Kokousaika Maanantai klo

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kokousaika Maanantai 3.9.2007 klo 17.00 17.40"

Transkriptio

1 Kunnanhallitus Kokousaika Maanantai klo Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat Pykälä liite 178 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 179 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 180 KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS 181 KUNNANVALTUUSTON PÄÄTÖSTEN TÄYTÄNTÖÖNPANO LAUSUNTO KESKI-SUOMEN PELASTUSLAITOKSEN VUODEN 2008 TALOUSARVIOESITYKSESTÄ JA KUNTIEN MAKSUOSUUKSISTA 183 LUOTTAMUSTOIMESTA EROAMINEN/ERON MYÖNTÄMINEN - Sari Grönlund KIINTEISTÖJEN JA HUONEISTOJEN MYYNTI 185 ALOITTEET KESKI-SUOMEN LIITON TOIMINNAN KEHITTÄMISEKSI TALOUSSUUNNITELMAN VALMISTELUN YHTEYDESSÄ 186 TIEDOKSI SAATETTAVAT PÄÄTÖKSET, KIRJEET JA PÖYTÄKIRJAJÄLJENNÖKSET Kokouksen tarkistettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä kunnanvirastolla klo Markku Aarnos puheenjohtaja

2 Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 14/ KOKOUSAIKA Tiistai, klo KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET KUNNANVALTUUSTON PUHEENJOHTAJAT MUUT SAAPUVILLA OLLEET Kunnanvirasto Markku Aarnos, puheenjohtaja Kari Ilmonen, varapuheenjohtaja Marja Komppa, jäsen Terttu Kuoppala, jäsen Eino Lahtinen, jäsen Tiina Mennala, jäsen Satu Pakkalén, jäsen Heidi Nieminen, puheenjohtaja, poissa Pirkko Weijo, 1. varapuheenjohtaja, poissa Taito Salo, 2. varapuheenjohtaja Jukka Järviniemi, 3. varapuheenjohtaja Timo Rusanen, kunnanjohtaja, esittelijä Kaija Kähkönen, talouspäällikkö, pöytäkirjanpitäjä Maija-Liisa Havia, kansliapäällikkö, Jyväskylän kaupunki LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS ASIAT PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS sekä tarkastajien valinta taikka merkintä edellisen kokouksen pöytäkirjan tarkastamisesta. PÖYTÄKIRJAN ALLEKIRJOITUS JA Puheenjohtaja totesi kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Marja Komppa ja Eino Lahtinen. VARMENNUS Markku Aarnos Kaija Kähkönen puheenjohtaja pöytäkirjan pitäjä PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Pöytäkirjan käsittelylehdet on varustettu nimikirjaimillamme. PÖYTÄKIRJA ON PIDETTY YLEISESTI NÄHTÄVÄNÄ Korpilahti Marja Komppa Eino Lahtinen Korpilahti Korpilahden kunnanvirasto klo Kaija Kähkönen, talouspäällikkö

3 Kunnanhallitus KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kh 178 Kuntalain 58 :n 2.momentin mukaan kunnanhallitus on päätösvaltainen, kun jäsenistä on läsnä enemmän kuin puolet jäsenmäärästä. Puheenjohtaja toteaa kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden. Puheenjohtaja totesi kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

4 Kunnanhallitus PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA Kh 179 Hallintosäännön 15 :n mukaan pöytäkirja tarkastetaan toimielimen päättämällä tavalla. Kunnanhallitus on päättänyt, että pöytäkirja tarkastetaan keskiviikkona. Pöytäkirjantarkastajiksi valitaan Marja Komppa ja Eino Lahtinen. Hyväksyttiin.

5 Kunnanhallitus KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS Kh 180 Asiat käsitellään esityslistan mukaisessa järjestyksessä. Mikäli muita asioita esitetään otettavaksi käsittelyyn, siitä päätetään tässä. Hyväksytään kokouksen työjärjestys. Hyväksyttiin.

