TUOTELUETTELO.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TUOTELUETTELO. www.logosol.fi"

Transkriptio

1 TUOTELUETTELO 2008 logosol TUOTELUETTELO

2 2 Logosol > Työnilo on parasta, mitä voimme asiakkaillemme antaa! Logosolin toimitusjohtajana on hyvä olla. Hyvät keksinnöt ja ideat syntyvät aidosta innostuksesta ja työnilosta, ja niitä saan kokea päivittäin! Solo-sahasta on kehittynyt monipuolinen sahajärjestelmä. Höylämme merkitsevät samanlaista läpimurtoa höyläyksessä kuin Solo-saha oli aikoinaan sahauksessa. Internet-kauppamme on aina auki! Internet-kauppamme on ollut auki yli vuoden ja asiakkaamme arvostavat sitä, että voivat iltaisin tehdä tilauksia kaikessa rauhassa. Kaikkia tuotteitamme, niin sahaketjuja kuin höyliäkin, voi nyt ostaa suoraan Internetistä. Tietenkin puhelintilaukset ovat edelleen yhtä tervetulleita kuin ennenkin. Pidämme kuitenkin hyvänä palveluna kauppaa, joka on auki ympäri vuorokauden. Pidämme lupauksemme! Kun ostat Logosol-tuotteen, saat kaiken tarvitsemasi avun, jotta osaat käyttää hankkimaasi laitetta! Logosolin takuut, mm. kahden kuukauden avokauppa ja kahden vuoden takuu koneille, saattavat tuntua liiankin avokätisiltä, mutta itse asiassa ne ovat erittäin motivoivia: tiedämme monien asiakkaidemme ostavan koneitamme ilman, että heillä on ollut mahdollisuutta kokeilla niitä käytännössä. Lämpimästi tervetuloa Logosolin asiakkaaksi! Bengt-Olov Byström, Logosolin toimitusjohtaja ja perustaja Takaamme huolettoman kaupan Made in Sweden MÅNADER 2 ÖPPET KÖP Palvelua kaikkialle Huollamme itse tuotteemme. Asiantuntevat teknikot vastaavat kysymyksiinne puhelimitse arkipäivisin klo Useimmat ongelmat ratkeavat puhelimessa. Tukea saa myös sähköpostitse. Kahden kuukauden avokauppa Logosol myy kaikki koneet kahden kuukauden avokaupalla. Näin voit varmistaa ennen lopullista päätöstä, että kone täyttää vaatimuksesi. Asiakkaana maksat ainoastaan paluurahdin. Terälaitteet, höylänterät ja muut kulutustuotteet eivät kuulu avokauppaan. Ilmainen esittelyvideo Symboli osoittaa, että tuote esitellään filmillä, kotisivullamme tai videolla/cd:llä, jonka voi tilata veloituksetta. 2 ÅR GARANTI Kahden vuoden takuu Logosol myöntää uusille koneille 2 vuoden takuun. Uskallamme tehdä sen, koska koneemme rikkoutuvat erittäin harvoin. Takuu myönnetään Solo-sahalle, Timmerjiggille, vannesahalle, sähkösahoille, hirsijyrsimille, moottorisahoille ja kaikille höyläkoneille. Takuu kattaa valmistusvirheet sekä tuotteiden normaalissa käytössä ilmenneet ongelmat. Takuu ei koske kulutusosia, kuten hihnoja, terälevyjä ja ketjuja. Käytetyille koneille myönnetään vuoden takuu. Näin tilaat Voit tilata tuotteita Internet-kaupastamme osoitteesta tai puhelimitse, faxilla, postitse tai sähköpostilla. Tarkemmat tilaustiedot on annettu tämän luettelon sivulla 31. Tervetuloa tilaamaan! - STAMMHOLZ OY, Alpo Paajanen, Laismiementie 10, FI Muurikkala, Tel: , Fax: , stammz@saunalahti.fi - STRONGA PRODUCTS OY, Erkki Henrikki Rintala, Ojarinteenkatu 11, Fin Tampere, GSM: , spoy@japo.fi, erkki@rintala.de, Skype: rintalaehr - LOGOSOL, Industrigatan 13, Härnösand, Tel: E-post: fo@logosol.se.

3 Logosol > Sisältö 3 Tukholmalainen Olle Brodin on metsuri keskellä pääkaupunkia. Olle hankki Solo-sahan ja Big Mill BASICIN kaksi vuotta sitten pystyäkseen tekemään jotakin rungoille, jotka muuten olisivat päätyneet kaatopaikalle. Solo-saha ei ole Ollelle pelkkä työväline, vaan osa elämäntapaa. Sielultaan hän on erämaaihminen, joka haluaa elää lähellä luontoa. Lue koko juttu osoitteesta Tuntuu mahtavalta, kun saa itse kaataa ja sahata Olle Brodin, Tukholma S I S Ä L T Ö Pääkirjoitus/Takuut Solo-saha M7 Big Mill-järjestelmä Solo-saha M5 Sähkösahat Vannesaha/Moottorisahat Hirsijyrsin/Sähkösyöttö Lisävarusteet (sahalaitokset) Viilat/Hiomakoneet Terät ja ketjut Varaosat (sähkösaha) Varaosat (Solo-saha) Solo-höylä SH230 Logosol PH260 Logosol DH410 Lisävarusteet (höylät) Teollisuustuotteet Suojavarusteet Kurssit/Käsikirjat Tilaustiedot Sahat > Solo-saha ja BigMill-järjestelmä. Höylät > Ammattilaisille ja harrastelijoille. Teollisuus > Nippusaha ja halkaisusaha. Olemme ylpeitä kotisivuistamme! Osoitteesta www. logosol.fi löydät aina tietoja ja uutuuksia. Sivuilla on myös online-video ja Internet-kauppa.

4 4 Sahalaitokset > Nopea asennus erikoismuttereilla, jotka pitävät moottorisahan tiukassa otteessa. Kelkka liukuu kevyesti alustalla ja takaa sahan täydellisen ohjattavuuden. Nopea asennus hammaslukituksen ansiosta. 1/4 (6,35 mm) ja 1/8 (3,18 mm). Helppo ja tarkka säätö selkeiden asteikkojen ja kiinteiden porrastusten ansiosta. Sahaksi suosittelemme Stihl MS660:tä tai erityisesti Logosolin sähkösahaa. Myönnämme sahoille 2 vuoden takuun. Säädettävät jalat. Nopea asennus. Tukkipihdit estävät tukkia kääntymästä. Erillinen tukkihyllyjen säätö takaa parhaan mahdollisen sahatavaran tuotannon. Joustava nostolaite liinoilla, jotka kestävät yli tonnin painon. Täydelliset kulmat. Kulmatuki painaa pölkyn pitkiä, kiinteitä vasteita vasten. Lyhyen tukijalan tartuntapinta helpottaa tukin käsittelyä. Kiinnityspiste tukkipöydälle ja muille apuvälineille. Stihl PMX -halkaisuketju 10 antaa puutavaralle hienon pinnan. Sahausrako on vain 6 mm. Solo-saha M7 rikastuttaa elämääsi Useimpien Solosahan omistajien mielestä parasta Solo-sahassa on tunne, kun saa itse sahata omia puita. Sen koet, kun olet saanut pinottua ensimmäiset sahatavarasi. Sitä paitsi kahvi maistuu paremmalta kuistilla, jonka olet itse rakentanut itse sahaamistasi puista. Siltä se ainakin tuntuu. Bengt-Olov Byström, toimitusjohtajalogosol Solo-sahalla saat sahattua puutavarat paikan päällä haluamiisi pituuksiin ja mittoihin. Sahaa on erittäin helppo käyttää ja kokonsa puolesta voit kuljettaa sitä mukanasi. Pystyt itse tekemään kaiken. Sen jälkeen, kun Solo-saha esiteltiin vuonna 1988, se on kehittynyt rakenteeltaan täydelliseksi yhden miehen sahalaitokseksi. Solo-sahoja on yli ympäri maailmaa. Samalla varaosamyyntimme on vähäistä, mikä kertoo paljon. Liikuteltava vai kiinteä Monet asiakkaistamme asentavat sahan kiinteästi. Solo-sahan voit ottaa myös Solo-saha M Solo-saha M7 ja Stihl MS660 Solo-saha M7 ja E5000 Solo-saha M7 ja E5000 Auto mukaasi ja asentaa sen sinne, missä tukit ovat; puutarhaan, metsään tai muualle. Sen jälkeen voitkin sahata puutavaran laudoiksi, lankuiksi tai pölkyiksi.

5 OMAN PUUTAVARAN SAHAAMINEN ON LUOVA JA STRESSITÖN PROSESSI. SAHAA SILLOIN KUN HUVITTAA JA MIHIN MITTOIHIN ITSE HALUAT. TEKNISET TIEDOT Paino: 57 kg ilman sahaa. Pituus: vakio 5,5 m Leveys: 1,1 m Tukkihyllyjen etäisyys: 2 m vakio Tukin läpimitta: Maks. 60 cm, mutta mahdollisuus sahata järeämpiäkin tukkeja. Tukin suurin pituus: 5 m vakio, mutta sahan voi pidentää halutun mittaiseksi. Lisävarusteet: Moottorisahat, sähkösahat, terät, ketjut, jyrsin ym. Vaikuttavaa tarkkuutta Mittatarkkuus on erinomainen. Saat kaikkea pölkyistä millimetrinohuiseen puutavaraan, jota et saa kaupasta. Solo-sahalla sahaat kaikki puulajit; tammet, haavat, katajat, omenapuut, kirsikkapuut. Lista on pitkä. Solo-sahalla teet kaiken itse. Sisäänrakennetuilla vinsseillä nostat tukit oikealle sahauskorkeudelle. Sisäänottokorkeus on 55 cm, joka on sopiva NOIN 57 KILOA PAINAVA SAHALAITE ON HELPPO OTTAA MUKAAN METSÄÄN, JOLLOIN VOIT SAHATA KAATAMASI PUUT HETI. varastokorkeus. Valmiit laudat tulevat ulos lantion korkeudelta, josta ne on helppo nostaa pois. Solo-saha säästää siis paitsi aikaasi myös selkääsi. Heti hyvä tulos Saha liikkuu kiinteää linjaria pitkin ja tulos on hyvä ensi sahauksella. Tukit nostat haluttuun dimensioon kampien avulla. Selkeät asteikot ja kiinteät porrastukset tekevät säädön helpoksi ja tarkaksi. Kaikki on kuvattu selkeästi sahan mukana tulevassa ohjekirjassa. Solosaha on valmistettu eloksoidusta alumiinista, jonka ominaisuudet ovat erinomaiset. Se on ruostumatonta, erittäin kevyttä, taipumatonta ja vahvaa materiaalia. Pinta on kestävä ja helppo pitää puhtaana, minkä ansiosta Solosaha on lähes huoltovapaa. Hiottu sahaketju antaa puutavaralle hienon pinnan. Terälevy ja ketju ovat normaalia ohuempia ja sahaavat näin ollen nopeammin. Sahausrako on vain aavistuksen leveämpi kuin pyörösahalla. Ketju pysyy terävänä noin viiden normaalipaksuisen tukin ajan, ennen kuin se tarvitsee muutaman minuutin viilauksen. Erinomaisen tuottava Solo-saha toimii tavallisella, vähintään 60 cm3 moottorisahalla. Sahana on käytetty tavallisesti 92 cm3 Stihl MS660:tä, jolla sahaat kuuden tuuman pölliä 5 metriä minuutissa. Isolla Logosol E5000 -sähkösahalla sahaat lähes kaksi kertaa nopeammin. Logosolin vannesahalla nopeus on peräti 16 metriä minuutissa. Mutta tekniset tiedot ovat yksi asia ja käytännön työ toinen. Pelkkä sahaus ei riitä, vaan sahatavara on myös pinottava, uudet tukit tuotava paikalle ja kahvitaukojakin on pidettävä. Asiakkaamme kertovat, että he sahaavat 2-3 kuutiota päivässä. Me uskomme heitä!

6 6 Sahalaitokset > Timmerjigg Big Mill-järjestelmä Big Mill -järjestelmä rak Big Mill System on sahajärjestelmä, jonka perustana on uusi, parannettu Timmerjigg. Harkittu valikoima vahvikkeita, linjareita, tukia ja muita lisävarusteita, joiden avulla sahalaitteisto on helppo koota ja sovittaa omien tarpeiden mukaan. Halutessasi voit laajentaa Big Mill -järjestelmän Solo-sahaksi M7. Big Mill -järjestelmästä on saatavana myös neljä valmista pakettia. Big Mill -järjestelmän lisävarusteet Big Mill -järjestelmän tärkeimmät osat Timmerjigg Asennetaan suoraan moottorisahaan, jossa on kaksi terälevypulttia. Tuotenro: Hinta: Linjariohjain Asennetaan tukkiin tai tukkipinoon. Tuotenro: Hinta: Linjari (2,75m) Kiinnitetään linjariohjaimeen, eri pituuksia. Ks. sivu 14. Tuotenro: Hinta: Tukkipuristin Pitää tukin paikallaan sahauksen aikana. Varustettu kammella. Tuotenro: Hinta: Tukin pidin Pitää tukin paikallaan sahauksen aikana. Lyödään kiinni. Tuotenro: Hinta: Linjarin tuki Käytetään, kun linjari on yli 3 m pitkä. Tuotenro: Hinta: Kiinnityslevy EXT Linjarin tukien tukevampaan kiinnitykseen. Käytetään EXT-varren kanssa. Tuotenro: , Hinta: Varsi EXT Yli 80 cm paksuille tukeille tai Big Mill PROLLE. Tuotenro: , 90cm, Hinta: Tuotenro: , 120cm, Hinta: Tankojatke Lisää iskunpituutta. Ylisuurelle puutavaralle. Tuotenro: Hinta: Tankosarja Ylimääräinen linjarikiinnike EXTvarrelle. PRO-sovellukseen. Tuotenro: Hinta: Big Mill Timmerjigg Rakenna oma sahalaitos. Big Mill BASIC Täydellinen sahalaitos. Sisältö: Timmerjigg. Sisältö: Timmerjigg, linjariohjain, linjari 2,75 m. Tukin läpimitta: Maks. 60 cm Tukin läpimitta: Maks. 80 cm Big Mill Timmerjigg sahaa edullisuudestaan huolimatta Sisältää 2,75 m:n linjarin sekä kaksi teräksistä nopeasti ja tarkasti. Big Mill BASICIN komponenteista, linjarista linjariohjainta, joissa on valmiit tarkasti säädettävät kulmat. ja sen tuista, on helppo valmistaa puukopiot. Timmerjiggin Korkeussäätö käy nopeasti ja tarkasti. Laitteisto voi olla mukana toimitetaan vahvikkeet puulinjarin valmistusta varten paikoillaan, kunnes tukit on sahattu. Järjestelmä sopii niin sekä käyttöohje. Siihen voidaan kiinnittää useimmat moottorisahat normaalien kuin järeidenkin tukkien sahaukseen. Jopa 90 cm: kahdella terälevymutterilla. n mittaista terälevyä voidaan käyttää. Kvartterisahauksella voidaan sahata periaatteessa minkäkokoisia tukkeja tahansa.

