ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 16 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 16 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone"

Transkriptio

1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 16 Tekninen lautakunta sivu 1 Kokousaika , kello Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Saunamäki Anssi, puheenjohtaja Ahola Heikki, varajäsen Alho Antti Niemistö Esa Pikkumäki Marjo Saunamäki Juhani, vpj Valli Kirsti Yli-Rasku Risto Ahola Kirsti Olkkola Akiliina Muut saapuvilla olleet Kunnanhallituksen edustaja Markku Ojala Esittelijät: tekninen johtaja Paavo Perälä, kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola Sihteeri: Merja Lehto Asiantuntijat: vesihuoltorakennusmestari Pekka Hirvonen 173 klo , tiemestari Kirsi Latvala :t klo Asiat :t Pöytäkirjan allekirjoitus Anssi Saunamäki puheenjohtaja Merja Lehto pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirja on tarkastettu Teknisellä osastolla Pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävänä Juhani Saunamäki Kirsti Valli , virka-aikana Ilkanrati, Ilkantie 17 Merja Lehto osastosihteeri

2 ILMAJOEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSKUTSU/ ASIALISTA Kokousaika Kokouspaikka tiistai , kello Ilkanrati, kokoushuone Käsiteltävät asiat Pykälä Pöytäkirjan liitteet Asia Sivu TEK 168 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 TEK 169 VALITAAN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJAT 2 TEK LAPSISTA VAROITTAVIEN MERKKIEN ASETTAMINEN VARVENTIELLE 3 TEK 171 VILJAPOLUN KEVYENLIIKENTEENVÄYLÄN KATUSUUNNITELMAN HYVÄKSYMINEN 4 TEK ILKANPUISTON VALAISTUSSUUNNITELMAN HYVÄKSYMINEN 5 TEK 173 TALOUSARVION INVESTOINTIOSA JA RAKENTAMIS- OHJELMA VUOSILLE TEK 174 OMAKOTITALOKIINTEISTÖN MYYNTI 8 TEK KAAVOITUSKATSAUS TEK 176 POIKKEAMAPÄÄTÖS/JUHANI JA HELENA TAIPALUS 10 TEK 177 TIEDOKSI SAATETTAVAT ASIAT 16 TEK 178 MUUT MAHDOLLISET ASIAT 18 Pöytäkirjan nähtävänäpito Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty oikaisuvaatimusosoitus ja valitusosoitus pidetään yleisesti nähtävänä teknisellä osastolla (Ilkantie 17) keskiviikkona 17. päivänä lokakuuta 2012 virka-aikana. Puheenjohtaja Ilmajoella 4. päivänä lokakuuta 2012 Anssi Saunamäki, merk.

3 Tekninen lautakunta TEK 168 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Teknisen johtajan ehdotus: Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. TEK 169 VALITAAN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJAT Teknisen johtajan ehdotus: Tekninen lautakunta valitsee kaksi pöytäkirjantarkastajaa. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Juhani Saunamäki ja Kirsti Valli.

4 Tekninen lautakunta YHT 398/2012/591 TEK 170 LAPSISTA VAROITTAVIEN MERKKIEN ASETTAMINEN VARVENTIELLE Varventien tiekunta on tiekunnan ylimääräisessä kokouksessa päättänyt anoa Varventielle lisääntyneen liikennöinnin vuoksi varoitusmerkit leikkivistä lapsista (merkki 152) lisäkilpineen (matka) kiinteistöjen 25:20 ja 22:1 kohdalle (liite 1). Tiekunta esittää myös, että kunta osallistuisi merkkien kustannuksiin. Varventie on n m pitkä perusparannettu yksityistie Varvenkyläntien ja Kauppilantien välissä. Tiellä on 7 pysyvästi asuttua kiinteistöä ja lisäksi loma-asuntoja on 7. Varventiellä on vuodesta 2009 toiminut myös pieneläinklinikka. Tiellä on nopeusrajoitus 50 km/h. Tieliikennelain 51 :n mukaan liikenteen ohjauslaitteen asettaa yksityistielle tienpitäjä (tiekunta/tieosakkaat yhdessä, jos tiekuntaa ei ole) saatuaan siihen kunnan suostumuksen. Suostumusta ei tarvita tien kunnon tai jonkin tehtävän työn takia tarpeellisten tilapäisten liikennemerkkien asettamiseen. Pysyvän liikennemerkin asettamisesta päättää tiekunnan kokous. Teknisen johtajan ehdotus: Tekninen lautakunta päättää hyväksyä tieliikennelain 51 :n perusteella lapsista varoittavien merkkien sekä matkaa osoittavien lisäkilpien asettamisen kiinteistöjen 25:20 ja 22:1 kohdalle tiekunnan esityksen mukaisesti. Kunta hankkii ja asettaa merkit ja laskuttaa tiekunnalta 20 %:n omavastuuosuuden normaalin kunnossapitolaskutuksen yhteydessä. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Asiantuntijana tämän pykälän kohdalla oli tiemestari Kirsi Latvala. (Lisätietoja: tekninen johtaja Paavo Perälä, puh )

