Voimistelun iloa - Sun Lahti Upland Overseas. Avena treenaa!

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Voimistelun iloa - Sun Lahti 2013. Upland Overseas. Avena treenaa!"

Transkriptio

1 LAHJAKAS2014 Voimistelun iloa - Sun Lahti 2013 Upland Overseas Avena treenaa!

2 Taitoa, kansainvälisyyttä ja uusia kokemuksia Lahjan Tytöillä on ilo toivottaa vanhat ja uudet jäsenet tervetulleiksi mukaan alkavan vuoden toimintaan! Syksyllä seuramme on palkannut harrastus- ja valmennustyön tueksi valmennuspäällikkö Saara Kuusisen sekä viestinnän, tiedotuksen ja jäsenasioiden vastaavaksi toiminnankoordinaattori Mari Anttosen. Toivotamme Saaran ja Marin erittäin lämpimästi tervetulleiksi joukkoomme! Lehdestä voit lukea lisää uusista työntekijöistämme. Harrastustoimintamme tavoitteena on tarjota kaiken ikäisille liikunnan iloa ja elämyksiä sekä positiivista yhdessä tekemistä. Lahjan Tytöille on laadittu oma opetussuunnitelma, jonka tarkoitus on taata tuntien korkea taso ja yhtenäisyys sekä toisaalta toimia ohjaajien tuntisuunnittelun tukena. Lahjan Tytöissä painotetaan liikunnan lisäksi toiminnan kasvatuksellista sisältöä. Hyviin tapoihin ja ryhmässä toimimisen taitoihin kiinnitetään erityistä huomiota. Kasvatuksellisuuden ja liikunnan ilon lisäksi kansainvälisyys on yksi Lahjan Tyttöjen perusarvoista. Mennyt vuosi oli täynnä ahkeraa harjoittelua, mutta myös ikimuistoisia tapahtumia. Lehden sivuilta voitte lukea Lahjan Tyttöjen kokemuksia mm. Yhdysvalloista, Espanjasta ja voimistelun suurtapahtuma Sun Lahdesta. Kauden päätteeksi kaikki seuramme jäsenet pääsivät esiintymään onnistuneeseen 12 lahjaa joulupukille -joulunäytökseen konserttitalossa. Lämpimät hymyt ja raikuvat taputukset katsomossa palkitsivat niin nuoria kuin varttuneempiakin esiintyjiä myönteisesti ja kannustavasti syksyn harjoittelun jälkeen. Lahjan Tyttöjen upea paraatiryhmä korkeine jalannostoineen sekä taitavasti temppuilevat Lahjan Tyttöjen pienet tonttutytöt olivat perinteisesti mukana myös Turun joulun avauksessa. Joulutauon jälkeen ovat kevään tunnit taas täyttyneet eri-ikäisistä, innokkaista liikkujista. Valmennustoiminnassa mukana olevat tytöt opettelevat uusia, taidokkaita ohjelmia. Perustoiminnan lisäksi alkava vuosi tuo mukanaan uusia tapahtumia ja kokemuksia. Tykkäämällä Lahjan Tyttöjen Facebook-sivuista, saat uutiset tapahtumista ja ajankohtaisista asioista nopeasti tietoosi. Kesällä Lahjan Tyttöjen edustusryhmä lähtee Italiaan kansainväliselle 4500 voimistelijan ja tanssijan voimistelufestivaalille Festival del Sole. Nuoremmat tytöt voimistelevat, tanssivat ja liikkuvat Taivassalon merellisissä tunnelmissa kesäleirillä. Toivotan kaikille Lahjan Tytöille liikunnan iloa ja hyvää uutta vuotta! Niina Stade Puheenjohtaja YHTEYSTIEDOT Lahjan Tytöt ry Yliopistonkatu 31, Turku, sisäpiha 2. krs (päivystysaika arkisin klo 14-16) Mari Anttonen Toiminnankoordinaattori puh (ark. klo 10-16) Sirpa Ylikylä Seurakoordinaattori puh (ark. klo 10-16) GRAAFINEN SUUNNITTELU JA TAITTO: Essi Rantanen KANNEN KUVA: Micaela Grönberg Saara Kuusinen Valmennuspäällikkö puh (ark. klo 10-16)

3 Tapahtumakalenteri 2014 Ajankohtaista TAMMIKUU - ti 7.1. kevätlukukausi alkaa HELMIKUU - su 2.2. seuran kehittämispäivä (seuratoimijoille) tuntiryhmien valokuvaus, infoa myöhemmin osalla tunneista Ystäväviikko, infoa myöhemmin talviloma, ei harrastustoiminnan tunteja MAALISKUU - la 1.3. ja su 2.3. Seurankatselmus, jossa joukkuevoimistelu- ja tanssijoukkueet esittävät kevään kilpailuohjelmansa - la 8.3. Kipinää Kevääseen - lasten ja aikuisten yhteisliikuntatapahtuma Turun normaalikoulussa, infoa myöhemmin - la Kilta-/senioritapahtuma Ruissalon Kylpylässä, infoa myöhemmin - viikko Avoimet ovet harrastustoiminnan tunneilla, infoa myöhemmin HUHTIKUU pääsiäinen, ei tunteja - ke ja to 1.5. vappu, ei tunteja TOUKOKUU - su Show Your Dance by Cailap tanssitapahtuma Caribia Areenalla - ma Lahjan Tyttöjen kevätjuhlan kenraaliharjoitukset Kupittaan urheiluhallissa - ti Lahjan Tyttöjen kevätjuhla Kupittaan urheiluhallissa - ti ja ulkojumpat Kupittaan puistossa KESÄKUU - TS-joukkuevoimistelukoulu (vielä avoin) kesäleiri Taivassalon Tippsundissa kouluikäisille, infoa myöhemmin Ma syyslukukausi alkaa La Cailap Cup Su Cailap Asema JÄSENEDUT Näyttämällä Lahjan Tyttöjen jäsenkorttia saat seuraavista liikkeistä alennusta: * Turun Optiikka (Humalistonkatu 5) -30 % normaalihintaisista tuotteista * Piruetti (Eerikinkatu 9) -10 % normaalihintaisista tuotteista * Kauniit ja Ruskeat (Eerikinkatu 13 C, Thalia 3.krs) -10 % normaalihintaisista palveluista ja tuotteista (ei koske syväkuorintaa eikä lääkärin palveluita) * Lempiadeliina (Yliopistonkatu 28) -10 % normaalihintaisista tuotteista * Intersport Megastore Hansa (Eerikinkatu 15) -10% kaikista normaalihintaisista tuotteista Esitä aina ostosten yhteydessä seuran jäsenkortti ja kerrytät samalla seuratukea seuralle! * K-Plussa yhteistyö Ilmoittaudu mukaan sponsorointiyhteistyöhön kirjautumalla Oma K-Plussaan osoitteessa Valitse Omat tiedot -kohdan alta Sponsorointi ja syötä kenttään koodi SP0109. Näin olet mukana tukemassa Lahjan Tytöt ry:n toimintaa. Lisätietoja seurakoordinaattori Sirpa Ylikylältä. SEURATUOTTEET Lahjan Tyttöjen seuratuotteita on myynnissä seuran tiloissa sekä tapahtumissa. Lisätietoa seuratuotteista löytyy VALOKUVAUS Lahjan Tyttöjen tuntiryhmiä ja joukkueita käydään toisinaan kuvaamassa Lahjan Tyttöjen omille nettisivuille, mainoksiin, Lahjakas-lehteen ja paikallislehtiin. Ilmoitathan lapsesi ohjaajalle/valmentajalle, mikäli toivot ettei lapsesi kuvaa julkaista. Kuvien yhteydessä ei koskaan julkaista lasten nimiä ilman vanhempien lupaa. JOUKKUEIDEN BLOGIT Kaikilla Lahjan Tyttöjen joukkuevoimistelu- ja tanssijoukkueilla on omat bloginsa. Voit käydä lukemassa ja kommentoimassa tietyn joukkueen kuulumisia osoitteessa FACEBOOK Ajankohtaista tietoa Lahjan Tytöistä löytyy myös Facebook-sivustolta - tykkää sinäkin Lahjan Tytöistä Facebookissa!

4 Päivä Toiminnan kanssa Elokuussa 2013 Lahjan Tytöissä aloitti kaksi uutta päätoimista työntekijää. Toinen heistä on Mari Anttonen, joka päätti hakea Lahjan Tyttöjen toiminnankoordinaattorin paikkaa ja valittiin tehtävään yli 60 hakijan joukosta. Mari toteaa, että työ on ollut juuri sitä, mitä hän odottikin. Luettuaan työhakemuksen, päätti hän hakea mielenkiintoiselta ja monipuoliselta kuulostavaan työtehtävään, jossa saisi olla tekemisissä ihmisten kanssa sekä vastata seuran markkinoinnista ja viestinnästä. Urheiluseuratyö kiinnosti, vaikka siitä ei aiempaa kokemusta ollutkaan kuin lasten harrastusten kautta. Mari oli kuullut Lahjan Tyttöjen olevan perinteikäs ja hyvät arvot omaava voimisteluseura ja puolen vuoden työkokemuksella on saanut todeta, että sitä seura todella onkin ja lisäksi seuran tarjonta on monipuolisempaa kuin hän oli osannut ajatella. Mari on viihtynyt työssään hyvin ja on saanut tukea seuran johtokunnalta ja muilta seuratoimijoilta. Yhteistyö kahden muun päätoimisen työntekijän kanssa on sujunut hyvin ja on ollut hienoa päästä tutustumaan Lahjan Tyttöjen lähes sataan ohjaajaan, valmentajaan ja seura-aktiiviin. Mari on otettu vastaan ilolla ja hän on saanut positiivista palautetta työstään. Marin mielestä mukavinta uudessa työssä on sen monipuolisuus ja vaihtelevuus. On ollut kiinnostavaa päästä kehittämään seuratoimintaa, ja on ihana tavata myös aktiivisia ja iloisia harrastajia. Erityisesti tiistaiaamupäivisin hymyn Marin huulille tuovat suloiset 1-3 -vuotiaat pikkujumpparit, joiden näkeminen tuo aina iloa päivään. Lahjan Tyttöjen toiminnankoordinaattorin työn ohella Mari on jatkanut edelleen työskentelyä myös oman yrityksensä parissa. Suunnittelutoimisto M interior tekee sisustussuunnittelua ja siihen liittyen Mari suunnittelee, piirtää ja tekee asiakaskäyntejä. Vapaa-ajallaan Mari kuljettaa monena iltana lapsiaan harrastuksiin. Pian 12 vuotta täyttävä Ilona harrastaa joukkuevoimistelua Lahjan Tytöissä ja 10-vuotias Akseli pelaa salibandya. Molempien harrastuksiin kuuluu myös jalkapallo. Yhdessä koko perhe pelaa golfia ja laskettelee. Urheilu on siis suuri osa Marin arkea niin työssä kuin vapaa-ajalla.

5 koordinaattorin Toiminnankoordinaattorin työpäivä 8.00 Marraskuisena perjantaiaamuna Mari saapuu Lahjan Tyttöihin ja vaihtaa ylleen jumppavaatteet. On aika aloittaa työpäivä seurakoordinaattori Sirpa Ylikylän vetämässä Aamustartissa. Uuden työpaikan myötä on tarjoutunut mahdollisuus osallistua jumppaan useamman kerran viikossa ja Marin mielestä paras tapa aloittaa aamu onkin kunnon hikijumppa Aamupäivän aikana Mari vastailee sähköposteihin ja puheluihin. Hoidettavien asioiden listalla on tänään muun muassa joukkueiden leirilaskutuksia, joulunäytösjutun kirjoittaminen Aamusetiin sekä eri tiimien viestiketjuihin vastaaminen. Lasten ja nuorten harrastustiimissä suunnitellaan kevään valokuvausta, markkinointitiimi miettii seuratuotteita ja hallintotiimin seuraavasta palaverista pitää sopia. Harrastustoiminnan tunneista on tullut kyselyä ja Liikunnallisista synttäreistä kiinnostunut äiti soittaa Mari lounastaa yhdessä Sirpan ja Saaran kanssa läheisessä lounasravintolassa. Viikottainen yhteinen lounas on mukava piristys työpäivän keskellä. Samalla saadaan vaihdettua kuulumisia Lounaan jälkeen on aika suunnata Liikuntapalvelukeskukseen hakemaan avaimia joukkueiden varaamille kouluvuoroille. Salivarauksien tekeminen valmentajien toiveiden mukaan kuuluu Marin joka viikkoiseen työnkuvaan ja Liikuntapalvelukeskuksestakin on tullut jo varsin tuttu paikka Mari kopioi tunneilla jaettavia joulunäytösinfoja ja jakaa infot ohjaajien lokeroihin Ovikello soi ja Dance-tunnin tytöt saapuvat. Pian saapuu ohjaajakin ja Mari muistuttaa häntä joulunäytösinfojen jakamisesta sekä vaihtaa kuulumisia tunnista Mainostoimistosta tulee suunnittelija katsomaan salien ikkunoita. Yhdessä suunnitellaan uusia ikkunamainoksia ja mietitään millainen olisi toimivin ja tyylikkäin kokonaisuus Valmennuspäällikkö Saara Kuusinen pyytää päivittämään Lahjan Tyttöjen nettisivuille valmennustoiminnan asioita. Samalla Mari päivittää myös nettisivujen ajankohtaista -palstan ja laittaa Facebookiin kuvia kilpailuista, joihin Lahjan Tyttöjen joukkueita on osallistunut On aika lähteä kotiin. Illan aikana Mari vielä vastailee kotona sähköposteihin ja tekstiviesteihin ennen kuin pääsee viettämään rentouttavaa viikonloppua perheensä parissa. Maanantaina voi sitten taas aloittaa innokkaana uuden työviikon! Teksti: Maija Mannerros Kuva: Essi Rantanen

6 Valmennuspäällikkö Sa Saara Kuusinen oli jo pitkään haaveillut työstä valmennuksen parissa. Oma voimistelutausta ja 10-vuotinen valmennusura saivat jatkoa valmennuspäällikön pestistä, kun hänet valittiin Lahjan Tyttöjen valmennuspäälliköksi elokuussa Saara on viihtynyt työssään Lahjalla hyvin. Hän pitää muun muassa hyvää ilmapiiriä ja yhteishenkeä syinä tähän. Pitkään opiskelut ja ansiotyöt häiritsivät harrastusta eli valmentamista. Kun Lahjan Tytöissä aukesi valmennuspäällikön paikka, tiesin että nyt voisi olla mahdollisuus keskittyä valmennustyöhön täyspäiväisesti. Saara tiesi jo etukäteen jonkin verran Lahjan Tyttöjen toiminnasta. Tiesin ainakin sen, että Lahjan Tytöt on perinteikäs seura, jossa panostetaan erityisesti kasvatuksellisuuteen. Voimistelun puolelta monet Lahjan joukkueet olivat tuttuja, sekä tietysti Lahjan jokasyksyinen, upeasti järjestetty Cailap Cup on tuttu kaikille voimistelumaailmassa toimiville. Välillä pysähdyn oikein miettimään, että hetkinen, voiko tämä olla oikeasti työtä, kun tämä on niin kivaa. Kun on monta vuotta tehnyt tämäntyyppisiä juttuja harrastuksena, tunnen olevani todella onnekas, että saan tehdä näitä samoja asioita nyt työkseni. Tärkeimmät kumppanit työssäni ovat tietenkin Lahjan Tyttöjen ihanat ja motivoituneet valmentajat ja ohjaajat. On ilo tehdä työtä ihmisten kanssa, jotka ovat mukana tässä koko sydämestään. Se antaa energiaa jokaiseen päivään. Iloa ja voimaa saa myös kaikista niistä lapsista ja nuorista, joiden kanssa ja joiden vuoksi tätä työtä teemme. Parasta tässä työssä on nähdä liikunnan, oppimisen ja onnistumisen ilo lasten ja nuorten kasvoilta.

7 aara Kuusinen Saara tekee paljon yhteistyötä seuran vapaaehtoisten kanssa, joita hän pitää seuran sydämenä. Näitä ovat esimerkiksi johtokunta, eri tiimit, valmentajat, ohjaajat, säestäjät, tuomarit, joukkueenjohtajat, vanhemmat, apuohjaajat ja -valmentajat sekä muut seura-aktiivit. Seuratyöntekijöiden välinen yhteistyö ja arkinen aherrus Lahjan toimistolla ovat Saaralle tärkeitä. Meillä sujuu hommat Sirpan ja Marin kanssa jouhevasti eikä varmasti vähiten kivan ilmapiirin vuoksi; olemme ottaneet periaatteeksemme kehua toisiamme aina kun vaan tilaisuus tulee. Kannustaminen vie eteenpäin. Jatkuvasti on pidettävä silmät auki ja korvat höröllä, etsittävä uusia kontakteja ja ideoita. Valmennuksen kehittämistyötä tehdäänkin yhdessä monien ammattilaisten, mm. fysioterapeuttien, baletinja tanssitekniikan opettajien, psyykkisten valmentajien, ammattikoreografien ja tuomareiden kanssa. Tärkein tehtävänäni on valmennuksen kehittäminen; erityisesti pitkän tähtäimen ja kausisuunnittelun edistäminen, valmennusjärjestelmän sekä valmennuksen laadun jatkuva kehittäminen. Tuen ja autan valmentajia heidän työssään. Vaikka omalla porukalla on Saaran mielestä kivaa, valmennuksen ja kehittymisen kannalta on äärimmäisen tärkeää myös tehdä yhteistyötä eri seurojen, erilaisten asiantuntijoiden ja lajiliiton kanssa. Teksti: Isa Nortela Kuva: Essi Rantanen

8 Valmennuspäällikön Terveiset Hyvä me! Lahjan Tyttöjen valmennustoiminnassa mukana olevien yli sadan lapsen ja nuoren into toi syyskauden 2013 kilpailuista menestystä ja paljon kiitosta. Joukkuevoimisteluvalmennuksen vuotiaiden Elix-joukkue onnistui hienosti ja sai kauden pääkisoissa kategorian yksi sekä lisäksi bonukset taito-osista ja elämyksestä. Myös Lahjan Tyttöjen pitkäjänteinen tanssivalmennuksen kehittäminen sekä valmentajien ja tanssijoiden upea panostus näkyi syyskaudella tanssijoukkueiden hyvänä menestyksenä. Tanssijoukkueista etenkin vuotiaiden Luminea niitti kunniaa ja mainetta: tuloksena monta kultamitalia ja kunniamainintaa. Lisäksi syyskauden lopulla seuramme sai upean vahvistuksen, kun Team Kolibrien kaksi voimistelujoukkuetta siirtyivät edustamaan Lahjan Tyttöjä. Kolibrit kisaavat toista vuotta vuotiaiden sarjassa; Celeste mestaruussarjassa ja Blue kilpasarjassa. Olemme iloisia, kun saimme joukkoomme lisää taitavia tyttöjä ja osaavia valmentajia. Kohti tulevaa Kevätkautta alettiin suunnitella jo hyvissä ajoin ennen joulua valmennuksen yhteisessä kausisuunnitelmakoulutuksessa. Valmentajat ovat kaikki motivoituneita kehittämään osaamistaan ja viemään joukkueitaan pitkälle. Tulevan kauden tavoitteena on entisestään vahvistaa harjoittelun suunnitelmallisuutta. Tämän tavoitteen tukena hyödynnetään Olympiakomitean lanseeraamaa huippuvoimistelijan urapolkua. Voimistelijan urapolku määrittää huipulle tähtäävän voimistelijan etenemistä lapsuusvaiheesta kohti huippu-urheilun tavoitteita. Sovellettuna voimistelijan urapolku on oiva työkalu myös tanssivalmennuksessa. Valmentajien yhteiset koulutukset, some-ryhmät, seuran leirit, tuomaripäivät ja muut tapahtumat ovat liima, joka tiivistää valmentajien välistä yhteistyötä. Tavoitteena on tiedon jakaminen, toisilta oppiminen ja yhdessä onnistuminen. Valmentajien tukena toimii aktiivinen valmennuksen kehittämistiimi, joka pyrkii parantamaan sekä valmennusjärjestelmää että toimintaympäristöä. Pohjatyö on jo aloitettu, mutta paljon työtä on vielä edessä: alkavana vuonna tehtävä valmennusstrategia tulee ulottumaan aina vuoteen Lahjan Tytöissä kaiken valmennus- ja kehittämistyön keskiössä on hyvinvoiva ja motivoitunut urheilija, joka saa toteuttaa omia unelmiaan niin huippuvoimistelijana kuin harrastelijanakin. Unelmat liikkeessä Lahjan Tytöillä on tavoitteet asetettu korkealle, mutta oikopolkuja huipulle ei ole. On tehtävä paljon töitä jalat maassa ja tavoitteet mielessä. Samalla on pidettävä pää pilvissä ja yhteiset unelmat kirkkaina. Intohimo, ilo ja elämykset vievät meitä eteenpäin. Saara Kuusinen Kuvat: Anni Taivainen ja Micaela Grönberg

9 Svoli Star 2013 Suomen Voimisteluliiton Länsi-Suomen alueen Svoli Stariksi eli innostavaksi lasten ja nuorten ohjaajaksi valittiin Lahjan Tyttöjen Maija Mannerros. Maija on toiminut lasten ja nuorten ohjaajana kymmenen vuotta. Maija on esimerkillinen, innostava, iloinen ja ystävällinen. Hän saa kannustavalla asenteellaan ja mukaansatempaavalla otteellaan lapset ja nuoret innostumaan liikunnasta. Maija käyttää paljon aikaa tuntien valmisteluun, perehtyy lasten liikuntaan, keksii uusia kivoja juttuja tunneille ja osaa olla innostava. Lapset pitävät valtavasti Maijasta ja hänen tunneistaan. Maijalla on erityinen kyky toimia lasten kanssa. Hän haluaa myös aina oppia tuntemaan kaikki ohjaamansa tytöt ja pojat. Lasten ja nuorten kanssa toimiminen on Maija Mannerrosin sydämen asia. Onnea Maija! Olemme ylpeitä sinusta! Teksti: Niina Stade Kuva: Saara Kuusinen Gymnaestrada 2015 Gymnaestrada on voimistelun kansainvälinen suurtapahtuma, joka järjestetään neljän vuoden välein. Vuoden 2015 Gymnaestradan isäntäkaupunkina toimii Helsinki. Gymnaestradassa on esillä koko voimistelun kirjo erilaisten esitysohjelmien muodossa. Iloa ja elämyksiä jokaiselle! Myös Lahjan Tytöt on mukana Gymnaestradassa. Lisätietoa kevään 2014 aikana.

10 Avena treenaa! Avenassa voimistelee 15 motivoitunutta, iloista ja lahjakasta tyttöä. Tytöt ovat 7-8 -vuotiaita, reippaita eka- ja tokaluokkalaisia. Joukkuetta valmentaa Heidi Junttila, Sonja Laurén, Sylvia Laurén, Ulla Bang ja Janina Virtanen, joiden oma pitkä voimistelu-ura on jatkunut nyt yhdessä valmennuksen puolella. Avena treenaa kolme kertaa viikossa kahden tunnin ajan. Lisäksi tytöillä on kerran viikossa kotona tehtävä liikkuvuustreeni. Syksyllä 2013 halukkaat saivat osallistua vielä rytmisen voimistelun treeneihin noin kerran kolmessa viikossa. Omien joukkuetreenien vastapainona kerran viikossa treenataan peruskuntoa Ulla Meltsaksen kanssa sekä keskitytään jalkatekniikkaan ja balettiin Yasmin Akbulatin ohjauksessa. Avena pääsi syksyllä ensi kertaa leirille myös Turun ulkopuolelle. Syksyn kisakeskusleirillä tehtiin testejä, paljon ohjelmaa, uitiin, leikittiin ulkona ja nautittiin auringosta! Kisakeskusleirin lisäksi Avenalla on kotisalileirejä neljä kertaa vuodessa. Valmentajat ovat todella ylpeitä Avenajoukkueestaan! Parasta tytöissä on motivaatio ja halu oppia uutta. Avenan mottona onkin Peppi Pitkätossun sanoin ollut: Tätä en olekaan koskaan yrittänyt, joten luulen, että ihan varmasti onnistuu! Avena treenaa tavoitteellisesti hauskanpitoa unohtamatta. Treeneissä keskitytään ja kuunnellaan valmentajia, mutta välillä myös hassutellaan. Tällä joukkueella on ihanaa jatkaa treenaamista kohti yhä suurempia kisaareenoja! Joukkuetreenit koostuvat lajille ominaisesta lämmittelystä, keskivartalovoimasta, venyttelystä ja ohjelmanteosta. Tärkeää joukkuevoimistelussa, treenien suunnittelussa ja valmennuksessa on ottaa huomioon tyttöjen kehitysvaihe ja herkkyyskausi. Herkkyyskausilla tarkoitetaan vaiheita, jolloin kukin ominaisuus kehittyy ja vakiintuu kaikkein helpoimmin. Voimistelun liikkuvuus- ja lihasharjoittelu tuovat monipuolisuutta, parantavat fyysistä valmiutta ja sitä kautta pystytään ennaltaehkäisemään vammoja. Valmentajien suunnittelutyötä tässä tukee seuran valmennuspäällikkö Saara Kuusinen. Syksyllä myös naru on ollut vahvasti treeneissä mukana, koska se on tyttöjen välineenä kilpailuohjelmassa Voimistelu Asemalla. Teksti: Sonja Laurén Kuvat: Avenan valmentajat

11 Starttikurssi - harrastajasta ohjaajaksi ja valmentajaksi Seurassamme on suuri määrä nuoria, jotka toimivat apuohjaajina tai -valmentajina. Nuoria kannustetaan jäämään oman tanssija- tai voimistelijauransa jälkeen seuran toimintaan mukaan. Seura järjestää vuosittain yli 15-vuotiaille tulevaisuuden seuratoimijoille starttikurssin, joka sisältää kuuden tunnin tiiviin tutustumisen seuran toimintoihin ja toimintatapoihin. Starttikurssin aikana käydään läpi muun muassa seuran opetussuunnitelma ikäryhmittäin ja tehdään pieni toiminnallinen suunnittelutehtävä. Kurssipäivän jälkeen nuori osallistuu harjoitusmielessä valitsemaansa seuratyöhön. Seuratyötä voi tehdä esimerkiksi seuran erilaisissa tapahtumissa, juhlissa, näytöksissä, synttäreillä sekä tunneilla apuohjaajana tai joukkueessa apuvalmentajana. Seuratyön lisäksi nuoren tulee käydä seuraamassa kolme erilaista ja eri-ikäisten harrastustuntia tai valmennuksen harjoituskertaa. Annetut tehtävät ja palaute käydään yhdessä kurssivastaavan kanssa rakentavasti läpi. Starttikurssitodistuksen saatuaan nuoren on mahdollista toimia apuohjaajana tai -valmentajana, oppia lisää tärkeästä ja vaativasta, mutta palkitsevasta harrastustyöstä kokeneemman ohjaajan tai valmentajan tukemana sekä jatkaa kouluttautumista muun muassa Voimisteluliiton koulutuksissa. Harrastustoiminnan tunneilla apuohjaajat toimivat ohjaajan ja mahdollisen säestäjän kanssa yhteistyössä. Apuohjaajien tutor Taina Irmola avustaa nuoria toimijoita ja tukee heitä tehtävissään. Apuohjaajat osallistuvat seuran ohjaajapalavereihin sekä seuran sisäisiin ideapäiviin, joissa on vaihtuvia teemoja sekä koulutuskokemusten vaihtoa. Valmennus- ja kilpailutoiminnan puolella jokaisella joukkueella on vastuuvalmentaja, jonka rinnalla toimii muita valmentajia. Useilla joukkueilla on myös apuvalmentajia, joita opastetaan kasvamaan tulevaisuuden valmentajiksi ja tuetaan ottamaan vastuuta osana joukkueen valmennustiimiä. Apuohjaajat Rosa-Maria Wahlman, Elin Jernström Enni Päivärinta, Venla Saha, Liisi Rantanen Mikaela Myllynen ja Ilona Anttila Kuvasta puuttuvat: Hertta Aaltonen, Annika Lindholm ja Jenni Valtere Teksti: Hanna Vainio Kuva: Hanna Vainio

12 Vauhdikasta menoa Pääskyvuoren koulun yläsali täyttyy innokkaista alakouluikäisistä lapsista. Alkamassa on Löydä liikunta -urheilukoulu ja tänään on vuorossa temppuilua. Tunnilla lapset pääsevät haastamaan itsensä erilaisilla telineillä ja välineillä sekä ideoimaan itse eri pisteillä tehtäviä liikkeitä. Toista vuotta urheilukoulussa käyvät Turpeisen veljekset, Elias 10 vuotta ja Eelis 8 vuotta, ovat posket punaisina tunnin päätyttyä. Aktiivista liikuntaa on ollut koko tunnin täydeltä ja pojat ovat iloisella mielellä. Elias ja Eelis ovat tykänneet urheilukoulutunneista ja ovat tyytyväisiä, että äiti kannusti heidät mukaan uuteen harrastukseen. Lempilajeikseen ja -leikeikseen pojat mainitsevat keilailun, slimeballin ja kaupunkisodan. Tylsää ei oikeastaan ole mikään - paitsi ehkä siivoaminen. Poikien isä Panu Turpeinen kertoo vanhempien valinneen pojilleen harrastukseksi urheilukoulun sen monipuolisuuden sekä rennon meiningin vuoksi. Isä sanoo, että lapsille haluttiin löytää harrastus, jossa ei tähdätä minkään lajin huipulle vaan saadaan nauttia monipuolisesta liikunnasta. Vanhemmat ovat olleet tyytyväisiä siihen, että pojat tulevat jokaiselta tunnilta iloisina ja päät märkinä. Kaikesta on voinut aistia, että heillä on urheilukoulussa mukavaa. Lauantaiaamupäivisin Lahjan Tyttöjen salissa raikaa nauru ja innokas puheensorina. Temppukerhotunneilla liikutaan monipuolisesti ja tutustutaan eri välineisiin sekä liikutaan temppuradoilla. Lapsia kannustetaan omaan ideointiin ja samalla harjoitellaan ryhmässä toimimista. Monille Temppukerho on ensimmäinen oma harrastus ja vanhemmat ovat tykänneet siitä, että on mahdollisuus tuoda lapsi harrastukseen myös viikonloppuisin. 4-vuotias Sofia Wigelius harrastaa jo kolmatta vuotta Lahjan Tytöissä. Ensimmäisenä vuonna Sofia kävi Tarzan-klubissa yhdessä äidin tai isän kanssa ja nyt jo toista vuotta hän on ollut mukana Temppukerhotunneilla. Sofian mielestä Temppukerhossa on kivaa, kun saa juosta ja hyppiä ja on mukavia kavereita. Kivointa on leikkiä kavereiden kanssa ja hyppiä trampoliinilla. Sofian isä Miikka Wigelius kertoo perheen valinneen harrastuksen Lahjan Tytöistä seuran hyvän maineen vuoksi. Ratkaisevaa oli tieto siitä, että seurassa panostetaan pienten lasten ryhmiin ja painotetaan myös kasvatuksellista puolta. Olemme olleet tyytyväisiä juuri näihin asioihin, lapset huomioidaan hienosti yksilöinäkin, ohjaajia on isossa ryhmässä useampia ja lapsia opetetaan samalla toimimaan ryhmässä ja oppimaan sääntöjä. Ennen kaikkea olemme olleet iloisia siitä, miten tyytyväinen Sofia on ollut, miten hän on nauttinut ja odottaa joka viikko lauantaita ja jumppaa.

13 & liikunnan riemua Temppukerhossa käy myös kohta 5-vuotias Eliot Yrjänheikki, joka Sofian tavoin aloitti harrastamisen yhdessä äidin ja isän kanssa Tarzanklubissa. Tarzan-klubista siirtyminen Temppukerhoon kävi vaivattomasti, kun tilat ja ohjaaja olivat ennestään tutut. Perhe päätyi Lahjan Tyttöjen tarjoamaan harrastukseen, koska tuntien sisältö kuulosti innostavalta, harrastuksen ajoittuminen viikonloppuun sopi hyvin ja Lahjan Tyttöjen tilat ovat erinomaisesti saavutettavissa kaupungin keskustassa. Eliotin äiti Sini Ruohonen kertoo olevansa erityisen tyytyväinen ohjaajien iloiseen asenteeseen, tuntien monipuolisuuteen, selkeään tiedottamiseen ja kivaan tunnelmaan. Lahjan Tytöissä on selvästi positiivinen henki. Eliot itse lähtee innoissaan harrastukseen, koska siellä on niin kivaa! Kivointa Eliotin mielestä on temppurata sekä mukavat kaverit. Lahjan Tyttöjen Temppukerhoissa ja Löydä liikunta -urheilukoulu -tunneilla liikkuu viikottain yli 60 poikaa ja tyttöä neljän ohjaajan sekä yhden apuohjaajan voimin. Lasten lisäksi myös ohjaajat nauttivat tunneista. Monipuolisten ja vaihtelevien tuntien ohjaaminen on antoisaa ja lasten positiivinen palaute innostaa jatkamaan vuodesta toiseen. Temppukerhot ja urheilukoulut ovat olleet erittäin suosittuja ja vuosien aikana innostaneet Lahjan Tyttöjen toimintaan mukaan myös paljon poikia! URHEILUKOULUSSA tutustutaan eri lajeihin sekä peleihin ja leikkeihin niin sisällä kuin ulkona. Kausisuunnitelmaa tehdessä hyödynnetään Nuoren Suomen Löydä Liikunta -tuntimalleja ja monipuolisuudella pyritään takaamaan kaikille mieleistä tekemistä ilman kilpailuhenkeä. Tule sinäkin mukaan! URHEILUKOULU 5-7 v. ke klo Pääskyvuoren koulun yläsalissa URHEILUKOULU 8-12 v. ke klo Pääskyvuoren koulun yläsalissa TEMPPUKERHOSSA harjoitellaan liikunnan perustaitoja, temppuillaan, leikitään ja pelaillaan. Nuoren Suomen Liikuntaleikkikoulu -tuntimalleja hyödynnetään kausiohjelmaa suunnitellessa ja myös vanhemmat kutsutaan kerran kaudessa mukaan liikkumaan yhteistunneille. Tule sinäkin mukaan! TEMPPUKERHO 3-4 v. la klo Lahjan Tyttöjen toimitiloissa (TÄYNNÄ!) TEMPPUKERHO 5-7 v. la klo Lahjan Tyttöjen toimitiloissa Ilmoittautumiset tai puhelimitse arkisin klo p Teksti: Taina Irmola, Pinja Kumpulainen, Maija Mannerros ja Pekka Patrikainen Kuvat: Taina Irmola ja Pinja Kumpulainen

14 Upland Overseas Lahjan Tyttöjen kansainvälisen toiminnan yksi huippukohdista vuonna 2013 oli ehdottomasti helmikuinen kymmenen päivän esiintymismatkamme Yhdysvaltoihin. Kohteena oli perinteisesti ystävyyskoulumme Upland Country Day School Pennsylvaniassa, jossa vuosittain opiskelee yksi tai kaksi Lahjan Tyttöjen stipendiaattia vaihto-oppilaana. Uplandin lisäksi vietimme kolme päivää säkenöivässä New Yorkissa sekä vierailimme Washington D.C:ssä ja Philadelphiassa. Matka oli ikimuistoinen niin nähtävyyksien, esiintymiselämysten kuin uusien ystävyyssuhteidenkin puolesta. Esiinnyimme matkalla kolme kertaa eri kouluilla ison yleisön edessä. Noin 45 minuutin mittainen koreografiamme Lumikki ja kahdeksan kääpiötä saavutti suuren suosion ja hurjasti kehuja niin amerikkalaisessa kuin kotimaisessakin yleisössä. Nautimme esiintymisestä täysin rinnoin ja hyvä niin, onhan esiintyminen ja voimistelun ilon välittäminen maailmalle näiden matkojen päätarkoitus. Teksti: Lea Laine Kuvat: Lea Laine, Jaana Helle ja Niina Stade New Yorkissa ehdimme tutustumaan kuuluisaan luonnonhistorialliseen museoon Museum of Natural History, Brooklyn Bridgeen, taivasta hivelevään Empire State Buildingiin sekä surullisen kuuluisaan Ground Zeroon. Parhaiten New Yorkista taisi kuitenkin kaikille jäädä mieleen sykähdyttävä Broadway-musikaali Leijonakuningas, ammattimainen tanssitunti paikallisessa Broadway Dance Center -tanssikoulussa sekä yksityinen, opastettu Gossip Girl -kiertoajelu, jossa päästiin tutustumaan kyseisen huippusuositun TV-sarjan kuvauspaikkoihin ja sisäpiirijuoruihin. Ei kaupungin tarjoamat shoppailumahdollisuudetkaan ketään kylmäksi jättäneet. Uplandissa tytöt asuivat koulun oppilaiden perheissä. Perheissä asuminen on tytöille iso kokemus itsessään, koska siten pääsee aidoimmillaan tutustumaan vieraaseen kulttuuriin ja pystyy parhaiten solmimaan uusia kaverisuhteita. Maaliskuussa Lahjan tyttöjen perheet majoittavat Uplandin tyttöjä täällä Suomessa. Vastavuoroinen vieraanvaraisuus takaa upean mahdollisuuden majoittua jatkossakin paikallisiin koteihin.

15 Festival del Sole, Riccione 2014 Lahjan Tytöt edustaa maataan ja seuraansa maailmalla myös vuonna Tällä kertaa kohteena on aurinkoinen Italian Riccione, jossa järjestetään kansainvälisesti suuri, kaikille avoin voimistelutapahtuma Festival del Sole. Tapahtuma on järjestetty noin kahden vuoden välein aina vuodesta 1989 lähtien. Kesällä 2014 lähdemme Belissian, Dalean, Luminean ja vetreän aikuisporukan voimin viikoksi kohti Riccionen hiekkarantoja ja rantalavoja. Yhteensä meitä on matkassa näyttävät 37 Lahjan Tyttöä. Viikon aikana tavoitteenamme on: - Hurmata kansainvälinen yleisö taidokkailla esiintymisohjelmillamme - Tutustua voimistelun värikkääseen kirjoon seuraamalla muiden upeita näytöksiä - Olla mukana kokemassa tapahtuman alku- ja loppuseremonioiden mahtava tunnelma - Oppia eri kulttuureista ja tutustua uusiin ystäviin ympäri maailmaa - Nauttia valkeista hiekkarannoista, Aquafan-vesipuiston riemuista, tapahtumajärjestäjien tarjoamista iltaohjelmista sekä yhdessäolosta parhaassa Lahjan Tytöt -porukassa Luvassa on siis ikimuistoinen elämys, josta tytöille jää varmasti mitä lämpimimmät muistot eliniäksi. Ei maltettaisi odottaa jo ensi kesää! Teksti: Lea Laine Kuvat: Tapahtuman nettisivuilta

16 Lahjan Tytöt järjestää Show Your Dance by Cailap -tanssitapahtuman lauantaina Caribia Areenalla Käy tykkäämässä Show Your Dance by Cailap Facebook -sivustosta, jonne päivitämme toukokuun tapahtumasta myöhemmin infoa. Lahjan Tytöt tuo Kipinää kevääseen - lasten ja aikuisten yhteisliikuntatapahtuma Turun normaalikoulussa lauantaina 8.3. klo Lasten ja perheiden liikuntaseikkailu, ongintaa, kasvomaalausta, aikuisten ohjattuja tunteja. Päivä kannattaa varata kalenteriin jo nyt. Lisäinfoa päivästä luvassa alkuvuoden aikana. Liikunnalliset synttärit! Lahjan Tytöt järjestää Liikunnallisia synttäreitä vuotiaille tytöille ja pojille viikonloppuisin omissa toimitiloissamme, Yliopistonkatu 31. Valikoimastamme löytyy Liikuntasynttärit, Jumppasynttärit, Tanssisynttärit, Sählysynttärit ja Perheliikuntasynttärit. Lisää tietoa löytyy nettisivuiltamme TIEDUSTELUT JA VARAUKSET: Ensisijaisesti sähköpostitse tai puhelimitse puh arkisin klo 14-16

17 Voimistelun iloa, kansainvälistä ystävyyttä ja roppakaupalla aurinkoenerg iaa! Urheilu luo ystävyyttä yli valtio- ja kulttuurirajojen. Kasvatuksellisuuden ja liikunnan ilon lisäksi kansainvälisyys on yksi Lahjan Tyttöjen perusarvoista. Elokuussa Lahjan Tyttöjen urheilullinen ja edustava ryhmä matkasi ystävyysseuramme Club Gimnàstica Rítmica Gemma:n vieraaksi Espanjaan Figueresiin sekä Katalonian pääkaupunkiin Barcelonaan. Meitä olivat vastassa auringon ja lämmön lisäksi ystävälliset ja vieraanvaraiset majoitusperheet sekä ystävyysseuramme ihanat valmentajat, Gemma ja Eva. Poskisuukkojen saattelemina viikon ohjelmakansiot kainaloissa tytöt pääsivät omiin isäntäperheisiinsä. Viikko Espanjassa vierähti espanjalaisvoimistelijoiden ja heidän valmentajiensa kanssa lentäen. Päivät täyttyivät päivittäisistä yhteisistä voimistelutreeneistä, upeista uimarannoista, turkoosinsinisen Välimeren aalloista, vesipuiston iloista sekä loistavasta Katalonian ruuasta. Mielenkiintoisesta kulttuuriosuudesta vastasi Salvador Dalin museo - Figueres voi syystä olla ylpeä oman kylän poikansa neroudesta. Illat tytöt viettivät suurenmoisten perheidensä kanssa päästen tutustumaan espanjalaiseen elämään sisältä päin. Koko viikko huipentui yhteiseen voimistelunäytökseen, jossa sekä espanjalais- että suomalaisvoimistelijat esittivät upeat ohjelmansa urheiluhallissa lähes täydelle katsomolle. Voimistelunäytöksen jälkeen ulos oli katettu isäntäperheiden toimesta upea, herkkuja notku- va seisova pöytä. Viimeinen ilta yhdessä uusien ystäviemme kanssa oli varmasti ikimuistoinen jokaiselle mukana olleelle. Kyllä siinä Juliankin kelpasi viettää 18-vuotissynttäreitään! Seuraavana aamuna hyvästien jättäminen oli tunteikas hetki meille kaikille. Viikon aikana olimme saaneet nauttia Figuereksessa upeasti järjestetystä ohjelmasta, lämpimästä vieraanvaraisuudesta, kansainvälisestä ystävyydestä ja ihanasta auringonpaisteesta. Monia kokemuksia rikkaampina matkasimme Barcelonaan, jossa vietimme kaksi viimeistä päivää ja yhden yön. Kassit saatiin täyteen uusia vaatteita, jokunen nähtävyyskin bongattiin ja viimeisistä auringonsäteistä nautittiin täysin siemauksin, joten matka tuli onnelliseen päätökseensä! Teksti: Marketta Leino Kuvat: Janina Virtanen

18 Reipasta menoa! a s s a m l u k ä m l i s e k l i p Jumppasalin lattialla pompahtelee kolmisenkymmentä eri-ikäistä liikuntaa rakastavaa naista kasvot punaisina reippaan, tällä kertaa tirolilaisen musiikin tahtiin. Hiki virtaa, sydämet sykkivät taajaan tahtiin ja silmät hymyilevät. Suu ei tällä kertaa pysty hymyilemään. Miksi? Siksi tietenkin, koska se jodlaa! Kyllä, luit aivan oikein. Näillä tunneilla ei koskaan urheilla otsa kurtussa; jos kerran musiikissa jodlataan, jodlaa myös jumppakansa Lahjalla! tietenkin esiintymiset Lahjan Tyttöjen joulunäytöksissä ja kevätjuhlissa. Pääosaa noissa juhlissa esittävät toki aina lapset ja nuoret, mutta varttuneempien naisten mukanaololla estradilla haluamme muistuttaa voimisteluliikunnan ilon kuuluvan kaikille ikään ja kokoon katsomatta. Parasta palautetta saamme juhlien jälkeen kommenteilla: Voi, näyttipä hauskalta! Olisi tehnyt mieli olla mukana! Ja kyllähän meillä on hauskaa ollut vuosien varrella niin myrkynkeittäjinä kuin ruotsalaisnaisinakin. Jumppatunneille Lahjan erinomaisiin tiloihin on aina kiva tulla ja hymyssä suin sieltä myös kotiin lähteä. Monta hyvää asiaa saamme pakettiin samanaikaisesti. Vetävän musiikin soidessa koemme fysiikkamme kehittyvän (tai ainakin taantumisen hidastuvan) monipuolisesti. Tinkimättömällä asenteella ohjaajat harjoituttavat tasapainotaitojamme, koordinaatiotamme, lihasvoimiamme, liikkuvuuttamme ja ryhtiämme tuiki tärkeitä fyysisiä ominaisuuksia myös meille pikkuhiljaa kalenteri-ikää kartuttaville ja toki muutoin ikinuorille jumppanaisille. Fysiikan kehittämisen ohella kaveruussuhteet syventyvät säännöllisten jumppatuntien myötä. Hikisen jumpan keskeltä kuuleekin aina silloin tällöin leppoisia ystävien herjoja toisilleen niin vain ei tunneilla pääse lintsaamaan! Viime keväänä uutena toimintana Lahjalla aloitti Wanhat valiot ryhmä, jonka tarkoituksena on antaa mahdollisuus harrastaa naisvoimisteluhenkistä joukkuevoimistelua myös iäkkäämpänä, kun omasta aktiiviurasta on jo vuosia tai vuosikymmeniä aikaa. Vaihtuvat ohjaajat takaavat uutuudenviehätyksen joka tunnille ja mikä ainutlaatuista saamme jumpata elävän musiikin tahtiin. Aikamoisen harvinaista herkkua koko Suomeakin ajatellen! Kaikella tällä aikuisliikunnalla seura kantaa kortensa kekoon kunnon - niin fyysisen, psyykkisen kuin sosiaalisenkin - ylläpitämisessä kaiken ikää. Meihin, kerralla noin 20 jumppaajaan, mahtuu myös monen moista musiikkimakua. Hyvä ohjaaja osaa ottaa tämänkin asian hienosti huomioon ja monipuolinen musiikki Tom Jonesista Mambaan siivittää läpi raskaan jumpan. Ottaen huomioon joukkomme ikähaitarin askelmerkit osuvat ihmeteltävän hyvin kohdilleen. Oman ilonsa harrastukseen tuovat mm. jokavuotiset urheilupäivät Ruissalon maastossa ja kylpylässä sekä Teksti: Marketta Leino ja Hanna Mattelmäki Kuvat: Essi Rantanen ja Sirpa Ylikylä Meidän kaikkien Lahjan Tyttöjen aikuisliikkujien puolesta toivotamme liikunnallista uutta vuotta 2014! Jumppasaleilla tavataan pilke silmäkulmassa!

19 Sinettiseura jo vuodesta 1992 Vuonna 1992 aloitettu Sinettiseuratoiminta on Valon ja urheilun lajiliittojen yhteinen toimintamalli, joka rakentuu lapsen ja nuoren parhaan edistämiselle - lapsen kasvun ja kehityksen tukemiselle sekä lapsuuden kunnioittamiselle. Toimintaa määrittelevät Sinettikriteerit. Sinettiseurat tekevät arvokasta työtä lasten ja nuorten urheilun parissa. Laadukkaan toiminnan mahdollistavat aikuiset (vanhemmat, ohjaajat, valmentajat, seurajohtajat ja muut toimijat), jotka ovat tietoisia kasvatusvastuustaan ja esimerkkiroolistaan. Lahjan Tytöillä on ollut Nuori Suomi Sinettiseura -tunnustus jo vuodesta 1992 alkaen. Lajiliitto suorittaa Sinettiseuroilleen laaduntarkistuksen aina kolmen vuoden välein. Tarkistukseen kuuluu kirjallinen osuus sekä seurakäynti. Lahjan Tyttöjen viimeisin Sinettiauditointi on tehty toukokuussa Seuramme sai loistavaa palautetta auditoinnin tuloksena. Seuramme kuuluu hienosti reilun 600 tunnustuksen saaneen urheiluseuran joukkoon. Voimisteluliitolla on Sinettiseuroja yli 50. Sinettiseurat ovat lasten ja nuorten urheilun kärkiseuroja. Ne ovat aktiivisia ja kehityshaluisia seuroja - lajiensa ja paikkakuntiensa parhaita. Sinetin saaminen on seuralle kunnia-asia, mutta se tuo seuralle myös vastuuta. Sinetti on lupaus laadusta. Teksti: Lea Laine

20 Voimistelun iloa i t h a L n u S Yli 8000 innokasta voimistelijaa ja tanssijaa kokoontui kesäkuun alussa Lahteen Voimisteluliiton järjestämään Sun Lahti -suurtapahtumaan. Mukaan lähti 98 reipasta Lahjan Tyttöä, jotka osallistuivat neljän päivän ajan muun muassa kenttänäytösten harjoituksiin. Aktiivisen harjoittelun tuloksena 82 Lahjan Tyttöä esiintyi päätösjuhlan Katse Kerttuun -kenttänäytöskokonaisuudessa. Sun Lahdessa ryhmänohjaajana toiminut Taina Irmola kertoo harjoittelun kuitenkin alkaneen jo yli vuosi ennen tapahtumaa ohjelmien opetuskurssilla. Neljäntoista innokkaan tytön kanssa Taina aloitti Jos metsään haluat mennä nyt -jumppakouluohjelman harjoittelun keväällä 2013 ja odotukset Sun Lahtea kohtaan voimistuivat päivä päivältä. Tainalla oli kokemusta suurtapahtumista jo vuoden 1999 Göteborgin Gymnaestradasta ja vuoden 2006 Sun Svolista - eikä Sun Lahtikaan pettänyt odotuksia. Neljä päivää aurinkoisessa Lahdessa kului siivillä ja matkasta jäi mieleen onnistumisen elämykset sekä hyvä yhteishenki. Lahjan Tyttöjen matkassa oli mukana 13 ryhmänohjaajaa, 2 matkanjohtajaa, 20 perheliikkujaa sekä 63 lasta ja nuorta. Monille erityisesti koulumajoitus, bussimatkat ja avajaismarssi olivat ennenkokemattomia ja ikimuistoisia elämyksiä. Neljän päivän aikana tytöt pääsivät kokemaan suurtapahtuman tuntua muun muassa tapahtumatorilla sekä valtavassa ruokailuhallissa. Osa esiintyi myös lavaohjelmissa, muutamat kävivät katsomassa joukkuevoimistelun maailmanmestaruuskisoja ja jäipä osalle aikaa uintiinkin. Mukana ollut 10-vuotias Ida Valtonen mainitsee matkan mukavimmiksi kokemuksiksi voimistelun ja uimisen sekä ohjaajien ja kavereiden kanssa touhuamisen. Harjoitusten ja matkan aikana Ida tutustui moniin Lahjan Tyttöihin sekä yhteistyöseuran voimistelijoihin. Kokonaisuutena tytöille jäi paljon mukavia muistoja ja elämyksiä Sun Lahdesta. Lahjan Tytöistä lähti Sun Lahteen mukaan myös kymmenen 2-6 -vuotiasta pientä voimistelijaa yhdessä äitiensä kanssa. Äidit ja tyttäret osallistuivat perheliikunnan kenttänäytösohjelmaan ja ohjelmaa harjoiteltiin ahkerasti kevään 2013 aikana. Perheliikkujat valloittivat kaikkien sydämet Lahdessa ihanalla pörriäisteemaisella -ohjelmalla, jossa välillä piilouduttiin valtavaan säkkiin ja välillä roikuttiin jumppakepissä. Pienten voimistelijoiden hymyistä ja nauruista päätellen ohjelmaa oli hauska harjoitella ja kyllä ne äiditkin harjoittelusta ja esiintymisestä nauttivat.

SC VANTAA. Jäsenkirje 3/2014

SC VANTAA. Jäsenkirje 3/2014 SC VANTAA Jäsenkirje 3/2014 1. Katsaus joukkuevoimistelijoiden kevääseen... 2 2. Mukaan joukkuevoimisteluun... 3 3. Harrasteliikuntaryhmiin ilmoittautuminen alkanut... 3 4. Valmentajaksi tai ohjaajaksi

Lisätiedot

Uudistuneet Sinettiseurakriteerit. versio 5

Uudistuneet Sinettiseurakriteerit. versio 5 Uudistuneet Sinettiseurakriteerit versio 5 Liikunnallinen elämäntapa Urheilijan polku Liikkujan polku Sinettiseurakriteerit Liikkumista ja urheilua tukeva toimintaympäristö seurassa Organisointi ja toimintaperiaatteet

Lisätiedot

SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN

SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN Ohessa osa-alueittain alueittain taulukot, joihin on jo täytetty riittävän tason kuvaus kaikista osa-alueista. Taulukon perässä ovat kysymykset,

Lisätiedot

SEURA. Mihin Sinettiseurassa kiinnitetään huomiota? RYHMÄ YKSILÖ YHTEISÖLLISYYS HARJOITTELEMINEN YKSILÖLLISYYS KILPAILEMINEN OHJAAMINEN VIESTINTÄ

SEURA. Mihin Sinettiseurassa kiinnitetään huomiota? RYHMÄ YKSILÖ YHTEISÖLLISYYS HARJOITTELEMINEN YKSILÖLLISYYS KILPAILEMINEN OHJAAMINEN VIESTINTÄ Mihin Sinettiseurassa kiinnitetään huomiota? SEURA YHTEISÖLLISYYS JA YKSILÖLLISYYS RYHMÄ YKSILÖ HARJOITTELEMINEN JA KILPAILEMINEN Omien motiivien mukaista kasvua ja kehitystä tukevaa toimintaa VIESTINTÄ

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Merenkävijät

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Merenkävijät Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Merenkävijät 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana - EMK / zoom - EMK - EMK - Vihreät - Sininen - Punainen - EMK juniorit - ZOOM - zoom8 - EMK

Lisätiedot

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit Uudistuneet O Sinettiseurakriteerit Uudistetut Sinettiseurakriteerit pohjautuvat O Lasten ja nuorten urheilusta tehtyihin selvityksiin. O Selvitykset valmistuivat yhteistyössä Kilpa- ja huippu-urheilun

Lisätiedot

SINETTISEURAKRITEERIT. versio 3.0

SINETTISEURAKRITEERIT. versio 3.0 SINETTISEURAKRITEERIT versio 3.0 Sinettikriteerien uudistaminen Työstetty työryhmällä: Henna Sivenius (hiihto), Maiju Kokkonen (taitoluistelu), Turkka Tervomaa (jääkiekko), Henri Alho (jalkapallo), Tiiu

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana - egroupjr - Villihiiret - Karttaketut (aloittelijat) - Karttaketut - Karttaketut aloittelevat - Karttaketut

Lisätiedot

Voimistelu- ja urheiluseura Elise

Voimistelu- ja urheiluseura Elise Voimistelu- ja urheiluseura Elise Perustettu vuonna 1921 Jäseniä 871 Voimistelun erikoisseura Akrobatiavoimistelu Joukkuevoimistelu Rytminen voimistelu Sinettiseura Voimisteluliiton huippuvoimisteluseura

Lisätiedot

SC VANTAAN JÄSENKIRJE 2 / 2014

SC VANTAAN JÄSENKIRJE 2 / 2014 SC VANTAAN JÄSENKIRJE 2 / 2014 1. SC Vantaa ja Tapanilan Erä ovat aloittaneet seurayhteistyön 2. Koko perhe liikkumaan! 3. Syksyn kuulumisia 4. Leiristipendit kesäksi 2015 5. Seuran jäsenten syyskokous

Lisätiedot

E LAPSENI URHEILEE AINEISTO JA KUVAT:SPORT.FI

E LAPSENI URHEILEE AINEISTO JA KUVAT:SPORT.FI E2 2014-2015 LAPSENI URHEILEE AINEISTO JA KUVAT:T.FI ROK KI E2 ILO IRTI URHEILUH HARRASTUKSESTA Urheilu on loistava kasvualusta. Se tarjoaa lapselle mainiot edellytykset voida hyvin ja kehittyä tasapainoiseksi,

Lisätiedot

VANHEMMAT JA RYHMÄN VASTUUHENKILÖT

VANHEMMAT JA RYHMÄN VASTUUHENKILÖT VANHEMMAT JA RYHMÄN VASTUUHENKILÖT Välitämme ja vastaamme lapsesta, asetamme rajat Ohjaamme lapsiamme omatoimisuuteen Pyrimme kasvattamaan lapsiamme terveisiin elämäntapoihin huom! Esimerkin voima :) Tarjoamme

Lisätiedot

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit Uudistuneet O Sinettiseurakriteerit Uudistetut Sinettiseurakriteerit pohjautuvat O Lasten ja nuorten urheilusta tehtyihin selvityksiin. O Selvitykset valmistuivat yhteistyössä Kilpa- ja huippu-urheilun

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Tikkurilan Taitoluisteluklubi

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Tikkurilan Taitoluisteluklubi Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille Tikkurilan Taitoluisteluklubi 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana Ice Melody Ice Sympathy Ice melody Luistelukoulu/ Timantit Ice Sympathy Luistelukoulu

Lisätiedot

Lapsen ja nuoren hyvä päivä liikkuen ja urheillen

Lapsen ja nuoren hyvä päivä liikkuen ja urheillen Lapsen ja nuoren hyvä päivä liikkuen ja urheillen Selvityksen mukaan 5-12 vuotiaana 86 % urheilijoista harrasti 3-6 eri urheilulajia. Suomen Olympiakomitean Huippu-urheilun muutosryhmän kartoitus huippuurheilumenestykseen

Lisätiedot

Sinettiseura tunnustuksen Lahjan Tytöt ovat saaneet laadukkaasta nuorisotyöstään vuonna 1992 sekä uudelleen vuonna 2004.

Sinettiseura tunnustuksen Lahjan Tytöt ovat saaneet laadukkaasta nuorisotyöstään vuonna 1992 sekä uudelleen vuonna 2004. TOIMINTALINJAUS v. 2013 Toiminta-ajatus ja tavoitteet: Lahjan Tytöt ry perustettiin vuonna 1971 jatkamaan ja täydentämään Lahja Salvianderin liikuntakoulun perinteitä sekä työsarkaa. Seuraan kuuluu tällä

Lisätiedot

KOHTI TAVOITTEELLISTA KILPAURHEILUA

KOHTI TAVOITTEELLISTA KILPAURHEILUA MITÄ KILPAURHEILU ON? - SARJAKILPAILUT - KANSALLISET KILPAILUT - ALUEEN KILPAILUT - SM - KILPAILUT - MM - KILPAILUT MITEN SE MÄÄRITELLÄÄN? - TAVOITELÄHTÖISESTI - HARJOITTELUMÄÄRÄN SUHTEEN - MENESTYKSEN

Lisätiedot

Lasten urheilun tärkeät asiat

Lasten urheilun tärkeät asiat Lasten urheilun tärkeät asiat 1) Pohdi itsenäisesti, mitkä arvot *) ohjaavat sinun toimintaasi työskennellessäsi lasten ohjaajana ja valmentajana. 2) Kirjoita yksi asia per tarralappu *) Meille jokaiselle

Lisätiedot

Seurakehitys SJAL:ssa. Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat

Seurakehitys SJAL:ssa. Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat Seurakehitys SJAL:ssa Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat Sisältö SJAL:n seurakehitysohjelmasta Kokemuksia oman seuran analyysista Artemis Laatujärjestelmä seuroille? SJAL:n

Lisätiedot

Mitä tehdään tehdään kunnolla.

Mitä tehdään tehdään kunnolla. SALIBANDYTOIMINNAN TOIMINTAOPAS MOTTO: Mitä tehdään tehdään kunnolla www.hirvhesalibandy.net Visio 2015 Hirvensalon Heiton salibandytoiminta rakentuu seuraavien keskeisten tavoitteiden ja arvojen varaan:

Lisätiedot

Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneiden lajiryhmä)

Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneiden lajiryhmä) Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneiden lajiryhmä) 1.6.2009 1. Yleistä Tämä tietopaketti ja ohjeistus on luotu selventämään joukkueen sisäisiä toimintatapoja sekä

Lisätiedot

Annalan päiväkodin varhaiskasvatussuunnitelma

Annalan päiväkodin varhaiskasvatussuunnitelma 15.1.2015 Annalan päiväkodin varhaiskasvatussuunnitelma Annalan päiväkoti on perustettu vuonna 1982 ja se sijaitsee omalla isolla tontillaan keskellä matalaa kerrostaloaluetta. Lähellä on avara luonto

Lisätiedot

KAUSIKIRJE SYKSY 2015

KAUSIKIRJE SYKSY 2015 KAUSIKIRJE SYKSY 2015 Hei kaikki vanhemmat! Toivotamme kaikki vanhat ja uudet seuralaiset tervetulleiksi treenaamaan kanssamme myös ensi kautena. Tästä kirjeestä löydät tärkeitä tietoja syksyä koskien,

Lisätiedot

ELITE INFOTILAISUUS 12.5.2015. Sport Club Vantaa ry Tapanilan Erä ry Voimistelujaosto

ELITE INFOTILAISUUS 12.5.2015. Sport Club Vantaa ry Tapanilan Erä ry Voimistelujaosto ELITE INFOTILAISUUS 12.5.2015 INFOTILAISUUS 1. ELITE YHTEISTYÖ 2. MIKÄ ELITE ON? 3. ELITE TIIMI 4. ELITE VALMENNUS 5. ELITE TOIMINTA 6. URHEILIJASOPIMUS 6. HAKU ELITEEN TOIMINTA ON VASTA ALUILLAAN ENSIMMÄINEN

Lisätiedot

Mäntsälän Voimistelijat Aikuisten ryhmäliikunnan palautekysely

Mäntsälän Voimistelijat Aikuisten ryhmäliikunnan palautekysely Mäntsälän Voimistelijat Aikuisten ryhmäliikunnan palautekysely 2016-2017 Kuinka vanha olet? 10 8 6 4 2 42,4 % 21,2 % 27,3 % 6,1 % alle 19 v 19-25 v 26-45 v 45-60 v yli 61 v Kaikki (KA:3.85, Hajonta:0.99)

Lisätiedot

Vanhempainilta Turun Urheiluliitto, joukkuevoimistelu

Vanhempainilta Turun Urheiluliitto, joukkuevoimistelu Vanhempainilta 16.8.2017 Turun Urheiluliitto, joukkuevoimistelu Illan kulku 2 1. Valmentajien esittely 2. Uuden valmennusjärjestelmän esittely 3. Joukkuevoimistelutoimialan pelisääntöjen läpikäyminen 4.

Lisätiedot

ELISE VANTAA RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2016

ELISE VANTAA RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2016 ELISE VANTAA RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2016 SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ... 2 2 TOIMINNAN TAVOITTEET... 2 3 HARRASTELIIKUNTA... 2 3.1. Lapset ja nuoret... 3 3.2 Perheliikunta... 3 4 VALMENNUSTOIMINTA...

Lisätiedot

Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille

Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille 1. Sukupuoli Vastaajien määrä: 113 2. Syntymävuosi Vastaajien määrä: 113 Vastaukset s.1999-2003 3. Oletko ollut mukana nuorisopalveluiden toiminnassa?

Lisätiedot

*Perustettu vuonna 1956 *Vuonna 2013 noin 1300 lapsi- ja

*Perustettu vuonna 1956 *Vuonna 2013 noin 1300 lapsi- ja Perustettu vuonna 1956 *Vuonna 2013 noin 1300 lapsi- ja aikuisharrastajaa. *Salon suurin seura; jalkapallo, taitoluistelu, salibandy ja koripallo. *Toimisto sijaitsee Salossa Helsingintiellä, seuran omistamissa

Lisätiedot

Kaikille avoin liikunta - ohjelma

Kaikille avoin liikunta - ohjelma Kaikille avoin liikunta - ohjelma Suomessa on jo kauan tehty nk. erityisryhmien, vammaisurheilun ja lajiliittojen välistä yhteistyötä: A. Perinteinen tiettyä vammaryhmää/ vammaisurheilulajia koskeva yhteistyö.

Lisätiedot

EROKUMPPANIT. Nalleperhe Karhulan tarina

EROKUMPPANIT. Nalleperhe Karhulan tarina EROKUMPPANIT Nalleperhe Karhulan tarina Avuksi vanhempien eron käsittelyyn lapsen kanssa Ulla Sauvola 1 ALKUSANAT Tämä kirja on tarkoitettu avuksi silloin, kun vanhemmat eroavat ja asiasta halutaan keskustella

Lisätiedot

Aikuisten ryhmäliikunnan palautekysely 2014-2015

Aikuisten ryhmäliikunnan palautekysely 2014-2015 Mäntsälän Voimistelijat Aikuisten ryhmäliikunnan palautekysely 2014-2015 1. TAUSTATIEDOT Kuinka vanha olet? 10 8 6 4 2 58,6 % 31,0 % 10,3 % alle 19 v 19-25 v 26-45 v 45-60 v yli 61 v Kaikki (KA:3.79, Hajonta:0.61)

Lisätiedot

SEURATIEDOTE 2/2012. Tapahtumia ja uutisia SB Naantalista 7.6.2012. Tässä SB Naantalin vuoden 2012 toisessa seuratiedotteessa ovat esillä:

SEURATIEDOTE 2/2012. Tapahtumia ja uutisia SB Naantalista 7.6.2012. Tässä SB Naantalin vuoden 2012 toisessa seuratiedotteessa ovat esillä: SEURATIEDOTE 2/2012 Tapahtumia ja uutisia SB Naantalista 7.6.2012 Tässä SB Naantalin vuoden 2012 toisessa seuratiedotteessa ovat esillä: Kauden avaustilaisuus TestiPäivä syyskuussa Ilmaiset seurakoulutukset

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Ilves

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Ilves Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille Ilves 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana 0 1 2 3 4 5 6 7 8 Ringettekoulu F E D C B 2. Vastaaja isä 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

Lisätiedot

Ulvilan Voimistelu ja Liikunta ry TOIMINTALINJA

Ulvilan Voimistelu ja Liikunta ry TOIMINTALINJA Ulvilan Voimistelu ja Liikunta ry TOIMINTALINJA 2016-2017 UVL:n organisaatio Ohjaajat ja Valmentajat Valmentajatiimi Jumppakummit Nuorisoklubi Kilta Johtokunta UVL:n toiminta Nuorten liikunta Lasten harrastajaryhmät

Lisätiedot

Terveysliikunnan suositus Liikuntapiirakka

Terveysliikunnan suositus Liikuntapiirakka TAPAAMINEN Tehtävä Tutki liikuntapiirakkaa ja suunnittele itsellesi oma piirakka. Terveysliikunnan suositus Liikuntapiirakka Liikuntapiirakka: UKK-instituutti 34 TAPAAMINEN Oma liikuntapiirakkani 35 TAPAAMINEN

Lisätiedot

OKM:n seuratuen haku

OKM:n seuratuen haku Seuratuen 2018 haku Haku päättyy 15.12.2017 klo 16.15. Hakemus täytetään sähköisesti www.seuraverkko.fi Seuralla pitää olla päätös hakemiselle Kysy liiton toimistolta lisätietoja, vinkkejä ja apua Lähetä

Lisätiedot

TOIMINNALLINEN ESIOPETUS HENNA HEINONEN UITTAMON PÄIVÄHOITOYKSIKKÖ TURKU

TOIMINNALLINEN ESIOPETUS HENNA HEINONEN UITTAMON PÄIVÄHOITOYKSIKKÖ TURKU TOIMINNALLINEN ESIOPETUS HENNA HEINONEN UITTAMON PÄIVÄHOITOYKSIKKÖ TURKU Toiminnallinen esiopetus on: Toiminnallinen esiopetus on tekemällä oppimista. Vahvistaa vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja, sekä

Lisätiedot

Syksy 2014 TERVETULOA!

Syksy 2014 TERVETULOA! Syksy 2014 TERVETULOA! Yleiskatsaus seuran toimintaan Junioritoiminnan esittely ja toimintatavat Vanhempien toimintamahdollisuudet Ajankohtaiset asiat Yleisurheilua ajassa perinteitä kunnioittaen Vuonna

Lisätiedot

VOIMISTELUN ALKEISPASSI

VOIMISTELUN ALKEISPASSI VOIMISTELUN ALKEISPASSI MINÄ VOIMISTELIJANA MONIPUOLINEN HARJOITTELU Väritä ruutu aina kun olet liikkunut JUOKSIN Kuvani LUISTELIN PELASIN PALLOPELEJÄ UIN Nimi Ryhmä HIIHDIN LEIKIN PIHAPELEJÄ Harjoitusaika/

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille- PuMa-Volley

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille- PuMa-Volley Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille- PuMa-Volley 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana - B-tytöt, speed - Replay - B-tytöt - f-juniorit - Puma Volley - D-pojat - Hobby - A 2 tytöt - E-pojat

Lisätiedot

Mäntsälän Voimistelijoiden jvtoiminta

Mäntsälän Voimistelijoiden jvtoiminta Mäntsälän Voimistelijoiden jvtoiminta kaudella 2016-2017 Tuovinen 17.5.2016 PL 45, 04601 Mäntsälä www.mantsalanvoimistelijat.fi puh 040 513 7892 mantsalan.voimistelijat@msoynet.com Vanhempainillan aiheet

Lisätiedot

Hyvinvoinnin puolesta. Toiminnan suojelija: Tasavallan presidentti Sauli Niinistö

Hyvinvoinnin puolesta. Toiminnan suojelija: Tasavallan presidentti Sauli Niinistö Hyvinvoinnin puolesta Toiminnan suojelija: Tasavallan presidentti Sauli Niinistö Johtava lasten liikuttaja Missio Edistää lasten sekä nuorten terveyttä ja sosiaalista hyvinvointia liikunnan avulla Yli

Lisätiedot

Liikuntaa lapsille, nuorille ja aikuisille. aktiivinen positiivinen terveellinen taitava

Liikuntaa lapsille, nuorille ja aikuisille. aktiivinen positiivinen terveellinen taitava 2013 2014 Liikuntaa lapsille, nuorille ja aikuisille aktiivinen positiivinen terveellinen taitava VOIMISTELUA TANSSIA Pilates BODYTRIM Panosta itseäsi ja perhettäsi järkevällä viikko-ohjelmalla sekä lapsille

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE. Joulun aika ja kauden käännös JOULUN AIKA. KUNTOJUMPAT (yli 15v.) Järvenpään Voimistelijat ry 2/2014-2015 27.11.14

JÄSENTIEDOTE. Joulun aika ja kauden käännös JOULUN AIKA. KUNTOJUMPAT (yli 15v.) Järvenpään Voimistelijat ry 2/2014-2015 27.11.14 JÄSENTIEDOTE Järvenpään Voimistelijat ry 2/2014-2015 27.11.14 Joulun aika ja kauden käännös Kiitos kaikille jäsenille, taustajoukoille ja yhteistyökumppaneille syyskaudesta. Järvenpään Voimistelijoiden

Lisätiedot

RUHA WOLLEY ry seurana.

RUHA WOLLEY ry seurana. KAUSIJULKAISU 2012-2013 27. kausi Ruha Ruhan lentopalloilun päätukija www.netikka.net/ruha.wolley -1- - 2 - RUHA WOLLEY ry seurana. Seura on aloittanut toimintansa vuonna 1986 ja on siitä yhtäjaksoisesti

Lisätiedot

NJS Milan: Joukkueen Säännöt Hyväksytty Vanhempainkokouksessa

NJS Milan: Joukkueen Säännöt Hyväksytty Vanhempainkokouksessa NJS Milan: Joukkueen Säännöt 2011 Hyväksytty Vanhempainkokouksessa 25.03.2011 Lasten ja nuorten kokonaisliikunnan määrä Kuinka paljon lapset oikeasti liikkuvat? Kuinka moni meistä tietää kuinka paljon

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Someron Esa

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Someron Esa Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Someron Esa Toiminnan arviointikysely toteutettiin 14.11. - 24.11.2013 välisenä aikana uintiharrastuksessa mukana olleiden lasten vanhemmille. Vastaajia oli

Lisätiedot

Syksyllä 2015 paljon uutuuksia! Jumppaa vauvasta vaariin ja muksusta mummoon.

Syksyllä 2015 paljon uutuuksia! Jumppaa vauvasta vaariin ja muksusta mummoon. Syksyllä 2015 paljon uutuuksia! Jumppaa vauvasta vaariin ja muksusta mummoon. Onko vaikea lähteä liikkeelle? Haluatko innostua uudesta harrastuksesta? Haluatko voida paremmin sekä henkisesti, että fyysisesti?

Lisätiedot

1. Seuran nuorisotoiminta. 2. Seuratoiminnan visio

1. Seuran nuorisotoiminta. 2. Seuratoiminnan visio Budokwai ry Karate Junioritoiminnan kriteerit ja toimintalinja 2016 2018 Sisällysluettelo 1. Seuran nuorisotoiminta 3 2. Seuratoiminnan visio 3 3. Eettiset linjaukset 4 4. Toiminnan tavoitteet 5 5. Käytännön

Lisätiedot

Voimaantuminen 2h. Stressin nujertaja -valmennus. Valmentaja Päivin rentoutusharjoitus sai erityistä kiitosta. 1 / 10

Voimaantuminen 2h. Stressin nujertaja -valmennus. Valmentaja Päivin rentoutusharjoitus sai erityistä kiitosta. 1 / 10 Voimaantuminen 2h Stressin nujertaja -valmennus Valmentaja Päivin rentoutusharjoitus sai erityistä kiitosta. Tuula Kortelainen, ammatinvalintapsykologi 1 / 10 Nykypäivän hektisessä arjessa eläminen sekä

Lisätiedot

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä.

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. 1 Lapsen nimi: Ikä: Haastattelija: PVM: ALKUNAUHOITUS Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. OSA

Lisätiedot

HAKA GYM RY:N JÄSENTIEDOTE KESÄLLE 2012

HAKA GYM RY:N JÄSENTIEDOTE KESÄLLE 2012 HAKA GYM RY:N JÄSENTIEDOTE KESÄLLE 2012 Hei! Tässä Haka Gym ry:n jäsentiedote kaikille jäsenille! Tiedotteesta löydät tietoa mm. kesän jumppa- tarjonnasta sekä leikkikenttä- ja kesäkerhoista. Muistuttelemme

Lisätiedot

Pienten lasten kerho Tiukuset

Pienten lasten kerho Tiukuset Pienten lasten kerho Tiukuset Kerhotoiminnan varhaiskasvatussuunnitelma 2014 2015 Oi, kaikki tiukuset helähtäkää, maailman aikuiset herättäkää! On lapsilla ikävä leikkimään, he kaipaavat syliä hyvää. (Inkeri

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Ruoveden Pirkat

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Ruoveden Pirkat Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Ruoveden Pirkat 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana - D tytöt - c-tytöt - D-pojat - d-pojat - c-pojat - D-pojat - f-tytöt - d-pojat - f-tytöt - D-tytöt

Lisätiedot

GT Teamit RED ORANGE GREEN YELLOW PINK BLUE PLAYER

GT Teamit RED ORANGE GREEN YELLOW PINK BLUE PLAYER GT Teamit 2016-2017 RED ORANGE GREEN YELLOW PINK BLUE PLAYER Grani Tenniksen valmennuskokonaisuus - Pelaajan polku GT Tennis- ja mailapelikoulu Esikouluikäisille ja 1-3 -luokkalaisille Ohjaajakoulutukset

Lisätiedot

ILO- uutiset. Palokan. valloitetaan Turku Gymnaestrada-kenttäohjelmien harjoitukset alkavat marraskuussa. Ensi kesänä

ILO- uutiset. Palokan. valloitetaan Turku Gymnaestrada-kenttäohjelmien harjoitukset alkavat marraskuussa. Ensi kesänä Palokan ILO- Palokan ilo, voimistelu ja liikunta ry Uutiskirje Syyskuu 2017 uutiset Klikkaamalla pääset suoraan uutiseen tai nettisivulle Katso lasten ryhmien vapaat paikat Kurssit: Bailamama9Months Pilates

Lisätiedot

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 5v5 joukkueet (6-9v)

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 5v5 joukkueet (6-9v) Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 5v5 joukkueet (6-9v) Lähtökohdat toiminnan järjestämiselle Lasten valmennus JyPK:ssa on pitkäjänteistä kja suunnitelmallista toimintaa perusasioiden kautta

Lisätiedot

Huippu-urheilun muutos Liikkuva koulu seminaari Vuokatti 6.4.2011

Huippu-urheilun muutos Liikkuva koulu seminaari Vuokatti 6.4.2011 Huippu-urheilun muutos Liikkuva koulu seminaari Vuokatti 6.4.2011 Tavoite: Huippu-urheilun menestyksen, osaamisen ja arvostuksen nostaminen pitkällä aikavälillä (2020) Kansainvälisen kilpailukyvyn nostaminen

Lisätiedot

LAATUOHJELMA. yhteiset kriteerit. luonnos

LAATUOHJELMA. yhteiset kriteerit. luonnos LAATUOHJELMA yhteiset kriteerit luonnos 28.11.2016 SEURATOIMINNAN LUPAUS - MENESTYSSUUNNITELMASTA Huolehdimme siitä, että seurat näkevät toimintaympäristön muutokset ja elävät ajassa. Seurat ovat innostavia

Lisätiedot

Lapsesta nuoreksi ja aikuiseksi suunnistajaksi. Ohjauksesta valmennukseen Suunnistajanpolku S-JKL

Lapsesta nuoreksi ja aikuiseksi suunnistajaksi. Ohjauksesta valmennukseen Suunnistajanpolku S-JKL Lapsesta nuoreksi ja aikuiseksi suunnistajaksi Ohjauksesta valmennukseen Suunnistajanpolku S-JKL Suunta Jyväskylä ry. suunnistuksen erikoisseura Jyväskylässä Periaatteita ovat: - suunnistusseura, joka

Lisätiedot

OPETTAJAN MM- KISAVIHKO

OPETTAJAN MM- KISAVIHKO OPETTAJAN MM- KISAVIHKO 2013 TYTTÖJEN ALLE 18-VUOTIAIDEN JÄÄKIEKON MM-KISAT Vierumäki ja Heinola 29.12.2012-5.1.2013 Sytytä tähti Light up a Star! Sisällys TYTTÖJEN MM-KISAT... 2 OPETTAJAN MM-KISAVIHKO...

Lisätiedot

Kasva Urheilijaksi aamukahvit Kasva Urheilijaksi kokonaisuus ja kokeilut Versio 1.2 Maria Ulvinen

Kasva Urheilijaksi aamukahvit Kasva Urheilijaksi kokonaisuus ja kokeilut Versio 1.2 Maria Ulvinen Kasva Urheilijaksi aamukahvit 11.3.2015 Kasva Urheilijaksi kokonaisuus ja kokeilut Versio 1.2 Maria Ulvinen Urheileva lapsi tai nuori kaiken keskiössä Koti Liikunta- ja urheiluolosuhteet - kuntataho Innostus

Lisätiedot

Esiintymisvalmennus, 6h

Esiintymisvalmennus, 6h Esiintymisvalmennus, 6h Vaikuttavuudella epäreilua kilpailuetua " Erilaisuus, avoimuus, aitous ja rohkeus huokui valmentajasta. Mari Seppänen 1 / 9 Oletko esiintyessäsi epämukavuusalueella? Kuunnellaanko

Lisätiedot

Saa mitä haluat -valmennus

Saa mitä haluat -valmennus Saa mitä haluat -valmennus Valmennuksen jälkeen Huom! Katso ensin harjoituksiin liittyvä video ja tee sitten vasta tämän materiaalin tehtävät. Varaa tähän aikaa itsellesi vähintään puoli tuntia. Suosittelen

Lisätiedot

Juttutuokio Toimintatapa opettajan ja lapsen välisen vuorovaikutuksen tueksi

Juttutuokio Toimintatapa opettajan ja lapsen välisen vuorovaikutuksen tueksi JUTTUTUOKIO Juttutuokio Toimintatapa opettajan ja lapsen välisen vuorovaikutuksen tueksi Opettajan ja oppilaan välinen suhde on oppimisen ja opettamisen perusta. Hyvin toimiva vuorovaikutussuhde kannustaa,

Lisätiedot

OLS Jalkapallo. OLS Kaupunkisarja

OLS Jalkapallo. OLS Kaupunkisarja OLS Jalkapallo OLS Kaupunkisarja OLS Kaupunkisarjassa lapsi pääsee aloittamaan jalkapalloharrastuksen lähellä kotia. Muut harrastukset vs. OLS Kaupunkisarja Kaupunkisarjatoiminnan lisäksi lapsilla pitää

Lisätiedot

Urheilun Pelisäännöt vanhempien illassa

Urheilun Pelisäännöt vanhempien illassa Urheilun Pelisäännöt vanhempien illassa Tervetuloa keskustelemaan Urheilun Pelisäännöistä! Keskustellaan lasten urheilun prinsiipeistä Sovitaan yhdessä ryhmän / joukkueen Pelisäännöista Kuullaan seuran

Lisätiedot

Kyselyt oli suunnattu erikseen lapsille (alle 13v.), nuorille (yli 13v.) sekä vanhemmille. Eniten vastauksia tuli

Kyselyt oli suunnattu erikseen lapsille (alle 13v.), nuorille (yli 13v.) sekä vanhemmille. Eniten vastauksia tuli KERAVAN NAISVOIMISTELIJAT KNV ry:n VALMENNUSRYHMIEN TYYTYVÄISYYSKYSELYN KOOSTE Valmennusryhmät Kyselyt oli suunnattu erikseen lapsille (alle 13v.), nuorille (yli 13v.) sekä vanhemmille. Eniten vastauksia

Lisätiedot

FC REIPAS. Iloa Innostumista Intohimoa

FC REIPAS. Iloa Innostumista Intohimoa FC REIPAS Iloa Innostumista Intohimoa T09-10 vanhempainilta 8.1.2017 T09-10 vanhempainilta Asialista Lyhyt seuraesittely Kauden toimintasuunnitelma Viestinnän käytännöt Maksut Toimihenkilöt FC REIPAS Iloa

Lisätiedot

Jaguars Spirit Athletes ry

Jaguars Spirit Athletes ry Jaguars Spirit Athletes ry +',-'%"!"!#!$!%!$!&!!!!'!&!(!)!*!&!*!" Jäsentiedote 5/2013 Syysterveisiä Hyvä jäsenemme, tässä on vuoden 2013 viides jäsentiedote. Jäsentiedotteesta saat paljon tärkeää tietoa

Lisätiedot

MINUN HYVÄ OLONI OSA II: OMAN HYVINVOINNIN POHTIMINEN

MINUN HYVÄ OLONI OSA II: OMAN HYVINVOINNIN POHTIMINEN MINUN HYVÄ OLONI OSA II: OMAN HYVINVOINNIN POHTIMINEN Tähän vihkoon on koottu kysymyksiä, jotka auttavat sinua miettimään omaa vointiasi. Vihkon kysymykset auttavat sinua myös miettimään, millaista apua

Lisätiedot

FC SAARIJÄRVI RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014

FC SAARIJÄRVI RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 FC SAARIJÄRVI RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 FC Saarijärvi ry FC Saarijärvi on 21.11.2000 perustettu jalkapallon erikoisseura, jonka tarkoitus on antaa lapsille, nuorille ja aikuisille mahdollisuus

Lisätiedot

GT Teamit RED ORANGE GREEN GT PLAYER

GT Teamit RED ORANGE GREEN GT PLAYER GT Teamit 2014-2015 RED ORANGE GREEN GT PLAYER GT valmennuskokonaisuus Miksi GT Teamit Seuran juniorivalmennuksessa käy n. 250 lasta ja nuorta erilasilla motiiveilla Harrastuksen alkuvaihe on TÄRKEIN aika

Lisätiedot

Jokelan Kisa jalkapallo

Jokelan Kisa jalkapallo Jokelan Kisa jalkapallo Jokelan Kisa tarjoaa kaikille Jokelan ja lähialueen asukkaille laadukasta jalkapalloharrastusta ikään ja tasoon katsomatta. Teemme yhteistyötä lähiseurojen kanssa tarjotaksemme

Lisätiedot

KAUSIJULKAISU 2011-2012 Ylöjärven Pallo -00 Pojat salibandy

KAUSIJULKAISU 2011-2012 Ylöjärven Pallo -00 Pojat salibandy KAUSIJULKAISU 2011-2012 Ylöjärven Pallo -00 Pojat salibandy JOUKKUE 2011-2012 Ylöjärven Pallo -00Pojat salibandy YHTEISTYÖKUMPPANI Tutustu lisää klikkaamalla logoa! KAUSIKATSAUS 2011-2012 Uutta pelikautta

Lisätiedot

Rakkaat Dikonin turvakodin ystävät ja tukijat

Rakkaat Dikonin turvakodin ystävät ja tukijat Kummikirje 1-2016 3.5. 2016 Rakkaat Dikonin turvakodin ystävät ja tukijat Olen uusi Venäjän alueen kummityön kordinaattori Ammi Kallio. Tämä on ensimmäinen kummikirje, jonka kirjoitan teille alueelta.

Lisätiedot

Kasva Urheilijaksi - kehitetään kokeillen!

Kasva Urheilijaksi - kehitetään kokeillen! Sinettiseurakiertue 2015 Kasva Urheilijaksi konsepti - kehitetään kokeillen! Konsepti Versio 1.2, sisäinen materiaali Maria Ulvinen Meillä on unelma siitä, että jokaisella lapsella on mahdollisuus innostua

Lisätiedot

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi.

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi. Juhan naapuri Juha tulee töistä kotiin puoli kahdelta. Pihalla on tumma mies pienen tytön kanssa. Tyttö leikkii hiekkalaatikolla. Mies istuu penkillä ja lukee sanomalehteä. Terve! Moi! Sä oot varmaan uusi

Lisätiedot

U N E L M. Motivaatio Hyvinvointi. Elämäkortti

U N E L M. Motivaatio Hyvinvointi. Elämäkortti Raha HYVÄ RUOKA Söit aamulla kunnon aamupalan ja koulussakin oli hyvää ruokaa. Raha -1 E HUVTA MKÄÄN Oikein mikään ei huvita. Miksi en saa mitään aikaiseksi? Raha RKAS SUKULANEN Sori, etten oo pitänyt

Lisätiedot

Seuraseminaari OKM:n seuratuen 2018 haku

Seuraseminaari OKM:n seuratuen 2018 haku Seuraseminaari 28.10.2017 OKM:n seuratuen 2018 haku Hakuaika: alkaa 13.11.2017 ja päättyy 15.12.2017 klo 16.15. Hakemus täytetään sähköisesti www.seuraverkko.fi (tarkista täytyykö lähettää vielä sen jälkeen

Lisätiedot

Ulvilan Voimistelu ja Liikunta ry TOIMINTALINJA

Ulvilan Voimistelu ja Liikunta ry TOIMINTALINJA Ulvilan Voimistelu ja Liikunta ry TOIMINTALINJA 2017-2018 Seuran organisaatio Johtokunta Kilta Valmentajat Ohjaajat Nuorisoklubi Jumppakummit Seuran toiminta Nuorten liikunta Lasten harrastajaryhmät Aikuisten

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE Tammikuu 2015

JÄSENTIEDOTE Tammikuu 2015 JÄSENTIEDOTE Tammikuu 2015 Toiminnanjohtajan terveiset Terveiset kaikille tutuille ja vielä tuntemattomille täältä Leppävaaran Sisu ry:n toimistolta. Aurinko kajastaa kerrostalon kivijalkaan ikkunoista

Lisätiedot

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen ilot Koulun jälkeen rättipoikki, kotiin laahustin tien poikki. Ajattelin: voisin mennä nukkumaan, ihan vain hetkeksi torkkumaan. Sitten

Lisätiedot

Seinäjoen voimistelijoiden 90-vuotis juhlatiedote

Seinäjoen voimistelijoiden 90-vuotis juhlatiedote Seinäjoen voimistelijoiden 90-vuotis juhlatiedote Puheenjohtajan kynästä, Hyvää kuluvaa Vuotta 2017! Alkamassa on Suomen ja Seinäjoen voimistelijoiden juhlavuosia. Mikä olisikaan parempi vuosi täyttää

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2007

Toimintasuunnitelma vuodelle 2007 1 Keravan Naisvoimistelijat KNV ry 17.10.2006 Johtokunta Toimintasuunnitelma vuodelle 2007 1. Toiminta-ajatus Keravan Naisvoimistelijat KNV ry:n tarkoituksena on tarjota kuntalaisille liikuntaharrastus

Lisätiedot

KERAVAN NAISVOIMISTELIJAT KNV ry:n ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN KOOSTE

KERAVAN NAISVOIMISTELIJAT KNV ry:n ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN KOOSTE KERAVAN NAISVOIMISTELIJAT KNV ry:n ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN KOOSTE Lasten ja nuorten harrasteryhmät Kyselyt oli suunnattu erikseen lapsille (alle 13v.), nuorille (yli 13v.) sekä vanhemmille. Eniten vastauksia

Lisätiedot

Tähän alle/taakse voi listata huomioita aiheesta Leikki ja vapaa aika.

Tähän alle/taakse voi listata huomioita aiheesta Leikki ja vapaa aika. Leikki ja vapaa-aika Lähes aina 1. Yhteisössäni minulla on paikkoja leikkiin, peleihin ja urheiluun. 2. Löydän helposti yhteisöstäni kavereita, joiden kanssa voin leikkiä. 3. Minulla on riittävästi aikaa

Lisätiedot

VIRVATULIKYSELY 12-13-VUOTIAILLE, kevät 2013

VIRVATULIKYSELY 12-13-VUOTIAILLE, kevät 2013 VIRVATULIKYSELY 12-13-VUOTIAILLE, kevät 2013 1. Perustiedot a) Ikä 12 vuotta 67 % 6 13 vuotta 33 % 3 b) Kuinka monetta vuotta olet oppilaana kuvataidekoulussa? 1. vuotta 22 % 2 3. vuotta 11 % 1 4. vuotta

Lisätiedot

KAUSIJULKAISU 2011-2012. Lentopalloseura Ruha Wolley 1986-2011. 26. kausi. www.netikka.net/ruha.wolley. Ruha. Ruhan lentopalloilun päätukija - 1 -

KAUSIJULKAISU 2011-2012. Lentopalloseura Ruha Wolley 1986-2011. 26. kausi. www.netikka.net/ruha.wolley. Ruha. Ruhan lentopalloilun päätukija - 1 - KAUSIJULKAISU 2011-2012 26. kausi www.netikka.net/ruha.wolley Lentopalloseura Ruha Wolley 1986-2011 Ruha Ruhan lentopalloilun päätukija - 1 - - 2 - Ruha Wolley ry Viime kausi päättyi hienosti kolmanteen

Lisätiedot

Sanna Laine 7.3.2015

Sanna Laine 7.3.2015 Sanna Laine 7.3.2015 Valmentajakouluttaja Ammattivalmentaja Nyrkkeilyliitossa 6,5 vuotta Yhteisöpedagogi Oma kilpaura nyrkkeilyssä ja potkunyrkkeilyssä Valmentajakokemusta lasten valmentamisesta terveysliikunnan

Lisätiedot

Mäntsälän Voimistelijat

Mäntsälän Voimistelijat 1 Mäntsälän Voimistelijat Jäsenkyselyn tulokset 2015 Vastaajia N=47 Harrastaja itse Huoltaja 6 henk 41 henk Harrastajan ikä Alle 7v 15 henk 7-10v 17 henk 11-13v 6 henk yli 13v 9 henk Mukana seurassa Alle

Lisätiedot

Seuraposti 1/2015 Pelaajat kysyy päävalmentajat vastaa

Seuraposti 1/2015 Pelaajat kysyy päävalmentajat vastaa Seuraposti 1/2015 Pelaajat kysyy päävalmentajat vastaa Nuorten ryhmä Power Team on valinnut pelaajien edustajina valmentajille osoitetut kysymykset. Ringettekoulu, vastuuohjaaja Riikka Päävalmentajana

Lisätiedot

Toiminta- ja taloussuunnitelma vuosi 2016

Toiminta- ja taloussuunnitelma vuosi 2016 Toiminta- ja taloussuunnitelma vuosi 2016 Pyhtään Naisvoimistelijat ry 2 TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2016 Sisällysluettelo 1. YLEISTÄ... 3 2. SEURAN TOIMINTATAVOITTEET... 3 3. TOIMINNAN KESKEISET HAASTEET...

Lisätiedot

VOIMISTELUN ALKEISJATKOPASSI

VOIMISTELUN ALKEISJATKOPASSI VOIMISTELUN ALKEISJATKOPASSI MINÄ VOIMISTELIJANA MONIPUOLINEN HARJOITTELU Väritä ruutu aina kun olet liikkunut JUOKSIN Kuvani LUISTELIN PELASIN PALLOPELEJÄ UIN Nimi Ryhmä HIIHDIN LEIKIN PIHAPELEJÄ Harjoitusaika/

Lisätiedot

TAMMIKUUN 2017 KUUKAUSITIEDOTE

TAMMIKUUN 2017 KUUKAUSITIEDOTE TAMMIKUUN 2017 KUUKAUSITIEDOTE Lupaus laadusta SalPa taitoluistelu on Sinettiseura Valmennuksen terveiset Luistelijat muistakaa täyttää harjoituspäiväkirjaa, aina silmuista ylöspäin. Uuden vuoden jälkeen

Lisätiedot

Valmennusryhmien tyytyväisyyskysely

Valmennusryhmien tyytyväisyyskysely Valmennusryhmien tyytyväisyyskysely 2016 www.ovo.fi Vastaajia 150 kpl Voimistelijoita 223 Vastausprosentti 67% (2015: 59%) Valmennusryhmien kysely 2016 voimistelijoita vastanneita OVO Team 9 3 33 % Team

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA

TOIMINTASUUNNITELMA TOIMINTASUUNNITELMA 2017 2018 Tässä toimintasuunnitelmassa esitellään seuran eri toimialojen tärkeimmät kehityskohteet kaudelle 2017 2018. Erityisesti näihin kehityskohteisiin halutaan panostaa laadukkaan

Lisätiedot

Liverpool jalkapallokoulu Valkeakoskella

Liverpool jalkapallokoulu Valkeakoskella Liverpool jalkapallokoulu Valkeakoskella 5.-7.6. Liverpool Jalkapallokoulu Valkeakoski 5.6.-7.6.2015 Liverpool Football Club järjestää lukuisia jalkapallokouluja ympäri mailman koulujen loma aikoina. Valmentajina

Lisätiedot

VAPAA- AIKAPALVELUIDEN KESÄTIEDOTE

VAPAA- AIKAPALVELUIDEN KESÄTIEDOTE VAPAA- AIKAPALVELUIDEN KESÄTIEDOTE 2014 PÄIVÄLEIRIT KESÄLLÄ 2014: Kevät on ehtinyt jo pitkälle ja kesä tekee reippaasti tuloaan. Tämähän tietysti tarkoittaa myös sitä, että vapaa-aikapalveluiden supersuositut

Lisätiedot