1 DOLPHIN 9700 YLEISIÄ OMINAISUUKSIA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "1 DOLPHIN 9700 YLEISIÄ OMINAISUUKSIA"

Transkriptio

1 DOLPHIN 9700 OHJE

2 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 Dolphin 9700 yleisiä ominaisuuksia Etupuoli Alapuoli Vasen sivu Oikea sivu I/O - liitin Akku ja akun irrotus Näppäimistöt Näppäimistö, eri vaihtoehdot Akku, akun lataaminen KÄYTTÖJÄRJESTELMÄT Voiko käyttöjärjestelmäversion päivittää jälkikäteen? DOLPHININ UUDELLEEN KÄYNNISTYS Asetusten tallennus (Rekisterin backup) VIRRANHALLINTA VIIVAKOODIN LUKEMINEN Kamerakoneisto Viivakoodin luvun kohdistusvaihtoehdot kamerakoneistolla Lukuetäisyydet 5300SR koneistolla erityyppisillä viivakoodeilla Lukuetäisyydet 5100/5300SF koneistolla erityyppisillä viivakoodeilla Testikoodeja jolla lukua voi kokeilla Dolphin 9700 kosketusnäyttökalvon asentaminen TARVIKKEET Dolphin Homebase Neljän päätteen latausteline MUUTA LISÄTIETOJA... 16

3 3 1 DOLPHIN 9700 YLEISIÄ OMINAISUUKSIA Käyttöjärjestelmä: Microsoft Windows Mobile 6.5 Classic/Professional Prosessori: Marvell Xscale PXA MHz Muisti: 256MB SDRAM X 1GB Flash Näppäimistöt: 31-key numeerinen, 45-key kirjaimet Näyttö: 3.7 VGA 480 x 640 TFT Akku: Li-ion 7.4 V 1620mAh 12.0 Wh Lukukoneisto: 5100SE/SF tai 5300SR/SF/HD kameraluku Radiovaihtoehdot: Bluetooth / a/b/g radio / GSM /GPRS / GPS Iskunkestävä polykarbonaattinäyttö Pöly- ja vesitiiveys: IP Etupuoli Virtakytkin Etukaiutin LED Nuolinäppäimet Kosketusnäyttö SCAN viivakoodin luku Näppäimistö Mikrofoni I/O -liitin

4 4 1.2 Alapuoli Viivakoodin lukukoneisto Kynän remmin kiinnityspaikka Kamera Salama/taskulamppu Käsiremmi Akkukotelon kansi IrDA - portti Kynänpidike 1.3 Vasen sivu Vasen näppäin IrDA -portti Kynänpidike I/O - liitin

5 5 1.4 Oikea sivu Oikea näppäin Äänenvoimakkuuden säätö 1.5 I/O - liitin Laitteessa on 16-napainen liitin. Tämän liittimen avulla laitetta ladataan ja siirretään kerätyt tiedot tietokoneelle, mikäli kyseessä on muistiinkeräävä sovellus. Liitin on kuivattava, jos se kostuu tai puhdistettava, jos liittimien väliin joutuu likaa tai muuta ainetta, joka voi haitata liittimen toimintaa.

6 6 1.6 Akku ja akun irrotus Irroita käsiremmi kiinnikkeestään, poista akun suojakuori ja irroita akku. Kiinnitys tapahtuu päinvastaisessa järjestyksessä. 1.7 Näppäimistöt Taustavalaistu kumikalvo-näppäimistö, kulutusta kestävä Kestää roiskevettä, mutta kannattaa kuivata/lämmittää, jos on olemassa riski että väleihin joutunut vesi jäätyy.

7 7 Näppäimistö 31 -key, toiminta SCAN viivakoodin luku Nuolinäppäimet Vasen ohjelmistonäppäin Tabulaattori Lähetä -näppäin Oikea ohjelmistonäppäin OK (Enter) Lopeta -näppäin ALT näppäin Askelpalautin Shift (vaihto) Punainenvaihtonäppäin Välilyönti Sininenvaihtonäppäin ESC (Peruuta) 1.8 Näppäimistö, eri vaihtoehdot Dolphin 9700 voi tilata kahdenlaisella eri näppäimistöllä riippuen käyttötarpeesta 31 näppäintä 45- näppäintä 1.9 Akku, akun lataaminen Lataus: TÄRKEÄÄ! Käyttöönotettaessa ladattava yhtäjaksoisesti vähintään 10 h. Sen jälkeen ei ole väliä lataako lyhyesti vai pitempään. Kun laitetta ei käytetä, on suositeltavaa pitää laitetta latauksessa. Tyhjän akun täyteen lataaminen kestää 4 tuntia, kun laite on käyttöönoton jälkeen normaalissa käytössä Käyttöikä: Riippuu käytöstä ja olosuhteista, mutta tyypillisesti noin 1000 päivää tai kolme vuotta, jonka jälkeen alkaa akun toiminta-aika alkaa selkeästi lyhentyä.

8 8 2 KÄYTTÖJÄRJESTELMÄT 2.1 Voiko käyttöjärjestelmäversion päivittää jälkikäteen? Yleensä ottaen vastaus on: ei. Käyttöjärjestelmän puitteissa julkaistaan aika ajoin käytettävyyttä ja luotettavuutta parantavia pieniä päivityksiä, jotka voi ottaa käyttöön halutessaan. 3 DOLPHININ UUDELLEEN KÄYNNISTYS Mikäli laite täytyy käynnistää uudelleen jonkun vikatilanteen tai verkkokortin asetusten muuttamisen takia, tapahtuu se seuraavasti: LÄMMINKÄYNNISTYS Paina PUNAINEN+TAB näppäimiä yli 5 sekuntia ja vapauta näppäimet. Lämminkäynnistys vastaa normaalin tietokoneen uudelleen käynnistystä. KYLMÄKÄYNNISTYS Paina PUNAINEN+ENT näppäimiä yli 5 sekuntia ja vapauta näppäimet. Kylmäkäynnistys on astetta suurempi toimenpide, eikä sitä suositella tehtäväksi kuin siinä tapauksessa, ettei mikään muu enää auta. Käyttöjärjestelmä ladataan uudelleen, samoin kuin kaikki Autoinstall kansiossa olevat ohjelmat. On mahdollista että laitteen asetukset eivät säily tämän käynnistyksen aikana, ellei sen varmistamiseksi ole tehty etukäteen toimenpiteitä.

9 9 3.1 Asetusten tallennus (Rekisterin backup) Laitteen asetukset saa pysyvästi talteen _RegBackup.reg tiedostoon, joka tallentuu \IPSM\Autoinstall kansioon. Jos tätä ei kuitenkaan huomaa tehdä toimii laite oletusarvoisesti niin, että akun loppuessa kaikki laitteen verkko- ja muut asetukset häviävät ja ne täytyy asettaa uudestaan. 1. Avaa ensin Power Tools - työkalut laitteen Start > Power Tools kohdan kautta. 2. Valite Power Tools valikosta RegBackup. Tällöin luodaan tiedosto _Regbackup.reg, joka kopioituu \IPSM\Autoinstall kansioon ja palauttaa asetukset automaattisesti sen jälkeen kun laitteen akku on tyhjentynyt ja virta palaa laitteeseen. Huom! Kellonaika ja päiväys eivät tallennu Windowsin rekisteriin ja näin ollen niitä ei voida palauttaa tällä mekanismilla.

