Yleisiä Asioita. Kauden virallinen nimi: The Winter Cup Season IV. Kauden virallinen lyhenne: TWC S04. Kauden pääjohtaja: Red Paron

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Yleisiä Asioita. Kauden virallinen nimi: The Winter Cup Season IV. Kauden virallinen lyhenne: TWC S04. Kauden pääjohtaja: Red Paron"

Transkriptio

1

2 Yleisiä Asioita Kauden virallinen nimi: The Winter Cup Season IV Kauden virallinen lyhenne: TWC S04 Kauden pääjohtaja: Red Paron Ajettavat luokat: Standard, Modified, Pro Modified, QD & Trial Autorajoitus: Ei rajoitettua automäärää Luokkien järjestäjät: Standard...Saku Sarka Modified...Saku Sarka Pro Modified...Saku Sarka QD...Saku Sarka Trial...Samu Sarka Kilpailujen määrä: 4 osakilpailua Laskettavat kilpailut: Kaikki (ei miinusteta kisoja) Jaksojen määrä/kilpailu: Standard...4 Modified...4 Pro Modified...4 QD...5 Trial...?

3 Kilpailujen päivämäärät: Marraskuu GP Joulukuu GP Tammikuu GP Helmikuu GP Kisamaksu: 0,5 /auto/kisa (kisamaksulla hankitaan Vichyt jokaisen luokan kolmelle parhaalle) Kilpailujen aikataulu: Kilpailujen luokkien ajojärjestys: Standard (2), Modified (2), Pro Modified (2), QD (3), Trial (?), Standard (2), Modified (2), Pro Modified (2), QD (2), Trial (?). Kilpailu ajetaan siis osissa, stanu ajaa ensin kaksi rataa, sitten modit, sitten qd ja trial. Sitten rulianssi alkaa alusta, kun ajetaan loput radat. Lähtöjärjestys: Arvotaan kaikissa luokissa, ei hypi missään kohtaa, vaan aina seuraava siirtyy aloittamaan. Erikoisajomuotoihin arvotaan erikseen. Kuvaus: Kilpailut videoidaan ja kuvia otetaan jonkin verran. Kausikeskustelu: foorumilla Sponsorit: Parons News Greenlight Technology Jackson Debber Ghroth Company Vichy Haluatko sponssata, kerro!

4 Radat Sektoriradat: Rata jakautuu neljään sektoriin ja jokaiselta sektorilta voi ansaita 25p. Auton saa siirtää seuraavan sektorin alkuun, ellei sinne ajamalla pääse tai virhepisteet tulevat täysiin. Prosentuaaliradat: Rata jakautuu prosentuaalisesti 25%, 50%, 75% ja 100% osuuksiin. Muuten hyvin samanlainen kuin sektorirata, mutta jakso pitää ajamalla ajaa niin pitkälle kuin suinkin mahdollista. Jaksolta saa pisteet sen mukaan mille prosentuaalille on viimeisenä päässyt. Monivalintaradat: Koostuu neljästä eri radasta. Helpoimmasta voi saada 25p ja vaikeimmasta 100p. Välimuodot ovat 50p ja 75p. Vain yksi yritys, joten todella taktinen ja radikaali tulos tai ulos tyyppinen muoto. Nopeusjakso: Tavoitteena pohja-aika ja sen tuoma 100p potti. Nopein aika saa täydet pisteet, toiseksi tullut 100p -hävityt sekunnit (1sek=5vp, 10sek=50vp). Ratamerkistä saa -10vp pistemenetyksen. Suoranopeus: Tavoitteena pohja-aika suoralla ajettavassa nopeudessa ja sen tuoma 100p potti. Nopein aika saa täydet pisteet, toiseksi tullut 100p -hävityt sekunnit (1sek=5vp, 10sek=50vp). Dropping Off: Arvotaan ajojärjestys ja johtaja saa ensin johtaa 3min ajan letkaa yrittäen pudottaa muita kerätäkseen itselleen suurimman potin. 3min kohdalla vaihtuu vuoro ja toisena ajanut saa vuorostaan johtaa letkaa ja johtaja auto siirtyy viimeiseksi. Kuusi autoa saa pisteet ja ne jaetaan seuraavasti: 100, 80, 60, 40, 20 ja 10. Survivor: Survivor rata on yleensä todella haastava ja sen maksimipisteet voivat olla 125p tai jopa sitäkin enemmän! Ideana ajaa kuin prosentuaalista rataa ja niin pitkälle kuin vain pystyy. Prosentuaalisia kohtia ovat 25%, 50%, 75%, 100% ja 125%. Taitorata: Samanlainen kuin ajaisi parirataa, mutta nyt ajetaan yksin ja aikaa vastaan. Tavoite on selvittää taitorata mahdollisimman nopeasti, kiertää esteet ja päästä maaliin. Pisteitä jaetaan seuraavasti: 100, 70, 50, 30, 20, 10. Muita ratoja? The Winter Cupin 4 kaudella voidaan ajaa myös uudentyyppisiä ratoja, jotka ovat uusia ideoita kehitettävissä olevista ajomuodoista. Nikkojen samat taajuudet aiheuttavat sen, että pari/joukkoajoja ei voida suorittaa, mutta QD:ssa ja Trialissa voidaan ajaa myös erikseen omanlaisia rataprofiileja. Paroni ottaa vastaan ehdotuksia nyt ja vastaisuudessa.

