SenioriPC-tietokoneen ohjekirjanen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SenioriPC-tietokoneen ohjekirjanen"

Transkriptio

1 SenioriPC-tietokoneen ohjekirjanen SPC20101 ohjekirjan en ver.1.3 Sisällysluettelo 1 Huolehdi tietokoneestasi Tietokoneen toimitus Tutustu tietokoneeseesi Tietokone edestä Tietokoneen vasen sivu Tietokoneen oikeasivu Tietokone takaapäin Tietokone altapäin Tietokoneen käyttäminen Muuntajan kytkeminen Tietokoneen käyttäminen akulla Akun lataaminen Tietokoneen käynnistäminen Merkkivalot Toimintonäppäimien käyttäminen Tasohiiren käyttäminen Vianhaku Sertifikaatit CE sertifikaatti SenioriPC-tietokoneelle malli (MG-441) CE sertifikaatti SenioriPC-tietokoneen muuntajalle...21

2 1 Huolehdi tietokoneestasi Toivomme, että uudesta tietokoneestasi olisi Sinulle iloa mahdollisimman pitkään. Olemme keränneet ohjeita, joita seuraamalla edesautat koneen moitteetonta toimintaa. ÄLÄ käytä tai säilytä tietokonetta alle 0 C tai yli +30 C lämpötiloissa. Jos olet säilyttänyt tai käyttänyt tietokonetta kovin kylmässä ja olet tuomassa sitä sisätiloihin, niin sammuta tietokone noin tunnin ajaksi ennen käyttöönottoa. Kylmä kone kerää kosteutta ilmasta ja kosteus voi tiivistyä koneen virtapiireihin ja siten aiheuttaa ongelmia, tai tietokoneen rikkoontumisen. ÄLÄ laita tai pudota tavaroita tietokoneen päälle. ÄLÄ laita suurta painoa tietokoneen päälle. ÄLÄ altista tietokonetta pölylle ja/tai syövyttäville aineille. ÄLÄ suihkuta vettä tai muita puhdistusaineita näytölle. Halutessasi puhdistaa näytön, käytä siihen pehmeää nukkaamatonta kangasta sekä kuvaruutujen puhdistukseen tarkoitettua ainetta. ÄLÄ läimäytä tietokoneesi kantta kiinni. ÄLÄ koskaan nosta tai kanna tietokonettasi vain näytöstä kiinni pitäen. ÄLÄ painele tai koske tietokoneen näyttöä. ÄLÄ laita tietokonetta epätasaiselle työtasolle, sillä se saattaa tukkia koneen ilmanvaihtokanavat. ÄLÄ altista konetta suoralle auringonvalolle, äläkä jätä konetta kuumaan paikkaan. ÄLÄ käytä tietokonettasi kosteissa olosuhteissa. ÄLÄ altista tietokonetta magneettisille kentille. ÄLÄ sormeile tietokoneen akkuja. Säilytä ne lasten ulottumattomissa. Jos otat tietokoneen mukaan matkoille, muista pitää sitä käsimatkatavaroissa. ÄLÄ pakkaa tietokonetta lentokoneen ruumassa kuljetettavaan matkalaukkuun. ÄLÄ kanna SenioriPC tietokonettasi, kun sen virta on päällä, äläkä altista sitä iskuille tai tärinälle, sillä ne saattavat vahingoittaa kiintolevyä. Kytke tietokoneen muuntaja vain suojamaadoitettuun pistorasiaan.

3 2 Tietokoneen toimitus Vastaanottaessasi tietokoneesi, varmista, että toimitukseen kuuluu: Kannettava tietokone Litiumioniakku Laturi ja laturin virtajohto Tämä käyttöohjekirjanen CD-levyke (tarvitaan vain Windows* käytössä) Lue tämä ohjekirjanen huolellisesti! SenioriPC-palvelun ohjeet löytyvät helposti tukivideoina. Seuraa alla olevia ohjeita: Käynnistä tietokone Anna käyttäjätunnus ja paina enter Anna salasanasi ja paina enter Valitse SenioriPC kuvake Valitse Tukivideot Valitse haluamasi tukivideo *) Windows on Microsoft Corporationin rekisteröimä tavaramerkki

4 3 Tutustu tietokoneeseesi Näyttöpaneelin avaaminen Saat näyttöpaneelin auki nostamalla kannen ylös. Voit pitää toisella kädellä pohjaa paikallaan ja toisella nostaa kantta. Kun laitat sen kiinni, tee se varoen.

