Yleisiä Asioita. Kauden virallinen nimi: The Winter Cup Season IV. Kauden virallinen lyhenne: TWC S04. Kauden pääjohtaja: Red Paron

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Yleisiä Asioita. Kauden virallinen nimi: The Winter Cup Season IV. Kauden virallinen lyhenne: TWC S04. Kauden pääjohtaja: Red Paron"

Transkriptio

1

2 Yleisiä Asioita Kauden virallinen nimi: The Winter Cup Season IV Kauden virallinen lyhenne: TWC S04 Kauden pääjohtaja: Red Paron Ajettavat luokat: Standard, Modified, Pro Modified, QD & Trial Autorajoitus: Ei rajoitettua automäärää Luokkien järjestäjät: Standard...Saku Sarka Modified...Saku Sarka Pro Modified...Saku Sarka QD...Saku Sarka Trial...Samu Sarka Kilpailujen määrä: 4 osakilpailua Laskettavat kilpailut: Kaikki (ei miinusteta kisoja) Jaksojen määrä/kilpailu: Standard...4 Modified...4 Pro Modified...4 QD...5 Trial...?

3 Kilpailujen päivämäärät: Marraskuu GP Joulukuu GP Tammikuu GP Helmikuu GP Kisamaksu: 0,5 /auto/kisa (kisamaksulla hankitaan Vichyt jokaisen luokan kolmelle parhaalle) Kilpailujen aikataulu: Kilpailujen luokkien ajojärjestys: Standard (2), Modified (2), Pro Modified (2), QD (3), Trial (?), Standard (2), Modified (2), Pro Modified (2), QD (2), Trial (?). Kilpailu ajetaan siis osissa, stanu ajaa ensin kaksi rataa, sitten modit, sitten qd ja trial. Sitten rulianssi alkaa alusta, kun ajetaan loput radat. Lähtöjärjestys: Arvotaan kaikissa luokissa, ei hypi missään kohtaa, vaan aina seuraava siirtyy aloittamaan. Erikoisajomuotoihin arvotaan erikseen. Kuvaus: Kilpailut videoidaan ja kuvia otetaan jonkin verran. Kausikeskustelu: foorumilla Sponsorit: Parons News Greenlight Technology Jackson Debber Ghroth Company Vichy Haluatko sponssata, kerro!

4 Radat Sektoriradat: Rata jakautuu neljään sektoriin ja jokaiselta sektorilta voi ansaita 25p. Auton saa siirtää seuraavan sektorin alkuun, ellei sinne ajamalla pääse tai virhepisteet tulevat täysiin. Prosentuaaliradat: Rata jakautuu prosentuaalisesti 25%, 50%, 75% ja 100% osuuksiin. Muuten hyvin samanlainen kuin sektorirata, mutta jakso pitää ajamalla ajaa niin pitkälle kuin suinkin mahdollista. Jaksolta saa pisteet sen mukaan mille prosentuaalille on viimeisenä päässyt. Monivalintaradat: Koostuu neljästä eri radasta. Helpoimmasta voi saada 25p ja vaikeimmasta 100p. Välimuodot ovat 50p ja 75p. Vain yksi yritys, joten todella taktinen ja radikaali tulos tai ulos tyyppinen muoto. Nopeusjakso: Tavoitteena pohja-aika ja sen tuoma 100p potti. Nopein aika saa täydet pisteet, toiseksi tullut 100p -hävityt sekunnit (1sek=5vp, 10sek=50vp). Ratamerkistä saa -10vp pistemenetyksen. Suoranopeus: Tavoitteena pohja-aika suoralla ajettavassa nopeudessa ja sen tuoma 100p potti. Nopein aika saa täydet pisteet, toiseksi tullut 100p -hävityt sekunnit (1sek=5vp, 10sek=50vp). Dropping Off: Arvotaan ajojärjestys ja johtaja saa ensin johtaa 3min ajan letkaa yrittäen pudottaa muita kerätäkseen itselleen suurimman potin. 3min kohdalla vaihtuu vuoro ja toisena ajanut saa vuorostaan johtaa letkaa ja johtaja auto siirtyy viimeiseksi. Kuusi autoa saa pisteet ja ne jaetaan seuraavasti: 100, 80, 60, 40, 20 ja 10. Survivor: Survivor rata on yleensä todella haastava ja sen maksimipisteet voivat olla 125p tai jopa sitäkin enemmän! Ideana ajaa kuin prosentuaalista rataa ja niin pitkälle kuin vain pystyy. Prosentuaalisia kohtia ovat 25%, 50%, 75%, 100% ja 125%. Taitorata: Samanlainen kuin ajaisi parirataa, mutta nyt ajetaan yksin ja aikaa vastaan. Tavoite on selvittää taitorata mahdollisimman nopeasti, kiertää esteet ja päästä maaliin. Pisteitä jaetaan seuraavasti: 100, 70, 50, 30, 20, 10. Muita ratoja? The Winter Cupin 4 kaudella voidaan ajaa myös uudentyyppisiä ratoja, jotka ovat uusia ideoita kehitettävissä olevista ajomuodoista. Nikkojen samat taajuudet aiheuttavat sen, että pari/joukkoajoja ei voida suorittaa, mutta QD:ssa ja Trialissa voidaan ajaa myös erikseen omanlaisia rataprofiileja. Paroni ottaa vastaan ehdotuksia nyt ja vastaisuudessa.

5 Standard Standard autot ovat kaikista pienimpiä ja huonoiten liikkuvia nikkoja. Ne jaetaan yleensä luokkaansa koon mukaan, mutta TWC:n 4 kaudella ne on jaettu koon ja todennäköisen etenemisensä mukaisesti. Tästä syystä luokassa on erikokoisia autoja, mutta kaikkien menekki on aika paljon samanlaista, eli ne eivät juurikaan etene. Standardissa ei ole sääntöjä auton rakentamisen suhteen, kunhan se pysyy standardiin menevän auton mitoissa. Mikäli esimerkiksi laittaisit autoosi Raptorin perän, siirtyisi se Modified luokkaan peränsä takia. Täten modauksia voi tehdä, mutta auton koon muuttamisesta ei ole etua, ellei luokanvaihto ole pohjimmaisena tarkoituksena. Standard luokan kultaiset avaimet ovat ehdottomasti lukot. Se kuinka monta volttia autossasi on, ei siivitä välttämättä voittoon, ellet omista lukkoja. Lukot ovat kuitenkin sattumankauppaa, eikä niitä pysty rakentamaan nikkoihin yleensä rikkomatta pyörää, koska ainakin Nikon valmistamissa autoissa renkaat on lukittu avaamattomaksi. Standardissa ajaa pienimmillään Lightrider 2 patterilla, joka on siis vain 2,4V. Luokan ennakkosuosikki Lecold ajaa myös pienellä volttimäärällä 3 patterinsa vuoksi 3,6V. Korkeimmat voltit tuo Oberoth ja Porche, jotka ajavat peräti 8 patterin voimalla eli 9,6V virralla.

6 Modified Modified luokka koostuu isommista nikkoautoista, jotka eivät omaa kuitenkaan lukkoja. Lukottomuuden vuoksi niiden etenemiskyky on varsin heikko, jos vaikka verrataan samankokoiseen Pro Modified autoon, jossa on lukot. Tästä syystä on kaksi omaa Modified luokkaa, jotta voidaan kilpailla sekä lukottomilla autoilla, että lukollisilla autoilla tasavertaisesti. Modifiedissä auton modaaminen on hieman helpompaa kuin standardissa, joskin yhtälainen vaara on siirtyä isompaan luokkaan. Näihin autoihin modaa helposti uuden perän, jossa on lukot, mutta sen seurauksena joutuukin siirtymään lukollisten luokkaan eli Pro Modifiediin. Se ei välttämättä ole huono osia, mutta pudottaa itse Modified luokan automäärää, jos näin tapahtuisi. Tässä luokassa kultaiset avaimet ovat ehdottomasti tehokkuus, keveys ja ketteryys. Nopeutta ja tehoa saa olla reilusti, jotta auto etenee maastossa lukottomana, mutta samalla auton tulee olla kevyt, joka estää sitä koko ajan jäämästä ruopimaan paikalleen. Myös ketteryys, joka sisältää hyvän käännön ja muut ketteryyteen liittyvät tekijät ovat eduksi. Modifiedissä ajetaan 6V-9,6V välillä, mutta kiellettyä ei ole laittaa vaikka 3S lipoa, joka tarjoaisi 12,6V tehot, toki piirilevyn kestävyyden uhalla. Kuitenkin isoja keksintöjä kannattaa suunnitella, koska tässä luokassa hyvä eteneminen on valttia ja sillä voitetaan pian luokan mestaruuskin.

