaupungin Tekninen palvelukeskus pyytää tarjoustanne kaupunkitekniikan vastuualueen teettämistä päällystepaikkaustöistä

Lisätiedot

Hankinnan kohteena on Immunologian analysaattori. Kohde ja sitä koskevat vähimmäisvaatimukset on kuvattu yksityiskohtaisesti liitteessä 1.

Hankinnan kohteena on Immunologian analysaattori. Kohde ja sitä koskevat vähimmäisvaatimukset on kuvattu yksityiskohtaisesti liitteessä 1. Tarjouspyyntö JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Dnro 632/2/31/2013 24. 06. 2013 HANKINNAN NIMI Hankintayksikkö Liikuntatieteellinen tiedekunta (jäljempänä tilaaja ) pyytää tarjousta Hilma ilmoituskanavassa 24.06.2013

Lisätiedot

I1 A /A Ä VIESTINTAMINISTERIO

I1 A /A Ä VIESTINTAMINISTERIO !] Wa^aT LIIKENNE-JA Tarjouspyyntö 1(5) I1 A /A Ä VIESTINTAMINISTERIO II 0 / TU LVM/802/13/2016 Anne Miettinen 26.4.2016 Tarjouspyyntö; osaamisen edellytykset suurten tietoaineistojen sekä älykkään automaation

Lisätiedot

Tarjouspyyntö perunoiden toimittamisesta Viitasaaren kaupungin ja Pihtiputaan kunnan ruoanvalmistusyksiköille

Tarjouspyyntö perunoiden toimittamisesta Viitasaaren kaupungin ja Pihtiputaan kunnan ruoanvalmistusyksiköille Tarjouspyyntö perunoiden toimittamisesta Viitasaaren kaupungin ja Pihtiputaan kunnan ruoanvalmistusyksiköille 1. Yleistä Viitasaaren kaupunki ja Pihtiputaan kunta toteuttavat yhteisiä kuntapalveluja nimellä

Lisätiedot

KATEAINEIDEN HANKINTA 2012

KATEAINEIDEN HANKINTA 2012 TARJOUSPYYNTÖ 1 (7) KATEAINEIDEN HANKINTA 2012 Hankintayksikkö Espoon kaupunki,., 02070 ESPOON KAUPUNKI. Tarjouspyyntö Espoon Kaupunkitekniikka-liikelaitos pyytää tarjoustanne viheralueiden rakentamiseen

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON TYÖVOIMANVUOKRAUS PUITEJÄRJESTELYNÄ, JONKA KAIKKI EHDOT VAHVISTETAAN

SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON TYÖVOIMANVUOKRAUS PUITEJÄRJESTELYNÄ, JONKA KAIKKI EHDOT VAHVISTETAAN 1 (9) SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON TYÖVOIMANVUOKRAUS PUITEJÄRJESTELYNÄ, JONKA KAIKKI EHDOT VAHVISTETAAN Jämsän kaupunki (myöhemmin tilaaja) järjestää tarjouskilpailun työvoiman vuokraamiseksi puitejärjestelyn

Lisätiedot

Tarjouspyyntö 1 (5) Hankinnan kohteena ovat seuraavat asiantuntijapalvelut (kaksi osa-aluetta):

Tarjouspyyntö 1 (5) Hankinnan kohteena ovat seuraavat asiantuntijapalvelut (kaksi osa-aluetta): Tarjouspyyntö 1 (5) YDINLAITOSTEN SÄHKÖJÄRJESTELMIEN JA -LAITTEIDEN SEKÄ OHJELMISTOPOHJAISTEN AUTOMAATIOJÄRJESTELMIEN JA -LAITTEIDEN ARVIOINTIA KOSKEVAT ASIANTUNTIJAPALVELUT Säteilyturvakeskus (jäljempänä

Lisätiedot

1(5) Osa-alue A Perusvarusteisilla ajoneuvoilla suoritettavat kuljetuspalvelut. Osa-alue B Esteettömillä ajoneuvoilla suoritettavat kuljetuspalvelut

1(5) Osa-alue A Perusvarusteisilla ajoneuvoilla suoritettavat kuljetuspalvelut. Osa-alue B Esteettömillä ajoneuvoilla suoritettavat kuljetuspalvelut 1(5) TARJOUSPYYNTÖ: Liedon kunnan vammaispalvelulain (VPL) ja sosiaalihuoltolain (SHL) mukaisten kuljetuspalveluiden sekä sotainvalidien kuljetuspalveluiden kilpailutus 1. Hankinnan kohde 2. Sopimuskausi

