Sarjaan ilmoittautumisen esivalmistelut:

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Sarjaan ilmoittautumisen esivalmistelut:"

Transkriptio

1 SUOMEN SALIBANDYLIITTO SÄHKÖINEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ OHJEEN VERSIO 1.9. (s. 1) Sarjaan ilmoittautumisen esivalmistelut: Onko seurallanne uudet seurakäyttäjätunnukset? Vanhat tunnukset (ennen 04/2011 avatut) eivät ole käytössä. Uudet tunnukset on toimitettu seurojen tiedossa oleville yhteyshenkilöille Mikäli tunnusta ei ole, tiedustele sitä Salibandyliiton vs. jäsensihteeriltä / p tai palvelunumerosta ). Uusille seuroille seurakäyttäjätunnukset toimitetaan kun jäsenhakemus on otettu käsittelyyn. Tilannetta voi tiedustella vs. jäsensihteeriltä. Sarjaan ilmoittautumista EI voi tehdä ilman voimassa olevaa seurakäyttäjätunnusta. Kuka on (nyt ilmoitettavan) joukkueen yhteyshenkilö? Selvittäkää valmiiksi mikä on nyt ilmoitettavan joukkueen yhteyshenkilön nimi ja sportti-id tunnus. Tunnuksen saa haettua seuran käyttäjätunnuksella Sporttirekisteristä. Joukkueen yhteyshenkilön tunnus ei ole pakollinen, mutta se nopeuttaa prosessia. (Muuten joudutaan antamaan täydelliset yhteystiedot.) TÄRKEÄÄ: Ilmoittautumisjärjestelmän pääsivulla on linkki yhteystietojen tarkistamiseen. Ennen ilmoittautumisen tekemistä onkin hyvä kirjautua palveluun ja varmistaa, että yhteystiedot (osoite, sähköposti, puhelin) ovat varmasti ajan tasalla niin ilmoittajalla kuin joukkueiden yhteyshenkilöilläkin. Muistakaa, että seurakäyttäjätunnuksella voi lisätä kokonaan uuden henkilön myös Sporttirekisterin puolella. Tämä tapahtuu kirjautumalla Sporttirekisteriin (rekisteri.sportti.fi), menemällä siellä henkilöt -välilehdelle ja klikkaamalla lisää. Tarkistakaa aina ennen uuden henkilön lisäämistä, ettei henkilöä löydy entuudestaan! Paras tapa tarkistaa on hetu. Kun uusi henkilö on lisätty, ota talteen sportti-id (jota tarvitset yhteyshenkilöä lisättäessä).

2 SUOMEN SALIBANDYLIITTO SÄHKÖINEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ OHJEEN VERSIO 1.9. (s. 2) Ilmoitatteko useita joukkueita samaan sarjaan? Jos ilmoitatte useamman joukkueen samaan sarjaan, joukkueet pitää erottaa järjestysnumeroilla. Päättäkää jo ennen ilmoittautumista joukkueidenne numerot. Lisää tähän liittyviä ohjeita löydät tämän dokumentin alasivuilta. Mitä tulee tietää sarjamaksuista? Ilmoittautumisjärjestelmä antaa sarjamaksun pdf-laskulomakkeena. Lomake tulee tallettaa ilmoittautumisprosessin viimeiseltä sivulta. Sen lisäksi kopio laskusta lähtee ilmoittajan sähköpostiosoitteeseen. TÄRKEÄÄ: Laskulomake sisältää molemmat tasasuuruiset laskuerät (1-2) Ensimmäinen erä tulee maksaa Kausi-infossa kerrottuun sarjakohtaiseen eräpäivään mennessä. Toinen erä tulee maksaa mennessä. Liitto ei toimita erillisiä laskuja. Huom! Pääsarjoissa (liigat + M1div) ja B-C jun. SM-kars.sarjoissa on poikkeusjärjestelyt laskuerien osalta. Laskukopioita voi tiedustella liiton jäsensihteeriltä. Laskun tietoja voi tarkistaa myös seurakäyttäjätunnuksella: Kirjautukaa tunnuksella Sporttirekisteriin, valitkaa organisaatiot välilehti ja oikea joukkue, ja sen tiedoista laskut välilehti. Huom! Itse Sporttirekisteristä tulostetut laskut ovat vain yhdessä erässä ja laskulomakkeelle tulostuu avoinna oleva summa. Selvittäkää myös, ennen ilmoittautumisen tekemistä, kenelle seurassanne toimitetaan sarjamaksujen laskulomakkeet. Laskulomakkeen (pdf) voi tallentaa ja lähettää esim. sähköpostilla seuran rahastonhoitajalle. Seuraavasta sivusta alkaen opastamme kohta kohdalta sähköisen sarjailmoittautumisen tekoon

3 SUOMEN SALIBANDYLIITTO SÄHKÖINEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ OHJEEN VERSIO 1.9. (s. 3) Kohta 1/4 (Ilmoittaja) 1) Mene osoitteeseen ja klikkaa oikeassa reunassa olevaa ilmoittautumisjärjestelmän banneria, tai valitse valikoista: >> Asioi verkossa >> Sähköinen ilmoittautumisjärjestelmä >> Sarjaan ilmoittautuminen >> Ilmoittaudu sarjoihin Ruudulle avautuu niiden sarjojen listaus, joihin parhaillaan otetaan vastaan SSBL:n jäsenseurojen joukkueilmoittautumisia. 2) Valitse sarjojen listauksesta se alue, jolle seuranne SSBL:n aluejaossa sijoittuu. Tässä esimerkissä ilmoitetaan joukkue Sisä-Suomen B-poikien sarjaan. Esimerkkikuva yläpuolella: Valitaan se alue, johon seura kuuluu. Huomaa, että Nuorten SM-sarjat ja N1div löytyvät Valtakunnalliset sarjat valikon alta. Esimerkkikuva yläpuolella: Malliksi ilmoitamme B-poikajoukkueen Sisä-Suomen Suomen alueen sarjatoimintaan. 3) Klikkaa haluamasi sarjan ilmoittautumislinkkiä (tässä esimerkissä Sisä-Suomen aluesarja B-POJAT kaudella 14-15) 4) Ilmoittautumisjärjestelmä avaa kirjautumis-sivun. Valitse Jatka. 5) Kirjaudu palveluun seurallenne myönnetyllä seurakäyttäjätunnuksella. Mikäli tunnusta ei ole, ottakaa yhteyttä liiton jäsensihteeriin (kts. sivu 1)

4 SUOMEN SALIBANDYLIITTO SÄHKÖINEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ OHJEEN VERSIO 1.9. (s. 4) Huom: Vain seurakäyttäjätunnuksilla voi ilmoittaa joukkueen sarjaan. Muut sporttirekisteri-tunnukset eivät toimi. Huom: Kirjautumissivu tulee avata uuteen selainikkunaan ja sivulla tulee lukea sinisellä tekstillä otsikko Olet kirjautumassa palveluun Ilmoittautuminen. Järjestelmä tunnistaa mahdollisen aiemman kirjautumisen. Kirjautumissivun sijaan voit siis saada alla olevan kaltaisen tiedustelun: JOS kyseisellä tunnuksella ei ole oikeutta tehdä sarjaan ilmoittautumisia, valitse En ja tämän jälkeen järjestelmä antaa mahdollisuuden kirjautua uudelleen toisella tunnuksella.

