SÄKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SÄKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2011 39"

Transkriptio

1 SÄKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Tekninen lautakunta AIKA klo 17:00-17:35 PAIKKA Säkylän kunnanvirasto, kokoushuone 202 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 22 OSAVUOSIKATSAUS AJALTA KOULUKESKUKSEN PERUSKORJAUS TIEVALAISTUKSEN OHJAUSJÄRJESTELMÄN UUSIMINEN LÄMMÖNSIIRRINUUSINNAT V KESKUSTAN PÄIVÄKODIN LÄMMITYSKATTILAN UUSIMINEN / TAKUUTARKASTUSPÖYTÄKIRJAN HYVÄKSYMINEN 27 KIINTEISTÖN OS. MUSTANMETSÄNTIE 16 VESIJOHTOVUOTO 28 YKSITYISTEIDEN KUNNOSSAPITOAVUSTUSTEN MYÖNTÄMINEN VUODELLE VENEPAIKKAMAKSUT VUODELLE LAUTAKUNNAN ALAISTEN VIRANHALTIJAPÄÄTÖSTEN TIEDOKSI SAATTAMINEN ILMOITUSASIAT 52

2 SÄKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Tekninen lautakunta OSALLISTUJAT Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Valli Asko 17:00-17:35 Puheenjohtaja Henriksson Irmeli 17:00-17:35 Varapuheenjohtaja Alasmäki Anu 17:00-17:35 Jäsen Eskola Riikka 17:00-17:35 Jäsen Haavisto Kari 17:00-17:35 Jäsen Helminen Jari 17:00-17:35 Jäsen Helminen Pasi 17:00-17:35 Jäsen Palmula Risto 17:00-17:35 Jäsen Fager Pertti 17:00-17:35 Tekninen johtaja/esittelijä POISSA Katavisto Sanna Jäsen Mäntyranta Markku Krm/sihteeri Kuusisto Timo Khall:n edustaja LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kokous todettiin laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. KÄSITELLYT ASIAT 22-31, sivut ALLEKIRJOITUKSET Asko Valli puheenjohtaja Pertti Fager pöytäkirjanpitäjä PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS Tarkastajiksi valittiin Risto Palmula ja Irmeli Henriksson. Risto Palmula Irmeli Henriksson PÖYTÄKIRJA YLEISESTI NÄHTÄVILLÄ klo kunnanvirasto, Säkylä Pöytäkirjanpitäjä Pertti Fager

3 SÄKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Tekninen lautakunta OSAVUOSIKATSAUS AJALTA /04/041/2011 TEKNLK 22 Esityslistan liitteenä on yhteenveto toimintatuloista ja -menoista. Lautakunnan tuloista on toteutunut 4,6 % ( e), missä on kasvua vuoteen ,4 %. Toimintamenoista on toteutunut 16,7 % ( e), missä on kasvua 5,5 %. Henkilöstömenot ovat vähentyneet 17,2 %, palvelujen ostot lisääntyneet 18,7 % ja tarvikehinnat lisääntyneet 17,3 %. Kova ja runsasluminen talvi aiheutti sen, että alueiden (mm. tiet) kunnossapitokustannukset kasvoivat 139,4 % ja määrärahasta on käytetty jo 16,5 %. Sähkökustannukset kasvoivat 47,6 %. Investoinnit ovat vasta käynnistymässä koulukeskusta lukuunottamatta, joka on loppusuoralla. Alkuvuoden toteutuman perusteella voidaan arvioida toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden olevan toteutumassa suunnitellulla tavalla muutoin, mutta Yhdyskuntatekniikan tehtäväalueella voi tulla loppuvuodesta riippuen vaikeuksia pysyä budjetissa. Lisätietoja antaa: Tekninen johtaja Pertti Fager, puh Tekninen johtaja: Lautakunta merkitsee osavuosikatsauksen tiedokseen.

4 SÄKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Tekninen lautakunta KOULUKESKUKSEN PERUSKORJAUS 602/44/445/2005 TEKNLK 23 Esityslistan liitteenä on työmaakokouksien nro 7 ja 8 pöytäkirjat. Työmaakokous nro 9 pidettiin 12.4, jolloin myös oli harjannostajaiset. Lautakunnalle annetaan tilannekatsaus. Lisätietoja antaa: Tekninen johtaja Pertti Fager, puh Tekninen johtaja: Lautakunta merkitsee katsauksen tiedokseen ja hyväk syy pöytäkirjan.

