SenioriPC-tietokoneen ohjekirjanen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SenioriPC-tietokoneen ohjekirjanen"

Transkriptio

1 SenioriPC-tietokoneen ohjekirjanen SPC20101 ohjekirjan en ver.1.3 Sisällysluettelo 1 Huolehdi tietokoneestasi Tietokoneen toimitus Tutustu tietokoneeseesi Tietokone edestä Tietokoneen vasen sivu Tietokoneen oikeasivu Tietokone takaapäin Tietokone altapäin Tietokoneen käyttäminen Muuntajan kytkeminen Tietokoneen käyttäminen akulla Akun lataaminen Tietokoneen käynnistäminen Merkkivalot Toimintonäppäimien käyttäminen Tasohiiren käyttäminen Vianhaku Sertifikaatit CE sertifikaatti SenioriPC-tietokoneelle malli (MG-441) CE sertifikaatti SenioriPC-tietokoneen muuntajalle...21

2 1 Huolehdi tietokoneestasi Toivomme, että uudesta tietokoneestasi olisi Sinulle iloa mahdollisimman pitkään. Olemme keränneet ohjeita, joita seuraamalla edesautat koneen moitteetonta toimintaa. ÄLÄ käytä tai säilytä tietokonetta alle 0 C tai yli +30 C lämpötiloissa. Jos olet säilyttänyt tai käyttänyt tietokonetta kovin kylmässä ja olet tuomassa sitä sisätiloihin, niin sammuta tietokone noin tunnin ajaksi ennen käyttöönottoa. Kylmä kone kerää kosteutta ilmasta ja kosteus voi tiivistyä koneen virtapiireihin ja siten aiheuttaa ongelmia, tai tietokoneen rikkoontumisen. ÄLÄ laita tai pudota tavaroita tietokoneen päälle. ÄLÄ laita suurta painoa tietokoneen päälle. ÄLÄ altista tietokonetta pölylle ja/tai syövyttäville aineille. ÄLÄ suihkuta vettä tai muita puhdistusaineita näytölle. Halutessasi puhdistaa näytön, käytä siihen pehmeää nukkaamatonta kangasta sekä kuvaruutujen puhdistukseen tarkoitettua ainetta. ÄLÄ läimäytä tietokoneesi kantta kiinni. ÄLÄ koskaan nosta tai kanna tietokonettasi vain näytöstä kiinni pitäen. ÄLÄ painele tai koske tietokoneen näyttöä. ÄLÄ laita tietokonetta epätasaiselle työtasolle, sillä se saattaa tukkia koneen ilmanvaihtokanavat. ÄLÄ altista konetta suoralle auringonvalolle, äläkä jätä konetta kuumaan paikkaan. ÄLÄ käytä tietokonettasi kosteissa olosuhteissa. ÄLÄ altista tietokonetta magneettisille kentille. ÄLÄ sormeile tietokoneen akkuja. Säilytä ne lasten ulottumattomissa. Jos otat tietokoneen mukaan matkoille, muista pitää sitä käsimatkatavaroissa. ÄLÄ pakkaa tietokonetta lentokoneen ruumassa kuljetettavaan matkalaukkuun. ÄLÄ kanna SenioriPC tietokonettasi, kun sen virta on päällä, äläkä altista sitä iskuille tai tärinälle, sillä ne saattavat vahingoittaa kiintolevyä. Kytke tietokoneen muuntaja vain suojamaadoitettuun pistorasiaan.

3 2 Tietokoneen toimitus Vastaanottaessasi tietokoneesi, varmista, että toimitukseen kuuluu: Kannettava tietokone Litiumioniakku Laturi ja laturin virtajohto Tämä käyttöohjekirjanen CD-levyke (tarvitaan vain Windows* käytössä) Lue tämä ohjekirjanen huolellisesti! SenioriPC-palvelun ohjeet löytyvät helposti tukivideoina. Seuraa alla olevia ohjeita: Käynnistä tietokone Anna käyttäjätunnus ja paina enter Anna salasanasi ja paina enter Valitse SenioriPC kuvake Valitse Tukivideot Valitse haluamasi tukivideo *) Windows on Microsoft Corporationin rekisteröimä tavaramerkki

4 3 Tutustu tietokoneeseesi Näyttöpaneelin avaaminen Saat näyttöpaneelin auki nostamalla kannen ylös. Voit pitää toisella kädellä pohjaa paikallaan ja toisella nostaa kantta. Kun laitat sen kiinni, tee se varoen.

5 4 Tietokone edestä Tietokoneen osat: WEB-kamera ja merkkivalo 2* MIKROFONI NÄYTTÖRUUTU KÄYNNISTYS/ SAMMUTUS NÄPPÄIMISTÖ TASOHIIRI MERKKIVALOT KAIUTIN KAIUTIN Mikrofonit Tietokoneessa on stereomikrofonit, eli erilliset mikrofonit sekä oikealta, että vasemmalta tuleville äänille. Kamera Sisäänrakennettu 2.0 megapikselin kamera tukee valokuvausta ja videokeskustelua. Näyttö Näyttöpaneeli on värillinen LCD-näyttö, joka sisältää taustavalaistuksen tekstejä ja piirtämistä varten. Käynnistys/ Hätäsammutus Tällä nappulalla käynnistät tietokoneesi, kun painat sitä noin yhden sekunnin ajan. Ongelmatilanteissa voit sammuttaa (hätäsammutus) tietokoneen painamalla ja pitämällä nappulaa painettuna noin kolmen sekunnin ajan.

6 Kaiuttimet Sisäänrakennetut kaiuttimet toistavat stereoääniä. Näppäimistö Täysikokoinen näppäimistö lisätoimintonäppäimillä F1-F12. Näppäimistö on mahdollista lukita numeronäppäintilaan. Tasohiiri Hiiriosoittimen ohjausta varten tietokoneessa on kosketusherkkä paneeli, jota kutsutaan tasohiireksi. Tasohiiressä on kaksi valintapainiketta. Merkkivalot Merkkivalot indikoivat seuraavia käyttötiloja: Virta päällä /pois Akun latausaste Kiintolevyn toiminta (HDD) Numeronäppäimistö käytössä (siniset numeromerkit) Caps Lock (isot kirjaimet) Langattoman lähiverkon (WLAN) toiminta.

7 5 Tietokoneen vasen sivu LAN (RJ-45) Portti Ulkoisen näytön liitin PC Express kortti esata/usb- portti Muistikortin lukija Ulkoisen näytön liitin Liittimeen voit liittää ulkoisen näytön tai TV:n (kaikki TV:t eivät pysty näyttämään tietokoneen kuvaa, tarkista asia TV:n ohjekirjasta). LAN- portti LAN-portti on suunniteltu tukemaan 10/100 Ethernet liitäntää. RJ-45 liitin. Express-kortti Express-korttipaikan avulla voit laajentaa tietokoneesi liitäntöjä asentamalla siihen II-tyypin Express-kortin. esata/usb- portti Liittimessä on kaksi eri toimintaa, sekä E-SATA liitäntä, että USB-portti. Sen avulla voit kytkeä tietokoneeseen ulkoisen kovalevyn, levykeaseman tai optisen aseman. 4-yhdessä muistikortinlukija 4-yhdessä muistikortinlukija (4-in-1) tarjoaa mahdollisuuden kytkeä MMC-, SD-, SDHD- ja MStyyppisiä muistikortteja tietokoneeseen. Sovittimien kanssa lähes kaikki korttityypit voidaan kytkeä suoraan kortinlukijaan. Kortinlukija tarjoaa nopeimman ja kätevimmän tavan siirtää kuvia, musiikkia ja muita tietoja/tiedostoja tietokoneen ja muiden yhteensopivien laitteiden kanssa ( digikamerat, MP3-soittimet ja matkapuhelimet).

