Irja Haaranen Leila Karttunen Kati Mononen Asko Mustonen Tiina Mustonen Hanna Mäkinen Arto Sutinen Onni Tukiainen. Jorma Huttunen klo 20.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Irja Haaranen Leila Karttunen Kati Mononen Asko Mustonen Tiina Mustonen Hanna Mäkinen Arto Sutinen Onni Tukiainen. Jorma Huttunen klo 20."

Transkriptio

1 POLVIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro sivu Kunnanhallitus 20/ (- 666) KOKOUSAIKA Maanantaina 11. joulukuuta 2006 klo KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Muut jäsenet MUUT SAAPUVILLA OLLEET Polvijärven kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Toivo Pehkonen Irja Haaranen Leila Karttunen Kati Mononen Asko Mustonen Tiina Mustonen Hanna Mäkinen Arto Sutinen Onni Tukiainen n puheenjohtaja n 1. varapuheenjohtaja Jorma Huttunen klo saakka Anja Hyvärinen n 2. varapuheenjohtaja Kunnanjohtaja/esittelijä Hallintojohtaja/ pöytäkirjanpitäjä Kunnankamreeri Martti Korhonen klo saakka Pauli Vaittinen Asiat :t Helena Kaasinen Heikki Hallikainen 320 aikana klo ALLEKIRJOITUS Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä Onni Tukiainen, pj 322, 320 osakkeet, osuudet ja antolainat PÖYTÄKIRJA ON TARKASTETTU Heikki Hallikainen, siht. 320, jäsenmaksut ja avustukset Toivo Pehkonen Helena Kaasinen Aika ja paikka Perjantaina klo 9.00 kunnanvirastolla Allekirjoitukset Hanna Mäkinen 322, 320 osakkeet, osuudet ja antolainat PÖYTÄKIRJA ON OLLUT YLEISESTI NÄHTÄVÄNÄ Irja Haaranen Kati Mononen Aika ja paikka Tiistaina klo kunnanvirastolla Todistaa Virka-asema Allekirjoitus Hallintojohtaja Helena Kaasinen

2 598 Kunnanhallitus / KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Khall. 302 Ehdotus Kokous todetaan lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA Khall. 303 Ehdotus Kunnanhallitus päättää valita pöytäkirjantarkastajiksi kunnanhallituksen jäsenet Irja Haarasen ja Leila Karttusen. Päätös Kunnanhallitus päätti valita tämän kokouksen pöytäkirjantarkastajiksi Irja Haarasen ja Kati Monosen.

3 599 Kunnanhallitus / Kunnanhallitus / Kunnanhallitus / Kunnanhallitus / SAIRAANKULJETUKSEN JÄRJESTÄMINEN Khall. 183 Polvijärven kunta ja Suomen Punaisen Ristin Polvijärven osasto ovat sopineet allekirjoitetulla sopimuksella kansanterveyslain ja -asetuksen mukaisesta sairaankuljetuksen järjestämisestä ja lääkinnällisen pelastustoiminnan ylläpitämisestä Polvijärven kunnassa. Esityslistan liitteenä on kopio voimassa olevasta sairaankuljetusta koskevasta sopimuksesta. Polvijärven kunta on 1960-luvulta saakka hoitanut sairaankuljetuksen läheisessä yhteistyössä Suomen Punaisen Ristin Polvijärven osaston kanssa. Kunnan palo- ja pelastustoimen siirryttyä vuoden 2004 alusta alkaen Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen tehtäväksi kolmanneksi osapuoleksi sairaankuljetuksen käytännön järjestelyihin on tullut maakunnallinen pelastuslaitos. Viime aikoina sairaankuljetuksen hoitaminen on käynyt vaikeaksi, koska sairaankuljetusauton saattajien saamisessa on ollut ajoittain vaikeuksia ja tehtäviä on pitänyt hoitaa tilapäisjärjestelyin. Aktiivisista yrityksistä huolimatta ei vapaaehtoiseen saattajatoimintaan ole saatu lisäväkeä. Sairaankuljetusasiasta on neuvoteltu Suomen Punaisen Ristin Polvijärven osaston puheenjohtajan kanssa eikä osastolla ole mahdollisuutta saada toimintaan mukaan lisää saattajia. Liitteenä tietoa sairaankuljetuksen kustannuksista. Kunnan tehtävänä on sairaankuljetuksen järjestäminen ja toiminnan uudelleen järjestämiseksi on lähdettävä välittömästi toimenpiteisiin. Kunta on sidottu Suomen Punaisen Ristin Polvijärven osaston kanssa tehtyyn yhteistyösopimuk-

4 Kunnanhallitus / seen, jonka irtisanomisaika on 12 kk. Mikäli sopimusosapuolet yhdessä sopivat, irtisanomisaikaa on mahdollista lyhentää esim. niin, että sairaankuljetusjärjestelmää muutetaan alkaen.

5 Kunnanhallitus / Kunnanhallitus / Kunnanhallitus / Kunnanhallitus / Käytännössä sairaankuljetus voidaan järjestää kolmella eri vaihtoehdolla; palvelut järjestetään kunnan omana toimintana, palvelut ostetaan yksityiseltä palvelun tuottajalta tai sairaankuljetus ostetaan maakunnalliselta Pohjois-Karjalan pelastuslaitokselta. Nykyinen sairaankuljetusjärjestelmä on kunnan talouden kannalta edullisin vaihtoehto. Koska nykyisen järjestelmän jatkaminen vaikuttaa ongelmalliselta, jäljelle jäävistä vaihtoehdoista viranhaltijavalmistelussa on parhaimmaksi ja taloudellisemmaksi katsottu sairaankuljetuksen järjestäminen Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen toimintana. Pelastuslaitos on toimittanut esityslistan liitteenä olevan selonteon järjestelmästä, jonka mukaisesti se on valmis hoitamaan Polvijärven sairaankuljetuksen. Ko. järjestelmä on käytössä monissa Pohjois-Karjalan kunnissa. Asiaa esitellään tarkemmin kokouksessa. Ehdotus Kunnanhallitus jättää asian pöydälle. Päätös Merkittiin, että esteellisiksi itsensä asiassa katsoivat Toivo Pehkonen ja Pauli Vaittinen (syy: yhteisöjääviys) sekä Leila Karttunen ja he poistuivat kokoushuoneesta asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi. Asian osalta puheenjohtajana toimi varapuheenjohtaja Onni Tukiainen ja esittelijänä hallintojohtaja Helena Kaasinen. Khall. 261 Kunnanhallitus päätti jättää asian pöydälle.

6 Kunnanhallitus / Sosiaali- ja terveystoimi on palkannut väliaikaista lisätyövoimaa saattajiksi saakka sen varmistamiseksi, että Polvijärven sairaankuljetus pystyy toimimaan häiriöttä. Nyt toteutetulla ratkaisulla ambulanssilla on jatkuvasti välitön lähtövalmius. (Aiemmin 15 minuutin lähtövalmius ilta- ja yöaikana). Kunnanhallitus / Kunnanhallitus / Kuluvan vuoden talousarviossa ja sosiaali- ja terveyslautakunnan käyttösuunnitelmassa on sairaankuljetuksen hoitamiseen varattu yhteensä euroa. Tämän hetkisen arvion mukaan kuluvan vuoden sairaankuljetuksen menot ovat n euroa. Liitteenä on laskelma sairaankuljetuksen kustannuksista ja selvitys sairaankuljetuksessa tapahtuneista muutoksista. Mikäli kunta järjestäisi sairaankuljetuksen omana toimintana henkilöstömenojen lisäksi on huomioitava ambulanssin hankinta- ja ylläpitokulut. Vastaavasti kunta saisi silloin Kelan maksamat korvaukset ja asiakasmaksut. Alustavasti on ennakoitu, että kunnan omana toimintana sairaankuljetuksen järjestäminen olisi nykyistä kalliimpi vaihtoehto. Mikäli sairaankuljetusjärjestelmää muutetaan nykyisestä muuten kuin kunnan kokonaan järjestämästä, kunnan on syytä kilpailuttaa sairaankuljetuksen järjestäminen. Asiasta on alustavasti neuvoteltu ennen kunnanhallituksen kokousta SPR:n Polvijärven osaston kanssa. Ehdotus Kunnanhallitus päättää ilmoittaa SPR:n Polvijärven osastolle, että Polvijärven kunta on valmis jatkamaan kunnan ja osaston välistä sairaankuljetusta koskevaa sopimusta niin muut-

7 Kunnanhallitus / taen, että kunta palkkaa sairaankuljetuksen hoitamista varten nykyisen kahden vakinaisen henkilön lisäksi kaksi työsuhteista henkilöä, joilla on sairaanhoitajan, lähihoitajan, lääkintävahtimestarin tai muu sairaankuljetukseen soveltuva koulutus sillä edellytyksellä, että SPR:n Polvijärven osasto on valmis osallistumaan lisähenkilöstön palkkaamiseen erikseen neuvoteltavalla tavalla ja että osasto maksaa edelleen Pohjois- Karjalan pelastuslaitokselle kuljettajasta aiheutuvat kustannukset. Palkattua sairaankuljetuksen henkilöstöä on käytettävä sairaankuljetuksen ohella mahdollisimman tehokkaasti sosiaali- ja terveydenhuollon tehtävissä. Kunnanhallitus / Kunnanhallitus / Kunnalle aiheutuvan lisämenon kattamiseksi SPR:n Polvijärven osaston kanssa neuvollaan nykyisen sairaankuljetuksesta tehdyn sopimuksen muuttamisesta em. päätöksen mukaiseksi ja SPR:n kunnalle maksaman korvauksen nostamiseksi ja sopimus käsitellään erikseen kunnanhallituksessa. Kunnanhallitus antaa sosiaali- ja terveystoimelle oikeuden palkata sairaankuljetustehtäviin kaksi väliaikaista työsuhteista henkilöä vuoden 2006 loppuun saakka, jossa ajassa lopullinen päätös sairaankuljetuksen järjestämisestä tehdään. Päätös Merkittiin, että esteellisiksi itsensä asiassa katsoivat Toivo Pehkonen ja Pauli Vaittinen (syy: yhteisöjääviys) sekä Leila Karttunen ja he poistuivat kokoushuoneesta asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi. Asian osalta puheenjohtajana toimi varapuheenjohtaja Onni Tukiainen ja esittelijänä hallintojohtaja Helena Kaasinen. Tämän asian osalta pöytäkirjantarkastajina toimivat Tiina Mustonen ja Hanna Mäkinen. Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti päätösehdotuksen.

8 Kunnanhallitus / Liite nro 8.

9 Kunnanhallitus / Khall. 304 Sairaankuljetusasiasta on neuvoteltu SPR:n Polvijärven osaston kanssa. Osaston edustajat ovat ilmoittaneet, että SPR:llä ei ole taloudellisia mahdollisuuksia osallistua lisähenkilöstön palkkaamiseen eikä maksaa Pohjois-Karjalan pelastuslaitokselle kuljettajasta aiheutuvia merkittävästi kohoavia kustannuksia. Kuljettajasta aiheutuva korvaus on nousemassa kuluvan vuoden eurosta euroon vuodessa vuoden 2007 alusta lukien. SPR:n osasto on valmis hoitamaan nykyisten korvausperusteiden mukaisesti niin, että kuljettajasta maksettava korvaus on vuoden 2006 tason mukainen. sairaankuljetuksen myös vuoden 2007 puolella siihen saakka kunnes mahdollinen sairaankuljetuksen uudelleenjärjestely on toimeenpantu ja sen lisäksi osasto on valmis maksamaan osan saattajista aiheutuvista kuluista erikseen sovittavalla tavalla, koska saattajien ollessa nyt välittömässä lähtövalmiudessa heille ei makseta erikseen lähtökorvauksia. Voimassa olevan Polvijärven kunnan ja SPR:n Polvijärven osaston välisessä sopimuksessa on 12 kuukauden irtisanomisaika, mutta neuvottelumenettelyn kautta SPR:n osasto hyväksyy lyhyemmän irtisanomisajan sillä edellytyksellä, että sairaankuljetusta jatketaan entisen kustannustenjaon pohjalta. Ottaen huomioon sairaankuljetustoiminnan luonne Polvijärven kunnan on syytä tässä tilanteessa kilpailuttaa sairaankuljetustoiminnan hoitaminen jatkossa. Ehdotus Kunnanhallitus päättää, että Polvijärven kunta kilpailuttaa sairaankuljetustoiminnan järjestämisen jatkossa niin, että sairaankuljetus järjestetään välittömänä lähtövalmiutena ja kilpailutuksen käytännön hoitaminen annetaan keskushallinnon viranhaltijoiden ja johtavan lääkärin yhteiseksi tehtäväksi.

