ALUSTAVA KUVAUS HANKINNASTA. OPETUSVÄLINEET JA -TARVIKKEET (puitejärjestely)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ALUSTAVA KUVAUS HANKINNASTA. OPETUSVÄLINEET JA -TARVIKKEET (puitejärjestely)"

Transkriptio

1 (8) ALUSTAVA KUVAUS HANKINNASTA OPETUSVÄLINEET JA -TARVIKKEET (puitejärjestely) Pyydämme antamaan palautetta sekä alla olevasta opetusvälineiden ja opetustarvikkeiden jaottelusta eri alatuoteryhmiin että alatuoteryhmäkohtaisesti hankinnan kohteen alustavasta kuvauksesta Seutukeskus Oy Hämeen Hankinta- ja kilpailuttamisyksikköön: Aapo Korte, puhelin (03) , sähköposti: aapo.korte@seutukeskus.net. Esityskalusteet ja -taulut sekä AV-kalusteet (alatuoteryhmä 1) - liitu- ja tussitaulut, - siipi-, siirto-, säätö- ja liukutaulut, - lehtiötaulut, - taulukaapit, - ilmoitustaulut ja ilmoitustaulukaapit, - valkokankaat (kiinteät, kannettavat, käsi- ja sähkökäyttöiset sekä jalustamallit), - TV-telineet (seinä- ja kattotelineet), - TV- ja videopöydät sekä TV- ja videovaunut, ja - piirtoheitin- ja projektoripöydät. Hankinnan kohteena eivät ole esitys- ja AV-laitteet, kuten televisiot, videot, piirtoheittimet, projektorit, dokumenttikamerat, audiolaitteet, neuvottelulaitteet ja ohjausjärjestelmät. Hankinnan kohteena eivät ole myöskään projektoritelineet, seinäkkeet ja esitetelineet sekä esitys- ja AV-tarvikkeet, kuten taulutussit, taulumagneetit, pyyhkimet, liitutaulun liidut ja tauluvälineet. - interaktiiviset taulut, - lasitaulut, - taululehtiöt, - tauluvälinekaapit, - projektori-, audio- ja multimediakaapit, sekä - kisko- ja kattokiskojärjestelmät.

2 (8) Liikuntavälineet (alatuoteryhmä 2) - pesäpalloräpylät ja -mailat sekä muut pesäpallotarvikkeet, - jalkapallot ja jalkapallotarvikkeet, - amerikkalaiset jalkapallot, - käsi-, lento- ja koripallot, - voimisteluvanteet, -nauhat ja -pallot sekä muut voimistelutarvikkeet, - kuntopallot ja kuntoilutarvikkeet, - joukkuenauhat ja peliliivit, - merkkikartiot ja -lautaset, - sähly- ja salibandymailat, sähly- ja salibandymaalit sekä muut sähly- ja salibandytarvikkeet, - sulkapallot ja sulkapallomailat, - tennispallot ja tennismailat, - pöytätennispallot ja pöytätennismailat, - jääkiekot ja jääkiekkomailat, - ringetterenkaat ja ringett at, - jääpallot ja jääpallomailat, - kaukalopallot ja kaukalopallomailat, - suunnistuskompassit ja suunnistustarvikkeet, - yleisurheiluvälineet, - päiväkotien liikuntavälineet, sekä - soveltavan liikunnan välineet. Hankinnan kohteena eivät ole urheilulattiat ja liikuntatilojen kalusteet, kuten pelaaja- ja tuomariaitiot, jääkiekkokaukalot, yleisurheilun suojahäkit ja heittokehät, käyntiportit, lähiliikuntapaikkojen kalusteet, pukuhuonekalusteet sekä katsomot. - jalkapallomaalit, - käsipallomaalit, - lentopallopylväät ja -verkot, - katukoripallotelineet ja koripallotelineet sisäkäyttöön, - puolapuut sekä muut kiipeilytelineet ja -järjestelmät, - salibandykaukalot, - sulkapallopylväät ja -verkot, - tennispylväät ja -verkot, - pöytätennispöydät, - jääkiekko- ja jääpallomaalit, - yleisurheilun alastulopehmusteet,

3 (8) - painimatot, - kamppailulajien tatamit ja muut alustat, - nyrkkeily- ja painonnostovälineet, sekä - kuntosalilaitteet. Teknisen työn koneet ja laitteet (alatuoteryhmä 3) - puutyökoneet (vannesahat, puusorvit, tasohöylät ja hiomakoneet), - metallityökoneet (penkkihiomakoneet, leikkurit ja pyörösahat), - sähkötyökalut (ruuvinvääntimet, porakoneet, pistosahat, hiomakoneet ja kuumailmapuhaltimet), - alasimet ja ruuvipuristimet, - juottimet ja kolvit, - höylät, - sahat ja sahanterät, - kirveet, puukot ja veitset, - vasarat ja nuijat, - ruuvitaltat, - tasa- ja kourutaltat, - viilat, - pihdit, leikkurit ja hohtimet, - jakoavaimet sekä hylsyavain- ja kiintolenkkisarjat, ja - käsiporat ja poranterät. Hankinnan kohteena eivät ole työvaatteet, sadevaatteet, työkäsineet, kumisaappaat ja turvajalkineet, henkilösuojaimet sekä kunnallistekniset tuotteet, kuten puutavara sekä rakennustarvikkeet ja -levyt, kiinnitystarvikkeet ja ruuvit. - teknisen työn tarvikkeet ja materiaalit, kuten hiomapaperit ja puuliimat sekä puu- ja metallimateriaalit, - virtalähteet ja yleismittarit, sekä - teknisen työn kalusteet, kuten vetokaapit, maalauskaapit, työvälinekaapit ja höyläpenkit.

4 (8) Luonnontieteiden (matematiikka, luonnontieto, fysiikka, kemia, biologia ja maantiede) opetusvälineet (alatuoteryhmä 4) - geometrian ja murtolukujen opetusvälineet, - lämpö-, sade- ja tuulimittarit, - haavit, - kiikarit, - energian, magnetismin, mekaniikan, aalto-opin, lämpöopin, sähköopin, valo-opin ja ääniopin opetusvälineet, - mittalasit ja -pullot, - keitinlasit ja keittopullot, - molekyylimallisarjat, - geologiset kokoelmat, - mikroskopointivälineet ja mikroskooppipreparaatit, - anatomian kartat ja mallit, sekä - maantieteen ja kemian kartat. Hankinnan kohteena eivät ole työvaatteet, sadevaatteet, työkäsineet, kumisaappaat ja turvajalkineet sekä henkilösuojaimet. - erityisopetukseen tarkoitetut luonnontieteiden opetusvälineet, - laskimet, - mikroskoopit, - sterilointi- ja lämpökaapit, - historianopetuksen ja kielenopetuksen kartat, sekä - luonnontieteiden kalusteet, kuten vetokaapit, kuivauskaapit, kemikaalikaapit, siirtovaunut ja laboratoriopöydät. Soittimet ja musiikkivälineet (alatuoteryhmä 5) - rummut ja rumpusetit, - keyboardit ja syntetisaattorit, - digitaalipianot, - kellopelit, ksylofonit ja metallofonit, - rytmisoittimet, - puhallinsoittimet,

5 (8) - kanteleet, - kitarat ja bassot, - mikrofonit, - nuotti- ja mikrofonitelineet, sekä - soitintarvikkeet. Hankinnan kohteena eivät ole musiikki-cd:t ja musiikki-dvd:t, nuotit, mikrosarjat, viritinvahvistimet sekä CD-radionauhurit ja muut musiikkisoittimet. - johdot, kaapelit, liittimet ja adapterit, - studiolaitteet, - jousisoittimet, - puu- ja vaskipuhaltimet, sekä - akustiset pianot ja flyygelit. Päiväkotien leikkivälineet (alatuoteryhmä 6) - lelut motoriikan kehittämiseen, - rakentelulelut, - nuppi- ja muut palapelit, - muistipelit ja dominot, - lelut koti- ja kauppaleikkeihin, - kotileikkikalusteet, - nuket ja nukkekodit, - pehmolelut, - lelut autoleikkeihin, - junaradat, - lelut piha- ja hiekkaleikkeihin, - lelut vesileikkeihin, sekä - lelut lumileikkeihin. Hankinnan kohteena eivät ole päiväkotien kalusteet, kuten lastentuolit ja lastenpöydät, lastensängyt sekä säilytyskalusteet.

