LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 2 Valtuusto Kokousaika klo Kokouspaikka Kunnanvirasto

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 2 Valtuusto 21.1.2015. Kokousaika 21.1.2015 klo 18.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto 1 2 3 4 5"

Transkriptio

1 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 2 Kokousaika klo Kokouspaikka Kunnanvirasto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Esityslistan hyväksyminen Kunnan taloudellinen tilanne Luvian koulukeskuksen peruskorjauksen ja laajennuksen valtionavustuksen myöntämispäätökset Luvian ja Eurajoen kuntien välinen kuntajakoselvitys, yhdistymissopimusneuvotteluvaihe Kunnanhallituksen valitseminen Eron myöntäminen kunnallisesta luottamustoimesta ja luottamustoimen täyttäminen jäljellä olevaksi toimikaudeksi Valtuusto ryhmän perustaminen Isomaan vesiosuuskunnan ehdotus liittymämaksusta Luvian kunnalle Kansalaisadressi kunnallisen kansanäänestyksen järjestämiseksi Luvialla Muut asiat Pöytäkirjan nähtävänäpito Puheenjohtaja Julkipanotodistus Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty valitusosoitus, pidetään yleisesti nähtävänä Luvian kunnanvirasto klo Kimmo Aho valtuuston puheenjohtaja Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle Ilmoitustaulunhoitaja Anne Härkälä

2 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 3 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Valt 1 Valtuuston kokoukset on kutsuttava koolle lähettämällä kokouskutsu kuusi päivää ennen kokousta kullekin valtuutetulle, kunnanhallituksen jäsenille, kunnanjohtajalle sekä kunkin valtuustoryhmän ensimmäiselle varajäsenelle. Kokouskutsu on julkaistava kunnan virallisella ilmoitustaululla, sekä ilmoitus kokouksen pitoajasta ja -paikasta kunnan ilmoitustaululla ja Satakunnan Kansassa. Kuntalain 58 :n mukaan valtuuston kokous on päätösvaltainen, kun vähintään 2/3 valtuutetuista on saapuvilla. Valtuusto toteaa kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden. Valtuusto totesi kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA Valt 2 Valtuuston pöytäkirjan tarkastaa kaksi kullakin kerralla tähän tehtävään valittua valtuutettua. Valtuusto valitsee pöytäkirjantarkastajiksi Ritva Hannukaisen ja Maria Hollménin. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Ritva Hannukainen ja Maria Hollmén. ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN Valt 3 Valtuuston työjärjestyksen 16 :n mukaan asiat esitellään valtuustolle esityslistan mukaisessa järjestyksessä, jollei valtuusto toisin päätä. Asiat esitellään esityslistan mukaisessa järjestyksessä.

3 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 4 KUNNAN TALOUDELLINEN TILANNE Khall 4 Kunnanhallituksen hyväksymien talousarvion täytäntöönpanoohjeiden mukaan raportointi toteutetaan vuonna 2014 seuraavasti: Valtuustolle, hallitukselle ja lautakunnille tuodaan määrärahojen toteutumaraportit joka kuukaudelta. Valtuustolle ja hallitukselle tuodaan myös kuukausittaiset tuloslaskelmat ja rahoituslaskelmat. Talousraportit tuodaan kunnanhallitukselle tietoon kuukausittain. Kunnanhallituksen hyväksymien sisäisen valvonnan ohjeiden mukaan talousarvion määrärahojen sekä toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumista koskeva raportointi toteutetaan valtuustolle, hallitukselle ja lautakunnille seuraavasti: Ajalta touko- kesäkuussa Ajalta syys- lokakuussa Tilinpäätös hallitukselle maaliskuussa, valtuustolle touko-kesäkuussa Toimintakertomustiedot lautakunnilta helmikuussa. Esittelijöiden tulee lisäksi informoida toimielimiä käyttösuunnitelmien toteutumisesta sekä muista oleellisista havainnoista niin, että toimielimellä on mahdollisuus vaikuttaa toimintaan. Kunnanhallitukselle on toimitettu toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumista koskevat raportit Esityslistan liitteenä. Talousarvion toimintamenoista on toteutunut yhdentoista kuukauden aikana 92,7 % (ajan mukaan laskettu 91,7 %). Toimintatuloja on kertynyt 83,3 %. Yhdentoista kuukauden verokertymä on 4,8 % suurempi kuin vuoden 2013 vastaava. Kunnallisveron osalta nousua on edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan 3,7 %, ja yhteisöverojen tuotossa on kasvua edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan 31,4 %. Verotuloja on arvioitu vuodelle 2014 yhteensä euroa, josta toteutunut tammi-marraskuussa euroa eli 91,8 % vuoden verotuloarviosta. Valtionosuuksia on arvioitu vuonna 2014 kertyvän euroa, josta tammi-marraskuussa on toteutunut euroa eli 94,0 %. Talousarvion 2014 investoinneista, 1,7 miljoonasta eurosta, on toteutunut marraskuun loppuun mennessä menoja euroa ja käyttöomaisuuden myyntituloja on kirjattu euroa. Ehdotus: Kunnanhallitus päättää merkitä asian tietoonsa saatetuksi ja lähettää taloudellisen tilanteen edelleen valtuustolle tiedoksi.

4 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Valt 4 Esityslistan liitteenä on toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumista koskevat raportit Valtuusto päättää merkitä asian tietoonsa saatetuksi.

5 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 6 LUVIAN KOULUKESKUKSEN PERUSKORJAUKSEN JA LAAJENNUKSEN VALTIONAVUSTUKSEN MYÖNTÄMISPÄÄTÖKSET Khall 8 Lounais-Suomen Aluehallintovirasto on päättänyt myöntää kahdella päivätyllä päätöksellään Luvian koulukeskuksen peruskorjauksen ja laajennuksen perustamishankkeelle valtionavustusta. Koulukeskuksen laajennuksen perustamishankkeelle on myönnetty valtionavustusta euroa. Valtionavustus perustuu hyötyneliömetrin laajuuteen laskelman mukaisesti sekä hyväksyttyihin euron kohtuullisiin kokonaiskustannuksiin. Tilojen varustamisen kustannukset sisältyvät edellä oleviin kustannuksiin. Valtionavustusprosentti on 50. Koulukeskuksen peruskorjauksen perustamishankkeelle on myönnetty valtionavustusta euroa. Valtionavustus perustuu hyötyneliömetrin laajuuteen sekä hyväksyttyihin euron kohtuullisiin kokonaiskustannuksiin. Tilojen varustamisen kustannukset sisältyvät edellä oleviin kustannuksiin. Valtionavustusprosentti on 22,03. Avustukset maksetaan hankkeen toteutusaikana ja loppuerä opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annetun lain (1705/2009) 52 :n 2 momentin mukaan. Valtionavustuksen myöntämispäätökset ovat esityslistan liitteenä. Tämän lisäksi hankkeeseen on haettu liikuntapaikan perustamishankkeen valtionavustusta. Päätös asiasta annetaan maalis-huhtikuussa. Ehdotus: Valt 5 Kunnanhallitus päättää merkitä asian tietoonsa saatetuksi ja lähettää asian edelleen kunnanvaltuustolle, tekniselle lautakunnalle ja sivistyslautakunnalle tiedoksi. Valtionavustuksen myöntämispäätökset ovat esityslistan liitteenä. Valtuusto päättää merkitä asian tietoonsa saatetuksi.