5 SÄKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta TIEVALAISTUKSEN OHJAUSJÄRJESTELMÄN UUSIMINEN 296/45/452/2010 TEKNLK Tievalaistuksen ohjaus tapahtui aikanaan kello- ja hämäräkytkimin keskuskohtaisesti. Sittemmin ohjaus on tapahtunut Satapirkan Sähkö Oy:n voimalaitokselta Paneliasta keskitetysti. Tällöin keskuksiin asennettiin verkkokäskyvastaanotinlaitteistot ja ohjaus tapahtuu sähköjohtoja pitkin. Sähköyhtiöt ovat uusimassa mittareita kaukoluettaviksi, jolloin myös ohjaus palvelu loppuu. Tämän vuoksi olisi luotava uusi ohjausjärjestelmä, joka toi misi gsm-pohjalta. Ensi vaiheessa tulee selvittää tievalokeskusten uusimis- ja muutostarpeet. Työ tehdään yhteistyössä Köyliön kunnan kanssa. Keskusten uusimis- ja muutostöistä sekä ohjausjärjestelmästä pyydettäisiin sen jälkeen tarjouksia yhteistyössä Euran ja Köyliön kanssa. Investointi toteutettaisiin v ja/tai v Säkylässä on "historiallista perua" muutama yksityisteiden valaisin, joilla on omat keskukset ja niitä ei kannata uusia ja liittää ohjausjärjestelmään. Nämä valaistukset voitaisiin luovuttaa tiekunnille, jotka voisivat päättää niiden ylläpidosta. Näitä ovat Nummioja-Sydänmaantien, Vahoniementien ja Korttoonmäen muutamat valaisimet. Tekninen johtaja: Lautakunta päättää, että Köyliön kanssa yhteistyössä laaditaan selvitys tievalokeskusten uusimis- ja muutostarpeista sekä ohjausjärjestelmästä. Investoinnin toteutuksesta päätetään erikseen selvityksen valmistuttua yhteistyössä Euran ja Köyliön kanssa. Nummiojan-Sydänmaantien, Vahoniementien ja Korttoonmäen yhdystien valaistuksia tarjotaan tiekuntien omistukseen ja hoitoon. TEKNLK 24 Kuluvan vuoden talousarvion investointiosaan on käyttösuunnitelmassa varattu euron määräraha otsikkohankkeen toteuttamiseen. Euran, Köyliön ja Säkylän kunnat teettivät C2-Information Oy:llä vuoden 2010 puolella katuvalokeskusten katselmuksen ja arvion ohjausjärjestelmä vaihtoehdoista. Katselmusraportti esityslistan liitteenä. Köyliön ja Säkylän tekniset johtajat ovat neuvotelleet em. yhtiön kanssa ohjausjärjestelmän ja siihen liittyvien laitteiden toimituksesta. Neuvottelujen tuloksen yhtiö on tehnyt esityslistan liitteenä olevan tarjouksen. Käytännön asennustyöt keskuksilla tekisi katuvalohuollosta vastaava Sähkö huolto H. Salonen. Keskuksia on 26 kpl ja asennustyöt olisivat 100 e/ kes kus. Lisäksi kolme keskusta joudutaan uusimaan hinnaltaan 800 e e/kpl riippuen keskuksesta. Lisätietoja antaa: Tekninen johtaja Pertti Fager, puh

6 SÄKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen johtaja: Lautakunta hyväksyy C2-Information Oy:n tarjouksen. Asennustyöt teetetään Säh köhuolto H. Salosella.

7 SÄKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Tekninen lautakunta LÄMMÖNSIIRRINUUSINNAT V /44/445/2010 TEKNLK 25 Kuluvan vuoden talousarvion käyttösuunnitelmassa menokohdalta "Muut rakennusinvestoinnit" on varattu e kahden siirrinpaketin uusimiseen. Tarjouksia pyydettiin neljältä urakoitsijalta. Määräaikaan klo mennessä tarjouksia saatiin kaksi. Tarjousten avauspöytäkirja hintavertailuineen on esityslistan liitteenä. Lisätietoja antaa: Kunnanrakennusmestari Markku Mäntyranta, puh Tekninen johtaja: Työ annetaan halvimman tarjouksen mukaisella euron (sis. ALV) kokonais urakkahinnalla T:mi LVI-Martille. Samalla lauta kunta hyväksyy teknisen osaston valmisteleman pienurakkasopimuksen.

8 SÄKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Tekninen lautakunta KESKUSTAN PÄIVÄKODIN LÄMMITYSKATTILAN UUSIMINEN / TAKUUTARKASTUSPÖYTÄKIRJAN HYVÄKSYMINEN 98/44/444/2009 TEKNLK 26 Töiden takuutarkastus pidettiin Takuutarkastuspöytäkirja on esityslistan liitteenä. Lisätietoja antaa: Kunnanrakennusmestari Markku Mäntyranta, puh Tekninen johtaja: Lautakunta hyväksyy takuutarkastuspöytäkirjan.

9 SÄKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Tekninen lautakunta KIINTEISTÖN OS. MUSTANMETSÄNTIE 16 VESIJOHTOVUOTO 111/47/471/2011 TEKNLK 27 Mustanmetsäntie 16:ssa sijaitsevassa kiinteistössä on tapahtunut vesijohtovuoto. Vuoto on tapahtunut tammikuussa Koska kiinteistö on vapaa-ajan asunto ja käyttö on ajoittaista, ei vuotoa ole voitu välittömästi havaita. Kiinteistön normaali vedenkulutus on ollut 20 m3 vuodessa. Vuodon aiheuttama kulutus oli luetun vesimittarin mukaan 264 m3. Vuodon aiheuttama kulutus oli ajalla m3. Kiinteistön omistaja pyytää, että vuodon aiheuttamasta vedenkulutuksesta ei perittäisi jätevesimaksua. Esityslistan liitteenä kiinteistön Mustanmetsäntie 16/Taina Reunasen tekniselle lautakunnalle osoittama kirje. Lisätietoja antaa: Vesihuoltoteknikko Pentti Perkola, puh Tekninen johtaja: Tekninen lautakunta päättää, että ko. kiinteistöltä ei peri tä jä te ve simaksua vuodon aiheuttaman 254 m3:n osalta.

