Torstai kello Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Torstai 20.03.2014 kello 17.00. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone"

Transkriptio

1 Viranomainen TUUSNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3 / 2014 KOKOUSAIKA Torstai kello KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) MUUT SAAPUVILLA OLLEET (ja läsnäolon peruste) Taisto Kröger Tauno Lempinen Johanna Joukanen-Miettinen Minna Koistinen Antti Kuronen Markku Suni Marja Sutinen Toni Auvinen Pirjo Smolander Jarkko Toivanen Teuvo Nissinen Paula Matilainen puheenjohtaja jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen kunnanjohtaja kh:n puheenjohtaja kh:n edustaja esittelijä / sihteeri valmistelija LAILLISUUS JA PÄÄTÖS- VALTAISUUS Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. ASIAT PÖYTÄKIRJAN TARKASTUSTAPA (tarkastuspaikka ja -aika sekä tarkastajien valinta taikka merkintä edellisen kokouksen pöytäkirjan tarkastamisesta) 23 Teknisellä osastolla maaliskuun 27. päivään mennessä. PÖYTÄKIRJAN ALLEKIRJOITUS JA VARMENNUS Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Pöytäkirjan käsittelylehdet on samalla varustettu nimikirjaimillamme. Taisto Kröger Tuusniemi / 2014 Teuvo Nissinen PÖYTÄKIRJA ON PIDETTY YLEISESTI NÄHTÄVÄNÄ Tuusniemi Teuvo Nissinen, teknisen ltk:n sihteeri

2 Tekninen lautakunta (1/2) TIETOIMITUSAVUSTUSHAKEMUSTEN KÄSITTELY Tekn. ltk 23 Tietoimitusavustukset vuoden 2013 tietoimituskustannuksiin ovat olleet haettavina saakka. Avustusta voi saada joko tiekunnan perustamiseen tai tiekunnan yhdistämiseen. Aiempina vuosina on hyväksytty seuraavat jakoperusteet: 1. Tiekunnan osakkaana sitä perustettaessa tulee olla vähintään yhden ympärivuotisen asutun talouden. 2. Avustuskustannuksiin hyväksytään seuraavat kustannukset: maanmittaustoimiston toimituksesta lähettämä lasku uskottujen miesten palkkiot uskottujen miesten matkakorvaukset tietoimitusjaoston toimituksesta lähettämä lasku 3. Maaoikeuden ja Korkeimman oikeuden kustannuksia ei hyväksytä avustuksen piiriin. 4. Tiekunnan osakkaille henkilökohtaisesti aiheutuneita kustannuksia ei hyväksytä avustuksen piiriin. 5. Tiekunnille toimituksessa maapohjasta maksettaviksi määrättyjä korvauksia ei hyväksytä avustuksen piiriin. 6. Avustuksen suuruus määräytyy seuraavasti: sellaiset tiekunnat, jotka eivät täytä perusparannuksen valtionavun ehtoja, saavat avustusta 50 % hyväksytyistä kustannuksista. sellaiset tiekunnat, jotka täyttävät perusparannuksen valtionavun ehdot, saavat avustusta 75 % hyväksytyistä kustannuksista. Määräaikaan mennessä on saapunut kaksi hakemusta: Lapinjärventie niminen yksityistie, jonka pituus on 1,98 km (0,98 km viimeiseen ympärivuotiseen talouteen) ja sen varressa on kaksi ympärivuotista taloutta. Tiekunta on perustettu Maanmittausinsinöörin toimituksessa Yksityistietoimituksen kustannukset ovat olleet 1.240,00 euroa.

3 Tekninen lautakunta (2/2) Tekn. ltk 23 jatkuu Kirveslahdentie niminen yksityistie, jonka pituus on 1,5 km (1,35 km viimeiseen ympärivuotiseen talouteen). Tiekunta on perustettu Tielautakunnan toimituksella Yksityistietoimituksen kustannukset ovat olleet 300,00 euroa. Talousarviossa tieavustuksiin ja tietoimituksiin on osoitettu euron määräraha. Esitys: Lautakunta päättää hyväksyä avustusten jakoperusteet ja myöntää tietoimitusavustusta tietoimituskustannuksista seuraaville yksityistien tiekunnille: Lapinjärventie 620 euroa (avustus 50 %) Kirveslahdentie 150 euroa (avustus 50 %). Päätös:

4 Tekninen lautakunta KUNNAN YKSITYISTIEAVUSTUKSET Tekn. ltk 24 Avustukset ovat olleet haettavina tammikuun alusta helmikuun 14. päivään Hakemuksia tuli 170 kpl, yhteispituudeltaan 239,73 km. Ympärivuotisia talouksia avustettavien teiden varrella on yhteensä 419 kpl. Avustuksiin on kuluvan vuoden talousarviossa varattu euroa. Summasta esitetään varattavaksi 500 euroa Pahkasalon jäätien kunnossapitoon Kaasilansalmen yksityistien tieavustuksen yhteydessä. Ko. jäätie palvelee kunnan jätevedenpuhdistamon kunnossapidossa ja tarkkailussa sekä palvelee kuntalaisia talvella merkittävässä määrin oikotienä Etelä-Tuusniemelle. Lisäksi summasta vähennetään tietoimitusavustukset, yhteensä 770 euroa. Edellä mainittujen vähennysten johdosta jää määrärahasta jaettavaksi yksityistieavustuksiin euroa, joka jaetaan kokonaisuudessaan. Avustettava vähimmäismatka on 300 m ja tien vaikutusalueelle on oltava vähintään yksi ympärivuotisesti asuttu talous. Kunnossapitoavustusten jakoperusteet lautakunta on hyväksynyt kokouksessaan Esitys: Lautakunta päättää hyväksyä liitteen (liite 1) mukaiset, vahvistettujen jakoperusteiden mukaisesti lasketut tieavustusten euromääräiset arvot. Päätös:

5 Tekninen lautakunta KAAVOITUSKATSAUS Tekn. ltk 25 Vuoden 2000 alussa tulleen Maankäyttö- ja rakennuslain 7 :n mukaan tulee kerran vuodessa laatia katsaus kunnassa vireillä olevista lähiaikoina tulevista kaava-asioista. Kaavoituskatsaus on laadittu Kaavoituskatsaus on nähtävillä Tuusniemen nettisivuilla ja teknisen toimen ilmoitustaululla. Esitys: Lautakunta päättää merkitä kaavoituskatsauksen tietoonsa saatetuksi. Päätös:

6 Tekninen lautakunta (1/2) LAUSUNTO KUOPION HALLINTO-OIKEUDELLE / MARKKU HÄTISEN VALITUS MOOTTORIKELKKAREITTISUUNNITELMA VÄLILLÄ SOITTU JUOJÄRVI - HEINÄVEDEN RAJA Tekn. ltk 26 Tuusniemen kunnan ympäristölautakunta on hyväksynyt kokouksessaan maastoliikennelain 15 :n mukaisen moottorikelkkareittisuunnitelman välillä Soittu Juojärvi Heinäveden raja sekä 14 :n mukaiseksi reitinpitäjäksi Tuusniemen kunnan. Markku Hätinen on jättänyt Tuusniemen kunnan ympäristölautakunnalle oikaisuvaatimuksen, joka on päivätty Oikaisuvaatimus koskee tilaa Palokangas ( ). Maanomistaja katsoo, että reitti on rakennettava Luostaritien varteen: Suunnittelijan olisi nähtävä kauemmaksi tulevaisuuteen kuin muutama vuosi ja huomattava, että kaikista edullisinta on jos maantie, vesijohto, kelkkareitti ja tulevaisuudessa myös sähkölinja kulkevat samaa käytävää pitkin. Suomessa on markkinoilla routaeristyslevyjä, joita hyväksi käyttäen saadaan vesijohto pysymään sulana. Tekninen lautakunta on kokouksessaan päättänyt seuraaviin seikkoihin perustuen pitää reitin suunnitelman mukaisessa kohdassa oikaisuvaatimuksesta huolimatta. Reittisuunnitelmassa huomioitiin vaihtoehtoisesti sijoittaa reitti Luostaritien varteen vesijohtolinjalle, mutta reitti linjattiin toisaalle seuraavista syistä: reitti olisi ollut sijoitettava maantien ja vesijohdon väliin raviojan viereen, sillä vesijohdon yläpuolella kulkeva reitti aiheuttaa vesijohdolle jäätymisvaaran. Vesijohdon eristäminen ei ole mahdollista kelkkareitin rakentamisen yhteydessä. Lisäksi Luostaritien varressa on vakituista asutusta ja reitti on sen vuoksi jouduttu linjaamaan kauemmaksi Luostaritiestä eikä vesijohtolinjasta näin ollen ole ollut hyötyä. Sähkölinjojen johtoalueille kelkkareittejä voidaan sijoittaa silloin kun sähkölinja on varmennettu, linja ei kulje peltojen yli eikä sijaitse liian lähellä asutusta.