6 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 7 LUVIAN JA EURAJOEN KUNTIEN VÄLINEN KUNTAJAKOSELVITYS: YHDISTYMISSOPIMUSNEUVOTTELUVAIHE Khall 12 Kunnanhallitus on käsitellyt Luvian ja Eurajoen kuntien välistä kuntajakoselvitysprosessia kokouksissaan ja Jälkimmäisessä kokouksessa on nimetty selvitystyön ohjausryhmän luottamushenkilöjäsenet ja henkilöstön edustaja sekä nimetty työvaliokuntaan kunnan edustajat. Kuntien kunnanjohtajat sekä valittu konsultti Aija Tuimala FCG Konsultointi Oy ovat pitäneet työneuvottelun , jossa on käyty lävitse konsultin laatima selvitystyön aikataulu- ja toteutusluonnos. Luonnokseen on kirjattu selvityksen alkuvaiheen aikamääreet ohjausryhmän ja työvaliokuntien kokouksista sekä valtuustojen yhteisseminaari, joka pidetään Eurajoella Tarkempi toteutusaikataulu tarkennetaan tilaajan kanssa työn aloituskokouksessa. Ohjausryhmän aloituskokouksessa on tarkoitus linjata valmistelua, johon konsultti on valmistellut pohja-aineiston. Ohjausryhmän I kokous on sovittu pidettäväksi klo ennen valtuustoseminaaria. Työvaliokunnan I kokous on sijoitettu ajankohtaan klo Nämä ajankohdat on tarkennettu ja eroavat aikataulu- ja toteutusluonnokseen kirjatuista ajankohdista ohjausryhmän ja työvaliokunnan I kokousten kohdalla. Sopimusluonnoksen sekä sitä tukevan selvityksen työstäminen ajoittuu pääpainoisesti tammikuulle, jota seuraa kunnanhallituksen käsittely helmikuulla. Asiakirjojen nähtäville asettaminen on ajoitettu ajankohtaan ja päätöksenteko valtuustossa Porin yhdistymissopimuksen käsittelyaikataulua noudattaen Luvian kunnan tulee määritellä omat tavoitteensa mahdolliselle yhdistymiselle, jotka kirjataan laadittavaan yhdistymissopimukseen. Kunnanhallitus määrittää tavoitteet kokouksessaan ja valtuusto keskustelee niistä pidettävässä kokouksessa. Luvian tavoitteita käsitellään ohjausryhmän I kokouksessa. Kunnanjohtaja on laatinut pohjapaperin kunnanhallituksessa käytävää tavoitteiden määrittelyä varten. Pohjapaperi on tämän pykälän liitteenä sekä konsultin laatima yhdistymissopimuksen laadintaan liittyvä aikataulu- ja toteutusluonnos. Ehdotus: Kunnanhallitus päättää seuraavaa:

7 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 8 1) merkitään tiedoksi konsultin laatima yhdistymisselvityksen aikataulu- ja toteutusluonnos sekä Eurajoella pidettävä valtuustojen yhteisseminaari 2) määritellään yhdistymissopimukseen kirjattavat kunnan tavoitteet 3) esitetään valtuustolle, että se käy keskustelun kunnanhallituksen määrittelemistä tavoitteista Pöytäkirjan liitteenä nro 4 kunnan tavoitteet Valt 6 Esityslistan liitteenä kunnanhallituksen määrittelemät tavoitteet. Valtuusto käy keskustelua kunnanhallituksen määrittelemistä tavoitteista. Merkittiin tiedoksi.

8 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 9 KUNNANHALLITUKSEN VALITSEMINEN Khall 13 Vaalikelpoisuutta kunnanhallitukseen rajoitetaan KuntaL 35 :ssä seuraavasti: Vaalikelpoinen kunnanhallitukseen on henkilö, joka on vaalikelpoinen valtuustoon, ei kuitenkaan: - kunnan keskushallinnossa kunnanhallituksen alaisena toimiva kunnan palveluksessa oleva henkilö; - kunnan palveluksessa oleva henkilö, joka lautakunnan esittelijänä tai muuten vastaa kunnanhallituksen käsiteltäväksi tulevien asioiden valmistelusta; eikä - henkilö, joka on hallituksen tai siihen rinnastettavan toimielimen jäsenenä taikka johtavassa ja vastuullisessa tehtävässä tai siihen rinnastettavassa asemassa liiketoimintaa harjoittavassa yhteisössä, jos kysymyksessä on sellainen yhteisö, jolle kunnanhallituksessa tavanomaisesti käsiteltävien asioiden ratkaisu on omiaan tuottamaan olennaista hyötyä tai vahinkoa. Henkilöstön edunvalvonnasta asianomaisessa kunnassa huolehtivat yhteisön hallituksen tai siihen rinnastettavan toimielimen puheenjohtaja ei ole vaalikelpoinen kunnanhallitukseen. Vaalikelpoinen ei myöskään ole henkilö, joka yhteisön neuvottelijana tai muussa vastaavassa ominaisuudessa vastaa edunvalvonnasta. Enemmistön kunnanhallituksen jäsenistä on oltava muita kuin kunnan tai kunnan määräämisvallassa olevan yhteisön tai säätiön palveluksessa olevia henkilöitä. Kuntalain 19 :ään viitaten kunnanhallituksen jäsenet valitaan valtuuston toimikaudeksi, jollei valtuusto ole päättänyt lyhemmästä toimikaudesta. Valtuusto valitsee kunnanhallituksen jäseniksi valituista toimielimen puheenjohtajan ja tarpeellisen määrän varapuheenjohtajia. Ehdotus: Kunnanhallitus ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää 1) vuonna 2015 asetettavan kunnanhallituksen toimikaudeksi 2 vuotta 2) valitsee kunnanhallitukseen vuosiksi yhdeksän jäsentä ja jokaiselle henkilökohtaisen varajäsenen 3) valitsee jäsenten keskuudesta kunnanhallituksen puheenjohtajan sekä I ja II varapuheenjohtajan.

9 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Valt 7 Valtuusto päättää 1) vuonna 2015 asetettavan kunnanhallituksen toimikaudeksi 2 vuotta 2) valita kunnanhallitukseen vuosiksi yhdeksän jäsentä ja jokaiselle henkilökohtaisen varajäsenen 3) valita jäsenten keskuudesta kunnanhallituksen puheenjohtajan sekä I ja II varapuheenjohtajan. Asia palautettiin yksimielisesti uudelleen valmisteltavaksi.

10 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 11 ERON MYÖNTÄMINEN KUNNALLISESTA LUOTTAMUSTOIMESTA JA LUOTTAMUSTOIMIEN TÄYTTÄMINEN JÄLJELLÄ OLEVAKSI TOIMIKAUDEKSI Khall 14 Tapani Rantala on päivätyllä sähköpostilla pyytänyt eroa Luvian kunnan perusturvalautakunnan jäsenyydestä työesteiden takia. Kuntalain 33 :n mukaan vaalikelpoinen kunnan luottamustoimeen on henkilö, jonka kotikunta kyseinen kunta on. Kuntalain 39 :n mukaan kesken toimikautta avoimeksi tulleeseen luottamustoimeen on valittava jäljellä olevaksi toimikaudeksi uusi luottamushenkilö. Ehdotus: Kunnanhallitus esittää valtuustolle - että valtuusto myöntää Tapani Rantalalle eron perusturvalautakunnan jäsenyydestä, - että valtuusto valitsee henkilön perusturvalautakunnan jäseneksi jäljellä olevaksi toimikaudeksi Valt 8 Valtuusto päättää - myöntää Tapani Rantalalle eron perusturvalautakunnan jäsenyydestä, - valita henkilön perusturvalautakunnan jäseneksi jäljellä olevaksi toimikaudeksi. Perusturvalautakunnan jäseneksi valittiin Harry Nordström.

