SAMMATIN KUNTA ASIALISTA 2/ KESKUSTAN KAAVOITUS, TEOLLISUUSTIE KESKUSTAN KAAVOITUS, KOULUN ALUE JA LOHNASSUONTIEN RISTEYS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SAMMATIN KUNTA ASIALISTA 2/2008 3. 22 KESKUSTAN KAAVOITUS, TEOLLISUUSTIE 4. 23 KESKUSTAN KAAVOITUS, KOULUN ALUE JA LOHNASSUONTIEN RISTEYS"

Transkriptio

1 ASIALISTA 2/2008 KUNNANHALLITUS **************************************************************************************************************** Kokousaika ja paikka KLO 18:00 JOHTOKESKUS Kokouksen asialista: KESKUSTAN ALUEEN KAAVOITUS KESKUSTAN KAAVOITUS, KALLELA KESKUSTAN KAAVOITUS, TEOLLISUUSTIE KESKUSTAN KAAVOITUS, KOULUN ALUE JA LOHNASSUONTIEN RISTEYS KESKUSTAN KAAVOITUS, LIIKEKESKUS PAPPILANPELLON KAAVOITUS KIIKALAN ALUEEN RANTA ASEMAKAAVA HIIDEN ALUEEN YMPÄRISTÖLUPAYHTEISTYÖN JATKAMINEN LAUSUNTOPYYNTÖ: UUDENMAAN 1 VAIHEMAAKUNTAKAAVAN EHDOTUS LOHILAMMEN SÄÄSTÖMETSIKÖN KUNNOSTUSHAKKUU LAUSUNTO HIIDEN ALUEEN KUNTIEN VESIHUOLLON PALVELUYKSIKÖN PERUSTAMISESTA LÄNSI UUDENMAAN PELASTUSLAITOKSEN VUOKRASOPIMUSTEN UUSINTA KUNNAN OMISTAMIEN RAKENNUSTEN MYYMINEN SAMMATIN KUNNAN VALTIONOSUUDET VUONNA PAIKKARINTIEN NOPEUSRAJOITUS E18 TIEN SAMMATIN ERITASOLIITTYMÄN ASEMAKAAVA SAATAVIEN POISTO KUNNAN TILEISTÄ KUNNANJOHTAJAN VIRANHALTIJAPÄÄTÖKSET LAUTAKUNTIEN PÄÄTÖSPÖYTÄKIRJAT JA SAAPUNEITA PÄÄTÖKSIÄ JA TIEDOKSIANTOJA Merk. Kari Uittamo puheenjohtaja Hanna Maria Grandell kunnanjohtaja

2 Kunnanhallitus Kunnanhallitus SAMMATIN KESKUSTAN ALUEEN KAAVOITUS Khall 5 Karttaako Oy:n Pertti Hartikainen on valittu kunnanhallituksen kokouksessa ajan tasaistamaan keskustan kaavaa. Asiasta on käyty alustavia keskusteluja ja kaavoittaja on laatinut esityslistan liitteenä olevan osallistumis ja arviointisuunnitelman vireillä olevista hankkeista. Keskustaa koskeva kaavaluonnos on tarkoitus tuoda hallituskäsittelyyn helmikuussa Kaavoittaja on kutsuttu kokoukseen esittelemään osallistumis ja arviointisuunnitelman. Hän esittelee kunkin vireillä olevan hankkeen ja niihin liittyvät keskeiset näkökohdat. Samalla kunnanhallitus evästää häntä siitä, minkä alueiden kaavoituksia lähdetään nyt valmistelemaan. Liite: nro 2: Osallistumis ja arviointisuunnitelma Kunnanhallitus merkitsee tiedoksi Karttaako Oy:n esittelemän osallistumis ja arviointisuunnitelman. Samalla kunnanhallitus päättää käydyn keskustelun pohjalta määritellä ne toimeksiannot joita viedään eteenpäin. Kunnanhallitus valtuuttaa kaavoittajan laatimaan kaavaluonnokset sovituista hankkeista helmikuun kunnanhallitukseen mennessä. Tavoiteaikatauluna pidetään sitä, että kaava vahvistetaan kesäkuun valtuustossa. muutettu Kunnanhallitus merkitsee tiedoksi Karttaako Oy:n esittelemän osallistumis ja arviointisuunnitelman. Samalla kunnanhallitus päättää valtuuttaa kunnanjohtajan valmistelemaan ne toimeksiannot joita viedään eteenpäin. Kunnanhallitus valtuuttaa kunnanjohtajan yhdessä kaavoittajan kanssa laatimaan kaavaluonnokset sovituista hankkeista helmikuun kunnanhallitukseen mennessä. Tavoiteaikatauluna pidetään sitä, että kaava vahvistetaan kesäkuun valtuustossa Pertti Hartikainen oli kokouksessa asiantuntijana tämän pykälän käsittelyn ajan. Khall 20 Sammatin kunta on teettänyt keskustan kaavoitusta koskevan asemakaavaluonnoksen, Aikataulullisesti keskustan asemakaava on syytä saada luonnoksena nähtäville. Sammatin keskustan asemakaavaa koskien esteellisiä ovat suuri osa kunnanhallituksen jäsenistä ja varajäsenistä. Tästä syystä asemakaava on syytä käsitellä viidessä osassa.

3 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Liite nro 1 a: Keskustan korjattu osallistumis ja arviointisuunnitelma Liite 1 b: Keskustan kartta ehdotus Kunnanhallitus valtuuttaa kunnanjohtajan saattamaan kaavaluonnokset keskustan asemakaavaa koskien luonnoksena nähtäville MRA 30 :n mukaisesti ajalle sekä pyytämään tarpeelliseksi katsottavat lausunnot kaavaluonnoksia koskien. Keskustan osallistumis ja arviointisuunnitelmaan lisätään teknisenä korjauksena Eila Rannan omistama alue 6. Keskustan kaavoitus päätettiin yksimielisesti jättää pöydälle siksi aikaa, että kaavoittaja on neuvotellut kaikkien kaavoitettavien alueiden maanomistajien kanssa ja laatinut käytyjen keskustelujen pohjalta uudet luonnokset. Kaija Taipale poistui kokouksesta esteellisenä asian käsittelyn ajaksi. Syynä sukulaisuusjääviys. Pöytäkirjantarkastajaksi valittiin tämän asian käsittelyn ajaksi Jaakko Heino. Pertti Hartikainen oli kokouksessa asiantuntijana tämän pykälän käsittelyn ajan.

