Osallistumis- ja arviointisuunnitelma oli nähtävillä Tässä on lyhennelmä saadusta palautteesta ja kaavoittajan vastineet.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Osallistumis- ja arviointisuunnitelma oli nähtävillä 30.5. - 2.7.2014. Tässä on lyhennelmä saadusta palautteesta ja kaavoittajan vastineet."

Transkriptio

1 Tampereen kaupunki, asemakaava nro VASTINERAPORTTI Viranomaislausunnot ja kommentit, Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma oli nähtävillä Tässä on lyhennelmä saadusta palautteesta ja kaavoittajan vastineet. Sisältö Lausunnot..... Tampereen kaupunkiympäristön kehittäminen / Ympäristönsuojelu / Milla Hilli-Lukkarinen (..)..... Pirkanmaan maakuntamuseo / Tuija-Liisa Soininen ja Miinu Mäkelä (..)..... Fingrid Oyj / Mika Penttilä (..)..... Pirkanmaan liitto / Lasse Majuri (sähköpostiviesti..)... Kommentit..... Pro Onkijärvi / Kari Mäkiö ja Heikki Keula... LAUSUNNOT.. Tampereen kaupunkiympäristön kehittäminen / Ympäristönsuojelu / Milla Hilli-Lukkarinen (..) Lausunto Lausunnossa todetaan, että kaavarajaukseen on syytä ottaa mukaan ympäröiviä metsäalueita siten, että niiden toimiminen sekä virkistysalueina että teollisuusalueen suojavyöhykkeenä voidaan kaavamerkinnöin määritellä. Näätäsuon rajauspäätöksen alue suojavyöhykkeineen on syytä asemakaavoittaa asianmukaisin suojelualuemerkinnöin. OAS tulee täydentää kuvalla, jolla osoitetaan Näätäsuonrajauspäätöksen alue. Ympäristönsuojeluviranomaisen tavoitteita tulee täydentää: sekä varmistaa, että uuden teollisuus- ja yritysalueen toiminnoista ei aiheudu lähiympäristöön merkittäviä ympäristöhaittoja. Kaava-alueen määrittelyn myötä on tarpeen laajentaa osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa kuvattua vaikutusaluetta etenkin länteen Nurmi-Sorilan suuntaan vaikutusalue lienee suurempi. Kaavoittajan vastine Kaava-alueen rajausta tarkennetaan ja suunnittelussa huomioidaan metsäalueet sekä niiden virkistysarvot ja toimiminen suojavyöhykkeenä. Yleispiirteisen maankäytön suunnittelun ohjausryhmä on linjannut, ettei Näätäsuon luonnonsuojelualuetta asemakaavoiteta. Sen sijaan kaavoitettava alue rajataan siten, että Näätäsuon eteläpuoleinen suojaviheralue sisällytetään kaavaan. Kaavan vaikutukset tummaverkkoperhosen elinympäristöön arvioidaan ja hulevesien käsittely järjestetään siten, ettei niityn kosteustasapainoa muuteta. Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaan täydennetään ympäristönsuojeluviranomaisen tavoitteet. Kaavoitettavan alueen ja vaikutusalueen rajaus täsmennetään

2 Kaavatyössä tarvittavia selvityksiä ja mahdollisia yhteisiä selvitystarpeita tulee tarkentaa yhdessä Kangasalan kanssa. Riippuen alueelle sijoittuvista toiminnoista ja niitä varten osoitettavista kaavamerkinnöistä tulee harkittavaksi mm. meluselvityksen tarve sekä mahdollisten haju-, pöly- ja savuhaittojen arvioiminen. Nykyisten luontoselvitysten ja luontopaikkatietojen riittävyys ja ajantasaisuus tulee tarkastella. Etenkin lähialueiden metsänhakkuut ja muut maankäytön muutokset ovat mahdollisesti vaikuttaneet liito-oravan elinympäristöön, jolloin tämän hetkinen tilanne on syytä päivittää. Mahdollisesti tarvittavat luontoselvitykset on syytä tehdä pikaisesti kesä/syyskauden aikana, jotta niiden tiedot ovat käytettävissä asemakaavasuunnittelun alkuvaiheista lähtien. viranomaisneuvottelun jälkeen. Kangasala-Tampere yleissuunnitelmatyöryhmässä selvitetään yhteisten selvitysten laatimistarpeet ja selvitysten tuloksia hyödynnetään molemmissa kaavatöissä. Luontoselvitysten riittävyys ja luontopaikkatietojen ajantasaisuus arvioidaan ja mahdollisesti tarvittavat täydentävät selvitykset tehdään. Luontoselvitysten laatiminen rytmittyy vuodenaikojen mukaan, mikä saattaa vaikuttaa kaavoituksen aikatauluun. Ympäristönsuojeluyksikkö kutsutaan mukaan kaavan suunnitteluryhmään. Myös muiden selvitysten ja vaikutusarviointien käytettävyydestä asemakaavaluonnosta laadittaessa tulee huolehtia. Ympäristösuojeluyksikön edustus on hyvä kutsua kaavatyön edetessä työpalavereihin... Pirkanmaan maakuntamuseo / Tuija-Liisa Soininen ja Miinu Mäkelä (..) Lausunto Lausunnossa todetaan, että hankkeen kulttuuriympäristöön kohdistuvat vaikutukset riippuvat pääosin siitä, miten korkeaa rakentaminen tulee olemaan. Hankkeessa voidaan hyödyntää mm. tekeillä olevaa Tampereen Aitolahden ja Teiskon kulttuuriympäristöselvitystä sekä Kangasalan Ruutanan osayleiskaavan selvityksiä, jolloin hankkeeseen ei liity perusselvitystarpeita. Kaavan vaikutuksia tulee tarkastella erityisesti em. selvityksissä havaittujen arvoalueiden ja kohteiden sekä Haralanharjun valtakunnallisesti arvokkaan kulttuurimaiseman näkökulmasta. Kaavan vaikutusalueelle on suoritettu arkeologisia inventointeja Tarastenjärven (), Ojalan () ja Ruutanan () osayleiskaavoihin liittyen. Tarastenjärven osayleiskaava-alueelta on löytynyt yksi kiinteä muinaisjäännös. Näätäsuon tervahauta (mj.tunnus ) sekä muita historiallisen ajan maa- ja kivirakenteita kahdessa kohteessa. Kaavoittajan vastine Laaditut kulttuuriympäristöselvitykset otetaan huomioon kaavan lähtökohtina sekä arvioitaessa kaavan kulttuuriympäristöön kohdistuvia vaikutuksia. Argeologisten inventointien tulokset huomioidaan kaavan merkinnöissä ja määräyksissä sekä vaikutusten arvioinneissa. Kaavaluonnoksesta ja -ehdotuksesta pyydetään lausunto Pirkanmaan maakuntamuseolta. Kaavaluonnos tulee toimittaa lausunnolle Pirkanmaan maakuntamuseoon.

3 .. Fingrid Oyj / Mika Penttilä (..) Lausunto Asemakaava-alueella sijaitsevat Fingridin kv voimajohto Alajärvi Kangasala ja kv voimajohto Kangasala Mänttä sekä kv voimajohto Kangasala-Toivila. Kaksi ensin mainittua sijoittuvat asemakaava-alueella rinnakkain yhteisellä johtoalueella. Pylväsvälillä - ( kv) ja Pylväsvälillä - ( kv) voimajohtoja varten on lunastettu kiinteistön käyttöoikeuden supistus metriä leveälle johtoalueelle. Rakennusrajoitusta merkitsevä rakennusrja ulottuu nykyisin metrin päähän länsipuolisen kv voimajohdon Kangasala Mänttä keksilinjasta ja metrin päähän itäpuolisen kv voimajohdon Alajärvei Kangasala keskilinjasta. Kaavoittajan vastine Kaavoitettavan alueen toimintojen sijoittamisessa huomioidaan voimajohtoja varatut alueen osat kaavamerkinnöin ja määräyksin sekä sijoitetaan alueen muut toiminnot siten, etteivät ne ole ristiriidassa sähköturvallisuuden kanssa. Voimajohto Kangasala Toivila ei sijaitse tällä kaava-alueella, vaan Kangasalan Tarastenjärven asemakaavoitettavalla alueella. Kaavaluonnoksesta ja ehdotuksesta pyydetään lausunnot Fingrid Oyj:ltä. Pylväsvälillä - ( kv) / Pylväsvälillä - ( kv) voimajohtoa varten lunastettu voimajohtoalue metriä leveä. Johtoaukea on tällä osuudella metriä leveä. Rakennusrajoitusta merkitsevä rakennusraja ulottuu nykyisin metrin päähän länsipuolisen kv voimajohdon Kangasala- Mänttä keskilinjasta ja metrin päähän itäpuolisen kv voimajohdon Alajärvi Kangasala keskilinjasta. Fingridin pitkän aikavälin tavoitteena on päivittää molempien em. voimajohtojen rakennusrajat johtoalueen ulkoreunoihin kattamaan koko - metriä leveän johtoalueen. Asemakaava-alueen itäosassa kv voimajohtoa Kangasala Toivila varten on lunastettu käyttöoikeuden supsitut metriä leveälle johtoaukealle. Johtoalue muodostuu metriä leveästä johtoaukeasta ja johtoaukean molemmin puolin olevista metriä leveistä reunavyöhykkeistä. Rakennusrajoitusalue kattaa koko voimajohtoalueen. Asemakaavoituksessa on suositeltavaa, että voimajohtoa varten varattuna alueen osana käytetään voimajohtoalueen kokonaisleveyttä. Siten varmistetaan, että rakennelmien, rakennusten ja voimajohdon väliin jää riittävä leveys. Lausunnonantaja muistuttaa, että kaavoituksessa täytyy huomioida valtakunnallisesti merkittävien voimansiirtoyhteyksien ylläpito ja kehittäminen, eikä voimajohtojen läheisyydessä oleva toiminta saa olla ristiriidassa sähköturvallisuuden kanssa tai aiheuttaa vaaraa voimajohdon käytölle ja kunnossa pysymiselle. Voimajohdon rajoituksia maankäytölle käsitellään oppaassa Ohe voimajohtojen huomioon ottamiseen yleis- ja asemakaavoituksessa sekä maakäytönsuunnittelussa. Kaikista voimajohtoalueelle tai sen läheisyyteen sijoittuvasta rakentamisesta tulee pyytää Fingridistä erillinen risteämälausunto.

4 Lausunnonantaja pyytää lähettämään tietoa kaavan etenemisestä sekä lausuntopyynnöt kaavan eri vaiheissa... Pirkanmaan liitto / Lasse Majuri (sähköpostiviesti..) Sähköpostiviesti Pirkanmaan liitto ei jätä kommenttia asemakaavan muutoksen ja laajennuksen osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta: Tarasteen teollisuusalue, jätteenkäsittelyalue ja koulutuspaloasema (asemakaava ) Kaavoittajan vastine Ei vastattavaa. KOMMENTIT.. Pro Onkijärvi / Kari Mäkiö ja Heikki Keula kommentit Pro Onkijärvi on jättänyt muistutuksen Tarastenjärven osayleiskaavan (yk) ehdotuksesta ja uusii kommenttinsa Tarasten asemakaavoituksen yhteydessä. Pro Onkijärvi muistuttaa mainitsemaan osallisina Kangasalan kunnan alueella vaikuttavat asukasyhteisöt, kuten Onkijärven, Havisevan, Havialan ja Ruutanan asukasyhteisöt. Kaavoittajan vastine Kommentin perusteella OAS:ia täydennetään asukkaiden yhteisöillä. Tämän asemakaavatyön tavoitteena ei ole sijoittaa tuulivoimaloita alueelle. Osayleiskaavan OAS:ssa on kerrottu, että merkinnän osoittamalle alueelle on mahdollista sijoittaa jätteiden käsittelyyn (sisältäen loppusijoituksen), kierrätyksen ja energian tuotantoon liittyviä toimintoja ottaen huomioon ympäristölle asetettavat tavoitteet. Pro Onkijärvi on tietoinen Pirkanmaan liiton valmistelemasta maakuntakaavasta, jossa etsitään sopivia alueita tuulivoimaloille mm. Tarastenjärven alueelle. OAS:ssa olisi voinut johdonmukaisesti mainita tuulivoimatuotantohankkeen eikä epämääräisesti energian tuotantoon liittyviä toimintoja. Kommentissaan Pro Onkijärvi perustelee tuulivoimalahanketta vastustavan mielipiteensä mm. melu-, varjostus-, välke-, maisemavaikutuksilla ja kulttuuriarvoihin kohdistuvilla vaikutuksilla. Vaihtoehtoisesti Tampereen kaupungin tulisi harkita alueen käyttämistä muun uusiutuvan energian tuotantoon. Alueille on jo valmiiksi rakenteilla biopolttolaitos, jonka toimintaa voidaan edelleen kehittää. Myös aurinkoenergian tuotanto sopisi alueelle.

5 Tampereen kaupunki, asemakaava nro VASTINERAPORTTI Viranomaislausunnot ja osallisten mielipiteet, kaavaluonnos Kaavan valmisteluaineisto (kaavaluonnos) oli nähtävillä.... ja siitä saatiin lausuntoa ja yksi mielipide. Tässä on lyhennelmä saadusta palautteesta ja kaavoittajan vastineet. Alkuperäiset lausunnot ja mielipiteet ovat raportin liitteenä. Sisältö Lausunnot.... Tampereen kaupunkiympäristön kehittäminen / Kiinteistötoimi / Heli Toukoniemi (..).... Tampereen kaupunkiympäristön kehittäminen / Hyvinvointipalvelut /Liikuntapalvelut / Lasse Viheriäranta (..).... Tampereen kaupunkiympäristön kehittäminen / Tilakeskus (..).... Tampereen kaupunkiympäristön kehittäminen / Yleisten alueiden suunnittelu / Petri Keivaara (..).... Tampereen kaupunki / Ympäristönsuojelu / Harri Willberg (korjattu lausunto.., korvaa aiemman.. annetun lausunnon).... Pirkanmaan ELY keskus (..).... Pirkanmaan Jätehuolto Oy / Harri Kallio (..).... Pirkanmaan maakuntamuseo / Tuija Soininen ja Vadim Adel (..).... Tampereen kaukolämpö Oy / Paavo Kastemaa (..).... Elisa Oyj / Antti-Jussi Kandell (..).... Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen esikunta / Timo Saarinen & Eero Ruotsila (..)..... Kangaslan kunta/ Oskari auvinen ja Mikko Ilkka (..)... Mielipiteet.... Tampereen polkupyöräilijät ry / Pompo Stenberg (..)...

