Lappajärven kunta Pöytäkirja 6/ Kunnanhallitus Aika klo 18:00-20:58. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Lappajärven kunta Pöytäkirja 6/2014 114. Kunnanhallitus 14.04.2014. Aika 14.04.2014 klo 18:00-20:58. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone"

Transkriptio

1 Lappajärven kunta Pöytäkirja 6/ Kunnanhallitus Aika klo 18:00-20:58 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 61 Kulttuuri- ja taidelapio kesäjuhla -tapahtumaan Keskikoulun 9. luokkalaisten ulkomaanmatka Evijärven, Kauhavan ja Lappajärven lasten ja nuorten 118 hyvinvointisuunnitelma vuosille Aamupäivätoiminta Lappajärven kunnassa ja Kirkonkylän koululla Luokanopettajan viran lakkauttaminen Luokanopettajan viran aukijulistaminen Välijoen kaava-alueen tonttien hinnat Avustukset kylien liikunta-alueiden hoitoon Avustusten jako Eskoon sosiaalipalvelujen kuntayhtymän sosiaaliasiamiehen raportti 131 vuodelta Rovastilan alueen rivitalotonttien muuttaminen omakotitonteiksi Pitkästön rantatonttien hinnoittelu KOY Lappajärven Vuokratalojen anomus Talousarvion toteutuminen Muut asiat Ilmoitusasiat 137

2 Lappajärven kunta Pöytäkirja 6/ Kunnanhallitus Osallistujat Nimi Tehtävä Lisätiedot Läsnä olleet jäsenet Löytömäki Elina puheenjohtaja Kujala Sari varapuheenjoht. Ahola Maarit jäsen Hernesniemi Jari jäsen Kuoppala Hannu jäsen Tiainen Juha jäsen Keto Reijo varajäsen Poissa olleet jäsenet Keski-Vinkka Seppo jäsen Muut osallistujat Ahvenniemi Eero kv:n pj Mäkitarkka Ahti kv:n I vpj Lamminen Alpo kv:n II vpj Lehtiniemi Tuomo kunnanjohtaja Huhtala Päivi hallintojohtaja Puro Tarja siv.toim.johtaja 62-66, klo Laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Käsitellyt asiat Esityslistan ulkopuolelta : Pöytäkirjan tarkastajien valinta Allekirjoitukset Pöytäkirjan tarkastus Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Maarit Ahola ja Jari Hernesniemi. Juha Tiainen pöytäkirjan tarkastaja :n 68 osalta. Elina Löytömäki Reijo Keto Päivi Huhtala Puheenjohtaja Puheenjohtaja 68 Pöytäkirjanpitäjä Lappajärvellä Maarit Ahola Jari Hernesniemi Juha Tiainen, 68 Pöytäkirja yleisesti nähtävillä Paikka ja aika Kunnanvirasto Virka-asema Oikaisuvaatimusaika Allekirjoitus

3 Lappajärven kunta Pöytäkirja 6/ Kunnanhallitus Kulttuuri- ja taidelapio kesäjuhla -tapahtumaan Kh 61 Kulttuurisihteeri Mikko Valo ja toimintakeskuksen johtaja Riikka Luoma-aho luovuttivat kunnanhallitukselle ns. kulttuuri- ja taidelapion ikään kuin kutsukorttina klo Karvalan nuorisoseuralla jär jes tet tävään kesäjuhlaan. Kesäjuhlaa vietetään kökkähengessä ja myös kun nan halli tuk sen edustajilta ja johtavilta viranhaltijoilta odotetaan osallistumista kesä juh lan onnistumiseksi. Tapahtuma on osa Tännekki Tairetta II - taiteesta ja kulttuurista hyvinvointia hanketta, jota hallinnoi Kuntayhtymä Kak si neuvoi nen. Hankkeen yhtenä tavoitteena on lisätä yhteisöllisyyttä ja asiak kaiden osallisuuden kokemusta. Kunnanhallitus otti tyytyväisyydellä lapion vastaan ja luovuttaa sen edelleen Evijärven kunnalle. Mikko Valo ja Riikka Luoma-aho saapuivat kokoukseen klo ja poistui vat klo

4 Lappajärven kunta Pöytäkirja 6/ Kunnanhallitus Keskikoulun 9. luokkalaisten ulkomaanmatka Kh 62 Keskikoulun opettajat Tiina Karhu ja Mikko Kivinen anovat lupaa tehdä 9. luokkien opintoretki Viroon. Matka kestäisi kolme päivää Retkellä tutustuttaisiin Viron erilaisiin historiallisiin nähtävyyksiin Pärnussa, Tartossa ja Tallinnassa. Valvojia matkalle tarvitaan neljä. Kustannusarvio matkan kuluista on noin 600. Sivistystoimenjohtaja Tarja Puro ilmoitti, että matkalle lähtevät Tiina Karhun ja Mikko Kivisen lisäksi Antti Turpeinen ja Avo Juss. Kj Kunnanhallitus myöntää anotun luvan. Lisätietoja tästä päätöksestä antaa kunnanjohtaja Tuomo Lehtiniemi puh. (06) tai Hyväksyttiin. Sivistystoimenjohtaja Tarja Puro oli kutsuttuna asiantuntijana paikalla tämän asian kohdalla ja poistui kokouksesta ennen päätöksentekoa.

5 Lappajärven kunta Pöytäkirja 6/ Sivistyslautakunta Kunnanhallitus Evijärven, Kauhavan ja Lappajärven lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma vuosille Sivltk Valmistelija sivistystoimenjohtaja Tarja Puro Kunnan strategiset ratkaisut antavat kehyksen lasten, nuorten ja per hei den palveluntoiminnon johtamiselle ja kehittämiselle. Lasten, nuor ten ja perheiden palvelut ovat merkittävä osa kunnan palvelujen ko ko nai suut ta. Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma on lastensuojelulain mu kai nen väline ohjata, johtaa ja kehittää lasten ja nuorten hy vin voin ti työ tä kunnassa. Lastensuojelulakiin (L417/2007, 12 ) on sisällytetty vel voi te laatia kunnan eri hallintokuntien työvälineeksi suunnitelma las ten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi sekä lastensuojelun jär jes tä mi sek si ja kehittämiseksi. Se tulee hyväksyä kunkin kunnan val tuus tos sa ja tarkistaa vähintään kerran neljässä vuodessa. Lasten ja nuor ten hyvinvointisuunnitelma on sekä strateginen että konk reet ti nen toimintaohjelma. Se sisältää lapsiperhepalvelujen toteuttamista oh jaa van arvopohjan ja tahtotilan eli vision, sekä konkreettiset ta voit teet ja niitä koskevat linjaukset ja kehittämistoimenpiteet suun ni telma vuo sil le. Suunnitelman laatiminen vaatii asioiden konk re ti soi mis ta kunnan tasolla. Sen tekeminen toimii välineenä eri hal lin to kun tien ja sidosryhmien yhteistyön kehittämisessä. Suunnitelman ohjausvaikutusta korostaa se, että sen sisältö, ke hit tä mis toimet ja voimavaraehdotukset on otettava huomioon laa dit taes sa kuntalain (L365/1995) mukaista kunnan talousarviota ja -suun ni tel maa eri vuosille. Suunnitelma on osa kunnan hy vin voin ti suun ni tel maa. Niissä kunnissa, jotka ovat mukana Kunta- ja pal ve lu ran ne uu dis tuk ses ta annetun lain (L169/2007) mukaisissa yh teis toi min ta-alueis sa, suunnitelma on perusteltua laatia koko yh teis toi min ta-alu eel le. Suunnitelma kattaa laajasti eri toimialojen toiminnan ja pal ve lut, jotka liittyvät lasten ja nuorten kasvuoloihin ja heidän hy vin voin tiin sa. Suunnitelman laadinta on eri toimialojen ja toimijoiden yh teis työ pro ses si. Vuosille laaditun Lasten ja nuorten hy vin voin ti suun ni tel man lähtökohtana on vuosille vahvistettu vastaava suun ni tel ma. Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman tavoitteet on koot tu sen liitteenä olevaan matriisiin. Keskeisinä tavoitteina ovat las ten, nuorten ja lapsiperheiden palveluverkoston toiminnan käyn nis tä mi nen sekä fyysisen perhekeskusmallin käyttöönotto. Nämä ta voit teet vastaavat lapsiperhepalveluille niin valtakunnallisesti, kuin Ete lä-poh jan maan alueella asetettuja kehittämistavoitteita. Suunnitelman toteutuksen koordinointi ja seuranta tulee sosiaali- ja ter veyden huol lon, varhaiskasvatuksen, sivistys- ja va paa-ai ka toi men, TE-toimen, poliisin ja seurakuntien edustajista koostuvan pal ve lu ver kos ton tehtäväksi.

