Kuutamossa tavataan, ylpeä Titania

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kuutamossa tavataan, ylpeä Titania"

Transkriptio

1 4 Kuutamossa tavataan, ylpeä Titania Me kävelimme portin kautta kukkatunneliin. Minä hengitin syvään ja huokasin nauttien metsän voimakkaista, miellyttävistä tuoksuista. Rinnallani oleva Ash ei näyttänyt yhtä ilahtuneelta. Hän oli jäykkä ja kireä. Ei kai häntä voinut siitä syyttää, olihan hän keskellä vihollisen maaperää, kesähaltijoiden ympäröimänä ja kykenemättä käyttämään taikavoimiaan tai asettaan. Olisin saattanut sääliä häntä, ellei se olisi ollut niin pahuksen huvittavaa. Tunnelin päässä oli viiniköynnösverho. Toisella puolella erottui tummia hahmoa ja kuului aavemaisen kaunista musiikkia. Surullinen, suloinen sävel sai vatsanpohjani värähtämään. Vilkaisin Ashin kalpean päättäväistä ilmettä ja virnistin hänelle kireästi. - Myöhäistä perääntyä, jääpoika, minä kuiskasin ja vedin verhon sivuun astuakseni sen takana olevaan huoneeseen. Oberonin ja Titanian valtaistuinsali oli valtava aukio keskellä korkeita puita, jotka kaartuivat holvikatoksi sen yllä. Lattiaa peitti paksu sammalmatto, ja aukion reunalla kasvoi puukanervaa. Vesiputous lirisi kristallinkirkkaaseen lampeen, jonka ympärillä virvatulet ja keijuvalot tanssivat pyörähdellen humalaisten tähtien lailla. Kesäaatelisto istui tai seisoi valtaistuinten lähistöllä naurettavan hienoissa asuissaan. Toinen valtaistuin oli tyhjä, mutta toisessa istuttiin. Oberon ei tietenkään ollut paikalla, mutta kuningatar Titania istui valtaistuimellaan aivan kuin omahyväinen, laiska kissa, joka vahti hiirilaumaansa. Kaikki kuvailevat kesäkuningatarta tyrmääväksi, kauniiksi ja lumoavaksi. Sitä hän kai onkin, mutta niin on myös tulivuoren purkaus, vaikkei se taida olla yhtä räjähtävä. Haltijoiden hovissa on kieltämättä välillä mielenkiintoista työskennellä, lievästi sanottuna. Kesähaltijat ovat aiheuttaneet riidoillaan tulvia ja metsäpaloja kuolevaisten maailmassa. Kerran Titania uhkasi hukuttaa kokonaisen kylän mutaan vain kadonneen hiussoljen aiheuttaman väärinkäsityksen vuoksi. Onneksi Oberon saa yleensä hänen raivokohtauksensa ja kiukunpuuskansa rauhoitetuiksi... siis silloin, kun päättää puuttua asiaan. Usein hän sulkee silmänsä vaimonsa edesottamuksilta, elleivät ne sitten kosketa häntä itseään. Yksikään aukiolla olevista ylimyksistä ei tuntunut huomaavan saapumistamme, sillä kaikkien huomio oli kiinnittynyt Titaniaan tai johonkin tämän valtaistuimen juurella olevaan. Ash vilkaisi

2 ympärilleen tarkkaavaisesti, ja samassa hänen silmänsä laajenivat. Minä seurasin hänen katsettaan, ja minun sydäntäni kouraisi. Tunnelissa kuulemamme hidas, kepeä sävelmä, joka oli niin aavemaisen haikea ja kaunis, ei tullut Titanian harpunsoittajatyttöjen tai palvelijoiden tai keijumuusikoiden instrumenteista. Sävelmä oli kuulostanut oudolta, koska sellaista ei yleensä kuulunut haltijoiden hovissa. Se ei ollut harpun, huilun tai minkään ainoastaan meidän maailmastamme löytyvän oudon taikainstrumentin musiikkia. Se oli viulu. Sitä soitti korkeintaan kahdeksanvuotias kuolevaistyttö, jonka pieni olemus oli jäykkä hänen vinguttaessaan ja näppäillessään kieliä. Tytöllä oli yllään pelkistetty, musta mekko, ja hänen pitkä, mahonginruskea tukkansa oli täsmälleen samanvärinen kuin hänen soittamansa soitin. Tyttö piti silmiään kiinni soittaessaan haltijayleisölleen. Hänen hento olemuksensa keinui edestakaisin siitä huolimatta, että kuningatar piti siroa, valkoista kättään hänen päälaellaan. Samassa minä tiesin. Leanansidhen rakas esine, Titanian uusin lelu, ei ollut tytön pienissä, taitavissa sormissa oleva soitin. Se oli tyttö itse. Siinä oli meidän "viulumme". No, tilanne sen kuin mutkistui. Kappale päättyi, ja tyttö avasi tummat, vakavat ja hieman hämmentyneet silmänsä sen näköisenä kuin ei olisi tiennyt, oliko se kaikki unta vai ei. Yleisö tirskui ja taputti ja huokaili ihailusta. Kuningatar Titania hymyili hillityn tyytyväisenä. - Se oli kaunista, Vi, kuningatar kehräsi kammaten tytön tukkaa sormillaan. Pieni ihminen räpytteli silmiään ja katsoi sitten haltijakuningatarta vakavana. - Lopetus oli vähän vaisu, tyttö pahoitteli. Hänen äänensä oli heikko ja hengästynyt, aivan kuin viulu olisi imenyt hänestä voimat. - Ja alku oli vähän hätäinen. Tyttö nyyhkäisi ja puri huultaan. - Olen pahoillani, olisin halunnut soittaa sen paremmin. - Voi kultaseni, sehän oli täydellistä. Titania sipaisi hiukset pois tytön kasvoilta. - Eikö ollutkin? hän lisäsi katsoen vaativasti ylimyksiä, jotka tirskuivat ja nyökyttelivät ja äännähtelivät sopivasti. Rinnallani oleva Ash jupisi jotakin ja vilkaisi minua syrjäsilmällä. - Lapsi, hän sihahti. - Leanansidhen "lelu" on lapsi. Miten me saamme hänet täältä pois, Goodfellow? - Minä ajattelen. - Ajattele nopeammin. - Kas niin, kuningatar jatkoi nykäisten ja silotellen tytön mekkoa. - Haluaisitko syödä jotakin, kultaseni? Syötyäsi voit soittaa meille uudelleen, jos haluat.

3 Vi niiskautti. - Saisinko minä leivoksia? - Tietenkin, kultaseni. Kuningatar hymyili suopeasti. - Pitäisitkö niistä? Tyttö nyökytteli innoissaan. Titania kumartui suukottamaan häntä poskelle. - Siinä tapauksessa pyydän kokkia tuomaan sinulle makeimpia leivoksia, mitä hän vain löytää. Tyttö hymyili säteilevästi. Titania napsautti sormiaan, ja hänen vierelleen ilmestyi haltija. - Kuulit hänet, kuningatar sanoi haltijalle. - Kerro kokille, että haluamme hänen parhaimpia ja makeimpia leivoksiaan mahdollisimman nopeasti. - Pieniä mansikkaleivoksia, Vi lisäsi kuningattarelle hymyillen. Titania nyökkäsi haltijalle, joka kumarsi ja kiiruhti tiehensä pensasaitaan kadoten. Kuningatar naurahti ja taputti päälaelle tyttöä, aivan kuin tämä olisi ollut lemmikkikoira. - Eikö hän olekin suloinen? kuningatar totesi, ja ylimykset nyökyttelivät nopeasti. - Niin lahjakas, ja noin nuorena. En ymmärrä, miten Leanansidhe saattoi luopua hänestä. Kuningatar nauroi, ja ylimykset nauroivat hänen kanssaan. Tyttö kävi istumaan kädet sylissään ja katseli ilmeettömästi ympärillään olevia haltijoita. Naureskelun vaiettua kuningatar huomasi viimein meidät aukion reunalla. Hänen siniset silmänsä kirkastuivat ilosta. - Voi hyvänen aika, olemmepa me epäkohteliaita. Kuningatar suoristi selkänsä ja kohotti hoikan kätensä meitä kohti. - Meillä on arvostettuja vieraita, jotka ovat palanneet jälleen yhdeltä mahdottomalta matkalta. Sir Fagan, sir Torin, astukaa toki lähemmäs. Huomasin Ashin hengittävän syvään ja kokoavan voimansa. Minä yritin tukahduttaa levottomuuteni. - Nyt mentiin, minä kuiskasin rintaani röyhistäen. - Seuraa minun esimerkkiäni. Minä kohotin leukani, suoristin selkäni ja astelin kohti meitä odottavaa kuningatarta. Titania risti kätensä tuloamme katsellessaan. Hänen täydellisillä huulillaan karehti pieni hymy. Hänen katseensa ei kuitenkaan kohdistunut minuun, vaan rinnallani olevaan "kesäritariin". Ashin kunniaksi oli sanottava, että hän esitti roolinsa hyvin pitäen päänsä pystyssä ja hymyillen ylpeästi keskittäessään katseensa kuningattareen. Hyvä, minä ajattelin päästessämme valtaistuimen juureen ja kumartaessamme. Katso vain jääpoikaa, äläkä välitä hänen rinnallaan olevasta ilveilijästä. Älä kiinnitä huomiota taikaverhon takana olevaan mieheen. - Sir Fagan. Titania vilkaisi minua vain ohimennen. - Sir Torin. Hän hymyili leveästi Ashille. - Tervetuloa takaisin. Pyydän anteeksi mieheni puolesta, sillä hän ei ole hovissa tällä hetkellä, enkä ole varma, milloin hän palaa.