10 10 4 VIRRANHALLINTA Illman eri asetusta laite menee virransäästötilaan ajastetusti noin 2 minuutin käyttämättömän jakson jälkeen. Voit myös pakottaa laitteen virransäästötilaan painamalla Power näppäintä. Oletusasetuksissaan nämä toiminnot sammuttavat näytön, näppäimistön virran ja verkkokortin. Verkkokortin sammumisesta seuraa verkkoyhteyden katkeaminen. Laite palaa normaalitilaan painamalla joko Power näppäintä tai viivakoodin luvun näppäintä. Verkkoyhteyden uudelleen luomisen kestää yhteystyypistä riippuen noin sekuntia. Jos et halua että verkkoyhteys katkeaa, on mahdollista käyttää ns. pseudo suspend - tilaa. Kysy lisää teknisestä tuestamme. Akun tila näkyy normaalisti Windowsin työpöydän yläreunan kuvakkeessa. Ikonin merkitykset: Akun varaustila on alhainen (alle 25% tai vähemmän) Akun varaustila on erittäin alhainen (alle 10% tai vähemmän) Laitteen sisäisen vara-akun varaustila on alhainen. Alhaisen ja kriittisen alhaisen akun varaustilan hälytysrajat ovat oletuksena 25 % ja 10%. Niitä voi säätää laitteen rekisteristä, mikäli tuntuu että 25 % raja hälyttää turhaan liian aikaisin. Ajastetun virransäästötilan aikaa voi säätää portaattomasti, mikäli sitä haluaa muuttaa esimerkiksi siksi, että kahden minuutin automaattinen katkaisu tapahtuu liian usein. Tämä voidaan tehdä niin monella tapaa, ettemme yritä tässä neuvoa sitä. Ota yhteyttä tekniseen tukeemme jos haluat tehdä tämän.

11 11 5 VIIVAKOODIN LUKEMINEN 5.1 Kamerakoneisto 1. Suuntaa Dolphin suoraan viivakoodia kohti. Viivakoodin lukukoneisto sijaitsee laitteen yläosassa. Paina SCAN -painiketta, jolloin näkyviin tulee kohdistussäde. Laitemallista riippuu onko kohdistussäde vihreä, tai punainen laser. Paras lukuetäisyys on viivakoodin koosta riippuen noin cm. 2. Laitteen yläosassa oleva merkkivalo palaa punaisena. 3. Suuntaa kohdistussäde viivakoodin päälle; katso kappale Kun luku on tapahtunut onnistuneesti muuttuu merkkivalon väri vihreäksi ja kuulet merkkiäänen. 5.2 Viivakoodin luvun kohdistusvaihtoehdot kamerakoneistolla Pienet viivakoodit tulisi lukea lähempää ja suuremmat kauempaa. Jos Dolphin on varustettu lukukoneistolla jonka malli on 5100, näet vihreä kohdistussäteen. Kun lukija on normaalitilassaan, sillä voi lukea viivakoodeja kaikilla alla kuvailluilla tavoilla. Jos laite on varustettu uudemmalla 5300 lukukoneistolla, on kohdistussäteenä laserverkko.

12 Lukuetäisyydet 5300SR koneistolla erityyppisillä viivakoodeilla Viivakoodi Viivakoodin koko Lukuetäisyys Lineaarikoodi 8 mil (0,2mm) 8,6 19 cm PDF mil (0,25mm) 7,5 22,6 cm EAN13 13 mil (0,33mm) 5,1 cm 33,3 cm Datamatrix 15 mil (0,38mm) 5,6 cm 25,6 cm Maxicode 35 mil (0,89mm) 4,8 cm 32,7 cm Viivakoodin elementtileveyden kasvaessa yleensä myös lukuetäisyys kasvaa. 5.4 Lukuetäisyydet 5100/5300SF koneistolla erityyppisillä viivakoodeilla Viivakoodi Viivakoodin koko Lukuetäisyys Lineaarikoodi 7,5 mil (0,19mm) PDF417 6,6 mil (0,17mm) 6,1 16,2 cm 6,8 14,9 cm EAN13 13 mil (0,33mm) 4,8 cm 22,3 cm Datamatrix 15 mil (0,38mm) 4,3 cm 18,8 cm SF (Smart Focus) lukukoneisto on pääasiassa tarkoitettu käytettäväksi hieman pienempien viivakoodien kanssa ja myös käyttöalue alkaa hieman lähempää viivakoodia. Toisaalta se ei lue yhtä pitkältä kuin SR koneisto. 5.5 Testikoodeja jolla lukua voi kokeilla

13 13 6 DOLPHIN 9700 KOSKETUSNÄYTTÖKALVON ASENTAMINEN 1. Puhdista kosketusnäyttö huolellisesti puhtaalla, ei hionta-aineita sisältävällä ja nukkaamattomalla kankaalla. Varmista, ettei mitään ole kiinnittyneenä kosketusnäytön pintaan puhdistuksen jälkeen. 2. Irrota kosketusnäytön suojakalvo taustapaperista muutaman sentin matkalta avaamalla yhtä reunaa varovaisesti irti taustapaperista. 3. Kohdista paljastettu suojakalvon alue kosketusnäytön alareunan kanssa. Varmista, että se lepää suorassa kosketusnäytön reunojen suhteen. Kohdistaaksesi kalvoa uudelleen, nosta se varovasti irti pinnasta ja yritä uudelleen. 4. Asenna suojakalvo laitteeseen liu'uttamalla paketin mukana tulleella lastalla sen pintaa pitkin samanaikaisesti kun poistat taustapaperia kalvosta. Käytä lastaa tarpeen mukaan poistaaksesi kalvon alle jääneet ilmataskut ja kohoumat. Laitteen valmistaja määrittelee päätteen oikean käytön siten, että käytetään näytön suojakalvoa ja oikeaa kosketuskynää. Suojakalvo ylläpitää olemassa olevaa kosketusnäytön eheyttä (esim. estää naarmuuntumisen). Tämän vuoksi suojakalvon käyttö on suositeltavaa kaikissa sovelluksissa, jotka vaativat kovaa tai keskikovaa kosketusnäytön käyttöä, kuten esimerkiksi vastaanotto-kuittauksissa allekirjoituksen tallentaminen kosketusnäytöltä. Laitteen valmistaja suosittelee kosketussuojakalvojen käyttöä kaikissa Dolphintuotteissa. Suosittelemme suojakalvon vaihto-ohjelman käyttöönottoa, jolla varmistetaan että suojakalvo vaihdetaan säännöllisin väliajoin kun merkkejä vauriosta/kulumisesta on havaittavissa.

14 14 Yleisesti suosittelemme suojakalvon vaihtoa 30 päivän välein, kuitenkin vaihtojakso voi vaihdella sen mukaan, mikä on näytön keskimääräinen käyttötaso sovelluksessanne. Kosketusnäytön suojakalvoja myy Finn-ID Oy, olkaa hyvä ja ottakaa yhteyttä myyjiimme saadaksenne lisätietoja tuotteesta. Huomioittehan myös, että valmistaja katsoo laitteen oikean käytön sisältävän oikean kosketusnäyttökynän käyttämisen, jonka kosketuskärjen koko ei ole pienempi kuin 0,8mm. Valmistaja suosittelee aina käyttämään kynää, joka tulee laitteen mukana tai jonka saa ostaa varaosana, mahdollisesti hävinneen tilalle. Laitteen valmistajan takuuehdot kattavat kosketusnäytön kulumisen ensimmäiset 12 kuukautta sillä ehdolla, että ehjää suojakalvoa ja oikeanlaista kosketusnäyttökynää on käytetty.

