Helsingin kaupunki Esityslista 7/ (8) Kiinteistölautakunta To/

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Helsingin kaupunki Esityslista 7/ (8) Kiinteistölautakunta To/"

Transkriptio

1 Helsingin kaupunki Esityslista 7/ (8) 13 Neljän hakijan muodostamille ryhmille vuokrattavien omakotitalotonttien varaajien valintaperusteet (Maunula, tontit 28326/3-10 ja 28328/3-18) HEL T Kiinteistökartta G6 T1/T2, Suopellonkaari, Palstakuja Päätösehdotus Hakuedellytykset Tontinvarausjärjestys Lautakunta päättänee ilmoittaa vuonna 2013 vuokrattavaksi omakotitalotontteja omatoimiseen rakentamiseen seuraavia periaatteita noudattaen: Tontteja voi hakea vain neljän perheen muodostama ryhmä. Hakijoiden tulee olla helsinkiläisiä, ja vähintään kolmeen hakijatalouteen pitää kuulua vähintään yksi vuonna 1995 tai myöhemmin syntynyt lapsi. Viimeistään hakuaikana päivätty raskaustodistus täyttää mainitun ehdon. Samaan talouteen kuuluvat voivat jättää vain yhden hakemuksen. Vuokraajien valinta suoritetaan arpomalla. Ryhmän tontinvarausjärjestys määräytyy arvonnassa saadun sijaluvun mukaan. Lautakunta oikeuttaa kiinteistöviraston tonttiosaston päällikön tai hänen määräämänsä järjestämään arvonnan. Vuokra varausajalta (vuokrauspäätös rakennusluvan hakemista varten) Hankkeesta luopuminen ja uusi varaaja Tontista tehdään lyhytaikainen vuokraus rakennusluvan hakemista varten. Vuokra peritään kuukausittain. Varausajalta maksettu maanvuokra hyvitetään pitkäaikaisesta maanvuokrasta siltä osin, kun se ylittää 2 kuukauden maanvuokran. Maanvuokraa ei palauteta, mikäli pitkäaikaista maanvuokrasopimusta ei tehdä. Mikäli joku ryhmästä luopuu hankkeesta, ryhmällä on oikeus ehdottaa uutta varaajaa. Täydennetyn ryhmän tulee täyttää samat edellytykset kuin hakuvaiheessa. Ellei ryhmä pysty itse hankkimaan uutta varaajaa, kaupunki voi täydentää ryhmän valitsemallaan varaajalla. Uusi varaaja ei voi hyödyntää aiemman varaajan maksamia maanvuokria.

2 Helsingin kaupunki Esityslista 7/ (8) Tontinmuodostamiskulut Varausaika Rakennuspiirustukset Varauksen raukeaminen Hakijaluettelon luovuttaminen Esittelijä Aiemmin vuokratut pientalotontit Tontin vuokralaiselta peritään pitkäaikaisen maanvuokrasopimuksen tekemisen yhteydessä tonttijaosta, lohkomisesta ja rekisteröinnistä aiheutuneet kulut (1 460 euroa). Varaus (vuokraus rakennusluvan hakemista varten) on voimassa 2 vuotta, jona aikana varaajien on pyydettävä pitkäaikaisen maanvuokrasopimuksen tekemistä alkamaan viimeistään varauksen päättymistä seuraavasta päivästä. Rakennuspiirustukset on esitettävä tonttiosastolle ennen pitkäaikaisen maanvuokrasopimuksen hakemista. Ellei lyhytaikaisen vuokrauspäätöksen varausehtoja noudateta, varaus on rauennut eikä suoritettuja maanvuokria palauteta. Tonttiosasto voi myydä hakijalistaa hintaan 100 euroa + alv. Lista sisältää nimi- ja osoitetiedot vain niiden osalta, jotka ovat suostuneet tietojensa luovuttamiseen. Kaupunki tarjoaa vuokralle 24 omakotitalotonttia omatoimiseen rakentamiseen Maunulasta. Tontit luovutetaan hakijoiden itse muodostamille neljän perheen ryhmille. Alustavan aikataulun mukaan tontit ilmoitettaisiin haettaviksi keväällä Vuonna 2012 tarjottiin vuokralle 104 omakotitalotonttia. Tontit sijaitsevat Maunulassa, Tapaninkylässä, Suutarilassa, Puistolassa, Myllypurossa, Mellunkylässä ja Kivikossa. Hakemuksia saapui 674 kpl. Valta-osa hakijoista oli kiinnostunut Maunulan, Tapaninkylän ja Puistolan tonteista. Vuonna 2010 tarjottiin vuokralle 65 omakotitalotonttia. Hakemuksia saapui kaikkiaan kpl. Valtaosa hakijoista oli tälläkin kertaa kiinnostunut vain tietyistä tonteista. Kiinnostus tontteihin vaihteli alueittain huomattavasti. Viimeinen tontinsaaja oli arvonnassa sijalla 136.

3 Helsingin kaupunki Esityslista 7/ (8) Myydyt pientalotontit Vuonna 2009 tarjottiin vuokralle 70 omakotitalotonttia. Niitä haki 844 perhettä. Valtaosa hakijoista oli tälläkin kertaa kiinnostunut vain tietyistä tonteista. Kiinnostus eri alueiden tontteihin oli kuitenkin vielä tasaisempaa kuin edellisellä kerralla. Viimeinen tontinsaaja oli arvonnassa sijalla 110. Vuonna 2006 tarjottiin vuokralle 65 omakotitalotonttia. Niitä haki perhettä. Valtaosa hakijoista oli kiinnostunut vain tietyistä tonteista. Edellisen varauskierroksen kaltainen jako haluttuihin ja ei-haluttuihin tontteihin ei kuitenkaan ollut niin huomattava. Viimeinen tontinsaaja oli arvonnassa sijalla 107. Vuonna 2000 tarjottiin vuokralle 83 omakotitalotonttia. Niitä haki perhettä. Valtaosa hakijoista oli kuitenkin kiinnostunut vain tietyistä tonteista. Vuosaaren ja varsinkin Kivikon tontteihin kiinnostus oli huomattavasti muita vähäisempää. Kivikon tontteja tarjottiin lähes sijaluvulle 500 asti. Lopulta useiden peruutusten jälkeen yksi Kivikon tontti jäi vielä vuokraamatta. Sen sijaan tontin saanti muualta kuin Vuosaaresta tai Kivikosta edellytti sijoittumista hieman yli sadan eniten pisteitä saaneen joukkoon. Vuonna 1997 oli vuokrattavana 32 kahden perheen ja 12 kolmen perheen tonttia. Edellisiä haki 98 ryhmää ja jälkimmäisiä 21 ryhmää. Vuonna 1993 tarjottiin vuokrattavaksi 73 omakotitonttia. Hakijoita oli kaikkiaan 756. Vuonna 1990 oli vuokrattavana 12 kahden perheen tonttia, joita haki 114 ryhmää. Neljän perheen tontteja oli 7, joita haki 13 ryhmää. Lisäksi on vuokrattu tontteja erityisryhmille, tontteja, joilla kaupunki on jo suorittanut osan suunnittelusta ja rakentamisesta, sekä tontteja, jotka on vuokrattu esitettyjen suunnitelmien perusteella. Kiinnostus näihin tontteihin on ollut huomattavasti vähäisempää. Vuonna 2012 järjestettiin tarjouskilpailu neljästä erillispientalojen tontista (AO-1) Vartioharjun Varjakanmäeltä (os.vehkalahdenkuja 9 ja 10 sekä 14 ja 18). Lisäksi myytiin tarjouskilpailulla yhdessä Kalervo Kallion ateljeetalosäätiön kanssa asuinrakennusten (A/s) tontti (os. Ritokalliontie 20). Vuonna 2011 kaupunki ei myynyt omakotitontteja. Vuonna 2010 kaupunki järjesti tontinluovutuskilpailun Viikinmäen seitsemän omakotitontin myymiseksi omatoimiselle rakennuttajille. Tonttien rakennusoikeus on 180 k-m² ja hinta euroa eli 800 euroa kerrosneliöltä. Kilpailuun osallistuvia pyydettiin esittämään