6 Lappajärven kunta Pöytäkirja 6/ Sivistyslautakunta Kunnanhallitus Liitteenä 1 Evijärven, Kauhavan ja Lappajärven lasten ja nuorten hy vinvoin ti suun ni tel ma vuosille ja liitteenä 2 matriisi. Yhtymähallitus on hy väk synyt Evijärven, Kauhavan ja Lappajärven las ten ja nuorten hy vin voin ti suun ni tel ma vuosille ja esit tää suunnitelman hy väk sy mis tä Evijärven kunnalle, Kauhavan kaupun gil le ja Lap pa jär ven kunnalle. Samalla yhtymähallitus on esittänyt, että em. kuntien sivistys- ja va paa-aika toi met, seurakunnat, Etelä-Pohjanmaan TE-toimi ja Ete lä-poh jan maan poliisilaitos nimeäisivät edustajansa lasten, nuorten ja lapsiperheiden palveluverkoston johtamisverkostoon. Vetovastuu on vuosina Lappajärven kunnalla. Sivistystoimenjohtaja: : Sivistyslautakunta esittää, että Lappajärven kunta hyväksyy Evijärven, Kauhavan ja Lappajärven lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman vuosille Sivistyslautakunta esittää, että lasten ja nuorten palvelujen monialaiseen johtamisverkostoon nimetään Lappajärven kunnan edustajaksi sivistystoimenjohtaja Tarja Puro. Vetovastuu johtamisverkostosta on vuodet Lappajärvellä, joten yhtymähallitusta pyydetään toimittamaan Lappajärven kunnalle tiedoksi johtomisverkostoon nimetyt henkilöt. Hyväksyttiin Tästä päätöksestä antaa lisätietoja sivistystoimenjohtaja Tarja Puro, puh tai Kh 63 Kj Kunnanhallitus hyväksyy omalta osaltaan Evijärven, Kauhavan ja Lappajärven lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman vuosille ja esittää sen edelleen kunnanvaltuuston hyväksyttäväksi. Kunnanhallitus esittää, että lasten ja nuorten palvelujen monialaiseen johtamisverkostoon nimetään Lappajärven kunnan edustajaksi sivistystoimenjohtaja Tarja Puro. Vapaa-aikapuolen edustaja nimetään syksyllä. Lisätietoja tästä päätöksestä antaa kunnanjohtaja Tuomo Lehtiniemi puh. (06) tai Hyväksyttiin. Sivistystoimenjohtaja Tarja Puro oli kutsuttuna asiantuntijana paikalla tämän asian kohdalla ja poistui kokouksesta ennen päätöksentekoa.

7 Lappajärven kunta Pöytäkirja 6/ Sivistyslautakunta Kunnanhallitus Aamupäivätoiminta Lappajärven kunnassa ja Kirkonkylän koululla Sivltk Valmistelija sivistystoimenjohtaja Tarja Puro Lappajärvellä on alkanut 1. ja 2. luokkalaisille sekä erityisen tuen oppilaille tarkoitettu iltapäivätoiminta syksyllä Toiminnan voi järjestää joko aamu- ja iltapäivätoimintana tai iltapäivätoimintana kuten Lappajärvellä on päätetty. Lainssäädännön (aamu- ja iltapäivätoimintaa koskeva lainsäädäntö 1136/2003) mukaan kunta voi järjestää toimintaa, mutta se ei ole velvoite. Hyväksytyssä iltapäivätoiminnan suunnitelmassa (KV ) mainitaan, että iltapäivätoimintaan valitaan korkeintaan 15 lasta ja edellytyksenä iltapäivätoiminnan järjestämiselle on, että siihen ilmoittautuu vähintään kahdeksan (8) lasta, joilla on tarvetta yli 10 toimintapäivään kuukaudessa. Kunta voi periä perusopetuslain (628/1998) mukaan toiminnasta joko 60 euroa (3t/pv) tai 80 euroa (4 t/pv). Tällä hetkellä lähes kaikki iltapäivätoimintaan osallistuvat lapset ovat tuon 3 tuntia päivässä tai alle 10 päivää kuukaudessa, jolloin maksu on puolet. Viime vuosina iltapäivätoiminnan tulot ja menot ovat seuraavanlaiset: vuosi valtionavustus maksetut toimintamaksumenomenot henkilöstö- kokonais- 57 % Lappajärven kunnan vuoden 2014 talousarvion toiminnallisissa tavoitteissa mainitaan aamu- ja iltapäivätoiminnan kehittäminen. Erinäisissä kokouksissa ja arvioinnissa suurimmaksi kehittämiskohteeksi on noussut tilojen ahtaus. Tällä hetkellä esikoululaisia on aamuhoidossa (esikoululaiset ovat varhaiskasvatuslain alaisia) 5-9 oppilasta ja iltapäivähoidossa sama määrä luokkalaisten iltapäivätoiminnassa on päivästä riippuen 4-10 oppilasta. Enimmillään iltapäivisin on 19 lasta ja vähimmillään 13 samaan aikaan. Esikoululaisten aamuhoito on tähän asti saatu hoidettu yhdellä koulunkäynninohjaajalla. Tänä lukuvuonna niinä aamuina kun hoidossa on erityisen tuen lapsi, ohjaajia on ollut kaksi. Iltapäivähoito ja iltapäivätoiminta tapahtuu samoissa tiloissa ja samat koulunkäynninohjaajat vastaavat oppilaista. Tänä lukuvuonna oppilaita on ollut niin paljon, että Kirkonkylän koululle on otettu yksi ylimääräinen koulunkäynninohjaaja.

8 Lappajärven kunta Pöytäkirja 6/ Sivistyslautakunta Kunnanhallitus Ensi lukuvuonna esioppilaita on ennusteen mukaan 17 ja luokkalaisia yhteensä 44 ( ). Esiopetukseen ilmoittautuminen on päättynyt Tulevista esikoululaisista 8 on ilmoittanut aamuhoidon tarpeen (klo ). Tuleville 1. luokkalaisille ei tarjottu aamupäivätoimintaa, silti 4 on laittanut myös aamuaikoja. Tässä vaiheessa heille ilmoitetaan, että aamupäivätoimintaa ei järjestetä. Varhaiskasvatuslain mukaan seitsemää 6-vuotiasta kohdin pitää olla yksi hoitaja. Jos aamupäivätoimintaa tarjotaan, on kuntaan otettava toimintaa varten lisää yksi vakituinen koulunkäynninohjaaja. Määrärahat on varattu koko vuodeksi 2014 määräaikaista varten. Koulutoimessa on ollut lukuvuoden ja yksi tai kaksi määräaikaista koulunkäynninohjaajaa. Jos lisätään pysyvää toimintaa, täytyy vakituisten koulunkäynninohjaajien määrää lisätä vähintään yhdellä. Sivistyslautakunta on päättänyt ottaa käyttöön Opetushallituksen suosittamat perusopetuksen laatukriteerit kokouksessaan ( 52). Aamuja iltapäivätoiminnan sekä kerhotoiminnan laatuarvioinnit tehtiin vuoden 2013 aikana. Laatuarviointi oli sivistyslautakunnassa ( 13). Iltapäivätoiminnan kehittämiskohteet ovat: 1. Moniammatillisuus: - Ohjaaja osallistuu tarvittaessa opettajan- ja oppilashuollon kokouksiin. - Kasvatusohjaaja vierailee apip-toiminnassa. - Apip-toimintasuunnitelma nivotaan yhteen koulun lukuvuosisuunnitelman kanssa. 2. Yhteistyö vanhempien kanssa - otetaan käyttöön vuosikellokalenteri - palautekyselyt niin lapsille kuin vanhemmille - vanhempainillat joka lukuvuosi toiminnan alettua ja keväällä ennen hakuajan loppua 3. Toivottavat tilat - keittotila, leikkitila, lepotila - riittävän suuri - wc-tilat lähellä -hyvä valaistus ja huoneilma Vanhemmille tehtiin palautekyselyt, joita käsiteltiin apip-toimintaa. Toiveena oli aamupäivätoiminnan järjestäminen. Ongelmakohdiksi nousi selvästi tilan ahtaus. Iltapäivätoiminnan resurssointia on yritetty parantaa sillä, että vanhempien täytyy ilmoittaa edellisen viikon torstaihin mennessä seuraavan viikon hoitoajat (esikoululaiset) sekä iltapäivätoimintaan osallistumisajat seuraavaa viikkoa varten. Niin hoidon kuin iltapäivätoiminnan resurssointi (työntekijöiden määrä) on ollut hankalaa, kun ei ole tiedossa lapsimäärä päivän eri aikoina.

9 Lappajärven kunta Pöytäkirja 6/ Sivistyslautakunta Kunnanhallitus Aamupäivätoiminnan lisääminen Lappajärven kunnan palveluihin vaatii: - Aamu- ja iltapäivätoiminnan suunnitelman päivittämisen; tähän kuuluu myös ryhmäkoon määrittäminen toiminnan käynnistämiselle. - Yhden koulunkäynninohjaajan vakinaistamista. - Toiminnan käytössä olevien tilojen kehittämistä. Aamupäivätoiminnan voidaan laskea aiheuttavan seuraavia tuloja ja kuluja: Tulot yhteensä euroa: - arvion mukaan 4-6 lasta aamupäivätoimintaan, jotka osallistuvat myös iltapäivätoimintaan. Heidän kohdallaan 60 euron kuukausimaksu nousisi 80 euroon, joten koko vuoden tasolla tulopuolelle voidaan laskea euroa. - valtionavustusten nousu 570 tunnista 760 tuntiin á 26 e = euroa, josta valtion rahoitus 57% = euroa Menot yhteensä euroa: - koulunkäynninohjaajan työpanoksen siirtäminen koulun ohjaustyöstä aamupäivätoimintaan klo 7-9 eli 10 tuntia viikossa, mikä on työajasta 26 %. Palkkauksessa 26 % vastaa vuositasolla summaa (1805,67 e/kk + sivukulut 21,2 % + lomaraha 5 % x 10 kk / mukana ei ole mahdollisia työkokemuslisiä) - aamupalatarpeisiin ja muihin kuluihin on hyvä varata myös jonkinlainen määräraha, noin 300 euroa. Aamupäivätoiminnan tarjoaminen lisäpalveluna osaltaan toteuttaisi kunnan strategiaa hyvinvoinnista. Siihen kuuluu mm. laadukas kasvatus ja opetus sekä hyvinvoinnin ja viihtyvyyden mahdollistaminen monipuolisella palvelutarjonnalla (Lappajärven kunnan strategia ). Sivistystoimenjohtaja: : Sivistyslautakunta esittää kunnanhallitukselle/ kunnanvaltuustolle, että Lappajärven kunta tarjoaa aamupäivätoimintaa alkaen, ja että koulutoimeen palkataan lisää yksi vakituinen koulunkäynninohjaaja. Koulunkäynninohjaajan työsuhde alkaisi Koulut alkavat 7.8. ja sitä ennen on koko koulutoimen yhteinen suunnittelupäivä. Toimintaa varten sivistystoimi päivittää tomintasuunnitelman, jossa määritellään minimi- ja maksimimäärät toiminnalle. Hyväksyttiin Tästä päätöksestä antaa lisätietoja sivistystoimenjohtaja Tarja Puro, puh tai Kh 64 Kj Kunnanhallitus päättää siirtää asian ratkaistavaksi yhdessä muiden varhaiskasvatuksen linjausten kanssa.