8 6 Tietokoneen oikeasivu Kuulokeliitäntä 2* USB-liitännät Pakkoavaus Mikrofoniliitäntä Avauspainike Optinen asema CD/DVD Mikrofoniliitäntä 3,5 mm mikrofoniliitäntään voit liittää ulkoisen mikrofonin (esim. Headset punainen liitin) Kuulokeliitäntä 3,5 mm kuulokeliitäntään voit liittää kuulokkeet (esim. Headsetin musta liitin) tai ulkoiset kaiuttimet ja vahvistimen. USB-liitännät USB-liittimiin voit liittää USB-laitteita. Liitännät tukevat USB 2.0 standardia, joka mahdollistaa tiedonsiirron jopa 480 Mbit/s nopeudella. Optinen asema Optisen aseman avulla voit toistaa medialevyjä, kuten CD-ja DVD-levyjä. Riippuen tietokoneen asetuksista, voit myös tallentaa CD-ja DVD-levyille. Optisen aseman merkkivalo Kun tämä valo vilkkuu, niin tietokone lukee kovalevyä tai kirjoittaa kovalevylle. Avauspainike Painikkeen avulla voit avata optisenaseman lokeron levyn asettamista tai poistamista varten. Pakkoavaus Hätätilanteessa voit avata optisen aseman CD-kelkan, ilman, että tietokoneessa olisi virta kytkettynä. Esimerkiksi tietokoneen rikkouduttua. Pakkoavaus: etsi paperiklemmari, hakaneula tai muu jäykkää metallilankaa sisältävä esine. Työnnä suoristettu paperiklemmarin/metallilangan pää pakkoavausreikään, niin optinen asema aukeaa.

9 7 Tietokone takaapäin Kensington-lukkopaikka Modeemiportti ei senioripc:ssä Sähköliitin 19VDC Sähköliitin Verkkomuuntaja syöttää tietokoneeseen 19 VDC tasasähköä. Kensington lukkopaikka Kensington-lukkopaikkaan voit kiinnittää koneeseen turvavaijerin, joka estää tietokoneen luvattoman poisviennin.

10 8 Tietokone altapäin Lithium akku Ilmastointiaukko Ilmastointiaukko Ilmastointiaukko Ilmastointiaukko Litium akku Akkupaikassa on sisäinen kuuden kennon litium-ioni akku. Akku voidaan tarvittaessa poistaa tai vaihtaa. Ilmastointiaukot Nämä ovat tuuletusaukkoja. Tuuletin puhaltaa lämpöä ulos tietokoneen sisältä, joten näitä aukkoja ei saa tukkia. Jos tietokoneen ilmanvaihto ei toimi, kone saattaa ylikuumentua.

11 9 Tietokoneen käyttäminen SenioriPC-palvelussa tietokoneen laitteisto ja ohjelmisto on jo Sinulle valmiiksi asennettu, mutta jos joudut tekemään uudelleen käyttöönottoasennuksen seuraa alla olevia ohjeita. 10 Muuntajan kytkeminen Muuntajan avulla saadaan sähköä tietokoneen toimintaa ja akun latausta varten. Kytke virtakaapeli kannettavan tietokoneesi takaosaan Kytke muuntaja suojamaadoitettuun pistorasiaan (230VAC 50Hz), tarkista että muuntajaan syttyi vihreä merkkivalo. 11 Tietokoneen käyttäminen akulla Kun haluat käyttää tietokonettasi ilman verkkovirtaa. Varmista, että akku on riittävästi ladattu (akun merkkivalo on vihreä). Irrota virtakaapeli, jolloin tietokone alkaa automaattisesti käyttämään akkua. 12 Akun lataaminen Litiumioniakku latautuu, kun muuntaja on kytketty tietokoneeseen. Litiumioniakuissa ei ole "muisti-ilmiötä", joten sinun ei tarvitse tyhjentää akkua ennen uudelleen latausta. Akun latausaika on huomattavasti pidempi, jos käytät tietokonettasi samalla kun akku latautuu. Jos haluat, että akku latautuu nopeammin, sammuta tietokoneesi latauksen ajaksi. Kun akun varaus on hyvin alhainen, akun merkkivalo vilkkuu oranssina. Jos vielä jatkat tietokoneen käyttämistä, ei ole varmaa, että kaikki avoimet tiedostosi tallentuvat, ennen kuin virta loppuu akusta kokonaan. Tallenna tietosi ennen akun loppumista tai kytke muuntaja verkkovirtaan ja tietokoneeseen. Käytä vain tietokoneen mukana tullutta muuntajaa tässä tietokoneessa.

12 13 Tietokoneen käynnistäminen Käynnistys/sammutus-painike Voit käynnistää tietokoneen painamalla käynnistys/sammutus-painiketta, joka sijaitsee näppäimistön yläpuolella oikeassa reunassa. Paina näppäintä noin yhden sekunnin ajan. Näppäimeen syttyy sininen merkkivalo. Kun lopetat tietokoneen käyttämisen, sammuta se SenioriPC:n tietokoneen päänäkymän ikonista, tai painalla käynnistys/sammutus-painiketta. Kun tietokone käynnistetään, se suorittaa tarkistaa koneen osien ja kokoonpanon toimivuuden (Power On Self Test, POST-testi). Jos testi löytää vikoja, ne ilmaistaan äänimerkillä ja / tai näytön virheilmoituksella. Onnistuneesti POST:testin jälkeen, tietokone käynnistyy SenioriPC tilaan kysyen käyttäjätunnustasi. Älä koskaan sammuta kannettavaa tietokonettasi kun Power On Self Test (POST) on käynnissä, se saattaa vahingoittaa tietokoneettasi.

13 13.1 Merkkivalot Tietokoneen merkkivalot näyttävät tiettyjä käyttötiloja. Merkkivalot ovat: Virta päällä / virta pois, akun / muuntajan tila, kiintolevyn toiminta (HDD), Num Lock, Caps Lock, ja langattoman lähiverkon toiminta. Num Lock Caps Lock Langaton verkko Kiintolevyn toiminta Akun/muuntajan tila Virta päällä/virta pois Virran merkkivalo Tämä valo palaa, kun tietokone on kytketty päälle. Akun merkkivalo Akun merkkivalo kertoo varaustilan. Jos virtalähde ei ole kytketty tai virta on pois päältä, niin akun merkkivalo on myös sammuksissa. Kun akku latautuu, niin merkkivalo on oranssi, vaikka tietokone olisi pois päältä Kun akku on täynnä ja muuntaja kytketty tietokoneeseen, niin merkkivalo on vihreä Kiintolevyn toiminnan merkkivalo Merkkivalo vilkkuu, kun kovalevyä käytetään Num Lock-merkkivalo Valo on päällä,kun näppäimistöstä on numeronäppäimistö käytössä (siniset numerot)