4 Helsingin kaupunki Esityslista 7/ (8) Nyt vuokrattavaksi suunnitellut tontit Varauspäätös luonnossuunnitelmat ja rakennustapaselostus esimerkkitontille. Tontille esitettiin 56 suunnitelmaa. Aiempina vuosina tontit on myyty tarjouskilpailulla korkeimman tarjouksen tehneelle. Muita kriteereitä myynnin yhteydessä ei ole käytetty. Vuosina kaupunki on myynyt rivitalo-, pientalo- ja omakotitontteja yhteensä 12 kappaletta. Myydyistä tonteista kolme oli varsinaisia omakotitontteja (yhden tai kahden asunnon AO-tontteja). Muut tontit olivat pientalotontteja (AP), jotka ovat käytännössä usein omakotitontteja. Esimerkiksi vuosina 2007/2008 Marjaniemestä myytiin viisi pientalotonttia, jotka käytännössä ovat omakotitontteja. Kaupunki on siten vuosina myynyt yhteensä kahdeksan omakotitonttia. Vuosina kaupunki myi yhteensä 61 pientalotonttia. Näistä omakotitontteja oli 17. Kun varsinaisiin omakotitonttikauppoihin lisätään ne AP-tontit, jotka käytännössä ovat omakotitontteja, esimerkiksi Vuosaaren Ramsinrannassa ja Konalan Lehtovuoressa myydyt tontit, niin kaupunki on myynyt omakotitontteja vuosina yhteensä 44 kpl. Tällä kertaa haettavana on vain neljän perheen ryhmille vuokrattavia omakotitalotontteja. Tontteja on yhteensä 6 ryhmää eli 24 kpl. Tontit sijaitsevat Maunulassa Suopellonkaarella ja Palstakujalla. Samalta alueelta oli haettavina 20 tonttia. Tonttien rakennusoikeus on k-m². Rakentamistapaohjeen mukaan tonteille on rakennettava Helsinki-pientaloja. Tontit ilmoitetaan haettaviksi ryhmille, koska ajoliittymän toteuttaminen ja tonttien rakentaminen vaatii tavallista enemmän yhteistyötä ja aikataulujen sovittelua. Kullakin neljän tontin kokonaisuudella on yhteinen ajoväylä tonteille. Jokaisesta tontista tehdään kuitenkin oma maanvuokrasopimus. Luettelo tonteista on liitteenä nro 1. Ote asemakaavasta on liitteenä nro 2. Luonnos tonttijaosta on liitteenä nro 3. Kaupunginhallitus on (786 ) varannut tontit omatoimista rakennuttamista varten saakka.

5 Helsingin kaupunki Esityslista 7/ (8) Vuokrausperusteet Tontinvuokraajien valintaperusteet Kotipaikka Tontin varaaminen Vuokraus rakennusluvan hakemista varten Kaupunginvaltuusto päätti (asia nro 21, 238 ) oikeuttaa kiinteistölautakunnan vuokraamaan tontit saakka. Tonttien vuokraajat valitaan arpomalla. Hakijoiden tulee olla helsinkiläisiä. Ryhmien muodostamisen helpottamiseksi vain kolmeen hakijatalouteen pitää kuulua vähintään yksi vuonna 1995 tai myöhemmin syntynyt lapsi. Viimeistään hakuaikana päivätty raskaustodistus täyttää mainitun ehdon. Hakijan varallisuudella tai nykyisellä tai aiemmalla asumismuodolla ei ole vaikutusta tontin saantiin. Samaan talouteen kuuluvat voivat jättää vain yhden hakemuksen. Kotipaikan määrittelyssä siirryttiin edellisellä kerralla yksiselitteiseen määrittelyyn. Hakijan kotiosoite on väestörekisteriin merkitty osoite. Esim. työkomennuksella koti- tai ulkomailla olevaa ei katsota helsinkiläiseksi, mikäli hänellä ei väestörekisterin mukaan ole kotiosoitetta Helsingissä. Uusi käytäntö selkiytti tilanteen, ja sitä esitetään jatkettavaksi. Varausmenettelyä muutettiin vuonna 2009 siten, että hakuvaiheessa hakijan ei vielä tarvinnut yksilöidä haettavaa tonttia. Valintalista pyydettiin vasta arvonnan jälkeen niiltä hakijoilta, jotka sijoituksensa perusteella saivat tai saattoivat saada tontin. Muutos ei ole hidastanut tonttien varaamista, ja suuri osa hakijoista on säästynyt valintalistan täyttämiseltä ja osa myös tonttien etukäteiskatselmukselta. Uudistettua varausmenettelyä on tarkoitus noudattaa tälläkin kerralla. Jotta rakentamisesta luopuvien tontit saataisiin nopeammin kiertoon, vuodesta 2006 alkaen varatuista tonteista on tehty varauspäätöksen sijaan lyhytaikainen sopimus rakennusluvan hakemista varten. Tonteista on peritty vuokraa kuukausittain, jolloin varaajat harkitsevat kuukausittain, onko varausta syytä pitää voimassa. Maksettu