5 SUOMEN SALIBANDYLIITTO SÄHKÖINEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ OHJEEN VERSIO 1.9. (s. 5) Kohta 2/4 (Osallistumistiedot) Kirjautumisen jälkeen avautuu osallistumistietojen näkymä: 6) Ensiksi annetaan joukkueen nimi. Järjestelmä tarjoaa automaattisesti joukkuenimeä, joka muodostuu seuranimestä, sarjasta, aluekoodista ja kausinumerosta, mihin parhaillaan ollaan ilmoittautumassa. Esim: KOOVEE B-POJAT SS (seuran nimi, sarjataso, alueen lyhenne ja kausiluku) ÄLÄ MUUTA UTA JÄRJESTELMÄN EHDOTTAMAA JOUKKUEENIM NIMEÄ kuin näissä tapauksissa: a) joukkue haluaa käyttää seuran nimestä täysin poikkeavaa joukkuenimeä. Tästä menee lisämaksu. (ei koske juniorijoukkueiden lisänimiä) 85 euron lisämaksusta on kerrottu tämän ohjeen kohdassa 8. b) on tarve erottaa kaksi samaan sarjaan ilmoittautuvaa joukkuetta. Tämä tapahtuu lisäämällä järjestysnumero seuranimen perään, esim. KOO-VEE 2 B-POJAT SS HUOM! Sarjanimeä, aluetunnusta tai mahdollista kausilukua EI SAA poistaa! (tässä esimerkissä sarjanimi on B-POJAT, aluetunnus on SS ja kausiluku on 14-15) Seuraavalla sivulla olemme antaneet esimerkkejä joukkuenimen ilmoittamisesta.

6 SUOMEN SALIBANDYLIITTO SÄHKÖINEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ OHJEEN VERSIO 1.9. (s. 6) Yleisimpiä malleja joukkuenimen antamisesta: KOO-VEE 1 B-POJAT B SS > lisätty järjestysnumero 1 KOO-VEE B-POB POJAT PANTTERIT SS > lisätty juniorijoukkueen lisänimi KOO-VEE 4 B-POJAT B PANTTERIT SS > lisätty järjestysnumero 4, ja lisätty juniorijoukkueen lisänimi TAMPERE-AKATEMIA AKATEMIA B-POJAT B SS > korvattu joukkuenimi seuranimestä poikkeavalla nimellä. Huom: Poikkeavan nimen käytöstä tulee suorittaa 85 euron lisämaksu (valitaan myöhemmin). KOO-VEE 2 M4DIV SS > ilmoitettaessa miesten kakkosjoukkue miesten nelosdivariin (esimerkkiseuran ykkösjoukkue pelaa liigaa). Alla olevassa esimerkissä ilmoitamme KOO-VEE:n B-poikien joukkueen sarjaan. Kyseisellä seuralla on useampia B-poikajoukkueita, joten teemme joukkuenimeen seuraavat muutokset: a) Lisäämme järjestysnumeron 1 b) annamme juniorijoukkueen lisänimen TIMANTIT Muutokset tehdään suoraan kirjoituskenttään skenttään. Esimerkkitapauksessa kenttä näyttää muutosten jälkeen tältä: 7) Valitaan joukkueelle yhteyshenkilö. Tämän henkilön tulee olla tavoitettavissa sarja-asioissa myös kesällä. Mikäli yhteyshenkilö muuttuu kesken kauden, tulee asiasta ilmoittaa aluevastaavalle. Klikkaa Vaihda nappia lisätäksesi yhteyshenkilön.

7 SUOMEN SALIBANDYLIITTO SÄHKÖINEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ OHJEEN VERSIO 1.9. (s. 7) Avautuu seuraavanlainen ponnahdusikkuna: Esimerkkikuva yläpuolella: Joukkueen yhteyshenkilön sportti-id on tiedossa, joten yhteyshenkilön nimeäminen voidaan tehdä vaivattomasti. Jos yhteyshenkilön sportti-id on tiedossa, anna se kohtaan Henkilöllä on Sportti-ID ja paina lopuksi Valitse yhteyshenkiöksi.

8 SUOMEN SALIBANDYLIITTO SÄHKÖINEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ OHJEEN VERSIO 1.9. (s. 8) Mikäli Sportti-id id:tä ei entuudestaan ole, valitse Syötän henkilön tiedot käsin. Syntymäaika ei ole pakollinen tieto, mutta mikäli se on tiedossa, järjestelmä pystyy yhdistämään henkilön mikäli täydellinen vastaavuus löytyy entuudestaan. Muussa tapauksessa järjestelmä luo kokonaan uuden sportti-id:n kyseiselle yhteyshenkilölle. Esimerkkikuva yläpuolella: Yhteyshenkilön sportti-id ei ole ilmoittajan tiedossa. Tämän vuoksi kyseisen yhteyshenkilön tiedot tulee antaa manuaalisesti. TÄYTÄ KAIKKI KYSYTYT KENTÄT!!!

9 SUOMEN SALIBANDYLIITTO SÄHKÖINEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ OHJEEN VERSIO 1.9. (s. 9) Kun yhteyshenkilö on valittu onnistuneesti, järjestelmä antaa ilmoituksen: 8) Seuraavaksi valitaan sarjamaksu. (alla oleva kuva on vain esimerkki) Osallistumishinta valikossa on aina kaksi vaihtoehtoa: a) Normaali sarjamaksu (tässä esimerkissä 660e = sarjamaksun erät 1+2) b) Sarjamaksu + poikkeavan nimen käyttömaksu (tässä esimerkissä 660e+85e) Valitse jälkimmäinen vaihtoehto vain siinä tapauksessa että joukkuenimi poikkeaa seuranimestä, kts. lisätietoa kilpailusäännöistä 28. Juniorijoukkueilta tiedustellaan vielä seuraavaa (ei näy aikuisjoukkueilla):

10 SUOMEN SALIBANDYLIITTO SÄHKÖINEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ OHJEEN VERSIO 1.9. (s. 10) Juniorijoukkueen tulee valita kumpaa tasoa ilmoittautuminen koskee: Kilpasarjaa vai haastajasarjaa. Valinta on pakollinen! Mikäli on valittu haastajasarja, tulee lopuksi ilmoittaa onko ilmoittautuminen voimassa myös kilpasarjassa siinä tapauksessa, että haastajasarjaa ei voida toteuttaa esim. liian vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Paina lopuksi Jatka painiketta. Jos järjestelmästä löytyy entuudestaan saman niminen joukkue, ruudulle tulee viesti: Muuta tässä tapauksessa joukkueen nimeä esim. järjestysnumeron osalta. Kohta 3/4 (Varmistus) 9) Ruudulle tulee yhteenveto ilmoitettavasta joukkueesta. Lue myös sarjaan ilmoittautumisen ehdot. Kun kaikki on kuten pitää ja hyväksyt ehdot, viimeistele ilmoittautuminen painamalla Vahvista ilmoittautuminen painiketta. Huomaa, että ilmoittautuminen on sitova. Seurakäyttäjätunnus korvaa kaikki allekirjoitukset!