6 LAUSUNNOT. Tampereen kaupunkiympäristön kehittäminen / Kiinteistötoimi / Heli Toukoniemi (..) Lausunto Ei huomauttamista. Kaavoittajan vastine Merkitään tiedoksi.. Tampereen kaupunkiympäristön kehittäminen / Hyvinvointipalvelut /Liikuntapalvelut / Lasse Viheriäranta (..) Lausunto Ei huomauttamista. Kaavoittajan vastine Merkitään tiedoksi.. Tampereen kaupunkiympäristön kehittäminen / Tilakeskus (..) Lausunto Ei huomauttamista. Kaavoittajan vastine Merkitään tiedoksi.. Tampereen kaupunkiympäristön kehittäminen / Yleisten alueiden suunnittelu / Petri Keivaara (..) Lausunto Ei huomauttamista. Kaavoittajan vastine Merkitään tiedoksi.. Tampereen kaupunki / Ympäristönsuojelu / Harri Willberg (korjattu lausunto.., korvaa aiemman.. annetun lausunnon) Lausunto TY- määräys: - Kaavamääräys TY- "Teollisuusrakennusten korttelialue, jolla ympäristö asettaa toiminnan laadulle erityisiä vaatimuksia", on liian tulkinnanvarainen ympäristölupaa harkittaessa. Mikäli määräystä halutaan käyttää, on syytä tarkemmin määritellä mitä ympäristövaatimukset tässä yhteydessä tarkoittavat mm. erityisesti tulee huomioida, ettei heikennetä tummaverkkoperhosen elinympäristöä. Kaavoittajan vastine TY- - TY- määräys on postettu. - Kortteli ja korttelin tontti osoitetaan merkinnällä TJ- Teollisuus-, varasto- ja jätteenkäsittelyrakennusten korttelialue, jonka kokonaiskerrosalasta saadaan prosenttilvun osoittama määrä käyttää liike- ja toimistotiloina. Tontilta on varattava autopaikkoja merkinnän osoittama määrä. - Kortteli ja osoitetaan merkinnällä T teollisuus- ja varastorakennusten korttelialue - Tummaverkkoperhosen suojelun turvaamiseksi on annettu yleismääräys, joka on huomioitava alueelle myönnettävien lupien

7 yhteydessä. Aluetta suunniteltaessa ja toteutettaessa on huolehdittava, ettei tummaverkkoperhosen elinympäristöjen kosteusoloja heikennetä. EJ - määräys - Kaava-alueella toimii Pirkanmaan Jätehuolto sekä Tammervoima, joiden tarpeiden mukaisesti on määritelty EJ-aluevaraukset ja kaavamääräykset. Mikäli tavoitteena on sijoittaa kaava-alueelle muuta vastaavaa jätealan toimintaa, tulee myös näille alueille osoittaa soveltuva EJ kaavamääräys, jotta mahdollista ympäristölupaa harkittaessa ei jäisi tulkinnanvaraa toimijan soveltuvuudesta alueelle. Esimerkiksi TJ- määräys mahdollistaisi Tarasteen alueelle teollisuus-, varasto- ja jätteenkäsittelytoiminnan, Tämä määräys sallisi laajemman kirjon eri toimialoja, eikä ympäristölupavaiheessa tule ristiriitaa kaavatulkinnan kanssa. - Y- (tontti -) ja koillisosan EJ- aluerajauksen (tontti -) osalta puuttuu merkintä y-, joka on merkitty kaikille muille korttelialueille. - Melu-, savu-, pöly- ja hajuhaitat: - Kaavaluonnosvaiheessa alueelle mahdollisesti sijoittuvien uusien toimintojen laatu ei ole tarkentunut, joten näistä toiminnoista aiheutuvia haittoja ei ole myöskään voitu arvioida. Mahdollisten ympäristöhaittojen ehkäisyyn kaavamerkinnöin tulee kuitenkin kiinnittää huomiota. Hulevedet: - Hulevesiselvitystä laadittaessa ei ole ollut täysin tiedossa millaisia kaavamääräyksiä ja toimintoja alueelle ollaan sijoittamassa. Jatkossa hulevesisuunnitelmaa on tarkennettava ja siinä tulee ottaa huomioon, että kun alueelle sijoittuvat toiminnot täsmentyvät, on syntyvistä hulevesistä todennäköisesti osa johdettava viemäriin, jolloin alueen hulevesitasapaino saattaa muuttua. Muun muassa alueilta, joilla on kompostointia tai vaarallisten aineiden käsittelyä, on näiden ympäristölupaehtojen mukaisesti syntyvät hulevedet johdettava viemäriin. - Pirkanmaan Jätehuollon ja Tammervoiman tarpeisiin ollaan perustamassa Tammervoiman arinakuonan loppusijoituspaikkaa EJ- alueelle. Hulevesisuunnitelmaluonnoksen mukaan tämän alueen hulevesiä suositellaan johdettavaksi jätevesiviemäriin. Kuitenkin vaarallisten jätteiden käsittelyalueelta hulevedet on todennäköisesti johdettava jätevesiviemäriin, jolloin ainakin tämän alueen osalta hulevesitasapainoon on tiedossa muutoksia, jotka tulisi ratkaista. - Koska hulevesien hallinnalla on suoria vaikutuksia Näätäsuon - Lisäksi kaavalla on tummaverkkoperhosen elinolosuhteiden säilyttämiseksi annettu yleismääräys hulevesien hallintaa koskien. EJ- määräys - Kaavaluonnoksen lähtökohtana on ollut sijoittaa Pirkanmaan jätehuollon toimintoja jätteenkäsittelyn korttelialueelle ja jätteenkäsittelyalueelle. - Kaavaehdotuksessa on lisäksi osoitettu TJ- Teollisuus-, varasto- ja jätteenkäsittelyrakennusten korttelialue, jonka kokonaiskerrosalasta saadaan prosenttilvun osoittama määrä käyttää liike- ja toimistotiloina. Tontilta on varattava autopaikkoja merkinnän osoittama määrä. kortteleihin ja jätteenkäsittelyn korttelin tontille. Nämä alueet on tarkoitettu myös muiden kuin Pirkanmaan jätehuolto Oy:n tarpeisiin. - Merkintä y- on kaavaehdotuksessa osoitettu kaikille korttelialueille. Melu-, savu-, pöly- ja hajuhaitat - Kaava-alueella ei ole melulle häiriintyviä kohteita. Lähimmät asuinkiinteistöt ovat kaava-alueen länsipuolella noin m etäisyydellä teollisuus- ja varastoalueista. - Kaavaehdotukseen on lisätty yleismääräys: Ennen rakentamistoimenpiteisiin ryhtymistä on huolehdittava siitä, että alueelle sijoittuvien toimintojen mahdolliset vesistö-, melu-, savu-, pöly- ja hajuhaitat on tutkittu asianomaisten viranomaisten hyväksymällä tavalla lupamenettelyjen yhteydessä. - Kaavalla muodostettava rakennusoikeus mahdollistaa toimitojen sijoittamisen rakennusten sisälle, jolloin niiden ympäristövaikutukset ovat paremmin hallittavissa. - Tampereen kaupungin yhdyskuntalautakunta on.. hyväksynyt uudet melulinjaukset. - Melulinjausten Kohdan i. Melun huomioon ottaminen virkistysalueilla

8 luonnonsuojelualueella tummaverkkoperhosen elinolosuhteisiin, on yleismääräykseen tai hule- määräykseen syytä lisätä maininta, että hule alueille osoitettujen hulevesirakenteiden suunnitelmat tulee hyväksyttää asianosaisella viranomaisella. - Tonteille osoitettu hule-() määräys on riittävä. Luontoselvitys: - Varsinaista uutta, tarkkaa maastotyöhän perustuvaa luontoselvitystä ei ole laadittu, koska asemakaavan valmistelutyö aloitettiin selvitysten suhteen epäedulliseen vuodenaikaan, syksyllä. Näin ollen luontoselvitys on pääosin kooste aiemmista selvityksistä täydennettynä muutamilla uusilla havainnoilla ja johtopäätöksillä. Tämän vuoksi on jatkosuunnittelussa muistettava, että välttämättä kaikki alueen luontoarvot eivät ole tiedossa. Teollisuudelle ja jätehuollolle osoitettavat alueet kuitenkin sijoittuvat pääosin jo aiemmin voimakkaasti muokatuille alueille, kun taas pääosa metsistä, etenkin kaavaalueen länsiosassa, on osoitettu viheralueeksi. Näin ollen luontoselvityskooste on hyväksyttävissä, mutta sen mahdollinen tiedollinen vajavaisuus tulee pitää mielessä. Tarvittaessa jatkosuunnitelun yhteydessä on tehtävä selvityksiä. Tummaverkkoperhoset: - Tampereen kaupungin ympäristönsuojeluyksikkö on keväällä tilannut Tampereen Hyönteistutkijain Seuralta Näätäsuon ja sen ympäristön hoitosuunnitelman tummaverkkoperhosen elinympäristöjen suojelemiseksi. Suunnittelualue ulottuu Näätäsuon länsi- ja eteläpuoliselle asemakaavaluonnoksessa MU ja EV- sekä koillisessa EV- ja EV-alueiksi osoitetuille alueille. Esitämme, että kaavaehdotusta laadittaessa aluerajaukset ja kaavamääräykset sekä kaavaselostus muokataan yhtenäisiksi hoitosuunnitelman kanssa mm. sl-, luo- ja u- aluerajausten osalta. Lepakot: - Luontoselvityskoosteen mukaan aluerajaustarve saattaa olla jopa aiemmin arvioitua laajempi. Koska tarkempaa lepakkoselvitystä ei ole tehty, on esitetty rajaus tässä vaiheessa riittävä. Liito-oravat: - Näätäsuon länsi- ja eteläpuoleinen metsävyöhyke ja Tiikonojan varsi ovat osa liito-oravien laajempia kulkuyhteyksiä, joka tulisi mainita kaavaselostuksessa. Kulkuyhteydet on syytä varmistaa myös ekologinen yhteys merkinnöin kaavakartalla. mukaan: Viheralueet, joilla päivä- tai yöajan meluohjearvot - ylittyvät, tulee osoittaa asemakaavoissa suojaviheralueina. - Kaava-alueen länsiosassa olevan seudullisen ulkoilureitin varrella oleva viheralue osoitetaan suojaviheralueeksi EVS. Alue on suurelta osin valtatien melualueella. Myös Hyötyvoimankadun varrella meluohjearvot voivat ylittyä. - Jätehuollon ja muiden ympäristöluvitettavien toimintojen ympäristövaikutuksia hallitaan ympäristöluvituksella. Hulevedet: - Hulevesiselvitys on tarkentunut kaavaehdotukseen. Sevityksen loppuraportti on kaavaehdotuksen liitteenä. - Jätteenkäsittelyalueilta viemäriin johdettavat vedet eivät virtaa Näätäsuolle. Jätteenkäsittelyalueet ovat pääosin Tiikonojan valumaalueella. Pois johdettavien vesien osuus Tiikonojan valumasta on noin %. Hulevesiselvityksen mukaan tällä ei ole vaikutsta Tiikonojan luontoarvoihin. - Hulevesiselvitykseen perustuen kaavaehdotukseen on lisätty ohjeellinen hulevesien käsittelyalue merkinnällä hule. Viivytysaltaiden mitoitus perustuu hlevesiselvitykseen. - Korttelialueita koskee määräys hule-(), jonka mukaan tonteilla on viivytettävä hulevesiä yksi kuutio sataa vettäläpäisemätöntä neliömetriä kohden. - Yleismääräykseen on lisätty hulevesiä koskeva määräys: Ennen rakennusluvan myöntämistä tulee tehdä hulevesisuunnitelma, jossa on esitetty rakentamisen ja toiminnan aikaiset hulevesimenetelmät ja -rakennelmat sekä hulevesien hallinnan seurantasuunnitelma. Alueelle osoitettujen hulevesimenetelmien ja - rakenteiden suunnitelmat sekä seurantasuunnitelma tulee hyväksyttää asianomaisella viranomaisella. Luontoselvitys: - Kaavaehdotuksen selostuksessa on kooste ennen tätä kaavahanketta alueelle laadittujen luontoselvitysten tiedoista. - Tiedossa olevat luontoarvot on osoitettu kaavakartalla omilla osa-