14 Caps Lock-ilmaisin Valo on päällä,kun näppäimistö tuottaa ISOJA KIRJAIMIA. Langattoman lähiverkon merkkivalo Valo on päällä, kun tietokoneen langattoman lähiverkko-ohjaimet ovat valmiina kytkeytymään langattomaan verkkoon. Valo vilkkuu, kun tietokone käyttää langatonta lähiverkkoa. Tietyissä tilanteissa saattaa langattoman verkon käyttö olla kielletty (esim. lentokoneessa), joten kytke se pois päältä painamalla yhtä aikaa Fn+F Toimintonäppäimien käyttäminen Tietokoneessa on 12 toimintonäppäintä, F1-F12. Eri ohjelmat käyttävät näitä näppäimiä eri tavoin ja asiakkaan on syytä tarkistaa ohjelmistojen dokumenteista, miten näitä käytetään missäkin ohjelmassa. [FN]-näppäimellä laajennetaan tietokoneen toimintoja ja sitä käytetään aina yhdessä toisen näppäimen kanssa (sininen vasen alalaita). [FN + F1]: Ei käytössä [FN + F2]: Ota käyttöön tai peru langaton verkkoyhteys [Fn + F3]: Tämän avulla voit valita mitä näyttölaitetta käytetään. Valinnat ovat: vain tietokoneen näyttö (oletusarvo) tietokoneen ja ulkoinen näyttö molemmat vain ulkoinen näyttö [Fn + F4]: Vähentää näytön kirkkautta. [Fn + F5]: Lisää näytön kirkkautta. [FN + F6]: Mykistää tietokoneen äänet. [FN + F7]: Vähentää tietokoneen äänenvoimakkuutta. [Fn + F8]: Lisää tietokoneen äänenvoimakkuutta. [Fn + F9]: Ei käytössä [Fn + F10]: Ei käytössä [Fn + F11]: Ei käytössä [Fn + F12]: Ei käytössä [Fn + Esc]: Ei käytössä Pause-näppäimen painaminen palauttaa tietokoneen SenioriPC-päänäkymään

15 13.3 Tasohiiren käyttäminen Tasohiiri on osoitinlaite. Sitä käytetään hiiriosoittimen liikuttamiseen ja sillä voidaan valita kohteet kuvaruudulta. Tasohiiren kosketuspaneeli koostuu kohdistimen hallinnasta, sekä vasemmasta, että oikeasta painikkeesta. Lisäksi siinä on kaksi vierityspainikkeitta, pysty ja vaaka. Tasohiiri toimii samalla tavalla kuin hiiri, ja siirtää kohdistinta näytössä. Se tarvitsee vain kevyen painalluksen sormella. Vasen ja oikea painike toimivat samoin kuin hiiren painikkeet. Vierityspainikkeella voit nopeasti selata sivuja läpi pysty- tai vaaka suunnassa. TUKIVIDEOIDEN KÄYTTÄMINEN SenioriPC-palvelu tarjoaa kattavan valikoiman tukivideoita tietokoneen ja ohjelmistojen käytöstä. Käynnistä tukivideot näin: Käynnistä tietokone Anna käyttäjätunnus ja paina enter Anna salasanasi ja paina enter Valitse SenioriPC kuvake Valitse Tuki-videot Valitse haluamasi video

16 ONLINE-TUKIPALVELU Jos kohtaat odottamattoman ongelman, eikä Tukivideoissa ole ratkaisua ongelmaan, voit ottaa yhteyttä SenioriPC online-tukeen arkisin klo 9:00-16:00. Päävalikosta valitse SenioriPC kuvake Valitse seuraavaksi online -palvelu Tietokone varmistaa kerran,että sallit varmasti palvelukeskuksen näkevän Sinun tietokoneen kuvaruudun. Tämä siksi, että jos Sinulla on jotakin henkilökohtaista kuvaruudullasi, niin voit estää tukihenkilöä näkemästä tätä. Halutessasi paina Ei, palaa takaisin näppäintä. Jos sallit palvelukeskuksen näkevän kuvaruutusi, paina Kyllä, ota yhteys

17 14 Vianhaku Tietokoneesi on suunniteltu ja valmistettu laadukkaasti, mutta siitä huolimatta siinä voi joskus ilmetä ongelmia. Useasti ongelmat ovat kuitenkin sidoksissa ympäristöön jossa tietokonetta käytetään, eivätkä ole tietokoneen omia ongelmia. Alla olevat ohjeet auttavat sinua selviämään tyypillisimmistä ongelmista aivan itse. Jos sinulla on ongelmia, käy läpi seuraavat toimet ennen kuin jatkat. 1. Sammuta tietokone 2. Varmista, että muuntaja on kytketty tietokoneeseen ja toimivaan pistorasiaan. Tarkista että muuntajan vihreä merkkivalo palaa. 3. Varmista, että kaikki ulkoiset laitteet (esim. tulostin, muistikortit, USB-laitteet) on irrotettu tietokoneesta 4. Tarkista palaako akun oranssi tai vihreä merkkivalo, jos ei, niin tietokone ei saa sähköä muuntajalta. Tarkista onko muuntajan johto oikein kytketty. 5. Käynnistä tietokone 6. Jos tietokone nyt toimii, voit yrittää kytkeä ulkoisia laitteita takaisin tietokoneeseen. Kytke ne yksi kerrallaan, niin että käynnistä t tietokoneen uudelleen jokaisen lisälaitteen kytkemisen jälkeen. Näin voit havaita, mikä lisälaite aiheuttaa ongelman. Älä käytä ongelmia aiheuttavaa lisälaitetta. 7. Jos ongelma ei ratkennut, ota yhteys SenioriPC-palveluun.

18 15 Sertifikaatit Certificate Standard: FCC Certificate Number: FC10240 FC10244 Issue Date: 28-Aug-2007 Issued By: ECMG Certificate Standard: Certificate Number: Issue Date: Issued By: CE CE06-ITE8408S 28-Aug-2007 SET Certificate Standard: Certificate Number: Issue Date: Issued By: ROHS L50II3 28-Aug-2007 N/A Certificate Standard: Certificate Number: Issue Date: Issued By: Expiry Date: Scope/Range: ISO 9001: Aug-2007 BM TRADA 28-Aug-2007 Quality Management System Certificate Standard: Certificate Number: Issue Date: Issued By: Expiry Date: Scope/Range: ISO 14001: Aug-2007 BM TRADA 28-Aug-2007 Enviromental Management System Certificate Standard: Certificate Number: Issue Date: Issued By: CCC Sep-2007 CQC

19 15.1 CE sertifikaatti SenioriPC-tietokoneelle malli (MG-441)

20 15.2 CE sertifikaatti SenioriPC-tietokoneen muuntajalle

GIGABYTE tietokoneen käyttö ensimmäistä kertaa

GIGABYTE tietokoneen käyttö ensimmäistä kertaa Onnittelut GIGABYTE tietokoneen ostosta. Tämä käyttöohje auttaa sinua tietokoneesi käyttöönotossa. Lopullisen tuotteen asetukset riippuvat ostohetken mallista. GIGABYTE varaa itselleen oikeuden muutoksiin

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle HP COMPAQ PRESARIO F760EM. Löydät kysymyksiisi vastaukset HP COMPAQ PRESARIO F760EM käyttöoppaasta ( tiedot,