15 15 7 TARVIKKEET 7.1 Dolphin Homebase Virtaliitin Vara-akun latauspaikka Latauksen merkkivalo Tietokoneyhteyden merkkivalo Vara-akun latauksen merkkivalo Tyypillisesti Dolphinia pidetään tällaisessa latausasemassa, kun sitä ei käytetä. Kun laite on oikealla tavalla pohjassa, palaa etupanelin DOCK valo. Vara-akun latauspaikka USB RS232 Virtaliitin Homebase telakan takana on myös paikka vara-akun lataukselle. Kun vara-akku latautuu palaa etupaneelin AUX BATTERY valo oranssina, kun lataus on valmis, valo muuttuu vihreäksi. USB tai RS232 johdon avulla laitteeseen voi muodostaa yhteyden, jolloin tiedostoja voi siirrellä tietokoneen ja tiedonkeruulaitteen välillä.

16 Neljän päätteen latausteline Jos laitteita on useampia, on kätevämpää käyttää latauslaitetta, johon mahtuu neljä päätettä rinnakkain. Lataustelineessä ei ole vara-akun latausmahdollisuutta, eikä mahdollisuutta tiedonsiirtoon. 8 MUUTA Yksityiskohtaisempia ohjeita löytyy Finn-ID Oy:n Internet sivuilta. 9 LISÄTIETOJA tekninen.tuki@finn-id.fi (09)

1 DOLPHIN 9900 YLEISIÄ OMINAISUUKSIA

1 DOLPHIN 9900 YLEISIÄ OMINAISUUKSIA DOLPHIN 9900 OHJE 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 Dolphin 9900 yleisiä ominaisuuksia... 3 1.1 Etupuoli... 3 1.2 Alapuoli... 4 1.3 Vasen sivu... 5 1.4 Oikea sivu... 5 1.5 I/O - liitin... 5 1.6 Akku ja akun irrotus...

Lisätiedot

1 DOLPHIN 7850 YLEISIÄ OMINAISUUKSIA

1 DOLPHIN 7850 YLEISIÄ OMINAISUUKSIA DOLPHIN 7850 OHJE 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 Dolphin 7850 yleisiä ominaisuuksia... 3 1.1 Alapuoli... 4 1.2 Sivulta... 4 1.3 I/O - liitin... 5 1.4 Akku ja akun irrotus... 5 Huomio! Myös akun kannen on oltava

Lisätiedot

DOLPHIN 7600 OHJE WINDOWS CE 5.0

DOLPHIN 7600 OHJE WINDOWS CE 5.0 DOLPHIN 7600 OHJE WINDOWS CE 5.0 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 Dolphin 7600 CE5.0 yleisiä ominaisuuksia... 3 1.1 Sivupaneli... 4 1.2 Etupaneli... 4 1.3 Näppäimistö, toiminta... 5 1.4 Näppäimistö, eri vaihtoehdot...

Lisätiedot

DOLPHIN 7600 OHJE WINDOWS MOBILE 6

DOLPHIN 7600 OHJE WINDOWS MOBILE 6 DOLPHIN 7600 OHJE WINDOWS MOBILE 6 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 Dolphin 7600 Windows Mobile 6 yleisiä ominaisuuksia... 3 1.1 Sivupaneli... 4 1.2 Etupaneli... 4 1.3 Laitteen takakuva (GSM modeemilla varustettu

Lisätiedot

1 DOLPHIN 9500 YLEISIÄ OMINAISUUKSIA

1 DOLPHIN 9500 YLEISIÄ OMINAISUUKSIA DOLPHIN 9500 OHJE 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 Dolphin 9500 yleisiä ominaisuuksia... 3 1.1 Dolphin 9500 lisämuistikortin paikka... 4 1.2 Alapuolen liitin... 4 1.3 Näppäimistö, yleistä... 5 1.4 Näppäimistö, toiminta...

Lisätiedot

DOLPHIN 6100 WINDOWS CE 5.0. Käyttöohje 8.11.2010

DOLPHIN 6100 WINDOWS CE 5.0. Käyttöohje 8.11.2010 DOLPHIN 6100 WINDOWS CE 5.0 Käyttöohje 8.11.2010 DOLPHIN 6100 Käyttöohje 2(23) SISÄLLYSLUETTELO 1 DOLPHIN 6100 CE5.0 YLEISIÄ OMINAISUUKSIA... 3 1.1 Etupaneelin ominaisuudet... 3 1.2 Sivupaneelien ominaisuudet...

Lisätiedot

NOOX xperio herätyskello valvontakamera

NOOX xperio herätyskello valvontakamera NOOX xperio herätyskello valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, ruudulla lukee nyt "2010" Aseta oikea aika UP ja DOWN näppäimillä ja paina SET uudelleen vahvistaakseni

Lisätiedot

MINITV POCKET43 MINI DV VIDEOKAMERA

MINITV POCKET43 MINI DV VIDEOKAMERA MINITV POCKET43 MINI DV VIDEOKAMERA MAAILMAN PIENIN VIDEOKAMERA PIKAOHJE Copyright 2009 Bat. Power Oy www.batpower.fi Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään Versio 1.0 JOHDANTO Kiitos kun ostit MiniDV MD80

Lisätiedot

ClassPad fx-cp400 OS2-päivitys. + Manager-ohjelmisto ja Physium-sovellus

ClassPad fx-cp400 OS2-päivitys. + Manager-ohjelmisto ja Physium-sovellus ClassPad fx-cp400 OS2-päivitys + Manager-ohjelmisto ja Physium-sovellus Käyttöjärjestelmän ja Add-in sovellusten päivityksestä Casio suosittelee aina viimeisimmän käyttöjärjestelmän asentamista. Tällöin

Lisätiedot

Puhelinnumeroiden lataaminen laitteesta tietokoneelle

Puhelinnumeroiden lataaminen laitteesta tietokoneelle OHJE 1/9 Yleistä Saunalahti on lähettänyt asiakkaillemme uuden SIM kortin. Kaikki Saunalahden SIM kortit tulevat vaihtumaan jollakin aikajaksolla Saunalahden siirryttyä palveluoperaattorista virtuaalioperaattoriksi.

Lisätiedot

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi Doro Secure 580IUP Käyttöopas Suomi 3 2 1 4 5 6 7 8 9 14 13 12 11 10 15 16 Huomaa! Kaikki kuvat ovat vain viitteellisiä, eivätkä ne välttämättä täysin vastaa todellista tuotetta. Suomi 1. Virta päälle/pois

Lisätiedot

DNA Prepaid WLAN Mokkula

DNA Prepaid WLAN Mokkula DNA Prepaid WLAN Mokkula Mokkula käyttää normaalikokoista / suurempaa SIM-korttia. Irrota SIM-kortti kokonaisena ja laita se Mokkulaan alla olevan kuvan mukaisesti. Jos irrotat vahingossa pienemmän SIM-kortin,

Lisätiedot

Quha Zono. Käyttöohje

Quha Zono. Käyttöohje Quha Zono Käyttöohje 2 Virtakytkin/ merkkivalo USB-portti Kiinnitysura Tervetuloa käyttämään Quha Zono -hiiriohjainta! Tämä käyttöohje kertoo tuotteen ominaisuuksista ja opastaa laitteen käyttöön. Lue

Lisätiedot

ClassPad fx-cp400 päivitys. + Manager for ClassPad II Subscription päivitys

ClassPad fx-cp400 päivitys. + Manager for ClassPad II Subscription päivitys ClassPad fx-cp400 päivitys + Manager for ClassPad II Subscription päivitys Käyttöjärjestelmän ja Add-in sovellusten päivityksestä Casio suosittelee aina viimeisimmän käyttöjärjestelmän asentamista. Tällöin

Lisätiedot

Turvapuhelin GMED-2G. Pikaopas Helpmeans. Greenmoore Oy, Ver. 1.0

Turvapuhelin GMED-2G. Pikaopas Helpmeans. Greenmoore Oy, Ver. 1.0 Turvapuhelin GMED-2G Pikaopas Helpmeans Greenmoore Oy, Ver. 1.0 Sisällysluettelo 1. JÄRJESTELMÄN YLEISKATSAUS... 3 1.1. TURVAPUHELINLAITTEEN OSIEN TUNNISTAMINEN... 3 1.2. VIRTALÄHDE... 6 2. GMED-ASENNUS...