11 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 12 VALTUUSTORYHMÄN PERUSTAMINEN Khall 277 Kuntalain 15 b :n mukaan valtuustotyöskentelyä varten valtuutetut voivat muodostaa valtuustoryhmiä. Valtuustoryhmän voi muodostaa yksikin valtuutettu. Suomen Kuntaliiton laatiman valtuuston työjärjestysmallin mukaisesti valtuustoryhmän muodostaminen edellyttää valtuustolle tehtävää kirjallista ilmoitusta. Kimmo Toroska on päivätyllä kirjeellä ilmoittanut, että hän on perustanut Muutos 2011 valtuustoryhmän valtuustokaudelle Ehdotus: Kunnanhallitus päättää ehdottaa valtuustolle, että se merkitsee asian tietoonsa saatetuksi. Valt 9 Valtuusto päättää merkitä asian tietoonsa saatetuksi.

12 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 13 ISOMAAN VESIOSUUSKUNNAN EHDOTUS LIITTYMÄMAKSUSTA LUVIAN KUNNALLE Khall 281 Isomaan vesiosuuskunta on rakentamassa käyttöveden runkolinjaa Luvian saaristoon. Vesiosuuskunnan toiveena on, että Luvian kunta voisi hoitaa laskutuksen vedenjakelun alettua jokaisen asiakkaan kanssa. Jotta tällainen olisi mahdollista, pitäisi asiakkaan ja Luvian kunnan välille muodostua asiakassuhde. Isomaan Vesiosuuskunta ehdottaa seuraavaa; jokainen asiakas maksaisi liittymismaksuna Luvian kunnalle 700 euroa, jolloin syntyisi asiakassuhde. Kunta hoitaisi laskutuksen veden käytön mukaan normaalien tariffiensa mukaisesti. Saamastaan 700 eurosta / asiakas Luvian kunta maksaisi takaisin Isomaan Vesiosuuskunnalle 550 euroa / asiakas runkolinjan rakentamiskustannuksiin (summat sisältää alv.n 24%). Lisäksi Isomaan Vesiosuuskunta anoo 120 m3 vesimäärää vastikkeetta runkolinjan rakennusaikaiseen huuhteluun ja desinfiointiin. Tällä hetkellä on anottu runkolinjalle vesistölupaa Bokholmin, Oterkrunnin, Isomaan, Kallioluodon, Vähä-Haavasen, Iso-Haavasen, Pullinkarin ja Haavasten Pitkäkarin saariin. Osakkaita vesiosuuskunnalle on tällä hetkellä 47. Luvian kunta teki muutama vuosi sitten investointiohjelman vahvistamisen yhteydessä päätöksen, jolla se luopui vesijohtojen aktiivisesta rakentamisesta pääasiallisesti vapaa-ajan asuntojen käytössä oleville rantaalueille ja saaristoon. Nämä hankkeet esitettiin tuolloin kunnan puolelta vesiosuuskuntahankkeiksi, joissa kunnalla ei ole aktiivista roolia. Päätöksen jälkeen ensimmäinen perustettu osuuskunta oli Kurkkarin- Paatnokan vesiosuuskunta viime vuonna ja siellä vesijohto on jo käytössä. Ko. osuuskunta ottaa vetensä Eurajoen vesihuoltolaitoksen verkostosta ja siinä sovellettiin liitoskohtansa mukaan Eurajoen voimassa olevaa liittymismaksua vaikka osuuskunnan johtoa ja osakkaita on Luviankin puolella. Isomaan Vesiosuuskunnan ehdotus ja siitä tehtävät päätökset soveltuvat jatkossa muidenkin Luvian kunnan alueelle perustettavien osuuskuntien liittymismaksuiksi ja ehdoiksi. Ehdotuksesta ja sen sisällöstä on neuvoteltu pitkään osuuskunnan edustajien kanssa. Ehdotuksesta on keskusteltu lisäksi teknisessä lautakunnassa sekä kunnanhallituksessa. Luvian kunnan vuoden 2015 talousarviossa ei ole tähän varattua määrärahaa.

13 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 14 Ehdotus: Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle seuraavaa: 1. Luvian kunnan alueelle perustettavien vesiosuuskuntien liittymismaksuksi vahvistetaan 700 euroa (sis alv:n 24 %). Liittymismaksu on lainsäädännössä tarkoitettu siirtokelpoinen liittymismaksu ja tällä perusteella arvonlisäverollinen. 2. Luvian kunta maksaa osuuskunnalle avustusta 550 euroa/liittyjä. Suorituksen ehtona on liittyjän ja kunnan kesken allekirjoitettu vesiliittymäsopimus ja osuuskunta sitoutuu avustusta vastaan rakentamaan ko. liittyjän vesijohdon. 3. Veden perus- ja käyttömaksuina käytetään normaaleita kunnassa vahvistettuja maksuja. 4. Luvian kunta osoittaa Isomaan Vesiosuuskunnalle liittymispisteen Kolhantien varrella kulkevasta runkovesijohdosta ja kunta hankkii kustannuksellaan linjan alkuun vesimittarikaivon. Linjan huuhteluvedestä ei peritä maksua (120 m3). 5. Luvian kunta ei ota vesiosuuskunnan verkostoa haltuunsa vaan osuuskunta huolehtii rakentamansa verkoston osalta rakentamisen laadusta, linjan kunnossapidosta, mahdollisista vuodoista ja muista veden laatuun vaikuttavista tekijöistä sekä tekee tarvittavat viranomaisilmoitukset. 6. Ennen kunnan ja asiakkaan välisen sopimuksen allekirjoittamista, osuuskunnan tulee toimittaa kunnalle luettelo osuuskunnan jäsenistä, joiden kanssa vesiliittymäsopimus voidaan laatia. Kunta ei tee sopimuksia ilman osuuskunnan suostumusta. 7. Tässä pykälässä määriteltyjä liittymismaksuja ja ehtoja sovelletaan jatkossa vain yli 10 liittymän rekisteröidyissä vesiosuuskunnissa. 8. Teknisen lautakunnan vuoden 2015 talousarvioon vesihuollon tulosalueelle lisätään liittymismaksutuloja , alv 0% ja avustuksiin lisätään , alv 0% Valt 10 Valtuusto päättää, että 1. Luvian kunnan alueelle perustettavien vesiosuuskuntien liittymismaksuksi vahvistetaan 700 euroa (sis alv:n 24 %). Liittymismaksu on lain-

14 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 15 säädännössä tarkoitettu siirtokelpoinen liittymismaksu ja tällä perusteella arvonlisäverollinen. 2. Luvian kunta maksaa osuuskunnalle avustusta 550 euroa/liittyjä. Suorituksen ehtona on liittyjän ja kunnan kesken allekirjoitettu vesiliittymäsopimus ja osuuskunta sitoutuu avustusta vastaan rakentamaan ko. liittyjän vesijohdon. 3. Veden perus- ja käyttömaksuina käytetään normaaleita kunnassa vahvistettuja maksuja. 4. Luvian kunta osoittaa Isomaan Vesiosuuskunnalle liittymispisteen Kolhantien varrella kulkevasta runkovesijohdosta ja kunta hankkii kustannuksellaan linjan alkuun vesimittarikaivon. Linjan huuhteluvedestä ei peritä maksua (120 m3). 5. Luvian kunta ei ota vesiosuuskunnan verkostoa haltuunsa vaan osuuskunta huolehtii rakentamansa verkoston osalta rakentamisen laadusta, linjan kunnossapidosta, mahdollisista vuodoista ja muista veden laatuun vaikuttavista tekijöistä sekä tekee tarvittavat viranomaisilmoitukset. 6. Ennen kunnan ja asiakkaan välisen sopimuksen allekirjoittamista, osuuskunnan tulee toimittaa kunnalle luettelo osuuskunnan jäsenistä, joiden kanssa vesiliittymäsopimus voidaan laatia. Kunta ei tee sopimuksia ilman osuuskunnan suostumusta. 7. Tässä pykälässä määriteltyjä liittymismaksuja ja ehtoja sovelletaan jatkossa vain yli 10 liittymän rekisteröidyissä vesiosuuskunnissa. 8. Teknisen lautakunnan vuoden 2015 talousarvioon vesihuollon tulosalueelle lisätään liittymismaksutuloja , alv 0% ja avustuksiin lisätään , alv 0%.

