Pasilan uutiset. Pasilalaiset kohtaavat muutokset yhdessä 3/2015. Pasila Seura-Böle Samfundet r.y.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Pasilan uutiset. Pasilalaiset kohtaavat muutokset yhdessä 3/2015. Pasila Seura-Böle Samfundet r.y."

Transkriptio

1 Pasilan uutiset 3/2015 Pasila Seura-Böle Samfundet r.y. Pasilalaiset kohtaavat muutokset yhdessä Tervetuloa PASILA SEURAN 40-VUOTISJUHLIIN Rauhanasemalle (Veturitori 3) TORSTAINA 3.9. KELLO Mukavan yhdessäolon lisäksi luvassa on lyhyitä OHJELMANUMEROITA ja pientä tarjoilua. TULE piipahtamaan tai VIIVY koko parituntinen. Kaikki pasilalaiset ovat sydämellisesti tervetulleita juhlimaan alueemme vireää toimintaa! Pasilan arkea on viime vuosina leimannut muutos. Rakentamisen äänet ja tilapäisjärjestelyt ovat tulleet kaikille tutuiksi. Muutokset eivät kuitenkaan ole uusia asia pasilalaisille. Muutos puukaupunginosasta moderniksi kerrostaloalueeksi oli aikoinaan vähintään yhtä iso mullistus. Pasilan vaiheisiin kannattaa tutustua pasilalaisten ja Helsingin kaupunginteatterin yhteisessä näytöksessä Pasila-viikolla. Näytelmän keväällä nähneet olivat vaikuttuneita ja iloisia siitä lahjakkuudesta ja luovuudesta, jota pasilalaisista löytyy. Vaikka Pasilassa on harvinaisen vähän ei meidän takapihalle eli nimby-henkeä, on meilläkin oikeus sanoa mielipiteemme, jos jokin suunniteltu muutos on huono. Siksi on tärkeää, että pasilalaiset allekirjoittaisivat Pasila Seuran adressin Länsi-Pasilan liikenneyhteyksien säilyttämisestä. Ei ole oikeudenmukaista, että nykyisten asukkaiden yhteydet kärsivät merkittävästi uuden tullessa. Lisätietoa adressista saa tästä lehdestä. Toivotan kaikki tervetulleiksi Pasila Seuran 40-vuotisjuhliin Rauhanasemalle torstaina 3. syyskuuta kello Juhlitaan jo saavutettuja asioita ja kohdataan tulevat muutokset yhdessä, ylpeinä pasilalaisina.

2 RedS tilaussauna Kellosillalla sijaitseva RedS tilaussauna on toiminut nykyisen omistajan Sampsa Seppälän johdolla neljä vuotta. Suomalaisten erityissuhde saunomiseen on saanut bisneksen pyörimään mukavasti, ilman sen suurempaa mainostamista. Sana saunasta on levinnyt siellä käyneiden avulla, eikä asiakkaista ole ollut pulaa. Kahden saunan lisäksi tilassa on muun muassa uima-allas, iso oleskelutila ja erinomaisesti varusteltu keittiö. Sampsa Seppälä hoitaa saunaa päivätyönsä ohella. Tehokas yrittäjä hoitaa kaiken yritykseen liittyvän itse, siivouksesta lähtien. Kaksisataa neliöinen tila sopii monenlaisten seurueiden käyttöön. Tyypillinen vierasporukka on polttariporukka tai messuilta tuleva työseurue, mutta RedS:n tiloissa on vietetty myös monenlaisia perhejuhlia. Tiloissa on kuvattu myös useampi musiikkivideo sekä yhden Salattujen Elämien jakson uima-allaskohtaus. Yrittäjän kannalta Seppälän mielestä Pasilassa on parasta erinomaiset liikenneyhteydet ja keskeinen sijainti. Lisätietoja: www. reds.fi Lounasravintola Mala Pasilalainen Tuomo Hänninen pyörittää Itä-Pasilassa Mala nimistä lounasravintolaa. Tuomo on koulutukseltaan suunnitteluinsinööri, mutta hän on toiminut ravintola-alan yrittäjänä jo yhdeksän vuotta. Ravintola-alalle Tuomo ajautui tutustuttuaan kymmenen vuotta sitten netin kautta nykyiseen vaimoonsa Huihin. Toinen heidän kiinalaisista ravintoloistaan, Mr Lau, sijaitsee Etelä-Haagassa. Mala on löytänyt hyvin asiakkaansa. Ruokailijat ovat enimmäkseen Pasilan toimistojen ja yritysten työntekijöitä. Tilat alkavat jo käydä ahtaaksi, joten ravintolasalin laajennukselle olisi tarvetta. Tuomoa oudoksutti aluksi sekä asua että työskennellä Pasilassa, mutta nyt hän ei enää muuttaisi mihinkään. Pasilassa on kaikki niin lähellä. Työpäivät venyvät pitkiksi, mutta perheyrityksessä ei tarvitse olla erossa rakkaimmistaan. Ravintola Malassa työskentelee myös sellaisia työntekijöitä, jotka eri syiden takia eivät pysty tekemään työtä tavanomaisten vaatimusten mukaisesti. Tuomo pitääkin erittäin tärkeänä työllistää heikossa työmarkkina-asemassa olevia.