5 4 Tietokone edestä Tietokoneen osat: WEB-kamera ja merkkivalo 2* MIKROFONI NÄYTTÖRUUTU KÄYNNISTYS/ SAMMUTUS NÄPPÄIMISTÖ TASOHIIRI MERKKIVALOT KAIUTIN KAIUTIN Mikrofonit Tietokoneessa on stereomikrofonit, eli erilliset mikrofonit sekä oikealta, että vasemmalta tuleville äänille. Kamera Sisäänrakennettu 2.0 megapikselin kamera tukee valokuvausta ja videokeskustelua. Näyttö Näyttöpaneeli on värillinen LCD-näyttö, joka sisältää taustavalaistuksen tekstejä ja piirtämistä varten. Käynnistys/ Hätäsammutus Tällä nappulalla käynnistät tietokoneesi, kun painat sitä noin yhden sekunnin ajan. Ongelmatilanteissa voit sammuttaa (hätäsammutus) tietokoneen painamalla ja pitämällä nappulaa painettuna noin kolmen sekunnin ajan.

6 Kaiuttimet Sisäänrakennetut kaiuttimet toistavat stereoääniä. Näppäimistö Täysikokoinen näppäimistö lisätoimintonäppäimillä F1-F12. Näppäimistö on mahdollista lukita numeronäppäintilaan. Tasohiiri Hiiriosoittimen ohjausta varten tietokoneessa on kosketusherkkä paneeli, jota kutsutaan tasohiireksi. Tasohiiressä on kaksi valintapainiketta. Merkkivalot Merkkivalot indikoivat seuraavia käyttötiloja: Virta päällä /pois Akun latausaste Kiintolevyn toiminta (HDD) Numeronäppäimistö käytössä (siniset numeromerkit) Caps Lock (isot kirjaimet) Langattoman lähiverkon (WLAN) toiminta.

7 5 Tietokoneen vasen sivu LAN (RJ-45) Portti Ulkoisen näytön liitin PC Express kortti esata/usb- portti Muistikortin lukija Ulkoisen näytön liitin Liittimeen voit liittää ulkoisen näytön tai TV:n (kaikki TV:t eivät pysty näyttämään tietokoneen kuvaa, tarkista asia TV:n ohjekirjasta). LAN- portti LAN-portti on suunniteltu tukemaan 10/100 Ethernet liitäntää. RJ-45 liitin. Express-kortti Express-korttipaikan avulla voit laajentaa tietokoneesi liitäntöjä asentamalla siihen II-tyypin Express-kortin. esata/usb- portti Liittimessä on kaksi eri toimintaa, sekä E-SATA liitäntä, että USB-portti. Sen avulla voit kytkeä tietokoneeseen ulkoisen kovalevyn, levykeaseman tai optisen aseman. 4-yhdessä muistikortinlukija 4-yhdessä muistikortinlukija (4-in-1) tarjoaa mahdollisuuden kytkeä MMC-, SD-, SDHD- ja MStyyppisiä muistikortteja tietokoneeseen. Sovittimien kanssa lähes kaikki korttityypit voidaan kytkeä suoraan kortinlukijaan. Kortinlukija tarjoaa nopeimman ja kätevimmän tavan siirtää kuvia, musiikkia ja muita tietoja/tiedostoja tietokoneen ja muiden yhteensopivien laitteiden kanssa ( digikamerat, MP3-soittimet ja matkapuhelimet).