Lisätiedot

Pikaohje Ohjelmistoversio V2.2 24.6.2009 KMR260. langaton käsimittari. Nokeval

Pikaohje Ohjelmistoversio V2.2 24.6.2009 KMR260. langaton käsimittari. Nokeval Pikaohje Ohjelmistoversio V2.2 24.6.2009 KMR260 langaton käsimittari Nokeval Yleiskuvaus KMR260 on helppokäyttöinen käsilämpömittari vaativiin olosuhteisiin. Laite on koteloitu kestävään roiskevesisuojattuun

Lisätiedot

Käyttöohje. Wireless

Käyttöohje. Wireless Käyttöohje Wireless Pakkauksen sisältö 4 1. Unimouse 2. Langaton vastaanotin 3. USB 2.0 -kaapeliadapteri 4. Latauskaapeli 5. Käyttöopas 2 3 5 1 /1 Unimousen toiminnot Vieritysrulla/-painike Vasen painike

Lisätiedot

020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00

020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00 020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00 Windows Phone 8 Nokia Lumia käyttöönotto Sisällysluettelo Uuden puhelimen perusasetukset... 2 ENSI KÄYNNISTYS... 2 MICROSOFT-TILIN LUOMINEN... 3 KIRJAUTUMINEN

Lisätiedot

Käyttöohje. Wireless

Käyttöohje. Wireless Käyttöohje Wireless Pakkauksen sisältö 4 Unimousen toiminnot 1. Unimouse 2. Langaton vastaanotin 3. USB 2.0 -kaapeliadapteri 4. Latauskaapeli 5. Käyttöopas 2 3 Vieritysrulla/-painike Taaksepäin-painike

Lisätiedot

Sivu 1 / 11 08.01.2013 Viikin kirjasto / Roni Rauramo

Sivu 1 / 11 08.01.2013 Viikin kirjasto / Roni Rauramo Sivu 1 / 11 Kuvien siirto kamerasta Lyhyesti Tämän oppaan avulla voit: - käyttää tietokoneen omaa automaattista kopiointiin tai siirtoon tarkoitettua toimintaa kuvien siirtoon kamerasta tai muistikortista

Lisätiedot

DNA Netti. Sisältö. DNA Netti - Käyttöohje v.0.1

DNA Netti. Sisältö. DNA Netti - Käyttöohje v.0.1 DNA Netti DNA Netti on Mokkuloiden yhteysohjelma. Ohjelman avulla voit hallita Mokkulan asetuksia sekä luoda yhteyden internetiin Mokkulan, WLANin tai Ethernet -yhteyden avulla. Sisältö DNA Netti - Testaa

Lisätiedot

WAVE TRUE WIRELESS STEREO BLUETOOTH NAPPIKUULOKKEET

WAVE TRUE WIRELESS STEREO BLUETOOTH NAPPIKUULOKKEET WAVE TRUE WIRELESS STEREO BLUETOOTH NAPPIKUULOKKEET NÄPPÄIMET JA LIITTIMET KÄYTTÖÖNOTTO JA ENSIMMÄINEN LAITEPARITUS 2. Paina ja pidä virtanäppäinta pohjassa samanaikaisesti molemmista kuulokkeista kunnes

Lisätiedot

DNA Netti. DNA Netti - Käyttöohje v.1.0

DNA Netti. DNA Netti - Käyttöohje v.1.0 DNA Netti DNA Netti on Mokkuloiden yhteysohjelma. Ohjelman avulla voit hallita Mokkulan asetuksia sekä luoda yhteyden internetiin Mokkulan, WLANin tai Ethernet -yhteyden avulla. Sisältö DNA Netti asennus...

Lisätiedot

Käyttöohje. Wireless

Käyttöohje. Wireless Käyttöohje Wireless Pakkauksen sisältö 4 1. Unimouse 2. Langaton vastaanotin 3. USB 2.0 -kaapeliadapteri 4. Latauskaapeli 5. Käyttöopas 2 3 5 1 /1 Unimousen toiminnot Taaksepäin-painike Vieritysrulla/-painike

Lisätiedot

NOOX XCIO Bluetooth 4.0 stereokuulokkeet

NOOX XCIO Bluetooth 4.0 stereokuulokkeet NOOX XCIO Bluetooth 4.0 stereokuulokkeet NOOX XCIO tukee seuraavia protokollia HSP Headset Profile HFP Hands-free Profile A2DP Advanced Audio Distribution Profile AVRCP Audio/Video Remote Control Profile

Lisätiedot

FullHD herätyskello-valvontakamera

FullHD herätyskello-valvontakamera FullHD herätyskello-valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, näytöllä näkyy nyt vuosi aseta oikea aika UP ja DOWNnäppäimillä ja paina SET uudelleen. Aset kuukausi, päivä,

Lisätiedot

Finnish. Osien nimet. Tarkistuslaiteyksikkö. Sähkökaapelin tarkistuslaite. Vaihtokytkimen tarkistuslaite SM-EC79 HAKEMISTO

Finnish. Osien nimet. Tarkistuslaiteyksikkö. Sähkökaapelin tarkistuslaite. Vaihtokytkimen tarkistuslaite SM-EC79 HAKEMISTO SM-EC79 HAKEMISTO Tarkistuslaitteen käyttö Ongelman sijainnin määritys tarkistuslaitteella 136 Ongelma etuvaihtajassa tai takavaihtajassa 137 Ongelma SM-EW79A + ST-7970:n toiminnassa 139 SM-EW79A tarkistus

Lisätiedot

ORDLAND PROFESSIONAL RADIO. ELK-68 Käyttöohje

ORDLAND PROFESSIONAL RADIO. ELK-68 Käyttöohje ELK-68 Käyttöohje Varotoimenpiteet Käytä tätä laitetta turvallisesti ja tehokkaasti. Lue ohje huolellisesti ennen käyttöä. Korjauksen saa suorittaa vain valtuutettu huolto. Sammuta virrat jos menet leimahdus

Lisätiedot

Windows. Valmistelut. Windows

Windows. Valmistelut. Windows Laiteohjelman päivittäminen vaihdettavalla objektiivilla varustetuille edistyksellisille Nikon 1 -kameroille, 1 NIKKOR -objektiiveille ja Nikon 1 -lisävarusteille Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen.

