Käyttöturvallisuustiedote

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Käyttöturvallisuustiedote"

Transkriptio

1 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste - seos Kauppanimi: 1.2 Käyttö Relevantit tunnistetut aineen tai seoksen käyttötavat: Käytöt joista varoitetaan: PUHDISTUSLIINA Ainoastaan teipin kiinnityspintojen puhdistukseen Tuotetta ei saa käyttää muulla kuin yllä kuvatulla tavalla. 1.3 Käyttöturvallisuustiedotteen toimittajan tiedot Tavarantoimittaja: STOKVIS TAPES SVERIGE AB, Box 769, SE Norrköping Puhelin: +46 (0) Faksi: +46 (0) Sähköposti: Antaja: 1.4 Hätäpuhelinnumero Info@stokvistapes.se Hätätapaukset (ympäri vuorokauden): 112 pyydä tietoa MYRKYTYKSISTÄ Yleiset ja ehkäisevät: (Myrkytystietokeskus) kysymykset (arkisin klo 9-17): KOHTA 2. VAARAN YKSILÖINTI 2.1 Seoksen luokitus CLP:N MUKAINEN LUOKITUS [ASETUS (EY) NRO 1272/2008] Luokitus: Flam. liq. 2; H225 Eye Irrft 2; H319 STOT SE 3; H KIFS 2005:7:N MUKAINEN LUOKITUS Luokitus: Katso Kohta 16 Muut tiedot TÄYDENTÄVÄÄ TIETOA Luokituksen selitykset: 2.2 Seoksen merkinnät Kauppanimi: Sisältyvät aineet: Luokituskoodien ja vaarakoodien merkitys sekä vaaralausekkeiden ja riskilausekkeiden täydellinen muoto on ilmoitettu kohdassa 16 Muut Tiedot. PUHDISTUSLIINA Propan-2-oli KAUPPANIMI: PUHDISTUSLIINA Sivu 1 (15)

2 Varoitusmerkki: Huomiosana: Vaaralausekkeet: Turvalausekkeet: Muu merkintä: 2.3 Muut vaarat Vaara. H225 Helposti syttyvä neste ja höyry. H319 Ärsyttää voimakkaasti silmiä. H336 Saattaa aiheuttaa uneliaisuutta ja huimausta. P210 Suojaa kuumilta pinnoilta. Tupakointi kielletty. P261 Vältä höyryjen hengittämistä. P280 Käytä suojakäsineitä Ei ole. PBT-aine (seoksessa): KYLLÄ EI EI SOVELLETTAVISSA vpvb-aine (seoksessa): KYLLÄ EI EI SOVELLETTAVISSA Fysikaaliset vaarat: Terveysvaarat: Ympäristövaarat: 2.4 Olomuoto (aine) Ei muita tunnettuja vaaroja. Ei muita tunnettuja vaaroja. Ei muita tunnettuja vaaroja. Katso osio Luvat ja rajoitukset Reachin osasto VII:n ja VIII:n mukaan. KOHTA 3. KOOSTUMUS JA TIEDOT AINESOSISTA 3.1 Seoksen koostumus Aineen nimi Indeksinro CAS-nro EY-nro Rekisterinumero 2-Propanoli Luokitus Pitoisuus (paino-%) Muuta F; R11 Xi; R36 R67 70 HGV CLPn mukainen luokitus Flam. Liq. 2; H225 Eye Irrit. 2; H319 STOT SE 3; H Vaarakoodien sisältö ja riskilausekkeiden täydellinen muoto on ilmoitettu osion 16 alla Muuta Tietoa. KOHTA 4. ENSIAPUTOIMENPITEET 4.1 Ensiaputoimenpiteiden kuvaus Yleistä tietoa: Ota mukaan tämä käyttöturvallisuustiedote, suojatiedote tai merkintäetiketti ja luovuta hoitavalle lääkärille. Ensiapua antavien henkilöiden on noudatettava henkilökohtaisesta suojauksesta annettuja ohjeita, jotka on esitetty kohdassa 8 Altistuksen ehkäiseminen/henkilökohtainen suojaus. Sisäänhengittäminen: Tuotteen käyttö voi aiheuttaa hengitysteiden altistusta suuria pintoja käsiteltäessä. Raikas ilma ja lepo. Jos altistuneella henkilöllä on sairauden oireita, kuten voimakasta yskää, kirvelyä hengitysteissä tai hänen yleiskuntonsa on heikentynyt, ota yhteyttä lääkäriin tai hakeudu sairaalaan. KAUPPANIMI: PUHDISTUSLIINA Sivu 2 (15)

3 Ihokosketus: Silmäkosketus: Nieleminen: Tiedot hoitavalle lääkärille: Pese saippualla ja vedellä. Altistuneet vaatteet ja kengät on normaalisti aina riisuttava ja laitettava talteen oltaessa yhteydessä kemiallisten aineiden kanssa. Altistus ei yleensä aiheuta vaaraa uhrille tai ensiapua antaville henkilöille. Jos ärsytysoireet eivät mene ohi, ota yhteyttä lääkäriin. Huuhtele välittömästi pehmeällä vesisuihkulla tai silmähuuhtelunesteellä vähintään 5 minuutin ajan. Pidä silmäluomet leveästi auki. Jos vaivat (voimakas kirvely, kipu, valonarkuus, näköhaitta) eivät mene ohi, jatka huuhtelua ja ota yhteyttä/hakeudu sairaalaan tai lääkäriin. Altistumista ei pidetä todennäköisenä. Tässä käyttöturvallisuustiedotteessa annettujen tietojen lisäksi, hoitavaa lääkäriä ei ole välttämätöntä informoida mistään erityisistä vastamyrkkyistä, ylipainenaamareista, joidenkin lääkkeiden käytöstä yms. erikoistoimenpiteistä. 4.2 Tärkeimmät oireet ja vaikutukset, sekä välittömät että viivästyneet: Silmäkosketus: Sumentunut näkö, kipu, lisääntynyt kyynelvirta, osittainen mutta ohimenevä näönmenetys. Nieleminen: Altistumista ei pidetä todennäköisenä. Ihokosketus: Ihon rasvanpoisto, kuiva ja karhea iho. Sisäänhengittäminen: Yskä, päänsärky, kipu nenässä ja nielussa, huimaus, vaikutus keskushermostoon. Viivästyneet vaikutukset: Viivästyneet vaikutukset eivät ole todennäköisiä. 4.3 Mahdollisesti tarvittavaa välitöntä lääketieteellistä apua ja erityishoitoa koskevat ohjeet Välitön lääketieteellinen apu: Hoida symptomaattisesti samalla tavoin kuin altistumista alkoholille. Erityiskäsittely: Ei ole. KOHTA 5. PALONTORJUNTATOIMENPITEET 5.1 Sammutusaineet Sopivat sammutusaineet: Hiilidioksidi, jauhe, alkoholinkestävä vaahto tai vesisuihku. Sopimattomat sammutusaineet: Yhtenäinen vesisuihku ei ole sopiva sammutusaine kemiallisten tuotteiden sammutuksessa. 5.2 Aineesta tai seoksesta johtuvat erityiset vaarat: Erityiset vaarat: Ei ole. 5.3 Palontorjuntaa koskevat ohjeet Yleiset turvatoimet: Suojavarustus palonsammutuksessa: Evakuoi palorutiinien mukaisesti palon sattuessa. Siirrä säiliöt pois palopaikalta, mikäli tämän voi tehdä vaaratta. Vältettävä savukaasujen hengittämistä. Käytettävä mahdollisesti vettä altistuneiden säiliöiden jäähdyttämiseen ja höyryjen tukahduttamiseen. Kaikessa palontorjunnassa on käytettävä riittävää suojavarustusta. Täysin peittävää suojavarustusta ja hengityssuojainta suositellaan. KAUPPANIMI: PUHDISTUSLIINA Sivu 3 (15)