8 6 Tietokoneen oikeasivu Kuulokeliitäntä 2* USB-liitännät Pakkoavaus Mikrofoniliitäntä Avauspainike Optinen asema CD/DVD Mikrofoniliitäntä 3,5 mm mikrofoniliitäntään voit liittää ulkoisen mikrofonin (esim. Headset punainen liitin) Kuulokeliitäntä 3,5 mm kuulokeliitäntään voit liittää kuulokkeet (esim. Headsetin musta liitin) tai ulkoiset kaiuttimet ja vahvistimen. USB-liitännät USB-liittimiin voit liittää USB-laitteita. Liitännät tukevat USB 2.0 standardia, joka mahdollistaa tiedonsiirron jopa 480 Mbit/s nopeudella. Optinen asema Optisen aseman avulla voit toistaa medialevyjä, kuten CD-ja DVD-levyjä. Riippuen tietokoneen asetuksista, voit myös tallentaa CD-ja DVD-levyille. Optisen aseman merkkivalo Kun tämä valo vilkkuu, niin tietokone lukee kovalevyä tai kirjoittaa kovalevylle. Avauspainike Painikkeen avulla voit avata optisenaseman lokeron levyn asettamista tai poistamista varten. Pakkoavaus Hätätilanteessa voit avata optisen aseman CD-kelkan, ilman, että tietokoneessa olisi virta kytkettynä. Esimerkiksi tietokoneen rikkouduttua. Pakkoavaus: etsi paperiklemmari, hakaneula tai muu jäykkää metallilankaa sisältävä esine. Työnnä suoristettu paperiklemmarin/metallilangan pää pakkoavausreikään, niin optinen asema aukeaa.

9 7 Tietokone takaapäin Kensington-lukkopaikka Modeemiportti ei senioripc:ssä Sähköliitin 19VDC Sähköliitin Verkkomuuntaja syöttää tietokoneeseen 19 VDC tasasähköä. Kensington lukkopaikka Kensington-lukkopaikkaan voit kiinnittää koneeseen turvavaijerin, joka estää tietokoneen luvattoman poisviennin.

10 8 Tietokone altapäin Lithium akku Ilmastointiaukko Ilmastointiaukko Ilmastointiaukko Ilmastointiaukko Litium akku Akkupaikassa on sisäinen kuuden kennon litium-ioni akku. Akku voidaan tarvittaessa poistaa tai vaihtaa. Ilmastointiaukot Nämä ovat tuuletusaukkoja. Tuuletin puhaltaa lämpöä ulos tietokoneen sisältä, joten näitä aukkoja ei saa tukkia. Jos tietokoneen ilmanvaihto ei toimi, kone saattaa ylikuumentua.

11 9 Tietokoneen käyttäminen SenioriPC-palvelussa tietokoneen laitteisto ja ohjelmisto on jo Sinulle valmiiksi asennettu, mutta jos joudut tekemään uudelleen käyttöönottoasennuksen seuraa alla olevia ohjeita. 10 Muuntajan kytkeminen Muuntajan avulla saadaan sähköä tietokoneen toimintaa ja akun latausta varten. Kytke virtakaapeli kannettavan tietokoneesi takaosaan Kytke muuntaja suojamaadoitettuun pistorasiaan (230VAC 50Hz), tarkista että muuntajaan syttyi vihreä merkkivalo. 11 Tietokoneen käyttäminen akulla Kun haluat käyttää tietokonettasi ilman verkkovirtaa. Varmista, että akku on riittävästi ladattu (akun merkkivalo on vihreä). Irrota virtakaapeli, jolloin tietokone alkaa automaattisesti käyttämään akkua. 12 Akun lataaminen Litiumioniakku latautuu, kun muuntaja on kytketty tietokoneeseen. Litiumioniakuissa ei ole "muisti-ilmiötä", joten sinun ei tarvitse tyhjentää akkua ennen uudelleen latausta. Akun latausaika on huomattavasti pidempi, jos käytät tietokonettasi samalla kun akku latautuu. Jos haluat, että akku latautuu nopeammin, sammuta tietokoneesi latauksen ajaksi. Kun akun varaus on hyvin alhainen, akun merkkivalo vilkkuu oranssina. Jos vielä jatkat tietokoneen käyttämistä, ei ole varmaa, että kaikki avoimet tiedostosi tallentuvat, ennen kuin virta loppuu akusta kokonaan. Tallenna tietosi ennen akun loppumista tai kytke muuntaja verkkovirtaan ja tietokoneeseen. Käytä vain tietokoneen mukana tullutta muuntajaa tässä tietokoneessa.

