TOIMINTASUUNNITELMA 2014 YLEISTÄ

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TOIMINTASUUNNITELMA 2014 YLEISTÄ"

Transkriptio

1 TOIMINTASUUNNITELMA YLEISTÄ Jyvässeudun Työttömät ry on sitoutumaton työttömien etujärjestö. Yhdistys toimii työttömien työnsaannin edistämiseksi, elämänlaadun ja toimeentulon parantamiseksi sekä tasa-arvon ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden edistämiseksi. Yhdistys on vakiinnuttanut asemansa paikallisesti tunnustettuna ja merkittävänä tukityöllistäjänä. Keski-Suomen ELY-keskuksen rahoittaman Säpäkkä-hankkeen mahdollistamana hankevetäjä ja kaksi hanketyöntekijää vastaavat hankkeen toteutumisesta hankesuunnitelman mukaan. Vuonna 2010 voimaan astuneen EU:n valtiontukisäännöksen myötä yhdistyksen ruokalaja pitopalvelu on määritelty te-toimiston taholta elinkeinon harjoittamiseksi. Elinkeinon harjoittaja-statuksen myötä yhdistyksen ruokala- ja pitopalveluun kohdistuvat palkkatuet on luettu ryhmäpoikkeusasetuksen ja de minimis-ehon alaisiksi. Tämä puolestaan tarkoittaa sitä, että myönnettävät tuet voivat pääsääntöisesti olla maksimissaan puolet palkkauskustannuksista, pois lukien nuorten, oppisopimuskoulutettavien ja sairauden tai vamman vaikeuttaessa palkattavan henkilön työllistymistä, jolloin myönnettävän tuen tukiintensiteetti voi olla 75 prosenttia. Lisäksi Jyväskylän kaupungin myöntämät työllisyydenhoidon määrärahat ovat supistuneet vuosi vuodelta. Näistä seikoista johtuen yhdistyksen talous on kääntynyt alijäämäiseksi. Yhdistyksen hallitus on yhdessä toiminnanjohtajan kanssa ryhtynyt/ryhtymässä seuraaviin toimenpiteisiin talouden tasapainottamiseksi: Laaditaan yhdistykselle kokonaisstrategia, jossa määritellään mm. tarvittavat toimenpiteet henkilöstökulujen hallitsemiseksi. Tällaisia toimenpiteitä ovat esimerkiksi palkkatukityöllistämisen ehdot siten, että yleishyödylliselle kädentaito-osastolle palkataan jatkossa vain korkeimpaan korotettuun palkkatukeen oikeutettuja työntekijöitä sekä mahdolliset aukioloaikojen supistamiset, jotta tuntikehykset saadaan mitoitettua pienemmälle henkilöstömäärälle. Lisäksi käynnistetään viivytyksettä työvoimapoliittisen avustuksen haku Keski-Suomen ELY-keskukselta selvitysasiamiehen palkkaamiseksi ja sosiaalisen/yhteiskunnallisen yrityksen perustamiseksi. Selvitysasiamiehen tehtävänä on liiketoimintasuunnitelman ja siihen liittyvien kannattavuuslaskelmien päivittäminen ja kehittäminen sekä markkinointitutkimuksen suorittaminen ja asiakaspalautteen kerääminen.

2 2 Jokikievarin käyttöön on hankittu JAMIX ruoka ohjelma, jolla luodaan ja muokataan reseptejä sekä ylläpidetään niin ruoka-ainetiedot kuin suunnitellaan ruokalistat. Hinnat ja ravintoarvot lasketaan jokaisella ohjelman tasolla täsmällisesti. Tällä ohjelmahankinnalla tavoitellaan kustannustehokkuutta ja samalla päivitetään tuotteiden ja palveluiden hinnat vastaamaan kohonneita kustannuksia. Yhdistyksen hallitus tulee esittämään vuosikokoukselle, että aterioiden hintoja korotetaan yhdellä eurolla. Yhdistyksen toimitilojen osalta on jo luovuttu yhdestä työhuoneesta tavoitteena vuokrakustannusten minimoiminen, myös maksullisten kokoustilojen käytöstä pyritään luopumaan siinä määrin kuin se on mahdollista. Yhdistyksen vakuutukset ja puhelinliittymät on kilpailutettu ja tarvittavat muutokset tehty mm. vaihtamalla puhelinliittymien palveluntarjoajaa edullisempaan vaihtoehtoon. Myös taloudesta vastaavien ja muiden esimiesten kouluttamiseen panostetaan, jotta tulevaisuudessa osataan hakea uusia rahoitusmahdollisuuksia sekä reagoida riittävän rohkeasti ja oikea-aikaisesti esiin tuleviin epäkohtiin. Nimenmuutosesitys Hallitus esittää vuosikokoukselle, että yhdistyksen nimi muutetaan muotoon Jyvässeudun Työllistämisyhdistys JST ry. Nimenmuutoksen taustalla ovat imagolliset tekijät sekä julkisen rahoituksen kohdentuminen työllistämistoimintaan. Yhdistyksen hallitus käynnistää pitkäntähtäimen kokonaisstrategian laadinnan toiminnan ohjaamiseksi haluttuun suuntaan. Toiminnanjohtaja laatii Järjestöjohtamisen täydennyskoulutuksen kehittämishankkeena henkilöstöstrategian helpottamaan henkilöstöpolitiikkaa, rekrytointia ja selkeyttämään työsuhteen aikaisia tavoitteita ja tarkoitusperiä. Keski-Suomen ELY-keskuksen rahoittamalla TUOHI osaamisen kehittämishankkeella vahvistetaan ja syvennetään yhdistyksen luottamushenkilöiden ja työntekijöiden työvalmennus- ja johtamistaitoja. Lisäksi haetaan työvoimapoliittista hankeavustusta sosiaalisen yrityksen perustamisen selvitystyöhön ruokala- ja pitopalvelutoiminnan eriyttämiseksi yleishyödyllisestä toiminnasta. Varsinaiseksi jäseneksi yhdistykseen voi liittyä työttömänä oleva Suomessa asuva henkilö. Työttömäksi henkilöksi katsotaan työtön työnhakija, lomautettu työttömyyskorvausta saava, työttömänä koulutuksessa oleva, työllisyysmäärärahoin työllistetty sekä työttömyyseläkkeellä oleva. Kannatusjäseneksi voi liittyä henkilö, rekisteröity yhdistys tai muu oikeustoimikelpoinen yhteisö. Jyvässeudun Työttömät ry kehittää yhdessä yhteistyöverkostonsa kanssa kolmannen sektorin tukityöllistämistä, henkilöstökoulutusta, työterveys- ja päihdehuoltoa sekä työhyvinvointia, tehden muutosehdotuksia mm. lainsäädäntöön. Yhdistyksellä on sekä työllistämisen että kouluttamisen kautta valmennuksellinen työote sekä pyrkimys tukea pitkäaikaistyöttömän työnhakuvalmiuksien ja ammattitaidon monipuolista kehittymistä. Toiminnassa painotetaan nollatoleranssia päihteiden käytön suhteen.