7 Pro Modified Pro Modified on nikkoautojen kuningasluokka. Se koostuu samanlaisista autoista mitä Modified autot ovat, mutta näissä autoissa on lukot ja se tekee niistä paikka paikoin jopa QD-autojen veroisia! Lukot ovat avain kaikkeen ja niillä pääsee pitkälle, kun osaa katsoa linjansa ajoissa. Tässä luokassa modaaminen onkin sitten sallittua jo ihan rajattomuuksiin saakka, koska enää ei voi nousta isompaan luokkaan. Perää saa vaihtaa rajattomasti isompaan ja paremmin vetävään, isompi moottoriseen jne... Piirilevyn voi vaihtaa Mamba Maxiin ja harjattomatkin voi tunkea jos haluaa. Ainoa rajoite on kaksivetoisuus, jonka on tultava takaa. Tässä luokassa on varsin eriarvoilla ajavia autoja, sillä esimerkiksi Messenger ajaa 4,8V akulla, kun Survivor 3.2 ajaa 9,6V akulla. Teholisäys voi olla monelle paikallaan ja se on helppoa, jos vain auto muuten kestää lisäykset. Muut oheislaitteet ym.. ovat sallittuja. Raketeilla voi pistää suoranopeuksissa KERS:n lailla vauhtia ja vain mielikuvitus on rajana loputtomiin saakka! Pro Modified antaa mahdollisuuden tehdä mahdottomuuksista totta. Talvella lukkojen lisäksi huomattu etu on keveys. Rengastyypillä on myös vaikutusta ja auton tehot sekä akun kestävyys ovat avainasemassa.

8 QD QD-luokka on kaikkien luokkien kuningasluokka. Se koostuu aidoista, alkuperäisistä QD-autoista, joista koko luokka on saanut nimensä. Siihen hyväksytään Tamiyan 1/14 aidot QD-autot sekä Tamiyan 1/12 Vanessas Lunchboxit, Midnight Pumpkinit jne... autot. Luokan säännöistä tärkeimmät rajoitukset ovat samat renkaat. Renkaiden on oltava samat kaikilla, mutta niiden modaaminen on sallittua, eli voi kokeilla piikkejä sekä muita tapoja parantaa renkaita, mutta alkuperältään niiden on oltava samat. Akku on vapaa, moottori on vapaa, radiot, nopari, vastari ovat kaikki vapaasti laitettavissa. Jousitusteknologiaa saa kehittää äärettömiin. Uudet kehitykset autojen suhteen ovat sallittuja ja tervetulleita. Ehdoton edellytys luokassa pärjäämiseen ovat lukot. Ilman lukkoja ei voi taistella realistisesti kilpailujen voitoista, saati mestarudesta. Lukot ovat QD-auton sydän. Autoista täytyy myös löytyä sopivasti vääntöä sekä nopeutta, niillä pääsee hiipimään hyviin suorituksiin. QD-luokka on kaikenkaikkiaan mielenkiintoisin, jännittävin, arvostetuin ja kaikkien aikojen tasaisin RC-luokka koko RFOT:n historiassa. QD on juuri sellainen luokka, jossa ei voi syyttää autoa, koska auto on sama. QD on arvokkuuden tukipilari ja siellä pärjäävä on todellinen sankari!

9 Trial Trial luokka on Crawlingpohjaisilla autoilla ajamista trial ajomuodossa. Autoissa on sallittu nelipyöräohjaus, digi, korinkallistajat ja kaikki muukin mahdollinen ja mahdoton mitä crawlingissa ja muissa ajoissa ei sallita. Ehdoton edellytys hyvään ajoon on iso maavara ja renkaat, jotka eivät ole sliksit. Radat voivat poiketa niin umpihankeen kuin kalliollekin, joten pienellä maavaralla ei pötkitä voittoon. Luokan tarkemmista säännöistä ei Paronilla ole tietoa, koska Team Kevlar Racing luo säännöt ja ideat tämän luokan pohjalle. Yleinen kuva on kuitenkin Trialajomuoto Axial autoilla. Se millaisia autoja luokkaan hyväksytään on myös Paronilta pimennossa, mutta TKR tiedoittaa säännöistä ja muusta kun ehtii.

10 Virhepisteet Kyseiset säännöt koskevat luokkia: Standard, Modified, Pro Modified, QD Peruutus...ei virhepisteitä Radalta poistuminen...suoritus päättyy Ratanauhan kosketus...-2/väri (jos värejä) Ratanauhan rikkominen Reittimerkin kosketus...-4 Reittimerkin kaataminen...-8 Kierähdyskaatuminen...-8 Kaatuminen kyljelleen Kaatuminen katolleen Kaatuminen muulla tavoin Korjaustauko Uudelleen sijoitus Nopeusjakson merkkiin osuminen...-10

11 Peruuttaminen Peruutta saa rajattomasti, eikä peruuttamisesta anneta virhepisteitä. Radalta poistuminen Radalta poistuminen tietää suorituksen päättymistä. Radantekijä kertoo jakson rajat, ellei niitä ole selvästi merkitty. Muussa tapauksessa rata on laajio, jossa ei ole rajoituksia. Radalta poistumisesta ei anneta virhepisteitä ja auto saa sen hetkisen pisteensä, mitä on suorittanut. Ratanauhaan koskeminen Ratanauhaan koskeminen yksivärisessä nauhassa tarkoittaa yhtä kosketusta. Yhdestä kosketuksesta saa -2 virhepistettä, mutta yksivärinen nauha ei kuole, vaan osumia voi ottaa loputtomiin ja virheitäkin tulee. Monivärisessä esim. 2 värinen nauha on -2 virhepistettä/väri ja ne kuolevat osuttaessa. Ratanauhan rikkominen Ratanauhan rikkominen tarkoittaa sellaista rikkomista, että nauha joko katkeaa tai irtoaa kiinnityksestään. Rikkomisesta saa könttimiinuksen ja sen voi saada samasta nauhasta vain kerran. Reittimerkkiin koskeminen Reittimerkkiin koskeminen tarkoittaa yhtä koskemista. Reittimerkki ei kuole, kun siihen osutaan, vaan sen voi ottaa uudelleen saaden aina virheitä. Reittimerkin kaataminen Mikäli reittimerkki on sellainen jonka voi kaataa, voidaan siitä langettaa vielä reittimerkin kaatamisvirhepisteet. Kaatopisteet voi saada kyseisestä merkistä vain kertaalleen ja kun merkki on kaatunut se on myös kuollut, eikä siitä voi enää saada kosketusvirheitä. Kierähdyskaatuminen Kierähdyskaatuminen on sellainen kaato, jossa auto kierii jonkin verran ja tulee pystyyn. Tällöin autolle ei voida antaa kyljelleen, katolleen tai muulla tavoin merkittävää kaatumisvirhettä, vaan auto saa kierähdysvirheet. Kaatuminen kyljelleen Auto kaatuu ja jää kyljelleen, jolloin tulkitaan auto kaatuneeksi kyljelleen. Autoa ei saa yrittää saada pystyyn kaasuttelemalla tai muulla tavoin. Kaatuminen katolleen Auto kaatuu ja jää katolleen, jolloin tulkitaan auto kaatuneeksi katolleen. Autoa ei saa yrittää saada pystyyn kaasuttelemalla tai muulla tavoin.

12 Kaatuminen muulla tavoin Kaatuminen muulla tavoin tarkoittaa sellaista kaatumista, että auto jää vaikka peräpää taivasta kohti tai vastaavasti keula taivasta kohti asentoon. Tämä on erikoistapaus, joka on kaatuminen muulla tavoin. Harvemmin nähty, mutta silti mahdollinen tapa kaatua. Korjaustauko Korjaustauko ilmoitetaan kyseisenä toimena vain silloin, kun auto joutuu ottamaan korjaustauon kesken jakson. Tällöin auton saa ottaa pois radalta ja korjata, jonka jälkeen sen saa uudelleen sijoittaa sopivaan kohtaan. Autoa ei saa sijoittaa kohtaan jonne ei ole päässyt, vaan maksimissaan kohtaan, johon jäi korjaushetkellä. Auton voi sijoittaa myös aikaisempaan kohtaan radalla. Uudelleen sijoitus Auton saa uudelleen sijoittaa tiettyä virhepistemäärää vastaan. Auton uudelleen sijoittaminen tarkoittaa sitä, että jos auto on vaikka todella pahasti jumissa voit siirtää sen parempaan kohtaan, josta pääset jaksoa jatkamaan. Autoa ei saa sijoittaa kohtaan jonne ei ole päässyt, vaan maksimissaan kohtaan, johon jäi kiinnijäämis/muulla hetkellä. Auton voi sijoittaa myös aikaisempaan kohtaan radalla. Nopeusjakson merkkiin osuminen Nopeusjaksolla käytetään yleensä merkkejä ja siihen osumisesta annetaan tietty virhepistemäärä sakkoa. Kustakin merkistä voi saada vain kertaalleen sakon.

13 Virhepisteet Kyseiset säännöt koskevat luokkaa: Trial Peruutus... Radalta poistuminen... Ratanauhan kosketus... Reittimerkin kosketus... Reittimerkin kaataminen... Kierähdyskaatuminen... Kaatuminen kyljelleen... Kaatuminen katolleen... Kaatuminen muulla tavoin... Korjaustauko... Uudelleen sijoitus... Pysähtyminen... Nopeusjakson merkkiin osuminen...