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle HP COMPAQ PRESARIO F760EM. Löydät kysymyksiisi vastaukset HP COMPAQ PRESARIO F760EM käyttöoppaasta ( tiedot,

Lisätiedot

Welcome to the World of PlayStation Pika-aloitusopas

Welcome to the World of PlayStation Pika-aloitusopas Welcome to the World of PlayStation Pika-aloitusopas Suomi PCH-2016 7025574 PlayStation Vita-järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa Paina viisi sekuntia Kytke virta PS Vita -järjestelmään. Kun kytket

Lisätiedot

SmashBass. Langattomat kuulokkeet

SmashBass. Langattomat kuulokkeet SmashBass Langattomat kuulokkeet FI Käyttöohje- SmashBass beta Langattomat kuulokkeet Tuotteen turvallinen käsittely Lue nämä ohjeet ennen käyttöä! 1. Pidä kuulokkeet ja niiden mukana tulevat varusteet

Lisätiedot

F-Secure KEY salasanojenhallintaohjelman käyttöönotto Mac -laitteella

F-Secure KEY salasanojenhallintaohjelman käyttöönotto Mac -laitteella F-Secure KEY salasanojenhallintaohjelman käyttöönotto Mac -laitteella 1 F-Secure KEY F-Secure KEY on palvelu, joka tallentaa turvallisesti kaikki henkilökohtaiset tunnistetiedot, kuten salasanat ja maksukorttitiedot,

Lisätiedot

PipeSpy Putki- ja rakennekamera. Asennus- ja käyttöohjeet

PipeSpy Putki- ja rakennekamera. Asennus- ja käyttöohjeet PipeSpy Putki- ja rakennekamera Mallinumero: 7B20 Asennus- ja käyttöohjeet Lue nämä ohjeet kokonaan ennen järjestelmän käyttöönottoa! Sisältö Tekniset tiedot... 3 Huomio... 3 Käyttökohteet... 3 Tunne työkalusi...

Lisätiedot

Huawei E3276s ohjelmistopäivitys

Huawei E3276s ohjelmistopäivitys Huawei E3276s ohjelmistopäivitys 1. Aloita kytkemällä nettitikku tietokoneen USB-porttiin. Jos nettitikku ei ole aikaisemmin ollut käytössä tässä tietokoneessa, niin hetken päästä aukeaa Mobile Broadband

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE CD/MP3-SOITIN FM-RADIOLLA JA USB-LUKIJALLA

KÄYTTÖOHJE CD/MP3-SOITIN FM-RADIOLLA JA USB-LUKIJALLA Finnish KÄYTTÖOHJE CD/MP3-SOITIN FM-RADIOLLA JA USB-LUKIJALLA Lue nämä ohjeet ja noudata niitä ennen kuin käytät laitetta. SOITTIMEN YLEISKATSAUS 1 2 3 10 8 4 5 6 9 7 11 12 13 14 15 16 17 18 15 19 20 SÄÄTIMIEN

Lisätiedot

Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje

Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje Stella Turvapuhelin ja Hoiva Oy Tämä ohje kertoo miten paikantavaa turvapuhelinta käytetään Stella Turvapuhelin ja Hoiva Oy Mannerheimintie 164 00300 Helsinki Sisällysluettelo

Lisätiedot

Käyttöohje. Tasapainolauta

Käyttöohje. Tasapainolauta Käyttöohje Tasapainolauta Kiitos kun ostit tasapainolaudan.! VAROITUS! Opettele ajamaan laitteella turvallisesti, huomioi muu liikenne ja säännöt. Käytä lisäksi säädösten mukaisia turvavarusteita. Älä

Lisätiedot

Ulkoasu. 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike _ FIN 01

Ulkoasu. 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike _ FIN 01 Ulkoasu 3 2 1 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike FIN 01 13 4.Micro-USB-portti 10 12 11 6 7 8 9 4 5 5.Akun virtakytkin 6.Sivu ylös -painike 7.Virtapainike 8.OK-painike 9.Sivu alas -painike

Lisätiedot

PIKAOHJE-PEBBELL 2 WATERPROOF GPS-PAIKANNUSLAITE

PIKAOHJE-PEBBELL 2 WATERPROOF GPS-PAIKANNUSLAITE PIKAOHJE-PEBBELL 2 WATERPROOF GPS-PAIKANNUSLAITE 1PEBBELL 2 WATERPROOF 2LAITTEEN LATAAMINEN Pebbell 2 Waterprf paikannuslaite n varustettu ladattavalla akulla. Akun kest vi vahdella riippuen GPS and GSM

Lisätiedot

BackBeat FIT sarja. Käyttöopas

BackBeat FIT sarja. Käyttöopas BackBeat FIT 3100 -sarja Käyttöopas Sisällysluettelo Toimintojen hallinta 3 Virta, pariliitos ja lataaminen 4 Kotelon virran kytkeminen 4 Pariliitoksen muodostaminen ensimmäistä kertaa 4 Pariliitostila

Lisätiedot

Taskutulostin KÄYTTÖOPAS

Taskutulostin KÄYTTÖOPAS Taskutulostin KÄYTTÖOPAS Kiitos Polaroid Mint -taskutulostimen ostamisesta. Tämä käyttöopas on tarkoitettu tarjoamaan sinulle ohjeita, joita noudattamalla tämän tuotteen käyttö on turvallista eikä se aiheuta

Lisätiedot

Vianmääritys. Paperinkäsittely. Huolto. Vianmääritys. Ylläpito. Hakemisto

Vianmääritys. Paperinkäsittely. Huolto. Vianmääritys. Ylläpito. Hakemisto Jos pyydät Lexmarkin asiakastukikeskukselta apua tulostusongelman ratkaisemisessa, sieltä saatetaan ohjata sinut vianmääritystilan avulla muuttamaan oletusasetuksia (esimerkiksi ottamaan käyttöön PPDS-tiedostojen

Lisätiedot

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Laitteeseen tutustuminen: Yläkuva laitteesta 1. LCD panelin sammutus kytkin 2. Laajakuva 3. Pysäytys 4. Edellinen 5. Seuraava 6. Toista 7. Valikko painike Nuolinäppäimet:

Lisätiedot

STIGA ST 1200 8219-3204-08

STIGA ST 1200 8219-3204-08 STIGA ST 1200 8219-3204-08 B A D C 1. 2 E F 2. 3. H I 4. G M J 5. 6. 3 K 7. 8. L 9. 10. 11. 12. 4 SUOMALAINEN FI SYMBOLIT TURVAMÄÄRÄYKSET Koneessa on seuraavat symbolit, jotka muistuttavat käytössä vaadittavasta

Lisätiedot

w4g Kotimokkula käyttöopas

w4g Kotimokkula käyttöopas w4g Kotimokkula käyttöopas 4G Kotimokkula on huippunopea reititin, jonka avulla voit liittää laitteita internetiin WLAN-verkkoa tai. Mukavin tapa käyttää Kotimokkulaa on liittää tietokone, matkapuhelin

Lisätiedot

I. Rannekkeen esittely

I. Rannekkeen esittely I. Rannekkeen esittely II. Osat Ⅲ. Aloitus Sovelluksen (application) asennus iphone: etsi 'H Band' App Storesta ja lataa se. Android: etsi 'H Band' Google Play Storesta ja lataa se. Bluetooth-yhteys Vaihe

Lisätiedot

Aurinko-R10 asennus ja käyttöohje

Aurinko-R10 asennus ja käyttöohje EI NÄIN ESIM NÄIN Aurinko-R10 Aurinkopaneelin asennus ja kytkentä Asenna aurinkopaneeli avoimelle paikalle kohti etelää (välillä itä länsi) ja kallista kohti keskipäivän aurinkoa. Tuoton kannalta 25..

Lisätiedot

VALOKUITULIITTYMÄN PÄÄTELAITE KÄYTTÖOHJE CTS FWR5-3105

VALOKUITULIITTYMÄN PÄÄTELAITE KÄYTTÖOHJE CTS FWR5-3105 VALOKUITULIITTYMÄN PÄÄTELAITE KÄYTTÖOHJE CTS FWR5-3105 SISÄLLYS 1 JOHDANTO... 2 2 MERKKIVALOT... 3 3 TAKAPANEELIN KUITULIITÄNTÄ... 4 4 ETUPANEELIN LIITTIMET JA LED-PAINIKE... 4 5 OIKEAN SIVUPANEELIN RESET-PAINIKE...

