V A L K E A K O S K I

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "V A L K E A K O S K I"

Transkriptio

1 37601 Valkeakoski 1 SOSIAALI- JA TERVEYSKESKUKSEN HENKILÖSTÖN SUOJAVAATTEIDEN SEKÄ POTILAS- JA LIINAVAATTEIDEN VUOKRAUS- JA PESULAPALVELUT 1 Yleistä Valkeakosken kaupunki pyytää tarjousta 1) sosiaali- ja terveyskeskuksen henkilöstön suojavaatteiden sekä potilas- ja liinavaatteiden vuokrauspalveluista ja 2) sosiaali- ja terveyskeskuksen omistamien yksittäisten potilas- ja liinavaatteiden, henkilökunnan suojavaatteiden ja mm. sisustustekstiilien pesulapalveluista sopimuskaudelle tämän tarjouspyynnön mukaisesti. Tilaajalla on varsinaisen sopimuskauden jälkeen oikeus jatkaa sopimusta kahdella (2) optiovuodella sopimuksen mukaisilla ehdoilla. Tilaaja ilmoittaa option käyttämisestä kuusi (6) kuukautta ennen alkuperäisen sopimuskauden päättymistä. Hankinnan tekemisessä noudatetaan seuraavia säännöksiä: Laki julkisista hankinnoista (348/2007) Hankinta-asetus (Valtioneuvoston asetus julkisista hankinnoista 614/2007) Laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999) Hankinnassa toteutettava hankintamenettely on avoin. Hankinta on kokonaisarvoltaan EU-kynnysarvon ylittävä palveluhankinta. Hankinnasta on ilmoitettu Hilma-ilmoituspalvelussa osoitteessa - sekä Valkeakosken kaupungin kotisivuilla Tarjouksen voi antaa - kokonaistarjouksena, jolloin se koskee sekä henkilökunnan suojavaatteiden ja potilas- ja liinavaatteiden vuokrauspalvelua että sosiaali- ja terveyskeskuksen omistamien yksittäisten potilas- ja liinavaatteiden, henkilökunnan suojavaatteiden ja mm. sisustustekstiilien pesulapalvelua tai - osatarjouksena, jolloin se koskee joko henkilökunnan suojavaatteiden ja potilas- ja liinavaatteiden vuokrauspalvelua tai sosiaali- ja terveyskeskuksen omistamien yksittäisten potilas- ja liinavaatteiden, henkilökunnan suojavaatteiden ja mm. sisustustekstiilien pesulapalvelua.

2 37601 Valkeakoski 2 Tarjousvertailu tehdään erikseen vuokrauspalvelusta ja pesulapalvelusta. Hankintamenettelyn tarkoituksena on valita 1-2 palveluntuottajaa. Vaihtoehtoiset tarjoukset eivät ole mahdollisia. 2 Hankintayksikkö ja hankinnan taustatiedot Hankintayksikkö on Valkeakosken kaupungin sosiaali- ja terveyskeskus. Tarjouspyyntö koskee - sosiaali- ja terveyskeskuksen henkilökunnan suojavaatteiden vuokrauspalvelua - terveyskeskussairaalan ja kuntoutusosaston potilas- ja liinavaatteiden vuokrauspalvelua - vanhainkodin ja muistikeskuksen asukkaiden liinavaatteiden vuokrauspalvelua ja - sosiaali- ja terveyskeskuksen omistamien yksittäisten potilas- ja liinavaatteiden, henkilökunnan suojavaatteiden ja mm. sisustustekstiilien pesulapalvelua. Sopimuskauden alussa vuokrasuojavaatteita käyttävän henkilökunnan määrä on noin 80. Sopimuskauden aikana ( alkaen) suojavaatevuokrauksen piiriin tulevan henkilöstön määrä kasvaa noin 350 henkilöön. Sijaishenkilöstö käyttää sosiaali- ja terveyskeskuksen omistamia suojavaatteita, jotka soveltuvat pääsääntöisesti kilopyykissä pestäväksi eivätkä tarvitse jälkikäsittelyä. Sijaishenkilöstöä sopimuskauden alussa on yhteensä noin 50. Potilasvuodepaikkoja terveyskeskussairaalassa, muistikeskuksessa ja kuntoutusosastolla on yhteensä 109 sekä asukaspaikkoja vanhainkodissa 40, yhteensä 149 potilas- /asukaspaikkaa. Sopimuskauden aikana potilas-/asukaspaikkkojen määrä todennäköisesti jonkin verran vähenee. Myös toimipisteiden määrä voi muuttua. Kilopyykkiä tulee noin kg/vuosi ja jälkikäsittelyä edellyttävää pyykkiä noin kpl/vuosi. Lisäksi liinavaatteiden ja pyyhkeiden vuokrauspalvelua tultaneen tarjoamaan myös marraskuussa 2012 käynnistyvän tehostetun asumispalveluyksikön 60 asiakkaalle, ja myöhemmin sopimuskauden aikana (arvio 2015) valmistuvan toisen tehostetun asumispalveluyksikön asiakkaalle, joista osa ottanee vuokrauspalvelun käyttöön. Liinavaatteiden ja pyyhkeiden vuokrauspalvelun piiriin mahdollisesti kuuluvien asiakkaiden määrä voi sopimuskauden aikana joko kasvaa tai vähentyä. Alla olevassa taulukossa on esitetty toimipaikat, toimipaikkojen osoitteet ja henkilökuntamäärät:

3 37601 Valkeakoski 3 Toimipaikka Osoite Henkilökunta (lkm) (arvio) Tehostettu asumis- Kirkkotie 6 palveluyksikkö Valkeakoski Sääksmäen vanhainkoti Sääksmäentie Sääksmäki Terveysasema (vastaanotot, hammashuolto, terveysneuvonta, fysioterapia, päiväkeskus) Kotihoito (3-5 jakelupistettä) Terveyskeskussairaala (vuodeosastot) Muistikeskus, kuntoutusosasto Särpimäenkatu Valkeakoski Sopimuksen piiriin (arvio) Kirkkotie 2 C Valkeakoski Särpimäenkatu Valkeakoski Kirkkotie Valkeakoski Yhteensä 354 Henkilökunnan suojavaatteita tulee toimittaa kuhunkin toimipisteeseen pääsääntöisesti 1 krt/vko. Alla olevassa taulukossa on esitetty potilas- ja liinavaatevuokrauksen piiriin tulevat toimipaikat, toimipaikkojen osoitteet sekä potilas-/asukaspaikkamäärät: Toimipaikka Osoite Asukas- /potilaspaikat (arvio) Terveyskeskussairaala Särpimäenkatu Valkeakoski Kuntoutusosasto Kirkkotie Valkeakoski teet 12 Liinavaatteet Muistikeskus Kirkkotie Valkeakoski Sääksmäen vanhainkoti Sääksmäentie Sääksmäki Yhteensä 149 Vuokrauksen kohde 82 Potilas- ja liinavaatteet 15 Potilas- ja liinavaat- 40 Liinavaatteet Sopimuksen piiriin (arvio) Potilas- ja liinavaatteet tulee toimittaa kuhunkin toimipisteeseen pääsääntöisesti 3 krt/vko.

4 37601 Valkeakoski 4 3 Hankintakausi Henkilökunta- ja asukas- sekä potilaspaikkamäärät sekä arvio kilopyykin ja jälkikäsiteltävien tekstiilien määrästä ilmoitetaan tarjouksen tekemisen tueksi eikä Valkeakosken kaupunki sitoudu ilmoitettuihin määriin, vaan palvelujen käyttöä voidaan tarpeen muuttuessa lisätä tai vähentää. Myös toimipaikkojen määrä voi muuttua. Toimipaikkojen määrän muutos sopimuskauden aikana ei vaikuta yksikköhintoihin Tilaajalla on varsinaisen sopimuskauden jälkeen oikeus jatkaa sopimusta kahdella (2) optiovuodella sopimuksen mukaisilla ehdoilla. Tilaaja ilmoittaa option käyttämisestä kuusi (6) kuukautta ennen alkuperäisen sopimuskauden päättymistä. 4 Hankittavan palvelun kuvaus ja sisältö Tarjottavien tekstiilien tulee olla teollisesti huollettavia, ominaisuuksiltaan tarkoituksenmukaisia, laadukkaita ja käyttäjän kannalta käyttömukavia. 4.1 Henkilökunnan suojavaatteet Hoitohenkilöstön suojavaatteina on housuasu, jolloin yhtä työntekijää kohden varataan 4-5 tunikaa/takkia ja 3-4 housut. Lääkäreitä on 14 ja työasuna valkoinen pitkähihainen lääkärintakki. Lääkärintakkeja varataan 4-5/lääkäri. Fysioterapeutteja on noin 13 ja suojavaatetukseen kuuluu t-paita, takki/tunika ja joustavat housut. Kotihoidon henkilöstöä on noin 90 henkilöä ja heidän suojavaatetukseen kuuluvat noin 4 tunikaa/takkia ja noin 3 housut/työntekijä. Terveydenhoitajia on 13. Heidän suojavaatetukseensa kuuluu tunika/takki ja housut. Vakinaiselle henkilöstölle hankitaan omat henkilökohtaiset suojavaatteet, jotka nimikoidaan suojavaatteen käyttäjän nimellä tai muulla henkilökohtaisella varmenteella sekä merkinnällä Valkeakoski Sote. Oikeanpuoleisen taskun sisässä tulee olla kännykkätasku. Suojavaatemateriaalissa tulee olla puuvillaa 35 %. Suojavaatteen lopullinen valinta tehdään valitun palveluntuottajan kanssa. Muita vaatimuksia suojavaatteille: - suojavaatteiden tulee olla sopimuksen alkaessa uusia tai uudenveroisia (myös sopimuskauden aikana tilattujen)

5 37601 Valkeakoski 5 - suojavaatteiden laadun tulee täyttää terveydenhuoltoalan laatuvaatimukset ja standardit - suojavaatteiden tulee olla huollettavissa niin, että sairaalahygieniavaatimukset täyttyvät - henkilökunta saa varmistaa suojavaatteensa koon henkilökohtaisella sovituksella. Palveluntuottajan edustajan tulee olla mukana aloituskartoituksen ja perussovituksen aikana - suojavaatteisiin tehdään palveluntuottajan toimesta tarvittavat muutokset ja suojavaatteet merkitään käyttäjäkohtaisilla tunnuksilla, joiden avulla voidaan määritellä suojavaatteiden toimitus- ja noutopaikat - kaikki pituus- ja mittamuutokset suojavaatteisiin tehdään asiakkaan tilausten mukaisesti (ilman minimitilausmääriä) - malliston kokovalikoiman tulee olla riittävä. Palveluntuottajalla tulee olla valmius toimittaa suojavaatteita kaiken kokoisille - vuokramallistoa voidaan tarkistaa sopimuskauden aikana. Jos tarjottu malli poistuu valikoimasta, on tarjottava tilalle vähintään vastaava korvaava tuote alkuperäisillä hinnoilla ja ehdoilla - palveluntuottajan tulee esittää tarjouksessaan selvitys vaatteiden laatuluokituksesta, joka sisältää mm. sen, miten vaihtamisen kriteerit on määritelty ja mm. sen, milloin vuokravaate menee veloituksettomaan vaihtoon kulumisen vuoksi. - tilaaja pidättää oikeuden määritellä milloin työvaate on uusittava, jos tuotteen vaihtamisesta syntyy tilaajalle kustannuksia - normaalikäytössä loppuun kulunut tuote vaihdetaan maksutta uuteen - pesussa kadonnut tai käyttökelvottomaksi mennyt tuote vaihdetaan maksutta uuteen - korvaus suojavaatteesta voidaan periä, jos suojavaatteen kadottaa Valkeakosken kaupungin toimipaikka tai jos se rikkoutuu tai tahriutuu käytössä käyttökelvottomaksi. Normaalissa käytössä loppuun kulunutta suojavaatetta Valkeakosken kaupunki ei korvaa. - tarjoukseen tulee liittää selvitys tilaajalle aiheutuneista kustannuksista, jos vuokrattuja suoja-, potilas- tai liinavaatteita häviää tai tuhoutuu käyttökelvottomiksi tilaajan syystä - suojavaatteet on toimitettava jälkikäsiteltyinä (mankeloitu, tunneliviimeistelty) tekstiilien käyttötarkoitukseen sopivalla tavalla, paitsi kilopyykkinä huollettavat sosiaali- ja terveyskeskuksen omistamat suojavaatteet - puhtaat ja huolletut suojavaatteet toimitetaan sopimuksen mukaisesti kaupungin toimipaikkoihin ja kaapitetaan palveluntuottajan toimittamiin kaappeihin. Kaapittamisella tarkoitetaan tässä sitä, että palveluntuottaja tuo puhtaat vaatteet kunkin työntekijän omaan lukittavaan lokeroon ja vie samalla likaiset vaatteet mennessään. Vuokrattavat ja huollettavat suojavaatteet on esitetty hintaliitteessä 1.