9 EV ja EV- alueet: - Johtoalue toimii avoimuutensa vuoksi tummaverkkoperhosen siirtymäreittinä pohjoista kohti. Näin ollen johtoalueelle tulee täsmentää sellainen EV kaavamääräys, jonka mukaan johtoalue pidetään avoimena. - Laitakorven EV on syytä muuttaa EV- tai mieluummin MY merkinnäksi, koska alueen on tarkoitus säilyä metsäpeitteisenä alueena, jolla on säilytettäviä luontoarvoja (metsälakikohde ruoho- ja heinäkorpi). Korven säilyminen luonnontilassa saattaa vaarantua hyvin lähelle rajatun TY- alueen vuoksi. Alueen rajausta on syytä tarkistaa siten, että kostean korpilaikun ympärillä säilyy riittävä suojapuustovyöhyke ja tämä alue sisältyy luo-rajaukseen. - Tiikonojan uoman osalta sen aluerajausta tulee täsmentää lisämääräyksellä, jonka mukaan ojauoman luonnontilaa ei saa muuttaa. MU alueet: - Luontoarvojen vuoksi ehdotamme MU merkinnän muuttamista MY merkinnäksi sen pääkäyttötarkoituksen mukaisesti. - Niiltä osin, kuin luo- liittyy tummaverkkoperhoseen, ehdotamme määräyksen täsmentämistä siten, että sen yhteys tummaverkkoperhosen elinolosuhteiden vaalimiseen käy ilmi. Ekologiset yhteydet: - VT yleissuunnitelmassa seudullinen etelä-pohjoissuuntainen viheryhteys on tarkoitus toteuttaa Lintukalliontien kohdalle rakennettavalla ekosillalla, joka tulee ottaa huomioon myös tässä asemakaavassa kaavakartalla osoitettavalla ekologinen yhteys merkinnällä. Koska ekosillan on tarkoitus toimia myös hirvieläinten kulkuyhteytenä, on ekologisen metsäisen yhteyden riittävä leveys pohjoiseen varmistettava. - Tummaverkkoperhosen yhteydet pohjoiseen Näätäsuon suojelualueelta on myös syytä huomioida lisäämällä avoimen ekologisen yhteyden/siirtymäreitin merkintä kaavakartalle. Maanalaiset johdot: - Muuttunut kaukolämpölinja on syytä korjata kaavakarttaan. - Uusi vesihuoltolinja kaava-alueen länsirajalla sekä parhaillaan rakenteilla oleva vesihuoltolinja on syytä osoittaa maanalaisen johdon aluevarauksella. Yleismääräys: - Yleismääräystä on tarpeen muuttaa siten, että Näätäsuon ja sen ympäristön hoitosuunnitelma- alueen osalta otetaan huomioon tummaverkkoperhosen elinympäristövaatimusten säilyttäminen (ei ainoastaan Näätäsuon alueella). aluemerkinnöillään. Lisäksi yleismääräyksillä turavataan luontoarvojen huomioiminen. - Teollisuus- ja varastorakennusten korttelialueita on supistettu kaavaluonnoksesta, jotta luontoarvojen säilyminen on turavattu paremmin. Korttelialueita on osoitettu pääasiassa jo rakennetuille alueille tai sellaisille alueille, joiden toteuttamiseksi on voimassa oleva ympäristölupa. (Pirkanmaan jätehuollon jätteenkäsittelyalue Dnro PIR--Y--,Tampereen Infran jätteiden hyödyntämis- ja käsittelytoimintaa sekä kallion louhintaa ja murskausta, kiinteää asfalttiasemaa sekä romuajoneuvojen esikäsittelyä ja varastointia koskeva lupa Dnro LSSAVI//./). Tummaverkkoperhoset: - Näätäsuon ja sen ympäristön hoitosuunnitelma on huomioitu niiltä osin kun suunnitelman raporttiluonnos on ollut kaavoittajan käytettävissä. (Kaavoittajan käytettävissä on ollut suunnitelman.. päivätty luonnos). - Tummaverkkoperhosen elinympäristöjen rajaukset ja ulkoilureitin linjaukset on muutettu hoitosuunnitelman mukaisiksi ja hoitosuunnitelman toimenpiteet voidaan toteuttaa. Raportin luonnos on kaavaehdotuksen liitteenä. - Varsinaiset Pirkanmaan ELY-keskusken rajauspäätöksellä perustetut tummaverkkoperhosen suojelulaueet Näätäsuolla ja Tiikonojan varrella on rajattu kaava-alueen ulkopuolelle. - Kaava-alueen suojaviheralueilla olevat tumamverkkoperhoselle soveltuvat ellinympäristöt on osoitettu osa-aluemerkinnällä sl-, jonka määräys kuuluu: Alue, jolla esiintyy erityisesti suojeltava laji. Alueen luonnonsuojelullista arvoa ei saa hävittää eikä heikentää. Lajin elinolosuhteita ylläpitävät ja parantavat erikseen laadittavan hoitosuunnitelman mukaiset hoitotoimenpiteet ovat sallittuja. - Lisäksi kaavalla annetaan yleismääräykset tummaverkkoperhosten elinolosuhteiden turvaamiseksi, jotka kuuluvat: - Aluetta suunniteltaessa ja toteutettaessa on huolehdittava, että tummaverkkoperhosen elinympäristöjen kosteusoloja ei heikennetä. Avoimena säilytettävillä alueilla tulee säilyttää puustoinen suojavyöhyke. Tiikanluoman suojaviheralueella ei saa tehdä sellaisia toimenpiteitä, jotka vaarantavat alueen erityisten luontoarvojen säilymisen.

10 Myös hulevesiä koskea yleismääräys (seurantasuunnitelmien edellyttäminen) on liian epämääräisesti ilmaistu mm. vastuutahojen osalta. Myös rakentamisaikaisesta määrällisestä ja laadullisesta hulevesien hallinnasta on annettava yleismääräys. Yleistä: - Näätäsuon ja sen ympäristön hoitosuunnitelman valmistuttua ja ELY-keskuksen hyväksynnän jälkeen toimitamme hoitosuunnitelman kaavoittajan käyttöön, jotta sen osoittamat toimenpidealueet ja kaavarajaukset saadaan yhdenmukaiseksi. - Keskustelemme mielellämme kaavalausuntomme ja Näätäsuon hoitosuunnitelman sisällöstä erillisessä työpalaverissa lausuntomme keskeisen sisällön ymmärrettävyyden varmistamiseksi. - Odotamme myös kutsua kaavaehdotusta valmistelevaan työryhmään. Lepakot: - Lepakkoalueet on huomioitu nykytiedon mukaan. Laitakorven ja Näätäsuonrinteen suojaviheralueelle EVS on osoitettu tärkeänä lepakkoalueena säilytettävä alueen osa merkinnällä slep-. Määryksen mukaan Metsää tulee hoitaa lajin elinolosuhteet huomioiden. Liito-oravat: - Kulkuyhteyksien säilyminen liito-orava-alueiden väliillä huomioidaan merkitsemällä ne suojaviheralueiksi (EVS). Merkintä turvaa liitooravan kulkuyhteydet. - Tiikanluoman ja Näätäsuon suojaviheralueille (EVS) on lisäksi osoitettu ekologinen käytävä merkinnällä luo- Luonnon monimuotoisuuden kannalta erityisen tärkeä alue, ekologinen käytävä. EV ja EV- -alueet: - Kaavan kaikki suojaviherlaueet osoitetaan merkinnällä EVS, suojaviheralue, jolla sijaitsee luonnonmonimuotoisuuden kannalta arvokas ekologinen yhteys. - Tummaverkkoperhosen elinympäristön aluevarauksia on tarkennettu kaavakartalla Näätäsuon ja sen ympäristön hoitosuunnitelman mukaisesti. (Kaavoittajan käytettävissä on ollut suunnitelman.. päivätty luonnos) - Voimalinjan alle osoitetun suojaviheralueen ja tummaverkkoperhosen ekologisen yhteyden avoimena säilyminen varmistuu johtojen omistajan kanssa tehtävän hoitosopimuksen mukaisesti. - Laitakorven suojaviherlaue EVS alue on laajennettu itään päin. Teollisuus ja varastorakennusten korttelialueen reunana on alueelle toetutettu kaukolämpölinja. Laitakorven suopainanne jää kokonaisuudessaan suojaviheralueelle. - Tiikonojan uoman luontoarvojen turvaamiseksi on annettu yleinen määräys: Tiikanluoman suojaviheralueella ei saa tehdä sellaisia toimenpiteitä, jotka vaarantavat alueen erityisten luontoarvojen säilymisen. MU-alueet: - Kaavaluonnoksessa esitetty MU-alue on kaupungin uuteen melulinjaukseen perustuen muutettu kaavaehdotuksessa kokonaan suojaviheralueeksi EVS, jonka määräys kuuluu: Suojaviheralue, jolla

11 sijaitsee luonnonmonimuotoisuuden kannalta arvokas ekologinen yhteys. Ekologiset yhteydet: - Valtatien ylittävää Hirvieläinten kulkuyhteyttä ei ole suunniteltu asemakaavan aluevarausten tarkkuudella. - Lintukalliontie (yksityistie) ja valtatien yleissuunitelmassa esitetty ekologinen yhteys rajataan kaava-alueen ulkopuolelle. Maanalaiset johdot: - Kaukolämpö- ja vesihuoltolinjat on piiretty kaavakartalle toteutuneiden linjojen mukaisesti. Lisäksi maanalaisia johtoja voidaan sijoittaa katualueiden rakenteisiin. Yleismääräys: - Yleismääräyksiä on tarkennettu kaavaehdotukseen.. Pirkanmaan ELY keskus (..) Lausunto Luontoarvot ja viherrakenne / selvitykset: - ELY-keskus esittää, että luettavuuden vuoksi suunnittelualuetta koskevat tiedot alueen luontoarvoista kerätään yhteen. Koko Tarasteen alueen luontotietojen kerääminen yhteen raporttiin olisi perusteltua paitsi lajisuojelukysymysten, myös viherrakenteen hahmottumisen näkökulmasta. Luontoarvot ja viherrakenne / lajisuojelukysymykset: - Tummaverkkoperhosen esiintymisniityt tulee osoittaa kaavaan SL-alueina, ja kattaa koko verkosto yhtenäisellä merkinnällä (esim. s- Nurmi-Sorilan oyk:n merkintöjä vastaavasti). Erityisen tärkeää koko aluepopulaation kannalta on turvata kulkuyhteys Näätäsuon alueelta pohjoiseen sähkölinjan alla. - Koska niittyjen säilymisen ehto on niiden kosteusolojen turvaaminen, tulee kaavaratkaisuissa ottaa kokonaisuutena huomioon hulevesien tasainen ohjaaminen niityille. - Vaikutusten arvioinnissa tulee tarkastella muuttuvan maankäytön vaikutuksia hulevesien määrään ja laatuun suhteessa niittyjen kosteusoloihin. Kaavojen tavoitteeksi tulee selkeästi asettaa niittyjen kosteuden ylläpito ja myös lisääminen; tähän liittyvien ratkaisujen tulee olla luettavissa myös kaavamerkinnöistä ja määräyksistä. Näätäsuon eteläpuoleisilla alueilla hulevesijärjestelmää on muutettu polttolaitoksen yhteydessä suunnitellusta, Kaavoittajan vastine Luontoarvot ja viherrakenne / selvitykset: - Luontotiedot on koostettu kaavaselostukseen. - Ks. kaavoittajan vastine Tampereen kaupungin ympäristönsuojelun lausuntoon. Luontoarvot ja viherrakenne / lajisuojelukysymykset: - Ks. kaavoittajan vastine Tampereen kaupungin ympäristönsuojelun lausuntoon.

12 vesiä tasaisesti jakavasta menetelmästä. Perustelut tälle ja esitetyn menetelmän toimivuudesta tulee olla luettavissa kaava-asiakirjoista. - Kaava-alueen pohjoisosilla on todettu olevan merkitystä liito-oravalle. Tämän merkityksen ja alueen suojelutarpeen tulee näkyä myös EV- alueen kaavamääräyksestä. Puustoisuuden edellytys on ristiriidassa suojaviheralueelle sijoittuvan tummaverkkoperhosniityn säilymisedellytysten kanssa, ja määräyksiä tulee myös tältä osin tarkentaa. Luontoarvot ja viherrakenne / viherrakenne: - Kaava-alueen ympärille jäävällä viheralueella on merkitystä sekä luonnonsuojelun että virkistyskäytön näkökulmasta, minkä tulee näkyä selkeästi kaavaratkaisuissa. Toimintojen puskurivyöhykkeen lisäksi viheralueella tulee olla riittävästi väljyyttä toteuttaakseen myös muut sille asetetut, merkittävät tarkoitukset. Liikenne ja tieverkko: - Valtatien yleissuunnitelmassa tulevaa tiealuetta ei ole määritelty asemakaavatarkkuudella, joten tarvittava tie-/liikennealueen laajuus on selvitettävä ennen asemakaavojen ehdotusvaihetta. Valtatien kaavavaraus ja merkintä pitää olla yhtenevät Kangasalan ja Tampereen puolella. - Maanteiden parantamisen yhteydessä tienpitäjän pitää järjestää yksityisteille korvaavat yhteydet. - Yleissuunnitelman mukaan parannettavalla valtatiellä tien suoja-alueen leveys on moottoritiellä metriä ja +-kaistaisella sekaliikennetien osuudella metriä mitattuna lähimmän ajoradan keskilinjasta. Rampeilla ja risteävillä teillä suoja-alue on metriä tien keskilinjasta. Em. suoja-alueet on esitettävä asemakaavoissa joko "suojaviheralueena EV" tai tonteilla kaavamerkinnällä "su, Yleisen tien suoja-alueeksi varattu alueen osa". Su-merkinnän selityksen yhteyteen on lisättävä teksti: "Alueelle ei saa sijoittaa mainoksia, rakennelmia eikä laitteita". - Asemakaavojen liikenteelliset vaikutukset pitää selvittää koko hankealueella Kangasalan ja Tampereen puolella kokonaisuudessaan yhtenäisin selvityksin ja vaikutusten arvioinnein. Liikenneselvityksessä on selvitettävä sekä kaavaalueiden että ympäröivän maankäytön synnyttämät liikennemäärät, liikenteen suuntautuminen ja katu- ja tieverkon sekä liittymien toimivuus ja turvallisuus. Liikenneselvityksellä on varmistettava, että asemakaava-alueiden maankäyttö ei vaaranna valtatien ja Tarastenjärven eritasoliittymän toimivuutta eikä liikenneturvallisuutta. Liikenneselvityksessä on tutkittava myös alueelle suuntautuvien ja alueen sisäisten joukkoliikenteen ja kevyen liikenteen järjestelyjen ja reittien toteuttamismahdollisuudet sekä niiden edellyttämät Liikenne ja tieverkko: - Valtatien liikenneealue on rajattu yleissuunnitelman mukaisesti. Kaavaan merkitty suoja-alue on tarkistettu lausunnon mukaiseksi. Suoja-alue on osoitettu kaavakartalla merkinnällä su Yleisen tien suoja-alueeksi varattu alueen osa. - Suoja-aluetta koskien on annettu yleismääräys, joka kuuluu: Valtatien suoja-alueelle ei saa sijoittaa mainoksia. - Liikenneselvitystä (liikenteen toimivuustarkastelu) on laajennettu ja tarkenettu koskemaa kaikkia suunnittelualueita Tarastenjärven eritasoliittymän ympärillä sekä Tampereen että Kangaslan puolella kuntarjaa. Selvitys on laadittu yhteistyössä Kangasalan kunnan kanssa. Selvitys on kaavaehdotuksen liittenä. - Kevyen liikenteen väylä mahtuu kaavalla osoitetulle katualueelle. Väylä on suunniteltu katujen tilavaraussuunnitelmassa, joka on kaavaehdotuksen liitteenä. - Kevyen liikenteen väylän toteuttaminen valtatien yli edellyttää Ruutanantien (mt ) sillan laajentamista. - Kortteli- ja tonttialueden kuivatus toteutetaan tarkempien hulevesisuunnitelmien mukaisesti. Kaavalla on varattu yksi ohjeellinen hulevesien viivytysallas. Yleismääräyksellä ohjataan hulevesien hallinnan huomioimista tarkemmassa suunnittelussa ja lupamenettelyjen yhteydessä. - Hulevesiä koskien ks. myös kaavoittajan vastine Tampereen kaupungin ympäristönsuojelun lausuntoon. - Liikenneturvallisuutta koskien on annettu yleinen määräys, joka kuuluu: Liikenneturvallisuus on huomioitava aluetta rakennettaessa. Rakennukset, rakennelmat ja niihin liittyvät rakenteet eivät saa häikäistä maantieliikennettä.