4 KOHTA 6. TOIMENPITEET ONNETTOMUUSPÄÄSTÖISSÄ 6.1 Varotoimenpiteet, henkilönsuojaimet ja menettely hätätilanteessa Yleiset toimenpiteet: Henkilökohtaiset suojavarusteet: Pelastushenkilökunnan suojaus: Jos päästöt sisältävät helposti syttyviä, haihtuvia tai pölyäviä aineita tahi seoksia, alue on tuuletettava huolellisesti. Vältettävä kosketusta valumaan tai päästöön. Vältettävä hengittämästä höyryjä sekä silmien ja ihon altistusta. Oltaessa kosketuksissa kemiallisiin aineisiin on aina käytettävä käsineitä ja suojavaatteita. Käytä aina kemikaalinkestäviä käsineitä kemiallisia aineita ja seoksia käsiteltäessä. Jos on olemassa vaara että aine tai tuote on terveydelle vahingollinen, ks. kohta 8 Altistumisen ehkäiseminen/henkilökohtainen suojaus. 6.2 Ympäristöön kohdistuvat varotoimet Yleiset toimenpiteet: Kerää päästöt pois. 6.3 Suojarakenteita ja puhdistusta koskevat menetelmät ja välineet Suojarakenteet: Ei sovellettavissa. Puhdistus: Ei sovellettavissa. 6.4 Viittaukset muihin kohtiin Kohdat 8 ja 13: Lisää tietoa henkilökohtaisten suojavarusteiden valinnasta on kohdassa 8 Altistumisen ehkäiseminen/henkilökohtainen suojaus. Tietoa päästöjen poiskuljettamisesta on kohdassa 13 Jätteenkäsittely. KOHTA 7: KÄSITTELY JA VARASTOINTI 7.1 Turvallisen käsittelyn edellyttämät toimenpiteet Yleisiä suosituksia turvalliseen käsittelyyn: Käsittelyn riskinarviointi on aina tehtävä työpaikan erityisolosuhteiden pohjalta. Tämän käyttöturvallisuustiedotteen tiedot voivat olla yksi useista lähteistä, joista saa asianmukaisia tuotteen turvallista käyttöä, päästöjen estoa ja käsittelyä, varastointia, jätehuoltoa ym. koskevia ohjeita. Noudata normaalia teollisuushygieniaa. Pese kädet ennen WC:ssä käyntiä ja työn loppuun suorittamisen jälkeen. Älä tupakoi äläkä syö käsittelyn yhteydessä. Riisu saastuneet vaatteet ja suojavarusteet kahvihuoneessa, ruokasalissa yms. käynnin ajaksi. Toimenpiteet tulipalon ehkäisemiseksi: Normaalissa ja suunnitellussa käytössä ei palon estämiseksi tarvita erityistoimenpiteitä. Toimenpiteet aerosolin ja/tai Sisätiloissa on kaikessa käsittelyssä huolehdittava riittävästä tuuletuksesta pölynmuodostuksen ehkäisemiseksi: työpisteessä. Työasema ja varastointipaikka on pidettävä puhtaana kaikista päästöistä. Toimenpiteet ympäristön suojelemiseksi: Katso kohta 6.2 Ympäristöön kohdistuvat varotoimet. 7.2 Turvallisen varastoinnin edellyttämät olosuhteet, mukaan luettuina yhteensopimattomuudet Yleiset varastointivaatimukset: Erityiset varastointivaatimukset: Tuote on varastoitava kuivassa ja viileässä paikassa, jossa ei ole tulipalon eikä tuotteen kuumenemisen vaaraa. Suojattava pakkaselta, suoralta auringonvalolta ja voimakkaalta lämmöltä. Ei saa varastoida yhdessä esim. voimakkaiden happojen tai KAUPPANIMI: PUHDISTUSLIINA Sivu 4 (15)

5 hapettimien kanssa. Pakkausmateriaalia koskevat vaatimukset: Ei ole. Varastointitilaa ja säiliötä koskevat vaatimukset: 7.3 Erityinen loppukäyttö Käsiteltävä helposti syttyvänä tavarana. Altistumisskenaario: KYLLÄ, katso tämän EI Muut erityiset tiedot: käyttöturvallisuustiedotteen liite Ei ole. Erityisesti tiettyä alaa tai sektoria KYLLÄ, katso alla tästä kohdasta EI koskeva opastus: Viite opastukseen: Lähde: - Julkaisupäivämäärä: - KOHTA 8: ALTISTUKSEN RAJOITTAMINEN JA HENKILÖKOHTAISET SUOJAVARUSTEET Valvontaa koskevat muuttujat Aineen nimi Vuosi CAS-nro TRK-arvo TRA KRA LAA ppm mg/m 3 ppm mg/m 3 ppm mg/m 3 2-Propanoli Suuntaa antavat EY-raja-arvot = Niiden aineiden osalta, joille Suomessa ei ole TRK-arvoa, on käytettävä suosituksena ohjeellista EY-raja-arvoa kunnes suomalainen TRK-arvo on otettu käyttöön VALVONTA Yleisiä suosituksia: Joitakin aineita koskevia erityissuosituksia: Ei ole Yhtaikaisessa altistumisessa useille ilmansaasteille on yhteisvaikutukset otettava huomioon. Altistusolosuhteita arvioitaessa on otettava huomioon paitsi ilmansaasteen pitoisuus hengitysilmassa myös työn rasittavuus sekä se, että jotkin aineet voivat imeytyä ihon kautta. Ilmansaasteiden mittausta suunnittelevalla on oltava riittävät tätä koskevat tiedot. Mittaukset on suoritettava tarkoituksenmukaisella menetelmällä ja laitteistolla. Altistusmittausten on vastattava olosuhteita normaalissa käytössä. Niiden on tarvittaessa kuvattava altistumista myös muissa olosuhteissa. Altistusmittaukset on suoritettava riittävän monen henkilön hengitysvyöhykkeellä, jotta voidaan arvioida kaikkien altistuneiden altistus DN(M)EL l PNEC DN(M)EL Aine: 2-Propanoli Altistus - terveys DN(M)EL Altistusryhmä Ammatillinen altistus Muu altistus 1 AKUUTTI ALTISTUS Systeemiset vaikutukset Ihokosketus DNEL Ei tietoa Ei tietoa KAUPPANIMI: PUHDISTUSLIINA Sivu 5 (15)

6 Sisäänhengittäminen DNEL Ei tietoa Ei tietoa Nieleminen DNEL Ei relevantti Ei tietoa Paikalliset vaikutukset Ihokosketus DNEL Ei tietoa Ei tietoa Sisäänhengittäminen DNEL Ei tietoa Ei tietoa Paikalliset vaikutukset DNEL Ei tietoa Ei tietoa JATKUVA (TOISTUVA) ALTISTUS Systeemiset vaikutukset Ihokosketus DNEL 888 mg/kg bw/day 319 mg/kg bw/day Sisäänhengittäminen DNEL 500 mg/m 3 89 mg/m 3 Nieleminen DNEL Ei relevantti 26 mg/kg bw/day Paikalliset vaikutukset Ihokosketus DNEL Ei tietoa Ei tietoa Paikalliset vaikutukset DNEL Ei tietoa Ei tietoa 1. Muu altistus käsittää yhtäältä kuluttajien altistumisen ja toisaalta väestön altistumisen lähinnä ympäristön välityksellä PNEC Aine: 2-Propanoli Altistus - ympäristö Vesi (makea vesi) Vesi (merivesi) Vesi (jaksottaiset päästöt) Jätevedenpuhdistamo Sedimentti (makea vesi) Sedimentti (merivesi) Maa Oraalinen PNEC 140,9 mg/i 140,9 mg/i 140,9 mg/i 2251 mg/i 552 mg/kg k.a. 552 mg/kg k.a. 28 mg/kg maata k.a. 160 mg/kg ravintoa RISKINHALLINTATOIMENPITEET Yleisiä suosituksia: Mikäli riskinarviointi, ks. kohta 7 Käsittely ja varastointi, osoittaa, että työpaikalla on vaara altistua vaarallisille aineille, työ on järjestettävä, suoritettava ja valvottava niin, että altistus on niin pieni kuin käytännössä on mahdollista seuraavien periaatteiden mukaisesti:1. Vaaralliset kemialliset aineet korvataan aineilla, jotka suunnitellussa käsittelyssä muodostavat pienemmän terveys- ja turvallisuusriskin; 2. Työmenetelmät, prosessit ja tekniset laitteet valitaan ja muotoillaan siten, että riski käsittelyssä pienenee; 3. Riskin lähteellä ryhdytään turvatoimiin niin ettei kukaan altistu käsittelyyn liittyville riskeille; 4. Työ siirretään tiettyyn aikaan tai paikkaan Läsnä on vain tähän työhön tarvittavaa henkilöstöä; 5. Henkilökohtaista suojavarustusta käytetään. Control banding: Ns. control bandingin soveltaminen päätettäessä riskinhallintatoimenpiteistä tietyn käytön yhteydessä pätee vain relevanttien tunnistettujen käyttöjen puitteissa kohdan 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot mukaisesti. Tarkempia rajoituksia riskianalyysitoiminnan osalta ei voida antaa, koska useat eri CB:n KAUPPANIMI: PUHDISTUSLIINA Sivu 6 (15)

