Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Esityslista 10/ Keudan ammattiopisto, Lukkarinpolku 2, Mäntsälä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Esityslista 10/2015 1. Keudan ammattiopisto, Lukkarinpolku 2, 04600 Mäntsälä"

Transkriptio

1 Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Esityslista 10/ tymähallitus Aika klo 17:30 Paikka Keudan ammattiopisto, Lukkarinpolku 2, Mäntsälä Käsiteltävät asiat 71 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 72 Pöytäkirjantarkastajien valinta 4 73 Keudan ammattiopiston opinto-ohjauksen suunnitelma 5 74 Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän saama 7 tulosrahoitus vuodelle Tulospalkkiokriteerit vuodelle Osuuskunnan perustaminen Keudaan Tiedoksi 13

2 Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Esityslista 10/ tymähallitus Osallistujat Päätöksentekijät: Varsinainen jäsen Varajäsen Muut osallistujat: Aarrelampi Hannu, Pornainen Bergholm Tapio, Järvenpää Kuntsi Eva, Sipoo Ovaska Joanna, Kerava Pyykkönen Maija-Liisa, Järvenpää Reinikainen Tuija, Tuusula Aronen Jari, Nurmijärvi Salo Juha, pj. Sipoo Winha-Järvinen Merja, Nurmijärvi Larmo Seppo, Kerava Kanerva Hans, Mäntsälä Pellinen Seppo, Nurmijärvi Heikkilä Eija Hjelt Kaisa Koivulammi Maarit Vilppula Janne Laurila Hannu Flinck Maarit Tainio Marja-Leena, Pornainen Packalen Maj, Järvenpää Kalvia Matti, Sipoo Kauhanen Pekka, Kerava Pöyhtäri Jukka, Tuusula Ceder Marko, Tuusula Lappalainen Mira, Nurmijärvi Peisanen Anne, Sipoo Lindfors Markku, Nurmijärvi valtuuston puheenjohtaja valtuuston I varapuheenjohtaja valtuuston II varapuheenjohtaja JUKOn edustaja JHL työntekijöiden edustaja Jyty työntekijöiden edustaja Oppilaskunta Kuoman edustaja kuntayhtymän johtaja sihteeri

3 Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Esityslista 10/ Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kuntalain 103 :n mukaan muu toimielin kuin valtuusto on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on läsnä. Kuntayhtymän hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kokouskutsu lähetetään vähintään 4 päivää ennen kokousta ja siinä on ilmoitettava kokouksen aika ja paikka sekä käsiteltävät asiat (asialista). Kokouskutsu on lähetetty Kuntayhtymän johtaja: Esitän, että kokous todetaan lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

4 Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Esityslista 10/ Pöytäkirjantarkastajien valinta Kuntayhtymän hallintosäännön mukaan pöytäkirjan kirjoittaa puheenjohtajan johdolla pöytäkirjanpitäjä. Pöytäkirjan allekirjoittaa puheenjohtaja ja varmentaa pöytäkirjanpitäjä. Pöytäkirja tarkastetaan toimielimen päättämällä tavalla. tymähallituksen päätöksen mukaan pöytäkirja tarkastetaan yhtymähallituksen seuraavassa kokouksessa, tarvittaessa pöytäkirja voidaan tarkastaa myös kokouksessa. tymähallituksen kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä tarkastusajan täyttymistä seuraavana työpäivänä Järvenpäässä kuntayhtymän toimistossa, Sibeliuksenväylä 55 A, virka-aikana. Kuntayhtymän johtaja: Esitän, että yhtymähallitus valitsee keskuudestaan kaksi pöytäkirjan tarkastajaa.

5 Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Esityslista 10/ Keudan ammattiopiston opinto-ohjauksen suunnitelma 252/ /2015 Ammatillisesta koulutuksesta annetun asetuksen mukaan (1998/811 4) opiskelijalle annetaan opinto-ohjauksena henkilökohtaista ja muu ta tarpeellista opintojen ohjausta. Keudan ammattiopiston opetussuunnitelman yhteisessä osassa, koh das sa 7.1 Opinto-ohjaus, on todettu, että Keudan am mat ti opistol la on opinto-ohjaussuunnitelma. Lisäksi opinto-ohjaukseen vii tataan mm. Opetushallituksen monissa määräyksissä ja oppilas- ja opis ke li ja huol to lais sa. Keudan vielä tällä hetkellä voimassa oleva "Ohjauksen ja tuen suunni tel ma" on hyväksytty yhtymähallituksessa ja sitä on nou da tet tu vuoden 2011 alusta lukien. Nyt suunnitelma on laadittu kokonaan uudelleen. Keudan am mat tiopis ton oh jaus suun ni tel man (liitteenä) tavoitteena on avata opinto-oh jauk sen mo ni muo toi suut ta käytännön tasolle. Keudan am mat tiopis ton pe rus tut kin to-opis ke li joil le ja valmentavan opiskelijoille opinto-oh jaus on yh den ver tais ta ja tasa-arvoista yksiköstä riippumatta. Keudan ammattiopiston opinto-ohjauksen perustana ovat Ope tushal li tuk sen Hyvän ohjauksen kriteerit sekä Spencer G. Nilesin toi vokes kei nen urasuunnittelumalli. Opetushallitus antoi tiedotteessaan 41/2014 ( ) Hyvän ohjauk sen kriteerit. Kriteerit ovat laatineet Opetushallitus ja opetus- ja kult tuu ri mi nis te riö yhdessä. Hyvän ohjauksen kriteerit on suositus, jon ka tavoitteena on tukea ohjauksen korkeaa laatua ja varmistaa nuor ten laadukkaan ohjauksen saatavuutta. Kriteerien avulla tur vataan opiskelijoille ohjauspalvelujen tasa-puolisuus, laatu ja saa tavuus. Keudan ammattiopiston ohjauksessa Hyvän ohjauksen kriteereistä ko ros tu vat aktiivisuuden, osallisuuden ja vastuullisuuden tu ke minen, ohjaus koulutukseen ja uravalintoihin liittyvien päätösten tu kena,vuorovaikutteinen yhteistyö ohjauksen tukena sekä ohjaus on yhteis tä työtä. Opinto-ohjausta toteutetaan yhteistyössä opiskelijoiden ja heidän huol ta jien sa sekä tarvittaessa muiden läheisten kanssa. Op pi lai toksen henkilökunnan ja sidosryhmien kanssa tehdään monipuolista yh teis työ tä ohjauksen toteutuksessa. Oppilaitoksessa opin to-oh jaukseen osallistuvat ryhmänohjaajat, opinto-ohjaajat, opettajat, opis ke lija tuu to rit, koulutuspäälliköt ja apulaisrehtorit. Yksiköissä vastuu opin to-oh jauk sen toteutumisesta on apulaisrehtoreilla ja opin to-ohjaa jil la. Opinto-ohjauksen ohjauksesta ja kehittämisestä vastaa opiske li ja-asioi den päällikkö ja opinto-ohjaajat.

6 Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Esityslista 10/ Suunnitelma on yhtenevä Keudan ammattiopiston opis ke lu huol tosuun ni tel man ja erityisopetuksen suunnitelman kanssa. Nämä suunni tel mat tukevat ja täydentävät toisiaan, ja tavoitteena on toimiva yhteis työ. Keudan aikuisopiskelijoiden ohjauksen ja tuen suunnitelma on hyväk syt ty yhtymähallituksessa syyskuussa 2013 ja sitä noudatetaan edel leen. Kuntayhtymän johtaja: Esitän, että yhtymähallitus hyväksyy liitteenä olevan Keudan am matti opis ton opin to-oh jauk sen suunnitelman otettavaksi käyttöön alkaen.

