Lahden kaupunginkirjasto

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Lahden kaupunginkirjasto"

Transkriptio

1

2 3. LUOKKA Luetaan kuusi kirjaa: kolme kertomusta, yksi runokirja, yksi tietokirja ja yksi sarjakuva. KERTOMUKSET Bagge, Tapani: Apassit sarja JÄN Itsepintainen sumu riivaa syksyistä Helsinkiä öisin. Sumussa laukkaa aavehevonen, joka rikkoo liikkeiden näyteikkunoita ja sotkee Esplanadin istutuksia. Poliisi on ymmällä. Colfer, Eoin: Legenda -sarja Veljekset Markus ja Valtteri Koivula pakotetaan eräänä päivänä menemään kirjastoon. Kamalinta asiassa on se, että kyseessä ei ole vain yksi käynti vaan heidän äitinsä pojille keksimä uusi harrastus. Mikä sitten kirjastossa on niin kamalaa? Gaiman, Neil: Onneksi oli maitoa Kun äiti lähtee työmatkalle, isälle jää loputtoman pitkä lista muistettavia asioita. Ja kaikkein tärkein asia on: MUISTA OSTAA MAITOA. Valitettavasti isä ei muista. Niinpä hänen täytyy kipaista lähikauppaan. Tämä on tarina siitä, miksi kestää ikuisuuden ennen kuin isä palaa. Gravel, Elise: Olga ja haiseva olio ulkoavaruudesta Eräänä päivänä Olga kohtaa otuksen, joka näyttää paisuneen hamsterin ja perunan risteytykseltä. Oliolla on terävät kulmahampaat ja se haisee oudolta. Se ei tykkää, jos sen päähän vetää sukan. Äreä mutta terävä lapsieläintieteilijä Olga havainnoi ympäristöään tarkkanäköisesti ja saa lukijan nauramaan kippurassa ällöttäville oivalluksilleen! Halvarsson, Isabelle: Täplä-kirjat ELÄ Yhtäkkiä pieni jackrussellinterrierin pentu tunsi, kuinka häkki keinahti. Häkki nostettiin maasta ja kannettiin autoon, joka oli tulvillaan vieraita, ikäviä hajuja. Pentu oli uupunut ja aivan kauhuissaan.

3 Heimonen, Satu: Cecilia -sarja ELÄ Eläinrakas Milka saa isältään maailman parhaan 11- vuotislahjan: oman, hartaasti toivotun kissan! Milka on onnensa kukkuloilla, kunnes selviää, ettei isä ole neuvotellut lemmikkihankinnasta etukäteen Milkan äidin kanssa. Hyväksyisivätkö äiti ja isäpuoli uuden maukuvan perheenjäsenen? Horst, Jørn Lier: Etsiväkaksikko sarja HEL Ratko rikokset yhdessä Etsiväkaksikon kanssa. Virtakylässä tapahtuu kummia. Leipomosta on kadonnut kaikki hiiva. Hulkko, Johanna: Geoetsivät -sarja JÄN Geokätköilyharrastus vie nelosluokkalaisen Raparperin aina huimiin seikkailuihin, mutta joskus lipsahtaa vähän liiankin jännittäväksi. Kaikki alkaa, kun Raparperin ystävän Sallin kännykkä hukkuu metsäreissulla. Kun siihen lisätään muutama erittäin ikävä sattumus, tyttöjen neuvokkuus joutuu koetukselle. Kaarniranta, Sari: Supertavis sarja Tavallinen ja umpitylsä sunnuntai-iltapäivä saa Onnin sortumaan ja tarttumaan joskus syntymäpäivälahjaksi saamaansa lapselliseen taikurivarustelaatikkoon. Krääsän keskeltä löytyy muodonmuutosresepti, jota Onni aikansa kuluksi kokeilee, vaikka tietää, ettei se kuitenkaan toimi. Mutta mitä kummaa, kohta Onni huomaa lentelevänsä pulleaa kärpäsenvatsaansa keikutellen ja tavallisen tylsästä kesäpäivästä tulee ehkä vähän liiankin jännittävä. Katajavuori, Riina: Mennään jo naapuriin Kahdeksanvuotias helsinkiläistyttö Vellamo lähtee rimpauttelemaan ovikelloja pitkin pääkaupunkiseutua ja tutustuu reissuillaan uusiin ystäviin. Kunnas, Mauri: Koirien kalevala tai Seitsemän koiraveljestä Kalevalassa asuu villi ja vapaa koirien heimo ja Pohjolassa asuu hurja ja häijy susien heimo. Ei ota oppi mennäkseen Jukolan koiraveljesten paksuihin kalloihin. Vapaana luonnon helmassa vai ihmisten tavoille oppineena sivistyksen parissa? Kurenniemi, Marjatta: Onneli ja Anneli sarja Onneli ja Anneli ovat ihan tavallisia pikkutyttöjä, ehkä vähän onnellisempia kuin useimmat muut.

4 Ljunggren, Magnus: Futaajat -sarja URH Kirjasarjassa tytöt ja pojat seikkailevat yhdessä. Kirjat käsittelevät jalkapalloa ja kaikkea sen ympärillä tapahtuvaa. Nuotio, Eppu: Kingi -sarja ELÄ Kingi on melko suuri koira ja kun sen emäntä joutuu luopumaan siitä, on hankalaa löytää Kingille uusi koti. Lopulta se löytyy, mutta koti on kaukana sen vanhasta kodista ja Kingi kaipaa takaisin suurkaupungin elämään. Palviainen, Jukka-Pekka: Allu -sarja Siinä missä vanhemmat ihastelevat aseman alkuperäisiä tapetteja ja lattioita, Allu ja Aapo odottavat muuton mukana luvattua koiraa. Vahtikoiraa he tarvitsevatkin, kun vanhasta odotussalista alkaa kuulua öisin kummia ääniä ja Allulle osoitettua pinkkiä ihailijapostia ilmestyy mitä oudoimpiin paikkoihin. Parkkinen, Leena: Pikkuveli ja mainio harharetki Kreivitär Pitäjämäki ja Pikkuveli ovat suuren tutkimusmatkan kynnyksellä. Atraimin, kiikarein ja muutenkin viimeisen päälle varustautuneet tutkimusmatkailijat ovat valmiina viidakon pyhimpään. Parvela, Timo: Maukka ja Väykkä sarja Maukka on kissa ja Väykkä on koira. Ne elelevät kahdestaan taivaansinisessä talossa mäen päällä. Reeve, Philip: Shen ja mopsit Shen joutuu haaksirikkoon pohjoisessa meren jäädyttyä äkillisesti. Kerran sukupolven aikana ilmaantuva tositalvi on saapunut! Shenillä on mukanaan 66 mopsia, ja kun hän tapaa Shika- nimisen tytön, he osallistuvat koiravaljakollaan huimaan kilpailuun. Salmi, Veera: Mauri -sarja Eräänä yönä Pasilassa asuvan Maurin puhelin muuttuu rämästä vähä-älypuhelimesta oikeaksi Konegtigpuhelimeksi.Kun Maurin paras kaveri Bashim muuttaa perheineen takaisin Egyptiin hoitamaan kilpikonnaa ja isoäitiä, Mauri päättää ikävissään kaivaa kotipihaltaan Pasilasta tunnelin Egyptiin.