10 Kunnanhallitus / SPR:n Polvijärven osaston kanssa käytyyn neuvotteluun viitaten kunnanhallitus päättää, että Polvijärven kunnan ja SPR:n Polvijärven osaston välinen sopimus sairaankuljetuksen järjestämisestä päättyy siihen ajankohtaan vuonna 2007 kun sairaankuljetuksesta järjestetty kilpailutus on päätetty, päätös on saavuttanut lainvoiman ja toimeenpantu ja siihen saakka SPR:n Polvijärven osasto jatkaa sairaankuljetusta nykyisin voimassa olevan sopimuksen ja kustannustenjaon mukaisesti niin, että kuljettajasta maksettava korvaus on vuoden 2006 tason mukainen. Kunnanhallitus antaa sosiaali- ja terveystoimelle oikeuden palkata sairaankuljetustehtäviin 2 väliaikaista työsuhteista henkilöä tässä vaiheessa enintään saakka. Ennen väliaikaisten henkilöiden palkkaamista sosiaali- ja terveystoimen on selvitettävä, onko sairaankuljetustehtäviin käytettävissä jo ennestään kunnan vakinaisessa palvelussuhteessa olevia henkilöitä. Päätös Merkittiin, että esteellisiksi itsensä asiassa katsoivat Toivo Pehkonen ja Pauli Vaittinen (syys: yhteisöjääviys) sekä Leila Karttunen ja he poistuivat kokoushuoneesta asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi. Asian osalta puheenjohtajana toimi varapuheenjohtaja Onni Tukiainen ja esittelijänä hallintojohtaja Helena Kaasinen. Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti päätösehdotuksen.

11 Kunnanhallitus / Sosiaali- ja terveyslautakunta / Kunnanhallitus / UUDEN PIENRYHMÄKODIN TILOJEN VUOKRAAMINEN Stltk 95 Tämän vuoden talousarviossa on investointiosassa varattu määrärahaa uuden pienryhmäkodin peruskorjaamiseen. Suunnitelmana on ollut anoa pienryhmäkotikäyttöön Rukkimetsikön asuntoa no 3 ( 5h+k+s), joka on ollut alkuvuoden koulun käytössä ja vapautuu marraskuussa. Asunto on valmistunut v Siinä tulee tehdä mm. pintaremonttia, keittiön kaapistojen uusimista ja toisen wc:n rakentamista. Talousarviossa käytettävissä olevat määrärahat eivät riitä, joten lisäksi käytetään sosiaalitoimen käyttöön jääneitä perintörahoja ja ensi vuoden talousarvioon on esitetty määrärahaa varustamiseen. Ehdotus Sosiaalijohtaja Lautakunta esittää, että kunnanhallitus vuokraisi Rukkimetsikön asunnon no 3 pienryhmäkodiksi ja sen peruskorjauksessa huomioitaisiin mm. toisen wc:n rakentaminen. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Khall. 305 Ehdotus Kunnanhallitus hyväksyy lautakunnan esityksen. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

12 Kunnanhallitus / EDUSKUNTAVAALIEN 2007 ULKOMAINONTA Khall. 306 Kuntaliitto on lähettänyt kunnille yleiskirjeen eduskuntavaaleista koskien vaalin järjestelyjä. Eduskuntavaalien ulkomainonta suositellaan aloitettavaksi niillä alueilla, jotka ovat kunnan hallinnassa ja määräysvallassa, viikkoa ennen ennakkoäänestyksen aloittamista eli Ulkomainospaikkoja valittaessa on otettava huomioon vaalilainsäädökset, jotka edellyttävät, että vaalimainoksia ei sijoiteta ennakkoäänestys- tai äänestyspaikoille tai niiden läheisyyteen niin, että niiden voidaan katsoa vaikuttavan äänestäjien vaalivapauteen. Kunta ei voi määrätä muiden kuin omistuksessaan ja hallinnassaan olevien alueiden vaalimainontapaikoista. Mainonnan aloittamisajankohta ja kuntien käyttöön varaamat mainospaikat on syytä saattaa vaaleihin osallistuvien puolueiden, yhteislistojen ja valitsijayhdistysten tietoon. Samalla tulee ilmoittaa niiden henkilöiden yhteystiedot, jotka vastaavat ulkomainonnasta. Ehdotus Kunnanhallitus päättää seuraavaa: - Eduskuntavaalien vaalin mainonta niillä alueilla, jotka ovat kunnan hallinnassa ja määräysvallassa, saadaan aloittaa viikkoa ennen ennakkoäänestyksen aloittamista eli Kunnan koulukiinteistöille ja niiden tonteille sekä kunnanvirastotalon tontille ei saa laittaa mitään vaalijulisteita. - Vaalimainosten kiinnittäminen eläviin puihin kielletään.

13 Kunnanhallitus / Teknistä toimistoa kehotetaan asentamaan telineet ulkomainontaa varten paikoilleen huomioiden ko. ajat. - Kunta ei vastaa mainoksiin eikä mainostelineisiin mahdollisesti kohdistuvasta ilkivallasta. - Kunta päättää, että rakennuskaava-alueella ei ole muita vaalimainospaikkoja ellei tarkoitukseen ole asianmukaista lupaa. - Vaalimainokset tulee poistaa mainosten asettajan toimesta ja kustannuksella viimeistään viikon kuluessa vaalin päättymisestä. Mikäli vaalimainoksia ei mainoksen asettajan toimesta ole poistettu annettuun määräaikaan mennessä, poistaa kunta mainoksen asettajan kustannuksella mainokset, joita se ei säilytä. - Kunnanhallitus kehottaa teknistä toimistoa nimeämään vaalien ulkomainonnasta vastaavan henkilön. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

14 Kunnanhallitus / EDUSKUNTAVAALIEN 2007 KUNNASSA OLEVISTA YLEISISTÄ ENNAKKO- ÄÄNESTYSPAIKOISTA PÄÄTTÄMINEN Khall. 307 Vaalilain 9 :n 1 momentin mukaan ennakkoäänestyspaikkoja ovat ne kotimaan yleiset ennakkoäänestyspaikat, joiden lukumäärästä ja sijainnista kunnanhallitus päättää ja joita on oltava, jollei erityisestä syystä muuta johdu, jokaisessa kunnassa vähintään yksi. Oikeusministeriö on lähettänyt kunnanhallituksille kirjeen , jossa se on antanut ohjeet koskien yleisten ennakkoäänestyspaikkojen määräämisestä vuoden 2007 eduskuntavaaleissa. Ohjeiden mukaan kunnanhallituksen on tehtävä päätös eduskuntavaaleissa kunnassa olevista yleisistä ennakkoäänestyspaikoista viimeistään ja ilmoitettava ne Väestörekisterikeskuksen pitämään äänestyspaikkarekisteriin viimeistään torstaina Päätöksessä tulee käydä ilmi jokaisen ennakkoäänestyspaikan nimi, käyntiosoite ja päivittäinen aukioloaika. Eduskuntavaalien ennakkoäänestys toimitetaan kotimaassa Yleisiä ennakkoäänestyspaikkoja määrätessä kunnanhallituksen tulee kiinnittää oikeusministeriön ohjeiden mukaisesti huomiota seuraaviin asioihin: - Ennakkoäänestyspaikat on syytä sijoittaa sellaisiin paikkoihin, joihin äänestäjien on helppo tulla ja joihin he vaivattomasti osaavat

15 Kunnanhallitus / Ennakkoäänestyspaikan on oltava aatteellisilta ja taloudellisilta kytkennöiltään mahdollisimman puolueeton, jotta mahdollisimman monet äänestäjät sinne tulevat - Ennakkoäänestyspaikkojen tulisi vaalista toiseen olla mahdollisimman pysyviä, koska sillä tavoin edistetään sitä, että äänestäjät tietävät ja muistavat, missä äänestyspaikka on. Ennakkoäänestystilan tulee olla riittävän suuri, jotta äänestys voidaan toimittaa sujuvasti ja luotettavasti eli vaalisalaisuus, vaalivapaus ja vaalirauha turvaten. Tilaan tulee voida sijoittaa tarpeellinen määrä äänestäjien henkilöllisyyden tarkastus- ja äänestyslipun antopisteitä, äänestyskoppeja sekä äänestyksen vastaanottopisteitä. Ehdotus Kunnanhallitus päättää, että eduskuntavaalien 2007 ennakkoäänestys toimitetaan Polvijärven vapaa-aikatalolla, osoite Räätälintie 6, POLVIJÄRVI. Yleisen ennakkoäänestyspaikan aukioloaika on seuraava: Avoinna: (ke - pe) klo , (la - su) klo ja (ma - ti) klo Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

16 Kunnanhallitus / Kunnanhallitus / Kunnanhallitus / VALTUUSTOALOITE NUORTEN TYÖPAJATOIMINTAAN LIITTYEN Khall. 156 n kokouksessa 20. huhtikuuta 2006 Mirja Halonen on jättänyt useiden valtuutettujen allekirjoittaman aloitteen nuorten työpajatoimintaan liittyen. Aloite on liitteenä. Polvijärven nuorten työpaja on organisoitu niin, että toiminnan kustannukset ovat olleet sivistystoimen tulosalueella lukuun ottamatta ohjaajan palkkausta, joka on maksettu yleishallinnon tulosalueelta työllisyysvaroista. Vuoden 2006 talousarviossa nuorten työpajan menoihin ilman ohjaajan palkkausta on varattu sivistystoimen tulosalueella lautakunnan hyväksymässä käyttö-suunnitelmassa euroa ja tuloja on arvioitu kertyvän euroa, joten nettomenoksi jää euroa. Toiminnan vastuuhenkilönä on toiminut kunnan vapaa-aikasihteeri. Nuorten työpajaa on käytetty jonkin verran yritystoimintaan, josta on peritty pieni käyttökorvaus. Lisäksi työpajaa on käytetty mm. Polvijärven työttömien yhdistyksen aktiivitoimintaan. Nuorten työpaja on toiminut kohtuullisin kustannuksin ja ohjaajan tehtävä on tarjonnut käytännössä 2 vuodeksi kerrallaan määräaikaisen työtehtävän. Kun ohjaajan palkkaus hoidetaan työllisyysvaroilla, kunnan on mahdollista saada työllisyysvaroista saatavalle palkkatuelle 20 %:n lisätuki, mikäli työllistettyjen osuus kunnan työvoimasta on vähintään 1,0 % ja 30 %:n lisätuki, mikäli työllistettyjen osuus kunnan työvoimasta on vähintään 2 %.

17 Kunnanhallitus / Huomioitavaa on, että kunnan työpaja-toiminta ei ole lakisääteistä vaan kunnan harkinnanvaraista toimintaa.

18 Kunnanhallitus / Kunnanhallitus / Kunnanhallitus / Ehdotus Kunnanhallitus päättää, että nuorten työpajatoimintaa jatketaan nykykäytännön mukaisesti kehittämishenkisesti niin, että toiminta on osa sivistystoimen toimintaa ja ohjaajan palkkaus hoidetaan edelleen työllisyysvaroilla. Päätös Käydyn keskustelun aikana Irja Haaranen esitti Asko Mustosen kannattamana, että asia valmistellaan tulevaan talousarviokäsittelyyn niin, että asiasta pyydetään sivistyslautakunnan ja sosiaali- ja terveyslautakunnan lausunnot ja työvoimahallinnon kannanotto. Khall. 308 Tiedusteltuaan kunnanhallituksen yksimielisyyttä puheenjohtaja totesi kunnanhallituksen hyväksyvän asiassa Irja Haarasen esityksen. Liite nro 6. Liitteenä lausunnot. Polvijärven nuorten työpaja on organisoitu niin, että toiminnan kustannukset ovat olleet sivistystoimen tulosalueella lukuun ottamatta ohjaajan palkkausta, joka on maksettu yleishallinnon tulosalueelta työllisyysvaroista. Vuoden 2006 talousarviossa nuorten työpajan menoihin ilman ohjaajan palkkausta on varattu sivistystoimen tulosalueella lautakunnan hyväksymässä käyttösuunnitelmassa euroa ja tuloja on arvioitu kertyvän euroa, joten nettomenoksi jää euroa. Toiminnan vastuuhenkilönä on toiminut kunnan vapaa-aikasihteeri.

19 Kunnanhallitus / Nuorten työpajaa on käytetty jonkin verran yritystoimintaan, josta on peritty pieni käyttökorvaus.

20 Kunnanhallitus / Nuorten työpaja on toiminut kohtuullisin kustannuksin ja ohjaajan tehtävä on tarjonnut käytännössä kahdeksi vuodeksi kerrallaan määräaikaisen työtehtävän. Kun ohjaajan palkkaus hoidetaan työllisyysvaroilla, kunnan on mahdollista saada työllisyysvaroista saatavalle palkkatuelle 20 %:n lisätuki, mikäli työllistettyjen osuus kunnan työvoimasta on vähintään 1,0 % ja 30 %:n lisätuki, mikäli työllistettyjen osuus kunnan työvoimasta on vähintään 2,0 %. Asiaa esitellään vielä tarkemmin kokouksessa. Ehdotus Kunnanhallitus päättää, että nuorten työpajatoimintaa jatketaan nykykäytännön mukaisesti niin, että toiminta on osa sivistystoimen toimintaa ja ohjaajan palkkaus hoidetaan edelleen työllisyysvaroilla. Päätös Käydyn keskustelun aikana Asko Mustonen esitti, että palkataan ammattitaitoinen henkilö nuorten työpajan ohjaajaksi kahden vuoden määräajaksi ja palkkaukseen varataan vuoden 2007 talousarvioon euroa. Puheenjohtaja tiedusteltuaan onko kunnanhallitus yksimielinen asiasta, totesi kunnanhallitus yksimielisesti hyväksyvän Asko Mustosen esityksen. Liite nro 1.

