TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 2/2013 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkovaltuusto

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 2/2013 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkovaltuusto 14.3.2013 22"

Transkriptio

1 Yhteinen kirkkovaltuusto YHTEISEN KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika torstai klo Paikka Osallistujat Toimitalon juhlasali, Eerikinkatu 3 A (liite 1), liitetään erikseen pöytäkirjaan Kokouksen aluksi kirkkoherra Björn Öhman piti hartauden. Kirkkoneuvoston lausunnot ja ehdotukset 21 KOKOUKSEN AVAUS Puheenjohtaja avaa kokouksen. Päätös Merkittiin. 22 KOKOUKSEN LAILLISUUS Kirkkoneuvoston esitys Ei muutoksenhakuoikeutta. Kuulutus kokouksesta asialistoineen on ollut nähtävillä seurakuntien ilmoitustaululla Kokouskutsu esityslistoineen on toimitettu kokoukseen osallistumiseen oikeutetuille viimeistään viikkoa ennen kokousta. Kuulutus kirkkovaltuuston kokouksesta on pöytäkirjan liitteenä Kirkkovaltuusto toteaa kokouksen laillisuuden. Ei muutoksenhakuoikeutta. Päätös Kokous todettiin lailliseksi. 23 KOKOUKSEN PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkoneuvoston esitys Ennen päätösvaltaisuuden toteamista suoritetaan nimenhuuto, hyväksytään ilmoitetut esteet ja todetaan varajäsenet.

2 Yhteinen kirkkovaltuusto Kirkkovaltuusto hyväksyy ilmoitetut esteet ja toteaa varajäsenet sekä kokouksen päätösvaltaisuuden. Liite Ei muutoksenhakuoikeutta. Päätös Kirkkovaltuusto hyväksyi ilmoitetut esteet ja totesi varajäsenet. Nimenhuudossa todettiin, että läsnä oli 45 varsinaista jäsentä ja 15 varajäsentä eli yhteensä 60/61. Kokous todettiin päätösvaltaiseksi. Ei muutoksenhakuoikeutta. 24 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN JA ÄÄNTENLASKIJOIDEN VALITSEMINEN Kirkkoneuvoston esitys Kirkkovaltuusto valitsee pöytäkirjan tarkastajat, jotka samalla toimivat ääntenlaskijoina. Ei muutoksenhakuoikeutta. Päätös Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Raimo Lähteenmäki ja Göran Wikstedt. Ei muutoksenhakuoikeutta. 25 ARKKIHIIPPAKUNNAN IT-YHTEISTYÖALUEEN JOHTOKUNNAN KOKOONPANON TÄY- DENTÄMINEN Kirkkovaltuusto vahvisti IT-alueen johtokunnan jäsenistöön tulleet muutokset siten, että johtokunnan kokoonpano toimintakauden loppuun on seuraava: Rovastikuntien edustajat Kokemäki: Kalevi Lehtonen, varajäsen Johanna Kurppa Loimaa: Leena Välikangas, varajäsen Lasse Mäkelä Naantali: Kari Haakana, varajäsen Jukka Nurmi Paimio: Kalle Elonheimo, varajäsen Pirkko Koivusalo Pori: Eeva Uusimäki, varajäsen Erkki Ylikoski Rauma: Kirsi Rantala, varajäsen Anneli Järvinen Tuomio: Heikki Arikka, varajäsen Hannu Suihkonen Tyrvää: Irma Alanen, varajäsen Pekka Elomaa Vehmaa: Kari Penttinen, varajäsen Henna Ahtinen Merja Hannulan virkavapaan ajan

3 Yhteinen kirkkovaltuusto Kirkkoneuvoston esitys Toimipisteseurakuntien edustajat Pori: Veli-Pekka Koivisto, varajäsen Anita Savioja Rauma: Anitta Hietaniemi, varajäsen Marko Haapasaari Salo: Marjut Eriksson, varajäsen Kaarlo Launonen Turku ja Kaarina: Hannu Kallio, varajäsen Irma Hokka tietohallintopäällikkö esittää seuraavia uusia muutoksia kokoonpanoon: Kokemäen rovastikunnan varsinainen jäsen Kalevi Lehtonen on jäänyt eläkkeelle. Hänen tilalleen esitetään valittavaksi talouspäällikkö Hannu Toiviainen Säkylän seurakunnasta. Tyrvään rovastikunnan varajäsenenä on toiminut Kiikoisten seurakunnan talouspäällikkö Pekka Elomaa. Kiikoisten liityttyä Sastamalan kuntaan ja Tampereen it-alueelle tarvitaan uusi varajäsen. Tyrvään rovastikunnan varajäseneksi esitetään valittavaksi Lavian seurakunnan talouspäällikkö Mirjami Heiniluoma. Kirkkovaltuusto päättää hyväksyä IT-alueen johtokunnan jäsenistön muutokset esityksen mukaisesti sekä vahvistaa johtokunnan kokoonpanon valtuuston toimikauden loppuun seuraavasti: Rovastikuntien edustajat Kokemäki: Hannu Toiviainen, varajäsen Johanna Kurppa Loimaa: Leena Välikangas, varajäsen Lasse Mäkelä Naantali: Kari Haakana, varajäsen Jukka Nurmi Paimio: Kalle Elonheimo, varajäsen Pirkko Koivusalo Pori: Eeva Uusimäki, varajäsen Erkki Ylikoski Rauma: Kirsi Rantala, varajäsen Anneli Järvinen Tuomio: Heikki Arikka, varajäsen Hannu Suihkonen Tyrvää: Irma Alanen, varajäsen Mirjami Heiniluoma Vehmaa: Kari Penttinen, varajäsen Henna Ahtinen Merja Hannulan virkavapaan ajan Toimipisteseurakuntien edustajat Pori: Veli-Pekka Koivisto, varajäsen Anita Savioja Rauma: Anitta Hietaniemi, varajäsen Marko Haapasaari Salo: Marjut Eriksson, varajäsen Kaarlo Launonen Turku ja Kaarina: Hannu Kallio, varajäsen Irma Hokka On muutoksenhakuoikeus Päätös Esitys hyväksyttiin.

4 Yhteinen kirkkovaltuusto YHTEISTEN TYÖMUOTOJEN JA SIELUNHOITOTYÖN JOHTOKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖJEN MUUTOKSET Työnohjaajan viran lakkauttamisen johdosta tulee yhteisten työmuotojen ja sielunhoitotyön johtokunnan johtosäännöistä poistaa työnohjausta koskevat osuudet. Työnohjauksen koordinointi on liitetty uuden henkilöstöpäällikön virkatehtäviin virkaa perustettaessa ja otettu huomioon hallintoviraston johtosäännössä. Yhteisten työmuotojen johtosääntöön muutokset tulevat pykäliin 1, 2 ja 22. Työnohjaajan pätevyysvaatimuksia ja tehtäviä koskevat pykälät 36 ja 37 poistetaan. Yhteisen sielunhoitotyön johtokunnan johtosäännössä muutokset tulevat pykäliin 1 ja 4. Johtosääntöjen sivut, joihin tulee muutoksia, ovat liitteenä 1. Liitteessä muutoskohdat on merkitty tummennettuna tekstinä: Liite Korjausten jälkeen johtosäännöt kuuluvat seuraavasti: Liite Kirkkoneuvoston esitys Kirkkovaltuusto hyväksyy yhteisten työmuotojen ja yhteisen sielunhoitotyön johtokunnan johtosäännöt liitteen 2 mukaisina. On muutoksenhakuoikeus. Päätös Esitys hyväksyttiin. 27 TALOUSSÄÄNNÖN UUDISTAMINEN Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän nykyinen taloussääntö on hyväksytty kirkkovaltuustossa Kirkkohallituksen yleiskirjeen 18/2004 mukaisin ohjeistuksin. Kirkkohallituksen edellisen ohjeistuksen jälkeen on tullut muutoksia mm. kirkkojärjestykseen, kirjanpitolakiin ja hankintalakiin. Sen vuoksi seurakuntien kirjanpitoasioiden neuvottelukunta on valmistellut seurakunnille uuden taloussääntömallin, johon Kirkkohallituksen mallisääntötyöryhmä on ottanut kantaa. Kirkkohallituksen virastokollegio on hyväksynyt uudistetun seurakuntien taloussääntömallin, joka on ollut Kirkkohallituksen yleiskirjeen 39/2010 liitteenä.

5 Yhteinen kirkkovaltuusto Kirkkoneuvosto merkitsi kokouksessaan saaduksi ehdotuksen taloussäännön päivitykseksi ja pyysi siitä seurakuntaneuvostojen, kiinteistölautakunnan ja johtokuntien lausunnot mennessä. Lausuntoihin on tummennettu kohdat, joihin hallintovirasto vastaa. Lausunnot ja hallintoviraston vastaukset ovat seuraavat: Tuomiokirkkoseurakunta : Hallintoviraston vastaus: Esitetty taloussääntö antaa riittävät ohjeet seurakuntayhtymän ja seurakuntien toiminnan ja talouden suunnittelusta, talousarvion laatimisesta ja täytäntöönpanosta, omaisuuden hoidosta, kirjanpidosta, tilinpäätöksestä, tilintarkastuksesta ja sisäisestä valvonnasta. Siinä on otettu huomioon viime vuosina lainsäädäntöön tulleet muutokset. Näin ollen esitys uudeksi taloussäännöksi on hyväksyttävä. Seurakuntaneuvosto kiinnittää kuitenkin huomiota :ssä 7 kuvattuun seurakunnan rahaliikenteeseen sekä pankkitilien ja luottokorttien käyttöön. Ongelmia on tullut esille erityisesti vapaaehtoisten kohdalla. Nykyinen ohjeistus on vapaaehtoisten kannalta epäselvä. Olisi hyvä ottaa käyttöön esim. ladattava pankkikortti, jota vapaaehtoinen voisi käyttää pieniin hankintoihin. Seurakuntaneuvosto toivoo käytäntöjen muotoutuvan joustavaksi ja vapaaehtoistoimintaa tukevaksi. Mikäli tämä edellyttää taloussääntöön otettavia lisäsäännöksiä, ne tulisi tässä yhteydessä ottaa huomioon. Tällä hetkellä eräissä seurakunnissa on jo käytössä myymäläkohtaiset ladattavat kortit, joilla esimerkiksi kerhonohjaajat käyvät tekemässä ostoksia kerhoonsa. Jokaisen ostoskerran kuitit he toimittavat työalan vastaavalle työntekijälle liitettäväksi sähköisessä laskunkiertojärjestelmässä arkistoituun latauslaskuun. Käytäntö ei vaadi merkintää taloussääntöön. Mikaelinseurakunta : Hallintoviraston vastaus: Mikaelin seurakuntaneuvosto kiinnittää huomiota siihen, että taloussäännössä (kirkkoneuvosto, , 346) seurakuntaneuvoston osuus yhtymän toiminta- ja taloussuunnittelussa tulee säätää niin kuin se kirkkolaissa ja kirkkojärjestyksessä on määritelty. Seurakuntaneuvosto esittää, että taloussäännön kolmannen pykälän viidenteen kappaleeseen tehdään seuraava lisäys: Seurakuntayhtymän paikallisseurakunta muodostaa talousarviolukuna yhden liikkuma-alueen (sitovuustason). Seurakuntaneuvosto päättää seurakuntansa toiminnasta, tavoitteista ja määrärahansa käytöstä.

