F I N N IS H NE WS INFORMATION

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "F I N N IS H NE WS INFORMATION"

Transkriptio

1 F I N N IS H NE WS INFORMATION H ARRAS TU KS IA MAAILMA N IH M E I T Ä MÖLÄYTY KS I Ä KARVINEN M ELVIN... AURINKORANNIKON LASTEN JA NUORTEN LEHTI 1/

2 Sisällys Finnin toimittajia syksyllä 2014 Matias Elf Eetu Harjanti Jesse Järvi Ani Kallioniemi Toni Kallioniemi Helmiina Kemppainen Olivia Laaksonen Junikka Greta Lapi Siina-Liisa Maunuksela 3 Pääkirjoitus 4 Syksyn uutiskuvia 6 Melvin-päivä 6 Idoliartikkeli: Ariana Grande 11 Runo: Vuorella on kahvila 12 Maailman seitsemän ihmettä 14 Testaa persoonallisuutesi 15 Voimistelu on hauska harrastus 16 Kestosuosikki Karvinen 20 Ratsastusharrastus 22 Jouluruno 23 Opettajien möläytyksiä ja muuta hauskaa 24 Takakannen hassutus Fatima Mokhtari Isabella Norppa Samuel Ojala Linnéa Röhr Arttu Tolonen Vilma Viitikko Lenni Westman Päätoimittaja: Sini Kallioniemi Toimittajakerhon vetäjä: Seita Vähäsöyrinki Päätoimittaja hassuttelee ja harrastaa!

3 PÄÄKIRJOITUS Harrastuksia Yleensä lehdestä löytyy kiinnostavia juttuja, mutta ne eivät aina liity läheisesti omaan elämään. Tässä lehdessä kerrotaan meidän ympäristöstämme, meidän kavereistamme, meidän harrastuksistamme ja meidän Aurinkorannikon suomalaisesta koulustamme. Kaikki toimittajat ovat tehneet työtä ahkerasti sen eteen, että tähän lehteen tulee meitä oppilaita kiinnostavia juttuja. Sinun äänesi kuuluu täällä. Harrastukset ovat ihania, koska niissä tekee sitä, mistä nauttii ja saa seurata unelmia ja tavoitteita. Aurinkorannikon suomalaisen koulun oppilailla on paljon erilaisia harrastuksia. Minä itse harrastan viulun ja pianon soittoa, purjehdusta ja ratsastusta. Minun mielestäni harrastukset määrittelevät ihmisiä. Harrastukset auttavat päästämään irti stressistä ja suruista, koska niistä saa niin paljon iloa. Älä luovu harrastuksistasi! Ja jos sinulla ei ole olemassa harrastusta, ei ole ikinä liian myöhäistä aloittaa jotakin uutta harrastusta. Toivotamme sinulle ihanaa, stressitöntä, iloista joulua. Sini Nara Kallioniemi

4 4 SYKSYN MITTAAN Kuvat Emilia Saarentola ON OLLUT JÄLLEEN MONIA TAPAHTUMIA. TÄSSÄ FINNI-LEHDEN KUVASATOA JUHLISTA JA ARJESTA. Koulun kantaviin hahmoihin kuuluva, rakastettu Heleena Kullas jäi pitkän työuran jälkeen ansaitulle eläkkeelle. Onneksi Heleena vierailee vieläkin silloin tällöin koululla meitä tervehtimässä. Hassut taikurit vierailivat joulukuussa.

5 UU 5 Lokakuun lopussa nähtiin jälleen hurjia Halloween-asuja. Kuvassa 1. luokka. Koulussa jatkui KiVa -toiminta. Uusia projekteja ovat olleet tukioppilaat ja kummiluokat. Kuvassa ensimmäisen luokan oppilas Tamara Vazques Forsman kirjoittaa kirjettä joulupukille kuudesluokkalaisen kumminsa Matias Elfin kanssa. Itsenäisyyspäivänä nostettiin lippu salkoon. Airueina olivat yhdeksäsluokkalaiset. Tämän vuoden Lucia-neito oli Milla Mäkelä kahdeksannelta luokalta

