PÖYTÄKIRJA. Maanantai klo

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PÖYTÄKIRJA. Maanantai 03.02.2014 klo 17.00-19.30"

Transkriptio

1 Kunnanhallitus PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 2/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA Maanantai klo Kunnanviraston kokoushuone SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAI- SUUS ASIAT PÖYTÄKIRJAN TAR- KASTUSTAPA PÖYTÄKIRJAN AL- LEKIRJOITUS JA VARMENNUS Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla Erkki Pääkkönen, pj. Pekka Ruotsalainen, vpj. Maarit Tarvainen *) Katja Suhonen Pentti Mali Marika Pitkänen Jarmo Mäki-Penttilä Matti Tarvainen, kv. pj. Jouko Paretskoi, kv. 1 vpj. Hannu Ylönen, kv. 2. vpj. Petteri Ristikangas, kunnanj. Taisto Jäntti Matti Liimatainen Seija Korhonen Anne Jaakkola Sami Lempinen Jarmo Tarkkonen Kyllikki Kekkonen esittelijä Kaija Tarvainen, hallintojoht. Pöytäkirjanpitäjä, esittelijä 37 Jukka Korhonen Lari Hölttä Anna Kuhmonen Puheenjohtaja Erkki Pääkkönen tekninen johtaja Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi vs. ympäristöterveysjohtaja perusturvajohtaja Pöytäkirjanpitäjät Kaija Tarvainen Pekka Ruotsalainen 37 Erkki Pääkkönen :t 25 ja 39 PÖYTÄKIRJAN TAR- KASTUS Tarkastusaika Allekirjoitukset Tiistai klo 9.00 Jarmo Mäki-Penttilä Marika Pitkänen PÖYTÄKIRJA ON PI- DETTY YLEISESTI NÄHTÄVILLÄ Paikka ja pvm Virka-asema Kunnanvirastossa keskiviikkona klo Allekirjoitus toimistosihteeri Saini Malinen *) paikalla :t ja klo Kokouksen alussa vietettiin hiljainen hetki poisnukkuneen ympäristöterveysjohtaja Hannele Rainivaaran muistoksi.

2 Kunnanhallitus KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Khall. 20 Tervon kunnan hallintosäännön (Kvalt ) III luvun 7 :n mukaan: Kunnanhallitus päättää puolivuosittain varsinaisten kokoustensa ajan ja paikan, joista ilmoitetaan siten kuin kunnallisten ilmoitusten julkaisemisessa Tervon kunnassa on päätetty. Kokous pidetään myös, milloin puheenjohtaja katsoo kokouksen tarpeelliseksi tai, kun enemmistö jäsenistä tekee puheenjohtajalle esityksen sen pitämisestä. 8 ja 9 mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja ja hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kokouskutsussa on ilmoitettava kokouksen aika ja paikka sekä käsiteltävät asiat (asialista). Esityslista lähetetään mahdollisuuksien mukaan kokouskutsun yhteydessä. Kunnanhallituksen päätöksen (Khall ) kokouskutsun antaa neljä päivää ennen kokousta sähköpostilla puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kokouksen laillisuuteen vaikuttamatta voidaan kokous kutsua koolle myös lyhyemmällä kutsumisajalla ja tarvittaessa puhelimitse ja/tai sähköpostilla. Kokouskutsu lähetetään jäsenille, valtuuston puheenjohtajalle ja varapuheenjohtajille sekä paikallislehti Sisä-Savolle, Savon Sanomille, Oy Yleisradio Oy:lle ja Iskelmä Oikea Asemalle. Kuntalain ( /365) 58 :n mukaan kunnanhallitus on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on läsnä. Kokouksen puheenjohtaja toteaa kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

3 Kunnanhallitus PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALITSEMINEN Khall. 21 Tervon kunnan hallintosäännön (Kvalt ) 19.n mukaan pöytäkirja tarkistetaan toimielimen päättämällä tavalla. Pöytäkirjan tarkastusvuorossa ovat Jarmo Mäki-Penttilä ja Pekka Ruotsalainen. Kunnanhallitus valitsee kaksi jäsentä kokouksen pöytäkirjantarkastajiksi. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Jarmo Mäki-Penttilä ja Marika Pitkänen.

4 Kunnanhallitus TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN Khall. 22 Tervon kunnan hallintosäännön (Kvalt ) 11 :n mukaan asiat käsitellään esityslistan mukaisessa järjestyksessä, jollei toimielin toisin päätä. Toimielin voi päättää ottaa käsiteltäväksi sellaisenkin asian, jota ei ole mainittu kokouskutsussa. Kunnanhallitus päättää asialistan hyväksymisestä. Esityslista hyväksyttiin kokouksen työjärjestykseksi. 27 päätettiin käsitellä viimeisenä asiana.

5 Kunnanhallitus KUNNANJOHTAJAN AJANKOHTAISKATSAUS Khall. 23 Kunnanjohtaja esittelee ajankohtaisia asioita. Merkitään tiedoksi. Kunnanjohtaja esitteli kunnan ennakkotietoja vuoden 2013 talouden toteumasta.

6 Kunnanhallitus AJANKOHTAISET JA TIEDOKSI MERKITTÄVÄT ASIAT Khall Valtion viranomaiset Valtiovarainministeriö 1) Suomen Avoimen hallinnon toimintasuunnitelman toimeenpano; Toimeenpanokirje VM 1452/ /2012, Opetus- ja kulttuuriministeriö 1) Päätös opetus- ja kulttuuritointa varten kunnille käyttökustannuksiin myönnettävän valtionosuuden sekä kuntayhtymille, rekisteröidyille yhteisöille ja säätiöille myönnettävän rahoituksen tarkistamisesta vuodelle 2013; 92/221/2012, ) Opetus- ja kulttuuriministeriön vahvistamat opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annetun lain (1705/2009) 29 :n mukaiset perusopetuksen yksikköhinnat vuonna 2014; Dnro 68/221/2013, Työ- ja elinkeinoministeriö 1) Opas; Sosiaalisesti vastuulliset hankinnat, Väestörekisterikeskus 1) Vuoden 2014 Europarlamenttivaalit: Äänestyspaikkojen ja keskusvaalilautakunnan yhteystietojen ilmoittaminen; 17/330/14, Keva 1) Palkkaperusteinen maksu vuosi 2014, Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus 1) Muutospäätös: Energiatuki investointihankkeeseen; Dnro POSELY/0073/ /2011A, Aluehallintovirasto 1) Kunnan varautuminen ja viranomaisyhteistyö, 20532/14; Tiedote ISAVI/4064/ /2013, Itä-Suomen sotilasläänin esikunta; Pohjois-Savon aluetoimisto 1) Pohjois-Savon aluetoimiston vuoden 2013 kutsuntojen palaute kunnille; Vuoden 2013 kutsuntojen tulos, Kuntien yhteiset viranomaiset Kuntaliitto 1) Europarlamenttivaalit; Yleiskirje 2/80/2014, ) Korjaus yleiskirjeeseen 2/80/2014 (Europarlamenttivaalit); Yleiskirje 2a/80/2014, ) Kopioston nauhoitussopimukset vuodelle 2014; Yleiskirje 3/80/2014,

7 Kunnanhallitus Pohjois-Savon liitto 1) Pohjois-Savon maakuntakaava 2030; Maankäyttö- ja rakennusasetuksen 95 :n mukainen tiedoksi saattaminen, Vaalijalan kuntayhtymä 1) Hallituksen pöytäkirja 9/2013, Itä-Suomen päihdehuollon kuntayhtymä 1) Yhtymävaltuuston pöytäkirja 2/2013, Muut Vesannon kunta 1) Kunnanhallituksen pöytäkirjanote; Istekki Oy:n osakkeiden merkitseminen/vesannon kunta Kunnanhallitus merkitsee ilmoitusasiat tiedoksi.

8 Kunnanhallitus VIRANHALTIJAPÄÄTÖSTEN TÄYTÄNTÖÖNPANOKELPOISUUS Khall. 25 Kuntalain ( /365) 51.1 :n mukaan hallitus voi ottaa käsiteltäväkseen asian, joka on tämän lain nojalla tai hallintosäännössä siirretty hallituksen alaisen viranomaisen toimivaltaan ja jossa asianomainen viranomainen on tehnyt päätöksen. Tervon kunnan hallintosäännön (Kvalt ) IV luvun 23 :n mukaan kunnanhallituksen puheenjohtaja ratkaisee kunnanjohtajan osalta asiat, jotka koskevat vuosiloman myöntämistä, virkavapauden ja työvapaan myöntämistä silloin, kun siihen on lain tai virkaehtosopimuksen nojalla ehdoton oikeus. Kunnanhallitus on päättänyt, että kunnanhallitus ei käytä otto-oikeuttaan seuraavien asioiden ja asiaryhmien osalta: - sellaiset virkavapaudet ja työvapaat, jonka saamiseen viranhaltijalla tai työntekijällä on lainsäädännön, virka- tai työehtosopimuksen nojalla ehdoton oikeus - harkinnanvaraiset palkattomat virkavapaudet tai työvapaat, joiden kesto on enintään 30 kalenteripäivää kerrallaan - vuosilomaa ja lomarahavapaata koskevat päätökset - henkilöstön koulutus- ja kehittämistoiminta - henkilöstölle myönnettäviä henkilökohtaisen lisän vuosisidonnaisia osia ja määrävuotiskorotuksia koskevat asiat - eron myöntäminen virka- tai työsuhteesta - sijaisen ottaminen enintään 1 vuoden määräajaksi ja valitun palkkaus - työ- ja yms. harjoittelua koskevat sopimukset - sivutoimi-ilmoitukset - henkilöstön työtehtäviin ja työaikoihin liittyvät päätökset - henkilökohtaisen lisän maksaminen ja määräaikainen peruspalkan tarkistaminen tehtävien olennaisesti muuttuessa. Hallituksen kokouksessa ovat nähtävillä kunnanhallituksen puheenjohtajan, kunnanjohtajan ja hallintojohtajan viranhaltijapäätökset. Päätösluettelot luettavissa kunnanvirastolla ja kokouksessa. Kunnanhallituksen puheenjohtajan päätösesitys: Kunnanhallitus päättää käyttääkö se otto-oikeuttaan em. viranhaltijapäätösten kohdalla. Kunnanhallitus päätti, ettei se käytä otto-oikeutta koskien ko. viranhalti-

9 Kunnanhallitus japäätöksiä. Kunnanjohtaja ja hallintojohtaja eivät osallistuneet asian käsittelyyn eikä päätöksentekoon. Pöytäkirjanpitäjänä toimii kunnanhallituksen puheenjohtaja.

