Sivistystoimen talousarvio 2011 sekä toiminta- ja taloussuunnitelma

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Sivistystoimen talousarvio 2011 sekä toiminta- ja taloussuunnitelma 2011-2013"

Transkriptio

1 Kunnanhallitus Sivistyslautakunta Sivistystoimen talousarvio 2011 sekä toiminta- ja taloussuunnitelma /04/040/2010 KHALL 301 Suomen Kuntaliitto on julkaissut vuoden 2010 alkupuolella kuntapalveluiden pelastusohjelman vuosiksi (Kuntaliitto ). Sen esipuhe on otsikoitu 'Kuntapalvelut on pelastettava yhteistyöllä' ja sen mukaan kuntien lisäksi valtion on osallistuttava pelastustyöhön lisäämällä kuntien tuloja 500 miljoonalla eurolla viimeistään vuonna Maamme hallitus on käsitellyt vuoden 2011 talousarvioesitystä budjettiriihessä elokuussa. Tulevan vuoden kasvuodotukset ovat varovaisen myönteisiä, joskin epävarmuus maailmantalouden kehityksestä leimaa ennusteita. Negatiiviset riskit liittyvät talouskasvun haurauteen, julkisen sektorin velkaantumiseen ja rahoituksen epätasapainoon sekä työttömyyslukujen hitaaseen korjautumiseen. Vuosien 2010 ja 2011 ryhdytään julkisen talouden tasapainottamistoimiin. Eräiden veronkorotusten (alv, energiaverot, makeis- ja virvoitusjuomaverot) myötä elvyttävä finanssipolitiikka muuttuu kiristävään suuntaan. Julkisen talouden alijäämä syvenee, vaikka talous on kääntynyt maltilliseen nousuun. Tämä johtuu siitä, että suhdannemuutokset näkyvät julkisessa taloudessa viiveellä. Kunnat ovat keskimäärin selviytyneet talouskriisistä ennakoitua paremmin, samoin ovat lähivuosien verotulojen kasvunäkymät aiempaa myönteisemmät. Kuntatalouden tasapainon koheneminen ja tarvittavien investointien turvaaminen ilman velan jatkuvaa kasvua edellyttävät toimintamenojen kasvun pysymistä erittäin maltillisena. Ikääntymisen kuntatalouteen kohdistamat paineet korostavat tuottavuutta parantavien uudistusten välttämättömyyttä (Valtiovarainministeriön tiedote ). Kuntaliitto ei ole tyytyväinen budjettiriihen päätökseen olla vahvistamatta kuntien tuloja. Hallituksen esitys kiristää kuntataloutta jonkin verran lisäten paineita verojen korotuksiin. Kuntien talouden rakenteellinen ongelma on, että niiden toimintamenot kasvavat lähivuosina tuloja enemmän. Kuntien tehtävät lisääntyvät jonkin verran, mutta niihin ei ole varattu riittäviä määrärahoja (työllisyyden hoito, maahanmuuttajien kotouttaminen, joukkoliikenne). Kuntaliitto näkee myönteisenä, että valtio maksaa lakisääteiset valtionosuuksien indeksitarkistukset täysimääräisinä sekä korvaa hallitusohjelman mukaisesti verovähennysten korotusten aiheuttamat veromenetykset kunnille (Kuntaliiton tiedote ). Kuntataloudessa syntymässä olevan kestävyysvajeen (menot suuremmat kuin tulot) kattamiseksi kuntien täytyy pienentää menojen kasvua. Lähivuosina kuntien toimintamenojen kasvu saa olla vain 2,5 % vuodessa. Siikajoen kunnan toimintakulut kasvoivat aikavälillä n. 8

2 % ja toimintatuotot vastaavasti n. 4 %. Suurimmat muutokset olivat perusturvan terveydenhuoltomenoissa, joskin myös sosiaalitoimen menoissa oli kasvua. Huolimatta siitä, että talousarvioissa pysyttiin (pl. erikoissairaanhoito), on menojen kasvu liian suuri. Tulevien vuosien ennusteissa on kunnan tulojen kasvu hyvin maltillinen, ja keskeinen tehtävä on saada menojen kasvu asetetulle 2,5 %:n tasolle. Käytännössä se merkitsee sitä, että vuosille tavoitteena oleva 5 %:n menoleikkaus ei riitä, erityisesti kun otetaan huomioon samanaikaisesti tapahtuva hintojen ja palkkojen nousu. Menoleikkausvaatimuksia ja kuntien ohjeistusta on käsitelty Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymässä sekä seutukunnan puolella. Toiminta- ja taloussuunnittelu on erityisen haasteellinen tehtävä kuntayhtymässä, jolle siirtyy vuoden 2011 alusta myös sosiaalipalvelujen järjestämisvastuu. Kj:n esitys: Kunnanhallitus päättää hyväksyä vuoden 2011 talousarvion ja vuosien toiminta- ja taloussuunnittelun pohjaksi hallintokunnille seuraavat ohjeet: 1) Vuoden 2011 talousarvio on laadittava vuoden 2010 toteutuman (ennuste) pohjalta. Kunnanhallitus viittaa tässä selostusosan mainintaan menojen liian suuresta kasvusta. 2) Ns. rakenteelliset muutokset eli toimintojen kehittäminen eivät saa aiheuttaa lisämäärärahan tarvetta, ja ne on arvioitava kokonaistaloudellisesti. 3) Palkkamenot arvioidaan vuoden 2010 tasosta. Toimintavuoden aikana henkilöstömenoista mahdollisesti tulevia säästöjä ei saa käyttää muiden menojen kattamiseen. 4) Hallintokunnat esittävät toiminnallisista tavoitteistaan keskeiset (max 5 kpl). Huomiota on kiinnitettävä niiden toteuttamiskeinoihin / toimenpiteisiin sekä erityisesti tulostavoitteiden sanallisiin tai numeerisiin mittaamistapoihin. Kunnanhallitus huomauttaa myös, että tavoitteiden toteutumista on hyvä tarkastella niiden vaikuttavuuden näkökulmasta. Pohjakeskustelut käydään lautakunnissa keskeisten viranhaltijoiden esittelystä. Sairauspoissaolojen vähentäminen vuoden 2009 tasosta on kaikkien hallintokuntien keskeinen tavoite. Keskimäärin sairauspoissaoloja/ henkilö oli työtapaturmat mukaan lukien n. 21 päivää; vuoden 2011 keskimääräinen tavoite on 17 päivää/henkilö. Hallintokunnat noudattavat työhyvinvoinnin edistämisessä loppuvuodesta 2010 hyväksyttävää työhyvinvointiohjelmaa. 5) Investoinneista toteutetaan 2010 investointisuunnitelmaan otetut, vain välttämättömät kohteet. Kunnanhallitus huomauttaa, että kunnan omistamien ja käytössä olevien kiinteistöjen peruskunnosta ja kunnostamisesta on huolehdittava laaditun suunnitelman mukaisesti. Taloustoimisto antaa myöhemmin ohjeet tietojen tallentamisesta sekä yhteisten menoerien (esim. palkat, maksujen ja taksojen korotukset, sisäiset erät) laskemisesta sekä poistojen euromääristä.

3 Kunnanhallitus huomauttaa lopuksi, että jokaisen henkilöstön jäsenen on noudatettava omassa tehtävässään taloudellisuutta ja huolellisuutta. Mahdolliset määrärahojen ylitykset on aina ensisijaisesti haettava valtuuston hyväksymän talousarvion sisältä. Kh:n päätös: Kunnanhallitus kävi yleiskeskustelun talousasioista ja tulevista talousnäkymistä. Kunnanhallitus hyväksyi kunnanjohtajan esityksen ohjeista vuoden 2011 talousarvion ja vuosien toimintaja taloussuunnittelun pohjaksi. Ohjeet ovat hallintokuntia velvoittavat. --- Maija-Liisa Heikkilä poistui kokouksesta klo SIVLK 115 Koulunjohtajat ja rehtorit ovat saaneet talousarvion laatimi seen tarvittavat ohjeet ja heiltä on talousarvioeh do tukset pyydetty mennessä ulkoisten menojen osalta. Erityisesti heitä muistutettiin pysyvästä 5 % säästö velvoitteesta vuoteen 2012 mennessä. Sivistystoimen johtoryhmässä talousarvion laadintaohjeet olivat Keskusteltiin 5 %:n säästövelvoitteesta ja sen toteuttamismahdollisuuksista. Palkat on laskettu syyskuun 2010 palkankorotukset huo mioi den. Valtakunnallisesti ei ole tehty uusia KVTES- tai OVTES -sopimuksia, joissa olisi sovittu yleiskorotuksista. Sivistystoimen talousarviota laadittaessa ei ole käytettävissä arviota sisäisistä menoista. Talousarvioon on laitettu vuo den 2010 sisäiset menot. Siivous- ja ruo ka pal ve lun me not kaa de taan ta lous hal lin nossa op pi las en nus tei den mu kai sina ja sa man hintai sina kaikil le kouluille. Vuo den 2010 ta lousar viossa kouluruo an hinta on 2,68. Tähän ei ole en na koita vissa suuria muu tok sia. Uu den kes kuskeit tiön val mis tuttua, koulu ruoan kulje tus on li sätty kustannuspaikoille. Kiinteistökierrokset on käyty Kunnossapi toon tar vit ta vat määrärahat näkyvät suoraan sisäisissä vuokrissa, jot ka määrää tekninen toimi. Kiinteistöjen inves toinneista pää te tään erikseen. Koulunjohtajilta ja rehtoreilta on pyydet ty kir jalliset esitykset investointeja varten. Ne jaetaan ohei sena. Koululaisten kuljetuskustannuksissa ei ole odotettavissa muutoksia. Linja-auto lip pujen ALV- kan ta on noussut 8 %:sta 9 %:iin, mikä näkyy suo raan li pun hin nassa. Kulje tusmää rärahaa ei ole muutettu.. Irtaimistoinvestoinneissa aktivointiraja on Sitä pie nemmät hankinnat kuuluvat käyttötalouteen ja on huomioitu talousarviossa.

