Itä- ja Pohjois-Suomen rikosseuraamusalueen. Mikkelin vankilan JÄRJESTYSSÄÄNTÖ

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Itä- ja Pohjois-Suomen rikosseuraamusalueen. Mikkelin vankilan JÄRJESTYSSÄÄNTÖ"

Transkriptio

1 Itä- ja Pohjois-Suomen rikosseuraamusalueen Mikkelin vankilan JÄRJESTYSSÄÄNTÖ Voimaan

2 2 SISÄLLYS sivu 1. Yleistä, velvoittavuus 3 2. Liikkuminen 3 3. Pukeutuminen 3 4. Asuminen 3 5. Vapaa-aika 3 6. Kanttiini Tapaamiset Puhelimen käyttö 5 9. Kirjeenvaihto Siisteys Omaisuuden hallussapito Vankilan osastot Lääkkeet Toimintaan osallistuminen Liite1. Hallussapitomääräys 9

3 3 1 YLEISTÄ (VL.15:1 ja 2, TVL.10:1 ) Tällä Mikkelin vankilan järjestyssäännöllä annetaan lakeja, asetuksia ja Rikosseuraamuslaitoksen keskus-hallintoyksikön määräyksiä tarkentavia laitoskohtaisia määräyksiä sisällysluettelossa mainituissa asioissa. Vangin on noudatettava vankilan järjestyssääntöä sekä vankilan henkilökunnan antamia kehotuksia ja käskyjä. Vangin on käyttäydyttävä vankilan henkilökuntaa sekä muita vankeja ja henkilöitä kohtaan asiallisesti. Lakien, asetusten, Risen määräysten ja tämän järjestyssäännön alla olevien ohjeiden noudattamatta jättämisestä voidaan määrätä kurinpitorangaistus kuten siitä säädetään VL.15:3 ja TVL.10:3. 2 VANKILAN ALUEELLA LIIKKUMINEN (VL.5luku, TVL.3luku) 3 PUKEUTUMINEN VANKILAN ALUEELLA Vanki saa liikkua ja oleskella hänelle määrätyllä toiminta- ja työpaikalla, omalla asuinosastollaan sekä ulkoiluun, ruokailuun ja vapaa-aikaan määrätyssä paikassa aikoina, jotka ilmenevät osaston päiväjärjestyksestä. Muualla vankilassa tai sen alueella liikkuminen on ilman lupaa kielletty. Vangilla ei saa olla hallussaan tavaroitaan liikkuessaan vankilan alueella ilman vankeinhoitoviranomaisen antamaa lupaa. Ulkoilu tapahtuu päiväjärjestyksessä mainittuna aikana siihen osoitetulla ja rajatulla ulkoilupihalla. Liikkuessaan vankilan tiloissa on vangin oltava pukeutuneena asiallisesti. Työverstaille ja -huoneille sekä piha-alueille työ- tai muuhun toimintaan osallistuvien vankien on pukeuduttava vankilan työvaatteisiin. Epäasianmukaisesta pukeutumisesta voidaan määrätä kurinpitorangaistus. 4 TILOJEN LUKITTUNA PITÄMINEN JA VAHVUUSTARKASTUKSET (Asuminen) Vangin asuttamisesta päättävät ja määräävät rikosseuraamusesimiehet tai vartijat rikosseuraamusesimiesten ohjeistuksen mukaan. Osastojen (1.krs tulo-osasto, 2- krs.itäpää, 2-krs.länsipää, 3-krs:n avo-osasto ja 3-4:n krs:n suljetut osastot) sellien aukioloajoista määrätään tätä järjestyssääntöä täydentävissä osastojen päiväjärjestyksissä. Päiväjärjestyksestä voidaan poiketa johtajan tai hänen määräämänsä virkamiehen päätöksellä. Osaston ollessa suljettuna vangin on oltava hänelle määrätyssä sellissään. Sellien ollessa avoinna vangilla on mahdollisuus oleskella osastonsa tiloissa, vangille voidaan antaa lupa vierailla toisella osastolla tärkeästä syystä sellaisen asian hoitamiseksi, mitä ei voi muutoin hoitaa.

4 4 Sellien ovet ovat lukittuina päiväjärjestyksessä määrättyinä aikoina. Vahvuustarkastuksissa paikallaolo. Sellioven kiinnipitovelvollisuus asuinhuoneesta poistuttaessa. 5 VAPAA-AJAN TOIMINNAT, KIRJASTON KÄYTTÖ (VankL 11 luku, TvL 7 luku) 6 LAITOSMYYMÄLÄSSÄ ASIOINTI Vapaa-ajalla tarkoitetaan sitä aikaa, jolloin ei olla aktiivitoiminnoissa (työ, opiskelu, ohjelmiin osallistuminen jne.). Vapaa-ajan toiminnot määritellään päiväohjelmissa ja iltatoimintaohjelmissa. Vapaa-ajantoimintoihin ja ulkoiluun ei saa viedä asunto-osastolta mukanaan minkäänlaisia nesteitä ja esineitä kuten pyyhkeitä, lehtiä, kirjoja, peitteitä yms. Sisätiloissa vapaa-ajantoiminnat tapahtuvat tiloissa, joissa tupakointi on kielletty. Vapaa-ajantoiminnassa edellytetään tilaisuuden tarkoituksen ja luonteen mukaista käyttäytymistä. Vapaa-ajan toimintoihin osallistuminen sairaana on edesvastuutonta ja se voidaan evätä terveydentilan perusteella, jos vangin psyykkisen tai fyysisen sairauden vuoksi se on mahdotonta toteuttaa. Varmuusosastolle sijoitettujen, kurinpitorangaistusta suorittavien ja turvaamistoimenpiteiden kohteena olevien vankien kirjastopalvelujen järjestäminen sekä vankiosastojen kirjaston käytön tarkemmat ajankohdat ilmenee osastojen päiväjärjestyksessä. Vankilan kanttiini on avoinna erikseen ilmoitustauluilla mainittuina aikoina. Jokainen vanki käy itse suorittamassa ostoksensa laitosmyymälässä. Jos vangilla ei ole mahdollisuutta mennä itse laitosmyymälään, hänen ostoksensa hoidetaan tilauslistalla ja asiaa hoitava virkamies toimittaa tilatut tavarat hänelle. Vankilan tilajärjestelyihin liittyen kanttiini toimii tällaisena tilausmyyntinä (ns. pussimyyntiperiaatteella) maaliskuusta 2012 alkaen. Talousmestari ilmoittaa toimintatavat tarkemmin ohjein. Omanrahan käyttöoikeus vankilan kanttiinissa on 120 euroa/kk. Kanttiinista ostetut elintarvikkeet säilytetään kerrosten jääkaapissa. Jääkaapeilla asioidaan ainoastaan osastojen auki oloaikoina. 7 TAPAAMISET (VankL 13 luku, VankA 7:44, TvL 9 luku, TvA 4:16 ) Vankilan henkilökunnalla on mahdollisuus tapaajan tarkastamiseen tai tapaamisen epäämiseen perustellusta syystä. Tapaamiseen ei saa saapua päihtyneenä.

5 5 7.1 VALVOTUT TAPAAMISET 7.2 VALVOMATTOMAT TAPAAMISET Vanki anoo itse tapaamisensa vangin asioimislomakkeella torstai aamuun mennessä, poikkeuksellisista ajankohdista ilmoitetaan erikseen. Tapaaminen kestää 45min/kerta. Tapaajia voi olla kerrallaan enintään kaksi aikuista ja yksi sylilapsi. Erityisohjaaja järjestää ns. Valvotut lapsitapaamiset. Tapaamisia on valvottuja ja valvomattomia ns. perhetapaamisia. Valvotut tapaamiset ovat lauantaisin ja sunnuntaisin, sekä arkipyhinä lukuun ottamatta joulu- ja juhannusaattoa. Tapaamisista ja niiden anomisesta on annettu erilliset tätä järjestyssääntöä täydentävät ohjeet. Vähäisten tapaamistilaresurssien vuoksi voidaan tapaamisia rajoitettaan siten, että vangilla on mahdollisuus tavata omaisiaan vain kerran tapaamispäivinä. Valvotussa tapaamisessa vangin ja tapaajan välinen kaikenlainen koskettaminen on kiellettyä, tapaamisissa ei saa antaa, eikä vastaanottaa mitään. Tavaroiden, esineiden, vaatteiden yms. luovutus ja vastaanotto tapahtuu henkilökunnan välityksellä ja päätöksellä. Tapaamisissa on käyttäydyttävä hillitysti ja muiden yksityisyyttä ja tapaamisrauhaa kunnioittaen. Valvomattomia tapaamisia voivat saada vangit, joille ei ole myönnetty poistumislupaa. Poistumisluvan saanut vanki voi saada luvan valvomattomalle tapaamiselle erityisestä syystä, jonka perustelut tulee esittää hakemuksessa(osiossa syy). Valvomaton tapaaminen voidaan myöntää: - vangin lähiomaisten; aviopuolison, lasten, vanhempien, sisarusten, isovanhempien, lapsenlasten ja rekisteröidyn parisuhteen puolison kanssa. Vangin ja alaikäisten lasten valvomattomassa tapaamisessa on pääsääntöisesti oltava läsnä myös joku muu valvomattomaan tapaamiseen oikeutettu henkilö tai lasten äiti. - vangin muun läheisen; avopuolison, aviopuolison/avopuolison vangin kanssa yhdessä asuvien lasten kanssa. Parisuhteelta edellytetään vakiintuneisuutta jo ennen vangitsemista. - muun henkilön kanssa, jos se on perusteltua vangin yhteyksien säilymiseksi, oikeusasioiden hoitamiseksi tai muusta vastaavasta syystä(perustelut hakemuksen osioon syy). Vangin on osoitettava tapaajan henkilöllisyys ja sukulaisuussuhde tapaajaan seurakunnan virkatodistuksella tai maistraatista saatavalla otteella väestötietojärjestelmästä. Parisuhde todistetaan maistraatista saatavalla otteella väestötietojärjestelmästä, josta ilmenee yhteinen asuminen ennen vangitsemista/parisuhteen rekisteröinti tai muulla luotettavalla selvityksellä.