3 Itä-Pasilan kaupunkiviljelyssä siirryttiin lavakauluksiin Kaupunkiviljely käynnistyi tänä vuonna hiukan myöhemmin, kesäkuun puolessa välissä. Tämä ei kuitenkaan haitannut innokasta viljelijäjoukkoa, vaan alkukasvun parvekkeilla saaneet kasvit siirrettiin lennossa uusiin lavankauluksiin eli viljelylaatikoihin. Nyt satoa on kertynyt jo runsain mitoin ja kauniita, värikkäitä kasviksia on jo päässyt lautaselle saakka sekä myös meidän kaikkien silmäniloksi. Kaupunkiviljelyä tehtiin kolme edellistä vuotta viljelysäkeissä, mutta tänä vuonna Helsingin kaupungin toiveesta siirryttiin lavankauluksiin. Viljelijöitä on nyt 12, mutta ensi vuonna katsotaan saadaanko kauluksia tilattua lisää, jotta viljelijöitä voisi olla enemmänkin. Pyyteetöntä ympäristötyötä Pyörätuolilla reippaasti liikkuva Ari Nurminen on tullut itä-pasilalaisille tutuksi uutterana ulkoilijana ja kuntoilijana. Ympäristön roskattomuus on hänelle tärkeää, joten roskapihdit ja -pussi ovat päivittäin mukana. Hän jaksaa huolehtia myös taloyhtiönsä piha-alueen siisteydestä. Ari tekee pyyteettömästi oman osuutensa siisteyden eteen. Hän korostaa, että jokaisen tulee huolehtia siitä, ettei roskia heitetä kaduille ja teiden varsille. Aikuisten pitää näyttää esimerkkiä lapsille. Erilaisia apuvälineitä käyttäville ja huonosti liikkuville esteettömyys on tärkeätä. Ari Nurmisen mielestä Itä-Pasilassa esteettömyys on otettu aika hyvin otettu huomioon. Vuosien mittaan hän on löytänyt itselleen sopivat kulkureitit. Matalalattiaiset raitiovaunut saavat häneltä kiitosta. Busseillakin hän matkustaa, vaikka niihin on vaikea päästä pyörätuolilla. Ari pystyy nousemaan bussiin omatoimisestikin, mutta hän toivoisi bussien kuljettajilta avuliaampaa suhtautumista vammaisten liikkumiseen. Ari Nurminen harrastaa päivittäin hyötyliikuntaa sekä terveydellisistä syistä että omaksi ilokseen. Töölönlahden ympäristö ja keskuspuisto sopivat hyvin pyörätuolilla liikkuvalle. Mieluisia ovat myös silloin tällöin pitkät pyörälenkit Laajasalossa. Ulkoilun lisäksi Ari käy lähes päivittäin Töölön kisahallissa, joka on pyörätuolia käyttäville kuntoilijoille erinomainen paikka. Ari pelaisi mielellään shakkia. Hän toivoo, että lähitienoilta löytyisi innokkaita harrastajia. Itä-Pasilan asukastalo olisi mainio paikka shakkikerhon kokoontumisille. Pelaamisesta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Veikko Väisäseen, tai käydä asukastalolla, Topparikuja 2.

4 Pasila on Suomen Lisses parkour sopii Pasilaan Pasila on Suomen Lisses, sanovat Pasilassa asuvat Unto Utti Ikkala ja Jukka Tarvainen. Lisses on Pariisin esikaupunki, josta parkour on lähtöisin. Miehet arvostavat Pasilaa erityislaatuisena asuinalueena, joka on heidän harrastukselleen täydellinen. Itä-Pasilan ympäristö on kuin luotu parkkaamaan. Teräkset, betonit ja seinämät ovat riittävän kestäviä ja mittasuhteiltaan sopivia, sanovat Unto ja Jukka. Parkourissa, eli suomalaisittain parkkaamisessa, pyritään liikkumaan mahdollisimman sulavasti, nopeasti ja tehokkaasti paikasta toiseen. Esteitä käytetään ponnahtamiseen ja ympäristön esineitä ja rakenteita nopeaan ja katkeamattoman sulavaan liikkeeseen. Parkkaaja voi liikkumisessaan hyödyntää esimerkiksi kaiteita, kattoja ja parvekkeita ponnahduslautoinaan. Liikkumisessa käytetään pääasiassa omaa kekseliäisyyttä, mutta aikojen saatossa perusliikkeet ovat vakiintuneet. Parkourin harrastajat pyrkivät olemaan vastuullisia ja he kunnioittavat asuinaluetta, muita ja kehoaan. He ovat tervehenkistä ja reilua porukkaa. Tavoitteena ei ole rikkoa mitään eikä häiritä ketään, ja parkkaajat ymmärtävät yleensä pysyä poissa yksityisalueilta. Parkkaajat katsovat Pasilaa eri silmin kuin muut alueensa asukkaat. Siinä missä muut näkevät kaiteissa ja betonissa esteitä ja ohjaavia reittejä, parkkaaja näkee tavan ylittää, liikkua yli. Lajiia harrastetaan usein yksin, mutta myös pienissä ryhmissä. Parkourissa ei kilpailla toisiaan vastaan, koska lajissa on kyse omien rajojen etsimisestä, omien rajojen venyttämisestä, toisiaan tukien. Kokeneet harrastajat auttavat ja neuvovat mielellään aloit telijoita. Esteitä ylitetään esteisiin tarttumalla tai koskematta niihin. Seinälle hypätään roikkumaan käsien ja jalkojen varaan. Ulkopuolisen silmin parkour näyttää riskialttiilta, mutta se ei ole sitä, kertovat Utti ja Jukka. Se on mahdollisimman tehokasta liikkumista paikasta toiseen. Lajissa pyritään sulavuuteen ja esteettisyyteen. Parkour ei ole siis temppujen tekemistä, hyppimistä ja hurjastelua, niin kuin monesti luullaan. Jotkut näkevät parkourin paheksuttavana toimintana ja rakennuspintojen likaamisena. Aikuisten kiipeilyä pidetään lapsellisena. Ennakkoluuloiset ja lajista tietämättömät saattavat häätää parkkaajat esimerkiksi kerrostalojen pihoista siinä luulossa, että se on jopa kiellettyä laissa. Pasilalaiset Unto ja Jukka arvostavat asuinaluettaan.