7 Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Esityslista 10/ Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän saama tulosrahoitus vuodelle / /2015 Vuodesta 2011 alkaen ammatillisen koulutuksen määrärahoista (yksik kö hin nois ta) on vähennetty 3,0 %, joka jaetaan uudelleen koulutuk sen jär jes tä jil le niiden tuloksellisuuden perusteella. Tu lok sel lisuu den perusteella uudelleen jaettavan rahoituksen määrä on koko maan ta sol la noin 40 miljoonaan euroa. Tulosrahoitusta myönnetään 4/5 tulosrahoituksen piiriin kuuluvalle koulutuksen järjestäjälle. Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän saama tu los in dek si pis temää rä on 1035 ja tulosrahoitus vuodelle 2016 on Se on noin enemmän kuin mitä Keuda joutuu yk sik kö hin noista maksamaan tuloksellisuusrahoitusjärjestelmän rahoittamiseksi. Tulosindeksipistemäärä samoin kuin tulosrahoituksen määrä on Keudan kaikkien aikojen paras. Oheisessa taulukossa on esitetty kuntayhtymän tu los in dek si pistemää rä ja saatu tulosrahoitus vuosina Liitteenä on raportit: vaikuttavuusmittari sekä tu los ra hoi tus mit ta reiden perusarvot ja tulosindeksi. Tarkemmat raportit ammatillisen koulutuksen tuloksellisuudesta vuon na 2016 ja mittariseloste löytyvä Opetushallituksen in ter net-sivuil ta: Kuntayhtymän johtaja: Esitän, että yhtymähallitus merkitsee tiedoksi kuntayhtymän tu los indek sin sekä saadun tulosrahoituksen vuodelle 2016.

8 Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Esityslista 10/ Tulospalkkiokriteerit vuodelle / /2015 Kuntayhtymässä on vuodesta 2004 asti ollut käytössä tu los palk kiojär jes tel mä, ensin kokeiluna ja vuodesta 2007 alkaen tu los palk kio järjes tel mä on ollut osa Keudan palkitsemisjärjestelmää. Kokemukset tu los palk kio jär jes tel mäs tä ovat pääosin myönteisiä. Sen avulla on tuo tu esiin ammatillisen koulutuksen kannalta tärkeitä tavoitteita, kuten esimerkiksi työllistyminen ja koulutuksen läpäisy. Kuntayhtymän mit ta ris to sisältää samoja mittareita kuin opetus- ja kult tuu ri mi nis teriön valtakunnallinen tuloksellisuusrahoitusmittaristo. KVTES:n II luvun 13 :n mukaan henkilökunnalle voidaan maksaa tu los palk kio ta. Tulospalkkio perustuu palvelujen tuloksellisuuden paran ta mi sek si asetettujen tavoitteiden todettuun saavuttamiseen tai ylit tä mi seen. Vuoden 2016 talousarviossa on varauduttu tulospalkkiojärjestelmän jat ku mi seen. Sen mukaan tulospalkkion määräytymisperusteet ja tulos palk kio va li koi man soveltaminen eri organisaatiotasoilla ja eri työteh tä vis sä päätetään erikseen yhtymähallituksen kokouksessa. Tulospalkkiojärjestelmään on eri vuosina tehty pieniä tarkistuksia kui ten kin niin, että sen rakenne ja suuruus ovat pääosin olleet sa moja koko järjestelmän olemassaolon ajan. Vuodelle 2016 jär jes telmään ei esitetä muutoksia. Tulospalkkiojärjestelmä perustuu tulosalueittain talousarviossa hyväk syt tyi hin tavoitteisiin (tuloskortit). Tuloskortit on laadittu erikseen Keu dan ammattiopistosta, Keudan aikuisopistosta sekä op pi so pimus kes kuk ses ta. Edellytyksenä tulospalkkion maksamiselle on, että talousarviossa ko ko kuntayhtymälle asetettu vuosikatetavoite saavutetaan. Tulosalueen ja toimialan on myös saavutettava sille asetettu ti li kauden tulosta koskeva tavoite, ennen kuin tulospalkkiota voidaan maksaa. Lisä edellytyksenä on, että kuntayhtymä saa ko. vuodelle tu losra haa opetus- ja kulttuuriministeriön tulospalkkiojärjestelmästä, makset ta va palkkio voi olla enintään puolet tulosrahan määrästä. Keuda-palkkio määräytyy läpäisyn ja asiakaspalautteen perusteella, jot ka lasketaan painotettuna ammattiopiston, aikuisopiston ja op piso pi mus kes kuk sen vastaavista luvuista. Tilikauden tuloksen lisäksi tulospalkkion maksamisessa huo mioidaan talousarviossa 2016 asetettujen strategia- ja tulosmittareiden

9 Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Esityslista 10/ saa vut ta mi nen ja niiden saavuttamisaste. Keudan ammattiopiston tulosaluepalkkion mittarit ovat seuraavat: työt tö myys mit ta ri (%), jatko-opiskelumittari (%), opiskelijapalautteen kes ki ar vo, läpäisymittari (%) ja keskeyttämismittari (%). Vuodelle 2015 ammattiopiston tulospalkkiotasoja muutettiin siten, et tä toimialataso jäettiin pois ja tilalle otettiin osasto/tiimi- taso. Tällä osas to ta sol la tulospalkkiokriteerinä on ainoastaan läpäisymittarin arvo. Tällä on haluttu valmistautua uuden rahoitusjärjestelmän tuloon, jos sa keskeisenä kriteerinä tullee olemaan läpäisy sekä suoritetut tut kin not ja tutkinnon osat. Keudan aikuisopiston mittarit ovat seuraavat: opiskelijapalautteen keskiarvo, suoritettujen tutkintojen ja osatutkintojen määrä, lä päi symit ta ri (%), Keudan oppisopimuskeskuksen sisäiset ostot ai kuis opistol ta (väh.360 kpl) sopimuskannasta ja henkilöstön osaaminen (koulut ta jien pedag.pätevyys,%). Keudan oppisopimuskeskuksen mittarit ovat seuraavat: opis ke li ja palaut teen keskiarvo, opiskelijamäärä, läpäisymittari (%), sopimuksen lop puun saattaneet opiskelijat, Keudan oppisopimuskeskuksen sisäi set ostot aikuisopistolta yhteensä väh.360 kpl. Tulospalkkion soveltamistaulukko eri organisaatiotasoilla on liit teenä. Tulosmittareiden tavoitteet on määritelty tulosalueittain vuoden 2016 ta lous ar vios sa ja ne perustuvat toimialoittain ja yksikkökohtaisesti ase tet tui hin tavoitteisiin. Ammattiopiston ja aikuisopiston kohdalla on li säk si määritelty toimialoilla ja yksiköissä sallittu vaihteluväli Kuntayhtymän johtaja: Esitän, että yhtymähallitus hyväksyy tulospalkkiokriteerit ja tu los palkkion maksamisen ehdot vuodelle 2016 seuraavasti: 1) Edellytyksenä tulospalkkion maksamiselle on, että kun ta yh tymän tulos on positiivinen ja että asetettu vuosikatetavoite saavu te taan. Lisäedellytyksenä on, että kuntayhtymä saa ko. vuodel le tulosrahaa opetus- ja kulttuuriministeriön tu los palk kio järjes tel mäs tä, maksettava palkkio voi olla enintään puolet tu losra han määrästä. 2) Tulospalkkiota voi maksimissaan saada kolmelta eri or ga ni saatio ta sol ta liitteenä olevan taulukon mukaisesti. Tulospalkkiota voi saada toimialatasolta, vaikka ylemmän tulosaluetason tavoit teet eivät olisikaan täyttyneet. 3) Keuda-palkkion suuruus on 300 /hlö, kun varsinainen kuu kausi palk ka on alle 3 000, muutoin palkkion suuruus on 10,0 % var si nai ses ta kuukausipalkasta. Tulospalkkion mää räy ty mis perus tee na käytetään maaliskuun varsinaista palkkaa. 4) Molempien Keuda-tason kriteereiden painoarvo on 50 %, li säksi läpäisymittarin toteumassa huomioidaan seuraava porrastus: to teu ma 99%, maksetaan 2/3, toteuma 98% maksetaan 1/2 ja

