TIEDOTE FORD KA -LEHDISTÖMATERIAALI. 1 Esittely ja kohokohdat 2 Yhteenveto John Flemingin esipuhe Uuden Kan kohokohdat Kan tarina

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TIEDOTE FORD KA -LEHDISTÖMATERIAALI. 1 Esittely ja kohokohdat 2 Yhteenveto John Flemingin esipuhe Uuden Kan kohokohdat Kan tarina"

Transkriptio

1 TIEDOTE FORD KA -LEHDISTÖMATERIAALI 1 Esittely ja kohokohdat 2 Yhteenveto John Flemingin esipuhe Uuden Kan kohokohdat Kan tarina 2 Kan tyyli 9 Ulkoa Sisältä Personointi 3 Kan elämä 15 Edullinen, matalat päästöt Turvallinen ja kestävä Viihdyttävä Mukava ja käytännöllinen Kan varustelut 4 Ka ajossa 22 Ajodynamiikka Voimansiirto Turvallisuus tien päällä 5 Ka teknisesti 26 Alusta, jarrut ja aktiivinen turvallisuus Kori ja passiivinen turvallisuus Moottorit ja vaihteistot 6 Kan tekniset tiedot 36 Internet:

2 - 2 - UUSI FORD KA 1 Esittely ja kohokohdat Uusi Ford Ka on tyylikäs ja moderni ja sillä on hauska ajaa Rohkea ja ilmeikäs muotoilu yhdistää Fordin kineettisen muotokielen alkuperäisen Kan nuorekkaaseen ja rohkeaan ilmeeseen Erottuvat kasvot ja voimakkaat muodot tekevät Kasta persoonallisen Muodikkaat ja huomiota herättävät sisätilat ovat täynnä vahvoja kontrasteja, mielikuvituksellisia yksityiskohtia ja raikkaita värejä Asiakkaat voivat personoida autonsa sisältä ja ulkoa valitsemalla jonkin kolmesta väriteemasta Jousitusta, ohjausta ja alustaa on säädetty huolellisesti erinomaisen ajodynamiikan aikaan saamiseksi Laaja testiohjelma niin radalla kuin tiellä mukaan lukien Nürburgring yhteistyössä uuden Fiestan kehittäneen tiimin kanssa Tehokas ja ympäristöystävällinen, kaksi taloudellista ja vähäpäästöistä moottoria: 1.2- litrainen 69 hevosvoiman Duratec -bensiinimoottori ja ensi kertaa myös 1.3-litrainen 75 hevosvoiman Duratorq TDCi -dieselmoottori Sekä bensiini- että dieselmoottoreiden päästötaso on alle 120 g/km Uskomattoman vahva kori ja IPS-turvajärjestelmä takaavat parhaan mahdollisen matkustajaturvallisuuden Suomessa saatavana sekä Trend- että Titanium-varustelut, lisäksi huolellisesti suunnitellut valinnaisvarustepaketit Kuuden kaiuttimen audiojärjestelmä ja hands-free Bluetooth -järjestelmä musiikin kuunteluun ja jutusteluun Erikoisuutena tämän kokoluokan autossa lämmitettävä tuulilasi (valinnaisvaruste Suomessa) ja lämmitettävät istuimet (vakiona Suomessa)

3 - 3 - Alkuperäistä Kata on vaikea panna paremmaksi. Vaikka Ka tuotiin markkinoille jo vuonna 1996, näyttää se edelleen tuoreelta. Yli miljoona asiakasta on ihastunut sen viehättävään ja rohkeaan tyyliin. Ka oli mitä suurimmassa määrin eräänlainen merkkipaalu Fordille. Se toi uutta eloa pienten autojen mallistoomme ja opetti meille, että tyylikkäät ja hauskaa ajamista tarjoavat autot vetoavat asiakkaisiimme. Vielä tänäkin päivänä Kan omistajat ovat asiakasuskollisimpia asiakkaitamme. Huolimatta vanhan Kan vetovoimasta tiesimme, että on aika tuoda markkinoille uusi Ka. Tehdessämme päätöstä, miten valmistaa edullinen alhaisten volyymien malli, päädyimme liiketaloudellisista syistä tekemään yhteistyötä toisen autovalmistajan kanssa. Tässä tapauksessa looginen valinta oli Fiat, jolla on vahvat perinteet pienten autojen valmistuksesta. Jo ensimmäiset keskustelut Fiatin kanssa osoittivat, että täydennämme hyvin toisiamme. Tavoitteemme uuden Kan suhteen olivat hyvin selvät heti alusta alkaen. Sen täytyi olla ajoominaisuuksiltaan Ford ja näyttää Fordilta, mutta säilyttää alkuperäisen Kan rohkea ja iloinen ilme. Retroilun sijaan suunnittelijamme ovat käyttäneet Fordin kineettistä muotokieltä ja luoneet raikkaan ja modernin ilmeen niin sisätiloihin kuin ulkoisesti. Uskaliaasta virnistyksestä ja erottuvasta perästä huomaat, että edessäsi on uusi Ka. Insinöörit pitivät huolen, että uusi auto on ajettavuudeltaan Ka siis mikroautomainen ja juuri sen takia niin hauska. Muiden pienten Fordien tavoin Ka on mukava, turvallinen, käytännöllinen ja käyttökustannuksiltaan edullinen. Kun nämä ominaisuudet yhdistää ainutlaatuiseen Kan henkeen, on selvää, että siitä tulee uuden sukupolven pienten autojen ostajien suosikki. John Fleming, President and CEO, Ford of Europe

4 Uuden Kan kohokohdat Jännittävä uusi Ka on tyylikäs ja moderni ja sillä on hauska ajaa. Se korvaa jo ikoniksi muodostuneen alkuperäisen Kan, joka tullessaan markkinoille vuonna 1996 edusti uudenlaista tyyliä ja nautintoa. Uudessa Kassa on säilytetty kaikki ne ominaisuudet, jotka tekivät Ka-merkistä niin suositun kompakti koko, viehättävä ulkonäkö, dynaamisuus ja hauskuus mutta nyt ne on paketoitu uudelleen. Huomiota herättävä sisätilojen ja ulkoinen muotoilu, loistava ajodynamiikka ja ainutlaatuinen luonne tekevät Ford Kasta pikkuautoluokan esikuvan. Käytännöllinen, turvallinen, käyttökustannuksiltaan edullinen ja ympäristöystävällinen siinä ovat uuden Kan avaimet menestykseen. Tyylikäs ja muodikas Fordin kineettinen muotokieli laajenee Kan myötä Fordin pienimpään autoluokkaan tyylikkäänä ja muodikkaana, mutta suositun alkuperäisen Kan nuorekkuutta ja ilmettä mukaillen. Se on mittasuhteiltaan entisen kaltainen, mutta tyyliltään vankempi ja ilmeikkäämpi, täysin omanlaisensa. Auto on suunniteltu nuorille asiakkaille, jotka haluavat ilmaista itseään myös autonsa välityksellä. Useat visuaaliset yksityiskohdat takaavat, että uuden muodon saanut auto on selkeästi Ka, mutta samalla kineettisen muotoilun saaneen autoperheen jäsen. Rohkeat ja värikkäät sisätilat Uuden Kan sisätilat ovat tyylikkäät ja dynaamiset, aivan kuten ulkokuorikin. Ja Fordin kineettinen muotokieli näkyy tietysti myös sisätiloissa. Rohkeat kontrastit ja ilmeikkäät värit on valittu tarkoituksella vastaamaan tyypillisen Kaasiakkaan makua. Yhdistettynä joihinkin mielikuvituksellisiin muotoiluyksityiskohtiin

5 - 5 - sisätiloille on saatu muodikas ja hauska persoonallisuus, mikä on varsin ainutlaatuista B- segmentissä. Uusi Ka on myös käytännöllinen tilavine sisätiloineen aina neljälle aikuiselle ja heidän matkatavaroilleen. Huolellisesti sijoitetut hallintalaitteet, korkealla olevat istuimet ja hyvä näkyvyys tekevät Kalla ajamisesta miellyttävää kaiken ikäisille. Tee Kasta itsesi näköinen Kan nuori kohdeyleisö haluaa ilmentää itseään myös autovalinnoissaan. Sen vuoksi autoon on kehitetty useita raikkaita ja värikkäitä personointivaihtoehtoja. Jännittävä ajodynamiikka Alkuperäinen Ka oli tunnettu mikroautomaisesta käsiteltävyydestään. Uudella Kalla on yhtä hauskaa ja palkitsevaa ajaa ja voidaankin sanoa, että Kassa on luokkansa palkitsevin ajodynamiikka. Fordin alusta-asiantuntijat ovat säätäneet jousitusta, ohjausta ja alustaa, jotta se vastaa ajodynamiikaltaan Fordin vaatimuksia. Lopullisissa testeissä autolla ajettiin niin yleisillä teillä, testiradoilla kuin kilparadoilla, myös legendaarisella Nürburgringin radalla. Suunnitteluprosessin aikana tietojen vaihto Fiestan suunnitelleen tiimin kanssa oli vilkasta ja tietyt osat, kuten renkaat, kehitettiin yhdessä molempiin malleihin. Taloudellinen ja ympäristöystävällinen Ford Ka on käyttökustannuksiltaan edullinen ja ympäristöystävällinen. Siinä on kaksi taloudellista ja vähäpäästöistä moottorivaihtoehtoa: 1.2-litrainen 69 hevosvoiman Duratecbensiinimoottori ja ensimmäistä kertaa 1.3-litrainen 75 hevosvoiman Duratorq TDCi dieselmoottori. Molemmat moottovaihtoehdot tuottavat hiilidioksidia alle 120 g/km. 1.2 litran bensiinimoottorin polttoaineenkulutusta on saatu pienennettyä 21 prosenttia verrattuna aiempaan 1.3 litran moottoriin. Tämän moottorin odotetaankin olevan malliston suosituin.

6 - 6 - Ensimmäistä kertaa Kahan saatava dieselmoottori parantaa polttoainetehokkuutta edelleen. Se kuluttaa polttoainetta 4,2 litraa sadalla kilometrillä yhdistetyssä ajossa. Turvallinen ja kestävä Vaikka uusi Ka on pieni auto, se täyttää Fordin sisäiset erittäin tiukat turvallisuusvaatimukset. Korin runkoon on kehitetty uskomattoman vahva ja vakaa rakenne suojaamaan matkustajia onnettomuustilanteissa. Siihen on yhdistetty Fordin IPS-turvajärjestelmä, johon kuuluvat turvatyynyt, turvavyöjärjestelmät ja istuinteknologiat tarjoavat erittäin tehokkaan matkustajan suojan. Kan varustelut Ka on saatavana Suomessa Trend- tai Titanium-varusteltuna. Niiden lisäksi tarjolla on erilaisia valinnaisvarustepaketteja. Ostaja voi valita esimerkiksi matkapuhelimen Bluetooth -liitännän, USB-portin musiikin soittamiseen tiedostoista ja ohjauspyörässä olevat hallintalaitteet. Valittavana on kuusikaiuttimisia CD-järjestelmiä, jolloin Kassa onkin jo kaikki tarvittavat välineet matkustajien viihtyvyyden lisäämiseksi. Kassa on myös ensimmäistä kertaa pienten autojen segmentissä lämmitettävä tuulilasi (valinnaisvaruste Suomessa) ja lämmitettävät istuimet (vakiona Suomessa), jotka lisäävät sekä turvallisuutta että mukavuutta talvella.

7 - 7 - Kehitys ja tuotanto Uusi Ford Ka on kehitetty osittain yhteistyössä Fiatin kanssa. Ka valmistetaan Fiatin uudenaikaisella tehtaalla Tychyssä, Puolassa, jossa se jakaa tuotantolinjan Fiat 500 -mallin kanssa. 1.3 Kan tarina Alkuperäinen Ford Ka lanseerattiin Pariisin autonäyttelyssä vuonna Se sai välittömästi kiitosta jännittävästä New Edge -muotoilustaan ja siitä, että se toi luokkaansa uudenlaisen ajonautinnon. Myynti alkoi pian Euroopassa ja Ka saavutti suosion, joka on jatkunut aina näihin päiviin asti. Autoja on valmistettu yhteensä Pelkästään Isossa-Britanniassa on puoli miljoonaa Ka-asiakasta ja se on ollut segmenttinsä suosituin auto vuodesta 2000 saakka. Uudet Ka-perheen jäsenet, StreetKa ja SportKa, tekivät laajentuneesta tuoteperheestä entistä suositumman. Kan omistajat ovat uskollisia merkilleen ja palaavat siihen uudelleen ja uudelleen. Autoteollisuuden tyyli-ikoni Kata pidetään autoteollisuuden tyyli-ikonina ja se onkin herättänyt paljon huomiota rohkealla ja viehättävällä muotoilullaan. Vuonna 1998 silloinen Ison-Britannian pääministeri Tony Blair nimesi Kan yhdeksi ensimmäisistä Design Councilin valitsemista Millenium-tuotteista, joka oli muotoilultaan aikaansa edellä, haastava, luova ja innovatiivinen.