4 Koulunjohtajat ja rehtorit sekä muut yksiköt toimittavat erilliset esitykset irtaimistoinvestointitarpeistaan. Uutena huomattavana lisäyksenä sivistystoimeen on tullut varhaiskasvatus omana tulosalueenaan. Kotikuntakorvaukset tulee lisätä käyttötalouteen. Oheisena jaetaan käyttösuunnitelmatasoisena tehty TA 2011 esitys, jossa mukana ovat vuoden 2010 sisäiset me not. Täl lai sia ovat mm. ruo ka huolto ja siivous, sisäiset vuok rat ja osuudet palk ka hal lin nosta se kä atk-menoista jne. Käyttösuunnitelmat hyväksytään tammikuun 2011 kokouk sessa kun budjetti on saatu vuodelle Stj:n esitys: Sivistyslautakunta päättää 1. Sivistystoimen talousarvion 2011 ja taloussuunnitelman laadinnassa noudatettavista ohjeista ja suunta viivoista: YLEISTÄ Yleiskorotuksia palkkoihin ei tehdä, joten palkankorotusva raus on 0 % koko vuodelle. Sijaismäärärahoihin varataan palkkamenoja + 3 %, koskien kaikkia palkkoja peruskoulu tuksessa ja lukiossa. Kuljetuskustan nukset + 0 %. Si säi siin vuok riin ja ruo an hin taan ei esi tetä korotuk sia. Mak sui hin ja tak soihin ei esite tä korotuksia. Kotikuntakorvaukset on lainsäädännön muutoksesta joh tuen otettava perusopetuksen käyttösuunnitelmaan. Kysy myksessä ovat muualla olevat siikajokelaiset, jotka opiske levat jossain peruskoulussa ja toisaalta Siikajoen peruskou luissa opiskelevat oppilaat, joiden kotikunta on jokin muu. Henkilökunnan täydennyskoulutukseen ja veso -koulutuk seen varataan 100 /vakinainen työntekijä. HALLINTO Sivistystoimenjohtajan palkkamenoista 20% on kansalais opiston rehtorin palkkamenoina. Joukkoliikenteen subventio on Hallintoon otetaan mukaan seuraavat projektit: Kelpo-hanke, Kerhot-hanke, Opo-han ke (yh dessä Raahe) ja uutena Liikkuva koulu-hanke. Ruukin alakoululla ovat Comenius 2-hanke ja Moku 2-han ke. Taiteen perusopetus on siirretty osaksi sivistystoimen hallin toa omak si tulosyksiköksi. Kunta järjestää taiteen perusope tusta os topalveluna Raahen Musiikkiopistossa ja Oulun konservato riolta. Seutukunnallisen käytännön mukaisesti kuntakohtais ta maksua ei peritä huoltajilta.

5 Muskaritoiminnassa lukukausimaksu on 45 /oppilas, sisa rukset 35 /oppilas. Muskaritoiminta järjestetään Ruukissa. VARHAISKASVATUS Tulosalueeseen kuuluvat kotihoidontuki, yksityisen hoidon tuki ja yksityisenhoidon tuen kuntalisä. Perhepäivähoitoa järjestetään 7:ssä perhepäivähoitokodis sa hoitajan kotona. Ryhmäperhepäivä hoi toa on 3:ssa yksi kös sä : Katajisto ja Muksula Siikajoenkyläl lä sekä Lep pis Paavolassa. Kunnassa on kaksi päiväkotia: Re po lan päi vä koti Re vonlahdella ja Sa tu met sän päivä koti Ruu kissa. Päi vä hoi dossa on noin 140 lasta. AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Toimintaa järjestetään Gumeruksen, Luohuan, Paavolan, Re von lahden ja Ruukin kouluilla. Maksuihin ei korotuksia, kos ka ne ovat lakisääteisesti enimmillään. Maksu 20 /aa mu päivä toi minta, 60 iltapäivätoiminta ja 80, jos lapsi osal listuu mo lempiin. Maksu on 50 % pienempi, jos lapsi osal listuu toi mintaan enintään 10 kertaa kuukaudessa. Väli pa lan hinta 0,50 /kerta (ei peritä huoltajilta). Välipalan hin taa on nostettu 5 senttiä. ESIOPETUS Järjestetään kaikilla alakouluilla. Esi op pi laat kul je te taan ole massa ole vien kou lu kul je tus ten yh tey dessä. Erilli siä kul je tuksia ei jär jes tetä. Kul je tusetu myön netään myös ole massa oleviin koulu lais kul je tuksiin päivä hoidosta esiope tukseen ja takai sin. Tästä ei saa ai heutua lisäkus tannuksia. PERUSOPETUS Yleisopetukseen ei esitetä uusia virkoja perustettavaksi. Kaksi luokanopettajana toimivaa tuntiopettajaa jatkavat alkaen. Toinen on Revonlahden ja toinen Paavo lan alakou lulla. Tuntiopettajat ovat olleet jo sl Avau tu vat va ki nai set vi rat täyte tään. Si jai suuk siin va ra taan 3 %, myös kou lun käynti avus tajille. Osana 5 %:n säästötavoitetta 50 /op pilas on vähennetty (vrt. vuosi 2009) op pi kir joista, tar vik keista ja muusta ma teri aalis ta. Op pi las kohtai nen oppi kirja määrä raha esiope tuk sessa ja ala kou luissa on 90 /opp (130), ylä kou luissa 120 /opp (160), toi misto tar vikkeet alakoulu ja eska rit 50 /opp (55), yläkou lu 60 /opp (65) ja muu materiaali (tn, ts, li, ko) 50 /opp (55) ja 60 /opp (65). Kir jallisuus ja kalusto mää rära hat ovat kou lu jen esityksissä.

6 Oppilaiden kuljetusetu on aikaisemman käytännön mukai nen. Kuljetusetu on 1-3 luokkalaisille alkaen 3 km, muille al kaen 5 km, mitattuna lyhintä mahdollista liikenneväylää pit kin kotiportailta koulunovelle. Henkilökunnan täydennyskoulutukseen ja veso -koulutuk seen varataan 100 / vakinainen työntekijä. Leasingvuokriin varataan atk-laitteiden ja puhelinten vuok rat. Ensimmäiset leasingvuokrat päättyvät vuoden 2011 lo pulla.uutta kierrosta kouluittain ei aloiteta, vaan vuodesta 2011 tulee ns. välivuosi atk-laitehankinnoissa. Oppilasruokailun kustannukset tulevat keskitetysti ruoka huolto- ja siivouspäälliköltä. Sisäiset vuokrat teknisen toi men esityksen mukaisina. Erityisopetus toteutetaan kelpo-hankkeen mukaisesti. Kaik kein vaikeimmin vammaisten opetukseen varataan määrä raha 2 oppilaan opetukseen Tahkokankaalla (lisäopetus). Maahanmuuttajien valmistava opetus järjestetään Ruukin koulussa. Syksyllä osa oppilaista integroidaan myös Ruukin yläkouluun. Koko vuodeksi varataan määrärahat kahta val mis tavan opetuksen ryhmää varten. Keväällä varaudutaan kah den (2) S 2 -opettajan tuntimäärään. Aloitetaan yhtenäiskoulun hallinnon valmistelu. LUKIO Uusia virkoja ja toimia ei esitetä. Toiminnassa varaudutaan varsinaisesta etälukiotoiminnasta (iltaisin) luopumiseen as teittain. Kustannusvaikutus käyttötalouteen vuositasolla Verkostolukio toimintaa kehitetään ja pyritään yhteistyössä Raahe, Vihannin ja Pyhäjoen kanssa lisäämään verkko tun teja. Selvitetään mahdollinen hallintomuutos. Va ra taan ir tai mis to in ves toin tei hin määrä raha atk-ver kon pa ran tami sek si. Lukion aloittava luokka syksyllä 2011 on suunniteltu yksisar jaisena. Oppilaiden kuljetusetu aikaisemman käytännön mukainen alkaen 5 km:sta. KANSALAISOPISTO Johtokunnalta tulee oma esitys. Sopimus Siikalatvan kun nan kanssa myyntipalvelusta on irtisanottu alkaen.