7 sovellukset voivat olla kelvollisia. 8.2 Altistumisen ehkäiseminen ASIANMUKAISET TEKNISET TORJUNTATOIMENPITEET Yleisiä suosituksia: Hyvä yleisilmanvaihto riittää yleensä pitämään aineen pitoisuudet hengitysilmassa tasoilla, joista ei aiheudu ongelmia eikä terveydellistä haittaa. Jos ainetta käsitellään avoimesti ja altistus on huomattavan suurta, on mahdollisesti suoritettava erityisiä työympäristömittauksia, ja tuloksia voi vertailla kohdassa 8.1 annettujen kontrolliparametrien avulla HENKILÖKOHTAISET SUOJATOIMENPITEET Varusteita koskevat vaatimukset: Suositellut suojavarusteet: (ks. alla: silmien-, käsien- ja hengityksensuojaimet) Henkilökohtaisten suojavarusteiden on täytettävä suositellut standardit. Tarkista tämä varusteiden toimittajalta tai valmistajalta. Huomaa, että suojavarusteita on huollettava. Säännöllisiä tarkastuksia on tehtävä sen varmistamiseksi, että varusteet ovat ehjät, ja tiettyjen varusteiden osalta teho on tarkastettava säännöllisesti. Silmiensuojain: Käsiensuojain: Ehdotus sopivasta käsineestä: Normaalissa ja suunnitellussa käytössä silmiensuojain ei ole välttämätön (Standardi EN 166). Käytä aina kemikaalinkestäviä käsineitä kemiallisia aineita ja seoksia käsiteltäessä, jos on olemassa vaara, että aine tai tuote on terveydelle vahingollinen (Standardi EN 374). Käsineiden valmistajalta on syytä kysyä neuvoja sopivasta käsineestä ottaen huomioon työvaihe, altistumisaika ja altistumisfrekvenssi. Materiaali Paksuus Läpäisyaika: 1 Nitriili 0,5 mm > 480 min 1. Läpäisyaika on aika, joka aineelta kuluu käsineen läpäisemiseen.. Muu ihonsuojain: Hengityssuojain: Terminen vaara: Pitkäaikaisessa altistuksessa on käytettävä normaaleja suojavaatteita. Tavanomaisessa ja normaalissa käytössä. Huomattavassa tai pitkäaikaisessa altistuksessa on käytettävä orgaaniset aineet suodattavaa puolinaamaria (Standardi EN 136 ja EN 141). Ei ole YMPÄRISTÖALTISTUMISEN TORJUMINEN Yleiset riskinhallintatoimenpiteet: Ei erityisiä toimenpiteitä. KOHTA 9. FYSIKAALISET JA KEMIALLISET OMINAISUUDET 9.1 Fysikaalisia ja kemiallisia perusominaisuuksia koskevat tiedot KAUPPANIMI: PUHDISTUSLIINA Sivu 7 (15)

8 Parametri Arvo Menetelmä / Huomautukset Ulkonäkö: Jyväkoko Kiinteä (paperipyyhe) Ei sovellettavissa KAUPPANIMI: PUHDISTUSLIINA Sivu 8 (15)

9 Väri toimituksessa: Haju: Valkoinen Terävä alkoholin haju Hajukynnys: 22 ppm 2-Propanoli ph-arvo: Neutraali Sulamispiste/jäätymispiste: - 89 C 2-Propanoli Kiehumisen alkamislämpötila ja kiehumisalue: C 2-Propanoli Leimahduspiste: 18 C 70 % 2-Propanoli Haihtumisnopeus: 1,7 Syttyvyys (kiinteä muoto/kaasu): Ylempi/alempi syttymisraja tai räjähdysraja: Helposti syttyvä tuote 2-12 tilavuusprosenttia 2-Propanoli Höyrynpaine: C 2-Propanoli Höyryntiheys: 2,07 2-Propanoli Tiheys: kg/m 3 2-Propanoli Tilavuuspaino: Liukoisuus orgaanisiin liuottimiin: Ei sovellettavissa Liukenee dietyylieetteriin ja etanoliin 2-Propanoli Liukoisuus veteen: Täysin vesiliukoinen 2-Propanoli Jakaantumiskerroin: n-oktanoli/vesi: Syttymislämpötila: 399 C Hajoamislämpötila: 25 C 2-Propanoli Ei vahvistettu Viskositeetti: 2,5 20 C Räjähtävät ominaisuudet: Hapettavat ominaisuudet: 9.2 Muut tiedot Ei luokiteltu räjähtäväksi seokseksi Ei luokiteltu hapettavaksi seokseksi Parametri Arvo Menetelmä / Huomautukset Rasvaliukoisuus: Johtavuus: Räjähdysryhmä: pka: Ei vahvistettu Ei vahvistettu Ei sovellettavissa Ei vahvistettu KOHTA 10. STABIILISUUS JA REAKTIIVISUUS 10.1 Reaktiivisuus Reagointialttius: Seoksella on normaalisti alhainen reagointialttius, mutta se voi reagoida voimakkaasti tiettyjen aiheiden kanssa; ks Yhteensopimattomat materiaalit 10.2 Kemiallinen stabiilisuus Stabiilisuus normaalissa Seos on stabiili normaaleissa ja odotetuissa ympäristön käsittelyssä ja varastoinnissa: lämpötila- ja paineolosuhteissa varastoinnissa ja käsittelyssä. Stabilisaattorit: Vaarallisten reaktioiden mahdollisuus KAUPPANIMI: PUHDISTUSLIINA Sivu 9 (15)

10 Vaaralliset reaktiot: Olosuhteet joissa vaarallisia reaktioita saattaa esiintyä: 10.4 Vältettävät olosuhteet Höyryn ja ilman seos voi synnyttää räjähtäviä seoksia. Ks Vältettävät olosuhteet. Erityiset olosuhteet: Korkeat lämpötilat, kipinät ja staattinen sähkö. Riskinhallintatoimenpiteet: Käsiteltävä ja säilytettävä huoneenlämmössä tai viileämmässä Yhteensopimattomat materiaalit Erityiset materiaalit: Vältä esim. voimakkaita happoja ja voimakkaita hapettimia. Saattaa reagoida muovien ja kumin kanssa. Riskinhallintatoimenpiteet: Ks. erityisesti kohta 7 Käsittely ja varastointi Vaaralliset hajoamistuotteet Tunnetut ja/tai odotetut Normaalisti esiintyvät palamistuotteet. hajoamistuotteet KOHTA 11. MYRKYLLISYYTEEN LIITTYVÄT TIEDOT 11.1 Tiedot myrkyllisistä vaikutuksista SEOS - TIEDOT VAIKUTUKSISTA Akuutti myrkyllisyys Nieleminen: Nielemistä ei pidetä todennäköisenä altistumisreittinä. Ihokosketus: Saatavissa olevien tietojen perusteella kriteerit seoksen vaaralliseksi luokittelemiselle eivät täyty. Sisäänhengittäminen: Saatavissa olevien tietojen perusteella kriteerit seoksen vaaralliseksi luokittelemiselle eivät täyty Ihoa syövyttävä/ärsyttävä: Saatavissa olevien tietojen perusteella kriteerit seoksen vaaralliseksi luokittelemiselle eivät täyty. Vakava silmävamma/silmänärsytys: 2-Propanoli on ärsyttävää silmäkosketuksessa ja voi aiheuttaa ohimeneviä silmävaurioita ja niiden seurauksena kyynelvuodon kasvua, kipua ja näön sumenemista. Hengitysteiden ja ihon herkistyminen: Saatavissa olevien tietojen perusteella kriteerit seoksen vaaralliseksi luokittelemiselle eivät täyty. Sukusolujen mutageenisuus: Saatavissa olevien tietojen perusteella kriteerit seoksen vaaralliseksi luokittelemiselle eivät täyty. Syöpää aiheuttavat vaikutukset: Saatavissa olevien tietojen perusteella kriteerit seoksen vaaralliseksi luokittelemiselle eivät täyty. Lisääntymismyrkyllisyys: Saatavissa olevien tietojen perusteella kriteerit seoksen vaaralliseksi luokittelemiselle eivät täyty. KAUPPANIMI: PUHDISTUSLIINA Sivu 10 (15)