4 Kunnanhallitus Kunnanhallitus KESKUSTAN KAAVOITUS, KALLELA Khall 5 Karttaako Oy:n Pertti Hartikainen on valittu kunnanhallituksen kokouksessa ajan tasaistamaan keskustan kaavaa. Asiasta on käyty alustavia keskusteluja ja kaavoittaja on laatinut esityslistan liitteenä olevan osallistumis ja arviointisuunnitelman vireillä olevista hankkeista. Keskustaa koskeva kaavaluonnos on tarkoitus tuoda hallituskäsittelyyn helmikuussa Kaavoittaja on kutsuttu kokoukseen esittelemään osallistumis ja arviointisuunnitelman. Hän esittelee kunkin vireillä olevan hankkeen ja niihin liittyvät keskeiset näkökohdat. Samalla kunnanhallitus evästää häntä siitä, minkä alueiden kaavoituksia lähdetään nyt valmistelemaan. Liite: nro 2: Osallistumis ja arviointisuunnitelma Kunnanhallitus merkitsee tiedoksi Karttaako Oy:n esittelemän osallistumis ja arviointisuunnitelman. Samalla kunnanhallitus päättää käydyn keskustelun pohjalta määritellä ne toimeksiannot joita viedään eteenpäin. Kunnanhallitus valtuuttaa kaavoittajan laatimaan kaavaluonnokset sovituista hankkeista helmikuun kunnanhallitukseen mennessä. Tavoiteaikatauluna pidetään sitä, että kaava vahvistetaan kesäkuun valtuustossa. muutettu Kunnanhallitus merkitsee tiedoksi Karttaako Oy:n esittelemän osallistumis ja arviointisuunnitelman. Samalla kunnanhallitus päättää valtuuttaa kunnanjohtajan valmistelemaan ne toimeksiannot joita viedään eteenpäin. Kunnanhallitus valtuuttaa kunnanjohtajan yhdessä kaavoittajan kanssa laatimaan kaavaluonnokset sovituista hankkeista helmikuun kunnanhallitukseen mennessä. Tavoiteaikatauluna pidetään sitä, että kaava vahvistetaan kesäkuun valtuustossa Pertti Hartikainen oli kokouksessa asiantuntijana tämän pykälän käsittelyn ajan. Khall 21 Sammatin kunta on teettänyt keskustan kaavoitusta koskevan asemakaavaluonnoksen, Aikataulullisesti keskustan asemakaava on syytä saada luonnoksena nähtäville. Sammatin keskustan asemakaavaa koskien esteellisiä ovat suuri osa kunnanhallituksen jäsenistä ja varajäsenistä. Tästä syystä asemakaava on syytä käsitellä viidessä osassa.

5 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Liite nro 1 a: Keskustan korjattu osallistumis ja arviointisuunnitelma Liite nro 2: Kallelan kaavakartta ja merkinnät Kunnanhallitus päättää valtuuttaa kunnanjohtajan saattamaan kaavaluonnoksen keskustan asemakaavaa (Kallelan osuus) koskien luonnoksena nähtäville MRA 30 mukaisesti ajalle sekä pyytämään tarpeelliseksi katsottavat lausunnot kaavaluonnosta koskien. Asia jätettiin pöydälle.

6 Kunnanhallitus Kunnanhallitus KESKUSTAN KAAVOITUS, TEOLLISUUSTIE Khall 5 Karttaako Oy:n Pertti Hartikainen on valittu kunnanhallituksen kokouksessa ajan tasaistamaan keskustan kaavaa. Asiasta on käyty alustavia keskusteluja ja kaavoittaja on laatinut esityslistan liitteenä olevan osallistumis ja arviointisuunnitelman vireillä olevista hankkeista. Keskustaa koskeva kaavaluonnos on tarkoitus tuoda hallituskäsittelyyn helmikuussa Kaavoittaja on kutsuttu kokoukseen esittelemään osallistumis ja arviointisuunnitelman. Hän esittelee kunkin vireillä olevan hankkeen ja niihin liittyvät keskeiset näkökohdat. Samalla kunnanhallitus evästää häntä siitä, minkä alueiden kaavoituksia lähdetään nyt valmistelemaan. Liite: nro 2: Osallistumis ja arviointisuunnitelma Kunnanhallitus merkitsee tiedoksi Karttaako Oy:n esittelemän osallistumis ja arviointisuunnitelman. Samalla kunnanhallitus päättää käydyn keskustelun pohjalta määritellä ne toimeksiannot joita viedään eteenpäin. Kunnanhallitus valtuuttaa kaavoittajan laatimaan kaavaluonnokset sovituista hankkeista helmikuun kunnanhallitukseen mennessä. Tavoiteaikatauluna pidetään sitä, että kaava vahvistetaan kesäkuun valtuustossa. muutettu Kunnanhallitus merkitsee tiedoksi Karttaako Oy:n esittelemän osallistumis ja arviointisuunnitelman. Samalla kunnanhallitus päättää valtuuttaa kunnanjohtajan valmistelemaan ne toimeksiannot joita viedään eteenpäin. Kunnanhallitus valtuuttaa kunnanjohtajan yhdessä kaavoittajan kanssa laatimaan kaavaluonnokset sovituista hankkeista helmikuun kunnanhallitukseen mennessä. Tavoiteaikatauluna pidetään sitä, että kaava vahvistetaan kesäkuun valtuustossa Pertti Hartikainen oli kokouksessa asiantuntijana tämän pykälän käsittelyn ajan. Khall 22 Sammatin kunta on teettänyt keskustan kaavoitusta koskevan asemakaavaluonnoksen, Aikataulullisesti keskustan asemakaava on syytä saada luonnoksena nähtäville. Sammatin keskustan asemakaavaa koskien esteellisiä ovat suuri osa kunnanhallituksen jäsenistä ja varajäsenistä. Tästä syystä asemakaava on syytä käsitellä viidessä osassa.

7 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Liite nro 1 a: Keskustan korjattu osallistumis ja arviointisuunnitelma Liite nro 3: Teollisuusalueen kaavakartta ja merkinnät ehdotus Kunnanhallitus päättää valtuuttaa kunnanjohtajan saattamaan kaavaluonnoksen keskustan asemakaavaa (Teollisuusalueen osuus) koskien luonnoksena nähtäville MRA 30 mukaisesti ajalle sekä pyytämään tarpeelliseksi katsottavat lausunnot kaavaluonnosta koskien. Asia jätettiin pöydälle.