4 - Ikävää, ettemme tavanneet lordi Oberonia, Ash sanoi ääni itsevarmana ja selkeänä sekä hieman mahtipontisena. Hän tarttui kuningattaren ojentamaan käteen ja kohotti sen huulilleen. - Teidän läsnäolonne, ylhäisyys, korvaa hyvin kuninkaamme poissaolon. Minä hillitsin haluni tuijottaa Ashia ja tukahdutin virnistykseni. Kappas vain, jääpoika. Esität sittenkin osasi. Unohdin, että sinäkin hallitset tämän, kunhan vain riittävästi painostetaan. - Voi, sir Torin. Titania punehtui onnistuen näyttämään hämmentyneeltä ja ujolta Ashille hymyillessään. - Olette varsinainen imartelija. Olemme niin iloisia paluustanne. Teillä on varmasti tarinoita kerrottavina, hyvät herrat. Titania risti kätensä. - Minä vaadin teitä liittymään seuraamme suureen ruokasaliin tänä iltana. Kohotamme maljan jaloille retkillenne ja ylistämme suuria tekojanne, ja te puolestanne saatte kuulla uusimman hankintani soittavan teille. Titania silitti jälleen tytön tukkaa, mutta Ash ei edes katsonut ihmislasta. - Se olisi meille suuri ilo, teidän majesteettinne. - Asia on siis päätetty. Titania nyökkäsi ylhäisesti antaen meille merkin poistua. - Tapaamme siis uudelleen illalla. Odotan innokkaasti saavani kuulla, mitä olette poissa ollessanne puuhailleet. Me kumarsimme, ja sitten Ash tarttui uudelleen kuningattaren käteen kohottaen sen huulilleen. - Näkemisiin illalla, ylhäisyys, hän kuiskasi, ja me läksimme kuningattaren hovista tuntien hänen katseensa selässämme, kunnes katosimme tunneliin. Minä pidättelin nauruani, kunnes olimme turvallisen matkan päässä valtaistuinsalista. Vasta sitten käännyin katsomaan Ashia hervottomasti hihittäen. - Mitä se oikein oli, jääpoika? Mistä lähtien sinä olet tuollainen hurmuri ollut? En arvannut, että sinusta olisi moiseen. Ashin kasvot punehtuivat. - Tein vain sen, mitä piti, hän sanoi ristien kätensä rinnalleen ja katsoi sivuun. - Me pääsimme kuningattaren lähelle ja näimme, minkä vuoksi Leanansidhe meidät tänne lähetti. Nyt kysymys kuuluukin, miten me saamme hänet pois Titanialta. Miten me saamme tytön pois kesähovista? - Älä ole huolissasi, jääpoika. Minulla on jo suunnitelma. Minä hymyilin Ashille ilkikurisesti ja hieroin käsiäni yhteen. - Yksi nerokas Goodfellow'n kepponen on tulossa. Suuri ruokasali ei ollut oikeastaan sali, vaan tähtitaivaan alla oleva marmoripiha, jota ympäröi joka puolella korkea pensaslabyrintti. Kesäkuningatar piti yksisarvisten ja leijonan muotoisten pensaiden keskellä ylellisiä juhlia pitkän, valkoisen ja kullan kirjavan pöydän ääressä. Ne muistuttivat kovasti erään Hullun Hatuntekijän teekutsuja. Sellaisiin tilaisuuksiin sai kutsun

5 vain, jos oli kuningattaren suosiossa tai seuraavana vuorossa hänen kuvaannollisella mestauspölkyllään. Lienee tarpeetonta sanoa, ettei Oberon koskaan osallistunut kutsuihin. "Sir Torinin" ja minun oli helppo suunnistaa labyrintissä, vaikka pari patsasta yrittikin opastaa meidät väärään suuntaan. Tuota pikaa me kuitenkin pääsimme labyrintin keskellä olevan pöydän ääreen. Sen ympärillä oli parhaimpiinsa pukeutunutta haltijaylimystöä. Näimme höyhenistä ja ruusunterälehdistä tehtyjä mekkoja sekä morsiusharsosta ja hämähäkinseitistä tehtyjä viittoja. Kuningatar istui pöydän päässä. Hänen tukkaansa oli punottu kukkia ja kimmeltäviä kuukiviä. Hän viittoili meille hymyillen. Kuolevaisten lapsi Vi istui kuningattaren oikealla puolella ja söi vakavana valtavaa vaaleanpunaisella ja sinisellä kuorrutettua leivosta. Hänen viulunsa oli tyynyllä, jota satyyri piteli hänen tuolinsa takana. Tyttö ei kohottanut katsettaan meidän lähestyessämme, mutta kuningatar hymyili meille ilahtuneena. - Kas niin, Titania kehräsi esittelyjen jälkeen ja ylimysten istuuduttua. - Laulakaa nyt meille viimeisimmistä seikkailuistanne, ritarit. Sir Torin, haluatteko viihdyttää hovia mahtavilla teoillanne ja saavutuksillanne? Vierelläni oleva Torin painoi päänsä. - Teidän majesteettinne, mikään ei olisi minulle yhtä mieluisaa. Hän nyökkäsi minulle otsaansa hienoisesti rypistäen. - Sir Faganilla on kuitenkin oikeus laulaa seikkailuistamme tänä iltana. Me löimme vetoa siitä, kumpi saa kunnian, ja minä hävisin. Mikäli teille sopii, jätän tarinankertomisen hänelle. Titania mutristi suutaan, mutta piristyi sitten. - Olkoon menneeksi, sir Torin. Vaadin teitä pitämään minulle seuraa illan ajan. Se on vähintä, mitä voitte tehdä. Hän viittasi vasemmalla puolellaan olevaan tyhjään kohtaan. - Käykää istumaan, sir Torin, ja rentoutukaa hetkeksi. Antakaa palvelijoideni pitää vaihteen vuoksi teistä huolta. - Teidän korkeutenne, ei ole soveliasta... - Minä päätän, mikä minun hovissani on soveliasta ja mikä ei, sir Torin. Titanian ääni oli kuin sametilla päällystettyä terästä. - Kuten näette, puolisoni ei ole paikalla, joten minua pitää suojella hovin pohjasakalta. Kuka siihen pystyisi paremmin kuin kuuluisa kuljeksiva ritari? Titania viittasi uudelleen vierellään olevaan istuimeen, sillä kertaa vaativammin. - Istukaa, sir Torin. Tämä on kuningattarenne käsky. Sir Torin istuutui. Vi tuijotti sir Torinia pöydän yli kuorrutetta huulissaan, mutta Titania ei edes katsonut lasta. Hänen huomionsa oli keskittynyt täysin toisella puolella istuvaan ritariin. Torin kohtasi kuningattaren katseen ja hymyili epäröiden. - No niin, sir Fagan, Titania sanoi minuun katsomatta. - Me saamme ilmeisesti kuulla teidän laulavan seikkailuistanne tänä iltana. Toivottavasti siitä tulee viihdyttävää.

