Sarjaan ilmoittautumisen esivalmistelut:

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Sarjaan ilmoittautumisen esivalmistelut:"

Transkriptio

1 SUOMEN SALIBANDYLIITTO SÄHKÖINEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ OHJEEN VERSIO 1.9. (s. 1) Sarjaan ilmoittautumisen esivalmistelut: Onko seurallanne uudet seurakäyttäjätunnukset? Vanhat tunnukset (ennen 04/2011 avatut) eivät ole käytössä. Uudet tunnukset on toimitettu seurojen tiedossa oleville yhteyshenkilöille Mikäli tunnusta ei ole, tiedustele sitä Salibandyliiton vs. jäsensihteeriltä / p tai palvelunumerosta ). Uusille seuroille seurakäyttäjätunnukset toimitetaan kun jäsenhakemus on otettu käsittelyyn. Tilannetta voi tiedustella vs. jäsensihteeriltä. Sarjaan ilmoittautumista EI voi tehdä ilman voimassa olevaa seurakäyttäjätunnusta. Kuka on (nyt ilmoitettavan) joukkueen yhteyshenkilö? Selvittäkää valmiiksi mikä on nyt ilmoitettavan joukkueen yhteyshenkilön nimi ja sportti-id tunnus. Tunnuksen saa haettua seuran käyttäjätunnuksella Sporttirekisteristä. Joukkueen yhteyshenkilön tunnus ei ole pakollinen, mutta se nopeuttaa prosessia. (Muuten joudutaan antamaan täydelliset yhteystiedot.) TÄRKEÄÄ: Ilmoittautumisjärjestelmän pääsivulla on linkki yhteystietojen tarkistamiseen. Ennen ilmoittautumisen tekemistä onkin hyvä kirjautua palveluun ja varmistaa, että yhteystiedot (osoite, sähköposti, puhelin) ovat varmasti ajan tasalla niin ilmoittajalla kuin joukkueiden yhteyshenkilöilläkin. Muistakaa, että seurakäyttäjätunnuksella voi lisätä kokonaan uuden henkilön myös Sporttirekisterin puolella. Tämä tapahtuu kirjautumalla Sporttirekisteriin (rekisteri.sportti.fi), menemällä siellä henkilöt -välilehdelle ja klikkaamalla lisää. Tarkistakaa aina ennen uuden henkilön lisäämistä, ettei henkilöä löydy entuudestaan! Paras tapa tarkistaa on hetu. Kun uusi henkilö on lisätty, ota talteen sportti-id (jota tarvitset yhteyshenkilöä lisättäessä).

2 SUOMEN SALIBANDYLIITTO SÄHKÖINEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ OHJEEN VERSIO 1.9. (s. 2) Ilmoitatteko useita joukkueita samaan sarjaan? Jos ilmoitatte useamman joukkueen samaan sarjaan, joukkueet pitää erottaa järjestysnumeroilla. Päättäkää jo ennen ilmoittautumista joukkueidenne numerot. Lisää tähän liittyviä ohjeita löydät tämän dokumentin alasivuilta. Mitä tulee tietää sarjamaksuista? Ilmoittautumisjärjestelmä antaa sarjamaksun pdf-laskulomakkeena. Lomake tulee tallettaa ilmoittautumisprosessin viimeiseltä sivulta. Sen lisäksi kopio laskusta lähtee ilmoittajan sähköpostiosoitteeseen. TÄRKEÄÄ: Laskulomake sisältää molemmat tasasuuruiset laskuerät (1-2) Ensimmäinen erä tulee maksaa Kausi-infossa kerrottuun sarjakohtaiseen eräpäivään mennessä. Toinen erä tulee maksaa mennessä. Liitto ei toimita erillisiä laskuja. Huom! Pääsarjoissa (liigat + M1div) ja B-C jun. SM-kars.sarjoissa on poikkeusjärjestelyt laskuerien osalta. Laskukopioita voi tiedustella liiton jäsensihteeriltä. Laskun tietoja voi tarkistaa myös seurakäyttäjätunnuksella: Kirjautukaa tunnuksella Sporttirekisteriin, valitkaa organisaatiot välilehti ja oikea joukkue, ja sen tiedoista laskut välilehti. Huom! Itse Sporttirekisteristä tulostetut laskut ovat vain yhdessä erässä ja laskulomakkeelle tulostuu avoinna oleva summa. Selvittäkää myös, ennen ilmoittautumisen tekemistä, kenelle seurassanne toimitetaan sarjamaksujen laskulomakkeet. Laskulomakkeen (pdf) voi tallentaa ja lähettää esim. sähköpostilla seuran rahastonhoitajalle. Seuraavasta sivusta alkaen opastamme kohta kohdalta sähköisen sarjailmoittautumisen tekoon

