PUKKILAN KUNTA. KIRKONKYLÄN KOULU KOULUTIEDOTE Lv

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PUKKILAN KUNTA. KIRKONKYLÄN KOULU KOULUTIEDOTE Lv. 2015-2016"

Transkriptio

1 PUKKILAN KUNTA KIRKONKYLÄN KOULU KOULUTIEDOTE Lv

2 /10 KOULUN PUHELINNUMEROT va. rehtori p esikoulu p (myös aamu- ja iltapäivätoimintaan) keittiö p Yhteydenpito sähköpostilla tai KOULUN HENKILÖKUNTA: erityisopettaja, va. rehtori: Merja Jyrkilä p pienryhmän opettaja, vararehtori: Taina Väistö p esiluokanopettajat: Ulla Hänninen p Nina Kaipiainen p luokanopettajat: 1.lk Merja Marin p lk Kristiina Majuri p lk Elina Lassila p lk Sari Tikkamäki p lk Reija-Riikka Stenbäck p lk Piia Pippuri p resurssiopettaja 3. lk Tanja Takala p koulunkäynninohjaajat: Heidi Karhu p (ohjaaja sekä koulusihteeri) Marja Mensonen (esikoulu) Taina Mäenrinta, Mirva Hukka (osin pienryhmässä) Seija Raappana-Himanen (pienryhmä) Yhteydenpito arjen asioissa ja tiedottamisessa tapahtuu enimmäkseen Wilman kautta, joten vanhempien toivotaan seuraavan sitä päivittäin. Tärkeämmät ja henkilökohtaisemmat asiat hoidetaan puhelimitse tai sovitaan tapaaminen. Luokkakohtaisissa vanhempainilloissa sovitaan tarkemmin yhteydenpidon tavoista. OPPILASHUOLTO kouluterveydenhoitaja Veera Varjola p (torstaisin) koulukuraattori Milja Kuutsa p (maanantaisin)

3 /10 RUOKA- JA SIIVOUSPALVELUT Palvelupäällikkö Minna Hyrylä p keskuskeittiö p Keittäjät: Sari Koskinen (ruokapalveluvastaava) Merja Airismaa Marjo Nyström Päivi Levo Siistijät: Essi Mäkelä (siivouspalveluvastaava) Tuula Auvinen Anna-Leena Wuoti Ruokailuun ja siivoukseen liittyvissä asioissa pyydämme ottamaan yhteyttä suoraan keskuskeittiöön tai palvelupäällikköön. Tarvittavista erikoisruokavalioista on toimitettava lääkärintodistus suoraan keskuskeittiölle. Ruokalistat sekä muuta tietoa löytyy osoitteesta -> Perhe ja hyvinvointi -> Ruoka- ja siivouspalvelut. KIRKONKYLÄN KOULU/ KESKUSKEITTIÖ Kirkonkylän koulun keskuskeittiössä valmistetaan ateriat kouluille, päiväkoti Vekaraan, hyvinvointikeskus Onniin sekä kotipalveluun. Lisäksi lähetetään aamupalatarvikkeet ja välipalat päiväkoti Vekaraan sekä koulun hoitoryhmille. Lounaita valmistetaan noin 340 hengelle arkipäivisin, viikonloppuisin noin 50 hengelle. Keittiö toimii jokaisena vuoden päivänä. Henkilökunta kiertää eri kohteissa.

4 /10 YLEISTÄ KOULUN KÄYTÄNTEISTÄ SAIRASTUMINEN JA LUPA POISSAOLOON Oppilaan sairauspoissaolosta tulee aina ilmoittaa kouluun. Sairauspoissaoloista ilmoitetaan Wilmassa tai tekstiviestillä omalle luokanopettajalle sen mukaan, miten opettajan kanssa on sovittu. Lupaa oppilaan poissaoloon koulusta (esim. lomamatkaa varten) haetaan Wilmassa olevalla lomakkeella. Luokanopettaja voi antaa oppilaalle hyväksyttävästä syystä luvan koulusta poissaoloon enintään kolmen päivän ajaksi. Tätä pidemmäksi ajaksi luvan myöntää koulun rehtori. Lomamatkoja suunniteltaessa huoltajia kehotetaan harkitsemaan lomamatkojen sijoittamista koulun loma-aikoihin, jotta ne eivät vaikuttaisi heikentävästi koulutyöhön. Huoltaja on velvollinen huolehtimaan, että lapsi tekee loman aikana ne tehtävät, jotka opettaja hänelle antaa. KOULUMATKAT Koulukuljetusten periaatteet ovat tulleet voimaan lukien. Ne ovat luettavissa Pukkilan kunnan kotisivuilla (Perhe ja hyvinvointi -> Opetuspalvelut -> Koulukuljetusopas 2013) Huoltajat ovat aina ensisijaisesti velvollisia opettamaan lapsiaan liikkumaan turvallisesti liikenteessä. Kouluun pyöräilevien on käytettävä kypärää. Pyöräiltäessä on käytettävä pyöräteitä aina, kun mahdollista. Pimeän aikana polkupyörässä on käytettävä valoa ja jalankulkijoiden on käytettävä heijastinta. Kaikkien oppilaiden on noudatettava koulumatkoillaan erityistä varovaisuutta ja liikennesääntöjä. KOULUN RETKET Turvallisuussyistä edellytämme oppilailta pyöräilykypärän käyttöä kouluaikoina tehtävillä pyöräretkillä. Pidemmille retkille pyrimme valitsemaan mahdollisimman hyväkuntoiset ja turvalliset linja-autot. VAKUUTUKSET Pukkilan kunta on vakuuttanut oppilaat tapaturman varalta kouluaikana koulumatkat mukaan lukien. Mikäli koulussa tai koulumatkalla sattuu tapaturma, joka vaatii lääkärissä käynnin, on asiasta ilmoitettava viipymättä opettajalle. Koulu tekee asiasta vahinkoilmoituksen vakuutusyhtiölle. Mikäli vamma vaatii myöhemmin toimenpiteitä, löytyy vakuutusyhtiöltä vahinkoilmoitus. Myös hammastapaturmista tehdään tapaturmailmoitus hammashoitolaan ja vahinkoilmoitus vakuutusyhtiölle. Koulumatkalla tarkoitetaan välitöntä ja keskeytyksetöntä siirtymistä kodista kouluun ja koulusta kotiin.

5 /10 OPPILAAN TAVARAT Oppilaan reput, jalkineet ja muut varusteet on hyvä nimikoida sekaantumisten välttämiseksi ja tavaroiden tunnistamiseksi. Kouluun jää hyvin usein lasten vaatteita, joita lapset eivät tunnista omikseen. Jos lapsenne tavaroita on kateissa, kannattaa niitä kysellä siistijöiltä tai opettajalta. Löytötavarat toimitetaan lukuvuoden jälkeen hyväntekeväisyyteen. Kouluun ei pidä tuoda tarpeettomia, oppilaan henkilökohtaisia, tavaroita (esim. pelikortteja, leluja jne.). Opetuskäytössä voidaan opettajan antamana ajankohtana käyttää omia tabletteja tai kännyköitä. Muutoin kännykät pidetään koulussa äänettöminä ja niitä säilytetään pulpetissa tai repussa koulupäivän ajan. Koulu ei korvaa, mikäli kouluun tuodut laitteet rikkoutuvat käytössä. Laitteet ovat vanhempien vastuulla. VÄLITUNNIT Alakoulussa mennään välitunneilla pääsääntöisesti koulun pihalle. Välituntivalvonnassa on yleensä vähintään kaksi valvojaa, joista toinen on opettaja. Valvojilla on yllään keltainen liivi. Esikoulun välitunteja valvoo esikoulun henkilökunta (3). Välituntialueet ovat tarkasti määriteltyjä ja lasten tiedossa. Välituntivalvontaa koskevista ohjeista ja yhteisistä pelisäännöistä on päätetty opetushenkilöstön kesken. Sääntöjä tarkastetaan ja muutetaan aina tarvittaessa. Ns. lainaamovälitunneilla (ks. oppilaskunta) oppilaat voivat lainata oppilaskunnan välituntivälinelainaamosta leluja ja pelivälineitä joko ulko- tai sisäleikkeihin. KiVa-KOULU TOIMINTA Pukkilan Kirkonkylän koulu on ottanut kiusaamisen vastaisen toimenpideohjelman eli KiVa Koulu ohjelman käyttöönsä syksyllä Ohjelma on tarkoitettu toteutettavan säännöllisesti lähinnä 1. ja 4. luokilla. Kaikki koulun työntekijät ovat velvollisia puuttumaan kiusaamistilanteisiin. Kiusaamistapausten (tahallisuus, toistuvuus, alisteisuus) selvittämisen aloittaa se opettaja, jonka tietoon kiusaamisasia ensimmäisenä tulee. Opettaja selvittää itse kiusaamisasian tai tuo sen KiVa-tiimille selvitettäväksi. Tieto selvittelystä menee sekä kiusaajan/kiusaajien että kiusattavan/kiusattavien kotiin. Selvittämiskeskusteluissa noudatetaan KiVa Koulu ohjelman mukaista ohjeistusta. Tarvittaessa vanhempia kutsutaan koululle kiusaamisasian selvittämiseksi. Koulumatkoille ei valvontaa voida ulottaa. Koulumatkoilla tapahtuneesta kiusaamisen aiheuttamasta vammasta tehdään koulussa tapaturmailmoitus, koska kunnan vakuutus kattaa myös koulumatkat. Suunnitelma oppilaiden suojaamiseksi väkivallalta, kiusaamiselta ja häirinnältä on luettavissa Pukkilan kunnan sivuilta kohdasta (Perhe ja hyvinvointi -> Opetuspalvelut -> Perusopetuksen opetussuunnitelman muutos , liite 4).