6 Yhteinen kirkkovaltuusto Lisäys esitetään tehtäväksi kolmannen pykälän neljänteen kappaleeseen seuraavassa muodossa: Seurakunta muodostaa talousarviolukuna yhden liikkuma-alueen (sitovuustason) ja seurakuntaneuvosto päättää seurakuntansa toiminnasta, tavoitteista ja määrärahansa käytöstä. Martinseurakunta : Seurakuntaneuvosto toteaa seurakuntayhtymän taloussääntöä koskevasta esityksestä lausuntonaan seuraavaa: Käsitteiden horjuvuus: Taloussääntömallissa (Kirkkohallituksen yleiskirje 39/ 2010) todetaan, että jokaisen seurakuntatalouden tulee käyttää oikeita nimikkeitä omassa taloussäännössään. Uudistetun taloussäännön ensimmäisessä pykälässä todetaan: Tässä taloussäännössä käytetään Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymästä nimitystä seurakuntayhtymä, yhteisestä kirkkovaltuustosta nimitystä kirkkovaltuusto sekä yhteisestä kirkkoneuvostosta nimitystä kirkkoneuvosto. Tämän taloussäännön määräyksiä sovelletaan seurakuntayhtymään kuuluviin seurakuntiin. Käsitteiden käyttö itse taloussäännössä horjuu. Horjunta alkaa jo yhteisen kirkkoneuvoston asiaan liittyvässä pöytäkirjatekstissä, jossa todetaan, että taloussääntömallissa on pyritty kiinnittämään huomiota vain oleellisiin asioihin ja kirkkoneuvoston asemaa seurakunnan operatiivisena johtajana on korostettu. Mikäli kirkkoneuvosto tarkoittaa tässä yhteistä kirkkoneuvostoa, tulisi seurakunnan operatiivisen johtamisen si jasta puhua seurakuntayhtymän operatiivisesta johtamisesta. Itse taloussäännössä tulee korjata kohdat, joissa sanaa seurakunta käytetään silloin, kun itse asiassa tarkoitetaan seurakuntayhtymää. Seurakuntaneuvon asema: Taloussäännössä asioita tarkastellaan hyvin keskitetysti seurakuntayhtymän näkökulmasta. Kuitenkin jo alussa todetaan, että taloussäännön määräykset koskevat myös seurakuntayhtymään kuuluvia seurakuntia. Koska näin on, tulee taloussäännössä muistaa seurakuntaneuvoston rooli seurakunnan johdossa. Seurakuntaneuvostot tulisi mainita kirkkovaltuuston ja kirkkoneuvoston rinnalla itsenäisinä toimijoina myös pykälissä 21 Raportointi ja 24 Tilastotiedot. Suurin puute ja epäjohdonmukaisuus taloussäännössä on, että seurakuntaneuvostot unohdetaan kokonaan kohdassa II 3 Talousarvio sekä toimintaja taloussuunnitelma. Asiasta todetaan, että kirkkovaltuusto päättää toiminnallisista tavoitteista sekä määrärahojen ja tuloarvioiden sitovuus-

7 Yhteinen kirkkovaltuusto tasoista. Asiakohdan alla mainitaan mm. kirkkojärjestyksen kohdat 15:1-5 sekä kirkkohallituksen yleiskirje 23/2006. Kirkkojärjestyksen 15:1 kohdan selityksessä (4) sanotaan: Seurakuntayhtymässä seurakuntaneuvostot päättävät toiminnallisista tavoitteista ja jakavat seurakunnan käytettäväksi myönnetyn määrärahakehyksen tileittäin ja tehtäväalueittain sekä tekevät esityksen mahdollisista investointiosaan tulevista hankkeista yhteiselle kirkkoneuvostolle. Kirkkohallituksen yleiskirje 23/2006 toteaa saman: Seurakuntayhtymissä seurakuntaneuvosto hyväksyy paikallisseurakunnan toiminnalliset tavoitteet sekä määrärahojen ja tuloarvioiden jaon. Edelleen samasta yleiskirjeestä: Seurakuntayhtymään kuuluvat paikallisseurakunnat ovat lain mukaan toiminnallisesti itsenäisiä. Talouden osalta ne ovat kuitenkin alisteisia seurakuntayhtymälle, ja yhteinen kirkkovaltuusto käyttää päätösvaltaa paikallisseurakuntien talouden osalta. Kirkkojärjestyksen määräys siitä, että kirkkovaltuusto hyväksyy toimintasuunnitelmat ja seurakunnan toiminnalliset tavoitteet, ei ole seurakuntayhtymien osalta täysin riidaton ja selkeä. Juridisesti toimintasuunnitelmien hyväksyminen seurakuntayhtymään kuuluvassa paikallisseurakunnassa on seurakuntaneuvoston eikä yhteisen kirkkovaltuuston tehtävä. Toiminta ja talous muodostavat seurakuntayhtymissä yhden kokonaisuuden. Toiminnan ja talouden yhteensovittamisen näkökulmasta on perusteltua, että yhteinen kirkkovaltuusto saa tiedoksi paikallisseurakuntien seurakuntaneuvostojen hyväksymät toimintasuunnitelmat samassa yhteydessä, kuin se hyväksyy niiden talousarviot. Menettelytavoista on tarkoituksenmukaista sopia seurakuntayhtymien sisällä. Käytännössä tämä tapahtuu esimerkiksi siten, että seurakuntayhtymissä seurakuntaneuvostot hyväksyvät oman seurakuntansa toiminnalliset tavoitteet samassa yhteydessä, kuin ne tekevät omat toimintasuunnitelmansa ja talousarvioehdotuksensa. Seurakuntaneuvostojen hyväksymät olennaiset tavoitteet ja talousarvioehdotukset on suositeltavaa esitellä yhteiselle kirkkovaltuustolle. Yhteinen kirkkovaltuusto voi merkitä ne tiedoksi samalla, kun se vahvistaa asianomaisen seurakunnan talousarvion. Hallintoviraston vastaus: Taloussäännöstä saa sen nykymuodossa käsityksen, että yhteinen kirkkovaltuusto hyväksyy myös seurakuntien toiminnalliset tavoitteet. Tämä ei ole kirkkolain, kirkkojärjestyksen eikä kirkkohallituksen yleiskirjeen mukaista. 1) Kirkkoneuvoston pöytäkirjateksti taloussääntömallissa on pyritty kiinnittämään huomiota vain oleellisiin asioihin ja kirkkoneuvoston asemaa seurakunnan operatiivisena johtajana on korostettu on suora lainaus Kirkkohallituksen yleiskirjeestä. Siinä ei oteta kantaa Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän yhteisen kirkkoneuvoston ja seurakuntayhtymään kuuluvien seurakuntien operatiiviseen johtamiseen.

8 Yhteinen kirkkovaltuusto ) Taloussäännön käsitteisiin esitetään tehtäväksi seuraavat muutokset/lisäykset (muutettu/lisätty kohta alleviivattu): 1: Tässä taloussäännössä käytetään jäljempänä seuraavia käsitteitä: 1. seurakunta Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymään perussäännön mukaan kuuluvat seurakunnat 2. seurakuntayhtymä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän yhteiset tehtävät ja hallinto, hautainhoitorahastot sekä muut erilliskirjanpidot 3. Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä seurakunnat ja seurakuntayhtymä 2 Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän hallinnon ja talouden 3: Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymässä on 6: Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän omaisuus Kirkkoneuvosto vastaa Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän omaisuuden Kirkkoneuvosto antaa ohjeen Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän irtaimiston 7 otsikko: Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän rahaliikenne 7: Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän rahaliikenne hoidetaan Hallintovirasto ja siihen kuuluva taloustoimisto valvoo Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän menojen 13: Kirkkoneuvosto antaa ohjeet Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän sijoitustoiminnasta. Kirkkovaltuusto päättää rahavarojen antamisesta lainaksi toiselle seurakuntataloudelle tai Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän kokonaan... 14: Mikäli Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä ottaa lainaan rahastoista, jotka ovat muodostuneet Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän haltuun Mikäli tällainen rahasto lainaa rahaa Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymältä, rahasto maksaa Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymälle käyvän

9 Yhteinen kirkkovaltuusto : Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän kirjanpito 16: Kirjanpidon sisäisen laskennan tunnisteet tulee määritellä niin, että järjestelmä vastaa Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän toiminnan Kirjanpidon on oltava siten eritelty, että Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän työntekijät 18: Investointimenoiksi luokitellaan perusparannusmenot sekä hankinnat ja hankeryhmät, joiden arvioitu euromäärä ylittää valtuuston päättämän aktivointirajan sekä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän oman 19: Kunkin erillisrahaston tilinpäätös sisältää oman, Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän tilinpäätöksestä Kunkin erillisrahaston taseen loppusummat merkitään Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän taseeseen Kunkin Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän yksikön... 22: Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän tilinpäätös 23: Kirjanpitoaineisto säilytetään kirjanpitolain ja asetuksen säännöksiä sekä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän arkistosäännön 25: Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän myöntämistä 26: Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän hallinnon Sisäisen valvonnan avulla tulee saada kohtuullinen varmuus siitä, että tehtävät hoidetaan Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymässä asianmukaisesti... 27: Tilintarkastus järjestetään Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän toimivasta Tilintarkastajalta ei edellytetä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymään kuuluvan

10 Yhteinen kirkkovaltuusto ) Kirkkohallituksen yleiskirjeessä 23/2006 todetaan: Seurakuntayhtymään kuuluvat paikallisseurakunnat ovat lain mukaan toiminnallisesti itsenäisiä. Talouden osalta ne ovat kuitenkin alisteisia seurakuntayhtymälle, ja yhteinen kirkkovaltuusto käyttää päätösvaltaa paikallisseurakuntien talouden osalta. Taloussäännössä tarkastellaan asioita Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän näkökulmasta, koska paikallisseurakunnat ovat talouden osalta alisteisia seurakuntayhtymälle. Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän perussäännön 1 kuuluu seuraavasti: Seurakuntayhtymän seurakunnat, nimi ja kotipaikka Turun ja Kaarinan kaupunkien alueella olevat Turun tuomiokirkkoseurakunta, Turun Mikaelinseurakunta, Turun Martinseurakunta, Turun Katariinanseurakunta, Maarian seurakunta, Åbo svenska församling (Turun ruotsalainen seurakunta), Turun Henrikinseurakunta, Paattisten seurakunta, Kaarinan seurakunta ja Piikkiön seurakunta muodostavat seurakuntayhtymän. Seurakuntayhtymän nimi on Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä ja sen kotipaikka on Turku. Kirkkohallituksen yleiskirjeessä 23/2006 tarkoitettu käsite seurakuntayhtymä tarkoittaa tässä yhteydessä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän perussäännön 1 :ssä tarkoitettua käsitettä seurakuntayhtymä eikä päivitettävän taloussäännön 1 :ssä esitettyä taloussäännössä noudatettavaa käsitteistöä. 4) Pykälän 21 Raportointi ensimmäinen virke alkaa: Toiminnasta ja taloudesta vastaavien on annettava tietoja kirkkovaltuustolle, kirkkoneuvostolle ja muille hallintoelimille. Termi muut hallintoelimet kattaa seurakuntaneuvostot, johtokunnat, lautakunnat, toimikunnat sekä muut mahdolliset hallintoelimet eikä ole syytä niitä erikseen luetella. 5) Taloussäännön pykälä 24 Tilastotiedot koskee talouden tilastotietojen ilmoittamista ja siitä vastaa kirkkoneuvosto. 6) Pykälässä 1 todetaan, että tämän taloussäännön määräyksiä sovelletaan seurakuntayhtymässä ja siihen kuuluvissa seurakunnissa. Lisäksi pykälään on tehty tarkennus, jonka mukaan termi Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä tarkoittaa seurakuntia ja seurakuntayhtymää. Taloussäännön käsitteistöön ei erikseen esitetä lisättäväksi mainintoja paikallisseurakunnista, koska Kirkkohallituksen yleiskirjeen 23/2006 mukaan paikallisseurakunnat ovat talouden osalta alisteisia seurakuntayhtymälle. 7) 3 :n neljännen kappaleen loppuun esitetään tehtäväksi seuraava lisäys: Vahvistaessaan talousarvion kirkkovaltuusto merkitsee tiedoksi seurakuntaneuvostojen hyväksymät toiminnalliset tavoitteet.

