PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, 76100 PIEKSÄMÄKI (015)348 714 www.psliikunta.com 1"

Transkriptio

1 PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

2 1. HISTORIAA Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n perustava kokous on pidetty ja perustamiskirja on päivätty Yhdistys toimii Pieksämäen seudulla jäsenseurojensa välisenä yhdyssiteenä sekä tuki- ja palveluorganisaationa. Yhdistys perustaa toimintansa Pieksämäen Seudun Liikunnan ja jäsenseurojen rakentavaan yhteistyöhön. Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n tarkoituksena on Edistää urheilun ja erilaisten liikuntamuotojen harrastusta Pieksämäen seudulla Toimia Pieksämäen seudun liikunta- ja urheiluseurojen yhteisenä edunvalvontaorganisaationa Edistää Pieksämäen seudun liikunta- ja urheiluseurojen yhteistoimintaa Kehittää urheilu-, liikunta- ja nuorisotyötä Edistää tasa-arvoa ja kansainvälistä yhteistoimintaa sekä toimia puhtaan luonnon ja ympäristön puolesta. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

3 2. YLEISTÄ Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n toimintavuosi oli haasteellinen sekä työntekijöiden että toiminnan osalta. Aloitimme kesällä uuden nuorten tekopaja hankkeen, johon palkattiin kolme uutta määräaikaista työntekijää. Pajatoiminta ja kierrätysmyymälätoiminta kehittyivät hyvien työntekijöiden ansiosta. Työllistäminen ja hankkeet ovat edelleen iso osa toimintaamme. TEKO-toiminta palvelee alueen kierrättämistä ja parantaa pitkäaikaistyöttömien työllistymismahdollisuuksia myös pienemmillä tukimuodoilla. Pyöritämme TEKO-tori myymälää ja pidämme yllä TEKO-paja toimintaa. OttO-työllisyysprojekti aloitti Projektin tavoitteena työllistää mahdollisimman paljon pitkäaikaistyöttömiä mielenkiintoisiin työtehtäviin yhdistyksessä sekä alueen urheiluseuroissa. Hankkeen aikana panostetaan erityisesti työntekijöiden hyvinvointiin. Nuorten tekopaja-hanke aloitti NUORTEN TEKOPAJA hankeen aikana pyritään synnyttämään paikkakunnalle pysyvät rakenteet ja yhteistyömallit nuorten koulupudokkaiden, työelämästä paikkaa etsivien ja muiden ei mihinkään kiinnittyneiden nuorten auttamiseksi. IP-PARKKI iltapäivätoiminta jatkoi perustoimintaa kolmella toimipisteellä. Toiminta on kehittynyt ja muuttanut muotoaan ohjaajien vaihtuessa, mutta hyvien ohjaajien myötä iloinen yhteistyö on tuonut positiivisen kierteen ja menestyksen koko paikkakunnan iltapäivätoiminnalle. Pieksämäen kaupungin kanssa tehtyä yhteistyösopimusta kaupungin tukityöllistämisestä ja koko kierrätystoiminnan järjestämisestä ja kehittämisestä jatkettiin. Pieksämäen kaupunki on tarjonnut yhä monipuolisempia yhteistyömalleja harkittavaksemme. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

4 Toiminta on näkynyt ja kuulunut hyvin eri tiedotusvälineissä. Lehti-ilmoituksia on ollut 29 kappaletta, lehtijuttuja 24 kpl joista kuvallisia 8 kpl. Mainoksia pääasiassa teko-torin myymälän osalta on ollut 4 kpl. Lisäksi mainoksemme on alueen palvelukartassa ja puhelinluettelon keltaisilla sivuilla. 3. JÄSENSEURAT PSLiikunta ry:n jäsenet olivat liittymisjärjestyksessä: 1. Pieksämäen Voimistelijat 18. Pieksän Latu 2. Keski-Savon Pateri 19. Pieksämäen Kanoottiseura 3. Pieksämäen Pallo-Sepot 20. Pikadon 4. Pieksämäen Urheilusukeltajat 21. Kisattaret 5. Pieksämäen Seudun Ampujat 22. Pieksämäen Pyrintö 6. Savon Pallo 23. Savon Rasti 7. Pieksän Kuutit 24. Snow Team 8. Pieksämäen Palloilijat 25. Jäppilän Urheilijat 9. Pieksämäen Tanssiurheiluseura 26. Pieksämäen Curling 10. Pieksämäen Vesiurheiluseura 27. Pieksämäen 11. Pieksämäen Salibandy Palveluskoirayhdistys 12. Tennis Vilhulan Vire 13. Pieksämäen Seudun 29. Haukivuoren Kisailijat Hengitysyhdistys 30. Laukanlampi Golf 14. Anola Golf Club 31. Pieksämäen Watterit 15. Pieksämäen Tsemppi 32. Pieksämäen Ratagolfclubi 16. Virtasalmen Urheilijat 33. Peiposjärven Visa 17. Pive 98 PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

5 VUOSIKOKOUS kevät Kevätvuosikokous pidettiin Keski-Savon Oppimiskeskuksen auditorioissa Kevätvuosikokouksen puheenjohtajaksi valittiin Pieksämäen Salibandy ry:n puheenjohtaja Timo Rytkönen ja sihteeriksi Jari Honkanen Pieksämäen Seudun Liikunta ry:stä. Pöytäkirjantarkastajina toimivat Eeva Huhta (Pieksämäen Tanssiurheiluseura ry.) ja Kalevi Pikkarainen (Pieksämäen Hengitysyhdistys ry.) Kokouksessa oli tarkoitus palkita vuoden 2010 seura ja seuratyöntekijä, mutta hakemuksia ei ollut saapunut määräaikaan mennessä yhtään kappaletta. Palkinnot jätettiin täten jakamatta. VUOSIKOKOUS syksy Syysvuosikokous pidettiin Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n pajalla osoitteessa Alasinkatu 1. Puheenjohtajaksi valittiin Pieksämäen Palveluskoirayhdistys ry:n Matti Tenhunen ja sihteeriksi valittiin Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n toiminnanjohtaja Jari Honkanen. Pöytäkirjantarkastajiksi ja tarvittaessa ääntenlaskijoiksi valittiin Erkki Kojo (Pieksämäen Latu ry.) ja Timo Rytkönen (Pieksämäen Salibandy ry.) Hallituksen uudeksi varapuheenjohtajaksi valittiin kaksivuotiskaudelle myös edelliskaudella vaikuttanut Pirkko Takkinen. Puheenjohtajana jatkaa toiselle vuodelle Jorma Laasonen. Hallituksessa erovuorossa olivat Juha Hänninen, Aimo Nykänen ja Keijo Heinonen. Hännisen tilalle valittiin Savon Pallon puheenjohtaja Petri Puikkonen. Muut jäsenet valittiin seuraavalle kaksivuotiskaudelle. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