6 /10 TAPAHTUMIA & TOIMINTAA Luokanopettajat pitävät vanhempaintapaamisia ainakin kerran lukuvuodessa. Koulurauhan julistus keskiviikkona klo 9.15 koulun salissa. Kirkonkylän vanhempainyhdistyksen kanssa yhteistyössä järjestetään Lemmikkieläinpäivä lauantaina Vanhempainyhdistys vastaa koulukuvauksen järjestämisestä. Tänä vuonna kuvauspäivä on tiistaina 8.9. Poistumisharjoitus pidetään keskiviikkona Kodin ja koulun päivää vietetään avointen ovien päivän merkeissä lauantaina Päivätyökeräys järjestetään maanantaina Keräämme varoja uudelle Lastensairaalalle. Walter ry:n Kytke-projektin työpajat keskiviikkona sekä vanhempainilta. Walter ry on yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää kulttuurien välistä vuorovaikutusta lasten ja nuorten parissa. Sibelius 150 juhlakonserttiin osallistuminen omalla koululla (nettikonsertti) perjantaina Kauneimmat joululaulut kirkossa joulukuussa Joulujuhla keskiviikkona klo Joulukirkko on lauantaina klo 8.30, minkä jälkeen todistusten jako ja joululoma. Unicef-kävely pidetään tiistaina Kummiluokkatoiminta jatkuu: eskarit saavat kummit nelosluokkalaisista, ekaluokkalaisten kanssa jatkaa viides luokka ja kuudesluokkalaiset ovat tokaluokkalaisten kummeja. Kummitoimintaa toteutetaan esim. yhteisten oppituntien puitteissa. Lukuvuoden mittaan osallistutaan erilaisiin tapahtumiin ja teemaviikkoihin. Vuosittain kevätretken tekevät ainakin 3. ja 5. luokka. Muiden luokkien retkistä ja niihin liittyvästä varainkeruusta päättävät kunkin luokan huoltajat yhdessä luokanopettajan kanssa. Seurakunta järjestää koululla päivänavauksia kerran kuukaudessa. Yhteistyötä tehdään vanhempainyhdistyksen, kirjastotoimen, nuoriso- ja liikuntatoimen, hyvinvointikeskus Onnin kanssa sekä esim. Pukkilan Yrittäjien kanssa ja pukkilalaisten yhdistysten kanssa. OPETUS TUEN KOLMIPORTAISUUS Oppilaan saamaa tukea voidaan tarkastella kolmella eri tasolla: tuki on yleistä, tehostettua tai erityistä. Näistä voit halutessasi lukea tarkemmin esim. Pukkilan perusopetuksen opetussuunnitelmasta, jonka löydät Pukkilan kunnan sivuilta (Perhe ja hyvinvointi -> Opetuspalvelut). Tehostettuun tukeen kuuluvat oppilaan oppimissuunnitelmat päivitetään säännöllisesti, kuitenkin vähintään kahdesti lukuvuodessa. Huoltajat ja oppilas ovat mukana päivitystapaamisissa. Erityiseen tukeen kuuluva HOJKS (henkilökohtainen opetuksen järjestämistä koskeva suunnitelma) päivitetään vähintään kerran lukuvuodessa. Pukkilassa päivitysajankohdaksi on sovittu lokakuu.

7 /10 ERITYISOPETUS Pukkilan kunnan kouluilla annetaan osa-aikaista erityisopetusta, jota toteuttaa laaja-alainen erityisopettaja. Osa-aikaisen erityisopetuksen tarkoitus on tukea yleisopetuksen yhteydessä oppilaita, joilla on lieviä oppimisen tai sopeutumisen vaikeuksia. Opetus tapahtuu koulupäivän aikana yksilö-, pienryhmä- tai samanaikaisopetuksena. Osa-aikainen erityisopetus on joko ennalta ehkäisevää, esi- ja alkuopetusikäisten oppimisen valmiuksia tukevaa opetusta tai ilmenneitä vaikeuksia kuntouttavaa. Opetus painottuu luokille. Oppilas ohjautuu osa-aikaiseen erityisopetukseen erilaisten koko ryhmälle tehtävien seulontatestien, luokanopettajan tai huoltajien aloitteesta. PIENRYHMÄOPETUS Erityistä tukea tarvitsevat oppilaat voivat opiskella joko kokonaan tai osittain pienryhmässä. Pienryhmä tekee säännöllistä yhteistyötä yleisopetuksen ryhmien kanssa. Järjestelyistä sovitaan huoltajien ja oppilaan kanssa HOJKS-neuvotteluissa. Integrointia pyritään lisäämään oppilaan kasvun myötä. TUKIOPETUS Tukiopetusta voidaan antaa opinnoissaan tilapäisesti jälkeen jääneille tai muusta syystä sitä tarvitseville oppilaille pääsääntöisesti yksi viikkotunti perusopetusryhmää kohti. KOULUNKÄYNNINOHJAAJAT JA RESURSSIOPETUS Kirkonkylän koulussa on yhteensä viisi koulunkäynninohjaajaa. Heistä neljä on koulun puolella ja yksi esikoulussa. Lukuvuonna kolmannessa (3. lk) luokassa on kolmena päivänä viikossa luokanopettajan lisäksi myös resurssiopettaja. LIIKUNNANOPETUS Oppilailla tulee aina olla liikuntaan sopiva varustus. Ulkoliikuntavarusteiksi sopivat verkkarit tai tuulipuku ja lenkkarit. Sisäliikuntaa varten oppilaalla tulee olla shortsit tai verkkarit ja t- paita. Sisällä voi liikkua joko paljain jaloin tai sisäliikuntaan tarkoitetuissa sisäpelikengissä. Pitkät hiukset on laitettava kiinni ja korut otettava pois tunnin ajaksi turvallisuussyistä. Peseytymisvälineet on oltava aina mukana. Oppilaalla tulisi olla hiihtoon ja luisteluun tarvittavat omat, hänelle itselleen sopivat, välineet. KERHOTOIMINTA Koulussamme järjestetään kerhotoimintaa lukuvuonna sekä ainakin syksyllä Toimintaa voidaan järjestää koulupäivän sisällä, jolloin on kyse puolen tunnin kerhoista. Tällaisina kerhopäivinä aamupäivällä yksi välitunti jätetään pitämättä, jotta opetusaika pysyy samana ja kerhon pitäminen mahdollistuu. Koulun kerhoja voi olla myös koulupäivän jälkeen. Kerhotoimintaa voidaan järjestää yhteistyössä esim. paikallisten yhdistysten kanssa. Kerhon ohjaajat voivat olla opettajia tai ohjaajia tai talon ulkopuolisia henkilöitä. Myös oppilaiden vetämät kerhot ovat mahdollisia. Koulupäivän aikana järjestettäviin kerhoihin osallistumattomat viettävät kerhoajan joko valvotusti pidennetyllä välitunnilla tai osin välitunnilla, osin sisällä työskennellen.

8 /10 KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄHOITO Aamu- ja iltapäivätoimintaa järjestetään Kirkonkylän koululla esikoulun tiloissa maanantaista perjantaihin klo koulun työaikoina lukuun ottamatta päättäjäispäiviä. Ohjaajina toimivat esiluokanopettajat ja koulunkäynninohjaajat. Ensisijaisesti aamu- ja iltapäivähoito on tarkoitettu 1. ja 2. luokan oppilaille. Mikäli enimmäismäärä (25) ei ylity, voidaan mukaan ottaa myös luokan oppilaita. Aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma on luettavissa kunnan kotisivuilla (Perhe ja hyvinvointi -> Opetuspalvelut -> Aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma). Myös hoitomaksuperusteet löytyvät sieltä. KOULUTERVEYDENHUOLTO Kouluterveydenhoitaja Veera Varjola on koulullamme maanantaisin (pääsääntöisesti aamupäivällä) ja torstaisin koko päivän. Terveydenhoitajan tavoittaa numerosta Viestejä voi lähettää myös Wilman välityksellä ja sähköpostia voi laittaa osoitteeseen KOULUKURAATTORI Pukkilan kirkonkylän koulun koulukuraattoripalvelut tuottaa Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveysyhtymä. Koulukuraattori Milja Kuutsa on tavattavissa Pukkilan kirkonkylän koululla pääsääntöisesti maanantaisin. Oppilas voi tulla itse juttelemaan koulupäivän aikana tai yhteyttä voi ottaa vanhemman, terveydenhoitajan tai opettajan kautta. Tapaamisajan voi varata puhelimitse, sähköpostitse tai Wilman välityksellä. Koulukuraattorin kanssa on mahdollista jutella esimerkiksi kotiin, kouluun tai kavereihin liittyvistä huolista ja kysymyksistä. Koulukuraattori tapaa myös perheitä erikseen sovittuina ajankohtina. Koulukuraattorin tavoittaa numerosta ja sähköpostilla osoitteesta SUUN TERVEYDENHUOLTO Oppilaiden suu ja hampaisto tarkastetaan 1., 3. ja 5. luokilla. Välitarkastukset tehdään yksilöllisen tarpeen mukaan. 2. ja 6. luokan oppilaille järjestetään terveyskasvatustunti. Hammastapaturma- ja särkytapaukset pyritään hoitamaan saman päivän aikana. Oppilaan siirtyessä yläkouluun vastaa koulun sijaintikunta hammashoidosta osana kouluterveydenhuoltoa. Mahdolliset erikoishoidot hoidetaan kotikunnan hammashuollossa (esim. oikomishoito). Ajanvaraukset ja peruutukset sekä tiedustelut arkisin klo Orimattilan seudun suun terveydenhuollon ajanvaraus- ja neuvontanumerosta p