12 13 Tietokoneen käynnistäminen Käynnistys/sammutus-painike Voit käynnistää tietokoneen painamalla käynnistys/sammutus-painiketta, joka sijaitsee näppäimistön yläpuolella oikeassa reunassa. Paina näppäintä noin yhden sekunnin ajan. Näppäimeen syttyy sininen merkkivalo. Kun lopetat tietokoneen käyttämisen, sammuta se SenioriPC:n tietokoneen päänäkymän ikonista, tai painalla käynnistys/sammutus-painiketta. Kun tietokone käynnistetään, se suorittaa tarkistaa koneen osien ja kokoonpanon toimivuuden (Power On Self Test, POST-testi). Jos testi löytää vikoja, ne ilmaistaan äänimerkillä ja / tai näytön virheilmoituksella. Onnistuneesti POST:testin jälkeen, tietokone käynnistyy SenioriPC tilaan kysyen käyttäjätunnustasi. Älä koskaan sammuta kannettavaa tietokonettasi kun Power On Self Test (POST) on käynnissä, se saattaa vahingoittaa tietokoneettasi.

13 13.1 Merkkivalot Tietokoneen merkkivalot näyttävät tiettyjä käyttötiloja. Merkkivalot ovat: Virta päällä / virta pois, akun / muuntajan tila, kiintolevyn toiminta (HDD), Num Lock, Caps Lock, ja langattoman lähiverkon toiminta. Num Lock Caps Lock Langaton verkko Kiintolevyn toiminta Akun/muuntajan tila Virta päällä/virta pois Virran merkkivalo Tämä valo palaa, kun tietokone on kytketty päälle. Akun merkkivalo Akun merkkivalo kertoo varaustilan. Jos virtalähde ei ole kytketty tai virta on pois päältä, niin akun merkkivalo on myös sammuksissa. Kun akku latautuu, niin merkkivalo on oranssi, vaikka tietokone olisi pois päältä Kun akku on täynnä ja muuntaja kytketty tietokoneeseen, niin merkkivalo on vihreä Kiintolevyn toiminnan merkkivalo Merkkivalo vilkkuu, kun kovalevyä käytetään Num Lock-merkkivalo Valo on päällä,kun näppäimistöstä on numeronäppäimistö käytössä (siniset numerot)

14 Caps Lock-ilmaisin Valo on päällä,kun näppäimistö tuottaa ISOJA KIRJAIMIA. Langattoman lähiverkon merkkivalo Valo on päällä, kun tietokoneen langattoman lähiverkko-ohjaimet ovat valmiina kytkeytymään langattomaan verkkoon. Valo vilkkuu, kun tietokone käyttää langatonta lähiverkkoa. Tietyissä tilanteissa saattaa langattoman verkon käyttö olla kielletty (esim. lentokoneessa), joten kytke se pois päältä painamalla yhtä aikaa Fn+F Toimintonäppäimien käyttäminen Tietokoneessa on 12 toimintonäppäintä, F1-F12. Eri ohjelmat käyttävät näitä näppäimiä eri tavoin ja asiakkaan on syytä tarkistaa ohjelmistojen dokumenteista, miten näitä käytetään missäkin ohjelmassa. [FN]-näppäimellä laajennetaan tietokoneen toimintoja ja sitä käytetään aina yhdessä toisen näppäimen kanssa (sininen vasen alalaita). [FN + F1]: Ei käytössä [FN + F2]: Ota käyttöön tai peru langaton verkkoyhteys [Fn + F3]: Tämän avulla voit valita mitä näyttölaitetta käytetään. Valinnat ovat: vain tietokoneen näyttö (oletusarvo) tietokoneen ja ulkoinen näyttö molemmat vain ulkoinen näyttö [Fn + F4]: Vähentää näytön kirkkautta. [Fn + F5]: Lisää näytön kirkkautta. [FN + F6]: Mykistää tietokoneen äänet. [FN + F7]: Vähentää tietokoneen äänenvoimakkuutta. [Fn + F8]: Lisää tietokoneen äänenvoimakkuutta. [Fn + F9]: Ei käytössä [Fn + F10]: Ei käytössä [Fn + F11]: Ei käytössä [Fn + F12]: Ei käytössä [Fn + Esc]: Ei käytössä Pause-näppäimen painaminen palauttaa tietokoneen SenioriPC-päänäkymään