8 - 8 - Toisessa ääripäässä on Kan menestyksekäs esiintyminen kultakalan kotina Lontoon Aquariumin sisääntuloaulassa. Kan lehdistöltä saamiin palkintoihin kuuluvat: European Automotive Design Award 1997 New Edge -muotoilusta Most Beautiful Car in the World 1996, Automobilia, Italia Golden Steering Wheel 1996, Bild am Sonntag, Saksa Best City Car of the Year 1997, AutoZeitung, Saksa Product of the Year 1996, Dirigentes, Espanja Best Car of the Year 1997, Automóvil, Espanja Best Budget Car , What Car?, Iso-Britannia Favourite Car of 1996, Sunday Telegraph, Iso-Britannia Car of the Year 1996, Autocar, Iso-Britannia

9 - 9-2 Kan tyyli Fordin kineettinen muotokieli yhdistettynä alkuperäisen Kan nuorekkaaseen ja rohkeaan henkeen Rohkea, moderni muotoilu sekä dynaaminen ja ilmeikäs tyyli Erottuvat kasvot ja voimakkaat muodot antavat Kalle oman ainutlaatuisen persoonallisuutensa Kineettisesti muotoiltujen sisätilojen vahvat kontrastit, kekseliäät yksityiskohdat ja raikkaat värit Jännittävillä personointipaketeilla asiakkaat voivat tehdä autosta itsensä näköisen Alkuperäistä Kata pidetään tyyli-ikonina, joten sen uudistaminen oli tiimillemme kiehtova haaste. Nojautuen viimeisimpään kineettiseen muotoilufilosofiaamme päätimme luoda nykyaikaisen kaupunkiauton, joka ilmentäisi alkuperäisen Kan rohkeutta ja hauskuutta. Tuloksena on moderni ja tyylikäs muotoilu, joka on sopivasti rohkea, mikä tekee Kasta kiinnostavan myös uusille pienten kaupunkiautojen ostajille. Martin Smith, Executive Director Design, Ford of Europe 2.1. Ulkoasu Uudessa Kassa Ford on tuonut kineettisen muotokielen myös henkilöautomallistonsa pienimpään edustajaan. Uutuus on ulkoasultaan tyylikkään moderni yhdistäen Fordin viimeisimmän muotoiluajattelun sopivaan annokseen alkuperäisen Kan suosittua, nuorekasta ja hieman rohkeaakin henkeä. Uusi Ka on suunniteltu kohderyhmälle, joka haluaa ilmaista itseään myös autovalinnoillaan. Ulkomitat ovat samat kuin edeltäjässäkin, mutta muotoiltu ja ilmeikäs tyyli on aivan omanlaisensa. Alkuperäisestä mallista säilytetyt piirteet kertovat, että kyseessä on selvästi Ka. Tuoreet dynaamiset ratkaisut liittävät uutuuden kuitenkin osaksi Fordin kineettisen muotoilun autoperhettä.

10 Hauska ja ystävällinen Ka Muotoilun yksi tärkeimmistä päämääristä oli säilyttää alkuperäisen Kan hauska ja ystävällinen ulkomuoto. Keulan ja perän graafiset elementit luovat autolle helposti tunnistettavan ilmeen. Keulan huomiota herättävä, puolisuunnikkaan muotoinen alempi ilmasäleikkö yksi muotoilun kineettisistä elementeistä muodostaa Kan suun, ja takaviistoon ylöspäin kääntyvät ajovalot ovat auton silmät. Nenänä säleikön yläpuolella on suuri Ford-ovaali. Näistä elementeistä syntyvät Kan viehättävän hymyilevät kasvot, jotka kutsuvat kuljettajan astumaan sisälle autoon. Takaosa noudattaa samaa linjaa. Rohkeat takavalot ovat kuin apposen avoimet silmät, takaluukun kädensija on nenä ja puskuriin upotettu puolisuunnikkaan muotoinen alue rekisterikilven alla muodostaa suun. Kineettisen muotoilun osatekijät Tunnistettavat kasvot ja voimakkaat muodot luovat Kalle ainutlaatuisen persoonallisuuden, mutta uutuudessa näkyy myös sama kineettinen muotokieli kuin Fordin uusissa Mondeo-, Kuga- ja Fiesta-malleissa. Uuden Kan täyteläiset muodot, dynaamiset ääriviivat ja jämäkän atleettinen ryhti ilmentävät auton erinomaisia ajo-ominaisuuksia. Kineettisen muotokielen tärkeitä elementtejä autossa ovat esimerkiksi ulkonevat pyöräkotelot, leveät helmat ja voimakas hartialinja, joita kannattelee harppuunamainen, matalana ovenkahvoihin ja takalamppuihin ulottuva linja.

11 Kineettiselle muotoilulle ominainen ikkunamuotoilu erottuu myös selvästi, joskin Kan tapauksessa muotoon on yhdistetty alkuperäisen Kan ikkunan kaari C-palkkiin tunnistettavasti kaareutuvine laseineen. Auton takaosassa kineettisen muotoilun tunnusmerkit, kuten takaluukun alakulmistaan viistetty lasi, yhdistyvät alkuperäisestä Kasta tuttuihin, vahvoihin visuaalisiin piirteisiin. Mukana ovat esimerkiksi takaluukun pehmeästi kaartuva muoto sekä katon veistoksellinen linja integroituneine spoilereineen. Raikkaat värit Uuden Kan nuorekkaan rohkea luonne näkyy myös auton korivärivalikoimassa. Vaihtoehdoista useat ovat näyttäviä, vain Kahan saatavilla olevia perus- ja metallivärivaihtoehtoja, jotka on valittu auton muotitietoista kohderyhmää ajatellen. Vahvoille pastellisävyille rakentuvasta väripaletista löytyy myös kaksi näyttävää helmiäissävyä: pirskahtelevan valkoinen Piste sekä mehukas purppuranpunainen Blush Sisätilojen muotoilu Sisätiloiltaan Ka on yhtä dynaamisen tyylikäs kuin ulkoakin. Korissa näkyvää kineettistä muotoilufilosofiaa on noudatettu myös sisätiloissa, jotka ovat yhtä raikkaan modernit kuin auton ulkomuotokin. Sisustuksen vahvat kontrastit ja ilmeikkäät värit on valittu erityisesti Kan ostajien rohkeaa makua ajatellen. Yhdessä muotoilun näyttävien yksityiskohtien kanssa ne antavat sisätiloille muodikkaan ja hauskan ilmeen, joka on pienten autojen luokassa vailla vertaansa. Uusi Ka on myös käytännöllinen. Sisätilat ovat avarat, ja tilaa on mukavasti neljälle aikuiselle. Istuimet ovat korkealla, hallintalaitteet on sijoitettu huolella ja ajonäkyvyys on erinomainen. Uusi Ka on ajonautinto kaikenikäisille kuljettajille. Puhelimille ja ipodeille,

12 kolikoista ja aurinkolaseista puhumattakaan, löytyy tietenkin oma, sopiva säilytyspaikkansa. Kekseliäitä yksityiskohtia Kineettinen muotoilufilosofia näkyy sisustuksen yksityiskohtien kaarevissa muodoissa, vahvan dynaamisissa linjoissa ja täyteläisissä pinnoissa. Kojelaudan yläosa rohkeine graafisine elementteineen ja Ka-merkkeineen sulautuu luontevasti keskikonsoliin. Vahvat, puolisuunnikkaan muotoiset muodot toistuvat kaikkialla sisutuksessa aina keskikonsolista ohjauspyörän ja istuinten päällyskankaiden kautta ovien verhoiluun. Muotoilun huomiota herättävin piirre on keskikonsolin reunuksen ja ovenkahvojen hohtavanvalkoinen viimeistely. Ratkaisu luo vahvan kontrastin muuhun sisustukseen. Titanium-malleissa tämä näkyy myös mittariston kotelona ja ohjauspyörän puolissa. Sisustuksen lukuisat yksityiskohdat antavat auton sisätiloille persoonallisen ilmeen. Näyttävät piirteet, kuten mittariston näyttävä kehys, täydentävät keskikonsolin yläreunan kiehtovaa muotoilua. Yksi kojelaudan näyttävistä yksityiskohdista on yksinkertaiset, kääntyvät ilma-aukot. Muotoilultaan sitruspuristimen yläosaa muistuttaviin suuttimiin tartutaan säädettäessä kuin keilapalloihin. Rohkeita värejä ja kontrasteja Värien ja kontrastien rohkea käyttö ulottuu myös sisustuksen verhoiluun ja kankaiden laajaan valikoimaan. Päävärejä on saatavilla kaksi, tumman siniharmaa sekä vaaleampi khaki, ja niitä täydentää valikoima istuinpäällysteitä, jotka on suunniteltu yhteensopiviksi niin sisustuksen kuin eri ulkovärivaihtoehtojen kanssa. Istuinten päällisissä on kontrastin luomiseksi käytetty värikkäitä kankaita myös eloisissa pastellisävyissä. Trend-mallien kuvioiduissa istuinverhoiluissa on hyödynnetty modernia

13 grafiikkaa. Titanium-mallin yksiväriset kankaat puolestaan korostavat sisätilojen viimeistelyn vahvoja kontrasteja. Paneutuminen yksityiskohtiin näkyy auton sisätiloissa käytettyjen materiaalien laadussa ja tunnussa. Kojelaudan yläosan muotoilussa on käytetty pintakuviota, joka jäljittelee pellavamaista luonnonkangasta. Materiaali on suunniteltu erityisesti säilyttämään kauniin mattapintansa auton koko käyttöiän ajan. Verhoiluissa ei ole säästelty, mikä synnyttää vaikutelman, että kyseessä on oikeastaan paljon kalliimpi ajoneuvo Oman näköinen auto Kan nuorekas kohderyhmä haluaa rohkeasti tuoda persoonallisuuttaan esiin myös autovalinnoissaan. Sen vuoksi Ford on panostanut paljon raikkaiden, värikkäiden personointipakettien kehittämiseen, joilla jokainen Kan ostaja voi ilmaista itseään haluamallaan tavalla. Tehdasasenteisia Ford Individual -personointipaketteja, jotka tarjoavat jännittäviä vaihtoehtoja ulkonäön muokkaukseen, on kolme. Kolme erilaista vaihtoehtoa Kaikilla kolmella personointipaketilla on oma erottuva ulkoasunsa. Kaikki paketit on suunniteltu täydentämään tiettyä ulkovärien yhdistelmää. Kolme Individual-teemaa ovat: Digital Art Eloisasti kuvioitua, katumuodin innoittamaa tyyliä, jonka perusvärinä on voimakas, kontrastia luova vihreä. Ulkoasupaketti koostuu kuvioiduista koriraidoista, yksivärisestä, vihreästä etusäleikön reunuksesta sekä sivupeilien koteloista. Grand Prix Vauhdikas moottoriurheiluteema joko punaisella tai valkoisella ruutulippukuviolla (valitusta ulkovärivaihtoehdosta riippuen). Ulkoasupakettiin kuuluvat kuvioidut koriraidat, yksivärinen etusäleikön kehys ja peilien kotelot, joihin voidaan yhdistää myös takaspoileri ja valkoiset kevytmetallivanteet.

14 Tattoo Muodikas ja hauska tatuointiteema, jonka keskeinen elementti on rohkeista metalliväreistä sommiteltu sydän. Ulkoasupakettiin kuuluu suuri tatuoitu logo katolla ja pienempi lokasuojassa. Kattavat personointimahdollisuudet Saatavilla on myös laaja valikoima erikseen ja yksittäin tilattavia personointimahdollisuuksia: Etusäleikön kehykset ja yhteensopivat peilien kotelot, valittavana neljä rohkeaa väriä Nahkainen ohjauspyörä, vaihdekepin nuppi ja käsijarrun kahva Kekseliäs keskikonsolin säilytystila joustavin verkoin varusteltuna, värityksessä valikoima yhteensopivia värivaihtoehtoja A-pilariin kiinnitetty teline kannettavalle navigaattorille (vain maissa, joissa ohjauspyörä on oikealla puolella) Loisteliaat veluurimatot, joissa Ka-logo Korinvärinen takaspoileri 14-, 15- ja 16-tuumaiset kevytmetallivanteet, useita vaihtoehtoja

15 Kan elämä Käytössä edullinen ja ympäristöystävällinen auto, johon on saatavana kaksi taloudellista ja vähäpäästöistä moottorivaihtoehtoa Bensiini- ja dieselmoottoreiden hiilidioksidipäästöt alle 120g/kilometrillä Uskomattoman kestävä korirakenne ja IPS-turvajärjestelmä tuovat parhaan mahdollisen turvallisuuden Käytännölliset ja entistä paremmat sisätilat tarjoavat viihtyvyyttä ja tilavuutta neljälle matkustajalle Kaksi korkeatasoista varustetasoa, joita voi täydentää houkuttelevilla lisävarusteilla Kuuden kaiuttimen audiojärjestelmä sekä Bluetooth -järjestelmä musiikin kuunteluun ja jutusteluun Pienelle autolle ainutlaatuisia ominaisuuksia, kuten lämmitettävä tuulilasi ja lämmitettävät istuimet Kan asiakkaat haluavat erottuvan ja tyylikkään auton, joka sopii heidän elämäntyyliinsä ja auttaa pitämään yhteyttä ystäviin. Ka mahdollistaa tämän kaiken. Siinä on loistava valikoima vakio- ja valinnaisvarusteita, kuten viimeisintä teknologiaa olevat audio- ja Bluetooth -järjestelmät. Ka on myös turvallinen, käytännöllinen, taloudellinen ja ympäristöystävällinen. Maureen Graham, Brand Manager, Small Cars, Ford of Europe 3.1 Käytössä edullinen, matalat päästöt Uusi Ford Ka on suunniteltu sekä taloudelliseksi että ympäristöystävälliseksi. Todennäköisesti uuden mallin myydyin vaihtoehto tulee olemaan 1.2-litrainen bensiinimoottori, jonka polttoainekulutus on 21 prosenttia alhaisempi kuin edeltävän 1.3- litraisen mallin. Uusi Ka kuluttaa 5,1 litraa sadalla kilometrillä (yhdistetty). Lisäksi Ka on saatavana ensimmäistä kertaa 1.3-litraisella dieselmoottorilla, jonka yhdistetty polttoainekulutus on vain 4,2 litraa sadalla kilometrillä. Hiilidioksidipäästöt alle 120 grammaa kilometrillä

16 Alhaisen polttoainekulutuksen myötä myös hiilidioksidipäästöt ovat alhaiset. Kan hiilidioksidipäästöt ovat alle 120 grammaa kilometrillä sekä bensiini- että dieselvaihtoehdoissa. Bensiinimoottorilla varustetun mallin osalta se tarkoittaa 21 prosentin parannusta edelliseen malliin verrattuna. Alhaisten hiilidioksidipäästöjen lisäksi Kan kokonaispäästöt ovat alhaiset. Sekä bensiini- että dieselmoottori täyttää Euro IV -päästövaatimukset. Käytöstä syntyvät kustannukset on minimoitu mahdollisimman alhaisilla ylläpito- ja korjauskustannuksilla. Esimerkiksi puskuri on suunniteltu kestämään pienet törmäykset, jotka ovat yleisiä kaupungissa ajettaessa. 3.2 Turvallinen ja kestävä Vaikka Ka onkin kooltaan pieni, sen suunnittelussa on noudatettu Fordin tiukkoja turvallisuusohjeita. Kan korirakenteen suunnittelussa on hyödynnetty viimeisintä teknologiaa, ja sen uskomattoman jäykkä kori suojaa matkustajia kovassakin törmäyksessä. Korirakennetta täydentää IPS-turvajärjestelmä, johon kuuluu turvatyynyt sekä matkustajia tehokkaasti suojaavat turvavyöjärjestelmät sekä istuinteknologia. Kuljettajan ja etumatkustajan turvatyynyt kuuluvat vakiovarusteisiin, ja lantion ja rintakehän turvatyynyt sekä sivuturvaverhot ovat saatavana valinnaisvarusteina. Lasten turvaistuinten asentaminen takaistuimelle käy nopeasti ISOFIX-turvakiinnityksellä, joka on joko vakiovarusteena tai asennettavissa jälkeenpäin (markkinoista riippuen). Mielenrauhaa Auton ajovalot ja sivulamput syttyvät automaattisesti hetkeksi aina kun auto lukitaan, mikä lisää näin turvallisuudentunnetta. Järjestelmän voi säätää niin, että valot palavat 3,5 minuuttia, jona aikana matkustajat pystyvät kulkemaan määränpäähänsä valaistua reittiä pitkin.