11 Elinkohtainen myrkyllisyys - kerta-altistus: Elinkohtainen myrkyllisyys - toistuva altistus: Aspiraatiovaara: Alkoholien ja erityisesti isopropanolin hengittäminen voi aiheuttaa keskittymiskyvyn laskua, huimausta, väsymystä jne. Isopropanolin hengittäminen voi aiheuttaa myös hengitysteiden ärsytystä. Saatavissa olevien tietojen perusteella kriteerit seoksen vaaralliseksi luokittelemiselle eivät täyty. Toistuva ihokosketus voi aiheuttaa rasvan poistumista ihosta ja ihon kuivumista ja karheutumista. Saatavissa olevien tietojen perusteella kriteerit seoksen vaaralliseksi luokittelemiselle eivät täyty Tiedot myrkyllisyydestä Aine: Isopropanoli Luokitus: F; R11 Xi; R36 R67 Tutkimus Altistus Tapa Tulos Menetelmä Huom Alt.reitti Alt.aika 1 frekvenssi Akuutti Oraalinen - Rotta LD mg/kg bw - 1 Subkrooninen Oraalinen 12 w- Rotta NOEL 1 % 870 mg/kg bw d LOEL 2 % 1280 mg/kg bw d - - KOHTA 12. TIEDOT VAARALLISUUDESTA YMPÄRISTÖLLE 12.1 Myrkyllisyys - seos AKUUTTI JA KROONINEN MYRKYLLISYYS Yhteenveto: Saatavissa olevien tietojen perusteella kriteerit seoksen vaaralliseksi luokittelemiselle eivät täyty VAIKUTUS JÄTEVEDENPUHDISTAMOON Yhteenveto: 12.2 Pysyvyys ja hajoavuus Bioottinen hajoavuus: Abioottinen hajoavuus: 12.3 Biokertyvyys Log Pow ja/tai BCF-arvo: Ks. yllä Akuutti ja krooninen myrkyllisyys 2-Propanoli on helposti hajoavaa. 2-Propanoli ei fotolysoidu mutta hajoaa nopeasti ilmassa reagoidessaan OHradikaalien kanssa (t% h). Seos ei sisällä biokertyviä aineita Liikkuvuus maaperässä Odotettu jakautuminen ympäristössä. Tuotteen sisältämien aineiden fysikaalis-kemiallisten perusteella niiden odotetaan suurimmaksi osaksi hajoavan vesiympäristössä PBT- ja vpvb-arvioinnin tulokset PBT-aine (seoksessa): KYLLÄ EI EI SOVELLETTAVISSA vpvb-aine (seoksessa): KYLLÄ EI EI SOVELLETTAVISSA 12.6 Muut haitalliset vaikutukset Yleistä: Ei tiedossa Tiedot Reachin liitteiden VII-XI mukaisten testien tuloksista Yhteenveto: Ks. tiedot kyseisen vaaraluokan kohdalta kohdasta Aine - Tiedot vaaraluokista. KAUPPANIMI: PUHDISTUSLIINA Sivu 11 (15)

12 YMPÄRISTÖMYRKYLLISYYTTÄ KOSKEVAT TIEDOT Aine: Isopropanoli Tutkimus Tapa Tulos Menetelmä Huom Akuutti Kala (Pimephales promelas) 96 h LC mg/i - - Akuutti Äyriäiseläin (Daphnia magna) 48 h LC mg/l - - Akuutti Levät (Scendesmus quadricuada) Pitkäaikainen Äyriäiseläin (Daphnia magna) 21 d NOEC 30 mg/i 21 d NOEC 141 mg/i (kasvu) LOEC 1800 mg/i KOHTA 13. JÄTTEIDEN KÄSITTELY 13.1 Jätteiden käsittelymenetelmät JÄTTEIDEN LUOKITTELU Vaarallinen jäte: KYLLÄ EI Jätetyyppi (jäämä) Vaarallisten aineiden saastuttamat absorboimisaineet, suodatinmateriaalit (myös muualla mainitsemattomat öljynsuodattimet), siivousliinat ja suojavaatteet Jätetyyppi (pakkaus): Seuraavat jätetyypit ovat esimerkkejä pakkauslajista Paperi- ja pahvipakkaukset JÄTTEIDEN KÄSITTELY Yleistä käsittelystä: Jäämän käsittely: Pakkauksen käsittely: Ennen jätteiden käsittelyä, ks. kohta 8 Altistumisen ehkäiseminen/henkilökohtainen suojaus. Ei ole mahdotonta, että tuote käytön aikana joutuu vaarallisten aineiden saastuttamaksi, minkä vuoksi jätteen ominaisuudet eivät täysin vastaa alkuperäistuotteen ominaisuuksia. Tämän vuoksi jätteen luokittelu on aina käyttäjän vastuulla. Hyväksytyn kuljetusliikkeen on kuljetettava vaarallinen jäte hyväksyttyyn jätelaitokseen. Lähettäjän on laadittava kuljetusasiakirja jokaisesta vaarallisen jätteen kuljetuksesta. Jäämät on aina käsiteltävä vaarallisena jätteenä. Ei saa huuhdella viemäriin. Hyvin puhdistetut pakkaukset voidaan käsitellä kunkin materiaalilajin kierrätysportaassa. KOHTA 14. KULJETUSTIEDOT 14.1 Yleistä tietoa Vaarallinen tavara: KYLLÄ EI KOHTA 15. LAINSÄÄDÄNTÖÄ KOSKEVAT TIEDOT 15.1 Nimenomaisesti ainetta tai seosta koskevat turvallisuus-, terveys- ja ympäristösäännökset tai - lainsäädäntö YLEISIÄ TURVALLISUUTTA, TERVEYTTÄ JA YMPÄRISTÖÄ KOSKEVIA MÄÄRÄYKSIÄ KAUPPANIMI: PUHDISTUSLIINA Sivu 12 (15)

