Jäsentiedote 3 / Elokuu 2007

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Jäsentiedote 3 / Elokuu 2007"

Transkriptio

1 Jäsentiedote 3 / Elokuu 2007 Aurinkoinen tervehdys kaikille! Tässä esittäytyy Tanja Takala, uusi omaisneuvoja Etelä- Pohjanmaan yhdistykseltä. Ammatiltani olen mielenterveys-, kriisi- ja päihdetyöhön suuntautunut sairaanhoitaja ja terveydenhoitaja. Ammattiini valmistuin v.2004, jonka jälkeen olen työskennellyt Etelä- Pohjanmaan sairaanhoitopiirin psykiatrian osastoilla. Asun mieheni ja reilun vuoden ikäisen poikamme kanssa Kuortaneella, jonne myös rakennamme parhaillaan omaa kotia. Vapaa- aikani kuluu siis rakennus- ja lastenhoitopuuhissa, mutta aina kun ehdin niin kiipeän ratsaille ja lähden hevoseni kanssa nauttimaan luonnosta. Yhdistyksellä työkennellessäni tulen tapaaman Teitä omaisia, ohjaamaan omaisryhmiä, osallistumaan leireille ja retkille. Aloittelen myös uutta liikuntaryhmää ja mikäli innokkaita riittää niin kehitellään sen toimintaa lisää. Nyt syyskaudella on tarkoitus kokoontua liikkumaan kaksi kertaa. Tavoitteenani on järjestää myös nuorille omaisille toimintaa, illanviettojen tms. tapahtumien puitteissa. Nuoret voivat myös itse olla minuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse, Uudet ideat ja toiveet ovat tervetulleita! Aurinkoisia syyspäiviä ja iloista mieltä toivottaen: Tanja VUODEN 2007 HALLITUS Hallituksen jäsenet ja puhelinnumerot, joihin voit ottaa yhteyttä: Riitta Myllykangas, puheenjohtaja, (yhdistyksen pj-puhelin) Seinäjoen seutu: Pentti Takala , Tarja Kalliomäki Järviseutu: Susanna Hotakainen , Martti Kuusiniemi Härmänmaa: Anne Hirvelä , Marja Nahkala Suupohja: Minna Hannula , Eira Kuitu, varapuheenjohtaja, Kuusiokunnat: Pekka Ranta- Kahila , Riitta Peltomäki *********************************** YHDISTYKSEN JÄSENYYS Edut: *Saat jäsentiedotteen ja Labyrintti-lehden noin neljä kertaa vuodessa *Sinulla on oikeus osallistua yhdistyksen toimintaan ja voit tehdä aloitteita toiminnan kehittämiseksi Jäsenmaksut: henkilöjäsen 10 /hlö/v, perhejäsenyys 15 /perhe/v, yhteisöjäsenyys 20 /v ja ainaisjäsenyys 100 Jäsenmaksun voit maksaa yhdistyksen tilille: Alahärmän Osuuspankki