11 Yhteinen kirkkovaltuusto Katariinanseurakunta Ei lausuntoa. Maarian seurakunta : Maarian seurakuntaneuvosto toteaa, että taloussääntö antaa hyvän ohjeistuksen Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän ja seurakuntien hallinnon, talouden ja omaisuuden hoitamista varten, joita yhteinen kirkkoneuvosto johtaa ja valvoo perussäännön edellyttämässä laajuudessa apunaan hallintovirasto. Taloussääntö on päivitetty vastaamaan voimaan tullutta lainsäädäntöä. Maarian seurakuntaneuvosto hyväksyy päivitetyn taloussäännön. Åbo svenska församling : Modellstadgan är gjord för enskilda församlingar /kyrkliga samfälligheter och bör därför omformuleras i enlighet med den grundstadga som gäller för Åbo och St. Karins kyrkliga samfällighet I grundstadgans 2 punkt 5. definieras de gemensamma verksamhetsformerna som samfälligheten sköter om. I den nya förslaget till ekonomistadga blir uppgiftsfördelningen oklar mellan gemensamma kyrkofullmäktige som bestämmer om helheten och beviljar medel åt församlingarna på basen av verksamhetsplanen och församlingsrådens uppgift enligt KL 15 kap.1-3 om kyrkoskatt och användande av tillgångar samt KO 15:1-5 om Budget samt ekonomi och verksamhetsplan. Oklarheten uppstår eftersom modellförslagets anvisning om hur beteckningarna gemensamt kyrkoråd och gemensamt fullmäktige skall tillämpas under 3 har flyttats till ett eget moment under 1 så att det t.ex. i 3 uppstår ett missförstånd kring gemensamma kyrkofullmäktiges och församlingsrådets uppgifter. Församlingsrådet har att uppgöra verksamhetsplan för församlingen samt att fördela de budgetmedel som gemensamma kyrkofullmäktige tilldelar. Det gemensamma kyrkofullmäktiget har att ta del av församlingarnas verksamhetsplan vid samma tillfälle som budgeten godkänns. Såsom föreslagits i kyrkostyrelsens anvisningar(23/2006) kan gemensamma kyrkofullmäktige anteckna dem till kännedom samtidigt som det fastställer budgeten. Suomennos kuuluu seuraavasti: Mallisääntö on laadittu yksittäisiä seurakuntia/seurakuntayhtymiä varten ja tulee muotoilla uudestaan Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymässä voimassa olevan perussäännön mukaiseksi. Perussäännön 2 kohdassa 5 määritellään ne yhteiset työmuodot, joista yhtymä huolehtii. Uudessa taloussääntöehdotuksessa työtehtävien jako kokonaisuudesta määräävän ja seurakunnille näiden laatimien toimintasuunnitelmien perusteella määrärahat myöntävän yhteisen kirkkovaltuuston sekä seurakuntaneuvosto-

12 Yhteinen kirkkovaltuusto Hallintoviraston vastaus: jen KL 15:1-3 mukaisen tehtävän välillä, on epäselvä kirkollisveron ja rahojen käytön suhteen sekä KJ 15:1-5 tarkoitetun talousarvion ja talouden ja toimintasuunnitelmien suhteen. Epäselvyys syntyy siitä, että malliehdotuksen ohjeet siitä, miten nimityksiä yhteinen kirkkoneuvosto ja yhteinen valtuusto tulee soveltaa 3 kohdalla on siirretty omaksi momentikseen 1 alle siten, että esimerkiksi :ssä 3 aiheuttaa väärinkäsityksen yhteisen kirkkovaltuuston ja seurakuntaneuvoston tehtävien välillä. Seurakuntaneuvoston on laadittava seurakunnan toimintasuunnitelma sekä jaettava yhteisen kirkkovaltuuston sille myöntämät talousarviorahat. Yhteinen kirkkovaltuusto tutustuu seurakuntien toimintasuunnitelmiin samanaikaisesti kun talousarvio hyväksytään. Kuten kirkkohallituksen ohjeissa (23/2006) ehdotetaan, voi yhteinen kirkkovaltuusto merkitä toimintasuunnitelmat tiedokseen samalla kun se vahvistaa talousarvion. Pykälässä 1 todetaan, että tämän taloussäännön määräyksiä sovelletaan seurakuntayhtymässä ja siihen kuuluvissa seurakunnissa. Lisäksi pykälään on tehty tarkennus, jonka mukaan termi Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä tarkoittaa seurakuntia ja seurakuntayhtymää. Taloussäännön käsitteistöön ei erikseen esitetä lisättäväksi mainintoja paikallisseurakunnista, koska Kirkkohallituksen yleiskirjeen 23/2006 mukaan paikallisseurakunnat ovat talouden osalta alisteisia seurakuntayhtymälle. 3 :n neljännen kappaleen loppuun esitetään tehtäväksi seuraava lisäys: Vahvistaessaan talousarvion kirkkovaltuusto merkitsee tiedoksi seurakuntaneuvostojen hyväksymät toiminnalliset tavoitteet. Henrikinseurakunta : Käsitteiden horjuvuus: Taloussääntömallissa (Kirkkohallituksen yleiskirje 39/ 2010) todetaan, että jokaisen seurakuntatalouden tulee käyttää oikeita nimikkeitä omassa taloussäännössään. Uudistetun taloussäännön ensimmäisessä pykälässä todetaan: Tässä taloussäännössä käytetään Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymästä nimitystä seurakuntayhtymä, yhteisestä kirkkovaltuustosta nimitystä kirkkovaltuusto sekä yhteisestä kirkkoneuvostosta nimitystä kirkkoneuvosto. Tämän taloussäännön määräyksiä sovelletaan seurakuntayhtymään kuuluviin seurakuntiin. Käsitteiden käyttö itse taloussäännössä horjuu. Horjunta alkaa jo yhteisen kirkkoneuvoston asiaan liittyvässä pöytäkirjatekstissä, jossa todetaan, että taloussääntömallissa on pyritty kiinnittämään huomiota vain oleellisiin asioihin ja kirkkoneuvoston asemaa seurakunnan operatiivisena johtajana

13 Yhteinen kirkkovaltuusto on korostettu. Mikäli kirkkoneuvosto tarkoittaa tässä yhteistä kirkkoneuvostoa, tulisi seurakunnan operatiivisen johtamisen sijasta puhua seurakuntayhtymän operatiivisesta johtamisesta. Itse taloussäännössä tulee korjata kohdat, joissa sanaa seurakunta käytetään silloin, kun itse asiassa tarkoitetaan seurakuntayhtymää. Seurakuntaneuvon asema: Taloussäännössä asioita tarkastellaan hyvin keskitetysti seurakuntayhtymän näkökulmasta. Kuitenkin jo alussa todetaan, että taloussäännön määräykset koskevat myös seurakuntayhtymään kuuluvia seurakuntia. Koska näin on, tulee taloussäännössä muistaa seurakuntaneuvoston rooli seurakunnan johdossa. Seurakuntaneuvostot tulisi mainita kirkkovaltuuston ja kirkkoneuvoston rinnalla itsenäisinä toimijoina myös pykälissä 21 Raportointi ja 24 Tilastotiedot. Suurin puute ja epäjohdonmukaisuus taloussäännössä on, että seurakuntaneuvostot unohdetaan kokonaan kohdassa II 3 Talousarvio sekä toimintaja taloussuunnitelma. Asiasta todetaan, että kirkkovaltuusto päättää toiminnallisista tavoitteista sekä määrärahojen ja tuloarvioiden sitovuustasoista. Asiakohdan alla mainitaan mm. kirkkojärjestyksen kohdat 15:1-5 sekä kirkkohallituksen yleiskirje 23/2006. Kirkkojärjestyksen 15:1 kohdan selityksessä (4) sanotaan: Seurakuntayhtymässä seurakuntaneuvostot päättävät toiminnallisista tavoitteista ja jakavat seurakunnan käytettäväksi myönnetyn määrärahakehyksen tileittäin ja tehtäväalueittain sekä tekevät esityksen mahdollisista investointiosaan tulevista hankkeista yhteiselle kirkkoneuvostolle. Kirkkohallituksen yleiskirje 23/2006 toteaa saman: Seurakuntayhtymissä seurakuntaneuvosto hyväksyy paikallisseurakunnan toiminnalliset tavoitteet sekä määrärahojen ja tuloarvioiden jaon. Edelleen samasta yleiskirjeestä: Seurakuntayhtymään kuuluvat paikallisseurakunnat ovat lain mukaan toiminnallisesti itsenäisiä. Talouden osalta ne ovat kuitenkin alisteisia seurakuntayhtymälle, ja yhteinen kirkkovaltuusto käyttää päätösvaltaa paikallisseurakuntien talouden osalta. Kirkkojärjestyksen määräys siitä, että kirkkovaltuusto hyväksyy toimintasuunnitelmat ja seurakunnan toiminnalliset tavoitteet, ei ole seurakuntayhtymien osalta täysin riidaton ja selkeä. Juridisesti toimintasuunnitelmien hyväksyminen seurakuntayhtymään kuuluvassa paikallisseurakunnassa on seurakuntaneuvoston eikä yhteisen kirkkovaltuuston tehtävä. Toiminta ja talous muodostavat seurakuntayhtymissä yhden kokonaisuuden. Toiminnan ja talouden yhteensovittamisen näkökulmasta on perusteltua, että yhteinen kirkkovaltuusto saa tiedoksi paikallisseurakuntien seurakuntaneuvostojen hyväksymät toimintasuunnitelmat samassa yhteydessä, kuin se hyväksyy niiden talousarviot. Menettelytavoista on tarkoituksenmukaista sopia seurakuntayhtymien sisällä. Käytännössä tämä tapahtuu esimerkiksi siten, että seurakuntayhtymissä

14 Yhteinen kirkkovaltuusto seurakuntaneuvostot hyväksyvät oman seurakuntansa toiminnalliset tavoitteet samassa yhteydessä, kuin ne tekevät omat toimintasuunnitelmansa ja talousarvioehdotuksensa. Seurakuntaneuvostojen hyväksymät olennaiset tavoitteet ja talousarvioehdotukset on suositeltavaa esitellä yhteiselle kirkkovaltuustolle. Yhteinen kirkkovaltuusto voi merkitä ne tiedoksi samalla, kun se vahvistaa asianomaisen seurakunnan talousarvion. Hallintoviraston vastaus Taloussäännöstä saa sen nykymuodossa käsityksen, että yhteinen kirkkovaltuusto hyväksyy myös seurakuntien toiminnalliset tavoitteet. Tämä ei ole kirkkolain, kirkkojärjestyksen eikä kirkkohallituksen yleiskirjeen mukaista. Henrikinseurakunnan lausunto on samansisältöinen kuin Martinseurakunnan lausunto. Sen vuoksi hallintoviraston vastauksena viitataan Martinseurakunnalle osoitettuun vastaukseen. Paattisten seurakunta : Hallintoviraston vastaus Taloussäännössä käytetään termejä epäselvästi erityisesti puhuttaessa seurakuntayhtymästä ja seurakunnasta. Esimerkiksi pykälässä 7 otsikossa puhutaan seurakunnan rahaliikenteestä, mutta tekstissä seurakuntayhtymän rahaliikenteestä. Asian esittelytekstissä todetaan, että " kirkkoneuvoston asemaan seurakunnan operatiivisena johtajana on korostettu". Yhteinen Kirkkoneuvosto ei kuitenkaan johda seurakuntayhtymään kuuluvien seurakuntien toimintaa, vaan kunkin seurakunnan seurakuntaneuvosto. Tässä tapauksessa tulisi mainita, että kysymys on seurakuntayhtymän operatiivisesta johtamisesta. Taloussääntöehdotuksessa korostuu muutenkin seurakuntayhtymän rooli. Seurakuntaneuvostojen rooli pitäisi tulla esiin raportointia ja tilastotietoja koskevissa pykälissä sekä kohdassa II 3, jossa kerrotaan, että "kirkkovaltuusto päättää toiminnallisista tavoitteista sekä määrärahojen ja tuloarvioiden sitovuustasosta". Taloussääntö antaa vaikutelman, että kirkkovaltuusto päättäisi seurakunnan toiminnallisista tavoitteista. Kirkkojärjestyksen 15:1 kohdan selityksen mukaan kuitenkin seurakuntayhtymän seurakunnat päättävät toiminnallisista tavoitteista, jakavat määrärahat tehtäväalueittain ja tekevät esitykset investoinneista yhteiselle kirkkoneuvostolle. Seurakuntaneuvosto esittää, että taloussääntöesitystä korjataan näillä muutoksilla. 1) Pykälän 7 otsikko esitetään muutettavaksi muotoon Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän rahaliikenne sekä pankkitilien ja luottokorttien käyttö