10 SÄKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Tekninen lautakunta YKSITYISTEIDEN KUNNOSSAPITOAVUSTUSTEN MYÖNTÄMINEN VUODELLE /04/046/2005 TEKNLK 28 Aiemmin hyväksyttyjen avustusperusteiden mukaan tiekunnalle myönnetty avustus määräytyy kunnossapitoluokan mukaan. Lautakunta vahvistaa vuosittain talousarvioon varatun määrärahan puitteissa kunnossapitoluokkien kunnossapitoavustukset (euroa/km). Avustus maksetaan kerran vuodessa. Käyttösuunnitelmassa varattiin kunnossapitoavustuksiin e, mikä on e (14 %) vähemmän kuin v Kunnossapitoluokkien mukaisia kilometriavustuksia on vähennetty määrärahan pienenemistä vastaavasti ja käytetyt avustukset eri kunnossapitoluokissa ovat: Kunnossapitoluokka e/km e/km e/km e/km Määrärahasta maksetaan myös Kolvaan teiden aurauskulut, mahdolliset tietoimituskulut ja kunnan yksikkömaksut sekä yksiköintiavustukset. Hakemusten jättöaika päättyi Esityslistan liitteenä on yhdistelmä hakemuksista ja kunnossapitoluokan mukaiset avustukset. Hakemuksia jätettiin 33 kpl. Lisätietoja antaa: Tekninen johtaja Pertti Fager, puh Jari Helminen ja Pasi Helminen ilmoittivat olevansa esteellisiä ja poistuivat kokouksesta tämän asian käsittelyn ajaksi. Tekninen johtaja: Lautakunta hyväksyy yksityisteiden kunnossapitoavus tukset vuodelle 2011 liitteen mukaisesti.

11 SÄKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Tekninen lautakunta VENEPAIKKAMAKSUT VUODELLE /03/032/2010 TEKNLK 29 Kalasatamassa on venepaikkoja 114 kpl. Vuonna 2010 oli vuokrattuna 83 paikkaa. Ulkopaikkakuntalaisille oli vuokrattuna 16 paikkaa ja säkyläläisille 67 paikkaa. Vuonna 2010 venepaikkamaksut arvonlisäveroineen olivat kotikuntalaisilta 60 e ja ulkopaikkakuntalaisilta 100 e. Lisätietoja antaa: Kunnanrakennusmestari Markku Mäntyranta, puh Tekninen johtaja: Lautakunta päättää, että venepaikkamaksut vuonna 2011 ovat kotikuntalaisilta 60 e ja ulkopaikkakuntalaisilta 100 e. Hinnat si sältävät ALV:n.

12 SÄKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Tekninen lautakunta LAUTAKUNNAN ALAISTEN VIRANHALTIJAPÄÄTÖSTEN TIEDOKSI SAATTAMINEN TEKNLK 30 Lautakunta, lautakunnan puheenjohtaja tai esittelijä voivat ottaa lautakunnan käsiteltäväksi asian, joka on kuntalain nojalla siirretty lautakunnan alaiselle viranomaiselle ja jossa asianomainen viranomainen on tehnyt päätöksen. Asia on otettava ylemmän toimielimen käsiteltäväksi viimeistään sen ajan kuluessa, jossa kuntalain 89 :ssä tarkoitettu oikaisuvaatimus päätöksestä on tehtävä, eli 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Hallintosäännön 18 :n mukaan asian ottamisesta lautakunnan käsiteltäväksi voi päättää lautakunnan ja sen puheenjohtajan lisäksi lautakunnan esittelijä. Päätös otto-oikeuden käyttämisestä on tehtävä kirjallisesti. Hallintosäännön 19 :n mukaan kunnan viranomaisen on ilmoitettava niistä päätöksistä, jotka voidaan ottaa kunnanhallituksen tai lautakunnan käsiteltäväksi. Ilmoitus on tehtävä neljän päivän kuluessa pöytäkirjan tarkastamisesta. Jos pöytäkirjaa ei tarkasteta, määräaika lasketaan pöytäkirjan allekirjoittamisesta. Muilta osin kunnanhallitus määrää, miten ilmoitus on tehtävä. Ylemmän toimielimen käsiteltäväksi ei kuitenkaan oteta hallintosäännön ja 34 :issä mainittuja kunnanjohtajan, osastopäällikön ja vastuualueen esi mie hen ratkaisuvaltaan kuuluvia henkilöstöasioita. Ylemmän toimielimen käsiteltäväksi ei saa ottaa: 1. lain tai asetuksen mukaisia lupa-, ilmoitus-, valvonta- tai toimitusmenettelyä koskevia asioita tai asioita, jotka lain mukaan kuuluvat tietyn viranomaisen ratkaistavaksi eikä 2. yksilöön kohdistuvia opetustoimen, terveydenhuollon tai sosiaalitoimen asioita. Lautakunnan tiedoksi saatetaan päätösehdotuksessa mainitut viranhaltijapäätökset. Päätökset esitellään tarvittaessa kokouksessa. Tekninen johtaja: Lautakunta merkitsee tietoonsa saatetuksi seuraavat viranhaltijapäätökset: VIRANHALTIJOIDEN ERITYISRATKAISUVALTA Vesihuoltoteknikko 1 Sopimus Ulla Korten kiinteistön liittymisestä Säkylän kunnan vesihuoltolaitokseen (viemäri) 2 Sopimus Viljo Nuorikkalan kiinteistön liittymisestä Säkylän kunnan vesihuoltolaitokseen (viemäri) 3 Sopimus Arto Ilolan ja Mari Pirisen kiinteistön liittymisestä Säkylän kunnan vesihuoltolaitokseen (vesi ja viemäri)

13 SÄKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Tekninen lautakunta Tekninen johtaja 1 Tilapäisen käyttöoikeuden myöntäminen Säkylän Yrittäjät ry:lle kunnanviraston piha-alueelle "Kaislikossa kuhisee" -tapahtumaa varten TALOUSARVION TÄYTÄNTÖÖNPANO-OHJEET Vesihuoltoteknikko 2 Jätevedenpuhdistamon palautuslietepumpun hankinta Lautakunta päättää, että se ei käytä kuntalain 51 :n mukaista otto-oikeuttaan.

