Taianomainen Seikkailu Pimeys verhoaa keijujen valtakuntaa.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Taianomainen Seikkailu Pimeys verhoaa keijujen valtakuntaa."

Transkriptio

1

2 Taianomainen Seikkailu Pimeys verhoaa keijujen valtakuntaa. Tämä ennen niin vehreä ja kaunis valtakunta on revitty kappaleiksi ja sitä vainoavat satavuotiset muistot sodasta keijujen ja ihmisten välillä. Valtakunnan ylhäinen hallitsija Lady Everfair on mennyttä. Hän yritti epätoivoisesti karkottaa valtakuntaan tunkeutuneet ihmiset ja pimeys otti hänet valtaansa. Hänestä tuli tuhoisa Painajaisten kuningatar. Siitä lähtien taikaportaali, joka yhdisti näitä kahta maailmaa, on ollut sinetöitynä, tähän päivään asti. Finn on pulassa. Tutkimusretkillään mestarinsa puhuvan kissan Erlinen kanssa tämä taikurin oppipoika on epähuomiossa käynnistänyt tapahtumasarjan, joka on herättänyt Painajaisten kuningattaren raivon ja asettanut sekä kaupunkilaiset että hänen lähimmät ystävänsä kuolemanvaaraan. Mestarinsa Dashin opetusten avulla Finnin on nopeasti kehitettävä taikakykyjään matkustaessaan keijujen valtakunnan sydämen läpi karkottamaan pahan kuningattaren lopullisesti.

3

4 Asentaminen Asenna PlayStation 3-järjestelmä sen käyttöohjeessa olevien ohjeiden mukaisesti. XMB Menu Varmista ennen pelaamisen jatkamista, että kiintolevyllä (HDD) on riittävästi vapaata tilaa. Älä lisää tai poista lisävarusteita, kun virta on kytketty päälle. Sorcery -peli käyttää automaattista tallennusta. Älä katkaise virtaa, kun HDD-käytön merkkivalo vilkkuu. Tämän käyttöohjeen tiedot olivat oikein ohjeen mennessä painoon, mutta joitain pieniä muutoksia on saatettu tehdä tuotteen kehityksen loppuvaiheissa. Kaikki tämän käyttöohjeen ruutukuvat on otettu tämän tuotteen englanninkielisestä versiosta. PlayStation Move-LIIKEOHJAIMEN KÄYTTÄMINEN Sorcery -pelin pelaamiseen vaaditaan PlayStation Move-liikeohjain. Tietoja liikeohjaimen asentamisesta ja käytöstä sekä turvaohjeita löydät lisävarusteen mukana tulleesta käyttöoppaasta tai osoitteesta eu.playstation.com/help-support/manuals. Kiinnitä mukana toimitettu hihna liikeohjaimeen ja pidä hihna aina pelin aikana ranteesi ympärillä, jotta liikeohjain ei putoa kädestäsi.

5 PlayStation Eye-KAMERAN KÄYTTÄMINEN Sorcery -pelin pelaamiseen vaaditaan PlayStation Eye-kamera. Aseta kamera laajakuvanäkymälle (sininen asetus) ja aseta kamera television päälle tai heti sen alle. Suositeltu etäisyys kameran ja liikeohjaimen välillä on noin yhdestä kolmeen metriä. HUOMAA: Katso PlayStation Eye-kameran käyttöohjeista lisätietoja kameran asentamisesta ja katso PlayStation Move-liikeohjaimen käyttöohjeista lisätietoja kameran ja liikeohjaimen käyttämisestä yhdessä. PELINAIKAINEN KALIBROINTI Ennen kuin alat pelata, liikeohjain ja PlayStation Eye-kamera on kalibroitava. Tee se noudattamalla ruudulla näkyviä ohjeita. Jos liikeohjain tarvitsee kalibroida nopeasti pelin aikana, paina ja pidä W-näppäintä alhaalla ja paina sitten suuntanäppäintä V. Liikeohjaimen pallo vilkkuu ja palaa sitten violettina, kun kalibrointi on valmis. Vaihtoehtoisesti voit kalibroida liikeohjaimen käyttämällä kyseistä vaihtoehtoa pysäytysvalikossa (Pause Menu). On tärkeää pitää liikeohjain paikallaan kalibroinnin aikana. PlayStation Move-NAVIGOINTIOHJAIMEN KÄYTTÄMINEN Sorcery -pelin pelaamiseen tarvitaan PlayStation Move-liikeohjaimen lisäksi navigointiohjain tai langaton ohjain. Navigointiohjainta, jota pidetään toisessa kädessä kuin liikeohjainta, käytetään ensisijaisesti ohjaamaan Finnin liikkumista ympäristössä. Tietoja navigointiohjaimen asentamisesta ja käytöstä on sen mukana tulleessa käyttöohjeessa.