14 Vinkkejä Kuinka pitkälle kannattaa yrittää? The Winter Cupin tulevalla kaudella on käytössä erilaisia ratoja, mutta virheet ovat silti useimmissa luokissa samanlaisia. Onkin syytä tutustua autoonsa, jotta oppii tuntemaan sen maksimaalisesti ja oppii tietämään mistä se voisi päästä monivalintaradoissa ja kuinka kauan kannattaa yrittää muilla radoilla. Yrittämisellä tarkoitetaan sitä, että jos voit saada 100p, mutta autosi ei voi realistisesti saada kuin 50p, niin kannattaako lähteä hakemaan kaatumisen, korjaustauon, akunloppumisen ja muiden asioiden uhalla 75p, jota ei voi saada, vaan saakin kaksi kaatoa, korjautauon ja pisteet hipovat yhtäkkiä melkein nollia, kun olisi varmistellen voinut tienata arvokkaan 50p. Toki uhkarohkeus on usein kannattavaa, varsinkin jos ollaan kiinni voitossa, mutta ideana siis vain miettiä mihin asti kannattaa yrittää. Monivalinta kinkkisempi kuin koskaan? Monivalintaradat ovat tällä kaudella todellisia haasteita. Haastavan niistä tekee se, että aiempina vuosina yrityksiä oli kaksi, jolloin pystyit kokeilemaankin hieman eri mahdollisuuksia, mutta tällä kaudella sinulla on vain yksi yritys, joka tekee tilanteesta tulos tai ulos henkisen. Monivalintaradoilla vaaditaan auton läpikotaista tuntemista siitä mitkä monivalintaradat se voisi päästä ja mikä on sille liikaa. Myös itseensä uskominen on tärkeää, jotta voi saavuttaa maksimaalisen suorituksen. Tutustu siis autoosi, katso monivalintaradan mahdollisuudet läpi ja valitse ratasi!

15

Ajotaitomerkkisäännöt matkailuautolle voimaan 1.1.2012

Ajotaitomerkkisäännöt matkailuautolle voimaan 1.1.2012 Ajotaitomerkkisäännöt matkailuautolle voimaan..202 Tarkoitus on saada jokainen karavaanari kiinnostumaan ajotaitonsa kehittämisestä oman ajoneuvonsa käsittelyssä. On tärkeää, että mahdollisimman moni kokee

Lisätiedot

AUTOURHEILUN KANSALLINEN KESKUSLIITTO AKK ry LÄNSI-SUOMEN ALUE 7. Kilpailukutsu ALUE KUPPI 2011

AUTOURHEILUN KANSALLINEN KESKUSLIITTO AKK ry LÄNSI-SUOMEN ALUE 7. Kilpailukutsu ALUE KUPPI 2011 AUTOURHEILUN KANSALLINEN KESKUSLIITTO AKK ry LÄNSI-SUOMEN ALUE 7 Kilpailukutsu ALUE KUPPI 2011 Kilpailukutsu Alastaron Moottoriradalla ajettavassa Länsi-Suomen Alueen 7 Alue-Kupin osakilpailuissa noudatetaan

Lisätiedot

Vuokatti Off Road 20 21.5.2006

Vuokatti Off Road 20 21.5.2006 Vuokatti Off Road 20 21.5.2006 Seurojenvälinen kilpailu Moottoriurheilukeskus Rommakko Vuokatti klo. 13.00 Kilpailun järjestää Suomen off road yhdistys ry. Katsastuksessa tarkastetaan erityisesti ettei

Lisätiedot

POHJOISMAISET (NCR) CARAMBA SÄÄNNÖT, alkaen 1. 1. 2006

POHJOISMAISET (NCR) CARAMBA SÄÄNNÖT, alkaen 1. 1. 2006 POHJOISMAISET (NCR) CARAMBA SÄÄNNÖT, alkaen 1. 1. 2006 A. YLEISTÄ 1 Kilpailija on oltava sen treffin osanottaja, jonka aikana kilpailu suoritetaan. Järjestävän maan kilpailutoimikunta voi myöntää poikkeuksia

Lisätiedot

Parons News TWC S04 E02 S04 E03

Parons News TWC S04 E02 S04 E03 Parons News Is it Hellboy, like a Satan s Hammer? S04 E03 TWC S04 E02 The Winter Cupin neljännen kauden toinen osakilpailu ajettiin kuluneena viikonloppuna. Paroni kokosi kisan kohokohdat extroineen yhden

Lisätiedot

KANSALLINEN ENDURANCE SALOON SARJA SÄÄNNÖT 2015

KANSALLINEN ENDURANCE SALOON SARJA SÄÄNNÖT 2015 KANSALLINEN ENDURANCE SALOON SARJA SÄÄNNÖT 2015 1. Yleistä 1.1. Kansallisen Endurance Saloon sarjan osakilpailut järjestetään AKK- Motorsport ry:n luvalla Autourheilun Sääntökirjan 2015 ja näiden vuoden

Lisätiedot

Reitin tiedot ja pituus 6 EK:ta, samoja osuuksia ajetaan kahteen kertaan EK-kilometrit yhteensä 45 km Koko reitin pituus 130 km

Reitin tiedot ja pituus 6 EK:ta, samoja osuuksia ajetaan kahteen kertaan EK-kilometrit yhteensä 45 km Koko reitin pituus 130 km 0 (5) 0 1 (5) Sisältö 1. KILPAILUN JÄRJESTÄJÄ... 2 2. YLEISKUVAUS JA REITTI... 2 3. ALUSTAVA AIKATAULU... 2 4. KILPAILUTIIMI... 3 5. KILPAILULUOKAT... 3 6. ILMOITTAUTUMINEN... 3 7. RAJATTU OSALLISTUJAMÄÄRÄ

Lisätiedot

Team Manninen Bros Honda tiimillä piti kiirettä viikonloppuna testitilaisuuden ja kilpailujen muodossa

Team Manninen Bros Honda tiimillä piti kiirettä viikonloppuna testitilaisuuden ja kilpailujen muodossa Team Manninen Bros Honda tiimillä piti kiirettä viikonloppuna testitilaisuuden ja kilpailujen muodossa Teksti ja kuvat vapaasti julkaistavissa. teksti ja kuvat: Team Manninen Bros. Honda tiedotus Jere

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Yleiset säännöt 2, 3. Mittaus 4. Katsastus 4. Akku / Kaapelit moottoritilassa 4-5. Vahvistin, Kaiutinkotelo(t), Kaapelit 5-6

Sisällysluettelo. Yleiset säännöt 2, 3. Mittaus 4. Katsastus 4. Akku / Kaapelit moottoritilassa 4-5. Vahvistin, Kaiutinkotelo(t), Kaapelit 5-6 1 Sisällysluettelo Yleiset säännöt 2, 3 Mittaus 4 Katsastus 4 Akku / Kaapelit moottoritilassa 4-5 Vahvistin, Kaiutinkotelo(t), Kaapelit 5-6 Luokat 6-7 Pistetaulukko 7 Osallistumismaksu 8 2 Team EastAudio

Lisätiedot

KILPAILUKUTSU. Varikolla on kilpa- ja huoltoautojen alla oltava nesteitä läpäisemätön alusta/imeytysmatto

KILPAILUKUTSU. Varikolla on kilpa- ja huoltoautojen alla oltava nesteitä läpäisemätön alusta/imeytysmatto KILPAILUKUTSU KILPAILUN NIMI KILPAILUN ARVO KILPAILU PAIKKA IX Harbor Cruisers Off Road Trial Seurojen/jäsenten välinen Raision Moottorirata-alue AIKA Lauantai 7.5.2016 ja sunnuntai 8.5.2016 AJETTAVAT

Lisätiedot

Uppgårds Fotisgolf. Tällä radalla pitää potkaista pallo alustalta reikään joka sijaitsee juuri ratalipun kohdalla.

Uppgårds Fotisgolf. Tällä radalla pitää potkaista pallo alustalta reikään joka sijaitsee juuri ratalipun kohdalla. Uppgårds Fotisgolf Yleiset ohjeet kaikille radoille: Jokainen rata alkaa aina pienen keltaisen pöydän kohdalla. Pöydältä näkee myös mite kyseinen rata pelataan. Radan lopussa oleva lippu ei aina osoite

Lisätiedot

Pakoputkihuolto A. Anttila SM-Sprint. Korvenkylä Junkkari 14.10.2012

Pakoputkihuolto A. Anttila SM-Sprint. Korvenkylä Junkkari 14.10.2012 Pakoputkihuolto A. Anttila SM-Sprint Korvenkylä Junkkari 14.10.2012 OHJAAJAINFO Ajo-ohje Varikko ja kilpailutoimisto sijaitsevat Korvenkylän koululla ja sen välittömässä läheisyydessä, osoite on Korventie

Lisätiedot

Harjoitussuunnitelma viikko 14 Potkaiseminen II

Harjoitussuunnitelma viikko 14 Potkaiseminen II Harjoitussuunnitelma viikko 14 Potkaiseminen II = Pelikenttä = Keiloilla rajattu alue = Pelaaja = Maalivahti = Valmentaja = Pallo = Liike pallon kanssa = Liike ilman palloa = Syöttö tai potku Harjoituskerralla