2 SYKSYN TULEVIA TAPAHTUMIA! SYYSKUU LIIKUNTARYHMÄ aloittaa Seinäjoella klo kokoonnumme Kyrkösjärven pururadan edessä. Kierrämme kävelylenkin ja kunnon venyttelyt loppuun. Toinen kerta on klo , silloin lenkkeilemme joenranta- reittiä. Lähtö Rakuunakadun toimiston edestä. Hallituksen ja työntekijöiden syysseminaari la klo: Tikanpesässä os. Huhtalantie 53. Te ta Kauhavalla klo:18-20 Koulukeskuksen Kauhava-salissa. Luennoitsijana Psykologi Esa Nordling Pohjanmaa hankkeesta. Aiheena Ajankohtaista mielenterveydestä. Ei tarv. ilmoittautua. Vapaa pääsy ja kahvitarjoilu. Tervetuloa! Hyvän mielen viikonloppu omaisille Honkiniemen leiri- ja kurssikeskuksessa. Aika. pe- ilta su Mukavaa ohjelmaa koko perheelle vauvasta vaariin! Ohjaajina omaisyhdistyksen työntekijät. Tarkempi esite ohessa. Ilmoittautumiset viim.3.9. mennessä oheisella lomakkeella postitse, puhelimitse tai sähköpostilla. LOKAKUU Yhteistyöpäivät ryhmänohjaajille ja yhteistyökumppaneille ma klo Tikanpesässä, Huhtalantie 53. Tark. kutsu tulee lähempänä ajankohtaa. Te ta Teuvalla alk. kahvitajoilulla klo SOP:n Teuvan konttorin kokoustilassa ( sisäänkäynti K-Kiurun ja OP:n välistä sisäpihalta) Luennoitsijana psykiatrian erikoislääkäri Asta- Leena Hakala. Ei tarv. ilmoittautua. Vapaa pääsy. Tervetuloa! Nuorten omaisten oma ilta perjantaina klo Rakuunakadulla toimiston tiloissa. Tarjolla pizzaa, mukavaa yhdessäoloa, jutustelua mieltä askarruttavista kysymyksistä ja seuraleikkejä. Mukana omaisneuvoja Tanja Takala. Ilmoittautumiset viim mennessä postilla, puhelimitse tai Nyt syksyllä on mahdollisuus päästä mukaan Prospect- vertaisohjaajakoulutukseen, joka on tarkoitettu omaisjäsenille. Koulutus on maksuton ja keskusliitto korvaa matka- ja majoituskulut. Koulutus tapahtuu Helsingissä. Koulutuksen ajankohdat 6.10, , Jos olet kiinnostunut koulutuksesta, ota yhteyttä vt. toiminnanjohtaja Päivi Penttilään viim mennessä, puh , tai Te ta Jalasjärvellä klo: Jalasjärven seurakuntakeskuksessa. Psykologi Esa Nordling Pohjanmaa hankkeesta. Aiheena Miten hoidan mieltäni? Ei tarv. ilmoittautua. Vapaa pääsy ja kahvitarjoilu. Tervetuloa!

3 Virkistysretki Vaasaan kaikille omaisille lauantaina Koko päivän retki. Tutustumme Vaasan omaisyhdistykseen ja lisäksi tarjolla mukavaa tekemistä sekä hyvää ruokaa. hinta: 24 / hlö sis. opastetun bussikierroksen, illallisen ja matkat. Ilmoittautumiset mennessä postitse oheisella lomakkeella, puhelimitse tai sähköpostilla. Tarkempi esite ohessa. Sääntömääräinen vuosikokous kaikille jäsenille klo Tikanpesässä. Os. Huhtalantie 53. Ennen kokousta klo Jyrki Tuulari on kertomassa aiheesta Masennus on hoidettavissa. Kahvitarjoilu alk. klo Tervetuloa! MARRASKUU Teatteri- ilta Seinäjoen kaupunginteatterissa torstaina klo Mielipiteitä jakanut Suomenhevonen- teatteriesitys kertoo hirtehisen selviytymistarinan EU- Suomen maaseudulta. ilmoittautumiset mennessä postitse oheisella lomakkeella, puhelimitse tai sähköpostilla. Liput omaisyhdistyksen työntekijältä alaaulasta n.15min. ennen esityksen alkua. Hinnat peruslippu 13, eläkeläiset/työttömät 11, opiskelijat/lapset 8. Varauksessa on 25 paikkaa, katsomoriveiltä 6-7. HUOM!! Ilmoittautumisaikaa jatkettu KIVITIPUN VOIMAVARAKURSSI OMAISILLE Vuorokausihinta on vain 20 eur/aik, 6eur/lapsi 6-15v täyshoidolla ja ohjelmalla. Kurssi järjestetään yhteistyössä Lomayhtymä ry:n kanssa, joka valitsee lomatuen saajat sosiaalisin, terveydellisin ja taloudellisin perustein. Hakemuslomakkeita voit tilata omaisyhdistyksen toimistosta tai tulostaa hakemuslomakkeen internetistä osoitteesta Merkitse lomakkeeseen, että haet Omaiset mielenterveystyön tukena E-P ry:n kurssille. HUOMIOI: Hakemus palautetaan Lomayhtymään osoitteella Lomayhtymä ry/teemalomat, Yrjönkatu 11 C 12, Helsinki viimeistään , LOMAKE mukana, joten tartu tilaisuuteen Omaishoitajien iltapäivä Seinäjoella klo yhteistyössä Lakeuden omaishoitajat ry:n ja Seinäjoen kaupungin kanssa. Seuraa järjestöpalstaa, jossa asiasta lähempänä. JOULUKUU Omaisten yhteinen pikkujoulujuhla la klo kauniissa, hirsisessä rinneravintola Joupiskassa Seinäjoella. Viihdyttävää ohjelmaa ja jouluruokailu. Hinta 14 /aik, 7 /lapsi 4-15v, alle 4v ruokailevat ilmaiseksi. Ilmoittautumiset mennessä oheisella lomakkeella postitse tai sähköpostitse.