3 SUOMEN SALIBANDYLIITTO SÄHKÖINEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ OHJEEN VERSIO 1.9. (s. 3) Kohta 1/4 (Ilmoittaja) 1) Mene osoitteeseen ja klikkaa oikeassa reunassa olevaa ilmoittautumisjärjestelmän banneria, tai valitse valikoista: >> Asioi verkossa >> Sähköinen ilmoittautumisjärjestelmä >> Sarjaan ilmoittautuminen >> Ilmoittaudu sarjoihin Ruudulle avautuu niiden sarjojen listaus, joihin parhaillaan otetaan vastaan SSBL:n jäsenseurojen joukkueilmoittautumisia. 2) Valitse sarjojen listauksesta se alue, jolle seuranne SSBL:n aluejaossa sijoittuu. Tässä esimerkissä ilmoitetaan joukkue Sisä-Suomen B-poikien sarjaan. Esimerkkikuva yläpuolella: Valitaan se alue, johon seura kuuluu. Huomaa, että Nuorten SM-sarjat ja N1div löytyvät Valtakunnalliset sarjat valikon alta. Esimerkkikuva yläpuolella: Malliksi ilmoitamme B-poikajoukkueen Sisä-Suomen Suomen alueen sarjatoimintaan. 3) Klikkaa haluamasi sarjan ilmoittautumislinkkiä (tässä esimerkissä Sisä-Suomen aluesarja B-POJAT kaudella 14-15) 4) Ilmoittautumisjärjestelmä avaa kirjautumis-sivun. Valitse Jatka. 5) Kirjaudu palveluun seurallenne myönnetyllä seurakäyttäjätunnuksella. Mikäli tunnusta ei ole, ottakaa yhteyttä liiton jäsensihteeriin (kts. sivu 1)

4 SUOMEN SALIBANDYLIITTO SÄHKÖINEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ OHJEEN VERSIO 1.9. (s. 4) Huom: Vain seurakäyttäjätunnuksilla voi ilmoittaa joukkueen sarjaan. Muut sporttirekisteri-tunnukset eivät toimi. Huom: Kirjautumissivu tulee avata uuteen selainikkunaan ja sivulla tulee lukea sinisellä tekstillä otsikko Olet kirjautumassa palveluun Ilmoittautuminen. Järjestelmä tunnistaa mahdollisen aiemman kirjautumisen. Kirjautumissivun sijaan voit siis saada alla olevan kaltaisen tiedustelun: JOS kyseisellä tunnuksella ei ole oikeutta tehdä sarjaan ilmoittautumisia, valitse En ja tämän jälkeen järjestelmä antaa mahdollisuuden kirjautua uudelleen toisella tunnuksella.

5 SUOMEN SALIBANDYLIITTO SÄHKÖINEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ OHJEEN VERSIO 1.9. (s. 5) Kohta 2/4 (Osallistumistiedot) Kirjautumisen jälkeen avautuu osallistumistietojen näkymä: 6) Ensiksi annetaan joukkueen nimi. Järjestelmä tarjoaa automaattisesti joukkuenimeä, joka muodostuu seuranimestä, sarjasta, aluekoodista ja kausinumerosta, mihin parhaillaan ollaan ilmoittautumassa. Esim: KOOVEE B-POJAT SS (seuran nimi, sarjataso, alueen lyhenne ja kausiluku) ÄLÄ MUUTA UTA JÄRJESTELMÄN EHDOTTAMAA JOUKKUEENIM NIMEÄ kuin näissä tapauksissa: a) joukkue haluaa käyttää seuran nimestä täysin poikkeavaa joukkuenimeä. Tästä menee lisämaksu. (ei koske juniorijoukkueiden lisänimiä) 85 euron lisämaksusta on kerrottu tämän ohjeen kohdassa 8. b) on tarve erottaa kaksi samaan sarjaan ilmoittautuvaa joukkuetta. Tämä tapahtuu lisäämällä järjestysnumero seuranimen perään, esim. KOO-VEE 2 B-POJAT SS HUOM! Sarjanimeä, aluetunnusta tai mahdollista kausilukua EI SAA poistaa! (tässä esimerkissä sarjanimi on B-POJAT, aluetunnus on SS ja kausiluku on 14-15) Seuraavalla sivulla olemme antaneet esimerkkejä joukkuenimen ilmoittamisesta.