21 Kunnanhallitus / EDUSKUNTAVAALIEN 2007 VAALIPÄIVÄN ÄÄNESTYSPAIKOISTA PÄÄTTÄMINEN Khall. 309 Vaalilain 9 :n mukaisesti jokaisella äänestysalueella on kunnanhallituksen päätöksellä määrätty vaalipäivän äänestyspaikka. Vuoden 2007 eduskuntavaalien vaalipäivä on sunnuntai Pääsääntöisesti äänestyspaikan tulee sijaita äänestysalueella. Ehdotus Kunnanhallitus määrää vuoden 2007 eduskuntavaalipäivän äänestyspaikoiksi äänestysalueittain seuraavat: 1. Ruvaslahti: Ruvaslahden koulu 2. Horsmanaho: Horsmanahon koulu 3. Hukkala: Hukkalan koulu 4. Kinahmo: Kinahmon koulu 5. Kirkonkylä: Polvijärven vapaa-aikatalo 6. Kuorevaara: Kuorevaaran koulu 7. Sotkuma: Sotkuman koulu Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

22 Kunnanhallitus / EDUSKUNTAVAALIEN 2007 ENNAKKOÄÄNESTYSPAIKKOINA OLEVIEN SOSIAALIHUOLLON TOIMINTAYKSIKÖIDEN MÄÄRÄÄMINEN Khall. 310 Vaalilain 9 :n kolmannen kohdan mukaan ennakkoäänestyspaikkoja ovat sairaalat, ympäri vuorokautista hoitoa antavat ja muut määrätyt sosiaalihuollon toimintayksiköt sekä rangaistuslaitokset. Lisäksi ennakkoäänestys voidaan järjestää tietyin säädetyin edellytyksin myös äänestäjän kotona (kotiäänestys). Kotiäänestyksestä on määräykset vaalilaissa. Ohjeiden mukaan päätös ennakkoäänestyspaikkoina olevista sosiaalihuollon toimintayksiköistä tulee tehdä hyvissä ajoin. Ehdotus Kunnanhallitus päättää, että yllä olevan vaalilain 9 :n kolmannen kohdan mukaisena Polvijärven kunnan sosiaalihuollon toimintayksiköiden ennakkoäänestyspaikkana vuoden 2007 eduskuntavaaleissa on edelleen Polvijärven kunnan Toimintakeskus Turvala. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

23 Kunnanhallitus / ÄÄNESTYSALUEIDEN VAALILAUTAKUNTIEN JA VAALITOIMIKUNNAN VALITSEMINEN EDUSKUNTAVAALEJA 2007 VARTEN Khall. 311 Vuoden 2007 eduskuntavaalien vaalipäivä on sunnuntai Eduskuntavaalien ennakkoäänestys toimitetaan kotimaassa Kutakin äänestysaluetta varten kunnanhallituksen on hyvissä ajoin ennen vaaleja asetettava vaalilautakunta, johon kuuluu viisi jäsentä (puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja kolme muuta jäsentä) sekä tarpeellinen määrä varajäseniä, joita on kuitenkin oltava vähintään kolme. Varajäsenet on asetettava siihen järjestykseen, jossa he tulevat jäsenten sijaan. Laitoksessa toimitettavaa ennakkoäänestystä ja kotiäänestystä varten kunnanhallituksen on asetettava yksi tai useampi vaalitoimikunta, johon kuhunkin kuuluu kolme jäsentä (puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja yksi muu jäsen) sekä tarpeellinen määrä varajäseniä, joita on kuitenkin oltava vähintään kolme. Myös vaalitoimikunnan varajäsenet on laitoksissa toimitettavaa ennakkoäänestystä varten asetettava siihen järjestykseen, jossa he tulevat jäsenten sijaan. Vaalilautakunnan ja vaalitoimikunnan jäsenten sekä niiden varajäsenten tulee mahdollisuuksien mukaan edustaa ao. vaalipiirissä edellisissä eduskuntavaaleissa ehdokkaita asettaneita puoluerekisteriin merkittyjä puolueita. Poliittista edustavuutta tarkastellaan erikseen jäsenten ja varajäsenten kohdalla. Yleensä lain vaatimuksen toteutuminen edellyttää, että jäsenissä ja varajäsenissä ei ole kahta samaa puoluetta edustavaa henkilöä.

24 Kunnanhallitus / Valinnassa on myös otettava huomioon tasa-arvolain vaatimus 40 %:n sukupuolikiintiöstä, jonka tulee toteutua erikseen jäsenten ja varajäsenten kohdalla. Tasa-arvolain 4 a :n 1 momentin mukaan sekä naisia että miehiä tulee olla kumpiakin vähintään 40 %. Luettelo kunnan vaalilautakunnista ja vaalitoimikunnista edellisiä kunnassa toimitettavia vaaleja varten on liitteenä. Ehdotus Kunnanhallitus asettaa eduskuntavaaleja 2007 varten vaalilautakunnat ja suorittaa vaalit seuraaviin äänestysalueisiin: 1. Ruvaslahti 2. Horsmanaho 3. Hukkala 4. Kinahmo 5. Kirkonkylä 6. Kuorevaara 7. Sotkuma Samoin asetetaan vaalitoimikunta. Varajäsenten lukumäärän osalta kunnanhallitus päättää, että kuhunkin vaalilautakuntaan valitaan viisi varajäsentä ja vaalitoimikuntaan kolme varajäsentä. Kunnanhallitus suorittaa vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien jäsenten ja varajäsenten valinnan asettaen samalla varajäsenet siihen järjestykseen, jossa he tulevat jäsenten sijaan sekä kunnanhallitus suorittaa vaalilautakuntien ja vaalitoimikunnan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan valinnan. Päätös Kunnanhallitus hyväksyi päätösehdotuksen ja päätti valita vaalilautakunnat ja vaalitoimikunnan eduskuntavaaleja 2007 varten seuraavasti:

25 Kunnanhallitus / Ruvaslahden vaalilautakunta: Jäsenet: Raimo Piiroinen Pekka Mutanen Aili Tuononen puheenjohtaja Hanna Mäkinen varapuheenjohtaja Jorma Hiltunen Varajäsenet: 1. Rauha Tanskanen 2. Veijo Inkinen 3. Arto Sutinen 4. Eila Inkinen 5. Viljo Mertanen 2. Horsmanahon vaalilautakunta: Jäsenet: Pasi Nupponen Sauli Oinonen Tero Tuovinen puheenjohtaja Helena Pajarinen varapuheenjohtaja Toini Sormunen Varajäsenet: 1. Jouko Mutanen 2. Sylvi Ronkainen 3. Eero Mutanen 4. Erkki Ratinen 5. Heli Routa-Mutanen

26 Kunnanhallitus / Hukkalan vaalilautakunta: Jäsenet: Toini Turunen Matti Tukiainen Taisto Jolkkonen puheenjohtaja Heino Korhonen varapuheenjohtaja Kirsi Nevalainen Varajäsenet: 1. Raimo Räsänen 2. Paavo Turunen 3. Sylvi Tanskanen 4. Heimo Mertanen 5. Helena Kettunen 4. Kinahmon vaalilautakunta: Jäsenet: Kuisma Mäenharju Hilkka Huttunen Pirkko Puhakka puheenjohtaja Jorma Huttunen varapuheenjohtaja Erkki Valling Varajäsenet: 1. Jari Tuononen 2. Salme Jämsä 3. Maija Karttunen 4. Väinö Hyttinen 5. Arvi Walling

27 Kunnanhallitus / Kirkonkylän vaalilautakunta: Jäsenet: Sirkku Mustalahti Irja Haaranen Liisa Karlsson puheenjohtaja Jaakko Antikainen varapuheenjohtaja Hannu Mustonen Varajäsenet: 1. Veikko Tanskanen 2. Erkki Piiroinen (Horsmanaho, Mutkanvaara) 3. Anneli Jumppanen 4. Yrjö Hyvärinen 5. Aili Kettunen 6. Kuorevaaran vaalilautakunta: Jäsenet: Minna Varis Kirsti Pappinen Sari Hyttinen puheenjohtaja Ari Martikainen varapuheenjohtaja Jarmo Hassinen Varajäsenet: 1. Meeri Mustonen 2. Heikki Räsänen 3. Urpo Leminen 4. Elvi Haaranen 5. Anne Hassinen

28 Kunnanhallitus / Sotkuman vaalilautakunta: Jäsenet: Tuomo Sormunen Pertti Varis Niina Laine puheenjohtaja Pentti Simpura varapuheenjohtaja Raija Voutilainen Varajäsenet: 1. Päivi Voutilainen 2. Osmo Simpura 3. Hellevi Saastamoinen 4. Jouko Kettunen 5. Martti Koistinen Vaalitoimikunta Jäsenet: Maire Koponen puheenjohtaja Martti Suvanto varapuheenjohtaja Irja Lavikainen Varajäsenet: 1. Maija Varis 2. Matti Kettunen 3. Raili Tanskanen

29 Kunnanhallitus / KIRJASTON LISÄTILA-ANOMUS KIRJASTOTALOLTA ENTISESTÄ LUOKKAHUONEESTA Khall. 312 Kirjastotalon yläkerrasta on vapautumassa tiloja koulukeskuksen remontin valmistuttua. Kirjastonjohtaja Sirkku Mustalahti toteaa, että kirjaston tilat ovat käyneet ahtaiksi. Tilan puutteen vuoksi alakerran varastoon joudutaan jatkuvasti siirtämään myös lainausosaston aktiivista aineistoa. Kotiseutukokoelma on kokonaan työhuoneen puolella. Virkailijoiden työhuone toimii myös henkilökunnan sosiaalitilana. Kirjaston mukaan tilan levottomuutta voidaan osittain parantaa väliseiniä lisäämällä, mutta siitä huolimatta tilan puute on akuutti. Kirjastonjohtaja esittää, että kirjastotalon yläkerrasta vapautuvien tilojen käyttöä suunniteltaessa kirjaston tarpeet otettaisiin huomioon. Kirjaston kannalta olisi tarkoituksenmukaista saada entinen luokkahuone kotiseutukokoelman käyttöön; samaa huonetta voitaisiin käyttää myös kokoustilana, satutuntien/lukupiirien ym. oheistapahtumien pitopaikkana, mahdollisesti myös näyttelytilana jne. Tällä hetkellä esim. Seppo Lappalaisen tuotantoa esittelevä materiaali (näytelmäjulisteet jne.) on kasattuna työhuoneen nurkassa. Suoraan työhuoneen yläpuolella olevaan luokkahuoneen tilaan on kulku kirjaston työhuoneen puolelta, joten tilan valvonta päiväsaikaan olisi mahdollista, ottaen huomioon kirjaston kattavat aukioloajat. Ehdotus Kunnanhallitus päättää luovuttaa kirjastotalon entisen luokkahuoneen kirjaston käyttöön lukien. Muilta osin kirjaston yläkerrassa vapaana olevat tilat ja niiden käyttö käsitellään erikseen. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

30 Kunnanhallitus / KYLÄAVUSTAJATOIMINNASTA PERITTÄVÄT MAKSUT Khall. 313 Kyläavustajatoiminta on ollut maksullista lukien. Maksuja peritään tällä hetkellä seuraavilla periaatteilla: 1. Laskutuksen perusteena on kyläavustajan asiakkaalta ottama kuittaus tehdystä työstä. 2. Pienin laskutettava työaika on 30 minuuttia. 3. Kyläavustajatoiminnasta perittävä maksu on 6,50 euroa/h + mahdollinen moottorisahakorvaus (tällä hetkellä 4,74 euroa/h). Maksu on noussut 6,00 eurosta 6,50 euroon/h Vuosittain perittävä summa asiakasta kohti on korkeintaan 600 euroa (maksukatto), jonka jälkeen kyläavustajan palveluista ei laskuteta. Ehdotus Kunnanhallitus päättää, että kyläavustajatoiminnasta peritään maksuja lukien edellä olevilla periaatteilla muutoin, mutta kohdan 3. mukaiseksi maksuksi vahvistetaan 7,00 euroa/h + mahdollinen moottorisahakorvaus. Päätös Käydyn keskustelun aikana Toivo Pehkonen esitti Onni Tukiaisen kannattamana, että kyläavustajatoiminnasta perittäviä maksuja ei koroteta. Puheenjohtaja tiedusteltuaan kunnanhallituksen yksimielisyyttä asiassa, totesi kunnanhallituksen yksimielisesti hyväksyvän Toivo Pehkosen esityksen.