8 Kunnanhallitus Kunnanhallitus KESKUSTAN KAAVOITUS, KOULUN ALUE JA LOHNASSUONTIEN RISTEYS Khall 5 Karttaako Oy:n Pertti Hartikainen on valittu kunnanhallituksen kokouksessa ajan tasaistamaan keskustan kaavaa. Asiasta on käyty alustavia keskusteluja ja kaavoittaja on laatinut esityslistan liitteenä olevan osallistumis ja arviointisuunnitelman vireillä olevista hankkeista. Keskustaa koskeva kaavaluonnos on tarkoitus tuoda hallituskäsittelyyn helmikuussa Kaavoittaja on kutsuttu kokoukseen esittelemään osallistumis ja arviointisuunnitelman. Hän esittelee kunkin vireillä olevan hankkeen ja niihin liittyvät keskeiset näkökohdat. Samalla kunnanhallitus evästää häntä siitä, minkä alueiden kaavoituksia lähdetään nyt valmistelemaan. Liite: nro 2: Osallistumis ja arviointisuunnitelma Kunnanhallitus merkitsee tiedoksi Karttaako Oy:n esittelemän osallistumis ja arviointisuunnitelman. Samalla kunnanhallitus päättää käydyn keskustelun pohjalta määritellä ne toimeksiannot joita viedään eteenpäin. Kunnanhallitus valtuuttaa kaavoittajan laatimaan kaavaluonnokset sovituista hankkeista helmikuun kunnanhallitukseen mennessä. Tavoiteaikatauluna pidetään sitä, että kaava vahvistetaan kesäkuun valtuustossa. muutettu Kunnanhallitus merkitsee tiedoksi Karttaako Oy:n esittelemän osallistumis ja arviointisuunnitelman. Samalla kunnanhallitus päättää valtuuttaa kunnanjohtajan valmistelemaan ne toimeksiannot joita viedään eteenpäin. Kunnanhallitus valtuuttaa kunnanjohtajan yhdessä kaavoittajan kanssa laatimaan kaavaluonnokset sovituista hankkeista helmikuun kunnanhallitukseen mennessä. Tavoiteaikatauluna pidetään sitä, että kaava vahvistetaan kesäkuun valtuustossa Pertti Hartikainen oli kokouksessa asiantuntijana tämän pykälän käsittelyn ajan. Khall 23 Sammatin kunta on teettänyt keskustan kaavoitusta koskevan asemakaavaluonnoksen, Aikataulullisesti keskustan asemakaava on syytä saada luonnoksena nähtäville. Sammatin keskustan asemakaavaa koskien esteellisiä ovat suuri osa kunnanhallituksen jäsenistä ja varajäsenistä. Tästä syystä asemakaava on syytä käsitellä viidessä osassa.

9 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Liite nro 1 a: Keskustan korjattu osallistumis ja arviointisuunnitelma Liite nro 4: Koulun alueen sekä Lohnassuontien risteyksen kaavakartta ja merkinnät ehdotus Kunnanhallitus päättää valtuuttaa kunnanjohtajan saattamaan kaavaluonnoksen keskustan asemakaavaa (Koulun alueen ja Lohnassuontien risteyksen osuus) koskien luonnoksena nähtäville MRA 30 mukaisesti ajalle sekä pyytämään tarpeelliseksi katsottavat lausunnot kaavaluonnosta koskien. Asia jätettiin pöydälle. Kunnanhallitus päättää pyytää ympäristölautakunnalta kannanottoa alueen laajuutta ja käyttöä koskien.

10 Kunnanhallitus KESKUSTAN KAAVOITUS, LIIKEKESKUS Khall 24 SSO esittää, että seudun omistamalla alueella käynnistetään asemakaavoitus ympäristöön soveltuvaa päivittäistavarakaupan laajennusta varten. Kaavoitettavan alueen alustava rajaus ja alueen käytön tavoitteet on esitetty asemakaavan luonnoksessa. Alueen pinta ala on noin m 2. Kaavoittaja Pertti Hartikainen Karttaako Oy:stä on laatinut SSO:n alueen kaavaa koskevan osallistumis ja arviointisuunnitelman, kaavaluonnoksen kartan sekä valmistellut merkinnät kaavaluonnokseen. Liite nro 1 a: Osallistumis ja arviointisuunnitelma Liite nro 5: Kaavaluonnoksen kartta ja merkinnät Kunnanhallitus päättää valtuuttaa kunnanjohtajan saattamaan kaavaluonnoksen SSO.n asemakaavaa koskien luonnoksena nähtäville MRA 30 mukaisesti ajalle sekä pyytämään tarpeelliseksi katsottavat lausunnot kaavaluonnosta koskien. Asia jätettiin pöydälle.

11 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus PAPPILANPELLON KAAVOITUS Khall 65 Sammatin seurakunta esittää, että seurakunnan omistamalla pappilan viereisellä peltoalueella käynnistetään asemakaavoitus ympäristöön soveltuvaa pienimuotoista rivitaloasutusta varten. Seurakunta tavoittelee ratkaisua, jossa seurakunta teettää kustannuksellaan asemakaavan muutoksen suunniteltavalle alueelle. Vs. kunnanjohtajan Alueen toteuttaminen ei edellytä kadun rakentamista eikä ilmeisesti myöskään vedenjakelu ja viemäriverkon rakentamista. Kaavoitettavan alueen alustava rajaus ja alueen käytön tavoitteet on esitetty asemakaavan periaateluonnoksessa ja sen liitteissä (ks. liitteet). Alueen pintaala on noin 7000 m 2. Liite nro 4a: Pappilanpelto, asemakaavan muutosesitys, alustava periaateluonnos Liite nro 4b: Asemakaavan muutosesitys, karttaliite Liite nro 4c: Karttaote asemakaava alueesta 1) Kunnanhallitus päättää oikeuttaa Sammatin seurakunnan laatimaan asemakaavan muutoksen pappilan viereiselle alueelle. 2) Hyväksyä kaavan laatijaksi Pertti Hartikaisen Karttaako Oy:stä. 3) Seurakunta vastaa kaikista kaavan laadintaan liittyvistä kuluista. Kaava käsitellään siinä järjestyksessä kuin kaavat yleensäkin. 4) Kunta ottaa kantaa kaavamuutoksen hyväksymiseen vasta sen jälkeen, kun kaavoitusprosessin edellyttämät kaikki kuulemiset on suoritettu. 5) Kunta laatii seurakunnan kanssa maankäyttösopimuksen, jossa sovitaan kaavan toteuttamiseen liittyvistä kustannuksista. Kari Uittamo, Olavi Inkinen ja Tuija Piekka poistuivat asiaa käsiteltäessä esteellisinä, jolloin puheenjohtajana toimi kunnanhallituksen varapuheenjohtaja Jaakko Heino. Janne Viima toimi asiakohdassa Kari Uittamon varajäsenenä. Pöytäkirjantarkastajaksi valittiin Olavi Inkisen tilalle tässä asiakohdassa Kaija Taipale. Hyväksyi.

