MAKSUPÄÄTEPALVELU KÄYTTÄJÄN OHJE

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "MAKSUPÄÄTEPALVELU KÄYTTÄJÄN OHJE"

Transkriptio

1 MAKSUPÄÄTEPALVELU KÄYTTÄJÄN OHJE

2 OY SAMLINK AB 2 (17) Asiakaspalvelun tuki Sisällysluettelo Sisällysluettelo 1 Yleistä Korttien käsittely myyntipisteissä Maksupäätejärjestelmässä hyväksyttävät kortit Maksukorttien hyväksyminen maksupäätettä käyttävissä myyntipisteissä Kortin käyttö maksupäätteessä Pankkikorttiosto Käteisnosto pankkikortilla Korttitapahtumien varmentaminen Maksupäätevarmennuspalvelu Manuaalinen varmentaminen Tiedonsiirto asiakkaan ja Oy Samlink Ab:n välillä Pankkiyhteys Aikataulu Linjasiirtoon tarvittavat tunnukset Puhelinneuvonta Välitettävät tiedot Tapahtumatiedot Palautetiedot Virheilmoitukset Varoitustiedot Testaus Tuotantoon siirtyminen... 17

3 OY SAMLINK AB 3 (17) Asiakaspalvelun tuki 1 Yleistä 1 Yleistä Maksupääte on joko yrityksen kassapäätejärjestelmään liitettävä lisäominaisuus tai erillinen, itsenäinen laite, jonka avulla yritys automatisoi maksukorttien käsittelyn, tunnistamisen ja varotietojen tarkistamisen sekä korttimaksujen välittämisen pankkiin. Monet maksupäätteet mahdollistavat myös automaattisen katevarmennuksen. Maksupäätteen avulla yritys voi halutessaan tarjota pankkikorttipohjaista käteisnostopalvelua omille asiakkailleen kaikkien pankkien pankkikorteilla. Tämä ohje antaa tietoa maksupäätepalvelun toiminnasta, sen edellyttämistä valmiuksista ja tiedonsiirto-ohjelmiston käytöstä. Maksupäätelaitteistojen on täytettävä Suomen Pankkiyhdistyksen julkaiseman off-line maksupäätejärjestelmän järjestelmäkuvauksen vaatimukset. Tiedonsiirrossa on pankkikohtaisia eroja, joten asiakkaan on ennen toiminnan aloitusta varmistettava, että järjestelmä on hyväksytty myös omassa pankkiryhmässä. Maksupäätepalvelun käyttöönotto edellyttää asiakkaan tilipankin kanssa tehtyä sopimusta ao. liitteineen. Sopimus on Pankkiyhteyssopimus, jolla sovitaan konekielisten palvelujen käyttöön liittyvät yleiset ehdot. Sopimuksen liitteeksi tulevat Maksupäätteen liittymisilmoitus sekä erilliset maksupäätepalvelun lisäehdot. Palvelun tuottamisesta ja tietoteknisestä ratkaisusta vastaa Oy Samlink Ab, joka on säästöpankkien ja paikallisosuuspankkien palveluyhtiö.

4 OY SAMLINK AB 4 (17) Asiakaspalvelun tuki 2 Korttien käsittely myyntipisteissä 2 Korttien käsittely myyntipisteissä 2.1 Maksupäätejärjestelmässä hyväksyttävät kortit Maksupäätejärjestelmässä voidaan pankkikorttien lisäksi käyttää pankkien Visa Electron-, Maestro- ja luottokortteja, yleisimpiä Suomessa käytettäviä yleisluottokortteja sekä kaupan omia kortteja. Kortit järjestelmään hyväksyy Suomen Pankkiyhdistyksen maksupäätejaosto. Maksupäätepalvelussa hyväksyttävät kortit käyvät ilmi kulloinkin voimassa olevasta pankkikorttikuvastosta. Maksupäätejärjestelmässä hyväksytään seuraavat kortit: Pankkikortit Visa Electron- ja Maestro -kortit Luottokunnan kortit, Visa- Master- ja Eurocard -kortit Ulkomaiset Visa ja Eurocard -kortit Diners Club American Express Aktiiviraha Kultakortti (luotollinen) Nordea Rahoitus Oy:n kortit Sampo Kortti Oy:n kortit K-kortti Käteisluotto K-Plus -kortti Öljy-yhtiöiden kortit, mikäli öljy-yhtiö hyväksyy välityksen pankin järjestelmän kautta. 2.2 Maksukorttien hyväksyminen maksupäätettä käyttävissä myyntipisteissä Pankkikortit Pankkikorttien vastaanotossa noudatettavat säännöt on kirjattu Suomen Pankkiyhdistyksen julkaisuun "Ehdot pankkikortin käytölle maksuvälineenä". Näissä ehdoissa kuvataan pankin maksutapahtumalle antama takuu ja sen edellytykset. Visa Electron ja Maestro -kortit Liikkeellä pitää olla sopimus Luottokunnan kanssa korttien vastaanottamisesta ja asiakkaan on annettava kirjallinen sitoumus Luottokunnalle siitä, että maksupääte on automaattisesti varmentava, koska näillä korteilla tehdyt ostot on aina varmennettava konekielisesti. Puhelimitse tehty varmennus ei ole sallittu.

5 OY SAMLINK AB 5 (17) Asiakaspalvelun tuki 2 Korttien käsittely myyntipisteissä Luottokortit Kun myyntipiste haluaa aloittaa luottokorttien vastaanoton maksuvälineenä, se ottaa yhteyttä ao. korttijärjestelmää hoitavaan korttiyhtiöön ja tekee sopimuksen luottokortin hyväksymisestä maksuvälineenä yrityksessä. Myyntipiste sopii korttiyhtiön kanssa maksupäätetoiminnan aloituksesta ja ilmoittaa korttiyhtiölle pankin kanssa sovitun tarkenteellisen palvelutunnuksen ja tilinumeron, jolle korttiostot hyvitetään. Tapahtumien konekielisen välittämisen aloittamisesta on sovittava myös pankin kanssa. Korttiyhtiöiden antamat jäsenliikenumerot on myös ilmoitettava tilipankille. Pankin ja korttiyhtiöiden maksupäätejärjestelmä ei hyväksy sellaisilla luottokorteilla tehtyjä tapahtumia, joista ei ole tehty em. sopimuksia ja ilmoituksia. Vaikka myyntipisteen järjestelmä hyväksyy tällaisilla korteilla tehdyt tapahtumat, pankin tai korttiyhtiön järjestelmä hylkää ne automaattisesti. Vastuu tällaisessa tapauksessa on aina maksupääteaineistoa lähettävällä yrityksellä. 2.3 Kortin käyttö maksupäätteessä Korttiosto Pääsääntöisesti pankkikorttiosto maksupäätteellä tehdään miehitetyissä myyntipisteissä seuraavasti: 1. Kortin tiedot luetaan maksupäätteen käyttöohjeen mukaisesti. 2. Kun järjestelmä on todennut, että kortti kuuluu ko. liikkeessä hyväksyttäviin kortteihin, se tekee kortille useita tarkistuksia mm. tutkii kortin voimassaoloajan sekä vertaa korttia varoituslistalla oleviin kortteihin. Mikäli kortti on varoituslistalla, järjestelmä ilmoittaa siitä välittömästi myyjälle päätteen näyttöruudulla tai tulostaa tiedon paperille. 3. Jos kyseessä on yhdistelmäkortti, järjestelmä kysyy kortin käyttötapaa sen mukaan, mitä maksutapoja myyntipiste hyväksyy. 4. Jos kortin magneettijuova on vioittunut, voidaan korttinumero näppäillä laitteeseen. Näppäilty tapahtuma on aina varmennettava. Lisäksi kortti on myös "mankeloitava" leimauslaitteella, jotta voidaan todistaa kortin olleen liikkeessä ostohetkellä. Asiakas allekirjoittaa vain maksupäätteen antaman tositteen. Mankeloitu tosite liitetään maksupäätetositteeseen. Toisessa myyntipisteessä leimauslaitteella tehtyjä tapahtumia ei saa näppäillä maksupäätteeseen. 5. Electron- ja Maestro -kortilla oston voi tehdä ainoastaan lukemalla kortti maksupäätteellä, jolloin aina on myös tehtävä automaattinen varmennus. Korteilla ei ole lainkaan pistotusta, joten sitä ei voi "mankeloida".

6 OY SAMLINK AB 6 (17) Asiakaspalvelun tuki 2 Korttien käsittely myyntipisteissä 6. Maksupääte tulostaa asiakkaan kuitin ja maksunsaajan tositteen. Ostaja allekirjoittaa kuitin, joka jää maksupisteen säilytettäväksi. Nämä kuitit on arkistoitava vähintään 9 kuukautta mahdollista myöhempää tarvetta esim. virheselvittelyä varten. Liike on pyydettäessä velvollinen toimittamaan ostotositteen tai sen jäljennöksen viivytyksettä pankille. 7. Myyjä tarkistaa ostajan henkilöllisyyden vertaamalla kuitin allekirjoitusta kortin nimikirjoitusnäytteeseen. Kortti annetaan takaisin asiakkaalle vasta kun asiakkaan allekirjoittamaa tositetta on verrattu kortin nimikirjoitukseen. Asiakkaan allekirjoitus voidaan korvata henkilökohtaisen PIN-tunnuksen näppäilyllä niissä myyntipisteissä, joissa on käytettävissä pankkien turvallisuusnormiston edellyttämät PIN-tunnusluvun tarkistuslaitteet (ns. turvamoduli). 8. Suurempien ostosten osalta suoritetaan pankkikorttien kohdalla seuraavat lisätarkistukset: - jos ostos on yli 50 euroa, myyjä varmistaa ostajan henkilöllisyyden kuvallisesta henkilöllisyystodistuksesta - ostoksen ollessa yli 150 euroa, korttitapahtumalle on tehtävä katevaraus. - Merkintä henkilöllisyyden tarkistuksesta ja varmennuksen yhteydessä saatu varmennustunnus merkitään asiakkaan allekirjoittamaan kuittiin. Luottokorttien tarkistusmenettelyn ohjeistaa kukin kortinantaja erikseen. 9. Maksupäätejärjestelmä tallentaa korttiostotapahtumat muistiin, josta ne lähetetään linjasiirtona kerran tai useammin päivässä pankin käsittelyyn. 10. Virheellisen pankkikorttitapahtuman voi korjata tekemällä oikaisutapahtuman. Oikaisutapahtuman tulee aina kohdistua samansuuruiseen, alkuperäiseen tapahtumaan ja oikaisu tulee lähettää pankkiin samassa aineistossa alkuperäisen tapahtuman kanssa. Myöhemmin maksupäätteellä tehtäviä yksittäisiä oikaisutapahtumia ei sallita, vaan myyntipisteen on tehtävä hyvitykset asiakkaille muulla tavalla. Mikäli uusi veloitus on suurempi kuin alkuperäinen, siihen täytyy olla aina asiakkaan hyväksyminen Käteisnosto pankkikortilla Liike voi halutessaan tarjota pankkikorttia käyttäville asiakkaille mahdollisuutta nostaa käteistä kaupan kassalta. Asiakas voi nostaa myös pelkästään käteistä rahaa eikä kauppias saa vaatia tavaroiden ostopakkoa. Käteisen määrä, joka voidaan nostaa kassalla, on vähintään 5 euroa ja enintään 400 euroa.

