ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 5 /2015 Perusturvalautakunta Sivu 68

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 5 /2015 Perusturvalautakunta Sivu 68"

Transkriptio

1 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 5 /2015 Perusturvalautakunta Sivu 68 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Keskiviikko klo Isonkyrön kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Perttilä Johanna Yliviitala Johanna*) Ahola Ari-Pekka**) Heinonen Maria Laine Sami Markkula Jarmo Mäkelä Timo Mäkinen Marjo Pollari Väinö Perkiö Nina Uusihaka Arto puheenjohtaja varapuheenjohtaja jäsen Jarmo Markkulan varajäsen Marjo Mäkisen varajäsen Timo Mäkelän varajäsen MUUT SAAPUVILLA OLLEET (ja läsnäolon peruste) Rinta-Korkeamäki Paula Latvala Merja *)poistui klo **)poistui klo kunnanhallituksen edustaja perusturvajohtaja, pöytäkirjanpitäjä LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Todettiin. ASIAT PÖYTÄKIRJAN ALLEKIRJOITUS JA VARMENNUS Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS Johanna Perttilä Merja Latvala Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Pöytäkirjan käsittelylehdet on samalla varustettu nimikirjaimillamme. Tarkastusaika Isonkyrön kunnanvirastossa Allekirjoitus PÖYTÄKIRJA ON OLLUT YLEISESTI NÄHTÄVÄNÄ Sami Laine Nina Perkiö Aika ja paikka Isonkyrön kunnanviraston perusturvaosastolla klo Virka-asema Allekirjoitus Todistaa Perusturvajohtaja Merja Latvala

2 Perusturvalautakunta KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Perusturvaltk 40 Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA Perusturvaltk 41 Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Sami Laine ja Nina Perkiö.

3 Perusturvalautakunta VIRANHALTIJAN PÄÄTÖKSET Perusturvaltk 42 Perusturvajohtaja 97, 99 ja 114. Lisätietoja antaa perusturvajohtaja Merja Latvala puh EHDOTUS: Perusturvalautakunta merkitsee tiedoksi pykälätekstissä mainitut pykälät, eikä käytä Kuntalain 51 mukaista otto-oikeutta.

4 Perusturvalautakunta TÄYTTÖLUPA LÄHIHOITAJAN TOIMI JA LÄHIHOITAJAN (VARAHENKILÖ)TOIMI Perusturvaltk 43 Hoivaosastolta on vapautunut kaksi lähihoitajan toimea. Lisätietoja antaa perusturvajohtaja Merja Latvala puh EHDOTUS: Perusturvalautakunta päättää pyytää kunnanhallitukselta - yhden lähihoitajan toimen täyttölupaa perusturvan palvelualueelle alkaen - ja yhden lähihoitajan (varahenkilö) täyttölupaa perusturvan palvelualueelle alkaen

5 Perusturvalautakunta ILMOITUS YKSITYISESTÄ SOSIAALIPALVELUTOIMINNASTA Perusturvaltk 44 Lastensuojeluyksikkö Pihakoivu Ky/Avopalveluyksikkö Tukipuu on tehnyt ilmoituksen yksityisten sosiaalipalveluiden tuottamisesta Isonkyrön kuntaan. Ilmoitus yksityisestä sosiaalipalvelutoiminnasta on saapunut Isonkyrön kuntaan. Lastensuojeluyksikkö Pihakoivu Ky:n vastuuhenkilönä toimii Risto Iskala. Avopalveluyksikkö Tukipuu tuottaa lastensuojelun avopalveluita yhteistyössä Lastensuojeluyksikkö Pihakoivu Ky kanssa. Tukipuun avopalvelut täydentävät Lastensuojeluyksikkö Pihakoivun sijaishuollon ja perhekuntoutuksen laitospalvelut koko perhettä palvelevaksi palvelukokonaisuudeksi. Tukipuun avopalvelut sisältävät perheohjauksen, tapaamispalvelut, ammatillisen tukihenkilötoiminnan sekä jälkihuoltopalvelut. Yksityisten sosiaalipalvelujen tuottajan, joka harjoittaa muuta kuin ympärivuorokautista toimintaa, on tehtävä ennen toiminnan aloittamista, olennaista muuttamista tai lopettamista ilmoitus kunnan sosiaalihuollosta vastaavalle toimielimelle siinä kunnassa, jossa palveluja annetaan. Kunnan on ilmoitettava aluehallintovirastolle tiedot rekisterin pitoa varten. Kunta liittää ilmoitukseen oman lausuntonsa, josta tulee ilmetä kunnan perusteltu arvio siitä, täyttääkö ilmoituksenvarainen palvelutoiminta yksityisistä sosiaalipalveluista annetussa laissa säädetyt edellytykset. Liitteessä 1 on asiasta tehty lausunto Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastoon. Lisätietoja antaa perusturvajohtaja Merja Latvala puh EHDOTUS: Perusturvalautakunta päättää - hyväksyä Lastensuojeluyksikkö Pihakoivu Ky:n/Avopalveluyksikkö Tukipuun ilmoituksen yksityisen sosiaalipalveluntuottamisesta edellyttäen, että Lastensuojeluyksikkö Pihakoivu Ky:n/Avopalveluyksikkö Tukipuu toimittaa omavalvontasuunnitelman Isonkyrön kuntaan - ja merkitsee tiedoksi lausunnon ja hyväksyy tehdyn lausunnon lähetettäväksi Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastoon liitteen 1 mukaisesti.

6 Perusturvalautakunta ILMOITUS YKSITYISESTÄ SOSIAALIPALVELUTOIMINNASTA Perusturvaltk 45 Terveysoperaattori Oy on tehnyt ilmoituksen yksityisten sosiaalipalveluiden tuottamisesta Isonkyrön kuntaan. Terveysoperaattori Oy:n vastuuhenkilönä toimii Riitta Tiuranniemi. Terveysoperaattori Oy:n tuottama palvelu on nimeltään Omaseniori. Palvelu koostu kotiin annettavista laitteista ja oppivasta sovelluksesta, joka kerää liiketietoja ja oppii normaalin päivärytmin. Jos päivärytmissä ei ole poikkeavuuksia laite ei lähetä viestiä. Poikkeustilanteissa laite lähettää viestin ennalta määrätylle läheiselle. Palvelu on ollut koekäytössä kesästä 2014 lähtien. Palvelun kaupallisen ennakkomyynti maanlaajuisesti on käynnistetty toukokuussa 2015 ja kaupalliset käyttöönotot käynnistyivät heinäkuussa Terveysoperaattori Oy on tehnyt ilmoituksen Valviraan, koska kyseessä on sähköinen valtakunnallinen palvelu. Valvirasta on ohjattu tekemään ilmoitus asiasta jokaiseen kuntaan erikseen. Valviran ilmoituksen mukaan Terveysoperaattorin toiminta on rinnastettavissa kotipalvelun tukipalveluun, jota ei rekisteröidä Valviran tai aluehallintoviraston rekisteriin. Kun kunnan toimielimelle saapuu ilmoitus kotipalvelun tukipalvelusta tai muusta palvelusta, jota ei merkitä rekisteriin, toimielimen on suositeltavaa ratkaista hallintopäätöksellä, onko kyseessä sosiaalihuoltolain mukainen palvelut. Näin asia tulee riittävästi dokumentoiduksi, mikä helpottaa muun muassa palvelujen arvonlisäverokohtelun arvioimista. Lisäksi hallintopäätöksen tekeminen varmistaa palvelujen tuottajan oikeusturvaa, sillä päätökseen voi tarvittaessa hakea muutosta hallinto-oikeudelta. Niistä yksityisiä sosiaalipalveluja koskevista ilmoituksista, joita ei merkitä yksityisten palvelujen antajien rekisteriin, muodostuu kunnan sosiaaliviranomaisen ylläpitämä henkilörekisteri. Lisätietoja antaa perusturvajohtaja Merja Latvala puh EHDOTUS: Perusturvalautakunta päättää hyväksyä Terveysoperaattori Oy:n ilmoituksen yksityisen sosiaalipalveluntuottamisesta.