13 Tietoa voimassa olevista Työnantaja ja/tai toiminnanharjoittaja on velvollinen olemaan selvillä määräyksistä. voimassa olevista harjoitettavaa toimintaa koskevista määräyksistä. Nämä voivat olla sekä kansallisia määräyksiä että EU-määräyksiä. Lainsäädäntö on esim. vapaasti luettavissa viranomaisten kotisivuilla. Työnantajan ja/tai toiminnanharjoittajan on ryhdyttävä lainsäädännön vaatimiin toimenpiteisiin. Huomaa, että alla lueteltujen määräysten lisäksi voi olla olemassa toimintaa koskevia yhteisömääräyksiä ja kansallisia määräyksiä. Työympäristö: Työturvallisuusviranomaisten määräykset TRK-arvoista ja toimenpiteistä ilmansaasteiden rajoittamiseksi sekä yleiset ohjeet määräysten soveltamisesta. Työsuojeluhallituksen kemiallisia työympäristöjä koskevat määräykset (2011:19) ja yleiset ohjeet. Ulkoinen ympäristö: Jäteasetus (2011:927). Turvallisuus: REACHIN OSASTO VII:N JA VIII:N MUKAISET LUVAT JA RAJOITUKSET. Lupa (aine) KYLLÄ EI Rajoitus (aine/seos) KYLLÄ EI KULUTTAJATUOTTEITA KOSKEVAT PAKKAUSVAATIMUKSET CLP:N [(EY) NRO 1272/2008] ART 35:N MUKAAN Kuluttajatuote KYLLÄ EI Lapsiturvallinen suljenta: KYLLÄ EI Tuntuva varoitusmerkintä: KYLLÄ EI 15.2 Kemikaaliturvallisuusarviointi (CSR) Kemikaaliturvallisuusarviointi KYLLÄ, seos KYLLÄ, aine(et) EI KOHTA 16. MUUT TIEDOT 16.1 Käyttöturvallisuustiedotteen tarkistus Tietoa käyttäjälle: Kun käyttöturvallisuustiedotteen tietoja muutetaan, tämä osoitetaan rastittamalla kyseisen kohdan pääotsikon oikealla puolella oleva ruutu. Tämä tarkoittaa, että tietty tärkeää vaara- tai suojatietoa sisältävä tieto on muutettu käsillä olevassa kohdassa. Yksittäisiä detaljimuutoksia ei siis näytetä. Aineen tai seoksen toimittaja on velvollinen toimittamaan pyynnöstä muutoksia koskevan selityksen Käyttöturvallisuustiedotteessa käytettyjen lyhenteiden selitykset BCF: Bioconcentration Factor. Biokertyvyystekijä määritellään testiorganismien (tavallisesti kalojen) sisältämän pitoisuuden ja testiaineen (veden) sisältämän pitoisuuden osamääräksi. BCF mittaa aineen kykyä imeytyä ja kertyä organismeihin (biokertyvyys) Aineet joiden BCF-arvot 500 määritellään CLP:ssä biokertyviksi. Toisin kuin log Pow:ia koskevat tutkimukset biokertyvyystekijää koskevat tutkimukset antavat paljon tietoa aineen esiintymisestä testiorganismeissa. CAS-nro: Chemical Abstracts Service number. CAS on osa the American Chemical Societyä. CAS REGISTRY on maailman suurin kemiallisten aineiden tietokanta. CMR-ominaisuudet: Karsinogeenisuus, mutageenisuus, lisääntymismyrkyllisyys. Aine tai seos, jolla on CMR-ominaisuuksia, voi olla luokiteltu yhden tai useamman ominaisuuden mukaan. KAUPPANIMI: PUHDISTUSLIINA Sivu 13 (15)

14 CSR: DMEL: DNEL: EC50: HGV: TRK-arvo: LAA: LC50: LD50: Log Pow: TRA: NOAEC: NOAEL: NOEC: NOEL: Chemical Safety Report (kemikaaliturvallisuusraportti). Kemikaaliturvallisuusraportti on jätettävä kaikkien sellaisten aineiden rekisteröinnin yhteydessä joita valmistetaan tai maahantuodaan 10 tonnia/vuosi ja toimija. Derived Minimal Effect Level. Joidenkin ominaisuuksien osalta DNEL-arvon (ks. alla) johtaminen ei ole mahdollista kuten esim. mutageenisten ja karsinogeenisten aineiden osalta ilman kynnysvaikutuksia. Kynnysvaikutus tarkoittaa, että on saavutettava tietty annostus/pitoisuus ennen kuin esim. syövän kaltaisia kielteisiä vaikutuksia esiintyy. DMEL-arvoa on pidettävä viitearvona, jolla esim. syövän esiintymistodennäköisyyttä pidetään hyvin alhaisena. DMEL ei ole sama kuin DNEL. DNEL-arvo on johdettu arvo, jonka alapuolella ei katsota olevan kielteisiä vaikutuksia. Sellaisille ominaisuuksille, joille ei ole olemassa vaikutuskynnystä (DMEL-arvoa), ei näin ollen voida määrittää arvoa, jonka alapuolella ei katsota olevan kielteisiä vaikutuksia. DMEL-arvo määrittää näin ollen tason, joka vastaa hyvin pientä, teoreettista riskiä. Derived No-Effect Level. Tätä altistumistasoa kutsutaan johdetuksi vaikutuksettomaksi altistumistasoksi, ja se määritellään altistumistasoksi, jota ihmisten osalta ei tulisi ylittää. Effect Concentration. Ekotoksikologiassa EC50 määritellään pitoisuudeksi, jolla on tietty havaittu ja mitattu vaikutus 50 %:iin testiorganismeista tietyn ajan kuluessa. Ks. TRK-arvo. Ilmansaasteen korkein hyväksyttävissä oleva keskimääräinen pitoisuus (aikapainotettu keskiarvo) hengitysilmassa. TRK-arvo on joko tasoraja-arvo (TRA) tai kattoraja-arvo (KRA). Lyhytaikainen arvo. Suositeltu arvo, joka on 15 minuutin viitejakson aikana tapahtuvan altistumisen aikapainotettu keskiarvo. Lethal Concentration. Toksikologiassa ja ekotoksikologiassa LC50 määritellään pitoisuudeksi, joka on tappava 50 %:ille testiorganismeista tietyn ajan kuluessa. Lethal Dose. Toksikologiassa ja ekotoksikologiassa LD50 määritellään annokseksi, joka on tappava 50 %:ille testiorganismeista. Toksikologiassa aikaisempi 14- päiväntutkimus on korvattu tutkimuksilla joissa saatetaan käyttää vähemmän eläimiä. Jakaantumiskerroin n-oktanoli/vesi on aineen pitoisuuden n-oktanolissa ja aineen pitoisuuden vedessä osamäärä tasapainotilassa ja tietyssä lämpötilassa. N-oktanoli (suora hiiliketju) on malli kehonrasvalle ja orgaaniselle aineelle. Log Pow ia käytetään määrittämään leviämistä ja jakautumista ympäristössä, ja se mittaa aineen kykyä imeytyä ja kertyä organismeihin (biokertyvyys) Aineet, joiden log Pow-arvo 4, määritellään CLP:ssä biokertyviksi. Tasoraja-arvo. TRK-arvo yhden työpäivän aikana tapahtuvalle altistumiselle. No Observed Adverse Effect Concentration. Korkein testipitoisuus, joka ei aiheuta haitallisia vaikutuksia testiorganismeille, suureella mg/m 3 ilmaistuna. No Observed Adverse Effect Level. Korkein testiannos, joka ei aiheuta haitallisia vaikutuksia testiorganismeille, ilmaistuna suureella päivittäinen annos mg/kg kehonpaino. No Observed Effect Concentration. Korkein testipitoisuus, joka ei aiheuta koetta varten määritettyä vaikutusta testiorganismeille, suureella mg/l tai mg/m 3 ilmaistuna. No Observed Effect Level. Korkein testiannos, joka ei aiheuta koetta varten määriteltyä vaikutusta testiorganismeille, ilmaistuna suureella päivittäinen annos mg/kg kehonpaino. KAUPPANIMI: PUHDISTUSLIINA Sivu 14 (15)

