Kuin. naapurintyttö. tuttu, mukava ja aina uusi juttu kerrottavanaan

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kuin. naapurintyttö. tuttu, mukava ja aina uusi juttu kerrottavanaan"

Transkriptio

1 16 Kuin naapurintyttö tuttu, mukava ja aina uusi juttu kerrottavanaan Parhaimmillaan lehti on myös kaivattu. Siinä missä mukavan naapurintytön näkeminen pihatiellä nostaa hymyn huulille, voi hyvä lehti herättää lukijassaan iloisen odotuksen: kiva, että tämä taas tuli.

2 17 Siinä se taas lepää pöydän kulmalla odottamassa hyvää hetkeä uppoutua tekstin syövereihin. Kannen kuva on niin huomiota herättävä, että se vetää katseen puoleensa vähän väliä. Pakko oli jo käydä kiireessä vilkaisemassa, mitä kannen otsikot pitävät sisällään. Yhtä juttua meinasin väkisin jäädä lukemaankin, vaikka ei ollut aikaa, se vain vei minut mukanaan. Illalla sitten, kaikessa rauhassa ja ajatuksen kanssa.

3 18 Kauppapolitiikka Metsään huomioarvo vailla vertaa 25 min Häiriötöntä huomiota Painetun lehden parissa vietetään keskimäärin 25 minuuttia aikaa. Se on melko huikea aika julkaisijan brändin parissa, jos sitä vertaa vaikkapa tv- ja radiomainoksiin, jotka saavat katsojan huomion vain 30 sekunniksi. Ja saavatko sittenkään täysin, sillä oletettu katsoja voikin olla samaan aikaan vaikka käymässä jääkaapilla tai keskittyä juuri risteysalueen liikenteeseen auton ratissa. Lehden parissa vietetty aika on yleensä verrattain häiriötöntä. Parhaimmillaan lehti voi olla lukijalleen lahja. Lukijasuhde on yleensä sitä parempi, mitä useammin lehti ilmestyy. Vähintään neljä kertaa vuodessa ilmestyvään lehteen lukija voi jo sitoutua niin, että hän saattaa jopa odottaa lehden kolahtamista postiluukkuun tai työpöydälle. Vaikka lukija ei olisikaan niin sitoutunut lehteen, painettu lehti vaatii aina saajaltaan jonkinlaista huomiota jos ei muuta, lehti pitää kiikuttaa paperinkeräykseen. Julkaisija saa siis ainakin yhden mahdollisuuden herättää lukijan huomio. Juuri siksi kannella on niin valtavan suuri rooli. 30 sek. 3 sek. Lukija viettää keskimäärin aikaa asiakaslehden parissa 25 minuuttia. Tv- tai radiomainos saa lukijan huomion 30 sekunniksi ja ulkomainos kolmeksi. Lehden huomioarvo on siis vailla vertaa.

4 19 1,1 miljoonaa lukijaa Four Seasons -hotelliketjun lehdellä on 1,1 miljoonaa lukijaa 36 maassa. Tämä on yksi esimerkki niistä printtimuotoisesta asiakaslehdestä, joita maailmassa on. Erityisen suosittuja printtilehdet ovat joillakin aloilla, kuten b2bmarkkinoinnissa, jossa printtiä tuottaa jopa 60 prosenttia yrityksistä. Uudet jutut tutussa kehikossa Työpäivä on jo päätöksessään ja lehti lepää yhä pöydänkulmalla. Nappaan sen mukaan kassiin juostessani kohti ulkoovea. Linja-auto ei odota. Selailen lehteä jo matkalla ja lukaisen jotakin lyhyitä juttuja. Ensimmäiseksi katson aina tietyt vakioelementit. Pienet tärpit on helppo poimia kiireessäkin, kun tietää, mistä päin lehteä ne löytyvät. Kuulun siihen toisten paheksumaan ryhmään, joka taittaa kirjojen ja lehtien sivunkulmia. Niin teen nytkin merkaten sillä tavoin muistiin, mihin juttuihin haluan vielä kotona palata. Tässä lehdessä on aina sellainen syväluotaava artikkeli, siihen haluan ainakin perehtyä. Viimeksi oli esitelty tosi kiinnostava henkilökin, ja sitä edeltävässä numerossa (vai onko siitä jo pari numeroa aikaa) itse asiassa yksi puolituttu. Kannessa olikin maininta tämänkertaisesta henkilöstä. Häntä en tiedä entuudestaan, mutta täytyy ainakin vilkaista. Meinaan mennä ohi oman pysäkin, kun unohdun jo ensimmäisen artikkelin kimppuun. Tungen lehteä laukun sisään samalla, kun yritän pujotella kiireesti vierustoverin ohi käytävälle ja kohti jo sulkeutumassa olevia ovia. Lehti ei ole vain nippu yhteenkoottuja tekstejä. Sen mahdollisuudet visualisoida asioita ovat omaa luokkaansa. Koska nopeus ei ole painetun lehden oletusarvo, siellä voi rauhassa kertoa tarinoita asioiden ympäriltä ja leikitellä Lehti vaatii aina saajaltaan jonkinlaista huomiota.

5 20 PRINTTIMEDIAN prosessi Prosessimme on pitkälle hiottu ja tähtää parhaan mahdollisen lopputuloksen tuottamiseen. Sinua tarvitsemme vain kertomaan, mitä sisällöltä haluat ja hyväksymään lopputuloksen. Ideointi Lehti lukijalla mittaus juttupankki lukijapalaute verkkosivut sisältöehdotus Jakelu Toimituspalaveri myös sähköisiin kanaviin VALMIS LEHTI aiheet henkilöt punainen lanka linkitys sähköisiin kanaviin Lehti painoon Hyväksyntä vedospalaveri / pdf/ kommentoi.com korjaukset ja niiden tarkistus painolupa painotilaus osoitteisto Laadunvarmistus sisällöllisen ja visuaalisen linjan tarkistus tiimin jäsenillä oikoluku katselmus HYVÄKSYNTÄ SINÄ Visualisointi kuvitus infografiikka ulkoasu ja taitto Toimituspalaveri Editointi Sisältö vastaa liiketoiminnallisia tavoitteita luettavuus tallennus (Smartti) Suunnittelu punainen lanka kohderyhmän ja liiketoiminnan ymmärtäminen avainsanat visualisointi jutun rakenne taustamateriaalit haastateltavien varmistus Haastatteluista sopiminen toimittajien ja kuvaajien ohjeistaminen Kansi ratkaisee, tarttuuko lukija lehteen. Kasvot kiinnostavat, mutta poikkeavatkin ratkaisut voivat olla hyvä keino herättää lukijan huomio. kuvin ja grafiikoin. Lukijaa voidaan ohjata jutusta toiseen. Toisaalta pienet yksityiskohdat on helppo laittaa esille houkuttelevasti. Jos visuaalisuudella kannattaakin yllättää lukija, rakenteen on hyvä pysyä ainakin jonkin aikaa tuttuna ja turvallisena. Ehkä sinäkin muistat Nyt-liitteen Kaksi marjaa tai Suomen Kuva lehden Jyviä ja akanoita? Samasta kohtaa lehteä löytyvät samankaltaiset artikkelit, ja etenkin pienet niksit, vinkit tai muut helppolukuiset hyötyjutut sitovat luki-

6 21 SMARTTI VIEW Missä mennään? Voit seurata lehden rakentumista sivu sivulta missä ja milloin vain sinulle sopii. Smartti view tarjoaa mahdollisuuden katsella kokonaisuutta ja palata vanhoihin julkaisuihin helposti. SMARTTI STORE Smartti toimii kaiken aineiston säilytyspaikkana. Täältä löydät niin tekstit, taitot kuin kuvatkin etkä vain niitä, joita on jo käytetty, vaan myös julkaisusta ylijääneet kuvat ovat täällä hyödynnettävissä. PRINTTIMEDIAN TYÖKALUT Tavoitteenamme on saada julkaisujen tekeminen teille mahdollisimman helpoksi ja tulokselliseksi. Olemme lähes 30 toimintavuotemme aikana kehittäneet monia hyviä työkaluja. INTO Sähköisen lukijakyselyn avulla mittaamme numerokohtaisesti, miten hyvin lehti on tavoittanut lukijat, herättänyt lukijoissa kiinnostusta julkaisijaa kohtaan ja luonut julkaisijasta tavoiteltuja mielikuvia. Asiakkaamme voivat reaali aikaisesti seurata tunnuksiensa avulla lukijoiden antamaa palautetta. Tämä on hyvä työkalu seurata, mitä eri lukijaryhmät lehdestä ja julkaisijasta ajattelevat. SMARTTI INCOPY Teemme lehden teille avaimet käteen -periaatteella, mutta voitte halutessanne myös osallistua sisällöntuottamiseen. Kätevimmin se onnistuu Smartti Incopyn kautta. Incopy on tekstinkäsittelyohjelma, jossa näet reaaliaikaisesti, miten tekemäsi tekstimuutokset vaikuttavat taittoon.