7 Sahalaitokset > Timmerjigg Big Mill-järjestelmä 7 enna oma saha Lisätietoja ja videofilmejä Big Mill -järjestelmästä osoitteessa Big Mill Timmerjigg Big Mill BASIC Big Mill PRO Big Mill LSG Big Mill PRO Paketti, joka osaa kaiken Big Mill LSG Jättitukkien sahaukseen Sisältö: Sisältö: 1 Bigmill BASIC, 1 ylim. Timmerjigg, 1 ylim. linjari 2,75m, 1 LSG-sarja, 2 EXT-vartta 90 cm tai 120 cm, 2 EXT-kiinnityslevyä, 1 tankosarja. Tukin läpimitta: 135 cm, linjariohjauksella 105 cm. Ylimittaisten tukkien millimetrintarkkaan sahaukseen. Linjarit tukin kummallakin puolella takaavat LSG:n tarkan ohjauksen. Sisältö: 2 Timmerjiggiä, 1 LSG-sarja terälevyn kärjen ohjauksella. Tukin läpimitta: Maks. 135 cm Kaksi yhteenliitettyä Timmerjiggiä cm:n terälevyllä. Ensimmäinen katkaisu tehdään esim. tukkia vasten asetettavilta tikkailta. Tähän pakettiin suosittelemme tehokasta moottorisahaa, esim. Stihl MS660:tä tai Stihl MS880:tä.

8 8 Sahalaitokset > Solo-saha M5 Solo-saha M5 elämänsä kunnossa Toiminnoiltaan optimaalinen saha lyömättömään hintaan. M5 ON KEHITETTY VERSIO vuonna 1988 esitellystä alkuperäisestä sahasta ja se on nyt toiminnoiltaan optimaalinen. M5 on myydyin Solosahamallimme, joten se on epäilemättä erinomainen saha. Jos et sahaa paljon tai haluat käyttää sahaa esim. tukkien jyrsimiseen, säästät muutaman tuhatlappusen valitsemalla Solo-saha M5:n. Siitä kuitenkin puuttuu joitakin M7:n hienouksia sekä pelkästään M7: lle suunniteltuja lisävarusteita. Tehdaskunnostettu M5 takuulla Solo-saha M5:ttä saa joskus myös käytettynä ja kunnostettuna, koska otamme vastaan vanhoja sahoja asiakkailta, jotka haluavat vaihtaa M7:ään. Myönnänne vuoden takuun tehdaskunnostetuille M5-sahoille ja käytetyille moottorisahoille Solo-saha M5 (moottorisahakelkalla) Solo-saha M5 (ilman kelkkaa, sähkösahalle) Solo-saha M5 (tehdaskunnostettu) Käytetty Stihl 064 uudella 40 cm:n terälevyllä ja ketjulla. M5:n ja M7:n erot SAHA M5 M7 Korkeussäätö Sokka reikälevyssä Automaattinen Pituus 5 m 5,5 m Tukkihylly 40 cm 50 cm Pintakäsittely Kovaeloksoitu linjari Kauttaaltaan kovaeloksoitu Lisävarusteet Tietyt Kaikki Säätö Melko helppo Helppo Ulkonäkö Pelkistetty Vakaa ja tyylikäs Jos sinulla on vanha M5-saha, Stihl 064 tai sähkösaha, jonka haluat vaihtaa ota yhteys Logosoliin. Kerromme sinulle keskimääräisen vaihtohyvityksen vaihtaessasi sen uuteen Solo-saha M7:ään. Solo-sahasta riittää iloa eläkkeelläkin. Maanviljelijä Nils-Erik Elmsjö Elmeshultin maatilalta Eksjön laitamilta oli ensimmäisiä smoolantilaisia, joka hankki Solo-sahan. Hän sahasi sillä tarvittavat puutavarat kaikkiin korjattaviin rakennuksiinsa. Eläkeläisenä Solo-sahasta tuli hänelle harrastus. Lue lisää Nils-Erik Elmsjön projektista osoitteesta

9 Sahalaitokset > Sähkösahat 9 Mikä saha sopii parhaiten sinulle? Sähkösahan edut Vannesahan edut Moottorisahan edut Ympäristöystävällinen vaihtoehto työpaikallesi. Hiljaisempi, vahvempi ja helpompi käyttää kuin moottorisaha. Automaattinen syöttö. Sahaa yli kaksi kertaa nopeammin kuin ketjusaha ja sahausrako on vain pari millimetriä. Vannesaha tekee Solo-sahasta erittäin tehokkaan. Bensiinimoottorilla varustetun moottorisahan ansiosta, et tarvitse sähköä työpaikallasi ja voit halutessasi sahata lautoja metsässäkin. SÄHKÖSAHAT Sähkösaha on ympäristöystävällinen vaihtoehto Sähköllä toimiva saha työpaikallesi. Hiljaisempi, vahvempi ja helpompi käyttää. Lisäksi sahaat sillä lähes kaksi kertaa nopeammin kuin moottorisahalla. LOGOSOL-SÄHKÖSAHOJA on kolmea mallia. Mallin E4000 maksimiteho on 8 kw (10,8 hv) ja mallien E5000 ja E kw (13,6 hv). E6000:ssa on lisätuuletin. Se soveltuu erityisen hyvin tehokkaaseen ja pitkäaikaiseen sahaukseen. Kaikissa malleissa on erinomainen ylikuumenemissuoja. Moottorin tasainen käynnin ansiosta ketju ja käyttöpyörä kuluvat vähemmän kuin bensiinikäyttöisessä sahassa. Kaikki mallit on varustettu tehokkaalla öljypumpulla. Sähkösahoissa on sama terälevyn kiinnike kuin Stihl MS660: ssä. Valittavana on useita eripituisia terälevyjä ja ketjutyyppejä. Sahat varustetaan toimitettaessa 40 cm:n terälevyllä ja sitä vastaavalla ketjulla Logosol E Logosol E Logosol E5000 Auto Logosol E Logosol E6000 Auto Tuuletin 90W ABB Tuuletin 90W LS TEKNISET TIEDOT Nimellisteho: 4 tai 5 kw, 380 V Tuuletinmoottori E6000:een: 90W Paino: 32 kg Ketjunopeus: 22,5 m/s Sähköliitäntä: CEE 16A

10 10 Sahalaitokset > Vannesahat Bensiinisahat Logosol-vannesaha tekee Solosahasta entistä tehokkaamman! VANNESAHA Ammattimaisen tehokas vannesaha Logosol BS350 sahaa kaksi kertaa nopeammin kuin ketjusaha ja jättää vain parin millin sahausraon. VANNESAHA ON RAKENNETTU alumiinista valetulle rungolle mahdollisimman pienen painon varmistamiseksi. Myös pyörät ovat alumiinista, mikä takaa nopean liikuteltavuuden ja lyhyen käynnistys- ja pysäytysajan. Vannesaha liikkuu Solo-sahan linjaria pitkin kuulalaakeroidussa kelkassa. Vanne voidellaan ja jäähdytetään vedellä. Pintalaudat kannattaa sahata ketjusahalla, jos tukki on koskenut hiekkaan tai multaan. Myös yli 40 cm:n tukeista täytyy ensimmäiset sahaukset tehdä ketjusahalla. 5 kw:n sähkömoottori on samantyyppinen kuin sähkösahassa E5000, ja se on varustettu kahdella lämpötilavahdilla. Logosol-vannesahan vanteessa on 5 kpl karkaistua 35x1,1 mm:n hampaankärkeä 3/4 jaolla. Vanne- ja ketjusahan yhdistelmä poistaa vannesahan kaksi heikkoutta: vanteen herkkyyden likaiselle puutavaralle ja leveiden sahausrakojen heikon tarkkuuden leveillä sahausraoilla. Bengt-Olov Byström, Logosolin toimitusjohtaja TEKNISET TIEDOT Vannenopeus: 1800 m/min Maks. sahausleveys: 350 mm. Nimellisteho: 5 kw Sähköliitäntä: 380 V 16A Paino: 50 kg Vannesaha BS Vannesahanterä MOOTTORISAHAT Stihlin moottorisahat 2 vuoden Logosol-takuulla Bensiinisahat tekevät sinut riippumattomaksi sähköstä. Stihl MS660 Varmatoiminen ja tehokas myyntimenestys, täydellinen Solo-sahan kumppani. Helppo käynnistää poistoventtiilin ja elastostartin (joustokäynnistimen) ansiosta. Suurin terälevyn pituus 90 cm. Sylinteritilavuus 92 cc. Paino 7,5 kg. Teho 7,1 hv. Toimitukseen sisältyy 40 cm:n Picco-terälevy ja PMX halkaisuketju. Stihl MS880 Sylinteritilavuus 122 cc ja teho 8,6 hv. Tehokas saha paljon tai ylisuuria puita sahaaville, kun sähköä ei ole saatavilla. Tässäkin sahassa on käynnistystä helpottava poistoventtiili. Paino 9,9 kg. Stihl MS361 Hyvä saha Timmerjiggiin tai polttopuiden sahaukseen. Helppo käynnistää poistoventtiilin ja elastostartin (joustokäynnistimen) ansiosta. 62 cc ja 4,6 hv, paino 5,6 kg. Toimitukseen sisältyy 40 cm:n Picco-terälevy ja PMX halkaisuketju Stihl MS Stihl MS Stihl MS880, ilman terälevyä Stihl MS361 Timmerjiggillä

11 Sahalaitokset > Hirsijyrsin 11 JYRSIN Jyrsin Solo-sahaan Hirrestä mökiksi Logosol-jyrsimellä SALVOKSET SYNTYVÄT käden käänteessä Logosol-jyrsimellä. Sahaat hirren nopeasti ja kätevästi ja jyrsit sekä ylä- että alapuolen sahaa tai jyrsintä välillä nostamatta. Erilaisia hirsiä varten on saatavana 3 8 tuuman teriä. SYÖTTÖLAITTEET Tehokas automaattinen syöttö Sähkösahoihin ja Jyrsimeen SÄHKÖTOIMINEN SYÖTTÖLAITE E37 FRICTION tekee Solo-sahan käytöstä mukavampaa ja tuottoisampaa. Lisäksi voit käyttää jyrsintä taso- tai profiilihöyläykseen Logosolin höyläkoneiden terillä. Hirsien sisäpintojen silohöyläys tai katonharjojen ja tolppien profilointi ovat osoittautuneet mielenkiintoiseksi mahdollisuudeksi. Jyrsin voidaan varustaa sähkösyötöllä. TEKNISET TIEDOT 4 uraa profiiliterälle tai tasoterälle Leveys/Halkaisija: 210 mm/72 mm Kierrosluku: 5600 rpm Maks. jyrsinsyvyys: 25 mm Maks. tasohöyläysleveys: 200 mm Paino: n. 32 kg Pistoke: CEE vaiheenkääntimellä Virta: 50Hz 400 V 16A Moottori: 3 kw Kompaktin rakenteen ansiosta jyrsin vie äärimmäisen vähän tilaa linjarilla. Jos jyrsit tukit Logosol-jyrsimellä, saat hirsirungon valmiiksi kolme kertaa nopeammin, kuin jos veistäisit hirret käsin. Tycho Loo, kirvesmies Syöttölaitteen kitkakytkimelle on haettu patenttia ja yksi laitteen suurista eduista on, että voit säätää sahan tai jyrsimen nopeutta syöttöpaineen avulla. Kun vastus pienenee, nopeus kasvaa, ja kun vastus kasvaa, nopeus pienenee. Terälaitteet kuormittuvat tasaisemmin, sillä nopeus pienenee heti, kun ketju osuu oksaan tai tukin paksuun kohtaan. E37 Frictionissa on tukeva ajosilta ja sahaa tasapainottavat tukijalat. Sähkösyötöllä saha ottaa laudan mukaan paluuliikkeeseen. Sopii Logosolin uusiin sähkösahoihin ja jyrsimeen. Katso oheinen symboli. Syöttö voidaan asentaa vanhempiin koneisiin. Syöttöä on helppo siirtää esim. sähkösahan ja jyrsimen välillä yhdellä kädenliikkeellä Hirsijyrsin 3 kw TEE MIELEISESI PROFIILIT! Erikoisteriä käyttämällä voit antaa itsellesi vapaat kädet Teräsarja 6 hirrelle Teräsarja 5 hirrelle Teräluettelo Ilmainen Useimmat unelmat voidaan rakentaa puusta. Bengt-Olov Byström, Logosolin toimitusjohtaja E37 Friction

12 12 Sahalaitokset > Lisävarusteet Varusta Solo-sahasi alkuperäisillä lisävarusteilla 8 Mittatikku 4 1 Sahatuki tukkipiikin alle Kulmatuki kiristysvarrella 10 Tukijalat 7 Siirrettävä sahatuki 3 Tukkirulla 9 Ajosilta 5 Saksituki Syöttölaitteet ks. sivu 11 2 Kulmatuki kiertovarrella 6 Tukkirappu Mattiaksen varustevinkit tehokkaaseen sahaukseen Tukkirullien avulla tukin saa siirretyksi entistä helpommin oikeaan asentoon. Sekä tukkipiikissä olevat että linjariin kiinnitettävät sahatuet ovat erinomaisia lisävarusteita, sillä ne lisäävät sahauksen tarkkuutta. Tukinkääntäjä, ks. sivu 29, on ehdoton lisävaruste kaikille hirsiä käsitteleville. Välttämätön apuväline, jos aiot kääntää tai rullata tukin! Mattias Byström, tuotekehittelijä Sopii: M7 Sopii: M7 Sopii: M3, M4, M5, M6, M7 Sopii: M4, M5, M6 Kulmatuki kiristysvarrella Oiva apuväline särmäykseen, ja kun sahaat tukkia, joka pyrkii putoamaan ulospäin. Kiristysvarsi voidaan kääntää myös täysin pois edestä. Kulmatuki kiertovarrella Tuen voi nostaa 15 cm tukkihyllyn yläpuolelle ja kiristää epäkeskolla. Puristaa tukin erittäin lujasti paikoilleen. Tukeva, eloksoidusta alumiinista valmistettu rakenne. Tukkirulla helpottaa tukkien käsittelyä Tukkirullalla tukki voidaan siirtää sivuttain Solo-sahalle. Tukkirullaa käyttämällä tukki on helppo rullata edelleen tukkihyllylle. Rulla asennetaan poikkipalkkiin tukkirullan eteen Kulmatuki kiristysvarrella Kulmatuki kiristysvarrella M Kulmatuki kiertovarrella Tukkirulla 1 kpl