6 Helsingin kaupunki Esityslista 7/ (8) Tontinmuodostamiskulut Varausaika ja varauksen siirtäminen Rakennuspiirustukset ja rakentaminen Tonttiesite maanvuokra hyvitetään pitkäaikaisesta maanvuokrasta siltä osin, kun se ylittää 2 kuukauden maanvuokran, mikä vastaa rakennusluvan hakemista varten yleensä tehtävän tilapäisen maanvuokrauksen vuokraa. Maanvuokraa ei palauteta, mikäli hanke ei etene pitkäaikaiseen sopimukseen saakka. Uusi käytäntö on nopeuttanut huomattavasti tonttien saamista hankkeeseen sitoutuvalle hakijalle. Yhden tai useamman maanvuokralaskun maksaneista vain muutama luopui hankkeesta. Vuonna 2006 aloitettua käytäntöä on tarkoitus jatkaa myös tällä kerralla. Tonttiosasto tilaa ja maksaa etukäteen tonttijaon, lohkomisen ja rekisteröinnin, jotka yleensä hoitaa tontin vuokralainen varauspäätöksen saatuaan. Näistä tontinmuodostamistoimenpiteistä aiheutuneet kustannukset peritään kuitenkin tontin vuokralaiselta normaalin käytännön mukaisesti. Varausaika on vuodesta 2009 (lyhytaikaisen vuokrauksen voimassaoloaika) ollut 2 vuotta. Tänä aikana varaajan on pyydettävä pitkäaikaisen maanvuokrasopimuksen tekemistä alkamaan viimeistään varauksen päättymistä seuraavana päivänä. Aiemmin käytetty kuukauden varausaika oli osoittautunut käytännössä hankalaksi, joten vuonna 2009 käytettiin selvempää 2 vuoden määräaikaa. Varausajaksi on nytkin esitetty 2 vuotta. Ellei varaaja noudata lyhytaikaisen vuokrauspäätöksen varausehtoja, varaus raukeaa eikä maksettua maanvuokraa palauteta. Mikäli joku ryhmästä luopuu hankkeesta, ryhmällä on oikeus ehdottaa uutta varaajaa. Täydennetyn ryhmän tulee täyttää samat edellytykset kuin hakuvaiheessa. Ellei ryhmä pysty itse hankkimaan uutta varaajaa, kaupunki voi täydentää ryhmän valitsemallaan varaajalla. Rakennuspiirustukset on esitettävä tonttiosastolle ennen pitkäaikaisen maanvuokrasopimuksen hakemista. Tontinsaajat voivat rakentaa tontit itse tai käyttää valitsemaansa rakentajaa.

7 Helsingin kaupunki Esityslista 7/ (8) Hakemusten liitteet Annetut tiedot hakemuksissa Hakijoiden nimien luovuttaminen Esite sisältää tiedot tontin rakennusoikeudesta ja muista asemakaavamääräyksistä, pinta-alasta, maanvuokrasta sekä suuntaaantavat tontin pohjaolosuhdetiedot sekä luettelon rakentamishankkeessa tarvittavista kaupungin virastoista ja yhteyshenkilöistä. Edellinen (vuoden 2012) esite on nähtävänä esittelijällä. Tonttiesitteessä on hakemuksen täyttöohjeet ja myös muuta hakumenettelyyn liittyvää tietoa. Vuonna 1997 luovuttiin vaatimasta hakijoille kuluja aiheuttavia liitteitä. Koska pisteytyksestä on luovuttu vuonna 2006, liitteille ei enää pääsääntöisesti ole käyttöä. Poikkeustapauksissa hakijaa voidaan pyytää täydentämään hakemustaan tarvittavilla liitteillä. Tarvittaessa annetut tiedot voidaan tarkistaa niiltä, joille tonttia tarjotaan. Hakijat allekirjoittavat lomakkeessa kohdan, jonka mukaan väärien tietojen antaminen johtaa hakemuksen hylkäämiseen tai varauksen menettämiseen. Hakemukseen on otettu kohta, jossa hakijat ilmoittavat haluavatko he, että heidän osoitetietojaan saa luovuttaa suoramarkkinointiin. Ellei hakija täytä kyseistä kohtaa, tietoja ei luovuteta. Tonttiosasto myi vuosina 1997 ja 2000 listaa, jossa oli niiden henkilöiden osoitteet, jotka olivat suostuneet osoitetietojensa luovuttamiseen. Muiden osalta listassa oli vain nimitiedot. Osoitetiedoista perittiin mk + alv. Mikäli kiinnostuneille luovutettiin pelkkä pöytäkirjan ote liitteineen, joka sisälsi kaikkien hakijoiden osalta vain nimitiedot, sen lunastushinnaksi tuli hakijamäärästä riippuen noin mk. Asiasta kiinnostuneet saattoivat luonnollisesti valita kumman listauksen tahtoivat. Sittemmin lautakunnan varauspäätöstä tulkittiin valmisteluna, josta pöytäkirjanotetta ei toimiteta. Näin ollen vuoden 2009 varauskierroksesta alkaen tehty hakijaluettelo sisälsi niiden hakijoiden osoitetiedot, jotka olivat antaneet suostumuksensa osoitetietojen luovuttamiseen. Muiden osalta luettelossa oli vain nimitiedot. Listaa myytiin hintaan 400 euroa + alv. Listan myynti oli vähäistä, koska lähes samat tiedot ovat löytyneet viraston nettisivuilta.

8 Helsingin kaupunki Esityslista 7/ (8) Alustava aikataulu Vuonna 2012 tontinhakijoiden nimilistaa ei enää ollut nettisivuilla. Myytävä lista ei myöskään enää sisältänyt edes nimitietoja niiden osalta, jotka eivät suoramarkkinointia halua. Nyt on tarkoitus menetellä vastaavalla tavalla. Koska nyt on tarjolla vähän tontteja eikä hakijalistalle muutenkaan enää ole ollut kysyntää, listaa esitetään myytäväksi hintaan 100 euroa + alv. Tontit ilmoitetaan haettaviksi keväällä. Hakuaika on yleensä ollut noin kuukauden pituinen. Ryhmähausta johtuen nyt on tarkoitus, että hakuaika on pidempi. Tontinvaraajien valintajärjestyksen vahvistaminen esitellään lautakunnalle syksyllä Kaikki hakijat saavat tiedon sijoittumisestaan välittömästi lautakunnan päätöksen jälkeen. Tontit varataan loppuvuodesta Esittelijä Lisätiedot osastopäällikkö Juhani Tuuttila Risto Lehtonen, kiinteistölakimies, puhelin: risto.lehtonen(a)hel.fi Liitteet 1 Tonttiluettelo 2 Ote asemakaavasta 3 Luonnos tonttijaosta Otteet Ote Kv/tonttiosasto

Helsingin kaupunki Esityslista 23/ (6) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 23/ (6) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 23/2013 1 (6) 19 Viiden vuokrattavan omakotitalotontin varaajien valintaperusteet (Maunula, tontit 28325/1-4 ja 28326/11) HEL 2013-015426 T 10 01 01 02 Kiinteistökartta G6

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (6) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (6) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 9/2017 1 (6) 13 Omakotitalotonttien vuokraajien valintaperusteet vuonna 2017 HEL 2017-001377 T 10 01 01 00 Päätösehdotus päättää ilmoittaa vuonna 2017 vuokrattaviksi omakotitalotontteja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/2017 1 (6) 574 Omakotitalotonttien varaaminen omatoimiseen rakentamiseen Tapulikaupungissa, Siltamäessä, Alppikylässä, Kontulassa, Mellunmäessä, Kurkimäessä ja Kivikossa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/2017 1 (6) 547 V 7.6.2017, Vuokrausperusteiden määrääminen omakotitalotonteille Tapulikaupungissa, Siltamäessä, Alppikylässä, Kontulassa, Mellunmäessä, Kurkimäessä ja Kivikossa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 3/204 (5) Asuntotontin varaaminen jatkuvan tonttihaun perusteella yksityishenkilöille (Suurmetsä, Alppikylä, tontti 429/2) HEL 204-006387 T 0 0 0 00 Kiinteistökartta 3/683

