Suomen Keskusshakkiliiton toimintasuunnitelma vuodelle 2011 (esitetään hyväksyttäväksi Kerhojen kokouksessa )

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Suomen Keskusshakkiliiton toimintasuunnitelma vuodelle 2011 (esitetään hyväksyttäväksi Kerhojen kokouksessa 31.10.2010)"

Transkriptio

1 Suomen Keskusshakkiliiton toimintasuunnitelma vuodelle 2011 (esitetään hyväksyttäväksi Kerhojen kokouksessa ) Vuosi 2011 on koulushakin teemavuosi. Tavoitteena on innostaa koululaisia shakin pariin, korostaa shakin myönteisiä vaikutuksia oppimiselle sekä kannustaa kouluja ja shakkikerhoja nuorisoshakin edistämiseen. Teemavuoden aikana tuodaan shakkia ja sen myönteisiä vaikutuksia tunnetuksi koululaisille ja heidän vanhemmilleen. Toisaalta edistetään shakkiseurojen koululaistoimintaa ja elvytetään koulujen shakkikerhoja. Toimintaa varten palkataan projektityöntekijä. Suomalaisen shakkielämän haaste on pelaajamäärien kehitys. Niinpä vuoden 2011 tavoitteena on edelleen jatkaa parin viime vuoden hienoista pelaajamäärän kasvua. Tavoitteeseen pyritään aktivoimalla pelaajia eri keinoin sekä kerho- että turnaustoiminnassa. Nuoriso- ja koulushakkitoiminnan kehittäminen on kuitenkin pitkällä aikavälillä ainoa oikea keino myönteisen kehityksen takaamiseksi. Kaikessa toiminnassa otetaan huomioon myös shakin yhteiskuntavastuullisuus. Shakki sopii kaikenikäisille, myös vanhuksille ja vammaisille. Shakin avulla voidaan torjua masennuksen ja dementian haittoja. Shakki kehittää keskittymiskykyä ja muistia. Suomen Keskusshakkiliitto on suomalaisen shakin keskusjärjestö. Liitto on SLU:n ja Suomen Olympiakomitean jäsen. Liitto noudattaa toiminnassaan SLU:n hyväksymiä eettisiä periaatteita ja SLU:n vahvistamia antidoping-sääntöjä ja muita sääntöjä. Suomen Keskusshakkiliitto toimii shakin kansainvälisessä järjestötoiminnassa Pohjoismaisen Shakkiliiton (PSL), Euroopan Shakkiunionin (ECU) ja Kansainvälisen Shakkiliiton (Fide) jäsenenä. Kirje- ja tehtäväshakkiliitot osallistuvat omien kansainvälisten järjestöjensä toimintaan. Visio 2012 Suomessa on lisenssipelaajia Turnausosanottokertojen määrä on kasvanut samassa suhteessa (noin 25 %). Pienimmät kuolemisvaarassa olevat kerhot ovat yhdistyneet suuremmiksi yksiköiksi. Joka kerhossa on ns. aktiivijäseniä, jotka huolehtivat uusien pelaajien opastuksesta ja yhteistyöstä koulukerhojen kanssa. Koulukerhoja on kaksinkertainen määrä nykytilanteeseen verrattuna. Samalla koululaispelaajien määrä on lisääntynyt merkittävästi. Uutta pelaajasukupolvea rakennetaan systemaattisesti. Valmennusjärjestelmä kattaa koko nuorisotoiminnan koulukerhoista nuorten maajoukkueisiin. Liiton budjetti on kasvanut noin 0,3 milj. euroon. Työntekijöitä on vähintään kaksi, joista toinen työskentelee projekteissa esim. koulushakin parissa. Liiton toiminta on suunnitelmallisempaa kuin aikaisemmin.

2 Nuoriso- ja valmennustoiminta 2011 Nuoriso- ja valmennustoiminnan strategisena pitkän aikavälin tavoitteena on luoda terve pelaajarakenne suomalaiseen shakkielämään ja edellytyksiä nykyistä parempaan maajoukkuemenestykseen sekä luoda toimiva yhteistyö koulujen ja shakkikerhojen välillä. Tavoitteeseen pääseminen edellyttää koulukerhojen määrän lisäämistä, aktiivista yhteydenpitoa kerhojen ja koulujen välillä, systemaattista nuorison kerho- ja valmennusjärjestelmä ja tehokasta nuorisovalmennusta. Vuoden 2011 tavoitteena on, että koululaispelaajien määrä kasvaa merkittävästi. Tavoitteen saavuttamiseen pyritään koulushakin teemavuoden tapahtumilla, joita ovat: - Shakin koululaislehti (ilmestyy tammikuussa) - Lajiesittelyt kouluissa - Koululaisten shakkiturnaukset Lisäksi jatketaan muuta nuoriso- ja valmennustoimintaa: - Nuorisovalmennus jatkuu ammattimaisen päävalmentajan (KvM Kalle Kiik) johdolla - Julkaistaan oppimateriaalia yhteistyössä Shakkikustannuksen kanssa Nuoriso- ja valmennustoiminnan mittarit vuodelle 2011 ovat: - shakkia lajina esitellään koululaiselle - nuorten lisenssipelaajien määrä kasvaa - koululaisten SM-turnauksen osallistujamäärä kaksinkertaistuu Kerho- ja turnaustoiminta 2011 Kerho- ja turnaustoiminnan strategisena pitkän aikavälin tavoitteena on pelaajamäärien lisääntyminen kerhoissa ja turnauksissa. Tavoitteen saavuttaminen edellyttää uusia kerhotoiminnan muotoja, piiritoiminnan kehittämistä, kerhojen toimihenkilöille tarjottavaa koulutusta ja materiaalia, uusien pelaajaryhmien tavoittamista, uusia monipuolisia turnausmuotoja ja SM-turnausten kehittämistä. Vuoden 2011 tavoitteena on, että lisenssipelaajien ja turnausten osanottokertojen määrän kasvu jatkuu. Tavoitteeseen pyritään kannustamalla seuroja järjestämään ja kokeilemaan monipuolisesti erilaisia turnausmuotoja. Konkreettisia toimia ovat: - Aloitetaan yhteistyö muutamien kerhojen kanssa koululaispelaajien saamiseksi joko koulukerhoihin tai shakkikerhojen junioritoiminnan piiriin - Kannustetaan kerhoja osallistumaan erilaisiin tapahtumiin, joissa voi lisätä shakin näkyvyyttä, jakaa materiaalia ja järjestää jopa avoimia kenelle tahansa tarkoitettuja turnauksia. - Kannustetaan kerhoja järjestämään tasaseloturnauksia, ilmaisturnauksia, aikatasoitusturnauksia, lisenssivapaita turnauksia ym. erilaisia turnausmuotoja. Järjestetään uusi cup-muotoinen turnaus seurajoukkueille. - Tarjotaan kerhoille turnausten järjestämisen apuvälineitä, mm. helppo parienmääritysohjelma.