15 13.3 Tasohiiren käyttäminen Tasohiiri on osoitinlaite. Sitä käytetään hiiriosoittimen liikuttamiseen ja sillä voidaan valita kohteet kuvaruudulta. Tasohiiren kosketuspaneeli koostuu kohdistimen hallinnasta, sekä vasemmasta, että oikeasta painikkeesta. Lisäksi siinä on kaksi vierityspainikkeitta, pysty ja vaaka. Tasohiiri toimii samalla tavalla kuin hiiri, ja siirtää kohdistinta näytössä. Se tarvitsee vain kevyen painalluksen sormella. Vasen ja oikea painike toimivat samoin kuin hiiren painikkeet. Vierityspainikkeella voit nopeasti selata sivuja läpi pysty- tai vaaka suunnassa. TUKIVIDEOIDEN KÄYTTÄMINEN SenioriPC-palvelu tarjoaa kattavan valikoiman tukivideoita tietokoneen ja ohjelmistojen käytöstä. Käynnistä tukivideot näin: Käynnistä tietokone Anna käyttäjätunnus ja paina enter Anna salasanasi ja paina enter Valitse SenioriPC kuvake Valitse Tuki-videot Valitse haluamasi video

16 ONLINE-TUKIPALVELU Jos kohtaat odottamattoman ongelman, eikä Tukivideoissa ole ratkaisua ongelmaan, voit ottaa yhteyttä SenioriPC online-tukeen arkisin klo 9:00-16:00. Päävalikosta valitse SenioriPC kuvake Valitse seuraavaksi online -palvelu Tietokone varmistaa kerran,että sallit varmasti palvelukeskuksen näkevän Sinun tietokoneen kuvaruudun. Tämä siksi, että jos Sinulla on jotakin henkilökohtaista kuvaruudullasi, niin voit estää tukihenkilöä näkemästä tätä. Halutessasi paina Ei, palaa takaisin näppäintä. Jos sallit palvelukeskuksen näkevän kuvaruutusi, paina Kyllä, ota yhteys

17 14 Vianhaku Tietokoneesi on suunniteltu ja valmistettu laadukkaasti, mutta siitä huolimatta siinä voi joskus ilmetä ongelmia. Useasti ongelmat ovat kuitenkin sidoksissa ympäristöön jossa tietokonetta käytetään, eivätkä ole tietokoneen omia ongelmia. Alla olevat ohjeet auttavat sinua selviämään tyypillisimmistä ongelmista aivan itse. Jos sinulla on ongelmia, käy läpi seuraavat toimet ennen kuin jatkat. 1. Sammuta tietokone 2. Varmista, että muuntaja on kytketty tietokoneeseen ja toimivaan pistorasiaan. Tarkista että muuntajan vihreä merkkivalo palaa. 3. Varmista, että kaikki ulkoiset laitteet (esim. tulostin, muistikortit, USB-laitteet) on irrotettu tietokoneesta 4. Tarkista palaako akun oranssi tai vihreä merkkivalo, jos ei, niin tietokone ei saa sähköä muuntajalta. Tarkista onko muuntajan johto oikein kytketty. 5. Käynnistä tietokone 6. Jos tietokone nyt toimii, voit yrittää kytkeä ulkoisia laitteita takaisin tietokoneeseen. Kytke ne yksi kerrallaan, niin että käynnistä t tietokoneen uudelleen jokaisen lisälaitteen kytkemisen jälkeen. Näin voit havaita, mikä lisälaite aiheuttaa ongelman. Älä käytä ongelmia aiheuttavaa lisälaitetta. 7. Jos ongelma ei ratkennut, ota yhteys SenioriPC-palveluun.

18 15 Sertifikaatit Certificate Standard: FCC Certificate Number: FC10240 FC10244 Issue Date: 28-Aug-2007 Issued By: ECMG Certificate Standard: Certificate Number: Issue Date: Issued By: CE CE06-ITE8408S 28-Aug-2007 SET Certificate Standard: Certificate Number: Issue Date: Issued By: ROHS L50II3 28-Aug-2007 N/A Certificate Standard: Certificate Number: Issue Date: Issued By: Expiry Date: Scope/Range: ISO 9001: Aug-2007 BM TRADA 28-Aug-2007 Quality Management System Certificate Standard: Certificate Number: Issue Date: Issued By: Expiry Date: Scope/Range: ISO 14001: Aug-2007 BM TRADA 28-Aug-2007 Enviromental Management System Certificate Standard: Certificate Number: Issue Date: Issued By: CCC Sep-2007 CQC

19 15.1 CE sertifikaatti SenioriPC-tietokoneelle malli (MG-441)