12 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Khall 6 Kaavoittaja Pertti Hartikainen Karttaako Oy:stä on laatinut Pappilanpellon alueen kaavaa koskevan osallistumis ja arviointisuunnitelman, kaavaluonnoksen kartan sekä valmistellut merkinnät kaavaluonnokseen. Liite nro 3a: Osallistumis ja arviointisuunnitelma Liite nro 3b: Kaavaluonnoksen kartta Liite nro 3c: Kaavaluonnoksen merkinnät Kunnanhallitus merkitsee tiedoksi Pappilanpellon kaavavalmistelutilanteen ja päättää oikeuttaa asemakaavan edelleen valmistelemisen siten, että se saadaan nähtäville helmikuun aikana Kari Uittamo ja Olavi Inkinen ja poistuivat asiaa käsiteltäessä esteellisinä, jolloin puheenjohtajana toimi kunnanhallituksen varapuheenjohtaja Jaakko Heino. Khall 25 Sammatin seurakunta on teettänyt Pappilanpellon aluetta koskevan asemakaavaluonnoksen, Aikataulullisesti keskustan asemakaava on syytä saada luonnoksena nähtäville. Liite nro 6 a: Osallistumis ja arviointisuunnitelma Liite nro 6 b: Kaavaluonnoksen kartta ja merkinnät Kunnanhallitus päättää valtuuttaa kunnanjohtajan saattamaan kaavaluonnoksen Pappilanpellon asemakaavaa koskien luonnoksena nähtäville MRA 30 mukaisesti ajalle sekä pyytämään tarpeelliseksi katsottavat lausunnot kaavaluonnosta koskien. Asia jätettiin pöydälle. Kari Uittamo ja Olavi Inkinen poistuivat kokouksesta asian käsittelyn ajaksi. Uittamon esteellisyyden syynä sukulaisuusjääviys ja Inkisen esteellisyyden syynä yhteisöjääviys.

13 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus KIIKALAN ALUEEN RANTA ASEMAKAAVA Khall 42 Halikko Works Oy suunnittelee ranta asemakaavan laatimista omistamalleen pinta alaltaan n. 7,4 hehtaarin suuruiselle Kesäpesä nimiselle tilalle (R:no ). Kaavoituksen yleistavoitteena on Kiikalan kylän täydentävän lomarakentamisen edellytysten luominen sekä luonnon ja maiseman monimuotoisuuden säilyttäminen. Kaavan laatijana toimii arkkitehti Leena Heinänen /Arkkitehtitoimisto Leena Heinänen OY. Liite 5a: Hakemus ranta asemakaavan laatimiseksi Liite 5b: Osallistumis ja arviointisuunnitelma liitteineen Vs. kunnanjohtajan Kunnanhallitus päättää todeta, 1) että Halikko Works Oy:n ranta asemakaavan laatiminen omistamalleen pinta alaltaan n. 7,4 hehtaarin suuruiselle Kesäpesä nimiselle tilalle (R:no ) on tullut vireille sekä 2) hyväksyä osallistumis ja arviointisuunnitelman ja asettaa sen julkisesti nähtäväksi maankäyttö ja rakennuslain edellyttämällä tavalla. Khall 114 Hyväksyi. Ranta asemakaavan luonnos valmistui Luonnoksessa alueelle esitetään merkittäväksi loma asuntojen korttelialueita yhteensä ha, maa ja metsätalousaluetta ha ja liikennealueita ha. Kuitenkin niin, että koko 7,4 hehtaarin alueelle, jonka todellinen rantaviiva on 400 metriä, osoitetaan kaksi (2) rakennuspaikkaa, yksi omarantainen ja yksi takamaan rakennuspaikka. Uudet rakennuspaikat on sijoitettu kauas rannasta. Kaavan laatiminen ei vaikuta alueen palveluiden kehitykseen, sillä sen ensisijainen tarkoitus virkistyskäyttömahdollisuuksien lisäämisen ohella on turvata tärkeiden luonnonarvojen säilyminen sekä uudisrakentamisen soveltuminen jo olemassa olevaan rakennuskantaan ja luoda edellytykset sen kunnostamiseen asianmukaisella tavalla. Maakuntakaavassa alueelle ei ole merkitty käyttötarkoitusta. Alueella on voimassa osittain vahvistamatta oleva rakennusjärjestys vuodelta 2001, eikä sillä ole voimassa rakennuskieltoa.

14 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Kaavoitustyön etenemiseksi rantakaavan luonnos tulee asettaa julkisesti nähtäville 14 päivän ajaksi, jonka aikana osallisilla on mahdollisuus esittää mielipiteensä. Liite nro 3: Kiikalan kylä Kesä Pesän ranta asemakaavaselostus luonnos, liitteineen Vs. kunnanjohtajan 1) Kunnanhallitus asettaa Kiikalan kylän Kesäpesä nimisen tilan Rn:o 11:0 ranta asemakaavaluonnoksen nähtäville MRA 27 mukaisesti 14 päivän ajaksi 2) Pyytää ranta asemakaavaluonnoksesta lausunnot Uudenmaan ympäristökeskukselta, Uudenmaan liitolta ja kunnan ympäristölautakunnalta Khall 180 Hyväksyi. Edellisen käsittelyn jälkeen kaavaluonnos on ollut nähtävänä Sammatin kunnantoimistolla MRA 27 mukaisesti Kaavamuutoksesta on pyydetty OAS: n mukaiset lausunnot. Lausunnoissa pyydetyt täydennykset on lisätty ranta asemakaavaehdotukseen sekä selostusosaan niiltä osin kuin ne on katsottu tarpeelliseksi. Lausunnon antoivat Uudenmaan ympäristökeskus, Uudenmaan liitto, Tammisaaren maakuntamuseo ja kunnan ympäristölautakunta. Kaavaluonnoksesta tehdyn huomautuksen mukaiset korjausehdotukset on otettu huomioon ranta asemakaavaehdotuksessa. Liite nro 1a: Ranta asemakaavaselostus Liite nro 1b: Kaavoittajan vastine lausuntoihin ja huomautukseen Vs. kunnanjohtajan Kunnanhallitus päättää: 1) asettaa Kesä Pesän ranta asemakaavaehdotuksen nähtäville MRL 65:n mukaisena 30 päivän ajaksi 2) pyytää ehdotuksesta OAS:n kohdan 5 mukaisesti lausunnot seuraavilta viranomaisilta: Uudenmaan liitto, Uudenmaan ympäristökeskus, Länsi Uudenmaan maakuntamuseo, kunnan ympäristölautakunta. Päätösehdotus hyväksyttiin.

15 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Khall 210 Edellisen käsittelyn jälkeen kaavaehdotus on ollut nähtävänä Sammatin kunnantoimistolla MRA 27 :n mukaisesti ja siitä on pyydetty MRA 28 :n mukaiset lausunnot viranomaisilta. Lausunnoissa ei Uudenmaan ympäristökeskuksen lausuntoa lukuun ottamatta ollut huomautuksia. Ympäristökeskuksen lausunnon huomautukset eivät kuitenkaan edellytä kaavaehdotuksen muuttamista. Kaavan laatijan vastine saatuihin lausuntoihin on esityslistan liitteenä. Liite nro 1a: Ranta asemakaavaehdotus liitteineen Liite nro 1b: Kaavoittajan vastine lausuntoihin Kunnanhallitus hyväksyy kaavan laatijan vastineen jätettyihin lausuntoihin ja esittää Kesä Pesän ranta asemakaavan edelleen valtuustolle hyväksyttäväksi. Kaavoittaja Leena Heinänen oli asiantuntijana kokouksessa tämän pykälän käsittelyn ajan. Kvalt 53 Liite nro 2a: Ranta asemakaavaehdotus liitteineen Liite nro 2b: Kaavoittajan vastine lausuntoihin Päätösehdotus hyväksyttiin. Jouni Leijola poistui kokouksesta esteellisenä tämän pykälän käsittelyn ajaksi. Marja Leena Hartikainen oli hänen tilallaan kokouksessa tämän pykälän käsittelyn ajan. Khall 26 Uudenmaan ympäristökeskus on antanut Kesä Pesän ranta asemakaavasta oikaisukehotuksen. Asiasta on sovittu jatkoneuvottelu Uudenmaan ympäristökeskukseen helmikuussa. Liite nro 7: Ympäristökeskuksen oikaisukehotus Kunnanhallitus merkitsee tiedoksi Uudenmaan ympäristökeskukselta tulleen oikaisukehotuksen ja valtuuttaa kunnanjohtajan neuvottelemaan edelleen ympäristökeskuksen kanssa kompromissiratkaisuun pääsemiseksi.