7 OY SAMLINK AB 7 (17) Asiakaspalvelun tuki 2 Korttien käsittely myyntipisteissä Mikäli kauppa ei tilapäisesti pysty tarjoamaan palvelua, josta on ilmoitettu, pitää kaupan välittömästi informoida asiakkaita. Palvelun tarjoamisesta voi kieltäytyä tai sen ylärajaa voi alentaa, jos käteisvarat kassoilla ovat loppumassa. Palvelua ei voi myöskään tarjota, jos maksupäätevarmennus ei toimi. Käteisnoston yhteydessä on huomattava: - Käteisnosto on oma erillinen tapahtuma, joka näkyy kuitilla ostosta eroteltuna - Käteisnosto varmennetaan aina konekielisesti maksupäätteen varmennusominaisuutta käyttäen - Käteisnoston yhteydessä asiakkaan henkilöllisyys tarkistetaan aina noston määrästä riippumatta - Käteisnostotapahtumassa on kortti aina luettava eli kortin numeroa ei saa näppäillä eikä käteisnostotapahtumaa voi tehdä leimauslaitteella Pankki tarkastaa maksupäätesanomassa olevan varmennustunnuksen. Jos varmennustunnus on väärä tai se puuttuu, tapahtuma hylätään. Käteisnostotapahtumat on toimitettava pankkiin viimeistään 5 päivän kulutta nostosta. 2.4 Korttitapahtumien varmentaminen Maksupäätevarmennuspalvelu Maksupäätevarmennusta käytetään, kun kortilla maksettavalle ostokselle tehdään katevaraus tai luottorajan tarkistus. Katevaraus tehdään maksupäätteellä tai vastaavalla konekieliseen varmennukseen pystyvällä laitteella. Visa Electron- ja Maestro - korttiostot on aina varmennettava konekielisesti. Maksupäätevarmennus perustuu pankkien, pankkien luottokorttiyhtiöiden ja Luottokunnan hyväksymään ja Suomen Pankkiyhdistyksen ylläpitämään "maksupäätevarmennuksen standardiin". Maksupäätevarmennuksen käyttö edellyttää turvallisuussyistä liittymistä pakettiverkon ns. suljettuun käyttäjäryhmään. Liittyminen tapahtuu pakettiverkon (Datapak/Sonera, Kauppiasverkko tai Finpak/paikalliset puhelinlaitokset) käyttäjätunnuksen tilauksen yhteydessä. Käyttäjätunnustilaus tehdään pankin kautta, joka lähettää lomakkeet aina Oy Samlink Ab:n maksuliikeselvittely -työryhmään allekirjoitettavaksi ja välitettäväksi edelleen tilauksen vastaanottajalle. Maksupäätteillä suoritetaan varmennus

8 OY SAMLINK AB 8 (17) Asiakaspalvelun tuki 2 Korttien käsittely myyntipisteissä kun kulloinkin voimassaoleva takuuraja ylittyy aina jos pankkikortilla nostetaan käteistä rahaa Electron- ja Maestro -kortilla aina summasta riippumatta konekielisesti. manuaalivalinnalla summasta riippumatta aina silloin, kun epäillään kortin väärinkäyttöä Maksupääte lähettää varmennuskyselyn ja vastaanottaa vastauksen. Vastauksen ollessa myönteinen liitetään maksutapahtumaan vastaanotettu varmennustunnus. Vastauksen ollessa kielteinen tulee vastaanotettu toimintakoodi/teksti maksupäätteelle, joka keskeyttää ko. maksutapahtuman. Mikäli maksupäätevarmennus ei onnistu, on tapahtuma varmennettava manuaalisesti ko. kortinantajan varmennuskeskuksesta. Mm. kaikki pankit, Luottokunta, Diners Club, Nordea Rahoitus, Handelsbanken Rahoitus (Aktiiviraha) ja OP-Kotipankki (Käteisluotto) ovat maksupäätevarmennuksen piirissä. Muut kortinantajat ilmoittavat valmiudestaan tarjota varmennuspalvelua omille korteilleen ja ilmoittavat noudatettavat tarkistus- ja varmennusohjeet. Maksupäätevarmennuspalvelu on käytettävissä kaikkina päivinä ympäri vuorokauden. Oy Samlink Ab pidättää oikeuden palvelukeskeytyksiin, jotka johtuvat huolto- ja muutostöistä tai muista Oy Samlink Ab:stä riippumattomista satunnaisista katkoista. Katkot ovat yleensä lyhyitä ja niistä pyritään, jos mahdollista, ilmoittamaan etukäteen. Maksupäätevarmennuksen palvelukatkon aikana on varmennus tehtävä puhelimitse kortinantajan ilmoittamasta varmennuskeskuksesta Manuaalinen varmentaminen Kaikkien pankkien pankkikorttitapahtumat varmennetaan keskitetysti samasta puhelinnumerosta (0,55 / min + ppm). Varmennuspalvelu on avoinna 24 tuntia vuorokaudessa kaikkina viikonpäivinä.

9 OY SAMLINK AB 9 (17) Asiakaspalvelun tuki 3 Tiedonsiirto asiakkaan ja Oy Samlink Ab:n välillä 3 Tiedonsiirto asiakkaan ja Oy Samlink Ab:n välillä 3.1 Pankkiyhteys Laitteistolta edelletyt tekniset vaatimukset ja tiedonsiirrossa käytettävät yhteysnumerot ovat tämän ohjeen liitteessä Aikataulu Maksupäätetapahtumat lähetetään pankkiin linjasiirtona yleisen puhelinverkon tai muun datasiirtoon soveltuvan tiedonsiirtoverkon välityksellä. Tiedon siirtäminen pankkiin tapahtuu tiedonsiirto-ohjelmistolla, joka sisältyy mm. moniin pankkiyhteysohjelmiin. Maksupäätevarmennus edellyttää aina pakettiverkon käyttöä ja liittymistä ns. suljettuun käyttäjäryhmään. Oy Samlink Ab:n Datapak- ja Finpak-liittymätunnukset maksupäätepalveluun sekä maksupäätevarmennukseen ovat saatavissa erikseen pyydettäessä. Maksupäätepalvelun yhteysmenettelyn virhesanomat ovat tämän ohjeen liitteessä 2. Maksupäätejärjestelmä on käytettävissä kaikkina viikonpäivinä ympäri vuorokauden, mutta lähetettyjen korttitapahtumien käsittely tapahtuu ainoastaan pankkipäivinä. Pankkipäivisin klo mennessä lähetetyt pankkikortti-, Aktiiviraha- ja luotolliset Kultakorttitapahtumat hyvitetään myyntipisteen tilille samana päivänä. Kello jälkeen ja muulloin kuin pankkipäivänä lähetetyt tapahtumat käsitellään seuraavana pankkipäivänä, joten hyvityskin tulee kyseisenä päivänä. Korttiyhtiöt hyvittävät luottokorteilla tehdyt tapahtumat oman aikataulunsa mukaisesti. Luottokunta hyvittää Visa Electron- ja Maestro -korteilla tehdyt ostot oman aikataulunsa mukaisesti. Oy Samlink Ab pidättää oikeuden palvelukeskeytyksiin, jotka johtuvat huolto- ja muutostöistä tai satunnaisista Oy Samlink Ab:sta riippumattomista katkoista. Katkot ovat yleensä lyhyitä ja niistä pyritään, jos mahdollista, ilmoittamaan etukäteen. Käyttäjän kannattaa yrittää yhteyttä hetken päästä uudelleen. 3.3 Linjasiirtoon tarvittavat tunnukset

10 OY SAMLINK AB 10 (17) Asiakaspalvelun tuki 3 Tiedonsiirto asiakkaan ja Oy Samlink Ab:n välillä Asiakas saa tilipankistaan linjasiirtoon tarvittavat tunnukset, linjatunnuksen ja ns. Patuavaimet. Patu-siirtoavaimet toimitetaan asiakkaalle kahdessa suljetussa kuoressa. Ensimmäisen avainkuoren asiakas saa pankistaan tehdessään linjasiirron käytöstä sopimuksen. Kuoren päälle pankki merkitsee kohdistintiedoksi linjatunnuksen kolme viimeistä numeroa muodossa Linjatunnus kokonaisuudessaan on merkitty linjasiirron liittymisilmoitukselle. Avainkuoren päälle merkitään pankissa myös sukupolvinumero. Ensimmäinen sukupolvi on aina nolla. Toinen Patu-avainkuori postitetaan asiakkaalle Oy Samlink Ab:sta sen jälkeen, kun linjasiirtosopimus on astunut voimaan. Myös toisen kuoren päällä näkyy sama kohdistintieto ja sukupolvinumero kuin ensimmäisenkin kuoren päällä. Kumpikin avainkuori on yksilöity samalla P-alkuisella tunnisteella. P-tunnisteella ja kohdistintiedolla yhdistetään ensimmäinen ja toinen kuori toisiinsa. Saatuaan molemmat Patu-avainkuoret asiakas voi ottaa maksupäätteen käyttöönsä. Ohjelmaan tallennetaan linjatunnus kokonaisuudessaan, esim Linjatunnuksen eteen tallennetaan 9991, mikäli tämä kiinteä lähettäjätunnuksen alkuosa ei ole vakiona ohjelmassa. Oy Samlink Ab:n vastaanottajatunnus on Sekä lähettäjäettä vastaanottajatunnuksen tarkenne on tyhjää. Vastaanottajatunnus Lähettäjätunnus bbbbb bbbbbbb 3.4 Puhelinneuvonta Kummankin Patu-kuoren sisältä tallennetaan ohjelmaan nk. siirtoavaimet. Siirtoavaimet vaihdetaan kahden vuoden välein, jolloin asiakas saa automaattisesti uudet avainkuoret. Maksupäätteen käyttöön liittyvän laiteneuvonnan hoitaa laitetoimittaja. Maksupäätepalveluun liittyvää neuvontaa antaa tilipankki. Erityistilanteissa Oy Samlink Ab:ssä palvelee seuraava neuvontanumero: Maksuliikepalvelut klo (1,17 / min + ppm)