20 15.2 CE sertifikaatti SenioriPC-tietokoneen muuntajalle

TravelMate 4400-Sarja. Käyttöohjekirja

TravelMate 4400-Sarja. Käyttöohjekirja TravelMate 4400-Sarja Käyttöohjekirja Tekijänoikeudet 2005. Acer Incorporated. Kaikki Oikeudet Pidätetään. TravelMate 4400-Sarja Käyttöohjekirja Ensimmäinen Julkistus: Maalis 2005 Näihin tietoihin saattaa

Lisätiedot

TravelMate 3000-Sarja. Käyttöohjekirja

TravelMate 3000-Sarja. Käyttöohjekirja TravelMate 3000-Sarja Käyttöohjekirja Tekijänoikeudet 2005. Acer Incorporated. Kaikki Oikeudet Pidätetään TravelMate 3000-Sarja Käyttöohjekirja Ensimmäinen Julkistus: Tammikuu 2005 Näihin tietoihin saattaa

Lisätiedot

Käyttöohjekirja. Packard Bell EasyNote TE69KB - 1

Käyttöohjekirja. Packard Bell EasyNote TE69KB - 1 Käyttöohjekirja Packard Bell EasyNote TE69KB - 1 SISÄLLYSLUETTELO Tietokoneen käynnistäminen 4 Langaton yhteys... 4 Rekisteröinti... 5 Ohjelmiston asennus... 6 Palauttaminen... 6 Ongelmia?... 6 Tietokoneen

Lisätiedot

TravelMate 2310-Sarja. Käyttöohjekirja

TravelMate 2310-Sarja. Käyttöohjekirja TravelMate 2310-Sarja Käyttöohjekirja Tekijänoikeudet 2005. Acer Incorporated. Kaikki Oikeudet Pidätetään. TravelMate 2310-Sarja Käyttöohjekirja Ensimmäinen Julkistus: Maalis 2005 Näihin tietoihin saattaa

Lisätiedot

Käyttöohjekirja. Packard Bell EasyNote TE - 1

Käyttöohjekirja. Packard Bell EasyNote TE - 1 Käyttöohjekirja Packard Bell EasyNote TE - 1 SISÄLLYSLUETTELO Tietokoneen käynnistäminen 4 Langaton yhteys... 4 Rekisteröinti... 5 Ohjelmiston asennus... 6 Palauttaminen... 6 Ongelmia?... 6 Tietokoneen

Lisätiedot

Acer Aspire 2020 -Sarja. Käyttöohjekirja

Acer Aspire 2020 -Sarja. Käyttöohjekirja Acer Aspire 2020 -Sarja Käyttöohjekirja Tekijänoikeudet 2004 Kaikki Oikeudet Pidätetään Acer Aspire 2020 -Sarjan Kannettavan Tietokoneen Käyttöohjekirja Julkaistu Ensimmäisen Kerran: Maalis 2004 Näihin

Lisätiedot

FI6177. Kannettavan tietokoneen käyttöopas

FI6177. Kannettavan tietokoneen käyttöopas FI6177 Kannettavan tietokoneen käyttöopas Tammikuu 2011 Sisältö Sisältö... 2 Kappale 1: Kannettavan esittely Tietoja tästä käyttöoppaasta... 6 Huomautuksia tästä käyttöoppaasta... 6 Turvallisuus- ja varotoimenpiteet...

Lisätiedot

TravelMate 4020-sarja. Käyttöohjekirja

TravelMate 4020-sarja. Käyttöohjekirja TravelMate 4020-sarja Käyttöohjekirja Tekijänoikeudet 2005. Acer Incorporated. Kaikki Oikeudet Pidätetään. TravelMate 4020-sarja Käyttöohjekirja Ensimmäinen Julkistus: Heinäkuu 2005 Näihin tietoihin saattaa

Lisätiedot

Aspire 1690-Sarja. Käyttöohjekirja

Aspire 1690-Sarja. Käyttöohjekirja Aspire 1690-Sarja Käyttöohjekirja Tekijänoikeudet 2004. Acer Incorporated. Kaikki Oikeudet Pidätetään Aspire 1690-Sarja Käyttöohjekirja Ensimmäinen Julkistus: Joulukuu 2004 Näihin tietoihin saattaa tulla

Lisätiedot

FI7187. Kannettavan tietokoneen käyttöopas

FI7187. Kannettavan tietokoneen käyttöopas FI7187 Kannettavan tietokoneen käyttöopas Maaliskuu 2012 Sisältö Sisältö... 2 Kappale 1: Kannettavan esittely Tietoja tästä käyttöoppaasta... 6 Huomautuksia tästä käyttöoppaasta... 6 Turvallisuus- ja varotoimenpiteet...