15 PBT-aine: PNEC: KRA: vpvb-aine: Persistent, bioaccumulative and toxic substances. Vertaa suomenkielinen käännös: Hitaasti hajoavat, biokertyvät ja myrkylliset aineet. Aine, jolla on PBT-ominaisuuksia, on aine, joka täyttää Reachin liitteen XIII osassa 1 esitetyt kriteerit. Predicted no-effect Concentration. Tätä pitoisuutta kutsutaan arvioiduksi vaikutuksettomaksi pitoisuudeksi, ja se määritellään sellaiseksi aineen pitoisuudeksi, jolla ympäristössä ei odoteta esiintyvän haitallisia vaikutuksia. Kattoraja-arvo. TRK-arvo 15 minuutin viitejakson tai jonkin muun ajanjakson aikaiselle altistumiselle tietyille aineille käy ilmi AFS 2005:17:n liitteestä 1. Very persistent and very bioaccumulative substances. Vertaa suomenkielinen käännös: Hyvin hitaasti hajoavat ja hyvin biokertyvät aineet. Aine, jolla on PBT-ominaisuuksia, on aine, joka täyttää Reachin liitteen XIII osassa 2 esitetyt kriteerit Tärkeimmät kirjallisuusviitteet ja tietolähteet Lähdeviitteet. EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS (EY) N:o 1907/2006, annettu 18 päivänä joulukuuta 2006, kemikaalien rekisteröinnistä, arvioinnista, lupamenettelyistä ja rajoituksista (REACH), Euroopan kemikaaliviraston perustamisesta, direktiivin 1999/45/EY muuttamisesta sekä neuvoston asetuksen (ETY) N:o 793/93, komission asetuksen (EY) N:o 1488/94, neuvoston direktiivin 76/769/ETY ja komission direktiivien 91/155/ETY, 93/67/ETY, 93/105/EY ja 2000/21/EY kumoamisesta Tiedot luokituksesta EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS (EY) N:o 1272/2008, annettu 16 päivänä joulukuuta 2008, aineiden ja seosten luokituksesta, merkinnöistä ja pakkaamisesta sekä direktiivien 67/548/ETY ja 1999/45/EY muuttamisesta ja kumoamisesta ja asetuksen (EY) N:o 1907/2006 muuttamisesta. Kemikalieinspektionenin määräykset (KIFS 2005:7) kemiallisten tuotteiden luokittelusta ja merkitsemisestä KIFS 2005:7:N MUKAINEN LUOKITUS Luokitus: F; R11 Xi; R36 R CLP:N 9 ARTIKLASSA TARKOITETTU MENETELMÄ ARVIOIDA TIETOJA SEOSTEN OSALTA 9 artiklan mukainen menetelmä: 9.1 (luku 1 osasto II) 9.2 (muut kuin kohdassa 8.3 tarkoitetut menetelmät,) 9.3 (asiantuntija-arvio) 9.4 (yhteydenluontiperiaatteet) 9.4 liitteen 1 osissa 3 ja 4 kuvaillut muut menetelmät 16.5 Luettelo relevanteista vaaralausekkeista, riskilausekkeista, luokitus- ja vaarakoodeista RISKILAUSEKKEET KOKONAISUUDESSAAN CLP:N MUKAAN (ANNETTU 3. OSASSA) H319 Ärsyttää voimakkaasti silmiä. H225 Helposti syttyvä neste ja höyry. H336 Saattaa aiheuttaa uneliaisuutta ja huimausta VAARAKOODIEN MERKITYS CLP:N MUKAAN (ANNETTU 3. OSASSA) Vaaraluokka Vaaralauseke Varoitusmerkki Huomiosana Helposti syttyvät nesteet H225 Vaara KAUPPANIMI: PUHDISTUSLIINA Sivu 15 (15)

16 Elinkohtainen myrkyllisyys - kertaaltistus H336 Varoitus Vakava silmävamma tai silmänärsytys (Eye Irrit.2) H319 Varoitus 16.6 Koulutusohjeita Yleinen koulutus: Erityiskoulutus: Työnantajan on informoitava niitä työntekijöitä, joita asia koskee, työpaikalla esiintyvien vaarallisten kemiallisten aineiden aiheuttamista terveys- ja onnettomuusriskeistä ja siitä, miten nämä riskit voidaan välttää. Tietoa on annettava myös esiintyvien aineiden TRK-arvoista ja muista työtä koskevista määräyksistä sekä sisäisessä kemikaalivalvonnassa noudatettavista rutiineista. Työnantajan on varmistuttava siitä, että työntekijät, joita asia koskee, ovat ymmärtäneet tiedot. Erityiskoulutus ei ole tarpeen tämän tuotteen osalta. KAUPPANIMI: PUHDISTUSLIINA Sivu 16 (15)

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Industrikitt

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Industrikitt Industrikitt Sivu 1 / 5 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Industrikitt KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yrityksen tunnistetiedot Julkaisupäivämäärä 27.10.2006 1.1. Tuotetunniste Kauppanimi Industrikitt 1.2 Aineen

Lisätiedot

1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1 / 5 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella 1.2.1 Käyttötarkoitus

Lisätiedot

Päiväys: Edellinen päiväys: 22.5.2014

Päiväys: Edellinen päiväys: 22.5.2014 X KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE KEMIKAALI-ILMOITUS (*) koskee vain kemikaali-ilmoitusta (**) täytetään joko 3.1 tai 3.2 KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 SKA-Käsivoide 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2.

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 SKA-Käsivoide 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 SKAKäsivoide Päiväys: 1.10.2012 Edellinen päiväys: 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi SKAKäsivoide 1.2

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 PRF Booster 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. VAARAN YKSILÖINTI

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 PRF Booster 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. VAARAN YKSILÖINTI KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi Puhdistusaine 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 Leikkuuöljy spray 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2.

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 Leikkuuöljy spray 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 Päiväys: 6.5.2013 Edellinen päiväys: 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi Tunnistenumero Laikas 1.2 Aineen

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 Nova Wipe 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. VAARAN YKSILÖINTI

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 Nova Wipe 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. VAARAN YKSILÖINTI KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt,

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 32.26808, 26809, 26811 1.2 Aineen tai seoksen

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 Päiväys: 3.11.2014 Edellinen päiväys: KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 57676

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 KIILTO LASIKUITUTAPETTILIIMA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2.

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 KIILTO LASIKUITUTAPETTILIIMA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi T1278 1.1.3 REACH-rekisteröintinumero 1.2 Aineen tai

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 2000.LI 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 39451 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Viljelmäkohtainen Superex

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Viljelmäkohtainen Superex Viljelmäkohtainen Superex Sivu 1 / 5 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Viljelmäkohtainen Superex Käyttöturvallisuustiedote täyttää asetuksen (EY) N:o 1907/2006,453/2010 REACH (Euroopan parlamentin ja neuvoston

Lisätiedot

KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste

KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste X KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE KEMIKAALI-ILMOITUS Päiväys: 30.11.2012 Edellinen päiväys: (*) koskee vain kemikaali-ilmoitusta (**) täytetään joko 3.1 tai 3.2 KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN

Lisätiedot

Suojaa lämmöltä, kuumilta pinnoilta, kipinöiltä, avotulelta ja muilta sytytyslähteiltä. Tupakointi kielletty. P233

Suojaa lämmöltä, kuumilta pinnoilta, kipinöiltä, avotulelta ja muilta sytytyslähteiltä. Tupakointi kielletty. P233 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt,

Lisätiedot

www.xo1.fi KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE / KEMIKAALI-ILMOITUS 1/6 Päiväys 18.1.12013 Edellinen päiväys

www.xo1.fi KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE / KEMIKAALI-ILMOITUS 1/6 Päiväys 18.1.12013 Edellinen päiväys KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE / KEMIKAALIILMOITUS 1/6 Päiväys 18.1.1213 Edellinen päiväys 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1. Tuotetunniste Kauppanimi YACHT WASH 1.2. Aineen tai

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 Dreumex Classic 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2.

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 Dreumex Classic 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 113-0,55 113-4,5 113-60, 113-15 1.2 Aineen tai seoksen

Lisätiedot

Roiskeet silmistä huuhdeltava välittömästi runsaalla vedellä ja mentävä lääkäriin. S2

Roiskeet silmistä huuhdeltava välittömästi runsaalla vedellä ja mentävä lääkäriin. S2 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt,

Lisätiedot

Knauf Stuccokipsi. 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella

Knauf Stuccokipsi. 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella KEMIKAALIILMOITUS Päiväys: 1.5.2013 Edellinen päiväys: 14.02.2006 (*) koskee vain kemikaaliilmoitusta (**) täytetään joko 3.1 tai 3.2 KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 Aquastick 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. VAARAN YKSILÖINTI

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 Aquastick 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. VAARAN YKSILÖINTI KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt,

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 66805,66806,66807 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 PRF Bioline blue 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2.