16 Ympäristölautakunta Kunnanhallitus HIIDEN ALUEEN YMPÄRISTÖLUPAYHTEISTYÖN JATKAMINEN Ymp.ltk 4 Hiiden alueen kunnista Vihti, Nummi Pusula, Siuntio, Sammatti ja Karjalohja tekivät Lohjan kaupungin kanssa yhteistyösopimuksen ympäristölupien yhteisvalmistelukokeilusta ajalle Ympäristölupien yhteisvalmistelukokeilua jatkettiin Hiiden kuntien alueella saakka. Lohjan kaupunginhallitus on tehnyt kokouksessaan esityksen Karjalohjan, Sammatin, Siuntion ja Vihdin kunnille Hiiden kuntien alueella ympäristölupavalmisteluyhteistyön jatkamisesta lukien siten, että kunnat sitoutuvat osallistumaan asukasluvun mukaisessa suhteessa kustannuksiin, joita ei ympäristölupatuloilla kateta. Liitteenä olevasta Lohjan kaupunginhallituksen päätöksestä ilmenee tarkemmin esityksen taustat ja perustelut. Nummi Pusulan kunnalla on voimassa erillissopimus Lohjan kaupungin kanssa ympäristölupien käsittelystä. Kuntien on ilmoitettava yhteistyön mahdollisesta hyväksymisestä mennessä. Liite 3: Lohjan kaupungin kunnanhallituksen kokouksen pöytäkirjanote Ehdotus: Ympäristölautakunta esittää kunnanhallitukselle, että lupavalmisteluyhteistyötä jatketaan lukien Lohjan kaupunginhallituksen päätöksessä esitetyllä tavalla. Hyväksyttiin. Khall 27 Liite nro 8: Lohjan kaupungin kunnanhallituksen kokouksen pöytäkirjanote Kunnanhallitus päättää jatkaa lupavalmisteluyhteistyötä lukien Lohjan kaupunginhallituksen päätöksessä esitetyllä tavalla.

17 Ympäristölautakunta Kunnanhallitus UUDENMAAN 1. VAIHEMAAKUNTAKAAVAN EHDOTUS LAUSUNTOPYYNTÖ Ymp.ltk 5 Ympäristöministeriö vahvisti Uudenmaan maakuntakaavan, jossa esitetään alueiden käytön ja yhdyskuntarakenteen periaatteet Uudellamaalla pitkälle tulevaisuuteen. Maakuntakaavan laadintaprosessin aikana nousi esiin uusia asiakokonaisuuksia, jotka katsottiin tarpeellisiksi sisällyttää osaksi maakuntakaavaa. Maakuntahallitus päätti syyskuussa 2003 erillisen vaihemaakuntakaavan laadinnasta. Nyt nähtävillä ja lausunnoilla oleva Uudenmaan 1. vaihemaakuntakaavan ehdotus täydentää vahvistettua Uudenmaan maakuntakaavaa. Vaihemaakuntakaavatyön yhteydessä on käsitelty seuraavia asiakokonaisuuksia: jätehuolto kiviaineshuolto moottoriurheilu ja ampumaradat liikenteen varikot ja terminaalit laajat yhtenäiset metsäalueet hiljaiset alueet Vaihemaakuntakaavan ehdotuksessa on esitetty kaavallisia ratkaisuja selvitetyistä asiakokonaisuuksista ja lisäksi luonnoksessa on käsitelty eräitä tarkistuksia ja muutoksia vahvistettuun maakuntakaavaan Liite 4: Uudenmaan 1. vaihemaakuntakaavaehdotuksen tiivistelmä Ehdotus: Khall 28 Ympäristölautakunta päättää esittää lausuntonaan kunnanhallitukselle, ettei sillä ole huomauttamista Uudenmaan 1. vaihemaakuntakaavan ehdotuksesta. Hyväksyttiin. Liite nro 9: Uudenmaan 1. vaihemaakuntakaavaehdotuksen tiivistelmä Kunnahallitus yhtyy Sammatin ympäristölautakunnan antamaan lausuntoon ja toteaa, ettei sillä ole huomautettavaa Uudenmaan 1. vaihemaakuntakaavan ehdotuksesta.

18 Ympäristölautakunta Kunnanhallitus LOHILAMMEN SÄÄSTÖMETSIKÖN KUNNOSTUSHAKKUU Ymp.ltk. 6 Sammatin kunnan omistuksessa olevalla kiinteistöllä Rn:o 1:35, Lohilammen kylässä, on 1960 luvulla rauhoitettu metsikkö. Rauhoituspäätöksellä on perimätiedon mukaan ollut tarkoitus suojella kiinteistöllä kasvavat männyt. Tilanne metsikössä on vuosien mittaan muuttunut niin, että koivut ja muut lehtipuut ovat kasvaneet isoiksi ja piiskaavat mäntyjä oksillaan. Kiinteistöllä suoritettavien metsänhoidollisten toimenpiteiden tarkoituksena on saada säilytettyä kasvava komea männikkö ja säilyttää näin alueen luonnonsuojelulliset arvot. Lohilammen säästömetsää koskevan päätöksen (3419/1964) rauhoitusmääräyksessä on todettu mm. Metsän käsittelystä on kulloinkin sovittava valtion luonnonsuojeluviranomaisen kanssa. Toimivaltainen viranomainen asiassa on päätöksen perusteella ympäristöministeriö. Liite 5: Lohilammen säästömetsän kunnostushakkuusuunnitelma Ehdotus: Khall 29 Ympäristölautakunta päättää esittää edellä olevan perusteella kunnanhallitukselle, että kunta hakee ympäristöministeriöltä lupaa saada suorittaa kiinteistöllä olevan rauhoitetun metsikön lehtipuiden raivausta Länsi Uudenmaan metsänhoitoyhdistyksen laatiman suunnitelman mukaisesti. Hyväksyttiin. Liite nro 10: Lohilammen säästömetsän kunnostushakkuusuunnitelma Kunta päättää hakea ympäristöministeriöltä lupaa saada suorittaa kiinteistöllä olevan rauhoitetun metsikön lehtipuiden raivausta Länsi Uudenmaan metsänhoitoyhdistyksen laatiman suunnitelman mukaisesti.