11 SUOMEN SALIBANDYLIITTO SÄHKÖINEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ OHJEEN VERSIO 1.9. (s. 11) Kohta 4/4 (Maksaminen) 10) Viimeisellä ruudulla näet koosteen ilmoittautumisesta. Ruudulla on myös sarjamaksun tiedot. Laskulomakkeet voi ladata klikkaamalla sivun alalaidassa olevaa Lataa lasku PDF-muodossa linkkiä. Laskulomakkeet toimitetaan myös ilmoittajan sähköpostiin. Sarjalaskussa on kaksi tasasuuruista erää. Ensimmäinen erä tulee maksaa mieluiten heti, mutta kuitenkin liiton etukäteen ilmoittamiin takarajoihin mennessä. Takarajat on listattu tällä sivulla: Toisen erän eräpäivä on (koskee suurinta osaa sarjoista) Talleta laskulomakkeet huolellisesti sillä LIITTO EI TOIMITA ERILLISIÄ LASKULOMAKKEITA POSTITSE. ERÄ 2:STA EI MYÖSKÄÄN TOIMITETA ERILLISTÄ LASKUA, SILLÄ JÄRJESTELMÄN ANTAMA LASKULOMAKE SISÄLTÄÄ ERÄT 1-2. HUOLEHDI, ETTÄ MOLEMMAT ERÄT MAKSETAAN ERÄPÄIVIIN MENNESSÄ. Laskukopioita voi tiedustella liiton jäsensihteeriltä. Myös kirjautumalla seurakäyttäjätunnuksella Sporttirekisteriin voidaan ottaa laskuista kopioita. Katso ohje sivulta 2. 11) Ilmoittautuminen siirtyy nyt SSBL:n alue-/sarjavastaavan käsittelyyn. Ilmoittautuminen hyväksytään mikäli seuralla ei ole aiempia maksamattomia maksuja. Siihen saakka ilmoittautuminen on odottaa tilassa. Voitte seurata ilmoittautumistilanteita reaaliajassa menemällä alkusivulle (sarjojen listaus) ja painamalla halutun sarjan alapuolella näkyvää näytä lista linkkiä. Lisätietoja ja ohjeita ilmoittautumisen tekemiseen saat SSBL:n palvelunumerosta (arkisin klo )

12 SUOMEN SALIBANDYLIITTO SÄHKÖINEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ OHJEEN VERSIO 1.9. (s. 12) Havaittuja virheitä, bugeja tai muita ongelmia ( ) On epäselvää miten nimeämme joukkueen ilmoittautumisen ensimmäisellä sivulla... V: Järjestelmä ehdottaa automaattisesti tiettyä joukkuenimeä. Mikäli seurallanne ei ole muita joukkueita tällä sarjatasolla, nimeen ei tarvitse tehdä muutoksia. Mikäli joukkueita on useampia, voit erottaa ne järjestysnumeroilla, esim. KOOVEE 2 M3DIV SS Järjestelmä tarkistaa lopuksi onko joukkuenimi vapaa eli onko sitä vielä entuudestaan järjestelmässä. Jos on, järjestelmä kehottaa korjaamaan nimen. Jos palaa ns. varmistus-sivulta sivulta takaisin tietojen syöttösivulle, niin ruutuun tulee herja samanniminen joukkue on jo olemassa. V: Juuri ilmoitettu joukkue on järjestelmän välimuistissa ja kun varmistus-sivulle yritetään palata uudelleen, tulee ristiriita. Muuta joukkuenimeä esim. lisäämällä järjestysnumero seuranimen jälkeen. Järjestelmän antamissa laskuissa lukee erä 1:n eräpäivänä HETI. Onko tässä virhe? V: Ei ole. Järjestelmäteknisestä syystä 1. erän eräpäivän kohdalla todellakin lukee näin. Sarjakohtainen eräpäivä on kuitenkin kerrottu laskulomakkeella hieman ylempänä. Eräpäivät on mainittu myös Kausiinfo -julkaisussa: salibandy.net/kilpailutoiminta/saannot-ja-ohjeet/kausi-info/ilmoittautuminen Miksi pääsarjojen jen ilmoittautumisessa on väärä sarjahinta? V: Ilmoittautumisjärjestelmän kautta laskutetaan pääsarjoissa vain erät 1-2. Seuraavat erät 3-4 laskutetaan Salibandyliiton toimesta jälkikäteen. Kyseessä on poikkeusjärjestely. Miksi B-C jun. karsintoihin osallistuvien ilmoittautumisessa on väärä sarjahinta? V: Ilmoittautumisjärjestelmän kautta laskutetaan junioreiden sm-karsintojen osalta vain erät 1-2. Viimeinen erä (3/3) laskutetaan Salibandyliiton toimesta jälkikäteen, kun sm-sarjassa ja aluesarjoissa jatkavien joukkueiden listat ovat selvillä. Kyseessä on poikkeusjärjestely. Seuran käyttäjätunnukset ovat väärällä henkilöllä. Haluamme uudet tunnukset. V: Salibandyliitolla pitää aina olla tiedossa seuran nykyinen yhteyshenkilö! Seuralle toki voidaan antaa uudet tunnukset, mutta asia pitää hoitaa kirjallisesti. Ottakaa yhteyttä liiton vs. jäsensihteeriin ja pyytäkää lisäohjeita. Myöhästyimme ilmoittautumisen takarajasta, ja nyt sarjaanilmoittautuminen on suljettu kokonaan. V: Neuvotelkaa oman aluevastaavanne kanssa asiasta. Ilmoittautuminen on mahdollista muutaman viikon annettujen takarajojen jälkeen, tai kunnes sarja on suljettu sarjavastaavan toimesta. Kausi-infossa mainittujen takarajojen jälkeen määrätään kuitenkin korotettu osallistumismaksu, joka laskutetaan erikseen. Sarjalaskussa pitäisi lukea maksajan kohdalla jokin muu nimi. V: Osoitamme laskut aina seuralle. Mikäli olette kuitenkin täysin varma, että laskun saajan nimeä tulisi muuttaa, ottakaa yhteyttä liiton vs. jäsensihteeriin ja ilmoittakaa uusi laskutusnimi. Joukkueen yhteyshenkilöä y ei pysty syöttämään käsin, lisää yhteyshenkilöksi henkilöksi -nappi ei toimi! V: Mikäli tällainen vika ilmenee, tulee yhteyshenkilö lisätä sportti-id:llä ja sukunimellä. Jos sitä ei ole tiedossa, henkilö voidaan lisätä kirjautumalla Sporttirekisteriin, kts. ohje sivulla 1. Yhteyshenkilöksi voidaan myös laittaa ilmoittajan id ja sen jälkeen pyytää sarjavastaavaa muuttamaan tiedon. Pyydämme ilmoittamaan järjestelmän vioista SSBL:n palvelunumeroon , jotta pääsemme tekemään virallisen korjauspyynnön järjestelmän ylläpitoon. Pyydämme ilmoittamaan vain käyttöä selkeästi haittaavat tai estävät viat. Mikäli tarvitsette neuvontaa palvelun käytössä, tutustukaa ensin tähän ohjeeseen ja vasta sen jälkeen yhteys palvelunumeroon.

SUOMEN SALIBANDYLIITTO PALVELUSIVUSTO SARJAAN ILMOITTAUTUMISEN OHJE VERSIO 1.6. PÄIVITETTY sivu 1. Palvelusivusto SARJAAN ILMOITTAUTUMINEN

SUOMEN SALIBANDYLIITTO PALVELUSIVUSTO SARJAAN ILMOITTAUTUMISEN OHJE VERSIO 1.6. PÄIVITETTY sivu 1. Palvelusivusto SARJAAN ILMOITTAUTUMINEN SUOMEN SALIBANDYLIITTO PALVELUSIVUSTO SARJAAN ILMOITTAUTUMISEN OHJE VERSIO 1.6. PÄIVITETTY 20.5.2016 sivu 1 Palvelusivusto SARJAAN ILMOITTAUTUMINEN 1. VALMISTELUT ENNEN ILMOITTAUTUMISTEN TEKEMISTÄ 1.1.

