Sunnuntai 19.5.: Henrikin koulu, Nousiainen. Opastus valtatie 8:lta Nousiaisten risteyksestä, josta ajoaika 3 min.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Sunnuntai 19.5.: Henrikin koulu, Nousiainen. Opastus valtatie 8:lta Nousiaisten risteyksestä, josta ajoaika 3 min."

Transkriptio

1 Kansainvälinen FinTrailO-tarkkuussuunnistuskilpailu Euroopan cupin osakilpailut 3 ja Kokemäellä ja Nousiaisissa KILPAILUOHJEET Säännöt Kilpailussa noudatetaan IOF:n tarkkuussuunnistuksen lajisääntöjä. Poikkeus säännöstä 25.1: PreO aikarasteista ei saa pisteitä. Lauantain PreO:ssa musta tie (yhtenäinen viiva) on sallittu kulkuväylä. Katkoviiva-polulle ei saa mennä. Sunnuntain PreO:ssa paksu katkoviivapolku (ulkoilutie) on sallittu kulkuväylä. Pienemmille katkoviiva-polulle ei saa mennä. Tuomarineuvosto Pj. Owe Fredholm, SWE Remo Madella ITA Pekka Seppä, FIN Kilpailukeskus Risten jm-rata. Opastus MT (Riste-Ronkka), josta ajoaika 2min. Kilpailukeskuksen sijainti: , &spn= , Kisabuffetti. WC, lähin Inva-WC ABC Huittinen noin 18 km päässä. Ei sisätiloja kilpailijoille. Info-piste, josta noudetaan kilpailukorit ja johon maksetaan osallistumismaksut. Henrikin koulu, Nousiainen. Opastus valtatie 8:lta Nousiaisten risteyksestä, josta ajoaika 3 min. Hyvä kisabuffetti. Lisäksi ruokaa saa esim. Nousiaisten Nesteeltä, joka on valtatie 8:n risteyksessä1km kilpailukeskuksesta länteen. Sisätiloja rajoitetusti. WC, myös Inva-WC. Maastokuvaus PreO:n ja TempO:n kilpailumaasto on metsämaastoa, jossa avokallioita. Kulku-ura sorapintainen metsätie. Kohtalaiset korkeuserot. PreO:n kilpailumaasto on ulkoilualuetta, jossa kulku-urat ovat melko hyväkulkuisia, mutta hiukan pehmeäpintaisia. Kohtalaiset korkeuserot. Pääosin hyvä näkyvyys. Suosittu ulkoilualue. Maastossa on paljon alueita, jotka Suomessa perinteisesti kuvataan avokallioina. Tässä maastossa kallioiset mäet, rinteet ja kumpareet ovat enimmäkseen jäkälän ja sammaleen peitossa.

