KOKOUSPÖYTÄKIRJA Elinkeinolautakunta 1 KOKOUSAIKA kello Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KOKOUSPÖYTÄKIRJA Elinkeinolautakunta 1 KOKOUSAIKA. 27.2.2009 kello 12.00-14.10. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone"

Transkriptio

1 Viranomainen Nro Sivu Utsjoen kunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Elinkeinolautakunta 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) kello Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Porsanger Veikko, puheenjohtaja Länsman Inger, varapuheenjohtaja Manninen Terttu Guttorm Urho Lohi Juha Länsman Vieno Somby Uula P. Läsnä X X X X X Poissa X X MUUT SAAPUVILLA OLLEET (ja läsnäolon peruste) Heikki Niittyvuopio, esittelijä Raimo Länsman, sihteeri Esko Aikio, tulkki Raimo Hekkanen, Kunnanhallituksen edustaja X X X X LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 1 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUSTAPA (tarkastuspaikka ja aika sekä tarkastajien valinta taikka merkintä edellisen kokouksen pöytäkirjan tarkastamisesta) 2 PÖYTÄKIRJAN ALLEKIRJOITUS JA VARMENNUS Päätös: Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös: Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Juha Lohi ja Urho Guttorm. Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Pöytäkirjan käsittelylehdet on samalla varustettu nimikirjaimillamme Veikko Porsanger Tarkastusaika Allekirjoitukset Raimo Länsman Juha Lohi Paikka ja pvm Urho Guttorm Virka-asema

2 Utsjoen kunta 2 Työjärjestyksen hyväksyminen 3 Esitys: Hyväksytään kokouskutsun mukainen työjärjestys Päätös: Seuraava kokous pidetään aikaisemmin klo Kokouskutsun mukainen työjärjestys hyväksytään.

3 Utsjoen kunta 3 Pöytäkirjan nähtävänä pito 4 Esitys: Pöytäkirja on nähtävillä kokouksen pöytäkirjan tarkastamisesta sitä seuraavana arkipäivänä kunnanvirastolla viraston aukioloaikana. Päätös: Hyväksytään.

4 Utsjoen kunta 4 Toimintakertomuksen vahvistaminen vuodelta Elinkeinotoimen talouden toteutuma kokouksen oheismateriaali N:o1. Elinkeinotoimen toteutuma kokonaisuutena on seuraava: Talousarvio Toteutuma Erotus Menot Tulot Netto Elinkeinotoimen talousarvion toteutuma on kokonaisuutena pysynyt talousarviossa ja nettokustannuksissa toteutumassa säästöä nettona euroa. Elinkeinotoimen momentti 5000 on ylittänyt nettona 7557 ja projekteissa säästöä nettona , joten kokonaisuutena elinkeinotoimi alittanut talousarviota nettona Elinkeinolautakunnan tehtävänä on edistää yritystoiminnan toimintaedellytyksiä ja on hoitaa sille kuuluvat viranomaistehtävät. Lautakunta on toiminut myös kunnallisena leirintäalueviranomaisena sekä se vastaa myös kunnallisesta kuluttajaneuvonnasta. Kuluttajaneuvontapalvelua annettiin neljässä eri tapauksessa. Elinkeinoasiamies on avustanut yrittäjiä yrityksen perustamista, laajentamista ja kehittämistä koskevissa asioissa. Hankkeet sisälsivät matkailupalveluja, jalostustoimintaa, peruselinkeinotoimintaa. TE-keskuksen maaseutuosasto on tehnyt maa- ja porotalouden harjoittajille 29 erillistä päätöstä maaseutuhallinnon rakennetukilainsäännösten perusteilla. Matkailuneuvontaa toteutettiin Utsjoen Luontotuvalla yhdessä Metsähallituksen kanssa. Toimintavuonna matkailuneuvontaa annettiin myös Karigasniemen kylätalolla yhteistyössä Saivu kylätalohankkeen kanssa. Maaseutusihteeri on osallistunut asiantuntijana eri viranomaisten kehittämistapaamisiin koskien Tenojoen kalastusta, reittisuunnittelua, metsien kestävää käyttöä ja alueen kehittämistä koskevissa asioissa. Elinkeinoasiamies on elinkeinoyhtiö SEG:n hallituksessa Pohjois- Lapin seutukuntayhtymän edustajana. Maaseutusihteeri oli asiantuntijana mukana Tenojoen rajavesikomission kokouksessa. Elinkeinotoimi on antanut laajakaista-asiasta selvityksen viestintävirastolle koskien Utsjoen haja-asutusalueiden puhelin- ja tiedonsiirtopalveluiden saatavuudesta.

5 Utsjoen kunta 5 Toimintakertomuksen vahvistaminen vuodelta 2008 Elinkeinotoimi oli mukana yrittäjien kanssa Barents-messuilla, jossa esiteltiin rajakauppatoimintaa, poronlihanjalostusta ja matkailupalveluja. Osastolle oli yrittäjiä Karigasniemeltä, Utsjoelta ja Nuorgamista. Tenojokilaakso siistiksi jatkohanke toteutettiin kesän 2008 aikana. Hankkeen konkreettiset toimenpiteet tehtiin nuorten toimesta hankevetäjän ohjauksella. Nuorten työtehtäviin kuuluivat mm. Utsjoen kunnan lähivirkistysreittien, rantavirkistyspaikkojen ja lähiranta-alueiden sekä pääteiden pysähdys- ja levähdyspaikkojen siivous- ja huoltotyöt Kirkonkylän, Karigasniemen ja Nuorgamin alueella, Tenon, Utsjoen, Inarijoen rantojen siivous, jätteenkeräyspaikkojen siivous. Nuoret myös suunnittelivat jätehuoltoinfolehden. Lisäksi nuoret kohensivat kirkonkylän kyläkuvaa osallistumalla Galkujoen vanhan niityn kunnostustöihin. Niityn raivauksessa syntyneistä jätteistä nuoret tekivät tilataideteoksen yhdessä elämässä mukana -hankkeen väen kanssa. Hankkeen tuloksena Tenojokilaakson ympäristö siistiytyi, virkistyspaikat ja lähireitit huollettiin ja jätehuoltoinfolehtiset suunniteltiin ja painettiin. Nuoret keräsivät ja kuvasivat aineiston jätehuoltoinfolehteen. Hanke työsti jäteoppaan matkailijoille ja vapa-ajan asukkaille. Hanke työllisti 12 nuorta ja hanketyöntekijän. Hanke sai paljon kiitosta monelta eri taholta. Paikalliset nuoret saivat kesätöitä ja asennekasvatusta jätehuollosta ja muistakin ympäristöasioista. Hanke toteutui hankesuunnitelman mukaisesti. Matkailuhankkeessa elinkeinotoimi järjesti Nuorgamissa, Utsjoella ja Karigasniemellä tiedotus- ja kuulemistilaisuudet sekä laadittiin selvitys laajan matkailun markkinointia koskevan hankkeen käynnistämiseksi. Tässä vaiheessa ei löytynyt hankkeeseen siinä määrin kiinnostusta, että olisi saatu sitoutuneita yrityksiä yksityisrahoituksen hankkimiseksi, jotta hanke olisi voitu käynnistää. Esitys: Toimintakertomus vuodelta 2008 hyväksytään. Päätös: Hyväksytään.

6 Utsjoen kunta 6 Matkailuneuvonnan järjestäminen vuonna Matkailuneuvonnan järjestämiseksi elinkeinotoimella on määräraha, jolla voidaan palkata matkailuneuvontaan kaksi henkilöä kesänajaksi yhteensä 6 kuukaudeksi ja 8 kuukaudeksi, jos lisämääräraha myönnetään. Työntekijät pyritään ottamaan työvoimatoimiston kautta työttömistä työnhakijoista. Metsähallituksen kanssa tehty yhteistyösopimus matkailuneuvonnan järjestämiseksi tarvittaessa päivitetään. Liitteenä oheismateriaali N:o 2. Esitys: Vuonna 2009 Utsjoen kunta toteuttaa matkailuneuvonnan yhteistyössä Metsähallituksen kanssa luontotuvalla Utsjoen kirkonkylällä. Matkailuneuvojien palkkauksiin haetaan työllistämistukea, jos työntekijänä on työllisyystukeen oikeutettu henkilö. Päätös: Hyväksytään lisäyksellä, että matkailuneuvonta järjestetään myös Karigasniemellä 2 kk ajaksi.