Lisätiedot

KULJETUS SUNDELL - RACE LOHJA 31.8.2014 SPV:n luvalla

KULJETUS SUNDELL - RACE LOHJA 31.8.2014 SPV:n luvalla KULJETUS SUNDELL - RACE LOHJA 31.8.2014 SPV:n luvalla KILPAILUKUTSU JÄRJESTÄJÄ PAIKKA C/O Virkkalantie 31 08700 Lohja Lohja, Aurlahti - Liessaarenkatu AJETTAVAT LUOKAT F4S GT30 SJ 15 GT15 SM osakilpailu

Lisätiedot

Harjoitussuunnitelma viikko 18 Kärkipotku II

Harjoitussuunnitelma viikko 18 Kärkipotku II Harjoitussuunnitelma viikko 18 Kärkipotku II = Pelikenttä = Keiloilla rajattu alue = Pelaaja = Maalivahti = Valmentaja = Pallo = Liike pallon kanssa = Liike ilman palloa = Syöttö tai potku = Keila Harjoituskerralla

Lisätiedot

Harjoitussuunnitelma viikko 17 Kärkipotku I

Harjoitussuunnitelma viikko 17 Kärkipotku I Harjoitussuunnitelma viikko 17 Kärkipotku I = Pelikenttä = Keiloilla rajattu alue = Pelaaja = Maalivahti = Valmentaja = Pallo = Liike pallon kanssa = Liike ilman palloa = Syöttö tai potku = Keila Harjoituskerran

Lisätiedot

044 SUPERMOTO 044.1 MÄÄRITELMÄ. 044.2 MOOTTORIPYÖRÄT JA KILPAILULUOKAT 044.2.1 Moottoripyörät 044.2.2 Kilpailuluokat

044 SUPERMOTO 044.1 MÄÄRITELMÄ. 044.2 MOOTTORIPYÖRÄT JA KILPAILULUOKAT 044.2.1 Moottoripyörät 044.2.2 Kilpailuluokat 044 SUPERMOTO 044.1 MÄÄRITELMÄ 044.2 MOOTTORIPYÖRÄT JA KILPAILULUOKAT 044.2.1 Moottoripyörät 044.2.2 Kilpailuluokat 044.3 AJAJAT 044.3.1 Ajajien ikä 044.3.2 Ajovarusteet 044.4 RATA 044.5 HARJOITUKSET 044.6

Lisätiedot

Pyramidin yleiset säännöt

Pyramidin yleiset säännöt Pyramidin yleiset säännöt 1. Biljardivälineet ja tarvikkeet Seuraavassa kuvattuihin pyramidi -pelin versioiden pelaamiseen tarvittavat välineet ovat biljardipöytä, pallot sekä apuvälineet (mm. resti).

Lisätiedot

HELTECH Motorsport TOIMINTA 2001-2010

HELTECH Motorsport TOIMINTA 2001-2010 HELTECH Motorsport TOIMINTA 2001-2010 HISTORIA TIETOJA TOIMINTA ALOITETTU 2001 SYKSYLLÄ VETÄJÄNÄ ALUSTA ALKAEN TAPIO PRÄTTÄLÄ LAJEINA KAIKKI MOOTTORIURHEILU LAJIT URHEILIJOITA LAJEISTA: motocross, enduro,

Lisätiedot

051 TRIAL 051.1 MÄÄRITELMÄ 051.2 MOOTTORIPYÖRÄT JA KILPAILULUOKAT. 051.3 AJAJAT 051.3.1 Ajajien ikä 051.3.2 Ajovarusteet 051.

051 TRIAL 051.1 MÄÄRITELMÄ 051.2 MOOTTORIPYÖRÄT JA KILPAILULUOKAT. 051.3 AJAJAT 051.3.1 Ajajien ikä 051.3.2 Ajovarusteet 051. 051 TRIAL 051.1 MÄÄRITELMÄ 051.2 MOOTTORIPYÖRÄT JA KILPAILULUOKAT 051.3 AJAJAT 051.3.1 Ajajien ikä 051.3.2 Ajovarusteet 051.4 ILMOITTAUTUMINEN 051.5 RATA/ REITTI 051.5.1 B-luokan rata 051.6 HARJOITUKSET

Lisätiedot

FIN MORIWAKI LUOKKASÄÄNTÖ , FIN MORIWAKI LUOKKASÄÄNTÖ

FIN MORIWAKI LUOKKASÄÄNTÖ , FIN MORIWAKI LUOKKASÄÄNTÖ 021.11.14 FIN MORIWAKI LUOKKASÄÄNTÖ 2018 1.0 SISÄLLYSLUETTELO 1.0 Soveltamisala... 3 1.1 Kilpailut... 3 1.2 Numerolaatat... 3 2.0 Ajajat... 3 2.1 Ajajatutkinto... 3 2.2 Kuljettajan ikä... 3 2.3 Kilpailulisenssi...

Lisätiedot

LAPPEENRANTA GP 28.4.2012. Joulella pisimmälle Kilpailukutsu ja säännöt

LAPPEENRANTA GP 28.4.2012. Joulella pisimmälle Kilpailukutsu ja säännöt LAPPEENRANTA GP 28.4.2012 Joulella pisimmälle Kilpailukutsu ja säännöt KILPAILUKUTSU: Joulella pisimmälle Lappeenranta GP on Lappeenrannan teknillisen yliopiston ja Saimaan ammattikorkeakoulun yhteistyönä

Lisätiedot

1 PÖYDÄT JA PALLOT 1. Kilpailuissa tulee käyttää Suomen Biljardiliiton hyväksymiä pöytiä ja palloja.

1 PÖYDÄT JA PALLOT 1. Kilpailuissa tulee käyttää Suomen Biljardiliiton hyväksymiä pöytiä ja palloja. KARAMBOLEN SÄÄNNÖT Kolmen vallin kara Yhden vallin kara Suora kara - Cadre YHTEISET SÄÄNNÖT KAIKILLE PELIMUODOILLE 1 PÖYDÄT JA PALLOT 1. Kilpailuissa tulee käyttää Suomen Biljardiliiton hyväksymiä pöytiä

Lisätiedot

Palauta vuoden agilitykoira ja vuoden näyttelykoira tulokset lomakkeella, joka löytyy VASin wwwsivuilta kohdasta Vuoden koira.

Palauta vuoden agilitykoira ja vuoden näyttelykoira tulokset lomakkeella, joka löytyy VASin wwwsivuilta kohdasta Vuoden koira. Vuoden koira 2014-kilpailu Vuoden koira valintaan voit osallistua toimittamalla ohjeiden mukaan vuoden aikana virallisista kokeista tai näyttelyistä saavutetut tulokset (+kopion kilpailukirjasta) alla

Lisätiedot

VIIVANSEURANNAN SÄÄNNÖT. Priit Norak

VIIVANSEURANNAN SÄÄNNÖT. Priit Norak VIIVANSEURANNAN SÄÄNNÖT Priit Norak +372 5192 7800 priit.norak@robotex.ee Sisältö 1 Johdanto... 3 2 Robottiluokat... 3 3 Kenttä... 3 4 Robotti... 3 4.1 LEGO-robottien lisävaatimukset... 4 5 Kilpailu...

Lisätiedot

Sarjasäännöt. Rallin Suomen Juniorimestaruussarja 2015

Sarjasäännöt. Rallin Suomen Juniorimestaruussarja 2015 Sarjasäännöt Rallin Suomen Juniorimestaruussarja 2015 1. Yleistä Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan (myöhemmin Sarja), kaikki oikeudet ovat AKK- Motorsport ry:n (myöhemmin Liitto) omaisuutta. Sarjassa

Lisätiedot

NATIONAL RACE SERIES

NATIONAL RACE SERIES NATIONAL RACE SERIES KANSALLINEN RATA SARJA 2013 Sarjasäännöt 1. YLEISTÄ Sarjan kilpailut järjestetään ja pisteet lasketaan paikallisten osakilpailujärjestäjien toimesta. Kilpailuissa noudatetaan AKK Motorsport

Lisätiedot

Ratamestarin analyysiä muutamista avainväleistä eri radoilta

Ratamestarin analyysiä muutamista avainväleistä eri radoilta Ratamestarin analyysiä muutamista avainväleistä eri radoilta Kaikki ykköset 3, 5, 7 ja 10km radoilla oli lyhyemmät ykköset (56 ja 53). 9, 12 ja 15km radoilla pidemmät (62 ja 67). Lyhyillä ykkösillä oli

Lisätiedot

TIEDOTE UUSIKAUPUNKI BOAT RACE 12.-13.6.2010

TIEDOTE UUSIKAUPUNKI BOAT RACE 12.-13.6.2010 TIEDOTE UUSIKAUPUNKI BOAT RACE 12.-13.6.2010 Järjestämme ratavenekilpailut Uudessakaupungissa Merefesti viikonloppuna 12.-13.6.2010. Ajettavat luokat ovat SJ15, T400, T400S, O250 ja OC Hydro Classic. Kilpailut

Lisätiedot

KUBB PELI, JOHON KAIKKI VOIVAT OSALLISTUA. MM-kisasäännöt

KUBB PELI, JOHON KAIKKI VOIVAT OSALLISTUA. MM-kisasäännöt KU PELI, JOHON KIKKI VOIVT OSLLISTU MM-kisasäännöt KU Peli, jolla on traditiot Kubb on vanha Gotlantilainen peli, joka syntyi siihen aikaan, kun joka pihalla oli halkokasa. Valittiin vain sopiva määrä