10 Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Esityslista 10/ to teu ma 97% maksetaan 1/3. 5) Tulosaluetason palkkion suuruus on 250 /hlö ja toimialatason palk kion 200 /hlö. 6) Ammattiopistossa osasto- ja tiimipalkkio (tai vastaava taso), läpäi sy väh. 75 % (=100 /hlö), jos läpäisy väh. 80 % (=200 /hlö). teisten aineiden opettajien ja muiden erityisryhmien palk kio määräytyy laskennallisesti samassa suhteessa kuin yksi kön osaston/tiimien palkkio. 7) Keuda-palkkion maksaminen edellyttää vuosikatetavoitteen täyt ty mis tä, tulos- ja toimialatason palkkion maksaminen edellyt tää asetetun tulostavoitteen saavuttamisesta. 8) Tulospalkkion maksaminen edellyttää lisäksi tulosmittareiden to teu tu mis ta. Niiden toteutuminen huomioidaan seuraavasti: Jos asetetuista tulosmittareista toteutuu 5, tulospalkkio mak setaan täysimääräisenä, sen jälkeen palkkio laskee porrastetusti seu raa vas ti: toteuma 4 -> palkkiosta maksetaan 75 %, toteuma 3 -> palkkiosta maksetaan 50 %, jos toiminnallisista tavoitteista to teu tuu vähemmän kuin 3, niin tulospalkkiota ei makseta. 9) teisten palvelujen tulospalkkaus mää räy tyy Keuda-palkkion li säk si keskiarvona ( /hlö) kuntayhtymän kaik kien tulos- ja toimi alo jen tulospalkkioiden yhteismäärästä. (Keu da-palk ki on lisäk si max. 450 /hlö). 10) Tulospalkkion seurantajakso on kalenterivuosi ja se maksetaan seu raa van vuoden huhtikuussa. Työssäoloajalle asetetut kriteerit ovat seuraavat: palvelussuhde on ollut päätoiminen joko vakinainen tai mää rä ai kai nen. Osa-aikaisille työntekijöille tulospalkkio mak se taan työajan suhteessa, palvelussuhde on ollut voimassa talousarviovuonna ja jatkuu edelleen seuraavan vuoden huhtikuussa, virkavapaalla oleville palkkio maksetaan töihin palatessa, mi kä li paluu tapahtuu maksuvuoden aikana, palkkio maksetaan työssäoloajan mukaisessa suhteessa. Sil tä osin kun KVTES:n V luvun virka- ja työvapaat ylit tävät vuositasolla 30 pv, ne huomioidaan tulospalkkiota vähen tä väs ti täysinä kuukausina. Esimerkiksi, jos em. poissa olo ja on 32 päivää, vähennetään 1 kk:n tulospalkkio.

11 Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Esityslista 10/ Osuuskunnan perustaminen Keudaan 249/ /2015 Nykyisessä Suomen hallitusohjelmassa on todettu, että Suomen talous ja työllisyys kyetään kääntämään kasvuun vain yrittäjyyden ja työn tekemisen kautta. Suomen talouden ja elinkeinoelämän kannalta on erittäin tärkeää, et tä maahan syntyy uutta yritystoimintaa erityisesti pk-sektorille. Talou den tilanne heijastuu myös Keudan opiskelijoiden työllistymiseen. On tärkeää, että opiskelijoita kannustetaan myös yrittäjyyteen. tenä keinona on osuuskuntatoiminta, jonka avulla on mahdollista kannus taa sekä auttaa opiskelijoita yritystoiminnan alkuun. Osuuskunnan perustamista kuntayhtymään on valmistellut työ ryhmä, johon ovat kuuluneet Riitta Narko (pj), Mika Hagelin, Anne Moila nen, Petra Pulk ki nen, Jussi Kaatrasalo, Virpi Koivisto ja Mia Kil pinen. Työryhmän ehdotus on, että Keudaan perustetaan työosuuskunta, jon ka jäseniksi voivat liittyä Keudan opiskelijat. Työosuuskunnassa sen jäsenet ovat työsuhteessa osuuskuntaan, mutta palkka mää räytyy kunkin jäsenen laskutettavan myynnin mukaan. Osuuskunnan jäse ne nä voi olla kaksi vuotta riippumatta valmistumisajankohdasta. Osuuskunnan jäsenenä opiskelijat voivat testata oman yritysideansa kan ta vuut ta sekä käynnistää yritystoiminnan. Keudan järjestää talous- ja hallintopalvelut osuuskunnan jäsenille. Keuda perii las ku tetta vas ta työstä pienen prosenttiosuuden, jolla katetaan Keudalle synty viä kustannuksia. Osuuskuntayrittäjille osoitetaan toimistotiloja Keu da-ta los ta. Keudan muiden tilojen tai kaluston käytöstä sovitaan eril li sil lä sopimuksilla ja niiden käytöstä veloitetaan erikseen. Osuuskunnassa tekijät kantavat itse vastuun toiminnasta. dessä toi mi mal la liiketoiminnan riskien hahmottaminen on myös hel pompaa. Osuuskunnassa toimiessaan opiskelija saa sekä ammatillista et tä liiketoiminnallista ohjausta. Osuuskuntatoimintaa säätelee voimaan tullut osuus kun tala ki (421/2013). Osuuskunta syntyy rekisteröimisellä Patentti- ja rekisterihallituksen kaup pa re kis te riin. Rekisteröintiä varten osuuskunnan on tehtävä perus ta mis il moi tus.osuuskunta on ilmoitettava rekisteröitäväksi kolmen kuukauden kuluessa perustamissopimuksen al le kir joit ta mi sesta. Osuuskunnan pe rus ta mis so pi mus päivätään, ja sen allekirjoittavat pe rus ta ja jä se net. Pe rus ta mis so pi muk ses sa on OKL:n mukaan aina

12 Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Esityslista 10/ mai nit ta va: 1.perustamissopimuksen päivämäärä 2.kaikki perustajajäsenet ja kunkin merkitsemät osuudet; 3.osuudesta osuuskunnalle maksettava määrä (merkintähinta); 4.osuuden maksuaika; sekä 5.osuuskunnan hallituksen jäsenet. Luonnos Keudan osuuskunnan säännöiksi on liitteenä. Ne nou dat tavat pääosin patentti- ja rekisterihallituksen mallisääntöjä. Kuntayhtymän johtaja: Esitän, että yhtymähallitus 1) päättää perustaa osuuskunnan Keudaan ja että Keuda on yksi pe rus ta ja jä sen 2) hyväksyy liitteenä olevat säännöt 3) valtuuttaa kuntayhtymän johtajan a) allekirjoittamaan osuuskunnan pe rus ta mis so pi muk sen b) tekemään sääntöihin tarvittaessa täsmennyksiä c) päättämään osuuskunnan toiminimen d) nimeämään Keudan ehdokkaat (2 henkilöä) osuuskunnan halli tuk seen 4) valtuuttaa kuntayhtymän talouspäällikön tekemään osuuskunnan pe rus ta mis il moi tuk sen Lisäksi esitän, että yhtymähallitus tarkastaa tehdyn päätöksen kokouk ses sa

13 Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Esityslista 10/ Tiedoksi Tiedoksi tulos- ja toimialueiden esimiesten viranhaltijapäätökset ajalta (liite)

Opetussuunnitelman mukaisesti opetuksen järjestäjä päät tää paikallisesti tiettyjä asioita:

Opetussuunnitelman mukaisesti opetuksen järjestäjä päät tää paikallisesti tiettyjä asioita: Koulutuslautakunta 44 10.06.2014 Koulutuslautakunta 58 16.09.2014 Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden muutos 1.8.2014 alkaen / luku 5.4 Oppilashuolto ja turvallisuuden edistäminen / opiskelijahuollon

Lisätiedot

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Pöytäkirja 10/2014 1. Keudan ammattiopisto, auditorio, Lopentie 20, 01860 Perttula

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Pöytäkirja 10/2014 1. Keudan ammattiopisto, auditorio, Lopentie 20, 01860 Perttula Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Pöytäkirja 10/2014 1 Yhtymähallitus Aika 11.12.2014 klo 17:30-19:12 Paikka Keudan ammattiopisto, auditorio, Lopentie 20, 01860 Perttula Osallistujat Päätöksentekijät:

Lisätiedot

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen ---------------------------------------- TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan Riikka Mononen ---------------------------------------- Tehtäväkori 2016 TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan -materiaali on kokoelma

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9)

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9) KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9) Tarkastuslautakunta 19.11.2015 AIKA 19.11.2015 klo 15:00-18:00 PAIKKA Kehitysvammaisten asumisyksikkö Runokulma klo 15, ja sen jälkeen kau pun gin ta lo, kokoushuone

Lisätiedot

Laissa ammatillisesta koulutuksesta (787/ ) todetaan, että kou lutuk sen järjestäjän tulee hyväksyä koulutusta varten opetussuunnitelma.