2 Tämän johdosta suomalaisen kartoitustavan mukaiset avokallioiden reunat eivät ole selviä. Tämän takia niitä ei ole kartalla lainkaan. TempO:n kilpailumaasto on taajama-aluetta, jossa kulku-urat ovat hyväkulkuisia, asfaltti- tai hiekkapintaisia. Vähäiset korkeuserot. Pääosin erinomainen näkyvyys. Parkkipaikalla varottava autoliikennettä. Tien laidassa käytettävä jalkakäytävää. Kartat PreO ja TempO: Suunnistuskartta (ISOM 2000), kartoitus Jari Turto, Mittakaava 1:5000, käyräväli 2,5 m. Kilpailija saa PreO kartan muovisuojuksessa lähtöpaikalla. PreO: suunnistuskartta (ISOM 2000), kartoitus Jukka Liikari, Mittakaava 1:5000, käyräväli 2,5 m. Kilpailija saa kartan ja rastinmääritteet muovisuojuksessa lähtöpaikalla. TempO: Sprinttisuunnistuskartan (ISSOM 2007) suurennos, kartoitus Jukka Liikari, 2013, Mittakaava 1:3000, käyräväli 2 m. Rastinmääritteet Kilpailussa käytetään Elit- ja Kunto-A -sarjassa ainoastaan kuvallisia rastinmääritteitä. Kuvalliset rastinmääritteet annetaan kilpailukartan mukana. Rastinmääritteiden viimeisessä sarakkeessa kerrotaan tähystyssuunta ratkaisupaalulta rastilipuille, mikäli se on epätyypillisessä paikassa. PreO:n rastit Elit: Rastilippuja on rasteilla 1-5, valkoinen ratkaisupaalu, jossa rastin numero ja kirjain E. Kunto-A-sarja: Rastilippuja on rasteilla 1-5, keltainen ratkaisupaalu, jossa rastin numero ja kirjain A. Lauantaina ei ole ratkaisupaalua rasteilla, joissa on vain yksi rastilippu (A). Jos ratkaisupaalulta näkyy useamman tehtävän rasteja, rajataan sektorinauhalla tehtävään kuuluvat liput. Aikarastit PreOn aikarasteina toimii kumpanakin päivänä PreOta seuraavan TempO-kisan 1. asema. 6 lippua (A-F), ei Z (nolla) vaihtoehtoa! Lauantaina on kolme tehtävää ja sunnuntaina19.5 neljä tehtävää. Väärästä vastauksesta 60sek lisäaika. TempO:n rastit 6 lippua (A-F), + Z (nolla) vaihtoehto muilla asemilla, mutta ei TempO:n 1. asemalla. Lauantaina on kolme tehtävää ja sunnuntaina19.5. neljä tehtävää kullakin asemalla. Kilpailukortti luovutetaan toimitsijalle rastille saavuttaessa. Aikarastilla toimitsija osoittaa rastilippujen sijainnin ja antaa kansilehdellä varustetut tehtäväkartat nipussa yhtä aikaa (18.5. karttoja on 3 kpl, kpl). Vastaus on annettava selkeällä äänellä, mieluimmin käyttäen kv. sanoja Alfa, Bravo, Charlie, Delta, Echo, Foxtrot ja Zero ja osoittamalla vastaavaa kirjainta kilpailijan edessä olevasta vastaustaulusta. Annettuaan vastauksensa kilpailija siirtyy ratkaisemaan seuraavaa tehtävää. Kilpailija ei saa enää palata katsomaan aiempia karttoja. Yksi kokonaisaika. Rastiaseman max aika lauantaina 90 sek ja sunnuntaina 120 sek. Kilpailijalle ilmoitetaan, kun aikaa on jäljellä 10 sekuntia.