15 Yhteinen kirkkovaltuusto ) Kirkkoneuvoston pöytäkirjateksti taloussääntömallissa on pyritty kiinnittämään huomiota vain oleellisiin asioihin ja kirkkoneuvoston asemaa seurakunnan operatiivisena johtajana on korostettu on suora lainaus Kirkkohallituksen yleiskirjeestä. Siinä ei oteta kantaa Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän yhteisen kirkkoneuvoston ja seurakuntayhtymään kuuluvien seurakuntien operatiiviseen johtamiseen. 3) Pykälässä 1 todetaan, että tämän taloussäännön määräyksiä sovelletaan seurakuntayhtymässä ja siihen kuuluvissa seurakunnissa. Lisäksi pykälään on tehty tarkennus, jonka mukaan termi Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä tarkoittaa seurakuntia ja seurakuntayhtymää. Taloussäännön käsitteistöön ei erikseen esitetä lisättäväksi mainintoja paikallisseurakunnista, koska Kirkkohallituksen yleiskirjeen 23/2006 mukaan paikallisseurakunnat ovat talouden osalta alisteisia seurakuntayhtymälle. 4) 3 :n neljännen kappaleen loppuun esitetään tehtäväksi seuraava lisäys: Vahvistaessaan talousarvion kirkkovaltuusto merkitsee tiedoksi seurakuntaneuvostojen hyväksymät toiminnalliset tavoitteet. Kaarinan seurakunta Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto on uudistanut seurakuntayhtymän taloussäännön. Kaarinan seurakuntaneuvosto kiinnittää huomiota seuraaviin asioihin: Käsitteiden horjuvuus: Taloussääntömallissa (Kirkkohallituksen yleiskirje 39/ 2010) todetaan, että jokaisen seurakuntatalouden tulee käyttää oikeita nimikkeitä omassa taloussäännössään. Uudistetun taloussäännön ensimmäisessä pykälässä todetaan: Tässä taloussäännössä käytetään Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymästä nimitystä seurakuntayhtymä, yhteisestä kirkkovaltuustosta nimitystä kirkkovaltuusto sekä yhteisestä kirkkoneuvostosta nimitystä kirkkoneuvosto. Tämän taloussäännön määräyksiä sovelletaan seurakuntayhtymään kuuluviin seurakuntiin. Käsitteiden käyttö itse taloussäännössä horjuu. Horjunta alkaa jo yhteisen kirkkoneuvoston asiaan liittyvässä pöytäkirjatekstissä, jossa todetaan, että taloussääntömallissa on pyritty kiinnittämään huomiota vain oleellisiin asioihin ja kirkkoneuvoston asemaa seurakunnan operatiivisena johtajana on korostettu. Mikäli kirkkoneuvosto tarkoittaa tässä yhteistä kirkkoneuvostoa, tulisi seurakunnan operatiivisen johtamisen sijasta puhua seurakuntayhtymän operatiivisesta johtamisesta. Itse taloussäännössä tulee korjata kohdat, joissa sanaa seurakunta käytetään silloin, kun itse asiassa tarkoitetaan seurakuntayhtymää. Seurakuntaneuvon asema:

16 Yhteinen kirkkovaltuusto Taloussäännössä asioita tarkastellaan hyvin keskitetysti seurakuntayhtymän näkökulmasta. Kuitenkin jo alussa todetaan, että taloussäännön määräykset koskevat myös seurakuntayhtymään kuuluvia seurakuntia. Koska näin on, tulee taloussäännössä muistaa seurakuntaneuvoston rooli seurakunnan johdossa. Seurakuntaneuvostot tulisi mainita kirkkovaltuuston ja kirkkoneuvoston rinnalla itsenäisinä toimijoina myös pykälissä 21 Raportointi ja 24 Tilastotiedot. Suurin puute ja epäjohdonmukaisuus taloussäännössä on, että seurakuntaneuvostot unohdetaan kokonaan kohdassa II 3 Talousarvio sekä toimintaja taloussuunnitelma. Asiasta todetaan, että kirkkovaltuusto päättää toiminnallisista tavoitteista sekä määrärahojen ja tuloarvioiden sitovuustasoista. Asiakohdan alla mainitaan mm. kirkkojärjestyksen kohdat 15:1-5 sekä kirkkohallituksen yleiskirje 23/2006. Kirkkojärjestyksen 15:1 kohdan selityksessä (4) sanotaan: Seurakuntayhtymässä seurakuntaneuvostot päättävät toiminnallisista tavoitteista ja jakavat seurakunnan käytettäväksi myönnetyn määrärahakehyksen tileittäin ja tehtäväalueittain sekä tekevät esityksen mahdollisista investointiosaan tulevista hankkeista yhteiselle kirkkoneuvostolle. Kirkkohallituksen yleiskirje 23/2006 toteaa saman: Seurakuntayhtymissä seurakuntaneuvosto hyväksyy paikallisseurakunnan toiminnalliset tavoitteet sekä määrärahojen ja tuloarvioiden jaon. Edelleen samasta yleiskirjeestä: Seurakuntayhtymään kuuluvat paikallisseurakunnat ovat lain mukaan toiminnallisesti itsenäisiä. Talouden osalta ne ovat kuitenkin alisteisia seurakuntayhtymälle, ja yhteinen kirkkovaltuusto käyttää päätösvaltaa paikallisseurakuntien talouden osalta. Kirkkojärjestyksen määräys siitä, että kirkkovaltuusto hyväksyy toimintasuunnitelmat ja seurakunnan toiminnalliset tavoitteet, ei ole seurakuntayhtymien osalta täysin riidaton ja selkeä. Juridisesti toimintasuunnitelmien hyväksyminen seurakuntayhtymään kuuluvassa paikallisseurakunnassa on seurakuntaneuvoston eikä yhteisen kirkkovaltuuston tehtävä. Toiminta ja talous muodostavat seurakuntayhtymissä yhden kokonaisuuden. Toiminnan ja talouden yhteensovittamisen näkökulmasta on perusteltua, että yhteinen kirkkovaltuusto saa tiedoksi paikallisseurakuntien seurakuntaneuvostojen hyväksymät toimintasuunnitelmat samassa yhteydessä, kuin se hyväksyy niiden talousarviot. Menettelytavoista on tarkoituksenmukaista sopia seurakuntayhtymien sisällä. Käytännössä tämä tapahtuu esimerkiksi siten, että seurakuntayhtymissä seurakuntaneuvostot hyväksyvät oman seurakuntansa toiminnalliset tavoitteet samassa yhteydessä, kuin ne tekevät omat toimintasuunnitelmansa ja talousarvioehdotuksensa. Seurakuntaneuvostojen hyväksymät olennaiset tavoitteet ja talousarvioehdotukset on suositeltavaa esitellä yhteiselle kirkkovaltuustolle. Yhteinen kirkkovaltuusto voi merkitä ne tiedoksi samalla, kun se vahvistaa asianomaisen seurakunnan talousarvion.

17 Yhteinen kirkkovaltuusto Hallintoviraston vastaus Taloussäännöstä saa sen nykymuodossa käsityksen, että yhteinen kirkkovaltuusto hyväksyy myös seurakuntien toiminnalliset tavoitteet. Tämä ei ole kirkkolain, kirkkojärjestyksen eikä kirkkohallituksen yleiskirjeen mukaista. Kaarinan seurakunnan lausunto on samansisältöinen kuin Martinseurakunnan lausunto. Sen vuoksi hallintoviraston vastauksena viitataan Martinseurakunnalle osoitettuun vastaukseen. Piikkiön seurakunta : Taloussääntöön on tarkoitettu tehtäväksi tässä yhteydessä lähinnä lakimuutoksista johtuvat ajantasaistukset. Muutoksilla ei ole ollut tarkoitus muutoin muuttaa rakenteellisesti seurakuntien ja yhtymien toiminnallisia tai taloudellisia päätöksentekojärjestyksiä, jota lähinnä kirkkojärjestys säätelee. A/ Taloussäännön tulee olla Kirkkolain ja kirkkojärjestyksen mukainen. Seurakunnilla on kirkkolain perusteella varsin vahva itsehallinto-oikeus, mikä yhtymäkäytännössäkin tarkoittaa sitä, että niiden tulee tehdä omaa toimintaansa koskevat päätökset. Seurakuntien ja yhtymän tason toimivallan jakoon liittyvät kohdat ovat Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän uudessa taloussäännössä vajaat. B/ Taloussäännön tulee sopia yhteen Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän perussäännön kanssa. Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän perussäännössä todetaan, että seurakunnalle lahjoitettu tai testamentilla annettu taikka seurakunnan lahjoitus- tai testamenttivaroin hankkima omaisuus pysyy seurakunnan omistuksessa ja että seurakunta itse päättää tämän omaisuuden käytöstä. Piikkiön seurakunta pitää tällaista asiantilaa lainmukaisena ja perusteltuna. Uuden taloussäännön perusteella rahastoja koskevasta päätöksenteosta saa toisenlaisen kuvan. Taloussääntö täytyy laatia niin, ettei se ole ristiriidassa Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän nykyisen perussäännön kanssa tai taloussäännön hyväksymisen yhteydessä on muutettava myös Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän perussääntöä. Taloussäännön tavoitteena on edistää hyviä hallintotapoja ja hyvän kirjanpitotavan mukaista kirjanpitoa seurakunnissa ja seurakuntayhtymissä (KJ 15: 8, selitys.) Seurakuntayhtymän taloudenhoitoa ei voida erottaa sen muodostamien seurakuntien taloudenhoidosta ja sen perustavista säännöistä. Hyvä hallintotapa edellyttää toimivia käytäntöjä yhtymän sisäisten toimintojen solmukohdissa, se on sisäistä palvelua. Yhtymän omien perustavanlaatuisten säännösten valmistelu olisi syytä tehdä tiiviissä yhteistyössä eri yksiköitten, erityisesti kirkon juridisten ja toiminnallisten perusyksikköjen eli yhtymän seurakuntien kanssa.

18 Yhteinen kirkkovaltuusto Hallintoviraston vastaus Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän sisäisen hallintokulttuurin ja toiminnallisten vastuitten selventämiseksi olisi tarpeen ryhtyä kehittämään selkeää hallinnon sisäistä sopimus- ja yhteistyökäytäntöä. 1) Pykälässä 2 todetaan seuraavaa: Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän hallinnon, talouden ja omaisuuden hoitamista johtaa ja valvoo kirkkoneuvosto perussäännön edellyttämässä laajuudessa ja sen apuna on hallintovirasto, jonka henkilöstön toimivalta ja vastuu on määritelty ohje- ja johtosäännöissä. Taloussääntö ei ota toimivallan jakoon kantaa. 2) Pykälä 20 Erityiskatteiset rahastot kuuluu seuraavasti: Omana talousyksikkönä hoidetuilla hautainhoito- ja muilla mahdollisilla rahastoilla tulee olla seurakuntaneuvoston tai kirkkoneuvoston hyväksymät säännöt. Kyseisessä pykälässä mainituilla erityiskatteisilla rahastoilla tarkoitetaan mm. lahjoituksena tai testamentilla saatua omaisuutta. 3) Pykälän 1 mukaan taloussäännössä määritellään ohjeistus toiminnan ja talouden suunnitteluun, talousarvion laatimiseen ja täytäntöönpanoon, omaisuuden hoitoon, kirjanpitoon, tilinpäätökseen, tilintarkastukseen ja sisäiseen valvontaan. Kirkkohallituksen yleiskirjeen 23/2006 mukaan paikallisseurakunnat ovat talouden osalta alisteisia seurakuntayhtymälle. Pykälän 1 mukaan tämän taloussäännön määräyksiä sovelletaan seurakuntayhtymässä ja siihen kuuluvissa seurakunnissa. Lisäksi pykälään on tehty tarkennus, jonka mukaan termi Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä tarkoittaa seurakuntia ja seurakuntayhtymää. Diakoniatyön johtokunta : Hallintoviraston vastaus Lausuntonaan johtokunta toteaa, että sillä ei ole huomautettavaa uudistettuun taloussääntöön. Johtokunta kuitenkin kiinnittää huomiota 7 kohdassa siihen kuka myöntää kirkkoherroille ja yksikköjen johtaville viranhaltijoille luottokortin käyttöoikeuden. Pykälään 7 esitetään tehtäväksi seuraava lisäys: Kirkkoherroilla ja yksikköjen johtavilla viranhaltijoilla on luottokortin käyttöoikeus asemavaltuutuksen perusteella. Kasvatusasiain johtokunta : Kasvatusasiain johtokunnalla ei ole esityksen johdosta huomautettavaa. Sielunhoitotyön johtokunta : Sielunhoitotyön johtokunnan toimialan kannalta ei mainittavaa.