Lisätiedot

1) Kunnan kiinteistöjen ulkoalueiden hoito 2) Ryhmäkasvien ja kanervien hoitopalvelut 3) Pensaiden alasleikkaus- ja kuorikatteen levityspalvelut

1) Kunnan kiinteistöjen ulkoalueiden hoito 2) Ryhmäkasvien ja kanervien hoitopalvelut 3) Pensaiden alasleikkaus- ja kuorikatteen levityspalvelut 1(6) TARJOUSPYYNTÖ KIINTEISTÖJEN ULKOALUEIDEN HOIDOSTA 1. Hankinnan kuvaus Nurmijärven kunnan hankintapalvelut pyytää tarjoustanne kiinteistöjen ulkoalueiden hoidosta tarjouspyyntöasiakirjoista selviävällä

Lisätiedot

Länsirannikon Koulutus Oy WinNova pyytää tarjoustanne käytetystä astianpesukoneesta tämän tarjouspyynnön mukaisesti.

Länsirannikon Koulutus Oy WinNova pyytää tarjoustanne käytetystä astianpesukoneesta tämän tarjouspyynnön mukaisesti. SUURTALOUSLAITTEEN HANKINTA Hankinnan kohde ja hankintamenettely Länsirannikon Koulutus Oy WinNova pyytää tarjoustanne käytetystä astianpesukoneesta tämän tarjouspyynnön mukaisesti. 1. HANKINNAN KOHDE

Lisätiedot

Toimitusehto on DDP (Järvenpää). Osatarjoukset eivät ole sallittuja. Vaihtoehtoiset tarjoukset eivät ole sallittuja.

Toimitusehto on DDP (Järvenpää). Osatarjoukset eivät ole sallittuja. Vaihtoehtoiset tarjoukset eivät ole sallittuja. Tarjouspyyntö 1 (5) 29.9.2017 Viite: Välskärinpolun HVP/2017 Välskärinpolun hulevesipumppaamo, laitehankinta Järvenpään Vesi pyytää kokonaishintaista tarjoustanne, Välskärinpolun hulevesipumppaamosta tämän

Lisätiedot

Juhlatalo Rak29, kalustehankinta

Juhlatalo Rak29, kalustehankinta Juhlatalo Rak29, kalustehankinta Sipoon kunta pyytää tarjoustanne Hilma-ilmoituskanavassa 21.11.2014 julkaistun hankintailmoituksen ja tämän tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukaisesti Juhlatalon Rak 29

Lisätiedot

KIRJASTOAUTON KORITYÖN HANKINTA

KIRJASTOAUTON KORITYÖN HANKINTA KIRJASTOAUTON KORITYÖN HANKINTA Inarin kunta pyytää tarjoustanne kirjastoauton korityöstä tämän tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukaisesti. Kirjastoauto hankitaan Inarin kunnankirjaston käyttöön (www.inari.fi/kirjasto).

Lisätiedot

29.4.2015 Diarinro: OUKA/1416/00.01.05/2014. Kivikkokankaan pilottialueen kohteiden taloteknisen arvioinnin konsulttipalveluiden hankinta

29.4.2015 Diarinro: OUKA/1416/00.01.05/2014. Kivikkokankaan pilottialueen kohteiden taloteknisen arvioinnin konsulttipalveluiden hankinta TARJOUSPYYNTÖ Kivikkokankaan pilottialueen kohteiden taloteknisen arvioinnin konsulttipalveluiden hankinta Hankintayksikkö Oulun kaupunki/rakennusvalvonta y-tunnus: 0187690-1 Solistinkatu 2, Oulu, PL 83,

Lisätiedot

Tarjouspyyntö 1.7.2015 RAAKOJEN, KUORITTUJEN PERUNATUOTTEIDEN TARJOUSPYYNTÖ

Tarjouspyyntö 1.7.2015 RAAKOJEN, KUORITTUJEN PERUNATUOTTEIDEN TARJOUSPYYNTÖ 1 Tarjouspyyntö 1.7.2015 Siivous-ruokapalveluyksikkö PL 33, 31761 Urjala RAAKOJEN, KUORITTUJEN PERUNATUOTTEIDEN TARJOUSPYYNTÖ Urjalan kunnan siivous-ruokapalveluyksikkö pyytää tarjoustanne liitteenä olevan