3 Kilpailujen erityisohjeet Kilpailu 1 PreO: La klo 11 Lähtö klo 11 alkaen. Aaltolähtö 15 min välein. Matkaa lähtöön on 2,5 km. Liikuntarajoitteiset voivat ajaa autonsa PreO lähtöön ja noutaa sen pois tempo-kilpailun jälkeen. Tempon maalista on PreO lähtöön 1,4 km. Lisäksi lähellä tempon maalia on P-paikka 15 autolle ja siitä on PreO lähtöön 1,6 km. Järjestäjän käytössä on lisäksi 9 henkilön VW Transporter, jolla voidaan osa kilpailijoista kuljettaa lähtöön. Tempon maalista on kilpailukeskukseen matkaa 1,2 km. Kilpailukeskukseen tulee infotaululle selventävä kartta. Kilpailumatka sekä Elit- että Kunto A-sarjoissa 1,5 km, kokonaisnousu 15 m. Elit: Rasteja 20, aikarastina toimii lauantain TempO-kisan 1. tehtäväasema (3 tehtävää yhdellä tehtäväasemalla). Maksimiaika 110 min (1h50min). KuntoA-sarja: -Rasteja 13, aikarastina toimii lauantain TempO-kisan 1. tehtäväasema (3 tehtävää yhdellä tehtäväasemalla). Maksimiaika 90 min (1h30min). PreO maalissa kilpailijalta otetaan pois kilpailukortti. Kartan kilpailija saa pitää. Karttamuovi toimii tempo-kilpailukortin suojana, jos sataa. PreO maalissa kilpailija voi pitää haluamansa mittaisen tauon ennen TempO-kilpailua. Järjestäjät kuljettavat kilpailijoiden eväskassit kilpailukeskuksesta PreO-maaliin ja tarvittaessa maalista kilpailukeskukseen. Tauon jälkeen kilpailija siirtyy omatoimisesti Tempon lähtöpaikalle jonon jatkoksi, joka on lähtöjärjestys. PreO-maalissa ei ole WC:tä, mutta matkalla Tempon lähtöön on siihen soveltuva tiheikkö. Kilpailu 2 TempO Eurooppa Cup osakilpailu: La PreO-kilpailun jälkeen - kilpailija odottaa toimitsijan kutsua muovinauhan takana. - 8 aikarastiasemaa, kussakin kolme (3) tehtävää eli yhteensä 24 tehtävää. Elit- ja Kunto A:lla on samat tehtävät. - Tempossa 6 lippua (A-F), myös nollavaihtoehto mahdollinen paitsi ei 1. tehtäväasemalla. - Kansilehdellä varustettu karttanippu annetaan suoritusjärjestykseen laitettuna. Kilpailija ei saa palata aiempaan karttaan. - Suorituksen alkaa kun toimitsija sanoo time start now. - Yksi aika kullakin asemalla. - Kokonaisaika = ratkaisuaikojen summa + väärästä vastauksesta 30 sek/rasti. - Kilpailija jättää kilpailukorttinsa viimeisen rastin toimitsijalle, josta järjestäjät hakevat sen tuloslaskentaan. Kilpailu 3 PreO Eurooppa Cup osakilpailu: Su klo 10 Lähtö klo alkaen. Aaltolähtö 15 min välein. Matkaa lähtöön 1500 m asfalttitietä ja sama reitti maalista kilpailukeskukseen PreO-kisan jälkeen. Lähtöpaikalla on tilaa vain noin 12 autolle. Toivottavaa on, että autolla menevät lähtöpaikalle vain liikuntarajoitteiset niin halutessaan. Kilpailumatka sekä Elit- että Kunto A -sarjoissa 1400 m, kokonaisnousu 25 m. Elit: Rasteja 20, aikarastina toimii sunnuntain TempO-kisan 1. tehtäväasema (4 tehtävää yhdellä tehtäväasemalla) -Maksimiaika xx min.

4 Kunto A -sarja: Rasteja 13, aikarastina toimii sunnuntain TempO-kisan 1. tehtäväasema (4 tehtävää yhdellä tehtäväasemalla) PreOn maalissa toimitsija kirjaa kilpailijan kilpailukorttiin maaliajan, minkä jälkeen kilpailija siirtyy 1500 metrin matkan takaisin kilpailukeskukseen ja luovuttaa PreO:n kilpailukortin infoon. Kartan kilpailija saa pitää. Karttamuovi toimii tempo-kilpailukortin suojana, jos sataa. Kilpailukeskuksessa kilpailija voi pitää haluamansa mittaisen tauon ennen TempO-kilpailua. Tauon jälkeen kilpailija siirtyy omatoimisesti Tempon lähtöpaikalle (100 metriä kilpailukeskuksesta) jonon jatkoksi, joka on lähtöjärjestys. Tavoite on, että TempO alkaa noin klo niin, että jonoja ei muodostu. Kilpailu 4 TempO: Su PreO-kilpailun jälkeen -viisi aikarastiasemaa, kussakin neljä tehtävää eli yhteensä 20 tehtävää. Elit- ja Kunto A:lla on samat tehtävät. - Tempossa 6 lippua (A-F), myös nollavaihtoehto mahdollinen paitsi ei 1. tehtäväasemalla. - Kansilehdellä varustettu karttanippu annetaan suoritusjärjestykseen laitettuna. Kilpailija ei saa palata aiempaan karttaan - Suorituksen alkaa kun toimitsija sanoo time start now. - Yksi aika kullakin asemalla. - Kokonaisaika = ratkaisuaikojen summa + väärästä vastauksesta 30 sekuntia/rasti - Kilpailija jättää kilpailukorttinsa viimeisen rastin toimitsijalle, josta järjestäjät hakevat sen tuloslaskentaan. -TempO-radan suorittaneet eivät saa missään tapauksessa keskustella tehtävistä radalle lähtemättömien kanssa. Karanteenialuetta ei ole. Järjestäjät vetoavat reilun pelin henkeen. Kilpailun maksimisuoritusaika Katso maksimisuoritusaika ao. kilpailun erityisohjeiden kohdalta. Määräajan ylityksestä jokainen alkava viisi (5) minuuttia aiheuttaa yhden pisteen vähennyksen. Tulokset Jokaisesta yksittäisestä kilpailusta julkistetaan tulokset niiden selvittyä. Yhteistulokset lasketaan seuraavasti: PreO kilpailuiden pisteet lasketaan yhteen (ei aikarastiaikoja). Siihen lisätään TempO-kilpailuiden yhteisajasta laskettu pistemäärä, jonka kaava on kuvattu alla. Voittaja on se, jolla on eniten pisteitä. Tasapisteiden tullessa ratkaisee TempOn pistelaskennassa jääneet ylijäämäsekunnit. Esimerkki: - 1. kilpailu PreO 18p - 2. kilpailu TempO 345 sek - 3. kilpailu PreO 19p - 4. kilpailu TempO 290 sek Tulos on PreO = 37p TempO = 635 sek 38 p, 35 sek kilpailijan yhteistulos on = 75 p, 35 sek.