31 Kunnanhallitus / KESKUSKEITTIÖN ATERIAHINNAT Khall. 314 Voimassa olevan KVTES:n VI luvussa on määräykset työpaikka-aterioista määrättävien korvausten laskemisesta. Sen mukaan työnantajan työpaikkaruokaloissa peritään pääateriasta (lounas, päivällinen, kouluaterian luonteinen ateria) toimivaltaisen viranomaisen päätöksen mukaan vähintään ravintoedun verotusarvon ja enintään omakustannushinnan mukainen korvaus. Laitosruokalan omakustannushinnassa otetaan huomioon ruoka-aineiden hankinta- ja kuljetuskustannukset, ruokahuoltohenkilöstön palkat sosiaalikustannuksineen ja arvonlisävero. Mikäli viranhaltija/työntekijä koulussa, päiväkodissa taikka lastenhuoltolaitoksessa, sairaalassa tai muussa huoltolaitoksessa työvuorossa ollessaan määrätään osallistumaan valvojana tai ohjaajana ruokailuun ns. esimerkkiruokailijana, ateriasta ei tällöin peritä korvausta, vaan se katsotaan verotettavaksi luontoiseduksi. Työpaikka-aterioista peritään nykyisin seuraavat hinnat: - lounas tai päivällinen 4,20 euroa - kouluaterian luonteinen ateria 2,50 euroa - salaatti tai jälkiruoka sekä juoma 1,30 euroa - kevytlounas 2,50 euroa Hinnat ovat olleet voimassa lukien. Kevytlounaan on jatkossa toivottu sisältävän leivän. Leipä ei tällä hetkellä sisälly kevytlounaaseen.

32 Kunnanhallitus / Kouluaterian luonteinen ateria on tarjolla henkilökunnalle koululla ja päiväkodilla.

33 Kunnanhallitus / Keskuskeittiö toimittaa ruuan Toimintakeskus Turvalaan, kotipalvelun ateriapalveluihin, koulukeskukselle, päiväkotiin ja Sotkuman ryhmäperhepäivähoitoon. Muilta hallintokunnilta perittävä suoritehinta on ollut 1,98 euroa/ateria lukien. Vuoden 2007 talousarvioon sisältyy suoritehinnan korottaminen 2,06 euroon lukien. Ehdotus Kunnanhallitus päättää, että keskuskeittiön ateriahinnat ovat lukien seuraavat: - lounas tai päivällinen 4,50 euroa - kouluaterian luonteinen ateria 3,00 euroa - salaatti tai jälkiruoka sekä juoma1,40 euroa - kevytlounas 3,00 euroa (sis. leivän). Muilta hallintokunnilta perittävä suoritehinta on 2,06 euroa. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

34 Kunnanhallitus / PRO-POLVIJÄRVI RY:N YHTEYDENOTTOKIRJE POLVIJÄRVEN PUOLESTA Khall. 315 Pro-Polvijärvi ry:n puolesta Markku Mutanen on lähettänyt Polvijärven kunnanhallitukselle esityslistan liitteenä olevan kirjeen. Ehdotus Kunnanhallitus merkitsee tässä vaiheessa tiedoksi Pro- Polvijärvi ry:n kirjeen ja sen lisäksi päättää, että asian johdosta järjestetään neuvottelutilaisuus, johon kutsutaan Pro- Polvijärvi ry:n, Kylylahti Copper Oy:n, Pohjois-Karjalan ympäristökeskuksen ja Polvijärven kunnan edustajat ja jossa tilaisuudessa käsitellään Polvijärven veden laatuun ja mahdolliseen kunnostukseen liittyviä asioita. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Liite nro 2.

35 Kunnanhallitus / Kunnanhallitus / Kunnanhallitus / Kunnanhallitus / Kunnanhallitus / KUNTA- JA PALVELURAKENNEUUDISTUS Khall. 291 Sisäasiainministeriö on asettanut kunta- ja palvelurakenneuudistus-hankkeen ajalle Hankkeen tavoitteena on, että nykyisin kuntien vastuulla olevat palvelut saavat riittävän vahvan rakenteellisen ja taloudellisen perustan niiden järjestämisen ja tuottamisen turvaamiseksi vastaisuudessa siten, että palveluiden laatu ja vaikuttavuus, saavutettavuus ja tehokkuus sekä teknologinen kehittäminen on otettu huomioon. Hankkeessa mm. arvioidaan ja tehdään ehdotus kuntien vastuulla olevien palveluiden tarkoituksenmukaisista järjestämisvastuualueista. Tarkastelun kohteena ovat kuntarajat ylittävä yhteistyö kaikilla aluetasoilla kunnissa valtakunnan tasolle saakka. Kaikille alueille on laadittu yhteinen kysymys- ja tehtävärunko käsittelyn systemaattisuuden tukemiseksi. Kysymys- ja tehtävärungon ensimmäinen osio koskee kuntien ja valtion välistä tehtävien jakoa. Pohjois-Karjalan maakuntaliitto on pyytänyt kuntien lausunnot kuntien ja valtion väliseen työnjakoon liittyen viimeistään keskiviikkona Liitteenä on kunta- ja palvelurakenneuudistukseen liittyvää aineistoa, missä on esitetty lyhyesti kuntien ja valtion väliseen työnjakoon liittyvät kysymykset (osio III kysymykset ) ja listattu keskustelussa esille tulleita ehdotuksia mm.

36 Kunnanhallitus / niistä tehtävistä (liite 4), jotka voitaisiin siirtää valtiolle. Listaus ei millään tavoin sido lausuntoja rajoittumaan vain näihin palveluihin, vaan kunnat ja kuntayhtymät voivat ottaa kantaa asiaan laajemminkin.

37 Kunnanhallitus / Kunnanhallitus / Kunnanhallitus / Kunnanhallitus / Kunnanhallitus / Ehdotus Polvijärven kunnan kannanottona kunta- ja palvelurakenneuudistuksesta kunnanhallitus toteaa seuraavaa: Kunnanvaltuuston hyväksymän vision mukaisesti Polvijärven kunta haluaa toimia niin, että Polvijärven kunta on vireä ja yritteliäs, itsenäinen, kehittämishenkinen ja seudullisesti yhteistyöhakuinen kunta, jossa on turvallista asua, yrittää, tehdä työtä ja viettää vapaa-aikaa. Päätettäessä kunta- ja palvelurakenneuudistuksesta valtiovallan on aidosti kunnioitettava kunnallista itsehallintoa, kunnallishallinto ei ole suoraan valtionhallinnon jatke. Polvijärven kunta kannattaa nykyistä kuntajärjestelmää ja itsenäistä kuntaa eikä mitään muuta nyt esitetyistä malleista, koska kunnan harjoittaessa vastuullista toiminta- ja talouspolitiikkaa ja valtiovallan huolehtiessa omasta oikeudenmukaisesta rahoitusosuudestaan nykyisenkaltaisella kuntarakenteella on mahdollista jatkaa niin, että kunta tekee palveluyhteistyötä toisten kuntien ja muiden yhteistyötahojen kanssa. Erityisen ratkaisevaa jatkossakin on se, kenen käsissä on toiminnan ja talouden ohjaus asukkaan maaseutukuntana Polvijärven kunta näkee suunnitellussa uudistuksessa uhkana keskittyneen palvelurakenteen, jolla maaseudun peruspalvelujen saatavuus ja saavutettavuus ovat vakavasti uhattuina.

38 Kunnanhallitus / Suunnitellun uudistuksen tosiasialliset vaikutukset kuntien palveluihin ja rahoitukseen jäävät selvittämättä, joten vireillä olevien päätösten vaikutukset on selvitettävä huomattavasti suunniteltua paremmin.

39 Kunnanhallitus / Kunnanhallitus / Kunnanhallitus / Kunnanhallitus / Kunnanhallitus / Vastauksena osion 1. kysymyksiin valtiolle siirrettävistä tehtävistä kunnanhallitus toteaa seuraavaa: 1.1. Terveydenhuolto: Erikoissairaanhoito kokonaisuudessaan valtion hoidettavaksi. Tällöin koko maassa on mahdollista tuottaa ja rahoittaa kaikille kansalaisille tasapuoliset erikoissairaanhoidon palvelut niin, että kasvava rahoitus tapahtuu pääosin suoraan valtion talousarvion kautta. Ulkomaalaisten terveydenhoitokustannukset valtion hoidettavaksi. Tuomitsematta jätettyjen väkivaltarikollisten eristämis- ja hoitovastuu. Elintarvikelain mukaiset valvonta- ja lupa-asiat sekä ympäristöterveydenhuollon lupa-asiat. Sosiaalitoimi: Kehitysvammaisten laitoshoito kokonaisuudessaan valtion hoidettavaksi. Tällöin koko maahan on ensin luotava yhtenäiset laitoshoidon kriteerit. Edunvalvonta (entinen holhoustoimi)

40 Kunnanhallitus / Lasten kotihoidon tuki Kunnallisen toimeentuloturvan normitettu osuus Elatustuki

41 Kunnanhallitus / Kunnanhallitus / Kunnanhallitus / Kunnanhallitus / Kunnanhallitus / Koulutus: Ammattikorkeakoulutus siirrettävä valtion hoidettavaksi ja rahoitettavaksi Muu: Pelastustoimi siirrettävä valtion hoidettavaksi, kysymyksessä on kansalaisten turvallisuuteen liittyvä peruspalvelu. Uudistuksessa on huolehdittava vapaaehtoistyön säilymisestä ja kehittymisestä, väestönsuojelun asiantuntemuksen antamisesta kunnille myös jatkossa ja sairaankuljetuksen yhteistyön turvaamisesta paikallistasolla. Kuluttajaneuvonta sisältäen velkaneuvonnan. Vaalien järjestämiseen liittyvät tehtävät voidaan kokonaisuudessaan siirtää valtion hoidettavaksi ja kustannettavaksi. Verotuskustannukset siirrettävä valtion rahoitettavaksi Kunnanhallitus kannattaa ammattikorkeakoulutoiminnan siirtämistä valtion tehtäväksi.

42 Kunnanhallitus / Kunnanhallitus / Kunnanhallitus / Kunnanhallitus / Kunnanhallitus / Palo- ja pelastustoimen siirtyessä valtion tehtäväksi hyötynä olisi mahdollisuus koko maassa yhtenäisin perustein turvata kansalaisille yhdenvertaiset palo- ja pelastustoimen palvelut. Sairaankuljetus on järjestettävä myös jatkossa kuntakohtaisesti yhteistyössä palo- ja pelastustoimen kanssa. Väestönsuojelun asiantuntemus paikallistasolla on turvattava kunnan käytettäväksi ja vapaaehtoistyö on säilytettävä ja sitä on kehitettävä. Palo- ja pelastustointa valtiollistettaessa on huolehdittava siitä, että ei mennä liian keskitettyyn palvelujärjestelmään eikä pienten kuntien palo- ja pelastustoimen palvelut saa heikentyä. Päätös Käydyn keskustelun aikana Onni Tukiainen esitti muutosesityksinä, että seuraavia kohtia ei esitetä siirrettäväksi valtiolle vaan säilytetään kunnan tehtävinä: (Terveydenhuolto): Erikoissairaanhoito säilytetään kunnallisena tehtävänä. Elintarvikelain mukaiset valvonta- ja lupa-asiat sekä ympäristöterveydenhuollon lupa-asiat säilytetään kunnallisena tehtävänä. (Sosiaalitoimi): Edunvalvonta (entinen holhoustoimi), lasten kotihoidontuki, kunnallisen toimeentuloturvan normitettu osuus ja elatustuki säilytetään kunnallisena tehtävänä.

43 Kunnanhallitus / (Koulutus): Ammattikorkeakoulutus säilytetään kunnallisena tehtävänä. (Muu): Pelastustoimi säilytetään kunnallisena tehtävänä. Kuluttajaneuvonta sisältäen velkaneuvonnan säilytetään kunnallisena tehtävänä.

44 Kunnanhallitus / Kunnanhallitus / Kunnanhallitus / Kunnanhallitus / Kunnanhallitus / Khall. 327 Käydyn keskustelun jälkeen puheenjohtaja totesi, että Onni Tukiaisen tekemiä esityksiä ei ole kannatettu, joten ne raukeavat. Puheenjohtaja totesi kunnanhallituksen hyväksyvän päätösesityksen. Merkittiin, että Onni Tukiainen jätti eriävän mielipiteen kunnanhallituksen päätökseen. Liite 1 A. Liite nro 1. Esityslistan liitteenä on kopio Pohjois-Karjalan kuntatyöryhmän lausuntopyynnöstä ja asiaan liittyvää lisäaineistoa. Ehdotus Kunnanhallitus toteaa, että 1. Polvijärven kunta on jo antanut kunnanhallituksen päätöksellä lausuntonsa koko kunta- ja palvelurakenneuudistuksesta ja päätös kokonaisuudessaan on nähtävissä edellä tässä esityslistassa ja pöytäkirjassa.