17 Keskuslukituksella varustetuissa malleissa sekä ulko- että sisävalot syttyvät, kun auton lukot avataan ja kuljettaja pääsee kulkemaan turvallisesti valaistuun autoon. Huomiota on kiinnitetty erityisesti siihen, että auto on suojattu tehokkaasti varkaita vastaan. Kassa on erittäin vahvat lukot, tehokkaasti suojattu ovien lukitusjärjestelmä sekä elektroninen ajonestolaite. 3.3 Viihdyttävä Matkapuhelimet ja musiikki ovat tärkeä osa nuorten ihmisten elämäntapaa, joten uusi Ka on varusteltu oleellisimmilla viihde- ja kommunikointivälineillä. Kahan on saatavana handsfree Bluetooth -toiminnolla ja USB-portti musiikkitiedostojen kuuntelemiseen stereoiden kautta. Lisäksi tärkeimpien ohjaimien säätimet on sijoitettu ohjauspyörään ja auto on varusteltu korkealuokkaisella mittaristolla, joka välittää kuljettajalle tietoa ajotietokoneen näytön kautta. Hands-free Bluetooth -järjestelmä Bluetooth -järjestelmä mahdollistaa täydellisen hands free -ominaisuuden ääniohjaimen avulla, minkä ansiosta kuljettaja voi soittaa, vastaanottaa tai hylätä puheluja joko ohjauspyörään sijoitettujen säätimien tai ääniohjaimen avulla. Järjestelmään voi liittää kolme matkapuhelinta, valita haluamansa soittoäänen sekä hoitaa puhelinneuvotteluja kolmen ulkopuolisen tahon kanssa. Matkustajat voivat kuunnella useita tunteja lempimusiikkiaan hyödyntämällä keskikonsolin takaosaan sijoitettua USB-porttia. Järjestelmä tunnistaa monia digitaalisia formaatteja, kuten MP3, WMA ja WAV, joten siihen voi liittää MP3-soittimen, ipodin, matkapuhelimen ja USB-flash-aseman. Ääntä kuudella kaiuttimella

18 Kan asiakkaat voivat valita mieleisensä kahdesta musiikkipaketista, joihin molempiin kuuluu kuusi kaiutinta, radio-cd-yhdistelmä, MP3-liitäntämahdollisuus sekä aux-inpistoke. Titanium-varusteluun valinnaisvarusteena saatava edistyksellisempi musiikkipaketti sisältää entistä paremmat kaiuttimet ja kuulokkeet sekä 100 wattisen subwooferbassokaiuttimen sekä 4 x 30 wattisen vahvistimen. 3.4 Mukava ja käytännöllinen Kan ilmeikkäissä ja persoonallisissa sisätiloissa on huomioitu mukavuus ja käytännöllisyys. Auton korkean kattolinjan ansiosta myös pitkille kuljettajille riittää pääntilaa, ja autoon mahtuu mukavasti neljä matkustajaa. Kojelaudan ja etu- ja takaosan muotoilu korostaa tilavuuden tuntua. Kuljettajan korkea istuinasento mahdollistaa erinomaisen näkyvyyden. Tärkeimmät hallintalaitteet, kuten korkealle sijoitettu vaihdekeppi, on lähellä ohjauspyörää niin, että jopa kokemattomammat kuljettajat tuntevat olonsa ajaessaan varmaksi. Ohjauspyörä on säädettävissä korkeussuunnassa, ja Kassa on elektroninen nopeuden mukaan säätyvä ohjaustehostin (Electric Power Assisted Steering, EPAS) vakiona kaikissa malleissa. Mittaristossa on neljä kirkasta, selkeää mittaria sekä keskelle sijoitettu ajotietokoneen näyttö. Muut kytkimet on sijoitettu ergonomisesti keskikonsoliin ja radio-cd-yhdistelmä kojelaudan yläosaan, jolloin sen käyttö on helppoa ja aiheuttaa mahdollisimman vähän häiriötä. Tarkoin mietittyjen yksityiskohtien ansiosta Ka on yksinkertainen ja nautinnollinen ajaa. Tilavuutta

19 Matkustamossa on riittävästi säilytystilaa henkilökohtaisille tavaroille: tilava hansikaslokero, kätevä säilytystila ovissa sekä pieni säilytystila keskikonsolin takaosassa kannettaville musiikkisoittimille tai matkapuhelimille. Tavaratilan tilavuus on 224 litraa, joka on muutettavissa 700 litraksi takaistuimia kääntämällä. Ajomukavuutta on parannettu hiljaisella ja hallitulla ajettavuudella. Lisäksi uuden Kan sisätilojen melutaso on hyvin alhainen perusteellisten äänenlaatu- ja tärinätestauksien ansiosta. Ainutlaatuisia pienen auton ominaisuuksia Pienten autojen segmentin autona Kassa on poikkeuksellisen hyvät varusteet kylmiä ajokelejä ajatellen. Lämmitettävät etuistuimet ovat vakiona ja lämmitettävän tuulilasin saa valinnaisvarusteena Suomessa, joten autoilijat voivat aloittaa matkansa turvallisesti ja miellyttävästi kylmimpinäkin aamuina. 3.5 Kan varustelut Uusi Ka on saatavilla kahdella varustetasovaihtoehdolla, Trendinä ja Titaniumina. Molemmat varustelut ovat laadukkaita ja varusteita on kattavasti. Asiakkaat voivat muokata varustepaketteja vastaamaan omia tarpeitaan laajalla valinnaisvarustevalikoimalla. Trend-varustelu tarjoaa pienen auton ostajalle taloudellisen ja tyylikkään kokonaisuuden, jossa yhdistyvät mukavuus ja tilavuus sekä kattava valikoima varusteita. Vakiovarusteisiin kuuluvat: Elektroninen nopeuden mukaan säätyvä ohjaustehostin EPAS Korkeussuunnassa säädettävä ohjauspyörä ABS-jarrut ja elektroninen jarruvoiman tasain EBD Turvatyynyt kuljettajalle ja etumatkustajalle Kattava mittaristo, jossa kierroslukumittari ja ajotietokone

20 Saattovalot eli ajovalot ja sivuvalot jäävät palamaan hetkellisesti, kun auton ovet lukitaan Kaukosäätimellä varustettu keskuslukitus Sähkötoimiset etuikkunat Sähköisesti säädettävät ja lämmitettävät sivupeilit Elektroninen ajonestolaite Yhdessä osassa taitettava takaistuin Korinväriset puskurit 14-tuumaiset vanteet Korkeatasoinen Titanium-varustelu on hienostuneempi versio Trend-mallista. Titaniumissa on korinväriset sivupeilit ja ovenkahvat sekä kattava valikoima valinnaisvarusteita. Ambiente-varusteiden lisäksi Titanium-varusteluu kuuluu: Ilmastointi siitepölysuodattimella Korkeatasoinen mittaristo ja ajotietokone sekä näyttävämpi ohjauspyörä ja vaihdekeppi Himmentyvät sisävalot Etusumuvalot 15-tuumaiset vanteet Valinnaisvarustepaketit ja -varusteet Kan asiakkaat voivat muokata autoaan vastaamaan omia tarpeitaan houkuttelevilla valinnaisvarustepaketeilla ja yksittäisillä valinnaisvarusteilla. Keskeisimpiä valinnaisvarustepaketteja ja -varusteita ovat: Nokian handsfree Bluetooth -toiminnolla ja englannin kielisellä ääniohjauksella. Paketin mukana myös USB-portti sekä ohjauspyörään sijoitetut säätimet Musiikkipaketit, joissa radio-cd-yhdistelmä, MP3-ominaisuus sekä kuusi kaiutinta (edistyksellisemmässä paketissa on lisäksi 100 wattisen subwooferbassokaiutin sekä erillinen vahvistin ja entistä paremmat kaiuttimet)

21 Paranneltu istuinpaketti, joka sisältää neljään suuntaan säädettävän kuljettajan istuimen, Easy Entry -muistitoiminnon, säilytystilaa etumatkustajan istuimen alla sekä 50/50-taittuvan takaistuimen Ulkotilojen muotoilupaketti, jossa kevytmetallivanteet ja tummennetut ikkunat tai sumuvalot (mallista riippuen) Lämmitettävä tuulilasi Automaatti-ilmastointi Nahkaverhoilu Panorama-lasikatto (saatavilla vuonna 2009)

22 Ka ajossa Uusi Ka edustaa Fordin kiiteltyjä ominaisuuksia ollen hauska ja palkitseva ajettava. Sen ajodynamiikka on vertaansa vailla. Jousitus, ohjaus ja alusta on hienosäädetty tarkasti. Ka on testattu niin tiellä kuin radalla Nürburgringin rata mukaan lukien ja tietoa on jaettu uuden Fiestan takana olevan tiimin kanssa. Pirteä 1.2-litrainen 69-hevosvoimainen Duratec-bensiinimoottori ja 1.3-litrainen ja 75- hevosvoimainen Duratorq TDCi -dieselmoottori. Erinomainen aktiivinen turvallisuus, mittavat jarru-, luistonesto- ja vakausjärjestelmät. Alkuperäinen Ka oli hauska ajettava, ja niin on myös uusi malli. Insinöörimme hyödynsivät aiempien uusien malliemme, kuten Fiestan, kehittämisessä saatuja tietoja ja hienosäätivät Kan alustan niin, että sillä on samat loistavat ajo-ominaisuudet kuin muillakin autoillamme. Mielestämme uuden Kan ajodynamiikka on luokkansa paras. Toivottavasti asiakkaat ovat siitä kanssamme yhtä mieltä. Matthias Tonn, Ford Ka Chief Programme Engineer, Ford of Europe 4.1 Ajodynamiikka Kun alkuperäinen Ka tuotiin markkinoille, sen mikroautomaista käsiteltävyyttä ja pirteää ajokokemusta kiiteltiin välittömästi. Uusi Ka pysyy uskollisena näille piirteille ollen hauska ja palkitseva ajettava. Sen ajodynamiikka on vertaansa vailla pienten autojen luokassa. Fordin omat ajodynamiikan asiantuntijat säätivät jousituksen, ohjauksen ja alustan varmistaakseen, että uusi Ka edustaa samoja kiiteltyjä ajo-ominaisuuksia ajettavuuden, käsiteltävyyden ja ohjauksen osalta kuin suuremmat Ford-mallit.

23 Luonnollinen ja herkkä ohjaus Luonnollinen ja herkkä ohjaus tekee Kasta erittäin hauskan ajettavan. Siihen on päästy lisäämällä taakse kallistuksenvakain, vahvistamalla etupään kallistuksenvakainta, lujittamalla jousituksen holkkeja ja kiinnityskohtia sekä säätämällä ohjausjärjestelmän osien herkkyyttä. Jousitus ja iskunvaimennus valittiin ja hienosäädettiin uuteen alustaan sopivaksi, jotta tarkka ohjaus antaisi tasapainoisen ja sporttisen käsiteltävyyden ja tiukan, kontrolloidun ajettavuuden. Lopullisesti auto testattiin niin yleisillä teillä, testiradoilla kuin kilparadoilla. Autoa työstettäessä tehtiin tiivistä yhteistyötä myös uuden Fiestan kehittäneen tiimin kanssa. 4.2 Moottorit Uuden Ford Kan moottorivaihtoehdot ovat herkkä ja taloudellinen 1.2 litran 69- hevosvoimainen Duratec-bensiinimoottori ja tehokas 1.3 litran 75-hevosvoimainen Duratorq TDCi -dieselmoottori. Molempien moottoreiden parina on 5-vaihteinen manuaalivaihteisto. Molemmat moottorit sopivat hyvin vääntävinä ja suorituskykyisinä erityisen hyvin kaupunkiajoon. Fordin moottori-insinöörit ovat hienosäätäneet moottorien kalibroinnin siten, että ne vastaavat nopeasti ja täsmällisesti kaasun painamiseen. Sporttiset välitykset tuovat lisää hauskuutta ajoon Herkemmästä ja viihdyttävämmästä ajamisesta nauttivat asiakkaat voivat halutessaan saada bensiinimoottorilla varustettuun Kahan lyhyemmän vetopyörästön välityssuhteen (3.73:1, normaalisti 3.43:1 - saatavilla valikoiduilla markkinoilla).