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 PRF Bioline blue 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt,

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 (7) KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste Kauppanimi Artikla-no 3514 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 Concrex Resin 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2.

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 Concrex Resin 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt,

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 423925,423929,423927,3101384 1.2 Aineen tai

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE EU-asetuksen 453/2010 mukainen

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE EU-asetuksen 453/2010 mukainen KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE EU-asetuksen 453/2010 mukainen Wax it Wet KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste Tuotenimi Wax it Wet; Tuotenro: 300.004 1.2 Aineen

Lisätiedot

Suojaa lämmöltä, kuumilta pinnoilta, kipinöiltä, avotulelta ja muilta sytytyslähteiltä. Tupakointi kielletty. P261

Suojaa lämmöltä, kuumilta pinnoilta, kipinöiltä, avotulelta ja muilta sytytyslähteiltä. Tupakointi kielletty. P261 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt,

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 60116,60117,3101319 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 Bio Mix 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. VAARAN YKSILÖINTI

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 Bio Mix 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. VAARAN YKSILÖINTI KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt,

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 Clean & Shine 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2.

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 Clean & Shine 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt,

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 PEERLESS OG-2 vaseliini 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2.

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 PEERLESS OG-2 vaseliini 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi T3293 1.1.3 REACH-rekisteröintinumero 1.2 Aineen tai

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 57546 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 Haju Stop 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. VAARAN YKSILÖINTI

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 Haju Stop 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. VAARAN YKSILÖINTI KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt,

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 63316 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset

Lisätiedot

www.xo1.fi KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE / KEMIKAALI-ILMOITUS 1/6 Päiväys 18.1.2013 Edellinen päiväys

www.xo1.fi KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE / KEMIKAALI-ILMOITUS 1/6 Päiväys 18.1.2013 Edellinen päiväys KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE / KEMIKAALIILMOITUS 1/6 Päiväys 18.1.2013 Edellinen päiväys 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1. Tuotetunniste Kauppanimi SOLID SOLVENT 1.2. Aineen

Lisätiedot

Suojaa lämmöltä/kipinöiltä/avotulelta/kuumilta pinnoilta. - Tupakointi kielletty. P211. Ei saa suihkuttaa avotuleen tai muuhun sytytyslähteeseen.

Suojaa lämmöltä/kipinöiltä/avotulelta/kuumilta pinnoilta. - Tupakointi kielletty. P211. Ei saa suihkuttaa avotuleen tai muuhun sytytyslähteeseen. KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt,

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 Search Bio Laundry Powder 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2.

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 Search Bio Laundry Powder 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt,

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5. Jos tarvitaan lääkinnällistä apua, näytä pakkaus tai varoitusetiketti. P102

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5. Jos tarvitaan lääkinnällistä apua, näytä pakkaus tai varoitusetiketti. P102 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 SUPERPISS 18 C Päiväys: 27.8.2013 Edellinen päiväys: 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi SUPERPISS 18 C

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu: 1 Laatimispäivä: 22/11/2012 Muutosnumero: 6 Kohta 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste Tuotenimike: 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 11.110x 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 5206 EAN 6414405206006 1.2 Aineen tai seoksen

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 423027 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Obrännbar stenull

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Obrännbar stenull Obrännbar stenull Sivu 1 / 5 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Obrännbar stenull KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yrityksen tunnistetiedot Julkaisupäivämäärä 17.01.2007 1.1. Tuotetunniste Kauppanimi Obrännbar stenull

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE ARDEX 8

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE ARDEX 8 Tarkistus 06/12/2011 Laadintapäiväys 4 Tarkastuspäivä 17/08/2011 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE ARDEX 8 KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste Kauppanimi ARDEX

Lisätiedot

3.3 Muut tiedot Dinatrium tetraboraatti dekahydraatti erityistä huolta aiheuttavien aineiden (SVHC) kandidaattilistalla.

3.3 Muut tiedot Dinatrium tetraboraatti dekahydraatti erityistä huolta aiheuttavien aineiden (SVHC) kandidaattilistalla. KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 170509 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 3602, 3635, 4952, 4968 EAN 5000204589894, 5000204710809

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE UNIVAR GLATTOL 4103 982

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE UNIVAR GLATTOL 4103 982 Tarkistus 04.12.2012 Laadintapäiväys 01 1 / KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste Kauppanimi Tuoteno 301023 1.2 Aineen tai seoksen

Lisätiedot

181 Painaminen ja siihen liittyvät palvelut Käyttötarkoituskoodi

181 Painaminen ja siihen liittyvät palvelut Käyttötarkoituskoodi KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE KEMIKAALI-ILMOITUS 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1. Tuotetunniste Kauppanimi AGUM O Tunnuskoodi Reach-rekisteröintinumero 1.2. Aineen tai seoksen

Lisätiedot

KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste CLEWER PAC C 0

KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste CLEWER PAC C 0 x KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE KEMIKAALI-ILMOITUS (*) koskee vain kemikaali-ilmoitusta (**) täytetään joko 3.1 tai 3.2 KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Uulatuote Oy Sivu 1 / 6 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste Kauppanimi 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote

Käyttöturvallisuustiedote Sivu 1 / 5 KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella Aineen ja/tai seoksen

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 KIILTO FIREFLEX 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2.

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 KIILTO FIREFLEX 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi T3127 1.1.3 REACH-rekisteröintinumero 1.2 Aineen tai

Lisätiedot

: Meldonium impurity E CRS

: Meldonium impurity E CRS Julkaisupäivä: 07/02/2014 Päivitetty: 24/04/2015 Korvaa tiedotteen: 07/02/2014 Versio: 1.1 KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1. Tuotetunniste Tuotteen olomuoto : Aine

Lisätiedot

(EY) N:o 1907/2006 mukainen käyttöturvallisuustiedote

(EY) N:o 1907/2006 mukainen käyttöturvallisuustiedote (EY) N:o 1907/2006 mukainen käyttöturvallisuustiedote Loctite 55 Sivu 1 / 5 SDB-nro : 168432 V001.3 Viimeistelty, pvm.: 15.06.2011 Painatuspäivä: 03.08.2011 KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen

Lisätiedot

Suojaa lämmöltä/kipinöiltä/avotulelta/kuumilta pinnoilta. - Tupakointi kielletty. P262 P301+P310

Suojaa lämmöltä/kipinöiltä/avotulelta/kuumilta pinnoilta. - Tupakointi kielletty. P262 P301+P310 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 CAR EVI Tuulilasinpesuneste 25 C 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi CAR EVI Tuulilasinpesuneste 25 C 1.2

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE SYMBIO PHYTOGRO

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE SYMBIO PHYTOGRO 1. Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1. Tuotetiedot Tuotteen nimi: Symbio PhytoGro 1.2. Olennaiset aineen tai seoksen tunnistetut käyttötarkoitukset ja sopimattomat käyttötarkoitukset

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 3088 EAN 4000290006566 1.2 Aineen tai seoksen

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 SITOMELT EVO 30 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2.

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 SITOMELT EVO 30 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi T2360 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu: 1 Laatimispäivä: 26/10/2012 Muutosnumero: 3 Kohta 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste Tuotenimike: 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt

Lisätiedot

4.1 Ensiaputoimenpiteiden kuvaus Mikäli ilmenee oireita tai kaikissa epäilyttävissä tapauksissa otettava yhteys lääkäriin. 4.1.