Lisätiedot

SALIBANDYN PALVELUSIVUSTO

SALIBANDYN PALVELUSIVUSTO PELAAJASIIRTOJEN OHJE VERSIO 1.7. PÄIVITETTY 31.5.2016 s. 1 SALIBANDYN PALVELUSIVUSTO - ohje pelaajasiirron tekemiseen. Tässä ohjeessa ei opasteta mistä seuran tunnuksen ja salasanan Palvelusivustolle

Lisätiedot

Sporttirekisteriin kirjautuminen:

Sporttirekisteriin kirjautuminen: 1 Sporttirekisteriin kirjautuminen: sporttirekisteri.fi (helppo muistaa) tai vaihtoehtoisesti: rekisteri.sportti.fi/sso Seurakäyttäjätunnus on toimitettu seuran yhteyshenkilölle (yhteyshenkilön sportti-id

Lisätiedot

ILMOITA JOUKKUE SARJAAN

ILMOITA JOUKKUE SARJAAN ILMOITA JOUKKUE SARJAAN Klikkaa sivulle http://fba.baskethotel.com/login/ Valitse etusivulta a) Sarjaan ilmoittautuminen, jos olet kokonaan uusi yhteyshenkilö b) Kirjaudu, jos olit yhteyshenkilö jo edellisellä

Lisätiedot

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen yrjo.maattanen@phnet.fi helpottamiseksi puh. 050 413 0820 4.11.2009 1. Yleistä SuLVInet on SuLVI:n aloitteesta avattu sivusto LVI-alan kehittäjäfoorumiksi.

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

Ohjeita Irman käyttöön. 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen

Ohjeita Irman käyttöön. 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen Ohjeita Irman käyttöön 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen Mene osoitteeseen irma.suunnistusliitto.fi Paina oikeasta yläkulmasta

Lisätiedot

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU ETUSIVU Kun tulet SOKU-järjestelmän (SOKU) etusivulle, näet listan avoimista työpaikoista. Yläpalkissa mustalla ympyröitynä on Kirjaudu-nappi Kun klikkaat sitä, pääset kirjautumissivulle.

Lisätiedot

TOIMENPITEET ENNEN OTTELUA

TOIMENPITEET ENNEN OTTELUA TASO-OHJEET: OTTELUPÖYTÄKIRJA SPL Helsingin piiri Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Helsingin piirin sarjoissa. Otteluissa ei käytetä LIVE-otteluseurantaa. Sivut 1-5 voi tehdä järjestelmässä jo etukäteen

Lisätiedot

UUSI PELAAJA / henkilökohtaisen (tai huoltajan) käyttäjätilin luominen KIRJAUDU >> (ei kirjautunut aiemmin)

UUSI PELAAJA / henkilökohtaisen (tai huoltajan) käyttäjätilin luominen KIRJAUDU >>  (ei kirjautunut aiemmin) UUSI KÄYTTÄJÄTILI UUSI PELAAJA / henkilökohtaisen (tai huoltajan) käyttäjätilin luominen KIRJAUDU >> http://www.palloliitto.fi/pelipaikka (ei kirjautunut aiemmin) 1.Kirjoita sähköpostiosoitteesi HUOM!

Lisätiedot

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen 27.2.2017 Yleiset ohjeet Kaksinkäsin.fi sivujen yläreunassa on valikko, josta pääsee suoraan useisiin tässä ohjeessa viitattuihin alisivuihin. Kun olet kirjautuneena

Lisätiedot

SALIBANDYN PALVELUSIVUSTO

SALIBANDYN PALVELUSIVUSTO PELAAJASIIRTOJEN OHJE VERSIO 1.5. PÄIVITETTY 1.7.2015 s. 1 SALIBANDYN PALVELUSIVUSTO - ohje pelaajasiirron tekemiseen. Tässä ohjeessa ei opasteta mistä seuran tunnuksen ja salasanan Palvelusivustolle saa.

Lisätiedot

HUOLTAJAN OHJE TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN HUOLTAJAKSI ILMOITTAUTUMINEN REKISTERÖITYMINEN

HUOLTAJAN OHJE TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN HUOLTAJAKSI ILMOITTAUTUMINEN REKISTERÖITYMINEN 3.2.2016 vj Oikeudet: huoltaja HUOLTAJAN OHJE Tämä ohje on tarkoitettu partiolaisen huoltajalle. Ohjeesta selviää kuinka huoltaja voi toimia huollettavansa partiojäsenyyteen liittyvissä asioissa. Huoltajalla,

Lisätiedot

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa Wilman hakemukset ja muut lomakkeet EIVÄT NÄY mobiililaitteisiin asennettavissa Wilma-sovelluksissa. Huoltajan tulee siis käyttää

Lisätiedot

Tuomarit. 1. Järjestelmään kirjautuminen

Tuomarit. 1. Järjestelmään kirjautuminen Tuomarit Taso järjestelmässä hoidetaan Suomen Palloliiton valtakunnallisten sarjojen, sekä järjestelmän käyttöönottaneiden piirien erotuomariasettelut ja tulospalvelu (mm. sähköiset pöytäkirjat). 1. Järjestelmään

Lisätiedot

Ohjeet vanhan venepaikan uudelleen varaamiseen

Ohjeet vanhan venepaikan uudelleen varaamiseen 26.1.2017 Ohjeet vanhan venepaikan uudelleen varaamiseen Voit varata vanhan venepaikkasi uudestaan seuraavalle kaudelle kaupungin uudessa sähköisessä varauspalvelussa seuraamalla tätä ohjetta. Nämä toimenpiteet

Lisätiedot

Epooqin perusominaisuudet

Epooqin perusominaisuudet Epooqin perusominaisuudet Huom! Epooqia käytettäessä on suositeltavaa käyttää Firefox -selainta. Chrome toimii myös, mutta eräissä asioissa, kuten äänittämisessä, voi esiintyä ongelmia. Internet Exploreria

Lisätiedot

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus 1 OpasOodi Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata n OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on in OpasMuokkaaja-oikeudet. n käyttölupia

Lisätiedot

S-ryhmän Verkkolaskuportaali Pikaohje

S-ryhmän Verkkolaskuportaali Pikaohje S-ryhmän Verkkolaskuportaali Pikaohje 1 Yleistä Verkkolaskuportaali on internetissä toimiva sovellus, jonka kautta voi lähettää verkkolaskuja Verkkolaskuportaali soveltuu toimittajille, joilla ei ole sopimusta

Lisätiedot

Opintokohteiden muokkaus

Opintokohteiden muokkaus 1 Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata Opinto-oppaassa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on WebOodiin OpasMuokkaaja-oikeudet. WebOodin käyttölupia

Lisätiedot

SALIBANDYN PALVELUSIVUSTO Ohje pelaajasiirron tekemiseen

SALIBANDYN PALVELUSIVUSTO Ohje pelaajasiirron tekemiseen PELAAJASIIRTOJEN OHJE VERSIO 1.4. PÄIVITETTY 23.6.2015 s. 1 SALIBANDYN PALVELUSIVUSTO Ohje pelaajasiirron tekemiseen Huom! Tässä ohjeessa kerromme kuinka siirto tehdään vapaalla siirtoajalla, jolloin vanhan

Lisätiedot

Valitse etusivulta oma piirisi

Valitse etusivulta  oma piirisi Valitse etusivulta www.resultcode.fi oma piirisi Kirjaudu tunnuksillasi tilaa unohtuneet tunnukset tekstiviestillä sähköpostilla Pikalinkit Suoralinkit sarjoihin ja joukkueisiin Omat roolit seurassa/joukkueessa

Lisätiedot

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaali https://tarjouspalvelu.fi/metsähallitus Tämän palvelun kautta

Lisätiedot

Valitse tunnistautumisvaihtoehto. Kun olet lukenut tekstin valitse seuraava. Mikäli valitsit sähköisen tunnistautumisen -> valitse sopivin vaihtoehto

Valitse tunnistautumisvaihtoehto. Kun olet lukenut tekstin valitse seuraava. Mikäli valitsit sähköisen tunnistautumisen -> valitse sopivin vaihtoehto Valitse tunnistautumisvaihtoehto. Kun olet lukenut tekstin valitse seuraava Mikäli valitsit sähköisen tunnistautumisen -> valitse sopivin vaihtoehto Lue läpi ja tulosta tarvittaessa tiedostot -> valitse

Lisätiedot

2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään ja paina Lähetä varmistusviesti -painiketta.