10 Kunnanhallitus ETUOSTO-OIKEUDEN KÄYTTÄMINEN Khall. 26 Kunnalla on Etuostolain (608/1977) mukaisesti etuosto-oikeus kunnassa sijaitsevan kiinteistön kaupassa ( /654). Tällöin kunnalla on oikeus lunastaa myyty kiinteistö. Etuosto-oikeutta voidaan käyttää maan hankkimiseksi yhdyskuntarakentamista sekä virkistys- ja suojelutarkoituksia varten ( /289). Etuosto-oikeutta ei ole milloin - kiinteistö käsittää tai, jos samalla luovutuskirjalla tai muutoin luovutuksin, jotka on katsottavissa samaksi kaupaksi, myydään eri kiinteistöjä, nämä yhdessä käsittävät 5000 neliömetriä tai sitä vähemmän - ostajan on myyjän puoliso tai henkilö, joka perintökaaren (40/65) 2. ja 4. luvun säännösten mukaan voisi periä myyjän, taikka tällaisen henkilön puoliso - ostajana on valtio, valtion liikelaitos tai muu valtion laitos ( /471) - myynti tapahtuu pakkohuutokaupalla. Em. maapinta-alaa laskettaessa otetaan huomioon myös kahden viimeksi kuluneen vuoden aikana saman ostajan ja saman myyjän välillä samassa kunnassa tehdyt kiinteistökaupat sekä kaupat, jossa kiinteistönluovuttajana tai luovutuksensaajana on yhteisö, josta ostaja tai myyjä omistaa yli puolet, samoin kuin kaupat, jossa kiinteistö on kolmannen kautta siirtynyt samalta myyjältä samalle ostajalle ( /654). Kunnalla on etuosto-oikeus maankäyttö- ja rakennuslain (132/1999) 110 :ssä tarkoitetulla kehittämisalueella, kun asiasta on mainitun lain 111 ja 112 :n nojalla päätetty ( /140). Etuosto-oikeutta ei ole, milloin sen käyttämistä, huomioon ottaen ostaja ja myyjän välinen suhde, luovutuksen ehdot tai muut olosuhteet, on pidettävä ilmeisen kohtuuttomana. Etuosto-oikeutta ei myöskään ole kun valtio, valtion liikelaitos tai muu valtion laitos myy kiinteistön: - eduskunnan kaupalle antamassa suostumuksessa nimeämälle luovutuksensaajalle tai - sellaiselle yhtiölle, jossa valtiolla on määräysvalta, valtion rahastolle tai julkisoikeudellista tehtävää hoitavalle säätiölle niiden omaa käyttöä varten ( /471). Julkiselta kaupanvahvistajalta on saatu seuraavat ilmoitukset kiinteistökaupoista:

11 Kunnanhallitus Luovutuslaji: kauppa Luovuttaja: Korhonen Timo Tapio Luovutuksen saaja: Kääriäinen Jani Juhani Luovutuksen kohde: määräala (uusi), , Riitlampi, Eerikkala, m 2 2. Luovutuslaji: lahja Luovuttaja: Honkanen Reijo Juhani Luovutuksen saaja: Honkanen Kimmo Sakari Luovutuksen kohde: määräosa (11/20), , Kuivaniemi, m 2 3. Luovutuslaji: lahja Luovuttajat: Saastamoinen Pentti Kalevi ja Saastamoinen Siiri Maria Luovutuksen saajat: Saastamoinen Jussi Petteri, Röntynen Anttu Sakari ja Röntynen Emma Laura Maria Luovutuksen kohde: määräala (uusi), , Käpysalo, Saarela, n m 2 4. Luovutuslaji: kauppa Luovuttajat: Raatikainen Anja Liisa, Jääskeläinen Kauko Aukusti ja Jääskeläinen Kari Tapani Luovutuksen saaja: Honkaselkä Karoliina Luovutuksen kohde: koko kiinteistö, , Hautalahti, Tervatörmä, 3405 m 2 5. Luovutuslaji: kauppa Luovuttajat: Ikäheimo Jari (1/2) ja Siipola Paili (1/2) Luovutuksen saaja: Gudim Nikolay Luovutuksen kohde: koko kiinteistö, , Hautalahti, Koskihovi, 4000 m 2 Kunnanhallitus merkitsee tiedoksi kaupanvahvistajan ilmoitukset kiinteistökaupoista ja harkitsee, käyttääkö kunta etuostolain mukaista etuosto-oikeutta ko. kiinteistökaupoissa. Kunnanjohtajan kokouksessa antama muutettu päätösesitys: Kunnanhallitus merkitsee tiedoksi kaupanvahvistajan ilmoitukset kiin-

12 Kunnanhallitus teistökaupoista ja päättää, että kunta ei käytä etuostolain mukaista etuosto-oikeutta ko. kiinteistökaupoissa. Yleiskeskustelun aikana kunnanhallituksen jäsen Pekka Ruotsalainen esitti, että kohdan 1 osalta asia jätetään pöydälle. Kunnanhallituksen jäsen Pentti Mali kannatti Ruotsalaisen esitystä. Puheenjohtaja totesi, että on tullut kannatettu esitys kohdan 1 pöydälle jättämisestä, minkä vuoksi suoritetaan äänestys asian pöydälle jättämisestä. Ne, jotka kannattavat asian pöydälle jättämistä, äänestävät JAA ja ne, jotka kannattavat asian käsittelyn jatkamista, äänestävät EI. Suoritetussa äänestyksessä kunnanhallituksen jäsenet äänestivät seuraavasti: Pekka Ruotsalainen Maarit Tarvainen Katja Suhonen Pentti Mali Marika Pitkänen Jarmo Mäki-Penttilä Erkki Pääkkönen JAA JAA EI JAA EI EI EI. Puheenjohtaja totesi, että äänestyksessä kohdan 1 pöydälle jättämisen kannalla oli kolme kunnanhallituksen jäsentä ja asian käsittelyn jatkamista kohdan 1 osalta kannatti neljä kunnanhallituksen jäsentä. Puheenjohtaja totesi, että äänin 4-3 asian käsittelyä jatketaan kaikkien kohtien osalta. Puheenjohtaja avasi yleiskeskustelun. Puheenjohtaja totesi, että käydyssä yleiskeskustelussa ei tehty kannatettuja kunnanjohtajan kokouksessa antamasta päätösesityksestä poikkeavia esityksiä, joten kunnanhallituksen päätös on kunnanjohtajan kokouksessa antaman muutetun päätösesityksen mukainen: Kunnanhallitus merkitsee tiedoksi kaupanvahvistajan ilmoitukset kiinteistökaupoista ja päättää, että kunta ei käytä etuostolain mukaista etuosto-oikeutta ko. kiinteistökaupoissa.

13 Kunnanhallitus KUTSUNTALAUTAKUNTIEN JÄSENTEN JA KUTSUNTALÄÄKÄREIDEN NIMEÄMINEN VUO- DELLE 2014 Khall. 27 Itä-Suomen sotilasläänin esikunnan Pohjois-Savon Aluetoimisto on pyytänyt kuntia nimeämään - asevelvollisuuslain 22 :n perusteella kunnan edustajat ja varaedustajat kutsuntalautakuntiin, edustajien tulee olla ensisijaisesti sosiaalitoimialalta sekä - asevelvollisuuslain 22 :n ja valtioneuvoston asetuksen 5 :n perusteella lääkärit, jotka toimivat syksyn kutsunnoissa kutsuntalääkäreinä. Nimetyt henkilöt ja virka/matkapuhelinnumerot tulee ilmoittaa Pohjois- Savon aluetoimistolle mennessä. 1. Kunnanhallitus nimeää kutsuntalautakunnan jäseneksi perusturvajohtaja Anna Kuhmosen ja hänen varaedustajakseen sosiaalityöntekijä Minna Heikkisen. 2. Kunnanhallitus toteaa, että liikelaitos Kysterin Nilakan palveluyksikkö nimeää kutsuntalääkäriksi lääkäri Petri Kontkasen. Maarit Tarvainen ei osallistunut asian käsittelyyn eikä päätöksentekoon.