3 3 TAVOITTEET Yhdistyksen tärkein tavoite on tukea kansalaisten omia pyrkimyksiä elämänlaatunsa parantamiseksi sekä työ- ja toimintakyvyn vahvistamiseksi. Tätä tavoitetta toteutetaan työllistämällä kuukausittain noin 40 jyväskyläläistä henkilöä palkkatukityöhön sekä tarjoamalla työkokeilumahdollisuuksia noin kymmenelle henkilölle. Lisäksi tarjotaan mahdollisuus kuntouttavaan työtoimintaan osallistuville. Säpäkkä-hankkeen rahoituksen puitteissa järjestetään käytännön työtaitoihin liittyvää työllistymistä edistävää koulutusta hankkeiden kohdehenkilöille. TYÖLLISTÄMINEN JA TYÖMARKKINAVALMIUKSIEN PARANTAMINEN Jyvässeudun Työttömät ry työllistää, kouluttaa ja valmentaa sekä tukee työttömiä monella eri tavalla. Yhdistys työllistää pitkäaikaistyöttömiä ruokapalvelun työtehtäviin (nimikkeillä: ruokapalveluesimies, apuemäntä, assistentti, kokki, leipuri, ruokapalvelutyöntekijä, siivooja ja vahtimestari) sekä palveluosastolle (nimikkeillä: kädentaitojen-, harraste- ja maahanmuuttajaohjaaja, vahtimestari, siivooja, it-tukihenkilö, toimistoassistentti ja toimistotyöntekijä). Työntekijöiden ammattitaidon kohentamiseksi järjestetään lisä- ja täydennyskoulutusta, joka antaa mahdollisuuksia hakeutua uusiin työtehtäviin tukityöllistymisjakson jälkeen. Päihteettömyyttä tuetaan yhteistyössä EHYT ry:n kanssa tehostamalla tiedottamista tarjolla olevista palveluita sekä osallistumalla yhteisiin päihteettömyyttä tukeviin tapahtumiin. TYÖTTÖMIEN OPINTORAHASTO HARRASTETOIMINTA TAPAHTUMAT Jyvässeudun Työttömät ry:n Työttömien Opintorahasto tukee jyväskyläläisten työttömien omaehtoista opiskelua heidän ammattitaitonsa parantamiseksi ja työnsaannin helpottamiseksi. Yhdistys tarjoaa monipuolista harrastetoimintaa. Musiikista kiinnostuneiden on mahdollista osallistua laulu- ja soittoryhmä Jokikievarin Laulajiin. Kirjallisuuspiirissä vaihdetaan näkemyksiä kirjoista. Lisäksi kulttuuri-, liikunta- ja hyvinvointiryhmillä edistetään yhdistyksessä toimenpiteissä olevien sekä alueen työttömien terveyttä ja hyvinvointia. Tarina-tupa tarjoaa edelleen mahdollisuuden osallistua avoimeen keskusteluun ja tulla kuulluksi kohderyhmäämme koskevissa asioissa. Yhdistyksessä: Vuosikokous, Jouluateria, pikkujoulut, myyjäiset, teemapäivät ja -viikot. Kansalaistoiminnankeskus Mataran toimijoiden kanssa:

4 Mataran vuosipäivä, Valtakunnalliset kohtaamispaikka-päivät, Jyväskylä päivä, Keski- Suomen päivä, Mataran avoimet ovet -päivä, Ystävänpäivä, Naistenpäivä, Mataran kehittämis- ja kesäpäivät, Tourujoen Yö-tapahtuma ja pikkujoulut. Osallistutaan aktiivisesti toimijoiden muodostamiin työryhmiin sekä yhteisiin tapahtumiin. Työttömien Valtakunnallinen Yhteistoimintajärjestö TVY ry:n järjestämissä tapahtumissa: Vuosikokous, kehittämispäivät, seminaarit, työttömien edunvalvontapäivät, Työttömien toimintapäivä, Sosiaalifoorumi, alueelliset ja valtakunnalliset työttömien toiminnasta vastaavien koulutus- ja virkistyspäivät, aluekokoukset ja työttömien lomaviikot. EHYT ry:n Jyväskylän aluetyönyksikön kanssa: Ehkäisevän päihdetyön viikko, teemaviikot ja tapahtumat. Yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa: Mahdollisuuksien tori ja Rauhan Helmiä -konsertti. 4 HANKKEET EDUNVALVONTA TOIMITILAT Olemalla mukana hankkeissa, jotka edistävät työttömien henkilöiden fyysistä ja psyykkistä työ- ja toimintakykyä ja sen ylläpitämistä, yhdistys haluaa rakentaa toimintamalleja ja - tapoja, joilla aikaansaadaan pitkäaikaisuutta ja pysyvyyttä kolmannen sektorin ja julkishallinnon toimenpiteissä työttömyyden poistamiseksi. Säpäkkä-hanke, ELY-keskus TUOHI-hanke, ELY-keskus Työllisyyden kuntakokeiluhanke, Jyväskylän Kaupunki Päihteettömyyssopimus, Sosiaali- ja terveysministeriö Terveydenedistämisfoorumi, Sosiaali- ja terveysministeriö Valtakunnallinen alkoholiohjelma, Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry Takaisin työelämään pitkäaikaistyöttömien-kuntoutuskurssit, Peurunka/Kela Tulevaisuuden Uudet Tekijät -hanke maahanmuuttajanuorille, Jyväskylän 4H, ESR Kansalaistoiminnankeskus-hanke, RAY TyöKaapeli, HDL, ESR Kansalaistoiminnankeskus työllistäjänä KANTO-hanke, Keski-Suomen yhteisöjen tuki KYT Yhdistys huolehtii työttömien edunvalvonnasta tekemällä esityksiä viranomaisille ja pitämällä yhteyttä poliittisiin päättäjiin. Yhdistys on Työttömien Valtakunnallisen Yhteistoimintajärjestö - TVY ry:n ja Keski-Suomen kolmannen sektorin työvoimapoliittisen neuvottelukunnan jäsen. Jyvässeudun Työttömät ry:n Jokikievari ja toimisto sijaitsevat osoitteessa Matarankatu 6. Palveluosasto ja hallinnollinen toimisto sijaitsevat osoitteessa Matarankatu 4.

5 TIEDOTTAMINEN 5 JÄSENHANKINTA HENKILÖKUNTA MUU TOIMINTA Yhdistys julkaisee Kievarin Uutiset -jäsenlehteä verkossa. Lisäksi voidaan julkaista jäsentiedote tarpeen niin vaatiessa. Esimiehet hoitavat tiedottamisen henkilökunnalle. Toiminnanjohtaja, puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja vastaavat tiedotuksesta tiedotusvälineille ja jäsenistölle sähköpostitse. Tiedottamisessa hyödynnetään maksuttomia ilmoituskanavia, joita ovat paikallisten sanomalehtien ja paikallisradion menovinkit, yhdistyksen www-sivusto, Facebook sekä yhdistyksen ilmoitustaulut. Yhdistyksellä on kotisivut osoitteessa joilta löytyy lisätietoja yhdistyksen toiminnasta. Panostetaan ja kehitetään jäsenhankintaa kaikissa yhdistyksen tapahtumissa. Jyvässeudun Työttömät ry:n palveluksessa on vuosittain noin 80 työntekijää erilaisin tukirahoituksin sekä yhdistyksen omalla rahoituksella. Yhdistykseen palkataan ensisijaisesti korkeimpaan korotettuun palkkatukeen oikeutettuja henkilöitä. Palkatun henkilökunnan lisäksi otetaan henkilöitä kuntouttavaan työtoimintaan. Resurssien mukaan yhdistykseen otetaan myös te-hallinnon lähettämiä työkokeilijoita. Henkilökunnan esimiehenä toimii toiminnanjohtaja. Hän toimii hallituksen kokouksissa esittelijänä, neuvottelee rahoittajien kanssa sekä vastaa toiminnan kehittämisestä yhdessä puheenjohtajan, hallituksen ja johtoryhmän kanssa. Toiminnanjohtaja vastaa yhdistyksen hallinnollisten tehtävien ja toiminnan päivittäisen sujumisen lisäksi henkilökunnan työturvallisuudesta ja työhyvinvoinnista yhdessä muiden esimiesten kanssa. Yhdistyksen työsuojelupäällikkönä toimii toiminnanjohtaja. Työhyvinvoinnin lisäämiseksi yhdistyksessä panostetaan työkykyä ylläpitävään toimintaan ja panostetaan keskustelevan työilmapiirikulttuurin ylläpitämiseen. Yhdistys kannustaa jäsenkuntaansa aktiivisemmin mukaan toimintaan sekä toiminnan järjestämiseen ja kehittämiseen. Osallistuvan, vapaaehtoistyötä tekevän jäsenistön avulla voidaan kehittää verkostojen kautta tapahtuvaa tiedotusta, jolloin mahdollisimman moni työtön voi hyötyä yhdistyksen tarjoamista koulutuksista, harrasteryhmistä ja virkistystoiminnasta. Kohderyhmän sosiaalista hyvinvointia ja terveyttä edistetään yhdessä työterveyshuollon kanssa sekä työaikana tarjottavan kokemus- ja tyky-liikunnan avulla. Tämän toiminnan tavoitteena on antaa kohderyhmälle ideoita pysyviin elämäntapamuutoksiin omaehtoisen liikunnan ja ravitsemustietouden avulla. Työhyvinvoinnin ja asiakastyytyväisyyden mittaamiseksi suoritetaan erilaisia kyselyjä yhteistyössä oppilaitosten kanssa.