Lisätiedot

"PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas

PLEXTALK Pocket -verkkosoittimen pikaopas "PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas PLEXTALK Pocketin asetukset 1. Käännä PLEXTALK Pocket ympäri. Varmista, että kaksi pientä uloketta ovat ylhäällä. Paina PLEXTALK Pocketin pohjassa olevaa suorakulmaista

Lisätiedot

Kiitos, että valitsit GoXtreme WiFi Control -toimintakameran. Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen tuotteen. käyttöä. Kameran osat ja painikkeet

Kiitos, että valitsit GoXtreme WiFi Control -toimintakameran. Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen tuotteen. käyttöä. Kameran osat ja painikkeet Käyttöohje Kiitos, että valitsit GoXtreme WiFi Control -toimintakameran. Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen tuotteen käyttöä. Kameran osat ja painikkeet 1 1. Laukaisin 8. Mikro USB -portti 2. Mikrofoni

Lisätiedot

ALOITA TÄSTÄ. Langaton USB Langallinen. Haluatko liittää tulostimen langattomaan verkkoon? Käytä Langaton verkkoasennus ja liitännät -ohjetta.

ALOITA TÄSTÄ. Langaton USB Langallinen. Haluatko liittää tulostimen langattomaan verkkoon? Käytä Langaton verkkoasennus ja liitännät -ohjetta. ALOITA TÄSTÄ Jos vastaus johonkin näistä kysymyksistä on kyllä, siirry vastaavaan kohtaan lukemaan asennus- ja liitäntäohjeet. Haluatko liittää tulostimen langattomaan verkkoon? Käytä Langaton verkkoasennus

Lisätiedot

Samsung Galaxy Tab tietokoneen käyttöohje

Samsung Galaxy Tab tietokoneen käyttöohje Tervetuloa käyttämään Samsungin Galaxy Tab tietokonetta Laitteen keskeinen ominaisuus on 7 tuuman kosketusnäyttö, jonka alapuolella ole neljä (4) taustavalaistua ohjausnäppäintä, ja yläpuolella 1.3 pixelin

Lisätiedot

Foscam kameran asennus ilman kytkintä/reititintä

Foscam kameran asennus ilman kytkintä/reititintä Foscam kameran asennus ilman kytkintä/reititintä IP laitteiden asennus tapahtuu oletusarvoisesti käyttäen verkkokaapelointia. Kaapeli kytketään kytkimeen tai suoraan reittimeen, josta laite saa IP -osoitetiedot,

Lisätiedot

Käytön aloittaminen Nokia N92-1

Käytön aloittaminen Nokia N92-1 Käytön aloittaminen Nokia N92-1 Tilat Käytön aloittaminen Mallinumero: Nokia N92-1. Jäljempänä käytetään nimitystä Nokia N92. Laitteella on neljä tilaa: Suljettu tila (1), katselutila (2), avoin tila (3)

Lisätiedot

Air Sync Käyttöopas. Air Syncin lataaminen. Virran kytkentä ja katkaisu On/Off Air Sync

Air Sync Käyttöopas. Air Syncin lataaminen. Virran kytkentä ja katkaisu On/Off Air Sync Air Sync Käyttöopas Air Syncin lataaminen 1. Liitä Air Syncin Micro USB-liitin (D) tietokoneeseesi tai muuhun vastaavaan latauslaitteeseen käyttämällä mukana tullutta USB-kaapelia tai vastaavaa Micro USBliitintä.

Lisätiedot

Seuraavat toiminnot suoritetaan käyttämällä LG- tallentimen kaukosäädintä.

Seuraavat toiminnot suoritetaan käyttämällä LG- tallentimen kaukosäädintä. 1 Digitointi VHS-kasetilta DVD-Ievylle Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Prosessi kestää niin kauan kuin VHS:n toisto kestää. Soittimessa voi käyttää DVD-R, DVD+R sekä uudelleen kirjoitettavia

Lisätiedot

ASENNUSOHJE TVM110 MetaTrak

ASENNUSOHJE TVM110 MetaTrak 5040XXXXXX ASENNUSOHJE TVM110 MetaTrak SARJA SISÄLTÄÄ FI TVM110 KESKUSYKSIKKÖ JOHTOSARJA IRROTA AJONEUVON AKKU GPS ANTENNI GSM ANTENNI KIIHTYVYYSANTURI TARVIKEPUSSI TEKNISET TIEDOT Mitat...104 x 75 x 27

Lisätiedot

HIVE BUDS BLUETOOTH-KUULOKKEET KÄYTTÖOPAS. kitsound.co.uk

HIVE BUDS BLUETOOTH-KUULOKKEET KÄYTTÖOPAS. kitsound.co.uk kitsound.co.uk VAROITUS: Vältä mahdolliset kuulovauriot olemalla kuuntelematta suurella äänenvoimakkuudella pitkiä aikoja. Ole oman turvallisuutesi vuoksi tietoinen ympäristöstäsi, kun käytät kuulokkeita.

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE ICF SOLO-HENKILÖNOSTIN

KÄYTTÖOHJE ICF SOLO-HENKILÖNOSTIN ICF SOLO-HENKILÖNOSTIN ICF GROUP OY 1 ( 6 ) NOSTIN ON TARKOITETTU VAIN HENKILÖIDEN NOSTAMISEEN JA SE ON SUUNNITELTU SITEN, ETTÄ NOSTAMINEN ON MAHDOL- LISTA YHDEN AVUSTAJAN TOIMESTA. NOSTO MAKSIMIKUORAMA

Lisätiedot

DNA Mokkula E180 - korjaus päivityksen yhteydessä syntyneeseen ongelmaan

DNA Mokkula E180 - korjaus päivityksen yhteydessä syntyneeseen ongelmaan DNA Mokkula E180 - korjaus päivityksen yhteydessä syntyneeseen ongelmaan Tätä ohjetta tai sen osaa ei saa kopioida tai välittää missään muodossa ilman DNA Oy:n kirjallista suostumusta. Tavaramerkit ja

Lisätiedot

Käyttöopas. Sangean PR-D4

Käyttöopas. Sangean PR-D4 Käyttöopas Sangean PR-D4 TURVAOHJEET Lue tuotteen ohjeet tuotteen turvallisen käytön takaamiseksi ja säilytä nämä ohjeet tulevaisuuden varalle. 1. Älä käytä tuotetta veden lähellä. 2. Puhdista laite kuivalla

Lisätiedot

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje 1.02 Version 1.8.2011 Uusin versio tästä käsirkirjasta löytyy internet-osoitteesta: http://www.microdata.fi/pdf/tuta/tuta-q2_kasikirja.pdf Copyright 2011 Microdata

Lisätiedot

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa.