13 Sahalaitokset > Lisävarusteet 13 Saksituki tarkkaan sahaukseen 4 5 Sopii: M3, M4, M5, M6, M7 Sahatuki tukkipiikin alle Estää pitkien aihioiden päiden roikkumisen. Tukihyllyä voidaan siirtää ¼ tuuman portain. Asennetaan tukkipiikin reikiin. Sopii kaikkiin Solo-sahoihin Sahatuki tukkipiikkiin Jos sahaat usein 4,5 metriä pidempiä tukkeja, suosittelemme saksituen hankintaa. Saksituen avulla lautapaksuus pysyy tarkasti millimetrin sisällä myös pitempiä aihioita käsiteltäessä. Normaalisti tuki on vapautettuna ja riippuu kaukana tukkihyllyjen alapuolelle, mutta kun sahattu pinta on alapuolella ja tukkihyllyt ovat samalla korkeudella, tuen voi kääntää ylös, jolloin se on tarkalleen samalla tasolla kuin tukkihyllyt. Lisälaite parantaa oleellisesti kunkin tukin viimeisten lautojen laatua. Saksituki koostuu tukevista teräskiinnikkeistä ja kahdesta alumiinipalkista. Mukana toimitetaan seikkaperäiset ohjeet. 7 Sopii: M4, M5, M6, M Saksituki X550 (pari) Saksituki X550 (1 kpl) 8 Saksituki asennettuna Solosahaan M7. Sopii: M7 6 Tukkirappu tekee työstä helppoa Tehdäksemme Solo-sahasta vielä entistäkin liikuteltavamman olemme kehittäneet kevyen ja vakaan tukkiportaan, joka voidaan kytkeä kätevästi sahaan. Kun olet rullannut tukin tukkiportaan ensimmäiselle askelmalle, voit ilman suurempaa rehkimistä nostaa tukin seuraaville askelmille ja ylös sahalle. Se osa tukista, joka on tukkirapun ulkopuolella, toimii vastapainona loppuosalle, minkä ansiosta nostettavaksesi jää vain pieni osa tukin painosta. Ylin askelma vapauttaa sinulle lisää tilaa tukinkäsittelyyn sahalla. Sopii: M7 (mutkaheloilla myös malleihin M4, M5, M6) Siirrettävä sahatuki kiinnitetään linjarin alle. Sahatuessa on tukihylly, joka säädetään 1/4 tuuman portain Solo-sahan tukkihyllyjen tapaan. Saat nopeasti lisätuen oikealle tasolle mihin tahansa kohtaan linjarille. Voidaan käyttää sivuttaistukena sahattaessa lyhyitä tai käyriä aihioita. Vaimentaa tärinöitä pitkiä tukkeja sahattaessa Siirrettävä sahatuki 9 Ajosilta Käytännöllinen lisävaruste sähkösahoihin ja vannesahoihin, jotka asennetaan linjariin. Kun saha asetetaan ajosillalle, se tulee oikealle tasolle ja oikeaan suuntaan, ja sitä on helppo siirtää linjarilla. Sisältyy Logosolin sähkösahojen toimituksiin. Sopii: M4, M5, M6, M7 Suvereeni mittatikku Tukkihyllyjen oikean asetuksen varmistava mittatikku on uskomattoman hyvä lisävaruste. Mittatikku on aina suureksi avuksi, mutta se pääsee oikeuksiinsa erityisesti sahattaessa paksujen lankkuja tai käytettäessä 1/8-asteikkoa. Täydentää erinomaisesti sahassa jo olevia asteikkoja Mittatikku M7/kpl 10 Sopii: M4, M5, M6, M7 Tukijalat Kiinteät tukijalat Tukkirappu/pari Ajosilta Tukijalat

14 14 Sahalaitokset > Lisävarusteet Sopii malleihin M4, M5, M6, M7 Kosteusmittari Mittaa puutavaran kosteus, ennen kuin höyläät, maalaat tai rakennat Kosteusmittari Tukijalat Jatkos 0,5 m (ruskea) M7 Jatkos 0,5 m (hopea) Jatkos 1,0 m ilman jalkoja (ruskea) M7 Jatkos 1,0 m jaloilla (ruskea) M7 Jatkos 1,0 m ilman jalkoja (hopea) Jatkos 1,0 m jaloilla (hopea) Keskijatkos 0,5 m M7 Puolipenkki 2,5 m (hopea) M5 Puolipenkki 2,5 m (hopea) M6 Puolipenkki 2,5 m (hopea) M4 Puolipenkki 2,0 m (ruskea) M7 Pidennä sahalaitostasi Pitkien tukkien varmaan sahaukseen. Keskijatkos M7 SOLO-SAHOJEN M2-M7 LINJARIA on helppo pidentää 0,5 tai 1 metriä. M7:ää voidaan pidentää myös keskeltä sahalaitosta 0,5 metriä, jolloin tukkihyllyt tulevat erilleen toisistaan. Linjarin lisäksi tällöin myös säätötuki ja ristipalkki pitenevät. Sahan pidentämiseksi 2,5 m (M7 2 m) on asennettava puoli sahaa tukkinostimella varustettuna. Erittäin pitkiä tukkeja varten voidaan useita Solo-sahoja liittää yhteen. Maailman pisin lankku sahattiin kahdeksalla toisiinsa yhdistetyllä Solo-sahalla. Sopii: M7 Sopii mutkaheloilla malleihin M4, M5, M6 Lankkukenkä Tukkipöydän kiinnitykseen tai itse rakennettavaan tukkirappuun. Lankkukenkä ruuvataan 2 5 lankkuun, minkä jälkeen se voidaan kiinnittää mutkahelaan Lankkukenkä/kpl Sopii: M4, M5, M6 Mutkahelat Mutkahelojen avulla voit asentaa lankkukengän tai tukkirapun kaikkiin vanhempiin Solo-sahoihin (M4 - M6). Asennetaan vaakapalkin ja lyhyen jalan väliin heloissa olevista rei istä. Päästä luomisvoimasi valloilleen ja koe aitoa puuiloa Logosolin tuotteilla! Katarina Byström Markkinointi ja asiakaspalvelu Mutkahelat/kpl Pyörösahauslisälaite Sahaa tukit 16 kantilta. Tukin suurin läpimitta 300 mm. Sopii malleihin M3, M4, M5, M6, Pyörösahauslisälaite

15 Sahalaitokset > Lisävarusteet 15 Comfort-paketti tekee sähkösahastasi paremman Mikä ero! Nopeampi, helpompi ja paljon kätevämpi Vapaakytkentäkammen, pyöräsarjan ja vaihderullan sisältävällä Logosolin Comfortpaketilla voit uudistaa vanhemman E5000- sähkösahasi. Paketti lisää syöttönopeutta, sähkösaha liukuu lähes kitkattomasti ja saha on kevyempi vetää takaisin. Comfort-paketin osat ovat sisältyneet E5000- ja E6000- sahoihin keväästä 2003 lähtien (Ei Automalliin). Voit ostaa osat myös erikseen Comfort-paketti sähkösahaan Vapaakytkentäkampi Vaihderulla Pyöräsarja Vaihderulla Tee sähkösahastasi kaksivaihteinen. Lisää syöttönopeutta tarvitsematta veivata nopeammin. Täydellinen Pyöräsarja Lisää syöttönopeutta ja helpottaa sahan takaisinvetoa. Vapaakytkentäkampi Vapaakytkettävä syöttökampi. Saha on kevyempi vetää takaisin. Lue lisää, miten hedeniläinen Patrik säästää rahaa Solo-sahalla osoitteesta Solo-saha on minun säästöpossuni Patrik Internet > Poikkea sivuillamme Internetissä! Sadat henkilöt käyvät Logosolin kotisivulla päivittäin. Sieltä voit ostaa sahan, tilata uusia ketjuja, katsoa esittelyvideoita useimmista päätuotteistamme ja ladata kätevästi koneellesi luetteloita ja kampanjatarjouksia. Luottamus Yksi Logosolin kotisivujen päätavoitteista on, että sivujen on tarjottava niillä vieraileville tietoa ja turvaa, joiden ansiosta he haluavat tulla Logosolin asiakkaiksi. Saha ostoskoriin Logosolin Internet-kauppa avattiin huhtikuussa Tänä päivänä suuri osa myynnistämme tapahtuu verkossa. Ostetuimpia tuotteita ovat terälevyt ja ketjut, mutta myös sahat, höylät ja nippusahat löytävät tiensä ostoskoriin. Älä unohda uutiskirjettä! Lähetämme joka kuukausi uutiskirjeen sähköpostitse sen tilaajaksi rekisteröityneille. Ilmoittamalla sähköpostiosoitteesi saat meiltä tarjouksia, vinkkejä ja uutisia sisältävän uutiskirjeen. Nähdään netissä! Kaikkea tätä voit tehdä kotisivullamme! Katsella esittelyvideon päätuotteistamme Ladata koneellesi luetteloita, käsikirjoja, kampanjatarjouksia Rekisteröityä Logosolin uutiskirjeen tilaa jaksi Ostaa Internet-kaupastamme Lukea kaiken tuotteistamme Ilmoittautua kursseillemme Nähdä ajankohtaisten messujen ja esittelyjen ajat ja paikat Lukea reportaaseja ja uutisia Saada neuvoja ja vinkkejä pienimittakaavais esta puunjalostuksesta Myös me kotisivun tekijät sahaamme myös Solo-sahalla Robert, web-kehittäjä

16 16 Sahalaitokset > Viilat ja hiomakoneet VIILAUSVARUSTEET Viilaa ajoissa Viilaa ketju, ennen kuin se tylsyy OPI TUNNISTAMAAN MERKIT, jotka paljastavat, että ketju alkaa tylsyä. Jos viilaat ketjun, ennen kuin se ehtii tylsyä, muutama kevyt veto kuhunkin leikkuuhampaaseen riittää. Ketju ja terälevy eivät kulu lähes lainkaan, kun ketju on terävä. Jos ketju on vaurioitunut tai huonosti viilattu, se voi sahata vinoon. Näin voi käydä myös silloin, kun ketju-uran reunat ovat niin kuluneet, että ketju painuu ohjausuran pohjaan. Varmista myös, että ura on suora tarkastamalla terälevyn ja vastasahatun pinnan välinen etäisyys, kun saha vedetään takaisin. Kun ketju sahaa vinoon, ketju-uran reunat kuluvat epätasaisesti ja myös ketju ohjautuu väärin. Ketju-uran reunat voidaan viilata UKF-kulmaviilalla. VIILAUSOHJAIN PFERD Halkaisija Sopii ketjuun Tuotenro 4,0 mm 3/8 Picco ,8 mm.325, 3/8 Picco ,5 mm 3/8, Hinta PYÖRÖVIILA LATTAVIILA Viilausohjain Tuotenro Hinta Tuotenro Hinta 4,0 mm ,8 mm ,5 mm Pieni ketjuhiomakone Erinomainen penkkihiomakone sahaketjuille. Helppo käyttää tehokkaaseen ja oikeaan hiontaan. Sisältää molemmat hiomalaikat. 220V, 63W r/min Ketjuhiomakone Hiomalaikka 3,2 Picco Hiomalaikka 4,7 3/8, 0325 Viilauspuristin, Pferd-viilausohjain ja terävät pyöröviilat parhaat välineet ketjun pitämiseksi veitsenterävänä. Logosol suosittelee 4,8 mm:n pyöröviilaa Picco-ketjuille UKF-kulmaviila Suuri ketjuhiomakone Ammattikone vaativille. Nopea ja oikea hionta kaikille ketjutyypeille. Sisältää molemmat hiomalaikat. 220V, 180W r/min. Viilasegmentti UKF-kulmaviilaan Viilauspuristin 39 cm Ketjuhiomakone Hiomalaikka 3,5 Picco Hiomalaikka 4,5 3/8, 0325 Suuren ketjuhiomakoneen edut pieneen verrattuna Pienempi kierrosluku Vakaampi Mahdollisuus säätää kaikki kulmat Bengt-Olovin viilausvinkit: Viilaa, ennen kuin työ käy raskaaksi! Sahaaminen tylsällä ketjulla altistaa terälaitteet suurille rasituksille. Ketju on viilattava, ennen kuin se tylsyy. Viilaa mukavasti! Viilaaminen on helpompaa mukavassa työasennossa. Kiinnitä moottorisahan terälevy tukkipuristimella viilauksen ajaksi. Käytä sähkösahan käsin viilauksessa viilauspuristinta. Älä unohda vaihtaa käyttöpyörää! Parasta on käyttää neljää ketjua vuorotellen yhdessä ketjupyörässä, ja vaihtaa koko sarja, kun ketjut ovat kuluneet loppuun. Viilaa terälevy UKF-kulmaviilalla Jos ketju on vioittunut, terälevy voi kulua vinoksi. Viilaa ketju-uran reunat tasakorkeiksi UKF-kulmaviilalla. LOGOSOL-ketjuöljy Logosol on yhteistyössä erään ketjuöljyjen asiantuntijan kanssa testannut ja kehittänyt oman ketjuöljysekoituksen, jolla on erittäin hyvä kiinnittyvyys. Öljy pysyy terälevyssä huomattavasti paremmin kuin muut kokeilemamme öljyt. Tämä pidentää terälaitteiden kestoikää Ketjuöljy 10 l Ketjuöljy 1 l