45 Kunnanhallitus / Vastauksena kohtien 2-5 kysymyksiin kunnanhallitus toteaa seuraavaa:

46 Kunnanhallitus / Kunnanhallitus / Kunnanhallitus / Kunnanhallitus / Julkisten palvelujen merkitys Pohjois-Karjalassa on hyvin keskeinen ja valtiovallan on turvattava kunnille riittävä valtionosuus julkisten peruspalvelujen rahoitukseen tasapuolisten palvelujen turvaamiseksi kansalaisille. Tärkeimpiä asioita ovat valtionosuutena maksettava verotulojen tasaus, sosiaali- ja terveystoimen laskennallinen valtionosuus ja sivistystoimen laskennallinen valtionosuus. Työttömyys Pohjois-Karjalassa on jäänyt lähes kaksinkertaiseksi maan keskiarvoon nähden, joten valtiovallan on erityisesti tehostettava toimintaansa alueellisten työttömyyserojen kaventamiseksi Suomessa niin, että Pohjois-Karjalaan pystytään luomaan uusia työpaikkoja ja täällä säilytetään nykyiset työpaikat Seudullisessa yhteistyössä Joensuun seudulla on meneillään lukuisia palveluyhteistyön kehittämishankkeita, joista yhteenvedot Joensuun seutuhallinto toimittanee suoraan kuntatyöryhmälle, joten kuntakohtaisesti niitä ei tässä ole aihetta toistaa. Polvijärven kunta tekee palveluyhteistyötä nyt ja jatkossa naapurikuntien ja muiden Joensuun seudun kuntien kanssa mm. sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa. 3. ja 4. Koska Polvijärven kunta kannattaa nykyistä kuntajärjestelmää ja itsenäistä kuntaa eikä mitään muuta nyt esitetyistä malleista, Polvijärven kunnan puolesta ei ole koh-

47 Kunnanhallitus / taa 4.4. lukuunottamatta enempää aihetta lausunnon antoon Mikäli Juuan kunta niin haluaa, sille on annettava mahdollisuus siirtyä Joensuun seutukuntaan.

48 Kunnanhallitus / Kunnanhallitus / Kunnanhallitus / Kunnanhallitus / Polvijärven kunta kannattaa nykyistä kuntajärjestelmää ja itsenäistä kuntaa eikä mitään muuta nyt esitetyistä malleista, koska kunnan harjoittaessa vastuullista toiminta- ja talouspolitiikkaa ja valtiovallan huolehtiessa omasta oikeudenmukaisesta rahoitusosuudestaan nykyisenkaltaisella kuntarakenteella on mahdollista jatkaa niin, että kunta tekee palveluyhteistyötä toisten kuntien ja muiden yhteistyötahojen kanssa. Kuntien niin halutessa Polvijärven kunta ei vastusta vapaaehtoisia kuntaliitoksia, mutta valtion suorittamia kuntien pakkoliitoksia Polvijärven kunta vastustaa Erilaisten kehittämishankkeiden tuottama hyöty on pystyttävä siirtämään nykyistä paremmin kuntien käytettäväksi kuitenkin niin, että kehittämistyö sopeutetaan kuntien taloudellisiin voimavaroihin Kuntien roolia tutkimus- ja kehittämistoiminnassa on korostettava ja kunnan omien panosten lisäksi kehittämistyöhön on saatava valtion ja erilaisten mm. EU:n rahoitusohjelmien mukaisia voimavaroja ja kehittämistyö on pystyttävä hyödyntämään paikallisesti Valtion keskushallinnon normiohjausta on kevennettävä eikä kunnille pidä enää antaa uusia tehtäviä. Paikallisessa toiminnassa on mahdollistettava myös kuntien omat ratkaisut Kunnille on annettava vapaus toimintansa järjestämiseen ja valtion normiohjausta on vähennettävä.

49 Kunnanhallitus /

50 Kunnanhallitus / Kunnanhallitus / Kunnanhallitus / Kunnanhallitus / Suomessa on tehokkaita ja hyvin menestyviä pieniä kuntia, jotka ovat pystyneet järjestämään palvelunsa tehokkaasti ja taloudellisesti sekä hoitamaan taloutensa hyvin, joten kunta- ja palvelurakenneuudistuksessa ei ole mitään perusteltua syytä muodostaa kuntien tahdon vastaisesti suurempia kuntayksiköitä tai pakottaa kuntia valtion määräämiin suurempiin palveluyksiköihin. Kunnan roolia arvioitaessa on huomioitava kunnan rooli erityisesti maaseudulla paikallisen kehittämistyön edistäjänä. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Liite nro 2. Khall. 238 Kunnanhallituksen käsittelyn jälkeen maakunnallinen työryhmä on antanut oman lausuntonsa kunta- ja palvelurakenneuudistushankkeesta. Esityslistan liitteenä on kopio maan hallituksen käsittelemästä laista kunta- ja palvelurakenneuudistuksesta. Laki nimityksestä huolimatta kyseessä on poliittinen sopimus lainvalmistelun ja hyväksymisen myötä tulevan lain sisällöstä. Eduskunta päättää lain sisällöstä. Tämän hetkisen tiedon mukaan hallituksen esitys eduskunnalle annetaan lokakuun alussa ja laki esitetään voimaantulevaksi vuoden 2007 alusta lukien.

51 Kunnanhallitus / Kunnanhallituksen kokouksessa selostetaan liitteenä olevaa hallituksen sopimusta kunta- ja palvelurakenneuudistuksesta. Esityslistan liitteenä on yhteenveto ja lyhennelmä Polvijärven kunnanhallituksen aiemmin antamasta lausunnosta kunta- ja palvelurakenneuudistukseen.

52 Kunnanhallitus / Kunnanhallitus / Kunnanhallitus / Keskeisin asia Polvijärven kunnan kannalta on perusterveydenhuollon järjestäminen jatkossa. Poliittisen sopimuksen mukaan kunnassa tai yhteistoiminta-alueella, joka huolehtii perusterveydenhuollosta ja siihen kiinteästi liittyvistä sosiaalitoimen tehtävistä, on oltava vähintään n asukasta. Kuntien asiana on päättää, kuinka asia käytännössä järjestetään. Uudistusta edistettäessä on painotettu kunnallisen itsehallinnon merkitystä ja kunnan omaa päätösvaltaa. Toinen keskeinen asia lyhyellä aikavälillä on toimeenpanosuunnitelman laatiminen, joka on ennakkotiedon mukaan tehtävä mennessä. Asiaa on selostettu :ssä 13. Kunta- ja palvelurakenneuudistus on hyvin merkittävä kunnan toimintaan vaikuttava asia ja sen vuoksi on syytä jo tässä vaiheessa kunnanhallituksessa linjata lähtökohtia asian kuntakohtaiselle valmistelulle. Varsinaisesti asian valmistelu voidaan käynnistää vasta lakiesityksen jälkeen ja lain sisällön valmistuttua eduskunnassa. Ehdotus Kunnanhallitus päättää 1. Merkitä tiedoksi selonteon kunta- ja palvelurakenneuudistuksesta 2. Linjata tässä vaiheessa Polvijärven kunnan kannanottoina kunta- ja palvelurakenneuudistukseen seuraavia asioita erityisesti perusterveydenhuoltoa koskien: - n hyväksymät päätökset, tavoitteet ja toimenpiteet ovat pohjana kunnan toiminnalle

53 Kunnanhallitus / Kunta pitää omassa päätösvallassaan toiminnan ja talouden ohjauksen

54 Kunnanhallitus / Kunnanhallitus / Kunnanhallitus / Perusterveydenhuollon palvelut on oltava lähellä kuntalaisia helposti saavutettavissa - Toiminta on järjestettävä taloudellisesti ja tehokkaasti - Asian valmistelussa on pääpaino oltava palvelujen sisällössä - Toiminnan organisointi on järjestettävä turvaten aidosti kunnallisen itsehallinnon periaatteita kaikkien kuntien kannalta 3. Käsitellä asiaa seuraavan kerran hallituksen annettua esityksensä kunta- ja palvelurakenneuudistuksesta. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Khall. 316 Liite nro 1. Esityslistan liitteenä on kopio kunta ja palvelurakenneuudistusta koskevasta lakiesityksestä. Ennakkotiedon mukaan eduskunta käsittelee lakiehdotuksen kuluvan vuoden aikana ja lain on ennakoitu tulevan voimaan vuoden 2007 alusta lukien. Lakiehdotuksen 10 :n mukaan kunnan on viimeistään 30 päivänä kesäkuuta 2007 annettava valtioneuvostolle selvitys

55 Kunnanhallitus / kunnassa 5 ja 6 :n nojalla toteutettavista toimenpiteistä sekä suunnitelma uudistuksen toimeenpanosta (toimeenpanosuunnitelma). Selvityksestä ja toimeenpanosuunnitelmasta päättää kunnanvaltuusto.

56 Kunnanhallitus / Toimeenpanosuunnitelmaan tulee sisältyä: 1. Väestö- ja palvelutarveanalyysi kunnassa vuosille 2015 ja 2025; 2. Kuntalain 65 :n 1 momentissa tarkoitettu kunnan taloussuunnitelma sekä, jos taseen alijäämää ei saada taloussuunnitelmakautena katetuksi, kuntalain 65 :n 3 momentissa tarkoitettu toimenpideohjelma; 3. Suunnitelma siitä, miten kunta käyttää 4 :ssä mainittuja keinoja; 4. Selvitys palveluverkon kattavuudesta; sekä 5. Suunnitelma kunnan keskeisten toimintojen järjestämisestä sekä henkilöstön voimavarojen riittävyydestä ja kehittämisestä. Kunta- ja palvelurakenneasiasta pidetyissä tilaisuuksissa on kerrottu, että lain hyväksymisen jälkeen tullaan antamaan asetus, jossa vielä tarkemmin määritellään toimeenpanosuunnitelman sisältöä. Lakiehdotuksen 7 :n mukaan Joensuun kaupungin tulee laatia yhdessä Kontiolahden, Liperin ja Pyhäselän kuntien kanssa viimeistään mennessä suunnitelma, miten maankäytön, asumisen ja liikenteen yhteensovittamista ja palvelujen käyttöä kuntarajat ylittäen parannetaan ko. seudulla, elleivät kunnat yksimielisesti totea suunnitelman laatimista tarpeettomaksi. Esityslistan liitteenä on kopio seutufoorumin aineistosta. Lakiesitys ei velvoita muita Joensuun seudun kuntia kaupunkiseutusuunnitelman laatimiseen, mutta kuntien niin halutes-

Hallintosihteeri Rauno Piippo (puhelin 044-497 0003): Kunnanhallituksen tehtäviin ennen vaaleja kuuluvat:

Hallintosihteeri Rauno Piippo (puhelin 044-497 0003): Kunnanhallituksen tehtäviin ennen vaaleja kuuluvat: Kunnanhallitus 75 24.02.2015 Kunnanhallitus 100 09.03.2015 EDUSKUNTAVAALIT 19.4.2015 618/0/06/060/2014 Khall 24.02.2015 75 Hallintosihteeri Rauno Piippo (puhelin 044-497 0003): Eduskuntavaalit toimitetaan

Lisätiedot

Kuntavierailunne 1.10.2011 yhteydessä Polvijärven kunta haluaa saattaa tietoonne seuraavat kunnan kannalta tärkeät asiat:

Kuntavierailunne 1.10.2011 yhteydessä Polvijärven kunta haluaa saattaa tietoonne seuraavat kunnan kannalta tärkeät asiat: POLVIJÄRVEN KUNTA 1.10.2011 1/5 Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen Kuntavierailunne 1.10.2011 yhteydessä Polvijärven kunta haluaa saattaa tietoonne seuraavat kunnan kannalta tärkeät asiat: KUNTA- JA

Lisätiedot

Pusa Leila ja Annala Tarmo

Pusa Leila ja Annala Tarmo ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 Kunnanhallitus Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Maanantai 16.02.2015 klo 17.00 Kihniön kunnanviraston kokoushuone Törmä Tapani Pusa Leila Annala Tarmo

Lisätiedot

Valtuusto 5/2005 139 (-156) Kunnanvirastotalo, valtuustosali

Valtuusto 5/2005 139 (-156) Kunnanvirastotalo, valtuustosali POLVIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Valtuusto 5/2005 139 (-156) KOKOUSAIKA Tiistaina 15. marraskuuta 2005 klo 19.00-20.10 nro sivu KOKOUSPAIKKA Kunnanvirastotalo, valtuustosali SAAPUVILLA OLLEET Puheenjohtaja