5 Standard Standard autot ovat kaikista pienimpiä ja huonoiten liikkuvia nikkoja. Ne jaetaan yleensä luokkaansa koon mukaan, mutta TWC:n 4 kaudella ne on jaettu koon ja todennäköisen etenemisensä mukaisesti. Tästä syystä luokassa on erikokoisia autoja, mutta kaikkien menekki on aika paljon samanlaista, eli ne eivät juurikaan etene. Standardissa ei ole sääntöjä auton rakentamisen suhteen, kunhan se pysyy standardiin menevän auton mitoissa. Mikäli esimerkiksi laittaisit autoosi Raptorin perän, siirtyisi se Modified luokkaan peränsä takia. Täten modauksia voi tehdä, mutta auton koon muuttamisesta ei ole etua, ellei luokanvaihto ole pohjimmaisena tarkoituksena. Standard luokan kultaiset avaimet ovat ehdottomasti lukot. Se kuinka monta volttia autossasi on, ei siivitä välttämättä voittoon, ellet omista lukkoja. Lukot ovat kuitenkin sattumankauppaa, eikä niitä pysty rakentamaan nikkoihin yleensä rikkomatta pyörää, koska ainakin Nikon valmistamissa autoissa renkaat on lukittu avaamattomaksi. Standardissa ajaa pienimmillään Lightrider 2 patterilla, joka on siis vain 2,4V. Luokan ennakkosuosikki Lecold ajaa myös pienellä volttimäärällä 3 patterinsa vuoksi 3,6V. Korkeimmat voltit tuo Oberoth ja Porche, jotka ajavat peräti 8 patterin voimalla eli 9,6V virralla.

6 Modified Modified luokka koostuu isommista nikkoautoista, jotka eivät omaa kuitenkaan lukkoja. Lukottomuuden vuoksi niiden etenemiskyky on varsin heikko, jos vaikka verrataan samankokoiseen Pro Modified autoon, jossa on lukot. Tästä syystä on kaksi omaa Modified luokkaa, jotta voidaan kilpailla sekä lukottomilla autoilla, että lukollisilla autoilla tasavertaisesti. Modifiedissä auton modaaminen on hieman helpompaa kuin standardissa, joskin yhtälainen vaara on siirtyä isompaan luokkaan. Näihin autoihin modaa helposti uuden perän, jossa on lukot, mutta sen seurauksena joutuukin siirtymään lukollisten luokkaan eli Pro Modifiediin. Se ei välttämättä ole huono osia, mutta pudottaa itse Modified luokan automäärää, jos näin tapahtuisi. Tässä luokassa kultaiset avaimet ovat ehdottomasti tehokkuus, keveys ja ketteryys. Nopeutta ja tehoa saa olla reilusti, jotta auto etenee maastossa lukottomana, mutta samalla auton tulee olla kevyt, joka estää sitä koko ajan jäämästä ruopimaan paikalleen. Myös ketteryys, joka sisältää hyvän käännön ja muut ketteryyteen liittyvät tekijät ovat eduksi. Modifiedissä ajetaan 6V-9,6V välillä, mutta kiellettyä ei ole laittaa vaikka 3S lipoa, joka tarjoaisi 12,6V tehot, toki piirilevyn kestävyyden uhalla. Kuitenkin isoja keksintöjä kannattaa suunnitella, koska tässä luokassa hyvä eteneminen on valttia ja sillä voitetaan pian luokan mestaruuskin.