17 Sahalaitokset > Terälevyt ja ketjut 17 Logosol-terälevy tekee parempaa jälkeä Sahoihin Stihl 036/064/066/MS361/MS660 ja Logosol E4000/E5000/E6000 LOGOSOL-TERÄLEVY on valmistettu homogeenisesta teräskappaleesta, mikä tekee siitä hieman tavallista jäykemmän. Sahaketjun ura on jyrsitty ja sen mittatarkkuus on erittäin hyvä, mikä vähentää sahauspinnan aaltokuvion vaaraa ja pidentää kestoikää. LOGOSOL-TERÄLEVY 3/8 Logosol-terälevyt muihin moottorisahamerkkeihin HALKAISUKETJU cm tuumaa Tuotenro Tyyppi Uraleveys Hinta Tuotenro Hinta LOGOSOL 1,3 Picco LOGOSOL 1,3 Picco LOGOSOL 1,3 Picco LOGOSOL 1,3 Picco LOGOSOL tietää, mikä terävarustus sopii juuri sinun moottorisahaasi. Soita meille. Vaihtoehtoisesti voit katsoa, onko moottorisahassasi, terälaitteessa tai vanhassa terälevyssä merkintä 095 tai 009. Jos löydät tämän merkinnän, voit tilata terälevyt ja ketjut alla olevan mukaisesti. Muista myös vaihtaa 3/8 ketjupyörä. Ks. sivu 18. TERÄLEVY 3/8 HALKAISUKETJU KATKAISUKETJU cm tuumaa Tuotenro Kiinnike Uraleveys Hinta Tuotenro Hinta Tuotenro Hinta D009 1,3 Picco D009 1,3 Picco A095 1,3 Picco A095 1,3 Picco Stihlin terälevyt ja ketjut Sahoihin Stihl 036/064/066/MS361/MS660 ja Logosol E4000/E5000/E6000 STIHL-TERÄLEVY 3/8 HALKAISUKETJU KATKAISUKETJU cm tuumaa Tuotenro Tyyppi Uraleveys Hinta Tuotenro Hinta Tuotenro Hinta Rollomatic (1) 1,3 Picco Rollomatic (1) 1, Rollomatic (1) 1,3 Picco Rollomatic (1) 1,3 Picco Rollomatic (1) 1,3 Picco Rollomatic (1) 1,3 Picco Rollomatic (1) 1, Rollomatic (1) 1, Rollomatic (1) 1, Rollomatic (1) 1, Kaatosahojen terälevyt.325 jaolla TERÄLEVY.325 KATKAISUKETJU cm tuumaa Tuotenro Valmiste Uraleveys Hinta Tuotenro Hinta Stihl 1, Oregon 1,

18 18 Sahalaitokset > Varaosat: Sähkösahatar, Solo-sahat Varaosat sähkösahoihin Tuotenro: Tuote Hinta: Syöttöliina (8 m) Tähtipyörä Poly V-hihna Öljysäiliön korkki siivilällä Öljypumpun pyörä Öljypumppu Terälevyn aluslevy - ylempi Terälevyn mutteri Terälevyn ruuvi Suojakaari Sähkösahan liukulista Sähkösahan varaosasarja Varaosasarja Logosolin sähkösahoihin Poly V-hihna, 2 syöttöliinaa, 2 liukulistaa kelkkaan, 1 öljypumpun pyörä, 2 terälevyn ruuvia ja mutteria sekä neljä pientä peltiruuvia. Ilmoita, onko sahassasi sähkösyöttö. Ketjupyörät, kehäpyörät ja tähtipyörät kaikkiin sahoihin Tuotenro: Tuote: Hinta: Ketjupyörä Stihl 064/066 3/ Ketjupyörä Stihl 064/066 3/8-7 Picco Tähtipyörä 3/8-8 E /E20/E Kehäpyörä 3/ /088/064/066/MS Kehäpyörä 3/8 Picco Small 026/ Kehäpyörä 3/8-8 Small Oregon Aloituspaketti Solo-sahaan 4 ketjua 40 cm:n terälevyyn, 1 kpl viilauspuristin, 1 kpl tuplaviila, 6 kpl pyöröviilaa, 1 kpl veitsi Aloituspaketti Solo-sahaan Varaosat Solo-sahoihin Myymme vain harvoin varaosia Solo-sahaan yksinkertaisesti siitä syystä, että sahamme ovat niin kestäviä. Mutta osia on pahan päivän varalle. TUOTENUMERO NIMIKE MALLI HINTA Sokka ketjulla (6 mm) 3, Sokka ketjulla (8 mm) 5, Moottorisahan kelkka suojalla 5, Tukkipiikki 2,3,4,5,6, Muovivälike tukkipiikkiin Muovivälike tukkipiikkiin 5,6, Ristituki (2x1990 mm) 3,4,5, Ristipalkki Päätetuki, soikeat reiät 2,3,4,5,6 (1240 mm) Päätetuki (1240 mm) 2,3,4,5, Keskituki (960 mm) 2,3,4,5, Mutkatuki (500 mm) 2,3,4,5, Linjarituki Mutkahela Sahajalusta 1,2,3,4,5, Sahajalusta Ohjauskisko Ohjauskisko 5, Nostoliina (2,15 m) 1,2,3,4, Nostoliina (2,75 m) Nostoliina (2,05 m) Moottorisahan syöttöliina (8,0 m) Kaikki Sähkösahan syöttöliina (8,0 m) Kaikki Syöttöliina, AUTO 6 mm Hinta/m Kaikki Syöttöliinasuppilo 4,5, Syöttöliinasuppilon mutteri 4,5, Muoviholkki, valkoinen 3,4,5, Muoviholkki, musta 2, Syöttöliinapyörä Kaikki Tukkihylly 4,5, Tukkihylly Tukkihyllyn ohjauspalikka Tukkihyllyn ohjauspalikka 4,5, Tukkihyllyn ohjauspalikka 2, Holkin muovilista 4,5, Holkin muovilista Vääntöjousi Sahakelkan muovilista 4 (pyöristetyt kulmat) Sahakelkan muovilista 2,3 (poraamaton) Sahakelkan muovilista 5,6, Tukkipiikin muovilista Tukkipiikin muovilista 2, Tukkipiikin muovilista 5,6, Solo-mutteri Stihl 064/066 Kaikki Solo-mutteri Stihl 084 Kaikki

19 Sahalaitokset > Varaosat: Sähkösahat, Solo-sahat 19 M2 - M7 Linjari Tukkipiikki Puolan pidin Suojakaari Tukkihylly Poikkipalkki Kulmatuki Kelkka Solo-saha M7 Linjarituki Pitkä tukijalka Nostopalkki Ristipalkki Holkki Sahajalusta Lyhyt tukijalka Tukkipiikki Suojakaari Linjari Ohjauskisko Päätetuki (soikea reikä) Puolan pidin Tukkihylly Keskituki Kulmatuki Poikkipalkki Kelkka Päätetuki Ristituki Holkki Solo-saha M5 Pitkä tukijalka Korkeussäätö Reikälevy Mutkatuki Sahajalusta Lyhyt tukijalka Mitä mallia Solo-sahasi on? Malliopas sahoihin M1 - M7. Solo-sahoja on esittelyvuodesta 1988 lähtien jatkuvasti kehitetty, joten tietyistä osista on useita eri versioita. Taulukon avulla voit tarkistaa, mitä mallia käytät. MALLI OSTOPÄIVÄ TUNNUSMERKIT M1 XX XX XX Sahan pituus 3,5 m. M Sokka 5 mm. 5-reikäinen reikälevy. M Sokka 6 mm. 5-reikäinen reikälevy. M Sokka 6 mm. 4-reikäinen reikälevy. M XX XX XX Sokka 8 mm. 4-reikäinen reikälevy. M XX XX XX Pikanostosalpa ja ohjausvarsi. M Ruskea. Asiakkaamme ovat ystäviämme! Byströmin perhe

20 20 Höylät > Solo-höylä SH230 Solo-höylä halkaisee, höylää ja pr Nopea paksuuden asetus vivulla. Kiinnike puiselle tai teräksiselle syöttö- ja poistopöydälle. Dimensioiden asetus vie vain muutaman minuutin. Laaja valikoima profiiliteriä. Terän uudelleenasetus vie vain 5 10 minuuttia. 100 mm:n liitäntä purui murille r/min kierrosnopeus takaa erittäin hienon pinnan. Ruostesuojattu ulkokäyttöön, minimaalinen huoltotarve. Halkaisusahaus, tasohöyläys ja profilointi voidaan tehdä samalla kertaa tai erikseen. Kultainen kirves palkinto parhaasta puuntyöstökoneesta Land Lantbruk - lehdeltä, Elmialta ja Skogsägarnalta. Helppo säätö selkeillä astei koilla, joissa 1 mm:n portaat. Enimmäismitat 230x52 mm. Lisävaruste: säädettävä syöttö 2 12 m/min. SH230 on varustettu syöttö- ja poistopöydällä sekä pyörällisillä tukijoilla. Logosol SH230 jokaisen puusepän ja käsityöläisen ehdoton hankinta. SOLO-HÖYLÄ KUULUU jokaisen sahan omistajan ja puusepän varusteisiin. Se on monipuolinen kone, joka mitoittaa, halkaisee, tasohöylää ja profiloi. Kun totut koneen suureen kapasiteettiin ja mahdollisuuksiin, sinun on vaikea tulla toimeen ilman sitä. Solo-höylä tasohöylää ja sahaa puutavaran määrämittaan samalla kertaa 230 mm leveän kutterinsa ansiosta, jossa sahanterä on asennettu suoraan kutterin sivulle. Kutteri ja sahanterä pyörivät 6000 kierrosta minuutissa, mikä takaa erinomaisen pinnan sekä höylättäessä että sahattaessa. Logosolin höylänteräluettelossa on runsaasti esimerkkejä mahdollisista profiileista. Profiiliteriä voidaan käyttää yhtä aikaa tasohöylänterien ja sahanterän kanssa. Solohöylällä ura ja pontti voidaan tehdä jopa 5 cm leveään paneeliin. Tätä leveämpiin paneeleihin voidaan tehdä nk. puolipontti. TEKNISET TIEDOT Tasohöyläysleveys maks. 230 mm Tasohöyläyskorkeus maks. 52 mm Profiilisyvyys maks. 15 mm Kutterin kierrosluku 6000 r/min Sahanterän kierrosluku 6000 r/min Sahanterän halkaisija 180 mm Kokonaisteho 3,2 kw Syöttönopeus 5 m/min Sähköliitäntä 3-vaihe, 400 V, 16A Paino 90 kg Korkeus, pituus, leveys 600, 700, 600

21 Höylät > Solo-höylä SH ofiloi samalla kertaa Tasohöyläys ja dimensiohöyläys Solo-höylää käytetään yleisimmin taso- ja dimensiohöyläykseen. Saat oikeanlevyistä ja samalla tasohöyläyttyä puutavaraa. Jos kaikki neljä sivua halutaan työstää, aihio ajetaan koneen läpi kaksi kertaa. Korkeus- ja leveysasetus tapahtuu kahdella yksinkertaisella työvaiheella. Nysågat-asiakaslehtemme toimittaja Janne Näsström on tyytyväinen Solo-höyläänsä. Lue koko artikkeli osoitteesta Leveys ja paksuus asetetaan kahdella yksinkertaisella työvaiheella. Sahanterä halkaisee ja samalla aihio tasohöylätään. Profilointi Solo-höylällä Tuloksena on täsmälleen määrittämiesi mittojen mukainen tuote. Jos kaikki neljä sivua halutaan työstää, aihio ajetaan koneen läpi kaksi kertaa. Toinen käyttökohde on profilointi. Solo-höylällä valmistat helposti tavallisesta höyläämättömästä lankusta arvokkaita paneeleja, katto- ja lattialistoja, ovi- ja ikkunakarmeja yms. Profiiliterät ovat HSSlaatua ja pysyvät terävinä juoksumetriä. Terät voidaan teroittaa 5-10 kertaa. Jos sinulla ei ole omaa metsää tai aiempaa kokemusta pienimuotoisesta puunjalostuksesta, kannattaa aloittaa Solo-höylällä. Se on kone, josta on todella hyötyä. Profiiliterä asennetaan kutteriin. Leveys ja paksuus asetetaan kahdella yksinkertaisella työvaiheella. Terä halkaisee aihion määräleveyteen ja samalla profiiliterä jyrsii. Tavallisesta höyläämättömästä lankusta olet nyt saanut arvokkaan höylätyn tuotteen Solo-höylä SH : Tukijalat SH 230:een 790:- Syöttö- ja poistopöytä, teräs/kpl 998:- Pyöräsarja, 4 lukittavaa pyörää 562:- Teräsarja SH :- Logosolin teräluettelo Muita lisävarusteita sivuilla Ilmainen Solo-höylä on paras kaverini! Bengt-Olov Byström, Logosolin toimitusjohtaja Osallistu höyläyskurssille! Ota kaikki irti höyläinvestoinnistasi! Logosolin höyläyskurssien asemointiharjoituksilla pääsee nopeasti alkuun. Kurssilla opetetaan mm. asemointia, erilaisten listojen ja profiilien höyläystä sekä omien profiilien piirtämistä. Kursseilla opetetaan sekä Paneelihöylän PH260 (sopii myös DH410:n omistajille) että Solo-höylän käyttöä. Lue lisää Logosolin kurssitarjonnasta sivulta 30. Kurssiohjelman löydät osoitteesta