Lisätiedot

Crosskart FCC Challenge kilpailusäännöt Sisällys. versio 1.0

Crosskart FCC Challenge kilpailusäännöt Sisällys. versio 1.0 1 Crosskart FCC Challenge kilpailusäännöt 2017 versio 1.0 Sisällys 1. Yleistä... 2 2. Osallistumismaksu... 2 3. Aikataulu... 2 4. Radat... 2 5. Tapahtumien lukumäärä ja sijoittaminen... 2 6. Lisenssi ja

Lisätiedot

KILPAILUSÄÄNNÖT 2019 (päivitetty )

KILPAILUSÄÄNNÖT 2019 (päivitetty ) KILPAILUSÄÄNNÖT 2019 (päivitetty 31.1.2019) SISÄLLYSLUETTELO 1. SÄÄNNÖT 1.1. Luokan organisaatio 1.2. The Gran Turismo ryhmäjako 1.3. Osanottajat 1.4. Sarjan pistelaskenta 1.5. Palkinnot 1.6. Tiedotus-

Lisätiedot

Kemora asfalttisprint

Kemora asfalttisprint Kemora asfalttisprint 18.4.2015 OHJAAJAINFO 1. LUOKAT Kilpailussa ajetaan kilpailukutsun mukaiset luokat. 2. PÄÄTOIMIHENKILÖT Tuomariston puheenjohtaja Pentti Varis Imatra Tuomarit Ilari Kumpulainen Toholampi

Lisätiedot

X4 RALLY CUP

X4 RALLY CUP X4 RALLY CUP 2012-2013 Kilpailut Kilpailuja kaudelle 2012-13 järjestetään 8 kpl:ttä. 4 kesällä asfaltilla ja 4 talvella jääspeedwaynä. Osakilpailu no.1 ja 2 Osakilpailu no.3 Osakilpailu no.4 5.5-6.5.2012

Lisätiedot

Retro Superbike luokkasääntö , Retro Superbike luokkasääntö 1.0

Retro Superbike luokkasääntö , Retro Superbike luokkasääntö 1.0 021.11.15 Retro Superbike luokkasääntö 2018 1.0 SISÄLLYSLUETTELO 1.0 Soveltamisala... 3 1.1 Yleistä... 3 1.2 Kilpailut... 3 1.3 Numerolaatat ja numerot... 3 2.0 Ajajat... 3 2.1 Ajajatutkinto... 3 2.2 Kuljettajan

Lisätiedot

Road Racing, Fin Moriwaki cup säännöt 2015, 1.0 FIN MORIWAKI-CUP SÄÄNNÖT 2016 1.0

Road Racing, Fin Moriwaki cup säännöt 2015, 1.0 FIN MORIWAKI-CUP SÄÄNNÖT 2016 1.0 FIN MORIWAKI-CUP SÄÄNNÖT 2016 1.0 SISÄLLYSLUETTELO 1.0 Soveltamisala... 3 1.1 Kilpailut... 3 1.2 Numerolaatat... 3 2.0 Ajajat... 3 2.1 Ajajatutkinto... 3 2.2 Ajajan ikä... 3 2.3 Kilpailulisenssi... 4 2.4

Lisätiedot

Kilpailukutsu. Birgit Vartiainen

Kilpailukutsu. Birgit Vartiainen Kilpailukutsu KILPAILUN NIMI: FUN LIKE MAD MOOSE II KILPAILUN ARVO: Aluekilpailu PAIKKA: TALMAN LASKETTELURINNE AIKA: 22.04 2006 KLO 11.00 AKK:N LUPA NO: 1 / OR / 06 AJETTAVAT LUOKAT: Standard (Original,

Lisätiedot

Käyttöohje. Tasapainolauta

Käyttöohje. Tasapainolauta Käyttöohje Tasapainolauta Kiitos kun ostit tasapainolaudan.! VAROITUS! Opettele ajamaan laitteella turvallisesti, huomioi muu liikenne ja säännöt. Käytä lisäksi säädösten mukaisia turvavarusteita. Älä

Lisätiedot

Weckman toiseksi motocrossin Belgian EMosakilpailussa, Haavisto ja Junnola loukkaantuivat

Weckman toiseksi motocrossin Belgian EMosakilpailussa, Haavisto ja Junnola loukkaantuivat Moottoripyöräily, motocross, EM-sarja, 5/6-osakilpailu, Lommel, su 2.7.2015. teksti ja kuvat vapaasti julkaistavissa. teksti ja kuvat: Team Manninen Bros. Honda tiedotus Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Lisätiedot

BC5 / 2WD LUOKKA. Radio-ohjattavien 1/6 kupla krossareiden vuoden 2014 säännöt

BC5 / 2WD LUOKKA. Radio-ohjattavien 1/6 kupla krossareiden vuoden 2014 säännöt BC5 / 2WD LUOKKA Radio-ohjattavien 1/6 kupla krossareiden vuoden 2014 säännöt BC5 / 2WD Luokka Luokassa ajetaan luokka organisaattorin määrittelemällä rungolla ja kuplan korilla. Yhteyshenkilöt Sarjaorganisaattori

Lisätiedot

1 Laske ympyrän kehän pituus, kun

1 Laske ympyrän kehän pituus, kun Ympyrään liittyviä harjoituksia 1 Laske ympyrän kehän pituus, kun a) ympyrän halkaisijan pituus on 17 cm b) ympyrän säteen pituus on 1 33 cm 3 2 Kuinka pitkä on ympyrän säde, jos sen kehä on yhden metrin

Lisätiedot

Harjoitussuunnitelma viikko 15 Sisäsyrjäpotku I

Harjoitussuunnitelma viikko 15 Sisäsyrjäpotku I Harjoitussuunnitelma viikko 15 Sisäsyrjäpotku I = Pelikenttä = Keiloilla rajattu alue = Pelaaja = Maalivahti = Valmentaja = Pallo = Liike pallon kanssa = Liike ilman palloa = Syöttö tai potku = Keila Harjoituskerran

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

Crosskart SM kilpailusäännöt Sisällys. versio 1.0

Crosskart SM kilpailusäännöt Sisällys. versio 1.0 1 Crosskart SM kilpailusäännöt 2017 versio 1.0 Sisällys 1. Yleistä... 2 2. Osallistumismaksu... 2 3. Aikataulu... 2 4. Radat... 2 5. Tapahtumien lukumäärä ja sijoittaminen... 2 6. Lisenssi ja osallistuminen...

Lisätiedot

Kilpailuun hyväksyttyjen lista ja mahdolliset kilpailijaohjeet julkaistaan kitissä Kilpailutoimisto avataan

Kilpailuun hyväksyttyjen lista ja mahdolliset kilpailijaohjeet julkaistaan kitissä Kilpailutoimisto avataan KILPAILUN SÄÄNNÖT Kilpailun nimi: Aika ja Paikka: Kilpailun arvo: Kilpailun järjestäjä: AutoCenter JM 12.5.2019, Tammisaaren JM-rata, Grabbskog Kansallinen, Aluemestaruus osakilpailu Ekenäs-Tammisaaren

Lisätiedot

Ajotaitomerkkisäännöt matkailuautoille 2015

Ajotaitomerkkisäännöt matkailuautoille 2015 Ajotaitomerkkisäännöt matkailuautoille 25 SF-Caravan ry. Turvatoimikunta Ajotaitomerkkisäännöt matkailuautoille 25 Johdanto SF-Caravan ry:n ja sen jäsenyhdistysten järjestämän ajotaitoharjoittelun tavoitteena

Lisätiedot

12.5 ECO IKÄSUOSITUS: 2-5 v RACING IKÄSUOSITUS: 2-5 v.

12.5 ECO IKÄSUOSITUS: 2-5 v RACING IKÄSUOSITUS: 2-5 v. 2017 Ajamisen opettelu ei vielä koskaan ole ollut näin yksinkertaista ja turvallista. OSET -sähkömopot ovat kevyitä, rakenteeltaan yksinkertaisia ja hämmästyttävän helppokäyttöisiä. Näillä pyörillä voidaan

Lisätiedot

Kellokukantie 7 01300 VANTAA. puh. 040 534 9977 henrik.frank@autourheilu.fi. puh. 0500 490 812 jorma.mikkola@hanaa.fi

Kellokukantie 7 01300 VANTAA. puh. 040 534 9977 henrik.frank@autourheilu.fi. puh. 0500 490 812 jorma.mikkola@hanaa.fi Sarjasäännöt F-Rallisarja 2016 1.Yleistä F-rallisarjan (myöhemmin Sarja) järjestää AKK-Motorsport ry (myöhemmin Liitto) ja kaikki sarjan oikeudet (mukaan lukien sähköisen median ja markkinointioikeudet)

Lisätiedot

Ajotaitomerkkisäännöt matkailuvaunuyhdistelmille

Ajotaitomerkkisäännöt matkailuvaunuyhdistelmille Ajotaitomerkkisäännöt matkailuvaunuyhdistelmille SF-Caravan ry. Ajotaitomerkkisäännöt matkailuvaunuyhdistelmille Johdanto SF-Caravan ry:n ja sen jäsenyhdistysten järjestämän ajotaitoharjoittelun tavoitteena

Lisätiedot

Ohjeita 2015 www.fillarirastit.com Hiiltomiehet. VERSIO 1 (2015) http://www.fillarirastit.com/ohjeet/pyorasuunnistus.