7 Perusturvalautakunta OSAVUOSIRAPORTTI Perusturvaltk. 46 Täytäntöönpano-ohjeiden mukaisesti kaikkien vastuuhenkilöiden on tehtävä lautakunnalle osavuosiraportti, johon sisältyy määrärahojen toteutumisen lisäksi tiedot tavoitteiden siihenastisesta saavuttamisesta sekä ennuste koko vuoden toteutumisesta. Raportointi ajankohdat ovat 30.4, 31.8 ja Raportissa tulee olla tiedot tuloarvioiden ja menomäärärahojen toteutumisesta meno- ja tulolajeittain (tiliryhmätaso 4). Lautakuntien on raporttien perusteella arvioitava toimintaansa ja tarpeen mukaan tehtävä tarvittavat muutokset tulosyksiköiden käyttösuunnitelmiin tai hyväksymiinsä tavoitteisiin tehtäväalueen sisällä. Mikäli tilikauden aikana toteutuvat menot ja niistä laaditut koko vuoden ennusteet osoittavat talousarvion tehtäväalueen menomäärärahojen ylitystä tai vaihtoehtoisesti tulokertymät ovat liian alhaisia ajankohtaan nähden, on välittömästi ryhdyttävä toimenpiteisiin. Talousarvioon varattujen määrärahojen käytössä on tehtäväalueen sisällä käyttösuunnitelmia laadittaessa pyrittävä 1,5% säästöön. Seuraavassa osavuosiraportointi ajankohtaan mennessä Perusturvalautakunta Vanhusneuvosto on kokoontunut kaksi ja vammaisneuvosto yhden kerran. Perusturvalautakunta on kokoontunut neljä kertaa. Kunnan myöntämää lisäpalkkatukea on myönnetty kolmelle yritykselle kolmesta työntekijästä. Asiakasturvallisuutta on lisätty hankkimalla äänieristetyt ovet huoneiden välille. Turvallisuutta lisätty myös hankkimalla pippurisumuttimet psykiatriselle sairaanhoitajalle ja mielenterveyskuntoutujien päivätoimintaan. Perusturvalautakunta pysynee budjetissa Kotipalvelu Kotipalvelut: Palvelutarpeen arviointi on tehty lain edellyttämässä määräajassa. Säännöllisen kotipalvelun piirissä oli huhtikuun lopussa 83 asiakasta, joista 74 (13,10%) henkilöä oli yli 75-vuotiaita. Säännöllistä kotipalvelua on pystytty järjestämään kaikille sitä tarvitseville. Sijaisia on otettu vain välttämättömiin tarpeisiin. Tukipalvelut: Ateriapalvelussa on n. 56 asiakasta. Pyykkipalvelussa on n. 45 asiakasta (=200 koneellista/kk)

8 Perusturvalautakunta Saunapalvelussa on 22 asiakasta/viikko Päivätoiminnassa käy pääsääntöisesti 8-9 henkilöä ja toimintahetkissä on arkiaamuisin mukana n. 20 asiakasta/kerta. Palvelupäivät/kerta on osallistunut n. 60 kotoapäin tulevaa ja n palvelukodilta tulevaa asiakasta. Kauppapalvelussa on 17 asiakasta ja palvelusetelipäätöksiä on tehty 43. Lääkehuollon asiakkaita 44. Turvapuhelinhälytyspäivystyksessä on n. 90 asiakasta. Terveys- ja hoivapalvelu Kyrömedi Oy on järjestänyt alkaen turvapuhelinhälytystarkastuskäynnit välisellä ajalla. Omaishoidontuki: Omaishoitotuensaajia on ollut n. 53/kk ja hoidettavia n. 55/kk. Omaishoidontuen piirissä olevista 5 % on 75-vuotta täyttäneitä. Hakemuksia on tällä hetkellä jonossa 12. Omaishoidontuessa jonotusaika on ka. noin 7kk. Sosiaalihuoltolainmukaisissa kuljetuspalveluissa asiakkaita on n.9. Sosiaaliohjaaja tekee myös ennaltaehkäiseviä kotikäyntejä. Hyvinvointia edistävillä kotikäynneillä on tullut hyvää palautetta siitä, että kunnassa on kolme lääkäriä. Sosiaaliohjaajan tekemät kotikäynnit ovat olleet lisäksi tilannekartoituksia ja hakemusten täyttämisiä. Kotipalvelu pysynee budjetissa Asumispalvelut ja laitoshoito Palvelukoti: Palvelukodille on tullut vuoden alusta yhteensä 15 palvelukotihakemusta. Kymmeneen hakemukseen on tehty myönteinen päätös ja kaksi hakemusta odottaa vielä päätöstä. Myönteisen päätöksen saaneet ovat muuttaneet alle kuukauden sisällä palvelukodille. Yli 75-vuotiaista tehostetussa palveluasumisessa oli 5 % /n asiakasta Päihdehuollon laitoshoito: Päihdehuollon laitoshoidossa on ollut kolme asiakasta. Hoivaosasto: Hoivaosaston kuormitus on alkuneljänneksellä ollut ka 92% ja pitkäaikaisten asiakkaiden määrä on ollut ka 19. Intervallijaksot ovat nyt keskitetty hoivaosastolle. Yli 75-vuotiaista pitkäaikaisessa laitoshoidossa oli ensimmäisellä neljänneksellä 3%/16 asiakasta. Asumispalvelut ja laitoshoito kohta ylittynee n e budjetissa