6 37601 Valkeakoski Potilas- ja liinavaatteet Potilasvaatteita käytetään terveyskeskussairaalassa ja kuntoutusosastolla. Vaatteet tulevat pääosin sisäkäyttöön potilaiden ollessa huoneissaan tai heidän liikkuessaan osastoilla. - potilasvaatteita käyttävät lyhytaikaisessa sairaalahoidossa olevat potilaat, kuntoutuspotilaat ja pitkäaikaishoidossa olevat potilaat, jotka kaikki ovat erikokoisia, eri-ikäisiä ja toimintakyvyltään erilaisia, miehiä ja naisia - potilasvaatteiden tulee vastata eri käyttäjäryhmien tarpeisiin, vaatteiden tulee olla päivä- ja yökäyttöön soveltuvia ja niissä tulee olla kokovaihtoehtoja - potilasvaatteiden tulee olla helposti puettavissa ja riisuttavissa, sekä itsenäisesti että hoitajan avustamana - potilasvaatteiden malleissa ja väreissä tulee olla vaihtoehtoja - potilasvaatteiden tulee soveltua allergisten henkilöiden käyttöön - potilasvaatteiden tulee olla materiaaliltaan sairaalakäyttöön sopivia ja niiden tulee olla hyvälaatuisia sekä niiden tulee täyttää sairaalakäytön hygieniavaatimukset. Liinavaatteita käytetään terveyskeskussairaalassa, muistikeskuksessa, kuntoutusosastolla ja vanhainkodissa sekä tehostetussa asumispalveluyksikössä. Liinavaatteiden tulee olla materiaaliltaan ympärivuorokautisen hoidon käyttöön sopivia ja niiden tulee olla hyvälaatuisia. Liinavaatteiden tulee soveltua allergisten henkilöiden käyttöön. Lisäksi liinavaatteiden tulee täyttää sairaalakäytön hygieniavaatimukset. Potilas- ja liinavaatteet tulee toimittaa välihyllyllisissä rullakoissa sopimuksen mukaisesti kaupungin toimipaikkoihin. Vuokrattavat ja huollettavat potilas- ja liinavaatteet on esitetty hintaliitteessä 2. 5 Tarjoajan soveltuvuutta koskevat vähimmäisvaatimukset 5.1 Rahoitukselliseen ja taloudelliseen tilanteeseen liittyvät vaatimukset Tarjoajalla tulee olla riittävät taloudelliset, tekniset ja muut edellytykset hankinnan toteuttamiseksi. Tarjoajan on toimitettava tai pyydettäessä toimitettava mainittujen vaatimusten täyttymisen selvittämiseksi alla mainittu selvitys. Esitetyt todistukset ja selvitykset eivät saa olla kolmea (3) kuukautta vanhempia niiden toimituspäivästä laskettuna.

7 37601 Valkeakoski 7 Tarjoaja on merkitty kaupparekisteriin tai muuhun vastaavaan ammatti- tai elinkeinorekisteriin, ennakkoperintärekisteriin ja työnantajarekisteriin sekä arvonlisäverovelvollisten rekisteriin, jos lainsäädäntö edellyttää rekisteröitymistä. Ennakkoperintärekisteriotteen tulee olla voimassa maksupäivänä. Tarjoaja on huolehtinut verojen, sosiaaliturvamaksujen ja lakisääteisten vakuutusmaksujen (työeläke- ja tapaturmavakuutusmaksujen) maksamisesta. Tarjoajalla tulee olla voimassa oleva toiminnan vastuuvakuutus, joka kattaa tässä hankinnassa tilaajalle, kolmannelle osapuolelle tai näiden omaisuudelle aiheutuneet vahingot ja on riittävä suhteessa hankinnan laajuuteen ja riskeihin ja muilta ehdoiltaan vastaa tavanomaista vakuutuskäytäntöä. Tarjoukseen liitettävät selvitykset: tiedot ammatti- ja elinkeinorekisteriin, ennakkoperintärekisteriin ja arvonlisäverovelvollisten rekisteriin merkitsemisestä selvitys rekisteröimättömyyden perusteista, jos tarjoaja ei kuulu kauppa-, ennakkoperintä-, työnantaja- tai arvonlisäverovelvollisten rekisteriin. Selvitys voi olla tarjoajan itsenä laatima. veroviranomaisen todistus verojen maksamisesta tai verovelkatodistus ja selvitys siitä, että viranomaisen hyväksymä maksusuunnitelma on tehty työeläkekassan ja/tai vakuutusyhtiön todistus työeläke- ja tapaturmavakuutuksen ottamisesta ja vakuutusmaksujen suorittamisesta tai selvitys siitä, että erääntyneitä vakuutusmaksuja koskeva maksusuunnitelma on tehty selvitys työhön sovellettavasta työehtosopimuksesta tai keskeisistä työehdoista vakuutusyhtiön todistus toiminnan vastuuvakuutuksen voimassaolosta ja maksetuista vakuutusmaksuista. Tarjoajalla tulee olla hankinnan kokoon ja laatuun nähden riittävät taloudelliset edellytykset palvelun tuottamiseen. Tarjoajan vakavaraisuuden tulee olla sellainen, että se on luottoluokituksessa vähintään A+ ja riskiluokituksessa RL1-RL3. Tarjoajat, joiden luotto- tai riskiluokitus on huonompi, suljetaan pois tarjouskilpailusta. Hankintayksikkö tarkistaa tarjoajan luottokelpoisuuden Suomen Asiakastieto Oy:n rekistereistä (esim. Riskiluokitus tai Rating Alfa-raportti). Tarjoajien, joiden riskiluokitus ei ole saatavissa Suomen Asiakastieto Oy:stä, tulee toimittaa erikseen pyydettäessä kolmen (3) viimeisimmän tilikauden tuloslaskelmat, taseet ja toimintakertomukset, mikäli tarjoajalla on takana kolme tilikautta. Mikäli tarjoajalla on takanaan vähemmän kuin kolme tilikautta, tulee tarjoajan toimittaa erikseen pyydettäessä kaikilta tilikausilta vastaavat tiedot.

8 37601 Valkeakoski 8 Uuden yrityksen tulee toimittaa erikseen pyydettäessä selvitys taloudellisista edellytyksistä tilaajaan hyväksymällä tavalla. Lisäksi sopimuksessa tarjoaja voidaan velvoittaa toimittamaan todistukset erikseen sovittuina aikoina. Ulkomaisen tarjoajan on toimitettava edellä esitettyjen vaatimusten mukaiset todistukset ja selvitykset sijoittumismaansa lainsäädännön mukaisella rekisterinotteella tai vastaavalla muulla todistuksella tai muulla yleisesti hyväksytyllä tavalla, kuten antamalla sijoittumismaan lainsäädännön mukainen valaehtoinen tai vakuutuksella vahvistettu ilmoitus. 5.2 Tekniseen suorituskykyyn liittyvät vähimmäisvaatimukset Tarjoajan on täytettävä seuraavat teknistä suorituskykyä koskevat vaatimukset. Vaatimusten täyttymisen selvittämiseksi tarjoajan on liitettävä tarjoukseensa alla mainitut selvitykset. Tarjoaja, joka syyllistyy olennaisesti väärien tietojen antamiseen toimittaessaan alla mainittuja tietoja, suljetaan tarjouskilpailusta pois. Jos alla mainitut vaatimukset eivät täyty, palveluntuottajan tarjous suljetaan pois tarjouskilpailusta. Tarjoaja, jonka tarjous ei sisällä pyydettyjä selvityksiä, voidaan sulkea pois tarjouskilpailusta. Tarjoajalla on oltava riittävä kokemus vastaavantyyppisistä palveluista. Riittävänä kokemuksena pidetään kolmea vähintään vuoden kestänyttä tarjottavan palvelun asiakkuutta. Tarjoukseen liitettävä selvitys lyhyt selvitys tärkeimmistä palvelukokonaisuuksista, jotka palveluntarjoaja on toteuttanut viimeksi kuluneen 3 vuoden aikana. Ellei käynnistyvällä yrityksellä ole referenssitietoja, yrityksen tulee toimittaa niiden sijasta yksityiskohtainen liiketoimintasuunnitelma. Palveluntuottajan tulee toimia mikrobiologisesta puhtauden hallinnasta annetun standardin SFS-EN mukaisesti. Mikäli standardia ei ole sertifioitu, tulee tarjoajan antaa selvitys siitä, miten standardin mukainen valvonta on toteutettu. Palveluntuottajan tulee itse vastata vuokratekstiilien huollosta, käyttökuntoisuudesta ja pesulapalvelusta. Palveluntuottaja voi hankkia määrittelemänsä muun osan palvelusta alihankintana.

9 37601 Valkeakoski 9 Palveluntuottaja sitoutuu vastaamaan toimitusten ja noutojen logistisesta organisoinnista ja järjestämisestä. Palveluntuottaja sitoutuu noutamaan pestävän pyykin tilaajan ilmoittamista toimipaikoista ja toimittamaan takaisin sovitun aikataulun mukaisesti pestynä, tahrat poistettuna sekä sopimuksen mukaisesti viimeisteltynä niin, että puhdas pyykki tulee voida ottaa suoraan käyttöön. Jos puhdasta pyykkiä ei voi ottaa suoraan käyttöön sen likaisuuden tai ryppyisyyden takia, on palveluntuottaja velvollinen huolehtimaan pyykin uudelleen käsittelystä omalla kustannuksellaan. Tarjoukseen tulee liittää lyhyt selvitys hygieniaosaamisesta pesuprosessissa. Palveluntuottaja vastaa tekstiilien riittävyydestä kaikissa olosuhteissa siten, että tilaajan asiakkaiden hoito ja hoiva eivät vaarannu ja tilaajalla on käytössä asianmukaiset ja riittävät sekä mikrobiologisen puhtauden täyttävät tekstiilit. Palveluntuottajalla tulee olla valmius toimittaa henkilökunnan suojavaatteita sekä potilas- ja liinavaatteita myös poikkeustilanteiden varalle (esim. pandemian tai muun vastaavana poikkeuksellisen kysyntähuipun ajaksi). Palveluntuottajalla tulee olla riittävät henkilöstö-, tuotanto- ja jakeluresurssit, joilla varmistutaan siitä, että tuotettavat palvelut eivät keskeydy missään olosuhteissa. Tarjoukseen tulee liittää selvitys, josta ilmenee, miten palveluiden saanti turvataan häiriö-, muutos- ja hätätilanteissa sekä varajärjestelmät palveluntuottajan toiminnassa tapahtuvien häiriöiden osalta (pesun, huollon ja jakelun osalta varahenkilöjärjestelyt esim. juhla- ja arkipyhinä, loma-aikoina). Tarjouksessa on kuvattava myös millä tavalla nimetty varapesula pystyy tuotantohäiriön aikana huoltamaan tuotteet ja toimittamaan ne ajallaan oikeaan paikkaan huollettuna. Tarjoukseen tulee liittää lyhyt selvitys henkilöstö-, tuotanto- ja jakeluresursseista. Palveluntuottajalla tulee olla käytössään ISO 9001 laatujärjestelmä tai vastaava järjestelmä, jonka pohjalta se arvioi ja kehittää palvelun laatua. Tarjoukseen on liitettävä kuvaus laatujärjestelmästä. Palveluntuottajalla tulee olla ISO tai vastaava ympäristöjärjestelmä. Tarjoukseen on liitettävä selvitys pesulatoiminnan ympäristöohjelmasta. Palveluntuottajalla tulee olla sähköinen tilausjärjestelmä. Valkeakosken kaupunki varaa oikeuden auditoida palveluntuottajan tarjoaman palvelun toimivuuden ja tarvittaessa tutustua palvelun tuottamisessa käytettäviin toimitiloihin ennen hankintapäätöksen tekoa. Tarjoaja sitoutuu allekirjoittaessaan tarjouksensa vastaamaan siitä, että palvelutuotanto täyttää tarjouspyynnössä esitetyt vähimmäisvaatimukset sekä muut tarjouksessa annetut sitoumukset kaikilta osin viimeistään sopimuskauden alkaessa.

10 37601 Valkeakoski 10 6 Hankinnan muut ehdot 6.1 Alihankkijoiden käyttö Palveluntuottajan tulee itse vastata vuokratekstiilien huollosta, käyttökuntoisuudesta ja pesulapalvelusta. Palveluntuottaja voi hankkia määrittelemänsä muun osan palvelusta alihankintana. Tarjouksessa on yksilöitävä palveluntuottajan käyttämät alihankkijat. Kunkin alihankkijan suorittamat osuudet ja työt on selvästi ilmoitettava tarjouksessa. Tarjoaja vastaa mahdollisten alihankkijoiden töistä kuin omistaan. Sopimuskumppanina tilaajalle toimii vain tarjouksen jättänyt taho. Palveluntuottajan käyttämien alihankkijoiden tulee täyttää edellä kuvatut vähimmäisvaatimukset. Mahdollisia alihankkijoita ei voida sopimuskauden aikana vaihtaa ilman hankintayksikön lupaa. Mikäli sopimusaikana ilmenee tarvetta vaihtaa alihankkijoita, on vaihtoehtoisen alihankkijan oltava osaamiseltaan ja palvelukyvyltään alkuperäistä vastaava. Hankintayksikkö ei voi estää alihankkijan vaihtamista mikäli edellä mainittu ehto täyttyy ja hinnoittelu pysyy alkuperäisenä. Palveluntuottajan on toimitettava tilaajavastuulain edellyttämät selvitykset, jos palveluntuottaja käyttää tai aikoo käyttää alihankintatyötä, vuokratyövoimaa tai ulkomaalaista työvoimaa palvelun tuottamisessa. Edellä mainitut selvitykset ovat edellytyksenä sopimuksen allekirjoittamiselle ja ne on päivitettävä vuosittain sopimuskauden aikana. 6.2 Palvelun laadun seuranta ja reklamaatiot Palveluntuottaja vastaa siitä, että palvelu on laadultaan ajantasaista ja kilpailukykyistä. Palveluntuottaja huolehtii siitä, että palvelu on tarjouspyyntöasiakirjojen ja tarjouksen mukaista koko sopimuskauden ajan. Sopimuskauden aikana ilmenevät puutteet edellä mainituissa asiakirjoissa sovitusta tasosta tulee korjata välittömästi. Palveluntuottaja sitoutuu sopimuskauden aikana kehittämään tuottamaansa palvelua. Palveluntuottaja sitoutuu seuraamaan asiakastyytyväisyyttä vuosittain. Palveluntuottajan tulee raportoida tilaajalle vuosittain palveluvolyymista, veloituksista ja palvelun tuottamiseen liittyvistä laadullisista seikoista. Raportit tehdään toimipaikoittain. Raporttien sisällöstä sovitaan tarkemmin myöhemmin valitun palveluntuottajan kanssa. Lisäksi palveluntuottajan tulee raportoida tilaajalle kirjallisesti toiminnassa havaituista puutteista ja virheistä välittömästi niiden ilmaannuttua.