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 06/2015

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 06/2015 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 06/2015 KOKOUSAIKA 17.04.2015 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 100 101 102 103 26, 27 Kokouksen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2016. Sivistyslautakunta 28.01.2016 1

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2016. Sivistyslautakunta 28.01.2016 1 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2016 Sivistyslautakunta 28.01.2016 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Torstai 28.01.2016 klo 18.00 18.25 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Oksanen Annika

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 15 / 2011. Perusturvalautakunta. 29.11.2011 klo 17.30-19.20

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 15 / 2011. Perusturvalautakunta. 29.11.2011 klo 17.30-19.20 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 15 / 2011 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet 29.11.2011 klo 17.30-19.20 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Kohtala Paavo Heinilä

Lisätiedot

Kunnanhallitus 5/2011 140 (- 172) KOKOUSAIKA Maanantaina 28. maaliskuuta 2011 klo 17.30-19.45

Kunnanhallitus 5/2011 140 (- 172) KOKOUSAIKA Maanantaina 28. maaliskuuta 2011 klo 17.30-19.45 POLVIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus 5/2011 140 (- 172) KOKOUSAIKA Maanantaina 28. maaliskuuta 2011 klo 17.30-19.45 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Muut jäsenet nro sivu

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Kunnanhallitus. Kokousnumero 1 / 2014 Aika Maanantai 13.01.2014 klo 18.30-20.30 Kunnanhallituksen kokoushuone

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Kunnanhallitus. Kokousnumero 1 / 2014 Aika Maanantai 13.01.2014 klo 18.30-20.30 Kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirja Kokousnumero 1 / 2014 Aika Maanantai 13.01.2014 klo 18.30-20.30 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantaina 13.01.2014 Kunnanhallituksen kokoushuone Nro 1 / 2014

Lisätiedot

Kunnanhallitus 19/2011 534 (- 552) KOKOUSAIKA Maanantaina 12. joulukuuta 2011 klo 15.00-19.35

Kunnanhallitus 19/2011 534 (- 552) KOKOUSAIKA Maanantaina 12. joulukuuta 2011 klo 15.00-19.35 POLVIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro sivu Kunnanhallitus 19/2011 534 (- 552) KOKOUSAIKA Maanantaina 12. joulukuuta 2011 klo 15.00-19.35 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Muut jäsenet

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / 2015. KOKOUSAIKA 11.2.2015 kello 19.00-20.10

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / 2015. KOKOUSAIKA 11.2.2015 kello 19.00-20.10 PÖYTÄKIRJA KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / 2015 KOKOUSAIKA 11.2.2015 kello 19.00-20.10 KOKOUSPAIKKA: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS SEO huoltoasema Jäsenet paikalla: Varajäsenet järjest.: paikalla: Alaranta Juhani

Lisätiedot

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali SOSIAALILAUTAKUNTA 29.10.2013 50 KOKOUSKUTSU / ASIALISTA KOKOUSAIKA 29.10.2013 kello 18.00-20.50 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä no Sivu Asia 44 52 Kokouksen

Lisätiedot

Jutta Pasma (sit) Satu Sirviö (sit) Ahti Isojärvi (kesk) Jari Tervo (kesk) Marko Poikela (kesk) Pirkko Hyötylä (kesk)

Jutta Pasma (sit) Satu Sirviö (sit) Ahti Isojärvi (kesk) Jari Tervo (kesk) Marko Poikela (kesk) Pirkko Hyötylä (kesk) Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 310 Kunnanhallitus ESITYSLISTA 15/2009 KOKOUSAIKA Perjantaina 04.12.2009 kello 15.00 15.40 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto valtuustosali SAAPUVILLA

Lisätiedot

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2014 VALTUUSTO 10.11.2014 SISÄLLYSLUETTELO

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2014 VALTUUSTO 10.11.2014 SISÄLLYSLUETTELO JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2014 SISÄLLYSLUETTELO 32 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 99 33 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA... 100 34 KIINTEISTÖVEROPROSENTIN MÄÄRÄÄMINEN VUODELLE 2015... 101

Lisätiedot

Valtuusto 2/2005 72 (-86) KOKOUSAIKA Keskiviikkona 20. huhtikuuta 2005 klo 19.00-19.25. Kunnanvirastotalo, valtuustosali

Valtuusto 2/2005 72 (-86) KOKOUSAIKA Keskiviikkona 20. huhtikuuta 2005 klo 19.00-19.25. Kunnanvirastotalo, valtuustosali POLVIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/2005 72 (-86) KOKOUSAIKA Keskiviikkona 20. huhtikuuta 2005 klo 19.00-19.25 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET Puheenjohtaja Kunnanvirastotalo, valtuustosali 2. varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien asettaminen eduskuntavaaleja varten. Valmistelija: hallintosihteeri Toini Heinonen, puh.

Vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien asettaminen eduskuntavaaleja varten. Valmistelija: hallintosihteeri Toini Heinonen, puh. Kaupunginhallitus 10 19.01.2015 Vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien asettaminen eduskuntavaaleja varten Kh 10 Valmistelija: hallintosihteeri Toini Heinonen, puh. 02 761 1110 Eduskuntavaalit toimitetaan

Lisätiedot

MULTIAN KUNTA 05.05.2015 ASIAT. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 2 Pöytäkirjan tarkastajien vaali

MULTIAN KUNTA 05.05.2015 ASIAT. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 2 Pöytäkirjan tarkastajien vaali MULTIAN KUNTA Yhteistyöneuvosto Yt-neuvoston kokous 05.05.2015 ASIAT 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastajien vaali 3 Työterveyshuollon Kelan Korvaushakemus 2014 4 Yhteistyöneuvoston

Lisätiedot

Sosiaalijohtaja Tuomas Aikkila esittelijänä ja. Pöytäkirjanpitäjä. 15-21 (Pykälät 19-21 salassa pidettäviä)

Sosiaalijohtaja Tuomas Aikkila esittelijänä ja. Pöytäkirjanpitäjä. 15-21 (Pykälät 19-21 salassa pidettäviä) Viranomainen PÖYTÄKIRJA Nro 3/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Sosiaalilautakunta KOKOUSAIKA Maanantai 9.5.2011 klo 10.00 11.45 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 16/2015 Kunnanhallitus. Tiistai 27.10.2015 klo 17.00 17.50. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 16/2015 Kunnanhallitus. Tiistai 27.10.2015 klo 17.00 17.50. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 16/2015 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Tiistai 27.10.2015 klo 17.00 17.50 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 17. Kunnanhallitus

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 17. Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 17 Kunnanhallitus Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Keskiviikko 22.12.2010 kello 17.00 18:00 Kunnanvirasto Markkola Juha-Matti Keskinen Irja Aho Pirjo Hellgren Jussi

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA Esityslista Nro 5 / 2015

KIHNIÖN KUNTA Esityslista Nro 5 / 2015 Esityslista Nro 5 / 2015 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 10.6.2015 klo 17.00 Kunnanviraston kokoushuone Kärkelä Pilvi Yli-Kujala Minna Aittoniemi Helena Alkkiomäki Mervi

Lisätiedot

Pauli Salonpää Aulis Hämäläinen Raili Linna Kari-Pekka Urpilainen Anita Urpilainen. Virpi Piispanen Manu Toikkanen Juha Urpilainen

Pauli Salonpää Aulis Hämäläinen Raili Linna Kari-Pekka Urpilainen Anita Urpilainen. Virpi Piispanen Manu Toikkanen Juha Urpilainen KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 5/2013 1 Kokousaika Ti 9.4.2013 klo 16.00-17.44. Kokouspaikka Kinnulan kunnantalon valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KUNTA- JA PALVELURAKENNEMUUTOKSESTA ANNETUN LAIN MUUTOKSET JA KUNTIEN PÄÄTÖKSENTEKO

KUNTA- JA PALVELURAKENNEMUUTOKSESTA ANNETUN LAIN MUUTOKSET JA KUNTIEN PÄÄTÖKSENTEKO Kunnanhallitus 61 21.02.2011 Valtuusto 23 28.03.2011 Kunnanhallitus 167 06.06.2011 Valtuusto 42 20.06.2011 KUNTA- JA PALVELURAKENNEMUUTOKSESTA ANNETUN LAIN MUUTOKSET JA KUNTIEN PÄÄTÖKSENTEKO KHALL 61 Valmistelija:

Lisätiedot

Kunnanhallituksen on hyvissä ajoin ennen vaaleja asetettava:

Kunnanhallituksen on hyvissä ajoin ennen vaaleja asetettava: ERO KESKUSVAALILAUTAKUNNAN PUHEENJOHTAJUUDESTA / ASPHOLM HELGE Kunnanhallitus 15.12.2014 ( 263): Lopen kunnassa on neljä äänestysaluetta: Lopenkylä, Läyliäinen, Topeno ja Launonen. Vaalilain (714/1998)

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 10/2009. Sosiaali- ja terveyslautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 10/2009. Sosiaali- ja terveyslautakunta ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 10/2009 Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 03.11.2009 klo 17.30 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Kohtala

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA 1 Kokousaika Keskiviikko 27.02.2018 klo 9.00-11.30 Kokouspaikka Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Puheenjohtaja Marja Jalli Varapuheenjohtaja Pertti

Lisätiedot

Asiat pykälät 36-46 sivut 41-51. Pöytäkirjan allekirjoitus ja varmennus. Matti Kulmanen. Tarja Jumppanen. Pöytäkirjanpitäjä

Asiat pykälät 36-46 sivut 41-51. Pöytäkirjan allekirjoitus ja varmennus. Matti Kulmanen. Tarja Jumppanen. Pöytäkirjanpitäjä KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2015 Kokousaika 23.9.2015 kello 18.00 19.40 Kokouspaikka Oripään koulun atk-luokka Läsnä Kulmanen Matti, pj Isotalo Päivi vpj Lehtonen Jukka vj Lindström Asko Leppämäki Mauri Mikkola

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 Kokousaika 27.10.2011, kello 18.00 20.00 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Jaakko Ilkan koulu Löppönen Markku, puheenjohtaja

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1. Tekninen lautakunta 19.1.2011

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1. Tekninen lautakunta 19.1.2011 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 Tekninen lautakunta 19.1.2011 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 19.1.2011 klo 16.30 17.25 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Vierikko Jussi Silvennoinen

Lisätiedot

Terveyskeskuksen neuvotteluhuone

Terveyskeskuksen neuvotteluhuone MUHOKSEN KUNTA Sosiaali- ja terveyslautakunta KOKOUSKUTSU A KOKOUSAIKA Keskiviikko 14.9.2005 klo 18.15 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no 84 85 86 87 Terveyskeskuksen neuvotteluhuone Asia Sosiaali-

Lisätiedot

VALTIMON KUNTA VUODEN 2017 KUNTAVAALIT KH 187

VALTIMON KUNTA VUODEN 2017 KUNTAVAALIT KH 187 Keskusvaalilautakunta, kokous nro 1/2017 17, ilmoitusasian kohta 6 /pöytäkirjan liite nro 7 Kunnanhallitus 187 16.12.2016 Kunnanhallitus 1 12.01.2017 VUODEN 2017 KUNTAVAALIT KH 187 Seuraavat yleiset vaalit

Lisätiedot

Valtuusto 7/2013 177 (-197) Polvijärven koulukeskuksen auditorio

Valtuusto 7/2013 177 (-197) Polvijärven koulukeskuksen auditorio Valtuusto 7/2013 177 (-197) Aika Keskiviikkona 18. joulukuuta 2013 klo 13.00-16.55 Paikka Polvijärven koulukeskuksen auditorio SAAPUVILLA OLLEET Puheenjohtaja Huttunen Jorma Muut valtuutetut Pöytäkirjan

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2012. Sivistyslautakunta 17.01.2012 1. Tiistai 17.01.2012 klo 18.00 18.40

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2012. Sivistyslautakunta 17.01.2012 1. Tiistai 17.01.2012 klo 18.00 18.40 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2012 Sivistyslautakunta 17.01.2012 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 17.01.2012 klo 18.00 18.40 Puumilan Taitotalo Inkinen Anneli Räsänen Jesse

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 1/2010 Kirkkoneuvosto 2.2.2010 2. KOKOUSAIKA tiistaina 2. päivänä helmikuuta 2010

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 1/2010 Kirkkoneuvosto 2.2.2010 2. KOKOUSAIKA tiistaina 2. päivänä helmikuuta 2010 Kirkkoneuvosto 2.2.2010 2 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 1/2010 KOKOUSAIKA tiistaina 2. päivänä helmikuuta 2010 KOKOUSPAIKKA JÄSENET VARAJÄSENET POISSA Seurakuntatalo Sari Heiskanen Markku Huttunen Tuula Kauppinen,

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2013. Sivistyslautakunta 12.11.2013 1

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2013. Sivistyslautakunta 12.11.2013 1 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2013 Sivistyslautakunta 12.11.2013 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 12.11.2013 klo 19.00 20.15 Kihniön kunnankirjasto Inkinen Anneli Jokioja Janiina

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 / Sosiaali- ja terveyslautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 / Sosiaali- ja terveyslautakunta ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 / 2010 Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 21.01.2010 klo 17.30 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Kohtala

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 31.3.2014 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 31.3.2014 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 25 Kokousaika 25.3.2014 klo 17.30 Kokouspaikka Päiväkoti Kuunari Käsiteltävät asiat 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

20.8.2012 klo 9.00-15.00 kunnanvirastossa

20.8.2012 klo 9.00-15.00 kunnanvirastossa HUMPPILAN KUNTA KUNNANHALLITUS 15/2012 KOKOUSAIKA Maanantai 13.8.2012 klo 18.00 KOKOUSKUTSU KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT 169 170 171 172 Liite 18 173 Liite 19 174 175 176 Liite 20 177 Liite 21 178 179

Lisätiedot

1. 48 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus..79. 2. 49 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen..79. 3. 50 Työjärjestyksen hyväksyminen..