Laissa ammatillisesta koulutuksesta (787/ ) todetaan, että kou lutuk sen järjestäjän tulee hyväksyä koulutusta varten opetussuunnitelma. Hallitus 30 24.04.2015 Hallitus 42 12.06.2015 Hallitus 50 28.08.2015 Hallitus 88 18.12.2015 Hallitus 47 17.06.2016 Hallitus 58 26.08.2016 Opetussuunnitelmien hyväksyminen 27/40/401/2015 KYH 30 Laissa ammatillisesta

Lisätiedot

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus Kunnanhallitus 305 27.11.2014 Kunnanhallitus 151 10.06.2015 Kunnanhallitus 19 28.01.2016 Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus 143/00.04.01/2014 KH 27.11.2014 305 Työ-

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1 AIKA 16.01.2013 klo 10:00 PAIKKA Kärsämäen kunnanvirasto, Keskuskatu 14 KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162 Kunnanhallitus 368 10.11.2015 Kunnanhallitus 404 08.12.2015 Kunnanhallitus 414 22.12.2015 Kunnanhallitus 43 09.02.2016 Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016

Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016 Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016 TILOJEN VUOKRAAMINEN TORNION SAIRASKOTISÄÄTIÖLTÄ PÄIVÄKESKUSTOIMINTAA VARTEN/TILOJEN VUOKRAAMINEN VUODELLE 2014/TILOJEN VUOKRAAMINEN

Lisätiedot

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Esityslista 9/ Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä, Peltola, Sibeliuksenväylä 55 A, Järvenpää

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Esityslista 9/ Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä, Peltola, Sibeliuksenväylä 55 A, Järvenpää Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Esityslista 9/2015 1 tymähallitus Aika 04.11.2015 klo 17:30 Paikka Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä, Peltola, Sibeliuksenväylä 55 A, Järvenpää Käsiteltävät asiat

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252 Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 Päätös / ympäristölupahakemus / Syväsatama, jätteiden loppusijoittaminen ja hyödyntäminen satamakentän rakenteissa, Kokkolan Satama / Länsi- ja Sisä-Suomen

Lisätiedot

Kunnanhallitus Valtuusto Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma 162/04.

Kunnanhallitus Valtuusto Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma 162/04. Kunnanhallitus 276 28.11.2016 Valtuusto 63 12.12.2016 Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien 2018 2020 taloussuunnitelma 162/04.041/2016 Kunnanhallitus 276 Kunnanhallitus esittää valtuuston hyväksyttäväksi

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/ Lempäälän Aleksi 1, Lempäälän Veden kokoustila. Asia Otsikko Sivu

LEMPÄÄLÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/ Lempäälän Aleksi 1, Lempäälän Veden kokoustila. Asia Otsikko Sivu LEMPÄÄLÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2019 1 AIKA klo 17:00 PAIKKA Lempäälän Aleksi 1, Lempäälän Veden kokoustila KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Kokoushuone E227, P-K:n ammattiopisto Joensuu tekniikka ja kulttuuri, Peltolankatu 4, Joensuu. Kärkkäinen Eero jäsen

Kokoushuone E227, P-K:n ammattiopisto Joensuu tekniikka ja kulttuuri, Peltolankatu 4, Joensuu. Kärkkäinen Eero jäsen Esityslista 2/2016 1 Aika 11.04.2016 klo 14:30 Paikka Kokoushuone E227, P-K:n ammattiopisto Joensuu tekniikka ja kulttuuri, Peltolankatu 4, Joensuu Lisätietoja Osallistujat Huusko Anu puheenjohtaja Isoniemi

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 18/2015 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 18/2015 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 18/2015 1 AIKA 16.11.2015 klo 17:30 PAIKKA Kärsämäki-sali, Frosteruksenkatu 25 KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 276 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/2010 1. Linja-auto, matka Kotimaan Matkailu-messuille Tampereelle

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/2010 1. Linja-auto, matka Kotimaan Matkailu-messuille Tampereelle UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/2010 1 Matkailulautakunta 16.04.2010 Aika 16.04.2010 klo 9:00-10:30 Paikka Linja-auto, matka Kotimaan Matkailu-messuille Tampereelle Luettelo käsitellyistä asioista

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Tarkastuslautakunta 09.02.2017 Aika 09.02.2017 klo 13:00-16:00 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen

Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen Kaupunginhallitus 139 31.03.2014 Kaupunginhallitus 271 16.06.2014 Kaupunginhallitus 511 15.12.2014 Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen 877/10.03.02/2013

Lisätiedot

Henkilöstön tulospalkkiojärjestelmä 2016

Henkilöstön tulospalkkiojärjestelmä 2016 Kuntayhtymän hallitus 48 22.03.2017 Henkilöstön tulospalkkiojärjestelmä 2016 326/02.05.00/2017 Kuntayhtymän hallitus 22.03.2017 48 3/02.05.00/2016 Kuntayhtymän hallitus 27.01.2016 12 TULOSPALKKIOJÄRJESTELMÄN

Lisätiedot

Paikka Yhtymähallinnon neuvotteluhuone, Medipolis, Kiviharjuntie 11, 90220 Oulu. Otsikko Sivu

Paikka Yhtymähallinnon neuvotteluhuone, Medipolis, Kiviharjuntie 11, 90220 Oulu. Otsikko Sivu Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 2/2013 1 Yhteistyötoimikunta 28.08.2013 Aika 28.08.2013 klo12:05-13:50 Paikka Yhtymähallinnon neuvotteluhuone, Medipolis, Kiviharjuntie 11, 90220 Oulu Käsitellyt

Lisätiedot

HYVINVOINTI- JA TERVEYSTOIMEN TALOUSARVION TOTEUTUMINEN AJALLA 1.1.-30.9.2011 SEKÄ TALOUSARVION TARKISTUSESITYS

HYVINVOINTI- JA TERVEYSTOIMEN TALOUSARVION TOTEUTUMINEN AJALLA 1.1.-30.9.2011 SEKÄ TALOUSARVION TARKISTUSESITYS Hyvinvointi- ja terveyslautakunta 102 29.09.2011 HYVINVOINTI- JA TERVEYSTOIMEN TALOUSARVION TOTEUTUMINEN AJALLA 1.1.-30.9.2011 SEKÄ TALOUSARVION TARKISTUSESITYS Hyte 102 Hyvinvointi- ja terveystoimen talousarvion

Lisätiedot

TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT

TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT Opetus- ja 112 26.08.2015 varhaiskasvatuslautakunta Kunnanhallitus 303 14.09.2015 Valtuusto 64 28.09.2015 TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT

Lisätiedot

Kalatalouden kehittämisrahaston hallituksen nimeäminen toimikaudeksi 2013-2016 / kunnan edustajien nimeäminen / muut edustajat

Kalatalouden kehittämisrahaston hallituksen nimeäminen toimikaudeksi 2013-2016 / kunnan edustajien nimeäminen / muut edustajat Kunnanhallitus 38 31.01.2013 Kunnanhallitus 144 18.03.2013 Kunnanhallitus 291 03.06.2013 Kunnanhallitus 63 16.02.2015 Kunnanhallitus 132 30.03.2015 Kunnanhallitus 262 06.07.2015 Kunnanhallitus 319 21.09.2015

Lisätiedot

Paikka P-K:n ammattiopisto Joensuu tekniikka ja kulttuuri, kokoushuone E215, Peltolankatu 4, Joensuunkatu 3. Kärkkäinen Eero jäsen

Paikka P-K:n ammattiopisto Joensuu tekniikka ja kulttuuri, kokoushuone E215, Peltolankatu 4, Joensuunkatu 3. Kärkkäinen Eero jäsen Pöytäkirja 2/2015 1 Hallituksen henkilöstöjaosto Aika 23.09.2015 klo 14:06-14:27 Paikka P-K:n ammattiopisto Joensuu tekniikka ja kulttuuri, kokoushuone E215, Peltolankatu 4, Joensuunkatu 3 Osallistujat

Lisätiedot

Yksityisteiden hoidon järjestäminen

Yksityisteiden hoidon järjestäminen Tekninen lautakunta 68 04.12.2018 Kaupunginhallitus 8 14.01.2019 Kaupunginvaltuusto 3 04.02.2019 Tekninen lautakunta 16 26.03.2019 Kaupunginhallitus 64 15.04.2019 Kaupunginvaltuusto 22 27.05.2019 Yksityisteiden

Lisätiedot

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä kirjoittaa:

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä kirjoittaa: Kunnanhallitus 18 11.01.2016 Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän ikäsuunnitelma vuosille 2016-2025 Khall 11.01.2016 18 Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä kirjoittaa: "Yhall 28.08.2013 88 "Vanhuspalvelulaki"

Lisätiedot

Kunnanhallitus Valtuusto KUUMA-seutu liikelaitoksen tilinpäätös ja toimintakertomus KH 117 KUUMA-komissio 1.3.