6 SUOMEN SALIBANDYLIITTO SÄHKÖINEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ OHJEEN VERSIO 1.9. (s. 6) Yleisimpiä malleja joukkuenimen antamisesta: KOO-VEE 1 B-POJAT B SS > lisätty järjestysnumero 1 KOO-VEE B-POB POJAT PANTTERIT SS > lisätty juniorijoukkueen lisänimi KOO-VEE 4 B-POJAT B PANTTERIT SS > lisätty järjestysnumero 4, ja lisätty juniorijoukkueen lisänimi TAMPERE-AKATEMIA AKATEMIA B-POJAT B SS > korvattu joukkuenimi seuranimestä poikkeavalla nimellä. Huom: Poikkeavan nimen käytöstä tulee suorittaa 85 euron lisämaksu (valitaan myöhemmin). KOO-VEE 2 M4DIV SS > ilmoitettaessa miesten kakkosjoukkue miesten nelosdivariin (esimerkkiseuran ykkösjoukkue pelaa liigaa). Alla olevassa esimerkissä ilmoitamme KOO-VEE:n B-poikien joukkueen sarjaan. Kyseisellä seuralla on useampia B-poikajoukkueita, joten teemme joukkuenimeen seuraavat muutokset: a) Lisäämme järjestysnumeron 1 b) annamme juniorijoukkueen lisänimen TIMANTIT Muutokset tehdään suoraan kirjoituskenttään skenttään. Esimerkkitapauksessa kenttä näyttää muutosten jälkeen tältä: 7) Valitaan joukkueelle yhteyshenkilö. Tämän henkilön tulee olla tavoitettavissa sarja-asioissa myös kesällä. Mikäli yhteyshenkilö muuttuu kesken kauden, tulee asiasta ilmoittaa aluevastaavalle. Klikkaa Vaihda nappia lisätäksesi yhteyshenkilön.

7 SUOMEN SALIBANDYLIITTO SÄHKÖINEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ OHJEEN VERSIO 1.9. (s. 7) Avautuu seuraavanlainen ponnahdusikkuna: Esimerkkikuva yläpuolella: Joukkueen yhteyshenkilön sportti-id on tiedossa, joten yhteyshenkilön nimeäminen voidaan tehdä vaivattomasti. Jos yhteyshenkilön sportti-id on tiedossa, anna se kohtaan Henkilöllä on Sportti-ID ja paina lopuksi Valitse yhteyshenkiöksi.

8 SUOMEN SALIBANDYLIITTO SÄHKÖINEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ OHJEEN VERSIO 1.9. (s. 8) Mikäli Sportti-id id:tä ei entuudestaan ole, valitse Syötän henkilön tiedot käsin. Syntymäaika ei ole pakollinen tieto, mutta mikäli se on tiedossa, järjestelmä pystyy yhdistämään henkilön mikäli täydellinen vastaavuus löytyy entuudestaan. Muussa tapauksessa järjestelmä luo kokonaan uuden sportti-id:n kyseiselle yhteyshenkilölle. Esimerkkikuva yläpuolella: Yhteyshenkilön sportti-id ei ole ilmoittajan tiedossa. Tämän vuoksi kyseisen yhteyshenkilön tiedot tulee antaa manuaalisesti. TÄYTÄ KAIKKI KYSYTYT KENTÄT!!!

9 SUOMEN SALIBANDYLIITTO SÄHKÖINEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ OHJEEN VERSIO 1.9. (s. 9) Kun yhteyshenkilö on valittu onnistuneesti, järjestelmä antaa ilmoituksen: 8) Seuraavaksi valitaan sarjamaksu. (alla oleva kuva on vain esimerkki) Osallistumishinta valikossa on aina kaksi vaihtoehtoa: a) Normaali sarjamaksu (tässä esimerkissä 660e = sarjamaksun erät 1+2) b) Sarjamaksu + poikkeavan nimen käyttömaksu (tässä esimerkissä 660e+85e) Valitse jälkimmäinen vaihtoehto vain siinä tapauksessa että joukkuenimi poikkeaa seuranimestä, kts. lisätietoa kilpailusäännöistä 28. Juniorijoukkueilta tiedustellaan vielä seuraavaa (ei näy aikuisjoukkueilla):