6 Kunnanhallitus KUNNANVALTUUSTON PÄÄTÖSTEN TÄYTÄNTÖÖNPANO Kh 181 Kuntalain 56 käsittelee valtuuston päätösten laillisuuden valvontaa seuraavasti: Jos kunnanhallitus katsoo, että valtuuston päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä taikka valtuusto on ylittänyt toimivaltansa tai että päätös on muuten lainvastainen, kunnanhallituksen on jätettävä päätös täytäntöön panematta. Asia on viipymättä saatettava valtuuston uudelleen käsiteltäväksi. Jos valtuusto pysyy päätöksessään, kunnanhallituksen on saatettava hallintooikeuden ratkaistavaksi, onko täytäntöönpanolle laillisia esteitä. Hallintooikeus ei saa ratkaista asiaa ennen kuin valitusaika päätöksestä on kulunut. Kunnanhallitus päättää, että kunnanvaltuuston kokouksen päätökset ovat täytäntöön pantavissa, koska päätökset eivät ole virheellisessä järjestyksessä syntyneitä eivätkä mene valtuuston toimivaltaa ulommaksi tai eivät muuten ole lainvastaisia. Hyväksyttiin.

7 Kunnanhallitus KUNNAN LAUSUNTO KESKI-SUOMEN PELASTUSLAITOKSEN VUODEN 2008 TALOUSARVIOESITYKSESTÄ JA KUNTIEN MAKSUOSUUKSISTA Kh 182 Keski-Suomen pelastuslaitos on pyytänyt kuntien lausuntoa Keski-Suomen pelastuslaitoksen vuoden 2008 talousarvioesityksestä ja kuntien maksuosuuksista. Keski-Suomen pelastuslaitoksen vuoden 2008 talousarvioesitys perustuu Jyväskylän kaupunginhallituksen antamaan talousarviokehykseen, jossa pelastuslaitoksen käyttötalousmenot saavat kasvaa 2,3 % eli euroa edelliseen vuoteen verrattuna. Talousarvion laadinnan lähtökohtana on 3,3 % palkankorotustarve, joka tarkentuu syksyn aikana. Eläkemenoperusteista ja varhaiseläkemenoperusteista maksua on korotettu 43 %. Ensihoidon ja pelastustoimen tulosalueiden kustannusjaon tarkentaminen ovat käsittelyssä ja talousarvioesityksessä on otettu huomioon 12,5 henkilötyövuoden siirtyminen sairaankuljetusyksiköihin pelastustoimesta. Lautakunnan käsittelyyn tulee myöhemmin Vaajakosken paloaseman miehittäminen ja miten se hoidetaan. VPK:n palkkioihin esitetään vuodelle 2008 yhteensä 1,420 milj. euroa, koska hälytysten määrä on edelleen lisääntynyt. Vuoden 2006 alijäämä euroa, joka on laskettu talousarvioluonnokseen mukaan jaettavaksi vuoden 2008 jakoperustein. Kuntien maksuosuudet nousevat edellisten vuosien alijäämät mukaan lukien euroa. Kasvua 4,6 % edelliseen vuoteen. Maksuosuus määräytyy 20 % kustannuspohjan ja 80 % asukasluvun mukaan. Korpilahden kunnan pelastustoimen vuoden 2007 maksuosuus on euroa ilman ensivastetta. Vuodelle 2008 arvioitu pelastustoimen maksuosuus olisi euroa ilman ensivastetta. Ensivasteen osuudeksi on arvioitu tämän hetken käytön mukaan n euroa. Kasvua pelastustoimen maksuosuudessa edelliseen vuoteen verrattuna on n. 3,0 %. Liitteenä nro 64/2007 yhdistelmä kuntien maksuosuuksista vuodelle Kunnanhallitus päättää lausuntonaan ilmoittaa, ettei sillä ole huomauttamista Keski-Suomen pelastuslaitoksen vuoden 2008 talousarvioesityksestä ja Korpilahden kunnan maksuosuudesta. Kunnanhallitus toteaa, että pelastuslaitoksen toiminta on oikean suuntaista ja kunnan maksuosuuteen tuleva korotus on maltillinen. Hyväksyttiin.