5 Korttelidraama Pasila in memoriam valloittaa Pasilan kadut jälleen syyskuussa Helsingin Kaupunginteatterin yleisötyö näkyy jälleen Pasilassa. Keväällä ensi-iltansa saaneesta, koko kaupunginosan katukuvassa liikkuvasta korttelidraamasta Pasila in memoriam nähdään kaksi lisäesitystä Lisäesitykset nähdään osana Pasila-viikkoa. Esiintyvä ryhmä on koottu eri-ikäisistä harrastajista. Pasila in memoriam on esitys Pasilasta: sen menneisyydestä, nykyisyydestä ja tulevasta. Pasilaa on rakennettu aina; ensin Puu-Pasila muuttui betoniviidakoksi, ja nyt rakenteilla on tulevaisuuden Tripla Helsingin uusi keskus. Esitys on osa Pääroolissa Pasila -projektia, joka on Helsingin Kaupunginteatterin kolmatta kauttaan toimiva yleisötyöprojekti. Tavoitteena on edesauttaa aktiivisemman ja yhtenäisemmän Pasilan syntyä. Esitys alkaa Länsi-Pasilan puolelta ja päättyy Itä-Pasilaan. Yleisö kulkee esiintyjäjoukon mukana ulkotiloissa. PÄÄROOLISSA PASILA! Esitykset: pe 4.9. klo 18 ja la 5.9. klo 14 Lähtöpaikka: Helmi-talo, Pasilan puistotie 7, Helsinki. Esitykseen mahtuu kerralla vain 30 katsojaa, joten varaa lippusi PÄÄROOLIS heti! Lippuvaraukset: tai p (ark 10-16). Lipun hinta 3 (maksu käteisellä, mieluiten tasarahalla). Säävaraus (pieni sade ei haittaa). Esityksen kesto noin 1h 15min. Allekirjoita adressi suoran raitiovaunuyhteyden säilyttämiseksi Länsi-Pasilasta keskustaan allekirjoita adressi Pasila kasvaa valtavaa vauhtia. Alueesta suunnitellaan Helsingin uutta keskustaa. Pasilalaiset ovat ottaneet käynnissä olevat ja tulevat muutokset vastaan vailla valituksia, avoimin mielin. Mullistuksien keskellä alueen liikennejärjestelyjä ollaan muuttamassa. Se on ymmärrettävää, ja suurilta osin suunnitelmat vaikuttavat hyvältä. Yksi iso epäkohta suunnitelmissa kuitenkin on, kun Länsi-Pasilasta aiotaan poistaa suora raitiovaunuyhteys Mannerheimintien kautta keskustaan. Uusien alueiden kehittäminen on tärkeää, mutta yhtä tärkeää on huolehtia jo olemassa olevista alueista sekä niiden asukkaista ja muista toimijoista. Länsi-Pasilassa asuvien yhteyksien selkeä heikentäminen ei tue ajatusta, jonka mukaan koko Pasilaa kehitetään tasa-arvoisesti, kaikki asukkaat huomioiden. Länsi-Pasilassa on myös yrityksiä, joiden toiminnalle yhteyden katkaiseminen olisi vahingollista. Isona työpaikka-alueena monen työmatka hankaloituisi merkittävästi. Alueella sijaitsee myös poliisiasema, jolla moni helsinkiläinen on tottunut asioimaan, ratikalla. Pasila Seura on tehnyt aiheesta adressin. Adressi löytyy adressit.com sivustolta otsikolla Suora raitiovaunuyhteys Länsi-Pasilasta keskustaan säilytettävä. Toivottavasti mahdollisimman moni käy allekirjoittamassa ja osoittamansa tukensa asialle.