9 Perusturvalautakunta Sosiaalityö Sosiaalityö: Sosiaalityö on pysynyt lainmukaisissa määräajoissa. Psykiatrinen sairaanhoitaja: Psykiatrinen sairaanhoitaja aloitti maaliskuussa Tähän mennessä asiakkaita on ollut 51. Käyntikerrat (vastaanotto/ kotikäynnit) per/asiakas vaihtelee 1-9 välillä. Psykiatrinen sairaanhoitaja on tehnyt palvelutarpeen arviointeja yhdessä sosiaalitoimen kanssa, mitkä eivät välttämättä johda psykiatrisen sairaanhoitajan luokse asiakkuuteen. Erikoissairaanhoidosta on siirtynyt tähän mennessä 20 asiakasta psykiatriselle sairaanhoitajalle. Lisäksi asiakkaita on ohjautunut lääkäreiltä, psykologilta, kuntouttavasta työtoiminnasta, etsivältä nuorisotyöntekijältä, geropsykiatriselta osastolta, lastenneuvolasta ja sosiaalitoimesta. Itseohjautuvia asiakkaita on myös ollut. Psykiatrisen sairaanhoitajan työhön liittyy myös erilaiset verkostopalaverit eri yhteistyökumppaneiden kanssa ja hän osallistuu mm. lastensuojelun moniammatilliseen työryhmään. Psykiatrinen sairaanhoitaja voi toimia myös työparina esim. lastenvalvojan, sosiaalityöntekijän, kotipalvelun tai kotisairaanhoitajien kanssa. Polikliininen päihdehuolto: Isonkyrön kunta ostaa Vaasan kaupungilta päihdepalveluja. Päihdeterapeutti ottaa asiakkaita vastaan myös Isossakyrössä. Mielenterveyskuntoutujien päivätoiminta: Mielenterveyskuntoutujien päivätoimintaan on osallistunut yhteensä10 henkilöä, n. 6-7hlö:ä/päivätoimintapäivä. Lastensuojelun sijaishuolto: Yhtään lasta/nuorta ei ole tällä hetkellä sijoitettuna. Jälkihuollossa on neljä lasta/nuorta. Lastensuojelun avohuolto: Lastensuojelun moniammatillinen ryhmä on kokoontunut viisi kertaa. Vuoden alusta on tullut yhteensä 38 lastensuojeluilmoitusta ja neljä lastensuojelupyyntöä. Ilmoituksista 11 on johtanut lastensuojelutarpeen selvitykseen. Ennakollisia lastensuojeluilmoituksia on tullut kaksi tuli voimaan uusi sosiaalihuoltolaki, jonka jälkeen ilmoituksia ja yhteenottoja sosiaalihuollon tarpeessa olevista lapsista on tullut 12, Sosiaalihuoltolain mukaisten yhteydenottojen sekä lastensuojeluilmoitusten perusteella on jokaiseen ilmoitukseen liittyen aloitettu palvelutarpeen arviointi. Ilmoitusperusteina on ollut mm. perheväkivalta ja sen uhka, vanhemman päihteiden käyttö, vanhemman psyykkinen terveys, perheristiriidat ja vanhemman jaksaminen. Ilmoittajatahoina ovat olleet pääasiassa ilmoitusvelvolliset tahot: opetustoimi, päivähoito, sosiaalipäivystys, sosiaalityöntekijä ja terveydenhuollon ammattihenkilöt. Avohuollon asiakkaana on ollut yhteensä 64 lasta. Per-

10 Perusturvalautakunta hetyöntekijällä on ollut lastensuojelullisen perhetyön asiakkaana 8-13 perhettä/kk ja perhetyön asiakkaana 3-4 perhettä. Kotikäyntejä n.30 /kk. Lisäksi perhetyöntekijä on osallistunut eri verkostopalavereihin ja tehnyt yhteiskäyntejä sosiaalityöntekijän kanssa. Sos.toimen yhteistoimintaprojektit: Lastensuojelunosahanke on käynnissä, hankeaika Hankkeen kautta lastensuojelun käytäntöjä kehitetään. Isonkyrön kunta osallistuu myös Parempi Arki-hankkeeseen. Isokyrö osallistuu samaan kehittäjätiimiin kuin Seinäjoki Parempi Arki hankkeessa. Kehitettävänä kohteena on : Paljon tukea ja palveluja tarvitsevien lapsiperheiden palvelutarpeiden määrittely ja palveluohjaus peruspalveluissa Sosiaalityö pysynee budjetissa 3150 Muut sosiaalipalvelut Vammaispalvelu Muut sosiaalipalvelut eivät pysy budjetissa. Ennuste on että alijäämää on mahdollisesti n e 3200 Toimeentuloturva Toimeentulotuki: Toimeentulotukipäätökset on tehty 7 arkipäivän sisällä ja kiireellisissä tilanteissa asiakas on päässyt sosiaalityöntekijän vastaanotolle kahden arkipäivän sisällä. Toimeentulotukiasiakkaat ovat hieman lisääntyneet. Työmarkkinatuki: Elokuun lopussa isokyröläisiä työnhakijoita oli yhteensä 387, joista työttömiä 204 henkilöä. Työllistymistä edistävissä palveluissa on ollut 26 henkilöä (esim. kuntouttava työtoiminta ja työkokeilu). Koulutuksessa on ollut 27 henkilöä ja työvoiman ulkopuolella (sairaslomalla) on ollut 20 henkilöä. Lomautettuja ja lyhennettyä työviikkoa tekeviä on ollut 36 henkilöä. Palkkatuetussa työssä on ollut 13 henkilöä. Sosiaaliohjaaja ja TE-toimiston työntekijä ovat tehneet aktivointisuunnitelmia toisella neljänneksellä 27 henkilölle. Kuntoutuksen asiakasyhteistyöryhmässä moniammatillisessa arvioinnissa on ollut vuoden alusta yhteensä 8 henkilöä, ryhmä on kokoontunut kolme kertaa. Lisäpalkkatuesta on tehty kolme myönteistä päätöstä. Kunta on maksanut ka 32 henkilön työmarkkinatuen osuudesta 50%, jotka ovat olleet työmarkkinatuella yli 300pv ja ka 20 henkilön työmarkkinatuen osuudesta 70%, jotka ovat olleet yli 1000pv työmarkkinatuen piirissä. Työttömyystilanteessa ei ole edelleenkään tapahtumassa mitään suurta muutosta puoleen tai toiseen. Työmarkkinatuki kohta ei pysyne budjetissa. Ennuste on, että alijäämää syntyy n e

11 Perusturvalautakunta Arpeeti pysynee budjetissa Toimeentuloturva pysynee kokonaisuudessaan budjetissa Terveydenhuolto 3400 Kansanterveystyö Seinäjoen seudun terveyskeskus: Sosiaalipuolelta pyritään aktiivisesti vaikuttamaan terveydenhuoltopuolen asioihin, joihin on mahdollista vaikuttaa. Alkuvuodesta tk:n hoitopäiviä on kertynyt 19htp enemmän kuin vuonna 2014/08 samaan aikaan. Ennustaminen terveydenhuollon osalta on edelleen vaikeaa. Seinäjoen kaupungilta on saatu puolivuosikatsaus todellisista kuluista. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että kansanterveystyö on alijäämäinen n e 3410 Sairaanhoito: Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin tilaston mukaan (1-8/2015) Isonkyrön maksuosuus on vuoteen 2014 verrattuna noussut 55e/asukas. Sairaanhoidon budjetin riittävyys on myös erittäin vaikea arvioida. Tällä hetkellä näyttäisi pysyvän budjetissa. Terveydenhuolto kokonaisuudessaan pysynee budjetissa. Liitteessä 2 on talousarvion toteuma tammi-elokuulta 2015 tulosyksikkötasolla. Lisätietoja antaa perusturvajohtaja Merja Latvala EHDOTUS: Perusturvalautakunta päättää - merkitä tiedoksi osavuosiraportin pvm ja menomäärärahojen toteutumisen tammi-elokuulta 2015 liitteen 2 mukaisesti.