14 Kunnanhallitus LAUSUNTO PELASTUSTOIMEN ALUEJAKOMUUTOKSESTA Khall. 28 Hallituksen päätös rakennepoliittisesta ohjelmasta sisältää pelastustoimen järjestelmän uudelleenorganisoinnin. Pelastustoimen hallintoon kohdistuvan rakenneuudistuksen tavoitteena on toiminnan tehostaminen ja 7,5 miljoonan euron säästö kuntien menoissa vuonna Sisäministeriö pyytää lausuntoa pelastustoimen uudesta aluejakoehdotuksesta seuraavasti: Osana hallituksen rakennepoliittisen ohjelman toimeenpanoa toteutetaan pelastustoimen järjestelmän uudelleenorganisointi. Hallituksen päätöksen mukaisesti pelastustoimen alueita vähennetään 22:sta 11:een lähtökohtaisesti vuonna 2014 voimaan tulevan poliisilaitosaluejaon mukaisesti. Aluejakoa ja sen muuttamista koskevaa päätöstä tehtäessä on pelastuslain mukaan kuultava kuntia, joita aluejako tai sen muutos koskee. Sisäasiainministeriö on pyytänyt kunnilta lausuntoa liitteenä olevassa muistiossa esitetystä aluejakoehdotuksesta. Kuntia on pyydetty ottamaan kantaa seuraaviin kysymyksiin: 1. Onko ehdotettu aluejako soveltuva pelastustoimen aluejaoksi? 2. Jos aluejako ei ole soveltuva, mitkä ovat toiminnalliset, hallinnolliset ja muut syyt, joiden takia aluejaon tulisi olla erilainen. 3. Ehdotus vaihtoehtoiseksi aluejaoksi. Mahdolliset lausunnot pyydetään toimittamaan sisäasiainministeriölle mennessä. Sisäministeriön ehdotus sisältää Itä-Suomen pelastustoimen alueen, joka kattaisi Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Etelä-Savon maakuntien alueet. Alueella on 47 kuntaa ja asukasta. Vuoden 2012 taloustietojen mukaan Itä-Suomen pelastustoimen toimintakulut olisivat 100 % asukaslukupohjaisesti laskettuna 72,6 euroa/asukas. Valtioneuvosto päättää kuntia kuultuaan maan jakamisesta uusiin pelastustoimen alueisiin. Päätöksen jälkeen kuntien tulee sopia muun muassa pelastuslaitoksen hallintomallista, hallinnollisen keskuksen sijoituspaikasta, kustannusten jaosta sekä virkojen ja tehtävien järjestämisen perusteista. Pohjois-Savon maakunnan alue on nykyisin yksi Suomen 22 pelastustoimen alueesta. Kuopion kaupunki on toiminut 10 vuoden ajan maakunnallisen pelastustoimen keskuskuntana. Hallinnosta on huolehtinut Kuopion kaupunki, jonka ylläpitämä Pohjois-Savon pelastuslaitos on vastannut alueella lakien ja sopimusten mukaisten tehtävien hoitami-

15 Kunnanhallitus sesta. Hallintoa varten Kuopion kaupunginvaltuusto on asettanut kaupunginhallituksen alaisena toimivan aluepelastuslautakunnan, jossa on 9 jäsentä. Pohjois-Savon pelastustoimen hallinnollinen keskus sijaitsee Kuopion pääpaloasemalla. Oheismateriaali 1. Kunnanhallitus esittää Tervon kunnan lausuntona pelastustoimen aluejakouudistuksesta, että Tervon kunta yhtyy Pohjois-Savon liiton lausuntoon (oheismateriaali 1) lisäten seuraavaa: Tervon kunta ei hyväksy lausuntopyynnössä SM050:00/2013 esitettyjä suunnitelmia pakon käyttämistä pelastustoimen aluejaon muodostamisen yhteydessä. Kuntien aidolle kuulemiselle tulee antaa edustuksellisessa demokratiassa sille kuuluva painoarvo. Kansalaisten väestön turvallisuuden takaava viranomaistoiminta ja kuntakohtainen suoritusportaantason hälytysyksikkö täydennettynä vapaaehtoisella pelastustoiminnalla voivat tulevaisuudessa taata riittävän ja välittömän palo - ja pelastustoimen tason sekä lähtövalmiuden. Suunnitellut keskittämispyrkimykset merkitsevät käytännössä sitä, että henkilöstö- ja materiaaliset resurssit keskitetään kaupunkikeskuksiin. Tätä suunnitelmatavoitetta Tervon kunta ei voi hyväksyä.

16 Kunnanhallitus YRITYSTUET 2014 Khall. 29 Elinkeinotoiminnan edistämiseksi kunnalla on käytössä seuraavat yritystuet: 1. Uuden, aloittavan tai paikkakunnalle muuttavan yrityksen perustamisraha 2. Markkinointituki 3. Koulutustuki 4. Oppisopimustuki 5. Yritysten kehittämisen tuki. Tervon kunnan yritystukien myöntämisperiaatteena on lisäksi ollut, että yritystoiminnan edistämismäärärahasta varataan käyttötarkoitukseltaan ennalta sitomattomaan tarkoitukseen elinkeinoelämän kehittämishankkeisiin, esiselvitysten tekemiseen, yms. Yritystukien myöntämisperiaatteet liitteessä Kunnanhallitus päättä, että Tervon kunnan yritystuet ovat vuonna 2014 liitteen 1. mukaiset. 2. Kunnanhallitus päättää, että kunnan myöntämien yritystukien saamisen ehtona on elinkeinoasiamiehen puoltava lausunto tuen myöntämisestä.

17 Kunnanhallitus KUNTALAISALOITE; VARSAPURONLAITURIN MAALAITURIIN SIJOITETTAVA VALAISIN- PYLVÄS Khall. 30 Tervon Varsapuron laiturin lähialueella asuvat kuntalaiset ovat tehneet kuntalaisaloitteen Tervon kunnan Varsapuron laiturin maalaituriin sijoitettavasta valaisinpylväästä. Valaisin toisi aloitteen allekirjoittaneiden mukaan liikkumiseen turvallisuutta pimeän aikaan ja ehkäisisi ilkivallantekoja. Tervon kunnan hallintosääntö (Kvalt ) 59 määrittelee kunnan asukkaiden aloitteista seuraavaa: Kunnanhallituksen on vuosittain helmikuun loppuun mennessä esitettävä valtuustolle luettelo sen toimivaltaan kuuluvissa asioissa tehdyistä kunnan toimintaa koskevista aloitteista ja niiden johdosta suoritetuista toimenpiteistä. Valtuusto voi samalla todeta, mitkä aloitteista on käsitelty loppuun. Kunnanhallituksen ja lautakunnan tehtäväalueella tehdyistä aloitteista on vastaavasti esitettävä tiedot kunnanhallitukselle ja asianomaiselle lautakunnalle niiden päättämällä tavalla. Jos aloite vaatii erityistä valmistelua, sen viranomaisen, jonka käsiteltäväksi aloite kuuluu, on ilmoitettava aloitteen tekijälle kuukauden kuluessa aloitteen tekemisestä sen arvioitu käsittelyaika ja keneltä saa lisätietoja aloitteen käsittelystä. Liite 2. Kunnanhallitus saa tietoonsa kuntalaisaloitteen Varsapuron laiturin maalaituriin sijoitettavasta valaisinpylväästä ja siirtää asian Tekniselle lautakunnalle.

18 Kunnanhallitus ITÄ-SUOMEN PÄIHDEHUOLLON KUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUKSEN MUUTTAMINEN Khall. 31 Itä-Suomen päihdehuollon kuntayhtymän hallitus ja yhtymävaltuusto ovat valmistelleet kuntayhtymän perussopimuksen muuttamista. Muutostarve johtuu kuntaliitosten yötä jäsenkunnissa tapahtuneista muutoksista sekä toimintaympäristön muutoksesta. Kuntalain 79 :n mukaan kuntayhtymän perussopimusta voidaan muuttaa, jos vähintään kaksi kolmannesta jäsenkunnista sitä kannattaa ja niiden asukasluku on vähintään puolet kaikkien kuntien yhteenlasketusta asukasluvusta. Päätöksen perussopimuksen muuttamisesta tekevät jäsenkuntien valtuustot, joissa asia päätetään normaaliin tapaan enemmistöpäätöksellä kuntalain 59 :ää noudattaen. Luonnos uudeksi Itä-Suomen päihdehuollon kuntayhtymän perussopimukseksi on ollut jäsenkunnissa lausuntokierroksella keväällä Kunnanvaltuustojen päätökset perusopimuksen muuttamisesta tulee toimittaa Itä-Suomen päihdehuollon kuntayhtymälle mennessä. Oheismateriaali 2. Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle oheismateriaali 2:n mukaisen Itä-Suomen päihdehuollon kuntayhtymän perussopimuksen muuttamisen hyväksymistä.

19 Kunnanhallitus KIRKONKYLÄN YLEISKAAVAN KÄYNNISTÄMINEN (KIRKONKYLÄ - ÄYSKOSKI) Khall. 32 Kaavatmk. 4 ( ) Kaavatoimikunta keskustelee Kirkonkylän yleiskaavan tavoitteista, kaavan rajauksesta ja käynnistämisestä. Oheismateriaali 1. Päätösesitys: 1. Kaavatoimikunta esittää kunnanhallitukselle Kirkonkylän yleiskaavoituksen prosessin käynnistämisestä. 2. Kaava-alueeksi esitetään oheisen kartan (oheismateriaali 1) mukaista aluetta. 3. Kaavatoimikunta esittää kunnanhallitukselle FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy:n tarjouksen hyväksymistä ja esittää kaavoittajaksi Timo Leskinen FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy:stä. Esityksen mukainen Khall. 32 Tervon kunnan hallintosääntö (Kvalt ) 5. Oheismateriaali 3. Kunnanhallitus päättää kaavatoimikunnan esityksen mukaisesti 1. hyväksyä Kirkonkylän yleiskaavan (Kirkonkylä Äyskoski) käynnistämisen 2. tehdä kaavoitusmenettely-, vuorovaikutus- sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelman maankäyttö- ja rakennuslain mukaisesti 3. hyväksyä kaava-alueeksi kartan (oheismateriaali 3) mukaisen alueen 4. hyväksyä FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy:n tarjouksen ja hyväksyy kaavoittajaksi Timo Leskinen FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy:stä.

