Kierteisellä sullojalla varustetut noukinvaunut

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kierteisellä sullojalla varustetut noukinvaunut"

Transkriptio

1 Kierteisellä sullojalla varustetut noukinvaunut FIN

2 Enemmän. Nopeammin, Tehokkaammin. Tässä Kronen vahvuudet Kuumasinjkitty noukin, työleveys 1,8 m. Noukinpiikit 6 rivissä, piikkiväli 55 mm, noukinkorkeuden keskussäätö. Lisävarusteena tukipyörät myös noukkimen taakse. Sullojassa öljykylpyinen vaihteisto, akselivälitteinen voimansiirto. Erikoisleveä (163 cm) kierteinen sulloja. 39 vastaterää, teoreettinen silpunpituus 40 mm. Vastaterien keskussäätö, teriä käytössä 0, 19, 20 tai 39 kpl. Teräkohtainen, automaattinen laukaisuja lukituslaite. Terien irrotukseen / asennukseen ei tarvita työkaluja. Lujatekoinen ja vääntöjäykkä 223 cm leveä runko valmistettu 240 mm: n teräspalkista. Alhaalta ylös asti pystysuorat sivulaidat muovipinnoitettua kuumagalvanoitua teräslevyä. Neliketjuinen pohjakuljetin, automaattinen kiristysmekanismi, hydraulinen käyttö, portaaton nopeudensäätö (vain GD-mallissa). Selkeätoiminen hallintalaite. Vaunun kaikkia toimintoja hallitaan traktorin ohjaamosta.

3

4 Kierteinen sulloja ja vastaterät silppua Enemmän rehua vähemmillä ajokerroilla. Kronen tehokkaat noukinvaunumallit XXL ja 4XL edustavat uusinta rehunkorjuutekniikkaa parhaimmillaan. Kierteinen sulloja selvittää suuretkin rehumäärät takeltelematta. Enimmillään vastateriä on 39 kpl, mikä tarkoittaa 40 mm:n teoreettista silpun pituutta. Lyhyeksi silputtu rehu tiivistyy lavalla, mikä omalta osaltaan lisää kuljetuksen tehokkuutta. Syöttömekanismi on erittäin luotettava ja sen huollontarve on hyvin pieni. Kierteisen rakenteensa ansiosta sulloja syöttää rehua tasaisena virtana, pieninä annoksina. Täten kuormatila täyttyy tasaisesti. Pohjakuljetin siirtää rehua vähän kerrallaan kohti lavan takaosaa. Kronen kuljetuskapasiteetti on aivan omaa luokkaansa, XXL-mallissa 50 m 3 ja 4XL-mallissa 58 m cm leveä sulloja on muotoiltu ja mitoitettu toimimaan luotettavasti ja silppuamaan rehua tehokkaasti vaativimmissakin olosuhteissa. Kehän halkaisija on 88 cm. Erikoiskarkaistut, kestävät piikit on kiinnitetty kierteisesti, mikä keventää niihin kohdistuvaa kuormitusta ja tasoittaa syöttöä. Vastateriä on käytössä 0 kpl, 19 kpl, 20 kpl tai 39 kpl. Teoreettinen silpun pituus lyhimmillään on 40 mm. Terät on sijoitettu syöttökanavaan niin, että leikkuutulos on optimaalinen, olipa karho kuinka suuri tahansa. Turvallisuus ja käyttövarmuus ennen kaikkea! Jokaisella vastaterällä on teräkohtainen laukaisulaite. Kiinteän esineen (esim. kivi) noustessa syöttökanavaan terä väistää taakse ja palaa automaattisesti työasentoon esteen ohittamisen jälkeen.