14 SÄKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Tekninen lautakunta ILMOITUSASIAT TEKNLK 31 Teknisen lautakunnan tietoon saatettavat asiakirjat: Lounais-Suomen vesi- ja ympäristötutkimus Oy; HK Ruokatalo Oy Säkylän jätevesitarkkailut: tammikuu/2011 ( ), helmikuu/2011 ( ) ja maaliskuu/2011 ( ) Lounais-Suomen vesi- ja ympäristötutkimus Oy; jätevedenpuhdistamon tarkkailututkimukset 2/2011 ( ) ja 3/2011 ( ) Lounais-Suomen vesi- ja ympäristötutkimus Oy; lietetutkimus Pirkanmaan-Satakunnan maanmittaustoimisto; ilmoitus toimitusmääräyksen vireilletulosta , lohkominen, Ristola Rn:o 1:130 ja ma 1:130 Varsinais-Suomen ELY-keskus; muistio koskien Eurajoen kalataloudellista yhteistarkkailua AIRIX Ympäristö Oy; muistio koskien vesihuollon varautumissuunnitelmaa E /.30 Rauman ympäristölaboratorio; vesitutkimukset 2011/ ja 2011/ Takasuontien tiehoitokunta; kokouskutsu tiistain ko kouk seen Kunnanvaltuuston ote: 7 Säkylän kunnan vesihuoltolaitoksen toiminta-alueiden hyväksyminen Kunnanhallituksen ote: 34 Saatavien poistaminen kirjanpidosta Kunnanhallituksen ote: 66 Kunnan suoraan omistamien vuokra-asuntojen järjestelyt Kunnanvaltuuston otteet: 14 Muutokset vuoden 2010 talousarvioon 15 Säkylän ja Köyliön kuntien välinen sopimus siirtoviemäreistä ja yhdysvesijohdoista 20 Mirkka Huhtamaan eroanomus luottamustoimesta/luottamustehtävän täyttäminen Koulutuslautakunnan ote: 9 Säkylän koulukeskuksen Taitotalo L2-luonnossuunnitelmat Köyliön kunta; ote Köyliön teknisen lautakunnan pöytäkirjasta

15 SÄKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Tekninen lautakunta Tekninen johtaja: Merkitään lautakunnan tietoon saatetuksi.

16 SÄKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Tekninen lautakunta OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUKSEN JOHDOS- TA ANNETTUUN PÄÄTÖKSEEN OIKAISUVAATIMUSOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELLOT Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa: :t 22, 30, 31 HLL 13 / muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla: Pykälät ja valituskieltojen perusteet :t OIKAISUVAATIMUSOIKEUS Seuraavista päätöksistä voidaan tehdä kuntalain 89 :n 1 mom. mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus: :t 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen. OIKAISUVAATIMUSVIRANOMAINEN: Tekninen lautakunta, Rantatie 268, Säkylä, OIKAISUVAATIMUSAIKA Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Oikaisuvaatimusaika alkaa päätöksen tiedoksisaannista. OIKAISUVAATIMUKSEN SISÄLTÖ Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava: - oikaisua vaativan nimi, ammatti, asuinkunta ja postiosoite - päätös johon haetaan oikaisua - oikaisuvaatimus on tekijän allekirjoitettava Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusviranomaiselle ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä. Jos oikaisuvaatimuksen viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai saa oikaisuvaatimuksen toimittaa oikaisuvaatimusviranomaiselle ensimmäisenä sen jälkeisenä arkipäivänä. Omalla vastuulla oikaisuvaatimuksen voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin oikaisuvaatimus on jätettävä niin ajoissa, että se ehtii perille ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä. PÖYTÄKIRJAN NÄHTÄVÄKSI ASETTAMINEN: klo , kunnanvirasto, Säkylä TIEDOKSIANTO ASIANOSAISILLE _ Lähetetty tiedoksi kirjeellä (kuntalaki 95 ) / annettu postin kuljetettavaksi, pvm/tiedoksiantaja _ Luovutettu asianosaiselle / paikka, pvm ja tiedoksiantajan allekirjoitus _ Muulla tavoin, miten: VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUKSEN JOHDOSTA ANNETTUUN PÄÄTÖKSEEN