6 PELINAIKAISTEN VALIKKOJEN KÄYTTÄMINEN Valitse vaihtoehto siirtämällä liikeohjainta ylös, alas, vasemmalle tai oikealle ja vahvista painamalla T-näppäintä. PlayStation Move-navigointiohjainta tai langatonta DUALSHOCK 3-ohjainta voi myös käyttää valikkokohtien valintaan. Korosta vaihtoehto painamalla näppäintä C, V, Z tai X ja vahvista painamalla S-näppäintä. Heilauta eteenpäin Heilauta vasemmalle tai oikealle Siirrä mihin tahansa suuntaan (kun käytettävissä) Pyöritä ympyrää (kun käytettävissä) Oletusohjaimet PlayStation Move-liikeohjain Ensisijainen taisteluloitsu Toissijainen taisteluloitsu Telekinesialoitsu (Telekinesis) Avausloitsu (Unlock)/ Korjausloitsu (Mend) Ravista Pakene vihollisen loitsua / Aktivoi juoma Käännä ylösalaisin Juo juoma PlayStation Move-navigointiohjain vasen sauva Liiku Q-näppäin (pidä) + liikuta liikeohjainta Katso ympärillesi Q-näppäin Keskitä kamera S-näppäin Vuorovaikutus S-näppäin + vasen sauva Väistä

7 F-näppäin D-näppäin [-näppäin ]-näppäin Käytä parannusjuomaa Avaa varastovalikko Pysäytä Näytä kartta HUOMAA: Nämä samat toimivat myös langattomassa ohjaimessa. Pelinäyttö 1. Finn 2. Terveyspalkki 3. Käytettävissä olevat parannusjuomat 4. Kartta Taikasauvan 2. energiataso Loitsukuvake PÄÄVALIKKO (MAIN MENU) Uusi peli (New Game) Jatka (Continue) Lataa peli (Load Game) Asetukset (Options) Tekijät (Credits) Aloita uusi matka Sorcery -pelin taianomaisessa maailmassa Jatka nykyistä seikkailua Lataa aiemmin tallennettu peli Säädä erilaisia pelinaikaisia asetuksia ja vaihtoehtoja Näytä pelin tekijät

8 Loitsun Tekeminen Mestari Dash on opettanut Finniä hyvin, mutta koulutus on vielä kesken. Sinun on käytettävä Finnin tietoja taikuudesta ja keksittävä nopeasti tapoja kehittää hänen kykyjään, jotta selviytyisit. Käyttäen liikeohjainta taikasauvana, voit luoda jopa kaikkein voimakkaimpia loitsuja yksinkertaisilla liikkeillä ja ranteenheilautuksilla. Tähtäyksellä on väliä ja pienellä harjoittelulla osut kohteisiin, olivat ne sitten missä tahansa Opittavana on kuusi pääloitsua: Taika, Maa, Jää, Tuli, Tuuli ja Salama. Finn tuntee vasta taikaloitsun ja maaloitsun, mutta pääset käyttämään erilaisia taikakykyjä seikkailujesi aikana. Voit vaihtaa aktiivisten loitsujen välillä painamalla T-näppäintä ja tekemällä ruudulla näkyvän kuvakkeen osoittaman liikkeen. Valitse taikaloitsu napauttamalla T-näppäintä. Muista kuunnella Erlinen antamia ohjeita, sillä hän tietää yhtä ja toista taikuudesta. Taisteluloitsut Tee taisteluloitsu heilauttamalla liikeohjainta vihollista kohti. Tämä on ensisijainen isku. Kaikilla loitsuilla on vahvuutensa ja heikkoutensa ja tietyn taikuuden liiallinen käyttö voi jopa hetkeksi kuluttaa kaiken voiman sauvastasi.