6 YHTEISTYÖKUMPPANIT 6 Yhdistys toimii aktiivisesti yhteistyössä eri sidosryhmiensä kanssa. Tärkeimpiä yhteistyökumppaneita ovat: Jyväskylän Kaupunki, Keski-Suomen ELY-keskus, työ- ja elinkeinotoimisto, työvoiman palvelukeskus TYP, Työttömien Valtakunnallinen Yhteistoimintajärjestö TVY ry, Keski-Suomen Yhteisöjen tuki KYT, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Keski-Suomen liitto, Jyväskylän Uusiotuote ry, Sovatek-säätiö, Kuntakokeiluhanke, Työväen Sivistysliitto TSL ry, SAK, Jyväskylän alueen paikallisjärjestö JAP ry, Ehkäisevän Päihdetyön EHYT ry, Terveys ry Jyväskylän paikallisosasto, Jyväskylän ruokapankki Jokapäiväinen leipä, Elämänleipä, Palvelualojen ammattiliitto, JHL ry, Keski-Suomen Liikunta ry, Keski-Suomen Martat, Jyväskylän Työväenyhdistys JTY, Ev.lut. Kansanlähetysseura sekä muut työttömien yhdistykset ja vapaaehtoisjärjestöt. TALOUDELLINEN TOIMINTA Toiminnan edelleen kehittämiseksi haetaan työllisyyspoliittista hankerahoitusta Keski- Suomen ELY-keskukselta työllistämistoimintaan Säpäkkä-hanke sekä sosiaalisen yrityksen perustamismahdollisuuden kartoittamiseen. Lisäksi taloudellista tukea anotaan Jyväskylän kaupungilta kaupunkilisänä, yhteistoimintarahana, kulttuuri- ja liikunta-avustuksena, sekä eri projekteilta ja hankkeilta. Kerätään jäsen- ja kannatusjäsenmaksuja. RAY Haetaan Raha-automaattiyhdistykseltä rahoitusta yhdistyksen perustoimintaan sekä työttömien elämänhallintataitojen tukemiseen. Lisätään omaa varainhankintaa erilaisilla tapahtumien järjestämisellä, arpajaisilla, tilaisuuksilla ja pyytämällä lahjoituksia. Palkkalaskenta- ja kirjanpitopalvelut yhdistys ostaa Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki - osuuskunnalta, jonka perustajajäsen yhdistys on. Yhdistys on pyrkinyt ja pyrkii aktiivisesti vaikuttamaan välityömarkkinoiden kehittämiseen. Tavoitteena on turvata yhdistyksen toiminnan jatkuminen ja kehittäminen, erityisesti heikoimmassa työmarkkinatilanteessa olevien työttömien työllistäjänä ja edunvalvojana.

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Sisällys

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Sisällys TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Sisällys YLEISTÄ... 1 Toimitilat... 1 JÄSENYYS... 2 EDUNVALVONTA... 2 TYÖLLISTÄMINEN JA TYÖMARKKINAVALMIUKSIEN PARANTAMINEN... 2 TALOUS... 2 Taloushallinto... 3 HANKKEET... 3 Sirpakka-hanke...

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2019

TOIMINTASUUNNITELMA 2019 TOIMINTASUUNNITELMA 2019 Sisällys YLEISTÄ... 2 JOKIKIEVARI... 3 PALVELUOSASTO JA KÄDENTAITOPAJA... 3 ESIMIESRESURSSI... 4 TOIMITILAT... 4 JÄSENYYS... 4 EDUNVALVONTA... 4 TALOUS... 4 Taloushallinto... 5

Lisätiedot

Toimintakertomus 2014

Toimintakertomus 2014 Kuva olis kiva Jyvässeudun työllistämisyhdistys JST ry Toimintakertomus 2014 Sisältö YLEISTÄ... 1 JÄSENISTÖ... 2 HALLINTO... 2 HENKILÖSTÖ... 3 HARRASTETOIMINTA... 4 KOULUTUS JA INFOT... 5 OPINTORAHASTO...

Lisätiedot

Palkkatuki muutoksia10.5.2010

Palkkatuki muutoksia10.5.2010 Palkkatuki muutoksia10.5.2010 Iisalmi 15.6. ja Kuopio 18.6.2010 13.8.2010 1 Palkkatuki muutoksia Palkkatuen myöntäminen elinkeinotoiminnan harjoittajille muuttui 10.5.2010 EY:n valtiotukisäännösten lähtökohtana

Lisätiedot

Jyväskylän työttömyysaste oli vuoden 2013 alussa 12,9 % ja vuoden lopussa 17,4 %. (ELY -keskuksen työllisyyskatsaus).

Jyväskylän työttömyysaste oli vuoden 2013 alussa 12,9 % ja vuoden lopussa 17,4 %. (ELY -keskuksen työllisyyskatsaus). Toimintakertomus 2013 YLEISTÄ Keski-Suomen Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY-keskus) myöntämän työvoimapoliittisen Säpäkkähankkeen rahoitus vuosille 2013 2015 mahdollisti kolmen hanketyöntekijän

Lisätiedot

Palkkatuen ja työkokeilun mahdollisuudet välityömarkkinoilla Katja Pietilä Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto

Palkkatuen ja työkokeilun mahdollisuudet välityömarkkinoilla Katja Pietilä Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto Palkkatuen ja työkokeilun mahdollisuudet välityömarkkinoilla 22.5.2017 Katja Pietilä Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto 1 20.9.2017 Palkkatuki Palkkatuki on työttömän työnhakijan työllistymisen edistämiseksi

Lisätiedot

Työelämä 2020 monimuotoisen työyhteisön mahdollisuudet 11.6.2014 Ritva Sillanterä, Satakunnan ELY-keskus

Työelämä 2020 monimuotoisen työyhteisön mahdollisuudet 11.6.2014 Ritva Sillanterä, Satakunnan ELY-keskus Työelämä 2020 monimuotoisen työyhteisön mahdollisuudet 11.6.2014 Ritva Sillanterä, Satakunnan ELY-keskus Palkkatuki (vamman tai sairauden perusteella) Työolosuhteiden järjestelytuki Ritva Sillanterä 11.6.2014

Lisätiedot

Palkkatuki Uudenmaan TE-toimisto, Palkkatukiyksikkö

Palkkatuki Uudenmaan TE-toimisto, Palkkatukiyksikkö Palkkatuki 1 Laki julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta 7 luku 1 - Palkkatuki Työttömän työnhakijan työllistymisen edistämiseksi tarkoitettu tuki, jonka TE-toimisto myöntää työnantajalle palkkauskustannuksiin

Lisätiedot

Työllistymisen toimenpidesuunnitelma Ruokolahti

Työllistymisen toimenpidesuunnitelma Ruokolahti Työllistymisen toimenpidesuunnitelma 2017-2018 Ruokolahti 2(7) Aluksi Työllistymisen toimenpidesuunnitelma on kunnan ja työllistymistä edistävän monialainen yhteispalvelun (TYP) välinen suunnitelma rakennetyöttömyyden

Lisätiedot

HEINÄVEDEN KUNTA TYÖLLISYYSPALVELUT Tietoa työnantajalle ja työnhakijalle

HEINÄVEDEN KUNTA TYÖLLISYYSPALVELUT Tietoa työnantajalle ja työnhakijalle HEINÄVEDEN KUNTA TYÖLLISYYSPALVELUT 2018 Tietoa työnantajalle ja työnhakijalle HEINÄVEDEN KUNNAN TYÖLLISYYSPALVELUT 2018 Heinäveden kunnan työllisyyspalvelut tarjoaa tukea ja ohjausta työttömien työnhakijoiden

Lisätiedot

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 JHL ry 240. Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2011

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 JHL ry 240. Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2011 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat Toimintasuunnitelma 2011 Carita Bardakci 24.11.2010 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE

Lisätiedot

RAY:n avustusmahdollisuudet työllistymisen edistämisessä

RAY:n avustusmahdollisuudet työllistymisen edistämisessä RAY:n avustusmahdollisuudet työllistymisen edistämisessä Muutos 26! Projektien rahoituskanavat ja välityömarkkinat 2014 28.1.2014 Pori 27.1.2014 1 Esityksen rakenne RAY kansalaisjärjestötoiminnan mahdollistajana

Lisätiedot

Vantaan kaupunki työllistämisen tukena yrityksille. Anu Tirkkonen työllisyyspalveluiden johtaja vs.