3 Järjestetään SM-turnaukset: SM, naisten SM ja seniorien SM Avoin SM Nuorten SM Seurajoukkueiden SM 2011/2012 Nopean shakin SM Seurajoukkueiden nopean shakin SM Pikashakin SM Nuorten pikashakin SM Nuorten pikashakin joukkue-sm Seurajoukkueiden pikashakin SM Koululaisten SM Koulujoukkueiden SM - Osallistutaan mahdollisuuksien mukaan kansainvälisiin arvoturnauksiin: 1) Olympialaiset ja MM-kilpailut Senioreiden MM Nuorten (20 v.) MM, Chennai, Intia Nuorten (-18 v.) MM, Rio de Janeiro Koululaisten MM, Krakova, Puola ) Eurooppalaiset kilpailut Joukkueiden EM, Heraklion, Kreikka, EM, Aix-les-Bains, Ranska, Naisten EM, Gaziantep, Turkki Senioreiden EM, Courmayeur, Italia Senioreiden joukkue-em, Kalithea, Kreikka Nuorten (-18 v.) EM, Albena, Bulgaria Nuorten joukkue-em, Iasi, Romania Nuorten EU-mestaruus, Mureck European Club Cup 2010, Rogaska Slatina, Slovenia ) Pohjoismaiset kilpailut PM-kilpailut - yleinen sarja, Reykjavik, Islanti - naiset ja seniorit, Reykjavik, Islanti - koululaiset, Norja - ala-asteiden (Tanska), yläasteiden (Islanti) ja lukioiden (Ruotsi) joukkueet Kerho- ja turnaustoiminnan mittarit vuodelle 2011 ovat: - lisenssipelaajien määrä kasvaa - turnausten osanottokertojen määrä kasvaa - kerhojen jäsenmäärä kasvaa

4 Järjestötoiminta 2011 Järjestötoiminnan strategisena pitkän aikavälin tavoitteena on resurssien lisääminen ja osallistuminen yhteiskuntavastuulliseen toimintaan. Tavoitteen saavuttamiseen pyritään lisäämällä shakin näkyvyyttä ja yhteistyösuhteita sekä tiedottamalla avoimesti toiminnasta. Vuoden 2011 tavoitteena on tulojen kasvattaminen yhteistyösopimusten avulla. Shakkia esitellään eri tapahtumissa. Konkreettisia toimia ovat: - Kehitetään edelleen liiton tiedotusta siten, että sähköposti, kerhotiedote, www-sivut, keskustelufoorumi ja Suomen Shakki muodostavat luontevan kokonaisuuden. - Pyritään vaikuttamaan mediaan niin, että se ylläpitäisi kiinnostavasti shakkikulttuuria. - Tutkitaan mahdollisuuksia lisätä pysyvästi henkilöresursseja shakin opettamiseen ja valmentamiseen. - Pyritään solmimaan uusia yhteistyösopimuksia. - Korostetaan shakin yhteiskuntavastuuta tiedotuksessa. - Lisätään Shakkikustannuksen kanssa yhteistyössä Suomen Shakin markkinointia kirjastoihin, julkisyhteisöihin ja yrityksiin. Järjestötoiminnan mittarit vuodelle 2011 ovat: - liiton tulot kasvavat reaalisesti

5 Suomen Kirjeshakkiliiton toiminta Yleistä Suomen Kirjeshakkiliitto jatkaa vuonna 2011 toimintaansa entiseen tapaan. Liitto jatkaa ponnistuksia jäsenmäärän pysyttämiseksi nykyisellä tasolla. Kilpailutoiminnan pääpaino on ollut useita vuosia ICCF:n ylläpitämissä serveriturnauksissa. Postitse pelattavia turnauksia järjestetään kuitenkin edelleen niitä haluaville. 2. Kotimainen ja kansainvälinen kilpailutoiminta Kotimainen ja kansainvälisen kilpailukalenterin on laatinut toiminnanjohtaja Heikki Arppi. Aikataulumuutokset ovat mahdollisia. 62. SM-turnaus alkaa serverillä huhtikuussa, seniorien seuraavat SM-turnaukset joulukuussa sekä postitse että serverillä. Vuonna 2011 järjestetään 3-4 uutta maaottelua. Lisäksi käynnistetään nonstop-turnauksia molemmilla pelityyleillä. Pyritään järjestämään suomalaisille huippupelaajille osanottoja kansainvälisiin kutsuturnauksiin ja MM-karsintoihin. Tuetaan mahdollisimman hyvin Suomen edustusjoukkuetta, joka pelaa olympiafinaalissa. 3. Julkaisutoiminta Kirjeshakki lehti ilmestyy 5 kertaa vuoden 2011 aikana sekä painettuna että pdf-versiona. Kirjeshakki -lehden pdf-version suosiota pyritään edelleen lisäämään. Mestaritason pelaajien haastatteluja ja elämäkertakuvauksia jatketaan. Thomas Ristojan sommitelmapalstaa jatketaan. 4. Liiton kotisivut Kirjeshakkiliiton kotisivut ovat kehittyneet viime vuosina varsin monipuolisiksi. Sivujen ylläpitovastuuta on laajennettu. Ulkoasua ja sisältöä on kehitetty määrätietoisesti ja jäseniltä on saatu yleisesti myönteistä palautetta. Nettisivuja pyritään edelleen pitämään tiukasti ajantasalla ja kehittämään. 5. Toimihenkilöt Turnaussihteerien ja maaottelukapteenien tehtäviä pyritään jakamaan mahdollisimman monelle. Koetetaan saada uusia toimihenkilöitä mukaan toimintaan. 6. Markkinointi ja PR-toiminta Aktiivista liiton toiminnan markkinointia jatketaan. Kaupallisten serverien infoamista vuoden 2010 tyyliin jatketaan. Suomalaisten shakkikerhojen infoamista jatketaan. Viikonlopputurnauksien ja suurten shakkitapahtumien yhteydessä (mm. pikashakin Joukkue-SM turnaus) jaetaan liiton esitteitä ja pyritään saamaan näin uusia jäseniä. Pyritään saamaan uusia ilmoitushankkijoita. Osallistutaan kansainvälisen kirjeshakkiliiton, ICCF:n kongressiin.

6 Suomen Tehtäväniekkojen toiminta 2011 Suomen tehtäväniekat ry (ST) lisää tehtäväshakin harrastusta nostamalla jäsenmääräänsä sekä tiedottamalla aktiivisesti yhdistyksestä ja sen toiminnasta. Tärkeimpiä tiedotuskanavia ovat jäsenlehti, yhdistyksen verkkosivut sekä Facebook. ST:n talous pidetään tasapainossa kasvattamalla jäsenmäärää ja myymällä omia julkaisuja. Nuorisotoiminnan kehittämiseksi ja uusien harrastajien innostamiseksi järjestetään kilpailuja, koulutusta ja opastusta. Nykyisille harrastajille tarjotaan tehtävälehti, tehtäväshakin harrastajien tapaamisia, laadinta- ja ratkaisukilpailuja, tehtäväkirjallisuuden sekä -lehtien hankintaa. Tehtäväkirjojen julkaisemista valmistellaan. Kansainvälisesti ST valitsee Suomen osallistujat ratkaisemisen EM- ja MM-kilpailuihin. Ratkaisemisen MM-kilpailuun osallistuu kolmen hengen joukkue ja yksi yksittäisratkaisija, EM-kilpailussa joukkue on nelihenkinen ja yksittäisratkaisijoita voi olla kaksi. Suomi on edustettuna tehtäväshakin kansainvälisessä järjestössä ja toimikunnissa. Järjestön 1. varapresidentti Hannu Harkola ylläpitää sekä ST:n että kansainvälisen järjestön internet-sivuja.

Suomen Keskusshakkiliiton toimintasuunnitelma vuodelle 2009

Suomen Keskusshakkiliiton toimintasuunnitelma vuodelle 2009 Suomen Keskusshakkiliiton toimintasuunnitelma vuodelle 2009 Suomalaisen shakkielämän suuri haaste on lisenssipelaajien ja turnausten osanottokertojen määrän kehitys. Niinpä vuoden 2009 tärkein tavoite

Lisätiedot

Suomen Shakkiliiton toimintasuunnitelma vuodelle 2015

Suomen Shakkiliiton toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Suomen Shakkiliiton toimintasuunnitelma vuodelle Sisältö: 1 JOHDANTO 3 2 TOIMENPITEET 3 KOULUSHAKKITOIMINTA 3 KERHOTOIMINTA 4 VALMENNUSTOIMINTA 4 KANSAINVÄLINEN YHTEISTYÖ 5 JÄRJESTÖTOIMINTA 6 TURNAUSTOIMINTA

Lisätiedot

Suomen Kirjeshakkiliitto - F.K.F ry. Toimintakertomus vuodelta 2012. Yleistä

Suomen Kirjeshakkiliitto - F.K.F ry. Toimintakertomus vuodelta 2012. Yleistä 1 Suomen Kirjeshakkiliitto - F.K.F ry. Toimintakertomus vuodelta 2012 Yleistä Kirjeshakkiliiton toiminta on jatkunut vuonna 2012 edellisvuosien linjoilla. Talouden osalta loppuvuodesta alkaneet Finjub50-turnauksen

Lisätiedot

Suomen Shakkiliitto Toimintasuunnitelma 2016 Suomen Shakkiliiton toimintasuunnitelma vuodelle 2016

Suomen Shakkiliitto Toimintasuunnitelma 2016 Suomen Shakkiliiton toimintasuunnitelma vuodelle 2016 Suomen Shakkiliiton toimintasuunnitelma vuodelle 206 Sisältö JOHDANTO 3 2 TOIMENPITEET 4 NUORISO- JA KOULUSHAKKITOIMINTA 4 KERHOTOIMINTA 5 OPETUS- JAVALMENNUSTOIMINTA 6 KANSAINVÄLINEN TOIMINTA JA YHTEISTYÖ

Lisätiedot

Saapunut posti: Tomista postimerkki, Antti ja Katarina Tanskaan, Jaakko Ruotsiin

Saapunut posti: Tomista postimerkki, Antti ja Katarina Tanskaan, Jaakko Ruotsiin Saapunut posti: Tomista postimerkki, Antti ja Katarina Tanskaan, Jaakko Ruotsiin Nuorisoshakin sähköpostilista ylläpito: Toivo Pudas, toivo.pudas@fimug.fi, 040-5707400 Vanhat viestit: http://www.shakki.net/nuoriso/forum/mail.htm

Lisätiedot

SUOMEN SHAKKILIITTO Toimintasuunnitelma ja talousarvio

SUOMEN SHAKKILIITTO Toimintasuunnitelma ja talousarvio SUOMEN SHAKKILIITTO Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2019 1 SUOMEN SHAKKILIITTO SUOMEN SHAKKILIITTO RY Suomen Shakkiliitto ry, SSL, on Suomen Olympiakomiteaan kuuluva shakin kattojärjestö Suomessa. SSL

Lisätiedot

Strategia 2015-2020 Pieksämäki Curling ry versio 2

Strategia 2015-2020 Pieksämäki Curling ry versio 2 Strategia 2015-2020 Pieksämäki Curling ry versio 2 1 Johdanto Tämä Pieksämäki Curling Ry:n strategia 2015-2020 ohjaa seuran toimintaa ja antaa suuntaviivat kehitykselle. Käytännössä strategia ohjaa vuosien

Lisätiedot

Lisenssimaksut aikuisilta 30 / pelaaja ja junioreilta 5 / pelaaja (vuonna 1996 tai myöhemmin syntyneet).

Lisenssimaksut aikuisilta 30 / pelaaja ja junioreilta 5 / pelaaja (vuonna 1996 tai myöhemmin syntyneet). TOIMINTASUUNNITELMA 1 Hallinto Vuoden toimintaa johtaa syksyn 2012 liittokokouksessa valittu kuusijäseninen hallitus sekä puheenjohtaja. Liiton keskeisen toiminnan jäsentämisen kautta hahmottuu erilaisia

Lisätiedot

*Nuorisoshakin sähköpostilistan ylläpito: *Toivo Pudas mailto:toivo.pudas@fimug.fi 040-5707400

*Nuorisoshakin sähköpostilistan ylläpito: *Toivo Pudas mailto:toivo.pudas@fimug.fi 040-5707400 1 / 9 10.10.2010 11:20 *Nuorisoshakin sähköpostilistan ylläpito: *Toivo Pudas mailto:toivo.pudas@fimug.fi 040-5707400 Vanhat viestit: http://www.shakki.net/nuoriso/forum/mail.htm Ajantasaista shakkielämän

Lisätiedot

Lisenssimaksut aikuisilta 30 / pelaaja ja junioreilta 5 / pelaaja (vuonna 1998 tai myöhemmin syntyneet).

Lisenssimaksut aikuisilta 30 / pelaaja ja junioreilta 5 / pelaaja (vuonna 1998 tai myöhemmin syntyneet). TOIMINTASUUNNITELMA 1 Hallinto Vuoden toimintaa johtaa syksyn 2014 liittokokouksessa valittu kuusijäseninen hallitus sekä puheenjohtaja. Liiton keskeisen toiminnan jäsentämisen kautta hahmottuu erilaisia

Lisätiedot

Nummelan Palloseura ry NuPS Jalkapallo. Toiminta- ja taloussuunnitelma

Nummelan Palloseura ry NuPS Jalkapallo. Toiminta- ja taloussuunnitelma Nummelan Palloseura ry NuPS Jalkapallo 2007 Nummelan Palloseura ry 28.11.2006 1 (9) SISÄLLYSLUETTELO 1. ESIPUHE... 2 2. TOIMINTAMALLI... 3 2.1. TOIMINTA-ALUE JA SIDOSRYHMÄT...3 2.2. SEURAN SÄÄNTÖMÄÄRÄISET

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016 Hallinto Jukka Pohja/17.11.2015 Toimintasuunnitelma 2016 Kokoontuminen Aluejaoston kokouksia pyritään pitämään 4 kertaa. Jaosto harkitsee pidettäväksi joka toinen kuukausi puhelinkokouksen. Sektorit Sektorien

Lisätiedot

HELSINGIN SHAKKIKLUBI RY. Toimintasuunnitelma 2015

HELSINGIN SHAKKIKLUBI RY. Toimintasuunnitelma 2015 HELSINGIN SHAKKIKLUBI RY Toimintasuunnitelma 2015 YLEISTÄ HSK:n toiminnassa keskeisintä on tarjota kerhotoiminnallaan mahdollisuuksia shakin harrastamiseen jäsenistölleen ja toimia houkuttelevana kanavana

Lisätiedot

Kansainvälisen reittiliikenteen matkustajat 2018

Kansainvälisen reittiliikenteen matkustajat 2018 01/18 02/18 03/18 04/18 määrän määrän määrän EU Ruotsi 141 968 4,1 139 575 2,8 158 746 2,8 170 449 Saksa 123 102-6,1 126 281-4,5 161 558 6,9 159 303 Espanja 104 817 10,5 103 791 16,2 126 347 21,1 114 954

Lisätiedot

Kansainvälisen reittiliikenteen matkustajat 2018

Kansainvälisen reittiliikenteen matkustajat 2018 01/18 02/18 03/18 04/18 määrän määrän määrän EU Ruotsi 141 968 4,1 139 575 2,8 158 746 2,8 170 449 Saksa 123 102-6,1 126 281-4,5 161 558 6,9 159 303 Espanja 104 817 10,5 103 791 16,2 126 347 21,1 114 954

Lisätiedot

Viestintäsuunnitelma

Viestintäsuunnitelma VIESTINTÄSUUNITELMA 1(10) Viestintäsuunnitelma Tervarit Juniorit ry VIESTINTÄSUUNITELMA 2(10) Sisällys 1. Johdanto 2. Tervarit Juniorit 3. Arvot 4. Viestinnän kohteet ja tavoitteet 5. Tervarit Juniorit

Lisätiedot

KUOPION UIMASEURA RY

KUOPION UIMASEURA RY Kuopion Uimaseura ry vuosikokous 2007 KUOPION UIMASEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 1.9.2007-31.8.2008 Hyväksytty vuosikokouksessa 28.11.2007 Kuopion Uimaseura ry vuosikokous 2007 2 TOIMINNAN TAVOITTEET Seuran

Lisätiedot

Suomen kilpailukalenteri 2019 päivitys: Merkkien selitykset

Suomen kilpailukalenteri 2019 päivitys: Merkkien selitykset Suomen kilpailukalenteri 2019 päivitys: 4.12.2018 Merkkien selitykset Värikoodit kalenterissa : Vihreä : nuorten kilpailuja ja tapahtumia Sininen : SM-kilpailuja Keltainen : tärkeimmät kansainväliset kisat

Lisätiedot

1 (6) liikuntatoiminta TOIMINTASELVITYS VUODELTA. Viranomaisen merkintä. Seura täyttää 1. JÄSENMÄÄRÄ KERTOMUSVUODEN LOPUSSA á yht.pist.

1 (6) liikuntatoiminta TOIMINTASELVITYS VUODELTA. Viranomaisen merkintä. Seura täyttää 1. JÄSENMÄÄRÄ KERTOMUSVUODEN LOPUSSA á yht.pist. (6) TOIMINTASELVITYS VUODELTA. JÄSENMÄÄRÄ KERTOMUSVUODEN LOPUSSA á yht.pist. - tytöt alle v - pojat alle v. - naiset - miehet 2. KILPAILUTOIMINNAN LAATU a) Seuraluokitus -valio, SM-sarha joukkuetta tai

Lisätiedot

SM-turnaukset 14.5.-22.5.2016 1/5

SM-turnaukset 14.5.-22.5.2016 1/5 SM-turnaukset 14.5.-22.5.2016 1/5 Erikoismääräykset (yhteinen osa) 1. Kilpailut järjestäjää Suomen Shakkiliitto ja Helsingin Shakkiklubi (HSK). Järjestelytoimikunnassa ovat HSK: Matti Uimonen, Matti Kauranen,

Lisätiedot

Vuoden 2016 aikana parannetaan edelleen seurayhteisön yhteenkuuluvuutta ja KäPa brändiä. Seura jatkaa SPL:n kanssa aloittamaa seurakehittämistyötä.

Vuoden 2016 aikana parannetaan edelleen seurayhteisön yhteenkuuluvuutta ja KäPa brändiä. Seura jatkaa SPL:n kanssa aloittamaa seurakehittämistyötä. KÄPYLÄN PALLO RY Tursontie 3, 00610 Helsinki www.kapylanpallo.fi TOIMINTASUUNNITELMA 1.1.2016 31.12.2016 Seuran tarkoituksena on edistää, kehittää ja vaalia liikuntaharrastusta, erityisesti jalkapalloilua

Lisätiedot

Saapunut posti: Kesällä nuorten SM-kisa, shakkileiri ja puistoturnaus

Saapunut posti: Kesällä nuorten SM-kisa, shakkileiri ja puistoturnaus Saapunut posti: Kesällä nuorten SM-kisa, shakkileiri ja puistoturnaus Nuorisoshakin sähköpostilista ylläpito: Toivo Pudas, toivo.pudas@fimug.fi, 040-5707400 Vanhat viestit: http://www.shakki.net/nuoriso/forum/mail.htm

Lisätiedot

Suomen Tennisliitto Strategia 2010 Strategian peruskivet Arvot Huipputennis Kilpailutoiminta Valmennustoiminta Alue- ja seuratoiminta Jäsenistö Viestintä Talous Organisaatio Missio Suomen Tennisliitto

Lisätiedot

Suomen kilpailukalenteri 2018 päivitys: Merkkien selitykset E = elo, S = selo

Suomen kilpailukalenteri 2018 päivitys: Merkkien selitykset E = elo, S = selo Suomen kilpailukalenteri 2018 päivitys:3.1.2018 Merkkien selitykset E = elo, S = selo Värikoodit kalenterissa : N = nopea, P = pika Vihreä : nuorten kilpailuja ja tapahtumia R = rapid, B = blitz Sininen

Lisätiedot

Suomen kilpailukalenteri 2019 päivitys: Merkkien selitykset

Suomen kilpailukalenteri 2019 päivitys: Merkkien selitykset Suomen kilpailukalenteri 2019 päivitys: 18.2.2019 Merkkien selitykset Värikoodit kalenterissa : Vihreä : nuorten kilpailuja ja tapahtumia Sininen : SM-kilpailuja Keltainen : tärkeimmät kansainväliset kisat

Lisätiedot

Suomen kilpailukalenteri 2017 päivitys: Merkkien selitykset E = elo, S = selo. Keltainen : tärkeimmät kansainväliset kisat

Suomen kilpailukalenteri 2017 päivitys: Merkkien selitykset E = elo, S = selo. Keltainen : tärkeimmät kansainväliset kisat Suomen kilpailukalenteri 2017 päivitys:24.02.2017 Merkkien selitykset E = elo, S = selo Värikoodit kalenterissa : N = nopea, P = pika Vihreä : nuorten kilpailuja ja tapahtumia R = rapid, B = blitz Sinivihreä

Lisätiedot

Seurojen jäsenmaksu liitolle on 170 ja lisenssimaksut aikuisilta 30 ja junioreilta jälkeen aikuisten lisenssimaksu on 40.

Seurojen jäsenmaksu liitolle on 170 ja lisenssimaksut aikuisilta 30 ja junioreilta jälkeen aikuisten lisenssimaksu on 40. TOIMINTASUUNNITELMA 1 Hallinto Vuoden toimintaa johtaa syksyn 2009 liittokokouksessa valittu kuusijäseninen hallitus sekä puheenjohtaja. Liiton keskeisen toiminnan jäsentämisen kautta hahmottuu erilaisia

Lisätiedot

EM 2017 projekti Sbl:n junioritoimikunnan suunnitelma Suomen juniorimaajoukkueen valmennukseen ja menestykseen

EM 2017 projekti Sbl:n junioritoimikunnan suunnitelma Suomen juniorimaajoukkueen valmennukseen ja menestykseen Sbl:n junioritoimikunnan suunnitelma Suomen juniorimaajoukkueen valmennukseen ja menestykseen 2014-2018 Alustus Suomen Bridgeliiton junioritoimikunta on tehnyt jo vuosia töitä koululais- ja junioripelaajiemme

Lisätiedot

SB-Pro Nurmijärvi ry:n toimintasuunnitelma kaudelle 2012-2013

SB-Pro Nurmijärvi ry:n toimintasuunnitelma kaudelle 2012-2013 SB-Pro Nurmijärvi ry:n toimintasuunnitelma kaudelle 2012-2013 2 TOIMINTASUUNNITELMA 2012-2013 SB-PRO NURMIJÄRVI RY:N TOIMINTASUUNNITELMA... 1 KAUDELLE 2012-2013... 1 1. YLEISTÄ... 3 2. VARSINAINEN TOIMINTA...

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2010

TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2010 http://www.imatrantennis.net. TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2010 Imatran Tennis Ry http://www.imatrantennis.net. TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Vuosi 2010 tuo tullessaan tennisharrastajille merkittävän

Lisätiedot

Ultimatejaoston toimintaohje

Ultimatejaoston toimintaohje 1 Johdanto Ultimatejaoston toimintaohje 1.1 Taustaa Vuonna 1998 liiton operatiivinen toiminta siirrettiin hallituksen kokouksista eri lajeihin keskittyvien jaostojen vastuulle. Samalla hallituksen jäsenmäärä

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2011

TOIMINTASUUNNITELMA 2011 TOIMINTASUUNNITELMA 2011 HSRC 40 VUOTTA TOIMINTASUUNNITELMA 2011 1 (10) SISÄLLYSLUETTELO Johdanto... 2 Kilpailutoiminta... 3 Kilpailutoimikunta... 3 Kilpailukalenteri... 3 SM-liiga... 4 Edustuspelaajat...

Lisätiedot

LIIKUNTATOIMEN PERUSAVUSTUSHAKEMUS

LIIKUNTATOIMEN PERUSAVUSTUSHAKEMUS LIEDON KUNTA Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta HAKEMUS LIIKUNTATOIMEN PERUSAVUSTUSHAKEMUS 1. HAKIJA Seura/yhdistys Lähiosoite Postitoimipaikka Pankki ja tilin n:ro Kotipaikka Rekisteröimisvuosi Yhdistysrekisterinumero

Lisätiedot

Ohjeistus jäsenyyden hakemisesta

Ohjeistus jäsenyyden hakemisesta Ohjeistus jäsenyyden hakemisesta Kaukalopalloseurat ja yksittäiset joukkueet Liiton alueet:, Oulu, Etelä- Suomi, Keski- Suomi, Itä- Suomi, Etelä- Karjala, Pohjois- Suomi Uusi liikuntalaki * Valtakunnallisuuden

Lisätiedot

Suomen kilpailukalenteri 2018 päivitys: Merkkien selitykset E = elo, S = selo

Suomen kilpailukalenteri 2018 päivitys: Merkkien selitykset E = elo, S = selo Suomen kilpailukalenteri 2018 päivitys:24.8.2018 Merkkien selitykset E = elo, S = selo Värikoodit kalenterissa : N = nopea, P = pika Vihreä : nuorten kilpailuja ja tapahtumia R = rapid, B = blitz Sininen

Lisätiedot

Vuoden 2015 aikana parannetaan edelleen seurayhteisön yhteenkuuluvuutta ja KäPa brändiä.

Vuoden 2015 aikana parannetaan edelleen seurayhteisön yhteenkuuluvuutta ja KäPa brändiä. KÄPYLÄN PALLO RY Tursontie 3, 00610 Helsinki www.kapylanpallo.fi TOIMINTASUUNNITELMA 1.1.2015 31.12.2015 Seuran tarkoituksena on edistää, kehittää ja vaalia liikuntaharrastusta, erityisesti jalkapalloilua

Lisätiedot

Toiminnan sisällöllisenä tavoitteena on edistää suomalaista petanque-urheilua niin kansallisella kuin kansainvälisellä tasolla.

Toiminnan sisällöllisenä tavoitteena on edistää suomalaista petanque-urheilua niin kansallisella kuin kansainvälisellä tasolla. TOIMINTASUUNNITELMA 1 Hallinto Vuoden toimintaa johtaa syksyn 2015 liittokokouksessa valittu kuusijäseninen hallitus sekä puheenjohtaja. Liiton keskeisen toiminnan jäsentämisen kautta hahmottuu erilaisia

Lisätiedot

Suomen kilpailukalenteri 2018 päivitys: Merkkien selitykset E = elo, S = selo

Suomen kilpailukalenteri 2018 päivitys: Merkkien selitykset E = elo, S = selo Suomen kilpailukalenteri 2018 päivitys:23.1.2018 Merkkien selitykset E = elo, S = selo Värikoodit kalenterissa : N = nopea, P = pika Vihreä : nuorten kilpailuja ja tapahtumia R = rapid, B = blitz Sininen

Lisätiedot

Suomen kilpailukalenteri 2017 päivitys: Merkkien selitykset E = elo, S = selo. Keltainen : tärkeimmät kansainväliset kisat

Suomen kilpailukalenteri 2017 päivitys: Merkkien selitykset E = elo, S = selo. Keltainen : tärkeimmät kansainväliset kisat Suomen kilpailukalenteri 2017 päivitys:21.03.2017 Merkkien selitykset E = elo, S = selo Värikoodit kalenterissa : N = nopea, P = pika Vihreä : nuorten kilpailuja ja tapahtumia R = rapid, B = blitz Sinivihreä

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2007

TOIMINTASUUNNITELMA 2007 TOIMINTASUUNNITELMA 2007 Oulunsalo Pesäpallojaosto 28.11.2006 TOIMINTASUUNNITELMA 2007 Yleistä Pesäpallojaoston yleisenä tavoitteena on lisätä pesäpalloilun harrastuneisuutta Oulunsalossa ja tarjota melenkiintoista

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 MIKKELIN JUDO RY 1. JÄRJESTÖTOIMINTA Yhdistyksen tarkoituksena on kehittää jäsentensä judotaitoa sekä toimia judon tunnetuksi tekemiseksi ja sen harrastuksen levittämiseksi. Tarkoituksensa

Lisätiedot

SUOMEN BILJARDILIITTO ry

SUOMEN BILJARDILIITTO ry SUOMEN BILJARDILIITTO ry TOIMINTASUUNNITELMA- JA TALOUSARVIO 2014 HALLINTO 2 TIEDOTUSTOIMINTA Seuratoiminnan opastus- ja koulutustoimintaa kehitetään. Tehostetaan liiton organisaatiota ja toimintaa. Liiton

Lisätiedot

Opintovierailut. Euroopan unionin. poikittaisohjelma. opintovierailut koulutuksen asiantuntijoille

Opintovierailut. Euroopan unionin. poikittaisohjelma. opintovierailut koulutuksen asiantuntijoille Opintovierailut Euroopan unionin poikittaisohjelma opintovierailut koulutuksen asiantuntijoille Opintovierailut-ohjelma Opintovierailut on osa Elinikäisen oppimisen ohjelman poikittaisohjelmaa. Ohjelman

Lisätiedot

Suomen kilpailukalenteri 2017 päivitys: Merkkien selitykset E = elo, S = selo

Suomen kilpailukalenteri 2017 päivitys: Merkkien selitykset E = elo, S = selo Suomen kilpailukalenteri 2017 päivitys:17.08.2017 Merkkien selitykset E = elo, S = selo Värikoodit kalenterissa : N = nopea, P = pika Vihreä : nuorten kilpailuja ja tapahtumia R = rapid, B = blitz Sinivihreä

Lisätiedot

Suomen kilpailukalenteri 2016

Suomen kilpailukalenteri 2016 Suomen kilpailukalenteri 2016 Merkkien selitykset E = elo, S = selo N = nopea, P = pika R = rapid, B = blitz n = nopea, ei selo p = pika, ei pelo x = muu tapahtuma T = tehtäväshakkia 52 27.12.-05.01. Rilton

Lisätiedot

Suomen kilpailukalenteri 2017 päivitys: Merkkien selitykset E = elo, S = selo

Suomen kilpailukalenteri 2017 päivitys: Merkkien selitykset E = elo, S = selo Suomen kilpailukalenteri 2017 päivitys:01.09.2017 Merkkien selitykset E = elo, S = selo Värikoodit kalenterissa : N = nopea, P = pika Vihreä : nuorten kilpailuja ja tapahtumia R = rapid, B = blitz Sinivihreä

Lisätiedot

Suomen kilpailukalenteri 2019 päivitys: Merkkien selitykset

Suomen kilpailukalenteri 2019 päivitys: Merkkien selitykset Suomen kilpailukalenteri 2019 päivitys: 17.7.2019 Merkkien selitykset Värikoodit kalenterissa : Vihreä : nuorten kilpailuja ja tapahtumia Sininen : SM-kilpailuja Keltainen : tärkeimmät kansainväliset kisat

Lisätiedot

Suomen kilpailukalenteri 2017 päivitys: Merkkien selitykset E = elo, S = selo

Suomen kilpailukalenteri 2017 päivitys: Merkkien selitykset E = elo, S = selo Suomen kilpailukalenteri 2017 päivitys:17.08.2017 Merkkien selitykset E = elo, S = selo Värikoodit kalenterissa : N = nopea, P = pika Vihreä : nuorten kilpailuja ja tapahtumia R = rapid, B = blitz Sinivihreä

Lisätiedot

Lisenssimaksut aikuisilta 30 / pelaaja ja junioreilta 5 / pelaaja (vuonna 1997 tai myöhemmin syntyneet).

Lisenssimaksut aikuisilta 30 / pelaaja ja junioreilta 5 / pelaaja (vuonna 1997 tai myöhemmin syntyneet). TOIMINTASUUNNITELMA 1 Hallinto Vuoden toimintaa johtaa syksyn 2013 liittokokouksessa valittu kuusijäseninen hallitus sekä puheenjohtaja. Liiton keskeisen toiminnan jäsentämisen kautta hahmottuu erilaisia

Lisätiedot

Ellei kunkin kilpailun kohdalla erikseen mainita vertailuista, vertailut ovat seuraavat.

Ellei kunkin kilpailun kohdalla erikseen mainita vertailuista, vertailut ovat seuraavat. Ohessa on nykyiset SM-kilpailumääräykset lisättyinä kursicoiduin, lihavoiduin kommentein. Kommentteja on saatu eri lähteistä. Ne eivät ole vielä muutosehdotuksia SM-kilpailumääräyksiin, vaan tarkoitettu

Lisätiedot

Organisaatio 2014 16.1.2014 2. Toimisto Arkisto. Supporterit Nimityskomitea. GBK johtokunta. Edustusjalkapallo jaosto. PR-jaosto.

Organisaatio 2014 16.1.2014 2. Toimisto Arkisto. Supporterit Nimityskomitea. GBK johtokunta. Edustusjalkapallo jaosto. PR-jaosto. 16.1.2014 1 Organisaatio 2014 GBK johtokunta Toimisto Arkisto Supporterit Nimityskomitea Edustusjalkapallo jaosto Juniorijaosto Talousjaosto Kokkola Cup jaosto PR-jaosto Miehet GBK I, II, Tigers, III,

Lisätiedot

Salon Palloilijat ry Visio 2022

Salon Palloilijat ry Visio 2022 Salon Palloilijat ry Visio 2022 Salon Palloilijat ry:n (SalPa) visio vuoteen 2022 asti Salon Palloilijat ry (SalPa) on urheiluseura mihin jokaisen lapsen, nuoren ja aikuisen on mahdollisuus tulla harrastamaan

Lisätiedot

SUOMEN BILJARDILIITTO ry

SUOMEN BILJARDILIITTO ry SUOMEN BILJARDILIITTO ry TOIMINTASUUNNITELMA- JA TALOUSARVIO 2015 HALLINTO 2 TIEDOTUSTOIMINTA Seuratoiminnan opastus- ja koulutustoimintaa kehitetään. Tehostetaan liiton organisaatiota ja toimintaa. Jatketaan

Lisätiedot

Syykokouksen puheenjohtaja Arto Heikkinen avasi kokouksen klo 15.33.

Syykokouksen puheenjohtaja Arto Heikkinen avasi kokouksen klo 15.33. Paikka: Kokoustila Seppele, Leppäsuonkatu 11 Osallistujat: Arto Heikkinen, puheenjohtaja Anttoni Maula, sihteeri Antti Mänttäri Matti Siivola Samuel Ritakallio Janne Nikula Miika Nikula Juuso Nyyssönen

Lisätiedot

Ysikaks Nivala. Toimintasuunnitelma Laatineet: Virve Närhi ja Iida Pelkonen

Ysikaks Nivala. Toimintasuunnitelma Laatineet: Virve Närhi ja Iida Pelkonen Ysikaks Nivala Toimintasuunnitelma 2018 Laatineet: Virve Närhi ja Iida Pelkonen Toiminnan arvot - monipuolinen liikunta lajitaitojen harjoittaminen kasvatus yhteistyössä vanhempien, koulujen ja muiden

Lisätiedot

Lähtevä posti: Nappulakisa ja koulu-sm tulossa, kerhoille rahaa arvanmyynnillä

Lähtevä posti: Nappulakisa ja koulu-sm tulossa, kerhoille rahaa arvanmyynnillä Lähtevä posti: Nappulakisa ja koulu-sm tulossa, kerhoille rahaa arvanmyynnillä Nuorisoshakin sähköpostilista ylläpito: Toivo Pudas, toivo.pudas@fimug.fi, 040-5707400 Vanhat viestit: http://www.shakki.net/nuoriso/forum/mail.htm

Lisätiedot

Seurafoorumi Tampere

Seurafoorumi Tampere Seurafoorumi 2018 Tampere 25.-26.7.2018 Ohjelma Keskiviikko 25.7. klo 12.00 seminaarin avaus klo 12.15 Tennisliiton ajankohtaiskatsaus klo 13.15 Tennisliiton jäsenmaksu-uudistus klo 13.45 antidopingtyö

Lisätiedot

SHOL ORGANISAATIO JA VASTUUALUEET

SHOL ORGANISAATIO JA VASTUUALUEET SHOL ORGANISAATIO JA VASTUUALUEET PÄÄTOIMINNOT: Kilpailutoiminta (Competitions) Kehitys (Development) Huippu-urheilu (High Performance) (maajoukkueet) Viestintä (Communications) Talous ja Hallinto (Finance

Lisätiedot

HC NOKIA TOIMINTASUUNNITELMA 2009-2010

HC NOKIA TOIMINTASUUNNITELMA 2009-2010 HC NOKIA TOIMINTASUUNNITELMA 2009-2010 Hockey Club Nokia ry Rek.no. 196.155 SISÄLLYSLUETTELO: 1. Seuran hallintoon ja talouteen liittyvät asiat - Seuran strategian linjaus 2. Seuratoiminnan laadun kehittäminen

Lisätiedot

Kansainvälisen tilausliikenteen matkustajat 2018

Kansainvälisen tilausliikenteen matkustajat 2018 01/18 02/18 03/18 04/18 määrän määrän määrän EU Espanja 50 236 1,6 44 468-1,6 50 271-1,7 30 500 Kreikka 17 306 Iso-Britannia 11 204-7,5 10 037 21,7 2 940 44,3 866 Alankomaat 9 736 23,3 11 472 30,4 7 444

Lisätiedot

SISÄLLYS. Jäsenkirje 1/2014

SISÄLLYS. Jäsenkirje 1/2014 SISÄLLYS Hallisarjan tulokset Uusi lisenssikausi alkaa 1.4.2014 Kertalisenssi Jäsen- ja lisenssimaksujen vahvistus sähköpostilla ja tarkistus otteluissa Liiton sääntömääräinen kevätkokous 13.4.2014 U20

Lisätiedot

SSuL strategia 2012-2016, kasvustrategia

SSuL strategia 2012-2016, kasvustrategia SSuL strategia 2012-2016, kasvustrategia STRATEGIA/Pelaajan polku/lapset ja nuoret Vuonna 2014 minisulkista järjestää 10 seuraa Toteutunut: Vuonna 2014 minisulkista järjestää tällä hetkellä 20 seuraa Vuonna

Lisätiedot

M-Teamin strategia

M-Teamin strategia M-Teamin strategia 2014-2018 25.8.2014 Toimintaympäristön muutostekijät M-Teamin strategia Salibandyliiton strategia Yhteisöllisyys, vapaaehtoistyö ja seurauskollisuus Kilpailu kunnallisista liikuntapaikoista

Lisätiedot

Shakin SM-kilpailujen määräykset

Shakin SM-kilpailujen määräykset TIEDOKSI KERHOJEN KOKOUKSELLE Suomen Shakkiliiton hallitus on hyväksynyt lihavoidut muutokset Shakin SM-kilpailumääräyksiin. Muutokset koskevat tytöille jaettavia SM-mitaleja. Kohdat ovat 2.3.4. ja 9.4.

Lisätiedot

Me yhdessä Ehdotus syyskokoukselle Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2017

Me yhdessä Ehdotus syyskokoukselle Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2017 Me yhdessä 2017 Ehdotus syyskokoukselle 29.10.2016 Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2017 Liittomme * 86 jäsenyhdistystä * Jäsenyhdistyksissä on n. 10 työntekijää * Liitolla on 5 työntekijää * 9 aluetta

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Sisällysluettelo 1 Yleistä 3 2 Talous 3 3 Jalostustoimikunta 3 4 Koulutus- ja Kilpailutoimikunta 3 5 Näyttelytoimikunta 4 6 Tiedotustoimikunta 4 7 Leiritoiminta 5 8 Aluetoiminta

Lisätiedot

Jousiammuntaseura Robin Hood ry TOIMINTASUUNNITELMA 2016

Jousiammuntaseura Robin Hood ry TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Jousiammuntaseura Robin Hood ry TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Hyväksytty syyskokouksessa 21.11.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO... 2 2. TÄRKEIMMÄT TAVOITTEET 2016... 2 3. NUORISO- JA HARRASTETOIMINTA... 2

Lisätiedot

KESÄN 2018 SARJAT HYVÄKSYTTY HALLITUKSEN KOKOUKSESSA

KESÄN 2018 SARJAT HYVÄKSYTTY HALLITUKSEN KOKOUKSESSA KESÄN 2018 SARJAT HYVÄKSYTTY HALLITUKSEN KOKOUKSESSA 13.3.2018 PELATTAVAT SARJAT 1. Miesten SM 2. Naisten SM 3. I divisioona 4. U21 SM 5. U18 CUP 6. U15 SM 7. U13 Hokkiliiga 8. U11 9. Ikämiesten SM 10.

Lisätiedot

Ajankohtaista kunta- ja aluetiedoista

Ajankohtaista kunta- ja aluetiedoista Ajankohtaista kunta- ja aluetiedoista Ulkomaalaiset Suomessa Yliaktuaari, Tilastokeskus Esityksessäni Hieman historiallista näkökulmaa ulkomaalaisuuteen Ulkomaalaiset Suomessa Ulkomaalaisten hedelmällisyys

Lisätiedot

ORIMATTILAN KOKOOMUS TOIMINTASUUNNITELMA 2016

ORIMATTILAN KOKOOMUS TOIMINTASUUNNITELMA 2016 ORIMATTILAN KOKOOMUS TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Tavoite Orimattilan Kokoomus on mukana kehittämässä Orimattilan kaupunkia ja Päijät- Hämeen maakuntaa jäsenistönsä ja luottamushenkilöidensä välityksellä Kansallisen

Lisätiedot

FC SAARIJÄRVI RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014

FC SAARIJÄRVI RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 FC SAARIJÄRVI RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 FC Saarijärvi ry FC Saarijärvi on 21.11.2000 perustettu jalkapallon erikoisseura, jonka tarkoitus on antaa lapsille, nuorille ja aikuisille mahdollisuus

Lisätiedot

TOIMINNAN KÄSIKIRJA 1940

TOIMINNAN KÄSIKIRJA 1940 TOIMINNAN KÄIKIRJA 1940 JALKAPALLOA VUODETA 1940 IÄLLYLUETTELO 1 JOHDANTO 2 JÄNTEVÄN ARVOT JA TAVOITTEET 3 ORGANIAATIO MALLI 3.1 EURAN JOHTOKUNTA 4 JÄNTEVÄ JA VIETINTÄ 4.1 IÄINEN JA ULKOINEN VIETINTÄ 4.2

Lisätiedot

Shakin SM-kilpailujen määräykset Hyväksytty kerhojen kokouksissa syksyllä 2004, keväällä 2005, keväällä 2006 ja keväällä 2009.

Shakin SM-kilpailujen määräykset Hyväksytty kerhojen kokouksissa syksyllä 2004, keväällä 2005, keväällä 2006 ja keväällä 2009. Shakin SM-kilpailujen määräykset Hyväksytty kerhojen kokouksissa syksyllä 2004, keväällä 2005, keväällä 2006 ja keväällä 2009. 1. Yleistä Tämä säännöstö sisältää määräykset lähishakin Suomen mestaruuskilpailuille.

Lisätiedot

Suomen kilpailukalenteri 2017 päivitys: Merkkien selitykset E = elo, S = selo

Suomen kilpailukalenteri 2017 päivitys: Merkkien selitykset E = elo, S = selo Suomen kilpailukalenteri 2017 päivitys:30.05.2017 Merkkien selitykset E = elo, S = selo Värikoodit kalenterissa : N = nopea, P = pika Vihreä : nuorten kilpailuja ja tapahtumia R = rapid, B = blitz Sinivihreä

Lisätiedot

Urheilua ja elämyksiä. Lentopalloliiton strategia 2016-2020

Urheilua ja elämyksiä. Lentopalloliiton strategia 2016-2020 Urheilua ja elämyksiä Lentopalloliiton strategia 2016-2020 Huippu-urheilu Beach volley ja lentopallo ovat suomalaisia menestyslajeja. Fanit ja media seuraavat edustusjoukkueitamme kotimaassa ja ulkomailla.

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2018

Toimintasuunnitelma 2018 Toimintasuunnitelma 2018 YLEISTÄ Helsingin Shakkiklubin toiminnassa keskeisintä on tarjota toiminnallaan mahdollisuuksia shakin harrastamiseen jäsenistölleen ja toimia kanavana pelaamisen pariin myös uusille

Lisätiedot

Joukkue jossa lapsi pelaa

Joukkue jossa lapsi pelaa Seurakysely 2016 / Yhteenveto kaikista vastauksista Vanhemmat Vastaajia yhteensä 129 Joukkue jossa lapsi pelaa Muu, mikä? D-tytöt C-tytöt G6(-10)-nappulat F8-G7 (-08-09)-nappulat F9 (-07)-pojat/musta F9

Lisätiedot

Joukkueenjohtajien opas

Joukkueenjohtajien opas Joukkueenjohtajien opas Tervetuloa Palokan Riennon joukkueenjohtajaksi! Tässä oppaassa käsitellään lyhyesti joukkueenjohtajien vastuita ja velvollisuuksia ja heille sekä joukkueelle kuuluvia tehtäviä.

Lisätiedot

1 Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto/EURES-palvelut/TS

1 Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto/EURES-palvelut/TS 1 Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto/EURES-palvelut/TS European Employment Services EUROOPPALAINEN TYÖNVÄLITYSPALVELU neuvoo työnhakijoita, jotka haluavat työskennellä ulkomailla ja työnantajia, jotka haluavat

Lisätiedot

Naisten kilpailujärjestelmä 2014-2016. Ehdotetaan naisten amerikkalaisen jalkapallon sarjat pelattavaksi vuosina 2014-2016 seuraavasti:

Naisten kilpailujärjestelmä 2014-2016. Ehdotetaan naisten amerikkalaisen jalkapallon sarjat pelattavaksi vuosina 2014-2016 seuraavasti: Naisten kilpailujärjestelmä 2014-2016 1. Ehdotus Ehdotetaan naisten amerikkalaisen jalkapallon sarjat pelattavaksi vuosina 2014-2016 seuraavasti: Kolme sarjatasoa 1) SM-sarja 2) 1-Divisioona 3) 2-Divisioona

Lisätiedot

SOVELLETTAVAT KORVAUSMÄÄRÄT

SOVELLETTAVAT KORVAUSMÄÄRÄT SOVELLETTAVAT KORVAUSMÄÄRÄT A. VAPAAEHTOISTOIMINTA, HARJOITTELU JA TYÖ 1. Matkatuki Matkaetäisyydellä tarkoitetaan yhdensuuntaista etäisyyttä lähtöpaikan ja kohdepaikan välillä, kun taas korvaus kattaa

Lisätiedot

9. Syksyn seuraseminaari, HSRC ehdottanut ajankohdaksi 4.-5.9.2010

9. Syksyn seuraseminaari, HSRC ehdottanut ajankohdaksi 4.-5.9.2010 SSqL:n hallituksen kokous 7. / 2010 pöytäkirja AIKA 17.6.2010 torstai klo 17.30 20.30 PAIKKA Helsinki, SLU, Kunto kabinetti Läsnä Leo Hatjasalo pj. Lars Ekholm (esittelijä) Tomi Niinimäki Juha Sarlund

Lisätiedot

PERUSAVUSTUSHAKEMUS Vuosi 1(7) Huom! Yleisseura jättää yhden virallisen hakemuksen, jonka liitteenä voi olla jaostokohtaiset hakemuslomakkeet.

