SISÄLLYSLUETTELO. Kari Heikkinen Hankekoordinaattori. Sivu

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SISÄLLYSLUETTELO. Kari Heikkinen Hankekoordinaattori. Sivu"

Transkriptio

1 1

2 2 SISÄLLYSLUETTELO Sivu 1. HANKKEEN TOTEUTTAJA JA HALLINNOIJA 3 2. HANKKEEN NIMI JA HANKENUMERO 3 3. YHTEENVETO HANKKEESTA 3 4. LOPPURAPORTTI 3 a. Ylemmän tason tavoitteet 3 b. Hankeen tavoitteet 3 c. Numeraaliset ja laadulliset tavoitteet 3 5. KOHDERYHMÄT 4 6. HANKEEN TOTEUTUS 4 7. TYÖPAJAT VALMISTAUTUMISESSA 5 - Paja 1. STARTTIPAJA I 5 - Paja 2. STARTTIPAJA II 5 - Paja 3. DESIGN PAJA 6 - Paja 4. SPARRAUSPAJA I 7 - Paja 5. SPARRAUSPAJA II 7 8. MUITA VALMISTAUTUMISTOIMIA HELSINKIIN 7 9. PALTAMON RUOKATUOTE PALTAMO HELSINGISSÄ TAPAHTUMA PALTAMON JÄTTILÄISILME KIINNOSTI Paja 6. PALAUTEPAJA OSALLISTUJIEN MATKAT JA MAJOITUS MATERIAALIT HELSINGISSÄ ELINKEINOLLISUUS JA JATKUVUUS INNOSVATIIVISUUS TIEDOTTAMINEN HANKEAIKATAULU RESURSSIT HANKETOTEUTUKSEN ORGANISAATIO KUSTANNUKSET JA RAHOITUS RAPORTOINTI JA SEURANTA TOTEUTUSOLETUKSET JA RISKIT YHTEISTYÖKUMPPANIT HANKKEEN TULOKSET JA VAIKUTUKSET PÄIVÄYS JA ALLEKIRJOITUKSET 19 Paltamossa 3 / Kari Heikkinen Hankekoordinaattori

3 1. HANKKEEN TOTEUTTAJA JA HALLINNOIJA Paltamon kunta, Vaarankyläntie 7, Paltamo 3 2. HANKKEEN NIMI JA HANKENUMERO Nimi: Paltamo Helsingissä 2014: paikallista osaamista, parasta palvelua Hankenumero: YHTEENVETO HANKKEESTA Kainuu Helsingissä tapahtuma oli koko Kainuun yhteinen näyttäytymistilaisuus Helsingissä vuonna Tapahtumaan osallistuminen oli paltamolaisille toimijoille vuoden 2014 tärkein yhteinen esiintymistilaisuus. Tapahtuma järjestettiin Helsingissä Paltamo Helsingissä 2014; paikallista osaamista, parasta palvelua -hankkeen tavoitteena oli tukea kainuulaisten ja erityisesti paltamolaisten tuotteiden ja palvelujen innovointia, suunnittelua, konseptointia, brändäystä, myyntiä ja markkinointia ja samalla edistää toimijoiden välistä yhteistyötä Kainuussa sekä luoda kontakteja pääkaupunkiseudun toimijoiden kanssa. Hankkeessa tehtiin tiivistä yhteistyötä Paltamon alueella sijaitsevien yritysten, yhdistysten ja muiden toimijoiden kanssa. Hankkeen avulla tuotiin esiin Paltamon vahvuuksia; tuotteita, palveluja, matkailua ja muita vetovoimatekijöitä. 4. LOPPURAPORTTI 4.1. HANKKEEN TAVOITTEET a. Ylemmän tason tavoitteet Hanke on Manner-Suomen maaseutuohjelma Toimintalinja: Leader Toimenpide: Leader toimenpiteet, linja 3. Elinkeinoelämän ja maaseutuväestön peruspalvelut Toimintaryhmä: Oulujärvi Leader Hankkeen kohdealue: Alueellinen, Paltamo b. Hankkeen tavoitteet - Olla näkyvästi mukana Senaatintorin maakuntajuhlassa aiemmasta poikkeavassa muodossa. - Edistää Paltamon elinkeinoelämän näkyvyyttä ja osaamista. - Tehostaa matkailun markkinointia, elintarvikkeiden sekä muiden tuotteiden vientiä pääkaupunkiseudulle ja edistää toimijoiden verkottumista pääkaupunkiseudun yritysten kanssa. - Tiivistää yhteistyötä kainuulaisten toimijoiden kesken. - Kohottaa maakunnallista itsetuntoa ja yhteishenkeä yhdessä tekemisen myötä. - Tehdä toimenpiteitä, joilla kirkastetaan suurelle yleisölle Oulujärven alueen mielikuvaa hyvänä kohdealueena. c. Numeraaliset ja laadulliset tavoitteet - Vähintään 10 kpl omarahoitukseen osallistuvista tahoista esittäytyy Helsingissä. - Saada mukaan 5 kpl muuta tahoa, jotka eivät ole mukana omarahoitusosuudella. - Medianäkyvyyden huomattavaa lisääntymistä vuoden 2014 aikana (useita lehtijuttuja) - Laadullisena tavoitteena oli yrittäjien ja muiden toimijoiden yhteistyön jatkuminen yhteismarkkinointitoimina, erilaisina alihankintatyömuotoina myös Helsinki 2014 tapahtuman jälkeen.

4 5. KOHDERYHMÄT 4 Sisäinen kohderyhmä: Paltamon alueen yritykset ja yhteisöt, heidät on tarkoitus saada laajasti mukaan hankkeen toimenpiteisiin. Ulkoinen kohderyhmä: Pääkaupunkiseudun asukkaat, yritykset, kulttuuritoimijat ja harrastajat, elinkeinoelämän edustajat ja media kaikissa muodoissa. 6. HANKKEEN TOTEUTUS Toimenpiteet hankkeessa Tapahtumaan valmistautuminen Hankekoordinaattorin toimesta oltiin yhteyksissä alueella olevien yritysten ja yhteisöjen keräämiseksi ja saamiseksi mukaan. Käytiin läpi Paltamon alueen tuotteet ja palvelut, joita voidaan esitellä, kokeilla ja myydä Helsingissä. Tuotteistaminen ja asiakaspalvelu Pajatoimintojen tärkeitä osa-alueita Pajatilaisuuksissa määritettiin yhdessä työskennellen Helsinkiin vietävät tuotteet ja palvelut. Jokainen tuote, toimi tai esitys käytiin läpi yhdessä. Lisäksi kannustettiin tarpeen mukaan hiomaan tuoteideaa, jos se vaikutti liian keskeneräiseltä. Pajoissa käytiin läpi tuotteistaminen, konseptointi ja brändäys. Lisäksi käytiin läpi tuotteiden mielikuvavaikutuksia. Työpajoissa arvioitiin eri tuotteiden vahvuuksia ja heikkouksia ja pyrittiin kehittämään osallistujien osaamista kaupallistamisesta näkökulmasta. Myös asiakaspalvelu- ja myyntivalmennus mukaan lähteville oli tärkeässä roolissa valmistautumisessa. Iloinen asiakaspalveluilme huomattiin myös Helsingissä, josta Paltamon esittelyosasto sai kiitosta. Facebook sivuilla käytettiin jättiläishahmoa (kun hahmo oli valmis) sisääntulokuvana.

5 7. TYÖPAJAT VALMISTAUTUMISESSA 5 Starttipaja tilaisuuksia oli 2 kpl Paja 1. STARTTIPAJA I Kutsu ja ohjelma ovat liitteenä - Henkilömäärä 15 hlö (osallistujista erillinen nimilista) Ohjelma: - Tutustuminen ja esittelyt - Pajatyöskentelyn avaus; Anu Tervonen - Paltamo Helsingissä hankkeen sisältö, tarkoitus ja tavoitteet; Kari Heikkinen - Mitä Paltamosta Helsinkiin kesällä 2014; Kari Heikkinen - Toimien aikataulutus; Kari Heikkinen Työpaja oli sisustettu hanketta varten aihemateriaalein. Pajatyöskentely veti ihmisiä mukaan. Paja 2. STARTTIPAJA II Kutsu ja ohjelma ovat liitteenä - Henkilömäärä 22 hlö (osallistujista erillinen nimilista) Ohjelma: - Yhteenvetoa pajasta 1. ja ajatuksia; Kari Heikkinen - Kainuun Liiton edustaja ei päässyt paikalle - Paltamon esittelyosaston suunnitelmat; Jukka Laukkanen ja Kari Heikkinen - Kuljetustarpeiden läpikäynti tavaroiden osalta. Tiedot alustavasti Kainuun Liittoon

6 6 Työpajat venyivät illalla pitkään, joten joillakin saattoi silmät painua välillä kiinni, mutta korvat olivat auki. Paja 3. DESIGN PAJA Kutsu ja ohjelma ovat liitteenä - Henkilömäärä 16 hlö (osallistujista erillinen nimilista) Ohjelma: - Tilannekatsaus; Kari Heikkinen Design ja markkinointi: - Miten rakennan tuotteen, joka myy; Mari Maier - Tuotteen markkinointi ja näkyvyys tapahtumissa; Pirjo Nuottimäki - Paltamon esittelyosaston suunnitelmat; Jukka Laukkanen - Muistettavaa valmisteluaikataulujen osalta; Kari Heikkinen - Seuraavien pajojen aikataulut: Kari Heikkinen Pajatyöskentelyssä oli mukana useita ulkopuolisia luennoitsijoita. Kuvassa Pirjo Nuottimäki (edessä). Myös median edustajia oli paikalla työpajoissa kuuntelemassa luentoja.