19 Ympäristölautakunta Kunnanhallitus LAUSUNTO HIIDEN ALUEEN KUNTIEN VESIHUOLLON PALVELUYKSIKÖN PERUSTAMISESTA Ymp.ltk 8 Tausta: Inkoon, Karjalohjan, Nummi Pusulan, Sammatin, Siuntion ja Vihdin kuntien sekä Karkkilan ja Lohjan kaupunkien toimeksiannosta on laadittu selvitys siitä, kuinka kuntien alueella toimivat vesihuoltolaitosten ja yhtiöiden operatiiviset toiminnot voitaisiin yhdistää yhdeksi tai useammaksi alueelliseksi palveluyksiköksi. Hanke on jatkoa Hiiden alueen vesihuollon alueelliselle yleissuunnitelmalle, joka valmistui vuonna Alueellista yleissuunnitelmaa edelsivät kuntakohtaiset vesihuollon kehittämissuunnitelmat sekä Lohjan, Vihdin ja Karkkilan teettämä selvitys alueellisen vesihuoltoyhtiön perustamisesta. Selvitystä ohjanneen johtoryhmän on muodostanut Hiiden pilotin tekninen ja ympäristöryhmä, joka koostuu kuntien teknisistä johtajista. Hankkeen työryhmän ovat muodostaneet vesihuollon toimialavastuulliset henkilöt kustakin kunnasta. Toteutuksesta on vastannut vesihuollon asiantuntijatoimisto Kiuru & Rautiainen Oy. Henkilöstölle suunnattuja yleistasoisia tiedotustilaisuuksia on järjestetty kolme, yksi työn käynnistyessä ja kaksi hankevaiheiden valmistuttua. Toisessa vaiheessa henkilöstön edustaja on myös osallistunut työryhmän kokouksiin. Hanke on jakaantunut kahteen osaan, yleissuunnitelmaan ja sopimusasiakirjoihin. Yleissuunnitelma valmistui marraskuussa 2006, minkä jälkeen kukin kunta teki itsenäisen päätöksen jatkamisesta. Alun perin mukana ollut Karjaan kaupunki jättäytyi tässä vaiheessa pois. Tämän jälkeen muille laadittiin mallit palveluyksikön toteutusasiakirjoiksi, ja ne valmistuivat marraskuussa Näin syntyneiden raporttien ja mallien avulla kuntien tulisi kevään 2008 aikana antaa lausuntonsa siitä ryhdytäänkö yksikköä perustamaan ja jos niin minkä kuntien kesken. Yleissuunnitelma: Yleissuunnitelmassa kuvataan alueen vesihuoltolaitosten nykytila sekä esitetään malli laitosten jakamisesta kahteen osaan, operatiivisiin toimintoihin ja omistukseen. Suunnittelualueella asuu yhteensä noin asukasta, joista kunnallisten laitosten vesijohtoon liittyneitä on runsaat ja viemäriin liittyneitä noin Koko suunnittelualueella laskutetun veden määrä vuonna 2005 oli noin 3,92 milj. m 3 /v ja laskutetun jäteveden määrä 3,76 milj. m 3 /v. Omaisuutta laitoksilla on 26 vedenottamoa, yhteensä yli 1500 km vesijohto ja jätevesiviemäriverkostoa sekä 10 jätevedenpuhdistamoa. Henkilöstöä laitoksilla on noin 47 henkilötyövuoden verran. Vuonna 2005 alueen laitokset keräsivät yhteensä noin 10,5 M liikevaihdon ja taseen kokonaissumma oli noin 52,3 M. Nämä luvut eroavat yleissuunnitelmassa esitetyistä hieman Karjaan poisjäännin takia.

20 Ympäristölautakunta Kunnanhallitus Organisoimistavastaan riippumatta vesihuoltolaitoksen tulisi pystyä Turvaamaan vesihuollon peruspalvelun laatu ja saatavuus. Täyttämään lainsäädännön ja lupaehtojen asettamat vaatimukset. Ylläpitämään riittävää valmiutta poikkeustilanteisiin. Kehittämään henkilöstön ammattitaitoa ja varmistamaan tulevaisuuden henkilöstön saanti. Saavuttamaan käyttömenoissa mittakaavaetuja ja säästöjä. Vahvistamaan omalta osaltaan alueen vetovoimaisuutta yleisesti. Tällä hetkellä laitosten kyky toimia edellä esitetyllä tavalla vaihtelee suuresti, suurimmilla ovat parhaat resurssit ja pienillä heikoimmat. Kuitenkin myös suurimmat laitokset tunnistavat nykyisessä toiminnassaan tehtäviä, joihin olisi ryhdyttävä tai joita olisi tehtävä nykyistä suuremmalla volyymillä. Jotta koko alueen kaikenkokoisilla laitoksilla voitaisiin päästä esitettyihin tavoitteisiin, ratkaisuksi on tarkasteltu vesihuollon alueellisen palveluyksikön perustamista. Palveluyksikkö: Palveluyksikkö perustetaan siirtämällä kuntien nykyinen vesihuoltohenkilöstö alueelliseen yksikköön. Se tuottaa tilaajakunnille kaikki vesihuollon operointipalvelut ja toteuttaa lisäksi tarvittaessa myös kuntien omistamien vesihuollon rakenteiden kunnossapidon ja investoinnit. Välitöntä vaihto omaisuutta lukuun ottamatta palveluyksiköllä ei ole omaisuutta. Omaisuudenhallintayksikkö: Kuntakohtaisiin omaisuudenhallintayksiköihin jää varsinainen vesihuollon omaisuus eli vesi ja viemäriverkostot, pumppaamot, vedenottamot sekä jätevedenpuhdistamot. Se voi olla organisointimuodoltaan lähinnä sama kuin nykyinen laitos, eli kunnan kirjanpidossa laskennallisesti eriytetty yksikkö tai liikelaitos. Asiakassuhde kohdistuu tähän yksikköön, mistä seuraa että se tulkitaan vesihuoltolain tarkoittamaksi vesihuoltolaitokseksi. Samalla hinnoittelu voidaan jättää täysin kuntakohtaiseksi. Henkilöstöä omaisuudenhallintayksiköllä ei välttämättä ole lainkaan. Palveluyksikön perustamiseksi osakeyhtiöksi on tehtävä seuraavat perustamisasiakirjat: perustamiskirja yhtiöjärjestys osakassopimus palvelusopimus henkilöstösopimus (vain runko). Tilanne kunnissa: Hankkeen aikana kunnat ovat antaneet lausunnot selvityksen ensimmäisestä osasta, edistäneet samalla teknistä suunnitteluaan alueellisen yleissuunnitelman mukaisten kuntarajat ylittävien yhdysvesijohtojen ja siirtoviemäreiden osalta sekä ottaneet kantaa Espoon lähestymistarjoukseen