6 6 M E LVIN-PÄIVÄ NÄ TEHTIIN YHDESSÄ H YVÄ Ä WILMA VIITIKKO, LINNEA RÖHR Koululla on ollut jo noin vuoden verran 14-vuotias kummilapsi Melvin Josue. Melvin käy Santa Clara de Asis -nimisessä koulussa. Hän asustaa äitinsä ja neljän sisaruksensa kanssa Hondurasissa. Koulumme auttaa Melviniä lahjoittamalla hänelle ruokaa, vaatteita yms. Melvin ei ole ainoa poika, jota autetaan, mutta Espanjassa olevan laman takia osa kummeista on "hylännyt" kummilapsensa. Melvin kiittää paljon saamistaan vaatteista, teroittimista, kynistä, kumeista, ruosta sekä leluista. Melvin on myös todella iloinen saadessaan kirjoittaa meille. Hän haluaa, että Jumala olisi meidän kanssamme. Melvin antaa pusun ja halin koulullemme. Tänä vuonna meidän koulussamme järjestettiin Melvinin hyväksi Melvin-päivä, eli nenäpäivä. Koulullamme pidettiin koko päivän ajan erilaisia toimintapisteitä, kuten kasvojen maalausta, kynsien lakkausta, kirpputori, ilmaista hierontaa, trubaduurimusiikkia sekä temppurata. Rahaa saatiin kerättyä yhteensä 317, joka on aika paljon.

7 7 Oppilaiden mielipiteitä Melvin-päivästä Se meni ihan hyvin ja me saatiin aika paljon rahaa Melvinille. :) Oli tosi kivaa auttaa Melviniä.~Olivia 5.lk Se oli tosi kiva ja hyvää Melvinille. Kiitos kun autoitte häntä. :) ~Ani Sora Kallioniemi Ihan mukavaa, kun saatiin kerättyä rahaa. ~Fatima 3.lk Se oli kivaa. ~ Lenni ja Arttu 5.lk Acoes-järjestön Lucia Moncaoy toi koululle Melvinin kirjeen.

8 ARIANA GRANDE Syntynyt: (ikä 21) Musiikki: Arianan musiikki on pääosin poppia. Granden ääniala käsittää neljä oktaavia. Grande julkaisi vuoden 2013 elokuussa ensimmäinen studioalbuminsa nimeltään Yours Truly, joka pääsi ensimmäiselle sijalle Billboard 200 -listalla. Hän on saanut innoitusta musiikkinsa esikuviltaan, jotka ovat Mariah Carey, Whitney Houston ja Fergie. Studioalbumit: Yours Truly (2013) My Everything (2014)

9 Singlet: Put Your Hearts Up (2011) The Way (mukana Mac Miller, 2013) Baby I (2013) Right There (mukana Big Sean, 2013) Last Christmas (2013) Love Is Everything (2013) Snow In California (2013) Santa Baby (mukana Liz Gillies, 2013)

10 Problem (mukana Iggy Azalea, 2014) Break Free (mukana Zedd, 2014) Bang Bang (mukana Jessie J, Nicki Minaj, 2014) Love Me Harder (mukana The Weeknd, 2014 Ariana Granden perhe: - Frankie (veli) - Joan (äiti) - Frank (vaari) - Edward Butera (isä) Tekijät: Olivia Laaksonen Junikka Ani Sora Kallioniemi KIITOS! :)

11 Isabella Norppa Vuorella on kahvila. Leikkipaikka, bussi. Nurmikko pilvi. Ukkossää. Harmaat. Keltainen. aurinko. Kahvilassa voi juoda kaikkia juomia. Siellä pimeää.

12 12 7 MAAILMAN IHMETTÄ Sini Kallioniemi Rodoksen kolossi Kheopsin pyramidi Babylonin riippuvat puutarhat Aleksandrian majakka Halicarnassiusin mausoleumi Zeus-patsas Olympiassa Artemiin temppeli Efesoksessa

13 13 Chichén Itzá Colosse Kristus-Patsas Taj Mahal Machu Picchu Petra Kiinan muuri