24 Tiheämpi välitys tehostaa kiihdytystä kaikilla vaihteilla, jolloin auto on entistä herkempi ja sporttisemman tuntuinen. Se sopii täydellisesti auton ketterään ja luotettavaan käsiteltävyyteen. 4.3 Turvallisuutta tiellä Auton aktiivisen ja passiivisen turvallisuuden kehittämiseen kiinnitettiin yhtä paljon huomiota. Sen erinomaista käsiteltävyyttä ja pitoa on parannettu monilla jarru-, luistonesto- ja vakautta lisäävillä järjestelmillä. Lukkiutumaton ABS-jarrujärjestelmä elektronisella jarruvoiman jaolla (EBD) on vakiona kaikissa Ka-malleissa. EBD kontrolloi taka-akselin jarruvoimaa pitääkseen auton tasapainossa ja estäen pyöriä lukkiutumasta. Entistä vakaampi ja turvallisempi Parantaakseen auton aktiivista turvallisuutta asiakkaat voivat valita autoonsa ESPajonvakautusjärjestelmän, joka sisältää monta toimintoa ajovakauden ja turvallisuuden lisäämiseksi. Aktiivista turvallisuutta lisääviä ominaisuuksia ovat: ESP-ajonvakautusjärjestelmä, joka luistotilanteessa korjaa yli- tai aliohjautumista käyttäen jarrujärjestelmää ja tarvittaessa vähentäen moottorin vääntöä. Luistonestojärjestelmä (Anti-Slip Regulation, ASR) ja moottorin vääntövoiman hallintajärjestelmä (Engine Drag torque Control, EDC) ASR estää vetäviä pyöriä liukumasta huonoissa pito-olosuhteissa ajettaessa ja EDC kytkeytyy päälle, jos kuljettaja ajaa äkillisesti tielle, jossa on huono pito estämällä autoa liukumasta palauttaen väännön moottoriin. Mäkilähtöassistentti (HSA) estää auton liukumisen taaksepäin mäkilähdössä. Hydraulinen hätäjarruassistentti (HBA) lisää elektronisesti jarrutustehoa hätäjarrutustilanteessa. Fordin insinöörit ja järjestelmätoimittajat ovat kalibroineet Kan ESP-järjestelmän siten, että auton käsiteltävyydestä saatiin muiden Fordien tapaan erinomainen. Järjestelmä kytkeytyy

25 päälle vain tarvittaessa, joten kuljettaja voi nauttia erinomaisesta ajodynamiikasta ilman, että vakausjärjestelmä puuttuu ajoon.

26 Ka teknisesti 5.1 Alusta, jarrut ja aktiivinen turvallisuus Saavuttaakseen luokkansa johtavan ajodynamiikan ja Ford-malliston isompien autojen kiitellyt ajo-ominaisuudet Kan alusta on tarkkaan säädetty. Autossa on myös edistyksellinen jarru- ja ajonvakautusjärjestelmä, jotka takaavat erinomaisen aktiivisen turvallisuuden. Sähköinen ohjaustehostin Kaikissa uusissa Ka-malleissa on vakiona elektroninen nopeuden mukaan säätyvä ohjaustehostin (Electric Power Assisted Steering, EPAS). Kan ohjausjärjestelmä on kehitetty Fordin insinöörien toimesta niin, että Kan ohjaus on luonnollinen, tunnokas sekä tarkka ja näin sillä on nautinnollista ajaa. Ohjaus on myös mukavan kevyt ja helppo matalillakin nopeuksilla ajettaessa. EPAS-järjestelmän suurin etu on sen myönteinen vaikutus polttoainekulutukseen ja hiilidioksidipäästöihin. Järjestelmä toimii vain tarvittaessa, mikä näin vähentää polttoaineenkulutusta. Perinteinen hydraulinen ohjaustehostin on jatkuvasti päällä auton ollessa käynnissä. Hammastanko-ohjausjärjestelmä kääntyy ääriasennosta toiseen 3 ratin kierroksella. Uuden Kan kääntöympyrä on vain 9,2 metriä, mikä tekee siitä ketterän kaupunkiajossa. Jousitus Kan etujousituksessa on pitäydytty perinteisissä MacPhersonin-joustintuissa edessä ja takana on vääntövarret. Jousitusta on kuitenkin kehitetty, jotta ohjauksesta, käsiteltävyydestä ja ajettavuudesta saatiin luokkansa johtavat.

27 Erityishuomiota kiinnitettiin akselistoon, jossa on kevyt, muotoiltu teräksinen vääntöjäykkä palkki ja kaksitoimiset hydrauliset teleskooppivaimentimet korin alle sijoitettuna. Saavuttaakseen tavoitteensa insinöörit lisäsivät taka-akseliston jäykkyyttä lisäämällä uuden kallistuksenvakaajan samalla kun he jäykistivät akseliston tuentaa. Myös etujousitusta muutettiin täydentämään takana tehtyjä muutoksia. MacPhersoninjoustintuen poikittainen alempi tukivarsi on kiinnitetty lisäpoikkipalkkiin ja kallistuksenvakaaja on kiinnitetty tangoilla iskunvaimentimiin. Insinöörit paransivat kallistuksenvakaajaa ja käyttivät jäykempiä holkkeja alemman tukivarren edessä ja takana saavuttaakseen nopeasti reagoivan ja tarkan ohjauksen. Yhteistyössä komponenttitoimittajien kanssa iskunvaimentimet ja jouset säädettiin Fordin insinöörien toimesta sopimaan yhteen parannellun alustan kanssa, joten tarkan ja herkän ohjauksen lisäksi tiedossa on tasapainoinen, sporttinen käsiteltävyys ja tiukka, hallittu ajokokemus. Joustintukien ja jousien tuentaa on myös vastaavasti vahvistettu käyttämällä samaa tarkkaa lähestymistapaa, joka on tehnyt Fordista johtavan ajodynamiikasta puhuttaessa. Jarrut Uudessa Kassa on edessä levy- ja takana rumpujarrut ja lukkiutumaton ABSjarrujärjestelmä kaikissa malleissa vakiona. Sekä bensiini- että dieselversiossa on edessä 240 mm:n levyjarrut, dieselversiossa tuuletetut. Takana on 180 mm:n rumpujarrut. Jarrujärjestelmässä on kaksi itsenäistä hydraulipiiriä sekä tehostin, mikä takaa turvallisen, jatkuvan jarrutehon ja lyhyen pysähdysmatkan. ABS-järjestelmässä on neljä aktiivista anturia ja hydraulinen hallintayksikkö kahdeksalla sähkömagneettisella solenoidikytkimellä, mikä auttaa ajoneuvoa ylläpitämään maksimaalisen jarruvoiman jopa silloin, kun pyörät ovat lähellä lukkiutumista. ABS-järjestelmää täydentää elektroninen jarruvoiman tasain (Electronic Brake-force Distribution, EBD), joka jakaa jarruvoiman etu- ja takarenkaiden välillä ottaen huomioon

28 pito-olosuhteet ja jarrupolkimen tehokkuuden. EBD-järjestelmä auttaa estämään takapyörien lukkiutumisen ja pitää auton paremmin tasapainossa voimakkaassa jarrutuksessa. Aktiivinen turvallisuus Kan kattavat jarru-, luistonesto- ja vakausjärjestelmät täydentävät auton erinomaista käsiteltävyyttä ja pitoa tiessä. Edellä esiteltyjen jarrujärjestelmien lisäksi Ka:ssa on valinnaisvarusteena ESP-ajonvakautusjärjestelmä, joka tuo mukanaan useita auton vakautta ja turvallisuutta parantavia ominaisuuksia. Näitä ominaisuuksia ovat: ESP ESP-ajonvakautusjärjestelmä auttaa kuljettajaa hallitsemaan autoa mahdollisessa luisumistilanteessa. Järjestelmän anturit arvioivat, onko kyseessä alivai yliohjautuminen ja palauttaa tasapainon jarruttamalla renkaita erikseen tilanteen mukaan ja vähentäen tarvittaessa moottorin tehoa. Järjestelmä on kalibroitu vastaamaan Kan käsiteltävyyttä. Sen ansiosta järjestelmä kytkeytyy päälle vain tarvittaessa ja sen toiminta on lähes huomaamattoman pehmeää. Luistonesto (Anti-Slip Regulation, ASR) ja moottorin vääntövoiman hallintajärjestelmä (Engine Drag torque Control, EDC) Luistonestojärjestelmä tarjoaa automaattisen luistoneston, pidon ollessa huono, kaikilla nopeuksilla. Kun ABS-järjestelmän anturit huomaavat renkaiden luisuvan, järjestelmä vähentää joko moottorin vääntöä (molempien pyörien luisuessa) tai jarruttaa yksittäistä pyörää (vain yhden pyörän luisuessa), mikä muistuttaa itselukkiutuvaa tasauspyörästöä. EDC-järjestelmä kytkeytyy päälle, jos auto joutuu äkillisesti liukkaalle alustalle palauttaen moottorin vetovoiman ja estäen pyörien lukkiutumisen aiheuttaman luisumisen. Mäkilähtöassistentti (Hill Start Assist, HSA) Mäkilähtöassistentti auttaa kuljettajaa lähtemään pehmeästi liikkeelle mäkilähdössä. Se käyttää ESP:n antureita tunnistamaan mäkilähtötilanteen ja kun jarrupoljin päästetään vapaaksi, järjestelmä

29 pitää paineen etujarruissa noin kahden sekunnin ajan, jolloin kuljettaja voi lähteä liikkeelle auton valumasta taaksepäin. Järjestelmä aktivoituu myös auton ollessa alamäessä peruutusvaihteen ollessa valittuna. Hydraulinen hätäjarruassistentti (Hydraulic Brake Assist, HBA) HBAjärjestelmä käyttää hätäjarrutustilanteessa ABS:n hallintayksikköä lisäämään jarrutusvoimaa ja takaamaan mahdollisimman nopean vauhdin hidastumisen huolimatta siitä, millä voimakkuudella kuljettaja painaa jarrupoljinta.

30 Korin rakenne ja passiivinen turvallisuus Uuden Kan korin rakenne ja turvallisuusvarusteet kehitettiin samoja Fordin turvallisuusvaatimuksia käyttäen kuin joita käytetään kaikkien muidenkin yhtiön autojen yhteydessä. Yhtiön omat turvallisuusvaatimukset ovat tiukemmat testien ja varusteiden toiminnan osalta kuin mitkään lain määräämät standardit. Tärkeimmät vaatimukset koskevat turvavöitä ja turvatyynyjä, jalankulkijan turvallisuutta ja auton suoriutumista erilaisissa törmäystilanteissa, tulipa törmäys mistä suunnasta tahansa. Korin muotoilu Korin runko on kehitetty käyttäen apuna uusimpia tietokonesimulaatioita ja suunnittelutekniikoita. Korin kohdalla tavoitteena oli minimoida paino, saavuttaa paras mahdollinen vääntölujuus ja luoda vankka turvaohjaamo törmäyksien varalta. Lisäksi kiinnitettiin erityistä huomiota jalankulkijoiden turvallisuuteen. Paras yhdistelmä keveyden ja rakenteellisen toimivuuden suhteen saavutettiin käyttämällä suurlujuusterästä ja booriterästä kuormankantokyvyn kannalta kriittisissä kohdissa, kuten pääpilareissa ja törmäysalueilla. Suurlujuusterästä ja booriterästä voidaan käyttää ohuempina levyinä, jolloin painoa saadaan kevyemmäksi, mutta vahvuus ja lujuus paranevat. Mittavat tietokonesimulaatiot auttoivat optimoimaan rakenteen toimivuuden törmäystilanteessa. Näin voitiin varmistaa, että törmäysenergia kanavoituu erityisesti suunniteltuja kantavia rakenteita pitkin koriin minimoiden matkustajien turvakorin ja lattian vääntymisen. Edestä tulevissa törmäyksissä uusi Ka kanavoi törmäysenergian kahta sivupalkkia sekä apurunkoa pitkin koriin. Sivutörmäystilanteita silmällä pitäen on B-pilareita,

31 kynnyspalkkeja ja ovien rakenteita parannettu niin, että korin sivut säilyttävät hyvin muotonsa ja minimoivat törmäyksen matkustamoon kohdistuvat vaikutukset. Kehitystyön tuloksena on uskomattoman vahva ja vankka rakenne, joka suojaa matkustajia rajuissakin törmäyksissä. Intelligent Protection System Korin rakenne ja Fordin Intelligent Protection System (IPS) -turvajärjestelmä, joka sisältää turvatyynyt, turvavyöjärjestelmät ja istuinteknologiat, tarjoaa optimaalisen suojan matkustajille. Kaikki IPS-järjestelmän ominaisuudet ovat käyneet kehitysvaiheessa läpi laajat tietokoneanalyysit. Myös yksittäiset osat ja alajärjestelmät on testattu. Törmäykset on ensin simuloitu, jonka jälkeen on tehty todelliset törmäystestit takaamaan, että järjestelmät toimivat tehokkaasti yhdessä ja että saavutetaan paras mahdollinen turvataso. Kuljettajan ja etumatkustajan turvatyynyt ovat vakiovarusteena uudessa Kassa. Lantiota ja rintakehää suojaavat sivuturvatyynyt ja turvaverhot ovat saatavana valinnaisvarusteena. Turvatyynyjen toimintaa hallitaan elektronisella hallintayksiköllä, joka arvioi törmäyksen voimakkuuden lukuisten, eri puolilla autoa olevien anturien avulla. Hallintayksikkö on kalibroitu huolellisesti sopimaan kulloinkin kyseessä olevan törmäyksen ominaispiirteisiin. Jos asiakas haluaa pitää eteenpäin suunnattua lastenistuinta etupenkillä, etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois käytöstä. Fordin politiikan mukaan sen voi kytkeä pois ainoastaan Fordin valtuutettu jälleenmyyjä.

32 Ford Kan IPS-järjestelmään kuuluvat seuraavat ominaisuudet: Kuljettajan ja etumatkustajan turvatyyny Valinnaisena saatava lantiota ja rintakehää suojaava sivuturvatyyny kuljettajalle ja etumatkustajalle Valinnaisena sivuturvaverhot turvaamaan edessä istuvia sivulta tulevissa törmäyksissä Kolmipisteturvavyöt esikiristimillä ja kuormanrajoittimilla etumatkustajille Kolmipisteturvavyöt takamatkustajille (kahdelle) Turvavyön alta liukumisen estävä etuistuimien rakenne Kuljettajan turvavyömuistutin Jalankulkijoiden turvallisuus Uusi Ka on kehitetty niin, että myös jalankulkijan suoja on optimoitu. Konepelti ja moottoritila on suunniteltu suojaamaan jalankulkijaa osumasta koviin pintoihin ja teräviin kulmiin. Puskurissa on törmäyksen energiaa vaimentavia ominaisuuksia, mikä on toinen jalankulkijoiden turvallisuutta lisäävä tekijä. Sen avulla voidaan vähentää jalankulkijalle sääriin ja polviin kohdistuvia vammoja. Turvallisuusinsinöörit ja suunnittelijat tekivät läheistä yhteistyötä saadakseen Kan etuvaloista turvalliset jalankulkijoille, erityisesti lapsille. Niiden sijainti ja mittasuhteet valittiin huolellisesti, jotta voitiin minimoida niihin osuminen törmäystilanteessa. 5.3 Moottorit ja vaihteistot Uuteen Ford Kahan on saatavana kaksi moottorivaihtoehtoa: taloudellinen 1.2 litran kahdeksanventtiilinen 69-hevosvoimainen Duratec-bensiinimoottori tai 1.3 litran 16- venttiilinen 75-hevosvoimainen Duratorq TDCi -dieselmoottori.