22 22 Höylät > PH260 Logosol PH260 ammattihöylä Neliterähöylä nopeutta ja hyvää höyläystulosta vaativalle. Portaattomasta syötöstä on kaksi vaihtoehtoa: 2-12 m/min ja 4-24m/min. Suurena etuna on, että voidaan valita suurempi kapasiteetti (nopeampi syöttö) tai hienompi pinta. Höylän ohjaus on helppoa käyttöpaneelista. Kuttereiden erillinen käynnistys. PANEELIEN JA LISTOJEN valmistus sahatusta puutavarasta on helppoa ja edullista. Logosol PH260 tasohöylää ja profiloi kaikilta neljältä sivulta samalla kertaa. Sillä on nopea ja helppo höylätä kaikki mahdolliset vakio- ja erikoisprofiilit. Höylä on erittäin helppo asemoida uudelleen. Siksi se soveltuu myös lyhyiden toimituserien höyläykseen. PH260 eroaa perinteisistä moniterähöylistä siinä, että ylä- ja alakutterit on kiinnitetty molemmista päistä. Tämän ansiosta kone on erittäin vakaa, vaikka paneelihöylän kutterit ovat huomattavasti leveämmät kuin useimmissa isoissa höyläkoneissa. Höyläystaso, johon alakutteri ja sivukutterit on laakeroitu, on valmistettu kestävästä valuraudasta. Konejalusta on valmistettu 4 mm:n teräslevystä. Sileämpää et saa Logosolin paneelihöylällä ja miljoonaluokan teollisuuskoneella höylätyn laudan välillä ei huomaa eroa. Erona on ainoastaan, että kalliimpi höylä on Helppo pöydän korkeussäätö. nopeampi. PH260:lla pystyt höyläämään noin 500 juoksumetriä tunnissa. Isojen teollisuushöylien kohdalla puhutaan useista kilometreistä. Logosolin 2 vuoden takuu on voimassa myös koneille, jotka ovat jatkuvassa teollisessa käytössä. Koneen toimintavarmuus on erinomainen mm. lämpövahtien ansiosta, jotka suojaavat jokaista 5 sähkömoottoria ylikuormittumiselta. Laaja profiilivalikoima Logosolin paneelihöylä pystyy höyläämään niin hirsiä kuin taulunkehyksiäkin. Terän voit valita laajasta vakioterävalikoimasta tai tilata omia erikoisprofiileja. Sekä vakio- että erikoisterät ovat hinnaltaan erittäin edullisia. Myös syville muodoille Kutterit soveltuvat useille erilaisille profiileille, minkä ansiosta pystyt leikkaamaan syviä ja kauniita muotoja. Lisäksi PH260 höylää erittäin hyvin myös väärin sahattua puutavaraa. Yläkutteri pystyy höyläämään 8 mm plus profiililisän ja sivukutterit vielä enemmän. Soveltuu useille kutterijärjestelmille Toimitettaessa höylä on valmis dimensiohöyläykseen. Ylä- ja alakutteri on varustettu HSS-tasohöylänterillä ja sivukutterit 50 mm:n HSS-tasoterillä. Sivukuttereiden karahalkaisija on 30 mm, joten voit valita kutterin myös markkinoiden monista muista kutterijärjestelmistä. Asiakkaamme Monet asiakkaamme ovat hankkineet paneelihöylän ainoastaan omaan käyttöönsä. Yhä useammat tekevät sillä nykyään jonkin verran myös tilaustöitä. PH260:n vuosikustannukset saa katetuksi höyläämällä vuodessa muutaman tunnin maksua vastaan. Suurimpana asiakasryhmänä ovat puunjalostuksen tai rakennustavarakaupan pienyritykset. TEKNISET TIEDOT 4 sivun höyläys Leveys mm Korkeus mm 2 sivun höyläys Leveys 300 mm Korkeus mm Tasohöyläys (vaatii asennuksen) Leveys 410 mm Korkeus 230 mm Ylempi vaakakutteri Halkaisija 72 mm Leveys 410 mm Teho 3kW Kierrosluku 6000 r/min Lastukoko Maks. 8 mm Profiilisyvyys Maks. 10 mm Alempi vaakakutteri Halkaisija 72 mm Leveys 300 mm Teho 3 kw Kierrosluku 6000 r/min Lastukoko 0-4 mm Profiilisyvyys maks. 5 mm Sivukutterit Kara-akseli halkaisija 30 mm Kutterin korkeus Maks. 100 mm Halkaisija Maks. 140 mm Teho 3 kw Kierrosluku 6000 r/min Leikkuusyvyys Maks. noin 30 mm Mukana tulevat vakiokutterit Tyyppi TB90, teräs Rungon halkaisija 90 mm Rungon korkeus 40 mm Tasoterä HSS Terän leveys 50 mm Syöttö Teho 0,18 kw Syöttönopeus Vakio 2-12 m/min Valinnainen 4-24 m/min Sähköjärjestelmä Kosteussuojattu IP54 Kokonaisteho 12,2 kw Sähköliitäntä 3-vaihe, 380 V, 16 A Pituus, leveys 1100x900 mm Korkeus 970 mm Paino 370 kg

23 Höylät > PH jatkuvaan käyttöön 30 mm:n kara-akselit, laaja valikoima profiiliteriä. Terän uudelleenasemointi vie vain minuuttia. Helppo asetus. Selkeät asteikot 0,1 mm:n portain. 16 A Eurooppa-liitin. Höylämme ovat setelipainoja Bengt-Olov Byström Logosolin toimitusjohtaja Syöttöpöydän pienikitkainen lujite takaa ongelmattoman syötön. Ruostesuojattu ulkokäyttöön, minimaalinen huolto. Viiden moottorin erillinen käynnistys. Isot ikkunat. Prosessia helppo valvoa r/min kierrosnopeus takaa erittäin hienon pinnan Paneelihöylä PH 260 sis. portaaton syöttö 2-12 m/min Paneelihöylä PH 260 sis. portaaton syöttö 4-24 m/min Metrilaskuri Logosol PH260 varustettuna portaattomalla syötöllä sekä syöttö- ja poistopöydällä Syöttöpöytä hinta/kpl Pyöräsarja, 4 lukittavaa pyörää Syöttö 2-12 m/min Syöttö 4-24 m/min Teräluettelo Ilmainen PARAS PIENIMUOTOISEEN PUUNJALOSTUKSEEN! Logosolin Paneelihöylä on kehitetty erityisesti pienimuotoiseen puunjalostukseen. Se on taloudellisempi ja sopii useimmissa tapauksissa paremmin pienimuotoiseen toimintaan kuin käytetty teollisuushöylä. PH260:n hankinta parantaa usein merkittävästi kannattavuutta esim. yrityksissä, jotka sahaavat puutavaraa pienessä mittakaavassa. Bengt-Olov Byström, toimitusjohtaja

24 24 Höylät > DH410 Logosol DH410 Kaksikutterihöylä, joka tasohöylää 410 mm leveyteen asti Helppo asetus selkeillä asteikoilla, joissa 0,1 mm:n portaikko. Ruostesuojattu ulkokäyttöön. Minimaalinen huolto. 16 A Eurooppa-liitin. Kolmen moottorin erillinen käynnistys. Syöttöpöydän pienikitkainen lujite takaa ongelmattoman syötön. KAKSIKUTTERIHÖYLÄ TASOHÖYLÄÄ 410 MM leveydeltä ja 260 mm paksuudelta. Sivukutteri höylää maks. 100 mm:n paksusta puutavaraa. Voit tehdä kaikkea pienistä listoista tukkeihin. Neljän sivun höyläämiseksi aihio on ajettava koneen läpi kaksi kertaa. Laaja profiiliterävalikoima Vakioteriä löytyy laaja valikoima, ja lisäksi on mahdollista tilata erikoisprofiileja. Terät ovat erittäin kohtuuhintaisia. Kutterit sopivat useille eri profiileille. Tämän ansiosta höylä pystyy leikkaamaan syviä ja kauniita muotoja. DH410 höylää erittäin hyvin myös väärin sahattua puutavaraa. Yläkutteri pystyy höyläämään kerralla 8 mm plus profiililisän. Sivukutteri leikkaa vielä enemmän. Toimitettaessa höylä on asemoitu dimensiohöyläykseen, yläkutterissa on HSS-tasohöylänterät ja sivukutterissa 50 mm:n HSS-tasoterä. Sivukutterin 30 mm:n karahalkaisijan ansiosta voit valita kutterin myös monien muiden valmistajien valikoimasta Kaksikutterihöylä DH r/min kierrosnopeus takaa erittäin hienon pinnan. Suurin höyläysmitta 410x260 DH410-kaksikutterihöylä 2-12 m/min syötöllä Syöttöpöytä hinta/kpl Kaksikutterihöylä on todellinen tasohöylä, jonka leveys on peräti 410 mm, ja samalla täysverinen profiilihöylä, jolla voi tehdä kaikkia mahdollisia vakio- ja erikoisprofiileja. TEKNISET TIEDOT TASOHÖYLÄYS Leveys maks. 410 mm Korkeus maks. 260 mm 2 SIVUN HÖYLÄYS Leveys maks. 325 mm Korkeus maks. 100 mm Vaakakutteri Halkaisija Leveys Teho 72 mm 410 mm 3 kw Kierrosluku 6000 r/min Lastukoko maks. 5 mm Profiilisyvyys maks. 10 mm Sivukutteri Kara-akseli 30 mm Kutterin korkeus maks. 100 mm Halkaisija maks. 140 mm Teho 3 kw Kierrosluku 6000 r/min Leikkuusyvyys Maks. noin 30 mm Mukana tulevat terät ja kutterit 2 tasohöyläysterää HSS 410 mm Sivukutteri TB90, teräs Halkaisija 90 mm Korkeus 40 mm Vaakakutteri Halkaisija 72 mm Leveys 410 mm Terä HSS 410 mm Syöttö Teho 0,18 kw Syöttönopeus Vakio 6 m/min. Valinnainen 2-12 m/min. Sähköjärjestelmä Kosteussuojattu IP54 Kokonaisteho 6,2 kw Sähköliitäntä 3-vaihe, 380 V, 16A Pituus, leveys 1000x840 mm Korkeus 1230 mm Paino 225 kg

PALAX KLAPIKONEMALLISTO

PALAX KLAPIKONEMALLISTO COMBI M II - 3 KS 35-6 POWER 70S - 10 POWER 100S - 14 PALAX KLAPIKONEMALLISTO Yhteiset ominaisuudet Poistokuljetin Yhteinen ominaisuus kaikille koneille on nyt uudistettu 4,3 m pitkä ja 0,2 m leveä taittuva

Lisätiedot

ihmiset etusijalle! SANO asettaa Akkutoimiset porraskiipijät

ihmiset etusijalle! SANO asettaa Akkutoimiset porraskiipijät Akkutoimiset porraskiipijät ihmiset SANO asettaa etusijalle! LIFTKAR PT PORRASKIIPIJÄT LIFTKAR PT ON TURVALLINEN PORTAISSA JA HELPPOKÄYTTÖINEN. ELÄMÄNLAATU ON ELÄMÄSTÄ NAUTTIMISTA TÄYSILLÄ JA YHDESSÄ

Lisätiedot

Käyttöohje/ohjekirja Sahalaitteisto E 4000 / E 5000 / E6000. Tuotteita pienimuotoiseen puunjalostukseen

Käyttöohje/ohjekirja Sahalaitteisto E 4000 / E 5000 / E6000. Tuotteita pienimuotoiseen puunjalostukseen Käyttöohje/ohjekirja Sahalaitteisto E 4000 / E 5000 / E6000 Tuotteita pienimuotoiseen puunjalostukseen Kiitos kun valitsit laitteesi LOGOSOLILTA LOGOSOL aloitti 1988 Solosahan valmistuksen ja on siitä

Lisätiedot

TEHNIKA tukkivannesahat

TEHNIKA tukkivannesahat TEHNIKA tukkivannesahat 2016 Maahantuonti ja myynti Veistokone-fi Espoo myynti@veistokone.fi 040-779 8800 Tehnika tukkivannesahat TEHNIKA AUCE TEHNIKA AUCE on Latvialainen yhtiö, joka on perustettu vuonna

Lisätiedot

www.schilling-fn.de Suomi Tuotevalikoima Alumiini-pukkinosturit Muuta Lisätarvikkeet Erikoisvalmisteet

www.schilling-fn.de Suomi Tuotevalikoima Alumiini-pukkinosturit Muuta Lisätarvikkeet Erikoisvalmisteet Suomi Alumiini-pukkinosturit Muuta Lisätarvikkeet Erikoisvalmisteet Tuotevalikoima Alumiinipukkinosturit Muuta Lisätarvikkeet Erikoisvalmisteet 1 2 Pääkirjoitus Hyvää päivää!... ideasta valmiiseen tuotteeseen...

Lisätiedot

USKOMATTOMAT HINNAT - TEE ELÄMÄSI PARHAAT

USKOMATTOMAT HINNAT - TEE ELÄMÄSI PARHAAT Tee kannattava kauppa USKOMATTOMAT HINNAT - TEE ELÄMÄSI PARHAAT 1130 Todella hieno kauppa - Osta hyvä kone, hyvään hintaan, josta sinulle on iloa vuosiksi. 10140 Hinta 16.5. jälkeen: 11270 Tee hyvät Tästä

Lisätiedot

Puhdasta joka käänteessä

Puhdasta joka käänteessä BR 35 /12 C Puhdasta joka käänteessä Yhdistelmäkone BR 35/12 C Ennennäkemätön ketteryys Koskaan aikaisemmin ei ole siivouskone ollut yhtä ketterä ja kevyt ohjata - Berliinin CMS-messuilla palkittu BR 35/12

Lisätiedot

F75E ALKUPERÄINEN OHJEKIRJA

F75E ALKUPERÄINEN OHJEKIRJA ALKUPERÄINEN OHJEKIRJA 2 KÄYTTÖ SWEPAC F75E Koneella tiivistetään soraa ja hiekkaa pienissä rakennustöissä, kuten valmistaessa alustaa betonikiville tai puutarhojen kivilaatoille. Koneen kompakti muotoilu

Lisätiedot

TUOTE & ASENNUS OPAS 2011

TUOTE & ASENNUS OPAS 2011 TUOTE & ASENNUS OPAS 2011 1 一 Asennusopas ulkolattiat 1 Malli: Asennus FINA021 1.1 Tuotteen lyhyt johdanto: 1.1.1 Tuotteen muoto: Kiillotettu 1.1.2 Tuoteen profiili: Sileä 1.1.3 Tuotteen soveltaminen:

Lisätiedot

Tarkka, kapea rakenne, nyt myös ilman sähköjohtoa Kaikkien aikojen paras akku-upotussahamme Akku-upotussaha TSC 55

Tarkka, kapea rakenne, nyt myös ilman sähköjohtoa Kaikkien aikojen paras akku-upotussahamme Akku-upotussaha TSC 55 Tarkka, kapea rakenne, nyt myös ilman sähköjohtoa Kaikkien aikojen paras akku-upotussahamme Akku-upotussaha TSC 55 Uuden aikakauden upotussaha: uusi kaksoisakkukonseptilla varustettu TSC 55 Uusi akku-upotussaha

Lisätiedot

Tarkista puunrunko lian, kivien ja vanhojen ruuvien varalta estääksesi sahan ketjua rikkoutumasta.