7 Tekninen lautakunta (2/2) Tekn. ltk 26 jatkuu Markku Hätinen on tehnyt valituksen Kuopion hallinto-oikeudelle teknisen lautakunnan tekemästä päätöksestä. Valituksessaan Hätinen esittää kaksi asiaa Päätöksen mukana on minulle lähetetty virheellinen valitusosoitusohje. Miksi kelkkareitti on suunniteltu maantien varteen vain osan matkaa. Mahdollisesti edullisin reitti on jatkaa maantien vartta Pahakorpi paikalle ja siitä oikaista suunnitellulle reitille. Kuopion hallinto-oikeus pyytää teknisen lautakunnan lausuntoa Hätisen valituksesta mennessä. Ympäristönsuojelusihteerin lausuntoehdotus Tekninen lautakunta päättää esittää lausuntonaan seuraavaa: Valituksen kohta 1, virheellinen valitusosoitus. Lautakunta toteaa, että virheellinen valitusosoitus on lähetetty epähuomiossa. Valitusosoitus on muutoin oikein, mutta lomake on vanhentunut lomakkeessa mainitun hallinto-oikeuden oikeudenkäyntimaksun osalta. Valituksen kohta 2, reitin sijainti. Lautakunta toteaa, että jo reitin suunnitteluvaiheessa on huomioitu vaihtoehtoisesti sijoittaa reitti Luostaritien varteen vesijohtolinjalle, mutta reitti on linjattu toisaalle seuraavista syistä: reitti olisi ollut sijoitettava maantien ja vesijohdon väliin raviojan viereen, sillä vesijohdon yläpuolella kulkeva reitti aiheuttaa vesijohdolle jäätymisvaaran. Vesijohdon eristäminen ei ole mahdollista kelkkareitin rakentamisen yhteydessä. Luostaritien varressa on vakituista asutusta ja reitti on sen vuoksi jouduttu linjaamaan kauemmaksi Luostaritiestä eikä vesijohtolinjasta näin ollen ole ollut hyötyä. Sähkölinjojen johtoalueille kelkkareittejä voidaan sijoittaa vain silloin kun sähkölinja on varmennettu, linja ei kulje peltojen yli eikä sijaitse liian lähellä asutusta. Maantienvarressa moottorikelkkojen valot voivat häikäistä maantiellä kulkevia autoilijoita ja näin ollen aiheuttaa vaaratilanteita. Esitys: Lautakunta päättää hyväksyä ympäristönsuojelusihteerin tekemän lausuntoehdotuksen. Päätös:

8 Tekninen lautakunta (1/5) LAUSUNTO KUOPION HALLINTO-OIKEUDELLE / KANSALAISTEN MAASTOLIIKENNEVALVONTAYHDISTYS RY:N VALITUS MOOTTORIKELKKAREITTISUUNNITELMA VÄLILLÄ SOITTU JUOJÄRVI - HEINÄVEDEN RAJA Tekn. ltk 27 Tuusniemen kunnan ympäristölautakunta on hyväksynyt kokouksessaan maastoliikennelain 15 :n mukaisen moottorikelkkareittisuunnitelman välillä Soittu Juojärvi Heinäveden raja sekä 14 :n mukaiseksi reitinpitäjäksi Tuusniemen kunnan. Tekninen lautakunta on kokouksessaan 11/2013 ( ) käsitellyt oikaisuvaatimuksia, jotka koskivat jo hyväksyttyä reittisuunnitelmaa. Oikaisuvaatimusten joukossa ei ollut Kansalaisten maastoliikennevalvontayhdistys ry:n oikaisuvaatimusta. Kansalaisten maastoliikennevalvontayhdistys ry on tehnyt valituksen teknisen lautakunnan päätöksistä, jotka koskevat näitä oikaisuvaatimuksia. Asianosaisten valtuuttamana Kansalaisten maastoliikennevalvontayhdistys ry vaatii, että Tuusniemen teknisen lautakunnan päätökset on kumottava lainvastaisena. Valtuutuksen ovat antaneet seuraavat asianosaiset: Peltoniemi 8:137 Anita ja Hannu Hallikainen (Eeva Karvosen oikaisuvaatimus), Pesäjärvi 3:53 ja Tienväli 3:35 Metsäyhtymä Hirvonen, jonka asiainhoitajana valtakirjan on allekirjoittanut Raija Ikonen sekä Etelälahti 3:78 Airaksinen Juhani, Airaksinen Tuula, Airaksinen Markus, Airaksinen Mirka sekä Airaksinen Matti. Kuopion hallinto-oikeus pyytää teknisen lautakunnan lausuntoa Kansalaisten maastoliikennevalvontayhdistys ry:n valituksesta mennessä. Ympäristönsuojelusihteerin lausuntoehdotus: Lautakunta toteaa lausuntonaan seuraavaa: Peltoniemi tilan 8:137 omistajien Anita ja Hannu Hallikaisen osalta (Eeva Karvosen oikaisuvaatimus) reitti on mahdollista siirtää kulkemaan tilojen rajoja pitkin kuten teknisen lautakunnan päätöksessä on esitetty. Tilan Etelälahti , osalta ei maanomistajatietojen mukaan (Maanmittauslaitoksen kiinteistötietojärjestelmä KTJ) valtuuttajien ilmoittama tilatunnus ole asianosaisena ko. reittisuunnitelmassa. Lisäksi Etelälahti- tila Rn:o 3:78 ei ole jättänyt oikaisuvaatimusta aiemmin ympäristölautakunnan tekemästä reittisuunnitelman hyväksymispäätöksestä.

9 Tekninen lautakunta (2/5) Tekn. ltk 27 jatkuu Metsäyhtymä Hirvosen osalta reittisuunnitelman laatija on esittänyt jo muistutusvaiheessa perustelut, miksi reittiä ei ole linjattu Metsäyhtymän esittämällä tavalla. Reitin sijoittamisessa Luostaritien varteen ilmeni seuraavia haittoja: Reitti olisi sijoitettava maantien ja vesijohdon väliin raviojan viereen, jolloin kelkkojen valot häiritsisivät maantiellä tapahtuvaa liikennöintiä. ELY-keskuksen liikenne- ja infrastruktuurivastuualue vastustaa tällaista reitin sijoittamista. Kelkkareitti väkisinkin tieliittymien ja maastoesteiden takia paikoin ylittäisi vesijohdon, mistä aiheutuisi vesijohdolle jäätymisvaaraa, sillä kallion takia vesijohto ei ole kaikilta osin routarajan alapuolella. Vesijohdon eristäminen ei ole mahdollista kelkkareitin rakentamisen yhteydessä. Lisäksi asuttujen talojen takia kelkkareitti olisi kuitenkin kierrettävä kauempaa, joten niiltä osin ei vesijohtolinjasta olisi hyötyä. Tavoitteena on ollut, ettei moottorikelkkareitti sijaitse 150 metriä lähempänä vakituista asutusta. Reittitoimituksessa reittialuetta ei pakkolunasteta, vaan reitinpitäjä saa talviaikaisen käyttöoikeuden reitille lumipeitteisenä aikana. Reitti merkitään kiinteistörekisteriin ja maanomistajalle maksetaan korvaukset reitin aiheuttamista haitoista. Maanomistajalle aiheutuva huomattava haitta on oikeuskäytännössä määritelty kiinteistön arvon alenemisena % verran. Moottorikelkkareitti voidaan perustaa riippumatta maa-alueen omistajan tai haltijan suostumuksesta, jos reitin perustaminen on tarpeen yleisen kulkuyhteyden luomiseksi tai yleisen virkistyskäytön kannalta. Tuusniemen kelkkareitit ovat osa laajempaa seutukunnallista tärkeää Koillis-Savon reitistöä, joten reitti on yleisen kulkuyhteyden kannalta tarpeellinen kulkuväylä. Kansalaisten maastoliikennevalvontayhdistys ry:n vaatimuksien osalta tekninen lautakunta esittää seuraavaa: 1. Vastoin maastoliikennelakia Maastoliikennelaki mainitsee moottorikelkkareitin olevan moottorikelkkailuun tarkoitettu tie. Reitiltä poistetaan ajoa haittaavat puut sekä pensaskasvillisuus. Lisäksi kannot ja mahdolliset kivet ja muut vaaralliset maastokohteet poistetaan tai haudataan. Tämä siksi, että lumen alla piilottelevat esteet ovat jopa vaarallisempia kuin puunrungot. Reitti levitetään n. 6 metriseksi, jotta sen huoltaminen olisi helpompaa (mm. tampparin kääntyminen mutkissa sekä alus kasvillisuuden esim. pajun niittotarve). Lisäksi suojellaan reittiä reunustavaa puustoa.

10 Tekninen lautakunta (3/5) Tekn. ltk 27 jatkuu Maastoliikennelaki ei ota kantaa reitin tasaisuuteen. Moottorikelkkareittiä on mahdollista käyttää metsänhoidollisiin töihin sekä kesä että talvikautena. Talvella reitin käytöstä metsänhoidossa on kuitenkin syytä ilmoittaa reitinpitäjälle, jotta tarvittavat varoitusmerkit voidaan asentaa ajoissa ja töistä tiedottaa. Reitti on pyritty suunnittelemaan siten, että puutavaran käsittelyyn jää runsaasti tilaa ja paikkoja puunlastaukseen metsäteiden ja muidenkin teiden varsille. Ympäristöministeriö on ohjeistanut vuonna 1991 moottorikelkkareittien rakentamista siten, että reitin tasaamista tulisi välttää. Ministeriö on myöhemmin tarkentanut ohjeistustaan sekä Moottorikelkkareittien suunnittelu ja ympäristövaikutukset että Moottorikelkkaväylien tavoiteverkko -julkaisuissa siten, että reitiltä voidaan poistaa vaaralliset kivet ja kannot. Ministeriö on myös antanut kaltevuuskriteerit. Nelitahti kelkkojen sekä uudella tekniikalla toteutettujen 2-tahtikelkkojen yleistyessä päästöjen arvellaan pienenevän. Vähemmän päästöjä tuottavat moottorikelkat tulevat yleistymään sitä mukaa kun kelkkakalusto vanhenee jo siitäkin syystä, että 2006 ovat astuneet voimaan EU:n päästörajoitukset uusille kelkoille. Rajoitukset ovat tiukentuneet portaittain siten, että jo vuonna 2012 kaikkien uusien kelkkojen oli täytettävä tiukimmat päästökriteerit. Moottorikelkkojen liikennesuorite on 0 % kokonaisliikennesuoritteeseen nähden, joten kelkkailusta aiheutuvien päästöjen arviointi ei ole tarpeellista reittisuunnitelmien hyväksymisen kannalta. Reittisuunnitelmassa on haluttu yleispiirteisesti selvittää kelkkailun aiheuttamia päästöjä reittihankkeessa mukana olevissa kunnissa, jotta asiasta kiinnostuneilla on mahdollisuus vertailla päästöjä esimerkiksi muun liikenteen aiheuttamiin päästöihin. Reittejä tarvitaan kokoamaan tällä hetkellä paikoin melko hajanainen moottorikelkkaurasto ja osin myös laiton moottorikelkkailu yllä pidetylle reitistölle, jolloin saadaan vähennetyksi ympäristöhaittoja sekä lisätyksi reittien turvallisuutta ja valvontaa. Virallistetut reitit eivät itsessään lisää alueella olevien moottorikelkkojen määrää, vaan ne kokoavat kelkat yhtenäisille, hoidetuille reiteille. Niiden myötä myös ajo olosuhteet paranevat, jolloin ajoneuvojen hyötysuhde paranee ja ajon aikana ilmaan päässeiden pakokaasujen määrä vähenee. Nykyiseen tilanteeseen verrattuna samalla moottorikelkkareitteihin/ uriin kohdistuvalla ajosuoritteella ympäristöpäästöt vähenevät. Rakennetuille reiteille oletetaan ohjautuvan hieman lisää käyttäjiä, minkä perusteella Pohjois Savon ELY keskuksen hyväksymässä projektihakemuksessa todetaan hankkeen olevan ilmastovaikutuksiltaan neutraali.