20 Kunnanhallitus HIRVIJÄRVEN, AHVENISEN JA TALLUKSEN ALUEEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS Khall. 33 Kaavatmk. 5 ( ) Voimassa oleva Talluksen, Hirvijärven ja Ahvenisen alueen rantaosayleiskaava on hyväksytty kunnanvaltuustossa. Kunnanhallitus on päättänyt käynnistää kaavamuutosten laatimisen maanomistajien aloitteesta. Kaavamuutokset kohdistuvat rantaosayleiskaavaalueelle seuraavasti: 1) Tila Hirviniemi. Rakennuspaikan osoittaminen. 2) Tila Pekkala. Rakennuspaikkojen siirto. Viranomaisneuvottelu kaavamuutoksista on pidetty Kaavatoimikunta käsittelee rantaosayleiskaavamuutokset. Oheismateriaali 2. Päätösesitys: Kaavatoimikunta esittää kunnanhallitukselle oheismateriaali 2 mukaisen Talluksen, Hirvijärven ja Ahvenisen alueen rantaosayleiskaavamuutosluonnoksen hyväksymistä ja asettamista nähtäville väliseksi ajaksi. Esityksen mukainen Khall. 33 Tervon kunnan hallintosääntö (Kvalt ) 5. Liite 3. Kunnanhallitus päättää Hirvijärven, Ahvenisen ja Talluksen alueen rantaosayleiskaavan muutosasiakirjojen hyväksymisestä kaavatoimikunnan esityksen mukaisesti ja asettaa kaavaluonnoksen nähtäville väliseksi ajaksi MRL:n tarkoittamalla tavalla.

21 Kunnanhallitus RASVANGIN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS Khall. 34 Kaavatmk. 6 ( ) Rasvangin osayleiskaava on hyväksytty kunnanvaltuustossa Pohjois-Savon ympäristökeskus on vahvistanut sen Kaavaan on vahvistamisen jälkeen tehty muutoksia kahteen otteeseen, jotka on valtuustossa hyväksytty ja Vuonna 2003 on tehty pienimuotoinen muutos, jolla kaavamääräykset on saatettu rakennuslain mukaisista maankäyttö- ja rakennuslain mukaisiksi. Samalla muutoskaavalla tehtiin rakennuspaikkojen siirtoja maanomistajien toivomalla tavalla. Myöhäisemmässä muutoskaavassa on Rasvangin osayleiskaavan alueella tehty muutoksia yhteensä viidellä alueella. Muutokset ovat pääosin rakennuspaikkojen siirtoja ja käyttötarkoituksen muutoksia. Tällä jälkimmäisellä muutoskaavalla on myös tuotu mukaan ARA kaavamerkintä, joka mahdollistaa vaihtoehtoisesti lomaasumisen tai vakituisen asumisen. Viimeisimpien muutosten jälkeen on kaava-alueen maanomistajilla ilmennyt lisää muutostarpeita lähinnä rakennuspaikkojen siirtojen ja käyttötarkoituksen muutosten muodossa. Tämän osayleiskaavamuutoksen tavoitteena on toteuttaa maanomistajien toivomat muutokset siinä määrin kuin niille on edellytyksiä, eivätkä muutokset ole alkuperäisen osayleiskaavan tavoitteiden vastaisia. Tällä muutoskaavalla ei muuteta mitoitusta tilojen osalta. Kunnanhallitus on päättänyt käynnistää kaavamuutosten laatimisen maanomistajien aloitteesta. Kaavamuutokset kohdistuvat rantaosayleiskaava-alueelle seuraavasti: 1) Tila Hiekkaharju. Mitoituksen mukaisen rakennuspaikan osoittaminen. 2) Tila Vilikkola. Käyttötarkoituksen muutos. 3) Tila Jokela. Käyttötarkoituksen muutos. 4) Tilat Kopara ja Tikka. Käyttötarkoituksen muutos 5) Tila Eljaksela. Rakennuspaikkojen siirto. 6) Tila Joutenpaikka. Käyttötarkoituksen muutos. 7) Tilat Sääskiniemi, Hiekkaniemi. Rakennuspaikan siirto 8) Tilat Jääskelä, Pulkkilansalo. Käyttötarkoituksen muuttaminen ja rakennusoikeuksien siirtäminen. 9) Tila Tuulensuu. Käyttötarkoituksen muuttaminen. Viranomaisneuvottelu kaavamuutoksista on pidetty

22 Kunnanhallitus Kaavatoimikunta käsittelee rantaosayleiskaavamuutokset. Oheismateriaali 3. Päätösesitys: Kaavatoimikunta esittää kunnanhallitukselle oheismateriaali 3 mukaisen Rasvangin osayleiskaavamuutosluonnoksen hyväksymistä ja asettamista nähtäville. Esityksen mukainen Khall. 34 Tervon kunnan hallintosääntö (Kvalt ) 5. Liite 4. Kunnanhallitus päättää Rasvangin osayleiskaavan muutosasiakirjojen hyväksymisestä kaavatoimikunnan esityksen mukaisesti ja asettaa kaavaluonnoksen nähtäville MRL:n tarkoittamalla tavalla.

23 Kunnanhallitus ÄYSKOSKEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS Khall. 35 Kaavatmk. 7 ( ) Osalle alkuperäisen osayleiskaavan alueesta on laadittu päivitys ja laajennus. Tämä päivitys, Äyskosken osayleiskaava, on kunnanvaltuustossa hyväksytty Äyskosken osayleiskaava-alue käsittää Äyskosken, Lohimaan ja Koskiniemen. Kaavamuutoksella yleiskaava saatettiin alueen uusia kehittämistavoitteita vastaavaksi. Nyt laadittava kaavamuutos kohdistuu rantaosayleiskaava-alueen tiloille Koskiniemi I ja Koskiniemi. Rakennusoikeus on tarkoitus siirtää tilalta 4:77 tilalle 4:76. Viranomaisneuvottelu kaavamuutoksista on pidetty Kaavatoimikunta käsittelee osayleiskaavamuutokset. Oheismateriaali 4. Päätösesitys: Kaavatoimikunta esittää kunnanhallitukselle oheismateriaali 4 mukaisen Äyskösken osayleiskaavamuutosluonnoksen hyväksymistä ja asettamista nähtäville. Esityksen mukainen Khall. 35 Tervon kunnan hallintosääntö (Kvalt ) 5. Liite 5. Kunnanhallitus päättää Äyskosken osayleiskaavan muutosasiakirjojen hyväksymisestä kaavatoimikunnan esityksen mukaisesti ja asettaa kaavaluonnoksen nähtäville MRL:n tarkoittamalla tavalla.

24 Kunnanhallitus KOSKINIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN KÄYNNISTÄMINEN Khall. 36 Kaavatmk. 8 ( ) Tervon kunnan Äyskosken matkailualueen läheisyyteen Nilakan rannalle Koskiniemen länsirannalle on tarkoitus laatia ranta-asemakaava. Suunnittelualueen rajaus oheismateriaali 5. Alueelle on laadittu kunnanvaltuuston hyväksymä ( ) rantaasemakaava, jonka korkeinhallinto-oikeus kumosi sen päätöksellään. Ranta-asemakaavan tavoitteena on muodostaa alueelle mökkikylä ja matkailupalveluita. Alueelle sijoitettavia palveluista ovat mm. ravintola, kylpylä ja urheilupalvelut. Alue on tarkoitus rakentaa ulkoasultaan, väritykseltään ja tyyliltä yhtenäiseksi. Alueen jätevedet on johdettava kunnalliseen viemäriverkostoon. Viranomaisneuvottelu kaavamuutoksista on pidetty Oheismateriaali 5. Päätösesitys: 1. Kaavatoimikunta esittää kunnanhallitukselle oheismateriaali 5 mukaisen Koskiniemen ranta-asemakaavan käynnistämistyön hyväksymistä ja asettamista nähtäville MRL:n tarkoittamana kaavaluonnoksena. 2. Kaavatoimikunta esittää, että kunnanhallitus hyväksyy kaavanlaatijaksi maanomistajan valitseman kaavoittajan FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy:stä. Esityksen mukainen Khall. 36 Tervon kunnan hallintosääntö (Kvalt ) 5. Liite 6. Kunnanhallitus päättää kaavatoimikunnan esityksen mukaisesti 1. Koskiniemen ranta-asemakaavan luonnosasiakirjojen hyväksymisestä 2. asettaa kaavaluonnoksen nähtäville MRL:n tar-

25 Kunnanhallitus koittamana kaavaluonnoksena.

26 Kunnanhallitus ÄYSKOSKEN RANTA-ASEMAKAAVAMUUTOS Khall. 37 Kaavatmk. 9 ( ) Tervon kunnan Äyskosken alueelle ja sen lähiympäristöön on tarkoitus laatia ranta-asemakaavan muutos. Äyskosken alueen omistus on muuttunut, minkä johdosta on tarkoitus muuttaa asemakaavaa siten, että matkailu- ja majoitus toiminnot pystyvät laajenemaan, kehittymään ja sijoittumaan tarkoituksenmukaisesti uusien suunnitelmien mukaisesti. Ranta-asemakaavan muutos (oheismateriaali 6) käsittää korttelit 1, 6, 7, 9 (osa) 16, 17, 18, ja 19 (osa) sekä lähivirkistysalueita. Muutoksella on tarkoitus mm. mahdollistaa useampien pienempien mökkien rakentaminen muutaman suuren mökin sijaan ja päivittää asemakaava vastaamaan nykyistä tilannetta ja tarvetta. Tavoitteena on tehdä rakennusalueiden rajoihin pieniä muutokset sekä tutkia rakennusoikeuden mahdollista lisäämistä. Alueet ovat yksityisessä omistuksessa. Suunnittelualueen sijainti ja rajaus selviää oheisista kuvista Ranta-asemakaavan tavoitteena on muuttaa voimassa oleva rantaasemakaavaa siten, että se kaavan mukainen RM-1, RM-5 ja RM-8 alueilla oleva rakennusoikeus on jaettavissa vapaammin erillisiin rakennusmassoihin. Kaavalla on myös tarkoitus turvata rantojen virkistys- ja kalastusmahdollisuudet sekä osoittaa rakennuspaikat jo oleville rantasaunoille. Suunnittelulla pyritään hyödyntämään olemassa olevaa rakennuskantaa mahdollisimman hyvin Kaavatoimikunta käsittelee Äyskosken ranta-asemakaavamuutoksen. Viranomaisneuvottelu Äyskosken ranta-asemakaavamuutoksesta on pidetty Oheismateriaali 6. Päätösesitys: Kaavatoimikunta esittää kunnanhallitukselle oheismateriaali 6 mukaisen Äyskosken ranta-asemakaavamuutosluonnoksen hyväksymistä ja asettamista nähtäville väliseksi ajaksi. Esityksen mukainen Erkki Pääkkönen ja Petteri Ristikangas eivät osallistuneet asiankäsittelyyn.