PERUSAVUSTUSHAKEMUS Vuosi 1(7) Huom! Yleisseura jättää yhden virallisen hakemuksen, jonka liitteenä voi olla jaostokohtaiset hakemuslomakkeet. PERUSAVUSTUSHAKEMUS Vuosi 1(7) Huom! Yleisseura jättää yhden virallisen hakemuksen, jonka liitteenä voi olla jaostokohtaiset hakemuslomakkeet. 1. HAKIJA Seura/yhdistys Lähiosoite Postitoimipaikka Pankki

Lisätiedot

Suomen kilpailukalenteri 2017 päivitys: Merkkien selitykset E = elo, S = selo. Keltainen : tärkeimmät kansainväliset kisat

Suomen kilpailukalenteri 2017 päivitys: Merkkien selitykset E = elo, S = selo. Keltainen : tärkeimmät kansainväliset kisat Suomen kilpailukalenteri 2017 päivitys:08.05.2017 Merkkien selitykset Värikoodit kalenterissa : Vihreä : nuorten kilpailuja ja tapahtumia Sinivihreä : SM-kilpailuja Keltainen : tärkeimmät kansainväliset

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016. Rajamäen Kehitys Ry Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016. Rajamäen Kehitys Ry Toimintasuunnitelma 2016 Rajamäen Kehitys Ry Toimintasuunnitelma 2016 1 1. Rajamäen Kehitys Ry:n toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta Rajamäen Kehitys Ry eli RaKe on perustettu 1924 ja on yksi suurimmista ja vanhimmista Nurmijärvellä

Lisätiedot

Tarinan strategia 2020

Tarinan strategia 2020 Tarinan strategia 2020 Suomen golfin strategia Visio Parasta vapaa aikaa Missio Golf yhdistää terveysvaikutukset ja yhdessä luonnossa liikkumisen Strateginen tahtotila Golfyhteisöjen toimintatapoja uudistamalla

Lisätiedot

Mielenkiintoiset kilpailut tuovat yleisöä ja tukevat pelaajien kehittymistä.

Mielenkiintoiset kilpailut tuovat yleisöä ja tukevat pelaajien kehittymistä. 1 Jalkapallon ja futsalin strateginen viestintä Ydinviestit: Mielenkiintoiset kilpailut Suomessa pelataan vuodessa 59 241 virallista jalkapallo-ottelua. Erinomaisesti järjestetyt ja kiinnostavat kilpailut

Lisätiedot

TAMPEREEN SQUASHKERHO RY. 14.1.2009

TAMPEREEN SQUASHKERHO RY. 14.1.2009 TAMPEREEN SQUASHKERHO RY. 14.1.2009 Kilpailutoiminta Liigajoukkueet Naisten ykkösjoukkueen tavoitteena on voittaa tänäkin keväänä kultaa. Sama tavoite on myös vuodelle 2010. Naisten II-joukkue pelaa ykkösdivisioonassa

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2013

Toimintasuunnitelma 2013 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat Toimintasuunnitelma 2013 Carita Bardakci 22.11.2012 1.1.1.1.1.1.1.1.1 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013 1. JOHDANTO JA

Lisätiedot

Ysikaks Nivala. Toimintasuunnitelma 2019

Ysikaks Nivala. Toimintasuunnitelma 2019 Ysikaks Nivala Toimintasuunnitelma 2019 Toiminnan arvot Ysikaks Nivala Ry:n toiminnan arvoina on tarjota harrastajille monipuolista liikuntaa ja lajitaitojen harjoittamista kohtuullisin kustannuksin. Haluamme

Lisätiedot

Lounais Suomen alueen Lajinlevityssuunnitelma Kaudelle 2015-2016

Lounais Suomen alueen Lajinlevityssuunnitelma Kaudelle 2015-2016 Lounais Suomen alueen Lajinlevityssuunnitelma Kaudelle 2015-2016 1. TAUSTAA 3 2. LAJINLEVITYSVASTAAVAN TOIMENKUVA 4 3. ALUEEN TAVOITTEET KAUDELLA 2015-2016 5 3.1 Ringettekoulu 5 3.2 Aluesarja ja kilpasarjatoiminta

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2008

TOIMINTASUUNNITELMA 2008 TOIMINTASUUNNITELMA 2008 Oulunsalo Pesäpallojaosto 7.11.2007 TOIMINTASUUNNITELMA 2008 Yleistä Pesäpallojaoston yleisenä tavoitteena on lisätä pesäpalloilun harrastuneisuutta Oulunsalossa ja tarjota melenkiintoista

Lisätiedot

Ratsastus on tärkeä suomalaisten liikuttaja! Kisa-areenoilla, harrastuksena ja katsomoissa!

Ratsastus on tärkeä suomalaisten liikuttaja! Kisa-areenoilla, harrastuksena ja katsomoissa! Ratsastus on tärkeä suomalaisten liikuttaja! Kisa-areenoilla, harrastuksena ja katsomoissa! 1 Ratsastus on hieno harrastus Ratsastus on luonnonläheinen ja tasa-arvoinen laji. Ratsastus on monipuolinen

Lisätiedot

Alue Etelä-Suomi TOIMINTASUUNNITELMA 2016

Alue Etelä-Suomi TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Alue Etelä-Suomi TOIMINTASUUNNITELMA 2016 2 SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ 3 PAINOPISTEET NUORISOLIIKUNNAN TOIMIALALLA 3 1. Aluesarjatoiminta 3 2. Ringettekoulut 4 3. Lajinlevitys 4 4. Päätöstapahtumat 4 5.

Lisätiedot

APULAISOPETTAJAHARJOITTELU

APULAISOPETTAJAHARJOITTELU Comenius Euroopan unionin ohjelma kouluopetukselle APULAISOPETTAJAHARJOITTELU Comenius-ohjelma Kouluopetuksen Comenius-ohjelma tarjoaa kansainvälistymismahdollisuuksia kaikille kouluyhteisöön kuuluville

Lisätiedot

SUOMEN SHAKKILIITTO RY. Toimintasuunnitelma vuodelle 2018

SUOMEN SHAKKILIITTO RY. Toimintasuunnitelma vuodelle 2018 SUOMEN SHAKKILIITTO RY Toimintasuunnitelma vuodelle 208 22.0.208 Sisältö JOHDANTO 3 2 TOIMINNAN PAINOPISTEALUEET NUORISO- JA KOULUSHAKKITOIMINTA 5 SEURATOIMINTA 7 OPETUS- JAVALMENNUSTOIMINTA 8 3 MUU TOIMINTA

Lisätiedot

KUOPION UIMASEURA RY

KUOPION UIMASEURA RY Kuopion Uimaseuran vuosikokous 2008 KUOPION UIMASEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 1.9.2008-31.8.2009 KUOPION UIMASEURA RY, uintityötä jo vuodesta 1904 2 TOIMINNAN TAVOITTEET Seuran toiminnan pääpaino on kilpailullisen

Lisätiedot

Juniorityö petankkiseuroissa

Juniorityö petankkiseuroissa Petankkiseuratoiminta - Juniorityö 1 Juniorityö petankkiseuroissa Nämä rivit on kirjoitettu avuksi niille seuroille joiden piirissä mietitään juniorityön aloittamista tai kehittämistä. Ei ole olemassa

Lisätiedot

Jäsenkirje 1/2015 SISÄLLYS

Jäsenkirje 1/2015 SISÄLLYS SISÄLLYS Jäsenmaksut ja lisenssit 2015-16 2 Ilmoittautuminen kesän SM-tourille 4 Sääntöakkreditointi SM-turnauksissa 5 Kesän 2015 turnauskalenteri 6 Talven tour-viikonloput 7 Jäsenmaksut ja lisenssit 2015-16

Lisätiedot

SEURATIEDOTE / ELOKUU 2005

SEURATIEDOTE / ELOKUU 2005 31.8.2005 SEURATIEDOTE / ELOKUU 2005 SEUROJEN YHTEYSTIEDOT PELISÄÄNNÖT LISENSSIT RINGETTELIITON ALAISET TURNAUKSET KAUDELLA 2005-2006 HAE TUKEA LASTEN JA NUORTEN RINGETTEEN LIITON UUDET HENKILÖT HYVÄÄ

Lisätiedot