15 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 16 KANSALAISADRESSI KUNNALLISEN KANSANÄÄNESTYKSEN JÄRJESTÄMISEKSI LUVIALLA Khall 19 Luvian kunnalle on toimitettu Marjukka Palinin toimesta 236 nimeä käsittävä kansalaisadressi kunnallisen kansanäänestyksen järjestämiseksi Luvialla. Näistä nimilistanimiä on 169 (joista 2 ulkokuntapaikkakuntalaisia) ja nettilistanimiä 67. Adressin lähetteessä, päiväys , todetaan seuraavaa: Liitteenä oleva kansalaisadressi on laadittu, jotta kuntalaisilla olisi mahdollisuus kertoa selvästi ja kiistattomasti oma kantansa kotikuntansa tulevaisuudesta. Kuntaliitos on merkittävä ja peruuttamaton tapahtuma, jolla on laajoja vaikutuksia kuntalaisten arkeen. Adressin allekirjoittaneet vaativat, että Luvian kunta järjestää niin pian kuin suinkin mahdollista, kuitenkin ennen , kunnallisen kansanäänestyksen kumpi mahdollinen liitoskumppani on, Porin kaupunki vai Eurajoen kunta. Lisäksi vaaditaan, että ennen kansanäänestystä kuntaliitosselvitykset tuodaan kuntalaisille selvästi nähtäväksi, jotta kuntalaiset voivat muodostaa kantansa. Vaikka äänestys on neuvoa-antava, kunnanvaltuuston on kunnioitettava enemmistön tahtoa. Äänestyksen tulos on selvä viesti päättäjille kuntalaisten tahdosta. Kansanäänestysaloite on ratkaistava valtuustossa, mikäli aloitteen tekijöitä on vähintään viisi prosenttia äänioikeutetuista kunnan asukkaista. Aloitteen johdosta valtuuston on viipymättä ratkaistava, toimitetaanko aloitteessa tarkoitettu kansanäänestys. Viimeinen väestörekisteritieto Luvian kunnan asukkaista on joulukuulta 2014, yhteensä 3342 henkilöä. Viisi prosenttia tästä on 167 henkilöä eli vaadittava adressin allekirjoittajien määrä on olemassa. Lisäksi päätöksenteon tueksi on nettiadressin allekirjoittajien lista. Jos valtuusto päättää kansanäänestyksen toimittamisesta, lainvoimaisuutta päätöksestä ei vaadita (Heikki Harjula, johtava lakimies, Suomen Kuntaliitto), joka helpottaa aikataulussa pysymistä. Neuvoa-antavissa kunnallisissa kansanäänestyksissä noudatettavasta menettelystä on säädetty laki /656.Lain 3 :n mukaan kunnanvaltuuston on päätettävä kansanäänestyksen toimittamisesta viimeistään 60. päivänä ennen äänestyspäivää. Päättäessään kansanäänestyksen toimittamisesta kunnanvaltuuston on samalla päätettävä äänestyksen aiheesta ja ajankohdasta sekä äänestäjille esitettävistä vaih-

16 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 17 toehdoista. Äänestykseen voidaan myös osallistua ennakolta kirjeitse (kirjeäänestys) tässä tarkoitetun lain mukaisesti. Luvia on mukana kahdessa kuntajakoselvityksessä: Porin, Kokemäen ja Ulvilan kaupunkien sekä Nakkilan, Luvian ja Pomarkun kuntien yhteisen kuntaliitoksen yhdistymissopimuksen sekä Eurajoen Luvian yhdistymissopimuksen valmistelussa. Yhdistymissopimusten valmisteluprosessin aikataulu on rakennettu molempien osalta niin, että kunnanvaltuustot käsittelevät esityksen kuntien yhdistymisestä, yhdistymissopimuksen ja selvityksen Tälle aikataululle ei ole annettu Porin valmisteluprosessin ohjausryhmän kokouksessa lisäaikaa. Valmisteluprosessin aikataulu valtuustojen käsittelypäivään on erittäin tiukka, johon neuvoa-antavaa kunnallista kansanäänestystä ei voida ajallisesti mahduttaa. Kunnassa on laadittu aikataululuonnos kansanäänestyksen vaatimien eri toimenpiteitten aikataulusta. Luonnos osoittaa, että käytettävissä oleva aikajänne ei ole riittävä: viimeinen keskusvaalilautakunnan kokous, jossa äänestystulos vahvistettaisiin, sijoittuisi päivälle Muutoinkin kansanäänestyksen toteuttaminen lain mukaisena menettelyprosessina on äärimmäisen vaativa ja raskas. Kansanäänestyksen tulos ei ole kunnanvaltuustoa sitova sen päätöksenteossa. Luvian kunta on pyytänyt FCG Konsultointi Oy:ltä tarjousta kuntaliitoskyselyn toteuttamiseksi Luvialla. Kyselyn tarkoituksena olisi selvittää asukkaitten kanta mahdolliseen kuntaliitokseen ja sen suuntaan. Myös asukkaitten odotukset mahdollisen kuntaliitoksen eduista/haitoista sekä reunaehdoista voitaisiin selvittää. Kysely toteutettaisiin kirjekyselynä. FCG Konsultointi Oy on jättänyt kunnalle tarjouksen kuntaliitoskyselyn toteuttamiseksi edellä mainitun mukaisesti. Työn hinta on euroa + alv 24 %. Kysely toteutettaisiin tammikuun valmisteluvaiheen jälkeen niin, että kysely postitettaisiin Vastausaikaa olisi saakka ja raportti olisi valmis Kyselyn piirissä olisivat kaikki yli 18-vuotiaat luvialaiset (noin 2600 henkeä). Laitoksissa asuvat rajattaisiin kyselyn ulkopuolelle. Liitemateriaaliin sisältyvät: *kunnalle jätetty kansalaisadressi allekirjoituksineen *yhdistymissopimuksen käsittelyä koskeva aikataulu (Pori) *kunnassa laadittu aikataululuonnos neuvoa-antavan kunnallisen kansanäänestyksen toteuttamisesta *arviolaskelma kansanäänestyksen kustannuksista *FCG Konsultointi Oy:n tarjous

17 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 18 Ehdotus: Kunnanhallitus päättää esittää kunnanvaltuustolle seuraavaa: 1) esitetään, että kunnanvaltuusto merkitsee tiedoksi kunnalle jätetyn kansalaisadressin kunnallisen neuvoa-antavan kansanäänestyksen järjestämiseksi Luvialla 2) esitetään, että Luvian kunnassa ei järjestetä kunnallista neuvoa-antavaa kansanäänestystä yhdistymissopimusten valmisteluprosessin tiukan aikataulun johdosta 3) esitetään, että Luvian kunnassa järjestetään kuntaliitoskysely kirjekyselynä, jonka tarkoituksena on selvittää asukkaitten kanta mahdolliseen kuntaliitokseen ja sen suuntaan; kyselyssä selvitetään myös asukkaitten odotukset mahdollisen kuntaliitoksen eduista/haitoista sekä reunaehdoista 4) esitetään, että kunnalle jätetty tarjous hyväksytään 5) esitetään, että kunnanvaltuusto osoittaa kuntaliitoskyselyn toteuttamiseksi euron (alv 0 %) lisämäärärahan (TA 2015: 4342/3000) Valt 11 Ehdotus: Esityslistan liitteenä: kunnalle jätetty kansalaisadressi allekirjoituksineen, yhdistymissopimuksen käsittelyä koskeva aikataulu (Pori), kunnassa laadittu aikataululuonnos neuvoa-antavan kunnallisen kansanäänestyksen toteuttamisesta, arviolaskelma kansanäänestyksen kustannuksista ja FCG Konsultointi Oy:n tarjous Valtuusto päättää 1) merkitä tiedoksi kunnalle jätetyn kansalaisadressin kunnallisen neuvoaantavan kansanäänestyksen järjestämiseksi Luvialla 2) että Luvian kunnassa ei järjestetä kunnallista neuvoa-antavaa kansanäänestystä yhdistymissopimusten valmisteluprosessin tiukan aikataulun johdosta