7 Paja 4. SPARRAUSPAJA I Kutsu ja ohjelma ovat liitteenä - Henkilömäärä 13 hlö (osallistujista erillinen nimilista) 7 Ohjelma: - Tilannekatsaus; Kari Heikkinen - Me-Jättiläiset -henki; Marisanna Jarva - Ryhmätyöt Marisanna Jarvan alustuksen pohjalta - Mitä odotan Helsingistä, miten pääsemme päämäärään; Kari Heikkinen - Kunnan rooli Paltamo Helsingissä tapahtumassa; Kari Heikkinen Kunnanjohtaja Arto Laurikainen (seisoo) oli mukana monessa pajaillassa kannustamassa mukaan lähtijöitä. Paja 5. SPARRAUSPAJA II Kutsu ja ohjelma ovat liitteenä - Henkilömäärä 17 hlö (osallistujista erillinen nimilista) Ohjelma: - Tavarakuljetukset, aikataulut; Kari Heikkinen - Käytännön asioiden läpikäynti ja aikataulut; Kari Heikkinen - Pelisäännöt, Me-henki; Kari Heikkinen - Työnjako pakkaamisessa, kuljetuksissa, rakentamisessa (H:ki) ja purkamisessa 8. MUITA VALMISTAUTUMISTOIMIA HELSINKIIN Pajatilaisuuksiin osallistumisen lisäksi kulttuuriesiintyjät harjoittelivat omissa tiloissaan ja ajankohtina Helsinkiin. Mukaan Paltamosta oli lähdössä mm. PanLeino Kvartetti, kesäteatterin näyttelijöitä ja tarinankertojia, musiikkikabaree -esitys Kiveksen rosvot ja sukuseuroja, joilla oli omat kojunsa Paltamon kunnan varaamien kojujen läheisyydessä. Projektikoordinaattori Kari Heikkinen osallistui Kainuun Liiton tilaisuuksiin (3 kpl), jotta Paltamossa pysyttiin asioista ajan tasalla.

8 8 PanLeino -kvartetti Paltamon Musiikki Kapareen ihmiset ryhmäkuvassa Paltamon Sydämen edessä. 9. PALTAMON RUOKATUOTE Tarkoitus oli lanseerata Paltamon oma ruokatuote osastolle Helsinkiin. Eri paja-tilaisuuksissa yritettiin sellainen löytää. Raija Kauppinen (yritys) osallistui Paltamon pajatilaisuuksiin ja hänen uudet juustopihvit olivat myynnissä tapahtuma-alueen ravintolassa Helsingissä.

9 9 Hatusta erottaa heti, että Paltamolainenhan siinä juttelee tapahtumavieraan kanssa. 10. PALTAMO HELSINGISSÄ TAPAHTUMA Matkalle Helsinkiin lähdettiin bussilla aamulla klo Tavaraa oli kaikilla mukana vielä runsaasti, vaikka paljon oli mennyt etukäteen jo Kainuun Liiton rekkakuljetuksissa. Tunnelma oli korkealla. Matkalla käytiin vielä läpi kaikki aikataulut matkan aikana ja miten toimitaan missäkin tilanteessa. Matkan johtajana toimi yhteisesti nimetty Sirpa Härkönen, jolla oli koko ajan asiat hallinnassa. Monia muita tahoja ihmetytti, miten Paltamon bussi sai olla parkissa tapahtuma-alueen vieressä koko ajan.

10 10 Saavuimme Helsinkiin noin Vettä satoi kaatamalla ja esittelykojuja piti äästä rakentamaan. Muovien ja erilaisten suojaustoiminen avulla rakentaminen oli mahdollista. Tavarat ja vaihtolavat eivät olleet Helsingissä ihan niissä paikoissa kuin piti olla, mutta kaikki löytyi. Taustaseinät ovat jo paikallaan. Missähän laatikossa lie mitäkin? Kyllä tiedettiin, laatikot oli numeroitu. Illalla saimme kaikki paikoilleen ja esittelytilamme, Paltamon osastokokonaisuus näytti hyvältä. Olimme lähes ainoita osastoja, joilla oli hyvät kertovat taustaseinät, omat haluamamme ilmeen mukaiset kyltit jne. Kaikki osallistuivat rakentamiseen ja purkutoimiin. Muutoin työnjako oli tehty tarkkaan jo etukäteen.

11 11 Sade, sekamelska ja rakennusporukoiden liikkuminen torilla kiristi hermoja, mutta me päätimme hymyillä. Lähdimme hotelliin, Hotelli Haagaan, jonne ruuhkan takia matka kesti tunnin. Hyvin nukutun yön jälkeen saavuimme aamulla taas Senaatintorille tekemään loppuvalmistelut. Sade oli melkein lakannut ja tavarat oli mahdollista laittaa kansan nähtäväksi. Näin mentiin koko tapahtuman ajan. Sovittu työnjako piti. Ilme pysyi iloisena ja fiilis korkealla. Paltamo oli hyvin esillä kaikilta osin. Saimmehan jopa parhaan osaston maineenkin, jollaiseksi Paltamon osasto oli noteerattu ulkomaalaisten medioiden taholta. Yhteistyötä loppuun saakka. Kaikki pakettiin, jotta menevät ehyinä takaisin Paltamoon.

12 Tapahtuma päättyi sunnuntai-iltana. Tavaroiden pakkaaminen kuljetuksiin ja lähtö takaisin Paltamoa kohden. 12 Bussimatkalla pohdittiin asioita, miten asiat olivat menneet. Tuskinpa montaa asiaa olisimme paremminkaan voineet tehdä, oli palaute. Kotona olimme sunnuntain ja maanantain välisenä yönä klo Kaikki olivat väsyneitä, mutta onnellisia. 11. PALTAMON JÄTTILÄISILME KIINNOSTI IHMISIÄ Paltamon teemaksi Helsinkiin valittiin jättiläiset, koska kolme maailman kymmenestä suurimmasta ihmisestä on Paltamosta. Jättiläisilme toistui Paltamon kojurakenteissa, esitteissä ja tehtiinpä jakoon vielä korttikin. Toinen teema oli Oulujärvi suurine selkineen, joka oli panoraamakuvana kojun taka- ja sivuseinissä. Ilmeen luominen suureen tapahtumaan koettiin työpajoissa erittäin tärkeäksi. Teemat ja mukanaolijoita yhdistävä asuelementti hattu, johon myös sommiteltiin Paltamon ilmeen mukaista vaaramaisemaa vaarnanauhalla. Hatusta Paltamolaiset erottuivat aina, missä sitten liikkuivatkin. Hattu olisi ollut myös hyvä myyntitavara, mutta varattiin vain esittelijöille. Lisäksi Paltamolaiset erottuivat siitä, että jokaiselle oli tehty nimilappu kaulaan ja jälleen Paltamon ilmeen mukaisella nauhalla.

13 13 Ihmiset halusivat kuvauttaa itsensä Jättiläisen kanssa. Monille kuva meni sähköpostiin muistoksi. Onneksi lauantaina ja sunnuntaina myös aurinko paistoi ja osan tavaroista pystyi siirtämään ulos kojuista. Matkanjohtaja Sirpa Härkönen (oikealla) piti huolta, jotta kaikki on kunnossa.

14 12. Paja 6. PALAUTEPAJA Kutsu ja ohjelma ovat liitteenä - Henkilömäärä 22 hlö (osallistujista erillinen nimilista) 14 Ohjelma: - Alkusanat ja kiitokset; Kari Heikkinen - Odotukset ja miten hanke toteutui keskustelu; Kari Heikkinen - Epäonnistumiset, mitä opimme; Kari Heikkinen - Mitä jatkossa, mitä yhdessä; kari Heikkinen Palautepajassa käytiin läpi kaikki asiat ja suunniteltiin jo uusia yhteisiä toimintoja ja tapaamisia. 13. OSALLISTUJIEN MATKAT JA MAJOITUS Matka Helsinkiin tehtiin yhteiskuljetusbussilla, johon sopi kaikkien mukaan tulijoiden henkilökohtainen rekvisiitta ja esiintymisasut sekä -tarvikkeet. Matkalla tiivistettiin yhteishenkeä ja sovittiin viime hetken toimenpiteistä. Kulttuuriesiintyjät kulkivat omilla kulkuvälineillä, koska aikataulutukset olivat heillä erilaiset, kuin torilla olevilla henkilöillä. Helsinki oli tapahtuman aikaan majoitusten osalta täynnä, koska samaan aikaan oli muitakin suuria tapahtumia. Pääryhmä majoittui Hotelli Haagassa, joka oli aivan täynnä ja kulttuuriesiintyjät Hotel Arhurissa. Kulttuuriesiintyjien majoittuminen lähelle esiintymispaikkoja oli muutoinkin perusteltua Hotel Arthurin sijainnin vuoksi, koska päivisin esiintyjät joutuivat vaihtamaan mm. vaatteita. Suurten tavaroiden ja rekvisiitan kuljetukset oli järjestetty Kainuun Liiton toimesta rekkakuljetuksina. Kyseisen logistiikan hoitaminen ja aikataulut työllistivät valmistautumisen loppuvaiheessa merkittävästi hankkeen koordinaattoria ja talkoolaisia, joita saatiin Kivesjärven kyläyhdistyksestä. 14. MATERIAALIT HELSINGISSÄ Hankkeen aikana tehtiin seuraavat tuotteet: - Jättiläisesite, jossa kerrottiin Paltamon jättiläisistä - Jakelukortti

15 15 Muut materiaalit ja ostot: - Paltamoon asukaslehdestä otettiin Helsinkiä varten lisäpainos. - Väylä-lehdestä ostettiin Helsinkiä varten lisäpainos. - Paltamon esitteestä otettiin Helsinkiä varten lisäpainosta (suomi ja englanti) Muut tehdyt näkyvyyselementit: - Paltamon osastolle teetettiin suuret Oulujärvi -aiheiset taustaseinät * seinät jäivät Paltamon kunnan hallintaan hankkeen jälkeen - Jättiläishahmon suunnittelu ja tekeminen (jättiläisen korkeus 252 cm) * Jättiläishahmo jäi Paltamon kunnan hallintaan hankkeen jälkeen - Kaikille mukanaoleville esittelijöille ostettiin hatut, joihin teetettiin vaarnanauha Paltamon vaarailmeellä Muut tuotteet jakelussa: - Oulujärven Jättiläiset ry:n kautta saatiin jakeluun Oulujärven kulttuurikierros esitettä jaettavaksi. - Paltamon kunnan toimesta jaettiin tonttimyyntiesitettä - Aquaminerals Oy toimitti omaa esitettä usealla kielellä jaettavaksi - Lisäksi oli mukana olevien yritysten ja yhteisöjen omia esitteitä jaossa 15. ELINKEINOLLISUUS JA JATKUVUUS Materiaalia ja tietoa Paltamosta oli mukana hyvin jakoon. Tulosten hyödyntäminen ja jatkotoimenpiteet Paltamon esiintyminen Helsingissä onnistui kaikilta osin hyvin, jopa erittäin hyvin. Hankkeen avulla Paltamo pystyi valmistautumaan huolellisesti Helsinkiin ja monille tuotteille ja palveluille voidaan olettaa jatkossakin olevan kysyntää pääkaupunkiseudulla. Näkyvyys lisäsi Paltamon oleville kulttuuritoimijoille ja matkailutapahtumille tunnettuutta. Hanketavoitteet saavutettiin ja Paltamon toimijat saavat jatkossa uusia mahdollisuuksia liiketoimintaansa ja sitä kautta syntyy pysyvää työtä ja toimeentuloa. Hankkeen avulla kohennettiin koko Kainuun alueen yhteistoimintaedellytyksiä.