13 tilavaraukset kaavassa. - Alueiden kuivatus on hoidettava omalla valtatien kuivatusjärjestelmästä irrallisella järjestelmällään. Kuivatuksen mitoituksessa on huomioitava koko laajemman alueen aiheuttamat hulevedet. Alueiden rakentaminen ja kuivatus eivät saa vahingoittaa valtatien kuivatusta ja rakenteita. Alueen rakentamisen aiheuttamien mahdollisten valtatien kuivatusjärjestelmien, mm. laskuojien ja rumpujen, sekä teiden muiden rakenteiden muutosten toteuttaminen kuuluu asemakaavan toteuttajalle. - Mahdollisten erillisten mainoslaitteiden sijainnit pitää suunnitella asemakaavavaiheessa. Mainokset eivät saa haitata liikennemerkkien havaittavuutta eivätkä liikenneturvallisuutta. Myöskään mahdolliset rakennusten julkisivujen mainospinnat eivät saa olla häiritseviä. - Kaava-alueiden sisäinen liikenne ei saa aiheuttaa häikäisyä valtatien liikenteelle. Alueen ulkovalaistus sekä rakennusten julkisivujen valaistus on myös suunniteltava siten, ettei valaistus aiheuta häikäisyhaittoja valtatien liikenteelle. - Alueiden maansiirto- ja pohjanrakennustyöt on tehtävä alueen puolelta eikä ne saa aiheuttaa vahinkoa valtatien rakenteille ja kuivatukselle eivätkä vaaraa liikenteelle. Ympäristöhäiriöt: - Ks. kaavoittajan vastine Tampereen kaupungin ympäristönsuojelun lausuntoon. Ympäristöhäiriöt: - Jätteenkäsittelyalue sekä asemakaavoihin sisältyvät muut teollisuus- ja erityisalueet aiheuttavat ympäristöönsä haittavaikutuksia, jotka tulee asemakaavoissa selvittää ja kuvata. Kaavamerkinnöin ja määräyksin häiriöitä tulee edellyttää rajoitettavan siten, ettei esim. lähistön asutukselle tai virkistyskäytölle aiheudu kohtuutonta haittaa. TY- merkinnällä Tampereen puolella on osoitettu teollisuusalueita, joilla ympäristö asettaa toiminnan laadulle erityisiä vaatimuksia. Nämä vaatimukset tulee avata kaavamerkintään.. Pirkanmaan Jätehuolto Oy / Harri Kallio (..) Lausunto - EJ-aluetta pitää laajentaa itään yli metriä rajoittuen nykyiseen käytössä olevaan tavanomaiseen jätteen täyttöalueeseen. Lisäksi kaavamerkinnän TY- alueiden osalta tulisi tarkemmin määritellä millaisia vaatimuksia ympäristö asettaa toiminnan laadulle. - Luonnoksessa on esitetty EJ- ja EJ- rakennusoikeutta yhteensä noin krs-m². Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n oman arvion mukaan rakennusoikeuden määräksi riittäisi noin puolet tästä. - Pirkanmaan Jätehuolto Oy esittää, että asemakaavaan sisällytettäisiin alueen Kaavoittajan vastine - EJ- aluetta on laajennettu noin metriä itään. - TY- merkintä on poistettu ja muutettu. Ks. kaavoittajan vastine Tampereen kaupungin ympäristönsuojelun lausuntoon. - Rakennusoikeuden määrää on hieman kasvanut EJ- alueen laajentamisen takia. Rakennusoikeus mahdollistaa jätteenkäsittelytoimitojen sijoittamisen sisätiloihin, jos ympäristöluvan

14 toimijoille velvoite päästöjen ja ympäristövaikutusten yhteistarkkailuun. Ympäristölupien edellyttämien erillisten tarkastussuunnitelmien sijaan toimijoiden yhteistyönä toteuttamalla tarkkailulla tehostettaisiin mahdollisten haittojen ennaltaehkäisyä, ympäristönsuojaustoimintojen kehittämistä ja ympäristön tilan seurantaa. ehdot niin määräävät. - Kaavalla ei voida määrätä velvoitetta ympäristövaikutusten yhteistarkkailuun. Ympäristövaikutusten tarkkailuvelvoitteet annetaan ympäristölupamenettelyjen yhteydessä.. Pirkanmaan maakuntamuseo / Tuija Soininen ja Vadim Adel (..) Lausunto - Näätäsuon tervahaudan (mj. tunnus ) alueelle ja sen ympäristöön on merkitty laaja TY aluevaraus rakennusaloineen ja välittömästi muinaisjäännöksen itäpuolelle katualue. Tämän merkinnän vuoksi kaavaa laadittaessa tulee varmistaa, että sm merkinnän sijainti vastaa kohteen sijaintia maastossa ja muinaisjäännöksen ympärille on varattu riittävä suojaalue, joka sisältyy sm. rajaukseen. Tervahaudan koordinaattitiedot perustuvat v. arkeologiseen inventointiin, joka tehtiin osayleiskaavaa varten ja sen vaatimalla tarkkuudella. Inventointiraportin mukaan muinaisjäännös on paikannettu ± m, mikä ei ole riittävä kohteen merkitsemiseen asemakaavaluonnokseen. Asemakaavahankkeeseen on tarpeen suorittaa arkeologinen tarkistus tarkan sijainnin ja suoja-alueen selvittämiseksi. - Muinaisjäännöksen karttamerkintätapa poikkeaa Merkinnät ja määräykset luettelon merkinnästä sm-. - Lähtökohtaisesti kiinteän muinaisjäännöksen alueelle ei voida kaavassa osoittaa rakentamista tai muuta maankäyttöä, joka voi vaarantaa kohteen ja sen ympäristön säilymisen. Kiinteän muinaisjäännöksen ympärille on pyrittävä varaamaan riittävän laaja rakentamaton ja muuten koskematon alue. Muinaisjäännöksen säilymistä ja asemaa ympäristössä tulisi tukea esimerkiksi viheralue- tai muulla ympäristön säilymistä turvaavalla aluevarausmerkinnällä. - Sorrin kiviröykkiöt on merkittävä kaavaan s-aluemerkinnällä, jonka selitys on Suojeltava elinkeinohistoriallinen kohde. - Kaava-alueen lounaiskulmassa sijaitsevan historiallisen tielinjan merkintää tulee korjata siten, että se noudattaa kaakkoisosaltaan kantakarttaa Ent maantie merkinnällä varustettua vanhaa tielinjaa. Ko. tielinjaosuuden nykykunto ja mahdollinen muinaisjäänösstatus tulee selvittää em. arkeologisen tarkastuksen yhteydessä. - Muun kulttuuriympäristön osalta maakuntamuseo toteaa, että kaavaluonnoksessa on huomioitu alueen arvot ja niihin kohdistuvat vaikutukset. Kaavaluonnoksessa esitetty ratkaisu on näiden arvojen osalta mahdollinen. - Kaavaehdotus tulee toimittaa lausunnolle Pirkanmaan maakuntamuseoon. Kaavoittajan vastine - Kaava-alueelle on laadittu arkeologinen tarkistusinventointi, joka on kaavaehdotuksen liitteenä. - Alueelta löytyneet muinaisjäännökset tervahauta ja hiilimiilu on osoitettu merkinnällä sm- Alueen osa, jolla sijaitsee muinaismuistolailla rauhoitettu kiinteä muinaisjäännös. Alueen kaivaminen, peittäminen, muuttaminen ja muu siihen kajoaminen on muinaismuistolain nojalla kielletty. Aluetta koskevista toimenpiteistä ja suunnitelmista tulee pyytää museoviranomaisen lausunto. - Muinaisjäännökset jäävät kortteliaueiden ulkopuollelle. Niiden läheltä kulkeva kaukolämpölinja on toteuttettu. - Sorrin kiviröykkiöt on inventoitu, eikä niitä ole tarpeen osoittaa muinaisjäännöksiksi. - Historiallisen tien (Lintukalliontie) linajus rajataan kaava-alueen ulkopuolelle. Lintukalliontie on yksityistie, jota pitkin kuljetaan useammalle asuinkiinteistölle. Asemakaavassa tie pitäisi osoittaa kaduksi.

15 . Tampereen kaukolämpö Oy / Paavo Kastemaa (..) Lausunto - Hyötyvoimankujan ja Hyötyvoimankadun katualueelle on suunnitteilla kv kaapeliyhteys Nurmin sähköasemalta länteen. - Kaava-alueen keskeltä on varattu ET- merkinnällä tontti nro Tampereen Sähköverkko Oy:n (myöh. TSV) laitteita varten. Tontin rajaus tullaan tarkentamaan ennen kaavaehdotuksen valmistumista. - TSV:llä on suunnitteilla kv kaapelikaivanto em. ET- alueesta pohjoiseen kv johtoaukkoa pitkin Näätäsuon EV alueella. Tarvittaessa toimitetaan reittipisteet johtoalueen merkitsemiseksi kaavaan. EV-merkintä ei saa estää johtojen sijoittamista. - TY- tonteilla tulee varautua jakelumuuntamoiden sijoittamiseen esim. et- merkinnällä. Tontille - voi olla tarpeen sijoittaa useampiakin muuntamoita.. Elisa Oyj / Antti-Jussi Kandell (..) Lausunto Ei huomauttamista.. Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen esikunta / Timo Saarinen & Eero Ruotsila (..) Lausunto Rakennus- ym. töitä tehdessä tulee huomioida alueella ja läheisyydessä mahdollisesti kulkevat puolustusvoimien kaapelilinjat. Mahdollisten kaapelilinjojen sijainti tulee selvittää hyvissä ajoin, vähintään työpäivää ennen aiottua rakentamista... Kangaslan kunta/ Oskari auvinen ja Mikko Ilkka (..) Lausunto Kangasalan kunta pitää tärkeänä alueen kehittämistä yhteistyössä seudullisesti merkittäväksi yritysalueeksi. Alueen sijoittuminen valtatien varteen houkuttelee yrityksiä, jotka voivat hyödyntää työpaikka-alueen näkyvyyttä. Erityisesti eritasoliittymän ympäristön edustava rakentaminen vahvistaa alueelle tavoiteltavaa imagoa uudenlaisesta ja houkuttelevasta yritysalueesta. Kangasalan työpaikka-alueen suunniteleminen ja rakentaminen vaativat yhteistyötä Tampereen kaupungin kanssa. On tärkeää, että yhteistyö jatkuu tiiviinä toteuttamisvaiheessa ja alueen profilointia suunniteltaessa. Kaavoittajan vastine - Hyötyvoimankujan ja Hyötyvoimankadun katualueelle on varaus kv kaapeliyhteydelle. Kaapelit voidaan sijoittaa asemakaavan katualueelle ilman erityistä määräystä. - Valtatien varrelle on osoitettu ohjeellinen maakuntakaavan mukainen varaus kv voimajohdolle. - ET- alueen tontilla on huomioitu tarkentunut suunnitelma. - Korttelialueilla varaudutaan muuntamoiden sijoittumiseen merkinnällä et-. Tontille on varattava sähkönjakelun kannalta tarkoituksenmukaiseen paikkaan tila m:n suuruisen muuntamon rakentamista varten. Muuntamo voi sijaita rakennuksessa tai erillisenä rakennuksena rakennusalalla tai sen ulkopuolella. Kaavoittajan vastine Lausunto merkitään tiedoksi. Kaavoittajan vastine Lausunto merkitään tiedoksi. Kaavoittajan vastine Lausunto merkitään tiedoksi.