10 Lappajärven kunta Pöytäkirja 6/ Sivistyslautakunta Kunnanhallitus Kunnanhallitus hyväksyi kunnanjohtajan esityksen. Sivistystoiomenjohtaja Tarja Puro oli kutsuttuna asiantuntijana paikalla tämän asian kohdalla ja poistui kokouksesta ennen päätöksentekoa.

11 Lappajärven kunta Pöytäkirja 6/ Sivistyslautakunta Kunnanhallitus Luokanopettajan viran lakkauttaminen Sivltk Valmistelija Tarja Puro Sivistyslautakunta myönsi edellisessä 24 eron Juhani Uusimäelle lähtien perusopetuksen luokanopettajan virasta. Uusimäen sijoituspaikka on ollut Länsirannan koulu. Kunnan talouden tasapainottamissuunnitelma toteaa, että henkilöiden siirtyessä eläkkeelle jätetään paikat täyttämättä. Poikkeuksen tekevät vain tehtävät, joita ei muilla järjestelyillä voida hoitaa (Kv ). Länsirannan koulu on muuttunut kaksiopettajaiseksi lukuvuoden alusta. Oppilasennusteiden mukaan koulu myös jatkaa kaksiopettajaisena (oppilasennuste liitteenä 3). Uusimäeltä vapautuvaa virkaa ei näin ollen tarvitse täyttää. Lappajärven kunnassa ei ole muillakaan kouluilla luokanopettajalle sijoituspaikkaa. Lappajärven kunnan hallintosäännön mukaan 26 valtuusto päättää viran perustamisesta ja lakkauttamisesta. Sivistystoimenjohtaja: : Sivistyslautakunta esittää kunnanvaltuustolle, että Lappajärven kunnassa lakkautetaan yksi peruskoulun luokanopettajan virka lähtien. Viran sijoituspaikka on ollut Länsirannan koulu. Hyväksyttiin Tästä päätöksestä antaa lisätietoja sivistystoimenjohtaja Tarja Puro, puh tai Kh 65 Kj Kunnanhallitus hyväksyy omalta osaltaan sivistyslautakunnan esityksen ja esit tää edelleen valtuustolle peruskoulun luokanopettajan viran lak kaut tamis ta lähtien. Viran sijoituspaikka on ollut Länsirannan koulu. Lisätietoja tästä päätöksestä antaa kunnanjohtaja Tuomo Lehtiniemi puh. (06) tai Kunnanhallitus hyväksyi kunnanjohtajan esityksen. Sivistystoimenjohtaja Tarja Puro oli kutsuttuna asiantuntijana paikalla tämän asian kohdalla ja poistui kokouksesta päätöksenteon ajaksi.

12 Lappajärven kunta Pöytäkirja 6/ Sivistyslautakunta Kunnanhallitus Luokanopettajan viran aukijulistaminen Sivltk Valmistelija Tarja Puro Länsirannan koulu on ollut useamman vuoden jopa vuosikymmenen kolmiopettajainen koulu. Nyt tämän lukuvuoden alusta koulu muuttui kaksiopettajaiseksi oppilasmäärän vähäisyyden vuoksi. Nykyisin luokalla on yhteensä 12 oppilasta ja luokalla 18 oppilasta. Koulun oppilasennusteen mukaan koko oppilasmäärä on tulevina lukuvuosina seuraava: Länsirannan koulu tulee siis olemaan jatkossakin kaksiopettajainen koulu. Tällä hetkellä Lappajärven kunnan luokanopettajista 3 on sijoitettuna Länsirannan kouluun: Sanna Luoma, Annaleena Rauma ja Juhani Uusimäki. Näistä Rauma on toiminut jo kaksi lukuvuotta Lukion ja Keskikoulun biologian ja maantiedon lehtorin tehtävissä, ja hän siirtyy niihin pysyvästi lähtien (sivistyslautakunta /2014). Rauman sijoituspaikalla on toiminut Ritva Vistinmäki, jonka pysyvä sijoituspaikka on Kirkonkylän koulu. Juhani Uusimäki on ollut vuorotteluvapaalla lv , hänen sijaisensa on toiminut Kirkonkylän koululla. Koska Rauma siirtyy pysyvästi pois Länsirannan koululta ja Uusimäki jää eläkkeellä lähtien, Lappajärven kunnan tulee täyttää yksi luokanopettajan virka. Eläköitymisen myötä vapautuva virka lakkautetaan. Edellisessä pykälässä käsiteltiin Lappajärven kunnan virassa olevien luokanopettajien sijoittumispaikkoja lähtien. Koska Vistinmäki siirtyy Länsirannalle ja Takala Kirkonkylän koululle, auki tulevan luokanopettajan sijoituspaikka tulee ainakin aluksi olemaan Rantakankaan koulu. Kun nan ta lous ar vion täy tän töön pa no-oh jeissa vuo delle 2014 (Kh 21 /2014) koh dassa 5 tode taan, että avoi mek si jää nyttä virkaa tai työ suhdetta ei saa julistaa au ki ilman kun nanhal lituk sen lu paa. Sivistystoimenjohtaja: : Sivistyslautakunta esittää kunnanhallitukselle, että Lappajärven kunnan luokanopettajan virka laitetaan au ki ja paikka täy te tään al kaen. Viran sijoituspaikka on aluksi Rantakankaan koulu. Hyväksyttiin Tästä päätöksestä antaa lisätietoja sivistystoimenjohtaja Tarja Puro, puh tai

13 Lappajärven kunta Pöytäkirja 6/ Sivistyslautakunta Kunnanhallitus Kh 66 Kj Kunnanhallitus myöntää sivistyslautakunnalle luvan täyttää luokanopettajan virka alkaen siten, että viran sijoituspaikka on aluksi Rantakankaan koulu. Lisätietoja tästä päätöksestä antaa kunnanjohtaja Tuomo Lehtiniemi puh. (06) tai Hyväksyttiin. Sivistystoimenjohtaja Tarja Puro oli kutsuttuna paikalla tämän asian kohdalla ja poistui kokouksesta ennen päätöksentekoa.

14 Lappajärven kunta Pöytäkirja 6/ Kunnanhallitus Välijoen kaava-alueen tonttien hinnat Kh 67 Valmistelija: kunnanjohtaja Tuomo Lehtiniemi Välijoen kaava-alueen tonttien markkinoinnissa on selkeäksi ongelmaksi muo dos tu nut tonttien hinnan määräytyminen tarjousten perusteella, eikä julki sel la tarjouskierroksella saatu hyväksyttäviä tarjouksia. Tonttien mark kinoin nin vuoksi niille on tarpeen määritellä selkeät hinnat. Välijoen tontit ovat herättäneet suurta kiinnostusta, mutta suurimpana puuttee na on ollut veneyhteys tonteilta järvelle. Tähän ollaan nyt suun nit te lemas sa korjausta, kun ELY-keskus on parhaillaan hakemassa opiskelijaa, joka diplomityönään suunnittelisi kanavan Kaleettomanlahdesta Välijoelle kaa va-alu een kohdalle. Kanava kalaportaineen mahdollistaisi toteuduttuaan ve ne yh tey den Välijoesta Lappajärvelle ja lisäisi näin huomattavasti tonttien ar voa, ja nostaisi Välijoen rannalla olevat tontit lähes järvenrantatonttien hin toi hin. Tätä mahdollista tulevaa arvonnousua ei kuitenkaan vielä voida li sä tä hintoihin, vaan esitetyt hinnat ovat nykytilanteen mukaisia. Kj Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että Välijoen kaava-alueen tonteille mää ri tel lään seuraavat hinnat: Omakotitontit: - Rantatontit kortteleissa 500 ja / neliö - Rantatontit korttelissa 501 (tontit 2 ja 3) 20 / neliö - Korttelin 501 tontit 1 ja 4 ja korttelin 503 tontit 17 / neliö - Korttelin 505 RM-tontti 10 / neliö - Korttelin 504 loma-asuntotontit 25 / neliö Kj:n muutettu esitys Kunnanjohtaja muutti päätösesitystään siten, että korttelin 505 RM -tontille ei määritellä hintaa, ja tonttien kauppaehtoihin lisätään ehto, jonka mukaan ton til le on valmistuttava kaavan mukainen rakennus kolmen vuoden ku luessa kauppakirjan allekirjoittamisesta. Ellei ehto toteudu, sopimussakko on puo let tontin kauppahinnasta. Lisätietoja tästä päätöksestä antaa kunnanjohtaja Tuomo Lehtiniemi puh. (06) tai Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että Välijoen kaava-alueen tonteille mää ri tel lään seuraavat hinnat: Omakotitontit: - Rantatontit kortteleissa 500 ja / neliö - Rantatontit korttelissa 501 (tontit 2 ja 3) 20 / neliö - Korttelin 501 tontit 1 ja 4 ja korttelin 503 tontit 17 / neliö

15 Lappajärven kunta Pöytäkirja 6/ Kunnanhallitus Korttelin 504 loma-asuntotontit 25 / neliö Tonttien kauppaehtoihin lisätään ehto, jonka mukaan tontille on val mis tutta va kaavan mukainen rakennus kolmen vuoden kuluessa kauppakirjan al lekir joit ta mi ses ta. Ellei ehto toteudu, sopimussakko on puolet tontin kaup pahin nas ta.