27 Kunnanhallitus Khall. 37 Tervon kunnan hallintosääntö (Kvalt ) 5. Liite 7. Hallintojohtajan päätösesitys: Kunnanhallitus päättää Äyskosken ranta-asemakaavan muutosasiakirjojen hyväksymisestä kaavatoimikunnan esityksen mukaisesti ja asettaa kaavaluonnoksen nähtäville väliseksi ajaksi MRL:n tarkoittamalla tavalla. Erkki Pääkkönen ja Petteri Ristikangas eivät osallistuneet asian käsittelyyn eikä päätöksentekoon.

28 Kunnanhallitus KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 16 Khall. 38 Kaavatmk. 10 ( ) Kaavatoimikunta keskustelee Kirkonkylän asemakaavan muutoksen tavoitteista, kaavan rajauksesta ja käynnistämisestä. Oheismateriaali 7. Päätösesitys: 1. Kaavatoimikunta esittää kunnanhallitukselle Kirkonkylän asemakaava prosessin käynnistämisestä korttelissa Kaava-alueeksi esitetään oheisen kartan (oheismateriaali 7) mukaista aluetta. 3 Kaavatoimikunta esittää kunnanhallitukselle, että kaavoittajaksi valitaan Timo Leskinen FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy:stä. Esityksen mukainen Khall. 38 Tervon kunnan hallintosääntö (Kvalt ) 5. Oheismateriaali 4. Kunnanhallitus päättää kaavatoimikunnan esityksen mukaisesti 1. käynnistää Kirkonkylän asemakaavanmuutosprosessin korttelissa tehdä kaavoitusmenettely-, vuorovaikutus- sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelman maankäyttö- ja rakennuslain mukaisesti 3. hyväksyä kaava-alueeksi kartan (oheismateriaali 4) mukaisen alueen 4. hyväksyä kaavoittajaksi Timo Leskisen FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy:stä

29 Kunnanhallitus ASUNTO OY TERVON KIEVARI NIMISEN ASUNTO-OSAKEYHTIÖN OSAKKEIDEN NROT MYYMINEN Khall. 39 Tervon kunta on saanut Rauni Anneli Nuutiselta ostotarjouksen Asunto OyTervon Kievari nimisen asunto-osakeyhtiön osakkeista nrot Kauppakirjaluonnos liitteenä 8. Tervon kunnan hallintosääntö (Kvalt ). Kunnanhallituksen puheenjohtajan päätösesitys: Kunnanhallitus hyväksyy Asunto Oy Tervon Kievari -nimisen asuntoosakeyhtiön osakkeiden nrot myymisen Rauni Anneli Nuutiselle kauppakirjaluonnoksen ehtojen mukaisesti. Kunnanjohtaja ja hallintojohtaja eivät osallistu asian käsittelyyn eikä päätöksentekoon. Pöytäkirjanpitäjänä toimii kunnanhallituksen puheenjohtaja. Kunnanjohtaja ja hallintojohtaja eivät osallistuneet asian käsittelyyn eikä päätöksentekoon. Pöytäkirjanpitäjänä toimi kunnanhallituksen puheenjohtaja.

30 Kunnanhallitus KUNNANVALTUUSTON , JA KOKOUSTEN PÄÄTÖSTEN TOIMEENPANO Khall Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 74 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen 75 Työjärjestyksen hyväksyminen 76 Tervon kunnan kaavoituskatsaus vuonna Tarkastuslautakunnan arviointisuunnitelma vuosille ja työohjelma vuodelle Arviointikertomus vuodelta Tervon kunnan vuoden 2014 tuloveroprosentin vahvistaminen ja kiinteistöveroprosenttien määrääminen 80 Tervon kunnan sivistystoimen, perusturvan, ympäristötoimen, ympäristöterveystoimen, teknisen toimen ja ruokapalvelun tulosyksikön vuoden 2013 talousarvion toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden sekä määrärahojen käytön toteutumisvertailu /lisämäärärahaesitykset vuodelle Tervon kunnan talousarviovuoden 2013 investointien määrärahamuutokset 82 Asunto-osakeyhtiö Opettaja-asuntolan perustaminen ja Opettajaasuntolan/määräalan myyminen perustettavalle kiinteistöosakeyhtiölle 83 Lausuntopyyntö kuntarakennelakiluonnoksesta, Valtiovarainministeriö 162:00/2011, / voimaan tulleen kuntarakennelain mukainen selvitysvelvollisuus 84 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 85 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen 86 Työjärjestyksen hyväksyminen 87 Kunnallisvaalin tuloksen vahvistaminen, julkaiseminen ja tuloksesta tiedottaminen 88 Kunnanvaltuuston vaalilautakunnan asettaminen toimikaudeksi Kunnanvaltuuston puheenjohtajien vaali vuosille Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymävaltuustoedustajat Sisä-Savon seutuyhtymän yhtymäkokousedustajat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 93 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen 94 Työjärjestyksen hyväksyminen 95 Tervon kunnan vuoden 2013 talousarviomuutokset 96 Vuoden 2014 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma 97 Tervon kunnan ja kuntakonsernin sisäinen valvonta ja riskienhallinta lukien Kunnanhallitus toteaa, että päätökset ovat syntyneet laillisessa järjes-

31 Kunnanhallitus tyksessä eivätkä mene kunnanvaltuuston toimivallan ulkopuolelle. Päätökset hyväksytään täytäntöönpantaviksi ja täytäntöönpano jätetään kunnanviraston hoidettavaksi.

PÖYTÄKIRJA. Maanantai 24.02.2014 klo 17.00-18.20

PÖYTÄKIRJA. Maanantai 24.02.2014 klo 17.00-18.20 Kunnanhallitus PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 3/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA Maanantai 24.02.2014 klo 17.00-18.20 Kunnanviraston kokoushuone SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET LAILLISUUS JA

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Torstai 11.06.2015

PÖYTÄKIRJA. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Torstai 11.06.2015 Kunnanhallitus PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 09/2015 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Torstai 11.06.2015 klo 17.00-17.55 Kunnanviraston valtuustosali Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 3/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30 Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Jäsen

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 16.01.2015 klo 09.00-12.35. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 16.01.2015 klo 09.00-12.35. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 1/2015 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Perjantai 16.01.2015 klo 09.00-12.35 Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Jäsen

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Tekninen lautakunta 3/12. Tiistai 30.10.2012 klo 18.30-20.10. Sillankorvan kokoushuone. Petteri Ristikangas, kunnanjohtaja

PÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Tekninen lautakunta 3/12. Tiistai 30.10.2012 klo 18.30-20.10. Sillankorvan kokoushuone. Petteri Ristikangas, kunnanjohtaja Tekninen lautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 3/12 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Tiistai 30.10.2012 klo 18.30-20.10 Sillankorvan kokoushuone Jäsen Paikalla

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta 3/2016 1. Ti 19.4.2016 klo 17.30-18.00. Kunnanvirasto, hallituksen ja lautakuntien kokoushuone

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta 3/2016 1. Ti 19.4.2016 klo 17.30-18.00. Kunnanvirasto, hallituksen ja lautakuntien kokoushuone Perusturvalautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 3/2016 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Ti 19.4.2016 klo 17.30-18.00 Kunnanvirasto, hallituksen ja lautakuntien

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanhallitus 4/2016 52

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanhallitus 4/2016 52 ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanhallitus 4/2016 52 Kokousaika 11.4.2016 kello 18.00 18.55 Kokouspaikka kunnantalo Läsnä Matti Kulmanen Tero Kuosa Pertti Liinoja Heikki Mäkinen, pj. Taru Ojanperä

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai klo Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie TERVO

PÖYTÄKIRJA. Perjantai klo Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie TERVO Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 2/2015 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Perjantai 20.02.2015 klo 09.00-13.05 Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Jäsen

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Maanantai 10.10.2011 klo 18:30-20:55. Kumpulainen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Maanantai 10.10.2011 klo 18:30-20:55. Kumpulainen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 8/2011 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Maanantai 10.10.2011 klo 18:30-20:55 Kunnnanviraston kokoushuone Jäsen Paikalla Varajäsen

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 14.02.2014 klo 09.00-13.40. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 14.02.2014

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 14.02.2014 klo 09.00-13.40. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 14.02.2014 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 1/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Perjantai 14.02.2014 klo 09.00-13.40 Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Jäsen

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Tiistai 25.03.2014 klo 18.00-18.40. Kunnanviraston kokoushuone, Tervontie 4 (uusi kokoushuone)

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Tiistai 25.03.2014 klo 18.00-18.40. Kunnanviraston kokoushuone, Tervontie 4 (uusi kokoushuone) ympäristölautakunta Tervontie 4, 72210 Tervo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 2/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Tiistai 25.03.2014 klo 18.00-18.40. Kunnanviraston

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 30.11.2012 klo 14.30-14.45. Todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 30.11.2012 klo 14.30-14.45. Todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Tekninen lautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 4/12 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Perjantai 30.11.2012 klo 14.30-14.45 Sähköposti- ja puhelinkokous Jäsen Paikalla

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki Perusturvalautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla Tarvainen Maarit, pj. Huttunen Tuula Jääskeläinen

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Tekninen lautakunta 2/2015. torstai 9.4.2015 klo 18.39 - Virastotalon neuvotteluhuone. Petteri Ristikangas, kunnanjohtaja

PÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Tekninen lautakunta 2/2015. torstai 9.4.2015 klo 18.39 - Virastotalon neuvotteluhuone. Petteri Ristikangas, kunnanjohtaja Tekninen lautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 2/2015 Sivu 12 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA torstai 9.4.2015 klo 18.39 - Virastotalon neuvotteluhuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Jäsen Paikalla

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Sillankorvan kokoustila os. Tervontie 2, 72210 TERVO