9 Toissijainen isku tehdään heilauttamalla liikeohjainta vasemmalle tai oikealle. Tämän tekniikan avulla voit esimerkiksi saada taikaloitsun (Arcane) menemään kierteellä vihollista kohti. Kaikilla loitsuilla on vahvuutensa ja heikkoutensa ja tietyn taikuuden liiallinen käyttö voi jopa hetkeksi kuluttaa kaiken voiman sauvastasi. Kokeile rohkeasti erityyppisiä taikoja ja käytä taistelutannerta eduksesi. Jos voit tehdä taikaloitsun tuliseinämän läpi, loitsu muuntuu pelottavaksi tulisalamaksi, joka aiheuttaa vihollisille vieläkin enemmän vahinkoa.. YHDISTELMÄLOITSUT Kun löydät taikuuden eri muotoja, kokeile luoda tehokkaita yhdistelmiä ketjuttamalla loitsuja yhteen. Esimerkiksi kun olet hankkinut jäätaikuuden: Tee kolme nopeaa jääloitsua vihollisen jäädyttämiseksi (vihollisen suojaus tuhoutuu kolmannella iskulla) ja viimeistele sitten taikaloitsulla. Varo vihollisen hyökkäyksiä. Finn ei kestä paljon vahinkoa, joten muista etsiä taikakilpi. Aktivoi kilpi painamalla W-näppäintä. Et voi liikkua, kun kilpi on ylhäällä, mutta voit käyttää sitä lähellä olevien vihollisten lyömiseen painamalla S-näppäintä. SANKARI-ISKU Kun Finnin voimat kasvavat, löydät mahtavan sankari-iskuloitsun. Sen jälkeen ruudulla näkyy keltainen palkki taistelun aikana. Se on sankarimittari, joka kasvaa aina, kun hyökkäät vihollisia kohti. Kun mittari on täynnä, voit tehdä sankari-iskuloitsun. Paina T-näppäintä ja pidä sitä alhaalla ja liikuta sitten liikeohjainta nopeasti alaspäin lyönnin tavoin. Jos teet loitsun oikein, se aiheuttaa vahinkoa kaikille alueella oleville vihollisille.

10 Muut Kuin Taisteluloitsut Finn voi myös tehdä monia loitsuja pulmien ratkaisemiseksi ja tiellä olevien esteiden poistamiseksi. KORJAUS Korjausloitsu (Mend) voi korjata vahingoittuneita rakenteita ja rakennuksia. Paina S-näppäintä, kun sitä pyydetään, ja liikuta liikeohjainta nopeasti ympyrässä, kunnes korjaustaika on valmis. TELEKINESIA Telekinesialoitsu antaa sinulle voimaa painavien esineiden siirtämiseen. Ruudulle ilmestyy erityinen kuvake, joka näyttää liikeohjaimella tehtävän liikkeen. AVAUS Finn voi avata lukittuja ovia ja aarrearkkuja avausloitsulla. Tee liikeohjaimella pientä ympyrää, kun erityinen kuvake näkyy ruudulla. LUOTA VAISTOIHISI Joskus sinun on keksittävä, millaista loitsua eri tilanteissa tarvitaan. Onko virtaavan veden ylittäminen hankalaa? Ehkä sinun pitäisi kokeilla, auttaako jääloitsu. Tai ehkä tuliloitsu voi sytyttää kaukana olevat lamput ja polttaa tien tukkona olevat esteet. Sinun on käytettävä kaikkia voimiasi luovilla tavoilla, että onnistuisit tehtävässäsi Juomat Jokaisen taikurin on osattava sekoittaa taikajuomia voimiensa tehostamiseksi.