10 SUOMEN SALIBANDYLIITTO SÄHKÖINEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ OHJEEN VERSIO 1.9. (s. 10) Juniorijoukkueen tulee valita kumpaa tasoa ilmoittautuminen koskee: Kilpasarjaa vai haastajasarjaa. Valinta on pakollinen! Mikäli on valittu haastajasarja, tulee lopuksi ilmoittaa onko ilmoittautuminen voimassa myös kilpasarjassa siinä tapauksessa, että haastajasarjaa ei voida toteuttaa esim. liian vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Paina lopuksi Jatka painiketta. Jos järjestelmästä löytyy entuudestaan saman niminen joukkue, ruudulle tulee viesti: Muuta tässä tapauksessa joukkueen nimeä esim. järjestysnumeron osalta. Kohta 3/4 (Varmistus) 9) Ruudulle tulee yhteenveto ilmoitettavasta joukkueesta. Lue myös sarjaan ilmoittautumisen ehdot. Kun kaikki on kuten pitää ja hyväksyt ehdot, viimeistele ilmoittautuminen painamalla Vahvista ilmoittautuminen painiketta. Huomaa, että ilmoittautuminen on sitova. Seurakäyttäjätunnus korvaa kaikki allekirjoitukset!

11 SUOMEN SALIBANDYLIITTO SÄHKÖINEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ OHJEEN VERSIO 1.9. (s. 11) Kohta 4/4 (Maksaminen) 10) Viimeisellä ruudulla näet koosteen ilmoittautumisesta. Ruudulla on myös sarjamaksun tiedot. Laskulomakkeet voi ladata klikkaamalla sivun alalaidassa olevaa Lataa lasku PDF-muodossa linkkiä. Laskulomakkeet toimitetaan myös ilmoittajan sähköpostiin. Sarjalaskussa on kaksi tasasuuruista erää. Ensimmäinen erä tulee maksaa mieluiten heti, mutta kuitenkin liiton etukäteen ilmoittamiin takarajoihin mennessä. Takarajat on listattu tällä sivulla: Toisen erän eräpäivä on (koskee suurinta osaa sarjoista) Talleta laskulomakkeet huolellisesti sillä LIITTO EI TOIMITA ERILLISIÄ LASKULOMAKKEITA POSTITSE. ERÄ 2:STA EI MYÖSKÄÄN TOIMITETA ERILLISTÄ LASKUA, SILLÄ JÄRJESTELMÄN ANTAMA LASKULOMAKE SISÄLTÄÄ ERÄT 1-2. HUOLEHDI, ETTÄ MOLEMMAT ERÄT MAKSETAAN ERÄPÄIVIIN MENNESSÄ. Laskukopioita voi tiedustella liiton jäsensihteeriltä. Myös kirjautumalla seurakäyttäjätunnuksella Sporttirekisteriin voidaan ottaa laskuista kopioita. Katso ohje sivulta 2. 11) Ilmoittautuminen siirtyy nyt SSBL:n alue-/sarjavastaavan käsittelyyn. Ilmoittautuminen hyväksytään mikäli seuralla ei ole aiempia maksamattomia maksuja. Siihen saakka ilmoittautuminen on odottaa tilassa. Voitte seurata ilmoittautumistilanteita reaaliajassa menemällä alkusivulle (sarjojen listaus) ja painamalla halutun sarjan alapuolella näkyvää näytä lista linkkiä. Lisätietoja ja ohjeita ilmoittautumisen tekemiseen saat SSBL:n palvelunumerosta (arkisin klo )

