Kyselyn tuloksilla ei sinänsä ole merkitystä, vastaajilla on. Saamme varmasti yritysilmastoamme parannettua kun:

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kyselyn tuloksilla ei sinänsä ole merkitystä, vastaajilla on. Saamme varmasti yritysilmastoamme parannettua kun:"

Transkriptio

1 Yrittäjäkysely 2012 yhteenvetoa. Executive summary: Yrittäjäkyselyn tulokset antavat ehkä hieman negatiivisemman kuvan Vihdistä yrittäjäystävällisenä kuntana kun olisi aihetta. Lyhyenä yhteenvetona voidaan sanoa että kaikilla osa-alueilla on parannettavaa. EK:n, Suomen yrittäjien, Sampo pankin ja monien muiden järjestöjen tekemissä yrittäjäkyselyissä on aikaisemmin huomattu että talouden tilalla on myös korrelaatiota yrittäjäkyselyihin, ehkä tämä pessimistisyys näkyy nyt myös tässä kyselyssä. Tämä kysely antaa kuitenkin erinomaisen pohjan kehittää toimintoja ja kunnan elinkeinopolitiikkaa. Vasta seuraavan kyselyn tulokset antavat tietoa siitä olemmeko oikealla suunnalla. Lasse Kurkilahti ja Toivo Äijö kirjassaan selviydy tai sukella kehottavat Suomalaisten yritysten hallituksia pohtimaan ajankäyttöään. He ovat havainneet että ajankäytöstä 50 % kuluu vanhan analysointiin 30 % päätöksentekoon ja 20 % tulevaisuuden miettimiseen, mitä tapahtuisi jos ajankäyttö käännettäisiin toisin päin? Käyttäisimmekin ajastamme 50 % tulevaisuuden toimintaedellytysten kehittämiseen ja vain 20 % jo tapahtuneiden asioiden analysointiin! Kyselyn tuloksilla ei sinänsä ole merkitystä, vastaajilla on. Saamme varmasti yritysilmastoamme parannettua kun: a) Muistamme kunnassa jo olemassa olevat p ja pk yritykset, keskustelemme myös heidän kanssaan. b) Alamme pohtimaan yritysvaikutuksia koko päätöksentekoketjussa aina tarpeesta valmisteluun ja itse päätöksentekoon ja otamme yritysvaikutukset huomioon c) Pyrimme huomioimaan paremmin alueen pk yritykset omissa hankinnoissa ja palvelutuotannossamme. Pyritään tekemään hankintoja niin että myös alueen yritykset voivat osallistua kilpailutukseen. d) Toimimme avoimesti ja viestitämme toiminnastamme enemmän ja pyrimme tekemään säännöllisempää yhteistyötä yritysten kanssa eri tilaisuuksin ja keskusteluin. Taustatiedot: Kyselyn tekeminen sai alkunsa yrittäjäjärjestöön puheenjohtajan Leevi Pursiaisen esityksestä syksyn yrittäjäillassa. Kysely laadittiin käyttäen Google drive palvelua. Palvelu on ilmainen ja helppokäyttöinen. Google drive palvelu otettiin käyttöön koska kyselyä tehdessä ei ollut tiedossa että kunnalla on lisenssi Webropol kyselytyökaluun jossa erillisten kyselyiden tekeminen ei maksa erikseen. Kysely on liitteenä. Kysely avattiin 9.11 klo ja suljettiin 3.12 klo 10. Kyselystä tiedotettiin seuraavien kanavien kautta a) Laaja sähköpostitiedote, yhteensä 600 sähköpostiosoitteeseen jotka oli kerätty Fonectan palvelusta ja Tarja Jokiniemen vanhasta sähköpostiluettelosta. Näistä sähköposteista oikeellisia oli noin 500.