11 37601 Valkeakoski 11 Palveluntuottajalla tulee olla käytössä toimiva reklamaatioiden käsittelyprosessi. Reklamaatioiden aiheuttamista toimenpiteistä palveluntuottaja ylläpitää kirjaa ja toimittaa ko. tiedot tilaajalle pyydettäessä. Tarjoukseen tulee liittää lyhyt kuvaus reklamaatioiden käsittelyprosessista. 7 Hinnoitteluperusteet ja muut kaupalliset ehdot 7.1 Hinnat ja hintojen voimassaolo Henkilökunnan vuokrasuojavaatteiden hinnat esitetään muodossa euroa/kappale/viikko. Tekstiilien hinnoittelun tulee olla yhdenmukainen vaatekoosta riippumatta. Vuokrattavien potilas- ja liinavaatteiden hinnat esitetään muodossa euroa/kappale/toimituskerta. Sosiaali- ja terveyskeskuksen omistamien kilopyykkinä pestävien yksittäisten potilasja liinavaatteiden sekä henkilökunnan suojavaatteiden pesulapalveluista tulee antaa hinta muodossa euroa/kg. Sosiaali- ja terveyskeskuksen omistamien jälkikäsiteltävien suojavaatteiden ja yksittäisten tekstiilien (mm. sisustustekstiilien) pesulapalvelun hinta tulee antaa muodossa euroa/kappale. Kaikki hinnat esitetään kahden desimaalin tarkkuudella. Hinnat on esitettävä ilman arvonlisäveroa (alv 0 %). Hintojen varaumia ei hyväksytä. Hinnan tulee sisältää vuokrattavien vaatteiden osalta suojavaatteen ja potilas- ja liinavaatteen vuokraus-, huolto-, korjaus-, tahranpoisto-, pesu-, mahdolliset desinfiointi-, pakkaus-, suojaus-, kuljetus-, ylläpito- ja hankintakustannukset sekä laskutus- ja toimistokulut. Potilas- ja liinavaatteiden hintaan tulee sisältyä myös toimitus välihyllyllisissä rullakoissa. Suojavaatteiden hintaan tulee sisältyä myös kaapituspalvelu kaappeineen. Pesulapalvelun hinnan tulee sisältää tekstiilien pesu-, tahranpoisto-, mahdolliset desinfiointi-, suojaus-, pakkaus- ja kuljetuskustannukset sekä laskutus- ja toimistokulut. Sosiaali- ja terveyskeskuksen omistamien jälkikäsittelyä edellyttävien suojavaatteiden hinnan tulee sisältää myös jälkikäsittelykustannukset. Henkilökunnan suojavaatteiden hinnat tulee antaa hintaliitteellä 1, potilas- ja liinavaatteiden hinnat hintaliitteellä 2 ja pesulapalvelun hinnat hintaliitteellä 3. Liitteissä on tuotteen pyyntönimi ja kunkin tuotteen tai tuoteryhmän kohdalla arvio, kuinka paljon kyseistä tuotetta tarvitaan viikoittain. Tarjoajan on tarjottava kaikkia hintaliitteiden 1 ja 2 vaaleansinisillä riveillä olevia tuotteita. Tarjotun tuotteen hinnan voi antaa vain hintaliitteille täytettynä, muulla tavalla annettuja hintoja ei huomioida. Hintaliitteet tulee antaa tarjouksessa Excel-muodossa paperiversiona ja sähköpostin liitetiedostona.

12 37601 Valkeakoski 12 Osasta tuotteista pyydetään toimittamaan näytekappale tarjouksen mukana. Vaadittavat näytekappaleet ilmoitetaan hintaliitteissä 1 ja 2 x:llä. Muista tuotteista edellytetään toimitettavan kuvalliset esitteet. Voittaneen tarjouksen tarjousnäytteet jäävät hankintayksikölle toimitusnäytteiksi. Muut tarjoajat voivat pyytää tarjousnäytteet takaisin. Hintaliitteellä kussakin tuoteryhmässä on ensin hankinnan kannalta suurimenekkiset relevantit käyttötuotteet (vaaleansiniset rivit). Mikäli vaaleansinisille riville ei ole tarjottu tuotetta tai pyydetyistä tuotteista ei ole toimitettu näytekappaletta, tarjous hylätään tarjouspyynnön vastaisena. Lisäksi tarjouksessa pyydetään ilmoittamaan hinta henkilökunnan suojavaatteiden brodeerausnauhasomisteesta, jossa on Valkeakosken kaupungin Mansikka-logo (malli, katso sivun yläreuna). Somiste tulee takkien/tunikoiden vasempaan alataskuun. Hintaa ei oteta mukaan hintavertailuun. Hintaliitteellä kysytään myös muita tuotteita hintoineen ja muine tietoineen (vaaleanvihreät rivit). Pääsääntöisesti valituiksi tulleelta palveluntuottajalta tullaan valitsemaan myös näitä suojavaatteita sekä potilas- ja liinavaatteita Valkeakosken kaupungin sosiaali- ja terveyskeskuksen tarpeen mukaan. Muiden kuin hintavertailuun otettavien tuotteiden hintojen tulee olla hintavertailutuotteiden kanssa samassa suhteessa ovhhintoihin. Kaikkien tarjottujen hintojen tulee olla kiinteät kaksi (2) ensimmäistä sopimusvuotta ( saakka), jonka jälkeen hintoja voidaan tarkistaa kalenterivuosittain. Esitykset hinnantarkistuksista on esitettävä tilaajalle kirjallisella neuvottelupyynnöllä viimeistään hinnan korotusvuotta edeltävän vuoden elokuun loppuun mennessä, ja ne tulevat voimaan aikaisintaan 1.1. seuraavana kalenterivuonna. Perusteena hintojen tarkistamiselle ovat muutokset Tilastokeskuksen Palvelujen tuottajahintaindeksissä 2010=100: 9601 Pesulapalvelut yrityksille. Lähtötilanteen pisteluku on vuoden vuosineljänneksen ennakollinen pisteluku 104,0. Hintojen muutoksien ei tule seurata indeksiä, vaan voi hinnantarkistuspisteissä olla enintään indeksissä tapahtuneen muutoksen suuruinen. Palveluntuottajan on esitettävä tuolloin tilaajalle asianmukainen selvitys kustannusten kehityksestä ja hinnanmuutoksen syistä. Hintojen muutosesityksestä tulee ilmetä hintojen muutostarve, sekä selvitykset kokonaiskustannusten noususta toimialalla ja palveluntuottajan kustannusten nousua rajoittavista toimenpiteistä. Vetoamista yleiseen kustannustason nousuun ei voida pitää hyväksyttävänä perusteena hintojen tarkistamiselle. Kaupunki on oikeutettu pidättämään oikeuden hyväksyä tai hylätä hinnankorotusesitys sopimuskauden aikana, mikäli se ei ole perusteltu, eikä perustu todellisiin kustannuksiin. Kaupunki ilmoittaa hinnankorotuksen hyväksymisestä tai hylkäämises-

13 37601 Valkeakoski 13 tä viimeistään syyskuun loppuun mennessä, eli kolme kuukautta ennen aiottua hintojen tarkistamista. Hintojen muutos tulee voimaan vasta, kun siitä on kirjallinen yhteisesti hyväksytty sopimus. Mikäli mahdollisista hintojen muutoksista ei päästä sopimukseen, Valkeakosken kaupunki on oikeutettu pyytämään uudet tarjoukset potilas- ja liinavaatteiden vuokraus- ja pesulapalvelusta. Mikäli viranomaisten määräämien palveluntuottajan suoritettavaksi tulevien välittömästi hankintahintaan kohdistuvien julkisten verojen ja maksujen suuruus ja kantamisperuste muuttuu joko säädösmuutoksen tai verotuskäytännön muuttumisen vuoksi, palveluiden hinnat muuttuvat vastaavasti. 7.2 Laskutus Palveluntuottaja laskuttaa kuukausittain jälkikäteen toteutuneiden palvelujen perusteella. Laskutushintaan tulee sisältyä kaikki kulut, laskutus- ja toimistokuluineen. Erillisiä laskutus-, toimitus- yms. lisiä ei hyväksytä. Laskusta tulee kustannuspaikoittain ja toimipaikoittain ilmetä vuokratut tuotteet ja määrät. 7.3 Maksuehto ja viivästyskorko Maksuehto on 21 pv netto. Viivästyskorko on enintään voimassa olevan korkolain (633/1982) mukainen. 7.4 Toimitusehdot TOP Tilaajan ilmoittamat toimipaikat. Toimitukset sisälle toimipaikkoihin tilaajan osoittamiin paikkoihin. Samalla viedään likapyykki pois. Tekstiilien toimitusten tulee tapahtua pääsääntöisesti maanantaista perjantaihin klo 8-15 välisenä aikana (tai tilaajan kanssa myöhemmin sovittavan aikataulun mukaisesti) 1-3 kertaa viikossa. Arkipyhäviikkojen toimituksista sovitaan myöhemmin sopimuksessa erikseen.

14 37601 Valkeakoski 14 8 Palvelutoiminnan aloittaminen ja palvelutoiminnan häiriöt sekä sanktiot 8.1 Palvelutoiminnan aloittaminen Valitun palveluntuottajan tulee aloittaa hyväksytyn tarjouksen mukainen toiminta , mikäli sille ei palvelun tilaajan taholta ole sopimus- tai muita esteitä. Sopimussakko tilanteessa, jossa palvelutoiminnan aloitus viivästyy, on euroa /päivä, jolla palveluntuottaja ylittää sovitun määräpäivän. Sopimussakko on enimmillään euroa. 8.2 Palvelutoiminnan häiriöt ja sanktiot Toimituksen viivästyessä ostajalla on oikeus viivästyssakkoon osoittamatta, että viivästyksestä on aiheutunut vahinkoa. Viivästyssakko on suuruudeltaan 50 % ko. toimituksen arvosta jokaiselta alkavalta vuorokaudelta, jolla palveluntuottaja ylittää sovitun toimitusajan. Viivästyssakko lasketaan sen tavaran/palvelun osalta, jota ei viivästymisen takia voitu ottaa tarkoitettuun käyttöön ja sitä peritään enintään 15 viikolta. Tilaajalla on oikeus vähentää viivästyssakot palveluntuottajalle tapahtuvista maksusuorituksista. Viivästyssakon lisäksi palveluntuottaja on velvollinen korvaamaan tilaajalle korvaavan palvelun järjestämisestä aiheutuneet ylimääräiset kustannukset. Tilaaja saattaa joutua turvautumaan kolmanteen osapuoleen, mikäli palvelua ei saada määräajassa tai palvelun sisältö ei reklamaatioista huolimatta ole sopimusehtojen mukaista ja tilaaja on joutunut sopimusrikkomusten vuoksi tuottamaan palvelun omana työnään tai ostamaan palvelun kolmannelta osapuolelta. Tilaaja on velvollinen ennen em. korvausostoja informoimaan palveluntuottajaa. Sanktio koskee kaikkia tilauksia ja toimituksia. 9 Hankinnan muut ehdot Sopimusaikana voidaan neuvotella muutoksista, jotka oleellisesti vaikuttavat sopimuksen alkuperäiseen sisältöön, jos muutokset johtuvat viranomaisten määräysten muuttumisesta tai ennalta arvaamattomista tekijöistä. Sopimusehtoja voidaan myöhemmin täsmentää kirjallisilla asiakirjoilla edellyttäen, että ne eivät ole ristiriidassa tässä tarjouspyynnössä mainittujen hankinnan ehtojen kanssa. Siltä osin kun hankinnan ehtoja ei ole määritelty tässä tarjouspyynnössä hankinnassa noudatetaan julkisten hankintojen yleisiä sopimusehtoja (JYSE 2009 Palvelut).

15 37601 Valkeakoski Tarjous Tarjouksen tulee olla tarjouspyynnön mukainen koskien niin tarjoajan kelpoisuutta kuin hankinnan kohdetta ja hankinnalle asetettuja vähimmäisvaatimuksia ja ehtoja. Valkeakosken kaupungilla on oikeus luottaa siihen, että tarjoaja sitoutuu kaikkiin esitettyihin vaatimuksiin ja ehtoihin. Tarjous ja siihen liittyvät liitteet tulevat olemaan osa valittavan palveluntuottajan kanssa tehtävää sopimusta. Tarjoukseen tulee sisällyttää vähintään seuraavat asiat ja liitteet: - tarjoajan lyhyt yleisesittely (enintään 1 sivu) - hinnasto (laadittuna erillisille hintaliitteille) - muut kohdassa 7.1. pyydetyt hintatiedot - näytekappaleet tarjotuista tuotteista. Vaadittavat näytekappaleet on ilmoitettu hintaliitteissä 1 ja 2 x:llä - lyhyt selvitys vastaavista palvelukokonaisuudesta, jotka palveluntuottaja on toteuttanut viimeksi kuluneen kolmen vuoden aikana. Referenssien osalta on ilmoitettava myös yhteystiedot. Referenssejä voidaan esittää enintään viisi (5) tärkeintä. - lyhyt selvitys henkilöstö-, tuotanto- ja jakeluresursseista - lyhyt selvitys hygieniaosaamisesta pesuprosessissa - selvitys, josta ilmenee, miten palveluiden saanti turvataan häiriö-, muutosja hätätilanteissa ja kuvaus varajärjestelmistä - lyhyt kuvaus laatujärjestelmästä ja pesulatoiminnan ympäristöohjelmasta - lyhyt kuvaus reklamaatioiden käsittelyprosessista - selvitys mahdollisista alihankkijoiden käytöstä - tiedot ammatti- ja elinkeinorekisteriin, ennakkoperintärekisteriin ja arvonlisäverovelvollisten rekisteriin merkitsemisestä - selvitys rekisteröimättömyyden perusteista, jos tarjoaja ei kuulu kauppa-, ennakkoperintä-, työnantaja- tai arvonlisäverovelvollisten rekisteriin. Selvitys voi olla tarjoajan itsenä laatima. - veroviranomaisen todistus verojen maksamisesta tai verovelkatodistus ja selvitys siitä, että viranomaisen hyväksymä maksusuunnitelma on tehty - työeläkekassan ja/tai vakuutusyhtiön todistus työeläke- ja tapaturmavakuutuksen ottamisesta ja vakuutusmaksujen suorittamisesta tai selvitys siitä, että erääntyneitä vakuutusmaksuja koskeva maksu-suunnitelma on tehty - selvitys työhön sovellettavasta työehtosopimuksesta tai keskeisistä työehdoista - vakuutusyhtiön todistus toiminnan vastuuvakuutuksen voimassaolosta ja maksetuista vakuutusmaksuista - allekirjoitukset, lisätietojen antajat ja yhteystiedot - sähköpostiosoite hankintapäätöksen toimittamista varten, mikäli se on eri kuin edellä ilmoitettu yhteyshenkilön sähköpostiosoite.