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Sillankorvan kokoustila os. Tervontie 2, 72210 TERVO ympäristölautakunta Tervontie 4, 72210 Tervo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 4/2012 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Torstai 04.10.2012 klo 18.30-19.50 Sillankorvan

Lisätiedot

Riitta Pulli Anja Farin Juhani Tähtivaara Paikka ja pvm Tervo

Riitta Pulli Anja Farin Juhani Tähtivaara Paikka ja pvm Tervo 1 (8) KOKOUSAIKA 16.12.2016 klo 9.00-12.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanviraston kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS PÖYTÄKIRJAN ALLE-

Lisätiedot

Maanantai 2.5.2016 klo 17.00 -

Maanantai 2.5.2016 klo 17.00 - Viranomainen KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA Nro 5/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Maanantai 2.5.2016 klo

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1. Tekninen lautakunta 19.1.2011

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1. Tekninen lautakunta 19.1.2011 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 Tekninen lautakunta 19.1.2011 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 19.1.2011 klo 16.30 17.25 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Vierikko Jussi Silvennoinen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2012. Sivistyslautakunta 17.01.2012 1. Tiistai 17.01.2012 klo 18.00 18.40

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2012. Sivistyslautakunta 17.01.2012 1. Tiistai 17.01.2012 klo 18.00 18.40 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2012 Sivistyslautakunta 17.01.2012 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 17.01.2012 klo 18.00 18.40 Puumilan Taitotalo Inkinen Anneli Räsänen Jesse

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2016. Sivistyslautakunta 28.01.2016 1

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2016. Sivistyslautakunta 28.01.2016 1 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2016 Sivistyslautakunta 28.01.2016 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Torstai 28.01.2016 klo 18.00 18.25 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Oksanen Annika

Lisätiedot

(x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) Mikko Ihanti Anitta Hakkarainen Kalevi Kinnunen Marjatta Koivukoski Ilkka Leppänen Jonna Leppänen Raimo Pekkarinen

(x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) Mikko Ihanti Anitta Hakkarainen Kalevi Kinnunen Marjatta Koivukoski Ilkka Leppänen Jonna Leppänen Raimo Pekkarinen KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 14/6.6.2011 250 Kokousaika 6.6.2011 klo 17.00 20.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta 8/2014 1. Tiistai 9.12.2014 klo 17.30-20.30. Kunnantoimiston uusi kokoushuone

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta 8/2014 1. Tiistai 9.12.2014 klo 17.30-20.30. Kunnantoimiston uusi kokoushuone Perusturvalautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 8/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Tiistai 9.12.2014 klo 17.30-20.30 Kunnantoimiston uusi kokoushuone

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Maanantai 19.05.2014 klo 17.00-18.03

PÖYTÄKIRJA. Maanantai 19.05.2014 klo 17.00-18.03 Kunnanhallitus PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 7/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA Maanantai 19.05.2014 klo 17.00-18.03 Kunnanviraston kokoushuone SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET LAILLISUUS JA

Lisätiedot

Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 1/ (1) Pohjois-Savon aluepelastuslautakunta Asianro 9356/00.01.

Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 1/ (1) Pohjois-Savon aluepelastuslautakunta Asianro 9356/00.01. Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 1/2014 1 (1) 4 Asianro 9356/00.01.00/2013 Lausunto pelastustoimen aluejaosta ja pelastustoimen järjestelmän uudelleenorganisoinnista Pelastusjohtaja Jukka Koponen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OAS 1 (5) Äyskosken ranta-asemakaavan muutos TERVON KUNTA ÄYSKOSKEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1.8.2019 MIKÄ ON OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Maankäyttö-

Lisätiedot

Pöytäkirja 1 (8) Tervon kunta Vanhus- ja vammaisneuvosto

Pöytäkirja 1 (8) Tervon kunta Vanhus- ja vammaisneuvosto 1 (8) KOKOUSAIKA 29.11.2017 klo 12:00-12:55 KOKOUSPAIKKA Tervon kunnanvirasto, Valtuustosali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla Lempinen Sami pj. Nuutinen

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Sivu 49 (61) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Sivu 49 (61) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Sivu 49 (61) Valtuusto KOKOUSAIKA Maanantai 17.11.2014 kello 18.00-18.20 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 18 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 16.4.2014

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 16.4.2014 OAS 1 (5) Äyskosken ranta-asemakaavan muutos TERVON KUNTA ÄYSKOSKEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 16.4.2014 MIKÄ ON OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Maankäyttö-

Lisätiedot

Ennen valtuuston kokousta klo 18.00 Niva-Kaijan koulun peruskorjauskohteeseen tutustuminen. Paikalla Alpo Hietala ja Toni Kainu.

Ennen valtuuston kokousta klo 18.00 Niva-Kaijan koulun peruskorjauskohteeseen tutustuminen. Paikalla Alpo Hietala ja Toni Kainu. -3, KV 30.5.2013 18:00 Ennen valtuuston kokousta klo 18.00 Niva-Kaijan koulun peruskorjauskohteeseen tutustuminen. Paikalla Alpo Hietala ja Toni Kainu. Huom!!!!! Kokouskin pidetään Niva-Kaijan koululla

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Kunnanhallitus 18/2009 349. Perjantai 18.12.2009 klo 18.00-19.30. Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Kunnanhallitus 18/2009 349. Perjantai 18.12.2009 klo 18.00-19.30. Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi Sivu Kunnanhallitus 18/2009 349 KOKOUSAIKA Perjantai 18.12.2009 klo 18.00-19.30 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Matti Tarvaisella Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla Erkki

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Maanantai 25.08.2014 klo 16.00-18.10

PÖYTÄKIRJA. Maanantai 25.08.2014 klo 16.00-18.10 Kunnanhallitus PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 11/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Maanantai 25.08.2014 klo 16.00-18.10 Kunnanviraston valtuustosali Jäsen Paikalla

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA TERVON KUNTA 2/2012. Tiistai 28.2.2012 klo 18.30-20.15. Kunnanviraston kokoushuone. Kumpulainen Tanja, varapj.

KOKOUSPÖYTÄKIRJA TERVON KUNTA 2/2012. Tiistai 28.2.2012 klo 18.30-20.15. Kunnanviraston kokoushuone. Kumpulainen Tanja, varapj. KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 2/2012 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Tiistai 28.2.2012 klo 18.30-20.15 Kunnanviraston kokoushuone Jäsen Paikalla Varajäsen

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 14/2014

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 14/2014 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 14/2014 KOKOUSAIKA 23.10.2014 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 154 155 156 157 158 159 160

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta 2/2014 1. Tiistai 18.3.2014 klo 17.30-19.30. Kunnantoimiston uusi kokoushuone

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta 2/2014 1. Tiistai 18.3.2014 klo 17.30-19.30. Kunnantoimiston uusi kokoushuone Perusturvalautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 2/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Tiistai 18.3.2014 klo 17.30-19.30 Kunnantoimiston uusi kokoushuone

Lisätiedot

MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN ANTAMAT LÄHTÖKOHDAT MRL 62, 63 ja 64 SEKÄ MRA 30

MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN ANTAMAT LÄHTÖKOHDAT MRL 62, 63 ja 64 SEKÄ MRA 30 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (5) LIPERIN KUNTA PYHÄSELÄN TELMONSELÄN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN

Lisätiedot

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 11.01.2010 klo 17.00 19.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 Tekninen lautakunta 8.1.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet 8.1.2014 klo 16.30 18.05 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Keskiviikko 8.12.2010 klo 18.00-19.05. Kumpulainen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Keskiviikko 8.12.2010 klo 18.00-19.05. Kumpulainen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki TERVON KUNTA Sosiaalilautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 8/2010 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Keskiviikko 8.12.2010 klo 18.00-19.05 Kunnanviraston

Lisätiedot

ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 4. Kunnanhallitus. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 4. Kunnanhallitus. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 4. Kunnanhallitus Kokousaika Maanantai 8.2.2016 klo 14 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla Sari Keskitalo pj olleet jäsenet Jaakko Alamattila

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Tekninen lautakunta. Petteri Ristikangas, kunnanjohtaja 21-27 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA. Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla

PÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Tekninen lautakunta. Petteri Ristikangas, kunnanjohtaja 21-27 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA. Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla Tekninen lautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla Jarmo Mäki-Penttilä, pj. Tarja Tupala, vpj.

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 Tekninen lautakunta 6.3.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 6.3.2014 klo 16.30 (TORSTAI) Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 Sivu 29 (37) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 2 varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 Sivu 29 (37) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 2 varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 Sivu 29 (37) Valtuusto KOKOUSAIKA Tiistai 28.4.2015 kello 18.00-18.15 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 19 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA TERVON KUNTA 3/2012. Tiistai 20.3.2012 klo 18.30-20.10. Kunnanjohtajan työhuone. Kumpulainen Tanja, varapj.

