Sivustoa ylläpitää kaupungin nuorisopalvelut ja kirjasto tehnyt oman infonsa sivustolle harrastukset ja vapaa aika osioon

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Sivustoa ylläpitää kaupungin nuorisopalvelut ja kirjasto tehnyt oman infonsa sivustolle harrastukset ja vapaa aika osioon"

Transkriptio

1 PIKI OHJAUSRYHMÄ Aika Keskiviikko klo 9.00 Paikka Tampereen pääkirjasto, ls1 Läsnä Pirjo Järvinen, puheenjohtaja, Liisa Koivurinne, sihteeri 30 henkilöä läsnä Edellisen kokouksen muistio Hyväksyttiin Nuorten aikuisten kirjat Satu Virtanen Esittelijänä oli Satu Virtanen Tampereen lasten ja nuorten osastolta. Tampereella on tehty lasten ja nuorten osastolle nuorten aikuisten oma hylly, osastotunnus NA. Verkkokirjastossa osaston nimenä on NA nuorten aikuisten kirjat. Kokoelma sisältää kaunokirjallisuutta, sarjakuvia, paljon mangoja, elokuvia (ikäraja k 11), roolipelejä, lehtiä, (mm. Suosikki, Tähtivaeltaja, tulossa japanilaiseen nuorisokulttuuriin keskittyviä lehtiä mm. Japan Pop), lisäksi tietoaineistoa. Kokoelman tarkoituksena ei ole olla klassikko hylly vaan kokoelma pyritään pitämään tuoreena (ei yli 10 v. vanhaa aineistoa). Tietokirjoissa keskitytään nuoria tässä ajassa lähellä oleviin asioihin kuten nuoria kiinnostavien henkilöiden elämäkerrat, tuunaus, kauneudenhoito yms. Vastaanotto on ollut hyvä, myös nuorten vanhemmat ovat kiittäneet palvelua. Se on helpottanut heidän työtään nuorille sopivan aineiston etsimisessä. Tulevaisuudessa on tarkoitus hankkia lisää mangoja ja aikuisten osaston kanssa on suunnitteilla manga ja roolipelinäyttely, Puute: oma tila, jossa voisi istuskella, tällä hetkellä ei hyllyn lähellä ole edes tuoleja Muuta nuorisoon liittyvää Tampereella ja muualla Nuorten palveluiden tiimi Metsossa Tiimissä on 6 jäsentä, toimiaika 2 v. Tarkoitus on edistää nuorten lukemista. Tavoitteena yhteistyö eri toimijoiden kanssa, esim. nuorisopalvelut, Sivupiiri jne. Kirjaston painopiste on lähivuosina nuorten palveluissa ja Tampereen viestintästrategiassa, joka on parhaillaan tekeillä, ovat myös nuoret huomioitu. Nuorten Tampere sivusto Sivustoa ylläpitää kaupungin nuorisopalvelut ja kirjasto tehnyt oman infonsa sivustolle harrastukset ja vapaa aika osioon Sivupiiri (vielä testikäytössä) Kirjallisuuteen keskittyvä yhteisöllinen verkkopalvelu lähinnä varhaisnuorille, osa Kirjastot.fi palveluita. Tarkoituksena on nuorten lukuharrastuksen edistäminen. Sisältää kirjavinkkejä, arvosteluja, valikoimaluetteloita. Kirjastoilla on mahdollisuus tehdä sivuille oma näkymänsä, johon kootaan kirjaston verkkopalveluun tuottama materiaali.