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 13/014 1 (5) Asuntotontin varaaminen jatkuvan tonttihaun perusteella yksityishenkilöille (Suurmetsä, Alppikylä, tontti 4191/6) HEL 014-00750 T 10 01 01 00 Kiinteistökartta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 7/ (6) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 7/ (6) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 7/2016 1 (6) 2 Asuntotontin (pientalo, 400 k-m²) varaaminen yksityishenkilöille ryhmärakennuttamista varten (Tapanila, Tapaninkylä, tontti 39235/12) HEL 2016-003238 T 10

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 9/2017 1 (5) 5 Asuntotonttien (pientalo) varaaminen yksityishenkilöille (Mellunkylä, Mellunmäki, tontit 47214/3, 6 ja 7) HEL 2017-004907 T 10 01 01 00 Kiinteistökartta 119/680

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 9/2014 1 (5) 4 Asuntotontin (rivitalo) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Halkosuontie 14-16:lle sekä yhtiöjärjestyksen hyväksyminen (Länsi-Pakila, tontti 34117/6)

Lisätiedot

Vakiintuneen käytännön mukaan vuokraukset aloitetaan joko kuun 1. tai 16. päivä. Siten vuokraus aloitetaan

Vakiintuneen käytännön mukaan vuokraukset aloitetaan joko kuun 1. tai 16. päivä. Siten vuokraus aloitetaan 1 MUISTIO/KN Asuntotontin (kerrostalo, 2 304 k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Tähtisaranpolku 3:lle (Mellunkylä, Kivikko, tontti 47352/3) Tähtisaranpolku 3 Hakemus Asunto Oy Helsingin

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/2012 1 (7) 743 Laajasalon tontin 49112/4 varaaminen Asunto-oy Sarvastonkaarelle perustettavan asunto-osakeyhtiön lukuun HEL 2012-007058 T 10 01 01 00 Päätös päätti varata

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 26/2012 1 (6) Kaupunginhallitus Kaj/12 06.08.2012

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 26/2012 1 (6) Kaupunginhallitus Kaj/12 06.08.2012 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 26/2012 1 (6) 811 V Viikinmäen asuntotontin (tontti 36110/12) vuokrausperusteet HEL 2012-007240 T 10 01 01 02 Päätös päätti ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että se päättäisi

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 26/ (8) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 26/ (8) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 26/2016 1 (8) 670 V 31.8.2016, Vuokraus- ja myyntiperusteet toimistotontille (Vallila, tontti 22403/2) HEL 2016-006505 T 10 01 01 02 Päätös päätti esittää kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 13/2013 1 (5) 13 Myllypuron yhteiskerhotila Oy:n liittymismaksujen hyväksyminen HEL 2013-004761 T 10 01 01 02 Kiinteistökartta J5 T3, J5 T2, K5 P3, K5 P2, Mamsellimyllynkatu,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 14/ (6) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 14/ (6) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 14/2015 1 (6) 13 Kaupunkipientalotonttien varaaminen asuntohankkeiden suunnittelua varten (Suurmetsä, Alppikylä, tontit 41302/35-41) HEL 2015-008889 T 10 01 01 00 Kiinteistökartta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/2014 1 (5) 620 Alueiden vuokraaminen Länsimetro Oy:lle länsimetron toteuttamista ja käyttöä varten HEL 2013-010854 T 10 01 01 02 Päätös päätti vuokrata Länsimetro Oy:lle

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 4/ (7) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 4/ (7) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 4/2017 1 (7) 5 Osto-option sisällyttäminen tonttien maanvuokrasopimuksiin (Viikki, tontit 36113/2, 3 ja 4) HEL 2017-001849 T 10 01 01 02 Kiinteistökartta 103/679 499, Ristiretkeläistenkatu

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (7) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (7) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2013 1 (7) 370 Myllypuron yhteiskerhotila Oy:n liittymismaksujen hyväksyminen HEL 2013-004761 T 10 01 01 02 Kiinteistökartta J5 T3, J5 T2, K5 P3, K5 P2, Mamsellimyllynkatu,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (7) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (7) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 5/2017 1 (7) 6 Honkasuon Haapaperhosen alueen asuntotonttien varausten jatkaminen, muuttaminen sekä päättäminen ja siirtäminen jatkuvaan hakuun (Kaarela, Honkasuo, tontit

Lisätiedot

MUISTIO/Katarina Nordberg

MUISTIO/Katarina Nordberg 1 MUISTIO/Katarina Nordberg 22.12.2016 Liiketontin maanvuokrasopimuksen päättäminen ja asuntotontin (kerrostalo, 2 010 k-m²) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Pohjolan Perusyhtiö Uusimaa 31:lle

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (7) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (7) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/2012 1 (7) 488 Lausunto kaupunginhallitukselle liittyen kirjelmään, joka koskee yleisten rakennusten tontin (Y) 40063/4 käyttötarkoituksen muuttamiseen liittyvää menettelyä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 2/2017 1 (5) 10 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle suunnitellun asuntotontin (AK) varaamiseksi Kiinteistö Oy PJV:lle / NREP Finland WH 4 Oy:lle (Herttoniemi,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (10) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (10) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2016 1 (10) 140 Suutarilan Siltalanpuiston eräiden asuntotonttien vuokrausperusteet HEL 2016-003911 T 10 01 01 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti

Lisätiedot

Asuntotontin (kerrostalo, k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy:lle (Laajasalo, Gunillankallio, tontti 49048/6)

Asuntotontin (kerrostalo, k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy:lle (Laajasalo, Gunillankallio, tontti 49048/6) 1 MUISTIO/KN Asuntotontin (kerrostalo, 2 400 k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy:lle (Laajasalo, Gunillankallio, tontti 49048/6) Mellinintie 3 Hakemus Asuntosäätiön Asumisoikeus

Lisätiedot

- Asunto Oy Helsingin Pohjolan Perusyhtiö Uusimaa 32:n osuus 4106/ Asunto Oy Helsingin Pohjolan Perusyhtiö Uusimaa 33:n osuus 2183/6289.