6 Kunpa tietäisit. - Ilman muuta, kuningatar. Minä virnistin ja käännyin poispäin onnellisesta parista. Astelin pihan keskelle ja otin luuttuni esiin. Sir Fagan - siis oikea sir Fagan - oli melko taitava soittoniekka, mutta sinä iltana kuultaisiin hänen ikimuistoisin esityksensä. Sormeni tanssivat luutun kielillä, ja aloin laulaa kahdesta ritarista, jotka heidän kuninkaansa oli lähettänyt hakemaan kuupedon aarretta, vaikka kumpikaan heistä ei tiennyt, mikä se oli. Viikkojen turhan etsinnän ja vastauksia vaille jääneiden kysymysten jälkeen he olivat arvelleet, että aarteen täytyi olla itse kuu. He olivat tarvinneet suuren helmen merikuningattaren valtameren pohjasta, sillä he olivat kuulleet sen pystyvän houkuttelemaan kuun alas taivaalta, jos se nostettaisiin vedestä. Molemmat ritarit olivat olleet vähällä hukkua ja taistelleet seireeneitä sekä merenhaltijoita vastaan kuivalle maalle takaisin paetessaan, mutta he olivat kuitenkin onnistuneet varastamaan helmen. Kun he olivat kohottaneet sen taivasta kohti nähdäkseen, voisiko se todella lumota kuun, kuten tarinoissa väitettiin, se oli lipsahtanut heidän sormistaan, kierinyt kalliolle ja pudonnut takaisin valtamereen, mistä se oli noudettu. Kesähovin ylimystö ulvoi naurusta tarinan kuullessaan ja taputti käsiään vaatien lisää. Minä vilkaisin pöydän päätä kohti huomaten Torinin ja kuningattaren syventyneen keskusteluun kiinnittämättä juuri lainkaan minuun huomiota. Titania oli kumartunut ritarin lähelle ja puhui tälle kuiskaillen. Torin nyökytteli vakavana. Täydellistä. - Seuraava laulu kertoo menetetystä rakkaudesta, minä ilmoitin yleisöni vaiettua. - Se kertoo siitä, miten emme saa koskaan pitää itsestään selvyytenä sitä, mitä meillä on. Sillä kertaa laulu oli hiljainen ja hidas, täynnä kaipuuta. Se kertoi ylhäisnaista rakastavasta ritarista, joka pelkäsi paljastaa rakkauttaan heidän säätyeronsa vuoksi. Sävel oli surullinen, ja lauloin niin sydäntä raastavasti kuin pystyin ja kudoin säveliin hieman taikuutta suuremman vaikutuksen tehdäkseni. Huomasin parin ylimyksen kuuntelevan lumoutuneena, nousevan sitten seisomaan ja kävelevän käsi kädessä labyrinttiin. Minä pidin katseeni Torinissa ja kuningattaressa laulaessani. He eivät kohottaneet katsettaan, mutta Titanian pää painui aina vain lähemmäs ritarin päätä, kunnes heidän välissään oli vain muutama sentti. Sir Torin ei väistänyt, vaan tarttui kuningattaren käteen sen koskettaessa hänen poskeaan. Sitten Sir Torin painoi kädelle huulensa. Yhtäkkiä kuningatar nousi seisomaan. Hän viittasi palvelijan luokseen, kuiskasi tälle jotakin ja osoitti samalla Vitä. Satyyri kumarsi ja palasi tytön luokse ottaen tämän leivoksen ja viittasi tyttöä seuraamaan. Ihmisen ja satyyrin lähdettyä juhlista minä virnistelin itsekseni.

7 Ensimmäinen vaihe oli toteutettu. Vi ei taida viihdyttää meitä enempää tänä iltana. No niin, kesäkuningattareni. Olet lähettänyt pikku lemmikkisi pois. Aiotko niellä syötin? Titania venytteli raukeasti, nousi seisomaan ja kosketti kevyesti Torinin olkapäätä. Sitten hän kumartui kuiskaamaan jotakin Torinin korvaan. Kyllä, hän nieli syötin. Hän siveli sormenpäällään Torinin käsivartta, astui kauemmas, loi ritariin viekoittelevan katseen ja asteli sitten pensaslabyrinttiin. Torin odotti hetken, ennen kuin katsoi minua. Minä nyökkäsin. Ritari nousi huolettomasti ja vilkaisi varovasti ympärilleen. Kukaan ei kiinnittänyt huomiota häneen, vaan kaikki katsoivat minua tai toisiaan. Useat ylimykset olivat alkaneet tanssia joko kahden tai kolmen ryhmissä. Heidän ilmeensä oli haaveileva ja kaukainen. Kukaan ei huomannut kesäritarin poistuvan pöydästä ja lähtevän pensaslabyrinttiin kuningattaren perässä. Minä jatkoin lauluani vielä useiden säkeistöjen ajan hänen kadottuaan, kunnes viimein päätin sen. Ja siinä oli vaihe kaksi. Minä katselin ympärilleni aikaansaannostani ihaillen. Aivan, sinulla on yhä taito hyppysissäsi, Goodfellow. Uskomatonta, mitä yksi pikkuinen rakkauslaulu heikoille mielille tekee. Sääli, ettei meillä ole enempää aikaa. En ole pitkään aikaan saanut ketään tanssimaan kolmea päivää yhteen menoon. Oli aika siirtyä viimeiseen vaiheeseen. Minä kumarsin yleisölleni. - Huomio kaikki! minä huhuilin kesäylimysten katsellessa ympärilleen hämmentyneinä. - Olette olleet suurenmoinen yleisö! Valitettavasti minun pitää kuitenkin nyt rientää. Kun mekkala alkaa, yrittäkää olla vauhkoontumatta. Viettäkää suurenmoinen loppuilta! He räpyttelivät silmiään kuulematta oikeastaan sanaakaan puheestani, sillä he olivat yhä niin tunnekuohunsa vallassa. Minä kumarsin vielä kerran ja kiiruhdin kenenkään estämättä labyrinttiin. Tiesin, missä Torin ja kuningatar olisivat. Olin kulkenut labyrintin halki lukemattomat kerrat, yleensä kuokkiakseni kuningattaren juhlissa tai vakoillakseni hänen vieraitaan. Joskus olin tehnyt sen Oberonin pyynnöstä, joskus omaksi huvikseni. Tiesin kuitenkin, mistä tuhman pariskunnan löytäisin: salaiselta lähteeltä labyrintin koilliskulmassa, minne Titania kaikki uhrinsa vei. Kuulin heidän äänensä lähemmäs mennessäni. Ohitin polun varrella olevia lukemattomia leijonien, koirien ja yksisarvisten muotoon leikattuja pensaita. Kurkistin merenneitosuihkulähteen takaa ja näin kuningattaren ja kesäritarin olevan lähellä lammen

8 reunaa. Titania oli hyvin lähellä Torinia pidellen tämän rinnalla kättään ja kumartuen lähemmäs. - Ylhäisyys, ritari sanoi. - Minä... minä en voi tehdä tätä... enää. Entä puolisonne? Lordi Oberon... - Lordi Oberon ei ole täällä, Titania kuiskasi painaen sormenpäänsä ritarin huulille. - Ja se, mitä Oberon ei tiedä, ei häntä vahingoita... hän lisäsi kumartuen lähemmäs ja raotti huuliaan. Minä hengitin syvään. Kas niin, nyt mentiin. - Olette aivan oikeassa, kuningatar Titania! Minä pudotin valepuvun yltäni ja astuin esiin suihkulähteen takaa. - Se, mitä Oberon ei tiedä, ei häntä vahingoita. Hyvänen aika, sanon itse hänelle samaa melkein joka päivä. On mukava tietää, että meillä on niin paljon yhteistä. Titania hätkähti ja astui kauemmas Torinista. Hänen silmänsä laajentuivat hänen nähdessään minut. - Robin Goodfellow! hän sähähti kasvot vihasta vääristyen. Hän epäröi hetken, mutta suoristautui sitten täyteen pituuteensa ja katsoi minua nenänvarttaan pitkin. - Miten sinä uskallat! Miten sinä uskallat tulla tänne kutsumatta, etenkin kun mieheni ei ole hovissa! Vai... paniko hän sinut asialle? Titania katsoi minua synkän halveksuvasti. - Sinähän olet aina ollut hänen pikku vakoojansa, hänen kiltti pikku vahtikoiransa, joka on aina valmis hoitamaan tehtävät, joilla hän itse ei halua käsiään liata. Säälittävää. Olette molemmat säälittäviä! Salama leimahti ja iski pensaaseen sytyttäen sen tuleen. Minä hillitsin haluni hätkähtää. Kesäkuningattaren silmät paloivat sinivalkoisina häilyvissä varjoissa. - Ehkä suuri Robin Goodfellow joutuu valitettavaan onnettomuuteen, hän pohti tuulen tuivertaessa hänen hiuksiaan, kun hän kohotti kätensä. - Sellaiseen, joka vaientaa hänet täysin muutamaksi vuosisadaksi. - Soo soo. Minä heristin sormeani ja hymyilin pelottomasti. - Olin odottanut teidän palkitsevan minut, kuningatar hyvä. Minähän vain estin teitä tekemästä äärettömän kiusallisen erehdyksen. Teitä on huijattu, majesteetti. Teitä on käytetty hyväksi. Vihollinen on aivan nenänne edessä, ettekä edes ymmärtänyt sitä. Torin tuijotti minua kivettyneenä. Minä en piitannut hänestä, vaan katsoin Titaniaa, joka tarkkaili minua varuillaan, mutta myös uteliaana ja epäluuloisena. - Mitä sinä oikein juonit, Goodfellow? hän kysyi. - Uskokaa, mitä haluatte, minä jatkoin vastaten kuningattaren katseeseen hievahtamatta. - Kutsukaa minua miksi haluatte, vihatkaa minua, jos haluatte, mutta olen yhä kesähovin uskollinen palvelija. Tämä on minun kotini, ja tekisin mitä vain sitä suojellakseni. Ja kun sain