6 Työpäällikkö Pertti Kärkkäinen (oik.) ja vastaava mestari Mikko Saresma ovat sillanrakentamisen konkareita. Uusi Pasilansilta on pian valmis Ensimmäinen uuden Pasilan rakentumisen etappi saavutetaan uuden sillan valmistumisen myötä. Noin vuoden verran kestänyt sillan rakentaminen saadaan lähiviikkoina päätökseen. Autot ovat jo päässeet uudelle sillalle, joka on rakennettu kiinni vanhaan Pasilansiltaan. Syyskuun puolivälissä ratikkalinjat 7A ja 7B palaavat kulkemaan uutta siltaa pitkin. Silta valmistuu aikataulussa ja lopputuloksena on sekä teknisesti että visuaalisesti erinomainen siltarakenne, iloitsee työpäällikkö Pertti Kärkkäinen YIT:ltä. Sillan rakentaminen on vuoden aikana vaatinut reilun sadan henkilön työpanoksen. Eri työvaiheet ovat vaatineet raudoittajia, timpureita, betonivalajia, teräsrakentamisen ammattilaisia, porapaaluttajia ja viimeisimpinä kivimiehiä sillan kannen pintatöitä tekemään. Ammattimiesten lisäksi työn sujuminen aikataulussa on vaatinut onnistunutta suunnittelua ja hyvää yhteistyötä alihankkijoiden kanssa, summaa työpäällikkö. Uuden sillan jalkakäytävät ovat graniittilaattaa, pyörätiet ja ajoradat on asfaltoitu. Raitiotie kulkee nupukivetyksellä. Seuraavaksi sillanrakentamisen ammattilaiset siirtyvät korjaamaan ja vahvistamaan vanhaa siltaa. Vanhan sillan alusrakenteita korjataan ja sillan eteläreunaan tehdään uusi reunapalkki tämän syksyn aikana. Ensi vuonna on pintarakenteiden uusimisen vuoro sillan eteläreunalla ja 2017 pintarakenteiden tekemistä jatketaan pohjoisreunalla. Keski-Pasilan keskuksen Triplan maanrakennustöitä on tehty koko kesän ajan. Peruskallioon saakka ulottuvien teräsputkipaalujen poraus jatkuu lokakuun loppuun asti. Paalutuskoneet kymmenien metrien korkeuteen nousevine mastoineen näkyvät ratapiha-alueella vielä syksyn ajan.

7 Pasilan liikenne helpottuu töiden valmistumisen tahdissa Liikenne takkuaa Pasilankadulla ja sen liittymissä vielä muutaman viikon, sillä kiskotyöt, kiviasennukset ja asfaltoinnit viivyttävät ajokaistojen avaamista. Pasilankadun ajokaistat ja kevyen liikenteen väylät valmistuvat lokakuun lopussa. Autot pääsevät uudelle Pasilansillalle 24. elokuuta ja raitiolinjat 7A ja 7B palaavat normaalille reitilleen 14. syyskuuta. Pasilan katu- ja siltatöitä tehdään nyt kuumeisesti, jotta alkava syysliikenne saataisiin sujumaan mahdollisimman hyvin. Eniten ruuhkia on aiheuttanut Veturitien katkaisu ja sen liikennevirran ohjaus Pasilankadulle, joka on samanaikaisesti perinpohjaisen parannustyön kohteena. Autoilijoita kiusaa etenkin aamuruuhkassa vaikea pääsy Länsi-Pasilasta Pasilankadun liikenteeseen. Raitiovaunut palaavat Pasilansillalle 14. syyskuuta Kiveys- ja asfaltointityöt Pasilan uudella sillalla valmistuvat pääosin viikolla 34 ja Itä-Pasilaan suuntautuva autoliikenne siirtyy uudelle sillalle yön aikana. Raitiotietyöt etenevät ja valmistuvat siten, että ratikat 7A ja 7B pääsevät takaisin normaalille reitilleen 14. syyskuuta. Siihen asti ratikat ajavat samoja poikkeusreittejä ja noudattavat samoja aikatauluja kuin kesän aikana. Ratikkaa korvaavan bussin 7X aikataulu muuttuu Radiokadun ja Televisiokadun liittymäalueet Radiokadun ja Televisiokadun liittymäalueiden uudet katujärjestelyt ovat pientä viimeistelyä vaille ja ne valmistuvat 23. elokuuta mennessä. Liikennevalot Televisiokadun kohdalla on otettu käyttöön 17. elokuuta, mikä osaltaan helpottaa erityisesti kevyen liikenteen kulkemista. Sekä Pasilan uudella sillalla että Radiokadun ja Televisiokadun risteyksissä viimeistellään vielä katuympäristöä mm. kiveys- ja viheralueilla muutaman seuraavan viikon ajan, mutta sillä ei ole enää sanottavaa vaikutusta liikenteeseen. Pasilankadun kaikki ajokaistat käyttöön lokakuun lopussa Pasilankadun itäreunan kaksi ajokaistaa saadaan liikenteelle lokakuun alussa, jolloin pohjoiseen menevä ruuhka voi helpottua ja Esterinportista, Maistraatinportista, Kyllikinportista ja Palkkatilanportista kääntyminen Pasilankadulle helpottuu. Pasilankadun kaikki ajokaistat sekä kevyen liikenteen väylät saadaan liikenteen käyttöön lokakuun lopussa. Kyllikinportin ja Palkkatilanportin osalta pysäköintialueet vapautuvat lokakuun loppuun mennessä. Korvaavia paikkoja ei alueella ole. Lisätietoja: Projektinjohtaja Markku Riekko, rakennusvirasto, puh Pasilankadun pohjoispää: työpäällikkö Juho Kallio YIT Rakennus Oy puh , Projektinjohtaja Niina Puumalainen, kaupunginkanslia, puh , Lemminkäinen Infra Oy, työmaan päivystyspuhelin Joukkoliikenteen poikkeusjärjestelyt:

8 LAUANTAINA 5.9. KLO MAISTRAATINTORILLA TAPAHTUU kirpputori (maksuton, omat pöydät tai viltit) järjestöt ja toimijat esittäytyvät, tanssiesityksiä kortteliteatteri Pasila in Memoriam HSL:n, Helsingin kaupungin ja YIT:n edustajia paikalla. Saat tietoa uuden Pasilan rakentamisesta BE here! Kirjastofillarilla esitellään Pasilan kirjastoa ja sen palveluja. Fillarista on myös mahdollisuus lainata aineistoa omalla kirjastokortilla. MAANANTAINA Yhteislauluilta Pasilan asukastalossa klo Laulamme kaikille tuttuja lauluja säestyksellä. Tarjolla mehua ja kahvia. Tervetuloa! Kalliolan Nuorten Itä-Pasilan nuorisotyön läxäri käynnistyy taas syksyn osalta klo avoimin ovin. Asukastalolla. Tervetuloa tutustumaan! Pientä naposteltavaa tarjolla! TIISTAINA 1.9. Pasilan kirjastossa klo 18. Valon ja varjon leikkiä; Kaj Chydeniuksen lauluja Ritva Koskensuun runoihin. Esiintyjät: Ritva Koskensuu, laulu, Matti Wallenius, kitara ja Henrikki Häsänen, perkussiot. Paikka: Pasilan kirjasto, käyntiosoite: Kellosilta 9, Konserttiin on vapaa pääsy Helsinki Islam keskuksessa avoimet ovet klo (Veturitori 2) TORSTAINA 3.9. Pasilan asukastalon ja Paavalin seurakunnan yhteinen sieni- ja marjaretki Vuosaareen Mustavuoreen. Lähtö asukastalolta (Topparikuja 2) klo 10. Paavalin kirkolta yhteislähtö asukastalolle klo Mukaan: omat eväät ja oma sieni/marja-astia sekä bussilippu. Lähtö Mustavuorelta takaisin klo 14. Tervetuloa mukaan! T. Asukastalon ja Paavalin seurakunnan väki. PASILAN UUTISET JULKAISIJA Pasila Seura ry. Böle samfundet rf. PÄÄTOIMITTAJA/TOIMITUS- PÄÄLLIKKÖ: Heta Välimäki TOIMITUSSIHTEERI: Veikko Väisänen p TOIMITUSKUNTA: Raija Hukkamäki ja Heidi Jokinen ULKOASU: Susa Laine Sähköposti: Toimituksen osoite: Asukastalo, Topparikuja 2, Helsinki LIITY JÄSENEKSI! Jäsenmaksu 15, Nordea IBAN FI Oman viitenumerosi saat toimitussihteeriltä. Pasilan kirjastossa klo 14 ja klo 17. Tutustumiskierrokset Pasilan kirjastoon ja kirjavarastoon, Kokoontuminen kirjaston aulassa. Pasilan kirjaston käyntiosoite: Kellosilta 9 Pasila Seuran 40-vuotisjuhlat klo Rauhanasemalla. Pasaati VEIKKAUS POSTI FILMTOWN Asemapäällikönkuja 3 puh: arkisin lauantaisin sunnuntai-aukiolot vuoden loppuun

Pasilan uutiset. Hyvä naapuruus

Pasilan uutiset. Hyvä naapuruus Pasilan uutiset 3/2014 Pasila Seura-Böle Samfundet r.y. Hyvä naapuruus Kiireisen ja tapahtumarikkaan syksyn jälkeen on aika kiittää kaikkia kuluneesta vuodesta. Olemme yhdessä saaneet paljon edistyksiä

Lisätiedot

Sen jälkeen, kun isyys iski. Rajojen ja rakkauden tasapainossa. Viikin Laskiaisrieha sunnuntaina 10.2.2013 alkaen kello 11.

Sen jälkeen, kun isyys iski. Rajojen ja rakkauden tasapainossa. Viikin Laskiaisrieha sunnuntaina 10.2.2013 alkaen kello 11. Viikki-Seuran tiedotuslehti 1/2013 Viikin Laskiaisrieha sunnuntaina 10.2.2013 alkaen kello 11. Perinteinen viikkiläinen talvitapahtuma Latokartanon torilla kirkon kupeessa toteutuu sunnuntaina 10. helmikuuta

Lisätiedot

Palvelubussit: Vuoden 2013 vanha vaikuttaja Tuula Kivistö vieraili Hervannassa. pkt. paprika punainen Hollanti. pikkukartano.

Palvelubussit: Vuoden 2013 vanha vaikuttaja Tuula Kivistö vieraili Hervannassa. pkt. paprika punainen Hollanti. pikkukartano. JAKELU: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores PALVELEMME Ma-pe 8.30-19 La 10-16 Su suljettu Varaosat Tarvikkeet Huollot Korjaukset Insinöörinkatu 38 Puh. 010 617 0100 Palveluksessasi

Lisätiedot

Asukastaloille uusi vetäjä

Asukastaloille uusi vetäjä 3/2011 Päivä Maalla -tapahtuma su 18.9. klo 10 15 Ohjelmaa on koko perheelle, mm. kotieläimiä ja maatalouskoneita, lapsille askartelua ja lypsyrasti. Gardenian pihalla on suoramyyntitori ja perennanvaihtotori.

