SenioriPC-tietokoneen ohjekirjanen

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SenioriPC-tietokoneen ohjekirjanen"

Transkriptio

1 SenioriPC-tietokoneen ohjekirjanen SPC20101 ohjekirjan en ver.1.3 Sisällysluettelo 1 Huolehdi tietokoneestasi Tietokoneen toimitus Tutustu tietokoneeseesi Tietokone edestä Tietokoneen vasen sivu Tietokoneen oikeasivu Tietokone takaapäin Tietokone altapäin Tietokoneen käyttäminen Muuntajan kytkeminen Tietokoneen käyttäminen akulla Akun lataaminen Tietokoneen käynnistäminen Merkkivalot Toimintonäppäimien käyttäminen Tasohiiren käyttäminen Vianhaku Sertifikaatit CE sertifikaatti SenioriPC-tietokoneelle malli (MG-441) CE sertifikaatti SenioriPC-tietokoneen muuntajalle...21

2 1 Huolehdi tietokoneestasi Toivomme, että uudesta tietokoneestasi olisi Sinulle iloa mahdollisimman pitkään. Olemme keränneet ohjeita, joita seuraamalla edesautat koneen moitteetonta toimintaa. ÄLÄ käytä tai säilytä tietokonetta alle 0 C tai yli +30 C lämpötiloissa. Jos olet säilyttänyt tai käyttänyt tietokonetta kovin kylmässä ja olet tuomassa sitä sisätiloihin, niin sammuta tietokone noin tunnin ajaksi ennen käyttöönottoa. Kylmä kone kerää kosteutta ilmasta ja kosteus voi tiivistyä koneen virtapiireihin ja siten aiheuttaa ongelmia, tai tietokoneen rikkoontumisen. ÄLÄ laita tai pudota tavaroita tietokoneen päälle. ÄLÄ laita suurta painoa tietokoneen päälle. ÄLÄ altista tietokonetta pölylle ja/tai syövyttäville aineille. ÄLÄ suihkuta vettä tai muita puhdistusaineita näytölle. Halutessasi puhdistaa näytön, käytä siihen pehmeää nukkaamatonta kangasta sekä kuvaruutujen puhdistukseen tarkoitettua ainetta. ÄLÄ läimäytä tietokoneesi kantta kiinni. ÄLÄ koskaan nosta tai kanna tietokonettasi vain näytöstä kiinni pitäen. ÄLÄ painele tai koske tietokoneen näyttöä. ÄLÄ laita tietokonetta epätasaiselle työtasolle, sillä se saattaa tukkia koneen ilmanvaihtokanavat. ÄLÄ altista konetta suoralle auringonvalolle, äläkä jätä konetta kuumaan paikkaan. ÄLÄ käytä tietokonettasi kosteissa olosuhteissa. ÄLÄ altista tietokonetta magneettisille kentille. ÄLÄ sormeile tietokoneen akkuja. Säilytä ne lasten ulottumattomissa. Jos otat tietokoneen mukaan matkoille, muista pitää sitä käsimatkatavaroissa. ÄLÄ pakkaa tietokonetta lentokoneen ruumassa kuljetettavaan matkalaukkuun. ÄLÄ kanna SenioriPC tietokonettasi, kun sen virta on päällä, äläkä altista sitä iskuille tai tärinälle, sillä ne saattavat vahingoittaa kiintolevyä. Kytke tietokoneen muuntaja vain suojamaadoitettuun pistorasiaan.

3 2 Tietokoneen toimitus Vastaanottaessasi tietokoneesi, varmista, että toimitukseen kuuluu: Kannettava tietokone Litiumioniakku Laturi ja laturin virtajohto Tämä käyttöohjekirjanen CD-levyke (tarvitaan vain Windows* käytössä) Lue tämä ohjekirjanen huolellisesti! SenioriPC-palvelun ohjeet löytyvät helposti tukivideoina. Seuraa alla olevia ohjeita: Käynnistä tietokone Anna käyttäjätunnus ja paina enter Anna salasanasi ja paina enter Valitse SenioriPC kuvake Valitse Tukivideot Valitse haluamasi tukivideo *) Windows on Microsoft Corporationin rekisteröimä tavaramerkki

4 3 Tutustu tietokoneeseesi Näyttöpaneelin avaaminen Saat näyttöpaneelin auki nostamalla kannen ylös. Voit pitää toisella kädellä pohjaa paikallaan ja toisella nostaa kantta. Kun laitat sen kiinni, tee se varoen.

5 4 Tietokone edestä Tietokoneen osat: WEB-kamera ja merkkivalo 2* MIKROFONI NÄYTTÖRUUTU KÄYNNISTYS/ SAMMUTUS NÄPPÄIMISTÖ TASOHIIRI MERKKIVALOT KAIUTIN KAIUTIN Mikrofonit Tietokoneessa on stereomikrofonit, eli erilliset mikrofonit sekä oikealta, että vasemmalta tuleville äänille. Kamera Sisäänrakennettu 2.0 megapikselin kamera tukee valokuvausta ja videokeskustelua. Näyttö Näyttöpaneeli on värillinen LCD-näyttö, joka sisältää taustavalaistuksen tekstejä ja piirtämistä varten. Käynnistys/ Hätäsammutus Tällä nappulalla käynnistät tietokoneesi, kun painat sitä noin yhden sekunnin ajan. Ongelmatilanteissa voit sammuttaa (hätäsammutus) tietokoneen painamalla ja pitämällä nappulaa painettuna noin kolmen sekunnin ajan.

6 Kaiuttimet Sisäänrakennetut kaiuttimet toistavat stereoääniä. Näppäimistö Täysikokoinen näppäimistö lisätoimintonäppäimillä F1-F12. Näppäimistö on mahdollista lukita numeronäppäintilaan. Tasohiiri Hiiriosoittimen ohjausta varten tietokoneessa on kosketusherkkä paneeli, jota kutsutaan tasohiireksi. Tasohiiressä on kaksi valintapainiketta. Merkkivalot Merkkivalot indikoivat seuraavia käyttötiloja: Virta päällä /pois Akun latausaste Kiintolevyn toiminta (HDD) Numeronäppäimistö käytössä (siniset numeromerkit) Caps Lock (isot kirjaimet) Langattoman lähiverkon (WLAN) toiminta.

7 5 Tietokoneen vasen sivu LAN (RJ-45) Portti Ulkoisen näytön liitin PC Express kortti esata/usb- portti Muistikortin lukija Ulkoisen näytön liitin Liittimeen voit liittää ulkoisen näytön tai TV:n (kaikki TV:t eivät pysty näyttämään tietokoneen kuvaa, tarkista asia TV:n ohjekirjasta). LAN- portti LAN-portti on suunniteltu tukemaan 10/100 Ethernet liitäntää. RJ-45 liitin. Express-kortti Express-korttipaikan avulla voit laajentaa tietokoneesi liitäntöjä asentamalla siihen II-tyypin Express-kortin. esata/usb- portti Liittimessä on kaksi eri toimintaa, sekä E-SATA liitäntä, että USB-portti. Sen avulla voit kytkeä tietokoneeseen ulkoisen kovalevyn, levykeaseman tai optisen aseman. 4-yhdessä muistikortinlukija 4-yhdessä muistikortinlukija (4-in-1) tarjoaa mahdollisuuden kytkeä MMC-, SD-, SDHD- ja MStyyppisiä muistikortteja tietokoneeseen. Sovittimien kanssa lähes kaikki korttityypit voidaan kytkeä suoraan kortinlukijaan. Kortinlukija tarjoaa nopeimman ja kätevimmän tavan siirtää kuvia, musiikkia ja muita tietoja/tiedostoja tietokoneen ja muiden yhteensopivien laitteiden kanssa ( digikamerat, MP3-soittimet ja matkapuhelimet).