5 Tekninen lautakunta TEK 171 VILJAPOLUN KEVYENLIIKENTEENVÄYLÄN KATUSUUNNITELMAN HYVÄKSYMINEN YHT 399/2012/560 Vuoden 2012 talousarviossa on Viljapolulle varattu määräraha. Tiemestari on tilannut Aluetekniikka Oy:ltä Seppälän alueelle Viljapolun katusuunnitelman. Tekniselle lautakunnalle esitetään hyväksytettäviksi Viljapolun katusuunnitelma. Talousarviossa on esitetty em. kohteiden toteuttamiseen v euron määräraha. Kohteen päällystys ja valaistus toteutetaan myöhemmin. Suunnitelma ja kustannusarviot ovat esillä kokouksessa. Teknisen johtajan ehdotus: Tekninen lautakunta päättää hyväksyä Viljapolun katusuunnitelman ja kustannusarvion sekä laittaa suunnitelman nähtäville. Suunnitelmat eivät valmistuneet kokoukseen mennessä, joten lautakunta päätti yksimielisesti esittelijän ehdotukseen yhtyen jättää asian pöydälle. Asiantuntijana tämän pykälän kohdalla oli tiemestari Kirsi Latvala. (Lisätietoja: tekninen johtaja Paavo Perälä, puh )

6 Tekninen lautakunta TEK 172 ILKANPUISTON VALAISTUSSUUNNITELMAN HYVÄKSYMINEN YHT 376/2012/561 Tekltk Tiemestari on tilannut sähkö- ja valaistussuunnittelija Sixten Martinilta suunnitelman Ilkanpuiston valaistuksen uudelleen rakentamiseksi. Puiston valot hajotettiin ilkivaltaisesti talvella 2011 ja ilkivalta on sen jälkeen ollut puistossa lähes viikottaista. Valaistuksen kaapelointitöiden yhteydessä rakennetaan puistoon myös valmius valvontakameroiden asentamiseksi puistoon. Kameroiden asentamisen laillisuus ja kameroista ilmoittamisen tarve on varmistettu Etelä-Pohjanmaan poliisilaitokselta apulaispoliisipäälliköltä, jolta saadun vastauksen mukaan: Julkiselle paikalla saa paikan omistaja tai haltija asettaa vapaasti valvontakamerat, eikä niistä tarvitse välttämättä edes ilmoittaa millään kyltillä tai vastaavalla, jos ei halua. Ainoastaan poliisin suorittamasta valvonnasta tulee poliisilain mukaan ilmoittaa kyltillä, mutta kunnan ei tarvitse. Suunnitelman mukaan puistovalaistus toteutetaan suunnitelmapiirustuksen mukaisesti kartiollisilla grafiitin mustaksi (RAL 9011) maalatuilla jäykillä 6 m teräspylväillä. Valaisimien lopullinen asennuskorkeus on 6 m, valaisimien teho 50/70 W (suunnitelma ja valaisinmalli liitteenä nro 8). Samassa yhteydessä varaudutaan myös puistoon rakennettavaan kameravalvontajärjestelmään asentamalla suojaputket ja kaapelikaivot sekä kamerapylväiden tarvitsemat jalustat. Puistoalueen valaistus ohjautuu hämäräkytkimen / asennettavan kellokytkimen avulla. Valaistuksen ja kameroiden tarvitsema sähkö otetaan kunnantalon viereisestä lämpökeskusrakennuksesta. Puistovalaistuksen kustannukset ovat n (alv 0 %). Talousarviossa 2012 on valaistuksen rakentamiseen ja päällystyksiin varattu euroa, josta on jäljellä n ja loppu euroa katetaan Puistojen rakentamisen menokohdalta. Teknisen johtajan ehdotus: Tekninen lautakunta päättää hyväksyä Martinin tekemän valaistussuunnitelman ja valaistuksen rakentamisen syksyn 2012 aikana. Lautakunta päätti keskustelun jälkeen esittelijän kokouksessa tekemään ehdotukseen yhtyen panna asian pöydälle ja uudelleen valmisteltavaksi. (Lisätietoja: tekninen johtaja Paavo Perälä, puh )