16 37601 Valkeakoski Tarjousten käsittely Vastaavat tiedot ja todistukset on toimitettava myös alihankkijoiden osalta. Tarjouksen on oltava voimassa saakka. Tarjous on kokonaisuudessaan laadittava suomen kielellä. Tarjousten avaamisen jälkeen määräajassa saapuneet tarjoukset tarkistetaan ja arvioidaan. Tarjousten vertailu ja arviointi tehdään hankintalain mukaisesti seuraavasti: - tarjoajien kelpoisuuden tarkistaminen - tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen - tarjousten vertailu Tarjoajien kelpoisuuden tarkistaminen ja tarjoajan poissulkeminen Tarjoajan soveltuvuutta arvioitaessa tarjouskilpailusta suljetaan pois ehdokas tai tarjoaja, joka ei täytä hankintalain 71 todettuja vaatimuksia. Tarjouskilpailusta suljetaan pois tarjoaja, jolla ei ole teknisiä, taloudellisia ja muita edellytyksiä hankinnan toteuttamiseksi. Tarjouskilpailusta suljetaan pois sellaiset tarjoajat, joita koskee hankintalain 53 :n mukainen poissulkemisperuste. Tarjouskilpailusta voidaan sulkea pois tarjoajat, jotka ovat laiminlyöneet verojen tai lakisääteisten sosiaalimaksujen suorittamisen tai joita koskee muu hankintalain 54 :n mukainen poissulkemisperuste Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen Tarjouksen tulee vastata tarjouspyyntöä ja siinä esitettyjä vaatimuksia, jotta tarjous pääsisi varsinaiseen tarjousten vertailuun. Tarjouspyyntöä vastaamattomat tarjoukset hylätään Tarjousten vertailu ja valintaperusteet Tarjousvertailuun pääsevät ne tarjoukset, jotka vastaavat tarjouspyyntöä ja siinä esitettyjä vaatimuksia.

17 37601 Valkeakoski 17 Tarjousvertailu tehdään erikseen vuokrauspalvelusta (hintaliitteet 1 ja 2 yhteensä) ja pesulapalvelusta (hintaliite 3). Tarjouksen valintaperuste pesulapalvelussa on halvin hinta. Tarjouksen valintaperusteena vuokrauspalvelussa on kokonaistaloudellinen edullisuus, jota arvioidaan seuraavin perustein: Hinta, yhteensä enintään 70 pistettä 1. Tekstiilien vuokrahinta, enintään 70 pistettä. Hinta pisteytetään ostoskorityyppisesti niistä tuoteriveistä, joista on pyydetty näytekappaleet. Tarjottujen hintojen ja hintaliitteessä annettujen tuotteiden kappalemäärien perusteella lasketaan kullekin tuotteelle ns. kokonaisvuosihinta. Kaikkien hintavertailuun otettujen tuotteiden kokonaisvuosihinnat lasketaan yhteen, jolloin saadaan vertailuhinta. Halvimman ostoskorin yhteishinnan tarjonnut tarjoaja saa lopulliseen vertailuun 70 vertailupistettä, johon muiden tarjoajien hinnat suhteutetaan. Ostoskorin pistemäärä lopulliseen vertailuun = edullisin ostoskorin hinta jaetaan tarjotulla ostoskorin hinnalla ja kerrotaan 70, jolloin saadaan kyseisen tarjouksen ostoskorin pisteet. Pisteytys tapahtuu kahden desimaalin tarkkuudella. Laatu, yhteensä enintään 30 pistettä. 1. Suojavaatteiden valikoima, enintään 15 pistettä - tuotevalikoiman laajuus, mallisto, väri- ja kokovaihtoehdot 2. Suojavaatteiden, potilas- ja liinavaatteiden soveltuvuus, enintään 15 pistettä - tuotteiden käyttömukavuus, esteettisyys ja kestävyys sekä sopivuus työtehtäviin ja toimintaan Tuotteiden arvioinnin tekee sosiaali- ja terveyskeskuksen asiantuntijoista koottu työryhmä. Arvioiminen tapahtuu mm. näytekappaleiden, tuote-esitteiden tai tuoteesittelyjen perusteella tai koekäyttämällä tuotteita ja/tai ottamalla huomioon niiden käyttö- tai koekäyttötuloksia. Laadun vähimmäistaso täyttyy, kun hintaliitteellä pyydetyistä liinavaatteista on tarjota yksi värivaihtoehto. Potilasvaatteiden kohdalla laadun vähimmäistaso täyttyy kun tarjoajalla on tarjota hintaliitteellä numeroilla tai kirjaimilla ilmoitetut vaatekoot, yhtä väriä/kuosia kutakin. Suojavaatteiden kohdalla laadun vähimmäistaso täyttyy kun tarjoajalla on tarjota hintaliitteellä kaikista vaihtoehdoista naisille koot ja miehille koot sekä tunikoista, paidoista ja housuista viisi värivaihtoehtoa. 1. Suojavaatteiden valikoima arvioidaan asteikolla 1-3 p:

18 37601 Valkeakoski 18 3 p = tuotevalikoiman laajuus, mallisto, väri- ja kokovaihtoehtojen määrä on erinomainen 2 p = tuotevalikoiman laajuus, mallisto, väri- ja kokovaihtoehtojen määrä on hyvä 1 p = tuotevalikoiman laajuus, mallisto, väri- ja kokovaihtoehtojen määrä on tyydyttävä 2. Suoja-, potilas- ja liinavaatteet soveltuvuus arvioidaan asteikolla 1-3 p: 3 p = tuotteiden käyttömukavuus, esteettisyys ja kestävyys sekä sopivuus työtehtäviin ja toimintaan on erinomainen 2 p = tuotteiden käyttömukavuus, esteettisyys ja kestävyys sekä sopivuus työtehtäviin ja toimintaan on hyvä 1 p = tuotteiden käyttömukavuus, esteettisyys ja kestävyys sekä sopivuus työtehtäviin ja toimintaan on tyydyttävä. Laatu pisteytetään ostoskorityyppisesti niistä tuoteriveistä, joista on pyydetty näytekappaleet. Eniten ostoskorista laatupisteitä saanut tarjoaja saa lopulliseen tarjousvertailuun 30 vertailupistettä, johon muiden tarjoajien saamat pisteet suhteutetaan. Ostoskorin pistemäärä lopulliseen vertailuun = asianomaisen tarjoajan ostoskorin saamat laatupisteet jaetaan eniten laatupisteitä saaneen tarjouksen laatupisteillä ja kerrotaan 30 pisteellä. Vertailun voittaja on eniten hinta- ja laatupisteitä saanut tarjoaja. Tasatilanteessa vertailun voittaja on eniten hintapisteitä saanut tarjoaja. 12 Hankintapäätös ja hankintasopimus Hankinnasta päättää sosiaali- ja terveyslautakunta. Hankintapäätöksestä ilmoitetaan kaikille tarjoajille sähköpostilla. Hankintapäätös lähetetään hankintalain (348/2007) 75 :n mukaisesti tarjoajalle tiedoksi käyttäen tarjoajan ilmoittamaa sähköpostiosoitetta. Käytettäessä sähköistä yhteystietoa katsotaan tarjoajan saaneen hankintapäätöksestä oheisasiakirjoineen tiedon sinä päivänä, jolloin mainitut asiakirjat sisältävä sähköinen viesti on vastaanottajan käytettävissä tämän vastaanottolaitteessa siten, että viestiä voidaan käsitellä. Tällaisena ajankohtana pidetään viestin lähettämispäivää. Palvelun ostajaa ja tarjoajaa sitova tämän tarjouspyynnön mukainen palvelun tuottamista koskeva sopimus syntyy kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella. Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 21 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman.

19 37601 Valkeakoski 19 Hankintasopimus päättyy ilman erillistä irtisanomista sopimuskauden päättyessä. Sopimuskauden päättyessä kaupunki ei sitoudu lunastamaan vuokraamiaan suoja-, potilas- ja liinavaatteita. Valkeakosken kaupunki tulee sopimuksen päättyessä kilpailuttamaan tämän sopimuksen piiriin kuuluvat tuotteet/palvelut julkisia hankintoja koskevien säännösten mukaisesti. Palveluntuottaja sitoutuu, Valkeakosken kaupungin niin halutessa, jatkamaan tätä sopimusta voimassaolevin sopimusehdoin siihen saakka kunnes Valkeakosken kaupunki on solminut hankintapäätöksen perusteella uuden hankintasopimuksen. Mikäli palveluntuottaja valitaan Valkeakosken kaupungin palveluntuottajaksi myös tulevassa kilpailutuksessa, tulevat tarjoajan tarjouksessaan ilmoittamat uudet sopimushinnat voimaan välittömästi hankintapäätöksen saatua lainvoiman. 13 Sopimusasiakirjojen pätevyysjärjestys Sopimusasiakirjat täydentävät toisiaan. Jos sopimusasiakirjat ovat keskenään ristiriidassa, noudatetaan niitä seuraavassa keskinäisessä pätevyysjärjestyksessä: 1. Hankintasopimus 2. Tarjouspyyntö 3. Julkisten hankintojen yleiset sopimusehdot (JYSE 2009 Palvelut) 4. Tarjous liitteineen. 14 Asiakirjojen julkisuus Hankintaa koskevien asiakirjojen julkisuuden osalta noudatetaan lakia viranomaisten toiminnan julkisuudesta (Laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta nro 621/1999). Tarjouskilpailuun viranomaisille toimitetut tarjousasiakirjat liitteineen tulevat julkisiksi, kun sopimus hankinnasta on tehty. Asianosaisilla, esim. tarjoajalla on kuitenkin oikeus saada tieto em. asiakirjoista, kun hankintapäätös on tehty. Asianosaisilla ei ole kuitenkaan oikeutta saada tietoa muiden tarjoajien tarjousten sisältämistä liike- tai ammattisalaisuuksista. Tarjoajaa pyydetään yksilöimään ja merkitsemään tarjouksestaan ne tiedot ja asiakirjat merkinnällä SALAINEN, jotka ovat salassa pidettäviä esim. liikesalaisuudet. Valkeakosken kaupunki harkitsee tapauskohtaisesti, ovatko liike- tai ammattisalaisuuksiksi esitetyt tiedot lain mukaan salassa pidettäviä. Hinnat eivät kuulu liikesalaisuuksien piiriin.

20 37601 Valkeakoski Muut ehdot Valkeakosken kaupunki pidättää oikeuden olla hyväksymättä mitään annetuista tarjouksista perustelluista syistä. Valkeakosken kaupunki ei maksa korvausta tarjouksen tekemisestä. 16 Tarjouksen toimittaminen Tarjous pyydetään toimittamaan klo mennessä. Suomenkielinen allekirjoitettu tarjous liitteineen on toimitettava suljetussa kirjekuoressa osoitteeseen: Valkeakosken kaupunki PL Valkeakoski Tarjouskuoreen ja tarjoukseen on merkittävä tarjoajan nimi ja teksti: Vuokravaatepalvelu Tarjouksen toimittaminen annettuun määräaikaan mennessä on tarjoajan vastuulla. Tarjousajan päättymisen jälkeen jätettyjä tarjouksia ei oteta huomioon. 17 Lisätiedot Hankintaa koskevat tiedustelut pyydetään esittämään sähköpostitse klo mennessä osoitteeseen: Viestin otsikkokenttään pyydetään kirjoittamaan: Vuokravaatepalvelu Yhteenveto hankintaa koskevista tiedusteluista ja vastauksista julkaistaan Valkeakosken kaupungin internet-sivuilla osoitteessa: viimeistään Valkeakoskella Soili Varonen vs. hallintopäällikkö Liitteet Liite 1 Hintaliite Henkilökunnan suojavaatteet Liite 2 Hintaliite Potilas- ja liinavaatteet Liite 3 Hintaliite Pesulapalvelu

SODANKYLÄN KUNTA PERUSTURVAPALVELUT Hammashoitola

SODANKYLÄN KUNTA PERUSTURVAPALVELUT Hammashoitola SODANKYLÄN KUNTA PERUSTURVAPALVELUT Hammashoitola TARJOUSPYYNTÖ ORTOPANTOMOGRAFIA- JA KEFALOSTAATTIKUVAUSLAITTEESTA 1 Yleistä Sodankylän kunta pyytää tarjousta suoradigitaalisesta ortopantomografia- ja

Lisätiedot

HANKINTAYKSIKKÖ Espoon kaupunki, Espoo Kaupunkitekniikka -liikelaitos, PL 6400, 02070 ESPOON KAUPUNKI.