16 Lappajärven kunta Pöytäkirja 6/ Kunnanhallitus Avustukset kylien liikunta-alueiden hoitoon Kh 68 Valmistelija: hallintojohtaja Päivi Huhtala Kunnan talousarviossa 2014 on kohdassa Avustukset palvelujen os to järjestöiltä 5.000,00 euron määräraha. Määräraha on tarkoitettu kylien lii kun ta-aluei den hoitoon. Myös Kärnän laavun ylläpitoon annettiin avustus ta vuonna Talousarviossa on kohdassa avustukset yhteisöille euron mää rä ra ha, josta päätetään erikseen. Kirkonkylän nuorisoseuran puheenjohtaja on ollut yhteydessä kuntaan nuori so seu ran heikon taloustilanteen vuoksi. Karvalan nuorisoseura on anonut ruo hon leik ku rin hankintaan 500,00 euroa. Kj Kunnanhallitus päättää avustusmäärärahan jakamisesta seuraavasti: - Ylipään kyläyhdistys 1.000,00 euroa - Länsirannan kyläyhdistys 1.000,00 euroa - Tarvolan kyläyhdistys 1.000,00 euroa - Itäkylän maa- ja kotitalousseura 1.000,00 euroa Lisäksi Kärnän maa- ja kotitalousseuralle Kärnän laavun ylläpitoon an netaan 500,00 euroa ja kullekin nuorisoseuralle eli Karvalan, Kirkonkylän ja Itä ky län nuorisoseuroille kullekin 500,00 euroa. Lisätietoja tästä päätöksestä antaa kunnanjohtaja Tuomo Lehtiniemi puh. (06) tai Esteellisyys Hyväksyttiin. Kunnanhallitus totesi Sari Kujalan, Maarit Aholan ja Elina Löytömäen esteellisiksi ja he poistuivat kokouksesta asian käsittelyn ajaksi. Puheenjohtajaksi valittiin Reijo Keto ja pöytäkirjantarkastajaksi Juha Tiainen tämän asian osalta.

17 Lappajärven kunta Pöytäkirja 6/ Kunnanhallitus Avustusten jako Kh 69 Valmistelija: kunnanjohtaja Tuomo Lehtiniemi Vuoden 2014 talousarviossa kohdassa on kunnanhallituksen pää tet tä viä avustuksia varten varattu euron määräraha. Määrärahasta on kunnanhallituksen päätöksellä myönnetty kesäteatterin avustamiseen. Näin ollen määrärahaa on jäljellä Avustuksia ei ole erikseen julistettu haettavaksi. Lappajärven kotiseutumuseosäätiö on anonut euroa museon kiin teistö ku lui hin ja uusitun näyttelykokonaisuuden esittelyyn. Näyttelyssä on esillä sotien veteraanien ja lottien historia, lappajärveläinen tekstiiliperinne sekä koululaitoksen ja Lappajärven Veikkojen 100-vuotinen toimita. Lisäksi mu seol la on pysyvä näyttelyosio ja se ylläpitää myös viime vuonna avattua jär vi ka las tus näyt te lyä Nykälänniemessä Taavintuvan pihapiirissä. Säätiön yl lä pi tä mil lä museoilla on Lappajärvelle huomattava matkailullinen mer kitys. Ateljee Tapio Autio on paikkakunnalla merkittävä matkailutoimija, jonka mie len kiin toi sia rakennelmia tullaan katsomaan kauempaakin. Autio ke hittää edelleen koko ajan uutta nähtävää, ja paikasta on tullut yksi Lappajärven mat kai lun keskeisimmistä vetonauloista. Ateljee Tapio Autio anoo avus tusta tapahtumien markkinointiin ja järjestämiseen yhteensä euroa. Kj Kunnanhallitus myöntää Lappajärven kotiseutumuseosäätiölle euroa ja Ateljee Tapio Autiolle euroa anottuihin tarkoituksiin. Lisätietoja tästä päätöksestä antaa kunnanjohtaja Tuomo Lehtiniemi puh. (06) tai Esteellisyys Hyväksyttiin. Kunnanhallitus totesi Eero Ahvenniemen esteelliseksi ja hän poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

18 Lappajärven kunta Pöytäkirja 6/ Kunnanhallitus Eskoon sosiaalipalvelujen kuntayhtymän sosiaaliasiamiehen raportti vuodelta 2013 Kh 70 Asiakaslain 24 :n mukaan kunnan on nimettävä sosiaaliasiamies. Eskoon so si aa li pal ve lu jen kuntayhtymä on tuottanut sosiaaliasiamiespalveluita sopi mus kun nil le vuodesta 2008 alkaen ja kuntayhtymässä toimii päätoiminen so si aa li asia mies, joka palvelee 17 kunnan asukkaita Etelä-Pohjanmaalla. Sosiaaliasiamiehen raportti vuodelta 2013 perustuu alueen asiakkaiden yhtey den ot toi hin ja niihin liittyvien toimenpiteiden tilastointiin sekä Vaasan hal lin to-oi keu del ta ja Aluehallintovirastosta saatuihin tietoihin. Asiakkaiden yhteydenotot tilastoidaan asiakastapauksina. Asian hoitaminen kir ja taan yhdeksi tapaukseksi, riippumatta siitä montako yhteydenottoa asian selvittäminen vaatii. Raportin mukaan Lappajärven kunnasta oli yksi (1) yhteydenotto so si aa liasia mie hel le toimintavuonna Vuonna 2012 oli kolme (3) yh tey den ottoa. Raportti jaetaan kunnanhallituksen jäsenille. Kj Kunnanhallitus merkitsee sosiaaliasiamiesraportin toimintavuodelta 2013 tie dok seen. Lisätietoja tästä päätöksestä antaa kunnanjohtaja Tuomo Lehtiniemi puh. (06) tai Merkittiin tiedoksi.

19 Lappajärven kunta Pöytäkirja 6/ Kunnanhallitus Rovastilan alueen rivitalotonttien muuttaminen omakotitonteiksi Kh 71 Valmistelija: kunnanjohtaja Tuomo Lehtiniemi Rovastilan alueen korttelissa 424 oleville kahdelle rivitalotontille ei tässä vai hees sa ole ilmaantunut käyttöä. Tonttien koot ovat 3820 neliöä ja 4900 ne li öä. Alueen omakotitalotontit sen sijaan on kohta kaikki varattu ja kysyn tää tonteille on jatkuvasti. Yhtenäisen pientaloaluekokonaisuuden muodos tu mi sek si ja alueen tonttitarjonnan lisäämiseksi on tar koi tuk sen mu kaista käynnistää kaavoitusprosessi, jossa kyseisten kahden rivitalotontin tilalle kaa voi te taan omakotitontteja. Tontit tulevat alueelle rakennetun leik ki kentän välittömään läheisyyteen, joten tulevat omakotitontit soveltuvat eri tyisen hyvin lapsiperheille. Kj Rovastilan alueen asemakaavaa muutetaan korttelin 424 osalta siten, että sin ne kaavoitetaan kahden rivitalotontin tilalle 4-6 omakotitonttia. Lisätietoja tästä päätöksestä antaa kunnanjohtaja Tuomo Lehtiniemi puh. (06) tai Hyväksyttiin.

20 Lappajärven kunta Pöytäkirja 6/ Kunnanhallitus Pitkästön rantatonttien hinnoittelu Kh 72 Valmistelija: kunnanjohtaja Tuomo Lehtiniemi Lappajärven kunnalla on omistuksessaan Pitkästön saaressa kaksi saaren kaa vaan sisältyvää rantatonttia. Tonttien myynti ilman selkeää hintaa on osoit tau tu nut vaikeaksi, minkä vuoksi hinnoittelu on tarpeen. Yleisenä pe riaat tee na hinnoittelulle on todettu, että saaressa sijaitseva rantatontti on hinnal taan noin puolet mantereella sijaitsevan tontin hinnasta. Lappajärvellä vii me aikoina tehdyissä tonttikaupoissa hinta on lähempänä euroa, al le euron ei kauppoja juuri ole tehty. Tontit ovat molemmat pinta-alaltaan 3200 neliöä, ja kummallakin on ra kennus oi keut ta 100 neliöä. Tonteista toinen sijaitsee saaren länsirannalla ja toinen saaren itärannalla. Kj Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että Pitkästön saaren itäpuolisen tontin hinnaksi määrätään ja länsipuolisen tontin hinnaksi Lisätietoja tästä päätöksestä antaa kunnanjohtaja Tuomo Lehtiniemi puh. (06) tai Hyväksyttiin.

21 Lappajärven kunta Pöytäkirja 6/ Kunnanhallitus KOY Lappajärven Vuokratalojen anomus 12/ /2014 Kh 73 valmistelija: hallintojohtaja Päivi Huhtala KOY Lappajärven Vuokratalot ovat kirjeellään pyytäneet kuntaa maksamaan Vuokrataloille tyhjinä olleiden Hepokuja 1 E- ja F-talojen asuntojen vuokria. Ajalla on aiheutunut tyhjinä olevista vuokra-asunnoista vuokratulojen menetyksiä yhteensä ,55. Vuokratalojen tilikauden 2013 tulos oli tappiollinen ,11. Tulokseen on vaikuttanut myös ko. kiinteistön vuokratulojen menetys. Kj Kunnanhallitus päättää myöntää KOY Lappajärven Vuokrataloille tilapäisen lainan ,00 euroa, jonka takaisinmaksuajasta sovitaan erikseen. Lainasta ei peritä korkoa. Lisätietoja tästä päätöksestä antaa kunnanjohtaja Tuomo Lehtiniemi puh. (06) tai Esteellisyys Hyväksyttiin. Kunnanhallitus totesi Eero Ahvenniemen ja Ahti Mäkitarkan esteellisiksi ja he poistuivat kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

22 Lappajärven kunta Pöytäkirja 6/ Kunnanhallitus Talousarvion toteutuminen Kh 74 valmistelija: hallintojohtaja Päivi Huhtala Tuloslaskelman mukaan toimintatuotot ovat ,49 euroa, mikä on 11,2 % budjetoidusta. Toimintakulut ovat ,06 euroa eli 16,2 %. Toimintakuluissa ei ole vielä Kuntayhtymä Kaksineuvoisen tasauslaskuja tammi- ja helmikuulta. Tammikuun tasauslasku on noin euroa. Verotuloja on kertynyt ,89 euroa eli 18,5 % budjetoidusta ja valtionosuuksia ,00 euroa eli 16,5 %. Vuosikate on ,28 euroa ja tilikauden ylijäämä 169,311,09 euroa. Tuloslaskelmasta puuttuu lisäksi helmikuun poistot, jotka ovat noin euroa. Hallintokunnat ovat budjetissa tasaisen käytön mukaan tarkasteltuna. Esityslistan mukana on jaettu tuloslaskelma sekä toteutumavertailu ajalta Kj Kunnanhallitus merkitsee tiedokseen talousarvion toteutuman ajalta Lisätietoja tästä päätöksestä antaa kunnanjohtaja Tuomo Lehtiniemi puh. (06) tai Merkittiin tiedoksi.