33 Sekä bensiini- että dieselmoottorin saa ympäristöystävällisenä, hiilidioksidipäästöjä alle 120 g/km:llä tuottavana versiona. Molemmat moottorit täyttävät Euro IV -päästövaatimukset. Dieselmoottoriin on saatavissa hiukkassuodatin, joka poistaa hiukkaspäästöt lähes kokonaan (saatavana vain tietyillä markkinoilla - ei Suomessa). Molempien moottoreiden yhteydessä on 5-vaihteinen manuaalivaihteisto. 1.2 litran 8-venttiilinen Duratec-bensiinimoottori 1242 kuutiota, 4 sylinteriä, 8 venttiiliä Teho: 69 hevosvoimaa kierrosnopeudella 5500 kierr./min Vääntö: 102 Nm kierrosnopeudella 3000 kierr./min 1.2-litrainen Duratec-bensiinimoottori tarjoaa hyvän suorituskyvyn polttoainetaloudellisuudesta tinkimättä. Kan moottorissa, jossa nokka-akseli sijaitseen sylinterinkannessa, on 8 venttiiliä ja se on säädetty tuottamaan korkean väännön alhaisella moottorin pyörintänopeudella, mikä mahdollistaa loistavan ajovasteen ja ajettavuuden. Moottoriin on saatu lisää tehoja käyttämällä edistyksellisiä teknologioita, kuten porrastettua polttoaineen monipisteruiskutusta. Myös kaasupolkimen liikkeet siirtyvät sähköisesti moottorinohjausjärjestelmään. Aktiivinen nakutusanturi optimoi sytytysennakon kaikissa olosuhteissa. Sytytyspuolat on jaettu ryhmiin yhdessä lohkossa erittäin lyhyillä suurjännitejohdoilla, minkä ansiosta sytytystulppien kuluminen vähenee ja kylmäkäynnistys paranee. Moottorin suorituskykyä on parannettu myös käyttämällä voimakaspyörteistä palamistilaa yhdessä suppenevan/laajenevan imusarjan ja uudistettujen nokka-akselien kanssa.

34 Auton ääni-, tärinä- ja karkeustasoa on parannettu optimoimalla sekä ilmanotto- että pakokaasujärjestelmää sekä vähentämällä kampiakselin tärinää laakereiden avulla. Lisäksi moottori on istutettu paikoilleen tavalla, joka vähentää sen tärinän siirtymistä koriin. Erityisesti kylmäkäynnistyksen yhteydessä ja lyhyitä matkoja ajettaessa pakokaasupäästöt on saatu alhaisiksi hitsaamalla katalysaattori moottoritilassa pakosarjan kylkeen. Sen ansiosta katalysaattori saavuttaa toiminnan kannalta oikean lämpötilan nopeammin, jolloin päästöjen määrä vähenee jo ennen kuin moottori on lämmennyt. 1.3 litran 16-venttiilinen Duratorq TDCi -dieselmoottori 1248 kuutiota, 4 sylinteriä, 16 venttiiliä Teho: 75 hevosvoimaa kierrosnopeudella 4000 kierr./min Vääntö: 145 Nm kierrosnopeudella kierr./min 1.3-litrainen 16-venttiilinen Duratorq TDCi -dieselmoottori on yhdistelmä taloudellisuutta, tasaista vääntöä ja hienostunutta suorituskykyä. Moottorissa on kehittynyt yhteispaineruiskutus. Siinä on Borg-Warnerin kiinteä geometrinen turboahdin pakokaasun ohivirtausventtiilillä ja ahtoilman jäähdyttimellä sekä elektronisesti ohjattu pakokaasujen uudelleenkierrätys- ja jäähdytysjärjestelmä. Moottori on pienikokoinen ja kevyt, se painaa vain 130 kiloa. Siinä on neljä venttiiliä sylinteriä kohden, sylinterien yläpuolinen nokka-akseli sekä huoltovapaat hydrauliset venttiilinnostimet. Pehmeämmän ja hiljaisemman palamisäänen, pienempien päästöjen ja parantuneen suorituskyvyn saamiseksi yhteispaineruiskutusjärjestelmä jakaa pääruiskun useiksi pienemmiksi ruiskuiksi. Sen elektroninen hallintayksikkö säätää ruiskutusta jatkuvasti suhteessa kulloiseenkin kierrosnopeuteen, vääntötarpeeseen ja jäähdytysnesteen lämpötilaan.

35 Moottori on erittäin ympäristöystävällinen, koska sen pakokaasujärjestelmään kuuluu elektronisesti toimiva, moottorin ohjausjärjestelmän valvoma pakokaasujen takaisinkierrätysventtiili sekä jäähdytin, joka viilentää uudelleenkierrätettävät pakokaasut sekä lähelle moottoria asennetun katalysaattorin. Moottoriin saa myös huoltovapaan hiukkaspäästösuodattimen, joka poistaa hiukkaspäästöt lähes kokonaan (vain valikoiduilla markkinoilla - ei Suomessa). Vaihteisto Sekä 1.2-litraisen bensiini- että 1.3-litraisen dieselmoottorin parina on luotettava ja vankka 5-vaihteinen manuaalivaihteisto. Vaihtaminen on kevyttä ja pehmeää. Vaihdelaatikon kotelot ovat kevyitä, mutta imevät tehokkaasti ääntä. Vaihdelaatikossa on kaksoiskaapeli-vaihtojärjestelmä, jonka ansiosta vaihteen vaihtaminen on nopeaa ja täsmällistä ja joka estää moottorin tärinän tuntumisen kojelautaan upotetussa vaihdekepissä. Peruutusvaihteen salpa estää, ettei sitä laita päälle vahingossa.

36 Ka:n alustavat tekniset tiedot Moottorit 1.2 Duratec 1.3 Duratorq TDCi Tyyppi Nelisylinterinen bensiinimoottori, poikittain Nelisylinterinen turbodiesel, poikittain Iskutilavuus cm³ Sylinterin halkaisija mm 70,8 69,6 Iskun pituus mm 78,9 82,0 Puristussuhde 11.1 : : 1 Suurin teho hv (kw) 69 (51) 75 (55) Käyntinopeudella Suurin vääntö Nm Käyntinopeudella Venttiilikoneisto SOHC, 8-venttiilinen DOHC, 16-venttiilinen Sylinterit 4 Nokka-akseli Hammashihna Ketju Kampiakselin laakerit 5 5 Moottorin ohjaus Marelli Marelli Polttoaineen ruiskutus Porrastettu monipisteruiskutus Yhteispaineruiskutus, turboahdin ja ahtoilman jäähdytin Hapettava katalysaattori Päästöjen valvonta Kolmitie pakokaasujen pakokaasukatalysaattori uudelleenkierrätyksellä, hiukkaspäästösuodatin valinnaisena Päästötaso Euro 4 Euro 4 Polttoaine Bensiini Diesel Polttoainetankki l 35 Voitelujärjestelmä Moottorin öljytilavuus suodattimella Painekiertovoitelu öljynsuodattimella l 2,5 + 0,3 2,5 + 0,3 Jäähdytysjärjestelmä Vesipumppu termostaatilla, venttiileillä ja ilmauskanavalla Jäähdytysjärjestelmän tilavuus sisältäen l 4,85 6,3 lämmityslaitteen Akku V/Ah 12/50 12/50 Vaihtovirtalaturi V/A 14V-70/75/90/105A (riippuu auton varusteista)

37 - 37 -

38 TEHO- JA VÄÄNTÖKÄYRÄT power 1.2 Duratec torque POWER [PS] TORQUE [Nm] rpm power torque Duratorq POWER [PS] TORQUE [Nm] rpm

MOOTTORI e-thp 165 BlueHDi 120 BlueHDi 180

MOOTTORI e-thp 165 BlueHDi 120 BlueHDi 180 DS 5 TEKNISET TIEDOT JA VAKIOVARUSTEET Elokuu 2015 DS 5 TEKNISET TIEDOT elokuu 2015 MOOTTORI e-thp 165 BlueHDi 120 BlueHDi 180 Iskutilavuus cm 3 1598 1560 1997 Suurin teho kw/rpm 121/6000 88/3600 133/3750

Lisätiedot

www.peugeot.fi HYÖTYAJONEUVOT

www.peugeot.fi HYÖTYAJONEUVOT www.peugeot.fi HYÖTYAJONEUVOT 68349_Peugeot_tavaraautoesite.indd 1 19.9.2014 12.13 Peugeot Partner VAN on paitsi käytännöllinen ja taloudellinen, myös mukava ja tyylikäs. Siis oikea ammatinharjoittajan

Lisätiedot

QASHQAI. 16" & 17" 5,7 / 18" & 19" 5,9 l/100 km

QASHQAI. 16 & 17 5,7 / 18 & 19 5,9 l/100 km QASHQAI Malli: Moottori: VARUSTETASO: 4x4 dci 130 BUSINESS 360 KORIMALLI Korimalli Viistoperä 5-ovinen MOOTTORI Sylinterien määrä, moottorityyppi 4 rivissä Venttiileitä sylinteriä kohden 4 Puristussuhde

Lisätiedot

UUDEN SUORITUSKYKYISEN FORD FOCUS ST:N MAAILMAN ENSI-ILTA PARIISIN AUTONÄYTTELYSSÄ

UUDEN SUORITUSKYKYISEN FORD FOCUS ST:N MAAILMAN ENSI-ILTA PARIISIN AUTONÄYTTELYSSÄ TIEDOTE UUDEN SUORITUSKYKYISEN FORD FOCUS ST:N MAAILMAN ENSI-ILTA PARIISIN AUTONÄYTTELYSSÄ Fordin seuraavan sukupolven 250-hevosvoimainen Focus ST ennakkoesittelyssä Pariisin autonäyttelyssä Kyseessä on

Lisätiedot

COROLLA LISÄVARUSTEET

COROLLA LISÄVARUSTEET COROLLA LISÄVARUSTEET 02 Nautittavaa laatua Corollan korkea laatu, huippuun viety mukavuus, suorituskyky ja edistykselliset ajo-ominaisuudet antavat sinulle todellisen ajonautinnon. Alkuperäisillä Toyota-varusteilla

Lisätiedot

11.9.2015 Helsinki Uusi, vahva Ford Ranger Euroopan-debyytissään Frankfurtissa Wildtrak tarjoaa huippuluokan tyyliä ja kyvykkyyttä

11.9.2015 Helsinki Uusi, vahva Ford Ranger Euroopan-debyytissään Frankfurtissa Wildtrak tarjoaa huippuluokan tyyliä ja kyvykkyyttä 11.9.2015 Helsinki Uusi, vahva Ford Ranger Euroopan-debyytissään Frankfurtissa Wildtrak tarjoaa huippuluokan tyyliä ja kyvykkyyttä Euroopassa ensiesittelyssä oleva uusi Ford Ranger -avolava-auto häikäisee

Lisätiedot

Dacia Duster Jubileum+ Euro 6 Suositushinnasto 6.8.2015

Dacia Duster Jubileum+ Euro 6 Suositushinnasto 6.8.2015 Jubileum+ Euro 6 Suositushinnasto 6.8.2015 MALLI HV VAIHTEISTO CO2 g/km - TON HINTA Duster TCe 125 S&S 4x2 Jubileum+ 125 6-v man 138 Jubileum+ 15 862,34 4 527,66 20 390 335 515 Duster TCe 125 S&S 4x4 Jubileum+

Lisätiedot

Varustelu. = Vakiovaruste, = Maksullinen lisävaruste, A = Maksullinen valinnainen lisävaruste.

Varustelu. = Vakiovaruste, = Maksullinen lisävaruste, A = Maksullinen valinnainen lisävaruste. Turvallisuusvarusteet Kuva, Classic Elegance Sport Onnettomuustilanteessa suojaava MAIDAS-törmäysvoimien vaimennusjärjestelmä, kolmois-h-palkisto SRS-turvajärjestelmä keskusohjausyksikkö ja törmäyssensorit,

Lisätiedot

Dacia Duster Jubileum+ Euro 6 Suositushinnasto

Dacia Duster Jubileum+ Euro 6 Suositushinnasto Dacia Duster Jubileum+ Euro 6 Suositushinnasto 31.7.2015 MALLI HV VAIHTEISTO CO2 g/km - TON HINTA AUTO Duster TCe 125 S&S 4x2 Jubileum+ 125 6-v man 138 Jubileum+ 15 862,34 4 527,66 20 390 335 515 Duster

Lisätiedot

MECHRON www.hako.fi. Tekniset tiedot. Malli Mechron 2210 Moottori. 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) Voimansiirto

MECHRON www.hako.fi. Tekniset tiedot. Malli Mechron 2210 Moottori. 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) Voimansiirto Tekniset tiedot Malli Mechron 2210 Moottori malli tyyppi teho iskutilavuus kierrosluku polttoainetankki 3C100LWU 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) 1007 cm³ 2200 rpm 28 litraa Voimansiirto

Lisätiedot

UUDISTUNUT HYUNDAI I20 SUOMEN ENSI-ESITTELYSSÄ

UUDISTUNUT HYUNDAI I20 SUOMEN ENSI-ESITTELYSSÄ Hyundai Motor Finland Oy Laivalahdenkatu 8, 00880 Helsinki Lisätietoja: Tiedotuspäällikkö Jonna Nevalainen Puhelin: 050-568 7706 jonna.nevalainen@hyundai.fi 17.9.2012 Lehdistötiedote 1.10.2012 UUDISTUNUT

Lisätiedot

CITROËN C4 PICASSO JA GRAND C4 PICASSO TEKNISET TIEDOT JA VAKIOVARUSTEET toukokuu 2015

CITROËN C4 PICASSO JA GRAND C4 PICASSO TEKNISET TIEDOT JA VAKIOVARUSTEET toukokuu 2015 CITROËN C4 PICASSO JA GRAND C4 PICASSO TEKNISET TIEDOT JA VAKIOVARUSTEET toukokuu 2015 CITROËN C4 PICASSO JA GRAND C4 PICASSO TEKNISET TIEDOT TOUKOKUU 2015 MOOTTORI PureTech 130 e-thp 165 Automaatti BlueHDi

Lisätiedot

2 3 4 5 6 7 8 10 12 13 112 14 15 16 17 [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] 380 140 [190] 380 140 [190] 380 140 [190] 340 120 [163] 340 120 [163] 340 120 [163]

Lisätiedot

Täysin uusi Ford Ranger Wildtrack maailman ensi-illassa Genevessä

Täysin uusi Ford Ranger Wildtrack maailman ensi-illassa Genevessä Täysin uusi Ford Ranger Wildtrack maailman ensi-illassa Genevessä Täysin uusi Ford Ranger Wildtrak -avolava-auto ihastuttaa uudenaikaisella muotoilullaan Tehokkaat uudet Ford Duratorq TDCi -dieselmoottorit

Lisätiedot

Lada Priora Sedan 1,6 8-v (21701) standart (00) (010) turvalliset sisustusmateriaalit, 9 jarrutehostin, jäähdytetyt etujarrulevyt, sävypeilit,

Lada Priora Sedan 1,6 8-v (21701) standart (00) (010) turvalliset sisustusmateriaalit, 9 jarrutehostin, jäähdytetyt etujarrulevyt, sävypeilit, Lada Priora Sedan 1,6 8-v (21701) standart (00) (010) turvalliset sisustusmateriaalit, 9 jarrutehostin, jäähdytetyt etujarrulevyt, sävypeilit, sähkösäätöiset ajovalot, kuljettajan turvatyyny, etuturvavöiden

Lisätiedot

Honda Accord Sedan ja Tourer Alkuperäiset lisävarusteet

Honda Accord Sedan ja Tourer Alkuperäiset lisävarusteet Honda Accord Sedan ja Tourer Alkuperäiset lisävarusteet Toteuta yksilölliset unelmasi Honda Accordin myötä olemme tuoneet innokkaan ja urheilullisen kulkijan tien päälle. Toiveesi ja unelmasi ovat kuitenkin

Lisätiedot

Dacia Duster Black Shadow Kampanjahinnasto Autoja rajoitettu erä, rekisteröitävä mennessä.