6 (8) Askartelutarvikkeet sekä kuvataiteen välineet ja tarvikkeet (alatuoteryhmä 7) - askartelupaperit ja -kartongit, - askarteluvärit, - askarteluveitset, - askartelupunokset, - paperimassapallot, - muovailuvahat, - muovailumassat ja -työvälineet, - savet ja kipsijauheet, - lasi- ja ikkunamaalit, - kimallejauheet, - helmet ja helmitarvikkeet, - puumateriaalit (puuhelmet, -tikut ja -pyörät), - kuva- ja tekstileimasimet, - värikynät, - muovi- ja vahaväriliidut, - mehiläisvahaliidut, - öljyvaha- ja öljypastelliliidut, - akvarelliliidut, - kuivapastelliliidut, - vesivärit ja peitevärit (napit ja paletit), - siveltimet, - valmisvärit ja sormivärit, - piirustuskynät ja -hiilet, - öljyvärit ja öljyväritarvikkeet, - linovärit ja -tarvikkeet, - piirustus- ja akvarellipaperit, sekä - piirustus- ja vesivärilehtiöt. - grafiikan prässit, - maalaustelineet, - paperileikkurit, sekä - paperi- ja kartonkitelineet.

7 (8) Kankaat sekä ompelu- ja käsityötarvikkeet (alatuoteryhmä 8) - tekstiilivärit, -leimasimet ja -tussit, - huovat ja huovutusvillat, - kankaat (vohvelikankaat, juuttikankaat, lakanakankaat, puuvillakankaat ja fleecekankaat), - silkkipainotarvikkeet, - ompelu-, käsityö- ja neulelangat, - puuvillalangat, - puikot ja virkkuukoukut, - silmä-, kanava- ja parsinneulat, - hakaneulat ja nuppineulat, - kaavamuovit ja -paperit, - ompelutarvikkeet, - ompelurenkaat, sekä - ompelukoneen neulat. - ompelukoneet, - silitysraudat ja -laudat sekä silitysvälineet, ja - tekstiilityön kalusteet, kuten kangaspuut ja säilytyskalusteet. Muut opetusvälineet ja -tarvikkeet (alatuoteryhmä 9) Muita opetusvälineitä ja -tarvikkeita ovat esimerkiksi äidinkielen ja vieraiden kielten opetusvälineet, erityisopetuksen opetusvälineet, oppimispelit sekä opetusohjelmat. Muita opetusvälineitä ja -tarvikkeita ei ole tarkoitus sisällyttää opetusvälineiden ja -tarvikkeiden kilpailutukseen, vaan jokainen kunta/yhteisö hankkii niitä omien prosessien mukaisesti. Tarkoitus on kuitenkin pidättää oikeus hankkia muita opetusvälineitä ja -tarvikkeita alatuoteryhmien 1-8 sopimustoimittajilta siltä osin kuin niiden valikoimissa on muita opetusvälineitä ja -tarvikkeita.

8 (8) Koulutarvikkeiden tarjouspyynnössä 7.2/2008 mainittiin opetusvälineet ja -tarvikkeet seuraavasti: Koulutarvikkeilla tarkoitetaan pääsääntöisesti niitä tarvikkeita, jotka annetaan kouluissa ja oppilaitoksissa oppilaiden ja opiskelijoiden käyttöön, ja jotka tilataan pääsääntöisesti nk. perustilauksina. Perustilauksella tarkoitetaan välisenä aikana tehtyä tilausta, joka toimitetaan kouluun/oppilaitokseen yhtenä toimituksena ennalta määritellyn/sovitun aikataulun mukaisesti. Perustilauksen on tarkoitus kattaa pääosin koko seuraavan lukuvuoden käyttötarve. Koulutarvikkeita ovat esimerkiksi lyijykynät, kuulakärkikynät, pyyhekumit, kynänteroittimet, viivaimet, harpit, kouluvihkot, vihkonsuojakannet, kirjamuovit, luentopaperit, konseptipaperit ja taululiidut. Suurin osa koulutarvikkeista on toisin sanoen toimistotarvikkeita, kuitenkin sillä erotuksella, että tavallisissa toimistotarvikehankinnoissa ei ole käytössä nk. perustilauskautta. Hankinnan piiriin eivät kuulu opetusvälineet ja -tarvikkeet, joita ovat esimerkiksi esityskalusteet ja -taulut sekä AV-kalusteet, liikuntavälineet, teknisen työn koneet ja laitteet sekä materiaalit, luonnontieteiden (matematiikka, luonnontieto, fysiikka, kemia, biologia ja maantiede) opetusvälineet, päiväkotien leikkivälineet, sekä soittimet ja musiikkitarvikkeet. Kuvataiteen välineet ja tarvikkeet sekä askarteluvälineet ja -tarvikkeet ovat tilanteesta riippuen joko koulutarvikkeita tai opetusvälineitä ja -tarvikkeita. Kuvataiteen välineet ja tarvikkeet sekä askarteluvälineet ja -tarvikkeet kuuluvat tämän hankinnan piiriin, mutta ne kuuluvat myös opetusväline- ja opetustarvikehankinnan piiriin. Osa muistakin opetusvälineistä ja -tarvikkeista voi kuitenkin kuulua myös koulutarvikehankinnan piiriin silloin, kun niissä on käytössä nk. perustilauskausi, ja kun ne hankitaan pääsääntöisesti perustilauksina. Seutukeskus Oy Häme, Hankinta- ja kilpailuttamisyksikkö, Arvi Kariston katu 1 B, Hämeenlinna avoimet tarjouspyynnöt:

akku alkuaine antiikki arkkitehtuuri arvo aurinkokunta basso biologia diagrammi ekosysteemi elektroniikka elinympäristö eliö eläin elämä elämänkatsomus energia eräretki esihistoria evoluutio fotosynteesi

Lisätiedot

Hattulan. Kanta- kunta Vesi -liikelaitos. Hämeen. pelastuslaitos. kunta X X X X X X X X X X X X X

Hattulan. Kanta- kunta Vesi -liikelaitos. Hämeen. pelastuslaitos. kunta X X X X X X X X X X X X X Hankinta- ja kilpailuttamisyksikkö YHTEISHANKITTAVAT TUOTTEET JA PALVELUT - ASIAKKAAT TUOTERYHMITTÄIN, Hankinta- ja kilpailuttamisyksikkö VIIMEISIN PÄIVITYS: 1.1.2010 1 (14) linnan kaupunki KUNNAT ammatillisen

Lisätiedot

LIITE 1/ ESIMERKKITUOTTEET

LIITE 1/ ESIMERKKITUOTTEET LIITE 1/ ESIMERKKITUOTTEET (Sisältää tarjousten hintavertailussa käytettävät kohteet 1-114) Tarjoushinnat kohteille 1-114 ilmoitetaan tarjoukseen liitettävällä liitteellä 3/ liite tarjoukseen Kohteen numero

Lisätiedot

Liite 1/ Tuoterekisteri

Liite 1/ Tuoterekisteri 1 Liite 1/ Tuoterekisteri Tuotteen VIHKOT numero 1 Kouluvihko A4/20 lehteä, ruudun koko 7x7 mm 2 Kouluvihko A4/40 lehteä, ruudun 7x7 mm 3 Kouluvihko A5/20 lehteä, ruudun 7x7 mm 4 Kouluvihko A5/40 lehteä,

Lisätiedot

Kartanonrannan kouluun hankittavat soittimet Liitetään tarjoukseen

Kartanonrannan kouluun hankittavat soittimet Liitetään tarjoukseen Kartanonrannan kouluun hankittavat soittimet Liitetään tarjoukseen Rytmisoittimet ja muut koulusoittimet (tuoteryhmä) tekijä Klaveesit, pari, paksuus 7 mm pituus 75 mm Marakassipari Pikkuquiro, 40x95 mm

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ 7.10.2010 SOITTIMET JA MUSIIKKIVÄLINEET PUITEJÄRJESTELY

TARJOUSPYYNTÖ 7.10.2010 SOITTIMET JA MUSIIKKIVÄLINEET PUITEJÄRJESTELY 1 (22) Hankinta- ja kilpailuttamisyksikkö TARJOUSPYYNTÖ 7.10.2010 SOITTIMET JA MUSIIKKIVÄLINEET 2 (22) Seutukeskus Oy Häme (www.seutukeskus.fi) on Hämeenlinnan seudun kuntien (Hämeenlinnan kaupunki, Hattulan

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ 22.3.2010 LIIKUNTAVÄLINEET PUITEJÄRJESTELY

TARJOUSPYYNTÖ 22.3.2010 LIIKUNTAVÄLINEET PUITEJÄRJESTELY 1 (23) Hankinta- ja kilpailuttamisyksikkö TARJOUSPYYNTÖ 22.3.2010 LIIKUNTAVÄLINEET 2 (23) Seutukeskus Oy Häme (www.seutukeskus.net) on Hämeenlinnan seudun kuntien (Hämeenlinnan kaupunki, Hattulan kunta