11 Tapaat salaperäisen alkemistin, jonka kanssa voit vaihtaa aarteita ja arvokkaita esineitä. Kun olet puhunut hänen kanssaan, voit tutkia ja luoda omia tehokkaita juomia. Kaikkia valmistusaineita, joita löydät tai ostat alkemistilta, voi yhdistellä kymmenillä eri tavoilla erivahvuisten juomien tekemiseksi. JUOMIEN TUTKIMINEN Avaa varastovalikko painamalla D-näppäintä ja avaa sitten Ainekset -valikko. Valitse kolme ainesta, joita haluat käyttää (vahvista kukin valinta painamalla S-näppäintä), ja tee sitten testierä painamalla T-näppäintä. Testierä tallennetaan juomat -valikkoon muiden tutkimiesi juomien joukkoon. JUOMIEN LUOMINEN Valitse jo tutkimasi juoma Juomat -valikosta ja noudata ruudulla näkyviä sekoitusohjeiden vaiheita. Sinulla on oltava tyhjä lasipullo valmiina. Kun juoma on valmis, ravista liikeohjainta ja käännä se ylösalaisin, niin Finn juo juoman. Ole varovainen. Alkemia on voimakasta taikuutta ja vaikutukset ovat pysyviä. Jotkin juomat avaavat salattuja voimia, mutta toisilla voi olla ikäviä ja odottamattomia sivuvaikutuksia.

12 Viholliset Keijujen valtakunta on vaarallinen paikka. Inhottavat otukset vaanivat näillä seuduilla ja harva ihminen on niin tyhmä, että menee niiden tielle. Jotkin kohtaamistasi vihollisista ovat suoraan Painajaisten kuningattaren vaikutuksen alaisia, kun taas toiset ovat vapaita hänen taikuudestaan, mutta silti erittäin vaarallisia. Tietyt loitsut toimivat tiettyjä vihollisia vastaan ja sinun on keksittävä nopeasti, mitä loitsua missäkin tilanteessa kannattaa käyttää. Saatat kohdata vihollisia, jotka hyökkäävät kaukaa, ja toisia, jotka hyökkäävät kohti, kun taas toisilla saattaa olla kilvet. Kunkin vihollisen yläpuolella näkyvä palkki näyttää sen elinvoiman. Palkin väri vähenee aina, kun viholliselle tapahtuu vahinkoa. Tämä palkki näyttää myös sen, jos viholliset ovat tainnuksissa tai immuuneja tietylle loitsulle. Joillakin vihollisilla on ylimääräinen suojaus tai ne ovat erittäin voimakkaita. Sinun on etsittävä heikko kohta niiden puoluksessa. Kun olet vihollisen loitsun vankina, sinun on vapautettava itsesi ravistamalla liikeohjainta.

13 Keijujen Valtakunnan Tutkiminen Tähän valtakuntaan olisi helppo eksyä, joten etsi muinaisten matkailijoiden asettamia erityisiä merkkejä ja pidä silmällä Erlineä, jonka luontaiset vaistot voivat usein ohjata sinut oikeaan suuntaan. Keijujen valtakunnassa on mystisiä esineitä, joita voit kerätä, mukaan lukien parannusjuomat, jotka palauttavat energiatasosi. Löydät nämä erikoisjuomat valaistuilta kultaisilta alustoilta. Juo parannusjuoma painamalla F-näppäintä, ravistamalla liikeohjainta ja kääntämällä se sitten ylösalaisin. Eri puolilta valtakuntaa löydät myös muinaismuistoja ja kiviveistoksia, joilla on hohtava taika-aura. Avaa ne tekemällä loitsu, sillä niiden sisällä voi olla piilossa arvokasta kultaa, juomien aineksia tai erikoisesineitä. Jos huomaat, että rappeutuneet seinät tai rakennukset tukkivat tiesi, aktivoi kilpi painamalla W-näppäintä ja tee sitten kilpi-isku painamalla S-näppäintä. Isku hajottaa esteen. Varastovalikko Avaa varastovalikko painamalla D-näppäintä. Voit tarkastella hankkimiasi aarteita ja aineksia sekä tutkimiasi tai nauttimiasi juomia. Kun korostat kohdan, sen kuvaus näytetään. Voit vaihtaa ruudusta toiseen painamalla navigointiohjaimen W-näppäintä tai liikeohjaimen T-näppäintä.