7 Tekninen lautakunta Tekltk Suunnitelma esitellään kokouksessa ja sen mukaisten valaisintolppien runko on vahvistettu kytkentäluukkujen kohdalta. 6 m pylväät ovat juuresta paksummat ja tolpan seinämä on 5 m pylväitä vahvempi. Valaisimessa ei ole irtoavia osia, joten pienet töytäisyt eivät niitä riko. Ilmajoen Musiikkijuhlat ovat hakeneet lupaa Ilkanpuiston patsaiden kohdevalaistuksen rakentamiseen syksyn 2012 aikana (liite 2). Koska puistovalaistuksella ei ole tässä vaiheessa tarpeen valaista patsaita, voidaan aikaisemmasta suunnitelmasta poiketen osa valaisimista jättää tässä vaiheessa toteuttamatta. Myös tulevaan kameravalvontajärjestelmään varaudutaan rakentamalla kaapelikaivantoihin samalla putkivaraus data-kaapelia varten. Puistokäytävien valaistustarvetta kohdevalaisimet eivät poista ja käytävät on tarpeen valaista kevyenliikenteen turvallisen kulun varmistamiseksi. Johdotukset toteutetaan suunnitelman mukaan siten, että patsaan ympäristöön voidaan valaisimet lisätä tarvittaessa myöhemmin. Teknisen johtajan ehdotus: Tekninen lautakunta hyväksyy Martinin tekemän valaistussuunnitelman ja valaistuksen rakentamisen syksyn 2012 aikana ja Ilmajoen Musiikkijuhlat ry:n laatiman suunnitelman mukaisen kohdevalaistuksen toteuttamisen Ilkanpuistoon teknisen johtajan päätöksen 151 /2012 mukaisin sijoittamislupaehdoin. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Asiantuntijana tämän pykälän kohdalla oli tiemestari Kirsi Latvala. (Lisätietoja: tekninen johtaja Paavo Perälä, puh )

8 Tekninen lautakunta YHT 402/2012/130 TEK 173 TALOUSARVION INVESTOINTIOSA JA RAKENTAMISOHJELMA VUOSILLE Teknisen johtajan ehdotus: Asia esitellään kokouksessa. Talousarvion investointiosa ja rakentamisohjelma ehdotus (luonnos) on esityslistan oheismateriaalina. Käsittely: Teknisen johtajan kokouksessa tekemä päätösehdotus: Lautakunta tutustuu talousarvion investointiosaan ja rakentamisohjelmaluonnokseen ja merkitsee sen tiedoksi. Asia käsitellään seuraavassa kokouksessa, kun luonnokseen on tehty tarvittavat täydennykset. Lautakunta keskusteli vilkkaasti talousarvion investointiosasta ja rakentamisohjelmaluonnoksesta vuosille ja merkitsi asian tiedoksi tässä vaiheessa. Käsittelyä päätettiin jatkaa seuraavassa kokouksessa. Asiantuntijoina tämän asian käsittelyn kohdalla olivat vesihuoltorakennusmestari Pekka Hirvonen ja tiemestari Kirsi Latvala. (Lisätietoja: tekninen johtaja Paavo Perälä, puh )

9 Tekninen lautakunta TEK 174 OMAKOTITALOKIINTEISTÖN MYYNTI YHT 403/2012/172 Teknisen johtajan ehdotus: Tekninen lautakunta esittää kunnanhallitukselle Tuomikylässä os. Autiontie 17 sijaitsevan öljylämmitteisen omakotitalokiinteistön (tila: Leppäranta) myyntiä. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. (Lisätietoja: tekninen johtaja Paavo Perälä, puh )

10 Tekninen lautakunta TEK 175 KAAVOITUSKATSAUS 2012 YHT 400/2012/514 Kaavoituskatsaus on suunnattu kunnan asukkaille, että he tietäisivät hyvissä ajoin, mitä maankäytön suunnitelmia kunnassa on vireillä ja voisivat vaikuttaa niihin mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Katsaus annetaan vähintään kerran vuodessa ja se on nyt laadittu kaavoitusohjelman pohjalta, jota on täydennetty uusilla nyt tiedossa olevilla kaavoituskohteilla. Kaavoitusarkkitehdin ehdotus: Tekninen lautakunta hyväksyy liitteenä nro 3 olevan kaavoituskatsauksen. Katsauksen jakamisessa päätetään noudattaa viime vuosina vakiintunutta käytäntöä, jonka mukaan katsauksen voi noutaa paperitulosteena kunnantalon neuvonnasta ja Ilkanradista. Lisäksi siihen voi tutustua Ilmajoen kunnan kotisivuilla internetissä. Käsittely: Esittelijä teki kokouksessa seuraavansisältöisen lisäys-/muutosehdotuksen: Kaavoituskatsaukseen lisätään Palo-ojanpuiston kaavanmuutos, jota on esittänyt Arto Lipponen ja Etapin alueen kaavanmuutos, jota on esittänyt Lakeuden Etappi Oy. Edelleen lautakunta päättää lisätä nämä kohteet myös kaavoitusohjelmaan ja toisaalta poistaa kaavoitusohjelmasta kunnanhallituksen päätöksen mukaisesti kaksi kaavanmuutosta; Herralan kunnanosa, korttelit 148 ja 149 ja Palon kunnanosa, kortteli 286 Tuoresluoman alueella. Tekninen lautakunta hyväksyi yksimielisesti kaavoitusarkkitehdin ehdotuksen sekä kokouksessa annetun lisäys-/muutosehdotuksen. (Lisätietoja: kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola, puh )