Lisätiedot

2. Hankintamenettely, hankinnasta ilmoittaminen ja asiakirjajulkisuus

2. Hankintamenettely, hankinnasta ilmoittaminen ja asiakirjajulkisuus 1 TARJOUSPYYNTÖ OMPELUKONEIDEN JA SAUMUREIDEN KORJAUS- JA HUOLTOPALVELUISTA (puitejärjestely) 1. Hankinnan kuvaus Nurmijärven kunta pyytää tarjoustanne kunnan eri toimipisteisiin hankittujen ompelukoneiden

Lisätiedot

Tampereen kaupunki Ikäihmisten palvelut Hakemus vanhusten palveluasumisen palvelusetelituottajaksi

Tampereen kaupunki Ikäihmisten palvelut Hakemus vanhusten palveluasumisen palvelusetelituottajaksi 1(9) Palveluasuminen tarkoittaa sosiaalihuoltolain 17 :n 1 momentin 4 kohdassa tarkoitettuja asumispalveluja vanhuksille palveluntuottajan ylläpitämissä palvelukodssa. Palveluasuminen sisältää asukkaan

Lisätiedot

TARJOAJAA KOSKEVAT SOVELTUVUUSVAATIMUKSET Tarjouslomake, palautetaan täytettynä tarjouksen liitteenä

TARJOAJAA KOSKEVAT SOVELTUVUUSVAATIMUKSET Tarjouslomake, palautetaan täytettynä tarjouksen liitteenä LIITE 2 TARJOAJAA KOSKEVAT SOVELTUVUUSVAATIMUKSET Tämä on tarjouslomake, joka on palautettava tarjouksen yhteydessä täytettynä. Tarjoajan on merkittävä lomakkeeseen täyttyykö kyseinen vaatimus. Kaikkiin

Lisätiedot

LIITE 1. TARJOAJAN SOVELTUVUUS JA TARJOUKSEEN SEKÄ HANKINNAN KOHTEESEEN LIITTYVÄT VÄHIMMÄISVAATIMUKSET (kotoutumiskoulutus)

LIITE 1. TARJOAJAN SOVELTUVUUS JA TARJOUKSEEN SEKÄ HANKINNAN KOHTEESEEN LIITTYVÄT VÄHIMMÄISVAATIMUKSET (kotoutumiskoulutus) LIITE 1. TARJOAJAN SOVELTUVUUS JA TARJOUKSEEN SEKÄ HANKINNAN KOHTEESEEN LIITTYVÄT VÄHIMMÄISVAATIMUKSET (kotoutumiskoulutus) KOULUTUKSEN NIMI JA TUNNUS TARJOAJAN YHTEYSTIEDOT Tarjoaja: Y-tunnus: Tarjoajan

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ

TARJOUSPYYNTÖ TARJOUSPYYNTÖ 18.12.2014 Tarjouspyyntö siivouspalveluiden hoitamisesta Viitasaaren kolmessa (3) kohteessa, Miekkarinteen- ja Tuulentuvan päiväkodeissa sekä kuntoutumiskoti Miekussa. 1. Yleistä Viitasaaren

Lisätiedot

Hankinta on jaettu kahteen hankinnan kohteeseen seuraavasti:

Hankinta on jaettu kahteen hankinnan kohteeseen seuraavasti: KOTALAN JA KURJENKYLÄN ALUEEN OSTOPALVELULIIKENNE 1. HANKINTAYKSIKKÖ JA YHTEYSHENKILÖ Hankintayksikkö Virtain kaupunki Sivistyslautakunta Virtaintie 26 34800 VIRRAT Y-tunnus: 0206333-9 2. HANKINNAN KOHDE

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ: TP/LSKKY/UKI/2016/1 Tarjousnimike: VILJELYKONSULTOINTI

TARJOUSPYYNTÖ: TP/LSKKY/UKI/2016/1 Tarjousnimike: VILJELYKONSULTOINTI TARJOUSPYYNTÖ: TP/LSKKY/UKI/2016/1 Tarjousnimike: VILJELYKONSULTOINTI Lounais Suomen koulutuskuntayhtymä / Lounais Suomen ammattiopisto Novida pyytää tarjoustanne viljelykonsultoinnin hankinnasta tarjouspyynnön

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON TIEDONJYVÄ-LEHTEÄ KOSKEVA TARJOUSPYYNTÖ HANKINNAN NIMI

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON TIEDONJYVÄ-LEHTEÄ KOSKEVA TARJOUSPYYNTÖ HANKINNAN NIMI 0 JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON TIEDONJYVÄ-LEHTEÄ KOSKEVA TARJOUSPYYNTÖ HANKINNAN NIMI Jyväskylän yliopisto/yliopistopalvelut pyytää tarjoustanrie tarjouspyynnön ja liitteiden mukaisista (offset-) painotuo tteista.