Vantaan kaupunki työllistämisen tukena yrityksille. Anu Tirkkonen työllisyyspalveluiden johtaja vs. Vantaan kaupunki työllistämisen tukena yrityksille Anu Tirkkonen työllisyyspalveluiden johtaja vs. Kauppakamarin Hankintainfo Vantaa 6.3.2015 Työttömyys Vantaalla tammikuussa 2015 1/2015 1/2014 Muutos

Lisätiedot

KAUPUNGIN JA JÄRJESTÖJEN YHTEISTYÖ TYÖLLISYYDEN HOIDOSSA

KAUPUNGIN JA JÄRJESTÖJEN YHTEISTYÖ TYÖLLISYYDEN HOIDOSSA KAUPUNGIN JA JÄRJESTÖJEN YHTEISTYÖ TYÖLLISYYDEN HOIDOSSA 10.042015 Yhdistysten tulevaisuus työllisyystoimijoina - tilaisuus Tarja Husso Työllisyyspäällikkö TYÖTTÖMÄT TYÖNHAKIJAT JOENSUUSSA 2009-2015 (suluissa

Lisätiedot

Työttömien Valtakunnallinen Yhteistoimintajärjestö-TVY ry Finlands Arbetslösas Samarbetsorganisation - TVY rf

Työttömien Valtakunnallinen Yhteistoimintajärjestö-TVY ry Finlands Arbetslösas Samarbetsorganisation - TVY rf Työttömien Valtakunnallinen Yhteistoimintajärjestö-TVY ry Finlands Arbetslösas Samarbetsorganisation - TVY rf Sörnäisten rantatie 27 C 4, 00500 Helsinki p. (09)7745 350 http://www.tvy.fi/ mailto: etunimi.sukunimi@tvy.fi

Lisätiedot

työllisyysyksikkö , ,0 #JAKO/0! Toimintatulot 0, , ,0 #JAKO/0!

työllisyysyksikkö , ,0 #JAKO/0! Toimintatulot 0, , ,0 #JAKO/0! Työllisyysyksikkö Valtuustoon nähden sitovat tavoitteet: työllisyysyksikkö 935 940,0 778 020,0 #JAKO/0! Toimintatulot 0,0 935 940,0 778 020,0 #JAKO/0! työllisyysyksikkö 2 831 200,0 2 692 110,0 #JAKO/0!

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta JHL 103 edustaa Jyväskylän kaupungilla ja osakeyhtiöissä työskenteleviä,

Lisätiedot

Keski-Suomen. Toimintasuunnitelma 2015

Keski-Suomen. Toimintasuunnitelma 2015 Keski-Suomen ry Toimintasuunnitelma 2015 Missio edistää naisyrittäjyyttä sekä parantaa naisyrittäjien kannattavan toiminnan yleisiä edellytyksiä omalla toiminta-alueellaan, edistää yrittäjyyttä, tervettä

Lisätiedot

Työllisyyspoliittinen avustus TYPO

Työllisyyspoliittinen avustus TYPO TriPla-hanke TriPla-hanke LounaPlussa ry:n ja Hämeen Kylät ry:n toteuttama välityömarkkinahanke, jossa työllistetään palkkatuella pitkään työttömänä olleita henkilöitä yhdistyksiin ja yrityksiin Toimialueena

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2018

Toimintasuunnitelma 2018 Toimintasuunnitelma 2018 Sisällys 1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta... 2 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet... 2 3. Yhdistyksen toiminnan painopisteet vuonna

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN ASUKKAIDEN PAIKALLISAGENDA. toimintasuunnitelma 2008. Kilpisenkatu 8 40100 JYVÄSKYLÄ www.jyvaskyla.fi/japa

JYVÄSKYLÄN ASUKKAIDEN PAIKALLISAGENDA. toimintasuunnitelma 2008. Kilpisenkatu 8 40100 JYVÄSKYLÄ www.jyvaskyla.fi/japa JYVÄSKYLÄN ASUKKAIDEN PAIKALLISAGENDA toimintasuunnitelma 2008 Kilpisenkatu 8 40100 JYVÄSKYLÄ 2 SISÄLLYSLUETTELO TOIMINTASUUNNITELMA 2008 sivu 1. JOHDANTO 3 2. PERUSTOIMINTA 3 3. PERUSTOIMINTAAN KUULUVAT

Lisätiedot

Palkkatuen muutokset 2017

Palkkatuen muutokset 2017 Palkkatuen muutokset 2017 Timo Jalvanti Pirkanmaan TE-toimisto/Tukitiimi 1 Palkkatuen muutoksia vuoden 2017 alusta. Tuen hakeminen - Palkkatukihakemuksessa ei enää kysytä työsopimuslakiin viittaavia asioita

Lisätiedot

Keski-Suomen. Toimintasuunnitelma 2014

Keski-Suomen. Toimintasuunnitelma 2014 Keski-Suomen ry Toimintasuunnitelma 2014 Missio edistää naisyrittäjyyttä sekä parantaa naisyrittäjien kannattavan toiminnan yleisiä edellytyksiä omalla toiminta-alueellaan, edistää yrittäjyyttä, tervettä

Lisätiedot

Palkkatuki. Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimisto Eija Ahava Toimisto Otsikko

Palkkatuki. Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimisto Eija Ahava Toimisto Otsikko Palkkatuki Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimisto Eija Ahava 26.1.2018 1 Palkkatuen määrä Työttömyyden keston perusteella määräytyvä palkkatuki palkkauskustannuksista: Enintään 30 % enintään 6 kk ajan jos

Lisätiedot

hanke Apua ja tukea rekrytoinnin eri vaiheisiin www.rakennerahastot.fi TE -toimiston palkkatuki Kaupungin työllistämistuki

hanke Apua ja tukea rekrytoinnin eri vaiheisiin www.rakennerahastot.fi TE -toimiston palkkatuki Kaupungin työllistämistuki hanke Apua ja tukea rekrytoinnin eri vaiheisiin TE -toimiston palkkatuki Kaupungin työllistämistuki Kaupungin kesätyöllistämistuki nuorille TE-palvelut Oppisopimus Työkokeilu Rekrytointikoulutus www.rakennerahastot.fi

Lisätiedot

Yhdistys osallistuu terveydenhoitajaliiton toimintaan: edustajisto-, hallitus- ja toimikuntaedustusten kautta.

Yhdistys osallistuu terveydenhoitajaliiton toimintaan: edustajisto-, hallitus- ja toimikuntaedustusten kautta. Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 1. YLEISTÄ Kymen terveydenhoitajayhdistys ry on perustettu 29.11.1945 Kotkassa nimellä Suomen terveydenhoitajayhdistys ry:n Kymen osasto. Alkanut vuosi on yhdistyksen

Lisätiedot

Hallitusohjelmakirjauksia työllisyydestä

Hallitusohjelmakirjauksia työllisyydestä Hallitusohjelmakirjauksia työllisyydestä Kuusikkokuntien kuntouttavan työtoiminnan ja tuetun työllistämisen seminaari Oulu 6.10.2011 Erja Lindberg erityisasiantuntija TYP-toimintamalli Työ- ja elinkeinotoimistojen,

Lisätiedot

1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta. 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet

1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta. 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet TOIMINTASUUNNITELMA 2019 Sisällys 1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta... 2 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet... 2 3. Yhdistyksen toiminnan painopisteet vuonna

Lisätiedot

KAIKILLE TYÖTÄ JA TEKEMISTÄ? VÄLITYÖMARKKINAT AKTIIVISENA JA JOUSTAVANA RATKAISUNA. Hallitusneuvos Päivi Kerminen

KAIKILLE TYÖTÄ JA TEKEMISTÄ? VÄLITYÖMARKKINAT AKTIIVISENA JA JOUSTAVANA RATKAISUNA. Hallitusneuvos Päivi Kerminen KAIKILLE TYÖTÄ JA TEKEMISTÄ? VÄLITYÖMARKKINAT AKTIIVISENA JA JOUSTAVANA RATKAISUNA Hallitusneuvos Päivi Kerminen RAKENNETYÖTTÖMYYTTÄ KOSKEVAT KEHITTÄMISLINJAUKSET 1. Ongelmalähtöisestä tarkastelusta vahvuuksien

Lisätiedot

Tätä ohjetta sovelletaan ennen alkaneisiin työsuhteisiin. Tampereen työllistämistuen myöntämisen edellytykset työnantajalle

Tätä ohjetta sovelletaan ennen alkaneisiin työsuhteisiin. Tampereen työllistämistuen myöntämisen edellytykset työnantajalle Tätä ohjetta sovelletaan ennen 1.10.2016 alkaneisiin työsuhteisiin. TAMPEREEN TYÖLLISTÄMISTUKI Tampereen työllistämistuen tavoitteena on edistää yksilöllisiä erityispalveluita tarvitsevien työnhakijoiden