7 Utsjoen kunta 7 Elinkeinosihteerin paikan täyttäminen Kh Elinkeinosihteerin tehtäviin kuuluvat elinkeino- ja maaseutuhallinnon toimistotehtävät, asiakasneuvonta, hankehallinnointi, tehtäväalueeseen kuuluva asiakaspalvelu, matkailuneuvonnan tehtävät kesä-syyskuun aikana, porotaloushallinnon tukiasioiden hoito sekä yritysneuvonta. Elinkeinosihteeriltä edellytetään alueen matkailun ja peruselinkeinojen tuntemusta. Vaatimuksena on tehtävään soveltuva koulutus, yritystalouden osaaminen, toimistotyökokemus ja tietotekniikan hallinta. Saamenkielen taito katsotaan erityiseksi ansioksi. Työ olisi kokoaikainen. Toimi olisi määräaikainen saakka. Elinkeinosihteerin tulisi aloittaa työt mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään Elinkeinotoimen talousarviossa on määrärahaesitys elinkeinosihteerin palkkaamiseksi. Elinkeinotoimi hakee lupaa toimen täyttämiseen. Valmisteli: maaseutusihteeri Valmistelijan esitys: Kunnanhallitus antaa täyttöluvan määräaikaisen elinkeinosihteerin toimen täyttöön. Elinkeinotoimessa on tarkoitus suorittaa uudelleenorganisointi vuoden 2009 alkupuolella. Ehdotus: Kunnanhallitus myöntää täyttöluvan elinkeinosihteerin toimeen toukokuun 2009 loppuun saakka. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin Elinkeinotoimen talousarviossa on määrärahavaraus työntekijän Elink.ltk 7 palkkaamiseen. Elinkeinosihteeri on palkattu työhön viranomaispäätöksellä saakka. Elinkeinosihteerin työpanosta tarvitaan elinkeinolautakunnan ja sen alaisena olevan elinkeinotoimen uudelleenjärjestelyssä koko aikaisesti elinkeinotoimistossa. Esitys: Haetaan kunnanhallitukselta elinkeinosihteerin toimen täyttölupa määräaikaisena saakka. Sen jälkeen, kun täyttölupa on saatu elinkeinolautakunta täyttää määräaikaisen elinkeinosihteerin toimen paikan ajalle Päätös: Hyväksytään.

8 Utsjoen kunta 8 Maaseutuviranomaistehtävien hoitaminen 8 Maaseutuhallinnon palveluiden järjestäminen Utsjoella muuttuu lähtien. Utsjoen kunta on tehnyt sopimuksen maaseutuviranomaispalvelujen ostosta Inarin kunnan kanssa. Sopimuksen asiakirjana on ote kunnanhallituksen tekemästä päätöksestä, jossa kunnanhallitus on hyväksynyt ostopalvelusopimuksen ajalle Sopimus oheismateriaalina N:o 3 Maaseutusihteerin ollessa osa-aikaeläkkeellä kunnan maaseutuelinkeinoviranomaisen tehtävät hoidetaan Inarin kunnan maaseututoimessa. Näistä tehtävistä kuitenkin viljelijätukiasiat hoidetaan aina Inarin kunnassa ja porotalouden sekä petoeläinvahingonkorvausasiat hoidetaan aina Utsjoen kunnassa. Elinkeinosihteeri vastaanottaa petovahinkoilmoitukset, samanaikaisesti hakijan on ilmoitettava vahingosta myös Utsjoen riistanhoitoyhdistykselle. Korvaushakemukset on jätettävä kuntaan hakemuksen jättämiselle säädetyssä yhden kuukauden määräajassa. Kuukauden määräajan laskeminen alkaa vahingon löytöpäivästä. Esitys: Sopimus saatetaan lautakunnalle tiedoksi. Elinkeinotoimiston tulee huolehtia siitä, että Utsjoen kunnanhallituksen päätöksen mukainen sopimuksen voimassaoloaika toteutuu. Päätös: Hyväksytään.

9 Utsjoen kunta 9 Elinkeinotoimen lisätalousarvio Valtuuston vahvistamassa taloussuunnitelmassa vuosille Kh 353 elinkeinolautakunta on päätetty lakkauttaa vuonna 2009 siten, että elinkeinotoimen hallinta siirretään alkaen kunnanhallituksen alaisuuteen. Valmisteli: maaseutusihteeri Valmistelijan esitys kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustoon vahvistettavaksi: Elinkeinolautakunta lakkautetaan Elinkeinotoimi siirtyy kunnanhallituksen alaisuuteen Elinkeinotoimen tulosyksikön vastaavana viranhaltijana toimii maaseutusihteeri. Elinkeinotoimen johtosääntö uudistetaan liitteen mukaisesti. Ehdotus: Kunnanhallitus hyväksyy elinkeinolautakunnan lakkauttamisen ja elinkeinotoimen johtosäännön muutokset valmistelijan esityksen mukaisesti ja esittää ne edelleen valtuustolle hyväksyttäväksi. Päätös: Puheenjohtaja esitti, että elinkeinolautakuntaa ei lakkauteta vaan elinkeinotoimi organisoidaan uudelleen vuoden 2009 aikana. Lisäksi elinkeinotoimen määrärahaa lisätään vuodelle Kunnanhallitus hyväksyi puheenjohtajan esityksen yksimielisesti Valtuusto 78 Ehdotus: Valtuusto hyväksyy kunnanhallituksen esityksen. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin. Tiedoksi: hallintokunnat Elink.ltk 9 Valtuusto on perunut elinkeinolautakunnan lakkauttamista koskevan päätöksen ja on määrännyt elinkeinotoimen organisoitavaksi uudelleen. Lisäksi valtuuston päätöksen mukaan elinkeinotoimen määrärahaa lisätään vuodelle Elinkeinotoimen hallintoa vahvistetaan viimeistään vuoden 2010 alusta. Syksystä 2009 alkaen elinkeinon toimen henkilöstön muodostaa elinkeinopäällikkö, elinkeinosihteeri ja osa-aikainen kanslisti yhteisesti yhteispalvelupisteen kanssa, jos sen toiminta käynnistyy.

10 Utsjoen kunta 10 Elinkeinotoimen lisätalousarvio Lisämäärärahalla tehdään panoraamareitin esiselvitys, tehdään kunnalle uusi matkailu- ja kuntaesite, laaditaan koko valtuuskautta koskeva elinkeinopoliittinen ohjelma lautakunnan työasiakirjaksi, uudennetaan elinkeinotoimen organisaatio ja lisätään elinkeinotoimen henkilöstöä. Vahvistettu v.2009 Lisätalousarvio Yhteensä 5000 Menot Tulot Netto Projektit Menot Tulot Netto Yhteensä Menot Tulot Netto Esitys: Elinkeinolautakunta esittää kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle hyväksyttäväksi elinkeinotoimelle määrärahan lisäys vuodelle 2009 yllä olevan esittelyn mukaisesti niin, että määrärahanlisäys momentille 5000 on nettona euroa ja projekteihin lisäys nettona euroa, lisäys yhteensä euroa. Kokouksessa annetaan esitys elinkeinolautakunnan taloussuunnitelman määrärahatarpeesta vuosille Päätös: Hyväksytään