2 Tampereella on tarkoitus siirtää nuorten Tampereen sivustoilla oleva materiaali tänne kun palvelu otetaan virallisesti käyttöön. Muiden kirjastojen nuorten palveluja Espoo : Pointti, Kirjastoteltta Hki Kirjasto 10 Turku Stoori Joensuu erilaisia pajoja nuorille Google Maps, Pikiextran uusiminen Leila Virta Suunnittelija Leila Virta Hervannan tietotorilta on ollut pääkirjastossa harjoittelijana 2 kk sekä tekee PIKIextra projektin sen päätteeksi.. Piki kirjastoista on harjoitteluaikana tehty kartta Google Mapsiin ja sen on tarkoitus olla käytössä alkaen. Tällöin palvelusta löytyy kirjaston paikka kartalla, kuva kirjastosta, osoite ja linkki www sivuille sekä reittihakuun. Ennen käyttöön ottoa on jokaisen Piki kirjaston tarkistettava, että karttatiedot ovat oikein. Leila lähettää kaikille kirjastoille oman kunnan osuuden Google Mapsista tarkistettavaksi Lähettäkää Leilalle sen henkilön sähköpostiosoite, jonka haluatte tarkistavan tiedot. Myöhemmin on tulossa jokaiselle kunnalle ohjeet kartan tekemisestä. Kartan saa upotettua kirjaston kotisivulle. Kirjastot tulevat myös Pikiextraan karttakäyttöliittymänä. Pikiextra Pikiextrassa oleva aineisto siirretään uuteen alustaan (WordPress), joka toimii vuorovaikutteisena. Ohjelmisto sijaitsee Tampereen Tietohallinnon palvelimella. Käyttöönotto tapahtuu ehkä jo tämän vuoden puolella. Jokaiselle käyttäjälle on tulossa oma tunnus, jolloin keskustelutkin tapahtuisivat omalla nimellä. Viestiketjut korvaavat Pikipostia ja toimii kaikille pikikirjastolaisille työ ja yhteydenpitovälineenä. PIKI toimintamallin uudistaminen Tuleva Piki koordinaattori tarvitsee uudenlaisen johtoryhmän, joka priorisoi PIKI kirjastojen yhteisiä asioita, tekee kannanottoja ja toimii tarvittaessa perustettavien ryhmien johtoryhmänä. Ryhmä tekee ehdotuksia ja on tukena koordinaattorille, jonka paikka saadaan auki tammikuussa. Ryhmän nimeksi sovittiin Piki johtoryhmä. Johtoryhmä valmistelee asioita ja se esittää kehitysideoita, jotka tuodaan Piki kokoukseen ohjausryhmän päätettäväksi. Ryhmälle voi tehdä esityksiä käsiteltävistä asioista. Ryhmän toimenkuvaan kuuluisi myös sen miettiminen miten voidaan taloudellisesti suunnitella tulevaa yhteistä toimintaa (esim. painatteet yms.) kun Tampereen atk investointirahaa ei enää saada. Piki toimintasuunnitelman jatkaminen tuleville vuosille on myös yksi mietittävistä asioista. Johtoryhmän koostumuksesta päätettiin seuraavaa: Piki johtoryhmä koostuu kuuden kirjaston johtajasta sekä koordinaattorista kokoontumisia on joka kuukausi, koordinaattori toimii sihteerinä, Pirjo Järvinen puheenjohtajana. Kirjastoiksi ja jäseniksi valittiin: Tampere (Pirjo Järvinen), varajäsen Tampereen johtoryhmästä