11 OY SAMLINK AB 11 (17) Asiakaspalvelun tuki 4 Välitettävät tiedot 4 Välitettävät tiedot 4.1 Tapahtumatiedot Kaupan valitsema pankki voi vastaanottaa myös muiden pankkien ja korttiyhtiöiden korteilla tehdyt maksutapahtumat, jotka välitetään pankkien ja korttiyhtiöiden välistä järjestelmää käyttäen muille pankeille tai korttiyhtiöille. Luottokorttiyhtiöt hyvittävät korttitapahtumat myyntipisteen tilille oman hyvityskäytäntönsä mukaisesti vähennettynä mahdollisella provisiolla. Korttiyhtiön jäsenliikenumero Lähetettävät tapahtumat Tilitysnumero Tiliote Lähettävän myyntipisteen jäsenliikenumero vastaanottavaa korttiyhtiötä varten poimitaan suoraan pankin järjestelmästä. Jäsenliikenumero on ehdottomasti ilmoitettava pankkiin luottokorttitapahtumien vastaanotosta sovittaessa. Samoin maksupäätetoiminnan aloituksesta on sovittava ao. korttiyhtiöiden kanssa ja niille ilmoitettava pankin kanssa sovittu tarkenteellinen liiketunnus ja tilinumerot, jolle korttitapahtumat hyvitetään. Lähetettävä maksukorttierä määritellään erätunnuksella, jonka muodon määrittelee laitevalmistaja. Yleensä erätunnus kertoo aineiston luontipäivän sekä erän juoksevan numeron kyseisenä päivänä. Jos yhden päivän aikana tehdään useampi lähetys, on huolehdittava siitä, että erätunnuksen juokseva numero muuttuu, sillä saman päivän aikana ei voi lähettää useampaa aineistoa samalla erätunnuksella. Tapahtumat lähetetään lajiteltuina myyntipiste- ja korttityyppikohtaisesti tilityseriin, joiden erätietueille yksilöidään lähettävä myyntipiste. Myyntipisteen tulee lähettää pankkikorttitapahtuma pankille 20 päivän kuluessa ostosta. Tapahtumista muodostetun lähetyserän ja tilityserän päivämäärä ei saa olla 6 pankkipäivää vanhempi. Myyntipiste vastaa maksutapahtumien aitoudesta ja oikeellisuudesta. Maksupäätelaitteet lajittelevat eri korttityypit tilityseriin. Useimmat laitteet muodostavat tilityseriin tilitysnumeron. Tilitysnumeroa käytettäessä se välittyy sekä tiliotteelle että palauteraportille hyvityksen yksilöinniksi. Hyvitykset näkyvät tiliotteella ja palauteraportilla tilityseräkohtaisina.

12 OY SAMLINK AB 12 (17) Asiakaspalvelun tuki 4 Välitettävät tiedot Pankkikorttitapahtumat hyvitetään myyntipisteen tilille tilityseräkohtaisina yhteisvienteinä. Tiliotteelle tulostuu yhteisviennistä markkamäärän lisäksi - arkistointitunnus - välitystapakoodi A = asiakas on konekielistänyt aineiston - kuittikoodi tyhjää = aineistosta ei tulosteta saajalle kuittia - palvelun nimi MAKSUPÄÄTE - tilitysnumero ja kpl-määrä Maksajan eli korttiasiakkaan tiliotteelle tulostuu pankkikorttiostosta myyntipisteen nimilyhenne, ostopaikkakuntatieto, korttinumero sekä tapahtuman arkistointiviite liikkeessä. Nimilyhenne otetaan pankin järjestelmästä. Ostopaikkakuntatieto ja arkistointiviite tulevat tapahtuman mukana kaupan järjestelmästä. Nimilyhenteen ja ostopaikkakuntatiedon tulee olla sellaisia, että korttiasiakas tiliotteeltaan tunnistaa missä liikkeessä hän on asioinut. Esim. KAUPPA OY MALLILA PANKKIK.OSTO VIITE = KM Viitteellinen hyvitys 4.2 Palautetiedot Jos asiakkaalla on sopimus saapuvista viitemaksuista, niin pankkikorttitapahtumat voidaan hyvittää viitteellisinä. Hyvitys näkyy saapuvat viitemaksut -luettelolla muiden viitteellisten tapahtumien joukossa. Viitteenä voidaan käyttää esim. tilitysnumeroa, joka poimitaan tilityserältä, ja sille lasketaan tarkiste. Viitteen pituus on tarkisteen kanssa 8 merkkiä. Viitteen käytöstä on sovittava tilipankin kanssa. Pankissa käsitellystä korttimaksuaineistosta muodostetaan asiakkaan noudettavaksi konekielinen palauteraportti. Myyntipisteen maksupäätejärjestelmä huolehtii palauteraportin tulostamisesta. Palaute sisältää tilityseräkohtaisesti yhteenvedon hyväksytyistä tapahtumista ja oikaisuista sekä erittelyn hylätyistä tapahtumista virheselitteineen. Palauteraportti täydentää kirjanpitoon liitettävää tiliotetta. Mikäli asiakkaalta on tullut saman päivän käsittelyyn useita lähetyseriä, näkyvät erät samalla palautteella. Konekielinen palaute noudetaan tunnuksella, joka on muotoa KP kkpp. KP on sovellustunnus ja kkpp on palautteen muodostamispäivä, jossa kk = kuukausi ja pp = päivä.

13 OY SAMLINK AB 13 (17) Asiakaspalvelun tuki 4 Välitettävät tiedot Palautteen päivämäärän määrää lähetetyn aineiston käsittelypäivä. Pankkipäivinä klo mennessä Oy Samlink Ab:hen lähetettyjen aineistojen palaute on noudettavissa samalla päivämäärällä seuraavana pankkipäivänä. Klo jälkeen lähetetyt aineistot käsitellään vasta seuraavana pankkipäivänä. Viikonloppuna lähetetyt tapahtumat käsitellään maanantaina ja niiden palaute on noudettavissa tiistaina maanantain päivämäärällä. Palaute voidaan noutaa myös tunnuksella KP **** tai KP ----, jolloin saadaan viimeisin palauteraportti sekä muut vielä noutamatta olevat palautteet. Palauteaineisto tulee noutaa kolmen (3) pankkipäivän kuluessa pankin laitteistolta. Mikäli asiakas jostain syystä tarvitsee jo noutamansa palautteen uudelleen, se on mahdollista hakea vielä ensimmäistä hakukertaa seuraavana pankkipäivänä käsittelypäivän päivämäärällä, KP kkpp. Esimerkki: Virheilmoitukset ennen klo lähetetyn aineiston palaute on noudettavissa aamulla tunnuksella KP 0818, KP **** tai KP Palauteraportilla esiintyvät virheilmoitukset sekä niiden selitteet: Virheet, jotka hylkäävät koko lähetyserän: ERÄN LÄHETYSPVM SUMMAT EI TÄSMÄÄ lähetetyn erän luontipäivämäärä on vanhempi 6 pankkipäivää summatietueen raha- tai kpl-määrät eivät täsmää tapahtumien raha- tai kpl-määriin Virheet, jotka hylkäävät korttityyppikohtaisen tilityserän: KORTTI EI SALL. ERÄN OIKAISUPVM ko. korttiryhmän vastaanotosta ei ole tehty sopimusta pankin kanssa oikaistavan erän päivämäärä on vanhempi kuin 99 päivää Virheet, jotka hylkäävät yksittäiset tapahtumat:

14 OY SAMLINK AB 14 (17) Asiakaspalvelun tuki 4 Välitettävät tiedot OSTOPVM Tapahtuman ostopäivä on vanhempi kuin 20 päivää KÄYTTÖKDI-VIRHE VARMENNUS-VIRHE TUNTEMATON KORTTI Kortille on valittu väärä käyttötapa Tapahtuman varmennustunnus puuttuu tai on virheellinen Korttia ei hyväksytä pankin järjestelmässä 4.3 Varoitustiedot Oy Samlink Ab ylläpitää asiakkaan noudettavina varoitustiedot kaikista niistä maksukorteista, joiden välittämisestä on sovittu pankin kanssa ja joiden varoitustietoja kortinantajayhtiöt pitävät konekielisesti saatavilla. Mikäli yrityksen järjestelmään eivät mahdu kaikkien korttityyppien varoitukset, on loput varoitukset tarkistettava manuaalisesti. Joillakin laitteilla on tässä tapauksessa mahdollista tehdä ns. on-line varotietojen tarkistus, jolloin laite soittaa ja tarkistaa kyseisen kortin varoitustiedot suoraan pankin koneella olevista varoituksista. Jos päivittäinen tapahtumamäärä on pieni, voidaan varoitustietojen tarkistus vaihtoehtoisesti tehdä on-line menettelyllä kaikkien tapahtumien kohdalla. Oy Samlink Ab asettaa päivitetyt varoitustiedot joka päivä, myös viikonloppuisin myyntipisteiden noudettaviksi. Myyntipisteiden tulee noutaa varoitustiedot ennen myyntipäivän alkamista. Jos myyntipiste ei ole avoinna joka päivä, niin silloin myyntipisteen on huolehdittava myös ei-myyntipäivää varten tehtyjen varoitustietojen noutamisesta. Myyntipisteen vastuu pankkikorttien varoitustietojen osalta alkaa heti kun varoitukset on päivitetty myyntipisteen maksupäätteeseen ja viimeistään vuorokauden kuluttua siitä, kun pankki on asettanut varoitukset myyntipisteen noudettaviksi. Luottokorttiyhtiöiden korttien osalta vastuun alkamisajan määrittelee kukin luottokorttiyhtiö erikseen. Myyntipiste voi noutaa koko varoitusluettelon, joka sisältää kortinantajan kaikki varoitustapahtumat tai ainoastaan päivitystiedot, jotka ovat edelliseen varoitusluetteloon tulevia poistoja ja lisäyksiä. Varoitusluettelo noudetaan tunnuksella K6 LUET **. - K6 on sovellustunnus - LUET tarkoittaa luetteloa - ** tarkoittaa, että asiakkaalle on valmiiksi rekisteröity Oy Samlink Ab:n järjestelmään minkä kortinantajien varoitukset noudetaan Päivitystapahtumat noudetaan tunnuksella K6 kkpp **.

15 OY SAMLINK AB 15 (17) Asiakaspalvelun tuki 4 Välitettävät tiedot - K6 on sovellustunnus - kkpp on se kuukausi ja päivä, jonka päivitystapahtumat haetaan - ** tarkoittaa, että asiakkaalle on valmiiksi rekisteröity Oy Samlink Ab:n järjestelmään minkä kortinantajien varoituksia noudetaan Mikäli liikkeen käytössä oleva maksupäätejärjestelmä ei pysty noutamaan varoitustietoja käyttämällä **-parametria, voidaan varoitustiedot noutaa kirjainparametrejä käyttämällä. Näissä poikkeustapauksissa on otettava yhteyttä Oy Samlink Ab:hen. American Express ei julkaise varoitustietoja konekielisenä, joten näiden korttien osalta tarkistus suoritetaan korttiyhtiön ohjeistuksen mukaan. Kun maksupäätejärjestelmä otetaan tuotantoon, noudetaan koko varoitusluettelokanta. Päivitystapahtumat on noudettava päivittäin. Ne ovat haettavissa päivityksen jälkeen vielä kuuden (6) pankkipäivän ajan, joten väliin jäänyt päivitys on mahdollista saada ko. päivämäärällä. Esimerkki: Varoitusluettelon nouto Yritys noutaa varoitusluettelon seuraavasti: - kaikki tarvittavat luettelot saadaan tunnuksella K6 LUET ** tai K6 LUET --. Päivitystapahtumien nouto Varoitusluettelo päivitetään esim seuraavasti: - päivitykset noudetaan tunnuksella K ** tai K

16 OY SAMLINK AB 16 (17) Asiakaspalvelun tuki 5 Testaus 5 Testaus Testiaineiston lähetyksissä käytetään yrityskohtaisia testitunnuksia, jolloin lähetetyt maksupäätetapahtumat menevät testitiedostoon, eikä niillä ole vaikutusta yrityksen eikä korttiasiakkaiden rahaliikenteeseen. Testitunnukset saa Oy Samlink Ab:n maksuliikeselvittely -työryhmältä puh (1,17 / min + ppm). Tiedonsiirrossa käytettävä puhelinnumero on testivaiheessa sama kuin tuotantovaiheessakin. Palautetiedot testiaineistosta on noudettavissa samana päivänä klo jälkeen, mikäli testiaineisto on lähetetty ennen klo Myös palautteen nouto on testattava. Varoitustietojen nouto on myös testattava. Myyntipisteen tarvitsemat varoitustiedot voidaan jo testausvaiheessa noutaa **-menettelyllä. Asiasta on sovittava maksuliikeselvittely -työryhmän kanssa. Erillismaksupäätteiden osalta ei ole erillistä testausvaihetta, vaan laitteet ovat heti valmiita otettavaksi tuotantoon.