7 22 Tesso-lehdessä hallinnollisiakin asioita on puettu visuaalisesti houkuttelevaan muotoon. EMA Ratkaisu. Ruokatottu mukset muuttuvat kaiken aikaa ruuasta myös puhu taan ja kirjoitetaan paljon. Syöminenhän on perin yksinkertainen asia, ja niin pitäisi painonhallinnan kin olla. Mutta näin ei kuitenkaan ole, sillä ravitsemuk seen ja painonhallintaan vaiku ttavat useat tekijät. uoka ja itsemus Teksti Merja Keronen Kuvitus VeSa TYnI Kuvat TuulIKKI holopain en/stm, heli Sorjonen, 123rF Ravitsemuskeskustelu mukana ssa. o a TESSO vuosikerta tietoa ja tunteita 4. vuosikerta TESSO jaa lehteen. Jos edellisten numeroiden henkilö jutut ovat kiinnostaneet, niitä etsitään seuraavastakin. Jos juttu löytyy taas samasta kohtaa, siihen on helppo tarttua. Tutulta tuntuva lehti on kuin mukava naapu rintyttö: se on aina kiva kohdata ja juttua voi jatkaa siitä, mihin viimeksi jäätiin. Samoja juttuja ei kuitenkaan jaksa kuunnella moneen kertaan, vaan sisällössä pitää olla jotain uutta ja yllättävää. Illalla kaivan tyytyväisenä jo vähän kulmistaan kurtistuneen lehden käteeni. Nyt on aikaa syventyä pidempiin artikkeleihin. Otan esiin ensimmäisen merkitsemäni jutun ja ajattelen ensin, että tämä on liian täyttä asiaan päivän päätteeksi, mutta vilkaisen kuitenkin otsikkoa ja ingressiä uudelleen. Huomaamattani jäänkin kiinni juttuun ja tulen lukeneeksi sen kokonaan. Kello on jo paljon, joten kevyemmän henkilötarinan kanssa päädyn peiton alle ja herkuttelen sen vielä iltalukemisena [ 15 ] PRINTTIMEDIAN SUUNNITTELU Lehteä ei kannata julkaista vain julkaisemisen ilosta, vaan sille kannattaa asettaa selkeät tehtävät ja tavoitteet. Silti tarvitaan jatkuvaa kehitystyötä. MCI Pressillä on vankka osaaminen julkaisusuunnittelussa. nta Tavoiteaseta Ensin on hyvä määrittää, miksi lehteä ylipäätään tehdään, ketä sillä tavoitellaan ja mitä sillä halutaan viestiä. Vaikka lehti usein onkin itsenäinen väline niin sisällöllisesti kuin ulkoasullisesti, se on osa viestintästrategiaa, ja sen rooli kokonaisuudessa on hyvä hahmottaa. Sisältöä voi helposti jakaa myös sähköisissä kanavissa, mikä kannattaa huomioida jo suunnitteluvaiheessa. Printtikonsepti Lehti noudattaa numerosta toiseen tiettyjä samoja elementtejä ja rakenteita. Konseptoinnilla helpotetaan numerokohtaista suunnittelua, kun tietyt raamit on jo määritelty. Samalla konseptissa vielä mietitään, miten mikäkin kohta lehdessä tukee tavoiteasetannan tavoitteita. Jos lehti tavoittelee erilaisia kohderyhymiä samanaikaisesti, konseptilla myös varmistetaan, että joka numerossa on jokaiselle jotakin.

8 23 n Julkaisijan ja lukijan tarpeet ttee puuhakeka lehti- ja met Sanoma sikantai mät man ympäröi sadon. runsaan antavat saavat Kasvit viljelijä. ankakkaa ja luomu, kan ns on svettä. rilevää nokko Katja Sve eksi me tamaa ravinte n valmis Svensi svi Svensin Viime kesän kokeiluka kka. puutarhassa oli palsterna K atj ta ta ko u p t e m r somultaan een ja ka rnak Palste omainen in on er ejuures! st mau a toim ast Tuum Verso Leht i kansakun Hän ei osaa sano ei pieleen, mutta ternakka oli joka uusi tuttavuus. Päämäärä matka maaliin. asioista ja halu uutta. Ota le hti mukaan! tamme puutarhu reille assa mellastaa. blogeista! saa ja pitää rauh Lue lisää vinkkejä aisut. Omassa puutarhassa.fiskarsverso.fi voi löytää oikeat ratk Vain kokeilemalla ssa kasvaa joka kesä jotakin uutta at www Katja Svensin piha niin vakavaa, vaikka kaalit kuolisiv den päästä. ja erilaista. Eikä ole aava kesä on jo vuo pystyyn, sillä seur LUOM änen S, jukka MyKK KAtjA Sven Kytölä Kuvat Teksti Anne UVILJELYä KAUPUNGIN SYDäMESSä OtO ja IStOCKPH ViNKiT e puutarhureille Lehti kansakuntamm 10 Fiskars Verso on lehti multapeukaloille, vaikka se peukalo olisikin keskellä kämmentä. KATJA SVEN SIN PUUTARHAN HERKUT Hedelmäpuiden leikkuu Istutuksista iloa silmälle PORKKANAT 20 Hapan nurm Lehti kansaku ntamme puutarhu reille i sam maloituu 34 Puutarhurin kale nteri Tyylikirja Printti-ilme Lehden tulee kerta toisensa jälkeen yllättää lukija myös visuaalisesti. Kuitenkin tarvitaan tiettyjä vakioituja elementtejä lehden tunnistamiseksi. Näitä ovat lehden nimilogo, käytettävä typografia, värit, kuvien tyyli ja vakipalstojen ilmeet. Myös visuaalisen ilmeen tehtävä on tukea tavoiteasetannassa määriteltyjä mielikuvia ja tavoitteita. Yksi kokonaismielikuvaan merkittävästi vaikuttava tekijä on paperi miltä lehti tuntuu. Myös lehden koolla ja sidontatyylillä voidaan vaikuttaa mielikuvaan, joka lukijalle halutaan julkaisijasta antaa. Tavoitteet, konsepti ja ilme muodostavat yhdessä tyylikirjan, josta kaikki yksityiskohdat ilmenevät sivu sivulta. Tyylikirja on lehden tekijöiden käsikirja, johon voi numero numerolta palata. Koska arki tuo aina tarpeen vaatiessa muutoksia, tyylikirja on vähän kuin laadunvalvoja: siihen on hyvä palata aina uutta numeroa käynnistettäessä. ys Printtipäivit Jatkuvasta seurannasta huolimatta on hyvä säännöllisin väliajoin istua alas miettimään, miten hyvin asetetut tavoitteet on saavutettu. Julkaisijan tarpeet ja tavoitteet voivat myös muuttua, jolloin lehti on tärkeää päivittää ajan tasalle. Myös lehdenteossa on nähtävissä tredejä ja uusia toteutustapoja. Vaikka jokainen lehti on oma persoonansa, vanhentunut lehti ei houkuttele lukijoita. Pienikin face lift voi saada aikaan ihmeitä. 1 Oman maa Svens asuu Morriksen Ebba-snau luvun alus nankaupu Talon k maa, jonk hän on tel on raken tan muoto verkko s Rakenne tuu hyv Polk kesänä N saanut hyvin, maast MCI Lehdenteko on pitkä prosessi, mutta sen ei tarvitse olla työläs tai vaivalloinen. Hyvä ennakkosuunnittelu helpottaa tässäkin toteutusta ja ennen kaikkea viimeistelytyötä. Ensin tarvitaan hyviä ideoita. Niitä ei kannata liiaksi kahlita, vaan jos joku hyvä idea ei istu tähän numeroon, sitä voi ehkä käyttää seuraavaan. Jotta yhdestä numerosta ei tule yhden asian äänitorvi tai vaikka hyvien henkilöjuttuaiheiden tulvassa kasvogalleria, pohjalle on hyvä luoda monipuolinen, erilaisista jutuista ja eri aihealueista koostuva rakenne. Toisaalta hyvien juttujen taakse unohtuu helposti, miksi koko lehti oikeastaan on olemassa. Konsepti auttaa muistamaan eri artikkelien tehtävän. Miksi tämä juttu julkaistaan ja mitä hyötyä siitä toivotaan olevan meille? Minun puutarhani