7 Pro Modified Pro Modified on nikkoautojen kuningasluokka. Se koostuu samanlaisista autoista mitä Modified autot ovat, mutta näissä autoissa on lukot ja se tekee niistä paikka paikoin jopa QD-autojen veroisia! Lukot ovat avain kaikkeen ja niillä pääsee pitkälle, kun osaa katsoa linjansa ajoissa. Tässä luokassa modaaminen onkin sitten sallittua jo ihan rajattomuuksiin saakka, koska enää ei voi nousta isompaan luokkaan. Perää saa vaihtaa rajattomasti isompaan ja paremmin vetävään, isompi moottoriseen jne... Piirilevyn voi vaihtaa Mamba Maxiin ja harjattomatkin voi tunkea jos haluaa. Ainoa rajoite on kaksivetoisuus, jonka on tultava takaa. Tässä luokassa on varsin eriarvoilla ajavia autoja, sillä esimerkiksi Messenger ajaa 4,8V akulla, kun Survivor 3.2 ajaa 9,6V akulla. Teholisäys voi olla monelle paikallaan ja se on helppoa, jos vain auto muuten kestää lisäykset. Muut oheislaitteet ym.. ovat sallittuja. Raketeilla voi pistää suoranopeuksissa KERS:n lailla vauhtia ja vain mielikuvitus on rajana loputtomiin saakka! Pro Modified antaa mahdollisuuden tehdä mahdottomuuksista totta. Talvella lukkojen lisäksi huomattu etu on keveys. Rengastyypillä on myös vaikutusta ja auton tehot sekä akun kestävyys ovat avainasemassa.

8 QD QD-luokka on kaikkien luokkien kuningasluokka. Se koostuu aidoista, alkuperäisistä QD-autoista, joista koko luokka on saanut nimensä. Siihen hyväksytään Tamiyan 1/14 aidot QD-autot sekä Tamiyan 1/12 Vanessas Lunchboxit, Midnight Pumpkinit jne... autot. Luokan säännöistä tärkeimmät rajoitukset ovat samat renkaat. Renkaiden on oltava samat kaikilla, mutta niiden modaaminen on sallittua, eli voi kokeilla piikkejä sekä muita tapoja parantaa renkaita, mutta alkuperältään niiden on oltava samat. Akku on vapaa, moottori on vapaa, radiot, nopari, vastari ovat kaikki vapaasti laitettavissa. Jousitusteknologiaa saa kehittää äärettömiin. Uudet kehitykset autojen suhteen ovat sallittuja ja tervetulleita. Ehdoton edellytys luokassa pärjäämiseen ovat lukot. Ilman lukkoja ei voi taistella realistisesti kilpailujen voitoista, saati mestarudesta. Lukot ovat QD-auton sydän. Autoista täytyy myös löytyä sopivasti vääntöä sekä nopeutta, niillä pääsee hiipimään hyviin suorituksiin. QD-luokka on kaikenkaikkiaan mielenkiintoisin, jännittävin, arvostetuin ja kaikkien aikojen tasaisin RC-luokka koko RFOT:n historiassa. QD on juuri sellainen luokka, jossa ei voi syyttää autoa, koska auto on sama. QD on arvokkuuden tukipilari ja siellä pärjäävä on todellinen sankari!

9 Trial Trial luokka on Crawlingpohjaisilla autoilla ajamista trial ajomuodossa. Autoissa on sallittu nelipyöräohjaus, digi, korinkallistajat ja kaikki muukin mahdollinen ja mahdoton mitä crawlingissa ja muissa ajoissa ei sallita. Ehdoton edellytys hyvään ajoon on iso maavara ja renkaat, jotka eivät ole sliksit. Radat voivat poiketa niin umpihankeen kuin kalliollekin, joten pienellä maavaralla ei pötkitä voittoon. Luokan tarkemmista säännöistä ei Paronilla ole tietoa, koska Team Kevlar Racing luo säännöt ja ideat tämän luokan pohjalle. Yleinen kuva on kuitenkin Trialajomuoto Axial autoilla. Se millaisia autoja luokkaan hyväksytään on myös Paronilta pimennossa, mutta TKR tiedoittaa säännöistä ja muusta kun ehtii.