Lisätiedot

Pakkauksen purkaminen

Pakkauksen purkaminen 2 Onnittelut tämän laadukkaan kannettavan tietokoneen hankinnasta. Tämän aivan uuden erinomaisen kannettavan tietokoneen ansiosta saat kokea miellyttäviä ja ammattimaisia hetkiä kannettavan tietokoneen

Lisätiedot

NOOX xperio herätyskello valvontakamera

NOOX xperio herätyskello valvontakamera NOOX xperio herätyskello valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, ruudulla lukee nyt "2010" Aseta oikea aika UP ja DOWN näppäimillä ja paina SET uudelleen vahvistaakseni

Lisätiedot

TIETOKONEEN ÄÄRELLÄ. Kansalaisopistot kotouttamisen tukena hanke/opetushallitus 2007 2008 Kuopion kansalaisopisto

TIETOKONEEN ÄÄRELLÄ. Kansalaisopistot kotouttamisen tukena hanke/opetushallitus 2007 2008 Kuopion kansalaisopisto TIETOKONEEN ÄÄRELLÄ Kansalaisopistot kotouttamisen tukena hanke/opetushallitus 2007 2008 Kuopion kansalaisopisto Materiaalin tekijä: Teksti ja ulkoasu: Sari Pajarinen Piirroskuvat: Renja Perälä TIETOKONEELLA

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman

Lisätiedot

Kannettavan esittely. Käyttöopas

Kannettavan esittely. Käyttöopas Kannettavan esittely Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ja Windows ovat Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimiä tavaramerkkejä. Bluetooth on omistajansa

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteena saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä.

Ulkoiset laitteet. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteena saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä. Ulkoiset laitteet Asiakirjan osanumero: 419462-351 Tammikuu 2007 Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteena saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä. Sisällysluettelo 1 USB-laitteen käyttäminen USB-laitteen

Lisätiedot

Nokia minikaiuttimet MD /1

Nokia minikaiuttimet MD /1 Nokia minikaiuttimet MD-6 3 5 4 2 9205724/1 2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia ja Nokia Connecting People ovat Nokia Oyj:n rekisteröityjä tavaramerkkejä. Johdanto Onnittelut ostoksesi johdosta.

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet. Käyttöopas

Ulkoiset laitteet. Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman

Lisätiedot

Tietokoneen asetukset -ohjelma. Oppaan osanumero: 383705-351

Tietokoneen asetukset -ohjelma. Oppaan osanumero: 383705-351 Tietokoneen asetukset -ohjelma Oppaan osanumero: 383705-351 Toukokuu 2005 Sisällysluettelo Tietokoneen asetukset -ohjelma Hakemisto Tietokoneen asetukset -ohjelman käynnistäminen.... 2 Tietokoneen asetukset

Lisätiedot

Quha Zono. Käyttöohje

Quha Zono. Käyttöohje Quha Zono Käyttöohje 2 Virtakytkin/ merkkivalo USB-portti Kiinnitysura Tervetuloa käyttämään Quha Zono -hiiriohjainta! Tämä käyttöohje kertoo tuotteen ominaisuuksista ja opastaa laitteen käyttöön. Lue

Lisätiedot

Tietokoneen esittely Käyttöopas

Tietokoneen esittely Käyttöopas Tietokoneen esittely Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ja Windows ovat Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröityjä tavaramerkkejä. SD-logo on omistajansa

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP PAVILION DV6-1005EA

Käyttöoppaasi. HP PAVILION DV6-1005EA Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle HP PAVILION DV6-1005EA. Löydät kysymyksiisi vastaukset HP PAVILION DV6-1005EA käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot,

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

C. Painikkeiden toiminnot ja soittimen käyttö 1. Painikkeiden toiminnot

C. Painikkeiden toiminnot ja soittimen käyttö 1. Painikkeiden toiminnot Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. A.VAROITUS Lue turvavaroitukset ennen kuin muutat

Lisätiedot

Ongelmatilanteita verkkokokousympäristössä (BigBlueButton) Mediamaisteri Group PL 82 (Sumeliuksenkatu 18 B) FI-33101 TAMPERE www.mediamaisteri.

Ongelmatilanteita verkkokokousympäristössä (BigBlueButton) Mediamaisteri Group PL 82 (Sumeliuksenkatu 18 B) FI-33101 TAMPERE www.mediamaisteri. Ongelmatilanteita verkkokokousympäristössä (BigBlueButton) Mediamaisteri Group PL 82 (Sumeliuksenkatu 18 B) FI-33101 TAMPERE www.mediamaisteri.com Mediamaisteri Group 2011 Ongelmat ja niiden ennaltaehkäisy

Lisätiedot

PipeSpy Putki- ja rakennekamera. Asennus- ja käyttöohjeet

PipeSpy Putki- ja rakennekamera. Asennus- ja käyttöohjeet PipeSpy Putki- ja rakennekamera Mallinumero: 7B20 Asennus- ja käyttöohjeet Lue nämä ohjeet kokonaan ennen järjestelmän käyttöönottoa! Sisältö Tekniset tiedot... 3 Huomio... 3 Käyttökohteet... 3 Tunne työkalusi...

Lisätiedot

KÄYTÖN JÄLKEEN HUOLEHDI, ETTÄ KAIKKI PALAUTETAAN PAIKALLEEN JA LAITTEET SAMMUTETAAN ASIANMUKAISESTI.

KÄYTÖN JÄLKEEN HUOLEHDI, ETTÄ KAIKKI PALAUTETAAN PAIKALLEEN JA LAITTEET SAMMUTETAAN ASIANMUKAISESTI. KÄYTÖN JÄLKEEN HUOLEHDI, ETTÄ KAIKKI PALAUTETAAN PAIKALLEEN JA LAITTEET SAMMUTETAAN ASIANMUKAISESTI. Sisällys 1. Perusvalaistus ja valkokangas... 1 2. Tietokone, dokumenttikamera, kevyt äänentoisto, netti

Lisätiedot

ESITTELY OSAT JA TARVIKKEET RAKENNE EXPLORĒ 7 KÄYTTÄMINEN EXPLORĒ 7 TOIMINNOT Virta päälle / pois...

ESITTELY OSAT JA TARVIKKEET RAKENNE EXPLORĒ 7 KÄYTTÄMINEN EXPLORĒ 7 TOIMINNOT Virta päälle / pois... ESITTELY... 1 1. OSAT JA TARVIKKEET... 2 2. RAKENNE... 2 3. EXPLORĒ 7 KÄYTTÄMINEN... 4 3.1 EXPLORĒ 7 TOIMINNOT... 4 3.1.1 Virta päälle / pois... 4 3.1.2 Suurennus/pienennys... 5 3.1.3 Väritila ja kameran

Lisätiedot

Nokia latausliitäntäkaapeli CA-126

Nokia latausliitäntäkaapeli CA-126 Nokia latausliitäntäkaapeli CA-126 SUOMI Tämän kaapelin avulla voit siirtää ja synkronoida tietoja yhteensopivan tietokoneen ja Nokia-laitteen välillä. Kaapelin avulla voit myös samalla ladata yhteensopivan

Lisätiedot

Welcome to the World of PlayStation Pika-aloitusopas

Welcome to the World of PlayStation Pika-aloitusopas Welcome to the World of PlayStation Pika-aloitusopas Suomi PCH-2016 7025574 PlayStation Vita-järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa Paina viisi sekuntia Kytke virta PS Vita -järjestelmään. Kun kytket

Lisätiedot

T-Cam IPC800 HD valvontakamera

T-Cam IPC800 HD valvontakamera T-Cam IPC800 HD valvontakamera Sisällysluettelo Ennen käyttöä... 1 Käyttöehdot... 1 Huomioitavaa... 1 Valvontakameran käyttöönotto... 2 Kameran etäkäyttö... 2 Kameran kytkeminen... 2 Asetusten nollaus...