11 Utsjoen kunta 11 Tenojokilaakso tutuksi hanke 10 Hanke kokoaa aineistoa ja tietoa Utsjoen lähivirkistysalueiden luonto- ja kulttuuriarvoista. Hanke tekee tutuksi Tenojokilaakson luontoarvot ja antaa opastusta sekä informaatiota lähitunturialueen siistinä pitämiseksi. Hankkeella pidetään alueen ympäristö siistinä, estetään arktisen herkän luontomaiseman kuluminen ja edistetään Natura- luontoarvojen huomioiminen Ohjataan ja opastetaan alueen lähireittien käyttäjiä, Tenon kalastajia ja paikallisia luonnossa liikkujia huomioimaan luonnossa liikuttaessa kulttuuri- ja luontomaisema sekä pitämään luonto puhtaana sekä siistinä. Hankkeella tehdään tiedottamisen ja asennekasvattamisen työvälineet, kunnossapidetään lähireittien ja rantautumispaikkojen rakenteita, joiden avulla alueen toimijat ja matkailuyrittäjät pystyvät kehittämään palvelutuotantoa kestävän luonnonkäytön perusteiden mukaisesti. Hanke edistää paikallista saamelaista elinkeinotoimintaa. Se lisää laajemminkin oikeaan luonnonvarojen käyttöön siten, että tunnetaan vastuuta myös ympäristön puhtaana pitämisestä. Hanke korostaa luonnon aineellisten arvojen lisäksi myös luonnon monimuotoista sisältöä ja sen henkisiä arvoja sekä antaa perustietoa paikallisen perinteestä ja saamelaiskulttuurista. Jätehuollon rakenteilla ja opasteilla maastossa liikkujat ohjataan maaston kulumisen estämiseksi käyttämään merkittyjä reittejä ja rantautumispaikkoja. Asennekasvatuksen perusteella tauko-, jätehuoltopisteet ja tulistelupaikat pysyvät siistinä. Hankkeella alueella liikkujat ohjataan käyttämään vaellus- ja lähireittien ympäristö- ja jätehuollon rakenteita. Hankkeella alueella vaeltajia opastetaan käyttämään kylien lähialueen luontoa paikallisten yritysten kautta, jolloin jätehuollon hoitamisen vastuu osittain siirtyy palveluyrityksille ja pystytään nostamaan jo olemassa olevan jätehuoltojärjestelmän käyttöastetta. Se vähentää tunturiympäristön roskaantumista ja lisää ympäristöviihtyisyyttä. Hankeen ympäristösuojelullisena tavoitteena on muokata paikallisten ja maastossa liikkujien asenteita hyvän luonnon käytön suuntaan, jolloin aiheutetaan mahdollisimman vähän haittoja luontoon ja ympäristöön. Tiedotteet ja hyvin hoidetut ja kunnossapidetyt luontopalvelurakenteet maastossa estävät luonnon roskaantumisen.

12 Utsjoen kunta 12 Tenojokilaakso tutuksi hanke Projektille palkataan vetäjä viideksi kuukaudeksi toukokuun- syyskuun väliseksi ajaksi. Opetusministeriön mahdollisesti myöntämä euron erityisavustus käytetään 10 nuoren palkkoihin ja ympäristökasvatuksen kuluihin. Lapin ympäristökeskuksen avustuksen mukainen euron määräraha käytetään tarvikkeisiin, hankevetäjän palkka- ja matkakuluihin sekä hankkeen hallinnointiin. Esitys: Hanke esitetään kunnanhallitukselle käynnistettäväksi kun rahoituspäätökset on Lapin ympäristökeskukselta ja opetusministeriöltä saatu. Projektityöntekijän paikka laitetaan hakuun, mikäli hankkeelle saadaan rahoitus niin, että työntekijä aloittaa työt Projektityöntekijä elinkeinotoimen ohjauksella vastaa hankkeen toteuttamisesta. Päätös: Hyväksytään.

13 Utsjoen kunta 13 Panoraamareittisuunnitelma 11 Laaditaan kunnan kehittämissuunnitelman ja vahvistetun yleiskaavan tavoitteiden mukainen ulkoilureittisuunnitelma Tenojokilaaksoon välille Karigasniemi- Utsjoki- Nuorgam. Suunnittelussa perustana on vahvistetut Kaldoaivin ja Paistunturin erämaa-alueen hoito- ja käyttösuunnitelmat. Laaditaan arviointi ulkoilureitin vaikutuksesta luonnonoloihin, ympäristöön, poronhoitoon ja saamelaiskulttuuriin. Tässä työssä erityisesti huomioidaan hankesuunnitelman alueen nelikenttäanalyysin eri tekijät. Hankkeella käynnistetään ulkoilureittien rakentaminen taajama- ja rajakauppakylissä tässä hankesuunnitelmassa olevien toimenpiteiden mukaisesti. Hankkeella pyritään parantamaan ulkoilu-, luontomatkailu- ja retkeilymahdollisuuksia sekä lisäämään kunnan vetovoimaa laadukkaana asuinympäristönä. Lisäksi tavoitteena on kehittää vapaa-ajan harrastusmahdollisuuksia ja parantaa asukkaiden viihtyvyyttä ja elämänlaatua. Ulkoilun palvelurakenteiden vähyys rajoittaa seudun ympärivuotisen matkailun kehittämistä sekä alueen käyttöä virkistysalueena. Tavoitteena on vetovoimainen koko vuoden kiehtova Utsjoki, rakentamalla Luonto- ja kulttuuripolkuja Karigasniemi-Nuorgam välille. Tavoitteena on jatkaa alueen lyhyttä matkailusesonkia, joka on nykyisin kohdistunut lähinnä kesäaikaan. Tavoitteena on, että hyvin merkityt ja hoidetut reitit ohjaavat kulkua tehokkaasti ja siten vähentävät maaston turhaa kulumista ja estävät tunturialueen herkän luonnon roskaantumista. Hankkeella luodaan hyvät ulkoilu- ja liikuntapalvelut kattavasti koko kunnan alueelle. Se parantaa paikallisväestön ulkoilumahdollisuuksia ja lisää asumisviihtyisyyttä kylillä. Esitys: Esitetään kunnanhallitukselle panoraamareittiä koskevan esiselvityshankkeen käynnistämistä. Hakijana on Utsjoen kunta. Hankkeen kokonaiskustannukset euroa. Yksityisrahoitus 8000 euroa, josta vastikkeeton suoritus 6000 euroa ja rahana 2000 euroa. Kunnan nettorahoitus euroa. Päätös: Hyväksytään.

14 Utsjoen kunta 14 Elinkeinotoimen hankkeet vuonna Elinkeinotoimen hankkeet oheismateriaalissa n:o 5. Tenojokilaakso tutuksi hanke käynnistetään suunnitelman mukaisesti kun rahoituspäätökset Lapin ympäristökeskukselta ja opetusministeriöltä on saatu. Projektin toteuttamisessa hyödynnetään Tenojokilaakso siistiksi hankkeissa saatuja kokemuksia. Leader hankkeiden rahat käytetään toimintaryhmän ohjelman ja siihen liittyvän kuntasopimuksen mukaisesti. Matkailun markkinoinnin kehittämisen projektissa markkinointipalvelut ostetaan 6000 eurolla Pohjois- Lapin matkailu Oy:ltä. Raja-alueen elinkeinojen kehittämishankkeelle varatuilla rahoilla hankkeistetaan Interreg- ohjelman mukainen selvittelyrahaprojekti yhteistyössä SEG:n kanssa Tenojokilaaksoa koskevan elinkeinojen kehittämishankkeen käynnistämiseksi. Esitys: Hankeohjelman mukaiset varat käytetään hankeohjelman ja yllä olevan esittelyn mukaisesti. Päätös: Hyväksytään lisäyksellä, että matkailun markkinoinnin kehittämiseen varatut rahat käytetään kunnan omaan yleiseen matkailun markkinointiin.

15 Utsjoen kunta 15 Elinkeinotoimen muut hankeideat vuosille Luonnontuotealan/ porotuotteiden yhteismarkkinointi 2. Panoraamareitin investoinnit 3. Tenojokilaakson raja-alueen elinkeinojen kehittäminen 4. Matkailun yhteismarkkinointi 5. Ensilumen latuverkosto 6. Kyläkohtaiset latuverkostot ja laitehankinnat 7. Sami Trail näyttelyhanke 8. Teno-keskus 9. Utsjoen tuhokoivikoiden ennallistaminen Esitys: Elinkeinotoimi valmistelee Panoraamareitin esiselvityshankkeen niin, että hankesuunnitelma on valmis mennessä. Rahoitushakemus jätetään TE- keskukseen Pohjoisimman Leader toimintaryhmän ohjelmasta rahoitettavaksi. Päätös: Hankkeet priorisoitiin seuraavasti : 1. Panoraamareitin investoinnit, 2. Utsjoen tuhokoivikoiden ennallistaminen ja 3. Yhdistetään ensilumen latuverkosto ja kyläkohtaiset latuverkostot ja laitehankinnat. Elinkeinoasiamies käy Lapin liitossa ja TEkeskuksessa selvittämässä latukoneiden rahoitusmahdollisuuden viime ohjelmakauden rahoista, jonka jälkeen tarvittaessa tehdään rahoitushakemus.