2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään ja paina Lähetä varmistusviesti -painiketta. OHJE KÄYTTÄJÄTUNNUKSEN TEKEMISESTÄ WILMAAN Ennen kuin pääset ilmoittamaan lapsesi kouluun, tulee sinun tehdä käyttäjätunnukset wilmaan. Jos esiopetuksessa olevan lapsesi päiväkodissa on otettu wilma käyttöön,

Lisätiedot

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2)

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Kotijoukkue kirjautuu järjestelmään omalla joukkuekoodillaan Joukkue- /seuratunnus -kohdasta. Kirjoita joukkueesi tunnus siihen ja paina Kirjaudu -kohdasta. Tunnukset

Lisätiedot

OPISKELIJAN REKISTERÖITYMINEN JA TYÖTILA-AVAIMEN KÄYTTÖ. 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla?

OPISKELIJAN REKISTERÖITYMINEN JA TYÖTILA-AVAIMEN KÄYTTÖ. 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla? OPISKELIJAN REKISTERÖITYMINEN JA TYÖTILA-AVAIMEN KÄYTTÖ 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla? Rekisteröitymällä saat käyttöösi koulusi hankkimat sähköiset opetus- ja oppimateriaalit. Pääset

Lisätiedot

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus 1 OpasOodi Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata n OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on in OpasMuokkaaja-oikeudet. n käyttölupia

Lisätiedot

Oppimateriaalin lisääminen

Oppimateriaalin lisääminen Helsingin yliopisto 1 Oppimateriaalin lisääminen Tässä ohjeessa käsitellään oppimateriaalilinkin lisäämistä sekä opintokohteelle, että opetustapahtumalle. WebOodiin on mahdollista syöttää oppikirjojen

Lisätiedot

TYÖSSÄOPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU

TYÖSSÄOPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU TYÖSSÄOPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU Työpaikkakouluttajan ohje Kun työssäoppimisen arviointi ja koulutuskorvauksen haku ovat ajankohtaisia, saat asiasta ilmoituksen sähköpostiisi. Käy tällöin

Lisätiedot

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2)

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Kotijoukkue kirjautuu järjestelmään omalla joukkuekoodillaan Joukkue- /seuratunnus -kohdasta. Kirjoita joukkueesi tunnus siihen ja paina Kirjaudu -kohdasta. Tunnukset

Lisätiedot

SEURAVERKKO TULEE! Ota koppi!

SEURAVERKKO TULEE! Ota koppi! SEURAVERKKO TULEE! Ota koppi! Seuratoiminta on suomalaisen liikunnan ja urheilun kulmakivi Päätehtävämme on tuottaa urheilijoita sekä aktivoida liikkumaan. Miten tätä päätehtävää voidaan tukea? Sama tuska

Lisätiedot

LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA - KIRJAUTUMINEN

LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA - KIRJAUTUMINEN LUPAHANKKEET RAKENNUSVALVONNAN SAHKÖISESSÄ ASIOINTIPALVELUSSA - KIRJAUTUMINEN Rakennusvalvonnan sähköisessä asiointipalvelussa voi tehdä rakennusvalvonnan lupahakemuksia sähköisesti, sekä katsoa ja täydentää

Lisätiedot

RYHMIEN PERUSTAMINEN JA OPINTOJEN ETENEMISRAPORTTI OODISSA

RYHMIEN PERUSTAMINEN JA OPINTOJEN ETENEMISRAPORTTI OODISSA RYHMIEN PERUSTAMINEN JA OPINTOJEN ETENEMISRAPORTTI OODISSA Ohje ryhmätyökalun käyttäjille 7.4.2015 Kuva: Ilpo Okkonen Ryhmätyökalu Oodissa Tässä ohjeessa käydään läpi OodiHOPSin ryhmätyökalutoimintoa.

Lisätiedot

Kuva: Ilpo Okkonen

Kuva: Ilpo Okkonen OodiHOPS OHJAAJAN OHJE 14.2.2017 Kuva: Ilpo Okkonen OodiHOPS Oulun yliopistossa Oulun yliopiston koulutusneuvosto on päättänyt, että OodiHOPS-toiminto otetaan käyttöön vähintään aloittavilla opiskelijoilla

Lisätiedot

Opinto-oppaan tekeminen

Opinto-oppaan tekeminen 1 Opinto-oppaan tekeminen Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opinto-oppaita voidaan luoda WebOodin OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on WebOodiin OpasVastuuhenkilö-oikeudet. WebOodin

Lisätiedot

EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S

EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE 2007 Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S SISÄLLYS 1 Projektorin käyttö... 3 2 Projektien julkinen haku ja selailu... 4 2.1 Hakuvaihtoehdot... 4 2.2 Tarkennettu haku... 5 3 Rekisteröityminen

Lisätiedot

OmaVero. Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron

OmaVero. Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron OmaVero Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron Kirjaudu OmaVeropalveluun osoitteessa www.vero.fi/omavero. Klikkaa sinistä Kirjaudu sisään -painiketta. Kirjautumisen jälkeen näytölle avautuu OmaVero-palvelun

Lisätiedot

Erotuomareiden TASO-ohjeistus

Erotuomareiden TASO-ohjeistus Erotuomareiden TASO-ohjeistus 1 Järjestelmään kirjautuminen Palveluun kirjaudutaan osoitteessa https://taso.palloliitto.fi Ensimmäisellä kirjautumiskerralla tunnukset ovat: Käyttäjätunnus: Oma nimi, esim.

Lisätiedot

- käyttäjätunnus on lisenssinumerosi. - valitse aktiiviseksi rooliksesi suunnistaja. - vaihda salasanasi ( muista tallentaa uusi salasana)

- käyttäjätunnus on lisenssinumerosi. - valitse aktiiviseksi rooliksesi suunnistaja. - vaihda salasanasi ( muista tallentaa uusi salasana) IRMAN KÄYTTÖOHJEITA 1. Kirjautuminen Irmaan Huom! Jos sinulla on lisenssinumero, niin sinulla on tunnukset Irmaan - mene alla näkyvälle sivulle irma.suunnistusliitto.fi - valitse kirjaudu Irmaan - käyttäjätunnus

Lisätiedot

Opinto-oppaan tekeminen

Opinto-oppaan tekeminen 1 Opinto-oppaan tekeminen Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opinto-oppaita voidaan luoda n OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on in OpasVastuuhenkilö-oikeudet. n käyttölupia voi hakea

Lisätiedot

Jäsenrekisterinhoitaja Lippukunnanjohtaja Sihteeri Akela/Sampo (voivat lisätä huoltajan jäsenelle, mutta eivät voi luoda uutta)

Jäsenrekisterinhoitaja Lippukunnanjohtaja Sihteeri Akela/Sampo (voivat lisätä huoltajan jäsenelle, mutta eivät voi luoda uutta) 15.3.2017 vj Oikeus: Jäsenrekisterinhoitaja Lippukunnanjohtaja Sihteeri Akela/Sampo (voivat lisätä huoltajan jäsenelle, mutta eivät voi luoda uutta) HUOLTAJAN LISÄÄMINEN Lippukunnat voi lisätä alaikäisille

Lisätiedot

Opiskelijan WinhaWILLE-ohjeet (Wille)

Opiskelijan WinhaWILLE-ohjeet (Wille) 2016 Opiskelijan WinhaWILLE-ohjeet (Wille) Tämä ohjeistus sisältää seuraavat osiot: 1. Osoitteen muutos 2. Ilmoittautuminen lukuvuodelle 3. Ilmoittautuminen toteutukselle (opinnolle) 4. HOPS / suoritusten

Lisätiedot

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus kirjautuminen palveluun: https://asiointi.rauma.fi/epermit/fi/reservation Tämän ohjeen alussa kerrotaan miten luodaan käyttäjätunnus palveluun ja link itetään

Lisätiedot

WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen

WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen ALOITUS... 1 WEBOODIN OPINTO-OPPAAN LÖYTÄMINEN... 1 WEBOODIN OPINTO-OPAS... 2 Opetus-välilehti... 3 Tentit-välilehti... 3 Tutkintorakenteet-välilehti... 4 Opintojaksot-välilehti...