12 Perusturvalautakunta HAKEMUS SOTAINVALIDIEN VELJESLIITTO Perusturvaltk 47 Sotainvalidien Veljesliitto Isonkyrön osasto ry hakee 2000 e rahoitusta vuodelle 2016 sodan sukupolvien, sotainvalidien puolisoiden ja leskien kotona selviytymisen tueksi, jotta he voisivat asua mahdollisimman kauan omassa kodissaan. Raha käytettäisiin ensisijaisesti siivouspalveluihin kotipalvelusetelin (30e) muodossa. Perusterveydenhuollon budjettiin on vuosittain varattu sotaveteraanien kuntoutukseen 6000e. Perusterveydenhuollosta ilmoitettiin vuonna 2014, että kyseinen raha jää käyttämättä, koska sotaveteraanit eivät hyödynnä kyseistä rahaa. Jotta raha tulisi hyötykäytettyä, siirrettiin 5000 e korvamerkittynä kotipalvelun tukipalvelun alle, josta rahaa voi hyödyntää sotaveteraanien sekä - invalidien käyttöön palvelusetelinä siivouspalveluun. Vuoden 2016 budjettiehdotuksessa kyseinen rahasumma on myös huomioituna ja varattu sotaveteraanien ja invalidien palvelusetelinä hyötykäytettäväksi. Lisäksi Isonkyrön kunta on tukenut Etelä-Pohjanmaan sotainvalidien avustajatoimintaa 840e vuosina 2014 ja Hankkeen kautta tuetaan sotainvalidien ja muiden sotiemme veteraanien sekä heidän puolisoidensa ja leskiensä kotona asumista. Apu on siivousta, asiointia, ruuan valmistusta, ulkoilua ja seurustelua. Laihialla ja Isossakyrössä toimii yhteinen avustaja. Isonkyrön kunta maksaa myös lisäpalkkatukea Sotainvalidien Veljesliiton Etelä- Pohjanmaan piirille, koska he ovat työllistäneet isokyröläisen henkilön. Kotipalvelu tekee mielellään yhteistyötä Sotainvalidien Veljesliiton kanssa. Kotipalvelusta on mahdollista myöntää palvelusetelejä, jotka korvamerkittyjä sotainvalideille ja -veteraaneille sekä heidän leskilleen ja puolisoille. Lisätietoja antaa perusturvajohtaja Merja Latvala puh EHDOTUS: Perusturvalautakunta päättää, että - erillistä raha-avustusta ei myönnetä Sotainvalidien Veljesliitolle, koska palvelusetelikäytäntö on mahdollista järjestää yhteistyössä Sotainvalidien Veljesliiton Isonkyrön osaston kanssa kotipalvelun kautta,

13 Perusturvalautakunta sotaveteraaneille, sotainvalideille ja sotainvalidien ja - veteraanien puolisoille tai leskille myönnettävän palvelusetelin arvo on 30 e aikavälillä ja vuonna ja että palvelusetelejä myönnetään määrärahojen puitteissa.

14 Perusturvalautakunta LÄHISUHDE- JA PERHEVÄKIVALLAN EHKÄISYN TOIMINTAOHJE Perusturvaltk 48 Isonkyrön kunnassa on laadittu vuonna 2006 toimintaohje perusturvaosastolle: Perhe- ja lähisuhdeväkivallan huomaaminen ja siihen puuttuminen. Hoitoon ohjaus ja hoito. Lähisuhde- ja perheväkivallan ehkäisyn toimintaohje on nyt päivitetty. Päivitetty versio on liitteessä 3. Toimintaohje on tarkoitettu kaikille perheiden parissa työskenteleville henkilöille. Toimintaohje auttaa ennaltaehkäisemään, tunnistamaan, ottamaan puheeksi väkivallan sekä opastaa, kuinka ilmoitus asiasta tehdään poliisille ja sosiaaliviranomaiselle. Sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa tulee systemaattisesti kartoittaa lähisuhde- ja perheväkivallan riskiä. Vain harva uhri ottaa väkivaltakokemuksensa oma-aloitteisesti puheeksi. Siksi lähisuhde- ja perheväkivallan tunnistamiseksi väkivaltakokemuksista tulee kysyä suoraan. Väkivallasta kysyminen on jo itsessään interventio, joka auttaa asiakasta irtaantumaan väkivallasta. Lähisuhde- ja perheväkivallan ehkäisytyö sisältyy sisäministeriön vuonna 2012 hyväksymään kolmanteen sisäisen turvallisuuden ohjelmaan kuuluvan rikosten ja väkivallan ehkäisyyn ja sen tulee olla osana kuntien turvallisuusstrategiaa. Kunnilla on velvollisuus tehdä ehkäisevää väkivaltatyötä. Jokaisen kunnan tehtävänä on laatia perhe- ja lähisuhdeväkivaltaan, oma puuttumisenmalli. Toimintaohjelmassa oleva liite 1. lasten pahoinpitely- ja seksuaalisen hyväksikäytönepäilyn toimintaohje liitetään myöhemmin toimintaohjelmaan mukaan (LasSe-hanke). Lisätietoja antaa perusturvajohtaja Merja Latvala puh EHDOTUS: Perusturvalautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle ja valtuustolle, että lähisuhde- ja perheväkivaltaohjelma hyväksytään liitteen 3 mukaisesti.

15 Perusturvalautakunta ILMOITUSASIAT Perusturvaltk Korkein hallinto-oikeus/1259/3/14 2. Vaasan hallinto-oikeus/15/0397/1 3. Vaasan hallinto-oikeus/15/0398/1 4. Eteläpohjanmaan shp 1-8 ja 1-9/ Vanhusneuvoston pöytäkirjat: 12.3 ja Vammaisneuvoston pöytäkirja Päätös korvauksesta kuntouttavan työtoiminnan järjestämiseen 8. Hoivaosasto ja Palvelukoti/ tyytyväisyyskysely omaisille ja asiakkaille 9. Omavalvontasuunnitelma/sosiaalitoimisto 10. Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmän tehostetun seurannan jatkaminen turvapaikanhakijatilanteen johdosta 11. Arviointikertomus ja tilintarkastuskertomus vuodelta 2014 EHDOTUS: Merkitään ilmoitusasiat tiedoksi

16 Perusturvalautakunta LISÄPYKÄLÄ Perusturvaltk 50 Päivätoimintaohjaajan toimen muuttaminen lähihoitajan toimeksi ja täyttöluvan haku lähihoitajan toimelle. Lisätietoja antaa perusturvajohtaja Merja Latvala puh EHDOTUS: Perusturvalautakunta päättää ottaa käsittelyyn lisäpykälän, joka koskee päivätoimintaohjaajan toimea.