17 OY SAMLINK AB 17 (17) Asiakaspalvelun tuki 6 Tuotantoon siirtyminen 6 Tuotantoon siirtyminen Yritys voi siirtyä tuotantoon, kun sopimus maksupäätepalvelusta on tehty ja tarvittavat tiedot on syötetty maksupäätteeseen: Palvelutunnus on numeroinen ja se muodostetaan asiakkaan ly-tunnuksesta, henkilötunnuksesta tai pankin antamasta ns. keinotekoisesta ly-tunnuksesta sekä 3- merkkisestä tarkenteesta. Palvelutunnus on merkitty maksupäätteen liittymisilmoitukselle ja se pitää syöttää maksupäätteelle liittymisilmoituksella olevassa muodossa. Linjatunnus on merkitty linjasiirron liittymisilmoitukselle Patu-siirtoavaimet ovat kahdessa eri Patu-kuoressa. Siirtoavaimen sukupolvi on merkitty pussin päälle. - Pankin antamassa Patun 1-pussissa on 16-merkkinen 1-siirtoavain - Samlinkin lähettämässä 2-pussissa on 16-merkkinen 2-siirtoavain sekä tarkiste.

Palvelukuvaus. Maksupääte

Palvelukuvaus. Maksupääte Palvelukuvaus Maksupääte 15.11.2012 Sisällysluettelo 1 Yleistä...3 2 Käsittely...3 2.1 Aineiston muodostaminen...3 2.2 Aineiston lähetys pankkiin...3 2.3 Aineiston tarkistus pankissa...3 2.4 Lähetyksen

Lisätiedot

PANKKILINJAN TESTITUNNUKSET

PANKKILINJAN TESTITUNNUKSET PANKKILINJAN TESTITUNNUKSET 2 Sisällysluettelo SISÄLLYSLUETTELO...2 TESTAUS...3 TESTIYMPÄRISTÖT...3 TESTITILIT...3 TESTITUNNUKSET JA AVAIMET...3 AINEISTOJEN TESTAUS...4 TILIOTTEEN TESTAUS...5 SALDO- JA

Lisätiedot

OHJEET LIIKEPAIKOILLE

OHJEET LIIKEPAIKOILLE OHJEET LIIKEPAIKOILLE DINERS CLUB -KORTIN TUNNISTAMINEN Yhteistä kaikille Diners Club -korteille on vasemmassa yläkulmassa oleva Diners Clubin logo. Kortin etupuolelle on kohopainettu kortin numero, kortinhaltijan

Lisätiedot

OHJEET LIIKEPAIKOILLE

OHJEET LIIKEPAIKOILLE OHJEET LIIKEPAIKOILLE DINERS CLUB -KORTIN TUNNISTAMINEN Yhteistä kaikille Diners Club -korteille on vasemmassa yläkulmassa oleva Diners Clubin logo. Kortin etupuolelle on kohopainettu kortin numero, kortinhaltijan

Lisätiedot

IBAN-tilinumeroiden laskenta ja tarkistus. Palvelukuvaus

IBAN-tilinumeroiden laskenta ja tarkistus. Palvelukuvaus IBAN-tilinumeroiden laskenta ja tarkistus Palvelukuvaus Sisällys 1 Palvelun toiminta... 3 2 IBAN tilinumeroiden laskenta ja tarkistus Suomen tileillä... 3 IBAN-tilinueroiden laskenta ja tarkistusta tarjotaan

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE Lumo-maksupääteratkaisu Ingenico IPP350 sirupääte

KÄYTTÖOHJE Lumo-maksupääteratkaisu Ingenico IPP350 sirupääte KÄYTTÖOHJE Lumo-maksupääteratkaisu Ingenico IPP350 sirupääte SISÄLTÖ 1. Sirupääte... 3 2. Maksukorttitapahtuma... 4 2.1 Tapahtumatyypin valinta (siru/juova tai näppäily)... 4 2.2 Maksukorttitapahtuma sirulla...

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE Luottokunnan maksupääteratkaisu Ingenico ML-30 sirupääte

KÄYTTÖOHJE Luottokunnan maksupääteratkaisu Ingenico ML-30 sirupääte KÄYTTÖOHJE Luottokunnan maksupääteratkaisu Ingenico ML-30 sirupääte SISÄLTÖ 1. Sirupääte... 3 2. Maksukorttitapahtuma... 4 2.1 Tapahtumatyypin valinta (siru/juova tai näppäily)...4 2.2 Maksukorttitapahtuma

Lisätiedot

Pankkiyhteys Käyttäjän ohje

Pankkiyhteys Käyttäjän ohje Oy Samlink Ab 16.3.2016 Pankkiyhteys Käyttäjän ohje 2 (15) Sisällysluettelo 1 PANKKIYHTEYS... 4 1.1 ASIAKKAAN TUNNISTUS... 4 1.2 PALVELUAJAT... 4 1.3 ASIAKKAAN VASTUUT JA VELVOLLISUUDET... 5 1.4 YHTEYDET...

Lisätiedot

SEPA - muutoksia pienille ja keskisuurille yrityksille

SEPA - muutoksia pienille ja keskisuurille yrityksille SEPA - muutoksia pienille ja keskisuurille yrityksille Yleiset toimenpiteet SEPAan siirtymiseksi Käy läpi yrityksen käyttämät maksamiskanavat (verkkopankki, pankkiyhteysohjelma, jne) ja ohjelmistot, joissa

Lisätiedot

OP-POHJOLA-RYHMÄN IBAN-MUUNTOPALVELU. Maksuliikepalvelut

OP-POHJOLA-RYHMÄN IBAN-MUUNTOPALVELU. Maksuliikepalvelut OP-POHJOLA-RYHMÄN IBAN-MUUNTOPALVELU Maksuliikepalvelut Asiakas- ja sovellusohje Elokuu 2009 Maksuliikepalvelut 2 (8) Johdanto... 3 IBAN-MUUNTOPALVELUN TOIMINTA... 4 KÄYTTÖÖNOTTO... 4 Sopimukset... 4 Palvelukohtaiset

Lisätiedot

KONEKIELINEN TILIOTE OHJE

KONEKIELINEN TILIOTE OHJE KONEKIELINEN TILIOTE OHJE 6.4.2011 OY SAMLINK AB OHJE 2 (10) Sisällysluettelo 6.4.2011 Sisällysluettelo 1 Konekielinen tiliote... 3 2 Tiliotteen perustietue... 3 3 Tapahtuman/Ilmoitustapahtuman perustietue...

Lisätiedot

RAHAXI Hypercom T2100

RAHAXI Hypercom T2100 RAHAXI Hypercom T2100 Käyttäjän Opas 1 SISÄLLYSLUETTELO... 1 1. RAHAXI PROCESSING OY... 2 1.1. Rahaxi-palvelu... 2 1.2. Yhteystiedot... 2 2. HYPERCOM T2100 MAKSUPÄÄTE... 3 2.1. Pakkauksen purkaminen...

Lisätiedot

Saapuvat viitemaksut Palvelukuvaus

Saapuvat viitemaksut Palvelukuvaus Saapuvat viitemaksut Palvelukuvaus Sisällys 1 Yleiskuvaus... 3 2 Käyttöönotto... 3 2.1 Sopimus... 3 2.2 Testaus ja testitunnukset... 3 2.3 Käytön aloittaminen... 3 3 Viitemaksujen tapahtumaluettelo...

Lisätiedot

1.1 Maksupäätteen kytkeminen 2 1.2 Yhteyden testaus 3

1.1 Maksupäätteen kytkeminen 2 1.2 Yhteyden testaus 3 SISÄLLYS: 1. ENNEN KÄYTTÖÖNOTTOA 1.1 Maksupäätteen kytkeminen 2 1.2 Yhteyden testaus 3 2. TAPAHTUMAT 2.1 Maksutapahtuman teko sirulla 4 2.2 Maksutapahtuman teko juovalla 6 2.3 Offline tapahtuman teko 7

Lisätiedot

Perustamisilmoitus Liite lomakkeeseen Y1 Keskinäinen vakuutusyhtiö / julkinen keskinäinen vakuutusyhtiö / vakuutusyhdistys

Perustamisilmoitus Liite lomakkeeseen Y1 Keskinäinen vakuutusyhtiö / julkinen keskinäinen vakuutusyhtiö / vakuutusyhdistys YHTIÖN / YHDISTYKSEN TOIMINIMI PERUSTAMISKIRJAN / PERUSTAMISKOKOUKSEN PÄIVÄMÄÄRÄ YHTIÖ- / YHDISTYSJÄRJESTYKSEN VAHVISTAMISPÄIVÄMÄÄRÄ POHJARAHASTO Pohjarahaston määrä Pohjarahaston enimmäismäärä Pohjarahastosta

Lisätiedot

EMV-MAKSUPÄÄTEJÄRJESTELMÄ TOIMINNALLINEN KUVAUS 21.10.2011 / V 4.2

EMV-MAKSUPÄÄTEJÄRJESTELMÄ TOIMINNALLINEN KUVAUS 21.10.2011 / V 4.2 2(20) Sisällysluettelo: 1 JOHDANTO... 3 2 KÄSITTEET... 4 3 Maksupäätejärjestelmä... 7 4 Sopimukset ja hyväksyttävät kortit... 7 5 Korttien tunnistaminen ja aitouden varmistaminen... 8 6 OSTO- JA KÄTEISNOSTOTAPAHTUMA...