Lisätiedot

Tarjouspyyntö 1 (5) Ydinlaitosten mekaanisten laitteiden valmistuksen, asennuksen ja käyttöönoton valvonnan ja tarkastustoiminnan tuki

Tarjouspyyntö 1 (5) Ydinlaitosten mekaanisten laitteiden valmistuksen, asennuksen ja käyttöönoton valvonnan ja tarkastustoiminnan tuki Tarjouspyyntö 1 (5) Ydinlaitosten mekaanisten laitteiden valmistuksen, asennuksen ja käyttöönoton valvonnan ja tarkastustoiminnan tuki Säteilyturvakeskus (jäljempänä STUK) (jäljempänä tilaaja tai hankintayksikkö

Lisätiedot

LIITE 1 Tarjouslomake (palautetaan täytettynä liitteineen tarjouksen yhteydessä)

LIITE 1 Tarjouslomake (palautetaan täytettynä liitteineen tarjouksen yhteydessä) LIITE 1 Tarjouslomake (palautetaan täytettynä liitteineen tarjouksen yhteydessä) OHJE Tarjoaja täyttää tämän tarjouslomakkeen kaikki kohdat sekä palauttaa täytetyn tarjouslomakkeen tarjouksensa yhteydessä.

Lisätiedot

Hankittava ajoneuvo tulee työsuhdeautoksi ja tavoitteena on hankkia ajoneuvo tilaajan käyttöön huoltoleasing- sopimuksella.

Hankittava ajoneuvo tulee työsuhdeautoksi ja tavoitteena on hankkia ajoneuvo tilaajan käyttöön huoltoleasing- sopimuksella. Sivu 1 / 5 Tarjouspyyntö 28.11.2011 HENKILÖAUTON HANKINTA Hankinnan kohde ja hankintamenettely Länsirannikon Koulutus Oy pyytää tarjoustanne keskikokoisesta henkilöautosta tämän tarjouspyynnön mukaisesti.

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ AIKUISTEN PERUSOPETUKSEN E-OPPIMATERIAALIEN TOTEUTUKSESTA

TARJOUSPYYNTÖ AIKUISTEN PERUSOPETUKSEN E-OPPIMATERIAALIEN TOTEUTUKSESTA TARJOUSPYYNTÖ 1 (6) TARJOUSPYYNTÖ AIKUISTEN PERUSOPETUKSEN E-OPPIMATERIAALIEN TOTEUTUKSESTA Opetushallitus (jatkossa myös hankintayksikkö ) pyytää tarjoustanne Hankintailmoitukset.fi -ilmoituskanavassa

Lisätiedot

Järjestelmävaatimukset on kuvattu liitteessä 1, hankinnan yksilöinti.

Järjestelmävaatimukset on kuvattu liitteessä 1, hankinnan yksilöinti. TARJOUSPYYNTÖ 1 (6) AJANVARAUS- JA KÄYTÖNHALLINTAOHJELMISTON HANKINTA Hankinnan kohde ja kuvaus Espoon kaupunki pyytää tarjousta Espoon kaupunginkirjaston asiakaskoneille (noin 200 kpl) hankittavasta ajanvaraus-

Lisätiedot

Hankintasopimuksen tavoitteena on tilaajan tapaturma-, matkustus-, vastuu- ja laite- ja ryhmähenkivakuutusten hankinta sopimuskaudeksi.

Hankintasopimuksen tavoitteena on tilaajan tapaturma-, matkustus-, vastuu- ja laite- ja ryhmähenkivakuutusten hankinta sopimuskaudeksi. VAKUUTUSPALVELUN HANKINTA Haaga-Helia Ammattikorkeakoulu Oy (jäljempänä Tilaaja tai Haaga-Helia ) pyytää tarjousta Hilma-ilmoituskanavassa julkaistun hankintailmoituksen sekä tämän tarjouspyynnön ja sen

Lisätiedot

TARJOUSYHTEENVETO LIITE 6.1 SISÄLTÖ KASELY/268/2016, 23.2.2016

TARJOUSYHTEENVETO LIITE 6.1 SISÄLTÖ KASELY/268/2016, 23.2.2016 KASELY/268/2016, 23.2.2016 TARJOUSYHTEENVETO LIITE 6.1 SISÄLTÖ IMATRA-LAPPEENRANTA LIIKENTEEN LIIKENNÖINTISOPIMUS 6.6.2016 ALKAEN 1 1. Tarjoajan tiedot 1 1.1 Päävastuullinen toimittaja 1 1.2 Mahdolliset

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ 1 (5) 25.9.2012

TARJOUSPYYNTÖ 1 (5) 25.9.2012 TARJOUSPYYNTÖ 1 (5) 25.9.2012 JANAKKALAN KUNNAN MAASTOMITTAUSLAITTEIDEN HANKINTA Pyydämme sitovaa tarjoustanne koskien Janakkalan kunnan Tekniikka ja ympäristön maankäytön tulosalueelle hankittavista maastomittauslaitteista

Lisätiedot

9.luokka) kansallisen opetussuunnitelman mukaiseen opetukseen.