17 Perusturvalautakunta PÄIVÄTOIMINTAOHJAAJAN TOIMEN MUUTTAMINEN LÄHIHOITAJAN TOIMEKSI JA TÄYTTÖLUPA Perusturvaltk 51 Kotipalvelussa päivätoimintaohjaajana ollut henkilö jää eläkkeelle alkaen. Kotipalvelussa lähihoitajan työkuva mahdollistaa monipuolisempiin työtehtäviin. Päivätoiminta pyritään järjestämään jatkossa siten, että päivätoiminnan ohjaukseen ei määritellä erikseen yhtä henkilö, vaan ohjausta voi tehdä useampi henkilö vuorollaan. Lisätietoja antaa kotipalvelun ohjaaja Susanna Perttu puh EHDOSTUS: Perusturvalautakunta päättää pyytää kunnanhallitukselta - että päivätoimintaohjaajan toimi muutetaan lähihoitajan toimeksi ja - yhden lähihoitajan toimen täyttölupaa perusturvan palvelualueelle alkaen

18 Perusturvalautakunta LISÄPYKÄLÄ Perusturvaltk 52 Ilmoitus yksityisten sosiaalipalveluiden tuottamisesta. Lisätietoja antaa perusturvajohtaja Merja Latvala puh EHDOTUS: Perusturvalautakunta päättää ottaa käsittelyyn lisäpykälän, joka koskee ilmoitusta yksityisten sosiaalipalveluiden tuottamisesta.

19 Perusturvalautakunta ILMOITUS YKSITYISESTÄ SOSIAALIPALVELUTOIMINNASTA Perusturvaltk 53 Lounas-Kahvio & Pitopalvelut Kyröön Paussi on tehnyt ilmoituksen yksityisten sosiaalipalveluiden tuottamisesta Isonkyrön kuntaan. Lounas-Kahvio & Pitopalvelut Kyröön Paussin vastuuhenkilönä toimii Kari Härö. Lounas-Kahvio & Pitopalvelut Kyröön Paussi vie ruokakuljetuksia koteihin. Kotiin kuljetettava ruoka on rinnastettavissa kotipalvelun tukipalvelutoimintaan. Kun kunnan toimielimelle saapuu ilmoitus kotipalvelun tukipalvelusta tai muusta palvelusta, jota ei merkitä rekisteriin, toimielimen on suositeltavaa ratkaista hallintopäätöksellä, onko kyseessä sosiaalihuoltolain mukainen palvelut. Näin asia tulee riittävästi dokumentoiduksi, mikä helpottaa muun muassa palvelujen arvonlisäverokohtelun arvioimista. Lisäksi hallintopäätöksen tekeminen varmistaa palvelujen tuottajan oikeusturvaa, sillä päätökseen voi tarvittaessa hakea muutosta hallinto-oikeudelta. Niistä yksityisiä sosiaalipalveluja koskevista ilmoituksista, joita ei merkitä yksityisten palvelujen antajien rekisteriin, muodostuu kunnan sosiaaliviranomaisen ylläpitämä henkilörekisteri. Lisätietoja antaa perusturvajohtaja Merja Latvala puh EHDOTUS: Perusturvalautakunta päättää hyväksyä Lounas-Kahvio & Pitopalvelut Kyröön Paussin ilmoituksen yksityisen sosiaalipalvelun tuottamisesta.

20 Perusturvalautakunta OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOIKEUS Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimuksen voi tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) tai kunnan jäsen. Pykälät: 44-45, 47, 53 Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään: Isonkyrön perusturvalautakunta Pohjankyröntie ISOKYRÖ Määräaika: Oikaisuvaatimus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Oikaisuvaatimuksen sisältö: Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen. Hakemukseen on merkittävä oikaisua vaativan ja kirjelmän laatijan nimi ja kotikunta sekä postiosoite ja puhelinnumero. Oikaisuvaatimukseen on liitettävä - päätös, johon oikaisua haetaan - asiakirjat, joihin vedotaan Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusviranomaiselle ennen oikaisuvaatimusajan päättymista. VALITUSOSOITUS Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen saa hakea muutosta kunnallisvalituksin vain se, joka on tehnyt oikaisuvaatimuksen. Mikäli päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut saa päätökseen hakea muutosta kunnallisvalituksin myös asianosainen sekä kunnan jäsen. Valitusviranomainen, osoite ja postiosoite: Vaasan hallinto-oikeus PL 204 (Korsholmanpuistikko 43) VAASA Kunnallisvalitus, pykälät Valitusaika 30 päivää Hallintovalitus, pykälät Valitusaika 30 päivää Valitusaika 14 päivää

21 Perusturvalautakunta Tuomioistuinten ja eräiden oikeushallintoviranomaisten suoritteista perittävistä maksuista annetun lain (701/93) nojalla muutoksenhakijalta peritään oikeudenkäyntimaksua hallinto-oikeudessa n. 89 euroa. Valitusaika alkaa päätöksen tiedoksisaannista. Valituskirjassa on ilmoitettava valittajan nimi, ammatti, asuinkunta ja postiosoite, päätös, johon haetaan muutosta, miltä osin päätöksestä valitetaan ja muutos, joka siihen vaaditaan tehtäväksi sekä muutosvaatimuksen perusteet. Valituskirja on valittajan tai valituskirjan muun laatijan omakätisesti allekirjoitettava. Jos ainoastaan laatija on allekirjoittanut valituskirjan, siinä on mainittava myös laatijan ammatti, asuinkunta ja postiosoite. Valituskirjaan on liitettävä päätös, josta valitetaan, alkuperäisenä tai viran puolesta oikeaksi todistettuna jäljennöksenä sekä todistus siitä päivästä, josta valitusaika on luettava. Valitusasiakirjat on toimitettava valitusviranomaiselle ennen valitusajan päättymistä. Omalla vastuulla valitusasiakirjat voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin valitusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille ennen valitusajan päättymistä. MUUTOKSENHAKUKIELLOT Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Pykälät 42-43, 46, Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n 1 mom. mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla: Pykälät 44-45, 47, 53224

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 6 /2015 Perusturvalautakunta Sivu 89

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 6 /2015 Perusturvalautakunta Sivu 89 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 6 /2015 Perusturvalautakunta Sivu 89 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Torstai 17.12.2015 klo 18.00 19.00

Lisätiedot

103 ohm Toimeksiantosopimus/Kaakkois-Suomen Metsätilat Oy

103 ohm Toimeksiantosopimus/Kaakkois-Suomen Metsätilat Oy 134 Kokousaika Tiistai 28.6.2011 kello 17.50 18.55 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanvaltuuston istuntosali Käsitellyt asiat nro liite 98 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 99 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 8/2018 Ympäristölautakunta Sivu 116

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 8/2018 Ympäristölautakunta Sivu 116 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 8/2018 Ympäristölautakunta Sivu 116 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Tiistai 18.9.2018 klo 18.30 19.48 Isonkyrön virastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2018 Ympäristölautakunta Sivu 31

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2018 Ympäristölautakunta Sivu 31 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2018 Ympäristölautakunta Sivu 31 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Tiistai 10.4.2018 klo 18.30 19.22 Isonkyrön virastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3 /2015 Perusturvalautakunta Sivu 41. Keskiviikko 17.6.2015 klo 18.00 19.15

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3 /2015 Perusturvalautakunta Sivu 41. Keskiviikko 17.6.2015 klo 18.00 19.15 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3 /2015 Perusturvalautakunta Sivu 41 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Keskiviikko 17.6.2015 klo 18.00 19.15

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 1 Tarkastuslautakunta 29.04.2016 AIKA 29.04.2016 klo 16:00-19:15 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 44 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Linda Suokas ja Merja Mälkiä.