5 TempO-kilpailuiden tulosten laskenta yhteistulokseen: -muutetaan TempO-kilpailuiden kokonaisaika pisteisiksi ja sekunneiksi seuraavasti: -max pistemäärä on 44p (44 tehtävää) -kukin kokonaisajan 100 s aikajakso vähentää 1p. -jäännössekunnit kirjataan sekunneiksi. Esim =635 sek. 44p 6p (600/100) = 38 p Jäännössekunnit = 35sek -Tempon 1. asema lasketaan tuloksiin vain yhteen kertaan, vaikka se toimii myös PreO:n aikarastina. Palkinnot Palkinnot jaetaan viikonlopun aikana käytyjen neljän kilpailun yhteistulosten perusteella. E-sarjan kymmenelle ensimmäiselle palkinnot (viidelle ensimmäiselle rahapalkinto) ja Kunto-A sarjan voittajalle palkinto. Lisäksi muita tavarapalkintoja. Satakunnan AM-mitalit jaetaan lauantaina tulosten selvittyä. WC:t Kilpailukeskuksissa on tavallinen WC ja sunnuntaina myös inva-wc. Lähtöpaikoilla ei ole WC:tä. (Lauantaina inva-wc Huittisten ABC:lla). Vastuu Kisan järjestäjä ei vastaa kilpailijan tai avustajan ulkopuolisille aiheuttamista tai itseä kohdanneista vahingoista. Toimihenkilöt Kilpailunjohtaja: Jari Turto, p Ratamestarit: Jari Turto, KoKV, p Jukka Liikari, AngA ja NoAl, p ja Pinja Mäkinen, KOOVEE, p Kilpailun valvojat: Ari Uotila Jari Turto, KoKV Internet Taitoa ja Onnea Kilpailuun! Kokemäen Kova-Väki ja Nousiaisten Alku

Tampereen Pyrinnön Kolmepäiväiset Grano Games -suunnistuskilpailut ALUSTAVAT! Kilpailuohjeet

Tampereen Pyrinnön Kolmepäiväiset Grano Games -suunnistuskilpailut ALUSTAVAT! Kilpailuohjeet Kilpailuohjeet Versio.0: 4.6.205 klo 5 Tampereen Pyrinnön Kolmepäiväiset Grano Games -suunnistuskilpailut ALUSTAVAT! Kilpailuohjeet Pe 5.6.204 klo 9 sprintti / Hatanpään soutukeskus, Hatanpäänkatu 6, Tampere

Lisätiedot

Kainuun Rastiviikko 5.-10.7.2015 MM-näyttökilpailut ja Suunnistuksen Huippuliigan 4. ja 5. osakilpailut 7.7.2015 ja 9.7.2015 KILPAILUOHJEET

Kainuun Rastiviikko 5.-10.7.2015 MM-näyttökilpailut ja Suunnistuksen Huippuliigan 4. ja 5. osakilpailut 7.7.2015 ja 9.7.2015 KILPAILUOHJEET Kainuun Rastiviikko 5.-10.7.2015 MM-näyttökilpailut ja Suunnistuksen Huippuliigan 4. ja 5. osakilpailut 7.7.2015 ja 9.7.2015 KILPAILUOHJEET Kilpailusäännöt Kilpailuissa noudatetaan IOF:n ja SSL:n sääntöjä

Lisätiedot

Mitä tässä ohjeessa puhutaan joukkueesta, koskee myös henkilökohtaisten sarjojen yksittäisiä kilpailijoita.