9.luokka) kansallisen opetussuunnitelman mukaiseen opetukseen. 04.10.2016 1/8 71346 D 779/02.07.00/2016 1. : Virtanen Pauliina 44100 Suomi puh. fax pauliina.virtanen@aanekoski.fi : : : Asukaslukumme 31.12.2015 oli 19 635 liian suuri, vaan sopiva, ihmisen kokoinen

Lisätiedot

Porvoon kaupungin strategiatyön konsultointi

Porvoon kaupungin strategiatyön konsultointi Porvoon kaupungin strategiatyön konsultointi 10.10.2012 1(5) Porvoon kaupunki pyytää tarjoustanne strategiatyön konsultoinnista. Hankintamenettely Hankintamenettely on avoin. Hankittavan palvelun sisältö

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ TELAKKAKADUN KOULUN OHUTPÄÄTTEISTÄ

TARJOUSPYYNTÖ TELAKKAKADUN KOULUN OHUTPÄÄTTEISTÄ 1 (5) TARJOUSPYYNTÖ TELAKKAKADUN KOULUN OHUTPÄÄTTEISTÄ Äänekosken kaupunki pyytää tarjoustanne. Tuoteryhmä Tietokonepäätteet Tarjouspyynnön sisältö ja laajuus Hankintakausi Joulukuu 2012. Ohutpäätteiden

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNGIN TYTÄRYHTEISÖIDEN TALOUSTOIMINTOJEN KILPAILUTUS. Kilpailutuksella valitaan yksi sopimustoimittaja ja yksi varatoimittaja.

ESPOON KAUPUNGIN TYTÄRYHTEISÖIDEN TALOUSTOIMINTOJEN KILPAILUTUS. Kilpailutuksella valitaan yksi sopimustoimittaja ja yksi varatoimittaja. TARJOUSPYYNTÖ 1 (5) ESPOON KAUPUNGIN TYTÄRYHTEISÖIDEN TALOUSTOIMINTOJEN KILPAILUTUS 1. Hankinnan kohde ja kuvaus Espoon kaupunki pyytää tarjousta Espoon kaupungin tytäryhteisöiden taloustoimintojen hoito.

Lisätiedot

TARJOAJAA KOSKEVAT VÄHIMMÄISVAATIMUKSET. Tarjoajan nimi: Y-tunnus:

TARJOAJAA KOSKEVAT VÄHIMMÄISVAATIMUKSET. Tarjoajan nimi: Y-tunnus: 1(6) LIITE 1 TARJOAJAA KOSKEVAT VÄHIMMÄISVAATIMUKSET Tarjoajan nimi: Y-tunnus: OHJEET Tämä on tarjouslomake, joka on palautettava tarjouksen yhteydessä täytettynä. Tarjoajan on merkittävä lomakkeeseen

Lisätiedot

Puhelin: 040 335 4220

Puhelin: 040 335 4220 URAKKATARJOUSPYYNTÖ URJALAN KUNTA / TEKNINEN PALVELUKESKUS YHDYSVESIJOHTO KYLMÄKOSKI - URJALA RAKENNUTTAJA TAI TILAAJA Nimi: Osoite: Pyydämme urakkatarjoustanne alla mainitusta urakasta liitteenä olevien

Lisätiedot

Nurmijärven kunta TARJOUSPYYNTÖ 1(6) PL37 01901 Nurmijärvi 30.1.2014

Nurmijärven kunta TARJOUSPYYNTÖ 1(6) PL37 01901 Nurmijärvi 30.1.2014 Nurmijärven kunta TARJOUSPYYNTÖ 1(6) TAKYMETRIN HANKINTA Hankinnan kohde Hankinnan kuvaus Takymetri GNSS antennivarustuksella Pyydämme tarjoustanne käyttökiintopisteiden mittauksessa sekä kartoitus- ja

Lisätiedot

Konsernipalvelut Ruokapalveluyksikkö 5.4.2012

Konsernipalvelut Ruokapalveluyksikkö 5.4.2012 Tuusulan kunta TARJOUSPYYNTÖ Konsernipalvelut Ruokapalveluyksikkö 5.4.2012 TARJOUSPYYNTÖ MONITOIMIVAUNUJEN HANKINNASTA TUUSULAN SOSIAALI- JA TERVEYSASEMAN VUODEOSASTOLLE SEKÄ PALVELUKESKUS TUUSKOTOON 1.