9 /10 OPPILASHUOLTO Oppilashuollon palvelut järjestetään yhteisöllisenä oppilashuoltona sekä yksilökohtaisena oppilashuoltona. Kirkonkylän ja Torpin koulujen yhteisen oppilashuoltoryhmän toiminnan painopiste on yhteisöllisessä oppilashuollossa. Yksilöasioita varten kootaan erikseen tapauskohtaisesti oppilaan tueksi monialainen asiantuntijaryhmä. Tarkemmin oppilashuollon järjestämisestä on kerrottu kunnanhallituksen hyväksymässä Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden muutoksessa, joka on luettavissa kunnan nettisivuilla (Perhe ja hyvinvointi -> Opetuspalvelut ->Perusopetuksen opetussuunnitelman muutos luku 5.4. Oppilashuolto ja turvallisuuden edistäminen). MUU OPPILASHUOLLON TUKI OPPILAILLE Koulupsykologipalveluista huolehtii Orimattilan terveyskeskuspsykologi. Muut psykologipalvelut saadaan Päijät-Hämeen perheneuvolasta Lahdesta. VANHEMPAINYHDISTYKSEN TERVEISET Vanhempainyhdistyksen tavoitteena on toimia positiivisen yhteistyön lisääjänä koulun ja vanhempien välillä sekä vanhempien kesken. Vanhempainyhdistyksen järjestämä toiminta on tarkoitettu kaikille Kirkonkylän koulun oppilaiden (myös eskarilaisten) vanhemmille. Olemme rekisteröitynyt yhdistys, Pukkilan Kirkonkylän koulun vanhempainyhdistys ry, ja toimikautemme on aina lukuvuoden mittainen. Vuosikokous on syyskuussa, jolloin valitaan kuluvan kauden johtokunta, siihen asti toiminnassa on viime kauden johtokunta: Riitta Myyrä (pj, puh ), Sari Lassila (vpj), Hanna Alestalo (siht.), Annis Bagge, Kimmo Mikkola, Paula Mölsä, Marko Puoliväli ja Nina Tervo. Koulun yhteyshenkilö on Merja Jyrkilä. Olemme toimineet aktiivisesti nyt muutaman vuoden. Yhdessä koulun väen kanssa olemme järjestäneet monenlaista toimintaa, mm. lemmikkieläinpäivän, 112-päivän, jonka aikana oppilaat saivat opetusta ensiapu-, paloturvallisuus- ja yleisissä turvallisuusasioissa ja tyttöjen & äitien yhteisen illan (toteutettiin yhdessä MLL:n kanssa). Tänä vuonna ainakin lemmikkieläinpäivä ja tyttöjen & äitien ilta ovat taas tekeillä! Keväisin jaamme tsempparistipendejä ja pidämme kahvioita monissa eri tilaisuuksissa. Kustannamme myös kaikille oppilaille ksylitolipastillit. Olemme ahkerassa vuorovaikutuksessa koulun henkilökunnan kanssa pohtimassa koulutyön arkeen liittyviä asioita. Pääasiassa tiedotamme toiminnastamme Wilman kautta. Tietoa löytyy myös kunnan nettisivuilla (Perhe ja hyvinvointi Opetuspalvelut) olevalta vanhempainyhdistyksen sivulta. Mitä enemmän meitä toiminnassa mukana olevia vanhempia on, sitä enemmän saamme aikaan! Jos olet kiinnostunut toiminnastamme, ota reilusti yhteyttä tekemistä löytyy jokaiselle. Johtokunnan mukavaan porukkaan mahtuu lisää jäseniä ja myös talkooapua tarvitaan aina! Olet lämpimästi tervetullut mukaan toimintaan!

10 /10 OPPILASKUNTATOIMINTA Oppilaskuntatoiminta jatkuu tänä lukuvuonna Reija-Riikka Stenbäckin (4. lk:n opettaja) ohjaamana. Oppilaskuntaan valitaan vaaleilla jokaiselta luokalta kaksi oppilasta, yleensä yksi tyttö ja yksi poika. Oppilaskuntatoiminnan tavoitteena on edistää oppilaiden kykyä ottaa vastuuta yhteisten asioiden hoidosta omassa kouluyhteisössä. Luokan edustajan kautta kaikki oppilaat voivat olla vaikuttamassa asioihin. Tänä lukuvuonna oppilaskunta mm. jatkaa lelulainaamotoimintaa välitunneilla, osallistuu koulun järjestyssääntöjen uusimiseen sekä on mukana koulun tapahtumien järjestelyissä. OPETUSSUUNNITELMA Uuden opetussuunnitelmat otetaan valtakunnallisesti käyttöön syksyllä Tätä varten on tehty valmistelevaa työtä jo pidemmän aikaa. Tulevana lukuvuonna työtä jatketaan ja sen on määrä olla valmis lukuvuoden lopussa. Koulutyön kannalta tämä tarkoittaa sitä, että opettajat tekevät opetussuunnitelmatyötä jossain määrin päiväaikaan, jolloin opetuksesta vastaa koulunkäynninohjaaja. Osin työ tapahtuu iltapäivisin ja iltaisin. Huoltajia kuullaan ja huoltajien kannanottoja toivotaan opetussuunnitelman paikallisen osuuden laadintaan.

Ojakkalan koulu Koulutiedote Lukuvuosi 2014-2015

Ojakkalan koulu Koulutiedote Lukuvuosi 2014-2015 Ojakkalan koulu Koulutiedote Lukuvuosi 2014-2015 Koulun alkaessa Vuodet eivät ole veljiä keskenään! Kun viime kouluvuosi polkaistiin käyntiin tutuilla opettajilla ja muulla henkilökunnalla, niin tämä vuosi

Lisätiedot

LEPOLAN KOULU lukuvuosi 2012 2013

LEPOLAN KOULU lukuvuosi 2012 2013 LEPOLAN KOULU lukuvuosi 2012 2013 Hyvät vanhemmat Toivotan Lepolan koulun uusille ja vanhoille oppilaille ja henkilökunnalle lämpimästi tervetuloa taas uuteen lukuvuoteen. Lukuvuositiedote on ensimmäistä

Lisätiedot

TIEDOTE KIRKONKYLÄN KOULUN OPPILAIDEN HUOLTAJILLE LUKUVUONNA

TIEDOTE KIRKONKYLÄN KOULUN OPPILAIDEN HUOLTAJILLE LUKUVUONNA KIRKONKYLÄN KOULUN TIEDOTE LUKUVUODELLE 2017-2018 TIEDOTE KIRKONKYLÄN KOULUN OPPILAIDEN HUOLTAJILLE LUKUVUONNA 2017-2018 KOULUN TYÖAIKA alkaa päättyy Syyslukukausi ti 15.8.2017 pe 22.12.2017 Kevätlukukausi

Lisätiedot

1. Kolmiportainen tuki

1. Kolmiportainen tuki 1 1. Kolmiportainen tuki Erityinen tuki Suunnataan pedagogiseen selvitykseen perustuen, opetuspäällikön päätöksellä oppilaalle, jonka selviytyminen perusopetuksesta edellyttää yksilöllisiä opetusjärjestelyjä.

Lisätiedot

Opettamisesta ja avustamisesta ohjaukseen. Kivirannan koulu

Opettamisesta ja avustamisesta ohjaukseen. Kivirannan koulu Opettamisesta ja avustamisesta ohjaukseen Kivirannan koulun moniammatillinen yhteistyö joustavasti ja tavoitteellisesti Kivirannan koulu Oppilaita 320 16 opetusryhmää 2 pienryhmää luokanopettajia 16, kieltenopettajia

Lisätiedot

Kalkkisten koulu 2015 2016

Kalkkisten koulu 2015 2016 Lukuvuosisuunnitelma Kalkkisten koulu 2015 2016 yhteystiedot koulu Lähiosoite Kenttätie 5 Postinumero 17240 Postitoimipaikka Kalkkinen Puhelin 03 7671008 Sähköposti kalkkistenkoulu@asikkala.fi Kanslia

Lisätiedot

GUMERUKSEN KOULUN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILASHUOLTOSUUNNITELMA LUKUVUONNA 2015-2016

GUMERUKSEN KOULUN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILASHUOLTOSUUNNITELMA LUKUVUONNA 2015-2016 GUMERUKSEN KOULUN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILASHUOLTOSUUNNITELMA LUKUVUONNA 2015-2016 Opetuksen järjestäjä vastaa siitä, että oppilashuollon toteuttamista, arviointia ja kehittämistä varten laaditaan

Lisätiedot

Opetussuunnitelma. Salon kaupungin perusopetus Särkisalon koulu

Opetussuunnitelma. Salon kaupungin perusopetus Särkisalon koulu Opetussuunnitelma Salon kaupungin perusopetus Särkisalon koulu 1 Hyväksytty opetuslautakunnassa 12.4.2011 Johdanto Perusopetuslaki on muuttunut osittain 24.6.2010 (PoL 642/2010). Tästä johtuen myös perusopetuksen

Lisätiedot

Koulun nimi lukuvuosi 2014-2015. Oppilasmäärä lukuvuoden päättyessä. Luokalle jääneiden lukumäärä. Työnantajan järjestämä koulutus

Koulun nimi lukuvuosi 2014-2015. Oppilasmäärä lukuvuoden päättyessä. Luokalle jääneiden lukumäärä. Työnantajan järjestämä koulutus Eurajoen kunta / koulutoimi PERUSKOULUN TOIMINTAKERTOMUS Koulun nimi lukuvuosi 2014-2015 Rikantilan koulu A. TILASTOLLISET ASIAT 1. Peruskoulun oppilaiden lukumäärä kevätlukukauden 2014 päättyessä Oppilasmäärä

Lisätiedot

1-6.luokilla oppilaita opetetaan pääsääntöisesti perusopetusryhmissä luokanopettajien toimesta.