9 tietää vihollisen tunkeutuneen tänne, en voinut olla tekemättä mitään, vaikka se tarkoittikin sitä, että minun piti tulla varoittamaan teitä. - Mitä sinä... Kuningatar suoristautui. - Leanansidhe, hän sihahti silmiään siristäen. - Hän on lähettänyt jonkun. Hän on lähettänyt jonkun varastamaan minun ihmislemmikkini. Missä... - Aivan nenänne edessä, kuningatar. Juuri niin kuin sanoin. Ennen kuin kumpikaan heistä ennätti tehdä mitään, minä käännähdin Toriniin päin ja poistin hänen valepukunsa, riisuin kesäritarin olemuksen ja paljastin talviprinssin kuningattarelle. - Siinä on teidän vihollisenne, kuningatar Titania. Tehkää hänelle, mitä haluatte. Seuraava osa Julie Kagawan jatkotarinasta Kesän taittuessa ilmestyy ensi keskiviikkona!

Minä päätin itse sitoa ankkurinköyden paikalle, johon laitetaan airot. Kun ankkuri upposi joen pohjaan ja heti

Minä päätin itse sitoa ankkurinköyden paikalle, johon laitetaan airot. Kun ankkuri upposi joen pohjaan ja heti Joki Minä asun omakotitalossa. Talo sijaitsee Kemijärven rannan lähellä. Talon ja rannan välimatka on noin 20 metriä. Tänä keväänä Kemijoen pinnan jää alkoi sulaa aikaisemmin kuin ennen. Kaiken jään sulamisen

Lisätiedot

Aurinko nousi ja valaisi Ihmevaaran kaatopaikan. Jostain kuului hiljainen ääni. Lilli-kettu höristi korviaan. Mistä ääni kuului? Ei se ainakaan lintu

Aurinko nousi ja valaisi Ihmevaaran kaatopaikan. Jostain kuului hiljainen ääni. Lilli-kettu höristi korviaan. Mistä ääni kuului? Ei se ainakaan lintu Aurinko nousi ja valaisi Ihmevaaran kaatopaikan. Jostain kuului hiljainen ääni. Lilli-kettu höristi korviaan. Mistä ääni kuului? Ei se ainakaan lintu ollut. Ääni kuului uudestaan. - Sehän tulee tuosta

Lisätiedot

yökerhon takaoven. Se jysähti äänekkäästi seinää vasten ennen kuin hän astui kujalle. Hän

yökerhon takaoven. Se jysähti äänekkäästi seinää vasten ennen kuin hän astui kujalle. Hän 5 Suuttumus sai toimimaan hätiköidysti. Ei kovin hyvä juttu, Stacia ajatteli työntäessään auki yökerhon takaoven. Se jysähti äänekkäästi seinää vasten ennen kuin hän astui kujalle. Hän muistutti itselleen,

Lisätiedot

Aamunavaus alakoululaisille

Aamunavaus alakoululaisille Aamunavaus alakoululaisille Punainen Risti on maailmanlaajuinen järjestö, jonka päätehtävänä on auttaa hädässä olevia ihmisiä. Järjestön toiminta pohjautuu periaatteisiin, jotka antavat sille mahdollisuuden

Lisätiedot

Herään aikaisin aamulla herätyskellon pirinään. En jaksanut millään lähteä kouluun, mutta oli aivan pakko. En syönyt edes aamupalaa koska en olisi

Herään aikaisin aamulla herätyskellon pirinään. En jaksanut millään lähteä kouluun, mutta oli aivan pakko. En syönyt edes aamupalaa koska en olisi Akuliinan tarina Herään aikaisin aamulla herätyskellon pirinään. En jaksanut millään lähteä kouluun, mutta oli aivan pakko. En syönyt edes aamupalaa koska en olisi muuten kerennyt kouluun. Oli matikan

Lisätiedot

Pidän hänen ilmeestään, kun sanon sen hänelle.

Pidän hänen ilmeestään, kun sanon sen hänelle. Hän rakastaa minua. Tietenkin minä rakastan häntä. Kyllä minä uskon, että hän rakastaa minua... Hänhän on vaimoni! Joskus hän sanoo sen ääneenkin. Pidän hänen ilmeestään, kun sanon sen hänelle. On hyvä

Lisätiedot

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo:

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo: 13. kappale (kolmastoista kappale) SAMI RI N KOULUVII KKO 13.1. Samir kertoo: Kävin eilen Mohamedin luona. Hän oli taas sairas. Hänellä oli flunssa. Minä kerroin Mohamedille, että myös minulla on pää kipeä.

Lisätiedot

Lennä, kotka, lennä. Afrikkalainen kertomus. Mukaillut Christopher Gregorowski. Lennä, kotka, lennä

Lennä, kotka, lennä. Afrikkalainen kertomus. Mukaillut Christopher Gregorowski. Lennä, kotka, lennä Lennä, kotka, lennä Afrikkalainen kertomus Mukaillut Christopher Gregorowski Lennä, kotka, lennä 5 Muuan maanviljelijä lähti eräänä päivänä etsimään kadonnutta vasikkaa. Karjapaimenet olivat palanneet

Lisätiedot

nousukasjupilta. Hän oli toivonut näkevänsä tuttuja kasvoja, mutta Foleya, baarin omistajaa,

nousukasjupilta. Hän oli toivonut näkevänsä tuttuja kasvoja, mutta Foleya, baarin omistajaa, 3 Stacia laski hieman kyllästyneesti huokaisten eteensä tiskille lasillisen verta chelseyläiseltä nousukasjupilta. Hän oli toivonut näkevänsä tuttuja kasvoja, mutta Foleya, baarin omistajaa, lukuun ottamatta

Lisätiedot

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Lähdetään matkaan Tänään lähdetään hyvän paimenen matkaan. Aamulla paimen huomasi, että yksi hänen lampaistaan on kadoksissa. Tallella on 99 lammasta, mutta yksi,

Lisätiedot

Allaahin, Armeliaimman Armahtajan Nimeen. 1. Luku. Kuka Allaah on? Allaah on Ar-Rabb (Hän, joka luo, pyörittää asioita ja omistaa kaiken.