14 14 OLETKO LINTU VAI KALA? Vastaa kysymyksiin, niin saat tietää hieman enemmän persoonallisuudestasi ja valita seuraavilta sivuilta itsellesi sopivan harrastuksen. Fatima Mokhtari KYSYMYS 1 Mikä on lempiruokasi? A) makkarapata B) kasvissosekeitto C) karjalanpaisti KYSYMYS 2 Mikä on lempieläimesi? A) hevonen B) marsu C) kilpikonna KYSYMYS 3 Mikä sinusta tulee isona? A) julkisten vessojen siivooja B) esteratsastaja C) kaupanmyyjä VASTAUKSET Olet... Eniten a-vastauksia: olet täysi laiskottelija. Avaa silmiäsi maailmalle! Eniten b-vastauksia: olet liikunnallinen ja pidät eläimistä. Sinun pitäisi kuitenkin relata. Eniten c-vastauksia: olet vauhdikas kuin raketti!

15 15 HARRASTUKSIA Helmiina Kemppainen ja Siina-Liisa Maunuksela Voimistelu on kiva ja energiaa vievä harrastus Voimistelu on kivaa, koska siinä liikutaan paljon. Siinä notkistuu ja lihakset kasvavat, jos sitä harrastaa paljon. Ennen voimistelua on aina lämmiteltävä ja venyteltävä, jotta lihakset eivät revähtäisi tai vaurioituisi. Voimisteluliikkeitä ovat esimerkiksi silta, spagaatti, kärrynpyörä ja käsilläseisonta. Voit venytellä kotona, jos haluat, yksin tai kaverin kanssa. Voimisteluvaatteiksi kannattaa valita harrastuksen mukaiset vaatteet, esim. legginssit, lyhythihainen paita. Jos on pitkät hiukset, niin kannattaa käyttää pompulaa, ja lenkkarit jos niitä tarvitsee. Kannattaa kokeilla! Onnea!(: Kuva: Mikko Tapio, Kuvassa Siina-Liisa ja Helmiina

16 16 KESTOSUOSIKKI Teksti: Samuel Ojala. Monien lempiharrastuksia on sarjakuvien lukeminen. Finnin toimitus esittelee yhden kaikkien aikojen suosituimmista sarjakuvahahmoista Karvisen! Karvinen on sarjakuvahahmo, jonka on luonut Jim Davis. Karvinen näyttäytyi sanomalehdissä ensimmäistä kertaa 19.kesäkuuta Karvinen (Garfield) on oranssi ja mustaraidallinen kissa, ja hyvin lihava sellainen. Kissan omistaja on Esko (Jonathan) joka on keski-ikäinen mies. Karvinen eroaa huomattavasti tavallisesta kissasta, hän nääs ei syö vain tavallista kissanruokaa vaan lasagnea, plus muitakin ihmisten ruokia. Karvinen rakastaa kahvia ja syö mielellään Eskon kasveja ja kultakaloja, (yleensä luvatta). Ja uskomatonta hänessä on se että hän kaveeraa... Hiirten kanssa. Kissa on myös mestari nukkumaan ja tallomaan hämähäkkejä.

17 17 Karvinen vihaa maanantaita enemmän kuin mitään, koska silloin hänelle tapahtuu kaikenlaista kamalaa esim: Dieetti. Katti myös vihaa yhtä paljon pientä kissanpentua Misua (Nermal), ja lähettääkin hänet monesti postin mukana Savanille, Alpeille tai Sademetsiin (mahdollisimman kauas kotiseuduilta). Karvisella on myös mielitietty Arlene, tosin hänen suhteensa Karviseen on välillä hieman heikko. Kyseinen kissa ei ole Eskon ainoa lemikki, hänellä on myös koira Osku (Odie). Itse Esko on yksinäinen poikamies, joka yrittää saada edes yhdet treffit jonkun naisen kanssa, mutta Eskolla on nykyään Liisa (Liz), he ovatkin loistava pari toisilleen. Sitten tulee Osku, perheen koira. Osku on yksi Karvisen kiusattavista kohteista ja hänellä on ainakin yhden metrin pituinen kieli, mitä kissa monesti käyttää jekkuihinsa. Vaikka yleensä tämän hännänheiluttajan aivoissa ei liiku paljonkaan asioita, on hänkin monesti laittanut Karvisen vaikeuksiin, yleensä vain kostoksi. Karvinen on astunut jo muutaman kerran valkokankaalle. Viimeksi vuonna 2007 ja ennen sitä vuonna Karvisella on yleinen sarjakuva nykypäivänäkin, mutta myös kauppoihin on tullut Karvisen pokkareita, niisä on yleensä Karvisen vanhoja tarinoita. Myös Karvisella on ollut piirretty sarja (Garfield and friends), ja nykyään hänellä on animoitu sellainen (Garfield). Lähde: Wikipedia. Kuvat: 4.bp.blogspot.com, neaktuality.cs, Elrincondeantoniomartinez.es