Mitä tässä ohjeessa puhutaan joukkueesta, koskee myös henkilökohtaisten sarjojen yksittäisiä kilpailijoita. Turku Rogaining Sprint 2011 30.5.2011 Kilpailuohje 1. YLEISTÄ 2. PÄÄTOIMIHENKILÖT 3. KILPAILUN YLEISAIKATAULU 4. KILPAILUKESKUS JA KILPAILUTOIMISTO 5. PYSÄKÖINTI 6. KIELLETYT ALUEET 7. ENSIAPU 8. KILPAILUNUMEROT

Lisätiedot

Mitä tässä ohjeessa puhutaan joukkueesta, koskee myös henkilökohtaisten sarjojen yksittäisiä kilpailijoita.

Mitä tässä ohjeessa puhutaan joukkueesta, koskee myös henkilökohtaisten sarjojen yksittäisiä kilpailijoita. Turku Rogaining Sprint 2010 31.5.2010 Kilpailuohje 1. YLEISTÄ 2. ÄÄTOIMIHENKILÖT 3. KILAILUN YLEISAIKATAULU 4. KILAILUKESKUS 5. YSÄKÖINTI 6. KIELLETYT ALUEET 7. ENSIAU 8. KILAILUNUMEROT 9. KILAILUMAASTO

Lisätiedot

Kilpailumaasto sijaitsee Myllymäen kampuksen ja Jämsänkosken jäähallin yhteydessä.

Kilpailumaasto sijaitsee Myllymäen kampuksen ja Jämsänkosken jäähallin yhteydessä. KILPAILUOHJEET Kilpailunjohtaja: Jaakko Lajunen Kilpailutekninen johtaja: Panu Kärkkäinen Ratamestariryhmän johtaja: Pentti Helminen Tulospalvelun johtaja: Mikko Peltonen Maalituomarit: Heikki Peltonen,

Lisätiedot

Säännöt. Kilpailun vastaavat toimihenkilöt. Tuomarineuvosto. Ilmoittautuminen. Lounais-Suomen Partiopiirin suunnistusmestaruuskilpailut

Säännöt. Kilpailun vastaavat toimihenkilöt. Tuomarineuvosto. Ilmoittautuminen. Lounais-Suomen Partiopiirin suunnistusmestaruuskilpailut Lounais-Suomen Partiopiirin suunnistusmestaruuskilpailut Torstaina 16.5.2013 Paraisilla Järjestäjät: Pargas IF suunnistusjaosto ja Pargas Scoutkår Skärgårdsvandrarna Säännöt Kilpailussa noudatetaan L-SP:n

Lisätiedot

Kilpailuissa noudatetaan näiden ohjeiden lisäksi SSL:n sääntöjä sekä Suunnistavan Uudenmaan AM-ohjeita.

Kilpailuissa noudatetaan näiden ohjeiden lisäksi SSL:n sääntöjä sekä Suunnistavan Uudenmaan AM-ohjeita. Kilpailuohjeet Suunnistuksen Uudenmaan ja Päijät-Hämeen aluemestaruuskilpailut Pitkä matka ja viesti 15.-16.8.2015 Hyvinkää Hyvinkään Rasti ry Kilpailu on avoin myös alueiden ulkopuolisille kilpailijoille.

Lisätiedot

Kilpailussa noudatetaan SSL:n kilpailusääntöjä ja SM-kilpailujen erillisohjeita sekä järjestäjän antamia ohjeita.