11 Tekninen lautakunta (4/5) Tekn. ltk 27 jatkuu Lisäksi urien muuttamisella reiteiksi säästetään rahaa, kun uran siirtyessä se on rakennettava aina uudestaan. Kelkkareitistöjä on myös määritelty maakuntakaavassa. Ympäristöministeriö on vuonna 2009 julkaissut moottorikelkkaväylien tavoiteverkkoselvityksen. Selvitys on tehty tarpeesta saada valtakunnallisesti kattava reitistö sekä kerättyä reittitieto yhteen. Lisäksi talvimatkailun merkitystä on haluttu nostaa kelkkareittien myötä. 2. Tuusniemi on perustellut reittejä myös liikenneturvallisuudella Moottorikelkkareitit lisäävät yleistä turvallisuutta oleellisesti verrattuna tilanteeseen, missä vastaava moottorikelkkailun liikennemäärä ohjautuisi hallitsemattomasti valvomattomille epävirallisille urille. Suunnittelussa on kiinnitetty erityisesti huomiota kohtiin, joissa reitti risteää muiden ulkoilureittien ja teiden kanssa. Yleisten teiden ylityksistä on pidetty katselmus Pohjois-Savon ELY-keskuksen liikenne- ja infrastruktuurin vastuualueen edustajan kanssa. Yleisille teille, joilla on reitin ylityspaikka, asennetaan liikennemerkit yleiselle tielle sekä reitille varoittamaan risteyskohdasta. Urastolla kyseisiä merkkejä ei välttämättä ole ollut ja uran siirtyessä ylityskohdat voivat muuttua. Virallistetulla reitillä ylityskohdat pysyvät paikoillaan. 3. Vastoin hallintolakia 6, 19, 44, 45, 50 6 : Reitinpitäjätaho on pyrkinyt eri päätäntäprosesseissa tasapuolisuuteen. Yksityiset maanomistajat ovat olleet samanarvoisia yritysten ja julkisten maanomistajien kanssa. Asianosaisia on kuultu jokaisessa suunnitelman vaiheessa kirjeitse sekä henkilökohtaisilla tapaamisilla, tarvittaessa myös puhelimitse. Yleinen etu ei aina ole laskettavissa kustannuksin tai numeroin. Kokemus kuitenkin osoittaa, että nykyisiä, paikoin heikkoja ja jopa vaarallisia uria paranneltaessa reiteiksi, paitsi kelkkaturmat vähenevät myös ns. villi kelkkailu vähenee. Reittipohjaa ei lunasteta, vaan ainoastaan talviaikainen käyttöoikeus. 45 : Reittejä tarvitaan kokoamaan tällä hetkellä paikoin melko hajanainen moottorikelkkaurasto ja osin myös laiton moottorikelkkailu ylläpidetylle reitistölle, jolloin saadaan vähennetyksi ympäristöhaittoja sekä lisätyksi reittien turvallisuutta ja valvontaa. Lisäksi urien muuttamisella reiteiksi säästetään rahaa. Uran siirtyessä se on rakennettava aina uudestaan. Kelkkareitistöjä on myös määritelty maakuntakaavassa. Ympäristöministeriö on vuonna 2009 julkaissut moottorikelkkaväylien tavoiteverkkoselvityksen. Selvitys on tehty tarpeesta saada valtakunnallisesti kattava reitistö sekä kerättyä reittitieto yhteen. Lisäksi talvimatkailun merkitystä on haluttu nostaa kelkkareittien myötä.

12 Tekninen lautakunta (5/5) Tekn. ltk 27 jatkuu 50 : Trafin nettisivuilta löytyvien tilastojen mukaan liikennekäytössä olevien moottorikelkkojen määrä on laskenut. On kuitenkin huomattava, että tilasto on tilanteen mukaan. Viime vuosien lumitilanne on aiheuttanut sen, että kelkkakausi alkaa usein etenkin etelämmässä osassa maata vasta tammikuun puolella. Ei kelkkakaudeksi liikenteestä poistetut kelkat otetaan siis takaisin liikennekäyttöön vasta ajokauden alettua. Moottorikelkkojen kokonaismäärä on vuodesta 2000 tasaisesti noussut. Uusien kelkkojen päästöt ovat huomattavasti pienempiä kuin vanhojen kelkkojen. Päästöt eri kelkkatyypeillä ovat myös huomattavan erilaiset. Esimerkiksi 2 tahtisten kelkkojen hiilivetypäästöt ovat lähes 20 kertaiset 4 tahtisiin verrattuna. Trafin tilasto ei erittele kelkkojen vuosimalleja eikä moottorityyppiä. Suhteellisesta vähäliikenteisyydestään huolimatta aikaisemmin samalla alueella ollut moottorikelkkaura ja nyt suunniteltu moottorikelkkareitti on tärkeä yhdysväylä Heinäveden ja Tuusniemen välillä ja osa edellisessä kohdassa mainittua Ympäristöministeriön laatimaa moottorikelkkareittien valtakunnallista tavoiteverkkoa. Tämän suunnitelman reitti on ns. jatkoyhteys viralliseen reittiin Tuusniemen keskustasta, joka on jo rakennettu. Tuusniemen kunnan alueen moottorikelkkareitit ovat myös jatkoa jo suunnitelluille Juankosken ja Kaavin reiteille. 4. Vastoin lunastuslakia Moottorikelkkareitin perustamisessa ei kuitenkaan lunasteta maata, vaan talviaikainen käyttöoikeus. Yksityiselle maanomistajalle reitit voivat tuoda enemmän hyötyä kuin haittaa esim. kelkkailun ohjautuessa taimikoista reitille ja tarvittaessa reittien tilustiekäytöstä. 5. Vastoin perustuslakia Perustuslain 15 :ssä mainitaan lyhyesti omaisuuden suoja ja käsitellään pakkolunastusta. Hankkeessa ei ole kuitenkaan kyse pakkolunastuksesta vaan talviaikaisesta käyttöoikeudesta. Reittisuunnitelma Soittu Juojärvi - Heinäveden raja, on tehty maanomistajien kanssa yhteistyössä, sekä lakeja ja asetuksia, luontoarvoja ja hyvää virkamiestapaa noudattaen. Esitys: Lautakunta päättää hyväksyä ympäristönsuojelusihteerin tekemän lausuntoehdotuksen. Päätös:

13 Tekninen lautakunta (1/3) LAUSUNTO KUOPION HALLINTO-OIKEUDELLE / METSÄYHTYMÄ HIRVOSEN VALITUS MOOTTORIKELKKAREITTISUUNNITELMA VÄLILLÄ SOITTU JUOJÄRVI - HEINÄVEDEN RAJA Tekn. ltk 28 Tuusniemen kunnan ympäristölautakunta on hyväksynyt kokouksessaan maastoliikennelain 15 :n mukaisen moottorikelkkareittisuunnitelman välillä Soittu Juojärvi Heinäveden raja sekä 14 :n mukaiseksi reitinpitäjäksi Tuusniemen kunnan. Metsäyhtymä Hirvonen on jättänyt Tuusniemen kunnan ympäristölautakunnalle oikaisuvaatimuksen, joka on päivätty Oikaisuvaatimus koskee tiloja Pesäjärvi ( ) ja Tienväli ( ) Tekninen lautakunta on kokouksessaan päättänyt pitää reitin suunnitelman mukaisessa kohdassa oikaisuvaatimuksesta huolimatta. Metsäyhtymä Hirvonen on tehnyt valituksen Kuopion hallintooikeudelle teknisen lautakunnan tekemästä päätöksestä. Valituksessaan Metsäyhtymä Hirvonen vaatii, että hallinto-oikeus 1. Kumoaa Tuusniemen kunnan ympäristölautakunnan ja teknisen lautakunnan moottorikelkkareitin reittisuunnitelmaa koskevan päätöksen 2. Velvoittaa Tuusniemen kunnan teknisen lautakunnan ratkaisemaan kyseisen moottorikelkkareitin reittisuunnitelman huomioon ottaen valittajan ehdotuksen reitin sijoittamisesta Luostaritien varteen 3. Velvoittaa Tuusniemen kunnan korvaamaan valittajan oikeudenkäyntikulut laillisine korkoineen kuukauden kuluttua tuomitsemispäivästä lukien. Valittaja esittää vaatimuksen perusteina, että Tuusniemen kunnan ympäristölautakunnan tekemä päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä. Päätös on lainvastainen ja loukkaa kuntalaisten yhdenvertaisuutta. Kuopion hallinto-oikeus pyytää teknisen lautakunnan lausuntoa Metsäyhtymä Hirvosen valituksesta mennessä.