12 SUOMEN SALIBANDYLIITTO SÄHKÖINEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ OHJEEN VERSIO 1.9. (s. 12) Havaittuja virheitä, bugeja tai muita ongelmia ( ) On epäselvää miten nimeämme joukkueen ilmoittautumisen ensimmäisellä sivulla... V: Järjestelmä ehdottaa automaattisesti tiettyä joukkuenimeä. Mikäli seurallanne ei ole muita joukkueita tällä sarjatasolla, nimeen ei tarvitse tehdä muutoksia. Mikäli joukkueita on useampia, voit erottaa ne järjestysnumeroilla, esim. KOOVEE 2 M3DIV SS Järjestelmä tarkistaa lopuksi onko joukkuenimi vapaa eli onko sitä vielä entuudestaan järjestelmässä. Jos on, järjestelmä kehottaa korjaamaan nimen. Jos palaa ns. varmistus-sivulta sivulta takaisin tietojen syöttösivulle, niin ruutuun tulee herja samanniminen joukkue on jo olemassa. V: Juuri ilmoitettu joukkue on järjestelmän välimuistissa ja kun varmistus-sivulle yritetään palata uudelleen, tulee ristiriita. Muuta joukkuenimeä esim. lisäämällä järjestysnumero seuranimen jälkeen. Järjestelmän antamissa laskuissa lukee erä 1:n eräpäivänä HETI. Onko tässä virhe? V: Ei ole. Järjestelmäteknisestä syystä 1. erän eräpäivän kohdalla todellakin lukee näin. Sarjakohtainen eräpäivä on kuitenkin kerrottu laskulomakkeella hieman ylempänä. Eräpäivät on mainittu myös Kausiinfo -julkaisussa: salibandy.net/kilpailutoiminta/saannot-ja-ohjeet/kausi-info/ilmoittautuminen Miksi pääsarjojen jen ilmoittautumisessa on väärä sarjahinta? V: Ilmoittautumisjärjestelmän kautta laskutetaan pääsarjoissa vain erät 1-2. Seuraavat erät 3-4 laskutetaan Salibandyliiton toimesta jälkikäteen. Kyseessä on poikkeusjärjestely. Miksi B-C jun. karsintoihin osallistuvien ilmoittautumisessa on väärä sarjahinta? V: Ilmoittautumisjärjestelmän kautta laskutetaan junioreiden sm-karsintojen osalta vain erät 1-2. Viimeinen erä (3/3) laskutetaan Salibandyliiton toimesta jälkikäteen, kun sm-sarjassa ja aluesarjoissa jatkavien joukkueiden listat ovat selvillä. Kyseessä on poikkeusjärjestely. Seuran käyttäjätunnukset ovat väärällä henkilöllä. Haluamme uudet tunnukset. V: Salibandyliitolla pitää aina olla tiedossa seuran nykyinen yhteyshenkilö! Seuralle toki voidaan antaa uudet tunnukset, mutta asia pitää hoitaa kirjallisesti. Ottakaa yhteyttä liiton vs. jäsensihteeriin ja pyytäkää lisäohjeita. Myöhästyimme ilmoittautumisen takarajasta, ja nyt sarjaanilmoittautuminen on suljettu kokonaan. V: Neuvotelkaa oman aluevastaavanne kanssa asiasta. Ilmoittautuminen on mahdollista muutaman viikon annettujen takarajojen jälkeen, tai kunnes sarja on suljettu sarjavastaavan toimesta. Kausi-infossa mainittujen takarajojen jälkeen määrätään kuitenkin korotettu osallistumismaksu, joka laskutetaan erikseen. Sarjalaskussa pitäisi lukea maksajan kohdalla jokin muu nimi. V: Osoitamme laskut aina seuralle. Mikäli olette kuitenkin täysin varma, että laskun saajan nimeä tulisi muuttaa, ottakaa yhteyttä liiton vs. jäsensihteeriin ja ilmoittakaa uusi laskutusnimi. Joukkueen yhteyshenkilöä y ei pysty syöttämään käsin, lisää yhteyshenkilöksi henkilöksi -nappi ei toimi! V: Mikäli tällainen vika ilmenee, tulee yhteyshenkilö lisätä sportti-id:llä ja sukunimellä. Jos sitä ei ole tiedossa, henkilö voidaan lisätä kirjautumalla Sporttirekisteriin, kts. ohje sivulla 1. Yhteyshenkilöksi voidaan myös laittaa ilmoittajan id ja sen jälkeen pyytää sarjavastaavaa muuttamaan tiedon. Pyydämme ilmoittamaan järjestelmän vioista SSBL:n palvelunumeroon , jotta pääsemme tekemään virallisen korjauspyynnön järjestelmän ylläpitoon. Pyydämme ilmoittamaan vain käyttöä selkeästi haittaavat tai estävät viat. Mikäli tarvitsette neuvontaa palvelun käytössä, tutustukaa ensin tähän ohjeeseen ja vasta sen jälkeen yhteys palvelunumeroon.