7 Kustannusvaikutus käyttötaloudessa on vuositasolla Opistomaksut entiset sl. 20 ja 25 sekä kl. 30 ja 38. Haetaan opintosetelityyppistä valtionapua. Kunnan kulttuuritoimi on siirretty osaksi kansalaisopiston toi min taa omana tulosyksikkönä. Kansalaisopiston toimisto sih teerin palkkauksesta 50 % kirjataan kulttuuritoimeen. KIRJASTOTOIMI Kirjastopalvelut järjestetään entisissä toimipisteissä. Selvite tään Revonlahden koululla olevan kirjaston käyttötarve ope tustiloiksi. Aineistomäärärahat pidetään vuoden 2008 tasoisina. VAPAA-AIKATOIMI Nuorisotoimi Nuoriso-ohjaajan tehtävään on varattu määräraha koko vuodeksi. Tarkistetaan sopimus 4H-yhdistyksen kanssa. Allianssi Ry:ltä hae taan avus tus mah dol li sen ke sä työn teki jän palkkaami seen (on budjetissa). Avustukset 5000 Liikuntatoimi Toiminnat ennallaan. Avustuksia jaetaan Koululaisten kesätyöt on siirretty hallinnollisesti vapaa-aika toi men tulosyksiköksi. Toi min nasta vastaa nuoriso-ohjaaja. Kunta työllistää nuoria kahden viikon ajaksi eri hallintokun tiin ja ulkopuolelle. Kunta maksaa nuoria työllistävälle yrityk selle, yhteisölle, järjestölle ja yksityiselle henkilölle tukea yh teensä 170 kahden viikon ajalta. Kunnan sisällä tuntipalk ka on 4,33. Tuki koskee noin 190 nuorta. 2. Sivistyslautakunta päättää hyväksyä oheisena olevat sivistystoimen tavoitteet, keinot ja mittarit ulkoisten menojen osalta. Tunnusluvut tarkentuvat hallituksen esitykseen. Tauko klo Asiantuntijat poistuivat. Päätös: 1. Sivistyslautakunta hyväksyi sivistystoimenjohtajan esityk sen sivistystoimen ta lous ar vion 2011 ja ta loussuunnitelman laadinnassa nouda tettavis ta ohjeista ja suunta vii voista seu raavin

8 lisäyksin: YLEISTÄ Hyväksyttiin. HALLINTO Liikkuva koulu-hankkeen menojen varaus vä hennetään projektin menoista, koska ei tiedetä saadaanko valtionapua. Varaus on perusopetuksen menoissa. Avus tuksen tultua menojen kirjaukset op pi las mää rien suhteessa projektille. Perusopetuksen menot vähenevät samalla. VARHAISKASVATUS Tässä vaiheessa poistetaan kiertävän lastenhoitajan uusi palkkavaraus Satumetsän kustannuspaikalta. AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Ryhmäkoko molemmissa vähintään 5 lasta. Luohuan kou lulla aloitetaan iltapäivätoiminta syksyllä 2011, johon ½-päi väinen avustaja. ESIOPETUS Luohuan koululla syksyllä 2011 on yhdistetty 0-2 lk. Kevät nykyisellään. Ruukin koululla syksyllä 3 esiopetusryhmää, joilla yhteensä kaksi opettajaa. PERUSOPETUS Gumerus: Hyväksyttiin. Henkilökohtainen avustaja keväällä uu delle op pilaalle. Laskutetaan kotikuntaa. Luohua ak: Hyväksyttiin. Nykyinen ryhmäjako keväällä. Syk syl lä 0-2 yhdysluokka (18 opp). Paavola ak: Hyväksyttiin. 5-6 lk jaetaan myös syksyllä (32 opp). Määräraha lisätään tuntiopetukseen. Erityisopetuksen pienryhmä (2 opp) lakkautetaan ja määrärahavaraus pois te taan syksyltä. Revonlahti: Hyväksyttiin. Yhden luokan jakaminen (33 opp) myös syk syllä Ruukin ak: Hyväksyttiin siten, että puluki-opetus entisellään. Kevät lukukausi nykyisen työsuunnitelman mukaisesti. MA MU/luokanopettajan palkkavaraus kokonaisuudessaan Ruu kin ylä koulun

9 budjetissa syksyllä. Ryhmäkokojen pienentä mi seen varattu määräraha (11 h) poistuu syksyllä. Val mis ta va ope tus kahdessa luokassa. Erityisopetukseen (EHA 2) syk syl lä yksi uusi kokoaikainen avustaja, jota voi käyt tää apip-toi minnassa. Ruukin yk: Hyväksyttiin. MAMU/luokanopettajan palkkaus kokonaisuudessaan syksyllä yläkoulussa. Ryhmäjako lisäys 5 h poistuu syksyllä. JOPO on erillinen kustannuspaikka. LUKIO Hyväksyttiin. Lukion aloittaville hankitaan syksyllä oma miniläppäri, joka annetaan opiskelijalle tämän suoritettua lukion. Määräraha on käyttötaloudessa. KANSALAISOPISTO Johtokunta tekee oman esityksensä. KIRJASTOTOIMI Hyväksyttiin. Luohuan vanha kirjastorakennus esitetään myytäväksi. VAPAA-AIKATOIMI Hyväksyttiin Etsivä nuorisotyö lisätään tavoitteisiin 2. Sivistystoimen tavoitteet, keinot ja mittarit (sanallinen osa) jätettiin yksimielisesti pöydälle. Asia käsitellään sitten, kun numero-osa on valmistunut ja tunnusluvut laskettavis sa.

Sivistystoimen talousarvio 2016 ja taloussuunnitelma vv 2017-2018

Sivistystoimen talousarvio 2016 ja taloussuunnitelma vv 2017-2018 Sivistyslautakunta 105 29.10.2015 Sivistystoimen talousarvio 2016 ja taloussuunnitelma vv 2017-2018 3812/04.040/2015 SIVLK 105 Koulunjohtajat ja rehtorit ovat saaneet talousarvion laa ti mi seen tarvittavat

Lisätiedot

Vuoden 2012 talousarvion ja vuosien 2013-2014 toiminta- ja taloussuunnitelman laadintaohjeet

Vuoden 2012 talousarvion ja vuosien 2013-2014 toiminta- ja taloussuunnitelman laadintaohjeet Kunnanhallitus 263 05.09.2011 Sivistyslautakunta 123 20.10.2011 Vuoden 2012 talousarvion ja vuosien 2013-2014 toiminta- ja taloussuunnitelman laadintaohjeet 2566/04/040/2011 KHALL 263 Hallitusohjelman

Lisätiedot

Kouluverkkoon ja kirjastojen määrään ei ole ennakoitu muutoksia.

Kouluverkkoon ja kirjastojen määrään ei ole ennakoitu muutoksia. Sivistyslautakunta 126 26.09.2013 Sivistystoimen talousarvio 2014 ja taloussuunnitelma 2015-2016 3219/04/040/2013 SIVLK 126 Koulunjohtajat ja rehtorit ovat saaneet talousarvion laatimi seen tarvittavat

Lisätiedot

Sivistystoimen talousarvio 2015 ja taloussuunnitelma vv 2016-2017. Kouluverkkoon ja kirjastojen määrään ei ole ennakoitu muutoksia.

Sivistystoimen talousarvio 2015 ja taloussuunnitelma vv 2016-2017. Kouluverkkoon ja kirjastojen määrään ei ole ennakoitu muutoksia. Sivistyslautakunta 117 23.10.2014 Sivistystoimen talousarvio 2015 ja taloussuunnitelma vv 2016-2017 3488/04.040/2014 SIVLK 117 Koulunjohtajat ja rehtorit ovat saaneet talousarvion laatimiseen tarvittavat

Lisätiedot

TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT

TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT Opetus- ja 112 26.08.2015 varhaiskasvatuslautakunta Kunnanhallitus 303 14.09.2015 Valtuusto 64 28.09.2015 TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 141 18.10.2007 Kunnanhallitus 594 12.11.2007 Valtuusto 160 04.12.2007 SIVISTYSLAUTAKUNNAN TALOUSARVIOESITYS VUODELLE 2008

Sivistyslautakunta 141 18.10.2007 Kunnanhallitus 594 12.11.2007 Valtuusto 160 04.12.2007 SIVISTYSLAUTAKUNNAN TALOUSARVIOESITYS VUODELLE 2008 Sivistyslautakunta 141 18.10.2007 Kunnanhallitus 594 12.11.2007 Valtuusto 160 04.12.2007 SIVISTYSLAUTAKUNNAN TALOUSARVIOESITYS VUODELLE 2008 600/04/040/2007 SIVLK 141 Sivistyslautakunta on käsitellyt 19.9.2007

Lisätiedot

TÄYTTÖLUPIEN HAKEMINEN KOULUTOIMEN VIRKOIHIN JA TYÖSOPIMUSSUHTEISIIN TEHTÄVIIN

TÄYTTÖLUPIEN HAKEMINEN KOULUTOIMEN VIRKOIHIN JA TYÖSOPIMUSSUHTEISIIN TEHTÄVIIN Koulutuslautakunta 20 29.04.2014 Kunnanhallitus 105 12.05.2014 Kunnanhallitus 124 26.05.2014 TÄYTTÖLUPIEN HAKEMINEN KOULUTOIMEN VIRKOIHIN JA TYÖSOPIMUSSUHTEISIIN TEHTÄVIIN Koulutuslautakunta 29.04.2014

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus 239 28.11.2016 Kunnanvaltuusto 59 12.12.2016 TALOUSARVIOMUUTOKSET 2016 167/02.02/2016 KHALL 239 Vuoden 2016 talousarvioon on tullut tarve tehdä muutoksia sekä meno jen että tulojen osalta.