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Maakunnallinen kyläyhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Lappilaiset Kylät ry toimii Lapin kylien kattojärjestönä. Yhdistys toimii kylien asukkaiden, kylätoimikuntien, kylä- ja asukasyhdistysten sekä Lapin

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2013

Toimintasuunnitelma 2013 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat Toimintasuunnitelma 2013 Carita Bardakci 22.11.2012 1.1.1.1.1.1.1.1.1 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013 1. JOHDANTO JA

Lisätiedot

Terveydeksi-hanke

Terveydeksi-hanke Terveydeksi-hanke 1.8.2016-31.7.2019 Hanketoteuttajat ja rahoitus Työttömien Keskusjärjestö ry päätoteuttaja Osatoteuttaja Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry Sosiaali- ja terveysministeriöltä kolmivuotinen Euroopan

Lisätiedot

TE-palvelut työnantajille. 25.9.2014 Toimisto Otsikko

TE-palvelut työnantajille. 25.9.2014 Toimisto Otsikko TE-palvelut työnantajille 1 Ilmoita avoin työpaikka Paikan ilmoittaminen verkossa, te-palvelut.fi Kun teet työnantajana yhteistyösopimuksen TE-toimiston kanssa, saat omalta TE-toimistoltasi käyttöösi verkkopalvelutunnukset

Lisätiedot

Työllisyyspoliittiset avustukset vuodelle 2019

Työllisyyspoliittiset avustukset vuodelle 2019 Työllisyyspoliittiset avustukset vuodelle 2019 Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimisto Eija Ahava 14.9.2018 1 Työllisyyspoliittisen avustuksen hakeminen Hakuaika vuodelle 2019 on 10.9. 12.10.2018 (klo 16.15)

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Me Itse ry Toimintasuunnitelma 2015 Me Itse ry edistää jäsentensä yhdenvertaisuutta yhteiskunnassa. Teemme toimintaamme tunnetuksi, jotta kehitysvammaiset henkilöt tunnistettaisiin

Lisätiedot

Sivistyslautakunnan seminaari Ohjausryhmä Johtoryhmä Sivistyslautakunta Liite no 2

Sivistyslautakunnan seminaari Ohjausryhmä Johtoryhmä Sivistyslautakunta Liite no 2 SIVISTYSTOIMEN TAVOITTEET JA MENESTYSTEKIJÄT vv. 2016- Kriittiset menestystekijät: Asiat, joissa on onnistuttava, jotta tavoitteet toteutuisivat. Kriittiset menestystekijät ovat tärkeitä ja sellaisia joihin

Lisätiedot

Palkkatuki. TEM:n hallinnonalan itse toteutettavien rakennerahastohankkeiden hallinnointi koulutus 31.8.2010 Kirsti Haapa-aho

Palkkatuki. TEM:n hallinnonalan itse toteutettavien rakennerahastohankkeiden hallinnointi koulutus 31.8.2010 Kirsti Haapa-aho Palkkatuki TEM:n hallinnonalan itse toteutettavien rakennerahastohankkeiden hallinnointi koulutus 31.8.2010 Kirsti Haapa-aho TYÖLLIST LLISTÄMISTUKIJÄRJESTELMÄ TYÖLLIST LLISTÄMISTUKI TYÖNANTAJALLLE PALKKATUKI

Lisätiedot

PALKKATUKI OSATYÖKYKYISEN TYÖLLISTYMISEN EDISTÄMISEKSI

PALKKATUKI OSATYÖKYKYISEN TYÖLLISTYMISEN EDISTÄMISEKSI PALKKATUKI OSATYÖKYKYISEN TYÖLLISTYMISEN EDISTÄMISEKSI 11.5.2017 1 Palkkatuen myöntämisen yleiset edellytykset 1) työ- ja elinkeinotoimisto arvioi työttömän työnhakijan työttömyyden johtuvan ammatillisen

Lisätiedot

Terveyden ja toimintakyvyn edistämisen lautakunnan toiminta-avustusten suuntaamisperusteet vuodelle 2015

Terveyden ja toimintakyvyn edistämisen lautakunnan toiminta-avustusten suuntaamisperusteet vuodelle 2015 Terveyden ja toimintakyvyn edistämisen lautakunnan toiminta-avustusten suuntaamisperusteet vuodelle 2015 Sosiaali -ja terveydenhuollon ja potilasyhdistysten, ehkäisevän päihdetyön, eläinsuojelutyön ja

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNGIN TYÖLLISYYSYKSIKKÖ JA TYÖLLISYYSPALVELUT

JOENSUUN KAUPUNGIN TYÖLLISYYSYKSIKKÖ JA TYÖLLISYYSPALVELUT JOENSUUN KAUPUNGIN TYÖLLISYYSYKSIKKÖ JA TYÖLLISYYSPALVELUT 15.042015 Pohjois-Karjalan työllisyystoimijoiden kehittämispäivä Tarja Husso Työllisyyspäällikkö Joensuun kaupunki MIKSI TYÖLLISYYSYKSIKKÖ PERUSTETTU

Lisätiedot

Etelä-Pirkanmaan välityömarkkinoiden kehittämisprojekti

Etelä-Pirkanmaan välityömarkkinoiden kehittämisprojekti Etelä-Pirkanmaan välityömarkkinoiden kehittämisprojekti Tavoitteena kehittää työllisyyden hoitoa alueella Keskeisimpinä tehtävinä - Luoda työllistymisen polkuja pidempään työttömänä olleille henkilöille

Lisätiedot

Info- tilaisuus Sosiaalihuoltolain mukaisen työtoiminnan palvelusetelelin käyttöönotosta Ritva Anttonen, Laura Vänttinen, Susanna Hult

Info- tilaisuus Sosiaalihuoltolain mukaisen työtoiminnan palvelusetelelin käyttöönotosta Ritva Anttonen, Laura Vänttinen, Susanna Hult Info- tilaisuus Sosiaalihuoltolain mukaisen työtoiminnan palvelusetelelin käyttöönotosta 6.9.2018 Ritva Anttonen, Laura Vänttinen, Susanna Hult 6.9.2018 Sosiaalihuoltolain mukainen työtoiminta Sosiaalihuoltolain

Lisätiedot

Palkkatukityön merkitys ja tavoitteet

Palkkatukityön merkitys ja tavoitteet Palkkatukityön merkitys ja tavoitteet Parantaa työttömän työnhakijan ammattitaitoa, osaamista ja työmarkkina-asemaa ja näin edistää hänen työllistymistään avoimille työmarkkinoille TE-toimisto arvioi,

Lisätiedot

Turun Ohjaamo 2015-2018

Turun Ohjaamo 2015-2018 Turun Ohjaamo 2015-2018 Toiminta ja ajatus 17.3.2015 MIKSI OHJAAMO? Nuorten palvelut ovat olleet hajanaisesti sijoittuneita ja huonosti nuorten löydettävissä. Tavoite: Nuorten palvelut yhdessä paikassa

Lisätiedot

EKTA ry:n avustushakemus Eksoten lausunto EKTA ry:n avustushakemukseen

EKTA ry:n avustushakemus Eksoten lausunto EKTA ry:n avustushakemukseen Kaupunginhallitus 20 16.01.2017 Etelä-Karjalan työ- ja asukastupayhdistys ry:n avustushakemus 1252/00.04.00/2016, 1246/02.05.01.03.00/2016 KH 20 Valmistelija/lisätiedot: Hyvinvointipalvelujen kehittämispäällikkö

Lisätiedot

Työllisyyspoliittinen avustus Hankkeiden julkinen haku 2015

Työllisyyspoliittinen avustus Hankkeiden julkinen haku 2015 Työllisyyspoliittinen avustus Hankkeiden julkinen haku 2015 Välityömarkkina- ja yritysyhteistyöseminaari 11.2.2015 Palveluesimies Virpi Niemi Työllisyyspoliittisen avustuksen tarkoitus Työttömien työnhakijoiden

Lisätiedot

JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010

JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010 JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240 /Maire Korkeamäki JHL ry. 240 2 (7) TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2010 1. JOHDANTO Tämä toimintasuunnitelma on laadittu

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA. Valtuusto 17 - SDP 3 - KOK 6 - KEPU 8

KINNULAN KUNTA. Valtuusto 17 - SDP 3 - KOK 6 - KEPU 8 KINNULAN KUNTA Perustettu 1914 Asukkaita noin 2000 Vero%19,50 Lainaa 2100 /asukas Ylijäämää 3 800 000 Liikevaihto 15 000 000 Talous kunnossa Politiikkana välittää toisistamme Emme tee kuntaliitoksia KINNULAN

Lisätiedot

Työllisyyden hoito elinkeinopolitiikkaa vai sosiaalipolitiikkaa? Pirkko Hynynen Työikäisten palvelulinjajohtaja

Työllisyyden hoito elinkeinopolitiikkaa vai sosiaalipolitiikkaa? Pirkko Hynynen Työikäisten palvelulinjajohtaja Työllisyyden hoito elinkeinopolitiikkaa vai sosiaalipolitiikkaa? 2014 Pirkko Hynynen Työikäisten palvelulinjajohtaja Käsitteistä Sosiaalinen kuntoutus Kuvaa toimintaa, joka edistää ihmisen toimintamahdollisuuksia.