18 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 19 3) että Luvian kunnassa järjestetään kuntaliitoskysely kirjekyselynä, jonka tarkoituksena on selvittää asukkaitten kanta mahdolliseen kuntaliitokseen ja sen suuntaan; kyselyssä selvitetään myös asukkaitten odotukset mahdollisen kuntaliitoksen eduista/haitoista sekä reunaehdoista 4) että kunnalle jätetty tarjous hyväksytään 5) että kunnanvaltuusto osoittaa kuntaliitoskyselyn toteuttamiseksi euron (alv 0 %) lisämäärärahan (TA 2015: 4342/3000).

19 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 20 MUUT ASIAT Valt 12 Merkittiin tiedoksi seuraavat ilmoitukset: - Elina Mustonen ilmoittaa perustaneensa oman valtuustoryhmän alkaen - Elina Mustonen ilmoittaa solmineensa teknisen vaaliliiton Mikko Marttilan sekä mahdollisten muiden osapuolien kanssa - Kimmo Ankelo ilmoittaa perustaneensa oman valtuustoryhmän alkaen - Kimmo Ankelo ilmoittaa solmineensa teknisen vaaliliiton Mikko Marttilan sekä mahdollisten muiden osapuolien kanssa - Mikko Marttila ilmoittaa solmineensa teknisen vaaliliiton Kimmo Ankelon sekä Elina Mustosen kanssa.

21.1.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 17 18 19

21.1.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 17 18 19 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 23 Kokousaika 21.1.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 17 18 19 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta

Lisätiedot

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 91 Kokousaika 16.9.2015 klo 18.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto 50 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51 Pöytäkirjantarkastajien valinta 52 Esityslistan

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Sivistyslautakunta 27.10.2015. Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Sivistyslautakunta 27.10.2015. Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 75 76 77 78 79 80 81 82 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 38. Vesihuoltolaitoksen vesi-, jätevesi- ja perusmaksujen tarkistaminen

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 38. Vesihuoltolaitoksen vesi-, jätevesi- ja perusmaksujen tarkistaminen LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 69 Kokousaika 6.5.2015 klo 18.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto 37 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 38 Pöytäkirjantarkastajien valinta 39 Esityslistan hyväksyminen

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 31.3.2014 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 31.3.2014 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 25 Kokousaika 25.3.2014 klo 17.30 Kokouspaikka Päiväkoti Kuunari Käsiteltävät asiat 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 10. Perusturvalautakuntaa koskevat valtuustoaloitteet 2013 14

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 10. Perusturvalautakuntaa koskevat valtuustoaloitteet 2013 14 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 13 Kokousaika 23.4.2014 klo 18.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto 9 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 10 Pöytäkirjantarkastajien valinta 11 Esityslistan hyväksyminen

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 80 Kokousaika 29.9.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 69 70 71 72 73 74 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 4.5.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 4.5.2015 klo 9.00-15.00 Sivistyslautakunta 28.4.2015 43 Kokousaika 28.4.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Päiväkoti Kuunari Käsiteltävät asiat 37 38 39 40 41 42 43 44 45 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 27.8.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 27.8.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 71 Kokousaika 25.8.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Merihelmi, Laitakari Käsiteltävät asiat 61 62 63 64 65 66 67 68 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 10.2.2016 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 10.2.2016 klo 9.00-15.00 Kokousaika 8.2.2016 klo 17.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 25 26 27 28 29 30 31 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Nuorten kesätyöpaikkatuki

Lisätiedot

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 47. Toiminnan ja talouden tasapainottamissuunnitelma 2014 2017 52

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 47. Toiminnan ja talouden tasapainottamissuunnitelma 2014 2017 52 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 75 Kokousaika 19.8.2014 klo 18.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto 46 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 47 Pöytäkirjantarkastajien valinta 48 Esityslistan

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kokousaika 14.4.2014 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 86 87 88 89 90 91 92 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 57 19.02.2018 Kaupunginhallituksen jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 57 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 162 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kokousaika 25.5.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 141 142 143 144 145 146 147 148 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2014. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2014. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2014 KOKOUSAIKA 06.03.2014 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 6 7 1 8 2 9 10

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/ Kokousaika kello

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/ Kokousaika kello ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/2015 1 Kokousaika 12.1.2015 kello 18.00 18.06 Kokouspaikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Halkivaha, Erkki Isotalo, Päivi Jokinen, Olli Juhala,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 243. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 243. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto..06 Sivu / /06 00.00.0.00 Kaupunginhallitus 75 5..06 Valtuutetun, kaupunginhallituksen jäsenen, kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaoston jäsenen ja kaupunginhallituksen tila- ja

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 63 19.02.2018 Tarkastuslautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 63 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 170 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä sivu Perusturvalautakunta 18.2.2016 19

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä sivu Perusturvalautakunta 18.2.2016 19 Perusturvalautakunta 19 Kokousaika Torstai Kokouspaikka Kunnanvirasto klo 18.00 Käsiteltävät asiat 19 20 21 22 23 24 25 26 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Liikelaitoskuntayhtymä Meri-Lapin kuntapalvelut yhtymäkokouksen kokouskutsu

Liikelaitoskuntayhtymä Meri-Lapin kuntapalvelut yhtymäkokouksen kokouskutsu LIITE 151a Kunnanhallitus 18/28.10.2008 457 Liikelaitoskuntayhtymä Meri-Lapin kuntapalvelut yhtymäkokouksen kokouskutsu AIKA 2.12.2008 klo 10.00- PAIKKA Länsi-Pohjan keskussairaala, Selkäsaarikabinetti

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 16.12.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 16.12.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 429 Kokousaika 14.12.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 264 265 266 267 268 269 270 271 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto NRO 8/2011 Kokousaika 19.12.2011 klo 19.00. Teknologiakylän auditorio

Kaupunginvaltuusto NRO 8/2011 Kokousaika 19.12.2011 klo 19.00. Teknologiakylän auditorio HAAPAVEDEN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU Kaupunginvaltuusto NRO 8/2011 Kokousaika 19.12.2011 klo 19.00 Kokouspaikka Teknologiakylän auditorio Käsiteltävät asiat Asia nro Liite nro Asia Sivu Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

1/ /2013, 3/ /2013, 9/ /2013, 10/ /2013, 110/ /2015

1/ /2013, 3/ /2013, 9/ /2013, 10/ /2013, 110/ /2015 Kaupunginhallitus 144 15.06.2015 Kaupunginvaltuusto 54 15.06.2015 Markku Ahjoniemen eronpyyntö Karkkilan kaupungin luottamustehtävistä 1/00.00.01/2013, 3/00.00.01/2013, 9/00.00.01/2013, 10/00.00.01/2013,

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 09/2014

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 09/2014 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 09/2014 KOKOUSAIKA 17.06.2014 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 92 93 94 95 96 97 46 98 99

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2016 KOKOUSAIKA 07.03.2016 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 1 6 2 7 8 Kokouksen

Lisätiedot

Ennen valtuuston kokousta klo 18.00 Niva-Kaijan koulun peruskorjauskohteeseen tutustuminen. Paikalla Alpo Hietala ja Toni Kainu.