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Linda Suokas ja Merja Mälkiä. LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2015 111 Koululautakunta Aika 09.12.2015 klo 18:05-19:20 Paikka Taavetin koulukeskus, hallintorakennus Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

Liperin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Keskustie 10, 83100 Liperi

Liperin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Keskustie 10, 83100 Liperi LIPERIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 Tarkastuslautakunta 02.02.2015 Aika 02.02.2015 klo 12:30-13:45 Paikka Liperin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Keskustie 10, 83100 Liperi Käsitellyt asiat

Lisätiedot

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13 Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13 Kokousaika Keskiviikko 22.5.2013 klo 9.00 15.30 Kokouspaikka Harjulinna, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 9 Arviointikertomus vuodelta

Lisätiedot

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 2/2013 Rakennuslautakunta Sivu 30

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 2/2013 Rakennuslautakunta Sivu 30 Kokouspöytäkirja nro 2/2013 Rakennuslautakunta Sivu 30 Kokousaika Torstai 13.6.2013 klo 18.00-18.40 Kokouspaikka Teknisen toimiston kokoushuone, Petäjikönkatu 2 Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä,

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 3/2015 21 29

Tekninen lautakunta 3/2015 21 29 SIIKAISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Tekninen lautakunta 3/2015 21 29 Aika Keskiviikko 22.04.2015 klo 18.00 19.00 Paikka Kunnanvirasto Läsnä Harju Tero puheenjohtaja Söderbacka Sari varapuheenjohtaja Järvenpää

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie...

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie... PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Kokousaika Maanantai 9.3.2015 klo 9.50 10.10 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus:

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto Kokousaika Tiistaina 3.5.2015 klo 9.00 9.20 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus

Lisätiedot

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS. Tarkastuslautakunnan kokousmenettelyssä noudatetaan hallintosäännön määräyksiä.

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS. Tarkastuslautakunnan kokousmenettelyssä noudatetaan hallintosäännön määräyksiä. UTSJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA TARKASTUSLAUTAKUNTA 1/15.5.20089 1 Kokousaika 15.5.2009 klo 9-14 Kokouspaikka Läsnä Kunnanvirasto, Utsjoki Pertti Kujala, pj Säde Guttorm, vpj Raimo-Esa Guttorm, j Seppo

Lisätiedot

PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 10/2007. Perusturvalautakunta Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 10/2007. Perusturvalautakunta Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 10/2007 Päivämäärä Perusturvalautakunta 27.9.2007 KOKOUSAIKA Tiistai 2.10.2007 klo 18.00 21.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu 123 Kokouksen

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 Tarkastuslautakunta 07.05.2015 AIKA 07.05.2015 klo 15:35-20:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 28 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 28.3.2014. 26 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Tekninen lautakunta 28.3.2014. 26 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA Sisällysluettelo 4/2014 Päivämäärä Tekninen lautakunta 28.3.2014 KOKOUSAIKA Tiistai 1.4.2014 klo 18.00 18.30 KOKOUSPAIKKA Kunnantoimisto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu 26 Kokouksen

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 Tarkastuslautakunta 28.04.2015 AIKA 28.04.2015 klo 15:15-18:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone Pinsetti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 23 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2016 1. Sivu. 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 23 Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2016 1. Sivu. 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 23 Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 30.03.2016 klo17:00-19:34 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 23

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta. 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta. 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta Kokousaika Keskiviikko 28.9.2016 klo 17.00 17.57 Kokouspaikka Kuntala, kakkossali Asiat sivu nro 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle 2017... 77

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010 Kokousaika 14.10.2010 klo 18.30-19.10 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 7.11.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

KEITELEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tarkastuslautakunta 1/2016 1

KEITELEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tarkastuslautakunta 1/2016 1 KEITELEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tarkastuslautakunta 1/2016 1 KOKOUSAIKA Torstai 11.2.2016 kello 15.15 16.10 KOKOUSPAIKKA Kunnantoimisto, Äyräpääntie 2, 72600 Keitele SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä

Lisätiedot

PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 2/2008. Perusturvalautakunta Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 2/2008. Perusturvalautakunta Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 2/2008 Päivämäärä Perusturvalautakunta 27.2.2008 KOKOUSAIKA Tiistai 4.3.2008 klo 18.00 21.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu 27 Kokouksen

Lisätiedot

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Kokouskutsu / Esityslista Nro 4/2017 1 (6) KOKOUSAIKA 31.08.2017 Klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

VIITASAAREN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(10) Viitasaaren kaupungintalo kaupunginhallituksen huone

VIITASAAREN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(10) Viitasaaren kaupungintalo kaupunginhallituksen huone Tarkastuslautakunta VIITASAAREN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(10) Aika 09.12.2015 klo 09:00-11:46 Paikka Viitasaaren kaupungintalo kaupunginhallituksen huone Läsnä Suni Hannu puheenjohtaja 9:06-11:46 Pulkkinen

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 6.6.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/ mukaisesti.

Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/ mukaisesti. Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/2017 125 mukaisesti. Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon

Lisätiedot

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Aika Tiistai 16.12.2014 klo 9.15 11.10 Paikka Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Antti Paananen, puheenjohtaja Jaakko Huttunen,

Lisätiedot

PELLON KUNTA 6/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 6/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Maanantai 29.5.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö Janne Ranta Maija-Liisa Pakisjärvi

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.2.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 15.11.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 21.5.2013 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 15.4.2014 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 16.3.2010 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

SIEVIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 Sivu 1

SIEVIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 Sivu 1 SIEVIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 Sivu 1 Ympäristölautakunta Kokousaika: 23.11.2015 ke llo 18.00-18.35 Kokouspaikka: Kunnanhallitukse n kokoushuone Saapuvilla olleet: Jäsenet: Varajäsenet: X Kangas Antti

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Galina Punkkinen ja Jarkko Hirvikallio.

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Galina Punkkinen ja Jarkko Hirvikallio. LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2015 101 Koululautakunta Aika 11.11.2015 klo 18:03-19:00 Paikka Taavetin koulukeskus, hallintorakennus Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS JOUTSAN KUNTA OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä perusteet kunnallisvalitusta, koska

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2015 1 (10) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 13:00-16:05 Paikka Läsnä Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10,

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. RAKLTK, 16.1.2013 18:00, Pöytäkirja

SISÄLLYSLUETTELO. RAKLTK, 16.1.2013 18:00, Pöytäkirja i SISÄLLYSLUETTELO RAKLTK, 16.1.2013 18:00, Pöytäkirja -1 Läsnäolijat... 1 1 Rakennuslupa, Teuvan kunta/hammashoitolan väistötilat... 2 2 Ilmoitusasiat, rak.ltk 16.1.2013... 3 9998 Oikaisuvaatimusohjeet

Lisätiedot

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 14

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 14 ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 14 Vammaisneuvosto 10.11.2014 AIKA 17:00-19:00 PAIKKA Palvelukeskus Mäntyrinne KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 10 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 16 11 PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Aika Keskiviikko 28.5.2014 klo 9.15 10.27 Paikka Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Antti Paananen, puheenjohtaja Jaakko Huttunen,