Dacia Duster Black Shadow Kampanjahinnasto Autoja rajoitettu erä, rekisteröitävä mennessä. Dacia Duster Black Shadow Kampanjahinnasto 25.11.2016. Autoja rajoitettu erä, rekisteröitävä 31.12.2016 mennessä. VERSIO VETOTAPA HV AUTO-VERO* AUTO TCe 125 S&S 4x2 Black Shadow 4x2 125 138 6-v man 13

Lisätiedot

Tämä kuorma-auto sopii sinulle, jos työtehtäviisi kuuluvat jätehuolto, kunnallistekniset palvelut tai jakelukuljetukset.

Tämä kuorma-auto sopii sinulle, jos työtehtäviisi kuuluvat jätehuolto, kunnallistekniset palvelut tai jakelukuljetukset. VAIN YKSI ASKEL Tämä kuorma-auto sopii sinulle, jos työtehtäviisi kuuluvat jätehuolto, kunnallistekniset palvelut tai jakelukuljetukset. Sinulle, joka poistut ohjaamosta ja kiipeät takaisin monta kertaa

Lisätiedot

UUSI SANKARI HYBRIDIEN

UUSI SANKARI HYBRIDIEN CR-Z VISION IMPOSSIBLE Soichiro Honda uskoi unelmiinsa. Hän aloitti uransa autokorjaamon harjoittelijana ja rakensi ensimmäisen Hondan vuonna 1948. Se oli yksinkertainen kaksitahtimoottorilla varustettu

Lisätiedot

UUDISTUNUT PEUGEOT 308 -MALLISTO Uutta tekniikkaa, vähäpäästöisyyttä ja linjakkaan tyylikästä muotoilua viiden vuoden takuulla

UUDISTUNUT PEUGEOT 308 -MALLISTO Uutta tekniikkaa, vähäpäästöisyyttä ja linjakkaan tyylikästä muotoilua viiden vuoden takuulla LEHDISTÖTIEDOTE elokuu 2011 UUDISTUNUT PEUGEOT 308 -MALLISTO Uutta tekniikkaa, vähäpäästöisyyttä ja linjakkaan tyylikästä muotoilua viiden vuoden takuulla Uuden e-hdi mikrohybriditeknologian ja Stop &

Lisätiedot

UUSI NISSAN MICRA. Johdanto Muotoilu Sisustus Sisätilat Suorituskyky Tekniikka Turvallisuus Lisävarusteet Varustetasot ja mitat Tulosta Että päättää

UUSI NISSAN MICRA. Johdanto Muotoilu Sisustus Sisätilat Suorituskyky Tekniikka Turvallisuus Lisävarusteet Varustetasot ja mitat Tulosta Että päättää UUSI NISSAN MICRA UUSI NISSAN MICRA SOPII KAUPUNKIIN. KUUDES AISTISI KAUPUNGISSA NISSAN MICRA Miksi tehdä kaupungissa liikkumisesta hankalaa, kun MICRAn avulla se on helppoa? Olet ajoissa. Tunnet reitit.

Lisätiedot

Nopeudenrajoitin. Perusväri (Cristal valkoinen) 0 0,00 0. Erikoisväri (Eclair keltainen ja Dragée sininen) 200 35,19 235,19

Nopeudenrajoitin. Perusväri (Cristal valkoinen) 0 0,00 0. Erikoisväri (Eclair keltainen ja Dragée sininen) 200 35,19 235,19 UUSI RENAULT TWINGO Suositushinnasto 6.6.05 VERSIO HV CO G/KM VAIHTEISTO AUTOVEROTON HINTA ARVIOITU AUTOVERO * YHTEENSÄ KÄYTTÖETU Twingo SCe 70 S&S Expression 70 95 5v manuaali 55,7 94,8 90 5 45 Twingo

Lisätiedot

CITROËN C8 TEKNISET TIEDOT

CITROËN C8 TEKNISET TIEDOT CITROËN C8 TEKNISET TIEDOT JA VAKIOVARUSTEET lokakuu 2011 CITROËN C8 TEKNISET TIEDOT Moottori Sylinteriluku/venttilien lkm Iskutilavuus cm 3 Syl halkaisija/iskun pituus mm Suurin teho kw / rpm Suurin teho

Lisätiedot

Nuorekkaasti uudistuva A-sarja saa lisää moottori-, vaihteisto- ja varusteluvaihtoehtoja

Nuorekkaasti uudistuva A-sarja saa lisää moottori-, vaihteisto- ja varusteluvaihtoehtoja Tiedotusvälineille 6.9.205 Julkaistavissa heti Mercedes-Benzin A-sarjan toinen sukupolvi: Nuorekkaasti uudistuva A-sarja saa lisää moottori-, vaihteisto- ja varusteluvaihtoehtoja Uutta pirteää ilmettä

Lisätiedot

Tilavat Canterit esittäytyvät kuljetusnäyttelyssä

Tilavat Canterit esittäytyvät kuljetusnäyttelyssä MEDIIATIIEDOTE Helsinki 17.5 Julkaisuvapaa Tilavat Canterit esittäytyvät kuljetusnäyttelyssä Seitsemännen sukupolven Mitsubishi Fuso Canter -kevytkuorma-autoille on ominaista käytännöllisyys, muunneltavuus

Lisätiedot

HINNAT JA TEKNISET TIEDOT

HINNAT JA TEKNISET TIEDOT Tulostettu 9 / 10 / 2017 Katso ehdot viimeiseltä sivulta HINNAT JA TEKNISET TIEDOT KATSELE ALKAEN 51,520.04 17" kevytmetallivanteet, 9-puolaiset (225/50 R17) LED-ajovalot 8 turvatyynyä, sis. kuljettajan

Lisätiedot

Uusi Kia Molempien parhaat puolet. Vastuullisuus ei ole koskaan ollut näin tyylikästä ja jännittävää. Uusi Kia Niro on aivan uudenlainen hybridi-crossover, joka todistaa, että voit saada kaiken tinkimättä

Lisätiedot

Ford Focus ST. 5-ovinen viistoperä ja wagon (vain Euroopassa) Saarlouis, Saksa/ Michigan, USA

Ford Focus ST. 5-ovinen viistoperä ja wagon (vain Euroopassa) Saarlouis, Saksa/ Michigan, USA Ford Focus ST- tekniset tiedot Auton perustiedot Vuosimalli 2012 Auto Korimallit Valmistuspaikat Ford Focus ST 5-ovinen viistoperä ja wagon (vain Euroopassa) Saarlouis, Saksa/ Michigan, USA Nämä tiedot

Lisätiedot

CITROËN C4 AIRCROSS ENERGIATEHOKASTA TYYLIÄ CITYMAASTURILUOKKAAN

CITROËN C4 AIRCROSS ENERGIATEHOKASTA TYYLIÄ CITYMAASTURILUOKKAAN CITROËN C4 AIRCROSS ENERGIATEHOKASTA TYYLIÄ CITYMAASTURILUOKKAAN Geneven kansainvälisen autonäyttelyn yhteydessä järjestettiin kysely näyttelyn kauneimmasta maailman ensiesittelyyn tuodusta uutuudesta.

Lisätiedot

COROLLAN UUSI AIKAKAUSI

COROLLAN UUSI AIKAKAUSI UUSI HYBRID COROLLAN UUSI AIKAKAUSI Auris on ollut 12 vuoden ajan mallistomme sydämessä, ja nyt on tullut aika hyvästellä Auris mallinimenä. Auris on nyt saanut uuden vieläkin tunnistettavamman nimen Corolla

Lisätiedot

BMW Business. www.bmw.fi. Ajamisen iloa. BMW Business.

BMW Business. www.bmw.fi. Ajamisen iloa. BMW Business. BMW. Ansaittu ajonautinto. i BMW on investoinut yli 1,2 miljardia euroa BMW EfficientDynamics -teknologioiden kehitykseen. Panostuksen ansiosta voit nauttia ajamisen ilosta ylivoimaisella tehon ja kulutuksen

Lisätiedot

1

1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 112 10 11 12 13 [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] 380 340 300 140 [190] 120 [163] 100 [136] 380 340 300 140 [190] 120 [163] 100 [136] 380

Lisätiedot

VAKIOVARUSTEET SUOMESSA FIAT PUNTO

VAKIOVARUSTEET SUOMESSA FIAT PUNTO VAKIOVARUSTEET SUOMESSA FIAT PUNTO S SX SX käyntinopeusmittari öljynpainemittari öljynlämpömittari öljymäärän mittari ulkolämpömittari sisälämpömittari kaksoistrippimittari taloudellisuusmittari avoimen

Lisätiedot

Noranza 2 EVO NASTARENKAAT 175/65R14 411 185/65R14 436 185/65R15 442 195/65R15 490 205/55R16 633 205/60R16 636 215/55R16 677

Noranza 2 EVO NASTARENKAAT 175/65R14 411 185/65R14 436 185/65R15 442 195/65R15 490 205/55R16 633 205/60R16 636 215/55R16 677 Noranza 2 EVO NASTARENKAAT 175/65R14 411 185/65R14 436 185/65R15 442 195/65R15 490 205/55R16 633 205/60R16 636 215/55R16 677 Vaikeimmat talviolosuhteet vaativat innovatiivisen ja ehdottoman lähestymisen

Lisätiedot

y Polttonestetoiminen lämmitin 87

y Polttonestetoiminen lämmitin 87 Klimat 5 1 y Polttonestetoiminen lämmitin 87 912-B, 912-D Op. no. 87516 01- Bensiini 30618 095-1 Diesel 3730 340-1 20000 paitsi AT Bensiini 30618 095-1 912-B edustaa lämmittimien uuttaa sukupolvea. Tämä

Lisätiedot

Dacia Jubileum juhlamallisto! Suositushinnasto 8.4.2015

Dacia Jubileum juhlamallisto! Suositushinnasto 8.4.2015 Jubileum juhlamallisto! - Sandero 1.2 16V 75 75 5-v man 135 Sandero 7 865,61 2 133,47 9 999,08 195 375 Sandero TCe 90 Jubileum 90 5-v man 116 Jubileum 9 835,98 2 163,17 11 999,15 225 405 Sandero Stepway

Lisätiedot

Uusi Dacia Logan MCV

Uusi Dacia Logan MCV Uusi Dacia Logan MCV Perhefarmari mukana arjen askareissa. Moderni muotoilu, tilava matkustamo, luotettavaa lujuutta jo ensisilmäyksellä Uudessa Logan MCV -perhefarmarissa on kaikkea mitä tarvitset, sekä

Lisätiedot

1

1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 112 13 [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] 380 340 300 260 140 [190] 120 [163] 100 [136] 80 [109] 380 340 300 260 140 [190] 120

Lisätiedot

2 3 4 5 6 7 8 9 Hätäaputoiminnolla* varustettu Ford SYNC Liikkuva toimisto Ford SYNC tarjoaa mahdollisuuden käyttää useimpia MP3-soittimia, Bluetooth -varustettuja puhelimia ja USB-asemia ääniohjauksella

Lisätiedot

VAHVA ULKOMUODOLTAAN UUSITUILLA VALOILLA LISÄÄ LUONNETTA

VAHVA ULKOMUODOLTAAN UUSITUILLA VALOILLA LISÄÄ LUONNETTA CITROËN C4 ULKOMUODOLTAAN VAHVA UUSITUILLA VALOILLA LISÄÄ LUONNETTA Citroën C4:n vankka ulkomuoto antaa ensi silmäyksellä vaikutelman jämäkkyydestä ja laadusta. Sen keula uusittuine ajovaloineen on heti

Lisätiedot

Dacia Jubileum juhlamallisto! Suositushinnasto 12.6.2015

Dacia Jubileum juhlamallisto! Suositushinnasto 12.6.2015 Jubileum juhlamallisto! Suositushinnasto 12.6.2015 - Sandero 1.2 16V 75 75 5-v man 135 Sandero 7 865,61 2 133,47 9 999,08 195 375 Sandero TCe 90 Jubileum 90 5-v man 116 Jubileum 9 835,98 2 163,17 11 999,15

Lisätiedot

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 112 17 18 19 20 21 22 4 5 8 9 23 4 1 3 5 6 7 2 24 25 26 27 28 29 30 31 32 34 36 38 39 Elektroninen ajovakauden hallintajärjestelmä Ford Transit Ford Transit -mallisto

Lisätiedot

Hinnasto 2.2.2006 SLK. Veho Goup Oy Ab Salomonkatu 17 B 00100 Helsinki puh. 010 569 12