5 vat rehun Lujatekoinen roottori, tehokas leikkuu! Sullojan kierteisesti asennetut piikit siirtävät rehun tasaisena virtana noukkimelta vastaterien läpi lavalle. Koko syöttö- ja leikkuumekanismi kuormittuu tasaisesti. Sullojan piikit ovat lähellä toisiaan, mikä takaa tehokkaan ja tarkan leikkuun. Sulloja saa käyttövoimansa öljykylpyiseltä (1000 r/min) vaihteistolta huoltovapaan akselivälityksen kautta. Nopea terien vaihto Avara rakenne. Vastateräpalkki kokonaisuudessaan voidaan hydraulisesti kääntää ala-asentoon. Keskuslukituksen ansiosta terät voidaan vaihtaa yksitellen ilman työkaluja. Kaikki vastaterät ovat identtisiä, mikä yksinkertaistaa huoltoa ja vähentää varaosien varastoinnin tarvetta. Helppo vastaterien säätö. Tukkeutumaton. Vastaterien keskussäätö mahdollistaa terien määrän muuttamisen ilman työkaluja tai terien irrotusta. Kääntö vivusta riittää. Vastaterät voidaan kääntää pois leikkuuasennosta hydraulisesti, mikäli sullojan kanava on vaarassa tukkeutua.

6 Runsaasti varusteltu, hienosti viimeiste Kronen iso noukinvaunu on tuorerehupeltojen uupumaton työjuhta. Kuumasinkityn noukkimen 6:ssa rivissä olevat piikit tekevät puhdasta jälkeä 1,8 metrin leveydeltä. Kelluvan kiinnityksen ansiosta noukin seuraa ajonopeudesta riippumatta tarkasti maan pintaa myös epätasaisella pellolla. Noukkimen kannatuspyörien keskussäätöä hallitaan yhdellä kevytkäyttöisellä vivulla. Yhdellä käden liikkeellä säädät molempien kannatuspyörien korkeutta. Säätökaarella on selkeät lovet, joten säätö on helppoa ja asetus pysyy tarkasti paikallaan ajon aikana. Hydraulinen nosto / lasku ja kumiset kannatuspyörät kuuluvat vakiovarustukseen. Noukkimen piikit ovat 55 mm:n välein kuudessa rivissä. Työleveys on 180 cm, joten suurikin karho nousee sullojaan ongelmitta. Kelluva kiinnitys ja vaimennettu pystyliike takaavat noukkimen moitteettoman toiminnan myös epätasaisella pellolla. Text Nopea tyhjennys. Hydraulisen voimansiirron ansiosta pohjakuljettimen nopeutta voidaan säätää portaattomasti. Tyhjennysnopeus voidaan valita tilanteen mukaan. Täyttöautomatiikka valinnaisvarusteena. Comfort-elektroniikalla varustetuissa malleissa kuormatilan ylälaidassa on anturi, joka käynnistää pohjakuljettimen ja siirtää rehua lavalla hieman taaemmaksi lavan etuosan täytyttyä. Se auttaa kuljettajaa tekemään tiiviit ja suuret kuormat. Peräporttiin kytketty anturi puolestaan pysäyttää pohjakuljettimen liikkeen kuormatilan täyttyessä.

7 lty Kannatuspyörät noukkimen alla (lisävaruste) säilyttävät oikean noukinkorkeuden kaikissa olosuhteissa ja estävät piikkien osumisen maahan epätasaisella pellolla. Rehu säilyy puhtaana. Hydraulisesti nivelöity vetoaisa vakiona. Tarvittaessa noukin voidaan nostaa jopa 75 cm:n korkeudelle, mikä mahdollistaa turvallisen nousun pellolta tielle ja ajon laakasiilon päällä. Luja pohjakuljetin. Käytännössä luotettavaksi tunnettu. Kestävyyden ja luotettavuuden maksimoimiseksi pohjakuljetin on valmistettu neljästä10 mm:n erikoiskarkaistusta teräsketjusta. Porrastetut kolat siirtävät kuorman tasaisesti peräporttia kohden. Kronessa on täysautomaattinen pohjakuljettimen kiristysmekanismi. Huoltoon ja säätöihin tarvittava aika on täten minimoitu. Mitä vähemmän seisokkeja, sitä enemmän tehokasta työaikaa.