19 Yhteinen kirkkovaltuusto Kiinteistölautakunta : Hallintoviraston vastaus 1. Taloussäännössä on oltava määräys luottokortin myöntäjästä. 2. Terminologiaa on vielä tarkistettava ainakin seuraavissa yhteyksissä: seurakuntayhtymä vai seurakuntatalous, kirkkovaltuusto vai yhteinen kirkkovaltuusto, kirkkoneuvosto vai yhteinen kirkkoneuvosto. 1) Pykälään 7 esitetään tehtäväksi seuraava lisäys: Kirkkoherroilla ja yksikköjen johtavilla viranhaltijoilla on luottokortin käyttöoikeus asemavaltuutuksen perusteella. 2) Esitykset terminologian tarkistamiseksi sisältyvät hallintoviraston vastauksiin Martinseurakunnalle ja ruotsalaiselle seurakunnalle. Pykälässä 1 selostetaan, että yhteisestä kirkkovaltuustosta käytetään nimitystä kirkkovaltuusto ja yhteisestä kirkkoneuvostosta nimitystä kirkkoneuvosto. Lausuntojen perusteella päivitetty taloussääntöehdotus on seuraava: Liite Kirkkoneuvoston esitys Muutetut kohdat on merkitty ehdotukseen punaisella fontilla. Kirkkovaltuusto hyväksyy seurakuntayhtymän taloussääntöehdotuksen. On muutoksenhakuoikeus. Käsittely Päätös Kirkkovaltuuston puheenjohtaja Pentti Huovinen kiinnitti huomiota siihen, että taloussäännön 3 :n 4 kappaleessa puhutaan seurakuntien toiminnallisten tavoitteiden merkitsemisestä tiedoksi. Kun tämä kohta saattaa olla kirkkojärjestyksen vastainen olisi hyvä palauttaa taloussääntö uuteen valmisteluun juridisen epäselvyyden välttämiseksi. Puheenjohtajan kysymykseen vastannut yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja Heimo Rinne mainitsi, että asiaa selvitetään jo muutenkin hallintojohtajan toimesta kirkkoherrainkokoukselle ja piti palauttamista perusteltuna. Kirkkovaltuuston jäsen Pia Lindell kannatti puheenjohtajan palautusesitystä. Päätettiin palauttaa uuteen valmisteluun.

20 Yhteinen kirkkovaltuusto LAUSUNNOT KIINTEISTÖSTRATEGIASTA JA SIIHEN LIITTYVÄSTÄ MAANKÄYTTÖ- SUUNNITELMASTA Kiinteistölautakunta sai valmiiksi kiinteistöstrategian ja alkuvuodesta 2012 hyväksyi sen kokouksessaan eteenpäin esitettäväksi. Kirkkoneuvosto merkitsi kiinteistöstrategian tiedokseen kokouksessaan Esitys ja päätös kuuluvat seuraavasti: Esitys Kirkkoneuvosto merkitsee tiedokseen valmistuneen kiinteistöstrategian ja päättää pyytää siitä lausunnot seurakunnilta ja seurakuntayhtymän yksiköiltä mennessä. Edelleen kirkkoneuvosto päättää lähettää kiinteistöstrategian kirkkovaltuustolle kokoukseen , jossa käydään lähetekeskustelua vuoden 2013 talousarvion laadintaa varten. Lisäksi kirkkoneuvosto päättää pyytää lausuntoa seurakunnilta mennessä, mistä tiloista ne voisivat luopua, ja jos on pakko luopua kaikista, niin missä järjestyksessä. Ilmoitus seurakuntaneuvostoille sekä yhtymän muille yksiköille. Ei muutoksenhakuoikeutta. Päätös Esitys hyväksyttiin. Kirkkoneuvoston kokouksessa käsiteltiin seurakuntien ja yksiköiden lausuntoja. Esittelyteksti, esitys ja päätös kuuluvat seuraavasti: Diakoniatyön ja kasvatusasiain johtokunta sekä seurakunnat lukuun ottamatta Ruotsalaista seurakuntaa ovat antaneet lausuntonsa. Lausunnot kuuluvat seuraavasti: Liite Suurimmassa osassa lausunnoista pidettiin kiinteistöstrategian laatimista hyvänä ja tarpeellisena ja huolellisesti tehtynä. Kuitenkin Martin seurakunnan seurakuntaneuvosto moittii kiinteistöstrategian laadintaa. Sen mielestä strategia ei seiso kovin vankalla pohjalla ja moittii, että kiinteistölautakunta on ottanut linjaajan roolin, koska seurakuntayhtymän strategiaa ei ole hyväksytty. Kiinteistötoimisto ihmettelee Martin seurakuntaneuvoston näkemystä. Kiinteistölautakunta teki kiinteistöstrategian kirkkoneuvoston käskystä. Erilaisia osastrategioita on hyväksytty kirkkoneuvostossa eli mm. viestintästrategia, diakonisen avun antamisen ohjeet, Kaarinan seurakunnan strategia

TURUN JA KAARINAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2004 Yhteinen kirkkovaltuusto 22.1.2004 1

TURUN JA KAARINAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2004 Yhteinen kirkkovaltuusto 22.1.2004 1 Yhteinen kirkkovaltuusto 22.1.2004 1 YHTEISEN KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika torstai 22.1.2004 klo 18.00-18.38 Paikka Osallistujat toimitalon juhlasali, Eerikinkatu 3 A (liite 1), liitetään erikseen pöytäkirjaan

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2018 Tark: Seurakuntaneuvosto. Torstai klo kahvit. Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2, Kaarina.

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2018 Tark: Seurakuntaneuvosto. Torstai klo kahvit. Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2, Kaarina. 57 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Paikka: Torstai 20.12.2018 klo 17.30 kahvit Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2, Kaarina. Läsnä: Niittynen, Ville puheenjohtaja Ainasoja, Merja varapuheenjohtaja Andersson,

Lisätiedot

Puheenjohtaja: Sintonen Risto varapuheenjohtaja

Puheenjohtaja: Sintonen Risto varapuheenjohtaja Kirkkovaltuusto 24.8.2017 17 Kokousaika: Torstaina 24.8.2017 klo 18:00 19:30 Paikka: Karkkilan seurakuntatalo, Huhdintie 11 Käsitellyt asiat: 16 21 N:o 03/2017 Puheenjohtaja: Sintonen Risto varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Ranuan seurakunta Pöytäkirja KN 10/2018 nettiversio 79. Ranuan seurakuntatalo, Pappilantie 11 A 1, kokoushuone

Ranuan seurakunta Pöytäkirja KN 10/2018 nettiversio 79. Ranuan seurakuntatalo, Pappilantie 11 A 1, kokoushuone Ranuan seurakunta Pöytäkirja KN 10/2018 nettiversio 79 Pappilantie 11 D 1 97700 RANUA 4.12.2018 KIRKKONEUVOSTO Aika maanantai 3.12.2018 klo 18.00 Paikka Ranuan seurakuntatalo, Pappilantie 11 A 1, kokoushuone

Lisätiedot

2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen. 4. Pöytäkirjan tarkistajien valitseminen

2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen. 4. Pöytäkirjan tarkistajien valitseminen VIRTAIN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA 16.11.2017 klo 18.00 N JA NEUVOSTON VALOKUVAUS KLO 17.00. KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Seurakuntatalon yläsali, Rantatie 9, 34800 Virrat 1. Kokouksen avaus

Lisätiedot

Aika Tiistaina klo Paikka Seurakuntatalon pienessä sali, Parikkalan kunnan Kangaskylässä. Läsnä Neuvonen Timo puheenjohtaja

Aika Tiistaina klo Paikka Seurakuntatalon pienessä sali, Parikkalan kunnan Kangaskylässä. Läsnä Neuvonen Timo puheenjohtaja 13 Aika Tiistaina 24.10.2017 klo 18.00 19.10 Paikka Seurakuntatalon pienessä sali, Parikkalan kunnan Kangaskylässä. Läsnä Neuvonen Timo puheenjohtaja Tykkyläinen Eija varapuheenjohtaja Anttonen Juha Koiso-Kanttila

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 4/2004 Yhteinen kirkkovaltuusto Kokous aloitettiin raamatunluvulla.

TURUN JA KAARINAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 4/2004 Yhteinen kirkkovaltuusto Kokous aloitettiin raamatunluvulla. Yhteinen kirkkovaltuusto 30.9.2004 42 YHTEISEN KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika torstai 30.9.2004 klo 18.00-18.53 Paikka Osallistujat toimitalon juhlasali, Eerikinkatu 3 A (liite 1), liitetään erikseen pöytäkirjaan

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2019 Tark: Seurakuntaneuvosto 34. Hus Lindman (Piispankatu, Turku)

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2019 Tark: Seurakuntaneuvosto 34. Hus Lindman (Piispankatu, Turku) 34 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Torstaina 30.5.2019 klo 16.25 Paikka: Hus Lindman (Piispankatu, Turku) Läsnä: Niittynen, Ville puheenjohtaja Erkkilä, Raimo Gustafsson, Irja Kouki, Ville Laitinen, Johanna

Lisätiedot

Bogdanoff, Hannu, kirkkoneuvoston puheenjohtaja Lähdekorpi, Marja, sihteeri Laine, Kari, kirkkoneuvoston jäsen. Puheenjohtaja Sihteeri

Bogdanoff, Hannu, kirkkoneuvoston puheenjohtaja Lähdekorpi, Marja, sihteeri Laine, Kari, kirkkoneuvoston jäsen. Puheenjohtaja Sihteeri Kirkkovaltuusto 24.8.2017 17 N:o 03/2017 Kokousaika: Torstaina 24.8.2017 klo 18:00 Paikka: Karkkilan seurakuntatalo, Huhdintie 11 Käsitellyt asiat: 16 Puheenjohtaja: Brofeldt Leena Muut päätöksentekijät:

Lisätiedot

POHJOIS-LAPIN SEURAKUNTAYHTYMÄN YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON OHJESÄÄNTÖ

POHJOIS-LAPIN SEURAKUNTAYHTYMÄN YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON OHJESÄÄNTÖ POHJOIS-LAPIN SEURAKUNTAYHTYMÄN YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON OHJESÄÄNTÖ Hyväksytty Pohjois-Lapin seurakuntayhtymän yhteisessä kirkkovaltuustossa kuuta 2018 päivänä Vahvistettu Oulun hiippakunnan tuomiokapitulissa

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 4/2009 Kirkkovaltuusto KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 4/2009

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 4/2009 Kirkkovaltuusto KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 4/2009 10.12.2009 39 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 4/2009 KOKOUSAIKA torstaina 10. päivänä joulukuuta 2009 kello 19.00 KOKOUSPAIKKA JÄSENET VARAJÄSENET POISSA Seurakuntatalo Markku Haataja Markku Huttunen Eino Piippo