Lisätiedot

PIKAOPAS INTRUM WEBIN PERINNÄN TOIMINTOIHIN. Päivitetty 10/2014

PIKAOPAS INTRUM WEBIN PERINNÄN TOIMINTOIHIN. Päivitetty 10/2014 PIKAOPAS INTRUM WEBIN PERINNÄN TOIMINTOIHIN Päivitetty 10/2014 Tervetuloa Intrum Webin Perinnän verkkopalvelun käyttäjäksi! Tämä pikaopas johdattaa Intrum Webin perustoimintoihin. Tarkempaa tietoa toiminnoista

Lisätiedot

Käyttötapauksen nimi Lukija: pääsivu

Käyttötapauksen nimi Lukija: pääsivu Lukija: pääsivu Lukija Käyttäjä on avannut sivuston pääsivun Ruudulle tulostuvat kirjoittajat ja heidän juttujensa otsikot. - Lopputulos Käyttäjä voi valita kirjoittajan jutut tai kirjoittajan jutun 1

Lisätiedot

Timmi 4.1. sähköinen asiointi ohje hakijalle

Timmi 4.1. sähköinen asiointi ohje hakijalle Tuusulan kunta Päivitetty 29.2.2016 Kasvatus- ja sivistystoimi Timmi 4.1. sähköinen asiointi ohje hakijalle Sisällys Rekisteröityminen yksityishenkilönä... 2 Organisaation (rekisteröityneen seuran ja yhdistyksen)

Lisätiedot

Käyttöopas ABAX RFID READER. The difference is ABAX

Käyttöopas ABAX RFID READER.  The difference is ABAX www.abax.fi Käyttöopas ABAX RFID READER The difference is ABAX 2 The difference is ABAX ABAX RFiD-LUKIJA ABAX RFiD-lukijan avulla työntekijä voi kirjautua auton kuljettajaksi oman RFiD-kortin tai -tunnisteen

Lisätiedot

Opintokohteiden muokkaus

Opintokohteiden muokkaus 1 Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata WebOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on WebOodiin OpasMuokkaaja-oikeudet. WebOodin käyttölupia

Lisätiedot

SEJO OY VERKKOKAUPAN OHJEET: Tässä linkki verkkokauppamme sivustolle http://verkkokauppa.sejo.fi/ Olet saanut sähköpostilla käyttäjätunnuksen ja salasanan, joilla pääset kirjautumaan verkkokauppaamme.

Lisätiedot

Liveseuranta (1/9) Suomen Palloliiton Tampereen piiri

Liveseuranta (1/9) Suomen Palloliiton Tampereen piiri Liveseuranta (1/9) Liveseuranta on kätevä tapa hoitaa ottelupöytäkirjan täyttäminen jo itse ottelun aikana. Suosittelemme sen käyttämistä sarjasta riippumatta, jolloin kaikki tarpeellinen pystytään tekemään

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions KÄYTTÖOHJE Servia S solutions Versio 1.0 Servia S solutions Servia Finland Oy PL 1188 (Microkatu 1) 70211 KUOPIO puh. (017) 441 2780 info@servia.fi www.servia.fi 2001 2004 Servia Finland Oy. Kaikki oikeudet

Lisätiedot

TOIMENPIDETTÄ VARTEN

TOIMENPIDETTÄ VARTEN SUOMEN URHEILULIITTO ry Radiokatu 20 00240 HELSINKI www.sul.fi TOIMENPIDETTÄ VARTEN 10.10.2008 Hyvä seuran yhteyshenkilö SEURAN YHTEYSTIETOJEN PÄIVITYS http://sul.etapahtuma.fi Suomen Urheiluliitto ry

Lisätiedot

WINHAWILLE 1 (6) Opiskelijasivut Opiskelijan ohjaus/hh/versio2 27.9.2012

WINHAWILLE 1 (6) Opiskelijasivut Opiskelijan ohjaus/hh/versio2 27.9.2012 WINHAWILLE 1 (6) 1 Käyttäjätunnus ja salasana WinhaWillen opiskelijaliittymä on toteutettu web-versiona ja pääset käyttämään opiskelijasivuja vain antamalla henkilökohtaisen tunnuksen ja salasanan. Käyttäjätunnuksena

Lisätiedot

Samk Exam ohjeistus opiskelijalle

Samk Exam ohjeistus opiskelijalle Samk Exam ohjeistus opiskelijalle Mikäli opintojaksolla käytetään tenttiakvaariotenttiä, avoinna olevat tenttiperiodit löytyvät SoleOPSista opintojaksoselosteelta. Kaikilla opintojaksoilla ei käytetä tenttiakvaariota.

Lisätiedot

Valkeakoski-opiston tuntiopettajien ohje Hellewiin

Valkeakoski-opiston tuntiopettajien ohje Hellewiin Valkeakoski-opiston tuntiopettajien ohje Hellewiin Kirjautuminen... 2 Omien henkilötietojen päivitys ja osaaminen kohdan täydentäminen... 2 Omien kurssien tarkastelu... 3 Kurssin lisääminen kopioimalla

Lisätiedot

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN www.te-palvelut.fi TE-toimiston verkkoasiointiin pääset kirjautumaan www.te-palvelut.fi Oma asiointi Henkilöasiakas Kirjaudu sisään verkkopankkitunnuksilla ja hyväksy käyttöehdot

Lisätiedot

If Yrityskansio Yliopistot

If Yrityskansio Yliopistot If Yrityskansio Yliopistot If Yrityskansioon kirjautuminen www.if.fi/yrityskansio Käyttäjillä on omat henkilökohtaiset tunnukset kansioon. Kansion sisällä olevaa näkymää säädellään eri käyttäjäprofiileilla.

Lisätiedot

Karttapalvelun käyttöohjeet

Karttapalvelun käyttöohjeet Karttapalvelun käyttöohjeet 1 Yleistä... 2 2 Aloitusnäkymä... 2 3 Liikkuminen kartalla... 3 4 Vasemman laidan valikko... 3 4.1 Kaavayhdistelmä... 3 4.2 Valmistelussa olevat kaavat... 3 4.3 Kaavamerkinnät...

Lisätiedot

ANSIOMERKKIEN HAKEMINEN

ANSIOMERKKIEN HAKEMINEN Versio Oikeudet: 22.3.2016 vj Kaikki 15-vuotta täyttäneet ANSIOMERKKIEN HAKEMINEN Ansiomerkkejä siirrytään hakemaan sähköisesti suoraan partiorekisteri Kuksasta. Haettavissa on kaikki keskusjärjestön ansiomerkit.