6 Vuoden 2010 aikana hallitus kokoontui kuusi kertaa. HALLITUS JA KOKOUKSET 2010 Jorma Laasonen, puheenjohtaja 6/6 Pirkko Takkinen, varapuheenjohtaja 4/6 Keijo Heinonen 4/6 Aimo Nykänen 3/6 Raija Mynttinen 5/6 Erkki Huupponen 3/6 Juha Hänninen 6/6 ei jäsenet hallituksessa: Jari Honkanen (sihteeri, esittelijä) 6/6 Tilintarkastajina vuonna 2009 olivat ja he tarkastivat tilit vuoden 2010 alussa. Vuoden 2010 tilintarkastuksesta huolehtivat samat henkilöt lukuun ottamatta vaihdosta, jossa Marianne Lehtonen jätti paikkansa Pieksämäen Palveluskoirayhdistyksen Matti Tenhuselle. Ahti Väisänen (HTM, KLT) Marianne Lehtonen(Pieksämäen Tsemppi ry.) Varatilintarkastajina olivat: HTM Heikki Melto (HTM) Heikki Holopainen(Pieksämäen Tsemppi ry.) Kirjanpito ja palkanlaskenta: Pieksämäen Kirjanpitopalvelu Ky. Eija Niskala PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

7 Kotisivujemme osoite: Sähköpostia voi lähettää osoitteisiin: henkilökunnan sähköpostit ovat muotoa: Päätoimipisteemme ja tekotoiminnan kierrätysmyymälä sijaitsee osoitteessa Kukkaroniementie PIEKSÄMÄKI Pajatoimintamme on keskitetty sekä OttO-työllisyysprojektin sekä nuorten tekopaja-hankkeen osalta osoitteeseen: Alasinkatu 1b PIEKSÄMÄKI Yhdistyksellä on käytössään vuoden 2000 VOLKSWAGEN TRANSPORTEN pakettiauto, jota käytetään TEKO-pajan, TEKO-myymälän sekä iltapäivätoiminnan ajoissa. Toinen pakettiauto FIAT DUCATO vm.2002, on vain kierrätystoiminnan käytössä. Jäsenseuroilla on mahdollisuus vuokrata autoa 0,20 /km+diesel. Molemmat autot ovat kuljetuksia varten suunniteltuja 1+2 paikkaisia pakettiautoja, jota voi ajaa AB-ajokortilla. Näiden lisäksi yhdistyksellä on myös kevyt kuorma-auto IVECO vm ja pieni traktori VALMET on vuodelta PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

8 4. TYÖNTEKIJÄT Pieksämäen Seudun Liikunta ry:llä työntekijämäärät ovat suuria, mutta suurin osa palkallisista on erilaisilla tukimuodoilla palkattuja ihmisiä. Yhdistyksen koordinoijana työskentelee toiminnanjohtaja Jari Honkanen, jonka työsopimus on solmittu toistaiseksi. OttO-työllisyysprojektiin projektipäällikkönä toimi Mika Jormakka, työnsuunnittelijana Riikka Lipponen ja työnohjaajana Raimo Kolehmainen. Työsuhteet ovat määräaikaisia ja kestävät työllisyysprojektin loppuun asti , mikäli ELY-keskus myöntää vuosittaisen tuen hankkeeseen. Myymälän ja toimiston vastuuhenkilönä on toiminut Tarja Pöyhönen, jonka määräaikainen työsuhde kesti asti. Nuorten teko-paja hankkeen projektihenkilöinä aloittivat projektipäällikkö Ulla- Maija Hynönen sekä pajaohjaajat Juha Jäppinen ja Susanna Riikonen. IP-PARKKI iltapäivätoiminnan vastuuohjaajina kesäkuun alkuun toimivat Tarja Roivainen, Jonna-Kaisa Rajapolvi ja Annamari Rinkinen. Kesällä valittiin uudet vastuuohjaajat kolmelle toimipisteelle. Uudet ohjaajat olivat Tarja Roivainen, Ville Heiskanen ja Tiina Jäntti. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

9 Projektituella oli töissä 6 henkilöä vuoden 2010 aikana. Palkkatuella työskenteli 65 henkilöä. Kaksi henkilöä oli töissä vajaakuntoisen tuella. 25 nuorta toteutti työelämävalmennuksen ja 25 toimi työharjoittelijana. Työkokeilussa oli 5 henkilöä. Kaikkiaan vuoden aikana yhdistyksen palveluksessa oli 134 henkilöä. toistaiseksi 1 projektityöntekijät 6 määräaikaiset työsuhteet 4 palkkatuki 65 työelämävalmennus 25 työharjoittelu 25 työkokeilu 5 vajaakuntoisen tuki 2 ryhmäpoikkeus tuki 1 YHTEENSÄ 134 HENKILÖÄ PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

10 5. IP-PARKKI iltapäivätoiminta Toimintaa järjestettiin Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n toimesta Harjun, Kontiopuiston sekä Tahiniemen ala-asteilla. Toiminnan piirissä on parhaimmillaan ollut lähes 100 lasta. Vuoden 2010 lapsimäärät oheisessa taulukossa. IP-PARKKI KEVÄT 2010 ka. SYKSY 2010 ka. pojat tytöt yht. paikalla pojat tytöt yht. paikalla TAHINIEMI HARJU KONTIOPUISTO yhteensä TAULUKKO 3, Iltapäivätoiminnan lapsimäärät 2010 Liikkuvan iltapäivän ja IP-PARKKI toiminnan päätavoite on luoda mahdollisuus viettää iltapäivä turvallisen aikuisen/aikuisten kanssa leikkien, leväten, pelaillen, askarrellen, läksyjä tehden ja oleillen. ohjelmarunko normaalille päivälle on: saapuminen, leikkiminen, läksyt askartelua, piirtämistä 14 välipala ulkoilu ja leikit ulkona, liikunta, askartelu, Sopimus ohjaajin palkkauksista tarkistetaan aina vuosittain ja yhteistyö kaupungin kanssa on ensiarvoisen tärkeää. Ammattilaiset määräaikaisissa työsuhteissa ovat nostaneet toimintamme tasoa merkittävästi. IP-PARKKI on saanut toimintasuunnitelman ja liikuntasuunnitelman joita päivitetään jatkuvasti. Vastuuohjaajien lisäksi vuonna 2010 olemme saaneet erityisen motivoituneita ja päteviä ohjaajia myös palkkatuella sekä harjoittelutuella toimintaamme. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