14 Tekninen lautakunta (2/3) Tekn. ltk 28 jatkuu Ympäristönsuojelusihteerin lausuntoehdotus Tekninen lautakunta päättää esittää lausuntonaan seuraavaa: Päätöksen tekeminen virheellisessä järjestyksessä: Metsäyhtymää on kuultu reittisuunnittelun alusta lähtien. Maanomistajille on järjestetty alueittain suunnitteluiltoja, joissa he ovat voineet osallistua reitin suunnitteluun. Tuusniemellä reittisuunnittelun pohjalta on pidetty iltatilaisuus syksyllä 2009 ja sen lisäksi maanomistajien kanssa on oltu yhteydessä puhelimitse, sähköpostitse tai kirjeitse. Heille on lähetetty tiedote sekä kartta suunnitellusta linjauksesta, jolloin ovat voineet kommentoida suunnitelmaa ja esittää siihen omia ehdotuksia. Viimeisin reittiä koskeva kuuleminen on lähetetty Kuopion kaupungin toimesta syksyllä 2013, johon metsäyhtymä on vastannut kirjeellä ( ). Reittisuunnitelman hyväksymisen vireilläolosta on kuulutettu Reittisuunnitelman hyväksymisessä on noudatettu ohjeistusta maastoliikennelain mukaisesta menettelystä (liite 2). Reittisuunnittelussa on pyritty huomioimaan maanomistajien toiveet ja ehdotukset mahdollisuuksien mukaan. Kuitenkin reitin sijoittamisessa Luostaritien varteen ilmeni seuraavia haittoja: Reitti olisi sijoitettava maantien ja vesijohdon väliin raviojan viereen, jolloin kelkkojen valot häiritsisivät maantiellä tapahtuvaa liikennöintiä. ELY-keskuksen liikenne- ja infrastruktuurivastuualue vastustaa tällaista reitin sijoittamista. Kelkkareitti väkisinkin tieliittymien ja maastoesteiden takia paikoin ylittäisi vesijohdon, mistä aiheutuisi vesijohdolle jäätymisvaaraa, sillä kallion takia vesijohto ei ole kaikilta osin routarajan alapuolella. Vesijohdon eristäminen ei ole mahdollista kelkkareitin rakentamisen yhteydessä. Lisäksi asuttujen talojen takia kelkkareitti olisi kuitenkin kierrettävä kauempaa, joten niiltä osin ei vesijohtolinjasta olisi hyötyä. Tavoitteena on ollut, ettei moottorikelkkareitti sijaitse 150 metriä lähempänä vakituista asutusta. Lainvastaisuus: Reittisuunnitelma Soittu Juojärvi - Heinäveden raja, on tehty maanomistajien kanssa yhteistyössä, sekä lakeja ja asetuksia, luontoarvoja ja hyvää virkamiestapaa noudattaen.

15 Tekninen lautakunta (3/3) Tekn. ltk 28 jatkuu Moottorikelkkareitit perustetaan korvaamaan olemassa olevat moottorikelkkaväylien runkoreitteinä toimivat moottorikelkkaurat. Virallistetut reitit eivät itsessään lisää alueella olevien moottorikelkkojen määrää, vaan ne kokoavat kelkat yhtenäisille, hoidetuille reiteille. Niiden myötä myös ajo olosuhteet paranevat, jolloin ajoneuvojen hyötysuhde paranee ja ajon aikana ilmaan päässeiden pakokaasujen määrä vähenee. Nykyiseen tilanteeseen verrattuna samalla moottorikelkkareitteihin/ uriin kohdistuvalla ajosuoritteella ympäristöpäästöt vähenevät. Rakennetuille reiteille oletetaan ohjautuvan hieman lisää käyttäjiä, minkä perusteella Pohjois Savon ELY keskuksen hyväksymässä projektihakemuksessa todetaan hankkeen olevan ilmastovaikutuksiltaan neutraali. Reittitoimituksessa reittialuetta ei pakkolunasteta, vaan reitinpitäjä saa talviaikaisen käyttöoikeuden reitille lumipeitteisenä aikana. Yksityiselle maanomistajalle reitit voivat tuoda enemmän hyötyä kuin haittaa esim. kelkkailun ohjautuessa taimikoista reitille ja tarvittaessa reittien tilustiekäytöstä. Reitti merkitään kiinteistörekisteriin ja maanomistajalle maksetaan korvaukset reitin aiheuttamista haitoista. Maanomistajalle aiheutuva huomattava haitta on oikeuskäytännössä määritelty kiinteistön arvon alenemisena % verran. Moottorikelkkareitti voidaan perustaa riippumatta maa-alueen omistajan tai haltijan suostumuksesta, jos reitin perustaminen on tarpeen yleisen kulkuyhteyden luomiseksi tai yleisen virkistyskäytön kannalta. Tuusniemen kelkkareitit ovat osa laajempaa seutukunnallista tärkeää Koillis-Savon reitistöä, joten reitti on yleisen kulkuyhteyden kannalta tarpeellinen kulkuväylä. Oikeudenkäyntikulujen korvaaminen Tekninen lautakunta katsoo, että Tuusniemen kunta ei ole velvollinen korvaamaan valittajan oikeudenkäyntikuluja, koska kunta ei ole toiminut projektin vetäjänä eikä reitin suunnittelijana. Esitys: Lautakunta päättää hyväksyä ympäristönsuojelusihteerin tekemän lausuntoehdotuksen. Päätös:

16 Tekninen lautakunta (1/3) LAUSUNTO KUOPION HALLINTO-OIKEUDELLE / ANNELE TOLOSEN VALITUS MOOTTORIKELKKAREITTISUUNNITELMA VÄLILLÄ SOITTU JUOJÄRVI - HEINÄVEDEN RAJA Tekn. ltk 29 Tuusniemen kunnan ympäristölautakunta on hyväksynyt kokouksessaan maastoliikennelain 15 :n mukaisen moottorikelkkareittisuunnitelman välillä Soittu Juojärvi Heinäveden raja sekä 14 :n mukaiseksi reitinpitäjäksi Tuusniemen kunnan. Annele Tolonen on jättänyt Tuusniemen kunnan ympäristölautakunnalle oikaisuvaatimuksen, joka on päivätty Oikaisuvaatimus koskee tilaa Rasimäki ( ). Maanomistaja ei hyväksy reitin sijoittamista metsätilalleen suunnitelman mukaisesti. Tekninen lautakunta on kokouksessaan päättänyt pitää reitin suunnitelman mukaisessa kohdassa oikaisuvaatimuksesta huolimatta. Tilan Rasimäki 8:125 ohittaminen on käytännössä vaikeaa, koska tila sijaitsee maanteiden Luostaritie ja Levälahdentie välissä ja kelkkareitti voidaan perustaa lain mukaan myös yleisen kulkuyhteyden luomiseksi. Maanomistajille maksettavat korvaukset määrittää maanmittaustoimisto reittitoimituksen yhteydessä. Annele Tolonen on tehnyt valituksen Kuopion hallinto-oikeudelle teknisen lautakunnan tekemästä päätöksestä. Valituksessaan Tolonen vaatii osaltaan teknisen lautakunnan päätöksen kumoamista. Kuopion hallinto-oikeus pyytää teknisen lautakunnan lausuntoa Hätisen valituksesta mennessä.

17 Tekninen lautakunta (2/3) Tekn. ltk 29 jatkuu Ympäristönsuojelusihteerin lausuntoehdotus Tekninen lautakunta päättää esittää lausuntonaan seuraavaa Reitinpitäjätaho on pyrkinyt eri päätäntäprosesseissa tasapuolisuuteen. Yksityiset maanomistajat ovat olleet samanarvoisia yritysten ja julkisten maanomistajien kanssa. Asianosaisia on kuultu jokaisessa suunnitelman vaiheessa kirjeitse sekä henkilökohtaisilla tapaamisilla, tarvittaessa myös puhelimitse. Yleinen etu ei aina ole laskettavissa kustannuksin tai numeroin. Kokemus kuitenkin osoittaa, että nykyisiä, paikoin heikkoja ja jopa vaarallisia uria paranneltaessa reiteiksi, paitsi kelkkaturmat vähenevät myös ns. villi kelkkailu vähenee. Reittipohjaa ei lunasteta, vaan ainoastaan talviaikainen käyttöoikeus. Moottorikelkkareittiä on mahdollista käyttää metsänhoidollisiin töihin sekä kesä että talvikautena. Talvella reitin käytöstä metsän hoidossa on kuitenkin syytä ilmoittaa reitinpitäjälle, jotta tarvittavat varoitusmerkit voidaan asentaa ajoissa ja töistä tiedottaa. Reitti on pyritty suunnittelemaan siten, että puutavaran käsittelyyn jää runsaasti tilaa ja paikkoja puun lastaukseen metsäteiden ja muidenkin teiden varsille. Valtakunnallista moottorikelkkareittiverkkoa ei ole olemassa vielä. Kuitenkin monet maakunnat ovat ottaneet askeleita verkon kehittämiseen ja reittejä on virallistettu, suunniteltu tai valmisteltu jo melko paljon. Pohjois-Savon alueella esimerkiksi Ylä-Savossa sekä paikoin myös Koillis-Savossa on reittejä jo tehty ja niitä pitkin pääsee siirtymään jo nyt tai tulevaisuudessa kunnasta toiseen. Reitit palvelevat lumiseen aikaan moottorikelkkaharrastajia, mutta ne ovat kaikkina vuoden aikoina jokamiehen oikeuksien piirissä. Reitit siis palvelevat myös ulkoilijoita, pyöräilijöitä ja vaikkapa koiranulkoiluttajia Alueen tieverkosto ei palvele moottorikelkkoja. Moottorikelkoille on osoitettu tällä hetkellä melko huono ja vaarallinen uraverkosto. Hanke parantaa verkostoa ja sitä myöten vapaa-ajanharrastamista ja matkailua, sekä kesä- että talviaikaista.