8 6 Tietokoneen oikeasivu Kuulokeliitäntä 2* USB-liitännät Pakkoavaus Mikrofoniliitäntä Avauspainike Optinen asema CD/DVD Mikrofoniliitäntä 3,5 mm mikrofoniliitäntään voit liittää ulkoisen mikrofonin (esim. Headset punainen liitin) Kuulokeliitäntä 3,5 mm kuulokeliitäntään voit liittää kuulokkeet (esim. Headsetin musta liitin) tai ulkoiset kaiuttimet ja vahvistimen. USB-liitännät USB-liittimiin voit liittää USB-laitteita. Liitännät tukevat USB 2.0 standardia, joka mahdollistaa tiedonsiirron jopa 480 Mbit/s nopeudella. Optinen asema Optisen aseman avulla voit toistaa medialevyjä, kuten CD-ja DVD-levyjä. Riippuen tietokoneen asetuksista, voit myös tallentaa CD-ja DVD-levyille. Optisen aseman merkkivalo Kun tämä valo vilkkuu, niin tietokone lukee kovalevyä tai kirjoittaa kovalevylle. Avauspainike Painikkeen avulla voit avata optisenaseman lokeron levyn asettamista tai poistamista varten. Pakkoavaus Hätätilanteessa voit avata optisen aseman CD-kelkan, ilman, että tietokoneessa olisi virta kytkettynä. Esimerkiksi tietokoneen rikkouduttua. Pakkoavaus: etsi paperiklemmari, hakaneula tai muu jäykkää metallilankaa sisältävä esine. Työnnä suoristettu paperiklemmarin/metallilangan pää pakkoavausreikään, niin optinen asema aukeaa.

9 7 Tietokone takaapäin Kensington-lukkopaikka Modeemiportti ei senioripc:ssä Sähköliitin 19VDC Sähköliitin Verkkomuuntaja syöttää tietokoneeseen 19 VDC tasasähköä. Kensington lukkopaikka Kensington-lukkopaikkaan voit kiinnittää koneeseen turvavaijerin, joka estää tietokoneen luvattoman poisviennin.

10 8 Tietokone altapäin Lithium akku Ilmastointiaukko Ilmastointiaukko Ilmastointiaukko Ilmastointiaukko Litium akku Akkupaikassa on sisäinen kuuden kennon litium-ioni akku. Akku voidaan tarvittaessa poistaa tai vaihtaa. Ilmastointiaukot Nämä ovat tuuletusaukkoja. Tuuletin puhaltaa lämpöä ulos tietokoneen sisältä, joten näitä aukkoja ei saa tukkia. Jos tietokoneen ilmanvaihto ei toimi, kone saattaa ylikuumentua.

11 9 Tietokoneen käyttäminen SenioriPC-palvelussa tietokoneen laitteisto ja ohjelmisto on jo Sinulle valmiiksi asennettu, mutta jos joudut tekemään uudelleen käyttöönottoasennuksen seuraa alla olevia ohjeita. 10 Muuntajan kytkeminen Muuntajan avulla saadaan sähköä tietokoneen toimintaa ja akun latausta varten. Kytke virtakaapeli kannettavan tietokoneesi takaosaan Kytke muuntaja suojamaadoitettuun pistorasiaan (230VAC 50Hz), tarkista että muuntajaan syttyi vihreä merkkivalo. 11 Tietokoneen käyttäminen akulla Kun haluat käyttää tietokonettasi ilman verkkovirtaa. Varmista, että akku on riittävästi ladattu (akun merkkivalo on vihreä). Irrota virtakaapeli, jolloin tietokone alkaa automaattisesti käyttämään akkua. 12 Akun lataaminen Litiumioniakku latautuu, kun muuntaja on kytketty tietokoneeseen. Litiumioniakuissa ei ole "muisti-ilmiötä", joten sinun ei tarvitse tyhjentää akkua ennen uudelleen latausta. Akun latausaika on huomattavasti pidempi, jos käytät tietokonettasi samalla kun akku latautuu. Jos haluat, että akku latautuu nopeammin, sammuta tietokoneesi latauksen ajaksi. Kun akun varaus on hyvin alhainen, akun merkkivalo vilkkuu oranssina. Jos vielä jatkat tietokoneen käyttämistä, ei ole varmaa, että kaikki avoimet tiedostosi tallentuvat, ennen kuin virta loppuu akusta kokonaan. Tallenna tietosi ennen akun loppumista tai kytke muuntaja verkkovirtaan ja tietokoneeseen. Käytä vain tietokoneen mukana tullutta muuntajaa tässä tietokoneessa.

12 13 Tietokoneen käynnistäminen Käynnistys/sammutus-painike Voit käynnistää tietokoneen painamalla käynnistys/sammutus-painiketta, joka sijaitsee näppäimistön yläpuolella oikeassa reunassa. Paina näppäintä noin yhden sekunnin ajan. Näppäimeen syttyy sininen merkkivalo. Kun lopetat tietokoneen käyttämisen, sammuta se SenioriPC:n tietokoneen päänäkymän ikonista, tai painalla käynnistys/sammutus-painiketta. Kun tietokone käynnistetään, se suorittaa tarkistaa koneen osien ja kokoonpanon toimivuuden (Power On Self Test, POST-testi). Jos testi löytää vikoja, ne ilmaistaan äänimerkillä ja / tai näytön virheilmoituksella. Onnistuneesti POST:testin jälkeen, tietokone käynnistyy SenioriPC tilaan kysyen käyttäjätunnustasi. Älä koskaan sammuta kannettavaa tietokonettasi kun Power On Self Test (POST) on käynnissä, se saattaa vahingoittaa tietokoneettasi.

13 13.1 Merkkivalot Tietokoneen merkkivalot näyttävät tiettyjä käyttötiloja. Merkkivalot ovat: Virta päällä / virta pois, akun / muuntajan tila, kiintolevyn toiminta (HDD), Num Lock, Caps Lock, ja langattoman lähiverkon toiminta. Num Lock Caps Lock Langaton verkko Kiintolevyn toiminta Akun/muuntajan tila Virta päällä/virta pois Virran merkkivalo Tämä valo palaa, kun tietokone on kytketty päälle. Akun merkkivalo Akun merkkivalo kertoo varaustilan. Jos virtalähde ei ole kytketty tai virta on pois päältä, niin akun merkkivalo on myös sammuksissa. Kun akku latautuu, niin merkkivalo on oranssi, vaikka tietokone olisi pois päältä Kun akku on täynnä ja muuntaja kytketty tietokoneeseen, niin merkkivalo on vihreä Kiintolevyn toiminnan merkkivalo Merkkivalo vilkkuu, kun kovalevyä käytetään Num Lock-merkkivalo Valo on päällä,kun näppäimistöstä on numeronäppäimistö käytössä (siniset numerot)