6 6 Vankila voi rajoittaa tapaajien lukumäärää tapaamiseen käytettävästä tilasta johtuen. Valvomatonta tapaamista anotaan erillisellä lomakkeella, ja anomukseen tulee liittää tarvittavat selvitykset. Anomuksen jättämällä vanki samalla oikeuttaa vankilan tarvittaessa tarkistamaan tietojen oikeellisuuden. Ensimmäistä valvomatonta tapaamista varten anomus on jätettävä liitteineen 2. kerroksen vartijalle vähintään kolme (3) viikkoa ennen anottua tapaamisajankohtaa. Mikäli vangille on kuluvalla rangaistuskaudella myönnetty valvomaton tapaaminen jossain muussa vankilassa sekä vanki ja tapaaja täyttävät Mikkelin vankilan valvomattomista tapaamisista annetun ohjeistuksen, eikä tapaamisen edellytyksinä olevia sääntöjä ole rikottu, tapaamiset myönnetään myös Mikkelin vankilassa. Valvomaton tapaaminen voidaan myöntää kolmen (3) viikon välein. Valvomattoman tapaamisen myöntäminen edellyttää, että vangin voidaan olettaa noudattavan valvomattomaan tapaamiseen liittyviä määräyksiä ja käyttäytymissääntöjä ja ettei tapaamisesta aiheudu haittaa vankilan järjestykselle tai toiminnalle. Tästä syystä huomiota kiinnitetään myös vangin kokonaisvaltaiseen käyttäytymiseen vankilassa. Valvomattoman tapaamisen ehdoksi voidaan asettaa päihdetesti. Valvomatonta tapaamista ei myönnetä, jos tapaajan voidaan perustellusti olettaa välittävän päihteitä tai muuta luvatonta tapaamiseen tai syyllistyvän muuhun vankilajärjestyksen rikkomiseen. Rangaistusajan suunnitelmassa sovitut valvomattomat tapaamiset järjestetään suunnitelman mukaan mikäli tapaamisen edellytykset ovat voimassa. Myönnetty tapaaminen voidaan evätä Vankl 13 luvun 4 :n ja Tvankl 9 luvun 3 :n mukaisesti. Valvomattomia tapaamisia järjestetään lauantaisin, sunnuntaisin ja juhlapyhinä. Perhetapaamisen kesto on enintään 2 ½ tuntia. Valvomaton tapaaminen voidaan poikkeuksellisista syistä myöntää myös muuna aikana. Valvomattomien perhetapaamisien anomisesta ja niiden ajankohdista, sekä kestosta määrätään johtajan antamassa ohjeessa. Perhetapaamisissa on noudatettava siitä erikseen siisteyttä ja muita asioita koskevaa johtajan antamaa määräystä. 8 PUHELIMEN KÄYTTÖ (VankL.12:6-12, VankA.7:42, TvL 8:6-10, TvA.4:14 ) Vangilla on oikeus omalla kustannuksellaan osastojen korttipuhelimilla olla yhteydessä vankilan ulkopuolelle. Puhelukortit on ostettavissa vankilan kanttiinista. Puhelinkortit säilytetään henkilökunnan hallussa. Välttämättömien asioiden hoidossa tai muusta tärkeästä syystä puhelimen käyttö voidaan sallia korvauksetta. Näissä tapauksissa vangin on pyydettävä lupaa puhelimen käyttöön kirjallisesti ja ilmoitettava keneen ja mihin numeroon aikoo olla yhteydessä. Tuloja asiointipuheluiden käytön määrällisistä ja ajallisista rajoituksista määrää rikosseuraamusesimies. 9 POSTIN LÄHETTÄMINEN (VankL.12:1-5 ja 8-12, VankA.7:39-41, TvL.8:1-5 ja 8-10, TvA.4:11-13 ) Vangilla on oikeus kirjeenvaihtoon Kirjeet on jätettävä asunto-osastoilla sitä varten tarkoitettuihin postilaatikoihin ja tulo- ja eristysosastolla henkilökunnalle. Kirjekuoreen on merkittävä lähettävän vangin nimi tai numero. Säännös ei koske vankilan toimintaa valvoville viranomaisille ja ihmisoikeuksien toteutumista valvoville toimielimille osoitettuja

7 7 kirjeitä. Mikäli vanki ei halua merkitä nimeään tai numeroaan kyseisiin lähetyksiin, hänen on annettava lähetys henkilökohtaisesti vankilan henkilökunnalle. Postilaatikot tyhjennetään arkisin klo 07:30 ja ne toimitetaan postiin saman päivän aikana, ellei kirjeen tarkastustoimista tms. muuta johdu. Saapuva kirjeposti on jaettavissa osastoilla samana päivänä, ellei kirjeen tarkastustoimista tms. muuta johdu. Vankilan osoite: Mikkelin vankila, PL 23, Mikkeli 10 SIISTEYS Jos kirjeentarkastuksen yhteydessä löytyy esineitä tai aineita, joita ei hallussapitomääräysten tai VankL 9:1 ja 3 taikka TutkintavankL 5:1 ja 3 mukaan saa haltuun otetaan ne pois ja toimitetaan vangin siviilivarustelokeroon. Alkoholin, huumausaineen ja aseiden hävittämisestä noudatetaan mitä em. lainkohdissa mainitaan. Rahavarat merkitään vangin tilille. Vankilan tilinro: Nordea Sellin paloilmaisinta, pikapuhelinta, vartijakutsulaitetta, pistorasioita, ilmanvaihtokanavaa yms. teknisiä laitteita ei saa avata eikä vahingoittaa. Vankila perii ilkivallasta aiheutuneet kustannukset vahingon aiheuttajalta. Sinetöityjen kalusteiden sinettejä ei saa rikkoa. Sellikalustus on pidettävä kalusteluettelon mukaisessa järjestyksessä ja tavaroiden tulee olla säilytettyinä kaapeissa ja muissa säilytystiloissa. Asiattomat kuvat ja kirjoitukset on säilytettävä lehtien yms. julkaisujen välissä, ei sellin seinällä. Kuvia, julisteita ja muita esineitä saa kiinnittää ainoastaan asuinhuoneen seinällä olevaan kiinnitysalustaan. Sellin seiniin, kattoon, lattiaan tai kalustuksiin piirtely ja kirjoittelu on kiellettyä. Rakenteiden ja kalusteiden tahallisesta vahingoittamisesta peritään korvaus ilkivallan tekijältä. Sellin ikkunaa ei saa avata, ainoastaan tuuletusikkunaa vanki voi tarpeen vaatiessa pitää avoinna. Vangin käyttäessä osaston yleisiä keittiö ym. tiloja, on hänen huolehdittava astioiden tiskauksesta ja jälkien siivoamisesta. Kanttiinista ostetut elintarvikkeet säilytetään kerrosten jääkaapissa. Jääkaapeilla asioidaan ainoastaan osastojen auki oloaikoina. Vangin käyttäessä osaston yleisiä keittiö ym. tiloja, on hänen huolehdittava astioiden tiskauksesta ja jälkien siivoamisesta. 11 OMAISUUDEN HALLUSSAPITO (VankL.9:1-5, VankA.6:28-31, TvL.5:1-6, TvA.3:5-8 ), kts.liite ESINEET JA AINEET, JOITA EI ANNETA VANGIN HALTUUN VankL 9 luvun 1 :n 1 momentin 1 kohdan mukaan vangin haltuun ei anneta esineitä tai aineita, joista aiheutuu vaaraa henkilön turvallisuudelle. Tällaisia ovat ampuma- ja teräaseiden, räjähdysaineiden ja kaasusumuttimien lisäksi mm. ponnekaasulliset aerosolivalmisteet ja myrkyt. Tällaisia ovat myös kemikaalit, joiden aineyhdiste mahdollistaa räjähdysaineiden valmistamisen, kuten vetyperoksidia sisältävät hiusvärit sekä litium-paristot.

8 ESINEEN JA AINEEN TARKASTETTAVUUS VankL 9 luvun 1 :n 1 momentin 2 kohdan mukaan vangin haltuun ei anneta esineitä tai aineita, jotka erityisesti soveltuvat omaisuuden vahingoittamiseen. Tällaisia ovat mm. omaisuuden hajottamiseen soveltuvat työkalut. VankL 9 luvun 1 momentin 3 kohdan mukaan vangin haltuun ei anneta esineitä tai aineita, joista aiheutuu erityistä haittaa vankilan yleiselle järjestykselle. Tällaisia haittoja aiheuttavat ja ovat mm. 1) tiedon tallentamiseen soveltuvat laitteet. Tällaisia laitteita ovat mm. tietokoneet, kamerat, videokamerat, MP3-soittimet ja pelikonsolit. Kiellettyjä ovat kovalevyn sisältävät laitteet sekä erilliset muistit. 2) sähköisen viestinnän välityksellä yhteydenpidon mahdollistavat laitteet. Tällaisia laitteita ovat mm. matkapuhelimet, radiopuhelimet ja pelikonsolit. Kiellettyjä ovat myös esineet, joita käytetään sähköisen yhteyden muodostamiseen, kuten sim-kortit ja USB-modeemit (ns. mokkulat). Kiellettyjä ovat myös esineet, joiden käyttö liittyy kiinteästi sähköisessä viestinnässä käytettäviin laitteisiin. 3) laitteet, jotka soveltuvat viranomaisten radioliikenteen kuunteluun ja seurantaan tai muuten viranomaisten toiminnan tarkkailuun. Tällaisia ovat mm. radiopuhelimet, radioliikenteen ilmaisimet, ja radioaalloilla toimivat kuulokkeet. Kiellettyjä ovat myös kiikarit ja muut tarkkailuun soveltuvat optiset laitteet. 4) terveys- ja siisteyshaitat sekä paloturvallisuuden kannalta vaaralliset esineet. Tällaisia ovat mm. tatuointivälineet ja kynttilät. 5) muulla tavoin vankilan yleistä järjestystä vaarantavat esineet. Tällaisia ovat mm. kamppailu ja karkaamisvälineet sekä rikollisten järjestöjen ja ryhmien tunnuksilla varustettuja esineet. Luvallisten esineiden muuttaminen väkivallantekoihin paremmin soveltuviksi on kiellettyä. Tällä tarkoitetaan mm. lyömäaseeksi soveltuvan esineen kuten hammasharjan teroittamista tai kädensijan valmistamista kynään. Vangille voidaan määrätä kurinpitorangaistus mikäli hänen hallustaan löydetään edellä mainittuja esineitä tai aineita. Vangin haltuun ei anneta esineitä ja aineita, joita ei pystytä riittävän luotettavasti tarkastamaan. Tällaisia ovat mm. ns. poltetut cd-levyt sekä lisäravinteet. Tällaisia ovat myös vankilan ulkopuolelta tuotavat hygienia- ja kosmetiikkatuotteet, elintarvikkeet sekä tupakkatuotteet. Hygieniatuotteet, elintarvikkeet ja tupakkatuotteet on hankittava laitosmyymälästä tai muuten vankilan välityksellä. Mikäli vanki ottaa kyseisiä tuotteita mukaansa laitoksen ulkopuolelle, niitä ei anneta hänen haltuunsa laitokseen palattuaan. Laitosmyymälässä myytäviä tuotteita ei anneta vangin haltuun vankilan ulkopuolelta tuotuina. Tarkastaminen tulee pystyä suorittamaan ilman omaisuudelle aiheutuvaa vahinkoa. Haltuun annettavien esineiden on oltava rakenteeltaan sellaisia, että ne eivät ole omiaan soveltumaan kiellettyjen esineiden tai aineiden kätkemiseen.