5 Våhlund, Elias: Käsikirja supersankareille -sarja Alisa on vaihtanut koulua, mutta kaikki on muuttunut ihan kamalaksi. Isot pojat kiusaavat häntä ja ilkkuvat liian isoja korvia. Liisa joutuu pakenemaan koulun jälkeen kirjastoon melkein joka päivä. Yhtenä päivänä hän löytää hyllystä kirjan, jonka selkä hehkuu punaisena. Käsikirja supersankareille, kannessa lukee. Kirja tuntuu kutsuvan juuri Alisaa. Ensimmäisellä sivulla kerrotaan, että tämä kirja muuttaa elämäsi. Kirja lupaa opettaa 101 kykyä, joita treenamalla tulee supersankariksi. Onko se mahdollista? Wallden, Netta: Rubenin tutkimuksia sarja Ruben ja rouva Mallamudin tapaus aloittaa kirjasarjan, jossa kerrotaan Saarnilaakson oudoista tapauksista. Rouva Mallamud on yhdenlainen kummajainen Saarnilaaksossa. Taianomaiset tapahtumat vievät Rubenin seikkailuihin. SARJAKUVAT Bravo, Émile: Kääpiökarhu -sarja Seitsemän kääpiökarhun seikkailuissa hämmennetään hullunkurisesti tuttujen satujen hahmoja. Höh! ja muita sarjakuvakertomuksia Tiedätkö mikä yhdistää laiskiaisenpoikasta, pitsoja rakastavaa tähtitieteilijää, nirsoa prinsessaa, joukkoa petoeläimiä, robottia ja sankarijänistä? Ne kaikki seikkailevat omissa tarinoissaan tässä jännittävässä sarjakuvakirjassa. Korhonen, Kari: Ankkojen Suomi tai Aku Ankka ja Suomi Mitähän ne ankkalinnalaiset oikein meistä ajattelevat? Tätä on odotettu, nimittäin ankkamaista syväanalyysiä Suomesta! Made in Finland: suomalaiskirjoittajien parhaat tarinat Kaikki tämän kirjan tarinat ovat lähtöisin suomalaisen kirjoittajan kynästä. Paloniemi, Milla: Tassutellen Sarjakuva-albumi kissan ja koiran omapäisestä parivaljakosta.

6 Pearson, Luke: Hilda ja kivipeikko Vedenhaltioita, jättiläisiä, metsäläisiä ja peikkoja - Hildan retket poikkeavat aina kovin tavallisuudesta. Pilkey, Dav: Koiramies -sarja Kapteeni Kalsarin tekijältä uusi supermiessarjis. Paras koirapäisestä poliisista koskaan kirjoitettu kirjasarja! Sinisalo, Johanna: Muumimamman vaarallinen nuoruus Muumipappa tapasi aikoinaan Muumimamman pelastaessaan tämän myrskyävästä merestä. Mutta miten Muumimamma oli alun perin joutunut tyrskyjen armoille? Wirbeleit, Patrick: Loota Matias on rakentelija ja keksijä. Eräänä päivänä hän löytää tyhjän pahvilaatikon ja ottaa sen mukaansa rakentamisleikkejä varten. Yllättäen laatikko paljastuu kuitenkin velhon apulaiseksi, Lootaksi. TIETOKIRJAT Cruz, Carlos da: Päivä maapallolla: koulussa 40.1 Yhden vuorokauden aikana lukija saa matkata pallon ympäri ja nähdä, mitä kaikkea maailmassa tapahtuu. Cruz, Carlos da: Dinosauruksen mitalla 55.4 tai Eläinten mitalla 58.9 Hämmästellään dinosaurusten ja eläinten ihmeellisiä mittasuhteista. Jotkut otukset saavat ihmisen tuntemaan itsensä jättiläiseksi, toiset taas pikku peukaloiseksi. Davis, John: Valokuvauskirja Kameran linssin läpi voi nähdä yksityiskohtia, joita ei ole koskaan ennen huomannut. Eskola, Tiina: Liikennekirja Liikenne alkaa kotipihasta. Missä pidetään reppua, kun ajetaan polkupyörällä? Saako bussipysäkillä odottaessa juosta ja leikkiä? Tötterö ja Pikkis opettelevat liikennesääntöjä. Havukainen, Aino: Tatu ja Patu, syömään! 68.2 Käsikirja kaikille niille, jotka ovat joskus syöneet, syövät juuri nyt tai suunnittelevat syövänsä. Outolan pojat tarjoilevat yli sata sivua hullunhauskaa ahmittavaa.

7 Havukainen, Aino: Tatu ja Patu pihalla 79.8 Mitä kaikkea pihalla voi oikein tehdä? Tatun ja Patun mielestä vaikka mitä! Tatun ja Patun mielestä vaikka mitä! Outolan pojilta saa taatusti perusteellisimmat - ja oudoimmat! - ohjeet siihen, miten tehdään hiekkakakku, leikitään kauppaa, rakennetaan maja tai lotrataan lätäköissä. Heilala, Katariina: Päivä Kansallismuseossa 06.2 tai Korkeasaaressa tai Linnanmäellä 79.9 tai Muumimaailmassa 79.9 Kirjoissa vietetään hauska päivä eri kohteissa tutustuen milloin museon jännittäviin aarteisiin milloin huvipuiston vanhimpaan asukkaaseen. Hiekkalinna, Tero: Tutkimusmatka avaruuteen 52.2 tai Rakettimatka avaruuteen 52.4 Kiinnostaako sinua avaruuden loputtomat ihmeet ja avaruuslennot? Avaruus on ihmeellinen! Kunnas, Mauri: Kummallisuuksien käsikirja 15 Mikä tuolla pimeässä oikein liikahti? Pitääkö vampyyreja tai zombeja pelätä? Mistä Bermudan kolmio on kuuluisa? Lintunen, Martti: Savannin sankarit 58.9 Tämän kirjan sivuilla vaeltavat, saalistavat ja auringonpaahteessa paistattelevat leijonat, gnut, seeprat, kirahvit, sarvikuonot ja muut Afrikan savannien sankarit. Liukas, Linda: Jokin Hello Ruby kirja 61 Ovatko ihmiset ja tietokoneet samanlaisia vai erilaisia? Hello Ruby on tarina pienestä tytöstä, jolla on suuri mielikuvitus. Martineau, Susan: Nokkelien lasten tietokirja 03 Oletko kuullut lentävästä munkista? Tiedätkö, kuinka polkupyöräsi toimii? Mikä on maailman nopein eläin? Meskanen, Pihla: Iloista rakentelua 60.7 Kirjassa on 35 hauskaa askartelutyötä, joita on ihana tehdä kaveriporukalla tai vaikka ihan itsekseen: koristeita omaan huoneeseen, kivoja vaatteita ja asusteita sekä mainioita ideoita juhlakoristeisiin ja juhlien ohjelmanumeroksi. Mitä ihmettä sarja (Puut tai Robotit 60 tai Tuuli 55.5) Kirjoissa tutustutaan tuuleen ja puihin sekä tehdään pieniä tutkimuksia.

8 Niemelä, Reetta: Nähdään majalla kasviagentit 57.8 tai lintuagentit tai pörriäisagentit 56.8 Anna, Kaamanen, Uni ja Hamid ovat parhaita kavereita ja kaiken lisäksi he ovat salaisia luontoa tutkivia agentteja. Noronen, Paula: Supermarsun rohkeuskirja 14.8 Rohkea rokan syö - Supermarsun kanssa! Tässä erityisessä rohkeuskirjassa Supermarsu-Emilia haastattelee tuttujaan luokan blogiin ja kysyy kaikilta, mitä he pelkäävät eniten. Nuotio, Eppu: Minä tykkään nyt "Ilo tuntuu pepussa kun tanssii." Kirjassa käsitellään 10 tunnetta, joihin on helppo sukeltaa sykähdyttävien runojen ja hehkuvien kuvitusten kautta. Nyström, Tuula: Piikkipallo ihan pihalla Piikkipallo ihan pihalla on koko perheen tietokirja siilistä. Siili on nopea saalistaja, ketterä kiipeilijä, mainio uimari, äänekäs sirkuttaja, puutarhurin hyödyllinen pikkuapuri. Pertamo, Karoliina: Lintunaapurini Viehättävä kurkistus lintujen maailmaan ja lintuharrastuksen pariin. Voit etsiä kirjasta sen sivun, joka on kotisi ympäristön kaltainen ja aloittaa siitä! Kun opit tuntemaan naapurilintusi nimeltä, on se heti vähän tutumpi. Vaismaa, Marketta: Aikakirja 52.8 tai Vesikirja 55.6 Hilkka-tyttö kohtaa mystisen ja kovin kiireisen Aikaihmisen, jonka matkassa hän pääsee hauskalle ja syvälliselle tutkimusretkelle ajan ytimeen. Mitä aika on? Vettä on satanut neljä päivää yhtä soittoa ja kaikki ovat pahalla tuulella. Eniten vaari, joka on pudottanut tekohampaat vessanpönttöön. Pasin päivä saa kuitenkin yllättävän käänteen, kun hän kohtaa mystisen Vesimiehen.

LAHDEN KAUPUNGINKIRJASTO. Lukudiplomivihko

LAHDEN KAUPUNGINKIRJASTO. Lukudiplomivihko LAHDEN KAUPUNGINKIRJASTO Lukudiplomivihko 3. LUOKKA Luetaan kuusi kirjaa: kolme kertomusta, yksi runokirja, yksi tietokirja ja yksi sarjakuva. Kertomukset 84.2 Bagge, Tapani: Apassit sarja JÄN Colfer,

Lisätiedot

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjallisuusdiplomivihko Täydennä. Paras lukemani kirja oli _ Ympyröi oikea vaihtoehto. Olen innokas lukija. Kirjallisuusdiplomivihko 3. luokka Käyn mielelläni kirjastossa. Olen mielestäni hyvä lukija. Osaan valita itselleni sopivaa

Lisätiedot

Lukudiplomikirjat alakouluille luokka Tietoja ja taitoja (päivitetty 7/2019)

Lukudiplomikirjat alakouluille luokka Tietoja ja taitoja (päivitetty 7/2019) Lukudiplomikirjat alakouluille 1. - 4. luokka Tietoja ja taitoja (päivitetty 7/2019) Aikamoinen ajantieto Hyllypaikka: 49.262 AIK Isin ja tyttöjen lettikirja tai Isin ja tyttöjen lettikirja : bileet! Tekijä:

Lisätiedot

Pirkanmaan mukautettu lukudiplomi

Pirkanmaan mukautettu lukudiplomi Pirkanmaan mukautettu lukudiplomi Luokat 3 ja 4 lukudiplomikirjat ja -tehtävät 2019 Kuva: Jani Ikonen diplomin suorittajan nimi ja luokka Tampereen kaupunki Tervetuloa Pirkanmaan lukudiplomin suorittajaksi,

Lisätiedot

Pirkanmaan lukudiplomi

Pirkanmaan lukudiplomi Pirkanmaan lukudiplomi 1. luokan lukudiplomikirjat ja -tehtävät 2019 Kuva: Jani Ikonen diplomin suorittajan nimi ja luokka Tampereen kaupunki Tervetuloa Pirkanmaan lukudiplomin suorittajaksi, arvoisa kirjojen

Lisätiedot

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjallisuusdiplomivihko Täydennä. Paras lukemani kirja oli _ Ympyröi oikea vaihtoehto. Olen innokas lukija. Kirjallisuusdiplomivihko 3. luokka Käyn mielelläni kirjastossa. Olen mielestäni hyvä lukija. Osaan valita itselleni sopivaa

Lisätiedot

Pirkanmaan lukudiplomi

Pirkanmaan lukudiplomi Pirkanmaan lukudiplomi 2. luokan lukudiplomikirjat ja -tehtävät 2019 Kuva: Jani Ikonen diplomin suorittajan nimi ja luokka Tampereen kaupunki Tervetuloa Pirkanmaan lukudiplomin suorittajaksi, arvoisa kirjojen

Lisätiedot

Pirkanmaan mukautettu lukudiplomi

Pirkanmaan mukautettu lukudiplomi Pirkanmaan mukautettu lukudiplomi Luokat 1 ja 2 lukudiplomikirjat ja -tehtävät 2019 Kuva: Jani Ikonen diplomin suorittajan nimi ja luokka Tampereen kaupunki Tervetuloa Pirkanmaan lukudiplomin suorittajaksi,

Lisätiedot

Toholammin kirjaston lukudiplomi Luokat 3-4

Toholammin kirjaston lukudiplomi Luokat 3-4 Toholammin kirjaston lukudiplomi Luokat 3-4 Lukudiplomin kirjalista Päivitetty 8/2018 Lukudiplomia varten täytyy lukea yhteensä kaksitoista kirjaa: - 1 runo- tai lorukirja - 1 sarjakuva - 1-2 kuvakirjaa

Lisätiedot

Hollolan kunta 2. LUOKKA. Lukudiplomivihko. Diplomin suorittajan nimi: Koulu ja luokka:

Hollolan kunta 2. LUOKKA. Lukudiplomivihko. Diplomin suorittajan nimi: Koulu ja luokka: Hollolan kunta 2. LUOKKA Lukudiplomivihko Diplomin suorittajan nimi: Koulu ja luokka: 2 Luetaan yhteensä seitsemän kirjaa: yksi kuvakirja, yksi sarjakuvakirja, yksi runokirja ja yksi tietokirja. Helppolukuisista

Lisätiedot

KÄRKÖLÄ. 2. Luokka. Helppolukuiset

KÄRKÖLÄ. 2. Luokka. Helppolukuiset 2. Luokka Luetaan yhteensä seitsemän kirjaa: yksi kuvakirja, yksi sarjakuvakirja, yksi runokirja ja yksi tietokirja. Helppolukuisista tai lasten- ja nuortenkirjoista luetaan kolme. 85.22 Kuvakirjat Havukainen,

Lisätiedot

Lukudiplomi. Luokat 3-4. lasten- ja nuortenromaanit: Arki ja harrastukset

Lukudiplomi. Luokat 3-4. lasten- ja nuortenromaanit: Arki ja harrastukset Lukudiplomi Luokat 3-4 Kumpanakin lukuvuotena luetaan yhteensä 6 kirjaa. Valitse 2 lasten- tai nuortenromaania ja lisäksi muista ryhmistä yhteensä 4 kirjaa. Voit myös lukea johonkin ryhmään sopivan vapaavalintaisen

Lisätiedot

LASTEN KIRJALLISUUS... 2 KAUNOKIRJALLISUUS... 2 KUVAKIRJAT... 2 SADUT... 2 KERTOMAKIRJALLISUUS... 3 TIETOKIRJALLISUUS... 3

LASTEN KIRJALLISUUS... 2 KAUNOKIRJALLISUUS... 2 KUVAKIRJAT... 2 SADUT... 2 KERTOMAKIRJALLISUUS... 3 TIETOKIRJALLISUUS... 3 Ylöjärven kaupunginkirjasto Uutuusluettelo 22.8.2017 Uutuudet ajalla 1.6.2017-31.7.2017 Uutuuksia: 26 nimekettä Yksikkö: Viljakkalan kirjasto Osasto: Lasten- ja nuortenosasto Sisällysluettelo LASTEN KIRJALLISUUS...

Lisätiedot

Lukudiplomivihko LAHDEN KAUPUNGINKIRJASTO. Lukudiplomivihko

Lukudiplomivihko LAHDEN KAUPUNGINKIRJASTO. Lukudiplomivihko Lukudiplomivihko LAHDEN KAUPUNGINKIRJASTO Lukudiplomivihko 5. LUOKKA Luetaan kahdeksan kirjaa: viisi kertomusta, yksi runokirja, yksi sarjakuva ja yksi tietokirja. Kertomukset 84.2 Hunter, Erin: Etsijät

Lisätiedot

3. luokan lukudiplomikirjat ja -tehtävät

3. luokan lukudiplomikirjat ja -tehtävät Pirkanmaan lukudiplomi 3. luokan lukudiplomikirjat ja -tehtävät Kuva: Tuija Sinkko diplomin suorittajan nimi ja luokka Tervetuloa Pirkanmaan lukudiplomin suorittajaksi, arvoisa kirjojen ystävä! Lukudiplomia

Lisätiedot

2. luokan lukudiplomikirjat ja - tehtävät

2. luokan lukudiplomikirjat ja - tehtävät Pirkanmaan lukudiplomi 2. luokan lukudiplomikirjat ja - tehtävät Kuva: Milla Kulmala diplomin suorittajan nimi ja luokka Tervetuloa Pirkanmaan lukudiplomin suorittajaksi, arvoisa kirjojen ystävä! Lukudiplomia

Lisätiedot

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjallisuusdiplomivihko Täydennä. Paras lukemani kirja oli Ympyröi oikea vaihtoehto. Olen innokas lukija. Kirjallisuusdiplomivihko 2. luokka Käyn mielelläni kirjastossa. Olen mielestäni hyvä lukija. Osaan valita itselleni sopivaa

Lisätiedot

4. luokan lukudiplomikirjat ja - tehtävät

4. luokan lukudiplomikirjat ja - tehtävät Pirkanmaan lukudiplomi 4. luokan lukudiplomikirjat ja - tehtävät Kuva: Petra iltunen diplomin suorittajan nimi ja luokka Tervetuloa Pirkanmaan lukudiplomin suorittajaksi, arvoisa kirjojen ystävä! Lukudiplomia

Lisätiedot

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjallisuusdiplomivihko Täydennä. Paras lukemani kirja oli _ Ympyröi oikea vaihtoehto. Olen innokas lukija. Kirjallisuusdiplomivihko 4. luokka Käyn mielelläni kirjastossa. Olen mielestäni hyvä lukija. Osaan valita itselleni sopivaa

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Lasten luontokirja : sienet, marjat, kukat Kirjat PIK L 1. Hyönteiset tutuksi Kirjat PIK L 1

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Lasten luontokirja : sienet, marjat, kukat Kirjat PIK L 1. Hyönteiset tutuksi Kirjat PIK L 1 Kaarina 1 / 3 Uutuusluettelo 8.5.2015 Uutuudet ajalla 1.4.2015-30.4.2015 Uutuuksia: 32 nimekettä Yksikkö: Piikkiön kirjasto Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 5 LUONNONTIETEET. MATEMATIIKKA. LÄÄKETIEDE 56.8

Lisätiedot

Pirkanmaan mukautettu lukudiplomi

Pirkanmaan mukautettu lukudiplomi Pirkanmaan mukautettu lukudiplomi Luokat 5 ja 6 lukudiplomikirjat ja -tehtävät 2019 Kuva: Jani Ikonen diplomin suorittajan nimi ja luokka Tampereen kaupunki Tervetuloa Pirkanmaan lukudiplomin suorittajaksi,

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN LUKUDIPLOMI

PUDASJÄRVEN LUKUDIPLOMI PUDASJÄRVEN LUKUDIPLOMI Kolmosluokkien lukudiplomivihko Oma nimi: Luokka: PUDASJÄRVEN LUKUDIPLOMI Pudasjärven alakouluissa voi suorittaa lukudiplomin. Diplomin suorittaminen kehittää lukutaitoa, auttaa

Lisätiedot

30.5.2014. Siilinjärven kunnankirjasto

30.5.2014. Siilinjärven kunnankirjasto SIILINJÄRVEN KUNNANKIRJASTO LASTEN JA NUORTEN KIRJALLISUUS / 5 30.5.04 Uutuusteokset ajalta: Uutuuksia: Pisteryhmä: 0.05.04-30.05.04 49 nimekettä Siilinjärven kunnankirjasto / 5 Lasten ja nuorten kirjalli

Lisätiedot

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjallisuusdiplomivihko Täydennä. Paras lukemani kirja oli _ Ympyröi oikea vaihtoehto. Olen innokas lukija. Kirjallisuusdiplomivihko 4. luokka Käyn mielelläni kirjastossa. Olen mielestäni hyvä lukija. Osaan valita itselleni sopivaa

Lisätiedot

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjallisuusdiplomivihko Täydennä. Paras lukemani kirja oli Ympyröi oikea vaihtoehto. Olen innokas lukija. Kirjallisuusdiplomivihko 1. luokka Käyn mielelläni kirjastossa. Olen mielestäni hyvä lukija. Osaan valita itselleni sopivaa

Lisätiedot

Helppolukuiset Lue neljä helppolukuisista JA / TAI lasten- ja nuortenkirjoista

Helppolukuiset Lue neljä helppolukuisista JA / TAI lasten- ja nuortenkirjoista 3. LUOKKA Luetaan yhteensä seitsemän kirjaa: yksi sarjakuvakirja, yksi runokirja ja yksi tietokirja. Helppolukuisista tai lasten- ja nuortenkirjoista luetaan neljä. Helppolukuiset Lue neljä helppolukuisista

Lisätiedot

E-ka-luok-ki-en. O-ma ni-mi : ... Luok-ka : ...

E-ka-luok-ki-en. O-ma ni-mi : ... Luok-ka : ... E-ka-luok-ki-en lu-ku-dip-lo-mi-vih-ko Lu-ku-dip-lo-miin vii-si lu-e-taan yh-teen-sä kir-jaa: kir-jaa las-ten 3 ker-to-makir-jal-li-suu-des-ta (ta-vu-te-tut ja help-po-lu-kui-set, muut) ku-va-kir-ja tie-to-kir-ja

Lisätiedot

2. kappale ( toinen kappale) P ERHE. sisko. Hän on 13 vuotta.

2. kappale ( toinen kappale) P ERHE. sisko. Hän on 13 vuotta. 2. kappale ( toinen kappale) P ERHE 2.1. Fereshte ja Anna katsovat kuvaa. Fereshte: Tämä on minun perhe. Anna: Kuka hän on? Fereshte: Hän on minun äiti. Äidin nimi on Samiya. Tämä olen minä. Tämä on minun

Lisätiedot

LAHDEN KAUPUNGINKIRJASTO. Lukudiplomivihko

LAHDEN KAUPUNGINKIRJASTO. Lukudiplomivihko L LAHDEN KAUPUNGINKIRJASTO Lukudiplomivihko 4. LUOKKA Luetaan kahdeksan kirjaa: viisi kertomusta, yksi runokirja, yksi sarjakuva ja yksi tietokirja. Kertomukset 84.2 Ala-Harja, Riikka: Kahden maan Ebba

Lisätiedot

29.5.2015. Siilinjärven kunnankirjasto

29.5.2015. Siilinjärven kunnankirjasto SIILINJÄRVEN KUNNANKIRJASTO LASTEN JA NUORTEN KIRJALLISUUS / 5 9.5.05 Uutuusteokset ajalta: Uutuuksia: Pisteryhmä: 0.05.05-9.05.05 54 nimekettä Siilinjärven kunnankirjasto / 5 Lasten ja nuorten kirjalli

Lisätiedot

Paloaukean päiväkoti. Eläimet mukana päiväkodin arjessa

Paloaukean päiväkoti. Eläimet mukana päiväkodin arjessa Paloaukean päiväkoti Eläimet mukana päiväkodin arjessa Heti sisään astuessa me isin ja äidin kanssa tiedämme, mitä päiväkodissa tapahtuu tällä viikolla. Seinällä, melkein katossa asti on iso näyttö. Näytöllä

Lisätiedot

LAUSESANAT KONJUNKTIOT

LAUSESANAT KONJUNKTIOT LAUSESANAT KONJUNKTIOT Ruusu ja Pampeliska ovat marsuja. Marja on vanhempi kuin Anna. Otatko teetä vai kahvia? JA TAI VAI (kysymyslause) MUTTA KOSKA (syy) KUN KUIN (vertailu) ETTÄ JOS SEKÄ Mari ja Matti

Lisätiedot

KIVISTÖN VISIOPAJA. Aurinkokiven koulu tulokset

KIVISTÖN VISIOPAJA. Aurinkokiven koulu tulokset KIVISTÖN VISIOPAJA Aurinkokiven koulu 30.5.2017 tulokset Kivistön visio ja kaavarunko 021600 I Kivistön asemakaavayksikkö I Vantaan kaupunkisuunnittelu ESITTELYKIERROS KERRO NIMESI JA MIKÄ ON KIVOINTA

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. 58 Dyson, Nikki. 1000 erilaista eläintä Kirjat PIK L 1

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. 58 Dyson, Nikki. 1000 erilaista eläintä Kirjat PIK L 1 Kaarina 1 / 3 Uutuusluettelo 11.8.2014 Uutuudet ajalla 1.6.2014-30.6.2014 Uutuuksia: 38 nimekettä Yksikkö: Piikkiön kirjasto Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 5 LUONNONTIETEET. MATEMATIIKKA. LÄÄKETIEDE

Lisätiedot

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjallisuusdiplomivihko Täydennä. Paras lukemani kirja oli _ Ympyröi oikea vaihtoehto. Olen innokas lukija. Kirjallisuusdiplomivihko 5.luokka Käyn mielelläni kirjastossa. Olen mielestäni hyvä lukija. Osaan valita itselleni sopivaa

Lisätiedot

Mieletön mahdollisuus. Lasten ja nuorten omaistyön kehittämisprojekti

Mieletön mahdollisuus. Lasten ja nuorten omaistyön kehittämisprojekti Mieletön mahdollisuus Lasten ja nuorten omaistyön kehittämisprojekti Tukea. Toivoa. Mukana. Ilona. Tukea lapsille ja nuorille, joiden vanhempi on sairastunut psyykkisesti Mieletön Mahdollisuus -projektin

Lisätiedot

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjallisuusdiplomivihko Täydennä. Paras lukemani kirja oli _ Ympyröi oikea vaihtoehto. Olen innokas lukija. Kirjallisuusdiplomivihko 5.luokka Käyn mielelläni kirjastossa. Olen mielestäni hyvä lukija. Osaan valita itselleni sopivaa

Lisätiedot

SAMU ON TYÖSSÄ KOULUSSA. LAPSET JUOKSEVAT METSÄÄN. POJAT TULEVAT KAUPASTA.

SAMU ON TYÖSSÄ KOULUSSA. LAPSET JUOKSEVAT METSÄÄN. POJAT TULEVAT KAUPASTA. MISSÄ? MISTÄ? MIHIN? SAMU ON TYÖSSÄ KOULUSSA. LAPSET JUOKSEVAT METSÄÄN. POJAT TULEVAT KAUPASTA. MISSÄ? Missä laiva on? Missä sinun paperit ovat? Missä sinun kansio on? Missä rikas nainen istuu? Missä ruoat

Lisätiedot

5. luokan lukudiplomikirjat ja - tehtävät

5. luokan lukudiplomikirjat ja - tehtävät Kuva: Ella Ahola Pirkanmaan lukudiplomi 5. luokan lukudiplomikirjat ja - tehtävät diplomin suorittajan nimi ja luokka Tervetuloa Pirkanmaan lukudiplomin suorittajaksi, arvoisa kirjojen ystävä! Lukudiplomia

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Ammatillinen kosketus : kuinka tunnetyötä tehdään. Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Ammatillinen kosketus : kuinka tunnetyötä tehdään. Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet Kauhava 1 / 6 Uutuusluettelo 9.8.2019 Uutuudet ajalta: 1.7.2019-31.7.2019 Uutuuksia: 58 nimekettä Yksikkö: Kortesjärven kirjasto TIETOKIRJALLISUUS 1 FILOSOFIA. PSYKOLOGIA. RAJATIETO 14.16 Kinnunen, Taina,

Lisätiedot

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjallisuusdiplomivihko Täydennä. Paras lukemani kirja oli Ympyröi oikea vaihtoehto. Olen innokas lukija. Kirjallisuusdiplomivihko 1. luokka Käyn mielelläni kirjastossa. Olen mielestäni hyvä lukija. Osaan valita itselleni sopivaa

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Hauskat kokeet : tutki ja toteuta! Kirjat LI L 1

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Hauskat kokeet : tutki ja toteuta! Kirjat LI L 1 Kaarina 1 / 3 Uutuusluettelo 4.6.2015 Uutuudet ajalla 1.5.2015-31.5.2015 Uutuuksia: 44 nimekettä Yksikkö: Littoisten kirjasto Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 5 LUONNONTIETEET. MATEMATIIKKA. LÄÄKETIEDE

Lisätiedot

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi.

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi. Juhan naapuri Juha tulee töistä kotiin puoli kahdelta. Pihalla on tumma mies pienen tytön kanssa. Tyttö leikkii hiekkalaatikolla. Mies istuu penkillä ja lukee sanomalehteä. Terve! Moi! Sä oot varmaan uusi

Lisätiedot

LUKUDIPLOMI 2.lk NIMI

LUKUDIPLOMI 2.lk NIMI LUKUDIPLOMI 2.lk NIMI Hyvä huoltaja! Kädessäsi olevan Lukudiplomin tavoitteena on tukea lasten lukuharrastusta ja lisätä kirjallisuuden tuntemusta. Lukudiplomien suorittaminen aloitettiin Mikkelissä jo

Lisätiedot

Löydätkö tien. taivaaseen?

Löydätkö tien. taivaaseen? Löydätkö tien taivaaseen? OLETKO KOSKAAN EKSYNYT? LÄHDITKÖ KULKEMAAN VÄÄRÄÄ TIETÄ? Jos olet väärällä tiellä, et voi löytää perille. Jumala kertoo Raamatussa, miten löydät tien taivaaseen. Jumala on luonut

Lisätiedot

Hollolan kunta. 4. luokka. Lukudiplomivihko. Diplomin suorittajan nimi: Koulu ja luokka:

Hollolan kunta. 4. luokka. Lukudiplomivihko. Diplomin suorittajan nimi: Koulu ja luokka: Hollolan kunta 4. luokka Lukudiplomivihko Diplomin suorittajan nimi: Koulu ja luokka: 2 Luetaan yhteensä seitsemän kirjaa: yksi sarjakuvakirja, yksi runokirja ja yksi tietokirja. Lasten- ja nuortenkirjoista

Lisätiedot

KUN TARVITSET APUA. Hätätilanne. Yleiset paikat

KUN TARVITSET APUA. Hätätilanne. Yleiset paikat KUN TARVITSET APUA Hätätilanne Kun tarvitset apua, soita hätäkeskuksen hätänumeroon 112. Kun soitat hätänumeroon, et tarvitse suuntanumeroa. Yleisestä puhelimesta voit soittaa hätänumeroon ilman rahaa

Lisätiedot

ALAKOULUT 1 2lk. Lukekaa Katri Kirkkopellon Molli (Lastenkeskus 2000) ja tutkikaa tarkkaan myös teoksen kuvia.

ALAKOULUT 1 2lk. Lukekaa Katri Kirkkopellon Molli (Lastenkeskus 2000) ja tutkikaa tarkkaan myös teoksen kuvia. ALAKOULUT 1 2lk Lukekaa Katri Kirkkopellon Molli (Lastenkeskus 2000) ja tutkikaa tarkkaan myös teoksen kuvia. 1A) Pohtikaa, miksi Molli asuu linnassa, jonka piha on täynnä kieltokylttejä? IB) Kirjoittakaa

Lisätiedot

JJR-KIRJASTO, JUVAN KIRJASTO Tiedonhakulista Hankintapäivä: Hylly: Lukemaan opettelevat Kotipisteryhmä: JJR-kirjastot

JJR-KIRJASTO, JUVAN KIRJASTO Tiedonhakulista Hankintapäivä: Hylly: Lukemaan opettelevat Kotipisteryhmä: JJR-kirjastot JJR-KIRJASTO, JUVAN KIRJASTO Tiedonhakulista 1 / 8 15.4.2013 Hankintapäivä: 1.1.-31.3.2013 Hylly: Lukemaan opettelevat Kotipisteryhmä: JJR-kirjastot The amazing Spider-man : sankarin synty, 978-951-32-3357-0

Lisätiedot

Reetta Minkkinen

Reetta Minkkinen 28.4.2016 Reetta Minkkinen Perhe Koska kertaus on opintojen äiti (minun) kirjani. (sinun) kirjasi. hänen kirjansa. (meidän) kirjamme. (teidän) kirjanne. heidän kirjansa. Muistatko: 5 perheenjäsentä 5 eläintä

Lisätiedot

Pirkanmaan lukudiplomi

Pirkanmaan lukudiplomi Pirkanmaan lukudiplomi 4. luokan lukudiplomikirjat ja -tehtävät 2019 Kuva: Jani Ikonen diplomin suorittajan nimi ja luokka Tampereen kaupunki Tervetuloa Pirkanmaan lukudiplomin suorittajaksi, arvoisa kirjojen

Lisätiedot

MODUULI 1 TÄRKEÄT VERBIREKTIOT (VERBI + KYSYMYSSANA)

MODUULI 1 TÄRKEÄT VERBIREKTIOT (VERBI + KYSYMYSSANA) MODUULI 1 TÄRKEÄT VERBIREKTIOT (VERBI + KYSYMYSSANA) ASUA + MISSÄ TYKÄTÄ + MISTÄ MENNÄ + MIHIN ANTAA + KENELLE SOITTAA + MITÄ OLLA + KENELLÄ KYSYÄ + KENELTÄ TAVATA + KENET MATKUSTAA + MILLÄ MISSÄ asua

Lisätiedot

OSA 1. Milloin? AIKA. Keskiviikkona. Peruslause + konjunktio + omistuslause

OSA 1. Milloin? AIKA. Keskiviikkona. Peruslause + konjunktio + omistuslause OSA 1 Peruslause + konjunktio + omistuslause Esim. Tänään Anita kirjoittaa nopeasti töissä, koska hänellä on tärkeää asiaa. Milloin? AIKA Viime yönä Lauantaina Tänään Päivisin Iltaisin Aamuisin Joka vuosi

Lisätiedot

Nelosluokkien lukudiplomivihko

Nelosluokkien lukudiplomivihko Nelosluokkien lukudiplomivihko Lukudiplomiin yhteensä viisi luetaan kirjaa: kirjaa lasten 3 kertomakirjallisuudesta runokirja vapaavalintainen sarjakuva - tai tietokirja Oma nimi :... Luokka :... H E I!

Lisätiedot

Pirkanmaan lukudiplomi

Pirkanmaan lukudiplomi Pirkanmaan lukudiplomi 5. luokan lukudiplomikirjat ja -tehtävät 2019 Kuva: Jani Ikonen diplomin suorittajan nimi ja luokka Tampereen kaupunki Tervetuloa Pirkanmaan lukudiplomin suorittajaksi, arvoisa kirjojen

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet Kauhava 1 / 5 Uutuusluettelo 9.8.2019 Uutuudet ajalta: 1.7.2019-31.7.2019 Uutuuksia: 57 nimekettä Yksikkö: Kauhavan kirjastoauto TIETOKIRJALLISUUS 1 FILOSOFIA. PSYKOLOGIA. RAJATIETO 14.8 Noronen, Paula,

Lisätiedot

Helppolukuiset kirjat on kaupunginkirjaston lastenosastolla merkitty oranssilla ja tietokirjat keltaisella lapulla.

Helppolukuiset kirjat on kaupunginkirjaston lastenosastolla merkitty oranssilla ja tietokirjat keltaisella lapulla. TOINEN LUKUDIPLOMI KIRJASARJAT: Aurinko Kirjava kukko Keltanokka Luen jo itse Minäpä luen itse Werner Vihreä varis Helppolukuiset kirjat on kaupunginkirjaston lastenosastolla merkitty oranssilla ja tietokirjat

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. 92 Cruz, Carlos da. Kuninkaantie : matka historiasta nykyaikaan Kirjat LI L 1

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. 92 Cruz, Carlos da. Kuninkaantie : matka historiasta nykyaikaan Kirjat LI L 1 1 / 2 Uutuuksia: 25 nimekettä Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 9 HISTORIA 92 Cruz, Carlos da. Kuninkaantie : matka historiasta nykyaikaan Kirjat LI L 1 80 83 KAUNOKIRJALLISET SEKASISÄLTÖISET TEOKSET. KANSANRUNOUS.

Lisätiedot

LUMIUKKOPOLKU LEIKKEJÄ TAPAHTUMAN ALKUUN TAI LOPPUUN:

LUMIUKKOPOLKU LEIKKEJÄ TAPAHTUMAN ALKUUN TAI LOPPUUN: LUMIUKKOPOLKU Lumiukkopolku leikkeineen toimii kivana koko perheen talvitapahtumana. Kaikkia leikkejä ja polkutauluja ei tarvitse käyttää samassa tapahtumassa, jo 4-5 taulua voi riittää. Tauluja ei ole

Lisätiedot

LUKUDIPLOMI 4.lk NIMI

LUKUDIPLOMI 4.lk NIMI LUKUDIPLOMI 4.lk NIMI Hyvä huoltaja! Kädessäsi olevan Lukudiplomin tavoitteena on tukea lasten lukuharrastusta ja lisätä kirjallisuuden tuntemusta. Lukudiplomien suorittaminen aloitettiin Mikkelissä jo

Lisätiedot

6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA METSÄTALOUS KOTITALOUS. LIIKETALOUS. LIIKENNE Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet

6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA METSÄTALOUS KOTITALOUS. LIIKETALOUS. LIIKENNE Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet Kaarina 1 / 3 Uutuusluettelo 14.10.2015 Uutuudet ajalla 1.9.2015-30.9.2015 Uutuuksia: 48 nimekettä Yksikkö: Littoisten kirjasto Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA

Lisätiedot

320075 Mitä nyt (4) What now?

320075 Mitä nyt (4) What now? 320075 Mitä nyt (4) What now? Lapset joutuvat usein tilanteisiin, joissa on hyvä miettiä omia reaktioitaan ennen toimimista. Tässä korttisarjassa esitetään erilaisia hankalia tilanteita, joihin jokainen

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet Kaarina 1 / 3 Uutuusluettelo 31.8.2015 Uutuudet ajalla 1.7.2015-31.7.2015 Uutuuksia: 33 nimekettä Yksikkö: Piikkiön kirjasto Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 5 LUONNONTIETEET. MATEMATIIKKA. LÄÄKETIEDE

Lisätiedot

veta www.jagvillveta.se Nuori ja suojatut henkilötiedot

veta www.jagvillveta.se Nuori ja suojatut henkilötiedot Jag vill veta www.jagvillveta.se Nuori ja suojatut henkilötiedot Tämä esite on tarkoitettu nuorille, joilla on suojatut henkilötiedot. Sen ovat laatineet yhdessä Rikosuhriviranomainen (Brottsoffermyndigheten)

Lisätiedot

Kun isä jää kotiin. Teksti: Liisi Jukka Kuvat: Iida Vainionpää

Kun isä jää kotiin. Teksti: Liisi Jukka Kuvat: Iida Vainionpää Teksti: Liisi Jukka Kuvat: Iida Vainionpää Kun isä jää kotiin Mikko Ratia, 32, istuu rennosti olohuoneen tuolilla, samalla kun hänen tyttärensä Kerttu seisoo tuolista tukea ottaen samaisessa huoneessa.

Lisätiedot

Tähän alle/taakse voi listata huomioita aiheesta Leikki ja vapaa aika.

Tähän alle/taakse voi listata huomioita aiheesta Leikki ja vapaa aika. Leikki ja vapaa-aika Lähes aina 1. Yhteisössäni minulla on paikkoja leikkiin, peleihin ja urheiluun. 2. Löydän helposti yhteisöstäni kavereita, joiden kanssa voin leikkiä. riittävästi aikaa leikkiä ja

Lisätiedot

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei Tavallinen tyttö Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei minulla ei ollut edes mitään. - Noh katsotaanpa

Lisätiedot

VEIJOLLA ON LASTENREUMA

VEIJOLLA ON LASTENREUMA VEIJOLLA ON LASTENREUMA T ässä on Veijo ja hänen äitinsä. Veijo on 4-vuotias, tavallinen poika. Veijo sairastaa lastenreumaa. Lastenreuma tarkoittaa sitä, että nivelet ovat kipeät ja tulehtuneet. Nivelet

Lisätiedot

12. kappale (kahdestoista kappale) FERESHTE MUUTTAA

12. kappale (kahdestoista kappale) FERESHTE MUUTTAA 12. kappale (kahdestoista kappale) FERESHTE MUUTTAA 12.1. Liian pieni asunto Fereshten perheessä on äiti ja neljä lasta. Heidän koti on Hervannassa. Koti on liian pieni. Asunnossa on vain kaksi huonetta,

Lisätiedot

HARRASTUKSET. Selitä sana. kiinnostunut+ mistä? pitää + mistä? mitä tehdä? tykätä + mistä? mitä tehdä? harrastaa + mitä? harrastus

HARRASTUKSET. Selitä sana. kiinnostunut+ mistä? pitää + mistä? mitä tehdä? tykätä + mistä? mitä tehdä? harrastaa + mitä? harrastus HARRASTUKSET Selitä sana. harrastus harrastaa + mitä? kiinnostunut+ mistä? tykätä + mistä? mitä tehdä? pitää + mistä? mitä tehdä? säännöllisesti joka viikko päivittäin joka toinen päivä soittaa + mitä

Lisätiedot

Gepa Käpälä Jännittävä valinta

Gepa Käpälä Jännittävä valinta Gepa Käpälä Jännittävä valinta Moikka! Mä oon Gepa Käpälä. Oon 7-vuotias ja käyn eskaria. Siili Iikelkotti ja oravakaksoset on siellä kanssa. Mutta mä oon niitä nopeampi. Oon koko Aparaattisaaren nopein.

Lisätiedot

LUKUDIPLOMI 1.lk NIMI

LUKUDIPLOMI 1.lk NIMI LUKUDIPLOMI 1.lk NIMI Hyvä huoltaja! Kädessäsi olevan Lukudiplomin tavoitteena on tukea lasten lukuharrastusta ja lisätä kirjallisuuden tuntemusta. Lukudiplomien suorittaminen aloitettiin Mikkelissä jo

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet Kajaanin kaupunginkirjasto 1 / 5 Uutuusluettelo 3.6.2019 Uutuudet ajalta: 1.5.2019-31.5.2019 Uutuuksia: 51 nimekettä Kirjasto: Kajaanin kaupunginkirjasto Osasto: Lasten- ja nuortenosasto TIETOKIRJALLISUUS

Lisätiedot

Miten tarina päättyy? (4-6)

Miten tarina päättyy? (4-6) 330203 Miten tarina päättyy? (4-6) Tavoitteet Asettaa kuvat oikeaan järjestykseen ja kertoa tarina omin sanoin. Miettiä, miten tarina mahdollisesti jatkuu. Sisältö 14 tarinaa, jokaisessa 4-6 korttia. Yhteensä

Lisätiedot

LUKUDIPLOMI 1 2 LUOKKA

LUKUDIPLOMI 1 2 LUOKKA LUKUDIPLOMI 1 2 LUOKKA Lue lukudiplomiin vähintään seitsemän kirjaa. Jokaisen lukemasi kirjan jälkeen täytä kirjan tiedot lukuseurantalomakkeeseen. Valitse mahdollisimman erilaisia kirjoja. Lue siis eri

Lisätiedot

7. 9. LUOKAT. Jos haluat lukea hieman vaikeamman kirjan, valitse joku näistä: Haastavat. Helppolukuiset ja selkokirjat

7. 9. LUOKAT. Jos haluat lukea hieman vaikeamman kirjan, valitse joku näistä: Haastavat. Helppolukuiset ja selkokirjat 7. 9. LUOKAT Lue tai kuuntele jokaisella luokka-asteella 5 kirjaa. Valitse kirjat eri kirjaryhmistä. Jos olet Celian asiakas, voit myös kuunnella Celian äänikirjoja. Sovi opettajan kanssa tehtävistä ja

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Suuressa sylissä : runoja ja rukouksia Kirjat PD L 1. Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Suuressa sylissä : runoja ja rukouksia Kirjat PD L 1. Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet Punkalaitumen kunnankirjasto 1 / 5 Uutuusluettelo 31.5.2017 Uutuudet ajalla 17.3.2017-31.5.2017 Uutuuksia: 69 nimekettä Yksikkö: Punkalaitumen pääkirjasto Osasto: Lastenosasto TIETOKIRJALLISUUS 2 USKONTO

Lisätiedot

TOINEN LUKUDIPLOMI. KK=Keskustan koulun käsikirjasto OK= Keskustan koulun oppilaskirjasto

TOINEN LUKUDIPLOMI. KK=Keskustan koulun käsikirjasto OK= Keskustan koulun oppilaskirjasto TOINEN LUKUDIPLOMI KK=Keskustan koulun käsikirjasto OK= Keskustan koulun oppilaskirjasto KIRJASARJAT: Aurinko -sarja (KK) Kirjava kukko -sarja (KK) (OK) Keltanokka -sarja Luen jo itse -sarja Minäpä luen

Lisätiedot

Wanted. Kohti hyvää elämää Hyvään. Taiteen taito. Mysteeriloota. Tölön taidetta. Koulun kysytyin kysymys

Wanted. Kohti hyvää elämää Hyvään. Taiteen taito. Mysteeriloota. Tölön taidetta. Koulun kysytyin kysymys Koulun kysytyin kysymys "Miksi koulua käydään?". Otimme tehtäväksemme ottaa siitä selvää. Wanted Taiteen taito Tölön taidetta Kohti hyvää elämää Hyvään elämään on monta tietä ja neuvoa. Tässä muutama.

Lisätiedot

Paritreenejä. Lausetyypit

Paritreenejä. Lausetyypit Paritreenejä Lausetyypit Keskustele parin kanssa, kysy parilta! Omasta mielestäni olen Minun perhe on Minun suku on Minun äiti on Minun isä on Minun koti on Minun lempiruoka on Minun suosikkilaulaja on

Lisätiedot

Parisuhteen vaiheet. Yleensä ajatellaan, että parisuhteessa on kolme vaihetta.

Parisuhteen vaiheet. Yleensä ajatellaan, että parisuhteessa on kolme vaihetta. Parisuhteen vaiheet Yleensä ajatellaan, että parisuhteessa on kolme vaihetta. Parisuhteen vaiheet ovat seurusteluvaihe, itsenäistymisvaihe ja rakkausvaihe. Seuraavaksi saat tietoa näistä vaiheista. 1.

Lisätiedot

Kälviän kirjaston LUKUDIPLOMI luokka. Nimesi:

Kälviän kirjaston LUKUDIPLOMI luokka. Nimesi: Kälviän kirjaston LUKUDIPLOMI 2019-2020 2. luokka Nimesi: Tervetuloa suorittamaan Kälviän kirjaston lukudiplomia! Lukudiplomin tarkoituksena on innostaa lukemaan erilaisia kirjoja. Lukemalla voit matkustaa

Lisätiedot

Kansalaisen oikeudet ja velvollisuudet

Kansalaisen oikeudet ja velvollisuudet Kansalaisen oikeudet ja velvollisuudet Oikeus (laki sanoo, että saa tehdä jotakin) Suomen uusi perustuslaki tuli voimaan 1.3.2000. Perustuslaki on tärkeä laki. Perustuslaki kertoo, mitä ihmiset saavat

Lisätiedot

VERBI ILMAISEE MYÖNTEISYYTTÄ JA KIELTEISYYTTÄ

VERBI ILMAISEE MYÖNTEISYYTTÄ JA KIELTEISYYTTÄ VERBI ILMAISEE MYÖNTEISYYTTÄ JA KIELTEISYYTTÄ EI taipuu tekijän mukaan + VERBI NUKU/N EI NUKU (minä) EN NUKU (sinä) ET NUKU hän EI NUKU (me) EMME NUKU (te) ETTE NUKU he EIVÄT NUKU (tekijänä joku, jota

Lisätiedot

Papu-sammakko seikkailee ympäri Suomea ja opettaa viittomia

Papu-sammakko seikkailee ympäri Suomea ja opettaa viittomia Papu-sammakko seikkailee ympäri Suomea ja opettaa viittomia Papu-sammakko on Kehitysvammaliiton hanke, jossa leikkimielinen pehmohahmo vie eteenpäin tärkeitä viestintä- ja tunneasioita. Sammakko matkustaa

Lisätiedot

Kuutosluokkien lukudiplomivihko

Kuutosluokkien lukudiplomivihko Kuutosluokkien lukudiplomivihko Lukudiplomiin yhteensä 3 viisi luetaan kirjaa: kirjaa lasten kertomakirjallisuudesta runokirja vapaavalintainen sarjakuva tai tietokirja Oma nimi :... Luokka :... H E I!

Lisätiedot

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen ilot Koulun jälkeen rättipoikki, kotiin laahustin tien poikki. Ajattelin: voisin mennä nukkumaan, ihan vain hetkeksi torkkumaan. Sitten

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet Kajaanin kaupunginkirjasto 1 / 5 Uutuusluettelo 1.2.2019 Uutuudet ajalta: 1.1.2019-31.1.2019 Uutuuksia: 67 nimekettä Kirjasto: Kajaanin kaupunginkirjasto Osasto: Lasten- ja nuortenosasto TIETOKIRJALLISUUS

Lisätiedot

Anni sydäntutkimuksissa

Anni sydäntutkimuksissa Anni sydäntutkimuksissa Tietopaketti vanhemmalle Lapsenne on saanut kutsun lasten sydäntautien poliklinikalle. Käynnille tullessanne lapsella olisi hyvä olla yllään helposti riisuttavat vaatteet niin,

Lisätiedot

Minä varoitan teitä nyt. Tarinastani on tulossa synkempi.

Minä varoitan teitä nyt. Tarinastani on tulossa synkempi. Viima Viima Teräs ei ole mikään paha poika, mutta ei hän kilttikään ole. Hänen viimeinen mahdollisuutensa on koulu, joka muistuttaa vähän akvaariota ja paljon vankilaa. Heti aluksi Mahdollisuuksien talossa

Lisätiedot

- Kummalla on vaaleammat hiukset? - Villellä on vaaleammat hiukset.

- Kummalla on vaaleammat hiukset? - Villellä on vaaleammat hiukset. MAI FRICK KOMPARAATIO ELI VERTAILU 1. Komparatiivi -mpi -mpa, -mma monikko: -mpi, -mmi - Kumpi on vanhempi, Joni vai Ville? - Joni on vanhempi kuin Ville. - Kummalla on vaaleammat hiukset? - Villellä on

Lisätiedot

LUKUDIPLOMI 3.lk NIMI

LUKUDIPLOMI 3.lk NIMI LUKUDIPLOMI 3.lk NIMI Hyvä huoltaja! Kädessäsi olevan Lukudiplomin tavoitteena on tukea lasten lukuharrastusta ja lisätä kirjallisuuden tuntemusta. Lukudiplomien suorittaminen aloitettiin Mikkelissä jo

Lisätiedot

1. Missä koulussa olet? Vastaajien määrä: 30

1. Missä koulussa olet? Vastaajien määrä: 30 Koulukysely oppilaille 1. Missä koulussa olet? Vastaajien määrä: 30 1/16 2/16 N Prosentti Hirvijärvi 0 0% Jurvan yhtenäiskoulu 0 0% Kangas 0 0% Keskikylä 30 100% Kirkonkylä 0 0% Koivisto 0 0% Koskue 0

Lisätiedot

Tähän alle/taakse voi listata huomioita aiheesta Leikki ja vapaa aika.

Tähän alle/taakse voi listata huomioita aiheesta Leikki ja vapaa aika. Leikki ja vapaa-aika Lähes aina 1. Yhteisössäni minulla on paikkoja leikkiin, peleihin ja urheiluun. 2. Löydän helposti yhteisöstäni kavereita, joiden kanssa voin leikkiä. 3. Minulla on riittävästi aikaa

Lisätiedot

6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA METSÄTALOUS KOTITALOUS. LIIKETALOUS. LIIKENNE Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet

6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA METSÄTALOUS KOTITALOUS. LIIKETALOUS. LIIKENNE Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet Kaarina 1 / 2 Uutuusluettelo 21.4.2016 Uutuudet ajalla 1.3.2016-31.3.2016 Uutuuksia: 24 nimekettä Yksikkö: Littoisten kirjasto Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA

Lisätiedot

OULUN KAUPUNGIN KIRJALLISUUSDIPLOMI. Alakoulun tehtävät

OULUN KAUPUNGIN KIRJALLISUUSDIPLOMI. Alakoulun tehtävät OULUN KAUPUNGIN KIRJALLISUUSDIPLOMI Alakoulun tehtävät Listassa on 70 eri tehtävävaihtoehtoa. Yhdestä kirjasta tehdään yksi tehtävä. Sovi aikuisen kanssa minkä tehtävän teet mistäkin lukemastasi kirjasta.

Lisätiedot

ENSIMMÄINEN LUKUDIPLOMI

ENSIMMÄINEN LUKUDIPLOMI ENSIMMÄINEN LUKUDIPLOMI KK = Keskustan koulun käsikirjasto OK = Keskustan koulun oppilaskirjasto KIRJASARJAT Iloiset kirjat -sarja (2 kirjaa) (KK) Keltainen banaani -sarja Lukukoukku -sarja Lukuraketti

Lisätiedot

LAHDEN KAUPUNGINKIRJASTO. Lukudiplomivihko

LAHDEN KAUPUNGINKIRJASTO. Lukudiplomivihko LAHDEN KAUPUNGINKIRJASTO Lukudiplomivihko 1. LUOKKA Luetaan kuusi kirjaa: kaksi kertomusta, yksi kuvakirja, yksi runokirja, yksi sarjakuva ja yksi tietokirja. Kertomukset 84.2 Anrell, Lasse: Futisjunnut-sarja

Lisätiedot