Lisätiedot

Salon seurakunnan kirkkovaltuusto. Pöytäkirja Esityslista 2/2016

Salon seurakunnan kirkkovaltuusto. Pöytäkirja Esityslista 2/2016 Salon seurakunnan kirkkovaltuusto Pöytäkirja Esityslista 2/2016 Aika: 9.2.2016 klo 19.00 19.30 Paikka: Salon seurakunta, Seurakuntatalo, Juhlasali, Kirkkokatu 6, 24100 Salo Osallistujat: Jäsenet Läsnä

Lisätiedot

YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/2015 15

YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/2015 15 YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/2015 15 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Tiistaina 19.5.2015 klo 18-19.20 Paikka Bäckman Läsnä Haaga Taru Haapakoski Paula, poissa Hannula Sirpa Hautala Jukka Herranen-Somero

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 2/2017 Kirkkoneuvosto

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 2/2017 Kirkkoneuvosto 1 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA keskiviikkona 15. päivä helmikuuta klo 18:00 Kahvitarjoilu klo 17:30 alkaen KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo/takasali 19 Kokouksen avaus 20 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

TAIPALEEN SEURAKUNNAN JÄRJESTELYTOIMIKUNTA. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Savitaipaleen seurakuntatalo, Nikkarintie 2

TAIPALEEN SEURAKUNNAN JÄRJESTELYTOIMIKUNTA. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Savitaipaleen seurakuntatalo, Nikkarintie 2 TAIPALEEN SEURAKUNNAN KOKOUSAIKA 9.1.2019 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Savitaipaleen seurakuntatalo, Nikkarintie 2 MUUTETTU ASIALUETTELO ASIA LIITE N:O N:O 142 - Kokouksen avaus 143 - Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 13.6.2017 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 19.6.2017-20.7.2017 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa viraston

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 5/2015 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkovaltuusto 29.10.2015 55

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 5/2015 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkovaltuusto 29.10.2015 55 Yhteinen kirkkovaltuusto 29.10.2015 55 YHTEISEN KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika torstai 29.10.2015 klo 18.00 18.55 Paikka Osallistujat toimitalon juhlasali, Eerikinkatu 3 A (liite 1), liitetään erikseen pöytäkirjaan

Lisätiedot

JOULURUOKAILU KLO Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen

JOULURUOKAILU KLO Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen VIRTAIN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA 11.12.2017 klo 18.00 JOULURUOKAILU KLO 17.30. KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon yläsali, Rantatie 9, 34800 Virrat KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. Kokouksen avaus ja alkuhartaus

Lisätiedot

YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON OHJESÄÄNTÖ. Hyväksytty Porin seurakuntien yhteisessä kirkkovaltuustossa /36

YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON OHJESÄÄNTÖ. Hyväksytty Porin seurakuntien yhteisessä kirkkovaltuustossa /36 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON OHJESÄÄNTÖ Hyväksytty Porin seurakuntien yhteisessä kirkkovaltuustossa 13.9.2006/36 Vahvistettu Turun arkkihiippakunnan tuomiokapitulissa 15.11.2006 1 LUKU Kokoonpano 1 Yhteiseen

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2014 4.9.2014 Kirkkoneuvosto 1/6

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2014 4.9.2014 Kirkkoneuvosto 1/6 1/6 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Paikka Torstai klo 18.00 Virastotalo LÄSNÄ Äärelä Torsti, pj Hafrén Leena Holppi Hanna- Maria Ääri Anna- Liisa Mäki Kaija Pajula Heikki Toivonen Ari Sahla Taru Laakso Arvo

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2013. torstaina 3. päivänä lokakuuta 2013 klo alkaen

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2013. torstaina 3. päivänä lokakuuta 2013 klo alkaen 3.10.2013 33 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2013 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA JÄSENET torstaina 3. päivänä lokakuuta 2013 klo 19.00 alkaen Seurakuntatalo Eskelinen Sanna Haataja Markku Huuskonen Erkki Karppinen

Lisätiedot

TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTIEN IT-YHTEISTYÖALUEEN JOHTOKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ

TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTIEN IT-YHTEISTYÖALUEEN JOHTOKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTIEN IT-YHTEISTYÖALUEEN JOHTOKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty yhteisessä kirkkovaltuustossa 15.1.2015 1 A. Yleissäännökset 1 Tällä johtosäännöllä täydennetään IT-yhteistyöalueen

Lisätiedot

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 Kirkkoneuvosto KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 Kirkkoneuvosto KIRKKONEUVOSTON KOKOUS RUSK SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 KIRKKEUVOST KOKOUS Aika: Keskiviikko 31.01.2018 kello 18.00 18.59 Paikka: Ruskon seurakuntakeskus ( Vanhatie 7 Rusko) Kirkkoneuvoston jäsenet Pasi Salminen, kirkkoherra,

Lisätiedot

KIRKON ELÄKERAHASTON TALOUSSÄÄNTÖ. I Yleisiä säännöksiä. 1 Taloussäännön soveltaminen

KIRKON ELÄKERAHASTON TALOUSSÄÄNTÖ. I Yleisiä säännöksiä. 1 Taloussäännön soveltaminen KIRKON KESKUSHALLINNON SÄÄNTÖKOKOELMA KIRKON ELÄKERAHASTON TALOUSSÄÄNTÖ I Yleisiä säännöksiä 1 Taloussäännön soveltaminen Kirkon eläkerahaston talouden hoidosta säädetään tarkemmin kirkkojärjestyksessä,

Lisätiedot

KOTKA-KYMIN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 9/2016 KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNTA (1) Läsnä: Ville Mielonen puheenjohtaja

KOTKA-KYMIN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 9/2016 KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNTA (1) Läsnä: Ville Mielonen puheenjohtaja KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNTA (1) Aika: Keskiviikko 9.11.2016 klo 17.00 17.45 kahvitus klo 16.45 Paikka: Kotkan seurakuntakeskus, kokoushuone 1 Läsnä: Ville Mielonen puheenjohtaja Kari Hentunen

Lisätiedot

K U U L U T U S / K O K O U S K U T S U

K U U L U T U S / K O K O U S K U T S U K U U L U T U S / K O K O U S K U T S U Hämeenlinnan seurakuntayhtymän yhteisen kirkkovaltuuston kokous pidetään torstaina klo 18.00 Vapaaehtoiskeskus Pysäkin auditoriossa, Kirjastokatu 1, Hämeenlinna.

Lisätiedot

Nuorisokeskus Marttinen,Vanha pappila, Paunu sali. 2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen

Nuorisokeskus Marttinen,Vanha pappila, Paunu sali. 2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen VIRTAIN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU KIRKKOVALTUUSTO 1.11.2016 KOKOUSAIKA 14.11.2016 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Nuorisokeskus Marttinen,Vanha pappila, Paunu sali Mikäli ette pääse kokoukseen pyydetään ilmoittamaan

Lisätiedot

Muut osallistujat: Leena Brofeldt, kirkkovaltuuston puheenjohtaja Risto Sintonen, kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja Marja Lähdekorpi, sihteeri

Muut osallistujat: Leena Brofeldt, kirkkovaltuuston puheenjohtaja Risto Sintonen, kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja Marja Lähdekorpi, sihteeri Kirkkoneuvosto 9.8.2017 74 Kokousaika: Keskiviikko 9.8.2017 klo 18.00 20.45 N:o 08/2017 Paikka: Pappila, Huhdintie 9 Käsitellyt asiat: 80-89 Puheenjohtaja: Varapuheenjohtaja: Hannu Bogdanoff Jorma Kivilä

Lisätiedot

Ulla Pirilä, kirkkovaltuuston vpj. Antti Viita, talousjohtaja, sihteeri. Matti Koivuluoma, kirkkovaltuuston puheenjohtaja

Ulla Pirilä, kirkkovaltuuston vpj. Antti Viita, talousjohtaja, sihteeri. Matti Koivuluoma, kirkkovaltuuston puheenjohtaja KIRKKONEUVOSTO 1/2015 Sivu 1 PÖYTÄKIRJA Aika: Keskiviikko klo 17-18.35 Paikka: Virastotalon kokoushuone Läsnä: Kari Mantere, pj Matti Antila Eija Harmanen Henry Hautala Heli Kurikka Heikki Lintala Maija-Liisa

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA 2/2015 PÖYTÄKIRJA 14.04.2015

AURAN SEURAKUNTA 2/2015 PÖYTÄKIRJA 14.04.2015 Sivu 1/4 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Tiistai 14.04.2015 klo 18.00 Paikka LÄSNÄ Virastotalo Jarmo Arvola Leena Hafrén Timo Isotalo Pekka Kalmi Outi Leino Kaija Mäki Taina Mäkinen Eila Saari Taru Sahla

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU

KOKOUSKUTSU KOKOUSKUTSU 30.12.2016 LAITILAN SEURAKUNTA Kirkkovaltuusto AIKA: Torstaina 12.1.2017 kahvitarjoilu klo 17.30 alkaen, kokous alkaa klo 18.00 PAIKKA: Seurakuntatalo / kahvio, Pappilantie 1 Käsiteltävät asiat

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 8.12.2014 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 11.12.2014-12.01.2015 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

Pöytäkirja Esityslista 1/2017

Pöytäkirja Esityslista 1/2017 1 Salon seurakunnan kirkkovaltuusto Pöytäkirja Esityslista 1/2017 Aika: keskiviikko 25.1.2017 klo 18.00 18.20 Paikka: Salon seurakunta, Seurakuntatalo, Juhlasali, Kirkkokatu 6, 24100 Salo Osallistujat:

Lisätiedot

ASKOLAN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 2/2016

ASKOLAN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 2/2016 K U U L U T U S Askolan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään 01.12.2016 klo 18.00 seurakuntakodilla Askolantie 23 Kokouksen asialista on nähtävillä 24.11. 1.12.2016 ja pöytäkirja 2. 16.12.2016

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016 Kirkkoneuvosto

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016 Kirkkoneuvosto Aika 14.6.2016 klo 17.30-18.22 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Ahvenjärvi Seppo jäsen Elo Joonas jäsen Ilmarinen Liisa varapuheenjohtaja Lehtonen Riitta jäsen Heikkinen

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 5/2016 Kirkkovaltuusto

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 5/2016 Kirkkovaltuusto 30.11.2016 1 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA Keskiviikko 30. päivä marraskuuta 2016, klo 19.00 kahvitarjoilu 18.30 19.00 KOKOUSPAIKKA JÄSENET SEURAKUNTATALO Aho-Repo Päivi Haataja Markku Honkanen Viljo Huttunen

Lisätiedot

JÄMSÄN SEURAKUNTA Esityslista/pöytäkirja 3/ (10)

JÄMSÄN SEURAKUNTA Esityslista/pöytäkirja 3/ (10) JÄMSÄN SEURAKUNTA Esityslista/pöytäkirja 3/2018 1 (10) Aika Keskiviikko 14.3.2018 klo 17.00 19.30 Paikka Jämsän seurakuntakeskuksen takkahuone KOKOUKSEN ASIALISTA 24 Kokouksen avaus 3 25 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1 Sivu 1 Kokousaika Keskiviikkona 21.1.2015 klo 17-18.20 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Hanhimäki Sampo, jäsen Huostila Anja, jäsen Huostila Mari,

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 Kirkkovaltuusto

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 Kirkkovaltuusto Aika 18.12.2018 kello 18.30 18:50 Paikka Läsnä Turengin seurakuntakeskus Ahvenjärvi Seppo Anttila Jouni Elo Irmeli Pihkala Isto Elo Joonas Poutiainen Upe, 26-34 Hakala Pentti Puistola Helena Ilmarinen

Lisätiedot

taloustoimistossa, Kirkkokatu 8 A ajalla

taloustoimistossa, Kirkkokatu 8 A ajalla Esityslista/pöytäkirja 2/2017 Kirkkovaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Osallistujat: jäsenet varajäsenet poissa Muut osallistujat (KJ 8:7 ) Tiistai 21.2.2017 klo 18 18.17 Seurakuntatalon monitoimisali,

Lisätiedot

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 7 ) KIRKKONEUVOSTO 3/ 2013 13.3.2013. Läsnä Petri Tervo kirkkoherra, puheenjohtaja Jarmo Heinonen

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 7 ) KIRKKONEUVOSTO 3/ 2013 13.3.2013. Läsnä Petri Tervo kirkkoherra, puheenjohtaja Jarmo Heinonen SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 7 Aika Keskiviikko 13.3.2013 klo 18.30 Paikka Olavin toimintakeskus, Kokoustila Katiska, Uotintie 7 Läsnä Petri Tervo kirkkoherra, puheenjohtaja Jarmo Heinonen Raimo Honkanen

Lisätiedot

2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen. 4. Pöytäkirjan tarkistajien valitseminen

2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen. 4. Pöytäkirjan tarkistajien valitseminen VIRTAIN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA 10.12.2018 klo 16.00 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Seurakuntatalo, yläsali 1. Kokouksen avaus ja alkuhartaus 2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen. 4. Pöytäkirjan tarkistajien valitseminen

2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen. 4. Pöytäkirjan tarkistajien valitseminen VIRTAIN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA 20.1.2019 klo 12.00 Kirkkovaltuuston jäseniä pyydetään saapumaan messuun pääkirkkoon klo 10.00. Tehtävään siunaaminen esirukouksen yhteydessä kirkon etupenkeissä.