16 Riskianalyysi Hankkeen onnistumisen kannalta on tärkeää, että toimijat tulevat mukaan hankkeen kustannuksiin myös omalla rahapanoksellaan. Toinen riski on, että innostuneetkaan toimijat eivät aina pysty hankkimaan tarvitsemaansa lisärahoitusta yritystukina tai projektirahoituksia tuotteiden kehittämistöihin ja jatkomarkkinointiin tapahtuman jälkeen. Se saattaa johtaa siihen, että hyviäkään ideoita ei voi käytännössä toteuttaa. Alueen yrittäjäsukupolvi on ikääntynyttä, jolloin yritystoiminnan jatkajan löytäminen voi olla este pitkäjänteiselle toiminnan suunnittelulle ja tuotteiden markkinoinnille INNOVATIIVISUUS Hankkeen avulla parannettiin yhteistyön kulttuuria ja nostettiin esille olemassa olevia tuotteita ja palveluita ja ideoitiin yhdessä uusia. Valmistautumisessa kannustettiin toimijoita konseptoimaan, tuotteistamaan ja kaupallistamaan omia palveluita ja tuotteita. Hankkeella ja siinä mukana olevilla tahoilla oli selkeä konkreettinen päämäärä saada oma tuote tai palvelu hyvin esille Helsingissä Yhdessä tekeminen ja suunnittelu loivat yhteishenkeä, jonka seurauksena yhteistyömahdollisuudet ovat parantuneet myös hankkeen jälkeisessä elämässä ja toiminnassa Hankkeen avulla parannettiin yritteliäisyyttä ja kohennettiin yleistä ryhtymiskynnystä uusien asioiden rohkeaan testaamiseen ja olemassa olevien uudistamiseen. 17. TIEDOTTAMINEN Tiedottaminen jakaantui tiedottamiseen valmistautumisaikaan Helsinki -tapahtumaan, Helsingissä oloaikaan ja hankkeen jälkeen seuraaville kohderyhmille: Sisäinen kohderyhmä: Paltamon, alueen yritykset ja yhteisöt - Heidät piti saada laajasti mukaan hankkeen toimenpiteisiin. Heille tiedotettiin hankkeesta ja sen toimenpiteistä säännöllisesti, pääsääntöisesti sähköisesti. Ulkoinen kohderyhmä: Kainuun ja pääkaupunkiseudun asukkaat, yritykset, kulttuuritoimijat ja harrastajat, elinkeinoelämän edustajat ja media kaikissa muodoissa. - Heille tiedotettiin hankkeen aikana ja hankkeen jälkeen - Markkinointitoimenpiteitä kohdennettiin ja jälkimarkkinointiin hankkeen jälkeen kannustaen kaikkia mukana olleita toimijoita. Media: Medialle tiedotettiin säännöllisesti hankkeen etenemisestä, Helsingin esiintymisen aikaan ja jälkikäteen saavutetuista tuloksista. Tiedottamisvälineet: Hankkeella oli omat Facebook sivustot, joita hankekoordinaattori päivitti koko ajan. Helsinki -tapahtuman aikaan käytettiin sivustoa apuna mm. kuvien keräämiseksi arkistoon vähintään kolmeksi vuodeksi hankkeen jälkeen. Kuvia voivat hyödyntää vapaasti mukana olleet toimijat, media ja yksityiset ihmiset ilman erillistä korvausta. Hankeaikana tehtiin useita lehdistö- ja mediatiedotteita. Lehtijuttuja on liitteenä tässä loppuraportissa. 18. HANKEAIKATAULU

17 RESURSSIT Hankkeelle ostettiin alihankintana hankevetäjän koordinointipalveluja. Kilpailutuksen kautta koordinoijana toimi Kari Heikkinen Merci viestintätoimistosta. Toiminta-aika ostettiin hankkeelle ajalle Lisäksi ostosumman sisältyy loppuraportin kokoaminen ja kirjoittaminen Paltamon kunnalle maksatushakemusta varten. Alkuvuodesta 2014 hankkeen asioissa toimi kunnan puolesta apuna Paltamon kunnan kehitysjohtaja Anu Tervonen kevääseen saakka, jolloin hän lähti virkavapaalle. Tämän jälkeen hankkeen koordinoijan apuna ja resurssina on toiminut hankkeessa Paltamon kunnanjohtaja Arto Laurikainen. Arto Laurikainen osallistui muun ryhmän mukana myös Helsinki matkaan tapahtuman aikana. Vapaaehtoista työresurssia saatiin tarpeen mukaan Kivesjärven kyläyhdistyksestä. Tavarakuljetuksissa auttoivat Paltamon kunnan talonmiehet (4 henkilö) ja pakettiauto. 20. HANKETOTEUTUKSEN ORGANISAATIO Hankeen hallinnoija oli Paltamon kunta. Hankkeen koordinaattorina on toiminut alihankintaostona Merci viestintätoimistosta Kari Heikkinen. Kunnan puolesta esimiehenä on toiminut kevääseen 2014 saakka Anu Tervonen ja sen jälkeen kunnanjohtaja Arto Laurikainen. Kirjanpitoon, arkistointiin ja maksatuksiin liittyvissä asioissa on Paltamon kunnassa auttanut hallinto-osaston sihteeri Raija Leinonen. Talousasiat, laskujen maksatukset ja kirjanpitopalvelut on hoitanut Paltamon kunta, joka on ostanut ne Kainuun kuntayhtymältä. 21. KUSTANNUKSET JA RAHOITUS KUSTANNUKSET Ostopalvelut ,23 Vuokrat (kojuvuokra Helsinki) 510,00 Kotimaan matkakulut 8 881,51 Muut kulut 475,97 Yhteensä ,71 RAHOITUSSUUNNITELMA - Oulujärvi Leader (EU, valtio ja kunnat) ,71 - Sitoumukset yrityksiltä ja yhteisöiltä 3 760,00 Yhteensä ,71 Kirjanpito tositteineen ja liitetiedostoineen säilytetään Paltamon kunnassa sähköisesti ja paperisena arkistossa. 22. RAPORTOINTI JA SEURANTA Hankeen raportoinnista, tiedottamisesta ja seurannasta on vastannut hankekoordinaattori Kari Heikkinen. Mukana oleville sidostahoille ja rahoittajille (mm. Oulujärvi Leader) on hankkeen etenemisestä tiedotettu kuukausittain sähköpostilla.

18 18 Omarahoitusosuuteen osallistuvat tahot ovat saaneet tietoa myös pajatyöskentelyssä. Hankkeen perustiedot ovat alusta saakka olleet yleisön nähtävissä Paltamon kunnan nettisivuilla kohdassa elinvoima / kehittämishankkeet Hankkeella on koko ajan ollut nopean tiedottamisen kanavana Facebook sivut; Paltamon jättiläiset Lisäksi on kuvien arkistointiin ja tiedottamiseen käytetty sivuja, jonka haltijan kanssa on tehty sopimus vähintään kolmen vuoden säilyttämisvelvollisuudesta hankeasioiden osalla. Pääosin kuva-arkisto toimii ko. sivujen kautta vapaasti kaikkien käyttöön. Medialle on tiedotettu hankkeesta useissa yhteyksissä. Lisäksi on tehty juttuja kunnan kuntatiedotteeseen ja Paltamoon -asukaslehteen. Talouteen liittyvästä raportoinnista ja seurannasta vastaa hankkeen jälkeen Paltamon kunta. 23. TOTEUTUSOLETUKSET JA RISKIT Määrällisissä tavoitteissa onnistuttiin hyvin: - Omarahoitukseen osallistujia oli 19 (tavoite 10). Henkilömäärä 30 henkilöä. * alkuperäistä omarahoitussummaa/osallistuja voitiin porrastaa ja alentaa suuremman osallistujamäärän takia - Lisäksi mukana Paltamon ryhmässä oli 20 henkilöä (tavoite oli 5 kpl eri tahoja) - Henkilömäärä mukana Helsingissä 50 henkilöä. Huom! - Osa matkusti omilla välineillä ja majoittui omissa kohteissa - Osa ei ollut kaikkina päivinä mukana, johtuen mm. työnjaosta ja sovitusta vuorottelusta Yhteistoiminta mukana olleiden tahojen välillä on toiminut koko hankkeen ajan hyvin. Olettavaa on, että hankkeesta jää pysyviä yhteistyömuotoja ainakin Paltamon toimijoiden välille. Hankkeen ansiosta Paltamon esiintyminen Helsingissä onnistui myös näkyvyyden osalta hyvin, koska työpajoissa voitiin suunnitella ja sopia pelisäännöt, tavat ja työnjako. Riskinä on, että hyväksi koettuja yhteisiä hankkeessa noudatettuja ja hiottuja toimintasääntöjä ei jatkossa kukaan pidä yllä. Tällä hetkellä yhteistoiminta mukana olleiden osalta on välitöntä. Toivottavaa on, että löytyy uusia yhteisesiintymismahdollisuuksia vaikka joka vuodeksi. Myös Paltamo Helsingissä hankkeessa saadut kontaktit ja lisätietopyynnöt tulee hoitaa huolellisesti, jolloin tulevalla kaupankäynnillä voidaan saada tuloksia pitkällä aikajänteellä mukana olleille yrityksille ja yhdistyksille. 24. YHTEISTYÖKUMPPANIT Hankkeen hallinnointi: Paltamon kunta Päärahoitusyhteistyökumppani: Oulujärvi Leader Hankeen omarahoitukseen osallistuivat seuraavat yritykset: - Kyllönen Ari Pekka - Osuuskunta Eurojopi - Merci Viestintä ja Antikshop - Paltamo Golf Oy - Kultapallo-lomat Oy