Lisätiedot

400.000 400.000. Seuraavat. helsinkiläistä. helsinkiläistä. Otso Kivekäs. Osmo Soininvaara Mari Holopainen. Mikko Särelä Mari Holopainen

400.000 400.000. Seuraavat. helsinkiläistä. helsinkiläistä. Otso Kivekäs. Osmo Soininvaara Mari Holopainen. Mikko Särelä Mari Holopainen Otso Kivekäs Osmo Soininvaara Mikko Särelä Mari Holopainen Seuraavat Seuraavat Otso Kivekäs Mikko Särelä Osmo Soininvaara Mari Holopainen 400.000 400.000 helsinkiläistä helsinkiläistä Kirjoittajat Otso

Lisätiedot

Talvi työllistää meitä ja muita

Talvi työllistää meitä ja muita HKL:n henkilöstölehti 4 2012 Talvi työllistää meitä ja muita Turvallisuus on elektroniikkaasentajan työtä Tanssien Töölössä Sisältö 4/2012 HKL HKR 7 6 HSL Kaisa Sikkilä 4 2 3 Pääkirjoitus Tieto kulkee

Lisätiedot

NYT ENNAKKO- MARKKINOINNISSA!

NYT ENNAKKO- MARKKINOINNISSA! LEPUSKI 3/14 27.4.2014 Suur-Leppävaara Liikkuminen helpottuu Karakalliossa ja Viherlaaksossa s. 6 Skanska korostaa asuttavuutta s. 7 Ravintola Albergan Äitienpäivälounas 11.5. klo 12 18 Pöytävaraukset:

Lisätiedot

LEIJONALEHTI. Ensi lauantaina 21.9. entistäkin iloisemmat syysmarkkinat

LEIJONALEHTI. Ensi lauantaina 21.9. entistäkin iloisemmat syysmarkkinat 2015 LEIJONALEHTI 1 LEIJONALEHTI PÄHKINÄRINNE - VAPAALA - VARISTO - HÄMEENKYLÄ - RAJATORPPA - HÄMEVAARA - LINNAINEN Ensi lauantaina 21.9. entistäkin iloisemmat syysmarkkinat LIONS CLUB VANTAA/PÄHKINÄRINNE

Lisätiedot

Leppävaara Lintuvaara Mäkkylä Perkkaa Vermo Uusmäki Friisinmäki Ruukinranta Leppäsilta Kilo Karakallio

Leppävaara Lintuvaara Mäkkylä Perkkaa Vermo Uusmäki Friisinmäki Ruukinranta Leppäsilta Kilo Karakallio LEPUSKI Tervetuloa HARAKANPESÄN terassille! RAVINTOLA HARAKANPESÄ Leipurinkuja 2 Leppävaara Puh. 09-5123 600 www.ravintolaalberga.fi Leppävaara Lintuvaara Mäkkylä Perkkaa Vermo Uusmäki Friisinmäki Ruukinranta

Lisätiedot

TÄSSÄ LEHDESSÄ HONKALEHDON KIEVARI BETSET PITÄÄ HUOLTA TYÖNTEKIJÖISTÄÄN HITTILAJI VALLOITTAA KYYJÄRVELLÄ

TÄSSÄ LEHDESSÄ HONKALEHDON KIEVARI BETSET PITÄÄ HUOLTA TYÖNTEKIJÖISTÄÄN HITTILAJI VALLOITTAA KYYJÄRVELLÄ Kesä Kyyjärvellä Keskellä kaunista luontoa Elämyksiä Tapahtumia Ystäviä Kesä TÄSSÄ LEHDESSÄ 6 8 10 HONKALEHDON KIEVARI BETSET PITÄÄ HUOLTA TYÖNTEKIJÖISTÄÄN HITTILAJI VALLOITTAA KYYJÄRVELLÄ 20151 KUNNANJOHTAJAN

Lisätiedot

Harvinaisen hyvä olo. Salla Levosen elämässä on paljon onnen aiheita. Käpylän ja Lahden kuntoutuskeskukset yhdistyvät. Avustajakoirat 20 vuotta

Harvinaisen hyvä olo. Salla Levosen elämässä on paljon onnen aiheita. Käpylän ja Lahden kuntoutuskeskukset yhdistyvät. Avustajakoirat 20 vuotta Invalidiliiton kuntoutus Harvinaisen hyvä olo Salla Levosen elämässä on paljon onnen aiheita Käpylän ja Lahden kuntoutuskeskukset yhdistyvät Avustajakoirat 20 vuotta INVALIDILIITON KUNTOUTUKSEN SIDOSRYHMÄLEHTI

Lisätiedot

Julkaisu: Art Hervanta -98 -kilpailun voittaja Mirva Soinio on tehnyt lastenkirjan. ERÄ! Presto spagetti 1kg (0,79/kg) perunarieska.

Julkaisu: Art Hervanta -98 -kilpailun voittaja Mirva Soinio on tehnyt lastenkirjan. ERÄ! Presto spagetti 1kg (0,79/kg) perunarieska. JAKELU: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores löydä uusi kotisi asunnot.fi Hervannan Sanomat 30/2014 10. syyskuuta 2014 Kaavoitus: Asukkaiden toiveita kuullaan nyt kantakaupungin

Lisätiedot

Oma lehti tulee nyt joka viikko!