14 Caps Lock-ilmaisin Valo on päällä,kun näppäimistö tuottaa ISOJA KIRJAIMIA. Langattoman lähiverkon merkkivalo Valo on päällä, kun tietokoneen langattoman lähiverkko-ohjaimet ovat valmiina kytkeytymään langattomaan verkkoon. Valo vilkkuu, kun tietokone käyttää langatonta lähiverkkoa. Tietyissä tilanteissa saattaa langattoman verkon käyttö olla kielletty (esim. lentokoneessa), joten kytke se pois päältä painamalla yhtä aikaa Fn+F Toimintonäppäimien käyttäminen Tietokoneessa on 12 toimintonäppäintä, F1-F12. Eri ohjelmat käyttävät näitä näppäimiä eri tavoin ja asiakkaan on syytä tarkistaa ohjelmistojen dokumenteista, miten näitä käytetään missäkin ohjelmassa. [FN]-näppäimellä laajennetaan tietokoneen toimintoja ja sitä käytetään aina yhdessä toisen näppäimen kanssa (sininen vasen alalaita). [FN + F1]: Ei käytössä [FN + F2]: Ota käyttöön tai peru langaton verkkoyhteys [Fn + F3]: Tämän avulla voit valita mitä näyttölaitetta käytetään. Valinnat ovat: vain tietokoneen näyttö (oletusarvo) tietokoneen ja ulkoinen näyttö molemmat vain ulkoinen näyttö [Fn + F4]: Vähentää näytön kirkkautta. [Fn + F5]: Lisää näytön kirkkautta. [FN + F6]: Mykistää tietokoneen äänet. [FN + F7]: Vähentää tietokoneen äänenvoimakkuutta. [Fn + F8]: Lisää tietokoneen äänenvoimakkuutta. [Fn + F9]: Ei käytössä [Fn + F10]: Ei käytössä [Fn + F11]: Ei käytössä [Fn + F12]: Ei käytössä [Fn + Esc]: Ei käytössä Pause-näppäimen painaminen palauttaa tietokoneen SenioriPC-päänäkymään

15 13.3 Tasohiiren käyttäminen Tasohiiri on osoitinlaite. Sitä käytetään hiiriosoittimen liikuttamiseen ja sillä voidaan valita kohteet kuvaruudulta. Tasohiiren kosketuspaneeli koostuu kohdistimen hallinnasta, sekä vasemmasta, että oikeasta painikkeesta. Lisäksi siinä on kaksi vierityspainikkeitta, pysty ja vaaka. Tasohiiri toimii samalla tavalla kuin hiiri, ja siirtää kohdistinta näytössä. Se tarvitsee vain kevyen painalluksen sormella. Vasen ja oikea painike toimivat samoin kuin hiiren painikkeet. Vierityspainikkeella voit nopeasti selata sivuja läpi pysty- tai vaaka suunnassa. TUKIVIDEOIDEN KÄYTTÄMINEN SenioriPC-palvelu tarjoaa kattavan valikoiman tukivideoita tietokoneen ja ohjelmistojen käytöstä. Käynnistä tukivideot näin: Käynnistä tietokone Anna käyttäjätunnus ja paina enter Anna salasanasi ja paina enter Valitse SenioriPC kuvake Valitse Tuki-videot Valitse haluamasi video

16 ONLINE-TUKIPALVELU Jos kohtaat odottamattoman ongelman, eikä Tukivideoissa ole ratkaisua ongelmaan, voit ottaa yhteyttä SenioriPC online-tukeen arkisin klo 9:00-16:00. Päävalikosta valitse SenioriPC kuvake Valitse seuraavaksi online -palvelu Tietokone varmistaa kerran,että sallit varmasti palvelukeskuksen näkevän Sinun tietokoneen kuvaruudun. Tämä siksi, että jos Sinulla on jotakin henkilökohtaista kuvaruudullasi, niin voit estää tukihenkilöä näkemästä tätä. Halutessasi paina Ei, palaa takaisin näppäintä. Jos sallit palvelukeskuksen näkevän kuvaruutusi, paina Kyllä, ota yhteys

17 14 Vianhaku Tietokoneesi on suunniteltu ja valmistettu laadukkaasti, mutta siitä huolimatta siinä voi joskus ilmetä ongelmia. Useasti ongelmat ovat kuitenkin sidoksissa ympäristöön jossa tietokonetta käytetään, eivätkä ole tietokoneen omia ongelmia. Alla olevat ohjeet auttavat sinua selviämään tyypillisimmistä ongelmista aivan itse. Jos sinulla on ongelmia, käy läpi seuraavat toimet ennen kuin jatkat. 1. Sammuta tietokone 2. Varmista, että muuntaja on kytketty tietokoneeseen ja toimivaan pistorasiaan. Tarkista että muuntajan vihreä merkkivalo palaa. 3. Varmista, että kaikki ulkoiset laitteet (esim. tulostin, muistikortit, USB-laitteet) on irrotettu tietokoneesta 4. Tarkista palaako akun oranssi tai vihreä merkkivalo, jos ei, niin tietokone ei saa sähköä muuntajalta. Tarkista onko muuntajan johto oikein kytketty. 5. Käynnistä tietokone 6. Jos tietokone nyt toimii, voit yrittää kytkeä ulkoisia laitteita takaisin tietokoneeseen. Kytke ne yksi kerrallaan, niin että käynnistä t tietokoneen uudelleen jokaisen lisälaitteen kytkemisen jälkeen. Näin voit havaita, mikä lisälaite aiheuttaa ongelman. Älä käytä ongelmia aiheuttavaa lisälaitetta. 7. Jos ongelma ei ratkennut, ota yhteys SenioriPC-palveluun.

18 15 Sertifikaatit Certificate Standard: FCC Certificate Number: FC10240 FC10244 Issue Date: 28-Aug-2007 Issued By: ECMG Certificate Standard: Certificate Number: Issue Date: Issued By: CE CE06-ITE8408S 28-Aug-2007 SET Certificate Standard: Certificate Number: Issue Date: Issued By: ROHS L50II3 28-Aug-2007 N/A Certificate Standard: Certificate Number: Issue Date: Issued By: Expiry Date: Scope/Range: ISO 9001: Aug-2007 BM TRADA 28-Aug-2007 Quality Management System Certificate Standard: Certificate Number: Issue Date: Issued By: Expiry Date: Scope/Range: ISO 14001: Aug-2007 BM TRADA 28-Aug-2007 Enviromental Management System Certificate Standard: Certificate Number: Issue Date: Issued By: CCC Sep-2007 CQC

19 15.1 CE sertifikaatti SenioriPC-tietokoneelle malli (MG-441)

20 15.2 CE sertifikaatti SenioriPC-tietokoneen muuntajalle

Käyttöoppaasi. HP PAVILION DV6899EA http://fi.yourpdfguides.com/dref/4156636

Käyttöoppaasi. HP PAVILION DV6899EA http://fi.yourpdfguides.com/dref/4156636 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

GIGABYTE tietokoneen käyttö ensimmäistä kertaa

GIGABYTE tietokoneen käyttö ensimmäistä kertaa Onnittelut GIGABYTE tietokoneen ostosta. Tämä käyttöohje auttaa sinua tietokoneesi käyttöönotossa. Lopullisen tuotteen asetukset riippuvat ostohetken mallista. GIGABYTE varaa itselleen oikeuden muutoksiin

Lisätiedot

Tarkista mukana tulevat oheistarvikkeet

Tarkista mukana tulevat oheistarvikkeet Onnittelut GIGABYTE tietokoneen ostosta. Tämä käyttöohje auttaa sinua tietokoneesi käyttöönotossa. Lopullisen tuotteen asetukset riippuvat ostohetken mallista. GIGABYTE varaa itselleen oikeuden muutoksiin