2 Arvoisa vastaanottaja, alla olevasta linkistä pääsette kunnan toteuttamaan yrityskyselyyn, johon lähtölaukauksen antoi yrittäjäjärjestön puheenjohtaja syksyn yrittäjäillassa. Toivomme, että teillä on hetki aikaa vastata kyselyyn jotta osaamme arvioida paremmin mihin toimenpiteisiin kunnan pitäisi jatkossa elinkeinopolitiikassaan keskittyä. Yrittäjäkysely Mikäli linkki jostain syystä ei toimi löydätte kyselyn myös kunnan kotisivuilta Ystävällisin terveisin Otto Härkönen Asemantie Nummela b) Mainos Vihdin uutisissa c) Mainos Luoteis-Uusimaassa d) Uusi samansisältöinen sähköposti Keuken piirissä olleille Vihtiläisille asiakkaille n. 100 kpl e) Vihdin yrittäjien maili omille jäsenilleen f) Juttu yrittäjäkyselystä Vihdin uutisissa g) Juttu yrittäjäkyselystä Luoteis Uusimaassa h) Kyselylinkki kunnan kotisivujen etusivulla. Kyselyn vastausprosenttia on siis mahdoton määritellä, mutta kyselyyn saatiin vastauksia yhteensä 128 kpl jota voitaneen pitää hyvänä tuloksena alueen yrityskantaan nähden. Mikäli alueen yrityskannasta siivotaan pois ns. pöytälaatikkoyritykset ja muut toimimattomat voidaan toimivien yritysten määräksi olettaa noin 1500 kpl. Tällöin vastausprosentiksi muodostuisi noin 8,5 %. Näin korkea vastausprosentti itse aktivoitavaan kyselyyn antaa jo hieman tulkinnan aihetta, tästä johtopäätöksissä myöhemmin. Vastauksissa ei ristiintaulukoinnin kautta löytynyt päällekkäisyyksiä jolloin voimme olettaa, että kyselyyn ei vastattu useampaa kertaa kuin kerran, siitä huolimatta että kysely oli ns. avoin. Samaa osviittaa antaa vastausten syntyminen eri ip-osoitteista.

3 Taustatietoa vastanneista:

4 Kahdessa seuraavassa kysymyksessä kysyttiin missä elinkeinopolitiikan osa-alueessa kunta on onnistunut huonoiten ja missä parhaiten. Nämä kaksi kysymystä oli sijoitettu kyselyssä vierekkäin jolloin vastaukset todennäköisesti vahvistavat toisiaan. Vastausten tulkinnassa on huomioitava kohtuullisen tasainen jakauma ja se, että vastausten hajonta on pieni. Selkeästi erottuvia asioita ovat yleisen elinkeinopolitiikan selkeys ja tavoitteellisuus sekä viestintä ja avoimuus, näissä osaalueissa voidaan tulkita onnistuneen jollain tasolla. Huomiota on kiinnitettävä kunnan hankintoihin sekä yrityslähtöisyyteen. Tämä tulkinta on nopea ja kyselyn seuraavien osioiden analysointi antanee vastauksen tähän.

5 Kyselyn seuraavassa osiossa kysyttiin arviota elinkeinopolitiikan eri osa-alueista asteikolla 1-5, 1:n vastatessa arvoa ja 5:n vastatessa arvoa täysin samaa. Seuraavassa kuvassa on arvioitu sitä kuinka hyvin kunta on onnistunut yleisessä elinkeinopolitiikassaan. Vastaukset eivät noudata selkeästi mitään erityistä jakaumaa keskiarvon ollessa 2,34. Voidaankin todeta että vastaajien mielestä yleisessä elinkeinopolitiikassa ei ole onnistuttu erityisen hyvin. Vastaajien välillä on hieman eroja, yrityksen koon kasvaessa arvio muuttuu hieman paremmaksi, toimialoittain tämänkaltaista eroa ei ole. Yleisen elinkeinopolitiikan onnistuminen onkin useasti kiinni hyvästä viestinnästä ja selkeiden tavoitteiden asettamisesta. Päätöstenteon yrityslähtöisyyttä arvioitaessa kunta sai hieman paremman arvosanan kuin yleisestä elinkeinopolitiikasta, keskiarvon ollessa 2,42. Konkreettisena korjaavana toimenpiteenä voitaisiin ajatella koko virkamies (eli valmisteluprosessin) avaamista ja yritysvaikutusten arvioinnin mukaan ottamista