11 IP-PARKKIEN yhteistä toimintaa olivat vuoden aikana: mäenlaskutapahtuma, footsal, uimahallikäynnit, nukkekoti, Sakke Sankari ja kevätretket. Yhteiseksi koulutukseksi ja työnohjaukseksi on muodostunut maanantaiaamun palaveri kaikille ohjaajille. Siinä on purettu edellisen viikon tapahtumia ja suunniteltu tulevan viikon ohjelmaa. Yhteispalaveri on myös ainut paikka uusille ohjaajille tutustua henkilökuntaan. Harjun iltapäiväkerhon vuosikertomus 2010 Työntekijöinä kevätkaudella olivat seuraavat henkilöt: Tarja Roivainen vastuuohjaaja Jussi (Auvo) Laaksonen Jenna Saavalainen Eveliina Nyyssönen Lastenohjaajaopiskelija Tiina Brusila Päivittäin keväällä 2010 lapsia oli keskimäärin seuraavasti: Tammikuussa 23 Helmikuussa 23 Maaliskuussa 22 Huhtikuussa 22 Toukokuussa 22 Kesäkuussa Vuosi 2010 alkoi Harjun iltapäiväkerhossa Loppiaisen jälkeen 7.1. Kevätkauteen kuului paljon ulkoilua mm. talviaikaan mäenlaskua ja talviolympialaiset sekä lumien sulettua kiipeilyä ja erilaisia juoksupelejä. Kädentaitoja harjoitettiin mm. keppi- ja sorminukkeja tekemällä. Lisäksi liikuntasalissa touhuttiin erilaisten palloilulajien merkeissä. Kesäloman viettoon lähdettiin PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

12 Syksyllä 2010 kirjoilla Harjun iltapäiväkerhossa oli 37 lasta Työntekijöinä syyskaudella olivat seuraavat henkilöt: Ville Heiskanen vastuuohjaaja Tarja Immonen-Tulivuo Satu Korhonen Elsa Pohjalainen Lastenohjaajaopiskelija Outi Hänninen Päivittäin keväällä 2010 lapsia oli keskimäärin seuraavasti: Elokuussa 17 Syyskuussa 18 Lokakuussa 18 Marraskuussa 22 Joulukuussa 20 Syksy aloitettiin Harjun iltapäiväkerhossa tutustumalla sekä luomalla yhteiset pelisäännöt. Toimintaan kuului erilaisia leikkejä ja pelejä niin ulkona kuin sisällä. Sen lisäksi askarreltiin sekä tutustuttiin luontoon retkien merkeissä. Lokakuun alussa Harjun kerholaiset suuntasivat uimahalliin muiden iltapäiväkerhojen kanssa. Ip-kerhojen välinen Sakke Sankari-sählyturnaus pelattiin marraskuussa, joka oli lapsille yksi syksyn kohokohdista. Ennen syysloman alkua perjantaina vietettiin syysbileet, ja samoin ennen joulua pikkujoulut. Vuosi saatiin Harjun iltapäiväkerhossa päätökseen PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

13 Kontiopuiston iltapäiväkerhon vuosikertomus 2010 KEVÄT 2010 Vastuuohjaajat Iira Wahl-Lappalainen Jonna-Kaisa Rajapolvi Ohjaajat: Sanna Ahtiainen Lasse Harmainen Susa Korhonen Opiskelijaharj. Tiina Tienhaara Lapset: Kevät 2010 Lapsia kirjoilla 26, joista päivittäin oli paikalla noin 12. Tyttöjä oli 12 ja poikia 14. Heistä ekaluokkalaisia oli 10, tokaluokkalaisia 14 ja kolmosluokkalaisia 2. Toimintaan kuului mm. alkuvuodesta pulkkamäkeä, luistelua, lumessa peuhaamista, erilaisia ulkoleikkejä. Melko kylmä talvi oli, joten jouduimme melko paljon olemaan sisällä. Sisällä talvella oli mm. sadutusta, läksyjen tekemistä, piirtelyä, värityskuvia, puutöitä, lautapelien pelaamista, ip-lehden tekemistä, adjektiivitarinan tekemistä jne. Torstaisin pidimme lelupäivän. Salissa olimme keskiviikkoisin ja perjantaisin, jolloin mm. pelasimme jalkapalloa, sulkapalloa, norsupalloa sekä leikimme erilaisia sisäleikkejä. Retkipäiviä oli myös ip-kerhossa kaikki ip-kerhot lähtivät yhdessä Pieksämäen uimahalliin ja reissu oli oikein mukava lastenohjaaja opiskelija Airi Pulkkinen suoritti näytön Kontiopuiston ip-kerhossa ja kävimme silloin Poleenissa retkellä teimme Kontiopuiston ip-kerhossa retken Sibeliuspuistoon. Retkellä söimme välipalan ja leikimme vietimme Vappuriehaa, jolloin oli herkkuja tarjolla ja jokainen sai tuoda vielä mukanaan naposteltavaa. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

14 Askartelu oli kovin mieluisaa ip-kerhossa. Ystävänpäivän aikoihin teimme ystävänpäiväkortteja. Pääsiäisenä maalasimme kananmunat ja laitoimme niiden sisälle rairuohot kasvamaan. Äitienpäivän aikoihin askartelimme kukkakepit, joihin tuli sydän ja siihen kauniita ruusuja paperista. Teimme myös äitienpäiväkortit. Vappuaskartelussa teimme naamarit. SYKSY 2010 Vastuuohjaaja Tarja Roivainen ohjaajat: Eija Mähönen Emmi Häkkinen Heli Vatanen Juuso Jantunen Opiskelijaharjoittelijat Heidi Eerola Riitta Paukkonen Syyslukukaudella 33 lasta, joista 18 tyttöjä ja 15 poikia. Heistä ekaluokkalaisia oli 23 tokaluokkalaisia oli 9 sekä 1 kolmasluokkalainen. Syyslukukausi aloitettiin uusissa hienoissa tiloissa. Saimme käyttöömme suuren luokan jossa oli ilo työskennellä. Elokuu meni tutustuessa lasten kanssa toisiimme leikkien ja pelaillen. Yhdessä lasten kanssa laadittiin säännöt, jotka jokainen hyväksyi omalla puumerkillään. Syyskuussa suunnistettiin niin sisällä kuin ulkonakin. Maalattiin erilaisilla väreillä ja monenlaisille pinnoille mm. kiviä peiteväreillä. Taikataikinasta syntyivät mainiot taideteokset. Aisteja käsiteltiin monella tavalla ja aistiharjoitukset huipentuivat aistirataan, joka oli todella menestys. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

