Hakemuksen kohde Kunta:Sotkamo Kylä:Ylisotkamo Tila:Pöllyvaara Rno , Pöllyvaara I Rno , Pöllyvaara II Rno

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Hakemuksen kohde Kunta:Sotkamo Kylä:Ylisotkamo Tila:Pöllyvaara Rno 765-408-12-62, Pöllyvaara I Rno 765-408-12-65, Pöllyvaara II Rno 765-408-12-78"

Transkriptio

1 Ympäristö- ja tekninen lautakunta Ympäristö- ja tekninen lautakunta Selitys Korkeimmalle hallinto-oikeudelle Pitkälammen asukasyhdistys ry:n valituksen johdosta Oulun hallinto-oikeuden tekemästä päätöksestä(destia/pöllyvaara) 27/5/543/2008 YMPTEKLT 141 Ympäristötarkastaja Hakija Destia Oy Kumpulantie 11 PL Helsinki Maanomistaja Destia Oy Kumpulantie 11 PL Helsinki Asian vireilletulo Hakemus on saapunut Hakemuksen kohde Kunta:Sotkamo Kylä:Ylisotkamo Tila:Pöllyvaara Rno , Pöllyvaara I Rno , Pöllyvaara II Rno Hakemuksen pääasiallinen sisältö Destia Oy hakee maa-ainesten ottolupaa soran ja hiekan ottamiseen Pöllyvaaran sora- ja hiekka-alueelta, tiloilta Pöllyvaara Rno , Pöllyvaara I Rno , Pöllyvaara II Rno Alueella on voimassa maa-ainesten ottolupa, joka päättyy Kartta alueen sijainnista on esityslistan liitteenä. Ottamisalueen pinta-ala on 11,136 ha. Otettava maa-ainesmäärä on m 3 ktd. Maa-ainesten ottamissyvyys on 0-25 metriä. Haettu ottamisaika on kymmenen vuotta. Ottamissuunnitelma on nähtävänä kokouksessa. Destia Oy hakee lupaa aloittaa maa-ainesten ottaminen muutoksenhausta huolimatta. Kaavoitustilanne Voimassa olevassa Kainuun 3.seutukaavassa Pöllyvaaran alueella ovat merkinnät VR 601 (Pöllyvaara virkistysalue), pv 601 (Hiukanharju-Pöllyvaaran pohjavesialue), EO2 (kiviainesten ottoluvan kohdemerkintä) ja KT (kokoojatie Leväjoki-Kantola (osa)). Maakuntakaavaehdotuksessa Pöllyvaaran sora-alue on maa- ja

2 metsätalousvaltaista aluetta (M), lisäksi se on pohjavesialuetta, lähiympäristössä on merkitty lähivirkistysalue ja ulkoilureitti. Alueen ympäristöolot Alue sijaitsee Hiukanharju-Pöllyvaaran I-luokan pohjavesialueella. Alueella on Laatikkalan vedenottamo, joka sijaitsee noin 500 metriä ottamisalueesta koilliseen. Ottamissuunnitelman mukaan alin ottotaso on (N 60 ). Pohjaveden pinnan päälle jäisi suunnitelman mukaan yli 15 metrin vahvuinen suojakerros. Tarkastukset Ympäristötarkastaja on tehnyt alueella lupahakemukseen liittyvän tarkastuksen mm Kuuleminen Kuulutus lupahakemuksesta on julkaistu Sotkamon kunnan virallisella ilmoitustaululla Ilmoitus kuulutuksesta on ollut Sotkamon kunnan nettisivuilla. Naapurikiinteistöjen omistajille on lähetetty erikseen tieto hakemuksen vireilläolosta. Muistutukset Hakemuksesta on jätetty määräaikaan mennessä yksi muistutus. Muistutuksen on jättänyt Pitkälammen asukasyhdistys ry. Laajassa muistutuksessa esitetään useita seikkoja koskien mm. pohjaveden pilaantumisen vaaraa, pohjaveden ja maiseman suojelua ja alueidenkäyttöä joiden perusteella lupaa ei tulisi myöntää. Muistutus kokonaisuudessaan on esityslistan liitteenä. Lausunnot Hakemuksen johdosta on pyydetty lausunto Kainuun ympäristökeskukselta sekä Pöllyvaaran pohjavesiensuojelusuunnitelmaa ja maa-ainestenoton yleissuunnitelmaa päivittävältä konsultilta FL Hannu Kemiläiseltä FCG Planeko Oy:stä. Hakemuksesta on pyydetty lausunto myös Sotkamon kunnan kaavoittajalta. Kainuun ympäristökeskus on antanut hakemuksen johdosta lausunnon Lausunnossaan Kainuun ympäristökeskus toteaa mm. seuraavaa. Pöllyvaaran alue kuuluu osana Rokuan-Paltaniemen-Sotkamon kautta kulkevaan harjujaksoon. Harjun keskiosa sisältää paikoitellen myös karkeampaa kivistä hiekkaa. Pöllyvaaralla kerrospaksuudet ovat suhteellisen suuret ja aines on soravaltaista ja yleensä kivistä. Hiukanharju-Pöllyvaara b on luokiteltu tärkeäksi eli I-luokan pohja-vesialueeksi. Alueella on Laatikkalan vedenottamo, joka sijaitsee noin 500 metriä ottamisalueesta koilliseen. Alueen pohjavesiolot ovat antikliiniset. Tutkittu varavedenottopaikka sijaitsee noin 700 metriä ottoalueesta kaakkoon. Harjun pituussuuntainen vedenläpäisevyys on hyvä ja alue on hydraulisesti yhtenäinen. Alueelle tehtyjen tutkimuksien perusteella pohjaveden päävirtaussuunta on länsiluode.

3 FL Hannu Kemiläinen on laatinut vuonna 1986 alueelta maisema- ja maa-ainesselvityksen, jonka Sotkamon kunnanhallitus on hyväksynyt noudatettavaksi, kun myönnetään ottolupia alueelle ja suunnitellaan alueen maankäyttöä. Suunniteltu ottamisalue sijoittuu Kemiläisen esittämälle maa-ainesten ottoalueelle. Laaditun suunnitelman mukaan maa-ainesten otto on nykyisen maa-ainestenottoalueen laajentamista. Alueella on voimassa oleva maa-ainesten ottamislupa, joka päättyy Ottamissuunnitelman mukaan alin ottotaso on (N60). Kaivusyvyys on 0-25 m. Pohjaveden pinnankorkeus on alueella on noin 138,64 (N60). Näin ollen pohjaveden pinnan päälle jäisi yli 16 metrin maakerros. Edellä esitetyn perusteella Kainuun ympäristökeskus katsoo, että alueelle voidaan myöntää maa-aineslupa. Lupaan tulee sisällyttää seuraavat lupamääräykset: - Ottamisessa tulee noudattaa päivättyä lupahakemusta ja siihen liittyvää ottamissuunnitelmaa. Alueella tulee tehdä vaativan tason mukaiset jälkihoitotoimenpiteet luvan voimassaolon aikana. Jälkihoitotoimenpiteitä koskevia vähimmäistoimia on esitelty ympäristöoppaassa 85 (ISBN ) sivulla 67. Jälkitoimien yhteydessä luiskat muotoillaan 1:3 tai loivemmaksi. Jälkihoito tehdään ottotoiminnan kanssa vaiheittain. Karkea pohjasora peitetään cm paksuisella hiekkakerroksella, minkä jälkeen päälle levitetään puhtaita pintamaita kasvualustaksi. Aluskasvillisuus ja puusto palautetaan joko kylvämällä tai istuttamalla. - Lupaa koskevat vakuudet on oltava niin suuria, että ne kattavat alueen jälkihoitokustannukset ja muut ympäristövahinkoihin liittyvät kustannukset. - Ottamisalueelle ei saa sijoittaa suojarakenteettomia öljytuotteiden säiliöitä. - Öljyvahinkoihin tulee varautua ennakolta ja mahdollisesta vahingosta on välittömästi ilmoitettava pelastuslaitokselle. - Maaston muotoilua varten alueelle ei tuoda epäpuhtaita maa-aineksia luiskauksiin ja tasoituksiin. - Työkoneissa tulee olla ajoneuvokohtainen öljyntorjuntakalusto. - Ottamisalueelle on sijoitettava riittävästi korkeusmerkkejä, joista ottamistaso voidaan aina tarvittaessa tarkistaa. -Maa-ainesluvan haltijan tulee ilmoittaa lupaviranomaiselle vuosittain otetun aineksen määrä ja laatu tammikuun 31. päivään mennessä. - Maa-ainesten ottopaikalla olevasta seurantaputkesta tulee seurata säännöllisesti pohjaveden pinnankorkeutta ja laatua. Seurannasta tulee tehdä seurantaohjelma, josta tulee pyytää lausunto Kainuun ympäristökeskukselta. Tuloksista tulee raportoida kuntaan ja Kainuun ympäristökeskukselle.

4 Hannu Kemiläinen, FCG Planeko Oy lausuu antamassaan lausunnossa mm. seuraavaa: Suunniteltu ottamisalue sijoittuu Sotkamon kunnanhallituksen hyväksymässä Sotkamon Pöllyvaaran maisema- ja maa-ainesselvityksessä osoitetulle maa-ainesten ottoalueeksi suositellulle alueelle. Tältä osin ottoalueen rajaaminen on alueella käytössä olevan maankäyttösuunnitelman mukainen. Suunniteltu oton pohjataso on +155 m. Pohjaveden pinnankorkeudeksi on havaittu alueella tehdyissä mittauksissa +138,50-138,80 m. Pöllyvaaran pohjavesialueen suojelusuunnitelman päivityshankkeeseen liittyen on ko. alueelta havaittu pohjaveden korkeus m. Suojakerrosvahvuus pohjaveteen nähden suunnitellulla ottoalueella oton päättyessä on noin 16 m. Suojakerrosvahvuus on riittävä. Vanhan Tielaitoksen suolavaraston läheisyydessä olevasta pohjavesiputkesta on havaittu orsiveden pinnankorkeus +154,62. Orsivesikerrostuman ulottuvuudesta pohjoisen suuntaan ei ole havaintoja. Nykyinen otto alueella on syvimmillään ulottunut alle 155 m tasolle ja tältä alueelta ei ole havaintoja orsiveden esiintymisestä. Ottotoiminnan edetessä kohti ottoalueen eteläreunaa tulee orsivesikerroksen ulottuvuutta pohjoisen suuntaan seurata alimman ottotason alapuolelle ulottuvin kaivinkonemontuin tai seuraamalla kapillaarisesti kostuneen maa-aineksen esiintymistä alimmissa kaivukerroksissa. Ottosuunnitelmassa on todettu, että mikäli ottamisen aikana havaitaan pohjavesipinta, jätetään sen yläpuolelle 5 metrin suojakerros. Ko. suojakerros tulisi jättää myös mahdollisen orsivesikerrostuman yläpuolelle. Ottoalue on suunnitelmassa muotoiltu hyvin luonnollisen harjualueen pinnan muotoja muistuttavaksi. Suunnitelmassa on esitetty luiskaus 1:2-1:3 tai loivempi. Harjualueen luonnolliset jyrkimmät kaltevuudet ovat tätä luokkaa. Ottoalueen tilan Pöllyvaara II kaakkoiskulmalla lopullinen muotoilu edellyttää liitekarttojen mukaan merkittäviä täyttöjä ottorintauksen alareunaan. Toinen mahdollisuus on loiventaa rinnettä yläreunasta. Loivennus mahtuu tilan rajojen sisäpuolelle. Tällöin saatavaa ainesta ei tarvitse käyttää luiskien täyttöön ja muotoiluun. Öljyn ja polttoaineiden varastointia pohjavesialueella tulisi välttää. Polttoaineita tulisi ottoalueella olla varastoituna vain välttämätön kulloisenkin ottovaiheen tarve. Suojarakenteista ei tällöinkään tule sallia tinkimistä. Suunnitelman mukaan alueen annetaan metsittyä luontaisesti. Metsittymistä voidaan kuitenkin nopeuttaa istuttamalla alueelle männyn taimia ja mäntyjen lomaan harvana sekaistutuksena lehtikariketta muodostavaa koivua tai lisäksi muita saatavilla olevia lehtipuita (leppä, pihlaja).