Lisätiedot

Kansalaistoiminnankeskus MATARA järjestöjen verkostorakenteena 14.2.2013

Kansalaistoiminnankeskus MATARA järjestöjen verkostorakenteena 14.2.2013 Kansalaistoiminnankeskus MATARA järjestöjen verkostorakenteena 14.2.2013 Sari Naappi Yhteisökoordinaattori Tiina Sivonen Kehittämispäällikkö Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki

Lisätiedot

Työllistämistoiminnan kehittäminen vuonna 2016 / kuntalisän maksaminen

Työllistämistoiminnan kehittäminen vuonna 2016 / kuntalisän maksaminen Kaupunginhallitus 454 14.12.2015 Työllistämistoiminnan kehittäminen vuonna 2016 / kuntalisän maksaminen 1878/02.05.01/2015 KHALL 14.12.2015 454 Kaupunginvaltuusto on 7.9.2015 94 käsitellyt valtuutettu

Lisätiedot

Sosiaalinen kuntoutuminen. 15.5.2012 Ilkka Peltomaa Etelä-Pirkanmaan työvoiman palvelukeskus

Sosiaalinen kuntoutuminen. 15.5.2012 Ilkka Peltomaa Etelä-Pirkanmaan työvoiman palvelukeskus Sosiaalinen kuntoutuminen 15.5.2012 Ilkka Peltomaa Etelä-Pirkanmaan työvoiman palvelukeskus Työ- ja elinkeinopalvelut Työ- ja elinkeinotoimiston uusi palvelumalli rakentuu kolmeen palvelulinjaan ja yrityslähtöisyyden

Lisätiedot

Yhteisölähtöinen paikallinen kehittäminen

Yhteisölähtöinen paikallinen kehittäminen Yhteisölähtöinen paikallinen kehittäminen Hämeen ELY-keskus Paikallinen kehittäminen ja ESR Euroopan sosiaalirahasto (ESR) tukee yhteisölähtöistä eli kansalaistoimijalähtöistä paikallista kehittämistä

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2017

TOIMINTASUUNNITELMA 2017 TOIMINTASUUNNITELMA 2017 1 MISSIO Edistää naisyrittäjyyttä sekä parantaa naisyrittäjien kannattavan toiminnan yleisiä edellytyksiä omalla toiminta-alueellaan, edistää tervettä kilpailua ja naisyrittäjien

Lisätiedot

Kuopion kaupungin JHL yhdistys 862 TOIMINTASUUNNITELMA 2016

Kuopion kaupungin JHL yhdistys 862 TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Kuopion kaupungin JHL yhdistys 862 TOIMINTASUUNNITELMA 2016 1.10.2015 Kuopion kaupungin JHL 862 toimintasuunnitelma 2016 Yhdistyksen toiminnallinen tila Yhdistyksen toiminnallinen tila Jäsenmäärä Yhdistyksen

Lisätiedot

AKTIVOINTIPROSESSIN KEHITTÄJÄRYHMÄ Aika ma 26.3.2012 klo 13-16 Kokoushuone Arctic Läsnä Koivu Inkeri Kokkolan kaupunki/sosiaali- ja terveystoimi

AKTIVOINTIPROSESSIN KEHITTÄJÄRYHMÄ Aika ma 26.3.2012 klo 13-16 Kokoushuone Arctic Läsnä Koivu Inkeri Kokkolan kaupunki/sosiaali- ja terveystoimi AKTIVOINTIPROSESSIN KEHITTÄJÄRYHMÄ Aika ma 26.3.2012 klo 13-16 Paikka Kokoushuone Arctic Läsnä Koivu Inkeri Kokkolan kaupunki/sosiaali- ja terveystoimi Sykkö Matti Työ- ja elinkeinotoimisto Pihlaja Elina

Lisätiedot

Hyvä työntekijä, valmiina palvelukseen!

Hyvä työntekijä, valmiina palvelukseen! Hyvä työntekijä, valmiina palvelukseen! Sisällys 1. Johdanto... 4 2. TE-toimiston työkokeilu... 6 3. Kelan työkokeilu... 8 4. Palkkatuki... 10 5. Oppisopimuskoulutus... 12 6. Työolosuhteiden järjestelytuki...

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Maakunnallinen kyläyhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Lappilaiset Kylät ry toimii Lapin kylien kattojärjestönä. Yhdistys toimii kylien asukkaiden, kylätoimikuntien, kylä- ja asukasyhdistysten sekä Lapin

Lisätiedot

HALLITUKSEN ESITYS JULKISESTA TYÖVOIMA- JA YRITYSPALVELUSTA ANNETUN LAIN MUUTTAMISESTA palkkatukea koskeva luonnos HE 260514

HALLITUKSEN ESITYS JULKISESTA TYÖVOIMA- JA YRITYSPALVELUSTA ANNETUN LAIN MUUTTAMISESTA palkkatukea koskeva luonnos HE 260514 Työttömien Valtakunnallinen Yhteistoimintajärjestö - TVY ry Finlands Arbetslösas Samarbetsorganisation - TVY rf Sörnäisten rantatie 27 C 4, 00500 HELSINKI p. 044 544 3613 Y-tunnus 1003909-9 http://www.tvy.fi/

Lisätiedot

Palkkatuki 25.11.2010 3

Palkkatuki 25.11.2010 3 Palkkatuki Tarkoituksena on parantaa työttömän työnhakijan ammattitaitoa, osaamista ja työmarkkina-asemaa sekä edistää pitkään työttömänä olleen pääsemistä avoimille työmarkkinoille Palkkatukea koskevat

Lisätiedot

Miten tukea työurien jatkamista työpaikoilla?

Miten tukea työurien jatkamista työpaikoilla? Miten tukea työurien jatkamista työpaikoilla? Mistä työhyvinvointi koostuu? Työhyvinvointiryhmä tämä ryhmä perustettiin 2009 ryhmään kuuluu 13 kaupungin työntekijää - edustus kaikilta toimialoilta, työterveyshuollosta,

Lisätiedot

Sosiaalihuoltolain ja kuntouttavan työtoiminnan uudet aloitteet työllistämisessä. LUONNOS 15.5.2014, Eveliina Pöyhönen

Sosiaalihuoltolain ja kuntouttavan työtoiminnan uudet aloitteet työllistämisessä. LUONNOS 15.5.2014, Eveliina Pöyhönen Sosiaalihuoltolain ja kuntouttavan työtoiminnan uudet aloitteet työllistämisessä LUONNOS 15.5.2014, Eveliina Pöyhönen Luonnos uudeksi sosiaalihuoltolaiksi: Parhaillaan lausuntokierroksella 6.6.2014 asti

Lisätiedot

Verkostoja hyödyntäen järjestöje kautta aitoon työllistymiseen

Verkostoja hyödyntäen järjestöje kautta aitoon työllistymiseen Verkostoja hyödyntäen järjestöje kautta aitoon työllistymiseen Mikkeli 15.10.2014 Petri Puroaho Taustani Sosiaaliohjaaja, yhteiskuntatieteiden maisteri ja opettaja/kouluttaja Työkokemusta ja yhteistyötä

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN ASUKKAIDEN PAIKALLISAGENDA RY. Toimintasuunnitelma 2014. Matarankatu 4, 3. krs 40100 JYVÄSKYLÄ www.japary.fi

JYVÄSKYLÄN ASUKKAIDEN PAIKALLISAGENDA RY. Toimintasuunnitelma 2014. Matarankatu 4, 3. krs 40100 JYVÄSKYLÄ www.japary.fi JYVÄSKYLÄN ASUKKAIDEN PAIKALLISAGENDA RY Toimintasuunnitelma 2014 Matarankatu 4, 3. krs 40100 JYVÄSKYLÄ www.japary.fi 1 JAPA ry:n toimintasuunnitelma 2014 Sisällysluettelo 1. Johdanto... 3 2. Perustoiminta...