9 9 Sähkölaitteen haltuun antamisen edellytyksenä on, että laite on tyyppihyväksytty, sen kuori on ehjä ja että siinä on tunnistenumero. Sähkölaitteesta on kytkettävä virta pois kun sitä ei käytetä. Esineeseen tarkastuksen yhteydessä kiinnitettyjä sinettejä ei saa irrottaa tai vahingoittaa. Vangille voidaan määrätä kurinpitorangaistus sinettien irrottamisesta tai vahingoittamisesta, tai mikäli hän yrittää kuljettaa tavaroita vankilaan tarkastusta välttäen ESINEEN JA AINEEN HALTUUN ANTAMISEEN VAIKUTTAVAT MUUT ASIAT Vanki voi saada haltuunsa vain kohtuullisen määrän käyttöesineitä. Haltuun annettavien käyttöesineiden määrän tulee olla sellainen, että ne mahtuvat säilytettäväksi sellin säilytystiloihin niille varatuille paikoille. Vangin haltuun ei anneta esinettä, jos samanlainen tai vastaava esine kuuluu sellivarustukseen. Vankien haltuun ei anneta muitakaan sellaisia esineitä, joita vankila on hankkinut vankien käyttöön, mikäli vangilla on mahdollisuus esineen käyttämiseen. Sellit ovat valmiiksi kalustettuja, eikä haltuun anneta omia kalusteita, kuten mattoja tai verhoja. Sähköverkon riittämättömyys voi vain poikkeustapauksissa olla peruste rajoittaa sähkölaitteiden haltuun antamista. Haltuun annetaan kerralla enintään yhteensä 10 kpl cd- ja dvd- levyjä. Muut kerralla haltuun annettavat esineet luetellaan hyväksytyllä listalla, mm. 3 kpl kirjoja ja 3 kpl lehtiä, asianmukainen vuodenajan mukainen vaatetus sekä henkilökohtaisia esineitä. Mikäli vanki siirtyy toiseen vankilaan, tällöin noudatetaan siellä siirron ajankohtana voimassaolevia hallussapitomääräyksiä OSASTOKOHTAISET HALLUSSAPITOMÄÄRÄYKSET 12 VANKILAN OSASTOT Omaisuuden hallussapitoa on rajoitettu eristysosastolla. Vangin asuttamisesta päättävät ja määräävät rikosseuraamusesimiehet tai vartijat rikosseuraamusesimiesten ohjeistuksen mukaan. Osastojen sellien aukioloajoista määrätään tätä järjestyssääntöä täydentävissä osastojen päiväjärjestyksissä. Päiväjärjestyksestä voidaan poiketa johtajan tai hänen määräämänsä virkamiehen

10 10 päätöksellä. Osaston ollessa suljettuna vangin on oltava hänelle määrätyssä sellissään. Sellien ollessa avoinna vangilla on mahdollisuus oleskella osastonsa tiloissa, vangille voidaan antaa lupa vierailla toisella osastolla tärkeästä syystä sellaisen asian hoitamiseksi, mitä ei voi muutoin hoitaa. Osallistuessaan toimintaan tai vapaa-ajantoimintaan taikka asioidessaan virkailijoissa, vangilla on lupa liikkua ja oleskella tätä varten osoitetussa tilassa tai tiloissa. Sisätiloissa aurinkolasien käyttö on kiellettyä. Tupakointi on sallittua omassa sellissä tai siihen erikseen osoitetussa tilassa. 13 PÄIHTEIDEN KÄYTTÖ JA LÄÄKKEET (VankL 16:7, TvL 11:7 ) Vankeinhoitoviranomaisella on oikeus pyytää vangilta VankL 16:7 :ssä ja TutkintavankL 11:7 :ssä määritellyissä tilanteissa virtsa- tai verinäyte taikka puhalluskoe päihteiden käytön taikka päihteettömyyden toteamiseksi. Näyte on annettava kolmen tunnin kuluessa sen pyytämisestä ja vangille voidaan antaa nestettä nautittavaksi tarvittaessa enintään 5 dl, jos tämä ei riitä, voidaan harkinnan mukaan antaa vielä lisää 5dl. Määräaikaa voidaan jatkaa saunomisen tai voimakkaan urheilusuorituksen tms. syyn nojalla. Päihdetestin manipulointi tai sen yrittäminen on kielletty. Vangille jaetaan vankilan lääkärin määräämät ja sairaanhoitajan valmiiksi annostelemat lääkkeet valvontahenkilökunnan toimesta. Lääkkeet tulee nauttia välittömästi, eikä niitä saa säilyttää. Lääkkeet, joita ei haluta nauttia on jätettävä dosettiin. Vangilla ei saa olla hallussaan minkäänlaisia lääkkeitä, ellei terveydenhuoltohenkilökunta ole niitä erikseen haltuun antanut (esim. astma- ja sydänlääkkeet). Rikoslain 44 luvun 16 :ssä tarkoitettuja dopingaineita eikä huumausaineen käyttöön tai käsittelyyn tarkoitettuja esineitä, luvattomien lääkkeiden, alkoholin hallussapitäminen, valmistaminen tai niiden valmistamisen yrittäminen sekä käyttö on kiellettyä. Edellä mainituilla tai muilla vastaavilla aineilla päihdyttäminen on kielletty. 14 TOIMINTAAN OSALLISTUMINEN (VankL 8 luku, VankA 5 luku, TvL 4 luku, TvA 3:10 ) Rangaistusta suorittavan vangin on osallistuttava hänelle osoitettuun toimintaan. Toimintaan osallistumisesta asetettuja aikatauluja ja taukoaikoja on noudatettava. Toiminnasta voidaan vapauttaa sairauden perusteella vain sairaanhoitajan tai vankilan lääkärin määräyksellä. Työverstaille ja -huoneille sekä piha-alueille työ- tai muuhun toimintaan osallistuvien vankien on pukeuduttava vankilan työvaatteisiin. Omien vaatteiden ja vankilan collegeasujen tai vapaa-ajan asusteiden käyttö on kielletty työtehtävissä. Työpisteissä on käytettävä vankilan työnjohdon määräämiä työsuojelumääräysten mukaisia suojavarusteita ja vaatteita.

11 11 Tämä Mikkelin vankilan järjestyssääntö tulee voimaan alkaen ja on voimassa toistaiseksi. Kuopiossa 19. maaliskuuta 2012 Mika Antikainen Itä- ja Pohjois-Suomen rikosseuraamusalueen aluejohtaja

12 12 LIITE 1. OMAISUUDEN HALLUSSAPITO (VankL.9:1-5, VankA.6:28-31, TvL.5:1-6, TvA.3:5-8 ) Lakien, asetusten ja Rise:n määräysten lisäksi omaisuuden hallussapidosta määrätään yksityiskohtaisesti. Esineet ja aineet, joita ei ehdottomasti saa haltuun: - ampuma- ja teräaseet, kaasusumuttimet, räjähdysaineet ja ammukset tai muut toisen henkilön vahingoittamiseen helposti soveltuvat esineet. - myrkyt, liimat, liuottimet, maalit, ponnekaasulliset aerosolit ja muut päihdyttämiseen tai toisen henkilön vahingoittamiseen helposti soveltuvat aineet. - injektioneulat ja ruiskut, sekä lääkkeet ellei terveydenhuoltohenkilökunta ole niitä vangin haltuun antanut (esim. astma- ja sydänlääkkeet). - tatuointivälineet ja tarvikkeet. - matkapuhelimet ja niihin liittyvät välineet ja tarvikkeet sekä hakulaitteet. - radiolaitteet, joilla voi seurata vankilaviranomaisen, poliisin tai muiden yhteistyöviranomaisten välistä radioliikennettä, ja radiolähettimet. - langattomat kuulokkeet. - pienikokoiset nauhurit, mp-3 soittimet, joissa on äänitysmahdollisuus. - atk-laitteet ja niihin liittyvät tarvikkeet ja välineet. - piraattilevyt (CD/DVD) - MP3 soittimet ja elektroniset- yms.muistiot, joissa on tallennusmahdollisuus - kamerat ja videokamerat - lautas- ja muut erillisantennit - kiikarit ja muut vastaavat optiset laitteet - kirjoituskoneet ja laskimet, joissa on koodilla avattava muistijärjestelmä tai atk.liitäntämahdollisuus - pelikoneet, joissa on verkkokortti tai kovalevy - sähköllä toimivat laitteet, joissa on irrallinen muuntaja - vaatteet ja esineet, joissa on jengitunnukset tai muut ulkoiset symbolit Vanki ei saa myydä, lainata tai muutoin luovuttaa toiselle vangille hallussaan tai siviililokerossaan olevaa tavaraa, ainetta tai esinettä. VankL 9:1 eikä saa pitää hallussaan toisen vangin omaisuutta, ilman henkilökunnan lupaa. Elektronisten yms. laitteiden tulee olla kuoriltaan ehjiä, laitteessa pitää olla tunnistetarra (merkki ja malli sekä tyyppi- tai sarjanumero). Laitteiden on oltava sähkö- ja paloturvallisia. Laitteita ei saa käyttää siten, että siitä aiheutuu haittaa tai häiriötä muille. Laitteiden ja esineiden tulee olla rakenteeltaan sellaisia, että ne eivät sovellu erityisen hyvin luvattomien aineiden tai esineiden kätkemiseen. Laitteiden, esineiden ja vaatteiden tulee olla myöskin myöhemmin hallussa ollessa helposti tarkastettavia. Laitoksen ulkopuolelta hankittavaksi haluttujen käyttöesineiden tai muiden tarvikkeiden tilaus on toimitettava talousmestarille, joka varmistaa onko kyseessä haltuun annettava tai laitoksessa säilytettäväksi soveltuva esine tai tarvike. Talousmestari toimittaa tilauksen eteenpäin tai kielteisessä tapauksessa palauttaa tilaajalle. Vangin omaisuus ja varusteet on säilytettävä niiden säilyttämiseen tarkoitetuissa kalusteissa.