Tarkista puunrunko lian, kivien ja vanhojen ruuvien varalta estääksesi sahan ketjua rikkoutumasta. LUE SEURAAVAT OHJEET HUOLELLISESTI ENNEN KUIN KÄYTÄT UUTTA GRANBERG-SAHALAITOSTA. SÄHKÖTYÖKALUJEN, KUTEN MOOTTORISAHOJEN, KÄYTTÖ VOI OLLA VAARALLISTA JA TUO MUKANAAN LOUKKAANTUMISEN TAI KUOLEMAN VAARAN.

Lisätiedot

Nopea, kätevä ja luotettava kahviratkaisu itsepalveluun

Nopea, kätevä ja luotettava kahviratkaisu itsepalveluun Nopea, kätevä ja luotettava kahviratkaisu itsepalveluun Tarvitsen ratkaisun, joka tarjoaa hyvää kahvia nopeasti. Mahdollisuuksia Kahvinjuojat ovat yhä vaativampia. He haluavat todella hyvää kahvia ja laajan

Lisätiedot

TUOTETIEDOT SAHATARVIKKEET. Text

TUOTETIEDOT SAHATARVIKKEET. Text TUOTETIEDOT Text SAHATARVIKKEET ProSelect on ainutlaatuinen valikoimamme metsäkoneiden varaosia, lisätarvikkeita ja kuluvia osia. Sarja on suunniteltu tarjoamaan metsäkoneen käyttäjälle mahdollisuus parantaa

Lisätiedot

KETJUMURSKAIMET.

KETJUMURSKAIMET. KETJUMURSKAIMET www.ilsbotools.se M120 Säädettävä nosto-/laskunopeus Joustava kiinnitys jalasten asennusta varten M120 M120 -sarja on markkinoiden pienin sarjavalmistettu hihnavetoinen murskain. Malli

Lisätiedot

Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla

Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla Lue koko asennusohje, ennen kuin aloitat asennuksen. Tämä on näkyvällä vesikourulla varustetun Santex-huoneen 81 ohjeellinen asennusohje.

Lisätiedot

Rakenna oma puukuivuri

Rakenna oma puukuivuri Rakenna oma puukuivuri Sauno puutavarankuivuri Rakennusohje Kuivaimen osat ruuvataan yhteen erikoisruuveja käyttämällä. Tämän ohjeen avulla voit rakentaa omia tarpeitasi vastaavan kuivaimen. Katso ohjeen

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohje. Kuormalavahylly

Asennus- ja käyttöohje. Kuormalavahylly Asennus- ja käyttöohje Kuormalavahylly PÄÄDYN KOKOAMINEN Kiristysmomentti, ruuviliitos Ruuvi M0 8.8 Maks. kiristysmomentti 7 Nm Ruuviliitoksiin on käytettävä lukitusmuttereita M0 luokka 8 Taptite M6 Maks.

Lisätiedot

Weland-välitasot. 2 www.finnrasti.fi 02-6343 900

Weland-välitasot. 2 www.finnrasti.fi 02-6343 900 Välitasot Lisää lattiapintaa Weland-välitasot Weland-välitasoilla voit hyödyntää tilan koko tilavuuden lattia-alan lisäämiseksi. Yksinkertainen ja kustannustehokas tapa hyödyntää tilojen mahdollisuudet.

Lisätiedot

HardiePlank kuitusementtipaneelien asennusohje

HardiePlank kuitusementtipaneelien asennusohje HardiePlank kuitusementtipaneelien asennusohje Tuotteet ja tarvikkeet 3 Profiilit 4 Ennen asentamista 5 Asennusperiaatteet 6 Säilyttäminen 7 Työstäminen 8 Kiinnitystarvikkeet 9 Asentaminen 10 Asennustiedot

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä.

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI NÄMÄ OHJEET TULEE LUKEA HUOLELLA JA SÄILYTTÄÄ MYÖHEMPÄÄ KÄYTTÖÄ VARTEN Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. TÄRKEÄT

Lisätiedot

Tynnyrisaunan asennusohje (1013)

Tynnyrisaunan asennusohje (1013) Tynnyrisaunan asennusohje (1013) 1 Asenna tynnyri suoralla alustalla Huom: Osa no: 1 ei kuulu toimitukseen. Asenna saunan tukiosa, osat sopivat jyrsittyihin uriin. Ruuvaa kiinni osat (ruuvien reijät merkittyinä,

Lisätiedot

METALLI. Kouriintuntuvaa edistystä: FEIN ErgoGrip. FEIN-kulma- ja suorahiomakoneiden uusi sukupolvi. UUTTA

METALLI. Kouriintuntuvaa edistystä: FEIN ErgoGrip. FEIN-kulma- ja suorahiomakoneiden uusi sukupolvi. UUTTA METALLI Kouriintuntuvaa edistystä: FEIN ErgoGrip. FEIN-kulma- ja suorahiomakoneiden uusi sukupolvi. UUTTA Uudet FEIN-hiomakoneet FEIN ErgoGrip-kahvalla väsymättömään hiontaan. Pidon lisääminen lisää turvallisuutta,

Lisätiedot

kampanja 549, 769, www.fagimex.fi Kampanja 2/2010 ts 315 GT, katkaisuohjaimella ts 315 GT, liukupöydällä Hinnat sisältävät alv:n

kampanja 549, 769, www.fagimex.fi Kampanja 2/2010 ts 315 GT, katkaisuohjaimella ts 315 GT, liukupöydällä Hinnat sisältävät alv:n Das ist Spitzen-Qualität RAKENNUSSAHA ts 315 GT 5277 0901 moottori 230 V, 2,2 kw 5277 0902 moottori 400 V, 3,0 kw 5277 0903 moottori 400 V, 4,2 kw Vakiovarusteena joko katkaisuohjain tai liukupöytä. Tukeva

Lisätiedot

Poikki, halki ja pinoon

Poikki, halki ja pinoon JAPA 315 FI Poikki, halki ja pinoon Polttopuiden tekeminen on helpompaa, nopeampaa ja turvallisempaa kunnon laitteella. Meille se tarkoittaa jatkuvaa tuotekehitystä, jossa koneen jokainen, pienikin yksityiskohta

Lisätiedot

Käyttöohje. Tämä käyttöohje sisältää tärkeitä turvallisuusohjeita

Käyttöohje. Tämä käyttöohje sisältää tärkeitä turvallisuusohjeita Käyttöohje käännös ALKUPERÄISESTÄ KÄYTTÖOHJEKIRJASTA LOGOSOL Speed Saw Lue huolella läpi tämä käyttöohje ennen kuin alat käyttää laitetta ja varmista, että olet ymmärtänyt kaiken. Tämä käyttöohje sisältää

Lisätiedot

N S. ta tai m ä. BLÄUER 2003 www.kasityo.com versio 1.0

N S. ta tai m ä. BLÄUER 2003 www.kasityo.com versio 1.0 N S ta tai m ä BLÄUER 2003 www.kasityo.com versio 1.0 ONNISTUNUT SALKKU Salkkuja on eri kokoisia, muotoisia ja värisiä. Huomiota kiinnitetään seuraaviin kohtiin. SALKUN AUKAISEMINEN PYÖRÖSAHALLA JA SEN

Lisätiedot

JOS ON VINTTURI, ON RATKAISUKIN!

JOS ON VINTTURI, ON RATKAISUKIN! JOS ON VINTTURI, TM ON RATKAISUKIN! TUO TEHO TM SINNE MISSÄ SITÄ TARVITSET! Portable Winch Co. on maailman johtava polttomoottorivintturi valmistaja. Toisin kuin muut vintturit, Portable Winch on todella

Lisätiedot

www.logosol.fi TUOTELUETTELO

www.logosol.fi TUOTELUETTELO www.logosol.fi TUOTELUETTELO 2013 Asiakkaamme ovat ystäviämme. Byström perhe Takuu turvallisesta kaupasta Näin teet tilauksen Tilaa tuotteita meiltä internetkaupasta www.logosol.se tai puhelimitse, faksilla,

Lisätiedot

UUDET KIINTEÄT KUIVURIT: S-SARJA

UUDET KIINTEÄT KUIVURIT: S-SARJA UUDET KIINTEÄT KUIVURIT: S-SARJA S-SARJAN KIINTEÄT KUIVURIT KORKEALAATUISEEN JA TEHOKKAASEEN VILJANKUIVAUKSEEN Mepun S-sarjan uudet, kiinteät kuivurit kuivaavat viljan tasalaatuisesti, energiatehokkaasti

Lisätiedot

ADAX NEO -DESIGNLÄMMITTIMET

ADAX NEO -DESIGNLÄMMITTIMET ADAX NEO -DESIGNLÄMMITTIMET VALITTU LÄMPÖTILA ON HELPPO NÄHDÄ Selkeästä näytöstä näet helposti asetetun lämpötilan. Voit nostaa tai alentaa lämpöä patterin päädyssä olevilla plus- ja miinuspainikkeilla.

Lisätiedot

Oviverhopuhaltimet FLOWAIR.COM

Oviverhopuhaltimet FLOWAIR.COM Oviverhopuhaltimet FLOWAIR.COM ILMAN LÄMPÖTILAN JAKAUTUMINEN HUONEISSA Ilman oviverhopuhallinta Oviverhopuhaltimella -1 C 22 C 2 C 21 C 2 C 22 C -8 C -6 C -4 C -2 C 19 C C 1 C 1 C 6 C C C 6 C 1 C 1 C 18

Lisätiedot

1) Sivulasien asennus Valmistele alumiinilistat (sivu- ja alalistat U-, katonvastainen lista joko F- tai U-profiililla)

1) Sivulasien asennus Valmistele alumiinilistat (sivu- ja alalistat U-, katonvastainen lista joko F- tai U-profiililla) VIHTA-LASISEINÄN ASENNUSOHJE: Käymme tässä asennusohjeessa läpi lasiseinän asennuksen vaihe vaiheelta. Suorittamalla asennustyö huolella tämän ohjeen mukaan lasiseinän asennus sujuu vaivattomasti ja lasiseinän

Lisätiedot

PR0 CE S S 0 R -MON ITOI MIKONE

PR0 CE S S 0 R -MON ITOI MIKONE 25/1970 KOCKUM PR0 CE S S 0 R 7 8 ATK -MON ITOI MIKONE Huhtikuussa 1970 Kockum Söderhamn AB esitti uuden karsinta-katkontakoneen prototyypin, joka suorittaa myös puutavaran lajittelun ja kasauksen. Sitä

Lisätiedot

Korjaamopuristimet. Alapalkki MITAT. H (Sylinteri palautettuna) mm. J mm

Korjaamopuristimet. Alapalkki MITAT. H (Sylinteri palautettuna) mm. J mm -runko 25 tonnia Voidaan asentaa työpöydälle tai lisävarusteena saatavalle jalustalle. Työpöytä asennusta varten tarvitaan 1.4 m 2 vapaata tilaa, jalustan kanssa tarvitaan 4 m 2 lattiatilaa. voin -runko

Lisätiedot

Terä ja terien huolto

Terä ja terien huolto Terä ja terien huolto EUROPE woodmizer.eu I Suomi woodmizer.fi Terät Laadun historia Terät Pian sen jälkeen kun Wood-Mizer ensimmäisenä oli aloittanut siirrettävien sahojen valmistamisen ilmeni, että parannuksia

Lisätiedot

SCANTOOL ECO 13 Penkkiporakone 13 mm 230V

SCANTOOL ECO 13 Penkkiporakone 13 mm 230V 2016 SCANTOOL ECO 13 Penkkiporakone 13 mm 230V ST2661300 350 W 2-13 mm 520-2620 rpm 13 mm pikaistukka 575 mm 19 kg Kevyt ja kompakti penkkiporakone niin kotiverstaalle kuin autotalliinkin. Kone on varustettu

Lisätiedot

VALTION MAATALOUSKONEIDEN TUTKIMUSLAITOS

VALTION MAATALOUSKONEIDEN TUTKIMUSLAITOS VALTION MAATALOUSKONEIDEN TUTKIMUSLAITOS Postios. Helsinki Rukkila Puh. Helsinki 847812 Rautatieas. Pitäjänmäki Koetusselostus 112 1952 JO-BU-SENIOR polttomoottorisaha Ilmoittaja: Oy Seanpor t A b, Helsinki.

Lisätiedot

Vaiheittaiset ohjeet Majan rakentaminen puuhun

Vaiheittaiset ohjeet Majan rakentaminen puuhun Vaiheittaiset ohjeet Majan rakentaminen puuhun Sopivan puun valitseminen Valitse muodoltaan ja rakenteeltaan sopiva puu ja varmista, että se on terve. Tämä on erittäin tärkeää, jotta majalla on tukeva

Lisätiedot

y Polttonestetoiminen lämmitin 87

y Polttonestetoiminen lämmitin 87 Klimat 5 1 y Polttonestetoiminen lämmitin 87 912-B, 912-D Op. no. 87516 01- Bensiini 30618 095-1 Diesel 3730 340-1 20000 paitsi AT Bensiini 30618 095-1 912-B edustaa lämmittimien uuttaa sukupolvea. Tämä

Lisätiedot

Silent Gliss 9020/21, 9040/41 ja 5091 moottorit. Uusi moottorisukupolvi

Silent Gliss 9020/21, 9040/41 ja 5091 moottorit. Uusi moottorisukupolvi Silent Gliss 9020/21, 9040/41 ja 5091 moottorit Uusi moottorisukupolvi Elämää helpottavia innovaatioita Silent Glissillä on yli 40 vuoden kokemus sähkötoimisista verhokiskoista. Toimme ensimmäisenä markkinoille

Lisätiedot

Putkenhiomakoneet & putkenpaanmuotoilijat

Putkenhiomakoneet & putkenpaanmuotoilijat Putkenhiomakoneet & putkenpaanmuotoilijat Putkenhiomakoneet ALMI putkihiomakoneet tarjoavat lisäarvoa turvallisuuden kautta; virheettömyyttä, tarkkuutta ja nopeasti muokattavia putkia. Almi koneita myydään

Lisätiedot

SÄHKÖLÄMMITTIMET PEHMEÄÄ LÄMPÖÄ KOTIIN

SÄHKÖLÄMMITTIMET PEHMEÄÄ LÄMPÖÄ KOTIIN SÄHKÖLÄMMITTIMET PEHMEÄÄ LÄMPÖÄ KOTIIN RAUTAKESKO 1 Mukavaa lämpöä - miten ja miksi? Lämpö on yksi ihmisen perustarpeista. Lämpöä tarvitaan asuinhuoneissa: kotona ja vapaa-ajanasunnoissa, mökeillä, puutarhassa,

Lisätiedot

HYDROCORK Pressfit asennusohjeet

HYDROCORK Pressfit asennusohjeet HYDROCORK Pressfit asennusohjeet Lue nämä asennusohjeet tarkasti ennen asennuksen aloittamista. Asennuksessa tulee myös noudattaa SisäRYL 2013 ohjeistuksia. KULJETUS, VARASTOINTI JA SOPEUTTAMINEN OLOSUHTEISIIN

Lisätiedot

Kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2014. Aidon lämmön lähteillä.

Kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2014. Aidon lämmön lähteillä. Kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2014 Aidon lämmön lähteillä. Perinteikäs & moderni Aina ajankohtainen ja jäljittelemätön Aito vie saunojan aidon lämmön lähteille. Aito-kiukailla saunotaan

Lisätiedot

TRBoxter 250-500 kg TRB ja 500-960 kg

TRBoxter 250-500 kg TRB ja 500-960 kg SÄHKÖVINTTURIT Sähkövintturisarjat TRBoxter 250-500 kg TRB ja 500-960 kg TRBoxter 250-500 kg Saatavana suoraohjauksella (DC) tai kontaktoriohjauksella (1 nopeuksinen BT tai portaattomalla nopeudella VV)

Lisätiedot

Koneturvaovi Albany RP300. ASSA ABLOY Entrance Systems

Koneturvaovi Albany RP300. ASSA ABLOY Entrance Systems Koneturvaovi Albany RP300 ASSA ABLOY Entrance Systems Albany RP300 Avautuu ja sulkeutuu nopeasti, joten käyttöjaksoja voi olla jopa 5 minuutissa. Toimii luotettavasti myös oltuaan raskaassa käytössä vuosikausia.

Lisätiedot

PESUKONEEN JA LINGON ASENNUS

PESUKONEEN JA LINGON ASENNUS PESUKONEEN JA LINGON ASENNUS Vaatehoitotila kuuluu tärkeänä osana kiinteistöön. Laitteet ja varusteet on määriteltävä ja sijoitettava tilaan siten, että niiden käyttö on mahdollisimman helppoa ja esteetöntä.

Lisätiedot

TANSUN QUARTZHEAT. Käyttöohje. Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU. Valmistaja: Tansun Limited

TANSUN QUARTZHEAT. Käyttöohje. Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU. Valmistaja: Tansun Limited TANSUN QUARTZHEAT Käyttöohje Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU Valmistaja: Tansun Limited Asiakaspalvelukysymyksissä, ota yhteyttä maahantuojaan: Proviter Oy Tullikatu 12 A 4 21100

Lisätiedot

Talvi on olemassa, jotta voimme ottaa hyödyn irti kesällä

Talvi on olemassa, jotta voimme ottaa hyödyn irti kesällä 60 PV AVOIN KAUPPA Talvi on olemassa, jotta voimme ottaa hyödyn irti kesällä JATKUVA TUKI 2 VUODEN TAKUU Kaikki mitä tarvitset kannattavaan puunjalostukseen Juhlavuoden paketin loppukiri 1399 + alv ja

Lisätiedot

Vexve Controls - Vexve AM CTS. vakiolämpötilasäädin käyttö- ja asennusohje

Vexve Controls - Vexve AM CTS. vakiolämpötilasäädin käyttö- ja asennusohje Vexve Controls - Vexve AM CTS vakiolämpötilasäädin käyttö- ja asennusohje VEXVE AM CTS Vexve AM CTS on kompakti elektroninen vakiolämpötilasäätäjä joka säätää sekoitusventtiiliä niin, että menoveden lämpötila

Lisätiedot

Nova. nordic. Asennusohje. Carrybox

Nova. nordic. Asennusohje. Carrybox Nova nordic Carrybox Asennusohje ver. 2.2014 Nova nordic Carrybox Johdanto Perävaunun käyttäjänä olet huomannut, että sidontaliinat, rukkaset ja varoitusliput yleensä ovat siellä, mistä niitä ei osata

Lisätiedot

Hakkurit. Ympäristönhoidosta urakointiin

Hakkurit. Ympäristönhoidosta urakointiin Hakkurit Ympäristönhoidosta urakointiin Puhumme kokemuksesta Junkkarin hakkurit ovat tyypiltään laikkahakkureita. Meillä on kokemusta niiden valmistamisesta jo yli 30 vuoden ja 10.000 laitteen verran.

Lisätiedot

Aito kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2015. Aidon lämmön lähteillä.

Aito kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2015. Aidon lämmön lähteillä. Aito kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2015 Aidon lämmön lähteillä. Perinteikäs & moderni Aina ajankohtainen ja jäljittelemätön Aito vie saunojan aidon lämmön lähteille. Aito-kiukailla saunotaan

Lisätiedot

L U I S K A T JA K Y N N Y K S E T

L U I S K A T JA K Y N N Y K S E T L U I S K A T JA K Y N N Y K S E T TUOTE-ESITE 2014 Alumiinikynnykset Matalat alumiiniset kynnykset on helppo ylittää pyörätuolilla tai rollaattorilla, kokonaiskorkeus on 6 mm. Alumiiniset kynnykset ovat

Lisätiedot

FI 10 KÄYTTÖ. 650 mm min.

FI 10 KÄYTTÖ. 650 mm min. OHJEET JA SUOSITUKSET Nämä käyttöohjeet koskevat useita tuuletintyyppejä. On mahdollista, että tekstissä on yksityiskohtia, jotka eivät koske valitsemaasi tuuletinta. ASENNUS Valmistaja ei vastaa virheellisestä

Lisätiedot

ikilauta Loppu lahoamiselle ja homehtumiselle Helppo asentaa ja työstää Puusyykuvioitu ja pintamaalattu Huoltovapaa ja paloturvallinen julkisivu

ikilauta Loppu lahoamiselle ja homehtumiselle Helppo asentaa ja työstää Puusyykuvioitu ja pintamaalattu Huoltovapaa ja paloturvallinen julkisivu Julkisivut Päiväys: 11/04 Loppu lahoamiselle ja homehtumiselle Helppo asentaa ja työstää Puusyykuvioitu ja pintamaalattu Huoltovapaa ja paloturvallinen julkisivu Julkisivupaneeli Tuotteet: on ainutlaatuinen

Lisätiedot

KULMAVAIHTEET. Tyypit W 088, 110, 136,156, 199 ja 260 TILAUSAVAIN 3:19

KULMAVAIHTEET. Tyypit W 088, 110, 136,156, 199 ja 260 TILAUSAVAIN 3:19 Tyypit W 088, 110, 16,156, 199 ja 260 Välitykset 1:1, 2:1, :1 ja 4:1 Suurin lähtevä vääntömomentti 2419 Nm. Suurin tuleva pyörimisnopeus 000 min -1 IEC-moottorilaippa valinnaisena. Yleistä Tyyppi W on

Lisätiedot

Kierukkavaihteet GS 50.3 GS 250.3 varustettu jalalla ja vivulla

Kierukkavaihteet GS 50.3 GS 250.3 varustettu jalalla ja vivulla Kierukkavaihteet GS 50.3 GS 250.3 varustettu jalalla ja vivulla Käytettäväksi ainoastaan käyttöohjeen yhteydessä! Tämä pikaopas EI korvaa käyttöohjetta! Pikaopas on tarkoitettu ainoastaan henkilöille,

Lisätiedot

Väyläleikkurimallisto JD 7000 ja JD 8000. John Deere Erinomainen leikkuujälki

Väyläleikkurimallisto JD 7000 ja JD 8000. John Deere Erinomainen leikkuujälki Väyläleikkurimallisto JD 7000 ja JD 8000 John Deere Erinomainen leikkuujälki Helppo suoraan ajettavuus on väyläleikkurin tärkeimpiä ominaisuuksia. Maailman suurimpana golfkenttien hoitokoneiden valmistajana

Lisätiedot

25 vuotis juhlat! Me juhlistamme tätä uudella sahalaitoksella, nyt vain 1290. farmers m8 Uusi sahalaitos Logosolilta! 25 Vuotta

25 vuotis juhlat! Me juhlistamme tätä uudella sahalaitoksella, nyt vain 1290. farmers m8 Uusi sahalaitos Logosolilta! 25 Vuotta LOGOSOL 25 Vuotta 25 vuotis juhlat! Me juhlistamme tätä uudella sahalaitoksella, nyt vain 1290 Me olemme ylpeitä! 25 vuodesta, jonka aikana asiakkaamme ovat valmistaneet mahtavia rakennusprojekteja ja

Lisätiedot

ThermiSol Platina Pi-Ka Asennusohje

ThermiSol Platina Pi-Ka Asennusohje Platina Pi-Ka ThermiSol Platina Pi-Ka essa kerrotaan ThermiSol Platina Kattoelementin käsittelyyn, kiinnitykseen ja työstämiseen liittyviä ohjeita. Platina Pi-Ka 2 1. Elementin käsittely... 3 1.1 Elementtikuorman

Lisätiedot

Crawford Superior 42. Optimaaliset ratkaisut. Crawford Superior 42, malli Style, väri valkoinen (RAL 9016)

Crawford Superior 42. Optimaaliset ratkaisut. Crawford Superior 42, malli Style, väri valkoinen (RAL 9016) Crawford Superior 42 Optimaaliset ratkaisut Crawford Superior 42, malli Style, väri valkoinen (RAL 9016) Crawford Superior 42 - Kauko-ohjattavaa laatua Hinta-laatusuhteeltaan markkinoiden paras ratkaisu

Lisätiedot

RT 37631 X37-37631 ru / RT/KH 486-37631 tarviketiedosto 2

RT 37631 X37-37631 ru / RT/KH 486-37631 tarviketiedosto 2 RT 76 X7-76 ru / RT/KH 486-76 tarviketiedosto 2 ORIMA-SADEVESIJÄRJESTELMÄT Orima-sadevesijärjestelmiä valmistetaan sekä pyöreinä että kantikkaina muotoina. Materiaalina on vahva, kestävä ja huoltovapaa,

Lisätiedot

www.kastowin.com Sahaus. Varastointi. Ja enemmän.

www.kastowin.com Sahaus. Varastointi. Ja enemmän. Uusi KASTOwin Mestariteos sarjatuotantona www.astowin.com Sahaus. Varastointi. Ja enemmän. Enemmän uin ainutlaatuinen: Uusi KASTOwin. Kannattavan automaattisahausen asi täreintä teijää ovat: suuri leuuteho

Lisätiedot

Puhdistusratkaisut ammattilaisille

Puhdistusratkaisut ammattilaisille Puhdistusratkaisut ammattilaisille Kärcher tuotteet 2010 Juhlavuoden kampanjatarjoukset voimassa 31.12.2010 asti Hinnat alv 0 % Painepesurit Työpaine: 30-150 bar Maks. paine: 180 bar Vesimäärä: 230-500

Lisätiedot

HONDA PELAA VARMASTI.

HONDA PELAA VARMASTI. Lumilingot 2014-2015 HONDA PELAA VARMASTI. Honda-lumilinkojen perusominaisuuksiin kuuluvat varmatoimisuus, suuri suorituskyky ja helppo hallittavuus. Hondan ylistettyjä ominaisuuksia ovat leveä ja korkea

Lisätiedot

Uudet Ryobi - ruohonleikkurit nyt Subaru moottoreilla - lisätehoja puutarhanhoitoon!

Uudet Ryobi - ruohonleikkurit nyt Subaru moottoreilla - lisätehoja puutarhanhoitoon! 19. maaliskuu ta2012 Uudet Ryobi - ruohonleikkurit nyt Subaru moottoreilla - lisätehoja puutarhanhoitoon! Ryobi lanseeraa polttomoottorikäyttöisten puutarhatyökalujen sarjaan uudet Subaru -moottoreilla

Lisätiedot

TigerStop Standard Digitaalinen Syöttölaite / Stoppari

TigerStop Standard Digitaalinen Syöttölaite / Stoppari Perkkoonkatu 5 Puh. 010 420 72 72 www.keyway.fi 33850 Tampere Fax. 010 420 72 77 palvelu@keyway.fi TigerStop Standard Digitaalinen Syöttölaite / Stoppari Malli Työpituus Kokonaispituus Standardi mm mm

Lisätiedot

Edelläkävijän ratkaisut kannattavaan tuotantoon

Edelläkävijän ratkaisut kannattavaan tuotantoon Edelläkävijän ratkaisut kannattavaan tuotantoon Lujatekoinen ja varmatoiminen Tehokkuutta ja helppoutta vasikanjuottoon hapanjuottovaunulla VAPAARUOKKIJA RehuPiika Laitteella voidaan tehdä jopa kolmen

Lisätiedot

Helppo hiominen laitetta vaihtamatta

Helppo hiominen laitetta vaihtamatta Uudenveroiseksi...... kädenkäänteessä Helppo hiominen laitetta vaihtamatta Make it your home. Kotisi parhaaksi. Maailmanuutuus Bosch-rullahiomakone PRR 250 ES. Sen helposti vaihdettavat erilaisille materiaaleille

Lisätiedot

HUIPPUHINNAT PAKETTIIN

HUIPPUHINNAT PAKETTIIN Tee kannattava kauppa HUIPPUHINNAT PAKETTIIN SOITA JA TILAA 0400-29 33 41 Säästä 461 Maksimoitu tarjous Solosahapaketista! Talvihattu kaupan päälle! Talviversio suositusta Logosol-hatusta on lämmittävä

Lisätiedot

MILWAUKEE ISKUPORAKONE M18 CPD-0

MILWAUKEE ISKUPORAKONE M18 CPD-0 MILWAUKEE ISKUPORAKONE M18 CPD-0 Tuotekoodi: 4933431245 n suunnittelema hiiliharjaton POWERSTATE moottori tarjoaa jopa 10x pidemmän moottorin käyttöiän ja jopa 25% enemmän voimaa REDLINK PLUS elektroniikka

Lisätiedot

TEHNIKA tukkivannesahat

TEHNIKA tukkivannesahat TEHNIKA tukkivannesahat Maahantuonti ja myynti Veistokone-fi Espoo myynti@veistokone.fi 040-779 8800 Tehnika tukkivannesahat TEHNIKA AUCE TEHNIKA AUCE on Latvialainen yhtiö, joka on perustettu vuonna 1993.