19 - Kainuun Opisto - Paltamon Osuuspankki - Notehill Ky - Aquaminerals Finland Oy - Kainuun makuhelmi - Mainostoimisto B2B Oy - PaltamoPandion - Tmi Marisanna Jarva/Kotomo - Paltamon Golfhovi Oy 19 Hankkeen omarahoitukseen osallistuneet yhdistykset: - Musiikki Kaparee - Oulujärven Jättiläiset ry - Paltamon Yrittäjät ry - Paltamon työvoimayhdistys ry - Kivesjärven kyläyhdistys ry 25. HANKKEEN TULOKSET JA VAIKUTUKSET Hankkeessa toteutettiin kaikki hankesuunnitelman mukaiset työt ja tehtävät. Hankkeen talous on pysynyt hankesuunnitelman mukaisena, eikä menoja ole ylitetty. Täten tulot riittävät kattamaan suunnitellulla tavalla kulut. Hankkeen loppukokouksessa (Paja 6.) päätettiin jatkaa yhteistoimintaa kutsumalla ainakin 4 kertaa vuodessa koolle Paltamon yrityksiä, yhdistyksiä ja muitakin tahoja keskustelemaan ja päättämään asioista, joissa voidaan tehdä yhteisiä toimia. Ensimmäinen tapaaminen on loppuvuodesta 2014, jolloin käydään läpi vuoden 2015 suunnitelmia. 26. PÄIVÄYS JA ALLEKIRJOITUKSET Paltamossa PALTAMON KUNTA Arto Laurikainen, kunnanjohtaja

20 20

Paltamon kunta 3.12.2014

Paltamon kunta 3.12.2014 1 Paltamon kunta 3.12.2014 2 Jäähileaseman hankkiminen Paltamoon Metelinniemeen LOPPURAPORTTI SISÄLLYSLUETTELO Sivu 1. HANKKEEN TOTEUTTAJA JA HALLINNOIJA 3 2. HANKKEEN NIMI JA HANKENUMERO 3 3. HANKESUUNNITELMA

Lisätiedot

Vinkkejä hankeviestintään

Vinkkejä hankeviestintään Vinkkejä hankeviestintään Viestintä vs. tiedottaminen Tiedon siirto ja vaihdanta kokonaisuutena Kanavina esim. nettisivut, intrat, uutiskirjeet, esitteet ja logot, kokoukset ja tilaisuudet, sosiaalinen

Lisätiedot

NUOTTA II KOORDINOINTIHANKE 19310 LOPPURAPORTTI

NUOTTA II KOORDINOINTIHANKE 19310 LOPPURAPORTTI NUOTTA II KOORDINOINTIHANKE 19310 LOPPURAPORTTI YHTEENVETO HANKKEESTA JyväsRiihen NUOTTA II -koordinointihankkeella edistettiin maaseutualueilla toimivien yhteisöjen harrastustoimintaa ja kylien kokoontumispaikkojen

Lisätiedot

2. Hankkeen nimi ja hanketunnus: Kimpale kultaa Kangasniemi kylineen kimaltamaan VIRKISTYSALUEHANKE, 15910

2. Hankkeen nimi ja hanketunnus: Kimpale kultaa Kangasniemi kylineen kimaltamaan VIRKISTYSALUEHANKE, 15910 Sivu 1 / 8 Loppuraportti 1. Hankkeen toteuttajan nimi: Kangasniemen maaseutuseura ry 2. Hankkeen nimi ja hanketunnus: Kimpale kultaa Kangasniemi kylineen kimaltamaan VIRKISTYSALUEHANKE, 15910 3. Yhteenveto

Lisätiedot

SELKEÄSTI HELPOMPAA MARKKINOINTIA

SELKEÄSTI HELPOMPAA MARKKINOINTIA SELKEÄSTI HELPOMPAA MARKKINOINTIA Markkinatehdas on ryhmä nuoria markkinoijia, joiden tavoitteena on parantaa Keski-Suomen yritysten markkinoinnin suunnitelmallisuutta ja auttaa käytännön toteutuksessa.

Lisätiedot

Tiedotussuunnitelma. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry.

Tiedotussuunnitelma. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. Tiedotussuunnitelma Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. 1 1. Lähtökohdat... 2 2. Tiedottamisen tarpeet... 2 3. Tiedottamisen tavoitteet... 2 4. Sisäinen tiedotus... 3 5. Ulkoinen

Lisätiedot

Nam, mistä tätä saa? Asiakaskohtaaminen myyntitapahtumassa

Nam, mistä tätä saa? Asiakaskohtaaminen myyntitapahtumassa Tiistai 23.8.2016 Balentor Oy - Dokumentin ja sen liitteiden sisältämän tiedon tai tietojen osan levittäminen, siirtäminen, julkaiseminen, kopioiminen, saattaminen yleisön saataviin, uudelleen tuottaminen

Lisätiedot

Maaseudun parhaat hankkeet tulevat Hämeestä! Ke Hämeenlinna

Maaseudun parhaat hankkeet tulevat Hämeestä! Ke Hämeenlinna Matkalla kasvuun yhteistyöhanke 1.9.2016 31.12.2018 Maaseudun parhaat hankkeet tulevat Hämeestä! Ke 22.3.2017 Hämeenlinna Hankerahoitus Hankkeen kokonaisbudjetti 450 000 Hämeen ELY-keskus, 70 %, 315 000

Lisätiedot

Kerässieppi-Liepimän kyläverkko LOPPURAPORTTI

Kerässieppi-Liepimän kyläverkko LOPPURAPORTTI Kerässieppi-Liepimän kyläverkko LOPPURAPORTTI 1. Hankkeen toteuttajan nimi Osuuskunta KeroKuitu 2. Hankkeen nimi/hanketunnus Kerässieppi-Liepimän kyläverkko/22657 3. Yhteenveto hankkeesta Kerässieppi-Liepimän

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN JÄRJESTÖTREFFIT

MÄNTSÄLÄN JÄRJESTÖTREFFIT MÄNTSÄLÄN JÄRJESTÖTREFFIT Yhdistysten viestintä 07.09.2017 @yverkosto #yhdistysverkosto KESKI-UUDENMAAN YHDISTYSVERKOSTO Sosiaali- ja terveysalan yhdistysten yhteistyöjärjestö Edistää yhdistysten välistä

Lisätiedot

LIIKKUMISEN OHJAUKSEN OHJELMA 2012-2013 LOHJELMA2 TULOSKORTTI

LIIKKUMISEN OHJAUKSEN OHJELMA 2012-2013 LOHJELMA2 TULOSKORTTI Hankkeen nimi: Liikkuva 2012-2013 Hankkeen lyhyt yleiskuvaus ja tavoitteet Hankkeen päämääränä oli kannustaa 13-19-vuotiaita nuoria tekemään viisaita liikkumisvalintoja koulu- ja vapaa-ajanmatkoillaan.

Lisätiedot

Maaseuturahaston hankkeiden toteuttaminen ELY-keskuksesta rahoitettujen kehittämishankkeiden toteuttajille

Maaseuturahaston hankkeiden toteuttaminen ELY-keskuksesta rahoitettujen kehittämishankkeiden toteuttajille Maaseuturahaston hankkeiden toteuttaminen ELY-keskuksesta rahoitettujen kehittämishankkeiden toteuttajille Kukka Kukkonen ja Pirjo Onkalo Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Päivitetty 2.2.2017 Sivu 1 3.2.2017

Lisätiedot

Click to edit Master title style

Click to edit Master title style Click to edit Master title style Agenda Kampanjan eteneminen ja tulokset kesän toimista Paikallisen markkinoinnin ja vies7nnän ak7voin7 Kampanja aikajana Tavoitteet, strateginen viesti, visuaalisuus, mediasuunnitelma

Lisätiedot

Konferenssin järjestämisopas. Kuva: Ms free

Konferenssin järjestämisopas. Kuva: Ms free Konferenssin järjestämisopas Kuva: Ms free Tavoitteiden ja sisällön suunnittelu Mikä on konferenssin tavoite? Entä kohderyhmä? Onko aiempaa kokemusta konferenssin suunnittelusta? Jos konferenssi on järjestetty

Lisätiedot

Projektin ID 5911 Hankkeen nimi: Parempaa palvelua verkossa - Business- Projektin nimi Net

Projektin ID 5911 Hankkeen nimi: Parempaa palvelua verkossa - Business- Projektin nimi Net Projektin ID 5911 Hankkeen nimi: Parempaa palvelua verkossa - Business- Projektin nimi Net Projektin kuvaus ja tavoite 1. Pk-yritystoiminnan kilpailukyky Erityistavoite 2.1 PKyritysten kasvun ja kansainvälistymisen

Lisätiedot

KunTeko-työryhmä ja toimenpiteet Porin kaupunki

KunTeko-työryhmä ja toimenpiteet Porin kaupunki KunTeko-työryhmä ja toimenpiteet Porin kaupunki 16.3.2016 Kehittämispäällikkö Sirkka-Liisa Varjus & työhyvinvointipäällikkö Ulla Roininen Mistä kaikki alkoi? Porin kaupungin henkilöstöpalvelut käynnistäjänä

Lisätiedot

Eurooppa investoi kestävään kalatalouteen. Pyhäjärven Kalainvestointien esiselvitys hanke. Hanke no: Dnro: 782/3561/2010

Eurooppa investoi kestävään kalatalouteen. Pyhäjärven Kalainvestointien esiselvitys hanke. Hanke no: Dnro: 782/3561/2010 HANKERAPORTTI 1. Hankkeen toteuttajan nimi 2. Hankkeen nimi ja hanketunnus Pyhäjärven Kalainvestointien esiselvitys hanke Hanke no: 1000778 Dnro: 782/3561/2010 3. Yhteenveto hankkeesta Pyhäjärven Kalainvestointien

Lisätiedot

Kirsti Kärkkäinen Ideapoiju Oy 5.2.2009

Kirsti Kärkkäinen Ideapoiju Oy 5.2.2009 Kirsti Kärkkäinen Ideapoiju Oy 5.2.2009 Hankkeessa on lukuisia toimijoita: tutkimusorganisaatioita, rahoittajia ja välittäjäorganisaatioita, joiden roolit ja työn tulokset tulee saada sopivalla tavalla

Lisätiedot

Miksi mukaan? Kuvaus. Mitä? Sisältö ja ajankohta

Miksi mukaan? Kuvaus. Mitä? Sisältö ja ajankohta Järjestäjän opas Kuvaus Mitä? Tervetuloa meille -viikko on osa Suomalaisen Työn Liiton Suomi 100 -juhlavuoden Made by Finland -kampanjaa. Tavoitteena on innostaa mukaan suomalaiset yritykset ja yhteisöt