PYHÄSELÄN VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ

PYHÄSELÄN VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ PYHÄSELÄN VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ 18.01.2012 26.10. 2012 päivitetty J:\Tiedotus\Vankiloiden järjestyssäännöt\2013 tulleet\ipra\pyhaselan_vankilan_jarjestyssaanto.doc Käyntiosoite Postiosoite Puhelin Telekopio

Lisätiedot

VAASAN VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ

VAASAN VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ VAASAN VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ 2 SISÄLLYS 1 Yleistä 3 2 Vankilan alueella liikkuminen 3 3 Pukeutuminen vankilan alueella 3 4 Tilojen lukittuna pitäminen ja vahvuustarkastus 4 5 Työ- ja vapaa-ajan toiminnot

Lisätiedot

PELSON VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ

PELSON VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ 1 Itä- ja Pohjois-Suomen rikosseuraamusalueeseen kuuluvan PELSON VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ Voimassa 1.2.2014 lukien 1 2 SISÄLLYS sivu 1 Yleistä.3 2 Vankilan alueella liikkuminen 3 3 Pukeutuminen vankilan

Lisätiedot

SATAKUNNAN VANKILAN JARJESTYSSAANTO

SATAKUNNAN VANKILAN JARJESTYSSAANTO Länsi -Suomen rikosseuraamusalueen SATAKUNNAN VANKILAN.,.. loi' KOYLION OSASTON loi' JARJESTYSSAANTO 1.2.2014 SISÄLLYS SIVU 1 YLEISTÄ 3 2 VANKILAN ALUEELLA LIIKKUMINEN 3 3 PUKEUTUMINEN VANKILAN ALUEELLA

Lisätiedot

JUUAN VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ

JUUAN VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ JUUAN VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ 1 2 1 YLEISTÄ... 3 2 VANKILAN ALUEELLA LIIKKUMINEN... 3 3 PUKEUTUMINEN VANKILAN ALUEELLA... 3 4 TILOJEN LUKITTUNA PITÄMINEN JA VAHVUUSTARKASTUS... 3 5 TYÖ- JA VAPAA-AJAN

Lisätiedot

SUKEVAN VANKILA JÄRJESTYSSÄÄNTÖ

SUKEVAN VANKILA JÄRJESTYSSÄÄNTÖ SUKEVAN VANKILA JÄRJESTYSSÄÄNTÖ Voimaan 27.3.2012, Päiv 6/2012 2 SISÄLLYS 1 YLEISTÄ... 3 2 VANKILAN ALUEELLA LIIKKUMINEN... 3 3 PUKEUTUMINEN VANKILAN ALUEELLA... 3 4 TILOJEN LUKITTUNA PITÄMINEN JA VAHVUUSTARKASTUKSET...

Lisätiedot

VAASAN VANKILAN AVOVANKILAOSASTON JÄRJESTYSSÄÄNTÖ

VAASAN VANKILAN AVOVANKILAOSASTON JÄRJESTYSSÄÄNTÖ VAASAN VANKILAN AVOVANKILAOSASTON JÄRJESTYSSÄÄNTÖ 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä 3 2 Vankila alueella liikkuminen. 3 3 Pukeutuminen vankilan alueella ja ulkopuolella 3 4 Tilojen lukittuna pitäminen ja vahvuustarkastus

Lisätiedot

KYLMÄKOSKEN VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ

KYLMÄKOSKEN VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ KYLMÄKOSKEN VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ SISÄLLYS 1 YLEISTÄ.3 2 VANKILAN ALUEELLA LIIKKUMINEN 3 3 PUKEUTUMINEN VANKILAN ALUEELLA 3 4 TILOJEN LUKITTUNA PITÄMINEN (JA VAHVUUSTARKASTUKSET).4 5 TYÖ- JA VAPAA-AJAN

Lisätiedot

... R J SE RIKOSSEURAAMUS'Ll\lfOS

... R J SE RIKOSSEURAAMUS'Ll\lfOS J... R J SE RIKOSSEURAAMUS'Ll\lfOS Itå- ja Pohjois-SlIomen rlkosse'ui'g(li1tlls,due MIKKELIN VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ Voimaan 5.. 1.20] 7 2 SISÄLLYS '1 Yleistä.",.. """..,.,.,.. "",.,., "",,, "" ", 3 2

Lisätiedot

NAARAJÄRVEN VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ

NAARAJÄRVEN VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ 1 Itä- ja Pohjois-Suomen rikosseuraamusalueeseen kuuluvan NAARAJÄRVEN VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ Voimassa 27.08.2010 alkaen Jakelu: joht., apj., rset, osastot, j-kansio 2 1 YLEISTÄ Järjestyssääntö sisältää

Lisätiedot

SULKAVAN VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ

SULKAVAN VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ Itä- ja Pohjois-Suomen Rikosseuraamusalueeseen kuuluvan SULKAVAN VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ Voimassa 1.8.2010 alkaen SISÄLLYS 2 1 YLEISTÄ 3 2 VANKILAN ALUEELLA LIIKKUMINEN.. 3 3 PUKEUTUMINEN JA SIISTEYS...

Lisätiedot

Järjestyssääntö Jokelan vankila

Järjestyssääntö Jokelan vankila Avovankilaosasto Voimassa alkaen 9.12.2014 1 Sisältö 1 YLEISTÄ... 2 2 VANKILAN ALUEELLA LIIKKUMINEN... 2 3 PUKEUTUMINEN VANKILAN ALUEELLA... 2 4 TILOJEN LUKITTUNA PITÄMINEN JA VAHVUUSTARKASTUKSET... 3

Lisätiedot

ETELÄ-SUOMEN RIKOSSEURAAMUSALUE SUOMENLINNAN VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ

ETELÄ-SUOMEN RIKOSSEURAAMUSALUE SUOMENLINNAN VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ ETELÄ-SUOMEN RIKOSSEURAAMUSALUE N JÄRJESTYSSÄÄNTÖ Voimassa 7.10.2014 lukien 1...3 YLEISTÄ...3 2...3 VANKILAN ALUEELLA LIIKKUMINEN...3 3...3 PUKEUTUMINEN VANKILAN ALUEELLA...3 4...4 SÄHKÖINEN VALVONTA...4

Lisätiedot

Dnro 13/610/2018. Länsi-Suomen rikosseuraamusalueen. Käyrän vankilan järjestyssääntö

Dnro 13/610/2018. Länsi-Suomen rikosseuraamusalueen. Käyrän vankilan järjestyssääntö Dnro 13/610/2018 Länsi-Suomen rikosseuraamusalueen n järjestyssääntö Voimaan 3.6.2019 1 Sisällys 1 Yleistä... 2 2 Vankilan alueella liikkuminen... 2 3 Pukeutuminen vankilan alueella... 2 4 Tilojen lukittuna

Lisätiedot

KESTILÄN VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ

KESTILÄN VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ KESTILÄN VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ...3 2 VANKILAN ALUEELLA LIIKKUMINEN...3 3 PUKEUTUMINEN VANKILAN ALUEELLA...5 4 TILOJEN LUKITTUNA PITÄMINEN JA VAHVUUSTARKASTUS...5 5 TYÖ-

Lisätiedot

TURUN VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ

TURUN VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ TURUN VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ 1 YLEISTÄ.......3 2 VANKILAN ALUEELLA LIIKKUMINEN......3 3 PUKEUTUMINEN VANKILAN ALUEELLA.3 4 TILOJEN LUKITTUNA PITÄMINEN JA VAHVUUSTARKASTUKSET..3 5 VAPAA-AJAN TOIMINNAT

Lisätiedot

R/SE RIKOSSEURAAMUSLAITOS 7/610/2017

R/SE RIKOSSEURAAMUSLAITOS 7/610/2017 R/SE RIKOSSEURAAMUSLAITOS 7/610/2017 Länsi-Suomen rikosseuraamusalueen VAASAN VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ Voimaan 1.4.2017 SISÄLLYS 1 YLEISTÄ...3 2 VANKILAN ALUEELLA LIIKKUMINEN...3 3 PUKEUTUMINEN VANKILAN

Lisätiedot

YLITORNION VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ

YLITORNION VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ YLITORNION VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ Voimaantulopäivämäärä 1.1.2016 SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ 3 2 VANKILAN ALUEELLA LIIKKUMINEN..3 3 PUKEUTUMINEN VANKILAN ALUEELLA.3 4 TILOJEN LUKITTUNA PITÄMINEN JA VAHVUUSTARKASTUS

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ

HÄMEENLINNAN VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ HÄMEENLINNAN VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ 2 HÄMEENLINNAN VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ Sisällysluettelo 1... 3 YLEISTÄ... 3 2... 3 VANKILAN ALUEELLA LIIKKUMINEN... 3 3... 3 PUKEUTUMINEN VANKILAN ALUEELLA... 3 4...

Lisätiedot

VILPPULAN VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ

VILPPULAN VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ VILPPULAN VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ 1 YLEISTÄ... 3 2 VANKILAN ALUEELLA LIIKKUMINEN JA OLESKELU... 3 3 PUKEUTUMINEN VANKILAN ALUEELLA... 3 4 TILOJEN LUKITTUNA PITÄMINEN JA VAHVUUSTARKASTUS... 3 5 TYÖ JA

Lisätiedot

f*f R/SE RIKOSSEURAAMUSLAITOS 21/610/2017 Länsi-Suomen rikosseuraamusalueen VAASAN VANKILAN AVOVANKILAOSASTON JÄRJESTYSSÄÄNTÖ

f*f R/SE RIKOSSEURAAMUSLAITOS 21/610/2017 Länsi-Suomen rikosseuraamusalueen VAASAN VANKILAN AVOVANKILAOSASTON JÄRJESTYSSÄÄNTÖ f*f R/SE RIKOSSEURAAMUSLAITOS 21/610/2017 Länsi-Suomen rikosseuraamusalueen VAASAN VANKILAN AVOVANKILAOSASTON JÄRJESTYSSÄÄNTÖ Voimaan 1.10.2017 SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ... 3 2 VANKILAN ALUEELLA LIIKKUMINEN...3

Lisätiedot

SATAKUNNAN VANKILAN HUITTISTEN OSASTON JÄRJESTYSSÄÄNTÖ

SATAKUNNAN VANKILAN HUITTISTEN OSASTON JÄRJESTYSSÄÄNTÖ SATAKUNNAN VANKILAN HUITTISTEN OSASTON JÄRJESTYSSÄÄNTÖ SISÄLLYS sivu 1 YLEISTÄ...3 2 VANKILAN ALUEELLA LIIKKUMINEN...3 3 PUKEUTUMINEN VANKILAN ALUEELLA 3 4 TILOJEN LUKITTUNA PITÄMINEN JA VAHVUUSTARKASTUKSET...4