5 Sotkamon kunnan kaavoittaja lausuu lausunnossaan mm. seuraavaa: Alueella on voimassa Sotkamon kunnanvaltuuston hyväksymä oikeusvaikutukseton Sapsorannan osayleiskaava. Suunniteltu toiminta sijoittuisi yleiskaavan mukaiselle maa- ja metsätalousalueelle (M). Maa-ainesten oton tai muiden vastaavien toimintojen osalta kaavassa ei ole määräyksiä tai suosituksia. Ympäristöministeriön vahvistamassa seutukaavassa Pöllyvaaraan on osoitettu maa-ainestenottoalue. Alue on myös seutukaavassa osoitetun pohjavesialueen sisällä. Kainuun maakuntavaltuusto on hyväksynyt Kainuun maakuntakaavaehdotuksen Maakuntakaavan vahvistamiskäsittely on vielä kesken, eikä kaava ole lainvoimainen. Vahvistettavana olevassa Kainuun maakuntakaavassa hakemuksen kohteena oleva alue on osoitettu maa- ja metsätalousvaltaiseksi alueeksi (M). M -alueita koskee mm. seuraava suunnittelumääräys: "Maa- ja metsätalouskäyttöön tarkoitettuja alueita voidaan käyttää alueen pääasiallista käyttötarkoitusta sanottavasti haittaamatta ja luonnetta muuttamatta myös muihin tarkoituksiin, kuten luontais- tai muuhun elinkeinotoimintaan, turvetuotantoon, maa- ja kiviainesten ottoon, haja-asutusluonteiseen pysyvään ja loma-asumiseen sekä jokamiehen oikeuden rajoissa ulkoiluun ja retkeilyyn." Pöllyvaaran alueelta on tehty joitakin selvityksiä, jotka toimivat ratkaisujen perusteena ympäristö- ja maa-aineslupaharkinnassa, ja jotka voivat toimia myös kaavoitusta palvelevina selvityksinä, mikäli Pöllyvaaran alueen kaavoitus joskus käynnistyy. Sotkamon kunnanhallitus ei kuitenkaan ole tehnyt päätöstä kuntatason kaavoituksen vireille tulosta Pöllyvaaran alueelle, eikä alueella siten ole vireillä yleis- tai asemakaavaa. Suunnitellut hankkeet eivät aiheuta haittaa kaavoitukselle tai maankäytön muulle järjestämiselle. Hakijan kuuleminen Hakijalle on varattu mahdollisuus vastineen antamiseen muistutusten sekä Kainuun ympäristökeskuksen lausunnon johdosta. Destia Oy esittää toimittamassaan vastineessa mm. seuraavaa. Pohjaveden suojelu Hakijan näkemyksen mukaan suurimmat riskit liittyvät öljyjen ja polttonesteiden käyttöön ja säilytykseen. Murskauslaitoksen ja työkoneiden polttoöljysäiliö tuodaan alueelle työn ajaksi. Kuljetuskalusto tankataan muualla. Murskausurakoita on keskimäärin 1-3 vuosittain, kestoltaan yleensä 2-4 viikkoa, harvoin 4-8 viikkoa. Polttoainesäiliöt ovat kaikki kaksivaippaisia tai ne sijoitetaan suoja-altaaseen. Säiliöt täytetään suoraan autosta. Vuodot on estetty teknisesti, säiliöissä on ylitäytön estin ja letkut ovat lukittavia. Öljytuotteita käyttävien laitteiden ja varastopaikkojen lähelle varataan imeytysturvetta ja muu tarvittava materiaali öljyn leviämisen estämiseksi.

6 Ottamisalueen ulkopuolelle entisen suolahallin läheisyyteen, jossa on valmis asfalttipohja, on suunniteltu rakennettavaksi paikka öljyjen työnaikaista varastointia ja työkoneiden tankkausta varten. Varastoitavat öljyt ovat pääasiassa hydrauliikkaöljyä. Murskauslaitoksen öljyt kulkevat nykyään pääosin laitoksen mukana sitä varten rakennetuissa varastokonteissa, joissa on kaksoispohja. Henkilökunta, myös aliurakoitsijat on ohjeistettu ja velvoitettu ilmoittamaan mahdollisista öljyvahingoista välittömästi pelastus- ja ympäristöviranomaisille. Tavoite kuitenkin on, että minkäänlaisia vuotoja ei tapahdu. Toiminnassa ja sen tarkkailussa toimitaan hakemuksen ja maa-aines- ja ympäristölupapäätöksen ehtojen mukaisesti. Maaperän puhdistaminen ja asfaltinkappaleiden välivarastointi Tielaitoksen toiminnan aikana (Tielaitos jakaantui vuonna 2001 valtionhallintoon kuuluvaan Tiehallintoon ja valtion liikelaitoksena toimineeseen Tieliikelaitokseen, josta tuli Destia Oy) paikallisesti pilaantunut maaperä on puhdistettu. Seurantanäytteiden haitallisten aineiden pitoisuudet alittavat niille asetetut ohjearvot. Alueella tällä hetkellä varastossa olevat asfaltinkappaleet on murskattu Vaasan hallinto-oikeuden antaman päätöksen mukaisesti. Jatkossa alueella ei varastoida käytöstä poistettua päällystettä. Maa-aineslupapäätöksessä alimmaksi ottamistasoksi on hyväksytty +155,0. Tällöin pohjaveden yläpuolelle jää yli 15 metrin suojakerros, joka on huomattavasti enemmän kuin Ympäristöministeriön 1.luokan pohjavesialueille antama suositus (6 metriä). Suojakerroksen vähimmäispaksuudet on suosituksissa arvioitu siten, että maa-ainesta voidaan ottaa pohjaveden laadun tai määrän vaarantumatta, kun lisäksi muut pohjaveden suojelun toimenpiteet toteutetaan. Pöllyvaaran pohjaveden määrää ja laatua on tarkkailtu koko toiminnan ajan. Pohjaveden määrässä tai laadussa ei ole havaittu haitallisia muutoksia. Destia sitoutuu viranomaisluvissa toimimaan siten, että haitallisia vaikutuksia ei aiheudu. Toiminnanharjoittaja on aina myös vastuussa aiheuttamistaan vahingoista. Liikenne Soran ja soramurskeen kuljetuksista aiheutuu raskasta liikennettä toimintakausina keskimäärin 20 käyntiä vuorokaudessa ja henkilöliikennettä käyntiä vuorokaudessa. Liikenteen määrä vaihtelee murskeen tuotannon mukaan ja urakoiden ulkopuolisena aikana liikennettä on vain satunnaisesti. Maantie 9002 on yleinen tie, jolla kulkee myös raskasta liikennettä. Kausittainen soran kuljetus ei lisää tien keskimääräistä liikennemäärää. Alueen soveltuvuus soranottoon Pöllyvaaran alueella on käynnissä yleiskaavan laadintaan ja sen tarpeellisuuden arviointiin liittyvä suunnittelu. Hankkeeseen liittyy myös maa-ainestenoton yleissuunnittelu. Pöllyvaaran pohjavesisuojelusuunnitelman päivitys valmistuu Sotkamon kunnan

7 mukaan kesän 2008 aikana. Kaikissa näissä arvioidaan soranoton soveltuvuutta Pöllyvaaran alueelle ja yhteisvaikutuksia muiden toimintojen kanssa. Destian näkemyksen mukaan ympäristön huomioon ottava soranotto jo olemassa olevilta alueilta on tarkoituksenmukaisempaa kuin uusien alueiden käyttöönotto. Suunnittelualueella voimassa olevat tai sinne myönnettävät viranomaisluvat eivät vaikuta kunnalliseen alueidenkäytön suunnitteluun. Ympäristö- ja teknisen lautakunnan ratkaisu Ympäristö- ja tekninen lautakunta hyväksyy Destia Oy:n hakeman maa-ainesten ottoluvan Pöllyvaaran sora- ja hiekka-alueelle tiloille Pöllyvaara Rno , Pöllyvaara I Rno , Pöllyvaara II Rno Ottamisessa tulee noudattaa päivättyä lupahakemusta ja siihen liittyvää ottamissuunnitelmaa sekä seuraavia lupamääräyksiä. Lupamääräykset 1. Ottamisalue on merkittävä maastoon selvästi näkyvin merkein siten, että merkit säilyvät paikoillaan koko ottamistoiminnan ajan ja ovat havaittavissa myös talviaikoina. Ottamisalueelle tulee laittaa korkeuden havaintopisteitä siten, että ottopaikan alin korkeustaso on helposti määritettävissä korkeustasossa +N Maa-ainesten ottopaikalla olevasta seurantaputkesta tulee seurata säännöllisesti pohjaveden pinnan korkeutta ja laatua. Seurannasta tulee tehdä seurantaohjelma, josta tulee pyytää lausunto Kainuun ympäristökeskukselta. Tuloksista tulee raportoida Sotkamon kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle ja Kainuun ympäristökeskukselle. 3. Oton aikana jyrkät luiskat on suojattava aidalla turvallisuussyistä. 4. Öljyn ja polttoaineiden varastointia pohjavesialueella tulisi välttää. Ottamisalueelle ei saa ollenkaan sijoittaa suojarakenteettomia öljytuotteiden säiliöitä. Säiliöiden läheisyydessä tulee olla riittävä määrä imeytysainetta. Öljytuotteiden ja liuottimien pääsy maaperään sekä pinta- ja pohjavesiin on estettävä. 5. Öljyvahinkoihin tulee varautua jo ennakolta. Työkoneissa tulee olla ajoneuvokohtainen öljyntorjuntakalusto. Mahdollisesta vahingosta on välittömästi ilmoitettava Kainuun pelastuslaitokselle sekä ryhdyttävä öljyntorjuntatoimenpiteisiin. 6. Ottamisesta ja siihen liittyvistä toiminnoista ei saa aiheutua kohtuutonta pölyhaittaa alueen vakituiselle tai loma-asutukselle. Alueen teitä ja murskattavaa kiviaineista tulee tarvittaessa kastella vedellä pölyhaittojen ehkäisemiseksi. Pölyn sidontaan ei saa käyttää pohjaveden laadulle haitallisia suolavalmisteita tai muita kemikaaleja. 7. Ottamista ei saa ulottaa ottamissuunnitelmassa esitettyä alinta ottotasoa