15 Ennen syyslomaa teimme kipsitöitä. Isänpäivälahjaksi teimme taulut., Temppurata sisällä. Myös neulemummot aloittivat kutomisen opettamisen lapsille. Marraskuussa Sakke-Sankari turnaus oli odotettu tapahtuma ja vaati huolellista harjoittelua sekä paitojen painamista. Joulukuun täytti joulun odotus sekä valmistelut. Leikimme perinneleikkejä ulkona ja sisällä. Tahiniemen iltapäiväkerhon vuosikertomus 2010 SYKSY Vastuuohjaaja: Tiina Jäntti Ohjaaja: Katja Nyyssönen Ohjaaja: Heli Lehtokumpu Lapsia kirjoilla: 16, joista 1-luokkalaisia 8, 2-luokkalaisia 5, 3-luokkalaisia 2 ja pienluokkalaisia 1. Syksyn toimintaa: Läksyjen tekoa, ulkoilua koulun pihalla ja leikkipuistossa, luonnonmateriaalien keräämistä, puupeikkojen tekoa, vesivärimaalausta, lorusuunnistusta, arvoituksia, kivimaalausta, taikataikina leipomuksia, aistirata, viikoittain postipäivä, lankapuhelimien tekoa, tietokoneella pelailua, helistimien tekoa, karaokea, jalkapalloa, kipsitöitä, paitojen painatusta, kankaanpainantaa, musiikkiliikuntaa, tanssimattoilua, sählyä, paperilennokkien tekoa, mutterikorut isänpäivälahjaksi, halloween askarteluja, sählyrekvisiitan valmistus, talvikarkelot/halloweenjuhlat, huovutusta, shakkia, elokuvia, lautapelejä, satujen lukemista, kirjeenvaihtoa Harjun ip:n kanssa, itsenäisyyspäivän avaimenperät, pianon soittoa, laulamista, joulukuussa päivittäin toiminnallinen joulukalenteri, joulu-ja talviaskarteluja, ikkunakoristeita, torttujen paistoa, pikkujoulut, perinneleikkejä, temppurata, oman pelin, kirjan ja lelunpäiviä usein, salissa päivittäin pelejä ja leikkejä lasten toiveita kuunnellen, pihalla kirkkistä, hippaa, lumirakentelua ja pulkkamäestä laskemista. Ip-kerhojen yhteisiä tapahtumia: Uintireissu ja Sakke Sankari-sählyturnaus Harjun koululla PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

16 6. SPORTTILEIRI Pieksämäen Seudun Liikunta ry. järjesti yhdessä jäsenseurojensa kanssa SPORTTIPÄIVÄLEIRIN Pieksämäellä hiihtoloman alkajaisiksi Leiripäällikkönä suunnitteluvaiheessa toimi Anna-Mari Rinkinen ja tapahtuman aikana Tarja Roivainen ja Jari Honkanen. Sporttipäiväleiri oli kolmipäiväinen alakouluikäisten talviliikuntaleiri. Leirillä järjestettiin ohjattua toimintaa klo ,jonka jälkeen leiriläiset lähtivät kotiin yöksi. Keskuspaikkana toimi urheilutalo ja lähes 70 lasta puuhasi eri lajien parissa seurojen ohjauksessa. Liikkumisen lomassa nautimme lämpimän lounaan Meriluodon koulun ruokalassa ja välipalan urheilutalolla. Leirillä tutustuimme useisiin eri lajeihin. Senttejä tai sekunteja ei mitattu, vaan leikkien ja yhdessä ollen opimme uusia juttuja. LAJIT Lajeista mukana olivat footsal, dance, lentis, luistelu, boccia, salibandy, judo, parkour, uinti, mäenlasku, ja tietenkin sporttidisco. SEURAT Pieksämäen Salibandy Pieksämäen Tsemppi Pieksän Kuutit Pieksämäen Pikadon Savon Pallo Pieksämäen Pallo-Sepot Parkour instituutti Pieksämäen eläkkeensaajat Seutuopisto PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

17 7. NUORTEN TEKOPAJA-hanke POTKU Pieksämäen Seudun Liikunta ry. teki vuoden aikana hakemuksen ESRhankkeesta. Uuden Nuorten Tekopaja-hanke alkoi ja kestää aina elokuuhun Hankkeeseen valittiin projektipäälliköksi Ulla-Maija Hynönen ja pajaohjaajiksi Juha Jäppinen ja Susanna Riikonen. Projektihenkilöiden tehtävänä loppuvuoden aikana oli suunnitella hanketta ja muodostaa yhteistoimintaverkostoja muiden toimijoiden kanssa. Projektipäällikkö irtisanoutui joulukuun lopulla ja jouduimme toimittamaan uuden hakuprosessin vuoden vaihteessa Uuden projektipäällikön valinta jäi vuoden 2011 puolelle. NUORTEN TEKOPAJA hankeen aikana pyritään synnyttämään paikkakunnalle pysyvät rakenteet ja yhteistyömallit nuorten koulupudokkaiden, työelämästä paikkaa etsivien ja muiden ei mihinkään kiinnittyneiden nuorten auttamiseksi. Hankkeen aikana kehitetään toimintamallit, joilla liitetään opiskelujen jatkaminen tai loppuunsaattaminen osaksi työpajatoimintaa. Tulemme kartoittamaan kaikkien alueella olevien hankkeiden toimintamallit ja etsimme kaikki nuorelle tarpeelliset tukimuodot olemassa olevista rakenteista. Hanke pyörähti käyntiin elokuussa, jolloin kaikki kolme projektihenkilöä aloittivat työt. Syksyllä työntekijät kävivät tutustumassa kymmenellä nuorten työpajalla Itä- ja Keski-Suomessa. Hankkeen työntekijät kartoittivat myös Etelä-Savossa meneillään olevia hankkeita ja verkostoituivat nuorten asioissa työskentelevien organisaatioiden kanssa. Hanketyöntekijät osallistuivat myös seminaareihin ja koulutuksiin Mikkelissä sekä Helsingissä. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

18 Työpajanuorten haastattelut aloitettiin marraskuun alussa ja tulijoita olisi ollut enemmän kuin mitä hanke pystyi pioneeriryhmään ottamaan. Työpajalle hausta informoitiin nuorten TEKO-paja hankkeen internetsivuilla. Joulukuun alussa tehtiin päätös ottaa työpajalle yhteensä 10 nuorta. 8 täysiviikkoista ja 2 osaviikkoista. Osaviikkoiset nuoret olivat Pieksämäen Seudun Liikunnalla jo työsuhteessa. Tärkeitä yhteistyökumppaneita hankkeessa ovat PSLiikunnan työllisyysprojekti, Pieksämäen kaupunki, Pieksämäen TE-toimisto, alueen kaikki oppilaitokset, Varkauden nuorisopalvelut, Verkko- ja Opin Ovi-hankkeet. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