Kilpailussa noudatetaan SSL:n kilpailusääntöjä ja SM-kilpailujen erillisohjeita sekä järjestäjän antamia ohjeita. Kilpailuohjeet Säännöt Kilpailussa noudatetaan SSL:n kilpailusääntöjä ja SM-kilpailujen erillisohjeita sekä järjestäjän antamia ohjeita. Toimihenkilöt ja vastuut Kilpailunjohtaja Tarmo Hyttinen Kilpailunvalvoja

Lisätiedot

Kilpailuohje. Lounais-Suomen partiopiirin yösuunnistusmestaruuskilpailu tiistaina 14.10. 2014

Kilpailuohje. Lounais-Suomen partiopiirin yösuunnistusmestaruuskilpailu tiistaina 14.10. 2014 Kilpailuohje Lounais-Suomen partiopiirin yösuunnistusmestaruuskilpailu tiistaina 14.10. 2014 Järjestävä lippukunta: Meripartiolippukunta Nuotiotytöt, Turku. Säännöt Kilpailussa noudatetaan L-SP:n suunnistusmestaruussääntöjä.

Lisätiedot

Kansalliset Pohjantähti-rastit ja Pohjois-Pohjanmaan aluemestaruuskilpailut 11.5.2013 Oulussa

Kansalliset Pohjantähti-rastit ja Pohjois-Pohjanmaan aluemestaruuskilpailut 11.5.2013 Oulussa Kansalliset Pohjantähti-rastit ja Pohjois-Pohjanmaan aluemestaruuskilpailut 11.5.2013 Oulussa - henkilökohtainen sprinttikilpailu ja parisprinttiviesti Henkilökohtaisen kilpailun ja viestin yhteiset ohjeet

Lisätiedot

KANSALLISET RAJARASTIT JOUTSENOSSA 9-10.5.2015

KANSALLISET RAJARASTIT JOUTSENOSSA 9-10.5.2015 KANSALLISET RAJARASTIT JOUTSENOSSA 9-10.5.2015 KILPAILUOHJEET Matkat: La ja su lähtö 1 kilpailukeskuksessa La lähtö 3 matkaa 150 m Sarja Lauantai 9.5 Lähtö Sunnuntai 10.5 Lähtö H 21 A 10,92 km 3 6,35 km

Lisätiedot

Huippuliiga- ja WRE-osakilpailu 27.6.2015, Loviisa

Huippuliiga- ja WRE-osakilpailu 27.6.2015, Loviisa Huippuliiga- ja WRE-osakilpailu 27.6.2015, Loviisa Järjestäjä Kilpailun järjestäjä on OK Trian. Säännöt Kilpailussa noudetaan IOF:n ja SSL:n sääntöjä ja järjestäjien antamia ohjeita. Toimihenkilöt Kilpailun

Lisätiedot

Yrjö Ruotsalainen. SM -yö. Olavin Rasti SAVONLINNASSA 26. 27.9.

Yrjö Ruotsalainen. SM -yö. Olavin Rasti SAVONLINNASSA 26. 27.9. Yrjö Ruotsalainen SM -yö 2014 SAVONLINNASSA 26. 27.9. Olavin Rasti Elina Makkonen Yösuunnistuksen SM-kilpailut erilainen tapa viettää lauantai-iltaa Kilpailunjohtajan tervehdys Savonlinnassa suunnistetaan

Lisätiedot

Suomen Partiolaiset Finlands Scouter ry Suunnistusmestaruuskilpailut 26.8.2007, Turku

Suomen Partiolaiset Finlands Scouter ry Suunnistusmestaruuskilpailut 26.8.2007, Turku Suomen Partiolaiset Finlands Scouter ry Suunnistusmestaruuskilpailut 26.8.2007, Turku KILPAILUOHJE 1. YLEISTÄ 2. PÄÄTOIMIHENKILÖT 3. KILPAILUN YLEISAIKATAULU 4. KILPAILUKESKUS 5. PYSÄKÖINTI 6. KIELLETYT

Lisätiedot

Matkustus ja kuljetukset

Matkustus ja kuljetukset Kilpailuohjeet ja muu informaatio (Ruotsin suunnistusliiton kilpailusäännöt ja -määräykset, 7.2.3 Kilpailija on velvollinen noudattamaan järjestäjien antamia kilpailuohjeita.). Matkustus ja kuljetukset