KOKOUSPÖYTÄKIRJA TERVON KUNTA 3/2012. Tiistai 20.3.2012 klo 18.30-20.10. Kunnanjohtajan työhuone. Kumpulainen Tanja, varapj. KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 3/2012 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Tiistai 20.3.2012 klo 18.30-20.10 Kunnanjohtajan työhuone Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA ympäristölautakunta Tervontie 4, Tervo 2/2015. Tiistai klo

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA ympäristölautakunta Tervontie 4, Tervo 2/2015. Tiistai klo ympäristölautakunta Tervontie 4, 72210 Tervo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 2/2015 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Tiistai 28.04.2015 klo 18.00-19.08 Kunnanviraston

Lisätiedot

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali 3 Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu Kunnanvaltuusto ESITYSLISTA 58 4/2011 KOKOUSAIKA Torstaina 05.05.2011 kello 16.00-16.42 Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA

Lisätiedot

klo ja Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

klo ja Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2 / 2017 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) 10.4.2017 klo 9.00

Lisätiedot

Viranomainen Päivämäärä Sivu HIRVENSALMEN KUNTA 7.12.2015 PÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus 235

Viranomainen Päivämäärä Sivu HIRVENSALMEN KUNTA 7.12.2015 PÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus 235 Kunnanhallitus 235 Aika 7.12.2015 klo 16.00-16.17 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 157 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 158 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen 159 Työjärjestyksen

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Maanantai 07.04.2014 klo 17.00-19.15

PÖYTÄKIRJA. Maanantai 07.04.2014 klo 17.00-19.15 Kunnanhallitus PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 5/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA Maanantai 07.04.2014 klo 17.00-19.15 Kunnanviraston kokoushuone SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET LAILLISUUS JA

Lisätiedot

Henkilökohtaiset varajäsenet. Mikko Ihanti Anitta Hakkarainen Kalevi Kinnunen Marjatta Koivukoski Ilkka Leppänen Jonna Leppänen Raimo Pekkarinen

Henkilökohtaiset varajäsenet. Mikko Ihanti Anitta Hakkarainen Kalevi Kinnunen Marjatta Koivukoski Ilkka Leppänen Jonna Leppänen Raimo Pekkarinen KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 26/31.10.2011 446 Kokousaika 31.10.2011 klo 17:00 18:17 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Pöytäkirja 8/2010 1 LAPINJÄRVEN KUNTA TARKASTUSLAUTAKUNTA 2009-2012 3.11.2010 41 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3

SISÄLLYSLUETTELO. Pöytäkirja 8/2010 1 LAPINJÄRVEN KUNTA TARKASTUSLAUTAKUNTA 2009-2012 3.11.2010 41 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 8/2010 1 SISÄLLYSLUETTELO ASIAT SIVU 41 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 42 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA 3 43 KUNNAN HALLINTO- JA TALOUSKATSAUS 4 44 PERUSTURVAN HALLINTO- JA TALOUSKATSAUS

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 23.05.2016 klo 9.00 14.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Maanantai 30.1.2012 klo 17.00 20.15

Maanantai 30.1.2012 klo 17.00 20.15 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2012 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 30.1.2012 klo 17.00 20.15 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 4/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 30.05.2016 klo 16:00 16:40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 17/2014 Kunnanhallitus. Maanantai 1.9.2014 klo 17.00 17.40. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 17/2014 Kunnanhallitus. Maanantai 1.9.2014 klo 17.00 17.40. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 17/2014 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Maanantai 1.9.2014 klo 17.00 17.40 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Torstai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Nro 2 / 2019 ASIA LIITE 5 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Hannu Rantala Juhani Heikkilä Reetta Hulmi Jukka Männistö Teuvo Sulin Liisa Yski. Pirjo Kotiranta. Esittelijä-sihteeri Pertti Ollikka

Hannu Rantala Juhani Heikkilä Reetta Hulmi Jukka Männistö Teuvo Sulin Liisa Yski. Pirjo Kotiranta. Esittelijä-sihteeri Pertti Ollikka Viranomainen No 2//2014 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Tekninen lautakunta Sivu 16 KOKOUSAIKA 16.4.2014 klo 17.00-18.25 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kunnanviraston

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Tekninen lautakunta 2/2013. torstai 23.5.2013 klo 18.30-19.30. Sillankorvan kokoushuone. Petteri Ristikangas, kunnanjohtaja

PÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Tekninen lautakunta 2/2013. torstai 23.5.2013 klo 18.30-19.30. Sillankorvan kokoushuone. Petteri Ristikangas, kunnanjohtaja Tekninen lautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 2/2013 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA torstai 23.5.2013 klo 18.30-19.30 Sillankorvan kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Jäsen Paikalla

Lisätiedot

KOKOUSAIKA 16.10.2007 kello 19.00-20.07

KOKOUSAIKA 16.10.2007 kello 19.00-20.07 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Maaseutuelinkeinolautakunta 2/2007 8 KOKOUSAIKA 16.10.2007 kello 19.00-20.07 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi puheenjohtajana) Kunnanvirasto, kunnanhallituksen

Lisätiedot

33 VARAEDUSTAJAN VALITSEMINEN LAKEUDEN ETAPPI OY: N YHTIÖKOKOUKSEEN 35 KIHNIÖN KUNNAN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNNÖN TARKISTAMINEN

33 VARAEDUSTAJAN VALITSEMINEN LAKEUDEN ETAPPI OY: N YHTIÖKOKOUKSEEN 35 KIHNIÖN KUNNAN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNNÖN TARKISTAMINEN ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7 Kunnanhallitus Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Maanantai 20.04.2015 klo 17.00 18.33 Kihniön kunnanviraston kokoushuone Törmä Tapani Alkkiomäki Jari

Lisätiedot

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 9/2013 1

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 9/2013 1 Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 9/2013 1 Kunnanhallitus 25.06.2013 AIKA 25.06.2013 klo 14:00-17:26 PAIKKA Kunnanvirasto johtokeskus KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 151 Kokouksen järjestäytyminen 3 152 Kunnanjohtajan

Lisätiedot

103 ohm Toimeksiantosopimus/Kaakkois-Suomen Metsätilat Oy

103 ohm Toimeksiantosopimus/Kaakkois-Suomen Metsätilat Oy 134 Kokousaika Tiistai 28.6.2011 kello 17.50 18.55 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanvaltuuston istuntosali Käsitellyt asiat nro liite 98 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 99 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 9/2010 Kunnanhallitus. Maanantai 3.5.2010 klo 17.00 19.00. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 9/2010 Kunnanhallitus. Maanantai 3.5.2010 klo 17.00 19.00. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 9/2010 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Maanantai 3.5.2010 klo 17.00 19.00 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanhallitus 2/

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanhallitus 2/ . ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanhallitus 2/2018 13 Kokousaika 12.2.2018 kello 18.45 19.33 Kokouspaikka kunnantalo Läsnä Anne-Mari Kaarto Sanna Kiertonen Matti Kulmanen Päivi Kössi, pj.

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / 2015. KOKOUSAIKA 11.2.2015 kello 19.00-20.10

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / 2015. KOKOUSAIKA 11.2.2015 kello 19.00-20.10 PÖYTÄKIRJA KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / 2015 KOKOUSAIKA 11.2.2015 kello 19.00-20.10 KOKOUSPAIKKA: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS SEO huoltoasema Jäsenet paikalla: Varajäsenet järjest.: paikalla: Alaranta Juhani

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANHALLITUS Nro 3 / 2016. KOKOUSAIKA 2.3.2016 kello 16.00-17.00

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANHALLITUS Nro 3 / 2016. KOKOUSAIKA 2.3.2016 kello 16.00-17.00 PÖYTÄKIRJA KUNNANHALLITUS Nro 3 / 2016 KOKOUSAIKA 2.3.2016 kello 16.00-17.00 KOKOUSPAIKKA: KUNNANTOIMISTO Jäsenet paikalla: Varajäsenet: paikalla: Nivala Kirsti, pj. x Keskikorpi Sointu - Sakko Antti,

Lisätiedot

PYHÄRANNAN KUNTA ESITYSLISTA 1 /2019 Sivu. Kunnanvaltuusto Kunnantalo, valtuustosali

PYHÄRANNAN KUNTA ESITYSLISTA 1 /2019 Sivu. Kunnanvaltuusto Kunnantalo, valtuustosali Kunnanvaltuusto 11.2.2019 1 Kokousaika Kokouspaikka Kutsutut 11.2.2019 klo 18.00- Kunnantalo, valtuustosali Puonti, Mervi Lisäksi 18 valtuutettua puheenjohtaja Muut osallistujat Hiitiö, Harri Haapala,

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 Tekninen lautakunta 13.11.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 13.11.2014 klo 16.30 17.50 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2014 Sivu 103 (117) Kunnanhallitus

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2014 Sivu 103 (117) Kunnanhallitus KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2014 Sivu 103 (117) Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 9.6.2014 kello 18.00-19.34 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Konneveden

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2. Kunnanvaltuusto

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2. Kunnanvaltuusto ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 Kunnanvaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Maanantai 21.6.2010 kello 18.00 18.35 Puumilan Taitotalo Mäkipää Lea, puheenjohtaja Björn Risto, I

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2009 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 30.9.2009 klo 18.00. Vesannon kunnanviraston yläsali

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2009 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 30.9.2009 klo 18.00. Vesannon kunnanviraston yläsali RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2009 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 30.9.2009 klo 18.00 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Vesannon kunnanviraston yläsali Pöytäkirjan Sivu 57 58 59

Lisätiedot

Pusa Leila ja Annala Tarmo

Pusa Leila ja Annala Tarmo ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 Kunnanhallitus Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Maanantai 16.02.2015 klo 17.00 Kihniön kunnanviraston kokoushuone Törmä Tapani Pusa Leila Annala Tarmo

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. 16 valtuutettua erillisen luettelon mukaisesti. Petteri Ristikangas, Kaija Tarvainen ja Esko Tossavainen

PÖYTÄKIRJA. 16 valtuutettua erillisen luettelon mukaisesti. Petteri Ristikangas, Kaija Tarvainen ja Esko Tossavainen Kunnanvaltuusto PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 8/2013 Sivu 1 KOKOUSAIKA Torstai 19.12.2013 klo 10.00-12.15 KOKOUSPAIKKA Nuorisotalo Manttu, Mantuntie 2 SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET LAILLISUUS

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Maanantai 20.04.2015 klo 17.00-18.45

PÖYTÄKIRJA. Maanantai 20.04.2015 klo 17.00-18.45 Kunnanhallitus PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 06/2015 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Maanantai 20.04.2015 klo 17.00-18.45 Kunnanviraston valtuustosali Jäsen Paikalla

Lisätiedot

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi 1 KOKOUSAIKA 22.5.2017 klo 17.00 17.05 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Hallituksen ja lautakuntien uusi kokoushuone (Akvaario) SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanhallitus 5/