Lisätiedot

Yhtenäiskoulun rehtorin ja sivistystoimenjohtajan tehtävänkuvat ja tehtäväkohtaisen palkan määräytyminen

Yhtenäiskoulun rehtorin ja sivistystoimenjohtajan tehtävänkuvat ja tehtäväkohtaisen palkan määräytyminen Sivistyslautakunta 70 28.04.2016 Yhtenäiskoulun rehtorin ja sivistystoimenjohtajan tehtävänkuvat ja tehtäväkohtaisen palkan määräytyminen 3356/01.017/2014 SIVLK 70 SIVLK 78 Valmistelija: sivistyslautakunnan

Lisätiedot

Sivistyslautakunta on kokouksessaan 26.2.2013 28 kä si tel lyt Ruukin yläkoulun ja Siikajoen lukion toiminnan jär jes tä mis tä.

Sivistyslautakunta on kokouksessaan 26.2.2013 28 kä si tel lyt Ruukin yläkoulun ja Siikajoen lukion toiminnan jär jes tä mis tä. Sivistyslautakunta 33 05.03.2013 Kunnanhallitus 94 11.03.2013 Valtuusto 58 27.03.2013 Kunnanhallitus 373 11.11.2013 Valtuusto 143 11.12.2013 Ruukin yläkoulun ja Siikajoen lukion toiminta 1449/45.451/2009

Lisätiedot

HALLINTO, SUUNNITTELU JA PAIKKATIETOPALVELUJEN TU- LOS YK SIK KÖ

HALLINTO, SUUNNITTELU JA PAIKKATIETOPALVELUJEN TU- LOS YK SIK KÖ Tekninen lautakunta 89 20.09.2016 Teknisen lautakunnan talousarvio vuodelle 2017 Tekninen lautakunta Valmistelija: tekninen johtaja Janne Laiho, puh. 050 347 5247 ja palve lu koor di naat to ri Hely Harju,

Lisätiedot

SIVLK 39 Sivistyslautakunnan tilinpäätös ja toimintakertomus v.2010.

SIVLK 39 Sivistyslautakunnan tilinpäätös ja toimintakertomus v.2010. Sivistyslautakunta 39 22.03.2011 Sivistyslautakunnan toimintakertomus v. 2010 SIVLK 39 Sivistyslautakunnan tilinpäätös ja toimintakertomus v.2010. Sivistyslautakunnan tilinpäätöksessä v. 2010 toimintakate

Lisätiedot

Taulukko 1. Tulosalueiden käyttöprosentit (30.3.2015 tasainen 25,0 %)

Taulukko 1. Tulosalueiden käyttöprosentit (30.3.2015 tasainen 25,0 %) Sivistyslautakunta 31 23.04.2015 Sivistyslautakunta 36 04.05.2015 Sivistystoimen talousraportti I 175/02.02.02/2015 Sivltk 23.04.2015 31 Kunnanvaltuusto on vahvistanut 8.12.2014 63 sivistystoimen vuoden

Lisätiedot

Vapaa-aikalautakunnan vuoden 2015 talousarvion käyttösuunnitelman hyväksyminen

Vapaa-aikalautakunnan vuoden 2015 talousarvion käyttösuunnitelman hyväksyminen Vapaa-aikalautakunta 3 12.02.2015 Vapaa-aikalautakunnan vuoden 2015 talousarvion käyttösuunnitelman hyväksyminen Vapaa-aikalautakunta 3 Valmistelija: Vapaa-aikapäällikkö Anne Koivisto Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Sivistystoimen vuoden 2013 talousarvion käyttösuunnitelman hyväksyminen

Sivistystoimen vuoden 2013 talousarvion käyttösuunnitelman hyväksyminen Sivistyslautakunta 3 14.02.2013 Sivistystoimen vuoden 2013 talousarvion käyttösuunnitelman hyväksyminen Sivistyslautakunta 3 Valmistelija: Sivistysjohtaja Eija Karhu Kauhavan kaupunginvaltuusto on kokouksessaan

Lisätiedot

Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto

Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto KAUPUNGINHALLITUS 41 01.02.2016 KAUPUNGINVALTUUSTO 17 22.02.2016 Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma 2017-2018 802/02.0202.020200/2016 KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto

Lisätiedot

Kunnanhallitus Välitilinpäätös / /2016 KHALL 178

Kunnanhallitus Välitilinpäätös / /2016 KHALL 178 Kunnanhallitus 178 09.08.2017 Välitilinpäätös 30.6.2017 87/030.032/2016 KHALL 178 Selostus: Kunnan hallintosäännön 20 mukaisesti tehtäväalueen sitovat toi min ta- ja tulostavoitteet määritellään valtuuston

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 243 17.10.2016 Kaupunginhallitus 256 31.10.2016 Kaupunginhallitus 263 07.11.2016 Kaupunginhallitus 272 21.11.2016 Yhteistyötoimikunta 22 23.11.2016 Kaupunginhallitus 283 28.11.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Täyttöluvat varhaiskasvatus- ja opetuspalveluiden virkoihin ja toimiin

Täyttöluvat varhaiskasvatus- ja opetuspalveluiden virkoihin ja toimiin Koulutuslautakunta 37 27.03.2014 Koulutuslautakunta 46 29.04.2014 Koulutuslautakunta 55 22.05.2014 Täyttöluvat varhaiskasvatus- ja opetuspalveluiden virkoihin ja toimiin Koula 27.03.2014 37 Vuoden 2014

Lisätiedot

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä kirjoittaa:

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä kirjoittaa: Kunnanhallitus 18 11.01.2016 Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän ikäsuunnitelma vuosille 2016-2025 Khall 11.01.2016 18 Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä kirjoittaa: "Yhall 28.08.2013 88 "Vanhuspalvelulaki"

Lisätiedot

Sivistyslautakunnan tilinpäätöksessä v. 2014 toimintakate on 12.599.891 ennen poistoja. Toimintakate toteutui 620.517 ylijäämäisenä.

Sivistyslautakunnan tilinpäätöksessä v. 2014 toimintakate on 12.599.891 ennen poistoja. Toimintakate toteutui 620.517 ylijäämäisenä. Sivistyslautakunta 18 26.02.2015 Toimintakertomus 2014 3674/01.017/2015 SIVLK 18 Sivistyslautakunnan tilinpäätöksessä v. 2014 toimintakate on 12.599.891 ennen poistoja. Toimintakate toteutui 620.517 ylijäämäisenä.

Lisätiedot

(Liikunta- ja nuorisopäällikkö) Esitän, että uimahalli pidetään yleisölle auki 35 h viikossa. Ma-ke 13.00-20.00, to 06.00-14.00 ja su 12.00-18.00.

(Liikunta- ja nuorisopäällikkö) Esitän, että uimahalli pidetään yleisölle auki 35 h viikossa. Ma-ke 13.00-20.00, to 06.00-14.00 ja su 12.00-18.00. Sivistyslautakunta 85 21.10.2014 Sivistyslautakunta 90 12.11.2014 Sivistyslautakunta 103 10.12.2014 Kunnanhallitus 41 16.03.2015 Valtuusto 12 30.03.2015 Uimahallin aukioloajat Sivistyslautakunta 21.10.2014

Lisätiedot

Toimintakatteen toteumat tulosalueittain:

Toimintakatteen toteumat tulosalueittain: Perusturvalautakunta 27 26.04.2016 Perusturvalautakunnan talouden seuranta 2-3 /2016 Perusturvalautakunta 26.04.2016 27 Kaupunginhallitus on kokouksessaan 11.01.2016 4 hyväksynyt talous ar vion 2016 täytäntöönpano-ohjeen.

Lisätiedot

Kunnanhallitus Valtuusto Osavuosikatsaus II tammi - elokuulta 2017

Kunnanhallitus Valtuusto Osavuosikatsaus II tammi - elokuulta 2017 Kunnanhallitus 296 09.10.2017 Valtuusto 112 25.10.2017 Osavuosikatsaus II tammi - elokuulta 2017 KH 296 Kunnanhallitus on antanut talousarvion täytäntöönpano-ohjeissa aika tau lut osavuosikatsausten laadinnasta.