9 24 lukijoiden näkemyksiä kannattaa seurata jatkuvasti. Konseptiin ei saa kahlita itseään kiinni. Se on kuitenkin hyvä keino varmistaa, että ajateltu tyyli, tietty laatu ja julkaisijan tavoitteet tulevat täytetyiksi. Myös lukijan näkökulma kannattaa ottaa huomioon. Tyypillisen lukijan määrittelyllä voidaan yrittää olettaa, mikä lukijaa kiinnostaisi. Lukijoiden näkemyksiä kannattaa kuitenkin seurata jatkuvasti: millaiset jutut tulevat luetuiksi, mitä lukija pitää hyvänä juttuna ja millaisia mielikuvia lehti hänessä julkaisijastaan herättää? Valitse tarvitsemasi palvelut sisällöntuotanto Ammattitaitoiset toimittajat takaavat tekstin laadun, julkaisijan tavoitteisiin ja toimialaan perehtynyt tuottaja taas sen, että sisältö vastaa julkaisijan odotuksiin. Laaja toimittajaverkostomme kattaa koko Suomen ja ulottuu myös maan rajojen ulkopuolelle. Viimeistelty prosessimme takaa lankojen pysymisen käsissä tiukoissakin tilanteissa. Haluamme julkaista vain parasta, joten oikoluemme kaiken sisällön ja viilaamme pilkut paikalleen. Laadunvarmistuksemme luo varmuutta ja tekee julkaisemisen teille helpoksi. ulkoasu ja taitto Se, miten artikkelit on taitettu, on usein ratkaiseva tekijä sisällön houkuttelevuuden kannalta. Lehti on myös kokonaisuus, jossa on hyvä olla erilaisia lähestymistapoja ja kuvamaailma sekä rytmi, joka kuljettaa lukijaa läpi lehden. Toisaalta lehden pitää olla tunnistettava kerrasta toiseen. Graafiset suunnittelijamme hallitsevat tämän kaiken. He myös visualisoivat vaikeaselkoiset asiat ymmärrettäviksi infografiikoiksi. PAINATUS Neuvottelemme mielellämme teille parhaan mahdollisen painosopimuksen ja hoidamme yhteydet painotaloon. Painon tasalaatuisuus ja joustavuus ovat edellytys hyvälle lopputulokselle. OSOITTEISTO ja JAKELU Sitten on vielä se viimeinen linkki eli jakelu. Sen onnistumisen ensimmäinen edellytys on ajantasainen osoitteisto, jonka ylläpitämiseen ja päivittämiseen meillä on tarjota näppärä pilvipalvelu avuksenne. Voimme myös hoitaa osoitteistonne ylläpidon. Huolehdimme myös osoitteistot ja toivotut rahtitiedot painoon, jonka kautta lehdet kulkevat kätevästi suoraan oikeaan osoitteeseen. Ilmoitus-, levikki-, ja irtonumeromyynti Tarvitsetteko apua myyntiin? Olemme mielellämme avuksi myös ilmoitus- ja levikkimyynnissä. Hoidamme myös tarvittaessa irtonumeromyynnistä sopimisen. DIGITAALINEN MEDIA Kerran tehty sisältö kannattaa jakaa mahdollisimman monipuolisesti. Olemme edelläkävijöitä digitaalisissa ratkaisuissa. Painettuun lehteen viety aineisto kannattaa julkaista myös verkossa, josta sitä voi jakaa sosiaalisen median kanaviin. Otamme mielellämme hoitaaksemme myös tämän monikanavaisen julkaisemisen, mietimme sen tehokkaimman hyödyntämistavan ja tarvittavat hakukoneoptimoinnit. Näin tavoitemme sisällöllänne laajemman lukijakunnan.

Tulevaisuuden sisällöt ja joustava printtikonsepti

Tulevaisuuden sisällöt ja joustava printtikonsepti 2 4. 1 1. 2 0 1 6 Tulevaisuuden sisällöt ja joustava printtikonsepti Hanna Repo, Asiakkuusjohtaja Risto Laine, Myyntijohtaja Otavamedia OMA Autamme asiakkaitamme luomaan merkityksellistä vuorovaikutusta

Lisätiedot

Näin syntyy Ulkopolitiikka. Yhteistyötä, hiljaisia signaaleja ja sinnikästä editointia

Näin syntyy Ulkopolitiikka. Yhteistyötä, hiljaisia signaaleja ja sinnikästä editointia Näin syntyy Ulkopolitiikka Yhteistyötä, hiljaisia signaaleja ja sinnikästä editointia Joonas Pörsti / UP / 17.9.2014 Ulkopolitiikka on sitoutumaton kansainvälisiin suhteisiin erikoistunut aikakauslehti.

Lisätiedot

PIENI KAMPANJAKOULU. Ohjeita onnistuneen kampanjan toteuttamiseen 1 PIENI KAMPANJAKOULU

PIENI KAMPANJAKOULU. Ohjeita onnistuneen kampanjan toteuttamiseen 1 PIENI KAMPANJAKOULU PIENI KAMPANJAKOULU Ohjeita onnistuneen kampanjan toteuttamiseen 1 PIENI KAMPANJAKOULU PIENI KAMPANJAKOULU Sana kampanja on peräisin ranskalaisesta sanasta campagne ja tarkoittaa että, pyritään vaikuttamaan

Lisätiedot

Ääni toimitukselle. Toimituskyselyt kehitysideoiden kartoittajana

Ääni toimitukselle. Toimituskyselyt kehitysideoiden kartoittajana Ääni toimitukselle Toimituskyselyt kehitysideoiden kartoittajana TOIMI-hanke, päätösseminaari 6.11.2014 Aurora Airaskorpi Projektitutkija, Media Concepts Research Group @aairaskorpi auroraairaskorpi.com

Lisätiedot

Valmistautuminen väitöspäivään

Valmistautuminen väitöspäivään Väitökseen valmistautuminen ja väitösviestintä, Joensuun kampuksella 6.11.2013 Amanuenssi Merja Sagulin, Filosofinen tiedekunta; diat Kaisu Kortelainen Valmistautuminen väitöspäivään Väittelylupa on myönnetty,

Lisätiedot

Vinkkejä hankeviestintään

Vinkkejä hankeviestintään Vinkkejä hankeviestintään Viestintä vs. tiedottaminen Tiedon siirto ja vaihdanta kokonaisuutena Kanavina esim. nettisivut, intrat, uutiskirjeet, esitteet ja logot, kokoukset ja tilaisuudet, sosiaalinen

Lisätiedot

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä.

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. 1 Lapsen nimi: Ikä: Haastattelija: PVM: ALKUNAUHOITUS Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. OSA

Lisätiedot

Urheiluseuran viestintä 18.2.2015

Urheiluseuran viestintä 18.2.2015 Urheiluseuran viestintä 18.2.2015 Sisältö Seuraviestintä (sisäinen viestintä) Mediaviestintä Kriisiviestintä Seuraviestintä sisäinen viestintä Seuraviestintä (sisäinen viestintä) Hyvä sisäinen viestintä

Lisätiedot

Tässä keskitymme palveluiden kehittämiseen ja niistä viestimiseen jotta osaaminen olisi nähtävissä tuotteena. Aluksi jako neljään.

Tässä keskitymme palveluiden kehittämiseen ja niistä viestimiseen jotta osaaminen olisi nähtävissä tuotteena. Aluksi jako neljään. 28.12.2007 HN Palvelun tuotteistaminen, palvelutuote Miksi on oltava tuote? Jotta olisi jotain myytävää! Voiko osaaminen olla tuote? Tässä keskitymme palveluiden kehittämiseen ja niistä viestimiseen jotta

Lisätiedot

Ohjeistus verkkoprojektiin

Ohjeistus verkkoprojektiin Ohjeistus verkkoprojektiin Luomuyrityksen web design brief -työkirjamalli HELSINGIN YLIOPISTO HELSINGFORS UNIVERSITET UNIVERSITY OF HELSINKI Projektin RAAMIT JA RAJAUKSET Onko sinulla toiveita julkaisujärjestelmästä

Lisätiedot

Näy ja kuulu! Pikaopas viestintään teemaviikoille. #OurHeroIsZero

Näy ja kuulu! Pikaopas viestintään teemaviikoille. #OurHeroIsZero Näy ja kuulu! Pikaopas viestintään teemaviikoille Viikon tavoitteet Kansainvälisellä World Green Building Weekillä haluamme kiinnittää huomion kestävään, tuottoisaan ja viihtyisään rakennettuun ympäristöön

Lisätiedot

NÄKÖISLEHTI. Esittelemme tekemiämme LEHTIÄ JA KIRJOJA KUVASARJA NÄKÖISLEHDESSÄ VIDEO NÄKÖISLEHDESSÄ. Mielenkiintoiset SUORALINKIT

NÄKÖISLEHTI. Esittelemme tekemiämme LEHTIÄ JA KIRJOJA KUVASARJA NÄKÖISLEHDESSÄ VIDEO NÄKÖISLEHDESSÄ. Mielenkiintoiset SUORALINKIT NÄKÖISLEHTI Esittelemme tekemiämme LEHTIÄ JA KIRJOJA KUVASARJA NÄKÖISLEHDESSÄ VIDEO NÄKÖISLEHDESSÄ Mielenkiintoiset SUORALINKIT MATKAKOHDE: BURG ELZ Kerpenin lähellä MUISTOJEN SPA VALMIS PAINETTAVAKSI!

Lisätiedot

TEKSTI JA TYPOGRAFIA LEHDESSÄ. Johdanto Arja Karhumaa

TEKSTI JA TYPOGRAFIA LEHDESSÄ. Johdanto Arja Karhumaa TEKSTI JA TYPOGRAFIA LEHDESSÄ Johdanto Arja Karhumaa TYPOGRAFIA LEHDESSÄ Kaikkein tärkein identiteetin, genren ja visuaalisen luonteen ilmaisija Monta tehtävää: 1. Kerronta Typografian tärkein tehtävä:

Lisätiedot

Ilonan ja Haban aamu Pariskunnalle tulee Aamulehti, mutta kumpikaan ei lue sitä aamulla: ei ehdi, eikä jaksa edes lähteä hakemaan lehteä kauempana sijaitsevasta postilaatikosta. Haba lukee Aamulehden aina

Lisätiedot

Lukijat kuvaajina ja kirjoittajina Santtu Parkkonen / Helsingin Sanomat

Lukijat kuvaajina ja kirjoittajina Santtu Parkkonen / Helsingin Sanomat Lukijat kuvaajina ja kirjoittajina Santtu Parkkonen / Helsingin Sanomat 2 Metron lukijakonsepti Vuodessa Metroa avustaa yli 30 000 lukijaa 3 Lukijat lähettävät toimitukseen yli 35 000 kuvaa, tuhansia juttuja

Lisätiedot

Talent Partners Group / Forma & Furniture lukijatutkimus 2007 LUKIJATUTKIMUS 2007

Talent Partners Group / Forma & Furniture lukijatutkimus 2007 LUKIJATUTKIMUS 2007 LUKIJATUTKIMUS 2007 Lukijoiden ammattiryhmät Ammati Otos (kpl) %-koko otannasta Vähittäiskauppias 141 kpl. 70,5 % Sisäänostaja 7 kpl. 3,4 % Sisustussuunnittelija 11 kpl. 5,7 % Muu 41 kpl. 20,5 % Yhteensä

Lisätiedot

Saa mitä haluat -valmennus

Saa mitä haluat -valmennus Saa mitä haluat -valmennus Valmennuksen jälkeen Huom! Katso ensin harjoituksiin liittyvä video ja tee sitten vasta tämän materiaalin tehtävät. Varaa tähän aikaa itsellesi vähintään puoli tuntia. Suosittelen

Lisätiedot

Mitä saamme aikaan 20 miljoonalla eurolla? ja miten kerromme siitä tuloksista kiinnostuneille ja kiinnostuville?

Mitä saamme aikaan 20 miljoonalla eurolla? ja miten kerromme siitä tuloksista kiinnostuneille ja kiinnostuville? Mitä saamme aikaan 20 miljoonalla eurolla? ja miten kerromme siitä tuloksista kiinnostuneille ja kiinnostuville? Mikä on tutkimusohjelman tai hankkeen tulos? Tutkijoille työtä, opinnäytteitä, meriittejä

Lisätiedot

lehtipajaan! Oppilaan aineisto

lehtipajaan! Oppilaan aineisto Tervetuloa lehtipajaan! Oppilaan aineisto OSA 1: Tietoa sanomalehdestä Mikä on lehtipaja? Tässä lehtipajassa opit tekemään uutisia Luokkanne on Aamulehti junior -lehden toimitus it Saat oman ammatin ja

Lisätiedot

Tiedotejakelun trendit 2014!

Tiedotejakelun trendit 2014! Tiedotejakelun trendit 2014 Riina Vasala Toimitusjohtaja epressi.com epressi.com epressi.com on kotimainen yksityisesti omistettu yritys. Tarjoaa yritysviestinnän ammattilaisille työkalun mediajulkisuuden

Lisätiedot

Tervetuloa selkoryhmään!

Tervetuloa selkoryhmään! Tervetuloa selkoryhmään! SELKOESITE 1 Jutteletko mielelläsi erilaisista asioista? Haluatko saada tietoa maailman tapahtumista selkokielellä? Haluatko sanoa mielipiteesi, mutta et aina uskalla? Tuntuuko

Lisätiedot

Sami Hirvonen. Ulkoasut Media Works sivustolle

Sami Hirvonen. Ulkoasut Media Works sivustolle Metropolia ammattikorkeakoulu Mediatekniikan koulutusohjelma VBP07S Sami Hirvonen Ulkoasut Media Works sivustolle Loppuraportti 14.10.2010 Visuaalinen suunnittelu 2 Sisällys 1 Johdanto 3 2 Oppimisteknologiat

Lisätiedot

Kyselyn yhteenveto Yritys-Suomi brändin lanseeraus kampanja 20.3.2012

Kyselyn yhteenveto Yritys-Suomi brändin lanseeraus kampanja 20.3.2012 Kyselyn yhteenveto Yritys-Suomi brändin lanseeraus kampanja 20.3.2012 Yritys-Suomi brändin lanseeraus kampanja Tammikuussa 2012 toteutettiin valtakunnallinen Yritys- Suomi lanseerauskampanja. Mikkelin

Lisätiedot

YRITYSVASTUU- RAPORTOINTI

YRITYSVASTUU- RAPORTOINTI Kaisa Kurittu YRITYSVASTUU- RAPORTOINTI Kiinnostavan viestinnän käsikirja Alma Talent Helsinki 2018 Copyright 2018 Alma Talent Oy ja tekijä ISBN 978-952-14-3520-1 ISBN 978-952-14-3521-8 (sähkökirja) ISBN

Lisätiedot

2017 HINNASTO MEDIA-ASSARI

2017 HINNASTO MEDIA-ASSARI 2017 HINNASTO MEDIA-ASSARI SANNA@MEDIA-ASSARI.FI WWW.MEDIA-ASSARI.FI 040 930 58 22 SISÄLLYS Esittely 3 PALVELUT Brändääminen Verkkosivusuunnittelu Painotuotteet 4 5 6 Yhteystiedot 7 Welcome Sanna Döbert

Lisätiedot

E-kirjan kirjoittaminen

E-kirjan kirjoittaminen 1 E-kirjan kirjoittaminen Ohjeet e-kirjan kirjoittamiseen Tämän ohjeistuksen tavoitteena on auttaa sinua luomaan yksinkertainen e-kirja (pdftiedosto) asiakkaallesi. Kirja näyttää hänelle kuinka hyvin ymmärrät

Lisätiedot

VIESTINTÄSUUNNITELMA CITIZEN MINDSCAPES TUTKIMUSRYHMÄLLE

VIESTINTÄSUUNNITELMA CITIZEN MINDSCAPES TUTKIMUSRYHMÄLLE VIESTINTÄSUUNNITELMA CITIZEN MINDSCAPES TUTKIMUSRYHMÄLLE Joulukuu 2015 Mira Matilainen LÄHTÖKOHDAT Kohderyhmät: Rahoittajat, tutkijakollegat, muut sosiaalisen median tutkimuksesta ja hankkeesta kiinnostuneet

Lisätiedot

Ma Tänään tutustumme sanomalehteen ja sen eri osastoihin.

Ma Tänään tutustumme sanomalehteen ja sen eri osastoihin. Ma Tänään tutustumme sanomalehteen ja sen eri osastoihin. 3. 4. Mitä sanomalehteä luet? Etsi lehdestä seuraavat perustiedot: a) lehden nimi b) ilmestymisnumero c) irtonumeron hinta d) päätoimittaja e)

Lisätiedot

Mediafakta 2016 10/2015

Mediafakta 2016 10/2015 Mediafakta 2016 10/2015 Levikki, lukijamäärä ja ilmestyminen Ilmestyy 18 kertaa vuodessa. Koneviestin levikki on 31 103 kpl LT 2014 / Media Audit Finland Koneviestillä on 174 000 lukijaa KMT AL Kevät 2015

Lisätiedot

MaTänään otamme selvää, minkälaista sanomalehteä luemme.

MaTänään otamme selvää, minkälaista sanomalehteä luemme. MaTänään otamme selvää, minkälaista sanomalehteä luemme. Etsi lehdestä vastaukset seuraaviin kysymyksiin: a) Mikä on lehden nimi? b) Mikä on lehden ilmestymisnumero? c) Kuka on lehden päätoimittaja? d)

Lisätiedot

MEDIA- KORTTI 2019 NÄY ISÄNNÖINTILIITON MEDIOISSA KOTITALO & ISÄNNÖINTI-LEHTI

MEDIA- KORTTI 2019 NÄY ISÄNNÖINTILIITON MEDIOISSA KOTITALO & ISÄNNÖINTI-LEHTI MEDIA- KORTTI 2019 NÄY ISÄNNÖINTILIITON MEDIOISSA KOTITALO & ISÄNNÖINTI-LEHTI Tavoita taloyhtiön molemmat päättäjätahot Isännöintiliiton kautta tavoitat yleisön, joka tekee vuosittain yli 6 miljardin edestä

Lisätiedot

julkaiseminen verkossa

julkaiseminen verkossa julkaiseminen verkossa SuPerin webmastereiden koulutuspäivä Viestintä-Piritta Piritta Seppälä Vuosi 2015 www.viestintapiritta.fi viestintä-pirittan piritta @piritta Sosiaalisen median kouluttaja ja asiantuntija

Lisätiedot

Hyvä CV ja hakemus. Janne Loikkanen

Hyvä CV ja hakemus. Janne Loikkanen Hyvä CV ja hakemus Janne Loikkanen 16.1.2018 Oman osaamisen ja omien vahvuuksien tunnistaminen Osaamisesta ja vahvuuksista kertominen Työn hakeminen Työnhaku vaatii valmistautumista ja aikaa Kohdentaminen

Lisätiedot

Aloittavan yrittäjän markkinointiopas - mitä tarvitsen kun perustan yrityksen?

Aloittavan yrittäjän markkinointiopas - mitä tarvitsen kun perustan yrityksen? Aloittavan yrittäjän markkinointiopas - mitä tarvitsen kun perustan yrityksen? 1 Olet päättänyt perustaa yrityksen tai olet sen jo perustanut. Kertoaksesi potentiaalisille asiakkaillesi, että olet olemassa,

Lisätiedot

Kilpailija-analyysi - markkinatilanne

Kilpailija-analyysi - markkinatilanne Kilpailija-analyysi - markkinatilanne Tässä modulissa kyse on siitä, että kirkastetaan ja haetaan faktoja markkinatilanteesta, jotta tiedämme, missä olemme suhteessa muihin sekä miten voisimme sitten erottua

Lisätiedot

hakukoneoptimointiin

hakukoneoptimointiin Askeleet onnistuneeseen hakukoneoptimointiin Hakukoneoptimoinnin perusaskeleet ja tuoreimmat optimointivinkit vuodelle 2017! Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa. Tervehdys ystäväni, Hakukoneoptimoinnin

Lisätiedot

Musiikkipäiväkirjani: Maalataan, kirjoitetaan ja luetaan musiikkia (PWR1) Valitaan värejä, kuvia tai symboleja erilaisille äänille.

Musiikkipäiväkirjani: Maalataan, kirjoitetaan ja luetaan musiikkia (PWR1) Valitaan värejä, kuvia tai symboleja erilaisille äänille. Musiikkipäiväkirjani: Maalataan, kirjoitetaan ja luetaan musiikkia (PWR1) Valitaan värejä, kuvia tai symboleja erilaisille äänille. Musiikkipäiväkirjani: Maalataan, kirjoitetaan ja luetaan (PWR1) Valitaan

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. 1. Kotiin jaettu mainos herättää huomioita. 2. Suoramainonnan kohdistaminen. 3. Suomen Suoramainonta SSM

SISÄLLYSLUETTELO. 1. Kotiin jaettu mainos herättää huomioita. 2. Suoramainonnan kohdistaminen. 3. Suomen Suoramainonta SSM SISÄLLYSLUETTELO 1. Kotiin jaettu mainos herättää huomioita 2. Suoramainonnan kohdistaminen 3. Suomen Suoramainonta SSM 4. SSM avaimet käteen valmissuora 5. Valmissuoran tilaaminen 6. Suoramainonnan tehon

Lisätiedot

Hankkeen viestintä ja tuloksista kertominen

Hankkeen viestintä ja tuloksista kertominen Hankkeen viestintä ja tuloksista kertominen Koonti Näkyy, kuuluu ja vaikuttaa! -tulosviestinnän koulutuksen (Tampere 8.12.2016) materiaaleista. Kaikki päivän materiaalit löydät: https://1drv.ms/f/s!anjvcgvt_x1ehddqn-tspw6v2x_ffg

Lisätiedot

Toimiva verkkosivusto lehdelle. Riikka Räisänen Projektipäällikkö, Digitaalinen markkinointi riikka.raisanen@verkkoasema.fi Puhelin: +35840 194 8650

Toimiva verkkosivusto lehdelle. Riikka Räisänen Projektipäällikkö, Digitaalinen markkinointi riikka.raisanen@verkkoasema.fi Puhelin: +35840 194 8650 Toimiva verkkosivusto lehdelle Riikka Räisänen Projektipäällikkö, Digitaalinen markkinointi riikka.raisanen@verkkoasema.fi Puhelin: +35840 194 8650 Miksi? Tavoitteet Mitä myyt? Mitä ja miten haluat asiakkaillesi

Lisätiedot

Mitkä asiat ovat sinulle vaikeita? Miten niitä voisi helpottaa? Kenet haluaisit tavata? Miten normaalista koulupäivästä tulisi paras koulupäivä ikinä?

Mitkä asiat ovat sinulle vaikeita? Miten niitä voisi helpottaa? Kenet haluaisit tavata? Miten normaalista koulupäivästä tulisi paras koulupäivä ikinä? Mitkä ammatit sinua kiinnostavat? Mitkä asiat ilahduttavat sinua? Mitkä asiat ovat sinulle vaikeita? Miten niitä voisi helpottaa? Kenet haluaisit tavata? Miten normaalista koulupäivästä tulisi paras koulupäivä

Lisätiedot

HENKISTÄ TASAPAINOILUA

HENKISTÄ TASAPAINOILUA HENKISTÄ TASAPAINOILUA www.tasapainoa.fi TASAPAINOA! Kaiken ei tarvitse olla täydellisesti, itse asiassa kaikki ei koskaan ole täydellisesti. Tässä diasarjassa käydään läpi asioita, jotka vaikuttavat siihen,

Lisätiedot

Sisällöt liikkeelle. Kaisa Mikkola 25.11.2014

Sisällöt liikkeelle. Kaisa Mikkola 25.11.2014 Sisällöt liikkeelle Kaisa Mikkola 25.11.2014 Alma 360 Alma 360 on sisältötoimisto, jossa tehdään tavoitteista totta. Videot ovat oleellinen osa monikanavaista sisällöntuotantoa. Kuukaudessa toteutetaan

Lisätiedot

Parisuhteen vaiheet. Yleensä ajatellaan, että parisuhteessa on kolme vaihetta.

Parisuhteen vaiheet. Yleensä ajatellaan, että parisuhteessa on kolme vaihetta. Parisuhteen vaiheet Yleensä ajatellaan, että parisuhteessa on kolme vaihetta. Parisuhteen vaiheet ovat seurusteluvaihe, itsenäistymisvaihe ja rakkausvaihe. Seuraavaksi saat tietoa näistä vaiheista. 1.

Lisätiedot

Ammatti- ja Järjestölehdet, monikanavaisuus ja sosiaalinen media

Ammatti- ja Järjestölehdet, monikanavaisuus ja sosiaalinen media Ammatti- ja Järjestölehdet, monikanavaisuus ja sosiaalinen media Aikakauslehtien Liitto, Ammatti- ja järjestölehtien tapaaminen Viestintä-Piritta Anne Lindfors @anne_lindfors 3.11.2015, Helsinki www.viestintapiritta.fi

Lisätiedot

ANTTI ISOKANGAS & RIKU VASSINEN

ANTTI ISOKANGAS & RIKU VASSINEN ANTTI ISOKANGAS & RIKU VASSINEN Me kirjoittajat tapasimme toisemme ensimmäisen kerran alkuvuodesta 2008 haastattelun merkeissä. Riku oli juuri aloittanut tuolloin maailman suosituimman verkkoyhteisön,

Lisätiedot

lehtipajaan! Opettajan aineisto

lehtipajaan! Opettajan aineisto Tervetuloa lehtipajaan! Opettajan aineisto Opettajalle Ennen kuin ryhdyt lehtipajaan lue myös oppilaan aineisto Lehtipaja on tarkoitettu tt 3.-6.-luokkalaisille l ill Voit käyttää aineistoa myös 1.-2.-luokkalaisille,

Lisätiedot

ESIINTYMINEN. Laura Elo Cambiare p. 040 748 7884 laura@johtajuustaito.fi

ESIINTYMINEN. Laura Elo Cambiare p. 040 748 7884 laura@johtajuustaito.fi ESIINTYMINEN Laura Elo Cambiare p. 040 748 7884 laura@johtajuustaito.fi Jännitys hyvä renki huono isäntä Kumpi kuvaa sinua? Jännitys auttaa minua. Jännitys lamaannuttaa ja vaikeuttaa esillä oloani. Jännitys

Lisätiedot

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla BLOGGER ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla Sisältö Blogin luominen... 1 Uuden blogitekstin kirjoittaminen... 4 Kuvan lisääminen blogitekstiin... 5 Lisää kuva omalta koneelta... 6 Lisää kuva

Lisätiedot

MEDIA- KORTTI 2019 NÄY ISÄNNÖINTILIITON MEDIOISSA KOTITALO & ISÄNNÖINTI-LEHTI

MEDIA- KORTTI 2019 NÄY ISÄNNÖINTILIITON MEDIOISSA KOTITALO & ISÄNNÖINTI-LEHTI MEDIA- KORTTI 2019 NÄY ISÄNNÖINTILIITON MEDIOISSA KOTITALO & ISÄNNÖINTI-LEHTI TARJOA RATKAISUJA TALOYHTIÖN PÄÄTTÄJILLE: NÄY ISÄNNÖINTILIITON MEDIOISSA 2 Tavoita taloyhtiön molemmat päättäjätahot Isännöintiliiton

Lisätiedot

Kirjoituskoulun verkkovartti Anja Alasilta

Kirjoituskoulun verkkovartti Anja Alasilta Oikea työtapa takaa tekstin laadun Valmistaudu, kirjoita, varmista Kirjoituskoulun verkkovartti Anja Alasilta Noudata ehtoja! Sinulla on määräaikainen käyttöoikeus Kirjoituskoulun koulutusvideoihin ja

Lisätiedot

Lukemisen ja kirjoittamisen kompensoivat apuvälineet. Marja-Sisko Paloneva lukiapuvälineasiantuntija Datero

Lukemisen ja kirjoittamisen kompensoivat apuvälineet. Marja-Sisko Paloneva lukiapuvälineasiantuntija Datero Lukemisen ja kirjoittamisen kompensoivat apuvälineet lukiapuvälineasiantuntija Datero Esityksen sisältö Johdanto 1. Lukiapuvälinepalvelut Suomessa 2. Oppiminen ei ole vain lukemista ja kirjoittamista 3.

Lisätiedot

Elämäntaitojen nelikenttä

Elämäntaitojen nelikenttä Polunvalaisija Elämäntaitojen nelikenttä A B Pitkän aikavälin tavoite Lyhyen aikavälin tavoite Nyt Punnitseminen V a l l i t s e v a t a j a t u k s e t T O I S T O K u i n k a u s e i n a j a t t e l

Lisätiedot

Vientimarkkinointia verkossa: Asiakasymmärrys. Workshop 13.11.2014 17/11/14 1

Vientimarkkinointia verkossa: Asiakasymmärrys. Workshop 13.11.2014 17/11/14 1 Vientimarkkinointia verkossa: Asiakasymmärrys Workshop 13.11.2014 17/11/14 1 Agenda tänään 1. Digitaalisuus, Some ja Verkkokauppa 2. Asiakasymmärrys KATI SAARI Strategi Kati Varhee (MS ECON) on toiminut

Lisätiedot

Mediaseuranta & tiedotejakelu:! PR kolikon kääntöpuolet? Copyright @ Koodiviidakko Oy

Mediaseuranta & tiedotejakelu:! PR kolikon kääntöpuolet? Copyright @ Koodiviidakko Oy Mediaseuranta & tiedotejakelu:! PR kolikon kääntöpuolet? Webnewsmonitor verkkomedian seuranta Keitä me olemme? Kotimainen, pitkä 10+v historia Konsernissa yli 100 työntekijää ja kaikki toiminnot saman

Lisätiedot

Tietoisku: lehtijuttu, tiedote ja toimittajan juttusilla

Tietoisku: lehtijuttu, tiedote ja toimittajan juttusilla Tietoisku: lehtijuttu, tiedote ja toimittajan juttusilla Tietoisku median kohtaamisesta Tässä tietoiskussa esitellään lyhyesti: Lehtijutun rakenne ja vinkkejä hyvään lehtijuttuun:» Mitä pitää mielessä,

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTUS LOGOT NENÄPÄIVÄ GRAAFINEN OHJEISTUS 2014 NENÄPÄIVÄ

GRAAFINEN OHJEISTUS LOGOT NENÄPÄIVÄ GRAAFINEN OHJEISTUS 2014 NENÄPÄIVÄ GRAAFINEN OHJEISTUS LOGOT GRAAFINEN OHJEISTUS 2014 GRAAFINEN OHJEISTUS LOGOT LOGO Nenäpäivä-tunnuksen kanssa saa leikkiä ja käyttää mielikuvitusta. Tunnukselle saa löytää uusia mitä merkityksellisempiä

Lisätiedot

ViNOn graafinen ohjeisto, alpha 22.1.2013

ViNOn graafinen ohjeisto, alpha 22.1.2013 ViNOn graafinen ohjeisto, alpha 22.1.2013 Johdanto Graafiset ohjeistot ovat viestinnän alan yleinen käytäntö. Kaikessa järjestöviestinnässä käytetään organisaatiokohtaisia graafisia ohjeistuksia, jotta

Lisätiedot

Ryhdy työtapatestaajaksi.

Ryhdy työtapatestaajaksi. Ryhdy työtapatestaajaksi. Kokeile sinulle uutta työtapaa ja kirjoita siitä 925 Blogiin. Inspiroi ja inspiroidu. www.925media.fi #työtapatesti Etsimme innokkaita uusien työtapojen kokeilijoita. Lähes kaikki,

Lisätiedot

Yhdistystiedote 3/2015

Yhdistystiedote 3/2015 Yhdistystiedote 3/2015 Tervehdys yhdistysaktiivi, Kevät etenee hyvää vauhtia. Useimpien kanssa tapasimmekin jo liittokokouksessa. Tässä yhdistystiedotteessa on koottu tärkeimpiä liiton kuulumisia teille

Lisätiedot

Osaava henkilöstö kotouttaa kulttuurien välisen osaamisen arviointi. Työpaja 8.5.2014 Hämeenlinna

Osaava henkilöstö kotouttaa kulttuurien välisen osaamisen arviointi. Työpaja 8.5.2014 Hämeenlinna Osaava henkilöstö kotouttaa kulttuurien välisen osaamisen arviointi Työpaja 8.5.2014 Hämeenlinna Osaamisen arviointi Osaamisen arvioinnin tavoitteena oli LEVEL5:n avulla tunnistaa osaamisen taso, oppiminen

Lisätiedot

Viestintä on mahdollisuus. Auvo Mäkinen,

Viestintä on mahdollisuus. Auvo Mäkinen, Viestintä on mahdollisuus Auvo Mäkinen, 3.2.2018 Sisäinen viestintä, visio Jäsenistö tietää toimintamme tavoitteet Jäsenistö saa aktiivisesti tietoa yhteisistä hankkeista Jäsenistö pystyy vaikuttamaan

Lisätiedot

Kuva: Questmarketing.ltd.uk GRAAFINEN SUUNNITTELU?

Kuva: Questmarketing.ltd.uk GRAAFINEN SUUNNITTELU? Kuva: Questmarketing.ltd.uk GRAAFINEN SUUNNITTELU? Graafinen suunnittelu pähkinänkuoressa: Graafinen suunnittelu on universaalia. Se on kaikkialla ympärillämme, sisällä ja ulkona. Se selittää, koristelee,

Lisätiedot

Lukijatutkimus 2015. Tutkimusraportti 11.8.2015 Focus Master Oy

Lukijatutkimus 2015. Tutkimusraportti 11.8.2015 Focus Master Oy Lukijatutkimus 05 Tutkimusraportti.8.05 Focus Master Oy Lukijaprofiili () työtehtävät % työnantaja % toimittaja 9 tuottaja / toimitussihteeri toimituksen esimies / päällikkötoimittaja freelancetoimittaja

Lisätiedot

Etätyökysely henkilöstöstölle 22.1.-2.2.2015

Etätyökysely henkilöstöstölle 22.1.-2.2.2015 Etätyökysely henkilöstöstölle 22.1.-2.2.2015 Olen kokenut etätyön hyväksi työskentelytavaksi Saan etätyöpäivän aikana pääosin tehtyä suunnittelemani työt Ohjeistus etätyön tekemiseen on ollut riittävää

Lisätiedot

Tottumukset. Tarpeet ja tunteet. Kontekstit. Printti & Digi. Aikakauslehtihetki. Tutkimus. Aikakausmedia & 15/30

Tottumukset. Tarpeet ja tunteet. Kontekstit. Printti & Digi. Aikakauslehtihetki. Tutkimus. Aikakausmedia & 15/30 Tottumukset Tarpeet ja tunteet Kontekstit Tutkimus Aikakauslehtihetki Printti & Digi Aikakausmedia & 15/30 3 Vaihe 1.1 Kvalitatiivinen Vaihe 1.2 Kvalitatiivinen Vaihe 2.0 Kvantitatiivinen Haastattelut

Lisätiedot

Uusien kanavien haasteet ja mahdollisuudet mediaviestinnässä. Kasper Stenbäck Johtaja, verkko ja teknologiat Cocomms Oy 30.5.2012

Uusien kanavien haasteet ja mahdollisuudet mediaviestinnässä. Kasper Stenbäck Johtaja, verkko ja teknologiat Cocomms Oy 30.5.2012 Uusien kanavien haasteet ja mahdollisuudet mediaviestinnässä Kasper Stenbäck Johtaja, verkko ja teknologiat Cocomms Oy 30.5.2012 Cocomms lyhyesti Vahvuuksiamme ovat yritys-, talous-, terveys- ja lääke-

Lisätiedot

Keski-Uudenmaan Ohjaamot. Suuntaviivat ja vinkit 2017

Keski-Uudenmaan Ohjaamot. Suuntaviivat ja vinkit 2017 Keski-Uudenmaan Ohjaamot Suuntaviivat ja vinkit 2017 SISÄLTÖ Mielikuva Mielikuva Millaiseksi ohjaamolaiset kokevat Ohjaamon? Rento Osaava Lämmin Ihmisläheinen Paikallinen/kuntakohtainen Positiivinen Avoin

Lisätiedot

Helsingin kaupunki, Sosiaali- ja terveysvirasto Henkilöstöresurssipalvelut Eeva Monto, Susanna Laakkonen 5.11.2015

Helsingin kaupunki, Sosiaali- ja terveysvirasto Henkilöstöresurssipalvelut Eeva Monto, Susanna Laakkonen 5.11.2015 Helsingin kaupunki, Sosiaali- ja terveysvirasto Henkilöstöresurssipalvelut Eeva Monto, Susanna Laakkonen 5.11.2015 Miksi? Miten? Mitä? Tilanne 2014 Työnhakijoiden määrän vaihtelu Osa viihtyy ja pysyy kotihoidossa

Lisätiedot

Vastaa kysymyksiin: Kuka teki / kenelle tapahtui? Mitä tapahtui? Missä tapahtui? Milloin tapahtui? Mahdollisesti myös: Miten? Miksi?

Vastaa kysymyksiin: Kuka teki / kenelle tapahtui? Mitä tapahtui? Missä tapahtui? Milloin tapahtui? Mahdollisesti myös: Miten? Miksi? Uutinen Vastaa kysymyksiin: Kuka teki / kenelle tapahtui? Mitä tapahtui? Missä tapahtui? Milloin tapahtui? Mahdollisesti myös: Miten? Miksi? 16.3.2013 Copyright Thorleif Johansson 2 Myyntimalli Kuva myy

Lisätiedot

Kim Polamo Työnohjaukse ks n voi n m voi a Lu L e,,ku inka i t yönohj t aus s autt t a t a t yös t s yös ä s si s. i 1

Kim Polamo Työnohjaukse ks n voi n m voi a Lu L e,,ku inka i t yönohj t aus s autt t a t a t yös t s yös ä s si s. i 1 Kim Polamo Työnohjauksen voima Lue, kuinka työnohjaus auttaa työssäsi. 1 Työnohjauksen tulos näkyy taseessa.* * Vähentyneinä poissaoloina, parempana työilmapiirinä ja hyvinä asiakassuhteina... kokemuksen

Lisätiedot

Yllättävän, keskustelun aikana puhkeavan ristiriidan käsittely

Yllättävän, keskustelun aikana puhkeavan ristiriidan käsittely Yllättävän, keskustelun aikana puhkeavan ristiriidan käsittely TOIMI NÄIN Pysäytä keskustelu hetkeksi ja sanoita havaitsemasi ristiriita. Kysy osallistujilta, mitä he ajattelevat havainnostasi. Sopikaa

Lisätiedot

Sharie Coombes. Sinä selviät! Tehtäväkirja sinulle, jota on joskus loukattu tai kiusattu

Sharie Coombes. Sinä selviät! Tehtäväkirja sinulle, jota on joskus loukattu tai kiusattu NÄYTESIVUT Sharie Coombes Sinä selviät! Tehtäväkirja sinulle, jota on joskus loukattu tai kiusattu Tässä pdf-tiedostossa on mukana kirjasta seuraavat näytteet: Esipuhe Näytesivut Tutustu kirjaan verkkokaupassamme

Lisätiedot

TIEDOTTEEN JA VIESTINTÄSUUNNITELMAN TEKO

TIEDOTTEEN JA VIESTINTÄSUUNNITELMAN TEKO TIEDOTTEEN JA VIESTINTÄSUUNNITELMAN TEKO Katja Reinikainen Kansalaisareena 2016 Taustaa Tiedotteen kirjoittaminen lähtee tarpeesta tiedottaa yhteisöä/organisaatiota koskevasta asiasta. Tiedotteen tarkoitus

Lisätiedot

Näin suunnittelet ja rakennat oman verkkokurssin. Työkirja. TiiaKonttinen

Näin suunnittelet ja rakennat oman verkkokurssin. Työkirja. TiiaKonttinen Näin suunnittelet ja rakennat oman verkkokurssin Työkirja TiiaKonttinen Hei, ihan huippua, että latasit tämän oppaan ja haluat oppia, miten voit suunnitella ja tehdä oman verkkokurssisi. Tämän työkirjan

Lisätiedot

Hankerekisterin käyttäjäkysely 2015

Hankerekisterin käyttäjäkysely 2015 Hankerekisterin käyttäjäkysely 2015 1 Yleensä kyselystä Kyselyssä selvitettiin vastaajien mielipiteitä hankerekisterin käytöstä sekä siihen liitetyistä visualisoinneista Se oli auki 3.12.-18.12.2015 Vastaajia

Lisätiedot

Kumula, Asiantuntijan blogiteksti

Kumula, Asiantuntijan blogiteksti Kumula, 11.6.2019 Asiantuntijan blogiteksti Hei! Olen Mari. Digiajan kirjoituskoulu Kide on perustettu, jotta tekstit olisivat loistavia eikä niiden kirjoittaminen olisi (aina) tuskallista. www.kidekoulu.fi

Lisätiedot

Mikä ihmeen hakukonemarkkinointi?

Mikä ihmeen hakukonemarkkinointi? Mikä ihmeen hakukonemarkkinointi? Mitä teet ensimmäiseksi, kun etsit tietoa jostain asiasta? Luultavimmin Google- haun, etkä ole ainut: ihmiset ovat siirtyneet yhä enemmän nettiin käyttämään sähköisiä

Lisätiedot

Sanomalehti syntyy vuorovaikutuksesta

Sanomalehti syntyy vuorovaikutuksesta Sanomalehti syntyy vuorovaikutuksesta 1. Sähköpostilla 2. Puhelimella suoraan päätoimittajaan, toimitussihteeriin tai toimittajaan (numerot lehden viimeisellä aukeamalla) 3. Kirjeellä/kortilla 4. Facebookisssa,

Lisätiedot

Vakuuta vastapuoli Vinkkejä oman työn esittelemiseen ja markkinointiin

Vakuuta vastapuoli Vinkkejä oman työn esittelemiseen ja markkinointiin Vakuuta vastapuoli Vinkkejä oman työn esittelemiseen ja markkinointiin Heljä Franssila Kulttuuriyrittäjyysluento: Kuvataiteilijat ja tuottajat kohtaavat. 27.10.2014 Frame vahvistaa suomalaisen nykytaiteen

Lisätiedot

Kainuulainen mediayhtiö. Suomalainen Lehtipaino SLP Jakelu SLP Kustannus - Yhteensä noin 14o työntekijää

Kainuulainen mediayhtiö. Suomalainen Lehtipaino SLP Jakelu SLP Kustannus - Yhteensä noin 14o työntekijää Näin me sen teimme! Eli miten yli sata oppilasta, kourallinen opettajia ja viisi kainuulaiskoulua toteuttivat MUSTAA VALKOISELLA liitelehden. Lehti jaettiin neljän kainuulaislehden välissä 30 500 talouteen.

Lisätiedot

Näin teet oman tilin!

Näin teet oman tilin! Twitter Näin teet oman tilin! Mene osoitteeseen https://twitter.com/, missä uuden tilin luominen alkaa syöttämällä oma nimi, sähköpostiosoite (Tili pitää vahvistaa eli olemassa oleva osoite) sekä salasana.

Lisätiedot

Lauri Nurmi, urheilutoimituksen esimies

Lauri Nurmi, urheilutoimituksen esimies Lauri Nurmi, urheilutoimituksen esimies Sanomalehti onnistuu, jos sen levikkialueen urheilu- ja liikuntaväki pitää paikallista urheilujulkisuutta tärkeänä ja haluaa osallistua sen tuottamiseen ja ylläpitää

Lisätiedot

Eväitä hankkeesta tiedottamiselle. Kenelle, mitä, miksi ja miten? Aino Kivelä / CIMO 2015

Eväitä hankkeesta tiedottamiselle. Kenelle, mitä, miksi ja miten? Aino Kivelä / CIMO 2015 Eväitä hankkeesta tiedottamiselle Kenelle, mitä, miksi ja miten? Aino Kivelä / CIMO 2015 Miksi tiedottaa (median kautta)? Tulosten levittäminen on osa hanketta Hankkeen tulokset saadaan nopeasti ja tasapuolisesti

Lisätiedot

Useasti Kysyttyä ja Vastattua

Useasti Kysyttyä ja Vastattua 1. Miksen ostaisi tykkääjiä, seuraajia tai katsojia? Sinun ei kannata ostaa palveluitamme mikäli koet että rahasi kuuluvat oikeastaan kilpailijoidesi taskuun. 2. Miksi ostaisin tykkääjiä, seuraajia tai

Lisätiedot

http://www.kielitoimistonsanakirja.fi/

http://www.kielitoimistonsanakirja.fi/ http://www.kielitoimistonsanakirja.fi/ sisäinen asiakas media ulkoinen asiakas ns. suuri yleisö sidosryhmä Yhtä kaikki: tiedotteella on lukija. Tunne hänet. Kun kirjoitat tiedotetta, älä päästä häntä silmistäsi

Lisätiedot

muutamassa minuutissa Pystytät

muutamassa minuutissa Pystytät X-Gloo Mercedes-Benzin tuulitunnelissa testattu Maailman parhaimmat puhallettavat tulevat Saksasta. Sään kuin sään kestävät, tosi näyttävät X-Gloo teltat voit pystyttää missä vain ja ne ovat taatut katseenvangitsijat!

Lisätiedot

Tiedottaminen. Joukkueenjohtajakoulutus

Tiedottaminen. Joukkueenjohtajakoulutus Tiedottaminen Joukkueenjohtajakoulutus 2017 14.11.2017 1 Näkyvyys tiedotusvälineissä Innostaa mukaan uusia vapaaehtoisia ja lahjoittajia. Muokkaa ihmisten käsitystä Vapepasta: Vapepa on lähellä ja auttaa.

Lisätiedot

HS:n taitopolku. 1) Visio täydellisestä suorituksesta. 2) Suunnistustaito oma oivallus. 3) Rastiväli kerrallaan ja leuka ylös, HS:n taitokirja

HS:n taitopolku. 1) Visio täydellisestä suorituksesta. 2) Suunnistustaito oma oivallus. 3) Rastiväli kerrallaan ja leuka ylös, HS:n taitokirja HS:n taitopolku 1) Visio täydellisestä suorituksesta 2) Suunnistustaito oma oivallus 3) Rastiväli kerrallaan ja leuka ylös, HS:n taitokirja 4) Vinkkejä Visio täydellisestä suorituksesta Hyvä puhdas suunnistus

Lisätiedot

TYÖNHAUN LÄHTÖKOHTIA. mitä haluat. mitä osaat. millä ehdoilla

TYÖNHAUN LÄHTÖKOHTIA. mitä haluat. mitä osaat. millä ehdoilla TYÖNHAUN LÄHTÖKOHTIA - Oulun yliopiston Ohjaus- ja työelämäpalvelujen koulutusmateriaalia - mitä haluat mitä osaat millä ehdoilla TYÖNHAUN SUUNNITELMA Tavoite saavutettu? Haastattelu Aloita tästä: Mitä

Lisätiedot

Tehtävät. tunteisiin liittyvät tehtävät 1 8. Tunteet kehossani. ilo viha jännitys häpeä ahdistus onnellisuus

Tehtävät. tunteisiin liittyvät tehtävät 1 8. Tunteet kehossani. ilo viha jännitys häpeä ahdistus onnellisuus Tehtävät tunteisiin liittyvät tehtävät 1 8 1 Tunteet kehossani Kirjoita tai piirrä, missä seuraavassa listatut tunteet tuntuvat kehossasi ilo viha jännitys häpeä ahdistus onnellisuus Mukailtu lähde: mielenterveystalo.fi

Lisätiedot

Työnhaku 2.0. #viestikoulu. 11.2.2016 Sanna Saarikangas

Työnhaku 2.0. #viestikoulu. 11.2.2016 Sanna Saarikangas Työnhaku 2.0 A s i a n t u n t i j a b r ä n d i v e r k o s s a, t y ö n h a k u s o m e s s a j a v i s u a a l i n e n C V 11.2.2016 Sanna Saarikangas Mitä? Ohjelmassa Miten ja miksi työnhaku on muuttunut

Lisätiedot

YLIOPISTO-LEHDEN IDEA

YLIOPISTO-LEHDEN IDEA YLIOPISTO-LEHDEN IDEA Tiedeviestinnän instituutiot ja käytännöt luentosarja Päätoimittaja Marja Pemberton 18.2.2014 Viestintä ja yhteiskuntasuhteet Kommunikation och samhällsrelationer University University

Lisätiedot

Näin kohtaat onnistuneesti median

Näin kohtaat onnistuneesti median Näin kohtaat onnistuneesti median 29.9.2016 Luennon aiheet: Antaa eväitä tilanteisiin, joissa toimittaja lähestyy tutkijaa tai joissa tutkija haluaa lähestyä toimittajaa ja itse tarjota juttuideaa Käydään

Lisätiedot

Työhakemus ja CV: - CV kertoo historiasta

Työhakemus ja CV: - CV kertoo historiasta Tampere 12.2.2014 Työhakemus ja CV: - Työhakemuksen tarkoitus on myydä à Myydä osaamistasi ja taitojasi - Kyse on mielikuvien luomisesta à Mitkä ovat tärkeimmät myyntivalttini, joilla vakuutan työnantajan

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTUS OSA 1

GRAAFINEN OHJEISTUS OSA 1 GRAAFINEN OHJEISTUS OSA 1 Kaikki asiakkaidemme tarpeet liittyvät oman näkemyksen välittämiseen toiselle ihmiselle. Vain siitä on kyse, ja vain se on tärkeää. Olipa näkemys tarkoitettu sähköasentajalle,

Lisätiedot

Suunnitellut hetket Ihanteet ja työ valokuvaajan arjessa. Hanna Weselius, Ph. D.! hanna.weselius@aalto.fi!

Suunnitellut hetket Ihanteet ja työ valokuvaajan arjessa. Hanna Weselius, Ph. D.! hanna.weselius@aalto.fi! Suunnitellut hetket Ihanteet ja työ valokuvaajan arjessa Hanna Weselius, Ph. D.! hanna.weselius@aalto.fi! "Missäs sun toinen sukka on? [Naurua.] Tosi kivaa kun on vaan yks sukka. Ehdottomasti yks

Lisätiedot

Lahden kaupungin myynnin ja markkinoinnin yrityspalveluseteli

Lahden kaupungin myynnin ja markkinoinnin yrityspalveluseteli Lahden kaupungin myynnin ja markkinoinnin yrityspalveluseteli Kehittämissuunnitelma ja Toimenpiteet Näkemystehdas MBE Kehittämissuunnitelma Kehittämissuunnitelma Vahvan ja ammattitaitoisen markkinoinnin

Lisätiedot