8 Kunnanhallitus LUOTTAMUSTOIMESTA EROAMINEN/ERON MYÖNTÄMINEN - Sari Grönlund Kh 183 Sari Grönlund on kunnanhallitukselle osoittamallaan kirjeellä pyytänyt eroa kunnallisista luottamustehtävistä paikkakunnalta poismuuton vuoksi. Maistraatin kotipaikkarekisterin mukaan virallinen muuttopäivä on Kunnanvaltuusto on valinnut Sari Grönlundin Marja-Liisa Riitamaan henkilökohtaiseksi varajäseneksi toimikaudeksi Korpilahden Muuramen kuntayhtymän yhtymähallitukseen. Kuntalain 38 :n mukaan luottamustoimesta voi erota pätevästä syystä. Eron myöntämisestä päättää se toimielin, jonka valitsema luottamushenkilö on. Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että se - myöntää Sari Grönlundille eron Korpilahden Muuramen terveydenhuollon kuntayhtymän yhtymähallituksen varajäsenyydestä - valitsee Marja-Liisa Riitamaan henkilökohtaisen varajäsenen Korpilahden Muuramen terveydenhuollon kuntayhtymän yhtymähallitukseen jäljellä olevaksi toimikaudeksi Hyväksyttiin.

9 Kunnanhallitus Kunnanhallitus KIINTEISTÖJEN JA HUONEISTOJEN MYYNTI Kh 208 Kunnanvaltuusto päätti tehdä periaatteellisen päätöksen ja antaa kunnanhallituksen tehtäväksi panna myyntiin kevään 2006 aikana Aaltosen mökki, Hangasjärven maja (vuokratontilla), Tähtiniemen mökit ja sauna (ilman maa-aluetta) sekä 10 kpl huoneistoja. Päätökseen liittyvä kiinteistöselvitys sekä myyntikohteiden tasearvot liitteenä nro 60. Aaltosen mökin myynnistä saatava myyntitulo päätettiin käyttää sosiaali- ja kulttuurityöhön esim. lasten ja nuorten vapaa-ajan toimintaan ja vanhusten hoitoon. Lisäksi kunta ottaa huolehdittavakseen Uuno Aaltosen haudan hoidon. Kunnanhallitus käsitteli Aaltosen mökin myyntiä kokouksessaan , jolloin esillä oli 300 henkilön allekirjoittama vetoomus mökin myymättä jättämisestä. Tällöin kunnanhallitus ei nähnyt tarpeelliseksi muuttaa kunnanvaltuuston myyntiin panemista koskevaa päätöstä. Vetoomuksen näkökohdat päätettiin huomioida myynnistä päätettäessä. Kunnanhallitus antoi tuolloin myös tekniselle toimelle tehtäväksi tarkistaa Aaltosen mökin vuokrausehtoja ja hintatasoa siten, että tappioita ei synny. Tekninen toimi pyysi päivätyllä kirjeellään kuudelta kiinteistövälittäjältä tarjousta myynnin kohteena olevien kiinteistöjen ja huoneistojen välitystyöstä. Tarjoukseen vastasi kolme yritystä, joista kaksi, Jyvässeudun asuntokauppa Oy, ja Keski-Suomen SKV Oy laativat kohteista tilastotietoihin ja kokemukseensa perustuen hinta-arviot sekä tarjoukset välityspalkkioista. Kumpikaan vastanneista yrityksistä ei tutustunut paikan päällä kohteisiin. Tarjouksista tehdyn vertailun pohjalta Keski-Suomen SKV Oy:n toimitusjohtaja Marko Vierto kutsuttiin tutustumaan tarkemmin myynnissä oleviin kohteisiin ja täsmentämään jo tehtyä tarjousta myyntihintojen, palkkioiden ja aikataulujen osalta. SKV:n täsmennetty tarjous liitteenä nro 61, (eijulkinen). Kunnanhallitus tutustui kokouksen yhteydessä asian valmisteluun ja antoi ohjeita jatkovalmistelulle. Myynnin kohteena olevissa huoneistossa asuvilta vuokralaisilta on alustavasti tiedusteltu halukkuutta ostaa käytössään oleva asunto. Ostamisesta on kiinnostunut 2 asukasta. Kunnanhallitus valtuuttaa kunnanjohtajan ja hallintopäällikön valmistelemaan huoneistojen ja kiinteistöjen myynnin seuraavasti:

10 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Osa kohteista myydään suoraan ja osa annetaan Keski-Suomen SKV Oy:n välitettäväksi. SKV valitaan yhteistyökumppaniksi tehdyn tarjouksen perusteella, jossa esitetyt myyntihinnat ja vähimmäispalkkiot olivat kilpailijoiden palkkioita luotettavampia ja myyjälle edullisempia. SKV:n tekemä tarjous yksityiskohtaisine hinta-arvioineen tulee julkiseksi siinä vaiheessa, kun kiinteistönvälittäjä on tutustunut kaikkiin kohteisiin myös sisätiloissa, tarkentanut hinta-arviota ja kun vuokra-asujia on kirjallisesti tiedotettu myyntiin laittamisesta. SKV on Suomen suurin kiinteistöalan yritys, joka Korpilahden koheiden myynnissä tarjoaa sekä Jyväskylän että Jämsän toimistojen palveluja. 1. Aaltosen mökki. Kohde annetaan Keski-Suomen SKV Oy:n välitettäväksi tarjouksen mukaan. Kohde myydään tarjousten perusteella. Lopullisen myyntipäätöksen tekee kunnanvaltuusto. 2. Hangasjärven maja. Kohde laitetaan kunnan omaan myyntiin tarjousten perusteella tiettyyn määräaikaan mennessä. Kohteesta ilmoitetaan lehdissä ja kunnan internet-sivuilla. 3. Tähtiniemen mökit ja sauna: Kohde laitetaan kunnan omaan myyntiin tarjousten perusteella tiettyyn määräaikaan mennessä. Kohteesta ilmoitetaan lehdissä ja kunnan internet-sivuilla. Rakennukset sijaitsevat alueella, jolle tulevaisuudessa voi sijoittua uutta asuinrakentamista. Mökit ja sauna myydään sillä ehdolla, että ostaja sitoutuu siirtämään rakennukset pois tu-levan maankäytön tieltä puolen vuoden kuluessa siitä, kun kunta ilmoittaa maa-alueen ottamisesta muuhun käyttöön. Rakennusten tontin vuokrataan rakennusten ostajalle siten, että sopimus päättyy em. tapauksessa. 4. Huoneistot Jussinpolku 4 (5 huoneistoa), Koivukuja 6 (1 huoneisto), Lähdetie 2 (1 huoneisto). Kaikille vuokra-asujille tarjotaan mahdollisuutta jättää ostotarjous käyttämästään asunnosta. Mikäli asukas ei jätä tarjousta kahden viikon kuluessa tarjouspyynnöstä, kohde annetaan Keski-Suomen SKV Oy:n välitettäväksi tarjouksen mukaan. Kokkotie 5:n pienkerrostalon huoneisto annetaan Keski-Suomen SKV Oy:n välitettäväksi tarjouksen mukaan. Myynnin aikataulusta neuvotellaan ja sovitaan nykyisen vuokralaisen kanssa. Vuokrasuhdetta ei pureta kunnan yksipuolisella päätöksellä. Kohteen lopullinen hintataso määritellään uudelleen ja tuodaan kunnanhallituksen hyväksyttäväksi ennen kuin julkinen myynti aloitetaan. Martinpolku 24:ssä sijaitsevia 9 huoneen huoneistoa ja yksiötä ei toistaiseksi laiteta myyntiin, vaan kohteet varataan kunnan sosiaalitoimen palvelukoti tukiasumiskäyttöön.