18 Tekninen lautakunta (3/3) Tekn. ltk 29 jatkuu Tällä reittisuunnitelmalla on kelkkailu pyritty ohjaamaan alueille, jossa se ei vaaranna olemassa olevia luontoarvoja. Kelkkailu tukeutuu ennemminkin luonnon tarjoamaan mahdollisuuteen liikkua lumiseen aikaan maastossa kuin muihin vetovoimatekijöihin, esimerkiksi hiljaisuuteen. Riistanhoitopiirin kautta on selvitetty metson soidinpaikat eikä tiedossa olevia soidinpaikkoja sijoitu reitin vaikutusalueelle. Yleisesti kelkkailun aiheuttamat häiriöt on pyritty minimoimaan ennakoimalla suunnittelussa myös tulevat asuinalueet ja muut maankäyttötarpeet. Reittien linjauksessa on otettu huomioon erilaiset suojelualueet, suojeluohjelmiin ja Natura-ehdotukseen sisältyvät kohteet, pohjavedenottamot, tärkeät pohjaveden muodostumisalueet sekä muut erityisessä käytössä olevat alueet. Suunnittelussa on pyritty myös siihen, että reitti aiheuttaisi mahdollisimman vähän haittaa maanomistajille. Esitys: Lautakunta päättää hyväksyä ympäristönsuojelusihteerin tekemän lausuntoehdotuksen. Päätös:

19 Tekninen lautakunta TEKNISEN JOHTAJAN VIRANHALTIJAPÄÄTÖKSET Tekn. ltk 30 Teknisen johtajan viranhaltijapäätökset saatetaan tiedoksi ja hyväksytään aina seuraavassa kokouksessa, jonka jälkeen viranhaltijapäätökset asetetaan nähtäville yhdessä lautakunnan pöytäkirjan kanssa. Edellisen kerran viranhaltijapäätökset on saatettu lautakunnalle tiedoksi ( :t 7 12/2014). Kokouksessa esitellään teknisen johtajan päätökset ajalta ( :t 13 16/2014). Esitys: Lautakunta päättää merkitä tietoonsa saatetuksi ja hyväksyä teknisen johtajan tekemät viranhaltijapäätökset yllä mainitulta ajalta. Päätös:

20 Tekninen lautakunta TIEDOKSI SAATETTAVAT ASIAT Tekn. ltk Eläinsuojan ympäristöluvan lupamääräysten tarkistaminen, Tuusniemi Aluehallintoviraston päätös Tuusniemen ala- ja yläkoulun sisäilman seurantamittaus tammikuu 2014 Suomen Sisäilmakeskus Oy Tuusniemen kunnan jätevedenpuhdistamon purkuvesistön tarkkailu Savo-Karjalan Ympäristötutkimus Oy:n lausunto Esitys: Lautakunta päättää merkitä ko. asiat tietoonsa saatetuksi. Päätös:

Torstai 26.04.2012 kello 17.30 18.40. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Torstai 26.04.2012 kello 17.30 18.40. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Viranomainen TUUSNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3 / 2012 KOKOUSAIKA Torstai 26.04.2012 kello 17.30 18.40 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2014 1 (1) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta 59 10.06.2014. 59 Asianro 2310/10.03.01/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2014 1 (1) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta 59 10.06.2014. 59 Asianro 2310/10.03.01/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2014 1 (1) 59 Asianro 2310/10.03.01/2014 Oikaisuvaatimus / Moottorikelkkareittisuunnitelman hyväksyminen / Itä-Karttula - Souru / Kansalaisten maastoliikennevalvontayhdistys

Lisätiedot

Torstai 22.03.2012 kello 17.00 18.20. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Torstai 22.03.2012 kello 17.00 18.20. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Viranomainen TUUSNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2 / 2012 KOKOUSAIKA Torstai 22.03.2012 kello 17.00 18.20 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja

Lisätiedot

Torstai 01.11.2012 kello 17.00 20.00. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Torstai 01.11.2012 kello 17.00 20.00. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Viranomainen TUUSNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 8 / 2012 KOKOUSAIKA Torstai 01.11.2012 kello 17.00 20.00 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja

Lisätiedot

KOKOUSAIKA Klo 17.00

KOKOUSAIKA Klo 17.00 Pöytäkirja Nro 7/2019 1(9) KOKOUSAIKA 29.8.2019 Klo 17.00 KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Rauno

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2014 1 (1) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta 76 26.08.2014. 75 Asianro 4235/10.03.01.02/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2014 1 (1) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta 76 26.08.2014. 75 Asianro 4235/10.03.01.02/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2014 1 (1) 75 Asianro 4235/10.03.01.02/2014 Oikaisuvaatimus / Moottorikelkkareittisuunnitelman hyväksyminen/lapinmäki - Pieni Neulamäki - Rauhalahti / Kansalaisten maastoliikennevalvontayhdistys

Lisätiedot

Torstai kello Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Torstai kello Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Viranomainen TUUSNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10 / 2011 KOKOUSAIKA Torstai 22.12.2011 kello 17.00 19.23 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET

Lisätiedot

Keskiviikko 20.04.2011 kello 17.00 19.03. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Keskiviikko 20.04.2011 kello 17.00 19.03. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Viranomainen TUUSNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 4 / 2011 KOKOUSAIKA Keskiviikko 20.04.2011 kello 17.00 19.03 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET

Lisätiedot

TUUSNIEMEN KUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Tekninen lautakunta 02.08.2011 1/2

TUUSNIEMEN KUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Tekninen lautakunta 02.08.2011 1/2 Viranomainen TUUSNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 7 / 2011 KOKOUSAIKA Tiistai 02.08.2011 kello 17.00 18.37 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja

Lisätiedot

Tiistai 04.05.2010 17.00 18.15. Kunnanvirasto, lautakuntien kokoushuone. Jani Ovaskai- Leena Savolainen,

Tiistai 04.05.2010 17.00 18.15. Kunnanvirasto, lautakuntien kokoushuone. Jani Ovaskai- Leena Savolainen, Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 / 2010 TUUSNIEMEN KUNTA Ympäristölautakunta KOKOUSAIKA Tiistai 04.05.2010 17.00 18.15 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET

Lisätiedot

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 3/2012 Tekninen lautakunta 07.06.2012

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 3/2012 Tekninen lautakunta 07.06.2012 Tekninen lautakunta 07.06.2012 KOKOUSAIKA 07.06.2012 klo 17.00-17.40 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT PYKÄLÄ SIVU 9 ILMOITUSASIAT 2 10 YKSITYISTIEAVUSTUKSET 2012 / KORJAUKSIA 3 11 VIEMÄRIVERKON

Lisätiedot

Maanantai 2.5.2016 klo 17.00 -

Maanantai 2.5.2016 klo 17.00 - Viranomainen KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA Nro 5/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Maanantai 2.5.2016 klo

Lisätiedot

Tiistai 19.06.2012 kello 17.30 18.10. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Tiistai 19.06.2012 kello 17.30 18.10. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Viranomainen TUUSNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 5 / 2012 KOKOUSAIKA Tiistai 19.06.2012 kello 17.30 18.10 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja

Lisätiedot

YKSITYISTIEN AVUSTUSHAKEMUS

YKSITYISTIEN AVUSTUSHAKEMUS Vastaanottomerkinnät Hakemus saapunut Vastaanottaja YKSITYISTIEN AVUSTUSHAKEMUS VUODELLE Tien osoitejärjestelmä nimi Tien pituus (m) Tien asuttupituus(m) Tietä koskevat tiedot Tien liikenne ja niiden osuudet

Lisätiedot

Tiistai kello Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Tiistai kello Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Viranomainen TUUSNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 9 / 2011 KOKOUSAIKA Tiistai 01.11.2011 kello 17.00 20.25 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja

Lisätiedot

Maastoliikenteen perusteita

Maastoliikenteen perusteita Maastoliikenteen perusteita Mitä on maastoliikenne? Maastoliikenne tarkoittaa moottoriajoneuvolla ajamista maastossa eli tavallisten teiden ulkopuolella. Lain mukaan maasto on maa-alue ja jääpeitteinen

Lisätiedot

Tiistai 06.08.2013 kello 17.00 - Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Tiistai 06.08.2013 kello 17.00 - Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Viranomainen TUUSNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 7 / 2013 KOKOUSAIKA Tiistai 06.08.2013 kello 17.00 - KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KUOPION, SIILINJÄRVEN JA KOILLIS-SAVON MOOTTORIKELKKAREITTIEN VIRALLISTAMINEN JA RAKENTAMINEN PROJEKTISUUNNITELMA

KUOPION, SIILINJÄRVEN JA KOILLIS-SAVON MOOTTORIKELKKAREITTIEN VIRALLISTAMINEN JA RAKENTAMINEN PROJEKTISUUNNITELMA KUOPION, SIILINJÄRVEN JA KOILLIS-SAVON MOOTTORIKELKKAREITTIEN VIRALLISTAMINEN JA RAKENTAMINEN PROJEKTISUUNNITELMA 1 1. HANKKEEN TAVOITTEET JA TARKOITUS Hankkeen tavoitteena on virallistaa noin 205 km moottorikelkkareittiä

Lisätiedot

REITTITOIMITUS MOOTTORIKELKKAILUREITIT. Harri Mäki 10.12.2015 REILA-seminaari

REITTITOIMITUS MOOTTORIKELKKAILUREITIT. Harri Mäki 10.12.2015 REILA-seminaari REITTITOIMITUS MOOTTORIKELKKAILUREITIT Harri Mäki 10.12.2015 REILA-seminaari 2 Sovellettavat säädökset Sovelletaan maastoliikennelakia (1710/1995). Lisäksi soveltuvin osin ulkoilulain (606/1973) säännöksiä