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO V6065EA http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171102

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO V6065EA http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171102 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle HP COMPAQ PRESARIO V6065EA. Löydät kysymyksiisi vastaukset HP COMPAQ PRESARIO V6065EA käyttöoppaasta ( tiedot,

Lisätiedot

Ulkoasu. 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike _ FIN 01

Ulkoasu. 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike _ FIN 01 Ulkoasu 3 2 1 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike FIN 01 13 4.Micro-USB-portti 10 12 11 6 7 8 9 4 5 5.Akun virtakytkin 6.Sivu ylös -painike 7.Virtapainike 8.OK-painike 9.Sivu alas -painike

Lisätiedot

Kannettavan esittely Käyttöohje

Kannettavan esittely Käyttöohje Kannettavan esittely Käyttöohje Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ja Windows ovat Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimiä tavaramerkkejä. Bluetooth on omistajansa

Lisätiedot

Käyttöohje Kopiointioikeus: Delivet Oy/Jammaa.com Kypäräkamera DV20. Sisällysluettelo

Käyttöohje Kopiointioikeus: Delivet Oy/Jammaa.com Kypäräkamera DV20. Sisällysluettelo Käyttöohje Kopiointioikeus: Delivet Oy/Jammaa.com Kypäräkamera DV20 Sisällysluettelo Huomautuksia 1 Rakenne. 2 Ominaisuudet. 3 Tekniset tiedot... 4 Pikaopas. 5 Ongelmanratkaisu.. 6 Huomautuksia: 1. Älä

Lisätiedot

Pakkauksen purkaminen

Pakkauksen purkaminen 2 Onnittelut tämän laadukkaan kannettavan tietokoneen hankinnasta. Tämän aivan uuden erinomaisen kannettavan tietokoneen ansiosta saat kokea miellyttäviä ja ammattimaisia hetkiä kannettavan tietokoneen

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle HP COMPAQ PRESARIO F760EM. Löydät kysymyksiisi vastaukset HP COMPAQ PRESARIO F760EM käyttöoppaasta ( tiedot,

Lisätiedot

Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje

Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje Stella Turvapuhelin ja Hoiva Oy Tämä ohje kertoo miten paikantavaa turvapuhelinta käytetään Stella Turvapuhelin ja Hoiva Oy Mannerheimintie 164 00300 Helsinki Sisällysluettelo

Lisätiedot

VALOKUITULIITTYMÄN PÄÄTELAITE KÄYTTÖOHJE CTS FWR5-3105

VALOKUITULIITTYMÄN PÄÄTELAITE KÄYTTÖOHJE CTS FWR5-3105 VALOKUITULIITTYMÄN PÄÄTELAITE KÄYTTÖOHJE CTS FWR5-3105 SISÄLLYS 1 JOHDANTO... 2 2 MERKKIVALOT... 3 3 TAKAPANEELIN KUITULIITÄNTÄ... 4 4 ETUPANEELIN LIITTIMET JA LED-PAINIKE... 4 5 OIKEAN SIVUPANEELIN RESET-PAINIKE...

Lisätiedot

FullHD herätyskello-valvontakamera

FullHD herätyskello-valvontakamera FullHD herätyskello-valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, näytöllä näkyy nyt vuosi aseta oikea aika UP ja DOWNnäppäimillä ja paina SET uudelleen. Aset kuukausi, päivä,

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Nokia langaton äänisovitin AD-47W

Nokia langaton äänisovitin AD-47W Nokia langaton äänisovitin AD-47W 9247383/1 SUOMI AD-47W-sovittimen avulla voit kytkeä langatonta Bluetooth-tekniikkaa tukevan yhteensopivan HF-laitteen tietokoneeseen (tai muuhun yhteensopivaan laitteeseen).

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet. Käyttöopas

Ulkoiset laitteet. Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman

Lisätiedot

Kannettavan esittely. Käyttöopas

Kannettavan esittely. Käyttöopas Kannettavan esittely Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ja Windows ovat Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimiä tavaramerkkejä. Bluetooth on omistajansa

Lisätiedot

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Laitteeseen tutustuminen: Yläkuva laitteesta 1. LCD panelin sammutus kytkin 2. Laajakuva 3. Pysäytys 4. Edellinen 5. Seuraava 6. Toista 7. Valikko painike Nuolinäppäimet:

Lisätiedot

Kannettavan esittely Käyttöopas

Kannettavan esittely Käyttöopas Kannettavan esittely Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bluetooth on omistajansa tavaramerkki, jota Hewlett-Packard Company käyttää lisenssillä. Java on Sun Microsystems,

Lisätiedot

NOOX xperio herätyskello valvontakamera

NOOX xperio herätyskello valvontakamera NOOX xperio herätyskello valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, ruudulla lukee nyt "2010" Aseta oikea aika UP ja DOWN näppäimillä ja paina SET uudelleen vahvistaakseni

Lisätiedot

TIETOKONEEN ÄÄRELLÄ. Kansalaisopistot kotouttamisen tukena hanke/opetushallitus 2007 2008 Kuopion kansalaisopisto

TIETOKONEEN ÄÄRELLÄ. Kansalaisopistot kotouttamisen tukena hanke/opetushallitus 2007 2008 Kuopion kansalaisopisto TIETOKONEEN ÄÄRELLÄ Kansalaisopistot kotouttamisen tukena hanke/opetushallitus 2007 2008 Kuopion kansalaisopisto Materiaalin tekijä: Teksti ja ulkoasu: Sari Pajarinen Piirroskuvat: Renja Perälä TIETOKONEELLA

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Kannettavan tietokoneen esittely Käyttöopas

Kannettavan tietokoneen esittely Käyttöopas Kannettavan tietokoneen esittely Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Bluetooth on omistajansa

Lisätiedot

KREATEL IPTV-STB 1510 ASENNUSOHJE

KREATEL IPTV-STB 1510 ASENNUSOHJE 1 (9) KREATEL IPTV-STB 1510 Mikä IPTV-boksi on? Pystyäksesi katsomaan normaalilla TV-vastaanottimellasi digitaalisia -lähetyksiä, tarvitset IPTV-boksin, joka muuntaa laajakaistaverkossa välitettävän digitaalisesti

Lisätiedot

Ohjeistus Auditorion laitteiden käyttämiseksi.

Ohjeistus Auditorion laitteiden käyttämiseksi. Ohjeistus Auditorion laitteiden käyttämiseksi. Jatkuu seuraavalla sivulla Huomioi ensimmäiseksi nämä asiat: Kuvassa näkyvissä liitinlaatikoissa tulisi olla kaikki johdot paikallaan. Mikäli jokin kuvassa

Lisätiedot

Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein.

Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. A. Huomaa 1) Sammuta virta, kun et käytä laitetta.

Lisätiedot

Nokia minikaiuttimet MD-8 9209477/1

Nokia minikaiuttimet MD-8 9209477/1 Nokia minikaiuttimet MD-8 9209477/1 7 2008 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People ja Nokia Original Accessories -logo ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä.

Lisätiedot

Eye Pal Solo. Käyttöohje

Eye Pal Solo. Käyttöohje Eye Pal Solo Käyttöohje 1 Eye Pal Solon käyttöönotto Eye Pal Solon pakkauksessa tulee kolme osaa: 1. Peruslaite, joka toimii varsinaisena lukijana ja jonka etureunassa on laitteen ohjainpainikkeet. 2.