23 Lappajärven kunta Pöytäkirja 6/ Kunnanhallitus Muut asiat Kh Juha Tiainen tiedusteli kehitysvammaisten rivitalon rakennusvaiheesta. Kunnanjohtaja Tuomo Lehtiniemi selvitti tilannetta. 2. Kunnanhallitus päätti muistaa painija Petra Ollia EM -pronssimitalista samalla summalla millä Seinäjoen kaupunki muistaa painin EM -hopeamitalisti Rami Hietaniemeä.

24 Lappajärven kunta Pöytäkirja 6/ Kunnanhallitus Ilmoitusasiat Kh Foodwest Oy ilmoittaa, että 25 kpl á 400 yhtiön osakkeita siirtyy yh tiö jär jes tyk sen 14 :n tarkoittamalla tavalla yhtiön ulkopuolisille. Täs tä seuraa, että yhtiön osakkeenomistajille on syntynyt lu nas tus oikeus kyseisiin osakkeisiin. Foodwest pyytää mennessä ilmoit ta maan mahdollisesta lunastusvaatimuksesta. 2. Lappajärven Ampujat ry anoo päivätyssä kirjeessään saada käyt töön sä käytöstä poistettuja Kirkonkylän ala-asteen luok ka huo neita harrastetiloiksi 3. ARAn ilmoitus asumisneuvojatoimintaan tarkoitettujen avustusten ha ke mi ses ta vuonna Maanmittauslaitoksen lausuntopyyntö, joka koskee suunnitelmaa Maan mit taus lai tok sen palvelupisteistä ja niiden aukioloajoista 5. KEVAn valtuuskunnan päätökset ja hallituksen päätökset ajal ta Millespakka Oy:n hallituksen pöytäkirja Järviseudun koulutuskuntayhtymähallituksen pöytäkirja Kuntayhtymä Kaksineuvoisen yhtymähallituksen pöytäkirja , jossa mm. sosiaali- ja terveyspalvelujen säästöpotentiaalin sel vi tys 9. Järvilakeuden kansalaisopiston kannatusyhdistys ry:n ke vät ko kouksen esityslista 10. Rakennuslautakunnan pöytäkirja E-P:n sairaanhoitopiirin kuntayhtymähallituksen pöytäkirja Etelä-Pohjanmaan Korkeakouluyhdistys ry:n pidettävän ke vät ko kouk sen esityslista 13. Tiedote valtakunnallisista Kotiseutupäivistä, jotka pidetään Hä meenlin nas sa Kunnanjohtajan ja hallintojohtajan viranhaltijapäätökset maaliskuulta Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus pyytää mennessä lau sun toja ehdotuksesta Suomen merenhoitosuunnitelman seu ran ta oh jel maksi. Merenhoidon tavoitteena on Itämeren hyvä tila vuoteen 2020 men nes sä. Merenhoidon suunnittelussa tarkastellaan Suomen me rialuet ta rantaviivasta talousvyöhykkeen ulkorajalle saakka. 16. E-P:n sairaanhoitopiirin kuntayhtymähallituksen päätös , jol la sairaanhoitopiiri irtisanoo sopimuksen terveyskeskusten yö päivys tyk sen järjestämisestä. Sopimusten voimassaolo päättyy Irtisanomisen syynä on nykyisen lääkärityöpanosta koske van ostosopimuksen päättyminen sekä päivystysasetuksen voimaan tu lo. 17. Pöytäkirja Paskolammen kunnostus -hankkeen kokouksesta Ko kouk ses sa on mm. hyväksytty konsulttisopimus, jossa ProAgria Ete lä-poh jan maa sitoutuu suorittamaan Lappajärven kunnalle Pas kolam men yleissuunnittelutyön. 18. Pohjanmaan vesi ja ympäristö ry:n kevätkokouksen esityslista

25 Lappajärven kunta Pöytäkirja 6/ Kunnanhallitus pidettävään kokoukseen. Kj Merkitään tiedoksi. Merkittiin tiedoksi.

26 Lappajärven kunta Pöytäkirja 6/ Kunnanhallitus OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta: Koska päätös koskee vain valmistelua ja täytäntöönpanoa, kuntalain 91 :n nojalla seuraavista päätöksistä Pykälät 61, 63-65, 67, 70-72, Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n 1 mom. nojalla kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla: Pykälät 62, 66, 68, 69, 73 HallintolainkäyttöL 5 :n / muun lainsäädännön nojalla seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla: Pykälät ja valituskieltojen perusteet OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisuvaatimusviranomainen ja -aika Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, osoite ja postiosoite, sähköposti, telefax: Lappajärven kunnanhallitus, Maneesintie 5, LAPPAJÄRVI kunta@lappajarvi.fi, fax Pykälät 62, 66, 68, 69, 73 Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Oikaisuvaatimusaikaa laskettaessa tiedoksisaantipäivää ei oteta lukuun. Hankintarajan ylittävään hankintapäätökseen tyytymätön tarjouskilpailuun osallistunut asianosainen voi hakea päätökseen muutosta Markkinaoikeudelta, osoite: Markkinaoikeus, PL 118, HELSINKI markkinaoikeus@oikeus.fi, fax Pykälät -- Kirjallinen muutoshakemus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

27 Lappajärven kunta Pöytäkirja 6/ VALITUSOSOITUS Valitusviranomainen ja valitusaika Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen saa hakea muutosta kunnallisvalituksin vain se, joka on tehnyt oikaisuvaatimuksen. Mikäli päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta kunnallisvalituksin myös asianosainen sekä kunnan jäsen. Valitusviranomainen, osoite ja postiosoite, sähköposti, telefax Vaasan hallinto-oikeus, PL 204, VAASA, fax , Kunnallisvalitus, pykälät Valitusaika 30 päivää Hallintovalitus, pykälät Valitusaika päivää Muu valitusviranomainen, osoite ja postiosoite, sähköposti, telefax Pykälät Valitusaika päivää Valitusaika alkaa päätöksen tiedoksisaannista. Valitusaika laskettaessa tiedoksisaantipäivää ei oteta lukuun. Oikaisuvaatimus-/ valituskirjelmän sisältö ja toimittaminen Oikaisuvaatimuskirjelmässä / valituskirjelmässä on ilmoitettava: - päätös, johon haetaan muutosta - miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi - muutosvaatimuksen perusteet Oikaisuvaatimuskirjelmässä /valituskirjelmässä on ilmoitettava oikaisuvaatimuksen tekijän / valittajan nimi ja kotikunta. Jos oikaisuvaatimuksen tekijän / valittajan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä tai jos oikaisuvaatimuksen / valituksen laatijana on joku muu henkilö, oikaisuvaatimuskirjelmässä / valituskirjelmässä on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta. Lisäksi on ilmoitettava postiosoite ja puhelinnumero, joihin asiaa koskevat ilmoitukset oikaisuvaatimuksen tekijälle / valittajalle voidaan toimittaa. Valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava valituskirjelmä. Oikaisuvaatimuskirjelmään / valituskirjelmään on liitettävä päätös, josta valitetaan, alkuperäisenä tai jäljennöksenä sekä todistus siitä, minä päivänä päätös on annettu tiedoksi tai muu selvitys oikaisuvaatimus- / valitusajan alkamisen ajankohdasta. Oikaisuvaatimuskirjelmään / valituskirjelmään on liitettävä asiakirjat, joihin oikaisuvaatimuksen tekijä / valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle. Asiamiehen on liitettävä valtakirja sen mukaan kuin hallintolain 12 :ssä / HLL 21 :ssä säädetään. Oikaisuvaatimusasiakirjat / valitusasiakirjat on toimitettava oikaisuvaatimus- / valitusviranomaiselle viimeistään oikaisuvaatimus- / valitusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä. Jos oikaisuvaatimus- / valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa asiakirjat toimittaa viranomaiselle ensimmäisenä sen jälkeisenä arkipäivänä. Asiakirjat toimitetaan viranomaisen asiointiosoitteeseen lähettäjän omalla vastuulla. Tämä voidaan tehdä myös postitse, sähköisesti tai lähetin välityksellä. Postiin asiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille ennen oikaisuvaatimus- / valitusajan päättymistä. Lisätietoja Tuomioistuinten ja eräiden oikeushallintoviranomaisten suoritteista perittävistä maksuista annetun lain (701/93) nojalla muutoksenhakijalta peritään hallinto-oikeudessa kulloinkin voimassa oleva oikeudenkäyntimaksu ( alkaen). Yksityiskohtainen oikaisuvaatimusohje / valitusosoitus liitetään pöytäkirjanotteeseen Liitetään pöytäkirjaan

Valmistelija sivistystoimenjohtaja Tarja Puro

Valmistelija sivistystoimenjohtaja Tarja Puro Sivistyslautakunta 22 10.04.2014 Kunnanhallitus 64 14.04.2014 Sivistyslautakunta 57 04.09.2014 Aamupäivätoiminta Lappajärven kunnassa Sivltk 10.04.2014 22 Valmistelija sivistystoimenjohtaja Tarja Puro

Lisätiedot

SIMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1

SIMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 SIMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 Ympäristölautakunta 06.02.2014 AIKA 06.02.2014 klo 16:00-17:10 PAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS JOUTSAN KUNTA OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä perusteet kunnallisvalitusta, koska

Lisätiedot

Otsikko Sivu 27 Aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestäminen ja