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Tekninen lautakunta KITEEN KAUPUNKI. Tekninen lautakunta 5.2.2015 14

KITEEN KAUPUNKI Tekninen lautakunta KITEEN KAUPUNKI. Tekninen lautakunta 5.2.2015 14 1 KITEEN KAUPUNKI AVUSTUSOHJEET YKSITYISTIEKUNNILLE 2015 5.2.2015 14 2 1 YLEISTÄ ------------------------------------------------------------------------------------------------------- 3 1.1 KUNNOSSAPIDON

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 Sivu 1 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA, Tiejaosto. Keskiviikkona 11.6.2014 klo 12.30 14.00

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 Sivu 1 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA, Tiejaosto. Keskiviikkona 11.6.2014 klo 12.30 14.00 KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 Sivu 1 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA, Tiejaosto KOKOUSAIKA Keskiviikkona 11.6.2014 klo 12.30 14.00 Konneveden kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto Kokousaika Tiistaina 3.5.2015 klo 9.00 9.20 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2014 1 (1) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta 72 26.08.2014. 72 Asianro 4235/10.03.01.02/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2014 1 (1) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta 72 26.08.2014. 72 Asianro 4235/10.03.01.02/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2014 1 (1) 72 Asianro 4235/10.03.01.02/2014 Oikaisuvaatimus / Moottorikelkkareittisuunnitelman hyväksyminen/lapinmäki - Pieni Neulamäki - Rauhalahti / Helvi Heinonen-Tanski

Lisätiedot

KOKOUSAIKA Klo 17:00-

KOKOUSAIKA Klo 17:00- Esityslista Nro 1/2018 1 (11) KOKOUSAIKA 1.2.2018 Klo 17:00- KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kunnantalo, Lautakuntien kokoushuone Rauno

Lisätiedot

Hannu Rantala Juhani Heikkilä Reetta Hulmi Jukka Männistö Teuvo Sulin Liisa Yski. Pirjo Kotiranta. Esittelijä-sihteeri Pertti Ollikka

Hannu Rantala Juhani Heikkilä Reetta Hulmi Jukka Männistö Teuvo Sulin Liisa Yski. Pirjo Kotiranta. Esittelijä-sihteeri Pertti Ollikka Viranomainen No 2//2014 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Tekninen lautakunta Sivu 16 KOKOUSAIKA 16.4.2014 klo 17.00-18.25 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kunnanviraston

Lisätiedot

20 MAASTOLIIKENNELAIN MUKAINEN MOOTTORIKELKKAILUREITTI- JA ULKOILULAIN MUKAINEN ULKOILUREITTITOIMITUS

20 MAASTOLIIKENNELAIN MUKAINEN MOOTTORIKELKKAILUREITTI- JA ULKOILULAIN MUKAINEN ULKOILUREITTITOIMITUS 1 (9) 20 MAASTOLIIKENNELAIN MUKAINEN MOOTTORIKELKKAILUREITTI- JA ULKOILULAIN MUKAINEN ULKOILUREITTITOIMITUS 20.1 YLEISTÄ... 2 20.1.1 Sovellettavat säädökset... 2 20.1.2 Moottorikelkkailureitti, ulkoilureitti...

Lisätiedot

1. 48 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus..79. 2. 49 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen..79. 3. 50 Työjärjestyksen hyväksyminen..

1. 48 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus..79. 2. 49 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen..79. 3. 50 Työjärjestyksen hyväksyminen.. Tekninen lautakunta 2.7.2014 78 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 5 / 2014 Kokousaika 2.7.2014 klo 15.00-16.25 Paikka Kunnanhallituksen huone ASIAT 1. 48 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus..79 2. 49 Pöytäkirjan

Lisätiedot

TUUSNIEMEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 3/12 Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta

TUUSNIEMEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 3/12 Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 3/12 Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta KOKOUSAIKA 9.10.2012 KELLO 18.00-19.50 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Nuorisotila

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie...

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie... PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Kokousaika Maanantai 9.3.2015 klo 9.50 10.10 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus:

Lisätiedot

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Kokouskutsu / Esityslista Nro 4/2017 1 (6) KOKOUSAIKA 31.08.2017 Klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

57 Valtionavustukset yksityisteille/ Tuomioja-Sulkulahden yk

57 Valtionavustukset yksityisteille/ Tuomioja-Sulkulahden yk Mikkeli Kokouskutsu 1 (12) Aika 17.06.2015, klo 16:00 Paikka Rantakylätalo Kunnanmäki 7, kokoushuone Naistinki Käsiteltävät asiat 53 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 54 Pöytäkirjan tarkastus 55

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(9) Viestitie 2 87700 KAJAANI Hallituksen kokous 17.10.2012 nro 5/2012

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(9) Viestitie 2 87700 KAJAANI Hallituksen kokous 17.10.2012 nro 5/2012 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(9) KOKOUSAIKA Keskiviikko 17.10.2012 kello 14.00 15.55 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 87100 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi

Lisätiedot

Tiistai 18.12.2012 17.00 18.10. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Timo Räty Jani Ovaskainen Minna Tuunainen Markku Suni Leena Savolainen

Tiistai 18.12.2012 17.00 18.10. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Timo Räty Jani Ovaskainen Minna Tuunainen Markku Suni Leena Savolainen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7 / 2012 TUUSNIEMEN KUNTA Ympäristölautakunta KOKOUSAIKA Tiistai 18.12.2012 17.00 18.10 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 Tekninen lautakunta 6.3.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 6.3.2014 klo 16.30 (TORSTAI) Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja

Lisätiedot

Maanantaina klo Kunnanvirasto, lautakuntien kokoushuone

Maanantaina klo Kunnanvirasto, lautakuntien kokoushuone Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 7/2014 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantaina 15.12.2014 klo 12.00 15.12 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Tekninen lautakunta KITEEN KAUPUNKI AVUSTUSOHJEET YKSITYISTIEKUNNILLE 2019

KITEEN KAUPUNKI Tekninen lautakunta KITEEN KAUPUNKI AVUSTUSOHJEET YKSITYISTIEKUNNILLE 2019 1 AVUSTUSOHJEET YKSITYISTIEKUNNILLE 2019 2 1 YLEISTÄ ---------------------------------------------------------------------------------------------------- 3 1.1 KUNNOSSAPIDON AVUSTUSPERUSTEET ----------------------------------------------------------------------------3

Lisätiedot

Maanantai 4.3.2013 klo 10.00 10.41. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Maanantai 4.3.2013 klo 10.00 10.41. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Viranomainen PÖYTÄKIRJA Nro 2/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Sosiaalilautakunta KOKOUSAIKA Maanantai 4.3.2013 klo 10.00 10.41 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2014 1 (41) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2014 1 (41) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2014 1 (41) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 16:00-18:55 Paikka Vuorikatu 27, 2. kerroksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Pekka Niiranen, puheenjohtaja Esa Pitkänen,

Lisätiedot

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Kokous todettiin laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Kokous todettiin laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. LAUKAAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 1 Teknisen lautakunnan tiejaosto Aika 20.09.2016 klo 16:00-17:00 Paikka Kuntala, kokoushuone 1 Osallistujat Saapuvilla olleet jäsenet Vekki Esko Jurvanen Heikki Finni Arja

Lisätiedot

KEITELEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tarkastuslautakunta 1/2016 1

KEITELEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tarkastuslautakunta 1/2016 1 KEITELEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tarkastuslautakunta 1/2016 1 KOKOUSAIKA Torstai 11.2.2016 kello 15.15 16.10 KOKOUSPAIKKA Kunnantoimisto, Äyräpääntie 2, 72600 Keitele SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(6) Viestitie 2 87700 KAJAANI Tarkastuslautakunta 16.12.2010 nro 7/2010

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(6) Viestitie 2 87700 KAJAANI Tarkastuslautakunta 16.12.2010 nro 7/2010 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(6) KOKOUSAIKA Torstai 16.12.2010 kello 8.00 11.30 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymä, ruokalan vieressä 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä

Lisätiedot

Tiistai 12.04.2011 17.00 19.15. Kunnanvirasto, lautakuntien kokoushuone. Jani Ovaskainen, Minna Tuunainen, Leena Savolainen,

Tiistai 12.04.2011 17.00 19.15. Kunnanvirasto, lautakuntien kokoushuone. Jani Ovaskainen, Minna Tuunainen, Leena Savolainen, Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 / 2011 TUUSNIEMEN KUNTA Ympäristölautakunta KOKOUSAIKA Tiistai 12.04.2011 17.00 19.15 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET

Lisätiedot

SIEVIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 Sivu 1

SIEVIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 Sivu 1 SIEVIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 Sivu 1 Ympäristölautakunta Kokousaika: 23.11.2015 ke llo 18.00-18.35 Kokouspaikka: Kunnanhallitukse n kokoushuone Saapuvilla olleet: Jäsenet: Varajäsenet: X Kangas Antti

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta. 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta. 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta Kokousaika Keskiviikko 28.9.2016 klo 17.00 17.57 Kokouspaikka Kuntala, kakkossali Asiat sivu nro 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle 2017... 77

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu 2/2012 16 Kokousaika Torstai 26.01.2012 klo 18.00 19.30 Kokouspaikka Kunnanviraston valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana) Jäsenet

Lisätiedot

POSION KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2015 Toimintaympäristölautakunta 1. Kunnanvirasto, lautakuntien kokoushuone

POSION KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2015 Toimintaympäristölautakunta 1. Kunnanvirasto, lautakuntien kokoushuone POSION KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2015 Toimintaympäristölautakunta 1 KOKOUSAIKA Torstai 26.11.2015 klo 10.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, lautakuntien kokoushuone 65 Avustushakemus Suojärven yksityistien perusparantamiseen

Lisätiedot

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat KOKOUSKUTSU LUHANGAN KUNTA 2 /2014 Kaavatoimikunta Kokousaika Maanantai 3.2.2014 klo 16.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 6 7 8 9 sivu 7 7 8 9 Kunnantalo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Valitaan