Lisätiedot

PÄPAN LISÄOHJE SP:N PARTIOTAITOKILPAILUJEN SÄÄNTÖIHIN JA JÄRJESTELYOHJEISIIN

PÄPAN LISÄOHJE SP:N PARTIOTAITOKILPAILUJEN SÄÄNTÖIHIN JA JÄRJESTELYOHJEISIIN Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry Kilpailutoimikunta PÄPAN LISÄOHJE SP:N PARTIOTAITOKILPAILUJEN SÄÄNTÖIHIN JA JÄRJESTELYOHJEISIIN 6.5.2003-1 - Sisällys 1 Johdanto 2 Kilpailutoimikunta 3 Kilpailuajankohdat

Lisätiedot

SUUNNISTUSLEIRI. Vierumäellä 11. 14.6.2013

SUUNNISTUSLEIRI. Vierumäellä 11. 14.6.2013 SUUNNISTUSLEIRI Vierumäellä 11. 14.6.2013 Tervetuloa Vierumäelle! Sisällysluettelo Suomen Urheiluopiston tervehdys... 2 Tervetuloa Leimaukselle!... 3 Vierumäelle nauttimaan... 4 Leiriorganisaatio... 5

Lisätiedot

061.7.3.1 Suljettu varikko 061.7.3.2 Työskentelyalue 061.7.3.3 Lähdönodotusalue 061.7.3.4 Lähtölinja

061.7.3.1 Suljettu varikko 061.7.3.2 Työskentelyalue 061.7.3.3 Lähdönodotusalue 061.7.3.4 Lähtölinja 061 ENDURO 2015 061.1 MÄÄRITELMÄ 061.2 MOOTTORIPYÖRÄT JA KILPAILULUOKAT 061.2.1 Moottoripyörät 061.2.2 Kilpailuluokat 061.3 AJAJAT 061.3.1 Ajajien ikä 061.3.2 Ajajaluokitus ja nousupisteet 061.3.3 Numerolaatat

Lisätiedot

3. Turku Sprint Turun Raunistulassa 2.8.2014

3. Turku Sprint Turun Raunistulassa 2.8.2014 3. Turku Sprint Turun Raunistulassa 2.8.2014 ALUSTAVAT KILPAILUOHJEET Lopulliset kilpailuohjeet ovat nähtävissä kilpailukeskuksen tulostaululla Kilpailusäännöt Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja

Lisätiedot

SUOMEN MOOTTORIKELKKAILIJAT RY MOOTTORIKELKKA-SPRINT 2014

SUOMEN MOOTTORIKELKKAILIJAT RY MOOTTORIKELKKA-SPRINT 2014 SUOMEN MOOTTORIKELKKAILIJAT RY MOOTTORIKELKKA-SPRINT 2014 1 MÄÄRITELMÄ... 2 2 MOOTTORIKELKAT JA KILPAILULUOKAT... 2 3 AJAJAT... 3 3.1 Ajajien ikä... 3 3.2 Ajovarusteet... 3 3.3 Numerolaatat... 3 4 ILMOITTAUTUMINEN...

Lisätiedot

SARJAKILPAILUSÄÄNNÖT Esteratsastus. Suomen Ratsastajainliitto ry Radiokatu 20, 00093 VALO

SARJAKILPAILUSÄÄNNÖT Esteratsastus. Suomen Ratsastajainliitto ry Radiokatu 20, 00093 VALO SARJAKILPAILUSÄÄNNÖT Esteratsastus Suomen Ratsastajainliitto ry Radiokatu 20, 00093 VALO 1 Sisältö VOLKSWAGEN LEADING RIDER 2015 KILPAILU... 3 LÄHITAPIOLA GRAND PRIX 2015... 4 LÄHITAPIOLA FUTURE CHALLENGE...

Lisätiedot

Tämä kilpailuohje viimeisine lisäyksineen löytyy Infopisteen läheisyydessä olevalta ilmoitustaululta.

Tämä kilpailuohje viimeisine lisäyksineen löytyy Infopisteen läheisyydessä olevalta ilmoitustaululta. Hervoton 2014 - Kilpailuohje lauantaina 4.10. klo 11 Tämä kilpailuohje viimeisine lisäyksineen löytyy Infopisteen läheisyydessä olevalta ilmoitustaululta. Ajo-opastus kilpailualueelle Kilpailupaikalle

Lisätiedot

TASANOPEUSKILPAILUJEN JÄRJESTÄMISOHJEET

TASANOPEUSKILPAILUJEN JÄRJESTÄMISOHJEET 2015 AL-Sport Kari Kuosmanen HRRT Historic Regularity Rally Trophy 2015 v0 TASANOPEUSKILPAILUJEN JÄRJESTÄMISOHJEET Sisältö Tausta... 3 Yhteystiedot... 3 Kilpailuautot... 3 Varusteet... 3 Luokat / Tasoitukset...