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ x.x.2010 SOITTIMET JA MUSIIKKIVÄLINEET PUITEJÄRJESTELY

TARJOUSPYYNTÖ x.x.2010 SOITTIMET JA MUSIIKKIVÄLINEET PUITEJÄRJESTELY 1 (21) Hankinta- ja kilpailuttamisyksikkö TARJOUSPYYNTÖ x.x.2010 SOITTIMET JA MUSIIKKIVÄLINEET 2 (21) Seutukeskus Oy Häme (www.seutukeskus.fi) on Hämeenlinnan seudun kuntien (Hämeenlinnan kaupunki, Hattulan

Lisätiedot

KARTANONRANNAN KOULUUN HANKITTAVAT LIIKUNTAVÄLINEET Liitetään tarjoukseen

KARTANONRANNAN KOULUUN HANKITTAVAT LIIKUNTAVÄLINEET Liitetään tarjoukseen KARTANONRANNAN KOULUUN HANKITTAVAT LIIKUNTAVÄLINEET Liitetään tarjoukseen Tarjouksen tekijä täyttää Tuote / vaaditut ominaisuudet Hankittava määrä Tarjottu tuote Tarjouksen tekijä täyttää VAADITUT OMINAISUUDET/

Lisätiedot

GARAGEBAND-PIKAOPAS Timo Sipilä/Tervaväylän koulu

GARAGEBAND-PIKAOPAS Timo Sipilä/Tervaväylän koulu GARAGEBAND-PIKAOPAS Timo Sipilä/Tervaväylän koulu 1. Käyttöliittymän yleiskatsaus Saat avattua uuden projektin klikkaamalla vasemmassa ylänurkassa olevaa + -merkkiä. Kun avaat uuden projektin, saat näkyviin

Lisätiedot

Kotitalous. Kuvataide. Valinnaiskurssit 9.luokalle 2016 2017

Kotitalous. Kuvataide. Valinnaiskurssit 9.luokalle 2016 2017 Valinnaiskurssit 9.luokalle 2016 2017 Yleislinjalla olevat oppilaat valitsevat 9. luokalle kaksi uutta kurssia, matemaattis-luonnontieteellisen tai liikuntapainotuksen valinneet oppilaat valitsevat yhden

Lisätiedot

YHTEISHANKITTAVAT TUOTTEET JA PALVELUT - ASIAKKAAT TUOTERYHMITTÄIN

YHTEISHANKITTAVAT TUOTTEET JA PALVELUT - ASIAKKAAT TUOTERYHMITTÄIN Hankinta- ja kilpailuttamisyksikkö YHTEISHANKITTAVAT TUOTTEET JA PALVELUT - ASIAKKAAT TUOTERYHMITTÄIN Häme, Hankinta- ja kilpailuttamisyksikkö VIIMEISIN PÄIVITYS: 27.5.2010 1 (14) linnan kaupunki KUNNAT

Lisätiedot

LIITE 3/ LIITE TARJOUKSEEN

LIITE 3/ LIITE TARJOUKSEEN LIITE 3/ LIITE TARJOUKSEEN (Tarjouksen tekijä täyttää ja liittää tämän tarjoukseensa) Tiedot tarjouksen tekijästä Tarjouksen tekijän nimi: Yhteystiedot: Y-Tunnus: Yhteyshenkilö: Hankintapäätöksen vastaanottaminen

Lisätiedot

YLEISTÄ TIETOA SOITONOPISKELUSTA

YLEISTÄ TIETOA SOITONOPISKELUSTA YLEISTÄ TIETOA SOITONOPISKELUSTA Soiton/laulunopiskelu konservatoriossa on tavoitteellinen harrastus, joka vaatii tunneilla käymisen lisäksi sitoutumisen säännölliseen kotiharjoitteluun. Oppilaan viikoittainen

Lisätiedot

Suomen Opetuskaluste Oy

Suomen Opetuskaluste Oy Sivu 1 / 17 Suomen Opetuskaluste Oy HINNASTO 2015 hinnat alv 0% Nettisivut ovat uusittavina, toimitamme tuotekuvia pyydettäessä. Ceramic e3-kirjoitustaulut 2 Ceramic e3-tussitaulut 2 Ceramic e3-heijastuspintataulut

Lisätiedot

Teknisentyön työkalut vertailu. Pisteiden laskenta Työkalun hinta 70. Takuu 1 30 Takuu 2 20 Takuu 3 10 Takuu 4 0 0 1 0 0 2 0 0 3 0 0 1 0 0 2 0

Teknisentyön työkalut vertailu. Pisteiden laskenta Työkalun hinta 70. Takuu 1 30 Takuu 2 20 Takuu 3 10 Takuu 4 0 0 1 0 0 2 0 0 3 0 0 1 0 0 2 0 Teknisentyön työkalut vertailu. Pisteiden laskenta 70 0 1 30 2 20 3 10 4 0 0 1 0 0 2 0 0 3 0 0 1 0 0 2 0 % Jos haluat muuttaa pisteytystä niin muuta nuolen osoittaman sarakkeen lukuja haluamasi mukaisesti.

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI LIITE 1 AURAUKSET 2012-2014 TARJOUSLOMAKE

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI LIITE 1 AURAUKSET 2012-2014 TARJOUSLOMAKE ALUE 1 m2 yksikköhinta alueen hinta yhteensä/aurauskerta Katu m2 105675 Piha m2 0 Koneessa alusterä: Kyllä Ei ALUE 2 m2 yksikköhinta alueen hinta yhteensä/aurauskerta Katu m2 119050 Piha m2 0 Koneessa

Lisätiedot

Puolapuut, kiipeilytelineet, sählymailat, skeittirampit, tanssipelit

Puolapuut, kiipeilytelineet, sählymailat, skeittirampit, tanssipelit 1 Puolapuut, kiipeilytelineet, sählymailat, skeittirampit, tanssipelit Koulujen liikuntavarustus ja -puitteet Liikkuva koulu -ohjelman pilottivaiheen kouluissa Katja Rajala, Virpi Inkinen, Henna Haapala

Lisätiedot

jjjj marjo nygård mervi nygård hannu pettinen

jjjj marjo nygård mervi nygård hannu pettinen jjjj marjo nygård mervi nygård hannu pettinen marjo nygård mervi nygård hannu pettinen werner söderström osakeyhtiö 3 8 maalatut rintarossit 10 Pöllöhelmet 12 tikkarikoru 14 Huoparintakoru 16 Huovutettu

Lisätiedot

Hankintakeskus. Tuotevastuualueet ja vastuuhenkilöt kilpailutuksissa. Peltolantie 9, 01300 Vantaa Vaihde: 09 83911 etunimi.sukunimi@vantaa.

Hankintakeskus. Tuotevastuualueet ja vastuuhenkilöt kilpailutuksissa. Peltolantie 9, 01300 Vantaa Vaihde: 09 83911 etunimi.sukunimi@vantaa. Hankintakeskus Tuotevastuualueet ja vastuuhenkilöt kilpailutuksissa Peltolantie 9, 01300 Vantaa Vaihde: 09 83911 etunimi.sukunimi@vantaa.fi Tuotevastuualueet ja vastuuhenkilöt hankintakeskuksen kilpailutuksissa

Lisätiedot

SEUDULLISESTI KILPAILUTETTAVAT TUOTERYHMÄT Seutukeskus Oy Hämeen Hankinta- ja kilpailuttamisyksikkö vastaa kilpailuttamisesta ja päätöksenteosta

SEUDULLISESTI KILPAILUTETTAVAT TUOTERYHMÄT Seutukeskus Oy Hämeen Hankinta- ja kilpailuttamisyksikkö vastaa kilpailuttamisesta ja päätöksenteosta Hankinta- ja kilpailuttamisyksikkö SEUDULLISESTI KILPAILUTETTAVAT TUOTERYHMÄT Seutukeskus Oy Hämeen Hankinta- ja kilpailuttamisyksikkö vastaa kilpailuttamisesta ja päätöksenteosta Vihreällä merkityt: Tuoteryhmästä

Lisätiedot

KOULUKOHTAISTEN KURSSIEN YHDENMUKAISTAMINEN KURRE7 SIIRRYTTÄESSÄ

KOULUKOHTAISTEN KURSSIEN YHDENMUKAISTAMINEN KURRE7 SIIRRYTTÄESSÄ KOULUKOHTAISTEN KURSSIEN YHDENMUKAISTAMINEN KURRE7 SIIRRYTTÄESSÄ 26.9.2008 Äidinkieli Ilmaisutaito Viestintä: ÄI10 Luova kirjoittaminen ÄI11 Kirjallisuuden kurssi ÄI12 Tekstin huolto ÄI13 Teatterin ja

Lisätiedot

Puukon tupen valmistus

Puukon tupen valmistus Puukon tupen valmistus Ohjeen tarkoituksena on toimia suuntaa-antavana vinkkinä niille, jotka ovat kiinnostuneet tekemään puukkonsa suojaksi kaksiosaisen tupen. Tässä ohjeessa keskitytään valmistamaan

Lisätiedot

Oppitunti 6 - Kynät ja kumit - Osa 1. kynä Tämä on kynä. Kynä on keltainen. pyyhekumi = kumi Tämä on pyyhekumi. Kumi on punainen.