Lisätiedot

HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

Kannettavan esittely Käyttöopas

Kannettavan esittely Käyttöopas Kannettavan esittely Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ja Windows ovat Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimiä tavaramerkkejä. Bluetooth on omistajansa

Lisätiedot

Nokia Bluetooth-HF BH-102 9207247/2

Nokia Bluetooth-HF BH-102 9207247/2 Nokia Bluetooth-HF BH-102 1 2 3 4 45 46 7 8 10 119 9207247/2 VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA vakuuttaa täten, että HS-107Wtyyppinen laite on direktiivin 1999/5/EY oleellisten vaatimusten ja sitä koskevien

Lisätiedot

Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P.

Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Asemat Käyttöohje Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan erikseen

Lisätiedot

Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: HomePNA. Käyttöjärjestelmä: Mac OS X

Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: HomePNA. Käyttöjärjestelmä: Mac OS X Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: HomePNA Käyttöjärjestelmä: Mac OS X Espoon Taloyhtiöverkot, 2010 Ohjeet laajakaistaverkon käyttöön ottamiseksi Voidaksesi käyttää taloyhtiön laajakaistaverkkoa

Lisätiedot

Setup Utility (Tietokoneen asetukset) -apuohjelma. Oppaan osanumero:

Setup Utility (Tietokoneen asetukset) -apuohjelma. Oppaan osanumero: Setup Utility (Tietokoneen asetukset) -apuohjelma Oppaan osanumero: 389194-352 Joulukuu 2005 Sisällysluettelo 1 Setup Utility (Tietokoneen asetukset) -apuohjelman käyttö 2 Setup Utility (Tietokoneen asetukset)

Lisätiedot

Skype for Business pikaohje

Skype for Business pikaohje Skype for Business pikaohje Sisällys KOKOUSKUTSU... 2 ENNEN ENSIMMÄISEN KOKOUKSEN ALKUA... 4 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SKYPE FOR BUSINEKSELLA... 5 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SELAIMEN KAUTTA... 6 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN

Lisätiedot

Alienware Alpha R2 Asetukset ja tekniset tiedot

Alienware Alpha R2 Asetukset ja tekniset tiedot Alienware Alpha R2 Asetukset ja tekniset tiedot Tietokonemalli: Alienware Alpha R2 Säädösten mukainen malli: D07U Säädösten mukainen tyyppi: D07U002/ D07U003 Huomautukset, varoitukset ja vaarat HUOMAUTUS:

Lisätiedot

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Kuvaus

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Kuvaus Ominaisuudet Wi-Fi b/g/n 7" kosketusnäyttö. Tukee 3. osapuolen laitteita Nettikamera G-anturi Mediasoitin 3G (optional) Pakkauksen sisältö 1 taulutietokone 1 USB-johto 1 verkkolaite kuulokkeita Pikakäyttöopas

Lisätiedot

Gallery 13-W. 7 Digitaalinen valokuvakehys. Käyttöohje

Gallery 13-W. 7 Digitaalinen valokuvakehys. Käyttöohje Gallery 13-W 7 Digitaalinen valokuvakehys Käyttöohje Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 1 Tärkeät turvaohjeet... 2 LCD ruudun puhdistus... 2 Digitaalisenvalokuvakehyksen puhdistaminen... 2 Johdanto...

Lisätiedot

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE HERVANNAN KIRJASTON TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi TALLENNETAAN MUISTIKULLE JA MUISTIKORTILLE 1 Muistitikun

Lisätiedot

Tervetuloa Avoimeen Kuituun!

Tervetuloa Avoimeen Kuituun! 23.12.2015 1 (6) Tervetuloa Avoimeen Kuituun! Kotisi on kytketty Avoimeen Kuituun ja pääset pian tilaamaan haluamiasi palveluja. Tämä opas kertoo sinulle, miten otat valokuituyhteyden käyttöön ja miten

Lisätiedot

Tietokoneen päivitys- ja huoltoopas. Printed in

Tietokoneen päivitys- ja huoltoopas. Printed in Tietokoneen päivitys- ja huoltoopas Printed in Kiintolevyaseman irrottaminen ja asentaminen Ominaisuudet voivat vaihdella malleittain. Kiintolevyaseman irrottaminen ja asentaminen 20 40 minuuttia Ennen

Lisätiedot

Nokia Bluetooth Headset BH-202 9251777/1

Nokia Bluetooth Headset BH-202 9251777/1 Nokia Bluetooth Headset BH-202 22 3 1 4 5 7 6 8 9 9251777/1 VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA vakuuttaa täten, että HS-38W-tyyppinen laite on direktiivin 1999/5/EY oleellisten vaatimusten ja sitä koskevien

Lisätiedot

1 Käyttöönotto LTE/3G/2G

1 Käyttöönotto LTE/3G/2G 1 Käyttöönotto LTE/3G/2G Vaihe 1: Asentaminen: SIM -kortti 1. Liu'uta korttipaikan suojus pois. 2. Työnnä SIM-kortti korttipaikkaan. Varmista, että SIM-kortin viistetty reuna on kohdistettu korttipaikan

Lisätiedot

DNA Prepaid WLAN Mokkula

DNA Prepaid WLAN Mokkula DNA Prepaid WLAN Mokkula Mokkula käyttää normaalikokoista / suurempaa SIM-korttia. Irrota SIM-kortti kokonaisena ja laita se Mokkulaan alla olevan kuvan mukaisesti. Jos irrotat vahingossa pienemmän SIM-kortin,

Lisätiedot

HP:n UC-kaiutinpuhelin. Käyttöopas

HP:n UC-kaiutinpuhelin. Käyttöopas HP:n UC-kaiutinpuhelin Käyttöopas Copyright 2014, 2015 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bluetooth on omistajansa tavaramerkki, jota Hewlett-Packard Company käyttää lisenssillä. Windows on Microsoftyritysryhmän

Lisätiedot

Nokia Bluetooth-HF BH-601 Käyttöohje

Nokia Bluetooth-HF BH-601 Käyttöohje Nokia Bluetooth-HF BH-601 Käyttöohje VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuote HS-34W noudattaa Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY määräyksiä. Vaatimustenmukaisuusilmoituksesta

Lisätiedot

E-RESULTS LITE -OHJEET

E-RESULTS LITE -OHJEET E-RESULTS LITE -OHJEET 1 ALKUVALMISTELUT Huolehdi ennen rastiesi pitoa, että Tulospalvelutietokoneen akku on ladattu täyteen Seuran EMIT-kortit ovat tallessa ja selkeästi erillään lähtöleimasimesta. Lähtö-

Lisätiedot

Osoitinlaitteet ja näppäimistö Käyttöopas

Osoitinlaitteet ja näppäimistö Käyttöopas Osoitinlaitteet ja näppäimistö Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat

Lisätiedot

Nokia langaton audioyhteyslaite AD-42W 9247810/1

Nokia langaton audioyhteyslaite AD-42W 9247810/1 Nokia langaton audioyhteyslaite AD-42W 9247810/1 VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuote AD-42W noudattaa Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY määräyksiä. Vaatimustenmukaisuusilmoituksesta

Lisätiedot

w4g Kotimokkula käyttöopas

w4g Kotimokkula käyttöopas w4g Kotimokkula käyttöopas 4G Kotimokkula on huippunopea reititin, jonka avulla voit liittää laitteita internetiin WLAN-verkkoa tai. Mukavin tapa käyttää Kotimokkulaa on liittää tietokone, matkapuhelin

Lisätiedot

HD CAR DVR PERUUTUSPEILI + KAMERA KÄYTTÖOHJE

HD CAR DVR PERUUTUSPEILI + KAMERA KÄYTTÖOHJE HD CAR DVR PERUUTUSPEILI + KAMERA KÄYTTÖOHJE 1. Virtanappi 2. Menu-nappi 3. Mode-nappi 4. Selaus ylös -nappi 5. Selaus alas -nappi 6. OK-nappi 7. USB-portti 8. Peruutuskameran asetukset / käyttöpaneeli

Lisätiedot

HP Elite -USB-C-telakointiasema. Käyttöopas

HP Elite -USB-C-telakointiasema. Käyttöopas HP Elite -USB-C-telakointiasema Käyttöopas Copyright 2015, 2016 HP Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin rekisteröity tavaramerkki tai tavaramerkki Yhdysvalloissa ja/tai muissa maissa.

Lisätiedot

Osoitinlaitteet ja näppäimistö Käyttöopas

Osoitinlaitteet ja näppäimistö Käyttöopas Osoitinlaitteet ja näppäimistö Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat

Lisätiedot

Sivu 1 / 11 08.01.2013 Viikin kirjasto / Roni Rauramo

Sivu 1 / 11 08.01.2013 Viikin kirjasto / Roni Rauramo Sivu 1 / 11 Kuvien siirto kamerasta Lyhyesti Tämän oppaan avulla voit: - käyttää tietokoneen omaa automaattista kopiointiin tai siirtoon tarkoitettua toimintaa kuvien siirtoon kamerasta tai muistikortista

Lisätiedot

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys

Lisätiedot

F: Liitäntäpainike G: Paristotila H: Varausliitäntä I: Liiketunnistin/merkkivalo. 12 h

F: Liitäntäpainike G: Paristotila H: Varausliitäntä I: Liiketunnistin/merkkivalo. 12 h TRUST MI5400X BLUETOOTH OPTICAL MOUSE Tuotetiedot Hiiri Laturi F A B D G I E C H J A: Hiiren kakkospainike B: Intelli-rullahiiri/ pariston merkkivalo tyhjä ja varattu C: Hiiren ykköspainike D: Selaa taaksepäin

Lisätiedot

Virranhallinta Käyttöopas

Virranhallinta Käyttöopas Virranhallinta Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman

Lisätiedot

Optoma EP758/9 Pikaohje

Optoma EP758/9 Pikaohje Optoma EP758/9 Pikaohje SISÄLLYS 1 VAROITUKSET... 3 2 ESITTELY... 4 2.1 Tuotteen yleiskatsaus... 4 2.2 Liitännät... 5 2.3 Kaukosäädin hiiritoiminnoilla ja laser-osoittimella... 6 3 KÄYTTÖÖNOTTO... 7 3.1

Lisätiedot

Touch Memo -laitteen käyttöopas

Touch Memo -laitteen käyttöopas Touch Memo -laitteen käyttöopas Kiitos, että olet ostanut Touch Memo -äänimerkkauslaitteen. Lue tämä käyttöohje huolellisesti läpi ennen laitteen käyttöä ja huomioi varotoimenpiteet. Säilytä käyttöohje

Lisätiedot

HomeMonitor käyttöönotto-ohje

HomeMonitor käyttöönotto-ohje HomeMonitor käyttöönotto-ohje Sisällys HomeMonitor käyttöönotto-ohje... 1 Käyttäjätunnuksen luonti... 3 Henkilötiedot... 4 Kameran lisäys käyttäjätiliin... 5 Verkkoon yhdistäminen... 6 Kamerayhteyden tarkistus...

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO JOHDANTO 3 TUOTETAKUU 3 Hyväksyntätiedot 3 YLEISKATSAUS 4 OMINAISUUDET 5 PÄÄRAKENNE 6 AMMATTIMAINEN VESITIIVIS RAKENNE 7 ASENNUS 8

SISÄLLYSLUETTELO JOHDANTO 3 TUOTETAKUU 3 Hyväksyntätiedot 3 YLEISKATSAUS 4 OMINAISUUDET 5 PÄÄRAKENNE 6 AMMATTIMAINEN VESITIIVIS RAKENNE 7 ASENNUS 8 SISÄLLYSLUETTELO JOHDANTO 3 TUOTETAKUU 3 Hyväksyntätiedot 3 YLEISKATSAUS 4 OMINAISUUDET 5 PÄÄRAKENNE 6 AMMATTIMAINEN VESITIIVIS RAKENNE 7 ASENNUS 8 KÄYTTÖOHJE 12 TIEDOSTON TALLENTAMINEN JA ESITTÄMINEN

Lisätiedot

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Kuvaus

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Kuvaus Ominaisuudet Wi-Fi b/g/n 7" kosketusnäyttö. Tukee 3. osapuolen laitteita Nettikamera G-anturi Mediasoitin Pakkauksen sisältö 1 taulutietokone 1 USB-johto 1 verkkolaite kuulokkeita Pikakäyttöopas Kuvaus

Lisätiedot

Plantronics Blackwire C610 Blackwire C620

Plantronics Blackwire C610 Blackwire C620 Plantronics Blackwire C610 Blackwire C60 KÄYTTÖOPAS TERVETULOA Tervetuloa Plantronicsin kuuloketuoteperheen pariin. Plantronics tarjoaa laajan tuotevalikoiman, joka kattaa tavoitteiden ja liiketoiminnan

Lisätiedot

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon 1. Jos koneellesi ei vielä ole asennettu Open Office ohjelmaa, voit ladata sen linkistä joka löytyy Arkisto => Asiakirjapohjat sivulta seuran kotisivuilta. Jos ohjelma

Lisätiedot

Pikaopas. Powerline lisäpistorasia Malli PLP1200

Pikaopas. Powerline lisäpistorasia Malli PLP1200 Pikaopas Powerline 1200 + lisäpistorasia Malli PLP1200 Pakkauksen sisältö Joillain alueilla ohje-cd-levy toimitetaan tuotteen mukana. 2 Aloittaminen Powerline-sovittimet ovat vaihtoehtoinen tapa laajentaa

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. PIONEER AVIC-S1 http://fi.yourpdfguides.com/dref/1236045

Käyttöoppaasi. PIONEER AVIC-S1 http://fi.yourpdfguides.com/dref/1236045 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle PIONEER AVIC-S1. Löydät kysymyksiisi vastaukset PIONEER AVIC-S1 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

KONEEN KÄYNNISTÄMINE ABITTIKOEJÄRJESTELMÄÄN WINDOWS

KONEEN KÄYNNISTÄMINE ABITTIKOEJÄRJESTELMÄÄN WINDOWS KONEEN KÄYNNISTÄMINE ABITTIKOEJÄRJESTELMÄÄN WINDOWS 10-käyttöjärjestelmä (Windows 8) 1. Laita Abitti USB-tikku tietokoneen USB-porttiin. 2. Käynnistä kone. 3. Valitse Käynnistä -valikosta (nurkassa oleva

Lisätiedot

MITEN KIRJAUDUN ADOBE CONNECTIIN?