6 valmisteluprosessiin. Näin yritysvaikutukset saisivat jo heti päätöksenteon alkumetreiltä ansaitsemansa huomion. Vaikutusten arvioinnista ei luonnollisestikkaan saa tehdä byrokraattista pakkopullaa vaan on luotava selkeä työkalu, koulutettava ja ohjattava käyttäjiä yritysvaikutusten arviointiin. Parhaimmat arvosanat kunta sai luokasta muu toimiala, yrityksen kokoluokalla ei ollut merkittävää vaikutusta. Elinkeinotoimen resursseja pidettiin kohtuullisen heikkoina ka. 2,11. Tähän vaikuttanee viimeaikaiset muutoset mm. Keuken mukaantulo, pitkät poissaolot jne. Sekesin tekemä kyselyn mukaisesti ( v. 2010) elinkeinotoiminnan resurssit vaihtelevat merkittävästi eri alueilla. Pääsääntönä näytti olevan se, että mitä pohjoisempana / idempänä ollaan kasvaa resurssit huomattavasti, poikkeuksena tästä jo pitkään on ollut keski-suomi. Resurssoinnissa on merkittävää hajontaa eri paikkakuntien välillä, esimerkiksi Jyväskylän seudulla panostetaan erillisenä rahoituksena noin 30 / asukas elinkeinotoimintaan. Viestinnästä ja tiedottamisesta arvosana oli keskiarvoltaan 2,33, mitä voidaan pitää kohtuullisen huonona. Viestintä ja tiedottaminen ovat aina olleet vaikeita asioita kuinka saada oikea tieto oikealle kohderyhmälle oikeaan aikaan? Viestintään ja tiedottamiseen voidaan kuitenkin vaikuttaa hyvin helposti käyttämällä esim. blogia, uutiskirjeitä, Facebookkia, säännöllisiä tapaamisia jne. Tälle osa-alueelle voidaan rakentaa esim. vuosikello tyyppinen toimintamalli joka ohjaa ja edesauttaa tiedottamisen toiminnoissa. Vastauksissa löytyi selkeä korrelaatio yrityskoon ja arvosanan välillä, mitä pienempi yritys sen heikommaksi tiedotus koettiin.

7 Julkisten palveluiden ja hankintapolitiikan osalta kyselyyn saatiin eniten vapaamuotoista palautetta. Arvosanaksi onnistumisessa tuli 2,28. eli hieman eri. Vastaajien kokojakauman huomioiden heikommat vastaukset tulevat pieniltä yrityksiltä, toimialajakaumaa ei ole. Johtopäätöksenä voidaankin pitää sitä, että kun kunta on kasvanut ja hankintojen koko on samalla kasvanut koetaan asia pienten yritysten kannalta ongelmallisena. Hankintoihin tulee luoda kilpailutuskriteerit joiden avulla voidaan tarkastella kokonaisedullisuutta ja tukea hankintoja tekeviä henkilöitä myös paikallistietoisuuden lisäämisen kautta. Koko kunnan hankintapolitiikkaa tuleekin kehittää pitkäjänteisesti paikalliset yritykset huomioon ottaen. Infrastruktuurin kokonaisarvosanaksi kunta sai 2,33. Yksittäisiä toiveita tiestön kunnon parantamiseksi ja liikepaikkojen saamiseksi esitettiin yllättävän paljon. Yrityskoolla oli vaikutusta siten, että mitä pienempi yritys oli sitä heikommaksi infra koettiin, toimialassa palvelut kotitalouksille ja kaupan toimiala vaikutti arvosanaa pienentävästi. Elinkeinopolitiikan näkökulmasta infraa tuleekin ajatella huomattavasti laajemmin kuin vain tiestön ja liikepaikkojen kuntona. Yrityksen toimintaympäristöön vaikuttaa myös osaavan työvoiman saanti ja tätä kautta hyvien julkisten palveluiden saatavuus ja sopivan hintainen asuminen. Voimaantulevien ja valmisteilla olevien kaavojen ja tätä kautta infraan saatavat