Allaahin, Armeliaimman Armahtajan Nimeen. 1. Luku. Kuka Allaah on? Allaah on Ar-Rabb (Hän, joka luo, pyörittää asioita ja omistaa kaiken. Allaahin, Armeliaimman Armahtajan Nimeen. 1. Luku Kuka Allaah on? Allaah on Ar-Rabb (Hän, joka luo, pyörittää asioita ja omistaa kaiken.) Todistan, että ei ole mitään todellista palvomisen arvoista jumalaa

Lisätiedot

Viisas kuningas Salomo

Viisas kuningas Salomo Nettiraamattu lapsille Viisas kuningas Salomo Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Kääntäjä: Anni Kernaghan Sovittaja: Ruth Klassen Suomi Kertomus 22/60 www.m1914.org Bible for Children, PO Box

Lisätiedot

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) VAARAN MERKKI

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) VAARAN MERKKI Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) VAARAN MERKKI 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka b) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin c) Kertomuksessa esiintyvät henkilöt

Lisätiedot

Bahá u lláh, Ridván muistio. www.bahai.fi/lamppu

Bahá u lláh, Ridván muistio. www.bahai.fi/lamppu Jumalallinen kevätaika on koittanut... Kiiruhda kaiken luomakunnan edessä ylistämään Jumalasi nimeä ja kaiuttamaan hänen kiitostansa, niin että kaikki luodut virvoittuisivat ja uudeksi muuttuisivat. Bahá

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Tuhlaajapoika

Nettiraamattu. lapsille. Tuhlaajapoika Nettiraamattu lapsille Tuhlaajapoika Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for Children,

Lisätiedot

Tyttö, joka eli kahdesti

Tyttö, joka eli kahdesti Nettiraamattu lapsille Tyttö, joka eli kahdesti Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2007 Bible

Lisätiedot

Simson, Jumalan vahva mies

Simson, Jumalan vahva mies Nettiraamattu lapsille Simson, Jumalan vahva mies Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Lyn Doerksen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box

Lisätiedot

Vainoajan tie saarnaajaksi

Vainoajan tie saarnaajaksi Nettiraamattu lapsille Vainoajan tie saarnaajaksi Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2007 Bible

Lisätiedot

MIKAN SALAISUUS. Teksti Per Dunsö, kuvat Janne Harju

MIKAN SALAISUUS. Teksti Per Dunsö, kuvat Janne Harju Mika on reipas 6-vuotias jalkapalloa rakastava poika. Hänen paras ystävänsä on Lotta joka pelaa Mikan kanssa samassa joukkueessa. Heidän joukkueensa nimi on Nappulat. Nappulalaiset ovat päässeet mukaan

Lisätiedot

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry Outi Rossi JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa Kuvittanut Susanna Sinivirta Fida International ry JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa, 4. painos C Outi Rossi Kuvitus Susanna Sinivirta Fida International ry Kirjapaino

Lisätiedot

Niin totta kuin nimeni on Puck

Niin totta kuin nimeni on Puck 1 Niin totta kuin nimeni on Puck Nimet. Mitä väliä nimellä muka on? Niissähän on vain joukko kirjaimia tai äänteitä, jotka muodostavat sanan. Eikö ruusu muuksi kutsuttuna tuoksuisi yhtä suloiselta? Eikö

Lisätiedot

- Kummalla on vaaleammat hiukset? - Villellä on vaaleammat hiukset.

- Kummalla on vaaleammat hiukset? - Villellä on vaaleammat hiukset. MAI FRICK KOMPARAATIO ELI VERTAILU 1. Komparatiivi -mpi -mpa, -mma monikko: -mpi, -mmi - Kumpi on vanhempi, Joni vai Ville? - Joni on vanhempi kuin Ville. - Kummalla on vaaleammat hiukset? - Villellä on

Lisätiedot

ELIA OTETAAN TAIVAASEEN

ELIA OTETAAN TAIVAASEEN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) ELIA OTETAAN TAIVAASEEN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Elia otettiin taivaaseen jossakin Jordanin itäpuolella, Jerikon kohdalla.

Lisätiedot

P U M P U L I P I L V E T

P U M P U L I P I L V E T T U O M O K. S I L A S T E P U M P U L I P I L V E T Runoja TUOMO K. SILASTE Teokset: Matka, romaani; 2007 Rakkaani kosketa minua, runoja; 2007 Apolloperhonen, runoja; 2008 Rakastettu leskirouva Gold,

Lisätiedot

Jeesus parantaa sokean

Jeesus parantaa sokean Nettiraamattu lapsille Jeesus parantaa sokean Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3

Lisätiedot

Eikev 5. Moos 7: 12-11: 25

Eikev 5. Moos 7: 12-11: 25 1 Eikev 5. Moos 7: 12-11: 25 Hepreankielisessä sanassa eikev on hyvin paljon tarkoitusta. Ensimmäinen tarkoitus on: johdonmukainen, askel askeleelta eteenpäin. Sana eikev tarkoittaa myös kantapäätä. Kaikkivaltias

Lisätiedot

TEHTÄVIÄ SATUUN PEUKALOINEN

TEHTÄVIÄ SATUUN PEUKALOINEN 1 TEHTÄVIÄ SATUUN PEUKALOINEN A) Sisältökysymykset: 1. Miksi pojan nimeksi tuli Peukaloinen? 2. Millainen Peukaloinen oli lapsena? 3. Miten Peukaloinen ohjasi hevosta oikeaan paikkaan? 4. Mitä vastaan

Lisätiedot

Löytölintu. www.modersmal.net/finska

Löytölintu. www.modersmal.net/finska www.modersmal.net/finska Löytölintu Olipa kerran metsänvartija, joka lähti metsään metsästämään. Siellä hän kuuli lapsen huutoa. Hän seurasi ääntä ja saapui vihdoin korkean puun juurelle, jonka latvassa

Lisätiedot

Blake oli tullut siihen tulokseen, että hänen oli parasta vältellä Veripankkia. ja Staciaa muutaman päivän ajan. Toivottavasti Stacia ajan myötä

Blake oli tullut siihen tulokseen, että hänen oli parasta vältellä Veripankkia. ja Staciaa muutaman päivän ajan. Toivottavasti Stacia ajan myötä 8 Blake oli tullut siihen tulokseen, että hänen oli parasta vältellä Veripankkia ja Staciaa muutaman päivän ajan. Toivottavasti Stacia ajan myötä rauhoittuisi ja antaisi Blakelle tilaisuuden selvittää

Lisätiedot

Hirmuinen valtiattareni on rakastunut

Hirmuinen valtiattareni on rakastunut 3 Hirmuinen valtiattareni on rakastunut Ash palasi muutamaa minuuttia myöhemmin astuen luolaan etukäteen varoittamatta. Hänellä oli mukanaan pari jänistä, mikä kertoi hänen todellakin käyneen metsästämässä.

Lisätiedot

Jaa jaa. Sarihan kävi Lyseon lukion, kun ei tuosta keskiarvosta ollut kiinni.

Jaa jaa. Sarihan kävi Lyseon lukion, kun ei tuosta keskiarvosta ollut kiinni. Welcome to my life Kohtaus X: Vanhempien tapaaminen Henkilöt: Sari Lehtipuro Petra, Sarin äiti Matti, Sarin isä Paju (Lehtipurot ja Paju istuvat pöydän ääressä syömässä) Mitäs koulua sinä Paju nyt käyt?

Lisätiedot

Lapsen kielen kehitys I. Alle vuoden ikäisen vanhemmille. www.eksote.fi

Lapsen kielen kehitys I. Alle vuoden ikäisen vanhemmille. www.eksote.fi Lapsen kielen kehitys I Alle vuoden ikäisen vanhemmille www.eksote.fi Lapsi- ja nuorisovastaanotto Puheterapia 2010 LAPSEN KIELEN KEHITYS Lapsen kieli kehittyy rinnan hänen muun kehityksensä kanssa. Puhetta

Lisätiedot

Maaria Lappalainen SATUTETTU

Maaria Lappalainen SATUTETTU Maaria Lappalainen SATUTETTU Satutettu Maaria Lappalainen Kuvat: Maaria Lappalainen Ulkoasu: Lassi Kahilakoski Kustantaja: Mediapinta, 2011 ISBN 978-952-235-404-4 Luovutus Piikit selässä, terävät kuin

Lisätiedot

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen ilot Koulun jälkeen rättipoikki, kotiin laahustin tien poikki. Ajattelin: voisin mennä nukkumaan, ihan vain hetkeksi torkkumaan. Sitten

Lisätiedot

Toiminnan tavoite ja kuvaus: Oppilaat kuuntelevat ja rakentavat kuvien avulla uudelleen tarinan

Toiminnan tavoite ja kuvaus: Oppilaat kuuntelevat ja rakentavat kuvien avulla uudelleen tarinan Harjoite 5: TARINAN MUODOSTAMINEN Toiminnan tavoite ja kuvaus: Oppilaat kuuntelevat ja rakentavat kuvien avulla uudelleen tarinan Tavoiteltavat osa-alueet: Kognitiivinen taso: P: Aikajärjestys, IR: Sarjan

Lisätiedot

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(7) Luterilainen Kirkko 3. vuosi nro VT2 _2 /28 www.pyhäkoulu.fi lapsille@luterilainen.com 8.12.