Lisätiedot

Yksikkömme tarjoaa: päivätoimintaa. Yksikössämme näitä paikkoja on yhteensä Päivätoiminta on tarkoitettu seuraaville asiakasryhmille:

Yksikkömme tarjoaa: päivätoimintaa. Yksikössämme näitä paikkoja on yhteensä Päivätoiminta on tarkoitettu seuraaville asiakasryhmille: 1 (6) Päivätoiminta on vanhuksille tarkoitettu määräaikainen tukipalvelu, jolla tuetaan vanhuksen omatoimisuutta ja estetään toimintakyvyn vajeesta johtuvaa syrjäytymistä. Päivätoiminnan tarkoituksena

Lisätiedot

Hankinnan kohde ja sitä koskevat vaatimukset on kuvattu yksityiskohtaisesti seuraavissa liitteissä:

Hankinnan kohde ja sitä koskevat vaatimukset on kuvattu yksityiskohtaisesti seuraavissa liitteissä: HELSINGIN YHTEISLYSEON KALUSTEIDEN HANKINTA Maanviljelyslyseon osakeyhtiö/helsingin yhteislyseo (jäljempänä tilaaja tai hankintayksikkö ) pyytää tarjousta Hilma-ilmoituskanavaan 10.3.2017 lähetetyn hankintailmoituksen

Lisätiedot

Viisumipalvelut 04/2016 26.4.2016

Viisumipalvelut 04/2016 26.4.2016 TARJOUSPYYNTÖ Viisumipalvelut 04/2016 26.4.2016 1. Tarjouspyynnön kohde... 2 1.1 Tarjouspyynnön kohde... 2 1.2 Hankintamenettely ja hankinnasta ilmoittaminen... 2 2. Sopimuskausi... 2 3. Tarjousten valinta

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ: OY HELSINGIN ASUNTOHANKINTA AB:N VUOKRAHUONEISTOJEN MUUTTOTARKASTUKSET JA REMONTTIEN HALLINNOINTI PUITEJÄRJESTELYNÄ

TARJOUSPYYNTÖ: OY HELSINGIN ASUNTOHANKINTA AB:N VUOKRAHUONEISTOJEN MUUTTOTARKASTUKSET JA REMONTTIEN HALLINNOINTI PUITEJÄRJESTELYNÄ TARJOUSPYYNTÖ: OY HELSINGIN ASUNTOHANKINTA AB:N VUOKRAHUONEISTOJEN MUUTTOTARKASTUKSET JA REMONTTIEN HALLINNOINTI PUITEJÄRJESTELYNÄ Pyydämme tarjoustanne tarjouspyynnössä ja sen liitteenä olevissa asiakirjoissa

Lisätiedot

Keuruun kaupunki Päivä 5.4.2016 Tilapalvelu

Keuruun kaupunki Päivä 5.4.2016 Tilapalvelu 1 Keuruun kaupunki Päivä 5.4.2016 Tilapalvelu Tarjouspyyntö jätekuljetuksista KIINTEISTÖJEN JÄTEKULJETUKSET Keuruun kaupungin tilapalvelu pyytää tarjoustanne kiinteistöjensä jätteidenkuljetuksista sekä

Lisätiedot

Tarjouspyyntö 3.11.2015 HANKINNAN NIMI

Tarjouspyyntö 3.11.2015 HANKINNAN NIMI HANKINNAN NIMI Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä (jäljempänä tilaaja ) pyytää tarjousta Hilmailmoituskanavassa julkaistun hankintailmoituksen sekä tämän tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukaisesti vartiointipalvelusta

Lisätiedot

Tarjouspyyntö asiointiliikenteen henkilökuljetusten järjestämisestä

Tarjouspyyntö asiointiliikenteen henkilökuljetusten järjestämisestä 1 Tarjouspyyntö asiointiliikenteen henkilökuljetusten järjestämisestä 1. Hankintayksikkö Rautjärven kunta Kunnanhallitus 56800 Simpele Yhteyshenkilö ja lisätietoja talouspäällikkö Paula Hinkkanen puh.