8 parannukset todennäköisesti tulevat luonnollisella tavalla parantamaan tätä osa-aluetta jo kohtuullisen nopealla aikavälillä. Kuntatalouden kannalta on haasteellista pitää yllä monipisterakennetta ja pyrkiä vastaamaan eri kylien toiveisiin. Tämän tärkeän osa-alueen parantaminen vaatii poikittaista yhteistyötä kunnan eri toimintojen kanssa. Yritysvaikutusten arviointi päätöksenteossa sai arvosanaksi 2,22. Vastaajayrityksen koon kasvaessa arvosana parani, toimialalla ei ollut merkittävää vaikutusta. Yritysvaikutusten arviointi päätöksenteossa on käsitteenä erittäin nuori, SY julkaisi työkalun yritysvaikutusten arviointiin noin kolme vuotta sitten. Tämän työkalun käyttöönottoa esim. check list tyyppisenä tulee harkita. Toiminnan parantaminen, vastaajien kommentteja / ehdotuksia: Yksittäisten vastaajien kommentteja ei yksityisyyssyistä julkisteta.

9 Vihdin kunnnan yrittäjäkysely 2012 Kyselyn tarkoituksena on hankkia tietoa, mihin elinkeinopolitiikan osa-alueeseen kunnnan tulisi panostaa vuonna Mikäli kysymyksissä on osioita joihin et osaa ottaa kantaa niin jätä se kohta avoimeksi. Kiitos vastauksestasi jo ennakkoon. * Required Yrityksen koko*yrityksen henkilöstömäärä Yrityksen toimiala*valitse listalta toimiala joka kuvaa parhaiten yritystä Yrityksen liikevaihto* YLEINEN ELINKEINOPOLITIIKKAKunnan yleinen elinkeinopolitiikka on selkeää ja tavoitteellista KUNNAN PÄÄTÖKSENTEON YRITYSLÄHTÖISYYSKunnassa tehtävät päätökset ovat yrityksen toiminnan kannalta ennustettavia ja johdonmukaisia ELINKEINOTOIMEN RESURSSITKunnan elinkeinotoimen resurssit ovat riittävät ja ne kohdennetaan mielestäni oikein KUNNAN VIESTINTÄ JA TIEDOTTAMINENSaan yritystoimintani kannalta riittävästi ja oikea-aikaista tietoa JULKISTEN PALVELUIDEN JÄRJESTÄMINEN JA KUNNAN HANKINTAPOLITIIKKAKunnan hankintapolitiikka on oikeudenmukaista ja julkiset palvelut ovat riittäviä

10 INFRASTRUKTUURIKunta käyttää riittävästi panoksia yritykselle tärkeisiin infratsruktuurin kehittämiseen PÄÄTÖSTEN YRITYSVAIKUTUSTEN ARVIOINTIKunnan päätöksenteossa otetaan huomioon yritysvaikutukset Kunta on onnistunut elinkeinopolitiikassaan parhaiten?*valitse listalta osa-alue jossa kunta on mielestäsi onnistunut parhaiten Kunta on onnistunut elinkeinopolitiikassaan huonoiten?*valitse listalta osa-alue jossa kunta on mielestäsi onnistunut huonoiten Kuinka voisimme mielestäsi parantaa toimintaamme?kirjaa niitä asioita joita kehittämällä voimme parantaa elinkeinopolitiikkaamme Vapaa sana Submit Powered by Google DocsReport Abuse-Terms of Service-Additional Terms

Kauniainen. Kuntaraportti

Kauniainen. Kuntaraportti Kauniainen Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Kitee. Kuntaraportti

Kitee. Kuntaraportti Kitee Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Kontiolahti. Kuntaraportti

Kontiolahti. Kuntaraportti Kontiolahti Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Ilomantsi. Kuntaraportti

Ilomantsi. Kuntaraportti Ilomantsi Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Polvijärvi. Kuntaraportti

Polvijärvi. Kuntaraportti Polvijärvi Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Rääkkylä. Kuntaraportti

Rääkkylä. Kuntaraportti Rääkkylä Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Maalahti. Kuntaraportti

Maalahti. Kuntaraportti Maalahti Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Kouvola. Kuntaraportti

Kouvola. Kuntaraportti Kouvola Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Pyhtää. Kuntaraportti