18 18 KUVAT JA TEKSTI: GRETA LAPI Hevosen selässä on jännittävää Ratsastus on suosittu laji tällä Espanjassa. Se on kuitenkin erilaista kuin Suomessa. Monilla perheillä on hevonen, sillä hevosta pidetään niin kuin koiraa. Maastoilu on suosituin ratsastuslaji Espanjassa. Ratsastuslajeja on monta; este-, koulu-, kenttä-, ja maastoratsastus. Talleja on Aurinkorannikolla monia.

19 19 ESTERATSASTUS Esteratsastus on suosittu laji. Tarkoitus on hypätä hevosen kanssa tietyn kokoinen este. Kun hevonen laukkaa kohti estettä, se vielä näkee esteen, mutta kun hevonen on hyppyasennossa, se ei näe, vaan sen on luotettava ratsastajaansa. Esteratsastuskisoja järjestetään paljon. Esteratsastus on vaikeaa ja siihen tarvitaan paljon yhteistyötä hevosen kanssa.

20 KOULURATSASTUS Kouluratsastus on kaikkien ratsastuslajien perusta. Kouluratsastus on hidastempoinen laji, joka sopii rauhallisille ihmisille. Myös ennen esteratsastusta täytyy olla kouluratsastustaidot hallussa. Kouluratsastuskisoja järjestetään ympäri maailmaa.

21 KENTTÄRATSASTUS Kenttäratsastus on vaikeaa ja vaarallista. Tarkoitus on sama kuin esteratsastuksess,a mutta esteet ylitetään maastossa. Kenttäratsastus on raskasta sekä hevoselle että ratsastajalle. Kenttäratsastus ei ole niin suosittu kuin este- ja kouluratsastus, mutta MAASTOILU Tällä Espanjassa maastoillaan paljon. Maastoilussa mennään lenkille maastoon hevosen kanssa. Järjestetään myös retkiä, joissa ratsastetaan hevosilla. Maastoilu on rentouttavaa ja kavereitten kanssa se on parasta!

22 22 JOULURUNO Fatima Mokhtari JOULU Joulu tuoksuu kanelilta, Hei, nythän on jouluilta! Suussa pipari maistuu, kohta kinkku paistuu! Tontut hiipii kellarissa, kohta on valmista! Tontut eivät pauhaa, vaan rakastavat rauhaa. Vihdoin kun aamu koittaa, lapset kuuselle loikkaa, On pulkkamäki verraton, nyt joulu hulvaton pian pukki sisään astuu, kengätkin jo kastuu. Hyvää joulua!

23 23 Koonnut: Mikko Tapio Ootko koko kauden? Liikennevalo rakastaa sua. Sä meet poikaystäväs kaa pyöräileen kioskille. Mikä on vuoren ja laakson välissä (ja). Leipuri leipoo litteän leivän montako ällää siinä on Piirtäkää mun tyttöystävä siihen vihkoon. Mitä se näprää siellä haarojen välissä. Lähtekää menee täältä. Paloharjoituksessa: ei hemmetti, meil on nyt se. Piirtäkää joulu(kusi). Varo tai tulee allista. Eetu Harjannin lempiharrastus ovat bäkkärit eli backflipit. Mikä on sinun lempiharrastuksesi? Eetun temppuja voit katsella Youtubesta Eetun kanavalta.

24 HYVÄÄ JOULUA! Mitä tapahtuu aina klo tiistaina? Tämä paikka on luova ja sopii toimittajan työstä kiinnostuneille. Se on...mediakerho! Teemme täällä kaikenlaisia uutis- ja muita juttuja. Täällä käy välillä TV-ryhmä, joka kuvaa meidän koulun oppilaitten toimintaa. Aluksi kokoonnuimme koulun kirjastossa, mutta nykyään kokoonnumme koulun ATK-luokassa. Teemme täällä kaikkia hauskoja juttuja ja täällä on hyvä yhteishenki. Täällä on yleensä noin 20 toimittajaa. (Arttu ja Lenni) Tervetuloa!

Aurinkorannikon lasten ja nuorten lehti 1/2013 2014

Aurinkorannikon lasten ja nuorten lehti 1/2013 2014 f i n n i FINNISH «NEW S «INFORMATION Aurinkorannikon lasten ja nuorten lehti 1/2013 2014 FINNI 1 / 2013 2014 PÄÄTOIMITTAJA Aino Jutila TOIMITTAJAT Vilma Hakulinen Anna Horppu Mira Huhtakallio Ani Sora

Lisätiedot

Luin kirjan kokonaan. Sitten aloin alusta lukemaan joitain pätkiä. Olet rohkea kun kirjoitit sen.

Luin kirjan kokonaan. Sitten aloin alusta lukemaan joitain pätkiä. Olet rohkea kun kirjoitit sen. 1 Hei, haluaisin kiittää kirjasta. Se oli todella koskettava ja rehellinen. Olet varmaan saanut paljon samaa palautetta. Itkin hillittömästi kun luin sitä. Kiitos kun kirjoitit kirjan ja jaoit surusi meidän

Lisätiedot

oikeesti aikuisten III - suullisia harjoituksia suomen kielen opetukseen

oikeesti aikuisten III - suullisia harjoituksia suomen kielen opetukseen oikeesti aikuisten III - suullisia harjoituksia suomen kielen opetukseen Eva Lönnbäck Svetlana Myhkyrä Laura Tikkanen Mari Ruohonen (toim.) 1 Turun kristillisen opiston oppimateriaaleja -sarja Tekijät:

Lisätiedot

SARASTUS 2 SARASTUS 4/10. Pääkirjoitus. Jouluhysteria. Ammattikoululaiset. tyhjäntoimittajia. Vai onko? Suurennuslasissa: Hannu Rantala

SARASTUS 2 SARASTUS 4/10. Pääkirjoitus. Jouluhysteria. Ammattikoululaiset. tyhjäntoimittajia. Vai onko? Suurennuslasissa: Hannu Rantala 05 08 22 SARASTUS Töölön Yhteiskoulun lukion lehti PÄÄTOIMITTAJA Roope Luokkamäki AD Kaarle Patomäki YHTEYSTIEDOT JULKAISIJA Töölön Yhteiskoulun oppilaskunnan hallitus KUSTANTAJA Töölön yhteiskoulu TOIMITILAT

Lisätiedot

Virreys-sanomat Mielenvireyden jäsenlehti 1/2013 26. numero

Virreys-sanomat Mielenvireyden jäsenlehti 1/2013 26. numero Virreys-sanomat Mielenvireyden jäsenlehti 1/2013 26. numero Yhteystiedot Mielenvireys ry Isokatu 41 A 25 90100 Oulu p. 040 412 5247 sähköposti: mielenvireys@gmail.com kotisivut: www.mielenvireys.com Aija

Lisätiedot

Pääkirjoitus. Väitän, että lopputulos on varsin onnistunut. Minun on turha jaaritella enempää. Nauttikaamme nuorten toimittajien töistä.

Pääkirjoitus. Väitän, että lopputulos on varsin onnistunut. Minun on turha jaaritella enempää. Nauttikaamme nuorten toimittajien töistä. Pääkirjoitus Koska tämä on Murros lehden ensimmäinen numero, en voi välttyä pohtimasta otsikon merkitystä. Onhan kyseessä hyvinkin konkreettisesti uusi alku, murroskausi. Kouluja fuusioituu, henkilökunta

Lisätiedot

Toimituksen osoite Pl 30 (Kevätkatu 2) 00014 Helsingin yliopisto Tel. 09-19157515

Toimituksen osoite Pl 30 (Kevätkatu 2) 00014 Helsingin yliopisto Tel. 09-19157515 1 HYVIN MENEE VIIKIN NORMAALIKOULUN TIEDOTUSLEHTI Ilmestyy kaksi kertaa lukuvuodessa. Painosmäärä 1300. Jakelu: n. 900 oppilaalle, n. 100 opettajalle ja henkilökunnan jäsenelle, sekä yliopiston keskushallintoon,

Lisätiedot

Lyseon koulun lehti 2014

Lyseon koulun lehti 2014 Lyseon koulun lehti 2014 Pääkirjoitus Jälleen on yksi lukuvuosi lopuillaan. Tänä vuonna Häly tehtiin kuvataiteen ja äidinkielen yhteisellä mediakurssilla. Oppia lehden tekoon käytiin hakemassa Hämeen Sanomista,

Lisätiedot

Esposti 1 Esposti marraskuu 2013

Esposti 1 Esposti marraskuu 2013 Esposti 1 Esposti marraskuu 2013 Sisällys s.4 Lehtiä repussa, lumihiutale tiellä s.5 Kaverini Fronter s.6 Jylla lahjoittaa 1000 tuntia hyvää s.7 Liikunta-aiheinen kirjoituskilpailu kaikille toisen asteen

Lisätiedot

NUORTEN LEHTI NUORILLE #46. 13. Vuosikerta ISSN 1455-2574. Lehtiä ja puita WWW.CURLY.FI. www.curly.fi 3/2009 CURLY

NUORTEN LEHTI NUORILLE #46. 13. Vuosikerta ISSN 1455-2574. Lehtiä ja puita WWW.CURLY.FI. www.curly.fi 3/2009 CURLY NUORTEN LEHTI NUORILLE #46 3/09 2.10.2009 13. Vuosikerta ISSN 1455-2574 Surffailua sohvalta sohvalle Ekoilua Usko itseesi Venäläisessä kielikylvyssä Lehtiä ja puita WWW.CURLY.FI www.curly.fi 3/2009 CURLY

Lisätiedot

Kaaostuutti 12.6.2012 CHAOS CHAOS CHAOS CHAOS CHAOS CHAOS CHAOS CHAOS CHAOS CHAOS HAOS CHAOS CHAOS CHAOS CHAOS 12.6.2012 CHAOS

Kaaostuutti 12.6.2012 CHAOS CHAOS CHAOS CHAOS CHAOS CHAOS CHAOS CHAOS CHAOS CHAOS HAOS CHAOS CHAOS CHAOS CHAOS 12.6.2012 CHAOS TUUTTI 12.6.2012 12.6.2012 HAOS 1 Pääkirjoitus Tällä leirillä on kiinnitetty huomiota siihen, että lehtihuoneessa pelataan pelejä, kun koneita pitäisi käyttää lehden tekemiseen. Toisaalta kiinnittyisikö

Lisätiedot

Vuoden 2014 Valintojen stoorin läpikäyneiden 6.-luokkalaisten taidonnäytteitä

Vuoden 2014 Valintojen stoorin läpikäyneiden 6.-luokkalaisten taidonnäytteitä Oppilaiden kirjoittamia jatkotarinoita Valintojen stoori -vierailun jälkeen luokanopettaja ohjaa teemaan liittyvän oppitunnin, jossa oppilaat antavat sähköisesti palautteen menetelmästä. Lisäksi oppilaat

Lisätiedot

Marjukka Kenttälä SUOMI SUJUVAKSI 1. Harjoitusten vastauksia

Marjukka Kenttälä SUOMI SUJUVAKSI 1. Harjoitusten vastauksia Marjukka Kenttälä SUOMI SUJUVAKSI 1 Harjoitusten vastauksia KAPPALE 1 Harjoitus 1 sivu 20 1. Isabelita on filippiiniläinen. 2. Halvar on islantilainen. 3. Pavel on tšekkiläinen. 4. Susanne on sveitsiläinen.

Lisätiedot

Retki Valkmusaan Olinhan siellä minäkin Epileptikon tukikoira Quutti

Retki Valkmusaan Olinhan siellä minäkin Epileptikon tukikoira Quutti 3/2010 Retki Valkmusaan Olinhan siellä minäkin Epileptikon tukikoira Quutti 1 Terveisiä Larusta Sisällysluettelo Yhdistys Aina näin marraskuussa tulee se aika, jolloin katsotaan mitä kuluneena vuonna on

Lisätiedot

KARTANON KOULUN VUOSIKERTOMUS

KARTANON KOULUN VUOSIKERTOMUS KARTANON KOULUN VUOSIKERTOMUS 2011-2012 Rehtorin tervehdys! Lukuvuoden lopussa on aika kiittää ja arvioida kulunutta kautta. Vuosi on taas vierähtänyt nopeasti opetuksen ja upeiden tapahtumien parissa.

Lisätiedot

Asiaa näkövammaisista lapsista ja nuorista. Miltä näyttää tulevaisuus yhdeksäsluokkalaiset kertovat. Medinan hyvä elämä

Asiaa näkövammaisista lapsista ja nuorista. Miltä näyttää tulevaisuus yhdeksäsluokkalaiset kertovat. Medinan hyvä elämä Asiaa näkövammaisista lapsista ja nuorista Miltä näyttää tulevaisuus yhdeksäsluokkalaiset kertovat Medinan hyvä elämä 1 2010 tässä numerossa 3 4 7 8 11 14 16 19 21 22 25 Pääkirjoitus Medinan hyvä elämä

Lisätiedot

SATAKIELI. Jäsentiedote 3 2010 V A N T A A N S E U D U N S T E I N E R K O U L U STEINERPÄIVÄKODIT METSÄTÄHTI, PIKKUKARHU JA POHJANTÄHTI

SATAKIELI. Jäsentiedote 3 2010 V A N T A A N S E U D U N S T E I N E R K O U L U STEINERPÄIVÄKODIT METSÄTÄHTI, PIKKUKARHU JA POHJANTÄHTI SATAKIELI Jäsentiedote 3 2010 V A N T A A N S E U D U N S T E I N E R K O U L U STEINERPÄIVÄKODIT METSÄTÄHTI, PIKKUKARHU JA POHJANTÄHTI SISÄLTÖ Onnenkantamoinen...3 Uusi palsta: Johtokunnan kuulumisia...5

Lisätiedot

Elämäni tärkein asia Vernerin runokilpailun satoa 2007

Elämäni tärkein asia Vernerin runokilpailun satoa 2007 Elämäni tärkein asia Vernerin runokilpailun satoa 2007 Piirroskuvat: Linda Lauttia, Perttulan erityisammattikoulu. Toimitus: Jaana Teräväinen, Jenni Meronen Taitto ja toimitus: Soile Mottisenkangas Julkaistu:

Lisätiedot

Valkeavuoren koulun lehti 2/2014

Valkeavuoren koulun lehti 2/2014 VIISARI Valkeavuoren koulun lehti 2/2014 Mikä sinulle tuo joulun? Tämän lehden sinulle tarjoavat kirjoittajat ja piirtäjät ja VIVAkurssilaiset jutut kokosi Saara Normia ja Virve Jordman. Taitto Timo Moukola

Lisätiedot

Päihdekyselyn tulokset

Päihdekyselyn tulokset Hämeenlinnan Rotaryklubi järjesti joulukuun 2011 ja tammikuun 2012 aikana webbikyselyn 13-17 - vuotiaille Hämeenlinnan ja sen ympäristön nuorille. Kyseessä on Hämeenlinnan Rotaryklubin DSG-projekti. Tavoitteena

Lisätiedot

NUORTEN LEHTI NUORILLE URLY. Toteutettu yhteistyössä OPPIA IKÄ KAIKKI!

NUORTEN LEHTI NUORILLE URLY. Toteutettu yhteistyössä OPPIA IKÄ KAIKKI! NUORTEN LEHTI NUORILLE URLY Toteutettu yhteistyössä A NIIN KUIN AMMATTILAINEN YHDESSÄ YSTÄVIEN KANSSA OPPIA KAUHEA, KAUHEAMPI, KIUSAAMINEN MEDIALLA VAIKUTTAMAAN IKÄ KAIKKI! CURLY 1/2012 1 SiSällySluettelo

Lisätiedot

Mika Lamminpää. Eila ja Ossi. Suomen kielen alkeisoppikirja

Mika Lamminpää. Eila ja Ossi. Suomen kielen alkeisoppikirja Mika Lamminpää Eila ja Ossi Suomen kielen alkeisoppikirja 1 Becoming More Visible -projektin kehittämiskumppanuuden muodostivat: Kajaanin, Tampereen, Turun ja Vaasan vastaanottokeskukset, Kansalais- ja

Lisätiedot

Enjalan ratsastajat ry:n jäsenlehti

Enjalan ratsastajat ry:n jäsenlehti Enjalan ratsastajat ry:n jäsenlehti 1 Enra 3/2012 Puheenjohtajan tervehdys. 3 Lehden ratsukko. 4 Enran syksy... 8 Valmennusryhmäläisen saappaissa... 12 Lämpökamerakuvaus hevoselle... 14 PELKO juttusarja

Lisätiedot

Mutta puhutaan taas perheestä. Meille italialaisille perhe on todella tärkeä. Minkälainen perhe sinulla on? Minkälainen on sinun perheesi?

Mutta puhutaan taas perheestä. Meille italialaisille perhe on todella tärkeä. Minkälainen perhe sinulla on? Minkälainen on sinun perheesi? Poslech z http://www.yle.fi/opinportti/supisuomea/ (5. Tv-sarja) Hei!/Ciao! Minä olen Giuseppe La Grassa. Olen italialainen. Olen asunut Suomessa 26 vuotta. Suomi on pohjoinen maa - ja hyvin kaukana minun

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN TAITOLUISTELIJAT NTL RY

NURMIJÄRVEN TAITOLUISTELIJAT NTL RY Kausijulkaisu 2013-2014 1 NURMIJÄRVEN TAITOLUISTELIJAT NTL RY Nurmijärven Taitoluistelijat NTL ry on Nurmijärven kunnan alueella, erityisesti Klaukkalan jäähallissa, toimiva taitoluisteluseura. Seura edistää

Lisätiedot

YRITYS HYVÄ 2013 VOITTAJAKIRJOITUKSET JA -RYHMÄTYÖT

YRITYS HYVÄ 2013 VOITTAJAKIRJOITUKSET JA -RYHMÄTYÖT YRITYS HYVÄ 2013 VOITTAJAKIRJOITUKSET JA -RYHMÄTYÖT Yritys Hyvä 2013 Voittajakirjoitukset ja -ryhmätyöt Toimitus ja taitto Annika Jokinen, Kerhokeskus - koulutyön tuki ry Kirjoitusten luonnehdinnat Anne

Lisätiedot

Tietotuutti maanantai 9.6.201 4. Ursulan vastauksia. Tässä taas kysymyksiä ruusupussista: Mikä sinun lempiruoka on? -Joonatan

Tietotuutti maanantai 9.6.201 4. Ursulan vastauksia. Tässä taas kysymyksiä ruusupussista: Mikä sinun lempiruoka on? -Joonatan Ursulan vastauksia Tässä taas kysymyksiä ruusupussista: Mikä sinun lempiruoka on? -Joonatan Minulla ei ole varsinaista lempiruokaa, tykkään hyvistä aineksista rakkaudella valmistetusta ruoasta. Eineksistä

Lisätiedot

a c arjen aakkoset Harjoituksia aikuisen maahanmuuttajan luku- ja kirjoitustaidon opiskeluun Petra Autio Eva Lönnbäck Turun kristillinen opisto 2012

a c arjen aakkoset Harjoituksia aikuisen maahanmuuttajan luku- ja kirjoitustaidon opiskeluun Petra Autio Eva Lönnbäck Turun kristillinen opisto 2012 arjen aakkoset b a c Harjoituksia aikuisen maahanmuuttajan luku- ja kirjoitustaidon opiskeluun Petra Autio Eva Lönnbäck Arjen aakkoset Turun kristillinen opisto 2012 1 { Turun kristillisen opiston oppimateriaaleja

Lisätiedot

Kahvi ja pulla. Pääsiäinen 2014 Numero 44

Kahvi ja pulla. Pääsiäinen 2014 Numero 44 Kahvi ja pulla Pääsiäinen 2014 Numero 44 2 Miksei minulle ole tullut tietoa? Välillä törmää kysymykseen, miksei joku ole saanut tietää jotain asiaa. Todella monesti vastaus selviää jatkokysymyksistä: Oletko

Lisätiedot