Lisätiedot

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 Kunnanhallitus 308 09.11.2015 Valtuusto 71 16.11.2015 Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 804/02.03.01/2015 KHALL 308 9.11.2015 Kuntalain 66 :n mukaan valtuusto

Lisätiedot

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus Kunnanhallitus 305 27.11.2014 Kunnanhallitus 151 10.06.2015 Kunnanhallitus 19 28.01.2016 Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus 143/00.04.01/2014 KH 27.11.2014 305 Työ-

Lisätiedot

Perusopetuksen talousarvio 2015

Perusopetuksen talousarvio 2015 Sivistyslautakunta 103 15.12.2014 Kunnanhallitus 39 26.01.2015 Perusopetuksen talousarvio 2015 632/13/2014 Sivistyslautakunta 15.12.2014 103 Sivistyslautakunta on hyväksynyt sivistystoimen talousarvion

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 15 27.03.2014 Sivistyslautakunta 44 21.10.2014 Sivistyslautakunta 52 02.12.2014

Sivistyslautakunta 15 27.03.2014 Sivistyslautakunta 44 21.10.2014 Sivistyslautakunta 52 02.12.2014 Sivistyslautakunta 15 27.03.2014 Sivistyslautakunta 44 21.10.2014 Sivistyslautakunta 52 02.12.2014 OSIKONMÄEN KOULUN LAKKAUTTAMINEN SIVLTK 27.03.2014 15 Kunnanvaltuuston on hyväksynyt 21.3.2011 11 kouluverkkosuunnitelman

Lisätiedot

Kasvatus- ja opetuslautakunta Perusopetuksen koulun hyvinvointiprofiili

Kasvatus- ja opetuslautakunta Perusopetuksen koulun hyvinvointiprofiili Kasvatus- ja opetuslautakunta 53 11.08.2014 Perusopetuksen koulun hyvinvointiprofiili KOLA 53 Valmistelija / lisätiedot: Perusopetusjohtaja Mari Routti, puh. 040 837 2646 etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi

Lisätiedot

Kunnanhallitus Valtuusto Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma 162/04.

Kunnanhallitus Valtuusto Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma 162/04. Kunnanhallitus 276 28.11.2016 Valtuusto 63 12.12.2016 Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien 2018 2020 taloussuunnitelma 162/04.041/2016 Kunnanhallitus 276 Kunnanhallitus esittää valtuuston hyväksyttäväksi

Lisätiedot

Kokonaisuudessaan toimialan nettomenot arvioidaan ylittävän talous ar vion ilman hankkeita

Kokonaisuudessaan toimialan nettomenot arvioidaan ylittävän talous ar vion ilman hankkeita Kasvun ja oppimisen 74 13.10.2016 laukun Kaupunginhallitus 256 31.10.2016 Kasvun ja oppimisen toimialan lisämääräraha KASVOPPI 13.10.2016 74 lousarviomääräysten mukaan laukuna on informoiva siten, et tä

Lisätiedot

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa.

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa. Kunnanhallitus 60 30.03.2015 Kunnanhallitus 68 21.04.2015 Kunnanhallitus 82 11.05.2015 Kunnanhallitus 102 11.06.2015 Kunnanhallitus 107 18.06.2015 Kunnanvaltuusto 27 18.06.2015 Talouden tasapainottamistoimenpiteet

Lisätiedot

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162 Kunnanhallitus 368 10.11.2015 Kunnanhallitus 404 08.12.2015 Kunnanhallitus 414 22.12.2015 Kunnanhallitus 43 09.02.2016 Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014

Lisätiedot

KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA

KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA Sivistyslautakunta 21 25.03.2015 Sivistyslautakunta 33 22.04.2015 KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA 2015 2016 SIVLTK 21 Koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaa koskevat

Lisätiedot

Yksityisteiden hoidon järjestäminen

Yksityisteiden hoidon järjestäminen Tekninen lautakunta 68 04.12.2018 Kaupunginhallitus 8 14.01.2019 Kaupunginvaltuusto 3 04.02.2019 Tekninen lautakunta 16 26.03.2019 Kaupunginhallitus 64 15.04.2019 Kaupunginvaltuusto 22 27.05.2019 Yksityisteiden

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 247 05.10.2015 Kaupunginhallitus 255 12.10.2015 Kaupunginhallitus 265 26.10.2015 Kaupunginhallitus 282 09.11.2015 Kaupunginhallitus 302 23.11.2015 Kaupunginhallitus 310 30.11.2015 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Laki oppilas- ja opiskelijahuollosta 1.8.2014

Laki oppilas- ja opiskelijahuollosta 1.8.2014 Sivistyslautakunta 66 25.06.2014 Sivistyslautakunta 89 21.10.2014 Laki oppilas- ja opiskelijahuollosta 1.8.2014 486/41.411/2014 Sivistyslautakunta 25.06.2014 66 Laki oppilas- ja opiskelijahuollosta (1287/2013)

Lisätiedot

Kuntayhtymänjohtajan esitys:

Kuntayhtymänjohtajan esitys: Kunnanhallitus 389 08.12.2014 Valtuusto 93 17.12.2014 n talousarvio 2015 ja taloussuunnitelma 2015-2017 50/02.02.00/2014 OmOhj 23 Hyvinvointikuntayhtymään on laadittu palvelurakenteen kehittämissuunnitelma

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveystoimialan vuoden 2018 talousarvio ja taloussuunnitelma kaupunginhallitus päätti

Sosiaali- ja terveystoimialan vuoden 2018 talousarvio ja taloussuunnitelma kaupunginhallitus päätti Sosiaali- ja terveyslautakunta 109 19.09.2017 Sosiaali- ja terveyslautakunta 118 10.10.2017 Sosiaali- ja terveyslautakunta 124 24.10.2017 Sosiaali- ja terveystoimialan vuoden 2018 talousarvio ja taloussuunnitelma

Lisätiedot

HYVINVOINTI- JA TERVEYSTOIMEN TALOUSARVION TOTEUTUMINEN AJALLA 1.1.-30.9.2011 SEKÄ TALOUSARVION TARKISTUSESITYS

HYVINVOINTI- JA TERVEYSTOIMEN TALOUSARVION TOTEUTUMINEN AJALLA 1.1.-30.9.2011 SEKÄ TALOUSARVION TARKISTUSESITYS Hyvinvointi- ja terveyslautakunta 102 29.09.2011 HYVINVOINTI- JA TERVEYSTOIMEN TALOUSARVION TOTEUTUMINEN AJALLA 1.1.-30.9.2011 SEKÄ TALOUSARVION TARKISTUSESITYS Hyte 102 Hyvinvointi- ja terveystoimen talousarvion

Lisätiedot

HYVINVOINTIPALVELUJEN TULOSKORTIT JA TALOUSARVIO VUODELLE 2015

HYVINVOINTIPALVELUJEN TULOSKORTIT JA TALOUSARVIO VUODELLE 2015 Sosiaali- ja terveysltk 146 16.09.2014 Sosiaali- ja terveysltk 154 30.09.2014 Sosiaali- ja terveysltk 166 14.10.2014 HYVINVOINTIPALVELUJEN TULOSKORTIT JA TALOUSARVIO VUODELLE 2015 713/02.02.00/2014 SOSTE

Lisätiedot

Kunnanhallitus 56 30.03.2015 Kunnanhallitus 143 07.09.2015. Valtuustoaloite, ilmainen matkustuskortti koululaisille 1029/01.

Kunnanhallitus 56 30.03.2015 Kunnanhallitus 143 07.09.2015. Valtuustoaloite, ilmainen matkustuskortti koululaisille 1029/01. Kunnanhallitus 56 30.03.2015 Kunnanhallitus 143 07.09.2015 Valtuustoaloite, ilmainen matkustuskortti koululaisille 1029/01.016/2015 Kunnanhallitus 30.03.2015 56 Valtuuston kokouksessa 9.2.2015 jätettiin

Lisätiedot

Perhehoidon palkkiot ja kulukorvaukset muuttuvat lukien.

Perhehoidon palkkiot ja kulukorvaukset muuttuvat lukien. Liperin sosiaali- ja terveyslautakunta Liperin sosiaali- ja terveyslautakunta 101 15.12.2015 22 22.03.2016 Perhehoidon palkkiot ja korvaukset 1.1.2016 alkaen 444/02.05.00/2015 Soteltk 15.12.2015 101 Perhehoidon

Lisätiedot

Vuoden 2006 talousarvion muutokset - perustelut

Vuoden 2006 talousarvion muutokset - perustelut 1 Vuoden 2006 talousarvion muutokset - perustelut 19100 Vaalit Tasavallan presidentin vaalien järjestämiseen saadaan valtionkorvausta 1,70 äänioikeutettua kohti. Kaksien vaalien osalta korvauksia kertyy

Lisätiedot

Varhaiskasvatus- ja koulukuljetusohjeet lukuvuodeksi

Varhaiskasvatus- ja koulukuljetusohjeet lukuvuodeksi Varhaiskasvatus- ja koulukuljetusohjeet lukuvuodeksi 2017-2018 105/30.301/2017 Sivistyslautakunta 19.04.2017 57 Sivistyslautakunta antaa vuosittain varhaiskasvatus- ja koulukuljetusohjeet seu raa vak si

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252 Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 Päätös / ympäristölupahakemus / Syväsatama, jätteiden loppusijoittaminen ja hyödyntäminen satamakentän rakenteissa, Kokkolan Satama / Länsi- ja Sisä-Suomen

Lisätiedot

Esiopetuksen järjestämistavoista ja -paikoista päättää si vis tys lau takun ta (hallintosääntö 8 2.1.8).