19 TEKO-TORI (myymälä) Teko-torin myymälässä työskenteli palkkatuella 13 henkilöä. Yhtä aikaa myymälässä oli 6 myyjää, 1 siivooja ja 1 ompelija. Näiden lisäksi oli työharjoittelussa 2 ja työkokeilussa 1 hlö. Myymälätyöntekijät työskentelivät kahdessa vuorossa, ja sekä lauantaisin Henkilökunnan palavereja pidettiin joka viikko. Teko-torin vastuuhenkilönä toimii Tarja Pöyhönen. Myymälän henkilökunnalle järjestettiin luonnonmateriaalikurssi lokakuussa. Henkilökunnan liikuntapäiviä pidettiin 5, touko- heinä- elo- syys- ja joulukuussa. Niinä päivinä myymälä oli suljettu. Mainostimme Pieksämäen Paikallisessa 2 kertaa ja Pieksämäen Lehdessä 1 kerran. Sen lisäksi Pieksämäen Lehdessä oli artikkeli. Nettisivuillamme on Teko-torin myymälästä jatkuvasti reaaliaikaista tietoa. Paransimme myyntiä edelliseen vuoteen verrattuna. Olemme saaneet kiitosta asiakkailta myymälän siisteydestä ja hyvästä palvelusta. Koska myytävä tavara tulee meille lahjoituksina, olemme sen varassa mitä asiakkaat lahjoittavat. Saimme kuitenkin tavaraa kiitettävästi pitkin vuotta, suurimmaksi osaksi hyväkuntoista. Osa huonekaluista kelpaa sellaisenaan myyntiin ja osa kunnostetaan pajalla tai ompelijamme tekee sohviin ja patjoihin uusia päällisiä. Sen lisäksi hän on ommellut asiakastöitä sekä tehnyt uusiotuotteita lahjoitetuista vaatteista ja kankaista. Uutuutena oli tänä vuonna kahvipusseista ommellut kassit, kukkarot, tabletit ja pannunaluset. Elektroniikkaa ja kodinkoneita tuli paljon asiakkailta ja niitä kunnostettiin myyntiin. Lemmikkieläinten hautausmaalle on ollut jatkuvasti käyttöä. Hautapaikkavaraukset hoidetaan pääsääntöisesti toimistolta, mutta ma-pe klo välillä sekä lauantaisin myymälästä. Asiakkaat uusivat myös PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

20 8. KOULUTUS hautapaikkamaksuja, kun viisi vuotta tuli täyteen. Hautapaikkoja on yhteensä 1069 kpl. Toukokuussa pidimme haravavointitalkoot hautausmaalla IP-OHJAAJIEN TYÖNOHJAUS IP-PARKKI iltapäivätoiminnan ohjaajille järjestettiin koulutusta ja työnohjausta jokaisena maanantaina klo Kahvihetken lomassa käytiin läpi edellisen viikon asioita ja suunniteltiin tulevaa viikkoa. Kouluttajana ja ryhmän vetäjänä toimivat projektipäällikkö sekä vastuuohjaajat. Järjestettyjä koulutuksia olivat mm. LASTEN URHEILUN PERUSTEET (LUP), LEIRIOHJAAJAINFOT, ENSI-APU, ERITYISLASTEN HUOMIOIMINEN ja NUORI-SUOMI LYHYTKURSSIT: liikuntaa pienissä tiloissa, leiki ja liiku ulkona. 9. TERVEET ELÄMÄNTAVAT Pieksämäen Seudun Liikunta ry. järjesti ELÄMÄNI SANKARI päivän IP-PARKKI iltapäivätoiminnan ohjaajille sekä lapsille. Ohjaajia koulutettiin aamulla 3 tunnin verran ELÄMÄNI SANKARI toiminnanjohtaja Henrik Norrenan johdolla. Koulutuksessa etsittiin keinoja vaikuttaa lapsen kehitykseen ja kasvuun myönteisellä tavalla tukien ja opastaen lasta terveisiin elämäntapoihin. Liikunnan monipuolisuus ja leikkien sekä pelien tärkeys yhdessä ohjaajien esimerkin kanssa ovat avainkysymykset iltapäivätoiminnassa sekä ala-aste ikäisten kanssa toimiessa. IP-PARKKI iltapäivätoiminnan ohjaajat sekä lapset siirtyivät klo Harjun koululle SANKARISÄHLYTURNAUKSEEN. Turnauksessa tärkeimpänä palkintona on yhdessäolo, iloinen mieli ja liikunnan riemu. IP-kerhot olivat PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

21 tehneet jokaiselle oman painetun pelipaidan ja joukkueet pelasivat toisiaan vastaan lyhyet pelit. Mukana temmelsi yli 50 lasta ja 10 ohjaajaa! 10. KUNTOLIIKUNTA Järjestimme kaikille työntekijöille ja hallitukselle salivuoron Harjun koululle maanantaisin klo ja tiistai-iltapäivisin klo Lisäksi henkilökunnalla oli mahdollisuus käydä uimahallilla ja uimahallin kuntosalilla puoleen hintaan. Liikuntapäivät järjestettiin kuukausittain ja niihin oli kaikkien työntekijöiden ipohjaajia lukuun ottamatta mahdollisuus osallistua. Henkilökunnan ja hallituksen oli myös mahdollista varata toimistolla säilytettäviä kausikortteja Pieksämäki Volleyn, Keski-Savon Paterin, Pieksämäen Salibandyn sekä Pieksämäen Pallo-Seppojen, peleihin. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

22 11. OttO-työllisyysprojekti Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n OttO-työllisyysprojekti toteutetaan ajalla Kolmevuotisen hankkeen budjetti on ja sen toteutuksesta vastaavat 3 uutta projektihenkilöä. OttO-työllisyysprojektin toteuttajina toimivat seuraavat henkilöt: Projektipäällikkö Mika Jormakka Työnsuunnittelija Riikka Lipponen Työnohjaaja Raimo Kolehmainen OttO-työllisyysprojektin tavoite on työllistää mahdollisimman paljon vaikeasti työllistyviä ja nuorten yhteiskuntatakuun piiriin kuuluvia haasteellisiin ja mielenkiintoisiin työpaikkoihin Pieksämäen kaupungin alueella vuosina Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n toiminnanjohtaja Jari Honkasen mukaan uudet henkilöt tuovat omalla osaamisellaan apuja koko yhdistyksen toimintaan ja myös alueen urheiluseurat tulevat hyötymään uusista henkilöistä. Työllistämisen tavoitteena on työllistää jokaisena vuonna ainakin 30 pitkäaikaistyötöntä kolmannen sektorin moninaisiin työtehtäviin. Jokaisen työllistetyn kanssa tehtävä henkilökohtainen hyvinvoinnin parantamissuunnitelma antaa tietotaitoa liikunnasta, terveellisestä ruokavaliosta, alkoholista, tupakasta ja muista omaan terveyteen, työkykyyn ja hyvinvointiin vaikuttavista asioista. Työllistämisjaksojen teemoina tulee olemaan työllistäminen ja työssä oppiminen sekä työn laatu ja onnistuminen. Kiinnitämme erityistä huomiota työllistettyjen työkyvyn ylläpitoon, terveyteen ja hyvinvointiin. OPPIMI NE N TYÖNILO TO I MI N TA O NNISTUMINE N PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