Hinnasto 2.2.2006 SLK. Veho Goup Oy Ab Salomonkatu 17 B 00100 Helsinki puh. 010 569 12 Hinnasto 2.2.2006 SLK Veho Goup Oy Ab Salomonkatu 17 B 00100 Helsinki puh. 010 569 12 www.mercedes-benz.fi www.esikuva.fi Maailma tarvitsee esikuvia - Mercedes-Benz. Hinnasto 2.2.2006 SLK Malli Moottori/cm³

Lisätiedot

IONIQ Hybrid muuttaa käsitykset hybridiautoista

IONIQ Hybrid muuttaa käsitykset hybridiautoista Hyundai Motor Finland lehdistötiedote 14.1.2016 IONIQ Hybrid muuttaa käsitykset hybridiautoista Hyundai Motor Company, Etelä-Korean suurin autonvalmistaja, on esitellyt vaihtoehtoisia polttoaineita käyttävän

Lisätiedot

Malli Uusi Mazda6 Sedan Voimassa alk

Malli Uusi Mazda6 Sedan Voimassa alk Malli Uusi Mazda6 Sedan Voimassa alk. 4.2.2010 ohjehinta,,, n lisähinta 1.8 Comfort 5MT 4d UK1 580 415 20 000,00 5 697,25 25 697,25 600,00 173,21 773,21 152 1.8 Dynamic 5MT 4d UK2 590 425 20 650,00 5 884,82

Lisätiedot

Volkswagen Polo Highline 1,2 TSI 77 kw (105 hv) DSGautomaatti

Volkswagen Polo Highline 1,2 TSI 77 kw (105 hv) DSGautomaatti www.volkswagen.fi-sivustolla 09.06.2010 rakennettu auto: Volkswagen Polo Highline 1,2 TSI 77 kw (105 hv) DSGautomaatti 2-ovinen Rakennettu auto - kooste Selite Autoveroton hinta Arvioitu autovero Kokonaishinta

Lisätiedot

Innovaatio saa muodon

Innovaatio saa muodon Uusi Kia 2 Uusi Kia Optima Sportswagon Innovaatio saa muodon Täysin uusi, hienostunut Kia Optima Sportswagon on innovatiivinen, monikäyttöinen ja mukava. Upeasti muotoiltu Kia Optima Sportswagon kääntää

Lisätiedot

City-paketti: Takapysäköintitutka ja sähköisesti koria vasten taittuvat peilit - 400 400 87,51-100,48 487,51-500,48

City-paketti: Takapysäköintitutka ja sähköisesti koria vasten taittuvat peilit - 400 400 87,51-100,48 487,51-500,48 RENAULT CAPTUR Suositushinnasto 16.3.2015 VERSIO ECO2 HV CO2 G/KM VAIHTEISTO AUTOVEROTON HINTA ARVIOITU AUTOVERO * YHTEENSÄ KÄYTTÖETU Energy TCe 90 S&S Authentique 90 113 man 5-v 14 315,79 3 074,21 17

Lisätiedot

Hinnasto 2.2.2015. smart fortwo ja forfour. Veho Group Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.smart.fi www.smart.com

Hinnasto 2.2.2015. smart fortwo ja forfour. Veho Group Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12. www.smart.fi www.smart.com Hinnasto 2.2.2015 smart fortwo ja forfour Veho Group Oy Ab PL 1006 01511 Vantaa puh. 010 569 12 www.smart.fi www.smart.com Hinnasto 2.2.2015 smart fortwo ja forfour smart fortwo ja forfour (C/W453) Käyttövoima

Lisätiedot

Renault KADJAR Lisävarusteet 2015-09

Renault KADJAR Lisävarusteet 2015-09 Renault KADJAR Lisävarusteet 2015-09 01 Ulkovarustelu 01 Valaistut kylkiputket Hyvännäköiset ja käytännölliset. Aina kun ovet suljetaan tai avataan kylkiputkien valot syttyvät 30 sekunniksi. 82 01 583

Lisätiedot

Nauti. Saabin talvitarjoukset.

Nauti. Saabin talvitarjoukset. Joulu Helmi 2010/2011 Nauti. Saabin talvitarjoukset. Saabin talvitarjoukset. Talvi lähenee ja Saab viettää pian ensimmäistä vuottaan itsenäisenä yhtiönä. Sitä pitää juhlistaa. Siksi tarjoamme useita uskomattomia

Lisätiedot

www.volkswagen.fi-sivustolla 24.08.2015 rakennettu auto: Volkswagen Polo Highline 1,0 TSI 81 kw (110 hv)

www.volkswagen.fi-sivustolla 24.08.2015 rakennettu auto: Volkswagen Polo Highline 1,0 TSI 81 kw (110 hv) www.volkswagen.fisivustolla 24.08.2015 rakennettu auto: Volkswagen Polo Highline 1,0 TSI 81 kw (110 hv) Rakennettu auto kooste Selite Autoveroton hinta Arvioitu autovero Kokonaishinta (sis. alv 24%) CO2

Lisätiedot

Täysin uuden Ford Mondeon moottorivalikoima on kaikkien aikojen laajin: saatavana on nyt jo 14 erilaista moottorivaihtoehtoa

Täysin uuden Ford Mondeon moottorivalikoima on kaikkien aikojen laajin: saatavana on nyt jo 14 erilaista moottorivaihtoehtoa 18.2.2015 Helsinki Ford kasvattaa uuden Mondeon moottorivalikoimaa: nyt saatavana jo14 bensiini-, diesel- ja hybridimallia Täysin uuden Ford Mondeon moottorivalikoima on kaikkien aikojen laajin: saatavana

Lisätiedot

Uuden sukupolven i30 ensi-ilta Frankfurtin autonäyttelyssä 2011

Uuden sukupolven i30 ensi-ilta Frankfurtin autonäyttelyssä 2011 Hyundai Motor Finland Oy Laivalahdenkatu 8, 00880 Helsinki Lisätietoja: Jonna Nevalainen Tiedotuspäällikkö Puhelin: 050-568 7706 jonna.nevalainen@hyundai.fi Uuden sukupolven i30 ensi-ilta Frankfurtin autonäyttelyssä

Lisätiedot

2 6 7 8 9 10 12 112 13 14 17 18 19 20 4 5 8 9 21 4 1 3 5 6 7 2 24 26 28 29 30 31 Ulkovarusteet Trend Elektroninen ajovakauden hallintajärjestelmäø1 Muotoilu ja ulkovarusteita Elektroninen ajovakauden

Lisätiedot

Uusi Honda CR-V. Honda Motor Europe - Finland Hiomotie 6B, 00380 Helsinki Puhelin: 09-58 68 010 www.honda.fi

Uusi Honda CR-V. Honda Motor Europe - Finland Hiomotie 6B, 00380 Helsinki Puhelin: 09-58 68 010 www.honda.fi Uusi Honda CR-V Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta. Yksityiskohdat, värit, kuvaukset ja kuvat on tarkoitettu vain antamaan yleiskuva

Lisätiedot

Sarja täyteen. Peugeot käyttää autoistaan. Peugeot 207. Ensitesti

Sarja täyteen. Peugeot käyttää autoistaan. Peugeot 207. Ensitesti Peugeot 207 Ensitesti Sarja täyteen Peugeotin numeroon seitsemän päättyvä mallisukupolvi on nyt täysi, kun se on saanut seitsemännen ja samalla viimeisen jäsenensä Peugeot 207:n. HANNU AHONEN HANNU HÄYHÄ,

Lisätiedot

Toledo North Assembly Plant, Ohio, USA

Toledo North Assembly Plant, Ohio, USA TECHNICAL SPECIFICATIONS Dodge Nitro Alla esitetyt tiedot pohjautuvat julkaisuajankohdan (20.06.2007) tietoihin ja ne voivat muuttua ilman erillistä ilmoitusta. Tiedot ovat Euroopan markkina-alueelle tarkoitettuja

Lisätiedot

RENAULT CAPTUR Renaultin tyylikäs crossover

RENAULT CAPTUR Renaultin tyylikäs crossover 6.6.2013 RENAULT CAPTUR Renaultin tyylikäs crossover Captur on uusi kompakti crossover, jossa yhdistyy kolmen korimallityypin parhaat puolet; katumaasturin, tila-auton ja perinteisen henkilöauton. Renault

Lisätiedot

2015 Dodge RAM 1500 SLT Sport Laramie Longhorn

2015 Dodge RAM 1500 SLT Sport Laramie Longhorn 2015 Dodge RAM 1500 SLT Sport Laramie Longhorn Ram 1500 mallisto kasvoi mallivuodelle 2015! Suuren suosion saavuttanut Ram 1500 mallisto laajeni mallivuodelle 2015 Longhorn mallilla! Tarjolla neljä malliversiota

Lisätiedot

FORD Transit Custom Kombi

FORD Transit Custom Kombi HINNASTO 1.3.2014 Pidätämme oikeuden muutoksiin. Kaikki hinnat asennettuna ja sisältävät alv:n 24% FORD Transit Custom Kombi V.I.P.-luokan sisustus, 1+8 istuimet ja lisävarustelu VARUSTELUPAKETTIEN HINNAT

Lisätiedot

Nissan e-nv200 Pakettiauto

Nissan e-nv200 Pakettiauto Nissan e-nv200 Pakettiauto Hinnat, Varusteet, Lisävarustehinnasto Värivaihtoehdot, Tekniset tiedot. 30.05.14 Hinnat Pakettiauto Vetotapa Moottori Vaihteisto Varustetaso CO2 päästöt Hinta ilman veroja ALV

Lisätiedot

Uusi Honda Jazz. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 www.honda.fi

Uusi Honda Jazz. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 www.honda.fi Uusi Honda Jazz Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta. Yksityiskohdat, värit, kuvaukset ja kuvat on tarkoitettu vain antamaan yleiskuva

Lisätiedot

M a l l i s to 2 0 1 4

M a l l i s to 2 0 1 4 Mallisto 2014 Tervetuloa Starcraft-maailmaan! Kun on kyse todellisesta legendasta Van maailmassa, on olemassa vain yksi auto, jonka kanssa suomalaiset ovat tottuneet toimimaan jo vuosikymmeniä - Starcraft.

Lisätiedot

Tee jotain unohtumatonta.

Tee jotain unohtumatonta. GOAYGO-ESITE Tee jotain unohtumatonta. Sisältö 22 04 14 04 Ulkoasu Urheilullinen ja dynaaminen muotoilu 06 Sisätilat Tyylikäs ja tilava 08 Suorituskyky Vaivaton kaupungin kaduilla 12 Turvallisuus Suojaa

Lisätiedot

Volkswagen Passat Variant Highline 2,0 TDI PowerDiesel Purkaamo Auto-osix 103 kw DSG-aut. Ruponkuja 2 PIHTIPUDAS Puhelin:

Volkswagen Passat Variant Highline 2,0 TDI PowerDiesel Purkaamo Auto-osix 103 kw DSG-aut. Ruponkuja 2 PIHTIPUDAS Puhelin: Puhelin: 040 4849 255 Sivu 1 (5) Volkswagen Passat Variant Highline 2,0 TDI PowerDiesel 103 kw DSG-aut. vm.2005 Tunnistenro: 20814 Lisätieto: Merkki ja malli: Volkswagen Passat Variant Highline 2,0 TDI

Lisätiedot

VAKIOVARUSTEET SUOMESSA OPEL VECTRA 1988-92

VAKIOVARUSTEET SUOMESSA OPEL VECTRA 1988-92 VAKIOVARUSTEET SUOMESSA OPEL VECTRA 1988-92 www.ajovalo.net GL GLS CD käyntinopeusmittari bens. 2.0 bens. 2.0 bens. öljynpainemittari öljynlämpömittari öljymäärän mittari ulkolämpömittari sisälämpömittari

Lisätiedot

Crawford Superior 42. Optimaaliset ratkaisut. Crawford Superior 42, malli Style, väri valkoinen (RAL 9016)

Crawford Superior 42. Optimaaliset ratkaisut. Crawford Superior 42, malli Style, väri valkoinen (RAL 9016) Crawford Superior 42 Optimaaliset ratkaisut Crawford Superior 42, malli Style, väri valkoinen (RAL 9016) Crawford Superior 42 - Kauko-ohjattavaa laatua Hinta-laatusuhteeltaan markkinoiden paras ratkaisu

Lisätiedot

8.7.2014 Helsinki Ford julkistaa uuden Focus ST:n

8.7.2014 Helsinki Ford julkistaa uuden Focus ST:n 8.7.2014 Helsinki Ford julkistaa uuden Focus ST:n Uusi Ford Focus ST uhkuu suorituskykyä ja entistä parempaa ajodynamiikkaa Uudet alustan hallintateknologiat sekä hienosäädetty jousitus ja ohjaus saavat

Lisätiedot

Uusi FORD FOCUS. Uusi FORD MONDEO

Uusi FORD FOCUS. Uusi FORD MONDEO Uusi FORD FOCUS Uusi FORD MONDEO Uusi FORD MONDEO Uusi Ford Mondeo tekee vaikutuksen ajo-ominaisuuksillaan ja ulkonäöllään. Vuoden 2015 alussa tuleva täysin uusi Ford Mondeo on täydellinen yhdistelmä innovatiivista

Lisätiedot

B-MAX on osoitus Fordin innovatiivisesta näkemyksestä pienten autojen markkinoille. Ford B-MAXin maailman ensi-ilta Geneven autonäyttelyssä 2011

B-MAX on osoitus Fordin innovatiivisesta näkemyksestä pienten autojen markkinoille. Ford B-MAXin maailman ensi-ilta Geneven autonäyttelyssä 2011 B-MAX on osoitus Fordin innovatiivisesta näkemyksestä pienten autojen markkinoille Ford B-MAXin maailman ensi-ilta Geneven autonäyttelyssä 2011 Konseptiauto on osoitus Euroopan Fordin innovatiivisesta

Lisätiedot

L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli (mm) 3300 3750 3750. L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli (mm) 3750 3750

L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli (mm) 3300 3750 3750. L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli (mm) 3750 3750 TEKNISET TIEDOT Täysin uusi Ford Transit alustavat tekniset tiedot Mallisto Täysin uusi Transit Van -pakettiauto L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli 3300 3750 3750 Kokonaispituus 5531 5981 6704 Kokonaispaino 3100