MITEN KIRJAUDUN ADOBE CONNECTIIN? Connect-ohje oppilaalle MITEN KIRJAUDUN ADOBE CONNECTIIN? 1. Avaa internet-selain ja kirjoita osoiteriville virtuaaliluokkasi osoite, esim. http://tampere.adobeconnect.com/virta ja paina Enter: Luokkien

Lisätiedot

Osoitinlaitteet ja näppäimistö Käyttöopas

Osoitinlaitteet ja näppäimistö Käyttöopas Osoitinlaitteet ja näppäimistö Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat

Lisätiedot

Windows. Valmistelut. Windows

Windows. Valmistelut. Windows Laiteohjelman päivittäminen vaihdettavalla objektiivilla varustetuille edistyksellisille Nikon 1 -kameroille, 1 NIKKOR -objektiiveille ja Nikon 1 -lisävarusteille Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen.

Lisätiedot

LoopHEAR 101. Palvelupistesilmukka. Käyttöohje

LoopHEAR 101. Palvelupistesilmukka. Käyttöohje LoopHEAR 101 Palvelupistesilmukka Käyttöohje 1 Kiitos, kun ostit LoopHEAR palvelupistesilmukan. Tätä silmukkaa voidaan käyttää monissa eri tilanteissa sekä julkisissa että yksityisissä tiloissa. Tätä silmukkaa

Lisätiedot

QUICK INSTALLATION GUIDE

QUICK INSTALLATION GUIDE Wireless AC1200 Dual Band ACCess Point QUICK INSTALLATION GUIDE ASENNUSOPAS PAKKAUKSEN SISÄLTÖ Wireless AC1200 Dual Band Access Point Huomaa: Kaksi irrotettavaa antennia. 12 V, 1A ULKOINEN VIRTALÄHDE (SISÄLTÄÄ

Lisätiedot

DUALSHOCK 3-latausalusta Käyttöopas

DUALSHOCK 3-latausalusta Käyttöopas FI DUALSHOCK 3-latausalusta Käyttöopas CECH-ZDC1E Varotoimet Lue tämä käyttöopas huolellisesti ennen tuotteen käyttämistä ja säilytä ohjeet myöhempää käyttöä varten. Lue myös PlayStation 3-järjestelmää

Lisätiedot

Kuitupäätelaitteen käyttöohje CTS FWRIII-3015

Kuitupäätelaitteen käyttöohje CTS FWRIII-3015 1 JOHDANTO CTS FWRIII-3015 on valokuituyhteyksiin tarkoitettu päätelaite. Laite toimitetaan valmiiksi asennettuna ja kytkettynä. Voit käyttää internetiä joko langattomasti tai verkkokaapelin välityksellä.

Lisätiedot

DNA Mokkula 4G LTE WLAN S

DNA Mokkula 4G LTE WLAN S PIKAOPAS DNA Mokkula 4G LTE WLAN S Virtapainike Navigaatiopainike WPS-painike LCD-näyttö Ulkoisen antennin liitin Micro USB-portti Paketin sisältö Mokkulan lisäksi: Litium-ioniakku Seinälatausadapteri

Lisätiedot

Asennus Windows 2000 ja XP -käyttöjärjestelmiin

Asennus Windows 2000 ja XP -käyttöjärjestelmiin PU006V2 Sweex 2-porttinen PCI-sarjakortti Johdanto Älä altista PU006V2-korttia äärilämpötiloille. Älä aseta laitetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä. Älä käytä PU006V2-korttia erittäin

Lisätiedot

Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P.

Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Virta Käyttöopas Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ja Windows ovat Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimiä tavaramerkkejä. Bluetooth on omistajansa tavaramerkki,

Lisätiedot

Tablet PC:n esittely. Asiakirjan osanumero: 405775-351. Tässä oppaassa esitellään tietokoneen laitteisto-ominaisuudet.

Tablet PC:n esittely. Asiakirjan osanumero: 405775-351. Tässä oppaassa esitellään tietokoneen laitteisto-ominaisuudet. Tablet PC:n esittely Asiakirjan osanumero: 405775-351 Toukokuu 2006 Tässä oppaassa esitellään tietokoneen laitteisto-ominaisuudet. Sisällysluettelo 1 t Päällä olevat osat...............................

Lisätiedot

DICENTIS Konferenssijärjestelmä

DICENTIS Konferenssijärjestelmä DICENTIS Konferenssijärjestelmä fi Käyttöopas DICENTIS Sisällysluettelo fi 3 Sisällysluettelo 1 Turvallisuus 4 2 Tietoja tästä käyttöoppaasta 5 2.1 Kohdeyleisö 5 2.2 Tekijänoikeus ja vastuuvapautuslauseke

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS Plantronics VoYaGEr 510-UsB BLUETOOTH -kuulokejärjestelmä 0 0 0

KÄYTTÖOPAS Plantronics VoYaGEr 510-UsB BLUETOOTH -kuulokejärjestelmä 0 0 0 KÄYTTÖOPAS Plantronics VOYAGER 510-USB BLUETOOTH -kuulokejärjestelmä 0 0 0 TERVETULOA Tässä käyttöoppaassa on ohjeita Plantronics Voyager 510- ja USB Bluetooth -kuulokkeiden asetusten määrittämisestä ja

Lisätiedot

Kipan AC huone on pääsääntöisesti auki ja opiskelijoiden vapaasti käytettävissä.

Kipan AC huone on pääsääntöisesti auki ja opiskelijoiden vapaasti käytettävissä. AC-YHTEYDEN KÄYTTÖ AC on internet-selaimella käytettävä verkkokokousympäristö, jossa voidaan näyttää esityksiä, pitää luentoja, esittää videotallenteita ja kirjoittaa reaaliaikaisesti. AC:n käyttö ei vaadi

Lisätiedot

MITEN KIRJAUDUN ADOBE CONNECTIIN?

MITEN KIRJAUDUN ADOBE CONNECTIIN? Connect-ohje oppilaalle MITEN KIRJAUDUN ADOBE CONNECTIIN? 1. Avaa internet-selain ja kirjoita osoiteriville virtuaaliluokkasi osoite, esim. http://tampere.adobeconnect.com/virta ja paina Enter: Luokkien

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP PAVILION ELITE M9000 http://fi.yourpdfguides.com/dref/856406

Käyttöoppaasi. HP PAVILION ELITE M9000 http://fi.yourpdfguides.com/dref/856406 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle HP PAVILION ELITE M9000. Löydät kysymyksiisi vastaukset HP PAVILION ELITE M9000 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot,

Lisätiedot

Kanava ylös / valikko ylös Kanava alas / valikko alas Laske äänenvoimakkuutta. Nosta äänenvoimakkuutta / valikon vahvistus