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 4 / 2016. KOKOUSAIKA 13.4.2016 kello 19.00-20.30

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 4 / 2016. KOKOUSAIKA 13.4.2016 kello 19.00-20.30 PÖYTÄKIRJA KUNNANVALTUUSTO Nro 4 / 2016 KOKOUSAIKA 13.4.2016 kello 19.00-20.30 KOKOUSPAIKKA: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kilpukka-sali Jäsenet paikalla: Varajäsenet järjest.: paikalla: Alaranta Juhani

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(9) Viestitie 2 87700 KAJAANI Hallituksen kokous 24.2.2012 nro 2/2012

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(9) Viestitie 2 87700 KAJAANI Hallituksen kokous 24.2.2012 nro 2/2012 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(9) KOKOUSAIKA Perjantai 24.2.2012 kello 13.00 14.35 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8. Tekninen lautakunta 18.8.2010

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8. Tekninen lautakunta 18.8.2010 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 Tekninen lautakunta 18.8.2010 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 18.8.2010 klo 16.30 18.00 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Vierikko Jussi Silvennoinen

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA 17.02.2014/26.02.2014

TEKNINEN LAUTAKUNTA 17.02.2014/26.02.2014 SIIKAISTEN KUNTA ASIALISTA/KOKOUSKUTSU 17.02.2014/26.02.2014 TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS Aika: Keskiviikko 26.02.2014 klo 18.00 Paikka: Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat: 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

13.11.2015. Riitta Näkkäläjärvi, vpj. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Pertti Ahokas ja Raili Kerola. Tarkastusaika / Allekirjoitukset

13.11.2015. Riitta Näkkäläjärvi, vpj. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Pertti Ahokas ja Raili Kerola. Tarkastusaika / Allekirjoitukset Viranomainen Pöytäkirja No 11/2015 KOLPENEEN PALVELUKESKUKSEN Laatimispäivämäärä 13.11.2015 Kokousaika Perjantaina 13.11.2015 klo 9.30-10.00 Kokouspaikka Kolpeneen palvelukeskus, ruokasalin kabinetissa,

Lisätiedot

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 11.01.2010 klo 17.00 19.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010 Kokousaika 14.10.2010 klo 18.30-19.10 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

7 Valitus Lahnaniemen yksityistien tiekunnan vuosikokuksesta 26.4.2015

7 Valitus Lahnaniemen yksityistien tiekunnan vuosikokuksesta 26.4.2015 Mäntyharju Kokouskutsu 1 (12) Aika 17.06.2015, klo 16:30 Paikka Kunnantalo, teknisen johtajan huone Käsiteltävät asiat 5 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 6 Pöytäkirjan tarkastus 7 Valitus Lahnaniemen

Lisätiedot

KOKOUSAIKA 16.10.2007 kello 19.00-20.07

KOKOUSAIKA 16.10.2007 kello 19.00-20.07 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Maaseutuelinkeinolautakunta 2/2007 8 KOKOUSAIKA 16.10.2007 kello 19.00-20.07 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi puheenjohtajana) Kunnanvirasto, kunnanhallituksen

Lisätiedot

3 Heikki Kotivuoren valitus koskien Kopola-Vuorela yksityistien vuosi-kokousta 2016

3 Heikki Kotivuoren valitus koskien Kopola-Vuorela yksityistien vuosi-kokousta 2016 MULTIAN KUNTA Lupa- ja valvontajaosto Lupa- ja valvontajaoston kokous torstaina 06.10.2016 klo 18.28 ASIAT: 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastajien vaali 3 Heikki Kotivuoren

Lisätiedot

Kuopion ja Siilinjärven moottorikelkkailureitistön virallistamisselvitys

Kuopion ja Siilinjärven moottorikelkkailureitistön virallistamisselvitys Kuopion ja Siilinjärven moottorikelkkailureitistön virallistamisselvitys 9/2010 Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne ja ympäristökeskuksen julkaisuja Kuopion ja Siilinjärven moottorikelkkailureitistön virallistamisselvitys

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2014 1 (62) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta 67 26.08.2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2014 1 (62) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta 67 26.08.2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2014 1 (62) 67 Kokoustiedot Aika tiistai klo 16:00-19:09 Paikka Vuorikatu 27, 2. kerroksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Esa Pitkänen, varapuheenjohtaja, kokouksen

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tekninen lautakunta 4/

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tekninen lautakunta 4/ KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tekninen lautakunta 4/2015 31 Kokousaika 10.6.2015 klo 18.00 18.55 Kokouspaikka Oripään kunnanvirasto Läsnä Mäntysaari Kalevi, pj Kankare Tarmo, vpj poissa Hörkkö Pirjo Koski

Lisätiedot

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Kokous todettiin laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Kokous todettiin laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. LAUKAAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2019 1 Aika 11.06.2019 klo 16:00-17:00 Paikka Kuntala kokoushuone 1 Osallistujat Saapuvilla olleet jäsenet Häkkinen Jukka Lauronen Mirja Häkkänen Pipsa puheenjohtaja varapuheenjohtaja

Lisätiedot

TUUSNIEMEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/11 Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta

TUUSNIEMEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/11 Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/11 Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta KOKOUSAIKA 26.4.2011 KELLO 17.00-20.10 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Väliaikaiset nuorisotilat, Poikkitie, Tuusniemi Juha Pitkänen,

Lisätiedot

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 2/2013 Rakennuslautakunta Sivu 30

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 2/2013 Rakennuslautakunta Sivu 30 Kokouspöytäkirja nro 2/2013 Rakennuslautakunta Sivu 30 Kokousaika Torstai 13.6.2013 klo 18.00-18.40 Kokouspaikka Teknisen toimiston kokoushuone, Petäjikönkatu 2 Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä,

Lisätiedot

Torstaina klo Konneveden kunnantalo, lautakuntien kokoushuone. Iivonen Timo, pj.

Torstaina klo Konneveden kunnantalo, lautakuntien kokoushuone. Iivonen Timo, pj. KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKJRJA 1/2017 YMPÄRISTÖLAUTAKUNT A, Tie1aosto 1 KOKOUSAIKA Torstaina klo 10.00-10.17 Konneveden kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä,

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 2/2016 Sivistyslautakunta. 12 Sivistystoimen vastuuhenkilöt, laskujen tarkastaminen ja hyväksyminen

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 2/2016 Sivistyslautakunta. 12 Sivistystoimen vastuuhenkilöt, laskujen tarkastaminen ja hyväksyminen Sivistyslautakunta Kokoustiedot Aika 3.3.2016 klo 17.00-18.10 Paikka Muonion kirjasto Asiat 12 Sivistystoimen vastuuhenkilöt, laskujen tarkastaminen ja hyväksyminen 13 Sivistyslautakunnan vuoden 2015 toiminnallisten

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) Viestitie 2 87700 KAJAANI Tarkastuslautakunta 17.9.2010 nro 6/2010

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) Viestitie 2 87700 KAJAANI Tarkastuslautakunta 17.9.2010 nro 6/2010 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) KOKOUSAIKA Perjantai 17.9.2010 kello 9.00 12.50 KOKOUSPAIKKA Hiihtokeskus Ukkohalla Ukkohallantie 20 89400 HYRYNSALMI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka

Lisätiedot

Torstaina klo Kunnanhallituksen kokoushuone

Torstaina klo Kunnanhallituksen kokoushuone Viranomainen KOKOUSKUTSU Pyhäjoen kunta 8/2011 Kokousaika Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Torstaina 29.09.2011 klo 18.00 Kunnanhallituksen kokoushuone 1. 2. 3. liite 1 4. liite 2-4 5. 6. 7. liite 6-8 Kokouksen

Lisätiedot

LEMIN KUNTA ESITYSLISTA 6/2012 Kunnanhallitus Kunnanvaltuuston päätösten täytäntöönpano...89

LEMIN KUNTA ESITYSLISTA 6/2012 Kunnanhallitus Kunnanvaltuuston päätösten täytäntöönpano...89 ESITYSLISTA 6/2012 Kunnanhallitus 16.04.2012 Käsiteltävät asiat 66. Kunnanvaltuuston päätösten 10.4.2012 täytäntöönpano...89 67. Haagin yleissopimuksen mukainen kulttuuriomaisuuden luettelo...90 68.Kaavoituskatsaus

Lisätiedot

Kuopion, Siilinjärven ja Koillis-Savon moottorikelkkareittien virallistaminen ja rakentaminen (MoViRa)

Kuopion, Siilinjärven ja Koillis-Savon moottorikelkkareittien virallistaminen ja rakentaminen (MoViRa) Kuopion, Siilinjärven ja Koillis-Savon moottorikelkkareittien virallistaminen ja rakentaminen (MoViRa) 1.3.2012-31.12.2014 Hankkeen taustaa ja tavoitteet Hanke ei ollut ainutlaatuinen Muualla Pohjois-Savossa

Lisätiedot

Tietoimitusjaosto nro 2/2014 10.6.2014 SISÄLLYSLUETTELO

Tietoimitusjaosto nro 2/2014 10.6.2014 SISÄLLYSLUETTELO nro 2/2014 SISÄLLYSLUETTELO TIETOIMJ 6 Kokouksen järjestäytyminen TIETOIMJ 7 Valitus koskien metsätien rikkomista ja korjaamista. TIETOIMJ 8 Valitus Kalliojärven tiekunnan vuosikokouksesta Sivu 2 Nro 2/2014

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 2/2014. KOKOUSAIKA 1.4.2015 klo 18.00. KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE

Tekninen lautakunta 2/2014. KOKOUSAIKA 1.4.2015 klo 18.00. KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE YPÄJÄN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSKUTSU 2/2014 KOKOUSAIKA 1.4.2015 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 10 Saapuneet asiakirjat 11 Viranhaltijapäätökset