Lisätiedot

Järjestyssääntö Jokelan vankila. Voimassa alkaen 17.6.2011

Järjestyssääntö Jokelan vankila. Voimassa alkaen 17.6.2011 Voimassa alkaen 17.6.2011 1 Sisältö 1 YLEISTÄ... 2 2 VANKILAN ALUEELLA LIIKKUMINEN... 2 3 PUKEUTUMINEN VANKILAN ALUEELLA... 2 4 TILOJEN LUKITTUNA PITÄMINEN JA VAHVUUSTARKASTUKSET... 3 4.1. TILOJEN LUKITTUNA

Lisätiedot

ETELÄ-SUOMEN RIKOSSEURAAMUSALUE KERAVAN VANKILAN AVOVANKILAOSASTON JÄRJESTYSSÄÄNTÖ

ETELÄ-SUOMEN RIKOSSEURAAMUSALUE KERAVAN VANKILAN AVOVANKILAOSASTON JÄRJESTYSSÄÄNTÖ 1 ETELÄ-SUOMEN RIKOSSEURAAMUSALUE KERAVAN VANKILAN AVOVANKILAOSASTON JÄRJESTYSSÄÄNTÖ Voimassa alkaen 9.12.2014 2 1 YLEISTÄ Järjestyssääntö sisältää vankeus- ja tutkintavankeuslakia ja niiden nojalla annettuja

Lisätiedot

Sukevan vankilan järjestyssääntö

Sukevan vankilan järjestyssääntö Itä- ja Pohjois-Suomen rikosseuraamusalue Sukevan vankilan järjestyssääntö Voimassa 28.11.2018 alkaen 1 Sisällys 1 Yleistä...3 2 Vankilan alueella liikkuminen...3 3 Pukeutuminen vankilan alueella...4 4

Lisätiedot

"R/SE RIK0SSEURAAMUSLAIT05 6/610/2017

R/SE RIK0SSEURAAMUSLAIT05 6/610/2017 5 "R/SE RIK0SSEURAAMUSLAIT05 6/610/2017 Länsi-Suomen rikosseuraamusalueen KYLMÄKOSKEN VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ Voimaan 1.4.2017 Sisällys 1 YLEISTÄ... 3 2 VANKILAN ALUEELLA LIIKKUMINEN...3 3 PUKEUTUMINEN

Lisätiedot

Itä- ja Pohjois-Suomen rikosseuraamusalue PYHÄSELÄN VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ

Itä- ja Pohjois-Suomen rikosseuraamusalue PYHÄSELÄN VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ Itä- ja Pohjois-Suomen rikosseuraamusalue PYHÄSELÄN VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ Voimaan 10.5.2019 SISÄLLYS 1 Yleistä.....3 2 Vankilan alueella liikkuminen 3 3 Pukeutuminen vankilan alueella..3 4 Tilojen lukittuna

Lisätiedot

R I S E RiKO~)SEUfU\'AMUSLAITOS

R I S E RiKO~)SEUfU\'AMUSLAITOS .. R I S E RiKO~)SEUfU\'AMUSLAITOS OULUN VANKILAN JÄRJESTYS SÄÄNTÖ 1.9.2016 SISÄLLYS 1 Yleistä 2 2 Vankilan alueella liikkuminen 2 3 Pukeutuminen vankilan alueella 2 4 Tilojen lukittuna pitäminen ja vahvuustarkastus

Lisätiedot

Voimaan alkaen. Sulkavan vankilan järjestyssääntö

Voimaan alkaen. Sulkavan vankilan järjestyssääntö Voimaan 8.3.2019 alkaen Sulkavan vankilan järjestyssääntö 1 Sisällys 1 Yleistä... 2 2 Vankilan alueella liikkuminen... 2 3 Pukeutuminen vankilan alueella... 2 4 Tilojen lukittuna pitäminen ja vahvuustarkastus...

Lisätiedot

VILPPULAN VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ

VILPPULAN VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ M R/SE RIKOSSEURAAMUSLAITOS 5/610/2017 Länsi-Suomen rikosseuraamusalueen VILPPULAN VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ Voimassa 1.3.2017 alkaen 1 YLEISTÄ... 3 2 VANKILAN ALUEELLA LIIKKUMINEN... 3 3 PUKEUTUMINEN VANKILAN

Lisätiedot

... R1SE R I XO SS E lj R AI\!'Ii U 5 LA 1 TO S llä- ja Pohjois-Suomen rikosseuraafll'llsalue. YLITORNION VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ

... R1SE R I XO SS E lj R AI\!'Ii U 5 LA 1 TO S llä- ja Pohjois-Suomen rikosseuraafll'llsalue. YLITORNION VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ ... R1SE R I XO SS E lj R AI\!'Ii U 5 LA 1 TO S llä- ja Pohjois-Suomen rikosseuraafll'llsalue. YLITORNION VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ Voimaan 1.3.2017 SIS;fLLYS 1 Yleistä 3 2 Vankilan alueella liikkuminen

Lisätiedot

KÄYRÄN VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ. voimassa 1.11.2013 alkaen

KÄYRÄN VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ. voimassa 1.11.2013 alkaen KÄYRÄN VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ voimassa 1.11.2013 alkaen Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ.....3 2 VANKILAN ALUEELLA LIIKKUMINEN.....3 3 PUKEUTUMINEN VANKILAN ALUEELLA...3 4 VAHVUUSTARKASTUS......3 5 TOIMINNAT,

Lisätiedot

YLITORNION VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ

YLITORNION VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ SAAPUN\ r- 2 7 12 '''~l,.. LU i Ylitornion vankila YLITORNION VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ Voimaantulopäivämäärä 1.1.2013 2 SIsALLYSL UETTELO 1 YLEISTÄ 3 2 VANKILAN ALUEELLA LIIKKUMINEN 3 3 PUKEUTUMINEN VANKILAN

Lisätiedot

LÄNSI-SUOMEN RIKOSSEURAAMUSALUE VANAJAN VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ

LÄNSI-SUOMEN RIKOSSEURAAMUSALUE VANAJAN VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ LÄNSI-SUOMEN RIKOSSEURAAMUSALUE VANAJAN VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ 11.06.2012 1 YLEISTÄ Järjestyssääntö sisältää vankeus- ja tutkintavankeuslakia ja niiden nojalla annettuja säännöksiä ja määräyksiä tarkempia

Lisätiedot

tir k R/SE RIKOSSEURAAMUSLAITOS

tir k R/SE RIKOSSEURAAMUSLAITOS Ei tir k R/SE RIKOSSEURAAMUSLAITOS 27/610/2017 Länsi-Suomen rikosseuraamusalueen SATAKUNNAN VANKILAN HUITTISTEN OSASTON JÄRJESTYSSÄÄNTÖ Voimassa 1.12.2017 alkaen SISÄLLYS 1 YLEISTÄ... 3 2 VANKILAN ALUEELLA

Lisätiedot

SULKAVAN VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ

SULKAVAN VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ l R/SE RI' ()$ SEURM,MUSI..AI.I OS BR O(T SPÅFÖL J DSMYNDIGHETEN i ';\ l l\ F C H J r.~ '. -~ ~ } UO i 1 Ei\ F{: k. G~~::: C. U ::.~~1\tv1 P::.:~\l ;! E ()~; t ~ ;_1~ Cr:, h t-1()~\ht~ F "-1 1 ; -, ~~;:~~

Lisätiedot

R / S E RIKOSSEURAAMUSLAITOS 11/610/2017

R / S E RIKOSSEURAAMUSLAITOS 11/610/2017 m* ip R / S E RIKOSSEURAAMUSLAITOS 11/610/2017 Länsi-Suomen rikosseuraamusalueen TURUN VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ Voimaan 1.8.2017 SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ...3 2 VANKILAN ALUEELLA LIIKKUMINEN...3 3 PUKEUTUMINEN

Lisätiedot

R/SE RIKOSSEURAAMUSLAITOS 9/610/2017

R/SE RIKOSSEURAAMUSLAITOS 9/610/2017 R/SE RIKOSSEURAAMUSLAITOS 9/610/2017 Länsi-Suomen rikosseuraamusalueen SATAKUNNAN VANKILAN KÖYLIÖN OSASTON JÄRJESTYSSÄÄNTÖ Voimaan 1.6.2017 SISÄLLYS 1 YLEISTÄ... 3 2 VANKILAN ALUEELLA LIIKKUMINEN... 3

Lisätiedot

R I S E I~ I KOsc;EU rvu'iiau S Lp 1 ro s ftä- ja Pohjois-Suomen rikosseuraamusalue OULUN VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ

R I S E I~ I KOsc;EU rvu'iiau S Lp 1 ro s ftä- ja Pohjois-Suomen rikosseuraamusalue OULUN VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ ...... R I S E I~ I KOsc;EU rvu'iiau S Lp 1 ro s ftä- ja Pohjois-Suomen rikosseuraamusalue OULUN VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ Voimaan 1.3,2017 2 SISÄLLYS ',,,,, ' ',, '! ' "Yleistä 3 2. Vankilan alueella Iiikkuminen

Lisätiedot

R/SE RIKOSSEUR AA MUS LAITOS 25/610/2017

R/SE RIKOSSEUR AA MUS LAITOS 25/610/2017 R/SE RIKOSSEUR AA MUS LAITOS 25/610/2017 Länsi-Suomen rikosseuraamusalueen VANAJAN VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ Voimassa 1.12.2017 alkaen Sisällys 1 YLEISTÄ... 3 2 VANKILAN OSASTOT... 3 3 VANKILAN ALUEELLA

Lisätiedot

JÄRJESTYSSÄÄNTÖ. Keravan vankila

JÄRJESTYSSÄÄNTÖ. Keravan vankila JÄRJESTYSSÄÄNTÖ Voimassa alkaen 9.11.2011 1 Sisältö 1 YLEISTÄ... 2 2 VANKILAN ALUEELLA LIIKKUMINEN... 2 3 PUKEUTUMINEN VANKILAN ALUEELLA... 2 4 TILOJEN LUKITTUNA PITÄMINEN JA VAHVUUSTARKASTUKSET... 3 4.1.