10 Virhepisteet Kyseiset säännöt koskevat luokkia: Standard, Modified, Pro Modified, QD Peruutus...ei virhepisteitä Radalta poistuminen...suoritus päättyy Ratanauhan kosketus...-2/väri (jos värejä) Ratanauhan rikkominen Reittimerkin kosketus...-4 Reittimerkin kaataminen...-8 Kierähdyskaatuminen...-8 Kaatuminen kyljelleen Kaatuminen katolleen Kaatuminen muulla tavoin Korjaustauko Uudelleen sijoitus Nopeusjakson merkkiin osuminen...-10

11 Peruuttaminen Peruutta saa rajattomasti, eikä peruuttamisesta anneta virhepisteitä. Radalta poistuminen Radalta poistuminen tietää suorituksen päättymistä. Radantekijä kertoo jakson rajat, ellei niitä ole selvästi merkitty. Muussa tapauksessa rata on laajio, jossa ei ole rajoituksia. Radalta poistumisesta ei anneta virhepisteitä ja auto saa sen hetkisen pisteensä, mitä on suorittanut. Ratanauhaan koskeminen Ratanauhaan koskeminen yksivärisessä nauhassa tarkoittaa yhtä kosketusta. Yhdestä kosketuksesta saa -2 virhepistettä, mutta yksivärinen nauha ei kuole, vaan osumia voi ottaa loputtomiin ja virheitäkin tulee. Monivärisessä esim. 2 värinen nauha on -2 virhepistettä/väri ja ne kuolevat osuttaessa. Ratanauhan rikkominen Ratanauhan rikkominen tarkoittaa sellaista rikkomista, että nauha joko katkeaa tai irtoaa kiinnityksestään. Rikkomisesta saa könttimiinuksen ja sen voi saada samasta nauhasta vain kerran. Reittimerkkiin koskeminen Reittimerkkiin koskeminen tarkoittaa yhtä koskemista. Reittimerkki ei kuole, kun siihen osutaan, vaan sen voi ottaa uudelleen saaden aina virheitä. Reittimerkin kaataminen Mikäli reittimerkki on sellainen jonka voi kaataa, voidaan siitä langettaa vielä reittimerkin kaatamisvirhepisteet. Kaatopisteet voi saada kyseisestä merkistä vain kertaalleen ja kun merkki on kaatunut se on myös kuollut, eikä siitä voi enää saada kosketusvirheitä. Kierähdyskaatuminen Kierähdyskaatuminen on sellainen kaato, jossa auto kierii jonkin verran ja tulee pystyyn. Tällöin autolle ei voida antaa kyljelleen, katolleen tai muulla tavoin merkittävää kaatumisvirhettä, vaan auto saa kierähdysvirheet. Kaatuminen kyljelleen Auto kaatuu ja jää kyljelleen, jolloin tulkitaan auto kaatuneeksi kyljelleen. Autoa ei saa yrittää saada pystyyn kaasuttelemalla tai muulla tavoin. Kaatuminen katolleen Auto kaatuu ja jää katolleen, jolloin tulkitaan auto kaatuneeksi katolleen. Autoa ei saa yrittää saada pystyyn kaasuttelemalla tai muulla tavoin.

12 Kaatuminen muulla tavoin Kaatuminen muulla tavoin tarkoittaa sellaista kaatumista, että auto jää vaikka peräpää taivasta kohti tai vastaavasti keula taivasta kohti asentoon. Tämä on erikoistapaus, joka on kaatuminen muulla tavoin. Harvemmin nähty, mutta silti mahdollinen tapa kaatua. Korjaustauko Korjaustauko ilmoitetaan kyseisenä toimena vain silloin, kun auto joutuu ottamaan korjaustauon kesken jakson. Tällöin auton saa ottaa pois radalta ja korjata, jonka jälkeen sen saa uudelleen sijoittaa sopivaan kohtaan. Autoa ei saa sijoittaa kohtaan jonne ei ole päässyt, vaan maksimissaan kohtaan, johon jäi korjaushetkellä. Auton voi sijoittaa myös aikaisempaan kohtaan radalla. Uudelleen sijoitus Auton saa uudelleen sijoittaa tiettyä virhepistemäärää vastaan. Auton uudelleen sijoittaminen tarkoittaa sitä, että jos auto on vaikka todella pahasti jumissa voit siirtää sen parempaan kohtaan, josta pääset jaksoa jatkamaan. Autoa ei saa sijoittaa kohtaan jonne ei ole päässyt, vaan maksimissaan kohtaan, johon jäi kiinnijäämis/muulla hetkellä. Auton voi sijoittaa myös aikaisempaan kohtaan radalla. Nopeusjakson merkkiin osuminen Nopeusjaksolla käytetään yleensä merkkejä ja siihen osumisesta annetaan tietty virhepistemäärä sakkoa. Kustakin merkistä voi saada vain kertaalleen sakon.