- Asunto Oy Helsingin Pohjolan Perusyhtiö Uusimaa 32:n osuus 4106/ Asunto Oy Helsingin Pohjolan Perusyhtiö Uusimaa 33:n osuus 2183/6289. 1 MUISTIO/Katarina Nordberg 14.2.2017 Asuntotontin (kerrostalo, 6 289 k-m²) pitkäaikainen vuokraaminen yhteisesti määräosin Asunto Oy Helsingin Pohjolan Perusyhtiö Uusimaa 32:lle ja Asunto Oy Helsingin

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (6) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (6) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/2015 1 (6) 606 Liiketontin vuokraaminen Lidl Suomi Ky:lle ja esitys kaupunginhallitukselle osto-option lisäämisestä (Suurmetsä, Alppikylä, tontti 41292/1) HEL 2015-013242

Lisätiedot

Kaupunginhallitus päättää tonttien varaamisesta

Kaupunginhallitus päättää tonttien varaamisesta 1 ASUNTOTONTTIEN VARAAMINEN Valtaosa uusista asuntotonteista on kaupungin maalla Helsingin kaupunki omistaa noin 63 % maapinta-alastaan, joten valtaosa tulevasta asuntorakentamisesta sijoittuu kaupungin

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 6/2014 1 (5) 14 Määräalan pitkäaikainen vuokraaminen Oranssi Asunnot Oy:lle HEL 2014-003129 T 10 01 01 02 Kiinteistökartta 89/676497 ja 677497, Jyrängöntie 7 Päätösehdotus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 42/ (8) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 42/ (8) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 42/2014 1 (8) 1244 Asuinkerrostalotontin myynti SATOKoti Oy:lle (Katajanokka, tontti 80013/2) HEL 2014-013492 T 10 01 01 01 Esitys A päätti oikeuttaa kiinteistölautakunnan

Lisätiedot

Asuntotontin (A, k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Honkasuon Pohjanpajulle (Kaarela, Honkasuo, tontti 33366/3)

Asuntotontin (A, k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Honkasuon Pohjanpajulle (Kaarela, Honkasuo, tontti 33366/3) 1 MUISTIO/KN 3. marraskuuta 2015 Asuntotontin (A, 3 760 k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Honkasuon Pohjanpajulle (Kaarela, Honkasuo, tontti 33366/3) Leirikuja 3 Hakemus Suomen Vuokrakodit

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 117 26.06.2013. 117 Asianro 4839/10.00.02.09/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 117 26.06.2013. 117 Asianro 4839/10.00.02.09/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (1) 117 Asianro 4839/10.00.02.09/2013 Omakotitonttien luovuttaminen vuoden 2014 rakentamiseen Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Maaomaisuuden hallintapalvelut Kaupungilla

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (6) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (6) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/2016 1 (6) 265 Vuokrausperusteet Oulunkylän omakotitalotontille (Oulunkylä, tontti 28105/32) HEL 2016-009127 T 10 01 01 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen

Lisätiedot

Tervetuloa hakemaan tonttia Oulun kaupungilta

Tervetuloa hakemaan tonttia Oulun kaupungilta 0 Ammattirakentajien tonttihaku Kevät 2018 1 Tervetuloa hakemaan tonttia Oulun kaupungilta Hakuaika Asuntotonttien hakuaika alkaa 29.3.2018 ja päättyy 26.4.2018 klo 16.00. Hakemuksen jättäminen Asuntotontteja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 12/2014 1 (5) 8 Alueiden vuokraaminen eduskunnalle HEL 2014-006785 T 10 01 01 02 Kiinteistökartta 63/673 496, Arkadiankatu, Eduskuntakatu, Pohjoinen Rautatiekatu ja Pikkuparlamentin

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (8) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (8) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (8) 228 Asunto-oy Sarvastonkaarelle vuokratun asuntotontin pitkäaikaisen maanvuokrasopimuksen muuttaminen ja täydennysrakentamiskorvauksen suorittaminen (Laajasalo,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (9) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (9) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2012 1 (9) 295 Yleisten rakennusten tontin (YS) pitkäaikainen vuokraaminen Kiinteistö Oy RK-Asunnoille (Laajasalo, Yliskylä, tontti 49066/1) HEL 2012-006946 T 10 01 01

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 136 25.06.2014. 136 Asianro 3923/10.00.02.01/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 136 25.06.2014. 136 Asianro 3923/10.00.02.01/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) 136 Asianro 3923/10.00.02.01/2014 Omakotitonttien luovuttaminen vuoden 2015 rakentamiseen Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Maaomaisuuden hallintapalvelut Kaupungilla

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2013 1 (6) Kiinteistölautakunta To/9 07.03.2013

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2013 1 (6) Kiinteistölautakunta To/9 07.03.2013 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2013 1 (6) 109 Teollisuustontin vuokraaminen Relino Pipe Oy Ab:lle (Tapanila, Tapaninkylä, tontti 39374/15) HEL 2013-003000 T 10 01 01 02 Kiinteistökartta J7 P2, Punttikuja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/ (6) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/ (6) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/2017 1 (6) 190 Asuntotonttien varaaminen jatkuvan tonttihaun kautta, kortteli 36265 tontit 1, 2 ja 3 HEL 2017-004175 T 10 01 01 00 Harjannetie 22 ja 24, Bysantinkuja 5 Päätös

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 22/2013 1 (5) Kiinteistölautakunta To/13 28.11.2013

Helsingin kaupunki Esityslista 22/2013 1 (5) Kiinteistölautakunta To/13 28.11.2013 Helsingin kaupunki Esityslista 22/2013 1 (5) 13 Kaartinkaupungin tontin pitkäaikainen vuokraaminen Royal Ravintolat Oy:lle (Kaartinkaupunki, tontti 3052/30) HEL 2012-015034 T 10 01 01 02 Kiinteistökartta

Lisätiedot

Asuntotontin (A) lyhytaikainen vuokraaminen Suomen Vuokrakodit Oy:lle rakennusluvan hakemista varten (Kaarela, Honkasuo, tontti 33366/1)

Asuntotontin (A) lyhytaikainen vuokraaminen Suomen Vuokrakodit Oy:lle rakennusluvan hakemista varten (Kaarela, Honkasuo, tontti 33366/1) 1 MUISTIO/KN 30. huhtikuuta 2015 Asuntotontin (A) lyhytaikainen vuokraaminen Suomen Vuokrakodit Oy:lle rakennusluvan hakemista varten (Kaarela, Honkasuo, tontti 33366/1) Perhosenkierto 33 Hakemus Varauspäätös

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 68/ (7) Kiinteistövirasto Tonttiosasto Maanluovutustoimisto Maanluovutustoimiston toimistopäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 68/ (7) Kiinteistövirasto Tonttiosasto Maanluovutustoimisto Maanluovutustoimiston toimistopäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 68/2014 1 (7) 166 Asuntotontin (kaupunkipientalo) lyhytaikainen vuokraaminen yksityishenkilöille (Suurmetsä, Alppikylä, tontti 41291/6) HEL 2014-008710 T 10 01 01 02 Kyytimiehenkatu

Lisätiedot

Kaupunginhallitus päätti (235 ) jatkaa muun muassa tontin 47031/12 varausta saakka.