11 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Edellä kuvatun menettelyn tuloksena syntyneet ostotarjoukset tuodaan kunnanhallitukselle ja kunnanvaltuustolle. Huoneistojen ja ilman maapohjaa myytävien rakennusten myynnistä päättää kunnanhallitus ja Aaltosen mökin kiinteistön myynnistä päättää kunnanvaltuusto. Hyväksyttiin ehdotuksen mukaisesti. Kh 184 Kunta on myynyt kunnanvaltuuston päätöksen mukaisesti Aaltosen mökin kiinteistön sekä viisi huoneistoa osoitteesta Jussinpolku 4, yhden huoneiston osoitteesta Koivukuja 6 ja yhden huoneiston osoitteesta Lähdetie 2. Myynneistä on saatu tuloja yhteensä ,96 euroa ja myyntivoittoa ,15 euroa. Päätöksen liittyen kunta on tilannut seurakunnalta Uuno Aaltosen haudanhoitopalvelun. Myymättä ovat Hangasjärven maja, Tähtiniemen mökit ja sauna, Kokkotie 5:n pienkerrostalohuoneisto sekä Martinpolku 24:ssä sijaitsevat 9 huoneen huoneisto ja yksiö. Osana myynnin valmistelua lokakuussa 2006 Hangasjärven majasta tehtiin kuntotarkastus ja Tähtiniemen mökeistä yleisluontoinen tarkastus. Tekijänä oli insinööritoimisto Raksystems Oy. Kuntotarkastuksen mukaan Hangasjärven majalla merkittävimmät huomioitavat asiat ovat retkikämpän perustusten kunnostus, saunan vesikatteen vesitiiveys ja tulisijojen toimivuus/paloturvallisuus sekä saunatilojen ja keittiön peruskunnostaminen. Lisäksi korjaus/uusimistarpeita havaittiin mm. kattovesien pois ohjauksessa, maanpintojen muotoiluissa ja jätevesien käsittelyssä. Havaitut puutteet ja kunnostustarpeet ovat pääosin näille rakenteille tyypillisiä ikääntymisestä, huollon vähäisyydestä ja toteutustavasta johtuvia. Tilojen tulevalla käyttötarkoituksella on suuri merkitys korjaustoimenpiteiden laajuuteen ja toteutustapaan. Kuntoarvion perusteella on pääteltävissä, että kunta ei voi saada kohteesta merkittäviä myyntituloja. Jyväskylän kaupungin liikuntatoimi on pyytänyt, että kämpän myyntipäätöksestä luovuttaisiin toistaiseksi. Kämppä sijaitsee retkeilyreitin varrella, jota aletaan mahdollisesti kunnostamaan ja kehittämään lähivuosina. Tähtinimen mökkejä ja saunaa koskevan tarkastuksen mukaan lomamökit soveltuvat nykyisellään kesäaikaiseen tilapäiseen majoituskäyttöön. Lomamökit on aikoinaan rakennettu aikakauden vaatimusten mukaisesti eivätkä ne vastaa kaikilta osiltaan nykyisiä vaatimuksia. Purettaessa lomamökeistä voidaan uusiokäyttää hyvin vähän. Uusiokäyttö tulee kysymykseen esim. tulisijojen ja yksittäisten rakennusosien osalta. Puutavaraa voidaan hyödyntää esim. energiapuuna. Lomamökkien purkukustannukset tulevat todennäköisesti olemaan huomattavasti suuremmat kuin niistä saatavan hyötytavaran arvo. Purkukustannuksia lisäävät huomattavasti esim. rahtikustannukset, jäteverot ja kaatopaikkamaksut.

12 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Rantasauna soveltuu nykyisellään kesäaikaiseen tilapäiseen käyttöön kun huolehditaan esim. paloturvallisuuteen liittyvistä asioista. Purettaessa saunarakennuksesta voidaan uusiokäyttää esim. hirsikehikko ja mahdollisesti öljypoltinkattila ja siihen liittyvää laitteistoa. Hirsikehikkoon joudutaan uusimaan ainakin kaksi alinta hirsikertaa. Hirsikehikon kunto tulee tarkastaa purkutyön yhteydessä. Martinpolku 24:ssä sijaitsevat 9 huoneen huoneisto ja yksiö ovat edelleen kunnan sosiaalitoimen palvelukoti- ja tukiasumiskäytössä. Kokkotie 5:n pienkerrostalon huoneisto on edelleen vuokrakäytössä. Vuokrasuhteen alkaessa kunta on antanut vuokralaisille lupauksen, että vuokrasuhdetta ei pureta kunnan yksipuolisella päätöksellä. Osana kuntaliitosprosessia kunta ja Jyväskylän kaupungin tilapalvelu aloittivat kevään 2007 kaikkia kunnan kiinteistöjä ja huoneistoja koskevan kiinteistöselvityksen. Selvityksen tavoitteena on siirtää kunnan kiinteistöomaisuus kaupungin tietokantaan, tehdä arviot tilojen käyttötarpeista ja soveltuvuudesta. Selvitys toimii pohjatietona kiinteistöjä koskevalle päätöksenteolle. Liitteenä nro 65 /2007 Korpilahden kunnan oma kiinteistöselvitys, jonka perusteella kunnanvaltuusto teki myyntipäätöksen Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että valtuusto 1) merkitsee tiedoksi kunnanhallituksen tekemät myyntipäätökset 2) päättää, että myymättä olevien kohteiden, Hangasjärven majan, Kokkotie 5:n pienkerrostalohuoneiston sekä Martinpolku 24:ssä sijaitsevien 9 huoneen huoneiston ja yksiön myynnistä luovutaan toistaiseksi. Kyseisten kohteiden tulevaisuudesta päätetään osana laajempaa kokonaisuutta Jyväskylän Tilapalvelun kanssa tehtävän kiinteistöselvityksen valmistuttua. 3) valtuuttaa rakennustarkastajan päättämään Tähtiniemen mökkien ja saunan purkamisesta tai myymisestä. Tähtiniemen aluetta tulee valmistella huomioon ottaen alueen tulevat kaavoitusratkaisut. 4) edellyttää, että kunnanhallitus valmistelee talousarvion 2008 yhteydessä ehdotuksen Aaltosen mökin myyntivoiton ,11 euroa käyttämisestä sosiaali- ja kulttuurityöhön esim. lasten ja nuorten vapaa-ajan toimintaan ja vanhusten hoitoon. Kunnanvaltuusto on päätöksessään edellyttänyt myyntitulon ( euroa) käyttämistä edellä mainittuihin kohteisiin, mutta tasearvo on luontevaa vähentää myyntitulosta. Hyväksyttiin.