Lisätiedot

Länsi-Suomen rikosseuraamusalueen SATAKUNNAN VANKILAN KÖYLIÖN OSASTON JÄRJESTYSSÄÄNTÖ

Länsi-Suomen rikosseuraamusalueen SATAKUNNAN VANKILAN KÖYLIÖN OSASTON JÄRJESTYSSÄÄNTÖ Länsi-Suomen rikosseuraamusalueen SATAKUNNAN VANKILAN KÖYLIÖN OSASTON JÄRJESTYSSÄÄNTÖ 1.10.2012 SISÄLLYS 1 YLEISTÄ...3 2 VANKILAN ALUEELLA LIIKKUMINEN...3 3 PUKEUTUMINEN VANKILAN ALUEELLA...3 4 TILOJEN

Lisätiedot

LAUKAAN VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ 01.05.2012

LAUKAAN VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ 01.05.2012 LAUKAAN VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ 01.05.2012 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ... 3 2 VANKILAN ALUEELLA LIIKKUMINEN... 3 3 PUKEUTUMINEN VANKILAN ALUEELLA... 4 4 TILOJEN LUKITTUINA PITÄMINEN JA VAHVUUSTARKASTUS...

Lisätiedot

R/SE KÄYRÄN VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ. Länsi-Suomen rikosseuraamusalueen. Voimaan /610/2017 RIKOSSEURAAMUSLAITOS BROTTSPÄFÖLJDSMYNDIGHETEN

R/SE KÄYRÄN VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ. Länsi-Suomen rikosseuraamusalueen. Voimaan /610/2017 RIKOSSEURAAMUSLAITOS BROTTSPÄFÖLJDSMYNDIGHETEN M R/SE RIKOSSEURAAMUSLAITOS BROTTSPÄFÖLJDSMYNDIGHETEN 20/610/2017 Länsi-Suomen rikosseuraamusalueen KÄYRÄN VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ Voimaan 1.8.2017 SISÄLLYS 1 YLEISTÄ... 3 2 VANKILAN ALUEELLA LIIKKUMINEN...3

Lisätiedot

Jyväskylän ammattiopiston järjestyssäännöt

Jyväskylän ammattiopiston järjestyssäännöt Jyväskylän ammattiopiston järjestyssäännöt Järjestyssääntöjä sovelletaan Jyväskylän ammattiopistossa (Laki ammatillisesta koulutuksesta 630/1998/35 ), johon kuuluvana pidetään opetuksen käytössä olevia

Lisätiedot

KUOPION VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ

KUOPION VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ KUOPION VANKILAN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ 1/2016 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä..... 3 2 Vankilan alueella liikkuminen.... 3 3 Pukeutuminen vankilan alueella. 3 4 Tilojen lukittuna pitäminen ja vahvuustarkastukset..

Lisätiedot

SÄÄDÖSKOKOELMA. 394/2015 Laki. tutkintavankeuslain muuttamisesta

SÄÄDÖSKOKOELMA. 394/2015 Laki. tutkintavankeuslain muuttamisesta SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 15 päivänä huhtikuuta 2015 394/2015 Laki tutkintavankeuslain muuttamisesta Annettu Helsingissä 10 päivänä huhtikuuta 2015 Eduskunnan päätöksen mukaisesti muutetaan

Lisätiedot

Koulussa noudatetaan järjestyssääntöjen lisäksi muuta sovellettavaa lainsäädäntöä.

Koulussa noudatetaan järjestyssääntöjen lisäksi muuta sovellettavaa lainsäädäntöä. Kalevankankaan koulu Henkilökuntakokous 25.5.2011 TURVALLINEN OPISKELUYMPÄRISTÖ JA JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 1. JÄRJESTYSSÄÄNTÖJEN TARKOITUS JA SOVELTAMISALUE Perusopetuslain 29 :n mukaan opetukseen osallistuvilla

Lisätiedot

Yhteistyö vankeuslain valossa. Heli Tamminen 4.9.2015

Yhteistyö vankeuslain valossa. Heli Tamminen 4.9.2015 Yhteistyö vankeuslain valossa Heli Tamminen 4.9.2015 Rangaistusajan suunnitelma ja vapauttamissuunnitelma Tapaamiset Ulkopuoliseen laitokseen sijoittaminen Koevapaus Rangaistusajan suunnitelma ja vapauttamissuunnitelma

Lisätiedot

Alaikäisen vangin huoltajan tai muun laillisen edustajan kuuleminen

Alaikäisen vangin huoltajan tai muun laillisen edustajan kuuleminen 1.6.20 LIITE 1 (8) Liite 1 Alaikäisen vangin huoltajan tai muun laillisen edustajan kuuleminen Täytäntöönpanon aloittaminen 2 luvun 1 ja 4 luvun 8 ja 9 :ssä ilmoittautumisajankohta, vankilan määrääminen

Lisätiedot

Asuntolan järjestyssäännöt

Asuntolan järjestyssäännöt Asuntolan järjestyssäännöt Koulutuksen järjestäjä on päättänyt näistä järjestyssäännöistä 26.1.2016 ja ne ovat voimassa 1.2.2016 alkaen toistaiseksi. Järjestyssääntöjen valmisteluvaiheessa on kuultu sekä

Lisätiedot

Kuusamon perusopetuksen yhteiset järjestyssäännöt

Kuusamon perusopetuksen yhteiset järjestyssäännöt 1 Kuusamon perusopetuksen yhteiset järjestyssäännöt Kasvatus- ja sivistyslautakunta 31.8.2011 64 2 SISÄLLYS 1. SÄÄNTÖJEN TARKOITUS JA SOVELTAMISALUE...3 1.1. Järjestyssääntöjen tarkoitus...3 1.2. Viittaukset

Lisätiedot

Päätös. Laki. vankeuslain 12 luvun muuttamisesta

Päätös. Laki. vankeuslain 12 luvun muuttamisesta EDUSKUNNAN VASTAUS 312/2006 vp Hallituksen esitys laeiksi vankeuslain 12 luvun ja tutkintavankeuslain 8 luvun muuttamisesta Asia Hallitus on antanut eduskunnalle esityksensä laeiksi vankeuslain 12 luvun

Lisätiedot

JÄRJESTYSSÄÄNNÖT. Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia

JÄRJESTYSSÄÄNNÖT. Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia Voimaan 28.8.2014 sisältävät opiskelijan tai harjoittelijan oikeuksia ja velvollisuuksia koskevia määräyksiä, joiden lähtökohtana ovat ammatillisesta

Lisätiedot

VIROLAHDEN PERUSKOULUN YLÄASTEEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

VIROLAHDEN PERUSKOULUN YLÄASTEEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT VIROLAHDEN PERUSKOULUN YLÄASTEEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 31.1.2000 Yleistä 1 Koulun alue on kortteli 57-YO. Koulun piha-alue on koulukiinteistön, Rantatien sekä koulun kentän erottama alue. 2 Kouluajaksi katsotaan

Lisätiedot

Helsingin vankilan tulo-opas

Helsingin vankilan tulo-opas Helsingin vankilan tulo-opas SISÄLLYS Tulo-osasto ja sijoittelu... 3 Kulkuyhteydet... 3 Käytännön ohjeita... 4 Posti ja omaisuuden luovuttaminen... 4 Puhelin... 5 Rahankäyttö... 5 Vaatetus... 6 Tapaamiset...

Lisätiedot

Suunnitelma kasvatus ja kurinpitokeinojen käyttämisestä Harjavallan kaupungin peruskouluissa.

Suunnitelma kasvatus ja kurinpitokeinojen käyttämisestä Harjavallan kaupungin peruskouluissa. Suunnitelma kasvatus ja kurinpitokeinojen käyttämisestä Harjavallan kaupungin peruskouluissa. Suunnitelma koskee kaikkia koulun järjestämää toimintaa ja siihen siirtymistä Oppilas on kohtuullisessa määrin

Lisätiedot

1 KANTELU Kahdessa kantelussa (EOAK/157/2019 ja EOAK/6526/2018) arvosteltiin --- vankilan käytäntöjä tavaran toimittamisessa vankilaan.

1 KANTELU Kahdessa kantelussa (EOAK/157/2019 ja EOAK/6526/2018) arvosteltiin --- vankilan käytäntöjä tavaran toimittamisessa vankilaan. 15.7.2019 EOAK 157/2019 Ratkaisija: Apulaisoikeusasiamiehen sijainen Mikko Sarja Esittelijä: Oikeusasiamiehensihteeri Juho Martikainen TAVAROIDEN TOIMITTAMINEN VANKILAAN 1 KANTELU Kahdessa kantelussa (EOAK/157/2019

Lisätiedot

KARSTULAN PERUSKOULUN KASVATUSOHJEISTUS JA SEURAAMUSPOLKU

KARSTULAN PERUSKOULUN KASVATUSOHJEISTUS JA SEURAAMUSPOLKU KARSTULAN PERUSKOULUN KASVATUSOHJEISTUS JA SEURAAMUSPOLKU JOHDANTO Hyvä koulu syntyy, kun jokainen koulussa toimiva huolehtii omasta ja muiden turvallisuudesta ja viihtymisestä noudattamalla järjestyssääntöjä

Lisätiedot

Laki. vankeuslain muuttamisesta

Laki. vankeuslain muuttamisesta Laki vankeuslain muuttamisesta Eduskunnan päätöksen mukaisesti kumotaan vankeuslain (767/2005) 8 luvun 5 ja 13 luvun 10 :n 4 momentti, sellaisena kuin niistä on 13 luvun 10 :n 4 momentti laissa 393/2015,

Lisätiedot

LAPSI- JA PERHETYÖN LINJAUSTEN JALKAUTUMINEN RIKOSSEURAAMUSLAITOKSESSA. 7.2.2014 Kati Sunimento

LAPSI- JA PERHETYÖN LINJAUSTEN JALKAUTUMINEN RIKOSSEURAAMUSLAITOKSESSA. 7.2.2014 Kati Sunimento LAPSI- JA PERHETYÖN LINJAUSTEN JALKAUTUMINEN RIKOSSEURAAMUSLAITOKSESSA 7.2.2014 Kati Sunimento PERUSTEET LAPSI- JA PERHETYÖLLE YK:n lasten oikeuksien yleissopimuksen mukaan: lapsella on oikeus molempien

Lisätiedot

SIMPELEEN YHTEISKOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JA SEURAUKSET NIIDEN RIKKOMISESTA

SIMPELEEN YHTEISKOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JA SEURAUKSET NIIDEN RIKKOMISESTA SIMPELEEN YHTEISKOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JA SEURAUKSET NIIDEN RIKKOMISESTA Voimassa 1.11.2014 alkaen 1 KOULUN ALUE, TILAT JA KOULUMATKAT Koulun alueena pidetään koulurakennusta, koulun pihaa sekä kaikkia,

Lisätiedot

Kirjaaminen tai päätös Kirjataan (LL 26 a, Ilmoitetaan alaikäisen opiskelijan huoltajalle. 1 mom.). ja ryhmänohjaajalle. Rehtori tekee päätöksen

Kirjaaminen tai päätös Kirjataan (LL 26 a, Ilmoitetaan alaikäisen opiskelijan huoltajalle. 1 mom.). ja ryhmänohjaajalle. Rehtori tekee päätöksen Liite Askolan lukion suunnitelmaan kurinpitokeinojen käyttämisestä ja niihin liittyvistä toimintatavoista: Menettelytavat rike- ja häiriötilanteessa, asioiden selvittämisvastuut, työnjako sekä kuulemis-

Lisätiedot

Saimaan Satamat Oy Satamatie 4 80220 Joensuu VENESATAMASÄÄNNÖT

Saimaan Satamat Oy Satamatie 4 80220 Joensuu VENESATAMASÄÄNNÖT Saimaan Satamat Oy Satamatie 4 80220 Joensuu VENESATAMASÄÄNNÖT Venesatamasäännöt koskevat kaikkia Saimaan Satamat Oy:n ylläpitämiä ja hallinnoimia venepaikkoja, niiden talvisäilytysalueita sekä kalastusvälinevajoja.