Esiselvitys Kouvolan seudun vesihuollon alueellisesta järjestämisestä

Esiselvitys Kouvolan seudun vesihuollon alueellisesta järjestämisestä Mäntyharju HEINOLA Savitaipale Jaala Nastola KUUSANKOSKI Valkeala Luumäki ORIMATTILA Iitti KOUVOLA Artjärvi Lapinjärvi Elimäki ANJALANKOSKI Esiselvitys Kouvolan seudun vesihuollon alueellisesta järjestämisestä

Lisätiedot

RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU NRO 16/2013 Kunnanhallitus 7.11.2013

RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU NRO 16/2013 Kunnanhallitus 7.11.2013 KOKOUSKUTSU NRO 16/2013 Kunnanhallitus 7.11.2013 KOKOUSAIKA Tiistai 12.11.2013 klo 10.00 13.40 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu Liite 1 634 321 Arkistotoimen

Lisätiedot

Kunnanhallitus nro 9/2013 19.8.2013 SISÄLLYSLUETTELO

Kunnanhallitus nro 9/2013 19.8.2013 SISÄLLYSLUETTELO nro 9/2013 SISÄLLYSLUETTELO KH 138 KH 139 KH 140 Kokouksen järjestäytyminen Talouden tasapainotusohjelman hyväksyminen Talouden seuranta KH 141 Kuntien harkinnanvaraisen valtionosuuden korotuksen hakeminen

Lisätiedot

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 233

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 233 ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 233 Kunnanhallitus 08.06.2015 AIKA 17:00-21:11 PAIKKA Askolan kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 115 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 236 116 VUODEN 2014 TILINPÄÄTÖKSEN

Lisätiedot

KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 7/2014 145. 66 Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Kaupunginvirastossa 19.12.2014 klo 8.

KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 7/2014 145. 66 Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Kaupunginvirastossa 19.12.2014 klo 8. KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 7/2014 145 Kaupunginvaltuusto KOKOUSAIKA 16.12.2014 klo 15:00-18:59 KOKOUSPAIKKA Kokoushuone Koski OSALLISTUJAT LÄSNÄ (ja mer kintä siitä ku ka toi mii puheenjohtajana)

Lisätiedot

KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KIIKOISTEN KYLÄ

KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KIIKOISTEN KYLÄ KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KIIKOISTEN KYLÄ EHDOTUS A 042 Asemakaavan selostus 5.6.2014 OAS Kiikoisten kunnanhallitus 19.3.2012, 64 Vireilletulosta kuulutettu 3/2012 Kaavaluonnos nähtävillä 31.5.-2.7.2012,

Lisätiedot

NOUSIAISTEN KUNTA. Työ: E25863. Turku 2.2.2015, tark. 21.5.2015

NOUSIAISTEN KUNTA. Työ: E25863. Turku 2.2.2015, tark. 21.5.2015 NOUSIAISTEN KUNTA Kaitaraisten yritysalueen asemakaava Työ: E25863 Turku 2.2.2015, tark. 21.5.2015 Sweco Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010 241 4400 www.sweco.fi Toimistot: Turku, Oulu, Tampere

Lisätiedot

Linnakorven asemakaavan muutos ja laajennus (nro 237) EHDOTUS

Linnakorven asemakaavan muutos ja laajennus (nro 237) EHDOTUS Dnro YMP 153/1103/2014 Linnakorven asemakaavan muutos ja laajennus (nro 237) EHDOTUS 1. Perus- ja tunnistetiedot Asemakaavaselostus, joka koskee 30.03.2015 päivättyä asemakaavaehdotusta. Vireille tulo

Lisätiedot

KIRKONKYLÄ KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS JA MUUTOS. HAAPAKANKAAN ALUE Kortteli 2835 HAUKIPUDAS

KIRKONKYLÄ KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS JA MUUTOS. HAAPAKANKAAN ALUE Kortteli 2835 HAUKIPUDAS KIRKONKYLÄ KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS JA MUUTOS HAAPAKANKAAN ALUE Kortteli 85 Asemakaavan muutos koskee Haukiväylän, Heitontien ja Haapatien liittymän liikenne- ja katualueita, sekä Haukiväylän

Lisätiedot

SEINÄJOKI NIEMISTÖNMAAN OSAYLEISKAAVA 2020 LIITTEET

SEINÄJOKI NIEMISTÖNMAAN OSAYLEISKAAVA 2020 LIITTEET SEINÄJOKI NIEMISTÖNMAAN OSAYLEISKAAVA 2020 LIITTEET 19.12.2005 NIEMISTÖNMAAN OSAYLEISKAAVA SEINÄJOKI 19.12.2005 LIITELUETTELO LIITE 1. YLEISKAAVAOHJELMA LIITE 2. ALUSTAVA TYÖOHJELMA LIITE 3. OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 63

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 63 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 63 Maankäyttölautakunta 19.03.2014 Aika 19.03.2014 klo 18:00-21:30 Paikka Kunnantalo, kokoushuone 1-2 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 25 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kunnanvaltuuston istuntosali. 48 89 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 49 12 90 Koskitien asemakaava-alueen maankäyttösopimus

Kunnanvaltuuston istuntosali. 48 89 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 49 12 90 Koskitien asemakaava-alueen maankäyttösopimus PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 5/2006 Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA Torstai 29.6.2006 klo 18.30 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu Kunnanvaltuuston istuntosali 48 89 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 40

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 40 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 40 Maankäyttölautakunta 19.02.2014 Aika 19.02.2014 klo 18:10-20:15 Paikka Kunnantalo, kokoushuone 1-2 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

IIN KUNTA (139) POHJOIS-IIN KYLÄ (403) LUONNOS 25.5.2014 EHDOTUS 17.10.2014 HYVÄKSYTTY VALTUUSTOSSA 2015

IIN KUNTA (139) POHJOIS-IIN KYLÄ (403) LUONNOS 25.5.2014 EHDOTUS 17.10.2014 HYVÄKSYTTY VALTUUSTOSSA 2015 IIN KUNTA (139) POHJOIS-IIN KYLÄ (403) RAASAKAN RANTA-ASEMAKAAVAN LAAJENNUS LUONNOS 25.5.2014 EHDOTUS 17.10.2014 HYVÄKSYTTY VALTUUSTOSSA 2015 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT... 3 2. TIIVISTELMÄ... 5 2.1 Kaavaprosessin

Lisätiedot

OULUN KAUPUNKI JOKIKYLÄN KAUPUNGINOSA (124) LUONNOS 25.6.2014

OULUN KAUPUNKI JOKIKYLÄN KAUPUNGINOSA (124) LUONNOS 25.6.2014 (124) ISO VIITAJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSIT- TAINEN MUUTOS JA LAAJENNUS LUONNOS 25.6.2014 ISO VIITAJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN MUUTOS JA LAAJENNUS 2 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT... 3 2. TIIVISTELMÄ...

Lisätiedot

Kunnanhallitus 12/2007 460 (- 520) KOKOUSAIKA Tiistaina 21. elokuuta 2007 klo 18.30-20.00

Kunnanhallitus 12/2007 460 (- 520) KOKOUSAIKA Tiistaina 21. elokuuta 2007 klo 18.30-20.00 POLVIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus 12/2007 460 (- 520) KOKOUSAIKA Tiistaina 21. elokuuta 2007 klo 18.30-20.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Muut jäsenet MUUT SAAPUVILLA

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 126. Otsikko Sivu 70 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 128 71 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 129

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 126. Otsikko Sivu 70 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 128 71 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 129 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 126 Kunnanhallitus 30.03.2015 AIKA 30.3.2015 klo 18:30 20.17 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 70 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2015 1. Kaupunginhallitus. AIKA 27.04.2015 kello 15:00-18:05. PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone 115

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2015 1. Kaupunginhallitus. AIKA 27.04.2015 kello 15:00-18:05. PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone 115 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2015 1 Kaupunginhallitus AIKA 27.04.2015 kello 15:00-18:05 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone 115 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 107 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

Pyyrinlahden kylän tiloille Käpykolo 5:29, Lisäkolo 5:33, Mäkikolo 5:41 ja Kallionkolo 14:1

Pyyrinlahden kylän tiloille Käpykolo 5:29, Lisäkolo 5:33, Mäkikolo 5:41 ja Kallionkolo 14:1 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI Konginkangas Käpykolon ranta-asemakaava Pyyrinlahden kylän tiloille Käpykolo 5:29, Lisäkolo 5:33, Mäkikolo 5:41 ja Kallionkolo 14:1 KAAVASELOSTUS LUONNOSVAIHE 4.6.2014, korjattu 11.5.2015

Lisätiedot

29 Talouden toteutuminen maaliskuu 2015 ja konsernin tuloslaskelma ja tase 31.12.2014

29 Talouden toteutuminen maaliskuu 2015 ja konsernin tuloslaskelma ja tase 31.12.2014 Mäntyharju Pöytäkirja 3/2015 1 (38) Aika 12.05.2015, klo 17:00-18:13 Paikka Mäntyharjun kunnantalo, kokoushuone Kalla Käsitellyt asiat 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 28 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

16.3.2015 klo 9.00-15.00 kunnanvirastossa

16.3.2015 klo 9.00-15.00 kunnanvirastossa KOKOUSAIKA Maanantai 9.3.2015 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT 66 67 68 69 70 71 Liite 2 72 73 74 75 76 77 78 79 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastus Tiedoksi

Lisätiedot

HIEKKASÄRKKIEN YDINALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS

HIEKKASÄRKKIEN YDINALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS LIITE 1 KALAJOEN KAUPUNKI HIEKKASÄRKKIEN YDINALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS O S A L L I S T U M I S J A A R V I O I N T I S U U N N I T E L M A 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee Kalajoen

Lisätiedot

Kokousaika Maanantaina 16.4.2012 klo 18.00-19.28 Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Taavetti

Kokousaika Maanantaina 16.4.2012 klo 18.00-19.28 Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Taavetti 16.04.2012 Kokousaika Maanantaina klo 18.00-19.28 Kokouspaikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Taavetti Kutsutut jäsenet (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Suoanttila Hilkka puheenjohtaja

Lisätiedot

HENNA 1. VAIHEEN ASEMAKAAVA KAAVASELOSTUS ORIMATTILAN KAUPUNKI SELOSTUS KOSKEE 3.6.2014 PÄIVÄTTYÄ JA 22.10.2014 TARKISTETTUA ASEMAKAAVAKARTTAA

HENNA 1. VAIHEEN ASEMAKAAVA KAAVASELOSTUS ORIMATTILAN KAUPUNKI SELOSTUS KOSKEE 3.6.2014 PÄIVÄTTYÄ JA 22.10.2014 TARKISTETTUA ASEMAKAAVAKARTTAA HENNA 1. VAIHEEN ASEMAKAAVA KAAVASELOSTUS SELOSTUS KOSKEE 3.6.2014 PÄIVÄTTYÄ JA 22.10.2014 TARKISTETTUA ASEMAKAAVAKARTTAA ORIMATTILAN KAUPUNKI TEKNINEN PALVELUKESKUS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu Kunnanhallitus ESITYSLISTA 430

Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu Kunnanhallitus ESITYSLISTA 430 Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu Kunnanhallitus ESITYSLISTA 430 12/2005 KOKOUSAIKA Tiistaina 01.11.2005 kello 15.00-19.25 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali SAAPUVILLA OLLEET

Lisätiedot

PORNAISTEN KUNTA Sisällysluettelo 2/2010. Kunnanhallitus. Kunnanvirasto

PORNAISTEN KUNTA Sisällysluettelo 2/2010. Kunnanhallitus. Kunnanvirasto PORNAISTEN KUNTA Sisällysluettelo 2/2010 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 7.2.2011 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu 27 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

VALTUUSTON KOKOUS 2/2015. Kokousaika 27.4.2015, klo 18.00 20.55. Kunnantalo, valtuustosali. Asiat :t 5-10. Asialista

VALTUUSTON KOKOUS 2/2015. Kokousaika 27.4.2015, klo 18.00 20.55. Kunnantalo, valtuustosali. Asiat :t 5-10. Asialista HÄMEENKYRÖN KUNTA ASIALISTA VALTUUSTON KOKOUS 2/2015 Kokousaika 27.4.2015, klo 18.00 20.55 Paikka Kunnantalo, valtuustosali Asiat :t 5-10 Asialista V 5 Luottamushenkilö; valtuutettu Perkiömäki... 12 V

Lisätiedot

55 Toivola-Mynttilä-Peruvesi rantaosayleiskaava (kuntoutumiskeskus) 56 Lausuntopyyntö Päijät-Hämeen maakuntakaavaehdotuksesta

55 Toivola-Mynttilä-Peruvesi rantaosayleiskaava (kuntoutumiskeskus) 56 Lausuntopyyntö Päijät-Hämeen maakuntakaavaehdotuksesta Mäntyharju Pöytäkirja 5/2015 1 (39) Aika 22.06.2015, klo 17:04-17:55 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Kalla Käsitellyt asiat 53 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 54 Pöytäkirjan tarkastus 55 Toivola-Mynttilä-Peruvesi

Lisätiedot

34 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 16 35 Hallinto-osaston ja kunnanhallituksen laskujen hyväksyminen 2006

34 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 16 35 Hallinto-osaston ja kunnanhallituksen laskujen hyväksyminen 2006 PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 2/2006 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 23.1.2006 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu 34 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Kunnanhallitus 7/2013 234 (-274) Kunnanvirastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanhallitus 7/2013 234 (-274) Kunnanvirastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone Kunnanhallitus 7/2013 234 (-274) Aika Maanantaina 6. toukokuuta 2013 klo 18.00-19.40 Paikka Kunnanvirastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Muut jäsenet Mustonen

Lisätiedot