Lisätiedot

ASIAKASRAHAHUOLTO LASKENTAKESKUKSESSA. Asiakasohje

ASIAKASRAHAHUOLTO LASKENTAKESKUKSESSA. Asiakasohje ASIAKASRAHAHUOLTO LASKENTAKESKUKSESSA ASIAKASRAHAHUOLTO LASKENTAKESKUKSESSA 2 (8) ASIAKASRAHAHUOLTO LASKENTAKESKUKSESSA Tässä ohjeessa on kuvattu osuuspankin tarjoaman rahahuoltopalvelun käytännön toimenpiteitä

Lisätiedot

PINS MasterCard -koulutusmateriaali. Vain myyjän käyttöön

PINS MasterCard -koulutusmateriaali. Vain myyjän käyttöön PINS MasterCard -koulutusmateriaali Vain myyjän käyttöön 2 PINS MasterCard PINS-ohjelman lippulaiva! Pinssejä kahdesti, kun asiakas maksaa PINS MasterCard -kortilla! PINS-kumppanin myöntämät pinssit Lisäksi

Lisätiedot

Maksun tietosisällöstä välitetään vain tämän kuvauksen mukaiset tiedot. Palvelu perustuu laskutuksessa käytettävään viitenumeroon.

Maksun tietosisällöstä välitetään vain tämän kuvauksen mukaiset tiedot. Palvelu perustuu laskutuksessa käytettävään viitenumeroon. SAAPUVAT VIITEMAKSUT PALVELUKUVAUS Versio 2.1 / 20.08.2007 1 (5) Sisällysluettelo 1 Yleistä... 1 2 Palvelun toiminta... 1 3 Aineiston sisältö... 1 4 Tiedoston rakenne... 2 4.1 Erätietue... 2 4.2 Tapahtumatietue...

Lisätiedot

Miten SEPA-uudistus vaikuttaa kortilla maksamiseen yrittäjän näkökulmasta? Hanna Willner 15.11.2010

Miten SEPA-uudistus vaikuttaa kortilla maksamiseen yrittäjän näkökulmasta? Hanna Willner 15.11.2010 Miten SEPA-uudistus vaikuttaa kortilla maksamiseen yrittäjän näkökulmasta? Hanna Willner 15.11.2010 SEPA:n lähtökohdat Yhtenäinen euromaksualue tekee EU:n sisämarkkinoista ja yhteisestä valuutasta entistä

Lisätiedot

LASKUTTAJAILMOITUKSEN TEKO- OHJELMA V.2.0. Käyttöohje 2013

LASKUTTAJAILMOITUKSEN TEKO- OHJELMA V.2.0. Käyttöohje 2013 LASKUTTAJAILMOITUKSEN TEKO- OHJELMA V.2.0 Käyttöohje 2013 19.2.2013 1 Laskuttajailmoituksen teko-ohjelma v.2.0 Sisällysluettelo 1 Laskuttajailmoitusohjelma... 2 2 Laskuttajailmoituksen tekeminen... 2 3

Lisätiedot

Palvelu- ja tietuekuvaus Tilinumeroiden IBAN-laskenta ja tilin voimassaolon tarkistus

Palvelu- ja tietuekuvaus Tilinumeroiden IBAN-laskenta ja tilin voimassaolon tarkistus Palvelu- ja tietuekuvaus Tilinumeroiden IBAN-laskenta ja tilin voimassaolon tarkistus 5..202 Palvelu on tarkoitettu tilin IBAN-tilinumero laskentaan sekä tilinumeroiden voimassaolon tarkistamiseen. Palvelua

Lisätiedot

Tilastotietoja pankkien maksujärjestelmistä Suomessa 2001-2010 1.4.2011

Tilastotietoja pankkien maksujärjestelmistä Suomessa 2001-2010 1.4.2011 Tilastotietoja pankkien maksujärjestelmistä Suomessa 21-21 1.4.211 TILASTOTIETOJA PANKKIEN MAKSUJÄRJESTELMISTÄ SUOMESSA 21-21 MAKSUJENVÄLITYS Siirrot 1 Pankkien maksujenvälitys ja konekielisyysaste 2 Konekieliset

Lisätiedot

Saapuvien valuuttamaksujen ennakkotiedot Palvelukuvaus

Saapuvien valuuttamaksujen ennakkotiedot Palvelukuvaus Saapuvien valuuttamaksujen ennakkotiedot Palvelukuvaus Sisällys 1 Yleiskuvaus... 3 1.1 Palvelun edut... 3 1.2 Aikataulu... 3 1.3 Virhetilanteet ja yhteydenotto... 3 2 Palvelusopimus ja käyttöönotto...

Lisätiedot

PANKKIYHTEYS. Käyttäjän ohje 19.12.2011. Copyright OY SAMLINK AB

PANKKIYHTEYS. Käyttäjän ohje 19.12.2011. Copyright OY SAMLINK AB PANKKIYHTEYS Käyttäjän ohje OY SAMLINK AB PANKKIYHTEYS 2 (19) Sisällysluettelo Sisällysluettelo 1 Pankkiyhteys... 3 2 Tiliotepalvelu... 7 3 Lähtevät maksut... 8 4 Saapuvat viitemaksut (ent. Konekielinen

Lisätiedot

BlueCommerce Käyttöohje

BlueCommerce Käyttöohje 1(16) BlueCommerce Käyttöohje Author: Verifone Finland Oy Date: Pages: 16 2(16) Sisältö: 1. Palveluun kirjautuminen... 3 1.1. Yleistä... 3 1.2. Unohtunut salasana... 4 1.3. Palvelun etusivu... 4 2. Ennen

Lisätiedot

Taloushallinto verkkoliiketoiminnassa

Taloushallinto verkkoliiketoiminnassa Taloushallinto verkkoliiketoiminnassa Kaupan Liiton Verkkokauppakoulutus 7.11.2013 Satu Norema Sovelluskonsultti ProCountor International Oy Esityksen sisältö Sähköinen taloushallinto Verkkokaupan liittäminen

Lisätiedot

PÄIVÄKASSATILITYKSET LASKENTAKESKUKSESSA

PÄIVÄKASSATILITYKSET LASKENTAKESKUKSESSA PÄIVÄKASSATILITYKSET LASKENTAKESKUKSESSA TILITYSTEN TEKEMINEN Tässä ohjeessa on kuvattu osuuspankin tarjoaman rahahuoltopalvelun käytännön toimenpiteitä euromääräisten päiväkassatilitysten tekemisen ja

Lisätiedot

KAUPAN LIITON EU-DIREKTIIVIAAMU 31.5.2013

KAUPAN LIITON EU-DIREKTIIVIAAMU 31.5.2013 KAUPAN LIITON EU-DIREKTIIVIAAMU 31.5.2013 Ratkaisut EU-direktiivin mukana tuomiin muutostarpeisiin Suomen Maksuturva Oy Mikael Smeds, toimitusjohtaja Puhujasta lyhyesti Kauppatieteiden maisteri (KTM),

Lisätiedot

Sähköisten aineistojen välityspalvelu (Liite 2)

Sähköisten aineistojen välityspalvelu (Liite 2) Sähköisten aineistojen välityspalvelu (Liite 2) 1. Nykytila...2 1.1 Ostolaskut...2 1.2 Myyntilaskut (tulostuspalvelu)...2 1.3 Palkkalaskelmat (tulostuspalvelu)...2 2. Tavoitetila...2 2.1 Sähköisten ostolaskujen

Lisätiedot

PARAVANT REITTi-VARMENNUSPALVELU Yleinen palvelukuvaus

PARAVANT REITTi-VARMENNUSPALVELU Yleinen palvelukuvaus 1 (7) PARAVANT REITTi-VARMENNUSPALVELU Yleinen palvelukuvaus 18.04.2005 2 (7) Sisällysluettelo 1 REITTi -varmmennuspalvelun palvelukuvaus... 3 1.1 REITTi -varmennuspalvelu... 3 2 Tekninen toteutus... 4

Lisätiedot

Saldo ja tapahtumaote. Palvelukuvaus

Saldo ja tapahtumaote. Palvelukuvaus Saldo ja tapahtumaote Palvelukuvaus Marraskuu 204 Sisällysluettelo Saldon ja tapahtumien kysely... 2 Tilinumero... 2 Saldokyselyn vastaus... 2 Tapahtumaotteen sisältö... 2 Tiedostojen nouto... 2 Eräsiirron

Lisätiedot

Perustamisilmoitus Liite lomakkeeseen Y1 Ulkomaisen elinkeinonharjoittajan sivuliike

Perustamisilmoitus Liite lomakkeeseen Y1 Ulkomaisen elinkeinonharjoittajan sivuliike Perustamisilmoitus Liite lomakkeeseen Y1 Ulkomaisen elinkeinonharjoittajan sivuliike 3 TOIMINIMI ELINKEINONHARJOITTAJA Toiminimi Oikeudellinen muoto elinkeinonharjoittajan kotimaan kielellä Valtio, jonka

Lisätiedot

VERKKOPANKKILINKKI. Turvallinen linkki verkkopankista pankin ulkopuoliseen palveluun. Palvelun kuvaus ja palveluntarjoajan

VERKKOPANKKILINKKI. Turvallinen linkki verkkopankista pankin ulkopuoliseen palveluun. Palvelun kuvaus ja palveluntarjoajan VERKKOPANKKILINKKI Turvallinen linkki verkkopankista pankin ulkopuoliseen palveluun Palvelun kuvaus ja palveluntarjoajan ohje Kuvaus v1.2 1 (1) Sisällysluettelo 1 Verkkopankkilinkin kuvaus... 1 1.1 Yleiskuvaus...

Lisätiedot

- Varaukselle, jolloin saadaan kaikki varaukselle tulostetut laskut ja niille tulleet suoritukset.

- Varaukselle, jolloin saadaan kaikki varaukselle tulostetut laskut ja niille tulleet suoritukset. 7. MYYNTIRESKONTRA 7.1. Laskukysely voidaan tehdä: - Varaukselle, jolloin saadaan kaikki varaukselle tulostetut laskut ja niille tulleet suoritukset. - Laskun numerolle: tulos on sama kuin varaukselle

Lisätiedot

Pankin rooli toimivassa verkkokaupassa. 26/02/2013 Maija Rinttilä

Pankin rooli toimivassa verkkokaupassa. 26/02/2013 Maija Rinttilä Pankin rooli toimivassa verkkokaupassa 26/02/2013 Maija Rinttilä Maksutapoja verkkokauppaan Visa/MasterCard kortit Nordean Kauppiaspalvelu Pankkien verkkomaksupainikkeet Nordean e-maksu Nettiluotto Nordea

Lisätiedot

Rahaxi Thyron maksupääte pikaohje

Rahaxi Thyron maksupääte pikaohje Rahaxi Processing Oy Asiakaspalvelu puh. 09-612 0730 Versio 1.0, 12.10.2006 1 Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo... 1 2 Maksupäätteen käynnistys... 2 3 Yleiset toiminnot... 2 3.1 Valikoiden selaus...