Sähköinen ilmoittautuminen Salibandyliiton tapahtumaan

Sähköinen ilmoittautuminen Salibandyliiton tapahtumaan SUOMEN SALIBANDYLIITTO SÄHKÖINEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ OHJEEN VERSIO 1.4. (s. 1) Sähköinen ilmoittautuminen Salibandyliiton tapahtumaan Seuraavilla sivuilla opastamme tekemään ilmoittautumisen liiton

Lisätiedot

20.8.2014. Projektiryhmä. Käyttöohjeet. Kuksa Jäsenrekisteri. sivu 1/96

20.8.2014. Projektiryhmä. Käyttöohjeet. Kuksa Jäsenrekisteri. sivu 1/96 Käyttöohjeet Kuksa Jäsenrekisteri sivu 1/96 Contents 1 Johdanto... 5 1.1 Käytön tuki... 5 2 Kirjautuminen Kuksa -jäsenrekisteriin... 5 2.1 Yleistä... 5 2.2 PartioID... 5 2.3 Virhetilanteet... 6 2.3.1 Rekisteröityminen

Lisätiedot

Office 365-pääkäyttäjän opas

Office 365-pääkäyttäjän opas Office 365-pääkäyttäjän opas Palvelun käytön aloittaminen 2 (48) Office 365 -palvelun pääkäyttäjän opas. Pääkäyttäjän opas Office 365 -palvelun käytön aloittaminen Sisällysluettelo Johdanto... 4 Sovelluskauppa-tilin

Lisätiedot

SNJ-jäsenrekisterin käyttöohje

SNJ-jäsenrekisterin käyttöohje Suomen Noutajakoirajärjestö ry v. 16.6.2013 SNJ-jäsenrekisterin käyttöohje Teksti: Tiina Jäppinen tiina.jappinen@gmail.com SUOMEN NOUTAJAKOIRAJÄRJESTÖ RY JÄSENREKISTERIN OHJE (16.6.2013 / TJ) 1 (26) SISÄLTÖ

Lisätiedot

Suomen Partiolaisten jäsenrekisteri Kuksan pikaopas huoltajalle

Suomen Partiolaisten jäsenrekisteri Kuksan pikaopas huoltajalle Suomen Partiolaisten jäsenrekisteri Kuksan pikaopas huoltajalle A) Kuksaan rekisteröityminen (ensimmäisellä käyttökerralla) ja kirjautuminen (jatkossa) B) Huoltajan omien tietojen tarkastelu ja korjaaminen

Lisätiedot

Finvoice verkkolaskutus

Finvoice verkkolaskutus AutoFutur ja KoneFutur Finvoice verkkolaskutus Käyttöohje Päivitetty 23.8.2011 Finvoice verkkolasku käyttöohje - 1 - SISÄLLYS YLEISTÄ... 3 KÄYTTÖÖNOTTO... 4 YLEISTÄ... 4 TOIMINNON REKISTERÖIMINEN KÄYTTÖÖN...

Lisätiedot

Visma Approval 1.40 Käsikirja. Ohje

Visma Approval 1.40 Käsikirja. Ohje Visma Approval 1.40 Käsikirja Ohje Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai ohjelmassa ilman

Lisätiedot

VERKKOLASKU.FI. Käyttäjän käsikirja

VERKKOLASKU.FI. Käyttäjän käsikirja VERKKOLASKU.FI Käyttäjän käsikirja Päivitetty 10.2.2010 HUOM! LUE TÄMÄ. Verkkolasku.fi -palvelun avulla pienyrittäjät voivat helposti, nopeasti ja edullisesti aloittaa verkkolaskujen lähettämisen ja vastaanoton.

Lisätiedot

JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE Suomen noutajakoirajärjestö ry

JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE Suomen noutajakoirajärjestö ry 1 JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE Suomen noutajakoirajärjestö ry Päivitetty SISÄLLYS Jäsenmaksujen asettamisesta... 3 Jäsentyypit... 3 Suomen noutajakoirajärjestön maksuosuudet... 4 Esimerkkitapaus 1... 4 Esimerkkitapaus

Lisätiedot

Visma Approval 1.50 Käsikirja. Ohje

Visma Approval 1.50 Käsikirja. Ohje Visma Approval 1.50 Käsikirja Ohje Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai ohjelmassa ilman

Lisätiedot

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy Sivu 2/37 Sisällysluettelo 1. Esittely... 4 2. Kotisivutyökalun tilaaminen... 4 3. Kotisivutyökalun tunnusten luominen... 4 4. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun... 7 4.1. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun

Lisätiedot

Microsoft Outlook. Käyttöönotto

Microsoft Outlook. Käyttöönotto YKSIKÄÄN ASIAKAS EI OLE MEILLE LIIAN PIENI TAI MIKÄÄN HAASTE LIIAN SUURI. Microsoft Outlook Käyttöönotto Tämä on käyttöopas Microsoft Outlook sähköpostiohjelman käyttöönottoon ja tehokkaaseen hallintaan.