16 Utsjoen kunta 16 Talousarvion käyttösuunnitelma vuodelle Lautakunnan talousarvio vuodelle 2009 Elinkeinotoimi 5000 Menot Tulot Netto Projektit Menot Tulot Netto Vuoden 2009 talousarvio oheismateriaali n:o 4. Elinkeinotoimen tavoitteet vuodelle Elinkeinotoimen organisointi vahvistetaan. Laaditaan koko valtuuskautta koskeva elinkeinopoliittinen ohjelma. Vuoden aikana järjestetään kuusi yritys- ja elinkeinotoimintaa edistävää kehittämispäivää. Seutukunnan yrityshautomon kautta perustetaan kaksi uutta yritystä. Toimintavuoden aikana aktivointitilaisuuksien perusteella toteutuu kuusi yrityksen perustamiseen tai laajentamiseen perustuvaa hanketta. Toimintavuonna käynnistetään kaksi uutta kehittämishanketta; panoraamareittihanke ja Tenojokilaakso tutuksi. Matkailuneuvonnassa jatketaan yhteistyötä Metsähallituksen kanssa voimassa olevan sopimusehtojen mukaisesti. Palkataan Saivu -kylätaloon matkailuneuvoja 2 kuukauden ajaksi. Maaseutuhallinnon IACS -kuntaohjelman hoitamiseksi palvelut ostetaan Inarin kunnasta. Määrärahavaraus euroa. Laaditaan lisätalousarvio vuosille 2009 ja tehdään taloussuunnitelma vuosille Toimintavuonna elinkeinotoimen johtosääntö päivitetään ja uudistetaan. Yhteys yrittäjyystoimintaan ja yrittäjiin lisätään niin, että toiminta on yrittäjyysmyönteinen. Kunnan kotisivun kautta tiedotetaan yrittäjien uusista tuotteista, palveluista ja tapahtumista. Talousarvion täytäntöönpano-ohjeet oheismateriaalina N:0 5.

17 Utsjoen kunta 17 Talousarvion käyttösuunnitelma vuodelle 2009 Esitys: Lautakunta hyväksyy talousarvion käyttösuunnitelman vahvistetun talousarvion osalta oheismateriaalina olevan ATK-ajolistan mukaan. Viranhaltijan tilausoikeuden rajaksi määrätään 5500 euroa. Laskujen vastaanottajana toimivat elinkeinosihteeri ja projektivastaavat. Laskujen hyväksyjänä on maaseutusihteeri. Maaseutusihteerin varahenkilönä toimii elinkeinosihteeri. Talousarvion käyttösuunnitelmaan vuodelle 2009 sisältyy hankeohjelman mukaiset hankkeet. Päätös: Hyväksytään.

18 Utsjoen kunta 18 Elinkeinotoimen kalusto 15 Elinkeinotoimella on kalustoa alla olevan luettelon mukaisesti Käytössä: Moottorikelkka LYNX ST 550 Peräkärry Muuli 1400 LH Moottorisaha Husqvarna 340 Pöytätietokone Osbourne Pöytätietokone Acer Power Series Tulostin HP Laserjet 1015 Matkapuhelin Nokia 6230 Matkapuhelin Nokia Kannettava tietokone Fujitsu Amilo d 8830 (porohanke) Kamera Konica Minolta D9 5D Käyttökelvoton kalustoluettelossa oleva kalusto, Vanhat poistettavat kalusteet Matkapuhelin Nokia 3310 Matkapuhelin Nokia 5140 Tulostin Brother hl 2023 Kannettava tietokone HP- pavilion DV 4020EA Esitys: Kunnan omaisuudesta on pidettävää hyvää huolta ja se on tarkoitettu vain työkäyttöön. Moottorikelkka ja peräkärry luovutetaan virkakäyttöön vain kuittausta vastaan ja ajosta pidetään ajopäiväkirjaa. Käytön jälkeen kelkan tankki on aina täytettävä. Kelkka voidaan luovuttaa edunvalvonnan tehtäviin, Yleishallinnon käyttöön lyhyeksi ajaksi edellä mainituin perustein niin, että ajon jälkeen tankki täytetään ja kelkan huoltokustannuksiin peritään 0,50 euroa ajokilometriltä. Kalustovastaavana on elinkeinosihteeri. Päätös: Hyväksytään lisäyksellä, että käyttökelvoton kalusto merkitään poistetuksi.

19 Utsjoen kunta 19 Kunnan elinkeinopoliittinen ohjelma 16 Suomen yrittäjät järjestö laatii kunnan elinkeinopoliittisen ohjelman työkirjan Elinkeinopoliittinen ohjelman työkirjan edelliset painokset julkaistiin vuosina 2001 ja Niistä saadut hyvät kokemukset ja kehittämisehdotukset sekä esiin nousseet uudet haasteet on pyritty huomioimaan tässä päivitysversiossa. Kirjanen ei pyri olemaan valmis malli tai ohje elinkeinopoliittisen ohjelman laatimiseksi, vaan sen tarkoitus on toimia keskustelun virittäjänä. Työkirjaan on koottu asioita, joita ohjelman valmistelussa tulisi yrittäjien mielestä huomioida ja nostaa esille. Suomen Yrittäjät järjestön kirje oheismateriaalina N:o 6. Esitys: Elinkeinotoimi on mukana kunnan elinkeinojen kehittämisohjelman päivittämisessä. Elinkeinolautakunta kutsusta osallistuu yhteistyössä Tenonlaakson yrittäjäyhdistyksen kanssa koko tulevalle valtuustokaudelle lautakunnan elinkeinopoliittisen ohjelman laatimiseen valtuuston hyväksymän Utsjoki 2020 kehittämissuunnitelman perusteiden mukaisesti. Päätös: Elinkeinolautakunnan puheenjohtaja yhdessä elinkeinosihteerin kanssa kutsuu työryhmän koolle niin, että yrittäjäyhdistyksessä on mukana myös kaksi henkilöä elinkeinopoliittisen ohjelman laatimiseksi.

20 Utsjoen kunta 20. Elinkeinotoimen johtosääntö 17 Elinkeinolautakunnan organisaatiouudistus ja elinkeinotoimen kehittämisen muutostarpeet edellyttävät lautakunnan johtosäännön muuttamista. Toiminta-ajatusta on syytä tarkentaa vastamaan uusia haasteita, jossa myös tarkasti määritellään toimintaympäristö sekä sen muutokset ja sidosryhmät sekä niiden yhteys elinkeinotoimeen. Tässä yhteydessä on syytä myös arvioida elinkeinotoimen yhtiöittäminen, mutta silloin maaseutuviranomaisen tehtävät jäävät elinkeinoyhtiön toiminnan ulkopuolelle. Elinkeinotoimen henkilöstöresurssia on lisättävä ja työvastuut selkeästi määriteltävä johtosäännössä. Johtosäännössä viranhaltijoiksi elinkeinotoimessa nimetään elinkeinopäällikkö ja elinkeinosihteeri sekä määrätään toimenkuvat ja viranhaltijan kelpoisuusehdot. Elinkeinotoimen kanslistin palvelut hoidetaan kunnantoimistoon suunnitellun yhteispalvelupisteen kautta erityisesti viranomaistehtävissä. Lautakunnalta suoranaiset viranomaisen tehtävät ovat siirtyneet lautakunnan alaisille viranhaltijoille maaseutusihteerille ja elinkeinosihteerille. Elinkeinosihteeri toimii maaseutusihteerin poissa ollessa hänen sijaisena ja hoitaa silloin elinkeinotoimen päällikön tehtäviä. Elinkeinolautakunnan voimassaoleva johtosääntö oheismateriaalina N:o 7. Esitys: Edellä olevan perusteiden mukaisesti kokouksessa esitetään luonnos elinkeinotoimen johtosäännöksi ja keskustelu jälkeen asia siirretään edelleen valmisteltavaksi ja seuraavaan kokoukseen päätettäväksi. Esitys sisältää myös elinkeinotoimen organisaation uudistetun toimintamallin. Päätös: Hyväksytään, seuraavilla muutoksilla ja valmis elinkeinotoimen johtosääntö toimitetaan seuraavaan elinkeinolautakunnan kokoukseen. Lisäykset: Tarkennetaan mitä ovat saamelaiselinkeinot. Kohtaan 4.1 lisätään, että elinkeinopäällikkö on mukana kunnan osake- ja kehittämisyhtiöiden hallinnossa. Kohtaan 5. esittelijän muutos, muutetaan lautakunnan tehtäviksi.