Lisätiedot

"PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas

PLEXTALK Pocket -verkkosoittimen pikaopas "PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas PLEXTALK Pocketin asetukset 1. Käännä PLEXTALK Pocket ympäri. Varmista, että kaksi pientä uloketta ovat ylhäällä. Paina PLEXTALK Pocketin pohjassa olevaa suorakulmaista

Lisätiedot

Profset Pro10 -käyttöopas

Profset Pro10 -käyttöopas Profset Pro10 -käyttöopas Onneksi olkoon! Olet hankkinut ammattitason matkapuhelinkuulokkeen huippuluokan taustamelun poistomikrofonilla. Pakkauksen sisältö Pakkaus sisältää Profset Pro10- kuulokkeen,

Lisätiedot

Digikamera. Perustietoa digikamerasta ja kuvien siirtämisestä tietokoneelle

Digikamera. Perustietoa digikamerasta ja kuvien siirtämisestä tietokoneelle TEEMA 1 Tietokoneen peruskäyttö Digikamera Perustietoa digikamerasta ja kuvien siirtämisestä tietokoneelle Tämä tietopaketti hahmottaa lukijalle, millä tavalla kuvat voidaan siirtää kamerakännykästä tai

Lisätiedot

TeleWell TW-EA510v3(c) & 3G/4G

TeleWell TW-EA510v3(c) & 3G/4G TeleWell TW-EA510v3(c) & 3G/4G ADSL 2+ 3G/4G modeemi reititin palomuuri ja WLAN- tukiasema ( 802.11b/g/n ) Pikaohje TeleWell TW-EA510v3 (c) ADSL 3G/4G Tutustu ohjeeseen huolella ja ota laite käyttöön pikaohjetta

Lisätiedot

HIVE BUDS BLUETOOTH-KUULOKKEET KÄYTTÖOPAS. kitsound.co.uk

HIVE BUDS BLUETOOTH-KUULOKKEET KÄYTTÖOPAS. kitsound.co.uk kitsound.co.uk VAROITUS: Vältä mahdolliset kuulovauriot olemalla kuuntelematta suurella äänenvoimakkuudella pitkiä aikoja. Ole oman turvallisuutesi vuoksi tietoinen ympäristöstäsi, kun käytät kuulokkeita.

Lisätiedot

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa.

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Lue tämä ohje huolella ennen kuin käytät Classicia. Lue myös sen laitteen ohjeet,

Lisätiedot

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje 1.02 Version 1.8.2011 Uusin versio tästä käsirkirjasta löytyy internet-osoitteesta: http://www.microdata.fi/pdf/tuta/tuta-q2_kasikirja.pdf Copyright 2011 Microdata

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman

Lisätiedot

Tietokoneen esittely Käyttöopas

Tietokoneen esittely Käyttöopas Tietokoneen esittely Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ja Windows ovat Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröityjä tavaramerkkejä. SD-logo on omistajansa

Lisätiedot

Nokia minikaiuttimet MD /1

Nokia minikaiuttimet MD /1 Nokia minikaiuttimet MD-6 3 5 4 2 9205724/1 2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia ja Nokia Connecting People ovat Nokia Oyj:n rekisteröityjä tavaramerkkejä. Johdanto Onnittelut ostoksesi johdosta.

Lisätiedot

HP Roar Plus -kaiutin. Muut ominaisuudet

HP Roar Plus -kaiutin. Muut ominaisuudet HP Roar Plus -kaiutin Muut ominaisuudet Copyright 2014 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft, Windows ja Windows Vista ovat Microsoft-konsernin Yhdysvalloissa rekisteröimiä tavaramerkkejä.

Lisätiedot

TeleWell TW-EA515 (b)

TeleWell TW-EA515 (b) TeleWell TW-EA515 (b) ADSL 2+ 3G/4G modeemi reititin palomuuri ja WLAN- tukiasema ( 802.11b/g/n ) Pikaohje TeleWell TW-EA515 (b) Tutustu ohjeeseen huolella ja ota laite käyttöön pikaohjetta seuraten. Laajennetun

Lisätiedot

GIGABYTE tietokoneen käyttö ensimmäistä kertaa

GIGABYTE tietokoneen käyttö ensimmäistä kertaa Onnittelut GIGABYTE tietokoneen ostosta. Tämä käyttöohje auttaa sinua tietokoneesi käyttöönotossa. Lopullisen tuotteen asetukset riippuvat ostohetken mallista. GIGABYTE varaa itselleen oikeuden muutoksiin

Lisätiedot

Sisällysluettelo. HUOM! Muista lukea tämä opas huolellisesti ennen käyttöönottoa.

Sisällysluettelo. HUOM! Muista lukea tämä opas huolellisesti ennen käyttöönottoa. 2 Sisällysluettelo Aihe: Sivunumero: 1. Yleistä tietoa laitteesta 1.1. Tärkeimmät ominaisuudet 3. 1.2. Laitteistovaatimukset 3. 1.3. Rajoitukset/kiellot 3. 2. Piirtopöydän esittely 2.1. Laitteen osat 4.

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP PAVILION DV6-1005EA

Käyttöoppaasi. HP PAVILION DV6-1005EA Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle HP PAVILION DV6-1005EA. Löydät kysymyksiisi vastaukset HP PAVILION DV6-1005EA käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot,

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteena saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä.

Ulkoiset laitteet. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteena saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä. Ulkoiset laitteet Asiakirjan osanumero: 419462-351 Tammikuu 2007 Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteena saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä. Sisällysluettelo 1 USB-laitteen käyttäminen USB-laitteen

Lisätiedot

Ohje: Adobe Connect kokoukseen tai -opetukseen osallistuvalle

Ohje: Adobe Connect kokoukseen tai -opetukseen osallistuvalle Video aiheesta: http://connect.metropolia.fi/p38171838/ Ohje: Adobe Connect kokoukseen tai -opetukseen osallistuvalle Tarvitaan vain -Tietokone nettiyhteydellä - mieluiten johdolla nettiin; Wlan ja etenkin

Lisätiedot

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto:

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Ennen vanhan puhelimesi käytöstä poistoa, pidäthän huolen, että olet synkronisoinut yhteystietosi Exchange palvelimelle! iphone 4 yhdellä silmäyksellä Purettuasi

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

SYDÄN-HÄMEEN RASTIT 2017 TULOSPALVELUN OHJEET LAITTEISTO 2. LAITTEISTON VALMISTELU 3. VALMISTELUT ENNEN TAPAHTUMAA

SYDÄN-HÄMEEN RASTIT 2017 TULOSPALVELUN OHJEET LAITTEISTO 2. LAITTEISTON VALMISTELU 3. VALMISTELUT ENNEN TAPAHTUMAA SYDÄN-HÄMEEN RASTIT 2017 TULOSPALVELUN OHJEET 30.4.2017 1. LAITTEISTO - Kannettava tietokone Panasonic CF-29, verkkolaturi, autolaturi ja langaton hiiri. (vara-akku) - Emit 250 -lukijaleimasin ( UUSI USB-lukija)

Lisätiedot

Opastus tietokoneeseen Käyttöopas

Opastus tietokoneeseen Käyttöopas Opastus tietokoneeseen Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ja Windows ovat Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimiä tavaramerkkejä. Bluetooth on omistajansa