Otsikko Sivu 27 Aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestäminen ja KITTILÄN KUNTA Pöytäkirja 7/2015 1 Koululautakunta Aika 26.08.2015 klo 09:00-12:00 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 27 Aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestäminen

Lisätiedot

Otsikko Sivu 189 Kaukolämpölaitoksen yhtiöittäminen 347

Otsikko Sivu 189 Kaukolämpölaitoksen yhtiöittäminen 347 Lappajärven kunta Pöytäkirja 18/2014 345 Kunnanhallitus 17.11.2014 Aika 17.11.2014 klo 18:45-19:10 Paikka Valtion virastotalo, valtuustosali Käsitellyt asiat 189-189 Otsikko Sivu 189 Kaukolämpölaitoksen

Lisätiedot

KEITELEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tarkastuslautakunta 1/2016 1

KEITELEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tarkastuslautakunta 1/2016 1 KEITELEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tarkastuslautakunta 1/2016 1 KOKOUSAIKA Torstai 11.2.2016 kello 15.15 16.10 KOKOUSPAIKKA Kunnantoimisto, Äyräpääntie 2, 72600 Keitele SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä

Lisätiedot

Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Lapinjärventie 25 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Lapinjärventie 25 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2014 Kokousaika 22.10.2014 klo 18.42 20.20 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Lapinjärventie 25 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

Otsikko Sivu 30 Terveyskeskuksen IV-koneiden uusimisen tarjoukset 56

Otsikko Sivu 30 Terveyskeskuksen IV-koneiden uusimisen tarjoukset 56 Lappajärven kunta Pöytäkirja 5/2017 54 ltekninen lautakunta 23.05.2017 Aika 23.05.2017 klo 16:00-16:30 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 30-30 Otsikko Sivu 30 Terveyskeskuksen

Lisätiedot

Liperin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Keskustie 10, 83100 Liperi

Liperin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Keskustie 10, 83100 Liperi LIPERIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 Tarkastuslautakunta 02.02.2015 Aika 02.02.2015 klo 12:30-13:45 Paikka Liperin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Keskustie 10, 83100 Liperi Käsitellyt asiat

Lisätiedot

LAPIN JÄTEHUOLTO KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA Nro 2/2016 Yhtymähallitus Sivu 1 ( 10 ) 04.05.2016

LAPIN JÄTEHUOLTO KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA Nro 2/2016 Yhtymähallitus Sivu 1 ( 10 ) 04.05.2016 Yhtymähallitus Sivu 1 ( 10 ) KOKOUSAIKA 02.05.2016 - klo 14.00 KOKOUSPAIKKA OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Sähköpostikokous Maarit Junttila Arto Leppälä Outi Marttila Veikko Virtanen Manu Friman Tuovi Karvonen

Lisätiedot

SIEVIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 Sivu 1

SIEVIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 Sivu 1 SIEVIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 Sivu 1 Ympäristölautakunta Kokousaika: 23.11.2015 ke llo 18.00-18.35 Kokouspaikka: Kunnanhallitukse n kokoushuone Saapuvilla olleet: Jäsenet: Varajäsenet: X Kangas Antti

Lisätiedot

Kunnanvirasto, valtuustosali. Kokous alkaa valtuuston kokouksen jälkeen.

Kunnanvirasto, valtuustosali. Kokous alkaa valtuuston kokouksen jälkeen. Toivakan kunta Pöytäkirja 9/2014 1 / 12 Kunnanhallitus 14.04.2014 Aika 14.04.2014 klo 19:55-20:36 Paikka Kunnanvirasto, valtuustosali. Kokous alkaa valtuuston kokouksen jälkeen. Käsitellyt asiat Otsikko

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2011 29

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2011 29 KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2011 29 Maaseutulautakunta 26.04.2011 AIKA 26.04.2011 klo 19:00-19:25 PAIKKA Kunnanviraston kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 21 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Kokousasian otsikko Sivu 44 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 45 Pöytäkirjantarkastajat 4 46 Lipertek Oy omavelkainen takaus 5

Kokousasian otsikko Sivu 44 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 45 Pöytäkirjantarkastajat 4 46 Lipertek Oy omavelkainen takaus 5 LIPERIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 1 Kunnanhallitus 24.02.2014 Aika 24.02.2014 klo 16:30-16:35 Paikka Liperin kunnanvirasto Käsitellyt asiat :t 44-46 Kokousasian otsikko Sivu 44 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajat: PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2016 116. Tarkastuslautakunta1. AIKA 13.05.2016 klo 08:30-15:02

Pöytäkirjan tarkastajat: PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2016 116. Tarkastuslautakunta1. AIKA 13.05.2016 klo 08:30-15:02 PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2016 116 Tarkastuslautakunta1 AIKA 13.05.2016 klo 08:30-15:02 PAIKKA Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 75 Kokouksen avaaminen

Lisätiedot

Emolahden koulu, kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Emolahden koulu, kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2013 58 Tarkastuslautakunta AIKA 19.03.2013 klo 08:00-14:10 PAIKKA Emolahden koulu, kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 38 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Sonkajärven kunta Pöytäkirja 3/2014 1

Sonkajärven kunta Pöytäkirja 3/2014 1 Sonkajärven kunta Pöytäkirja 3/2014 1 Tarkastuslautakunta Aika Tiistai 29.04.2014 klo 09:00-15:20 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet et Muut saapuvilla olleet Tommila

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36)

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36) VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36) Valitusaika Ympäristöteknisen lautakunnan lupajaoston päätökseen saa hakea muu tos ta va littamalla Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen kirjallisella va li tuk sel la.

Lisätiedot

POSION KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Toimintaympäristölautakunta 1. Kunnanvirasto, valtuustosali. 22 Rakennusmestarin määräaikaisen toimen täyttäminen

POSION KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Toimintaympäristölautakunta 1. Kunnanvirasto, valtuustosali. 22 Rakennusmestarin määräaikaisen toimen täyttäminen POSION KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Toimintaympäristölautakunta 1 KOKOUSAIKA Perjantai 08.04.2016 klo 10.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali 22 Rakennusmestarin määräaikaisen toimen täyttäminen Kokouksen

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS JOUTSAN KUNTA Teknisen lautakunnan lupajaosto OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä perusteet

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 44 Energialaitoksen johtokunta 10.03.2014 AIKA 10.03.2014 16:30-17:00 PAIKKA Energialaitos KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 25 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Pykälät 34, 35, 36, 39, 40

koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Pykälät 34, 35, 36, 39, 40 OIKAISUVAATIMUS JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaati musta ei kä kunnal lisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2016 1. Sivu. 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 23 Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2016 1. Sivu. 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 23 Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 30.03.2016 klo17:00-19:34 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 23

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 12/2015 1 / 10. Kunnanhallitus 11.06.2015. Aika 11.06.2015 klo 18:00-19:05. Kirjasto, kirjaston sali.

Toivakan kunta Pöytäkirja 12/2015 1 / 10. Kunnanhallitus 11.06.2015. Aika 11.06.2015 klo 18:00-19:05. Kirjasto, kirjaston sali. Toivakan kunta Pöytäkirja 12/2015 1 / 10 Kunnanhallitus 11.06.2015 Aika 11.06.2015 klo 18:00-19:05 Paikka Kirjasto, kirjaston sali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 166 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 167

Lisätiedot

SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2012 Kokousaika 19.12.2012 klo 18.00-19.05 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Yhteispalvelupiste KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Otsikko Sivu 69 KOKOUKSEN AVAAMINEN 109 70 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Otsikko Sivu 69 KOKOUKSEN AVAAMINEN 109 70 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2013 107 Tarkastuslautakunta AIKA 14.05.2013 klo 08:00-12:00 PAIKKA Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 69 KOKOUKSEN AVAAMINEN

Lisätiedot

Otsikko Sivu 27 Kärnän viemärin urakkatarjoukset Ilmoitusasiat 54

Otsikko Sivu 27 Kärnän viemärin urakkatarjoukset Ilmoitusasiat 54 Lappajärven kunta Pöytäkirja 5/2016 51 Tekninen lautakunta 09.08.2016 Aika 09.08.2016 klo 16:00-16:30 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 27-28 Otsikko Sivu 27 Kärnän viemärin

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2013 Kokousaika 8.10.2013 klo 18.00 21.45 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

KOULUTUSKESKUKSEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 52 TOIMINNALLINEN TILANNEKATSAUS 3

KOULUTUSKESKUKSEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 52 TOIMINNALLINEN TILANNEKATSAUS 3 KOULUTUSKESKUKSEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012 Kokousaika 13.9.2012 klo 18.00 19.10 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat C-talon kabinetti KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 76 PELKOSENNIEMEN KUNNANVIRASTO, VALTUUSTOSALI

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 76 PELKOSENNIEMEN KUNNANVIRASTO, VALTUUSTOSALI PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 76 Sosiaalilautakunta 02.11.2015 AIKA 02.11.2015 klo 18:00-19:20 PAIKKA PELKOSENNIEMEN KUNNANVIRASTO, VALTUUSTOSALI KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 45 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kunnanviraston Yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kunnanviraston Yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010 Kokousaika 5.10.2010 klo 18.00-19.05 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnanviraston Yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

JUANKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2015 71

JUANKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2015 71 JUANKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2015 71 Sivistyslautakunta Aika 30.10.2015 klo 15:00-15:30 Paikka Kaupungintalo 3 krs. kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 49 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. RAKLTK, 16.1.2013 18:00, Pöytäkirja

SISÄLLYSLUETTELO. RAKLTK, 16.1.2013 18:00, Pöytäkirja i SISÄLLYSLUETTELO RAKLTK, 16.1.2013 18:00, Pöytäkirja -1 Läsnäolijat... 1 1 Rakennuslupa, Teuvan kunta/hammashoitolan väistötilat... 2 2 Ilmoitusasiat, rak.ltk 16.1.2013... 3 9998 Oikaisuvaatimusohjeet