13 Kunnanhallitus Kunnanhallitus ALOITTEET KESKI-SUOMEN LIITON TOIMINNAN KEHITTÄMISEKSI TALOUSSUUNNITELMAN VALMISTELUN YHTEYDESSÄ Kh 185 Kuntalain 65 :n ja 86 :n mukaan maakuntavaltuuston on vuoden loppuun mennessä hyväksyttävä Keski-Suomen liitolle seuraavaksi kalenterivuodeksi talousarvio. Sen hyväksymisen yhteydessä maakuntavaltuuston on hyväksyttävä myös kolmea tai useampaa vuotta koskeva taloussuunnitelma. Taloussuunnitelmassa hyväksytään liiton toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet. Keski-Suomen liiton perussopimuksen mukaan Taloussuunnitelmaa valmisteltaessa jäsenkunnille on varattava tilaisuus esityksen tekemiseen kuntayhtymän toiminnan kehittämiseksi. Keski-Suomen liitto pyytää päivätyllä kirjeellään kuntia tekemään mahdolliset esityksensä liiton toiminnan kehittämiseksi mennessä. Keski-Suomen liiton tulevan toiminnan painopisteitä ovat lainsäädännön ja tehtyjen päätösten mukaan mm. - Maakuntakaavojen laadinta: maakuntakaavassa vahvistusvaihe, 1.maakuntavaihekaava (jätehuolto) on viimeistelyvaiheessa, 2.maakuntavaihekaava (POSKI- projektin pohjalta sora- ja hiekka-alueet, arvokkaat kallioalueet ja pohjavesialueet) on käsittelyvaiheessa ja 3. maakuntavaihekaava (turvealueet) valmisteluvaiheessa. - Maakuntaohjelman toteuttamissuunnitelman, maakunnan yhteistyöasiakirjan sekä valtionrahoitusesityksen laadinta - Uusien EU-ohjelmien toteuttaminen (rakennerahastokausi ) - Vanhojen EU-ohjelmien ( ) toteuttaminen jatkuu vuoteen 2008 asti - Edunvalvonta ja kuntien palvelutehtävät (mm. maakunnan kärkihankkeet, tunnusluvut, selvitykset) - Kunta- ja palvelurakenneuudistukseen osallistuminen yhteistyössä jäsenkuntien kanssa - Kansainvälinen yhteistoiminta - Hallinto- ja kuntaministerin kesäkuun 29.päivänä 2007 asettaman aluehallinnon uudistamishankkeen mukaan mm. alueellisia kehittämistehtäviä ja aluekehittämisen voimavaroihin liittyvää päätösvaltaa kootaan maakuntien liitoille toimivaksi aluekehittämisen kokonaisuudeksi. Hallitusohjelman mukaisen hankkeen uudistukset toteutetaan vuoteen 2010 mennessä. Kunnanhallitus antaa Keski-Suomen liitolle seuraavan lausunnon: Korpilahden kunnalla ei ole huomautettavaa esitettyihin toiminnan painopisteisiin. On tärkeää, että aluekehittämiseen liittyvää yhteistyötä tehostetaan edelleen ja päätöksenteko kootaan joustavaksi, palvelevaksi kokonaisuudeksi Hyväksyttiin.

14 Kunnanhallitus TIEDOKSI SAATETTAVAT PÄÄTÖKSET, KIRJEET JA PÖYTÄKIRJAJÄLJENNÖKSET Kh 186 Päätökset - Jyväskylän maalaiskunnan kunnanhallituksen päätös maataloustukihakemusten käsittelemiseen liittyvien hallinto-ja maksajaviranomaistehtävien työnjako Jyväskylän seudulla.. Tiedoksi kunnanhallitukselle pienlentokentän vaikutusselvitys: -Keski-Suomen liiton maakuntavaltuusto on hyväksynyt maakuntakaavan ja liitteenä oli myös Korpilahden pienlentokentän vaikutusselvitys, joka sisältää perusteet tekniseen tarkasteluun. Yleiskirjeet: - Kuntaliitto: Vireyttä vihreästä- Vihervuosi Kuntaliitto: Kuntakonsernia ja kunnallista liikelaitosta koskeva sääntely kuntalaissa alkaen.. Pöytäkirjajäljennökset: Korpilahden-Muuramen terveydenhuollon kuntayhtymähallitus Jämsän seudun ammatillisen koulutuksen kuntayhtymähallitus Muistiot: Keski-Suomen sairaanhoitopiirin muistio Jyväskylän kaupungin ja Jyvässeudun neuvottelurenkaan alueellisesta muutosseminaarista Tiedote: Opetusministeriön tiedote osallistumisesta klo suorana tulevaan lähetykseen radiossa ja televisiossa Suomi 90 Finlandjuhlavuoden koko kansan Iloiseen Varttiin.. Toimintakertomukset - Muuramen kunnan toimintakertomus Kunnanhallitus merkitsee edellä mainitut päätökset ja kirjeet tiedoksi. Kunnanhallitus merkitsi edellä mainittujen päätösten ja kirjeiden lisäksi tiedoksi kunnanjohtajan viranhaltijapäätöksen ja Fujitsu Patja- sopimuksen irtisanomisilmoituksen Kunnanhallitus totesi, ettei se käytä otto-oikeutta kunnanjohtajan viranhaltijapäätökseen.