Lisätiedot

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy Sivu 2/36 Sisällysluettelo 1. Esittely... 4 2. Kotisivutyökalun tilaaminen... 4 3. Kotisivutyökalun tunnusten luominen... 4 4. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun... 4 4.1. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun

Lisätiedot

Laskun lähettäjän opas. 26.2.2014 v 0.1 Sivu 1 / 23. Laskuportaali

Laskun lähettäjän opas. 26.2.2014 v 0.1 Sivu 1 / 23. Laskuportaali Sivu 1 / 23 Laskun lähettäjän opas Laskuportaali Sisällysluettelo Sivu 2 / 23 1 Portaaliin rekisteröityminen... 3 2 Portaaliin kirjautuminen... 4 3 Etusivu... 5 4 Omien perustietojen muokkaus... 5 5 Hallitse

Lisätiedot

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy Sivu 2/37 Sisällysluettelo 1. Esittely... 4 2. Kotisivutyökalun tilaaminen... 4 3. Kotisivutyökalun tunnusten luominen... 4 4. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun... 4 4.1. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun

Lisätiedot

JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE

JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE SIVU 1/30 POLKU SIVU 2/30 POLKU JÄSENREKISTERIN LYHYT KÄYTTÖOHJE Julkaisun tiedot: Toimittaja: Päivitys: Kuvittaja: Julkaisija: Laura Kalervo, Suunnittelutoimisto Omena Eero Tuomenoksa, Suomen Partiolaiset

Lisätiedot

TEKNISET OHJEET JA VARMUUSKOPIOINTI

TEKNISET OHJEET JA VARMUUSKOPIOINTI TEKNISET OHJEET JA VARMUUSKOPIOINTI Sisällys YHDEN KONEEN VERSION ASENNUS... 4 PERUSVAIHEET... 4 OHJELMAN REKISTERÖINTI YRITYKSELLE... 4 VERKKOVERSION ASENTAMINEN... 6 YLEISTÄ... 6 PALVELIMEN NIMEN ASETTAMINEN...

Lisätiedot

VIESTINTÄ- KOULUTUS TO 4.4.2013. Vanajaveden opisto, Hämeenlinna

VIESTINTÄ- KOULUTUS TO 4.4.2013. Vanajaveden opisto, Hämeenlinna VIESTINTÄ- KOULUTUS TO 4.4.2013 Vanajaveden opisto, Hämeenlinna Viestintä Luottamushenkilökoulutus 4.4.2013 Vanajaveden opisto Verkatehdas 1 Sylvi-extranet paikallisyhdistyksen puheenjohtaja ja sihteeri

Lisätiedot

Ohjeita Moodlen käytön tueksi

Ohjeita Moodlen käytön tueksi Ohjeita Moodlen käytön tueksi SAMK 1 Sisällys Ohjeita Moodlen käytön tueksi Miten löydän oman verkko-oppimisympäristöni?... 3 Avain... 5 Istunnon lopettaminen... 5 Moodle-pohjan rakenne... 6 Moodle-pohjan

Lisätiedot

Suomen Yrittäjien kotisivupaketti: Ohjeet

Suomen Yrittäjien kotisivupaketti: Ohjeet Suomen Yrittäjien kotisivupaketti: Ohjeet Voit tehdä tyylikkäät kotisivut yhdistyksellesi Suomen Yrittäjien kotisivupaketilla. Aloittaaksesi tarvitset vain tietokoneen ja Internet yhteyden. Tarkempia neuvoja

Lisätiedot

Sisällysluettelo. www.firstbeat.com

Sisällysluettelo. www.firstbeat.com Firstbeat Hyvinvointianalyysi Käyttäjän opas tammikuu 2015 1 Sisällysluettelo Johdanto... 3 1. Järjestelmävaatimukset... 4 2. Käytön aloittaminen... 5 2.1 Adobe Flash Player -ohjelmiston asentaminen...