13 Virhepisteet Kyseiset säännöt koskevat luokkaa: Trial Peruutus... Radalta poistuminen... Ratanauhan kosketus... Reittimerkin kosketus... Reittimerkin kaataminen... Kierähdyskaatuminen... Kaatuminen kyljelleen... Kaatuminen katolleen... Kaatuminen muulla tavoin... Korjaustauko... Uudelleen sijoitus... Pysähtyminen... Nopeusjakson merkkiin osuminen...

14 Vinkkejä Kuinka pitkälle kannattaa yrittää? The Winter Cupin tulevalla kaudella on käytössä erilaisia ratoja, mutta virheet ovat silti useimmissa luokissa samanlaisia. Onkin syytä tutustua autoonsa, jotta oppii tuntemaan sen maksimaalisesti ja oppii tietämään mistä se voisi päästä monivalintaradoissa ja kuinka kauan kannattaa yrittää muilla radoilla. Yrittämisellä tarkoitetaan sitä, että jos voit saada 100p, mutta autosi ei voi realistisesti saada kuin 50p, niin kannattaako lähteä hakemaan kaatumisen, korjaustauon, akunloppumisen ja muiden asioiden uhalla 75p, jota ei voi saada, vaan saakin kaksi kaatoa, korjautauon ja pisteet hipovat yhtäkkiä melkein nollia, kun olisi varmistellen voinut tienata arvokkaan 50p. Toki uhkarohkeus on usein kannattavaa, varsinkin jos ollaan kiinni voitossa, mutta ideana siis vain miettiä mihin asti kannattaa yrittää. Monivalinta kinkkisempi kuin koskaan? Monivalintaradat ovat tällä kaudella todellisia haasteita. Haastavan niistä tekee se, että aiempina vuosina yrityksiä oli kaksi, jolloin pystyit kokeilemaankin hieman eri mahdollisuuksia, mutta tällä kaudella sinulla on vain yksi yritys, joka tekee tilanteesta tulos tai ulos henkisen. Monivalintaradoilla vaaditaan auton läpikotaista tuntemista siitä mitkä monivalintaradat se voisi päästä ja mikä on sille liikaa. Myös itseensä uskominen on tärkeää, jotta voi saavuttaa maksimaalisen suorituksen. Tutustu siis autoosi, katso monivalintaradan mahdollisuudet läpi ja valitse ratasi!

15

TULOSTETTAVA SÄÄNTÖKIRJA

TULOSTETTAVA SÄÄNTÖKIRJA TULOSTETTAVA SÄÄNTÖKIRJA Päivitetty 22.04 2015 Sääntökirjasen päivityksestä vastaa Swoop ja jos huomaat epäkohtia, kirjoitusvirheitä tai muuta huomautettavaa, ilmoita asiasta heti allekirjoittaneelle joko

Lisätiedot

5.2 Ensimmäisen asteen yhtälö

5.2 Ensimmäisen asteen yhtälö 5. Ensimmäisen asteen ytälö 5. Ensimmäisen asteen yhtälö Aloitetaan antamalla nimi yhtälön osille. Nyt annettavat nimet eivät riipu yhtälön tyypistä tai asteesta. Tarkastellaan seuraavaa yhtälöä. Emme

Lisätiedot

Elä sitä, mitä jo olet!

Elä sitä, mitä jo olet! ! Co-Creating meaningful futures. Mikko Paloranta mikko.paloranta@mirrorlearning.com 040 585 0022 Elä sitä, mitä jo olet!... 1 1.1. Lukijalle... 4 2. Luomme oman todellisuutemme... 5 2.1. Minä ja todellisuuteni...