1-6.luokilla oppilaita opetetaan pääsääntöisesti perusopetusryhmissä luokanopettajien toimesta. Pyhäjoen kunta Yppärin koulun vuosisuunnitelma lv. 2014-2015 1. Koulun perustiedot: Oppilasmäärä: 57 Perusopetusryhmien määrä: 3, lisäksi esikouluryhmä 2. Lukuvuoden työ-/ja loma-ajat Sivistyslautakunnan

Lisätiedot

NORSSIN OPPILAS-JA OPISKELUHUOLTO

NORSSIN OPPILAS-JA OPISKELUHUOLTO NORSSIN OPPILAS-JA OPISKELUHUOLTO OPPILAS- JA OPISKELUHUOLLON OSA-ALUEET YHTEISÖLLINEN OPISKELUHUOLTO yhteisöllistä, ensisijaisesti ehkäisevää työtä YKSILÖKOHTAINEN OPISKELUHUOLTO yksilöllistä tukea monialaista

Lisätiedot

Oppilas saa lukuvuoden 2015-2016 aikana arviointia sisältäviä tiedotteita ja lukuvuositodistuksen seuraavina

Oppilas saa lukuvuoden 2015-2016 aikana arviointia sisältäviä tiedotteita ja lukuvuositodistuksen seuraavina PAAVOLAN KOULUN AAKKOSET 2. ARVIOINTI Arviointi on jatkuva prosessi, jonka tarkoituksena on myönteisellä, motivoivalla ja luotettavalla tavalla kannustaa ja ohjata opiskelua niin, että se edistää oppilaan

Lisätiedot

Tervetuloa Pukinmäenkaaren peruskouluun!

Tervetuloa Pukinmäenkaaren peruskouluun! Tervetuloa Pukinmäenkaaren peruskouluun! Leena Hiillos Rehtori 16.5.2017 Koulutulokkaiden opettajat E-1 H Anne Siljander 1 A Laura Semi (Immolantien talo) 1 B Lassi Heikkinen 1 C Johanna Aaltonen 1 D Teppo

Lisätiedot

Lähetetty koululautakunnan suomenkieliselle jaostolle hyväksyttäväksi 28.8.2012

Lähetetty koululautakunnan suomenkieliselle jaostolle hyväksyttäväksi 28.8.2012 1 KEMIÖNSAAREN KUNTA TAALINTEHTAAN KOULU Erkki Hakola Koulumäentie 3 25900 Taalintehdas TAALINTEHTAAN KOULUN TYÖSUUNNITELMA Hyväksyminen sekä tuntikehys ja sen käyttö Lukuvuosi 2012-2013 Lähetetty koululautakunnan

Lisätiedot

OPPILASHUOLTO. Oppilashuoltoryhmä (OHR) Kouluruokailu

OPPILASHUOLTO. Oppilashuoltoryhmä (OHR) Kouluruokailu OPPILASHUOLTO Oppilashuolto on toimintaa, jolla edistetään ja ylläpidetään oppilaan hyvinvointia, hyvää oppimista, tervettä kasvua ja kehitystä. Tavoite on edistää myös koulun yhteisöllisyyttä, myönteistä

Lisätiedot

TYÖSUUNNITELMA. Isokylän. Lukuvuodelle 2015-2016. Koulu

TYÖSUUNNITELMA. Isokylän. Lukuvuodelle 2015-2016. Koulu KEMIJÄRVEN KAUPUNKI TYÖSUUNNITELMA Lukuvuodelle 2015-2016 Isokylän Koulu 1. KOULUN TOIMINTA-AJATUS Isokylän koulu tarjoaa muuttuvassa yhteiskunnassa tarvittavia tietoja, taitoja ja valmiuksia sekä tukee

Lisätiedot

MUHOKSEN KUNTA. Laitasaaren alakoulu

MUHOKSEN KUNTA. Laitasaaren alakoulu MUHOKSEN KUNTA Laitasaaren alakoulu TYÖSUUNNITELMA LUKUVUOSI 2015 2016 KOULU- JA OPPILASTIEDOT LUKUVUONNA 2015-2016 2 KOULUTIEDOT koulun nimi Laitasaaren alakoulu koulun osoite Hotintie 22, 91510 Rova

Lisätiedot

4 OPISKELUN YLEINEN TUKI 4.1 KODIN JA KOULUN VÄLINEN YHTEISTYÖ

4 OPISKELUN YLEINEN TUKI 4.1 KODIN JA KOULUN VÄLINEN YHTEISTYÖ 4 OPISKELUN YLEINEN TUKI 4.1 KODIN JA KOULUN VÄLINEN YHTEISTYÖ Lapsi ja nuori elää samanaikaisesti sekä kodin että koulun vaikutuspiirissä. Tämä edellyttää näiden kasvatusyhteisöjen vuorovaikutusta ja

Lisätiedot

Sivistyslautakunnan päätöksen mukaiset työ-/loma-ajat. Lauantaityöpäivät: Liikunta- ja liikenneturvallisuuspäivä

Sivistyslautakunnan päätöksen mukaiset työ-/loma-ajat. Lauantaityöpäivät: Liikunta- ja liikenneturvallisuuspäivä Pyhäjoen kunta Yppärin koulun vuosisuunnitelma lv. 2017-2018 1. Koulun perustiedot: Oppilasmäärä: 54 oppilasta ja 10 esikoululaista Perusopetusryhmien määrä: 3, lisäksi esikouluryhmä 2. Lukuvuoden työ-/ja

Lisätiedot

Luokka 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A 13 13 9 13 12 14

Luokka 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A 13 13 9 13 12 14 Koulu: Iisveden koulu Lukuvuosi: 2014-2015 Virat ja toimet Viran ja toimen nimike Määrä Lisätietoja Rehtori Luokanopettaja 4 yhdellä rehtorin tehtävät Aineen lehtori Erityisopettaja Erityisluokanopettaja

Lisätiedot

Kuparivuoren koulu. 1. Oppilaat. Noin 300. Keskikokoinen koulu. 12 luokkaa ( pienin 15 ja suurin 27 oppilasta) + 3 pienryhmää

Kuparivuoren koulu. 1. Oppilaat. Noin 300. Keskikokoinen koulu. 12 luokkaa ( pienin 15 ja suurin 27 oppilasta) + 3 pienryhmää Kuparivuoren koulu 1. Oppilaat Noin 300. Keskikokoinen koulu 12 luokkaa ( pienin 15 ja suurin 27 oppilasta) + 3 pienryhmää Oppilaat tulevat pääasiassa keskustan ja Luonnonmaan alueelta, kieliluokilla ja

Lisätiedot

Koulukohtaiset lisätehtävät (OVTES Osio B 11-25)

Koulukohtaiset lisätehtävät (OVTES Osio B 11-25) Sivu 1/6 Hajalan koulu Salon kaupunki 1760/12.00.01.01/2015 Yleiset Koulu: Hajalan koulu Ylläpitäjä: Kaupungin ylläpitämä koulu Koulumuoto: Ala-asteen koulu Opetuskieli: Suomi Koulupiiri: Salo Opiskelijamäärä:

Lisätiedot

Kouluterveydenhuolto. Palvelun tuottaa Turun kaupungin hyvinvointitoimiala. Kouluterveydenhuolto on lakisääteistä ja maksutonta terveydenhoitoa

Kouluterveydenhuolto. Palvelun tuottaa Turun kaupungin hyvinvointitoimiala. Kouluterveydenhuolto on lakisääteistä ja maksutonta terveydenhoitoa Kouluterveydenhuolto Palvelun tuottaa Turun kaupungin hyvinvointitoimiala Kouluterveydenhuolto on lakisääteistä ja maksutonta terveydenhoitoa Oppilaiden terveyden edistäminen sekä terveen kasvun, kehityksen

Lisätiedot

METSOKANKAAN KOULU PATAMÄESSÄ. Lukuvuosi 2015-16

METSOKANKAAN KOULU PATAMÄESSÄ. Lukuvuosi 2015-16 METSOKANKAAN KOULU PATAMÄESSÄ Lukuvuosi 2015-16 Luokat ja henkilökunta Ensi lukuvuoden 4A ja 4B 5ABCDE laaja-alainen erityisopettaja Päivi Juustila englannin ja saksan opettaja teknisen työn opettaja koulunkäynnin