4 Glögiä ja Jouluntunnelmaa Rakuunakadulla klo Tervetuloa nauttimaan Lucian juhlasta, yhteislaulun ja mukavan yhdessäolon merkeissä. OMAISRYHMÄT syksyllä 2007 Avoimeen omaisryhmään olet uutena tervetullut milloin vain. Mukana oltuaan ryhmäläiset ilmoittavat ryhmän ohjaajalle, mikäli jäävät pidemmäksi aikaa pois ryhmästä. Suljettu ryhmä sen sijaan kokoontuu sovitulla kokoonpanolla, johon ei oteta uusia jäseniä kesken sovittua kautta. Tällä hetkellä kaikki omaisryhmämme ovat avoimia ryhmiä. Ryhmätoiminnan perusajatuksena ovat luottamuksellisuus, turvallisuus ja vertaistuki. Tämän jäsenkirjeen yhteydessä lähetämme Härmänmaan alueen jäsenillemme kyselyn siitä, millaiseen omaistoimintaan osallistuisitte alueellanne. Pyrimme kehittämään alueellista toimintaa kyselyn pohjalta. Kerromme kyselyn tuloksista seuraavassa jäsentiedotteessa. JÄRVISEUTU, avoin omaisryhmä kokoontuu syksyllä klo Etelä-Pohjanmaan Kotiosoite-projektin tiloissa Ylivainiontie 1 (Vimpelin lääkärikeskus). Kokoontumispäivät: TI 14.8., 11.9., 9.10., ja Lisätietoja antaa vastaava projektityöntekijä Anne Mäki. LAPUA, avoin omaisryhmä kokoontuu syksyllä Lapuan psykiatrian poliklinikan tiloissa, kokoontumisajat: TI 4.9., 2.10., 6.11.ja klo Lisätietoja voit kysyä projektityöntekijä Tarja Kuhalammelta. KAUHAVA avoin omaisryhmä kokoontuu Kauhavan seurakuntatalon kokoushuoneessa. Syksyn -07 kokoontumiset aloitetaan TO 30.8.klo 18.00, 27.9, 25.10, Lisätietoja antaa Anne Hirvelä puh ALAVUS, avoin omaisryhmä jatkuu Alavuden psykiatrian poliklinikan ryhmätiloissa syksyllä 2007 seuraavina päivinä: KE 15.8., 12.9., ja klo Lisätietoja antavat Alavuden psykiatrian poliklinikalta Pasi Huhtala puh tai omaisneuvoja. SEINÄJOEN avoin iltaryhmä kokoontuu Rakuunakadulla seuraavasti syksyllä 2007: TO 30.8., 27.9., ja klo Lisätietoja omaisneuvojalta. Toisena ohjaajana Raija Talvitie. SEINÄJOEN päiväryhmä kokoontuu avoimena MIESTENRYHMÄNÄ Rakuunakadulla klo seuraavina päivinä syksyllä-07: TI 14.8., 11.9., 9.10 ja Seinäjoen ryhmistä voit kysyä omaisneuvojalta tai toiminnanjohtajalta.

5 KURIKKA Omaisneuvoja on noin kerran kuukaudessa tavattavissa ajanvarauksella Kurikan psykiatrian poliklinikalla. Lisätietoja Kurikan psykiatrian poliklinikalta puh tai omaisneuvojalta. TEUVAN omaisryhmästä saat lisätietoja psykiatrian poliklinikan sosiaalityöntekijä Liisa Kuuttinen puh KAUHAJOEN avoin omaisryhmä kokoontuu Kauhajoen seurakunnan toimitushuoneessa klo seuraavina päivinä syksyllä-07: TI 21.8., 18.9., ja Lisätietoja voit kysyä omaisneuvojalta Edellisen jäsenkirjeen yhteydessä olleen, Järviseudun omaisille suunnatun kyselyn palautteen pohjalta alueelle toivottiin avoimen omaisryhmän kokoontumisia, masennuksen ehkäisy-ja puolisoryhmää, alueellisia virkistyspäiviä ja te toja. Em. toiveita olemme toteuttaneet mahdollisuuksien mukaan ja pyrimme edelleen kehittämään alueellista työtä ja huomioimaan toiveita resurssiemme puitteissa. Tällä hetkellä Järviseudun alueella toimii yksi omaisryhmä Vimpelissä ja puolisoryhmistä voit kysyä projektityöntekijöiltä Anne Mäki tai Tarja Kuhalampi. Yhteistyöpäiviä ja te toja koskeviin asioihin vastaa omaisneuvoja. Ei elämä ole voittamattomia vaikeuksia, jotka pitäisi väistää. On vain väistämättömiä vaikeuksia, jotka pitäisi voittaa.