Lisätiedot

6. Skedulointi eli vuoronnus

6. Skedulointi eli vuoronnus 100 Sulautettu ohjelmointi 6. Skedulointi eli vuoronnus Skeduloinnin eli vuoronnuksen (scheduling) tehtävä voidaan tiivistää kysymykseen, miten seuraavaksi suoritukseen otettava prosessi valitaan. Valintaperusteita

Lisätiedot

VERSOT työryhmä AUTO- JA KULJETUSALA Materiaalin laatijan nimi / nimet: Materiaalin nimi: 1.3. Timo Hyvönen Kyösti Kangas Satu Kallio

VERSOT työryhmä AUTO- JA KULJETUSALA Materiaalin laatijan nimi / nimet: Materiaalin nimi: 1.3. Timo Hyvönen Kyösti Kangas Satu Kallio Materiaalin nimi: 1.3 Paikallisliikenne ja ExpressBus-liikenne. TEHTÄVÄTYYPIT Kenelle materiaali on tarkoitettu: VERSOT työryhmä AUTO- JA KULJETUSALA Materiaalin laatijan nimi / nimet: Timo Hyvönen Kyösti

Lisätiedot

HAKUKONEOPTIMOINTI. Ulkoinen sekä sisäinen optimointi sekä tärkeimmät toimenpiteet näkyvyyden parantamiseksi. Opinnäytetyö (AMK)

HAKUKONEOPTIMOINTI. Ulkoinen sekä sisäinen optimointi sekä tärkeimmät toimenpiteet näkyvyyden parantamiseksi. Opinnäytetyö (AMK) 1 Opinnäytetyö (AMK) Tietojenkäsittelyn koulutusohjelma Sähköisen liiketoiminnan järjestelmät 2014 Sanna-Mari Tavola HAKUKONEOPTIMOINTI Ulkoinen sekä sisäinen optimointi sekä tärkeimmät toimenpiteet näkyvyyden

Lisätiedot

Shakin säännöt. Luku 1

Shakin säännöt. Luku 1 Sisältö 1 Shakin säännöt 1 1.1 Nappuloiden liikkeet.............................. 4 Torni................................... 4 Lähetti.................................. 4 Kuningatar...............................

Lisätiedot

Power grid. Tavoite. Sisältö. Voimalakortit. Pelin suunnittelija: Friedemann Friese

Power grid. Tavoite. Sisältö. Voimalakortit. Pelin suunnittelija: Friedemann Friese Power grid Pelin suunnittelija: Friedemann Friese Tavoite Pelaajat edustavat yhtiöitä, jotka omistavat voimaloita ja tuottavat kaupungeille sähköä. Pelin aikana pelaajat tekevät tarjouksia voimaloista

Lisätiedot

061.7.3.1 Suljettu varikko 061.7.3.2 Työskentelyalue 061.7.3.3 Lähdönodotusalue 061.7.3.4 Lähtölinja

061.7.3.1 Suljettu varikko 061.7.3.2 Työskentelyalue 061.7.3.3 Lähdönodotusalue 061.7.3.4 Lähtölinja 061 ENDURO 2015 061.1 MÄÄRITELMÄ 061.2 MOOTTORIPYÖRÄT JA KILPAILULUOKAT 061.2.1 Moottoripyörät 061.2.2 Kilpailuluokat 061.3 AJAJAT 061.3.1 Ajajien ikä 061.3.2 Ajajaluokitus ja nousupisteet 061.3.3 Numerolaatat

Lisätiedot

Kulo ry:n seminaariopas

Kulo ry:n seminaariopas Kulo ry:n seminaariopas Kuinka suunnittelet ja toteutat seminaarin Perjantaina 25.10.2013 Kulttuurintutkimuksen opiskelijat Kulo ry. järjesti kolmannen vuotuisen seminaarinsa Jyväskylässä otsikolla Toiseus

Lisätiedot

singularity sääntökirja Ensimmäinen painos

singularity sääntökirja Ensimmäinen painos singularity sääntökirja Ensimmäinen painos Sisällysluettelo Hahmonluonti 4 Ominaisuudet 4 Taidot 5 Tuli ja lähitaistelusäännöt 12 Taistelu 12 Tulitaistelu 13 Lähitaistelu 16 Kulkuneuvot 17 Panssarikulkuneuvot

Lisätiedot

Myynti - Brian Tracyn cd Referoinut/suomentanut Juha Ahola, tammi- huhtikuu 2008

Myynti - Brian Tracyn cd Referoinut/suomentanut Juha Ahola, tammi- huhtikuu 2008 http://www.vauhtipyörä.fi/blog 1/7 Myynti - Brian Tracyn cd Referoinut/suomentanut Juha Ahola, tammi- huhtikuu 2008 Moni myyjä on häpeissään ja ujona siitä, että on myyjä. He ajattelevat, että myyjänä

Lisätiedot

05-06. maalivahdin opas

05-06. maalivahdin opas 05-06 maalivahdin opas maalivahdin opas suunnitteli ja toteutti jouni koponen aineisto jadberg laura tomatis kuvat laura tomatis: [p. 14-22] jadberg kansi jouni koponen Tämä opas on vain yksi näkemys maalivahtipelaamiseen.