16 MIELIPITEET. Tampereen polkupyöräilijät ry / Pompo Stenberg (..) Mielipide Jatkosuunnittelussa on huomioitava Hyötyvoimankadun kautta tapahtuvan seudullisen pyöräilyn tarpeet Nurmin ja Ruutanan välille sekä suunniteltava liittymät niin, että Hyötyvoimankadun suuntaiselta pyörätieltä on pyöräily-yhteydet Tarastentielle ja Laitakorvenkadulle. Pyöräily ajoradalla on em. kaduilla riittävä ratkaisu, kunhan pyörätieltä ajoradalle siirtyminen on mahdollista sujuvasti ja turvallisesti. Pyöräteiltä tulee johtaa myös pyöräily-yhteydet tonttiliittymiin. Kaavoittajan vastine Kevyen liikenteen väylän sijainti on tutkittu. Väylä mahtuu kaavassa osoitetulle katualueelle. Ruutanantien sillan kohdalla kevyen liikenteen väylälle on rakennettava oma erillinen silta tai levennettävä olemassa oleva maantien siltaa.

17 Tarasten asemakaava Palauteliitteet alkuperäisinä: OAS -vaiheen palautteet, s. - Luonnoksen palautteet, s. - Ehdotuksen palautteet lisätään nähtävilläolon jälkeen

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34 TAMPERE Kaupunkiympäristön kehittäminen Maankäytön suunnittelu Pvm.. Dnro TRE:/../ KIINTEISTÖTOIMI / LAUSUNTOPYYNTÖ Maankäytön suunnittelu pyytää lausuntoanne asemakaavaluonnoksesta ja asemakaavan muutosluonnoksesta koskien : NURMI :, :, :, : ja : osat, asemakaavan muutoksen ja laajennuksen laatiminen Tarasteen teollisuusalueen, jätteenkäsittelyalueen ja koulutuspaloaseman rakentamista varten, Asiaa hoitaa: Vesa Kinttula, puh. Palautus.. mennessä. Mahdolliset kommentit: Ei huomauttamista Ei huomauttamista asemakaavalliseen puoleen.. Heli Toukoniemi päiväys lausunnon antajan nimi Mikäli tarvitsette lisäaikaa lausunnon antamiseen, siitä on sovittava erikseen suunnittelijan kanssa. Lausunnon puuttuessa tulkitsemme, ettei teillä ole huomauttamista asiasta. HUOM. Lomake palautetaan osoitteella kakemasu@tampere.fi Postiosoite Käyntiosoite Puhelin Faksi Sähköposti ja kotisivu PL Frenckellinaukio B kirjaamo@tampere.fi TAMPERE III krs. () ()

35 TAMPERE Kaupunkiympäristön kehittäminen () Maankäytön suunnittelu Pvm.. Dnro TRE:/../ HYVINVOINTIPALVELUT / LIIKUNTAPALVELUT LAUSUNTO ASE- MAKAAVALUONNOKSESTA JA ASEMAKAAVAN MUUTOSLUON- NOKSESTA Kartta no Päiväys.. Sijainti: Kaavan laatija: Ramboll Finland Oy, Pirjo Pellikka Asiaa hoitaa: Vesa Kinttula, puh. NURMI :, :, :, : ja : osat asemakaavan muutoksen ja laajennuksen laatiminen Tarasteen teollisuusalueen, jätteenkäsittelyalueen ja koulutuspaloaseman rakentamista varten Lisätietoja: Mikäli tarvitsette lisäaikaa lausunnon antamiseen, siitä on erikseen sovittava suunnittelijan kanssa. Lausunnon puuttuessa tulkitsemme, ettei teillä ole huomauttamista asiasta. Lomake palautetaan suunnittelupalveluihin.. Ei huomauttamista Lausuntoteksti: mennessä... Lasse Viheriäranta Päiväys Lausunnon antajan nimi HUOM. Lomake palautetaan kakemasu@tampere.fi Lausunto liitteenä Postiosoite Käyntiosoite Puhelin Faksi Sähköposti ja kotisivu PL Frenckellinaukio B kirjaamo@tampere.fi TAMPERE III krs. () ()

36 TAMPERE Kaupunkiympäristön kehittäminen () Maankäytön suunnittelu Pvm.. Dnro TRE:/../ TILAKESKUS LIIKELAITOKSEN LAUSUNTO ASEMAKAAVALUON- NOKSESTA JA ASEMAKAAVAN MUUTOSLUONNOKSESTA Kartta no Päiväys.. Sijainti: Kaavan laatija: Ramboll Finland Oy, Pirjo Pellikka Asiaa hoitaa: Vesa Kinttula, puh. NURMI :, :, :, : ja : osat asemakaavan muutoksen ja laajennuksen laatiminen Tarasteen teollisuusalueen, jätteenkäsittelyalueen ja koulutuspaloaseman rakentamista varten Lisätietoja: Mikäli tarvitsette lisäaikaa lausunnon antamiseen, siitä on erikseen sovittava suunnittelijan kanssa. Lausunnon puuttuessa tulkitsemme, ettei teillä ole huomauttamista asiasta. Lomake palautetaan suunnittelupalveluihin.. Ei huomauttamista Lausuntoteksti:.. Jarmo Viljakka Päiväys Lausunnon antajan nimi HUOM. Lomake palautetaan kakemasu@tampere.fi mennessä. Lausunto liitteenä Postiosoite Käyntiosoite Puhelin Faksi Sähköposti ja kotisivu PL Frenckellinaukio B kirjaamo@tampere.fi TAMPERE III krs. () ()

37 TAMPERE Kaupunkiympäristön kehittäminen () Maankäytön suunnittelu Pvm.. Dnro TRE:/../ KAKE/YLEISTEN ALUEIDEN SUUNNITTELUN LAUSUNTO ASEMA- KAAVALUONNOKSESTA JA ASEMAKAAVAN MUUTOSLUONNOK- SESTA Kartta no Päiväys.. Sijainti: Kaavan laatija: Ramboll Finland Oy, Pirjo Pellikka Asiaa hoitaa: Vesa Kinttula, puh. NURMI :, :, :, : ja : osat asemakaavan muutoksen ja laajennuksen laatiminen Tarasteen teollisuusalueen, jätteenkäsittelyalueen ja koulutuspaloaseman rakentamista varten Lisätietoja: Mikäli tarvitsette lisäaikaa lausunnon antamiseen, siitä on erikseen sovittava suunnittelijan kanssa. Lausunnon puuttuessa tulkitsemme, ettei teillä ole huomauttamista asiasta. Lomake palautetaan suunnittelupalveluihin.. Ei huomauttamista Lausuntoteksti:.. Petri Keivaara Päiväys Lausunnon antajan nimi HUOM. Lomake palautetaan kakemasu@tampere.fi mennessä. Lausunto liitteenä Postiosoite Käyntiosoite Puhelin Faksi Sähköposti ja kotisivu PL Frenckellinaukio B kirjaamo@tampere.fi TAMPERE III krs. () ()

38 TAMPERE Kaupunkiympäristön kehittäminen () Maankäytön suunnittelu Pvm.. Dnro TRE:/../ YMPÄRISTÖNSUOJELUN /KAKE, VIRANOMAISYKS. LAUSUNTO ASEMAKAAVALUONNOKSESTA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS- LUONNOKSESTA Kartta no Päiväys.. Sijainti: Kaavan laatija: Ramboll Finland Oy, Pirjo Pellikka Asiaa hoitaa: Vesa Kinttula, puh. NURMI :, :, :, : ja : osat asemakaavan muutoksen ja laajennuksen laatiminen Tarasteen teollisuusalueen, jätteenkäsittelyalueen ja koulutuspaloaseman rakentamista varten Lisätietoja: Mikäli tarvitsette lisäaikaa lausunnon antamiseen, siitä on erikseen sovittava suunnittelijan kanssa. Lausunnon puuttuessa tulkitsemme, ettei teillä ole huomauttamista asiasta. Lomake palautetaan suunnittelupalveluihin.. Ei huomauttamista Lausuntoteksti: mennessä... Harri Willberg/ (valmistelija Katri Laihosalo) Päiväys Lausunnon antajan nimi HUOM. Lomake palautetaan kakemasu@tampere.fi Lausunto liitteenä Lausuntomme liitteenä. Lisäaikaa pyydetty.. sähköpostitse Kinttula & Pellikka. Postiosoite Käyntiosoite Puhelin Faksi Sähköposti ja kotisivu PL Frenckellinaukio B kirjaamo@tampere.fi TAMPERE III krs. () ()

39

40

41

42

43

44

45

46

47

48

49

50

51

52

53 .. DIAR: / Tampereen kaupunki Kaupunkiympäristön kehittäminen Maankäytön suunnittelu PL TAMPERE Lausuntopyyntönne.. TAMPERE, NURMI. TARASTEEN TEOLLISUUSALUEEN, JÄTTEENKÄSITTELYALU- EEN JA KOULUTUSPALOASEMAN ASEMAKAAVALUONNOS (KAAVA ) Pirkanmaan maakuntamuseolta pyydetään lausuntoa otsikossa mainitusta hankkeesta. Hankkeen tavoitteena on mm. mahdollistaa jätteenkäsittelyalueen kehittäminen ja sen toimintaan liittyvien laitosten, teollisuus- ja yritysalueen sekä koulutuspaloaseman ja harjoitusalueen rakentaminen. Pirkanmaan maakuntamuseo on antanut hankkeen osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta lausunnon (DIAR: /), jossa museo toi esiin alueen arkeologisten kohteiden olemassaolon sekä totesi, että kaavan vaikutuksia tulee tarkastella erityisesti Tampereen Aitolahden ja Teiskon kulttuuriympäristöselvityksessä sekä Kangasalan Ruutanan osayleiskaavan selvityksissä havaittujen arvoalueiden ja -kohteiden sekä Haralanharjun valtakunnallisesti arvokkaan kulttuurimaiseman näkökulmasta. Pirkanmaan maakuntamuseo on tutustunut kaavaluonnokseen ja toteaa seuraavaa. Kaava-alueen länsiosassa sijaitsevan kiinteän muinaisjäännöksen, Näätäsuon tervahaudan (mj.tunnus ) alueelle ja sen ympäristöön on merkitty laaja TY- -aluevaraus (teollisuusrakennusten korttelialue) rakennusaloineen. Lisäksi välittömästi muinaisjäännöksen itäpuolelle on merkitty katualue. Tämän vuoksi kaavaa laadittaessa tulee varmistaa, että sm-merkinnän sijainti vastaa kohteen sijaintia maastossa ja muinaisjäännöksen ympärille on varattu riittävä suoja-alue, joka sisältyy sm-rajaukseen. Näätäsuon tervahaudan koordinaattitiedot perustuvat v. arkeologiseen inventointiin, joka tehtiin osayleiskaavaa varten ja sen vaatimalla tarkkuudella. Inventointiraportin mukaan muinaisjäännös on paikannettu tarkkuudella +- m, mikä ei ole riittävä kohteen merkitsemiseen asemakaavaluonnokseen. Tästä johtuen asemakaavahankkeeseen liittyen tulee suorittaa arkeologinen tarkastus, jossa selvitetään kiinteän muinaisjäännöksen tarkka sijainti ja rajataan sen vaatima suoja-alue. Kaavaluonnoksessa oleva sm-rajaus ei kata tiedossa olevaa kiinteän muinaisjäännöksen ja siihen kuuluvan, lain edellyttämän minimisuoja-alueen laajuutta. Museo huomauttaa lisäksi, että muinaisjäännöksen karttamerkintätapa poikkeaa Merkinnät ja määräykset -luettelon merkinnästä sm-. Maakuntamuseo huomauttaa lisäksi, että lähtökohtaisesti kiinteän muinaisjäännöksen alueelle ei voida kaavassa osoittaa rakentamista tai muuta maankäyttöä, PIRKANMAAN MAAKUNTAMUSEO, PL, Tampere Käyntiosoite: Museokeskus Vapriikki, Alaverstaanraitti Puh. - Fax: -

Kaava 8497 Haukiluoma. OAS ja luonnos vaiheen palautteet

Kaava 8497 Haukiluoma. OAS ja luonnos vaiheen palautteet Kaava Haukiluoma OAS ja luonnos vaiheen palautteet PIRKANMAAN MAAKUNTAMUSEO.. DIAR: Tampereen kaupunki Kaupunkiympäristön kehittäminen Maankäytön suunnittelu PL TAMPERE Lausuntopyyntönne.. TAMPERE, HAUKILUOMA,

Lisätiedot

Ranuan kirkonkylän asemakaavan muutos ja laajennus, Kolomaan teollisuusalue-laatimisvaiheen kuuleminen, vastineet

Ranuan kirkonkylän asemakaavan muutos ja laajennus, Kolomaan teollisuusalue-laatimisvaiheen kuuleminen, vastineet Ranuan kirkonkylän asemakaavan muutos ja laajennus, Kolomaan teollisuusalue-laatimisvaiheen kuuleminen, vastineet Vastineet luonnosvaiheen palautteeseen: -8kpl lausuntoja -0kpl mielipiteitä? 1. Lapin Elinkeino-,

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKI 23.10.2015

TAMPEREEN KAUPUNKI 23.10.2015 TAMPEREEN KAUPUNKI.. XI (KYTTÄLÄ), HÄMEENKATU a, TONTIN MUODOSTAMINEN RAVINTOLAKIINTEISTÖLLE. Asemakaava nro Diaarinumero: TRE: /../ PALAUTEKOOSTE Luonnoksesta nähtävilläoloaikana.... saadut lausunnot

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKI

TAMPEREEN KAUPUNKI TAMPEREEN KAUPUNKI 17.1.2017 MULTISILLAN KOULUN ALUE YMPÄRISTÖINEEN: UUSI ASUINKORTTELI JA PÄIVÄKOTI. Asemakaava nro 8647. Diaarinumero: TRE: 6202/10.02.01/2016 PALAUTEKOOSTE Osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma pvm. 21.2.2008

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma pvm. 21.2.2008 Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma pvm. 21.2.2008 LAKALAIVA, 6030-4, -8, -9, 6032-5, 6034-3, -5, -9, 6055-1 JA MESSUKYLÄN KYLÄ19, SEKÄ KATU-, VIRKISTYS-, SUOJAVIHER-, LIIKENNE-

Lisätiedot

Lausunnon antaja Lausunnossa esitetty Vastine Fingrid Oy - Ei huomautettavaa kaavaehdotuksesta

Lausunnon antaja Lausunnossa esitetty Vastine Fingrid Oy - Ei huomautettavaa kaavaehdotuksesta Lausunnon antaja Lausunnossa esitetty Vastine Fingrid Oy - Ei huomautettavaa kaavaehdotuksesta - Tiedotus kaavan etenemisestä Fingrid Oyj / Mika Penttilä. Trafi - Ei huomautettavaa kaavaehdotuksesta Ilmatieteen

Lisätiedot

KESKEISEN ALUEEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, KOLMOSTIEN JA KYLPYLÄKADUN LIITTYMÄALUE

KESKEISEN ALUEEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, KOLMOSTIEN JA KYLPYLÄKADUN LIITTYMÄALUE Liite 17 / Ymp.ltk 18.2.2014 / 25 KESKEISEN ALUEEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, KOLMOSTIEN JA KYLPYLÄKADUN LIITTYMÄALUE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.2.2014 tark. 16.12.2014 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus-

Lisätiedot

Taimiston ja Tuomarinkadun alue, asemakaava 8539 Diaarinumero: TRE:6612/10.02.01/2014

Taimiston ja Tuomarinkadun alue, asemakaava 8539 Diaarinumero: TRE:6612/10.02.01/2014 Taimiston ja Tuomarinkadun alue, asemakaava 8539 Diaarinumero: TRE:6612/10.02.01/2014 Kooste aloitusvaiheen lausunnoista ja mielipiteistä 7.5.2015 DIAR: 138/2015 Tampereen kaupunki Kaupunkiympäristön kehittäminen

Lisätiedot

Liite 5. Melunleviämiskartat. Ennustetilanne v.2030 päiväaikana, suunniteltu maankäyttö. Ennustetilanne v.2030 yöaikana, suunniteltu maankäyttö.