1. 48 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus..79. 2. 49 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen..79. 3. 50 Työjärjestyksen hyväksyminen.. Tekninen lautakunta 2.7.2014 78 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 5 / 2014 Kokousaika 2.7.2014 klo 15.00-16.25 Paikka Kunnanhallituksen huone ASIAT 1. 48 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus..79 2. 49 Pöytäkirjan

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta 3/2016 1. Ti 19.4.2016 klo 17.30-18.00. Kunnanvirasto, hallituksen ja lautakuntien kokoushuone

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta 3/2016 1. Ti 19.4.2016 klo 17.30-18.00. Kunnanvirasto, hallituksen ja lautakuntien kokoushuone Perusturvalautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 3/2016 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Ti 19.4.2016 klo 17.30-18.00 Kunnanvirasto, hallituksen ja lautakuntien

Lisätiedot

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 1 / 2012 Sivu 1 18.01.2012

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 1 / 2012 Sivu 1 18.01.2012 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 1 / 2012 Sivu 1 Kokoustiedot Aika Keskiviikko klo 18.25-19.09 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet et Moilanen Pekka Lahti Jari Airas

Lisätiedot

Valtuusto 1/2007 1 (-26) KOKOUSAIKA Tiistaina 30. tammikuuta 2007 klo 19.00-19.30

Valtuusto 1/2007 1 (-26) KOKOUSAIKA Tiistaina 30. tammikuuta 2007 klo 19.00-19.30 POLVIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Valtuusto 1/2007 1 (-26) KOKOUSAIKA Tiistaina 30. tammikuuta 2007 klo 19.00-19.30 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET Puheenjohtaja nro Polvijärven kunnanvirastotalo, valtuustosali

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2009 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 30.9.2009 klo 18.00. Vesannon kunnanviraston yläsali

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2009 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 30.9.2009 klo 18.00. Vesannon kunnanviraston yläsali RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2009 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 30.9.2009 klo 18.00 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Vesannon kunnanviraston yläsali Pöytäkirjan Sivu 57 58 59

Lisätiedot

Tekninen lautakunta Nro 8/2013. Torstai 7.11.2013 kello 17.30-18.15. Kunnanvirasto. Kunnanhallituksen huone.

Tekninen lautakunta Nro 8/2013. Torstai 7.11.2013 kello 17.30-18.15. Kunnanvirasto. Kunnanhallituksen huone. RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta Nro 8/2013 KOKOUSTIEDOT Aika Torstai 7.11.2013 kello 17.30-18.15. Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Liite nro Asia nro Kunnanvirasto. Kunnanhallituksen huone.

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 / 2011. Perusturvalautakunta. 15.02.2011 klo 17.30 19.15

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 / 2011. Perusturvalautakunta. 15.02.2011 klo 17.30 19.15 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 / 2011 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet 15.02.2011 klo 17.30 19.15 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Kohtala Paavo Heinilä

Lisätiedot

Vanhuspalvelulaki 10 Kunnan voimavarat:

Vanhuspalvelulaki 10 Kunnan voimavarat: Kunnanhallitus 19 12.01.2015 Kunnanhallitus 62 16.02.2015 Vanhusneuvoston asettaminen vuosille 2015-2016 Khall 12.01.2015 19 Lain ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali-

Lisätiedot

Ennen valtuuston kokousta klo 18.00 Niva-Kaijan koulun peruskorjauskohteeseen tutustuminen. Paikalla Alpo Hietala ja Toni Kainu.

Ennen valtuuston kokousta klo 18.00 Niva-Kaijan koulun peruskorjauskohteeseen tutustuminen. Paikalla Alpo Hietala ja Toni Kainu. -3, KV 30.5.2013 18:00 Ennen valtuuston kokousta klo 18.00 Niva-Kaijan koulun peruskorjauskohteeseen tutustuminen. Paikalla Alpo Hietala ja Toni Kainu. Huom!!!!! Kokouskin pidetään Niva-Kaijan koululla

Lisätiedot

(x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) Mikko Ihanti Anitta Hakkarainen Kalevi Kinnunen Marjatta Koivukoski Ilkka Leppänen Jonna Leppänen Raimo Pekkarinen

(x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) Mikko Ihanti Anitta Hakkarainen Kalevi Kinnunen Marjatta Koivukoski Ilkka Leppänen Jonna Leppänen Raimo Pekkarinen KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 14/6.6.2011 250 Kokousaika 6.6.2011 klo 17.00 20.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 10.2.2016 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 10.2.2016 klo 9.00-15.00 Kokousaika 8.2.2016 klo 17.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 25 26 27 28 29 30 31 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Nuorten kesätyöpaikkatuki

Lisätiedot

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 11.01.2010 klo 17.00 19.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Kunnanhallitus 15/2012 442 (-469) KOKOUSAIKA Maanantaina 24. syyskuuta 2012 klo 17.30-19.40. Raija Suvanto Raili Tanskanen.

Kunnanhallitus 15/2012 442 (-469) KOKOUSAIKA Maanantaina 24. syyskuuta 2012 klo 17.30-19.40. Raija Suvanto Raili Tanskanen. POLVIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus 15/2012 442 (-469) KOKOUSAIKA Maanantaina 24. syyskuuta 2012 klo 17.30-19.40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Muut jäsenet MUUT SAAPUVILLA

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 Tekninen lautakunta 6.3.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 6.3.2014 klo 16.30 (TORSTAI) Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN SEUDUN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ Yhtymävaltuusto

HÄMEENLINNAN SEUDUN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ Yhtymävaltuusto 1 Viranomainen KOKOUSKUTSU 3/2008 HÄMEENLINNAN SEUDUN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ Yhtymävaltuusto KOKOUSAIKA 9.12.2008 kello 17.00 KOKOUSPAIKKA Verkatehdas, Paasikiventie 2 Hämeenlinna, kokoushuone 1

Lisätiedot

34 Sosiaalilautakunnan talousarvio 2016 ja taloussuunnitelma 2017-2018

34 Sosiaalilautakunnan talousarvio 2016 ja taloussuunnitelma 2017-2018 0 ASIALISTA Asiat 31 Sosiaalilautakunnalle tiedoksi 32 Oikaisuvaatimus lähihoitajan valinnasta 33 Saukodin pesulatyöntekijä 34 Sosiaalilautakunnan talousarvio 2016 ja taloussuunnitelma 2017-2018 35 Muut

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU/ ESITYSLISTA

KOKOUSKUTSU/ ESITYSLISTA KIVIJÄRVEN KESKUSVAALILAUTAKUNNAN KOKOUS Nro 2 Maanantaina 22.9.2008 klo 19.00 Kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUSKUTSU/ ESITYSLISTA KIVIJÄRVEN KUNTA Keskusvaalilautakunta KOKOUSKUTSU Maanantaina 22.9.2008

Lisätiedot

33 VARAEDUSTAJAN VALITSEMINEN LAKEUDEN ETAPPI OY: N YHTIÖKOKOUKSEEN 35 KIHNIÖN KUNNAN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNNÖN TARKISTAMINEN

33 VARAEDUSTAJAN VALITSEMINEN LAKEUDEN ETAPPI OY: N YHTIÖKOKOUKSEEN 35 KIHNIÖN KUNNAN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNNÖN TARKISTAMINEN ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7 Kunnanhallitus Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Maanantai 20.04.2015 klo 17.00 18.33 Kihniön kunnanviraston kokoushuone Törmä Tapani Alkkiomäki Jari

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu Sivistyslautakunta Nro 11/2009. Kunnanvirasto, valtuustosali

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu Sivistyslautakunta Nro 11/2009. Kunnanvirasto, valtuustosali KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu Nro 11/2009 Kokousaika klo 19.00 20.05 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 4.5.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 4.5.2015 klo 9.00-15.00 Sivistyslautakunta 28.4.2015 43 Kokousaika 28.4.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Päiväkoti Kuunari Käsiteltävät asiat 37 38 39 40 41 42 43 44 45 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Maanantai 15.02.2010 klo 10.00 11.35.

Maanantai 15.02.2010 klo 10.00 11.35. Viranomainen PÖYTÄKIRJA Nro 1/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Sosiaalilautakunta KOKOUSAIKA Maanantai 15.02.2010 klo 10.00 11.35. KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 284. Otsikko Sivu 150 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 286 151 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 287

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 284. Otsikko Sivu 150 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 286 151 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 287 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 284 Kunnanhallitus 15.06.2015 AIKA 15.6.2015 klo 18:30 19.08 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 150 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 Kokousaika 23.2.2012, kello 18.00 19.30 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Seppälän nuorisotalo Löppönen Markku, puheenjohtaja

Lisätiedot

Vuoden 2015 eduskuntavaalien vaalilautakuntien ja vaalitoimikunnan asettaminen. Asettamismenettely Vaalilautakunta ja vaalitoimikunta

Vuoden 2015 eduskuntavaalien vaalilautakuntien ja vaalitoimikunnan asettaminen. Asettamismenettely Vaalilautakunta ja vaalitoimikunta Kunnanhallitus 45 26.01.2015 Vuoden 2015 eduskuntavaalien vaalilautakuntien ja vaalitoimikunnan asettaminen 26/00.00.00.01/2015 Kunnanhallitus 45 Äänestyksen ajankohta Vuoden 2015 eduskuntavaalit toimitetaan

Lisätiedot

66 SAIRAANHOITAJAN TOIMEN TÄYTTÄMINEN 3 67 TALOUDEN SOPEUTTAMISOHJELMA VUOSILLE 2009-2012 4

66 SAIRAANHOITAJAN TOIMEN TÄYTTÄMINEN 3 67 TALOUDEN SOPEUTTAMISOHJELMA VUOSILLE 2009-2012 4 Perusturvalautakunta KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 5/2008 Kokousaika 21.05.2008 klo 14.00 16.30 Kokouspaikka Kunnanhallituksen huone Käsittellyt asiat Asia no 65 JÄRJESTÄYTYMISASIAT 2 66 SAIRAANHOITAJAN TOIMEN

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 4/2012 SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA Sivu 38. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 4/2012 SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA Sivu 38. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 4/2012 SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA Sivu 38 KOKOUSAIKA 14.08.2012 klo 18.00 - KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone JÄSEN: Aino Savolainen, pj Teemu Pakarinen,

Lisätiedot

RAUMAN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ

RAUMAN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ RAUMAN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 7.3.2016 Voimaantulopäivä 1.4.2016 Soveltamisala 1 Luottamushenkilölle suoritetaan palkkiota luottamustoimen

Lisätiedot

Maanantai 4.3.2013 klo 10.00 10.41. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Maanantai 4.3.2013 klo 10.00 10.41. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Viranomainen PÖYTÄKIRJA Nro 2/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Sosiaalilautakunta KOKOUSAIKA Maanantai 4.3.2013 klo 10.00 10.41 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Kunnanhallitus 20/2011 553 (- 569) KOKOUSAIKA Maanantaina 19. joulukuuta 2011 klo 17.30-19.00

Kunnanhallitus 20/2011 553 (- 569) KOKOUSAIKA Maanantaina 19. joulukuuta 2011 klo 17.30-19.00 POLVIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro sivu Kunnanhallitus 20/2011 553 (- 569) KOKOUSAIKA Maanantaina 19. joulukuuta 2011 klo 17.30-19.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Muut jäsenet

Lisätiedot

Torstai 30.08.2011 klo 9.00 14.30

Torstai 30.08.2011 klo 9.00 14.30 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 6/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2009-2012 KOKOUSAIKA Torstai 30.08.2011 klo 9.00 14.30 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