Kunnanhallitus Valtuusto KUUMA-seutu liikelaitoksen tilinpäätös ja toimintakertomus KH 117 KUUMA-komissio 1.3. Kunnanhallitus 117 07.05.2018 Valtuusto 55 30.05.2018 KUUMA-seutu liikelaitoksen tilinpäätös ja toimintakertomus 2017 KH 117 KUUMA-komissio 1.3.2018 Kuntalain 87 i :n mukaan liikelaitoksen tilikausi on

Lisätiedot

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson:

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson: Kaupunginhallitus 251 05.10.2015 Kaupunginhallitus 291 09.11.2015 Kaupunginhallitus 305 23.11.2015 Kaupunginhallitus 325 18.12.2015 Kaupunginhallitus 35 01.02.2016 Kaupunginhallitus 53 22.02.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Yhtymähallitus 119 26.08.2015 Yhtymähallitus 151 28.10.2015 Yhtymähallitus 163 25.11.2015 Yhtymähallitus 26 25.02.2016

Yhtymähallitus 119 26.08.2015 Yhtymähallitus 151 28.10.2015 Yhtymähallitus 163 25.11.2015 Yhtymähallitus 26 25.02.2016 Yhtymähallitus 119 26.08.2015 Yhtymähallitus 151 28.10.2015 Yhtymähallitus 163 25.11.2015 Yhtymähallitus 26 25.02.2016 Mäntykodin palvelutuotannon kilpailuttaminen 53/00.01.00/2015 Yhtymähallitus 26.08.2015

Lisätiedot

Sotela 158 Valmistelija: talouspäällikkö Paavo Posti, puh. 03-849 4215, etunimi.sukunimi@heinola.fi

Sotela 158 Valmistelija: talouspäällikkö Paavo Posti, puh. 03-849 4215, etunimi.sukunimi@heinola.fi Sosiaali- ja terveyslautakunta 158 17.11.2015 Kaupunginhallitus 315 07.12.2015 Etevan kuntayhtymän perussopimuksen muutokset 1764/00.04.01/2012 Sotela 158 Valmistelija: talouspäällikkö Paavo Posti, puh.

Lisätiedot

Pöytäkirja on tarkastettu ja hyväksytty 16.9.2015.

Pöytäkirja on tarkastettu ja hyväksytty 16.9.2015. Pöytäkirja 4/2015 1 Aika 16.09.2015 klo 17:36-18.35 Paikka Karjalankatu 2, Outokumpu, ravintola Monikko Osallistujat Läsnä Pekkanen Niina puheenjohtaja Westman Juhani varapuheenjohtaja Laeslehto Tuula

Lisätiedot

Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto

Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto KAUPUNGINHALLITUS 41 01.02.2016 KAUPUNGINVALTUUSTO 17 22.02.2016 Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma 2017-2018 802/02.0202.020200/2016 KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymän tarkastuslautakunta

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymän tarkastuslautakunta ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Aika 01.02.2018 klo 09:00-11:10 Paikka Orimattilan kaupungintalo, 2. krs. kokoushuone Osallistujat Nimi Tehtävä Lisätiedot Saarikko Eino pj. Laatunen Kirsti j.

Lisätiedot

Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus

Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus Kunnanhallitus 59 23.03.2016 Kunnanhallitus 94 23.05.2016 Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus 1.1.2017 107/010/013/2015 KHALL 59 Selostus: Kunnanvaltuusto

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1 SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1 Sastamalan opiston johtokunta Aika 10.05.2016 klo 17:00-19:00 Paikka Esperi OY Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 9 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Liitteenä on Etelä-Savon sosiaali- ja terveysalueen kuntayhtymän pe rus ta mis suun ni tel ma liitteineen.

Liitteenä on Etelä-Savon sosiaali- ja terveysalueen kuntayhtymän pe rus ta mis suun ni tel ma liitteineen. Kunnanhallitus 146 21.09.2015 Kunnanvaltuusto 47 28.09.2015 Kunnanhallitus 7 22.01.2016 Etelä-Savon sosiaali- ja terveysalueen kuntayhtymän perustaminen 108/010/013/2015 KHALL 146 Selostus: Etelä-Savossa

Lisätiedot

Lapsiperheiden kotipalveluiden myöntämisperusteet ja asiakasmaksut 1.1.2016 alkaen

Lapsiperheiden kotipalveluiden myöntämisperusteet ja asiakasmaksut 1.1.2016 alkaen Hallitus 267 16.12.2015 Lapsiperheiden kotipalveluiden myöntämisperusteet ja asiakasmaksut 1.1.2016 alkaen H 267 (Valmistelija: perhepalvelujohtaja Matti Heikkinen ja vastuualuepäällikkö Tarja Rossinen)

Lisätiedot

Perhehoidon palkkiot ja kulukorvaukset muuttuvat lukien.

Perhehoidon palkkiot ja kulukorvaukset muuttuvat lukien. Liperin sosiaali- ja terveyslautakunta Liperin sosiaali- ja terveyslautakunta 101 15.12.2015 22 22.03.2016 Perhehoidon palkkiot ja korvaukset 1.1.2016 alkaen 444/02.05.00/2015 Soteltk 15.12.2015 101 Perhehoidon

Lisätiedot

Henkilöstön tulospalkkiojärjestelmä 2014

Henkilöstön tulospalkkiojärjestelmä 2014 Kuntayhtymän johtoryhmä 108 10.12.2013 Kuntayhtymän hallitus 248 18.12.2013 Kuntayhtymän hallitus 43 25.03.2015 Henkilöstön tulospalkkiojärjestelmä 2014 381/02.05.01/2013 Kuntayhtymän johtoryhmä 10.12.2013

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2016 1. Asia Otsikko Sivu

LEMPÄÄLÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2016 1. Asia Otsikko Sivu LEMPÄÄLÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2016 1 AIKA klo 17:00 PAIKKA Tekninen 10, Tampereentie 10 KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA

Lisätiedot

Työsuojeluvaltuutettujen ajankäyttö ja vapautus työtehtävistä vuosina / Ajankäytön järjestäminen ,

Työsuojeluvaltuutettujen ajankäyttö ja vapautus työtehtävistä vuosina / Ajankäytön järjestäminen , Kaupunginhallitus 5 09.06.2014 Kaupunginhallitus 10 23.02.2015 Kaupunginhallitus 7 04.04.2016 Työsuojeluvaltuutettujen ajankäyttö ja vapautus työtehtävistä vuosina 2014-2017 / Ajankäytön järjestäminen

Lisätiedot

Kuntayhtymänjohtajan esitys:

Kuntayhtymänjohtajan esitys: Kunnanhallitus 389 08.12.2014 Valtuusto 93 17.12.2014 n talousarvio 2015 ja taloussuunnitelma 2015-2017 50/02.02.00/2014 OmOhj 23 Hyvinvointikuntayhtymään on laadittu palvelurakenteen kehittämissuunnitelma

Lisätiedot

HALLINTO, SUUNNITTELU JA PAIKKATIETOPALVELUJEN TU- LOS YK SIK KÖ

HALLINTO, SUUNNITTELU JA PAIKKATIETOPALVELUJEN TU- LOS YK SIK KÖ Tekninen lautakunta 89 20.09.2016 Teknisen lautakunnan talousarvio vuodelle 2017 Tekninen lautakunta Valmistelija: tekninen johtaja Janne Laiho, puh. 050 347 5247 ja palve lu koor di naat to ri Hely Harju,

Lisätiedot

MAASEUTULAUTAKUNNAN (RANTASALMI, JUVA, SULKAVA, JOROINEN) PUHEENJOHTAJAN VALINTA VUODEKSI /00.00/2013

MAASEUTULAUTAKUNNAN (RANTASALMI, JUVA, SULKAVA, JOROINEN) PUHEENJOHTAJAN VALINTA VUODEKSI /00.00/2013 Kunnanhallitus 24 14.01.2013 Kunnanvaltuusto 11 28.01.2013 Kunnanhallitus 75 25.02.2013 Kunnanvaltuusto 29 04.03.2013 Kunnanhallitus 102 07.04.2015 Kunnanvaltuusto 8 20.04.2015 Kunnanhallitus 64 08.03.2016

Lisätiedot

Henkilöstön tulospalkkiojärjestelmä vuodelle 2015

Henkilöstön tulospalkkiojärjestelmä vuodelle 2015 Kuntayhtymän johtoryhmä 110 09.12.2014 Kuntayhtymän hallitus 261 17.12.2014 Henkilöstön tulospalkkiojärjestelmä vuodelle 2015 448/02.05.00/2014 Kuntayhtymän johtoryhmä 09.12.2014 110 PKKY:ssä on ollut

Lisätiedot

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa.