Lisätiedot

Kolmiportainen tuki alakoulun arjessa. 29.3.2012 Ikaalinen

Kolmiportainen tuki alakoulun arjessa. 29.3.2012 Ikaalinen Kolmiportainen tuki alakoulun arjessa 29.3.2012 Ikaalinen Ohjelma Klo 14-14.20 Yleinen, tehostettu ja erityinen tuki opetussuunnitelman perusteissa aluekoordinaattorit Marika Korpinurmi, Mari Silvennoinen

Lisätiedot

VAUNUKANKAAN KOULU. Lukuvuositiedote 2015-2016

VAUNUKANKAAN KOULU. Lukuvuositiedote 2015-2016 VAUNUKANKAAN KOULU Lukuvuositiedote 2015-2016 Vaunukankaantie 3-5 04300 TUUSULA Puhelimet: 040 314 3250 opettajat 040 314 3249 rehtori 040 314 3254 kanslia 040 314 4452 erityisopettaja 040 314 4419 terveydenhoitaja

Lisätiedot

KIVISTÖN KOULUN VANHEMPAINILTA 27.8.2015

KIVISTÖN KOULUN VANHEMPAINILTA 27.8.2015 KIVISTÖN KOULUN VANHEMPAINILTA 27.8.2015 ILLAN OHJELMA: klo 18.00 Opettajien esittäytyminen Koulun toiminnan esittely Vanhempainyhdistyksen puheenvuoro n. klo 19.00 Luokkakohtaiset vanhempaintilaisuudet

Lisätiedot

Inklusiivinen koulu. Lähikouluperiaate ERITYISOPETUKSEN STRATEGIA. Oikeus saada tukea

Inklusiivinen koulu. Lähikouluperiaate ERITYISOPETUKSEN STRATEGIA. Oikeus saada tukea ERITYISOPETUKSEN STRATEGIA korostaa ennalta ehkäisevän ja varhaisen tuen merkitystä tehostettu tuki (yleisten tukitoimenpiteiden tehostaminen määrällisesti ja laadullisesti sekä opetuksen järjestäminen

Lisätiedot

Koulutulokasinfo Kolmiportainen tuki ja oppilashuolto Arja Korhonen

Koulutulokasinfo Kolmiportainen tuki ja oppilashuolto Arja Korhonen Koulutulokasinfo Kolmiportainen tuki ja oppilashuolto 11.2.2013 Arja Korhonen Järvenpään kaupunki Arja Korhonen 1 Kolmiportaisen tuen tavoitteena: Oppilaita tuetaan suunnitelmallisesti etenevän ja vahvistuvan

Lisätiedot

Tuettu oppimispolku. Tietoa kasvun ja oppimisen tuesta huoltajille ja oppilaiden kanssa työskenteleville

Tuettu oppimispolku. Tietoa kasvun ja oppimisen tuesta huoltajille ja oppilaiden kanssa työskenteleville Porvoo - Borgå Tuettu oppimispolku Tietoa kasvun ja oppimisen tuesta huoltajille ja oppilaiden kanssa työskenteleville Porvoo - Borgå Turvallinen ja yhtenäinen oppimispolku Porvoossa halutaan turvata lapsen

Lisätiedot

Koulun henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@kotka.fi

Koulun henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@kotka.fi HOVINSAAREN KOULU SYYSTIEDOTE 2011 2012 Ruununmaankatu 2 48200 KOTKA Yhteystiedot: Rehtori Nina Pöyhönen puh. 234 4547, 040 352 9070 Kanslia puh. 234 4548 Opettajainhuone puh. 234 4548, 040 352 9078 Kotisivu

Lisätiedot

************************************************************************ Saaren koulun työsuunnitelma lukuvuonna 2015 16

************************************************************************ Saaren koulun työsuunnitelma lukuvuonna 2015 16 ************************************************************************ Saaren koulun työsuunnitelma lukuvuonna 2015 16 ************************************************************************ 1. Koulun

Lisätiedot

lisäksi keväällä 1 päivä myöhemmin sovitun mukaisesti

lisäksi keväällä 1 päivä myöhemmin sovitun mukaisesti ************************************************************************ Saaren koulun työsuunnitelma lukuvuonna 2014-15 ************************************************************************ 1. Koulun

Lisätiedot

PERUSOPETUKSEN ERITYINEN TUKI JA LAINSÄÄDÄNNÖN MUUTOKSET. Finlandia-talo 16.9.2010 KT, opetusneuvos Jussi Pihkala

PERUSOPETUKSEN ERITYINEN TUKI JA LAINSÄÄDÄNNÖN MUUTOKSET. Finlandia-talo 16.9.2010 KT, opetusneuvos Jussi Pihkala PERUSOPETUKSEN ERITYINEN TUKI JA LAINSÄÄDÄNNÖN MUUTOKSET Finlandia-talo 16.9.2010 KT, opetusneuvos Jussi Pihkala 1 Kuva 1 Erityisopetukseen otetut tai siirretyt oppilaat 1995-2009 Lähde: Tilastokeskus

Lisätiedot

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso Kevät 2015

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso Kevät 2015 Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso Kevät Sivistystoimiala 10.8. Suunnittelu- ja kehittämispalvelut / Sulake 1 Taustatietoja Vastaajien jakaantuminen Vastaajien määrä Kaikki vastaajat

Lisätiedot

Oppilaalla, saada jolla tukiopetusta. on vaikeuksia oppimisessaan tai koulunkäynnissään, on oikeus saada osa-aikaista tukea, on

Oppilaalla, saada jolla tukiopetusta. on vaikeuksia oppimisessaan tai koulunkäynnissään, on oikeus saada osa-aikaista tukea, on Yleisellä tuella tarkoitetaan jokaiselle suunnattua Yleinen tukea tuki muoto. erityisen Tehostamalla yleisen tuen tukimuotoja pyritään ennalta ja se on ehkäisemään ensisijainen tuen tehostetun järjestämisen

Lisätiedot

TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu 14.1.2013

TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu 14.1.2013 TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu Lielahden koulu Oppilaita on yhteensä 607 - yläkoulussa 324 - alakoulussa 283 Luokkia - 7. luokkia 5 kpl, 106 oppilasta - 8. luokkia 5 kpl, 106 oppilasta

Lisätiedot

Koulukohtaiset lisätehtävät (OVTES Osio B 11-25) Laatutyö - koulun toiminnan kehittäminen

Koulukohtaiset lisätehtävät (OVTES Osio B 11-25) Laatutyö - koulun toiminnan kehittäminen Sivu 1/5 Märynummen koulu Salon kaupunki 1760/12.00.01.01/2015 Yleiset Koulu: Märynummen koulu Ylläpitäjä: Kaupungin ylläpitämä koulu Koulumuoto: Ala-asteen koulu Opetuskieli: Suomi Koulupiiri: Salo Opiskelijamäärä:

Lisätiedot

KARVETIN KOULUN KUULUMISIA ELOKUU 2015

KARVETIN KOULUN KUULUMISIA ELOKUU 2015 KARVETIN KOULUN KUULUMISIA ELOKUU 2015 TERVETULOA KOULUUN Kesäloman jälkeen on taas aika ryhtyä töihin. Toivotamme sekä vanhat että uudet oppilaat tervetulleiksi. Oppilaita on tällä hetkellä 209. Uusia

Lisätiedot

TAMMELAN KUNNAN KASVATUS- JA SIVISTYSTOIMEN PÄÄVASTUU- ALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ

TAMMELAN KUNNAN KASVATUS- JA SIVISTYSTOIMEN PÄÄVASTUU- ALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ TAMMELAN KUNNAN KASVATUS- JA SIVISTYSTOIMEN PÄÄVASTUU- ALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 LUKU...2 TOIMINNAN YLEISET PERUSTEET...2 1 Toiminta-ajatus...2 2 LUKU...2 ORGANISAATIO...2 2 Lautakunnat...2 3 Lautakunnan kokoonpano...3

Lisätiedot

koululääkäri Susanna Nyberg-Simola

koululääkäri Susanna Nyberg-Simola Lukuvuositiedote 2014-2015 HENKILÖKUNTA opettajat: 1a 1b 2.lk 3a 3b 4.lk 4.-5.lk 5.lk 6.lk pienluokka laaja-alainen eo: rehtori Päivi Lipsanen Jenni Nieminen Jaana Kukkonen Anu Terho Noora Vesterinen Laura

Lisätiedot

Ojakkalan koulu Koulutiedote Lukuvuosi 2015-2016

Ojakkalan koulu Koulutiedote Lukuvuosi 2015-2016 Ojakkalan koulu Koulutiedote Lukuvuosi 2015-2016 Koulun alkaessa Sateinen, mutta toivottavasti siitä huolimatta rentouttava kesäloma alkaa olla takanapäin ja edessä ovat uudet koitokset oppimisen pitkällä

Lisätiedot

OSALLISUUS. Opetussuunnitelma 2016 Yksi tavoitteista on oppilaiden ja huoltajien osallisuuden vahvistaminen

OSALLISUUS. Opetussuunnitelma 2016 Yksi tavoitteista on oppilaiden ja huoltajien osallisuuden vahvistaminen OSALLISUUS Opetussuunnitelma 2016 Yksi tavoitteista on oppilaiden ja huoltajien osallisuuden vahvistaminen Monipuoliset yhteistyökokemukset Oppilaiden osallistuminen suunnitteluun Oppilaskunta yhteistyön

Lisätiedot

KOLMIPORTAINEN TUKI ESI- JA PERUSOPETUKSESSA

KOLMIPORTAINEN TUKI ESI- JA PERUSOPETUKSESSA KOLMIPORTAINEN TUKI ESI- JA PERUSOPETUKSESSA Imatran kaupunki Hyvinvointipalvelut Lasten ja nuorten palvelut 1 Huoltajalle Hyvään esiopetus- ja koulupäivään kuuluvat laadukas opetus, kasvua ja kehitystä

Lisätiedot

KIVINIEMEN JA TAKKURANNAN KOULUJEN LUKUVUOSIOPAS 2012 2013

KIVINIEMEN JA TAKKURANNAN KOULUJEN LUKUVUOSIOPAS 2012 2013 KIVINIEMEN JA TAKKURANNAN KOULUJEN LUKUVUOSIOPAS 2012 2013 KIVINIEMEN JA TAKKURANNAN KOULUJEN HUOLTAJAT Hyvää syksyä kaikille ja terveisiä koulusta! Koulu on pyörähtänyt käyntiin jälleen vauhdikkaasti.