Lisätiedot

M E T A L L I N T Y Ö S T Ö

M E T A L L I N T Y Ö S T Ö Seite 1 M E TA L L I N T YÖ S T Ö 2009/2010 Seite 9 MCS-275 / MCS-315 Kylmäpyörösahat Karkaistut ja hiotut hammaspyörät pidentävät käyttöikää Pää kääntyy 0 45 oikealta vasemmalle Säädettävä määrämittarajoitin

Lisätiedot

Kallio-, maaperä ja pohjavesitutkimuskoneiden asiantuntija

Kallio-, maaperä ja pohjavesitutkimuskoneiden asiantuntija Kallio-, maaperä ja pohjavesitutkimuskoneiden asiantuntija Kestäviä kallio- ja maaperätutkimuskoneita vaativiin olosuhteisiin Geomachine Oy on vuonna 1984 perustettu kallio- ja maaperätutkimuslaitteiden

Lisätiedot

dametric AGS-anturi HUOLTOKÄSIKIRJA AGS-XXX Service Manual FI.docx Lokakuu 12, 2010 / BL Sivu 1 (8)

dametric AGS-anturi HUOLTOKÄSIKIRJA AGS-XXX Service Manual FI.docx Lokakuu 12, 2010 / BL Sivu 1 (8) dametric AGS-anturi AGS-XXX Service Manual FI.docx Lokakuu 12, 2010 / BL Sivu 1 (8) Sisältö 1 Yleistä... 2 2 Anturin asennus ja poisto... 3 3 Kotelon ja putken välinen liitos... 4 4 Kärjen ja kotelon välinen

Lisätiedot

WB-työpöydät. 5years. 2years

WB-työpöydät. 5years. 2years WB-työpöydät WB-työpöydät on suunniteltu vaativiin kokoonpanoympäristöihin. Pöytien perusajatuksena on yksinkertaisuus ja hyvä ergonomia, joiden ansiosta yksittäisen työpöydän voi muokata useisiin eri

Lisätiedot

TÄRKEITÄ VAROTOIMENPITEITÄ

TÄRKEITÄ VAROTOIMENPITEITÄ SISÄLLYSLUETTELO: TÄRKEITÄ VAROTOIMENPITEITÄ...1 ENNEN KUIN ALOITAT...2 KOKOAMINEN...4 SÄÄDÖT...15 KAAPELIKAAVIO...17 ONGELMANRATKAISU JA HUOLTO...18 OSA LISTA...19 RÄJÄYTYSKUVAT...20 TÄRKEITÄ VAROTOIMENPITEITÄ

Lisätiedot

Kota 8-k / 6-k Tarvittavat työvälineet asennuksessa.

Kota 8-k / 6-k Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Asennusohjeet Huvimajalle Kota 8-k / 6-k Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Vatupassi, vasara, mattopuukko, mittanauha, ruuviväännin, (esim. akkuporakone), ristiruuvipäät numerot 1,2 ja 3, poranterä

Lisätiedot

LISÄTIEDOT JA TILAUKSET

LISÄTIEDOT JA TILAUKSET SCL virtakiskostot LISÄTIEDOT JA TILAUKSET Lisätietoja tuotteesta tai tuotteen tilaus, valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista: KOTISIVU www.oem.fi ASIAKASPALVELU Puh. 0207 499 499 SÄHKÖPOSTI info@oem.fi

Lisätiedot

Maskeeraus ja hionta Vaihe 1 Vaihe 2 1

Maskeeraus ja hionta Vaihe 1 Vaihe 2 1 Vaihe 1 Laita maskeerausteippiä n. 1 cm pohjaosien sisemmästä jyrsitystä merkkiviivasta sekä n. 1cm sivumoduulien mustasta merkkivivasta. Hio maskeerauksen ulkopuolinen alue karhunkielellä. Maskeeraus

Lisätiedot

Muut Sovella tuotteet. Vaatteiden ripustaminen. Verraton varasto KODIN SÄILYTYSJÄRJESTELMÄT. 535,20 (sis. alv 22 %)

Muut Sovella tuotteet. Vaatteiden ripustaminen. Verraton varasto KODIN SÄILYTYSJÄRJESTELMÄT. 535,20 (sis. alv 22 %) Muut Sovella tuotteet Vaatteiden ripustaminen Housunkannatin naulakkoon, kpl pss,0 Tuuletusteline Tamppausteline 0 0 Naulakko, koukkua, 0 Naulakko, koukkua,00, 0, 0 0 Vaatteiden kannatinputki,, sinkitty,0

Lisätiedot

Asennusohje LASISEINÄ

Asennusohje LASISEINÄ Asennusohje LASISEINÄ Käymme tässä asennusohjeessa läpi lasiseinän asennuksen vaihe vaiheelta. Suorittamalla asennustyö huolella tämän ohjeen mukaan lasiseinän asennus sujuu vaivattomasti ja taataan lasiseinän

Lisätiedot

Metalli. Yhdistele metallintyöstöön tarkoitettuja akkukoneita yksilöllisesti. UUTTA. Yhdistele ja hyödy

Metalli. Yhdistele metallintyöstöön tarkoitettuja akkukoneita yksilöllisesti. UUTTA. Yhdistele ja hyödy Metalli Yhdistele metallintyöstöön tarkoitettuja akkukoneita yksilöllisesti. UUTTA Yhdistele ja hyödy FEIN Select + tarjoaa mahdollisuuden yhden tai useamman ammattimaiseen metallintyöstöön tarkoitetun

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Vetokoukku, kiinteä. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden

Installation instructions, accessories. Vetokoukku, kiinteä. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden Ohje nro Versio Osa nro 30668471 1.2 30682095, 30682096 Vetokoukku, kiinteä M8901547 Sivu 1 / 16 Varuste A0000162 A0000163 A0000161 A0000172 A0000165 IMG-213560 Sivu 2 / 16 IMG-223189 Sivu 3 / 16 IMG-213320

Lisätiedot

ACO STAINLESS Lattiakourut teollisuustiloihin ja suurtalouskeittiöihin

ACO STAINLESS Lattiakourut teollisuustiloihin ja suurtalouskeittiöihin 19.2.2009 Asennus ACO STAINLESS Lattiakourut teollisuustiloihin ja suurtalouskeittiöihin Lattiakouru vesieristämätön betonilattia Modular 1000 Modular 2000 Yleistä Modular-sarjan lattiakourut on tarkoitettu

Lisätiedot

6:2 6:3 6:4 6:5 7:1 7:2

6:2 6:3 6:4 6:5 7:1 7:2 Manuaali Zitzi Flipper Pro FI1101-1 TM Zitzi Flipper Pro Kaasujousi Zitzi Flipper Pro Sähköinen Sisällysluettelo Zitzi Flipper Pro Alue nr 1 Manufaturer: 2010-03-26 2:1 Korkeussäätö - Kaasujousi 6:2 Yhteenveto

Lisätiedot

AIRJACK NOSTOLAITTEEN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

AIRJACK NOSTOLAITTEEN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE Huhtikuu 2011 1 AIRJACK NOSTOLAITTEEN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE Huhtikuu 2011 2 SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ 1 PAKKAUS JA VARASTOINTI 2 TEKNISET TIEDOT. 3 ASENNUS.

Lisätiedot

Terrassimarkiisi Nordic Light FA40 Asennus Käyttö Puhdistus ASENNUS KÄYTTÖ PUHDISTUS. Terassimarkiisi Nordic Light FA40

Terrassimarkiisi Nordic Light FA40 Asennus Käyttö Puhdistus ASENNUS KÄYTTÖ PUHDISTUS. Terassimarkiisi Nordic Light FA40 ASENNUS KÄYTTÖ PUHDISTUS Terassimarkiisi Varmista, että pinta, johon kiinnität markiisin, on riittävän tukeva. Laho puu, rapautunut rappaus tai tiili ja ohuet paneelit eivät sovellu kiinnityspinnaksi.

Lisätiedot

Kirami CUBE Ulkopuolinen lämmityskamiina Käyttöohjeet

Kirami CUBE Ulkopuolinen lämmityskamiina Käyttöohjeet Kirami CUBE Ulkopuolinen lämmityskamiina Käyttöohjeet Kamiinan tekniset tiedot: Merialumiininen kamiina (AlMg3) Valurautainen rosti x 2, umpirosti x 1 Tulipesäluukku, jossa teräksinen sisäosa Sisällä vesikiertoputket

Lisätiedot

1. Käytä aina silmä-, kuulo- ja hengityssuojaimia. Kiinnitä aina laitteeseen pölynimuri vähentääksesi koneen ulkopuolelle pääsevän pölyn määrää.

1. Käytä aina silmä-, kuulo- ja hengityssuojaimia. Kiinnitä aina laitteeseen pölynimuri vähentääksesi koneen ulkopuolelle pääsevän pölyn määrää. 32 SKATEPAL PRO 3 PAKKAUKSEN PURKU JA ASENTAMINEN 1. Aseta kone vakaalle pöydälle 80 100 cm:n työskentelykorkeudelle. 2. Avaa yläkansi napsauttamalla koneen molemmilla puolilla olevia solkia. 3. Kannen

Lisätiedot

RENKAAT - SISÄRENKAAT - LEVYPYÖRÄT - PYÖRÄT - AKSELIT

RENKAAT - SISÄRENKAAT - LEVYPYÖRÄT - PYÖRÄT - AKSELIT Tuoteluettelo / 2014 RENKAAT - SISÄRENKAAT - LEVYPYÖRÄT - PYÖRÄT - AKSELIT Maatalous Teollisuus & materiaalin käsittely Ympäristönhoito Kevytperävaunut Muut laitteet THE SKY IS NOT THE LIMIT STARCO FINLAND

Lisätiedot

KAASUJOUSET. Puh. +45 86720099 Faksi +45 86299786 www.jouset.com

KAASUJOUSET. Puh. +45 86720099 Faksi +45 86299786 www.jouset.com KAASUJOUSET vakio ja Varilift + päiden sovittimet Puh. +45 86720099 Faksi +45 86299786 www.jouset.com Sisällysluettelo Vakio Kaasujouset sivu 3 Männän 6mm Kierre M6 sivu 4 Männän 8mm Kierre M6 sivu 5 Männän

Lisätiedot

AquaPro IP 54. Laser 635 nm. auto man man DE 02 GB 09 NL 16 DK 23 FR 30 ES 37 IT 44 PL 51 FI 58 PT 65 SE 72 NO 79 TR 86 RU 93 UA 100 CZ 107 EE 114

AquaPro IP 54. Laser 635 nm. auto man man DE 02 GB 09 NL 16 DK 23 FR 30 ES 37 IT 44 PL 51 FI 58 PT 65 SE 72 NO 79 TR 86 RU 93 UA 100 CZ 107 EE 114 Laser 635 nm IP 54 auto man man AquaPro DE 02 GB 09 NL 16 DK 23 FR 30 ES 37 IT 44 PL 51 58 PT 65 SE 72 NO 79 TR 86 RU 93 UA 100 CZ 107 EE 114 LV 121 LT 128 RO 135 BG 142 GR 149 58 Lue käyttöohje kokonaan.

Lisätiedot

Pehmokäynnistimet. Tyyppi PSR. Uusi. Esite PSR1FI06_11 1SFC132003C1801

Pehmokäynnistimet. Tyyppi PSR. Uusi. Esite PSR1FI06_11 1SFC132003C1801 Pehmokäynnistimet Tyyppi PSR Esite PSR1FI06_11 1SFC132003C1801 Uusi ABB-pehmokäynnistimet Yleistä Vasemmalla: yhdistelmä, jossa on PSR ja moottorinsuojakytkin MS116 Yllä: PSR16, PSR30 ja PSR 45 *) Moottorin

Lisätiedot

Ullakkoportaat 2012/2013. www.fakro.fi

Ullakkoportaat 2012/2013. www.fakro.fi Ullakkoportaat 2012/2013 1 PUISET KOKOONTAITETTAVAT ULLAKKOPORTAAT LWS Smart LWK Komfort 160 LWZ 3 vuoden takuu 2 W/m2K LWL Lux 160 160 UUSI LWS/LWK Komfort on kokoontaitettava 3- tai 4-osainen ullakkoporras

Lisätiedot

Altus RTS. 1 Tekniset tiedot: 2 Lähetin: Telis 1 Telis 4 Centralis RTS

Altus RTS. 1 Tekniset tiedot: 2 Lähetin: Telis 1 Telis 4 Centralis RTS Viitteet 000071 - Fi ASENNUS ohje Altus RTS Elektronisesti ohjattu putkimoottori, jossa RTSradiovastaanotin, aurinko- & tuuliautomatiikka SOMFY Altus RTS on putkimoottori, jonka rakenteeseen kuuluvat RTS-radiovastaanotin,

Lisätiedot

OSTOAPU PAX & KOMPLEMENT. Liukuovelliset vaatekaapit & sisusteet

OSTOAPU PAX & KOMPLEMENT. Liukuovelliset vaatekaapit & sisusteet OSTOAPU PAX & KOMPLEMENT Liukuovelliset vaatekaapit & sisusteet SUOMI Lisätietoja takuuvihkosessa TURVALLISUUS Kaapit on kiinnitettävä seinään. Erilaisiin seinämateriaaleihin tarvitaan erilaiset kiinnikkeet.

Lisätiedot

KVARTAL S U O M I SUUNNITTELU: MITAT: HYVÄ TIETÄÄ: HOITO: IKEA of Sweden

KVARTAL S U O M I SUUNNITTELU: MITAT: HYVÄ TIETÄÄ: HOITO: IKEA of Sweden S U O M I KVARTAL SUUNNITTELU: IKEA of Sweden MITAT: 1-urainen verhokisko 140 cm, 3-urainen verhokisko 140 cm. Ylä- ja alatukilista 60 cm. HYVÄ TIETÄÄ: Valitse seinä-/kattomateriaaliin sopivat ruuvit/tulpat.

Lisätiedot

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja (SEFFI Pro Compact, Combi, Team SEFFI Soft Compact, Combi, Team) Käsiin ja jalkoihin tuleville varusteille 1 SEFFI - kuivain Käyttö ohjekirja malleille: SEFFI Pro Compact,

Lisätiedot