23 Liikuntapäivät vuonna 2010: Mäenlaskua (ent.pieksäntalon piha) tai luistelu urheilutalolla sulkapalloa, sählyä ja boccia, lumikenkäkävelyä Kävellen ladunmajalle, pilkkikilpailut ladunmajalla, makkaranpaistoa Polkupyöräkatusuunnistus, melonnan kokeilu tahinlammella, luontopolku Tuopunkankaalla + terveelliseen ruokavalioon liittyvät rastit. Tarjottiin Mikan savustamaa lohta, leipää ja mehua Melontaretki naarajoella (Tensalan silta- Niskanivun laavu Välijoen silta) Laavulla makkaranpaistoa. Kuljetus Pipsin linja-autolla 11.8 Polkupyöräillen kukkaroniemen leirikeskukseen. Ttandem-hiihto, norsupallo, turbokeihäänheittoa, rantaongintakilpailut ja makkaranpaistoa, naurujooga 16.9 ja 23.9 Hätä ensiapu koulutus + pitsat toimistolla Sisäjalkapallo, fittvolley, venyttely / rentoutus urheilutalolla. Esittely Pieksämäen alueen liikuntapaikoista, kävely urheilutalolta uhonmäelle ja takaisin Kävely Uhonmäelle, jossa yhteistoiminnallisia rasteja ja makkaran paistoa. Uinti / kuntosali PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

24 Liikuntavuorot ja kausikortit 2010 (Kevät) ma Harjunkoulun Sali ke Urheilutalo uimaliput ½ hintaan uimahallin Sali ½ hintaan 2 kausikorttia Pipsin peleihin 2 kausikorttia Pisaban peleihin 2 kausikorttia Pieksämäki Volleyn peleihin (syksy) ti urheilutalo uimaliput ½ hintaan uimahallin Sali ½ hintaan 2 kausikorttia Pipsin peleihin 2 kausikorttia Pisaban peleihin 2 kausikorttia Pieksämäki Volleyn peleihin PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

25 Yhteistyökumppanit / yhteistyö: TE- keskus - Rahoittaa OttO-projektia - työvoimaneuvoja voidaan kutsua tarvittaessa asiakastapaamisiin pajalle Pieksämäen kaupunki - rahoittaa OttO- projektia Saimaan syöpäyhdistys -koulutuspalveluiden ostoa liikuntapäiviin Terveys ry koulutuspalveluiden ostoa liikuntapäiviin Bovallius - korjattu myyntiin Bovalliukselle purkuun tullutta elekroniikkaa ja myyty tuotteet Teko-torilla Opin Ovi projekti - Opin Ovi tarjoaa neuvoa ja apua työnhakuun ja koulutuspaikkojen etsintään liittyvissä asioissa Muuta 2010 tapahtunutta: Tammikuu 2010 pajan muutto kangaskadulta alasinkadulle. Riikka äityislomalla Seppo Ahtiainen Riikan sijaisena OttO ohjausryhmä Otto ohjausryhmä Ip-ohjaajien kauden lopetus ja saunailta Heinäkuu 2010 tarjottu pitsat työmiehille, palkkioksi pihan siivous talkoista Elokuu 2010 tarjottu kakku kahvit myymälän porukalle, kiitokseksi myymälän siivous urakasta Syyskuu 2010 hankittu navigaattori Sähköparista 20.9 OttO - ohjausryhmä Syyskuu 2010 ostettu pilkekone PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, 76100 PIEKSÄMÄKI (015)348 714 www.psliikunta.com 1

PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, 76100 PIEKSÄMÄKI (015)348 714 www.psliikunta.com 1 PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, 76100 PIEKSÄMÄKI (015)348 714 www.psliikunta.com 1 1. HISTORIAA Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n perustava kokous on pidetty 27.1.1998 ja perustamiskirja

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2013

TOIMINTAKERTOMUS 2013 - 1 - TOIMINTAKERTOMUS 2013-1 - - 2 - HISTORIA Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n perustava kokous on pidetty 27.1.1998 ja perustamiskirja on päivätty 16.2.1998. Yhdistys toimii Pieksämäen seudulla jäsenseurojensa

Lisätiedot

Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 1 / 2011

Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 1 / 2011 Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 1 / 2011 Mikä ITU on? Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry on mielenterveyskuntoutujien vapaaehtoistoiminnan keskus, edunvalvontajärjestö ja vertaistukiyhteisö.

Lisätiedot

12.3.2013 Varkauden Urheiluseurat ry Käärmeniementie 15 B, 78200 VARKAUS. Vuosi 2012 oli Varkauden Urheiluseurat ry:n 22. toimintavuosi!

12.3.2013 Varkauden Urheiluseurat ry Käärmeniementie 15 B, 78200 VARKAUS. Vuosi 2012 oli Varkauden Urheiluseurat ry:n 22. toimintavuosi! 12.3.2013 Varkauden Urheiluseurat ry Käärmeniementie 15 B, 78200 VARKAUS 1 2012 toimintakertomus Yleistä Vuosi 2012 oli Varkauden Urheiluseurat ry:n 22. toimintavuosi! Varkautelaisten ja tämän myötä järjestön

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2013

TOIMINTAKERTOMUS 2013 TOIMINTAKERTOMUS 2013 Vantaan Mielenterveysyhdistys Hyvät Tuulet ry HYVÄT TUULET RY TOIMINTAKERTOMUS 2013 Lauhatuuli Myöhätuuli Hiekkaharjuntie 13 A Lammaslammentie 17 A 01300 Vantaa 01710 Vantaa 09-8734386

Lisätiedot

Pankkiin on lyhyt matka. ESEDUSTA OSAAJAKSI. Kevät Kauppatorilla. Va p p u tori la 27.4. klo 8 14. Monta tapaa parantaa.