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Lue tämä ohje huolella ennen kuin käytät Classicia. Lue myös sen laitteen ohjeet,

Lisätiedot

Mikä on RSS-syöte? RSS -syötteen tilaaminen sähköpostiin

Mikä on RSS-syöte? RSS -syötteen tilaaminen sähköpostiin OHJE 1 (7) Mikä on RSS-syöte? RSS syötteen avulla voit saada sivuston uusimman sisällön valitsemaasi ohjelmaan automaattisesti, kun uutta sisältöä julkaistaan. Tässä ohjeessa neuvotaan, kuinka voit saada

Lisätiedot

DEUTSCH. Silent 41 8211-3453-03

DEUTSCH. Silent 41 8211-3453-03 DEUTSCH D Silent 41 8211-3453-03 S SVENSKA R 1 1 R O P 2 2 3 L M M L 3 5 I J K 4 4 K J I N 1. 2 230 V 2 2. 3. 4 SVENSKA S ABC 4. 5. 6. 7. 8. 9. 36 mm 19 mm 10. 11. 5 FI SUOMI SYMBOLIT Koneessa on seuraavat

Lisätiedot

Hand Held Products Net Base telakan sisäisten IP osoitteiden muuttaminen. Käyttöohje 16.11.2007

Hand Held Products Net Base telakan sisäisten IP osoitteiden muuttaminen. Käyttöohje 16.11.2007 Hand Held Products Net Base telakan sisäisten IP osoitteiden muuttaminen Käyttöohje 16.11.2007 2 SISÄLLYS 1. NET BASE... 3 2. YHTEYS NET BASEEN KÄYTTÄMÄLLÄ RS232 - SARJALIIKENNETTÄ... 4 3. YKSITYISKOHTAISET

Lisätiedot

Bluetooth Hands Free -laite Bluetooth-matkapuhelimille. 2 vuoden takuu

Bluetooth Hands Free -laite Bluetooth-matkapuhelimille. 2 vuoden takuu Bluetooth Hands Free -laite Bluetooth-matkapuhelimille 2 vuoden takuu A. Tuotteen kuvaus SUPERTOOTH BUDDY on Bluetooth hands free -laite, joka tukee kuulokkeita ja hands free -profiilin omaavia puhelimia.

Lisätiedot

COMET TRUE WIRELESS NAPPIKUULOKKEET

COMET TRUE WIRELESS NAPPIKUULOKKEET Varoitus: Vältä mahdolliset kuulovauriot olemalla kuuntelematta suurella äänenvoimakkuudella pitkiä aikoja. Kun käytät näitä nappikuulokkeita, kiinnitä oman turvallisuutesi takia huomiota ympäristöön.

Lisätiedot

Gree Smart -sovelluksen (WiFi) asennus- ja käyttöohje: Hansol-sarjan ilmalämpöpumput WiFi-ominaisuuksilla

Gree Smart -sovelluksen (WiFi) asennus- ja käyttöohje: Hansol-sarjan ilmalämpöpumput WiFi-ominaisuuksilla 02/2016, ed. 5 KÄYTTÖOHJE Gree Smart -sovelluksen (WiFi) asennus- ja käyttöohje: Hansol-sarjan ilmalämpöpumput WiFi-ominaisuuksilla Maahantuoja: Tiilenlyöjänkuja 9 A 01720 Vantaa www.scanvarm.fi Kiitos

Lisätiedot

MP3-RADIO USB/SD/MMC -AUTORADION KÄYTTÖOPAS

MP3-RADIO USB/SD/MMC -AUTORADION KÄYTTÖOPAS ROCK POP EQ CLAS RDM AUTORADIO FINwww.facebook.com/denverelectronics MP3-RADIO USB/SD/MMC -AUTORADION KÄYTTÖOPAS CAU-436 1 17 11 18 7 6 12 16 CAU-436 FM/USB/SD MP3 PLAYER 14 15 TA PTY 8 VOL/SEL AF 2 19

Lisätiedot

Tämän ohjeen kopiointi ja jakaminen on kielletty ilman Bracun Oy:n lupaa Laitteella 1 vuoden (1v) takuu ostopäivästä, takuu asioissa ota yhteys

Tämän ohjeen kopiointi ja jakaminen on kielletty ilman Bracun Oy:n lupaa Laitteella 1 vuoden (1v) takuu ostopäivästä, takuu asioissa ota yhteys Tämän ohjeen kopiointi ja jakaminen on kielletty ilman Bracun Oy:n lupaa Laitteella 1 vuoden (1v) takuu ostopäivästä, takuu asioissa ota yhteys sähköpostitse info@bracun.net ja sovi takuumenettelystä.

Lisätiedot

Mac. Valmistelut. Mac

Mac. Valmistelut. Mac Laiteohjelman päivittäminen vaihdettavalla objektiivilla varustetuille edistyksellisille Nikon 1 -kameroille, 1 NIKKOR -objektiiveille ja Nikon 1 -lisävarusteille Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen.

Lisätiedot

SISÄLTÖ SISÄLTÖ. Esittely. Käyttövinkkejä. Digitaalinen yönäkö-monokulaari SISÄLTÖ DENVER NVI-500 DENVER NVI-500

SISÄLTÖ SISÄLTÖ. Esittely. Käyttövinkkejä. Digitaalinen yönäkö-monokulaari SISÄLTÖ DENVER NVI-500 DENVER NVI-500 SISÄLTÖ SISÄLTÖ Digitaalinen yönäkö-monokulaari Käyttöohje Malli: SISÄLTÖ Esittely 3 Käyttövinkkejä 4 Osien esittely 5 7 Paristojen asennus 7 Virta päälle 8 Virran sammuttaminen 8 Ympäristön tarkkailu

Lisätiedot

HP ProBook 430 G5 kannettavien käyttöönotto

HP ProBook 430 G5 kannettavien käyttöönotto HP ProBook 430 G5 kannettavien käyttöönotto Windows 10:n asennus, päivitysten tarkistus ja Abitti-asetukset Kytke tietokone verkkovirtaan ennen koneen käynnistämistä! Windows 10 Home käyttöjärjestelmän

Lisätiedot

WR-R10- langattoman kauko-ohjaimen laiteohjelman päivittäminen

WR-R10- langattoman kauko-ohjaimen laiteohjelman päivittäminen WR-R10- langattoman kauko-ohjaimen laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tässä opaskirjassa kerrotaan, miten WR-R10- langattoman kaukoohjaimen laiteohjelma päivitetään. Jos

Lisätiedot

Nexetic Shield Unlimited

Nexetic Shield Unlimited Nexetic Shield Unlimited Käyttöohje 1. Asennus ja käyttöönotto 2. Ohjelman käyttäminen 3. Lisäasetukset 4. Tietojen palautus 1. Asennus ja käyttöönotto Asiakasohjelman asennus Tehtyäsi tilauksen varmistusohjelmasta

Lisätiedot

Contour Mouse Wireless käyttöohje. /1 Contour Mouse Wireless käyttöohje

Contour Mouse Wireless käyttöohje. /1 Contour Mouse Wireless käyttöohje Käyttöohje 4 Pakkauksen sisältö 1. Contour Mouse 2. Langaton vastaanotin 3. USB 2.0 -kaapeliadapteri 4. USB/Micro-USB-kaapeli 5. Käyttöohje 2 3 Yläosan toiminnot Oikea painike 5 5 Contour Mouse Keskipainike

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS DIGIOHM 40

KÄYTTÖOPAS DIGIOHM 40 KÄYTTÖOPAS DIGIOHM 40 1. JOHDANTO 1.1. Turvallisuus Lue tämä käyttöopas huolellisesti läpi ja noudata sen sisältämiä ohjeita. Muuten mittarin käyttö voi olla vaarallista käyttäjälle ja mittari voi vahingoittua.

Lisätiedot

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje Tuplaturvan tilaus ja asennusohje 1. Kirjaudu lähiverkkokauppaan omilla tunnuksillasi tai luo itsellesi käyttäjätunnus rekisteröitymällä Lähiverkkokaupan käyttäjäksi. a. Käyttäjätunnus on aina sähköpostiosoitteesi.