8 alemmaksi. Ottamista ei kuitenkaan saa ulottaa 6 metriä lähemmäksi pohjaveden ylintä havaittua pintaa. 8. Ottotoiminnan edetessä kohti ottoalueen eteläreunaa tulee orsivesikerroksen ulottuvuutta pohjoisen suuntaan seurata esim. alimman ottotason alapuolelle ulottuvin kaivinkonemontuin tai seuraamalla kapillaarisesti kostuneen maa-aineksen esiintymistä alimmissa kaivukerroksissa.ylimmän havaittavan orsivesipinnan yläpuolelle on jätettävä vähintään 6 metrin suojakerros. 9. Ottoalueen jälkihoito, millä korjataan ottamistoiminnan haitallisia vaikutuksia pohjaveteen ja sopeutetaan ottamisalue ympäröivään luontoon ja maisemaan, on tehtävä vähintään ympäristöoppaassa (Ympäristöopas 85,s.67, YM 2001) esitetyn vaativan tason periaatteiden mukaisesti, joka sisältää mm. aluskasvillisuuden palauttamisen ja metsittämisen. Jälkihoito tulee suorittaa ottotoiminnan kanssa vaiheittain. 10. Ottoalueen luiskat on muotoiltava kaltevuuteen 1:3 tai loivemmiksi. 11. Muualta tuotavia tarkastamattomia ja valvontaviranomaisen hyväksymättömiä jäte-, ylijäämä- tai muita maita ei saa varastoida alueelle tai käyttää alueen jälkihoidossa 12. Maa-ainesluvan haltijan tulee ilmoittaa lupaviranomaiselle vuosittain otetun aineksen määrä ja laatu tammikuun 31. päivään mennessä. 13. Maa-ainesluvan saajan on pyydettävä maa-ainesten oton valvontaviranomaiselta loppukatselmusta alueella viimeistään kuuden kuukauden kuluessa siitä, kun maa-ainesten otto on päättynyt tai luvan voimassaoloaika on päättynyt. Tämä lupapäätös on voimassa saakka, johon mennessä myös maisemointityöt on tehtävä. Päätöksen noudattaminen muutoksenhausta huolimatta Luvan saaja voi aloittaa maa-ainesten ottamisen tämän lupapäätöksen mukaisesti mahdollisesta muutoksenhausta huolimatta. Muutoksenhakutuomioistuin voi kieltää päätöksen täytäntöönpanon. Luvan saajan on ennen toiminnan aloittamista asetettava MAL 21 :n mukainen euron suuruinen hyväksyttävä vakuus Sotkamon kunnalle. Vakuus on voimassa siihen asti kunnes maa-aineslupa saa lainvoiman. Vakuus Lupapäätöksen saatua lainvoiman aloittamisoikeudelle määrätty euron vakuus muuttuu MAL 12 :n mukaiseksi vakuudeksi. Vakuuden on oltava voimassa siihen asti, kunnes ottamistoiminta on loppunut ja alueen jälkihoitoa koskevat velvoitteet on valvontaviranomaisen hyväksymällä tavalla täytetty. Vakuus perustuu Sotkamon kunnanhallituksen tekemään päätökseen. Maa-ainesten ottoluvan lupamaksu

9 Sotkamon kunnan maa-ainestaksan mukaan ottosuunnitelman tarkastamisesta peritään 1270 euroa (maa-ainestaksa ymptekla , kohta 2.1.) Lisäksi peritään ottamisalueeseen rajoittuvien kiinteistöjen kuulemisesta aiheutuneet kustannukset 119 euroa, 17 euroa /kuultava (maa-ainestaksa ymptekla , kohta 4). Vuotuinen valvontamaksu peritään kulloinkin voimassa olevan taksan mukaan. Kesäkuussa 2008 voimassa olevan taksan mukaan valvontamaksu hakemuksen mukaisesta otosta on 520 euroa (maa-ainestaksa ymptekla , kohta 3.1). Päätöksen perustelut Kun ottamistoimintaa harjoitetaan hakemuksessa esitetyllä tavalla ja noudatetaan lupaviranomaisen antamia määräyksiä, hakemuksen tarkoittamalta alueelta on mahdollista ottaa maa-aineksia ilman, että siitä aiheutuu maa-aineslain 3 :ssä mainittuja seurauksia. Määräykset 1-3 on annettu toiminnan valvomiseksi ja turvallisuussyistä, ettei toiminnasta aiheudu alueen käyttäjille vaaraa. (MaL 11 ) Määräykset 4-5 on annettu maaperän ja pohjavesien pilaantumisen ehkäisemiseksi. (MaL 11 ) Määräys 6 on annettu, jotta alueen loma- ja vakituisille asukkaille ei aiheutuisi toiminnasta kohtuutonta haittaa. Suolan ja muiden kemikaalien käytön rajoitus on annettu pohjaveden suojelemiseksi. (MaL 11 ) Määräykset 7-8 on annettu pohjaveden suojelemiseksi. (MaL 11 ) Määräykset 9-10 on annettu alueen muotoilemiseksi ottamisen jälkeen. Määräyksissä on poikettu ottosuunnitelmassa esitetystä Kainuun ympäristökeskuksen lausunnon perusteella.(mal 11 ) Määräys 11 on annettu maaperän ja pohjavesien pilaantumisen ehkäisemiseksi. (MaL 11 ) Määräys 12 on annettu toiminnan valvomiseksi. (MaL 23 a) Määräys 13 on annettu jälkihoitotoimenpiteiden loppuunsaattamisen valvomiseksi.(mal 11, MaA 7 ) Pitkälammen asukasyhdistys ry:n muistutuksessa esitetään, että hankkeelle tulisi hakea myös vesilain mukainen lupa. Vesilaissa säädetyt vesilain hakemisen edellytykset eivät tässä tapauksessa täyty, myöskään Kainuun ympäristökeskus ei ole lausunnossaan edellyttänyt hakemaan vesilain mukaista lupaa. Sotkamon kunnan kaavoittaja on antanut hakemuksesta lausunnon, jossa hän toteaa, että suunniteltu maa-ainestenotto ei aiheuta haittaa kaavoitukselle tai maankäytön muulle järjestämiselle. Pitkälammen asukasyhdistys ry on jättänyt yhteisen muistutuksen koskien

10 Destia Oy:n maa-aineslupahakemusta ja samaan aikaan murskaukselle ja seulonnalle vireillä olevaa ympäristölupahakemusta. Osa muistutuksessa esitetyistä asioista käsitellään murskaukselle ja seulonnalle haetun ympäristöluvan käsittelyn yhteydessä, kuten muistutuksen kohdat 7 ja 12, murskauksen melusta ja voimanlähteestä. Lausunnoissa ja muistutuksessa esitetyt asiat muilta osin on huomioitu lupamääräyksissä. Sovelletut oikeusohjeet Maa-aineslaki (555/1981) 3-6, 10-13, 19, 20, 21, 23 ja 23 a Valtioneuvoston asetus maa-ainesten ottamisesta (926/2005) 3, 4, 6, 7, 8 ja 9 Sotkamon kunta, Maa-ainesten ottamista koskeva taksa (ymptekla ) Sotkamon kunta, Maa-ainesten ottamista koskeva taksa (ymptekla ) Sotkamon kunta, Maa-aineslupien lupaehtojen noudattamiseksi määrättyjen vakuuksien perusteiden ja suuruuksien määrittäminen (Sotkamon kunnanhallitus ) Lisätietoja asiasta antaa ympäristötarkastaja Taina Huttunen, puh , tai taina.huttunen@sotkamo.fi Toimialajohtaja Ehdotus Toimialajohtaja kokouksessa Päätös Otteet Ympäristö- ja tekninen lautakunta myöntää haetun maa-ainesluvan Destia Oy:lle Pöllyvaaran sora- ja hiekka-alueelle tiloille Pöllyvaara Rno , Pöllyvaara I Rno , Pöllyvaara II Rno edellä esitetyn mukaisesti. Tämä lupapäätös korvaa ympäristölautakunnan Tieliikelaitokselle (nykyisin Destia Oy) myöntämän maa-ainesten ottoluvan. Lautakunta hyväksyi toimialajohtajan ehdotukset. Destia Oy, Kumpulantie 11, Helsinki Destia Oy, Timo Huhtaniska, PL 572, Oulu Kainuun ympäristökeskus, PL 115, Kajaani Ympäristötarkastaja TIEDOKSIANTO JA VALITUSOSOITUS Valitusviranomainen Oulun hallinto-oikeus Isokatu 4 (PL 189) Oulu (90101 Oulu) sähköposti: oulu.hao@oikeus.fi fax;

11 Valitusaika 30 päivää Päätöksen antamispäivä Tämä päätös on annettu julkipanon jälkeen yllämainittuna antamispäivänä, jolloin sen katsotaan tulleen asianomaisten tietoon. Muutosta tähän päätökseen voidaan hakea Oulun hallinto-oikeudelta kirjallisella valituksella, joka valittajan itsensä tai hänen valtuuttamansa asiamiehen on annettava tai lähetin välityksellä tai postitse toimitettava valitusviranomaiselle viimeistään kolmantenakymmenentenä (30) päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä luettuna yllä mainitusta päätöksen antamispäivästä, sitä päivää lukuun ottamatta. Valituskirjelmän oheen on liitettävä tämä päätös sekä mahdollinen muu selvitys, johon valittaja haluaa vedota. Valituskirjelmän sisältö ja allekirjoittaminen Valituskirjelmässä on ilmoitettava: - valittajan nimi ja kotikunta - postiosoite ja puhelinnumero, joihin asian käsittelyä koskevat ilmoitukset valittajalle voidaan toimittaa - päätös johon haetaan muutosta - miltä kohdin ja mitä muutoksia päätökseen vaaditaan tehtäväksi - perusteet, joilla muutosta vaaditaan. Valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava valituskirjelmä. Jos valittajan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä taikka jos valituksen laatijana on muu henkilö, on valituskirjelmässä ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta. Valituskirjelmän liitteet Valituskirjelmään on liitettävä: - ympäristö- ja teknisen lautakunnan päätös alkuperäisenä tai jäljennöksenä - asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle. Asiamiehen, jollei hän ole asianajaja tai yleinen oikeusavustaja, on liitettävä valitukseen valtakirja, jollei valittaja ole valtuuttanut häntä suullisesti valitusviranomaisessa. Maksu Valittajalta peritään Oulun hallinto-oikeudessa oikeudenkäyntimaksu 82 euroa, ellei valittaja tuomioistuinten ja eräiden oikeusviranomaisten suoritteista perittävistä maksuista annetun lain 7 :n nojalla vapaudu maksuvelvollisuudesta. YMPTEKLT 89YMPTEKLT Ympäristötarkastaja Ympäristö- ja tekninen lautakunta on myöntänyt Destia Oy:lle maa-ainesluvan soran ja hiekan ottamiseen tiloille Pöllyvaara RN:o 12:62, Pöllyvaara I 12:65 ja Pöllyvaara II 12:78.

12 Pitkälammen asukasyhdistys ry. ja arkkitehti Liisa Korhonen on valittanut ympäristö- ja teknisen lautakunnan päätöksestä Oulun hallinto-oikeuteen. Oulun hallinto-oikeus on pyytänyt ympäristö- ja tekniseltä lautakunnalta lausuntoa valituksen johdosta mennessä. Lausunnon antamiselle on saatu jatkoaikaa saakka. Valituksessa vaaditaan päätökseen seuraavia muutoksia: Oulun hallinto-oikeutta vaaditaan kumoamaan ympäristö- ja teknisen lautakunnan maa-aineslupapäätös , joka koskee soran ja hiekan ottamista tiloilta Pöllyvaara RN:o 12:62, Pöllyvaara I 12:65 ja Pöllyvaara II 12:78. Vaaditaan, että Oulun hallinto-oikeus kumoaa luvan noudattaa maa-aineslupapäätöstä muutoksenhausta huolimatta. Vaaditaan, että Oulun hallinto-oikeus kehottaa käyttämään Pöllyvaaraa koskevassa maa-aineslupaharkinnassa ympäristövaikutusten arviointimenettelyä YVA hankkeiden yhteisen maantieteellisen ja materiaalisen laajuuden vuoksi. Vaaditaan, että Oulun hallinto-oikeus järjestää Pöllyvaaralla maastokatselmuksen alueen erityisen merkittävien maisema-arvojen ja laaja-alaisten soranottotoimintojen vuoksi (useita maa-ainestenottoalueita ja toiminnanharjoittajia). Laajassa valituksessa esitetään lukuisia perusteluja vaatimuksille. Perustelut yksityiskohtaisesti käyvät selville esityslistan liitteenä olevasta valitusasiakirjasta. Valitus kokonaisuudessaan kaikkine liitteineen on nähtävänä kokouksessa ja ennen kokousta ympäristövalvontatoimistossa. Lisätietoja asiasta antaa ympäristötarkastaja Taina Huttunen, puh , tai taina.huttunen@sotkamo.fi Toimialajohtaja Ehdotus Ympäristö- ja tekninen lautakunta esittää lausuntonaan Oulun hallinto-oikeudelle seuraavaa. Kaavoitus Sotkamon kunnan kaavoittaja on Oulun hallinto-oikeudelle annettavan lausunnon laatimisvaiheessa antanut lausuntonsa valituksen johdosta. Lausunnossaan kaavoittaja toteaa seuraavaa: Oulun hallinto-oikeus on antanut päätöksen (päätösnumero 06/0221/ 2) maa-aineslupaa koskevasta valituksesta, joka on koskenut maa-ainestenottoa Pöllyvaaran maa-ainestenottoalueella. Päätöksensä perusteluissa Oulun hallinto-oikeus on todennut, ettei alueella ole voimassa asemakaavaa eikä oikeusvaikutteista yleiskaavaa, eikä ottamiselle siten ole maa-aineslain 3 :n 2 momentissa tarkoitettua kaavoituksesta johtuvaa estettä. Asema- ja yleiskaavoituksen suhteen ei ole tapahtunut päätöksenteon jälkeen Pöllyvaaran aluetta koskevia muutoksia. (Kaavoittajan lausunto on esityslistan liitteenä.)