Lisätiedot

Perusopetuksen laatukriteerit v. 2011, v ja v Jouni Kurkela Sivistysjohtaja

Perusopetuksen laatukriteerit v. 2011, v ja v Jouni Kurkela Sivistysjohtaja Perusopetuksen laatukriteerit v. 2011, v. 2013 ja v. 2014 18.11.2014 Jouni Kurkela Sivistysjohtaja Opetusministeriö on 1.3.2010 myöntänyt 10 000 ja 29.12.2011 8000 Tyrnävän kunnalle opetus- ja kulttuuritoimen

Lisätiedot

KÄSIKIRJA KUUDESLUOKKALAISELLE 2016

KÄSIKIRJA KUUDESLUOKKALAISELLE 2016 KÄSIKIRJA KUUDESLUOKKALAISELLE 2016 Mikä sitten muuttuu? Yläkouluun tullessasi opiskelu muuttuu entistä itsenäisemmäksi. Opiskelu saattaa tuntua aluksi vapaammalta, mutta oma vastuusi asioiden hoitamisesta

Lisätiedot

Perusopetuskysely Koko perusopetus

Perusopetuskysely Koko perusopetus Perusopetuskysely 2016 Koko perusopetus 31.8.2016 Taustatietoja Kysely toteutettiin ajalla 22.5. 4.6.2016 Linkki kyselyyn lähetettiin Helmin kautta 4099 oppilaan noin 7500:lle huoltajalle Asteikon arvot

Lisätiedot

Tulevan ekaluokkalaisen vanhemmille! Kirkonkulman koulu Humppila

Tulevan ekaluokkalaisen vanhemmille! Kirkonkulman koulu Humppila Tulevan ekaluokkalaisen vanhemmille! Kirkonkulman koulu Humppila Hyvät vanhemmat! Koulun aloittaminen on samalla iloinen ja jännittävä asia. Tähän lehteen on koottu tärkeitä koulunkäyntiin liittyviä asioita.

Lisätiedot

TYÖSUUNNITELMA. Isokylän. Lukuvuodelle Koulu

TYÖSUUNNITELMA. Isokylän. Lukuvuodelle Koulu KEMIJÄRVEN KAUPUNKI TYÖSUUNNITELMA Lukuvuodelle 2014-2015 Isokylän Koulu 1. KOULUN TOIMINTA-AJATUS Isokylän koulu tarjoaa muuttuvassa yhteiskunnassa tarvittavia tietoja, taitoja ja valmiuksia sekä tukee

Lisätiedot

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso kevät 2015 Sivistystoimiala

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso kevät 2015 Sivistystoimiala Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso kevät 2015 Sivistystoimiala 10.8.2015 Suunnittelu- ja kehittämispalvelut / Sulake 1 Taustatietoja Vastaajien jakaantuminen Vastaajien määrä 2015 (2014)

Lisätiedot

Vuosisuunnitelma. Opettajat. Toiminta-ajatus / keskeiset tavoitteet. Koulun perustiedot. Oppilasmäärä luokittain. Tuntikehys.

Vuosisuunnitelma. Opettajat. Toiminta-ajatus / keskeiset tavoitteet. Koulun perustiedot. Oppilasmäärä luokittain. Tuntikehys. Harhalan koulu Sivu 1/6 Vuosisuunnitelma Koulun perustiedot Koulu:Harhalan koulu Ylläpitäjä:Kaupungm ylläpitämä koulu Koulumuoto:Ala-asteen koulu Oppilasmäärä luokittain Suunnitelma l. luokka 5 2. luokka

Lisätiedot

Tervetuloa. koululaisen vanhemmaksi

Tervetuloa. koululaisen vanhemmaksi Tervetuloa koululaisen vanhemmaksi Lukuvuosi 2016-2017 Syyslukukausi ti 16.8. ke 21.12.2016, lisäksi 5.12. on vapaapäivä Syysloma to 13.10. su 16.10. Kevätlukukausi ke 4.1. la 3.6.2017 Talviloma ma 20.

Lisätiedot

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso Kevät 2015 Sivistystoimiala

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso Kevät 2015 Sivistystoimiala Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso Kevät 2015 Sivistystoimiala 10.8.2015 Suunnittelu- ja kehittämispalvelut / Sulake 1 Taustatietoja Vastaajien jakaantuminen Vastaajien määrä 2015 (2014)

Lisätiedot

VIROLAHDEN PERUSKOULUN YLÄASTEEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

VIROLAHDEN PERUSKOULUN YLÄASTEEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT VIROLAHDEN PERUSKOULUN YLÄASTEEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 31.1.2000 Yleistä 1 Koulun alue on kortteli 57-YO. Koulun piha-alue on koulukiinteistön, Rantatien sekä koulun kentän erottama alue. 2 Kouluajaksi katsotaan

Lisätiedot

MALMINKARTANON ALA-ASTEEN KOULUN LUKUVUOSITIEDOTE 2015 2016

MALMINKARTANON ALA-ASTEEN KOULUN LUKUVUOSITIEDOTE 2015 2016 MALMINKARTANON ALA-ASTEEN KOULUN LUKUVUOSITIEDOTE 2015 2016 TERVETULOA LUKUVUOTEEN 2015-2016! Tähän lukuvuoteen kohdistuu paljon innostavia odotuksia. Koulumme uusi opetussuunnitelma valmistuu tämän lukuvuoden

Lisätiedot

Perusopetuskysely Kartanon koulu luokat 1-6

Perusopetuskysely Kartanon koulu luokat 1-6 Perusopetuskysely 2016 luokat 1-6 31.8.2016 Taustatietoja Kysely toteutettiin ajalla 25.5. -4.6.2016 Linkki kyselyyn lähetettiin Helmin kautta 4099 oppilaan noin 7500:lle huoltajalle Asteikon arvot :Täysin

Lisätiedot

Peruskouluissa. Tuen kolmiportaisuus

Peruskouluissa. Tuen kolmiportaisuus Tuki annetaan mahdollisuuksien mukaan omassa tutussa ympäristössä ja luokassa. Tarpeen kasvaessa tukimuotoja voidaan lisätä joustavasti ja päinvastoin. Tuen kolmiportaisuus Peruskouluissa 3 Tuen kolmiportaisuus

Lisätiedot

KOLMIPORTAINEN TUKI. esi- ja perusopetuksessa

KOLMIPORTAINEN TUKI. esi- ja perusopetuksessa KOLMIPORTAINEN TUKI esi- ja perusopetuksessa YLEINEN TUKI * kaikille suunnattu, tilapäinen tuki * arviointi tapahtuu yleisopetuksen opetussuunnitelman mukaan * oppilaalle voidaan laatia oppimissuunnitelma

Lisätiedot

Perusopetuslain muutos

Perusopetuslain muutos Perusopetuslain muutos 16 Tukiopetus ja osa-aikainen erityisopetus Oppilaalla, joka on tilapäisesti jäänyt jälkeen opinnoissaan tai muutoin tarvitsee oppimisessaan lyhytaikaista tukea, on oikeus saada

Lisätiedot

TYÖSUUNNITELMA LUKUVUODELLE 2014-2015. Sepänmäen koulu

TYÖSUUNNITELMA LUKUVUODELLE 2014-2015. Sepänmäen koulu KEMIJÄRVEN KAUPUNKI TYÖSUUNNITELMA LUKUVUODELLE 2014-2015 Sepänmäen koulu 1. KOULUN TOIMINTA-AJATUS Sepänmäen erityisopetusyksikkö toteuttaa oppilaan yksilöllisistä tarpeista lähtevää kasvatusta tavoitteena

Lisätiedot

Liite LEMIN KUNNAN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA LUKUVUODEKSI 2016-2017. Hyväksytty sivistyslautakunnassa 11.5.2016 31

Liite LEMIN KUNNAN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA LUKUVUODEKSI 2016-2017. Hyväksytty sivistyslautakunnassa 11.5.2016 31 Liite LEMIN KUNNAN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA LUKUVUODEKSI 2016-2017 Hyväksytty sivistyslautakunnassa 11.5.2016 31 2 (5) 1. TOIMINTA-AJATUS JA TAVOITTEET Aamu- ja iltapäivätoiminta on perusopetuslain

Lisätiedot

Rehtorin palsta. Hyvät oppilaat, vanhemmat, koulun muu henkilökunta ja opettajat.