8 XXL R/GL 4XL R/GL. Rehunkuljetuksen mesta Suurimpaan Kroneen mahtuu tiiviisti pakattuna lähes 60 m 3 :n verran kuivaa rehua. Isot Kronet ovat mallistomme lippulaivoja. Ne edustavat kaikilta yksityiskohdiltaan Kronelle ominaista korkeaa laatua ja kestäviä rakenneratkaisuja. Yksityiskohdat on mitoitettu ja komponentit on valittu suurien rehunkorjuualojen ja kuljetusmäärien edellyttämällä tavalla. Krone on tunnettu kestävyydestään. Alhaalta ylös asti pystysuorat sivulaidat on valmistettu kuumasinkitystä, muovipinnoitetusta teräslevystä. Pituussuuntainen profilointi jäykistää rakenteen. Huippulaatua yksityiskohtia myöten! Lavan runkopalkit on valmistettu järeistä C-teräsprofiileista. Rakenne on erittäin lujatekoinen ja vääntöjäykkä. Rengaskokojen 600/ /12PR ja 700/ /12PR yhteydessä lava on korotettu. Kätevä yksityiskohta: miesluukku sivulaidassa helpottaa kuormatilan tarkastuksen.

9 rit Hallintalaite traktorin ohjaamossa Perusmallissa on vakiona elektroninen hallintalaite, jolla vaunun kaikkia toimintoja voidaan käyttää traktorin ohjaamosta. Traktorin ohjaamossa oleva hallintalaite käyttää vaunun rungossa olevia magneettiventtiileitä. Venttiilistö on sijoitettu selkeään ryhmään vaunun etupalkkiin. Kuljetustehokkuutta parhaimmillaan! Kuormatilan kattona on lujatekoiset pitkittäisnarut. Lisäksi etu- ja takaosassa on vahva pressukatos. Vaunu voidaan kuormata täpötäyteen myös lyhyeksi silputtua rehua.

10 Purkaimella varustetut mallit XXL R/GD Peräpurkaimella varustettuna Krone -noukinvaunu edustaa tehokasta ja ihmistyövoimaa säästävää Krone-rehunkorjuutekniikkaa parhaimmillaan. Kuumagalvanoidusta teräksesta valmistettujen levitinkelojen siivekkeet purkavat kuorman tasaiseksi matoksi samalla kun vaunulla ajetaan hitaasti eteenpäin laakasiilossa tai ruokintapöydällä. XXL R/GD ja 4XL R/GD -vaunumallit tuovat suurelle karjatilalle niiden tarvitsemaa tehokkuutta. Noukinvaunu on erinomainen ratkaisu kun suuren rehualan korjuusta on selvittävä vähäisin ihmis- ja konetyötunnein. Krone-vaunut ovat erittäin korkealaatuisia ja kestäviä työvälineitä. Ne kootaan parhaista komponenteista laadusta tinkimättä saksalaisella ammattitaidolla Krone 4XL on suurin purkaimella varustettu noukinvaunumme. Lavan tilavuus on mahtavat 58 m 3. Kuormaus-, kuljetus- ja purkaustehokkuutta parhaimmillaan! Hyvin viimeistelty yksityiskohtiaan myöten. Krone-noukinvaunu on suunniteltu vaativan käyttäjän tarpeiden mukaan. Lavan etuosassa on kuormatilan valaiseva työvalo. Puhtaasti ja tehokkaasti. Krone XXL.n noukinleveys on 180 cm. Suurienkin karhojen keruu sujuu vauhdilla.