21 Utsjoen kunta 21 Tiedoksi saatettavat asiat 18 Maaseutusihteerin viranomaispäätökset Utsjoen maaseutuviranomaisen päätöspöytäkirja v Kirje, petovahinkoasiasta Elinkeinotoimen rooli kuntahallinnossa Lapin liiton maksatuspäätökset TE- Keskuksen maksatuspäätökset Saivu hankkeen kyläesite Saivu hankkeen loppuraportti Porohankkeen Loppuraportti Norja- asiamieshankkeen loppuraportti Tenojoki siistiksi projektin loppuraportti Esitys: Saatetaan ilmoitusasiat tiedoksi Päätös: Hyväksytään lisäyksellä, että lautakunnan päätöksistä laaditaan lehdistötiedote paikallislehteen.

22 Utsjoen kunta 22 Muut asiat 19 Muut asiat Esitys: Käsitellään muut kokoukselle esitetyt kiireelliset asiat. Päätös: Seuraava kokous pidetään klo Ei muita käsiteltäviä asioita.

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Elinkeinolautakunta 1 KOKOUSAIKA. 20.3.2009 kello 10.00-11.33. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Elinkeinolautakunta 1 KOKOUSAIKA. 20.3.2009 kello 10.00-11.33. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Viranomainen Nro Sivu Utsjoen kunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Elinkeinolautakunta 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) 20.3.2009 kello 10.00-11.33

Lisätiedot

6 hyväksyminen 48 Maastopyöräilyyn liittyvän kartta-aineiston liittäminen

6 hyväksyminen 48 Maastopyöräilyyn liittyvän kartta-aineiston liittäminen Utsjoen kunta Pöytäkirja 4/2012 1 Elinkeinolautakunta Aika 13.12.2012 klo 11:00-12:10 Paikka Kunnanvirasto, valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 44 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 45

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Esityslista 2/2018 1 Elinvoimalautakunta Aika 08.05.2018 klo 14:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 4/2015 1. Elinkeinolautakunta. Aika 08.04.2015 klo 16:00 16:15. Karigasniemi, kylätalo Sáivu.

Utsjoen kunta Pöytäkirja 4/2015 1. Elinkeinolautakunta. Aika 08.04.2015 klo 16:00 16:15. Karigasniemi, kylätalo Sáivu. Utsjoen kunta Pöytäkirja 4/2015 1 Elinkeinolautakunta Aika 08.04.2015 klo 16:00 16:15 Paikka Karigasniemi, kylätalo Sáivu Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 31 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 32

Lisätiedot

KOKOUSAIKA 16.10.2007 kello 19.00-20.07

KOKOUSAIKA 16.10.2007 kello 19.00-20.07 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Maaseutuelinkeinolautakunta 2/2007 8 KOKOUSAIKA 16.10.2007 kello 19.00-20.07 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi puheenjohtajana) Kunnanvirasto, kunnanhallituksen

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/2014 1 Elinkeinolautakunta Aika 05.05.2014 klo 16:00-18:15 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Elinkeinolautakunta 5 1. 24.9.2009 kello 10.00 11.00. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Elinkeinolautakunta 5 1. 24.9.2009 kello 10.00 11.00. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Viranomainen Nro Sivu Utsjoen kunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Elinkeinolautakunta 5 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) 24.9.2009 kello 10.00 11.00

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 1/2014 Tukipalvelulautakunta Sivu 1

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 1/2014 Tukipalvelulautakunta Sivu 1 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 1/2014 Tukipalvelulautakunta Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Torstai 9.1.2014 klo 17.00 17.36 Isonkyrön

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 Tekninen lautakunta 6.3.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 6.3.2014 klo 16.30 (TORSTAI) Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja

Lisätiedot

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 11.01.2010 klo 17.00 19.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Elinkeinolautakunta 3 1 KOKOUSAIKA kello Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Elinkeinolautakunta 3 1 KOKOUSAIKA kello Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Viranomainen Nro Sivu Utsjoen kunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Elinkeinolautakunta 3 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) 12.6.2009 kello 10.00 11.50

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 23.05.2016 klo 9.00 14.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Utsjoen kunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Viranomainen Nro Sivu Utsjoen kunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 8 187 KOKOUSAIKA klo 10.00-11.50 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Henkilökohtaiset varajäsenet

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 4/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 30.05.2016 klo 16:00 16:40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2012. Sivistyslautakunta 17.01.2012 1. Tiistai 17.01.2012 klo 18.00 18.40

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2012. Sivistyslautakunta 17.01.2012 1. Tiistai 17.01.2012 klo 18.00 18.40 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2012 Sivistyslautakunta 17.01.2012 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 17.01.2012 klo 18.00 18.40 Puumilan Taitotalo Inkinen Anneli Räsänen Jesse

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1. Tekninen lautakunta 19.1.2011

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1. Tekninen lautakunta 19.1.2011 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 Tekninen lautakunta 19.1.2011 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 19.1.2011 klo 16.30 17.25 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Vierikko Jussi Silvennoinen

Lisätiedot

ASIAT MULTIAN KUNTA. Keskiviikko 12.11.2014 alkaen klo 18.00 10 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 11 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA

ASIAT MULTIAN KUNTA. Keskiviikko 12.11.2014 alkaen klo 18.00 10 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 11 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA MULTIAN KUNTA Matkailun kehittämistyöryhmä Matkailun kehittämistyöryhmän Keskiviikko 12.11.2014 alkaen klo 18.00 ASIAT 10 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 11 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 12

Lisätiedot

Utsjoen kunnanvirasto, valtuuston istuntosali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET

Utsjoen kunnanvirasto, valtuuston istuntosali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Viranomainen Nro Sivu KOKOUSPÖYTÄKIRJA Valtuusto 3 51 KOKOUSAIKA klo 12.00-13.50 KOKOUSPAIKKA Utsjoen kunnanvirasto, valtuuston istuntosali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Läsnä Poissa (ja merkintä siitä, kuka

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta. 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta. 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta Kokousaika Keskiviikko 28.9.2016 klo 17.00 Kokouspaikka Kuntala, kakkossali Asiat sivu nro 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle 2017... 77 48 Ehdotus

Lisätiedot

Timo Kiviluoma, kunnanjohtaja Sirpa Hartojoki, va. hallintojohtaja Eeva Seppänen, sosiaalijohtaja Mika Karvonen, tekninen johtaja

Timo Kiviluoma, kunnanjohtaja Sirpa Hartojoki, va. hallintojohtaja Eeva Seppänen, sosiaalijohtaja Mika Karvonen, tekninen johtaja Kokouskutsu / Esityslista Nro 1/2018 1 (9) KOKOUSAIKA Klo 9.00 KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu ELINKEINOLAUTAKUNTA 4/2012 0. Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu ELINKEINOLAUTAKUNTA 4/2012 0. Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN KOKOUSAIKA Keskiviikko 9.5. klo 19-20.10 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi puheenjohtajana MUUT SAAPUVILLA OLLEET (ja läsnäolon peruste) LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Maanantai 2.5.2016 klo 17.00 -

Maanantai 2.5.2016 klo 17.00 - Viranomainen KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA Nro 5/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Maanantai 2.5.2016 klo

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 15 / 2011. Perusturvalautakunta. 29.11.2011 klo 17.30-19.20

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 15 / 2011. Perusturvalautakunta. 29.11.2011 klo 17.30-19.20 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 15 / 2011 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet 29.11.2011 klo 17.30-19.20 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Kohtala Paavo Heinilä

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 5/2010 1

Utsjoen kunta Pöytäkirja 5/2010 1 Utsjoen kunta Pöytäkirja 5/2010 1 Elinkeinolautakunta Aika 30.11.2010 klo 11:00-14:00 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 58 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 59 Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2016. Sivistyslautakunta 28.01.2016 1