Lisätiedot

33 VARAEDUSTAJAN VALITSEMINEN LAKEUDEN ETAPPI OY: N YHTIÖKOKOUKSEEN 35 KIHNIÖN KUNNAN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNNÖN TARKISTAMINEN

33 VARAEDUSTAJAN VALITSEMINEN LAKEUDEN ETAPPI OY: N YHTIÖKOKOUKSEEN 35 KIHNIÖN KUNNAN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNNÖN TARKISTAMINEN ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7 Kunnanhallitus Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Maanantai 20.04.2015 klo 17.00 18.33 Kihniön kunnanviraston kokoushuone Törmä Tapani Alkkiomäki Jari

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 9/2012 Tekninen lautakunta 14.11.2012. Kunnanhallituksen kokoushuone Virastotalo, Kolari

KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 9/2012 Tekninen lautakunta 14.11.2012. Kunnanhallituksen kokoushuone Virastotalo, Kolari KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 9/2012 Tekninen lautakunta 14.11.2012 Aika Torstaina 22.11.2012 klo 15.00 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Virastotalo, Kolari Käsiteltävät asiat nro Liite nro 106 Kolarin

Lisätiedot

Kainuun Jätehuollon kuntayhtymä 1(6) Varastokatu 2 87100 KAJAANI Hallituksen kokous 25.8.2006 nro 7/2006

Kainuun Jätehuollon kuntayhtymä 1(6) Varastokatu 2 87100 KAJAANI Hallituksen kokous 25.8.2006 nro 7/2006 Kainuun Jätehuollon kuntayhtymä 1(6) KOKOUSAIKA Perjantai 25.8.2006 kello 9.00 12.55 KOKOUSPAIKKA Kainuun Jätehuollon kuntayhtymän toimisto 87100 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka

Lisätiedot

Torstai 30.08.2011 klo 9.00 14.30

Torstai 30.08.2011 klo 9.00 14.30 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 6/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2009-2012 KOKOUSAIKA Torstai 30.08.2011 klo 9.00 14.30 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

JUANKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2015 71

JUANKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2015 71 JUANKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2015 71 Sivistyslautakunta Aika 30.10.2015 klo 15:00-15:30 Paikka Kaupungintalo 3 krs. kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 49 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

14 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 14 Pöytäkirjan tarkastajien valinta

14 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 14 Pöytäkirjan tarkastajien valinta PORNAISTEN KUNTA Kokouskutsu 4/2019 Kuntakehitysjaosto KOKOUSAIKA torstai 12.9.2019 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Pornaisten kunnanvirasto, Kirkkotie 176, hallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite

Lisätiedot

Keskiviikko klo Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin

Keskiviikko klo Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Viranomainen KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA Nro 11/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Keskiviikko 26.10.2016

Lisätiedot

Ulkoilureitit. Ulkoilureittiin kuuluvaksi sen liitännäisalueena katsotaan ulkoilureitin käyttäjien lepoa ja virkistymistä varten tarvittavat alueet.

Ulkoilureitit. Ulkoilureittiin kuuluvaksi sen liitännäisalueena katsotaan ulkoilureitin käyttäjien lepoa ja virkistymistä varten tarvittavat alueet. Ulkoilulaki 606/73 ULKOILUREITTI Arvo Vitikainen 2016 Ulkoilureitit Jos yleisen ulkoilutoiminnan kannalta on tärkeätä saada johdetuksi ulkoilijain kulkeminen kiinteistön kautta eikä siitä aiheudu huomattavaa

Lisätiedot

Maanantai klo

Maanantai klo Viranomainen PÖYTÄKIRJA Nro 3/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Sosiaalilautakunta KOKOUSAIKA Maanantai 15.4.2013 klo 10.00 12.15 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Torstai 02.05.2013 kello 17.00 18.55. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Torstai 02.05.2013 kello 17.00 18.55. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Viranomainen TUUSNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta PÖYTÄKIRJA 4 / 2013 KOKOUSAIKA Torstai 02.05.2013 kello 17.00 18.55 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä

Lisätiedot

Timo Kiviluoma, kunnanjohtaja Sirpa Hartojoki, va. hallintojohtaja Eeva Seppänen, sosiaalijohtaja Mika Karvonen, tekninen johtaja

Timo Kiviluoma, kunnanjohtaja Sirpa Hartojoki, va. hallintojohtaja Eeva Seppänen, sosiaalijohtaja Mika Karvonen, tekninen johtaja Kokouskutsu / Esityslista Nro 1/2018 1 (9) KOKOUSAIKA Klo 9.00 KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 6/2011 Tekninen lautakunta sivu 76

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 6/2011 Tekninen lautakunta sivu 76 KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 6/2011 Tekninen lautakunta sivu 76 Kokousaika 8.6.2011 klo 15.00-16.15 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kunnanhallituksen kokoushuone, Kolari

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) Viestitie 2 87700 KAJAANI Hallituksen kokous 16.7.2010 nro 4/2010

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) Viestitie 2 87700 KAJAANI Hallituksen kokous 16.7.2010 nro 4/2010 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) KOKOUSAIKA Perjantai 16.7.2010 kello 13.00 14.00 KOKOUSPAIKKA Majasaaren jätekeskus Mustantie 500 87100 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi

Lisätiedot

Maanantai klo

Maanantai klo Viranomainen PÖYTÄKIRJA Nro 2/2015 TUUSNIEMEN KUNTA Sosiaalilautakunta KOKOUSAIKA Maanantai 16.03.2015 klo 10.00 11.40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Yksityistielain keskeinen sisältö

Yksityistielain keskeinen sisältö Yksityistielain keskeinen sisältö 1 LUKU Yleisiä säännöksiä 1-7a 2 LUKU Tieoikeus sekä muut tienpitoa ja tien käyttöä varten tarvittavat oikeudet 8-21 Yksityistielain soveltamisala Ei julkisen vallan ylläpitämät

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7/2018 Ympäristölautakunta Sivut 47. Tiistai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7/2018 Ympäristölautakunta Sivut 47. Tiistai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7/2018 Ympäristölautakunta Sivut 47 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Tiistai 18.9.2018 klo.16.00

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANHALLITUS Nro 3 / 2016. KOKOUSAIKA 2.3.2016 kello 16.00-17.00

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANHALLITUS Nro 3 / 2016. KOKOUSAIKA 2.3.2016 kello 16.00-17.00 PÖYTÄKIRJA KUNNANHALLITUS Nro 3 / 2016 KOKOUSAIKA 2.3.2016 kello 16.00-17.00 KOKOUSPAIKKA: KUNNANTOIMISTO Jäsenet paikalla: Varajäsenet: paikalla: Nivala Kirsti, pj. x Keskikorpi Sointu - Sakko Antti,

Lisätiedot

Maanantai 30.1.2012 klo 17.00 20.15

Maanantai 30.1.2012 klo 17.00 20.15 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2012 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 30.1.2012 klo 17.00 20.15 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 29

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 29 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 29 Tekninen lautakunta Nro 4/2014 KOKOUSAIKA Torstaina 14.8.2014 klo 17-17.55 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 15

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 15 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 15 Tekninen lautakunta Nro 3/2015 KOKOUSAIKA Torstaina 28.5.2015 klo 17-18.05 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Tietoimikunta 01.11.2017 Aika 01.11.2017 klo 17:00-17:45 Paikka Kunnantalo, kokoushuone 4, 3. krs Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(8) Viestitie KAJAANI Hallituksen kokous nro 4/2011

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(8) Viestitie KAJAANI Hallituksen kokous nro 4/2011 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(8) KOKOUSAIKA Tiistai 15.3.2011 kello 15.00 15.50 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Tekninen lautakunta Nro 8 14.08.2014 66. Henkilökohtaiset varajäsenet:

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Tekninen lautakunta Nro 8 14.08.2014 66. Henkilökohtaiset varajäsenet: KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 8 14.08.2014 66 Kokousaika Torstai 14.08.2014 klo 19.00 20.09 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi

Lisätiedot

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, pidetään yleisesti nähtävänä 1.12.2011 klo 13:00 15:00.

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, pidetään yleisesti nähtävänä 1.12.2011 klo 13:00 15:00. RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta 24.11.2011 KOKOUSAIKA Tiistaina 29.11.2011 klo 16.00 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu Liite 1 88 55

Lisätiedot

Kainuun Jätehuollon kuntayhtymä 1(7) Varastokatu 2 87100 KAJAANI Hallituksen kokous 17.3.2006 nro 2/2006

Kainuun Jätehuollon kuntayhtymä 1(7) Varastokatu 2 87100 KAJAANI Hallituksen kokous 17.3.2006 nro 2/2006 Kainuun Jätehuollon kuntayhtymä 1(7) KOKOUSAIKA Perjantai 17.3.2006 kello 13.00 15.10 KOKOUSPAIKKA Kainuun Jätehuollon kuntayhtymän toimisto 87100 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka

Lisätiedot

Torstai 16.12. 2010 klo 11.00 12.00. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Torstai 16.12. 2010 klo 11.00 12.00. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 17/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Torstai 16.12. 2010 klo 11.00 12.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

1 Kokouksen avaus. Pöytäkirjan Nähtävilläpito

1 Kokouksen avaus. Pöytäkirjan Nähtävilläpito Viranomainen KOKOUSKUTSU Pyhäjoen kunta Tekninen lautakunta 7/2011 Kokousaika Tiistaina 06.09.2011 klo 17.00 18.30 Kokouspaikka Virastotalo, Kunnanhallituksen huone Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Puheenjohtaja. varajäsen. Kraapo Juha esittelijä/sihteeri

Puheenjohtaja. varajäsen. Kraapo Juha esittelijä/sihteeri Viranomainen No 3/2015 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivistyslautakunta Sivu 32 KOKOUSAIKA Keskiviikko 10.6.2015 17.30 18.45 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kunnanvirasto,

Lisätiedot