17 SÄKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ VALITUSOIKEUS JA VALITUSPERUSTEET Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianomainen) sekä kunnan jäsen. Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen saa hakea muutosta kunnallisvalituksin vain se, joka on tehnyt oikaisuvaatimuksen. Mikäli päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta kunnallisvalituksin myös asianosainen sekä kunnan jäsen. Valituksen saa tehdä sillä perusteella, että päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä, päätöksen tehnyt viranomainen on ylittänyt toimivaltansa tai päätös on muuten lainvastainen. VALITUSVIRANOMAINEN JA VALITUSAIKA Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella Valitusviranomainen: Turun hallinto-oikeus, PL 32, Turku, Kunnallisvalitus :t Valitusaika: 30 päivää Valitusviranomainen: Valitusaika: 30 päivää Hallintovalitus :t Muu valitusviranomainen: Valitusaika: :t VALITUSKIRJA Valituskirjassa on ilmoitettava: - valittajan nimi, ammatti, asuinkunta ja postiosoite - päätös, johon haetaan muutosta - miltä osin päätöksestä valitetaan ja muutos, joka siihen vaaditaan tehtäväksi - muutosvaatimuksen perusteet Valituskirja on valittajan tai valituskirjan muun laatijan omakätisesti allekirjoitettava. Jos ainoastaan laatija on allekirjoittanut valituskirjan, siinä on mainittava myös laatijan ammatti, asuinkunta ja postiosoite. Valituskirjaan on liitettävä päätös, josta valitetaan, alkuperäisenä tai viran puolesta oikeaksi todistettuna jäljennöksenä sekä todistus siitä päivästä, josta valitusaika on luettava. Tuomioistuinten ja eräiden oikeushallintoviranomaisten suoritteista perittävistä maksuista annetun lain (701/93) 3 :n nojalla muutoksenhakijalta peritään oikeudenkäyntimaksua hallinto-oikeudessa 89 euroa. VALITUSASIAKIRJOJEN TOIMITTAMINEN VALITUSVIRANOMAISELLE Valitusasiakirjat on toimitettava valitusviranomaiselle ennen valitusajan päättymistä. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai saa valitusasiakirjat toimittaa valitusviranomaiselle ensimmäisenä sen jälkeisenä arkipäivänä. Omalla vastuulla valitusasiakirjan voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin valitusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille ennen valitusajan päättymistä. PÖYTÄKIRJAN NÄHTÄVÄKSI ASETTAMINEN: x.x.2011 klo , kunnanvirasto, Säkylä TIEDOKSIANTO ASIANOSAISILLE _ Lähetetty tiedoksi kirjeellä (kuntalaki 95 ) / annettu postin kuljetettavaksi, pvm/tiedoksiantaja _ Luovutettu asianosaiselle / paikka, pvm ja tiedoksiantajan allekirjoitus _ Muulla tavoin, miten: MUUTOKSENHAKUOSOITUS HANKINTA-ASIOISSA OIKAISUVAATIMUSOHJE JA HAKEMUSOSOITUS A. Oikaisuvaatimuksen tekeminen kunnan toimielimelle

18 SÄKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Säkylän tekniselle lautakunnal le, osoit tee seen Sä ky län kunta, Rantatie 268, Säkylä tai Oi kaisuvaatimuksen voi teh dä se, jo hon pää tös on koh dis tet tu tai jon ka oi keu teen, vel vol li suu teen tai etuun pää tös välittömästi vaikuttaa (asian osai nen) tai kun nan jä sen. Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua siitä, kun päätöstä koskeva pöytäkirjanote on lähetetty hänelle kirjeellä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen. Oikaisuvaatimus on sen tekijän allekirjoitettava. B. Asian saattaminen markkinaoikeuden tutkittavaksi Asianosainen voi saattaa hankintapäätöksen markkinaoikeuden käsiteltäväksi sillä perusteella, että hankinnas sa on menetelty julkisista hankinnoista annetun lain (348/2007) tai sen nojalla annettujen säännösten tai Eu roo pan yh teisön lainsäädännön tai maailman kauppajärjestön julkisia hankintoja kos kevan sopimuksen vastai sesti Hakemus markkinaoikeudelle on tehtävä kirjallisesti 14 päivän kuluessa siitä, kun ehdokas tai tarjoaja on saanut tiedon päätöksestä ja sen perusteluista sekä ohjeen asian saattamisesta markkinaoikeuden käsi teltäväksi. Tar joajan katsotaan saaneen tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua asiakirjan lähettämisestä. Hakemuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen. Hakemus on sen tekijän allekirjoitettava. Hakijan on ennen hakemuksen toimittamista markkinaoikeudelle ilmoitettava hankintayksikölle kirjalli sesti ai keestaan panna asia vireille markkinaoikeudessa. Kynnysarvon alittavat ns. tekniset peruspalvelut Jos hankinta liittyy hankinta-asetuksessa (614/2007) määriteltyyn peruspalvelutoimintaan (vesi, energia, tele ja lii kenne) ja hankinnan ennakoitu arvo on asetuksessa säädettyä kynnysarvoa pienempi, markki naoikeudella ei ole toimival taa käsitellä asiaa. Tällaiseen hankintapäätökseen voidaan hakea muutosta vain oikaisuvaatimuk sella. Valituskielto Markkinaoikeuden toimivaltaan kuuluvasta asiasta ei saa valittaa kuntalain (365/1995) eikä hallintolain käyttö lain (586/1996) nojalla sillä perusteella, että päätös on julkisista hankinnoista annetun lain vastai nen. Markkinaoikeuden yhteystiedot Markkinaoikeus Postiosoite: PL 118, Helsinki Käyntiosoite: Erottajankatu 1-3, Helsinki puh faksi