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN TE-TOIMISTON TYÖNANTAJA- JA YRITYSPALVELUT

KESKI-SUOMEN TE-TOIMISTON TYÖNANTAJA- JA YRITYSPALVELUT KESKI-SUOMEN TE-TOIMISTON TYÖNANTAJA- JA YRITYSPALVELUT 1 Tarkoitus Kysynnän ja tarjonnan kohtaaminen > työnantajat saavat tarpeisiinsa pohjautuvaa osaavaa työvoimaa ja henkilöasiakkaat saavat osaamiseensa

Lisätiedot

Kainuun työllisyyskatsaus, kesäkuu 2013

Kainuun työllisyyskatsaus, kesäkuu 2013 NÄKYMIÄ 2013 KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, kesäkuu 2013 Julkistettavissa 23.7.2013 klo 9.00 Kainuussa työttömyys kasvoi kesäkuussa samaa tahtia kuin koko maassa Työttömyys kasvoi sekä Kainuussa

Lisätiedot

Kajaanin kaupunginvaltuuston seminaari

Kajaanin kaupunginvaltuuston seminaari Kajaanin kaupunginvaltuuston seminaari 20.9.2017 Työllisyys Anne Huotari Työllisyysasiantuntija/TYP-johtaja Kajaanin ja Kainuun työttömyysaste 2015-7/2017 20 18 16 18,2 17,4 14 12 13,4 10 8 6 Kajaani Kainuu

Lisätiedot

Salon kaupungin työllisyysohjelma.

Salon kaupungin työllisyysohjelma. Salon kaupungin työllisyysohjelma Sisällysluettelo Yleistä työllisyysohjelmasta Salon työllisyystilanne ja sopeutusohjelma Pitkäaikaistyöttömien työllistäminen Nuorisotakuu Poikkihallinnollinen työllisyydenhoito

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL n julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2017 Pääkohdat 1 / 2 Järjestötoiminta Liitto JHL;n 2017 toimintasuunnitelma ja sen strategiset tavoitteet ohjaavat myös toimintaamme.

Lisätiedot

Palkkatukea oppisopimuskoulutukseen. Oppisopimuskoulutuksen tietotori 13.5.2014, Helsinki Ylitarkastaja Kirsti Haapa-aho Työ- ja elinkeinoministeriö

Palkkatukea oppisopimuskoulutukseen. Oppisopimuskoulutuksen tietotori 13.5.2014, Helsinki Ylitarkastaja Kirsti Haapa-aho Työ- ja elinkeinoministeriö Palkkatukea oppisopimuskoulutukseen Oppisopimuskoulutuksen tietotori 13.5.2014, Helsinki Ylitarkastaja Kirsti Haapa-aho Työ- ja elinkeinoministeriö Sovellettavat säädökset ja ohjeet Laki julkisesta työvoima-

Lisätiedot

ESR haku mennessä. Rakennerahastoasiantuntijat Jaana Niemi, Tuula Isosuo ja Leena Tuunanen

ESR haku mennessä. Rakennerahastoasiantuntijat Jaana Niemi, Tuula Isosuo ja Leena Tuunanen ESR haku 16.2.2015 mennessä Rakennerahastoasiantuntijat Jaana Niemi, Tuula Isosuo ja Leena Tuunanen 14.1.2015 Ison kuvan hahmottaminen - Mikä on meidän roolimme kokonaisuudessa? Lähde: Maija-Riitta Ollila,

Lisätiedot

Työttömät yhdenvertaisiksi terveyspalveluissa. Terveydeksi-hanke Kansalaisinfo

Työttömät yhdenvertaisiksi terveyspalveluissa. Terveydeksi-hanke Kansalaisinfo Työttömät yhdenvertaisiksi terveyspalveluissa Terveydeksi-hanke Kansalaisinfo 21.2.2019 Terveydeksi-hanke Työttömien Keskusjärjestö ry (päätoteuttaja)+ Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry ESR- rahoitus / Sosiaali-

Lisätiedot

TE-palvelut. Uudenmaan ELY-keskus Jani Lehto

TE-palvelut. Uudenmaan ELY-keskus Jani Lehto TE-palvelut Uudenmaan ELY-keskus Jani Lehto 5.11. TE-palvelut perustuvat lakiin julkisista työvoima- ja yrityspalveluista TE-palvelut ovat julkisia työ- ja elinkeinopalveluita, joita tarjoavat Työ- ja

Lisätiedot

Euroopan sosiaalirahaston rahoitusmahdollisuudet

Euroopan sosiaalirahaston rahoitusmahdollisuudet Euroopan sosiaalirahaston rahoitusmahdollisuudet Pääteemana toimintalinja 5 eli sosiaalinen osallisuus ja köyhyyden torjunta, Keski-Suomen ELY-keskus Euroopan sosiaalirahaston rahoitusmahdollisuudet Euroopan

Lisätiedot

JOSE TOIMINTA 2013 1/7 Joensuun seudun erilaiset oppijat ry 1.10.2013 Puosuntie 1 80170 Joensuu

JOSE TOIMINTA 2013 1/7 Joensuun seudun erilaiset oppijat ry 1.10.2013 Puosuntie 1 80170 Joensuu JOSE TOIMINTA 2013 1/7 TOIMINTASUUNNITELMA 2013 Josen jäseninä on erilaisia oppijoita, heidän läheisiään ja työnsä vuoksi oppimisvaikeuksista kiinnostuneita. Josen tarkoituksena on koota edellä mainitut

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2017

TOIMINTASUUNNITELMA 2017 TOIMINTASUUNNITELMA 2017 SISÄLLYS 1. YHDISTYKSEN TOIMINNAN TARKOITUS JA TOIMINTAMUODOT 2 2. HALLITUS JA SEN TOIMINTA 3 3. JÄSENTOIMINTA 3 4. JÄRJESTÖ- JA PAIKALLISOSASTOTOIMINTA 4 5. OPISKELIJATOIMINTA

Lisätiedot

Palkkatuki ja oppisopimuskoulutus Eija Sumen, Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto

Palkkatuki ja oppisopimuskoulutus Eija Sumen, Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto Palkkatuki ja oppisopimuskoulutus 10.10.2017 Eija Sumen, Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto Palkkatuki Palkkatuki on työttömän työnhakijan työllistymisen edistämiseksi tarkoitettu harkinnanvarainen tuki. Palkkatuen

Lisätiedot

Te-toimisto. työllistymisen tukimuodot

Te-toimisto. työllistymisen tukimuodot Te-toimisto työllistymisen tukimuodot Kirsi Elg Asiantuntija, Jyväskylän työvoiman palvelukeskus Keski-Suomen TE-toimisto Tuetun työllistymisen palvelulinja 1 Asiakkaalle hänen palvelutarpeensa mukaista

Lisätiedot

Ohjaamo-päivät Lahdessa

Ohjaamo-päivät Lahdessa Ohjaamo-päivät Lahdessa 23.09.2015 Työllisyystietoa Lahdesta - elokuu 2015 Työttömyysaste 18,0 % (8912) (koko maa 13,2 %) 2012: ka-14,0 %; 2013: ka-16,1 %; 2014: ka-17,3 % Nuorten osuus työttömistä 15,0

Lisätiedot

2016 TOIMINTASUUNNITELMA

2016 TOIMINTASUUNNITELMA 2016 TOIMINTASUUNNITELMA 1 1. Etelä-Savon sosiaali- ja terveysalan järjestöjen tuki ry:n toiminnan tarkoitus ja visio vuodelle 2016 Etelä-Savon sosiaali- ja terveysalan järjestöjen tuki ry, ESTERY, on

Lisätiedot

Green Care seminaari. Kokkolan työvoiman palvelukeskus. 10.4.2013 Toimisto Otsikko

Green Care seminaari. Kokkolan työvoiman palvelukeskus. 10.4.2013 Toimisto Otsikko Green Care seminaari Kokkolan työvoiman palvelukeskus 1 Kokkolan työvoiman palvelukeskus (TYP) Työvoiman palvelukeskus on TE-toimiston, kaupungin sekä KELAN yhteinen palveluyksikkö Tavoitteena on moniammatillisesti