6 VIRKISTYSRETKI VAASAAN LAUANTAINA Ohjelma: Lähtö Seinäjoen matkakeskuksesta Omaa aikaa ostoksille, nähtävyyksien katseluun tms Vapaaehtoinen kokoontuminen ruokailuun omakustannehintaan Opastettu bussikierros Vaasan keskustan ympäristössä, kesto 1h. Lähtö kaupungintalon edestä Vapaaehtoinen osallistuminen Antiikki- ja keräilymessuille. Lippu 7, omakustanteinen Tutustumme Vaasan omaisyhdistykseen ja omaisiin. Yhdistykseltä lähdemme ruokailemaan kunnon illallisen Vaasan omaisten kanssa Kotimatka alkaa Hinta: 24 / hlö sis. opastetun bussikierroksen, illallisen ja matkat. Ilmoittautumiset mennessä postitse oheisella lomakkeella, puhelimitse tai sähköpostilla Älä pidä kiinni vihasta, loukkaantumisesta tai kivusta. Ne varastavat energiasi ja estävät sinua rakastamasta.

7 YHTEYSTIEDOT Omaiset mielenterveystyön tukena Etelä-Pohjanmaa ry Rakuunakatu Seinäjoki Puh Vt. toiminnanjohtajapäivi PENTTILÄ saakka Puh Omaisneuvoja Tanja Takala puh Etelä-Pohjanmaan Kotiosoiteprojekti Ylivainiontie Vimpeli (Vimpelin lääkärikeskus) Vastaava projektityöntekijä ANNE MÄKI Puh Projektityöntekijä TARJA KUHALAMPI Puh PUHELINAJAT Rakuunakadulla ovat puh tiistaisin klo torstaisin klo HUOM uusi aika! Vastaamme puhelimiin mahdollisuuksien mukaan myös muina aikoina. TAPAAMISET ovat mahdollisia ajanvarauksella. Siis soita, jos haluat keskustella elämäntilanteeseesi liittyvistä asioista tai sopia henkilö- tai perhekohtaisesta tapaamisesta ja paikasta. Omaisneuvoja on tavattavissa noin kerran kuukaudessa Kurikan psykiatrian poliklinikalla. Ota rohkeasti yhteyttä. Palvelu on maksutonta. Voit antaa palautetta omaisyhdistyksen toiminnan suhteen esim. kotisivujen puhelimen tai postin välityksellä. Seuraava jäsentiedote marras- joulukuussa.

8 HYVÄN MIELEN VIIKONLOPPU KOKO PERHEELLE HONKINIEMESSÄ Viikonlopulle on suunniteltu erityisesti perheille yhteistä tekemistä, kuten erilaisia leikkimielisiä kisailuja ja pelejä. Mukaillaan Vertti- työskentelymuotoa, joka on lasten ja vanhempien vertaisryhmä, kun vanhemmilla on mielenterveydellisiä ongelmia. Viikonlopulle voi osallistua myös muita omaisia, jolloin ohjelma rakentuu osallistujien mukaan. Ohjaajina omaisyhdistyksen työntekijät. Alla viikonlopun ohjelmaa, tarkentuu lähempänä leiriviikonloppua Perjantai Majoittautuminen Ruokailu Yhteinen viikonlopun aloitus Lauantai Aamupala Yhteinen päivän aloitus, aamujumppaa Aikuisten/ Vanhempainryhmä / Lasten ryhmä Lounas Vanhemmat ryhmässä lasten kanssa Vapaamuotoista työskentelyä, yhdessäoloa Kahvit Leikkejä, pelejä, kilpailuja Päivällinen Yhteistä puuhastelua, saunomista, kisailua ( osallistuminen vapaaehtoista ) Sunnuntai Aamupala Yhteinen päivän aloitus, aamujumppaa Aikuisten/ Vanhempainryhmän palaute Vanhemmat ja lapset yhdessä, kyselytunti Lounas Kotiinlähtö Majoitus on leirintämökeissä (6hengen)perheittäin, tai kuuden hengen yhteismajoituksena. Mökit sijaitsevat rantaviivan välittömässä läheisyydessä. Mökeissä on varustuksena wc ja suihku. Veneet, pelikenttä ja kanootit ovat vapaasti käytettävissä. Hinta sisältää majoituksen, liinavaatteet, pyyhkeet, ruokailut. Hinta koko viikonloppu: 78 / aikuinen ja 39 /lapsi 4-12v Ilmoittautumiset oheisella lomakkeella, puhelimitse tai sähköpostitse viim mennessä, HUOMIOI nopea ilmoittautuminen.