Lisätiedot

jukka.leinonen~hotmail.com

jukka.leinonen~hotmail.com ~ b. i.ì'l 3.8.2012 ;-'"... r. ~.F!C:r A HANKESUUNNITELMA 1. HAKIJAN YHTEYSTIEDOT hankkeen hakija: Suurjärven osakaskunta yhteyshenkilö: Jukka Leinonen osoite: Koivumäentie 89 58420 Silvola puhelin sähköposti

Lisätiedot

ESR-PROJEKTIN VÄLIRAPORTTI

ESR-PROJEKTIN VÄLIRAPORTTI ESR-PROJEKTIN VÄLIRAPORTTI Ohjelmakausi 2007-2013 Viranomaisen merkintöjä Saapumispvm 29.01.2014 Diaarinumero POPELY/164/2014 Käsittelijä Verna Mustonen Puhelinnumero 0295 023 573 Projektikoodi S12432

Lisätiedot

MARKO SAARINEN marko.saarinen@solita.fi 040 740 1711. Solita Oy esittäytyy 30.1.2014

MARKO SAARINEN marko.saarinen@solita.fi 040 740 1711. Solita Oy esittäytyy 30.1.2014 MARKO SAARINEN marko.saarinen@solita.fi 040 740 1711 Solita Oy esittäytyy 30.1.2014 Seuraavat 15 20 minuuttia Me Digitalisoituminen Elämys Matkaopas Matkailun neuvontapalvelut tulevaisuudessa Aloituspalaveri

Lisätiedot

Kotimaiset TV - kisat. Ketkä mukana? Kuka tekee mitä? Vastuut ja velvoitteet

Kotimaiset TV - kisat. Ketkä mukana? Kuka tekee mitä? Vastuut ja velvoitteet Kotimaiset TV - kisat Ketkä mukana? Kuka tekee mitä? Vastuut ja velvoitteet Esittely: Hannu Koivusalo 41 v. Urheilumanageri Oma yritys: Via Sport (urheilu-, kulttuuri- ja tapahtumamarkkinointi) -------------------------------------------------------

Lisätiedot

PALTAMON VANHUSNEUVOSTO Toimintakertomus

PALTAMON VANHUSNEUVOSTO Toimintakertomus PALTAMON VANHUSNEUVOSTO Toimintakertomus vuosilta 2014-2015 Vanhusneuvosto 22.3.2016 3 1. Yleistä Heinäkuun alussa 2014 voimaan tulleen vanhuspalvelulain mukaisesti Paltamon kuntaan asetettiin vanhusneuvosto

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2010. 1. Toiminnan tarkoitus

TOIMINTASUUNNITELMA 2010. 1. Toiminnan tarkoitus TOIMINTASUUNNITELMA 2010 1. Toiminnan tarkoitus Päijänne-Leader ry:n on yksi Suomen 55:stä toimintaryhmästä. Yhdistyksen tehtävänä on toimia maaseudun kehittäjänä Asikkalan, Hartolan, Heinola, Padasjoen,

Lisätiedot

Yritysryhmä-hankkeet - Yritysten mahdollisuus kehittää yhdessä ja yrityskohtaisesti toimintaansa Hankkeessa oltava 3 10 yritystä

Yritysryhmä-hankkeet - Yritysten mahdollisuus kehittää yhdessä ja yrityskohtaisesti toimintaansa Hankkeessa oltava 3 10 yritystä Yritysryhmä-hankkeet - Yritysten mahdollisuus kehittää yhdessä ja yrityskohtaisesti toimintaansa Hankkeessa oltava 3 10 yritystä Auli Teppinen ProAgria Etelä-Suomi ry 1.11..2016 ProAgria Keskusten ja ProAgria

Lisätiedot

ESR-PROJEKTIN LOPPURAPORTTI

ESR-PROJEKTIN LOPPURAPORTTI ESR-PROJEKTIN LOPPURAPORTTI Ohjelmakausi 2007-2013 Viranomaisen merkintöjä Saapumispvm 16.06.2011 Diaarinumero SATELY/209/05.02.07/2010 Käsittelijä Maija Saari Puhelinnumero 044 712 4048 Projektikoodi

Lisätiedot

Satakunnan maaseutumatkailun koordinointihanke Saavutettava Satakunta

Satakunnan maaseutumatkailun koordinointihanke Saavutettava Satakunta Sata matkaa maalle! Satakunnan maaseutumatkailun koordinointihanke Saavutettava Satakunta 1.9.2013 31.12.2014 Projektipäällikkö Soile Vahela Sata matkaa maalle! Miksi? Maaseutumatkailun kehittäminen on

Lisätiedot

Hankesuunnitelma 6.2.2009 Tove Teuvalla 1953

Hankesuunnitelma 6.2.2009 Tove Teuvalla 1953 Hankesuunnitelma 6.2.2009 Tove Teuvalla 1953 Teuvan kunta 1. TAUSTA Teuvalla sijaitsee ainutlaatuinen Tove Janssonin suurtyö, alttaritaulu Kymmenen neitsyttä, jonka Jansson maalasi Teuvalla v. 1953. Tove

Lisätiedot

VÄLI- JA LOPPURAPORTOINTI

VÄLI- JA LOPPURAPORTOINTI Tuija Nikkari 2012 VÄLI- JA LOPPURAPORTOINTI Raportointikoulutus 23.8.12 Raportoinnin tarkoitus Raportoinnin tehtävänä on tuottaa tietoa projektin etenemisestä ja tuloksista rahoittajalle, yhteistyökumppaneille

Lisätiedot

Kehittämishanke. Hankenumero:13911 Hakemuksen tila:avattu täydennettäväksi (TR) Vireilletulopvm:22.9.2015

Kehittämishanke. Hankenumero:13911 Hakemuksen tila:avattu täydennettäväksi (TR) Vireilletulopvm:22.9.2015 Kehittämishanke Hankenumero:13911 Hakemuksen tila:avattu täydennettäväksi (TR) Vireilletulopvm:22.9.2015 Perustiedot Hankesuunnitelma Kustannus ja rahoitus Tavoitteet Allekirjoitus ja lähetys Hakija N

Lisätiedot

Hei me tiedotetaan! Vinkkejä hankeviestintään. Tuettujen hankkeiden koulutus

Hei me tiedotetaan! Vinkkejä hankeviestintään. Tuettujen hankkeiden koulutus Hei me tiedotetaan! Vinkkejä hankeviestintään Tuettujen hankkeiden koulutus 12.1.2015 Tiedottaminen vs. viestintä Tiedottaminen on tiedon tuottamista lähettäjän näkökulmasta ja viestin yksisuuntaista tuuttaamista

Lisätiedot

Verkottumisen mahdollisuudet

Verkottumisen mahdollisuudet Verkottumisen mahdollisuudet Verkostojen luominen kannattaa aloittaa varhain Pro-hankinta Oy Ota selvää, minkälaisia oman toimialan hankintailmoitukset ovat käytä esim. Credita palvelua, josta löytyy myös

Lisätiedot

Kansainvälinen yhteistyö Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmassa. Leena Anttila Maa- ja metsätalousministeriö

Kansainvälinen yhteistyö Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmassa. Leena Anttila Maa- ja metsätalousministeriö Kansainvälinen yhteistyö Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmassa Leena Anttila Maa- ja metsätalousministeriö Sivu 1 17.11.2015 Kansainvälinen Leader-yhteistyö ohjelmakaudella 2007-2013 Missä onnistuttiin?

Lisätiedot

Eväitä hankkeesta tiedottamiselle. Kenelle, mitä, miksi ja miten? Aino Kivelä / CIMO 2015

Eväitä hankkeesta tiedottamiselle. Kenelle, mitä, miksi ja miten? Aino Kivelä / CIMO 2015 Eväitä hankkeesta tiedottamiselle Kenelle, mitä, miksi ja miten? Aino Kivelä / CIMO 2015 Miksi tiedottaa (median kautta)? Tulosten levittäminen on osa hanketta Hankkeen tulokset saadaan nopeasti ja tasapuolisesti

Lisätiedot

VIESTINTÄSUUNNITELMA. SOS Syrjäytyneestä osalliseksi sosiaalityön keinoin

VIESTINTÄSUUNNITELMA. SOS Syrjäytyneestä osalliseksi sosiaalityön keinoin VIESTINTÄSUUNNITELMA SOS Syrjäytyneestä osalliseksi sosiaalityön keinoin VÄLI-SUOMEN SOS-HANKE 2011-2013 Kuva Niina Raja-aho Päivi Krook Maarit Pasto SOS-HANKE JA SEN TAVOITTEET SOS Syrjäytyneestä osalliseksi

Lisätiedot

Kuntien markkinointitutkimus 2009. vs. markkinointipäällikkö Päivi Lazarov 2.4.2009

Kuntien markkinointitutkimus 2009. vs. markkinointipäällikkö Päivi Lazarov 2.4.2009 Kuntien markkinointitutkimus 2009 vs. markkinointipäällikkö Päivi Lazarov 2.4.2009 Toteutus maaliskuussa 2009 Toteutettiin webropol-kyselynä Sähköpostitse kuntien kirjaamojen kautta kuntien markkinointivastaaville

Lisätiedot

Inspiraatiota hankeviestintään! Helsinki Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO

Inspiraatiota hankeviestintään! Helsinki Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO Inspiraatiota hankeviestintään! Helsinki 15.9.2016 Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO Miksi tiedottaa? Tulosten levittäminen on osa hanketta Hankkeen tulokset saadaan nopeasti ja tasapuolisesti

Lisätiedot

Työpaja potkaisi koordinaatiohankkeen käyntiin

Työpaja potkaisi koordinaatiohankkeen käyntiin Työpaja potkaisi koordinaatiohankkeen käyntiin Luomun koordinaatiohanke käynnistyi 20.8.2015 Helsingissä järjestetyllä kick off -työpajalla, johon osallistui noin 40 henkilöä. Työpajan rahoitti Manner-Suomen

Lisätiedot

Rautjärven sotahistoria- hanke

Rautjärven sotahistoria- hanke Liite 1 74 HANKESUUNNITELMA Laadittu 4.3.2016 Rautjärven sotahistoria- hanke 1. Hakijan yhteystiedot Rautjärven kunta Projektijohtaja, Juha-Pekka Natunen Simpeleentie 12, 56800 SIMPELE 040 581 8040 juha-pekka.natunen@rautjarvi.fi