19 SÄKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ VALITUSOSOITUS 24, 25 :n osalta Valitusoikeus ja valitusperuste (Hankintoja koskeva päätös) Oikaisuvaatimuksen johdosta antamaan päätökseen haetaan muutosta kunnallisvalituksella Turun hallinto-oi keudelta. Muutosta kunnallisvalituksin saa hakea vain se, joka on tehnyt oikaisuvaatimuksen. Mikäli päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta kunnallisvalituksin myös se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa sekä kunnan jä sen. Valituksen saa tehdä sillä perusteella, että päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä, päätöksen teh nyt viranomainen on ylittänyt toimivaltansa tai päätös on muun kuin julkisista hankinnoista annetun lain vastai nen. Valitusaika Kunnallisvalitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaamisesta. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua pöytäkirjanotteen lähettämisestä kirjeellä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi. Valituskirjelmän sisältö Kunnallisvalitus tehdään kirjallisesti. Valituskirjelmässä, joka osoitetaan Turun hallinto-oikeudelle, on ilmoitetta va: 1) päätös, johon haetaan muutosta 2) miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi, sekä 3) perusteet, joilla muutosta vaaditaan. Valituskirjelmässä on ilmoitettava valittajan nimi ja kotikunta. Jos valittajan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä tai jos valituksen laatijana on joku muu henkilö, valituskirjelmässä on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta. Valituskirjelmässä on lisäksi ilmoitettava postiosoite ja puhelinnumero, joihin asiaa koskevat ilmoitukset valitta jalle voidaan toimittaa. Valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava valituskirjelmä. Valituskirjelmän liitteet Valituskirjelmään on liitettävä: 1) päätös, johon haetaan muutosta valittamalla, alkuperäisenä tai jäljennöksenä, 2) todistus siitä, minä päivänä päätös on annettu tiedoksi, tai muu selvitys valitusajan alkamisen ajankoh dasta, sekä 3) asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viran omai selle. Asiamiehen on liitettävä valituskirjelmään valtakirja. Valituksen perille toimittaminen Valituskirjelmä on toimitettava valitusajan kuluessa Turun hallinto-oikeudelle, osoitteeseen Sairashuoneen ka tu 2-4, PL 32, TURKU tai ASIAN SAATTAMINEN MARKKINAOIKEUTEEN TUTKITTAVAKSI Asianosainen voi saattaa hankintapäätöksen markkinaoikeuden käsiteltäväksi sillä perusteella, että hankinnas sa on menetelty julkisista hankinnoista annetun lain (348/2007) tai sen nojalla annettujen säännösten tai Eu roo pan yh teisön lainsäädännön tai maailman kauppajärjestön julkisia hankintoja kos kevan sopimuksen vastaisesti. Hakemus markkinaoikeudelle on tehtävä kirjallisesti 14 päivän kuluessa siitä, kun ehdokas tai tarjoaja on saanut tiedon päätöksestä ja sen perusteluista sekä ohjeen asian saattamisesta markkinaoikeuden käsi teltäväksi. Tar joajan katsotaan saaneen tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua asiakirjan lähettämisestä. Hakemuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen. Hakemus on sen tekijän allekirjoitettava. Hakijan on ennen hakemuksen toimittamista markkinaoikeudelle ilmoitettava hankintayksikölle kirjalli sesti ai keestaan panna asia vireille markkinaoikeudessa. Markkinaoikeuden yhteystiedot Markkinaoikeus Postiosoite: PL 118, Helsinki Käyntiosoite: Erottajankatu 1-3, Helsinki puh , faksi ,

Reijo Mikkola. ASIAT: 16-20 Pöytäkirjantarkastajiksi valitaan seuraavat tarkastusvuorossa olevat jäsenet TARKASTUSTAPA Anu Leppisaari Tapio Uusitalo

Reijo Mikkola. ASIAT: 16-20 Pöytäkirjantarkastajiksi valitaan seuraavat tarkastusvuorossa olevat jäsenet TARKASTUSTAPA Anu Leppisaari Tapio Uusitalo TEKNINEN LAUTAKUNTA KOKOUS 3/2008 KOKOUSAIKA: Perjantaina 30.05.2008 klo 10.00- KOKOUSPAIKKA: Isojoen kunnanvirasto, kunnanhallitus kokoussali ESITYSLISTA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET: Esa Lehtimäki, pj.

Lisätiedot

Kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksistä, jotka koskevat virka- ja työehtosopimuksen tulkintaa (KvesL 26 ), pykälät:

Kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksistä, jotka koskevat virka- ja työehtosopimuksen tulkintaa (KvesL 26 ), pykälät: Muutoksenhakuohje, koulutuslautakunta Muutoksenhakukielto Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätökset koskevat vain valmistelua

Lisätiedot

Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen (KuntaL 89): :t 162-163, 165 kohta 1-2

Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen (KuntaL 89): :t 162-163, 165 kohta 1-2 Muutoksenhakuohjeet Muutoksenhakukielto Seuraaviin päätöksiin, jotka koskevat vain asian valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei saa kuntalain 91 :n mukaan hakea muutosta. :t 158-161, 164, 165 koht 3-4 :t

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 18

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 18 KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 18 Tekninen lautakunta 05.03.2015 AIKA 05.03.2015 klo 19:00-21:30 PAIKKA Kunnantalon kokoushuone, Keskuskatu 14 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 14 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus. Valitusoikeus ja valitusperusteet

VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus. Valitusoikeus ja valitusperusteet VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus Valitusoikeus ja valitusperusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa

Lisätiedot

Nastolan kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone. Kokouksen alussa klo 17-18 Eve Nissinen kertoi Taipale-hankkeen kuulumisia

Nastolan kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone. Kokouksen alussa klo 17-18 Eve Nissinen kertoi Taipale-hankkeen kuulumisia Nastolan kunta Pöytäkirja 4/2015 44 Perusturvalautakunta Aika 23.04.2015 klo 18:00-19:47 Paikka Nastolan kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone. Kokouksen alussa klo 17-18 Eve Nissinen kertoi Taipale-hankkeen

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro: 6/2012

VESILAHDEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro: 6/2012 VESILAHDEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro: 6/2012 Kokousaika Torstaina 06.09.2012 klo 18.30 Kokouspaikka Teknisen toimiston kokoushuone Osallistujat Päätöksentekijät Himanen Sirpa Laitinen

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 110

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 110 KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 110 Tekninen lautakunta 03.12.2013 AIKA 03.12.2013 klo 19:00-20:07 PAIKKA Kunnantalon kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 80 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Mikpoli, Kuitula neuvotteluhuone, Patteristonkatu 2, Mikkeli

Mikpoli, Kuitula neuvotteluhuone, Patteristonkatu 2, Mikkeli MIKKELIN AMMATTIKORKEAKOULU- PÖYTÄKIRJA 6/2014 1 Kuntayhtymän hallitus 18.06.2014 AIKA 18.06.2014 klo 13:00-14:30 PAIKKA Mikpoli, Kuitula neuvotteluhuone, Patteristonkatu 2, Mikkeli KÄSITELLYT ASIAT Otsikko

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA KOKOUS 3/2005 KOKOUSAIKA: Perjantaina 02.09.2005 klo 10.00-11.45 KOKOUSPAIKKA: Isojoen kunnanvirasto, kunnanhallitus kokoussali

TEKNINEN LAUTAKUNTA KOKOUS 3/2005 KOKOUSAIKA: Perjantaina 02.09.2005 klo 10.00-11.45 KOKOUSPAIKKA: Isojoen kunnanvirasto, kunnanhallitus kokoussali TEKNINEN LAUTAKUNTA KOKOUS 3/2005 KOKOUSAIKA: Perjantaina 02.09.2005 klo 10.00-11.45 KOKOUSPAIKKA: Isojoen kunnanvirasto, kunnanhallitus kokoussali PÖYTÄKIRJA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET: Esa Lehtimäki,

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 22 KUNNAN UUDET KOTISIVUT JA SIIRTYMINEN SÄHKÖISIIN ESITYSLISTOIHIN 3

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 22 KUNNAN UUDET KOTISIVUT JA SIIRTYMINEN SÄHKÖISIIN ESITYSLISTOIHIN 3 KEHITTÄMISJAOSTO PÖYTÄKIRJA 5/2014 Kokousaika 27.10.2014 klo 18.00-19.40 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kimonkylän taidekoti KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta, vaan niistä tehdään suoraan valitus Helsingin hallinto-oikeudelle:

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta, vaan niistä tehdään suoraan valitus Helsingin hallinto-oikeudelle: OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELTO Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kun nallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua

Lisätiedot

Kaupungintalo, hallituksen huone

Kaupungintalo, hallituksen huone -2, KH 1.7.2010 9:00 Kokousaika Torstai 1.7.2010 klo 09.00 Kokouspaikka Kaupungintalo, hallituksen huone KOKOUKSEN JÄRJESTÄYTYMINEN: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS, PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA VIRHE.

Lisätiedot

SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET: Esa Lehtimäki, pj. läsnä Reijo Mikkola vpj. Tapio Uusitalo, varajäsen Minna Patoranta

SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET: Esa Lehtimäki, pj. läsnä Reijo Mikkola vpj. Tapio Uusitalo, varajäsen Minna Patoranta TEKNINEN LAUTAKUNTA KOKOUS 2/2010 KOKOUSAIKA: Perjantaina 30.04.2010 klo 9.00-10.30 KOKOUSPAIKKA: Isojoen kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoussali PÖYTÄKIRJA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET: Esa Lehtimäki,

Lisätiedot

Irja Haaranen Leila Karttunen Kati Mononen Tiina Mustonen. Hanna Mäkinen Arto Sutinen. Onni Tukiainen. Jorma Huttunen.

Irja Haaranen Leila Karttunen Kati Mononen Tiina Mustonen. Hanna Mäkinen Arto Sutinen. Onni Tukiainen. Jorma Huttunen. POLVIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus 483) 14/2005 461 (- KOKOUSAIKA Maanantaina 19. syyskuuta 2005 klo 18.30-19.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Muut jäsenet nro sivu

Lisätiedot

HYRYNSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2012 165

HYRYNSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2012 165 HYRYNSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2012 165 Ympäristölautakunta 01.11.2012 AIKA 01.11.2012 klo 17:30-20:45 PAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Sivu 90 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

Ympäristölautakunta 05.02.2015

Ympäristölautakunta 05.02.2015 Karkkilan kaupunki Pöytäkirja 1/2015 1 Ympäristölautakunta 05.02.2015 Aika 05.02.2015 klo 17:00-19:07 Paikka Kokoustila Viilari Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Eteva kuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 40