9 ILMOITTAUTUMISLOMAKE TÄSSÄ TIEDOTTEESSA OLEVIIN TAPAHTUMIIN: POSTITA OSOITTEELLE: Omaiset mielenterveystyön tukena Etelä- Pohjanmaa ry. Rakuunakatu Seinäjoki Sähköpostitse voi ilmoittautua osoitteella tällöin alla olevat tiedot viestiisi. ILMOITTAUDUN SEURAAVAAN/SEURAAVIIN TAPAHTUMIIN. Hyvän mielen viikonloppu omaisille Honkiniemen leiri-ja kurssikeskuksessa. Aika: pe- ilta su NIMI/NIMET OSOITE PUHELIN ERITYISRUOKAVALIO Nuorten omaisten oma ilta perjantaina klo Rakuunakadulla NIMI/NIMET OSOITE PUHELIN PIZZAN TÄYTTEET (3täytettä)

10 Virkistysretki Vaasaan kaikille omaisille lauantaina NIMI/NIMET OSOITE PUHELIN ERITYISRUOKAVALIO Teatteri- ilta Seinäjoen kaupunginteatterissa torstaina klo NIMI/NIMET OSOITE PUHELIN Varaan seur. liput: Peruslippu Eläkeläiset/työttömät Opiskelija Lapset (alle12v) hlöä hlöä hlöä hlöä Omaisten yhteinen pikkujoulujuhla la klo NIMI/NIMET OSOITE PUHELIN ERITYISRUOKAVALIO

Vantaan Mielenterveysyhdistys Hyvät Tuulet ry

Vantaan Mielenterveysyhdistys Hyvät Tuulet ry JÄSENTIEDOTE 2012 2/2013 Vantaan Mielenterveysyhdistys Hyvät Tuulet ry Hiekkaharjuntie 13 A, 01300 VANTAA puh. 09-873 4386, sähköposti: lauhatuuli@hyvattuulet.fi avoinna: ma - pe klo 9.00-15.00, la (parittomat

Lisätiedot

www.porinhyvis.fi pmttt@porinhyvis.fi 02-6324626 - Olemme myös facebookissa

www.porinhyvis.fi pmttt@porinhyvis.fi 02-6324626 - Olemme myös facebookissa Porin Mielenterveystoiminnan Tuki ry 1/2015 Hyvän Mielen Talo Valtakatu 9 28100 Pori www.porinhyvis.fi pmttt@porinhyvis.fi 02-6324626 - Olemme myös facebookissa Tervehdys Porin Hyvän Mielen Talolta Hyvän

Lisätiedot

PERHE ON YKKÖNEN Perheleiritoiminta vankilassa

PERHE ON YKKÖNEN Perheleiritoiminta vankilassa Rikosseuraamusalan käsikirjoja 2 / 2007 PERHE ON YKKÖNEN Perheleiritoiminta vankilassa SISÄLLYSLUETTELO 1. PERHELEIRIOPPAAN TARKOITUS 3 2. PERHELEIRIN JÄRJESTÄMINEN 4 3. VASTUULLINEN VANHEMMUUS PERHELEIRI

Lisätiedot

PARKINSON-TIEDOTE. Turun seudun Parkinson-yhdistys ry:n KEVÄTKOKOUS. keskiviikkona maaliskuun 26. päivänä 2014 alkaen klo 17.00