Lisätiedot

Projektinhallinta. Kielten POP-hankkeiden koordinaattoritapaaminen 5.5.2010. Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenia, Ulla Pehrsson ja Johanna Heimonen

Projektinhallinta. Kielten POP-hankkeiden koordinaattoritapaaminen 5.5.2010. Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenia, Ulla Pehrsson ja Johanna Heimonen Projektinhallinta Kielten POP-hankkeiden koordinaattoritapaaminen 5.5.2010 Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenia, Ulla Pehrsson ja Johanna Heimonen Mitä, missä, milloin ja vielä miten, paljonko, kenelle,

Lisätiedot

Voimassaoleva vanha elinkeinostrategia tehty v. 2010 ja hyväksytty kunnanvaltuustossa 20.10.2010 Päivityksen tarkoituksena ajantasaistaa strategiaa

Voimassaoleva vanha elinkeinostrategia tehty v. 2010 ja hyväksytty kunnanvaltuustossa 20.10.2010 Päivityksen tarkoituksena ajantasaistaa strategiaa 25.8.2014 Voimassaoleva vanha elinkeinostrategia tehty v. 2010 ja hyväksytty kunnanvaltuustossa 20.10.2010 Päivityksen tarkoituksena ajantasaistaa strategiaa sekä terävöittää sen sisältöä ja toteutusta

Lisätiedot

Semifinaalien käytännön järjestelyt. Sami Karjalainen

Semifinaalien käytännön järjestelyt. Sami Karjalainen Semifinaalien käytännön järjestelyt Sami Karjalainen Esittely Sami Karjalainen 36v, Kainuun ammattiopisto, Kajaani Sähkö- ja automaatioalan opettaja Insinööri ylempi amk, master of engineering Opettajana

Lisätiedot

RUOKATURVALLISUUSRATKAISUT Viennin vauhdittajina. Jukka Lähteenkorva 8.9.2014

RUOKATURVALLISUUSRATKAISUT Viennin vauhdittajina. Jukka Lähteenkorva 8.9.2014 RUOKATURVALLISUUSRATKAISUT Viennin vauhdittajina Jukka Lähteenkorva 8.9.2014 HANKKEEN TAVOITTEET Tavoitteena on avata markkinoita innovatiivisille ratkaisuille ja yhteistoimintamalleille, joilla yritykset

Lisätiedot

MEIDÄN MERIKARVIA. -kehittämispeli, syksy 2016

MEIDÄN MERIKARVIA. -kehittämispeli, syksy 2016 MEIDÄN MERIKARVIA -kehittämispeli, syksy 2016 Sosiaalinen media vaikuttaa meihin kaikkiin ja haastaa sukupolvien eri tavat viestiä! Meidän Merikarvia areena Osallistimme kuntalaisia ja muita sidosryhmiä

Lisätiedot

Strategia Päivitetty

Strategia Päivitetty Strategia 2020 Päivitetty 25.8.16 Visio Matkailun identiteettimme rakentuu luontaisista elementeistä, joita alueesta viestitään muutenkin Luonto, Aurinko, Onnellisuus, Energia, Kansainvälisyys Visio muodostuu

Lisätiedot

Vauhtia Vuokatin (Kajaani-Oulujärvi) kv-matkailuun hanke

Vauhtia Vuokatin (Kajaani-Oulujärvi) kv-matkailuun hanke Vauhtia Vuokatin (Kajaani-Oulujärvi) kv-matkailuun hanke 1.1.2017-31.12.2019 Sotkamo 13.1.2017 Talousjohtaja Heidi Pyykkönen, Hankejohtaja Arto Asikainen ja Kohdepäällikkö Minna Hirvonen Hankevalmistelun

Lisätiedot

VALTIONAVUSTUSHAKEMUS

VALTIONAVUSTUSHAKEMUS Hakija Hankkeen hallinnoinnista vastaava kunta, kuntayhtymä tai muu toimija Hakijan postiosoite Vastuuhenkilön Yhteyshenkilön Talouden vastuuhenkilön Hankkeen nimi ja siitä käytettävä lyhenne sekä hankkeen

Lisätiedot

UUDESSA ASIAKKUUDESSA ALOITTAMINEN MARKKINOINNIN ALKEET

UUDESSA ASIAKKUUDESSA ALOITTAMINEN MARKKINOINNIN ALKEET UUDESSA ASIAKKUUDESSA ALOITTAMINEN MARKKINOINNIN ALKEET Tomi Grönfors THE GROENFORS METHOD 27/04/15 Brandfors Markkinointiosasto palveluna CHECK-LIST Hyvissä ajoin ennen aloittamista Ennen tapaamista Ensimmäisen

Lisätiedot

Pohjanmaan kulttuurivastaavien syystapaaminen Laihialla Pirjo Humalainen

Pohjanmaan kulttuurivastaavien syystapaaminen Laihialla Pirjo Humalainen Pohjanmaan kulttuurivastaavien syystapaaminen Laihialla 30.10.2014 Pirjo Humalainen 1. Vuonna 2012 toteutettiin ensimmäisen kerran - Kansalaisaloite - Kulttuuritoimen tehtäväksi -> Pirjo oppari - Onnistui

Lisätiedot

Kiikalan pitäjäkyselyn tuloksia

Kiikalan pitäjäkyselyn tuloksia Kiikalan pitäjäkyselyn tuloksia ti Kylien Salo, FM Tanja Ahola VASTAAJAT (194 vast.) muut 1 % yksi aikuinen 27 % lapsiperhe 15 % kaksi aikuista 57 % Lähetettiin 1040 kpl julkinen tiedote postinumeroalueille:

Lisätiedot

Hankkeen viestintäsuunnitelma

Hankkeen viestintäsuunnitelma Ydinosaajat Suurhankkeiden osaamisverkosto Pohjois-Suomessa (S20136) 15. elokuuta 2016 / 1 Hankkeen viestintäsuunnitelma 1. Hankkeen kuvaus Ydinosaajat-hankkeessa luodaan malli koulutusorganisaatioiden

Lisätiedot

Neuvontaa Leader-ryhmät neuvovat ideoiden kehittelyssä ja valmistelussa hankkeiksi

Neuvontaa Leader-ryhmät neuvovat ideoiden kehittelyssä ja valmistelussa hankkeiksi on Rahoitusta Paikalliset päättävät alueensa yhteisöjen ja yritysten ideoiden rahoittamisesta. Leader-tuki muodostuu EU:n, valtion ja kuntien rahoituksesta Neuvontaa Leader-ryhmät neuvovat ideoiden kehittelyssä

Lisätiedot

Inspiraatiota hankeviestintään! Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO

Inspiraatiota hankeviestintään! Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO Inspiraatiota hankeviestintään! Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO Sopimukselliset velvoitteet velvoite tiedottaa hankkeesta ja sen saamasta rahoituksesta tarkoituksenmukaisesti, avoimesti ja

Lisätiedot

Hallitus on päättänyt 19.2.2013 kokouksessa, että tämä liite julkaistaan myös hallituksen kokouksen tiedotteen liitteenä.

Hallitus on päättänyt 19.2.2013 kokouksessa, että tämä liite julkaistaan myös hallituksen kokouksen tiedotteen liitteenä. TÄSSÄ TOIMINNAN SEURANNAN RAPORTISSA SEURATAAN KUUKAUSITTAIN ENONTEKIÖN KEHITYS OY TÄRKEIMPIÄ TOIMIA, SEKÄ KATSOTAAN SEURAAVAN KUUKAUDEN JO SOVITTUJA TEEMOJA. RAPORTTI LAADITAAN KUUKAUSITTAIN JA ESITETÄÄN

Lisätiedot

Sosiaalinen media - muuttaako se busineksen? Verkkoajasta suurin osa vietetään sosiaalisissa medioissa.

Sosiaalinen media - muuttaako se busineksen? Verkkoajasta suurin osa vietetään sosiaalisissa medioissa. Sosiaalinen media - muuttaako se busineksen? Verkkoajasta suurin osa vietetään sosiaalisissa medioissa. Petri Karjalainen, myyntijohtaja, Sanoma Suomalaisista 78 % käyttää internettiä viikoittain. 20-30%

Lisätiedot

Erikoiskauppaan ja taloushallintoon liittyvien yritysten puhelinhaastattelut 2012

Erikoiskauppaan ja taloushallintoon liittyvien yritysten puhelinhaastattelut 2012 Erikoiskauppaan ja taloushallintoon liittyvien yritysten puhelinhaastattelut 2012 Puhelinhaastatteluissa esiin nousseet osaamisen kehittämisen tarpeet Projektiassistentti Paula Sovelius TäsmäProto-hanke

Lisätiedot

OHJEET RAHOITUSHAKEMUS JA PROJEKTIRAPORTTI -LOMAKKEIDEN TÄYTTÄMISEEN. Rahoitushakemus Kuntarahoituksen hakeminen JOSEK Oy:ltä

OHJEET RAHOITUSHAKEMUS JA PROJEKTIRAPORTTI -LOMAKKEIDEN TÄYTTÄMISEEN. Rahoitushakemus Kuntarahoituksen hakeminen JOSEK Oy:ltä OHJEET RAHOITUSHAKEMUS JA PROJEKTIRAPORTTI -LOMAKKEIDEN TÄYTTÄMISEEN Rahoitushakemus Kuntarahoituksen hakeminen JOSEK Oy:ltä Projektin tarve: Mihin tarpeeseen, haasteeseen tai ongelmaan projektilla haetaan

Lisätiedot

Hankkeen toiminta. ESR-koordinaattori Sanna Laiho. Uudenmaan ELY-keskus

Hankkeen toiminta. ESR-koordinaattori Sanna Laiho. Uudenmaan ELY-keskus Hankkeen toiminta ESR-koordinaattori Sanna Laiho Uudenmaan ELY-keskus 28.5.2013 Ohjausryhmä tai erillinen asiantuntijaryhmä (1) Lump Sum hankkeen neuvotteluvaiheessa harkitaan tapauskohtaisesti, tullaanko

Lisätiedot

Parhaat käytänteet asukasfoorumitoiminnassa. Suur-Leppävaaran asukasfoorumi Esko Uotila

Parhaat käytänteet asukasfoorumitoiminnassa. Suur-Leppävaaran asukasfoorumi Esko Uotila Parhaat käytänteet asukasfoorumitoiminnassa Suur-Leppävaaran asukasfoorumi Esko Uotila Asukasfoorumi on enemmän kuin yksi tilaisuus Asukasfoorumitoiminta edistää asukkaiden osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia

Lisätiedot

Suomen Dartsliitto Etela inen Piiri ry

Suomen Dartsliitto Etela inen Piiri ry Suomen Dartsliitto Etela inen Piiri ry Raportti Darts- esitttelyillasta Tuusulan Riihikallion nuorisotalolla 4.11.2015 Suomen Dartsliitto Eteläinen Piiri ry on aloittanut yhteistyön eteläisen Suomen nuorisotalojen

Lisätiedot

Oma Hämeen LAPE -HANKKEEN VIESTINTÄSUUNNITELMA Hanke liittyy Lapsi- ja perhepalvelujen muutosohjelmaan (LAPE)

Oma Hämeen LAPE -HANKKEEN VIESTINTÄSUUNNITELMA Hanke liittyy Lapsi- ja perhepalvelujen muutosohjelmaan (LAPE) Organisaatio : Hämeen liitto Niittykatu 5 13100 Hämeenlinna Oma Hämeen LAPE -HANKKEEN VIESTINTÄSUUNNITELMA Hanke liittyy Lapsi- ja perhepalvelujen muutosohjelmaan (LAPE) Hankkeen nimi ja tavoite Nimi:

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN LOGISTIIKKA 2030

VARSINAIS-SUOMEN LOGISTIIKKA 2030 VARSINAIS-SUOMEN LOGISTIIKKA 2030 Ello -verstas 4.5.2011 Turku TY kauppakorkeakoulu Alueelliset tulevaisuuspajat sekä prosessi Ellohankkeessa Webropol-kysely 1: Kuljetuskäytävän hahmottelu, muutostekijät

Lisätiedot

Yhdistystiedote 3/2015

Yhdistystiedote 3/2015 Yhdistystiedote 3/2015 Tervehdys yhdistysaktiivi, Kevät etenee hyvää vauhtia. Useimpien kanssa tapasimmekin jo liittokokouksessa. Tässä yhdistystiedotteessa on koottu tärkeimpiä liiton kuulumisia teille

Lisätiedot

KULTTUURIN YHDISTYSILTA

KULTTUURIN YHDISTYSILTA KULTTUURIN YHDISTYSILTA 17.30 Kahvitarjoilu 18.00 Avaussanat, kaupunginjohtaja Jarmo Ronkainen 18.10 Iisalmen uudet kulttuurin palvelusivut, koordinaattori Ann- Mari Karvinen 18.30 Kulttuuritoimen ajankohtaisia

Lisätiedot

SosKanta-hankkeen viestintäsuunnitelma

SosKanta-hankkeen viestintäsuunnitelma 1 (5) SosKanta-hankkeen viestintäsuunnitelma 1 Yleistä SosKanta-hankkeessa viestitään sekä organisaation sisällä että ulkoisesti. THL vastaa Kansa-hankkeen ja Kanta-palveluiden käyttöönoton kansallisesta

Lisätiedot

Kansallinen Erasmus seminaari 2011 - Erasmus harjoittelu hyväksi yhteistyöllä

Kansallinen Erasmus seminaari 2011 - Erasmus harjoittelu hyväksi yhteistyöllä Kansallinen Erasmus seminaari 2011 - Erasmus harjoittelu hyväksi yhteistyöllä Katja Kurasto, Oulun seudun ammattikorkeakoulu - Konsortiokoordinaattori, Oulun Erasmus-konsortio - Kansainvälisten asioiden

Lisätiedot

POP UP kahvilapäivä

POP UP kahvilapäivä POP UP kahvilapäivä 20.5.2017 POP UP -kahvilapäivä Kansainvälisenä ravintolapäivänä 20.5 Järjestettiin toista kertaa Osa Suomi100 ohjelmaa Mukana 24 paikallisyhdistystä Mukana olleet yhdistykset: Laukaan

Lisätiedot

Kyselyn yhteenveto Yritys-Suomi brändin lanseeraus kampanja 20.3.2012

Kyselyn yhteenveto Yritys-Suomi brändin lanseeraus kampanja 20.3.2012 Kyselyn yhteenveto Yritys-Suomi brändin lanseeraus kampanja 20.3.2012 Yritys-Suomi brändin lanseeraus kampanja Tammikuussa 2012 toteutettiin valtakunnallinen Yritys- Suomi lanseerauskampanja. Mikkelin

Lisätiedot

Videotuotantojen kilpailutuksen käsikirja. MASSIVE Helsinki / TrueStory 11.9.2014

Videotuotantojen kilpailutuksen käsikirja. MASSIVE Helsinki / TrueStory 11.9.2014 Videotuotantojen kilpailutuksen käsikirja MASSIVE Helsinki / TrueStory 11.9.2014 Ja kaikki alkoi suunnittelusta... Ennen kilpailutusta mieti tarkkaan, että mihin tarkoitukseen videotuotanto tulee ja mitä

Lisätiedot

Ohjausryhmä. Petri Veijalainen

Ohjausryhmä. Petri Veijalainen Ohjausryhmä Petri Veijalainen 1 Ohjausryhmä Ohjausryhmä asetetaan, jos tuensaaja tai rahoittaja katsoo sen tarpeelliseksi Edellytetään esim. kun toiminta ulottuu useammalle alueelle tai on muuten laaja-alaista,

Lisätiedot

Aitojamakuja.fi auttaa löytämään paikalliset elintarvikeyritykset

Aitojamakuja.fi auttaa löytämään paikalliset elintarvikeyritykset Aitojamakuja.fi auttaa löytämään paikalliset elintarvikeyritykset Työryhmä: Paikallista ruokaa läheltä 18.-19.8., Maaseutututkijatapaaminen Päivi Töyli Aitoja makuja -hanke, projektipäällikkö Koulutus-

Lisätiedot

Epilepsiajärjestötyön tulevaisuusvalokeilassa. vapaaehtoistoiminta ja vertaistuki Ryhmätyöt

Epilepsiajärjestötyön tulevaisuusvalokeilassa. vapaaehtoistoiminta ja vertaistuki Ryhmätyöt Epilepsiajärjestötyön tulevaisuusvalokeilassa yhdistysten vapaaehtoistoiminta ja vertaistuki Ryhmätyöt Ryhmätyöt 1. Puheenjohtajan tärkein tehtäväon uuden puheenjohtajan löytäminen, jatkon varmistaminen,

Lisätiedot

Ylivieskan Seutukunnan Omaishoitajat ja Läheiset ry. Ylivieskan Seutukunnan Omaishoitajat ja Läheiset ry:n virallinen ensirekisteröintipäivämäärä

Ylivieskan Seutukunnan Omaishoitajat ja Läheiset ry. Ylivieskan Seutukunnan Omaishoitajat ja Läheiset ry:n virallinen ensirekisteröintipäivämäärä 1 SISÄLLYSLUETTELO sivu YLEISTÄ... 3 ORGANISAATIO hallitus... 5 henkilöstö... 5 tilintarkastus... 5 kirjanpito... 6 TOIMINTA yhdistyksen kokoukset ja jäsenet... 6 muu toiminta... 6 tiedottaminen... 8 TULEVA

Lisätiedot

Sosiaalinen media kivi- ja teräsrakentamisen ammatillisessa koulutuksessa

Sosiaalinen media kivi- ja teräsrakentamisen ammatillisessa koulutuksessa Sosiaalinen media kivi- ja teräsrakentamisen ammatillisessa koulutuksessa 1- vaihe Tammi 2010 touko 2011, toteutuma sekä 2-vaiheen suunnitelma Raahen ammattiopisto Aija Keski-Korsu Sisältö Osallistuminen

Lisätiedot

Fashion & Design. Yrittämällä yli rajojen Suomessa ja Venäjällä 2009-2013

Fashion & Design. Yrittämällä yli rajojen Suomessa ja Venäjällä 2009-2013 Fashion & Design Yrittämällä yli rajojen Suomessa ja Venäjällä 2009-2013 Fashion & Design - Lähialueyhteistyöhanke Rahoitus TEMin lähialueyhteistyövaroista Finatex ry:n koordinoima Suomalais-venäläisen

Lisätiedot

Jyväskylän kaupungin ja Jyväskylän maalaiskunnan kuntajakoselvityksen viestintäsuunnitelma

Jyväskylän kaupungin ja Jyväskylän maalaiskunnan kuntajakoselvityksen viestintäsuunnitelma Jyväskylän kaupungin ja Jyväskylän maalaiskunnan kuntajakoselvityksen viestintäsuunnitelma Käsitelty työvaliokunnassa 28.8.2007 ja ohjausryhmässä 17.9.2007 Laatijat: viestintäpäällikkö Helinä Mäenpää ja

Lisätiedot

Tutkimuksesta Tiivistelmä Kotkassa vierailu motiivit Osallistuminen minä päivinä oli tapahtumassa Osallistumisen motiivit...

Tutkimuksesta Tiivistelmä Kotkassa vierailu motiivit Osallistuminen minä päivinä oli tapahtumassa Osallistumisen motiivit... SISÄLLYS Tutkimuksesta... 2 Tiivistelmä... 3 Kotkassa vierailu motiivit... 7 Osallistuminen minä päivinä oli tapahtumassa... 8 Osallistumisen motiivit... 9 Tiedonsaanti... 10 Ohjelma... 11 Palvelut ja

Lisätiedot

RYHMÄ HELENA RYHMÄ ARJA

RYHMÄ HELENA RYHMÄ ARJA RYHMÄ HELENA Hyvät käytännöt: - Kerhotoiminta Kokoaa yksin - Tiedonkulku Jäsenkirjeet, FB, Retket Haaste: 1. Akt. toimijoita lisää Kertaluontoisia tehtäviä, ei vaadita sitoutumista jatkoon, kysyä aina

Lisätiedot

Maaseutuohjelman kansainvälisen yhteistyön raamit ohjelmakaudella

Maaseutuohjelman kansainvälisen yhteistyön raamit ohjelmakaudella Maaseutuohjelman kansainvälisen yhteistyön raamit ohjelmakaudella 2014-2020 Leena Anttila Maa- ja metsätalousministeriö Pohjois-Suomen kv-hankepäivä Oulu 7.2.2017 Sivu 1 6.2.2017 Mikä on kansainvälinen

Lisätiedot

Tavoitteena on luoda mahdollisimman hyvät yhteiskunnalliset edellytykset ja olosuhteet vapaaehtoistoiminnalle.

Tavoitteena on luoda mahdollisimman hyvät yhteiskunnalliset edellytykset ja olosuhteet vapaaehtoistoiminnalle. ntästrategia Vuosikokous 25.11.2014 Kansalaisareenan viestintästrategia tukee järjestöstrategiaa. Toiminnan osa-alueet on käsitelty viestintästrategiassa erikseen. Osa-alueisiin panostetaan toimintasuunnitelman

Lisätiedot

13.05.2013. 13.05.2013 Markku Savolainen. Jykesin Sijoittumispalvelut 7.5.2013. Markku Savolainen, yhteyspäällikkö

13.05.2013. 13.05.2013 Markku Savolainen. Jykesin Sijoittumispalvelut 7.5.2013. Markku Savolainen, yhteyspäällikkö 13.05.2013 Markku Savolainen Jykesin Sijoittumispalvelut 7.5.2013 Markku Savolainen, yhteyspäällikkö 1 Kiinnostaako seudulle sijoittuminen nyt tai ensi vuonna? Markkinatutkimus keväällä 2011: noin 3000

Lisätiedot

Hankeosaajavalmennus 15.4.2013-11.2.2014 (38 ov) Toteutetaan nonstop periaatteella kahdessa jaksossa

Hankeosaajavalmennus 15.4.2013-11.2.2014 (38 ov) Toteutetaan nonstop periaatteella kahdessa jaksossa Hankeosaajavalmennus 15.4.2013-11.2.2014 (38 ov) Toteutetaan nonstop periaatteella kahdessa jaksossa Valmistaa maaseudun kehittäjän erikoisammattitutkinnon suorittamiseen Lähde mukaan projektien ja hankkeiden

Lisätiedot

Hankehallinnan perusteet: strategia, laatu ja kehittäminen, talous ja raportointi. Kiti Lindén, Yyteri 6.9.2013

Hankehallinnan perusteet: strategia, laatu ja kehittäminen, talous ja raportointi. Kiti Lindén, Yyteri 6.9.2013 Hankehallinnan perusteet: strategia, laatu ja kehittäminen, talous ja raportointi Kiti Lindén, Yyteri 6.9.2013 Ohjelmarunko Hankestrategia Hankehakemus Hyvä muistaa hankkeen aikana Hankkeen toimintasuunnitelma

Lisätiedot

Opastetilaisuus 8.10.2014. Kankirautavarasto, Mathildedal Yhteenveto

Opastetilaisuus 8.10.2014. Kankirautavarasto, Mathildedal Yhteenveto Opastetilaisuus 8.10.2014 Kankirautavarasto, Mathildedal Yhteenveto Teijon kansallispuistosta kasvun eväät hanke 2014-2015 Opastetilaisuuden yhteenveto 8.10.2014 Tilaisuudessa keskusteltiin saavutettavuudesta

Lisätiedot

Monenlaisia viestikapuloita

Monenlaisia viestikapuloita Monenlaisia viestikapuloita Teemat Sosiaalinen media Viestinnän välineet vaikuttamisessa Yhteinen Järviset-lehti Alatunnistetiedot tähän 1.1.2010 2 Sosiaalinen media MLL:n Järvi-Suomen piirin Mikkelin

Lisätiedot

1. Yleistä tutkimuksesta 2. Tutkimuksen tulokset 3. Yhteenveto. Sisällys

1. Yleistä tutkimuksesta 2. Tutkimuksen tulokset 3. Yhteenveto. Sisällys 1. Yleistä tutkimuksesta 2. Tutkimuksen tulokset 3. Yhteenveto Sisällys 1 1. Yleistä tutkimuksesta 2. Tutkimuksen tulokset 3. Yhteenveto Yleistä tutkimuksesta 2 YLEISTÄ TUTKIMUKSESTA Tutkimuksen tavoitteena

Lisätiedot

KOTIMAAN KAMPANJAT. Yhteisilmoitus IL Juhannusliite & iltalehti.fi viikkonäkyvyys 11.11.2014

KOTIMAAN KAMPANJAT. Yhteisilmoitus IL Juhannusliite & iltalehti.fi viikkonäkyvyys 11.11.2014 KOTIMAAN KAMPANJAT Yhteisilmoitus IL Juhannusliite & iltalehti.fi viikkonäkyvyys Kohderyhmä: Kesän lomakohteita suunnittelevat kotimaiset perhematkailijat ja tapahtumakävijät Tavoitteet: Esitellä ja tehdä

Lisätiedot

ORIVESI-JUUPAJOKI KUNTALIITOSSELVITYS. Viestintäsuunnitelmassa selkeytetään Juupajoki-Orivesi kuntaliitosselvitykseen liittyvää viestintää.

ORIVESI-JUUPAJOKI KUNTALIITOSSELVITYS. Viestintäsuunnitelmassa selkeytetään Juupajoki-Orivesi kuntaliitosselvitykseen liittyvää viestintää. Viestintäsuunnitelma Viestintäsuunnitelmassa selkeytetään Juupajoki-Orivesi kuntaliitosselvitykseen liittyvää viestintää. Tiedottamisessa noudatetaan hyvän kunnallisen tiedottamisen periaatteita. Kuntalain

Lisätiedot

HIIDENVEDEN KUNNOSTUS 2012-2015 -HANKE TOIMINTASUUNNITELMA 2014

HIIDENVEDEN KUNNOSTUS 2012-2015 -HANKE TOIMINTASUUNNITELMA 2014 HIIDENVEDEN KUNNOSTUS 2012-2015 -HANKE TOIMINTASUUNNITELMA 2014 1 JOHDANTO Kunnostushankkeen hankesuunnitelma päivitettiin vuosille 2013-2015 laaditun hoito- ja kunnostussuunnitelman pohjalta. Vuosina

Lisätiedot

Taulukkoon yksi on koottu koulutus- ja klubitilaisuudet sekä niihin osallistuneiden määrät.

Taulukkoon yksi on koottu koulutus- ja klubitilaisuudet sekä niihin osallistuneiden määrät. LOHJAN SEUDUN YMPÄRISTÖKLUSTERI Klusteri on yhteistyöverkosto, joka edistää yritysten ja yhteisöjen ympäristöasioiden hallintaa, auttaa ennakoimaan ja sopeutumaan muutoksiin ja riskeihin sekä edesauttaa

Lisätiedot

Kävijäkysely 6.-7.9.2007. Helsingin Messukeskus

Kävijäkysely 6.-7.9.2007. Helsingin Messukeskus Kävijäkysely 6.-7.9.2007 Liikelahjat-messut t Helsingin Messukeskus Business to Business Mediat Oy Kävijäkysely Liikelahjat-messut 6.-7.9.2007, Helsingin Messukeskus Vastaajia 242 Tutkimus toteutettiin

Lisätiedot

Kv-viikot Metropolian terveys- ja hoitoalalla

Kv-viikot Metropolian terveys- ja hoitoalalla Kv-viikot Metropolian terveys- ja hoitoalalla Kajaanin kielten ja viestinnän opettajien vastuuopettajapäivät 10.-11.2.2015 Katja Hämäläinen, Metropolia amk Kansainvälisyysviikot terveys-ja hoitoalalla:milloin?

Lisätiedot

Kirjapainoky a kehittyy - aktivoint hanke lop uraportti

Kirjapainoky a kehittyy - aktivoint hanke lop uraportti Euroopan maaseudun 1111 kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi Kirjapainoky a kehittyy - aktivoint hanke lop uraportti RITVA POHJOISVIRTA Sisällys 1. Toteuttajan nimi.2 2. Hankkeen nimi ja hanketunnus

Lisätiedot

Pk-yritysbarometri, syksy 2017

Pk-yritysbarometri, syksy 2017 Pk-yritysbarometri, syksy 017 Alueraportti, 1 Pk-yritysbarometri, syksy 017 alueraportti, 1: Yritysten osuudet eri toimialoilla, % Teollisuus Rakentaminen Kauppa Palvelut Muut 1 7 7 61 61 Pk-yritysbarometri,

Lisätiedot

SONERA YRITTÄJÄKYSELY TUTKIMUSRAPORTTI YRITTÄJÄT JA SOME

SONERA YRITTÄJÄKYSELY TUTKIMUSRAPORTTI YRITTÄJÄT JA SOME SONERA YRITTÄJÄKYSELY TUTKIMUSRAPORTTI YRITTÄJÄT JA SOME //07 Käyttääkö yrityksessä sosiaalista mediaa liiketoiminnan tukena Kyllä Ei En osaa sanoa Kaikki SUKUPUOLI Mies Nainen IKÄRYHMÄ Alle 45 vuotta

Lisätiedot

KAIKKI MUKAAN! Lasten osallisuus päiväkodissa

KAIKKI MUKAAN! Lasten osallisuus päiväkodissa KAIKKI MUKAAN! Lasten osallisuus päiväkodissa Aiheita Osallistumisen alkuun Onnistumisen avaimia Osallistumisen hyötyjä ja haasteita Osallisuuden käsitteitä Lasten osallisuus päiväkodissa Keskiössä yhteisössä

Lisätiedot

Cross-Border Citizen Scientists (CBCS)

Cross-Border Citizen Scientists (CBCS) Businessteeman yrittäjyyspaja 2013 CrossBorder Citizen Scientists (CBCS) TERVETULOA! Elena Ruskovaara LUT 1 Yrityspajan ohjelmaa ja teemoja Suunnitellaan pienryhmissä kuvitteellinen rajan pinnassa toimiva

Lisätiedot

Rajupusu Leaderin kehittämishanke

Rajupusu Leaderin kehittämishanke Luonto- kulttuuri- ja perinneympäristön kohteiden paikkatiedon yhteisöllinen tuottaminen ja hyödyntäminen mobiili- ja verkkoympäristössä Mobiilipaikkatietowiki ja lähiympäristö Rajupusu Leaderin kehittämishanke

Lisätiedot

Hankesuunnitelma Utajärven alueen laajakaistaselvitys

Hankesuunnitelma Utajärven alueen laajakaistaselvitys Hankesuunnitelma Utajärven alueen laajakaistaselvitys 1. Hankkeen perustiedot Hakija: Utajärven kunta, Kehittämispalvelut (Y-tunnus 190224-1) Yhteyshenkilö: Hankkeen nimi: Ohjelmayhteydet: Asko Merilä

Lisätiedot