HANKINTAYKSIKKÖ Espoon kaupunki, Espoo Kaupunkitekniikka -liikelaitos, PL 6400, 02070 ESPOON KAUPUNKI. HINTATIEDUSTELU 1 (7) Asianumero 10.12.2012 4845/02.08.00/2012 SULKUPORTIT 2013 HANKINTAYKSIKKÖ Espoon kaupunki, Espoo Kaupunkitekniikka -liikelaitos, PL 6400, 02070 ESPOON KAUPUNKI. HANKINNAN KOHDE Espoon

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNGIN TYTÄRYHTEISÖIDEN TALOUSTOIMINTOJEN KILPAILUTUS. Kilpailutuksella valitaan yksi sopimustoimittaja ja yksi varatoimittaja.

ESPOON KAUPUNGIN TYTÄRYHTEISÖIDEN TALOUSTOIMINTOJEN KILPAILUTUS. Kilpailutuksella valitaan yksi sopimustoimittaja ja yksi varatoimittaja. TARJOUSPYYNTÖ 1 (5) ESPOON KAUPUNGIN TYTÄRYHTEISÖIDEN TALOUSTOIMINTOJEN KILPAILUTUS 1. Hankinnan kohde ja kuvaus Espoon kaupunki pyytää tarjousta Espoon kaupungin tytäryhteisöiden taloustoimintojen hoito.

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ SAVOLAKODIN YLEISTEN TILOJEN KALUSTEISTA

TARJOUSPYYNTÖ SAVOLAKODIN YLEISTEN TILOJEN KALUSTEISTA TARJOUSPYYNTÖ 20.6.2016 TARJOUSPYYNTÖ SAVOLAKODIN YLEISTEN TILOJEN KALUSTEISTA 1. Yleistä Akaan kaupunki pyytää tarjoustanne Savolakodin uudisrakennuksen yleisten tilojen kalusteista. Hankinta ei ole kokonaisarvoltaan

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ TELAKKAKADUN KOULUN OHUTPÄÄTTEISTÄ

TARJOUSPYYNTÖ TELAKKAKADUN KOULUN OHUTPÄÄTTEISTÄ 1 (5) TARJOUSPYYNTÖ TELAKKAKADUN KOULUN OHUTPÄÄTTEISTÄ Äänekosken kaupunki pyytää tarjoustanne. Tuoteryhmä Tietokonepäätteet Tarjouspyynnön sisältö ja laajuus Hankintakausi Joulukuu 2012. Ohutpäätteiden

Lisätiedot

KATEAINEIDEN HANKINTA 2012

KATEAINEIDEN HANKINTA 2012 TARJOUSPYYNTÖ 1 (7) KATEAINEIDEN HANKINTA 2012 Hankintayksikkö Espoon kaupunki,., 02070 ESPOON KAUPUNKI. Tarjouspyyntö Espoon Kaupunkitekniikka-liikelaitos pyytää tarjoustanne viheralueiden rakentamiseen

Lisätiedot

Hankintamenettely Pienhankinta Hankinnan arvo ei ylitä julkisista hankinnoista annetussa laissa tarkoitettua kansallista kynnysarvoa.

Hankintamenettely Pienhankinta Hankinnan arvo ei ylitä julkisista hankinnoista annetussa laissa tarkoitettua kansallista kynnysarvoa. 16.2.2012 TARJOUSPYYNTÖ MASTONOSTIMESTA Äänekosken kaupunki pyytää Teiltä tarjouksen käytetystä siististä mastonostimesta tarjouspyyntöliitteen mukaisesti. Tarjous koskee kaupungin kulttuuritalolle (Kalevankatu

Lisätiedot

Hankinta on jaettu kahteen hankinnan kohteeseen seuraavasti:

Hankinta on jaettu kahteen hankinnan kohteeseen seuraavasti: KOTALAN JA KURJENKYLÄN ALUEEN OSTOPALVELULIIKENNE 1. HANKINTAYKSIKKÖ JA YHTEYSHENKILÖ Hankintayksikkö Virtain kaupunki Sivistyslautakunta Virtaintie 26 34800 VIRRAT Y-tunnus: 0206333-9 2. HANKINNAN KOHDE

Lisätiedot

Järjestelmävaatimukset on kuvattu liitteessä 1, hankinnan yksilöinti.

Järjestelmävaatimukset on kuvattu liitteessä 1, hankinnan yksilöinti. TARJOUSPYYNTÖ 1 (6) AJANVARAUS- JA KÄYTÖNHALLINTAOHJELMISTON HANKINTA Hankinnan kohde ja kuvaus Espoon kaupunki pyytää tarjousta Espoon kaupunginkirjaston asiakaskoneille (noin 200 kpl) hankittavasta ajanvaraus-

Lisätiedot

Päällystepaikkaustyöt 2014

Päällystepaikkaustyöt 2014 Selvitys Tarjouspyyntö 20.3.2014 1 (8) Päällyst Päällystepaikkaustyöt 2014 Järvenpään kaupungin Tekninen palvelukeskus pyytää tarjoustanne kaupunkitekniikan vastuualueen teettämistä päällystepaikkaustöistä

Lisätiedot

PEHMOPAPEREIDEN TARJOUSPYYNTÖ

PEHMOPAPEREIDEN TARJOUSPYYNTÖ 1 15.3.2016 PEHMOPAPEREIDEN TARJOUSPYYNTÖ Valkeakosken kaupunki ja Akaan kaupunki pyytävät tarjoustanne pehmopapereista oheisen tuotetaulukkoliitteen (liite 1) mukaan. Sopimusaika Sopimuskausi on kolme

Lisätiedot

KIRJASTOAUTON KORITYÖN HANKINTA

KIRJASTOAUTON KORITYÖN HANKINTA KIRJASTOAUTON KORITYÖN HANKINTA Inarin kunta pyytää tarjoustanne kirjastoauton korityöstä tämän tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukaisesti. Kirjastoauto hankitaan Inarin kunnankirjaston käyttöön (www.inari.fi/kirjasto).

Lisätiedot

Länsirannikon Koulutus Oy WinNova pyytää tarjoustanne käytetystä astianpesukoneesta tämän tarjouspyynnön mukaisesti.

Länsirannikon Koulutus Oy WinNova pyytää tarjoustanne käytetystä astianpesukoneesta tämän tarjouspyynnön mukaisesti. SUURTALOUSLAITTEEN HANKINTA Hankinnan kohde ja hankintamenettely Länsirannikon Koulutus Oy WinNova pyytää tarjoustanne käytetystä astianpesukoneesta tämän tarjouspyynnön mukaisesti. 1. HANKINNAN KOHDE

Lisätiedot

Porvoon kaupungin strategiatyön konsultointi

Porvoon kaupungin strategiatyön konsultointi Porvoon kaupungin strategiatyön konsultointi 10.10.2012 1(5) Porvoon kaupunki pyytää tarjoustanne strategiatyön konsultoinnista. Hankintamenettely Hankintamenettely on avoin. Hankittavan palvelun sisältö

Lisätiedot

Tarjouspyyntö 1.7.2015 RAAKOJEN, KUORITTUJEN PERUNATUOTTEIDEN TARJOUSPYYNTÖ

Tarjouspyyntö 1.7.2015 RAAKOJEN, KUORITTUJEN PERUNATUOTTEIDEN TARJOUSPYYNTÖ 1 Tarjouspyyntö 1.7.2015 Siivous-ruokapalveluyksikkö PL 33, 31761 Urjala RAAKOJEN, KUORITTUJEN PERUNATUOTTEIDEN TARJOUSPYYNTÖ Urjalan kunnan siivous-ruokapalveluyksikkö pyytää tarjoustanne liitteenä olevan

Lisätiedot

JALASJÄRVEN KUNTA PYYTÄÄ KIRJALLISTA TARJOUSTANNE KATUVALAISTUKSEN OHJAUSJÄRJESTELMÄSTÄ JA OHJAUSLAITTEISTA KOKONAISTOIMITUKSENA

JALASJÄRVEN KUNTA PYYTÄÄ KIRJALLISTA TARJOUSTANNE KATUVALAISTUKSEN OHJAUSJÄRJESTELMÄSTÄ JA OHJAUSLAITTEISTA KOKONAISTOIMITUKSENA Katuvalaistuksen ohjausjärjestelmä Tarjouspyyntö Sivu 1/5 JALASJÄRVEN KUNTA PYYTÄÄ KIRJALLISTA TARJOUSTANNE KATUVALAISTUKSEN OHJAUSJÄRJESTELMÄSTÄ JA OHJAUSLAITTEISTA KOKONAISTOIMITUKSENA Hankittava kokonaisuus

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON TYÖVOIMANVUOKRAUS PUITEJÄRJESTELYNÄ, JONKA KAIKKI EHDOT VAHVISTETAAN

SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON TYÖVOIMANVUOKRAUS PUITEJÄRJESTELYNÄ, JONKA KAIKKI EHDOT VAHVISTETAAN 1 (9) SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON TYÖVOIMANVUOKRAUS PUITEJÄRJESTELYNÄ, JONKA KAIKKI EHDOT VAHVISTETAAN Jämsän kaupunki (myöhemmin tilaaja) järjestää tarjouskilpailun työvoiman vuokraamiseksi puitejärjestelyn

Lisätiedot

16.8.2013 447967-JK-U369-12/14. Työ toteutetaan kokonaisurakkana. Työn on oltava valmis 29.11.2013.

16.8.2013 447967-JK-U369-12/14. Työ toteutetaan kokonaisurakkana. Työn on oltava valmis 29.11.2013. Tarjouspyyntö 1 (7) JÄRVENPÄÄN KATUVALOJEN VALAISINTEN VAIHTO 2013 1. Hankinnan sisältö Järvenpään kaupungin tekninen toimi pyytää tarjoustanne elohopeavalaisinten vaihdosta. Vaihdettavien valaisinten

Lisätiedot

2. Hankintamenettely, hankinnasta ilmoittaminen ja asiakirjajulkisuus

2. Hankintamenettely, hankinnasta ilmoittaminen ja asiakirjajulkisuus 1 TARJOUSPYYNTÖ OMPELUKONEIDEN JA SAUMUREIDEN KORJAUS- JA HUOLTOPALVELUISTA (puitejärjestely) 1. Hankinnan kuvaus Nurmijärven kunta pyytää tarjoustanne kunnan eri toimipisteisiin hankittujen ompelukoneiden

Lisätiedot

Pyydämme tarjoustanne Joutsan kunnan katujen asfaltoinneista kaudelle 2015 oheisen tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukaisesti.

Pyydämme tarjoustanne Joutsan kunnan katujen asfaltoinneista kaudelle 2015 oheisen tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukaisesti. 1/5 JOUTSAN KUNNAN KATUJEN ASFALTOINTI 2015 Pyydämme tarjoustanne Joutsan kunnan katujen asfaltoinneista kaudelle 2015 oheisen tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukaisesti. 1. Hankintamenettely ja hankinnasta

Lisätiedot

Hankinta on jaettu neljään osioon:

Hankinta on jaettu neljään osioon: TARJOUSPYYNTÖ 1 (6) Pesulapalveluiden hankinta Espoon kaupunki pyytää tarjousta pesulapalveluista. Palvelun suurimpia käyttäjiä ovat kiinteistöpalvelut ulkotyövaatteiden osalta; varikko, joka pesettää

Lisätiedot

Länsirannikon Koulutus Oy pyytää tarjoustanne käytetystä liikennetraktorista tämän tarjouspyynnön mukaisesti.

Länsirannikon Koulutus Oy pyytää tarjoustanne käytetystä liikennetraktorista tämän tarjouspyynnön mukaisesti. Tarjouspyyntö 5.2.2016 LIIKENNETRAKTORIN HANKINTA Hankinnan kohde ja hankintamenettely Länsirannikon Koulutus Oy pyytää tarjoustanne käytetystä liikennetraktorista tämän tarjouspyynnön mukaisesti. 1. HANKINNAN

Lisätiedot

Haapaveden kaupunki/koulutoimi pyytää tarjoustanne opetusmateriaaleista lukuvuosille 2013 2014 ja 2014 2015.

Haapaveden kaupunki/koulutoimi pyytää tarjoustanne opetusmateriaaleista lukuvuosille 2013 2014 ja 2014 2015. TARJOUSPYYNTÖ Haapaveden kaupunki/koulutoimi pyytää tarjoustanne opetusmateriaaleista lukuvuosille 2013 2014 ja 2014 2015. Tarjouspyyntö on julkaistu Julkisten hankintojen ilmoituskanavalla HILMASSA 09.04.2013.

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ: HAMMASHOITOKONEYKSIKKÖ

TARJOUSPYYNTÖ: HAMMASHOITOKONEYKSIKKÖ TARJOUSPYYNTÖ: HAMMASHOITOKONEYKSIKKÖ 1. YLEISTÄ 2. TARJOUSPYYNNÖN KOHDE Tervola on n. 3300 asukkaan kunta Lapin eteläosassa. Suun terveydenhuollossa on kolme hammaslääkärin virkaa ja suuhygienistin toimi;

Lisätiedot

Koulukuljetukset alakouluille ja päiväkoteihin (taksikuljetukset) lukuvuodelle 2015-2016 (sekä optiona lukuvuodelle 2016-2017)

Koulukuljetukset alakouluille ja päiväkoteihin (taksikuljetukset) lukuvuodelle 2015-2016 (sekä optiona lukuvuodelle 2016-2017) Koulukuljetukset alakouluille ja päiväkoteihin (taksikuljetukset) lukuvuodelle 2015-2016 (sekä optiona lukuvuodelle 2016-2017) Eurajoen kunnan koulutoimi pyytää tarjoustanne koululaiskuljetuksista lukuvuodelle

Lisätiedot

Kardiologisten palveluiden hankinta

Kardiologisten palveluiden hankinta 55969 24.03.2016 1/12 55969 Kardiologisten palveluiden hankinta Yhteystiedot: Suomi puh. fax kaisu.mourujarvi@ras.fi : : : Hankintaviranomaisen luonne: Julkisoikeudellinen laitos: : Terveydenhuolto Muu:

Lisätiedot

Lämmitysöljy ja ajoneuvopolttoaineet TKS120 Tarjouspyyntö

Lämmitysöljy ja ajoneuvopolttoaineet TKS120 Tarjouspyyntö Lämmitysöljy ja ajoneuvopolttoaineet TKS120 Tarjouspyyntö Tällä tarjouspyynnöllä pyydetään tarjouksia lämmitysöljystä sekä ajoneuvopolttoaineista Nokian, Oriveden ja Ylöjärven kaupungeille sekä Kangasalan,

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI TARJOUSPYYNTÖ

LOIMAAN KAUPUNKI TARJOUSPYYNTÖ PURKU-URAKKAAN Hanke numero 004500 Tilaaja Loimaan kaupungin tekninen lautakunta / rakennuttamispalvelut pyytää urakkatarjoustanne alla mainitusta kohteesta liitteenä olevien asiakirjojen mukaisesti. Tarjous

Lisätiedot

Annetuista palveluista laaditaan palvelun Tilaajalle tarvittavat asiakirjat. Palveluntuottajan. Puhelin Telefax Internet

Annetuista palveluista laaditaan palvelun Tilaajalle tarvittavat asiakirjat. Palveluntuottajan. Puhelin Telefax  Internet 08.11.2016 1/11 84213 ENMG-tutkimusten hankinta 1. : Suomi puh. fax kaisu.mourujarvi@ras.fi : : 2. Hankinnan kohde Hankinnan nimi: ENMG-tutkimusten hankinta Hankinnan tunniste- tai viitenumero: 84213 Hankinnan

Lisätiedot

2. Hankinnan kohde Hanke käsittää Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän Kiuruveden Hingunniemen keittiöremontin.