Ennen valtuuston kokousta klo 18.00 Niva-Kaijan koulun peruskorjauskohteeseen tutustuminen. Paikalla Alpo Hietala ja Toni Kainu. -3, KV 30.5.2013 18:00 Ennen valtuuston kokousta klo 18.00 Niva-Kaijan koulun peruskorjauskohteeseen tutustuminen. Paikalla Alpo Hietala ja Toni Kainu. Huom!!!!! Kokouskin pidetään Niva-Kaijan koululla

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 58 19.02.2018 Ympäristölautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 58 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 164 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO 3/2015. KOKOUSAIKA Torstai klo KÄSITELTÄVÄT ASIAT

KUNNANVALTUUSTO 3/2015. KOKOUSAIKA Torstai klo KÄSITELTÄVÄT ASIAT KUNNANVALTUUSTO 3/2015 KOKOUSAIKA Torstai 27.8.2015 klo 18.30 KOKOUSKUTSU KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT 19 20 21 22 23 24 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 5/2014 1 SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 5/2014 1 SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 5/2014 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 24 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 25 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN 3 26 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 27 ARVIOINTIKERTOMUKSEN

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN SEUDUN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ Yhtymävaltuusto

HÄMEENLINNAN SEUDUN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ Yhtymävaltuusto 1 Viranomainen KOKOUSKUTSU 3/2008 HÄMEENLINNAN SEUDUN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ Yhtymävaltuusto KOKOUSAIKA 9.12.2008 kello 17.00 KOKOUSPAIKKA Verkatehdas, Paasikiventie 2 Hämeenlinna, kokoushuone 1

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 59 19.02.2018 Sivistyslautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 59 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 165 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2016 KOKOUSAIKA 07.03.2016 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 1 6 2 7 8 Kokouksen

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 61 19.02.2018 Asukaslautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 61 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 168 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 56 Sivistyslautakunta 27.5.2014. Kokousaika 27.5.2014 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 56 Sivistyslautakunta 27.5.2014. Kokousaika 27.5.2014 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 56 Kokousaika 27.5.2014 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 45 46 47 48 49 50 51 52 53 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 Sivu 29 (37) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 2 varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 Sivu 29 (37) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 2 varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 Sivu 29 (37) Valtuusto KOKOUSAIKA Tiistai 28.4.2015 kello 18.00-18.15 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 19 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle 22.10.2015 Ilmoitustaulunhoitaja Anne Härkälä

Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle 22.10.2015 Ilmoitustaulunhoitaja Anne Härkälä Kokousaika 26.1.215 klo 17. Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 224 225 226 227 228 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Kiinteistöveron määrääminen

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 60 19.02.2018 Kaupunginvaltuusto 27 12.03.2018 Perusturvalautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 60 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 53 19.02.2018 Teknisen lautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 53 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 163 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 2.3.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 2.3.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 18 Kokousaika 24.2.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kettulan päiväkoti Käsiteltävät asiat 16 17 18 19 20 21 22 23 24 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 60 19.02.2018 Perusturvalautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 60 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 167 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 113 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen jäsen ja varajäsen sekä tarkastuslautakunnan

KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 113 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen jäsen ja varajäsen sekä tarkastuslautakunnan YPÄJÄN KUNTA Kunnanhallitus ASIALUETTELO 11/2017 KOKOUSAIKA 28.6.2017 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 113 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen

Lisätiedot

VALTUUSTO 2/2014. Sisällys

VALTUUSTO 2/2014. Sisällys REISJÄRVEN KUNTA VALTUUSTO 2/2014 ASIALISTA Aika: Keskiviikko 26.3.2014 klo 18.00 19.10 Paikka: Kunnantalo, valtuustosali Läsnä: Liite 1 Leppänen Pekka, kunnanjohtaja pöytäkirjantarkastajat: Helena Kinnunen

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 62 19.02.2018 Keskusvaalilautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 62 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 169 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

ESITYSLISTA Nro 6 / 2017

ESITYSLISTA Nro 6 / 2017 EVIJÄRVEN KUNTA Aika 19.6.2017 ESITYSLISTA Nro 6 / 2017 KOKOUSAIKA 19.6.2017 klo 19.00 - KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kunnanvirasto, valtuustosali Läsnä Juha Alkio, pj Jari Anttikoski Rita Haapasaari

Lisätiedot

PYHÄRANNAN KUNTA ESITYSLISTA 1 /2019 Sivu. Kunnanvaltuusto Kunnantalo, valtuustosali

PYHÄRANNAN KUNTA ESITYSLISTA 1 /2019 Sivu. Kunnanvaltuusto Kunnantalo, valtuustosali Kunnanvaltuusto 11.2.2019 1 Kokousaika Kokouspaikka Kutsutut 11.2.2019 klo 18.00- Kunnantalo, valtuustosali Puonti, Mervi Lisäksi 18 valtuutettua puheenjohtaja Muut osallistujat Hiitiö, Harri Haapala,

Lisätiedot

LUOTTAMUSHENKILÖVAALIT TOIMIKAUDEKSI

LUOTTAMUSHENKILÖVAALIT TOIMIKAUDEKSI 1 Valtuusto LUOTTAMUSHENKILÖVAALIT TOIMIKAUDEKSI 2017-2020 Valtuuston on valittava henkilöt kunnallisiin ja eräisiin valtiollisiin luottamustoimiin. HALLITUS Valtuusto valitsee hallitukseen yhdeksän jäsentä

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2014. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2014. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2014 KOKOUSAIKA 06.03.2014 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 6 7 1 8 2 9 10 Kokouksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2017 1 (5) 9 V 7.6.2017, Kaupunginhallituksen elinkeinojaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002974 T 00 00 02 Päätösehdotus esittää kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 14/2014

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 14/2014 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 14/2014 KOKOUSAIKA 23.10.2014 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 154 155 156 157 158 159 160

Lisätiedot

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 44. Tarkastuslautakunnan vuoden 2014 arviointikertomus 48

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 44. Tarkastuslautakunnan vuoden 2014 arviointikertomus 48 Kokousaika 24.6.2015 klo 18.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto 43 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 44 Pöytäkirjantarkastajien valinta 45 Esityslistan hyväksyminen 46 Luvian kunnan tilinpäätös

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (6) 260 Kaupunginhallituksen elinkeinojaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002974 T 00 00 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen

Lisätiedot

(KuntaL 73 ) Vaalikelpoinen kunnanhallitukseen on henkilö, joka on vaalikelpoinen valtuustoon, ei kuitenkaan:

(KuntaL 73 ) Vaalikelpoinen kunnanhallitukseen on henkilö, joka on vaalikelpoinen valtuustoon, ei kuitenkaan: Kunnanhallitus 179 06.06.2017 Valtuusto 63 14.06.2017 Toimielinten jäsenten vaali 2017-2021 KH 06.06.2017 179 Kuntalain 32 :n mukaan tulee valtuuston suorittaa kunnanhallituksen, tarkastuslautakunnan ja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Kaupunginvaltuusto Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Kaupunginvaltuusto Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2015 1 (5) 7 Kaupunginhallituksen johtamisen jaoston jäsenten valinta toimikaudeksi 2015 2016 HEL 2014-013179 T 00 00 02 Päätös päätti valita kaupunginhallituksen toimikaudeksi

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 3/2013

KUNNANVALTUUSTO No 3/2013 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 3/2013 KOKOUSAIKA 29.04.2013 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 24 25 26 1 27 2 28 3 29

Lisätiedot

27.4.2015 klo 9.00-15.00 kunnanvirastossa

27.4.2015 klo 9.00-15.00 kunnanvirastossa KOKOUSAIKA Maanantai 20.4.2015 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT 100 101 102 103 104 105 106 107 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastus Tiedoksi merkittävät