PARKINSON-TIEDOTE. Turun seudun Parkinson-yhdistys ry:n KEVÄTKOKOUS. keskiviikkona maaliskuun 26. päivänä 2014 alkaen klo 17.00 PARKINSON-TIEDOTE Turun seudun Parkinson-yhdistys ry 25 v. N:o 1/2014 Turun seudun Parkinsonyhdistyksen 25-vuotisjuhla kylpylähotelli Caribiassa 15.11. 2013. Vieraita vastaanottamassa puheenjohtaja Esko

Lisätiedot

Pidät kädessäsi esitettä, joka kertoo

Pidät kädessäsi esitettä, joka kertoo 1 Pidät kädessäsi esitettä, joka kertoo Tuusulan seurakunnan toiminnasta. Näillä sivuilla kerromme sinulle syksyn 2013 tapahtumista. Toivottavasti löydät jotain, mikä kiinnostaa sinua. Esitteen alussa

Lisätiedot

Meillä on suunnaton onni

Meillä on suunnaton onni 2 2010 Tyttöjen leirillä oli tyttöjen juttuja Puuhaa ja peuhaa vauvan kanssa Meillä on suunnaton onni Asiaa näkövammaisista lapsista ja nuorista tässä numerossa 3 4 7 16 21 22 25 26 27 Pääkirjoitus Kannustavia

Lisätiedot

seutunen 2 * 2012 jäsenlehti WWW.jhl310.fi

seutunen 2 * 2012 jäsenlehti WWW.jhl310.fi seutunen 2 * 2012 jäsenlehti Sisältö WWW.jhl310.fi Joensuun seudun JHL ry osasto 310 Torikatu 17, 80100 Joensuu sivu Kokoukset.............................. 2 Yhdistys tukee...........................

Lisätiedot

PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN

PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN Sisältö: Liitteet: Mikä on vanhempainyhdistys? Rekisteröity vai rekisteröimätön vanhempainyhdistys? VANHEMPAINYHDISTYKSEN PERUSTAMINEN 1. Perustava kokous 2. Vanhempainyhdistyksen

Lisätiedot

Liikkumaan kaikki! s.12

Liikkumaan kaikki! s.12 Pöytyän kunnan tiedotuslehti nro 3/2012 KUNNALLISVAALIT......s. 3 APUVOIMIA ARJEN TÖIHIN TYÖPAJOISTA...s. 17 TÄRKEÄT PUHELINNUMEROT...s. 6 Liikkumaan kaikki! s.12 Pääkirjoitus Vuosi 2012 on ehtinyt jälkimmäiselle

Lisätiedot

A S U K A S T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A M A A L I S - H U H T I K U U 2 0 1 3

A S U K A S T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A M A A L I S - H U H T I K U U 2 0 1 3 1 HALOO KYLÄMAJA! A S U K A S T A L O K Y L Ä M A J A N E P Ä V I R A L L I N E N Ä Ä N E N K A N N A T T A J A M A A L I S - H U H T I K U U 2 0 1 3 Missä se on se kevät? J.Karjalainen lauloi joskus menneinä

Lisätiedot

Tampereen Parkinson-yhdistys ry

Tampereen Parkinson-yhdistys ry JÄSENTIEDOTE 3/2014 20.8.2014 Tampereen Parkinson-yhdistys ry Osoite: Satakunnankatu 56, 33230 Tampere Puhelin: 044 987 7830 toimistoon (tiistaisin 10 13) 050 307 3470 arkipäivisin päiväaikaan Sähköposti:

Lisätiedot

NUOREN HYVÄ TULEMINEN PERHEHOITOON

NUOREN HYVÄ TULEMINEN PERHEHOITOON RAPORTTI NUOREN HYVÄ TULEMINEN PERHEHOITOON Nuorten foorumi Siikarannassa 11.10.2014 Paikalla oli 15 14-19-vuotiasta nuorta lastensuojelun perhehoidon piiristä, 3 Selviytyjät-tiimin jäsentä sekä 4 aikuista.

Lisätiedot

Näytä, että välität. Ole ystävä.