Lisätiedot

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset Sisällysluettelo: 1. Sisällysluettelo s. 1 2. Kulta2-järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 2-3 3. Kirjautuminen

Lisätiedot

RockID-varastonhallintajärjestelmän käyttöohje. v. 1.0

RockID-varastonhallintajärjestelmän käyttöohje. v. 1.0 RockID-varastonhallintajärjestelmän käyttöohje v. 1.0 Yleistä Rockstar lukijakäyttöliittymä Tuotteiden lukeminen lähtevään tilaukseen Tilaukseen kuulumattomat tuotteet Tuotteiden lukeminen tilauksesta

Lisätiedot

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen EU Login EU Login kirjautuminen EU Login järjestelmä mahdollistaa keskitetyn pääsyn useisiin eri Euroopan Komission verkkosovelluksiin yhdellä käyttäjätunnuksella ja salasanalla. EU login varmistaa identiteettisi

Lisätiedot

Sähköinen pöytäkirja FUTSAL joukkueen ohje

Sähköinen pöytäkirja FUTSAL joukkueen ohje Sähköinen pöytäkirja FUTSAL joukkueen ohje Kirjaudu ResultCodeen, valitse sarja jota pelaatte ja sarjataulukosta oma joukkueesi Valitse JOUKKUE valikon alta OTTELUT Valitse ottelu jonka tietoja haluat

Lisätiedot

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus kirjautuminen palveluun: https://asiointi.rauma.fi/epermit/fi/reservation Tämän ohjeen alussa kerrotaan miten luodaan käyttäjätunnus palveluun ja linkitetään

Lisätiedot

OMAPALVELU / YLEISTÄ TIETOA. Omapalvelun tuetut selaimet:

OMAPALVELU / YLEISTÄ TIETOA. Omapalvelun tuetut selaimet: OMAPALVELUN KÄYTTÖ OMAPALVELU / YLEISTÄ TIETOA Omapalvelun tuetut selaimet: Internet Explorer 11 eteenpäin Firebox 3.5 eteenpäin Opera 10.5 eteenpäin Safari* ja Chrome uusimmat versiot *Ipad versiolle

Lisätiedot

Open Badge osaamismerkin vastaanottaminen

Open Badge osaamismerkin vastaanottaminen Open Badge osaamismerkin vastaanottaminen 2 Open Badge -osaamismerkit Open badge on Mozilla.org:n kehittämä osaamismerkkijärjestelmä, joka on Mozillan osalta vielä betavaiheessa; tuotantovaiheeseen siirrytään

Lisätiedot

KAUSI-INFO 2014-2014 KEVYT PDF-VERSIO

KAUSI-INFO 2014-2014 KEVYT PDF-VERSIO 1 KAUSI-INFO 2014-2014 KEVYT PDF-VERSIO Kausi-info 2014-15 (ent. Salibandy News) on perinteinen tietopaketti uuteen pelikauteen. Info julkaistaan viime kauden tapaan ainoastaan www-versiona. Sarjaan ilmoittautuminen

Lisätiedot

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaali https://tarjouspalvelu.fi/metsähallitus Tämän palvelun kautta Metsähallitus ilmoittaa käynnissä olevista

Lisätiedot

Opiskelijoiden HOPSit

Opiskelijoiden HOPSit Opiskelijoiden HOPSit Ohje kommentoijalle ja hyväksyjälle/19.3.2014 Täydennetty ohjetta/2.1.2014: Lisätty tietoa opiskelijoiden lisäämisestä Omiin opiskelijoihin, mikä helpottaa HOPSien käsittelyä. Tarvittavat

Lisätiedot

Käyttötapauksen nimi Lukija: pääsivu Osallistujat Lukija Tuloehdot Käyttäjä on avannut sivuston pääsivun Kuvaus Ruudulle tulostuvat kirjoittajat ja

Käyttötapauksen nimi Lukija: pääsivu Osallistujat Lukija Tuloehdot Käyttäjä on avannut sivuston pääsivun Kuvaus Ruudulle tulostuvat kirjoittajat ja Käyttötapauksen nimi Lukija: pääsivu Osallistujat Lukija Tuloehdot Käyttäjä on avannut sivuston pääsivun Kuvaus Ruudulle tulostuvat kirjoittajat ja heidän juttujensa otsikot. Poikkeukset - Lopputulos Käyttäjä

Lisätiedot

SUOMEN PALLOLIITTO KESKI-SUOMEN PIIRI OTTELUPÖYTÄKIRJA OHJE TASO

SUOMEN PALLOLIITTO KESKI-SUOMEN PIIRI OTTELUPÖYTÄKIRJA OHJE TASO OTTELUPÖYTÄKIRJA OHJE TASO Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Keski-Suomen piirin niissä sarjoissa, joissa lasketaan sarjataulukot eikä otteluissa tehdä live otteluseurantaa. Sivut 1-5 voi tehdä jo etukäteen

Lisätiedot

Jahtipaikat.fi Käyttöohje

Jahtipaikat.fi Käyttöohje Jahtipaikat.fi Käyttöohje versio 2.0 Sisällysluettelo 1. Kirjautuminen...3 2. Näyttöruudun osat...3 3. Kartta-alusta...4 4. Kartan sisällön määrittely...4 5. Työkalut...5 5.1 Keskitä kartta koko Suomeen...5

Lisätiedot

Miten siirrän omat työni Office 365:stä Peda.nettiin sekä jaan sen siellä muille Eija Arvola

Miten siirrän omat työni Office 365:stä Peda.nettiin sekä jaan sen siellä muille Eija Arvola Miten siirrän omat työni Office 365:stä Peda.nettiin sekä jaan sen siellä muille Eija Arvola 16.12.2017 UUDEN SIVUN LUOMINEN OMAAN TILAAN Jos haluat tallentaa omia töitäsi Peda.nettiin, sinun pitää luoda

Lisätiedot

Tonttihakemuksen tekeminen

Tonttihakemuksen tekeminen Tonttihakemuksen tekeminen Tontinluovutuksen periaatteet ja hyväksyttävän hakemuksen ehdot on kuvattu Espoon kaupungin internet-sivuilla osoitteessa. Tärkeitä huomioita tonttihakuun osallistumisessa: 1)

Lisätiedot

PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE

PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 3 2. ENNEN OTTELUN ALKUA Kirjautuminen 3 3. TILASTOINTI Aloitusnäkymä ja kokoonpanot 4 Pelaajien vaihtaminen 6 Maali 7 Rangaistukset 8 Poista

Lisätiedot

IRMAN OHJEET. Laatija: Marja Erkkilä. Sisällysluettelo

IRMAN OHJEET. Laatija: Marja Erkkilä. Sisällysluettelo IRMAN OHJEET Laatija: Marja Erkkilä Sisällysluettelo A. Kirjaudu IRMAAn... 1 B. Unohdin salasanani... 1 C. Omat tiedot ja salasanan muuttaminen... 1 D. Lisenssin lunastaminen... 3 E. Kilpailuun ilmoittautuminen...

Lisätiedot

Webmail on monipuolinen työkalu jolla voi tehdä paljon muutakin kuin lukea sähköpostia. Tässä ohjeessa on lyhyesti esitelty joitakin sen ominaisuuksia. Peruspostilaatikossa ei ole kaikkia ominaisuuksia,

Lisätiedot

Eltel työmaan päätoteuttaja. Ohjeistus alihankkijoille

Eltel työmaan päätoteuttaja. Ohjeistus alihankkijoille Alihankkija, jolta Eltel Networks Oy / Eltel Networks Pohjoinen Oy tilaa työtä tulisi, täyttääkseen veroviranomaisten vaatimat raportointi vaateet, toimia seuraavalla tavalla. 1. Käydä ilmaiseksi rekisteröitymässä

Lisätiedot

RAPORTIT. 1. Yleistä. Sisällysluettelo:

RAPORTIT. 1. Yleistä. Sisällysluettelo: RAPORTIT Sisällysluettelo: 1. Yleistä 2. Rekisteristä löytyvät raporttipohjat Normaalit Valmiit Kiinteät raportit ja työkalut 3. Uuden raportin luominen 4. Osoitetarrat ja sähköpostin lähettäminen suoraan

Lisätiedot

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN 1. Kulta2 -järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 1-3 2. Järjestelmään kirjautuminen olemassa olevalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla s. 4-5 3. Hakemuksen

Lisätiedot

Seutudokumenttien pä ivittä misohje

Seutudokumenttien pä ivittä misohje Seutudokumenttien pä ivittä misohje Kirjautuminen sisällönhallinta-työkaluun Käytä ylläpidossa Firefox-selainta. Käyttäjätunnukset Käy rekisteröitymässä osoitteessa www./kirjaudu kohdassa Rekisteröidy.