Lisätiedot

WM-Laskutus 4.0 Käyttöohje. WM-Laskutus. Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010

WM-Laskutus 4.0 Käyttöohje. WM-Laskutus. Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 1 WM-Laskutus 4.0 Käyttöohje WM-Laskutus Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 WM- L A S K U T U S Y R I T Y K S E N L A S K U T U S O H J E L M A Käyttöohje Web-Media Ulvilantie

Lisätiedot

DOORANET KÄYTTÖOHJE 1 (47)

DOORANET KÄYTTÖOHJE 1 (47) 1 (47) 1 Käyttöönotto... 3 1.1 Rekisteröityminen... 3 1.2 Asetukset... 3 1.3 Nämä on hyvä tietää... 5 1.3.1 Päivämääräkentät... 5 1.3.2 Hakukentät... 5 1.3.3 Pikanäppäimet... 5 1.3.4 Suositeltu selain

Lisätiedot

Extranet-ohjeet Sydänmerkki-kumppaneille

Extranet-ohjeet Sydänmerkki-kumppaneille 1 Extranet-ohjeet Sydänmerkki-kumppaneille Sisällys 1 TERVETULOA SYDÄNMERKIN EXTRANET-PALVELUN KÄYTTÄJÄKSI... 3 1.1 Kirjautuminen... 3 1.2 Etusivunäkymä... 4 1.3 Oman organisaation tiedot Sydänmerkki-rekisterissä...

Lisätiedot

Katso-organisaatiotunniste & WebTaMo

Katso-organisaatiotunniste & WebTaMo Katso-organisaatiotunniste & WebTaMo Sisällysluettelo 1 JOHDANTO...3 2 PERUSTIETOJA KATSO-TUNNISTEESTA JA TAMO-TARKISTUSPALVELUSTA...4 Katso-organisaatiotunniste...4 WebTaMo...5 3 HENKILÖLLISYYDEN VARMENTAMINEN

Lisätiedot

HENKILÖTIEDOT SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä 2. Henkilötiedot 2.1 Pikahaku 2.2 Henkilön lisääminen 2.2.1 Jäsenen vanha sportti-id / hetu

HENKILÖTIEDOT SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä 2. Henkilötiedot 2.1 Pikahaku 2.2 Henkilön lisääminen 2.2.1 Jäsenen vanha sportti-id / hetu HENKILÖTIEDOT SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä 2. Henkilötiedot 2.1 Pikahaku 2.2 Henkilön lisääminen 2.2.1 Jäsenen vanha sportti-id / hetu 2.2.2 Uuden henkilön lisääminen 2.2.3 Täytettävät kentät uutta henkilöä

Lisätiedot

Elisa Ring 2.0 Pääkäyttäjän ohjeet

Elisa Ring 2.0 Pääkäyttäjän ohjeet Elisa Ring 2.0 Pääkäyttäjän ohjeet YA verkkopalvelu Vaihderatkaisun hallinta Koska sovellusta kehitetään jatkuvasti, pidättää Elisa Oyj oikeudet muutoksiin. Sovelluksessa saattaa olla toiminteita tai ominaisuuksia,

Lisätiedot

OPAS: HALLINNAN PERUSTOIMINNOT (VERSIO 2.01)

OPAS: HALLINNAN PERUSTOIMINNOT (VERSIO 2.01) OPAS: HALLINNAN PERUSTOIMINNOT (VERSIO 2.01) SISÄLLYSLUETTELO: 1.0 Yleistä 1.1 Yleistä oppaasta 1.2 Kirjautuminen 1.3 Hallinta 1.4 Hyödyllistä tietää 2.0 Katalogi 2.1 Tuoteryhmät / tuotteet 2.2 Uuden tuoteryhmän

Lisätiedot

Sporttirekisterin käyttöohjeet VALO

Sporttirekisterin käyttöohjeet VALO Sporttirekisterin käyttöohjeet VALO Sisällys 1. KIRJAUTUMINEN JA NÄKYMIEN VAIHTAMINEN... 6 1.1 Pääkäyttäjä-, liitto- ja seuratason näkymät... 6 1.2 Järjestelmässä liikkuminen... 7 1.3 Salasanan vaihto...

Lisätiedot

Virastomestarin at:n oppilaitoskäyttäjille. 14.3.2012 Virastomestarin at:n tutkintotoimikunta Pia Puustjärvi, toimikunnan sihteeri

Virastomestarin at:n oppilaitoskäyttäjille. 14.3.2012 Virastomestarin at:n tutkintotoimikunta Pia Puustjärvi, toimikunnan sihteeri OPTIMA alustan käyttöohje Virastomestarin at:n oppilaitoskäyttäjille 14.3.2012 Virastomestarin at:n tutkintotoimikunta Pia Puustjärvi, toimikunnan sihteeri 2 Sisällysluettelo Johdanto... 3 Aloitus... 4

Lisätiedot