2. Hankinnan kohde Hanke käsittää Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän Kiuruveden Hingunniemen keittiöremontin. TARJOUSPYYNTÖ 1 (6) SISÄLLYS 1. Yleistä 1 2. Hankinnan kohde 1 3. Hankintamenettely 2 4. Tehtävät 2 5. Aikataulu 2 6. Osatarjous 2 7. Vaihtoehtoiset tarjoukset 2 9. Tarjouspyyntöasiakirjat 2 10. Rakennusaikaiset

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ URJALAN YHTENÄISKOULUN TEKNISEN TYÖN KONEISTA JA KALUSTEISTA

TARJOUSPYYNTÖ URJALAN YHTENÄISKOULUN TEKNISEN TYÖN KONEISTA JA KALUSTEISTA Urjalan kunta Tarjouspyyntö TARJOUSPYYNTÖ URJALAN YHTENÄISKOULUN TEKNISEN TYÖN KONEISTA JA KALUSTEISTA 1. Hankinnan kuvaus Tällä tarjouspyynnöllä Urjalan kunta (jäljempänä tilaaja) pyytää toimittajilta

Lisätiedot

Viisumipalvelut 04/2016 26.4.2016

Viisumipalvelut 04/2016 26.4.2016 TARJOUSPYYNTÖ Viisumipalvelut 04/2016 26.4.2016 1. Tarjouspyynnön kohde... 2 1.1 Tarjouspyynnön kohde... 2 1.2 Hankintamenettely ja hankinnasta ilmoittaminen... 2 2. Sopimuskausi... 2 3. Tarjousten valinta

Lisätiedot

Nurmijärven kunta TARJOUSPYYNTÖ 1(6) PL37 01901 Nurmijärvi 30.1.2014

Nurmijärven kunta TARJOUSPYYNTÖ 1(6) PL37 01901 Nurmijärvi 30.1.2014 Nurmijärven kunta TARJOUSPYYNTÖ 1(6) TAKYMETRIN HANKINTA Hankinnan kohde Hankinnan kuvaus Takymetri GNSS antennivarustuksella Pyydämme tarjoustanne käyttökiintopisteiden mittauksessa sekä kartoitus- ja

Lisätiedot

Viitasaaren kaupungin tilapalvelu pyytää tarjoustanne tarjouspyyntöasiakirjojen mukaisesti

Viitasaaren kaupungin tilapalvelu pyytää tarjoustanne tarjouspyyntöasiakirjojen mukaisesti TARJOUSPYYNTÖ Rakennusteknisten töiden urakkatarjouspyyntö Viitasaaren kaupungin tilapalvelu pyytää tarjoustanne tarjouspyyntöasiakirjojen mukaisesti 1. Tilaaja Tilapalvelu Keskitie 10 44500 Viitasaari

Lisätiedot

TARKASTUSAUTON HANKINTA

TARKASTUSAUTON HANKINTA 1 TARKASTUSAUTON HANKINTA Itä-Uudenmaan pelastuslaitos pyytää tarjoustanne tarkastusautosta, jäljempänä olevan tarjouspyynnön mukaisesti: Hankintamenettely Osatarjous Vaihtoehtotarjous Tarjoajan kelpoisuus

Lisätiedot

Konsernipalvelut Ruokapalveluyksikkö 5.4.2012

Konsernipalvelut Ruokapalveluyksikkö 5.4.2012 Tuusulan kunta TARJOUSPYYNTÖ Konsernipalvelut Ruokapalveluyksikkö 5.4.2012 TARJOUSPYYNTÖ MONITOIMIVAUNUJEN HANKINNASTA TUUSULAN SOSIAALI- JA TERVEYSASEMAN VUODEOSASTOLLE SEKÄ PALVELUKESKUS TUUSKOTOON 1.

Lisätiedot

Traktori Ylöjärven kaupungille Tarjouspyyntö. Tällä tarjouspyynnöllä pyydetään tarjouksia traktorista Ylöjärven kaupungille.

Traktori Ylöjärven kaupungille Tarjouspyyntö. Tällä tarjouspyynnöllä pyydetään tarjouksia traktorista Ylöjärven kaupungille. Traktori Ylöjärven kaupungille Tarjouspyyntö Tällä tarjouspyynnöllä pyydetään tarjouksia traktorista Ylöjärven kaupungille. 15.12.2014 2 (11) Sisältö 1 Hankinnan kohde... 3 2 Vaatimukset... 3 3 Hankintamenettely...

Lisätiedot

Tarjouksen tulee olla tarjouspyynnön mukainen koskien niin ehtojen soveltuvuutta kuin hankinnan kohdetta ja hankinnalle asetettuja ehtoja.

Tarjouksen tulee olla tarjouspyynnön mukainen koskien niin ehtojen soveltuvuutta kuin hankinnan kohdetta ja hankinnalle asetettuja ehtoja. TARJOUSPYYNTÖ: VÄLINEHUOLTOPALVELU 1) Yleistä Perusturvakuntayhtymä Karviainen on Karkkilan kaupungin sekä Nummi-Pusulan ja Vihdin kunnan perustama perusterveydenhuollon ja sosiaalitoimen kuntayhtymä Länsi-Uudellamaalla.

Lisätiedot

YMPÄRIVUOROKAUTISEN TEHOSTETUN PALVELUASUMISEN HANKINTA PUITEJÄRJESTELYNÄ

YMPÄRIVUOROKAUTISEN TEHOSTETUN PALVELUASUMISEN HANKINTA PUITEJÄRJESTELYNÄ Kiteen kaupunki TARJOUSPYYNTÖ Perusturvalautakunta 29.9.2014 YMPÄRIVUOROKAUTISEN TEHOSTETUN PALVELUASUMISEN HANKINTA PUITEJÄRJESTELYNÄ Kiteen kaupunki (jäljempänä tilaaja ) pyytää tarjousta Hilma-ilmoituskanavassa

Lisätiedot

TUUSULAN LIIKENNEMALLITARKASTELU

TUUSULAN LIIKENNEMALLITARKASTELU 1/7 TARJOUSPYYNTÖ 7.9.2012 TUUSULAN LIIKENNEMALLITARKASTELU Pyydämme tarjoustanne jäljempänä määritellyn liikennemallitarkastelun laadinnasta tässä tarjouspyynnössä ja tarjouspyynnön liitteissä kuvatulla

Lisätiedot

Sähköisen asiointialustan ylläpito ja kehittäminen

Sähköisen asiointialustan ylläpito ja kehittäminen TIETOPYYNTÖ / LIITE 1 1 (6) Sähköisen asiointialustan ylläpito ja kehittäminen 1. Hankinnan kohde ja kuvaus 1.1 Taustatiedot 1.2 Tarjouksen sisältö Espoon kaupunki pyytää tarjousta sähköisen asiointialustan

Lisätiedot

POLTTOPUIDEN HANKINTA

POLTTOPUIDEN HANKINTA TARJOUSPYYNTÖ sivu 1 (5) 09.07.2015 1 POLTTOPUIDEN HANKINTA Hankinnan kohde Nokiankaupunkipyytäätarjoustatoimeentulotukiasiakkaiden polttopuista. Vuosittainenhankintamäärävaihtelee,arviolta10-30 irtokuutiometriävuodessa.

Lisätiedot

12.5.2015. Osoite, johon tarjoukset tai osallistumispyynnöt on lähetettävä: info@mestar.fi

12.5.2015. Osoite, johon tarjoukset tai osallistumispyynnöt on lähetettävä: info@mestar.fi TARJOUSPYYNTÖ Koulutus 1. Hankintayksikön perustiedot Yhteystiedot: Mestar Varikkokatu 2 70620 Kuopio www.mestar.fi Osoite, josta saa lisätietoja: Katso edellä hankintayksikön yhteystiedot Osoite, johon

Lisätiedot

LV-TYÖT JA TARVIKKEET

LV-TYÖT JA TARVIKKEET 29.1.2016 Sivu 1/5 Dnro: 22/2016 Tilaaja: Tila- ja aluepalvelut Juttilantie 1 14200 TURENKI Hanke: Janakkalan kunnan LV-työt ja niissä käytettävät tarvikkeet 4.4.2016 3.4.2019 + 1 optiovuosi LV-TYÖT JA

Lisätiedot

(Vaatteet, jalkineet, matkalaukkutuotteet ja tarvikkeet) Puhelin Telefax Internet

(Vaatteet, jalkineet, matkalaukkutuotteet ja tarvikkeet) Puhelin Telefax  Internet 56409 30.03.2016 1/13 56409 1. : Suomi puh. fax kaisu.mourujarvi@ras.fi : : 2. Hankinnan kohde Hankinnan nimi: Hankinnan tunniste- tai viitenumero: 56409 Hankinnan kuvaus: 1.6.2016-31.12.2018. 8.4.2016

Lisätiedot

1) Kunnan kiinteistöjen ulkoalueiden hoito 2) Ryhmäkasvien ja kanervien hoitopalvelut 3) Pensaiden alasleikkaus- ja kuorikatteen levityspalvelut

1) Kunnan kiinteistöjen ulkoalueiden hoito 2) Ryhmäkasvien ja kanervien hoitopalvelut 3) Pensaiden alasleikkaus- ja kuorikatteen levityspalvelut 1(6) TARJOUSPYYNTÖ KIINTEISTÖJEN ULKOALUEIDEN HOIDOSTA 1. Hankinnan kuvaus Nurmijärven kunnan hankintapalvelut pyytää tarjoustanne kiinteistöjen ulkoalueiden hoidosta tarjouspyyntöasiakirjoista selviävällä

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ MAMMOGRAFIA SEULONTATUTKIMUSTEN JÄRJESTÄMISESTÄ SIPOON KUNNASSA

TARJOUSPYYNTÖ MAMMOGRAFIA SEULONTATUTKIMUSTEN JÄRJESTÄMISESTÄ SIPOON KUNNASSA TARJOUSPYYNTÖ MAMMOGRAFIA SEULONTATUTKIMUSTEN JÄRJESTÄMISESTÄ SIPOON KUNNASSA 1. Taustatietoja Sipoon kunta ostaa joukkotarkastuksen rintasyövän varhaistoteamiseksi seulontana kansanterveysasetuksen ohjekirjeen

Lisätiedot

I Kohta: Hankintaviranomainen. I.1) Nimi ja osoitteet. I.4) Hankintaviranomaisen tyyppi

I Kohta: Hankintaviranomainen. I.1) Nimi ja osoitteet. I.4) Hankintaviranomaisen tyyppi 1/14 20160728 I Kohta: Hankintaviranomainen I.1) Nimi ja osoitteet Virallinen nimi Kansallinen yritys- ja Postiosoite Postitoimipaikka Porvoo Postinumero 06100 Maa Suomi Tarja Juvonen +358 407522998 NUTS-koodi

Lisätiedot

Palautetaan täytettynä liitteineen tarjouksen yhteydessä I. TARJOAJAN TIEDOT

Palautetaan täytettynä liitteineen tarjouksen yhteydessä I. TARJOAJAN TIEDOT 1(8) Palautetaan täytettynä liitteineen tarjouksen yhteydessä OHJE Tarjoajan on merkittävä lomakkeeseen täyttyykö kyseinen vaatimus. Joissakin kohdissa edellytetään myös asiakirja-aineiston tai selvitysten

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ. Hammaslaboratoriotyöt

TARJOUSPYYNTÖ. Hammaslaboratoriotyöt TARJOUSPYYNTÖ Hammaslaboratoriotyöt 1(5) 23.3.2015 Seudullinen hankintapalvelukeskus Tuusulan kunta Hyvinkään kaupunki Järvenpään kaupunki Keravan kaupunki Mäntsälän kunta Sipoon kunta TARJOUSPYYNTÖ HAMMASLABORATORIOTÖIDEN

Lisätiedot

1 Hankintayksikkö Espoo Kaupunkitekniikka -liikelaitos, PL 6400, ESPOON KAUPUNKI.

1 Hankintayksikkö Espoo Kaupunkitekniikka -liikelaitos, PL 6400, ESPOON KAUPUNKI. HINTATIEDUSTELU 1(6) ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA LIIKELAITOS 21.11.2012 4788/02.08.00/2012 RYHMÄKASVIT 2013 1 Hankintayksikkö Espoo Kaupunkitekniikka -liikelaitos, PL 6400, 02070 ESPOON KAUPUNKI. 2 Hankinnan

Lisätiedot

HÄMEENKYRÖN OPPILASKULJE- TUSTEN HANKINTA TARJOUSPYYNTÖ

HÄMEENKYRÖN OPPILASKULJE- TUSTEN HANKINTA TARJOUSPYYNTÖ HÄMEENKYRÖN OPPILASKULJE- TUSTEN HANKINTA TARJOUSPYYNTÖ 2 TARJOUSKILPAILUASIAKIRJA NRO 1 TARJOUSPYYNTÖ SISÄLLYSLUETTELO 1 OSTAJA... 3 2 HANKINTAMENETTELY... 3 3 TARJOUSPYYNNÖN KOHDE... 3 4 TARJOAJAN KELPOISUUS...