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanhallitus 5/ . ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanhallitus 5/2017 67 Kokousaika 25.4.2017 kello 16.30 20.12 Kokouspaikka kunnantalo Läsnä Matti Kulmanen Tero Kuosa Pertti Liinoja Pekka Markula Taru Ojanperä

Lisätiedot

38 RANTA-ASEMAKAAVAN LAATIMINEN OSALLE KANKARINJÄRVEÄ

38 RANTA-ASEMAKAAVAN LAATIMINEN OSALLE KANKARINJÄRVEÄ ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Tekninen lautakunta 19.8.2015 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 19.8.2015 klo 16.30 17.25 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Irja Keskinen Jussi

Lisätiedot

27.4.2015 klo 9.00-15.00 kunnanvirastossa

27.4.2015 klo 9.00-15.00 kunnanvirastossa KOKOUSAIKA Maanantai 20.4.2015 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT 100 101 102 103 104 105 106 107 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastus Tiedoksi merkittävät

Lisätiedot

JUANKOSKI Pieksän järvien ja Muuruvesi - Karhonvesi roykmuutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

JUANKOSKI Pieksän järvien ja Muuruvesi - Karhonvesi roykmuutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JUANKOSKI Pieksän järvien rantaosayleiskaavan ja Muuruveden Karhonveden rantaosayleiskaavan muutos Rantaosayleiskaavamuutokset koskevat tiloja Haukiniemi 434-1- 129, Venhonranta 434-2-58, Pieksänranta

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLLON KY. Yhtymävaltuusto 29.10.2015

TERVEYDENHUOLLON KY. Yhtymävaltuusto 29.10.2015 MUONION-ENONTEKIÖN ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA Kokousaika To 29.10.2015 klo 19.00 19.32 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Muonion kunnasta: Hietala Kosti, I vpj. Kangosjärvi Ulla-Maija

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 11.9.2012 tark. 15.10.2013

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 11.9.2012 tark. 15.10.2013 OAS 1 (6) 15.10.2013 Kirkonkylän asemakaavan muutos TUUSNIEMEN KUNTA KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KULAJOEN ALUE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 11.9.2012 tark. 15.10.2013 MIKÄ ON OSALLISTUMIS

Lisätiedot

Jutta Pasma (sit) Satu Sirviö (sit) Ahti Isojärvi (kesk) Jari Tervo (kesk) Marko Poikela (kesk) Pirkko Hyötylä (kesk)

Jutta Pasma (sit) Satu Sirviö (sit) Ahti Isojärvi (kesk) Jari Tervo (kesk) Marko Poikela (kesk) Pirkko Hyötylä (kesk) Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 310 Kunnanhallitus ESITYSLISTA 15/2009 KOKOUSAIKA Perjantaina 04.12.2009 kello 15.00 15.40 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto valtuustosali SAAPUVILLA

Lisätiedot

(x) (x) (-) (x) (x) (x) (x) Mikko Ihanti Anitta Hakkarainen Kalevi Kinnunen Marjatta Koivukoski Ilkka Leppänen Jonna Leppänen Raimo Pekkarinen

(x) (x) (-) (x) (x) (x) (x) Mikko Ihanti Anitta Hakkarainen Kalevi Kinnunen Marjatta Koivukoski Ilkka Leppänen Jonna Leppänen Raimo Pekkarinen KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 17/4.7.2011 307 Kokousaika 4.7.2011 klo 17.00-18.50 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Maija Räsänen. Puheenjohtaja. Jorma Voutilainen. Tarkastusaika. Tuusniemi klo 14:00 alkaen. Allekirjoitus. Paikka ja pvm

Maija Räsänen. Puheenjohtaja. Jorma Voutilainen. Tarkastusaika. Tuusniemi klo 14:00 alkaen. Allekirjoitus. Paikka ja pvm Kokouskutsu / Esityslista Nro 6/2018 1 (6) KOKOUSAIKA 9.4.2018 Klo 15:00- KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Tuusniemen kunta, kunnanhallituksen huone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat KOKOUSKUTSU LUHANGAN KUNTA 2 /2014 Kaavatoimikunta Kokousaika Maanantai 3.2.2014 klo 16.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 6 7 8 9 sivu 7 7 8 9 Kunnantalo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Valitaan

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kokousaika 14.4.2014 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 86 87 88 89 90 91 92 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LUUMÄKI Päiväys 9.1.2014 KIVIJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SEKÄ LUUMÄEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMAN TARKOITUS Osallistumis-

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 3/2012 Sivu 1( ) VAPAA-AIKAJAOSTO Torstai 04.10.2012 klo 18.00-19.50

KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 3/2012 Sivu 1( ) VAPAA-AIKAJAOSTO Torstai 04.10.2012 klo 18.00-19.50 1 KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 3/2012 Sivu 1( ) VAPAA-AIKAJAOSTO Torstai 04.10.2012 klo 18.00-19.50 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Henkilökohtaiset varajäsenet: Linna Ilpo Kinnunen Virve Vasalampi Maija Suominen Antti Voutila Reijo. (x) (-) (x) (x) (x) (-) (-) (x) (x)

Henkilökohtaiset varajäsenet: Linna Ilpo Kinnunen Virve Vasalampi Maija Suominen Antti Voutila Reijo. (x) (-) (x) (x) (x) (-) (-) (x) (x) KINNULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu Nro 4 5.7.2017 26 Kokousaika 5.7.2017 klo 19-20.25 Kokouspaikka Kunnanvirasto, neuvotteluhuone Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana) x

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanhallitus Nro 21 7.12.2015 607

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanhallitus Nro 21 7.12.2015 607 KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanhallitus Nro 21 7.12.2015 607 Kokousaika 7.12.2015 klo 17.00 21.15 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali. Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä,

Lisätiedot

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 3/2016 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 19.

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 3/2016 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 19. Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 3/2016 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 2.2.2016 Kokoustiedot Aika Maanantaina 8.2.2016 kello 19.00 Käsiteltävät asiat Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone 41 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

1 HANKEKUVAUS JA SUUNNITTELUTILANNE

1 HANKEKUVAUS JA SUUNNITTELUTILANNE FCG Finnish Consulting Group Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ( 10 ) JOUTSAN KUNTA JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN OSITTAINEN MUUTTAMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 HANKEKUVAUS JA SUUNNITTELUTILANNE

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN KOKOUS 2/2015. Kokousaika 18.2.2015, klo 17.00 17:55. Paikka Teknisen toimiston kokoushuone, Hollitie 7. Asiat 10-12.

YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN KOKOUS 2/2015. Kokousaika 18.2.2015, klo 17.00 17:55. Paikka Teknisen toimiston kokoushuone, Hollitie 7. Asiat 10-12. ASIALISTA YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN KOKOUS 2/2015 Kokousaika, klo 17.00 17:55 Paikka Teknisen toimiston kokoushuone, Hollitie 7 Asiat 10-12 Asialista EI VERKOSSA... 25 EI VERKOSSA... 26 EI VERKOSSA... 27 ILMOITUKSET...

Lisätiedot

PUOLANGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/2015 Kunnanhallitus 3.12.2015. Otsikko Sivu 168 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA

PUOLANGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/2015 Kunnanhallitus 3.12.2015. Otsikko Sivu 168 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PUOLANGAN KUNA PÖYÄKIRJA 5/05 AIKA 3..05 9:00 - :9 PAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali KÄSIELLY ASIA Otsikko Sivu 68 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA 3 PÄÄÖSVALAISUUDEN OEAMINEN 69 PÖYÄKIRJANARKASAJIEN VALINA

Lisätiedot

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 14.2.2012

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 14.2.2012 OAS 1 (6) KONNEVEDEN KUNTA PUKARAJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN Hannu Heiskanen OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 14.2.2012 MIKÄ ON OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Maankäyttö- ja rakennuslain

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 2 / 2015. KOKOUSAIKA 15.4.2015 kello 19.00-20.40

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 2 / 2015. KOKOUSAIKA 15.4.2015 kello 19.00-20.40 PÖYTÄKIRJA KUNNANVALTUUSTO Nro 2 / 2015 KOKOUSAIKA 15.4.2015 kello 19.00-20.40 KOKOUSPAIKKA: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kilpukan ruokala Jäsenet paikalla: Varajäsenet järjest.: paikalla: Alaranta Juhani

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 27.11.2015 klo 09.00-12.45. Kaija Tarvainen Hallintojohtaja, :t 37-41 Katja Suhonen sivistyslautakunnan pj.

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 27.11.2015 klo 09.00-12.45. Kaija Tarvainen Hallintojohtaja, :t 37-41 Katja Suhonen sivistyslautakunnan pj. Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 6/2015 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Perjantai 27.11.2015 klo 09.00-12.45 Yhtenäiskoulu (Kirkkotie 5) klo 9.00-10.00 ja Kunnanvirasto

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 AIKA 15.11.2017 klo 13:00 PAIKKA Sodankyläntie 1 A KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 16 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 17 KOKOUKSEN JÄRJESTÄYTYMISTOIMET

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TUUSNIEMEN KUNTA PAHKASALON ASEMAKAAVA. OAS 1 (5) Tuusniemen kunta Pahkasalon asemakaava

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TUUSNIEMEN KUNTA PAHKASALON ASEMAKAAVA. OAS 1 (5) Tuusniemen kunta Pahkasalon asemakaava Leskinen Timo 15.10.2013 OAS 1 (5) Pahkasalon asemakaava OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TUUSNIEMEN KUNTA PAHKASALON ASEMAKAAVA 1. HANKEKUVAUS Asemakaava koskee tiloja 403-1-92 (Mutalahti), 403-1-93

Lisätiedot

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNI- TELMA (OAS)

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNI- TELMA (OAS) FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ( 6 ) RAUTALAMMIN KUNTA SONKARI-KIESIMÄ RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Kunnanhallitus 12.4.2016 57

ISONKYRÖN KUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Kunnanhallitus 12.4.2016 57 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 6/2016 Kunnanhallitus Sivu 56 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) MUUT SAAPUVILLA OLLEET (ja läsnäolon peruste)

Lisätiedot