11 Tekninen lautakunta TEK 176 POIKKEAMAPÄÄTÖS/JUHANI JA HELENA TAIPALUS YHT 396/2012/622 Lausunto Juhani ja Helena Taipaluksen poikkeamahakemukseen Poikkeamapäätöksen hakija: Juhani ja Helena Taipalus, Hirvisentie 23 K 31, Seinäjoki Rakennuspaikka: Rakennuspaikka on Ilmajoen kunnan Peltoniemen kylässä sijaitseva Saari- niminen tila. Sen kiinteistötunnus on ja osoite Taipaluksentie 17, Pojanluoma. Tilan pinta-ala on 2560 m 2. Se rajoittuu lounaassa Kyrkösjärven täyttökanavan ranta-alueeseen (ranta-alueella naapurikiinteistö muodostaa n. 10 m leveän kaistaleen) ja koillissivultaan Seinäjokeen. Rantaviivaa Kyrönjokeen on n. 25 metriä ja kiinteistön täyttökanavan suuntainen raja 30 metriä. Länsi-Suomen ympäristökeskus on lausunnossaan antanut viereiselle kiinteistölle suosituksen alimmasta rakentamiskorkeudesta tasoon +82,70. Rakennuksen korkeusasema on riittävä tulvavaaran kannalta. Hakijan omistus-/hallintaoikeuden peruste: Hakija omistaa tilan. Rakennushanke: Suunnitelmien mukaan kiinteistöllä sijaitseva kerrosalaltaan 80 m²:n vapaa-ajan asuinrakennus muutetaan asuinrakennukseksi. Rakennus sijaitsee 60 metrin etäisyydellä Seinäjoesta ja 25 metrin etäisyydellä täyttökanavaan. Käytetty rakennusoikeus: Rakennuspaikalla on vapaa-ajan asuinrakennuksen lisäksi kerrosalaltaan 20 k-m²:n varastorakennus. Alueen nykyinen maankäyttö ja asutuksen luonne: Taipaluksentien viidestä asuinrakennuksesta kahdessa on tällä hetkellä pysyvää asumista, muut ovat loma-asuntokäytössä tai tilapäisesti asumattomia. Rakennuspaikkaa koskevat kaava- ym. suunnitelmat: Alueella on kunnanvaltuuston hyväksymä yleiskaava, joka ei ole oikeusvaikutteinen. Siinä rakennuspaikan käyttötarkoitus on A (asuntoalue). Uudessa valmisteilla olevassa yleiskaavassa rakennuspaikka on AT-aluetta.

12 Tekninen lautakunta Poikkeusluvan tarpeellisuus ja toimivalta: Rakennuspaikka on MRL 72 :n mukaista rantavyöhykealuetta, eikä alueella ole lain tarkoittamaa kaavaa. Käyttötarkoituksen muuttaminen edellyttää teknisen lautakunnan poikkeamapäätöksiä rantaaluesäännöksestä MRL 171 :n perusteella. Mahdolliset poikkeamiset asuinrakennuksen lämmöneristykseen ja energiatehokkuuteen liittyvistä vaatimuksista ratkaistaan rakennusluvan yhteydessä. Selvitys naapurien kuulemisesta: Naapureiden kuuleminen on kesken. Kuuleminen valmistuu teknisen lautakunnan kokoukseen mennessä. Tieyhteys ja vesihuolto: Rakennuspaikalle on tieyhteys. Rakennuspaikalla on kunnallinen vesijohto. Rakennuspaikka on viemäriverkoston toiminta-aluetta. Rakennus on liitettävä siihen, kun verkosto rakennetaan. Rakennustarkastajan lausunto: Poikkeamahakemusta puolletaan. Hanke on MRL 136 :n mukainen eli täyttää rakennusluvan edellytykset asemakaavan ulkopuolisessa rakentamisessa. Tekltk Taipaluksen rakennushanke sijaitsee Rengonkylässä Seinäjoen varrella alla olevan kartan osoittamassa paikassa.