Lisätiedot

Ruoveden kunta Pöytäkirja 4/2019 1

Ruoveden kunta Pöytäkirja 4/2019 1 Ruoveden kunta Pöytäkirja 4/2019 1 Kunnanvaltuusto Aika 04.06.2019 16:00-16:13 Paikka Ruoveden kunnanviraston valtuustosali Käsitellyt asiat Liitteet Otsikko Sivu 21 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

20.8.2012 klo 9.00-15.00 kunnanvirastossa

20.8.2012 klo 9.00-15.00 kunnanvirastossa HUMPPILAN KUNTA KUNNANHALLITUS 15/2012 KOKOUSAIKA Maanantai 13.8.2012 klo 18.00 KOKOUSKUTSU KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT 169 170 171 172 Liite 18 173 Liite 19 174 175 176 Liite 20 177 Liite 21 178 179

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 Tekninen lautakunta 6.3.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 6.3.2014 klo 16.30 (TORSTAI) Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2012. Sivistyslautakunta 17.01.2012 1. Tiistai 17.01.2012 klo 18.00 18.40

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2012. Sivistyslautakunta 17.01.2012 1. Tiistai 17.01.2012 klo 18.00 18.40 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2012 Sivistyslautakunta 17.01.2012 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 17.01.2012 klo 18.00 18.40 Puumilan Taitotalo Inkinen Anneli Räsänen Jesse

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANHALLITUS Nro 3 / 2016. KOKOUSAIKA 2.3.2016 kello 16.00-17.00

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANHALLITUS Nro 3 / 2016. KOKOUSAIKA 2.3.2016 kello 16.00-17.00 PÖYTÄKIRJA KUNNANHALLITUS Nro 3 / 2016 KOKOUSAIKA 2.3.2016 kello 16.00-17.00 KOKOUSPAIKKA: KUNNANTOIMISTO Jäsenet paikalla: Varajäsenet: paikalla: Nivala Kirsti, pj. x Keskikorpi Sointu - Sakko Antti,

Lisätiedot

Kunnanhallitus Valtuusto OULUN SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN YHTYMÄKOKOUSEDUSTAJIEN VALITSEMINEN

Kunnanhallitus Valtuusto OULUN SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN YHTYMÄKOKOUSEDUSTAJIEN VALITSEMINEN Kunnanhallitus 213 05.06.2017 Valtuusto 68 12.06.2017 OULUN SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN YHTYMÄKOKOUSEDUSTAJIEN VALITSEMINEN KHALL 213 Valmistelija: hallinnon sihteeri Marja Harjunen, 050-4636 280 Oulun

Lisätiedot

Eron myöntäminen perusturvalautakunnan jäsenyydestä ja perusturvalautakunnan täydennysvaali

Eron myöntäminen perusturvalautakunnan jäsenyydestä ja perusturvalautakunnan täydennysvaali Kaupunginhallitus 60 19.02.2018 Kaupunginvaltuusto 27 12.03.2018 Kaupunginhallitus 373 17.12.2018 Eron myöntäminen perusturvalautakunnan jäsenyydestä ja perusturvalautakunnan täydennysvaali 287/00.00.01/2017

Lisätiedot

FINLEX - Säädökset alkuperäisinä: 578/2006. Annettu Naantalissa 29 päivänä kesäkuuta 2006. Laki kuntalain muuttamisesta

FINLEX - Säädökset alkuperäisinä: 578/2006. Annettu Naantalissa 29 päivänä kesäkuuta 2006. Laki kuntalain muuttamisesta Sivu 1/5 Finlex» Lainsäädäntö» Säädökset alkuperäisinä» 2006» 578/2006 578/2006 Eduskunnan päätöksen mukaisesti Annettu Naantalissa 29 päivänä kesäkuuta 2006 Laki kuntalain muuttamisesta kumotaan 17 päivänä

Lisätiedot

Espoon kaupunki Kokouskutsu Asia 7. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Kokouskutsu Asia 7. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 29.05.2017 Sivu 1 / 1 1978/2017 00.00.01.00 7 Kaupunginhallituksen ja sen jaostojen vaali (Kv-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Katja Rytilahti, puh. 050 382 6951 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 3/2011 Kirkkovaltuusto 24.08.2011 31

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 3/2011 Kirkkovaltuusto 24.08.2011 31 24.08.2011 31 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA keskiviikkona 24. päivänä elokuuta 2011 klo 19.00 kahvitarjoilu 18.30 19.00 KOKOUSPAIKKA JÄSENET SEURAKUNTATALO Eskelinen Sanna Haataja Markku Huttunen Markku Huuskonen

Lisätiedot

ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 1. Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 27.1.2016 klo 17.00

ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 1. Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 27.1.2016 klo 17.00 ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 1. Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 27.1.2016 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali SAAPUVILLA Alamattila Jaakko Kimmel Miliza OLLEET JÄSENET Alatörmänen

Lisätiedot

HUMPPILAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kunnanhallitus 14.3.2016

HUMPPILAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kunnanhallitus 14.3.2016 KOKOUSAIKA Maanantai 14.3.2016 klo 18:00-19:25 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT 62 63 64 65 Liite 12 66 67 68 69 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastus Tiedoksi merkittävät

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2017 1 (5) 12 V 7.6.2017, Keskusvaalilautakunnan asettaminen ja jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002991 T 00 00 02 Päätösehdotus esittää kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 07/2013

KUNNANVALTUUSTO No 07/2013 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 07/2013 KOKOUSAIKA 19.12.2013 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 63 64 65 1 66 2 67 68 Kokouksen

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki Perusturvalautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla Tarvainen Maarit, pj. Huttunen Tuula Jääskeläinen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2016. Sivistyslautakunta 28.01.2016 1

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2016. Sivistyslautakunta 28.01.2016 1 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2016 Sivistyslautakunta 28.01.2016 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Torstai 28.01.2016 klo 18.00 18.25 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Oksanen Annika

Lisätiedot

Tiedoksi lautakunnalle Savukosken lämpölaitoksen energiamaksun korottaminen Talousarvion toteutuminen tammi-lokakuu 2015 Muut asiat

Tiedoksi lautakunnalle Savukosken lämpölaitoksen energiamaksun korottaminen Talousarvion toteutuminen tammi-lokakuu 2015 Muut asiat SAVUKOSKEN KUNTA ASIALISTA Tekninen lautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Tiistai 24.11.2015 klo 18.00 19.30 Paikka Savukosken kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT :t 27 28 29 30 Tiedoksi lautakunnalle Savukosken lämpölaitoksen

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 13/2013

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 13/2013 61 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 13/2013 KOKOUSAIKA 26.06.2013 klo 18.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 192 193 194 61 195 62,63

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 23.05.2016 klo 9.00 14.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2017 1 (5) 10 V 7.6.2017, Kaupunginhallituksen konsernijaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002973 T 00 00 02 Päätösehdotus esittää kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 4/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 30.05.2016 klo 16:00 16:40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Lemillä 03.06.2012

Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Lemillä 03.06.2012 Lemin kunta 5/2012 7 Aika 30.05.2012 klo 20.00-20.10 Paikka Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kunnanvirasto I Pylkkö Osmo Huttunen Matti Värtö Veijo Lepistö Minttu puheenjohtaja varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. Kunnanhallitus. Kokousnumero 18/ 2010 Aika Maanantai 27.09.2010 klo 18.30 19.37 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. Kunnanhallitus. Kokousnumero 18/ 2010 Aika Maanantai 27.09.2010 klo 18.30 19.37 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone PÖYTÄKIRJA Kokousnumero 18/ 2010 Aika Maanantai 27.09.2010 klo 18.30 19.37 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUSKUTSU Maanantaina 27.09.2010 klo 18.30 18 / 2010 Nro Kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

Esittelijä: kaupunginjohtaja Juha Majalahti

Esittelijä: kaupunginjohtaja Juha Majalahti Kaupunginhallitus 41 21.01.2013 Kaupunginvaltuusto 23 28.01.2013 Kaupunginhallitus 151 22.04.2013 Kaupunginvaltuuston päätöksen 28.1.2013 23 Jäsenten valitseminen Perusturvakuntayhtymä Karviaisen yhtymähallitukseen

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 3/2016 1/9. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 3/2016 1/9. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 3/2016 1/9 Tarkastuslautakunta Aika 18.05.2016 klo 14:00-16:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 12 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

VALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS

VALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS TAIVASSALON KUNTA VALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS 1. LUKU YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 Valtuuston toiminnan järjestelyt Valtuuston toimikauden ensimmäisen kokouksen kutsuu koolle kunnanhallituksen puheenjohtaja, ja kokouksen

Lisätiedot

Hannu Rantala Juhani Heikkilä Reetta Hulmi Jukka Männistö Teuvo Sulin Liisa Yski. Pirjo Kotiranta. Esittelijä-sihteeri Pertti Ollikka

Hannu Rantala Juhani Heikkilä Reetta Hulmi Jukka Männistö Teuvo Sulin Liisa Yski. Pirjo Kotiranta. Esittelijä-sihteeri Pertti Ollikka Viranomainen No 2//2014 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Tekninen lautakunta Sivu 16 KOKOUSAIKA 16.4.2014 klo 17.00-18.25 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kunnanviraston

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (6) 261 Kaupunginhallituksen konsernijaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002973 T 00 00 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen

Lisätiedot

Maanantai klo

Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 18.02.2013 klo 9.00 11.10 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Kunnanhallituksen toimikauden pituus ja kunnanhallituksen valitseminen (ohm. 1)

Kunnanhallituksen toimikauden pituus ja kunnanhallituksen valitseminen (ohm. 1) Kunnanhallitus 8 19.01.2015 Kunnanvaltuusto 5 26.01.2015 Kunnanhallituksen toimikauden pituus ja kunnanhallituksen valitseminen (ohm. 1) Khall 19.01.2015 8 Kunnanhallituksen asema ja tehtävät määritellään

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto NRO 5/2011 Kokousaika klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta

Kaupunginvaltuusto NRO 5/2011 Kokousaika klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta HAAPAVEDEN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU Kaupunginvaltuusto NRO 5/2011 Kokousaika 19.9.2011 klo 19.00 Kokouspaikka Kaupungintalo Käsiteltävät asiat Asia nro Liite nro Asia Sivu Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kuntalain 35 :n mukaan vaalikelpoinen kunnanhallitukseen on henkilö, joka on vaalikelpoinen valtuustoon, ei kuitenkaan:

Kuntalain 35 :n mukaan vaalikelpoinen kunnanhallitukseen on henkilö, joka on vaalikelpoinen valtuustoon, ei kuitenkaan: Joutsan kunnanhallitus 8 12.01.2015 Kunnanvaltuusto 7 19.01.2015 KUNNANHALLITUKSEN VAALI Joutsan kunnanhallitus 12.01.2015 8 Kuntalain 17 :n mukaan valtuusto asettaa kunnanhallituksen. Kunnanhallituksen

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallituksen jäsenten vaali 1088/ /2017

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallituksen jäsenten vaali 1088/ /2017 Kaupunginhallitus 269 29.05.2017 Kaupunginvaltuusto 10 05.06.2017 Kaupunginhallituksen jäsenten vaali 1088/00.00.01.00/2017 Kaupunginhallitus 29.05.2017 269 Valmistelija: kansliapäällikkö Irma Nieminen,

Lisätiedot

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa, Koulutie 2 B (Raharinne), maanantaina alkaen kello

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa, Koulutie 2 B (Raharinne), maanantaina alkaen kello JÄMIJÄRVEN KUNNANVALTUUSTON KOKOUS Pidetään valtuuston kokoushuoneessa, Koulutie 2 B (Raharinne), maanantaina 4.3.2019 alkaen kello 19.00. Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat: 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 11.01.2010 klo 17.00 19.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU 6 /2016 Kunnanvaltuusto

PADASJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU 6 /2016 Kunnanvaltuusto KOKOUSKUTSU 6 /2016 Kunnanvaltuusto Kokousaika Maanantai 19. joulukuuta 2016 klo 18.00 Kokouspaikka Kuntala, Valtuustosali Asiat Ero luottamustehtävistä / Ilpo Pylvänen, uuden valtuutetun kutsuminen valtuustoon

Lisätiedot

Toimielinten jäsenten vaali /Käräjäoikeuden lautamies ja kiinteistötoimitusten uskottu mies

Toimielinten jäsenten vaali /Käräjäoikeuden lautamies ja kiinteistötoimitusten uskottu mies Kaupunginhallitus 187 23.05.2017 Valtuusto 39 05.06.2017 Kaupunginhallitus 224 27.06.2017 Toimielinten jäsenten vaali 2017-2021/Käräjäoikeuden lautamies ja kiinteistötoimitusten uskottu mies 1323/01.45/2017

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / 2015. KOKOUSAIKA 11.2.2015 kello 19.00-20.10

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / 2015. KOKOUSAIKA 11.2.2015 kello 19.00-20.10 PÖYTÄKIRJA KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / 2015 KOKOUSAIKA 11.2.2015 kello 19.00-20.10 KOKOUSPAIKKA: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS SEO huoltoasema Jäsenet paikalla: Varajäsenet järjest.: paikalla: Alaranta Juhani

Lisätiedot

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali 3 Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu Kunnanvaltuusto ESITYSLISTA 58 4/2011 KOKOUSAIKA Torstaina 05.05.2011 kello 16.00-16.42 Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2017 1 (5) 8 V 7.6.2017, Kaupunginhallituksen jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002970 T 00 00 02 Päätösehdotus esittää kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2009 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 30.9.2009 klo 18.00. Vesannon kunnanviraston yläsali

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2009 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 30.9.2009 klo 18.00. Vesannon kunnanviraston yläsali RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2009 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 30.9.2009 klo 18.00 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Vesannon kunnanviraston yläsali Pöytäkirjan Sivu 57 58 59

Lisätiedot

RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU NRO 13/2014 Kunnanhallitus 14.07.2014

RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU NRO 13/2014 Kunnanhallitus 14.07.2014 KOKOUSKUTSU NRO 13/2014 Kunnanhallitus 14.07.2014 KOKOUSAIKA Perjantai 18.7.2014 klo 10.00 - KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT: Asia Sivu Liite 1 361 187 Kunnanvaltuuston

Lisätiedot

TAMMELAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Kirkkovaltuusto. Kokousaika Sunnuntai 11.1.2015 klo 12.38 13.10

TAMMELAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Kirkkovaltuusto. Kokousaika Sunnuntai 11.1.2015 klo 12.38 13.10 TAMMELAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Kirkkovaltuusto Kokousaika Sunnuntai 11.1.2015 klo 12.38 13.10 Kokouspaikka Seurakuntakoti Läsnäolleet jäsenet Kauko Kenttä puheenjohtaja :t 1-4 Maija-Stiina Rahkonen

Lisätiedot

Ritva Lill-Smeds, jäsen

Ritva Lill-Smeds, jäsen Tarkastuslautakunta 2009-2012 18.05.2010 1 KOKOUSAIKA Tiistaina 18.05.2010 klo 15.00 19.35 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET Kunnanvirasto Yhteispalvelupisteen kokoustila Lapinjärvi Mats Antas, puheenjohtaja

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 4/2015 1 SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 4/2015 1 SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 4/2015 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 18 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 19 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN 3 20 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 21 ARVIOINTIKERTOMUKSEN

Lisätiedot