Lisätiedot

NetFonet syksyllä 2005

NetFonet syksyllä 2005 NetFonet syksyllä 2005 - varma tapa hävitä rahaa! Tässä on vastaus erääseen Suomi24-palstalla esitettyyn viestiin. (21.11.2005) Viestin kirjoittajan kommentit ovat lainausmerkkien sisällä ja kursivoituina.

Lisätiedot

Käytettävyys www-sivujen suunnittelussa Anna Perttilä

Käytettävyys www-sivujen suunnittelussa Anna Perttilä Käytettävyys www-sivujen suunnittelussa Anna Perttilä 1 Mitä käytettävyys on 2 Tavoite, kohderyhmä ja motiivi 3 Ymmärrettävyys 4 Www-sivusto on kokonaisuus 5 Konkreettista www-suunnittelussa 5.1 Ohjeisto

Lisätiedot

Professional Disc Golf Associationin. Frisbeegolfin viralliset säännöt

Professional Disc Golf Associationin. Frisbeegolfin viralliset säännöt Professional Disc Golf Associationin Frisbeegolfin viralliset säännöt Sisällys 800 Johdanto 800.01 Pelin kuvaus 800.02 Sanasto 800.03 Muunnokset 800.04 Linkit 801 Yleistä 801.01 Sääntöjen noudattaminen

Lisätiedot

EMMA sääntökirja 2009/2010. Sisällysluetto

EMMA sääntökirja 2009/2010. Sisällysluetto Sisällysluetto Sisällysluetto... 1 1 Tervetuloa mukaan EMMA Finlandiin!... 3 1.1 Historia ja esipuhe... 3 1.2 EMMAn tarkoitus... 3 1.3 Kilpailijan haaste... 3 1.4 Kilpailuhenki... 3 1.5 Yleistä... 6 1.6

Lisätiedot

RESUL Toiminnallisen Ammunnan toimikunta

RESUL Toiminnallisen Ammunnan toimikunta RESUL Toiminnallisen Ammunnan toimikunta SRA kilpailujen järjestämisohje Kilpailujen järjestämisessä noudatettavat periaatteet ja ohjeet. Ohjeen käyttö ja soveltaminen... 2 Kilpailujen yleisluonne... 2

Lisätiedot

VIETTISEMINAARI Juha Korri. Mitä on vietti? Miksi viettejä pitäisi käyttää?

VIETTISEMINAARI Juha Korri. Mitä on vietti? Miksi viettejä pitäisi käyttää? VIETTISEMINAARI Juha Korri Luennoitsija Juha Korri on pitkän linjan palveluskoiraharrastaja. Hän on kouluttanut koiria jo 25 vuotta palveluskoiralajeihin ja edennyt siinä huipulle edustaen Suomea useasti

Lisätiedot

Kisakoodarin käsikirja. Antti Laaksonen

Kisakoodarin käsikirja. Antti Laaksonen Kisakoodarin käsikirja Antti Laaksonen 15. huhtikuuta 2015 Sisältö Johdanto iii I Perusasiat 1 1 Kisakoodaus 2 2 Tehokkuus 7 3 Raaka voima 15 4 Järjestäminen 19 5 Binäärihaku 24 6 Joukkorakenteet 28 7

Lisätiedot

KETOOSIDIEETTI KETOOSIDIEETIN ALOITUS

KETOOSIDIEETTI KETOOSIDIEETIN ALOITUS 1 KETOOSIDIEETTI Kiinteän ja rasvattoman unelmavartalon saavuttaminen ei ole ikinä ollut niin helppoa kuin tässä artikkelissa kerrottujen menetelmien käyttöönottamisen jälkeen. Lihakset kasvavat, läskit

Lisätiedot

bunny ho p e n d ur o Racing

bunny ho p e n d ur o Racing bunny ho p e n d ur o Racing POLKU NUMERO 2 CONTENTS Numero 2 BMX Racing.6 Hannu Salin.14 DH Cup #1.20 Ostajan opas.26 Kuka - Mitä - Miten.28 DH Cup #2.30 POLKU NUMERO 2/2011 Julkaisija: Vauhtilajien