4.1 Ensiaputoimenpiteiden kuvaus Mikäli ilmenee oireita tai kaikissa epäilyttävissä tapauksissa otettava yhteys lääkäriin. 4.1. KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi VSSEINA ja VSSEINC 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 57697,57703,57711,57714 1.2 Aineen tai seoksen

Lisätiedot

Päiväys:10.02.2015 Edellinen päiväys:26.02.2012. Ecokoivu hajuste/koivutisle

Päiväys:10.02.2015 Edellinen päiväys:26.02.2012. Ecokoivu hajuste/koivutisle x KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE KEMIKAALI-ILMOITUS (*) koskee vain kemikaali-ilmoitusta (**) täytetään joko 3.1 tai 3.2 KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste

Lisätiedot

Toistuva altistus voi aiheuttaa ihon kuivumista tai halkeilua. Turvalausekkeet P210

Toistuva altistus voi aiheuttaa ihon kuivumista tai halkeilua. Turvalausekkeet P210 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt,

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 12.115490 EAN 6414504312080 1.2 Aineen tai seoksen

Lisätiedot

Päiväys: 10.10.2014 Edellinen päiväys: -

Päiväys: 10.10.2014 Edellinen päiväys: - Päiväys: 10.10.2014 Edellinen päiväys: KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE (*) koskee vain kemikaaliilmoitusta (**) täytetään joko 3.1 tai 3.2 KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1

Lisätiedot

Roiskeet silmistä huuhdeltava välittömästi runsaalla vedellä ja mentävä lääkäriin. S46

Roiskeet silmistä huuhdeltava välittömästi runsaalla vedellä ja mentävä lääkäriin. S46 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt,

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTTEET

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTTEET Sivu: 1 Laatimispäivä: 23/10/2014 Muutosnumero: 1 Kohta 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste Tuotenimike: 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote

Käyttöturvallisuustiedote Sivu: 1/5 * 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella Aineen / valmisteen käyttö Hampaiden

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTTEET

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTTEET Asetuksen (EY) No: 453/2010 mukaisesti Sivu: 1 Laatimispäivä: 04.07.2011 Tarkistettu: 15.03.2014 Muutosnumero: 4 Kohta 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste Tuotenimike:

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 32.30711, 30715 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 2103, 2244 EAN 6414400022441 1.2 Aineen tai

Lisätiedot

Päiväys: 26.04.2013 Edellinen päiväys: 22.03.2013. SOUDAL - Silicone U SOUDAL Silirub AQ JOINTS Multigasket A +315 C

Päiväys: 26.04.2013 Edellinen päiväys: 22.03.2013. SOUDAL - Silicone U SOUDAL Silirub AQ JOINTS Multigasket A +315 C x KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE x KEMIKAALI-ILMOITUS Päiväys: 26.04.2013 Edellinen päiväys: 22.03.2013 (*) koskee vain kemikaali-ilmoitusta (**) täytetään joko 3.1 tai 3.2 KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote

Käyttöturvallisuustiedote Sivu 1 / 5 KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste Muut kauppanimet Pätee myös seuraaviin materiaalinumeroihin: : 791442; 505534; 505532 1.2 Aineen tai seoksen

Lisätiedot

Varastoi lukitussa tilassa. Hävitä sisältö/pakkaus paikallisten ja kansallisten viranomaisohjeiden mukaisesti. 2.3 Muut vaarat

Varastoi lukitussa tilassa. Hävitä sisältö/pakkaus paikallisten ja kansallisten viranomaisohjeiden mukaisesti. 2.3 Muut vaarat KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 1. AINEEN TAI VALMISTEEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.2.1 Toimialakoodi Lääkeraaka-aine. 1.3 Käyttöturvallisuustiedotteen

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 PTFESPRAY KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi PTFESPRAY 1.1.2 Tunnuskoodi 39455 1.2 Aineen tai seoksen

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/5 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella Aineen / valmisteen käyttö Lisäaine

Lisätiedot

Päiväys 25.10.2012 Edellinen päiväys

Päiväys 25.10.2012 Edellinen päiväys x KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE x KEMIKAALI-ILMOITUS 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste Kauppanimi Sem Lube OG 1000/0 Tunnuskoodi Reach-rekisteröintinumero Ei ole

Lisätiedot

Suojaa lämmöltä, kuumilta pinnoilta, kipinöiltä, avotulelta ja muilta sytytyslähteiltä. Tupakointi kielletty. P211

Suojaa lämmöltä, kuumilta pinnoilta, kipinöiltä, avotulelta ja muilta sytytyslähteiltä. Tupakointi kielletty. P211 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt,

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 2209 EAN 6414400022090 1.2 Aineen tai seoksen

Lisätiedot

Toistuva altistus voi aiheuttaa ihon kuivumista tai halkeilua. Turvalausekkeet P102

Toistuva altistus voi aiheuttaa ihon kuivumista tai halkeilua. Turvalausekkeet P102 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt,

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 8. Päiväys: 18.01.2014 Edellinen päiväys: 10.12.2011

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 8. Päiväys: 18.01.2014 Edellinen päiväys: 10.12.2011 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 8 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi InstaFinish Insta Wax 1.1.2 Tunnuskoodi 1.2 Aineen tai seoksen

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTTEET

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTTEET Sivu: 1 Laatimispäivä: 27-08-2015 Muutosnumero: 1 Kohta 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste Tuotenimike: Tuotekoodi: VSSK9532 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE UNIVAR GREASE U5 V220 2

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE UNIVAR GREASE U5 V220 2 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1. Tuotetunniste Kauppanimi Tuotenumero 46875 REACH rekisteröintihuomautukset Tuotteen sisältämät aineet,

Lisätiedot

Päiväys: 14.05.2013 Edellinen päiväys: -

Päiväys: 14.05.2013 Edellinen päiväys: - x KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE x KEMIKAALI-ILMOITUS Päiväys: 14.05.2013 Edellinen päiväys: - (*) koskee vain kemikaali-ilmoitusta (**) täytetään joko 3.1 tai 3.2 KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI

Lisätiedot

Aineosan nimi Pitoisuus Luokitus

Aineosan nimi Pitoisuus Luokitus KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt,

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 S.S.C. 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. VAARAN YKSILÖINTI

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 S.S.C. 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. VAARAN YKSILÖINTI KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt,

Lisätiedot

: PRO-FIT DETA PROTEIN

: PRO-FIT DETA PROTEIN KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE asetuksen (EY) N:o 453/2010 mukainen PRO-FIT DETA PROTEIN Sivu: 1/5 KOHTA1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1. Tuotetunniste Kauppanimi : PRO-FIT DETA

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTTEET

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTTEET Sivu: 1 Laatimispäivä: 26/06/2015 Muutosnumero: 1 Kohta 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste Tuotenimike: Synonyymit: TP--9763-0108 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 Päiväys: 24.9.2015 Edellinen päiväys: KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 12. 1.2

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote

Käyttöturvallisuustiedote Sivu 1 / 5 KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste Muut kauppanimet Pätee myös seuraaviin materiaalinumeroihin: 950049; 950098; 950153; 1005077; 950048; 950054;

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTTEET

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTTEET Sivu: 1 Laatimispäivä: 21-08-2015 Tarkistettu: 21-08-2015 Muutosnumero: 1 Kohta 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste Tuotenimike: CAS-numero: 67-63-0 EINECS-numero:

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 80289,3101601 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 41095 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE ULTRA EVER DRY TOPP

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE ULTRA EVER DRY TOPP ULTRA EVER DRY TOPP Sivu 1 / 5 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE ULTRA EVER DRY TOPP Käyttöturvallisuustiedote täyttää asetuksen (EY) N:o 1907/2006 REACH (Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus kemikaalien rekisteröinnistä,

Lisätiedot

Preco Mould Release QD

Preco Mould Release QD x KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE x KEMIKAALI-ILMOITUS 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste Kauppanimi Preco Mould Release QD Tunnuskoodi Reach-rekisteröintinumero Ei

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote

Käyttöturvallisuustiedote Sivu 1 / 6 KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste Muut kauppanimet Pätee myös seuraaviin materiaalinumeroihin: : 914925; 505533; 791440; 791441 1.2 Aineen

Lisätiedot

KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste. AT-Käsienpesu

KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste. AT-Käsienpesu KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE KEMIKAALIILMOITUS (*) koskee vain kemikaaliilmoitusta (**) täytetään joko 3.1 tai 3.2 KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste Kauppanimi

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 NESTE MP GREASE. FI Päiväys: 4.7.2012 Edellinen päiväys: 26.2.2008

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 NESTE MP GREASE. FI Päiväys: 4.7.2012 Edellinen päiväys: 26.2.2008 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 6 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi (ID 14777) 7010 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset

Lisätiedot