Lisätiedot

HYDRAULISEN PELASTUSVÄLINESARJAN HANKINTA

HYDRAULISEN PELASTUSVÄLINESARJAN HANKINTA 1 HYDRAULISEN PELASTUSVÄLINESARJAN HANKINTA Itä-Uudenmaan pelastuslaitos pyytää tarjoustanne hydraulisesta pelastusvälinesarjasta. Hankintamenettely Osatarjous Vaihtoehtotarjous Tarjoajan kelpoisuus Hankintamenettely

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ KOTIHOIDON KAUPPAPALVELUIDEN HANKINTA. Hankinta Perusturvapalvelut

TARJOUSPYYNTÖ KOTIHOIDON KAUPPAPALVELUIDEN HANKINTA. Hankinta Perusturvapalvelut TARJOUSPYYNTÖ KOTIHOIDON KAUPPAPALVELUIDEN HANKINTA Mäntsälän kunta/mustijoen perusturva pyytää tarjoustanne kotihoidon kauppapalvelun hankinnasta tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukaisesti. 1. Sopimuskausi

Lisätiedot

VIRKAMIEHENKADUN SANEERAUS VÄLILTÄ KOSKELANKATU - VIRTASALMENTIE

VIRKAMIEHENKADUN SANEERAUS VÄLILTÄ KOSKELANKATU - VIRTASALMENTIE 1/5 MÄNTTÄ - VILPPULAN KAUPUNKI TEKNINEN PALVELUKESKUS Seppälän puistotie 15 35800 Mänttä TARJOUSPYYNTÖ VIRKAMIEHENKADUN SANEERAUS VÄLILTÄ KOSKELANKATU - VIRTASALMENTIE 1 Tarjouspyynnön kohde Mänttä -

Lisätiedot

Tarjouspyyntö 1 (10) 16.11.2009

Tarjouspyyntö 1 (10) 16.11.2009 Tarjouspyyntö 1 (10) 16.11.2009 SAIRAALA- JA HOITOKALUSTEIDEN HANKINTA 1. Hankinnan kohde Pyydämme tarjoustanne Janakkalan kunnan terveyskeskussairaalan käyttöön tulevista sairaala- ja hoitokalusteista.

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ TYÖTERVEYS WELLAMO OY:N OMAN HENKILÖKUNNAN TYÖTERVEYSHUOLLON TOTEUTTAMISESTA. Saimaankatu 23 15140 Lahti www.tyoterveyswellamo.

TARJOUSPYYNTÖ TYÖTERVEYS WELLAMO OY:N OMAN HENKILÖKUNNAN TYÖTERVEYSHUOLLON TOTEUTTAMISESTA. Saimaankatu 23 15140 Lahti www.tyoterveyswellamo. TYÖTERVEYS WELLAMO OY Tarjouspyyntö 29.10.2010 TARJOUSPYYNTÖ TYÖTERVEYS WELLAMO OY:N OMAN HENKILÖKUNNAN TYÖTERVEYSHUOLLON TOTEUTTAMISESTA Hankintayksikkö Yhteyshenkilö Hankintamuoto Työterveys Wellamo

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ 20.6.2012. Luettelo kiinteistöistä on tämän tarjouspyynnön liitteenä numero 3.

TARJOUSPYYNTÖ 20.6.2012. Luettelo kiinteistöistä on tämän tarjouspyynnön liitteenä numero 3. 1 (8) SIIVOUSPALVELUT Seutukeskus Oy Häme pyytää Hämeenlinnan Asunnot Oy:n (www.hmlasunnot.fi) toimeksiannosta tarjoustanne kiinteistöjen siivouspalveluista tämän tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukaisesti.

Lisätiedot

RUOKOLAHDEN KUNTA 1 Virastotie 3 56100 RUOKOLAHTI 17.6.2013 Puhelin (05) 26 911 Telekopio (05) 2691 354

RUOKOLAHDEN KUNTA 1 Virastotie 3 56100 RUOKOLAHTI 17.6.2013 Puhelin (05) 26 911 Telekopio (05) 2691 354 RUOKOLAHDEN KUNTA 1 TARJOUSPYYNTÖ 1. Tarjouspyynnön kohde 1.1 Tarjouspyynnön kohde Hankintayksikkö on Ruokolahden kunta/tekninen osasto. Tarjouspyynnön kohteena ovat: 1. Kasvitarhan alueen tasaustyöt,

Lisätiedot

3. Hinnoittelu Tarjouksessa tulee käyttää arvonlisäverotonta nettohinnoittelua (alv 0 %). Hinnan tulee olla kiinteän ja sisältää kaikki kulut.

3. Hinnoittelu Tarjouksessa tulee käyttää arvonlisäverotonta nettohinnoittelua (alv 0 %). Hinnan tulee olla kiinteän ja sisältää kaikki kulut. 1 PALOLETKUT Itä-Uudenmaan pelastuslaitos pyytää tarjoustanne paloletkuista seuraavasti: YLEISTÄ 1. Tiedot toimittajasta Yrityksen tiedot, kaupparekisteriote, lääninveroviraston todistus maksetuista veroista

Lisätiedot

Postiosoite. Kotipaikka. Nimi/muu yhteystieto Sähköpostiosoite Puhelinnumero. Nimi/muu yhteystieto Sähköpostiosoite Puhelinnumero

Postiosoite. Kotipaikka. Nimi/muu yhteystieto Sähköpostiosoite Puhelinnumero. Nimi/muu yhteystieto Sähköpostiosoite Puhelinnumero LIITE 2 TARJOUSTIEDOT JA TARJOAJAN SOVELTUVUUS Tarjouslomake, palautetaan täytettynä OHJEET TARJOAJALLE Seuraavassa tarjoajaa pyydetään yksilöimään tarjoajan tunnistetiedot (kohta 1) sekä ilmoittamaan

Lisätiedot

Ajoneuvorenkaiden hankinta

Ajoneuvorenkaiden hankinta Tarjouspyyntö 1 (5) Ajoneuvorenkaiden hankinta Porvoon kaupungin kuntatekniikka pyytää tarjoustanne ajoneuvoihin ja työkoneisiin hankittavista renkaista, niiden vanteelle vaihdoista, alle laitosta ja paikkauksista.

Lisätiedot

Keuruun kaupunki Päivä 5.4.2016 Tilapalvelu

Keuruun kaupunki Päivä 5.4.2016 Tilapalvelu 1 Keuruun kaupunki Päivä 5.4.2016 Tilapalvelu Tarjouspyyntö jätekuljetuksista KIINTEISTÖJEN JÄTEKULJETUKSET Keuruun kaupungin tilapalvelu pyytää tarjoustanne kiinteistöjensä jätteidenkuljetuksista sekä

Lisätiedot

Alue 1, tiistaina 20.8.2013 kello 8.00 Lähtöpaikka: Veräjäpellonkoulu, Lintuvaarantie 14

Alue 1, tiistaina 20.8.2013 kello 8.00 Lähtöpaikka: Veräjäpellonkoulu, Lintuvaarantie 14 TARJOUSPYYNTÖ 1 (8) KIINTEISTÖJEN TALVIKUNNOSSAPITO Hankinnan kohde ja kuvaus Espoon kaupunki pyytää tarjousta Espoo Kiinteistöpalvelut - liikelaitokselle liitteen 1 mukaisten alueittain jaettujen kiinteistöjen

Lisätiedot

Tarjoajan on tarjouksessaan ilmoitettava (liite 2) sähköpostiosoite, johon päätös lähetetään tiedoksi.

Tarjoajan on tarjouksessaan ilmoitettava (liite 2) sähköpostiosoite, johon päätös lähetetään tiedoksi. TARJOUSPYYNTÖ 1 (5) B-LUOKAN ÖLJYNTORJUNTAVENEEN HANKINTA 2012 1. Hankinnan kohde ja kuvaus Espoon kaupunki pyytää tarjousta Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen käyttöön tulevasta B-luokan öljyntorjuntaveneestä.

Lisätiedot

14.12.2011 POLTTOAINEIDEN HANKINTA YLÄ-SAVON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄLLE. Kyseessä on EU-kynnysarvon ylittävä hankinta.

14.12.2011 POLTTOAINEIDEN HANKINTA YLÄ-SAVON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄLLE. Kyseessä on EU-kynnysarvon ylittävä hankinta. TARJOUSPYYNTÖ 1 (5) POLTTOAINEIDEN HANKINTA YLÄ-SAVON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄLLE Pyydämme tarjoustanne tarjouspyynnössä olevan erittelyn mukaisista polttoaineista. Kyseessä on EU-kynnysarvon ylittävä hankinta.

Lisätiedot

ESPOONLAHDEN ALUEEN JÄÄKENTTIEN VEDENAJON HANKINTA. Tarjous tulee antaa tämän tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukaisesti.

ESPOONLAHDEN ALUEEN JÄÄKENTTIEN VEDENAJON HANKINTA. Tarjous tulee antaa tämän tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukaisesti. TARJOUSPYYNTÖ 1(5) ESPOONLAHDEN ALUEEN JÄÄKENTTIEN VEDENAJON HANKINTA Hankinnan kohde ja kuvaus Tarjouspyynnön liitteet Sopimuskausi Hankintapäätös Espoon kaupunki pyytää tarjousta Espoonlahden koulujen

Lisätiedot

Viestintäpalvelut Kansallinen hankinta

Viestintäpalvelut Kansallinen hankinta Viestintäpalvelut Kansallinen hankinta Muistiliitto etsii ketterää viestintätoimistoa liiton pitkäaikaiseksi palveluntuottajaksi tukemaan ja kehittämään Muistiliiton ja sen koko järjestökentän brändiä

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ: TP/LSKKY/UKI/2016/1 Tarjousnimike: VILJELYKONSULTOINTI

TARJOUSPYYNTÖ: TP/LSKKY/UKI/2016/1 Tarjousnimike: VILJELYKONSULTOINTI TARJOUSPYYNTÖ: TP/LSKKY/UKI/2016/1 Tarjousnimike: VILJELYKONSULTOINTI Lounais Suomen koulutuskuntayhtymä / Lounais Suomen ammattiopisto Novida pyytää tarjoustanne viljelykonsultoinnin hankinnasta tarjouspyynnön

Lisätiedot

Kirkkonummen uimahallin lipunmyynnin ja kahvilatoiminnan hoitaminen

Kirkkonummen uimahallin lipunmyynnin ja kahvilatoiminnan hoitaminen TARJOUSPYYNTÖ n lipunmyynnin ja kahvilatoiminnan hoitaminen Hankintayksikkö Osoite Yhteyshenkilö Kirkkonummen kunta Liikuntalautakunta Sivistyspalvelukeskus Kirkkotallintie 1 B 2 krs 02400 KIRKKONUMMI

Lisätiedot

Tarjouspyyntö Sähköasentajan työkalusarjat oppilaskäyttöön

Tarjouspyyntö Sähköasentajan työkalusarjat oppilaskäyttöön Tarjouspyyntö Sähköasentajan työkalusarjat oppilaskäyttöön Hankintaa koskevat yhteystiedot: Vaasan kaupunki / Sivistystoimi / Vamia, Energiapalvelut Yhteyshenkilö:Esa Karhunmaa Puhelin: 040 8467920 Sähköpostiosoite:

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ 14.10.2015

TARJOUSPYYNTÖ 14.10.2015 TARJOUSPYYNTÖ 14.10.2015 Tarjouspyyntö Pihtiputaan pesulan pyykkikuljetuksista Pihtipudas- Viitasaari- Pihtipudas viisi (5) kertaa viikossa sekä Pihtiputaalla kolme (3) kertaa viikossa. 1. Yleistä Viitasaaren

Lisätiedot

Espoon kaupungin hankintapalvelut TARJOUSPYYNTÖ nro /2012

Espoon kaupungin hankintapalvelut TARJOUSPYYNTÖ nro /2012 VIRVE-PÄÄTELAITTEIDEN HANKINTA 1. Hankinnan kohde ja kuvaus Espoon kaupunki pyytää tarjousta Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen (Espoo), Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen (Vantaa) ja Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen

Lisätiedot

Helsingin kaupungin rakennusvirasto vuokraa määräajaksi kioskin.

Helsingin kaupungin rakennusvirasto vuokraa määräajaksi kioskin. Vuokralle tarjotaan kioski vuokraa määräajaksi kioskin. Vuokranantaja haluaa tukea pienyrittäjyyttä ilman tarpeettomia alihankkijoita ja siksi vuokra-alueella tapahtuvan toiminnan järjestäminen alihankintana

Lisätiedot

Akaan kaupunki pyytää tarjousta suukirurgian palvelujen toimittamisesta sopimuskaudelle tämän tarjouspyynnön mukaisesti.

Akaan kaupunki pyytää tarjousta suukirurgian palvelujen toimittamisesta sopimuskaudelle tämän tarjouspyynnön mukaisesti. 20.2.2019 TARJOUSPYYNTÖ SUUKIRURGIAN PALVELUISTA 1 Yleistä Akaan kaupunki pyytää tarjousta suukirurgian palvelujen toimittamisesta sopimuskaudelle 1.5.2019-31.12.2020 tämän tarjouspyynnön mukaisesti. Hankinnan

Lisätiedot

LIITE 1 Tarjouslomake (palautetaan täytettynä liitteineen tarjouksen yhteydessä)

LIITE 1 Tarjouslomake (palautetaan täytettynä liitteineen tarjouksen yhteydessä) LIITE 1 Tarjouslomake (palautetaan täytettynä liitteineen tarjouksen yhteydessä) OHJE Tarjoaja täyttää tämän tarjouslomakkeen kaikki kohdat sekä palauttaa täytetyn tarjouslomakkeen tarjouksensa yhteydessä.