Liite 5. Melunleviämiskartat. Ennustetilanne v.2030 päiväaikana, suunniteltu maankäyttö. Ennustetilanne v.2030 yöaikana, suunniteltu maankäyttö. Melunleviämiskartat Liite 5 Ennustetilanne v.2030 päiväaikana, suunniteltu maankäyttö. Ennustetilanne v.2030 yöaikana, suunniteltu maankäyttö. Maanomistus Liite 6 Kunnan omistamat maa-alueet on merkitty

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKI MYLLYPURO, VT-3 LÄNSIPUOLI - KOLMENKULMAN TYÖPAIKKA-ALUEEN TOINEN OSA ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS

TAMPEREEN KAUPUNKI MYLLYPURO, VT-3 LÄNSIPUOLI - KOLMENKULMAN TYÖPAIKKA-ALUEEN TOINEN OSA ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS TAMPEREEN KAUPUNKI 24.3.2017 MYLLYPURO, VT-3 LÄNSIPUOLI - KOLMENKULMAN TYÖPAIKKA-ALUEEN TOINEN OSA ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Asemakaava nro 8189 Dno: TRE: 1216 / 10.02.01 / 2016 PALAUTEKOOSTE Ehdotusvaiheen

Lisätiedot

LAUSUNNOT. KEMIJÄRVEN KAUPUNKI Tekniset palvelut PL 5, 98100 Kemijärvi. 1. Lapin ELY-keskus

LAUSUNNOT. KEMIJÄRVEN KAUPUNKI Tekniset palvelut PL 5, 98100 Kemijärvi. 1. Lapin ELY-keskus 1 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI Tekniset palvelut PL 5, 98100 Kemijärvi tekninen@kemijarvi.fi 9.10.2015 Liite 5 Ehdotusvaiheen nähtävilläoloaikana (28.8 28.9.2015) saatujen lausuntojen (3 kpl) ja mielipiteiden (5

Lisätiedot

Valkon kolmion eteläinen osa, ensimmäinen asemakaava ja asemakaavan muutos. TL 137/26.11.2008 Valmistelija: Kaupunginarkkitehti Maaria Mäntysaari

Valkon kolmion eteläinen osa, ensimmäinen asemakaava ja asemakaavan muutos. TL 137/26.11.2008 Valmistelija: Kaupunginarkkitehti Maaria Mäntysaari Tekninen lautakunta 77 19.04.2011 Tekninen lautakunta 141 25.10.2011 Kaupunginhallitus 284 14.11.2011 Valkon kolmion eteläinen osa, ensimmäinen asemakaava ja asemakaavan muutos 341/10.02.03/2011 TL 137/26.11.2008

Lisätiedot

Vaalimaan asemakaavojen muutos ja laajennus kortteleissa 208 ja 221

Vaalimaan asemakaavojen muutos ja laajennus kortteleissa 208 ja 221 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A VIROLAHDEN KUNTA Vaalimaan asemakaavojen muutos ja laajennus kortteleissa 208 ja 221 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P24767 annettuihin lausuntoihin I (I) Auranen

Lisätiedot

1 (5) YMPLTK. 24.3.2014 ASEMAKAAVA: Kivilähteen yritysalueen laajennus (Siltatien ympäristö)

1 (5) YMPLTK. 24.3.2014 ASEMAKAAVA: Kivilähteen yritysalueen laajennus (Siltatien ympäristö) YLÖJÄRVI 1 (5) YMPLTK. 24.3.2014 ASEMAKAAVA: Kivilähteen yritysalueen laajennus (Siltatien ympäristö) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Kivilähteen teollisuusalueen

Lisätiedot

OPPIPOJANTIE II OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OPPIPOJANTIE II OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA OPPIPOJANTIE II OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) on kunnan esitys yhteistyötavasta osallisille. Se määrittelee kaavan valmistelussa ja kaavan vaikutusten

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKI Pappila , katu- ja virkistysaluetta, Haukkamäenkatu 1, TOAS. Asemakaava nro 8453.

TAMPEREEN KAUPUNKI Pappila , katu- ja virkistysaluetta, Haukkamäenkatu 1, TOAS. Asemakaava nro 8453. TAMPEREEN KAUPUNKI.. Pappila--, katu- ja virkistysaluetta, Haukkamäenkatu, TOAS. Asemakaava nro. Diaarinumero: TRE: /../ PALAUTEKOOSTE Aloitusvaiheen nähtävilläoloaikana... saadut mielipiteet ja lausunnot

Lisätiedot

IKAALISTEN KAUPUNKI, YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA KESKEISEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS LUONNOSVAIHEEN KUULEMINEN. MIELIPITEET Ohessa mielipiteet tiivistettynä.

IKAALISTEN KAUPUNKI, YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA KESKEISEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS LUONNOSVAIHEEN KUULEMINEN. MIELIPITEET Ohessa mielipiteet tiivistettynä. 1 IKAALISTEN KAUPUNKI, YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA KESKEISEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS LUONNOSVAIHEEN KUULEMINEN MIELIPITEET Ohessa mielipiteet tiivistettynä. Mielipiteen antaja 1. Maria ja Juha Änkö, Tapio Änkö Kuolinpesä,

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(7) Maankäyttöpalvelut 13.4.2011 KAPULI IIB-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(7) Maankäyttöpalvelut 13.4.2011 KAPULI IIB-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS 1(7) KAPULI IIB-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 223 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ALOITE TAI HAKIJA SUUNNITTELUN KOHDE

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Vaasa Vähäkyrö kk. Hiiripellontie. OAS 1 Plan-Ark Oy Kaava nro 1048 ALUE: VÄHÄKYRÖ KIRKONSEUTU. HIIRIPELLONTIEN JA HAARAJOENTIEN LIIKENNEALUEET JA NIIDEN VIEREISET KORTTELI-, PUISTO-, HAUTAUSMAA-, JA KATUALUEET.

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 ÄHTÄRIN KAUPUNKI Mustikkavuoren asemakaavan muutos, OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen ja laajennuksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Asemakaavan muutoksen ja laajennuksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma TAMPERE Asemakaavan muutoksen ja laajennuksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 18.9.2014 tark. 23.4.2015 TEOLLISUUSALUEEN LAAJENTAMINEN LINNAINMAA, LEINOLA, YRITTÄJÄNKATU, HAUTALANKATU, ASEMAKAAVA

Lisätiedot

KIVINIEMI KIVINIEMEN PUISTON OSA, ASEMAKAAVAN MUUTOS

KIVINIEMI KIVINIEMEN PUISTON OSA, ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite / Ymp.ltk 16.12.2014 / KIVINIEMI KIVINIEMEN PUISTON OSA, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16.12.2014 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus- ja mittaustoimi 2014 1. SUUNNITTELUALUE

Lisätiedot

TAMPERE Dnro TRE: 1031/10.02.01/2008. Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 26.8.2010

TAMPERE Dnro TRE: 1031/10.02.01/2008. Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 26.8.2010 TAMPERE Dnro TRE: 1031/10.02.01/2008 Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 26.8.2010 LAKALAIVA-6037-9, -10, -11 JA -12, TEOLLISUUSTONTTIEN MUUTTAMINEN LIIKE- JA TOIMISTORAKENNUSTEN

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue / Ympäristöpalvelut 27.01.2015 2 1 n sisältö ja tarkoitus Maankäyttö-

Lisätiedot

Kaavoituspalvelut valmisteluvaiheen kuuleminen KEURUU

Kaavoituspalvelut valmisteluvaiheen kuuleminen KEURUU Keuruun kaupunki KAAVAN LAATIJAN VASTINEET Kaavoituspalvelut Multiantie 5 valmisteluvaiheen kuuleminen 42700 KEURUU 7.11.2016 K AR J OL A POHJOINEN Karjola pohjoisen valmisteluvaiheen asiakirjat olivat

Lisätiedot

KOLKAN POHJOISEN TEOLLISUUS- ALUEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAMUUTOS

KOLKAN POHJOISEN TEOLLISUUS- ALUEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAMUUTOS URAJALAN KUNTA KOLKAN POHJOISEN TEOLLISUUS ALUEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAMUUTOS PALAUTERAPORTTI 08.02.2016 KAAVAEHDOTUS (28.09.2015 ) Saapuneet lausunnot: Palautteen antaja Pvm Urjalan kunnan rakennuslautakunta

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 TYÖNUMERO: E27370 SIIKAJOEN KUNTA RUUKIN ASEMANSEUDUN ASEMAKAAVAMUUTOS YH KORTTELIN 20 AJONEUVOLIITTYMÄÄ VARTEN SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU JOHDANTO Maankäyttö-

Lisätiedot

KULMALA-TIMEPERIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS

KULMALA-TIMEPERIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS 118-AK1502 SAUVON KUNTA KULMALA-TIMEPERIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 11.3.2015 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 1 (10) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA Monnin koulu lähiympäristöineen 2.4.2013, päivitetty 27.9.2013

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA Monnin koulu lähiympäristöineen 2.4.2013, päivitetty 27.9.2013 Liite 1 OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA Monnin koulu lähiympäristöineen 2.4.2013, päivitetty 27.9.2013 Suunnittelualueen sijainti ja likimääräinen rajaus. 1. Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee

Lisätiedot

Kaava V 45 Koivissillan asemakaava ja asemakaavan muutos, vastineet kaavamuutosehdotuksesta annettuihin lausuntoihin ja muistutuksiin

Kaava V 45 Koivissillan asemakaava ja asemakaavan muutos, vastineet kaavamuutosehdotuksesta annettuihin lausuntoihin ja muistutuksiin Kaava V 45 Koivissillan asemakaava ja asemakaavan muutos, vastineet kaavamuutosehdotuksesta annettuihin lausuntoihin ja muistutuksiin Koivissillan asemakaavan ja asemakaavan muutoksen ehdotus pidettiin

Lisätiedot

Taajama-alueen osayleiskaavan muutos

Taajama-alueen osayleiskaavan muutos S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A HARTOLAN KUNTA Taajama-alueen osayleiskaavan muutos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P21427 annettuihin lausuntoihin I (I) Reinikainen Kuisma Sisällysluettelo 1 Hämeen

Lisätiedot

Harjunpään asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS 1 / 6

Harjunpään asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS 1 / 6 Harjunpään asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS 1 / 6 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Harjunpään asemakaavan muutos Ulvilan kaupunki, Harjunpään (25.) kaupunginosa, kortteli

Lisätiedot

T 7 Pähkinälehdon laajennuksen, osan A, asemakaava ja asemakaavan muutos

T 7 Pähkinälehdon laajennuksen, osan A, asemakaava ja asemakaavan muutos Valtuusto 36 15.06.2015 T 7 Pähkinälehdon laajennuksen, osan A, asemakaava ja asemakaavan muutos 652/10.02.03/2014 MAAJAOS 19 Maankäyttöjaosto 18.3.2015 Valmistelija: kaavoitusarkkitehti Jarkko Lyytinen,

Lisätiedot

PARKANON KAUPUNKI. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma MRL 63 KOLMOSKESKUKSEN ASEMAKAAVAN MUUTOS. Sivu 1 / 4

PARKANON KAUPUNKI. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma MRL 63 KOLMOSKESKUKSEN ASEMAKAAVAN MUUTOS. Sivu 1 / 4 Sivu 1 / 4 PARKANON KAUPUNKI KOLMOSKESKUKSEN ASEMAKAAVAN MUUTOS Asemakaavan muutos Parkanon kaupungin Pahkalan (5) ja Kallion (4) kaupunginosissa koskien Pahkalassa kortteleita 5005, 5060, 5061, 5062,

Lisätiedot

Konho, UPM-Kymmene Oyj ranta-asemakaava, kaava nro 483 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Konho, UPM-Kymmene Oyj ranta-asemakaava, kaava nro 483 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Konho, UPM-Kymmene Oyj ranta-asemakaava, kaava nro 483 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa esitetään suunnittelualueen sijainti sekä aluetta koskevat lähtö-

Lisätiedot

YLÖJÄRVI, KIRKONSEUTU ASEMAKAAVAN MUUTOS Kuruntie ja korttelit 8 sekä 282 (välillä Soppeenmäki Viljakkalantie)

YLÖJÄRVI, KIRKONSEUTU ASEMAKAAVAN MUUTOS Kuruntie ja korttelit 8 sekä 282 (välillä Soppeenmäki Viljakkalantie) SELOSTUS YLÖJÄRVI, KIRKONSEUTU ASEMAKAAVAN MUUTOS Kuruntie ja korttelit 8 sekä 282 (välillä Soppeenmäki Viljakkalantie) 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Kaavaselostus koskee 10.6.2014 päivättyä

Lisätiedot

Lausunnot Kaakkois-Suomen ELY-keskus Etelä-Karjalan liitto Etelä-Karjalan pelastuslaitos Liikennevirasto 4. 5.