Ohjeita 2015 www.fillarirastit.com Hiiltomiehet. VERSIO 1 (2015) http://www.fillarirastit.com/ohjeet/pyorasuunnistus. Ohjeita 2015 www.fillarirastit.com Hiiltomiehet Kuva: Jari Yli-Hietanen Muutamia pyöräsuunnistuksen erityisjuttuja Polkukuvaus, kertoo polun ajettavuuden Mitä yhtenäisempi viiva sitä nopeampi sitä on ajaa

Lisätiedot

072 C-LUOKAN SPEEDWAYKILPAILUT 85cc minispeedwayn ja 50cc microspeedwayn säännöt

072 C-LUOKAN SPEEDWAYKILPAILUT 85cc minispeedwayn ja 50cc microspeedwayn säännöt 072 C-LUOKAN SPEEDWAYKILPAILUT 85cc minispeedwayn ja 50cc microspeedwayn säännöt 072.1.1. 85cc MINISPEEDWAY, MÄÄRITELMÄ... 1 072.1.2. 85cc MINISPEEDWAY, MOOTTORIPYÖRÄT... 1 072.1.3. 85cc MINISPEEDWAY,

Lisätiedot

Sarjasäännöt. Rallin Suomen Juniorimestaruussarja 2019

Sarjasäännöt. Rallin Suomen Juniorimestaruussarja 2019 Sarjasäännöt Rallin Suomen Juniorimestaruussarja 2019 1. Yleistä Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan (myöhemmin Sarja), kaikki oikeudet ovat AKK- Motorsport ry:n (myöhemmin Liitto) omaisuutta. Sarjassa

Lisätiedot

Liite C. Käytettävät taulut ja pistelaskenta C.1 Yleiset periaatteet. C.2 Taulut

Liite C. Käytettävät taulut ja pistelaskenta C.1 Yleiset periaatteet. C.2 Taulut C.1 Yleiset periaatteet C.1.1 Käytettävien taulujen tulee kuvata sellaisia kohteita, joita vastaan tuliaseita voidaan olettaa käytettävän. C.1.2 Pahvitauluista lasketaan yleensä perinnekiväärillä ammuttaessa

Lisätiedot

HOPEASOMPA - SPRINTTI Lempäälä

HOPEASOMPA - SPRINTTI Lempäälä HOPEASOMPA - SPRINTTI Lempäälä 17.2.2017 PERINTEINEN HIIHTOTAPA (ICR 310.2.1) Perinteinen hiihtotapa käsittää: vuorohiihdon tasatyönnön haarakäynnin ilman luistovaihetta mäkien laskut käännökset Yksi-

Lisätiedot

Rc Crawling. Viralliset R/C Rock Crawling Kilpailusäännöt (2008)

Rc Crawling. Viralliset R/C Rock Crawling Kilpailusäännöt (2008) Rc Crawling Viralliset R/C Rock Crawling Kilpailusäännöt (2008) Rangaistukset... 2 Autojen vaatimukset... 4 Rangaistusten määritelmät ja esimerkit... 6 Yleistapahtumien säännöt ja hoito... 7 Suositeltava

Lisätiedot

JA KOIVUESTE LAUKASSA

JA KOIVUESTE LAUKASSA Tehtävä 1. PORTAAT A YLÖS KENTÄLTÄ JA KOIVUESTE LAUKASSA Ratsukko kiipeää portaiden tasot I ja II käynnissä, kääntyy ja palaa käynnissä kentälle (A). Ratsukko hyppää portaat ylös kentältä laukassa ja kiertää

Lisätiedot

Viralliset R / C Rock Crawling Kilpailusäännöt (2008)

Viralliset R / C Rock Crawling Kilpailusäännöt (2008) Viralliset R / C Rock Crawling Kilpailusäännöt (2008) Johdanto Tämän sääntökirjan tarkoituksena on yhdenmukaistaa radio-ohjattavavien rock crawling -kilpailujen pisteiden lasku ja tuomarointi ympäri Suomen.

Lisätiedot

... 5 ... 5 ... 5 ... 6 ... 7 ... 8 ... 8 ... 9 ... 11 ... 12

... 5 ... 5 ... 5 ... 6 ... 7 ... 8 ... 8 ... 9 ... 11 ... 12 BILJARDI 2 3 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ... 5 1.1 KOLMIO/ 9-KEHIKKO... 5 2. PELIN ALOITUS... 5 3. LYÖNTIVUORON VAIHTO... 5 4. VIRHELYÖNNIT... 6 4.1 ERILAISET VIRHEET... 6 4.2 RANGAISTUS VIRHEESTÄ... 7

Lisätiedot

FUTURE CUP RALLISPRINT KARKKILA 1 7.5.2016 KILPAILIJATIEDOTE

FUTURE CUP RALLISPRINT KARKKILA 1 7.5.2016 KILPAILIJATIEDOTE FUTURE CUP RALLISPRINT KARKKILA 1 7.5.2016 KILPAILIJATIEDOTE Nuorten ohjaajakokous kilpailutoimiston läheisyydessä Kilpailupaikka on Karkkilan Teollisuuskylässä VT2 varressa. Kilpailupaikalle on opastus

Lisätiedot

HOMOLOGOINTIASIAA IMATRA 3.11.2012. TD-päivityskurssi ja SM-kisajärjestäjäkoulutus. Juha Torvikoski

HOMOLOGOINTIASIAA IMATRA 3.11.2012. TD-päivityskurssi ja SM-kisajärjestäjäkoulutus. Juha Torvikoski HOMOLOGOINTIASIAA TD-päivityskurssi ja SM-kisajärjestäjäkoulutus IMATRA 3.11.2012 Juha Torvikoski Sisältö - Säännöistä - Kilpailuradoista - Homologoinnista - FIS lähetti Suomelle huomautuksen FIS-kisoista

Lisätiedot

PALKINTOTUOMARIKOULUTUS ARVOSTELUOHJE

PALKINTOTUOMARIKOULUTUS ARVOSTELUOHJE PALKINTOTUOMARIKOULUTUS ARVOSTELUOHJE Arvostelun osa-alueet ja maksimipistemäärät alueittain. 1. Nopeus 2. Innokkuus 3. Älykkyys 4. Ketteryys 5. Kestävyys Yhteensä 20 pistettä 20 pistettä 20 pistettä 20

Lisätiedot

GREDDY PROFEC B SPEC II säätäminen

GREDDY PROFEC B SPEC II säätäminen GREDDY PROFEC B SPEC II säätäminen Päätin tehdä tällaisen ohjeen, koska jotkut ovat sitä kyselleet suomeksi. Tämä on vapaa käännös eräästä ohjeesta, joka on suunnattu Evoille (joka on koettu toimivaksi

Lisätiedot

MAGNASYSTEM. Automaattinen pakokaasunpoistolaitteisto, joka on suunniteltu erityisesti paloasemia varten. Käyttäjäystävällinen, tehokas ja luotettava.

MAGNASYSTEM. Automaattinen pakokaasunpoistolaitteisto, joka on suunniteltu erityisesti paloasemia varten. Käyttäjäystävällinen, tehokas ja luotettava. MAGNASYSTEM Automaattinen pakokaasunpoistolaitteisto, joka on suunniteltu erityisesti paloasemia varten. Käyttäjäystävällinen, tehokas ja luotettava. Löydät toimivan ratkaisun riippumatta pakoputken sijoituksesta,

Lisätiedot

Crosskart NEZ Mestaruus - kilpailusäännöt 2017

Crosskart NEZ Mestaruus - kilpailusäännöt 2017 Crosskart NEZ Mestaruus - kilpailusäännöt 2017 Musta teksti = Teksti 2017 Musta teksti yliviivattu = 2016 teksti poistettu 2017 säännöstä Punainen teksti = uusi teksti 2017 versio 1.0 1A. Yleistä Näissä

Lisätiedot

Suomalaisjuniorit Murto ja Junnola hyville sijoille Latvian kansainvälisessä motocross-kisassa

Suomalaisjuniorit Murto ja Junnola hyville sijoille Latvian kansainvälisessä motocross-kisassa Suomalaisjuniorit Murto ja Junnola hyville sijoille Latvian kansainvälisessä motocross-kisassa Team Manninen Bros. Honda avasi kilpailukautensa Latviassa Kegumsin kansainvälisessä motocrosskisassa. Tiimikuljettajista

Lisätiedot

Crosskart Winter Cup Talvisarjan säännöt 2019

Crosskart Winter Cup Talvisarjan säännöt 2019 Crosskart Winter Cup Talvisarjan säännöt 2019 1 Sisällys 1. Crosskart Winter Cup säännöt... 2 1.1. Osakilpailuiden säännöt... 2 1.2. Crosskart talvisarjan organisaatio... 2 1.3. Tapahtumien lukumäärä ja

Lisätiedot

LIMINGANPORTTI JM. Lauantaina klo Liminka, Vehkamaan radalla. Alue 1 aluemestaruusosakilpailu

LIMINGANPORTTI JM. Lauantaina klo Liminka, Vehkamaan radalla. Alue 1 aluemestaruusosakilpailu LIMINGANPORTTI JM Lauantaina 24.9.2016 klo 11.00 Liminka, Vehkamaan radalla Alue 1 aluemestaruusosakilpailu KILPAILUN SÄÄNNÖT Liminganportti JM 24.09.2016 Kansallinen JM-kilpailu / alueen 1 aluemestaruusosakilpailu

Lisätiedot

Ratakasi 2014. Radio-ohjattavien 1/8 rata-autojen sarjasäännöt 2014

Ratakasi 2014. Radio-ohjattavien 1/8 rata-autojen sarjasäännöt 2014 Ratakasi 2014 Radio-ohjattavien 1/8 rata-autojen sarjasäännöt 2014 Versio 2 / 27.5.2014 1. Yleistä Nämä tekniset säännöt mukailevat EFRA 1/8 I.C. Track luokan teknisiä sääntöjä. Kielikäännöksen lisäksi

Lisätiedot

1.1. R-Rallicup sarjaosakilpailut järjestetään Harrastemoottoriurheilun keskusjärjestö ry:n alaisuudessa (myöhemmin HaMu).