3 Ylöjärvi (Seija Köppä) varajäsen Kangasala Vesilahti ( Kirsti Torikka),varajäsen Pälkäne Ikaalinen ( Elina Pimiä),varajäsen Hämeenkyrö Sastamala ( Sari Sillanpää),varajäsen Valkeakoski Mänttä Vilppula ( Riitta Taskinen) varajäsen Orivesi johtoryhmän ensimmäinen kokous pidetään klo 9.00 ensimmäisessä kokouksessa päätetään kokoontumisaikataulut sekä johtoryhmälle että ohjausryhmälle. Piki ohjausryhmän kokoukset pidetään maaliskuun alkupuolella ja toukokuun loppupuolella Edelleen tarvitaan myös työryhmiä, jotka keskittyvät tiettyihin projekteihin ja erikoisalueisiin Piki kuljetukset Tuula Ylisalmi lokakuun alusta alkoi uusi sopimus, jonka kesto on 1 vuosi + 1 optiovuosi Muutoksia kuljetuksiin vuonna 2009: o Valkeakoski: musiikkikirjastoon ei enää kuljetuksia o Kuruun ei enää suoraa kuljetusta, Kuru liittyy Ylöjärveen o Sastamala: Mouhijärvi ja Äetsä jäävät pois kuljetuslistalta jossain vaiheessa vuoden 2009 aikana liittyessään Sastamalaan o Mänttä Vilppula: Vilppula jää pois kuljetuslistalta vuoden 2009 alusta jos kuljetuksiin on tulossa lisää muutoksia ensi vuoden alusta, ilmoittakaa Tuula Ylisalmelle mennessä Tuula lähettää kuljetustiedotteen Piki jakelulla joillekin on kuljetettavana kuittiin tulostunut ainoastaan sen lähikirjaston nimi, johon kuljetus on menossa, ei pääkirjaston nimeä. Tämän saa muutettua kuittikirjoittimen asetuksissa välilehdellä Palautus Kuljetettavakuitti. Kohdasta Kuljetettava kuittiin tulostuu vain toimipisteen nimi pitää olla ruksi pois, jos haluaa kuitin, jossa näkyy sekä pääkirjasto ( kunnan/kaupunginkirjasto) että lähikirjasto ( esim. Hämeenkyrön pääkirjasto/kyröskosken kirjasto) Useassa kirjastoissa kuljetukset menevät pääkirjaston kautta sivupisteisiin, mutta Kangasalalla ja Pälkäneellä suoraan sivupisteeseen. Piki yhteisjärjestelmän tilanne TIOlta on tullut uutta hintatietoa käyttöoikeussopimuksiin: Jos halutaan käyttää kiinteitä yhteyksiä ja luopua puhelintunnistuksesta on alennus 0,1, /asukas. Selvitellään, mitä tämä käytännössä tarkoittaa. Pika lainat otetaan käyttöön tai ovat jo käytössä seuraavissa kirjastoissa ja osastoissa: Tampere osastotunnus +VIP pääkirjastossa, aluekirjastoissa ja lähikirjastoissa, yht. 13 Ylöjärvi YKPIKA pääkirjaston pikalainat Kangasala KPHIT pääkirjaston hitti Mänttä MPIKA (pika pääkirjastossa) Vilppula MVPIKA (pika pääkirjastossa)