Oppitunti 6 - Kynät ja kumit - Osa 1. kynä Tämä on kynä. Kynä on keltainen. pyyhekumi = kumi Tämä on pyyhekumi. Kumi on punainen. Oppitunti 6 - Kynät ja kumit - Osa 1 kynä Tämä on kynä. Kynä on keltainen. 1 pyyhekumi = kumi Tämä on pyyhekumi. Kumi on punainen. Kynän päässä on kumi. Kynän päässä on punainen pyyhekumi. Tämän kynän

Lisätiedot

Oppitunti 8 - Osa 1 - Numeroita ja kuvia

Oppitunti 8 - Osa 1 - Numeroita ja kuvia Oppitunti 8 - Osa 1 - Numeroita ja kuvia kymmenen kaksikymmentä kolmekymmentä neljäkymmentä viisikymmentä kuusikymmentä seitsemänkymmentä kahdeksankymmentä yhdeksänkymmentä sata satayksi satakaksi satakolme

Lisätiedot

LUETTELOT TYÖVÄLINEIDEN VALIKOIMAN VÄHIMMÄISVAATIMUKSISTA SISÄLTÖJEN OSALTA JA TARJOUKSEN ANTAJAN TARJOAMISTA VALIKOIMISTA

LUETTELOT TYÖVÄLINEIDEN VALIKOIMAN VÄHIMMÄISVAATIMUKSISTA SISÄLTÖJEN OSALTA JA TARJOUKSEN ANTAJAN TARJOAMISTA VALIKOIMISTA LUETTELOT TYÖVÄLINEIDEN VALIKOIMAN VÄHIMMÄISVAATIMUKSISTA SISÄLTÖJEN OSALTA JA TARJOUKSEN ANTAJAN TARJOAMISTA VALIKOIMISTA Tilaaja arvioi tällä tällä listalla esitettyjen koneiden, käsityövälineiden ja

Lisätiedot

LUKIJALLE. Arviointi. Opintien koulun tuntijako

LUKIJALLE. Arviointi. Opintien koulun tuntijako Valinnaisaineopas 2015-2017 LUKIJALLE Seuraavilla sivuilla esitellään Opintien koulun tuntijako sekä yksityiskohtaisesti koulun valinnaisainetarjotin 8. luokalle lukuvuodeksi 2015-2016 ja 9. luokalle lukuvuodeksi

Lisätiedot

ESPOONLAHDEN LUKIO OHJEITA SYKSYN 2014 YLIOPPILASKOKELAILLE

ESPOONLAHDEN LUKIO OHJEITA SYKSYN 2014 YLIOPPILASKOKELAILLE ESPOONLAHDEN LUKIO OHJEITA SYKSYN 2014 YLIOPPILASKOKELAILLE Ole ajoissa paikalla, takakansi s.4 Liikenne-este, myöhästyminen s.2 Sairastuminen s.2 816 46560, 046-8771433, 046-8771398 ESPOONLAHDEN LUKIO

Lisätiedot

Pisterajat 2006-2014 1. Vuosi 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014

Pisterajat 2006-2014 1. Vuosi 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 Pisterajat 2006-2014 1 Äidinkieli, suomi L Kevät 92 90 88 86 87 87 86 87 87 Syksy 92 90 88 85 87 87 86 87 86 E Kevät 87 77 75 72 73 73 71 73 73 Syksy 87 77 75 73 73 73 72 71 71 M Kevät 80 62 60 60 61 62

Lisätiedot

Pisterajat 2006-2015 1. Vuosi 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016

Pisterajat 2006-2015 1. Vuosi 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 Pisterajat 2006-2015 1 Äidinkieli, suomi L Kevät 92 90 88 86 87 87 86 87 87 87 87 Syksy 92 90 88 85 87 87 86 87 86 86. E Kevät 87 77 75 72 73 73 71 73 73 72 72 Syksy 87 77 75 73 73 73 72 71 71 70. M Kevät

Lisätiedot

(12.5.2000) KOULUN TYÖYMPÄRISTÖ

(12.5.2000) KOULUN TYÖYMPÄRISTÖ KOULUN TYÖYMPÄRISTÖ (.5.000) Ennen kuin ryhdyt arvioimaan, tutustu edellä olevaan opastavaan tekstiin ja seuraavaan esimerkkiin, joka perehdyttää lähemmin arvioinnin menettelytapaan. Esimerkki: Koulun

Lisätiedot

TIEDOTE PUOLANKAJÄRVEN KOULUN LUKUVUODEN 2016 2017 7. LUOKAN VALINNAISAINEISTA. 6. luokkalaisille ja heidän huoltajilleen

TIEDOTE PUOLANKAJÄRVEN KOULUN LUKUVUODEN 2016 2017 7. LUOKAN VALINNAISAINEISTA. 6. luokkalaisille ja heidän huoltajilleen TIEDOTE PUOLANKAJÄRVEN KOULUN LUKUVUODEN 2016 2017 7. LUOKAN VALINNAISAINEISTA 6. luokkalaisille ja heidän huoltajilleen Hei kuudesluokkalainen! Siirtyminen peruskoulun yläluokille (7.-9.) merkitsee koulunkäynnissä

Lisätiedot

Lintex Tuotekuvasto 2016

Lintex Tuotekuvasto 2016 Lintex Tuotekuvasto 2016 Lintex Lintex on perheyritys, joka on perustettu vuonna 1983 Ruotsissa. Tällä hetkellä yritys on Euroopan johtava design esitysvälineiden ja toimistoseinäkkeiden valmistaja. Tehdas

Lisätiedot

Hakemistosta löytyy kaikkien erillisten tuoteluetteloiden kategoriat.

Hakemistosta löytyy kaikkien erillisten tuoteluetteloiden kategoriat. Aakkosellinen hakemisto A Aakkostajat 66 Aaltopahvit 207 Adressi- ja diplomikansiot 60 Ajopäiväkirjat 104-105 Akkuvaraajat 191 Akut 192 Akvarellikynät 98 Alkaliparistot 190 Alumiinifoliot 199 Arkisto-

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ x.x.2009 LIIKUNTAVÄLINEET PUITEJÄRJESTELY

TARJOUSPYYNTÖ x.x.2009 LIIKUNTAVÄLINEET PUITEJÄRJESTELY 1 (21) Hankinta- ja kilpailuttamisyksikkö TARJOUSPYYNTÖ x.x.2009 LIIKUNTAVÄLINEET 2 (21) SOPIMUKSEEN LIITTYVÄT YHTEISÖT HANKINNAN KOHDE JA LAAJUUS Seutukeskus Oy Häme (www.seutukeskus.net) on Hämeenlinnan

Lisätiedot

OPISKELIJAN NIMI: OPISKELIJANUMERO:

OPISKELIJAN NIMI: OPISKELIJANUMERO: OPISKELIJAN NIMI: OPISKELIJANUMERO: RYHMÄ: SYNTYMÄAIKA: OPETTAJATUUTORI: AIKAISEMPIEN OPINTOJEN TUNNUSTAMISTA HAETAAN SEURAAVASTI (YHTEISET PAKOLLISET OPINNOT) PO110015 ÄIDINKIELI 4 PO110021 RUOTSI 1 PO110033

Lisätiedot

PIIPSJÄRVEN KOULU OULAINEN UUDISRAKENNUS HUONESELOSTE KVR-URAKKALASKENTAA VARTEN

PIIPSJÄRVEN KOULU OULAINEN UUDISRAKENNUS HUONESELOSTE KVR-URAKKALASKENTAA VARTEN 1 PIIPSJÄRVEN KOULU OULAINEN UUDISRAKENNUS HUONESELOSTE KVR-URAKKALASKENTAA VARTEN 07.05.2013 Urakoitsija ilmoittaa tarjouksessaan laskennassa käyttämänsä tuotenimikkeet. Arkkitehtitoimisto Jorma Paloranta

Lisätiedot

Pihdit ja leikkurit. Tuotenumero Tuotenimi Pakkaus EAN. 11-1060 Nokkapihdit 160 mm, latta 6/60. 11-1061 Nokkapihdit 160 mm, pyöreä 6/60

Pihdit ja leikkurit. Tuotenumero Tuotenimi Pakkaus EAN. 11-1060 Nokkapihdit 160 mm, latta 6/60. 11-1061 Nokkapihdit 160 mm, pyöreä 6/60 Pihdit ja leikkurit 11-1060 Nokkapihdit 160 mm, latta 6/60 11-1061 Nokkapihdit 160 mm, pyöreä 6/60 11-1062 Nokkapihdit 145 mm, pitkä nokka 6/60 6 438140 110602 6 438140 110619 6 438140 110626 11-1063 Nokkapihdit

Lisätiedot

Kemian ja fysiikan syventävä harjoittelu

Kemian ja fysiikan syventävä harjoittelu Kemian ja fysiikan syventävä harjoittelu Ari Myllyviita, kemian ja matematiikan lehtori Mika Parviainen, fysiikan ja tietotekniikan lehtori www.helsinki.fi/yliopisto 1.ryhmänohjaus Esittäytyminen - yhteystietojen

Lisätiedot

82 RYHMÄ TYÖKALUT JA -VÄLINEET SEKÄ VEITSET, LUSIKAT JA HAARUKAT, EPÄJALOA METALLIA; NIIDEN EPÄJALOA METALLIA OLEVAT OSAT

82 RYHMÄ TYÖKALUT JA -VÄLINEET SEKÄ VEITSET, LUSIKAT JA HAARUKAT, EPÄJALOA METALLIA; NIIDEN EPÄJALOA METALLIA OLEVAT OSAT 82 RYHMÄ TYÖKALUT JA -VÄLINEET SEKÄ VEITSET, LUSIKAT JA HAARUKAT, EPÄJALOA METALLIA; NIIDEN EPÄJALOA METALLIA OLEVAT OSAT Huomautuksia 1. Puhalluslamppuja, kenttäahjoja, käsi- tai jalkakäyttöisiä hiomalaitteita,

Lisätiedot

YLEISTÄ TIETOA SOITONOPISKELUSTA

YLEISTÄ TIETOA SOITONOPISKELUSTA YLEISTÄ TIETOA SOITONOPISKELUSTA Soiton/laulunopiskelu konservatoriossa on tavoitteellinen harrastus, joka vaatii tunneilla käymisen lisäksi sitoutumisen säännölliseen kotiharjoitteluun. Oppilaan viikoittainen

Lisätiedot

LAJITTELUOHJEET. Pienasema Keravan kierrätysmateriaalin tuotantolaitos Karhuntassuntie 59 04260 Kerava

LAJITTELUOHJEET. Pienasema Keravan kierrätysmateriaalin tuotantolaitos Karhuntassuntie 59 04260 Kerava LAJITTELUOHJEET Pienasema Keravan kierrätysmateriaalin tuotantolaitos Karhuntassuntie 59 04260 Kerava Puh. 010 636 7000 (yritykset) 010 636 5000 (kuluttajat) Sähköinen asiointi: www.lassila-tikanoja.fi/asioi

Lisätiedot

Esimerkkejä mediakasvatuksen hyvistä käytänteistä

Esimerkkejä mediakasvatuksen hyvistä käytänteistä Esimerkkejä mediakasvatuksen hyvistä käytänteistä Hyvä käytänne - audiovisuaalinen metodi Audiovisuaalinen mediakasvatus on itsessään hyvä käytänne, joka kannattaa toteuttaa pienryhmissä Sitä voi hyödyntää

Lisätiedot

FYSIIKAN JA KEMIAN TILAT JA VÄLINEET

FYSIIKAN JA KEMIAN TILAT JA VÄLINEET FYSIIKAN JA KEMIAN TILAT JA VÄLINEET Helsingin yliopiston Viikin normaalikoulu Kevät 2014 Taina Makkonen ja Ari Myllyviita VÄLINEIDEN JA TAVAROIDEN VARAAMINEN Varauslappujen käyttäminen: vesiliukoinen

Lisätiedot

YLIOPPILASKOKEET KEVÄT 2019

YLIOPPILASKOKEET KEVÄT 2019 YLIOPPILASKOKEET KEVÄT 2019 KOEPÄIVÄT JA PAIKAT ti 12.3. äidinkieli (suomi ja ruotsi), lukutaidon koe, suomi toisena kielenä koe; peilisali, D- puolen -1, 1 ja 2-kerrokset to 14.3. vieras kieli, lyhyt

Lisätiedot

Rakennusprojekti Pitkä pöytä penkeillä

Rakennusprojekti Pitkä pöytä penkeillä Rakennusprojekti Pitkä pöytä penkeillä Pitkä pöytä joka kestää ulkona seisomista ja jonka ympärille mahtuu monta ihmistä. Talläinen pöytä pitäisi olla jokaisessa puutarhassa. Pöytä ja ennen kaikkea penkit

Lisätiedot

LUKUJÄRJESTYSPOHJA 2015-2016 Tekniikan ja luonnontieteiden TkK-tutkinto-ohjelma, Teknis-luonnontieteellinen opintosuunta

LUKUJÄRJESTYSPOHJA 2015-2016 Tekniikan ja luonnontieteiden TkK-tutkinto-ohjelma, Teknis-luonnontieteellinen opintosuunta LUKUJÄRJESTYSPOHJA 2015-2016 Tekniikan ja luonnontieteiden TkK-tutkinto-ohjelma, Teknis-luonnontieteellinen opintosuunta Seuraavilla sivuilla on esitetty mallilukujärjestys teknis-luonnontieteellisen 1.

Lisätiedot

HITACHI TARVIKEVALIKOIMA 2014

HITACHI TARVIKEVALIKOIMA 2014 HITACHI TARVIKEVALIKOIMA 2014 Päiväys 17.3.2014 Sisältö Tarvikkeet Kierretangonleikkuri...3 Tarvikkeet Lamput...3 Tarvikkeet Ruuvinväännin...3 Bitsit...4-5 Tarvikkeet Bitsit...6 Tarvikkeet Porakoneet...6-7

Lisätiedot

Puukon valmistaminen. terän takominen helan valmistaminen lestin ja kahvan valmistaminen tupen ompelu

Puukon valmistaminen. terän takominen helan valmistaminen lestin ja kahvan valmistaminen tupen ompelu Puukon valmistaminen terän takominen helan valmistaminen lestin ja kahvan valmistaminen tupen ompelu Terän takominen kuumenna taottava rauta ahjossa keltaiseksi pidä rauta hehkuvan hiilikasan sisällä älä

Lisätiedot

Ruukin ala-asteen inventaario Liikuntasali

Ruukin ala-asteen inventaario Liikuntasali Liikuntasali 1. Pulpetit 43 kpl 28. Suomenliput tangolla 2 kpl 2. Tuolit 304 kpl 29. Sulkapallo mailat 12 kpl/pallot 164 kpl - erilaisia puu- ja muovituoleja 30. Tennismailat 3 kpl 3. Ruokapöydät + tuolit

Lisätiedot

Huutokauppaluettelo. Huutokauppaehdot 1 / 26. Lappeenrannan kaupungin irtaimiston huutokauppa. Tullitie 7, 53100 Lappeenranta 13.5.

Huutokauppaluettelo. Huutokauppaehdot 1 / 26. Lappeenrannan kaupungin irtaimiston huutokauppa. Tullitie 7, 53100 Lappeenranta 13.5. Huutokauppaluettelo 1 / 26 Lappeenrannan kaupungin irtaimiston huutokauppa Tullitie 7, 53100 Lappeenranta 13.5.2014 tiistaina Näyttö alkaen klo 13.00. Huutokauppa alkaa klo 15.00 Huutokauppaehdot 1. Tavaroiden

Lisätiedot

Induktiosilmukkavahvistimen tulee toistaa kaikki samat äänet mitä kaiuttimista toistetaan (mm.tietokone, langaton mikrofoni, digiboxi).

Induktiosilmukkavahvistimen tulee toistaa kaikki samat äänet mitä kaiuttimista toistetaan (mm.tietokone, langaton mikrofoni, digiboxi). Liite 2 Yksilöity tilojen käyttötarkoitus Esiopetustilat (507,509,607,609): Järjestelmän toiminnan kuvaus: Käyttäjän työpisteeseen tulee seuraavat laitteet: tietokone, monitori, dokumenttikamera, digiboxi,

Lisätiedot

TOISEN ASTEEN KOULUTUS/AMMATILLINEN KOULUTUS/TREDU

TOISEN ASTEEN KOULUTUS/AMMATILLINEN KOULUTUS/TREDU TOISEN ASTEEN KOULUTUS/AMMATILLINEN KOULUTUS/TREDU Tehtävät ovat päätoimisia ellei tekstissä toisin mainita. Nuorisokoulutukseen valitun pitää ennen viran vastaanottamista esittää rikosrekisterilain 6

Lisätiedot

Lintex Media System Oy Joensuunkatu 12 24100 SALO puh. 02-727 1220 fax. 02-727 1233 info@lintex.fi www.lintex.fi

Lintex Media System Oy Joensuunkatu 12 24100 SALO puh. 02-727 1220 fax. 02-727 1233 info@lintex.fi www.lintex.fi sivu 1 sivu 2 Lintex nordic group Lintex Media System Oy kuuluu osana Lintex nordic group - ryhmää. Lisäksemme ryhmään kuuluvat Ruotsissa Lintex Media System AB ja Norjassa Osnes Industri AS. Pohjoismaiden

Lisätiedot

Syksyllä 2017 toteutetun kyselyn vastaukset

Syksyllä 2017 toteutetun kyselyn vastaukset Syksyllä 2017 toteutetun kyselyn vastaukset Kysely koski lasten ja nuorten harrastuksia ja niihin liittyviä toiveita Pirkkalassa (esi- ja perusopetus sekä lukio). Vastaajia oli 924, joista tyttöjä 52,3%

Lisätiedot

JONGLÖÖRAUSPALLOT VANTEET FLOWER STICK PUUJALAT SIKARILAATIKOT JALKAJONGLEERAUS

JONGLÖÖRAUSPALLOT VANTEET FLOWER STICK PUUJALAT SIKARILAATIKOT JALKAJONGLEERAUS Tee se itse! ROLA BOLA JONGLÖÖRAUSPALLOT VANTEET DEVIL STICK FLOWER STICK PUUJALAT SIKARILAATIKOT JALKAJONGLEERAUS ROLA BOLA Tarvikkeet: esim. viemäriputkea ja vaneria Rola bolan rullan voi tehdä puusta

Lisätiedot

Vastaus Lukumäärä Prosentti 20% 40% 60% 80% 100% Vastaus Lukumäärä Prosentti 20% 40% 60% 80% 100%

Vastaus Lukumäärä Prosentti 20% 40% 60% 80% 100% Vastaus Lukumäärä Prosentti 20% 40% 60% 80% 100% KYSELY KÄSITYÖN VERKKOPALVELUISTA Yhteenvetoraportti N=1062 Julkaistu: 2.12.2011 Vertailuryhmä: Kaikki vastaajat Olen nainen / tyttö 1038 97,74% 2. mies / poika 24 2,26% Kuulun ikäryhmään alle 13-vuotiaat

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA 1 (9)

KITTILÄN KUNTA 1 (9) KITTILÄN KUNTA 1 (9) SIRKAN KOULUN LAAJENNUKSEN 21.4.2016 LIIKUNTASALIN VARUSTEET 1. KERROS Koripallo 117 Liikuntasali Koripallo Pro, virallinen 8 kpl koko 7, malli Kerkosport tai Ji Sport 117A Liikuntasalin

Lisätiedot

Nuorten koulutuksen aloittajatarpeet sekä OKM:n ehdotus valtakunnallisiksi tavoitteiksi vuodelle 2016 KORKEAKOULUTUS. Varsinais-Suomi + Satakunta

Nuorten koulutuksen aloittajatarpeet sekä OKM:n ehdotus valtakunnallisiksi tavoitteiksi vuodelle 2016 KORKEAKOULUTUS. Varsinais-Suomi + Satakunta Nuorten koulutuksen aloittajatarpeet sekä OKM:n ehdotus valtakunnallisiksi tavoitteiksi KORKEAKOULUTUS %) vuoden %) vuoden 1 Humanistinen ja kasvatusala 811 795 525-270 -33,9 4 897 4 827 4 990 163 3,4

Lisätiedot

Nettohinnat alv 0 % Tuotteen nimi Kulutusarvio Laatu ym. ominaisuudet Tuotenro Myyntierä /myyntierä pyydetyn yksikön

Nettohinnat alv 0 % Tuotteen nimi Kulutusarvio Laatu ym. ominaisuudet Tuotenro Myyntierä /myyntierä pyydetyn yksikön KALLION KUNTIEN KOULUTARVIKEHANKINNAT VUONNA 2011-2012 JA OPTIO VUODELLE 2013 Alavieska, Nivala, Sievi, Ylivieska Tarjoaja Yhteyshenkilö Puh./email ja postiosoite Nettohinnat alv 0 % yksikön Koulutarvikkeet

Lisätiedot

e-oppiminen Simo Veistola Toimitusjohtaja simo.veistola@e-oppi.fi 050-431 8578

e-oppiminen Simo Veistola Toimitusjohtaja simo.veistola@e-oppi.fi 050-431 8578 e-oppiminen Simo Veistola Toimitusjohtaja simo.veistola@e-oppi.fi 050-431 8578 sähköisen oppimisen edelläkävijä Sähköisten oppimateriaalien kustannustalo Perustettu v. 2011, Tj. Simo Veistola, FT, Forssan

Lisätiedot

ABI-INFO. Lyseon lukion aikuislinja

ABI-INFO. Lyseon lukion aikuislinja ABI-INFO Lyseon lukion aikuislinja 30.8.2018 YO-koepäivät 1/2 Ma 17.9. äidinkieli/ lukutaidon koe Tavastia areena klo 9.00 Ke 19.9. vieras kieli, pitkä oppimäärä Tavastia areena klo 9.00 Pe 21.9. reaalikoe

Lisätiedot

Vantaan Liikuntapalveluilla on liikuntavälineitä, joita Vantaan päiväkodit ja koulut voivat lainata

Vantaan Liikuntapalveluilla on liikuntavälineitä, joita Vantaan päiväkodit ja koulut voivat lainata Vantaan Liikuntapalveluilla on liikuntavälineitä, joita Vantaan päiväkodit ja koulut voivat lainata maksutta, omien tarpeidensa mukaan, viikoksi kerrallaan. Lainattavat välineet sopivat mainiosti liikuntatempausten,

Lisätiedot

Fysikaaliset tieteet, kemia ja matemaattiset tieteet

Fysikaaliset tieteet, kemia ja matemaattiset tieteet Fysikaaliset tieteet, kemia ja matemaattiset tieteet LUONNONTIETEET 2013-15 Tarkastellaan kokonaiskuvan saamiseksi ensin luonnontieteitä kokonaisuutena. Luonnontieteissä pitkän matematiikan paino on suuri

Lisätiedot

5 n. 1 lava VOIMAKONEROMUA (POLTTOMOOTTOREITA) 10 1 kpl MASTON PYSTYTYSSARJA 24 M ( EI TÄYDELLINEN ), ROM

5 n. 1 lava VOIMAKONEROMUA (POLTTOMOOTTOREITA) 10 1 kpl MASTON PYSTYTYSSARJA 24 M ( EI TÄYDELLINEN ), ROM MATERIAALIN MYYNTILUETTELO HUUDOT 1-265, 301-349 MILLOG OY:N MATERIAALI HUUDOT 501-511 18.8.2011 LYLY MUUTOKSET MAHDOLLISIA Huuto Tunniste no Nimitys tai määrämerkki ja vuosimalli HUUDOT 1-265 1 1 kpl

Lisätiedot

ILMOITTAUTUMINEN LUKUVUODELLE 2015 2016

ILMOITTAUTUMINEN LUKUVUODELLE 2015 2016 ILMOITTAUTUMINEN LUKUVUODELLE 2015 2016 Muskattilaisten ilmoittautuminen ensi lukuvuoden ryhmiin on ajankohtaista. Ilmoittautuminen tapahtuu ohessa jaettavalla ilmoittautumiskaavakkeella. Kaavakkeeseen

Lisätiedot

Pisterajat Vuosi

Pisterajat Vuosi Pisterajat 2006-2013 1 Äidinkieli, suomi L Kevät 92 90 88 86 87 87 86 87 Syksy 92 90 88 85 87 87 86 87 E Kevät 87 77 75 72 73 73 71 73 Syksy 87 77 75 73 73 73 72 71 M Kevät 80 62 60 60 61 62 60 62 Syksy

Lisätiedot

LENNU liito-orava. työohjeet ja kaavat

LENNU liito-orava. työohjeet ja kaavat LENNU liito-orava työohjeet ja kaavat LENNU liito-orava Käsinukke ja pehmolelu Tarvikkeet ja työvälineet kaavat päällikangas: tekoturkis, teddy, fleece, villakangas, sametti, loimusametti ym. vuorikangas:

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ x.x.2010 SOITTIMET JA MUSIIKKIVÄLINEET PUITEJÄRJESTELY

TARJOUSPYYNTÖ x.x.2010 SOITTIMET JA MUSIIKKIVÄLINEET PUITEJÄRJESTELY 1 (21) Hankinta- ja kilpailuttamisyksikkö TARJOUSPYYNTÖ x.x.2010 SOITTIMET JA MUSIIKKIVÄLINEET 2 (21) Seutukeskus Oy Häme (www.seutukeskus.net) on Hämeenlinnan seudun kuntien (Hämeenlinnan kaupunki, Hattulan

Lisätiedot

Poistomyyntituotteet Tuotenumero Tuoteryhmä Tuotenimi Hinta/ kpl Saldo 12.12

Poistomyyntituotteet Tuotenumero Tuoteryhmä Tuotenimi Hinta/ kpl Saldo 12.12 Poistomyyntituotteet Hinnat ovat verottoimia (alv 0%). Tuotteet välimyyntivarauksin, tarkista saatavuus myyjältä. Pidätämme oikeuden hinnanmuutoksiin. Tuotteilla ei ole vaihto tai palautusoikeutta. Tuotenumero

Lisätiedot

SEINÄJOEN LYSEO. VALINNAISAINEET lk oppilaille

SEINÄJOEN LYSEO. VALINNAISAINEET lk oppilaille SEINÄJOEN LYSEO VALINNAISAINEET 2019 8.lk oppilaille Malli HELMI-sivusta, johon oppilas merkitsee 18.1. valintansa. Ennen sitä valinnat merkitään lomakkeeseen, joka jaetaan 16.1. oppilaille ja joka palautetaan

Lisätiedot

LIITE. asiakirjaan. ehdotus neuvoston päätökseksi

LIITE. asiakirjaan. ehdotus neuvoston päätökseksi EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 15.9.2014 COM(2014) 576 final ANNEX 4 PART 10/10 LIITE asiakirjaan ehdotus neuvoston päätökseksi Länsi-Afrikan valtioiden, ECOWAS:n ja UEMOA:n sekä Euroopan unionin ja sen jäsenvaltioiden

Lisätiedot

Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla

Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla Lue koko asennusohje, ennen kuin aloitat asennuksen. Tämä on näkyvällä vesikourulla varustetun Santex-huoneen 81 ohjeellinen asennusohje.

Lisätiedot

MONIO TAVOITTEELLINEN TILAOHJELMA

MONIO TAVOITTEELLINEN TILAOHJELMA MONIO TAVOITTEELLINEN TILAOHJELMA 30.5.2017 13.6.2017 / Muutettu erityisvarusteltujen oppimistilojen hyötyala s.4 20.6.2017 / Lisätty tiedot väestönsuojasta ja teknisistä varauksista s.6 SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

PUIKKO JA VIRKKUUKOUKKUSALKKU

PUIKKO JA VIRKKUUKOUKKUSALKKU PUIKKO JA VIRKKUUKOUKKUSALKKU Malli ja ohje Eija Sinkkonen; @puikkojenviemää Ohjeen käyttö kaupalliseen tarkoitukseen eli tuotteen valmistamiseen myyntiä varten, on kielletty ilman mallin ja ohjeen tekijän

Lisätiedot

Matemaattis-luonnontieteellinen linja

Matemaattis-luonnontieteellinen linja Luku 1 Matemaattis-luonnontieteellinen linja Erikoislukiolinja on tarkoitettu lähinnä niille, joiden jatkosuunnitelmat edellyttävät matemaattis-luonnontieteellistä tietoa ja osaamista. Erikoislinjalla

Lisätiedot

Kerko Group Oy 1.1.2013. www.kerkosport.com info@kerkosport.com 2

Kerko Group Oy 1.1.2013. www.kerkosport.com info@kerkosport.com 2 Kerko Sport Oy 2013 Kerko Group Oy 1.1.2013 www.kerkosport.com info@kerkosport.com 2 Kerko Sport Oy yritysfaktat Perustettu 1916 Kuuluu Kerko Group -konserniin Toimipisteet: Porvoo, Tampere, Oulainen,

Lisätiedot

Kansallinen LIIKUNTATUTKIMUS 2009-2010

Kansallinen LIIKUNTATUTKIMUS 2009-2010 TUTKIMUS 2009-2010 Miten suomalaiset 19-65-vuotiaat liikkuvat, mitä lajeja he harrastavat, missä he liikkuvat? Liikunnan harrastuskertojen määrä Liikunnan ja kuntoilun luonne Suomalaisten jakaantuminen

Lisätiedot

KL-Kuntahankinnat Oy. Sopimusohje. Koulu-ja askartelutarvikkeet KLKH132

KL-Kuntahankinnat Oy. Sopimusohje. Koulu-ja askartelutarvikkeet KLKH132 KL-Kuntahankinnat Oy Sopimusohje 1 Sisällysluettelo 1. Sopimuskausi ja kohde... 2 2. Toimittaja... 2 3. Hinnoittelu... 2 4. Tilaaminen ja toimitus... 2 4.1. Toimitusehto- ja aika... 3 4.2. Toimituksen

Lisätiedot

Joensuun seudun hankintatoimi

Joensuun seudun hankintatoimi 1/7 : Joensuun kaupunki Outokummun kaupunki Kontiolahden kunta Ilomantsin kunta Juuan kunta Lieksan kaupunki Liperin kunta Nurmeksen kaupunki Valtimon kunta Kiteen kaupunki Karelia Ammattikorkeakoulu Oy

Lisätiedot

Helsingin yliopiston Viikin normaalikoulun Kestävän kehityksen kysely

Helsingin yliopiston Viikin normaalikoulun Kestävän kehityksen kysely Helsingin yliopiston Viikin normaalikoulun Kestävän kehityksen kysely Helmikuu 2013 Vastaajia yhteensä 539 Koonti Inkeri Ahvenisto Vastaajat alaluokkien kyselyssä: yht. 314 hlö Vastaajat yllun + henkilöstön

Lisätiedot

YO-info. Syksy 2018 Lammin lukio

YO-info. Syksy 2018 Lammin lukio YO-info Syksy 2018 Lammin lukio Valmistautuminen Laadi lukusuunnitelma. Lue enemmän kuin luulet tarvitsevasi! Älä mene kokeilemaan! Viimeisenä iltana ei kannata sekoittaa päätä! Vaatetus ja ruoka Vaatteissa

Lisätiedot

LEPPÄVAARAN KOULUN VALINNAISAINEOPAS 2012

LEPPÄVAARAN KOULUN VALINNAISAINEOPAS 2012 LEPPÄVAARAN KOULUN VALINNAISAINEOPAS 2012 7. LUOKKIEN OPPILAILLE JA HUOLTAJILLE Oppilaat opiskelevat vuosiluokilla 8-9 yhteisinä opetettavien oppiaineiden lisäksi kuusi tuntia viikossa valinnaisia oppiaineita,

Lisätiedot

SEUDULLISESTI KILPAILUTETTAVAT TUOTERYHMÄT Seutukeskus Oy Hämeen Hankinta- ja kilpailuttamisyksikkö vastaa kilpailuttamisesta ja päätöksenteosta

SEUDULLISESTI KILPAILUTETTAVAT TUOTERYHMÄT Seutukeskus Oy Hämeen Hankinta- ja kilpailuttamisyksikkö vastaa kilpailuttamisesta ja päätöksenteosta 1 (10) Hankinta- ja kilpailuttamisyksikkö SEUDULLISESTI KILPAILUTETTAVAT TUOTERYHMÄT Seutukeskus Oy Hämeen Hankinta- ja kilpailuttamisyksikkö vastaa kilpailuttamisesta ja päätöksenteosta Vihreällä merkityt:

Lisätiedot

LOKAKUU 2014. Ateljé Margaretha - PL 6370-00002 Helsinki Puh. 09 3157 9210 www.margaretha.fi Sähköposti: asiakaspalvelu@margaretha.

LOKAKUU 2014. Ateljé Margaretha - PL 6370-00002 Helsinki Puh. 09 3157 9210 www.margaretha.fi Sähköposti: asiakaspalvelu@margaretha. LOKAKUU 2014 Ateljé Margaretha - PL 6370-00002 Helsinki Puh. 09 3157 9210 www.margaretha.fi Sähköposti: asiakaspalvelu@margaretha.fi Hyvä Kerhojäsen! Vaikka jouluun on vielä muutama kuukausi haluamme jo

Lisätiedot

EHNROOSIN KOULU

EHNROOSIN KOULU EHNROOSIN KOULU 2017-2018 Vahvoilta juurilta tiedot ja taidot tulevaisuuteen! TERVETULOA 7. LUOKALLE EHNROOSIN KOULU Nordenskiöldintie 2 04600 Mäntsälä puh. 040 3145 310 Rehtori 311 Apulaisrehtori 312

Lisätiedot

VALINTAPERUSTEET MUSIIKKIKASVATUKSEN OPETETTAVAN AINEEN KOKONAISUUTEEN (SIVUAINE 75 op) v. 2016

VALINTAPERUSTEET MUSIIKKIKASVATUKSEN OPETETTAVAN AINEEN KOKONAISUUTEEN (SIVUAINE 75 op) v. 2016 KASVATUSTIETEIDEN TIED EKUNTA VALINTAPERUSTEET MUSIIKKIKASVATUKSEN OPETETTAVAN AINEEN KOKONAISUUTEEN (SIVUAINE 75 op) v. 2016 I HAKUKELPOISUUS Hakukelpoisia ovat henkilöt, joilla on 1(5) voimassa oleva

Lisätiedot

Ekotuunausta Simonkylän koulussa. Etelä-Suomen Liikkuva koulu -seminaari

Ekotuunausta Simonkylän koulussa. Etelä-Suomen Liikkuva koulu -seminaari 5 4 3 1 Ekotuunausta Simonkylän koulussa Etelä-Suomen Liikkuva koulu -seminaari 15.11.2018 Markus Kuusela (Erityisopettaja ja liikkuva koulu vastuuopettaja) Paavo Valtiala (Käsityön lehtori) Eeli Nieminen,

Lisätiedot

SUOMALAISTA TYÖTÄ KOTIMAISET KE-VA -URHEILU- KALUSTEET YLI 40 VUODEN KOKEMUKSELLA. KOULUKuvasto

SUOMALAISTA TYÖTÄ KOTIMAISET KE-VA -URHEILU- KALUSTEET YLI 40 VUODEN KOKEMUKSELLA. KOULUKuvasto SUOMALAISTA TYÖTÄ YLI 40 VUODEN KOKEMUKSELLA KOULUKuvasto 2018 KOTIMAISET KE-VA -URHEILU- KALUSTEET KORIPALLO WILSON FIBA B0616X Koko: 7 PEAK OFFICIAL 950809 Koko: 7 PEAK INDOOR/OUTDOOR 340093 Koko: 7

Lisätiedot

4 n. 1 lava ELEKTRONIIKKAROMUA (JAKOPANEELEITA) 5 n. 1 lava VOIMAKONEROMUA (POLTTOMOOTTOREITA)

4 n. 1 lava ELEKTRONIIKKAROMUA (JAKOPANEELEITA) 5 n. 1 lava VOIMAKONEROMUA (POLTTOMOOTTOREITA) MATERIAALIN MYYNTILUETTELO HUUDOT 1-111, 126-244, 301-349 ja 501-511 18.8.2011 LYLY MUUTOKSET MAHDOLLISIA Huuto Tunniste Nimitys tai määrä Merkki ja vuosimalli no HUUDOT 1-111 1 1 kpl VOIMAKONE 30 V TASASÄHKÖ,

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ x.x.2010 PÄIVÄKOTIEN LEIKKI-, LIIKUNTA- JA MUUT VÄLINEET PUITEJÄRJESTELY

TARJOUSPYYNTÖ x.x.2010 PÄIVÄKOTIEN LEIKKI-, LIIKUNTA- JA MUUT VÄLINEET PUITEJÄRJESTELY 1 (23) Hankinta- ja kilpailuttamisyksikkö TARJOUSPYYNTÖ x.x.2010 PÄIVÄKOTIEN LEIKKI-, LIIKUNTA- JA MUUT VÄLINEET 2 (23) Seutukeskus Oy Häme (www.seutukeskus.net) on Hämeenlinnan seudun kuntien (Hämeenlinnan

Lisätiedot

AVAIMET JA RUUVITALTAT

AVAIMET JA RUUVITALTAT 1 AVAIMET JA RUUVITALTAT Hylsyavainsarjat 10002 Hylsyavainsarja Smart II 1/4" 4-13 mm +kärki 16 kpl 59.10 6-kulm.hylsyt 4-5-5,5-6-8-10-13, räikkäväännin talttavarsi, jatko 80 ja 150mm, pidin kärjille,

Lisätiedot

VALINNAISKURSSIT 5.LK

VALINNAISKURSSIT 5.LK VALINNAISKURSSIT 5.LK Kursseja on tarjolla yhteensä kahdeksan. Design -kursseja kolme. Äly ja väläys -kursseja kolme. Ilmaisu -kursseja kaksi. Jokainen oppilas valitsee lukuvuodelle kaksi kurssia, joita

Lisätiedot

Tampereen kesäyliopisto- syksyn kirjoittajille. Kertauskurssin hinta LeLun abeille on 45

Tampereen kesäyliopisto- syksyn kirjoittajille. Kertauskurssin hinta LeLun abeille on 45 Kurssivalinnat 2016 Kurssivalinnat tehdään Wilman tarjottimeen (2016-17). Tarjotin tulee nettiin maaliskuun lopulla. Ainevalintoja ensi vuodelle tehdessä tulisi tietää, mitä kursseja kannattaisi valita,

Lisätiedot

OPISKELIJAN NIMI: OPISKELIJANUMERO:

OPISKELIJAN NIMI: OPISKELIJANUMERO: OPISKELIJAN NIMI: OPISKELIJANUMERO: RYHMÄ: SYNTYMÄAIKA: OPETTAJATUUTORI: AIKAISEMPIEN OPINTOJEN TUNNUSTAMISTA HAETAAN SEURAAVASTI (YHTEISET PAKOLLISET OPINNOT) PO110015 ÄIDINKIELI 4 Hakemus hyväksytään

Lisätiedot

II!Kielenopetusmateriaalia!pienryhmään

II!Kielenopetusmateriaalia!pienryhmään Toiminnallisia!menetelmiä!esi"!ja!alkuopetuksen!oppilaille kielellisten!valmiuksien!kehittämiseen I!Luokka"!/ryhmäopetuksen!tueksi Mitä?!Materiaali Piktot Kuukausitaulut,!jossa!suomalaiset!juhlapyhät Seinäkalenteri

Lisätiedot

Hifitalo 2010. Hifitalo SIMPLE-XXX KOTELOT. Kasausohje YHTEYSTIEDOT

Hifitalo 2010. Hifitalo SIMPLE-XXX KOTELOT. Kasausohje YHTEYSTIEDOT Hifitalo 2010 Hifitalo SIMPLE-XXX KOTELOT Kasausohje YHTEYSTIEDOT Myymälä: info@hifitalo tel.044 055 3595 Asentamo: asentamo@hifitalo.fi tel.040 588 4680 Onnittelut, olette ostaneet itsellenne laatutuotteen

Lisätiedot

Oppitunti 10 Osa 1 Substantiivien taivutus. monta kauppaa Tässä talossa on monta kauppaa. ruokakauppa Tässä kaupassa myydään ruokaa.

Oppitunti 10 Osa 1 Substantiivien taivutus. monta kauppaa Tässä talossa on monta kauppaa. ruokakauppa Tässä kaupassa myydään ruokaa. Oppitunti 10 Osa 1 Substantiivien taivutus monta kauppaa Tässä talossa on monta kauppaa. 1 ruokakauppa Tässä kaupassa myydään ruokaa. kotitalousmyymälä Tässä kaupassa myydään astioita. vaatemyymälä Tässä

Lisätiedot

KIRKKONUMMEN KUNNAN KOULUJEN JA PÄIVÄKOTIEN OPISKELUTARVIKKEIDEN, KUVAAMATAIDON TARVIKKEIDEN JA KÄSITYÖASKARTELUN TYÖAINEIDEN HANKINTA

KIRKKONUMMEN KUNNAN KOULUJEN JA PÄIVÄKOTIEN OPISKELUTARVIKKEIDEN, KUVAAMATAIDON TARVIKKEIDEN JA KÄSITYÖASKARTELUN TYÖAINEIDEN HANKINTA 1 KIRKKONUMMEN KUNTA 10.11.2008 Sivistyspalvelut PL 20 02401 KIRKKONUMMI KIRKKONUMMEN KUNNAN KOULUJEN JA PÄIVÄKOTIEN OPISKELUTARVIKKEIDEN, KUVAAMATAIDON TARVIKKEIDEN JA KÄSITYÖASKARTELUN TYÖAINEIDEN HANKINTA

Lisätiedot

PUUN TYÖSTÄMINEN. työkalut ja -välineet

PUUN TYÖSTÄMINEN. työkalut ja -välineet PUUN TYÖSTÄMINEN työkalut ja -välineet SAHAAMINEN Perussääntönä on, että sahattavan puukappaleen on pysyttävä tarkasti paikallaan. Tarkoitukseen käyvät esim. puristimet tai ruuvipenkki. Käsisahojen hampaat

Lisätiedot