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(7) Luterilainen Kirkko 3. vuosi nro VT2 _2 /28 www.pyhäkoulu.fi lapsille@luterilainen.com 8.12. Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(7) PALAVA PENSAS 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Siinain erämaassa, Hoorebin vuoren juurella. b) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeesus, suuri Opettaja

Nettiraamattu lapsille. Jeesus, suuri Opettaja Nettiraamattu lapsille Jeesus, suuri Opettaja Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Hyviä ja huonoja kuninkaita

Nettiraamattu lapsille. Hyviä ja huonoja kuninkaita Nettiraamattu lapsille Hyviä ja huonoja kuninkaita Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible for

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Joosua johtaa kansaa

Nettiraamattu. lapsille. Joosua johtaa kansaa Nettiraamattu lapsille Joosua johtaa kansaa Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3 Winnipeg,

Lisätiedot

LUOMINEN. 1. Kertomuksen taustatietoja a) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin (Kolmiyhteinen) Jumala loi maailman n. 6 000 vuotta sitten.

LUOMINEN. 1. Kertomuksen taustatietoja a) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin (Kolmiyhteinen) Jumala loi maailman n. 6 000 vuotta sitten. Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) LUOMINEN Kuva taidegraafikko Kimmo Pälikkö 1. Kertomuksen taustatietoja a) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin (Kolmiyhteinen) Jumala loi maailman n.

Lisätiedot

Satuhahmojen keskustelu

Satuhahmojen keskustelu Reetan satutehtävät Satujen maailma 1. Adalminan helmi, Sakari Topelius 2. Lumikki, Grimmin veljekset 3. Prinsessa Ruusunen, Grimmin veljekset 4. Pieni Merenneito, H. C. Andersen 5. Pieni Tulitikkutyttö,

Lisätiedot

Stacia halusi suuttua Blakelle. Raastaa miehen ihoa ja leikellä tämän miehuuden palasiksi,

Stacia halusi suuttua Blakelle. Raastaa miehen ihoa ja leikellä tämän miehuuden palasiksi, 7 Stacia halusi suuttua Blakelle. Raastaa miehen ihoa ja leikellä tämän miehuuden palasiksi, koska mies muistutti häntä kaikesta siitä, mitä hänellä ei ollut. Mutta... Blakessa oli jotakin, mitä hän ei

Lisätiedot

nopea hidas iloinen surullinen hauska vakava rauhallinen reipas kovaääninen hiljainen raju herkkä salaperäiset selkeät

nopea hidas iloinen surullinen hauska vakava rauhallinen reipas kovaääninen hiljainen raju herkkä salaperäiset selkeät nopea hidas iloinen surullinen hauska vakava rauhallinen reipas kovaääninen hiljainen raju herkkä salaperäiset sanat selkeät sanat CC Kirsi Alastalo 2016 Kuvat: Papunetin kuvapankki, www.papunet.net, Sclera

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeesus parantaa sokean

Nettiraamattu lapsille. Jeesus parantaa sokean Nettiraamattu lapsille Jeesus parantaa sokean Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for

Lisätiedot

Luuk.14:26-35. Kutsu Jumalan valtakuntaan

Luuk.14:26-35. Kutsu Jumalan valtakuntaan Luuk.14:26-35. Kutsu Jumalan valtakuntaan Tämän sunnuntain teema on " kutsu Jumalan valtakuntaan ". Päivän tekstissä Jeesus itse asiassa esittää kutsun Jumalan valtakuntaan, vaikka tuo kutsu kuulostaakin

Lisätiedot

Jeesus, suuri Opettaja

Jeesus, suuri Opettaja Nettiraamattu lapsille Jeesus, suuri Opettaja Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Matt. 7: 1-29 Pirkko Valkama

Matt. 7: 1-29 Pirkko Valkama Suoraa puhetta, kuuleeko kukaan? Matt. 7: 1-29 Pirkko Valkama Matt. 7: 1-6 1."Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi. 2. Niin kuin te tuomitsette, niin tullaan teidät tuomitsemaan, ja niin kuin te mittaatte,

Lisätiedot

JEESUS PILATUKSEN JA HERODEKSEN EDESSÄ

JEESUS PILATUKSEN JA HERODEKSEN EDESSÄ Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS PILATUKSEN JA HERODEKSEN EDESSÄ 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka b) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin Jeesus Herodeksen

Lisätiedot

Prinssistä paimeneksi

Prinssistä paimeneksi Nettiraamattu lapsille Prinssistä paimeneksi Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Oppitunti 3 Teema Kärsivällisyys Ikäryhmä 7-8

Oppitunti 3 Teema Kärsivällisyys Ikäryhmä 7-8 Oppitunti 3 Teema Kärsivällisyys Ikäryhmä 7-8 Aloita oppitunti tavalliseen tapaan lausumalla ensin itse rukous ja anna sitten muutaman lapsen lausua ulkoa oppimansa rukous. Muista, että kullekin lapselle

Lisätiedot

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä.

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. 1 Lapsen nimi: Ikä: Haastattelija: PVM: ALKUNAUHOITUS Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. OSA

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Pietari ja rukouksen voima

Nettiraamattu lapsille. Pietari ja rukouksen voima Nettiraamattu lapsille Pietari ja rukouksen voima Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible

Lisätiedot

PÄÄSIÄISAAMUNA. 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui: Jerusalemissa

PÄÄSIÄISAAMUNA. 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui: Jerusalemissa Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) PÄÄSIÄISAAMUNA 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui: Jerusalemissa b) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin Jeesus oli kuollut ja haudattu

Lisätiedot

PIETARI KIELTÄÄ JEESUKSEN

PIETARI KIELTÄÄ JEESUKSEN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) PIETARI KIELTÄÄ JEESUKSEN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Jerusalemissa, temppelin lähellä, Ylimmäisen papin palatsin pihalla.

Lisätiedot

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) HESEKIEL

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) HESEKIEL Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) HESEKIEL 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Kaldean maassa (eli Babyloniassa) Kebar-joen varrella. b) Ajallinen yhteys muihin

Lisätiedot

Kaija Jokinen - Kaupantäti

Kaija Jokinen - Kaupantäti Kaija maitokaapissa täyttämässä hyllyjä. Kaija Jokinen - Kaupantäti Kun menet kauppaan, ajatteletko sitä mitä piti ostaa ja mahdollisesti sitä mitä unohdit kirjoittaa kauppalistaan? Tuskin kellekään tulee

Lisätiedot

7 keinoa lisätä kirjasi myyntiä

7 keinoa lisätä kirjasi myyntiä 7 keinoa lisätä kirjasi myyntiä montako tietokirjaa pitää myydä, että olisit suomessa bestseller? Bestseller-listalle Suomessa tietokirjalla on päässyt vuonna 2014 jos on myynyt yli 13500 kappaletta tai

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Jumalan. mies

Nettiraamattu. lapsille. Jumalan. mies Nettiraamattu lapsille Jumalan lähettämä mies Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Näiden tapahtumien jälkeen tuli keskustelua seurannut lainopettaja Jeesuksen luo kysyen Jeesukselta, mikä käsky on kaikkein tärkein.

Näiden tapahtumien jälkeen tuli keskustelua seurannut lainopettaja Jeesuksen luo kysyen Jeesukselta, mikä käsky on kaikkein tärkein. Mark.12:28-34: Muuan lainopettaja oli seurannut heidän väittelyään ja huomannut, miten hyvän vastauksen Jeesus saddukeuksille antoi. Hän tuli nyt Jeesuksen luo ja kysyi: "Mikä käsky on kaikkein tärkein?"

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Tyttö, joka eli kahdesti

Nettiraamattu lapsille. Tyttö, joka eli kahdesti Nettiraamattu lapsille Tyttö, joka eli kahdesti Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2010 Bible

Lisätiedot

Kaverini Eetu hukkasi pyöränavaimensa, kun oli kylässä meillä. Hän huomasi sen vasta illalla, kun oli jo pimeää.

Kaverini Eetu hukkasi pyöränavaimensa, kun oli kylässä meillä. Hän huomasi sen vasta illalla, kun oli jo pimeää. Papuri.papunet.net Kaverini Eetu hukkasi pyöränavaimensa, kun oli kylässä meillä. Hän huomasi sen vasta illalla, kun oli jo pimeää. Riku, pliis, auta mua etsimään niitä. Muuten mun täytyy kävellä kotiin,

Lisätiedot

Kouluun lähtevien siunaaminen

Kouluun lähtevien siunaaminen Kouluun lähtevien siunaaminen Tätä aineistoa käytetään rukoushetkessä (ks. sen rakenne s. 9), jossa siunataan kouluun lähtevät. Siunaaminen toimitetaan keväällä tai juuri ennen koulun alkamista. Siunaamisen

Lisätiedot

Joutseneen tarttukaa.