Oma lehti tulee nyt joka viikko! Oma lehti tulee nyt joka viikko! Syystien palvelukeskuksessa vieraillut alpakkaherra Morrison häkeltyi suuresta suosiostaan niin, että laski yllättäen alleen, s 17 Viikissä tapahtuu -lehti tämän lehden

Lisätiedot

Arjessa kiinni. Nimikilpailu lasten kulttuuriohjelmalle 11. Mikä avoin data? 14 Kehä III:n parantaminen etenee 4. Asunnottomien kodissa 12

Arjessa kiinni. Nimikilpailu lasten kulttuuriohjelmalle 11. Mikä avoin data? 14 Kehä III:n parantaminen etenee 4. Asunnottomien kodissa 12 Vantaan kaupungin Vanda stads invånartidning Julkinen tiedote Offentligt infoblad 21.9.2013 Arjessa kiinni Sisäsivuilla nuorisovaltuuston liite! Sivuilla Nimikilpailu lasten kulttuuriohjelmalle 11 Mikä

Lisätiedot

Luontoharrastajan paratiisi

Luontoharrastajan paratiisi 1 Viikissä vietetään lumista laskiaista Viikin Latokartanon torilla vietetään taas perinteistä laskiaistapahtumaa sunnuntaina 14. helmikuuta. Monelle pienelle osanottajalle talven ihme täällä etelässä

Lisätiedot

Tampere vuonna 2020. Tulevaisuuspohdinnan tulokset 5.2.2009

Tampere vuonna 2020. Tulevaisuuspohdinnan tulokset 5.2.2009 Tampere vuonna 2020 Tulevaisuuspohdinnan tulokset 5.2.2009 Sisältö Tavoite... 3 Osallistaminen... 4 Menetelmä... 5 Tulokset... 6 Yhteenveto... 6 Alle 26-vuotiaat... 7 26-35-vuotiaat... 7 36-45-vuotiaat...

Lisätiedot

ASUKASLEHTI. Kauneutta ja käytännöllisyyttä 1/15

ASUKASLEHTI. Kauneutta ja käytännöllisyyttä 1/15 6 Puhu ja kysy - älä oleta 9 Väki viihtyy Valkeakaaressa 10 Palovaroittimet ja lukitukset kuntoon 16 Useimmin kysytyt kysymykset ASUKASLEHTI 1/15 12 13 Kauneutta ja käytännöllisyyttä 4 8 11 14 Muutto takaisin

Lisätiedot

MATINKYLÄN HUOLTO OY:N ASIAKASLEHTI www.matinkylanhuolto.fi. 40-vuotisjuhlanumero

MATINKYLÄN HUOLTO OY:N ASIAKASLEHTI www.matinkylanhuolto.fi. 40-vuotisjuhlanumero MATINKYLÄN HUOLTO OY:N ASIAKASLEHTI www.matinkylanhuolto.fi 2 2009 40-vuotisjuhlanumero Kiinteistöpalveluyritys kaupunkikuvan kehittäjänä Merellinen, vihreä kaupunginosa Täydennysrakentaminen Länsimetro

Lisätiedot

Tampereen kaupungin tiedotuslehti 3/2007

Tampereen kaupungin tiedotuslehti 3/2007 Julkinen tiedote, jaetaan jokaiseen tamperelaistalouteen Tampereen kaupungin tiedotuslehti 3/2007 Tervetuloa juhlimaan Tampereen päivää 29.9. 1.10. Ohjelma s. 9 12 Tiina Lindberg ja Voimalahanke kannustavat

Lisätiedot

24 h. Meillä osataan nämä LVI-hommat! Yritysasiantuntijat palveluksessasi. Ota yhteyttä. Sivut 8 10. Sivu 3

24 h. Meillä osataan nämä LVI-hommat! Yritysasiantuntijat palveluksessasi. Ota yhteyttä. Sivut 8 10. Sivu 3 Marraskuu l 6/2013 30 500 Vielä ehtii mukaan Sibeliuksen juhlavuoden ideointiin Koordinaattori Karri Salo, Hillevi Kaarlenkaski ja muu juhlavuoden puuhaväki kannustavat yrityksiä mukaan Sibeliuksen 150-vuotisjuhlavuoden

Lisätiedot

Yksinään yrittävä tarvitsee vahvan verkoston. Sivut 4-5. TalviTYÖJalKiNeeT

Yksinään yrittävä tarvitsee vahvan verkoston. Sivut 4-5. TalviTYÖJalKiNeeT Helmikuu l 1/2014 27 722 Yrittäjillä ja kaupungilla lähentäviä tapaamisia Yksinään yrittävä tarvitsee vahvan verkoston Yrittäjät ja kaupungin edustajat, johtajista alkaen, ovat pohtineet Hämeenlinnan yhteistä

Lisätiedot

In English, p. 17 19 LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN ASUKASLEHTI. 3.5.2015 www.lappeenranta.fi. Raatihuone kutsuu kävijöitä

In English, p. 17 19 LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN ASUKASLEHTI. 3.5.2015 www.lappeenranta.fi. Raatihuone kutsuu kävijöitä LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN ASUKASLEHTI Julkinen tiedote, jaetaan kaikkiin talouksiin 3.5.2015 www.lappeenranta.fi In English, p. 17 19 Raatihuone kutsuu kävijöitä Lappeenrantalaiset ovat teatterikansaa s.