Lisätiedot

Nokia DT-600 -laturi. Painos 1.2

Nokia DT-600 -laturi. Painos 1.2 Nokia DT-600 -laturi 6 1 2 2 5 4 3 7 Painos 1.2 8 9 10 11 2010 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Johdanto Nokia DT-600 -laturilla voit ladata viiden yhteensopivan laitteen akun samanaikaisesti. DT-600-laitteessa

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet. Käyttöopas

Ulkoiset laitteet. Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman

Lisätiedot

RACE -BLUETOOTH-KUULOKKEET KÄYTTÖOPAS

RACE -BLUETOOTH-KUULOKKEET KÄYTTÖOPAS VAROITUS: Vältä mahdolliset kuulovauriot olemalla kuuntelematta suurella äänenvoimakkuudella pitkiä aikoja. Ole oman turvallisuutesi vuoksi tietoinen ympäristöstäsi, kun käytät kuulokkeita. Ei sovellu

Lisätiedot

Tietokoneen asetukset -ohjelma. Oppaan osanumero: 383705-351

Tietokoneen asetukset -ohjelma. Oppaan osanumero: 383705-351 Tietokoneen asetukset -ohjelma Oppaan osanumero: 383705-351 Toukokuu 2005 Sisällysluettelo Tietokoneen asetukset -ohjelma Hakemisto Tietokoneen asetukset -ohjelman käynnistäminen.... 2 Tietokoneen asetukset

Lisätiedot

Herätyskellokamera. Käyttäjän ohjeet

Herätyskellokamera. Käyttäjän ohjeet Herätyskellokamera Käyttäjän ohjeet Sisällysluettelo 1. Tärkeää tietoa 2. Pakkauksen sisältö 3. Tekniset tiedot 4. Tuotetiedot 5. Laitteen käyttö 1. tärkeää tietoa Tämä käsikirja on suunniteltu tutustuttamaan

Lisätiedot

P-870HN-51b pikaopas. Oletusasetukset LAN-portti: LAN1~LAN4 IP-osoite: 192.168.1.1 Salasana: 1234

P-870HN-51b pikaopas. Oletusasetukset LAN-portti: LAN1~LAN4 IP-osoite: 192.168.1.1 Salasana: 1234 P-870HN-51b pikaopas Oletusasetukset LAN-portti: LAN1~LAN4 IP-osoite: 192.168.1.1 Salasana: 1234 Esittely P-870HN on monipuolinen ja nykyaikainen VDSL2-reititin, jossa yhdistyvät nopea Internet-yhteys,

Lisätiedot

Ole hyvä ja lue tämä käyttöohje ennen käyttöönottoa

Ole hyvä ja lue tämä käyttöohje ennen käyttöönottoa Käyttöohje LANGATON ÄÄNIJÄRJESTELMÄ Ole hyvä ja lue tämä käyttöohje ennen käyttöönottoa 1 OSIEN SIJAINTI 1. DISKANTTITASON SÄÄTÖ 9. TASAVIRRAN SISÄÄNTULO 2. BASSONTASON SÄÄTÖ 10. AUX SISÄÄNTULO 3,5MM LIITIN

Lisätiedot

Kannettavan esittely Käyttöopas

Kannettavan esittely Käyttöopas Kannettavan esittely Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ja Windows ovat Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimiä tavaramerkkejä. Bluetooth on omistajansa

Lisätiedot

SYDÄN-HÄMEEN RASTIT 2015. TULOSPALVELUN OHJEET v.2 1. LAITTEISTO 2. LAITTEISTON VALMISTELU 3. VALMISTELUT ENNEN TAPAHTUMAA

SYDÄN-HÄMEEN RASTIT 2015. TULOSPALVELUN OHJEET v.2 1. LAITTEISTO 2. LAITTEISTON VALMISTELU 3. VALMISTELUT ENNEN TAPAHTUMAA SYDÄN-HÄMEEN RASTIT 2015 TULOSPALVELUN OHJEET v.2 1. LAITTEISTO - Kannettava tietokone Panasonic CF-29, verkkolaturi, autolaturi ja langaton hiiri. (vara-akku) - Emit 250 -lukijaleimasin - MTR4-kortinlukija

Lisätiedot

Quha Zono. Käyttöohje

Quha Zono. Käyttöohje Quha Zono Käyttöohje 2 Virtakytkin/ merkkivalo USB-portti Kiinnitysura Tervetuloa käyttämään Quha Zono -hiiriohjainta! Tämä käyttöohje kertoo tuotteen ominaisuuksista ja opastaa laitteen käyttöön. Lue

Lisätiedot

Tutustu Daisy-soittimeen!

Tutustu Daisy-soittimeen! Tutustu Daisy-soittimeen! Daisy-julkaisut Äänikirjat, -lehdet, oppaat, tiedotteet Äänen lisäksi kuvia, piirroksia, taulukoita Tiedostot MP3-muotoisia Jakelu CD-levyillä tai verkon kautta Daisy-julkaisuja

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteina saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä.

Ulkoiset laitteet. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteina saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä. Ulkoiset laitteet Asiakirjan osanumero: 430221-351 Tammikuu 2007 Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteina saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä. Sisällysluettelo 1 USB-laitteen käyttäminen USB-laitteen

Lisätiedot

Selkosanakirja sdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmq. Tietokoneet. wertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjk 1.4.

Selkosanakirja sdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmq. Tietokoneet. wertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjk 1.4. qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghj klöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwerty uiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklöäzxc vbnmqwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåa Selkosanakirja

Lisätiedot

Kannettavan tietokoneen esittely Käyttöopas

Kannettavan tietokoneen esittely Käyttöopas Kannettavan tietokoneen esittely Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bluetooth on omistajansa tavaramerkki, jota Hewlett-Packard Company käyttää lisenssillä. Microsoft ja

Lisätiedot

D505 Laitteiden käyttöohjeet. Ajatus liikkuu iloa oppimiseen!

D505 Laitteiden käyttöohjeet. Ajatus liikkuu iloa oppimiseen! D505 Laitteiden käyttöohjeet Ajatus liikkuu iloa oppimiseen! Sisällys Aktiivitaulu... 1 Materiaalin näyttäminen omalta kannettavalta tietokoneelta... 1 Materiaalin näyttäminen aktiivitaulun tietokoneelta...

Lisätiedot

Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: HomePNA. Käyttöjärjestelmä: Windows Vista

Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: HomePNA. Käyttöjärjestelmä: Windows Vista Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: HomePNA Käyttöjärjestelmä: Windows Vista Espoon Taloyhtiöverkot, 2011 Tervetuloa Espoon Taloyhtiöverkkojen laajakaistan käyttäjäksi! Tässä ohjeessa opastetaan,

Lisätiedot

SingStar -mikrofonipaketti Käyttöohje. SCEH-0001 7010524 2010 Sony Computer Entertainment Europe

SingStar -mikrofonipaketti Käyttöohje. SCEH-0001 7010524 2010 Sony Computer Entertainment Europe SingStar -mikrofonipaketti Käyttöohje SCEH-0001 7010524 2010 Sony Computer Entertainment Europe Kiitos siitä, että olet ostanut SingStar -mikrofonipaketin. Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen tuotteen

Lisätiedot

Dell Latitude E5430/E5530

Dell Latitude E5430/E5530 Dell Latitude E5430/E5530 Asennus- ja ominaisuustiedot Tietoja vaaroista VAARA: VAARAT kertovat tilanteista, joihin saattaa liittyä omaisuusvahinkojen, loukkaantumisen tai kuoleman vaara. Latitude E5430

Lisätiedot

SmashBass. Langattomat kuulokkeet

SmashBass. Langattomat kuulokkeet SmashBass Langattomat kuulokkeet FI Käyttöohje- SmashBass beta Langattomat kuulokkeet Tuotteen turvallinen käsittely Lue nämä ohjeet ennen käyttöä! 1. Pidä kuulokkeet ja niiden mukana tulevat varusteet

Lisätiedot

BLUETOOTH- MUSIIKKISOVITIN

BLUETOOTH- MUSIIKKISOVITIN Kaikki tavaramerkit ovat vastaavien omistajiensa omaisuutta. Ellei toisin mainita, niiden käyttö ei merkitse sitä, että tavaramerkin omistaja olisi KitSound-yhtiön tytäryhtiö tai hyväksyisi sen tuotteet.