11 ja 4XL R/GD. Peräpurkaimen repijäpiikein varustetut kelat on valmistettu kuumasinkitysta teräksestä. Vakiomallissa on kaksi kelaa, erikoistilauksesta on saatavana myös 3-kelainen versio. Sivulaidat ovat täysin suorat alhaalta ylös asti, mikä vähentää rehun holvaantumisen riskiä. Reilusti mitoitetut, järeät voimansiirtoketjut takaavat peräpurkaimen luotettavan toiminnan. Jousikuormitteiset ketjunkiristimet vähentävät säädön tarvetta. Automaattisesti alusta loppuun. Kuormatilan täytyttyä pohjakuljetin pysähtyy automaattisesti, mikä vähentää vaunun täyttymisen seurannan tarvetta. Tehokkaasti laakasiiloon! Kaikki yhden käden ulottuvilla. Monitoiminen, tietokoneohjattu hallintalaite on kytketty yhdyskaapelilla vaunun sähkömagneettiventtiilistöön. Kuljettaja voi hoitaa vaunun kaikki toiminnot traktorin ohjaamosta. Vaunu voi hyödyntää traktorin kuorman tuntevaa hydrauliikkaa, jolloin tehon tarve vähenee eikä öljy kuumene tarpeettomasti. Tyhjennyskelat purkavat tiiviinkin kuorman tasaiseksi matoksi laakasiiloa täytettässä. Tasainen rehukerros tiivistyy hyvin eikä siihen jää ilmataskuja.

12 Tekniset tiedot Malli XXL R/GL XXL R/GD 4XL R/GL 4XL R/GD Pituus n. mm Leveys n. mm Korkeus n. mm Korkeus ylärakenne alas taitettuna n. mm Lavan korkeus mm Noukinleveys (DIN 11200) n. mm Renkaat, vakio 555/45-17 FRT 555/45-17 FRT 600/ / Raideleveys mm Kuormauskyky (DIN 11741) m Laukaisulaite Teräkohtainen Teräkohtainen Teräkohtainen Teräkohtainen Silpun pituus 20 vastaterällä mm vastaterällä mm Kokonaispaino tonnia 16(19.5) 16(19.5) Tehon tarve n. kw/hv 95/130 95/ / /143 Tiedot sitoumuksetta. Oikeus muutoksiin pidätetään. Yksityiskohtaiset tiedot lähimmästä Agrimarketista.

13 Turvallisesti maantiellä Bildbeschreibung Jousitetun Bildbeschreibung erillisakseliston Bildbeschreibung pyörät Bildbeschreibung on varustettu Bildbeschreibung Bildbeschreibung etupuolisella Bildbeschreibung akselin kiinnitysvarrella. Bildbeschreibung Bildbeschrei- painonjakauma Bildbeschreibung telin etu- ja takapyörän Bildreibung kesken Bild-tekevät ajon laakasiilon päällä Teliakselistoon Bildbeschreibung kuuluu nelikerroksiset Bildbe schreibung lehtijouset. Laaja joustovara ja tasainen bung Bildbeschreibung Pyörät Bildbeschreibung pääsevät myötäämään Bildbeschreibung yksilöllisesti Bildbeschreibung maan jouheaksi. Taaempi beschreibung pyöräpari Bildbeschreibung on ohjautuva ja lukittavissa, mikä tekee ajon hyvin Bildbeschreibung pinnan Bildbeschreibung epätasaisuuksia. Bildbeschreibung Bildbeschreibung vakaaksi myös Bildbeschreibung suurilla nopeuksilla. BildBildbschrei Vauhdikkaasti pellolla ja turvallisesti tiellä. Erikoissuurilla 700/ /12 PR renkailla varustetun teliakseliston taaemmat pyörät ovat kääntyvät. Täten pellon pinta ei vaurioidu päisteissä, koska pyöriä ei pakoteta sivuluistoon. Suuri lukitussylinteri lukitsee taaemmat pyöräparin keskiasentoon. Tilauksesta Krone-noukinvaunu voidaan varustaa vakiokoosta poikkeavilla renkailla. Kuvassa 555/45-17 FRT ja 700/ /12 PR -renkaat.

14 Krone-konemallisto Niittomurskaimet Pöyhimet Karhottimet Noukinvaunut Pyöröpaalaimet Combi Pack -pyöröpaalain/käärin XXL 4XL (FIN) 05/ Suuret kanttipaalaimet Kippivaunut Big M Big X Parasta rehupelloille. Maschinenfabrik Bernard Krone GmbH D Spelle / Emsland Telefon / Fax / info.ldm@krone.de Tekniset tiedot sitoumuksetta. Oikeus muutoksiin pidätetään. Joissakin kuvissa koneet lisävarustein.