13 Selvitykset FCG Planeko Oy, Hannu Kemiläinen, Johtava asiantuntija, FL on laatinut Sotkamon kunnan toimeksiannosta vuoden 2008 aikana Pöllyvaaran Maa-ainestenoton yleissuunnitelman sekä tehnyt Pöllyvaaran pohjavesialueen suojelusuunnitelman päivityksen. FCG Planeko Oy, Kati Määttä, ympäristöasiantuntija, Fil.Yo on laatinut samaan aikaan Pöllyvaaran alueella maaperän ja pohjaveden pilaantuneisuuden ja puhdistustarpeen arvioinnin/ Riskiarvion. Edellä mainitut suunnitelmat ovat valmistuneet kesäkuussa ennen lupapäätöksen tekoa. Maaperän ja pohjaveden pilaantuneisuuden ja puhdistustarpeen arvioinnissa/ Riskiarvioinnissa ei ole tullut esille, että maaperä tai pohjavesi olisi pilaantunut Pöllyvaaran alueella maa-ainestenottotoiminnan seurauksena. Maaperästä otetuista näytteistä ei havaittu haitta-ainepitoisuuksia. Maa-ainestenottoalueella ja ottopaikan lähistöllä otetuista pohjavesiputkista ja Laatikkalan vedenottamolta otetut pohjavesinäytteet todettiin analyyseissä kaikki puhtaiksi, ts. kaikki mitatut arvot jäivät alle analyysikynnysten. Valvonta Maa-aineslain mukaisena valvontaviranomaisena Sotkamon kunnassa toimii ympäristö- ja tekninen lautakunta. Maa-ainesten ottotoimintaa seurataan mm. vuosittain valvontakierroksin. Kainuun ympäristökeskus osallistuu Sotkamon ja Vuokatin taajamien lähistöllä olevien maa-ainestenottopaikkojen vuosittaisiin valvontakäynteihin. Valvonnasta laaditaan asianmukaisesti pöytäkirjat, jotka käsitellään ympäristö- ja teknisessä lautakunnassa. Valvontapöytäkirjoihin merkitään maa-ainesten ottopaikalla havaitut puutteet ja määräykset niistä toimenpiteistä, joilla epäkohdat korjataan. Pöytäkirjat lähetetään tiedoksi ja toimeenpantaviksi maa-ainesten ottajille. Sotkamon ja Vuokatin taajamien lähistöllä sijaitsevilla maa-ainesten ottopaikoilla suoritetaan valvontaa myös vuosittaisten valvontakierrosten välillä. Lisäksi kaikilla maa-ainesten ottopaikoilla suoritetaan lopputarkastukset luvan päätyttyä, tarvittaessa pidetään myös alkutarkastus ennen ottotoiminnan aloittamista. Maa-ainesvarojen kestävä käyttö Maa-aineslain tavoitteena on ainestenotto ympäristön kehitystä tukevalla tavalla. Myös maa-aineslain soveltamista ohjaavien, valtioneuvoston vahvistamien valtakunnallisten alueidenkäyttötavoitteiden mukaan taloudellisesti kestävä kehitys edellyttää, että ratkaisujen tulee olla yhtä aikaa sekä taloudellisesti että ekologisesti järkeviä ja tehokkaita. Kestävän käytön periaatteen mukaan maa-ainesten ekologisesti kestävässä käytössä on tavoitteena vähentää neitseellisten kiviainesvarojen käyttöä. Kainuun ympäristökeskus Kainuun ympäristökeskus on lupahakemusvaiheessa antamassaan lausunnossa katsonut, että alueelle voidaan myöntää haettu maa-aineslupa. Ympäristökeskuksen lausunnossaan esittämät asiat on huomioitu lupamääräyksissä. Lopuksi Lautakunta haluaa korostaa, että alue, jolle maa-ainestenottolupa nyt on myönnetty ei ole neitseellinen, vaan alueella on ollut olemassa maa-ainesten ottopaikka jo luvulta. Nyt myönnetyssä maa-ainesten ottoluvassa

14 Destian ottamisalue ei juurikaan laajene sivuilta, vaan otossa mennään alaspäin. Suojakerrospaksuudet pohjaveden pintaan jäävät ottamisen päätyttyä 15 metrin vahvuisiksi. Lupa on tullut myöntää, koska asianmukainen ottamissuunnitelma on esitetty, eikä ottaminen ole ristiriidassa maa-aineslain 3 :n rajoitusten kanssa. Lisäksi lupaharkinnassa on otettu huomioon myös lupamääräysten vaikutus. Lupamääräyksissä mm. edellytetään säännöllistä pohjaveden pinnan korkeuden seurantaa ja laadun tarkkailua laadittavan ja viranomaisilla hyväksytettävän seurantaohjelman mukaisesti. Lupamääräyksissä on myös huomioitu, että orsivesikin on pohjavettä, lupamääräys 8. Lupamääräyksissä on vaadittu alueen jälkihoito toteutettavaksi ns. vaativan tason periaatteiden mukaisesti Kainuun ympäristökeskuksen edellyttämällä tavalla. Ympäristö- ja tekninen lautakunta katsoo, ettei valituksessa ole esitetty sellaisia seikkoja, jotka antaisivat aihetta muuttaa lautakunnan päätöstä. Valitus tulee näin ollen hylätä. Päätös Lautakunta hyväksyi toimialajohtajan ehdotuksen. Jäsen Liisa Korhonen ilmoitti olevansa esteellinen eikä osallistunut asian käsittelyyn eikä päätöksentekoon ja poistui kokouksesta tämän pykälän ajaksi. Tämä pykälä tarkastettiin heti ja todettiin kokouksen päätöksen mukaisesti laadituksi. Otteet Oulun hallinto-oikeus, PL 189, Oulu YMPTEKLT Ympäristötarkastaja Ympäristö- ja tekninen lautakunta on myöntänyt Destia Oy:lle maa-ainesluvan soran ja hiekan ottamiseen tiloille Pöllyvaara RN:o 12:62, Pöllyvaara I 12:65 ja Pöllyvaara II 12:78. Pitkälammen asukasyhdistys ry. ja arkkitehti Liisa Korhonen valitti ympäristö- ja teknisen lau ta kunnan pää töksestä Oulun hallinto-oikeuteen. Valituksessa vaadittiin Oulun hal lin to-oi keut ta ku moamaan ympäristö- ja teknisen lautakunnan maa-aineslu pa pää tös , joka koskee soran ja hiekan ottamista tiloilta Pölly vaa ra RN:o 12:62, Pöllyvaara I 12:65 ja Pöllyvaara II 12:78. Vaadittiin, et tä Oulun hallinto-oikeus kumoaa lu van nou dattaa maa-ai nes lu pa päätöstä muu toksenhausta huolimatta. Vaadittiin, että Oulun hallinto-oikeus ke hottaa käyttämään Pöllyvaaraa kos ke vassa maa-aineslupahar kinnassa ympä ristövaikutusten ar viointimenette lyä YVA hankkeiden yhtei sen maantieteel lisen ja materiaali sen laajuuden vuoksi. Vaadittiin, että Oulun hallinto-oi keus järjestää Pölly vaaralla maastokatsel muk sen alueen erityisen merkit tävien maise ma-arvo jen ja laaja-alaisten so ran otto toimintojen vuoksi (useita maa-aines tenotto alueita ja toiminnanhar joittajia). Oulun hallinto-oikeus on antanut päätöksensä asiasta Hallinto-oikeus on päätöksessään todennut, että suunniteltu ottaminen ei ole risti-

15 riidassa maa-aineslain 3 :ssä säädettyjen rajoitusten kanssa. Kun edellytykset luvan myöntämiselle ovat olleet olemassa ympäristö- ja teknisen lautakunnan on maa-aineslain 6 :n mukaisesti tullut myöntää Destia Oy:lle sen hakema lupa. Ympäristö- ja teknisen lautakunnan päätös ei ole perustuslain 20 :n vastainen eikä sitä ole valituksen johdosta syytä muuttaa. Pitkälammen asukasyhdistys ry. on valittanut Oulun hallinto-oikeuden päätöksestä Korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Valituksessa vaaditaan, että Korkein hal linto-oikeus kumoaa Oulun hallinto-oikeuden anta man päätöksen tilojen Pöllyvaara RN:o 12:62, Pöllyvaara I RN:o 12:65 ja Pöllyvaara II RN:o 12:78 maa-ainesluvan muutoksenhausta ja kumoaa Sot kamon ympä ristö- ja teknisen lautakunnan maa-aineslupapäätöksen Valituksessa vaaditaan myös, että Korkein hallinto-oikeus järjestää maasto katselmuksen Pöllyvaaralle, jotta alueen kaikkien toimin nassa ja suunnit teilla olevien soramonttujen haitalliset vaikutukset maise ma-arvoihin ja vir kistyskäyttöön (mm. turvallisuus, viihtyisyys) pystytään arvioimaan koko naisuutena. Valitus kaikkine liitteineen on pitkä. Valitus on nähtävänä ennen kokousta ympäristövalvontatoimistossa sekä nähtävänä kokouksessa. Lisätietoja asiasta antaa ympäristötarkastaja Taina Huttunen, puh tai taina.huttunen@sotkamo.fi Palvelualuejohtaja Ehdotus Päätös Otteet Ympäristö- ja tekninen lautakunta toteaa, että valituksessa ei ole tuotu esille mitään, joka antaisi aihetta Oulun hallinto-oikeuden päätöksen muuttamiseen. Ympäristö- ja tekninen lautakunta esittää, että valitus hylätään ja Oulun hallinto-oikeuden päätös jää kokonaisuudessaan voimaan. Lautakunta hyväksyi palvelualuejohtajan ehdotuksen. Korkein hallinto-oikeus, PL 180, Helsinki Ympäristötarkastaja

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1.

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1. Oulunkaaren ympäristölautakunta 11 20.03.2015 Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupunki, Livon kylä, Tervatöyräs, Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1, Metsähallitus, MT, Pohjanmaa-Kainuu OULYMP 11 ASIA

Lisätiedot

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää Oulunkaaren ympäristölautakunta 21 15.04.2014 Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää OULYMP 21 HAKIJA Juha Järvenpää Kalliosuontie 517

Lisätiedot

1/YMPLA 28.5.2014. Ympäristölautakunta M2/2014 Ympla 28.5.2014 65 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO. Maa- ja pohjarakennus Eino Pietilä.

1/YMPLA 28.5.2014. Ympäristölautakunta M2/2014 Ympla 28.5.2014 65 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO. Maa- ja pohjarakennus Eino Pietilä. 1/YMPLA 28.5.2014 LOIMAAN KAUPUNKI MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta M2/2014 Ympla 28.5.2014 65 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO HAKIJA: Maa- ja pohjarakennus Eino Pietilä 32610 Vampula OTTOALUE: MAANOMISTUS:

Lisätiedot

Pentti Kärnä hakee maa-aineslain 21 :n mukaista lupaa aloittaa ottotoiminta mahdollisesta muutoksenhausta huolimatta.