1.1. R-Rallicup sarjaosakilpailut järjestetään Harrastemoottoriurheilun keskusjärjestö ry:n alaisuudessa (myöhemmin HaMu). R-Rallicup 2018 SARJASÄÄNNÖT 2018 Päivitetty 8.10.2017 1. Yleistä 1.1. R-Rallicup sarjaosakilpailut järjestetään Harrastemoottoriurheilun keskusjärjestö ry:n alaisuudessa (myöhemmin HaMu). 1.2. Osakilpailut

Lisätiedot

Liite C. Käytettävät taulut ja pistelaskenta

Liite C. Käytettävät taulut ja pistelaskenta Liite C. Käytettävät taulut ja pistelaskenta C.1 Yleiset periaatteet C.1.1 Käytettävien taulujen tulee kuvata sellaisia kohteita, joita vastaan tuliaseita voidaan olettaa käytettävän. C.1.2 Pahvitauluista

Lisätiedot

1.1. Alkuerä Kaikki kuljettajat mahtuvat mukaan yhteen alkuerälähtöön, koska enimmäisosallistujamäärä lähdössä on tuo 10.

1.1. Alkuerä Kaikki kuljettajat mahtuvat mukaan yhteen alkuerälähtöön, koska enimmäisosallistujamäärä lähdössä on tuo 10. 1. Luokassa enintään 10 kuljettajaa Tässä tapauksessa luokassa ajetaan kaksi (2) lähtöä, yksi (1) alkuerä ja yksi (1) finaali. 1.1. Alkuerä 1.1.1. Kaikki kuljettajat mahtuvat mukaan yhteen alkuerälähtöön,

Lisätiedot

S/M välinen raja sopiva % S/M välinen raja pitää nostaa % S/M välinen raja pitää laskea % M/L välinen raja on sopiva 9 2.

S/M välinen raja sopiva % S/M välinen raja pitää nostaa % S/M välinen raja pitää laskea % M/L välinen raja on sopiva 9 2. Mikä seuraavista luokkajaoista olisi mielestänne sopivin KV-säännöissä? Nykyiset kolme säkäluokkaa 78 21.7 % Kolme säkäluokkaa, mutta säkäluokkarajoja on muutettava 130 36.2 % Neljä säkäluokkaa 144 40.1

Lisätiedot

NATIONAL RACE SERIES

NATIONAL RACE SERIES NATIONAL RACE SERIES KANSALLINEN RATA SARJA 2012 Sarjasäännöt 1. YLEISTÄ Sarjan kilpailut järjestetään ja pisteet lasketaan paikallisten osakilpailujärjestäjien toimesta. Kilpailuissa noudatetaan AKK Motorsport

Lisätiedot

ajettavan JM-Kemora kilpailun järjestäjä on Kokkolan Urheiluautoilijat Ry.

ajettavan JM-Kemora kilpailun järjestäjä on Kokkolan Urheiluautoilijat Ry. KILPAILUN SÄÄNNÖT JM Kemora 19.08.2017 Kansallinen Kokkolan Urheiluautoilijat Ry Kemora, Veteli I OHJELMA 01.07.17 Kilpailun säännöt julkaistaan ja ilmoittautuminen alkaa. 12.08.17 Klo:23.59 Ilmoittautumisaika

Lisätiedot

Avant-AirAsia-Ajon odotukset ovat korkealla Jerezissä

Avant-AirAsia-Ajon odotukset ovat korkealla Jerezissä AJO MOTORSPORT Press release 2011-30-03 Avant-AirAsia-Ajon odotukset ovat korkealla Jerezissä Aki Ajon johtama suomalaistalli Ajo Motorsport tähtää kovin ja samalla myös perustelluin tavoittein tulevana

Lisätiedot

KILPAILUN SÄÄNNÖT FIXUS-IS-Tarvike Sprint

KILPAILUN SÄÄNNÖT FIXUS-IS-Tarvike Sprint KILPAILUN SÄÄNNÖT FIXUS-IS-Tarvike Sprint 10.5.2019 KILPAILUN JÄRJESTÄJÄ Järjestäjänä toimii Hämeen Moottoriseura Ry. Kilpailussa noudatetaan Harrastemoottoriurheilun kattojärjestö Ry:n (Hamu ry) teknisiä-

Lisätiedot

Avoimet suomenmestaruus -osakilpailut luokissa O250,O125. Avoimet Tammelan mestaruuskilpailut luokissa SJ10, GT15, GT30, OSY.

Avoimet suomenmestaruus -osakilpailut luokissa O250,O125. Avoimet Tammelan mestaruuskilpailut luokissa SJ10, GT15, GT30, OSY. Tammelan Veneseura ry KUIVAJÄRVI RACE KILPAILUKUTSU Avoimet suomenmestaruus -osakilpailut luokissa,o125. Avoimet Tammelan mestaruuskilpailut luokissa SJ10,,, OSY. TAMMELA 29 30.6.2019 1.JÄRJESTÄJÄ 2.PAIKKA

Lisätiedot

Kevään 2010 fysiikan valtakunnallinen koe

Kevään 2010 fysiikan valtakunnallinen koe 120 Kevään 2010 fysiikan valtakunnallinen koe 107 114 100 87 93 Oppilasmäärä 80 60 40 20 0 3 5 7 14 20 30 20 30 36 33 56 39 67 48 69 77 76 56 65 35 25 10 9,75 9,5 9,25 9 8,75 8,5 8,25 8 7,75 7,5 7,25 7

Lisätiedot

61. TS-KORTTELIAJO. 61. TS-kortteliajo Kilpailuohje rev 27.4.

61. TS-KORTTELIAJO. 61. TS-kortteliajo Kilpailuohje rev 27.4. 61. TS-KORTTELIAJO 61. TS-kortteliajo 61. TS-KORTTELIAJOT Kilpailun johtaja Ylituomari Tuomarineuvosto Ratamestari Järjestyspäällikkö Maalikamera Kierroslaskija Kuuluttaja Sihteeri, tulospalvelu Ari Aalto

Lisätiedot

R-Rallicup SARJASÄÄNNÖT 2019

R-Rallicup SARJASÄÄNNÖT 2019 R-Rallicup SARJASÄÄNNÖT 2019 Päivitetty 15.10.2018 1. Yleistä 1.1. R-Rallicup sarjaosakilpailut järjestetään Harrastemoottoriurheilun keskusjärjestö ry:n alaisuudessa (myöhemmin HaMu). 1.2. Osakilpailut

Lisätiedot

Grand Prix kilpailuma a ra ykset

Grand Prix kilpailuma a ra ykset Grand Prix kilpailuma a ra ykset 12.9.2013 Sisällys GP-sarja... 2 Lajiohjelmat... 2 GP 1 osakilpailu, 25m allas... 2 GP 2-osakilpailu, 50m allas... 3 GP 3-osakilpailu, 50m allas... 4 Aikarajat... 4 Kilpailulupamaksu...

Lisätiedot

Espoo Squash Rackets Club Hartwall Jaffa Cup Sivu 1 / 5 Kausi Eero Salkala

Espoo Squash Rackets Club Hartwall Jaffa Cup Sivu 1 / 5 Kausi Eero Salkala Espoo Squash Rackets Club Hartwall Jaffa Cup Sivu 1 / 5 SÄÄNNÖT Kaudella pelataan kuusi osakilpailua Esport Centerissä klo 10-15: 14.09.2013, 12.10.2013, 30.11.2013, 01.02.2014, 22.03.2014 ja 26.04.2014

Lisätiedot

Agility Games Gamblers

Agility Games Gamblers Agility Games Gamblers Games-lajeista ehkä hieman helpommin sisäistettävä on Gamblers, jota on helppo mennä kokeilemaan melkein ilman sääntöjä lukematta. Rata koostuu kahdesta osuudesta: 1. Alkuosa, jossa

Lisätiedot

TUMP RATAPÄIVÄN SÄÄNNÖT

TUMP RATAPÄIVÄN SÄÄNNÖT Näiden sääntöjen tarkoitus on poistaa tarpeettomat vaaratilanteet radalla. Sääntöjen rikkoja poistetaan välittömästi radalta. Moottoriradalla harjoitteleminen on hyvää harjoitusta jokaiselle motoristille

Lisätiedot

YHTEYSHENKILÖ: Saija Hassinen 040 517 6989 (saija.hassinen@elisanet.fi) KILPAILUN JÄRJESTÄJÄ: MAD MOOSE RACING ry.