Lisätiedot

TravelMate 4050-Sarja. Käyttöohjekirja

TravelMate 4050-Sarja. Käyttöohjekirja TravelMate 4050-Sarja Käyttöohjekirja Tekijänoikeudet 2004. Acer Incorporated. Kaikki Oikeudet Pidätetään TravelMate 4050-Sarja Käyttöohjekirja Alkuperäinen julkaisupäivä: 2004/10 Näihin tietoihin saattaa

Lisätiedot

TravelMate 2410-sarja. Käyttöohjekirja

TravelMate 2410-sarja. Käyttöohjekirja TravelMate 2410-sarja Käyttöohjekirja Tekijänoikeudet 2005. Acer Incorporated. Kaikki Oikeudet Pidätetään. TravelMate 2410-sarja Käyttöohjekirja Ensimmäinen Julkistus: Heinäkuu 2005 Näihin tietoihin saattaa

Lisätiedot

FI7702. Kannettavan tietokoneen käyttöopas

FI7702. Kannettavan tietokoneen käyttöopas FI7702 Kannettavan tietokoneen käyttöopas Marraskuu 2012 Sisältö Kappale 1: Kannettavan esittely Tietoja tästä käyttöoppaasta... 6 Huomautuksia tästä käyttöoppaasta... 6 Turvallisuus- ja varotoimenpiteet...

Lisätiedot

TravelMate 380-Sarja. Käyttöohjekirja

TravelMate 380-Sarja. Käyttöohjekirja TravelMate 380-Sarja Käyttöohjekirja Tekijänoikeudet 2004. Acer Incorporated. Kaikki Oikeudet Pidätetään TravelMate 380-Sarja Käyttöohjekirja Ensimmäinen Julkistus: Elokuu 2004 Näihin tietoihin saattaa

Lisätiedot

Aspire 9100-Sarja. Käyttöohjekirja

Aspire 9100-Sarja. Käyttöohjekirja Aspire 9100-Sarja Käyttöohjekirja Tekijänoikeudet 2005. Acer Incorporated. Kaikki Oikeudet Pidätetään Aspire 9100-Sarja Käyttöohjekirja Ensimmäinen Julkistus: Helmikuu 2005 Näihin tietoihin saattaa tulla

Lisätiedot

Aspire 1410/1680-Sarja. Käyttöohjekirja

Aspire 1410/1680-Sarja. Käyttöohjekirja Aspire 1410/1680-Sarja Käyttöohjekirja Tekijänoikeudet 2004. Acer Incorporated. Kaikki Oikeudet Pidätetään Aspire 1410/1680-Sarja Käyttöohjekirja Ensimmäinen Julkistus: Heinäkuu 2004 Näihin tietoihin saattaa

Lisätiedot

Aspire 3020/5020-Sarja. Käyttöohjekirja

Aspire 3020/5020-Sarja. Käyttöohjekirja Aspire 3020/5020-Sarja Käyttöohjekirja Tekijänoikeudet 2005. Acer Incorporated. Kaikki Oikeudet Pidätetään. Aspire 3020/5020-Sarja Käyttöohjekirja Ensimmäinen Julkistus: Maalis 2005 Näihin tietoihin saattaa

Lisätiedot

17 tuuman PowerBook G4 Käyttöopas Sisältää PowerBook G4 -tietokoneen käyttöönotto-, laajennus- ja vianetsintätietoja

17 tuuman PowerBook G4 Käyttöopas Sisältää PowerBook G4 -tietokoneen käyttöönotto-, laajennus- ja vianetsintätietoja 17 tuuman PowerBook G4 Käyttöopas Sisältää PowerBook G4 -tietokoneen käyttöönotto-, laajennus- ja vianetsintätietoja K Apple Computer, Inc. 2005 Apple Computer, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. Tämä käyttöopas

Lisätiedot

Pikaopas ja vianmääritysopas

Pikaopas ja vianmääritysopas Pikaopas ja vianmääritysopas S ISÄLLYSLUETTELO Tuotteen rekisteröinti 2 Tärkeitä tietoja 2 Tietokoneen peruskäyttö 4 Turvallisuus ja käyttömukavuus... 4 Turvallisuusohjeet... 4 Tietokoneen turvallinen