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa. Kunnanhallitus 60 30.03.2015 Kunnanhallitus 68 21.04.2015 Kunnanhallitus 82 11.05.2015 Kunnanhallitus 102 11.06.2015 Kunnanhallitus 107 18.06.2015 Kunnanvaltuusto 27 18.06.2015 Talouden tasapainottamistoimenpiteet

Lisätiedot

Kokonaisuudessaan toimialan nettomenot arvioidaan ylittävän talous ar vion ilman hankkeita

Kokonaisuudessaan toimialan nettomenot arvioidaan ylittävän talous ar vion ilman hankkeita Kasvun ja oppimisen 74 13.10.2016 laukun Kaupunginhallitus 256 31.10.2016 Kasvun ja oppimisen toimialan lisämääräraha KASVOPPI 13.10.2016 74 lousarviomääräysten mukaan laukuna on informoiva siten, et tä

Lisätiedot

Veittijärvi-Moision ja Vuorentausta-Soppeenharjun kouluyksiköiden nimien muutokset alkaen

Veittijärvi-Moision ja Vuorentausta-Soppeenharjun kouluyksiköiden nimien muutokset alkaen Sivistyslautakunta 40 16.05.2017 Veittijärvi-Moision ja Vuorentausta-Soppeenharjun kouluyksiköiden nimien muutokset 1.8.2017 alkaen 606/01.017/2016 SIVLTK 16.05.2017 40 Sivistysjohtaja Matti Hursti: Sivistysjohtajan

Lisätiedot

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 Kunnanhallitus 308 09.11.2015 Valtuusto 71 16.11.2015 Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 804/02.03.01/2015 KHALL 308 9.11.2015 Kuntalain 66 :n mukaan valtuusto

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 12.02.2014 AIKA 12.02.2014 klo 18:00-19:30 PAIKKA Elisenvaaran oppimiskeskus, kirjaston lukusali ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 Tarkastuslautakunta 09.03.2017 Aika 09.03.2017 klo 13:00-15:55 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Pöytäkirja 3/2016 1 (11)

Pöytäkirja 3/2016 1 (11) Pöytäkirja 3/2016 1 (11) 16.02.2016 Aika 16.02.2016 klo 09:00-09:55 Paikka Mikkeli, H-rakennuksen neuvotteluhuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen ja järjestäytyminen 3 2 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Sisäisen valvonnan järjestäminen on kunnanhallituksen teh tä vä. Tarkastussäännön hyväksyy valtuusto.

Sisäisen valvonnan järjestäminen on kunnanhallituksen teh tä vä. Tarkastussäännön hyväksyy valtuusto. Kunnanhallitus 284 09.09.2013 Tarkastuslautakunta 32 11.09.2013 Sisäisen valvonnan ohjeet ja tarkastussääntö 1272/01/010/2008 KHALL 284 1272/01/010/2008 KHALL 607 Johtoryhmän ja tilintarkastajien keskusteluissa

Lisätiedot

Esiopetuksen järjestämistavoista ja -paikoista päättää si vis tys lau takun ta (hallintosääntö 8 2.1.8).

Esiopetuksen järjestämistavoista ja -paikoista päättää si vis tys lau takun ta (hallintosääntö 8 2.1.8). Sivistyslautakunta 155 22.09.2015 Kunnanhallitus 274 05.10.2015 Esiopetuksen järjestämistavat ja -paikat 1.8.2016 alkaen 911/12.00.01/2015 SIVLTK 22.09.2015 155 Asian valmistelija: sivistysjohtaja Jyrki

Lisätiedot

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson:

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson: Kaupunginhallitus 251 05.10.2015 Kaupunginhallitus 291 09.11.2015 Kaupunginhallitus 305 23.11.2015 Kaupunginhallitus 325 18.12.2015 Kaupunginhallitus 35 01.02.2016 SOSIAALITYÖN JOHTAJAN VIRAN TÄYTTÄMINEN

Lisätiedot

Kunnanhallitus 143 20.05.2013 Kunnanhallitus 182 05.08.2013 OULUN AMMATTIKORKEAKOULUN OMISTUS 613/053/2013

Kunnanhallitus 143 20.05.2013 Kunnanhallitus 182 05.08.2013 OULUN AMMATTIKORKEAKOULUN OMISTUS 613/053/2013 Kunnanhallitus 143 20.05.2013 Kunnanhallitus 182 05.08.2013 OULUN AMMATTIKORKEAKOULUN OMISTUS 613/053/2013 KHALL 143 Valmistelu: hallintojohtaja Eeva Vanhanen, p. 050 356 6427 Oulun kaupunki, Oulun seudun

Lisätiedot

137 10.12.2013 98 06.08.2014

137 10.12.2013 98 06.08.2014 Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 137 10.12.2013 98 06.08.2014 Oikaisuvaatimus toimenpidelupapäätöksestä 286-2013-781, kiinteistölle 286-21-6-6, Kaaritie 18, Kuusankoski,

Lisätiedot

Revontuli-Opisto, luokka nro 1 Valtatie Kittilä. Asia Otsikko Sivu 12 Revontuli-Opiston kevään 2017 alustavan

Revontuli-Opisto, luokka nro 1 Valtatie Kittilä. Asia Otsikko Sivu 12 Revontuli-Opiston kevään 2017 alustavan KITTILÄN KUNTA Kokouskutsu 3/2016 1 Revontuli-Opiston jaosto Aika 28.11.2016 klo 17:00 Paikka Revontuli-Opisto, luokka nro 1 Valtatie 28 99100 Kittilä Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 12 Revontuli-Opiston

Lisätiedot

N I K E A N U S K O N T U N N U S T U S

N I K E A N U S K O N T U N N U S T U S 100 H a n n u P o h a n n o r o N I K E A N U S K O N T U N N U S T U S lauluäänelle, kitaralle sekä viola da gamballe tai sellolle or voices, guitar, viola da gamba / violoncello - ' 00 Teosto Suomalaisen

Lisätiedot

Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/ Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone. Karinen Jussi

Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/ Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone. Karinen Jussi Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/2017 1 Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymä Aika 29.12.2017 klo 17:10-17:42 Paikka Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat

Lisätiedot

Vapaa-aikalautakunnan vuoden 2015 talousarvion käyttösuunnitelman hyväksyminen

Vapaa-aikalautakunnan vuoden 2015 talousarvion käyttösuunnitelman hyväksyminen Vapaa-aikalautakunta 3 12.02.2015 Vapaa-aikalautakunnan vuoden 2015 talousarvion käyttösuunnitelman hyväksyminen Vapaa-aikalautakunta 3 Valmistelija: Vapaa-aikapäällikkö Anne Koivisto Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Teknisen sopimuksen (TS) tehtäväkohtaisen palkkojen (TKP) arviointijärjestelmä

Teknisen sopimuksen (TS) tehtäväkohtaisen palkkojen (TKP) arviointijärjestelmä Kunnanhallitus 344 15.09.2014 Kunnanhallitus 31 02.02.2015 Kunnanhallitus 439 21.12.2015 Teknisen sopimuksen (TS) tehtäväkohtaisen palkkojen (TKP) arviointijärjestelmä 375/01.00.01/2014 KHALL 344 Hallintojohtaja

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 1/2012 1

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 1/2012 1 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 1/2012 1 Tilike-johtokunta Aika 17.04.2012 klo 15:00-16:40 Paikka Kiteen kaupungintalo, Pajari-neuvotteluhuone Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Eronen Yrjö 15:00

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 8/2015 1

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 8/2015 1 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 8/2015 1 Tarkastuslautakunta Aika 21.07.2015 klo 11:00-16:50 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Halttunen Sanna

Lisätiedot

Tuloista on kertynyt 115,6%. Tulot sisältävät opetuspalveluiden ja nuo ri so pal ve lui den hankkeiden valtionavustusta yhteensä 761 t.