YHTEYSHENKILÖ: Saija Hassinen 040 517 6989 (saija.hassinen@elisanet.fi) KILPAILUN JÄRJESTÄJÄ: MAD MOOSE RACING ry. KILPAILUN NIMI: StadionTrial KILPAILUN ARVO: Seurojen välinen / Pohjoismaisille avoin kutsukilpailu PAIKKA: Ahveniston moottorirata, Hämeenlinna AIKA: 17.10.2009 KLO 11.00 AKK:N LUPA NO: AJETTAVAT LUOKAT:

Lisätiedot

Team Manninen Bros. Honda valmistautui Tsekin EM-osakilpailuun motocrossin maailmanmestari Pekka Vehkosen johdolla

Team Manninen Bros. Honda valmistautui Tsekin EM-osakilpailuun motocrossin maailmanmestari Pekka Vehkosen johdolla Team Manninen Bros. Honda valmistautui Tsekin EM-osakilpailuun motocrossin maailmanmestari Pekka Vehkosen johdolla. Oheisesta linkistä voi katsoa Tatu Junnolan GoPro videon Siuntion radalta. http://youtu.be/u6le3o9xszm

Lisätiedot

-TUOTE RALLISPRINT

-TUOTE RALLISPRINT KILPAILIJAOHJE KILPAILUALUE JA TOIMISTO Kilpailupaikkana on Myllynummen alue Keravalla. Kilpailutoimisto sijaitsee varikkoalueella ja on avoinna alla olevan aikataulun mukaisesti. Sisääntulo alueelle Sementtitehtaankadun

Lisätiedot

Liiketaitovalmiuksen testi SHA:n pelaajien seurantatapahtumissa ohjeistus sääntöihin ja suoritusten arviointiin

Liiketaitovalmiuksen testi SHA:n pelaajien seurantatapahtumissa ohjeistus sääntöihin ja suoritusten arviointiin LT-Pallo testi (liiketaitovalmiudet pallon kanssa) m 4m 4m LT-Pallo testi suoritetaan tarkasti sääntöjen mukaisesti. Suoritus kellotetaan sekuntikellolla ja tekniset suoritukset arvioidaan, ja perusteella

Lisätiedot

KILPAILUKUTSU / KILPAILUN SÄÄNNÖT Aluemestaruuskilpailu 2014, Alue 5, Kangasala

KILPAILUKUTSU / KILPAILUN SÄÄNNÖT Aluemestaruuskilpailu 2014, Alue 5, Kangasala KILPAILUKUTSU / KILPAILUN SÄÄNNÖT Aluemestaruuskilpailu 2014, Alue 5, Kangasala 31.8.2014 KILPAILUKUTSU Pirkanmaan Karting ry kutsuu karting kilpailijoita osallistumaan Aluemestaruuskilpailu 2014 nimiseen

Lisätiedot

Ajo taisteli visiiri huurussa MM-pisteen tuntumaan

Ajo taisteli visiiri huurussa MM-pisteen tuntumaan Press release 2011-06-12 Ajo taisteli visiiri huurussa MM-pisteen tuntumaan Niklas Ajo taisteli hienosti MM-pisteiden tuntumaan 125-kuutioisten luokan kauden kuudennessa osakilpailussa sateisessa Silverstonessa.

Lisätiedot

RALLISPRINT SM JA RALLISPRINT SUOMEN JUNIORIMESTARUUS SARJASÄÄNNÖT 2016

RALLISPRINT SM JA RALLISPRINT SUOMEN JUNIORIMESTARUUS SARJASÄÄNNÖT 2016 RALLISPRINT SM JA RALLISPRINT SUOMEN JUNIORIMESTARUUS SARJASÄÄNNÖT 2016 1. Sarjan Osakilpailut 2016 7.2.2016 Rallisprint SM (lumi/jää) Lapua 21.2.2016 HF-Autohuolto SM Sprint (lumi/jää) Loppi 24.4.2016

Lisätiedot

MX KERHOJOUKKUEIDEN SM

MX KERHOJOUKKUEIDEN SM 034 MOTOCROSSIN KERHOJOUKKUEIDEN KILPAILUT... 2 034.1 MÄÄRITELMÄ... 2 034.2 KILPAILIJAT... 2 034.2.1 Kilpailuun ilmoittautuminen ja kilpailuun hyväksyminen... 2 034.2.2 Kilpailijan vaihtaminen... 2 034.2.3

Lisätiedot

Kellokukantie VANTAA. puh puh

Kellokukantie VANTAA. puh puh Sarjasäännöt F-Rallisarja 2017 1.Yleistä F-rallisarjan (myöhemmin Sarja) järjestää AKK-Motorsport ry (myöhemmin Liitto) ja kaikki sarjan oikeudet (mukaan lukien sähköisen median ja markkinointioikeudet)

Lisätiedot

SÄHKÖISTYS Varikkoalueella on saatavissa rajoitetusti sähköä, alueelle järjestetyn sähkön on riitettävä kaikille!

SÄHKÖISTYS Varikkoalueella on saatavissa rajoitetusti sähköä, alueelle järjestetyn sähkön on riitettävä kaikille! Kilpailijainfo Tervehrys Seinäjoelta! Tervetuloa kilpailijaksi Vauhtiajoihin. Ohessa tietoa tapahtumasta. EPUAn sivustolla voit tutustua rataalueen karttaan, Seinäjoen kaupungin sivustolla on laajempi

Lisätiedot

ELKA STAGE 5 MTB ISKUNVAIMENNIN SÄÄTÖOHJE

ELKA STAGE 5 MTB ISKUNVAIMENNIN SÄÄTÖOHJE ELKA STAGE 5 MTB ISKUNVAIMENNIN SÄÄTÖOHJE 1. PAINUMA 2. ULOSVAIMENNUS 3. HIDAS SISÄÄNVAIMENNUS 4. NOPEA SISÄÄNVAIMENNUS 5. MITÄ ISKUNVAIMENNIN ON 6. HIDAS vs NOPEA SISÄÄNVAIMENNUS 1. PAINUMAN ASETTAMINEN

Lisätiedot

RAMUDDEN JM. Lauantaina klo Liminka, Vehkamaan radalla. Alue 1 aluemestaruusosakilpailu

RAMUDDEN JM. Lauantaina klo Liminka, Vehkamaan radalla. Alue 1 aluemestaruusosakilpailu RAMUDDEN JM Lauantaina 24.8.2019 klo 11.00 Liminka, Vehkamaan radalla Alue 1 aluemestaruusosakilpailu KILPAILUN SÄÄNNÖT RAMUDDEN JM 24.08.2019 Kansallinen JM-kilpailu / alueen 1 aluemestaruusosakilpailu

Lisätiedot

Kilpailun säännöt julkaistaan ja ilmoittautuminen alkaa.

Kilpailun säännöt julkaistaan ja ilmoittautuminen alkaa. KILPAILUN SÄÄNNÖT Aluemestaruus Itä-ja Kaakkois-Suomi 31.8-1.9.2019 Kansallinen Varkauden Urheiluautoilijat ry Varkaus I OHJELMA 15.8.2019 27.8.2019 klo: 23.00 Kilpailun säännöt julkaistaan ja ilmoittautuminen

Lisätiedot

RALLISPRINT SM JA RALLISPRINT SUOMEN JUNIORIMESTARUUS SARJASÄÄNNÖT 2015

RALLISPRINT SM JA RALLISPRINT SUOMEN JUNIORIMESTARUUS SARJASÄÄNNÖT 2015 RALLISPRINT SM JA RALLISPRINT SUOMEN JUNIORIMESTARUUS SARJASÄÄNNÖT 2015 1. Sarjan Osakilpailut 2015 1.2.2015 Rallisprint SM (lumi/jää) Lapua 1.3.2015 SM Sprint (lumi/jää) Loppi 23.5.2015 Nurmijärven SM

Lisätiedot

NATIONAL RACE SERIES

NATIONAL RACE SERIES NATIONAL RACE SERIES KANSALLINEN RATASARJA 2013 Sarjasäännöt 1. YLEISTÄ Sarjan kilpailut järjestetään ja pisteet lasketaan paikallisten osakilpailujärjestäjien toimesta. Kilpailuissa noudatetaan AKK Motorsport

Lisätiedot

Palloultimate Soveltaminen:

Palloultimate Soveltaminen: Liikuntaseikkailu Liikuntavinkit2013 Palloultimate Peliä pelataan suurehkolla kentällä, ulkona alueeksi sopii esimerkiksi puolikas jalkapallokenttä. Kentän molemmissa päädyissä on koko kentän levyinen

Lisätiedot