Lisätiedot

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2014 Kunnanhallitus 12.5.2014. 76. Kuukanniemen koulun korjauksen urakkatarjous ja lisärahoitus...80

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2014 Kunnanhallitus 12.5.2014. 76. Kuukanniemen koulun korjauksen urakkatarjous ja lisärahoitus...80 PÖYTÄKIRJA 7/2014 Kunnanhallitus 12.5.2014 Asialista 76. Kuukanniemen koulun korjauksen urakkatarjous ja lisärahoitus...80 77. Lomautusten täytäntöönpano...82 78. Sivistysjohtaja Pirjo Piiroisen irtisanoutuminen...82

Lisätiedot

SIVISTYSLAUTAKUNNAN SUOMENKIELINEN JAOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2012. Kunnanviraston yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A

SIVISTYSLAUTAKUNNAN SUOMENKIELINEN JAOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2012. Kunnanviraston yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A SIVISTYSLAUTAKUNNAN SUOMENKIELINEN JAOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2012 Kokousaika 29.5.2012 klo 17.30-18.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnanviraston yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A KOKOUKSEN LAILLISUUDEN

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010 Kokousaika 14.10.2010 klo 18.30-19.10 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

Muut saapuvilla olleet Jaakko Alamattila khall edustaja Paula Alatalo rehtori-koulutoimenjohtaja

Muut saapuvilla olleet Jaakko Alamattila khall edustaja Paula Alatalo rehtori-koulutoimenjohtaja ENONTEKIÖN KUNTA Sivistyslautakunta PÖYTÄKIRJA Kokousaika 28.9.2011 klo 16-16.25 Kokouspaikka Virastotalo Saapuvilla Seppo Alatörmänen pj olleet jäsenet Jyri Hautamäki vpj Mika Vaari vj Sirpa-Liisa Korva

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1(9)

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1(9) KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1(9) Keuruun Vuokra-asunnot Liikelaitoksen johtokunta 02.03.2016 AIKA 02.03.2016 klo 16:00-16:45 PAIKKA Kaupungintalo, takkahuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 8 Kokouksen

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä 23.5.2016

VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä 23.5.2016 Kunnanhallitus OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä 23.5.2016 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen pe rusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/ Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/ Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/2017 475 Kunnanhallitus 30.10.2017 AIKA 30.10.2017 09:00-15:35 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 199 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Aksels Tuulikki Jäsen

Aksels Tuulikki Jäsen PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2013 11 Tarkastuslautakunta 2009-2012 AIKA 29.04.2013 klo 14:00-15:00 PAIKKA Pyhtään kirjasto LÄSNÄ Lindemark Susanna Puheenjohtaja Saarinen Sami Varapuheenjohtaja Aksels Tuulikki

Lisätiedot

KEITELEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Sivu Päivämäärä Sivistyslautakunta 25.02.2016 19

KEITELEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Sivu Päivämäärä Sivistyslautakunta 25.02.2016 19 Sivistyslautakunta 25.02.2016 19 KOKOUSAIKA Torstai 25.02.2016 klo 17.00 17.50 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) MUUT SAAPUVILLA OLLEET (ja läsnäolon

Lisätiedot

Otsikko Sivu 150 Koulukeskuksen vanhan puolen sisäilmaongelmista johtuvat. 243 tilajärjestelyt 151 Muut asiat 244

Otsikko Sivu 150 Koulukeskuksen vanhan puolen sisäilmaongelmista johtuvat. 243 tilajärjestelyt 151 Muut asiat 244 Lappajärven kunta Pöytäkirja 13/2018 241 Kunnanhallitus 17.07.2018 Aika 17.07.2018 klo 17:00-19:35 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 150-151 Otsikko Sivu 150 Koulukeskuksen

Lisätiedot

SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010. Lapinjärven koulutuskeskus (Sivarikeskus), C-talon kabinetti

SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010. Lapinjärven koulutuskeskus (Sivarikeskus), C-talon kabinetti SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 Kokousaika 3.11.2010 klo 18.10-21.15 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Lapinjärven koulutuskeskus (Sivarikeskus), C-talon kabinetti KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

Virkamiespäätökset Liikunta-, nuoriso- ja kulttuuriavustusten julistaminen haettavaksi Kirjastonjohtajan virka

Virkamiespäätökset Liikunta-, nuoriso- ja kulttuuriavustusten julistaminen haettavaksi Kirjastonjohtajan virka nro 3/2010 SISÄLLYSLUETTELO SIVLTK 22 SIVLTK 23 SIVLTK 24 SIVLTK 25 SIVLTK 26 Kokouksen järjestäytyminen Taloustilanne Virkamiespäätökset Liikunta-, nuoriso- ja kulttuuriavustusten julistaminen haettavaksi

Lisätiedot

Otsikko Sivu 54 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 55 Pöytäkirjan tarkastustapa 4 56 Päivähoidon avoimien lastentarhanopettajan ja lastenhoitajan

Otsikko Sivu 54 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 55 Pöytäkirjan tarkastustapa 4 56 Päivähoidon avoimien lastentarhanopettajan ja lastenhoitajan Toivakan kunta Pöytäkirja 6/2015 1 / 10 Sivistystoimenlautakunta 23.06.2015 Aika 23.06.2015 klo 16:30-16:45 Paikka Toivakan kirjasto Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 54 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 55

Lisätiedot

Pyhtään kunnanvirasto klo

Pyhtään kunnanvirasto klo PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 24 Tarkastuslautakunta 2013-2016 AIKA 26.04.2017 klo 16:00-18:20 PAIKKA Kunnanvirasto LÄSNÄ Lindemark Susanna Puheenjohtaja Piispa-Jespars Seija Varapuheenjoht. Aksels Tuulikki

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 49 PERUSTURVAPALVELUT / VUODEN 2015 TALOUSARVIO JA VUOSIEN

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 49 PERUSTURVAPALVELUT / VUODEN 2015 TALOUSARVIO JA VUOSIEN PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 8/2014 Kokousaika 22.10.2014 klo 16.00 21.35 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Toimielin Kokouspäivämäärä Tekninen lautakunta 25.8.2015 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 37 OSA-AIKA ELÄKE (LIITE 1) 3

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 37 OSA-AIKA ELÄKE (LIITE 1) 3 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 Kokousaika 28.05.20130 klo 18.00 18.50 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS (maa-ainesluvat) 59

VALITUSOSOITUS (maa-ainesluvat) 59 VALITUSOSOITUS (maa-ainesluvat) 59 Valitusaika Ympäristöteknisen lautakunnan lupajaoston päätökseen saa hakea muu tos ta va littamalla Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen kirjallisella va li tuk sel la.

Lisätiedot

Lappajärven kunta Pöytäkirja 6/2014 92. Sivistyslautakunta 04.09.2014. Aika 04.09.2014 klo 18:00-20:19. Lappajärven uusi paloasema

Lappajärven kunta Pöytäkirja 6/2014 92. Sivistyslautakunta 04.09.2014. Aika 04.09.2014 klo 18:00-20:19. Lappajärven uusi paloasema Lappajärven kunta Pöytäkirja 6/2014 92 Sivistyslautakunta 04.09.2014 Aika 04.09.2014 klo 18:00-20:19 Paikka Lappajärven uusi paloasema Käsitellyt asiat 49-58 Otsikko Sivu 49 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 7/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä:

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 7/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 7/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 25.04.2019 Kokoustiedot Aika Sähköpostikokous: esityslista lähetettiin 25.04.2019 klo 12.30 Vastaukset: torstai 25.4.2019 klo 22.00

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 51 VESI- JA JÄTEVESIMAKSUN HINNAN TARKISTUS, SEKÄ PERUSMAKSUN MÄÄRÄÄMINEN 3

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 51 VESI- JA JÄTEVESIMAKSUN HINNAN TARKISTUS, SEKÄ PERUSMAKSUN MÄÄRÄÄMINEN 3 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2014 Kokousaika 4.11.2014 klo 18.00 20.43 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdäkuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta perusteet eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 20 ATERIAPALVELUN MAKSUT 1.4.2014 LUKIEN 3 21 ASIOITA TIEDOKSI (LIITE) 4

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 20 ATERIAPALVELUN MAKSUT 1.4.2014 LUKIEN 3 21 ASIOITA TIEDOKSI (LIITE) 4 PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 3/2014 Kokousaika 9.4.2014 klo 18.30 20.35 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 69

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 69 KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 69 Vapaa-ajan lautakunta 30.11.2015 AIKA 30.11.2015 klo 19:22-19:51 PAIKKA Kunnantalon kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 47 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 8/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä Kokoustiedot Aika Maanantaina klo 19.