14 Hahmot FINN Nuorella oppipojalla on mahdollisuus tulla suureksi taikuriksi, mutta kärsivällisyyden ja itsekurin puute voivat koitua hänen kohtalokseen. Finn ei koskaan peräydy taistelusta, koska hän on innokas todistamaan urheutensa ja kykynsä. DASH Finnin mestari on kunnioitettu velho, jolla on huomattavat voimat, mutta hänen varovainen ja huolellinen suhtautumisensa taikuuteen saa hänen nuoren oppipoikansa usein kyllästymään ja turhautumaan. ERLINE Dashin ilkikurinen puhuva kissa kiusaa mielellään Finniä tämän taikakykyjen puutteista. Hän tuntee kuitenkin taikuuden ja keijujen valtakunnan hyvin ja on aina innokas auttamaan nuorta oppipoikaa.

15 PAINAJAISTEN KUNINGATAR Lady Everfair pelkäsi tappiota sodassa ihmisiä vastaan ja teki vastahakoisesti sopimuksen Painajaisen kanssa saadakseen valtavat voimat. Hänen rotunsa löi ihmiset, mutta Painajaisen pahuuden vaikutus jätti keijujen valtakunnan kieroutuneeksi ja turmeltuneeksi. LORD FEY Lady Everfairin aviomies on eksyksissä taikaunessa Nukkuvassa palatsissa. Hän on ehkä oman ruumiinsa vanki, mutta Lord Fey on ainut mies, joka voi pysäyttää Painajaisten kuningattaren.

16 PYSÄYTYSVALIKKO Pääset pysäytysvalikkoon painamalla [-näppäintä. Sitten voit jatkaa nykyistä peliä, ladata aiemmin tallennetun pelin, kalibroida liikeohjaimen, säätää erilaisia asetuksia tai lopettaa nykyisen pelin. Unreal, the circle-u logo and the Powered by Unreal Technology logo are either registered trademarks or trademarks of Epic Games, Inc in the United States and/or other countries.

Java and all Java-based marks are trademarks or registered trademarks of Sun Microsystems, Inc.

Java and all Java-based marks are trademarks or registered trademarks of Sun Microsystems, Inc. VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuote NEM-4 noudattaa Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY määräyksiä. Vaatimustenmukaisuusilmoituksesta on kopio WWW-osoitteessa

Lisätiedot

HP Photosmart M407 -digitaalikamera ja HP Instant Share. Käyttöopas

HP Photosmart M407 -digitaalikamera ja HP Instant Share. Käyttöopas HP Photosmart M407 -digitaalikamera ja HP Instant Share Käyttöopas Lailliset ilmoitukset Copyright 2004 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tämän asiakirjan sisältämät tiedot voivat muuttua ilman

Lisätiedot

Käyttöohje Nokia Lumia 2520 RX-113

Käyttöohje Nokia Lumia 2520 RX-113 Käyttöohje Nokia Lumia 2520 RX-113 1.1. painos FI Psst... Tämän oppaan lisäksi on vielä muutakin... Katso videoita osoitteessa www.youtube.com/nokiasupportvideos. Lisätietoja Nokian palveluehdoista ja

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. NOKIA 640 http://fi.yourpdfguides.com/dref/822654

Käyttöoppaasi. NOKIA 640 http://fi.yourpdfguides.com/dref/822654 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Tervetuloa. Tervetuloa digitaalisen Motorola-matkaviestinnän maailmaan! Kiitos, että valitsit Motorolan V635-GSM-matkapuhelimen. www.motorola.