Lisätiedot

Taloushallinto verkkoliiketoiminnassa

Taloushallinto verkkoliiketoiminnassa Taloushallinto verkkoliiketoiminnassa Kaupan Liiton Verkkokauppakoulutus 24.10.2012 Tanja Kaisaniemi Palvelujohtaja, konsultointi ProCountor International Oy Esityksen sisältö Perinteinen vs. sähköinen

Lisätiedot

Sähköisen äänestyksen pilotti

Sähköisen äänestyksen pilotti 08.02.2008 1 (26) Käyttötapausmalli Oikeusministeriö Vaalitietojärjestelmät 08.02.2008 2 (26) 1 Käyttötapaukset...3 1.1 Käyttötapaus: Vaalin perustaminen...4 1.1.1 Käyttötapauksen sanallinen kuvaus...4

Lisätiedot

TALOUSVALIOKUNTA KANSALLISILLE PANKEILLE TASAPUOLISET TOIMINTAEDELLYTYKSET SIIRTOHINNAT SÄILYTTÄMÄLLÄ

TALOUSVALIOKUNTA KANSALLISILLE PANKEILLE TASAPUOLISET TOIMINTAEDELLYTYKSET SIIRTOHINNAT SÄILYTTÄMÄLLÄ TALOUSVALIOKUNTA KANSALLISILLE PANKEILLE TASAPUOLISET TOIMINTAEDELLYTYKSET SIIRTOHINNAT SÄILYTTÄMÄLLÄ Kirsi Klepp 20.11.2015 1 SIIRTOHINNAN MAKSAA KORTTITAPAHTUMIEN VASTAANOTTAJA KORTINMYÖNTÄJÄLLE Kortinhaltija

Lisätiedot

KAUPPIAS-EXTRANETIN KÄYTTÖOHJE

KAUPPIAS-EXTRANETIN KÄYTTÖOHJE 1 (16) KAUPPIAS-EXTRANETIN KÄYTTÖOHJE Kirjautuminen Kauppias-extranettiin Kirjoita internet-selaimesi osoitteeksi: www.pohjola.fi/rahoitusverkkopalvelut. Kyseinen osoite kannattaa tallentaa tietokoneellesi

Lisätiedot

Perustamisilmoitus Liite lomakkeeseen Y1 Osuuskunta / osuuspankki

Perustamisilmoitus Liite lomakkeeseen Y1 Osuuskunta / osuuspankki TOIMINIMI PERUSTAMISSOPIMUKSEN PÄIVÄMÄÄRÄ OSUUS, OSAKEPÄÄOMA JA OSAKKEET SEKÄ MUUTA JÄSENYYTEEN LIITTYVÄÄ ILMOITETTAVAA (täytä tarvittaessa) Osuus Osuuden nimellisarvo (jos on) Osakepääoma ja osakkeet

Lisätiedot

Sopimus Espoon Omahoitopalvelun käytöstä

Sopimus Espoon Omahoitopalvelun käytöstä 1 (5) Sopimus Espoon Omahoitopalvelun käytöstä Espoon kaupungin Terveyspalvelut tarjoaa asiakkailleen sähköisiä terveyspalveluita Internetin kautta Omahoitopalvelun (Terveyskansion) välityksellä. Palvelu

Lisätiedot

Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus

Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Minun Maatilani ohjelmiston palvelusopimus 23.12.2015 Page 1 of 5 Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Sisältö Käsitteet Tämä asiakirja on oikeudellisesti sitova sopimus

Lisätiedot

Ohje EmvCard -ohjelmistoon tehtävistä asetusmuutoksista OP-korttitilityspalvelun siirtyessä OP-Pohjolan lisensseille

Ohje EmvCard -ohjelmistoon tehtävistä asetusmuutoksista OP-korttitilityspalvelun siirtyessä OP-Pohjolan lisensseille Ohje 1 Ohje EmvCard -ohjelmistoon tehtävistä asetusmuutoksista OP-korttitilityspalvelun siirtyessä OP-Pohjolan lisensseille Nets Oy Helsinki 00050 Puh. +358 9 696 41 www.ntes.fi Y-tunnus Nets etunimi.sukunimi@nets.eu

Lisätiedot

Request for Transfer Kansainvälinen maksutoimeksiantopalvelu. Palvelukuvaus

Request for Transfer Kansainvälinen maksutoimeksiantopalvelu. Palvelukuvaus Request for Transfer Kansainvälinen maksutoimeksiantopalvelu Palvelukuvaus Tammikuu 2017 Sisällysluettelo 1 Request for Transfer palvelu... 2 2 Sopimus ja testaus... 2 2.1 Sopimus... 2 2.2 Testaus... 3

Lisätiedot

Palvelukuvaus XML - tiliraportointi

Palvelukuvaus XML - tiliraportointi Palvelukuvaus XML - tiliraportointi 6.10.2016 Sisällysluettelo 1 XML-tiliraportointi... 3 1.1 Yleistä... 3 1.2 XML-tiliraportointipalvelut... 3 1.2.1 XML-saldokysely (camt.052)... 3 1.2.2 XML-tapahtumakysely

Lisätiedot

NORDEAN WEB SERVICES YHTEYDEN KÄYTTÖÖNOTTO

NORDEAN WEB SERVICES YHTEYDEN KÄYTTÖÖNOTTO 1 (11) NORDEAN WEB SERVICES YHTEYDEN KÄYTTÖÖNOTTO Sisältö 1 Web Services yhteyskanavan käyttöönotto... 1 2 Web Services varmenteiden tallennus... 2 2.1 Käyttäjätunnuksen tallennus Maksuliikenne-ohjelmistoon...

Lisätiedot

PERUSTAMISKIRJAN / PERUSTAMISSOPIMUKSEN / SÄÄNTÖJEN ALLEKIRJOITUS- TAI VAHVISTUSPÄIVÄMÄÄRÄ (ks. yritysmuodon mukainen ohje)

PERUSTAMISKIRJAN / PERUSTAMISSOPIMUKSEN / SÄÄNTÖJEN ALLEKIRJOITUS- TAI VAHVISTUSPÄIVÄMÄÄRÄ (ks. yritysmuodon mukainen ohje) Perustamisilmoitus Liite lomakkeeseen Y1 Asumisoikeusyhdistys / asukashallintoalue / eurooppalainen taloudellinen etuyhtymä / muualla rekisteröidyn etuyhtymän Suomessa oleva toimipaikka / hypoteekkiyhdistys

Lisätiedot

Solve laskutuksen perusteet

Solve laskutuksen perusteet Solve laskutus Sivu 1 Solve laskutuksen perusteet Ominaisuudet Solve on laskutusohjelma joka soveltuu niin tavalliseen yksittäisten laskutuksen hoitoon kuin toistuvien veloitusten (esim. vuokrat ja jäsenmaksut)

Lisätiedot

OPAS RESURS BANKIN YRITYSPALVELUIHIN

OPAS RESURS BANKIN YRITYSPALVELUIHIN OPAS RESURS BANKIN YRITYSPALVELUIHIN www.resursbank.fi OTA YHTEYTTÄ YHTEYSTIEDOT LIIKKEILLE Osasto Puhelin Aukioloajat Milloin Luottolinja (09) 622 4309 ma pe klo 8 21 la 9 18, su 12 18 Yleisnumero luoton

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE YOMANI XR 1 (9) POPLATEK OY / 201412. Yomani XR maksupäätteen käyttöohje. Poplatek Oy

KÄYTTÖOHJE YOMANI XR 1 (9) POPLATEK OY / 201412. Yomani XR maksupäätteen käyttöohje. Poplatek Oy KÄYTTÖOHJE YOMANI XR 1 (9) Yomani XR maksupäätteen käyttöohje Poplatek Oy KÄYTTÖOHJE YOMANI XR 2 (9) SISÄLLYSLUETTELO 1. Yomani XR- maksupäätteen käyttöönotto... 3 1.2 Pakkauksen sisältö... 3 1.3 Maksupäätteen

Lisätiedot

HALLITUKSEN ESITYS EDUSKUNNALLE LAEIKSI MAKSULAITOSLAIN, MAKSUPALVELULAIN SEKÄ FINANSSIVALVONNASTA ANNETUN LAIN MUUTTAMISESTA HE 115/2015

HALLITUKSEN ESITYS EDUSKUNNALLE LAEIKSI MAKSULAITOSLAIN, MAKSUPALVELULAIN SEKÄ FINANSSIVALVONNASTA ANNETUN LAIN MUUTTAMISESTA HE 115/2015 Lausunto 1 (2) Klepp Kirsi EDUSKUNNAN TALOUSVALIOKUNNALLE HALLITUKSEN ESITYS EDUSKUNNALLE LAEIKSI MAKSULAITOSLAIN, MAKSUPALVELULAIN SEKÄ FINANSSIVALVONNASTA ANNETUN LAIN MUUTTAMISESTA HE 115/2015 Finanssialan

Lisätiedot

Määräykset ja ohjeet Finanssipalvelujen tarjoamisessa noudatettavat menettelytavat Dnro Antopäivä Voimaantulopäivä FINANSSIVALVONTA Lisätietoja

Määräykset ja ohjeet Finanssipalvelujen tarjoamisessa noudatettavat menettelytavat Dnro Antopäivä Voimaantulopäivä  FINANSSIVALVONTA Lisätietoja Määräykset ja ohjeet Finanssipalvelujen tarjoamisessa noudatettavat menettelytavat Dnro 4/01.00/2011 Antopäivä 15.12.2012 Voimaantulopäivä 1.1.2013 FINANSSIVALVONTA puh. 010 831 51 faksi 010 831 5328 etunimi.sukunimi@finanssivalvonta.fi

Lisätiedot

1. Työaikapankkia koskevia määritelmiä

1. Työaikapankkia koskevia määritelmiä OHJE TYÖAIKAPANKKIJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖNOTTOON SUUNNITTELU- JA KONSULTTIALALLA Suunnittelu- ja konsulttitoimistojen liitto SKOL ry, Arkkitehtitoimistojen liitto ATL ry, Toimihenkilöunioni TU ry ja Ylemmät

Lisätiedot

Solve laskutus ja verkkolaskutus

Solve laskutus ja verkkolaskutus Solve laskutus Sivu 1 Solve laskutus ja verkkolaskutus Tässä ohjeessa on ohjeet Solven asetusten teosta, aineistojen muodostamisesta ja palautteiden käsittelystä sekä ohjeet suoraveloitettavien asiakkaiden

Lisätiedot

Sulautuminen / Jakautuminen Liite lomakkeeseen Y4 Osakeyhtiö / julkinen osakeyhtiö

Sulautuminen / Jakautuminen Liite lomakkeeseen Y4 Osakeyhtiö / julkinen osakeyhtiö TOIMINIMI (täyttäkää aina) Sulautumisen vastaanottava yhtiö / Jakautuva yhtiö / Kombinaatiosulautumisessa syntyvä yhtiö Yhtiön nimi Y-tunnus Sulautuvat yhtiöt / Jakautumisen vastaanottavat yhtiöt / Perustettavat

Lisätiedot

Palvelukuvaus 1.0 Monipuoliset maksutavat verkkokauppaan Joustavat tilitykset ja raportointi

Palvelukuvaus 1.0 Monipuoliset maksutavat verkkokauppaan Joustavat tilitykset ja raportointi emaksut Palvelukuvaus 1.0 Monipuoliset maksutavat verkkokauppaan Joustavat tilitykset ja raportointi Sisällys Yleistä emaksut-palvelusta... 1 Näin emaksut toimii verkkokaupassa... 1 Maksutavat... 2 Liiketoiminnan

Lisätiedot

Visma Monipankki. Kattava maksuliikenneohjelma

Visma Monipankki. Kattava maksuliikenneohjelma Visma Monipankki Kattava maksuliikenneohjelma Visma Monipankki Visma Monipankki on kattava maksuliikenneohjelma pk-yritysten tarpeisiin. Se on selkeä ja helppokäyttöinen Windows-ohjelmisto, jolla hallitset

Lisätiedot

Tikon Kirjanpito Tikon Kirjanpito

Tikon Kirjanpito Tikon Kirjanpito 27.11.2017 1 (16) Tikon Kirjanpito etasku 27.11.2017 2 (16) 1 Liittymäaineisto... 3 2 Lisenssit... 3 3 Toiminnon kuvaus... 3 4 Käyttöönotto... 4 4.1 SFTP-tunnukset... 4 4.2 Hakemisto... 4 4.3 Siirtoasetus...