Lisätiedot

VOLVO S60 & V60 DRIV. Lisäys käyttöohjekirjaan

VOLVO S60 & V60 DRIV. Lisäys käyttöohjekirjaan VOLVO S60 & V60 DRIV Lisäys käyttöohjekirjaan Tästä lisäyksestä Tämä painotuote Tämä käyttöohje on auton käyttöohjekirjaa täydentävä lisäys. Volvo Personvagnar AB Lisäys käsittelee tämän automallin varsinaisen

Lisätiedot

Nissan e-nv200 Combi, Evalia

Nissan e-nv200 Combi, Evalia Nissan e-nv200 Combi, Evalia Hinnat, Varusteet, Lisävarustehinnasto, Värivaihtoehdot, Tekniset tiedot. Hinnat Combi, Evalia Vetotapa Moottori Vaihteisto Varustetaso CO2 päästöt Hinta ilman veroja ALV 24%

Lisätiedot

SEAT Ibiza ST. Tekniset tiedot Mitat Vakiovarusteet

SEAT Ibiza ST. Tekniset tiedot Mitat Vakiovarusteet SEAT Ibiza ST Tekniset tiedot Mitat Vakiovarusteet 1.0 75 hv n rakenne 3-sylinterinen bensiinimoottori, 4 venttiiliä/sylinteri Iskutilavuus, l/cm³ 1.0 / 999 Suurin teho, kw (hv) / rpm 55 (75) / 6200 Suurin

Lisätiedot

OIKEA PETO PUUNKORJUUSEEN

OIKEA PETO PUUNKORJUUSEEN OIKEA PETO PUUNKORJUUSEEN PONSSE SCORPION PONSSE SCORPION -HARVESTERI YLIVOIMAISTA TEHOA & ERGONOMIAA Uskomaton näkyvyys ja ohjattavuus, vakaudeltaan voittamaton, tehoa ja tuottavuutta ympäristön ehdoilla,

Lisätiedot

TERVETULOA DS- MAAILMAAN

TERVETULOA DS- MAAILMAAN DS 3 SISÄLTÖ TERVETULOA DS-MAAILMAAN KIEHTOVA HISTORIA POIKKEUKSELLINEN DS-MALLISTO TEKNOLOGIA JA EKOTEHOKKUUS DS 3 LUMOAA DS 3 VANGITSEE KATSEEN UUSI AINUTLAATUINEN ILME DYNAAMISUUS MUKAVUUS YKSILÖLLISYYS

Lisätiedot

OPTIMA TOIMISTOT PALVELUTALOT

OPTIMA TOIMISTOT PALVELUTALOT Optima OPTIMA ASUINRAKENNUKSET TOIMISTOT PALVELUTALOT JULKISET RAKENNUKSET KORIMALLEJA HENKILÖMÄÄRÄ KORIN SISUSTUSMATERIAALEJA 3 4-26 henkilöä 14 Nykyaikaisten hissien tulee olla monikäyttöisiä ja ener

Lisätiedot

ESITTELYSSÄ UUSI AVENSIS

ESITTELYSSÄ UUSI AVENSIS ESITTELYSSÄ UUSI AVENSIS UUSI AVENSIS KUN YLELLISYYDESTÄ TULEE STANDARDI Uusimmat turvajärjestelmät ja laaja valikoima tehokkaita moottoreita. Hienostuneet sisätilat, luokkansa monipuolisimmat varustetasot

Lisätiedot

301.4C. Minikaivukone

301.4C. Minikaivukone 301.4C Minikaivukone Moottori Nettoteho 13,2 kw 17,7 hp Paino Työpaino turvakaaren kanssa 1 380 kg 3 042 lb Työpaino ohjaamon kanssa 1 470 kg 3 241 lb Monipuolisuus Helppo kuljettaa ja käyttää erilaisilla

Lisätiedot

NISSAN NV200 NEDC-ARVOIHIN PERUSTUVAT HINNAT,

NISSAN NV200 NEDC-ARVOIHIN PERUSTUVAT HINNAT, NISSAN NV200 NEDC-ARVOIHIN PERUSTUVAT HINNAT, VARUSTEET, VÄRIVAIHTOEHDOT JA TEKNISET TIEDOT 03.09.2018 Tarkistathan haluamasi ajoneuvon tarkan saatavuustilanteen lähiältä jälleenmyyjältäsi. Hinnastossa

Lisätiedot

AUTOVARMA TULOTARKASTUS

AUTOVARMA TULOTARKASTUS AUTOVARMA TULOTARKASTUS Tarkastusaika: 03.11.2014 klo 1300 Sivu 1/4 Paikka: Autovarma, Vuokkoharjuntie 18, Kärkölä Ajoneuvon tiedot Rekisteritunnus LXA 949 (Ruotsi) Ajoneuvolaji Henkilöauto Merkki ja tyyppi

Lisätiedot

NISSAN INTERSTAR Van/Bus/Ohjaamoalusta

NISSAN INTERSTAR Van/Bus/Ohjaamoalusta // VARUSTEET MITTARISTO TURVALLISUUS Digitaalinen kello ABS jarrut Nopeusmittari välimatkamittarilla ESP (ei saatavana Robottivaihteiston kanssa) - - Jäähdytysnesteen lämpötila Kuljettajan turvatyyny Kierrosluku

Lisätiedot

AUTOTALLIN NOSTO-OVET. Kestävyys ja turvallisuus Energiatehokkuus Mukavuus ja käytännöllisyys

AUTOTALLIN NOSTO-OVET. Kestävyys ja turvallisuus Energiatehokkuus Mukavuus ja käytännöllisyys AUTOTALLIN NOSTO-OVET Kestävyys ja turvallisuus Energiatehokkuus Mukavuus ja käytännöllisyys OVI JOKAISEEN TYYLIIN Door Master ovet valmistetaan sinun toiveidesi mukaan piditpä sitten ultramodernista tai

Lisätiedot

COUPE Uusi Coupe on harvinaisen siro vaunu. Ajajalla ja matkustajalla on runsaasti mukavaa tilaa. Katon ääriviivat tekevät vaunun matalan ja

COUPE Uusi Coupe on harvinaisen siro vaunu. Ajajalla ja matkustajalla on runsaasti mukavaa tilaa. Katon ääriviivat tekevät vaunun matalan ja COUPE Uusi Coupe on harvinaisen siro vaunu. Ajajalla ja matkustajalla on runsaasti mukavaa tilaa. Katon ääriviivat tekevät vaunun matalan ja miellyttävän näköiseksi. Suuri ja pehmeä istuin on siirrettävä.

Lisätiedot

Avensis Varusteet. Lisävarusteluettelo. Lastenistuimet x x x 10, 11

Avensis Varusteet.  Lisävarusteluettelo. Lastenistuimet x x x 10, 11 www.toyota.fi Avensis Varusteet Lisävarusteluettelo Sedan Farmari Liftback Sivu Erikoisvanteet x x x, 3 HomeLink x x x 7 Kattoteline ja kiinnikkeet x x 8, 9 Koiraverkko x 9 Kumimatot x x x Kylkilistat

Lisätiedot

NISSAN NV200. Hinnasto, varusteet, tekniset tiedot, värit EURO FI-16C-0863

NISSAN NV200. Hinnasto, varusteet, tekniset tiedot, värit EURO FI-16C-0863 NISSAN NV200 Hinnasto, varusteet, tekniset tiedot, värit EURO6 01.01.2018 01.01.2018 NV200 HINNASTO Hinta Korimalli Moottori Takaovet Sivuovet Tavaratila m 3 Vaihteist o Varustetaso CO 2 (g/km) Yhdistetty

Lisätiedot

NISSAN e-nv200 PAKETTIAUTO

NISSAN e-nv200 PAKETTIAUTO NISSAN e-nv200 PAKETTIAUTO Hinnat, Varusteet, Lisävarustehinnasto Värivaihtoehdot, Tekniset tiedot HINNAT PAKETTIAUTO Vetotapa Moottori Vaihteisto Varustetaso CO2 päästöt, g/km Hinta ilman veroja, ALV

Lisätiedot

Ennenkokematon kestävyys, moderni muotoilu sekä enemmän ominaisuuksia. Mallistostamme löydät vaihtoehtoja aina keskikokoisista ja -hintaisista

Ennenkokematon kestävyys, moderni muotoilu sekä enemmän ominaisuuksia. Mallistostamme löydät vaihtoehtoja aina keskikokoisista ja -hintaisista Ennenkokematon kestävyys, moderni muotoilu sekä enemmän ominaisuuksia. Mallistostamme löydät vaihtoehtoja aina keskikokoisista ja -hintaisista poreammeista tilaviin kymmenen hengen altaisiin. Kaikkiin

Lisätiedot

UUSI MITTARISTO UUSI OHJAUSPYÖRÄ AUDION SÄÄTIMILLÄ

UUSI MITTARISTO UUSI OHJAUSPYÖRÄ AUDION SÄÄTIMILLÄ UUSI DOBLÒ CARGO. UUSI MITTARISTO UUSI OHJAUSPYÖRÄ AUDION SÄÄTIMILLÄ RADIO UCONNECT KOSKETUSNÄYTÖLLÄ KOLMAS PAIKKA OHJAAMOSSA MONITOIMISET ISTUIMET ENEMMÄN TOIMINTOJA Jopa 3 paikkaa ohjaamossa Monitoimiset

Lisätiedot

Voimakasta tyyliä. Lisävarustehakemisto

Voimakasta tyyliä. Lisävarustehakemisto iq:n lisävarusteet Lisävarustehakemisto Voimakasta tyyliä Bluetooth Hands Free -järjestelmä 14 Erillinen polkupyöräteline 06 Hansikaslaukku 11 Murtohälytin 14 Nahkasisustus 11 Navigointijärjestelmä 15

Lisätiedot

KOJELAUTA MITTARISTO. A Nopeusmittari B Polttoainemittari C Moottorin lämpömittari D Kierroslukumittari E Monitoiminäyttö (perus/laajennettu)

KOJELAUTA MITTARISTO. A Nopeusmittari B Polttoainemittari C Moottorin lämpömittari D Kierroslukumittari E Monitoiminäyttö (perus/laajennettu) F I A T C R O M A P I K A O P A S KOJELAUTA 1 Ohjauspyörän vasen vipu: ulkovalot - 2 Mittaristo - 3 Ohjauspyörän oikea vipu: tuuli- ja takalasin pyyhkijät sekä ajotietokoneen näppäimet - 4 Connect Nav+

Lisätiedot

UUSI BERLINGO MULTISPACE

UUSI BERLINGO MULTISPACE UUSI BERLINGO MULTISPACE 2 MODERNI ILMEIKÄS MUOTOILU Uusi Citroën Berlingo Multispace on sympaattisen näköinen tilaihme, jonka ulkomuoto on uudistuneen keulan ansiosta entisestään vahvistunut. Uudelleen

Lisätiedot

Silent Gliss 9020/21, 9040/41 ja 5091 moottorit. Uusi moottorisukupolvi

Silent Gliss 9020/21, 9040/41 ja 5091 moottorit. Uusi moottorisukupolvi Silent Gliss 9020/21, 9040/41 ja 5091 moottorit Uusi moottorisukupolvi Elämää helpottavia innovaatioita Silent Glissillä on yli 40 vuoden kokemus sähkötoimisista verhokiskoista. Toimme ensimmäisenä markkinoille

Lisätiedot

SEAT Mii. Tekniset tiedot Mitat Vakiovarusteet

SEAT Mii. Tekniset tiedot Mitat Vakiovarusteet SEAT Mii Tekniset tiedot Mitat Vakiovarusteet Mii - Tekniset tiedot 1.0 60 hv Ecomotive Moottori Moottorin rakenne 3-sylinterinen bensiinimoottori, 4 venttiiliä/sylinteri Iskutilavuus, l/cm³ 999 Suurin

Lisätiedot

Peugeot 308 SW Tekniset tiedot 1.3.2016

Peugeot 308 SW Tekniset tiedot 1.3.2016 Peugeot 308 SW Tekniset tiedot 1.3.2016 MOOTTORI PureTech 110 PureTech 130 PureTech 130 Aut. THP 205 Korimalli 5-ovinen 5-ovinen 5-ovinen 5-ovinen Iskutilavuus cm3 1198 1198 1198 1598 Sylinteriluku / venttiililuku

Lisätiedot

S 63 AMG L 4Matic. Yhteenveto. Moottori. Erikoismalli & varustepaketit 70 690,61 EUR. Vanteet 0,00 EUR. Verhous (808) Nahkaverhoilu harmaa

S 63 AMG L 4Matic. Yhteenveto. Moottori. Erikoismalli & varustepaketit 70 690,61 EUR. Vanteet 0,00 EUR. Verhous (808) Nahkaverhoilu harmaa Yhteenveto Moottori S 63 AMG L 4Matic 278275,41 EUR Erikoismalli & varustepaketit 70690,61 EUR Väri (040) Musta Vanteet Verhous (808) Nahkaverhoilu harmaa 3741,66 EUR Somiste-elementit (729) Sisustuksen

Lisätiedot

Uusi Hyundai ix35 tarjoaa enemmän ajonautintoa, uutta tekniikkaa sekä parempaa varustelua

Uusi Hyundai ix35 tarjoaa enemmän ajonautintoa, uutta tekniikkaa sekä parempaa varustelua Uusi Hyundai ix35 tarjoaa enemmän ajonautintoa, uutta tekniikkaa sekä parempaa varustelua Nopeimmin koskaan myynyt Hyundai-malli Euroopassa saa lisää hienostuneisuutta sisälle ja ulos Parantunut voimansiirto

Lisätiedot

OPEL KARL HINNASTO

OPEL KARL HINNASTO OPEL KARL HINNASTO 01.01.2017 voiko huippuauton saada tähän hintaan? VIISI SYYTÄ VALITA KARL. // Huipputyylikäs sisustus // Saksalaista insinööritaitoa edustavat turvallisuusjärjestelmät // Helppokäyttöiset

Lisätiedot

NAUTI ERILAISESTA AJOKOKEMUKSESTA

NAUTI ERILAISESTA AJOKOKEMUKSESTA CITROËN C5 NAUTI ERILAISESTA AJOKOKEMUKSESTA Citroën C5 erottuu edukseen. Sen linjakas keula Citroën-tunnuksin samoin kuin LED-huomiovalot korostavat sen tyylikkyyttä ja antavat sille dynaamisen ilmeen.

Lisätiedot