Lisätiedot

7 SYYTÄ MIKSI YRITTÄJÄT EPÄONNISTUVAT

7 SYYTÄ MIKSI YRITTÄJÄT EPÄONNISTUVAT 7 SYYTÄ MIKSI YRITTÄJÄT EPÄONNISTUVAT Ota oppia, Vältä karikot ja Menesty. YRITTÄJÄ.NET ESIPUHE ESIPUHE YRITTÄJÄ.net SISÄLLYSLUETTELO Aluksi haluamme kertoa hyvin lyhyesti tämän ilmaisen oppaan 1. taustalla

Lisätiedot

Patenttitiedon hyödyntäminen tuoteideoiden arvioinnissa ja valinnassa. InnoTransfer tietoa ammattikorkeakouluille ja pk-yrityksille.

Patenttitiedon hyödyntäminen tuoteideoiden arvioinnissa ja valinnassa. InnoTransfer tietoa ammattikorkeakouluille ja pk-yrityksille. IPR Tiedonhallinta Innovaatiojohtaminen PK-yritykset AMK InnoTransfer tietoa ammattikorkeakouluille ja pk-yrityksille Patenttitiedon hyödyntäminen tuoteideoiden arvioinnissa ja valinnassa Pekka Koivukunnas

Lisätiedot

Väitöskirjan synty elämää kahden tutkimuskulttuurin välissä

Väitöskirjan synty elämää kahden tutkimuskulttuurin välissä lektiot Väitöskirjan synty elämää kahden tutkimuskulttuurin välissä HELI HARRIKARI Väitöksenalkajaisesitelmä Helsingin yliopistossa 18. marraskuuta 2000 Tämä väitöstilaisuus on väärässä kontekstissa. Väitöksen

Lisätiedot

DRAG RACING. Kiihdytysajon säännöt 2015. Voimassa 1.1.2015 alkaen. Toimittanut FHRA:

DRAG RACING. Kiihdytysajon säännöt 2015. Voimassa 1.1.2015 alkaen. Toimittanut FHRA: DRAG RACING Kiihdytysajon sääntökirja 2015 Voimassa 1.1.2015 alkaen. Toimittanut FHRA: Jari Kujala Juha Marjanne Hannu Nurminen Lasse Koskinen Jani Vaittinen FINNISH HOT ROD ASSOCIATION ry Tiilenvalajantie

Lisätiedot

SULKAPALLON KAKSINPELIN LAJIANALYYSI JA VALMENNUKSEN OHJELMOINTI

SULKAPALLON KAKSINPELIN LAJIANALYYSI JA VALMENNUKSEN OHJELMOINTI SULKAPALLON KAKSINPELIN LAJIANALYYSI JA VALMENNUKSEN OHJELMOINTI Kasimir Schildt Valmennus- ja testausoppi Valmentajaseminaarityö VTEA008 Syksy 2011 Liikuntabiologian laitos Jyväskylän yliopisto Työn ohjaaja:

Lisätiedot

Pieni opas EU-hankkeen toteuttamiseen

Pieni opas EU-hankkeen toteuttamiseen Pieni opas EU-hankkeen toteuttamiseen Opas on tuotettu osana Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen Vapaaehtoistyö yleishyödyllisessä yhteisössä (VETY) -hanketta (2014). Sisällysluettelo Mistä EU-rahoitusta

Lisätiedot

061.11.5.1 Maastokokeen lähtö ja ajanotto

061.11.5.1 Maastokokeen lähtö ja ajanotto 061 ENDURO 061.1 MÄÄRITELMÄ 061.2 MOOTTORIPYÖRÄT JA KILPAILULUOKAT 061.2.1 Moottoripyörät 061.2.2 Kilpailuluokat 061.3 AJAJAT 061.3.1 Ajajien ikä 061.3.2 Ajajaluokitus ja nousupisteet 061.3.3 Numerolaatat

Lisätiedot

Jäsenyhdistyssivut ja tiedostopankki

Jäsenyhdistyssivut ja tiedostopankki 1 Jäsenyhdistyssivut ja tiedostopankki Käyttöohje pitkä oppimäärä Päivitetty 9.10.2014 Sisällys Jäsenyhdistyssivu... 3 Mikä jäsenyhdistyssivu on ja mitä se ei ole?... 3 Sivun tilaaminen getting started!...

Lisätiedot