Kaupunginhallitus päätti (235 ) jatkaa muun muassa tontin 47031/12 varausta saakka. 1 MUISTIO/KN 31.3.2017 Asuntotontin (erityisasuminen, 4 000 k-m 2 ) lyhytaikainen vuokraaminen asuntotuotantotoimistolle rakennusluvan hakemista varten (Mellunkylä, Kontula, tontti 47031/12) Kotikonnuntie

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (8) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (8) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2017 1 (8) 350 Asuntotontin (AK) varaaminen Kiinteistö Oy PJV:lle ja NREP Finland WH 4 Oy:lle (Herttoniemi, tontti 43081/2) HEL 2017-000704 T 10 01 01 00 Päätös päätti

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 3/ (9) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 3/ (9) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 3/2014 1 (9) 10 Asuinkerrostalotonttien (AK) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Retkeilijänkatu 3-7:lle (Vuosaari, Rastila, tontit 54008/5-7) HEL 2013-012353

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 7091/ /2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 7091/ /2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/2015 1 (1) 178 Asianro 7091/10.00.02.01/2015 Julkulan omakotitonttien luovuttaminen Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Maaomaisuuden hallintapalvelujen tukipalvelut Kaupungilla

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Asuntotontin varauksen jatkaminen Kauklahdessa Arkkitehtitoimisto Erat Oy:lle, korttelin tontti 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja Asuntotontin varauksen jatkaminen Kauklahdessa Arkkitehtitoimisto Erat Oy:lle, korttelin tontti 1 08.09.2014 Sivu 1 / 1 4713/10.00.02/2012 124 3.12.2012 116 4.11.2013 87 Asuntotontin varauksen jatkaminen Kauklahdessa Arkkitehtitoimisto Erat Oy:lle, korttelin 44059 tontti 1 Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2016 1 (5) 106 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle asuntotontin (AK) varaamiseksi Pohjola Rakennus Oy Uusimaalle (Herttoniemi, Roihuvuori, tontti 43233/5)

Lisätiedot

Ryhmärakennuttamiseen varattujen tonttien hakeminen jatkuvan tonttihaun kautta / hakuehdot 10.6.2015

Ryhmärakennuttamiseen varattujen tonttien hakeminen jatkuvan tonttihaun kautta / hakuehdot 10.6.2015 1 Ryhmärakennuttamiseen varattujen tonttien hakeminen jatkuvan tonttihaun kautta / hakuehdot 10.6.2015 1 Hakukohteet Jatkuvaan tonttihakuun on siirretty neljä ryhmärakennuttamiseen tarkoitettua tonttia

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 11/ (6) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 11/ (6) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 11/2014 1 (6) 12 Asuinkerrostalotontin (AK) pitkäaikainen vuokraaminen ostooikeudella Asunto Oy Helsingin Gunillalle (Laajasalo, Gunillankallio, tontti 49048/1) HEL 2013-014402

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 23/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 23/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 3/04 (5) Suunnitteluvarauksen jatkaminen Kesko Oyj:lle Itäkeskuksesta koskien tontteja 4573/3 ja 4576/6 8 sekä Itäväylän yläpuolisia alueita (Vartiokylä, Itäkeskus) HEL 0-03

Lisätiedot

Sähköpostitse on kuitenkin sovittu, että vuokraus alkaa

Sähköpostitse on kuitenkin sovittu, että vuokraus alkaa 1 MUISTIO/KN 22.4.2017 Asuntotontin (kerrostalo, 5 530 k-m 2 ) lyhytaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Margaretalle rakennusluvan hakemista varten (Laajasalo, Borgströminmäki, tontti 49040/1) Föglönkuja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/ (12) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/ (12) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/2016 1 (12) 292 Vuokraus- ja myyntiperusteiden vahvistaminen asuinkerrostalotonteille Roihuvuoressa (tontit 43233/6 ja 7) HEL 2016-010504 T 10 01 01 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2013 1 (5) 112 Toimitilatontin vuokraaminen FSR Consulting Oy:lle ja Toiminimi Axel Straschonoylle perustettavan yhtiön lukuun (Pikku-Huopalahti, tontti 16707/7) Pöydälle

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (6) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (6) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (6) 267 Asuntotonttien rahoitus- ja hallintamuodon muuttaminen sekä rakentamisen aloittamiselle asetetun määräajan pidentäminen (Viikki, Viikinmäki, tontit 36115/3

Lisätiedot

MUISTIO/TUT

MUISTIO/TUT MUISTIO/TUT 26.4.2016 Asuntotontin (kerrostalo, pientalo) pitkäaikainen vuokraaminen Helsingin Asumisoikeus Oy:lle korkotuettua asumisoikeusasuntotuotantoa varten (Mellunkylä, Linnanpelto, tontti 47233/11)

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Esityslista 13/2017 1 (6) 2 Asuntotontin (AK) varaaminen Kiinteistö Oy PJV:lle ja NREP Finland WH 4 Oy:lle (Herttoniemi, tontti 43081/2) HEL 2017-000704 T 10 01 01 00 Päätösehdotus päättää

Lisätiedot

ASUNTOTONTTIEN LUOVUTUSKÄYTÄNNÖT HELSINGISSÄ KESKEI- SET PERIAATTEET (Kv/to 21.11.2013)

ASUNTOTONTTIEN LUOVUTUSKÄYTÄNNÖT HELSINGISSÄ KESKEI- SET PERIAATTEET (Kv/to 21.11.2013) 1(7) ASUNTOTONTTIEN LUOVUTUSKÄYTÄNNÖT HELSINGISSÄ KESKEI- SET PERIAATTEET (Kv/to 21.11.2013) 1. YLEISTÄ Helsingin kaupunki varaa ja luovuttaa vuosittain suuren määrän tontteja asuntohankkeita varten. Varattavien

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 50 20.03.2013. 50 Asianro 1905/10.00.02.04/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 50 20.03.2013. 50 Asianro 1905/10.00.02.04/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2013 1 (1) 50 Asianro 1905/10.00.02.04/2013 Nilsiässä sijaitsevien rakennuspaikkojen luovutusehdot Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Maaomaisuuden hallintapalvelut Kuopion kaupungin

Lisätiedot

Haapiorinne asemakaava-alueen omakotitonttien myynti- ja vuokrausperusteiden hyväksyminen (kv)

Haapiorinne asemakaava-alueen omakotitonttien myynti- ja vuokrausperusteiden hyväksyminen (kv) Yhdyskuntatekniikan lautakunta 27 20.04.2017 Kunnanhallitus 145 02.05.2017 Haapiorinne asemakaava-alueen omakotitonttien myynti- ja vuokrausperusteiden hyväksyminen (kv) 282/10.00.02/2017 Yhdyskuntatekniikan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 14/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 14/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 14/2016 1 (5) 15 Toimitilatontin pitkäaikainen vuokraaminen sekä esitys kaupunginhallitukselle vuokraus- ja myyntiperusteiden määräämiseksi Myllypuron Metropolian kampushanketta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2016 1 (6) 307 Asuntotontin varaaminen Pohjola Rakennus Oy Uusimaalle (tontti 43233/5) HEL 2016-001890 T 10 01 01 00 Päätös päätti varata Pohjola Rakennus Oy Uusimaalle

Lisätiedot

asti seuraavin ehdoin: 1

asti seuraavin ehdoin: 1 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2016 1 (5) 317 Toimitilatontin pitkäaikainen vuokraaminen sekä esitys kaupunginhallitukselle vuokraus- ja myyntiperusteiden määräämiseksi Myllypuron Metropolian kampushanketta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (7) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (7) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2013 1 (7) 289 Teollisuustontin vuokraaminen Laponte Oy:lle, Polar Forest Oy:lle ja Suomen Nostan Oy:lle perustettavan yhtiön lukuun (Kivikko, tontti 47049/1) HEL 2013-006722

Lisätiedot

Myöhemmin on sähköpostitse sovittu, että vuokraus alkaa kuitenkin vasta saakka. Varauspäätös sisälsi muun muassa seuraavat

Myöhemmin on sähköpostitse sovittu, että vuokraus alkaa kuitenkin vasta saakka. Varauspäätös sisälsi muun muassa seuraavat 1 MUISTIO/KN Asuntotontin (kerrostalo, 5 475 k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Kruunuvuoren Kuningattarelle ja Asunto Oy Kruunuvuoren Kuninkaalle (Laajasalo, Borgströminmäki, tontti 49042/1)

Lisätiedot

Asunto-, yritys- ja erityisryhmien tonttien luovutusperusteet, -tavat ja -ehdot

Asunto-, yritys- ja erityisryhmien tonttien luovutusperusteet, -tavat ja -ehdot Asunto-, yritys- ja erityisryhmien tonttien luovutusperusteet, -tavat ja -ehdot D/466/10.00.02.03/2015 Asian valmistelija Ora Nuutinen, puh. 014 266 5073 Asunto-, yritys- ja erityisryhmien tonttien luovutuksessa

Lisätiedot

Kiinteistölautakunta päätti (82 ) muuttaa tontin varauspäätöstä seuraavasti:

Kiinteistölautakunta päätti (82 ) muuttaa tontin varauspäätöstä seuraavasti: 1 MUISTIO/KN 10.3.2015 Asuntotontin (pientalo) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Pestikuja 1:lle vapaarahoitteista Hitas II-ehdoin toteutettavaa omistusasuntotuotantoa varten (Malmi, Ruotutorppa,

Lisätiedot

Myöhemmin on sähköpostitse sovittu, että vuokrasuhteet alkavat vasta

Myöhemmin on sähköpostitse sovittu, että vuokrasuhteet alkavat vasta MUISTIO 20.1.2015 Asuntotonttien (kerrostalo, 5 750 k-m 2 ja 730 k-m 2 ) lyhytaikainen vuokraaminen Helsingin kaupungin asunnot Oy:lle rakennusluvan hakemista varten (Malmi, Ala-Malmi, tontti 38276/1 ja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 30. Valmistelijat / lisätiedot: Henry Laine, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 30. Valmistelijat / lisätiedot: Henry Laine, puh 07.03.2016 Sivu 1 / 1 2248/02.07.00/2015 57 1.6.2015 15 1.2.2016 30 Kahden omakotitontin lisääminen jatkuvaan tonttihakuun Valmistelijat / lisätiedot: Henry Laine, puh. 050 395 2151 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2012 1 (5) 133 Rakentamisen aloittamisen määräajan jatkaminen ja varausehtojen tarkentaminen e-house Oy:n Alppikylän kohteissa (Suurmetsä, Alppikylä, tontit 41299/7 ja 41300/1)

Lisätiedot

Helsingfors stad Föredragningslista 19/ (5) Stadsfullmäktige Kaj/

Helsingfors stad Föredragningslista 19/ (5) Stadsfullmäktige Kaj/ Helsingfors stad Föredragningslista 19/2013 1 (5) Beslutshistoria Kaupunginhallitus 18.11.2013 1228 HEL 2013-013390 T 10 01 01 01 Päätös A Kaupunginhallitus päätti ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/ (7) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/ (7) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/2018 1 (7) 323 Vuokrausperusteiden määrittäminen eräille tonteille (Malmi ja Viikki) HEL 2018-008488 T 10 01 01 02 Päätös vahvisti Helsingin kaupungin 38. kaupunginosan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 10/ (6) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 10/ (6) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 10/2014 1 (6) 3 Asuntotonttien rahoitus- ja hallintamuodon muuttaminen sekä rakentamisen aloittamiselle asetetun määräajan pidentäminen (Viikki, Viikinmäki, tontit 36115/3

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/2014 1 (5) 619 Kiinteistö Oy Vaasankatu 10:lle vuokratun asuntotontin (kerrostalo) vuokrasopimuksen jatkaminen (Alppiharju, Harju, tontti 12348/10) HEL 2014-014290 T 10

Lisätiedot

Kaupungin vuokrattavien pienyrittäjätonttien erityisehtojen vahvistaminen. Dno TEKE: 2072 /631/2009

Kaupungin vuokrattavien pienyrittäjätonttien erityisehtojen vahvistaminen. Dno TEKE: 2072 /631/2009 Kaupungin vuokrattavien pienyrittäjätonttien erityisehtojen vahvistaminen Dno TEKE: 2072 /631/2009 Tekninen lautakunta 28.4.2009 239 Tekninen keskus/maanmittausinsinööri Sami Rundgren, puh 044 703 2365,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 27/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 27/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 27/2014 1 (6) 788 Kauppakeskushanketta varten Laajasalon keskustasta varatun alueen varauksen uusiminen ja muuttaminen, varauksensaajina Helsingin Osuuskauppa Elanto, Kesko

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 34/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 34/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 34/2016 1 (6) 859 Maa-alueen varaaminen Helsingin Kalasataman alueelta hotellin suunnittelua varten HEL 2016-006543 T 10 01 01 00 Päätös päätti varata Helsingin kaupungin

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (6) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (6) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2016 1 (6) 312 Vuokrasopimuksen jatkaminen ja tontin vuokraaminen huoltoaseman suunnittelua varten Oy Teboil Ab:lle (Vartiokylä, tontit 45130/1 ja 45340/2) HEL 2014-012982

Lisätiedot

Tonttien valitseminen

Tonttien valitseminen 28.9. 22.10.2018 Tonttien valitseminen Tontinhakijoiden on hyvä tutustua ennen tonttien valitsemista asemakaavaan ja rakentamistapaohjeisiin. Tarkempia tietoja tonttien rakentamiseen liittyvistä asioista

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 4869/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 4869/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (1) 109 Asianro 4869/10.00.02.01/2016 Omakotitonttien luovuttaminen Kurkimäestä Vs. kiinteistöjohtaja Lauri Lytsy Maaomaisuuden hallintapalvelujen tukipalvelut Kaupungilla

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (9) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (9) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (9) 220 Pitäjänmäen LPA-tontin maanvuokrasopimuksen muuttaminen sekä sen pysäköintijärjestelyjä koskevan osakassopimuksen päättäminen ja korvaavan yhteisjärjestelysopimuksen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 56. 56 Asuntotontin myynti TA-Asumisoikeus Oy:lle Kauklahdesta, korttelin 44058 tontti 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 56. 56 Asuntotontin myynti TA-Asumisoikeus Oy:lle Kauklahdesta, korttelin 44058 tontti 1 01.06.2015 Sivu 1 / 1 2561/02.07.00/2015 56 Asuntotontin myynti TA-Asumisoikeus Oy:lle Kauklahdesta, korttelin 44058 tontti 1 Valmistelijat / lisätiedot: Henry Laine, puh. 050 395 2151 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (7) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (7) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2013 1 (7) 87 Neljän pientalotontin myyminen (Vartiokylä, tontit 45454/45-48) HEL 2012-016618 T 10 01 01 01 Kiinteistökartta K5 T3, Vehkalahdenkuja 9,10,14 ja 18 Päätös

Lisätiedot

- Tontin asuinrakennusoikeudesta vähintään noin 40 % tulee toteuttaa Hitas omistusasuntotuotantona. Hitas tuotannossa noudatetaan Hitas I ehtoja.