Lisätiedot

HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5 /2017 KIRKKOVALTUUSTO

HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5 /2017 KIRKKOVALTUUSTO HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5 /2017 KOKOUSAIKA Maanantai 11.12.2017 klo 18.00-19.11 KOKOUSPAIKKA Torikatu, Olohuone KUTSUTUT Ahlgrén Merja Arhenius Päivi Autio Kauko Hannu Jouko Heinäsuo Jukka Ilottu

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 1/ 2017 Kirkkovaltuusto 1-14

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 1/ 2017 Kirkkovaltuusto 1-14 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 1/ 2017 Kirkkovaltuusto 1-14 Aika 24.1.2017 klo 18.00 19.00 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Tiitinen Ilkka jäsen/puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen poissa Hänninen

Lisätiedot

2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen. 4. Pöytäkirjan tarkistajien valitseminen

2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen. 4. Pöytäkirjan tarkistajien valitseminen VIRTAIN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA 20.1.2019 klo 11.30 Kirkkovaltuuston jäseniä pyydetään saapumaan messuun pääkirkkoon klo 10.00. Tehtävään siunaaminen esirukouksen yhteydessä kirkon etupenkeissä.

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 11/2011. KOKOUSAIKA keskiviikkona 23. päivänä marraskuuta 2011

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 11/2011. KOKOUSAIKA keskiviikkona 23. päivänä marraskuuta 2011 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 11/2011 KOKOUSAIKA keskiviikkona 23. päivänä marraskuuta 2011 KOKOUSPAIKKA JÄSENET VARAJÄSENET POISSA seurakuntatalo, takasali Markku Huttunen Erkki Huuskonen 146 153 Tuula Kaitila-Juntunen

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 27.06.2016 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 04.07.2016-05.08.2016 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2019 Kirkkovaltuusto

JANAKKALAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2019 Kirkkovaltuusto Aika 15.1.2019 kello 18.30 Paikka Turengin seurakuntakeskus, Juttilantie 2, 14200 Turenki Läsnä Aitto-oja Piia Marttinen Kari Eerola Pirkko Mustalahti Satu Eriksson Niko Mylly Joona Hakala Pentti Mäkelä

Lisätiedot

Viranomainen NOUSIAISTEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kirkkovaltuusto 2/ Kähkönen Timo, kirkkoherra Heikkilä Eija, talouspäällikkö, sihteeri

Viranomainen NOUSIAISTEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kirkkovaltuusto 2/ Kähkönen Timo, kirkkoherra Heikkilä Eija, talouspäällikkö, sihteeri NOUSIAISTEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kirkkovaltuusto 2/2010 7. Kokousaika Keskiviikko 15.12.2010 kello 18.00 19.10 Kokouspaikka SEURAKUNTAKOTI Läsnä Aavikko Juha Alho Päivi Almio Marketta Etu-Prami

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 23.1.2017 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 26.01.2017-27.02.2017 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 11/2013. KOKOUSAIKA torstaina 12. päivänä syyskuuta Maija-Liisa Pulkka Sirkka Rönkkö Kalevi Vidgren

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 11/2013. KOKOUSAIKA torstaina 12. päivänä syyskuuta Maija-Liisa Pulkka Sirkka Rönkkö Kalevi Vidgren 149 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 11/2013 KOKOUSAIKA torstaina 12. päivänä syyskuuta 2013 KOKOUSPAIKKA JÄSENET VARAJÄSENET POISSA Seurakuntatalo/takasali Sari Heiskanen Markku Huttunen Erkki Huuskonen Tuula

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 4/2016 Kirkkovaltuusto

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 4/2016 Kirkkovaltuusto 22.9.2016 1 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA torstaina 22. päivänä syyskuuta 2016 klo 19.00 kahvitarjoilu 18.30 19.00 KOKOUSPAIKKA JÄSENET SEURAKUNTATALO Aho-Repo Päivi Haataja Markku Honkanen Viljo Huttunen Markku

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1 Sivu 1 Kokousaika Tiistaina 9.2.2016 klo 16.30 17.35 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Hanhimäki Sampo, jäsen Huostila Anja, jäsen Huostila Mari, jäsen

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 31 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 31 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 31 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Torstai klo 18.00 18.35 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja Hannu Luostarinen

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS IMATRAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2014 1 (9) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Käsiteltävät asiat 209 Kokouksen avaus 210 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 211 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 212 Ääntenlaskijoiden

Lisätiedot

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja. Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja. Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen Kokousaika torstai 27.10.2016 klo 18-19.25 Kokouspaikka Hauhon pappila Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja Mari Rantio varapuheenjohtaja Liisa Ilonen-Teivonen Tapio Innamaa Jouni Lehtonen Pirkko Nurminen

Lisätiedot

LAUKAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA /2016 KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA Sivu 112

LAUKAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA /2016 KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA Sivu 112 KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA 12.12.2016 Sivu 112 Kokousaika Torstai 15.12.2016 kello 16.30 Kokouspaikka Laukaan seurakuntatalo Päätöksen tekijät Hytönen Pauliina, poissa ei varajäsentä Kallio Marja Kovanen

Lisätiedot

K U U L U T U S / K O K O U S K U T S U

K U U L U T U S / K O K O U S K U T S U K U U L U T U S / K O K O U S K U T S U Hämeenlinnan seurakuntayhtymän yhteisen kirkkovaltuuston kokous pidetään torstaina klo 18.00 Hämeenlinnan kirkossa, Kirkkorinne, 13100 Hämeenlinna. Kokouksen tarkastettu

Lisätiedot

Pöytäkirjan allekirjoitus ja varmennus

Pöytäkirjan allekirjoitus ja varmennus Kokousaika Maanantaina 13.02.2017 klo 18.00 Kokouspaikka Säkylän seurakuntatalo Läsnä Aalto-Setälä Päivi Huhtinen Sari Huitu Pertti Karilainen Leena Kivineva Tiina Kytövuori Tuula Lahti Sirpa Laine Pentti

Lisätiedot

MUUT LÄSNÄOLLEET Outi Leino, kirkkovaltuuston pj Ari Vilén, kirkkovaltuuston vpj. Susanna Nieminen, vt. talouspäällikkö, sihteeri

MUUT LÄSNÄOLLEET Outi Leino, kirkkovaltuuston pj Ari Vilén, kirkkovaltuuston vpj. Susanna Nieminen, vt. talouspäällikkö, sihteeri 1/8 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 1/2018 Aika Torstai 15.02.2018 klo 18:00 Paikka Auran seurakuntatalon kahvio LÄSNÄ Torsti Äärelä, pj Leena Hafrén, vpj Jarmo Arvola Timo Isotalo Kaija Mäki, saapui 5 :n käsittelyn

Lisätiedot

Ranuan seurakunta Pöytäkirja KV 2/2019 nettiversio 7. Ranuan seurakuntatalon sali, Pappilantie 11A1

Ranuan seurakunta Pöytäkirja KV 2/2019 nettiversio 7. Ranuan seurakuntatalon sali, Pappilantie 11A1 Ranuan seurakunta Pöytäkirja KV 2/2019 nettiversio 7 Pappilantie 11D1 97700 Ranua 2.5.2019 KIRKKOVALTUUSTO Aika maanantai 29.4.2019 klo 18.30 Paikka Ranuan seurakuntatalon sali, Pappilantie 11A1 Läsnä

Lisätiedot

RUOKOLAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 Kirkkovaltuusto (6)

RUOKOLAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 Kirkkovaltuusto (6) Kirkkovaltuusto 30.5.2017 1(6) Aika Tiistaina 30.5.2017 klo 18.00 18.42 Paikka Seurakuntatalo Läsnä Hammaren, Terho Hanhisalo, Jorma Hänninen, Jyrki Ijäs, Esko Leppänen, Kari Liimatta, Juhani Luukkonen,

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 Tark: Seurakuntaneuvosto. Aika: Keskiviikko klo klo, kahvit klo 17.30

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 Tark: Seurakuntaneuvosto. Aika: Keskiviikko klo klo, kahvit klo 17.30 7 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko 28.2.2018 klo 18.00 klo, kahvit klo 17.30 Paikka: Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2 Läsnä: Niittynen, Ville puheenjohtaja Ainasoja, Merja jäsen, saapui klo 18.15

Lisätiedot

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 KIRKKONEUVOSTO (12) klo kokous (kahvit alkaen)

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 KIRKKONEUVOSTO (12) klo kokous (kahvit alkaen) KIRKKONEUVOSTO 10.1.2019 1 (12) KOKOUSTIEDOT Aika 10.1.2019 klo 16.30 kokous (kahvit 16.00 alkaen) Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Seurakuntakeskus Aatoksen kokoushuone KN 1 KOKOUKSEN AVAUS 3 KN 2 KOKOUKSEN

Lisätiedot

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 6 ) KIRKKONEUVOSTO 2/ 2012 7.3.2012

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 6 ) KIRKKONEUVOSTO 2/ 2012 7.3.2012 SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 6 ) Aika Tiistai 7.3.2012 klo 9.05 9.30 Paikka Olavin toimintakeskus, Kokoustila Katiska, Uotintie 7 Läsnä Eija Nurminen puheenjohtaja Jarmo Heinonen Hannu Hyttinen Riitta

Lisätiedot

KOUVOLAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1(5) Seurakuntaneuvosto. Seurakuntakeskus, Savonkatu 40, kirkkoneuvoston sali

KOUVOLAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1(5) Seurakuntaneuvosto. Seurakuntakeskus, Savonkatu 40, kirkkoneuvoston sali KOUVOLAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1(5) SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika Tiistai klo 17.00 18.16 Paikka Seurakuntakeskus, Savonkatu 40, kirkkoneuvoston sali Jäsenet, läsnä Gärdström Keijo pj. 1 5 Ainali

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Asia Sivu. Kirkkovaltuusto

KÄRSÄMÄEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Asia Sivu. Kirkkovaltuusto Kirkkovaltuusto 25.1.2017 1 3 1 KOKOUKSEN AVAUS JA ALKUHARTAUS Kärsämäen seurakunnan kirkkovaltuuston työjärjestyksen mukaan kirkkovaltuuston kokouksen alussa pidetään alkuhartaus. Puheenjohtaja avaa kokouksen.

Lisätiedot

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 9 ) KIRKKONEUVOSTO 4/

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 9 ) KIRKKONEUVOSTO 4/ SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 9 ) Aika Keskiviikko 23.4.2014 klo 10.00 Paikka Olavin toimintakeskus, Kokoustila Katiska, Uotintie 7 Läsnä Petri Virkkunen vs. kirkkoherra, puheenjohtaja, poissa 39-40

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2019 Tark: Seurakuntaneuvosto 12

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2019 Tark: Seurakuntaneuvosto 12 12 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko 27.2.2019 klo 18.00 Paikka: Poikluoman seurakuntakoti Läsnä: Lehtonen, Mirkka puheenjohtaja Andersson, Jari Erkkilä, Raimo Gustafsson, Irja Kouki, Ville

Lisätiedot

Seurakuntatalon monitoimisali, Kirkkokatu 8, Kiuruvesi

Seurakuntatalon monitoimisali, Kirkkokatu 8, Kiuruvesi Esityslista/pöytäkirja 1/2019 Kirkkovaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Osallistujat: jäsenet varajäsenet Maanantai 7.1.2019 klo 18-19.01 Seurakuntatalon monitoimisali, Kirkkokatu 8, 74700 Kiuruvesi Ahponen

Lisätiedot

Pöytäkirjan allekirjoitus ja varmennus

Pöytäkirjan allekirjoitus ja varmennus Kokousaika Keskiviikkona 13.09.2017 klo 18.00 Kokouspaikka Säkylän seurakuntatalo Läsnä Aalto-Setälä Päivi Reko Anne Huhtinen Sari Silja Saveljef Elina Neittamo Kytövuori Tuula Lahti Sirpa Laine Pentti

Lisätiedot

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO Sivu 1 Kokousaika Keskiviikkona 22.2.2017 kello 18.00 Kokouspaikka Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna Läsnä Timo Kalaja puheenjohtaja Käsitellyt asiat 16 - - Allekirjoitukset

Lisätiedot

SOTKAMON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA N:O1 /2015 Kirkkovaltuusto 1 ( 5 )

SOTKAMON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA N:O1 /2015 Kirkkovaltuusto 1 ( 5 ) Kirkkovaltuusto 1 ( 5 ) Kokouksen aika Keskiviikko 21.1.2015 klo 18.10 20.13 Paikka Vuokatin kirkko Läsnä Mustonen Teuvo puheenjohtaja 1-4 Mustonen Tuomo puheenjohtaja 5-18 Diukman Sanna Juntunen Pirjo

Lisätiedot

Savonlinnan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään seurakuntakeskuksen pikkusalissa, Kirkkokatu 17, tiistaina 12. helmikuuta 2019 kello

Savonlinnan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään seurakuntakeskuksen pikkusalissa, Kirkkokatu 17, tiistaina 12. helmikuuta 2019 kello SAVONLINNAN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KOKOUSKUTSU Savonlinnan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään seurakuntakeskuksen pikkusalissa, Kirkkokatu 17, tiistaina 12. helmikuuta 2019 kello 18.00. Kokouksen

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 5/2013 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 21.2.2013 99. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 5/2013 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 21.2.2013 99. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A 21.2.2013 99 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika torstaina 21.2.2013 klo 16.00 18.05 Paikka kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A Läsnä Rinne Heimo puheenjohtaja Nappu Juha varapuheenjohtaja Ainasoja

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 3/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30 Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Jäsen

Lisätiedot

Poissa: Muuraiskangas Maria, jäsen Rautakoski Eeva, jäsen Stolp Jukka, jäsen Tuura Elina, jäsen MUUT SAAPUVILLA OLLEET. Lauri Kari Lanteri Leena

Poissa: Muuraiskangas Maria, jäsen Rautakoski Eeva, jäsen Stolp Jukka, jäsen Tuura Elina, jäsen MUUT SAAPUVILLA OLLEET. Lauri Kari Lanteri Leena KALAJOEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kirkkovaltuusto 4 / 2014 Sivu 33 KOKOUSAIKA Torstai 11.12.2014 klo 19.00 20.30 Kokous aloitetaan joulupuurolla ja kahvilla klo 18.30 KOKOUSPAIKKA Kalajoen seurakuntakoti,

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 Kirkkoneuvosto 17.01.2011 71750 MAANINKA PÖYTÄKIRJA 26.01.2011

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 Kirkkoneuvosto 17.01.2011 71750 MAANINKA PÖYTÄKIRJA 26.01.2011 MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikko klo 18.30 20.45 Paikka Virastotalo Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja Hannu Luostarinen

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU

KOKOUSKUTSU KOKOUSKUTSU 9.1.2019 LAITILAN SEURAKUNTA Kirkkovaltuusto AIKA: Torstaina 17.1.2019 kahvitarjoilu klo 17.30 alkaen, kokous alkaa klo 18.00 PAIKKA: Lehtoniemen leirikeskus, Rantalantie 274 Käsiteltävät asiat

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA Hannu Luostarinen Pirkko Mensonen Marjut Niemelä Aira Pöllänen

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA Hannu Luostarinen Pirkko Mensonen Marjut Niemelä Aira Pöllänen MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Ke klo 19.00 21.15 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Kari Rytkönen varapuheenjohtaja Matti Loponen Hannu Luostarinen

Lisätiedot

Kirkkovaltuusto N:o 2/2016 Sivu 4

Kirkkovaltuusto N:o 2/2016 Sivu 4 N:o 2/2016 Sivu 4 _ TILINPÄÄTÖKSEN 2015 HYVÄKSYMINEN 6.4.2016 10 Seurakunnan tilinpäätöksen laatimista ja käsittelyä koskevat säännökset ovat kirkkojärjestyksen15 luvun 9 :ssä. Seurakunnan on laadittava

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 4/2015 Kirkkovaltuusto torstaina 3. päivänä joulukuuta 2015 klo alkaen tarjoilua

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 4/2015 Kirkkovaltuusto torstaina 3. päivänä joulukuuta 2015 klo alkaen tarjoilua 03.12.2015 39 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA torstaina 3. päivänä joulukuuta 2015 klo 19.00 alkaen tarjoilua 18.30 19.00 SEURAKUNTATALO JÄSENET Aho-Repo Päivi Haataja Markku Honkanen Viljo Huttunen

Lisätiedot

Kannuksen seurakunta Pöytäkirja 6/ (6)

Kannuksen seurakunta Pöytäkirja 6/ (6) Kannuksen seurakunta Pöytäkirja 6/ 1 (6) 28.12. n kokous Aika Torstai 28.12. klo 19.18 20.22 Paikka Pappila, Valtakatu 13, Kannus Läsnä Pajukoski Teija, puheenjohtaja Niemikorpi Antero, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA. Kirkkovaltuusto Aika: klo (kokouskahvit alk. klo 18.30)

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA. Kirkkovaltuusto Aika: klo (kokouskahvit alk. klo 18.30) Aika: klo 19.00 (kokouskahvit alk. klo 18.30) 20.45. Paikka: Seurakuntatalo Allekirjoitukset: Seppo Parkkila puheenjohtaja Harri Henttinen pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirjan tarkastus: Vesilahti 31/5. 2016

Lisätiedot

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 21. Pöytäkirjan tarkastus: Vesilahti 15/ Vesilahti 15/

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 21. Pöytäkirjan tarkastus: Vesilahti 15/ Vesilahti 15/ VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 21 Aika: klo 19.00-20.45 Paikka: Seurakuntatalo Allekirjoitukset: Seppo Parkkila puheenjohtaja Eija Nurmi pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirjan tarkastus: Vesilahti 15/11. 2016

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 05.10.2016 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 10.10.2016-11.11.2016 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

4/2018 LOHJAN SEURAKUNNAN KIRKKOVALTUUSTO. Tiistaina klo Mäntynummen seurakuntatalo Mäntynummentie 17, Lohja

4/2018 LOHJAN SEURAKUNNAN KIRKKOVALTUUSTO. Tiistaina klo Mäntynummen seurakuntatalo Mäntynummentie 17, Lohja 4/2018 LOHJAN SEURAKUNNAN KIRKKOVALTUUSTO Tiistaina 27.11.2018 klo 18.30 Mäntynummen seurakuntatalo Mäntynummentie 17, 08500 Lohja K O K O U S K U T S U Lohjan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2017 Kirkkoneuvosto 46-55

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2017 Kirkkoneuvosto 46-55 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2017 Kirkkoneuvosto 46-55 Aika Tiistai 4.4.2017 kello 16.00 17.10 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen, poissa Husso Leena jäsen Minna

Lisätiedot

LUMIJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 Kirkkovaltuusto

LUMIJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 Kirkkovaltuusto Aika ja paikka: Ti 30.1.2018 klo 18.30 seurakuntatalo Asialista: asiat 1 8 (1-8 ) 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. Pöytäkirjantarkastajat ja pöytäkirjanpitäjä 4. Työjärjestyksen

Lisätiedot

JÄMSÄN SEURAKUNTA Esityslista/pöytäkirja 3/ (7)

JÄMSÄN SEURAKUNTA Esityslista/pöytäkirja 3/ (7) JÄMSÄN SEURAKUNTA Esityslista/pöytäkirja 3/2019 1 (7) Aika Keskiviikko 20.2.2019 klo 16.00 Paikka Jämsän seurakuntakeskuksen takkahuone KOKOUKSEN ASIALISTA 32 Kokouksen avaus 3 33 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 Kirkkovaltuusto

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 Kirkkovaltuusto Kokousaika Torstai 10.1.2019 klo 18.00 19.11 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa olleet jäsenet Seurakuntatalo Raili Karvonen Tarja Kinnunen Antti Koistinen Pirjo Leinonen Asko Merilä (paikalla

Lisätiedot

TOHMAJÄRVEN EVL SEURAKUNTA Kirkkovaltuusto 4/2017

TOHMAJÄRVEN EVL SEURAKUNTA Kirkkovaltuusto 4/2017 KOKOUSKUTSU Kirkkovaltuusto 4/2017 Kokousaika Tiistai 19.12.2017 kello 14.00 Kokouspaikka Kemien kirkon kahvio, Tohmajärvi Käsiteltävät asiat 36 Kokouksen avaus 37 Nimenhuuto 38 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO Sivu 1 Kokousaika Torstaina 1.9.2016 kello 18.00 Kokouspaikka Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna Läsnä Timo Kalaja puheenjohtaja Käsitellyt asiat 62 - xx- Allekirjoitukset

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 Kirkkovaltuusto Läsnä Saarinen Kari, varaj. Nummela Leif. Elo Joonas Poutiainen Upe 1-11

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 Kirkkovaltuusto Läsnä Saarinen Kari, varaj. Nummela Leif. Elo Joonas Poutiainen Upe 1-11 Aika 31.1.2017 kello 18.30 18.50 Paikka Tervakosken seurakuntakeskus Läsnä Saarinen Kari, varaj. Nummela Leif Ahvenjärvi Seppo Nurminen-Pulkkinen Enni Elo Irmeli Pihkala Isto Elo Joonas Poutiainen Upe

Lisätiedot

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1. jäsen jäsen

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1. jäsen jäsen VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 Aika: 20.5.2013 klo 17.30-18.00 Paikka: Seurakuntatalo Osallistujat Päätöksen tekijät Henttinen Harri Ali-Löytty Lahja Bergius Panu Forsman Maria Kesola Anneli Luukkaala

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Pöytäkirja 4/2018 Pielaveden seurakunnan seurakuntaneuvosto

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Pöytäkirja 4/2018 Pielaveden seurakunnan seurakuntaneuvosto Seurakuntaneuvoston kokous Aika Tiistai 6.11.2018 klo 17 17.45 Paikka Seurakuntatalo, Pappilantie 11, 72400 Pielavesi Osallistujat: Osallistujat Jäsenet Arto Penttinen, pj Hyvärinen Inka Janatuinen Pekka

Lisätiedot

taloustoimistossa, Kirkkokatu 8 A ajalla

taloustoimistossa, Kirkkokatu 8 A ajalla Esityslista/pöytäkirja 5/2017 Kirkkovaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Osallistujat: jäsenet Keskiviikko 13.9.2017 klo 18 18.24 Seurakuntatalon monitoimisali, Kirkkokatu 8, 74700 Kiuruvesi Ahponen Pentti

Lisätiedot