Tuloista on kertynyt 115,6%. Tulot sisältävät opetuspalveluiden ja nuo ri so pal ve lui den hankkeiden valtionavustusta yhteensä 761 t. Kasvun ja oppimisen 56 25.10.2018 lautakunta Kaupunginhallitus 284 05.11.2018 Kasvun ja oppimisen toimialan lisämäärärahaesitys 927/02.02.00/2017 KASVOPPI 25.10.2018 56 Kokoukseen tuotu esitys: lousarviomääräysten

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus 155 09.06.2016 Kunnanvaltuusto 37 15.06.2016 Kunnanhallitus 49 22.02.2017 Kunnanvaltuusto 8 09.03.2017 Väliaikaisen rahoituksen myöntäminen yleishyödyllisille Leader-hankkeille 95/02.05.03/2016,

Lisätiedot

HARJAVALLAN KAUPUNGIN HENKILÖSTÖ- JA KOULUTUSSUUNNITELMA 2017

HARJAVALLAN KAUPUNGIN HENKILÖSTÖ- JA KOULUTUSSUUNNITELMA 2017 Yhteistoimintaelin 6 26.01.2017 Henkilöstöjaosto 9 30.01.2017 Kaupunginhallitus 37 20.02.2017 Valtuusto 20 29.05.2017 HARJAVALLAN KAUPUNGIN HENKILÖSTÖ- JA KOULUTUSSUUNNITELMA 2017 Yte 26.01.2017 6 1.1.2014

Lisätiedot

Laki oppilas- ja opiskelijahuollosta 1.8.2014

Laki oppilas- ja opiskelijahuollosta 1.8.2014 Sivistyslautakunta 66 25.06.2014 Sivistyslautakunta 89 21.10.2014 Laki oppilas- ja opiskelijahuollosta 1.8.2014 486/41.411/2014 Sivistyslautakunta 25.06.2014 66 Laki oppilas- ja opiskelijahuollosta (1287/2013)

Lisätiedot

matsku 2 YHTEEN- JA VÄHENNYSLASKU Tanja Manner-Raappana Nina Ågren OPETUSHALLITUS

matsku 2 YHTEEN- JA VÄHENNYSLASKU Tanja Manner-Raappana Nina Ågren OPETUSHALLITUS matsku 2 HTEEN- JA VÄHENNSLASKU Tanja Manner-Raappana Nina Ågren OPETUSHALLITUS MATSKU 2 Tämän kirjan omistaa: Sisällysluettelo 0 h-tä suu-ri h-tä suu-ri htä suuri 4 1 h-teen-las-ku 0 5 Mi-tä puut-tuu?

Lisätiedot

Vuonna 2018 yli 75-vuotiaita tullee olemaan 2413 henkilöä, kun lukumäärä vuonna 2013 oli 1965 henkilöä.

Vuonna 2018 yli 75-vuotiaita tullee olemaan 2413 henkilöä, kun lukumäärä vuonna 2013 oli 1965 henkilöä. Kaupunginvaltuusto 30 09.03.2015 Kaupunginhallitus 116 23.03.2015 Perusturvalautakunta 48 12.05.2015 Valtuustoaloite omaishoitajien vertaisryhmistä 139/01.015/2015 KAUPVALT 09.03.2015 30 "Ylöjärven vanhustyön

Lisätiedot

- 1 Kokouksen avaaminen. - 3 Pöytäkirjantarkastajien valinta. - 4 Työjärjestyksen hyväksyminen

- 1 Kokouksen avaaminen. - 3 Pöytäkirjantarkastajien valinta. - 4 Työjärjestyksen hyväksyminen Kaupunginhallitus 119 31.03.2014 Kaupunginvaltuuston kokouksen 27.1.2014 päätösten täytäntöönpano 1224/07.02.03/2014 KHALL 119 Kuntalain 23.1 :n mukaan kunnanhallitus vastaa kunnan hal lin nos ta ja taloudenhoidosta

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Periaatepäätös tulevasta päätöksenteko-organisaatiosta 36/00.

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Periaatepäätös tulevasta päätöksenteko-organisaatiosta 36/00. Kaupunginhallitus 312 05.12.2016 Kaupunginvaltuusto 87 12.12.2016 Periaatepäätös tulevasta päätöksenteko-organisaatiosta 36/00.00/2016 Khall 05.12.2016 312 Valmistelija: hallinto- ja kehitysjohtaja Sinikka

Lisätiedot

Kokemäen kaupunki on etsinyt vapautuneisiin tiloihin uusia vuokralaisia useiden vuosien ajan.

Kokemäen kaupunki on etsinyt vapautuneisiin tiloihin uusia vuokralaisia useiden vuosien ajan. Kaupunginhallitus 6 19.01.2015 Kaupunginvaltuusto 5 26.01.2015 Kokemäen kaupungin ja Freyja Oy:n välisen vuokrasopimuksen muuttaminen (vuoden 2015 vuokraerien maksulykkäys) sekä vuoden 2015 talousarvion

Lisätiedot

JUUAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

JUUAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 JUUAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Käsitellyt asiat Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen järjestäytyminen 3 2 Tarkastuslautakunnan esittelijä kaudella 2017-2021 4 3 Tarkastuslautakunnan sihteerin valinta kaudelle

Lisätiedot

10 13.02.2013 VUODEN 2013 TALOUSARVION TÄYTÄNTÖÖNPANO-OHJEET JA KÄYTTÖSUUNNITELMIEN TARKISTAMINEN. Talousarvion sitovuus

10 13.02.2013 VUODEN 2013 TALOUSARVION TÄYTÄNTÖÖNPANO-OHJEET JA KÄYTTÖSUUNNITELMIEN TARKISTAMINEN. Talousarvion sitovuus Teknisen lautakunnan valvontajaosto 10 13.02.2013 VUODEN 2013 TALOUSARVION TÄYTÄNTÖÖNPANO-OHJEET JA KÄYTTÖSUUNNITELMIEN TARKISTAMINEN VALVJAOS 10 Toimialan vs. esimies 5.2.2013 Kaupunginvaltuusto on 18.12.2012

Lisätiedot

Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä

Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 84 24.09.2015 Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä 599/11.04.02/2014 Kaavoitus- ja ympäristölautakunta

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Tarkennuksia Kirkkonummen kunnan toimielinrakenteeseen (kv) 118/00.00.

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Tarkennuksia Kirkkonummen kunnan toimielinrakenteeseen (kv) 118/00.00. Kunnanhallitus 31 13.02.2017 Kunnanhallitus 71 27.02.2017 Tarkennuksia Kirkkonummen kunnan toimielinrakenteeseen (kv) Kunnanhallitus 13.02.2017 31 118/00.00.01/2016 Kunnanvaltuusto hyväksyi 20.6.2016 Kirkkonummen

Lisätiedot

Taulukko 1. Tulosalueiden käyttöprosentit (30.3.2015 tasainen 25,0 %)

Taulukko 1. Tulosalueiden käyttöprosentit (30.3.2015 tasainen 25,0 %) Sivistyslautakunta 31 23.04.2015 Sivistyslautakunta 36 04.05.2015 Sivistystoimen talousraportti I 175/02.02.02/2015 Sivltk 23.04.2015 31 Kunnanvaltuusto on vahvistanut 8.12.2014 63 sivistystoimen vuoden

Lisätiedot

K Ä Y T T Ö S U U N N I T E L M A Y H D Y S K U N T A L A U T A K U N T A

K Ä Y T T Ö S U U N N I T E L M A Y H D Y S K U N T A L A U T A K U N T A K Ä Y T T Ö S U U N N I T E L M A 2 0 1 7 Y H D Y S K U N T A L A U T A K U N T A Forssan kaupunki Talousarvio ja -suunnitelma 2017-2019 / T O I M I A L A P A L V E L U 50 YHDYSKUNTAPALVELUT 5 0 0 T E

Lisätiedot

Pöytäkirja 15/ (10)

Pöytäkirja 15/ (10) Pöytäkirja 15/2016 1 (10) Am mat ti korkea kou lu Oy, hallitus 15.11.2016 Aika 15.11.2016 klo 10:30-12:00 Paikka Videokokous: Kotkassa rehtorin työhuone B1014 Kouvolassa neuvotteluhuone 150 Mikkelissä