Pyhtää. Kuntaraportti Pyhtää Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Jämsä. Kuntaraportti

Jämsä. Kuntaraportti Jämsä Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Äänekoski. Kuntaraportti

Äänekoski. Kuntaraportti Äänekoski Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Muurame. Kuntaraportti

Muurame. Kuntaraportti Muurame Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Kuhmoinen. Kuntaraportti

Kuhmoinen. Kuntaraportti Kuhmoinen Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Lieksa. Kuntaraportti

Lieksa. Kuntaraportti Lieksa Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Raahe. Kuntaraportti

Raahe. Kuntaraportti Raahe Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Taivalkoski. Kuntaraportti

Taivalkoski. Kuntaraportti Taivalkoski Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Paltamo. Kuntaraportti

Paltamo. Kuntaraportti Paltamo Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Vöyri. Kuntaraportti

Vöyri. Kuntaraportti Vöyri Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Lappeenranta. Kuntaraportti

Lappeenranta. Kuntaraportti Lappeenranta Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Loppi. Kuntaraportti

Loppi. Kuntaraportti Loppi Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Janakkala. Kuntaraportti

Janakkala. Kuntaraportti Janakkala Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Parikkala. Kuntaraportti

Parikkala. Kuntaraportti Parikkala Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Hausjärvi. Kuntaraportti

Hausjärvi. Kuntaraportti Hausjärvi Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Ruokolahti. Kuntaraportti

Ruokolahti. Kuntaraportti Ruokolahti Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Luumäki. Kuntaraportti

Luumäki. Kuntaraportti Luumäki Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Hamina. Kuntaraportti

Hamina. Kuntaraportti Hamina Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Laukaa. Kuntaraportti

Laukaa. Kuntaraportti Laukaa Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Lahti. Kuntaraportti

Lahti. Kuntaraportti Lahti Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Heinola. Kuntaraportti

Heinola. Kuntaraportti Heinola Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Kempele. Kuntaraportti

Kempele. Kuntaraportti Kempele Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Orimattila. Kuntaraportti

Orimattila. Kuntaraportti Orimattila Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Muhos. Kuntaraportti

Muhos. Kuntaraportti Muhos Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Utajärvi. Kuntaraportti

Utajärvi. Kuntaraportti Utajärvi Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Hartola. Kuntaraportti

Hartola. Kuntaraportti Hartola Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Kärkölä. Kuntaraportti

Kärkölä. Kuntaraportti Kärkölä Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Suomussalmi. Kuntaraportti

Suomussalmi. Kuntaraportti Suomussalmi Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Humppila. Kuntaraportti

Humppila. Kuntaraportti Humppila Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Porvoo. Kuntaraportti

Porvoo. Kuntaraportti Porvoo Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Tuusula. Kuntaraportti

Tuusula. Kuntaraportti Tuusula Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Hyvinkää. Kuntaraportti

Hyvinkää. Kuntaraportti Hyvinkää Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Siuntio. Kuntaraportti

Siuntio. Kuntaraportti Siuntio Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Pornainen. Kuntaraportti

Pornainen. Kuntaraportti Pornainen Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Pietarsaari. Kuntaraportti

Pietarsaari. Kuntaraportti Pietarsaari Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Sysmä. Kuntaraportti

Sysmä. Kuntaraportti Sysmä Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Kerava. Kuntaraportti

Kerava. Kuntaraportti Kerava Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Pukkila. Kuntaraportti

Pukkila. Kuntaraportti Pukkila Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Inkoo. Kuntaraportti

Inkoo. Kuntaraportti Inkoo Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Ylivieska. Kuntaraportti

Ylivieska. Kuntaraportti Ylivieska Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Toholampi. Kuntaraportti

Toholampi. Kuntaraportti Toholampi Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Sulkava. Kuntaraportti

Sulkava. Kuntaraportti Sulkava Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2

Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Pori Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Harjavalta. Kuntaraportti

Harjavalta. Kuntaraportti Harjavalta Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Kuntaraportti Joensuu. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Joensuu. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Joensuu Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti Liperi. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Liperi. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Liperi Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien

Lisätiedot

Kuntaraportti Kontiolahti. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Kontiolahti. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Kontiolahti Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien

Lisätiedot

Kuntaraportti Ilomantsi. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Ilomantsi. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Ilomantsi Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti Vantaa. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Vantaa. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Vantaa Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien

Lisätiedot

Puumala. Kuntaraportti

Puumala. Kuntaraportti Puumala Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Rantasalmi. Kuntaraportti

Rantasalmi. Kuntaraportti Rantasalmi Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Siilinjärvi. Kuntaraportti

Siilinjärvi. Kuntaraportti Siilinjärvi Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Rautalampi. Kuntaraportti

Rautalampi. Kuntaraportti Rautalampi Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Kankaanpää. Kuntaraportti

Kankaanpää. Kuntaraportti Kankaanpää Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Vesanto. Kuntaraportti

Vesanto. Kuntaraportti Vesanto Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2

Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Eura Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Ulvila. Kuntaraportti

Ulvila. Kuntaraportti Ulvila Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Säkylä. Kuntaraportti

Säkylä. Kuntaraportti Säkylä Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Kokemäki. Kuntaraportti

Kokemäki. Kuntaraportti Kokemäki Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Enontekiö. Kuntaraportti

Enontekiö. Kuntaraportti Enontekiö Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Kuntaraportti Jyväskylä. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Jyväskylä. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Jyväskylä Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti Kitee. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Kitee. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Kitee Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien

Lisätiedot

Kuntaraportti Lieksa. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Lieksa. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Lieksa Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien

Lisätiedot

Kuntaraportti Juuka. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Juuka. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Juuka Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien

Lisätiedot

Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014 Ylitornio. Ylitornio. Mannerheimintie 76 A PL 999, Helsinki

Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014 Ylitornio. Ylitornio. Mannerheimintie 76 A PL 999, Helsinki Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014 1 Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014 2 Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014 SISÄLLYS ELINKEINOPOLIITTINEN MITTARISTO 2014 YLITORNIO... 3 KUNTIEN ELINVOIMA JA YRITTÄJYYS

Lisätiedot

Kuntaraportti Muurame. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Muurame. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Muurame Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti Hankasalmi. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Hankasalmi. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Hankasalmi Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien

Lisätiedot

Kuntaraportti Karstula. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Karstula. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Karstula Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Toivakka Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti Petäjävesi. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Petäjävesi. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Petäjävesi Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien

Lisätiedot

Kuntaraportti Kotka. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Kotka. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Kotka Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien

Lisätiedot

Kuntaraportti Hamina. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Hamina. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Hamina Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien

Lisätiedot

Kuntaraportti Pyhtää. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Pyhtää. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Pyhtää Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien

Lisätiedot

Tervo. Kuntaraportti

Tervo. Kuntaraportti Tervo Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Leppävirta. Kuntaraportti

Leppävirta. Kuntaraportti Leppävirta Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Keitele. Kuntaraportti

Keitele. Kuntaraportti Keitele Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Sonkajärvi. Kuntaraportti

Sonkajärvi. Kuntaraportti Sonkajärvi Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Viitasaari. Kuntaraportti

Viitasaari. Kuntaraportti Viitasaari Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Luhanka. Kuntaraportti

Luhanka. Kuntaraportti Luhanka Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Kolari. Kuntaraportti

Kolari. Kuntaraportti Kolari Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Kemijärvi. Kuntaraportti

Kemijärvi. Kuntaraportti Kemijärvi Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Kuntaraportti Puolanka. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Puolanka. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Puolanka Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Nokia. Kuntaraportti

Nokia. Kuntaraportti Nokia Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Lempäälä. Kuntaraportti

Lempäälä. Kuntaraportti Lempäälä Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Ylöjärvi. Kuntaraportti

Ylöjärvi. Kuntaraportti Ylöjärvi Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2

Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Akaa Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Parkano. Kuntaraportti

Parkano. Kuntaraportti Parkano Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Orivesi. Kuntaraportti

Orivesi. Kuntaraportti Orivesi Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Pälkäne. Kuntaraportti

Pälkäne. Kuntaraportti Pälkäne Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Kuntaraportti Oulu. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Oulu. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Oulu Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien

Lisätiedot

Kuntaraportti Muhos. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Muhos. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Muhos Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien

Lisätiedot

Kuntaraportti Vaala. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Vaala. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Vaala Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien

Lisätiedot