4 Lempäälä LPY, LKY ja LSY (ykköset pääkirjastossa, Kuljussa ja Sääksjärvellä) Valkeakoski VAPVIP, VMPVIP, (vipit pääkirjastossa ja musiikkiosastossa) Ikaalinen IKPIKA (pika pääkirjastossa) Vammala VAMVIP Pirkkala (pääkirjasto ja Nuoliala) Lisää tulossa. Ilmoittakaa Pirjolle, jos on tulossa uusia osastoja viikon 48 aikana Pika laina osastojen parametreja: eivät näy verkossa, laina aika 1 vk, paitsi Ikaalisissa ja Kangasalla 2 vk, ei varattavissa, ei uusittavissa: pitää muistaa että PallasPro ei pysähdy uusittaessa näihin paitsi jos nimekkeeseen kohdistuu muutenkin varauksia kunkin kunnan mukaiset myöhästymismaksut lähtevät heti eräpäivästä Uusia osastoja: Lempäälän automaatin varasto: LAV Oriveden museokirjat: OX (käsikirjastomateriaalia) Oriveden lasten ja nuortenosaston varasto OLNV Tampereen pääkirjaston käsikirjaston harvinaiset Vetuma Kysely osoitti, että Vetuma kuntia ei ole Pirkanmaalla, Tampere on ainoa jolla on sopimus Vetuman käytöstä. Uuteen Arena ohjelmaan on tulossa toisenlainen verkkomaksamissovellus, vaihtoehtoisena myös Vetuman käyttö. Ohjelmistotilanne Poistetut asiakkaat on poistettu asiakasrekisteristä kokonaan. n poistettua asiakasta, joilla varauksia 1800, 1736 velkariviä ja 26 lainaa. Raportti löytyy PIKIexstrasta, ohjeita ja menettelytapoja sivulta. myös tupla asiakkaista tehty lista, joka löytyy PallasProsta: Sovellukset > Raportit > Kuvaus PIKI:n tupla asiakkaat. Raportti on ehkä niin iso, että ei kuitenkaan kannata tulostaa. sertifikaatin suojausongelmista kerätään listaa. Esim. Macin Safari on huonosti sertifikaattien kanssa sopiva selain, tästä löytyy tietoa mm. Tietotekniikka lehden sivuilta. Mobiililiittymät toimivat osalla selvästi huonommin, heittää ulos ja katkeaa. Harkitaan sertifikaatin ottamista pois käytöstä. Ajankohtaista asioita Piki kirjastoista Verkkokirjastoesite ja toimintakertomus on jaettu kirjastoille. Käyttösääntöjen painatus on menossa. Kirjastokorttien tarpeet pitäisi ilmoittaa Sinikka Rynkä Hokkaselle. Kortteja tilataan vuoden alussa yhteistilauksena. Tiedot tarvitaan määristä, juoksevista numeroista ja mahdollisista muutoksista (kuntaliitokset huomioon!). Periaate on, että tilattava korttimäärä riittäisi aina vuodeksi eteenpäin itse kullakin. Määrät Sinikka Rynkä Hokkaselle (sinikka.rynka vuoden loppuun mennessä.

5 Orivedelle on ensi vuonna tulossa lisää yksi virkailijan toimi. Katkokset Citrixissä: Yhteydet katkeilevat usein. Kirjautuminen ei aina onnistu, ruuhkaa palvelimella. Kuitit eivät tulostu ja kuittiasetukset häviävät. Kuittikirjoitinpalvelu on TREW116:n osa. Tiedonhaku hidasta, ohjelma hidastelee ja varsinkin tasolukijat saattavat lukea väärin, kun ohjelma ei pysy mukana. Saattaa olla uuden ohjelmaversion vika. PallasPro kaataa sovelluspavelimen. Lisänä katkoihin on vaikuttanut Tampereen ulkoverkon pitkä vikatilanne. Kaivataan informaatiota vioista tapahtumahetkellä ja selitystä vian laadusta. Edelleen tehdään väärin varauksia Pirkanmaan kirjastot selauskokoelmaan. Näin ei saa tehdä! Suositellaan, että tehdään varaukset seutuvaraustäpän kautta, jolloin selauskokoelma häviää. Tällöinkin kannattaa katsoa, että ennen seutuvaraustäpän laittamista selauskokoelmaksi on valittu joko tyhjä tai oman kirjaston kokoelma. Selvitetään saako selauskokoelmasta poistettua tarpeettomat selauskokoelmaryhmät (tyhjä ei salauskokoelmaa, viiva ja Pirkanmaan kirjastot) pois, jolloin ei tule virheitä. Pirjo kysyy Axiellilta. Sähköpostia ei ole mennyt edelleenkään kaikista varauksista! Jotkut sähköpostipalvelimet tulkitsevat postit roskaposteiksi, eivätkä tule perille laisinkaan tai menevät roskapostikansioon. Kannatta tarkistaa ja pyytää palvelun tarjoajaa korjaamaan, että tällaisesta osoitteesta tulevat postit eivät ole roskaa. Pirjo selvittää asiaa. Kelluva kokoelma ja tehokas kuljetus voisi olla seuraava kehitysaste seutulainauksessa. Levyjenkorjauslaite: Lempäälä haluaa tietoa levyjenkorjauslaitteesta. Ainakin Tampereella, Nokialla, Valkeakoskella ja Kangasalla on ollut laitteita, joiden toimintaan ei olla oltu kovin tyytyväisiä. Merja on testannut Pirkkalassa sekä halpaa että kallista laitetta. Laitteet kyllä kiillottavat, mutta eivät korjaa sellaista isompaa vikaa, joka aiheuttaa esim. levyn soimattomuuden. Valkeakoski testannut kallista laitetta, vie paljon työvoimaa ja on hankala. Kangasalla maahantuoja on putsannut osan levyjä. Laite on kiillottanut levyt, mutta ei korjannut. Kangasalla pieni oma laite, joka vaatii hirveän työn. Laite hioo ja paikkaa, mutta vaatii erittäin pitkän työprosessin. Seuraava kokous on klo alkaen Pikiläiset on kutsuttu ensin TIO:n aamupuurolle klo Tietotaloon Naulakadulle.