Lisätiedot

Järjestöjen rahoituslähteitä Yleiskatsaus Tiina Sivonen, Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry PÄHKINÖITÄ PUSSIIN KOULUTUS

Järjestöjen rahoituslähteitä Yleiskatsaus Tiina Sivonen, Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry PÄHKINÖITÄ PUSSIIN KOULUTUS Järjestöjen rahoituslähteitä Yleiskatsaus Tiina Sivonen, Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry PÄHKINÖITÄ PUSSIIN KOULUTUS 13.2.2014 Rahoituslähteitä kehittämishankkeisiin ja toiminnan toteuttamiseen Kansalliset

Lisätiedot

TYÖVALMENNUSSÄÄTIÖ. VALTUUSKUNTA 18 jäsentä. HALLITUS 7 jäsentä. TILITOIMISTO - palkanlaskenta - kirjanpito TOIMITUSJOHTAJA

TYÖVALMENNUSSÄÄTIÖ. VALTUUSKUNTA 18 jäsentä. HALLITUS 7 jäsentä. TILITOIMISTO - palkanlaskenta - kirjanpito TOIMITUSJOHTAJA TYÖVALMENNUSSÄÄTIÖ VALTUUSKUNTA 18 jäsentä HALLITUS 7 jäsentä TOIMITUSJOHTAJA JOHTORYHMÄ - toimipisteiden esimiehet - hankkeiden edustaja - toimitusjohtaja ja toimistosihteeri. TILITOIMISTO - palkanlaskenta

Lisätiedot

Työelämän ulkopuolella olevien osallisuus ja hyvinvointi kyselytutkimuksen tuloksia

Työelämän ulkopuolella olevien osallisuus ja hyvinvointi kyselytutkimuksen tuloksia Työelämän ulkopuolella olevien osallisuus ja hyvinvointi kyselytutkimuksen tuloksia Euroopan sosiaalirahaston TL 5:n hankkeiden asiakkaille suunnattu kyselytutkimus (2017) Lars Leemann & Anna Keto-Tokoi

Lisätiedot

TE-palvelut yrityksille ja työnantajille

TE-palvelut yrityksille ja työnantajille Selkoesite TE-palvelut yrityksille ja työnantajille te-palvelut.fi TE-palvelut yrityksille ja työnantajille Tämä esite kertoo, mitä palveluja TE-toimistot tarjoaa yrityksille ja työnantajille. TE-palveluista

Lisätiedot

Välityömarkkinafoorumi. Ritva Sillanterä 6.3.2015

Välityömarkkinafoorumi. Ritva Sillanterä 6.3.2015 Välityömarkkinafoorumi Ritva Sillanterä 6.3.2015 Uudistunut palkkatuki Työttömän työnhakijan työllistymisen edistämiseksi tarkoitettu tuki, jonka TE-toimisto myöntää työnantajalle palkkauskustannuksiin

Lisätiedot

Kainuun työllisyyskatsaus, kesäkuu 2015

Kainuun työllisyyskatsaus, kesäkuu 2015 NÄKYMIÄ KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, kesäkuu Julkistettavissa 21.7. klo 9.00 Työttömyys kääntyi kasvuun myös Kainuussa Määrärahojen loppuminen alkaa heijastua työttömyyteen Alkuvuoden

Lisätiedot

Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020

Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma ESR Etelä-Pohjanmaa Aluekehittämispalaverit 14.-23.4.2015 www.rakennerahastot.fi sivustolta löytyy - Kestävää kasvua ja työtä - Suomen rakennerahasto-ohjelma

Lisätiedot

Työllistämisen Turku-lisä Työllisyystoimikunta 24.2.2015

Työllistämisen Turku-lisä Työllisyystoimikunta 24.2.2015 Työllistämisen Turku-lisä Työllisyystoimikunta 24.2.2015 19.2.2015 Esittäjän nimi 1 Työmarkkinatuen kuntaosuus tammikuulta noin 2 miljoonaa euroa Ennuste vuositasolle on 24,5 M Vuodesta 2011 tähän vuoteen

Lisätiedot

Työllisyyspoliittinen avustus Lapin TE-toimisto

Työllisyyspoliittinen avustus Lapin TE-toimisto Työllisyyspoliittinen avustus 1 Työllisyyspoliittisen avustuksen tarkoitus Työttömien työnhakijoiden työllistymisen edistäminen * parannetaan yleisiä työmarkkinavalmiuksia ja ammatillista osaamista Erityisesti

Lisätiedot

SOFIAN KANNATUSYHDISTYS RY SOFIA-OPISTO TOIMINTASUUNNITELMA

SOFIAN KANNATUSYHDISTYS RY SOFIA-OPISTO TOIMINTASUUNNITELMA 1 SOFIAN KANNATUSYHDISTYS RY SOFIA-OPISTO TOIMINTASUUNNITELMA 2019 23.11.2018 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. SOFIA-OPISTON TEHTÄVÄ.. 3 2. TOIMINNAN KEHITTÄMINEN 3 3. HENKILÖSTÖN KOULUTUS JA OSALLISTAMINEN 4 4.

Lisätiedot

Muutosturvainfo PIONR

Muutosturvainfo PIONR Muutosturvainfo PIONR 08.05.2012 Jaakko Routavaara Muutosturva-asiantuntija jaakko.routavaara@te-toimisto.fi puh. 050 396 1723 1 FINGERPORI Positiivinen ajattelu Muutosturvan piiriin kuuluvalla työnhakijalla

Lisätiedot

Rahoituspohjan muutos - työttömyysetuuksien käyttötarkoituksen laajentaminen

Rahoituspohjan muutos - työttömyysetuuksien käyttötarkoituksen laajentaminen Etelä-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto MUUTOKSET PALKKATUKEEN Rahoituspohjan muutos - työttömyysetuuksien käyttötarkoituksen laajentaminen Välityömarkkinatoimijoille määräkiintiöt - yhdistyksille,

Lisätiedot

Prolainen vaihtoehto. Ammattiliitto Pron vaihtoehto hallituksen omatoimisen työnhaun mallille

Prolainen vaihtoehto. Ammattiliitto Pron vaihtoehto hallituksen omatoimisen työnhaun mallille Prolainen vaihtoehto Ammattiliitto Pron vaihtoehto hallituksen omatoimisen työnhaun mallille Osaamisen päivittäminen on avain työn kohtaanto-ongelman ratkaisemiseen Työttömien koulutukseen panostaminen

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA. Valtuusto 17 - SDP 3 - KOK 6 - KEPU 8

KINNULAN KUNTA. Valtuusto 17 - SDP 3 - KOK 6 - KEPU 8 KINNULAN KUNTA Perustettu 1914 Asukkaita noin 2000 Vero%19,00 Lainaa 2000 /asukas Ylijäämää 3 700 000 Talous kunnossa Politiikkana välittää toisistamme Emme tee kuntaliitoksia KINNULAN KUNTA Valtuusto

Lisätiedot

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13 '14

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13 '14 TYÖLLISYYSKATSAUS Lisätiedot: Ennakkotiedot: SYYSKUU 214 puh. 29 54 85 Julkistettavissa 21.1.214 klo 9. www.tem.fi/tyollisyyskatsaus ISSN 1797-3694 (pdf) 4 ' 35 3 25 (1) 2 15 1 5 (2) 28 '9 '1 '11 '12 '13

Lisätiedot

Kainuun työllisyyskatsaus, heinäkuu 2015

Kainuun työllisyyskatsaus, heinäkuu 2015 NÄKYMIÄ KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, kuu Julkistettavissa 25.8. klo 9.00 Työttömyys kasvaa, mutta hitaasti Naisten työttömyys kasvaa, miesten vähenee Työttömyyden kasvu jatkui myös kuussa,

Lisätiedot

Työllisyyspoliittisten avustusten infotilaisuus toimijoille

Työllisyyspoliittisten avustusten infotilaisuus toimijoille Työllisyyspoliittisten avustusten infotilaisuus toimijoille 22.9.2015 Leena Kauhanen 1 Työllisyyspoliittisen avustuksen käyttötarkoitus Työllisyyspoliittisella avustuksella edistetään työttömien työnhakijoiden

Lisätiedot

Työllisyyspalvelut murroksessa

Työllisyyspalvelut murroksessa Työllisyyspalvelut murroksessa Anna-Marja Tamminen Työllisyyskoordinaattori Saarijärven kaupunki Saarijärven työttömien vuosikeskiarvot vuodesta 2009 alkaen Lähteet: K-S työllisyyskatsaukset, ELY-keskus

Lisätiedot