Pankkiin on lyhyt matka. ESEDUSTA OSAAJAKSI. Kevät Kauppatorilla. Va p p u tori la 27.4. klo 8 14. Monta tapaa parantaa. Huhtikuu 2013 Kevät Kauppatorilla Torimyynti arkisin klo 7 14 ja 2.5. 31.8. klo 7-18 Va p p u tori la 27.4. klo 8 14 Kuukausimarkkinat ma 6.5. klo 8 18 seuraavat 3.6. 1.7. 5.8. 7.10. ja 4.11. Monta tapaa

Lisätiedot

Mielenterveysyhdistys HELMI ry. Toimintakertomus 2011. Mielenterveysyhdistys HELMI ry. Pasilan puistotie 7 / 00240 Helsinki

Mielenterveysyhdistys HELMI ry. Toimintakertomus 2011. Mielenterveysyhdistys HELMI ry. Pasilan puistotie 7 / 00240 Helsinki Mielenterveysyhdistys HELMI ry Toimintakertomus 2011 Mielenterveysyhdistys HELMI ry Pasilan puistotie 7 / 00240 Helsinki Mielenterveysyhdistys HELMI ry Toimintakertomus 2011 sivu 2 Sisällys 1. HELMI ry:n

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Toiminnanjohtajan katsaus 3

Sisällysluettelo. Toiminnanjohtajan katsaus 3 Vuosikertomus 1 2 Sisällysluettelo Toiminnanjohtajan katsaus 3 Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ry 4 Toiminnan johtolinjat 4 Missio 4 Arvot 4 Lasten ja nuorten liikunta 5 Lasten liikunnan edistäminen yhteistyössä

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2015 2 Esipuhe Puutarhataidot eivät enää automaattisesti siirry sukupolvelta toiselle. Kiinnostusta puutarhatoimintaan kuitenkin on yhä enemmän. Nuoret haluavat oppia kasvattamaan

Lisätiedot

J U H A N N U S K Y L Ä. tiedottaa elokuu 2013

J U H A N N U S K Y L Ä. tiedottaa elokuu 2013 J U H A N N U S K Y L Ä tiedottaa elokuu 2013 1 Ensimmäinen koulupäivä Tiistaina 13.8. Juhannuskylän koulun uudet seitsemäsluokkalaiset tulivat ensimmäistä kertaa yläkouluun. Oppilaat jaettiin luokkiin,

Lisätiedot

Heitosta Haukipudas tunnetaan!

Heitosta Haukipudas tunnetaan! Heitosta Haukipudas tunnetaan! Ehkä Suomen paras seuraleh Lokakuu 2012 Yleisurheilukoulun menoa ja meininkiä Länsituulen koulun salilla keskiviikkoiltana. YLEISURHEILU SIVU 19 Heitolle työllistämispalkinto

Lisätiedot

Lomakoti Ilonpisara r.y:n jäsen- ja asiakaslehti 2013

Lomakoti Ilonpisara r.y:n jäsen- ja asiakaslehti 2013 Lomakoti Ilonpisara r.y:n jäsen- ja asiakaslehti 2013 TERVETULOA ILONPISARAAN VUONNA 2013 LOMAKOTI ILONPISARA Lomakotiyhdistys Ilonpisaralla on pitkät perinteet loma- ja hoivatoiminnasta. Perinteet sekä

Lisätiedot

Matti Hakamäki ja Kaarlo Laine. Liikunnallisen iltapäivätoiminnan hankkeiden 2004 2005 käynnistyminen

Matti Hakamäki ja Kaarlo Laine. Liikunnallisen iltapäivätoiminnan hankkeiden 2004 2005 käynnistyminen Matti Hakamäki ja Kaarlo Laine Liikunnallisen iltapäivätoiminnan hankkeiden 2004 2005 käynnistyminen Liikunnan ja kansanterveyden julkaisuja 171 ISBN 951-790-198-4 Liikunnan ja kansanterveyden edistämissäätiö

Lisätiedot

JOKAISELLE OMAN KOKOISIA HAASTEITA

JOKAISELLE OMAN KOKOISIA HAASTEITA JOKAISELLE OMAN KOKOISIA HAASTEITA Toimitus: Tarja Sovijärvi ja Eeva-Liisa Tilkanen Taitto: Heidi Friman Kuvat: Yritystalojen arkistot TARINOITA OMAN KOKOISISTA HAASTEISTA Olet juuri avannut Ketään ei

Lisätiedot

REPPU-PROJEKTI 2005-2008 LOPPURAPORTTI

REPPU-PROJEKTI 2005-2008 LOPPURAPORTTI REPPU-PROJEKTI 2005-2008 LOPPURAPORTTI Pirkko Heino Marianne Pajunen REPPU-PROJEKTI 2005-2008 LOPPURAPORTTI 3 SISÄLTÖ ESIPUHE 6 TIIVISTELMÄ 8 1 PROJEKTIN SYNTY JA TAUSTAA 9 2 PROJEKTIN ALOITUS 10 2.1

Lisätiedot

Kurkistus Niilon ja Lassin kouluun Viisaaksi vanhemmaksi Nyt on aika etsiä kesätyötä

Kurkistus Niilon ja Lassin kouluun Viisaaksi vanhemmaksi Nyt on aika etsiä kesätyötä 1 2009 Kurkistus Niilon ja Lassin kouluun Viisaaksi vanhemmaksi Nyt on aika etsiä kesätyötä Asiaa näkövammaisista lapsista ja nuorista tässä numerossa 3 4 Pääkirjoitus Asennetta työnhakuun Työn saaminen

Lisätiedot

Tuli ihan itseni mieleen. Tarinakattila-projekti 2003 2006 Loppuraportti

Tuli ihan itseni mieleen. Tarinakattila-projekti 2003 2006 Loppuraportti Tuli ihan itseni mieleen Tarinakattila-projekti 2003 2006 Loppuraportti Riitta Harilo projektikouluttaja Pirkanmaan Ihmissuhdetyö ry 31.5.2006 1 Sisällysluettelo: 1. Johdanto 2. Tiivistelmä 3. Tavoitteet

Lisätiedot

valloittaa jumppasaleja! Kisajärjestelyissä sattuu ja tapahtuu Liikkuvien lasten riemua JNV:n Jumppakoululeirillä!

valloittaa jumppasaleja! Kisajärjestelyissä sattuu ja tapahtuu Liikkuvien lasten riemua JNV:n Jumppakoululeirillä! Jyväskylän Naisvoimistelijoiden tiedotuslehti, syksy 2010 valloittaa jumppasaleja! Kisajärjestelyissä sattuu ja tapahtuu Liikkuvien lasten riemua JNV:n Jumppakoululeirillä! Sepänkatu 4B 40100 Jyväskylä