PIKI OHJAUSRYHMÄ. 1.Edellisen kokouksen 19.08. 2008 muistio Hyväksyttiin.

PIKI OHJAUSRYHMÄ. 1.Edellisen kokouksen 19.08. 2008 muistio Hyväksyttiin. PIKI OHJAUSRYHMÄ Aika Keskiviikko 24.9.2008 klo 9.00 11.30 Paikka Tampereen pääkirjasto, ls1 Läsnä Pirjo Järvinen, puheenjohtaja, Liisa Koivurinne, sihteeri läsnä 25 henkilöä 1.Edellisen kokouksen 19.08.

Lisätiedot

SYRJÄSEUTUJEN KIRJASTO AUTO PALVELUT KOTIOVELLE Loppuraportti

SYRJÄSEUTUJEN KIRJASTO AUTO PALVELUT KOTIOVELLE Loppuraportti SYRJÄSEUTUJEN KIRJASTO AUTO PALVELUT KOTIOVELLE Loppuraportti Lapin maakuntakirjasto Sinikka Tuohino 2 Sisällysluettelo 1. Johdanto...4 2. Taustaa...4 2.1. Tietoa Kittilän ja Kolarin kunnista...4 2.2.

Lisätiedot

Satakirjastojen luettelointitiedotteet 2010

Satakirjastojen luettelointitiedotteet 2010 1 Satakirjastojen luettelointitiedotteet 2010 1. Kaikki pöytäkirjat, ohjeet ja tiedotteet ilmestyvät Satakirjastot-sivuille. Luetteloinnin sähköpostitiedotuslistalle voi liittää uusia jäseniä lähettämällä

Lisätiedot

Chat-neuvonnan kokeilu Helsingin kaupunginkirjastossa

Chat-neuvonnan kokeilu Helsingin kaupunginkirjastossa Helsingin kaupunginkirjasto 1.9.2003 Jouni Juntumaa Chat-neuvonnan kokeilu Helsingin kaupunginkirjastossa Johdanto... 2 Miksi?... 3 Monenlaisia tiedontarpeita... 4 Esteitä... 4 Tuottavuuden parantaminen...

Lisätiedot

JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE Suomen noutajakoirajärjestö ry

JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE Suomen noutajakoirajärjestö ry 1 JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE Suomen noutajakoirajärjestö ry Päivitetty SISÄLLYS Jäsenmaksujen asettamisesta... 3 Jäsentyypit... 3 Suomen noutajakoirajärjestön maksuosuudet... 4 Esimerkkitapaus 1... 4 Esimerkkitapaus

Lisätiedot

Luettelointi- ja hankintaprosessien yksinkertaistaminen

Luettelointi- ja hankintaprosessien yksinkertaistaminen Luettelointi- ja hankintaprosessien yksinkertaistaminen Seija Laitinen-Kuisma, Matti Jussila, Merja Laine Jyväskylän kaupunginkirjasto Mari Saikkonen, Kauko Raitamaa, Sirpa Mikkonen BTJ Syyskuu 2013 SISÄLLYS

Lisätiedot

INTERNET. Internetin palvelut. Sähköposti. Postituslistat. Internet ja käyttöjärjestelmät

INTERNET. Internetin palvelut. Sähköposti. Postituslistat. Internet ja käyttöjärjestelmät SISÄLLYS Sisällys... 2 Internet... 3 Internetin palvelut... 3 Sähköposti... 3 Postituslistat... 3 Internet ja käyttöjärjestelmät... 3 Internet ja TCP/IP-protokolla... 4 IP-osoite... 4 Yhteyden muodostaminen...