PÖYTÄKI RJA LIPERIN KUNTA 6/2015

PÖYTÄKI RJA LIPERIN KUNTA 6/2015 LIPERIN KUNTA PÖYTÄKI RJA 6/2015 2 Saapuvilla olleet et Nimi Reijonen Eero Tikka Tiina Parkkinen Sanna Hakulinen Pauli Hartikainen Mikko Hoppa Helinä Huikuri Pekka Huohvanainen Kauko Jetsonen Anne Karjalainen

Lisätiedot

Ritva Kivisaari Pentti Lemettinen Anne Marjamäki puheenjohtaja 1-7 puheenjohtaja 8-13 pöytäkirjanpitäjä

Ritva Kivisaari Pentti Lemettinen Anne Marjamäki puheenjohtaja 1-7 puheenjohtaja 8-13 pöytäkirjanpitäjä 1 KOKOUSAIKA Tiistaina 6.1.2015 klo 12.00-13.30 KOKOUSPAIKKA Keskustan seurakuntatalo, tornisali Läsnä: Annala Tarja Hakola Anni Haukkala Pentti Hietala Heikki Holma Jaana Härsilä Maria Ikola Simo Jänikselä

Lisätiedot

ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 1. Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 27.1.2016 klo 17.00

ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 1. Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 27.1.2016 klo 17.00 ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 1. Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 27.1.2016 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali SAAPUVILLA Alamattila Jaakko Kimmel Miliza OLLEET JÄSENET Alatörmänen

Lisätiedot

klo ja Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

klo ja Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2 / 2017 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) 10.4.2017 klo 9.00

Lisätiedot

Kunnanhallitus 4/2005 145 (- 167) KOKOUSAIKA Perjantaina 4. maaliskuuta 2005 klo 18.00-19.25

Kunnanhallitus 4/2005 145 (- 167) KOKOUSAIKA Perjantaina 4. maaliskuuta 2005 klo 18.00-19.25 POLVIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus 4/2005 145 (- 167) KOKOUSAIKA Perjantaina 4. maaliskuuta 2005 klo 18.00-19.25 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Muut jäsenet MUUT SAAPUVILLA

Lisätiedot

Keskusvaalilautakunta. Merja Kannosto Seppo Leponiemi Rainer Rajamäki

Keskusvaalilautakunta. Merja Kannosto Seppo Leponiemi Rainer Rajamäki JÄMIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Keskusvaalilautakunta KOKOUSAIKA Torstaina 28.2.2019 kello 17.00 17.20 KOKOUSPAIKKA Kunnanviraston kokoushuone SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Keskiviikko 9.2.2011 klo 9.00 14.15

Keskiviikko 9.2.2011 klo 9.00 14.15 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2009-2012 KOKOUSAIKA Keskiviikko 9.2.2011 klo 9.00 14.15 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Pauli Salonpää * Aulis Hämäläinen Raili Linna Kari-Pekka Urpilainen Anita Urpilainen. Virpi Piispanen Manu Toikkanen Henrik Kiviniemi Juha Urpilainen

Pauli Salonpää * Aulis Hämäläinen Raili Linna Kari-Pekka Urpilainen Anita Urpilainen. Virpi Piispanen Manu Toikkanen Henrik Kiviniemi Juha Urpilainen KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 1/ 21.1.2014 1 Kokousaika Tiistaina 21.1.2014 klo 15.00-16.26. Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi

Lisätiedot

Vuoden 2017 kuntavaalien vaalilautakuntien ja vaalitoimikunnan valinta

Vuoden 2017 kuntavaalien vaalilautakuntien ja vaalitoimikunnan valinta Kunnanhallitus 11 30.01.2017 Kunnanhallitus 30 27.02.2017 Vuoden 2017 kuntavaalien vaalilautakuntien ja vaalitoimikunnan valinta 188/00.00.01/2017 Kunnanhallitus 30.01.2017 11 Valmistelija: hallintojohtaja

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 1/2009 Kirkkovaltuusto KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 1/2009

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 1/2009 Kirkkovaltuusto KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 1/2009 2.1.2009 3 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 1/2009 KOKOUSAIKA perjantaina 2. päivänä tammikuuta 2009 KOKOUSPAIKKA JÄSENET VARAJÄSENET POISSA Seurakuntatalo Markku Haataja Markku Huttunen Maija Jakkula Eino Piippo

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 1/2014 Tukipalvelulautakunta Sivu 1

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 1/2014 Tukipalvelulautakunta Sivu 1 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 1/2014 Tukipalvelulautakunta Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Torstai 9.1.2014 klo 17.00 17.36 Isonkyrön

Lisätiedot

- KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 6/2013 SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA Sivu 62. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

- KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 6/2013 SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA Sivu 62. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone - KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 6/2013 SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA Sivu 62 KOKOUSAIKA 15.10.2013.2013 klo 18.00- KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone JÄSEN: Teemu Pakarinen, pj Seija

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11 / 2014. 27.11.2014 klo 17.00 19.25

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11 / 2014. 27.11.2014 klo 17.00 19.25 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11 / 2014 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet 27.11.2014 klo 17.00 19.25 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Yli-Kujala Minna

Lisätiedot

ASIALISTA. Asiat. SAVUKOSKEN KUNTA Sosiaalilautakunta 29.042014. Pöytäkirjantarkastajien nimikirjaimet Lautakunta Hallitus Valtuusto

ASIALISTA. Asiat. SAVUKOSKEN KUNTA Sosiaalilautakunta 29.042014. Pöytäkirjantarkastajien nimikirjaimet Lautakunta Hallitus Valtuusto 0 ASIALISTA Asiat 12 Ei julkinen 13 Sosiaalilautakunnalle tiedoksi 14 Ohjaajan toimi työtoimintaan 15 Sosiaalilautakunnan talousarvion 2014 toteumatilanne 16 Terveydenhuollon järjestämissuunnitelman päivitys

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 / 2010. Sosiaali- ja terveyslautakunta. 29.06.2010 klo 17.30 18.15

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 / 2010. Sosiaali- ja terveyslautakunta. 29.06.2010 klo 17.30 18.15 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 / 2010 Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 29.06.2010 klo 17.30 18.15 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Kohtala Paavo

Lisätiedot

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 Kirkkovaltuusto

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 Kirkkovaltuusto Kokousaika Torstai 29.9.2016 klo 17.30 18.12 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Seurakuntatalo Teuvo Ervasti, varajäsen Irmeli Juntunen Antti Koistinen

Lisätiedot

Terveyskeskuksen neuvotteluhuone. Tutustuminen sairaalan tiloihin. Vammaispalvelujen esittely. Valtakunnalliset sosiaali- ja terveysturvan päivät

Terveyskeskuksen neuvotteluhuone. Tutustuminen sairaalan tiloihin. Vammaispalvelujen esittely. Valtakunnalliset sosiaali- ja terveysturvan päivät MUHOKSEN KUNTA Sosiaali- ja terveyslautakunta KOKOUSKUTSU A KOKOUSAIKA Keskiviikko 27.4.2005 klo 18.15 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no 37 38 39 40 41 42 43 44 Terveyskeskuksen neuvotteluhuone Asia

Lisätiedot

KOKOUSAIKA 16.10.2007 kello 19.00-20.07

KOKOUSAIKA 16.10.2007 kello 19.00-20.07 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Maaseutuelinkeinolautakunta 2/2007 8 KOKOUSAIKA 16.10.2007 kello 19.00-20.07 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi puheenjohtajana) Kunnanvirasto, kunnanhallituksen

Lisätiedot

Kokoukselle valitaan kolme (3) puheenjohtajaa, kolme (3) sihteeriä sekä kaksi (2) pöytäkirjantarkastajaa.

Kokoukselle valitaan kolme (3) puheenjohtajaa, kolme (3) sihteeriä sekä kaksi (2) pöytäkirjantarkastajaa. Kokouksen järjestyssääntö Edustajakokouksen esityslistan 4. kohdassa tehdyn päätöksen mukaisesti kokouksessa noudatetaan järjestäytymismuotojen ja menettelytapojen osalta seuraavaa järjestyssääntöä: 1

Lisätiedot

Anja Hyvärinen. Leila Karttunen

Anja Hyvärinen. Leila Karttunen POLVIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus 364) 12/2012 330 (- KOKOUSAIKA Maanantaina 25. kesäkuuta 2012 klo 17.30-19.10 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Muut jäsenet MUUT SAAPUVILLA

Lisätiedot

Maanantaina 22.4.2013 klo 9.00 10.00 ja 13.10-13.18. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Maanantaina 22.4.2013 klo 9.00 10.00 ja 13.10-13.18. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone ENONTEKIÖN KUNTA Kunnanhallitus Kokousaika Kokouspaikka PÖYTÄKIRJA Maanantaina 22.4.2013 klo 9.00 10.00 ja 13.10-13.18 Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla Sari Keskitalo pj olleet jäsenet

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Sivistyslautakunta 27.10.2015. Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Sivistyslautakunta 27.10.2015. Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 75 76 77 78 79 80 81 82 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali 3 Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu Kunnanvaltuusto ESITYSLISTA 58 4/2011 KOKOUSAIKA Torstaina 05.05.2011 kello 16.00-16.42 Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA

Lisätiedot

PUOLANGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/2015 Kunnanhallitus 3.12.2015. Otsikko Sivu 168 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA

PUOLANGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/2015 Kunnanhallitus 3.12.2015. Otsikko Sivu 168 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PUOLANGAN KUNA PÖYÄKIRJA 5/05 AIKA 3..05 9:00 - :9 PAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali KÄSIELLY ASIA Otsikko Sivu 68 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA 3 PÄÄÖSVALAISUUDEN OEAMINEN 69 PÖYÄKIRJANARKASAJIEN VALINA

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. Kunnanhallitus. Kokousnumero 18/ 2010 Aika Maanantai 27.09.2010 klo 18.30 19.37 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. Kunnanhallitus. Kokousnumero 18/ 2010 Aika Maanantai 27.09.2010 klo 18.30 19.37 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone PÖYTÄKIRJA Kokousnumero 18/ 2010 Aika Maanantai 27.09.2010 klo 18.30 19.37 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUSKUTSU Maanantaina 27.09.2010 klo 18.30 18 / 2010 Nro Kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan Vapaa-ajankalastajapiiri Onkicup 2011

Pohjois-Karjalan Vapaa-ajankalastajapiiri Onkicup 2011 sijoitus Miehet Tulos Tulos Tulos Tulos Tulos osakisat tulos g osakilpailun sijoitus 1. Heikki Matikainen PKUK 9 2900 8 1710 4 325 2,5 565 9 3014 32,5 8514 30 1. 2. Juuso Piiroinen PKUK 7 2820 10 2262

Lisätiedot

(x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) Mikko Ihanti Anitta Hakkarainen Kalevi Kinnunen Marjatta Koivukoski Ilkka Leppänen Jonna Leppänen Raimo Pekkarinen

(x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) Mikko Ihanti Anitta Hakkarainen Kalevi Kinnunen Marjatta Koivukoski Ilkka Leppänen Jonna Leppänen Raimo Pekkarinen KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 20/ 2010 322 Kokousaika 27.9.2010 klo 17.00-18.40 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 1/2016 1

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 1/2016 1 ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 1/2016 1 Kokousaika 20.01.2016 kello 18.00 19.40 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali, Koulutie 2 Läsnä Anne-Mari Kaarto, puheenjohtaja Ilkka

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8. Tekninen lautakunta 18.8.2010

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8. Tekninen lautakunta 18.8.2010 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 Tekninen lautakunta 18.8.2010 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 18.8.2010 klo 16.30 18.00 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Vierikko Jussi Silvennoinen

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Maanantai 10.10.2011 klo 18:30-20:55. Kumpulainen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Maanantai 10.10.2011 klo 18:30-20:55. Kumpulainen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 8/2011 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Maanantai 10.10.2011 klo 18:30-20:55 Kunnnanviraston kokoushuone Jäsen Paikalla Varajäsen

Lisätiedot

Hyötylä Pirkko (kesk) Arvola Anneli (kesk) Poikela Marko (kesk) Uusitalo Tapio (kesk) Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 104

Hyötylä Pirkko (kesk) Arvola Anneli (kesk) Poikela Marko (kesk) Uusitalo Tapio (kesk) Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 104 Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 104 Kunnanhallitus ESITYSLISTA 7/2007 KOKOUSAIKA Tiistaina 24.04.2007 kello 16.06-17.06 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto valtuustosali SAAPUVILLA OLLEET

Lisätiedot

Hannu Rantala Juhani Heikkilä Reetta Hulmi Jukka Männistö Teuvo Sulin Liisa Yski. Pirjo Kotiranta. Esittelijä-sihteeri Pertti Ollikka

Hannu Rantala Juhani Heikkilä Reetta Hulmi Jukka Männistö Teuvo Sulin Liisa Yski. Pirjo Kotiranta. Esittelijä-sihteeri Pertti Ollikka Viranomainen No 2//2014 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Tekninen lautakunta Sivu 16 KOKOUSAIKA 16.4.2014 klo 17.00-18.25 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kunnanviraston

Lisätiedot