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2016. Sivistyslautakunta 28.01.2016 1 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2016 Sivistyslautakunta 28.01.2016 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Torstai 28.01.2016 klo 18.00 18.25 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Oksanen Annika

Lisätiedot

Maanantai 30.1.2012 klo 17.00 20.15

Maanantai 30.1.2012 klo 17.00 20.15 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2012 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 30.1.2012 klo 17.00 20.15 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11 Tekninen lautakunta 30.9.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet 30.9.2014 klo 16.30 18.00 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Päivi Heinilä

Lisätiedot

Utsjoen kunta Esityslista 10/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Esityslista 10/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Esityslista 10/2018 1 Kunnanhallitus Aika 14.12.2018 klo 12:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 159 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 14 / 2009 228 Kokousaika 04.05.2009 klo 17.00 18.45 (iltakoulu 18.20 18.45) Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Utsjoen kunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 5 128 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA 30.3.2010 klo 10.00-14.35 KOKOUSPAIKKA. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 5 128 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA 30.3.2010 klo 10.00-14.35 KOKOUSPAIKKA. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Viranomainen Nro Sivu Utsjoen kunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 5 128 KOKOUSAIKA klo 10.00-14.35 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Henkilökohtaiset varajäsenet

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta. 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta. 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta Kokousaika Keskiviikko 28.9.2016 klo 17.00 17.57 Kokouspaikka Kuntala, kakkossali Asiat sivu nro 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle 2017... 77

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Sivu 8 () Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Sivu 8 () Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Sivu 8 () Valtuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 27.4.2016 kello 18.00 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET valtuutettua LIITE A varavaltuutettua

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 29

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 29 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 29 Tekninen lautakunta Nro 4/2014 KOKOUSAIKA Torstaina 14.8.2014 klo 17-17.55 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 / Sosiaali- ja terveyslautakunta klo

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 / Sosiaali- ja terveyslautakunta klo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 / 2008 Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 24.11.2008 klo 17.30-19.02 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Markkola Juha-Matti Kärkelä

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8. Tekninen lautakunta 18.8.2010

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8. Tekninen lautakunta 18.8.2010 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 Tekninen lautakunta 18.8.2010 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 18.8.2010 klo 16.30 18.00 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Vierikko Jussi Silvennoinen

Lisätiedot

Áilegas-keskus, Utsjoentie 46b, 99980 Utsjoki

Áilegas-keskus, Utsjoentie 46b, 99980 Utsjoki Utsjoen kunta Pöytäkirja 1/2016 1 Elinkeinolautakunta Aika 03.03.2016 klo 13:00-15:42 Paikka Áilegas-keskus, Utsjoentie 46b, 99980 Utsjoki Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Pauli Salonpää Aulis Hämäläinen Raili Linna Kari-Pekka Urpilainen Anita Urpilainen. Virpi Piispanen Manu Toikkanen Juha Urpilainen

Pauli Salonpää Aulis Hämäläinen Raili Linna Kari-Pekka Urpilainen Anita Urpilainen. Virpi Piispanen Manu Toikkanen Juha Urpilainen KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 5/2013 1 Kokousaika Ti 9.4.2013 klo 16.00-17.44. Kokouspaikka Kinnulan kunnantalon valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Torstai 26.04.2012 kello 17.30 18.40. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Torstai 26.04.2012 kello 17.30 18.40. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Viranomainen TUUSNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3 / 2012 KOKOUSAIKA Torstai 26.04.2012 kello 17.30 18.40 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 15

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 15 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 15 Tekninen lautakunta Nro 3/2015 KOKOUSAIKA Torstaina 28.5.2015 klo 17-18.05 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ 2016 Kirkkoneuvosto 41-51

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ 2016 Kirkkoneuvosto 41-51 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ 2016 Kirkkoneuvosto 41-51 Aika tiistaina 27.4.2016 kello 16.00 17.00 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Kytölä

Lisätiedot

MULTIAN KUNTA 05.05.2015 ASIAT. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 2 Pöytäkirjan tarkastajien vaali

MULTIAN KUNTA 05.05.2015 ASIAT. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 2 Pöytäkirjan tarkastajien vaali MULTIAN KUNTA Yhteistyöneuvosto Yt-neuvoston kokous 05.05.2015 ASIAT 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastajien vaali 3 Työterveyshuollon Kelan Korvaushakemus 2014 4 Yhteistyöneuvoston

Lisätiedot

keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45

keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 6/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2009-2012 KOKOUSAIKA keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 Tekninen lautakunta 6.3.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 6.3.2014 klo 16.30 17.55 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Päivi Heinilä Irja Keskinen

Lisätiedot

Ritva Lill-Smeds, jäsen

Ritva Lill-Smeds, jäsen Tarkastuslautakunta 2009-2012 18.05.2010 1 KOKOUSAIKA Tiistaina 18.05.2010 klo 15.00 19.35 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET Kunnanvirasto Yhteispalvelupisteen kokoustila Lapinjärvi Mats Antas, puheenjohtaja

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta 3/2016 1. Ti 19.4.2016 klo 17.30-18.00. Kunnanvirasto, hallituksen ja lautakuntien kokoushuone

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta 3/2016 1. Ti 19.4.2016 klo 17.30-18.00. Kunnanvirasto, hallituksen ja lautakuntien kokoushuone Perusturvalautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 3/2016 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Ti 19.4.2016 klo 17.30-18.00 Kunnanvirasto, hallituksen ja lautakuntien

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 4/2013 1 Elinkeinolautakunta Aika 04.10.2013 klo 9:00-11:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 40 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Utsjoen kunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1 1 Keskusvaalilautakunta KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA

Utsjoen kunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1 1 Keskusvaalilautakunta KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Viranomainen Nro Sivu Utsjoen kunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1 1 KOKOUSAIKA klo 16.00-16.40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kunnanvirasto, kunnanhallituksen

Lisätiedot

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 3/2012 Tekninen lautakunta 07.06.2012

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 3/2012 Tekninen lautakunta 07.06.2012 Tekninen lautakunta 07.06.2012 KOKOUSAIKA 07.06.2012 klo 17.00-17.40 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT PYKÄLÄ SIVU 9 ILMOITUSASIAT 2 10 YKSITYISTIEAVUSTUKSET 2012 / KORJAUKSIA 3 11 VIEMÄRIVERKON

Lisätiedot

klo ja Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

klo ja Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2 / 2017 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) 10.4.2017 klo 9.00

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 Tekninen lautakunta 25.3.2015 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet 25.3.2015 klo 16.30 17.25 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Päivi Heinilä

Lisätiedot

Puheenjohtaja. Hannu Smolander. Tarkastusaika. Tuusniemi Kirjoita tarkastusaika. Allekirjoitus. Hannu Smolander.

Puheenjohtaja. Hannu Smolander. Tarkastusaika. Tuusniemi Kirjoita tarkastusaika. Allekirjoitus. Hannu Smolander. Esityslista Nro 2/2018 1 (9) KOKOUSAIKA Klo 9.00 - KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Smolander

Lisätiedot

tiistai klo Isonkyrön kunnanvirasto, kokoushuone I toimistosihteeri, pöytäkirjanpitäjä

tiistai klo Isonkyrön kunnanvirasto, kokoushuone I toimistosihteeri, pöytäkirjanpitäjä ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 6/2017 Tarkastuslautakunta 2017-2021 Sivu 31 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) tiistai 15.8.2017 klo 18.00

Lisätiedot

Maanantai 15.02.2010 klo 10.00 11.35.