Lisätiedot

1.1 Vanha kakkonen 4 1.2 Lohjan kirjastoautohistorian tallentaminen 4 2. LOHJAN KIRJASTOAUTOJEN HALLINTO JA TALOUS 5

1.1 Vanha kakkonen 4 1.2 Lohjan kirjastoautohistorian tallentaminen 4 2. LOHJAN KIRJASTOAUTOJEN HALLINTO JA TALOUS 5 1 Sisällys JOHDANTO 3 1. 50 VUOTTA KIRJASTOAUTOTOIMINTAA LOHJAN SEUDULLA 4 1.1 Vanha kakkonen 4 1.2 Lohjan kirjastoautohistorian tallentaminen 4 2. LOHJAN KIRJASTOAUTOJEN HALLINTO JA TALOUS 5 2.1 Lohjan

Lisätiedot

Joensuun seutukirjasto

Joensuun seutukirjasto Joensuun seutukirjasto Joensuussa 26.9.2008 Aluksi Alkuperäinen tavoite oli, että tämä raportti olisi valmistunut välittömästi käynnistämisvaiheen jälkeen kesällä 2007, mutta valmistuminen siirtyi yli

Lisätiedot

BirdLifen paikallistoimintamalli

BirdLifen paikallistoimintamalli BirdLifen paikallistoimintamalli ohjeita paikalliseen lintuharrastustoimintaan alueellisen lintuyhdistyksen sisällä Käyttöohje: Jos dokumentti näyttää pitkältä, lue aluksi sisällysluettelo ja kappaleet

Lisätiedot

Toimintakertomus 2009

Toimintakertomus 2009 Toimintakertomus 2009 Seinäjoen kaupunginkirjastomaakuntakirjasto SEINÄJOEN KAUPUNKI Kaupunginkirjastomaakuntakirjasto SISÄLLYSLUETTELO Vuosi 2009 2 Suunnittelun vuosi 3 Kasvojenpesua ja nuorennusleikkauksia

Lisätiedot

Kirjasto tervehdyttää

Kirjasto tervehdyttää 0 2013 Kirjasto tervehdyttää Projekti erilaisten asiakasryhmien kohtaamisesta, hakeutuvasta kirjastotyöstä sekä toiminnan ja palveluiden kehittämisestä erityisryhmien ehdoilla Johanna Jyrkinen Porin kaupunginkirjasto

Lisätiedot

Seinäjoen kaupunginkirjastomaakuntakirjasto

Seinäjoen kaupunginkirjastomaakuntakirjasto Seinäjoen kaupunginkirjastomaakuntakirjasto toimintakertomus 2008 Seinäjoen kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto, Koulukatu 21, 60100 Seinäjoki puh. 06-416 2318, fax. 06-416 2315, www.seinajoki.fi SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

ny oma YritYsYrittäjän opas

ny oma YritYsYrittäjän opas A M O Y N S Y Y RIT Yrittäjän opas NY Yrittäjyyskasvatuksen polku Kustantaja: Nuori Yrittäjyys ry, Helsinki 2012 Toimitus: Turo Numminen ja Virpi Utriainen Ulkoasu ja taitto: Anne Jokisaari Oikoluku: Tom