Tervetuloa. Tervetuloa digitaalisen Motorola-matkaviestinnän maailmaan! Kiitos, että valitsit Motorolan V635-GSM-matkapuhelimen. www.motorola. Tervetuloa Tervetuloa digitaalisen Motorola-matkaviestinnän maailmaan! Kiitos, että valitsit Motorolan V635-GSM-matkapuhelimen. Tervetuloa - 1 www.motorola.com MOTOROLA ja tyylitelty M-logo on rekisteröity

Lisätiedot

Magellan explorist XL. Viitetiedot

Magellan explorist XL. Viitetiedot Magellan explorist XL Viitetiedot ***VAROITUKSET*** 5TURVALLISUUDEN VUOKSI ÄLÄ KÄYTÄ TÄTÄ NAVIGOINTILAITETTA AJAESSASI AJONEUVOA. Älä yritä muuttaa mitään Magellan Exploristin asetuksia ajaessasi. Pysäytä

Lisätiedot

Käyttöohje. 9352293 1. painos

Käyttöohje. 9352293 1. painos Tämän ohjeen sähköistä versiota koskee "Nokian käyttöohjeiden ehdot 7.6.1998". Electronic user s guide released subject to Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June, 1998. Käyttöohje 9352293 1.

Lisätiedot

Lue minut ensin 7. Muistikortti 9

Lue minut ensin 7. Muistikortti 9 Mazda NB1 Viiteopas Sisällys Lue minut ensin 7 Käynnistäminen ja sammuttaminen... 7 Määrittäminen... 7 GPS-vastaanotto... 7 Laite ei käynnisty... 7 Pidä huolta laitteestasi... 8 Lisätietoja... 8 Muistikortti

Lisätiedot

Nokia E7-00 -käyttöohje

Nokia E7-00 -käyttöohje Nokia E7-00 -käyttöohje 3.1. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Alkuvalmistelut 6 Näppäimet ja osat 6 Muuta puhelun, kappaleen tai videon äänenvoimakkuutta 10 Lukitse näppäimet ja näyttö tai avaa

Lisätiedot

Laatikon sisältö a TomTom ONE XL HDT D E F G H

Laatikon sisältö a TomTom ONE XL HDT D E F G H TomTom ONE XL HDT 1. Laatikon sisältö Laatikon sisältö a TomTom ONE XL HDT A B C D E F G H A Latauksen merkkivalo B Kosketusnäyttö C Virtapainike D Kaiutin E Ulkoisen antennin liitin F USB-liitin G Muistikorttipaikka

Lisätiedot

Käyttöohje User. Manual. Version 1.1.0

Käyttöohje User. Manual. Version 1.1.0 Käyttöohje User Manual Version 1.1.0 Contents Johdanto...5 Kaukosäätimeen tutustuminen...5 Miten Harmony 1100 -kaukosäädin toimii...5 Toiminnot, laitteet ja tulokanavat...5 Harmony 1100 -kaukosäätimen

Lisätiedot

Lightwriter SL40 Connect

Lightwriter SL40 Connect Lightwriter SL40 Connect Käyttöohje SL40 CONNECT dedicated to communication Tämä on Lightwriter SL40 Connect -käyttöohje. Päivitykset ja lisäykset löydät osoitteesta http://www.toby-churchill.com Suunnittelu

Lisätiedot

Käyttäjän opas. Digitaalikamera

Käyttäjän opas. Digitaalikamera Digitaalikamera Fi Käyttäjän opas Kiitämme sinua tämän CASIO-tuotteen ostamisesta. Ennen kuin käytät sitä, muista lukea tämän käyttäjän oppaan varoitukset. Säilytä käyttäjän opasta turvallisessa paikassa

Lisätiedot

Nokia autosarja CK-200 Käyttö- ja asennusopas

Nokia autosarja CK-200 Käyttö- ja asennusopas Nokia autosarja CK-200 Käyttö- ja asennusopas 2.0. painos / FI VAATIMUSTENMUKAISUUSVAKUUTUS NOKIA Oyj vakuuttaa, että tämä CK-200-tyyppinen laite on direktiivin 1999/5/EY oleellisten vaatimusten ja direktiivin