15 Kunnanhallitus OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJEET Kunnanhallituksen päätöksiin, pykälät 178,179,180 tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen. Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksistä, jotka koskevat - yksinomaan valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 91 ), pykälät 181,182,183,184,185,186 - virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista (KvesL 26 ), Oikaisuviranomainen Oikaisuvaatimusaika Oikaisuvaatimus VALITUSOSOITUS Oikaisua haetaan Korpilahden kunnanhallitukselta, osoite: Virastotie 2 PL Korpilahti. Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäville. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksiantotodistukseen merkittynä aikana. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava. Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusviranomaiselle ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä. Tiedoksisaantiin sovelletaan, mitä valitusosoituksen kohdalla sanotaan. Valitusviranomainen ja valitusaika Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutoksella kirjallisella valituksella Kunnallisvalitus, Kunnallisvalitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista kirjallisella valituksella lähimmälle hallinto-oikeudelle. Hallintovalitus, Valitusaika 30 päivää.

16 Kunnanhallitus Hallintovalituksen saa tehdä se, jonka oikeutta, etua tai velvollisuutta hallintopäätös koskee. Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen. Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen saa hakea muutosta kunnallisvalituksin vain se, joka on tehnyt oikaisuvaatimuksen. Mikäli päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta kunnallisvalituksin myös muut asianosaiset ja kunnan jäsenet. Valituksen saa tehdä sillä perusteella, että päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä, päätöksen tehnyt viranomainen on ylittänyt toimivaltansa tai päätös on muuten lainvastainen. Kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksistä, jotka koskevat - yksinomaan valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 91 ), pykälät - virka- tai työsopimuksen tulkintaa (KvesL 26 ), pykälät - etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 ), pykälät Kunnanhallituksen päätöksistä, pykälien, osalta saa ostaja ja etuostolain 6 :ssä tarkoitetuissa tapauksissa myös myyjä hakea muutosta valittamalla (EtuostoL 22 ). Valitusviranomainen Muutosta haetaan Hämeenlinnan hallinto-oikeudelta, osoite: Raatihuoneenkatu 1, PL 640, Hämeenlinna. Vaihde Faksi sähköposti hameenlinna.hao@om.fi Valitus voidaan toimittaa hallinto-oikeudelle myös sähköpostina, mutta se on oltava perillä viimeistään viimeisenä valituspäivänä klo mennessä. Valitusaika Valitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Tiedoksisaanti Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Valitusaika alkaa päätöksen tiedoksisaannista. Tiedoksiantopäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä tai muu sellainen päivä, jona työt virastoissa on keskeytettävä, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

17 Kunnanhallitus Valituskirja Valituskirjassa, joka on osoitettava valitusviranomaiselle, on ilmoitettava - valittajan nimi, ammatti, asuinkunta ja postiosoite - päätös, johon haetaan muutosta - miltä osin päätöksestä valitetaan ja muutos, joka siihen vaaditaan tehtäväksi - muutosvaatimuksen perusteet. Valituskirja on valittajan tai valituskirjan muun laatijan omakätisesti allekirjoitettava. Jos ainoastaan laatija on allekirjoittanut valituskirjan, siinä on mainittava myös laatijan ammatti, asuinkunta ja postiosoite. Valituskirjaan on liitettävä päätös, josta valitetaan, alkuperäisenä tai viran puolesta oikeaksi todistettuna jäljennöksenä sekä selvitys siitä päivästä, josta valitusaika alkaa. Valitusasiakirjojen toimittaminen Valituskirjat on toimitettava valitusviranomaiselle ennen valitusajan päättymistä. Omalla vastuulla valituskirjan voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin valitusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille valitusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä. Tuomioistuinten ja eräiden oikeushallintoviranomaisten suoritteista perittävästä maksuista annetun lain (701/93) 3 :n nojalla muutoksenhakijalta peritään oikeudenkäyntimaksua hallinto-oikeudessa 82 euroa.