Kanava ylös / valikko ylös Kanava alas / valikko alas Laske äänenvoimakkuutta. Nosta äänenvoimakkuutta / valikon vahvistus Tuotetiedot Kytkennät Kytkentä VGA-TULO PC-ÄÄNITULO VGA-LÄHTÖ STEREO- LÄHTÖ TV-LÄHTÖ ANTENNI DC-TULO AUDIO-L-TULO AUDIO-R-TULO VIDEO-TULO Ohjauspaneeli S-VIDEO-TULO CH+/YLÖS CH-/ALAS VOL- VOL+/ENTER MENU/ESC

Lisätiedot

DNA Netti. Sisältö. DNA Netti - Käyttöohje v.0.1

DNA Netti. Sisältö. DNA Netti - Käyttöohje v.0.1 DNA Netti DNA Netti on Mokkuloiden yhteysohjelma. Ohjelman avulla voit hallita Mokkulan asetuksia sekä luoda yhteyden internetiin Mokkulan, WLANin tai Ethernet -yhteyden avulla. Sisältö DNA Netti - Testaa

Lisätiedot

Kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

Kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

Powerline 600 Mb/s, läpimeno, 4 porttia, XAVB6504, asennusopas

Powerline 600 Mb/s, läpimeno, 4 porttia, XAVB6504, asennusopas Powerline 600 Mb/s, läpimeno, 4 porttia, XAVB6504, asennusopas Sisällysluettelo Pakkauksen sisältö..................................... 3 Laitteiston ominaisuudet................................. 4 Merkkivalojen

Lisätiedot

Nokia FM-lähetin CA-300 9203671/1

Nokia FM-lähetin CA-300 9203671/1 Nokia FM-lähetin CA-300 6 3 5 7 9203671/1 VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj vakuuttaa täten, että CA-119- tyyppinen laite on direktiivin 1999/5/EY oleellisten vaatimusten ja sitä koskevien direktiivin

Lisätiedot

C: Rulla D: Paristotila E: Käytössä / Ei käytössä - painike F: Yhteyspainike G: Optinen liikkeentunnistin

C: Rulla D: Paristotila E: Käytössä / Ei käytössä - painike F: Yhteyspainike G: Optinen liikkeentunnistin Tuotetiedot Vastaanotin Hiiri Näppäimistö A: Ilmaisin B: Yhteyspainike Asennus C: Rulla D: Paristotila E: Käytössä / Ei käytössä - painike F: Yhteyspainike G: Optinen liikkeentunnistin H: Paristotila I:

Lisätiedot

Kannettavan esittely. Käyttöopas

Kannettavan esittely. Käyttöopas Kannettavan esittely Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ja Windows ovat Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimiä tavaramerkkejä. Bluetooth on omistajansa

Lisätiedot

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. PU011 Sweex 1-portin rinnakkainen PCI Express -kortti

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. PU011 Sweex 1-portin rinnakkainen PCI Express -kortti PU011 Sweex 1-portin rinnakkainen PCI Express -kortti Johdanto Älä altista PU011-korttia äärilämpötiloille. Älä aseta laitetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä. Älä käytä PU011-korttia

Lisätiedot

AB mypilotin pikaopas

AB mypilotin pikaopas AB mypilotin pikaopas AB mypilot -laitteeseen tutustuminen AB mypilot -kaukosäädin mahdollistaa Advanced Bionicsin Naída CI Q70 (Naída CI) -ääniprosessorin etäkäytön, jolloin näet hallinta- ja tilatiedot

Lisätiedot

T-Cam IPC900 HD PTZ valvontakamera

T-Cam IPC900 HD PTZ valvontakamera T-Cam IPC900 HD PTZ valvontakamera Sisällysluettelo Ennen käyttöä... 1 Käyttöehdot... 1 Huomioitavaa... 1 Käyttöolosuhteet... 1 Valvontakameran käyttöönotto... 2 Kameran etäkäyttö... 2 Kameran kytkeminen...

Lisätiedot

Käyttöohje. Sonera Visuaalisen kommunikaation henkilökohtainen käyttö tietokoneella älylaitteella ja selaimella

Käyttöohje. Sonera Visuaalisen kommunikaation henkilökohtainen käyttö tietokoneella älylaitteella ja selaimella Käyttöohje Sonera Visuaalisen kommunikaation henkilökohtainen käyttö tietokoneella älylaitteella ja selaimella Soneran visuaalisen kommunikaation palvelu käyttö onnistuu useilla eri tavoilla ja laitteilla.

Lisätiedot

Käytön aloittaminen Nokia N92-1

Käytön aloittaminen Nokia N92-1 Käytön aloittaminen Nokia N92-1 Tilat Käytön aloittaminen Mallinumero: Nokia N92-1. Jäljempänä käytetään nimitystä Nokia N92. Laitteella on neljä tilaa: Suljettu tila (1), katselutila (2), avoin tila (3)

Lisätiedot

Nokia Image Viewer SU-5 -kuvankatselulaitteen käyttöohje. 9356196 1. painos

Nokia Image Viewer SU-5 -kuvankatselulaitteen käyttöohje. 9356196 1. painos Nokia Image Viewer SU-5 -kuvankatselulaitteen käyttöohje 9356196 1. painos VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuote SU-5 noudattaa Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY

Lisätiedot

Langattoman HF:n (HS-11W) käyttöohje painos

Langattoman HF:n (HS-11W) käyttöohje painos Langattoman HF:n (HS-11W) käyttöohje 9235346 1. painos VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA CORPORATION ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuote HS-11W noudattaa Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY määräyksiä.

Lisätiedot

MP3-RADIO USB/SD/MMC -AUTORADION KÄYTTÖOPAS

MP3-RADIO USB/SD/MMC -AUTORADION KÄYTTÖOPAS ROCK POP EQ CLAS RDM AUTORADIO FINwww.facebook.com/denverelectronics MP3-RADIO USB/SD/MMC -AUTORADION KÄYTTÖOPAS CAU-436 1 17 11 18 7 6 12 16 CAU-436 FM/USB/SD MP3 PLAYER 14 15 TA PTY 8 VOL/SEL AF 2 19

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Kameran laiteohjelman päivittäminen

Kameran laiteohjelman päivittäminen Kameran laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys voidaan tehdä Nikonin

Lisätiedot

Jos sinulla on kysyttävää 10. Vastaanotin toimi.

Jos sinulla on kysyttävää 10. Vastaanotin toimi. Tärkeät turvallisuustiedot ennen käyttöönottoa 1 Onnea uuden Langattoman Baby Guardin johdosta. Ennen kuin otat langattoman Baby Guardin käyttöösi, lue kaikki turvallisuus- ja käyttööhjeet huolellisesti,

Lisätiedot

VHS-kasetin kopiointi DVD-levylle Adobe Premiere Elements -ohjelmalla

VHS-kasetin kopiointi DVD-levylle Adobe Premiere Elements -ohjelmalla Kopiointiohjeita_VHS2DVD 17.3.2016 1 VHS-kasetin kopiointi DVD-levylle Adobe Premiere Elements -ohjelmalla I Kasetin luku Adobe Premiere Elements -ohjelmaan Kytke virta tietokoneeseen, näyttöön ja videolaitteeseen.

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS DIGIOHM 40

KÄYTTÖOPAS DIGIOHM 40 KÄYTTÖOPAS DIGIOHM 40 1. JOHDANTO 1.1. Turvallisuus Lue tämä käyttöopas huolellisesti läpi ja noudata sen sisältämiä ohjeita. Muuten mittarin käyttö voi olla vaarallista käyttäjälle ja mittari voi vahingoittua.

Lisätiedot