Lisätiedot

SALON SEUDUN AMMATTIOPISTON JÄRJESTYSSÄÄNTÖ

SALON SEUDUN AMMATTIOPISTON JÄRJESTYSSÄÄNTÖ SALON SEUDUN AMMATTIOPISTON JÄRJESTYSSÄÄNTÖ Hallitus 3.5.2015 64 1 1 Järjestyssäännön tarkoitus Järjestyssääntö luo edellytykset opiskelun kasvatuksellisten ja opetuksellisten tavoitteiden saavuttamiselle

Lisätiedot

PUUTTUMISKEINO KUULEMINEN ILMOITTAMINEN KIRJAAMINEN TOIMIVALTA HUOM!

PUUTTUMISKEINO KUULEMINEN ILMOITTAMINEN KIRJAAMINEN TOIMIVALTA HUOM! 1 (6) PUUTTUMINEN JA OJENTAMINEN PERUSOPETUKSESSA Kasvatuskeskustelu ensisijaisena toimena, kun oppilas häiritsee opetusta tai muuten rikkoo koulun järjestystä, menettelee vilpillisesti tai kohtelee muita

Lisätiedot

Vankilaopetuksen nykytila ja haasteet Vankilaopetuspäivät 7.10.2015 Kati Sunimento Rise/Keha

Vankilaopetuksen nykytila ja haasteet Vankilaopetuspäivät 7.10.2015 Kati Sunimento Rise/Keha Vankilaopetuksen nykytila ja haasteet Vankilaopetuspäivät 7.10.2015 Kati Sunimento Rise/Keha Opiskelevien vankien määrä keskimäärin päivässä rikosseuraamusalueittain vuonna 2014 Rikosseuraamusalue Opiskelevia

Lisätiedot

PUUTTUMISKEINO KUULEMINEN ILMOITTAMINEN KIRJAAMINEN TOIMIVALTA HUOM! oppilaan huoltajille. Huoltajalle tulee varata mahdollisuus

PUUTTUMISKEINO KUULEMINEN ILMOITTAMINEN KIRJAAMINEN TOIMIVALTA HUOM! oppilaan huoltajille. Huoltajalle tulee varata mahdollisuus PUUTTUMINEN JA OJENTAMINEN PERUSOPETUKSESSA (LIITE POL 29 JA 35-36 ) PUUTTUMISKEINO KUULEMINEN ILMOITTAMINEN KIRJAAMINEN TOIMIVALTA HUOM! HÄIRITSEE OPETUSTA TAI MUUTOIN oppilaan huoltajille koulun opettaja

Lisätiedot

Liite 7: Yh 17.6.2015 Liite Jr 16.6.2015 Asuntolatoiminta

Liite 7: Yh 17.6.2015 Liite Jr 16.6.2015 Asuntolatoiminta Asuntolatoiminta SISÄLLYSLUETTELO 1. Lähtökohdat... 3 2. Asuntolatoiminnan toimintasuunnitelma / vuosikello... 3 3. Asukasvalinnat... 3 4. Asuntolatoiminnan kehittäminen... 4 5. PKKY:n asuntoloiden toimintaohjeet...

Lisätiedot

Sivutoimilupien ja - ilmoitusten periaatteet ja hakeminen

Sivutoimilupien ja - ilmoitusten periaatteet ja hakeminen Sivutoimilupien ja - ilmoitusten periaatteet ja hakeminen 1. Noudatettavat lait ja säännökset Laki kunnallisesta viranhaltijasta (304/2003) 18 Työsopimuslaki 3. luku 3 Hallintolaki (6.6.2003/434) 5. luku

Lisätiedot

Tulo-opas OULUN VANKILA. Itä- ja Pohjois-Suomen rikosseuraamusalue. Oulun vankila Nahkatehtaankatu 5, Oulu PL 16, Oulu puh.

Tulo-opas OULUN VANKILA. Itä- ja Pohjois-Suomen rikosseuraamusalue. Oulun vankila Nahkatehtaankatu 5, Oulu PL 16, Oulu puh. Tulo-opas OULUN VANKILA Itä- ja Pohjois-Suomen rikosseuraamusalue Oulun vankila Nahkatehtaankatu 5, 90130 Oulu PL 16, 90131 Oulu puh. 029-5686 000 2 Tähän oppaaseen on koottu tärkeimpiä ohjeita ja tietoja

Lisätiedot

Käyttöehdot, videokoulutukset

Käyttöehdot, videokoulutukset Käyttöehdot, videokoulutukset Edita Publishing Oy PL 700, 00043 NORDIC MORNING www.editapublishing.fi Asiakaspalvelu www.edilexpro.fi edilexpro@edita.fi puh. 020 450 2040 (arkisin klo 9 16) 1 Yleistä Tämä

Lisätiedot

Katsaus ampuma-aselakiin EVP poliisit, 17.11.2015. Pasi Vuorenmaa Ylikomisario Pohjanmaan poliisilaitos

Katsaus ampuma-aselakiin EVP poliisit, 17.11.2015. Pasi Vuorenmaa Ylikomisario Pohjanmaan poliisilaitos Katsaus ampuma-aselakiin EVP poliisit, 17.11.2015 Pasi Vuorenmaa Ylikomisario Pohjanmaan poliisilaitos Metsästysperusteiset pitkät pyssyt Aseen on sovelluttava hyvin hakijan ilmoittamaan käyttötarkoitukseen.

Lisätiedot

IISALMEN KAUPUNKI KIINTEISTÖJEN KAMERAVALVONTA 19.2.2016 1. Matti Rönkkö tekninen isännöitsijä Iisalmen kaupunki / tilapalvelu

IISALMEN KAUPUNKI KIINTEISTÖJEN KAMERAVALVONTA 19.2.2016 1. Matti Rönkkö tekninen isännöitsijä Iisalmen kaupunki / tilapalvelu IISALMEN KAUPUNKI KIINTEISTÖJEN KAMERAVALVONTA Matti Rönkkö tekninen isännöitsijä Iisalmen kaupunki / tilapalvelu 19.2.2016 1 Iisalmen kaupungin tekninen keskus / tilapalvelu on asentanut tallentavan kameravalvonnan

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI VUOKRASOPIMUS 1 (5) LIIKUNTAVIRASTO. Liikuntajohtaja (.2015) Helsingin kaupungin liikuntavirasto

HELSINGIN KAUPUNKI VUOKRASOPIMUS 1 (5) LIIKUNTAVIRASTO. Liikuntajohtaja (.2015) Helsingin kaupungin liikuntavirasto HELSINGIN KAUPUNKI VUOKRASOPIMUS 1 (5) VUOKRASOPIMUS TMI MERCARTON KANSSA LAUTTASAAREN UIMARANNAN KIOSKI- JA VARASTOTILOISTA Sopimuksen numero Kaupungin päätös HEL 2015-000717 Liikuntajohtaja (.2015) Vuokra-alueen

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 27 päivänä kesäkuuta /2011 Laki. tutkintavankeuslain muuttamisesta. Annettu Helsingissä 17 päivänä kesäkuuta 2011

Julkaistu Helsingissä 27 päivänä kesäkuuta /2011 Laki. tutkintavankeuslain muuttamisesta. Annettu Helsingissä 17 päivänä kesäkuuta 2011 SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 27 päivänä kesäkuuta 2011 736/2011 Laki tutkintavankeuslain muuttamisesta Annettu Helsingissä 17 päivänä kesäkuuta 2011 Eduskunnan päätöksen mukaisesti muutetaan

Lisätiedot

V U O K R A S O P I M U S (LUONNOS)

V U O K R A S O P I M U S (LUONNOS) Sivu 1 / 6 Kaupunkirakennelautakunta asianro 297- V U O K R A S O P I M U S (LUONNOS) 1. Vuokra-aika 2. Vuokra Kuopion kaupunki vuokraa KENELLE ( ) maanvuokralain 5. luvun mukaisena vuokrauksena Kuopion

Lisätiedot

Alustava luonnos ALUEVANKILAN (MALLI)TYÖJÄRJESTYS. 1 luku Yleisiä säännöksiä. 1 Soveltamisala

Alustava luonnos ALUEVANKILAN (MALLI)TYÖJÄRJESTYS. 1 luku Yleisiä säännöksiä. 1 Soveltamisala Liite 2 Alustava luonnos ALUEVANKILAN (MALLI)TYÖJÄRJESTYS 1 luku Yleisiä säännöksiä 1 Soveltamisala Aluevankila on oikeusministeriön hallinnonalalla toimiva, Rikosseuraamusviraston tulosohjaama virasto.