Näytä, että välität. Ole ystävä. TÄSSÄ JA NYT Länsi-Suomen piiri Järjestötiedote 1/2015 Näytä, että välität. Ole ystävä. 1 TYKKÄÄ Facebookissa Seuraa toimintaamme Facebookin kautta. facebook.com/punainenristi KESKUSTELE Twitterissä twitter.com/punainenristi

Lisätiedot

Jäsenhankintakilpailu

Jäsenhankintakilpailu Turun seudun Reumayhdistys ry:n jäsenlehti 4 2014 Jäsenhankintakilpailu sivu 5 Kevään kerhot ja liikuntaryhmät Yhdistyksen tapahtumia sivu 12 sivu 16 65-vuotis juhlavuosi 2015 Avoinna: arkisin 8-21, lauantaisin

Lisätiedot

Neljänsuora esiintyi 15.8.2013 Salon iltatorilla, kuva Suvisalo ry / Anne Nenonen

Neljänsuora esiintyi 15.8.2013 Salon iltatorilla, kuva Suvisalo ry / Anne Nenonen SALON KAUPUNGIN TIEDOTUSLEHTI 6-8 / 2014 Salon kaupunkitiedote www.salo.fi 6-8 /2014 3.-9.6.2014 Salon kesäasukas LÄMPIMÄSTI TERVETULOA SALOON Salossa riittää jälleen tänä kesänä näkemistä ja kokemista

Lisätiedot

YHDISTYSTOIMINNAN OPAS TYÖMINISTERIÖ

YHDISTYSTOIMINNAN OPAS TYÖMINISTERIÖ Selkokieliversio YHDISTYSTOIMINNAN OPAS TYÖMINISTERIÖ YHDISTYS ON YHTEISTOIMINTAA...2 Yhteinen asia, kaikki mukaan!... 2 Jäseneksi liittyminen...3 Tärkeä tiedonkulku... 4 Ero yhdistyksen jäsenyydestä...

Lisätiedot

Hyvää Uutta Vuotta kaikille! Parturi-kampaamo- Raija Pastell-Fält Puh. 050 347 8448, 767 3533 Tolmintie 4, YPÄJÄ

Hyvää Uutta Vuotta kaikille! Parturi-kampaamo- Raija Pastell-Fält Puh. 050 347 8448, 767 3533 Tolmintie 4, YPÄJÄ Kunnallinen ja seurakunnallinen tiedotuslehti Jaetaan kaikkiin talouksiin Ypäjällä TAMMIKUU 2009 Parturi-kampaamo Outi Perho Katinhännäntie 298, 32140 Ypäjä as. Puh. 050 372 1172 Avoinna: ma pe 10 18.

Lisätiedot

Tervetuloa toistekin.

Tervetuloa toistekin. 1 Kiitos kun teitte kanssamme avajaisista hienon juhlan! Tervetuloa toistekin. TÄSSÄ NUMEROSSA: - Me saimme liikenneministerin - Yhteistyösopimus Ukkohalla - Skal Oulun lääni ry - Uusi puheenjohtaja esittelyssä

Lisätiedot

Lähdemme matkaan la 29.11.2014 Viking XPRS:llä 11:30 Katajanokan Terminaalista ja saavumme Tallinnaan klo 14.

Lähdemme matkaan la 29.11.2014 Viking XPRS:llä 11:30 Katajanokan Terminaalista ja saavumme Tallinnaan klo 14. JYTINÄ 6-11.9.2014 29.11. 30.11.2014 Lähdemme matkaan la 29.11.2014 Viking XPRS:llä 11:30 Katajanokan Terminaalista ja saavumme Tallinnaan klo 14. Kotimatkalle lähdemme Tallinnan A-terminaalista su 30.11.2014

Lisätiedot

Perheveneilyteema kantoi myös Vene 15 Båt -messuilla

Perheveneilyteema kantoi myös Vene 15 Båt -messuilla Suomen Purjehdus ja Veneily ry Uutiskirje helmikuu 2015 Perheveneilyteema kantoi myös Vene 15 Båt -messuilla Kuten monet teistä huomasivatkin, oli liitto jälleen vahvasti esillä Vene 15 Båt - messuilla.