Lausunnot Kaakkois-Suomen ELY-keskus Etelä-Karjalan liitto Etelä-Karjalan pelastuslaitos Liikennevirasto 4. 5. Parikkalan kunta Koirniemen osayleiskaava 17.12.2014 Kaavaehdotus oli nähtävillä 26.6.2014 28.7.2014. Kaavaehdotuksesta saatiin 7 lausuntoa ja 1 muistutusta. Seuraavassa on lausunnot sekä kaavoittajan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kaava nro 1065 YHDYSTIEN JA MOOTTORITIEN LIIKENNEJÄRJESTELYT Asemakaava ja tonttijako OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Vaasan kaupungin kaavoitus 9.9.2015 Suunnittelun kohde Moottoritien ja Yhdystien

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(6) Maankäyttöpalvelut 28.3.2011 KAPULI IIC-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(6) Maankäyttöpalvelut 28.3.2011 KAPULI IIC-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS 1(6) KAPULI IIC-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 223c Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ALOITE TAI HAKIJA SUUNNITTELUN KOHDE

Lisätiedot

ASEMAKAAVA 651/AK HEIKKIMÄKI Vierumäen (30) kaupunginosa Härkälän kylän (404) tilat 3:128,3:181 ja 3:182 sekä osa tiealueesta 2:12

ASEMAKAAVA 651/AK HEIKKIMÄKI Vierumäen (30) kaupunginosa Härkälän kylän (404) tilat 3:128,3:181 ja 3:182 sekä osa tiealueesta 2:12 651/Ak ASEMAKAAVA 651/AK HEIKKIMÄKI Vierumäen (30) kaupunginosa Härkälän kylän (404) tilat 3:128,3:181 ja 3:182 sekä osa tiealueesta 2:12 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 14.9.2015, 22.4.2014 Suunnittelualue:

Lisätiedot

LIIKUNTAHALLIN ASEMAKAAVA (Valtatie 12:n rinnakkaistien asemakaavan muutos) OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA

LIIKUNTAHALLIN ASEMAKAAVA (Valtatie 12:n rinnakkaistien asemakaavan muutos) OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA LIIKUNTAHALLIN ASEMAKAAVA (Valtatie 12:n rinnakkaistien asemakaavan muutos) OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA Pälkäneen kunta 3.6.2015 LIIKUNTAHALLIN ASEMAKAAVA (Valtatie 12:n rinnakkaistien asemakaavan

Lisätiedot

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 24 RM-, YK- ja VL-alueiden sekä katualueen asemakaavan muutos, Hotelli Revontulen

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 24 RM-, YK- ja VL-alueiden sekä katualueen asemakaavan muutos, Hotelli Revontulen 1 Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 24 RM-, YK- ja VL-alueiden sekä katualueen asemakaavan muutos, Hotelli Revontulen kortteli Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.11.2015 Kuva 1. Ilmakuva suunnittelualueelta

Lisätiedot

Mäntsälän kunta Ympäristöpalvelut

Mäntsälän kunta Ympäristöpalvelut Mäntsälän kunta Ympäristöpalvelut KAPULIN YRITYSALUEEN III-VAIHEEN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TEHTÄVÄ PROJ.NRO 188 Asemakaava OSOITE TAI MUU PAIKANNUS Alueen ohjeellinen rajaus on

Lisätiedot

KAUKAJÄRVI, JUVANKATU 14, ASUIN- JA LIIKERAKENTAMINEN, ASEMAKAAVA NRO 8590

KAUKAJÄRVI, JUVANKATU 14, ASUIN- JA LIIKERAKENTAMINEN, ASEMAKAAVA NRO 8590 TAMPERE Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.3.2015 tark. 15.6.2015 KAUKAJÄRVI, JUVANKATU 14, ASUIN- JA LIIKERAKENTAMINEN, ASEMAKAAVA NRO 8590 Kaava-alue lähivaikutusalueineen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LUUMÄKI Päiväys 9.1.2014 KIVIJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SEKÄ LUUMÄEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMAN TARKOITUS Osallistumis-

Lisätiedot

Asemakaavan muutos ja tonttijako 224 Rauha, kortteli 276, tontti 2 ja osa katualuetta (Entinen Rauhan keskuskeittiön tontti)

Asemakaavan muutos ja tonttijako 224 Rauha, kortteli 276, tontti 2 ja osa katualuetta (Entinen Rauhan keskuskeittiön tontti) Tekninen lautakunta 94 19.03.2014 Kaupunginhallitus 131 24.03.2014 Kaupunginhallitus 235 19.05.2014 Kaupunginvaltuusto 44 02.06.2014 Asemakaavan muutos ja tonttijako 224 Rauha, kortteli 276, tontti 2 ja

Lisätiedot

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti.

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAPERNAUMI KORTTELI 43 (OSA) TEKNIIKKAKESKUS Suunnittelualueen sijainti alue sijaitsee Seinäjoen kaupungin n korttelissa 43. Alue sijaitsee Ruukintien varressa Kaasumestarinkadun

Lisätiedot

Vaalimaan asemakaavojen muutokset kortteleissa 201, 209 ja 220

Vaalimaan asemakaavojen muutokset kortteleissa 201, 209 ja 220 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A VIROLAHDEN KUNTA Vaalimaan asemakaavojen muutokset kortteleissa 201, 209 ja 220 Luonnosvaiheen vastineet FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P24767 Luonnosvaiheen vastineet

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.11.2012

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.11.2012 TAMPERE Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.11.2012 XIII-192-2 ja 3 (RATINA), Sorinkatu 12 ja 16, SORIN NUORISOTALON TONTIN LIITTÄ- MINEN POLIISITALON TONTTIIN JA KERROSALAN

Lisätiedot

Kaava 8524 Ikuri. OAS ja luonnos vaiheen palautteet

Kaava 8524 Ikuri. OAS ja luonnos vaiheen palautteet Kaava Ikuri OAS ja luonnos vaiheen palautteet PIRKANMAAN MAAKUNTAMUSEO.. DIAR: / Tampereen kaupunki Kaupunkiympäristön kehittäminen Maankäytön suunnittelu PL TAMPERE Lausuntopyyntönne.. TAMPERE, IKURI/IKURINKAARI,

Lisätiedot

Lausunto, Ihoden asemakaavan muutos, kortteli 29, Pyhäranta, luonnos

Lausunto, Ihoden asemakaavan muutos, kortteli 29, Pyhäranta, luonnos Varsinais-Suomi LAUSUNTO 28.3.2018 Diaarinumero VARELY/658/2018 Pyhärannan kunta Pajamäentie 4 23950 Pyhäranta kunta@pyharanta.fi Lausuntopyyntönne, saapunut 28.2.2018 Lausunto, Ihoden asemakaavan muutos,

Lisätiedot

Yhdyskuntatekniikan lautakunta 78 10.12.2014

Yhdyskuntatekniikan lautakunta 78 10.12.2014 Yhdyskuntatekniikan lautakunta 78 10.12.2014 Sarvvikinportin (ent. Kurkiranta) asemakaava (hanke 34500), osallistumis- ja arviointisuunnitelman tarkistaminen ja hyväksyminen MRL 62 :n ja 63 :n mukaisesti

Lisätiedot

Lepänkorvan silta kaavan muutos kaava nro 488 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA 30.9.2015

Lepänkorvan silta kaavan muutos kaava nro 488 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA 30.9.2015 30.9.2015 Lepänkorvan silta kaavan muutos kaava nro 488 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA V a l k e a k o s k e n k a u p u n k i K a u p u n k i s u u n n i t t e l u S ä ä k s m ä e n t i e 2 3

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA LAUKON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

VESILAHDEN KUNTA LAUKON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS VESILAHDEN KUNTA LAUKON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 1RA, 2RA, 3RA, 4RA, 7RA, 8RA ja 12RA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 9.4.2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JA SEN TARKOITUS Osallistumis-

Lisätiedot

3. Maanomistus Kanava-alueen omistaa Suomen valtio. Muutoin suunnittelualueen omistaa Lempäälän kunta.

3. Maanomistus Kanava-alueen omistaa Suomen valtio. Muutoin suunnittelualueen omistaa Lempäälän kunta. 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA Hemminkilän asemakaavan muutos, Viialantien lämpökeskus Kaava numero 8036 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 14.1.2016 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on lakisääteinen (MRL 63

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Asiakirjatyyppi KAAVASELOSTUS, KAAVAEHDOTUSVAIHE Päivämäärä 28.03.2014 / 04.08.2014 Hyväksymispäivämäärä ja -pykälä 25.8.2014 31 Kaavatunnus 261V250814A 31 KITTILÄN KUNTA LEVIN

Lisätiedot

RISTEEN JA ÄMMÄNSAAREN OSA-ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

RISTEEN JA ÄMMÄNSAAREN OSA-ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 25.1.2013 VASTINEET 1 (7) SUOMUSSALMEN KUNTA RISTEEN JA ÄMMÄNSAAREN OSA-ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS Valtatien 5 ja Kyröntien (mt 892) liikennealue, sekä Risteen korttelin 1005 autopaikkojen korttelialue

Lisätiedot

VALMISTELUVAIHEEN VASTINERAPORTTI OAS ja asemakaavaluonnos nähtävillä

VALMISTELUVAIHEEN VASTINERAPORTTI OAS ja asemakaavaluonnos nähtävillä TAMPERE RISTINARKKU 5027-23 JA KATUALUETTA. VEIJANMÄENKATU 4, RA- KENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN. ASEMAKAAVA NRO 8510. Diaarinumero: TRE:4916/10.02.01/2013 VALMISTELUVAIHEEN VASTINERAPORTTI OAS ja asemakaavaluonnos

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1.6.2011 RANTA-ASEMAKAAVA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1.6.2011 RANTA-ASEMAKAAVA 1.6.2011 TAMMELAN KUNTA Lunkaan kylä Kiinteistö Mäkilä RN:o 17:0 Tammelan kunta Kunnanhallitus TAMMELAN KUNTA 2(5) Tunnistetiedot: Kunta: Kaavan nimi: Suunnittelualue: Kaavan laadituttaja: Tammela Pääjärven

Lisätiedot

Kanta-Hämeen 2. vaihemaakuntakaava

Kanta-Hämeen 2. vaihemaakuntakaava Kanta-Hämeen 2. vaihemaakuntakaava Luonnonvarat ja liikenne Merkinnät, määräykset ja suositukset 19.1.2015 Kaavaehdotus Hyväksytty maakuntahallituksessa 3.11.2014 1 Rakentamisrajoitus Maakuntakaavan MRL

Lisätiedot

YMPÄRISTÖTOIMIALA KAUPUNKISUUNNITTELU KAAVOITUSYKSIKKÖ. ASEMAKAAVAMUUTOS Kirstinpuisto OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.5.

YMPÄRISTÖTOIMIALA KAUPUNKISUUNNITTELU KAAVOITUSYKSIKKÖ. ASEMAKAAVAMUUTOS Kirstinpuisto OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.5. YMPÄRISTÖTOIMIALA KAUPUNKISUUNNITTELU KAAVOITUSYKSIKKÖ Diaarionumero 1285-2013 Asemakaavatunnus 2/2013 ASEMAKAAVAMUUTOS Kirstinpuisto OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.5.2013 Asemakaavamuutos laaditaan

Lisätiedot

HAMINAN KAUPUNKI Kaupunkisuunnittelu 6.9.2014 ASEMAKAAVA E18 -TIEN LELUN ERITASOLIITTYMÄN ALUEELLE MAINOSLAITETTA VARTEN

HAMINAN KAUPUNKI Kaupunkisuunnittelu 6.9.2014 ASEMAKAAVA E18 -TIEN LELUN ERITASOLIITTYMÄN ALUEELLE MAINOSLAITETTA VARTEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1(6) ASEMAKAAVA E18 -TIEN LELUN ERITASOLIITTYMÄN ALUEELLE MAINOSLAITETTA VARTEN 1 SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee tilalla 3:14 E18 -tien Lelun eritasoliittymän

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASKOLA/MONNINKYLÄ Monninkylän kauppapaikka Päiväys7.9.2011 ASEMAKAAVAN MUUTOS SEKÄ ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN MÄNTSÄLÄNTIEN ALUEELLA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue Asemakaavan muuttamista

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA NAANTALIN KAUPUNKI YMPÄRISTÖVIRASTO / SUUNNITTELUOSASTO SANTALANTIEN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue Asemakaavoitettava alue sijaitsee Naantalin Luonnonmaalla, noin

Lisätiedot

ASEMAKAAVA MERENLÄHEISELLE ASUTUKSELLE TACKSAMVIKEN ILLÄ ORAVAISISSA

ASEMAKAAVA MERENLÄHEISELLE ASUTUKSELLE TACKSAMVIKEN ILLÄ ORAVAISISSA VÖYRIN KUNTA VÖYRIN KUNTA ASEMAKAAVA MERENLÄHEISELLE ASUTUKSELLE TACKSAMVIKEN ILLÄ ORAVAISISSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Mustasaaressa 23.10.2012 Kaavoitusalue Asemakaava-alue sijaitsee Oravaisten