Lisätiedot

1. Asennus Asennus 1 2 3 4 2

1. Asennus Asennus 1 2 3 4 2 TomTom ONE/XL/XXL 1. Asennus Asennus 1 2 3 4 2 5 6 5 6 + 7 2 SEC 8 1 2 3 3 1 2 3 180 4 5 4 2. Pakkauksen sisältö Pakkauksen sisältö a TomTom ONE/XL/ XXL b EasyPort TM -pidike c Autolaturi d RDS-TMC-liikennevastaanotin*

Lisätiedot

Käyttöopas. 9357225 Issue 3 FI

Käyttöopas. 9357225 Issue 3 FI 9357225 Issue 3 FI Käyttöopas Tämän ohjeen sähköistä versiota koskee Nokian käyttöohjeiden ehdot 7.6.1998 ( Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June, 1998.) Copyright Nokia Mobile Phones 2000-2001.

Lisätiedot

Nokia E6 00 -käyttöohje

Nokia E6 00 -käyttöohje Nokia E6 00 -käyttöohje 1.1. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Alkuvalmistelut 7 Näppäimet ja osat 7 Aseta SIM-kortti ja akku paikalleen 10 Aseta tai poista muistikortti 12 Lataus 14 Kytke tai katkaise

Lisätiedot

Teemme työtä myös kaupan ja jakelun kanssa, ja muodostamme yhteistyösuhteita kuluttajamarkkinoilla sekä ammattilaismarkkinoilla.

Teemme työtä myös kaupan ja jakelun kanssa, ja muodostamme yhteistyösuhteita kuluttajamarkkinoilla sekä ammattilaismarkkinoilla. Hyvä Forcen omistaja Onnittelemme Force-vastaanottimen valinnasta. Uusi Force-vastaanottimesi edustaa parhaimpia ja kehittyneimpiä ominaisuuksia, mitä uusi digitaalinen DVB-teknologia tarjoaa. Helposti

Lisätiedot

Pakkauksen sisältö. TomTom ONE. EasyPort TM -pidike. Autolaturi. RDS-TMC-liikennevastaanotin* Oppaat. USB-johto. * Ei tule kaikkien tuotteiden mukana.

Pakkauksen sisältö. TomTom ONE. EasyPort TM -pidike. Autolaturi. RDS-TMC-liikennevastaanotin* Oppaat. USB-johto. * Ei tule kaikkien tuotteiden mukana. TomTom ONE 1. Pakkauksen sisältö Pakkauksen sisältö TomTom ONE EasyPort TM -pidike Autolaturi RDS-TMC-liikennevastaanotin* Oppaat USB-johto * Ei tule kaikkien tuotteiden mukana. 2 2. Aloittaminen Aloittaminen

Lisätiedot

Nokia E7-00 -käyttöohje

Nokia E7-00 -käyttöohje Nokia E7-00 -käyttöohje 3.0. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Alkuvalmistelut 6 Näppäimet ja osat 6 Muuta puhelun, kappaleen tai videon äänenvoimakkuutta 10 Lukitse näppäimet ja näyttö tai avaa

Lisätiedot

PORSCHE DESIGN P'9982 Smartphone. Käyttöopas. Versio: 10.2.1

PORSCHE DESIGN P'9982 Smartphone. Käyttöopas. Versio: 10.2.1 PORSCHE DESIGN P'9982 Smartphone Käyttöopas Versio: 10.2.1 Julkaistu: 2014-05-16 SWD-20140516171441342 Sisältö Määritys ja perustiedot... 7 Uutta tässä julkaisussa...7 Laitteen esittely...9 BlackBerry

Lisätiedot

Käyttöohjekirja. Packard Bell EasyNote TE69KB - 1

Käyttöohjekirja. Packard Bell EasyNote TE69KB - 1 Käyttöohjekirja Packard Bell EasyNote TE69KB - 1 SISÄLLYSLUETTELO Tietokoneen käynnistäminen 4 Langaton yhteys... 4 Rekisteröinti... 5 Ohjelmiston asennus... 6 Palauttaminen... 6 Ongelmia?... 6 Tietokoneen