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VPCSB-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VPCSB-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VPCSB-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä... 4 Miten VAIO-tietokoneesta saadaan lisätietoja... 5 Ergonomiaa koskevia ohjeita... 8 Aloittaminen... 10 Hallintapainikkeiden

Lisätiedot

TravelMate 4200 -sarja. Käyttöohjekirja

TravelMate 4200 -sarja. Käyttöohjekirja TravelMate 4200 -sarja Käyttöohjekirja Tekijänoikeudet 2005. Acer Incorporated. Kaikki oikeudet pidätetään. TravelMate 4200 sarja Käyttöohjekirja Ensimmäinen julkistus: Joulukuu 2005 Näihin tietoihin saattaa

Lisätiedot

Aspire 3000/5000-Sarja. Käyttöohjekirja

Aspire 3000/5000-Sarja. Käyttöohjekirja Aspire 3000/5000-Sarja Käyttöohjekirja Tekijänoikeudet 2005. Acer Incorporated. Kaikki Oikeudet Pidätetään Aspire 3000/5000-Sarja Käyttöohjekirja Ensimmäinen Julkistus: Maalis 2005 Näihin tietoihin saattaa

Lisätiedot

ICONIA W510 / W511- käyttöohjekirjassa

ICONIA W510 / W511- käyttöohjekirjassa ICONIA W510 / W511- käyttöohjekirjassa - 1 2012. Kaikki oikeudet pidätetään. ICONIA W510 / W511-käyttöohjekirjassa Malli: W510 Ensimmäinen painos : 11/2012 2 - SISÄLLYSLUETTELO Turvallisuus ja mukavuus

Lisätiedot

Aspire 1690-Sarja. Käyttöohjekirja

Aspire 1690-Sarja. Käyttöohjekirja Aspire 1690-Sarja Käyttöohjekirja Tekijänoikeudet 2005. Acer Incorporated. Kaikki Oikeudet Pidätetään Aspire 1690-Sarja Käyttöohjekirja Ensimmäinen Julkistus: Maaliskuu 2005 Näihin tietoihin saattaa tulla

Lisätiedot

Pikaopas ja vianmääritysopas

Pikaopas ja vianmääritysopas SISÄLLYSLUETTELO Tärkeitä tietoja 4 Tietokoneen peruskäyttö 5 Turvallisuus ja käyttömukavuus... 5 Turvallisuusohjeet... 5 Tietokoneen sijoituspaikka... 5 Kaapelit... 5 Tietokoneen puhdistaminen... 5 Tietokoneen

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. ASUS U47VC http://fi.yourpdfguides.com/dref/4309743

Käyttöoppaasi. ASUS U47VC http://fi.yourpdfguides.com/dref/4309743 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Käyttöohje C870/C870D/L870/L870D/L875/ L875D

Käyttöohje C870/C870D/L870/L870D/L875/ L875D Käyttöohje C870/C870D/L870/L870D/L875/ L875D Sisältöluettelo C870/C870D/L870/L870D/L875/L875D Luku 1 Luku 2 Luku 3 Alkusanat Yleiset varotoimet Aloittaminen Toimitussisällön tarkistusluettelo... 1-1 Aloittaminen...

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VPCYB-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VPCYB-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VPCYB-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä... 4 Miten VAIO-tietokoneesta saadaan lisätietoja... 5 Ergonomiaa koskevia ohjeita... 8 Aloittaminen... 10 Hallintapainikkeiden

Lisätiedot

Aspire 1650-sarja. Käyttöohjekirja

Aspire 1650-sarja. Käyttöohjekirja Aspire 1650-sarja Käyttöohjekirja Tekijänoikeudet 2005. Acer Incorporated. Kaikki Oikeudet Pidätetään. Aspire 1650-sarja Käyttöohjekirja Ensimmäinen Julkistus: Syyskuu 2005 Näihin tietoihin saattaa tulla

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VPCYA-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VPCYA-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VPCYA-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä... 4 Lisätietoja VAIO-tietokoneesta... 5 Ergonomiaa koskevia ohjeita... 8 Aloittaminen... 10 Hallintapainikkeiden ja porttien

Lisätiedot