Lisätiedot

Virojoki-Vaalimaa osayleiskaavan muutokset

Virojoki-Vaalimaa osayleiskaavan muutokset VIROLAHDEN KUNTA Virojoki-Vaalimaa osayleiskaavan muutokset lausuntojen ja muistutusten vastineet FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 707-P30712 kuuleminen / vastineet 1 (13) Auranen Maria Sisällysluettelo

Lisätiedot

KORTTELI 14, tontit 11 ja 12, ASEMAKAAVAN MUUTOS

KORTTELI 14, tontit 11 ja 12, ASEMAKAAVAN MUUTOS Sysmä, Suurikylä SISÄLLYS 1. SUUNNITTELUALUE 2. SUUNNITTELUN TAVOITTEET 3. SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT 3.0 Kaavoituspäätös 3.1 Maanomistus 3.2 Kaavatilanne 3.3 Rakennusjärjestys 3.4 Luonnon ja kulttuurihistorian

Lisätiedot

KETUNKIVENKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS

KETUNKIVENKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS iite kaupunkikehityksen lautakunnan esityslistaan nro 5 6.11.2014 asia 46 OSAISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITEMA KETUNKIVENKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS Asemakaavan muutos koskee: 205 Sievarin kaupunginosa, korttelin

Lisätiedot

Auvaisten asemakaavan laajennus A3440

Auvaisten asemakaavan laajennus A3440 Kaarinan kaupunki Auvaisten asemakaavan laajennus osallistumis- ja arviointisuunnitelma DA: 112/2013 1 Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa

Lisätiedot

FOCUS-LIIKEKESKUKSEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS 3508 VALMISTELUAINEISTO

FOCUS-LIIKEKESKUKSEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS 3508 VALMISTELUAINEISTO FOCUS-LIIKEKESKUKSEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS 3508 VALMISTELUAINEISTO ASEMAKAAVAN TARKOITUS Asemakaavalla tarkennetaan ylempiasteisissa kaavoissa (maakuntakaava ja yleiskaava) määriteltyjä alueen

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1.5.2008

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1.5.2008 Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1.5.2008 KAUPPI KORTTELIT 880 4 JA 881 26, 27 JA 28, TEISKONTIE 33 JA KUNTOKATU 4 (TAMK JA PIRAMK, LISÄRAKENTAMINEN) SEKÄ KATU-, PUISTOJA PYSÄKÖINTIALUETTA.

Lisätiedot

LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3.

LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3. LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3.2014 18.3.2014 Lapuan kaupunki Maankäyttö- ja kiinteistöosasto Poutuntie

Lisätiedot

Kailon asemakaavamuutos AK-364. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Sisällys. Suunnittelualueen rajaus

Kailon asemakaavamuutos AK-364. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Sisällys. Suunnittelualueen rajaus Naantalin kaupunki tekniset palvelut maankäyttöosasto asemakaavoitus sivu 1/6 Kailon asemakaavamuutos AK-364 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma eli OAS on kooste

Lisätiedot

JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI 215. Vastaanottaja Jalasjärven kunta

JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI 215. Vastaanottaja Jalasjärven kunta Vastaanottaja Asiakirjatyyppi Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Päivämäärä JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI 215 JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI

Lisätiedot

Asemakaava koskee kiinteistöä Aloitteen kaavoituksesta on tehnyt Siuron Metallirakenne Oy.

Asemakaava koskee kiinteistöä Aloitteen kaavoituksesta on tehnyt Siuron Metallirakenne Oy. 1 NOKIAN KAUPUNKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HANKE Nokian kaupunki, asemakaava ja asemakaavan muutos Asemakaava koskee kiinteistöä 536-418-4-198. Asemakaavan muutos koskee 11. kaupunginosan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JOUTSAN KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 321 Kaavamuutos koskee osittain korttelin 321, tonttia nro 1 (AM). OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan, kaavaa

Lisätiedot

Tampereen Sokoksen asemakaavan muutos

Tampereen Sokoksen asemakaavan muutos 1 (6) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tampere / J.Mäkelä 3.4.2007 TÄMÄ OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ON OLLUT NÄHTÄVILLÄ 13.4.-4.5.2007 Yhdyskuntalautakunnan kuulutuksella 12.4.2007 Asemakaavan

Lisätiedot

HOLLOLA ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

HOLLOLA ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HOLLOLA ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Vanhatalon (07) ja Vesalan (08) kunnanosat, osia tiloista 409-6-17 ja 895-2-6. Kaava-alueen rajaus on merkitty kartalle. Suunnittelualue Kaavoitettava

Lisätiedot

Pännäisten asemakaavan muutos korttelissa 3. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: 599401201402

Pännäisten asemakaavan muutos korttelissa 3. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: 599401201402 Pännäisten asemakaavan muutos korttelissa 3 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: 599401201402 2 Sisällysluettelo: 1. SUUNNITTELUALUE... 3 2. LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 4 3. SUUNNITTELUTILANNE...

Lisätiedot

SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy Jouko ja Minna Poukkanen SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SIUNTIO ASEMAKAAVA BOTÅKER OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Päiväys 12.6.2014 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) laaditaan kaavoituksen alkaessa osana

Lisätiedot

V111 Villähde kortteli 346 tontti 1 ja 4 sekä viereinen VP-alue Villähde, kortteli 346 Asemakaava ja asemakaavan muutos

V111 Villähde kortteli 346 tontti 1 ja 4 sekä viereinen VP-alue Villähde, kortteli 346 Asemakaava ja asemakaavan muutos Liite Yleiskaavoittajan päätös 21.10.2015 8 sekä viereinen VP-alue Villähde, kortteli 346 Asemakaava ja asemakaavan muutos Luonnosvaiheen vastineet lausuntoihin Kaavoitus Luonnosvaiheen vastineet 1 (5)

Lisätiedot

HAMINAN KAUPUNKI Tekninen toimi 4.10.2012

HAMINAN KAUPUNKI Tekninen toimi 4.10.2012 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1(8) ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIN 54 TONTEILLA 3 JA 4 (PURSIMIEHENKATU 3 JA 5) 1 SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee Saviniemen kaupunginosassa korttelin

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA. 1. Aloite Asemakaavaa on alettu laatia yksityisen maanomistajan aloitteesta.

LEMPÄÄLÄN KUNTA. 1. Aloite Asemakaavaa on alettu laatia yksityisen maanomistajan aloitteesta. 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA Moision asemakaavan muutos, Hattulanmäki OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 4.8.2014 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan laatimiseen liittyvä asiakirja,

Lisätiedot

Jyväskylän kaupunki PL 193 40101 Postitoimipaikka Lausunto Päiväys: 14.8.2015 Yhteyshenkilö: Samuli Hämäläinen Puhelin: 040 647 5198 Sähköposti: samuli.hamalainen@elenia.fi Fax: Varassaari Haapalahti asemakaavan

Lisätiedot

JOENSUU Rauanjärven ja ympäristön pienten vesistöjen rantaasemakaava

JOENSUU Rauanjärven ja ympäristön pienten vesistöjen rantaasemakaava FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (7) JOENSUU Rauanjärven ja ympäristön pienten vesistöjen rantaasemakaava ja ranta-asemakaavan muutos, UPM-Kymmene Oyj Osallistumis-

Lisätiedot

Liite: Kaavaselostus liitteineen, liite 1/ 6. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Liite: Kaavaselostus liitteineen, liite 1/ 6. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Valtuusto 61 18.06.2012 NG 5 Kartanonrinteen asemakaava ja asemakaavan muutos 33/10.02.03/2012 KAAVJAOS 6 Kaavoitusjaosto 18.1.2012 Valmistelija: maankäyttöpäällikkö Matti Kanerva matti.kanerva (at) sipoo.fi,

Lisätiedot

VASTINELUETTELO MÄNTTÄ-VILPPULA KAAVAMUUTOS: 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELI 118/OSA

VASTINELUETTELO MÄNTTÄ-VILPPULA KAAVAMUUTOS: 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELI 118/OSA Liite 2 VASTINELUETTELO MÄNTTÄ-VILPPULA KAAVAMUUTOS: 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELI 118/OSA 28.1.2015 SWECO YMPÄRISTÖ OY TIMO RYSÄ TAINA RIEKKINEN Mänttä-Vilppulan kaupunki, 1. kaupunginosan kortteli 118/osa,

Lisätiedot

Kaavaehdotus II oli nähtävillä 1.8. 3.9.2012. Kaavaehdotuksesta saatiin 10 lausuntoa. Seuraavassa on lausunnot sekä kaavoittajan vastineet.

Kaavaehdotus II oli nähtävillä 1.8. 3.9.2012. Kaavaehdotuksesta saatiin 10 lausuntoa. Seuraavassa on lausunnot sekä kaavoittajan vastineet. Kiteen kaupunki Oriveden rantaosayleiskaava Kaavaehdotus II oli nähtävillä 1.8. 3.9.2012. Kaavaehdotuksesta saatiin 10 lausuntoa. Seuraavassa on lausunnot sekä kaavoittajan vastineet. Sisällysluettelo

Lisätiedot

Päätös: Maanmittausinsinöörin ehdotus hyväksyttiin.

Päätös: Maanmittausinsinöörin ehdotus hyväksyttiin. Kaavoitustoimikunta 21 08.12.2006 Joutsan kunnanhallitus, -2007 81 05.03.2007 Kaavoitustoimikunta 24 05.10.2007 Joutsan kunnanhallitus 39 04.02.2008 Kaavoitustoimikunta 7 10.04.2008 Joutsan kunnanhallitus

Lisätiedot

Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 449/ / Päätöshistoria. Tekninen lautakunta 9.6.

Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 449/ / Päätöshistoria. Tekninen lautakunta 9.6. Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Asianro 449/10.02.03/2014 8 Raision kaupungin 5. kaupunginosan (Kuninkoja) asemakaavan ja siihen liittyvän tonttijaon sekä Korinpunojankadun katualueen osaa ja suojaviheraluetta

Lisätiedot

Asemakaavan ja tonttijaon muutos, 4 Pallo-Tyysterniemi, kortteli 14, tontti 4 (Pallon päiväkoti)

Asemakaavan ja tonttijaon muutos, 4 Pallo-Tyysterniemi, kortteli 14, tontti 4 (Pallon päiväkoti) Tekninen lautakunta 427 09.12.2015 Kaupunginhallitus 515 14.12.2015 Kaupunginhallitus 56 15.02.2016 Asemakaavan ja tonttijaon muutos, 4 Pallo-Tyysterniemi, kortteli 14, tontti 4 (Pallon päiväkoti) 1065/10.02.03.00/2015

Lisätiedot

Vastaanottaja Laihian kunta. Asiakirjatyyppi Kaavaselostus. Päivämäärä 14.4.2014 LAIHIAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS MAANTIET KADUIKSI

Vastaanottaja Laihian kunta. Asiakirjatyyppi Kaavaselostus. Päivämäärä 14.4.2014 LAIHIAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS MAANTIET KADUIKSI Vastaanottaja Laihian kunta Asiakirjatyyppi Kaavaselostus Päivämäärä 14.4.2014 LAIHIAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS MAANTIET KADUIKSI LAIHIAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS, MAANTIET KADUIKSI KAAVASELOSTUS Tarkastus

Lisätiedot

RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS PÄLKÄNEEN KUNTA, SAPPEEN KYLÄ RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE KORTTELEITA 8, 13, 14, 15, 16 JA 17 SEKÄ KORTTELIN 6 RAKENNUSPAIKKOJA 2 JA3, KORTTELIN 7 RAKENNUSPAIKKOJA 2, 3, 4,

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA. 1. Aloite Asemakaavaa on alettu laatia Lempäälän kunnan aloitteesta.

LEMPÄÄLÄN KUNTA. 1. Aloite Asemakaavaa on alettu laatia Lempäälän kunnan aloitteesta. 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA 2090 Moisio-Hakkarin asemakaava, Kiviahon pohjoisosan laajennus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.3.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan

Lisätiedot

SAPPEEN KAAKKOISRINTEEN RANTA-ASEMA- KAAVA JA RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

SAPPEEN KAAKKOISRINTEEN RANTA-ASEMA- KAAVA JA RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS PÄLKÄNEEN KUNTA SAPPEEN KAAKKOISRINTEEN RANTA-ASEMA- KAAVA JA RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE KIINTEISTÖJÄ KARUHEIKKI 635-432-8-63, VANHA-KYLÄ 635-432-5-85, SAP- PEEN LOMAMÖKIT 5 635-432-5-5 JA (NIMETÖN)

Lisätiedot

3.11.2015. Maankäyttöpalvelut

3.11.2015. Maankäyttöpalvelut 1(5) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) (MRL 63 ) Maankäyttöpalvelut Asemakaavan muutos (2314) Asemantie 1-3 Asemakaavan muutos koskee 4. keskustan kaupunginosan rautatiealuetta. 3.11.2015 Osallistumis-

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKI

TAMPEREEN KAUPUNKI TAMPEREEN KAUPUNKI 13.10.2015 LAHDESJÄRVI, TEOLLISUUSTONTTIEN LAAJENTAMINEN JA RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN Asemakaava nro 8537 Diaarinumero: TRE: 549/10.02.01/2014 PALAUTEKOOSTE Osallistumis- ja arviointivaiheen

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 107-AK1701 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN LAAJENNUKSEN ASEMAKAAVA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 30.5.2017 18.4.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (9) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA NEITSYTMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA NEITSYTMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 11.8.2011 tarkistettu 10.2.2012 KUNTA Euran kunta 050 Kylä Kauttua 406 Korttelit 650-600 Kaavan laatija REJLERS OY Aloite tai hakija Euran kunta Suunnittelualueen

Lisätiedot