- Tontin asuinrakennusoikeudesta vähintään noin 40 % tulee toteuttaa Hitas omistusasuntotuotantona. Hitas tuotannossa noudatetaan Hitas I ehtoja. 1 MUISTIO/TUT 30.3.2016 Asuntotontin (kerrostalo, 9 850 k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Helsingin Asumisoikeus Oy:lle korkotuettua asumisoikeusasuntotuotantoa varten (Kaarela, Malminkartano, tontti

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 9/2013 1 (7) Kiinteistölautakunta To/18 02.05.2013

Helsingin kaupunki Esityslista 9/2013 1 (7) Kiinteistölautakunta To/18 02.05.2013 Helsingin kaupunki Esityslista 9/2013 1 (7) 18 Esitys kaupunginhallitukselle asuntotonttien myymiseksi hintakilpailulla sekä varausten jatkaminen HEL 2013-005370 T 10 01 01 01 Päätösehdotus A B Lautakunta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2012 1 (5) Kiinteistölautakunta To/5 12.01.2012

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2012 1 (5) Kiinteistölautakunta To/5 12.01.2012 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2012 1 (5) 13 Autotallia koskevan vuokrasopimuksen jatkaminen (Roihuvuoren Autotallit Oy, tontti 43212/3) HEL 2011-008744 T 10 01 01 02 Päätös Lautakunta päätti jatkaa kaupungin

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (8) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (8) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 13/2016 1 (8) 11 Eräiden asuntotonttien varausten jatkaminen sekä muuttaminen Alppikylässä ja Maunulassa sekä Kivikossa HEL 2016-006562 T 10 01 01 00 Päätösehdotus A B C

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 1184/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 1184/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1 (1) 30 Asianro 1184/10.00.02.01/2016 Omakotitonttien luovuttaminen Hiltulanlahdesta Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Maaomaisuuden hallintapalvelujen tukipalvelut Hiltulanlahti

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2013 1 (8) Kaupunginhallitus Kaj/2 08.04.2013

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2013 1 (8) Kaupunginhallitus Kaj/2 08.04.2013 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2013 1 (8) 400 Honkasuon Haapaperhosen alueen kolmen asuintontin ja niitä palvelevien autopaikkatonttien varaaminen Oulun Rakennusteho Oy:lle (Malminkartano, tontit 33350/1

Lisätiedot

saakka. Varauspäätös sisälsi muun muassa seuraavat - Varauksensaajan tulee solmia kolmen kuukauden kuluessa päätöksestä varaussopimus

saakka. Varauspäätös sisälsi muun muassa seuraavat - Varauksensaajan tulee solmia kolmen kuukauden kuluessa päätöksestä varaussopimus 1 MUISTIO/KN 25.5.2015 Asuntotontin (kerrostalo, 5 475 k-m 2 ) lyhytaikainen vuokraaminen Asunto Oy Kruunuvuoren Kuningattarelle ja Asunto Oy Kruunuvuoren Kuninkaalle rakennusluvan hakemista varten (Laajasalo,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (8) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (8) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 13/2014 1 (8) 4 Määräalan pitkäaikainen vuokraaminen asuntotontista (kerrostalo) Asunto Oy Helsingin Sagitta:lle (Oulunkylä, määräala tontista 28171/13) HEL 2014-007804 T

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 3/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 3/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 3/2017 1 (5) 8 Oikaisuvaatimus koskien kiinteistölautakunnan päätöstä 1.12.2016 ( 484) vuokrata Kiinteistö Oy Helsingin Uimarannantien palvelukodille tontti 39049/4 (kiinteistötunnus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 5/2017 1 (5) 11 Helsingin kaupungin asunnot Oy:lle vuokratun asuntotontin (kerrostalo) vuokrasopimuksen vuokra-ajan jatkaminen (Vartiokylä, Myllypuro, tontti 45136/1 ja määräala

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (13) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (13) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/2013 1 (13) 62 Alppikylän kaupunkipientalotonttien varaaminen (Suurmetsä, Alppikylä, tontit 41302/3-8) HEL 2013-001346 T 10 01 01 00 Kiinteistökartta J7 T2 ja K7 P2, Tattarikatu

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/ (6) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/ (6) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/2012 1 (6) 512 Toimistotontin myyminen osto-option perusteella Kiinteistö Oy Triottolle (Oulunkylä, Metsälä, tontti 28299/16) HEL 2012-012357 T 10 01 01 01 Kiinteistökartta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (7) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (7) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 12/2014 1 (7) 5 Asuntotontin (AKR) pitkäaikainen vuokraaminen Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy:lle (Oulunkylä, Patola, tontti 28312/1) HEL 2013-016191 T 10 01 01 02 Kiinteistökartta

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Omakotitonttien luovuttaminen omatoimiseen rakentamiseen vuonna 2016

Espoon kaupunki Pöytäkirja Omakotitonttien luovuttaminen omatoimiseen rakentamiseen vuonna 2016 06.06.2016 Sivu 1 / 1 2287/2016 02.07.00 67 Omakotitonttien luovuttaminen omatoimiseen rakentamiseen vuonna 2016 Valmistelijat / lisätiedot: Henry Laine, puh. 050 395 2151 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (8) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (8) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/06 (8) 79 Vuokrausperusteet ja osto-oikeuden sisällyttäminen toimisto- ja hotellitonttien vuokrasopimukseen (Länsisatama, korttelin 0007 tontit 0 ja, Jätkäsaarenlaituri,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 6145/ /2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 6145/ /2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/2015 1 (1) 168 Asianro 6145/10.00.02.01/2015 Oikaisuvaatimus / tontin 297-34-95-4 (Muikkukatu 17) vuokraaminen Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Maaomaisuuden hallintapalvelujen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 30/ (5) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 30/ (5) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 30/2018 1 (5) 553 Kaupunkiympäristölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle vuokrausperiaatteiden vahvistamiseksi eräille tonteille (Kulosaari) HEL 2018-010325 T 10 01 01

Lisätiedot