Maanantai 15.02.2010 klo 10.00 11.35. Viranomainen PÖYTÄKIRJA Nro 1/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Sosiaalilautakunta KOKOUSAIKA Maanantai 15.02.2010 klo 10.00 11.35. KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta 8/2014 1. Tiistai 9.12.2014 klo 17.30-20.30. Kunnantoimiston uusi kokoushuone

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta 8/2014 1. Tiistai 9.12.2014 klo 17.30-20.30. Kunnantoimiston uusi kokoushuone Perusturvalautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 8/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Tiistai 9.12.2014 klo 17.30-20.30 Kunnantoimiston uusi kokoushuone

Lisätiedot

14 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 14 Pöytäkirjan tarkastajien valinta

14 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 14 Pöytäkirjan tarkastajien valinta PORNAISTEN KUNTA Kokouskutsu 4/2019 Kuntakehitysjaosto KOKOUSAIKA torstai 12.9.2019 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Pornaisten kunnanvirasto, Kirkkotie 176, hallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite

Lisätiedot

Kainuun Jätehuollon kuntayhtymä 1(6) Varastokatu 2 87100 KAJAANI Hallituksen kokous 25.8.2006 nro 7/2006

Kainuun Jätehuollon kuntayhtymä 1(6) Varastokatu 2 87100 KAJAANI Hallituksen kokous 25.8.2006 nro 7/2006 Kainuun Jätehuollon kuntayhtymä 1(6) KOKOUSAIKA Perjantai 25.8.2006 kello 9.00 12.55 KOKOUSPAIKKA Kainuun Jätehuollon kuntayhtymän toimisto 87100 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka

Lisätiedot

Hannu Rantala Juhani Heikkilä Reetta Hulmi Jukka Männistö Teuvo Sulin Liisa Yski. Pirjo Kotiranta. Esittelijä-sihteeri Pertti Ollikka

Hannu Rantala Juhani Heikkilä Reetta Hulmi Jukka Männistö Teuvo Sulin Liisa Yski. Pirjo Kotiranta. Esittelijä-sihteeri Pertti Ollikka Viranomainen No 2//2014 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Tekninen lautakunta Sivu 16 KOKOUSAIKA 16.4.2014 klo 17.00-18.25 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kunnanviraston

Lisätiedot

Nivalan kaupunki. Sivistyslautakunta. Esityslista 11/2011

Nivalan kaupunki. Sivistyslautakunta. Esityslista 11/2011 -3, SIV 18.10.2011 17:00 Nivalan kaupunki Sivistyslautakunta 18.10.2011 Esityslista 11/2011 -2, SIV 18.10.2011 17:00 Kokousaika 18.10.2011 klo 17.00 Kokouspaikka Kapungintalo, hallituksen kokoushuone VIRHE.

Lisätiedot

Torstaina klo Kunnanhallituksen kokoushuone

Torstaina klo Kunnanhallituksen kokoushuone Viranomainen KOKOUSKUTSU Pyhäjoen kunta 8/2011 Kokousaika Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Torstaina 29.09.2011 klo 18.00 Kunnanhallituksen kokoushuone 1. 2. 3. liite 1 4. liite 2-4 5. 6. 7. liite 6-8 Kokouksen

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Elinkeinolautakunta Nro 3 29.4.2015 18. Henkilökohtaiset varajäsenet:

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Elinkeinolautakunta Nro 3 29.4.2015 18. Henkilökohtaiset varajäsenet: KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 3 29.4.2015 18 Kokousaika 29.4.2015 klo 19.00-20.12 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 1 KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 Tekninen lautakunta 13.12.2017 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Muut saapuvilla olleet 13.12.2017 klo 17.00 Kunnanviraston kokoushuone

Lisätiedot

Kainuun Jätehuollon kuntayhtymä 1(8) Varastokatu 2 87100 KAJAANI Hallituksen kokous 11.5.2007 nro 4/2007

Kainuun Jätehuollon kuntayhtymä 1(8) Varastokatu 2 87100 KAJAANI Hallituksen kokous 11.5.2007 nro 4/2007 Kainuun Jätehuollon kuntayhtymä 1(8) KOKOUSAIKA Perjantai 11.5.2007 kello 13.00 14.50 KOKOUSPAIKKA Kainuun Jätehuollon kuntayhtymän toimisto 87100 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka

Lisätiedot

38 RANTA-ASEMAKAAVAN LAATIMINEN OSALLE KANKARINJÄRVEÄ

38 RANTA-ASEMAKAAVAN LAATIMINEN OSALLE KANKARINJÄRVEÄ ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Tekninen lautakunta 19.8.2015 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 19.8.2015 klo 16.30 17.25 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Irja Keskinen Jussi

Lisätiedot

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18.

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18. Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 8.12.2015 Kokoustiedot Aika Maanantaina 14.12.2015 kello 18.00 Käsiteltävät asiat Paikka Lomahotelli Jämin kokoustila 301 KOKOUKSEN

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Sivistyslautakunta Nro 3/19.4.2011

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Sivistyslautakunta Nro 3/19.4.2011 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 3/19.4.2011 Kokousaika 19.4.2011 klo 19.00 20.18 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana) x = läsnä -

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanhallitus Nro 21 7.12.2015 607

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanhallitus Nro 21 7.12.2015 607 KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanhallitus Nro 21 7.12.2015 607 Kokousaika 7.12.2015 klo 17.00 21.15 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali. Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä,

Lisätiedot

Maanantai 4.3.2013 klo 10.00 10.41. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Maanantai 4.3.2013 klo 10.00 10.41. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Viranomainen PÖYTÄKIRJA Nro 2/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Sosiaalilautakunta KOKOUSAIKA Maanantai 4.3.2013 klo 10.00 10.41 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Elinkeinojaos 17.9.2015. Kunnanvirasto

Elinkeinojaos 17.9.2015. Kunnanvirasto ENONKOSKEN KUNTA Elinkeinojaos KOKOUSKUTSU 17.9.2015 Kokousaika 25.9.2015 klo 10.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 16 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 17 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

HIRVENSALMEN KUNTA Tarkastuslautakunta

HIRVENSALMEN KUNTA Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 6/2017 Tarkastuslautakunta KOKOUSAIKA 31.08.2017 klo 15.00 17.10 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto SAAPUVILLA OLLEET Gynther Timo puh.johtaja JÄSENET Manninen Juhani varapuh.johtaja Salenius Leila

Lisätiedot

9 päättäminen 21 Saamen kielen kehittämisohjelma ja kielikeskus - 10 esiselvityshanke 22 Saamen kielikeskus Utsjoelle esiselvitys hankkeen

9 päättäminen 21 Saamen kielen kehittämisohjelma ja kielikeskus - 10 esiselvityshanke 22 Saamen kielikeskus Utsjoelle esiselvitys hankkeen Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/2012 1 Elinkeinolautakunta Aika 25.05.2012 klo 11:00-13:50 Paikka Kunnanvirasto, valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 16

Lisätiedot

Perjantai 11.3.2011 klo 10.00 11.50

Perjantai 11.3.2011 klo 10.00 11.50 Viranomainen PÖYTÄKIRJA Nro 2/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Sosiaalilautakunta KOKOUSAIKA Perjantai 11.3.2011 klo 10.00 11.50 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Sisällysluettelo 47. Saapuneet kirjeet...88 48. Sivistyslautakunnan talousarvioehdotus vuodeksi 2013 ja talous- ja henkilöstösuunnitelmat vuosiksi 2013 2015...89 49. Lasten päivähoitomaksujen määrittäminen

Lisätiedot

Keskiviikko 20.04.2011 kello 17.00 19.03. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Keskiviikko 20.04.2011 kello 17.00 19.03. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Viranomainen TUUSNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 4 / 2011 KOKOUSAIKA Keskiviikko 20.04.2011 kello 17.00 19.03 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET

Lisätiedot

Maanantai klo 9: Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Maanantai klo 9: Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 5/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Maanantai 7.11.2016

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Tekninen lautakunta 19.8.2015 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 19.8.2015 klo 16.30 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja Keskinen

Lisätiedot

6 ja pöytäkirjan nähtävillä pidon määrääminen vuodelle 2012. 5 Elinkeinotoimen toimintakertomuksen vahvistaminen

6 ja pöytäkirjan nähtävillä pidon määrääminen vuodelle 2012. 5 Elinkeinotoimen toimintakertomuksen vahvistaminen Utsjoen kunta Pöytäkirja 1/2012 1 Elinkeinolautakunta Aika 09.02.2012 klo 11:00-12:30 Paikka Kunnanvirasto, valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 17. Kunnanhallitus

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 17. Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 17 Kunnanhallitus Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Keskiviikko 22.12.2010 kello 17.00 18:00 Kunnanvirasto Markkola Juha-Matti Keskinen Irja Aho Pirjo Hellgren Jussi