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 7/2013 48. Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 7/2013 48. Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 7/2013 48 Maaseutuelinkeinolautakunta Kokousaika 18.12.2013 klo 13:00-13:20 Kokouspaikka Parikkalan kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Harjukuja 6, 59100 Parikkala

Lisätiedot

Perjantai 29.04.2016 klo 09.00-9.50. Ravitsemiskeskuksen luentotila

Perjantai 29.04.2016 klo 09.00-9.50. Ravitsemiskeskuksen luentotila PÖYTÄKIRJA 1 Kokousaika Kokouspaikka Läsnä Perjantai klo 09.00-9.50 Ravitsemiskeskuksen luentotila Jäsen Uusitalo Merja, puheenjohtaja Keltto Pekka, varapj. Huhtamäki-Kuoppala Minna Kankaanpää Mauri Kuivila

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 4 /2015 Perusturvalautakunta Sivu 58. Isonkyrön kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 4 /2015 Perusturvalautakunta Sivu 58. Isonkyrön kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 4 /2015 Perusturvalautakunta Sivu 58 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Torstai 20.8.2015 klo 18.00 19.00 Isonkyrön

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 5/2014 Tukipalvelulautakunta Sivu 35

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 5/2014 Tukipalvelulautakunta Sivu 35 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 5/2014 Tukipalvelulautakunta Sivu 35 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Tiistai 2.9.2014 klo 17.00 17.40 Isonkyrön

Lisätiedot

SIMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1

SIMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 SIMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 Ympäristölautakunta 06.02.2014 AIKA 06.02.2014 klo 16:00-17:10 PAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 20 ATERIAPALVELUN MAKSUT 1.4.2014 LUKIEN 3 21 ASIOITA TIEDOKSI (LIITE) 4

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 20 ATERIAPALVELUN MAKSUT 1.4.2014 LUKIEN 3 21 ASIOITA TIEDOKSI (LIITE) 4 PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 3/2014 Kokousaika 9.4.2014 klo 18.30 20.35 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 16.2.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 17.5.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 1.3.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 5.5.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA TARKASTUSLAUTAKUNTA UUSI TARKASTUSLTK 2 / 2013. Antti Paananen, puheenjohtaja. Sari Arponen

KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA TARKASTUSLAUTAKUNTA UUSI TARKASTUSLTK 2 / 2013. Antti Paananen, puheenjohtaja. Sari Arponen Aika Perjantai 30.8.2013 klo 10.00 Paikka Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Lapin ammattiopisto, Jänkätien toimipiste, Jänkätie 1 (luokka C 161), 96300 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Antti Paananen,

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2017 1 (9) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika tiistai klo 10:00-15:45 Paikka Läsnä Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1.

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna (poissa), tilalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius,

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 7/2018 Ympäristölautakunta Sivu 89

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 7/2018 Ympäristölautakunta Sivu 89 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 7/2018 Ympäristölautakunta Sivu 89 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Tiistai 28.8.2018 klo 18.30 20.22 Isonkyrön virastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Aika Keskiviikko 6.4.2016 klo 9.15 Paikka Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Antti Paananen, puheenjohtaja Jaakko Huttunen, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 6/2012 1. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 6/2012 1. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 6/2012 1 Keskusvaalilautakunta Aika 24.09.2012 klo 16:00-17:15 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.6.2014 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017 KOKOUSAIKA 12.6.2017 klo 17.00-17.38 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Miettinen Eino, puheenjohtaja Räsänen Jorma,

Lisätiedot

Kokousasian otsikko Sivu 44 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 45 Pöytäkirjantarkastajat 4 46 Lipertek Oy omavelkainen takaus 5

Kokousasian otsikko Sivu 44 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 45 Pöytäkirjantarkastajat 4 46 Lipertek Oy omavelkainen takaus 5 LIPERIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 1 Kunnanhallitus 24.02.2014 Aika 24.02.2014 klo 16:30-16:35 Paikka Liperin kunnanvirasto Käsitellyt asiat :t 44-46 Kokousasian otsikko Sivu 44 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/2015 1 Keskusvaalilautakunta Aika 17.04.2015 klo 17:00-20:30 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 11 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 12.3.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna poissa, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

EDUPOLI, Ammattitie 1, Porvoo

EDUPOLI, Ammattitie 1, Porvoo 18.10.2012 1 KOKOUSAIKA 18.10.2012 klo 17.15-18.58 KOKOUSPAIKKA EDUPOLI, Ammattitie 1, Porvoo KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no Yh 123 : Kokouksen avaus... 3 Yh 124 : Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus...

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.3.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Muutoksenhaku viranomaisen päätöksestä

Muutoksenhaku viranomaisen päätöksestä Muutoksenhaku viranomaisen päätöksestä Kunnallishallinnossa voidaan päätöksenteon jälkeen tutkia päätökseen ja päätöksentekoon liittyviä erimielisyyksiä ja virheellisyyksiä monin tavoin. Yleensä päätökseen

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 8.12.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Jukka Panu, jäsen Muut osallistujat:

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tarja Kyllönen ja Pekka Sinkkonen.

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tarja Kyllönen ja Pekka Sinkkonen. LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 31 Vapaa-aikalautakunta Aika 26.05.2016 klo 18:16-18:45 Paikka Kunnantalo, alakerran kokoushuone Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

PELLON KUNTA 3/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 3/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Tiistai 10.4.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA MUUT OSALLISTUJAT Yliviivattu=pois Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö

Lisätiedot

13.11.2015. Riitta Näkkäläjärvi, vpj. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Pertti Ahokas ja Raili Kerola. Tarkastusaika / Allekirjoitukset

13.11.2015. Riitta Näkkäläjärvi, vpj. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Pertti Ahokas ja Raili Kerola. Tarkastusaika / Allekirjoitukset Viranomainen Pöytäkirja No 11/2015 KOLPENEEN PALVELUKESKUKSEN Laatimispäivämäärä 13.11.2015 Kokousaika Perjantaina 13.11.2015 klo 9.30-10.00 Kokouspaikka Kolpeneen palvelukeskus, ruokasalin kabinetissa,

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 Tarkastuslautakunta 03.05.2017 AIKA 03.05.2017 klo 18:00-20:12 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 45 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 4/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 4/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 4/2017 28 Tarkastuslautakunta Kokousaika 30.08.2017 klo 07:00-08:50 Kokouspaikka Kirjolan koulu,neuvotteluhuone, Kirjolankatu 5, 59100 Parikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 15

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 49 PERUSTURVAPALVELUT / VUODEN 2015 TALOUSARVIO JA VUOSIEN

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 49 PERUSTURVAPALVELUT / VUODEN 2015 TALOUSARVIO JA VUOSIEN PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 8/2014 Kokousaika 22.10.2014 klo 16.00 21.35 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 2.5.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2014 1. Sivu 35 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 36 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2014 1. Sivu 35 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 36 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2014 1 Joensuun Työterveysliikelaitoksen johtokunta Aika 08.10.2014 klo 17:00-17:35 Paikka Penttilänkatu 7-9, 80220 Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 35 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN-SAVUKOSKEN PÖYTÄKIRJA/ Nro Sivu KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA Ympäristöterveyslautakunta 1 / 2015 1