Lisätiedot

Plantronics Blackwire C610 Blackwire C620

Plantronics Blackwire C610 Blackwire C620 Plantronics Blackwire C610 Blackwire C60 KÄYTTÖOPAS TERVETULOA Tervetuloa Plantronicsin kuuloketuoteperheen pariin. Plantronics tarjoaa laajan tuotevalikoiman, joka kattaa tavoitteiden ja liiketoiminnan

Lisätiedot

Kommunikaattori. K ä yttöohje. Maahantuoja: KL Support Oy Nuijamiestentie 5 A 4 Puh. (09) 580 3880

Kommunikaattori. K ä yttöohje. Maahantuoja: KL Support Oy Nuijamiestentie 5 A 4 Puh. (09) 580 3880 Echo M inirc Kommunikaattori K ä yttöohje Maahantuoja: KL Support Oy Nuijamiestentie 5 A 4 Puh. (09) 580 3880 Kiitos sinulle, kun valitsit Echo MiniRC kommunikaattorin apuvälineeksesi. Ennen kuin otat

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Handsfree, bluetooth. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , ,

Installation instructions, accessories. Handsfree, bluetooth. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , , Installation instructions, accessories Ohje nro 31337686 Versio 1.2 Osa nro 31337677, 31310791, 31357750 Handsfree, bluetooth Volvo Car Corporation Handsfree, bluetooth- 31337686 - V1.2 Sivu 1 / 74 Materiaali

Lisätiedot

F-Secure KEY salasanojenhallintaohjelman käyttöönotto PC -laitteella

F-Secure KEY salasanojenhallintaohjelman käyttöönotto PC -laitteella F-Secure KEY salasanojenhallintaohjelman käyttöönotto PC -laitteella 1 F-Secure KEY F-Secure KEY on palvelu, joka tallentaa turvallisesti kaikki henkilökohtaiset tunnistetiedot, kuten salasanat ja maksukorttitiedot,

Lisätiedot

PÄIVITÄ TIETOKONEESI

PÄIVITÄ TIETOKONEESI PÄIVITÄ TIETOKONEESI SAMPOLAN KIRJASTO TIETOTORI Sammonkatu 2 33540 Tampere 040 800 7816 tietotori.sampola@tampere.fi PÄIVITÄ TIETOKONEESI 2(16) Sisällys 1. Mihin päivityksiä tarvitaan?... 3 1.1. Windowsin

Lisätiedot

BLUETOOTH- MUSIIKKISOVITIN

BLUETOOTH- MUSIIKKISOVITIN Kaikki tavaramerkit ovat vastaavien omistajiensa omaisuutta. Ellei toisin mainita, niiden käyttö ei merkitse sitä, että tavaramerkin omistaja olisi KitSound-yhtiön tytäryhtiö tai hyväksyisi sen tuotteet.

Lisätiedot

Herätyskellokamera. Käyttäjän ohjeet

Herätyskellokamera. Käyttäjän ohjeet Herätyskellokamera Käyttäjän ohjeet Sisällysluettelo 1. Tärkeää tietoa 2. Pakkauksen sisältö 3. Tekniset tiedot 4. Tuotetiedot 5. Laitteen käyttö 1. tärkeää tietoa Tämä käsikirja on suunniteltu tutustuttamaan

Lisätiedot

PIKAOPAS MODEM SETUP

PIKAOPAS MODEM SETUP PIKAOPAS MODEM SETUP Copyright Nokia Oyj 2003. Kaikki oikeudet pidätetään. Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. MODEM SETUP FOR NOKIA 6310i -OHJELMAN ASENTAMINEN...1 3. PUHELIMEN VALITSEMINEN MODEEMIKSI...2

Lisätiedot

Microsoft Security Essentials (MSE) asennuspaketin lataaminen verkosta

Microsoft Security Essentials (MSE) asennuspaketin lataaminen verkosta Etusivu > Tietohallintokeskus > Ohjeet > Tutoriaalit > Virustorjunta (Microsoft Security Essentials) Virustorjunta (Microsoft Security Essentials) Ohjeet Microsoft Security Essentials -virustorjuntaohjelman

Lisätiedot

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com 2 Sisällys Johdanto... 1 Päänavigointi...

Lisätiedot

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys

Lisätiedot

RIBBONS BLUETOOTH-KUULOKKEET

RIBBONS BLUETOOTH-KUULOKKEET Kaikki tavaramerkit ovat vastaavien omistajiensa omaisuutta. Ellei toisin mainita, niiden käyttö ei merkitse sitä, että tavaramerkin omistaja olisi KitSound-yhtiön tytäryhtiö tai hyväksyisi sen tuotteet.

Lisätiedot

Agimet ajanottolaitteiston käyttöohje

Agimet ajanottolaitteiston käyttöohje Agimet ajanottolaitteiston käyttöohje Tiedon siirto porteilta ohjain yksikköön / näyttöön ja päinvastoin on langaton, kantama noin 100 m. Ohjain-yksikkö on liitettävissä USB-portin kautta tietokoneeseen,

Lisätiedot

Johdanto. Kiitos että olet ostanut tämän toimintakameran! Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Huomio

Johdanto. Kiitos että olet ostanut tämän toimintakameran! Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Huomio KÄYTTÖOHJEET Suomi Johdanto Kiitos että olet ostanut tämän toimintakameran! Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Huomio 1. Tämä kamera on elektroninen tuote, älä pudota tai kolhi sitä.

Lisätiedot

250 arkin vakiolokeron täyttäminen

250 arkin vakiolokeron täyttäminen Pikaopas Paperin ja erikoismateriaalin lisääminen Tässä osassa kerrotaan, miten 250 ja 550 arkin lokerot sekä käsinsyöttölokero täytetään.lisäksi siinä on tietoja Paperikoko- ja Paperilaji-asetuksista.

Lisätiedot

Aurinkopaneelin lataussäädin 12/24V 30A. Käyttöohje

Aurinkopaneelin lataussäädin 12/24V 30A. Käyttöohje Aurinkopaneelin lataussäädin 12/24V 30A Käyttöohje 1 Asennuskaavio Aurinkopaneeli Matalajännitekuormitus Akku Sulake Sulake Invertterin liittäminen Seuraa yllä olevaa kytkentäkaaviota. Sulakkeet asennetaan

Lisätiedot

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje Aurinko-C20 laitetelineen asennus ja käyttö Laitetelineen osat ja laitteet:. Kääntyvillä pyörillä varustettu laiteteline. Laitteet on kiinnitetty ja johdotettu telineeseen (toimitetaan akut irrallaan).

Lisätiedot

Elotec Ajax. Aloitus

Elotec Ajax. Aloitus Elotec Ajax Aloitus Onnittelut uudelle Elotec Ajax järjestelmällesi! Tervetuloa uuden sukupolven hälytysjärjestelmän pariin. Uusi langaton teknologia mahdollistaa etäisyyksiä jopa 2000metriin saakka avoimissa

Lisätiedot

Ohjelmistopäivitysohje

Ohjelmistopäivitysohje Johdanto Topfield-vastaanottimet toimitetaan testatulla, vakaasti toimivalla ja helppokäyttöisellä ohjelmistolla varustettuina. Päivitämme ohjelmistoja kuitenkin ajoittain lisäämällä ja parantamalla niiden

Lisätiedot

DNA Mokkula 4G LTE WLAN S

DNA Mokkula 4G LTE WLAN S PIKAOPAS DNA Mokkula 4G LTE WLAN S Virtapainike Navigaatiopainike WPS-painike LCD-näyttö Ulkoisen antennin liitin Micro USB-portti Paketin sisältö Mokkulan lisäksi: Litium-ioniakku Seinälatausadapteri

Lisätiedot