Lisätiedot

Kunnat lausuvat ja esittävät

Kunnat lausuvat ja esittävät 01 2013 Kunnat lausuvat ja esittävät teksti LEILA SILTANEN Valtiovarainministeriö lähetti kunnille viime marraskuussa lausuntopyynnön koskien kuntarakennelakiuudistusta. Yleisen lausunnon lisäksi ministeriön

Lisätiedot

Mahdollisuuksien ikkunoita

Mahdollisuuksien ikkunoita Turun ammattikorkeakoulun oppimateriaaleja 40 AULIKKI HOLMA JA NIINA PUNELPURO (TOIM.) Mahdollisuuksien ikkunoita Turun ammattikorkeakoulun kirjasto- ja tietopalvelun koulutusohjelma 10 vuotta Turun ammattikorkeakoulun

Lisätiedot

Herra Ylppö vierastaa pinnallisuutta s. 15. Lukuvinkkaus innostaa lukemaan s. 10. Satakirjastojen verkkokirjasto uudistuu s.6-7

Herra Ylppö vierastaa pinnallisuutta s. 15. Lukuvinkkaus innostaa lukemaan s. 10. Satakirjastojen verkkokirjasto uudistuu s.6-7 Satakirjastot 1/2014 Tietoa, taitoa, tarinoita Lukuvinkkaus innostaa lukemaan s. 10 Satakirjastojen verkkokirjasto uudistuu s.6-7 Herra Ylppö vierastaa pinnallisuutta s. 15 Pääkirjoitus Lukeako vai eikö,

Lisätiedot

Jaana Saarelainen. Joensuun Seutukirjasto- Pohjois-Karjalan maakuntakirjasto

Jaana Saarelainen. Joensuun Seutukirjasto- Pohjois-Karjalan maakuntakirjasto KOTIPALVELUSELVITYS Raportti Joensuun seutukirjaston ja Juuan kunnankirjaston yhteisen kirjaston kotipalvelumallin kehittämisestä ja toteuttamisesta 21.08.2008-30.04.2009 Jaana Saarelainen Joensuun Seutukirjasto-

Lisätiedot

Arkhimedes v2.7 käyttöohjeet 25.6.2007. Isolta Oy www.isolta.fi

Arkhimedes v2.7 käyttöohjeet 25.6.2007. Isolta Oy www.isolta.fi Arkhimedes v2.7 käyttöohjeet 25.6.2007 Isolta Oy www.isolta.fi 1 Sisällys Arkhimedes-taloushallinto yleisesti 3 1. Johdanto 3 1.1. Järjestelmävaatimukset 3 1.2. Asennus 3 1.3. Tervetuloa-ruutu 4 1.4. Perustiedot

Lisätiedot

VETE -HANKE Raportti sovellusten ja tiedotuskanavien käytöstä

VETE -HANKE Raportti sovellusten ja tiedotuskanavien käytöstä VETE -HANKE Raportti sovellusten ja tiedotuskanavien käytöstä Tiia Harjulampi, suunnittelija, PSSHP 2(13) SISÄLLYS 1. Tausta... 3 2. Microsoft SharePoint... 3 2.1 Toimintaan saattaminen... 3 2.2 Rajoitukset...

Lisätiedot

RAPORTOINTI LIIKKUVUUSHANKKEISSA

RAPORTOINTI LIIKKUVUUSHANKKEISSA 24.8. 2007 RAPORTOINTI LIIKKUVUUSHANKKEISSA VUONNA 2007 HYVÄKSYTYT HANKKEET SISÄLTÖ: RAP4LEO KÄYTTÖOHJEET KOORDINAATTORILLE.2 1 VASEMMAN VALIKON TOIMINNOT...4 2 APURAHANSAAJIEN JA ULKOMAANJAKSOJEN REKISTERÖINTI...5-7

Lisätiedot

ATSOFT OY MÄKINEN ASTERI UUTISET 11.11.2002

ATSOFT OY MÄKINEN ASTERI UUTISET 11.11.2002 ATSOFT OY MÄKINEN ASTERI UUTISET 11.11.2002 Sisällysluettelo Kurssipäivät 4 Vuosipäivitykset vuodelta 2002 6 - Kirjanpito-ohjelmaan tulleita muutoksia 6 - Laskutusohjelmaan tulleita muutoksia 6 - Lähete/laskutusohjelmaan