Lisätiedot

Hakemus säännöllisen kotihoidon palveluntuottajaksi

Hakemus säännöllisen kotihoidon palveluntuottajaksi Hakemus säännöllisen kotihoidon palveluntuottajaksi Palvelun tuottaja Y-tunnus Toimintayksikön nimi Toimintayksikön postiosoite Postinumero Postitoimipaikka Puhelin Toiminnasta vastaavan henkilön nimi

Lisätiedot

Vaihtoehtoiset tarjoukset eivät ole sallittuja.

Vaihtoehtoiset tarjoukset eivät ole sallittuja. Tarjouspyyntö 1 (5) RAHOITUSLEASING VUOSILLE 2014-2016 Järvenpään kaupunki pyytää tarjoustanne rahoitusleasingista. Tarjousta pyydetään kolmelle (3) vuodelle (sopimuksen arvioitu alkamisajankohta on 31.8.2014)

Lisätiedot

PIENET JA KIIREELLISET KATUVALAISTUKSEN SUUNNITTELUKOHTEET 2015 2016

PIENET JA KIIREELLISET KATUVALAISTUKSEN SUUNNITTELUKOHTEET 2015 2016 Tarjouspyyntö 1 (5) PIENET JA KIIREELLISET KATUVALAISTUKSEN SUUNNITTELUKOHTEET 2015 2016 1 Hankinnan yksilöinti Järvenpään kaupunki pyytää tarjoustanne pienten ja kiireellisten katuvalaistuskohteiden suunnittelusta.

Lisätiedot

Viitasaaren kaupungin tilapalvelu pyytää tarjoustanne tarjouspyyntöasiakirjojen mukaisesti

Viitasaaren kaupungin tilapalvelu pyytää tarjoustanne tarjouspyyntöasiakirjojen mukaisesti TARJOUSPYYNTÖ Rakennusteknisten töiden urakkatarjouspyyntö Viitasaaren kaupungin tilapalvelu pyytää tarjoustanne tarjouspyyntöasiakirjojen mukaisesti 1. Tilaaja Tilapalvelu Keskitie 10 44500 Viitasaari

Lisätiedot

Hankintamenettely Pienhankinta Hankinnan arvo ei ylitä julkisista hankinnoista annetussa laissa tarkoitettua kansallista kynnysarvoa.

Hankintamenettely Pienhankinta Hankinnan arvo ei ylitä julkisista hankinnoista annetussa laissa tarkoitettua kansallista kynnysarvoa. 16.2.2012 TARJOUSPYYNTÖ MASTONOSTIMESTA Äänekosken kaupunki pyytää Teiltä tarjouksen käytetystä siististä mastonostimesta tarjouspyyntöliitteen mukaisesti. Tarjous koskee kaupungin kulttuuritalolle (Kalevankatu

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ MAMMOGRAFIA SEULONTATUTKIMUSTEN JÄRJESTÄMISESTÄ SIPOON KUNNASSA

TARJOUSPYYNTÖ MAMMOGRAFIA SEULONTATUTKIMUSTEN JÄRJESTÄMISESTÄ SIPOON KUNNASSA TARJOUSPYYNTÖ MAMMOGRAFIA SEULONTATUTKIMUSTEN JÄRJESTÄMISESTÄ SIPOON KUNNASSA 1. Taustatietoja Sipoon kunta ostaa joukkotarkastuksen rintasyövän varhaistoteamiseksi seulontana kansanterveysasetuksen ohjekirjeen

Lisätiedot

Ydinlaitosten mekaanisten laitteiden suunnitelmatarkastukset

Ydinlaitosten mekaanisten laitteiden suunnitelmatarkastukset Tarjouspyyntö 1 (5) Ydinlaitosten mekaanisten laitteiden suunnitelmatarkastukset Säteilyturvakeskus (jäljempänä STUK) (jäljempänä tilaaja tai hankintayksikkö ) pyytää tarjousta Hilma-ilmoituskanavassa

Lisätiedot

LV-TYÖT JA TARVIKKEET

LV-TYÖT JA TARVIKKEET 29.1.2016 Sivu 1/5 Dnro: 22/2016 Tilaaja: Tila- ja aluepalvelut Juttilantie 1 14200 TURENKI Hanke: Janakkalan kunnan LV-työt ja niissä käytettävät tarvikkeet 4.4.2016 3.4.2019 + 1 optiovuosi LV-TYÖT JA

Lisätiedot

1/8. Attendo Terveyspalve lut Oy

1/8. Attendo Terveyspalve lut Oy 1/8 TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO 629/02.08.00/2013 / Loviisan kaupungin ja Lapinjärven kunnan työterveyshuollon palveluiden hankinta (Pisteytys kokonaishankinnan mukaan) Saapuneita tarjouksia yhteensä:

Lisätiedot

VIRKAMIEHENKADUN SANEERAUS VÄLILTÄ KOSKELANKATU - VIRTASALMENTIE

VIRKAMIEHENKADUN SANEERAUS VÄLILTÄ KOSKELANKATU - VIRTASALMENTIE 1/5 MÄNTTÄ - VILPPULAN KAUPUNKI TEKNINEN PALVELUKESKUS Seppälän puistotie 15 35800 Mänttä TARJOUSPYYNTÖ VIRKAMIEHENKADUN SANEERAUS VÄLILTÄ KOSKELANKATU - VIRTASALMENTIE 1 Tarjouspyynnön kohde Mänttä -

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ ..2012

TARJOUSPYYNTÖ ..2012 1 TARJOUSPYYNTÖ..2012 LASTENSUOJELUN SIJAISHUOLLON HANKINTA Hyvinkään, Järvenpään ja Keravan kaupungit ja Nurmijärven, Kirkkonummen, Sipoon ja Tuusulan kunnat (jatkossa tilaaja ) pyytää tarjoustanne Hilma-ilmoituskanavaan

Lisätiedot

Ostopalvelupäivähoidon ja tähän liittyvien palvelujen hankinta

Ostopalvelupäivähoidon ja tähän liittyvien palvelujen hankinta TARJOUSPYYNTÖ Ostopalvelupäivähoidon ja tähän liittyvien palvelujen hankinta Johdanto Auran kunta on noin 4000 asukkaan kunta Varsinais-Suomessa. Kunta tarjoaa laadukkaita varhaiskasvatuspalveluja. Tällä

Lisätiedot

HÄMEENKYRÖN OPPILASKULJE- TUSTEN HANKINTA TARJOUSPYYNTÖ

HÄMEENKYRÖN OPPILASKULJE- TUSTEN HANKINTA TARJOUSPYYNTÖ HÄMEENKYRÖN OPPILASKULJE- TUSTEN HANKINTA TARJOUSPYYNTÖ 2 TARJOUSKILPAILUASIAKIRJA NRO 1 TARJOUSPYYNTÖ SISÄLLYSLUETTELO 1 OSTAJA... 3 2 HANKINTAMENETTELY... 3 3 TARJOUSPYYNNÖN KOHDE... 3 4 TARJOAJAN KELPOISUUS...

Lisätiedot

Laurea-ammattikorkeakoulu Oy Kiinteistöosakeyhtiö Otaniemen Laurea Kiinteistö Oy Tikkurilan Laurea II

Laurea-ammattikorkeakoulu Oy Kiinteistöosakeyhtiö Otaniemen Laurea Kiinteistö Oy Tikkurilan Laurea II TARJOUSPYYNTÖ 1 (5) TARJOUSPYYNTÖ LAUREA-AMMATTIKORKEAKOULU OY:N HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA 1. HANKINNAN TAVOITE JA KOHDE 1.1. Tarjouspyynnön rakenne Hankintayksikkö Laurea-ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ KIRKKONUMMEN KUNNAN SUOMEN- JA RUOTSINKIELISIIN PERUSKOULUIHIN HANKITTAVISTA OPPIKIRJOISTA

TARJOUSPYYNTÖ KIRKKONUMMEN KUNNAN SUOMEN- JA RUOTSINKIELISIIN PERUSKOULUIHIN HANKITTAVISTA OPPIKIRJOISTA TARJOUSPYYNTÖ KIRKKONUMMEN KUNNAN SUOMEN- JA RUOTSINKIELISIIN PERUSKOULUIHIN HANKITTAVISTA OPPIKIRJOISTA 1 2 Kirkkonummen kunta 2.2.2010 Sivistyspalvelut TARJOUSPYYNTÖ KIRKKONUMMEN KUNNAN SUOMEN- JA RUOTSINKIELISIIN

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ KOTIHOIDON KAUPPAPALVELUIDEN HANKINTA. Hankinta Perusturvapalvelut

TARJOUSPYYNTÖ KOTIHOIDON KAUPPAPALVELUIDEN HANKINTA. Hankinta Perusturvapalvelut TARJOUSPYYNTÖ KOTIHOIDON KAUPPAPALVELUIDEN HANKINTA Mäntsälän kunta/mustijoen perusturva pyytää tarjoustanne kotihoidon kauppapalvelun hankinnasta tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukaisesti. 1. Sopimuskausi

Lisätiedot