Esiopetuksen järjestämistavoista ja -paikoista päättää si vis tys lau takun ta (hallintosääntö 8 2.1.8). Sivistyslautakunta 155 22.09.2015 Kunnanhallitus 274 05.10.2015 Esiopetuksen järjestämistavat ja -paikat 1.8.2016 alkaen 911/12.00.01/2015 SIVLTK 22.09.2015 155 Asian valmistelija: sivistysjohtaja Jyrki

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016

Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016 Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016 TILOJEN VUOKRAAMINEN TORNION SAIRASKOTISÄÄTIÖLTÄ PÄIVÄKESKUSTOIMINTAA VARTEN/TILOJEN VUOKRAAMINEN VUODELLE 2014/TILOJEN VUOKRAAMINEN

Lisätiedot

Veittijärvi-Moision ja Vuorentausta-Soppeenharjun kouluyksiköiden nimien muutokset alkaen

Veittijärvi-Moision ja Vuorentausta-Soppeenharjun kouluyksiköiden nimien muutokset alkaen Sivistyslautakunta 40 16.05.2017 Veittijärvi-Moision ja Vuorentausta-Soppeenharjun kouluyksiköiden nimien muutokset 1.8.2017 alkaen 606/01.017/2016 SIVLTK 16.05.2017 40 Sivistysjohtaja Matti Hursti: Sivistysjohtajan

Lisätiedot

Perusturvalautakunnan talousarvion toteutuminen

Perusturvalautakunnan talousarvion toteutuminen Perusturvalautakunta 3 20.02.2018 Kaupunginhallitus 3 05.03.2018 Perusturvalautakunnan talousarvion toteutuminen 1.1. - 31.12.2017 388/02.02.00/2016 Perla 20.02.2018 3 Valmistelija: Talouspäällikkö Päivi

Lisätiedot

Sivistystoimen talousarvio 2017 ja taloussuunnitelma vv

Sivistystoimen talousarvio 2017 ja taloussuunnitelma vv Sivistyslautakunta 129 19.10.2016 Sivistystoimen talousarvio 2017 ja taloussuunnitelma vv 2018-2019 4098/04.040/2016 SIVLK 129 Koulunjohtajat ja rehtorit ovat saaneet talousarvion laa ti mi seen tarvittavat

Lisätiedot

VUODEN 2018 TALOUSARVION JA VUOSIEN TALOUSSUUNNITELMAN HYVÄKSYMINEN

VUODEN 2018 TALOUSARVION JA VUOSIEN TALOUSSUUNNITELMAN HYVÄKSYMINEN Kunnanhallitus 114 23.10.2017 Kunnanhallitus 123 30.10.2017 Kunnanhallitus 135 06.11.2017 Kunnanhallitus 143 20.11.2017 VUODEN 2018 TALOUSARVION JA VUOSIEN 2019-2022 TALOUSSUUNNITELMAN HYVÄKSYMINEN Kunnanhallitus

Lisätiedot

Kunnanhallitus 103 14.03.2011 Kunnanhallitus 398 12.12.2011 Kunnanhallitus 301 23.09.2013 Kunnanhallitus 264 14.09.2015 Valtuusto 78 07.10.

Kunnanhallitus 103 14.03.2011 Kunnanhallitus 398 12.12.2011 Kunnanhallitus 301 23.09.2013 Kunnanhallitus 264 14.09.2015 Valtuusto 78 07.10. Kunnanhallitus 103 14.03.2011 Kunnanhallitus 398 12.12.2011 Kunnanhallitus 301 23.09.2013 Kunnanhallitus 264 14.09.2015 Valtuusto 78 07.10.2015 Kuntatodistusohjelmien enimmäismäärän korottaminen 106/03.035/2007

Lisätiedot

Teknisen sopimuksen (TS) tehtäväkohtaisen palkkojen (TKP) arviointijärjestelmä

Teknisen sopimuksen (TS) tehtäväkohtaisen palkkojen (TKP) arviointijärjestelmä Kunnanhallitus 344 15.09.2014 Kunnanhallitus 31 02.02.2015 Kunnanhallitus 439 21.12.2015 Teknisen sopimuksen (TS) tehtäväkohtaisen palkkojen (TKP) arviointijärjestelmä 375/01.00.01/2014 KHALL 344 Hallintojohtaja

Lisätiedot

Lappeenranta-lisä on lasten kotihoidon tukimuoto, jonka mak sa minen on kaupungin päätettävissä.

Lappeenranta-lisä on lasten kotihoidon tukimuoto, jonka mak sa minen on kaupungin päätettävissä. Kasvatus- ja opetuslautakunta 55 10.06.2013 Ilpo Heltimoisen ym. aloite sisäilmaongelman osaratkaisuksi 434/10.03.02.03/2013 KOLA 55 Valmistelija / lisätiedot: Kasvatus- ja opetustoimenjohtaja Tuija Willberg,

Lisätiedot

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen ---------------------------------------- TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan Riikka Mononen ---------------------------------------- Tehtäväkori 2016 TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan -materiaali on kokoelma

Lisätiedot

Sivistystoimen toiminta- ja taloussuunnitelma sekä talousarvio vuodelle 2010

Sivistystoimen toiminta- ja taloussuunnitelma sekä talousarvio vuodelle 2010 Valtuusto 170 02.12.2009 Sivistystoimen toiminta- ja taloussuunnitelma 2010-2012 sekä talousarvio vuodelle 2010 1775/04/040/2009 KVALT 170 Pykälän tekstiosa on koottu siten, että pohjana ovat sivis tyslautakunnan

Lisätiedot

Kunnanhallitus 72 31.03.2016 Kunnanhallitus 90 14.04.2016 Tarkastuslautakunta 10 26.04.2016 Kunnanvaltuusto 6 15.06.2016

Kunnanhallitus 72 31.03.2016 Kunnanhallitus 90 14.04.2016 Tarkastuslautakunta 10 26.04.2016 Kunnanvaltuusto 6 15.06.2016 Kunnanhallitus 72 31.03.2016 Kunnanhallitus 90 14.04.2016 Tarkastuslautakunta 10 26.04.2016 Kunnanvaltuusto 6 15.06.2016 6 Tilinpäätös sekä tili- ja vastuuvapaus vuodelta 2015 KH 31.03.2016 72 Kunnanhallituksen

Lisätiedot

Opetussuunnitelman mukaisesti opetuksen järjestäjä päät tää paikallisesti tiettyjä asioita:

Opetussuunnitelman mukaisesti opetuksen järjestäjä päät tää paikallisesti tiettyjä asioita: Koulutuslautakunta 44 10.06.2014 Koulutuslautakunta 58 16.09.2014 Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden muutos 1.8.2014 alkaen / luku 5.4 Oppilashuolto ja turvallisuuden edistäminen / opiskelijahuollon

Lisätiedot

Sisäisen valvonnan järjestäminen on kunnanhallituksen teh tä vä. Tarkastussäännön hyväksyy valtuusto.

Sisäisen valvonnan järjestäminen on kunnanhallituksen teh tä vä. Tarkastussäännön hyväksyy valtuusto. Kunnanhallitus 284 09.09.2013 Tarkastuslautakunta 32 11.09.2013 Sisäisen valvonnan ohjeet ja tarkastussääntö 1272/01/010/2008 KHALL 284 1272/01/010/2008 KHALL 607 Johtoryhmän ja tilintarkastajien keskusteluissa

Lisätiedot

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille Tekninen lautakunta 66 20.09.2017 Tekninen lautakunta 102 19.12.2017 102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

Lisätiedot

Perusturvalautakunnan talousarvion toteutuminen

Perusturvalautakunnan talousarvion toteutuminen Perusturvalautakunta 3 21.02.2017 Kaupunginhallitus 4 06.03.2017 Kaupunginvaltuusto 3 27.03.2017 Perusturvalautakunnan talousarvion toteutuminen 1.1. - 31.12.2016 306/02.02.00/2015 Perla 21.02.2017 3 Valmistelija:

Lisätiedot

Kauniaisten suomenkielisen esiopetuksen, perusopetuksen ja lukion työ- ja loma-ajat lukuvuonna

Kauniaisten suomenkielisen esiopetuksen, perusopetuksen ja lukion työ- ja loma-ajat lukuvuonna Suomenkielinen opetus- ja varhaiskasvatusvaliokunta Suomenkielinen opetus- ja varhaiskasvatusvaliokunta 57 26.10.2017 70 14.12.2017 Kauniaisten suomenkielisen esiopetuksen, perusopetuksen ja lukion työ-

Lisätiedot

Johdon raportti tammi - lokakuulta 2016 sekä vuoden 2016 talousarvion muutokset

Johdon raportti tammi - lokakuulta 2016 sekä vuoden 2016 talousarvion muutokset Kunnanhallitus 336 12.12.2016 Valtuusto 117 21.12.2016 Johdon raportti tammi - lokakuulta 2016 sekä vuoden 2016 talousarvion muutokset KH 336 Vuoden 2016 taloudellisen toteutuman ennuste on laadittu ta

Lisätiedot

- Sosiaalipalvelut 0,442 milj. - Terveyspalvelut 0,380 milj. - Toimintakyvyn tukipalvelut 0,982 milj. - Ikäihmisten hyvinvointipalvelut 0,528 milj.