Lisätiedot

Dell Latitude E6430/E6530/E6430 ATG

Dell Latitude E6430/E6530/E6430 ATG Dell Latitude E6430/E6530/E6430 ATG Asennus- ja ominaisuustiedot Tietoja vaaroista VAARA: VAARAT kertovat tilanteista, joihin saattaa liittyä omaisuusvahinkojen, loukkaantumisen tai kuoleman vaara. Latitude

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

WLAN-laitteen asennusopas

WLAN-laitteen asennusopas 1 WLAN-laitteen asennusopas Ohje Inteno DG200 käyttöön WLAN-tukiasemana Tässä ohjeessa WLAN ja WIFI tarkoittavat samaa asiaa. 2 1. Myyntipaketin sisältö: -Inteno-modeemireititin (malli DG200) -Virtajohto

Lisätiedot

Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: HomePNA. Käyttöjärjestelmä: Windows XP

Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: HomePNA. Käyttöjärjestelmä: Windows XP Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: HomePNA Käyttöjärjestelmä: Windows XP Espoon Taloyhtiöverkot Oy, 2010 Tervetuloa Espoon Taloyhtiöverkkojen laajakaistan käyttäjäksi! Tässä ohjeessa opastetaan,

Lisätiedot

BOOMBAR + BLUETOOTH-KAIUTIN KÄYTTÖOPAS

BOOMBAR + BLUETOOTH-KAIUTIN KÄYTTÖOPAS Kaikki tavaramerkit ovat vastaavien omistajiensa omaisuutta. Ellei toisin mainita, niiden käyttö ei merkitse sitä, että tavaramerkin omistaja olisi KitSound-yhtiön tytäryhtiö tai hyväksyisi sen tuotteet.

Lisätiedot

Windows 10 käyttöjärjestelmän helppokäyttötoiminnot ja asetukset

Windows 10 käyttöjärjestelmän helppokäyttötoiminnot ja asetukset Windows 10 käyttöjärjestelmän helppokäyttötoiminnot ja asetukset Windowsin asetukset on keskus, jossa voit mm. muuttaa tietokoneen näkemistä, kuulemista ja käyttämistä helpottavia helppokäyttötoimintoja.

Lisätiedot

Pakkauksen purkaminen

Pakkauksen purkaminen 2 Onnittelut tämän laadukkaan lehtiö-pc:n hankinnasta. Tämän aivan uuden erinomaisen lehtiö-pc:n ansiosta saat kokea miellyttäviä ja ammattimaisia hetkiä kannettavan tietokoneen parissa. Tämä tuote on

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP PAVILION TX2510EA

Käyttöoppaasi. HP PAVILION TX2510EA Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle HP PAVILION TX2510EA. Löydät kysymyksiisi vastaukset HP PAVILION TX2510EA käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot,

Lisätiedot

Käyttöohje BTE-100. www.facebook.dk/denver-electronics

Käyttöohje BTE-100. www.facebook.dk/denver-electronics Käyttöohje BTE-100 www.facebook.dk/denver-electronics 1. Painikkeiden ohjeet: Virta päälle/pois Siirtyy parinmuodostuksen tilaan Tauko/toisto Vastaa puheluun Päätä puhelu Hylkää puhelu Lisää äänenvoimakkuutta

Lisätiedot

Työelämän tutkimuspäivät 5. 6.11.2015

Työelämän tutkimuspäivät 5. 6.11.2015 Työelämän tutkimuspäivät 5. 6.11.2015 AV-ohjeet (Päätalo, Pinni A, Pinni B, Linna, Atalpa) Alkuvalmistelut Tule ajoissa paikalle (pyydä virastomestareita avaamaan lukitut ovet) 1. Laita tietokone (ja näyttö)

Lisätiedot

Ongelmatilanteita verkkokokousympäristössä (BigBlueButton) Mediamaisteri Group PL 82 (Sumeliuksenkatu 18 B) FI-33101 TAMPERE www.mediamaisteri.

Ongelmatilanteita verkkokokousympäristössä (BigBlueButton) Mediamaisteri Group PL 82 (Sumeliuksenkatu 18 B) FI-33101 TAMPERE www.mediamaisteri. Ongelmatilanteita verkkokokousympäristössä (BigBlueButton) Mediamaisteri Group PL 82 (Sumeliuksenkatu 18 B) FI-33101 TAMPERE www.mediamaisteri.com Mediamaisteri Group 2011 Ongelmat ja niiden ennaltaehkäisy

Lisätiedot

Dell Optiplex 9010. Asennus- ja ominaisuustiedot. Näkymä edestä. Tietoja vaaroista

Dell Optiplex 9010. Asennus- ja ominaisuustiedot. Näkymä edestä. Tietoja vaaroista Dell Optiplex 9010 Asennus- ja ominaisuustiedot Tietoja vaaroista VAARA: VAARAT kertovat tilanteista, joihin saattaa liittyä omaisuusvahinkojen, loukkaantumisen tai kuoleman vaara. Näkymä edestä Kuva 1.

Lisätiedot

Käyttöopas kahden kameran väliseen tiedostojen siirtoon

Käyttöopas kahden kameran väliseen tiedostojen siirtoon Canon-digitaalikamera Käyttöopas kahden kameran väliseen tiedostojen siirtoon Sisällysluettelo Johdanto....................................... 1 Kuvien siirtäminen langattomassa yhteydessä........ 2 Kameran

Lisätiedot

eresults Lite Kä yttö öhje Iltärästeille

eresults Lite Kä yttö öhje Iltärästeille eresults Lite Kä yttö öhje Iltärästeille Sisältö 1. Yleistä... 2 Tukihenkilöt... 2 2. Laitteiston kasaaminen... 3 250 lukijan liittäminen tietokoneeseen... 3 Hiiren liittäminen tietokoneeseen... 4 MTR

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE DENVER MPG-4054 NR Mediasoitin

KÄYTTÖOHJE DENVER MPG-4054 NR Mediasoitin KÄYTTÖOHJE DENVER MPG-4054 NR Mediasoitin Tämä MP4-videosoitin on varustettu täysillä multimediaominaisuuksilla. Laite sopii valokuvien katseluun, e-kirjojen lukemiseen, äänen tallentamiseen ja toistamiseen

Lisätiedot

C. Painikkeiden toiminnot ja soittimen käyttö 1. Painikkeiden toiminnot

C. Painikkeiden toiminnot ja soittimen käyttö 1. Painikkeiden toiminnot Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. A.VAROITUS Lue turvavaroitukset ennen kuin muutat