Lisätiedot

1 (1) 2.5.2014. Maksujärjestelmät. Sisällysluettelo

1 (1) 2.5.2014. Maksujärjestelmät. Sisällysluettelo Laskuttajailmoituksen teko-ohjelma v.2.0 käyttöohje 2014 1 (1) Sisällysluettelo 1 Laskuttajailmoitusohjelma... 1 2 Laskuttajailmoituksen lähetys... 1 3 Laskuttajailmoituksen tekeminen... 1 4 Laskuttajailmoitusohjelman

Lisätiedot

Ingenico iwl250 3G. Käyttöohje

Ingenico iwl250 3G. Käyttöohje Ingenico iwl250 3G Käyttöohje Nets Oy:n maksupääte Ingenico iwl250 3G Kiitos, että valitsit Nets Oy:n maksupäätteen. Olemme pyrkineet tekemään siitä mahdollisimman helppokäyttöisen. Myös tämä käyttöohje

Lisätiedot

KASÖÖRI.NET RAHAXI OTI LIITTYMÄ. Versio 2007 R2 (2.1) Copyright PS Software Oy 2006-2007 All Rights Reserved Sivu 1

KASÖÖRI.NET RAHAXI OTI LIITTYMÄ. Versio 2007 R2 (2.1) Copyright PS Software Oy 2006-2007 All Rights Reserved Sivu 1 KASÖÖRI.NET RAHAXI OTI LIITTYMÄ Versio 2007 R2 (2.1) Copyright PS Software Oy 2006-2007 All Rights Reserved Sivu 1 Sisällysluettelo SISÄLLYSLUETTELO 2 ASENNUS JA KÄYTTÖÖNOTTO 4 Yleistä 4 Ennen asennusta

Lisätiedot

1 (4) 28.11.08. Maksujärjestelmät. Sisällysluettelo

1 (4) 28.11.08. Maksujärjestelmät. Sisällysluettelo Finvoice. Palvelukuvaus 28..2008 (4) 28..08 Sisällysluettelo Finanssialan keskusliiton suosituksen mukaisen Fincoice-sanoman yleisperiaatteet... Taustaa... 2 Mikä on Finvoice... Kuluttajan e-lasku... 2

Lisätiedot

Sirulliset maksukortit ja niiden käyttö potilaan monipalvelupäätteessä

Sirulliset maksukortit ja niiden käyttö potilaan monipalvelupäätteessä Sirulliset maksukortit ja niiden käyttö potilaan monipalvelupäätteessä Arno Ekström Diplomityöseminaari 16.2.2010 Työn valvoja: Harri Haanpää Työ tehty Miratel Oy:lle Sisältö Työn tausta ja tavoitteet

Lisätiedot

1. kausi: 1.1. 30.6. 31.8. mennessä 2. kausi: 1.7. 31.12. 31.1. mennessä

1. kausi: 1.1. 30.6. 31.8. mennessä 2. kausi: 1.7. 31.12. 31.1. mennessä Etelä-Suomen maakuntien EU-yksikkö Päijät-Hämeen liitto Päivitetty: 30.3.2009 (korvaa ohjeen 30.12.2008) OHJEITA YHTEISHANKKEEN HALLINNOIJALLE: YHTEISHANKKEEN SEURANTALOMAKE EURA 2007 -JÄRJESTELMÄSSÄ Osatoteuttajat

Lisätiedot

OPAS VERKKO- JA KORTTIMAKSUJEN KÄYTTÖÖNOTTAMISEKSI

OPAS VERKKO- JA KORTTIMAKSUJEN KÄYTTÖÖNOTTAMISEKSI OPAS VERKKO- JA KORTTIMAKSUJEN KÄYTTÖÖNOTTAMISEKSI Clover Shop Pro 3 ja Clover Shop Ultrapro 1 -verkkokauppaohjelmistoissa www.clovershop.com Clover Shop on Apilaratas Oy:n rekisteröity tavaramerkki. Tekijänoikeus

Lisätiedot

Solve ja Nordean verkkopankki

Solve ja Nordean verkkopankki Solve laskutus Sivu 1 Solve ja Nordean verkkopankki Alustavat toimenpiteet (nämä tarvitsee tehdä vain kerran): Hakemiston muodostaminen siirrettäville aineistoille Muodostetaan siirtohakemisto tiedostoille:

Lisätiedot

VERKKOKAUPAN TOIMITUS EHDOT

VERKKOKAUPAN TOIMITUS EHDOT VERKKOKAUPAN TOIMITUS EHDOT Devoca Oy:n verkkokaupan toimitusehdot Kaupan osapuolet Hinnat Toimitusaika Näitä toimitusehtoja sovelletaan Devoca Oy:n (myyjä) ja asiakkaan väliseen kauppaan asiakkaan tilatessa

Lisätiedot

VIRTA EAZYRBEAK henkilöstöliikuntaetu

VIRTA EAZYRBEAK henkilöstöliikuntaetu VIRTA EAZYRBEAK henkilöstöliikuntaetu Mikä Virta Eazybreak on? Virta Eazybreak Liikuntaseteli on työnantajan tukeman liikunnan toteuttamisen järjestelmä (=henkilöstöliikuntaetu) Virta Eazybreak Liikuntaseteli

Lisätiedot

Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus

Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Sisältö Käsitteet Tämä asiakirja on oikeudellisesti sitova sopimus asiakkaan ja Suomen Maatalouden Laskentakeskus Oy:n välillä.

Lisätiedot

BUSINESS ONLINE TRADE FINANCE KOTI- JA ULKOMAISET PANKKITAKAUKSET

BUSINESS ONLINE TRADE FINANCE KOTI- JA ULKOMAISET PANKKITAKAUKSET BUSINESS ONLINE TRADE FINANCE KOTI- JA ULKOMAISET PANKKITAKAUKSET Danske Bank Trade Finance Danske Bank Oyj Rekisteröity kotipaikka ja osoite Helsinki, Hiililaiturinkuja 2, 00075 DANSKE BANK. Y-tunnus

Lisätiedot

Ingenico ict250. Käyttöohje

Ingenico ict250. Käyttöohje Ingenico ict250 Käyttöohje Nets Oy:n maksupääte Ingenico ict250 Kiitos, että valitsit Nets Oy:n maksupäätteen. Olemme pyrkineet tekemään siitä mahdollisimman helppokäyttöisen. Myös tämä käyttöohje on pidetty

Lisätiedot

OP-POHJOLAN WEB SERVICES YHTEYDEN KÄYTTÖÖNOTTO

OP-POHJOLAN WEB SERVICES YHTEYDEN KÄYTTÖÖNOTTO 1 (9) OP-POHJOLAN WEB SERVICES YHTEYDEN KÄYTTÖÖNOTTO Sisältö 1 Web Services yhteyskanavan käyttöönotto... 1 2 Web Services varmenteiden tallennus... 2 2.1 Käyttäjätunnuksen tallennus Maksuliikenne-ohjelmistoon...

Lisätiedot

Kuluttajan e-lasku, e-laskujen palautteet Laskuttajan palvelukuvauksen liite

Kuluttajan e-lasku, e-laskujen palautteet Laskuttajan palvelukuvauksen liite Kuluttajan e-lasku, e-laskujen palautteet Laskuttajan palvelukuvauksen liite Muutoshistoria Versio Päiväys Muutos 1.0 28.12.201 Sisällys 1 Yleistä... 4 2 Palautteet... 4 Kuluttajan e-lasku, e-laskujen

Lisätiedot

RAHAXI Hypercom T4220. Käyttöohje

RAHAXI Hypercom T4220. Käyttöohje RAHAXI Hypercom T4220 Käyttöohje 1 Sisällysluettelo: 1 RAHAXI PROCESSING OY... 3 1.1 Rahaxi-palvelu... 3 1.2 Yhteystiedot... 3 2 HYPERCOM T4220 MAKSUPÄÄTE... 4 2.1 Pakkauksen purkaminen... 4 2.2 Maksupäätteen

Lisätiedot

Mitä tarkoittaa SEPA, yhtenäinen euromaksualue? Miten SEPA vaikuttaa yrittäjän liiketoimintaan? Miten yritys valmistautuu SEPAan?

Mitä tarkoittaa SEPA, yhtenäinen euromaksualue? Miten SEPA vaikuttaa yrittäjän liiketoimintaan? Miten yritys valmistautuu SEPAan? Tervetuloa! Tilaisuuden aiheet Mitä tarkoittaa SEPA, yhtenäinen euromaksualue? Miten SEPA vaikuttaa yrittäjän liiketoimintaan? Tilisiirrot, maksukortit, e-laskut Miten yritys valmistautuu SEPAan? Taloushallinnon

Lisätiedot

Sepa-muutokset Tilituki Pro -ohjelmassa

Sepa-muutokset Tilituki Pro -ohjelmassa Sepa-muutokset Tilituki Pro -ohjelmassa Tilituki Pro ohjelman varsinainen Sepa-päivitys tehtiin versiossa 2011.2. Siirtymäkauden pankkisiirrot ja joitakin muita Sepa-muutoksia on otettu käyttöön jo aiemmin.

Lisätiedot

Opiskelijana Suomessa tai maailmalla

Opiskelijana Suomessa tai maailmalla Opiskelijana Suomessa tai maailmalla Aalto-yliopisto opiskelijavaihto 8.5.2014 Danske opiskelijoille Danske määrittelee opiskelijoiksi kaikki 18-32 vuotiaat. Opiskelijat saavat Danske Bankista maksuttoman

Lisätiedot

Solve laskutus Sivu 1

Solve laskutus Sivu 1 Solve laskutus Sivu 1 Solve ja Osuuspankkien Kultalinkki versio 6 ohjelman asetukset Ennen asetusten tekoa tulee koneelle olla asennettuna sekä Solve että Kultalinkki -ohjelmat. Perusta ensin Kultalinkkiin

Lisätiedot

Käyttöohje palveluntuottajalle

Käyttöohje palveluntuottajalle Käyttöohje palveluntuottajalle Tarvikkeet Kortinlukija USB-johto Käyttöohje Asennus Kortinlukija kytketään tietokoneeseen USB-johdolla. Kytkennän voi tehdä sekä tietokoneen ollessa päällä että sammutettuna.