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 8/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä Kokoustiedot Aika Maanantaina klo 19. Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 8/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä 29.04.2019 Kokoustiedot Aika Maanantaina 29.04.2018 klo 19.17 Käsiteltävät asiat Paikka Valtuuston kokoushuone, Koulutie 2 B (Raharinne)

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010 Kokousaika 26.8.2010 klo 18.30-18.55 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätöksen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 5/2014 1 / 11. Tekninen lautakunta 10.12.2014. Aika 10.12.2014 klo 15:00-16:40. Toivakan kirjasto, kirjastosali

Toivakan kunta Pöytäkirja 5/2014 1 / 11. Tekninen lautakunta 10.12.2014. Aika 10.12.2014 klo 15:00-16:40. Toivakan kirjasto, kirjastosali Toivakan kunta Pöytäkirja 5/2014 1 / 11 Tekninen lautakunta 10.12.2014 Aika 10.12.2014 klo 15:00-16:40 Paikka Toivakan kirjasto, kirjastosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 53 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

MUUT Samola Riitta Pöytäkirjanpitäjä Hokkanen Timo Sosiaali- ja terveysjohtaja 4

MUUT Samola Riitta Pöytäkirjanpitäjä Hokkanen Timo Sosiaali- ja terveysjohtaja 4 PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 Tarkastuslautakunta 2013-2016 AIKA 14.01.2016 klo 14:00-16:00 PAIKKA Kunnanvirasto LÄSNÄ Lindemark Susanna Puheenjohtaja Piispa-Jespars Seija Varapuheenjoht. Aksels Tuulikki

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 39, 40, 41, 42, 44, 45, 46, 48, 49, 50, 55, 56, 59, 60 ja 62 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 4/ / 9. Tarkastuslautakunta Aika klo 16:30-19:50. Toivakan kirjasto, kirjaston sali

Toivakan kunta Pöytäkirja 4/ / 9. Tarkastuslautakunta Aika klo 16:30-19:50. Toivakan kirjasto, kirjaston sali Toivakan kunta Pöytäkirja 4/2015 1 / 9 Tarkastuslautakunta 16.04.2015 Aika 16.04.2015 klo 16:30-19:50 Paikka Toivakan kirjasto, kirjaston sali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166 Tarkastuslautakunta 12.11.2013 AIKA 12.11.2013 klo 16:30-19:42 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 100 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Tarkastuslautakunta AIKA klo 14:00-16:22

PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Tarkastuslautakunta AIKA klo 14:00-16:22 PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 25 Tarkastuslautakunta 2013-2016 AIKA 30.03.2016 klo 14:00-16:22 PAIKKA Kunnanvirasto LÄSNÄ Lindemark Susanna Puheenjohtaja Piispa-Jespars Seija Varapuheenjoht. Aksels Tuulikki

Lisätiedot

103 ohm Toimeksiantosopimus/Kaakkois-Suomen Metsätilat Oy

103 ohm Toimeksiantosopimus/Kaakkois-Suomen Metsätilat Oy 134 Kokousaika Tiistai 28.6.2011 kello 17.50 18.55 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanvaltuuston istuntosali Käsitellyt asiat nro liite 98 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 99 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1 (13)

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1 (13) ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1 (13) Sivistyslautakunta 27.05.2014 AIKA 27.05.2014 klo 18:00-19:35 PAIKKA Kunnantalo, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 21 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 146, 147, 148, 150, 151, 152, 153, 155, 156, 160, 162, 163 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2016 1. Kaupunginhallituksen kokoushuone, Rantakatu 20, 80100 Joensuu

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2016 1. Kaupunginhallituksen kokoushuone, Rantakatu 20, 80100 Joensuu JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2016 1 Omistajaohjausjaosto Aika 14.03.2016 klo 18:20-18:40 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Rantakatu 20, 80100 Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 13 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Otsikko Sivu 22 Yhteiskoulun rakennushanke, tavoitehinnan määrittely 3 23 Rantakankaan koulun sisäilmatutkimus 5

Otsikko Sivu 22 Yhteiskoulun rakennushanke, tavoitehinnan määrittely 3 23 Rantakankaan koulun sisäilmatutkimus 5 Lappajärven kunta Pöytäkirja 3/2019 1 Kunnanhallitus 28.01.2019 Aika 28.01.2019 klo 16:00-17:03 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 22-23 Otsikko Sivu 22 Yhteiskoulun rakennushanke,

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 Kokousaika 09.11.2010 klo 19.00 19.35 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 21 Etelä-Karjalan jätelautakunta Aika 17.05.2016 klo 16:07-16:38 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2010 Kokousaika 16.03.2010 klo 18.00 19.01 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 52

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 52 KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 52 Valtuusto 14.04.2014 AIKA 14.04.2014 klo 19:00-19:30 PAIKKA Kärsämäki-sali, Frosteruksenkatu 25 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 29 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2014 1. Sivu 35 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 36 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2014 1. Sivu 35 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 36 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2014 1 Joensuun Työterveysliikelaitoksen johtokunta Aika 08.10.2014 klo 17:00-17:35 Paikka Penttilänkatu 7-9, 80220 Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 35 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Tietoimitusjaosto nro 2/2014 10.6.2014 SISÄLLYSLUETTELO

Tietoimitusjaosto nro 2/2014 10.6.2014 SISÄLLYSLUETTELO nro 2/2014 SISÄLLYSLUETTELO TIETOIMJ 6 Kokouksen järjestäytyminen TIETOIMJ 7 Valitus koskien metsätien rikkomista ja korjaamista. TIETOIMJ 8 Valitus Kalliojärven tiekunnan vuosikokouksesta Sivu 2 Nro 2/2014

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2016 22 Tarkastuslautakunta 2013-16 Aika 06.09.2016 klo 17:15-17:30 Paikka Kaupungintalo Imatrankoski (h.308) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 10 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

VIITASAAREN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(10) Viitasaaren kaupungintalo kaupunginhallituksen huone

VIITASAAREN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(10) Viitasaaren kaupungintalo kaupunginhallituksen huone Tarkastuslautakunta VIITASAAREN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(10) Aika 09.12.2015 klo 09:00-11:46 Paikka Viitasaaren kaupungintalo kaupunginhallituksen huone Läsnä Suni Hannu puheenjohtaja 9:06-11:46 Pulkkinen

Lisätiedot

PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2013. Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2013. Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2013 Kokousaika 22.5.2013 klo 17.00 17.18 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

Pöytäkirjan 51-53, 58, :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 51-53, 58, :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 51-53, 58, 60-64 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). OIKAISUVAATIMUSOHJE

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 45

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 45 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 45 Asiat 15-20, 24-28, 31-35 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 1/2014 1 / 16. Sivistystoimenlautakunta 28.01.2014. Aika 28.01.2014 klo 18:30-19:50. Käsitellyt asiat

Toivakan kunta Pöytäkirja 1/2014 1 / 16. Sivistystoimenlautakunta 28.01.2014. Aika 28.01.2014 klo 18:30-19:50. Käsitellyt asiat Toivakan kunta Pöytäkirja 1/2014 1 / 16 Sivistystoimenlautakunta 28.01.2014 Aika 28.01.2014 klo 18:30-19:50 Paikka Kunnanvirasto Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tarja Kyllönen ja Pekka Sinkkonen.

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tarja Kyllönen ja Pekka Sinkkonen. LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 31 Vapaa-aikalautakunta Aika 26.05.2016 klo 18:16-18:45 Paikka Kunnantalo, alakerran kokoushuone Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Sivu. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Sivu. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 11.05.2016 klo16:30-19:43 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 34

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 Kokousaika 09.04.2013 klo 18.00 18.27 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Ruokolahden kunta Pöytäkirja 4/2015 30. Otsikko Sivu

Ruokolahden kunta Pöytäkirja 4/2015 30. Otsikko Sivu Ruokolahden kunta Pöytäkirja 4/2015 30 Tarkastuslautakunta 2013 2016 Aika 15.04.2015 klo 12:00-15:30 Paikka Kunnanvirasto, valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2018 189 Kunnanhallitus 02.05.2018 AIKA 02.05.2018 16:00-17:10 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 75 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

POSION KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2015 Hyvinvointilautakunta 1. Kunnanviraston kokoushuone. 61 Aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestäminien lv

POSION KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2015 Hyvinvointilautakunta 1. Kunnanviraston kokoushuone. 61 Aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestäminien lv POSION KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2015 Hyvinvointilautakunta 1 KOKOUSAIKA Maanantai 29.06.2015 klo 11.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanviraston kokoushuone 61 Aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestäminien lv 2015 2016 Kokouksen

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta 3/ Jari Koukka, puheenjohtaja, esittelijä Päivi Määttä,

Rakennus- ja ympäristölautakunta 3/ Jari Koukka, puheenjohtaja, esittelijä Päivi Määttä, HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Rakennus- ja ympäristölautakunta 3/2009 26 KOKOUSAIKA 13.5.2009 klo 19.00-20.42 KOKOUSPAIKKA hallituksen huone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Jari Koukka, puheenjohtaja,

Lisätiedot

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ (8)

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ (8) ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 1 (8) Tarkastuslautakunta 21.05.2018 AIKA 21.05.2018 klo 15:00-18:00 PAIKKA Alavieskan kunnantalo, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 14 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Otsikko Sivu 87 Otto-oikeuden käyttäminen / viranhaltijapäätös 147 88 Oikaisuvaatimus työpajaohjaajan valintapäätökseen / Laakso Sari

Otsikko Sivu 87 Otto-oikeuden käyttäminen / viranhaltijapäätös 147 88 Oikaisuvaatimus työpajaohjaajan valintapäätökseen / Laakso Sari Punkalaitumen kunta Pöytäkirja 9/2014 145 Sivistyslautakunta Aika 22.12.2014 klo 18:00-18:40 Paikka Kunnantalo, kahvio Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 87 Otto-oikeuden käyttäminen / viranhaltijapäätös 147

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 67

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 67 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 67 Kunnanvaltuusto 06.08.2014 AIKA 06.08.2014 klo 14:00-14:06 PAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 31 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 8.12.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Jukka Panu, jäsen Muut osallistujat:

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 53 PELKOSENNIEMEN KUNNANVIRASTO, VALTUUSTOSALI

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 53 PELKOSENNIEMEN KUNNANVIRASTO, VALTUUSTOSALI PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 53 Sosiaalilautakunta 08.09.2015 AIKA 08.09.2015 klo 19:00-19:40 PAIKKA PELKOSENNIEMEN KUNNANVIRASTO, VALTUUSTOSALI KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 32 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/2019 1 Tarkastuslautakunta Kokousaika 10.01.2019 klo 07:30-10:45 Kokouspaikka Parikkalan kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Harjukuja 6, Parikkala Käsitellyt asiat

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO :t 39, 40, 41, 43, 44, 45, 47, 48, 49 Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätöksen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. OIKAISUVAATIMUSOHJE

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 67 Tarkastuslautakunta 2013-2016 AIKA 19.05.2017 09:00-09:20 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone, 3-kerros KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 38 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika 10.09.2019 klo 14:00-16:35 Paikka Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 22 Kaupungin talouskatsaus 3 23

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 16 PÄIVÄKOTI PEIKKOLAAKSON VALMISTUMINEN 3

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 16 PÄIVÄKOTI PEIKKOLAAKSON VALMISTUMINEN 3 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2012 Kokousaika 10.04.2012 klo 19.00 19.25 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot