1. 5 LOHJAN JA SAMMATIN KUNTALIITOSTA KOSKEVAN HALLINNON JA PALVELUJEN JÄRJESTÄMISSOPIMUKSEN TARKISTAMINEN

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "1. 5 LOHJAN JA SAMMATIN KUNTALIITOSTA KOSKEVAN HALLINNON JA PALVELUJEN JÄRJESTÄMISSOPIMUKSEN TARKISTAMINEN"

Transkriptio

1 ASIALISTA 2/2008 Kunnanvaltuusto **************************************************************************************** Kokousaika Ma klo Kokouspaikka Johtokeskus Käsiteltävät asiat: 1. 5 LOHJAN JA LIITOSTA KOSKEVAN HALLINNON JA PALVELUJEN JÄRJESTÄMISSOPIMUKSEN TARKISTAMINEN 2. 6 EDUSTAJAN NIMEÄMINEN LOHJAN KESKUSVAALILAUTAKUNTAAN 2008 KUNNALLISVAALEJA VARTEN 3. 7 SAMMATIN POHJOISOSIEN OSAYLEISKAAVAN UUDELLEENVALMISTELU HAARJÄRVEN OSALTA 4. 8 E18 TIEN SAMMATIN ERITASOLIITTYMÄN ASEMAKAAVA 5. 9 URAKOITSIJA ERKKI SAARISEN JA KUNNAN MAANVAIHTO KIIKALAN ALUEEN RANTA ASEMAKAAVA TYÖTEHOSEURAN OMISTAMIEN MAA ALUEIDEN KAAVOITUS TYÖTEHOSEURA LÖNNROT OPISTON MAANKÄYTTÖSOPIMUS MÄÄRÄRAHAN SIIRTO INVESTOINTIOSASSA KUNNAN OMISTAMIEN RAKENNUSTEN MYYMINEN KUKKUSNUMMEN ASUNTOALUEEN TONTTIEN MUUT LUOVUTUSEHDOT LÄHIHOITAJAN TOIMIEN JA MÄÄRÄAIKAISEN OPETTAJAN VIRAN PERUSTAMINEN TIEDOKSI TULLEET Merk. Pekka Junikka puheenjohtaja Hanna Maria Grandell kunnanjohtaja

2 Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto LOHJAN JA LIITOSTA KOSKEVAN HALLINNON JA PALVELUJEN JÄRJESTÄMISSOPIMUKSEN TARKISTAMINEN Khall 66 Sammatin kunnanvaltuusto hyväksyi Lohjan ja Sammatin hallinnon ja palveluiden järjestämissopimuksen Lohjan kaupunginvaltuusto hyväksyi sopimuksen samansisältöisenä Sammatin kunta on sopimuksen toteuttamiseksi tehnyt valtioneuvostolle esityksen kunnan liittämisestä Lohjan kaupunkiin lukien. Sopimuksen kohtaan 12 "Yhdistymisestä aiheutuvat muut järjestelyt" sisältyy seuraava kohta: "Katu ja tieviitoitukset säilyvät suomenkielisinä. Kielellinen jaotus vahvistetaan uudelleen vuonna 2012." Kielilain 33 :n mukaan viranomaisten kaksikielisessä kunnassa asettamien kilpien, liikennemerkkien ja muiden yleisölle suunnattujen vastaavien opasteiden tekstin on oltava suomen ja ruotsinkielisiä, jollei kansainvälisen käytännön mukaan käytetä pelkästään vierasta kieltä. Lohjan kaupungin kaksikielisyydestä johtuvat velvoitteet koskevat kaupungin aluetta kokonaisuudessaan eikä kaupungin kielellinen asema muutu Sammatin kuntaliitoksen myötä. Kielellinen jaotus vahvistetaan uudelleen vuonna Lohjan ja Sammatin kuntaliitoksen ohjausryhmän työvaliokunta on osaltaan hyväksynyt esityksen. Ohjausryhmä käsitteli asiaa kokouksessaan Kunnanhallitus päättää tehdä kunnanvaltuustolle seuraavan päätösesityksen: V a l t u u s t o p ä ä t t ä ä muuttaa Lohjan ja Sammatin kuntaliitosta koskevan hallinnon ja palvelujen järjestämissopimuksen kohtaa 12 siten, että siitä poistetaan maininta katu ja tieviitoitusten säilymisestä suomenkielisinä Sammatin alueella. Sopimuksen 12. kohta kuuluu muutoksen jälkeen seuraavasti: "12. Yhdistymisestä aiheutuvat muut järjestelyt Sammatin postitoimipaikan nimi (09220 Sammatti) säilyy entisenä.

3 Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Päällekkäisyydet kylä, katu ja tienimistössä selvitetään, epäselvyydet poistetaan ja tarvittavat uudelleennimeämiset suoritetaan vuoden 2009 aikana. Uudelleennimeämisessä huomioidaan nimistön historia ja perinnetausta." Kvalt 5 Keskustelun aikana Tuija Piekka esitti, että Sammatin kunta esittäisi Lohjan kaupungille kielikysymyksen pohtimista uudelleen. Koska esitystä ei kannatettu, esitys raukesi. Päätösehdotus hyväksyttiin.

4 Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto EDUSTAJAN NIMEÄMINEN LOHJAN KESKUSVAALILAUTAKUNTAAN 2008 KUNNALLISVAALEJA VARTEN Khall 48 Kunnan keskusvaalilautakuntana toimii laajentuvan kunnan (eli sen kunnan, johon lakkautettava kunta tai kunnat liitetään) keskusvaalilautakunta. Laajentuvan kunnan valtuuston on kuitenkin valittava keskusvaalilautakuntaan liitettävän kunnan alueelta yhteensä 1, 2 tai 3 lisäjäsentä ja varajäsentä sen mukaan kuin liitettävän kunnan asukasluvun suhde laajentuvan kunnan asukaslukuun edellyttää. Sekä lisäjäsenten että varajäsenten tulee mahdollisuuksien mukaan edustaa liitettävässä kunnassa edellisissä kunnallisvaaleissa esiintyneitä äänestäjäryhmiä. Lohjan kaupunginvaltuusto valitsee Sammatin kunnanvaltuuston esityksestä yhden lisäjäsenen ja lisävarajäsenen Lohjan keskusvaalilautakuntaan. Lisäjäsenen ja varajäsenen valinnassa on noudatettava tasa arvolakia siten, että täydennetyn keskusvaalilautakunnan kokoonpano on lain mukainen. Lohjan keskusvaalilautakunnan nykyinen kokoonpano huomioon ottaen tämä toteutuu siten, että lisäjäseneksi esitetään miestä ja lisävarajäseneksi naista. Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että Teppo Eloranta ehdotetaan Lohjan keskusvaalilautakunnan lisäjäseneksi ja Aila Harjuranta lisävarajäseneksi. Ehdotus hyväksyttiin Kvalt 6 Päätösehdotus hyväksyttiin

5 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto SAMMATIN POHJOISOSIEN OSAYLEISKAAVAN UUDELLEENVALMISTELU HAARJÄRVEN OSALTA Khall 45 Helsingin hallinto oikeus on hylännyt Sammatin pohjoisosien osayleiskaavasta tehdyn valituksen. E18 tien Sammatin liittymän pohjoispuolen maankäytön ja kaavoitustilanteen saattamiseksi maanomistajia tyydyttävään tilaan kunnanhallituksen tulisi käynnistää Sammatin pohjoisosien osayleiskaavan uudelleenvalmistelu Haarjärven osalta ja muuttaa osayleiskaavaa siten, että tavoitteena on liittymän koillisen sektorin osoittaminen nykyisen käytön mukaisesti maa ja metsätalousalueeksi. Samalla tulisi jatkaa E18 liittymäalueen asemakaavan laatimista siten, että liittymän koillispuoli osoitettaisiin asemakaavassa nykyisen käytön mukaisesti maa ja metsätalousalueeksi Ehdotus annetaan kokouksessa. muutettu Asia jätetään pöydälle. Seija Salin poistui kokouksesta esteellisenä tämän asian käsittelyn ajaksi. Syynä sukulaisuusjääviys. Tarja Lepola poistui kokouksesta esteellisenä tämän asian käsittelyn ajaksi. Syynä intressijääviys. Khall 60 ehdotus. Edellisen käsittelyn jälkeen valittajatahojen kanssa on neuvoteltu ja päädytty yhteisymmärryksessä siihen, että asia viedään päätöksentekoon mahdollisimman nopeasti. Kunnanhallitus päättää käynnistää Sammatin pohjoisosien osayleiskaavan uudelleenvalmistelun Haarjärven osalta ja muuttaa osayleiskaavaa siten, että tavoitteena on liittymän koillisen sektorin osoittaminen nykyisen käytön mukaisesti maa ja metsätalousalueeksi. Kunnanhallitus esittää asian valtuuston hyväksyttäväksi. Seija Salin poistui kokouksesta esteellisenä tämän asian käsittelyn ajaksi. Syynä sukulaisuusjääviys.

6 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Tarja Lepola poistui kokouksesta esteellisenä tämän asian käsittelyn ajaksi. Syynä intressijääviys. Sari Lehtinen poistui kokouksesta esteellisenä tämän asian käsittelyn ajaksi. Syynä yhteisöjääviys. Kvalt 7 Päätösehdotus hyväksyttiin Tarja Lepola poistui kokouksesta esteellisenä tämän asian käsittelyn ajaksi. Syynä intressijääviys. Seija Salin poistui kokouksesta esteellisenä tämän asian käsittelyn ajaksi. Syynä intressijääviys. Aila Harjuranta oli hänen tilallaan asian käsittelyn ajan. Tuomo Peltola oli kokouksessa asiantuntijana tämän asian käsittelyn ajan.

7 Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto E 18 TIEN SAMMATIN ERITASOLIITTYMÄN ASEMAKAAVA Khall 61 Uudenmaan ympäristökeskus on toimittanut kunnalle oikaisukehotuksen koskien E18 liittymäalueen kaavaa. Ympäristökeskus katsoo, että asemakaavaa tulee oikaista poistamalla siitä ratahallintokeskuksen mielipiteen pohjalta eritasoliittymän pohjoispuoliset T 1 korttelialueet. Oikaisukehotuksen johdosta kunnanvaltuuston on tehtävä kaavaa koskeva päätös. Kaavan voimaan saamiseksi kunnan tulisi toimia ympäristökeskuksen edellyttämällä tavalla ja poistaa kaavasta moottoritien pohjoispuolinen osuus. Asemakaavan hyväksymisen jälkeen on käyty neuvotteluja liittymäalueen maanomistaja Aino ja Erkki Saarisen kanssa asemakaavan hyväksymisestä myös hänen omistamilleen maille. Kaavoittaja on laatinut kaavaluonnoksen, johon maanomistaja on suostunut. Liite nro 2: Asemakaavaehdotus Kunnanhallitus esittää valtuustolle E18 tien Sammatin eritasoliittymän asemakaavan uudelleen käsittelyä siten, että kaavasta poistetaan moottoritien pohjoispuolinen osa ja asemakaava hyväksytään moottoritien eteläpuolella kiinteistöille Haarapaju 8:15, Autio 8:7 ja Pulkkaniitty 8:18 (kortteli 45 ja siihen liittyvät katu ja liikennealueet sekä maa ja metsätalousalueet). Seija Salin poistui kokouksesta esteellisenä tämän asian käsittelyn ajaksi. Syynä sukulaisuusjääviys. Tarja Lepola poistui kokouksesta esteellisenä tämän asian käsittelyn ajaksi. Syynä intressijääviys. Kvalt 8 Liite nro 1: Asemakaavaehdotus Keskustelun aikana Sakari Lehtinen esitti, että kaavaehdotus hylätään. Koska esitystä ei kannatettu, se raukesi kannattamattomana. Päätösehdotus hyväksyttiin. Seija Salin poistui kokouksesta esteellisenä tämän asian käsittelyn ajaksi. Syynä intressijääviys. Aila Harjuranta oli hänen tilallaan asian käsittelyn ajan. Tuomo Peltola oli kokouksessa asiantuntijana tämän asian käsittelyn ajan.

8 Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto URAKOITSIJA ERKKI SAARISEN JA KUNNAN MAANVAIHTO Khall 62 Urakoitsija Erkki Saarinen toimittanut kunnalle seuraavan maanvaihtotarjouksen: Tarjoan Sammatin kunnalle maanvaihtoa siten, että luovutamme Pulkkaniitty 8:18 nimisestä tilasta karttaliitteeseen nro 1 merkityn Haarapajuntien ja LP alueen tarvitseman määräalan, mikäli saamme vastineeksi kunnalta karttaliitteeseen nro 2 merkityn Yrittäjäntien eteläpäässä olevan teollisuustontin. Liite nro 3: Vaihtokirja karttaliitteineen. Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle seuraavaa: 1) Kunnanhallitus päättää hyväksyä liitteenä olevan vaihtokirjan, jolla Erkki ja Aino Saarinen luovuttavat Sammatin kunnalle noin neliömetrin karttaliitteeseen 1 merkityn määräalan Pulkkaniitty nimisestä tilasta ( ) Sammatin kunnan Haarjärven kylässä. 2) Kunta luovuttaa Erkki ja Aino Saariselle karttaliitteeseen 2 merkityn noin neliömetrin määräalan Ylä Löfkulla nimisestä tilasta ( ) Sammatin kunnan Luskalan kylässä. Ehdotus hyväksyttiin sillä tarkennuksella, että Ylä Löfkulla nimiselle tilalle ( ) Sammatin kunnan Luskalan kylässä määrätään kolmen vuoden rakentamisvelvoite. Kunnanhallitus määrittelee teollisuushallin vähimmäispinta alaksi 250m2. Asia esitetään valtuuston hyväksyttäväksi. Seija Salin poistui kokouksesta esteellisenä tämän asian käsittelyn ajaksi. Syynä sukulaisuusjääviys. Tarja Lepola poistui kokouksesta esteellisenä tämän asian käsittelyn ajaksi. Syynä intressijääviys. Kvalt 9 Liite nro 2: Vaihtokirja karttaliitteineen Päätösehdotus hyväksyttiin. Seija Salin poistui kokouksesta esteellisenä tämän asian käsittelyn ajaksi. Syynä intressijääviys. Aila Harjuranta oli Salinin tilalla. Tarja Lepola poistui kokouksesta esteellisenä tämän asian käsittelyn ajaksi. Syynä intressijääviys.

9 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto KIIKALAN ALUEEN RANTA ASEMAKAAVA Khall 42 Halikko Works Oy suunnittelee ranta asemakaavan laatimista omistamalleen pinta alaltaan n. 7,4 hehtaarin suuruiselle Kesäpesä nimiselle tilalle (R:no ). Kaavoituksen yleistavoitteena on Kiikalan kylän täydentävän lomarakentamisen edellytysten luominen sekä luonnon ja maiseman monimuotoisuuden säilyttäminen. Kaavan laatijana toimii arkkitehti Leena Heinänen /Arkkitehtitoimisto Leena Heinänen OY. Liite 5a: Hakemus ranta asemakaavan laatimiseksi Liite 5b: Osallistumis ja arviointisuunnitelma liitteineen Vs. kunnanjohtajan Kunnanhallitus päättää todeta, 1) että Halikko Works Oy:n ranta asemakaavan laatiminen omistamalleen pinta alaltaan n. 7,4 hehtaarin suuruiselle Kesäpesä nimiselle tilalle (R:no ) on tullut vireille sekä 2) hyväksyä osallistumis ja arviointisuunnitelman ja asettaa sen julkisesti nähtäväksi maankäyttö ja rakennuslain edellyttämällä tavalla. Khall 114 Hyväksyi. Ranta asemakaavan luonnos valmistui Luonnoksessa alueelle esitetään merkittäväksi loma asuntojen korttelialueita yhteensä ha, maa ja metsätalousaluetta ha ja liikennealueita ha. Kuitenkin niin, että koko 7,4 hehtaarin alueelle, jonka todellinen rantaviiva on 400 metriä, osoitetaan kaksi (2) rakennuspaikkaa, yksi omarantainen ja yksi takamaan rakennuspaikka. Uudet rakennuspaikat on sijoitettu kauas rannasta. Kaavan laatiminen ei vaikuta alueen palveluiden kehitykseen, sillä sen ensisijainen tarkoitus virkistyskäyttömahdollisuuksien lisäämisen ohella on turvata tärkeiden luonnonarvojen säilyminen sekä uudisrakentamisen soveltuminen jo olemassa olevaan rakennuskantaan ja luoda edellytykset sen kunnostamiseen asianmukaisella tavalla.

10 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Maakuntakaavassa alueelle ei ole merkitty käyttötarkoitusta. Alueella on voimassa osittain vahvistamatta oleva rakennusjärjestys vuodelta 2001, eikä sillä ole voimassa rakennuskieltoa. Kaavoitustyön etenemiseksi rantakaavan luonnos tulee asettaa julkisesti nähtäville 14 päivän ajaksi, jonka aikana osallisilla on mahdollisuus esittää mielipiteensä. Liite nro 3: Kiikalan kylä Kesä Pesän ranta asemakaavaselostus luonnos, liitteineen Vs. kunnanjohtajan 1) Kunnanhallitus asettaa Kiikalan kylän Kesäpesä nimisen tilan Rn:o 11:0 ranta asemakaavaluonnoksen nähtäville MRA 27 mukaisesti 14 päivän ajaksi 2) Pyytää ranta asemakaavaluonnoksesta lausunnot Uudenmaan ympäristökeskukselta, Uudenmaan liitolta ja kunnan ympäristölautakunnalta Khall 180 Hyväksyi. Edellisen käsittelyn jälkeen kaavaluonnos on ollut nähtävänä Sammatin kunnantoimistolla MRA 27 mukaisesti Kaavamuutoksesta on pyydetty OAS: n mukaiset lausunnot. Lausunnoissa pyydetyt täydennykset on lisätty ranta asemakaavaehdotukseen sekä selostusosaan niiltä osin kuin ne on katsottu tarpeelliseksi. Lausunnon antoivat Uudenmaan ympäristökeskus, Uudenmaan liitto, Tammisaaren maakuntamuseo ja kunnan ympäristölautakunta. Kaavaluonnoksesta tehdyn huomautuksen mukaiset korjausehdotukset on otettu huomioon rantaasemakaavaehdotuksessa. Liite nro 1a: Ranta asemakaavaselostus Liite nro 1b: Kaavoittajan vastine lausuntoihin ja huomautukseen

11 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Vs. kunnanjohtajan Kunnanhallitus päättää: 1) asettaa Kesä Pesän ranta asemakaavaehdotuksen nähtäville MRL 65:n mukaisena 30 päivän ajaksi 2) pyytää ehdotuksesta OAS:n kohdan 5 mukaisesti lausunnot seuraavilta viranomaisilta: Uudenmaan liitto, Uudenmaan ympäristökeskus, Länsi Uudenmaan maakuntamuseo, kunnan ympäristölautakunta. Khall 210 Päätösehdotus hyväksyttiin. Edellisen käsittelyn jälkeen kaavaehdotus on ollut nähtävänä Sammatin kunnantoimistolla MRA 27 :n mukaisesti ja siitä on pyydetty MRA 28 :n mukaiset lausunnot viranomaisilta. Lausunnoissa ei Uudenmaan ympäristökeskuksen lausuntoa lukuun ottamatta ollut huomautuksia. Ympäristökeskuksen lausunnon huomautukset eivät kuitenkaan edellytä kaavaehdotuksen muuttamista. Kaavan laatijan vastine saatuihin lausuntoihin on esityslistan liitteenä. Liite nro 1a: Ranta asemakaavaehdotus liitteineen Liite nro 1b: Kaavoittajan vastine lausuntoihin Kunnanhallitus hyväksyy kaavan laatijan vastineen jätettyihin lausuntoihin ja esittää Kesä Pesän ranta asemakaavan edelleen valtuustolle hyväksyttäväksi. Kaavoittaja Leena Heinänen oli asiantuntijana kokouksessa tämän pykälän käsittelyn ajan. Kvalt 53 Liite nro 2a: Ranta asemakaavaehdotus liitteineen Liite nro 2b: Kaavoittajan vastine lausuntoihin Päätösehdotus hyväksyttiin. Jouni Leijola poistui kokouksesta esteellisenä tämän pykälän käsittelyn ajaksi. Marja Leena Hartikainen oli hänen tilallaan kokouksessa tämän pykälän käsittelyn ajan.

12 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Khall 26 Uudenmaan ympäristökeskus on antanut Kesä Pesän ranta asemakaavasta oikaisukehotuksen. Asiasta on sovittu jatkoneuvottelu Uudenmaan ympäristökeskukseen helmikuussa. Liite nro 7: Ympäristökeskuksen oikaisukehotus Khall 44 Kunnanhallitus merkitsee tiedoksi Uudenmaan ympäristökeskukselta tulleen oikaisukehotuksen ja valtuuttaa kunnanjohtajan neuvottelemaan edelleen ympäristökeskuksen kanssa kompromissiratkaisuun pääsemiseksi. Kunnanjohtaja on käynyt yhdessä kaavoittaja Leena Heinäsen ja HalikkoWorksin toimitusjohtajan Eero Saarelan kanssa ympäristökeskuksessa neuvottelun oikaisukehotuksen johdosta. Sen pohjalta kaavoittaja on laatinut uuden kaavaehdotuksen, joka esitetään kunnanhallituksen kautta valtuuston hyväksyttäväksi. Liite nro 6: Ranta asemakaavaehdotus liitteineen Kunnanhallitus hyväksyy kaavan laatijan viranomaisneuvottelun pohjalta tekemät muutokset kaavaehdotukseen ja esittää Kesä Pesän rantaasemakaavan edelleen valtuustolle hyväksyttäväksi Kvalt 10 Ehdotus hyväksyttiin Liite nro 3: Ranta asemakaavaehdotus liitteineen Päätösehdotus hyväksyttiin Jouni Leijola poistui kokouksesta esteellisenä tämän asian käsittelyn ajaksi. Syynä intressijääviys. Leijolan tilalla kokouksessa oli Leena Hartikainen. Asiantuntijana kokouksessa oli Leena Heinänen tämän pykälän käsittelyn ajan.

13 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto TYÖTEHOSEURAN OMISTAMIEN MAA ALUEIDEN KAAVOITUS Khall. 65 Työtehoseura ry on lähettänyt kunnanhallitukselle osoitetun kirjeen, jossa ehdotetaan kaavoitusyhteistyötä kunnan ja Työtehoseura ry:n kesken Työtehoseuran omistamilla mailla (liite 1). Työtehoseura on esittänyt, että sen omistamilla alueilla Lönnrot opiston yhteydessä käynnistetään korkeatasoisen pienataloalueen asemakaavoitus. Tavoitteena on ratkaisu, jossa Työtehoseura teettää kustannuksellaan kaavan suunniteltavalle alueelle. Lisäksi kunnan ja työtehoseuran kesken sovitaan kunnallistekniikan toteuttamiseen liittyvät vastuut ja velvoitteet. Asiasta on pidetty yhteistyöneuvottelu kunnan ja työtehoseura ry:n sekä Lönnrot opiston kesken (liite 2). Kaavoitettava alue sijaitsee Lönnrot opiston länsi puolella. Tonttien yhteenlaskettu pinta ala on n. 9 ha. Alueella ei ole oikeusvaikutteista kaavaa. Alueelle on tarkoitus laatia asemakaava, jonka pohjalta alueelle suunnitellaan pientaloasumista. Tonttien koon on ajateltu olevan n m2. Alue on tarkoitus jakaa kahteen osaan, joista toinen on Työtehoseuran toimintaan ja tavoitteisiin liittyvä koerakentamiskohde. Toinen on yleisten tonttien alue, jonka rakentamista ohjattaisiin normaalein kaavamääräyksin. Alueelle on arvioitu sijoitettavaksi omakotitonttia sekä koerakentamisalueelle lisäksi yksi tontti rivi / paritaloille. Sammatin kunnassa kaavoitusasioista päättää kunnanhallitus. Työtehoseuran omistamat maat sijaitsevat erinomaisella paikalla tuleva moottoritie ja kuntakeskus huomioiden. Alueet sijoittuvat kunnallisteknisesti edullisiin paikkoihin, joka on kunnan kireän taloustilanteen kannalta järkevää. Myös ympäristökeskuksen kanssa käydyn kehityskeskustelun perusteella nähtiin tärkeänä yhteistyö eri kumppaneiden kesken.. Koska Työtehoseura itse laatii kaavaluonnoksen, maanomistaja valitsee kaavan laatijan. Valinnalle tulee saada kunnan hyväksyminen. Liite nro 2 a: Työtehoseuran kirjelmä kaavoitusyhteistyötä koskien Liite nro 2 b: Muistio työtehoseuran ja kunnan yhteistyöneuvottelusta Liite nro 2 c: Sammatin kunnan ja Työtehoseuran solmima yhteistyösopimus

14 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto /.. Kunnanhallitus antaa Työtehoseuralle luvan laatia kaavaluonnoksen kaavaselostuksineen koskien Työtehoseuran omistamia maita Lönnrotopiston ympäristössä. Kaavaluonnos laaditaan maanomistajan kustannuksella. Samalla kunnanhallitus valtuuttaa kunnanjohtajan valmistelemaan edelleen kaavoitusyhteistyötä yhdessä Työtehoseuran ja Lönnrot opiston kanssa. Ehdotus hyväksyttiin sillä tarkennuksella, että kunnanhallitus valtuuttaa kunnanjohtajan valmistelemaan edelleen kaavoitusyhteistyötä yhdessä kaavatoimikunnan, Työtehoseuran ja Lönnrot opiston kanssa. Asiantuntijana kuultiin kaavoittaja Tuomas Silvennoista. Khall 88 Työtehoseura on teettänyt esityslistan liitteenä olevan karttaliitteen mukaisesti Työtehoseuran asemakaavaluonnoksen. Samassa yhteydessä käsitellään myös asemakaavaluonnoksen osallistumis ja arviointisuunnitelma. Kunnanhallituksen vastuulla on asettaa luonnos nähtäville osallisten valmisteluvaiheen kuulemista varten. Asemakaavalla on tarkoitus saattaa alueelle korkeatasoisia asumisratkaisuja. Pääosa tulevasta rakentamisesta on puurakenteisia omakotitaloja mutta alueelle on suunniteltu myös kortteli paritaloille ja pienrivitaloille. Kaavoitettava alue on jaettu kahteen osaan, joista toinen on luonteeltaan Työtehoseuran toimintaan ja tavoitteisiin liittyvä koerakentamiskohde. Liite nro:1a Osallistumis ja arviointisuunnitelma Liite nro 1b Kaavakartta ja kaavamerkintöjen selitys Liite nro:1c Kaavaselostuksen yhteenveto Kunnanhallitus päättää 1) käynnistää Työtehoseuran Lönnrot opiston alueen asemakaavan laatimisen 2) asettaa Työtehoseuran Lönnrot opiston asemakaavaa koskevan luonnoksen MRA 30 mukaisesti nähtäville 30 päivän ajaksi. Ehdotus hyväksyttiin sillä tarkennuksella, että Työtehoseura laatii kustannuksellaan asemakaavan. Asiantuntijana kuultiin kaavoittaja Tuomas Silvennoista.

15 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto /.. Khall 164 Vs. kunnanjohtajan Työtehoseuran Lönnrot opiston alueen asemakaava on ollut luonnoksena nähtävillä ajalla Laaditusta Työtehoseuran asemakaavasta on saatu muistutuksia ja pyydetty lausunnot viranomaisilta. Yhteenveto ja kaavanlaatijan ehdotus muistutusten ja lausuntojen huomioimisesta on esityslistan liitteenä. Liite nro 5 a: Yhteenveto muistutuksista Työtehoseuran asemakaavaluonnosta koskien Liite nro 5 b: Kopiot saaduista lausunnoista Kunnanhallitus merkitsee tiedoksi kaavanlaatijan vastineen muistutuksia koskien. Khall 7 Työtehoseuran asemakaava on ollut MRA 30 :n mukaisesti nähtävillä ajalla ja siitä on pyydetty lausunnot viranomaisilta. Kaavaluonnoksesta on käyty viranomaisneuvottelu Sammatissa. Kaikki muistutuksissa ja viranomaiskokouksessa esiin tulleet asiat on huomioitu liitteenä olevassa kaavamateriaalissa. Liite nro 4a: Kaavaselostus Liite nro 4b: Kaavakartta ja määräykset Liite nro 4c: Havainnepiirros Kunnanhallitus päättää asettaa Työtehoseura Lönnrot opiston asemakaavaehdotuksen nähtäville MRA 27 mukaisesti 30 päivän ajaksi. Khall 64 Työtehoseuran asemakaavaehdotus on ollut nähtävillä ajalla ja siitä on pyydetty lausunnot viranomaisilta. Nähtävillä olon ja viranomaislausuntojen antamisen jälkeen kaavaluonnokseen on tehty teknisluonteisia tarkennuksia. Liite nro 4a: Korjattu kaavaselostus Liite nro 4b: Kaavakartta ja määräykset Liite nro 4c: Havainnepiirros

16 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto /.. Kvalt 11 Kunnanhallitus esittää Työtehoseura Lönnrot opiston asemakaavaehdotuksen valtuuston hyväksyttäväksi. Asiantuntijana kuultiin rehtori Terttu Louhikoski Alasuutaria. Kaavaehdotukseen on tehty kunnanhallituskäsittelyn jälkeen teknisluonteisia korjauksia. Liite nro 4a: Korjattu kaavaselostus Liite nro 4b: Kaavakartta ja määräykset Liite nro 4c: Havainnepiirros Päätösehdotus hyväksyttiin sillä tarkennuksella, että MT P1 merkintä muutetaan M merkinnäksi kaavassa. Kaava alueen itäisin osa tulee säilyttää viljelykäytössä. Arto Heikkilä poistui kokouksesta esteellisenä asian käsittelyn ajaksi. Leena Hartikainen oli hänen sijallaan tämän asian käsittelyn ajan. Tuomas Silvennoinen oli kokouksessa asiantuntijana tämän asian käsittelyn ajan.

17 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto TYÖTEHOSEURA LÖNNROT OPISTON MAANKÄYTTÖSOPIMUS Khall. 8 Työtehoseuran Lönnrot opiston alueen asemakaavaa koskeva luonnos on pidetty MRA 30 :n mukaisesti nähtävänä Sammatin kunnantoimistolla välisen ajan. Kaavan on laatinut arkkitehti Tuomas Silvennoinen. Tämän jälkeen on laadittu virallinen kaavaehdotus, joka on nyt menossa nähtäville. Ennen kaavan hyväksymistä valtuustotasolla (MRL 52), tulee laatia kunnan ja Työtehoseura Lönnrot opiston välille maankäyttösopimus. Sammatin kunta on neuvotellut Työtehoseuran kanssa luonnoksen maankäyttösopimukseksi koskien Työtehoseuran Lönnrot opiston alueen asemakaavoitusta, rakentamista ja kunnallistekniikan toteuttamista. Asia on käsitelty myös Lönnrot opiston ja kunnan välisessä yhteistyöneuvottelussa, jossa olivat läsnä kunnan puolesta kunnanjohtaja ja kunnanhallituksen puheenjohtaja. Työtehoseuran maankäyttösopimusluonnos jaetaan kokouksessa pöydille. Liite nro 5: Muistio neuvottelusta Khall 65 Kunnanhallitus keskustelee maankäyttösopimuksen sisällöstä Työtehoseuran ja kunnan kesken koskien Lönnrot opiston alueen asemakaavoitusta, rakentamista ja kunnallistekniikan rakentamista sekä valtuuttaa neuvottelijat jatkamaan maankäyttösopimuksen valmistelua siten, että kaava ja maankäyttösopimus pyritään saamaan valmiiksi kevään 2008 aikana. Edellisen käsittelyn jälkeen kunnanjohtaja on käynyt neuvotteluja maankäyttösopimuksen sisällöstä sekä Työtehoseura Lönnrot opiston että Lohjan kaupunkisuunnittelukeskuksen kanssa. Maankäyttösopimuksen ehdoista on päästy yhteisymmärrykseen. Liite nro 5a: Maankäyttöneuvottelun muistio Liite nro 5b: Maankäyttösopimusluonnos Kunnanhallitus merkitsee tiedoksi maankäyttösopimusluonnoksen ja valtuuttaa kunnanjohtajan neuvottelemaan maankäyttösopimuksen valmiiksi huhtikuun kunnanvaltuustokäsittelyyn mennessä.

18 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kvalt 12 Maankäyttösopimus on allekirjoitettu Liite nro 5a: Maankäyttöneuvottelun muistio Liite nro 5b: Maankäyttösopimus Merkittiin tiedoksi.

19 Ympäristölautakunta Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto MÄÄRÄRAHAN SIIRTO INVESTOINTIOSASSA Ymp.ltk. 14 Päiväkotirakennuksen rakentamispäätös ja rakennuskustannukset on hyväksytty kunnanvaltuustossa Päiväkodin rakennustyö on käynnissä ja valmistuu aikataulun mukaisesti sisäpuolisten töiden osalta maaliskuun lopussa. Hankkeen toteuttamisesta maksetaan urakkasopimuksessa hyväksytyn maksuerätaulukon mukaisesti kunkin suorituksen valmistuttua sovittu summa. Vuoden loppupuolella oli arvioitu maksuerien yhteenlasketuksi summaksi ,00 euroa/alv 0 % vuodelle Eräiden rakennusosien valmistuminen siirtyi kuitenkin vuoden 2008 puolelle, jolloin vuoden 2008 talousarvion investointiosassa varattu ,00 euron määräraha ei riitä päiväkodin rakennuskustannuksen kattamiseen. Talousarvion investointiosassa on hyväksytty Haarjärven E 18 eritasoliittymän moottoritien eteläpuolen alueen kunnallistekniikan suunnitteluun ja rakentamiseen ,00 euron, alv 0 % määräraha. Hankkeen toteuttaminen on lykkääntymässä ja määräraha tulee jäämään pääosin käyttämättä. Ehdotus: Ympäristölautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle ,00 euron, alv 0 % määrärahan siirtoa Haarjärven E18 eritasoliittymän moottoritien eteläpuolen alueen kunnallistekniikan suunnitteluun ja rakentamiseen varatusta investointimäärärahasta päiväkodin rakentamiseen osoitettuun investointimäärärahaan. Hyväksyttiin. Khall 46 Kunnanhallitus esittää valtuustolle ,00 euron, alv 0 % määrärahan siirtoa Haarjärven E18 eritasoliittymän moottoritien eteläpuolen alueen kunnallistekniikan suunnitteluun ja rakentamiseen varatusta investointimäärärahasta päiväkodin rakentamiseen osoitettuun investointimäärärahaan. Ehdotus hyväksyttiin Kvalt 13 Päätösehdotus hyväksyttiin

20 Ympäristölautakunta Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto KUNNAN OMISTAMIEN RAKENNUSTEN MYYMINEN Ymp.ltk. 11 Kunta omistaa Kukkusnummen asemakaava alueella kiinteistön Metsola 1:247, Mätäsniementie 7, jolla sijaitsee 1 asuntoinen asuinrakennus ja kaksi talousrakennusta sekä yksi rakennelma. Kunnan kiinteistökannan kehittämisen osalta on tullut tarkoituksenmukaiseksi myydä ko. kiinteistö rakennuksineen Kukkusnummen tonttien myynnin yhteydessä. Asemakaavan tonttijaossa kiinteistö on jaettu useampaan kaavatonttiin, jolloin kiinteistöllä oleva talousrakennus sijoittuu tonttijaon rajalle. Kiinteistön tonttijaon toteuttamiseksi asemakaavan mukaisena on tonttirajalle jäänyt kiinteistö purettava. Talousrakennuksen purkamista koskeva ehto tulee kirjata tonttien myyntiä koskevaan kauppakirjaan. Kiinteistöllä sijaitseva asuinrakennus on ympäristölautakunnan suorittamassa katselmuksessa todettu huonokuntoiseksi. Kunnan vuoden 2008 talousarviossa ei ole varattu määrärahaa ko. kiinteistön rakennusten kunnostamiselle. Asuinkiinteistö rakennuksineen on vuokrattu Tuula ja Seppo Erkheikille vuonna Vuokrasopimuksessa on 6 kuukauden irtisanomisaika. Esityslistan liite: Alueen kartta Ehdotus: Khall 32 Kvalt 14 Ympäristölautakunta päättää esittää edellä olevan perusteella kunnanhallitukselle ja edelleen kunnanvaltuustolle kiinteistöllä, Metsola, sijaitsevien purkukuntoisten rakennusten myymistä Kukkusnummen asemakaavatonttien myynnin yhteydessä. Hyväksyttiin. Liite nro 12: Alueen kartta Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle kiinteistöllä, Metsola, sijaitsevien purkukuntoisten rakennusten myymistä Kukkusnummen asemakaavatonttien myynnin yhteydessä. Liite nro 6: Alueen kartta Päätösehdotus hyväksyttiin

21 Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto KUKKUSNUMMEN ASUNTOALUEEN TONTTIEN MUUT LUOVUTUSEHDOT Khall 54 Kunnanhallituksen johtosäännön 3 mukaan hallitukselle kuuluu rakennustonttien myyminen valtuuston vahvistaminen yleisten perusteiden mukaisesti. Tämä on tulkittavissa siten, että ehdot viedään valtuustoon saakka hyväksyttäväksi. Kukkusnummen alueelle on valtuusto kokouksessaan vahvistanut myyntihinnaksi 15 euroa/neliö. Esityslistan liitteenä on kauppakirjaluonnos, jossa muut kaupan luovutusehdot määräytyvät. Rakentamisvelvoite täyttyy kolmen vuoden kuluessa omistus ja hallintaoikeuden siirtymisestä. Liite nro 9: Kauppakirjaluonnos Kukkusnummen omakotitontteja koskien Kunnanhallitus päättää esittää valtuuston hyväksyttäväksi Kukkusnummen asuntoalueen omakotitonttien muut luovutusehdot liitteenä olevan kauppakirjaluonnoksen mukaisesti. Kvalt 15 Ehdotus hyväksyttiin Liite nro 7: Kauppakirjaluonnos Kukkusnummen omakotitontteja koskien Päätösehdotus hyväksyttiin sillä tarkennuksella että kohdasta kaupan kohde poistetaan purettavia rakennuksia koskeva kohta.

22 Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto LÄHIHOITAJAN TOIMIEN JA MÄÄRÄAIKAISEN OPETTAJAN VIRAN PERUSTAMINEN Khall 63 Perusturvalautakunta esitti kunnanhallitukselle ja edelleen kunnan valtuustolle, että vuodelle 2008 varataan määräraha kolmen lähihoitajan paikan perustamiseen päivähoitoon. Sivistyslautakunta esitti kuudennen määräaikaisen opettajan viran perustamista ja määrärahan varaamista talousarvioon Sammatin kunnanhallitus ( ) ja valtuusto ( ) ovat päättäneet lähihoitajien ja määräaikaisen kuudennen opettajan määrärahojen vahvistamisesta vuodelle Kunnanhallitus esittää valtuustolle päivähoitoon perustettavaksi kolme lähihoitajan tointa alkaen ja yhden määräaikaisen opettajan viran perustamista väliseksi ajaksi. Kvalt 16 Päätösehdotus hyväksyttiin.

23 Kunnanvaltuusto TIEDOKSI TULLEET Kvalt 17 MAL Länsi Uusimaa työohjelma Päätösehdotus hyväksyttiin

1. 1 KUNNAN ILMOITUSTEN SAATTAMINEN KUNTALAISTEN TIETOON VUONNA 2008

1. 1 KUNNAN ILMOITUSTEN SAATTAMINEN KUNTALAISTEN TIETOON VUONNA 2008 ASIALISTA 1/2008 Kunnanvaltuusto 21.01.2008 **************************************************************************************** Kokousaika Ma 21.01.2008 klo 18.00 Kokouspaikka Johtokeskus Käsiteltävät

Lisätiedot

PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue ja maanomistus Päiväys 9.1.2017 Alue sijaitsee Padasjoen kunnan Jokioisten kylässä

Lisätiedot

SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy Jouko ja Minna Poukkanen SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 TYÖNUMERO: E27370 SIIKAJOEN KUNTA RUUKIN ASEMANSEUDUN ASEMAKAAVAMUUTOS YH KORTTELIN 20 AJONEUVOLIITTYMÄÄ VARTEN SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU JOHDANTO Maankäyttö-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KARJALOHJA RANTA-ASEMAKAAVA Tila: Lehtoniemi 1:204 Kylä: 427 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Päiväys 19.9.2012 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Lisätiedot

Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen hyväksyminen

Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen hyväksyminen Kunnanhallituksen 61 02.10.2014 Kunnanhallituksen 82 04.12.2014 Kunnanhallituksen 23 20.05.2015 Kunnanhallitus 119 09.06.2015 Kunnanvaltuusto 36 17.06.2015 Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen

Lisätiedot

SIMO Simojoen yleiskaavan muutos Tila Harjusranta RN:o 14:58 (Lohiranta Oy) Tila Vehkaperä RN:o 48:4 (Simon kunnan tila Hannilassa) Tila RN:o 50:3

SIMO Simojoen yleiskaavan muutos Tila Harjusranta RN:o 14:58 (Lohiranta Oy) Tila Vehkaperä RN:o 48:4 (Simon kunnan tila Hannilassa) Tila RN:o 50:3 SIMO Simojoen yleiskaavan muutos Tila Harjusranta RN:o 14:58 (Lohiranta Oy) Tila Vehkaperä RN:o 48:4 (Simon kunnan tila Hannilassa) Tila RN:o 50:3 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) SIMON KUNTA

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LUUMÄKI Päiväys 9.1.2014 KIVIJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SEKÄ LUUMÄEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMAN TARKOITUS Osallistumis-

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177 EURAJOEN KUNTA Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 25177 Turussa 19.3.2012, tark. 5.6.2012, tark. 4.9.2012, tark. 9.11.2012 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701

Lisätiedot

Liitteet: - Kaavaluonnos, liite 1/ 61 - Asemakaavamerkinnät, liite 2/ 61 - Asemakaavaselostus, liite 3/ 61

Liitteet: - Kaavaluonnos, liite 1/ 61 - Asemakaavamerkinnät, liite 2/ 61 - Asemakaavaselostus, liite 3/ 61 Valtuusto 6 09.09.2013 6 S 19 C Joensuun venesataman asemakaavan hyväksyminen 152/10.02.03/2012 KAAVJAOS 61 Kaavoitusjaosto 12.6.2012 Valmistelija: maankäyttöpäällikkö Matti Kanerva matti.kanerva (at)

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024 EURAJOEN KUNTA Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 26024 Turku, 21.12.2012, tark. 28.3.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010

Lisätiedot

ASIKKALAN kunta. Lauttaniemen ranta-asemakaava ja. Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

ASIKKALAN kunta. Lauttaniemen ranta-asemakaava ja. Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ASIKKALAN kunta Lauttaniemen ranta-asemakaava ja Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos 12.11.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS Lauttaniemi 12112015.doc Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Päätös: Maanmittausinsinöörin ehdotus hyväksyttiin.

Päätös: Maanmittausinsinöörin ehdotus hyväksyttiin. Kaavoitustoimikunta 21 08.12.2006 Joutsan kunnanhallitus, -2007 81 05.03.2007 Kaavoitustoimikunta 24 05.10.2007 Joutsan kunnanhallitus 39 04.02.2008 Kaavoitustoimikunta 7 10.04.2008 Joutsan kunnanhallitus

Lisätiedot

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos tilan Tokkola 4:94 alueella,

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos tilan Tokkola 4:94 alueella, Kaavoitustoimikunta 7 02.03.2015 Kaavoitustoimikunta 27 11.05.2015 Kunnanhallitus 119 18.05.2015 Kaavoitustoimikunta 43 24.09.2015 Kunnanhallitus 228 19.10.2015 Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan

Lisätiedot

PÄLKÄNEEN KUNTA, TOMMOLAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.8.2008

PÄLKÄNEEN KUNTA, TOMMOLAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.8.2008 PÄLKÄNEEN KUNTA, TOMMOLAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.8.2008 SISÄLLYSLUETTELO 1. SUUNNITTELUALUE... 2 2. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET...3 3. LAADITUT

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma s. 1 / 6 Alue 150713 Lippajärvi Asemakaavan muutos Asianumero 4737/10.02.03/2015 18.4.2016 Asemakaavan muutoksen tavoitteena on lisätä alueen rakennusoikeutta, nostaa kerroslukua ja sallia myös rivitalojen

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 ÄHTÄRIN KAUPUNKI Mustikkavuoren asemakaavan muutos, OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSA Korttelit 3063 Uimahallin ja Jyvälänpuiston päiväkodin alueet OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2018 Suunnittelualue Suunnittelun kohteena on noin 1,5

Lisätiedot

Lauttaniemen ranta-asemakaava ja. Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lauttaniemen ranta-asemakaava ja. Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ASIKKALAN KUNTA Lauttaniemen ranta-asemakaava ja Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos 21.03.2014 Päivitetty 14.02.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS Lauttaniemi14022015.doc Osallistumis-

Lisätiedot

Inari NELLIMÖN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 23 RAKENNUSPAIKKA 1 JA VR-ALUETTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 02.12.

Inari NELLIMÖN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 23 RAKENNUSPAIKKA 1 JA VR-ALUETTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 02.12. Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 Inari NELLIMÖN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 23 RAKENNUSPAIKKA 1 JA VR-ALUETTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 02.12.2013 Seitap Oy 2013-2014

Lisätiedot

Inari MIELGNJARGAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

Inari MIELGNJARGAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 Inari MIELGNJARGAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 02.12.2013 Seitap Oy 2013-2014 Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos Metsäranta-tilan 1:284 alueella,

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos Metsäranta-tilan 1:284 alueella, Kaavoitustoimikunta 5 02.03.2015 Kaavoitustoimikunta 28 11.05.2015 Kunnanhallitus 120 18.05.2015 Kaavoitustoimikunta 50 12.10.2015 Kunnanhallitus 229 19.10.2015 Kunnanvaltuusto 87 10.11.2015 Kymijoen -

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LUUMÄKI RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTTAMINEN Keskinen/ Tilat Järvikannas 1:34 ja Ellivuori 1:57 Kelkjärvi/Tilat Järvelä 1:68 ja Soramäki 1:129 Päiväys 23.1.2017 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Osallistumis-

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma L35 RAJAVARTIOSTONKATU, ASEMAKAAVAN MUUTOS. Lohjan kaupunki Ympäristötoimi Kaavoitus AO 18.11.2014, 24.2.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma L35 RAJAVARTIOSTONKATU, ASEMAKAAVAN MUUTOS. Lohjan kaupunki Ympäristötoimi Kaavoitus AO 18.11.2014, 24.2. kuva Ida Fasching 2014 Lohjan kaupunki Ympäristötoimi Kaavoitus AO 18.11.2014, 24.2.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma L35 RAJAVARTIOSTONKATU, ASEMAKAAVAN MUUTOS YMPÄRISTÖTOIMEN KAAVOITUKSEN YHTEYSTIEDOT

Lisätiedot

Päiväys HANKO TJÄRUHOLMEN Ranta-asemakaava ja ranta-asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Päiväys HANKO TJÄRUHOLMEN Ranta-asemakaava ja ranta-asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Päiväys 26.5.2014 HANKO TJÄRUHOLMEN Ranta-asemakaava ja ranta-asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Tennilammit ranta-asemakaava OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

Rovaniemen kaupunki Tennilammit ranta-asemakaava OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 Rovaniemen kaupunki Tennilammit ranta-asemakaava OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 07.09.2017 Seitap Oy 2017 Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(7) Maankäyttöpalvelut 13.4.2011 KAPULI IIB-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(7) Maankäyttöpalvelut 13.4.2011 KAPULI IIB-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS 1(7) KAPULI IIB-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 223 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ALOITE TAI HAKIJA SUUNNITTELUN KOHDE

Lisätiedot

Osayleiskaava laaditaan oikeusvaikutteisena.

Osayleiskaava laaditaan oikeusvaikutteisena. RÄYSKÄLÄN LENTOKENTTÄALUEEN OSAYLEISKAAVAN LAATIMINEN Kunnanhallitus 30.3.2015 ( 79): Metsähallituksen ja Puolustusvoimien suorittamien harjoitusalueiden vaihdon myötä uusien maanvuokra-alueiden saaminen

Lisätiedot

Akm 217: ASEMAKADUN JA NIITTYKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS

Akm 217: ASEMAKADUN JA NIITTYKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS Akm 217: ASEMAKADUN JA NIITTYKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS Raahen kaupungin 16.kaupunginosan korttelin 64 tontteja 32, 39, 40, 41, 42 ja 43 sekä korttelin 62 tontteja 38 ja 52 koskeva asemakaavan muutos. OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

Salla Vaadinselän Lakilampien ranta-asemakaava OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

Salla Vaadinselän Lakilampien ranta-asemakaava OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 Salla Vaadinselän Lakilampien ranta-asemakaava OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 26.07.2010 Seitap Oy 2010 Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ARKKITEHTITOIMISTO KEIJO TOLPPA L I I T E 1 Savonniemenkatu 3B1 57100 Savonlinna Puh. 0400 139 077 arkkitehtitoimisto.tolppa@spynet.fi 21.1.2018 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA VALKSAAREN RANTA-ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

Kolpin asemakaavan muutos, korttelit ja sekä viheralue. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus:

Kolpin asemakaavan muutos, korttelit ja sekä viheralue. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus: Kolpin asemakaavan muutos, korttelit 210-211 ja 221-229 sekä viheralue Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus: 599407201606 2 Sisältö: 1. SUUNNITTELUALUE... 3 2. LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET...

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 4 / 2017 Kunnanvaltuusto

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 4 / 2017 Kunnanvaltuusto SISÄLLYSLUETTELO 4 / 2017 Kunnanvaltuusto Kokousaika Maanantai 11. syyskuuta 2017 klo 18.00 Kokouspaikka Kuntala, Valtuustosali 34 Keulainmetsän / Keulainniemen rantakaavan muuttaminen... 76 35 Metsäsuunnitelman

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA LAUKON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

VESILAHDEN KUNTA LAUKON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS VESILAHDEN KUNTA LAUKON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 1RA, 2RA, 3RA, 4RA, 7RA, 8RA ja 12RA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 9.4.2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JA SEN TARKOITUS Osallistumis-

Lisätiedot

KORTTELI 14, tontit 11 ja 12, ASEMAKAAVAN MUUTOS

KORTTELI 14, tontit 11 ja 12, ASEMAKAAVAN MUUTOS Sysmä, Suurikylä SISÄLLYS 1. SUUNNITTELUALUE 2. SUUNNITTELUN TAVOITTEET 3. SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT 3.0 Kaavoituspäätös 3.1 Maanomistus 3.2 Kaavatilanne 3.3 Rakennusjärjestys 3.4 Luonnon ja kulttuurihistorian

Lisätiedot

Pännäisten asemakaavan muutos korttelissa 3. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: 599401201402

Pännäisten asemakaavan muutos korttelissa 3. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: 599401201402 Pännäisten asemakaavan muutos korttelissa 3 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: 599401201402 2 Sisällysluettelo: 1. SUUNNITTELUALUE... 3 2. LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 4 3. SUUNNITTELUTILANNE...

Lisätiedot

Pelkosenniemen kunta Osa-alue C, Soutajan alue Korttelit 89 ja 90 sekä katu- ja virkistysalueet

Pelkosenniemen kunta Osa-alue C, Soutajan alue Korttelit 89 ja 90 sekä katu- ja virkistysalueet Pelkosenniemen kunta Osa-alue C, Soutajan alue Korttelit 89 ja 90 sekä katu- ja virkistysalueet OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Asemakaavan muutos 2013 1. YLEISTÄ Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n

Lisätiedot

SAMMATIN KUNTA ASIALISTA 4/2008

SAMMATIN KUNTA ASIALISTA 4/2008 ASIALISTA 4/2008 KUNNANHALLITUS **************************************************************************************************************** Kokousaika ja paikka 25.03.2008 KLO 18:00 JOHTOKESKUS Kokouksen

Lisätiedot

GOLFKLUBIN asemakaavamuutos

GOLFKLUBIN asemakaavamuutos GOLFKLUBIN asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tämä asiakirja on osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS), joka on kunnan esitys yhteistyöstä osallisille. Se määrittelee asemakaavan

Lisätiedot

JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI 215. Vastaanottaja Jalasjärven kunta

JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI 215. Vastaanottaja Jalasjärven kunta Vastaanottaja Asiakirjatyyppi Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Päivämäärä JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI 215 JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI

Lisätiedot

ILOMANTSI Kirkonkylä OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Päiväys 30.1.2015. KURENKANKAAN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Palstatien alue

ILOMANTSI Kirkonkylä OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Päiväys 30.1.2015. KURENKANKAAN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Palstatien alue ILOMANTSI Kirkonkylä Päiväys 30.1.2015 KURENKANKAAN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Palstatien alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Ilomantsin Kirkonkylän

Lisätiedot

Merikarvia Sata aurinkoista päivää enemmän

Merikarvia Sata aurinkoista päivää enemmän Sata aurinkoista päivää enemmän OSALLISUTMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Kirkonkylän asemakaavan muutos Oloneuvoksentie MERIKARVIAN KUNTA 29.5.2017 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on lakisääteinen

Lisätiedot

Heinäveden kunnan kaavoituskatsaus

Heinäveden kunnan kaavoituskatsaus 1 Heinäveden kunnan kaavoituskatsaus 2013 2 HEINÄVEDEN KUNNAN KAAVOITUSKATSAUS 2013 Kaavoituskatsauksen tavoite ja sisältö Maankäyttö- ja rakennuslain 7 :n mukaan kunnan tulee vähintään kerran vuodessa

Lisätiedot

Simo Maksniemen asemakaavan muutos ja laajennus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 26.06.2014

Simo Maksniemen asemakaavan muutos ja laajennus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 26.06.2014 Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 Simo Maksniemen asemakaavan muutos ja laajennus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 26.06.2014 Seitap Oy 2014 Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Va. kunnanjohtajan ehdotus:

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Va. kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus 77 16.02.2009 Kunnanhallitus 243 12.10.2009 Kunnanhallitus 270 23.11.2009 Kunnanhallitus 5 11.01.2010 Kunnanvaltuusto 4 17.02.2010 SAUKKOVAARAN LAKIALUEEN ASEMAKAAVA 101/10/2009 KHALL 77

Lisätiedot

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; VANHASELKÄ, KORTTELIT 153, 154 JA 255

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; VANHASELKÄ, KORTTELIT 153, 154 JA 255 KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; VANHASELKÄ, KORTTELIT 153, 154 JA 255 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Inarin kunta Tekninen osasto Pekka Junttila kaavoitusinsinööri 18.2.2015 Yleistä osallistumis-

Lisätiedot

INKOON KUNTA, LÅGNÄS RANTA-ASEMAKAAVA

INKOON KUNTA, LÅGNÄS RANTA-ASEMAKAAVA M.A.R.K. Arkkitehtitoimisto Mäntylä Oy Seppo Mäntylä Vesipirtintie 11 A 02330 Espoo 040 5472101 seppo@seppomantyla.fi 24.02.2014 INKOON KUNTA, LÅGNÄS RANTA-ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

Asemakaavan muutos ja tonttijako 224 Rauha, kortteli 276, tontti 2 ja osa katualuetta (Entinen Rauhan keskuskeittiön tontti)

Asemakaavan muutos ja tonttijako 224 Rauha, kortteli 276, tontti 2 ja osa katualuetta (Entinen Rauhan keskuskeittiön tontti) Tekninen lautakunta 94 19.03.2014 Kaupunginhallitus 131 24.03.2014 Kaupunginhallitus 235 19.05.2014 Kaupunginvaltuusto 44 02.06.2014 Asemakaavan muutos ja tonttijako 224 Rauha, kortteli 276, tontti 2 ja

Lisätiedot

LOVIISA, MERIHEINÄ RANTA-ASEMAKAAVA

LOVIISA, MERIHEINÄ RANTA-ASEMAKAAVA MAANMITTARI OY ÖHMAN Sten Öhman Sunnantie 7 10900 Hanko 044-2530464 sten.ohman@netsten.fi 12.11.2012, korjattu 15.1.2015 LOVIISA, MERIHEINÄ RANTA-ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue

Lisätiedot

Muonio. ÄKÄSKERON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 2 ja 6 sekä korttelin 7 rakennuspaikka 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

Muonio. ÄKÄSKERON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 2 ja 6 sekä korttelin 7 rakennuspaikka 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 Muonio ÄKÄSKERON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 2 ja 6 sekä korttelin 7 rakennuspaikka 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 19.12.2016 Seitap

Lisätiedot

OPPIPOJANTIE II OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OPPIPOJANTIE II OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA OPPIPOJANTIE II OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) on kunnan esitys yhteistyötavasta osallisille. Se määrittelee kaavan valmistelussa ja kaavan vaikutusten

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2016 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Suomun matkailukeskuksessa

Lisätiedot

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti.

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAPERNAUMI KORTTELI 43 (OSA) TEKNIIKKAKESKUS Suunnittelualueen sijainti alue sijaitsee Seinäjoen kaupungin n korttelissa 43. Alue sijaitsee Ruukintien varressa Kaasumestarinkadun

Lisätiedot

Asemakaavan ja asemakaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Asemakaavan ja asemakaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma LOIMAAN KAUPUNKI Asemakaavan ja asemakaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 17.09.2013 Nahinlahden alue (Myllykylä) 1( 5) Kaava-alueen sijainti Ilmakuva kaava-alueesta. Mikä osallistumis-

Lisätiedot

Kemiön kunnantoimisto 10. huhtikuuta 2015

Kemiön kunnantoimisto 10. huhtikuuta 2015 3/2015 KUTSU LISÄLISTA Käännös/översättning 1 Kokousaika Tiistai 31. maaliskuuta 2015 klo 16.00 Kokouspaikka Kemiön kunnantoimisto Päättäjät Muut Asiat Allekirjoitus Martti Murto Brita Drugge Hanna Backman

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(6) Maankäyttöpalvelut 28.3.2011 KAPULI IIC-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(6) Maankäyttöpalvelut 28.3.2011 KAPULI IIC-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS 1(6) KAPULI IIC-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 223c Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ALOITE TAI HAKIJA SUUNNITTELUN KOHDE

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Asiakirjatyyppi KAAVASELOSTUS, KAAVAEHDOTUSVAIHE Päivämäärä 28.03.2014 / 04.08.2014 Hyväksymispäivämäärä ja -pykälä 25.8.2014 31 Kaavatunnus 261V250814A 31 KITTILÄN KUNTA LEVIN

Lisätiedot

RAATIHUONEEN KORTTELI, ASEMAKAAVAMUUTOS

RAATIHUONEEN KORTTELI, ASEMAKAAVAMUUTOS TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus ja mittaus 5.10.2018 1(6) RAATIHUONEEN KORTTELI, ASEMAKAAVAMUUTOS 5.10.2018 Kuva 1: Kaavamuutosalueen sijainti ilmakuvassa 2 Suunnittelualue Maankäyttö- ja

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka. Taalojärven rinteen asemakaava (Seita) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka. Taalojärven rinteen asemakaava (Seita) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Taalojärven rinteen asemakaava (Seita) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 30.11.2016 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2015 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA. 1. Aloite Asemakaavaa on alettu laatia Lempäälän kunnan aloitteesta.

LEMPÄÄLÄN KUNTA. 1. Aloite Asemakaavaa on alettu laatia Lempäälän kunnan aloitteesta. 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA 2090 Moisio-Hakkarin asemakaava, Kiviahon pohjoisosan laajennus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.3.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan

Lisätiedot

Iso-Räyrinki Kirsinranta ranta-asemakaava

Iso-Räyrinki Kirsinranta ranta-asemakaava Iso-Räyrinki Kirsinranta ranta-asemakaava OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää kaavan laajuuteen ja sisältöön nähden tarpeellinen

Lisätiedot

PAIMION KAUPUNKI VALTATIE 1:N ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

PAIMION KAUPUNKI VALTATIE 1:N ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 249-AK1501 PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus PAIMION KAUPUNKI VALTATIE 1:N ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 9.3.2015 12.5.2016 Nosto Consulting Oy Osallistumis-

Lisätiedot

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 24 RM-, YK- ja VL-alueiden sekä katualueen asemakaavan muutos, Hotelli Revontulen

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 24 RM-, YK- ja VL-alueiden sekä katualueen asemakaavan muutos, Hotelli Revontulen 1 Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 24 RM-, YK- ja VL-alueiden sekä katualueen asemakaavan muutos, Hotelli Revontulen kortteli Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.11.2015 Kuva 1. Ilmakuva suunnittelualueelta

Lisätiedot

Lepänkorvan silta kaavan muutos kaava nro 488 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA 30.9.2015

Lepänkorvan silta kaavan muutos kaava nro 488 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA 30.9.2015 30.9.2015 Lepänkorvan silta kaavan muutos kaava nro 488 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA V a l k e a k o s k e n k a u p u n k i K a u p u n k i s u u n n i t t e l u S ä ä k s m ä e n t i e 2 3

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA NAANTALIN KAUPUNKI YMPÄRISTÖVIRASTO / SUUNNITTELUOSASTO SANTALANTIEN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue Asemakaavoitettava alue sijaitsee Naantalin Luonnonmaalla, noin

Lisätiedot

HANHIJOEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, ALASTALO OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

HANHIJOEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, ALASTALO OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus HANHIJOEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, ALASTALO OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo: 9.3.2016 päivitetty: 13.4.2016 on lakisääteinen (MRL

Lisätiedot

TEKNLTK:156/2011 JÄRVIMAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS (NIEMENKYLÄ)

TEKNLTK:156/2011 JÄRVIMAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS (NIEMENKYLÄ) TEKNLTK:156/2011 KV 58 JÄRVIMAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS (NIEMENKYLÄ) TEKNLTK 5.4.2011 27 Oheismateriaali Liite 4 Kaj Strandberg hakee muutosta voimassa olevaan Järvimaan rantaasemakaavaan 15.03.2011

Lisätiedot

OSALLISTUMI S - JA ARVIOI NTI SUUNNI TE LM A

OSALLISTUMI S - JA ARVIOI NTI SUUNNI TE LM A TENGBOM ERIKSSON ARKKITEHDIT OY OSALLISTUMI S - JA ARVIOI NTI SUUNNI TE LM A SÄKYLÄN KUNTA SÄKYLÄN LIIKEALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS PÄIVÄYS: 16.12.2013, TARK. 9.4.2014, 30.11.2015 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

SORMULAN TEOLLISUUSALUEEN KORTTELEIDEN 659 ja 660 ASE- MAKAAVAMUUTOS

SORMULAN TEOLLISUUSALUEEN KORTTELEIDEN 659 ja 660 ASE- MAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SORMULAN TEOLLISUUSALUEEN KORTTELEIDEN 659 ja 660 ASE- MAKAAVAMUUTOS Asemakaavan muutos koskee kortteleita 659 ja 660 ja siihen rajoittuvia katu- ja liikennealueita.

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-2-3 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 12.6.2015

Lisätiedot

Utsuvaaran asemakaavan laajennus ja korttelin 802 asemakaavamuutos

Utsuvaaran asemakaavan laajennus ja korttelin 802 asemakaavamuutos 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Utsuvaaran asemakaavan laajennus ja korttelin 802 asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 11.4.2016 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2014 2 1. Osallistumis-

Lisätiedot

Kausalan itäinen osa-alue, asemakaavan muutos ja laajennus, toimeenpano

Kausalan itäinen osa-alue, asemakaavan muutos ja laajennus, toimeenpano Kaavoitustoimikunta 9 11.03.2013 Kaavoitustoimikunta 30 09.09.2013 Kunnanhallitus 241 07.10.2013 Kunnanhallitus 321 16.12.2013 Kunnanvaltuusto 1 28.01.2014 Kaavoitustoimikunta 8 25.03.2014 Kunnanhallitus

Lisätiedot

LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3.

LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3. LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3.2014 18.3.2014 Lapuan kaupunki Maankäyttö- ja kiinteistöosasto Poutuntie

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1, 2. kunnanosa, Sirkka Lounaisrinteen korttelin 965 asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 3.12.2018 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2017 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Maankäyttö-

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 3 / 2016 Kunnanvaltuusto

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 3 / 2016 Kunnanvaltuusto SISÄLLYSLUETTELO 3 / 2016 Kunnanvaltuusto Kokousaika Maanantai 04. huhtikuuta 2016 klo 18.00 Kokouspaikka Kuntala, Valtuustosali Asiat 12 Takauksen myöntäminen Padasjoen Asuntotalot Oy:lle / Koivutie 5:n

Lisätiedot

Tarjoutuminen on liitteenä 2 ja Hankkeen OAS luonnos on liitteenä 3. Kaupunginjohtajan ehdotus:

Tarjoutuminen on liitteenä 2 ja Hankkeen OAS luonnos on liitteenä 3. Kaupunginjohtajan ehdotus: Maankäyttötoimikunta 5 22.02.2016 Maankäyttötoimikunta 5 25.04.2016 Maankäyttötoimikunta 4 07.06.2016 Kaupunginhallitus 133 13.06.2016 Maankäyttötoimikunta 26 25.10.2016 Kaupunginhallitus 232 14.11.2016

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO LIITE 2

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO LIITE 2 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Levin teollisuusalueen asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 14.10.2015 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2015 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Maankäyttö-

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA KORTTELI 2502 SEKÄ VIRKISTYSALUE Puustellin alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA KORTTELI 2502 SEKÄ VIRKISTYSALUE Puustellin alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA KORTTELI 2502 SEKÄ VIRKISTYSALUE Puustellin alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2014 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Kemijärven

Lisätiedot

ISO-KALAJÄRVI, RANTA-ASEMAKAAVA Ranta-asemakaava koskee Juhtimäen kylän (407), tilaa Metsäkestilä (2-87)

ISO-KALAJÄRVI, RANTA-ASEMAKAAVA Ranta-asemakaava koskee Juhtimäen kylän (407), tilaa Metsäkestilä (2-87) Liite 5 / Ymp.ltk 21.1.2014 / 8 ISO-KALAJÄRVI, RANTA-ASEMAKAAVA Ranta-asemakaava koskee Juhtimäen kylän (407), tilaa Metsäkestilä (2-87) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 21.1.2014 IKAALISTEN KAUPUNKI

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue / Ympäristöpalvelut 27.01.2015 2 1 n sisältö ja tarkoitus Maankäyttö-

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1 KITTILÄN KUNTA, 1. kunnanosa, Kittilä Kirkonkylän teollisuusalueen asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 28.4.2015 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2013 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kokouspäivämäärä. SIUNTION KUNTA Viranomainen. Tekninen lautakunta TEKNLTK:249 /2010 LÅNGVIKIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kokouspäivämäärä. SIUNTION KUNTA Viranomainen. Tekninen lautakunta TEKNLTK:249 /2010 LÅNGVIKIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Sivu 10 TEKNLTK:249 /2010 TEKNLTK 52 Teknltk 14.9.2010 62 LÅNGVIKIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite 1 Liitteenä on kokonaissuunnitelma (alustava) jonka mukaan alueelle tulee - asuntoja - tuotantorakennuksia

Lisätiedot

RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS PÄLKÄNEEN KUNTA, SAPPEEN KYLÄ RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE KORTTELEITA 8, 13, 14, 15, 16 JA 17 SEKÄ KORTTELIN 6 RAKENNUSPAIKKOJA 2 JA3, KORTTELIN 7 RAKENNUSPAIKKOJA 2, 3, 4,

Lisätiedot

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 32. LPA, VL ja VP-alueiden asemakaavan muutos, Karhulammen hotelli

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 32. LPA, VL ja VP-alueiden asemakaavan muutos, Karhulammen hotelli 1 Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 32. LPA, VL ja VP-alueiden asemakaavan muutos, Karhulammen hotelli Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kuva 1. Ilmakuva suunnittelualueelta ja suunnittelualueen

Lisätiedot

Muonio. VISANNON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 1, 2 ja 3 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

Muonio. VISANNON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 1, 2 ja 3 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 Muonio VISANNON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 1, 2 ja 3 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 21.2.2017 Seitap Oy 2017 Seitap Oy Osallistumis-

Lisätiedot

Inari. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos Korttelit 79 ja 80 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 25.01.2016

Inari. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos Korttelit 79 ja 80 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 25.01.2016 Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 Inari Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos Korttelit 79 ja 80 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 25.01.2016 Inarin kunta Seitap Oy 2016 Seitap

Lisätiedot

Lintulan lisätontit, asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Lintulan lisätontit, asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Lintulan lisätontit, asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Tässä asiakirjassa esitetään suunnittelualueen sijainti sekä aluetta koskevat lähtötiedot ja tavoitteet yleispiirteisesti.

Lisätiedot

LAUSUNNOT. KEMIJÄRVEN KAUPUNKI Tekniset palvelut PL 5, 98100 Kemijärvi. 1. Lapin ELY-keskus

LAUSUNNOT. KEMIJÄRVEN KAUPUNKI Tekniset palvelut PL 5, 98100 Kemijärvi. 1. Lapin ELY-keskus 1 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI Tekniset palvelut PL 5, 98100 Kemijärvi tekninen@kemijarvi.fi 9.10.2015 Liite 5 Ehdotusvaiheen nähtävilläoloaikana (28.8 28.9.2015) saatujen lausuntojen (3 kpl) ja mielipiteiden (5

Lisätiedot

TAVOLAN KYLÄ, JAAKKO ILLIN OMISTAMAN ALUEEN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

TAVOLAN KYLÄ, JAAKKO ILLIN OMISTAMAN ALUEEN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TAVOLAN KYLÄ, JAAKKO ILLIN OMISTAMAN ALUEEN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 19.9. 2012 koskien asemakaavan laatimista Nummi- Pusulan Tavolan kylän tilalle Alhonsora RN:o 29:0 pinta-alaltaan

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄNTIEN POHJOISPUOLEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KEURUU SAMMALINEN- JÄRVI

JYVÄSKYLÄNTIEN POHJOISPUOLEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KEURUU SAMMALINEN- JÄRVI In s i n ö ö r i - j a K i i n t e i s t ö t o i m i s t o H a v a n k a O y Keskuskatu 5, 39700 PARKANO p. 040-833 9275, 0400-234 349, email:havanka@kolumbus.fi www.havanka.fi JYVÄSKYLÄNTIEN POHJOISPUOLEN

Lisätiedot

Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 449/ / Päätöshistoria. Tekninen lautakunta 9.6.

Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 449/ / Päätöshistoria. Tekninen lautakunta 9.6. Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Asianro 449/10.02.03/2014 8 Raision kaupungin 5. kaupunginosan (Kuninkoja) asemakaavan ja siihen liittyvän tonttijaon sekä Korinpunojankadun katualueen osaa ja suojaviheraluetta

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.3.2015. Kirkonniemessä kiinteistöjen 6:129 ja 6:130 asemakaavan muutos ja laajennus

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.3.2015. Kirkonniemessä kiinteistöjen 6:129 ja 6:130 asemakaavan muutos ja laajennus Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.3.2015 LAPPAJÄRVEN KUNTA Kirkonniemessä kiinteistöjen 6:129 ja 6:130 asemakaavan muutos ja laajennus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA. 1. Aloite Asemakaavaa on alettu laatia yksityisen maanomistajan aloitteesta.

LEMPÄÄLÄN KUNTA. 1. Aloite Asemakaavaa on alettu laatia yksityisen maanomistajan aloitteesta. 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA Moision asemakaavan muutos, Hattulanmäki OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 4.8.2014 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan laatimiseen liittyvä asiakirja,

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. Maankäyttöpalvelut (5) VÄINÖNTIE ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS

MÄNTSÄLÄN KUNTA. Maankäyttöpalvelut (5) VÄINÖNTIE ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS 1(5) VÄINÖNTIE ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 240 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ALOITE TAI HAKIJA SUUNNITTELUN KOHDE Suunnittelualue Suunnittelun

Lisätiedot

KOLARI 2. KUNNANOSAN Äkäslompolon asemakaavan laajennus ja muutos koskien Nilivaaran aluetta OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) (16.01.

KOLARI 2. KUNNANOSAN Äkäslompolon asemakaavan laajennus ja muutos koskien Nilivaaran aluetta OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) (16.01. 0 KOLARI 2. KUNNANOSAN Äkäslompolon asemakaavan laajennus ja muutos koskien Nilivaaran aluetta OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) (16.01.2012) KOLARIN KUNTA SEITAP OY 2012 1 Äkäslompolon asemakaavan

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(5) Maankäyttöpalvelut KESKUSKATU PALVELUTALOT ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(5) Maankäyttöpalvelut KESKUSKATU PALVELUTALOT ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS 1(5) KESKUSKATU PALVELUTALOT ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 245 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ALOITE TAI HAKIJA SUUNNITTELUN KOHDE Suunnittelualue

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Asemakaavan muutos koskien Alavuden kaupungin Salmi 10. kaupunginosan korttelia 10046 ja siihen / Ympäristöpalvelut 20.10.2014 2 / 8 1 Osallistumis- ja

Lisätiedot

Tapio ja Rauni Ruohtula sekä Mikko Hentinen ovat esittäneet seuraavaa:

Tapio ja Rauni Ruohtula sekä Mikko Hentinen ovat esittäneet seuraavaa: Kunnanhallitus 246 31.10.2005 Kunnanhallitus 173 04.09.2006 Kunnanvaltuusto 35 09.10.2006 KIRKONSEUDUN KAAVA-ALUEEN KORTTELI NRO 48 ASEMAKAAVAN HYVÄKSYMINEN 164/62/622/2005 Kunnanhallitus 12.01.2004 10

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Ehdotus TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-22-46 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 30.5.2018

Lisätiedot

Vimpeli, Pyhälahden ranta-asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Vimpeli, Pyhälahden ranta-asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Vimpeli, Pyhälahden ranta-asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelualue ja maankäytölliset lähtökohdat. Suunnittelualueena on Markku Metsäpellon omistamat tilat Rn:o 14:128 ja

Lisätiedot