Lisätiedot

NIKINMÄKELÄINEN NIKINMÄKELÄINEN 2012. Nikinmäen Omakotiyhdistys NIKO ry:n asukaslehti Juhlajulkaisu 2012 NIKO ry 35 vuotta.

NIKINMÄKELÄINEN NIKINMÄKELÄINEN 2012. Nikinmäen Omakotiyhdistys NIKO ry:n asukaslehti Juhlajulkaisu 2012 NIKO ry 35 vuotta. 2012 NIKINMÄKELÄINEN 2012 1 Nikinmäen Omakotiyhdistys NIKO ry:n asukaslehti Juhlajulkaisu 2012 NIKO ry 35 vuotta NIKINMÄKELÄINEN Rudolf Koivu Lehtemme aiheita: NIKO ry juhlii 35 vuotista taivaltaan Seurakuntakoti

Lisätiedot

Ruoholahden ja Jätkäsaaren aluejulkaisu 4/2013. Kevät koti. Pöytä 65 x 65 cm, harmaa. Tuoli pinottava harmaa. 54,90/kpl. Polyrottinki, alumiinisarja.

Ruoholahden ja Jätkäsaaren aluejulkaisu 4/2013. Kevät koti. Pöytä 65 x 65 cm, harmaa. Tuoli pinottava harmaa. 54,90/kpl. Polyrottinki, alumiinisarja. Ruoholahden ja Jätkäsaaren aluejulkaisu 4/2013 Lehdessä muun muassa: Ruoholahden siivousvastuut tutkittavana s. 3 Kaupunki kannustaa Jätkäsaaren kivijalkaliiketoimintaa s. 6 Helsingin Energia kamppailee

Lisätiedot

4-5 Pienet tontit ovat suunnittelun haaste 6-9 Yhteisöllisyys syntyy todellisista tarpeista. 10-13 Kolmen polven asuntokaupat

4-5 Pienet tontit ovat suunnittelun haaste 6-9 Yhteisöllisyys syntyy todellisista tarpeista. 10-13 Kolmen polven asuntokaupat Kotimaisema Asuntosäätiön asiakas- ja tiedotuslehti 3 2012 4-5 Pienet tontit ovat suunnittelun haaste 6-9 Yhteisöllisyys syntyy todellisista tarpeista 10-13 Kolmen polven asuntokaupat Pienillä tonteilla

Lisätiedot

Lepuski Suur-Leppävaaran oma lehti, painos 24 000 kpl.

Lepuski Suur-Leppävaaran oma lehti, painos 24 000 kpl. LEPUSKI Badding Jykevä rakkaus Koko kevään ohjelmistossa Leipurinkuja 2 Puh. (09) 512 3600 Ravintola Alberga, Espoo www.ravintolaalberga.fi 1/14 9.2.2014 Ilmestynyt vuodesta 1993 Lepuski Suur-Leppävaaran

Lisätiedot

Pop up: Hallilasta osallistujia ravintolapäivään. HArTwAll NOVelle JA NOVelle CITrONelle 0,33l 24-pack (0,95/l) sis. pantin 2,40 90. raj. 2/tal.

Pop up: Hallilasta osallistujia ravintolapäivään. HArTwAll NOVelle JA NOVelle CITrONelle 0,33l 24-pack (0,95/l) sis. pantin 2,40 90. raj. 2/tal. PALVELEMME Ma-pe 8.30-19 La 10-16 Su suljettu Insinöörinkatu 38 Puh. 010 617 0100 Palveluksessasi myös nettiapteekki www.apteekkiverkko.fi Hervannan Sanomat Muutos: Ratikan reittiin esitetty muutosta Hervannassa

Lisätiedot

Kevätkirmaus Kirkonkylällä

Kevätkirmaus Kirkonkylällä MAISTA AURAJUUSTOA PARHAIMMILLAAN AMERICANA AURAJUUSTOA, PALVILASTUA JA ANANASTA 6 90 PERHE 16,90 PARTOLA, PIRKKALA Kenkätie 4, puh. 266 4041. Av. ma-la 11 21, su 12 21 Kotiinkuljetus JOKA PÄIVÄ! Tarj.

Lisätiedot

Tampereen. Tampereen kaupungin liikuntatoimen UUTIS- ja AJANKOHTAISLEHTI

Tampereen. Tampereen kaupungin liikuntatoimen UUTIS- ja AJANKOHTAISLEHTI Tampereen LIIKUNTA- SANOMAT Tampereen kaupungin liikuntatoimen UUTIS- ja AJANKOHTAISLEHTI 2 2006 TamU:n kapteeni Mikko Kavén viihtyy Tampereella SUN SVOLI hedelmällisen yhteistyön tulos Ratinan stadionin

Lisätiedot

S u u r - H e l s i n g i n G o l f r y : n j ä s e n l e h t i N R O 2 / 2 0 1 2

S u u r - H e l s i n g i n G o l f r y : n j ä s e n l e h t i N R O 2 / 2 0 1 2 Golf S u u r - H e l s i n g i n G o l f r y : n j ä s e n l e h t i N R O 2 / 2 0 1 2 Golfkesä kutsuu astu ravintolaan lähde kurssille osallistu kisaan yövy Korpilammella Nettisivut uudistuivat Look in

Lisätiedot