Lisätiedot

20.8.2014. Projektiryhmä. Käyttöohjeet. Kuksa Jäsenrekisteri. sivu 1/96

20.8.2014. Projektiryhmä. Käyttöohjeet. Kuksa Jäsenrekisteri. sivu 1/96 Käyttöohjeet Kuksa Jäsenrekisteri sivu 1/96 Contents 1 Johdanto... 5 1.1 Käytön tuki... 5 2 Kirjautuminen Kuksa -jäsenrekisteriin... 5 2.1 Yleistä... 5 2.2 PartioID... 5 2.3 Virhetilanteet... 6 2.3.1 Rekisteröityminen

Lisätiedot

TEKNISET OHJEET JA VARMUUSKOPIOINTI

TEKNISET OHJEET JA VARMUUSKOPIOINTI TEKNISET OHJEET JA VARMUUSKOPIOINTI Sisällys YHDEN KONEEN VERSION ASENNUS... 4 PERUSVAIHEET... 4 OHJELMAN REKISTERÖINTI YRITYKSELLE... 4 VERKKOVERSION ASENTAMINEN... 6 YLEISTÄ... 6 PALVELIMEN NIMEN ASETTAMINEN...

Lisätiedot

YHDISTYSTOIMINNAN OPAS TYÖMINISTERIÖ

YHDISTYSTOIMINNAN OPAS TYÖMINISTERIÖ Selkokieliversio YHDISTYSTOIMINNAN OPAS TYÖMINISTERIÖ YHDISTYS ON YHTEISTOIMINTAA...2 Yhteinen asia, kaikki mukaan!... 2 Jäseneksi liittyminen...3 Tärkeä tiedonkulku... 4 Ero yhdistyksen jäsenyydestä...

Lisätiedot

Moni muistaa omien ensimmäisten musiikkikokemuksiensa liittyvän kirjastoon.

Moni muistaa omien ensimmäisten musiikkikokemuksiensa liittyvän kirjastoon. Teksti: Vesa Aleksi Kuvat: Sarianne Salonen (Turku) & Vesa Aleksi (Helsinki) Svengiä kirjastossa Moni muistaa omien ensimmäisten musiikkikokemuksiensa liittyvän kirjastoon. Usein jopa niin, että ensilevy

Lisätiedot

Lankutusta ja vinkkailua. Vertaileva tutkimus kirjastojen sosiaalisen median käytöstä

Lankutusta ja vinkkailua. Vertaileva tutkimus kirjastojen sosiaalisen median käytöstä Lankutusta ja vinkkailua Vertaileva tutkimus kirjastojen sosiaalisen median käytöstä Marianne Kotiranta Pro gradu -tutkielma Turun yliopisto Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos Kulttuurituotannon

Lisätiedot

Ostolaskut ja ostoreskontra

Ostolaskut ja ostoreskontra Ostolaskut ja ostoreskontra Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi 1. Ecom ostolaskut ja ostoreskontra...3 1.1 Ostoreskontran hyötyjä käyttäjälle...3 1.2 Ostolasku ja Ostoreskontraoletukset...4

Lisätiedot

Riihimäen kaupunginkirjaston kyselytulokset Ratamo-kirjastojen asiakaskyselyssä

Riihimäen kaupunginkirjaston kyselytulokset Ratamo-kirjastojen asiakaskyselyssä 1 Riihimäen kaupunginkirjaston kyselytulokset Ratamo-kirjastojen asiakaskyselyssä 27.1. 15.11.214 Olli Setälä FM 2 Sisällys 1. Kyselyn taustaa, toteutus ja vastausten käsittely... 1 2. Vastaajat... 2 3.

Lisätiedot