- Sosiaalipalvelut 0,442 milj. - Terveyspalvelut 0,380 milj. - Toimintakyvyn tukipalvelut 0,982 milj. - Ikäihmisten hyvinvointipalvelut 0,528 milj. Perusturvalautakunta 124 27.10.2016 Kunnanhallitus 400 05.12.2016 Perusturvan vuoden 2016 talousarvion määrärahan korotusesitys 909/02.02.02/2015 Perusturvalautakunta 27.10.2016 124 Perusturvan toimintakatteen

Lisätiedot

Sivistystoimen vuoden 2015 talousarvion käyttösuunnitelman hyväksyminen

Sivistystoimen vuoden 2015 talousarvion käyttösuunnitelman hyväksyminen Kasvatus- ja opetuslautakunta 3 22.01.2015 Sivistystoimen vuoden 2015 talousarvion käyttösuunnitelman hyväksyminen Kasvatus- ja opetuslautakunta 3 Valmistelija: Hallintopäällikkö Raimo Peltola Kauhavan

Lisätiedot

SIVLK 22 Sivistyslautakunnan tilinpäätöksessä v toimintakate on ennen poistoja. Toimintakate toteutui ylijäämäisenä.

SIVLK 22 Sivistyslautakunnan tilinpäätöksessä v toimintakate on ennen poistoja. Toimintakate toteutui ylijäämäisenä. Sivistyslautakunta 22 23.02.2017 Toimintakertomus 2016 SIVLK 22 Sivistyslautakunnan tilinpäätöksessä v. 2016 toimintakate on 12 889 564 ennen poistoja. Toimintakate toteutui 51 359 ylijäämäisenä. Toiminnan

Lisätiedot

Kunta-alan virka- ja työehtosopimusten täytäntöönpano / Paikallisten järjestelyerien kohdentaminen alkaen

Kunta-alan virka- ja työehtosopimusten täytäntöönpano / Paikallisten järjestelyerien kohdentaminen alkaen Konserni- ja henkilöstöjaosto 40 28.05.2018 Konserni- ja henkilöstöjaosto 49 19.12.2018 Kunta-alan virka- ja työehtosopimusten täytäntöönpano / Paikallisten järjestelyerien kohdentaminen 1.1.2019 alkaen

Lisätiedot

Sivistystoimen talousarvio 2019 ja taloussuunnitelma suunnitelmavuodet

Sivistystoimen talousarvio 2019 ja taloussuunnitelma suunnitelmavuodet Sivistyslautakunta 130 10.10.2018 Sivistyslautakunta 137 14.11.2018 Sivistyslautakunta 146 04.12.2018 Sivistystoimen talousarvio 2019 ja taloussuunnitelma suunnitelmavuodet 2020-2021 408/04.040/2018 SIVLK

Lisätiedot

Sivistystoimen talousarvio 2019 ja taloussuunnitelma suunnitelmavuodet

Sivistystoimen talousarvio 2019 ja taloussuunnitelma suunnitelmavuodet Sivistyslautakunta 130 10.10.2018 Sivistyslautakunta 137 14.11.2018 Sivistystoimen talousarvio 2019 ja taloussuunnitelma suunnitelmavuodet 2020-2021 408/04.040/2018 SIVLK 130 Sivistyslautakunnan talousarvion

Lisätiedot

LUKUVUODEN 2011-2012 KOULUKYYTIEN OPTIOISTA PÄÄTTÄMINEN LUKUVUODEKSI 2012-2013

LUKUVUODEN 2011-2012 KOULUKYYTIEN OPTIOISTA PÄÄTTÄMINEN LUKUVUODEKSI 2012-2013 Sivistyslautakunta 30 22.06.2011 Sivistyslautakunta 52 22.05.2012 LUKUVUODEN 2011-2012 KOULUKYYTIEN OPTIOISTA PÄÄTTÄMINEN LUKUVUODEKSI 2012-2013 Sivltk 30 Koululaisten kuljetuksista on pyydetty tarjoukset

Lisätiedot

Kokemäen kaupunki on etsinyt vapautuneisiin tiloihin uusia vuokralaisia useiden vuosien ajan.

Kokemäen kaupunki on etsinyt vapautuneisiin tiloihin uusia vuokralaisia useiden vuosien ajan. Kaupunginhallitus 6 19.01.2015 Kaupunginvaltuusto 5 26.01.2015 Kokemäen kaupungin ja Freyja Oy:n välisen vuokrasopimuksen muuttaminen (vuoden 2015 vuokraerien maksulykkäys) sekä vuoden 2015 talousarvion

Lisätiedot

Kunnanhallitus päättää ostoneuvotteluihin osallistumisesta.

Kunnanhallitus päättää ostoneuvotteluihin osallistumisesta. Kunnanhallitus 322 18.09.2017 Kunnanhallitus 336 02.10.2017 Kunnanhallitus 19 08.01.2018 Kunnanhallitus 22 17.01.2018 Valtuusto 10 25.01.2018 Siikajoen vanhustenkotiyhdistyksen ostotarjous 286/44.441/2017

Lisätiedot

- Sosiaalipalvelut 0,442 milj. - Terveyspalvelut 0,380 milj. - Toimintakyvyn tukipalvelut 0,982 milj. - Ikäihmisten hyvinvointipalvelut 0,528 milj.

- Sosiaalipalvelut 0,442 milj. - Terveyspalvelut 0,380 milj. - Toimintakyvyn tukipalvelut 0,982 milj. - Ikäihmisten hyvinvointipalvelut 0,528 milj. Perusturvalautakunta 124 27.10.2016 Kunnanhallitus 400 05.12.2016 Kunnanvaltuusto 131 19.12.2016 Perusturvan vuoden 2016 talousarvion määrärahan korotusesitys 909/02.02.02/2015 Perusturvalautakunta 27.10.2016

Lisätiedot

Kasvun ja oppimisen toimiala on valmistellut vuoden 2017 ta lous arvio esi tyk sen talousjohtajan laadintaohjeiden mukaisesti.

Kasvun ja oppimisen toimiala on valmistellut vuoden 2017 ta lous arvio esi tyk sen talousjohtajan laadintaohjeiden mukaisesti. oppimisen lautakunta 66 29.09.2016 oppimisen toimialan talousarvioesitys vuodelle 2017 KASVOPPI 66 oppimisen toimiala on valmistellut vuoden 2017 ta lous arvio esi tyk sen talousjohtajan laadintaohjeiden

Lisätiedot

Säästökohteita on esitetty seuraavasti: Tilintarkastus lautakunnan esitys 700. Rahoitus Korkotaso on alhainen. korkokulut 50 000

Säästökohteita on esitetty seuraavasti: Tilintarkastus lautakunnan esitys 700. Rahoitus Korkotaso on alhainen. korkokulut 50 000 Kunnanhallitus 51 09.02.2015 Kunnanvaltuusto 13 16.02.2015 Säästötoimenpiteet vuoden 2015 talousarvioon 269/02.02.00/2014 Khall 09.02.2015 51 Kittilän kunnanvaltuusto on kokouksessaan 16.12.2014 hyväksynyt

Lisätiedot

Koulutusjohtaja esitti kokoukselle, että oppilaat tuodaan 8.12. lukien Vääksyyn siksi ajaksi, että ongelmat on selvitetty ja ratkaistu.

Koulutusjohtaja esitti kokoukselle, että oppilaat tuodaan 8.12. lukien Vääksyyn siksi ajaksi, että ongelmat on selvitetty ja ratkaistu. Sivistyslautakunta 95 08.12.2014 Kunnanhallitus 248 15.12.2014 Otto-oikeuden käyttäminen / Urajärven koulun sisäilma-asiat SLTK 95 8.12.2014 Urajärven koulun sisäilmaongelmat ovat puhuttaneet syys lu ku

Lisätiedot

Lapsiperheiden kotipalveluiden myöntämisperusteet ja asiakasmaksut 1.1.2016 alkaen

Lapsiperheiden kotipalveluiden myöntämisperusteet ja asiakasmaksut 1.1.2016 alkaen Hallitus 267 16.12.2015 Lapsiperheiden kotipalveluiden myöntämisperusteet ja asiakasmaksut 1.1.2016 alkaen H 267 (Valmistelija: perhepalvelujohtaja Matti Heikkinen ja vastuualuepäällikkö Tarja Rossinen)

Lisätiedot

48 24.09.2015. Kasvun ja oppimisen toimiala on valmistellut vuoden 2016 ta lous arvio esi tyk sen talousjohtajan laadintaohjeiden mukaisesti.