Lisätiedot

HP 2400/2500 ultrakevyt telakointiasema Käyttöopas

HP 2400/2500 ultrakevyt telakointiasema Käyttöopas HP 2400/2500 ultrakevyt telakointiasema Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot

Lisätiedot

Dell Latitude E7240/E7440

Dell Latitude E7240/E7440 Dell Latitude E7240/E7440 Asennus- ja ominaisuustiedot Tietoja vaaroista VAARA: VAARAT kertovat tilanteista, joihin saattaa liittyä omaisuusvahinkojen, loukkaantumisen tai kuoleman vaara. Latitude E7240

Lisätiedot

BTS-31 Bluetooth-kaiutin Lyhyt käyttöohje

BTS-31 Bluetooth-kaiutin Lyhyt käyttöohje 1. Toimenpide A. Virta kääntäminen päälle: Painaessasi pitkään painiketta 'Φ/ BTS-31 Bluetooth-kaiutin Lyhyt käyttöohje ' kuulet piippauksen ja sininen valo alkaa vilkkua. B. Viran kääntäminen pois päältä:

Lisätiedot

KÄYTÖN JÄLKEEN HUOLEHDI, ETTÄ KAIKKI PALAUTETAAN PAIKALLEEN JA LAITTEET SAMMUTETAAN ASIANMUKAISESTI.

KÄYTÖN JÄLKEEN HUOLEHDI, ETTÄ KAIKKI PALAUTETAAN PAIKALLEEN JA LAITTEET SAMMUTETAAN ASIANMUKAISESTI. KÄYTÖN JÄLKEEN HUOLEHDI, ETTÄ KAIKKI PALAUTETAAN PAIKALLEEN JA LAITTEET SAMMUTETAAN ASIANMUKAISESTI. Sisällys 1. Perusvalaistus ja valkokangas... 1 2. Tietokone, dokumenttikamera, kevyt äänentoisto, netti

Lisätiedot

Welcome to the World of PlayStation Pika-aloitusopas

Welcome to the World of PlayStation Pika-aloitusopas Welcome to the World of PlayStation Pika-aloitusopas Suomi PCH-2016 7025574 PlayStation Vita-järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa Paina viisi sekuntia Kytke virta PS Vita -järjestelmään. Kun kytket

Lisätiedot

ESITTELY OSAT JA TARVIKKEET RAKENNE EXPLORĒ 7 KÄYTTÄMINEN EXPLORĒ 7 TOIMINNOT Virta päälle / pois...

ESITTELY OSAT JA TARVIKKEET RAKENNE EXPLORĒ 7 KÄYTTÄMINEN EXPLORĒ 7 TOIMINNOT Virta päälle / pois... ESITTELY... 1 1. OSAT JA TARVIKKEET... 2 2. RAKENNE... 2 3. EXPLORĒ 7 KÄYTTÄMINEN... 4 3.1 EXPLORĒ 7 TOIMINNOT... 4 3.1.1 Virta päälle / pois... 4 3.1.2 Suurennus/pienennys... 5 3.1.3 Väritila ja kameran

Lisätiedot

Käyttösäätimet. ActivSound 75. (1) Virtakytkin Kytkee virran päälle tai pois päältä. (2) Virtailmaisin Palaa vihreänä, kun virta on päällä.

Käyttösäätimet. ActivSound 75. (1) Virtakytkin Kytkee virran päälle tai pois päältä. (2) Virtailmaisin Palaa vihreänä, kun virta on päällä. ActivSound 75 (1) Virtakytkin Kytkee virran päälle tai pois päältä. () Virtailmaisin Palaa vihreänä, kun virta on päällä. () Infrapunamikrofonin äänenvoimakkuuden säätö [Teacher 1 ja (Opettaja 1 ja )]

Lisätiedot

I J. D: Luku/kirjoitus-merkkivalo E: Aukko: SMC, SM-RAM F: Aukko: CF I, CF II, MD G: Aukko: SD, Mini SD, MMC, RS-MMC

I J. D: Luku/kirjoitus-merkkivalo E: Aukko: SMC, SM-RAM F: Aukko: CF I, CF II, MD G: Aukko: SD, Mini SD, MMC, RS-MMC Tuotetiedot A B C D E F G H I J A: Kuuloke/kaiutinliitäntä B: Mikrofoniliitäntä C: Virtavalo D: Luku/kirjoitus-merkkivalo E: Aukko: SMC, SM-RAM F: Aukko: CF I, CF II, MD G: Aukko: SD, Mini SD, MMC, RS-MMC

Lisätiedot

PipeSpy Putki- ja rakennekamera. Asennus- ja käyttöohjeet

PipeSpy Putki- ja rakennekamera. Asennus- ja käyttöohjeet PipeSpy Putki- ja rakennekamera Mallinumero: 7B20 Asennus- ja käyttöohjeet Lue nämä ohjeet kokonaan ennen järjestelmän käyttöönottoa! Sisältö Tekniset tiedot... 3 Huomio... 3 Käyttökohteet... 3 Tunne työkalusi...

Lisätiedot

Nokia musiikkikaiuttimet MD-3

Nokia musiikkikaiuttimet MD-3 Nokia musiikkikaiuttimet MD-3 SUOMI MD-3-stereokaiuttimissa on hyvälaatuinen ääni kuunneltaessa musiikkia tai radiota yhteensopivalla Nokia-puhelimella tai äänilaitteella. Kaiuttimissa on 3,5 mm:n stereoääniliitin

Lisätiedot

HD WIRELESS N OUTDOOR CLOUD CAMERA DCS-2330L ASENNUSOPAS

HD WIRELESS N OUTDOOR CLOUD CAMERA DCS-2330L ASENNUSOPAS HD WIRELESS N OUTDOOR CLOUD CAMERA DCS-2330L ASENNUSOPAS PAKKAUKSEN SISÄLLYS HD WIRELESS N OUTDOOR CLOUD CAMERA DCS-2330L VIRTASOVITIN VIRTALÄHDE ETHERNET (CAT5 UTP) -KAAPELI KYTKE KAMERA REITITTIMEEN

Lisätiedot

MINITV POCKET43 MINI DV VIDEOKAMERA

MINITV POCKET43 MINI DV VIDEOKAMERA MINITV POCKET43 MINI DV VIDEOKAMERA MAAILMAN PIENIN VIDEOKAMERA PIKAOHJE Copyright 2009 Bat. Power Oy www.batpower.fi Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään Versio 1.0 JOHDANTO Kiitos kun ostit MiniDV MD80

Lisätiedot

Nokia latausliitäntäkaapeli CA-126

Nokia latausliitäntäkaapeli CA-126 Nokia latausliitäntäkaapeli CA-126 SUOMI Tämän kaapelin avulla voit siirtää ja synkronoida tietoja yhteensopivan tietokoneen ja Nokia-laitteen välillä. Kaapelin avulla voit myös samalla ladata yhteensopivan

Lisätiedot

Wi-Fi Direct -opas. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla. Vianmääritys. Liite

Wi-Fi Direct -opas. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla. Vianmääritys. Liite Wi-Fi Direct -opas Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla Vianmääritys Liite Sisällys Tietoja oppaasta... 2 Oppaassa käytetyt symbolit... 2 Vastuuvapauslauseke... 2 1. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla

Lisätiedot