Joutseneen tarttukaa. Joutseneen tarttukaa. Olipa kerran kolme veljestä. Nuorimman nimi oli Jussi. Toiset aina tekivät hänelle kiusaa, hän kun oli heikompi heitä. Kun hän kerran oli metsässä puita pilkkomassa ja valitteli vaivojansa,

Lisätiedot

HIIRIKAKSOSET. Aaro 22.2.2013. Lentoturma

HIIRIKAKSOSET. Aaro 22.2.2013. Lentoturma NALLE PUH Olipa kerran Nalle Puh. Nalle Puh lähti tapaamaan veljeään. Nalle Puh ja hänen veljensä nauroi itse keksimäänsä vitsiä. Se oli kuka on Nalle Puhin veli. Vastaus oli puhveli. Sitten he söivät

Lisätiedot

Savi tykkää käden lämmöstä. Se muovautuu helpommin, kun se lämpiää, Sirkka sanoi. Vähän niin kuin ihmisetkin, minä sanoin.

Savi tykkää käden lämmöstä. Se muovautuu helpommin, kun se lämpiää, Sirkka sanoi. Vähän niin kuin ihmisetkin, minä sanoin. Kaisa TAPAN I BAGGE Kotona TAMMI Kaisa TAPAN I BAGGE Kotona Kuvittanut Hannamari Ruohonen Kustannusosakeyhtiö Tammi Helsinki Kannen kuva: Hannamari Ruohonen Kannen ja typografian suunnittelu: Laura Lyytinen

Lisätiedot

Hyvää iltaa. Tiernapojat 1 Trad. Sov. Jouni Satopää = 100. Flute. Guitar. Contrabass

Hyvää iltaa. Tiernapojat 1 Trad. Sov. Jouni Satopää = 100. Flute. Guitar. Contrabass uitar 4 88 4 4 = 100 Pizzicato Hyvää iltaa Tiernapojat 1 Bm A x 4 Hyvää iltaa, hyvää iltaa, itse kullekin säädylle. Sekä isännill' että emännill', jokaiselle kuin talossa on. Ja me toivotamm' ja me toivotamm',

Lisätiedot

Tämän leirivihon omistaa:

Tämän leirivihon omistaa: Tämän leirivihon omistaa: 1 Tervetuloa kesäleirille! Raamiksilla tutustumme Evankeliumin väreihin. o Keltainen kertoo Jumalasta ja taivaasta, johon pääsen uskomalla Jeesukseen. o Musta kertoo, että olen

Lisätiedot

Olipa kerran lue linnoihin liittyvät tarinat

Olipa kerran lue linnoihin liittyvät tarinat Olipa kerran lue linnoihin liittyvät tarinat Harmaan linnan ritarit Olipa kerran kolme ritaria ja niillä oli harmaa linna. Linna sijaitsi kukkulan päällä. Linnaan hyökättiin. Sinne hyökkäsi punaiset ritarit,

Lisätiedot

Sami Hirvonen. Ulkoasut Media Works sivustolle

Sami Hirvonen. Ulkoasut Media Works sivustolle Metropolia ammattikorkeakoulu Mediatekniikan koulutusohjelma VBP07S Sami Hirvonen Ulkoasut Media Works sivustolle Loppuraportti 14.10.2010 Visuaalinen suunnittelu 2 Sisällys 1 Johdanto 3 2 Oppimisteknologiat

Lisätiedot

Dalinda Luolamo. Tunteiden sota. Runokokoelma

Dalinda Luolamo. Tunteiden sota. Runokokoelma Dalinda Luolamo Tunteiden sota Runokokoelma Tunteiden sota Dalinda Luolamo Ulkoasu: R. Penttinen Painettu: Mediapinta, 2010 ISBN 978-952-235-235-4 Alkusanat Arvoisat lukijat. Tahdon kertoa teille projektistani

Lisätiedot

Mitä on tapahtunut? -Emme ymmärrä mitään. -Tunne-elämä on jäissä. -Pikkuinen on edessä, mutta niin kaukana. -Hoitajat hoitavat Jaakkoa ja vanhempia

Mitä on tapahtunut? -Emme ymmärrä mitään. -Tunne-elämä on jäissä. -Pikkuinen on edessä, mutta niin kaukana. -Hoitajat hoitavat Jaakkoa ja vanhempia Jaakon elämä Emme uskoneet, että selviät, Emme uskoneet, että saisimme pitää sinut, Sinua hoivattiin, puolestasi rukoiltiin, välillä rukousta ei voinut lopettaa, se jatkui herkeämättä, hiljaa mielessä.

Lisätiedot

Nina Åström MINUN AARTEENI LAULUJA HILJA AALTOSEN SYDÄMELTÄ

Nina Åström MINUN AARTEENI LAULUJA HILJA AALTOSEN SYDÄMELTÄ Nina Åström MINUN AARTEENI LAULUJA HILJA AALTOSEN SYDÄMELTÄ Jumalan kädet kantaa Sydämen itku vaikenee ainoastaan taivainen sade kun armolla koskettaa saa Golgatan sanoma yksin ja ainoastaan särkyneen

Lisätiedot

PYHITTÄJÄ MARIA EGYPTILÄINEN -KEPPINUKKE

PYHITTÄJÄ MARIA EGYPTILÄINEN -KEPPINUKKE PYHITTÄJÄ MARIA EGYPTILÄINEN -KEPPINUKKE - Leikkaa hahmot ja lavasteet irti - Liimaa hahmon peilikuvat yhteen pohjapaloistaan. - Taita hahmot pystyyn siten, että valkoinen pala jää pöytää vasten. - Liimaa

Lisätiedot

c) Kertomuksessa esiintyvät henkilöt Mooses, Aaron ja Mirjam sekä Aaronin poika, Eleasar

c) Kertomuksessa esiintyvät henkilöt Mooses, Aaron ja Mirjam sekä Aaronin poika, Eleasar Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) VASKIKÄÄRME 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka - Siinain erämaassa b) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin Sen 40 vuoden aikana,

Lisätiedot

Karita Nyqvist. Täydesti tuntien. runoja

Karita Nyqvist. Täydesti tuntien. runoja Karita Nyqvist Täydesti tuntien runoja Täydesti tuntien Karita Nyqvist Ulkoasu: R. Penttinen Kustantaja: Mediapinta, 2011 ISBN 978-952-235-283-5 Iloa ja eloa 5 6 Ajatusloitsu Anna onnen olo otsaani hivele

Lisätiedot

USKOONTULON ABC. almondy.suntuubi.com

USKOONTULON ABC. almondy.suntuubi.com 1 USKOONTULON ABC 2 1. Tunnusta, että olet tehnyt syntiä ja tee parannus. Me olemme tehneet väärin, me olemme tehneet syntiä, olemme rikkoneet SINUA vastaan, kapinoineet ja poikenneet SINUN Käskyistäsi

Lisätiedot

]tç Çt ]ùüäxçá äâ Jv

]tç Çt ]ùüäxçá äâ Jv ]tç Çt ]ùüäxçá äâ Jv Elipä kerran kolme aivan tavallista lasta: Eeva, Essi ja Eetu. Oli kesä joten koulua ei ollut. Lapset olivat lähteneet maalle isovanhempiensa luokse. Eräänä sateisena kesäpäivänä,

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Ensimmäinen

Nettiraamattu. lapsille. Ensimmäinen Nettiraamattu lapsille Ensimmäinen pääsiäinen Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Lyn Doerksen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3

Lisätiedot

>>"Siihen meni varmaan kauan aikaa mennä Mekasta Jerusalemiin sillä eläimellä.