Lisätiedot

MUHOKSEN KUNTA KOKOUSKUTSU 7 / 2007 sivu Nuoriso- ja vapaa-aikalautakunta 7 / 2007 66. Koivu ja Tähti kulttuurikeskus, kotiseutuhuone

MUHOKSEN KUNTA KOKOUSKUTSU 7 / 2007 sivu Nuoriso- ja vapaa-aikalautakunta 7 / 2007 66. Koivu ja Tähti kulttuurikeskus, kotiseutuhuone MUHOKSEN KUNTA KOKOUSKUTSU 7 / 2007 sivu Nuoriso- ja vapaa-aikalautakunta 7 / 2007 66 KOKOUSAIKA maanantai 1.10.2007 klo 18.00 19.05 KOKOUSPAIKKA Koivu ja Tähti kulttuurikeskus, kotiseutuhuone KÄSITELTÄVÄT

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Maaseutulautakunta sivu , kello 19:00 19:40. Virastotalon kokoushuone (vanha käräjäsali)

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Maaseutulautakunta sivu , kello 19:00 19:40. Virastotalon kokoushuone (vanha käräjäsali) ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Maaseutulautakunta sivu 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet 5.4.2011, kello 19:00 19:40 Virastotalon kokoushuone (vanha käräjäsali) Nikkola Antti,

Lisätiedot

33 VARAEDUSTAJAN VALITSEMINEN LAKEUDEN ETAPPI OY: N YHTIÖKOKOUKSEEN 35 KIHNIÖN KUNNAN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNNÖN TARKISTAMINEN

33 VARAEDUSTAJAN VALITSEMINEN LAKEUDEN ETAPPI OY: N YHTIÖKOKOUKSEEN 35 KIHNIÖN KUNNAN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNNÖN TARKISTAMINEN ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7 Kunnanhallitus Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Maanantai 20.04.2015 klo 17.00 18.33 Kihniön kunnanviraston kokoushuone Törmä Tapani Alkkiomäki Jari

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 28.3.2014. 26 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Tekninen lautakunta 28.3.2014. 26 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA Sisällysluettelo 4/2014 Päivämäärä Tekninen lautakunta 28.3.2014 KOKOUSAIKA Tiistai 1.4.2014 klo 18.00 18.30 KOKOUSPAIKKA Kunnantoimisto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu 26 Kokouksen

Lisätiedot

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Kokouskutsu / Esityslista Nro 4/2017 1 (6) KOKOUSAIKA 31.08.2017 Klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet. Markku Toikkanen. vpj Esko Pelkonen (-) Olavi Tuikkanen. siht. Marjatta Suominen (x)

Kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet. Markku Toikkanen. vpj Esko Pelkonen (-) Olavi Tuikkanen. siht. Marjatta Suominen (x) KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu markkinointitoimikunta Nro 5 / 2009 24 Kokousaika 23.06.2009 klo 9.00 10.20 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana) x = läsnä

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA. Nro 1. Tiistaina 17.01.2006. klo 18.00. Palokunnan huone

KIVIJÄRVEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA. Nro 1. Tiistaina 17.01.2006. klo 18.00. Palokunnan huone KIVIJÄRVEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 1 Tiistaina 17.01.2006 klo 18.00 Palokunnan huone KIVIJÄRVEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSKUTSU 1/2006 Tiistaina 17.01.2006 klo 18.00 Palokunnan huone LIITE

Lisätiedot

Markku Toikkanen. vpj Esko Pelkonen (-) Olavi Tuikkanen. siht. Marjatta Suominen (x) Todettiin kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Markku Toikkanen. vpj Esko Pelkonen (-) Olavi Tuikkanen. siht. Marjatta Suominen (x) Todettiin kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu markkinointitoimikunta Nro 6 / 2009 29 Kokousaika 30.06.2009 klo 9.00 9.50 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana) x = läsnä -

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 1/2011

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 1/2011 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) KOKOUSAIKA Tiistai 8.2.2011 kello 9.00 11.30 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymä, ruokalan vieressä 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä

Lisätiedot

Maanantai klo

Maanantai klo Viranomainen PÖYTÄKIRJA Nro 2/2015 TUUSNIEMEN KUNTA Sosiaalilautakunta KOKOUSAIKA Maanantai 16.03.2015 klo 10.00 11.40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Torstai klo

Torstai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 5/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2009-2012 KOKOUSAIKA Torstai 19.05.2011 klo 15.00 18.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / 2015. KOKOUSAIKA 11.2.2015 kello 19.00-20.10

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / 2015. KOKOUSAIKA 11.2.2015 kello 19.00-20.10 PÖYTÄKIRJA KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / 2015 KOKOUSAIKA 11.2.2015 kello 19.00-20.10 KOKOUSPAIKKA: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS SEO huoltoasema Jäsenet paikalla: Varajäsenet järjest.: paikalla: Alaranta Juhani

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Maaseutulautakunta sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Maaseutulautakunta sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Maaseutulautakunta sivu 1 Kokousaika 27.9.2011, kello 19.00 19.30 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilmajoen kunnan entisen virastotalon kokoushuone(vanha käräjäsali)

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 3/2012 Sivu 1( ) VAPAA-AIKAJAOSTO Torstai 04.10.2012 klo 18.00-19.50

KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 3/2012 Sivu 1( ) VAPAA-AIKAJAOSTO Torstai 04.10.2012 klo 18.00-19.50 1 KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 3/2012 Sivu 1( ) VAPAA-AIKAJAOSTO Torstai 04.10.2012 klo 18.00-19.50 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Maanantai klo

Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 14 /2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 08.11. 2010 klo 17.00 18.30 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie 2 87700 KAJAANI Tarkastuslautakunta 8.4.2013 nro 2/2013

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie 2 87700 KAJAANI Tarkastuslautakunta 8.4.2013 nro 2/2013 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) KOKOUSAIKA Maanantai 8.4.2013 kello 9.00 10.45 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymä, ruokalan vieressä 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä

Lisätiedot

Torstai 22.03.2012 kello 17.00 18.20. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Torstai 22.03.2012 kello 17.00 18.20. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Viranomainen TUUSNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2 / 2012 KOKOUSAIKA Torstai 22.03.2012 kello 17.00 18.20 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 Sivu 18 () Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 Sivu 18 () Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 Sivu 18 () Valtuusto KOKOUSAIKA Tiistai 28.6.2016 kello 18.00 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET valtuutettua LIITE A varavaltuutettua

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Esityslista 3/2019 1 Tekninen lautakunta Aika 14.06.2019 klo 10:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 30 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(6) Viestitie 2 87700 KAJAANI Tarkastuslautakunta 16.12.2010 nro 7/2010

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(6) Viestitie 2 87700 KAJAANI Tarkastuslautakunta 16.12.2010 nro 7/2010 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(6) KOKOUSAIKA Torstai 16.12.2010 kello 8.00 11.30 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymä, ruokalan vieressä 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA PÖYTÄKIRJA Kokousnumero 1/2015 Aika Ti 13.01.2015 klo 18.30 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone ASIALISTA Tiistaina 13.01.2015 Kunnanhallituksen kokoushuone Nro 1/2015 ASIA LIITE 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) Viestitie 2 87700 KAJAANI Tarkastuslautakunta 2.3.2010 nro 1/2010

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) Viestitie 2 87700 KAJAANI Tarkastuslautakunta 2.3.2010 nro 1/2010 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) KOKOUSAIKA Tiistai 2.3.2010 kello 9.00 13.00 KOKOUSPAIKKA Kuhmon kaupungintalo Kaupunginhallituksen kokoushuone, Joki 88900 KUHMO SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä

Lisätiedot

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 5/2012 Perusturvalautakunta 13.08.2012

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 5/2012 Perusturvalautakunta 13.08.2012 Perusturvalautakunta 13.08.2012 KOKOUSAIKA 13.08.2012 klo 17.00-18.05 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT PYKÄLÄ SIVU 15 LAUSUNTOPYYNTÖ ESKOON SOSIAALIPALVELUJEN KUNTAYHTYMÄN TOIMINTOJEN KEHITTÄMISESTÄ

Lisätiedot