48 24.09.2015. Kasvun ja oppimisen toimiala on valmistellut vuoden 2016 ta lous arvio esi tyk sen talousjohtajan laadintaohjeiden mukaisesti. oppimisen lautakunta 48 24.09.2015 oppimisen toimialan talousarvioesitys vuodelle 2016 KASVOPPI 48 oppimisen toimiala on valmistellut vuoden 2016 ta lous arvio esi tyk sen talousjohtajan laadintaohjeiden

Lisätiedot

Perusturvalautakunta Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien tuloskortit

Perusturvalautakunta Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien tuloskortit Perusturvalautakunta 54 28.09.2016 Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien 2017-2020 tuloskortit PETUR 54 Vastuualueet ovat valmistelleet vuoden 2017 talousarvioesityksen, se kä laatineet toiminnallisista ja

Lisätiedot

TALOUSARVION LAADINTAOHJEET 2016

TALOUSARVION LAADINTAOHJEET 2016 TALOUSARVION LAADINTAOHJEET 2016 SIIKAJOEN KUNTA Kunnanhallitus 24.8.2015 TALOUSARVION 2016 SEKÄ VUOSIEN 2017 2018 TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMAN VALMISTELU- JA KÄSITTELYAIKATAULU Yleistä Palkat Kunnanhallitus

Lisätiedot

Henkilöstö- ja taloushallinnon tehtävien siirtäminen Monetra Oy:n hoidettavaksi (ohm.154)

Henkilöstö- ja taloushallinnon tehtävien siirtäminen Monetra Oy:n hoidettavaksi (ohm.154) Kunnanvaltuusto 48 18.06.2014 Kunnanhallitus 314 15.12.2014 Henkilöstö- ja taloushallinnon tehtävien siirtäminen Monetra Oy:n hoidettavaksi (ohm.154) Kvalt 18.06.2014 48 Kvalt 18.06.2014 48 18.6.2014 16.6.2014

Lisätiedot

Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen

Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen Kaupunginhallitus 139 31.03.2014 Kaupunginhallitus 271 16.06.2014 Kaupunginhallitus 511 15.12.2014 Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen 877/10.03.02/2013

Lisätiedot

Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä

Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 84 24.09.2015 Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä 599/11.04.02/2014 Kaavoitus- ja ympäristölautakunta

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI KOULUTUSPALVELUT

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI KOULUTUSPALVELUT UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI KOULUTUSPALVELUT Talousarvio 2011 ja taloussuunnitelma 2011-2013 Koulutuslautakunta 30.9. HALLINTO Toiminta-ajatus Hallinto luo hyvät edellytykset sivistyspalvelujen tuottamiselle,

Lisätiedot

Siikajoen kunnan nuorten palvelut ja nuorisotilat 83/38.381/2017 SIVLK 33

Siikajoen kunnan nuorten palvelut ja nuorisotilat 83/38.381/2017 SIVLK 33 Sivistyslautakunta 33 30.03.2017 Sivistyslautakunta 77 23.05.2017 Sivistyslautakunta 84 15.06.2017 Kunnanhallitus 254 19.06.2017 Kunnanhallitus 266 07.08.2017 Sivistyslautakunta 108 30.08.2017 Sivistyslautakunta

Lisätiedot

2.5 KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA

2.5 KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 2. KASVATUS JA OPETUSLAUTAKUNTA TULOSLASKELMA TP 2 TA 22 TA 23 TA 2 TA 2 TOIMINTATUOTOT MYYNTITUOTOT 72 7 32 7 69 6 MAKSUTUOTOT 3 3 76 9 2 9 TUET JA AVUSTUKSET MUUT TOIMINTATUOTOT SISÄISET TULOT TOIMINTATUOTOT

Lisätiedot

Pitkäjänteisen kiinteistöstrategian tai kunnan tilapalveluohjelman laati mi nen tapahtuu yhdessä kunnan muun palvelutuotannon suun nit telun

Pitkäjänteisen kiinteistöstrategian tai kunnan tilapalveluohjelman laati mi nen tapahtuu yhdessä kunnan muun palvelutuotannon suun nit telun Tekninen lautakunta 9 26.02.2015 Tekninen lautakunta 20 15.04.2015 Tekninen lautakunta 33 08.10.2015 Tekninen lautakunta 68 13.10.2016 Tekninen lautakunta 8 16.02.2017 Tekninen lautakunta 48 02.11.2017

Lisätiedot

PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 1. Sivu

PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 1. Sivu PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 1 Sivistyslautakunta 17.11.2015 AIKA 17.11.2015 kello 18:00-19:15 PAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Sivu 64 Sivistyslautakunnan edellisen kokouksen pöytäkirja 3 65

Lisätiedot

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle Kunnanhallitus 46 25.02.2014 Kunnanhallitus 76 24.03.2014 Kunnanhallitus 126 13.05.2014 Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle 135/1/2013

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1 AIKA 16.01.2013 klo 10:00 PAIKKA Kärsämäen kunnanvirasto, Keskuskatu 14 KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysltk. 96 17.06.2015 LASTENSUOJELUN AVOPALVELUIDEN HANKINTA

Sosiaali- ja terveysltk. 96 17.06.2015 LASTENSUOJELUN AVOPALVELUIDEN HANKINTA Sosiaali- ja terveysltk. 96 17.06.2015 LASTENSUOJELUN AVOPALVELUIDEN HANKINTA SOTEL 17.06.2015 96 Valmistelu: lapsiperhetyön päällikkö Annika Immonen, puh. 0400 126 151, hankintapäällikkö Tuure Marku,

Lisätiedot

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa.

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa. Kunnanhallitus 60 30.03.2015 Kunnanhallitus 68 21.04.2015 Kunnanhallitus 82 11.05.2015 Kunnanhallitus 102 11.06.2015 Kunnanhallitus 107 18.06.2015 Talouden tasapainottamistoimenpiteet vuodelle 2015 KHALL

Lisätiedot

Sivistystoimen vuoden 2017 talousarvion käyttösuunnitelman hyväksyminen

Sivistystoimen vuoden 2017 talousarvion käyttösuunnitelman hyväksyminen Kasvatus- ja opetuslautakunta 4 25.01.2017 Sivistystoimen vuoden 2017 talousarvion käyttösuunnitelman hyväksyminen Kasvatus- ja opetuslautakunta 4 Valmistelija: Hallintopäällikkö Raimo Peltola Kauhavan

Lisätiedot

Liitteenä on Etelä-Savon sosiaali- ja terveysalueen kuntayhtymän pe rus ta mis suun ni tel ma liitteineen.

Liitteenä on Etelä-Savon sosiaali- ja terveysalueen kuntayhtymän pe rus ta mis suun ni tel ma liitteineen. Kunnanhallitus 146 21.09.2015 Kunnanvaltuusto 47 28.09.2015 Kunnanhallitus 7 22.01.2016 Etelä-Savon sosiaali- ja terveysalueen kuntayhtymän perustaminen 108/010/013/2015 KHALL 146 Selostus: Etelä-Savossa

Lisätiedot

Valtuustoaloite yli 3 kilometrin koulumatkan kulkevien esikoululaisten ja ekaluokkalaisten liittämisestä ympärivuotisen koulukuljetuksen piiriin

Valtuustoaloite yli 3 kilometrin koulumatkan kulkevien esikoululaisten ja ekaluokkalaisten liittämisestä ympärivuotisen koulukuljetuksen piiriin Kaupunginhallitus 196 17.09.2012 Kasvatus- ja opetuslautakunta 133 30.10.2012 Kaupunginhallitus 270 26.11.2012 Kasvatus- ja opetuslautakunta 48 29.04.2013 Valtuustoaloite yli 3 kilometrin koulumatkan kulkevien

Lisätiedot

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus:

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus 198 12.06.2017 Kaupunginvaltuuston kokouksen 24.4.2017 päätösten täytäntöönpano 1898/00.02.01/2017 KHALL 12.06.2017 198 Kuntalain (410/2015) 39 :n 1 momentin mukaan kunnanhallitus vas

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysltk. 71 18.06.2014 Sosiaali- ja terveysltk. 34 19.03.2015

Sosiaali- ja terveysltk. 71 18.06.2014 Sosiaali- ja terveysltk. 34 19.03.2015 Sosiaali- ja terveysltk. 71 18.06.2014 Sosiaali- ja terveysltk. 34 19.03.2015 LÄÄKKEIDEN KONEELLINEN ANNOSJAKELU KOTIHOIDOSSA JA YMPÄRIVUOROKAUTISESSA HOIDOSSA SOTEL 18.06.2014 71 Valmistelu: Vanhus- ja

Lisätiedot

Impiön koulun lakkauttaminen

Impiön koulun lakkauttaminen Hyvinvointilautakunta 22 25.03.2019 Kunnanhallitus 61 01.04.2019 Impiön koulun lakkauttaminen 1946/41.419/2019 Hyvinvointilautakunta 25.03.2019 22 Impiön koulun lakkauttaminen on ollut kirjattuna vuosien

Lisätiedot