Rehtorin palsta. Hyvät oppilaat, vanhemmat, koulun muu henkilökunta ja opettajat. Rehtorin palsta Hyvät oppilaat, vanhemmat, koulun muu henkilökunta ja opettajat. Koulutyö on kesän jälkeen päässyt hyvään vauhtiin. Kulunut kesä on ollut melko kolea ja sateinen. Sää on jatkunut samankaltaisena

Lisätiedot

Koulussa noudatetaan järjestyssääntöjen lisäksi muuta sovellettavaa lainsäädäntöä.

Koulussa noudatetaan järjestyssääntöjen lisäksi muuta sovellettavaa lainsäädäntöä. Kalevankankaan koulu Henkilökuntakokous 25.5.2011 TURVALLINEN OPISKELUYMPÄRISTÖ JA JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 1. JÄRJESTYSSÄÄNTÖJEN TARKOITUS JA SOVELTAMISALUE Perusopetuslain 29 :n mukaan opetukseen osallistuvilla

Lisätiedot

Koulun opetussuunnitelmassa ja vuosisuunnitelmassa kuvattavat asiat

Koulun opetussuunnitelmassa ja vuosisuunnitelmassa kuvattavat asiat Koulun opetussuunnitelmassa ja vuosisuunnitelmassa kuvattavat asiat Luku Sivunro Turun opsissa 1.4 (s 9) Koulun tasaarvosuunnitelma Otsikko Asiat Koulun opetussuunnitelmassa laaditaan erilliseksi liitteeksi.

Lisätiedot

Ruokolahden kunta Sivistystoimen johtosääntö 1 (8) 56100 Ruokolahti Voimaan 1.1.2009 (kv 15.12.2008/ 59) muutos 1.8.2010 (kv. 21.6.

Ruokolahden kunta Sivistystoimen johtosääntö 1 (8) 56100 Ruokolahti Voimaan 1.1.2009 (kv 15.12.2008/ 59) muutos 1.8.2010 (kv. 21.6. Ruokolahden kunta Sivistystoimen johtosääntö 1 (8) 1 Soveltaminen Tämä johtosääntö kattaa sivistystoimen päävastuualueen. Johtosäännön määräyksiä sovelletaan opetus- ja kulttuuritoimeen, varhaiskasvatukseen

Lisätiedot

MURRON KOULUN LUKUVUOSITIEDOTE 2015-2016

MURRON KOULUN LUKUVUOSITIEDOTE 2015-2016 MURRON KOULUN LUKUVUOSITIEDOTE 2015-2016 MURRON KOULUN LUKUVUOSITIEDOTE 1. Lukuvuosi 2015-2016 Koulun työpäivät ja loma-ajat löytyvät koulun kotisivulta. 2. Koulun henkilökunta Rehtori Esiopetus 0A 0B

Lisätiedot

Yhteisiä asioita

Yhteisiä asioita Yhteisiä asioita 3.9.2014 Koulun järjestyssäännöt ja muut yhteiset sopimukset (mm. ruokailu, liikuntakäytänteet, mobiililaitteiden käyttö) Pihan yhteiskäyttö ja pihasta huolehtiminen Liikennekäyttäytyminen

Lisätiedot

Konginkankaan koulu lukuvuonna

Konginkankaan koulu lukuvuonna Konginkankaan koulu lukuvuonna 2016-2017 Tiedote kotiin Kasvun ja oppimisen lautakunnan puh.joht. Seppo Ruotsalainen 040 510 6806 Koulun johtokunnan puheenjohtaja Jari Halttunen 040 779 1029 Kaupungin

Lisätiedot

Oppimisen ja koulunkäynnin kolmiportainen tuki. Päivi Juntti 9.3.2012 paivi.juntti@sel.fi

Oppimisen ja koulunkäynnin kolmiportainen tuki. Päivi Juntti 9.3.2012 paivi.juntti@sel.fi Oppimisen ja koulunkäynnin kolmiportainen tuki Päivi Juntti 9.3.2012 paivi.juntti@sel.fi Perusopetuslaki ja opetussuunnitelman perusteet uudistuivat Koulun toimintakulttuurin muutos Uudistuksessa keskeistä

Lisätiedot

5.2.1 KODIN JA KOULUN VÄLINEN YHTEISTYÖ

5.2.1 KODIN JA KOULUN VÄLINEN YHTEISTYÖ Korkeakosken koulun opetussuunnitelman täydennysosa (2010 perusteiden mukaan) Muilta osin opetussuunnitelma on hyväksytty 30.11.2010 5.2.1 KODIN JA KOULUN VÄLINEN YHTEISTYÖ Oppilas elää samanaikaisesti

Lisätiedot

Perusopetuskysely Koko perusopetus 2016, vertailut vuosiin 2013 ja 2014

Perusopetuskysely Koko perusopetus 2016, vertailut vuosiin 2013 ja 2014 Perusopetuskysely 2016 Koko perusopetus 2016, vertailut vuosiin 2013 ja 2014 Taustatietoja Kysely toteutettiin toukokuun lopulla 2016 Linkki kyselyyn lähetettiin Helmin kautta 4099 oppilaan 7966:lle huoltajalle

Lisätiedot

KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula http://web.tuusula.fi/kirkonkylankoulu

KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula http://web.tuusula.fi/kirkonkylankoulu KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula http://web.tuusula.fi/kirkonkylankoulu 1. LUKUVUODEN 2013-2014 TYÖ JA LOMA-AJAT Syyslukukausi 12.8.2013 (ma) - 21.12.2013 (lauantai) Syysloma 14.10.-20.10.2013

Lisätiedot

LUKUVUOSITIEDOTE 2010-2011 KUHANIEMEN KOULU HUOM! KOULUN VANHEMPAINILTA JÄRJESTETÄÄN TIISTAINA 7.9. KLO 18. Kahvinjuonnilla aloitellaan jo klo 17.45.

LUKUVUOSITIEDOTE 2010-2011 KUHANIEMEN KOULU HUOM! KOULUN VANHEMPAINILTA JÄRJESTETÄÄN TIISTAINA 7.9. KLO 18. Kahvinjuonnilla aloitellaan jo klo 17.45. HUOM! KOULUN VANHEMPAINILTA JÄRJESTETÄÄN TIISTAINA 7.9. KLO 18. Kahvinjuonnilla aloitellaan jo klo 17.45. Yhteisen aloituksen jälkeen vanhemmilla on mahdollista tavata koulun opettajia eri luokissa. LUKUVUOSITIEDOTE

Lisätiedot

Oppilashuolto Lahden kaupungin perusopetuksessa

Oppilashuolto Lahden kaupungin perusopetuksessa Oppilashuolto Lahden kaupungin perusopetuksessa Piirros Iita Ulmanen Oppilashuolto Oppilashuollolla tarkoitetaan huolenpitoa oppilaiden oppimisesta ja psyykkisestä, fyysisestä ja sosiaalisesta hyvinvoinnista.

Lisätiedot

KOULUN TOIMINNAN ARVIOINTI 2016

KOULUN TOIMINNAN ARVIOINTI 2016 VASTAUKSIA KYSELYYN YHTEENSÄ VASTAUSPROSENTTI N.,% VASTAAJIEN JAKAUTUMINEN KYSYMYSTEN ARVIOINTIASTEIKKO OPPILAITA 6,% VANHEMPIA 9,% HENKILÖKUNTAA 9,% NAINEN/TYTTÖ 6,% MIES/POIKA,9% TÄYSIN ERI MIELTÄ MELKO

Lisätiedot

Hyvinkään kaupungin joustavan perusopetuksen ryhmät: Paja-ryhmä

Hyvinkään kaupungin joustavan perusopetuksen ryhmät: Paja-ryhmä JOPO Joustava perusopetus 1/2 Hyvinkään kaupungin joustavan perusopetuksen ryhmät: Paja-ryhmä Uudenmaankatu 17 Rehtori Janne Peräsalmi 05800 Hyvinkää Vehkojan koulu 0400-756276 janne.peräsalmi@hyvinkää.fi

Lisätiedot

PERUSOPETUKSEN OPETUSSUUNNITELMAN KÄSIKIRJA

PERUSOPETUKSEN OPETUSSUUNNITELMAN KÄSIKIRJA PERUSOPETUKSEN OPETUSSUUNNITELMAN KÄSIKIRJA Oulunsalo Opetussuunnitelman perusteet muuttuivat vuoden 2011 alusta, mikä velvoitti kuntia tekemään muutoksia myös kuntakohtaisiin opetussuunnitelmiin. Oulunsalon

Lisätiedot

KOULUSSA EKALUOKKALAISENA KALAJOELLA

KOULUSSA EKALUOKKALAISENA KALAJOELLA KOULUSSA EKALUOKKALAISENA KALAJOELLA LUKUVUONNA 2016-2017 Kalajoen peruskouluissa aloittaa ensi syksynä koulutiensä n. 162 ekaluokkalaista. Lapsi tulee ilmoittaa kouluun 29.1.2016 mennessä. Huoltaja vastaa

Lisätiedot

HINNERJOEN KOULUN TOIMINTAKULTTUURI

HINNERJOEN KOULUN TOIMINTAKULTTUURI HINNERJOEN KOULUN TOIMINTAKULTTUURI Päivitetty 3.10.2016 KOULUN HENKILÖKUNTA 1-2lk:n luokanopettaja, rehtori Johanna Rinteelä 044-4224601 3-4lk:n luokanopettaja Johanna Lassila (31.12.2016 saakka) ja Kati

Lisätiedot

HAKASUON KOULUN LUKUVUOSISUUNNITELMA 2013-2014. 1. Toiminta-ajatus Olemme hyvä kasvupaikka. 2. Painopistealueet ja keskeiset tavoitteet

HAKASUON KOULUN LUKUVUOSISUUNNITELMA 2013-2014. 1. Toiminta-ajatus Olemme hyvä kasvupaikka. 2. Painopistealueet ja keskeiset tavoitteet HAKASUON KOULUN LUKUVUOSISUUNNITELMA 2013-2014 1. Toiminta-ajatus Olemme hyvä kasvupaikka. 2. Painopistealueet ja keskeiset tavoitteet Koko koulu: kiireettömyys perinteet hyvinvointi: yhdessä tekeminen

Lisätiedot

4.4 OPPIMISEN JA KOULUNKÄYNNIN TUKI ILMAJOELLA

4.4 OPPIMISEN JA KOULUNKÄYNNIN TUKI ILMAJOELLA 4.4 OPPIMISEN JA KOULUNKÄYNNIN ILMAJOELLA Ilmajoella perusopetuksen oppilaille annettava oppimisen ja koulunkäynnin tuki on muuttunut kolmiportaiseksi. Tuki jaetaan kolmeen tasoon: 1. yleinen tuki, 2.