Lisätiedot

Kertomus Akaan Verkko -hankkeesta 2010-2012. Projektipäällikkö Mikko Metsänen

Kertomus Akaan Verkko -hankkeesta 2010-2012. Projektipäällikkö Mikko Metsänen Kertomus Akaan Verkko -hankkeesta 2010-2012 Projektipäällikkö Mikko Metsänen 1 Akaan Verkko -hanke Toimintalinja: Euroopan sosiaalirahasto: Työllistymisen ja työmarkkinoilla pysymisen edistäminen sekä

Lisätiedot

Sisällys. 10-Vuotisjuhlajulkaisun toimituskunta. Painopaikka

Sisällys. 10-Vuotisjuhlajulkaisun toimituskunta. Painopaikka Sisällys Puheenjohtajan Tervehdys... 3 Muistoja Edunvalvonnan Vuosilta... 4 20 Vuotta Työttömien Hyväksi... 5 Johtokunta 2012... 6 Toiminnanohjaaja... 7 Eläinhoitola Kotipesä... 8 Poimintoja Yhdistyksen

Lisätiedot

IKAALISTEN SEURAKUNTA, VUOSIKERTOMUS 1.1. 31.12.2011

IKAALISTEN SEURAKUNTA, VUOSIKERTOMUS 1.1. 31.12.2011 IKAALISTEN SEURAKUNTA, VUOSIKERTOMUS 1.1. 31.12.2011 YLEISKATSAUS Vuotta 2011 hallitsi suuri talouden epävarmuus koko maassa, mikä aiheutti seurakuntatoiminnassa myös huolien kasvua. Oli nähtävissä, että

Lisätiedot

Mielenterveysyhdistys HELMI ry. Toimintakertomus 2009. Mielenterveysyhdistys HELMI ry. Pasilan puistotie 7 / 00240 Helsinki

Mielenterveysyhdistys HELMI ry. Toimintakertomus 2009. Mielenterveysyhdistys HELMI ry. Pasilan puistotie 7 / 00240 Helsinki Mielenterveysyhdistys HELMI ry Toimintakertomus 2009 Mielenterveysyhdistys HELMI ry Pasilan puistotie 7 / 00240 Helsinki Mielenterveysyhdistys HELMI ry Toimintakertomus 2009 Pasilan puistotie 7 00240 Helsinki

Lisätiedot

Kansi Jaatisen esitteestä (2014) Sopiva Design Valokuvat: Yhdistyksen jäsenet ja työntekijät, ellei toisin mainita

Kansi Jaatisen esitteestä (2014) Sopiva Design Valokuvat: Yhdistyksen jäsenet ja työntekijät, ellei toisin mainita Kansi Jaatisen esitteestä (2014) Sopiva Design Valokuvat: Yhdistyksen jäsenet ja työntekijät, ellei toisin mainita Sisällysluettelo Jaatinen, vammaisperheiden monitoimikeskus ry:n vuosikertomus 2014 Jaatinen

Lisätiedot

LOPPURAPORTTI PALVELUTUULI-HANKE

LOPPURAPORTTI PALVELUTUULI-HANKE Suomen Nuorisoseurat ry Palvelutuuli, 14336 LOPPURAPORTTI PALVELUTUULI-HANKE 2012 2014 Sisällys Hankkeen strateginen tavoite... 3 Varsinaiset hankkeen tavoitteet... 4 Hankkeen toteutus... 5 Perehtyminen

Lisätiedot

Nakkilan kunnan tiedotuslehti Marraskuu 2006. Nakkila tiedottaa. - Nakkila tiedottaa - 1

Nakkilan kunnan tiedotuslehti Marraskuu 2006. Nakkila tiedottaa. - Nakkila tiedottaa - 1 Nakkilan kunnan tiedotuslehti Marraskuu 2006 Nakkila tiedottaa 1 - Nakkila tiedottaa - 1 Kunnanjohtajan mietteitä 2 Kuva: Sirkka Kankaanpää Viime vuosi oli poikkeuksellisen lämmin. Kesällä tehtiin kaikkien

Lisätiedot

Toimintakertomus 2007 (päivitetty 31.3.2008) Kisällistä osaajaksi -projekti Suomen Nuorisoseurojen Liitto

Toimintakertomus 2007 (päivitetty 31.3.2008) Kisällistä osaajaksi -projekti Suomen Nuorisoseurojen Liitto Toimintakertomus 2007 (päivitetty 31.3.2008) Kisällistä osaajaksi -projekti Suomen Nuorisoseurojen Liitto Yleistä Kolmivuotisen Kisällistä osaajaksi -projektin ensimmäisen toimintavuoden alku painottui

Lisätiedot

Vuosikertomuksen sisältö

Vuosikertomuksen sisältö VUOSIKERTOMUS 2009 Vuosikertomuksen sisältö 3 Myönteisiä ympäristöuutisia, olkaa hyvä! 4 7 Tapahtui vuonna 2009 Poimintoja kierkeläisten kalentereista 8 11 Myymälätoiminnot 8 Uutta tilaa Kyläsaareen ja

Lisätiedot

TI-TURINA. Rauhallista Joulua ja Iloista Uutta Vuotta

TI-TURINA. Rauhallista Joulua ja Iloista Uutta Vuotta TI-TURINA Jäsenlehti 4/2009 Rauhallista Joulua ja Iloista Uutta Vuotta TURUN SEUDUN INVALIDIT RY Invalidiliitto ry:n jäsenyhdistys Toimisto Asesepänkatu 1 20810 TURKU puh. (02) 235 6439 toimisto@turunseuduninvalidit.fi

Lisätiedot

YT YÄ- YHT EIST YÖT Ä T YÖTT ÖMÄT RY.

YT YÄ- YHT EIST YÖT Ä T YÖTT ÖMÄT RY. YT YÄ- YHT EIST YÖT Ä T YÖTT ÖMÄT RY. TOIMINTAKERTOMUS 2014 O S OI TE: TUK KI TI E 2, 90 52 0 OU LU P U H.: 04 4-54 09 25 4 S Ä HK ÖP OS TI: Y TY @ MA IL.S UO MI.N ET K OT I SIV U: W WW.Y TYA.N ET 2 SISÄLLYS

Lisätiedot

250 Tampere. 4/2013 Iloista joulua ja aktiivista uutta vuotta JHL 250 Tampere -lehden lukijoille

250 Tampere. 4/2013 Iloista joulua ja aktiivista uutta vuotta JHL 250 Tampere -lehden lukijoille 250 Tampere 4/2013 Iloista joulua ja aktiivista uutta vuotta JHL 250 Tampere -lehden lukijoille Lehden aikataulu JHL 250 Tampere nro 1/2014 ilmestyy viikolla 8-9 Tee lehteen juttu! Tai anna vinkki aiheesta,

Lisätiedot