13 Tekninen lautakunta Taipaluksen rakennushankkeen paikka sisältyy vireillä olevaan Vt 19 Seinäjoen itäisen ohikulkutien ympäristön osayleiskaavaalueeseen. Kaava on ehdotusvaiheessa, se on ollut virallisesti nähtävillä ja siitä on saatu pyydetyt lausunnot. Vt 19 Seinäjoen itäisen ohikulkutien ympäristön osayleiskaavasta osan, joka koskee vt 19 linjausta ja eräitä muita alueita, on kunnanvaltuusto hyväksynyt ja se on lainvoimainen. Näin ollen valtatien tuleva linjaus on päätetty, eikä sillä ole vaikutuksia Taipaluksen tontilla. Osayleiskaavan selvityksissä ja vaikutusarvioinneissa on Taipaluksenkujan varsi todettu hyväksi asumisen alueeksi. Ehdotuksessa Taipaluksen rakennuspaikka on osoitettu kyläalueeksi, jossa sallitaan täydennysrakentaminen. Länsi-Suomen ympäristökeskus on antanut yleiskaavaehdotuksesta lausunnon Tästä lausunnosta tai muista lausunnoista ei ilmene mitään sellaista seikkaa, joka vaikeuttaisi Taipaluksen rakennushanketta etenkään, kun menettelyssä noudatetaan poikkeamamenettelyä. Yleiskaavan selvitysten osana alueelta on valmistunut Ramboll Oy:n tekemä päivätty ympäristömeluselvitys, jonka mukaan reitti-, charter-, yleis- ja sotilasilmailun lentomelualue (45 db Lden) ei ulotu rakennuspaikalle saakka. Selvityksen lähtötiedot on saatu Seinäjoen lentokentältä ja Ilmavoimien esikunnasta. Pänkälän hakemuksen liitteenä on lisäksi Ilmavoimien esikunnan lausunto, jonka mukaan Seinäjoen lentoasemaa käytetään säännöllisesti Hawkharjoitussuihkukoneilla lentokoulutustoimintaan, ilmavoimien yhteysja kuljetuskalusto sekä maavoimien helikopterit käyttävät lentoasemaa vähäisiä määriä. Ilmavoimilla ei ole tarvetta käyttää lentoasemaa torjuntahävittäjäkalustolla (F-18 Hornet) tapahtuvaan säännölliseen lentotoimintaan. Esimerkiksi vuosien välillä ei niillä ole käyty kentällä kertaakaan. Rengonharjusäätiö on jättänyt lentokentän ympäristöluvan tarkistushakemuksen aluehallintovirastolle. Tämän uuden lupahakemuksen mukaan kentällä ei tule operoimaan torjuntahävittäjät ja siten kentän meluvaikutukset voidaan osoittaa olevan päivätyn ympäristömeluselvityksen ja yleiskaavaehdotuksen mukaiset. Rengonkylän eteläpuolella on vanhoja jokivarsikuusikoita, joissa elää liito-oravia (Kartta 4.)

14 Tekninen lautakunta Kartta 4. Kuva 12. Liito-oravan käyttämä risupesä Lepakkoselvitys Vt 19 Seinäjoen itäinen ohikulkutie välillä Rengonkylä-Nurmo Tiehallinto 2009, Inventointityön teki FM Hannu Tuomisto Kaikki Suomessa tavattavat lepakkolajit (Chiroptera) ovat luonnonsuojelulain 38 :n (Luonnonsuojelulaki 1096/1996) mukaan rauhoitettuja. Lepakot kuuluvat myös EU:n luontodirektiivin (92/43/EEC) liitteessä IV (a) lueteltuihin lajeihin. Luonnonsuojelulain 49 :n mukaan lepakoiden lisääntymis- ja levähdyspaikkojen hävittäminen ja heikentäminen on kiellettyä. Pohjanlepakot suosivat saalistusalueinaan talojen pihapiirejä, tielinjoja ja metsän suojaamia pellonreunuksia. Lisääntymis- ja levähdyspaikkoina ne käyttänevät alueen taloja ja ulkorakennuksia. Kartta 7. (pohjanlepakoiden todennäköisimmin käyttämät lisääntymis- ja/tai levähdyspaikat/punainen neliö)

15 Tekninen lautakunta Kartta 8. Lepakkotilanne Rengonkylässä Arvio yksilömääristä klo (pohjanlepakko/punainen, vesisiippa/keltainen) Johtopäätöksenä kaikista selvityksistä ja yleiskaavasuunnitelmasta on todettava, että Taipaluksen rakennushanke on juuri sellainen, joka täyttää MRL:n mukaiset edellytykset hyvälle rakentamiselle ja on lisäksi maaseutukylän perinteen mukainen sekä edustaa yleisestikin hyvää yhdyskunnan täydennysrakentamista. Liito-orava ja lepakkoselvityksen tiedot on täsmennettävä rakennuslupahakemuksessa ja määriteltävä, miten niiden häirintä estetään. Rantarakentamisen suhteen on todettava, että hakemus täyttää maanomistajien tasapuolisen kohtelun vaatimukset: rakennuspaikka on vanha rakennuspaikka, vaikka se onkin ollut pitkään asumattomana ja vain loma-asuntokäytössä, joten sen ottaminen uudelleen asuinkäyttöön toteuttaa maanomistajien yhdenvertaisuutta. Naapurien kuuleminen on kesken. Kaavoitusarkkitehdin ehdotus: Päätösehdotus annetaan kokouksessa naapurien kuulemisen jälkeen. Käsittely kokouksessa: Esittelijän mukaan naapureita on kuultu eikä huomautuksia ole esitetty. Ratkaisu: Tekninen lautakunta suostuu hakemukseen. Perustelu: Rakennushanke ei aiheuta haittaa kaavoitukselle tai alueiden käytön muulle järjestämiselle. MRL 172. Rakennusjärjestyksestä poikkeaminen ei aiheuta haittaa vesistölle tai kyläkuvalle.