PELKOSENNIEMEN-SAVUKOSKEN PÖYTÄKIRJA/ Nro Sivu KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA Ympäristöterveyslautakunta 1 / 2015 1 PELKOSENNIEMEN-SAVUKOSKEN PÖYTÄKIRJA/ Nro Sivu KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA Ympäristöterveyslautakunta 1 / 2015 1 KOKOUSTIEDOT Aika 5.2.2015 klo 14.00 Paikka Kokoushuone, Pelkosenniemen terveyskeskus

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 6/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 6/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 6/2018 38 Tarkastuslautakunta Kokousaika 10.09.2018 klo 12:00-12:45 Kokouspaikka Kirjolan koulu, Kirjolankatu 5, 59100 Parikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 23 Ajankohtaisasiat

Lisätiedot

POSION KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Toimintaympäristölautakunta 1. Kunnanvirasto, valtuustosali. 22 Rakennusmestarin määräaikaisen toimen täyttäminen

POSION KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Toimintaympäristölautakunta 1. Kunnanvirasto, valtuustosali. 22 Rakennusmestarin määräaikaisen toimen täyttäminen POSION KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Toimintaympäristölautakunta 1 KOKOUSAIKA Perjantai 08.04.2016 klo 10.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali 22 Rakennusmestarin määräaikaisen toimen täyttäminen Kokouksen

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 27.4.2016 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja poissa vpj. Mäenpää Jonna, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 45

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 45 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 45 Asiat 15-20, 24-28, 31-35 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Rakennuslautakunta AIKA 03.03.2015 klo. 16:30 17:00 PAIKKA Kunnantalo, kaavoittajan huone ASIAT Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 7 Ilmoitusasiat

Lisätiedot

Kunnanvirasto VARAJÄSEN: JÄSEN:

Kunnanvirasto VARAJÄSEN: JÄSEN: KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2016 1 KOKOUSAIKA 14.4.2016 klo 17.00-17.34 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi puheenjohtajana) Kunnanvirasto JÄSEN: Timo Soinu, pj Jorkka Lehtonen,

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS JOUTSAN KUNTA Teknisen lautakunnan lupajaosto OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä perusteet

Lisätiedot

MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2015 81

MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2015 81 MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2015 81 Tarkastuslautakunta AIKA 02.09.2015 klo 16:15-17:37 PAIKKA Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Pykälät: Sivu 38 HALLINTO- JA TALOUSJOHTAJAN

Lisätiedot

Otsikko Sivu 27 Aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestäminen ja

Otsikko Sivu 27 Aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestäminen ja KITTILÄN KUNTA Pöytäkirja 7/2015 1 Koululautakunta Aika 26.08.2015 klo 09:00-12:00 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 27 Aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestäminen

Lisätiedot

MARTTILAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/ klo Marttilan kunnanvirasto, kokoustila

MARTTILAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/ klo Marttilan kunnanvirasto, kokoustila MARTTILAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/2016 10 Rakennuslautakunta 25.04.2016 KOKOUSAIKA 25.04.2016 klo 18.00 18.21 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Marttilan kunnanvirasto, kokoustila Jäsen Varajäsen

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 4/2017 Ympäristölautakunta Sivu 52

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 4/2017 Ympäristölautakunta Sivu 52 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 4/2017 Ympäristölautakunta Sivu 52 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Tiistai 16.5.2017 klo 18.30 19.53 Isonkyrön

Lisätiedot

KOULUTUSKESKUKSEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 52 TOIMINNALLINEN TILANNEKATSAUS 3

KOULUTUSKESKUKSEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 52 TOIMINNALLINEN TILANNEKATSAUS 3 KOULUTUSKESKUKSEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012 Kokousaika 13.9.2012 klo 18.00 19.10 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat C-talon kabinetti KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Virkamiespäätökset Liikunta-, nuoriso- ja kulttuuriavustusten julistaminen haettavaksi Kirjastonjohtajan virka

Virkamiespäätökset Liikunta-, nuoriso- ja kulttuuriavustusten julistaminen haettavaksi Kirjastonjohtajan virka nro 3/2010 SISÄLLYSLUETTELO SIVLTK 22 SIVLTK 23 SIVLTK 24 SIVLTK 25 SIVLTK 26 Kokouksen järjestäytyminen Taloustilanne Virkamiespäätökset Liikunta-, nuoriso- ja kulttuuriavustusten julistaminen haettavaksi

Lisätiedot

LAPIN JÄTEHUOLTO KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA Nro 2/2016 Yhtymähallitus Sivu 1 ( 10 ) 04.05.2016

LAPIN JÄTEHUOLTO KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA Nro 2/2016 Yhtymähallitus Sivu 1 ( 10 ) 04.05.2016 Yhtymähallitus Sivu 1 ( 10 ) KOKOUSAIKA 02.05.2016 - klo 14.00 KOKOUSPAIKKA OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Sähköpostikokous Maarit Junttila Arto Leppälä Outi Marttila Veikko Virtanen Manu Friman Tuovi Karvonen

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 Tarkastuslautakunta 27.04.2017 AIKA 27.04.2017 klo 18:30-21:05 PAIKKA Yleishallinnon kahvihuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 40 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Pykälät: 357-362, 366-367, 369-372, 374. Seuraaviin päätöksiin haetaan muutosta oikaisuvaatimuksella.

Pykälät: 357-362, 366-367, 369-372, 374. Seuraaviin päätöksiin haetaan muutosta oikaisuvaatimuksella. Muutoksenhakuohje Muutoksenhakukiellot Päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, jos päätös koskee kuntalain 91 :n mukaan valmistelua tai täytäntöönpanoa työ- tai virkaehtosopimuksen

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 4/2012 1 Tekninen lautakunta Aika 13.07.2012 klo 10:00-11:02 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 74 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 4/2019

KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 4/2019 PELLON KUNTA KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 4/2019 Kokousaika Tiistai. klo 9.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kokoushuone 2 Käsitellyt asiat Asia no 1 Järjestäytyminen 2 Kuulemiset 3 Tytäryhteisön sisäinen valvonta

Lisätiedot

Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Lapinjärventie 25 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Lapinjärventie 25 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2014 Kokousaika 22.10.2014 klo 18.42 20.20 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Lapinjärventie 25 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tapio Suokas ja Jarkko Hirvikallio. Sivu 39 KM Anssi Salosen virkavapaushakemus 84

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tapio Suokas ja Jarkko Hirvikallio. Sivu 39 KM Anssi Salosen virkavapaushakemus 84 LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 82 Koululautakunta Aika 05.08.2015 klo 17:55-18:24 Paikka Taavetin koulukeskus, hallintorakennus Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2012 Kokousaika 19.12.2012 klo 18.00-19.05 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Yhteispalvelupiste KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2013 Kokousaika 8.10.2013 klo 18.00 21.45 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 Tarkastuslautakunta 11.04.2018 AIKA 11.04.2018 klo 17:06-21:00 PAIKKA Hallinnon kokoushuone, 2 krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 21 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 6/2016 Ympäristölautakunta Sivu 97

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 6/2016 Ympäristölautakunta Sivu 97 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 6/2016 Ympäristölautakunta Sivu 97 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Tiistai 25.10.2016 klo 18.30 19.24 Isonkyrön

Lisätiedot