Lisätiedot

Kuusamon perusopetuksen yhteiset järjestyssäännöt

Kuusamon perusopetuksen yhteiset järjestyssäännöt 1 Kuusamon perusopetuksen yhteiset järjestyssäännöt Kasvatus- ja sivistyslautakunta 31.8.2011 64 2 SISÄLLYS 1. SÄÄNTÖJEN TARKOITUS JA SOVELTAMISALUE...3 1.1. Järjestyssääntöjen tarkoitus...3 1.2. Viittaukset

Lisätiedot

Oppilaan nimi: luokka: rehtori Hannu Isolauri (02) 2629 653 050 3101653. apulaisrehtori Matti Palmunen (02) 2629 257 050 4323625

Oppilaan nimi: luokka: rehtori Hannu Isolauri (02) 2629 653 050 3101653. apulaisrehtori Matti Palmunen (02) 2629 257 050 4323625 LUOSTARIVUOREN KOULUN OPISKELUOPAS 2015 2016 1 Oppilaan nimi: luokka: KOULUN YHTEYSTIEDOT LUOSTARIVUOREN KOULU Luostarinkatu 13, 20700 Turku http://info.edu.turku.fi/luostarivuori/ KOULUN HENKILÖKUNTA

Lisätiedot

koulun toimintasuunnitelma ja toimenpideohjeet opettajalle koulupoissaolojen varalle

koulun toimintasuunnitelma ja toimenpideohjeet opettajalle koulupoissaolojen varalle koulun toimintasuunnitelma ja toimenpideohjeet opettajalle koulupoissaolojen varalle Johdanto Lasten ja nuorten koulupoissaolot ovat huolestuttava ja vakava sekä usein vaikeasti hoidettava ilmiö. Poissaololla

Lisätiedot

TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu 13.1.2014

TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu 13.1.2014 TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu 13.1.2014 Lielahden koulu tänään Oppilaita on yhteensä 577-264 oppilasta vuosiluokilla 1-6 - 313 oppilasta vuosiluokilla 7-10 Luokkia - 7. luokkia

Lisätiedot

KOULUTIEDOTE LUKUVUOSI 2015 2016

KOULUTIEDOTE LUKUVUOSI 2015 2016 KOULUTIEDOTE LUKUVUOSI 2015 2016 Rehtori Stina Pulkkinen Puhelin: 040 317 4661, opettajien työhuone 040 317 2863 Koulun osoite: Kehätie 37, 05200 Rajamäki Rehtorin s-posti: etunimi.sukunimi (at) nurmijarvi.fi

Lisätiedot

KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula. http://sivustot.tuusula.fi/koulut/kirkonkylankoulu/

KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula. http://sivustot.tuusula.fi/koulut/kirkonkylankoulu/ KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula http://sivustot.tuusula.fi/koulut/kirkonkylankoulu/ 1. LUKUVUODEN 2012-2013 TYÖ JA LOMA-AJAT LUKUVUOSI 2012-2013 Syyslukukausi 14.8.2012 (ti) - 21.12.2012

Lisätiedot

Hyvää alkavaa lukuvuotta koko Vanttilan kouluyhteisö!

Hyvää alkavaa lukuvuotta koko Vanttilan kouluyhteisö! Hyvää alkavaa lukuvuotta koko Vanttilan kouluyhteisö! Uusi lukuvuosi on jälleen kerran alkanut. Vanttilan koulussa se on seitsemäs lukuvuosi. Satojen lasten ja nuorten ääni kuuluu taas pihalla ja käytävillä.

Lisätiedot

Tervetuloa lukioon. Aloitusinfoa

Tervetuloa lukioon. Aloitusinfoa Tervetuloa lukioon Aloitusinfoa Ryhmänohjaaja Päivi Franzon Tavoitat minut parhaiten sähköpostitse: paivi.franzon@edukouvola.fi Koulupäivän aikana voit yrittää myös puhelimitse opettajainhuone: 020 615

Lisätiedot

HUOLIPOLKU/ LAPSET PUHEEKSI- MENETELMÄ OPETUSPALVELUT- PERHEPALVELUT

HUOLIPOLKU/ LAPSET PUHEEKSI- MENETELMÄ OPETUSPALVELUT- PERHEPALVELUT HUOLIPOLKU/ LAPSET PUHEEKSI- MENETELMÄ OPETUSPALVELUT- PERHEPALVELUT I MINULLA EI OLE HUOLTA OPETUS-, PERHE- (kouluterveydenhuolto) ja TERVEYSPALVELUT (kuntoutus) SEKÄ PERHEIDEN OMATOIMISUUS TÄYDENTÄVÄT

Lisätiedot

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso kevät 2015 Sivistystoimiala

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso kevät 2015 Sivistystoimiala Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso kevät 2015 Sivistystoimiala 10.8.2015 Suunnittelu- ja kehittämispalvelut / Sulake 1 Taustatietoja Vastaajien jakaantuminen Vastaajien määrä 2015 (2014)

Lisätiedot

KOLMIPORTAINEN TUKI ESI- JA PERUSOPETUKSESSA

KOLMIPORTAINEN TUKI ESI- JA PERUSOPETUKSESSA KOLMIPORTAINEN TUKI ESI- JA PERUSOPETUKSESSA Imatran kaupunki Hyvinvointipalvelut Lasten ja nuorten palvelut 1 Huoltajalle Hyvään esiopetus- ja koulupäivään kuuluvat laadukas opetus, kasvua ja kehitystä

Lisätiedot

NIVELVAIHEIDEN VUOSIKELLO

NIVELVAIHEIDEN VUOSIKELLO Kauhavan kaupunki Sivistystoimi NIVELVAIHEIDEN VUOSIKELLO Varhaiskasvatus-esiopetus, esiopetus-alkuopetus, alakoulu-yläkoulu ja yläkoulu-toinen aste Oppilaanohjauksen, tehostetun ja erityisen tuen -KELPO

Lisätiedot

Puolankajärven koulun järjestyssäännöt

Puolankajärven koulun järjestyssäännöt Puolankajärven koulun järjestyssäännöt I TAVOITTEET II KOULUAIKA III OPPITUNNIT Järjestyssääntöjen tavoitteena on koulun työrauhan ja järjestyksen turvaaminen koulun kokonaistavoitteiden edistämiseksi

Lisätiedot

Joustavien opetusjärjestelyiden kehittäminen

Joustavien opetusjärjestelyiden kehittäminen Joustavien opetusjärjestelyiden kehittäminen - oppilaslähtöinen näkökulma Helsinki 27.4.2012 Marja Kangasmäki Kolmiportainen tuki Erityinen tuki Tehostettu tuki Yleinen tuki Oppimisen ja koulunkäynnin

Lisätiedot

Perusopetuslain muutos ja muuta ajankohtaista

Perusopetuslain muutos ja muuta ajankohtaista Perusopetuslain muutos ja muuta ajankohtaista Hallitusneuvos Outi Luoma-aho Koulutus- ja tiedepolitiikan osasto Yleissivistävän koulutuksen yksikkö 29.9. 2010 Perusopetuslain muutossäädös 642/2010 laki

Lisätiedot

Lukuvuositiedote 2015-2016. Oppilaiden sankarikuvia viime keväältä!

Lukuvuositiedote 2015-2016. Oppilaiden sankarikuvia viime keväältä! Lukuvuositiedote 2015-2016 Oppilaiden sankarikuvia viime keväältä! YHTEYSTIEDOT Rautjärven aseman koulu Urheilijankatu 9, 56610 Rautjärvi Opettajat 040 181 4021 Koulunjohtaja 040 5522 485 Keskuskeittiö

Lisätiedot

Hailuodon peruskoulu Maahanmuuttajaoppilaan ohjaussuunnitelma

Hailuodon peruskoulu Maahanmuuttajaoppilaan ohjaussuunnitelma Hailuodon peruskoulu Maahanmuuttajaoppilaan ohjaussuunnitelma Ohjaus ennen opintojen alkua Ohjaus maahanmuuttajaoppilaan opintojen alkaessa TEHTÄVÄ TEHTÄVÄN SISÄLTÖ JA AJOITUS VASTUUHENKILÖT MUUTA Oppilaan

Lisätiedot