16 Tekninen lautakunta Päätös on voimassa antopäivästä lukien kaksi vuotta. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Päätös annetaan julkipanon jälkeen. (Lisätietoja: kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola, puh )

17 Tekninen lautakunta TEK 177 TIEDOKSI SAATETTAVAT ASIAT Teknisen johtajan ehdotus: Lautakunnalle saatetaan tiedoksi seuraavat teknisen johtajan tekemät viranhaltijapäätökset: Ilkantien liikenteenohjauslaitteiden muutokset: Asennetaan Ilkantielle liikennemerkit siten, että Ilkantien silta toimii yhdistettynä kevyen liikenteen kulkuväylänä. Mopoilla ajo sillalle on sallittu, mutta mopoautoilla ajo sillalle on kielletty. Ilkantien itäpuolella sijaitsevalle kevytliikenneväylällä asennetaan jalkakäytävän merkki välille Keskustie Ilkantien silta. Liikenteen ohjaus toteutetaan rakenteellisin keinoin betonisilla pollareilla ja muilla fyysisillä ajoesteillä Napustanmäen alueen (Kanervalantie) aluenopeusrajoitus 40 km/h Kiviainestoimittajien valinta Rengonharjun alueelle: Toimittajiksi on valittu Maansiirto Veljekset Rinta Oy ja Ilmajoen Louhintatyö Oy edullisimpien, laatuvaatimukset täyttävien tarjousten perusteella Rengonharjun ja Saarenpään alueiden kunnallistekniikan rakentamisen konetyöurakoitsijoiden valinta: Urakoitsijaksi on valittu Timo Loukasmäki kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjoushinnan perusteella vertailuhintaan euroa (alv 0 %) Saarenpään ja Rengon alueiden putkien, kaivojen ja suodatinkankaiden toimittajien valinta: Putkien ja kaivojen toimittajaksi on valittu Ahlsell Oy ja suodatinkankaiden toimittajaksi on valittu Onninen Oy (tehdastoimittaja KWH Pipe Oy) edullisimpien tarjousten perusteella Palosammutusjärjestelmien KVR-urakoitsijan valinta: Urakoitsijaksi on valittu Softex Oy hinnaltaan ( euroa alv 0 %) edullisimman tarjouksen perusteella Ilkanpuiston kohdevalaistuksen toteuttaminen: Ilmajoen Musiikkijuhlat ry:lle myönnetään lupa Ilkanpuiston kohdevalaistuksen toteuttamiseksi ja maakaapeleiden sijoittamiseksi. Asennustyö tulee yhteen sovittaa yleisvalaistuksen rakentamisen kanssa ja kohdevalaisinten suojarakenteet on hyväksytettävä kaavoitusarkkitehdillä. Lupa voidaan peruuttaa, mikäli valaisinten tai johdotusten todetaan aiheuttavan vaaraa tai muista ennalta arvaamattomista syistä.

18 Tekninen lautakunta Merkittiin tiedoksi. (Lisätietoja: tekninen johtaja Paavo Perälä, puh ) Kaavoitusarkkitehdin ehdotus: Asuntoministeri Krista Kiuru vieraili Ilmajoella teknisellä osastolla Merkittiin tiedoksi. (Lisätietoja: kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola, puh )

19 Tekninen lautakunta TEK 178 MUUT MAHDOLLISET ASIAT Ei muita asioita.

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 9 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 9 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 9 Tekninen lautakunta sivu 1 Kokousaika 24.5.2011, kello 16.30 17.23 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Saunamäki Anssi, puheenjohtaja

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Kunnanvaltuusto sivu 1. Oheisen liitteen mukaan

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Kunnanvaltuusto sivu 1. Oheisen liitteen mukaan ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Kunnanvaltuusto sivu 1 Kokousaika 16.5.2011, kello 18.00 18.27 Kokouspaikka Ilmajoen kunnantalo Saapuvilla olleet jäsenet Oheisen liitteen mukaan Muut saapuvilla olleet

Lisätiedot

VIROLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 1

VIROLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 VIROLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 Rakennuslautakunta 17.03.2015 AIKA 17.03.2015 18:00-19:12 PAIKKA Virolahden kunnan rakennusvalvontatoimistossa KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 25 Poikkeamislupahakemus

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5. Tekninen lautakunta 30.5.2013

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5. Tekninen lautakunta 30.5.2013 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Tekninen lautakunta 30.5.2013 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet 30.5.2013 klo 16.30 17.50 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren

Lisätiedot

Aurinkomäen palvelukeskus. 565 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 263 566 Takauksen myöntäminen Vesiosuuskunta Mustijoelle

Aurinkomäen palvelukeskus. 565 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 263 566 Takauksen myöntäminen Vesiosuuskunta Mustijoelle PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 21/2006 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 27.11.2006 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu Aurinkomäen palvelukeskus 565 Kokouksen laillisuuden ja

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Kunnanhallitus sivu 1. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Kunnanhallitus sivu 1. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Kunnanhallitus sivu 1 Kokousaika 26.3.2012, kello 17.00 20.44 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Haavisto Veli, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kunnanhallitus 7/2013 234 (-274) Kunnanvirastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanhallitus 7/2013 234 (-274) Kunnanvirastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone Kunnanhallitus 7/2013 234 (-274) Aika Maanantaina 6. toukokuuta 2013 klo 18.00-19.40 Paikka Kunnanvirastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Muut jäsenet Mustonen

Lisätiedot

Nivalan kaupunki. Tekninen lautakunta. Esityslista 6/2012

Nivalan kaupunki. Tekninen lautakunta. Esityslista 6/2012 -3, TEK 30.8.2012 18:30 Nivalan kaupunki Tekninen lautakunta 30.8.2012 Esityslista 6/2012 -1, TEK 30.8.2012 18:30 Kokousaika 30.8.2012 kello 18.30 - Kokouspaikka kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla

Lisätiedot

Ympäristölautakunta 19.09.2013

Ympäristölautakunta 19.09.2013 Karkkilan kaupunki Pöytäkirja 7/2013 282 Ympäristölautakunta 19.09.2013 Aika 19.09.2013 klo 18:43-20:38 Paikka Formari Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 82 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 284 83 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Kunnanhallitus. 364 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 187 48 370 Kuuma-palvelustrategian 2015 hyväksyminen

Kunnanhallitus. 364 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 187 48 370 Kuuma-palvelustrategian 2015 hyväksyminen PORNAISTEN KUNTA Sisällysluettelo 14/2007 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Keskiviikko 15.8.2007 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu 364 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen kokoushuone. pj. 1. vpj. jäsen. esittelijä sihteeri ymp.sihteeri KH:n edustaja tekninen joht.

Kaupunginhallituksen kokoushuone. pj. 1. vpj. jäsen. esittelijä sihteeri ymp.sihteeri KH:n edustaja tekninen joht. -1, YMP 26.3.2013 17:30 Kokousaika 26.3.2013 kello 17.30-18.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Muut saapuvilla olleet Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kokousaika Maanantaina 16.4.2012 klo 18.00-19.28 Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Taavetti

Kokousaika Maanantaina 16.4.2012 klo 18.00-19.28 Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Taavetti 16.04.2012 Kokousaika Maanantaina klo 18.00-19.28 Kokouspaikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Taavetti Kutsutut jäsenet (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Suoanttila Hilkka puheenjohtaja

Lisätiedot

Kunnanvaltuuston istuntosali. 16 37 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 18 6 40 Rakennuskielto osayleiskaavojen johdosta

Kunnanvaltuuston istuntosali. 16 37 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 18 6 40 Rakennuskielto osayleiskaavojen johdosta PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 2/2006 Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA Maanantai 6.3.2006klo 18.30 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu Kunnanvaltuuston istuntosali 16 37 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

Viranomainen Kokouspäivämäärä Sivu HIRVENSALMEN KUNTA Kunnanhallitus 29.4.2013 92

Viranomainen Kokouspäivämäärä Sivu HIRVENSALMEN KUNTA Kunnanhallitus 29.4.2013 92 Kunnanhallitus 29.4.2013 92 Kunnanhallituksen kokoushuone kello 16.00 72 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 73 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen 74 Työjärjestyksen hyväksyminen 75 Omavelkaisen

Lisätiedot

126 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 68 * 127 Anomus Pornaisten liittämiseksi Kehyli-alueeseen

126 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 68 * 127 Anomus Pornaisten liittämiseksi Kehyli-alueeseen PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 5/2006 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Tiistai 7.3.2006 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu 126 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 10 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 10 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 10 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 26.6.2012, kello 17.30 19.40 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja

Lisätiedot

34 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 16 35 Hallinto-osaston ja kunnanhallituksen laskujen hyväksyminen 2006

34 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 16 35 Hallinto-osaston ja kunnanhallituksen laskujen hyväksyminen 2006 PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 2/2006 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 23.1.2006 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu 34 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/2013 1 (56) Kaupunkirakennelautakunta 15.05.2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/2013 1 (56) Kaupunkirakennelautakunta 15.05.2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/2013 1 (56) Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 15:00-17:15 Paikka Valtuusto-virastotalo, lautakuntien kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Iris Asikainen, puheenjohtaja