Lisätiedot

061.11.5.1 Maastokokeen lähtö ja ajanotto

061.11.5.1 Maastokokeen lähtö ja ajanotto 061 ENDURO 061.1 MÄÄRITELMÄ 061.2 MOOTTORIPYÖRÄT JA KILPAILULUOKAT 061.2.1 Moottoripyörät 061.2.2 Kilpailuluokat 061.3 AJAJAT 061.3.1 Ajajien ikä 061.3.2 Ajajaluokitus ja nousupisteet 061.3.3 Numerolaatat

Lisätiedot

ENNAKKO-OHJE HABARI ZA MCHANA, HYVÄT KILPAILIJAT!

ENNAKKO-OHJE HABARI ZA MCHANA, HYVÄT KILPAILIJAT! HABARI ZA MCHANA, HYVÄT KILPAILIJAT! Kädessänne oleva Nyota ya Afrikan ennakko-ohje kertoo kisojen olevan lähellä reilun viikon kuluttua. Kisoja on tehty nyt pari vuotta. Kilpailun järjestävät kolme toisilleen

Lisätiedot

Järjestämisohjeita kilpailujohtajalle ja ratamestarille

Järjestämisohjeita kilpailujohtajalle ja ratamestarille 2013 Sprinttisuunnistuskilpailun suunnittelu Järjestämisohjeita kilpailujohtajalle ja ratamestarille 2 3 Sprinttisuunnistuskilpailun suunnittelu Järjestämisohjeita kilpailunjohtajalle ja ratamestarille

Lisätiedot

097 MOOTTORIKELKKA-SPRINT 2015

097 MOOTTORIKELKKA-SPRINT 2015 097 MK- Sprint 2015 1.0 097 MOOTTORIKELKKA-SPRINT 2015 097.1 MÄÄRITELMÄ... 2 097.2 MOOTTORIKELKAT JA KILPAILULUOKAT... 2 097.3 AJAJAT... 3 097.3.1 Ajajien ikä... 3 097.3.2 Ajovarusteet... 3 097.3.3 Numeroliivit...

Lisätiedot

Nuorten Jukola 2012. Loppuraportti. Mynämäen Suunnistajat -52

Nuorten Jukola 2012. Loppuraportti. Mynämäen Suunnistajat -52 Nuorten Jukola 2012 Loppuraportti Mynämäen Suunnistajat -52 Yleiskatsaus... 4 Taustaa... 4 Organisaatio... 4 Yhteistyökumppanit...Error! Bookmark not defined. Tuloslaskelma...Error! Bookmark not defined.

Lisätiedot

Järjestä kuntosuunnistus

Järjestä kuntosuunnistus Järjestä kuntosuunnistus Suomen Suunnistusliitto JÄRJESTÄ KUNTOSUUNNISTUS Julkaisija: Suomen Suunnistusliitto ry, 11/2008 Tekstit: Heikki Liimatainen Kuvat: SSL Taitto: Paula Lehtomäki Paino: EuraPrint

Lisätiedot

Lauran terveiset Oslosta. Sivu 2. Suunnistuskoulu alkaa 25. huhtikuuta. Katso aikataulu ja paikat takasivulta. Epilän Esalle useita.

Lauran terveiset Oslosta. Sivu 2. Suunnistuskoulu alkaa 25. huhtikuuta. Katso aikataulu ja paikat takasivulta. Epilän Esalle useita. Epilän Esalle useita hisu-mitaleita Sivu 3 Lauran terveiset Oslosta Sivu 2 Suunnistuskoulu alkaa 25. huhtikuuta. Katso aikataulu ja paikat takasivulta. EPILÄN ESAN JÄSENLEHTI 1/2013 2 Erilainen hiihtosuunnistuskausi

Lisätiedot