Pentti Kärnä hakee maa-aineslain 21 :n mukaista lupaa aloittaa ottotoiminta mahdollisesta muutoksenhausta huolimatta. Ympäristö- ja tekninen lautakunta 129 26.06.2013 Maa-aineslupapäätös; Pentti Kärnä, Itäpuro RN:o 45:84 92/10.03/2013 YMPTEKLT 129 Valmistelija, Ympäristötarkastaja Hakija Pentti Kärnä Sapsoperäntie 163a

Lisätiedot

Kauko Nukari, Paasikankaantie 267, 31130 Koijärvi. Soran ottamistoiminnan jatkaminen kahdella vuodella.

Kauko Nukari, Paasikankaantie 267, 31130 Koijärvi. Soran ottamistoiminnan jatkaminen kahdella vuodella. FORSSAN KAUPUNKI PÄÄTÖS Ympäristölautakunta Maa-aineslupahakemus lupamääräysten PL 62 muuttamiseksi (maa-aineslaki 555/81) 30100 FORSSA Annettu julkipanon jälkeen puh. 03-41411 Antopäivä Kokouspäivä ja

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA Raahen kaupunki, Piehingin kylä Tila Hannila Rn:o 1:33 LEMMINKÄINEN INFRA OY 2016 Raahen kaupungin Piehingin kylässä 2 (6) Sisällysluettelo 1 Alueen perustiedot... 3 1.1 Omistus- ja hallintaoikeus sekä

Lisätiedot

PÄÄTÖS MAA-AINESLUVAN RAUETTAMISESTA

PÄÄTÖS MAA-AINESLUVAN RAUETTAMISESTA KEURUUN KAUPUNKI Keurusselän ympäristönsuojelujaosto Multiantie 1 42700 KEURUU Kokous 29.10.2014 83 Päätös julkipanon 5.11.2014 annetaan jälkeen Dnro 6/11.01.00/2013 PÄÄTÖS MAA-AINESLUVAN RAUETTAMISESTA

Lisätiedot

57 14.08.2014. Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupungin Kollajan kylälle tilalle Hakuli, hakija Jukka Puurunen

57 14.08.2014. Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupungin Kollajan kylälle tilalle Hakuli, hakija Jukka Puurunen Oulunkaaren ympäristölautakunta 57 14.08.2014 Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupungin Kollajan kylälle tilalle Hakuli, hakija Jukka Puurunen OULYMP 57 ASIA HAKIJA Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten

Lisätiedot

13 20.03.2014. Relletin yhteismetsän maa-ainesten ottoa koskeva päätös, Särkijärvi, Utajärvi

13 20.03.2014. Relletin yhteismetsän maa-ainesten ottoa koskeva päätös, Särkijärvi, Utajärvi Oulunkaaren ympäristölautakunta 13 20.03.2014 Relletin yhteismetsän maa-ainesten ottoa koskeva päätös, Särkijärvi, Utajärvi OULYMP 13 ASIA Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Utajärven

Lisätiedot

Asian vireilletulo Hakemus on saapunut

Asian vireilletulo Hakemus on saapunut Ympäristö- ja tekninen lautakunta 72 25.05.2016 Maa-aineslupapäätös, Lemminkäinen Infra Oy, Timola YMPTEKLT 72 104/10 03 00/2016 Ympäristötarkastaja Hakija Lemminkäinen Infra Oy PL 169 (Salmisaarenaukio

Lisätiedot

Kaavoitustilanne Alueella ei ole kuntatason kaavoja.

Kaavoitustilanne Alueella ei ole kuntatason kaavoja. Ympäristö- ja tekninen lautakunta 11 27.01.2016 Maa-aineslupa, Nykänen Jyrki YMPTEKLT 11 225/10 03 00/2015 Ympäristötarkastaja Hakija Jyrki Nykänen Kekkolantie 2 88490 Pohjavaara Asian vireilletulo Hakemus

Lisätiedot

Kohteen maaperän pilaantuminen ei ollut etukäteen tiedossa.

Kohteen maaperän pilaantuminen ei ollut etukäteen tiedossa. Päätös annettu julkipanon jälkeen 14.5.2013 POSELY/166/07.00/2013 Pohjois-Savo ASIA YMPÄRISTÖNSUOJELULAIN 78 :N MUKAINEN ILMOITUS. PILAANTUNEEN MAAPERÄN PUHDISTAMINEN, IISALMEN PRISMA, PARKATINTIE 2, IISALMI

Lisätiedot

MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄYHTYMÄ KYLLÖNEN HANNU, JARI JA TIMO. Hakemus on saapunut lupaviranomaiselle

MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄYHTYMÄ KYLLÖNEN HANNU, JARI JA TIMO. Hakemus on saapunut lupaviranomaiselle Teknisen lautakunnan valvontajaosto 16 26.02.2014 MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄYHTYMÄ KYLLÖNEN HANNU, JARI JA TIMO 218/8.86/2013 VALVJAOS 16 Ympäristönsuojelusihteeri 11.2.2014 ASIA Päätös maa-aineslain 4

Lisätiedot

Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy

Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy Timo Villman Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta maa-aineslupaa, joka koskee hiekan ottamista Porin kaupungin Kuuminaisissa sijaitsevalta tilalta Timonmaa

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 2/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/190/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 29.1.2013

PÄÄTÖS. Nro 2/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/190/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 29.1.2013 PÄÄTÖS Nro 2/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/190/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 29.1.2013 ASIA Boliden Kokkola Oy:n sinkkitehtaan ympäristöluvan (LSY-2003-Y-410) lupamääräyksen 33 mukaiselle

Lisätiedot

37 26.06.2013 MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄHALLITUS, METSÄTALOUS, SAUNAJÄRVEN KALLIOALUE

37 26.06.2013 MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄHALLITUS, METSÄTALOUS, SAUNAJÄRVEN KALLIOALUE Teknisen lautakunnan valvontajaosto 37 26.06.2013 MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄHALLITUS, METSÄTALOUS, SAUNAJÄRVEN KALLIOALUE 54/8.86/2013 VALVJAOS 37 Ympäristönsuojelusihteeri 13.6.2013 ASIA Päätös maa-aineslain

Lisätiedot

PÄÄTÖS ILMOITUKSEN JOHDOSTA. Annettu julkipanon jälkeen 27.9.2012. Päätös ympäristönsuojelulain 60 :n mukaisesta meluilmoituksesta

PÄÄTÖS ILMOITUKSEN JOHDOSTA. Annettu julkipanon jälkeen 27.9.2012. Päätös ympäristönsuojelulain 60 :n mukaisesta meluilmoituksesta Lappi PÄÄTÖS ILMOITUKSEN JOHDOSTA Annettu julkipanon jälkeen 27.9.2012 LAPELY/152/07.00/2012 07.00.03 10/2012 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 60 :n mukaisesta meluilmoituksesta ILMOITUKSEN TEKIJÄ AA

Lisätiedot

Hakolan sora-alueen maa-aineslupapäätös, Jari ja Marja Juntunen

Hakolan sora-alueen maa-aineslupapäätös, Jari ja Marja Juntunen Ympäristölautakunta 36 19.08.2015 Hakolan sora-alueen maa-aineslupapäätös, Jari ja Marja Juntunen 1701/77.772/2015 YMPLA 36 Dnro 1701/77.772/2015 Antopäivä 25.8.2015 Asia Päätös maa-aineslain 4 mukaisesta

Lisätiedot

Vestia Oy esittää, että vakuuden määrä olisi 312 000 euroa.

Vestia Oy esittää, että vakuuden määrä olisi 312 000 euroa. PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 28.8.2008 Dnro PPO 2005 Y 294 111 ASIA LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee kaatopaikkatoimintaa. Vestia Oy PL 66, 84101

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 46/10/1 Dnro PSAVI/163/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 7.6.2010

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 46/10/1 Dnro PSAVI/163/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 7.6.2010 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 46/10/1 Dnro PSAVI/163/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 7.6.2010 ASIA LUVAN HAKIJA Toppilan sataman toiminnan lopettamista koskevan määräajan jatkaminen, Oulu Oulun kaupunki / Oulun

Lisätiedot

Lupapäätös E.ON Kainuun Sähköverkko Oy:n hakemukseen sähköjohdon asentamiseksi tilalle Korhola RN:o 24:21, Ylisotkamo

Lupapäätös E.ON Kainuun Sähköverkko Oy:n hakemukseen sähköjohdon asentamiseksi tilalle Korhola RN:o 24:21, Ylisotkamo Ympäristö- ja tekninen lautakunta 208 11.12.2013 Lupapäätös E.ON Kainuun Sähköverkko Oy:n hakemukseen sähköjohdon asentamiseksi tilalle Korhola RN:o 24:21, Ylisotkamo 284/10.03/2013 YMPTEKLT 208 Rakennustarkastaja

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS JOUTSAN KUNTA OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä perusteet kunnallisvalitusta, koska

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 66/2012/2 Dnro ISAVI/12/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 12.9.2012

PÄÄTÖS Nro 66/2012/2 Dnro ISAVI/12/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 12.9.2012 Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 66/2012/2 Dnro ISAVI/12/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 12.9.2012 ASIA HAKIJAT Laiturin rakentaminen kiinteistön Pohjoiskorvanniemi 140 407 3 153 edustalle Porovedellä, Iisalmi

Lisätiedot

HATTULAN KUNNAN MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA PERITTÄVÄT MAKSUT

HATTULAN KUNNAN MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA PERITTÄVÄT MAKSUT 1 HATTULAN KUNNAN MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA PERITTÄVÄT MAKSUT MAA-AINESLUPA- JA VALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA 1 YLEISTÄ Hattulan kunnassa maa-ainesten

Lisätiedot

Nro 18/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/40/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 23.2.2012

Nro 18/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/40/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 23.2.2012 YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Nro 18/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/40/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 23.2.2012 ASIA Purku & Piikkaus Oy:n purkujätteen käsittelytoimintaa koskevan ympäristöluvan

Lisätiedot

Vesialueen täytön pysyttäminen Pappilansaaren kaupunginosassa tonttien 1, 2 ja 3 edustalla, Hamina

Vesialueen täytön pysyttäminen Pappilansaaren kaupunginosassa tonttien 1, 2 ja 3 edustalla, Hamina Etelä-Suomi Päätös Nro 125/2011/4 Dnro ESAVI/334/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 4.7.2011 ASIA HAKIJAT HAKEMUS Vesialueen täytön pysyttäminen Pappilansaaren kaupunginosassa tonttien 1, 2 ja 3 edustalla,

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT JA VAKUUDET VIHDIN KUNNASSA

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT JA VAKUUDET VIHDIN KUNNASSA VIHDIN KUNTA Ympa 9.12.2008 Ympa liite 7 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT JA VAKUUDET VIHDIN KUNNASSA 1 Yleistä 2 Tarkastusmaksu Maa-ainesten

Lisätiedot

MAA-AINESLUPA METSÄHALLITUS / METSÄTALOUS, METSIEN KÄYTTÖ, KAINUU, KATAJAVAARAN SORA-ALUE

MAA-AINESLUPA METSÄHALLITUS / METSÄTALOUS, METSIEN KÄYTTÖ, KAINUU, KATAJAVAARAN SORA-ALUE Teknisen lautakunnan valvontajaosto 19 30.03.2011 Kaupunginhallitus 141 12.04.2011 MAA-AINESLUPA METSÄHALLITUS / METSÄTALOUS, METSIEN KÄYTTÖ, KAINUU, KATAJAVAARAN SORA-ALUE 202/8/86/2010 VALVJAOS 19 Vt.

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 57/2014/1 Dnro PSAVI/44/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 13.6.2014

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 57/2014/1 Dnro PSAVI/44/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 13.6.2014 PÄÄTÖS Nro 57/2014/1 Dnro PSAVI/44/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 13.6.2014 1 ASIA VR-Yhtymä Oy:n Oritkarin yhdistettyjen kuljetusten terminaalin ympäristölupapäätöksen PPO-2003-Y-20-111 rauettaminen,

Lisätiedot

Sikalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Marttila. Ympäristönsuojelulain 101

Sikalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Marttila. Ympäristönsuojelulain 101 Etelä-Suomi Päätös Nro 163/2012/1 Dnro ESAVI/125/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 11.10.2012 ASIA Sikalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Marttila.

Lisätiedot

Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan muuttamista koskevan lupahakemuksen

Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan muuttamista koskevan lupahakemuksen Etelä-Suomi Päätös Nro 44/2010/1 Dnro ESAVI/613/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 5.11.2010 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan

Lisätiedot

Salon kaupunginvaltuusto 27.1.2014 9 1 (5)

Salon kaupunginvaltuusto 27.1.2014 9 1 (5) Salon kaupunginvaltuusto 27.1.2014 9 1 (5) MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT SALON KAUPUNGISSA 1 YLEISTÄ Maa-ainesten ottamissuunnitelman

Lisätiedot

Päätös. Varausalueen sijainti: Kajaani Varauksen nimi: Sulatus 1. Varausilmoitukselle on annettu lupatunnus VA2012:0196.

Päätös. Varausalueen sijainti: Kajaani Varauksen nimi: Sulatus 1. Varausilmoitukselle on annettu lupatunnus VA2012:0196. Päätös Annettu julkipanon jälkeen 23.9.2013 1 (5) Lupatunnus Hannu Immonen VARAUSPÄÄTÖS Turvallisuus- ja kemikaalivirastoon (Tukes) on saapunut 31.12.2012 kaivoslain (621/2011) mukainen varausilmoitus:

Lisätiedot

PAATOS POKELYI99/07 01/2014. annettu julkipanon jalkeen

PAATOS POKELYI99/07 01/2014. annettu julkipanon jalkeen j PAATOS POKELYI99/07 01/2014 Elinkeino- liikenne- ja annettu julkipanon jalkeen ym paristo keskus 28.4.2015 ASIA Päätös erityisesti suojeltavan lajin esiintymispaikan rajojen määräämisestä KOHDE Erityisesti

Lisätiedot

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta MAA-AINESLUVAN. 53100 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 20.3.2013 jälkeen

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta MAA-AINESLUVAN. 53100 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 20.3.2013 jälkeen LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÄÄTÖS Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta MAA-AINESLUVAN Pohjolankatu 14 MUUTTAMISESTA 53100 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 20.3.2013 jälkeen 1/5 I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMAOSA

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36)

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36) VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36) Valitusaika Ympäristöteknisen lautakunnan lupajaoston päätökseen saa hakea muu tos ta va littamalla Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen kirjallisella va li tuk sel la.

Lisätiedot

LUPAPÄÄTÖS Nro 41/10/2 Dnro PSAVI/79/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.7.2010 ASIA LUVAN HAKIJA

LUPAPÄÄTÖS Nro 41/10/2 Dnro PSAVI/79/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.7.2010 ASIA LUVAN HAKIJA LUPAPÄÄTÖS Nro 41/10/2 Dnro PSAVI/79/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.7.2010 1 ASIA LUVAN HAKIJA Tikkalansalmen raittisillan rakentamisajan jatkaminen, Sotkamo Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne-

Lisätiedot

LUPAPÄÄTÖS Nro 90/07/1 Dnro Psy-2007-y-72 Annettu julkipanon jälkeen 29.8.2007 ASIA LUVAN HAKIJA

LUPAPÄÄTÖS Nro 90/07/1 Dnro Psy-2007-y-72 Annettu julkipanon jälkeen 29.8.2007 ASIA LUVAN HAKIJA 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 90/07/1 Dnro Psy-2007-y-72 Annettu julkipanon jälkeen 29.8.2007 ASIA LUVAN HAKIJA Siirtoviemärin ja yhdysvesijohdon rakentaminen Levijärven alitse, Kittilä Levin Vesihuolto Oy PL 35 99131

Lisätiedot

Päätös Nro 11/2012/2 Dnro ESAVI/80/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen 20.1.2012

Päätös Nro 11/2012/2 Dnro ESAVI/80/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen 20.1.2012 Etelä-Suomi Päätös Nro 11/2012/2 Dnro ESAVI/80/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 20.1.2012 ASIA HAKIJA Vesijohto- ja viemäriverkoston rakentamista Pohjois-Kustavin saariston merialueelle koskevan Länsi-Suomen

Lisätiedot

Ympäristölautakunta 39 22.05.2014. Maa-aineslupa Autoilija Juha Heikkinen

Ympäristölautakunta 39 22.05.2014. Maa-aineslupa Autoilija Juha Heikkinen Ympäristölautakunta 39 22.05.2014 Maa-aineslupa Autoilija Juha Heikkinen YMP 39 Autoilija Juha Heikkinen, Kaivotie 8, 89400 Hyrynsalmi, hakee maa-ainesten ottolupaa Hyrynsalmen kunnan Hyrynsalmen kylässä,

Lisätiedot

Päätös. Varausalueen sijainti: Kajaani, Sotkamo Varauksen nimi: Sotkamo 1. Varausilmoitukselle on annettu lupatunnus VA2012:0126.

Päätös. Varausalueen sijainti: Kajaani, Sotkamo Varauksen nimi: Sotkamo 1. Varausilmoitukselle on annettu lupatunnus VA2012:0126. Päätös Annettu julkipanon jälkeen 8.4.2013 1 (5) Lupatunnus FinnAust Mining Northern Oy PL 147 00121 Helsinki VARAUSPÄÄTÖS Turvallisuus- ja kemikaalivirastoon (Tukes) on saapunut 10.8.2012 kaivoslain (621/2011)

Lisätiedot

Kiinteistölle on aiemmin myönnetty vuonna maa-ainesten ottolupa viideksi vuodeksi. Suunnitellun alueen pinta-ala on n. 3 ha.

Kiinteistölle on aiemmin myönnetty vuonna maa-ainesten ottolupa viideksi vuodeksi. Suunnitellun alueen pinta-ala on n. 3 ha. 2/YMPLA 28.9.2016 LOIMAAN KAUPUNKI MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta M6/2016 Ympla 28.9.2016 85 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO Annetaan julkipanon jälkeen 30.9.2016 HAKIJA: Raikkonen Oy Vanha-Alastarontie

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 92/2007/4 Dnro LSY 2007 Y 203 Annettu julkipanon jälkeen 10.9.2007

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 92/2007/4 Dnro LSY 2007 Y 203 Annettu julkipanon jälkeen 10.9.2007 LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 92/2007/4 Dnro LSY 2007 Y 203 Annettu julkipanon jälkeen 10.9.2007 ASIA HAKIJA Paineviemärin rakentaminen Raumanjuovan, Hevosluodonjuovan ja Luotsinmäenjuovan

Lisätiedot

Päätös. Etelä-Suomi Nro 162/2011/1 Dnro ESAVI/220/04.08/2011

Päätös. Etelä-Suomi Nro 162/2011/1 Dnro ESAVI/220/04.08/2011 Päätös Etelä-Suomi Nro 162/2011/1 Dnro ESAVI/220/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 13.12.2011 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 115 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Etelä-Suomen aluehallintoviraston

Lisätiedot

PÄÄTÖS ILMOITUKSEN JOHDOSTA. Annettu julkipanon jälkeen 14.9.2012. Päätös ympäristönsuojelulain 60 :n mukaisesta meluilmoituksesta

PÄÄTÖS ILMOITUKSEN JOHDOSTA. Annettu julkipanon jälkeen 14.9.2012. Päätös ympäristönsuojelulain 60 :n mukaisesta meluilmoituksesta Lappi PÄÄTÖS ILMOITUKSEN JOHDOSTA Annettu julkipanon jälkeen 14.9.2012 LAPELY/145/07.00/2012 07.00.03 2 pitää olla 8/2012 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 60 :n mukaisesta meluilmoituksesta ILMOITUKSEN

Lisätiedot

l-ttteas I (4) Vaasan hallinto-oikeus Korsholmanpuistikko 43 PL2O4 65101 VAASA Puhelin 029 56 42611 Faksi 029 56 42760 Päätös

l-ttteas I (4) Vaasan hallinto-oikeus Korsholmanpuistikko 43 PL2O4 65101 VAASA Puhelin 029 56 42611 Faksi 029 56 42760 Päätös I l-ttteas Vaasan hallinto-oikeus Korsholmanpuistikko 43 PL2O4 65101 VAASA Puhelin 029 56 42611 Faksi 029 56 42760 S ähköpo sti v aasa.hao @o ikeus. fi Päätös KOKKOLAN KAUPUNKI RAKENNUSVALVONTAOSASTO.?lrlQ-zo-!-'t---

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJAT. LUPAPÄÄTÖS Nro 27/2013/1 Dnro PSAVI/123/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.3.2013

ASIA LUVAN HAKIJAT. LUPAPÄÄTÖS Nro 27/2013/1 Dnro PSAVI/123/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.3.2013 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 27/2013/1 Dnro PSAVI/123/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.3.2013 ASIA LUVAN HAKIJAT Eläinsuojan toimintaa koskeva ympäristölupa, Muonio Rajander Sauli ja Jaana Kaalamanniementie

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 23/2007/2 Dnro LSY 2007 Y 75

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 23/2007/2 Dnro LSY 2007 Y 75 LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 23/2007/2 Dnro LSY 2007 Y 75 Annettu julkipanon jälkeen 30.5.2007 ASIA Helsingin Sataman ympäristönsuojelulain mukainen ympäristölupahakemus, joka

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Mäntyharjun kunnassa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta, ottamistoiminnan valvonnasta

Lisätiedot

1 (5) MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 ASIA

1 (5) MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 ASIA 1 (5) Lohjan kaupungin ympäristölautakunta ASIA PÄÄTÖS YMPÄRISTÖLUPA- MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 Ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Johtava ympäristötarkastaja 30.01.2012 1

Johtava ympäristötarkastaja 30.01.2012 1 576/67/675/2011 YMPÄRISTÖNSUOJELULAIN (86/2000) 60 :N MUKAINEN ILMOITUS MELUA JA TÄRINÄÄ AIHEUTTAVASTA TILAPÄISESTÄ TOIMINNASTA; Lujatalo Oy, Kiveläntie 4, Lohja. Ilmoitus erityisen häiritsevää melua aiheuttavasta

Lisätiedot

MAA-AINESLUPAHAKEMUS KIINTEISTÖLLE KARIJOKI 3:113 (SORAPALSTAT 878:3) KIRKKOLAN KYLÄSSÄ / REIJA SCHNITZER

MAA-AINESLUPAHAKEMUS KIINTEISTÖLLE KARIJOKI 3:113 (SORAPALSTAT 878:3) KIRKKOLAN KYLÄSSÄ / REIJA SCHNITZER Rakennuslautakunta 26 16.10.2006 Rakennuslautakunta 31 24.10.2006 Kunnanhallitus 240 13.11.2006 Rakennuslautakunta 36 05.12.2006 MAA-AINESLUPAHAKEMUS KIINTEISTÖLLE KARIJOKI 3:113 (SORAPALSTAT 878:3) KIRKKOLAN

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 27/2012/2 Dnro ISAVI/92/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 20.4.2012

PÄÄTÖS Nro 27/2012/2 Dnro ISAVI/92/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 20.4.2012 Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 27/2012/2 Dnro ISAVI/92/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 20.4.2012 HAKIJA Pohjois-Karjalan rajavartiosto ASIA Sillan rakentaminen Koitereeseen laskevan Hiienjoen yli, Ilomantsi

Lisätiedot

Rämepuron koetoimintailmoitusta koskevaan päätökseen nro 57/2013/1 liittyvän kaivannaisjätealueen

Rämepuron koetoimintailmoitusta koskevaan päätökseen nro 57/2013/1 liittyvän kaivannaisjätealueen PÄÄTÖS Nro 77/2014/1 Dnro ISAVI/27/04.08/2014 Itä-Suomi Annettu julkipanon jälkeen 9.10.2014 ASIA Rämepuron koetoimintailmoitusta koskevaan päätökseen nro 57/2013/1 liittyvän kaivannaisjätealueen vakuuden

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 93/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/44/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 20.5.2014

PÄÄTÖS. Nro 93/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/44/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 20.5.2014 PÄÄTÖS Nro 93/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/44/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 20.5.2014 ASIA HAKIJA Veljekset Brandt Nahkatehdas Oy:n ympäristöluvan raukeaminen, Kokkola Etelä-Pohjanmaan

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS JOUTSAN KUNTA Teknisen lautakunnan lupajaosto OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä perusteet

Lisätiedot

YMPÄRISTÖVAIKUTUSTEN ARVIOINTIMENETTELYN SOVELTAMISTA KOSKEVA PÄÄTÖS. Hämeenlinnan kaupunki, Liikuntatoimisto, Poltinahontie 9 A, Hämeenlinna

YMPÄRISTÖVAIKUTUSTEN ARVIOINTIMENETTELYN SOVELTAMISTA KOSKEVA PÄÄTÖS. Hämeenlinnan kaupunki, Liikuntatoimisto, Poltinahontie 9 A, Hämeenlinna 2.4.2009 HAM-2009-R-5-531 JOT/10A/2009 Jakelun mukaan Ahveniston moottoriradan ympäristöluvan tarkistaminen, Hämeenlinna YMPÄRISTÖVAIKUTUSTEN ARVIOINTIMENETTELYN SOVELTAMISTA KOSKEVA PÄÄTÖS 1. HANKETIEDOT

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA 4.12.2012/11.12.2012 TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS. Aika: Tiistai 11.12.2012 klo 18.00 HUOM! PÄIVÄ TIISTAI. Käsiteltävät asiat:

TEKNINEN LAUTAKUNTA 4.12.2012/11.12.2012 TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS. Aika: Tiistai 11.12.2012 klo 18.00 HUOM! PÄIVÄ TIISTAI. Käsiteltävät asiat: SIIKAISTEN KUNTA ASIALISTA/KOKOUSKUTSU 4.12.2012/11.12.2012 TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS Aika: Tiistai 11.12.2012 klo 18.00 HUOM! PÄIVÄ TIISTAI Paikka: Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat: 1. Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

KUULUTUS 1 (1) Kuulutus. Lupatunnus: 24.4.2015 VA2015:0009

KUULUTUS 1 (1) Kuulutus. Lupatunnus: 24.4.2015 VA2015:0009 Kuulutus 24.4.2015 1 (1) Lupatunnus KUULUTUS Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) on kaivoslain (621/2011) perusteella 24.4.2015 hyväksynyt seuraavan varausilmoituksen: Varaaja: Geologian tutkimuskeskus

Lisätiedot

LUPAPÄÄTÖS Nro 23/10/2 Dnro PSAVI/73/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 21.4.2010 ASIA LUVAN HAKIJA

LUPAPÄÄTÖS Nro 23/10/2 Dnro PSAVI/73/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 21.4.2010 ASIA LUVAN HAKIJA LUPAPÄÄTÖS Nro 23/10/2 Dnro PSAVI/73/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 21.4.2010 1 ASIA LUVAN HAKIJA Oikaraisen sillan rakentamista ja Hanniojan uoman siirtämistä koskevan aluehallintoviraston päätöksen

Lisätiedot

KUULUTUS. Kuulutus 1 (1) Lupatunnus: VA2015:0003 12.2.2015

KUULUTUS. Kuulutus 1 (1) Lupatunnus: VA2015:0003 12.2.2015 Kuulutus 12.2.2015 1 (1) Lupatunnus KUULUTUS Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) on kaivoslain (621/2011) perusteella 12.2.2015 hyväksynyt seuraavan varausilmoituksen: Varaaja: Geologian tutkimuskeskus

Lisätiedot

koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Pykälät 34, 35, 36, 39, 40

koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Pykälät 34, 35, 36, 39, 40 OIKAISUVAATIMUS JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaati musta ei kä kunnal lisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

VARAUSOIKEUTTA KOSKEVA PÄÄTÖS

VARAUSOIKEUTTA KOSKEVA PÄÄTÖS Päätös 1 (2) Annettu julkipanon jälkeen 27.10.2011 KaivNro 2011079 Coltan Oy Pölsönpolku 6 67700 KOKKOLA VARAUSOIKEUTTA KOSKEVA PÄÄTÖS Hakemus Työ- ja elinkeinoministeriöön on saapunut 22.6.2011 kaivoslain

Lisätiedot

Ehdotus Nousiaisten kunnassa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta suoritettaviksi maksuiksi

Ehdotus Nousiaisten kunnassa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta suoritettaviksi maksuiksi Maa-ainestaksat Ehdotus Nousiaisten kunnassa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta suoritettaviksi maksuiksi 1 Yleistä Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulaki 101. Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Ympäristönsuojelulaki 101. Etelä-Suomen aluehallintovirasto Etelä-Suomi Päätös Nro 35/2014/1 Dnro ESAVI/287/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 17.2.2014 ASIA FinnHEMS Oy:n ympäristönsuojelulain 101 :n mukainen hakemus Turun lentoasemalla sijaitsevan lentopetrolin

Lisätiedot

Lupahakemus on jätetty ympäristökeskukselle 23.12.2008.

Lupahakemus on jätetty ympäristökeskukselle 23.12.2008. PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 28.4.2009 Dnro PPO 2003 Y 391 111 ASIA LUVAN HAKI JA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Haapaveden Ympäristöpalvelut Oy:n jätevesilietteen

Lisätiedot

Sillan rakentaminen Lepikonjoen yli ja töidenaloittamislupa, Kitee

Sillan rakentaminen Lepikonjoen yli ja töidenaloittamislupa, Kitee PÄÄTÖS Nro 128/09/2 Dnro ISY-2009-Y-171 Annettu julkipanon jälkeen 5.11.2009 HAKIJA Ratahallintokeskus ASIA Sillan rakentaminen Lepikonjoen yli ja töidenaloittamislupa, Kitee HAKEMUS Ratahallintokeskus

Lisätiedot

SUUNNITTELUTARVERATKAISU. Kuhmon kaupunki. Sivu Hakemusnumero

SUUNNITTELUTARVERATKAISU. Kuhmon kaupunki. Sivu Hakemusnumero Hakija Nimi Pappila Ari-Pekka Pulkkinen Minna Elisa Postitoimipaikka Lähiosoite 88900 KUHMO Lylykuja 2 Rakennuspaikka Kunta Kuhmo Kaupunginosa / kylä Korpisalmi RN:o 220:4 X-koordinaatti Y-koordinaatti

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 46/2004/4 Dnro LSY-2004-Y-98 Annettu julkipanon jälkeen 24.6.2004

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 46/2004/4 Dnro LSY-2004-Y-98 Annettu julkipanon jälkeen 24.6.2004 LÄNSI-SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 46/2004/4 Dnro LSY-2004-Y-98 Annettu julkipanon jälkeen 24.6.2004 ASIA LUVAN HAKIJA Vesijohdon rakentaminen Punkalaitumenjoen alitse sekä töiden

Lisätiedot

KUULUTTAMINEN JA NÄHTÄVILLÄOLO

KUULUTTAMINEN JA NÄHTÄVILLÄOLO 1 (1) 23.10.2015 Lupatunnus Kolari PL 76 95901 Kolari KUULUTTAMINEN JA NÄHTÄVILLÄOLO Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) on toimittanut päätöstä koskevan kuulutuksen 7.10.2015. Päätösasiakirjan kopion

Lisätiedot

Päätös 1 (4) Hakija: AA Sakatti Mining Oy (Y-tunnus: 2436768-3)

Päätös 1 (4) Hakija: AA Sakatti Mining Oy (Y-tunnus: 2436768-3) Päätös 1 (4) Annettu julkipanon jälkeen KaivNro 8871, 8875, 9400, ML2013:0018,ML2013:0063, ML2013:0065,ML2012:0190, ML2012:0216,ML2013:0017, ML2014:0118 22.1.2016 AA Sakatti Mining Oy PL38 99600 SODANKYLÄ

Lisätiedot

PÄÄTÖS 4.3.2013 13740/31/2011. A-Louhinta Oy. Rinnetie 70 21840 KARINAINEN. Hakemuksenne 23.12.2011

PÄÄTÖS 4.3.2013 13740/31/2011. A-Louhinta Oy. Rinnetie 70 21840 KARINAINEN. Hakemuksenne 23.12.2011 A-Louhinta Oy Rinnetie 70 21840 KARINAINEN Hakemuksenne 23.12.2011 Asia Kohde ja sen sijainti Päätös Päätöstä koskeva toiminta Räjähteiden pysyvä varastointi, laajennuslupa A-Louhinta Oy Kyrö (Pöytyä),

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010 Kokousaika 14.10.2010 klo 18.30-19.10 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

Sora ja Kuljetusliike Partanen Oy ja Kuljetusliike Töppönen, maa-aineslupahakemus Haapaniemen kylän Käpykangas 1:25 tilalle

Sora ja Kuljetusliike Partanen Oy ja Kuljetusliike Töppönen, maa-aineslupahakemus Haapaniemen kylän Käpykangas 1:25 tilalle Rakennuslautakunta 20 11.04.2011 Kunnanhallitus 103 19.04.2011 Sora ja Kuljetusliike Partanen Oy ja Kuljetusliike Töppönen, maa-aineslupahakemus Haapaniemen kylän Käpykangas 1:25 tilalle 377/520.521/2011

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 18/2009/4 Dnro LSY 2008 Y 313 Annettu julkipanon jälkeen 27.3.2009

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 18/2009/4 Dnro LSY 2008 Y 313 Annettu julkipanon jälkeen 27.3.2009 LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 18/2009/4 Dnro LSY 2008 Y 313 Annettu julkipanon jälkeen 27.3.2009 ASIA HAKIJA Maalämpöputkiston asentaminen meren pohjaan Pitkäsalmeen Turun Kaistarniemen

Lisätiedot

VALTIONEUVOSTON PÄÄTÖS DIGITAALISTA MAANPÄÄLLISTÄ JOUKKOVIESTIN- TÄVERKKOA KOSKEVIEN VERKKOTOIMILUPIEN MUUTTAMISESTA AHVENAN- MAAN MAAKUNNASSA

VALTIONEUVOSTON PÄÄTÖS DIGITAALISTA MAANPÄÄLLISTÄ JOUKKOVIESTIN- TÄVERKKOA KOSKEVIEN VERKKOTOIMILUPIEN MUUTTAMISESTA AHVENAN- MAAN MAAKUNNASSA VALTIONEUVOSTON PÄÄTÖS DIGITAALISTA MAANPÄÄLLISTÄ JOUKKOVIESTIN- TÄVERKKOA KOSKEVIEN VERKKOTOIMILUPIEN MUUTTAMISESTA AHVENAN- MAAN MAAKUNNASSA Päivämäärä 19.5.2016 Diaarinumero LVM/292/07/2016 VERKKOTOIMILUPIEN

Lisätiedot

Annettu julkipanon 24.6.2015 jälkeen

Annettu julkipanon 24.6.2015 jälkeen LAPPEENRANNAN KAUPUNKI Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta Pohjolankatu 14 53100 LAPPEENRANTA I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMAOSA MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS Annettu julkipanon 24.6.2015 jälkeen 1/10 1. Asia Maa-aineslain

Lisätiedot

Kalojen kasvattaminen verkkoaltaissa Pujon saaren koillispuolella yhteisellä vesialueella RN:o 876:1 Kettelin kylässä, Uusikaupunki

Kalojen kasvattaminen verkkoaltaissa Pujon saaren koillispuolella yhteisellä vesialueella RN:o 876:1 Kettelin kylässä, Uusikaupunki Etelä-Suomi Päätös Nro 41/2013/2 Dnro ESAVI/51/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 1.3.2013 ASIA Kalojen kasvattaminen verkkoaltaissa Pujon saaren koillispuolella yhteisellä vesialueella RN:o 876:1 Kettelin

Lisätiedot

Itä-Suomen ympäristölupaviraston päätöksessä nro 3/07/1 vedenottoputken rakentamiselle asetetun määräajan pidentäminen, Hollola

Itä-Suomen ympäristölupaviraston päätöksessä nro 3/07/1 vedenottoputken rakentamiselle asetetun määräajan pidentäminen, Hollola Etelä-Suomi Päätös Nro 118/2010/4 Dnro ESAVI/204/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 2.7.2010 ASIA HAKIJAT Itä-Suomen ympäristölupaviraston päätöksessä nro 3/07/1 vedenottoputken rakentamiselle asetetun

Lisätiedot

VARAUSOIKEUTTA KOSKEVASSA PÄÄTÖKSESSÄ OLEVAN ASIAVIRHEEN KORJAAMINEN

VARAUSOIKEUTTA KOSKEVASSA PÄÄTÖKSESSÄ OLEVAN ASIAVIRHEEN KORJAAMINEN Päätös Annettu julkipanon jälkeen 4.2.2015 1 (4) Lupatunnus Magnus Minerals Oy Knuutinlaakso 7 02400 Kirkkonummi VARAUSOIKEUTTA KOSKEVASSA PÄÄTÖKSESSÄ OLEVAN ASIAVIRHEEN KORJAAMINEN Turvallisuus- ja kemikaalivirastoon

Lisätiedot

Ministry of the Environment

Ministry of the Environment Ympäristöministeriö Miljöministeriet Ministry of the Environment.../.. 20Q..., r PÄÄTÖS DNr:o YM6/5222/2015 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2015 ASIA Kanta -Hämeen 1. vaihemaakuntakaavan vahvistaminen

Lisätiedot

17/10.03.00.00/2016 Lausunto maa-ainesten ottolupahakemuksesta; Pieksämäki; Syvänsi; Sorala II, 593-450-8-8

17/10.03.00.00/2016 Lausunto maa-ainesten ottolupahakemuksesta; Pieksämäki; Syvänsi; Sorala II, 593-450-8-8 Pieksämäen kaupunki Rakennusvalvonta/ Juhani Ronkainen juhani.ronkainen@pieksamaki.fi 5/2016 Viite: pyyntö 2.2.2016 17/10.03.00.00/2016 maa-ainesten ottolupahakemuksesta; Pieksämäki; Syvänsi; Sorala II,

Lisätiedot

Vaasan hallinto-oikeus Päätös 1 (5) Korsholmanpuistikko 43 PL204 65101 VAASA Puhelin 029 5642611 Faksi 029 56 42760 Sähköposti vaasa.hao@oilceus.

Vaasan hallinto-oikeus Päätös 1 (5) Korsholmanpuistikko 43 PL204 65101 VAASA Puhelin 029 5642611 Faksi 029 56 42760 Sähköposti vaasa.hao@oilceus. Vaasan hallinto-oikeus Päätös 1 (5) Korsholmanpuistikko 43 PL204 65101 VAASA Puhelin 029 5642611 Faksi 029 56 42760 Sähköposti vaasa.hao@oilceus.fi Antopäivä Päätösnumero 24.10.2014 14/0381/1 Diaarinumero

Lisätiedot

Laiturin ja veneluiskan rakentaminen Varassaaren tilan rantaan sekä töidenaloittamislupahakemus,

Laiturin ja veneluiskan rakentaminen Varassaaren tilan rantaan sekä töidenaloittamislupahakemus, PÄÄTÖS Nro 98/07/1 Dnro ISY-2007-Y-148 Annettu julkipanon jälkeen 29.8.2007 HAKIJA Vaajakosken Veneilijät ry ASIA Laiturin ja veneluiskan rakentaminen Varassaaren tilan rantaan sekä töidenaloittamislupahakemus,

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 134/12/1 Dnro PSAVI/68/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 17.12.2012

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 134/12/1 Dnro PSAVI/68/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 17.12.2012 1 PÄÄTÖS Nro 134/12/1 Dnro PSAVI/68/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 17.12.2012 ASIA HAKIJA Lassila & Tikanoja Oyj, jätteiden käsittelykeskuksen ympäristölupa, KHO:n palauttama asia, Haukipudas, Punaisenladonkangas

Lisätiedot

KUULUTUS. Kuulutus 1 (1) Lupatunnus: VA2015:0001 6.2.2015

KUULUTUS. Kuulutus 1 (1) Lupatunnus: VA2015:0001 6.2.2015 Kuulutus 6.2.2015 1 (1) Lupatunnus KUULUTUS Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) on kaivoslain (621/2011) perusteella 6.2.2015 hyväksynyt seuraavan varausilmoituksen: Varaaja: Agnico Eagle Finland

Lisätiedot

Autopurkamon ympäristöluvan (PSA-2003-Y-26-111) peruuttaminen, Kiuruvesi. Hakemus on tullut vireille Itä-Suomen aluehallintovirastossa 9.12.2011.

Autopurkamon ympäristöluvan (PSA-2003-Y-26-111) peruuttaminen, Kiuruvesi. Hakemus on tullut vireille Itä-Suomen aluehallintovirastossa 9.12.2011. Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 46/2012/1 Dnro ISAVI/106/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 27.6.2012 ASIA HAKIJA Autopurkamon ympäristöluvan (PSA-2003-Y-26-111) peruuttaminen, Kiuruvesi. Pohjois-Savon elinkeino-,

Lisätiedot

KUULUTTAMINEN JA NÄHTÄVILLÄOLO

KUULUTTAMINEN JA NÄHTÄVILLÄOLO 1 (1) 14.12.2015 Lupatunnus Ilomantsi Soihtulantie 7 82900 Ilomantsi KUULUTTAMINEN JA NÄHTÄVILLÄOLO Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) toimittaa oheisena päätöstä koskevan kuulutuksen. Kuulutuksen

Lisätiedot

Päätös. Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus PL 36 00521 Helsinki

Päätös. Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus PL 36 00521 Helsinki Päätös Etelä-Suomi Nro 27/2012/1 Dnro ESAVI/321/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 13.2.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain (86/2000) 57 :n mukainen hakemus, joka koskee Altia Oyj:n Rajamäen tehtaiden vanhan

Lisätiedot

Taulukko 2. Sammalniemen leiri- ja kurssikeskuksen maasuodattamon valvontanäytteiden tulokset vuosilta 2006-2011

Taulukko 2. Sammalniemen leiri- ja kurssikeskuksen maasuodattamon valvontanäytteiden tulokset vuosilta 2006-2011 PÄÄTÖS Nro 139/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/70/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 2.10.2012 ASIA HAKIJA Sammalniemen Leiri- ja kurssikeskuksen jätevesien käsittelyjärjestelmä ja jätevesien

Lisätiedot

Toiminnan sijainti Alavieskan kunnan Alavieskan kylä, määräala tilasta Takamehtä RN:o 37:5

Toiminnan sijainti Alavieskan kunnan Alavieskan kylä, määräala tilasta Takamehtä RN:o 37:5 Tekninen lautakunta 4 28.01.2015 Ympäristöluvan myöntäminen Maatalousyhtymä Myntille Teknltk 4 ASIA Ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee maa-aineksen ottamista. Hakija

Lisätiedot

SOTKAMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2012 508. Otsikko Sivu

SOTKAMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2012 508. Otsikko Sivu SOTKAMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2012 508 Ympäristö- ja tekninen lautakunta 12.12.2012 ASIAT Otsikko Sivu 185 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 511 186 Pöytäkirjantarkastajien valitseminen

Lisätiedot

ENERGIAMARKKINAVIRASTO PÄÄTÖS

ENERGIAMARKKINAVIRASTO PÄÄTÖS ENERGIAMARKKINAVIRASTO PÄÄTÖS Dnro 999/420/2012 JULKINEN 13.11.2012 ASIA Valkeakosken Energia Oy:n jakeluverkkoasiakkaan oikeus omaa sähkönkulutustaan koskevaan tietoon ASIANOSAINEN Valkeakosken Energia

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 97/11/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.10.2011

ASIA HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 97/11/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.10.2011 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 97/11/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.10.2011 ASIA HAKIJA Ampumarataa koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Tervola Maavoimien Materiaalilaitoksen Esikunta Huolto-osasto

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS (maa-ainesluvat) 59

VALITUSOSOITUS (maa-ainesluvat) 59 VALITUSOSOITUS (maa-ainesluvat) 59 Valitusaika Ympäristöteknisen lautakunnan lupajaoston päätökseen saa hakea muu tos ta va littamalla Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen kirjallisella va li tuk sel la.

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 70/2004/4 Dnro LSY-2003-Y-224 Annettu julkipanon jälkeen 16.9.2004

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 70/2004/4 Dnro LSY-2003-Y-224 Annettu julkipanon jälkeen 16.9.2004 LÄNSI-SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 70/2004/4 Dnro LSY-2003-Y-224 Annettu julkipanon jälkeen 16.9.2004 ASIA LUVAN HAKIJAT Laiturin ja rannan täytön pysyttäminen tilan Pajuniemi RN:o

Lisätiedot

Päätös ympäristönsuojelulain 60 :n mukaisesta meluilmoituksesta

Päätös ympäristönsuojelulain 60 :n mukaisesta meluilmoituksesta Lappi PÄÄTÖS ILMOITUKSEN JOHDOSTA Annettu julkipanon jälkeen 26.5.2011 LAPELY/88/07.00/2011 07.00.28.01 6/2011 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 60 :n mukaisesta meluilmoituksesta ILMOITUKSEN TEKIJÄ VR

Lisätiedot

Päätös. Varausalueen sijainti: Joensuu, Tohmajärvi. Varausilmoitukselle on annettu lupatunnus VA2015:0029.

Päätös. Varausalueen sijainti: Joensuu, Tohmajärvi. Varausilmoitukselle on annettu lupatunnus VA2015:0029. Päätös Annettu julkipanon jälkeen 7.10.2015 1 (5) Lupatunnus FinnAust Mining Finland Oy Kummunkatu 34 83500 Outokumpu VARAUSPÄÄTÖS Turvallisuus- ja kemikaalivirastoon (Tukes) on saapunut 10.7.2015 kaivoslain

Lisätiedot

Päätös. Varauksen nimi: Hiekkapohja 1. Varausilmoitukselle on annettu lupatunnus VA2012:0185.

Päätös. Varauksen nimi: Hiekkapohja 1. Varausilmoitukselle on annettu lupatunnus VA2012:0185. Päätös Annettu julkipanon jälkeen 23.9.2013 1 (5) Lupatunnus Geologian tutkimuskeskus PL 77 96101 Rovaniemi VARAUSPÄÄTÖS Turvallisuus- ja kemikaalivirastoon (Tukes) on saapunut 22.11.2012 kaivoslain (621/2011)

Lisätiedot

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, liikenne ja infrastruktuuri

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, liikenne ja infrastruktuuri Etelä-Suomi Päätös Nro 1/2011/4 Dnro ESAVI/494/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 17.1.2011 ASIA HAKIJA Länsi-Suomen ympäristölupaviraston 13.12.2006 antamassa päätöksessä nro 173/2006/3 rakentamistöiden

Lisätiedot