Eteva kuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 40 Eteva kuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 3 / 2015 39 Kuntayhtymän yhtymähallitus Kokousaika Tiistai 21.4.2015 klo 9.34 9.36 Kokouspaikka Uudenmaan Vammaispalvelut Oy:n tilat, Alhotie 24, 2. krs., 04430

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 21.5.2013 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

SIMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 33

SIMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 33 SIMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 33 Ympäristölautakunta 17.06.2015 AIKA 17.06.2015 klo 14:00-15:50 PAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 20 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 35 21 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Pöytäkirja 6/2015 1. Yhtymähallitus. Aika 12.06.2015 klo 08:30-10:35. Hallintokeskus, Vierimaantie 5, Ylivieska

Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Pöytäkirja 6/2015 1. Yhtymähallitus. Aika 12.06.2015 klo 08:30-10:35. Hallintokeskus, Vierimaantie 5, Ylivieska Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Pöytäkirja 6/2015 1 Yhtymähallitus Aika 12.06.2015 klo 08:30-10:35 Paikka Hallintokeskus, Vierimaantie 5, Ylivieska Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 56 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2014 1. Sivu 32 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 33 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2014 1. Sivu 32 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 33 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2014 1 Hankintatoimen johtokunta Aika 11.12.2014 klo 11:08-11:25 Paikka Länsikatu 15, rak. 4A 2. krs, Neuvotteluhuone Käsitellyt asiat Sivu 32 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kunnanviraston valtuustosali

Kunnanviraston valtuustosali Kunnanvaltuusto 27.4.2009 42 Kokousaika Maanantaina 27.4.2009 kello 17.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnanviraston valtuustosali 28 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 29 Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN SEURAKUNTA Kn 11/2013 1. Paikka: Lounas- ja Juhlatila Pilkkumi, Kuninkaanlähteenkatu 8

KANKAANPÄÄN SEURAKUNTA Kn 11/2013 1. Paikka: Lounas- ja Juhlatila Pilkkumi, Kuninkaanlähteenkatu 8 KANKAANPÄÄN SEURAKUNTA Kn 11/2013 1 Kirkkoneuvosto Pöytäkirja Aika: 16.12.2013 klo 15.30 15.50 Paikka: Lounas- ja Juhlatila Pilkkumi, Kuninkaanlähteenkatu 8 Tämä on kutsu kirkkoneuvoston kokoukseen yllä

Lisätiedot

NRO 3/2014. 19 Kunnan talousarvion 2014 toteutuminen ja kunnanjohtajan ajankohtaiskatsaus

NRO 3/2014. 19 Kunnan talousarvion 2014 toteutuminen ja kunnanjohtajan ajankohtaiskatsaus ASIALISTA NRO 3/2014 Kokousaika 14.11.2014 klo 10 13.22 Kokouspaikka Utsjoen kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Asialista ja asian pykälä: 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä esityslistan

Lisätiedot

MIKKELIN AMMATTIKORKEAKOULU- PÖYTÄKIRJA 1/2013 1 YHTYMÄ. Kuntayhtymän hallitus 15.02.2013. AIKA 15.02.2013 klo 10:30-12:30 KÄSITELLYT ASIAT

MIKKELIN AMMATTIKORKEAKOULU- PÖYTÄKIRJA 1/2013 1 YHTYMÄ. Kuntayhtymän hallitus 15.02.2013. AIKA 15.02.2013 klo 10:30-12:30 KÄSITELLYT ASIAT MIKKELIN AMMATTIKORKEAKOULU- PÖYTÄKIRJA 1/2013 1 Kuntayhtymän hallitus 15.02.2013 AIKA 15.02.2013 klo 10:30-12:30 PAIKKA Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Hallituksen kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

HYRYNSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2008 212. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

HYRYNSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2008 212. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone HYRYNSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2008 212 Ympäristölautakunta 18.12.2008 AIKA 18.12.2008 klo 18:00-21:10 PAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Sivu 112 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

Nakkilan kunta Kokouspöytäkirja 2/2015 36

Nakkilan kunta Kokouspöytäkirja 2/2015 36 Nakkilan kunta Kokouspöytäkirja 2/2015 36 Perusturvalautakunta Aika 10.03.2015 klo 17:19-18:33 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Pykälä Otsikko Sivu 20 Nakkilan kunnan toimeetulotukiohjeiden

Lisätiedot

6 hyväksyminen 61 Markkinaoikeuden sitoumus- tai vastinepyyntö, koskien

6 hyväksyminen 61 Markkinaoikeuden sitoumus- tai vastinepyyntö, koskien LIPERIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 Tekninen lautakunta 19.05.2015 Aika 19.05.2015 klo 18:00-18:20 Paikka Liperin kunnan virastotalo, Keskustie 10, Liperi Käsitellyt asiat :t 57-65 Kokousasian otsikko Sivu

Lisätiedot

Eva-Liisa Matikainen varajäsen Kari Hentunen jäsen Eine Hänninen jäsen Seppo Karjalainen jäsen. kirkkoherra, poistui 115 aikana

Eva-Liisa Matikainen varajäsen Kari Hentunen jäsen Eine Hänninen jäsen Seppo Karjalainen jäsen. kirkkoherra, poistui 115 aikana KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNTA ( 1 ) Aika: Tiistai 24. syyskuuta 2013 kello 9.00 Paikka Katselmus aloitetaan Langinkosken kirkosta Läsnä: Kai Holmberg puheenjohtaja Aimo Ilomäki jäsen Riku Pirinen

Lisätiedot