>>Siihen meni varmaan kauan aikaa mennä Mekasta Jerusalemiin sillä eläimellä. ISRA JA MIRAAJ Eräänä yönä, kauan aikaa sitten Mekassa, enkeli Gabriel tuli profeetan (salallaahu äleihi wa sallam) luokse. Hän leikkasi hänen rintansa avoimeksi, otti ulos hänen sydämensä, pesi sen Zam

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Viisas kuningas Salomo

Nettiraamattu lapsille. Viisas kuningas Salomo Nettiraamattu lapsille Viisas kuningas Salomo Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible for Children,

Lisätiedot

Satu Lepistö 27.2.2009

Satu Lepistö 27.2.2009 PIRKANMAAN KIRJOITUSKILPAILU 2009 Marian oireyhtymä Runoja Satu Lepistö 27.2.2009 Tehdään tämä nyt, sidotaan silmät. Kävellään sokeina rakennustyömaan läpi, löydetään silmänpuhkioksat, kuran haju. Otsalla

Lisätiedot

VIRKISTYSPÄIVÄ NIVALASSA 19.2.2011

VIRKISTYSPÄIVÄ NIVALASSA 19.2.2011 VIRKISTYSPÄIVÄ NIVALASSA 19.2.2011 Hyvä Sanoma ry järjesti virkistyspäivän Nivalassa helluntaiseurakunnan tiloissa. Se oli tarkoitettu erikoisesti diakonia työntekijöille sekä evankelistoille ja mukana

Lisätiedot

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) Luterilainen Kirkko 3. vuosi nro VT2 _ 17/28 www.pyhäkoulu.fi lapsille@luterilainen.com 23.3.

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) Luterilainen Kirkko 3. vuosi nro VT2 _ 17/28 www.pyhäkoulu.fi lapsille@luterilainen.com 23.3. Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) JERIKON VALTAUS 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Jerikon kaupunki b) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin Jatkoa edelliseen

Lisätiedot

JOKA -pronomini. joka ja mikä

JOKA -pronomini. joka ja mikä JOKA -pronomini joka ja mikä Talon edessä on auto. Auto kolisee kovasti. Talon edessä on auto, joka kolisee kovasti. Tuolla on opettaja. Opettaja kirjoittaa jotain taululle. Tuolla on opettaja, joka kirjoittaa

Lisätiedot

SAARA SYNNYTTÄÄ POJAN

SAARA SYNNYTTÄÄ POJAN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) SAARA SYNNYTTÄÄ POJAN Kuva taidegraafikko Kimmo Pälikkö 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Beersebassa. Siellä sekä Aabraham, Iisak

Lisätiedot

Voit itse päättää millaisista tavaroista on kysymys (ruoka, matkamuisto, CD-levy, vaatteet).

Voit itse päättää millaisista tavaroista on kysymys (ruoka, matkamuisto, CD-levy, vaatteet). Kirjoittaminen KESKITASO Lyhyet viestit: 1. Ystäväsi on lähtenyt lomamatkalle ja pyytänyt sinua kastelemaan hänen poissa ollessaan kukat. Kun olet ystäväsi asunnossa, rikot siellä vahingossa jonkin esineen.

Lisätiedot

Luuk.24:13-35, Pääsiäinen

Luuk.24:13-35, Pääsiäinen Luuk.24:13-35, Pääsiäinen Luuk.24:13-35: Samana päivänä oli kaksi opetuslasta menossa Emmaus-nimiseen kylään, jonne on Jerusalemista noin kahden tunnin kävelymatka*. 14. He keskustelivat kaikesta siitä,

Lisätiedot

Selvä Pyton. Mitä saisi olla? Vuoden ikäiselle tulisi. Selvä. Pistetään pussi tuota, ja joku pieni namupala aikuisillekin.

Selvä Pyton. Mitä saisi olla? Vuoden ikäiselle tulisi. Selvä. Pistetään pussi tuota, ja joku pieni namupala aikuisillekin. O-oletko sä masa? Riippuu kuka kysyy. Mammakerholaiset vinkkasivat, että täältä saisi kamaa. Sitten mennään sinisellä unella. Lapsi todennäköisesti herää kerran tai pari, mutta sammuu kyllä kuin saunalyhty.

Lisätiedot

Viisas kuningas Salomo

Viisas kuningas Salomo Nettiraamattu lapsille Viisas kuningas Salomo Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3 Winnipeg,

Lisätiedot

ANDREA MARIA SCHENKEL HILJAINEN KYLÄ

ANDREA MARIA SCHENKEL HILJAINEN KYLÄ ANDREA MARIA SCHENKEL HILJAINEN KYLÄ SUOMENTANUT LEENA VALLISAARI GUMMERUS 3 Ympäristövastuu on osa Gummerus Kustannus Oy:n jokapäiväistä toimintaa. www.gummerus.fi/ymparisto Saksankielinen alkuteos Tannöd

Lisätiedot

Pegasosten ja yksisarvisten maa

Pegasosten ja yksisarvisten maa Pegasosten ja yksisarvisten maa Olipa kerran pegasos Lily joka asui perheensä kanssa pilvien päällä. Pegasokset ja yksisarviset ovat sodassa vaikka heillä on sama jumalatar alicorn tamma Alron. Lily ja

Lisätiedot

Tanssijat pareittain rinnakkain, tytön käsi lepää pojan ojennetun käden päällä. Pojan vapaa käsi selän takana, käden selkä selkää vasten.

Tanssijat pareittain rinnakkain, tytön käsi lepää pojan ojennetun käden päällä. Pojan vapaa käsi selän takana, käden selkä selkää vasten. 1 PROMOOTIOTANSSIT 2012, LAPIN YLIOPISTO POLONEESI Tanssijat pareittain rinnakkain, tytön käsi lepää pojan ojennetun käden päällä. Pojan vapaa käsi selän takana, käden selkä selkää vasten. Poloneesiaskel:

Lisätiedot

Lattiakuvat lapsille ja varhaisnuorille. Joona ja Jumalan antama tehtävä Samuel rakastettu ja kutsuttu

Lattiakuvat lapsille ja varhaisnuorille. Joona ja Jumalan antama tehtävä Samuel rakastettu ja kutsuttu Lattiakuvat lapsille ja varhaisnuorille Joona ja Jumalan antama tehtävä Samuel rakastettu ja kutsuttu Joona ja Jumalan antama tehtävä - - - Joonan kirja Työryhmä: Satu Reinikainen, Annamari Tuomela ja

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Daniel vankeudessa

Nettiraamattu. lapsille. Daniel vankeudessa Nettiraamattu lapsille Daniel vankeudessa Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Sovittaja: Mary-Anne S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3 Winnipeg,

Lisätiedot

MIHIN OIKEIN LUOTAT? JA KYSYMYS YLPEYDESTÄ JA NÖYRYYDESTÄ VARIKKO 23.8.2015

MIHIN OIKEIN LUOTAT? JA KYSYMYS YLPEYDESTÄ JA NÖYRYYDESTÄ VARIKKO 23.8.2015 MIHIN OIKEIN LUOTAT? JA KYSYMYS YLPEYDESTÄ JA NÖYRYYDESTÄ VARIKKO 23.8.2015 JES. 36:4-7 "Ilmoittakaa Hiskialle, että suurkuningas, Assyrian kuningas, sanoo näin: Mihin oikein luotat, kun luulet yhä olevasi

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Komea mutta tyhmä kuningas

Nettiraamattu lapsille. Komea mutta tyhmä kuningas Nettiraamattu lapsille Komea mutta tyhmä kuningas Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Lyn Doerksen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible

Lisätiedot

Herra on Paimen. Ps. 100:3 Tietäkää, että Herra on Jumala. Hän on meidät luonut, ja hänen me olemme, hänen kansansa, hänen laitumensa lampaat.

Herra on Paimen. Ps. 100:3 Tietäkää, että Herra on Jumala. Hän on meidät luonut, ja hänen me olemme, hänen kansansa, hänen laitumensa lampaat. Herra on Paimen Ps. 100:3 Tietäkää, että Herra on Jumala. Hän on meidät luonut, ja hänen me olemme, hänen kansansa, hänen laitumensa lampaat. Joh. 10:11 Minä olen se hyvä paimen. Joh. 10:11 Minä olen

Lisätiedot

8 9 Kopionti ehdottomasti kielletty.

8 9 Kopionti ehdottomasti kielletty. Nä-mä jo o-saam-me. Kir-joi-ta sa-nat so-pi-van ku-van al-le. Li-sää puut-tu-vat ta-vut. Piir-rä ju-tus-ta ku-va. Kek-si pen-nuil-le ni-met.... 8 9 Kirjoita ku-vaan: Piir-rä ku-vaan: Lu-mi-u-kol-le hat-tu

Lisätiedot

Havaintomateriaalia - avuksi sinulle

Havaintomateriaalia - avuksi sinulle Havaintomateriaalia - avuksi sinulle - lapsi ja nuorisotyöhön - taide- ja leirikoulutyöhön - lähetyskasvatukseen - teemapäiviin - kirkollisiin tapahtumiin - ystävyysseurakunta- työhön - erityisryhmille

Lisätiedot