Lisätiedot

Auranlaakson kansalaisopiston keväällä alkavat kurssit s. 10-12

Auranlaakson kansalaisopiston keväällä alkavat kurssit s. 10-12 Pöytyän kunnan tiedotuslehti nro 1/2015 HAKU KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄ- TOIMINTAAN...s. 4 EDUSKUNTAVAALIT 2015...s. 4 OIVALLUKSIA OMAISHOITOON...s. 14 Auranlaakson kansalaisopiston keväällä alkavat

Lisätiedot

Kahvitarjoilu! Tervetuloa Katoppa-asukastuvan AVAJAISIIN 8. 10.5.2007 Kauppurienkatu 23

Kahvitarjoilu! Tervetuloa Katoppa-asukastuvan AVAJAISIIN 8. 10.5.2007 Kauppurienkatu 23 Keskusta Raksila Intiö Myllytulli Meritulli Kuusiluoto Lyötty Limingantulli Heinäpää Nuottasaari Asukaslehti Kevät 2007 Tervetuloa Katoppa-asukastuvan AVAJAISIIN 8. 10.5.2007 Kauppurienkatu 23 Kahvitarjoilu!

Lisätiedot

HYVÄ SYDÄNYSTÄVÄ Joensuun Sydänyhdistysten tiedotuslehti vuosille 2012 2013

HYVÄ SYDÄNYSTÄVÄ Joensuun Sydänyhdistysten tiedotuslehti vuosille 2012 2013 HYVÄ SYDÄNYSTÄVÄ Joensuun Sydänyhdistysten tiedotuslehti vuosille 2012 2013 SUOMEN SYDÄNLIITTO RY Oltermannintie 8, PL 50, 00621 HELSINKI www.sydanliitto.fi, puh. (09) 752 7521 Suomen Sydänliitto on ihmisten

Lisätiedot

irkonseutu Uusi sukupolvi aloittaa netin käytön alle kouluikäisenä Sivu 4 Liian kiltti vai oikein kiltti? Sivu 9

irkonseutu Uusi sukupolvi aloittaa netin käytön alle kouluikäisenä Sivu 4 Liian kiltti vai oikein kiltti? Sivu 9 K irkonseutu Seurakuntalehti jokaiseen kotiin 14.5.2008 10/2008 Asikkalan, Heinolan, Hollolan, Lahden ja Padasjoen seurakunnat Uusi sukupolvi aloittaa netin käytön alle kouluikäisenä Sivu 4 Liian kiltti

Lisätiedot

Sisältö. Yhdistystiedote 3/2013 23.8.2013. Reserviläisliitto Suomen suurin maanpuolustusjärjestö 58. toimintavuosi

Sisältö. Yhdistystiedote 3/2013 23.8.2013. Reserviläisliitto Suomen suurin maanpuolustusjärjestö 58. toimintavuosi Liiton ampumamestaruuskilpailuihin osallistui noin 220 ampujaa. Kuva Mervi Mäki-Neste. Yhdistystiedote 3/2013 23.8.2013 Reserviläisliitto Suomen suurin maanpuolustusjärjestö 58. toimintavuosi Sisältö Pääkirjoitus.................

Lisätiedot

1. TERVETULOA KV. TUUTORIKSI!

1. TERVETULOA KV. TUUTORIKSI! 1. TERVETULOA KV. TUUTORIKSI! Olet aloittamassa kv. tuutorin uraa ja jos et ole aiemmin toiminut kv. tuutorina, saatat olla tietämätön työnkuvastasi, velvollisuuksistasi ja oikeuksistasi. Tämän oppaan

Lisätiedot

Majakka. Keskellämme kulkee hän, hyvä auttajamme. Adventin juhlasta joulun iloon. Perheneuvonta on kirkon sielunhoitotyötä Sivu 3

Majakka. Keskellämme kulkee hän, hyvä auttajamme. Adventin juhlasta joulun iloon. Perheneuvonta on kirkon sielunhoitotyötä Sivu 3 Majakka Sählykerho n vaasansuomalainenseurakunta.fi Vaasan suomalainen seurakunta 4/2014 Sivu 12 Matti Kolho/Pictorium Keskellämme kulkee hän, hyvä auttajamme Adventin juhlasta joulun iloon Perheneuvonta

Lisätiedot

OUNASVAARAN LATU RY Jäsentiedote 1/2010

OUNASVAARAN LATU RY Jäsentiedote 1/2010 24 OUNASVAARAN LATU RY Jäsentiedote 1/2010 2 23 Julkaisija Ounasvaar an Latu r y. Vartiokatu 11-13 A 96100 ROVANIEMI Gsm 040 573 9855 Email: ounasvaaranlatu@gmail.com www.suomenlatu.fi/ ounasvaaranlatu

Lisätiedot