Lisätiedot

Hoitosuunnitelmaan on kirjattu tärkeimmät hoidon tavoitteet, omahoitoa, lääkityksiä sekä seurantatutkimuksia koskevat asiat.

Hoitosuunnitelmaan on kirjattu tärkeimmät hoidon tavoitteet, omahoitoa, lääkityksiä sekä seurantatutkimuksia koskevat asiat. OMAHOITO Varkauden kaupunki tarjoaa asiakkailleen sähköisiä terveyspalveluita Omahoidon Terveyskansion välityksellä. Palvelun käyttö edellyttää sopimusta asiakkaan ja Varkauden kaupungin terveyskeskuksen

Lisätiedot

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Tämä ohje on tarkoitettu niille suunnistajille joilla ei ole koskaan ollut nk. lisenssiä. Mikäli sinulla on joskus ollut lisenssi, niin ohjeet Irman käyttöön löytyvät

Lisätiedot

SOPIMUS TEOLLISUUSJÄTEVESIEN JOHTAMISESTA NAANTALIN KAU- PUNGIN VESIHUOLTOLAITOKSEN VIEMÄRIVERKOSTOON.

SOPIMUS TEOLLISUUSJÄTEVESIEN JOHTAMISESTA NAANTALIN KAU- PUNGIN VESIHUOLTOLAITOKSEN VIEMÄRIVERKOSTOON. NAANTALIN KAUPUNKI Vesihuoltolaitos Käsityöläiskatu 2 21100 NAANTALI TEOLLISUUSJÄTEVESISOPIMUS xx.xx.xxxx SOPIMUS TEOLLISUUSJÄTEVESIEN JOHTAMISESTA NAANTALIN KAU- PUNGIN VESIHUOLTOLAITOKSEN VIEMÄRIVERKOSTOON.

Lisätiedot

PERUSTAMISILMOITUS Osakeyhtiö, osuuskunta, säästöpankki, säätiö, yhdistys ja muu yhteisö

PERUSTAMISILMOITUS Osakeyhtiö, osuuskunta, säästöpankki, säätiö, yhdistys ja muu yhteisö Viranomaisen merkintöjä / Y1 PERUSTAMISILMOITUS Osakeyhtiö, osuuskunta, säästöpankki, säätiö, yhdistys ja muu yhteisö Lomakkeella voi ilmoittautua tai hakeutua kaupparekisteriin, säätiörekisteriin, arvonlisäverovelvollisten

Lisätiedot

Business Online Korttipalvelu

Business Online Korttipalvelu Business Online Korttipalvelu Yleistä Business Online sopimuksen Korttimoduulissa voit katsoa yrityksesi korttisopimuksia ja korttien tietoja. Osio sisältää lisäksi käyttövaltuuksien hallinnan. Kun korttimoduuli

Lisätiedot

YRITYSTEN TOIMINTAYMPÄRISTÖN KEHITTÄMIS- AVUSTUKSEN MAKSATUKSEN HAKEMISTA KOSKEVIA OHJEITA

YRITYSTEN TOIMINTAYMPÄRISTÖN KEHITTÄMIS- AVUSTUKSEN MAKSATUKSEN HAKEMISTA KOSKEVIA OHJEITA 1 YRITYSTEN TOIMINTAYMPÄRISTÖN KEHITTÄMIS- AVUSTUKSEN MAKSATUKSEN HAKEMISTA KOSKEVIA OHJEITA Maksatuksen yleisiä edellytyksiä... 1 Hakemuksen täyttöohjeita... 2 Hakijan perustiedot... 3 Maksatuksen tiedot...

Lisätiedot

E-lasku verkkopankissa Palvelukuvaus

E-lasku verkkopankissa Palvelukuvaus E-lasku verkkopankissa Palvelukuvaus Sisällys Laskujen vastaanottaminen verkkopankkiin tai eräsiirtoon... 3 Kenelle palvelu on tarkoitettu?... 3 Palvelun käytettävyys... 3 Verkkolaskun käsittelyaika...

Lisätiedot

Verkkopankkilinkki SUOMEN PANKKIYHDISTYS. Turvallinen linkki verkkopankista pankin ulkopuoliseen palveluun

Verkkopankkilinkki SUOMEN PANKKIYHDISTYS. Turvallinen linkki verkkopankista pankin ulkopuoliseen palveluun Turvallinen linkki verkkopankista pankin ulkopuoliseen palveluun Palvelun kuvaus ja palveluntarjoajan ohje Versio V 1.0/8.01.2002 MLT 01001 SUOMEN PANKKIYHDISTYS V 1.0/8.1.2002 Sisältö 1 VERKKOPANKKILINKIN

Lisätiedot

Yritystoiminta Pia Niuta KIRJANPITO

Yritystoiminta Pia Niuta KIRJANPITO KIRJANPITO Kirjanpito On tietojärjestelmä, jossa ylläpidetään tietoa yrityksen tai yhteisön taloudellisesta toiminnasta. On sitä, että kerätään ja järjestetään tositteet, rekisteröidään niiden tiedot tietyn

Lisätiedot

Maksut henkilöasiakkaan 1 (5) Verkkopankissa - tuotekuvaus

Maksut henkilöasiakkaan 1 (5) Verkkopankissa - tuotekuvaus Maksut henkilöasiakkaan 1 (5) Sisällysluettelo Tilisiirrot... 2 Maksutavat ja maksutoimeksiannon vahvistaminen... 2 Maksujen tallennus ja eräpäivämaksut... 2 Palvelu on auki 24 tuntia... 2 Milloin maksu

Lisätiedot

Lainanhakijan opas. Seitsemän askelta onnistuneeseen rahoitukseen. Joutsen Rahoitus

Lainanhakijan opas. Seitsemän askelta onnistuneeseen rahoitukseen. Joutsen Rahoitus Lainanhakijan opas Seitsemän askelta onnistuneeseen rahoitukseen. Joutsen Rahoitus Lainan hakeminen on helppoa, nopeaa ja turvallista Joutsen Rahoituksen verkkopalvelussa lainan haku on tehty niin helpoksi

Lisätiedot

Rajapintakuvaus verkkokaupalle TAPAHTUMAN TILAN KYSELY Maksuturva- ja emaksut-palvelulle

Rajapintakuvaus verkkokaupalle TAPAHTUMAN TILAN KYSELY Maksuturva- ja emaksut-palvelulle Rajapintakuvaus verkkokaupalle TAPAHTUMAN TILAN KYSELY Maksuturva- ja emaksut-palvelulle Versio 5.0.1 Lokakuu 2013 2(10) Sisältö 1 Muutokset... 3 2 Yleistä... 5 3 Tapahtuman tilan kyselyn tiedot... 5 3.1

Lisätiedot

TILIOTE TOSITTEENA. Säästää aikaa ja vaivaa. Taloushallinnon kumppani Copyright TIKON Oy

TILIOTE TOSITTEENA. Säästää aikaa ja vaivaa. Taloushallinnon kumppani Copyright TIKON Oy TILIOTE TOSITTEENA Säästää aikaa ja vaivaa 22.5.2017 1 TILIOTE TOSITTEENA Tiedot tiliotteelta suoraan kirjanpitoon. Helpottaa ja nopeuttaa tiliotteiden käsittelyä Automaattitiliöintisäännöt vähentävät

Lisätiedot

Paytrail lisäosa WooCommerce alustalle (c) Webbisivut.org

Paytrail lisäosa WooCommerce alustalle (c) Webbisivut.org Paytrail lisäosa WooCommerce alustalle (c) Webbisivut.org Sisällysluettelo Yleistä...3 Asennus...4 Asetukset...4 Maksun käsittely...4 Päivittäminen...4 Mahdolliset vikatilanteet...5 Yleistä Lisäosan tarkoitus

Lisätiedot

BUSINESS ONLINE, AINEISTOSIIRTO CLASSIC AINEISTOJEN NOUTO

BUSINESS ONLINE, AINEISTOSIIRTO CLASSIC AINEISTOJEN NOUTO BUSINESS ONLINE, AINEISTOSIIRTO CLASSIC AINEISTOJEN NOUTO Voimassa 30.6.2016 Aineistosiirtopalvelulla lähetät ja vastaanotat maksuliikeaineistot eräsiirtona, joka tehostaa yrityksesi maksuliikkeen prosesseja.

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI 1 (5) SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTO Sairaala-apteekki 5.3.2013

HELSINGIN KAUPUNKI 1 (5) SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTO Sairaala-apteekki 5.3.2013 HELSINGIN KAUPUNKI 1 (5) VASTAUKSET SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN, SAIRAALA- APTEEKIN TARJOUSPYYNTÖÖN MÄÄRÄAIKAAN MENNESSÄ ESITET- TYIHIN KYSYMYKSIIN JA TARKENNUS LÄÄKKEELLISTEN KAASUJEN TARJOUSPYYNTÖÖN

Lisätiedot

JÄTEHUOLTOHINNASTO 1.1-31.03.2008 Maanläjitysalueen hinnasto 1.1-31.12.2008. V u o s i 2008

JÄTEHUOLTOHINNASTO 1.1-31.03.2008 Maanläjitysalueen hinnasto 1.1-31.12.2008. V u o s i 2008 KIRKKONUMMEN KUNTA Kunnallistekniset palvelut Liite Yt 2/22.11.2007 JÄTEHUOLTOHINNASTO 1.1-31.03.2008 Maanläjitysalueen hinnasto 1.1-31.12.2008 Jätetaksa V u o s i 2008 Kunnanvaltuuston päätös 35/28.2.1991,

Lisätiedot

PANKKILINJAN ASYNKRONISEN KERMIT- TIEDOSTOSIIRRON KUVAUS

PANKKILINJAN ASYNKRONISEN KERMIT- TIEDOSTOSIIRRON KUVAUS PANKKILINJAN ASYNKRONISEN KERMIT- TIEDOSTOSIIRRON KUVAUS 2 Sisällysluettelo SISÄLLYSLUETTELO...2 ASYNKRONINEN KERMIT-TIEDOSTOSIIRTO...3 YHTEYSKÄYTÄNTÖ...3 Yhteydenotto...3 Asiakkaan tunnistus...3 Palvelun

Lisätiedot

Kosken Tl kunta, Härkätie 5, 31500 Koski Tl Yhteyshenkilö: Sanna Salo, email: sanna.salo@koski.fi

Kosken Tl kunta, Härkätie 5, 31500 Koski Tl Yhteyshenkilö: Sanna Salo, email: sanna.salo@koski.fi OSTOLIIKENTEEN TARJOUSPYYNTÖ KOULULAISKULJETUS Ostaja Kosken Tl kunta, Härkätie 5, 31500 Koski Tl Yhteyshenkilö: Sanna Salo, email: sanna.salo@koski.fi Sopimuskausi lukuvuosi 2015-2016 alkaen 21.9.2015

Lisätiedot