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 77. Otsikko Sivu 46 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 79 47 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 80

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 77. Otsikko Sivu 46 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 79 47 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 80 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 77 Rakennus - ja ympäristölautakunta 21.05.2013 AIKA 21.5.2013 klo 19:00 20.34 PAIKKA Rakennustoimisto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 46 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

60. Kunnanhallituksen käyttösuunnitelman hyväksyminen vuodelle 2011...76. 61. Kirkonseudun yleiskaavoitus...77

60. Kunnanhallituksen käyttösuunnitelman hyväksyminen vuodelle 2011...76. 61. Kirkonseudun yleiskaavoitus...77 PÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus 7.3.2011 Käsiteltävät asiat 60. Kunnanhallituksen käyttösuunnitelman hyväksyminen vuodelle 2011...76 61. Kirkonseudun yleiskaavoitus...77 62. Tulevaisuustoimikunnan tai työryhmän

Lisätiedot

Toimielin Kokouspäivä Sivu Tekninen lautakunta 6 / 2009 18.8.2009 1. Kunnantoimisto, Vretantie 19, Kemiö

Toimielin Kokouspäivä Sivu Tekninen lautakunta 6 / 2009 18.8.2009 1. Kunnantoimisto, Vretantie 19, Kemiö PÖYTÄKIRJA Toimielin Kokouspäivä Sivu Tekninen lautakunta 6 / 2009 18.8.2009 1 Kokousaika : 18.8.2009, klo 17.00 19.25 Kokouspaikka : Kunnantoimisto, Vretantie 19, Kemiö Päättäjät: Jörgen Törnqvist puheenjohtaja

Lisätiedot

Tekninen lautakunta nro 10/2013 5.11.2013 SISÄLLYSLUETTELO

Tekninen lautakunta nro 10/2013 5.11.2013 SISÄLLYSLUETTELO nro 10/2013 SISÄLLYSLUETTELO TEKNLTK 85 Kokouksen järjestäytyminen TEKNLTK 86 Vuoden 2013 talousarvion investointimäärärahan muuttaminen TEKNLTK 87 Teknisen lautakunnan talouden seuranta 10/2013 TEKNLTK

Lisätiedot

Kunnanvaltuuston istuntosali. 15 33 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Kunnanvaltuuston istuntosali. 15 33 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 2/2007 Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA Maanantai 19.3.2007 klo 18.30 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu Kunnanvaltuuston istuntosali 15 33 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

Tekninen keskus, lautakunnan kokoushuone

Tekninen keskus, lautakunnan kokoushuone LAPUAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 16 Tekninen lautakunta KOKOUSTIEDOT Aika klo 14.30-16.25 Paikka Tekninen keskus, lautakunnan kokoushuone OSALLISTUJAT Kalevi Pelanteri puheenjohtaja Päätöksentekijät Rauno

Lisätiedot

RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU NRO 16/2013 Kunnanhallitus 7.11.2013

RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU NRO 16/2013 Kunnanhallitus 7.11.2013 KOKOUSKUTSU NRO 16/2013 Kunnanhallitus 7.11.2013 KOKOUSAIKA Tiistai 12.11.2013 klo 10.00 13.40 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu Liite 1 634 321 Arkistotoimen

Lisätiedot

Kokous 15.10.2007 klo 18.00-20.25

Kokous 15.10.2007 klo 18.00-20.25 Kunnanvaltuusto Kokous 15.10.2007 klo 18.00-20.25 Käsiteltävät asiat liite 52 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 53 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 54 KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 55 LUOTTAMUSTOIMESTA

Lisätiedot

67080498.BBS2.SLU1. Tark. KH 9.11.2009 28.9.2009

67080498.BBS2.SLU1. Tark. KH 9.11.2009 28.9.2009 67080498.BBS2.SLU1 Kvalt. 16.11.2009.. Tark. KH 9.11.2009 28.9.2009 SEINÄJOKI Kertunlaakson (54) kaupunginosan asemakaavan muutos ja laajennus, alue III Korttelit 68 83 sekä niihin liittyvät virkistys-,

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 97 Kunnanhallitus 24.3.2014

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 97 Kunnanhallitus 24.3.2014 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 97 Kokousaika 24.3.2014 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 26.2.2014 klo 9.00-15.00 Marja Vaitomaa

Kunnanvirastossa 26.2.2014 klo 9.00-15.00 Marja Vaitomaa LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 65 Kokousaika 24.2.2014 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 1/2015 Ympäristölautakunta Sivu 1. Tiistai 3.2.2015 klo 19.00-20.00 Isonkyrön virastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 1/2015 Ympäristölautakunta Sivu 1. Tiistai 3.2.2015 klo 19.00-20.00 Isonkyrön virastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 1/2015 Ympäristölautakunta Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Tiistai 3.2.2015 klo 19.00-20.00 Isonkyrön

Lisätiedot