Lisätiedot

Ohje viranomaisille 7/2012 1 (5)

Ohje viranomaisille 7/2012 1 (5) Ohje viranomaisille 7/2012 1 (5) Jakelussa mainituille Tupakkalain muutos lastensuojelulaitoksissa Yleistä Tupakkalakia (693/1976) on muutettu 1.1.2010 lukien (698/2010). Lain uutena tavoitteena on tupakkatuotteiden

Lisätiedot

SULJETTUJEN VANKILOIDEN VANHEMPI-LAPSI TAPAAMISTILAT. Tarja Sassi

SULJETTUJEN VANKILOIDEN VANHEMPI-LAPSI TAPAAMISTILAT. Tarja Sassi SULJETTUJEN VANKILOIDEN VANHEMPI-LAPSI TAPAAMISTILAT Tarja Sassi Monisteita 2/2011 SULJETTUJEN VANKILOIDEN VANHEMPI-LAPSI -TAPAAMISTILAT Tarja Sassi Kriminaalihuollon tukisäätiö 10.10. 2011 ISBN 978-952-5929-10-2

Lisätiedot

Liite Lii nro 2/17.11.2004 66 Muutettu 19.10.2005 75

Liite Lii nro 2/17.11.2004 66 Muutettu 19.10.2005 75 Liite Lii nro 2/17.11.2004 66 Muutettu 19.10.2005 75 VENEPAIKKOJEN VUOKRAUSSÄÄNNÖT, PIENVENESATAMASÄÄNNÖT JA KARTAT Muutettu 19.10.2005 75 Hyväksytty liikuntalautakunnassa 17.11.2004 66 KIRKKONUMMEN KUNNAN

Lisätiedot

Sastamalan oppilaitosten järjestyssäännöt

Sastamalan oppilaitosten järjestyssäännöt Sastamalan oppilaitosten järjestyssäännöt 1. JÄRJESTYSSÄÄNTÖJEN TAVOITE Järjestyssääntöjen tavoitteena on fyysisesti, psyykkisesti ja sosiaalisesti turvallinen, viihtyisä sekä oppimisen kannalta tuloksellinen

Lisätiedot

Rikosseuraamuslaitoksen keskushallintoyksikköä pyydettiin antamaan lausunto ja hankkimaan tarvittava selvitys. Pyyntö kuului seuraavasti.

Rikosseuraamuslaitoksen keskushallintoyksikköä pyydettiin antamaan lausunto ja hankkimaan tarvittava selvitys. Pyyntö kuului seuraavasti. 7.3.2016 Dnro 208/2/12 Ratkaisija: Apulaisoikeusasiamies Jussi Pajuoja Esittelijä: Esittelijäneuvos Anu Rita VIRTSANÄYTTEESTÄ KIELTÄYTYMISESTÄ RANKAISEMINEN 1 ASIA Käyrän vankilaan toimitetulla tarkastuksella

Lisätiedot

ASUNTO-OSAKEHUONEISTOSSA TEHTÄVÄSTÄ KUNNOSSAPITO- JA MUUTOSTYÖSTÄ ILMOITUS

ASUNTO-OSAKEHUONEISTOSSA TEHTÄVÄSTÄ KUNNOSSAPITO- JA MUUTOSTYÖSTÄ ILMOITUS ASUNTO-OSAKEHUONEISTOSSA TEHTÄVÄSTÄ KUNNOSSAPITO- JA MUUTOSTYÖSTÄ ILMOITUS Sivu 1/2 TALOYHTIÖ Asunto-osakeyhtiön nimi ja osoite Huoneiston numero OSAKAS Huoneiston osakkeenomistajan nimi ja puhelinnumero

Lisätiedot

Päihdehuoltolaki 17.1.1986/41

Päihdehuoltolaki 17.1.1986/41 Päihdehuoltolaki 17.1.1986/41 Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään: 1 LUKU Yleisiä säännöksiä 1 Tavoitteet Päihdehuollon tavoitteena on ehkäistä ja vähentää päihteiden ongelmakäyttöä sekä siihen liittyviä

Lisätiedot

TURUN AMMATTIKORKEAKOULU L6010402.7_4h 1(5) TEKNIIKKA JA LIIKENNE FYSIIKAN LABORATORIO 23.8.2011

TURUN AMMATTIKORKEAKOULU L6010402.7_4h 1(5) TEKNIIKKA JA LIIKENNE FYSIIKAN LABORATORIO 23.8.2011 TURUN AMMATTIKORKEAKOULU L6010402.7_4h 1(5) FYSIIKAN LABORATORION OPISKELIJAN OHJE 1. Työskentelyoikeus Opiskelijalla on oikeus päästä laboratorioon ja työskennellä siellä vain valvojan läsnäollessa. Työskentelyoikeus

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus poliisin säilyttämien henkilöiden kohtelusta /645

Valtioneuvoston asetus poliisin säilyttämien henkilöiden kohtelusta /645 1 / 6 18.3.2011 20:15 Finlex» Lainsäädäntö» Ajantasainen lainsäädäntö» 2008» 16.10.2008/645 16.10.2008/645 Seurattu SDK 203/2011 saakka. Katso tekijänoikeudellinen huomautus käyttöehdoissa. Valtioneuvoston

Lisätiedot

Huoltajalle ilmoitus Wilma-viestillä

Huoltajalle ilmoitus Wilma-viestillä KURINPITO LUKIOSSA Häiritsevä käytös Luokasta /muusta opetustilasta poistaminen jäljellä olevan oppitunnin ajaksi Keskustellaan opiskelijan kanssa Huoltajalle ilmoitus Wilma-viestillä Wilma Opettaja/rehtori

Lisätiedot

Fysioterapeuttien opintopäivät. Mari Aspelund lakimies 16.4.2016

Fysioterapeuttien opintopäivät. Mari Aspelund lakimies 16.4.2016 Fysioterapeuttien opintopäivät Mari Aspelund lakimies 16.4.2016 Luennon aiheet Työsuhteen ehdot Mikä on työsopimus Työsopimuksen vähimmäisehdot Työsopimuksen voimassaolo Työaika Vuosiloma Muut työsuhteen

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN. 4.2.2009 Heinola 5.2.2009 Lahti

PÄIJÄT-HÄMEEN. 4.2.2009 Heinola 5.2.2009 Lahti PÄIJÄT-HÄMEEN KUNTAPÄÄTTÄJÄSEMINAARI 4.2.2009 Heinola 5.2.2009 Lahti VALTUUTETUN ESTEELLISYYS On rajoitetumpaa kuin muun luottamushenkilön esteellisyys Koskee vain valtuuston kokousta (kuntalaki 52 ) Jos

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 15 päivänä huhtikuuta /2015 Laki. valvotusta koevapaudesta annetun lain muuttamisesta

Julkaistu Helsingissä 15 päivänä huhtikuuta /2015 Laki. valvotusta koevapaudesta annetun lain muuttamisesta SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 15 päivänä huhtikuuta 2015 404/2015 Laki valvotusta koevapaudesta annetun lain muuttamisesta Annettu Helsingissä 10 päivänä huhtikuuta 2015 Eduskunnan päätöksen

Lisätiedot

TÄRKEITÄ OHJEITA TAPAHTUMAN JÄRJESTÄJÄLLE KAUPPAKESKUS SKANSSISSA

TÄRKEITÄ OHJEITA TAPAHTUMAN JÄRJESTÄJÄLLE KAUPPAKESKUS SKANSSISSA TÄRKEITÄ OHJEITA TAPAHTUMAN JÄRJESTÄJÄLLE KAUPPAKESKUS SKANSSISSA Lue tämä dokumentti tarkasti ja välitä se Skanssissa paikalla oleville promootiohenkilöille. Ohjeista heitä ottamaan dokumentti mukaan

Lisätiedot

TURVALLISUUSSUUNNITELMA

TURVALLISUUSSUUNNITELMA TURVALLISUUSSUUNNITELMA Tapahtuma: Osallistujat: Taekwon-do Akatemian leiri noin 200 osallistujaa Ajankohta: 2.11.2007 4.11.2007 Tapahtumapaikka: Järjestäjä: Rajakylän koulu Taekwon-do Akatemia ry -----------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

Kohti avoimempaa täytäntöönpanoa Yhdyskuntaseuraamukset ja vaiheittainen vapauttaminen yhteiskunnan turvallisuuden edistäjinä

Kohti avoimempaa täytäntöönpanoa Yhdyskuntaseuraamukset ja vaiheittainen vapauttaminen yhteiskunnan turvallisuuden edistäjinä Kohti avoimempaa täytäntöönpanoa Yhdyskuntaseuraamukset ja vaiheittainen vapauttaminen yhteiskunnan turvallisuuden edistäjinä Naisjohtajat Risessä 13.6.2016 Ylijohtaja Tuula Asikainen ORGANISAATIO Rikosseuraamuslaitos

Lisätiedot

Laki laiva-apteekista

Laki laiva-apteekista Laki Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään: laiva-apteekista Annettu Helsingissä 8 päivänä toukokuuta 2015 1 Lain tarkoitus Tämän lain tarkoituksena on varmistaa laivaväen mahdollisuus saada asianmukaista

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus

Valtioneuvoston asetus Valtioneuvoston asetus tutkintavankeudesta Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään tutkintavankeuslain (768/2005) nojalla: 1 luku Yleiset säännökset 1 Soveltamisala Tätä asetusta sovelletaan tutkintavankeuden

Lisätiedot

Valtion varoista maksettava korvaus rikoksen uhrille. Korvaus rikoksen uhrille. Rikoksella aiheutetut vahingot 1.1.2006 alkaen

Valtion varoista maksettava korvaus rikoksen uhrille. Korvaus rikoksen uhrille. Rikoksella aiheutetut vahingot 1.1.2006 alkaen Valtion varoista maksettava korvaus rikoksen uhrille Korvaus rikoksen uhrille Rikoksella aiheutetut vahingot 1.1.2006 alkaen SISÄLLYS Milloin rikoksen uhrille voidaan maksaa korvaus valtion varoista? 3

Lisätiedot

Valtion varoista maksettava korvaus rikoksen uhrille. Korvaus rikoksen uhrille. Rikoksella aiheutetut vahingot 1.1.2006 alkaen

Valtion varoista maksettava korvaus rikoksen uhrille. Korvaus rikoksen uhrille. Rikoksella aiheutetut vahingot 1.1.2006 alkaen Valtion varoista maksettava korvaus rikoksen uhrille Korvaus rikoksen uhrille Rikoksella aiheutetut vahingot 1.1.2006 alkaen SISÄLLYS Milloin rikoksen uhrille voidaan maksaa korvaus valtion varoista? 3

Lisätiedot

Valtuutetun on pidettävä valtuuttajalle kuuluvat raha- ja muut varat erillään omista varoistaan.

Valtuutetun on pidettävä valtuuttajalle kuuluvat raha- ja muut varat erillään omista varoistaan. YLEISIÄ OHJEITA VALTUUTETULLE Seuraavat ohjeet perustuvat edunvalvontavaltuutuksesta annetun lain (648/2007) säännöksiin sellaisina kuin ne lain voimaan tullessa 1.11.2007 olivat. Valtuutetun on oma-aloitteisesti

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 63 13.06.2013. 63 Asianro 1749/10.03.00/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 63 13.06.2013. 63 Asianro 1749/10.03.00/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (1) 63 Asianro 1749/10.03.00/2013 Rakennustyön keskeyttäminen / 11-6-1 / Pohjolankatu 18 / käyttövesiputkiston korjaustyö Vs. rakennustarkastaja Ilkka Korhonen Alueellinen

Lisätiedot