Lisätiedot

Tarkempi kuvaus on tarjouspyynnön liitteenä 1. Espoon kaupunki ei voi sitoutua tiettyihin hankintamääriin sopimuskauden aikana.

Tarkempi kuvaus on tarjouspyynnön liitteenä 1. Espoon kaupunki ei voi sitoutua tiettyihin hankintamääriin sopimuskauden aikana. TARJOUSPYYNTÖ 1 (5) Kalsium- ja natriumkloridin hankinta Sopimuskausi Hankintapäätös Sopimusmenettely Espoon kaupunki pyytää tarjousta kalsiumkloridista (CaCl) ja natriumkloridista (NaCl). Kalsiumkloridia

Lisätiedot

1(5) Osa-alue A Perusvarusteisilla ajoneuvoilla suoritettavat kuljetuspalvelut. Osa-alue B Esteettömillä ajoneuvoilla suoritettavat kuljetuspalvelut

1(5) Osa-alue A Perusvarusteisilla ajoneuvoilla suoritettavat kuljetuspalvelut. Osa-alue B Esteettömillä ajoneuvoilla suoritettavat kuljetuspalvelut 1(5) TARJOUSPYYNTÖ: Liedon kunnan vammaispalvelulain (VPL) ja sosiaalihuoltolain (SHL) mukaisten kuljetuspalveluiden sekä sotainvalidien kuljetuspalveluiden kilpailutus 1. Hankinnan kohde 2. Sopimuskausi

Lisätiedot

Yhteyshenkilöt: Palvelupäällikkö Elsi Lääveri 044-797 6927 elsi.laaveri@heinola.fi

Yhteyshenkilöt: Palvelupäällikkö Elsi Lääveri 044-797 6927 elsi.laaveri@heinola.fi 1 HEINOLAN KAUPUNKI TARJOUSPYYNTÖ Ruoka- ja siivouspalveluosasto Kauppakatu 31 18100 HEINOLA 26.10.2015 TARJOUSPYYNTÖ RUOKAKULJETUSTEN HANKINTA 1. Tilaaja Heinolan kaupunki Ruoka- ja siivouspalveluosasto

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ 1 (5) 25.9.2012

TARJOUSPYYNTÖ 1 (5) 25.9.2012 TARJOUSPYYNTÖ 1 (5) 25.9.2012 JANAKKALAN KUNNAN MAASTOMITTAUSLAITTEIDEN HANKINTA Pyydämme sitovaa tarjoustanne koskien Janakkalan kunnan Tekniikka ja ympäristön maankäytön tulosalueelle hankittavista maastomittauslaitteista

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKI TARJOUSPYYNTÖ Dno: TRE: 1829/2014 Keskustahanke 27.6.2016 1 (5)

TAMPEREEN KAUPUNKI TARJOUSPYYNTÖ Dno: TRE: 1829/2014 Keskustahanke 27.6.2016 1 (5) 27.6.2016 1 (5) VUOLTEENTORIN RAKENNUSURAKKA, Tampere 1. Tarjouspyynnön kohde Tampereen kaupungin pyytää tarjoustanne Vuolteentorin rakentamisesta tämän tarjouspyynnön ja jäljempänä mainittujen tarjouspyyntöasiakirjojen

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ HEUREKAN AV-HANKINTA sivu 1(8)

TARJOUSPYYNTÖ HEUREKAN AV-HANKINTA sivu 1(8) HEUREKAN AV-HANKINTA sivu 1(8) 1 HEUREKAN AV-HANKINTA Hankinnasta on julkaistu hankintailmoitus 23.6.2016 sähköisessä tietokannassa www.hankintailmoitukset.fi. Tiedekeskussäätiö järjestää tarjouskilpailun

Lisätiedot

V A L K E A K O S K I

V A L K E A K O S K I ORTOPANTOMOGRAFIA- JA KEFALOSTAATTIKUVAUS- LAITTEESTA 1 Yleistä Valkeakosken kaupunki pyytää tarjousta digitaalisesta ortopantomografia- ja kefalostaattikuvauslaitteesta tämän tarjouspyynnön mukaisesti.

Lisätiedot

Äänekosken kaupunki pyytää tarjousta liitteiden mukaisesti.

Äänekosken kaupunki pyytää tarjousta liitteiden mukaisesti. 1 (5) TARJOUSPYYNTÖ TAIMIKONHOITOTÖISTÄ 2013 Äänekosken kaupunki pyytää tarjousta liitteiden mukaisesti. Tuoteryhmä Taimikonhoitotyöt Tarjouspyynnön sisältö ja laajuus Hankintakausi 1.7.2013-31.12.2013.

Lisätiedot

Kumpaakin palvelua ostetaan vuosittain noin 120.

Kumpaakin palvelua ostetaan vuosittain noin 120. TARJOUSPYYNTÖ 1 (6) Hautauspalvelujen ja vainajien siirtokuljetusten hankinta Hankinnan kohde Espoon kaupunki pyytää tarjousta sosiaali- ja terveystoimen toimeentulotukiasiakkaiden hautauspalveluista sekä

Lisätiedot

Henkilö- ja tavara-autot, puitesopimus-pohjainen hankinta Kainuun maakunta -kuntayhtymän ja Kainuun hankintarenkaan jäsenyhteisöjen käyttöön

Henkilö- ja tavara-autot, puitesopimus-pohjainen hankinta Kainuun maakunta -kuntayhtymän ja Kainuun hankintarenkaan jäsenyhteisöjen käyttöön Kainuun maakunta -kuntayhtymä TARJOUSPYYNTÖ 64/2008 1 (6) Tarjouspyyntö EU Kynnysarvon ylittävä hankinta Henkilö- ja tavara-autot, puitesopimus-pohjainen hankinta Kainuun maakunta -kuntayhtymän ja Kainuun

Lisätiedot

Koulukuljetukset Yhteiskoulu-lukioon ja Lapijoen kouluille (linja-autokuljetukset) lukuvuodelle 2015-2016

Koulukuljetukset Yhteiskoulu-lukioon ja Lapijoen kouluille (linja-autokuljetukset) lukuvuodelle 2015-2016 Koulukuljetukset Yhteiskoulu-lukioon ja Lapijoen kouluille (linja-autokuljetukset) lukuvuodelle 2015-2016 Eurajoen kunnan koulutoimi pyytää tarjoustanne koululaiskuljetuksista lukuvuodelle 2015-2016. 1

Lisätiedot

Kahvilapalvelut ja infopisteen hoito

Kahvilapalvelut ja infopisteen hoito 1/9 64014 Kahvilapalvelut ja infopisteen hoito 1. : Markku Auvinen Suomi puh. +358 206323190 fax markku.auvinen@aanekoski.fi : : : Asukaslukumme 31.12.2015 oli 19 635 liian suuri, vaan sopiva, ihmisen

Lisätiedot

Helsingin kaupungin hankintakeskus. Tarjouspyyntö H063-15HEL2015-007348 Päiväys 27.08.2015

Helsingin kaupungin hankintakeskus. Tarjouspyyntö H063-15HEL2015-007348 Päiväys 27.08.2015 1/9 TARJOUSPYYNTÖ H063-15HEL2015-007348 Pitkäaikaisen laitoshoidon asiakkaiden parturikampaamopalvelujen hankinta 1. Hankintayksikön perustiedot Hankintayksikkö: Riitta Hintikka Suomi puh. +358 931031786

Lisätiedot

TARJOUSYHTEENVETO LIITE 6.1 SISÄLTÖ KASELY/268/2016, 23.2.2016

TARJOUSYHTEENVETO LIITE 6.1 SISÄLTÖ KASELY/268/2016, 23.2.2016 KASELY/268/2016, 23.2.2016 TARJOUSYHTEENVETO LIITE 6.1 SISÄLTÖ IMATRA-LAPPEENRANTA LIIKENTEEN LIIKENNÖINTISOPIMUS 6.6.2016 ALKAEN 1 1. Tarjoajan tiedot 1 1.1 Päävastuullinen toimittaja 1 1.2 Mahdolliset

Lisätiedot

Puhelin: 040 335 4220

Puhelin: 040 335 4220 URAKKATARJOUSPYYNTÖ URJALAN KUNTA / TEKNINEN PALVELUKESKUS YHDYSVESIJOHTO KYLMÄKOSKI - URJALA RAKENNUTTAJA TAI TILAAJA Nimi: Osoite: Pyydämme urakkatarjoustanne alla mainitusta urakasta liitteenä olevien

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ ENSIAPUKOULUTUKSESTA

TARJOUSPYYNTÖ ENSIAPUKOULUTUKSESTA 1 (6) TARJOUSPYYNTÖ ENSIAPUKOULUTUKSESTA Hankintakausi 1.5.2014 31.12.2015. Äänekosken kaupunki pyytää tarjousta ensiapu 1 perus- ja kertauskoulutuksesta kaupungin henkilökunnalle. Hankintayksikkö varaa

Lisätiedot

Tohlopinkadun katusaneerausurakka, Tampere

Tohlopinkadun katusaneerausurakka, Tampere TARJOUSPYYNTÖ 1 (5) Tohlopinkadun katusaneerausurakka, Tampere 1 Tarjouspyynnön kohde Tampereen kaupunki / Kaupunkiympäristön kehittäminen pyytää tarjoustanne Tohlopinkadun saneeraamisesta tämän tarjouspyyntökirjeen

Lisätiedot

Helsingin kaupungin hankintakeskus. Tarjouspyyntö H069-15/HEL 2015-004326 Päiväys 20.05.2015

Helsingin kaupungin hankintakeskus. Tarjouspyyntö H069-15/HEL 2015-004326 Päiväys 20.05.2015 1/8 TARJOUSPYYNTÖ H069-15/HEL 2015-004326 Päihdehoitopalvelujen hankinta 1. Hankintayksikön perustiedot Hankintayksikkö: Maritta Jääskeläinen Suomi puh. +358 931043121 fax maritta.jaaskelainen@hel.fi Tarjoukset

Lisätiedot

Mikkelin matkojenyhdistelykeskusohjelmiston hankinta. Tarjouspyyntö

Mikkelin matkojenyhdistelykeskusohjelmiston hankinta. Tarjouspyyntö Mikkelin matkojenyhdistelykeskusohjelmiston hankinta Tarjouspyyntö 18.8.2014 1 Sisällys 1 Hankinnan kohde... 3 2 Taustaa... 3 3 Hankintayksikkö... 3 4 Hankinnan sisältö... 4 4.1 Yleistä... 4 4.2 Sopimuskausi...

Lisätiedot

10 MYYTTIÄ VIDEO TARJOUSPYYNTÖ Helsingin kaupungin ympäristökeskus järjestää tarjouskilpailun 10 myyttiä videon tuotannosta.

10 MYYTTIÄ VIDEO TARJOUSPYYNTÖ Helsingin kaupungin ympäristökeskus järjestää tarjouskilpailun 10 myyttiä videon tuotannosta. 1 (7) 10 MYYTTIÄ VIDEO Helsingin kaupungin ympäristökeskus järjestää tarjouskilpailun 10 myyttiä videon tuotannosta. Pyydämme tarjoustanne oheisten asiakirjojen mukaisesti. 1. Hankinnan kohde Hankinnan

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ 1 (6) 930/ / PERINTÄPALVELUJEN HANKINTA. Hankinnan kohde ja kuvaus

TARJOUSPYYNTÖ 1 (6) 930/ / PERINTÄPALVELUJEN HANKINTA. Hankinnan kohde ja kuvaus TARJOUSPYYNTÖ 1 (6) PERINTÄPALVELUJEN HANKINTA Hankinnan kohde ja kuvaus Tällä tarjouspyynnöllä Espoon kaupunki pyytää tarjousta Espoon kaupungin perintäpalvelujen hoitamisesta alla mainittuna sopimuskautena.

Lisätiedot

SOPIMUSLUONNOS LÄÄKKEIDEN KONEELLISESTA ANNOSPUSSIJAKELUSTA 1. SOPIJAOSAPUOLET JA YHDYSHENKILÖT

SOPIMUSLUONNOS LÄÄKKEIDEN KONEELLISESTA ANNOSPUSSIJAKELUSTA 1. SOPIJAOSAPUOLET JA YHDYSHENKILÖT LIITE 2 SOPIMUSLUONNOS LÄÄKKEIDEN KONEELLISESTA ANNOSPUSSIJAKELUSTA 1. SOPIJAOSAPUOLET JA YHDYSHENKILÖT Tilaaja: Vaihtoehtoisesti: Sipoon kunta PL 7 04131 Sipoo Y-tunnus: 0203533-8 Helena Räsänen, palvelujohtaja

Lisätiedot

Päiväpolun leikkipuiston rakentaminen

Päiväpolun leikkipuiston rakentaminen 1 (5) LIITE 1 TARJOAJAA KOSKEVAT SOVELTUVUUSVAATIMUKSET Tarjouslomake, palautetaan täytettynä tarjouksen liitteenä Päiväpolun leikkipuiston rakentaminen Tarjoajan nimi: OHJEET Tämä on tarjouslomake, joka

Lisätiedot

Rintasyöpäseulontojen hankinta Kirkkonummen terveystoimelle Hankinnan kuvaus

Rintasyöpäseulontojen hankinta Kirkkonummen terveystoimelle Hankinnan kuvaus TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 1 1/5 Rintasyöpäseulontojen hankinta Kirkkonummen terveystoimelle Hankinnan kuvaus 1. Hankinnan yksilöinti Kirkkonummen kunnan terveystoimi pyytää tarjousta kirkkonummelaisten naisten

Lisätiedot