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 15 27.03.2014 Sivistyslautakunta 44 21.10.2014 Sivistyslautakunta 52 02.12.2014

Sivistyslautakunta 15 27.03.2014 Sivistyslautakunta 44 21.10.2014 Sivistyslautakunta 52 02.12.2014 Sivistyslautakunta 15 27.03.2014 Sivistyslautakunta 44 21.10.2014 Sivistyslautakunta 52 02.12.2014 OSIKONMÄEN KOULUN LAKKAUTTAMINEN SIVLTK 27.03.2014 15 Kunnanvaltuuston on hyväksynyt 21.3.2011 11 kouluverkkosuunnitelman

Lisätiedot

Perusturvalautakunta 60 11.06.2013 Kaupunginhallitus 280 17.06.2013 Tarkastuslautakunta 2013-2016 40 28.08.2013

Perusturvalautakunta 60 11.06.2013 Kaupunginhallitus 280 17.06.2013 Tarkastuslautakunta 2013-2016 40 28.08.2013 Perusturvalautakunta 60 11.06.2013 Kaupunginhallitus 280 17.06.2013 Tarkastuslautakunta 2013-2016 40 28.08.2013 Sosiaaliasiamiehen selvitys vuodelta 2012 PERLTK 60 Sosiaalityön johtaja Marketta Tiihala

Lisätiedot

Kunnanhallitus 88 02.03.2015 Valtuusto 18 26.03.2015. Vuonna 2014 jätetyt aloitteet 63/00.01.02/2015

Kunnanhallitus 88 02.03.2015 Valtuusto 18 26.03.2015. Vuonna 2014 jätetyt aloitteet 63/00.01.02/2015 Kunnanhallitus 88 02.03.2015 Valtuusto 18 26.03.2015 Vuonna 2014 jätetyt aloitteet 63/00.01.02/2015 KHALL 88 Hallintojohtaja Kuntalain 28 :n mukaan kunnan asukkaalla on oikeus tehdä kunnalle aloitteita

Lisätiedot

HYVINVOINTIPALVELUJEN TULOSKORTIT JA TALOUSARVIO VUODELLE 2015

HYVINVOINTIPALVELUJEN TULOSKORTIT JA TALOUSARVIO VUODELLE 2015 Sosiaali- ja terveysltk 146 16.09.2014 Sosiaali- ja terveysltk 154 30.09.2014 Sosiaali- ja terveysltk 166 14.10.2014 HYVINVOINTIPALVELUJEN TULOSKORTIT JA TALOUSARVIO VUODELLE 2015 713/02.02.00/2014 SOSTE

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1

PÖYTYÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1 PÖYTYÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1 AIKA 09.02.2018 klo 09:00 PAIKKA Pöytyän kunnan Kyrön toimipiste ASIAT Käsitellyt asiat Asia Liitteet Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

PUUMALAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1. 1 Tutustuminen ruokapalveluiden toimintaan 3

PUUMALAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1. 1 Tutustuminen ruokapalveluiden toimintaan 3 PUUMALAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 Tarkastuslautakunta Aika 13.02.2014 klo 13:00-16:15 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 1 Tutustuminen ruokapalveluiden toimintaan 3 2 Kunnanjohtaja

Lisätiedot

Kainuun maakunta -kuntayhtymän vuoden 2012 tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen

Kainuun maakunta -kuntayhtymän vuoden 2012 tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen Hallitus 178 27.03.2013 Tarkastuslautakunta 28 29.05.2013 Kainuun maakunta -kuntayhtymän vuoden 2012 tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen H 178 Kuntalain 68 :n 2 momentin mukaan tilinpäätökseen

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysltk. 96 17.06.2015 LASTENSUOJELUN AVOPALVELUIDEN HANKINTA

Sosiaali- ja terveysltk. 96 17.06.2015 LASTENSUOJELUN AVOPALVELUIDEN HANKINTA Sosiaali- ja terveysltk. 96 17.06.2015 LASTENSUOJELUN AVOPALVELUIDEN HANKINTA SOTEL 17.06.2015 96 Valmistelu: lapsiperhetyön päällikkö Annika Immonen, puh. 0400 126 151, hankintapäällikkö Tuure Marku,

Lisätiedot

Perusturvalautakunnan talousarvion toteutuminen

Perusturvalautakunnan talousarvion toteutuminen Perusturvalautakunta 3 20.02.2018 Kaupunginhallitus 3 05.03.2018 Perusturvalautakunnan talousarvion toteutuminen 1.1. - 31.12.2017 388/02.02.00/2016 Perla 20.02.2018 3 Valmistelija: Talouspäällikkö Päivi

Lisätiedot

Kunnanhallitus Välitilinpäätös / /2016 KHALL 178

Kunnanhallitus Välitilinpäätös / /2016 KHALL 178 Kunnanhallitus 178 09.08.2017 Välitilinpäätös 30.6.2017 87/030.032/2016 KHALL 178 Selostus: Kunnan hallintosäännön 20 mukaisesti tehtäväalueen sitovat toi min ta- ja tulostavoitteet määritellään valtuuston

Lisätiedot

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän vuoden 2014 tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän vuoden 2014 tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen Hallitus 41 25.03.2015 Tarkastuslautakunta 35 07.05.2015 Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän vuoden 2014 tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen 350/00.00 02 02/2015 H

Lisätiedot

Kasvatus- ja opetuslautakunta Perusopetuksen koulun hyvinvointiprofiili

Kasvatus- ja opetuslautakunta Perusopetuksen koulun hyvinvointiprofiili Kasvatus- ja opetuslautakunta 53 11.08.2014 Perusopetuksen koulun hyvinvointiprofiili KOLA 53 Valmistelija / lisätiedot: Perusopetusjohtaja Mari Routti, puh. 040 837 2646 etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36)

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36) VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36) Valitusaika Ympäristöteknisen lautakunnan lupajaoston päätökseen saa hakea muu tos ta va littamalla Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen kirjallisella va li tuk sel la.

Lisätiedot

SASTAMALAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 5/2015 40. Paikka Oppimiskeskus/Vexve Areena, neuvotteluhuone, Ratakatu 5, Sastamala

SASTAMALAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 5/2015 40. Paikka Oppimiskeskus/Vexve Areena, neuvotteluhuone, Ratakatu 5, Sastamala SASTAMALAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 5/2015 40 Ammattiosaamisen toimielin 22.09.2015 Aika 22.09.2015 klo 16:00-17:40 Paikka Oppimiskeskus/Vexve Areena, neuvotteluhuone, Ratakatu 5, Sastamala Käsitellyt

Lisätiedot

ORIVEDEN KAUPUNGIN ATERIA-, TAVARANKULJETUS- JA HENKILÖKULJETUSTEN KILPAILUTUS 2016-2018

ORIVEDEN KAUPUNGIN ATERIA-, TAVARANKULJETUS- JA HENKILÖKULJETUSTEN KILPAILUTUS 2016-2018 Kaupunginhallitus 302 16.11.2015 ORIVEDEN KAUPUNGIN ATERIA-, TAVARANKULJETUS- JA HENKILÖKULJETUSTEN KILPAILUTUS 2016-2018 150/07.071/2015 Kaupunginhallitus 16.11.2015 302 Oriveden kaupunki on pyytänyt

Lisätiedot

Kirjainkiemurat - mallisivu (c)

Kirjainkiemurat - mallisivu (c) Aa Ii Uu Ss Aa Ii Uu Ss SII-LIN VII-LI-KUP-PI I-sot, pie-net kir-jai-met, sii-li neu-voo aak-ko-set. Roh-ke-as-ti mu-kaan vaan, kaik-ki kyl-lä op-pi-vat! Ss Har-joit-te-le kir-jai-mi-a li-sää vih-koo-si.

Lisätiedot

Perhehoidon ja tukiperheiden palkkioiden ja kulukorvausten tarkistaminen vuodelle 2016

Perhehoidon ja tukiperheiden palkkioiden ja kulukorvausten tarkistaminen vuodelle 2016 Perusturvalautakunta 5 16.02.2016 Perhehoidon ja tukiperheiden palkkioiden ja kulukorvausten tarkistaminen vuodelle 2016 Petula 16.02.2016 5 (Valmistelija: sosiaalipalvelupäällikkö 044-7591 271) Perusturvalautakunta

Lisätiedot