Lisätiedot

sisältö NÄPPÄINKOMENNOT PÄÄVALIKKO...5 AluEESI...34 ALT + F Rikollisuus päällä/pois

sisältö NÄPPÄINKOMENNOT PÄÄVALIKKO...5 AluEESI...34 ALT + F Rikollisuus päällä/pois sisältö NÄPPÄINKOMENNOT...2 TERVETuLOA kaupunkiin...5 PÄÄVALIKKO...5 KaupuNGIN rakentaminen...9 ELÄMÄÄ suurkaupungissa...33 AluEESI...34 NÄPPÄINKOMENNOT Yleiset komennot Kameran hallinta W/A/S/D/numeronäppäimet/

Lisätiedot

Käyttöohje. Xperia V. LT25i

Käyttöohje. Xperia V. LT25i Käyttöohje Xperia V LT25i Sisältö Xperia V Käyttöohje...6 Aloittaminen...7 Tämä käyttöohje...7 Android mitä ja miksi?...7 Puhelimen yleiskuvaus...7 Kokoaminen...8 Laitteen kytkeminen päälle ja sammuttaminen...10

Lisätiedot

BlackBerry Q10 Smartphone. Versio: 10.1. Käyttöopas

BlackBerry Q10 Smartphone. Versio: 10.1. Käyttöopas BlackBerry Q10 Smartphone Versio: 10.1 Käyttöopas Julkaistu: 2013-05-10 SWD-20130510084510844 Sisältö Tervetuloa... 8 BlackBerry 10 -laitteen uudet sovellukset ja toiminnot... 9 Aloitus... 13 SIM-kortin,

Lisätiedot

Käyttöohjekirja. Packard Bell EasyNote TE - 1

Käyttöohjekirja. Packard Bell EasyNote TE - 1 Käyttöohjekirja Packard Bell EasyNote TE - 1 SISÄLLYSLUETTELO Tietokoneen käynnistäminen 4 Langaton yhteys... 4 Rekisteröinti... 5 Ohjelmiston asennus... 6 Palauttaminen... 6 Ongelmia?... 6 Tietokoneen

Lisätiedot

POLAR RC3 GPS. Käyttöohje

POLAR RC3 GPS. Käyttöohje POLAR RC3 GPS Käyttöohje SISÄLLYS 1. ESITTELY... 4 2. KAIKENKATTAVA HARJOITUSJÄRJESTELMÄ... Harjoitustietokoneen osat... Harjoitusohjelmisto... Saatavilla olevat lisätarvikkeet... Näppäintoiminnot... Valikkorakenne...

Lisätiedot

XEROX DOCUCOLOR 12 -TULOSTIN JÄRJESTELMÄNVALVOJAN KÄSIKIRJA

XEROX DOCUCOLOR 12 -TULOSTIN JÄRJESTELMÄNVALVOJAN KÄSIKIRJA XEROX DOCUCOLOR 1 -TULOSTIN JÄRJESTELMÄNVALVOJAN KÄSIKIRJA 1999, 000, 001 Xerox Corporation. Kaikki oikeudet pidätetään. Tekijänoikeussuoja kattaa kaiken suojan kohteena olevan aineiston ja asiat, joihin

Lisätiedot

Aloitusnäyttö ja sovellukset. Sähköposti

Aloitusnäyttö ja sovellukset. Sähköposti Yhdellä silmäyksellä Aloittaminen Aloitusnäyttö ja sovellukset Hallinta ja mukautus Puhelut Yhteystiedot Viestit Kirjoita Yhteisöllisyys Selaa Valokuvat ja videot Musiikki Kirjat Paikannus ja navigointi

Lisätiedot

myreader Käyttöohje 11 Mary Muller Drive, P.O. Box 3044 Christchurch, New Zealand www.humanware.com P/N MY283 V4.0

myreader Käyttöohje 11 Mary Muller Drive, P.O. Box 3044 Christchurch, New Zealand www.humanware.com P/N MY283 V4.0 myreader Käyttöohje Copyright 2005-2006 by HumanWare Limited, Christchurch, New Zealand. kaikki oikeudet pidätetään. Tämän ohjeen osittainen kopioiminen tai jakelu tai tietokantoihin taltiointi ilman HumanWare

Lisätiedot