Lisätiedot

OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2017 TOIMINTA-AVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN

OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2017 TOIMINTA-AVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN HELSINGIN KAUPUNKI 1 (10) OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2017 TOIMINTA-AVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN Täydentää Helsingin kaupungin sähköisen asioinnin ohjetta, joka löytyy täältä:

Lisätiedot

Invalidiliiton Kilta-rekisteri

Invalidiliiton Kilta-rekisteri Invalidiliiton Kilta-rekisteri Invalidiliitolla on käytössään Internet-selaimella käytettävä Kilta-rekisterisovellus. Rekisterisovellus löytyy osoitteesta https://kilta.invalidiliitto.fi, se on suojattu

Lisätiedot

Sisäänkirjautuminen Tallennus/raportit (YAP) Tallennusohjelma

Sisäänkirjautuminen Tallennus/raportit (YAP) Tallennusohjelma Sisällysluettelo Sivu 2. Sisäänkirjautuminen Sivu 3. Käyttäjän tiedot Sivu 4. Etusivu Sivu 6. Lomakkeiden syöttö / Juoksijan valinta Sivu 7. Lomakkeiden syöttö / Juoksijoiden ja maksajien tietojen syöttö

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, toimintailmoituksen antaminen

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, toimintailmoituksen antaminen Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, toimintailmoituksen antaminen 15.3.2016 2(10) Palvelun käyttö Yleistä... 3 Omakoira-palvelun käyttöoikeus... 3 Oikeus toimintailmoituksen antamiseen...

Lisätiedot

Moodle-alueen muokkaaminen

Moodle-alueen muokkaaminen Moodle-alueen muokkaaminen Alla oleva kuva esittää Moodle-aluetta sellaisena kuin se sinulle toimitetaan tilattuasi alueen Opetusteknologiapalveluista: - Etusivun näkymä koostuu sivun keskellä olevista

Lisätiedot

Palvelupyyntöjärjestelmä. Asiakkaan ohje

Palvelupyyntöjärjestelmä. Asiakkaan ohje Palvelupyyntöjärjestelmä Asiakkaan ohje Festum Software Oy Palvelupyyntöjärjestelmä asiakkaan ohje 2 ( 8 ) Sisällysluettelo 1. Palvelupyyntöjärjestelmä osana asiakastukea... 3 2. Käytön aloittaminen...

Lisätiedot

TOIMET ENNEN OTTELUA

TOIMET ENNEN OTTELUA OHJE TASO SPL Kaakkois-Suomi (päivitetty 25.4.2016) Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Kaakkois-Suomen piirin niissä sarjoissa, joissa ei lasketa sarjataulukoita. Sivut 1-5 voi tehdä jo etukäteen järjestelmässä

Lisätiedot

Tenttiin ilmoittautuminen ja tenttivarauksen muuttaminen SoftTutor-sovelluksessa

Tenttiin ilmoittautuminen ja tenttivarauksen muuttaminen SoftTutor-sovelluksessa Tenttiin ilmoittautuminen ja tenttivarauksen muuttaminen SoftTutor-sovelluksessa Sisällysluettelo: 1 Tentin aloitusajat... 1 2 Tenttiin ilmoittautuminen... 1 2.1 Yleiseen tenttiin ilmoittautuminen... 3

Lisätiedot

FENNO MEDICAL OY FENNO MARKET KÄYTTÖOHJEET. Fenno Medicalin sähköinen

FENNO MEDICAL OY FENNO MARKET KÄYTTÖOHJEET. Fenno Medicalin sähköinen FENNO MEDICAL OY FENNO MARKET KÄYTTÖOHJEET Fenno Medicalin sähköinen 2(9) Kotijakelun sähköinen tilausjärjestelmä Kotijakelun sähköinen tilausjärjestelmä tekee tilaamisesta joustavaa ja vaivatonta. Järjestelmän

Lisätiedot

1) Seura ilmoittautuu MR-jäsenseuraksi netissä Lempäälän Kisan (LeKi) nettisivuilta löytyvällä sähköisellä lomakkeella.

1) Seura ilmoittautuu MR-jäsenseuraksi netissä Lempäälän Kisan (LeKi) nettisivuilta löytyvällä sähköisellä lomakkeella. Maksurengasjärjestelmää 2016-2017 koskevat ohjeet seuroille Maksurengas (MR)- jäsenseuran 10 tärkeintä toimenpidettä 1) Seura ilmoittautuu MR-jäsenseuraksi netissä Lempäälän Kisan (LeKi) nettisivuilta

Lisätiedot

Kirjautuminen Timmiin

Kirjautuminen Timmiin Sisällys Kirjautuminen Timmiin... 1 Liikuntatilojen haku... 2 Pikkukalenterin käyttö... 4 Asetukset... 4 Hakemuksen teko:... 4 Varaushakemukset - Oma asiointi... 7 Vapaa-ajan käyttöön sopivia tiloja pääsee

Lisätiedot

Kokoonpanon luominen ja ylläpito Palvelusivustolla

Kokoonpanon luominen ja ylläpito Palvelusivustolla Kokoonpanon luominen ja ylläpito Palvelusivustolla Internet Explorerin vanhojen versioiden kanssa on todettu ongelmia, joten suosittelemme käyttämään Firefoxia viimeisimmillä päivityksillä. 1. Kirjaudu

Lisätiedot

WebOodissa (KV koordinaattorit)

WebOodissa (KV koordinaattorit) Ohje Courses in English for Exchange Students oppaan laatimiseen WebOodissa (KV koordinaattorit) WebOodissa on kahdenlaisia käyttöoikeuksia OpasOodiin. Ne KV koordinaattorit, joilla ennestään on OpasVastuuhenkilö

Lisätiedot

Pikaopas - Rahoitushakemus

Pikaopas - Rahoitushakemus Pikaopas Rahoitushakemus Versio 2016-07-07 Pikaopas - Rahoitushakemus Ennen aloittamista Johtava tuensaajaa laatii rahoitushakemuksen Min ansökan-palvelussa. Sinun tulee luoda käyttäjätili hakemuksen täyttämiseksi

Lisätiedot

Kilta-rekisterin ohje Yhdistyskäyttäjille

Kilta-rekisterin ohje Yhdistyskäyttäjille Kilta-rekisterin ohje Yhdistyskäyttäjille 13.6.2016 Epilepsialiitto Sisällys Kirjautuminen ja valikko... 3 Uuden jäsenen lisääminen Kilta-jäsenrekisteriin... 4 Henkilön tietojen muutos... 10 Henkilön jäsenyyden

Lisätiedot

VertoLive2.0 -pikaopas

VertoLive2.0 -pikaopas VertoLive2.0 -pikaopas Sisältö: Asiakaspalvelukeskus: 1. Kirjautuminen ja unohtuneen salasanan palauttaminen 2. Salasanan vaihtaminen 3. Tunnusten luominen isännöitsijätoimiston muille käyttäjille 4. Käyttöliittymän

Lisätiedot

Tuomarit. 1 Järjestelmään kirjautuminen

Tuomarit. 1 Järjestelmään kirjautuminen Tuomarit Taso järjestelmässä hoidetaan Suomen Palloliiton valtakunnallisten sarjojen, sekä järjestelmän käyttöönottaneiden piirien erotuomariasettelut ja tulospalvelu (mm. sähköiset pöytäkirjat). 1 Järjestelmään

Lisätiedot